خرمگس @kharmagaas Channel on Telegram

خرمگس

@kharmagaas


 "من آن خرمگسی هستم که خدا وبال این دولتشهر کرده و تمام روز و همه جا شما را نیش زده و برمی انگیزانم"

«دفاعیات سقراط»

یادداشتهای فرهاد قنبری
برخی مطالب در اینستاگرام [به آدرس زیر] هم اشتراک گذاری می شود👇
https://www.instagram.com/farhad_ghanbariii

خرمگس (Persian)

با خوشحالی ما را در کانال تلگرام خرمگس به شما معرفی می کنیم. این کانال تلگرام به وسیله کاربر kharmagaas اداره می شود و در آن شما با یادداشتها و مطالب جالب و الهام بخشی از فرهاد قنبری آشنا خواهید شد. اگر علاقه مند به خواندن و یادگیری از دیدگاه های جدید و نظرات پر ارزش هستید، این کانال تلگرام برای شما مناسب است. با خواندن "دفاعیات سقراط" و دیگر مطالب ارائه شده در این کانال، می توانید به دنیایی جدید و الهام بخش وارد شوید. برای دسترسی به مطالب بیشتر، می توانید از لینک زیر به اینستاگرام فرهاد قنبری مراجعه کنید: https://www.instagram.com/farhad_ghanbariii

خرمگس

27 Nov, 19:10


طوفان الاقصی علارغم هزینه‌های فراوان چهره پنهان و دوروی بسیاری از دولت‌ها و سیاستمداران منطقه‌ای و جهانی را آشکار کرد. طوفان الاقصی برای جهانیان و به ویژه جهان اسلام چهره واقعی دوستان و مدعیان دوستی فلسطین را آشکار کرد.
طوفان الاقصی بیش از همه چهره تروریستی دولت ترکیه را آشکار کرد.
اردوغانی که سالها در خدمت اسرائیل در سوریه با محور مقاومت جنگید حالا چند ساعت پس از برقراری آتش‌بس در لبنان و در هماهنگی کامل با نتانیاهو، ارتش و تمام تروریست‌های مورد حمایت خود را به خط کرده است تا با باز کردن جبهه جدیدی در سوریه، فشار به حزب‌الله و ایران و سوریه را به حد اعلی برساند.
@kharmagaas

خرمگس

27 Nov, 12:33


"‏سلامُ علی لَونَ الحُزن فی عَینک ‏"

سلام بر رنگ اندوه در چشم هایت

محمود درویش
@kharmagaas

خرمگس

27 Nov, 12:09


فارغ از اینکه با رضاشاه یا مهندس بازرگان موافق یا مخالفیم، اگر می‌خواهیم بدانیم در دو دهه اخیر چه بلایی بر سر مفهوم مردانگی و زنانگی و شأن خانوادگی و فکر و فرهنگ و سیاست آمده است این تصویر را نگاه کنیم.
آن خانم لباس خط خطی که همسر آن موجود لات و بنگی و مفنگی و ابله کناریش شده است، نوه مهندس بازرگان است و نفر سوم عکس که از ظاهر و کردار و رفتار تا گفتار و سبک زندگیش شبیه دلقک‌های اینستاگرامی است، نوه رضاشاهی است که مدت بیست سال از خان‌های گردن کلفت ایل‌های مختلف تا یاغیان مناطق شمال و جنوب کشور از ترسش جرات عرض اندام نداشتند.
@kharmagaas

خرمگس

27 Nov, 10:01


«آب و هوای فارس عجب سِفله پرور است
کو همرهی؟ که خیمه از این خاک بَرکَنَم»

ایشان می‌فرماید اگر ما از شهادت سرگرد حمزه جهاندیده و سه شهید دیگر پدافند ارتش به اندازه مرگ سرباز متجاوز اسرائیلی که در کوچه‌های غزه مشغول نسل‌کشی است، به یک اندازه ناراحت نشدیم باید در انسان بودن خود شک کنیم..
@kharmagaas

خرمگس

27 Nov, 07:10


«غلام همت آنم که زیر چرخ کبود
ز هر چه رنگ تعلق پذیرد آزاد است»

* بازگشت لبنانی‌ها به خانه‌هایشان.
@kharmagaas

خرمگس

27 Nov, 07:04


عملیات طوفان الاقصی هزینه‌های بسیار سنگین جانی و مالی را به مردم فلسطین و لبنان تحمیل کرد اما تاثیری عمیق و دیرپا بر روی افکار عمومی جهان که دهه‌ها تحت استعمار رسانه‌های صهیونیستی و غربی قرار داشتند، گذاشت. (و شاید جز با ریخته شدن این خون‌ها، امکان تغییر این موازنه در افکار عمومی جهانی وجود نداشت)

یکسال طول کشید تا بخشی از جامعه جهانی به ذات اسرائیل و مفهوم واقعی خون‌خواری و نژادپرستی و کودک‌کشی این رژیم متوحش پی ببرد. یکسال طول کشید تا متوجه شوند که سنوار و نصرالله و هنیه آن تروریست مرموز و مخوفی که بی‌بی‌سی و قاکس‌نیوزها معرفی می‌کند نیستند و تروریست واقعی با کت و شلوار و کراوات در سنای آمریکا مورد تشویق قرار می‌گیرد.
بیش از یکسال طول کشید تا بخش بزرگی از جامعه جهانی متوجه شود که رسانه غربی هر کسی را که تروریست می‌نامد، لزوما تروریست نیست.
یکسال طول کشید و خون‌های زیادی ریخته شد تا مانیفست حق‌طلبانه و انسانی یحیی سنوار بر زبان و جان و روح آزادیخواهان جهان جاری شده و نتانیاهو در دادگاه‌های خود غرب به جنایتکار جنگی متهم شود.
@kharmagaas

خرمگس

27 Nov, 06:50


یک عده جوانک متوهم انقلابی‌نما (اگر فکر دیگری نکنیم) که جنگ را بازی پلی استیشن اشتباه گرفته و در عمر خود صدای شلیک یک گلوله از نزدیک به گوششان نخورده (برای خودشیرینش، پز شجاعت، جلب توجه و...) در شبکه‌های اجتماعی راه افتاده‌اند که آی ملت بدانید «ایران حزب‌الله را تنها گذاشت»، «ایران در حمایت از حزب‌الله صادق نبود» و سخنانی از این دست را مطرح می‌کنند.
به این جماعت متوهم باید این واقعیت ساده را فهماند که امروز اگر اسرائیل از ویران کردن بیشتر خانه‌های لبنانی‌ها و کشتار بیشتر غیرنظامیان جنوب لبنان دست کشید نه به خاطر تعهدات اخلاقی و انسانی نتانیاهو بلکه به خاطر گزینه روی میز ایران بود.
@kharmagaas

خرمگس

27 Nov, 05:37


- اسرائیل در تلاش بود همان کاری که با غزه انجام داد را در جنوب لبنان انجام دهد. حال اگر موفق به انجام چنین چیزی نشد نتیجه مقاومت حزب‌الله بود.

- حزب‌الله یک گروه چریکی است که نیروی دریایی و هوایی و پدافندی و ارتش مسلح زمینی ندارد. در مقابل اسرائیل مورد حمایت مستقیم اروپا و آمریکا و دارای نیروی هوایی و جهانگردی تانکی و پدافندی و ابزارهای جاسوسی مجهز به آخرین دستاوردهای تکنولوژیک غرب است.

- در سال ۱۹۸۲ تانک‌های اسرائیل در عرض چند ساعت به بیروت رسیدند. اینکه اسرائیل در نزدیک به دو ماه توان اشغال دائمی یک شهرک لبنان را هم پیدا نکرد، نتیجه مجاهدت و ایمان عاشورایی رزمندگان حزب‌الله بود.

- اسرائیل پنجاه سال پیش مجهزترین ارتش‌های عربی را در شش روز زمین‌گیر کرده و شکست سنگینی را به آنها تحمیل کرده بود. اما امروز از پس یک گروه چریکی برنیامد.

- حزب‌الله در وهله نخست یه سازمان عقیدتی است که برای دفاع از عقیده خود دست به سلاح هم می‌برد. یک عقیده ممکن است بسیاری از رهبران و حامیان خود را از دست بدهد اما هرگز شکست نمی‌خورد. آنکه تصور می‌کند اسرائیل شکست سنگینی به حزب‌الله وارد کرد، به مانند کسی است که تصور می‌کند در روز عاشورا، امپراتوری بنی‌امیه، شکست سنگینی به امام حسین و یاران و خانواده ایشان وارد کرده است.
@kharmagaas

خرمگس

26 Nov, 15:19


فرهاد قنبری
حمالان پرچم صهیونیسم!

◀️ رفتار و گفتار و شیوه کنش‌گری بخشی از ایرانیان مقیم خارج، انگاره ذهنی بسیاری از مردم در مورد «فرار نخبگان» را بهم ریخت و نشان داد که بسیاری از مهاجران نه تنها نخبه و قشر برگزیده جامعه نبودند بلکه از احمق‌ترین اقشار جامعه بودند که اتفاقا خروج آنها از کشور را باید به عنوان یکی از کارکردهای مثبت حکومت ارزیابی کرد.

◀️ اما ریشه این میزان پریشانی و بددهانی و توهین و یاوه‌گویی و نژادپرستی و جنایت‌ستایی این جماعت لمپن در کجاست؟ آیا نه این است که به ادعای خود در جهان آزاد زندگی می‌کنند و با دستمزد یک روز می‌توانند گوشی‌ موبایل برند خریده و بهترین خودروهای جهان را سوار شده و در بهترین خانه‌ها و ویلاها سکن گزیده و شب و روز خود را مشغول خوش‌گذرانی باشند؟ حال چه دلیلی دارد که آدمی با اینهمه لذت و رفاه و خوش‌گذرانی اوقات تفریح خود را ول کرده و به حمال بی‌مواجب پرچم اسرائیل تبدیل شده و در کوچه و خیابان‌های اروپا و آمریکا مشغول حمایت از جنایات اسرائیل باشد؟

۱- شرایط سخت پذیرش، سخت‌گیری های کشور مقصد، بیگانگی فرهنگی و روند فرسایشی مهاجرت باعث می‌شود که بخش پررنگی از مردم قید مهاجرت را بزنند و عموم افرادی که پییه چنین چیزی را به تن می‌مالند عموما افراد جاه‌طلبی هستند که برای رسیدن به هدف خود حاضر به انجام هر کاری هستند. به این دلیل عموم مهاجران (نه همه آنها) برشی از جامعه ایران نیستند، بلکه از جاه‌طلب‌ترین و خودخواه‌ترین و گاهی وقیح‌ترین قشر جامعه هستند. جماعتی که بینایی بیشتر از نوک دماغ خویش را ندارند و در دنیای برساخته شده توسط رسانه‌های اسراییلی به حیات انگل‌وار خود ادامه ادامه می‌دهند.

۲-  اکثر این دست پناهندگان و مهاجران از طبقه متوسط و متوسط بالای جامعه بوده و در ایران هم درآمد و زندگی و خانه و خودروی نسبتا خوبی داشتند اما تحت تاثیر تبلیغات رسانه‌ها تصور می‌کنند که در اروپا و آمریکا و استرالیا همه سفیدپوستان دست به سینه در فرودگاه منتظرند تا فلانی از ایران قدم رنجه فرماید تا او را بر شانه‌های خود نشانده و به خانه ویلایی و دیسکو و بار هدایت کنند. حال وقتی فردی با چنین ذهیتی راهی غرب شده و پس از مدت کوتاهی متوجه می‌شود که چنین خبرهایی نیست و برای زنده ماندن باید کار و فعالیت اقتصادی کند دچار یاس و افسردگی می‌شود. (در مواردی هم وطن فروشی را به عنوان شغل راحت با مزایای عالی برمی‌گزیند)

۳- بخش بزرگی از این عصبانیت و پرخاش سلبریتی ها و اقشار ثروتمند فراری نه به خاطر وضعیت سیاسی و اجتماعی حاکم بر جامعه بلکه در ریشه در سبک زندگی ‌شان دارد. پارتی‌های آنچنانی و روابط متعدد و بدمستی‌های شبانه و کوک و علف و...، شاید برای یک مدت کوتاه و از دور جذاب باشد اما پس از مدتی به شدت باعث دلزدگی شده و بی‌معنایی و افسردگی شدیدی را به افراد تحمیل می‌کند. عموم این افراد پوچی بی‌معنایی زندگی خود از نه از چشم سبک زندگی لاآبالی و مصرف‌گرایانه خود، بلکه از چشم فلسطین و حزب‌الله می‌بییند و از لج جمهوری اسلامی و نیروهای مورد حمایت آن، به حمال نمادهای یهودی بدل شده‌اند.

۴- حال و هوای این سالهای (به ویژه دو دهه اخیر) غرب به واسطه سلطه همه جانبه گفتمان های خردستیز و هوچی‌گر (تحت لوای پست‌مدرنیسم و پست مارکسیسم) که با انقلاب ارتباطات و قدرت و تبلیغات وسیع رسانه‌ای‌ تقویت می‌شود، به شدت سطحی، احمق‌ساز و سُفله‌پرور است. نمود این گفتمان های سطحی‌نگر و خردستیز امروز در همه شئونات اجتماعی و فرهنگی جوامع غربی (سقوط آزاد در عرصه موسیقی، سینما، ادبیات، فلسفه، سیاست، اخلاق و...) به سهولت قابل مشاهده است. کنش‌گری اپوزسیون ایرانی مقیم غرب نیز یکی دیگر از نمودهای سقوط فکری-فرهنگی جوامع غربی-اروپایی در دهه‌های اخیر است. تا روزگاری پیش اگر کسی از ایران پاهایش به غرب می‌رسید و مدتی پس از نفس کشیدن در آن اتمسفر به انسان دیگری تبدیل می‌شد، حالا هر کسی که به هر دلیلی از ایران می‌رود و مدتی تحت تاثیر جریان اصلی رسانه و تبلیغات جوامع غربی قرار می‌گیرد به فردی به مراتب متعصب‌تر، تک‌بعدی تر، جاهل‌تر و متوهم‌تر و عموما فحاش‌تر و خشن‌تر و بی‌فرهنگ‌تر تبدیل می‌شود.
@kharmagaas

خرمگس

26 Nov, 15:11


عموم افرادی که در جامعه ما به اسم نخبه شناخته می‌شوند، بچه درس‌خوانهای کلاس‌‌هایشان هستند که والدین‌شان توان پرداخت خوب کلاس کنکورشان را داشته و عاقبت در رشته پزشکی، مهندسی چیزی فارغ التحصیل می‌شوند.
طبیعی است این طیف نخبگان علمی و شهروندان خوب و مورد نیاز یک جامعه هستند که باید هر کشوری برای تربیت و نگه داشتن آنها تلاش کند، اما یک کشور برای ساخته شدن بیشتر از متخصص علمی و دانشمند به فیلسوف و متفکر و اندیشمند نیاز دارد.
احترام پزشک، مهندس، خلبان، پژوهشگر اجتماعی و سایر متخصصین علمی و فرهنگی و نظامی و در یک جامعه نرمال باید حفظ شود، ولی جای پزشک به صِرف تخصصش در بیمارستان و اتاق عمل است، مهندس در پروژه فنی و تخصصی خود و نظامی در پادگان است نه نهاد ریاست‌جمهوری و تصمیم‌گیری در حوزه‌هایی که هر کدام هزاران قاعده و اسلوب ریز و درشت دارد.
@kharmagaas

خرمگس

22 Nov, 11:05


بلایی که هیتلر و استالین و بمب اتم و سلاح شیمیایی و هیچ چیز دیگری نمی‌توانست بر سر اجتماع و فرهنگ و هنر غربی بیاورد، را جریان به غایت سخیف و مبتذلی به نام «پست‌مدرنیسم» بر سر این جوامع نازل کرده است.
پست‌مدرنیسم (یا به روایت صحیح‌تر مدرنیته متاخر) در قامت یک جنبش اعتراضی و در پاسخ به بحران‌های مدرنیته در اروپای پس از جنگ جهانی دوم ظاهر شد و در دهه‌های اخیر به اوج خود رسید. این جریان که در تقابل با راسیونالیسمِ تجربه‌گرای جهان مدرن شکل گرفته بود، کم کم به ضدیت افراطی با عقل مدرن گرایش یافت و با شالوده‌شکنی و ساختارشکنی سعی در تعریفی متفاوت از مفاهیم داشت.
این جریان شالوده هر مکتب و ایدئولوژی و فراروایتی را فروریخت و میدان یکه تازی هر ابتذال و بدویت و تحجری به نام «روایت متفاوت» را فراهم کرد.
نتیجه آنکه هنر و ادبیات و فلسفه و هر دستاورد شگرف تاریخ غرب مدرن اینگونه به سخره گرفته شد و بسیاری از بنیان‌های اجتماعی از جمله هویت اجتماعی و جنسیت و خانواده ارزش خود را از دست داده است و فرومایگی با تمام قدرت در حال جولان دادن به نام هنر و فرهنگ و عشق و اندیشه و فلسفه و همه دستاوردهای تمدنی بشر است.
@kharmagaas

خرمگس

22 Nov, 11:05


جهان فکاهی

(امروز دیگر مردم "سرکوب" نمی شوند،
"سرگرم" می شوند...
رسانه ها از مخاطب خود می پرسند که "چه برنامه هایی را بیشتر دوست داری" تا پروژه ی "احمق سازی" خود را تکمیل کنند)
تئودور آدورنو

موزی که به عنوان یک اثر هنری به دیواری در موزه چسبانده شده و با میلیون‌ها دلار به فروش می‌رسد.
@kharmagaas

خرمگس

20 Nov, 09:00


یک جَو بی معنی و بدی در جامعه راه افتاده است و بسیاری از فعالین شبکه های اجتماعی هر رذالتی را با این منطق که جامعه فقیر شده است توجیه می کنند.

درست است که اوضاع اقتصادی مناسب نیست و جامعه فقیر شده است اما چاقوکشی و کیف قاپی و موبایل قاپی و دزدیدن اموال عمومی و دزدی آثار فرهنگی و.. ربط چندانی به فقر ندارد و عموم افرادی که به چنین کارهایی مبادرت می کنند نه فقیر و نه محتاج نان شب بلکه اراذل و اوباش هستند.
با این منطق که جامعه فقیر است هر رذالتی را توجیه نکنیم.
کسی که توانایی تهیه و خرید موتور و خودرو برای دزدی و کیف‌قاپی را دارد با همان وسیله می‌تواند (به مانند میلیون‌ها شهروند دیگر) کسب درآمد قانونی داشته باشد.
@kharmagaas

خرمگس

19 Nov, 19:55


یکی از کارکردهای امثال رسایی و علیزاده و رائفی‌پور این است که به جای نقد یک ایده و تفکر، به اتهام زنی و دروغ‌پراکنی و شخصی کردن مسئله می‌پردازند و چنان در نفرت عمومی می‌دمند که هر فرد مورد اتهام آنها از سوی جامعه به مثابه قدیس و منزه برکشیده می‌شود.

از بسیاری از سلبریتی ها و شومن‌ها تا بسیاری از چهره‌های سیاسی که امروز به قهرمانان طبق متوسط تبدیل شده‌اند به واسطه این شکل از خبرسازی های (عموما دروغ و غیراخلاقی) این افراد بوده است.

به این واسطه از رشیدپور و فردوسی‌پور گرفته تا بسیاری از فعالان توییتری و اساتید دانشگاه و ظریف و...، به واسطه نوع خبرسازی امثال علیزاده و رائفی‌پور به چهره‌ای محبوب تبدیل شده و اجازه و فرصت و شرایط نقد منطقی آنها سلب شده است.

در جامعه امروز هر کسی که می‌خواهد، ناکارآمدی و بی‌سوادی و هوچیگری و ضعف‌های خود را پوشش داده و از هر نقدی در امان باشد، کافیست پولی به مصافی‌ها برای ضدتبلیغ علیه خود پرداخته یا علی علیزاده و رسایی و رائفی‌پور و را علیه خود تحریک کند تا به سرعت به خواسته خود برسد.
@kharmagaas

خرمگس

18 Nov, 18:27


ظریف: وقتی پهپاد آمریکایی را زدیم توییت من مانع جنگ شد

معاون راهبردی رئیس جمهور:
خاطرتان هست زمانی که پهپاد آمریکایی را در آب‌های سرزمینی ایران در خلیج فارس سرنگون کردیم؟ آمریکایی‌ها ادعا داشتند این پهپاد در آب‌های بین‌المللی سرنگون شده.
وقتی این خبر را شنیدم، فوراً با آقای عراقچی، وزیر کنونی امور خارجه، تماس گرفتم و گفتم باید به این ادعا پاسخی بدهیم.
آقای عراقچی با ستاد کل تماس گرفت و تأیید کردند که پهپاد در آب‌های ایران سرنگون شده است.
نقشه‌ای که از موقعیت پهپاد داشتیم، شبیه نقاشی بچه‌ها بود، اما من همان را در توییتر منتشر کردم.
این نقشه بچگانه به‌قدری پمپئو را عصبانی کرد که گفت ظریف در توییتر نقاشی بچه‌گانه می‌کشد. اما همین نقاشی ساده توانست از بهانه‌ای برای جنگ جلوگیری کند.

پ.ن: خیلی دلم می‌خواست به مانند آقای ظریف در جهانی زندگی می‌کردم که با یک توییت ایشان جلو جنگ‌ها گرفته می‌شود اما متاسفانه در جهانی زندگی می‌کنم که با هزاران توییت مقامات بالاتر از ایشان از سراسر جهان هم، حتی برای یک روز ماشین کشتار غرب در اسرائیل متوقف نمی‌شود.
@kharmagaas

خرمگس

17 Nov, 19:29


من نمی‌دانم جامعه ما به چه اپیدمی نزدیک است اما یقین دارم بدترین اپیدمی که جامعه ما به آن دچار است، جامعه‌شناس و تحلیلگر و روشنفکر معرفی کردن این مجانین و دیوانگان و شعرباف‌هایی است که مثل قارچ سمی رشد کرده و از دانشگاه‌ها تا رسانه‌ها و شبکه‌های مجازی را به اشغال خود درآورده‌اند.
@kharmagaas

خرمگس

17 Nov, 18:49


فرهاد قنبری
بحران اتوریته

غیاب اتوریته یا بحران اقتدار مسئله ای است که امروز به وضوح در جامعه ما قابل مشاهده است. در جامعه ما هر فردی در هر جایگاهی اعم از کارمند و مدیر دولتی، بازاری، پزشک، معلم، راننده تاکسی، پلیس، قاضی و.. هر گونه که دلشان بخواهد و بدون هیچگونه ترسی از قانون رفتار می کنند. کارمندی که باید به کار ارباب رجوع رسیدگی کند، ساعت ها با تلفنش بازی می کند. معلمی که باید تدریس کند، دانش آموزان را کتک می زند. پزشکی که به وقت بیمار پشیزی ارزش قائل نیست و به چشم مشتری صِرف نگاه می کند و دستمزده اضافی طلب می‌کند، پرستاری که جان بیمار برایش ارزشی ندارد، پلیسی که رشوه می خواهد. هنرمندی که متهم به تجاوز است و به جای ترس از مجازات، به ریش ملت می خندد. قاضی که متهم را مورد تمسخر قرار می دهد. بازاریی که جنس تقلبی را با قیمتی چند برابر ارزش واقعی به فروش می رساند. دلال دارو و خودرو و ارزی که دم دستگاه و حکومت خودش را دارد. راننده تاکسی که در هوای برفی و بارانی چند برابر کرایه اش را طلب می کند و..
در همه موارد یاد شده اگر اعتراضی بنماییم و یا تهدید به شکایتی داشته باشیم، بدون شک با پاسخ همراه با تمسخری به این مضمون که «برو هر غلطی میخای بکن» مواجه می شویم.

اما ریشه اصلی از بین رفتن اتوریته و اقتدار قانون در جامعه در چیست؟ و یا چه عواملی باعث شده است که کارمندان دولت و فعالین بخش خصوصی و دولتی به راحتی و بدون هیچ ترسی از مجازات به اقدامات خلاف قانون اقدام نمایند؟ چه چیزی باعث شده است که پزشک و وکیل و...، به راحتی از پرداخت مالیات طفره بروند یا در قبال خدمتی که انجام می دهند پول بیشتری طلب کنند؟ یا چه چیز باعث می شود معلم و استاد دانشگاه تدریس درستی انجام نداده و دانش آموزان و دانشجویان را تهدید به ندادن نمره و تنبیه بدنی نمایند و یا مامور قانون اقدام به اخذ رشوه نماید؟ چه چیزی باعث شده است که قانون اقتدار و برش خود را از دست بدهد و بسیاری بدون هیچ ترسی به شکستن آن اقدام نمایند؟

برای پاسخ به این سوالات فارغ از عوامل مختلف فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی باید دو عامل بسیار مهم را مد نظر قرار داد.

اولین مورد گسترش فساد و قانون شکنی در میان مدیران و مسئولان و وضع کنندگان و مجریان اصلی قانون است. مردم هر روزه در اخبار می بیینند و می شنوند که بردار رئیس جمهور، معاون رئیس قوه قضاییه، برادر معاون اول رئیس جمهور، داماد و دختر فلان وزیر، داماد مشاور امنیت ملی و نماینده مجلس و مدیر کل و رئیس ایران خودرو و رئیس سازمان تامین اجتماعی و قاضی و...، به جرم سوء استفاده از قدرت به دادگاه فراخوانده شده و محاکمه می شوند. طبیعی است که در جامعه ای که برادر و فرزند و نزدیکان بالاترین مقامات سیاسی و اجرایی کشور به دزدی و اختلاس و سوء استفاده از قدرت متهم هستند چگونه می توان از یک راننده تاکسی و معلم و کارمند و پرستار و وکیل و...، انتظار داشت که مجری و مطیع صریح قانون باشند؟ بدیهی است که چنین فردی در صورت اعتراض به عدم رعایت قانون پوزخندی زده با گفتن "مملکت بخور بخور شده اونوقت تو زورت به من رسیده" بی مسئولیتی و زیاده خواهی و کم کاری خود را توجیه خواهد کرد.

مسئله بعدی در از بین رفتن اتوریته و اقتدار در جامعه زیاد بودن عناوین مجرمانه در قوانین کشور است.
در اکثر کشورهای دنیا عناوین مجرمانه چیزی حدود نود تا صد مورد است، حال اینکه در ایران نزدیک به دو هزار عنوان مجرمانه وجود دارد. طبیعی است با بیست برابر بودن عناوین مجرمانه، مردم کشور نیز چیزی حدود بیست برابر مردم دنیا اقدام به قانون شکنی می کنند و همین امر خود به خود جایگاه و اقتدار خود را از دست می دهد.
در ایران از لباس پوشیدن و خوراک تا تماشای تلویزیون و...، عناوین مجرمانه خاص خود را دارند و احتمالا بسیاری از شهروندان یکبار هم که شده (به واسطه مواردی مانند داشتن ماهواره، پوشش و ظاهر، مصرف و نگه داری مشروبات الکلی، بیرون آوردن حیوان خانگی و امثالهم) مرتکب اعمال مجرمانه شده اند و یا همین نحوه حضور ما در شبکه های اجتماعی مانند توییتر و تلگرام و استفاده از پروکسی و فیلترشکن خود قانون شکنی و اقدام مجرمانه محسوب می‌شود. بدیهی است این میزان عناوین مجرمانه در طولانی مدت باعث مبتذل شدن قانون و از میان رفتن اقتدار نهادهای قانونگذار و مجری قانون شده و در پیش پا افتاده شدن قانون و قانون شکنی نقش پر رنگی ایفا می کند.

