شبکه کارشناسان ارزشگذاری @irvaluation Channel on Telegram

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

@irvaluation


ما به توسعه بینش اقتصادی و سرمایه‌‌گذاری می‌اندیشیم (۱۳۹۶/۱۲/۰۱).
@Abbasgmr
@aalirezaasadeghi
@Mojdeh_Badiollah

شبکه کارشناسان ارزشگذاری (Persian)

باور داشتن به اهمیت دانش و توانایی در حوزه های تحلیل، ارزشگذاری و سرمایه گذاری، شما باید به شبکه کارشناسان ارزشگذاری ملحق شوید. این شبکه به وسیله کارشناسان متخصص و با تجربه تأسیس شده است تا مکانی برای توسعه بینش تحلیل، ارزشگذاری و سرمایه گذاری فراهم کند. از تاریخ ۱۳۹۶/۱۲/۰۱، این شبکه با ارائه خدمات حرفه ای و معتبر در زمینه های مختلف شامل تحلیل و سرمایه گذاری شرکت‌ها و بلاک چین، کارشناسی رسمی دادگستری و طرح توجیهی افزایش سرمایه و انتشار اوراق، توجه بسیاری از علاقمندان را به خود جلب کرده است. اعضای این شبکه شامل کارشناسان برجسته ای همچون آقای عباس‌گمر، آقای علیرضا اسدقی، و خانم مژده بدی‌الله می‌باشند. اگر شما هم به دنبال یک جامعه حرفه ای و قابل اعتماد در زمینه ارزشگذاری و سرمایه گذاری هستید، به شبکه کارشناسان ارزشگذاری بپیوندید و از این فرصت منحصر به فرد برای یادگیری و تبادل دانش بهره مند شوید.

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

11 Jan, 15:42


سلام دوستان

ظرفیت حضوری دوره فشرده ارزشگذاری سهام تکمیل شد

با همکاری مرکز مالی ایران تعداد محدودی ظرفیت آنلاین برای دوره باز شده که میتونین از لینک زیر برای ثبت نام اقدام کنین

👇👇👇

https://ifc.ir/8621

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

11 Jan, 10:31


یادداشت شماره ۲۷۹

موضوع: چند نکته مهم در خصوص بلاک‌چین و رمزارزها و بازده و ریسک آن

توکن‌های بر بستر بلاک‌چین یا همون دارایی دیجیتال از منظر حسابداری زیرمجموعه دارایی‌های نامشهود و از منظر سرمایه‌گذاری زیرمجموعه سرمایه‌گذاری جایگزین (Alternative Asset) هستن و امروز خیلی از دانشگاه‌های دنیا مثل NYU، هاروارد، پرینستون، امپریال کالج و کمبریج مراکز تخصصی چندرشته‌ای برای تحقیق و توسعه بلاک‌چین و کاربردهای اون (مثل رمزدارایی‌ها) تشکیل دادن که فعالیت همگی قابل جست و جو و پیگیری در وبسایت‌های اونا هست و به‌صورت فصلی در هاب‌های بزرگ دنیا (لندن، هنگ‌کنگ و سنگاپور و امارات و …) در سطح صنعت شرکت‌های بلاک‌چین بزرگ دنیا همایش برگزار می‌کنن و آخرین محصولات و پیشرفت‌های خودشون رو به نمایش می‌ذارن و با هم بحث و گفت و گو و تبادل نظر می‌کنن.

ضمن اینکه شرکت‌ها و استارتاپ‌های مختلف دارن روی یکپارچگی (interoperability) فضای سیفای (CeFi) و دیفای (DeFi) کار می‌کنن و محصولات ‌‌خدمات‌شون رو به مشتری عرضه می‌کنن (مثلا اینکه مشتری بتونه با رمزارزهاش خریدهای روزانه‌ش رو انجام بده)

چند تا نکته وجود داره:

۱— هر چیزی بتونه دردی رو از جامعه دوا کنه ارزش می‌گیره و بیت‌کوین و اتریوم و یکسری از آلت‌کوین‌ها (البته نه همه‌شون) امروز دارن مساله‌ای از جامعه (پوشش ریسک تورم، انتقال ارزش و تبادل دارایی به صورت همتا به همتا و …) رو مخصوصا در تراکنش‌های بین کشوری واسه یسری از مردم حل می‌کنن. به لحاظ روش‌های ارزشگذاری بله روش‌های ارزشگذاری برای یکسری از بلاک‌چین‌ها وجود داره ولی روی اونا هنوز اجماع نظر وجود نداره و این هم بنظرم باز به دلیل اینه که این اکوسیستم در مراحل اولیه خودش قرار داره طبیعیه.

۲— همه محصولات بلاک‌چین (این چند هزار کریپتو) که وجود داره نمی‌تونه باقی بمونه یا حداقل همه‌شون نمی‌تونن ارزش چند صد میلیاردی و چند هزار میلیاردی بگیرن، شبیه شرکت‌های اینترنتی دهه ۹۰ میلادی که از کوران اون دوران تعدادی محدود با سر سلامت گذشتن و عاقبت به خیر شدن و تبدیل به غول‌های تکنولوژی دنیا شدن و بقیه از صحنه روزگار محو شدن. ما در خصوص چرخه عمر فناوری بلاک‌چین در اوایل چرخه عمر اون هستیم، مشابه دهه ۹۰ میلادی برای شرکت‌های اینترنتی.

