طبقه سه| مجتبی نامخواه @tabagheh3_ir Channel on Telegram

طبقه سه| مجتبی نامخواه

@tabagheh3_ir


دوست داشتم این پنجره‌ی سرد و بی روح - جز یک صفحه نمی‌داشت
و در آن صفحه جز یک سطر نمی‌بود
و بر آن سطر جز یک کلمه نمی‌نشست
و آن کلمه «خمینی» بود و دگر هیچ نبود...


www.tabagheh3.ir
[email protected] 

طبقه سه| مجتبی نامخواه (Persian)

با خوشحالی ما برای شما اعلام می‌کنیم که کانال طبقه سه با نام کاربری tabagheh3_ir در تلگرام به راه افتاده است! اگر به دنبال مطالب جذاب، شعرهای فراموش‌نشدنی، و نوشته‌های عمیق هستید، این کانال مناسب شماست. تصاویر زیبا، ابیات شعر، و دیدگاه‌های جذاب از مجتبی نامخواه خواننده و نویسنده معاصر ایرانی در این کانال قرار داده می‌شوند. هر روز با یک پست جدید از دنیای هنر و ادبیات به روز می‌شوید. برای عضویت در کانال و دسترسی به محتواهای منتخب، به وب‌سایت www.tabagheh3.ir مراجعه کنید یا ایمیل خود را به [email protected] ارسال کنید. پس دیگر وقت اضاعه نکنید و به جمع هزاران فارغ‌التحصیلان، دانشجویان، و دوستداران هنر و ادبیات بپیوندید!

طبقه سه| مجتبی نامخواه

07 Dec, 13:34


🔸درباره لایحه بودجه ۱۴۰۴

نمی‌دانم این نگرانی در میانه این میدان چه جایگاهی خواهد یافت اما مهم‌ترین یا یکی از مهم‌ترین مسئله‌های میدان امروز از دست در رفتن سر رشته رفاه عمومی است.
ما با تطورات نهادی دولت در ایران مواجهیم. در یک منظر کلان دولت در حال تبدیل به ساختاری است که بیش از نگرانی برای رفاه عمومی، در بهترین حالت، چرتکه به دست در پی تراز ساختن حساب‌های مالی خود است و در واقعیت در حال سرویس دادن به طبقات فوقانی جامعه.
در شماره پنجم فصلنامه نامه جمهور، کوشیدم سیر این تطورِ نگران کننده را در چارچوب عنوان «طبقه دولتمند و سرکوب رفاه»، توصیف و صورت‌بندی کنیم.
«سرکوب رفاه» امروز بیش از هر زمان دیگری در حال پیش‌روی است:
سیاست‌های حمایتی و رفاهی دولت، برنامه به برنامه و بودجه به بودجه در حال آب‌رفتن است. مسئله سرکوب رفاه، جدی است.
برنامه هفتم در پایان دهه‌ای تدوین شد که بنابر گزارش‌های رسمی، فقر با جهشی سه برابری، قریب به سی درصد مردم را درگیر خود کرده بود. در موقعیتی متولد شد که باز هم بنابر گزارش‌های رسمی، بیش از نیمی از مردم از تأمین کالری مورد نیاز خود ناتوان بودند. با این حال ابعاد رفاهی و حمایتی برنامه هفتم از برنامه ششم هم کمتر بود. اگر بنا را بر کمیت احکام حمایتی بگذاریم، احکام حمایتی برنامه هفتم، یک سوم احکام برنامه ششم بود. این در حالی است که پاره‌ای احکام برنامه ششم، با وجود این که هفت سال و نیم زمان برای اجرا داشتند، از روی کاغذ تکان نخورده بودند!

وجه مهم این نگرانی، اکنون این است که لایحه بودجه ۱۴۰۴، حتی پاره‌ای از همان معدود احکام حمایتی برنامه هفتم را هم نادیده گرفته است. تأمین حداقل‌های رفاهی همچنان متاثر از نیروی ضد رفاه است. پیش‌روی برنامه‌های ضد رفاه ممتنع ساختنِ مقاومت، پیشرفت و البته عدالت است.

بگذریم.
در این گزارش (مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی) سعی کردیم لایحه بودجه ۱۴۰۴ را از منظر اجتماعی بررسی کنیم.
پیش‌تر در این گزارش جامع (پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیه‌السلام) تلاش کرده بودیم، از همین منظر لایحه برنامه هفتم توسعه را بررسی کرده و برای مقولات مهمی مانند رشد اقتصادی، روابط کار، تامین اجتماعی، مسکن، مولدسازی و شفافیت، پیوست عدالت تولید کنیم.
لوایح برنامه توسعه و برنامه و بودجه سالانه از مهم‌ترین گرانیگاه‌هایی که بدون نقد و ارزیابی از منظر عدالت اجتماعی، عقب‌ماندگی کنونی در زمینه عدالت را به سرعت تشدید خواهند کرد.
@tabagheh3_ir

طبقه سه| مجتبی نامخواه

07 Dec, 13:29


گزارش تقنینی
نقد و بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ از منظر اجتماعی

مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی
گروه فرهنگی اجتماعی
#پیوست_عدالت
@tabagheh3_ir

طبقه سه| مجتبی نامخواه

04 Dec, 20:55


🔸مادرِنهضت‌ها: جنبش مقاومت فاطمی؛ الگوی قیام‌ها

🔻در زیارت حضرت زهرا سلام الله علیها، آن‌گاه که به عبارت «زَعَمْنَا أَنَّا لَکِ أَوْلِیَاءُ» می‌رسیم، به ناگاه با این پرسش مواجه می‌شویم که آیا گمان ما در پیروی حضرت زهرا سلام الله علیها حقیقت دارد یا خدای ناکرده به تعبیر آیه 104 سوره کهف جز «هُمْ یَحْسَبُونَ أَنَّهُمْ یُحْسِنُونَ صُنْعاً» هستیم؟

🔻یکی از زمینه‌هایی که می‌تواند ما را از پیروی حضرت زهرا سلام الله علیها باز دارد، تصویر و تفسیر اشتباهی است که از حرکت ایشان داریم. تصویری فردی و عبادی و حداکثر به عنوان الگویی خانوادگی یا زن نمونه؛ این تصویر باعث شده ما اجتماعی، انقلابی و ایئولوژیک‌ترین نطق ایشان را خطبه "فدکیه" بخوانیم و به چارچوب‌های موردی و فردی فروبکاهیم.

🔻حضرت زهرا سلام الله رهبر یک جنبش اجتماعی است؛ جنبشی که همه چیز دارد: از اعتراض، تا ایدئولوژی تا مطالبه و نقد نخبگان و حاکمیت، تا آگاه سازی عمومی تا رساندن پیام اعتراض با کمترین امکانات همچون چگونگی سوگ‌واری، چگونگی تشییع و مسئله محل دفن.

🔻استدلال، هشدار و بحث اصلی این نهضت که در تمام موقعیت‌ها بیان می‌شود چیست؟ مضمون محوری و بستر اصلی نهضت حضرت زهرا سلام الله علیها مقاومت بر علیه یک انقلاب ارتجاعی است. مفهوم بازگشت انقلاب، انقلاب ارتجاعی و انقلاب معکوس که در مطالعات طبیعی انقلاب تقریباً به آن ترمیدور گفته می‌شود و در ادبیات قرانی از آن به «انقلاب علی اعقاب» یاد می شود. آیات 144 و 149 سوره آل‌عمران بحث قابل توجهی درباره زمینه‌های اجتماعی و فرهنگی انقلاب علی اعقاب دارد.

🔻جنبش مقاومت فاطمی در برابر این انقلاب ارتجاعی، مضامین، استدلال‌ها و فرازها و حرکت‌های متعددی دارد که در این‌جا به سه مورد از اهم آن‌ها اشاره می‌شود؛ این موارد به تفصیل سه حرکت ضروری در برابر انقلاب ارتجاعی و سه فرایند منتهی به انقلاب ارتجاعی را برای ما شرح می‌دهد.
1️⃣بازخوانی دین، مفاهیم دینی و احکام آن به نحوی مستدلل به فلسفه آن احکام و ناظر به استلزامات اجتماعی و مسئولیت‌ها و رسالت‌هایی که دین‌داری، ایجاد می‌کند؛ فرمود: جعل الله ... العدل تنسیقا للقلوب، و طاعتنا نظاما للمله و امامتنا أمانا من الفرقه و الجهاد عزاً للاسلام
2️⃣نقد انقلابیون سابق؛ فرمود: انتم فی رفاهیه من العیش
3️⃣هشدار نسبت به رشد روابط غیر دینی در جامعه و سیاست و فرهنگ؛ نابرابری و فساد در توزیع قدرت و ثروت و منزلت اما با پوششی از دین که البته منتهی به این می‌شود که به زودی این پوشش دینی پوسیده و دریده شود؛ فرمود: سمل جلباب الدین

🔻حرکت حضرت زهرا سلام الله علیها نه فقط خود یک نهضت است بلکه الگوی آن نهضتی است که در پایان تاریخ، برای برپایی عدالت در جهان اتفاق می‌افتد. آن چنان که رهبر آن انقلاب نهایی و جهانی، که فرزند حضرت زهرا سلام الله علیها است فرموده اِنَّ لی فی ابنة رسولِ الله اُسوةٌ حَسَنَةٌ. زهرا سلام الله علیها مادر همه نهضت‌هایی است که می‌خواهند بین این دو قیام، پس از قیام فاطمی و پیش از قیام مهدوی، عملِ انتظار خودشان در هم جهت و هم‌بردار با ظهور به انجام برسانند.

🔻آیا ما امروز درکی این چنین از حرکت حضرت زهرا (س) داریم؟ آیا خود را موظف به نهضت می‌دانیم؟ آیا زهرا(س) را الگوی مرجع در حرکت‌های خودمان و مادر نهضت‌مان می‌دانیم؟ آیا آن چنان درکی جنبش مقاومت فاطمی داریم که بتواند ما را به مسئولیت اجتماعی، به رسالت نهضت متوجه کند و مسائل اصلی نهضت‌های ما را حل کند.
@tabagheh3_ir

طبقه سه| مجتبی نامخواه

04 Dec, 00:07


📌شماره‌های ۱ و ۲ مجله نامه‌جمهور به همراه ویژه‌نامه آینده عدالت‌خواهی، و شماره سوم مجله نامه‌جمهور به تجدید چاپ رسید.


📚 شماره‌های ۱ و ۲:
۳۰۰,۰۰۰ تومان

📚 شماره ۳:
۱۵۰,۰۰۰ تومان

🔻 برای تهیه، هزينه شماره موردنظر + ۵۰ هزارتومان هزینه ارسال به شماره کارت:
۶۰۳۷ ۹۹۷۵ ۹۹۶۹ ۴۹۳۳
به‌ نام پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم
واریز کرده و رسید واریز را به همراه آدرس پستی و شماره همراه به شماره ۰۹۰۱۶۸۵۵۲۹۰ يا به ايدي @Jomhour_admin ارسال نمایید


🆔 @nameh_jomhour | نامه جمهور

طبقه سه| مجتبی نامخواه

03 Dec, 17:00


📷

دیدار چند هیئت از کشورهای مختلف از مدرسه‌ای در کمون ۲۶ (محلات خود‌گردان) در کاراکاس.

📌هیئت ایرانی حاضر در تصویر: خانم رضایی، و آقایان شهرابی، میرباقری، نامخواه، اقاجانی و قربانی.
ردیف اول ایستاده، نفر سوم از سمت چپ، آقای کارلوس رون، معاون وزیر خارجهٔ ونزوئلا.

