در جستجوی یقین @keramatlogic Channel on Telegram

در جستجوی یقین

@keramatlogic


((هو البُرهان))
((نحن ابناء الدلیل؛ نَمیلُ حیثُ یَمیل ))
((به دنبال یقینِ بالمعنی الاخص ام))




درسگفتارها
یادداشت ها و تامّلات شخصی
کرامت ورزدار
( مدرّس گروه فلسفه و کلام اسلامی دانشگاه تهران)

ارتباط با ادمین کانال:
@Philosophertehran

در جستجوی یقین (Persian)

در جستجوی یقین یک کانال تلگرامی است که توسط کرامت ورزدار، مدرس گروه فلسفه و کلام اسلامی دانشگاه تهران، اداره می‌شود. این کانال به دنبال یافتن یقین و برهان در مسائل فلسفی و کلامی است. با وجود آراء و دیدگاه‌های مختلف در این حوزه‌ها، کرامت ورزدار تلاش می‌کند تا به دنبال راه‌حل‌ها و پاسخ‌هایی قاطع برای مسائل پیچیده بپردازد.nnدر این کانال، علاقمندان می‌توانند درس‌ها، یادداشت‌ها و تفکرات شخصی این مدرس را مطالعه کرده و در گفتگوهای فلسفی و کلامی شرکت کنند. از وجود کنار همی افرادی با دیدگاه‌های مختلف در این کانال می‌تواند به توسعه‌ی دانش و فهم عمیق‌تر از مباحث فلسفی و کلامی کمک کند.nnبا عضویت در کانال @keramatlogic، شما دعوت می‌شوید به دنیای جذاب فلسفه و کلام اسلامی وارد شوید و با مدرس برجسته این حوزه در ارتباط باشید. آیا شما هم از افرادی هستید که به دنبال یافتن یقین و برهان در زندگی هستند؟ پس بی‌تردید این کانال برای شماست!

در جستجوی یقین

18 Nov, 11:35


✔️گفت‌وگو درباب ارادهٔ آزاد با جناب آقای محمدامین خدامرادی (پژوهشگر فلسفه)

قسمت ۲

📝توضیحات: در گفت‌وگو با آقای محمدامین خدامرادی قرار است به مسئلهٔ ارادهٔ آزاد پرداخته‌شود و نگاهی کلی و مقدماتی نسبت‌به این مسئله برای مخاطبین حاصل گردد.

برای دسترسی به فایل با کیفیت‌تر از‌طریق لینک های زیر اقدام‌فرمایید:

آپارات | یوتیوب


ناقوس خِرد

در جستجوی یقین

17 Nov, 17:25


#اخلاق_کاربردی
#سرزنش
#جلسه_چهارم
#مقطع_کارشناسی_رشته_فقه_و_حقوق
#دانشگاه_تهران

یکشنبه ۲۷ آبان ماه ۱۴۰۳
https://t.me/keramatlogic

در جستجوی یقین

17 Nov, 17:22


#اخلاق_کاربردی
#سرزنش
#جلسه_سوم
#مقطع_کارشناسی_رشته_فقه_و_حقوق
#دانشگاه_تهران

یکشنبه ۲۰ آبان ماه ۱۴۰۳
https://t.me/keramatlogic

در جستجوی یقین

16 Nov, 16:41


#منطق_اشارات
#نهج_ششم
#جلسه_نهم
#مقطع_کارشناسی_ارشد_رشته_فلسفه
#دانشگاه_علامه_طباطبایی

شنبه ۱۹ آبان ماه ۱۴۰۳
https://t.me/keramatlogic

در جستجوی یقین

10 Nov, 19:09


https://www.instagram.com/reel/DCMj8t7PlKN/?igsh=Mm9jdThsdXVhY3Ji


الهی به امید تو...