نکته دیگر اینکه دموکراسی در غرب حکومتی بسیار قدرتمند است که جای تخلف کارمند و بوروکرات و تکنوکرات و شهروند عادی را تا حد بسیار مناسبی سلب می‌کند اما در خاورمیانه هر صورتی از دموکراسی در نهایت منجر به از میان رفتن اتوریته قانون شده و میدان را برای جولان کلاهبرداران و رشوه‌گیران و خلافکاران و قاتلان و الوات و اراذل و اوباش باز می‌گذارد.
@kharmagaas

خرمگس

17 Nov, 18:01


محافظه‌کاران ظریف را جاسوس سرویس‌های اطلاعاتی غرب می دانند که وظیفه داشت تا با امضاء و تصویب برجام، تیشه به ریشه نظام و کشور بزند. آنها در این سالها پس هر حادثه‌ای از سیل و طوفان و زلزله تا قحطی و گرانی و غیره جواد ظریف را مقصر اصلی می‌دانستند.

اصلاح‌طلبان ظریف را آرش کمانگیر زمان و دیپلمات برجسته تاریخ ایران می‌دانند که با هوش ذاتی و درایت خود توانست کشور را خطر جنگ و حمله خارجی و فروپاشی و قحطی نجات دهد.

براندازان ظریف را مردی با خنده های مکارانه می‌دانند که در پس چهره خندان خود وظیفه بزک کردن وضع موجود در عرصه بین‌الملل را برعهده داشت و او را عامل اصلی کسب برخی توفیقات بین‌المللی نظام می‌دانند.

اما آقای ظریف هیچکدام از اینها نیست. ایشان یک هیچ بزرگ است که در منازعات مبتذل سیاسی ایران از او ابلیس یا شیطان ساخته می‌شود.

فارغ از جنجال برخی مرده‌خوارهای‌ سیاسی، این نکته را باید به خاطر داشت هر کسی که خود یا خانواده‌اش تابعیت کشور دیگری دارند، نباید حتی در حد مدیر میانی یک سازمان دولتی مورد استفاده قرار گیرند. تابعیت دوگانه برای مسئول ایرانی توهینی زشت به تاریخ و هویت این سرزمین است.
@kharmagaas

خرمگس

17 Nov, 07:41


- این توصیه پزشکیان که در زمستان برای صرفه‌جویی در انرژی در منزل لباس گرم بپوشید، سخن کاملا منطقی و درستی است اما عده‌ای شهروند به غایت بی‌کیفیت و همیشه طلب‌کار (عموما بی‌مصرف و غیرقابل تحمل) در ایران به مرض همیشه غر زدن و فحاشی دارند و هر سخن منطقی را مورد توهین و تمسخر قرار می‌دهند.

- طرف برای مبارزه با جمهوری اسلامی همه بخاری و اجاق گازهای خود را روشن می‌گذارد تا کمبود گاز و برق پیش آمده و به نارضایتی دامن بزند.
علاوه بر اینکه چنین خریتی در تاریخ مبارزه سیاسی هیچ کشور نمونه و مشابه ندارد، بلکه دولت باید یک حد متعارف مصرف انرژی تعریف کرده و مصرف اضافه بر آن را به قیمت آزاد و واقعی حساب کند تا هم اسراف‌کاران هزینه مصرف بالا و هم اپوزسیونِ گازی، هزینه مبارزه خود را بپردازد.

- در هیچ کشور دنیا، دولت و ملتی اینگونه منابع انرژی خود را هدر نمی‌دهد و در مقابل هر نصیحت درستی ، واکنش منفی نشان نمی‌دهد.
@kharmagaas

خرمگس

16 Nov, 19:29


ز سگان کویت ای جان که دهد مرا نشانی
که ندیدم از تو بوئی و گذشت زندگانی
دل من نشان کویت ز جهان بجست عمری
که خبر نبود دل را که تو در میان جانی
ز غمت چو مرغ بسمل شب و روز می‌طپیدم
چو به لب رسید جانم پس ازین دگر تو دانی
به عتاب گفته بودی که برآتشت نشانم
چو مرا بسوخت عشقت چه بر آتشم نشانی
همه بندها گشادی به طریق دلفریبی
همه دست‌ها ببستی به کمال دلستانی
تو چه گنجی آخر ای جان که به کون در نگنجی
تو چه گوهری که در دل شده‌ای بدین نهانی
دو جهان پر از گهر شد ز فروغ تو ولیکن
به تو کی توان رسیدن که تو گنج بی کرانی
همه عاشقان عالم همه مفلسان عاشق
ز تو مانده‌اند حیران که به هیچ می نمانی
چو به سر کشی در آیی همه سروران دین را
ز سر نیازمندی چو قلم به سر دوانی
دل تشنگان عاشق ز غم تو سوخت در بر
چه شود اگر شرابی بر تشنگان رسانی
اگر از پی تو عطار اثر وصال یابد
دو جهان به سر برآرد ز جواهر معانی

عطار
@kharmagaas

خرمگس

16 Nov, 17:33


"مردی پیش بویزید بسطامی شد، گفت:
- چرا هجرت نکنی و به سفر بیرون نشوی تا خلق را فائده دهی؟
جواب داد:
- دوستم مقیم است؛ به وی مشغولم و به دیگری نمی‌پردازم.
آن مرد گفت:
- آب که دیر ماند در جایگاه خویش بگندد.
بویزید جواب داد:
- دریا باش تا هرگز نگندی"
@kharmagaas
کشف الاسرار - رشیدالدین میبدی

خرمگس

16 Nov, 17:28


صنعت معنویت و آرامش

در جهان مدیازده و خالی از معنای امروز بسیاری از امور معنوی به کاریکاتور مضحکی برای شوآف و تجارت تبدیل شده‌ است.
در ترکیه و ایران و جهان عرفان و مولوی به صنعت پولسازی بدل شده است.
تراپیست‌ها که قرار بود طبیب روان زخم خورده انسان‌ها باشند به تاجران افسردگی بدل شده‌اند.
مسیح به ماکتی بی‌روح برای تجار و مجسمه سازان و نقاشان بدل شده است.
آیین‌های دینی به نمایش عدد و کارناوال تغییر شکل داده است.
بودیسم به صنعت جذابی برای جذب توریسم و شوآف بدل شده است و..

انسان منزوی و تنهای امروزی باید بداند که برای رهایی از افسردگی و بی‌معنایی و رنج فزاینده حاصل از آن به چرخیدن بی‌معنی دور خود، خرید عکس و ماکت پیامبران، داشتن تراپیست و یخ زدن در زیر برف و کولاک نیازی ندارد.
انسان قرن بیست و یکمی برای تولید معنا و معنویت و رسیدن به آرامش درونی بیش از هر چیز نیازمند خلوت‌گزینی و تفکر و مطالعه آثار برجسته هنری و فلسفی و ادبی و عرفانی و دینی و تلاش برای فهم معنا و اندیشه پنهان در آنها و همچنین تامل و اندیشه بر روی مسائل بنیادی هستی و مواجهه غیرابزاری و اصیل و شاعرانه با جهان و محیط پیرامون خویش است.
@kharmagaas

خرمگس

16 Nov, 17:17


«صنعتِ عرفان»

"نه هر که چهره برافروخت دلبری داند
نه هر که آینه سازد سکندری داند
نه هر که طرف کله کج نهاد و تند نشست
کلاه داری و آیین سروری داند
هزار نکته باریکتر ز مو این جاست
نه هر که سر بتراشد قلندری داند"

در جهانی که عمیقأ از معنا تهی شده است، هیچ دستاورد و میراث تمدنی بشر هم توانایی در امان ماندن از این وضعیت را ندارد.
به این تصویر بنگریم، عده‌ای با کلاه و لباس‌های عجیب در مکانی شبیه «گود زورخانه» در حال چرخیدن به دور خویش‌اند و تماشاگران بسیاری هم گوش تا گوش سالن نشسته و مشغول تماشای این نمایش‌اند.
این مراسم را شاید بتوان نمایش خیابانی «توریست جذب‌کن» و پولساز نامید اما هیچ ربطی به عرفان و معنویت ندارد.
برای عارفان «رقص سماع» و تصوف نه نمایشی برای جذب تماشاگر و فروش بلیط، بلکه شیوه‌ای از فهم و حضور در جهان بود.

آنچه در ترکیه و گاهی ایران (سلبریتی‌ها و کارگاه عرفانی‌ها وپکیج‌فروشان عرفان و..) اتفاق افتاده است، تبدیل تصوف و مولوی به «صنعت پول‌ساز» است.
اینکه عده ای تصور می کنند با «ملت عشق و مست عشق» و چرخیدن به دور خود، مولوی و عارف و صوفی می شوند، حقیقتا از طنزهای تلخ و سخیف روزگار ماست.
@kharmagaas

خرمگس

16 Nov, 14:35


فرهاد قنبری
یک اقلیم و دو ملت

در ایران پس از مشروطه و به ویژه از دهه چهل و پنجاه شمسی طبقه‌ای در ایران رشد کرد که بر آزادی‌های فردی و لذت‌گرایی و مصرف‌گرایی و تقلید از ظواهر پر زرق و برق غرب تاکید داشت. این طبقه یکی از دلایل تند شدن فضای سیاسی کشور و اقبال اکثریت جامعه به روحانیون و انقلابیون مذهبی بود.(و در چنین فضایی است که کتابی مانند غربزدگی آل احمد که در نقد تقلید از ظواهر غرب است، مورد استقبال عمومی قرار می‌گیرد). ارزش‌هایی این طبقه تجددمآب که عموما فاقد خودآگاهی تاریخی بوده و بدون توجه به فرهنگ و تاریخ و سنت‌های این سرزمین، مدل و الگوی زیستی و سیاسی مشابهی شبیه جوامع غربی را می‌طلبد، در دهه شصت و به واسطه فضای انقلابی و جنگ متوقف شد اما از دهه هفتاد و هشت و نود شمسی با سرعت بیشتری گسترش یافت و به بخش بزرگی از جامعه سرایت کرد. این طبقه امروز بخش بزرگی از جامعه ایران را تشکیل می‌دهد. این طبقه امروز به مانند جوانان غربی لباس می‌پوشد، به فیلم و سریال و موسیقی غربی بیشتر از آثار کلاسیک ادبی کشور علاقمند است، شناختش از بازیگران هالیوود و خوانندگان مشهور پاپ و رپ جهان بیشتر از حافظ و سعدی و فردوسی و.. است، به هیچ منبع اقتداری تن نمی‌دهد، به سنت‌ها بی‌اعتناست، بدون خودآگاهی ساختاری و تاریخی مدام در حال مقایسه خود با همتایان خود در اروپا و آمریکاست و به کلان‌ روایت‌هایی مانند دانش و سنت و ایدئولوژی و وطن و امثالهم تره هم خُرد نمی‌کند.
این طبقه دیگر آن اقلیت فوکولی شمال شهر تهران و اقلیتی بسیار ناچیز در چند کلان شهر نیست و درصد قابل تاملی از شهروندان کشور را شامل می‌شود. این قشر به واسطه تربیت و سبک زندگی جدید به مانند آن نسل‌ انقلابی و جبهه رفته نیست که از حق و جان و رفاه و آسایش خود به خاطر ارزشهای مانند وطن و باور و امثالهم بگذرد. این قشر عموما تحت تاثیر رسانه‌های فارسی‌زبان دشمن ایران است و در صورت فشار داخلی بیشتر، حتی به دشمن موجودیت و کلیت جامعه و وطن خود تبدیل شده و در این راه به هیچ صراطی مستقیم نباشد.

در سوی دیگر طبقه سنت‌گرا قرار دارد که در یک قرن گذشته از اکثریت به اقلیت تقلیل یافته است. ترمینولوژی این جریان اجتماعی و سیاسی برای امت صدر اسلام و عصر خلافت اسلامی و در بهترین حالت برای ایران ماقبل مشروطه است. عموم این افراد هیچ شناختی از انسان جدید و زیست جهان جدید ندارند، تصورشان از شهروند دیندار قرن بیست و یکمی هنوز آن انسان بی سواد حاشیه نشینی است که پای منبر می نشیند و در پایان «مسئلتن» گفته و سوالی درباره روش درست وضو و طهارت می‌پرسد و یا حمد و قنوتش را می خواند تا حاج آقا غلطهای تلفظی آن را بیان کند، از نقش رسانه در جهان امروز بی‌اطلاعند، علاقه‌مندی‌ها و سرگرمی‌های نسل‌های جدید را به رسمیت نمی‌شناسند، با هنر و ادبیات و موسیقی و سینما بیگانه‌اند، در مورد مرزهای علم جدید چیزی نمی دانند، عموما با فلسفه و نظریات فلسفی و اجتماعی آشنا نیستند و تصور می کنند با گفتن «فروید کافر» و «داروین بی دین» و «مارکس ضدخدا» و امثالهم حسابشان را با اندیشه های جدید تسویه کرده اند و دیگر کسی سراغ اندیشه های آنها را نخواهد گرفت، نگاهشان به دانش آموز و دانشجوی امروزی شبیه نگاه ملاهای قدیم به اکابر و مکتب خانه هاست که همه اختلاف نظرها با یک چوب تر قابل رفع و رجوع است، در یک فضای آکواریومی و به دور از واقعیات اجتماعی زندگی می کنند و تصور می کنند انسان ایران قرن بیست و یکمی هنوز همان رعیت اهل قاجار است که با چند عتاب و دستور و توبیخ از مسیر گناه و اشتباه برگشته و به راه راست هدایت شود.

در جامعه امروز ایران این دو قشر در مقابل هم قرار گرفته‌اند.طبقه شبه‌مدرن به واسطه تقلید از مظاهر تمدن مدرن و عدم فهم درست مبانی فکری و فلسفی مدرنیته، به دشمن سنت و تاریخ و میراث فکری و فرهنگی خود تبدیل شده و چون فاقد مبانی فکری و اندیشگانی است توان برقراری ارتباط با «دیگری» را ندارد و در بسیاری موارد به زامبی و توجیه‌گر بی‌چون و چرای امپریالیسم و جنایت غرب و اسرائیل و دشمن کینه‌توز هر چیز خودی بدل شده است. در مقابل طیف سنت‌گرا که خود را نماینده ارزشهای تاریخی و دینی معرفی می‌کند چون درک صحیحی از «سنت» ندارند و توان فهم این واقعیت که سنت اگر توان برقراری ارتباط با زیست جهان ایرانی امروزی را نداشته باشد، به چیزی بی روح و بی معنی که مدام توسط این و آن به سخره گرفته خواهد شد، را ندارند و در جهان فروبسته و دُن‌کیشوتی خود مشغول مبارزه با آسیاب‌های چوبی‌ است.
این دو طیف درست است که در یک جغرافیا و در همسایگی هم زندگی می‌کنند اما چون هر دو از یک بحران (بحران اندیشه و مفاهیم) رنج می‌برند، هزاران کیلومتر از هم فاصله داشته و در هوا و اتمسفر کاملا متفاوت و متضادی تنفس می‌کنند.
@kharmagaas

خرمگس

15 Nov, 19:31


فرهاد قنبری
تجزیه طلبی و حق حاکمیت

صادق زیباکلام:
«اگر پنجاه درصد به علاوه یک در منطقه‌ای خواهان جدایی از کشور باشد آن حق را باید به رسمیت شناخت!»

یکی از بزرگترین خیانت‌هایی که در حق نسل ما صورت گرفت، معرفی امثال زیباکلام به نام استاد و اندیشمند و متفکر بود. امثال زیباکلام و بسیاری از این نام‌های ریز و درشت، سال‌های سال در دانشگاه‌ها و رسانه‌های مختلف با روح و روان جوانانی که برای فهم بهتر جهان به مطالعه فلسفه و سیاست روی آورده بودند بازی کردند. آنها گفتند و نوشتند که هر چه نکبت و بدبختی در جهان هست زیر سر ماست، گفتند که اسرائیل تنها دموکراسی خاورمیانه است، گفتند مقصر حمله صدام، ایران بود، گفتند مقصر چهل سال فشار اقتصادی و تحریم و فروش تسلیحات نظامی به عراق و هر کنش ضدایرانی از سوی غرب، خود ایران بود، گفتند نوروز و یلدا و هر آیین ملی نژادپرستی است، گفتند وطن‌دوستی نژادپرستی است و گفتند و گفتند تا تجزیه‌طلبی و وطن‌فروشی را به نوعی کنشگری طبیعی تبدیل کردند.

حال بیایم به این گزاره سراسر احمقانه و ضدملی و خطرناک ایشان درباره تجزیه‌طلبی بپردازیم. بیایم یک فرض محال را در نظر بگیریم و آن اینکه مثلا صدرصد ساکنان یک شهر یا استان یا یک منطقه از کشور برای خود هویت دیگری جعل کرده و خواهان جدا شدن از ایران باشند.
برای مثال امروز تمام ساکنان استان قم یا شهر شیراز و تهران و...، در یک همه پرسی اعلام کنند که خود را اصالتا عربستانی یا مغولستانی و افغان می‌دانند، آیا حق جدایی از ایران را دارند؟ و آیا قم و شیراز و تهران چیزی جز ساکنان امروز آن دو شهر نیستند؟

در این زمینه باید توجه داشته باشیم که تصمیم کل ساکنان یک منطقه برای جدایی، حقی برای حاکمیت سرزمینی ایجاد نمی‌کند و یک منطقه یا شهر چیزی بسیار فراتر از نظر ساکنان فعلی آن منطقه است. (همانگونه که اگر یک اولترا میلیاردر تمام زمین‌ها و خانه‌های شهر قم و تهران را از ساکنان آنجا خریداری نماید، حق اعلام استقلال و جدایی از ایران را نخواهد داشت، چرا که حق حاکمیت این شهر و تاریخ و هویت و...، آن را نخریده است)

باید به این جماعت به غایت جاهل (وشیفته جلب توجه تروریست‌های تجزیه‌طلب) که در جایگاه استاد و تحلیلگر مشغول تیشه زدن به ریشه این سرزمین هستند خاطرنشان کرد که هر خطه از ایران سوا از نظر ساکنان امروز آن بخشی از حاکمیت و تمامیت ارضی ایران است و تاریخ و هویتی بسیار فراتر از تصمیم و نظر ساکنان امروز آن شهر و منطقه دارد و طبیعتا هر کسی که تصور می‌کند ایرانی نیست باید بار و بندیل خود را بسته و به سرزمینی که تصور می‌کند به آن تعلق دارد مهاجرت نماید.
@kharmagaas

خرمگس

15 Nov, 13:11


عیاشی بر روی جنازه یحیی سنوار

- ما تمام روایت‌ها درباره یکی از شقی‌ترین اقوام تاریخ در برابر یکی از غمناکترین تراژدی تاریخ را بارها شنیده‌ایم. ما بارها شنیده‌ایم که با سر بریده و تن بی‌جان حسین ‌بن‌علی و فرزندان و نزدیکانش در کربلا و مسیر شام و کاخ یزید چه معامله‌ای شد. ما داستان شام غریبان عاشورا را بارها شنیدیم اما به ندرت توان درک این میزان شقاوت و عقده و حُقد و کینه‌ای را داشتیم.

- ما بارها در اساطیر جهان اوج حقد و کینه قاتلان نسبت به شکست‌خوردگان را خوانده‌ایم. ما معامله آشیل با جنازه هکتور، کرئون با جنازه پولونیکس، آترئوس نسبت به فرزندان برادرش و...، را خوانده‌ایم اما چنین حقارت و فلاکتی را تا امروز مشاهده نکرده‌ایم.

- ما امروز در اسرائیل با فرومایگان حقیری طرفیم که حتی در آثار بدبین‌ترین کارگردانان و نویسندگان و نقاشان تاریخ هنر هم مشاهده نکرده‌ایم.(حداقل من به شخصه به خاطر ندارم که در اثر هنری، قاتل بر روی جنازه مقتول به عیاشی و پایکوبی مشغول شده و با به نمایش گذاشتن آن عقده‌های درونی خود را بروز دهد)

غزه امروز برای وجدان های آزاد، تمام اسطوره «نوع‌دوستی» انسان غربی را لجن مال کرد.
@kharmagaas

خرمگس

15 Nov, 13:05


سخنان رحیم معینی کرمانشاهی در بیان رابطه شعر و ادبیات با ترانه‌سُرایی
@kharmagaas

خرمگس

15 Nov, 11:13





حقیقتا با چه جانورانی در یک سرزمین زندگی می‌کنیم، چه جانورانی...

ما با جماعتی طرفیم که به مرور توسط رسانه‌ها انسانیت زدایی شده و به جانور-زامبی که هیچ نمونه مشابهی در طبیعت ندارد بدل شده است. جانوری که دشمن کینه‌توز این سرزمین است، هیچ شفقت و انسانیت و مروتی سرش نمی‌شود، پایش بیفتد با سنگ و چوب و چاقو مخالف خود را زجرکش می‌کند، بر بالای جنازه مظلومترین انسانهای قرن معاصر هلهله و شادی سر می‌دهد و از هر چیزی که رنگ بوی دین و مذهب داشته باشد اعلام بیزاری می‌کند.
و نکته تلخ‌تر اینکه نباید خود را گول بزنیم و تصور کنیم اقلیتی ناچیزند. این جماعت زامبی به هیچ‌وجه اقلیت ناچیزی نیست و روز به روز در حال تکثیر بیشتر است.
@kharmagaas

خرمگس

15 Nov, 10:40


"از آنجا که خاصیت پول در توانایی خریدن و تملک هرچیزی است، ممتازترین شیئی است که ارزش تملک دارد. گستره قدرت من به پهناوریِ قدرت پولی است که در اختیار دارم. این شخصیتم نیست که مرا تعریف و حدود توانایی‌ام را تعیین می کند، بلکه این پول است که مرا تعریف می کند و توانایی‌هایم را مشخص می‌نماید. گرچه زشتم، ولی می‌توانم پَری چهره ترین زنان را به گِرد خود جمع کنم. اثرات زشتی و قدرت یاس آورش با پول فسخ می شوند و من از زشتی به دَر می‌آیم. حتی اگر چلاق باشم، با داشتن پول، بادپا به نظر می‌رسم"
(امبرتو اکو)

- این فرد به غیر از ثروت هیچ چیز قابل ارائه‌ای ندارد و نظرات او در چارچوبی خارج از این ثروت، با نظرات یک لات و معرکه‌گیر فرقی ندارد.
- بی‌معنایی حاصل از لذت‌گرایی افراطی این دست آدمها را روزی سمت اسلام، روز دیگر سمت بودا، روزی دیگر به سمت همان آدم غرق در الکل و مواد و...، می‌کشاند.
- دین و مذهب برای این دست افراد بیشتر جنبه توریستی و گریز مقطعی از دلزدگی حاصل از لذت‌گرایی مفرط است و مسلمان شدن او به مانند بسیجی شدن تتلو است.
- مانور رسانه‌های به اصطلاح ارزشی و انقلابی بر روی چنین افرادی، گل به خودی است.
@kharmagaas

خرمگس

15 Nov, 07:18


سیدنی لومت در فیلم «شبکه»(1973) داستان زندگی یک مجری کهنه‌کار که زمانی یک چهرۀ موفق تلویزیونی بوده و جایگاه خود را از دست داده است را روایت می کند. گره فیلم زمانی است که مجری در حین برنامۀ زنده اعلام می‌کند که در برنامۀ هفتۀ آینده در مقابل دوربین‌های تلویزیونی خودکشی خواهد کرد. همین مسئله باعث می شود تا مجریان تلویزیون از این فرد برای جذب بیشتر مخاطب و شهرت بیشتر استفاده نمایند و تصمیم به خودکشی او را بهانه‌ای برای جذب مخاطب و درآمد بیشتر قرار دهند.

فیلم لومت هجویه ای علیه استبداد رسانه است. در این فیلم مخاطبان تلویزیون موجوداتی بی اراده و مصرف کننده صِرف هستند که هر چه رسانه می گوید را انجام می دهند و یک ذره قادر به تجزیه و تحلیل و تفکر و چرایی در مورد کنش‌هایشان نیستند.

خودکشی کیانوش سنجری (که حقیقتا خبر بسیار تلخی بود و ذهن و روان بسیاری از ما را آزرد) در یک سو و سوء استفاده این کفتارهای همیشه چنگال به دست برای مرده‌خواری و تحریک احساسات مخاطبان، این فیلم و نگاه صاحبان آن رسانه به شخص قربانی (که از جان خود سیر شده است) را به ذهن متبادر می‌کند.
@kharmagaas

خرمگس

14 Nov, 21:28


امشب پس از مدت‌‌های طولانی یک گفتگوی کلاب‌هاوسی را برای ساعتی دنبال کردم. گفتگو مناظره بیژن‌ عبدالکریمی با برخی روشنفکران عرصه رسانه کشور بود.
عبدالکریمی در این گفتگو به شکاف‌های قومی و مذهبی فزاینده موجود در کشور، خطر جاهلان کینه‌توزی که جایگاه روشنفکر و متفکر و منتقد را اشغال کرده‌اند، نقش مخرب نظام سلطه در حال و آینده کشور، دندان طمع همسایگان به خاک کشور، دگماتیسم خشن و خانمان برانداز بخشی از گفتمان حاکم، اپوزسیون به غایت فاسد و جاهل و خودفروخته و دوقطبی ویرانگر موجود در عرصه عمومی اشاره داشت. عبدالکریمی به نقش فرهنگ و ساختارها و تاریخ و سنت در تحولات سیاسی و اجتماعی اشاره کرده و گذار به دموکراسی و فردای بهتر را چیزی بسیار پیچیده‌تر از چند شعار در خیابان، غر زدن مجازی و بیان مغشوش سخنان متفکران غربی، بیان کرد.
بر خلاف ایشان عموم روشنفکرانی چون فرج سرکوهی(روشنفکر!؟) و تقی رحمانی و سروش دباغ و نامور حقیقی و...، با یک ذهنیت کاملا سیاست زده، تقلیل‌گرایانه، بعضا سطحی‌نگرانه و کینه‌توزانه وارد مباحث سیاسی و امنیتی و اجتماعی مختلف شده و سطح بحث و کنش روشنفکری را در حد غر زدن‌های محفلی تقلیل دادند.
@kharmagaas

خرمگس

14 Nov, 19:22


فرهاد قنبری
در ستایش ادبیات

این را باید مدام با خود تکرار کنیم که سینمای بدون ادبیات، موسیقی بدون ادبیات، فرهنگ بدون ادبیات و اجتماع بدون ادبیات، موسیقی و سینما و فرهنگ و اجتماعی سطحی و فاقد اعتبار هنری است.

اگر می‌خواهیم بدانیم که چرا موسیقی پاپ و رپ فارسی به چنین قهقرایی رفته‌ و هر لات و بی‌سروپایی با عربده و فحاشی و تولید نویزهای گوش‌خراش، خود را خواننده و اهل موسیقی معرفی می‌کند، باید به مدارس‌ و دانشگاه‌هایمان برگردیم و ببینیم که چگونه شعر و ادبیات را از واحدهای درسی و کتب دانش‌ آموزان‌ و دانشجوهایمان حذف کرده‌ایم.

اگر می‌خواهیم بدانیم که چرا سینمای کشورمان به چنین قهقرایی رفته‌است و هر جفنگِ بی‌سروتهی به پرفروش‌ترین فیلم‌های سینمای کشورمان تبدیل شده و هر کلاژ مهوعی به نام اثر آوانگارد به جامعه قالب می‌شود، باید دوباره به دانشگاه و مدارس‌مان برگردیم و ببینیم که چگونه داستان و نمایش‌نامه و شعر را از واحدهای درسی دانش‌آموزانمان حذف کرده‌ایم.