@Bolivari

طبقه سه| مجتبی نامخواه

03 Dec, 17:00


📷

گزارش تصویری از حضور هیئت ایرانی در همایش ضدفاشیستی در کاراکاس

📌پاییز ۱۴۰۳

@Bolivari

طبقه سه| مجتبی نامخواه

03 Dec, 15:34


حضور شرکت‌کنندگانی از ایران در کنفرانس‌های ضد فاشیسم و رویداد روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین در کاراکاس

هیئتی از ایران در کنار شرکت کنندگانی از ده‌ها کشور دیگر در دو برنامه گردهمایی جهانی ضد فاشیسم و رویداد جهانی همبستگی با فلسطین در کاراکاس پایتخت ونزوئلا شرکت کردند.
رویداد نخست با عنوان کنگره جهانی ضد فاشیسم که در ۲۷ و ۲۸ نوامبر با حضور شرکت‌کنندگانی از ۱۰۰ کشور جهان برگزار شد، کاراکاس را به کانون گفت‌وگو درباره ظهور ایده‌های فاشیستی در جهان تبدیل کرد.
اعضای هیئت ایرانی در این کنگره با شعار «زندگی مقاومت است» و با تصاویری حاوی این شعار به زبان‌های مختلف و منقش به مبارزان مقاومت در جهان، حاج قاسم سلیمانی، سیدحسن نصرالله، یحیی سنوار، سیمون بولیوار، مالکوم ایکس و هوگو چاوز شرکت کرده بودند. طرح این مضامین و حمل پلاکاردهایی حاوی این شعارها و چهره‌ها، با استقبال شرکت کنندگان در این برنامه‌ها همراه بود.
هیئت ایرانی در گفت‌وگو با شرکت‌کنندگان و رسانه‌های حاضر در رویداد جهانی ضد فاشیسم، خطوط کلی هفت‌گانهٔ «فلسطین؛ کانون آگاهی ضدسلطه»، «عدالت جهانی»، «زندگی و مقاومت»، «نوفاشیسم»، «نزاع نظم و ضد نظم در جهان»، «مذهب استعماری» و «جنبش جهانی» را مطرح کرده و به بحث گذاشتند.
همچنین در روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین، اعضای هیئت ایرانی در رویداد بین المللی فلسطین که با سخنرانی نیکولاس مادورور همراه بود شرکت کرده و در کنار دیگر فعالان مسائل فلسطین از سراسر جهان به بحث و گفت‌وگو پیرامون مسائل جاری در فلسطین و مقاومت و رهایی پرداختند.
اعضای هیئت ایرانی در این سفر را حمید شهرابی مسئول تحقيقات و برنامه‌ريزی «خانه آمريكاي لاتين»، محمد قربانی مترجم در حوزه آمریکای لاتین، مجتبی نام‌خواه سردبیر فصلنامه نامه‌جمهور، پریسا رضایی پژوهشگر و مولف در حوزه آمریکای لاتین، حسن آقاجانی، مدیر کارگروه آمریکای لاتین حوزۀ هنری انقلاب اسلامی و سید عابد میرباقری از فعالان فرهنگی این حوزه تشکیل داده بودند.
پیش از این و در اجلاس جوانان کنگره جهانی ضد فاشیسم نیز هیئتی دیگر از ایران شرکت کرده بود که اعضای این هیئت را الهه نوری غلامی‌زاده، عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران، علیرضا کمیلی تحلیل‌گر و فعال حوزه بین‌الملل، امین صبوری و رضا احدی شهری، از محققان حوزه آمریکای لاتین و امیرحسین کشانی و علیرضا مرادی فعالان دانشجویی از بسیج دانشجویی دانشگاه‌های امیرکبیر و علامه طباطبایی تشکیل می‌دادند.
بازخوانی مقاومت در جهان و پیوند هر چه بیشتر کنشگران مقاومت غرب آسیا با مقاومت آمریکای لاتین از اهداف شرکت کنندگان ایرانی در این کنفرانس‌ها اعلام شده است.
انعکاس گزارش این سفر در خبرگزاری‌ها: مهر، ایسنا.

@tabagheh3_ir

طبقه سه| مجتبی نامخواه

03 Dec, 15:34


روزهای ۵ تا ۱۲ آذرماه جاری برای شرکت در دو برنامه کنگره جهانی ضد فاشیسم و رویداد روز همبستگی جهانی با مردم فلسطین به همراه جمعی از بزرگواران به کاراکاس پایتخت ونزوئلا سفر کردم. در ادامه گزارش مختصر این دو رویداد و اهداف این سفر ارائه می‌گردد.

فرصت کنم گزارش مبسوط‌تری از شرکت در دو کنفراس طی این سفر، همچنین گزارشی از بازدید مناطق فقیرنشین حاشیه کاراکاس ارائه خواهم داد.
@tabagheh3_ir

طبقه سه| مجتبی نامخواه

26 Nov, 03:46


تأملاتی بر نیروهای اصیل تاریخی

بیژن عبدالکریمی

بعد از بیان و تکرار این عبارت از زبان اینجانب که «حقیقی ترین نیروی تاریخی ما در دهه های کنونی نیروهای اصیل گفتمان انقلاب هستند»، عزیزان متعددی با رویکردی انتقادی و اعتراضی پیام هایی را برای اینجانب، چه در گروه و چه به نحو خصوص ارسال کردند.  از آنجا که این بحث قابلیت این را داشت که از محدوده های گروه های منسوب به نام انیجانب خارج شده و در سطحی ملی مطرح گردد، لذا به جای نشست تلگرامی سه شنبه این هفته، 6 آذرماه 1403، نشستی در فضای کلاب هاوس در اتاق «صدای فردا»، و با حضور میهمانانی چون دکتر سروش دباغ، دکتر حسین قاضیان، دکتر احمد بخارایی، دکتر سید جواد میری، دکتر علیرضا شجاعی زند، اینجانب و احتمالا دکتر شهریار زرشناس، با موضوع «اصیل ترین و حقیقی ترین نیروهای اجتماعی و تاریخی ما چه نیروهایی هستند؟» فردا چهارشنبه، 7 آذرماه 1403 از ساعت  20 الی (.... ؟؟؟؟) برگزار خواهد شد.
لذا از تمامی دوستان و اندیشمندانی که پرسش در خصوص موضوع مذکور و نیز تلقی اینجانب از نیروهای اصیل انقلاب به منزله حقیقی ترین و واقعی ترین نیروهای اجتماعی و تاریخی ما در دهه های کنونی پرسش یا ملاحظه ای دارند دعوت به عمل می‌آید که در این گفتگو شرکت کنند و نیز می‌توانند از طریق ID تلگرام (@Saeidrezatofighi) سوالات خود را ارسال کنند تا در این گفتگو به پرسش هایشان پرداخته شود.
با سپاس و با امید ایرانی مستقل، آزاد و آباد
6 آذرماه 1403

ارسال‌شده توسط دکتر بیژن عبدالکریمی


@seyedjavadmiri

طبقه سه| مجتبی نامخواه

25 Nov, 19:44


گزارشی از تجربه‌ای تازه در تولید یک برنامه تلویزیونی
بیژن عبدالکریمی | استاد فلسفه و دانشیار گروه فلسفه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
گزارشی از تجربه‌ای تازه در تولید یک برنامه تلویزیونی
تهران- ایرنا- روزهای پنجشنبه و جمعه ۱ و ۲ آذرماه جاری به عنوان کارشناس و استاد داور برای شرکت در یک برنامه تلویزیونی با عنوان «جهت»، که موضوع آن تبیین ارزش‌ها و راه و روش شهید قاسم سلیمانی بود، دعوت بودم.

در این برنامه که قرار است طی یازده قسمت بر روی آنتن صداوسیما برود، یازده تن از پژوهشگران علوم انسانی و اجتماعی، که جملگی مدافعان جوان گفتمان انقلاب و جبهۀ مقاومت بودند، به طرح و ارائه فهم و تفسیر خود از شخصیت حاج قاسم سلیمانی طی ۱۰ الی پانزده دقیقه پرداختند و هر یک از این ارائه ها توسط اینجانب و برخی دیگر از اساتید مدعو مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

تجربه این برنامه برایم بسیار شورانگیز بود. در این برنامه با چشمان خود دیدم و با تمام وجودم حس کردم که نیروهای جوان انقلاب چه سان رشد کرده و چه نیرومند برای دفاع از گفتمان انقلاب و جبهه مقاومت به کوشش های سترگ نظری و خلق نظریه می پردازند. آنها در ارائه‌هایشان به نقد غرب‌پرستی و غرب‌سالاری و عبور از تفکر اروپامحور (یوروپ سنتریسم)، مقابله با هژمونی آمریکا و دفاع از ایده ظهور امپراتوری بزرگ ایران، بازگشت به خرد ایرانی و دفاع از فرهنگ پهلوانی و فتوت ما ایرانیان در چارچوب های گوناگون مطالعات جامعه شناختی، اسطوره شناختی، زبان شناختی، مطالعات ژئوپلیتیک، مطالعات رسانه و ... پرداختند و با ادبی بسیار زیبا و ستودنی کوشیدند به انتقادات بسیار تند و رادیکال بنده پاسخ داده یا با آنها صادقانه همدلی و همراهی نشان دهند.

این تجربه بار دیگر موید همان نگرش پیشین و مناقشه‌برانگیز من بود که به‌راستی «اصیل ترین و حقیقی ترین نیروی تاریخی ما در دهه های کنونی نیروهای اصیل گفتمان انقلاب هستند» و «تنها با آنها می توان از این سرزمین پاس داشت و بر مشکلات و بحران های سترگ آن فائق آمد».

مقایسه این رستن و رشدیافتگی و بالیدن نیروهای جوان گفتمان انقلاب با لمپنیسم و بی فرهنگی و ابتذال بخشی از نیروهای اپوزیسیون و تکرارگویی و روزمرگی بخش دیگری از فعالان و کنشگران سیاسی و اجتماعی ما، حتی در حد شناخته‌شده‌ترین و سلبریتی‌ترین آنها، برایم بسیار تامل‌برانگیز بود و فاصله عظیمی را میان این جوانان با رقبای سیاسی و فکری شان نشان می دهد.

یقین دارم بیان این تجربه باز هم خشم کسانی را برخواهد انگیخت و مرا باز هم به ترس از حکومت، فرصت طلبی، وسط بازی و غیره متهم خواهند کرد (که این خود نشانه دیگری از همین ابتذال یا ماندن در سطح و ساحت روزمرگی این دسته از افراد بدگو و افترازن است). لذا از همه عزیزانی که عمیقا و دردمندانه درباره تقدیر این کشور و سرنوشت مردم آن می اندیشند و راه نجاتی برای فائق آمدن بر مشکلات و بحران های آن جستجو می کنند صمیمانه می خواهم قبل از هر گونه ارزیابی درباره این تجربه اینجانب، برنامه «جهت» را ببینند و آن‌گاه قضاوت بنده را در خصوص نیروهای جوان گفتمان انقلاب ارزیابی نمایند. برنامه جهت در روزهای سوم الی سیزدهم دی ماه از شبکه افق و (اگر فرقه گرایی ها و جناح گرایی ها و کوچک بینی ها چشم مسئولان را در مواجهه با این برنامه کور نکند) شاید در شبکه یک صداوسیما پخش شود.