در جستجوی یقین

09 Nov, 14:19


#منطق_اشارات
#نهج_ششم
#جلسه_هشتم
#مقطع_کارشناسی_ارشد_رشته_فلسفه
#دانشگاه_علامه_طباطبایی

شنبه ۱۹ آبان ماه ۱۴۰۳
https://t.me/keramatlogic

در جستجوی یقین

09 Nov, 07:40


🖌از روان شناسی به سبک بوعلی تا روان درمانی به سبک مولوی


از زمانی که ابن سینا قوه «وهم» یا همان «عقل جزئی» را به ما معرفی کرد؛ بحث در باب این قوه و کارکردهای آن به یکی از مهم ترین مباحث روانشناسی فلسفی تبدیل شد. در میان متفکران پس از ابن سینا؛ این «مولوی» است که بیش از هر متفکری از ابن سینا در این بحث بهره برده است. تفکیک «عقل جزیی» و «عقل کلی» در مثنوی مبنای روان درمانی مولوی است. مولوی در جای جای مثنوی به «عقل جزئی» اشاره کرده است و درمان بیماری های روحی و روانی را در گروی کنترل عقل جزئی دانسته است.



منظور از روانشناسی فلسفی در این پیج؛ روانشناسی به سبک یالوم و دیگران نیست؛ بلکه به دنبال آن هستم که از مبانی روانشناسی فیلسوفان و متفکران خودمان بهره ببرم. در روانشناسی بیشتر از بوعلی استفاده می کنم و در روان درمانی از مولوی. تاکید هم روی شناخت قوه ای با نام «وهم» یا «عقل جزیی» است. نگاه من کاملا کاربردی و practical است؛ بدین معنا که صرفا به مباحثی می پردازم که آنها را به صورت «اول شخص» در وجود خودم آزموده ام و توانسته ام شرایط روانی خودم را با آنها بهبود ببخشم. امیدوارم بتوانم به بهبود حال مخاطبانم کمک کنم.


ارادتمند

در جستجوی یقین

08 Nov, 21:12


https://www.instagram.com/keramatvarzdar/profilecard/?igsh=MTF2N2R2b2hib3lhbQ==


به زودی در اینستاگرام

در جستجوی یقین

06 Nov, 06:35


🖌چرخش از نوس به سوی فرونِسیس


از همه عزیزانی که فلسفه می خوانند خواهش می کنم دست از این متافیزیک بی در و پیکر و بی فایده بردارند. والله عمری را صرف بررسی وحدت شخصی و تشکیکی و نظریه تباین خدا و مخلوقات کردن دردی را نه از ما درمان می کند؛ نه از دوستانمان و خانواده مان و نه از جامعه مان. اثبات و انکار معاد جسمانی و روحانی و تناسخ و رجعت و کارما نیز تفاوتی در سعادت و شقاوت ما ندارد. اگر پس از مرگ هستیم و تاوان اعمال خویش را می بینیم؛ هیچ تفاوتی ندارد به چه نحوی و با چه کیفیتی هستیم.



عمری را صرف مسئله شرّ کردن؛ اندکی از شرور این جهان نمی کاهد. باور به حدوث یا قدم جهان یا اصالت وجود و ماهیت تاثیری در سعادت فردی و جمعی ما ندارد. بررسی تئوری های «علم الهی» ما را «عالم» نمی کند. تفکیک علم پیشینی و پسینی نه علم پیشینی برای ما تولید می کند و نه علم پسینی. غور در اسما و صفات الهی ما را متخلق به اسما و صفات الهی نمی کند.



گمشده ما و جامعه ما «حکمت عملی» است. ۱۰۰۰ سال است به «حکمت به اصطلاح نظری» پرداختیم و از حکمت عملی غافل ماندیم. ما از جامعه خویش بریده به کنجی خزیده ایم و سرگرم بازی های فکری خویش شده ایم. ما نیاز به یک تغییر بنیادین در شیوه زیست فلسفی مان داریم. باید از مفهوم پردازی ها دست برداریم و اندکی به «زندگی» باز گردیم.