اگر می‌خواهیم بدانیم چرا تفکر انتقادی و پرسشگر در جامعه از میان رفته‌است و همگی به مصرف‌کننده‌های صِرف کالاها و اخبار دم‌دستی صفحات مجازی تبدیل شده‌ایم، دوباره باید به مدارس‌مان برگردیم و ببینیم که چگونه ادبیات را از واحدهای درسی دانش‌ آموزانمان حذف کرده‌ایم.‌

اگر می‌خواهیم بدانیم چرا این میزان‌حمله به زبان و ادبیات فارسی در جامعه رواج پیدا کرده‌است، باید به مدارس‌ و دانشگاه‌هایمان برگردیم و ببینیم که چگونه ادبیات روزبه‌روز تهی از محتوا و اندیشه شده و سخنرانی و دلنوشته و شعرهای سطحی به نام ادبیات (آن هم عموما به معلمانی که چندان شناخت و علاقه‌ای به ادبیات ندارند) ارائه و تدریس می‌شود.

اگر می خواهیم بدانیم چرا علوم انسانی‌مان این میزان نازا و عقیم است، باید دوباره به مدارس و نظام آموزشی‌مان برگردیم و ببینیم که چگونه ادبیات به حاشیه رانده شده و به چشم تفننی بی مصرف نگریسته می‌شود.

اگر می خواهیم بدانیم چرا در دو سه دهه اخیر هر خزعبلی به اسم شعر و بیان عقده های سرکوب شده جنسی به اسم رمان و داستان چاپ و منتشر می شود، دوباره باید برگردیم به مدارس و جایگاه متون ادبی را از نظر بگذرانیم.

👈 ادبیات با خاطره‌نوشت و دلنوشته و انشاء نویسی (به آن مفهومی که می‌شناسیم) و هرزه‌نگاری متفاوت است. عموم آثاری که در سالهای اخیر به اسم ادبیات و شعر و نمایشنامه و داستان در کشورمان چاپ می‌شود، هیچ ارتباطی با شعر و ادبیات ندارد.

👈 همانطور که هر خزعبلِ قافیه‌داری شعر نیست، هر متن بی سروتهی هم نمایشنامه و داستان و در کل ادبیات نیست و این بلایی است که با حذف و نادیده گرفتن ادبیات سر جامعه آمده است.

👈 به خاطر داشته باشیم دانش بدون توانایی درست‌خواندن و درست‌نوشتن، دانشی تهی از محتواست و وظیفه ادبیات آموزش درست خواندن و درست نوشتن و درست اندیشیدن و تقویت قوه خیال و ادراک و احساس است.

👈 به خاطر داشته باشیم ادبیات تخیل و روح پرسشگر و انتقادی جامعه را بیدار می‌کند. ادبیات رواداری و تعامل و پذیرش غیر را می‌آموزد، ادبیات وسعت دید انسان را فراخ می‌سازد، ادبیات به زندگی اصالت و معنا می‌بخشد، ادبیات ذوق زیبایی‌شناسی انسان‌ها را وسعت می‌بخشد و جهان جدید و به مراتب بزرگتری را مقابل دیدگان‌مان قرار می دهد.
@kharmagaas

خرمگس

14 Nov, 18:20


صادق هدایت در داستان نویسی ایران چهره برجسته و قابل احترامی است اما گمان نمیکنم در تاثیر مخربی که بر جامعه روشنفکری و به طبع آن فضای سیاسی و اجتماعی هفتاد سال اخیر ایران داشته است، کسی به پای ایشان برسد.

هدایت ناخواسته بنیان‌گذار دو جریان فکری عمده در جامعه روشنفکری و شبه‌روشنفکری ایران شده که هر دو جریان در تضاد با منافع ملی و بیراهه کشیدن بخش بزرگی از نخبگان جامعه نقش داشت:

- اولی نگاه فسرده و غمناک هدایت به زندگی بود که بخش بزرگی از جوانان و روشنفکران را جذب خود کرد و به جای آنکه آنها را به سمت تلاش برای ساخت آینده بهتر جامعه بکشاند، به پای منقل و اَدهای پوچ‌گرایانه و ستایش مرگ و قهرمان‌سازی از خودکشی کشانید.
دوم آنکه نگاه پر از طعنه و کینه و کنایه او به تاریخ و سنت و باورها و رسومات که فاقد هرگونه تعهد اجتماعی و شعور و خودآگاهی تاریخی بود، در پرورش نسلی از روشنفکران بیگانه با تاریخ و فرهنگ این سرزمین نقشی اساسی داشت.
این نگاه بعدها (اغلب بسیار ضعیف تر از هدایت و گاه مبتذل و اَدایی) در میان بسیاری از نویسندگان و سینماگران دنبال شد و در یه قهقرا رفتن جامعه روشنفکری ایران نقش پررنگی ایفا کرد.
@kharmagaas

خرمگس

14 Nov, 17:37


فرهاد قنبری
کاسبان خون

با بدنه جامعه‌ای که نه سیاست و نه تاریخ را به صورت جدی دنبال می کند و نه جز فضای مجازی و تلویزیون‌ها منبع تغذیه فکری دیگری دارد، برقراری دیالوگ سیاسی-اجتماعی، بدون سوء تفاهم امری به شدت دشوار است. استبداد ته‌نشین شده هزاران ساله تاریخی‌مان که حالا با شکل جدیدی از «استبداد و امپریالیسم رسانه‌ای» در هم آمیخته، اجازه نمی دهد (و شاید هیچگاه اجازه ندهد) که گفتگو و دیالوگی بدون سوء ظن و به دور از نفرت و بر پایه عقلانیت و منطق شکل بگیرد.

بدنه رسانه‌ای اپوزسیون به اصطلاح برانداز که عمدتا ساکن خارج کشور است، از این شیوه استبداد تغذیه می کند و تلاش دارد هر صدای مخالفش را به اسم صدای بنیادگرایی و جیره‌خواری و...، خفه کند. اما فارغ از این هیاهوی غیراخلاقی (همانگونه که قبلا هم در همین صفحه اشاره داشتم) چیزی به نام «اپوزسیون خارج‌نشین» که دغدغه رفاه و آزادی و یکپارچگی و بقاء ایران را داشته باشد، وجود خارجی ندارد. (منظور بدنه کلی است، نه تک تک افراد) و آنچه که مشاهده می کنیم اکثریت جماعت «لاشه خواری» هستند، که جز کاشتن بذر یاس و ناامیدی و ازخودبیزاری و نفرت میان مردم، هیچ وظیفهِ سازمانی و کارکرد دیگری ندارند. شغل اصلی این جماعت «کاسبی» است و برای این کاسبی امیدوارند تا هر از چندگاهی با تحریک ملت نگون‌بخت به شورش و قیام، شاید چند نفری در خیابان کشته شوند تا آنها دوباره کالای مورد نیاز برای فروش را به دست آورده و بلافاصله با کارد و چنگال مشغول تغذیه از جنازه آنها شوند. (کافیست نگاه کنیم که چه مدت است که از خون کشته شدگان آبان تغذیه می کنند و آرزو و تلاش دارند که شاید آبان دیگری ایجاد شود و دوباره حکومت سفره خون جدیدی برایشان پهن کند)

آنچه در پس این هیاهو مغفول می ماند این است که این اپوزسیون همیشه طلبکار فاسد، همانی است که برای ترامپ نامه می نوشت تا ما را تحریم کند و آنقدر در گوش او خواند که حکومت ایران در حال سقوط است که او را به خروج از برجام و اعمال تحریم همه جانبه علیه ایران ترغیب کرد. (و ما ملت ساکن ایران را تا قحطی دارو و زباله گردی و...، بکشاند) حالا همین اپوزسیون فاسد میدان‌دار شبکه های اجتماعی و فضای مجازی است و وقیحانه و رذیلانه به همه کسانی که هنوز از اندکی امید به آینده سخن می گویند، به کسانی که با همه فشارها و سختی ها سعی می کنند صورت خود را با سیلی سرخ نگه دارند، به کسانی که سعی می کنند آبرومندانه زندگی کنند می تازند و انگ خودفروشی می زنند. و حقیقتا بدبختی بزرگی است جماعتی که خود حقوق بگیر سازمان سیا و شاهزاده عربستان است برای ملت نگون بخت ایران پرچمدار وطن دوستی و آزادی‌خواهی شده و جان و مال و آبرو و امید و آینده ما را وجه المصالحه کاسبی خود کرده است.

سوی دیگر این ماجرا حکایت غمبارتر است. این اپوزسیون فاسد که نان خود را به قیمت به خاک سیاه نشاندن مردم ایران می خورد، بلایی به سرمان آورده است که در شناخت بدیهیات دچار اشتباه هستیم. بلایی سرمان آورده است که با اینکه زندگی‌مان نابود شده است، این واقعیت ساده که اصلا مگر می شود یک کشور با هشتاد میلیون جمعیت را تحریم کرد را متوجه نمی شویم. بلایی سرمان آورده است که یکبار نمی‌اندیشیم که اصلا تحریم همه جانبه یک کشور توسط یک کشور دیگر یعنی چه؟ یک بار فکر نمی‌کنیم که کجای تاریخ کشوری چنین ظلمی در حق ساکنان کشور و سرزمین دیگری اعمال کرده بود!؟
این اپوزسیون بلایی سر ما آورده است که حتی متوجه نشدیم و نمی شویم که تحریم یک ملت، نسل کشی سیستماتیک فقیرترین اقشار آن جامعه است. بلایی سرمان آورد که متوجه نشدیم تحریم فلج کننده ترامپ فروپاشی اجتماعی و گسترش فحشا و بزهکاری و از هم گسیختگی خانواده‌های بسیاری را به دنبال داشت. بلایی سرمان آورد که متوجه نشدیم این تحریم ها را حتی هیتلر علیه دشمنان خود به کار نبست. بلایی به سرمان آورد که متوجه نشدیم این تحریم‌ها به قیمت نابودی طبقه متوسط جدید و جامعه مدنی تمام شد که قرار بود بار توسعه و گذار جامعه را به دوش بکشد. بلایی سرمان آورد که متوجه نشدیم تحریم اصلی ترین عامل قدرت گرفتن افراط گرایی و شکست نیروی امیدبخش در جامعه بود.
این جماعت «لاشه خوار» به چنان شرایطی دچارمان کرده‌اند که این واقعیات ساده را هم دیگر متوجه نمی شویم.
@kharmagaas

خرمگس

14 Nov, 17:27


اپوزسیونِ ضد زندگی

"سیاستِ فاشیسم، زیبایی‌شناسیِ مرگ است"
(ژان بودریار)

زیبایی شناسی مرگ به این معناست که به مرگ به مثابه افتخاری بزرگ و شبیه اثر هنری بی‌همتایی نگریسته می شود که مردم در شوق رسیدن به آن دست و پا می زنند و هر کسی جرات و شهامت دست یازیدن به آن را ندارد. در فاشیسم، مرگ از مفهوم خود که همان پایان حیات طبیعی انسان است خارج شده و همچون موهبتی بزرگ که هر کسی شایستگی رسیدن به آن مقام را ندارد، تعریف می شود. در این نگاه مرگ به دو شکل جلوه گر می گشت. یک وجه زیبایی شناسانه و هنری که قسمت کسانی می شد که با جان و دل در راه آرمانهای ایدئولوژی جان خود را فدا می کردند و دیگری کسانی که می‌میرند.

اپوزسیون امروز جمهوری اسلامی نه در قامت یک نیروی رهایی‌بخش بلکه ایدئولوژی بدون مبنای فکری اما سخت و سخت و متصلبی است که از هر کنشی که رنگ و بوی مخالفت با نظام داشته باشد (از قتل و آتش زدن دیگری گرفته تا خودکشی) استقبال کرده و آن را به مثابه امر هنری و زیبایی‌شناسانه، تقدیس می‌کند.
و به این واسطه است که دست این اپوزسیون به خون تک‌تک جوانانی که در اعتراضات خیابانی کشته شده یا خودکشی می‌کنند، آلوده است.
@kharmagaas

خرمگس

13 Nov, 20:05


امثال مهدی نصیری که نه با مطالعه تاریخ و فلسفه و سیاست و روابط بین‌الملل بلکه از نظام مرید و مرادی به عرصه سیاست پرتاپ شدند، نگاه‌شان به امر سیاسی نگاهی غیرعقلایی و مبتنی بر دوگانه «عشق و نفرت» است.
رابطه امثال نصیری با مقوله سیاست به رابطه دختر پانرده ساله‌ با معشوقه‌اش می‌ماند که مدتی دیوانه‌وار عاشق او بوده و در وصف ویژگی‌های او هزاران اغراق و خیال‌پردازی کرده است اما پس از مدتی که با بدخلقی‌‌ها و ناسازگاری‌های او آشنا می‌شود، سریعا کات کرده و به دنبال دیوسازی از او می‌رود تا اینگونه دل بی‌قرار و زخم خورده خود را التیام بخشد.
@kharmagaas

خرمگس

13 Nov, 19:37


روشنفكرى ايرانى، چنان‌كه از نام آن برمى‌آيد، روشنفكرى ايرانى، يعنى حزب روشنفكران ايرانى است كه اصحاب آن نه اهل فكرند و نه توانسته‌اند به‌عنوان ايرانى در نسبتى با جهان پرسش‌هاى خود را مطرح كنند، زيرا آن‌گاه كه در جهان هستند، در ايران نيستند و در دو سده اخير آن‌گاه كه ايرانى بوده‌اند، مكانى در جهان نداشته‌اند. به‌عبارت‌دیگر، روشنفكرى ايرانى، به‌طور عمده، اهل تقليد مضاعفى است و اگر خرقه تقليد را از تن بيرون كند، نمى‌تواند تنفس كند. در روشنفكرى ايرانى، اصل بر تقليد است و مرجع تقليد اهميت چندانى ندارد: آنچه در تقليد از كارل ماركس، ژان پل سارتر، ميشل فوكو، كارل اشميت و نويسندگان خرده‌زير ديگر مانند اَلِن بديو، ريچارد رورتى و ژيژك، مشترك است، كه هر يك در دوره‌اى به مرجعى براى همه بحث‌هاى ايرانى تبديل شده بودند بی‌آنکه بدانند ايران در كجاى ربع مسكون قرار دارد، همان تقليد است.

دکتر جواد طباطبایی
@kharmagaas

خرمگس

13 Nov, 17:50


«خودکشی سیاسی»

شجاعانه و قهرمانانه توصیف کردن «خودکشی سیاسی» نشان از سیطره کامل تفکر سازمان رجوی بر بدنه اپوزسیون خارج از کشور دارد.

سازمان رجوی در توهمات ایدئولوژیک خطرناک خود همیشه از حربه خودکشی [خودسوزی] به عنوان یکی از راههای وصول به اهداف خود استفاده کرده است.

در  سال ۱۳۸۲ [به بهانه اعتراض به بازداشت مریم رجوی توسط پلیس فرانسه] شانزده نفر از اعضای سازمان رجوی در شهر های لندن، برن، اتاوا، پاریس، رم، آتن و نیکوزیا اقدام به خودسوزی کردند که منجر به کشته شدن ۲ زن به نام های ندا حسینی ۱۹ ساله و صدیقه مجاوری۴۰ ساله شد.

انتخاب این شیوه های خشن و غیرانسانی برای بیان اعتراض خود به حکومت ها و دولتها و تصمیمات سیاسی نه نشانه شجاعت بلکه نشانه جمودیت فکری و انقیاد در یک رسانه و ایدئولوژی ویرانگر است.

بدون شک آن فردی که خودکشی و خودسوزی و خودویرانگری را به عنوان کنشی سیاسی و اعتراضی فهمیده و آن را ستایش می کند بیشتر از آنکه فهم درستی از شعار «زندگی» و «آزادی» داشته باشد، فردی غرق در بحران بی معنایی و افسردگی و مشکلات روانی است.
@kharmagaas

خرمگس

13 Nov, 17:37


ـ شبکه اینترنشنال یک شبکه تروریستی است. مخاطب دائمی چنین شبکه‌‌ای در نهایت کارش به جنون، خودکشی یا اعمال تروریستی منجر خواهد شد.
- اینترنشنال در حال پرورش نسل جدیدی از شهروندان خودآزار و دگرآزار است که در هجوم تبلیغات کثیف و وحشیانه‌اش، امکان انجام هر عمل غیرعقلانی را مترتب می‌سازد.

جمهوری اسلامی در جایگاه مسئول و حاکم کشور وظیفه دارد از شهروندانش در برابر این سازمان تروریستی که روح و روان و آرامش مردم را نشانه گرفته است، حمایت کند. حکومت ایران باید به هر طریقی در مقابل این سازمان تروریستی ایستادگی کرده و هزینه برهم زدن امنیت روانی جامعه را بالا ببرد.

نکته دیگر اینکه:
- اگر توان ذهنی و اعصاب و آرامش کافی برای دنبال کردم مسائل سیاسی را نداریم.
- اگر سواد و آگاهی کافی برای تحلیل مسائل سیاسی را نداریم.
- اگر بیش از حد تحت تاثیر رسانه‌ها هستیم و اگر ظرفیت روحی و روانی کافی برای تحمل شرایط نامطلوب (از ذن خود) را نداریم، بهتر است برای همیشه دور دنبال کردن اخبار سیاسی را خط کشیده و جسم و روح و روان خود را از آسیب رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی و پیگیری اخبار، محفوظ بداریم.
@kharmagaas

خرمگس

13 Nov, 14:43



«ای عقل خجل ز جهل و نادانی ما
درهم شده خلقی، ز پریشانی ما
بت در بغل و به سجده پیشانی ما
کافر زده خنده بر مسلمانی ما»
(شیخ بهایی)


توییت عزت‌الله ضرغامی:
"به گفته وزیر ارتباطات بیست هزار میلیارد تومان گردش مالی فیلترشکن است"

* تصور کنیم اگر از خریداران فیلترشکن خواسته می‌شد که به جای پرداخت چنین پولی به یک مشت دلال و دزد و قاچاقچی، فیلترینگ رفع شده و داوطلبانه این مبلغ را به نیازمندان کمک می‌کردند، سالی بیست هزار خانه یک میلیارد تومانی ساخته و در اختیار آنها قرار می‌گرفت..
@kharmagaas

خرمگس

13 Nov, 13:57


روستا نه آن ناکجاآباد آرمانی و پر از صلح و صفا و آرامشی است که در برخی آثار سینمایی کلیشه‌ای ایران ساخته می‌شود و نه آن موجودات نادان و ابله و پرت از دنیا و ندید بدید و چشم و دل گرسنه‌ای است که در آثار کارگردانانی مانند مهرجویی (آقای هالو) ساخته و معرفی می‌شوند. ارائه تصویری از مردان و زنان خیراندیش و نیکوضمیر و مهمان‌نواز که به چیزی جز کمک به یکدیگر و لذت بردن از صفای طبیعت فکر نمی‌کنند و یا در مقابل موجوداتی گیج و دست‌پاچلفتی و نادان که به راحتی آب خوردن فریب‌ می‌خورند، محصول چنین هنر اَبتر و مد روزی است.
این کلیشه‌های سینمایی و ادبی از روستا عموما توسط کسانی ساخته و نوشته شده است که به اصطلاح یک شب در خانه روستایی نخوابیده و یک بار در کوچه‌های بارانی روستا کفش‌هایشان گِلی نشده است.

در این میان مجموعه داستان «دهکده پرملال» اثر امین فقیری که در دهه چهل شمسی به نگارش درآمده است، یکی از رئالیستی‌ترین و بهترین آثار داستانی اقلیمی زبان فارسی است که نویسنده بدون افتادن در دام سانتیمانتالیسم و اتوپیاسازی، تصویری ملموس و قابل لمس از محیط روستایی و فرهنگ جامعه روستایی ایران آن سالها خلق کرده است.
@kharmagaas

خرمگس

13 Nov, 12:32


تفاوت دو پیام نتانیاهو

نتانیاهو در یک ماه اخیر دوبار در پیامهای ویدئویی مردم ایران را مخاطب قرار داده است.

خطاب اول او به مردم ایران هیچ اشاره‌ای به «جنبش ززآ» و تقویت گسل‌های اجتماعی در کشور نمیکند. نتانیاهو در آن پیام حکومت را عامل تمام مشکلات معرفی کرده و به مردم ایران پیام می‌دهد که اگر به کشور شما حمله کردیم و یا در این جنگ کشته شده و آسیب دیدید، مقصر حکومت شماست.

نتانیاهو اما در پیام دیروز خود زبان و لحن متفاوتی دارد. او مردم ایران و به ویژه زنان را به قیام علیه حکومت دعوت کرده و از آنها می‌خواهد که پیگیر آرمانهای آزادی‌خواهانه خود در قالب جنبش ززآ باشند.

لحن متفاوت دو پیام نتانیاهو به این معناست که:
- سامانه پدافندی ایران عملکرد غیرقابل انتظاری در حمله اسرائیل و هم‌پیمانانش به ایران داشته است.
- عملیات نظامی اسرائیل که با هیاهو و جنجال رسانه‌ای چند هفته‌ای به وقوع پیوست، حتی از نظر نتانیاهو هم شکست خورده است.
- اسرائیل پروژه ایجاد جنگ داخلی از طریق تقویت قبیله‌گرایی و تجزیه طلبی و دمیدن در دوگانه «بی‌حجاب و باحجاب» را بهتر از تقابل نظامی رودرو با ایران دانسته است.
@kharmagaas

خرمگس

13 Nov, 11:19





اصلا بحث قوم و قبیله و شهر نیست. بحث بر سر تقدیس خشونت در برخی خرده‌فرهنگ‌هاست.
در روستای ما یکبار به خاطر دعوا بر سر صف نانوایی، ۲۵ نفر تا حد مرگ یکدیگر را کتک زدند و برای خاموش شدن قائله چهل نفر از بزرگان و جوانان دو طایفه راهی زندان شدند. بحث بر سر نقد خرده فرهنگی است که به خاطر صف نانوایی یا یک متلک به زن یا پنج متر زمین کم‌ارزش، با بیل و چماق بر سر دیگری کوفته و جان او را می‌گیرد.
راه حل مقابله با این شکل از خشونت، خروج از عصبیت قومی و زبانی و ادغام در فرهنگ بزرگتر و کلان است.
جامعه‌شناسی قوم‌گرا سریعا هر نقدی به این خرده فرهنگ‌ها را به مسئله‌ای ناموسی و هویتی تبدیل کرده و منتقدان را به توهین قومیتی متهم می‌سازد و از این طریق بر عدم ادغام خرده‌فرهنگ‌ها در فرهنگ ملی تاکید می‌کند.
فردی که در تهران با قمه و کلنگ همسر را خود را به قتل می‌رساند یک بیمار روحی و روانی است اما مردی که در روستای ما یا فلان روستای دورافتاده در بوشهر و خوزستان به خاطر حرف نامربوط مردم، دختر و زن خود را به قتل می‌رساند، فقط بیمار روحی و روانی نیست بلکه بخش بزرگی از این خشونت از عصبیت قومی و عشیره‌ای تغذیه می‌کند.
@kharmagaas

خرمگس

13 Nov, 09:44


ترامپ در حال چینش دولت آتی خود با گروهی از تندروترین چهره‌های سیاسی مورد حمایت لابی‌های یهودی که است به حمایت بی‌چون و چرا از اسرائیل و دشمنی شدید با ایران (البته در وهله اول چین) معروف‌اند. راه درست برخورد با چنین شرایطی نه افتادن در دام شعارهای کلیشه‌ای و سطحی چون «ترامپ تاجر است» و «ترامپ مخالف جنگ است» و امثالهم بلکه اتخاذ سیاستی مقول است که هم منافع حیاتی ایران حفظ شود و هم از سایه جنگ و تحریم بیشتر در امان باشد.
@kharmagaas

خرمگس

13 Nov, 09:32


حمالان بی‌جیره و مواجب

بیش از یک سال است که حامیان شازده پهلوی به تنها مدافعان جنایات اسرائیل در جهان بدل شده‌اند و تصور می‌کنند که اسرائیل پشتیبان اصلی آنها در به قدرت رسیدن در ایران است اما این جماعت آنقدر کودن است و آنچنان از ضریب هوشی پایینی برخوردار است که نمی‌داند، اسرائیل تنها سیاستی که در چهار دهه گذشته به صورت مدون در قبال ایران دنبال می‌کند، ایجاد نزاع قومی-زبانی، حمایت از تجزیه‌طلبان، ایجاد جنگ و آشوب داخلی و در نهایت تکه تکه کردن ایران است.
آنها نمی‌دانند که نتانیاهو کارفرمای اصلی تجزیه‌طلبان و شورش ززآ و امثال علی جوانمردی و سایر تروریست-خبرنگاران و تروریست‌-فعالان سیاسی کوه‌نشین است و برای دلقک پهلوی اندازه آب بینی یک بز هم ارزش و اعتبار قائل نیست.
@kharmagaas

خرمگس

13 Nov, 08:27


وقتی می‌گوییم ززآ پروژه ویرانی ایران بود که با همکاری تمام دشمنان و همسایگان و تجزیه‌طلبان تدارک دیده شده بود، منظورمان این نیست که آن نوجوان شانزده ساله یا دانشجویی که در تهران به خیابان می‌آمد، آگاهانه و برای خدمت به ویرانی شهر و خانه‌اش به این شورش می‌پیوست بلکه منظور این است که تمام این پروژه در اتاق فکرهایی در اسرائیل و ترکیه و اروپا و آمریکا و...، طراحی و آماده پیاده‌سازی بود.

ایران در شرایط فعلی یا با همین حکومت فعلی (فارغ از خوب، بد، فاجعه و یا هر نامی که بر آن بگذاریم) ادامه خواهد داد یا حکومت بعدی به خود نخواهد دید و به پایان کلیت سرزمینی و امنیت و آرامش خود خواهد رسید. در شرایط کنونی خواه‌ناخواه بقای ایران (و به طبع زندگی همه ایرانیان) با بقای این حکومت گره خورده است و آنکه تصور می‌کند پس از سقوط جمهوری اسلامی، جمهوری جدیدی شکل خواهد گرفت و یا دلقک پهلوی (و هر اپوزسیون دیگری) نظام نوینی برپا خواهد کرد یا زیادی اینترنشنال نگاه می‌کند، یا به کل از معادلات سیاسی و اجتماعی پرت است و یا به غایت ساده‌لوح و خوش‌باور است.
@kharmagaas

خرمگس

13 Nov, 08:03


فرهاد قنبری
ایرانیت و تشیع

◀️ هر کنش ضد اسلامی-ضدشیعی که از سوی برخی به اصطلاح وطن‌دوستان و نئوسلطنت‌طلبان ایرانی صورت می‌گیرد دانسته و ندانسته تلاشی برای آسیب زدن به کلیت ایران و خدمت به همان اهدافی است که اسرائیل و ناتو و تجزیه طلب ها و پانترک‌ها و پان‌عرب‌ها و سایر عشیره گرایان به دنبال آن‌اند.

◀️ تجزیه‌طلبان و پانترک‌‌ها و پانعرب‌ها و حامیان بین‌المللی آنها سالهاست که به صورت سازمان یافته و با برنامه مدون در تلاش‌اند تا با تضعیف هویت شیعی در آذربایجان و خوزستان و کرمانشاه و ایلام عُلقه‌های مذهبی و دینی ایرانیان را گسسته و همزمان با تلاش برای فارسی زدایی (با ایجاد دوگانه جعلی زبان مادری و زبان ملی) به شیعه زدایی در این مناطق هم اقدام کرده و زمینه‌های جدایی کامل فکری-فرهنگی این مناطق از ایران را فراهم نماید.