طبقه سه| مجتبی نامخواه

23 Nov, 18:06


🔰خلاصه‌ای از سرمقاله شماره هفتم «نامه جمهور»
“ویژه‌نامه فلسطین”

📌انسان فلسطینی و امکان رهایی

📝مجتبی نامخواه
📚بخش دوم

فلسطین چیست؟ این بسیار مهم است که با تأثر در پی آن باشیم که بدانیم «در فلسطین چه می‌گذرد؟»؛ این مسئولیت انسانی و الهی ماست که نسبت به انسان‌ها و حرمان‌هایشان بی‌تفاوت نباشیم. هر ایده یا انسانی، به‌اندازه‌ای که مسائل انسانی زمان خود را پیچیده و پاسخ می‌دهد، انسانی است.


مطالعه کامل سرمقاله در شماره هفتم نامه‌جمهور…


🔶شرایط خريد نامه‌جمهور ویژه‌نامه فلسطین:
• خرید جلد ۷ و ۸ با هم: ۷۰ هزار تومان تخفیف + ۵۰ هزار تومان هزینه ارسال؛ هزینه هر دو شماره به جای ۴۷۰ هزار تومان، ۴۰۰ هزار تومان.

• خرید هرکدام از شماره‌های ۷ و ۸ به صورت تک: ۵۰ هزار تومان هزینه ارسال
جلد هفت: ۲۵۰ هزار تومان
جلد هشت: ۲۲۰ هزار تومان



🔹به شماره کارت:
6037997599694933
به‌نام پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (ع)
واریز کرده، تعداد مورد نظر و رسید واریز را به همراه آدرس پستی به شماره 09016855290 يا به آيدى @Jomhour_admin ارسال نمایید.

🔸 با ما همراه باشید ...



🆔 @nameh_jomhour | نامه جمهور

طبقه سه| مجتبی نامخواه

21 Nov, 04:05


دو گزارش اشاره شده در یادداشت «درباره چشم‌انداز کوتاه مدت عدالت اجتماعی در روابط کار»
@tabagheh3_ir

طبقه سه| مجتبی نامخواه

21 Nov, 04:05


🔸درباره چشم‌انداز کوتاه مدت عدالت اجتماعی در روابط کار

پس از روی دادن فاجعه معدن طبس، در نخستین روز وزارت کار در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که گزارش دقیقی از «دلایل حادثه و تقصیر یا قصورهای احتمالی در زمینه رعایت اصول ایمنی معدن» تهیه و منتشر خواهد کرد. شامگاه همان روز وزیر کار در گفت‌وگویی جانبدارانه اعلام کرد که «براساس بررسی‌ها معدن ایمنی‌های لازم را داشته و مسئولان همه ضوابط را ‌رعایت کرده بودند».
اکنون با گذشت بیش از شصت روز از این فاجعه، در حالی که گزارش مشترک سه کمیسیون مجلس و اظهارات مقامات قضایی، نظر وزیر کار را به کلی نقض کرده، وزارت کار هیچ گزارشی دال بر بررسی دلایل و قصور و تقصیرهای زمینه‌ساز حادثه تلخ مذکور منتشر نکرده است. همچنین این وزارتخانه دو متن با عناوین «از تکرار فاجعه جلوگیری کنیم» و «تأمین معیشت و ایمنی کارگران، لازمۀ اقتصاد پایدار در معادن زغال‌سنگ» را به عنوان گزارش سیاستی منتشر کرده که بیشتر به روزنامه‌دیواری‌هایی حاوی بازنشر پاره‌ای کلیات پیشین است. این دو متن که هر دو بر اساس تاریخ مندرج در ۲۵ مهرماه منتشر شده‌ و به منظور ارزیابی سطح نازل این گزارش‌ها در ادامه به پیوست بازنشر می‌شوند، هیچ‌گونه بررسی درباره علل حادثه طبس وجود ندارند، اعم از این که در این بررسی موضع وزارتخانه و محتوای گفت‌وگوی وزیر را تایید یا نقض کنند.
پاره اقدامات انجام گرفته در حوزه روابط کار طی مدت اخیر، مانند افتتاح
مرکز تحقیقات ایمنی معادن کشور در شهرستان طبس (۱۱ آبان) و افتتاح موزه ملی کار (۲۹ آبان) توسط وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛ همچنین بررسی صورتجلسه و ترکیب اعضا در نخستین جلسه شورای عالی کار، که بررسی مجزایی می‌طلبد، نشانه‌های نگران کننده‌ای رواجِ نگرش نمایشی به روابط کار است.
گویی وضعیت نامطلوب روابط کار و رنج‌های روزافزون نیروی انسانی تولید را به شوخی گرفته‌ایم و این اصلا خوب نیست.
#چشم‌انداز_عدالت_اجتماعی
@tabagheh3_ir

طبقه سه| مجتبی نامخواه

19 Nov, 15:22


🖋فهرست شماره هشتم فصلنامه «نامه‌جمهور» ویژه‌نامه فلسطین منتشر شد:
📌 تعداد صفحات: 304 صفحه

📎 فصل‌های این شماره عبارتند از:

0️⃣سرمقاله: فلسطین و سلطه؛ فلسطین کانون آگاهی بر ضد سلطه | مجتبی نامخواه

1️⃣فصل اول: فلسطین به مثابه آگاهی
📝مسئله فلسطین | اکبر محمدی
📝خاستگاه تاسیس عشق، قربانی و امر مقدس | اکبر محمدی
📝اسرائیل به مثابه دولت مطلقه| حمید دباشی
📝اسطوره زدایی از مسئله اسرائیل و فلسطین| ایلان پاپه
📝رها سازی سودمندی؛ اقتصاد نئولیبرالی خشونت در اسرائیل و سرزمین‌های اشغالی | فرانسوا زاویر پلاس
📝صهیونیسم و الهیات سیاسی| رائف رزیق
📝فضامند کردن بدهی: تعهدات، خشونت و تاب‌آوری در رام الله | کریستوفر هارکر
📝دین و ناسیونالیسم در زمینه یهود و صهیونیست | امنون راز و کراکوتزکین
📝منطق استعماری شهرک نشینان و رژیم نئولیبرال| دیوید لوید و پاتریک وولف
📝نژاد و امر نظارت در کلنی‌های مهاجرنشین |رونیت لنتین
📝وضعیت‌های استثنائی فلسطین | نورهان ابوجیدی
📝حقیقتی که ملل در آن زیست می‌کنند | پرتز کیدرون
📝فلسطینی سازی و ماهیت ژانوسی دولت اسرائیل| نادیا ابوالحاج
📝فلسطین یک وضعیت استثنائی پراکنده و خرد شده
📝 تاریخچه مختصری از حماس و جنبش اسلامی در فلسطین |سارا روی


2️⃣فصل دوم: گفت‌وگوهایی درباره آگاهیِ فلسطین
📝پروژه واقعی نهضت اسلامی بدون محوریت مسئله فلسطین ممکن نیست؛ ضرورت فلسطین برای حرکت های اجتماعی | دکتر سامی العریان
📝 فلسطین می‌تواند به ابژه‌های غیر غربی، آگاهی و امکان عصیان بدهد؛ فلسطین و اندیشه پسا استعماری| سید جواد میری
📝چیستی ایدئولوژی صهیونیستی؛از ناسیونالیسم مذهبی تا سرمایه‌داری و لیبرال دموکراسی | سید هادی برهانی


3️⃣فصل سوم: ادوارد سعید و آگاهی فلسطینی
📝 چرا ادوارد سعید هنوز معاصر ما و هنوز الهام‌بخش ماست؟|مصطفی نوذری
📝فلسطینیات |امیرهادی تخشید
📝تروریست ذاتی |ادوارد سعید




برای تهیه نامه جمهور مبلغ 220 هزارتومان + 50 هزارتومان هزینه ارسال به شماره کارت:
۶۰۳۷ ۹۹۷۵ ۹۹۶۹ ۴۹۳۳
به‌ نام پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم
واریز کرده و رسید واریز را به همراه آدرس پستی و شماره همراه به شماره ۰۹۰۱۶۸۵۵۲۹۰ يا به ايدي @Jomhour_admin ارسال نمایید

🆔 @nameh_jomhour | نامه جمهور

طبقه سه| مجتبی نامخواه

18 Nov, 12:57


این فهرست تلاش‌های شماره هفتم نامه جمهور است، برای کشف مجدد انسان ف‍.ل‍.س‍.ط‍.ی‍.ن‍.ی.
اگر ف‍.ل‍.س‍.ط‍.ی‍.ن و دیگر موضوعات مرتبط با پروژه کنونی انقلاب برای شما، تنها ابژهٔ شعار و غیره نیست، بلکه موضوع جست‌وجو و گفت‌وگو است، پیشنهاد می‌کنم نامه جمهور را بخوانید. به ویژه این شماره که جُستن بسیاری صرف آن شده و الحمدلله یافته‌های بسیاری نیز به دست آمده است.

@tabagheh3_ir

طبقه سه| مجتبی نامخواه

18 Nov, 12:42


🔸فهرست شماره هفتم فصلنامه «نامه‌جمهور» ویژه‌نامه فلسطین :
📌 تعداد صفحات: 364 صفحه

برای تهیه نامه جمهور مبلغ 250 هزارتومان + 50 هزارتومان هزینه ارسال به شماره کارت:
۶۰۳۷ ۹۹۷۵ ۹۹۶۹ ۴۹۳۳
به‌ نام پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم
واریز کرده و رسید واریز را به همراه آدرس پستی و شماره همراه به شماره ۰۹۰۱۶۸۵۵۲۹۰ يا به ايدي @Jomhour_admin ارسال نمایید

🆔 @nameh_jomhour | نامه جمهور

طبقه سه| مجتبی نامخواه

18 Nov, 12:42


🖋فهرست شماره هفتم فصلنامه «نامه‌جمهور» ویژه‌نامه فلسطین :
📌 تعداد صفحات: 364 صفحه

📎سه فصل این شماره عبارتند از:
0️⃣ سرمقاله: انسان فلسطینی و امکان رهایی؛ چگونه در فلسطین زندگی مقاومت است | مجتبی نامخواه

1️⃣فصل اول-اراده : زندگی مقاومت است؛ روایت‌هایی از زندگی روزمره انسان فلسطینی
📝رویای زندگی بهتر همیشه همراه ماست
📝نمی‌توانیم هیچ برنامه‌ای برای زندگی داشته باشیم
📝تنها انگیزه زندگی‌ام همین بود: مقاومت
📝با صف‌های طولانی مردم را از زندگی خسته می‌کنند
📝ایست بازرسی زندگی واقعی ماست
📝اگر مردم زندگی را ارادته کنند
📝همه چیز زندگیمان به تونل‌ها وابسته است
📝شادی را از زندگی مردم گرفتند
📝همه‌چیز در زندگی پدرم تغییر کرد
📝زندگی برایمان عادی بود
📝ده سال زندگی در چادر می‌دانید یعنی چه؟
📝چگونه جز مقاومت روزنه‌ای برای زندگی باقی نخواهد ماند