۳— اکوسیستم بلاک‌چین چون در مرحله رشد هست طبعا ریسک و تلاطم بالایی داره، هنوز قوانین و مقررات مدون براش در کشورها وجود نداره و اگر هم داره متناقض هست و اختلاف‌نظر بین تحلیلگران و اقتصاددانان زیاده، گرچه نسبت به گذشته کمتر شده (که بنظرم طبیعی هم هست) که این بعضا راه رو برای تقلب و پامپ و دامپ(به قول ما بورسی‌ها پروژه کردن) فراهم می‌کنه اما این به این معنی نیست که فناوری پشت این رمزارزها و رمزدارایی‌ها — یعنی بلاک‌چین — که به بشر برای اولین بار در این سطح و گستردگی امکان توافق (اجماع) غیرمتمرکز رو در بستر اینترنت رو داده دست کم بگیریم.

۴– از دید مدیریت سبد (portfolio management) هم اگه به قضیه نگاه کنیم و اگه بیت‌کوین رو به‌عنوان یک طبقه دارایی نوظهور تکنولوژی‌محور در نظر بگیریم، این بلاک‌چین نسبت شارپ (بازده به ریسک) بالاتری از عمده غول‌های تکنولوژی دنیا داشته به این معنی که اگه به سبد سرمایه‌گذاری اضافه می‌شده موجب می‌شده پرتفو بهینه‌تر بشه (با ریسک یکسان پرتفو بازده بالاتر پرتفو یا با بازده یکسان پرتفو ریسک کمتر برای پرتفو بهینه داشته).

۵– درک جامع فناوری بلاک‌چین و کاربردهای اون دانش چندرشته‌ای از اقتصاد و فایننس، ریاضیات (رمزنگاری)، علوم کامپیوتر، حقوق و … رو‌ می‌طلبه. موسسه CFA هم در بخش سرمایه‌گذاری جایگزین سطح اول هم چند سالی هست که موضوع بلاک‌چین و کاربرد مالی اون (دارایی دیجیتال) رو جزو سرفصل‌های آزمونش قرار داده اما خود موضوع بلاک‌چین و رمزارزها تلاش خیلی بیشتری از صرفا محتوای مطالب CFA رو طلب می‌کنه.

۶– و نکته آخر از نظر تیم ما بلاک‌چین و محصولات اون یه کسب و کار هست مشابه همه کسب و کارها؛ ما با همو‌ن‌ شیوه‌ای که کسب و کار شرکت‌های بورسی رو تحلیل می‌کنیم می‌تونیم به همون شیوه (البته با ۳۰ تا ۴۰ درصد درصد تعدیل متدولوژی به دلیل ماهیت غیرمتمرکز بودن بلاک‌چین) کسب و کار نوظهور بلاک‌چین و رمزارزهای اصلی رو تحلیل و در اون سرمایه‌گذاری کنیم — به‌شرط اینکه ضرورت‌ها و اصول اولیه تحلیل بنیادی رمزارزها، ارزشگذاری رمزارزها، مدیریت سبد مثل تعیین اهداف سرمایه‌گذاری، تعیین ریسک پروفایل و … رو رعایت کنیم.

عباس گمار
۲۲ دی ۱۴۰۳

#بلاک‌چین #دارایی_دیجیتال #سرمایه‌گذاری_دیجیتال #مالی_دیجیتال #رمزارزها #بیت‌کوین #اتریوم #سولانا #ریپل

https://t.me/irvaluation

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

07 Jan, 16:30


سلام خیلی محبت دارین 🙏🏻💐.

دوره فشرده ارزشگذاری بعد ۵ سال به نیت حضوری واسه شبکه‌سازی و منتورینگ حضوری تشکیل میشه. یه نکته بعد از تکمیل ظرفیت حضوری امکان اضافه کردن ظرفیت حضوری به دلیل محدودیت فضا وجود نداره

الان قولی نمیدیم واسه در نظر گرفتن ظرفیت آنلاین، اما داریم تلاش می‌کنیم شرایط آنلاین رو هم فراهم کنیم.

#موقت

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

07 Jan, 16:28


سلام وقت بخیر ، بابت برگزاری دوره خیلی سپاسگذارم اگر امکانش باشه شرایط آنلاین رو هم فراهم کنید بسیار عالی میشه چون رفت و آمدش برای ما که شهرستان هستیم یک مقدار مشکله

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

07 Jan, 15:57


بریده‌ای از ویدیوی جلسه آخر کارگاه دوره قبل که در آن دانشجویان دوره به همراهان دستیاران دوره برای نفت سپاهان تحلیل بنیادی را انجام دادند، مدلسازی مالی را به صورت کامل انجام دادند و به روش‌های مختلف ارزشگذاری کردند و نهایتاً تصمیم به خرید یا فروش سهام آن گرفتند.

به گواه دانشجویان کیفیت دوره‌های ارزشگذاری تیم ما بی‌شک به خاطر تلاش‌های شبانه‌روزی تک تک همکارانم مژده بادی‌اللهی، محمد نادری، علیرضا فرشید، ابراهیم جلایر، زهرا جباری و رضا محمدی و سایر همکاران عزیز مدرسه ارزشگذاری است.