◀️ در این شرایط هر تلاش ضد اسلامی- ضدشیعی از سوی هر کسی که خود را وطن‌دوست و ایرانشهری می‌داند، در واقع خدمت به دشمنان ایران و تلاش برای تضعیف هویت ملی ایرانیان است. تلاشی که یا به صورت آگاهانه و در هماهنگی کامل با دشمنان این سرزمین صورت می‌گیرد و یا ندانسته و جاهلانه در خدمت اهداف ضدایرانی جمهوری باکو و ترکیه و اسرائیل و عربستان و ناتو و تجزیه‌طلبان قرار گرفته است.

◀️ در سوی دیگر هر تلاشی برای تضعیف هویت ملی ایرانیان و یا از میان بردن و فراموشی آیین‌ها و رسومات ایران باستان که ریشه در فرهنگ عمیقأ انسانی اساطیر ایرانی دارد، تلاشی برای ضربه زدن به کلیت ایران (به طبع آن به دین اسلام و مذهب تشیع هم است) است که به صورت دانسته و ندانسته در خدمت پروژه دشمنان ایران انجام می‌گیرد.

◀️ ایران از دوران باستان تا به امروز یک جامعه دیندار بوده است و چه در دوره باستان و چه در دوره اسلامی، ایرانیت اصلی‌ترین عنصر قوام بخش و حافظ دین در جامعه بوده است. حال هر تلاشی برای تضعیف ایران در واقع تلاشی برای آسیب زدن به نهاد دین است و طبیعی است که ایران اگر داعیه حمایت از اسلام و تشیع را دارد باید ابتدا قدرت و قلمرو و هویت خود را حفظ کند تا در سایه آن از دین و مذهب حمایت نماید.
در این راستا هم هر فردی که به نام دفاع از اسلام و تشیع در حال حمله به تاریخ باستان و هویت ملی ایرانیان است یا فردی به غایت جاهل و پرت از ماجراست و یا اینکه آگاهانه در خدمت منافع دشمنان ایران قدم برمی‌دارد.
@kharmagaas

خرمگس

13 Nov, 08:01





دستوری که کارفرما از باکو و آنکارا صادر کرده است، علاوه بر تضعیف و توهین به زبان فارسی و ایجاد دوگانه مضحک «زبان مادری-زبان فارسی»، شیعه زدایی و تقویت بنیادگرایی سلفی در آذربایجان است.
آذربایجان برای کم شدن عُلقه‌های ملی و نزدیکی بیشتر به ترک‌ها، علاوه بر تضعیف زبان ملی و آموزش زبان استانبولی نیاز به تضعیف عُلقه‌های شیعی هم دارد.
حالا رئیس‌جمهور هم هی نهج‌البلاغه بخواند و با عوامل رسانه‌ای دشمن دنبال وفاق باشد.
@kharmagaas

خرمگس

12 Nov, 13:32


خوان و سفره‌ای گسترده است، دکانی باز است و چه چیز بهتر از حجاب!
یکی به نام موسسه اوج و کار هنری مشغول کاسبی است. یکی به نام مستندسازی برای تلویزیون مشغول برداشتن سهم خود از سفره است. یکی مشغول خوردن کوه و جنگل است. دیگری فیلترشکن می‌فروشد. دیگری واردات و صادرات انحصاری دارد و آن دیگری کاسب تحریم است. مملکت هم که تا اطلاع ثانوی متولی ندارد و این دیگری هم دیده چه چیزی بهتر از حجاب!
وگرنه یکی با ضریب هوشی یک حشره هم می‌داند که با حجاب‌بان و گشت حجاب و کلینیک حجاب و این چیزها کسی با حجاب نمی‌شود.
@kharmagaas

خرمگس

12 Nov, 10:44


- هر کسی در هر جایگاهی از قومی به نام «قوم‌ فارس» در ایران سخن گفت، بی‌چون و چرا یک عفونت قبیله‌گراست، که بدویت خود را در قالب واژه‌های جامعه‌شناختی پنهان کرده است. نهایت آمال و آرزوی این جماعت که امروز از اتحادیه اروپا تا آمریکا و اسرائیل و عربستان و امارات و ترکیه و باکو حمایت می‌شوند و تا نهاد ریاست‌جمهوری ایران نفوذ کرده‌اند، شکست پروسه طبیعی به نام «ملت ایران» است. این طیف که به نام و استاد و جامعه‌شناس مشغول به گمراهی کشاندن جوانان این سرزمین هستند، یک هدف بیشتر ندارند و آن تقلیل شهروند ایران به عضوی از فلان قبیله و عشیره و تزریق عصبیت قومی به جای قانون و حق شهروندی است.

- در ایران قومی به نام فارس وجود ندارد و آنکه به این بهانه به مبارزه زبان فارسی رفته آگاهانه و ناآگاهانه در خدمت دشمنان ایران و تضعیف ایران است.

- یک نفر در آن صداوسیمای فکاهی یافت نمی‌شود که بگوید این «قوم فارس شهرنشین شیعه مذهب مرد» اصلا در کدام اقلیم سکونت دارد؟ آیا در شمال تهرانی است که معجونی از سراسر ایران است؟ و یا اینها چرا و به چه دلیلی دور از جنس زن زندگی می‌کند که همسر و دخترانشان از آن رفاه برخوردار نیستند؟
@kharmagaas

خرمگس

09 Nov, 19:02


عباس پالیزدار، عضو سابق هیات و تفحص از قوه قضاییه:
اندازه پرونده فساد مرحوم آیت الله محمدیزدی به اندازه قد من بود
پسر محمد یزدی ۳ هزار هکتار از اراضی جنگل‌های شمال را برای خود برداشته بود
خانواده یزدی
لاستیک دنا برای خودشان برداشتند و هیچ گاه پولش را هم ندادند
دادگستری هرمزگان لنج‌های مردم را توقیف کرد تا پول خانه یزدی تهیه شود
.

- «امامی کاشانی» معدن دهبید فارس را با قیمت نازل خریداری کرد.
- نقش شوهرخواهر و خواهر حداد عادل در پرونده زمین دماوند
و...

پ.ن: به خاطر همین هاست که می‌گوییم خودتان را به جبهه مقاومت نچسبانید، خودتان را به یحیی سنوار و نصرالله نچسبانید. شما هیچ جوره شبیه جوانان حزب‌الله و انصارالله نیستید. شما با هیچ محلولی قابلیت ادغام در انسانهایی چون سنوار و محمد ضیف را ندارید.
شما به دلالی تحریم و قاچاق نفت و بسازبفروشی و فروش فیلترشکن و خرید فروش املاک و جنگل‌ها و کوه‌ها و وام‌های چندهزاری میلیاردی و دلالی ورزشی و سینمایی و امثالهم بپردازید و خرج توله‌های تان در سراسر جهان کنید و فقط یک جبهه مقاومت را به ابتذال و لودگی نکشیده و برای انسانهای آزادیخواه و آرمانخواه باقی بگذارید.
@kharmagaas

خرمگس

09 Nov, 16:00


نه جناب پادوی صهیونیسم:
ما با دو قاعده و تفکر مواجه نیستیم بلکه با دو شیوه توحش و جنایت و نسل‌کشی مواجهیم.
یک شیوه جنایت اینکه می‌گوید آنقدر باید قربانی را عذاب و رنج داد تا جانش به لب رسیده و مجبور به واکنش شود و در آن لحظه و با بهانه قرار دادن همان واکنش به مانند کفتار بر سر او ریخت و او را درید. و شیوه دیگر توحش و نسل‌کشی این که نیازی به این نمایش‌ها نیست و از همان کودکی و از همان بدو تولد، باید به سر قربانی ریخت و او را به مانند کفتار درید.
در اسرائیل اگر مناقشه‌ای است، مناقشه میان این دو رویکرد است.
@kharmagaas

خرمگس

09 Nov, 15:42


مارتین لوتر کینگ به درستی می‌گفت که، ایالات متحده بزرگترین تدارکاتچی خشونت در دنیاست.
آمریکای امروز به مانند اسرائیل بر روی سرزمین غصبی و با نسل‌کشی بومیان آن منطقه بنا شده است. آمریکا تنها کشوری است که از سلاح اتمی استفاده کرده است. آمریکا تنها کشوری است که تمام قطعنامه‌های ضداسرائیلی طی هفتاد سال اخیر را وتو کرده است. آمریکا بزرگترین قاتل مردم خاورمیانه در نیم قرن اخیر است. رد پای سربازان آمریکایی از جنگ کره و ویتنام تا اروپا و آمریکا جنوبی و آفریقا و غرب آسیا قابل مشاهده است. آمریکا بزرگترین صادر کننده بمب و سلاح در جهان است. آمریکا با اختلاف بیشترین بودجه نظامی جهان را در اختیار دارد و هیچ کشوری نژادپرستی شبیه تبعیض نژادی آمریکا علیه سیاهان را تجربه نکرده است، اما همه این جنایت‌ها در برابر بردگانی که امروز توسط رسانه‌هایش در سراسر جهان (از جمله کشور ما) پرورش داده است، هیچ است.
@kharmagaas

خرمگس

09 Nov, 15:32


تحقیر اسرائیلی‌ها در هلند

- به غیر از دین یهود هیچ آئین دیگری در دنیا وجود ندارد که با ارجاع به یک کتاب اساطیری (سراسر توحش و خشونت) خود را صاحب تاریخی و ابدی یک سرزمین بداند.

- به غیر از اسرائیل هیچ سرزمین دیگری وجود ندارد که به افراد بر پایه باور و دین همه چیز از جمله خانه و زندگی و ملیت بدهد. یهودیت تنها آیینی در دنیاست که پیروان آن به واسطه پیروی از این دین خود را صاحب سرزمین فلسطین می‌دانند.

- یهودیت وارث آوارگی و دربدری چند هزارساله‌ قومی است که از مصر باستان تا امروز مورد غضب و نفرت دیگران بوده است. این نفرت تاریخی باعث شکل‌گیری روح سرخورده و بیمار و کینه‌توزی شده است که از رنج و آزار و کشتار دیگران لذت می‌برد.

- اسرائیل بزرگترین باند جنایتکاری است که جهان جدید به خود دیده است. اسرائیل عصاره و چکیده تمام توحشن و خشونت و نژادپرستی چند قرن استعمار غرب است.

- تحقیر و ترساندن این قوم خونخوار در هر کجای دنیا و با هر دین و مرام و عقیده‌ای، نشان شرافت و خدمت به انسانیت است.
دیری نخواهد پایید که جهان برای تک‌تک این متوحشین، مکان ناامنی شده و کسی جرات اعتراف به اسرائیلی بودن نخواهد داشت.
@kharmagaas

خرمگس

08 Nov, 19:49


🔴 صفحات روزنامه نوآوران

▪️۱۹ آبان ۱۴۰۳


⭕️ برای آگاهی از اخبار روز و دسترسی به صفحات روزنامه نوآوران به کانال ما بپیوندید👇

https://t.me/noavaranonline

خرمگس

08 Nov, 17:48


به جریان چپ انتقادات زیادی وارد است اما نه فاشیسم، نه لیبرالیسم، نه جنگ‌های جهانی و نه دهه‌ها جنگ سرد، نتوانست چنین ضربه‌ای به جریان مارکسیسم و کمونیسم وارد کند که امروز عده‌ای ابله در جهان امثال هریس و سلبریتی‌های حامی او را چپ معرفی می‌کنند!

انتخابات آمریکا بدون هیچ اغراق و و روتوشی نه رقابت میان چپ و راست و نه رقابت میان لیبرالیسم و کمونیسم بلکه رقابتی میان «قحبهِ‌سالاری» و «لمپن‌سالاری» بود و در این رقابت لمپن‌ها موفق به پیروزی بر لکاته‌ها شدند‌.
هر تعریف دیگری غیر از این ناشی از پرت بودن و نفهمیدن نظریه‌های سیاسی و به ابتذال کشیدن مفاهیم است.
@kharmagaas

خرمگس

07 Nov, 19:57


گزارش شبکه الجزیره در خصوص حضور سربازان ترکیه در اسرائیل

بیش از ده هزار سرباز ترکیه در صفوف ارتش اسراییل حضور دارند. طبق آمار ۴۰۰۰ نفر از این نیروها درحال جنگ علیه غزه مشارکت داشته که ۶۵ نفر از آنها کشته شده اند.

ترکیه و امارات و عربستان نام دیگر اسرائیل و داعش هستند. آنکه هنوز این را متوجه نشده، هیچگاه متوجه نخواهد شد.
@kharmagaas

خرمگس

07 Nov, 16:05


فرهاد قنبری
فساد سیستماتیک و فاصله طبقاتی

ایران پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی اصلی ترین و شاید تنها کشوری در جهان است که شعار اصلیش حمایت از مستضعفین و فقرا نه فقط در کشور بلکه در سراسر جهان است.

اما حال چه اتفاقی رخ داده است که میلیونرهای [به دلار] ایرانی به بیش از دویست و پنجاه هزار نفر رسیده و از این لحاظ رتبه چهاردهم جهان را در اختیار دارد؟ چه اتفاقی افتاده کشور ایرانی که درآمد سرانه ناخالص داخلی آن جزء هشتاد کشور اول جهان هم نیست، تعداد ثروتمندانش روز به روز در حال رشد بوده و به رتبه چهاردهم جهان رسیده است؟ آیا جامعه ایران به دو بخش اکثریت قریب به اتفاق بی عرضه و بیکار و نادان و تنبل و تن پرور و اقلیت بسیار ناچیز نخبه و باهوش و زرنگ تقسیم شده است که اولی از همه جا رانده و مانده و دومی همه فرصت ها را به دست آورده است؟ آیا این جماعت کارتن خواب و زباله گرد و کودکان کاری که روز به روز در حال افزایش است همه ضعیف و نادان و بی عرضه بوده و جوانانی و نوجوانانی که آنها هم روز به روز به تعدادشان افزوده می شود و خودروهای چند میلیاردی سوار شده و در ویلاها و خانه های دهها میلیارد تومانی زندگی می کنند، همه نخبه اقتصادی بوده اند!؟

با نگاهی به جامعه به راحتی می توان پی برد که مسئله چیزی بسیار فراتر از هوش و شم اقتصادی و تلاش فردی و مسائلی از این قبیل است.
در ایران معاصر به ویژه در دو دهه اخیر دولتهای مختلف خواسته یا ناخواسته [اعم از سازندگی و اعتدال و احمدی نژاد و رئیسی] تمام تلاش خود را برای بیشتر کردن شکاف اقتصادی به کار گرفتند. آنها شرایطی را ایجاد کردند که عده ای [عموما صاحب رانت و دلال] یک روز با ثبت نام و فروش سیمکارت، یک روز با فروش و صف خودرو، یک روز با صف سکه و طلا و دلار، یک روز ارز رانتی، یک روز انحصار واردات، یک روز رانت اطلاعاتی، یک روز دور زدن تحریم، یک روز با زمین و ملک، یک روز هم با واگذاری فله‌ای منابع دولت در بورس و...، به ثروت کلانی دست یافتند. در تمام این واگذاری ها و سوداگری ها آن طبقه و قشری که ثروت کافی در اختیار داشت و می توانست با خرید این کالاها سرمایه خود را چندین برابر نماید، نه فقرا و کشاورزان و کارگران و زحمت کشان بلکه طبقه مرفه و دلال مسلکی و رانت‌خواری بود که بدون هیچگونه فعالیت اقتصادی قدرت ورود به تمام این حوزه ها را در اختیار داشت و می توانست در سایه الطاف دولتها سرمایه خود را چندین برابر نموده و با شرایطی تورمی افسار گسیخته به بیشتر شدن فاصله طبقاتی دامن بزند.

در این سالها،
ایران تنها کشوری بود که هنگامی که نفت صد و چهل دلار به فروش می رفت، بنزین را لیتری چهارصد تومان عرضه می کرد و به اسم عدالت یارانه چهل و پنج هزار تومانی را به همه مردم کشور اعم از غنی و فقیر پرداخت کرد.

ایران تنها کشوری بود که قیمت کالاهای مصرفی در آن بیش از ده برابر شد، اما یارانه چهل و پنج هزار تومانیش تکانی نخورد.

ایران تنها کشوری است که سوبسید و یارانه مصرفی حوزه انرژی (گاز و بنرین و..) برای طبقات مرفه بیش از بیست برابر محرومترین اقشار جامعه در روستاهای خراسان جنوبی و کهکیلویه و بویر احمد و...، است.

ایران تنها کشوری بود که بزرگترین کلاه برداری بورس به نفع عده ای قلیل را با موفقیت به انجام رساند.

ایران تنها کشوری بود که دستمزد سالیانه کارگرانش کفاف خرید دو متر زمین و آپارتمان در شهر محل سکونتش را نمی کرد.

ایران تنها کشوری بود که بهشت دلالها و بساز بندازها و صاحبان سرمایه دلالی و رانتی بود که از قِبَل پول و ثروت عمدتا بادآورده تا می توانست قیمت ملک و خانه و خودرو و طلا و سکه و حتی لوازم مصرفی و نیارهای اولیه را بالا برد، به گونه ای که خرید خانه و خودرو و طلا و.. را برای بسیاری از روستاییان و کارگران و طبقات محروم به آرزویی دست نیافتنی بدل ساخت.

ایران تنها کشوری بود که «عرضه» خودرو کمتر از یک سوم میزان «تقاضا» بود و عده ای با سوار شدن بر همین موج و منع واردات خودرو ار خارج، از هزاران میلیارد تومان رانت خرد و کلان منتفع شد.

ایران تنها کشوری بود که سود دلالی و واسطه گری دهها برابر تولید و ارائه خدمات اجتماعی بود.

◀️ این چنین رانت‌هایی که (به ویژه) در دو دهه گذشته به برخی از اقشار جامعه تعلق گرفته است، را می‌توان فساد سیستماتیک یا دخالت سیستم حاکم به نفع اقلیتی از جامعه قلمداد کرد.
@kharmagaas

خرمگس

07 Nov, 15:59


با رویکردهای علی علیزاده موافق یا مخالف باشیم، اینجا سخن کاملا درستی در مورد الگیارشی‌های قدرت در ایران می‌گوید.

- شما نمی‌توانید فرزندان خود را راهی «تجارت تحریم» در ترکیه و امارات و کانادا و عمان و...، بکنید و دم از مقاومت بزنید.
- شما نمی‌توانید جشن میلیاردی برای معاون وزیر شدن بگیرید و دم از مقاومت بزنید.
- شما نمی‌توانید قیمت یک لاستیک خودروهایتان از کل زندگی بخش بزرگی از جامعه بیشتر باشد و دم از مقاومت بزنید.
- شما نمی‌توانید در جزیره‌ای جدا از مردم در شمال تهران زندگی کنید و دم از مقاومت بزنید.
- شما نمی‌توانید قیمت یک متر از خانه‌ها و ویلاهای هزاران متری‌تان از کل زندگی کارگران بیشتر باشد و دم از مقاومت بزنید.
- شما نمی‌توانید توله‌ها و نزدیکانتان غرق در رانت و فساد و لذت و هوس بازی و پارتی باشند و دم از مقاومت بزنید.
مقاومت برای شکم‌های گنده شده از نان حرام، سخن گزافی است. مقاومت چیزی از جنس پابرهنه‌های یمن می‌خواهد، مقاومت چیزی از جنس یحیی سنوارها می‌خواهد، مقاومت روح وارسته و از دنیا بریده‌ای چون نصرالله می‌خواهد.
با مارک و مُد و دلالی و کاسبی تحریم، نمی‌توان مقاومت کرد.
@kharmagaad

خرمگس

07 Nov, 13:54


یکی از کارویژه‌های تعریف شده برای شبکه‌های فارسی‌زبان ماهواره‌ای قبح زدایی از ادبیات و گفتاری بود که به صورت تاریخی در جامعه ایران قببح و مذموم به شمار می‌رفت.

برای مثال:
- استفاده از شوخی‌ها و متلک‌های جنسی و عادی نشان دادن این گونه گفتارها و رفتارها به عنوان رفتار و گفتار معیار و الگو معرفی کردن «زن قرتی» که راحت از فحش‌های رکیک و ادبیات جنسی استفاده می‌کند، به عنوان زن امروزی، از موفقیت‌آمیزترین کار ویژه‌های این شبکه‌ها بود.

- تثبیت برداشت شبه هالیوودی از جامعه غرب در میان مخاطبان.
مخاطبان این شبکه‌ها عموما برداشتی کاریکاتوری از جوامع غربی دارند، برداشتی که در آن زنان و مردان غربی هیچ دغدغه و هدفی جز «تو کوچه بوسیدن و تو کوچه رقصیدن و تو کوچه...» ندارند و برای رسیدن به چنین هدفی باید شورش کرد و شده به قیمت نابودی کشور به «توی کوچه بوسیدن» رسید!

- سهل‌الوصول شدن زنان و دختران و نرمالیزه شدن خیانت ولنگاری‌ و سبکسری. این شبکه‌ها کاری کردند که رفتن به پاتایا و همخوابگی با تن فروشان به عنوان ارزش و افتخار در میان بخشی از مخاطبانشان (از کارمند تا استاد دانشگاه و...) تثبیت شد.
@kharmagaas

خرمگس

07 Nov, 13:30


جهانی که برهنگی زن ارزشی بیشتر از جان زن دارد.

بیش از پانزده هزار زن در یکسال گذشته در غزه قتل‌عام شدند و ده‌ها هزار زن دیگر همسر و والدین و فرزندان خود را از دست دادند اما در دنیا صدایی از هیچ رسانه و سیاستمدار غربی درنیامد اما یک خانم به دلایلی نامشخص در گوشه‌ای از ایران، برهنه شد و تمام رسانه‌های غربی و فمنیسمِ مبتذل و پتیاره‌های عالم در دفاع از حق برهنگی زن ایرانی متحد شده و صدایشان درآمده است.
@kharmagaas

خرمگس

07 Nov, 12:51


ترامپ حتی حاضر نشد در ازای دریافت نیم میلیون دلار، این ابله را سر میز شام خود راه بدهد اما حامیان کودن اون چنان غرق در اوهام و توهماتند که نه تنها تصور می‌کنند او در سیاست جهان نقش دارد بلکه او را از چهره‌های مهم سیاست‌گذاری در جهان می‌دانند:-)
@kharmagaas

خرمگس

07 Nov, 10:53


این یادداشت برای حدود شش سال قبل است. در آن روزها هنوز سردار سلیمانی ترور نشده بود و ایران نتایج فشارهای تحریم اقتصادی را به درستی درک نکرده بود.
در آن سالها هم از ترامپ تاجر می‌گفتند اما کمترین نتیجه آن ترور مهمترین چهره نظامی کشور بود.
و افسوس که با چنین تجربیاتی هنوز حکمرانان ما از ترامپ تاجر سخن می‌گویند!
@kharmagaas

خرمگس

07 Nov, 10:51


فرهاد قنبری:
ترامپ تاجر یا جنگ طلب؟

رفتارهای ترامپ بیشتر از هر کسی شبیه رفتارهای هیتلر در آلمان نازی است. هیتلر هم در انتخاباتی آزاد با استفاده از آراء مردم به قدرت رسید. یکه تازی های بین المللی و مماشات قدرت های جهانی با ترامپ بسیار شبیه مماشات قدرت های جهانی با هیتلر در دهه سی میلادی است. ترامپ هم به مانند هیتلر با شعار احیای قدرت ملی و بازگرداندن اعتبار جهانی آمریکا به قدرت رسیده است‌. او هم به مانند هیتلر عهدنامه های بین المللی را به سخره می گیرد و بدون هیچ واهمه ای خود را متعهد به هیچ قانون بین المللی نمی داند.

رئیس جمهور آمریکا از روزی که سرش را از فاحشه خانه های ایالت های مختلف این کشور بیرون آورده و بر مسند ریاست جمهوری ایالات متحده تکیه زده است، یک ادبیات بیشتر نداشته و آن ادبیات توهین، تهدید و تحقیر بوده است. ترامپ بارها و بارها در مورد مسلمانان، ساکنان خاورمیانه و آفریقایی ها با بدترین ادبیات سخن گفته است. او در این مدت با اعمال سیاست های ضد انسانی مهاجرتی کودکان بسیاری را از خانواده ها جدا کرده و قوانین سختی برای مهاجران تعیین کرده است. ترامپ بارها از ساکنان خاورمیانه به عنوان تروریست و مزاحم یاد کرده و افریقایی ها را به کسانی که سر از مستراح درآورده اند نامیده است‌..
رئیس جمهور آمریکا در این مدت بارها ایران را به بدترین مجازات ها تهدید کرده و همواره با ادبیات زشت و زننده ای از ایران نام برده است.

چند وقت پیش و هنگام خروج آمریکا از سوریه نویسنده روزنامه سعودی «عکاظ» برادشت متفاوتی از این خروج ارائه کرد و معتقد بود آمریکا در حال آماده شدن برای حمله به ایران است.
روزنامه نگار سعودی نوشته بود: "شاید خروج آمریکا از سوریه، خروجی تاکتیکی باشد که در پس از آن طوفانی نهفته است. که از آن جمله می توان به استعفای وزیر دفاع آمریکا اشاره کرد که به نظر می رسد از اینکه ترامپ تصمیماتش را بدون توجه به او می گیرد، ناراحت است. از دیگر نشانه های مهم در این زمینه، بازگشت ناوهای هواپیمابر آمریکایی جان استنیس به آب های خلیج فارس پس از غیبت بیش از ۱۷ سال می باشد که به همراه گروهی از ناوشکن های دکاتور، ناوهای موشک انداز و زیردریایی هسته ای وارد آب های خلیج فارس شدند و قطعا چنین زرادخانه نظامی هزاران میل را برای سیاحت و آفتاب گرفتن طی نکرده اند و اینجاست که باید پرسید آیا این همان چیزی است که ترامپ در حال حاضر برای آن برنامه ریزی می کند؟
کسی چه می داند شاید این طور باشد؟ روزها آبستن حوادث ناگهانی است."

آمریکایی ها بلافاصله پس از اقدامی علیه ایران سعی می کنند توپ را به زمین ایران انداخته و در افکار عمومی ایران اینگونه القا نمایند که ما به دنبال صلح و دوستی و برقراری روابط دوستانه هستیم و این حاکمان ایران هستند که به حسن نیت ما روی خوش نشان نمی دهند.
در روزهای پس از خروج آمریکا از برجام، ترامپ پیشنهاد مذاکره بدون پیش شرط با سران ایران را مطرح کرد و حالا پس از قرار دادن نام سپاه در میان گروههای تروریستی برایان هوک مسئول مسائل ایران در وزارت خارجی آمریکا از زمان پایان دشمنی ایران و آمریکا سخن گفته و مدعی شده است: اگر روابط دو کشور برقرار شود می‌توانیم برای بسیاری از مشکلات جاری مردم ایران از جمله بحران آلودگی هوا در تهران چاره بیابیم. خانه‌هایی مقاوم در برابر زلزله بسازیم که در زلزله هایی همچون زلزله اخیر کرمانشاه فرونریزند. داروهای جدیدی برای بازماندگان جنگ ایران و عراق فراهم کنیم"
در واقع ترامپ و همراهان او به خوبی به این مسئله آگاهند که پس از اقدامی ضد ایرانی، حاکمان ایران به هیچ وجه به آنها روی خوش نشان نخواهند داد و با دادن پیشنهاداتی از این قبیل سعی در جلب بیشتر افکار عمومی، منتقدان و ناراضیان داخل ایران دارند.