اگر قبول داریم که دنیا مزرعه آخرت است؛ دست از مفهوم پردازی اخروی برداریم و به دنیا بپردازیم. ارسطو گفت کار فیلسوف «تبیین» است. «تبیین» از محسوسات آغاز می شود نه از جبروت و لاهوت و ملکوت و هپروت. خود ما و جامعه ما امروز بیش از پیش نیازمند «تبیین» است. از دل «تبیین» است که راهکار به دست می آید.



راستی ترامپ هم دارد می آید....

در جستجوی یقین

05 Nov, 20:45


🖌مفاد کارگاه در هفته دوم ( دکتر امیرخانی)


۱. تشخص جامعه در فلسفه سیاسی؛ آیا الگوبرداری از مدل های حکمرانی جوامع مختلف برای یک جامعه متشخص امکان پذیر است؟



۲. نقد فلسفه سیاسی فارابی با تاکید بر ارائه نسخه کلی آتنی_اسلامی برای جوامع مختلف.



۳. خودشناسی و خودآگاهی اجتماعی در فلسفه سیاسی و نقش آن در حکمرانی مطلوب.



۴. مبانی پیدایش حکمرانی هشیارانه و ظرفیت سنجی تحقق آن در پرتوی نقد حکمرانی امروز ایران.



۵. نقش فضائل اجتماعی در پیدایش نظام حکمرانی هشیارانه در فلسفه فارابی.


https://t.me/keramatlogic

در جستجوی یقین

05 Nov, 20:39


🖌مفاد کارگاه در هفته نخست


۱. سعادت جمعی به مثابه غایت حکمرانی در فلسفه فارابی.


۲. از آتن تا مدینةالنبی: نگاهی به مبانی نظریه دولت شهری در فلسفه فارابی.


۳. تحلیل مواضع منطقی ۵ گانه محمول حکمرانی در فلسفه فارابی: حکمران؛ شهروند؛ قانون؛ غایت؛ حوزه حکمرانی.



۴. نگاهی به نظریه حکمران دوم (فیلسوف فقیه) و تقدم فلسفه بر فقه و شریعت از دیدگاه فارابی.



۵. مدینه فاضله و غیر فاضله ( جاهله؛ فاسقه و...) و نسبت آن با جامعه امروز ایرانی در فلسفه فارابی. نقش فیلسوف به عنوان مفسر قانون در مدینه فاضله.


https://t.me/keramatlogic

در جستجوی یقین

04 Nov, 11:33


🖌شقشقه ای در باب سیاست گذاری احمقانه آموزشی


هر قدر می گذرد به جای آنکه سیستم سیاست گذاری آموزشی پخته تر اقدام کند؛ خام تر و احمقانه تر تصمیم می گیرد. معلوم نیست چه کسانی در سیاست گذاری آموزشی تصمیم می گیرند و به چه فکر می کنند؟ ( بعید می دانم اساسا فکری در کار باشد).


آن از وضعیت سازمان سنجش که دو سال است به جای اعلام نتایج کنکور در شهریور؛ در انتهای مهر نتایج را اعلام می کند. این هم از وضعیت ظرفیت دانشجویان در رشته های علوم انسانی خصوصا فلسفه.


با وجود کاسته شدن حجم تقاضا برای ورود به دانشگاه های کشور؛ دانشکده الهیات در مقطع کارشناسی رشته فلسفه و کلام میزبان ۳۵ نفر است!!! آخر چرا؟ کسی به آینده شغلی این جوانان فکر کرده است؟ چرا باید ۳۵ نفر وارد رشته فلسفه و کلام شوند؟ آیا مملکت به این همه لیسانسه فلسفه نیاز دارد؟ آیا ما ۴ سال عمر این عزیزان را تلف نمی کنیم ؟ خروجی این لیسانس ها چیست؟


متاسفانه با این حجم بالای ظرفیت افزون بر اینکه با آینده جوانان بازی می کنیم و چهار سالی نیز عمرشان را تلف می کنیم؛ عملا رقابت در ورود به رشته های علوم انسانی را نیز از بین برده ایم. یعنی با هر رتبه ای و سوادی و انگیزه ای شما به راحتی می توانید در دانشگاه تهران و سایر دانشگاه های خوب کشور فلسفه بخوانید.