#موقت

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

07 Jan, 15:21


موضوع: روش Football Field Valuation برای جمع‌بندی نهایی تحلیل و ارزشگذاری

دوستان که سوال می‌کنند این نحوه جمع‌بندی [نمودار گرافیکی] در دوره جدیده؟

بله در بورس و میان تحلیلگران ما جدیده؛ تیم ما از سال گذشته این روش جمع‌بندی نهایی رو واسه تحلیل‌ها و ارزشگذاری‌ها استفاده می‌کنه که اسمش Football Field Valuation هست و دانشجویان دوره بعد اینکه تحلیل بنیادی هر دو شرکت انجام دادند، مدلسازی مالی رو هم تو اکسل انجام دادند و به روش‌های مختلف هم هر دو شرکت رو ارزشگذاری کردند، بچه‌ها برای جمع‌بندی و نتیجه‌گیری نهایی و تصمیم به خرید یا فروش از روش Football Field Valuation استفاده می‌کنند.

حتما در تحلیل‌ها و ارزشگذاری و عرضه اولیه‌ها‌در آینده به جای روش میانگین‌گیری از روش‌های ارزشگذاری [که خیلی مکانیکی هست]، تحلیلگران و کارشناسان بازار برای جمع‌بندی تحلیل از روش‌ Football Field Valuation استفاده کنند که امکان دخالت قضاوت حرفه‌ای تحلیلگر رو در جمع‌بندی نهایی میده [در واقع، به جمع‌بندی تحلیل و ارزشگذاری به‌صورت مکانیکی نگاه نمی‌کنه].

#موقت

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

07 Jan, 14:47


تاریخ تحلیل: ۱۷ مهرماه ۱۴۰۳

شرکت نفت سپاهان با نماد شسپا


✔️ برآورد میانگین ارزش ذاتی در تاریخ تحلیل: حدود ۳۸ همت (۶۷۰ تومان به ازای هر سهم)

✔️ قیمت تابلو در تاریخ تحلیل: ۲۵ همت (۴۵۵ تومان به ازای هر سهم)

✔️ قیمت تابلوی امروز ۱۸ دی: ۳۹ همت (۶۹۰ تومان به ازای هر سهم)

در تاریخ تحلیل (سه ماه پیش) گفتیم
که سهام این شرکت نفت سپاهان می‌ارزد و جا برای خرید دارد و امروز قیمت تابلو به ارزش برآوردی همگرا شده

———————————
💡 نکته اینکه هر دوی این شرکت‌ها رو دانشجویان دوره خودشون از صفر تا ۱۰۰ ارزشگذاری کردند: عملاً دانشجویان هم آموزش دیدند هم امکان سرمایه‌گذاری اصولی براشون فراهم شد.

💡 ملاحظه و رفع مسئولیت: ارزش ذاتی این دو شرکت امروز با توجه به تحولات متغیرهای اقتصاد کلان متفاوت از ارزش ذاتی سه ماه پیش هست و بدیهیه که برآورد ارزش ذاتی هر دو شرکت نیاز به بازنگری داره.

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

07 Jan, 14:41


💡نتایج تحلیل‌ها و شرکت‌هایی که در دوره‌ قبل تحلیل و ارزشگذاری کردیم؛ دوره‌ای که آبان ماه تموم شد:

💡 در دوره ارزشگذاری قبلی که آبان به اتمام رسید با دو شرکت هم ما هم دانشجویان از صفر تا ۱۰۰ ارزشگذاری کردیم (تحلیل بنیادی، مدلسازی مالی ‌و ارزشگذاری به روش‌های مختلف و نهایتا تصمیم به خرید یا فروش سهام اون شرکت‌ها

۱. سیمان اردستان
۲. نفت سپاهان

که هر دو رو براتون میفرستیم

👇👇👇
——————————

تاریخ تحلیل: ۱۸ مهر ۱۴۰۳

شرکت سیمان اردستان با نماد اردستان

✔️ برآورد میانگین ارزش ذاتی در تاریخ تحلیل: ۴۸۳۰ میلیارد تومان (حدود ۲۱۵۰ تومان به ازای هر سهم)

✔️ قیمت تابلو در تاریخ تحلیل: ۳۲۰۰ میلیارد تومان (۱۴۰۰ تومان به ازای هر سهم)

✔️ قیمت تابلوی امروز ۱۸ دی: ۴۵۳۵ میلیارد تومان (۲۰۴۰ تومان به ازای هر سهم)

در تاریخ تحلیل (سه ماه پیش) سر دوره ارزشگذاری گفتیم که سهام این شرکت سیمان اردستان می‌ارزد و جا برای خرید دارد و امروز قیمت تابلو به ارزش برآوردی همگرا شده

#موقت

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

07 Jan, 11:05


این ویدیو، بریده‌ای کوتاه از جلسه آخر دوره آنلاین ارزشگذاری در اوایل آبان همین امسال هست، زمانیکه شاخص بورس حدود ۲٫۱۰۰٫۰۰۰ واحد بود [حدود سه ماه و نیم پیش در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان دوره در خصوص آینده بورس، زمانیکه بازار در رکود بود].

https://t.me/irvaluation

#موقت

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

06 Jan, 15:34


تو کمتر از یک روز، تکمیل ظرفیت دوره فشرده ارزشگذاری سهام نیمه راه رو هم رد کرد!

هر چی از دوره‌های قبلی ما تا الان دیدین، کلاً فراموش کنین. این دوره رو با محتوا و ساختار بسیار متفاوت‌تر‌ واستون میخوایم برگزار کنیم.