آنچه شواهد و اتفاقات دو سال گذشته نشان می دهد این است که ترامپ و دولت او برای آینده خاورمیانه برنامه ویژه ای دارد و به نظر تلاش می کند تا قبل از پایان دوره ریاست جمهوری خود آن را عملی نماید.
حمایت بی چون و چرا از بن سلمان و چشم بستن به روی رسوایی قتل خاشقچی، انتقال سفارت به بیت المقدس در اسرائیل، به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر جولان، خروج نیروهای آمریکایی از سوریه و اعزام ناو به خلیج فارس و خروج از برجام و قرار دادن سپاه در لیست گروههای تروریستی همگی نشان از آن است که ترامپ و همراهان او قدم به قدم در حال دنبال کردن سیاستی هستند که ممکن است به یک جنگ نظامی تمام عیار در منطقه تبدیل شود و تحلیل ساده لوحانه تاجر بودن ترامپ را نقش بر آب نماید..

@kharmagaas

خرمگس

07 Nov, 10:50


رئیس ستاد انتخاباتی پزشکیان:
«با ترامپ احتمال رفع تحریم‌ها بیشتر است ، ترامپ تاجر است و ما هم خوب زبان تجارت را می‌فهمیم
»

پ.ن: خدا به دادمان برسد با دولتی که چنین درک ساده‌لوحانه و رمانتیکی از روابط بین‌الملل دارد.
@kharmagaas

خرمگس

07 Nov, 10:28


روندی که در سراسر دنیا در حال وقوع است و کمتر کسی به خطرات آن واقف است «سیاست زدایی» از حوزه‌های سیاسی است.
خطر این است که تحت تأثیر فضای رسانه‌ای و فکری جدیدی که در جهان حاکم شده است، دلقک‌ها و لمپن‌ها و الوات و اراذل و اوباش در هر گوشه جهان به عنوان کنش‌گر و فعال سیاسی خود را به متن رسانده و نماینده بخشی از افکار عمومی یا جناح‌های سیاسی مختلف می‌شوند.
اینکه در ابرقدرت جهان یک لات به غایت لمپن و بددهن با یک زن بدون دیسپلسن، میانمایه و ابله (که به لطایف الحیلی وارد سیاست شده است) به عنوان دو رقیب اصلی سیاسی مطرح می‌شوند، حاصل همین بحران است. اینکه جاستین ترودو و زلنسکی و ملونی و مکرون و اردوغان از تصمیم‌گیران جهانی به شمار می‌روند حاصل همین بحران است.
اینکه لات بی‌سروپایی مثل علی کریمی یا پسر پهلوی این اعتماد به نفس را می‌یابند که از سیاست و مقوله حکمرانی در کشوری به تاریخ و قدمت ایران سخن بگویند، حاصل همین بحران است.
@kharmagaas

خرمگس

07 Nov, 10:16


فرهاد قنبری:
زوال تمدنی، از جفرسون تا ترامپ

در تاریخ بشری هیچ تمدنی به صورت آنی و لحظه ای دچار انحطاط و فروپاشی نشده است. انحطاط پروژه ای زمان بر است که مخفیانه و پنهانی به جان یک تمدن می افتد و آرام آرام و غیر ملموس ریشه ها و بنیان های آن تمدن را بلعیده و از بین می برد..
در کتب تاریخی در مواجهه با علت فروپاشی تمدن ها و امپراطوری های بزرگ همیشه با یکی از پاسخهای کلیشه ای یعنی «حاکمان بی لیاقت» مواجه می شدیم. علتی که باید با دقت و تامل بیشتری به آن نگریست و همیشه تاریخ نسبت به آن حساسیت بالایی نشان داد.

اغلب تمدن ها در اوج قدرت، غرق در غرور، خودبرتر بینی شده و کم کم از مسائل اساسی و بنیادین اداره جامعه غافل می شوند و همین عامل باعث می شود به مرور تحت سیطره و حکومت افراد نادان و نالایق قرار بگیرند. حاکمان نالایق هم به علت نداشتن دید و تفکر عمیق با وضع و اجراء قوانین ناکارآمد و مضر، در حوزه های مختلف اجتماعی مانند آموزش، پرورش، تربیت نیروهای نظامی و سایر امور مربوط به حوزه عمومی، شهروندانی بی خرد، کوته بین و احمق را پرورش خواهند داد. دو عامل "حاکم نالایق" و "شهروند نادان" دو روی یک سکه هستند که در یک روند طولانی موجب بازتولید یکدیگر شده و در نهایت زمینه زوال و فروپاشی یک تمدن را فراهم خواهند کرد.‌.

به ایالات متحده به عنوان ابرقدرت امروز جهان بنگریم.! زمانی شهروندان آمریکایی افرادی مانند توماس جفرسون، جرج واشنگتن و آبراهام لینکلن را به ریاست جمهوری خود بر می گزیدند.
در واقع شهروندان آمریکایی با احساس تعهد در قبال جامعه خود با مطالعه و آگاهی بیشتر دست به انتخاب می زدند و سعی می کردند سیاست مدارانی کاردان را بر گزینند. در مقابل چنین سیاست مدارانی نیز نسبت به رشد سطح فرهنگی، سیاسی و اخلاقی جامعه خود احساس تعهد داشتند و با تصویب قوانین مختلف سعی در توسعه همه جانبه جامعه خود داشتند. این دو رویکرد و نگاه چه از جانب شهروندان و چه از جانب سیاستمداران نمایانگر "شهروندان متعهد" و سیاست مداران کاردان بود که هر دو در کنار یکدیگر باعث رشد و اعتلاء جامعه خود می شدند.
حالا شهروند آمریکایی شخصی مانند دونالد ترامپ را به ریاست جمهوری خود برمی گزیند و در مقابل هم طبیعی است که چنین سیاست مدارانی شهروندانی شبیه خود را برجسته نمایند. واقعیت سیاسی حاکم بر آمریکای امروز (به مانند هر جامعه دیگری) آینه تمام نمایی از نوع نگرش اکثر شهروندان و سیاست مداران این کشور به مسائل سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی و بین المللی است.
گذار از جفرسون، واشنگتن و لینکن تا رسیدن به ترامپ مراحل مهمی از زوال و انحطاط تمدنی است که به صورت آرام و خزنده پیش رفته و در آینده ای نه چندان دور خود را به صورت عینی تری نشان خواهد داد..
@kharmagaas

خرمگس

07 Nov, 10:16


فرهاد قنبری
وضعیت پست‌مدرن

بشر ربع آخر قرن بیستم خوشحال از فروپاشی فرا روایت‌ها، تصور می‌کرد در حال ورود به جهان جدیدی است که در آن دیگر جنسیت و هویت و ملیت و عقلانیت و هر کلان‌روایت دیگری از میان رفته و انسان در سیالیتی شناور، از انقیاد هر گونه دوگانه‌سازی و دیکوتومی ایدئولوژیک رها شده و آزادی حقیقی را لمس خواهد کرد.

این گزارهٔ فکری-فلسفی نوید جهانی جدید (پسامدرن) را می‌داد که در آن نه از انقلاب و نزاع طبقاتی خبری است و نه جایی برای دفاع از هویت متصلب و ملیت و عقل و تاریخ و جنسیت و سنت و امثالهم وجود دارد. این نگاه با هیاهوی بسیار توسط رسانه‌ها تبلیغ شد و به‌سرعت به نُقل‌ونبات محافل روشنفکری و دانشگاهی اغلب کشورهای جهان تبدیل شد.
بشر جهان پسامدرن سرمست از کشف چیز بسیار مهمی بود و آن این‌که مرد و زن و عقل و جنون و روز و شب و متمدن و بدوی و زشت و زیبا و مرز و بیرون و... دوگانه‌ای برساختهٔ ایدئولوژیکی است و باید برچیده و کنار گذاشته شود تا راه رهایی کامل بشر هموار گردد.

اما نتیجه و برو‌ن‌داد حاکمیت این نگاه باورنکردنی است. جهان پسامدرن به جای گسترش آزادی و رهایی، با سرعت در حال اشاعهٔ لُمپنیسم است، به بهانهٔ گذر از جنسیت، بنیان خانواده در حال نابودی است، در‌هم‌آمیختگی نژادی مشکلات فرهنگی و اجتماعی بسیاری را رقم زده، فکر و فلسفه سقوط آزاد داشته، سیاست و فرهنگ به دست سلبریتی ها و رقاصه‌ها و دلقک‌ها افتاد، انسان به ربات کوکی رسانه‌های جدید بدل شد و قدوقامت بشر به غایت کوچک‌تر شد.

در نسبیت‌گرایی افراطی حاصل از این وضعیت، بی‌معنایی و افسردگی و بنیادگرایی به‌شدت گسترش یافت و بشر برای رهایی از این نیهیلیسم ویرانگر حاضر به‌دست یازیدن به هر چیزی ولو امری خشن و غیرانسانی شد.

بشر نیم قرن اخیر تصور می‌کرد با فروریختن کلان‌روایت‌ها و کنار زدن دوگانه‌گرایی‌ها و دیکوتومی‌ها به کشف بسیار مهمی نائل گشته‌است اما این مسئله را فراموش کرده بود که هر کدام از این دوگانه‌ها محصول تاریخ و تمدن بشری است. فراموش کرده بود که تیمارستان و زندان محصول خرد و تمدن بشری است، زن و مرد و خانواده محصول تمدن بشری است، کشور و ملیت محصول خرد بشری است و حمله و فروریختن سریع آنها نه تنها باعث رهایی بیشتر نخواهد شد بلکه باعث سقوط انسان به وضعیتی به مراتب نازل‌تر خواهد شد.

محصول این وضعیت جدید را امروز در سیاست (فرانسه از ژنرال دوگل و ژیسکار دستن به مکرون رسیده و ترامپ در آمریکا بر صندلی توماس جفرسون و آبراهام لینکلن می‌نشیند)، در مدیریت جهانی، در روابط بین‌الملل، در فرهنگ، در خانواده و روابط اجتماعی، در هنر و ادبیات و موسیقی و سینما و درکل در تمام حوزه‌های زندگی انسان می‌توان مشاهده کرد.
@Kharmagaas

خرمگس

06 Nov, 09:23


جمهوری‌خواهان متحد اصلی اسرائیل هستند و در حضور نتانیاهو در مجلس آمریکا هم اگر چند نماینده دموکرات در جلسه شرکت نکرده یا ایستاده او را تشویق نکردند، جمهوری‌خواهان به طور کامل به استقبال او رفتند.

ایران اگر اندک شک و شبهه ای در پاسخ به تهاجم اسرائیل به خاک کشورمان داشت، با پیروزی ترامپ باید آن را کنار بگذارد، چرا که با رای‌آوری ترامپ، نتانیاهو احتمالا به تنها چیزی که نمی‌اندیشد کاهش تنش با ایران است.
@kharmagaas

خرمگس

06 Nov, 09:21


ترامپ دوباره رئیس‌جمهور آمریکا شد.

انتظاری که از دولت کشورمان باید داشت این است که دوباره اسیر این توهمات «ترامپ تاجر است» و «ترامپ جنگ‌طلب نیست» و «اگر روی موشک مرگ بر اسرائیل نمی‌نوشتیم از برجام خارج نمی‌شد» و «اگر اجازه مشارکت اقتصادی آمریکا در ایران را می‌دادیم مسئله جور دیگری رقم می‌خورد» و امثالهم نشوند و با درک درست از واقعیت به دنبال اتخاذ تصمیمات درست و منطقی باشند.
@kharmagaas

خرمگس

05 Nov, 08:37


فرهاد قنبری
سقوط روزنامه‌نگاری

یکی از علل اصلی به ابتذال کشیده شدن سیاست در ایران قشر به غایت لمپن و بی‌سوادی بود که طی دهه‌های اخیر به اسم روزنامه‌نگار و خبرنگار و کارشناس سیاسی در فضای سیاسی و اجتماعی کشور رشد کرد و کم کم افکار عمومی جامعه را در دست گرفت.

در دهه‌های اخیر عموم سیاستمداران رانت‌خوار و فاسد با سوء استفاده از موقعیت خود شروع به خرید رسانه‌ها و پرورش دادن روزنامه‌نگاران و خبرنگارانی کردند که نه هوش و سواد ورود به این حوزه را داشتند و نه اندک ارزشی برای اخلاقیات و حقیقت قائل بودند. طی این سالها این دست روزنامه‌نگاران و خبرنگاران اجاره‌ای در قبال دست و دل بازی «ارباب‌شان» سنگ تمام گذاشتند و ارباب خود را در کنار دیگر بزرگان تاریخ ایران نشانده و تمام بدبختی های نیم قرن اخیر را به «دیگری» و هر چه دستاورد مثبت را به ارباب خود نسبت داده و در زدن نام رقیب از هیچ توهین و تهمت و افشاگری دریغ نکردند.

در سلطه کامل چنین فضای به غایت مریض و مهوعی بر فضای رسانه‌ای کشور، جایگاه منتقد و تحلیل‌گر و روزنامه‌نگار هم به متلک پراکنی‌های لوس شومن‌ها تقلیل یافت و کلمه «دکتر» و «منتقد» و «استاد» و «روانشناس» و «روانکاو» و «اقتصاددان» و «روزنامه نگار» و «شاعر» و «نویسنده» و «هنرمند» و که زمانی انسانی محترم، جاافتاده، موقر و باسواد را به ذهنمان تداعی می‌کرد، کسانی را تداعی می‌کند که نهایت استعدادشان فحاشی و لودگیِ سیاسی و رفتارهای اَدایی و چرخاندن زبان در دهان هنگام ادای واژه ها و چند توئیت لوس آمیخته با متلک به رئیس جمهور و شهردار و فلان وزیر و وکیل است.

این ادبیات سخیف کم‌کم به ادبیات سیاسی باب روز جامعه بدل گشت و بخش بزرگی از جامعه چنین روایت های بی معنی و مخربی که نه نیازی به سواد آنچنانی دارد و نه قدرت اندیشه خاصی می‌طلبد را به جای تحلیل و انتقاد درست گرفته و بر اساس آن به جهان اطراف و جامعه خود نگاه می‌کنند.
حالا بخش بزرگی از جامعه دوست دارد فقط متلک و حمله و توهین و تمسخر حکومت و دولت و کشور را بشنود و به کسی که بپرسد، «پشت این متلک گویی ها و تمسخرها و حملات قرار است چه چیزی ساخته شده یا چه اتفاقی رخ دهد؟» واکنش منفی شدید نشان می‌دهد.
@kharmagaas

خرمگس

05 Nov, 08:13


فرهاد قنبری
سیاست زدگی

وراجی با نقادی و دیالوگ سیاسی متفاوت است. فرد وراج، مُهمل باف است و در هر زمینه ای بدون داشتن علم و آگاهی کافی و بدون اینکه امکان سنجش صدق و کذب گزاره‌هایش وجود داشته باشد، داد سخن سر می دهد و تصور می کند که صاحب خرد انتقادی است. فرد وراج مدام از واژه ها و اصطلاحات بلاواسطه (اندیشیده نشده) بدون آنکه آن مفاهیم را درونی کرده یا چرایی بیان آن را فهمیده باشد، استفاده می کند.

وراجی با دیالوگ و مباحثه سیاسی متفاوت است. مفهوم دیالوگ یا مباحثه سیاسی بیش از هر چیز ریشه در رساله‌های افلاطون و جد‌ل‌های فکری سقراط با افراد مختلف دارد، گفتگوها و جدل‌هایی که به هیچوجه ارتباطی با سخنان بی‌معنی که امروز در رسانه‌ها به عنوان بحث و گفتگوی و تحلیل سیاسی بیان می‌شود، ندارد و هر کدام از دریچه یک فکر و خرد و اندیشه انتقادی بیان می‌شود.

اما وراجان عموما خیالات و اوهام خود را به واقعیات قابل مشاهده ترجیح می‌دهند، شناخت و درک درستی از انسان و پیچیدگی‌های روان انسان ندارند، فاقد خودآگاهی تاریخی بوده و شناختی از ایران و بنیادهای فکری جامعه و تاریخ ایران ندارند، نه جهان جدید را می‌شناسند و نه شناخت صحیحی از سنت دارند، نگاه تک بعدی و ساده‌انگارانه به مسائل مختلف حوزه سیاسی و فرهنگی و اقتصادی و روابط بین‌الملل و جامعه دارند، فهمی از ساختارها ندارند، نقادی را با تمسخر و غُر زدن و فحاشی یکی می پندارند و نهایت هنرشان به ابتذال کشیدن همه چیز از جمله سیاست و نقد و نقادی است.

برای مثال تکرار مداوم:
- همش کار خودشونه
- همشون سرو ته یه کرباسن
- سگ زرد برادر شغاله
-  ایرانو فروختن به روسیه و چین
- ژاپنی ها گفتن لجن های کارون رو به ما بفروشید عوضش طلا بگیرید.
-ایران ثروتمندترین کشور دنیاست.
-این بی شرفای..
-پول نفتو بدن به مردم نفری چند میلیون در ماه میشه...
- اسرائیلی‌ها زمین‌ها رو از فلسطینی‌ها خریدن
- عامل همه جنایات اسرائیل حماسه
- سیرک انتخابات
- رای‌ها از قبل شمرده شده
- رئیس‌جمهور قبل از انتخابات مشخصه
- و...
و سخنانی از این قبیل هر نامی که داشته باشد، آن نام بحث و گفتگوی سیاسی نیست.

چه خوشمان بیاید چه نیاید سرزمین ما شهروندان چندان باکیفیتی از لحاظ توسعه سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و هنری ندارد و طبیعتا از چنین جامعه‌ای انتظار سیاستمداران آنچنانی نباید داشت. (هر چند سیاستمداران آنچنانی هم اگر یافت شود به واسطه فرهنگ سیاسی و اجتماعی ما به لجن کشیده می‌شود)

متاسفانه بخش نه چندان کوچکی از جامعه ما (عمدتا هم صاحب مدرک دانشگاهی) تحت تاثیر رسانه و شبکه‌های اجتماعی، عقل و فکر را به طور کامل تعطیل کرده و هر خزعبل و شر و وری را باور می‌کنند و به آن دامن می‌زنند.

برای مثال:
شما بروید توییت کنید رفته بودم خلیج فارس دیدم هیلی‌کوپتر سپاه دو نفر را داخل گونی به دریا انداخت و رفت. مطمئن باشید چند ده هزار لایک می‌خورد.

شما بنویسید معاون امور زنان رییس جمهور گفته که درختان را قطع کنید چون ممکن است باعث تحریک زنان شود‌. مطمئنا هشتاد هزار لایک می‌خورد و هزاران نفر کامنت می‌زنند که ای عقده های بیمار و فلان و فلان.

شما توییت کنید پس از کم شدن مشارکت، همه آخوندها حساب‌های مالی خود را به سوریه منتقل کرده‌اند. بدون شک شصت هزار لایک می‌خورد.

شما بنویسید پوتین زنگ زده به رهبر و گفته باید به اوکراین اعلام جنگ کنید. مطمئن باشید هزاران لایک می‌خورد و دوساعت بعد علی کریمی و فرخ‌نژاد استوری می‌کنند و هشتگ ارباب می‌زنند.

طبیعتا با چنین فرهنگ سیاسی و چنین شهروندانی، نمی‌توان وارد دیالوگ سیاسی شد یا امید به توسعه سیاسی و فرهنگی داشت.
@kharmagaas

خرمگس

04 Nov, 20:52


بلایی که بمب اتم و سلاح شیمیایی و هیچ چیز دیگری نمی‌توانست بر سر اجتماع و فرهنگ و هنر غربی بیاورد، را «پست‌مدرنیسم» بر سر این جوامع نازل کرد.
پست‌مدرنیسم در قامت یک جنبش اعتراضی در پاسخ به بحران‌های اروپای پس از جنگ جهانی دوم ظاهر شد. این جریان که از مرگ انسان و پایان ایدئولوژی‌ها و فروریختن فراروایت‌ها سخن می‌گفت کم کم به ضدیت افراطی با عقل مدرن گرایش یافت و با شالوده‌شکنی و ساختارشکنی سعی در تعریفی متفاوت از مفاهیم داشت.
این جریان شالوده هر مکتب و ایدئولوژی و فراروایتی را فروریخت و میدان یکه تازی هر ابتذال و بدویت و تحجری به نام «روایت متفاوت» را فراهم کرد.
نتیجه آنکه هنر و ادبیات و فلسفه و هر دستاورد فرهنگی تاریخ غرب مدرن به سخره گرفته شد و بسیاری از بنیان‌های اجتماعی از جمله هویت اجتماعی و جنسیت و.. ارزش خود را از دست داد و بی‌هویتی و فرومایگی به بهانه میدان دادن به اقلیت‌ها و تفاوت‌ها، خود به ایدئولوژی متصلب جدیدی تبدیل شده و اینگونه در حال نابودی آینده کودکان و خانواده و فرهنگ و.. است.

و بدتر آنکه به مخاطب نگون‌بخت ایرانی خود اینگونه القا کرده‌اند که دوران ایدئولوژی‌ها به پایان رسیده است!
@kharmagaas

خرمگس

04 Nov, 20:23


رسانه‌های رژیم اسرائیل:
«سنوار تا ۷۲ ساعت پیش از شهادت چیزی نخورده بود
»

"چندان که شهرهایمان!!
در جنگ سلاخان به تل خاک بدل شدند؛
به ساختن دوباره کوشیدیم!
در سرما و گرسنگی
ارابه های آهنین خارا را
چون روزگاری به دنبال خود کشیدیم!
آجرها را با دستان برهنه بر هم چیدیم؛
تا فرزندانمان را
برده وار - به دیگران نفروشیم!
پاک ساختیم!
پس برای فرزندان خویش مکتب ها بنا کردیم
پاک ساختیم!
وجدان قرن ها را نیز پاک ساختیم؛
تا فرندانمان زندگی کنند!"

برتولت برشت
@kharmagaas

خرمگس

04 Nov, 20:19


اکثر صفحاتی که با شعار فمنیسم و حمایت از حقوق زنان در اینستاگرام و توییتر و تلگرام و شبکه‌های فارسی‌زبان مشغول فعالیت هستند بیشتر از آنکه طرفدار حقوق زنان باشند و یا درک و شناخت درستی از جایگاه و حقوق زن در اجتماع داشته باشند، ترکیبی از دریدگی و بی شعوری و وقاحت را به نمایش می گذارند.
فمنیسم های مجازی (منظور از فمنیست های مجازی آن دسته از فعالین حقوق زنان در فضای مجازی هستند که سواد و علم و آگاهی خاصی نداشته و دفاع از حقوق زن را با دریدگی و بی حیایی و گاهی کثیف کاری و غیر بهداشتی بودن اشتباه گرفته اند.) تصور می کنند، فحاشی و توهین به مردان، تمرد و بی احترامی به پدر و مادر و خانواده، غیر بهداشتی بودن و برهنه شدن و درشت گویی و رکیک نویسی و امثالهم طرفداری از حقوق زن است.
این طیف که اغلبشان را سلبریتی های پرمدعای کم سواد، تشنگان شهرت، هوچیگران مجازی و برخی درماندگان و ورشکستگان سیاسی تشکیل می دهند، یک کارکرد بیشتر ندارند و آن لجن مال کردن شأن و کرامت زنان و از میان بردن احترام و جایگاه زن در اجتماع و هدایت دختران جوان به سمت ولنگاری و اعتیاد و در نهایت تنهایی و سرخوردگی اجتماعی و افسردگی است.
@kharmagaas

خرمگس

04 Nov, 20:19


جنبش های پست مدرن.

نهایت اعتراض و خلاقیت جنبش های به اصطلاح پست مدرن برهنه شدن است.
برهنه شدن برای اعتراض سیاسی.
برهنه شدن برای نشان دادن کول بودن‌.
برهنه شدن برای دفاع از محیط زیست.
برهنه شدن برای دفاع از حقوق حیوانات.
برهنه شدن برای دفاع از زندانیان سیاسی.
برهنه شدن برای دفاع از حقوق زنان.
برهنه شدن برای دگرباشان و...

دولت های غربی هم از بازی "برهنه شدن" های مداوم نهایت استفاده خود را کرده و از قِبَل آن هم میزان آزادی و رواداری و تساهل خود را به رخ جهانیان می کشند و هم اجازه ورود سوژه ها به حوزه های بنیادی و مهم اقتصادی مانند میزان مالیات، ساعات کار و سن بازنشستگی و امثالهم را نمی دهند.

به قول ساموئل بکت:
"انسان امروز، انسان انتظارهای بی پایان است؛ گویی زندگی خود را هر روز صبح به روزی دیگر به تعویق می اندازد.
آرزوهای او زنجیره ی پوچی است که تا بی پایان جهان ادامه می یابد و این است که به زندگی او "معنا" می دهد"

@ پیرزنان استرالیایی در اعتراض به تخریب محیط زیست
@kharmagaas

خرمگس

27 Oct, 09:30


"سزاوار نمی‌دانم که آدمی چه در دادگاه و چه در میدان جنگ از چنگال مرگ به آغوش ننگ بگریزد. اگر روا باشد که انسان برای رهایی از خطر به هر کردار و گفتاری توسل جوید، در میدان جنگ نیز بسا پیش می‌آید که با انداختن سلاح و سر فرود آوردن در برابر دشمن به آسانی می‌توان از مرگ رهایی یافت.
آری، آتنیان، گریز از مرگ دشوار نیست، گریز از بدی دشوار است"
@kharmagaas
دفاعیات سقراط، رساله آپولوژی - افلاطون

خرمگس

27 Oct, 09:29


"تحمل ظلم بهتر از ظلم کردن است.
اگر میان ظلم کردن و مورد ظلم واقع شدن مجبور به انتخاب کردن باشم، مورد ظلم واقع شدن را انتخاب خواهم کرد"
@kharmagaas
افلاطون _ رساله گرگیاس

خرمگس

27 Oct, 09:17


"چون تیغ به دست آری مردم نتوان کشت
نزدیک خداوند بدی نیست فرامشت
این تیغ نه از بهر ستمکاران کردند
انگور نه از بهر نبید است به چرخشت
عیسی به رهی دید یکی کشته فتاده
حیران شد و بگرفت به دندان سرانگشت
گفتا که کرا کشتی تا کشته شدی زار؟
تا باز که او را بکشد آنکه تو را کشت
انگشت مکن رنجه به در کوفتن کس
تا کس نکند رنجه به در کوفتنت مشت"
(ناصر خسرو)

همین چند بیت همه ی حکمت و عبرت تاریخ را در خود خلاصه کرده است. اگر هم همیشه به واقعیت نپیوسته، همین اندازه که باور عمومی بر آن بوده که هیچ بدی بی پاسخ نمی ماند، امید بشر را رنگ و آب داده است. گذشتگان ما آنقدر به کیفر اعتقاد داشتند که می گفتند حتی اگر نتیجه عمل شخص به خود او باز نگردد، به بازماندگانش باز خواهد گشت. به روایت شاهنامه، مصیبتی که بر سیاوش وارد آمد، نتیجه کردار بد پدرش کاووس بود. نظائر آن هم باز در اسطوره و تاریخ دیده شده است.

هشدار روزگار- دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن
@kharmagaas

خرمگس

27 Oct, 09:06


"گمان مبر که به پایان رسید کار مغان
هزار بادهٔ ناخورده در رگ تاک است"

زیر گرفتن نظامیان اسرائیلی با کامیون در مرکز تلاویو.

