کتابخانه سیب🍎📚 @ketabsib Channel on Telegram

کتابخانه سیب🍎📚

@ketabsib


کتابخانه سیب🍎📚 (Persian)

با کانال تلگرامی کتابخانه سیب🍎📚 ، به دنیای فراوانی از کتب و کتابخوانی خوش آمدید. این کانال مناسب برای علاقمندان به کتاب و داستان های متنوع است که در جستجوی تجربه های جدید و نوآورانه هستند. با پوشش گسترده ای از موضوعات، از رom تا علمی و از رمان تاریخی تا کتب آموزشی، کتابخانه سیب🍎📚 تمامی سلیقه ها و علاقه مندی ها را در نظر گرفته است. این کانال توسط کاربر ketabsib اداره می شود و محتوای آن به زبان فارسی ارائه می شود. اعضا این کانال می توانند از تحلیل های عمیق، بررسی های کتاب و پیشنهادات خواندنی بهره مند شوند. بنابراین، اگر علاقه مند به گسترش دایره مطالعاتی و به دست آوردن دانش بیشتر هستید، به کتابخانه سیب🍎📚 بپیوندید و با جذاب ترین کتب همراه شوید.

کتابخانه سیب🍎📚

21 Nov, 17:10


برنامه رادیویی #در_انتهای_شب_86
تلفیق شعر و موسیقی

موضوع: « #فردوسی »

این برنامه از مجموعه برنامه های رادیویی ایران است که با رویکرد فرهنگی ادبی هنری در بیان ومعرفی فرهنگ و ادب و هنر ایران اعم از نظم و نثر و هنرمندان سایر رشته های فرهنگی هنری ایران و جهان فعالیت داشته و شنوندگان را با هنرمندان و آثارشان اشنا میسازد .
گوینده:
رضا معینی
مهین احمدپور

کتابخانه سیب 🍎📚
@ketabsib

کتابخانه سیب🍎📚

21 Nov, 17:09


آیزایا برلین از مدافعان پی‌گیر لیبرالیسم است، اما برخلاف بسیاری از متفکران آزادمنش و خردگرا به تحقق جامعه "سراسر لیبرال" اعتقادی ندارد. او به ایده‌هایی مانند انتخابات آزاد یا ضرورت آزادی اندیشه و بیان باور دارد، اما آنها را هیچ تضمینی برای پیدایش "جامعه لیبرال" نمی‌داند. او با نگاهی واقع‌بینانه، و از نظر بسیاری بدبینانه، اعتقاد دارد که انسان‌ها بی آن که خود بخواهند پیوسته با یکدیگر درگیر می‌شوند و از این امر گریزی نیست.
برلین این پندار که جوامع تمام کشمکش‌ها را کنار بگذارند و همگان در کنار هم با خیر و نیکی و صلح و صفا زندگی کنند را یک توهم می‌داند. دوری او از پندارهایی مانند رسیدن به آینده‌ای آرمانی و "بهشت‌آسا" از دو نگره ساده برخاسته است: یکی این که در پاسخ به زندگی خوب و شایسته میان آدمیان پاسخ‌های بسیار گوناگونی وجود دارد، و دیگر این که پاسخ‌های گوناگون غالبا با یکدیگر در جنگ و ستیز هستند.
در زمان‌ها و مکان‌های گوناگون، حتی در درون جمع یا گروه واحدی از انسان‌های مشابه و یکسان، به پرسش زندگی خوب و مناسب، پاسخ‌های متفاوت و اغلب متضادی داده می‌شود که به نظر برلین آنها را مدام در برابر هم قرار می‌دهد. از دید او بسیاری از دیدگاه‌های ارزشی هرگز قابل جمع نیستند و تا ابد محل تضاد و کشمکش باقی می‌مانند. بنابرین او نتیجه می‌گیرد جهانی که در آن همه چیز مرتب و بی‌عیب باشد، توهمی بیش نیست.
برای رهایی از کشمکش‌ها و تعصبات گریزناپذیری که همواره افراد جامعه را تهدید می‌کنند و در برابر هم قرار می‌دهند، برلین یک راه بیشتر نمی‌شناسد و در تمام آثار خود بر آن تأکید می‌کند: مدارا. نه قبول، بلکه درک اعتقادات و باورهای دیگران، احترام به آن و پذیرفتن حق ابراز آن. او می‌داند که با تساهل و مداراجویی، درگیری و کشمکش از جامعه بشری رخت نخواهد بست، با وجود این خشونت و هرگونه برخورد قهرآمیز با "دیگری" را رد می‌کند.
آیزایا برلین با دفاع از حریم فردی انسان و رد جهان‌بینی‌های آرمان‌جویانه، برای روشنفکرانی که به دنبال رؤیای "بهشت روی زمین" هستند و برای تحقق آن حاضرند انسان‌های بیشماری را قربانی کنند، فیلسوفی محبوب نیست، اما در زمانه‌ای که ارزش‌های اخلاقی به شدت سست شده و تحمل عقاید و ارزش‌ها و "سبک زندگی" دیگران سخت فروکش کرده است، آثار او میراثی بس گرانبهاست.
برلین به سال ۱۹۰۹ در ریگا (قلمرو پیشین روسیه و در لتونی کنونی) به دنیا آمد و در ۱۹۹۷ در آکسفورد (بریتانیا) درگذشت.

کتابخانه سیب🍎📚

21 Nov, 17:07


.
#آیزایا_برلین فیلسوف بزرگ لیبرال:

▪️کمال‌گرایی در هر نظامی منجر به توتالیتاریسم می‌شود،و تلاش برای ساختن بهشت روی زمین، ناگزیر به جباریت می‌انجامد.

سر آیزایا برلین 1909-1997
  فیلسوف و نظریه‌پردازسیاسی، اندیشه‌نگار ، تاریخ‌نگار ، استاد دانشگاه و جستارنویس بریتانیایی بود. آوازه‌اش در بیشتر عمر مرهون دفاع از لیبرالیسم، گفتگوهای مهم و درخشان، حمله به تحجر، تعصب و تندروی سیاسی و نوشته‌های قابل فهم در زمینهٔ تاریخ اندیشه‌هاست.

وی به‌جز دوسال اقامت در واشینگتن دی‌سی و چهار سال در مسکو بقیهٔ عمر خود را در آکسفورد گذراند. او سپس به استادی کرسی چیچلی در نظریات اجتماعی و سیاسی (۱۹۵۷ – ۱۹۶۷) انتخاب شد و ملکه او را به لقب سر مفتخر ساخت. در ۱۹۶۷ رئیس کالج وولفسون شد و بالاترین نشان کشوری بریتانیا نصیب او شد.