دومین سورپرایز— تو همین دوره فشرده ارزشگذاری سهام یه بخش هم میخوام واستون از تحلیلگری و سرمایه‌گذاری رمزارزها بگم!ً فعلاً این رو به‌عنوان دومین هدیه ما (بعد از هدیه اشتراک یک ماهه بورس ویو) به پاس قدردانی از شما و اعتمادتون داشته باشین🙏🏻💐

از اعتمادتون بسیار سپاسگزاریم.

#موقت

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

05 Jan, 16:23


آموزش فشرده ارزشگذاری سهام

دوره حضوری—آنلاین ارزشگذاری سهام به‌صورت مشترک توسط مدرسه ارزشگذاری و مرکز مالی ایران از ابتدای اسفندماه برگزار می‌شود.

برخی از مهارت‌هایی که طی این دوره فشرده فرا خواهید گرفت:

✔️ تحلیل تاثیر سیاست‌های اقتصاد کلان و اقتصاد سیاسی بر قیمت تابلو سهام
✔️ تحلیل تأثیر ساختار مالکیتی بر قیمت تابلو سهام
✔️ تحلیل و پیش‌بینی مؤلفه‌های اساسی صورت سود و زیان و ترازنامه
✔️ روش‌های تنزیل جریان نقدی
✔️ روش‌های ضرایب قیمتی
✔️ روش خالص ارزش روز دارایی‌ها

💡 ستون فقرات تمامی این آموزش‌ها، تلفیقی از تجربه و مطالعات مدرس دوره، مهندس عباس گمار، از تحلیل و ارزش‌گذاری صنایع متنوعی نظیر بانکی و بیمه، پتروشیمی، فلزات اساسی، غذایی و دارویی و همچنین شرکت‌های پلتفرمی نظیر کافه‌بازار و دیجی‌کالا است.

مشاوره تخصصی:
📱 @MohammadNaderiA

✏️ مشاهده جزئیات و ثبت‌نام:
📱 https://ifc.ir/8621

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

31 Dec, 22:18


آغاز سال ۲۰۲۵ میلادی مبارک 💐

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

25 Dec, 16:34


یادداشت شماره ۲۷۸

موضوع: توکن‌سازی دارایی‌های واقعی و اولویت‌های آن در بازار سرمایه کشور

📌 تحولی در بازارهای جاری:

دارایی‌های واقعی همچون
املاک، بدهی‌ها، سهام بورسی و غیربورسی، زیرساخت‌ها و حتی آثار هنری، مرحله جدیدی از توسعه کاربردهای فناوری بلاک‌چین در دنیا محسوب می‌شوند. این فناوری، به‌ویژه در زمینه توکن‌سازی دارایی‌ها، می‌تواند به تسهیل جریان سرمایه، افزایش نقدشوندگی، ارتقای شفافیت و افزایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری برای سرمایه‌گذاران کشور منتهی شود.

پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهند که ارزش بازار توکن‌سازی تا سال ۱۴۰۹ خورشیدی (۲۰۳۰ میلادی) در سطح جهانی به حدود ۱۷۰۰ میلیارد دلار خواهد رسید.

در حال حاضر، سهم توکن‌سازی از این طبقات دارایی‌ها کمتر از یک درصد است. مقایسه وضعیت فعلی با چشم‌انداز آن نشان‌دهنده فرصت‌های قابل‌توجهی برای فعالان اقتصادی است تا با استفاده از فناوری بلاک‌چین، دارایی‌های واقعی را دیجیتال کرده و برای سهامداران خود خلق ارزش کنند.

📈 منحنی ریسک و بازده:

پرواضح است دارایی‌های واقعی بر اساس دو عامل ریسک و بازده در سطوح مختلف قرار می‌گیرند.

در این راستا، توصیه می‌شود که برای توکن‌سازی دارایی‌ها در بازار سرمایه کشور، فرآیند توکن‌سازی ابتدا از دارایی‌های کم‌ریسک شروع شده و به تدریج توکن‌سازی به سمت دارایی‌های پرریسک توسعه یابد. این روند می‌تواند به سرمایه‌گذاران در مدیریت ریسک در بازار سرمایه کشور کمک کرده و فرآیند ورود به بازارهای نوظهور را تسهیل کند.

منظور از دسته‌بندی دارایی‌ها از منظر ریسک و بازده به شرح زیر است:

دارایی‌های با ریسک پایین: همچون اوراق خزانه که برای سرمایه‌گذاران محافظه‌کار مناسب بوده و بازده محدودی دارند. این نوع دارایی‌ها برای شروع توکن‌سازی مناسب هستند و می‌توانند به عنوان اولین گام در توسعه فراگیر توکن‌سازی در بازار سرمایه کشور استفاده شوند.

دارایی‌های با ریسک متوسط: مانند تسهیلات بانکی و سهام بورسی که بازده موردانتظار بالاتری نسبت به دارایی‌های کم‌ریسک دارند. این دارایی‌ها می‌توانند به‌تدریج به سبد توکن‌های اقتصادی اضافه شوند و به سرمایه‌گذاران فرصت‌های بیشتر و متنوع‌تری را ارائه دهند.