این گمان ساده‌لوحانه‌ و احمقانه‌ای است که مردم یک شهر و سرزمین را هر طوری که دوست دارید کشته و تحقیر کنید و سپس در همسایگی آنها با آسایش زندگی کنید.
این تازه آغاز راه است. ده‌ها هزار زن فقط در غزه برای انجام عملیات استشهادی اعلام آمادگی کرده‌اند.
@kharmagaas

خرمگس

27 Oct, 08:10


"مخنثی ماری خفته دید. گفت: دریغ! مردی و سنگی".

عبید زاکانی
@kharmagaas

خرمگس

27 Oct, 08:03


"اَمردی را لوطیی در خانه برد
سرنگون افکندش و در وی فشرد
بر میانش خنجری دید آن لعین
پس بگفتش بر میانت چیست این
گفت آنک با من ار یک بدمنش
بد بیندیشد بدرم اشکمش
گفت لوطی حمد لله را که من
بد نه اندیشیده‌ام با تو به فن"

حکایت این جماعت همان حکایت مولوی در باب لوطی و مخنث است که لوطی از او در حالت لواطه می‌پرسد این خنجر از بهر چیست که به کمر بسته‌ای و مخنث می‌گوید از برای آنک هر کی با من بد اندیشد شکمش بشکافم.
لوطی بر سر او آمد شد می‌کرد و می‌گفت: «الحمدلله که من بد نمی‌اندیشم با تو»
@kharmagaas

خرمگس

27 Oct, 06:10


باور بفرمایید این مملکت بهشت امثال همین فرخ نژاد و تنابنده و ژوله و رامبد جوان و مهران مدیری و امثالهم است.
افرادی که یک روز با سینمای لوده و ضدفرهنگی میلیاردها تومان به جیب می زنند، روز دیگر هم برای شکلک درآوردن یا بازی در سریالهای تلویزیون صدها و میلیاردها تومان دریافت می کنند، از بازی در هیچ نقشی ابایی ندارند، از پرداخت مالیات معافند و در آخر بار و بندیل را بسته و بدون هیچ درک و شعور سیاسی، تاریخی و فلسفی، ژست مبارز و چه گوارا بودن می گیرند.

جماعتی که هم خود را قهرمان اکت سیاسی و اجتماعی می دانند، هم  لقمه درشت خوان گسترده صدا و سیما را بر می دارند و هم سر سفره محبوبیت و مردمی بودن در ردیف اول نشسته اند و هم قهرمانان انتقاد از وضع موجودند.

مملکت بهشت همین طبقه است که بیشترین آسیب را به سینما و موسیقی و هنر وارد می کنند و در عین حال به میلیاردرهای محبوب دل توده ها بدل می شوند.

نه آقای فرخ نژاد هرگونه که حساب کنیم مایه ننگ ما آن نیروی ارتش که با ماهی هشت، نه میلیون تومان حقوق به وظیفه ذاتی خود که دفاع و حفاظت از مرزهای کشور است می پردازد نیست، بلکه شما و امثال شما هستید.
@kharmagaas

خرمگس

26 Oct, 21:42


می‌گذرد کاروان، رویِ گلِ ارغوان
قافله سالار آن، سروِ شهید جوان
در غمِ این عاشقان، چشمِ فلک خون فشان
داغِ جدایی به دل، آتشِ حسرت به جان
خورشیدی تابیدی ای شهید
در دل ها جاویدی ای شهید
می‌گرید، در سوگت آسمان
می‌سوزد، از داغت شمعِ جان
چون رویَد لاله از خاکِ تو
یاد آرم وضع جان پاکِ تو
بنگر چون شد، دل ها خون شد زین آتش ها
از موجِ خون شد، لاله گون دشت و صحرا
زین درد و غم، گرید عالم، ای شهید ما
از این ماتم، خون می‌گِریَم
ای یاران، ای یاران، سوزم از داغ غمی
داغ ظلم و ستمی، خون هر جانباز، می‌دهد آواز
جان فدای وطنم، خاک ایران کفنم
ای دریغا
لاله ما
گشته گلگون
خفته در خون

خرمگس

26 Oct, 15:28


«اگر ذره‌ای از خاک وطنم به پوتین سرباز دشمن چسبیده باشد، آن را با خونم در خاک وطن می‌شویم و مرگ در این راه را افتخار می‌دانم و اگر ارزشمندتر از جانم هدیه‌ای داشتم، حتماً به این مردم تقدیم می‌کنم»
از وصیت‌نامه شهید حسین خلعتبری

یکی از نقاط مهم تاریخ معاصر ایران که در فساد و ناکارآمدی برخی مسئولان و فعالیت‌های ضدوطنی اپوزسیون خودفروخته چندان دیده نشد، سلحشوری و غیرت مردان بی‌ادعایی بود که جان‌ عزیزشان را تقدیم ما ملت قدرنشناس کردند.
قهرمان واقعی این سرزمین امثال حسین خلعتبری است، نه آن سلیطه‌های بزدل و خودفروخته ای که برای یک گرفتن یک جایزه بی‌ارزش از دستان جنایت‌کار حاکمان اروپا و آمریکا همه چیز خود را می‌فروشند و از اربابانشان تقاضای فشار اقتصادی و حمله نظامی به وطن خود را دارند. قهرمان واقعی ما امثال حسین خلعتبری است که خدا را شکر شهید شد و این روزهای مملکت را ندید...
@kharmagaas

خرمگس

26 Oct, 14:12


چند نکته

حتی مسعود رجوی هم به اندازه این موجود خودفروش و نزدیکانش بی‌شرم و حیا نبود و دیدارش با صدام حسین و کمک‌هایش به نیروهای بعثی را علنی نمی‌کرد.
این فرد و تمام نزدیکان او باید به عنوان عنصر تروریستی معرفی شده و هزینه خیانت به ایران را پرداخت کنند.

در این جنگ تا این ساعت چهار نفر از اعضای نظامی ایران به شهادت رسیده است و شوخی با حجم پاسخ اسرائیل به ایران بی‌احترامی به خون این شهیدان است.

دشمن ایران نه اسرائیل بلکه تمام غرب و آمریکا و برخی همسایگان است. دشمن از لحاظ قدرت نظامی و تکنولوژیکی بسیار قدرتمند است و ایجاد توقع نابجا از واکنش شدید ایران، تحت فشار گذاشتن نیروهای نظامی کشور و بازی در زمین دشمن است.

تا این لحظه هیچکدام از مقامات رسمی کشور اعم از کشوری و لشگری موضع و بیانیه‌ای در زمینه حملات اسرائیل صادر نکرده است و وظیفه رسانه‌ها حرکت در مسیری است که تصمیم‌گیران این عرصه دنبال می‌کنند.
@kharmagaas

خرمگس

26 Oct, 11:47


شهید حمزه جهان‌دیده
حاضر
شهید محمدمهدی شاهرخی‌فر
حاضر

خرمگس

25 Oct, 20:56


امروز در سه نوبت تلاش کردم که این فیلم را تا آخر ببینم تا قضاوتی منصفانه داشته باشم اما در هر تلاش قادر به تحمل بیشتر از بیست دقیقه از آن نشده و در نهایت هر چه سعی کردم توان روانی تماشای آن تا پایان را پیدا نکردم.

فیلم به شدت شعاری و مدیازده، دیالوگ‌های به غایت سطحی، بازیگری و کارگردانی فاجعه و در یک کلام به تمام معنا «بد» و کلاژی شبه اینستاگرامی از متلک‌پرانی به ملاها با چاشنی بسیار پررنگی از توهین به افراد سالخورده و رزمندگان و شهدا و خانواده نظامیان. (در یک جایی بازیگر اول مرد می‌گوید یک سال به جبهه رفتم و فهمیدم پوچه و از ارتش استعفا دادم!)

سازندگان امثال این زباله‌ها باید صبح تا شب خداوند را شاکر باشند که نظامی به نام جمهوری اسلامی و ملاها و ارزشی‌های تندرو وجود دارند تا با چنگ زدن به آنها چنین خزعبلاتی را به اسم اثر هنری به خورد جامعه بدهند.
@kharmagaas

خرمگس

25 Oct, 20:22


یکی از انسانی‌ترین شعرهایی که در تاریخ هنر شعر سروده شده است را شیخ اجل در حکایتی به غایت زیبا در بوستان بیان کرده است. حکایتی که همیشه می‌تواند چراغ راه انسان قرار بگیرد.
 
"چنان قَحط سالی شد اندر دمشق
که یاران فراموش کردند عشق
چنان آسمان بر زمین شد بَخیل
که لب تَر نکردند، زرع و نَخیل
بخوشید سرچشمه‌های قدیم
نَمانْد آب، جز آبِ چشمِ یتیم
نبودی به‌جز آهِ بیوهْ زنی
اگر بَر شدی دودی از روزَنی
چو درویشِ بی‌رنگْ دیدم درخت
قوی بازوان، سُست و درمانده سخت
نه در کوه سبزی نه در باغ شَخّ
ملخْ بوستان خورده، مَردُمْ ملخ
در آن حال، پیش آمدم دوستی
از او مانده بر استخوان، پوستی
وگرچه به مُکنت، قوی حال بود
خداوندِ جاه و زر و مال بود
بدو گفتم: ای یارِ پاکیزه‌خوی
چه درماندگی پیشت آمد؟ بگوی
بغُرّید بر من، که عقلت کجاست؟
چو دانیّ و پُرسی، سؤالت خطاست
نبینی که سختی به غایت رسید؟
مَشَقَّت به حَدِّ نَهایت رسید؟
نه باران همی آید از آسمان
نه بَر می‌رود، دودِ فریادخوان
بدو گفتم: آخِر تو را باک نیست
کُشَد زَهر، جایی که تریاک نیست
گر از نیستی دیگری شد هلاک
تو را هست، بَط را ز طوفان چه باک؟
نگه کرد رنجیده در منْ فَقیه
نگه کردنِ عالِمْ اندر سَفیه
که مَرد ارچه بر ساحل است، ای رفیق
نیاساید و دوستانش غَریق
من از بینوایی نِیَم رویْ زرد
غمِ بینوایان، رُخَم زرد کرد
نخواهد که بیند خردمند، ریش
نه بر عُضوِ مردم، نه بر عُضوِ خویش
یکی اول از تَندُرُستانْ منم
که ریشی ببینم بلرزد تنم
مُنَغَّص بُوَد عیش آن تندرست
که باشد به پهلوی بیمارِ سست
چو بینم که درویشِ مسکین نخورد
به کامْ اَندَرَم، لُقمه زهر است و درد
یکی را به زندانْ درش دوستان
کجا مانَدَش، عیشِ در بوستان"
@kharmagaas

خرمگس

25 Oct, 20:17




عموم افرادی که به جنگ زده های لبنان و فلسطین کمک می‌کنند همان افرادی هستند که وقتی سیل و زلزله و بلای طبیعی در گوشه‌ای از کشور رخ می‌دهد هم آستین‌ها را بالا زده و به کمک می‌شتابند.

بخشیدن اموال (فارغ از ملیت و مذهب و ایدئولوژی دریافت کننده کمک) دل بزرگی می‌خواهد و به وقت عمل دست شستن از اموال کار هر کسی نیست.

عموم افرادی که امروز در شبکه‌های اجتماعی منتقد و مخالف کمک به مردم فلسطین و لبنان هستند و شعار «چراغی که به خانه رواست به مسجد حرامست سر می‌دهند» عادت به غرزدن دائمی دارند و در طول حیات خود حتی یک هزار تومانی هم به مفلسی نبخشیده‌اند.

فرهنگ ایرانی ریشه در تمدن و سنتی دارد که شاعر بزرگش بیش از هشتصد سال پیش از یک تن بودن بنی‌آدم سخن می‌گفت و فریاد برمی‌آورد که: (من از بینوایی نی‌ام روی زرد/ غم بینوایان رخم زرد کرد).
حمله به این فرهنگ و از بین بردن این فرهنگ چیزی نیست که به سادگی با توییت و متلک چند اجیر شده بیگانه، از بین برود.
@kharmagaas

خرمگس

25 Oct, 19:43


هدف اسرائیل در غزه از بین بردن حماس یا خلع سلاح فلسطینیان نیست. آنها با بمبباران پیاپی مدارس و اردوگاه‌های آوارگان و بیمارستانها به دنبال فراری دادن و یا پاکسازی قومی فلسطینیان در این منطقه هستند. آنها می‌دانند که هر مرد و زن و کودکی در غزه پس از این بمب متحرکی علیه اسرائیل خواهد بود و به این واسطه در پی قتل‌عام کامل یا فراری دادن آنها هستند.
در سوی دیگر غزه شهری استراتژیک در ساحل مدیترانه است و اسرائیل در نظر دارد پس از پاکسازی قومی فلسطینیان اقدام به شهرک‌سازی در این منطقه داشته باشد.
اسرائیل در صورت کشتار و یا فراری دادن تمام اعراب ساکن غزه هم بیکار نخواهد نشست و پس از آن سراغ کرانه باختری و پاکسازی قومی در آن منطقه خواهد رفت و احتمالا پس از آن هم چشم طمع به بخش‌هایی از لبنان و سوریه خواهد داشت.
اسرائیل تنها دولت جهان است که بر اساس نژاد و مذهب و اساطیر و خزعبلاتی که در کتاب هیولاپرور عهد عتیق نگاشته شده، شکل گرفته است و به هیچ انسانیت و اخلاقیاتی پایبند نیست و هر آنکه در فلسفه شکل‌گیری و چرایی وجود اسرائیل کمی دقیق شده باشد می‌داند که بشریت با چه موجودات پلیدی مواجه است.
@kharmagaas

خرمگس

25 Oct, 17:20


"جامعه ای که ما در آن زندگی می کنیم به چنان درجه‌ای از فساد رسیده است که خواه ناخواه هرکسی را که نتوانسته باشد پیوند خود را با آن از بیخ و بن بگسلد فاسد خواهد ساخت"
@kharmagaas
نان و شراب - اینیاتسیو سیلونه

خرمگس

25 Oct, 14:11


آدم یا مشاهده این تیترها و این افراد یاد «گریگوری ملخوف» در داستان دُ‌ن‌آرام می‌افتد.
گریگوری ملخوف قهرمان منطقه دُن در مبارزه با کمونیست‌ها، در پایان داستان و پست از شکست کامل کازاکها از سرخ‌ها، برای تن ندادن به محاکمه با جمع چند صدنفری از آدمکشان و راهزنان همراه می‌شود.
یک روز گریگوری بر خود نهیب زده و می‌گوید، این چه رذالتی است که به آن تن داده‌ام و با یک مشت دزد و غارتگر و آدمکش همراه و همنوا شده‌ام!

و حال آیا این سرنوشتی نیست که به اصطلاح هنرمندانِ منتقد و اپوزسیون جمهوری اسلامی گرفتار آن شده است؟ آیا از بغض حکومت، حاضر به چشم بستن به تمام اصول انسانی شده و چکمه لیس کثیف‌ترین خونخواران قرن شده است؟ آیا به خاطر مخالفت با حکومت وطن و شرف و انسانیت و همه چیز خود را فروخته و با گرگ‌ها همنوا شده است؟
به قول آن مرحومی که میگفت: "با صدتومن و بی صد تومن زندگی آدم می گذره اما خیلی بده که آدم فاحشه مغزی [و روحی و...] باشه"
@kharmagaas

خرمگس

24 Oct, 19:59


- به عربده‌ها و فحاشی‌های دهان‌پرکن شبه‌روشنفکران و شبه‌جامعه‌شناسان در مناظره‌های (مثلا) سیاسی-اجتماعی و شبکه‌های مجازی توجه نکنیم. داد و فریاد آنها چیز بیشتری از غرزدن‌های مسافران تاکسی و مترو و اتوبوس و دورهمی‌های واقعی و مجازی، آورده‌ای برای جامعه نخواهد داشت. این شیوه غرزنی که با داد و فریاد توهم بیان نقد رادیکالی را دارد، تنها چیزی که تولید می‌کند توهمِ دانایی و فرورفتن در دنیای خیالی است که چیزی جز بدتر شدن شرایط در پی نخواهد داشت. این شیوه کنش‌گری شاید برای پای بساط عرق و تریاک و دورهمی و سپری کردن وقت در تاکسی کارکرد مفیدی داشته باشد، اما از دل آن چیزی جز اتلاف وقت و اشتباه گرفته شدن «وراجیِ بی‌پایان» با «دیالوگ و گفتگوی سیاسی» بیرون نخواهد آمد.
- وظیفه روشنگر اجتماعی وراجی و عربده و متلک‌پراکنی و تمسخر حاکمان نیست. البته تمسخر حاکمان حق طبیعی شهروندان است اما برای کسی که ادعای نقد و تحلیل مسائل را دارد یک عیب بزرگ است. در طول تاریخ بشر یک نمونه را نمی‌توان سراغ داشت که از تمسخر و متلک‌پراکنی و غرزدن و فحاشی، چیزی جز یاس و ناامیدی بیشتر و تخریب روحیه اجتماعی و امثالهم بیرون آمده باشد.
@kharmagaas

خرمگس

24 Oct, 17:19




به لطف رسانه‌های مجازی و کارخانه‌های مدرک‌فروشی که هر روز چند جین دکتر و جامعه‌شناس و اقتصاددان و روزنامه‌نگار و روانشناس و صدها نام من‌درآوردی دیگر به جامعه عرضه می‌کنند با گونه جدیدی از مخلوقات مواجهیم که نه تنها ایرانیان امروز (نژادپرست و خشونت طلب و..) و نه تنها آیین‌های و رسومات ایرانی (نژادپرستانه دانستن نوروز و حاجی فیروز و..) و نه تنها نمادها و فرهنگ و سنن ایرانی (زیر سوال بردن پرچم و نمادهای دینی و..) و نه تنها شاعران و اندیشمندان ایرانی (درباری و متحجر معرفی کردن حافظ و سعدی و..)، بلکه ایرانیان باستان را هم به واسطه سکنی گزیدن در ایران مورد مواخذه و تحقیر قرار داده و آنها را روانپریش و دیوانه معرفی می‌کنند!
با ادامه این روند به نظر باید به مانند داعش چکش و پتک به دست گرفت و دست در دست روانشناسانِ زرد و جامعه‌شناسانِ قهوه‌ای و پکیج‌فروشان و...، تیشه به ریشه تمام نمادها و آثار باستانی و مقبره شاعران زد و پس از آن با سوزاندن شاهنامه و دیوان حافظ و بوستان و مثنوی و سایر آثار ادبی، به گلوی هر کسی که نوروز و یلدا را جشن می‌گیرد یا حتی ایرانی بودن را ننگ بشریت نمی‌داند، سرب آتشین ریخت.
@kharmagaas

خرمگس

24 Oct, 12:56


در ۱۲۰ سال اخیر که تمدن جدید با قدرت تکنولوژیکی و رسانه‌ای مرزهای جهان را درنوردیده است، همیشه صداهای اعتراضی از سوی سنت‌گرایان بلند بوده است.
در چند دهه اخیر گفتمان حاکم به عنوان نماینده سنت‌گرایان در برابر پذیرش مولفه‌های تکنولوژیک و اجتماعی زیستی جهان مدرن همه مسیرهای مقاومت را امتحان کرده و تا آنجا که امکان داشته و حتی تا مرز تبدیل بخشی از شهروندان به دشمنان خویش هم پیش رفته اما در پایان به دست خود یا دیگری (فشار فیفا برای ورود زنان به ورزشگاه) مجبور به پذیرش واقعیت شده است.
از ممنوعیت ویدئو و ماهواره تا راه ندادن زنان به ورزشگاه فوتبال و تفکیک جنسیتی دانشگاه و امثالهم نمونه هایی است که گفتمان حاکم تمام مسیرهای ممکن برای مقاومت را امتحان کرده اما در پایان مجبور به عقب نشینی شده است. و طبیعتا روزی هم در مقابل پذیرش سبک زندگی و پوشش و اینترنت و تلویزیون‌های خصوصی و امثالهم هم مجبور به عقب نشینی و پذیرش واقعیت خواهد شد.
و مسئله تاسف‌بار این است که دوباره باید تمام امکانهای ایستادگی و ایجاد دوقطبی و بازتولید نفرت اجتماعی را رفته و در آخر با پرداخت بیشترین هزینه مجبور به پذیرش واقعیت شود..
@kharmagaas

خرمگس

24 Oct, 10:40


۱- در مقابل کسی که به ایران می گوید «این خراب شده» ایستادگی کنیم. ایران با همه مشکلات و سختی هاش وطن ماست. ایران کشور زیبایی است، تاریخ غنی و شکوهمندی دارد، هنرمندان بزرگی دارد، فرهنگ و تاریخ فرهنگی برتر را در خاورمیانه دارد، شاهنامه‌ای دارد که از آتاتورک تا اردوغان به آن رشک می‌برند، حافظ و سعدی دارد، بوعلی و نظامی و مولوی دارد که کشورهای بسیاری دربه در به دنبال مصادره آنها هستند. ایران معضلات و مشکلات فراوانی دارد اما به هیچوجه «آن خراب شده نیست»
۲- در مقابل کسانی که می گویند: «وضع دیگه از این بدتر که نمیشه» مقاومت و ایستادگی کنیم.
یک هفته خدمات عمومی مانند آب و برق و گاز و سیستم بهداشت قطع باشد تازه متوجه می‌شویم از این بدتر یعنی چه. یک هفته استرس بمب و موشک و آوارگی داشته باشیم تازه می فهمیم از این بدتر یعنی چه.
آنکه می گوید «از این بدتر نمیشه» آن سوی دنیا نشسته و هر روز سرکارش می رود و روز تعطیل حمل پلاکارد حمله نظامی برایش تفریح است و جنگ برایش آزمایش یک شانس برای بازگشت به کشور یا گرفتن انتقام از حکومت است، اما برای مایی که اینجا زندگی می کنیم نابودی همه چیزمان است.
@kharmagaas

خرمگس

24 Oct, 09:47


در اینکه قیمت خرید و اجاره مسکن بسیار بیشتر از حد تحمل جامعه است و دولتی برای مدیریت این عرصه وجود ندارد بحثی نیست، اما تقلیل دادن مفهوم وطن به چند متر خانه و زمین که داشتن و نداشتن آن مرزهای وطن‌دوستی یا وطن‌فروشی ما را مشخص کند هم به شدت کاسبکارانه است و هم نشان از عدم فهم مفهوم وطن دارد.

وطن مفهوم و معنایی بسیار کلی‌تر از سنگ و خاک و جغرافیا دارد. وطن مأوا و سکونتگاه روحی و روانی و فکری است که در نسبت با هزاران سال تاریخ و فکر و فرهنگ و هنر و آیین و ادبیات و زبان فهمیده می‌شود. وطن در نسبت پیروزی‌ها و شکست‌ها و در نسبت شادی‌ها و غم‌های جمعی معنا می‌یابد.

انسان در گوشه‌ای از جهان به درون یک سرزمین و فرهنگ و زبان پرتاپ می‌شود و همیشه وابسته به شکل‌ خاص فرهنگ و تمدنی است که او را ساخته است.

در مهاجرت از انسان می‌خواهند از خود وطن‌زدایی کرده و جز جسم و تخصصی که دارد، همه چیزش را جا بگذارد، اما او نمی‌تواند و هرجا که برود زبان مادری و فرهنگ و شیوه زندگی و در یک کلام وطن خود را همراه می‌برد و اگر روزی در توهم زیست بی‌وطنی یا جهان‌وطنی فرو رود کم کم به موجودی نفرت‌انگیز و عصبی و بیمار بدل خواهد شد.
@kharmagaas

خرمگس

23 Oct, 21:31


وصیت نامه یحیی سنوار نشان از روح بزرگ انسانی با اراده فولادین است که برای نبردی نابرابر اما سراسر غرور و پایمردی آبدیده شده است.
وصیت نامه سنوار نه برای تقسیم ارث میان فرزندان و بازماندگان بلکه نقشه راهی برای تمام روح‌های خموده و سرگشته و ناامید در این جهان پر از نابرابری و خشونت است.
سنوار در آخرین پیام خود تاریخ را به محکمه وجدان بشری دعوت می‌کند و در جهانی عمیقأ پوچ و تهی از معنا از ایمان به حقیقت سخن می‌گوید.
وصیت نامه یحیی سنوار آخرین مانیفست آزادی‌خواهی در قرن عمیقأ دلمرده و افسرده‌‌ای است که هر روایت معنابخشی را با شدیدترین شکل ممکن سرکوب می‌کند.
وصیت سنوار چون ندایی قدسی در گوش آزادیخواهان جهان خواهد پیچید و لالایی چند دهه‌ای خونخواران برای در خواب فروبردن وجدان‌های بشری را برهم خواهد زد.
@kharmagaas

خرمگس

23 Oct, 12:15


آن ساده‌لوحانی که در طرح خیانتکارانه و وطن‌فروشانه امثال اردوغان و علیف مشغول ایفای نقش شده و تصور می‌کنند با توهین به ایران و تورک تورک کردن برای خود ماوا و وطن جدیدی می‌یابند، بد نیست این روزها کمی به رویکرد دولت‌ها و ملت‌های عرب در قبال نسل‌کشی فلسطین و لبنان نگاه کنند.

کشورهای عرب یک دین مشترک دارند، هنگام سخن گفتن نیازی به مترجم ندارند و درهم‌آمیختگی فرهنگی بسیار بیشتری از ملل جعلی به اصطلاح «ت و رک» دارند اما به وقت بحران هر کدام سر در گریبان خود فروبرده و اهمیتی برای هم‌زبانان خود قائل نیستند.

اینجا کنسرتی در مصر و در کمترین فاصله با غزه است. در طی تمام بحران غزه یک چنین جمعیتی در هیچ کشور عربی برای حمایت از غزه مشاهده نشد. برای عموم آنها رفتن به یک کنسرت از جان هم زبانشان ارزش بیشتری دارد.

آنکه تصور می‌کند به وقت حادثه علیف و اردوقان به پشتیبانی او خواهد آمد و او را از مجازات وطن‌فروشی نجات خواهند داد، نه فقط بی‌سواد است و یک صفحه از تاریخ را درست تورق نکرده بلکه به غایت خیالباف و نادان است.
@kharmagaas

خرمگس

23 Oct, 11:16


برتراند راسل می گوید: "انسان ها جاهل متولد می‌شوند، نه احمق، آنها توسط نظام آموزش و پرورش به «احمق» تبدیل می‌شوند"

این روزها با مشاهده توحش بی‌حد و حصر سربازان رژیم اسرائیل که به راحتی از قتل کودکان و تمسخر قربانیان و له کردن انسانها ابراز شادی می‌کنند، بد نیست نگاهی دوباره به فیلم «غلاف تمام فلزی» کوبریک داشته باشیم.
کوبریک به مانند راسل به ما می‌گوید که انسانها آدمکش به دنیا نمی آیند، اما توسط آموزش به آدمکش تبدیل می شوند. انسانها نژادپرست به دنیا نمی آیند، اما توسط رسانه‌ها و ایدئولوژی‌های مختلف به نژادپرست و غیرستیز تبدیل می شوند. انسانها متعصب و دگم به دنیا نمی آیند اما توسط خانواده و جامعه و رسانه به متحجر و جزم اندیش تبدیل می شوند.
کوبریک روند اضمحلال فردیت و انسانیت افراد در نظام آموزش سربازی در ایالات متحده آمریکا قبل از اعزام به جنگ ویتنام را به تصویر می‌کشد. او چگونگی تبدیل سربازان به ربات های بی حس آدمکشی را به تصویر می کشد که نظام از آنها اطاعت کورکورانه و محض را طلب می کند، انسانهایی که جز سلاح و کشتن و دریدن هیچ چیز دیگری را نمی‌شناسند.
@kharmagaas

خرمگس

22 Oct, 22:15




عکس پروفایل طرف موهایش سفید شده (یعنی سن و سالی از او گذشته است) و مطالب صفحه‌اش را هم که نگاه می‌کنی تماماً در مورد ادبیات و شعر و نقد ادبی است اما همین موجود در شب شهادت یحیی سنوار چنین چیز مشمئز‌کننده‌ای را توییت کرده است.