2️⃣فصل دوم-ایده: فلسطین آگاهی است؛ تأملاتی پیرامون زندگی روزمره انسان فلسطینی
📝ضرورت تامل بر زندگی تحت اشغال | سجاد صفار هرندی
📝 ما و انسان فلسطینی | محمدرضا قائمی‌نیک
📝زندگی در لحظه برعهده گرفتن خلق می‌شود | علیرضا شفاه
📝مقاومت چهره زنانه دارد | حدیثه حقداری
📝مقاومت زندگی در مقابل مرگ | کیوان سلیمانی
📝 در ستایش انسان مقاوم فلسطینی | فاطمه خورشیدی
📝تکینگی فلسطین | محمد جمشیدی
📝انسان مقاومت تاریخ می‌سازد | حدیثه حقداری
📝چگونه انسان مقاومت تاریخ می‌سازد | رقیه فاضل
📝زندگی انسان فلسطینی بازتولید روزمره امر قدسی | علیرضا بلیغ

3️⃣فصل سوم-کنشگر: فلسطین میدان است؛ تحلیل پیرامون کنشگری معطوف به فلسطین
📝 الگوهای کنشگری در حمایت از فلسطین | پریسا رضایی




برای تهیه نامه جمهور مبلغ 250 هزارتومان + 50 هزارتومان هزینه ارسال به شماره کارت:
۶۰۳۷ ۹۹۷۵ ۹۹۶۹ ۴۹۳۳
به‌ نام پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم
واریز کرده و رسید واریز را به همراه آدرس پستی و شماره همراه به شماره ۰۹۰۱۶۸۵۵۲۹۰ يا به ايدي @Jomhour_admin ارسال نمایید

🆔 @nameh_jomhour | نامه جمهور

طبقه سه| مجتبی نامخواه

17 Nov, 16:39


🔥قفس غزه
#روایت_انتفاضه

یکی از سوالات و پرسش هایی که زیاد با آن مواجه میشیم، وجود یک کلیپ یا مجموعه کلیپ هایی برای مرور سریع داستان فلسطین با زبان عامیانه است:

در این کار مجموعه 80 دقیقه ای در 9 قسمت، داستان فلسطین را از ابتدا تا طوفان الاقصی با زبانی عامه فهم با خط سیر زمانی مرور کردیم:

✳️کارگردان:امیرحسین قلی زاده
متن: محسن فایضی

🔰با کلید بر روی عنوان ها فایل کم حجم را در همین سکو و با کلید بر لینک، کیفیت بهتر را در سایت میتوانید دانلود کنید:

1️⃣قسمت اول: فروپاشی عثمانی: آغاز درد فلسطین
https://tn.ai/3174279

2️⃣قسمت دوم: چرا بریتانیا را پدر رژیم صیونیستی میدانند؟
https://tn.ai/3174961

3️⃣قسمت سوم: از یوم النکبت تا جنگ شش روزه
https://tn.ai/3175401

4️⃣قسمت چهارم: از شوک جنگ ۶ روزه تا انتفاضه اول
https://tn.ai/3176432

5️⃣قسمت پنجم: از پیمان اسلو تا انتفاضه ۲۰۰۰
https://tn.ai/3177142

6️⃣قسمت ششم: از انتفاضه مسجدالاقصی تا خروج اسرائیل از غزه
https://tn.ai/3178826

7️⃣قسمت هفتم: از انتخابات تا محاصره نوارغزه
https://tn.ai/3179483

8️⃣قسمت هشتم: تلاش برای حذف حماس در جنگ های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۴
https://tn.ai/3179935

9️⃣قسمت نهم و پایانی: نبرد برای مسجدالاقصی(سیف القدس ۲۰۲۱ و طوفان الاقصی ۲۰۲۳)
https://tn.ai/3179764

در دیده شدن این‌کار همراه ما باشید❤️
@Thirdintifada

طبقه سه| مجتبی نامخواه

16 Nov, 08:09


📝 دوستان هُل بدهید!

🔸 سامانه شفافیت آرای نمایندگان در مجلس دوازدهم تا الآن فقط یک نوبت و تا تاریخ ۴ مهرماه بروزرسانی شده است. با در نظر گرفتن فرصت یک ماهه قانون برای شفاف کردن آرا، مجلس باید ۲۸ مورد رأی‌گیری دیگر را شفاف می‌کرده که نکرده است.

🔸 در مورد مشروح مذاکرات و آرا کمیسیون‌ها هم باید گفت که مجلس با عدم انتشار آن‌ها همچنان بر خلاف قانون عمل می‌کند. به طور مشخص مسئولیت انتشار آرا با هیئت رئیسه مجلس است.

🔸 وضعیت فعلی شفافیت در مجلس دوازدهم شبیه خودرویی است که با کلی مشکلات و به زحمت خریده‌ایم ولی هر دفعه برای روشن کردن آن، باید ماشین را هُل بدهیم!

🇮🇷 این خانه #ازما ست
🔰 @azmaa_net

طبقه سه| مجتبی نامخواه

15 Nov, 13:36


🔻زندگی مقاومت است

🔰گفتگو پیرامون شماره ۷ و ۸ نامه‌جمهور
با حضور حجت‌الاسلام مجتبی نامخواه

🕕 زمان: شنبه ۲۶ آبان‌ماه، ساعت ۱۸
🏢مکان: مشهد، مجتمع مهر کوهسنگی، فروشگاه کتاب سوره مهر



🆔 @nameh_jomhour | نامه جمهور

طبقه سه| مجتبی نامخواه

08 Nov, 10:42


طبقه سه| مجتبی نامخواه pinned «🔸درباره یک بازسازی ضروری در باب ایده مقاومت و پیرامون شماره هفتم و هشتم فصلنامه نامه جمهور با همه دشواری‌هایی که حوصله شرح قصه نیست، مارتن نامه جمهور به ایستگاه هفتم و هشتم رسید؛ ما را به همین حد از سخت جانی خویش نیز گمان نبود؛ الحمدلله. تا کنون بیش از ۲۰۰۰…»

طبقه سه| مجتبی نامخواه

08 Nov, 03:51


اغلب ما ایرانیان تصویری دوره‌ای دشوار را از سال‌های ریاست‌جمهوری ترامپ در ذهن داریم. آن دشواری اما دلیل دیگری داشته که در این نمودار هم هویدا است.
یک سیاست حمایتی و رفاهی مستحکم می‌توانست/می‌تواند تأمین حداقل کالری را تضمین کند و از آن دشواری بکاهد.
منابع آن از کجا تأمین می‌شود؟
در مملکتی که بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۴ قرار است دولت بیش از فروش نفت از صندوق توسعه برداشت کند، تأمین منابع لازم برای تضمینِ تأمینِ حداقلِ کالری مسئله مهمی نیست.
مسئله منابع نیست، مسئله اراده است.
@tabagheh3_ir

طبقه سه| مجتبی نامخواه

08 Nov, 03:27


🔸درباره یک بازسازی ضروری در باب ایده مقاومت
و پیرامون شماره هفتم و هشتم فصلنامه نامه جمهور


با همه دشواری‌هایی که حوصله شرح قصه نیست، مارتن نامه جمهور به ایستگاه هفتم و هشتم رسید؛ ما را به همین حد از سخت جانی خویش نیز گمان نبود؛ الحمدلله.
تا کنون بیش از ۲۰۰۰ صفحه منتشر کرده‌ایم. تولیدِ همین حدود هم به پایان رسیده یا رو به پایان است و به یاری خدا در ماه‌های پیش رو منتشر خواهد شد. ما برای تک‌تک این دو هزار و اندی صفحه حرف داشته‌ایم و تا حد توان برای تحقیق و صورت‌بندی آن کوشیده‌ایم.

سعی کرده‌ایم در عین حالی که فصلنامه‌ایم، کتاب باشیم: برای هر شماره ایده‌ای مرکزی داشتیم که اگر چه پیوندی به بیرون دارد و مجله است اما وجهی
فراتر از بعد روزمره دارد و کتاب است. این توضیح از این جهت بیان شد که دعوتی باشد به خواندن دفترهای پیشین، که اکنون در کتاب‌خوان‌های مجازی موجودند، تا برسیم به ایده این دوگانه درباره فلسطین.

قصه این دو شماره این است که ما به این نتیجه رسیده و بر آن اصرار داریم که درک غالب از مسئله فلسطین و به کلی مقاومت نیازمند بازسازی است. ما اغلب مسئله فلسطین را نظامی، امنیتی و سیاسی می‌پنداریم. در فهم ما از فلسطین، انسان فلسطینی غایب است. انسان فلسطینی تنها در لحظه مرگ، سوژه خبری ما می‌شود و ما تا قبل از مرگ چیزی درباره‌اش نمی‌دانیم.

در دفتر هفتم از نامه جمهور تلاش کردیم در برابر انکار و فراموشی سوژه فلسطینی و در برابر انسانیت‌زدایی از آن، او را مجدد کشف و بازآفرینی کنیم. تلاش کردیم با محوریت زندگی روزمره انسان فلسطینی، یک کلان روایت بدیل و انسانی از انسان  فلسطینی بپروانیم. روایتی که انسان در میانه آن باشد، روایتی که حتی اگر حوصله مباحث نظری و سیاسی را نداشته باشید، باز هم احتمالاً خواندش جذاب خواهد بود. روایت‌هایی که از گفت‌وگو با اهالی فلسطین به دست آورده‌ایم؛ روایت‌هایی پر فراز و نشیب و دراماتیک.

عمده صفحات شماره هفتم را این روایت‌ها و سپس یک تلاش مختصر نظری برای درک این روایت‌ها پر کرده است. به علاوه پرونده‌ای درباره الگوی کنشگری معطوف به فلسطین؛ گزارشی که از تحلیل گفت‌وگوهایی با ده‌ها کنشگر این مسئله در جهان به دست آمده است.

شماره هشتم اما سفر نظریه به غزه است. در این شماره تلاش کردیم از نظریه اجتماعی بپرسیم برای توضیح غزه چه داری؟ حاصل، ترجمه مقالات و گفت‌وگوهایی است که به یاری خدا ادامه خواهد داشت.

نامه جمهور را محل و محملی برای یک بازاندیشی و بازسازی فکری فراگیر درباره موضوعات مختلف می‌دانیم. با وضع موجود و ایده‌های موجود نمی‌توان ادامه داد.

این دوگانه فلسطین، که به یاری خدا در آینده‌ای نه چندان دور دفتر سومی نیز از پی خواهد داشت، کوششی است برای یک بازسازی فکری ضروری در باب ایده مقاومت.
✍️سردبیر
@nameh_jomhour

طبقه سه| مجتبی نامخواه

04 Nov, 16:33


🔻شرايط مخصوص پيش‌فروش:
🔹خرید جلد۷و۸باهم: ۱۰۰تومان تخفیف+ارسال رایگان
🔹هزینه دو شماره به‌جای ۴۷۰هزارتومان؛ ۳۷۰هزارتومان
🔹خرید هرکدام از شماره‌های ۷و۸ به صورت تکی: ارسال رایگان
▫️شماره هفت ۲۲۰هزارتومان، شماره هشت۲۰۰هزار تومان

🔷به شماره کارت:
۶۰۳۷ ۹۹۷۵ ۹۹۶۹ ۴۹۳۳
به‌ نام پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم
واریز کرده و رسید واریز را به همراه آدرس پستی و شماره همراه به شماره ۰۹۰۱۶۸۵۵۲۹۰ یا آیدی
@Jomhour_admin ارسال نمایید


🆔
@nameh_jomhour | نامه جمهور

طبقه سه| مجتبی نامخواه

04 Nov, 16:33


🔻پيش‌فروش شماره ۷و۸ نامه‌جمهور ویژه‌نامه فلسطین آغاز شد.