آیزایا برلین دوبار به ایران سفر کرده‌است. اول بار در ۱۹۶۰ در بازگشت از هندوستان چند روزی در تهران بوده‌است و بار دوم در ۱۹۷۷ برای افتتاح بنای مدرسهٔ باستان‌شناسی در تهران از سوی آکادمی سلطنتی بریتانیا. او همراه همسرش به شیراز و اصفهان هم سفر کرده‌است و نسبت به عظمت و زیبایی بناهای تاریخی ایران اظهار شگفتی کرده‌است.

آیزایا برلین یکی از پرکارترین فیلسوفان سیاسی قرن بیستم است که از او آثار متعددی در زمینه‌های پژوهشی متنوعی از موسیقی و ادبیات گرفته تا سیاست و شاخه‌های گوناگون فلسفه بر جای مانده‌است. اما برجستگی و درخشندگی او در این مسائل متفرق و گوناگون، همه‌جا به یک اندازه نبوده‌است. نام آیزایا برلین دهه‌هاست که بیش از هرچیز یادآور پژوهش فلسفی در حوزهٔ اندیشهٔ لیبرال است؛ حوزه‌ای که عرصهٔ نوآوری‌های تأمل‌برانگیز و هوشمندانهٔ او در باب فلسفه سیاسی نیز بوده‌است. او در عین حال از جمله کامیاب‌ترین فیلسوفان سیاسی لیبرال در جلب توجه شارحان و ناقدان اندیشهٔ لیبرال به‌شمار می‌رود. از این رهگذر می‌توان او را در زمرهٔ کم‌شمار فیلسوفان سیاسی صاحب سبک و جریان‌ساز قرن بیستم دانست.

فلسفه سیاسی

وحدت موضوعی آثار برلین از تمرکز مستمر او بر آنچه خطای اصلی روشنگری می‌دانست، ریشه می‌گرفت: به گمان برلین لغزش اصلی اندیشهٔ روشنگری باور به این بود که حقیقت یکی است و آمال بشر در رویارویی با یکدیگر قرار نمی‌گیرند. او از ویکو، هردر و رمانتیک‌های آلمان این اندیشه را فراگرفته بود که بعضی از اهداف انسان‌ها با هم ناسازگار و بی‌تناسب است؛ برای مثال: عدالت و رستگاری، یا آزادی و برابری با هم جمع نمی‌آیند و در علوم انسانی بینشی که بتواند این تناقض را حل کند، وجود ندارد. او نیک گفته‌است که معرفت نمی‌تواند ما را از دوراهه‌های پیش رویمان برهاند. «ما مجبور به انتخاب هستیم و هر انتخابی ممکن است ضایعه‌ای جبران ناپدیر باشد. مدینه فاضله نه تنها تحقق ناپذیر است، که مفهومی ناسامان‌مند هم هست و تلاش برای ساختن بهشت روی زمین، ناگزیر به جباریت می‌انجامد.

آرمان‌ها و اصول اخلاقی بسیارند اما نهایتی دارند و باید در افق توانایی‌های انسان قرار داشته باشند». برلین معتقد بود خودفریبی است اگر باور کنیم برابری می‌تواند با آزادی در آشتی باشد. کثرت‌گرایی برلین، لیبرالیسم را از باور ساده‌لوحانه به پیشرفت و کمال‌گرایی جدا می‌کند. او اعتقاد دارد که کمال‌گرایی در هر نظامی منجر به توتالیتاریسم می‌شود. برلین اعتقاد دارد انسان نمی‌تواند به کمال خود برسد، از این رو هیچ‌گاه پیش‌بینی پذیر نیست.

انسان خطاپذیر است، ترکیب پیچیده‌ای از تضادهاست که برخی را می‌توان هماهنگ ساخت و برخی را نه.

معروف‌ترین کار برلین در نظریه سیاسی، فرقی است که او در نوشته‌ای به نام «دو مفهوم آزادی» در سال ۱۹۵۸ میان آزادی منفی و آزادی مثبت می‌گذارد. بر طبق تعریف برلین، آزادی منفی (یا آزادی از)، به معنای تحمیل نکردن مانع و محدودیت از طرف دیگران است و آزادی مثبت (یا آزادی برای)، از سویی به معنای توان تعقیب و رسیدن به هدف و از سوی دیگر به معنای استقلال یا خودفرمانی در مقابل وابستگی به دیگران است.   در این رابطه او معتقد است دستیابی به استقلال از راه ترک خواست‌هایی که دیگران را بر بشر مسلط می‌کند، ممکن است کاری خوب باشد و در بعضی اوقات بهترین چاره، اما در واقع از آزادی انسان می‌کاهد و محدودیت‌هایی درونی و بیرونی پدیدمی‌آورد که در نهایت با آزادی فرد در تعارض‌اند.

منتقدان معترفند که تمایزی که برلین بین دو مفهم آزادی منفی و مثبت گذاشت، همچنان نقطهٔ آغازی برای بحث دربارهٔ معنا و مفهوم آزادی است.