برای همین چیزهاست که به شخصه بیشتر از هر کسی از اهالی سینما و ادبیات و مدعیان روشنفکری و دانشگاهیان و متخصصان دلزده و گریزان هستم.

عصری که در آن زندگی می‌کنیم عصر میانمایگی است، عصر رجاله‌ها و لکاته‌هاست و هر آنکه نمی‌خواهد به این وضعیت تن دهد، عاقبت یا سرخورده و منزوی می‌شود و یا کارش به جنون و مخدر و آرامبخش می‌کشد.

میانمایگی وضعیت کاسبکارانه‌ای است که از هنر و کتاب و ادبیات تا سیاست و اجتماع و همه چیز را در خود بلعیده و در همه حوزه‌ها لودگی و سخافت و وقاحت را جایگزین اصالت و شرافت کرده است.

در وضعیت میانمایگی فقط سلبریتی ها و شومن‌ها و وراج‌ها و یاوه‌گوها و پرروها و وقیح‌ها از قدرت سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و هنری برخوردار می‌شوند و در مقابل آنهایی که هنوز از اندک وجدانی برخوردارند و یا برای خود کرامتی قائلند، خود به خود به حاشیه رانده شده و حذف می‌شوند.
@kharmagaas

خرمگس

22 Oct, 21:46


آسیبی که این جریان به اصطلاح ارزشی به اعتماد مردم نسبت به نظام سیاسی حاکم وارد کرده است را مطلقا هیچ رسانه و جریان اپوزسیونی وارد نکرده است.
این جریان ۳۶ سال از حیات جمهوری اسلامی را عملا دولت‌های فاسد و وطن‌فروش معرفی کرده و در این راستا از هیچ کنشی که اعتماد مردم را سلب کند فروگذار نکرده است!
آنها به غیر از دولت احمدی‌نژاد و رئیسی سایر دولت‌ها اعم از دولت موقت بازرگان و بنی‌صدر و موسوی و هاشمی و خاتمی و روحانی و حالا پزشکیان را با تمام توان سیاه‌ و تاریک معرفی کرده‌اند.

حال باید از این جریان پرسید چطور شمایی که در کل حیات جمهوری‌اسلامی فقط ۱۱ سال را تایید کرده و بقیه را مردود می‌شمارید، خود را نماینده و صاحب انقلاب می دانید؟ و آیا این شکل کنشگری شما باعث نشده است که بخشی از جامعه به کل منکر نظام شده و همه حاکمان را مشتی رانت‌خوار و فاسد بنگرند و حتی مدافع تهاجم خارجی به کشور شوند؟

این جریان مشکوک حتی در این شرایط بحرانی هم به عمد همه مشکلات موجود(در شرایط جنگی مردم دارایی خود را به دلار و طلا تبدیل می‌کنند و گرانی آن طبیعی است)را به نام دولت فاکتور کرده و بر گسترش نارضایتی عمومی دامن می‌زنند.
@kharmaggas

خرمگس

22 Oct, 16:49


جعفری فرمانده سابق سپاه:
ممکن است اسرائیل حمله محدود و کوچک به ایران انجام بدهد
کار بزرگی بکنند قطعاً چند برابر پاسخ آن را می‌بینند
اسراییل بعد از وعده صادق۱ با چند موشک نقطه‌ای در اصفهان را هدف قرار داد.


اینکه فرمانده سابق سپاه پس از سالها (که شائبه مدیریت جریان‌هایی تندرو که هدفی جز بی‌اعتماد کردن مردم به دولت‌های مختلف ایران را ندارند) در رسانه‌ها ظاهر شده و از حمله چند ماه قبل اسرائیل به ایران می‌گوید بسیار عجیب است!
سخن ایشان اینگونه معنا خواهد شد که ایران مخالفت چندانی با حمله کم رمق اسرائیل به کشور ندارد و در صورت مشاهده چنین چیزی پاسخ نخواهد داد!

🖇 این خیال خام است که تصور کنیم اسرائیل با یک حمله محدود بیخیال مسئله خواهد شد. آنها به مانند غزه و لبنان ابتدا با حملات محدود درصدد تخمین قدرت و سطح واکنش طرف مقابل می‌روند و در صورت عدم دریافت پاسخ متناسب، حملات خود را وسعت می‌بخشند.
@kharmagaas

خرمگس

22 Oct, 13:05


"یک فیلم یک جنبش سیاسی، حزب یا حتی یک مقاله نیست. فقط یک فیلم است. در بهترین حالت یک فیلم می‌تواند صدای خود را به اعتراض و خشم اجتماعی اضافه کند."(کن لوچ)

خلق یک اثر بزرگ سینمایی سیاسی نیازی به فریاد و شعارهای دهان‌پرکن ندارد و برای اهالی واقعی این هنر، امری به غایت ساده است.

در این راستا می‌خواهیم تفاوت یک فیلم انتقادی با بیانیه خوانی سیاسی را متوجه شویم به آثار کن لوچ نگاه کنیم فیلم «من دانیل بلیک» و «متأسفیم جا ماندی» را نگاه کنیم. فیلم «بچه» و «دو روز و یک شب» و سایر آثار برادران داردن را بنگریم.
می‌خواهیم فیلمی در نقد پدرسالاری ببینیم، «پدرسالار» برادران تاویانی را ببینیم.

کن لوچ بیش از پنجاه سال است که در دفاع از حقوق کارگران، مطرودان و حاشیه نشین ها فیلم می سازد و بدون افتادن در دام بیانیه خوانی و یا تبدیل شدن به سخنگوی حزب خاصی اعتراض خود را بیان می کند.

نمایی از فیلم "تالار جیمی" که داستان واقعی زندگی یک کمونیست ایرلندی در فاصله میان دو جنگ جهانی را روایت می کند..

@kharmagaas

خرمگس

22 Oct, 12:52


فرهاد قنبری
سینمای کاریکاتوری

بعد از موفقیت سینمای عباس کیارستمی در جهان توهمی میان برخی از سینماگران ایران شکل گرفت که تصور می کردند، اگر کسی یک ماشین شاسی بلند سوار شده و به کوهستانهای ایران بزند و چند تصویر زیبا از طبیعت و کوه و رود و گندمزارها بگیرد (و یکی وسطش بی دلیل چون دیوانه ها شروع به خواندن شعری از خیام بکند یا وسط قبر بخوابد و...) و یا چند تصویر نامفهوم وسط فیلم گذاشته و چند متلک نثار حکومت و آخوندها بکند و یا حامیان حکومت ایران را چهره‌های شیطانی و مخالفانش را فرشته‌هایی عدول کرده به زمین معرفی کرده و در این راستا لگدی هم به تاریخ و سنت و فرهنگ ایرانی بزند، کارگردان و فیلمساز عمیقی شده است

این سبک فیلم سازی که در دهه های گذشته بهمن قبادی و به ویژه در سالهای اخیر محمد رسولف و جعفر پناهی نماینده بارز آن هستند، همیشه مورد توجه جشنواره های غربی هستند و حالا کارگردانان جوان بسیاری به امید کسب جایزه و شهرت به این سمت کشیده می شوند.
در عموم این فیلمها نه فضایی ساخته می‌شود، نه شباهتی به جامعه ایران وجود دارد و نه اصول اولیه فیلمسازی مشاهده می‌شود. سازندگان این آثار با کارکترهای بی‌هویتی که معلوم نیست به کدام جامعه و سنت و فرهنگ و طبقه تعلق دارند (دیوصفتانی هیولاوش در یک سو و فرشته‌هایی اسیر آن دیوها در سوی دیگر) سعی دارند با اشغال «جایگاه قربانی» هم برای عوامل خود نامی دست و پا کرده (اقامت غرب و شهرت و تبلیغ و...) و هم در نشان دادن تصویری از ایران که غرب سالهاست در پی تثبیت آن در میان شهروندان خویش است (وحشی و بی‌‌تمدن و خشن) نقش ایفا نمایند.
در سالهای اخیر فیلمهایی مانند «تاکسی» و «سه رخ» اثر جعفر پناهی، «جاده خاکی» (پسر جعفر پناهی)، «قصیده گاو سفید»، «آیه‌های زمینی» و «کیک تولد محبوبم» (نمی دانم کارگردانشان کیست)، تمام آثار محمد رسول‌اف و «برادران لیلا» (سعید روستایی) از این دست آثار سینمایی است.
@kharmagaas

خرمگس

22 Oct, 12:40


پروپاگاندا یا سینما

دانه انجیر معابد آخرین فیلم محمد رسول‌اف است که در جشنواره کن جایزه هیات ویژه داوران را کسب کرد.
فیلم رسول‌اف بدون اغراق در حد کلاژی از گزارش‌های سیاسی شبکه‌ ایرانترنشنال است.
فیلم فاقد فرم هنری است، اندک شعور هنری و سینمایی ندارد ، فاقد میزانسن و شخصیت پردازی است، بازیگری در حد فاجعه و دیالوگ‌ها به غایت باسمه‌ای و مبتذل است. فیلم اندک همدلی در تماشاگر ایجاد نمی‌کند و در ادامه همان سنت ضدملی برای جلب توجه جشنواره‌های غربی و هموار کردن مسیر سیاستمداران غربی برای تحریم و فشار بیشتر بر ایران است. فیلم در امتداد مسیر شبکه من و تو و اینترنشنال در شکل و صورتی دیگر است.

اسلاوی ژیژک در مورد سینمای «امیر کوستوریستا» می گوید:
"مردم از من می‌پرسند چرا من به طور تعصب‌آمیزی علیه این یارو فیلمساز یوگسلاوی سابق کوستوریستا هستم. او برای غرب بازی می‌کند. چه تصویری از یوگسلاوی سابق را از فیلم "زیرزمین" می‌گیرید؟ در فیلم‌های او مردم دائم دارند یا می‌خورند یا می‌کشند یا ترتیب هم را می‌دهند، یک نوع عیاشی بی‌وقفه. این چیزی است که غرب در فیلم‌های کوستوریتسا می‌بیند"
@kharmagaas

خرمگس

22 Oct, 10:10


از مهدی نصیری و محسن برهانی و آقامیری تا پناهیان و صدیقی و احمد خاتمی و بسیاری ملاهای دیگر همه در حوزه‌های علمیهٔ قم درس خوانده‌اند و همه از اسلام سیاسی و عدالت اجتماعی و سیاست سخن می‌گویند، اما علارغم اختلاف‌نظرهایی که به نظر دارند، در چند نکته اساسی با هم مشترک‌‌اند که همگی نشان از بحران معرفتی حوزه‌های علمیه و قطع ارتباط کامل مدارس دینی ایران با مولفه‌های زیستی و فکری جهان جدید دارد.
برای مثال:
- تقریبا هیچ چیز از فلسفه سیاسی (کلاسیک و مدرن) نمی‌دانند.
- کاملا با مردم‌شناسی و روانشناسی توده‌ها بیگانه‌اند.
- در جهان کوچک و خودمطلق پنداری زیسته و هیچ گشودگی به جهان نداشته و در هر نقطه‌ای که می‌ایستند آنجا را مرکز زمین می‌پندارند.
- بدیهیات ابتدایی روابط بین‌الملل را نمی‌دانند.
- شناختی از دولت-ملت و جامعه مدرن و تکثر اجتماعی ندارند.
- غر زدن و یا در مقابل تحکم را نوعی کنش‌گری سیاسی می‌دانند.
- نگاه عاطفی- احساسی و محفلی نسبت به مسائل سیاسی و اجتماعی دارند.
- نه ایران را می‌شناسند و نه اندکی خودآگاهی تاریخی دارند.
- فهم و شناختی از منافع ملی نداشته و نگاهشان به مسائل ملی، مرامی و فرقه ای است.
@kharmagaas

خرمگس

22 Oct, 10:09


فرهاد قنبری
محفل از خودبیگانگی یا منبع دانش!

اگر دانشکده های فنی و علوم پزشکی در ایران به محلی برای تربیت متخصص برای غرب و اقیانوسیه تبدیل شده است، عموم دانشکده‌های علوم انسانی هم به محلی برای تربیت تفکر ضدملی و صدوطنی تبدیل شده است.
دانشگاه در ایران به ویژه در رشته هایی مانند «جامعه شناسی» و «تاریخ» و «علوم سیاسی» و «فلسفه» و امثالهم بیشتر از آنکه در خدمت جامعه و گشودن گره و مشکلی از جامعه باشد، در خدمت تربیت انسانهایی افسرده، هپروتی، ضداجتماع و یاوه گو بوده است.

تصور کنید طرف از فلان منطقه دورافتاده یا شهر کوچک بلند شده آمده در دانشگاه تهران و.. به اسم جامعه شناسی و فلسفه سر کلاس چند استاد هپروتی تر از خودش نشسته و چند جمله بریده از مارکس و آرنت و هگل و هایدگر و گرامشی و لوکاچ و فوکو و...، خوانده و به انسانی بیگانه با جامعه و محیط خویش تبدیل شده و چنان سخنان بی سروتهی می گوید که آدم نمی داند بخند یا گریه کند.

طرف یک کلمه به اسم «پست مدرن» شنیده و تصور می کند که «چشمه دانایی» را کشف کرده و چند واژه دهان پرکن مثل «فاشیسم» را هم تنگ کارش گرفته و صبح تا شب در حال لعن و نفرین به «زبان» و «تاریخ» و «هویت» سرزمین خویش است و از فردوسی و شاهنامه تا نوروز و چله را به اسم فاشیسم و نژادپرستی انکار می کند و به نام «آنتیک بازی» در حال ترویج و دفاع از تروریسم و خشونت است.

آن یکی دو جمله «خدا مرده است» و «به سراغ زنان می روی، تازیانه را فراموش نکن» نیچه را شنیده و تصور می کند که بزرگترین نیچه شناس قرن بیست و یکم شده است و مدام پادکست و کلیپ پر می کند و هذیانات ذهنی خود را به اسم «تحلیل فلسفی» به خورد مخاطب نگون بخت خود می دهد.

آن دیگری چهار کلمه به اسم «نئولیبرال» و «امپریالیسم» شنیده و همانها را شمشیر خود کرده تا از طریق آن به هر کسی که اندک تلاشی برای کارآفرینی و رشد اقتصادی این سرزمین داشته بتازد و خود را در جایگاه قهرمان توده و خلق بنشاند.

آن دیگری دو جمله از هایدگر خوانده و کلا در فضا سیر می کند و از «شوند تاریخی خویشتن در پرسش بنیادین هستی» و «تجربه وجودی دازاین» در پاسخ به بحران هستی در اندیشه های ملاعلی کنی سخن می گوید.

آن دیگری هانا آرنت و توتالیتاریسم و فاشیسم را تنگ کارش کرده و در همه جمعی با جملات بی‌سروته داد و فریاد راه انداخته و ندای اناالحق سر می‌دهد و توهم حلاج بودن برداشته است.

آن دیگری که کمی زرنگتر بوده به اسم علوم انسانی بومی و مقابله با علم امپریالیستی کلا ارتباط خود را با واقعیت قطع کرده و در جهان دُن کیشوتی سیر می کند و از جن و جین و موسیقی پاپ و سینما تا فرهنگ و سیاست خارجی بنگلادش را در چند دقیقه برای مخاطب حقیقت جویش تحلیل کرده و در کاسه می ریزد.

باور بفرمایید بسیاری از همین افراد که آدم دلش هم به حالشان می سوزد، [چرا که اغلب نه درآمد و شغلی دارند و نه وضعیت اقتصادی مناسبی دارند] اگر پس از گرفتن دیپلم سراغ کار و کاسبی چیزی می رفتند، الان هم وضعیت اقتصادی بهتری داشتند و هم خدمت بهتری به تولید و اقتصاد کشور انجام می دادند و هم اینکه اعصاب آرامتری داشته و به فردی عصبی و پرخاشگر و ضدوطن تبدیل نمی شدند.

پ.ن:
۱- منطقه دور افتاده و شهر کوچک اشاره شده به معنای این نیست که اگر فلان فرد از شمال تهران می آید، جامعه شناس و فیلسوف برجسته ای تبدیل می شود. مسئله این است که فردی که از خانواده ثروتمند در این وادی می‌افتد آسیب اقتصادی کمتری می بیند و حداقل دچار دغدغه معیشت نمی شود و هگل و لنین و مارکس و هایدگر برایش یک تفنن است.
۲- در نیم قرن اخیر از بدنه سینما و ادبیات تا روشنفکری و روزنامه‌نگاری و دانشگاه ایران نه تنها در خدمت ایران و منافع ملی ایرانیان نبوده بلکه به عللی مانند فقدان شعور تاریخی، نداشتن تعهد اجتماعی، انقطاع با سنت، تقلید صِرف (بدون فهم تفاوت‌ها) از غرب و تلاش برای گرفتن تایید آنها، در راستای دشمنی با ایران و ایرانیان حرکت کرده است و به موانع جدی توسعه ایران بدل شده است.
امروزه این میزان استاد دانشگاه و سلبریتی و دانشجو و سینماگر و نویسنده و... که نفرت شدیدی از وطن خود داشته و در سر آرزوی تهاجم بیگانه را می‌پرورانند و از ترور هموطن خود خوشحال می‌شوند و عموما در به در دنبال خروج از کشور هستند و تصویری جهنمی از ایران دارند، محصول چنین نگاهی است.
۳- وضعیت حوزه‌های علمیه ما اگر بدتر از دانشگاه‌های ما نباشد به هیچ‌وجه بهتر نیست.
@kharmagaas

خرمگس

22 Oct, 10:03


فرهاد قنبری
جامعه شناسانِ هپروتی

سوالی که در مواجهه با برخی از اساتید و دانشجویان رشته جامعه شناسی و بسیاری فعالین سیاسی که تحصیلات عالیه دانشگاهی دارند مطرح می شود این است که چرا آنها از بدیهیات لازم برای ساخت یک اجتماع مدرن فاصله گرفته و از زیست جهان «قبیله‌ای» در مقابل «شهروند ملی» دفاع می کنند؟

مگر آرمان روشنگری این نبود که انسان را از کودکی و طفولیت فکری و دست و پا زدن در تعصبات قومی، قبیله ای رها کرده و او را به انسانی صاحب خرد و مستقل و شهروند دولت-ملت تبدیل نماید، اما چرا استاد و کنشگر سیاسی و روشنفکر قرن بیست و یکم ایرانی که ادعای هگل و مارکس و روسو و دکارت شناسیش گوش عالمیان پر کرده از «قبیله گرایی» [در مقابل شهروند] دفاع می کند و مدافعان شهروند دولتِ ملی را فاشیست و پان و.. می نامد و در مقابل به ستایشگر پرشور قبیله گرایان خشونت طلب تبدیل می شود؟

ریشه این مسئله را در عوامل مختلف از قبیل «ذهنیت رعیت مآب»، «تاریخ استبدادی»، «عدم تجربه زیسته دموکراسی»، «عدم شناخت صحیح دولت-ملت در عصر مدرن»، «نفهمیدن آرمان روشنگری» و از همه مهمتر نهاد دانشگاه و رشته های تحصیلی مانند جامعه شناسی و علوم سیاسی و فلسفه باید جستجو کرد.

در جوامع توسعه یافته غربی اگر دانشگاه و علوم انسانی و جامعه شناسی و علوم سیاسی پدید آمد نه بر اساس تقلید از دیگران بلکه در پاسخ به نیازی بود که برحسب تحولات اجتماعی در آن جامعه ایجاد شده بود. دانشگاه و علوم انسانی در غرب با زیست اجتماعی مردم همان قرن و عصر در هم تنیده بود و اگر دورکهایم و هگل و آگوست کنت و دیلتای و وبر و بوردیو و بودریار و دیگرانی پیدا شده و شروع به نظریه پردازی می کردند در پاسخ به نیاز زمانه خویش و برای گشودن افق فکری نو و شناخت و شناسایی و رفع آسیب های اجتماعی و بحرانهای فکری موجود در جامعه خویش بود.

بر این اساس اگر «جامعه شناسی پُست مدرن» هم در جوامع غربی ایجاد شد و نظریه پردازن به مباحثی مانند «هویت» و «جنسیت» و «قومیت» و «تفاوتها» و امثالهم پرداختند در پاسخ به نیاز جامعه در پرداختن به چنین مسائلی بود. جامعه دانشگاهی غرب با تجربه دویست ساله روشنگری، تجربه طولانی دموکراسی، تجربه دو جنگ جهانی و در پاسخ به برخی بحرانهای اجتماعی دهه های پایانی قرن بیستم به این برداشت رسیده بود که برای بسط بیشتر دموکراسی باید به چنین حوزه هایی پرداخته و امکانهای جدیدی را به روی شهروندان خویش بگشاید.

حال استاد و دانشجوی جامعه شناسی و علوم سیاسی و فلسفه ایرانی که نه شناخت درستی از تاریخ و فلسفه غرب دارد و نه تاریخ و الزامات آموزشی کشور خویش را می‌فهمد، با تکیه بر چند ترجمه دست و پا شکسته از متون جامعه شناسان و متفکران غربی [که همگی آنها در پاسخ به نیازهای وقت جامعه خود طرح شده است] به شهروندی تبدیل می شود که پاهایش روی زمین ایران است، اما ذهنش در یک دنیایی خیالی و ضد ملی سیر کرده و با بازی با مفاهیمی چون فاشیسم و سوسیالیسم و هویت و امثالهم به مخالف سرسخت جامعه خود تبدیل می‌شود.

استاد و دانشجوی جامعه شناسی در ایران با مطالعه مثلا چند واحد«جامعه شناسی پست مدرن» تمام مسائل هویتی و قومی مستتر در جامعه غربی را به جامعه خویش بسط می دهد و بدون درک اینکه ایران جامعه مهاجرپذیر و متکثر نژادی نیست و یا تجربه روشنگری و دموکراسی و شهروندی مدرن ندارد و یا در کدام جغرافیای جهان واقع شده و با چه تاریخ و سنت و فرهنگی رشد یافته است و یا با چه تهدیدات امنیتی مواجه است، به مدافع قبیله‌گرایی تبدیل می شود و در مقابل نگاه ملی که تلاش می‌کند انسان جهانِ سومیِ خاورمیانه ای را به جایگاه «شهروند» ارتقاء دهد به مدافع پرشور ارزشهای «عشیره‌ای-قبیله‌ای» تبدیل شده و در مقابل توسعه فرهنگی و سیاسی جامعه قرار می گیرد.

پ.ن: بدیهی است که منظور بخشی از اساتید و دانشجویان این رشته‌های دانشگاهی است.
@kharmagaas

خرمگس

22 Oct, 10:01


فرهاد قنبری
علوم سیاسی یا اطلاعات عمومی!

«دانش سیاسی» که افلاطون و سقراط آن را «ارباب علوم» می‌نامند چیزی جدای آن چیزی است که امروز در دانشکده‌های علوم‌سیاسی و روابط بین‌الملل کشور (سایر کشورها هم چیز چندان متفاوتی نیست) به دانشجویان آموزش داده می‌شود. علوم‌سیاسی در جامعهٔ ما بیشتر تدریس «اطلاعات عمومی» است تا پرورش افرادی که قدرت اندیشیدن و پرسشگری و در انداختن طرحی جدید داشته باشند.

اما دانش سیاسی مورد نظر سقراط و افلاطون، دانشی است که فرد را به انسانی پرسشگر تبدیل می‌کند که توان طرح سؤال در امور طبیعی‌شدهٔ سیاسی را دارد و به کنکاش در مورد چرایی، وظیفه و هدف وجودی و غایی مسائل سیاسی و حکومت و امثالهم می‌پردازد.

چیزی که امروزه در دانشکده‌های علوم‌سیاسی به دانشجویان تدریس می‌شود، بیشتر از آنکه سیاست و سیاست‌ورزی و اندیشدن سیاسی باشد، آشنایی با انواع نظام‌های سیاسی و سازمان‌های بین‌المللی و امثالهم است. اغلب واحدهای درسی که دانشجوی علوم‌سیاسی می‌خواند، همان چیزهاییست که یک خبرنگار و رورنامه‌خوان حرفه‌ای و دنبال‌کنندگان شبکه‌های خبری سیاسی با آنها آشناست. (به‌عنوان مثال کسی که به مدت چهار سال مخاطب هر روزهٔ روزنامهٔ‌های کثیرالانتشار بوده‌است، آگاهی و شناخت سیاسی او در بسیاری موارد بیشتر از کسی است که لیسانس علوم سیاسی دارد)

به متون و واحدهای درسی رشتهٔ علوم‌سیاسی که می‌نگریم، می‌بینیم که هدف این رشته در بهترین حالت تربیت کارمند (آن هم برای خالی نبودن عریضه) برای برخی ادارات مانند فرماندرای‌ها و بخشداری‌هاست و کسی هم انتظاری از تبدیل شدن آنها به متفکر و اندیشمند سیاسی را ندارد.

اما باید توجه داشت، دانش سیاسی یا فهم تفکر سیاسی چیزی فرای شناخت انواع حکومت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی و شیوه‌های حکومت و امثالهم است. دانشجوی جامعه‌شناسی یا علوم‌ و فلسفه سیاسی و روابط بین‌الملل باید بتواند به پرسش اساسی و وجودی چرایی سیاست و هدف و غایت سیاست بپردازد و با ذهنی انتقادی و پرسشگر به نقد تمام امور طبیعی پذیرفته شده در ساختار قدرت در جهان بپردازد. دانشجوی علوم‌سیاسی امروز بیشتر از آنکه نام احزاب و جناح‌های سیاسی ایران و آمریکا و...، را بشناسد، باید بتواند به این پرسش‌های بنیادی چرایی تشکیل جامعه سیاسی پاسخ دهد.

علوم‌سیاسی و جامعه‌شناسی و تاریخ و فلسفه صرفاً حفظ کردن متون و جزوه‌های (عمدتاً بی‌سروته اساتید) و پاس کردن واحدهای اعلام شدهٔ دانشگاهی نیست. علوم‌سیاسی و فلسفه، علومی تزئینی و تقلید از دانشگاه‌های غربی نیستند، علوم‌سیاسی و در کل علوم‌انسانی آن کلیشهٔ مضحک «علوم ساده و حفظ کردنی» نیست، علوم‌سیاسی و فلسفهٔ سیاسی نیاز به ذهنی خلاق و عمیق و تفکری انتقادی و مسئله‌ساز دارد و فارغ‌التحصیل این رشته باید توان پرداختن و تحلیل مسائل به دور از هیاهوهای رسانه‌ای را دارا باشد.

اینکه دانشجو متونی را با حفظ کردن شب امتحانی و گاهی با تقلب پاس کند که کارشناس ادبیات و هنر و سیاست و تاریخ و جامعه و دارای ذهن و اندیشهٔ فلسفی نمی‌شود. حاکمیتِ چنین نگاه و گفتمانی بر علوم‌سیاسی باعث شده‌است جامعهٔ دانشگاهی ما (با آن عموم اساتید به غایت بی‌سواد و پرت از دنیا) توان تربیت اندیشمند و نظریه‌پرداز سیاسی نداشته و هنوز پس از صدوبیست سال از مشروطه همچنان مسئلهٔ جامعه همان مسئله‌ای است که در عصر مشروطه مطرح شده‌است و چه بسا عقب‌گرد و پَسرفت هم داشته‌است.
@kharmagaas

خرمگس

21 Oct, 18:48


این جماعت روزهای اول تهاجم وحشیانه اسرائیل به غزه هم، همنوا با اسرائیلی‌ها حسرت چربی شکم مردم غزه را می‌خوردند..