هر سال که می گذرد شاهد ضعف بیشتر انگیزه ای و استعدادی در دانشجویانی هستم که به رشته فلسفه وارد می شوند؛ به طوری که یکی از ترم اولی ها چند روز پیش به من گفت: «استاد بگید من اصلا چی قبول شدم؟!!». این امر منجر به بی انگیزگی اساتید نیز شده است و استادی را نمی بینم که با مطالب جدید و آمادگی قبلی به سر کلاس ها برود؛ چون اگر به فرض هم بخواهد این کار را کند دانشجویان اگر مخالفت نکنند؛ دست کم اشتیاقی نیز نشان نمی دهند.



فلسفه هم نیاز به استعداد دارد و هم نیاز به شور و اشتیاق و دغدغه فلسفی. هم به تأمل و تفکر شخصی نیاز دارد و هم به مطالعه صدها و هزاران جلد کتاب. فلسفه نیاز به زیست فلسفی دارد. چیزی که دیگر در دانشجویان فلسفه دیده نمی شود.



نهایت ظرفیت برای رشته های علوم انسانی به نظرم الان ۱۰ نفر است.

https://t.me/keramatlogic

در جستجوی یقین

03 Nov, 13:58


#اخلاق_کاربردی
#سرزنش
#جلسه_دوم
#مقطع_کارشناسی_رشته_فقه_و_حقوق
#دانشگاه_تهران

یکشنبه ۱۳ آبان ماه ۱۴۰۳
https://t.me/keramatlogic

در جستجوی یقین

02 Nov, 12:54


#منطق_اشارات
#نهج_ششم
#جلسه_هفتم
#مقطع_کارشناسی_ارشد_رشته_فلسفه
#دانشگاه_علامه_طباطبایی

شنبه ۱۲ آبان ماه ۱۴۰۳
https://t.me/keramatlogic

در جستجوی یقین

30 Oct, 12:15


🖌کارگاه فارابی و حکمرانی مطلوب



پیش از هر سخنی از دکتر محمد حبیب پور _ عضو هیئت علمی دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران_ و سایر اعضای هیئت علمی و دست اندرکاران برگزاری این کارگاه چهار روزه در دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران کمال تقدیر و تشکر را دارم.



کارگاه در ۴ روز ( دو پنج شنبه و جمعه) برگزار خواهد شد. کارگاه نیاز به تحصیلات خاص آکادمیک یا مطالعات پیشرفته در حوزه فلسفه سیاسی ندارد. کارگاه دارای سه استاد است. دکتر محمد حبیب پور دکترای اقتصاد از دانشگاه بروکسل و عضو هیئت علمی دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران؛ دکتر سجاد امیرخانی پژوهشگر فلسفه در دانشگاه یواسکلای فنلاند و بنده. دکتر امیرخانی به ایران تشریف آوردند و یک ماه در ایران هستند. ما این فرصت را غنیمت شمردیم تا از وجود ایشان و دکتر حبیب پور در کنار یکدیگر بهره مند شویم.



بنده در روز نخست و بخشی از روز دوم به شرح و تفسیر نظرات جامعه شناختی و آرای سیاسی فارابی با تکیه بر دو اثر مهم وی یعنی «آرای اهل مدینه فاضله» و «السیاسة المدنیة» خواهم پرداخت. اگر فرصت بشود نگاهی نیز به باب دوم الحروف؛ فصول منتزعه و تحصیل السعادة خواهم انداخت و کلاس را به دو استاد گرانقدر خواهم سپرد تا به نقد و بررسی آرای فارابی بپردازند و ایده های ابتکاری خود را مطرح سازند.