کتابخانه سیب🍎📚

21 Nov, 14:23


#فلسفه چیست؟

گفتگوی #برایان_مگی با #آیزایا_برلین
با دوبله فارسی

کتابخانه سیب 🍎📚
@ketabsib

کتابخانه سیب🍎📚

21 Nov, 10:26


به مناسبت
روز جهانی
#فلسفه

🔴 فلسفه دشمن حرف مفت

  محسن آزموده

سومين پنجشنبه نوامبر هر سال از سوی يونسكو به عنوان روز جهانی فلسفه تعيين شده. امسال اين سومين پنجشنبه مصادف است با همين امروز (21 نوامبر 2024، 1 آذر 1403) . اينكه در تعيين روز فلسفه، اين فرمول پيچيده را تعيين كردند و مثلا نگفتند هر سال 21 نوامبر روز جهانی فلسفه است، خودش گواهی است بر درستی اين اتهام كه اهل فلسفه مرض دارند كه همه‌چيز را سخت و پيچيده كنند! اما شايد هم ايشان می‌خواهند ما را كمی به تامل و دقت وادارند و مجبورمان كنند كه كمی فكر كنيم يا متوجه گذر زمان باشيم و تقويم را باز و حساب و كتاب كنيم. احتمالش هم هست كه علل و دلايل ديگری در اين شيوه نامگذاری مد‌نظر باشد كه من نمی‌دانم. مثلا دوستم نيما پس از تحقيق به اين نتيجه رسيد كه يك علتش تاكيد بر نظم و ديسيپلين به عنوان يكی از ابزارهای فلسفه‌ورزی است.
در هر صورت براي ما ايرانی‌ها انتخاب اين روز يك حسن ديگر هم دارد و آن اينكه می‌توانيم در آرامش و آسايش آخر هفته به فلسفه و فلسفه‌ورزی بپردازيم. در روزهای ديگر به علت مصائب و دردسرها اين مجال نيست و اگر وسط شلوغی‌ها يكی بخواهد كمی وارد مقولات و معقولات شود، حوصله مخاطب سر می‌رود و به او می‌گويد: «بی‌خيال، فلسفه‌بافی نكن، وقت اين كارها نيست.» اما پنجشنبه و جمعه زمان خوبی است كه ما كمی از روزمرگی‌ها و اشتغالات روزانه فاصله بگيريم و فلسفه‌بافی كنيم.
حالا ممكن است بپرسيم كه فايده و سود اين فلسفه‌بافي و در گام بعدي فلسفه‌ورزي چيست؟ اصلا فلسفه به چه درد می‌خورد؟ بی‌اغراق فيلسوفان و اهل فلسفه بيش از هر گروه ديگری به اين سوال پرداخته‌اند و تلاش كرده‌اند آن را پاسخ بدهند، زيرا ايشان از همان ابتدا در كنار ده‌ها جرم و گناه ديگر، در معرض اين اتهام هم بوده‌اند كه كاري بيهوده مي‌كنند و وقت مردم را تلف و جوانان را گمراه و باعث سردرد و سرگيجه جامعه می‌شوند. همه می‌دانيم كه سقراط، بنيانگذار فلسفه را در آتن خرمگس می‌خواندند و در نهايت هم به جرم توهين به مقدسات و منحرف كردن جوان‌ها ناچار شد كه جام شوكران را سر بكشد. البته بايد گفت سقراط با افتخار و سربلندی شوكران حقيقت را نوشيد.
خب حالا با اين تفاصيل، فايده فلسفه چيست؟ چرا آدم بايد سر خود را با مفاهيم انتزاعی و پرسش‌هاي ظاهرا بديهي گرم كند و ساعت‌ها و بلكه روزها و ماه‌ها و سال‌ها به فكر و تامل درباره اموری بپردازد كه نه فقط هيچ سود و منفعتی ندارد، بلكه دنيا و آخرت آدم را هم خراب می‌كند؟ شك نكنيد كه مي‌توانم ده‌ها فايده برای فلسفه ورزی- شما بخوانيد فلسفه بافی- برای‌تان رديف كنم. فلسفه هيچ كاری را به ما ياد نداده باشد، اين زبان‌بازی و بحث كردن را آموخته. اما غير از همه اينها به نظرم مهم‌ترين فايده فلسفه اين است كه به ما ياد می‌دهد حرف مفت و ياوه نزنيم. مرادم از حرف مفت، سخنی توهين‌آميز نيست. اين اصطلاح را از هری فرانكفورت، فيلسوف فقيد امريكایی كه همين چند ماه پيش (16 جولای 2023) در 94‌سالگی درگذشت، آموخته‌ام. فرانكفورت در سال 1986 مقاله كوچكی با عنوان «درباب حرف مفت» (On Bullshit) نوشت كه محسن كرمی ترجمه خوبی از آن ارايه كرده (نشر كرگدن) . او در اين مقاله ميان حرف مفت و سخن دروغ تمايز گذاشته و می‌گويد حرف مفت، سخني است كه گوينده بدون توجه به راستی و دروغی آن را بيان می‌كند. فرانكفورت همچنين از رواج و شيوع حرف مفت با همين تعريف در زمانه ما سخن می‌گويد. اينكه آدم‌ها به علل مختلف از جمله در دسترس بودن رسانه‌ها، همگی اين امكان را يافته‌اند كه هر وقت هر چه دل تنگ‌شان می‌خواهد، بگويند.  نفس اين موضوع كه همه مي‌توانند حرف بزنند، اشكال ندارد. بر عكس، خيلي هم خوب است؛ بهتر است از زمانی كه فقط عده معدود و محدودی به علت مقام و جايگاه‌شان مي‌توانستند اظهارنظر كنند. اما اين نبايد به رواج حرف مفت كمك كند يا آن را تشويق. ما بايد نسبت به آنچه می‌گوييم و می‌نويسيم، متعهد باشيم و فلسفه محك خوبی برای اين كار است. فلسفه و فلسفه‌ورزی ابزار خوبی براي سنجش گفته‌ها و نوشته‌ها در اختيار ما می.گذارد. گو اينكه فلسفه به ما ياد می‌دهد كه حرف بی‌دليل و استدلال را نه بگوييم و بنويسيم، نه بپذيريم. اين شايد كار سختی باشد، شايد آزارنده باشد و عواقب نگران‌كننده‌ای در پی داشته باشد. اما فيلسوف تنها دلبسته حقيقت است و از اينكه به طعن و تحقير ديگران دچار شود يا به گوشه انزوا رانده، نمی‌هراسد. خلاصه آنكه فلسفه دشمن حرف مفت است و از رسوا كردن ياوه‌سرايان و مزخرف‌نويسان باك ندارد. اگر همين يك كاركرد را هم داشته باشد، بايد آن را ستود و به آن توجه كرد، به ويژه در روزگاری كه گوشی‌های همه ما پر است از حرف مفت و چرند…

کتابخانه سیب 🍎📚
@ketabsib

کتابخانه سیب🍎📚

21 Nov, 09:20


#سکانس

جامعه برای حفظ نظم مطلوبش، نیاز دارد تا آنانی را که مطابق نظمش نیستند، مجنون و بزهکار و بیمار و... بنامد و آنها را در جایی پنهان کند، در تيمارستان و زندان‌ و...
آدمی نیز نیاز دارد تا برای حفظ تصویر مطلوب از خودش، تمایلات و آرزوهای خوداگاه و ناخودآگاهی را پنهان کند، میل های نامطلوبش را به دیگری نسبت دهد تا خود را تمیز و پاکیزه بنامد.