دارایی‌های با ریسک بالا: همچون سهام غیربورسی و ارزهای دیجیتال که با وجود ریسک زیاد، پتانسیل بازده بسیار بالاتری دارند. این دارایی‌ها برای توکن‌سازی در مراحل پیشرفته‌تر یا برای سرمایه‌گذاران با ریسک‌پذیری بالا جذاب خواهند بود.

این رویکرد تدریجی به توکن‌سازی دارایی‌ها در بازار سرمایه کشور می‌تواند منجر به ایجاد اعتماد بیشتر، کاهش ریسک‌ها و توسعه پایدارتر در این حوزه نوظهور گردد.

توکن‌سازی دارایی‌های واقعی به نوبه خود می‌تواند گام مهمی در جهت دیجیتال‌سازی اقتصاد کشور و جذب سرمایه‌ باشد، گرچه استفاده گسترده از سرمایه خارجی منوط به کاهش تحریم‌های بین‌المللی خواهد بود.

عباس گمار
۵ دی ۱۴۰۳

#اقتصاد_‌دیجیتال #بلاک‌چین #مالی_‌دیجیتال #سرمایه‌گذاری_‌دیجیتال #دارایی‌_دیجیتال #کریپتو #بلاک‌چین #توکن‌سازی

https://t.me/irvaluation

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

19 Dec, 05:21


شماره ۵تحلیل روزانه بلاک‌چین و بازار رمز ارزها

مدت زمان مطالعه: کمتر از یک دقیقه

۱. سیاست دولت‌ها و توسعه بازار رمزارزها

جی‌پی مورگان اعتقاد دارد که دولت ترامپ یک دوران جدید را برای بازار ارزهای دیجیتال آغاز خواهد کرد.

تغییرات سیاست‌ اقتصادی, قانونی و مقرراتی دولت جدید می‌تواند no way ضمقبولیت ارزهای دیجیتال را نزد بازارهای مالی و نهادهای دولتی فراهم ‌کند و نقش ارزهای دیجیتال را در بازارهای مالی توسعه دهد.

۲. نرخ بهره و طبقات دارایی

فدرال رزرو ایالات متحده در جلسه خود نرخ بهره را ۲۵صدم درصد کاهش داد.

کاهش نرخ بهره معمولاً محرک مثبتی برای بازارهاست. در واقع، نرخ تأمین مالی و استقراض کاهش می‌یابد که می‌تواند افزایش قیمت دارایی‌های ریسکی شامل بیت‌کوین را به همراه داشته باشد.

البته بعد از اعلام رییس فدرال رزرو در این جلسه مبنی بر اینکه ساختار بانک مرکزی آمریکا برای اضافه کردن بیت‌کوین به ترازنامه آن فراهم نیست، قیمت بیت‌کوین اصلاح کرد که به‌نظر می‌رسد این اصلاح، موقتی باشد.

مدرسه ارزشگذاری —عرفان صفاری؛ تحلیلگر بازار رمزارزها

پنجشنبه ـــ ۲۹ آذر ۱۴۰۳

#اقتصاد_‌دیجیتال #بلاک‌چین #مالی_‌دیجیتال #سرمایه‌گذاری_‌دیجیتال #دارایی‌_دیجیتال #کریپتو #بلاک‌چین #توکن‌سازی

https://t.me/irvaluation

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

18 Dec, 20:10


رمزارزها فی‌الذات نوسانات قیمتی بیشتری نسبت به سایر طبقات دارایی دارند، گرچه نسبت شارپ تاریخی (نسبت بازده به ریسک تاریخی) آن از شرکت‌های بزرگ تکنولوژی آمریکا بیشتر بوده است.

اما به نوسانات قیمت این چند وقت بیت‌کوین و اتریوم در مقابل سایر آلت‌کوین‌ها دقت کنین؛ هر چه سابقه بیشتر، ارزش بازار بیشتر، میزان مقبولیت (پذیرش) بیشتر، دولوپرها بیشتر؛ کاربر بیشتر، میزان مشروعیت (بستر مقررات و نظارتی) بیشتر و
….؛ در نتیجه نوسانات قیمت کمتر.

توجه به این نکته در پاراگراف دوم در چینش سبد رمزارزها که متناسب با ریسک پروفایل اشخاص باشه، خیلی مهمه.

#اقتصاد_‌دیجیتال #بلاک‌چین #مالی_‌دیجیتال #سرمایه‌گذاری_‌دیجیتال #دارایی‌_دیجیتال #کریپتو #بلاک‌چین #توکن‌سازی

https://t.me/irvaluation

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

18 Dec, 16:25


بازخورد یکی دیگه از دانشجویان ما — دانشجوی رتبه اول دوره توسعه مهارت های ارزشگذاری رو در خصوص دوره از صفحه لینکداین شون بخونین

خیلی ممنون علیرضای عزیز که با تلاش زیاد تونستی همچین جایگاهی رو تو یه ماراتن ۴ ماهه به دست بیاری

علیرضا هم عضو تیم ما در دوره های بعدی خواهد بود و این روال ما برای همه دوره ها و اون دسته از عزیزان هست که بیشترین تلاش رو برای بهبود مهارت هاشون میکنن.

https://www.linkedin.com/posts/alireza-kashi-a8b00a342_%D8%A8%D8%A7-%D8%AF%D9%88%D8%B1%D9%87%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B9%D9%87%DB%8C-%D9%85%D9%87%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B1%D8%B2%D8%B4%DA%AF%D8%B0%D8%A7%D8%B1%DB%8C-activity-7274687389577469952-wBtH?utm_source=share&utm_medium=member_desktop