🔷 به اطلاع می‌رسانیم شماره ۷و۸ با موضوع تخصصی زندگی در فلسطین منتشر و آماده‌ی فروش است. به همین سبب طرح ویژه پیش‌فروش، شامل تخفیف ویژه و ارسال رایگان برای شما خوانندگان عزیز در نظر گرفته شده است.



🖋شماره هفتم فصلنامه «نامه‌جمهور» ویژه‌نامه فلسطین منتشر شد:
📌 تعداد صفحات: ۳۶۴

📎سه فصل این شماره عبارتند از:

1️⃣اراده :
زندگی مقاومت است؛ روایت‌هایی از زندگی روزمره انسان فلسطینی

2️⃣ایده:
فلسطین آگاهی است؛ تأملاتی پیرامون زندگی روزمره انسان فلسطینی

3️⃣کنشگر:
فلسطین میدان است؛ تحلیل پیرامون کنشگری معطوف به فلسطین


🖋شماره هشتم فصلنامه «نامه‌جمهور» ویژه‌نامه فلسطین منتشر شد:
📌 تعداد صفحات:٣٠٤ صفحه

📎 فصل‌های این شماره عبارتند از:

0️⃣سرمقاله:
فلسطین و سلطه؛ فلسطین کانون آگاهی بر ضد سلطه

1️⃣فصل اول:
فلسطین به مثابه آگاهی

2️⃣فصل دوم:
گفت‌وگوهایی درباره آگاهیِ
فلسطین

3️⃣فصل سوم:
ادوارد سعید و آگاهی فلسطینی







🆔
@nameh_jomhour | نامه جمهور

طبقه سه| مجتبی نامخواه

04 Nov, 16:25


طبقه سه| مجتبی نامخواه pinned Deleted message

طبقه سه| مجتبی نامخواه

04 Nov, 14:44


📖 درسهایی از نهج البلاغه
حجت الاسلام قنبریان
۱۱ آبان۱۴۰۳

▫️ سه مبارزه ای که نباید بین شان خلط کرد!

1⃣ قیام درون جامعه اسلامی علیه جائر یا غاصب برای تشکیل حکومت ولایی
• وجوبش منوط به شرائط و نداشتن توالی فاسد
• خطبه۵ در اینباره
⬅️ روایات تقیه و احلاس بیوت و مانند آن متعلق به این نوع مبارزه است.

2⃣ جهاد ابتدایی با مشرکان
• منوط به حضور و اذن امام (بنابر مشهور)
• واجب کفایی بر مردان سالم و توانا
• صدر خطبه۱۴۶ در اینباره است
⬅️ الان محل ابتلاء ما نیست!

3⃣ جهاد دفاعی؛ که برخی فقهاء تا ۴قسم شمرده اند:
۱. برای حفظ اساس اسلام دربرابر هجوم کفر، به هدف محو اسلام
۲. برای دفع متجاوزان به خون و ناموس مسلمانان(چه کافر چه ناصبی)
- غارات در زمان امیر(ع)، داعش در زمان ما
۳. برای دفاع از مسلمانانی که با گروهی از کفار درگیرند و ترس مسلط شدن کفار بر آنان است (ولو اساس اسلام در خطر نیست)
۴. بیرون راندن کافران اشغالگر از سرزمین اسلامی
• اغلب صور این جهاد: بی نیاز اذن امام و فقیه/ واجب بر مرد و زن/ سالم و بیمار، دور و نزدیک و...
• ذیل خطبه۱۴۶ و خطبه های۲۷و۲۹ در اینباره است.

*⃣ گلایه ای از حوزه در اینباره

☑️ @m_ghanbarian

طبقه سه| مجتبی نامخواه

04 Nov, 14:40


🔰 حلقه جمع‌خوانی و گفتگو
«طبقه دولتمند»
(دو مقاله از نامه جمهور به قلم حجت الاسلام مجتبی نامخواه)

🔰با حضور نویسنده

▪️در این جلسه به مسئله نسبت طبقه مرفه جدید و دولت خواهیم پرداخت: آیا طبقه مرفه جدیدی دولت را تسخیر کرده است؟
▪️اثرات این اتحاد (و شاید وحدت) بر رفاه اجتماعی چیست؟
▪️چگونه این طبقه با کمک دولت خود را بازتولید می‌کند؟

زمان برگزاری: پنجشنبه 17 آبان ساعت 17:30
نشانی: قم دورشهر ک20 پ1 (طبقه پایین)

❗️لطفا حضور خود را اطلاع دهید
برای دریافت مقاله و اعلام حضور به شناسه @aznoadmin پیام دهید.

طبقه سه| مجتبی نامخواه

04 Nov, 02:54


@ebteda_ir
🔺

یکشنبه یک اتفاق ساده در #شورای_شهر_تبریز افتاد؛ سه نفر از #کارگران شهرداری به نمایندگی از صدها کارگر در سه دستهٔ شغلی (فضای سبز، مترو، مدیریت پسماند) با اجازهٔ هیئت رئیسه، مسائل، مشکلات و مطالبات خود را در حضور اعضای شورا و شهردار مطرح کردند؛ بسیار مودبانه، متواضعانه و حتی ملتمسانه! جمعاً چیزی حدود ۱۵ دقیقه.
اما حتی همین میزان هم تحمل نشد. برخی اعضا با تاثیرپذیری از حرف‌های هیجانیِ شهردار، الم‌شنگه‌ای راه انداختند که نگو.
عجیب بود و حیرت‌انگیز. خلاصه و عصارهٔ حرفشان این بود: «چرا به کارگرها فرصت دادید در صحن شورا حرف بزنند و از وجود تبعیض در حقوق و دستمزدشان گلایه کنند؟ اینها دروغ می‌گویند و حقوقشان بیش از این است که ادعا دارند!»
به همین سادگی.
نمی‌دانم این چند دقیقه حرفِ معمولی و روزمرهٔ کارگران چرا اینقدر تلخ و غیرقابل تحمل آمد و موجب شد بعضی اعضای شورا و شهردار، عنان تعادل از کف بدهند و بی‌توجه به جایگاه و موقعیت خود، عجولانه برای اثباتِ سریعِ نادرست بودن ادعاهای کارگران (میزان دریافتی) لشکرکشی کنند.
ما هر روز این حرف‌ها و گلایه‌ها را به شکل‌های مختلف می‌شنویم و منعکس می‌کنیم به شهردار و همکارانش. این‌بار هم هیئت رئیسه در یک تصمیم عقلانی و اخلاقی، برای جلوگیری از هرگونه تفسیر و تأویل، به‌صورت رسمی فرصت داد تا حرف‌هایشان را بی‌واسطه به شورا و شهردار بزنند.
بعضی‌ها این اتفاقات را برای شورای شهر، #حاشیه می‌دانند و نشانهٔ ناکارآمدی. اما باور کنید چنین اتفاقاتی، عینِ #متن و جزو وظایف اصلی شورای شهر است.
چگونه است که ادا و اطوارِ مفتّش‌وارِ فلان عضو شورا، که با تجسس در زندگی و احوال شخصی افراد (از کارمندان شهرداری تا همکارانش در شورا) هر از گاهی برگه‌ای دست می‌گیرد و آبروبَری می‌کند، حاشیه نیست و موجب اعتراض و تقبیح نمی‌شود، اما پرداختن به مطالبات اساسی و معطل‌ماندهٔ گروه بزرگی از کارکنان را حاشیه جا می‌زنند؟
این اتفاق ساده، یک امتحان بزرگ بود برای ما، که ادعاها داریم. همین تلنگرها، گاهی گوش ما را می‌پیچاند و یادمان می‌آورَد که مثلاً #نمایندهٔ مردم هستیم و قرار بود زبانِ ضعفا باشیم و نه آدمِ این و آن!

طبقه سه| مجتبی نامخواه

03 Nov, 04:29


«واگذاری بهره‌برداری از معادن به افراد فاقد صلاحیت و اهلیت لازم در چند سال اخیر»

#طبقه_مرفه_جدید
#طبقه_دولتمند

طبقه سه| مجتبی نامخواه

01 Nov, 20:49


@tabagheh3_ir

طبقه سه| مجتبی نامخواه

01 Nov, 20:20


متن گزارش مشترک کمیسیون‌های مجلس دربارۀ حادثۀ معدن طبس


#حقوق_کارگران

طبقه سه| مجتبی نامخواه

29 Oct, 19:13


خلاصه این‌که ضعف لایحه بودجه ۱۴۰۴ از نظر حمایت اجتماعی، آشکار و غیر قابل قبول است. چه تبصره ۱۳ که به شکلی ناکارآمد به مقوله حمایت اجتماعی می‌پردازد و چه کل لایحه که از این منظر خلأهای فراوانی دارد.

طبقه سه| مجتبی نامخواه

28 Oct, 08:11


🔸مروری گذرا بر لایحه بودجه از منظر عدالت اجتماعی

لایحه بودجه ۱۴۰۴ سویه‌های ضد اجتماعی قابل توجه و نگران‌کننده‌ای دارد که یکی از مهم‌ترین آن میزان افزایش حقوق گروه‌های مختلف حقوق‌بگیر است. بر حسب تبصره ۱۲ این لایحه میزان افزایش حقوق ۲۰ درصد تعیین شده که این به طور آشکاری بر خلاف ماده ۱۲۵ مدیریت خدمات کشوری است.
ماده ۱۲۵ ق مدیریت خدمات کشوری مقرر می‌دارد افزایش حقوق «حداقل به اندازه نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی» باشد که در سال جاری، همچون سال‌های گذشته بسیار بیشتر از ۲۰ درصد است.

جای تأسف است که این عدول آشکار از قانون و عدالت مختص لایحه بودجه سال آتی نبوده و در لوایح و مصوبات سال‌های اخیر به یک رویه تبدیل شده است. رویه‌ای که گویا در سازمان برنامه و نیز سطوح عالی دولت‌ها، در کمیسیون تلفیق و نیز در صحن مجلس و همچنین در شورای نگهبان بر سر آن اجماع وجود دارد.

نگران‌کننده‌تر این که بر اساس رویه‌ای نانوشته، دولت می‌کوشد ضریب افزایش حقوق کارمندان و دستمزد کارگران را کم‌وبیش تراز کند. این بدین معناست که به احتمال زیاد موضع دولت در مذاکرات مزدی پایان سال، همچون دو سال گذشته سرکوب دستمزد باشد. موضعی که سال گذشته موجب شد نمایندگان کارگران با نارضایتی مذاکرات شورای عالی کار را ترک کنند و در واقع مصوبه تعیین دستمزد ۱۴۰۳، توافقی میان دولت و کارفرمایان و با امضای این دو طرف باشد. با روی کارآمدن دولت جدید، به رغم تاکید وزیر کار بر سه‌جانبه‌گرایی در نطق جلسه رأی اعتماد، سکان‌داران این وزارتخانه هیچ تلاش برای اعمال سه‌جانبه گرایی و ترمیم مزد در نیمه دوم سال انجام نداده‌اند.

این‌ها در کنار بی‌توجهی دولت جدید به سیاست‌ها و تکالیف حمایتی، همچون کالابرگ، چشم‌انداز خوبی از وضعیت عدالت اجتماعی در سال آینده ارائه نمی‌دهد. این در حالی است که افزایش رسمی قیمت نان و لبنیات در کنار ادامه تعدیل ارز ترجیحیِ کالاهای اساسی، تورم سنگینی را بر سفره خانوارها اعمال می‌کند.