تونی مونتانا، شخصیت فیلم صورت زخمی، از کوبا به آمریکا میگریزد تا شاید زندگی روی بهترش را نشانش دهد.
او چون شهروند درجه پایینی است، آرام آرام تبدیل به گانگستر و ماشین کشتار می‌شود؛ سیاست‌مداران و سرمایه‌داران، برای کشتن کسی که فساد سیستماتیک شان را افشا می‌کرد، به تونی روی می آورند.
تونی گانگستری است که قرارست به پنهان ماندن کثافت و رذالت چهره آنها، کمک کند. آنها آدم‌کشی را به مهاجران برون سپاری می‌کنند تا پای خودشان کمتر گیر باشد.
همین است که اینجا، رو به ثروتمندان حاضر در رستوران، می‌گوید: شما خوب نیستید، فقط بلدید چطور پنهان کنید.
تونی، صادق و کله خر است؛ شروری معصوم، تیزهوشی احمق که راست می‌گوید، حتی وقتی دروغ می‌گوید.
Scarface 1983

کتابخانه سیب 🍎📚
@ketabsib

کتابخانه سیب🍎📚

21 Nov, 06:46


دانلود رایگان فصل اول کتاب روان
دانلود فایل یادداشت های کتاب روان

کتابخانه سیب 🍎📚
@ketabsib

کتابخانه سیب🍎📚

21 Nov, 06:44


کتاب‌های پل بلوم

🔹بلوم نویسنده و ویراستار چندین کتاب بوده است. او تاکنون هفت کتاب منتشر کرده است. آخرین کتاب او که در سال ۲۰۲۳ منتشر شده، توسط نشر نوین به فارسی ترجمه شده است. در ادامه به معرفی برخی از کتاب‌های پل بلوم می‌پردازیم. لیست کتاب‌های پل بلوم نیز به شرح زیر است:

Psych: The Story of the Human Mind، ۲۰۲۳
The Sweet Spot: The Pleasures of Suffering and the Search for Meaning، ۲۰۲۱
Against Empathy: The Case for Rational Compassion، ۲۰۱۶
Just Babies: The Origins of Good and Evil، ۲۰۱۳
How Pleasure Works: The New Science of Why We Like What We Like، ۲۰۱۰
Descartes’ Baby: How the Science of Child Development Explains What Makes Us Human، ۲۰۰۴
How Children Learn the Meanings of Words، ۲۰۰۰

🌱🌱🌱
کتاب روان

🔹کتاب روان (Psych: The Story of the Human Mind) در سال ۲۰۲۳ منتشر شده است. این کتاب ذهن انسان و نحوۀ عملکرد آن را به شکلی کامل و ساده  بررسی می‌کند. باوم در این کتاب  روان‌شناسی، علوم شناختی و چگونگی شکل‌گیری شخصیت، احساسات، حافظه و تفکر انسان را مورد بررسی قرار می‌دهد. همچنین بررسی می‌کند که آیا می‌توان با کمک علم روانشناسی به خوشبختی رسید؟ او در این کتاب نحوۀ شکل‌گیری احساسات و علت رفتارهای انسان را بررسی می‌کند. کتاب به شکلی نوشته شده که هم برای عموم مردم و هم برای علاقه‌مندان به روان‌شناسی جذاب و قابل‌درک است.

🌱🌱🌱
نقطه مطلوب (نقطه شیرین)

🔹کتاب The Sweet Spot: The Pleasures of Suffering and the Search for Meaning در سال ۲۰۲۱ منتشر شد. پاول بلوم در این کتاب رابطۀ بین رنج، لذت و معنای زندگی را بررسی می‌کند. او بررسی می‌کنئ که چطور می‌توان با استفاده از تجربه‌های چالش‌برانگیز و حتی دردناک، به زندگی عمیق و معناداری رسید. او توضیح می‌دهد که چرا انسان‌ها به دنبال تجربه‌های سخت هستند و تجربه‌های سخت چطور باعث پیشرفت فردی می‌شوند.
https://t.me/ketabsib/55174

🌱🌱🌱
در مقابل همدلی

🔹کتاب Against Empathy: The Case for Rational Compassion در سال ۲۰۱۶ منتشر شده و دیدگاهی جدید در مورد همدلی ارائه می‌دهد. بلوم معتقد است که همدلی ممکن است در تصمیم‌گیری‌های اخلاقی و منطقی به انسان‌ها آسیب بزند زیرا توجه زیاد به احساسات و تجربه‌های دیگران ممکن است باعث تبعیض و قضاوت غلط شود.
🌱🌱🌱
پل بلوم در شبکه‌های اجتماعی

پل بلوم در شبکه‌های اجتماعی مختلفی فعالیت دارد. بیشترین فعالیت او در توییتر است. آدرس شبکه‌های اجتماعی او به شرح زیر است:
وب سایت پل بلوم: paulbloom.net
توییتر پل بلوم: paulbloomatyale

کتابخانه سیب🍎📚

21 Nov, 06:42


زندگی‌نامه و تحصیلات پل بلوم

🔹پل بلوم متولد ۲۴ دسامبر ۱۹۶۳ در مونترال، کبک، کانادا است. بلوم مدرک کارشناسی خود را در رشته روان‌شناسی با درجۀ ممتاز در سال ۱۹۸۵ از دانشگاه مک‌گیل دریافت کرد. لو تحصیلات تکمیلی خود را در مؤسسۀ فناوری ماساچوست (MIT) ادامه داد. او در سال ۱۹۹۰ مدرک دکتری خود را در رشتۀ روان‌شناسی شناختی با راهنمایی سوزان کری دریافت کرد. بلوم همراه با همسر و دو پسرش در نیوهیون زندگی می‌کند.
🌱🌱🌱
فعالیت‌های کاری پاول بلوک

🔹پل بلوم در سال‌های ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۹ در دانشگاه آریزونا روان‌شناسی و علوم شناختی را تدریس می‌کرد. او از سال ۱۹۹۹ در دانشگاه ییل تدریس کرد. از سال ۲۰۰۳، بلوم سردبیر مشترک مجله علوم رفتاری و مغز شد. بلوم در  ۲۰۲۱ به دپارتمان روان‌شناسی دانشگاه تورنتو پیوست.

🔹 او تاکنون هفت کتاب منتشر کرده است. علاوه بر این موارد، پل بلوم برای مجلات علمی معتبری مثل  نیچر و ساینس و رسانه‌های عمومی مانند نیویورک تایمز، گاردین، نیویورکر و آتلانتیک مانثلی مقاله نوشته است. 

🔹بلوم در سال ۲۰۰۲ استادیار مهمان مرکز هریس برای مطالعات رشدی در دانشگاه شیکاگو، در سال ۲۰۰۶ سخنران در موسسه ماکس پلانک دانشگاه نایمخن، در سال ۲۰۰۷-۲۰۰۸ سخنران تمپلتون در دانشگاه جانز هاپکینز و در سال ۲۰۱۰ همکار متمایز SAGE در مرکز مطالعه ذهن UCSB بود.