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

18 Dec, 11:54


یادداشت شماره ۲۷۷

موضوع: کسب و کار، کسب و کار است

۱— کسب و کار، کسب و کار است چه در معماری متمرکز چه در معماری غیرمتمرکز

۲— سازوکار ارزش‌آفرینی یکسان است چه در معماری چه در معماری غیرمتمرکز (باید آن کسب و کار دردی را از جامعه دوا کند! به‌عبارت دیگر، باید آن کسب و کار مساله‌ای را از جامعه حل کند؟

۳— و تحلیل کسب و کار هم صرفاً تحلیل بخش فنی آن نیست، بلکه علاوه بر آن تحلیل بر اساس قواعد کسب و کار و اصول اقتصادی و سرمایه‌گذاری است.

عباس گمار
۲۸ آذر ۱۴۰۳

#اقتصاد_‌دیجیتال #بلاک‌چین #مالی_‌دیجیتال #سرمایه‌گذاری_‌دیجیتال #دارایی‌_دیجیتال #کریپتو #بلاک‌چین #توکن‌سازی

https://t.me/irvaluation

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

18 Dec, 05:22


شماره ۴تحلیل روزانه بلاک‌چین و بازار رمز ارزها

مدت زمان مطالعه: یک تا دو دقیقه

۱. تسهیل شرایط استیکینگ و میزان پذیرش اتریوم


در صورتیکه مقام ناظر شرایط صندوق‌های قابل‌معامله اتریوم را برای استیکینگ (Staking) تسهیل کند، انگیزه پذیرش نهادی اتریرم را می‌تواند افزایش دهد، چراکه صندوق‌های قابل‌معامله قادر خواهند بود هم از موج صعودی افزایش قیمت اتریوم بهره‌مند شوند هم از درآمد حق الزحمه حاصل از ماینینگ.

استیکینگ یا همان وثیقه‌گذاری دارایی به وضعیتی گفته می‌شود که دارنده یک توکن بتواند آن را در شبکه وثیقه (استیک) کند تا امتیاز شرکت در ماینینگ (پردازش) تراکنش‌های شبکه را به دست آورد و در نتیجه از منافع پردازش تراکنش‌ها و درآمد حاصل از حق‌الزحمه آن استفاده کند. استیکینگ در بلاک‌چین‌هایی کاربرد دارد که مکانیزم اجماع ماینرها proof of stake یا همان PoS می‌باشد.

انتظار می‌رود سیاست‌های ترامپ تا حدودی مقررات سازمان بورس و اوراق بهادار و بورس آتی کالای این کشور را به نفع بازار کریپتو شامل بلاک‌چین اتریوم تغییر دهد.

۲. حضور پررنگ نهنگ‌ها و جهت قیمت اتریوم


بر اساس گزارش شرکت سنتیمنت حدود ۱۰۰ کیف پول یا همان نهنگ‌ها در بازار کریپتو [با تسامح همان سرمایه‌گذاران درصدی خودمان در بازار بورس] اکنون حدود ۵۵ درصد از کل رمزارز اتریوم را در اختیار دارند که این از نظر تحلیل تکنیکال یک تیغ دولبه محسوب می‌شود.

در صورتیکه این سرمایه‌گذاران درصدی (نهنگ‌ها) تصمیم به نگه‌داری اتریوم داشته باشند، احتمالاً افزایش قیمت این رمزارز را در آینده نزدیک به‌دنبال خواهد داشت اما در صورتیکه نهنگ‌های اتریوم تصمیم به فروش حجم زیادی از آن را بگیرند، احتمال دارد شاهد کاهش قیمت موقت آن باشیم.

شایان ذکر است شاخص یادشده در بازار رمزارزها معمولاً به‌عنوان یک شاخص تکنیکال در خرید یا فروش اتریوم در نظر گرفته می‌شود.

۳. رکوردزنی جدید بیت‌کوین و افزایش ارزش بازار ریپل


بیت‌کوین با عبور از ۱۰۸ هزار دلار رکورد جدیدی ثبت کرد و توکن بلاک‌چین ریپل نیز شاهد افزایش ارزش بازار بیش از ۱۰ درصدی بود.

با توجه به رکورد جدید بیت‌کوین و رشد قیمت ریپل، احتمالاً در کوتاه‌مدت شاهد ادامه روند صعودی خواهیم بود، به‌ویژه اگر تقاضا برای سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال بیشتر شود.

مدرسه ارزشگذاری —عرفان صفاری؛ تحلیلگر بازار رمزارزها

چهارشنبه ـــ ۲۸ آذر ۱۴۰۳

#اقتصاد_‌دیجیتال #بلاک‌چین #مالی_‌دیجیتال #سرمایه‌گذاری_‌دیجیتال #دارایی‌_دیجیتال #کریپتو #بلاک‌چین #توکن‌سازی

https://t.me/irvaluation

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

17 Dec, 10:43


ده مهارت موردنیاز سال ۲۰۲۵

همه ما بنظرم علاوه‌بر حوزه تخصصی‌مون به توسعه مهارت‌های نرم هم نیاز داریم و اتفاقاً این موارد مهم‌تره

داشتن خلاقیت، توانایی نوآوری، توانایی حل مساله، تفکر تحلیلی، تفکر انتقادی, تاب‌آوری و مدیریت استرس و توانایی استفاده از فناوری از جمله مهارت‌های موردنیاز برای توسعه و پیشرفت ماست که جایگزین کردن این‌ مهارت‌های نرم برای دیگران خیلی سخت و زمان‌بره؛ همه این موارد هم اکتسابیه، نه ذاتی!