در ابتدای سال جاری بود که مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی اعلام کرد بیش از نیمی از مردم از تأمین کالری مورد نیاز خود ناتوان هستند. وضعیت کلان اقتصادی، استمرار سیاست‌های تعدیلی و تعلیق سیاست‌های اجتماعی و حمایتی، می‌تواند دایره ناتوانی از تأمین کالری را افزایش داده و تعمیق بخشد.

این در حالی است که شرایط جنگی متغیرهای جدیدی را به اقتصاد کشور اضافه کرده و می‌طلبد که دست‌کم در چنین شرایطی دولت از تعلیق تکالیف خود حمایتی دست بردارد و نیز دست‌کم در این موقعیت به پشت مرزهای قوانین، (در این جا ماده ۱۲۵ قانون مدیریت خدمات کشوری) بازگردد.

مواجهه مجلس طی سال‌های اخیر با سویه‌های ضد جامعه لوایح بودجه، در بیشتر اوقات مواجهه‌ای همدلانه یا بسیار ضعیف بوده است. مطابق پیمایش‌های ملی انجام شده در دفتر طرح‌های ملی، کسانی که در پاسخ به پرسش «چقدر به مجلس اعتماد دارید؟» پاسخ داده‌اند که «کم و خیلی‌کم» به مجلس اعتماد دارند به طرز فزاینده در سال‌های اخیر افزایش داشته است؛ به گونه‌ای که از ۱۹.۶ در ۱۳۹۴ به ۶۳.۴ در سال ۱۴۰۲ رسیده است که به معنای بی‌اعتمادی اکثریت مردم و یک سقوط آزاد نگران‌کننده در زمینه جایگاه اجتماعی مجلس است. بخشی از این بی‌اعتمادی می‌تواند به همراهی مجلس با سیاست‌های تعدیلی بازگردد. همراهی‌هایی که مجلس را در عمل به بخشی از دیوان‌سالاری اعمال سیاست تعدیل تبدیل کرده که هیچ تفاوتی با سازمان برنامه نداشته و هیچ دفاع مؤثری از نفع و رفاه عمومی جامعه انجام نمی‌دهد.

آیا امکان دارد رویه سال‌های اخیر مجلس در بررسی لایحه بودجه تغییر کند یا دولت تصمیم به تغییر لایحه بودجه ۱۴۰۴ بگیرد؟ آیا شرایط جاری و جنگی می‌تواند خالق یک برنامه اقدام فوری و ضروری برای مشروط ساختن قدرت به حقوق عامه، ارتقا سیاست‌های حمایتی و بهبود وضعیت رفاهی باشد؟ آن‌چه مسلم است این که اگر قرار است تغییر رخ بدهد، این تغییر لزوماً از لایحه و قانون بودجه می‌گذرد.
باید برای تحقق این تغییرات امیدوار باشیم، هر چند این امید کمتر نشانه‌ای در بیرون دارد؛ باید تلاش کنیم موقعیت دشوار منطقه و ضرورت مقاومت، ترجمانی در برنامه و بودجه کشور پیدا کند.
@tabagheh3_ir

طبقه سه| مجتبی نامخواه

28 Oct, 08:11


مروری گذرا بر لایحه بودجه از منظر عدالت اجتماعی
👇👇👇
@tabagheh3_ir

طبقه سه| مجتبی نامخواه

26 Oct, 06:58


پایگاه ایران‌صدا نسخه صوتیِ رمان خار و میخک را منتشر کرده است. این کتاب صوتی بر اساس ترجمه‌ای است که توسط کتابستان معرفت در دست انتشار است.

طبقه سه| مجتبی نامخواه

21 Oct, 18:26


این ترجمه فارسی از این رمانِ یحیی سنوار در کابل انجام شده است؛ ترجمه چندان مطلوبی نیست و هنوز خواندنش دشواری‌هایی دارد. علاوه بر اختلاف فارسی متداول در دو کشور، اشکال‌های متعدد ویرایشی و کاستی‌های مهمی در ترجمه نیز دارد. مواردی که سر جمع باعث می‌شود خواندن پیوسته اثر چندان سهل و ممکن نباشد. یا این حال احتمالاً تورق آن برای کسانی که به عربی مسلط نیستند راحت‌تر است.

طبقه سه| مجتبی نامخواه

21 Oct, 12:42


لحظهٔ زایش جنبش

در تاریخ جوامع زمانی هست که ستمدیدگان تصمیم می‌گیرند دیگر برده نباشند و بند انقیاد بگسلند؛ یا اگر چاره‌ای ندارند جز اینکه جزء بازندگان تاریخ باشند، دست‌کم یک قربانیِ آرام نباشند.
به تعبیر رهبر نهضت آزادیستان، شیخ محمد خیابانی، «لقمه خارداری باشید تا دیگران نتوانند شما را ببلعند.»
آن زمان که فرودستان چنین تصمیمی می‌گیرند، لحظهٔ زایش جنبش است.
یحیی سنوار برای امت، تجسم زایش و بازتولید این لحظه بود: چه آن زمان که انتظارِ استعماری از فلسطینیان را نقد می‌کند که قربانیان آرامی نباشند؛ چه آن هنگام که انقلاب کبیر هفت اکتبر را بنیان نهاد. راه مهمی که امروز پیش روی ماست بازیابی این زایش است.
#طرح_مسئله
@tabagheh3_ir

طبقه سه| مجتبی نامخواه

21 Oct, 07:22


#گفتگو_اختصاصی

🔰اسرائیل، مانع اصلی توسعه ایران

🎙سید جواد طاهایی؛

🔹طبقه‌ متوسط جامعه که می‌گویند "بگذارید ما زندگی خودمان را داشته باشیم"، از یک سو به ایران باستان افتخار می‌کنند و از سوی دیگر در ارزش‌های غربی دست و پا می‌زنند. آنها در تناقض میان ایران باستان و ایران معاصر گرفتارند و به دلیل عدم تفکر، نابالغ‌اند. آنها نیازمند کسانی هستند که آنها را بالا بکشند، عظمت بخشند و ایرانی بودن را به آنها یادآور شوند. کلید دستیابی به این هدف، "سلیمانی‌سازی" است نه تنها در منطقه، بلکه در داخل ایران نیز باید این کار را انجام دهیم. پروژه بیرون‌راندن سربازان آمریکایی از منطقه باید شامل حذف ارزش‌های آمریکایی از داخل ایران نیز بشود.

برای مطالعه کامل این گفتگو اینجا کلیک کنید

📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
📲وب | ایتا | تلگرام | اینستاگرام| تویتر

طبقه سه| مجتبی نامخواه

21 Oct, 07:21


بر خلاف آن چه اغلب ترویج و تصور می‌شود و به گواه تنش‌های پیش از انقلاب اسلامی، مسئله رژیم صهیونسیتی، فقط جمهوری اسلامی ایران نیست، ایران است.
اگر به توسعه و پیشرفت ایران فکر می‌کنیم مقدمه قطعی آن عبور از سد این شرّ است.
‏عقب‌ماندگی زیرساخت‌ها در غزه پیش از هفت اکتبر را با زرق و برق تل آویو مقایسه کنید: برنامه صهیونیستی برای همه غرب آسیا این است: یا به عقب‌ماندگی غزه قبل از هفت اکتبر تن دهید یا به ویرانی غزه پس از آن. این لازمه برنامه توسعه در تل آویو است.
@tabagheh3_ir

طبقه سه| مجتبی نامخواه

19 Oct, 17:20


آن قدری که در تورقی کوتاه توانستم بفهمم رمان جالبی است:
خار و میخک، نوشته شهید یحیی سنوار؛ این اثر بیش از هر چیز حاصل یک تخیل قدرتمند و جامعه‌محور و معرف رویای فلسطینی است.
اگر شما هم کتاب را خواندید و دریافتی داشتید، یا اگر متنی در این‌باره سراغ داشتید، ممنون می‌شوم به اشتراک بگذارید.
فایلش را در کانال تلگرام می‌گذارم.
سعی می‌کنیم در شماره بعدی نامه جمهور میزگردی درباره او و این کتاب داشته باشیم.
@tabagheh3_ir

طبقه سه| مجتبی نامخواه

16 Oct, 12:24


از امروز بخش اندکی از ماده ۳ قانون قانون شفافیت قوای سه‌گانه، دستگاه‌های اجرایی و سایر نهادها»، در زمینه شفافیت آرا نمایندگان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، اجرایی شده است. اجرای این بخش از قانون، اگر مانند سامانه داوطلبانه پیشین انتشار آرا نبوده و مستمر باشد، باز هم بخش کوچکی از شفافیت مورد مطالبه از مجلس است که محقق می‌شود. این بخش کوچک در کنار تکالیف محقق نشده دیگرِ این قانون در دیگر بخش‌های حاکمیت، در عمل تغییر معناداری در وضعیت ناشفافیت کنونی ایجاد نمی‌کند و مطالبه اجرای قانون را از مجلس و از دیگر قوا و نهادها، همچنان پابرجا باقی می‌گذارد.

طبقه سه| مجتبی نامخواه

14 Oct, 19:53


زمان‌های مقرر در قانون فوق به کلی طی شده و هیچ تحرک معناداری به سمت تحقق تکالیف مرتبط با شفافیت وجود ندارد.
تنها امروز پس از چند ماه که از عدم اجرای قانون در مجلس می‌گذرد، تعدادی از نمایندگان در نامه‌ای خواهان اجرای این قانون در مجلس شورای اسلامی شده‌اند.
چاره چیست؟ باید امیدوار باشیم قوای سه‌گانه بتوانند شکست ناشی از عدم اجرای ماده ۲۹ برنامه ششم توسعه را جبران کنند، اما مسئله ناشفافیت که کم‌وبیش مورد توافق گروه‌های مختلف حاکم بر قوای سه‌گانه در حدود یک دهه اخیر است، نمی‌تواند تنها یک خطای حکمرانی باشند. همچنان که اندیشه، دین و مطالبه اجتماعی نیز گویی چندان طلبی برای شفافیت ندارد.
در عین حال ناشفافیت مستمر و وضعیت کنونی به روشنی به ما نشان می‌دهد طی یک دهه اخیر، به چه میزان میان گروه‌های مختلف و متضاد سیاسی، بر سر پنهان‌کاری و مردم‌زدایی در حکمرانی توافق وجود داشته و دارد. همچنین به ما یادآوری می‌کند توافق میان گروه‌های سیاسی حاکم تا چه میزان بی‌ربط به مسئله‌های ماست؛ راه‌حل مسئله‌های ما توافق اجتماعی است.
@tabagheh3_ir

طبقه سه| مجتبی نامخواه

05 Oct, 04:52


‏آیه آخر سوره فتح، که رهبر انقلاب در خطبه‌های نمازجمعه، رشد گام به گام حزب‌الله لبنان را با استشهاد به آن توضیح دادند؛ چارچوب نظری دقیقی برای تشریح چگونگی شکل‌دهی به یک جنبش اجتماعی از منظر قرآن است.
در این بحث سعی کرده‌ام درباره این الگو توضیح بدهم:
tabagheh3.ir/post/357‎


@tabagheh3_ir

طبقه سه| مجتبی نامخواه

01 Oct, 13:31


@tarjomaanweb👇

طبقه سه| مجتبی نامخواه

01 Oct, 13:31


🎯 هایک اهمیت زیادی به آزادی می‌دهد، اما فقط برای خواص
— در اقتصاد آزاد هایک وظیفۀ اکثریت تسلیم و دنباله‌روی است


📍هایک خودش را طرفدار سرسخت آزادی می‌دانست، اما آزادی از نظرش چیزی دموکراتیک نبود که همگان به یک‌اندازه از آن برخوردار باشند، بلکه موضوعی نخبه‌گرایانه بود. قشر کوچکی از سردمداران جامعه توانایی و کفایت برخورداری از آزادی را داشتند و بقیۀ اقشار جامعه لاجرم از آن‌ها پیروی می‌کردند. این تصور خاص از آزادی، اگرچه برای هایک، نظریه‌ای برای فهم بازار آزاد بود، اما وقتی درگیر طلاقی پرماجرا از همسری شد که بیست‌وچند سال با او زندگی کرده بود، تأثیر خودش را در تصمیمات شخصی او نیز نشان داد.