🔹بخش زیادی از پژوهش‌های پل بلوم مربوط به روان‌شناسی اخلاق است مانند بررسی رفتار نوزادان، شهود در حال توسعۀ انسان در مورد مسئولیت اخلاقی و نقش احساساتی مثل خشم، نفرت و همدلی در زندگی اخلاقی انسان‌ها. او همچنین پروژه‌هایی در مورد لذت داستان‌پردازی، باور کودکان و بزرگسالان در مورد سرنوشت و اراده آزاد، روانشناسی بی‌خدایان و … را بررسی می‌کند.
🌱🌱🌱
جوایز و افتخارات

🔹بلوم جوایز متعددی برای تحقیقات و تدریس خود دریافت کرده است. در سال ۲۰۰۲ جایزه استنتون را از انجمن فلسفه و روان‌شناسی برای کمک‌های برجسته در اوایل دورۀ کاری دریافت کرد و در سال ۲۰۰۵ به عنوان رئیس این انجمن خدمت کرد. همچنین در سال ۲۰۰۶ به دلیل مشارکت‌های برجسته‌اش در علم روان‌شناسی به عنوان عضو انجمن روان‌شناسی آمریکا انتخاب شد. 

🔹در سال ۲۰۰۴، جایزه تدریس ممتاز علوم اجتماعی لکس هیکسون را در دانشگاه ییل دریافت کرد و در سال ۲۰۱۷ برنده جایزه پژوهشی کلاوس جی. جیکوبز به ارزش یک میلیون دلار شد. بلوم یکی از سخنرانان محبوب دانشگاه ییل است. او کلاس مقدماتی روان‌شناسی را به صورت جهانی و با دسترسی آزاد به صورت ـنلاین ارائه داد که تبدیل به یکی از محبوب‌ترین کلاس‌ها شد. 

کتابخانه سیب🍎📚

21 Nov, 06:39


پل بلوم
۲۴ دسامبر ۱۹۶۳/کانادایی-آمریکایی

🔹پل بلوم استاد استاد روان‌شناسی در دانشگاه تورنتو و پروفسور بازنشستۀ روان‌شناسی در دانشگاه ییل و نویسندۀ کانادایی-آمریکایی است. تحقیقات او بر روی موضوعات درک کودکان و بزرگسالان از جهان فیزیکی و اجتماعی تمرکز دارد. بلوم همچنین موضوعاتی مثل لذت، اخلاق، مذهب، داستان و هنر را به‌طور ویژه بررسی می‌کند. بلوم رئیس سابق انجمن فلسفه و روان‌شناسی و ویراستار مشترک مجله رفتار و علوم مغز است.

کتابخانه سیب🍎📚

21 Nov, 06:30


چرا باید کتاب روان را بخوانیم؟

🔹در مجموع آنچه از کتاب روان خواهید فهمید این است که می‌توانید به کمک روانشناسی پاسخ بسیاری از سوالات اساسی درباره نحوۀ تفکر و رفتار انسان‌ها را پیدا کنید. برخی سوالات ممکن است جواب‌های متفاوتی داشته باشند اما همین جستجو و تحلیل احتمالات مطالعۀ روانشناسی را سرگرم‌کننده هم آموزنده می‌کند. روانشناسی، فراتر از علوم اعصاب، داستانی جامع از ذهن انسان ارائه می‌دهد و با به کارگیری یافته‌های علوم اعصاب نظریات جدیدی را شکل می‌دهد و دیدگاه‌های تازه‌ای درباره ماهیت ذهن به دست می‌آورد.

🔹پیشرفت‌های روانشناسی، به ویژه در حوزۀ رشد کودکی، به کشف ویژگی‌های درونی که انسان با خود به این دنیا می‌آورد و نحوۀ تأثیرگذاری تجربیات بر رفتارهای ما کمک می‌کنند. این پیشرفت‌ها نشان می‌دهند که هم خصوصیات ذاتی و هم تجربه‌های زندگی در شکل‌گیری رفتارهایمان نقش حیاتی دارند. با تحلیل انگیزه‌ها، تعصبات، و تعریف خوشبختی می‌توانیم دیدگاه‌های خود را بهتر کنیم و نحوۀ تعامل با دیگران را تغییر دهیم. این تحلیل‌ها به درک ما از خود کمک کرده و باعث می‌شوند با آگاهی بیشتر به سراغ چالش‌ها برویم.
🌱🌱🌱

چه کسانی باید کتاب روان را بخوانند؟

🔹مطالعۀ کتاب روان به افرادی که به اصول روانشناسی علاقه‌مندند، کسانی که به دنبال توضیحات علمی درباره عوامل موثر بر افکار و رفتار هستند و افرادی که مشتاقند درباره تفاوت‌های ذهنی بین انسان‌ها بیاموزند پیشنهاد می‌شود.

🔹کتاب روان با بررسی مطالعات موردی و حقایق علمی، درک عمیقی از پیچیدگی‌های روانشناسی انسان به خواننده می‌دهد. همچنین این کتاب موضوعات مختلفی مثل احساسات، اخلاق و آگاهی را با زبانی ساده به خواننده توضیح می‌دهد.

کتابخانه سیب🍎📚

21 Nov, 06:28


آن‌هایی که تنها یک دلار گرفته بودند، این کار را لذت‌بخش‌تر توصیف کردند تا عدم همخوانی در رفتارشان را توجیه کنند، زیرا مبلغ کمی که دریافت کرده بودند دلیلی قانع‌کننده برای دروغ‌گویی نبود.
🌱🌱🌱

نحوۀ قضاوت ما در مورد دیگران از دید کتاب روان

🔹افراد در موقعیت‌های مختلف، رفتار دیگران را به شخصیت آن فرد نسبت می‌دهند نه شرایط و وضعیتی که آن فرد در آن بوده. برای مثال اگر فردی با شما بدرفتاری کند شما آن را بازتابی از شخصیت او می‌دانید نه روزی که سپری کرده است. این مفهوم «خطای اساسی انتساب» نام دارد. این خطای شناختی باعث می‌شود که افراد هویت دیگران را با نقش‌هایشان اشتباه بگیرند و در نتیجه تعصباتی را شکل می‌دهد که می‌تواند بر قضاوت‌های اجتماعی و روابط میان‌فردی تاثیر منفی بگذارد.

🔹در ادامۀ این بخش از کتاب روان بلوم استراتژی‌هایی را برای کاهش تعصبات پیشنهاد می‌کند. او پیشنهاد می‌کند که فرآیندهای تصمیم‌گیری را طوری طراحی کنیم که عوامل خارجی مانند نژاد یا جنسیت در قضاوت‌ها تأثیر نداشته باشند، مثلاً در فرآیند استخدام این اطلاعات را مخفی نگه داریم. آگاهی از تعصبات و تلاش برای کاهش آن‌ها می‌تواند به خوشبختی و تصمیم‌گیری بهتر کمک کند.