یادمون باشه همه چی رو میتونن دیگران و هوش مصنوعی از شما کپی بزنن اما ذهنیت و شیوه تفکر شما رو نه، به راحتی امکان‌پذیر نیست!

https://t.me/irvaluation

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

17 Dec, 09:31


توضیحات بیشتر راجع به رسالت تیم ما در حوزه کاری جدید

ایجاد پیوندی سازنده بین بازار دیفای و بازار بورس کشور

#اقتصاد_‌دیجیتال #بلاک‌چین #مالی_‌دیجیتال #سرمایه‌گذاری_‌دیجیتال #دارایی‌_دیجیتال #کریپتو #بلاک‌چین #توکن‌سازی

https://t.me/irvaluation

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

17 Dec, 02:59


شماره ۳تحلیل روزانه بلاک‌چین و بازار رمز ارزها

مدت زمان مطالعه: یک تا دو دقیقه

۱. ورود شدید پول به بازار رمزارزها در سال جاری


طبق گزارش مؤسسات تحلیلی ورود پول به محصولات رمزارزها در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال‌های گذشته حدود چهار برابر شده است.

این روند ناشی از پذیرش بیت‌کوین توسط نهادهای مالی و توسعه ابزارهای مالی نظیر صندوق‌های قابل‌معامله بورسی بیت‌ک‌وین و اتریوم بوده است. این موضوع نشان می‌دهد توسعه زیرساخت‌ برای توسعه هر بازاری ضروریست.

۲. افزایش حاشیه سود صنعت ماینینگ


جی‌پی مورگان گزارش می‌دهد حاشیه سود ماینینگ در ماه جاری به‌دلیل افزایش درآمد (قیمت بیت‌کوین)، کاهش بهای تمام‌شده (هزینه‌های انرژی) و افزایش کارایی تجهیزات (مخارج سرمایه‌گذاری) بهبود یافته است.

این موضوع موجب شده ارزش بازار شرکت‌های ماینینگ بورسی نظیر رایت پلتفرمز و ماراتن دیجیتال در یک ماه گذشته به ترتیب حدود ۶۰ و ۱۰۰ درصد افزایش یابد. ارزش بازار این دو شرکت در حال حاضر به ترتیب حدود ۵ و ۸ میلیارد دلار در بورس آمریکا می‌باشد.

۳. خرید جدید بیت‌کوین توسط شرکت‌های بزرگ


شرکت مایکرواستراتژی با مدیریت مایکل سیلور که تاکنون بیش از ۴۳۹,۰۰۰ بیت‌کوین به ارزش فعلی تقریباً ۴۴ میلیارد دلار خریداری کرده است، انتظار می‌رود تعداد بیت‌کوین‌ بیشتری در قیمت بالای ۱۰۰,۰۰۰ دلار به ترازنامه خود اضافه کند.

این موضوع احتمال ورود بیشتر نهادهای مالی به بازار رمزارزها و افزایش سرمایه‌گذاری آنها و در نتیجه انتظار افزایش قیمت بیت‌کوین در میان‌مدت را نشان‌ می‌دهد.

دقت کنیم وضعیت کنونی بیت‌کوین و سایر رمزارزهای اصلی توأم با سفته‌بازی است چراکه به‌نظر می رسد در حال حاضر قیمت آنها جلوتر از ارزش‌شان حرکت می‌کند. به‌عبارت دیگر، بازار به استقبال اخبار و آینده موردانتظار نظیر کاهش مقررات دست و پا گیر و افزایش سهم مالی غیرمتمرکز از کل نظام مالی رفته است.

مدرسه ارزشگذاری —عرفان صفاری؛ تحلیلگر بازار رمزارزها

سه‌شنبه ـــ ۲۷ آذر ۱۴۰۳

#اقتصاد_‌دیجیتال #بلاک‌چین #مالی_‌دیجیتال #سرمایه‌گذاری_‌دیجیتال #دارایی‌_دیجیتال #کریپتو #بلاک‌چین #توکن‌سازی

https://t.me/irvaluation

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

16 Dec, 16:00


۱. رسالت تیم‌ ما در حوزه کاری جدید:

ایجاد پیوندی سازنده بین بازار دیفای و بازار بورس کشور

———————————-

۲. تحلیل‌های روزانه بلاک‌چین و رمزارزها با هدف تحلیل، انتقال تجربه و آموزش صورت می‌گیرد.

———————————-

۳. دقت کنیم کسب و کار، کسب و کار است چه در فضای مالی متمرکز چه در فضای مالی غیرمتمرکز؛ و شما هم قطعا می‌توانید از دانش و تجربه که تا به حال در بورس کسب کردید استفاده کنید و به این بازار نوظهور اضافه کنید و تجربه‌ای را که در بازار بلاک‌چین و رمزارزها به‌دست می‌آورید به بورس برگردانید!