هر دو استاد خود در حوزه فلسفه سیاسی؛ فلسفه اقتصاد و مسائل مربوط به حکمرانی صاحب نظر هستند و سالهاست در این حوزه ها مشغول مطالعه و پژوهش هستند. این دو قطعا نظرات ابتکاری و ایده های جذابی دارند که فراگیری و درنگ بر آنها می تواند به ما در تحلیل مسائل اجتماعی؛ فرهنگی و سیاسی کشورمان در زمان حاضر بسیار کمک کند.



از این رو توصیه می کنم این کارگاه چهار روزه ( خصوصا هفته دوم آن را) از دست ندهید.



ارادتمند

در جستجوی یقین

30 Oct, 06:17


📣 دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران برگزار می‌کند:

📑 حکمرانی مطلوب از دیدگاه فارابی

Optimal Governance From Al-farabi’s Point of view

🕑 مدت: ۲۰ ساعت
نحوه برگزاری : حضوری /آنلاین

🗓 شروع دوره: ۱۷ آبان

🔵 با اعطای گواهینامه رسمی از دانشگاه تهران

🔵مکان برگزاری : تهران، خیابان16 آذر ، دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران

🧷  لینک ثبت‌نام:
🌐 https://evand.com/events/hokmrani403-8

واحد مشاوره و ثبت نام:
☎️ ۰۲۱۸۸۹۷۳۶۴۹
📱۰۹۰۰۱۰۴۰۲۴۴
جهت دریافت اطلاعات بیشتر :
🆔 @madrese_hokmrani_admin
🆔@madrese_hokmrani

در جستجوی یقین

28 Oct, 18:33


🖌توضیح درسگفتار


در این ترم با درس «اخلاق کاربردی» مهمان دانشجویان عزیز و ارجمند رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی در دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران هستم.


تصمیم گرفتم در این درس دو واحدی به بحث پیرامون «سرزنش» بپردازم. منبع درسگفتار مدخل «blame» از دانشنامه فلسفه استنفورد است. این مدخل توسط بنده و سرکار خانم سارا رضایی _ از دانشجویان توانای رشته فلسفه در دانشگاه تهران_ ترجمه و در دست انتشار است. ترجمه این مدخل در قالب کتاب تا ده روز دیگر به بازار عرضه خواهد شد.


امیدوارم این کتاب به همراه این درسگفتار مورد توجه و استفاده علاقه مندان به مباحث فلسفه کاربردی؛ روانشناسی فلسفی؛ روانشناسی اخلاق و اخلاق کاربردی قرار بگیرد.


ارادتمند
https://t.me/keramatlogic

در جستجوی یقین

28 Oct, 18:18


#اخلاق_کاربردی
#سرزنش
#جلسه_اول
#مقطع_کارشناسی_رشته_فقه_و_حقوق
#دانشگاه_تهران

یکشنبه ۶ آبان ماه ۱۴۰۳
https://t.me/keramatlogic

در جستجوی یقین

28 Oct, 18:13


#منطق_اشارات
#نهج_ششم
#جلسه_ششم
#مقطع_کارشناسی_ارشد_رشته_فلسفه
#دانشگاه_علامه_طباطبایی

شنبه ۵ آبان ماه ۱۴۰۳
https://t.me/keramatlogic

در جستجوی یقین

26 Oct, 13:21


شهادت چهار تن از دلاوران ارتش در عملیات شب گذشته را خدمت خانواده عزیز این شهدا و سایر هموطنان ارجمند تسلیت عرض می کنیم.


امید داریم با اجماع جامعه بین الملل و هوشمندی و تدبیر مسئولان کشور؛ هر چه سریع تر ترمز رژیم خونخوار و سفّاک صهیونیستی کشیده شود و جنایات این حیوانات انسان نما به پایان برسد.


الهی آمین

#شهیدان_وطن


https://t.me/keramatlogic

2,837

subscribers

108

photos

50

videos