راز #خوشبختی به روایت کتاب روان

🔹در بخش دیگری از کتاب روان، بلوم به موضوع پیچیدۀ خوشبختی می‌پردازد. او تاکید دارد که روابط خوب یکی از مهم‌ترین عوامل رسیدن به خوشبختی است. اما آیا روانشناسی می‌تواند راهی برای دستیابی به خوشبختی به ما نشان دهد؟ بلوم معتقد است پاسخ این سوال به عوامل مختلفی بستگی دارد. روانشناسی بالینی می‌تواند به بررسی مشکلات و تشخیص و درمان اختلالات روانی، کمک کند. تحقیقات کمتری در مورد راز خوشبختی زندگی در علم روانشناسی وجود دارد.

🔹در مقابل، «روانشناسی مثبت» به عنوان یک شاخه جدید از روانشناسی، این موضوع را مورد توجه قرار داده است و به رغم محبوبیت، تولید درآمد و توجه تجاری که به دست آورده، همچنان نیاز به بررسی‌های دقیق‌تری دارد. بهتر است اول بررسی کنیم که خوشبختی یا زندگی خوب چیست؟ بلوم  یافته‌های حاصل از یک مطالعه جهانی روی افراد که ادعای خوشبخت بودن را دارند، ارائه می‌دهد. 

🔹این مطالعه شامل داده‌های ۱.۵ میلیون نفر از ۱۶۶ کشور در طی یک دهه است و به این نتیجه می‌رسد که ویژگی مشترک اصلی افراد خوشبخت، روابط قوی است. روابط قوی شامل زمان سپری‌شده  قابل توجهی با خانواده و دوستان و داشتن کسی که در مواقع مشکل بتوانند به او تکیه کنند، است. علاوه بر روابط، افراد خوشبخت معمولاً درآمد بالاتر، سلامت جسمانی خوب، خواب مناسب، و سطح استرس پایین‌تری نیز دارند؛ با این حال، هنوز نمی‌توان با قطعیت گفت که این عوامل علت خوشبختی هستند یا نتیجۀ آن.

🔹در کنار روابط، کارهای خیریه و کمک به دیگران نیز در ایجاد حس خوشبختی نقش دارند. برخی از مطالعات نشان می‌دهند که فعالیت‌هایی مانند داوطلبی و کمک به خیریه، احساس شادی و رضایت بیشتری ایجاد می‌کنند، چرا که این فعالیت‌ها به برقراری ارتباط با دیگران و افزایش حس مفید بودن فرد کمک می‌کنند. 

🔹علاوه بر این، پول نیز تا حدی با خوشبختی ارتباط دارد، اما مسأله این است که اگر افراد صرفاً به دنبال پول باشند، این تلاش ممکن است تاثیر معکوس داشته باشد و خوشبختی را کاهش دهد. در نهایت، بلوم به این نتیجه می‌رسد که خوشبختی به جای دنبال کردن اهداف مادی، بیشتر در روابط انسانی و تعاملات اجتماعی است.

کتابخانه سیب🍎📚

21 Nov, 06:25


در نقطه مقابل، نظریۀ امپریسیسم (تجربه‌گرایی) قرار دارد که معتقد است همه دانش و توانایی‌ها به وسیلۀ تجربه و از طریق محیط آموخته می‌شوند، شبیه به تلفن همراهی که باید همه اپلیکیشن‌ها روی آن نصب شود.

🔹بررسی تفاوت بین نیتیویسم و امپریسیسم، ما را به بحث پیچیده طبیعت در برابر تربیت می‌برد. هر دوی این عامل نقش مهمی در رشد انسان دارند اما این موارد چطور با یکدیگر تعامل دارند و این تعامل رفتار انسان را تحت تاثیر می‌دهد. کتاب‌های درسی روان‌شناسی، این دو مفهوم را به ابعاد یک مستطیل تشبیه می‌کنند که هر دو به یک اندازه در تعیین مساحت آن تأثیرگذارند. اما همچنان محققان به دنبال راه‌هایی برای روشن کردن نحوۀ اثرگذاری این دو عامل بر شخصیت و رفتار انسان هستند.

🔹بلوم سپس به نظریات ژان پیاژه ، روان‌شناس رشد، می‌پردازد که به امپریسیسم نزدیک‌تر بود و معتقد بود نوزادان با توانایی‌های ابتدایی متولد می‌شوند، اما این توانایی‌ها با گذشت زمان گسترش می‌یابند و آن‌ها رفتارهای پیچیده‌تری را یاد می‌گیرند. پیاژه همچنین مراحل مختلف رشد را تعریف کرد که هر مرحله شامل توانایی‌ها و محدودیت‌هایی خاص است. 

🔹در حالی که برخی از نظریات او نادرست ثابت شده‌اند، اما کار او مطالعات مهمی را در زمینۀ رشد اولیۀ کودکان آغاز کرد. این مطالعات نتایج بسیار جالبی داشته است و شامل شامل کارهای قابل توجهی با نوزادان بوده است که با وجود اینکه آن‌ها نمی‌توانستند به سوالات پاسخ دهند اما می‌توانند به محرک‌های محیطی مانند تصاویر و صداها واکنش نشان دهند و از این طریق شناخت بیشتری از فرآیندهای ذهنی آن‌ها به دست آید.

منشا تمایلات انسان از نگاه کتاب روان

🔹بخش سوم کتاب روان منشا انگیزه‌های رفتار انسانی را بررسی می‌کند. این انگیزه‌ها می‌توانند بیولوژیکی، احساسی، فرهنگی یا ترکیبی از این‌ها باشند. بلوم مثال‌هایی از آزمایش معروف ادوارد ثورندایک مطرح کرده و ما را به تفکر در مورد ارزش‌های فردی و عوامل موثر بر رفتارهای خاص افراد دعوت می‌کند. در این آزمایش از افراد خواسته شد که قیمت‌هایی برای انجام کارهایی غیرمعمول و ناخوشایند مانند کشیدن دندان، قطع انگشت یا خوردن سوسک تعیین کنند. 

🔹پاسخ‌ها نشان‌دهندۀ آن بود که انگیزه‌های افراد فراتر از تمایل به لذت یا اجتناب از درد است و به ارزش‌های پیچیده و شخصی بستگی دارد. این پاسخ‌ها جواب ردی است بر این نظر که مردم صرفاً برای لذت‌جویی یا دوری از درد عمل می‌کنند. بلوم برای توضیح انگیزه‌های انسانی به نظریات ویلیام جیمز اشاره می‌کند که غریزه‌ها را بخشی از این انگیزه‌ها می‌دانست. 