🔖  ۳۱۰۰ کلمه
زمان مطالعه: ۲۱ دقيقه
                                       
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:

B2n.ir/h62977

📌 آنچه خواندید، به‌طور اختصاصی برای وب‌سایت ترجمان ترجمه شده و به‌رایگان در اختیار شما قرار گرفته است. شما می‌توانید با خرید اشتراک فصلنامه ترجمان علوم انسانی از انتشار این مطالب و فعالیت‌های ترجمان حمایت کنید:
https://tarjomaan.shop/product/sub4014/

@tarjomaanweb

طبقه سه| مجتبی نامخواه

30 Sep, 09:21


سیاست داخلی و سرمایه اجتماعی، رفتار دشمن را تنظیم می‌کند .

وقاحت در جنایت برای جانیان
بعد از شهادت حاج قاسم شروع شد
و شروع دومینو ترور سران مقاومت
اول ایران عراق
اکنون ‎ف‍.ل‍.س‍.طین و حز.ب ا...
بنظرم این ترور ها و شدت حملات به جبهه مقاو.مت بستگی به وضعیت داخلی ایران دارد.

رشد #نابرابری از دل سیاستهای اقتصادی نابرابر ساز به اسم توسعه ، وضعیت اجتماعی فرهنگی ایران آسیب سنگینی زد و این زخم ها مولد آسیب های امنیتی و حملات دشمن شد.

این نابرابری جبهه جدید داخلی باز کرده است که اعتماد مردم و سرمایه اجتماعی حاکمیت را آسیب زده است.

محور سیاستهای نابرابر ساز بسته سیاست تعدیل ساختاری صندق بین المللی پول است.

سیاستهای تعدیل، اسراییل و آمریکا نرم افزاری است.
مقاومت و انسجام داخلی را با خلق نابرابری می شکند.

و با کاهش سرمایه اجتماعی منتج از خلق نابرابری، ضربات نظامی و امنیتی تشدید می‌شود.

اکثر کشورهای مسلمان خاورمیانه از دهه هشتاد میلادی با اسب تروا سیاست های تعدیل به فروپاشی داخلی و شورش داخلی در سه دهه بعد رسیدند.بدون دشمن سخت خارجی.
ایران نیز سه دهه بعد از شروع سیاستها ی تعدیل، در دهه نود دچار توالی ناآرامی و شورش های داخلی شد.
علی رغم دشمن خارجی، اما هنوز تعدیل را ادامه می‌دهد.

تعدیل بستر تحمیل تحریم و نابرابری و نارضایتی و شورش است.

شدیدترین تحریم ها بعد ناآرامی های ۸۸ رخ داد با اعلام تقلب طبقه الیگارشی سیاسی که از دل سیاستهای تعدیل ظهور کرده بود.
اصلی ترین چهره مقا‌و.مت را دقیقا بعد بدترین شوک درمانی و سنگین ترین ریزش سرمایه اجتماعی در سال ۹۸ از دست می‌دهد
باز هم شوک درمانی های تعدیل ادامه پیدامیکند، شورش و ریزش سرمایه اجتماعی ادامه پیدا می‌کند، حامی مقاومت و حمله سخت به اسراییل ، شهید رییسی را از دست می‌دهد و بعد کل دولت رییسی منتج از استمرار تورم آزادسازی و... از دست می رود.
با تعدیل، جبهه داخلی باز کردیم و جبهه مقاومت را شهید میکنیم.

مادامی که جهاد با آمریکا و اسراییل نرم افزاری ، یعنی سیاستهای تعدیل و بانیان و مجریان آن در داخل کشور، جهاد با آمریکا و اسراییل سخت افزاری پر هزینه و پرچالش است.


ریشه های زنده ماندن تعدیل را دریابیم.
فرهنگ سیاسی منحط و کنش های خرد سیاسی می‌تواند با دومینو وقایع و اتصالات خرد به کلان به بحران و فاجعه تبدیل شود .
مادامی که کیفیت نمایندگان مجلس را عشیره و طایفه تعیین کند بحران درو میکنیم،
آگاهی بدنه دانشجویی ، فرهنگ سیاسی انتخاب نمایندگان و ریاست جمهوری، زیرساخت تشکیلاتی سیاسی برای کیفی سازی انتخاب نمایندگان و مدیران دولت یا تفکیک مجلس راه حل های زیرساختی مهار ادامه سیاستهای تعدیل خسارت بار است.

@yekfanoos

طبقه سه| مجتبی نامخواه

29 Sep, 15:31


🔻‏کدام متن می‌تواند به این خوبی به ما توضیح دهد که مقاومت در برابر سلطه آمریکا، در آغاز و در مرکزِ جنبش و پروژه عدالت‌خواهی جهانی جای دارد؟
بیانیه جو بایدن در حمایت از ترور نصرالله.
آن جا که این ترور و ریختن ۸۵ تُن بمب بر سر چند صد غیرنظامی را «معیار عدالت» خوانده است!
🔻‏از یک منظر همهٔ مسئله مقاومت، جوهرهٔ جدال ما با سلطه و نظمِ برآمده از روابط سلطه، کلیه اشکال ایستادگی در برابر استکبار و تمامی دعوای غرب آسیا با غرب، نزاع بر سر همین چیزی است که در این متن کاخ سفید آمده:
«Measure of justice»
معیار عدالت چیست؟
«جنگِ جهانیِ عدالت» مدت‌هاست آغاز شده است.
@tabagheh3_ir

طبقه سه| مجتبی نامخواه

28 Sep, 13:15


🔸معلم مقاومت، صدای ما بود
درود بر او که در عمل اثبات کرد ایدهٔ مقاومت به قرائت امام خمینی، نه امری ممتنع که کنشی به کلی امکان‌پذیر است. او با تمام وجود به رهبری شایستهٔ جانشینِ امام خمینی باور داشت و با هدایتش حرکت حزب‌الله را چنان رشد داد که طی تنها سه دهه، ایده هسته‌های مقاومتِ خمینی، در قامت فراجنبشی بزرگ و الهام‌بخش ظهور کرد.
در هیاهوی منطقه، فریاد رسای غربِ آسیا علیه غرب بود. به خوبی به ما نشان داد چگونه دین و چه نگرشی به دین می‌تواند در ستیز با سلطه، نماینده شایسته فرودستانِ این نظم نابرابر جهانی باشد.
در نظم کنونی جهان که نابرابر است، طبقه‌ای کوچک به استثمار عموم مردم زمین می‌پردازند و بر دیگران استکبار می‌ورزند. تعداد بیشتری بر این نابرابری نمی‌شورند و برای بالارفتن از نردبان‌های کوچک قدرت و ثروت در جوامع پیرامونی، با این نظم نابرابر کنار می‌آیند. با این همه، هستند انسان‌هایی که به رهایی، مقاومت، سلطه، استکبار، مستضعفین، جنبش و انسان می‌اندیشند؛ برای برپایی یک «جهان انسانی» جهاد می‌کنند و «تصمیم دارند پرچم لااله الا الله را در قلل رفیع کرامت به اهتزاز درآورند».
برای این مبارزان بی‌همتایِ «جهان فقر و گرسنگی»، خون فرمانده نصرالله الهام‌بخش‌تر از سخنرانی‌ها و عملیات‌های او خواهد بود. ان شاءالله.
@tabagheh3_ir

طبقه سه| مجتبی نامخواه

28 Sep, 13:14


معلم مقاومت، صدای ما بود

طبقه سه| مجتبی نامخواه

28 Sep, 11:40


«وَبَشِّرِ الصَّابرِینَ الَّذینَ إِذَا أَصَابَتْهُمْ مُصِیبَهٌ قَالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُون.»

طبقه سه| مجتبی نامخواه

27 Sep, 18:19


🔹واکنش‌ها به فاجعه طبس یک ترحم موقتی است

▪️علی‌رضا میرغفاری، نماینده کارگران در شورای عالی کار می‌گوید: متاسفانه طی سال‌های گذشته اتفاقات دردناک بسیاری مرتبط با کارگران افتاده که واکنش به آن نهایتا یک ترحم موقتی است و در یک بازه زمانی کوتاه نیز فراموش می‌شود.

🔸متن کامل این گفتگو را در روزنامه جام جم بخوانید.

طبقه سه| مجتبی نامخواه

27 Sep, 08:57


#جلسه_هفتگی
#سلسله_بحث_های_نهج_البلاغه

🔸قال المهدی عجل الله تعالی فرجه: وفي ابنة رسول الله صلى الله عليه وآله لي أسوةٌ حسنةٌ 

🔹مراسم هفتگی هیئت راه فاطمه(سلام الله علیها)

🎙 باسـخـنـرانـی
💠 حجت‌الاسلام محسن قنبریان

🎤 بـانـوای
💠 حجت الاسلام علی فخری

📅 جمعه ۶ مهرماه ۱۴۰۳، سـاعـت ۱۹:۳۰

🕌 قم، بلوار معلم شرقی(حدفاصل میدان بسیج و میدان معلم)، خیابان شهیدان عابدی، فرعی چهارم، پلاک ۱۴، بیت الکریمه(علیها السلام)

🔰لوکیشن بیت الکریمه
https://nshn.ir/967bsVHOVxvQaj

برادران - خواهران

💢به مکان مراسم دقت شود💢

❇️برای پارک وسایل نقلیه، از فضای نبش کوچه استفاده بفرمایید.❇️

به کانال #هیئت_راه_فاطمه (سلام‌ الله علیها) بپیوندید:
👇👇👇
🆔 @rah_fatemeh

طبقه سه| مجتبی نامخواه

26 Sep, 17:34


🟢اقای جبلی حداقل شما نمک روی زخم بازماندگان جنایت معدن طبس نریزید!

شب گذشته در خبر ۲۰۳۰ شبکه دو، خبرنگار صدا و سیما سوالی را از مسئول ایمنی معدن پیرامون هشدار بعضی کارگران پیش از فاجعه معدن طبس می‌پرسد.

بر مبنای سوال اشتباه خبرنگار صدا و سیما، مسئول ایمنی نیز توضیحاتی ارائه می‌دهد که اساسا پرسش و روایت واقعی چیز دیگری بوده است.

تنها کافی بود همین سوال در حضور کارگران و بازماندگان پرسیده می‌شد تا روایت غالب و دروغ فعلی با این خطای صدا و سیما رسمیت پیدا نکند.