خرمگس

20 Oct, 09:03


فرهاد قنبری
تخصص به‌جای تفکر

در راستای مادی‌شدن تمام و کمال آموزش و علم، دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی هم به علم و دانش به چشم تخصص و شغل صِرف نگاه می‌کنند و دانشمندی هم به مانند رانندگی و نجاری و ورزشکار حرفه‌ای و شاطری و امثالهم به یک تخصص تقلیل یافته است.
امروزه تنها چیزی که در دانشکده‌های رشته‌های مختلف آموزش داده می‌شود فقط متون تخصصی همان رشته است و فارغ التحصیلان هم عموما به متخصصان تک بعدی که هیچ آگاهی دیگری در سایر زمینه های علمی و فرهنگی ندارند، بدل می‌گردند.
امروزه سلیقه سینمایی و موسیقیایی و ادبی و سیاسی و اجتماعی یک مهندس و دکتر و پزشک و پرستار و بوروکرات و تکنوکرات و معلم و...، در بسیاری موارد تفاوتی با سلیقه یک فرد عامی و بی‌سواد و مطرود اجتماعی (و حتی در برخی موارد با بزهکار و اجتماع‌ستیزان) ندارد و تخصص ایشان چیزی به بار فکری و فرهنگی ایشان اضافه نکرده است.

اما مسئله و بحران از آنجا شروع می‌شود که هنگامی‌ که همین متخصص و دانشمند و کارمند قرار است مسئول و تصمیم‌گیر جان و مال و زندگی مردم باشد و از مجلس و ریاست‌جمهوری و شورای شهر تا ادارات مختلف و ساخت خانه‌ها، پل‌ها و وسایل نقلیه به آنها سپرده‌‌ شده‌است، چیزی از «فلسفهٔ علم» یا «فلسفهٔ پزشکی» و «فلسفهٔ حقوق» و فلسفه چرایی وجود شغل و تخصص خود نمی‌داند و به چیزی جز منافع فردی خود نمی‌اندیشد. برای مثال به دانشجوی فیزیک و مهندسی هسته‌ای چرایی وجود این رشته آموزش داده نمی‌شود تا او هم در قبال کالا و محصول تولیدی خود کوچکترین احساس مسئولیتی نماید یا کمی به آثار و نتایج کالایی که در حال تولید آن است بیاندیشد یا به دانشجوی حقوق [وکیل و قاضی آینده] تنها چیزی که نیاموخته‌اند فلسفه و چرایی ایجاد رشته «حقوق» و مسئولیت او در دفاع از حقیقت و عدالت است که باید حتی به قیمت از دست‌دادن منافعش نیز به پای آن بایستد.

آموزش و پرورش و آموزش عالی در یک راستا و دست در دست یکدیگر در حال پرورش و تولید سوژه‌ها و نسل‌هایی هستند که قدرت و توان پرسشگری و فکر‌کردن به نتایج اعمال خود را ندارند و فقط منافع شخصی خود را به‌عنوان تنها عامل محرک کنش‌های خود می‌شناسند.
نظام آموزشی ما در بهترین حالت در حال تولید «متخصص» است. متخصصینی که در رشتهٔ تحصیلی خود صاحب تخصص می‌شوند اما فاقد اندک سواد هنری و اجتماعی و سیاسی و عدم شناخت فلسفه علم و مهم‌تر از همه آنها فاقد قدرت تفکر و تعقل در امور بدیهی انگاشته شده هستند.

و تاریخ به ویژه تاریخ معاصر نشان داده‌ است که چنین انسان‌هایی بیشترین استعداد را برای تبدیل‌شدن به انسانهایی مخوف و ابزار دست نیروهای ضدبشری و نژادپرست و بنیادگرا را دارا هستند. (از مهندس بن لادن تا دکتر ایمن الظواهری و دکتر ابوبکر بغدادی تا بسیاری از جنایت‌کاران ارتش اسرائیل که همگی فارغ التحصیل رشته‌های مختلف دانشگاهی هستند)
@kharmagaas

خرمگس

19 Oct, 20:14


"عیسی، روح اللّه نبینا و آله و علیه‌السلام فرماید: مداوا کردم بسی اکمه و ابرص را، علاج یافتند و نتوانستم از عهدۀ شفای یک احمق برآیم!"
@kharmagaas
ملستان - میرزا ابراهیم تفرشی

خرمگس

19 Oct, 19:20


"- شهردار: آدم زن و بچه‌دار حق ندارد هر کاری دلش خواست بکند، توماس! حق ندارد!

- دکتر استوکمان: من حق ندارم؟ در این دنیا فقط یک‌ کار است که انسان آزاده حق ندارد بکند. می‌دانی آن چه کاری است؟

- شهردار: نخیر، نمی‌دانم!

- دکتر استوکمان: البته که نمی‌دانی. پس بگذار به تو بگویم. انسان آزاده حق ندارد خود را در کثافت غرق کند. انسان آزاده حق ندارد تا جایی سقوط کند که خودش به صورت خودش تف بیندازد"

دشمن مردم - هنریک ایبسن
@kharmahass

خرمگس

19 Oct, 19:19


راز ماندگاری انسانهای بزرگ

برای زیستن باعزت، نیازی به یادگیری تزها و ایده های فلسفی و سیاسی و سخنرانی های دهان پرکن در تلویزیونها و بستن عقد اخوت با ترامپ و اردوغان و بن سلمان و هیچ بیگانه ای نیست..
ستارخان سواد دانشگاهی نداشت. او نه بی‌بی‌سی و صدای‌آمریکا می شناخت و نه در دفتر وزیر خارجه انگلیس و روس و آمریکا عکس یادگاری می گرفت و نه خوشه چین سفره شاهزاده عربستان بود.‌ چیزی که ستارخان را در تاریخ ماندگار می کند همان یک جو غیرت و شرف و جرات ایستادن روی پاهای خود بود. ستارخان نه مجیزگوی مستبدین و نه زیر بیرق بیگانگان علیه مردم و سرزمینش شمشیر زد.

کاش یک تار موی ستارخان بی‌ادعا در تن این اپوزسیون بی‌مایه و فاقد شخصیت وجود داشت تا اینگونه پیش هر مقام کوچک و بزرگ غربی پیشانی حقارت بر خاک نمی‌ساییدند. کاش یک جو غیرت روشنفکران و فعالان سیاسی عصر مشروطه و پهلوی در وجود این بی‌مایه ها بود.
ستارخانی که در پاسخ به درخواست "پاختیانوف" کنسول تزارها در تبریز برای رفتن به کنسولگری روسها می گفت: "می‌خواهم هفت ملت زیر بیرق ایران باشد، حالا من بروم زیر بیرق اجنبی!"

*نمایی از فیلم "ستارخان" _علی حاتمی
@kharmagaas

خرمگس

19 Oct, 16:01


"چشم بیدارم و هر لحظه بر آن می دوزد،
هستیم را همه در آتش بر پا شده‌اش می‌سوزد.
از برای من ویران سفر گشته مجالی دمی استادن نیست
منم از هر که در این ساعت غارت زده‌تر
همه چیز از کف من رفته به در
دل فولادم با من نیست
همه چیزم دل من بود و کنون می‌بینم
دل فولادم مانده در راه.
دل فولادم را بی‌شکی انداخته است
دست آن قوم بداندیش در آغوش بهاری که گلش گفتم از خون وز زخم.
وین زمان فکرم این است که در خون برادرهایم
ـــ ناروا در خون پیچان
بی گنه غلتان در خون ـــ
دل فولادم را زنگ کند دیگرگون"
(نیما یوشیج)
@kharmagaas

خرمگس

19 Oct, 15:14


یکی از زیباترین و ماندگارترین فیلم‌های تاریخ سینما درباره مقاومت یک ملت در برابر اشغالگران را ژان‌پیر ملویل فرانسوی در فیلم ارتش سایه‌ها به تصویر کشیده است.
ملویل در ارتش سایه‌ها بدون در افتادن در بیانیه‌خوانی سیاسی و پرهیز از هر صورتی از سانتیمانتالیسم، شیوه مبارزه بخشی از چریک های فرانسوی برای مبارزه با ارتش اشغالگر آلمان را به نمایش می‌گذارد.

ـ جنبش مقاومت فلسطین باید علاوه بر عرصه میدان با زبان هنر هم از هدف و آرمان خود دفاع کند. جنبش مقاومت فلسطین باید دوباره شاعرانی از جنس محمود درویش را تولید کرده و کارگردان‌های تربیت کند که از زندگی هنیه‌‌ها و سنوارها فیلم‌هایی مانند ارتش سایه‌ها بسازند.

- جنبش حماس را باید در مقایسه با پارتیزان‌های فرانسوی در حال مبارزه با اشغالگران نازی مورد بررسی و خوانش قرار داد.
جهان غرب نمی‌تواند از چریک‌های فرانسوی سلاح به دست قهرمان بسازد و چریک‌های فلسطینی را تروریست بنامد.
@kharmagaas

خرمگس

18 Oct, 18:58


در جهانی که همجنس‌گراها و مردان زنانه‌پوش و زنان‌ریش دار و فوتبالیست‌ها و بازیگران هالیوود و...، به عنوان الگو و قهرمان معرفی می‌شوند، مرگ شبه اساطیری یحیی سنوار تصویر جدیدی از «قهرمان» را برای بشر دلمرده قرن و بیست و یکمی معرفی کرد. قهرمانی که نام و تصویرش از تک تک روستاها و شهرهای فلسطین گذر کرده و سرتاسر خاورمیانه و کشورهای اسلامی و جهان را دربر گرفت.
@kharmagaas

خرمگس

18 Oct, 18:50


یکسال طول کشید تا بخشی از جامعه جهانی و (و به ویژه ایران) در این تهاجم غیرانسانی و وحشیانه رسانه‌های غربی، به ذات اسرائیل و مفهوم واقعی خون‌خواری و نژادپرستی و کودک‌کشی این رژیم متوحش پی ببرد.
بیش از یکسال طول کشید تا بخش بزرگی از جامعه متوجه شود که رسانه غربی هر کسی را که تروریست می‌نامد، لزوما تروریست نیست.
یکسال طول کشید تا بخشی از مردم متوجه شود که سران حماس عده‌ای چشم و دل گرسنه و گدای پول هیچکس نیستند.
یک سال طول کشید تا بخشی از جامعه متوجه شود که امثال احمد یاسین و العاروری و هنیه و سنوار و...، عده‌ای عیاش و راحت‌طلب میلیاردر مقیم هتل‌های عربی نیستند و جنگ‌شان بازی لفظی و از سر شکم‌سیری و ماجراجویی نیست..
@kharmagaas

خرمگس

18 Oct, 18:43


پروپاگاندای رسانه‌ای غرب کاری کرده است که عموم مردم جهان دید منفی نسبت به رزمندگان گردان‌های قسام دارند، اما واقعیت امر این است که در جهان امروز هیچ چیز مانند دیدن تصویر این جوانان دست از جان شسته‌ای که با دستمال و چفیه صورت‌های خود را پوشانده و هر لحظه با جان خود بازی می‌کنند، غمناک نیست.

جوانان غزه هم بی‌شک به مانند سایر جوانان دنیا دوست داشتند که دانشگاه بروند، رشته هنری و ورزشی مورد علاقه خود را دنبال کنند و مانند همه مردم دنیا دنبال آروزها و تفریحات خود باشند، اما دشمن کینه‌توز و خونخوار بلایی سرشان آورده که چاره‌ای جز زندگی پر استرس در تونل‌ها و جنگیدن مقابل روی خود نمی‌بینند.

حماس از آسمان نیامده است، حماس همین کودکان بازمانده‌ای است که همه عزیزانش را در تجاوز اسرائیل از دست داده است و از امروز به چیزی جز انتقام نمی‌اندیشید و فکر و خیالی جز آسیب زدن به دشمن جنایت‌کار ندارد.
حماسِ امروز همان کودکان آسیب دیده جنگ بیست و دو روزه سال ۲۰۰۸ است که حالا بزرگ شده و در تونل‌های زیرشهر مشغول آماده شدن برای گرفتن انتقام جان عزیزان خویش است.
@kharmagaas

خرمگس

18 Oct, 18:42


این روزها می بینیم که چگونه «حماس تروریست»، «حماس تروریست» از دهان مقامات غربی نمی‌افتد و همگی به اتفاق از حق اسرائیل برای دفاع از خود سخن می‌گویند. (یکبار هم نخواهیم شنید که از حق فلسطین برای دفاع از خود هم سخن بگویند، چرا که در منطق آنها فلسطین باید مثل بچه مثبت کلاس دست به سینه ایستاده و بچه شرور کلاس هر گونه که دلش خواست آزارش دهد و حق کوچکترین واکنشی نداشته باشد)

حال با مشاهده این وضعیت بهتر می‌توانیم به تلاش بی‌وقفه حاکمان غربی و پادوهای میدانی آنها برای تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران پی ببریم.
هدف آنها از تحریم و تروریستی اعلام کردن سپاه نه دغدغه حقوق بشر و دموکراسی و خزعبلاتی از این قبیل بلکه خلع سلاح ایران قبل از هر تهاجم خارجی است.
شهروند ایرانی باید این بدیهیات را متوجه باشد که وقتی حاکمان کشورهای غربی از تحریم ایران می‌گویند، وقتی شبکه‌های فارسی ایجاد می‌کنند، وقتی به دنبال تروریستی اعلام کردن نهادهای نظامی ایران هستند و در کل هر موضعی در روابط خارجی خود اتخاذ می‌کنند یک هدف بیشتر ندارند و آن پیگیری منافع ملی خودشان است؛ منافعی که هیچ همپوشانی با منافع ملی ایران ندارد.
@kharmagaas

خرمگس

18 Oct, 18:24


غرب پساجنگ جهانی به رهبری آمریکا به مدت هشتاد سال تمام ابزارهای فرهنگی و حقوقی و رسانه‌ای و هنری و نظامی و دانشگاهی و اقتصادی خود را به کار بست تا خود را به عنوان تنها قیم و پاسدار حقوق و شأن و کرامت و منزلت انسان‌ها معرفی کرده و مخالفان و دشمنان خود را دشمن و مخالف بشریت و انسانیت و یک مشت وحشی و عقب مانده معرفی کند.

غرب به رهبری آمریکا حتی بمب‌های اتمی که بر سر مردم ژاپن ریخت را هم بمب‌هایی در راستای صلح و آرمان بشری معرفی کرد و از سلاخی کودکان ویتنام تا کودتاهای خونی و رنگی در آمریکای لاتین و اروپای شرقی و جنگ‌های خلیج فارس و اشغال نظامی افغانستان و عراق و تحریم‌های اقتصادی کشورهای مختلف (ایران و کره شمالی و کوبا و ونزوئلا و...) را در راستای خدمت به انسانیت و بشریت تعریف کرد.

اما مردم غزه و رزمندگان قسام با یک عملیات (و آن هم در فرصتی مناسب و پس از فشارهای سنگین غرب به روسیه به واسطه تجاوز به اوکراین) تمام تلاش این چندین دهه غرب را باد داد.

غرب هزینه سنگینی برای ریختن خون کودکان غزه خواهد داد و برای ساکت کردن وجدان های آزاد در همان دانشگاه‌ها و خیابانهای‌خود، مجبور به ورود نظامی خواهد شد.
@kharmagaas

خرمگس

18 Oct, 17:29


"گرامی" پسر جاماسپ فرمانده بخشی از سپاه ایران در جنگ با "ارجاسپ" و سپاه تورانیان است. گرامی در حین نبرد ایران و توران وقتی مشاهده می کند که پرچم و درفش ایرانیان بر زمین افتاده به میدان تاخته و درفش را برداشته و برمی افرازد. لشکر توران وقتی او را می‌بیند به او حمله کرده و دستش را قطع می‌کنند. گرامی پرچم را به دندان می‌گیرد و با یک دست به قلب دشمن می‌تازد.
فردوسی در وصف دلاوری گرامی می‌سُراید:
"گرامی گوی بود با زور شیر
نتابید با او سوار دلیر
گرفت از گرامی نبرده دریغ
گرامی کفش بود برنده تیغ
گرامی خرامید با خشم تیز
دل از کینهٔ کشتگان پر ستیز
میان صف دشمن اندر فتاد
پس از دامن کوه برخاست باد
سپاه از دو رو بر هم آویختند
و گرد از دو لشکر برانگیختند
بیفتاد از دست ایرانیان
درفش فروزندهٔ کاویان
گرامی بدید آن درفش چو نیل
که افگنده بودند از پشت پیل
فرود آمد و بر گرفت آن ز خاک
بیفشاند از خاک و بسترد پاک
چو او را بدیدند گردان چین
که آن نیزهٔ نامدار گزین
ازان خاک برداشت و بسترد و برد
به گردش گرفتند مردان گرد
ز هر سو به گردش همی تاختند
به شمشیر دستش بینداختند
درفش فریدون به دندان گرفت
همی زد به یک دست گرز ای شگفت"
@kharmagaas

خرمگس

18 Oct, 10:10


ژان بودریار متفکر فرانسوی معتقد بود: «آمریکا دشمنانش را با موشک بمباران می کند و بقیه دنیا را با هالیوود»

اما به نظر باید این جمله بودریار را به این صورت تغییر داد که آمریکا حتی دشمنانش را هم ابتدا با «هالیوود و رسانه» مسخ خود کرده و آنگاه با موشک و جنگنده، زندگی‌شان را نابود می‌سازد.

به این کلیپ نگاه کنیم. سرباز متجاوز آمریکایی از جنگ و کشتار مردم افغانستان و عراق (یا یک سرزمین نگون‌بخت دیگری) به خانه برمی گردد، اما رسانه چنان تصویر زیبا و دلنشینی از سربازان و بازگشت آنها ارائه می‌دهد که انسان اشک در چشمانش جمع می‌شود!

این قدرت آمریکاست، قدرتی که از دلتنگی «سگِ سربازِ متجاوز» آمریکایی هم تصویری زیبایی‌شناسانه به جهانیان ارائه می‌دهد، قدرتی که لباسِ ارتش متجاوز و پرچم ایالات متحده را نشان عشق به خانواده و فرزند تصویر می‌کند، قدرتی که سرباز آمریکایی از کشتارگاه انسانها برگشته را لقب «قهرمان» می‌دهد اما سربازان مظلوم و دست ‌خالی فلسطینی که از سرزمین اشغال‌شده خود دفاع می‌کنند را مشتی بزدل و تروریست تصویر می‌کند!
و این تفاوت اصلی امروز روسیه و چین و ایران و فلسطین و...، با ایالات متحده آمریکاست.
@kharmagaas

خرمگس

18 Oct, 06:36


«حاصِر حصارَک»
محمود درویش

حاصِرْ حصَارَكَ
لا مفرُّ
سقطتْ ذراعك فالتقطها
واضرب عَدُوَّك لا مفرُّ
وسقطتُ قربك فالتقطني
واضرب عدوكَ بي
فأنت الآن حُرُّ
حُرٌّ و حُرُّ
قتلاكَ أو جرحاك فيك ذخيرةٌ
فاضربْ بها واضربْ عدوَّكَ لا مَفَرُّ
أَشلاؤنا أسماؤنا
حاصرْ حصارَك بالجنونِ و بالجنونِ و بالجنونْ
ذهبَ الذين تحبُّهم ذهبوا
فإمَّا أن تكونْ أَو لا تكونْ
سقط القناعُ عن القناعِ
سقط القناعُ ولا أَحدْ إلاَّك
في هذا المدى المفتوح للأعداء والنسيانِ
فاجعل كُلَّ متراسٍ بَلَدْ
لا لا أَحَدْ سقط القناعُ
عَرَبٌ أَطاعوا رُومَهم
عَرَبٌ و باعوا رُوْحَهُم
عَرَبٌ و ضاعوا
حاصرْ حصارَك بالجنونِ و بالجنونِ و بالجنونْ
ذهبَ الذين تحبُّهم ذهبوا
فإمَّا أن تكونْ أَو لا تكونْ
****
محاصره‌ات را محاصره کن
راه گریزی نیست
بازویت افتاد آن را بردار
و دشمنت را بزن راه گریزی نیست
من در نزدیکی‌ات افتادم مرا بردار
و دشمنت را با من بزن
که اکنون تو آزادی
آزاد آزادی
...راه گریزی نیست
هر پارۀ ما نام ما را بر خود دارد
محاصره‌ات را محاصره کن دیوانه‌وار و دیوانه‌وار و دیوانه‌وار
آنها که دوستشان می‌داشتی رفته‌اند رفته‌اند
اکنون مساله بودن یا نبودن است..
@kharmagaas

خرمگس

17 Oct, 21:50


لحظات آخر جان دادن یحیی سنوار نشانه و سمبلی برای تمام کودکان فلسطین تبدیل خواهد شد.
سنوار تمام عمر شصت ساله خود را در راه آزادی وطن اشغال شده‌اش جنگید و در آخرین لحظات حیات هم با اینکه یک دست‌اش به شدت آسیب دیده با دست دیگر در حال پرتاپ سنگ و چوب و نارنجک به سمت دشمن است.

زندگی یحیی سنوار ترجمه این شعر محمود درویش بود که می‌گفت:
"محاصره را محاصره کن
راه فراری نیست
بازوان قطع شده ات را بردار
و دشمنت را با آن بزن
راه فراری نداری
من در کنارت افتاده ام؟
مرا بردار و با من دشمنت را بزن
که اکنون آزادی، آزاد..."
@kharmagaas

خرمگس

17 Oct, 21:28


اسرائیل طی چند دهه اخیر منظورش از گفتگو و مذاکره با فلسطینیان این بوده است که بیاید هر چه ما می گوییم قبول کنید و مثل بچه آدم و بدون ریخته شدن خون‌تان، خانه‌ و زمین‌های خود را برای شهرک‌سازی در اختیار ما قرار داده و بروید.
اسرائیل مشکل خود با فلسطینیان را مشکل تمدنی، تاریخی و نژادی می‌داند و طی دهه‌ها مذاکره، نه اندک ارزشی برای میانجیگری و طرح‌های صلح کشورهای مختلف قائل شده است و نه حاضر به یک سانتیمتر عقب نشینی از سرزمین‌های اشغالی شده است.
حال طی همه این سال‌ها برای مردم غزه و فلسطین سه راه بیشتر وجود نداشته است.
اول آنکه قیمومیت کامل اسرائیل را پذیرفته و به عنوان شهروند درجه دو و بدون هیچ ادعای سرزمینی و تاریخی زیر پرچم اسرائیل زندگی کنند.
دوم آنکه خانه و سرزمین خود را رها کرده و آواره سرزمین‌های دیگر شوند و سوم آنکه سلاح به دست گرفته و با جانفشانی و از دست دادن جان عزیزان خود سعی در بازپس‌گیری سرزمین‌های از دست رفته خود داشته باشند.
مجاهدین گردان‌های قسام راه سوم را اختیار کرده‌اند.
@kharmagaas

خرمگس

17 Oct, 21:25


اگر می خواهیم بدانیم چرا غزه و حماس چنین هزینه‌های گزاف و تلخی را به جان می‌خرد، باید تمام روایت غمبار این هشت دهه را بخوانیم و بشنویم.

محمود عباس نماینده و رهبر جریانی است که دهه‌های متمادی است به دنبال صلح با اسرائیل است.
محمود عباس دو سال قبل در سازمان ملل می‌گوید:
اسرائیلی‌ها به یک فلسطینی گفته‌اند خانه خود را خراب کن و برو. آنها از او خواسته‌اند که خود به دست خویش خانه‌اش را خراب کند چرا که اگر خودشان مجبور به خراب کردنش باشند، هزینه تخریب را از او خواهند گرفت.(عکس مرد فلسطینی در حال تخریب خانه‌اش را نشان می‌دهد)

حال هموطن ما که به خاطر پنجاه متر زمین ارثی روستاییِ کم ارزش برادر و خواهرش را مدام به دادگاه می‌کشاند در حال محکوم کردن حماس و فلسطین است.
@kharmagaas

خرمگس

17 Oct, 18:04


"زاده شدن
بر نیزه ی تاریک
همچون میلاد گشادهِ زخمی،
سفر یگانه فرصت را
سراسر
در سلسه پیمودن.
بر شعلهِ خویش
سوختن
تا جرقهِ واپسین،
بر شعله خرمنی
که در خاک راهش
یافته اند
بردگان
این چنین.
این چنین سرخ و لوند
برخار بوتهِ خون
شکفتن
واین‌چنین گردن فراز
بر تازیانه زار تحقیر
گذشتن
و راه را تا غایت نفرت
بریدن.
آه، از که سخن می گویم؟
ما بی چرا زندگانیم
آنان به چرا مرگ خود آگاهانند"

یک سال تمام در صدد تحقیر او بودند. مدام مقابل بمب افکن‌های آمریکایی ژست گرفته و گفتند که سنوار مثل موشی در سوراخ‌های غزه قایم شده است. گفتند که از ترس جانش ده‌ها اسیر اسرائیلی را به خود بسته است، گفتند با پوشش مبدل از غزه فرار کرده است، اما او در شرایطی به شهادت رسید که حتی برای دشمن هم قابل باور نبود.
سنوار ایستاده و سلاح به دست در کمینی که برای اشغالگران زده بود به شهادت رسید.
@kharmagaas

خرمگس

17 Oct, 09:39




مسیری که امارات و جمهوری باکو در قبال ایران دنبال می‌کنند، شبیه سیاستی است که اوکراین دهه‌ها علیه روسیه دنبال کرد.
حاکمان امارات و باکو در تحلیل‌شان دچار توهم «خوداسرائیل پنداری» شده‌اند اما نمی‌دانند که خودشان ابزار و مهره‌ای در دست غرب برای گرفتن امتیاز به نفع اسرائیل هستند و به وقت حادثه کسی دستگیر آنها نخواهد بود.
@kharmagaas

خرمگس

17 Oct, 08:03


تصور کنیم مردی متاهل بر اثر اتفاق با زنی اغواگر آشنا می‌شود که با هزار عشوه و لوندی، رویای آینده‌ای پر از شادی و نیکبختی و رفاه را به او عرضه می‌کند. در نتیجه این تلاشها مرد کم کم از زندگی با همسر خود سیر شده و همه زندگی خود را برای ازدواج با زن اغواگر قمار می‌کند. او پس از جدایی از همسرش، با مهریه‌ای بسیار سنگین و هزینه‌های فراوان با زن اغواگر ازدواج می‌کند.
اما آنچه پس از مدتی نصیب مرد می‌شود این است که نه تنها خوشبختی آنچنانی در کار نیست بلکه همسر جدیدش در بسیاری زمینه‌ها ضعف‌های پررنگی نسبت به همسر سابقش دارد.
در این شرایط این مرد مغموم (به خاطر تبعات مالی و روانی سنگین) جرات و توان پشت پا زدن به زندگی تظاهرمآبانه جدید خود را ندارد و کم کم برای درست جلوه دادن تصمیم خود به مکانیسم‌های دفاعی پناه می‌برد، مکانیسم‌هایی که در آن ضعف‌های همسر سابق خود را برجسته‌تر کرده و به شدت اصرار به بزرگ جلوه دادن نقاط قوت همسر جدید خود دارد.
این مکانیسمی است که عموم مهاجران که بر سر همه چیز زندگی خود قمار کرده و از کشور می‌روند به آن پناه می‌برند. مکانیسمی که در بلند مدت آسیب‌های جدی روانی در پی دارد.
@kharmagaas