🔹جیمز معتقد بود که انسان‌ها مانند سایر حیوانات رفتارهای غریزی خاصی دارند، مانند ساختن محیط برای خود، پرورش فرزندان و دوری از خطر. این رفتارها از طریق انتخاب طبیعی و بقا در طول نسل‌ها منتقل شده‌اند، اما تنها عامل محرک رفتار نیستند؛ انسان‌ها پیچیدگی‌های بیشتری در انگیزه‌های خود دارند که شامل ترجیحات فردی و اصول اخلاقی نیز می‌شود.

🔹در ادامۀ کتاب روان بلوم از نقش تاثیرات فرهنگی و احساسی در انگیزه‌های انسانی می‌گوید. برای مثال غذا در بسیاری از فرهنگ‌ها علاوه بر اینکه نیاز بنیادین باشد بلکه لذتی مستقل از بقا نیز هست. احساسات و هنجارهای فرهنگی جوری بر رفتار انسان موثرند که نمی‌توان با ساده‌سازی‌های بیولوژیکی آن‌ها را توضیح داد. همین امر به تفاوت‌های فرهنگی در بیان احساسات نیز دامن می‌زند؛ افراد حتی در نمایش احساسات اولیه‌ای مانند غم یا تعجب نیز تفاوت‌های فرهنگی بسیاری دارند.

چرا افراد خودشان را برتر می‌دانند؟

🔹در بخش دیگر کتاب روان، پل بلوم از تعصبات افراد می‌گوید و توضیح می‌دهد که چطور بسیاری از افراد به شکل ناخودآگاه خود را برتر از دیگران می‌دانند. برای مثال، در موضوعاتی مانند هوش، رانندگی یا مهارت‌های اجتماعی، بیشتر افراد خود را بالاتر از حد متوسط می‌دانند. این پدیده با نام «تعصب مثبت به خود» شناخته می‌شود، و حتی در موضوعی مانند تعصب نیز اغلب مردم خود را کمتر از حد متوسط متعصب می‌دانند. 

🔹مطالعه‌ای روی ۶۶۱ نفر نشان داد که بیشتر آن‌ها خود را کمتر از حد متوسط متعصب می‌دانند، و تنها یک نفر اعتراف کرد که احتمالاً بیش از حد متعصب است. این امر نشان می‌دهد که بسیاری از افراد تمایل دارند که ارزش‌های مثبت خود را بزرگ‌نمایی کنند. یکی از دلایل این موضوع نحوۀ تعریف متفاوت افراد از «متوسط بودن است».  همچنین افراد معمولا موفقیت‌هایشان را به تلاش خود و شکسن‌هایشان را به شرایط غیرقابل کنترل نسبت می‌دهند.

🔹علاوه بر این، نظریه عدم همخوانی شناختی توضیح می‌دهد که افراد ممکن است رفتارهایی را که با باورهای اصلی‌شان هم‌خوانی ندارد توجیه کنند. در مطالعه‌ای در سال ۱۹۵۹، به افراد مبلغ کمی پرداخت شد تا کاری خسته‌کننده را انجام دهند و بعد به دیگران بگویند که از آن لذت برده‌اند.

کتابخانه سیب🍎📚

21 Nov, 06:21


بلوم این کتاب را بر  براساس دوره محبوب “مقدمه‌ای بر روان‌شناسی” که در دانشگاه ییل طراحی کرده، نوشته است. او سعی دارد علم پیچیدۀ ذهن انسان را از راه داستان‌پردازی و بررسی‌های علمی به شیوه‌ای ساده بیان کند.

🔹پل بلوم، نویسنده کتاب، استاد روان‌شناسی در دانشگاه تورنتو و استاد بازنشسته دانشگاه ییل است. او به‌عنوان یک محقق برجسته، جوایز متعددی دریافت کرده و مقالات علمی بسیاری در نشریاتی مانند نیچر و نیویورک تایمز منتشر کرده است. از آثار دیگر او می‌توان به بر ضد همدلی و چگونه لذت کار می‌کند اشاره کرد.

🔹کتاب روان می‌تواند پاسخگوی بسیاری از سوالات انسان در مورد چرایی کارهایی که انجام می‌دهد، افکاری که دارد و احساساتی که تجربه می‌کند، باشد. بلوم در این کتاب از ابتدای مسیر علم روانشناسی شروع می‌کند و با نگاهی به علم عصب‌شناسی و روان‌شناسی، آنچه که امروزه از مغز انسان می‌دانیم را توضیح می‌دهد. او پس از ارائۀ یافته‌های عصب‌شناسی در مورد عملکرد مغز، روان‌شناسی را بررسی می‌کند. 

🔹برای این کار، او نظریات دو روان‌شناس معروف،« زیگموند فروید» و «بی. اف. اسکینر» را مقایسه می‌کند و از تفاوت‌های آن‌ها می‌گوید. بلوم معتقد است اگرچه نظریات هر دو دانشمند امروزه چندان استفاده نمی‌شود، اما این دو نظریه، نشانگر دو سر طیف نظریه‌های روان‌شناختی هستند. برای مثال فروید معتقد است منشاء رفتارهای انسانی، نیروهای ذهنی ناخودآگاه هستند.
از سوی دیگر اسکینر معتقد است هر کاری که می‌کنیم به دلیل شرطی‌سازی رفتاری و نقش پاداش‌ها و مجازات‌ها است.

🔹بلوم پس از بررسی این مبانی، به تحلیل کاربردهای روان‌شناسی در سناریوهای واقعی زندگی می‌پردازد و پرسش‌های اساسی که روان‌شناسان در این زمینه به دنبال پاسخی برای آن‌ها هستند، را مطرح می‌کند. 

🔺آیا ما صرفاً بر اساس تجربه‌های خود فکر و عمل می‌کنیم، یا بعضی از این رفتارها ذاتی هستند؟
🔺چه عواملی باعث عمل کردن و عمل نکردن ما می‌شود؟
🔺چرا افراد را قضاوت می‌کنیم؟
🔺 آیا برای رسیدن به شادی در زندگی، راه علمی وجود دارد؟

این‌ها سوالاتی هستند که بلوم در کتاب روان آن را در بخش‌های مختلف این کتاب با نام‌های تفکر، تمایلات، روابط و تفاوت‌ها بررسی می‌کند.