اسماعیل محمدولی خبرنگار حاضر در معدن طبس، در گفتگوی زنده دیشب جنبش عدالتخواه دانشجویی در این باره بیشتر توضیح می‌دهد

🆔 @edalatkhahi

طبقه سه| مجتبی نامخواه

25 Sep, 06:18


در میانه انبوه اندوه فاجعه معدن طبس؛ و در میان انبوه کلمات بی‌معنای سیاست‌مداران، حاکمان و رسانه‌ها در تحلیل ماجرا و در سوگواری‌های بی‌حاصل برای کارگران؛ این دو گزارش از واقعیت جذاب بود:

گزارش آقای حامد هادیان در تسنیم
گزارش خانم زینب مرزوقی در فرهیختگان

طبقه سه| مجتبی نامخواه

25 Sep, 04:50


🔸تابلویِ وضعیتِ اکنونِ کار

صبح روز چهارم مهر، در حالی که هنوز عملیات امداد که نه، عملیات یافتن پیکر کارگران پایان نیافته و در حالی که ده‌ها کارگر در معدن زغال‌سنگ کشته شده‌اند، جدال‌های مجازی- سیاسی در کنار مصاحبه‌های مسئولان رسمی، میدان شگرفی برای شناخت وضعیت اجتماعی و مسائل کار پدید آورده است:

صفحات مجازی تحلیل‌گران اقتصادی سرشار از تحلیل اصلی ماجراست. یکی تقصیر قیمت‌گذاری دستوری است. دیگری پیمان سپاری ارزی را علت معرفی می‌کند. وزیر اقتصاد که در اوج این قبیل تحلیل‌ها قرار دارد، «ناترازی» و «کاسبان تحریم» را نه فقط عامل مشکلات کارگران معدنجوی طبس، که عامل همه مشکلات موجود در حوزه «کار و بازنشستگی» معرفی می‌کند.
وزارت کار صبح فردای حادثه اطلاعیه داده که موضوع را به دقت بررسی و گزارش می‌کند؛ غروب همان روز اما در حالی که هنوز ۲۴ ساعت از فاجعه نگذشته وزیر کار مصاحبه می‌کند که حادثه‌ای اتفاقی عامل مرگ ده‌ها کارگر بوده؛ در تامین ایمنی کم کاری نشده و کسی مقصر نیست. یکی از بازماندگان می‌گوید این مصاحبه وزیر کار دل داغداران را آتش زد. دانشجویان اعلام کرده‌اند عصر امروز در مقابل وزارت کار تجمع می‌کنند. بانویی از نزدیکان کارگری درگذشته می‌گوید حمل جنازه کارگران با بی‌احترامی همراه بوده است. معاون دادستان کل کشور می‌گوید سوابق کارفرما را در اداره کار بررسی کرده و «برخی موارد عدم رعایت ایمنی در حادثه معدن طبس مشهود بوده است». دو وزیر کار و صمت مصاحبه کرده‌اند که خیلی زود مستمری کارگران درگذشته وصل خواهد شد تا شاید کمی کمی آلام بازماندگان تسکین یابد. بانوی بازمانده‌ای می‌گوید در محل معدن زنی را دیده که فقط فریاد می‌زده چرا جنازه‌ها را بدون عزت حمل می‌کنند. فیلم کوتاهی از گفت‌وگوی نماینده کارگران معدن با وزیر کار منتشر شده که در حاشیه جلسه‌ای رسمی وزیر را گیر آورده و به او می‌گوید معدن سنسور تشخیص نشت گاز نداشته که اگر داشت چنین نمی‌شد. وزیر کار با بی‌حوصلگی سخنان نماینده کارگران را گوش می‌دهد. عجله دارد و می‌خواهد برود. در لحظات آخری که نماینده کارگران امکان گفت‌وگو از نزدیک با وزیر را دارد، از او می‌پرسد «اینها می‌دانید چقدر می‌گرفتند؟» و خودش جواب می‌دهد «۱۲ میلیون تومان». همه در مورد کارگران مُرده در معدن ابراز سوگ و همدردی می‌کنند. پای کارگران به صدر رسانه‌ها باز شده است. روزی امام خمینی به رسانه‌ها می‌گفت: «آنچه راجع به خودم می گویم این است که اگر قرار است عکس مرا بگذارید، به‌‎ ‌‏جای آن، عکس یک رعیت را بگذارید و زیرش بنویسید این رعیت چه کار مهمی کرده‌‎ ‌‏است.‏» این روزها گویا تحولی رخ داده؛ از روزهای نادری است که کارگران به صدر اخبار صداوسیما و روزنامه‌ها آمده‌اند؛ البته خبر مرگ‌شان.

این تابلو با تمام جزییاتی که آمده و نیامده، خودِ خودِ باطن روابط کار در جامعه ماست. از تحلیل‌های صد من یک غازِ حاکمان بر اقتصاد این ملک گرفته؛ تا وزیر کاری که رسیده نرسیده به معدن، با عجله مصاحبه می‌کند که کارفرما مقصر نیست؛ تا مستمری‌ای که مسئولان آن را مایه تسکین آلام بازماندگان می‌دانند تا بازماندگانی که مطالبه‌شان انتقال توأم با کرامت پیکر کارگران درگذشته است. و «چه باید کرد؟» تنها و مهم‌ترین پرسشی است که باید امید داشته باشیم پس از تماشای این تابلو در ذهن‌ها بماند.

پی‌نوشت:
در صفحه توییتر گزاره‌های دیگر درباره این وضعیت نوشته‌ام، از جمله اینجا که سعی کرده‌ام نشان بدهم همیشه وزیران کار بلافاصله پس از فجایع منجر به مرگ کارگران گفته‌اند مقصر کارفرما نبوده ولی بعدتر در محکمه قضایی مشخص شده مقام عالی وزارت حرف بیهوده زده و از قضا مقصر صد در صد خودِ خودِ کارفرما بوده است.
@tabagheh3_ir

طبقه سه| مجتبی نامخواه

24 Sep, 19:20


🔴تجمع مردمی-دانشجویی🔴
قیام مردم برای کارگران

حضور برای جلوگیری از تکرار حوادث تلخی چون معدن ذغال سنگ طبس

زمان: چهارشنبه ۴ ام مهرماه ساعت ۱۶
📍مکان: تهران، خیابان آزادی، مقابل وزارت کار

🆔 @edalatkhahi

طبقه سه| مجتبی نامخواه

19 Sep, 18:55


🎼 گفتی که یک دیار …
هرگز به ظلم و جور نمی‌ماند …
برپا و استوار …
هرگز هرگز …
والا پیامدار محمد …
آن گاه تمثیل‌ وار کشیدی عبای #وحدت بر سر پاکانِ روزگار …
والا پیامدار محمد ...


فرا رسیدن عید میلاد پیامبر اکرم صلی‌الله علیه وآله وسلم و امام صادق علیه‌السلام مبارک باد.
@tabagheh3_ir

طبقه سه| مجتبی نامخواه

18 Sep, 14:14


📌سهم بخش خصوصی در اقتصاد ایران

▪️بر اساس مطالعه‌ای که اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی در سال ۱۳۹۷ با هم‌کاری مرکز آمار ایران منتشر کرده است، سهم دو بخش عمومی و خصوصی از خلق ارزش افزوده در اقتصاد ایران بر اساس دو شاخص مالکیت و مدیریت، در دو سال ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳ به شرح زیر توصیف شده است:

🔴 بر مبنای شاخص مالکیت: در سال ۱۳۹۲ سهم بخش خصوصی و عمومی به ترتیب ۴۴.۷ و ۵۵.۳ بوده است؛ و در سال ۱۳۹۳ این نسبت به ۴۷.۳ و ۵۲.۳ تغییر کرده است.

🔴 بر مبنای شاخص تعیین مدیریت: در سال ۱۳۹۲ سهم بخش خصوصی ۴۳ و سهم بخش عمومی ۵۷ بوده است؛ و در سال ۱۳۹۳ این نسبت ۴۵.۸ و ۵۴.۲ درصد تغییر کرده است.

(لازم به ذکر است که در این مطالعه بخش عمومی شامل: دولت، شهرداری‌ها،‌ تأمین اجتماعی، شرکت‌های دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی است. و غیر از آن نباید لفظ ارزش افزوده را با ارزش اضافی مد نظر نقد اقتصاد سیاسی کلاسیک خلط کرد.)

▪️در رابطه با این گزارش چند نکته وجود دارد که باید آن‌ها را مد نظر داشت: اولاً سهم خود دولت در خلق ارزش افزوده در کل اقتصاد ایران بسیار نازل است و عمدهٔ بار آن بر دوش شرکت‌های دولتی و نهادها عمومی غیردولتی است. این واقعیت البته با آمارهای سازمان‌های جهانی از سهم هزینه‌های دولت به تولید ناخالص داخلی ایران هم‌خوانی دارد. در واقع دولت ایران یکی از کوچک‌ترین دولت‌های جهان در ارائهٔ خدمات به اتباعِ خود است.

▪️در ثانی،‌ نهادهای عمومی غیردولتی در حدود ۲۰ درصد از تولید ارزش افزوده را به خود اختصاص داده‌اند و شرکت‌های دولتی کمی بیشتر از آن را. بنابراین سهم نهادهای عمومی در اقتصاد ایران به آن اندازه که در افکار عمومی بازنمایی می‌شود بزرگ نیست. اما به هر حال نمی‌توان آن‌ها را بازیگر مهمی در اقتصاد ایران به حساب نیاورد.

▪️ثالثاً، بخش خصوصی به هیچ وجه در اقتصاد ایران نحیف نیست و قطعاً نقشی تعیین‌کننده در مناسبات تولیدی کشور دارد. نباید این نکته را از نظر دور داشت که مابین سال‌های ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳ بخش خصوصی رشد محسوسی داشته است و دور از ذهن نیست که این رشد در سال‌های بعد نیز ادامه پیدا کرده باشد.

▪️رابعاً،‌ نسبت سهم بخش خصوصی به بخش عمومی اقتصاد ایران در مقایسه با این نسبت در سطح جهانی نه تنها کوچک نیست بلکه در مقایسه با کشورهای اصطلاحاً در حال توسعه بسیار متداول است (بنگرید به این گزارش بانک جهانی).

▪️در آخر باید این نکته را نیز در نظر داشت که شرکت‌های دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی در تحلیل نهایی جزئی از بخش خصوصی هستند. وقتی منافع حاصل از فعالیت این شرکت‌ها و نهادها میان فراکسیون‌های مختلف طبقهٔ حاکم سرمایه‌دار توزیع می‌شود و کم‌تر به مصرف عمومی می‌رسد دلیلی ندارد این شرکت‌ها را عمومی (نظیر سازمان تأمین اجتماعی یا بخش‌های رفاهی، آموزشی و بهداشتی دستگاه بروکراتیک دولت) به حساب آوریم.
➡️ @ARkheirollahi

طبقه سه| مجتبی نامخواه

18 Sep, 14:14


🔵🔴⚪️جلوگیری از فساد یا ازدیاد فساد؟!

🔸خانم عالیپور (معاون سازمان خصوصی سازی) در برنامه ثریا میگوید اعتقاد شخصی من این است که خصوصی سازی جلوی فساد را گرفته!

🔹از قضا دو روز بعد رئیس دیوان محاسبات در صداوسیما میگوید که سنگین ترین پرونده تخلفاتِ سال ۹۶ مربوط به سازمان خصوصی سازی است!

🔻سوال ما از خانم عالیپور این است که :این چه مبارزه با فسادی است که چنین پرونده سنگین تخلفی برای شما درست کرده؟!

🔻لطفا در مبارزه با فساد خود نهایت دقت را مبذول کنید تا اینچنین اموال ملت را به یغما ندهید!

#غارت_مال_ملت
#پیدا_کنید_پرتغال‌فروش_را

@ut_edalatkhahi

@edalatkhahi