خلاصه کتاب روان

تفاوت روان شناسی و عصب‌شناسی از نظر کتاب روان

🔹در بخش اول کتاب روان، بلوم با مثالی ساده تفاوت بین روان‌شناسی و عصب‌شناسی را بررسی می‌کند. فرض کنید ماشینتان نیاز به تعمیر دارد. آیا به سراغ یک فیزیکدان می‌روید یا یک مکانیک؟ واضح است که در این شرایط فیزیکدان کمکی به شما نمی‌کند و شما باید به سراغ مکانیکی بروید که عملکرد قطعات را بشناسد و آنها را در کنار هم به کار بگیرد، همان‌طور که عصب‌شناسی می‌تواند ما را از بخش‌های مغز و چگونگی کارکرد آن ما را آگاه کند. روان‌شناسی سعی می‌کند بفهمد که این اجزا چگونه با یکدیگر تعامل دارند تا احساسات، افکار و رفتارهای پیچیده ما را ایجاد کنند.

🔹در طول تاریخ، پیش از پیشرفت عصب‌شناسی، این بحث که کدام بخش‌های بدن و مغز بر احساسات و رفتارها تأثیر می‌گذارند، همواره وجود داشته است. امروزه دانشمندان با تصویربرداری دقیق از مغز یافته‌اند که هر بخش وظیفه‌ای خاص دارد، از کنترل حرکات تا پردازش احساسات. تحقیقات نشان داده‌اند که آسیب به بخش‌های خاص مغز می‌تواند به اختلال در توانایی‌هایی مثل گفتار منجر شود. 

🔹اما عصب‌شناسی هنوز نمی‌تواند علت ایجاد هماهنگی‌ها و تبدیل تجربه‌های ذهنی به احساس و آگاهی را تشخیص دهد. مسئله‌ای که فیلسوف دیوید چالمرز آن را «مسئله دشوار آگاهی» نامیده است. مطالعه در مورد آگاهی یکی از موضوعات اصلی روان‌شناسی در این روزها است. این موضوع تا چندی پیش در حوزۀ فلسفه بررسی می‌شد.اما به دلیل جذابیت موضوع فهم انسان و تصمیمات او مورد توجه علمی بسیاری از افراد فرار گرفته است.

🔹آگاهی می‌تواند تصمیمات روزمره و اخلاقی ما را تحت تاثیر قرار دهد. برای مثال اگر بدانیم درختان موقع قطع شدن، درد را حس می‌کنند آیا باز هم حاضریم آن‌ها را قطع کنیم. آگاهی از تجربه‌ها معیاری برای مقایسۀ خودمان با دیگران نیز هست. اما سرچشمۀ آگاهی کجاست؟ آیا ذهن ما در بدو تولد خالی است و به مرور و توسط زندگی شکل می‌یابد یا از ابتدا نقشه‌ای داریم که در مسیر زندگی کامل می‌شود. این‌ها سوالاتی است که در بخش اول کتاب روان پاسخ داده می‌شوند.

طبیعت در برابر تربیت

🔹پل بلوم در بخش دوم کتاب روان توضیح می‌دهد که توجه به زندگی نوزادان و کودکان، منبعی ارزشمند برای درک  توانایی‌های ذاتی انسان است. نوزادان در بدو تولد مثل تلفن همراهی هستند که در ابتدا فقط برنامه‌های پایه‌ای بر روی آن نصب شده است. این استعاره به مفهوم نیتیویسم (ذاتی‌گرایی) اشاره دارد، نظریه‌ای که معتقد است انسان‌ها با برخی از توانایی‌های اولیه به دنیا می‌آیند.

کتابخانه سیب🍎📚

21 Nov, 06:16


#معرفی_کتاب
#روان
داستان ذهن انسان
نویسنده: #پل_بلوم
مترجم: میثم همدمی
ناشر: نوین
#روانشناسی

🔹کتاب «روان »راهنمای تخصصی و هیجانی برای صمیمی‌ترین جنبه‌های طبیعت ما است که معادل یک دوره دانشگاهی جدی را ارائه می‌کند.کتاب روان بیشتر از یک مرور کلی از حوزه روانشناسی است. «پل بلوم »آنچه را که روان‌شناسی می‌تواند درباره مهم‌ترین مسائل اخلاقی و سیاسی زمان ما به ما بگوید (از جمله اعتقاد به تئوری‌های توطئه، نقش ژن‌ها در توضیح) تفاوت‌های انسانی و ماهیت تعصب و نفرت را آشکار می‌کند.

🔹او همچنین نشان می‌دهد که چگونه روان‌شناسی می‌تواند بینش‌های عملی در مورد مسائل مهم به ما بدهد؛ از درمان بیماری‌های روانی مانند افسردگی و اضطراب تا بهترین راه برای داشتن زندگی شاد و رضایت‌بخش.کتاب روان راهنمایی جذاب برای مهم‌ترین موضوعی است که وجود دارد: داستان ما.


🔹کتاب «روان» نوشته ی «پل بلوم» مقدمه‌ای کامل، واضح و قابل‌فهم از روان‌شناسی ارائه می‌دهد و تاریخچۀ این علم را از آغاز و ریشه‌های این علم تا اندیشمندان اولیه و یافته‌های علمی جدید به‌طور جذابی روایت می‌کند.

کتابخانه سیب🍎📚

21 Nov, 05:32


#حیوانات

حتی یک پرنده هم می‌تواند رحم کند و قانون اخلاقی بقا را بداند؛ ماهی در آبهای کم عمق در حال مرگ است، پرنده ماهیخوار و حتی کلاغ از خوردنش صرفه نظر می‌کنند و در نهایت حواصیل آمد و آن ماهی را به آبهای عمیق‌تر برده و نجات داد ...

کتابخانه سیب 🍎📚
@ketabsib

کتابخانه سیب🍎📚

21 Nov, 00:28


📚 #کلیدر_135
جلد دهم قسمت ۱۱
📌اپیزود
۱۳۵

کتابخانه سیب 🍎📚
@ketabsib

کتابخانه سیب🍎📚

21 Nov, 00:24


موزیک ویدیو زیبا، بمناسبت یکم آذر،  #روز_اصفهان
همه اقوام ایرانی از اصفهان زیبا می خوانند.

#بنازیم_به_این_تنوع_زبانی_فرهنگی

کتابخانه سیب 🍎📚
@ketabsib

کتابخانه سیب🍎📚

21 Nov, 00:20


#رقص_خیابانی
میدان نقش جهان اصفهان 

رقص زوج گردشگر فرانسوی
همراه با موسیقی خیابانی هنرمندان #اصفهانی

کتابخانه سیب 🍎📚
@ketabsib

کتابخانه سیب🍎📚

21 Nov, 00:14


سفر یک دقیقه ای به اصفهان قدیم!
بمناسبت اول آذر، #روز_اصفهان

#سلام ، صبح بخیر و شادی

کتابخانه سیب 🍎📚
@ketabsib