و در نهایت در صورتیکه با پروفایل ریسک‌تون همخوانی دارد در دارایی‌های این بازار نوظهور (البته نه همه‌) سرمایه‌گذاری و سبدتون رو متنوع کنید، مشابه زمانیکه هم در سهام سرمایه‌گذاری می‌کنید هم در طلا هم در ملک.

———————————-

۴. این بازار برای تحلیلگران مالی که عاشق یادگیری و پیشرفت هستند جا برای کار زیاد دارد و انتظار داریم با رشد و توسعه این بازار با کمبود شدید تحلیلگران بلاک‌چین و معامله‌گران رمزارزها در کشور مواجه شویم؛ هر آنچه هم که کمبودش باشد، قیمتش بالاتر خواهد رفت.

عباس گمار
۲۶ آذر ۱۴۰۳

https://t.me/irvaluation

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

16 Dec, 09:40


یادداشت شماره ۲۷۶

موضوع: مسیر انتقال تجربه با ارکان محترم بازار سرمایه کشور

در مهر و آبان سال جاری، به دعوت شرکت محترم فرابورس ایران، فرصتی فراهم شد تا در قالب یک دوره ۱۶ ساعته با مدیران و کارشناسان محترم این شرکت به تبادل نظر و انتقال تجربیات در زمینه تحلیل و ارزش‌گذاری سهام بپردازیم.

در این دوره تلاش کردیم عصاره ۱۴ سال تجربه عملی تیم ما در حوزه ارزش‌گذاری سهام بیش از ۴۰۰ شرکت و همچنین مشاوره در عرضه اولیه بیش از ۳۰ شرکت در بازار سرمایه کشور را با مدیران و کارشناسان فرابورس ایران به اشتراک بگذاریم.

این تجربه، ادامه‌ای بر مسیر پیشین ما در توسعه دانش تحلیل و ارزش‌گذاری سهام است. پیش از این، در سال ۱۴۰۰ نیز دوره‌ای ۳۰ ساعته برای بیش از ۱۰۰ نفر از مدیران و کارشناسان محترم سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار کردیم.

همچنین، در سال ۱۳۹۸ دوره‌ مشابهی برای مدیران و کارشناسان شرکت بورس تهران برگزار کردیم که گامی دیگر در راستای ارتقای دانش تخصصی در این حوزه به شمار می‌رفت.

امیدواریم که این تلاش‌ها، هرچند کوچک، بتواند به سهم خود گامی مؤثر در جهت ارتقای سطح تحلیل‌گری در بازار سرمایه کشور بردارد.

بر خود لازم می‌دانیم از ارکان محترم بازار سرمایه کشور بابت حسن اعتماد و دعوت از تیم ما و همچنین بحث و تبادل نظر ارزشمند صورت‌گرفته سپاسگزاری کنیم.

عباس گمار
۲۶ آذر ۱۴۰۳

https://t.me/irvaluation

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

16 Dec, 07:14


شماره ۲تحلیل روزانه بلاک‌چین و بازار رمز ارزها

مدت زمان مطالعه: کمتر از یک دقیقه

۱. بیت‌کوین و سیاست‌ بانک‌های مرکزی

بیت‌کوین به‌نظر می‌رسد در حال تثبیت حمایت ۱۰۰٫۰۰۰ دلار (با وجود چندین بار شکستن این محدوده) می‌باشد.

یکی از دلایل افزایش قیمت هر دارایی‌ ریسکی در مقطع کنونی شامل رمزارزها و بیت‌کو‌ین سیاست‌ انبساطی بانک‌های مرکزی (به‌طور خاص انتظار کاهش نرخ بهره) است که موجب افزایش ارزش و قیمت این دارایی‌ها می‌شود.

انتظار می‌رود بانک‌های مرکزی در ماه‌های آینده روند کاهش نرخ بهره را ادامه دهند که باعث افزایش چشم‌انداز مثبت سرمایه‌گذاران و ورود نقدینگی جدید به بازارهای ریسکی نظیر ارزهای دیجیتال، به‌ویژه بیت‌کوین، شده است.

البته دلیل اصلی افزایش قیمت بیت‌کوین در یک ماه اخیر انتظار بازار رمزارزها از دولت جدید آمریکاست که مقررات دست و پا گیر بر سر راه این طبقه دارایی نوظهور را کاهش دهد و معرفی نامزد پست‌های کلیدی نظیر سازمان بورس و خزانه‌داری (که همگی حامیان کریپتو می‌باشند) نیز همین انتظارات را تأیید می‌کند.

۲. بیت‌کوین و خرید شرکت‌ها

شرکت رایت پلتفرمز (Riot Platforms) با خرید ۵۱۱۷ بیت‌کوین به ارزش بالای ۵۱۰ میلیون دلار، ذخایر خود را به ۱۶,۷۲۸ واحد رسانده است [دقت کنید این خرید جدید در قیمت‌های فعلی انجام شده است]. با خریدهای متوالی، ارزش دارایی بیت‌کوین این شرکت اکنون حدود ۱/۷ میلیارد دلار می‌باشد.

شایان ذکر است خرید بیت‌کوین توسط نهادهای مالی و افزایش تمرکز در این طبقه دارایی یک تیغ دولبه است که می‌تواند هم به‌عنوان یک خبر خوب تفسیر شود هم به‌عنوان خبر بد! به‌نظرتون چرا..!؟

مدرسه ارزشگذاری —عرفان صفاری؛ تحلیلگر بازار رمزارزها

دوشنبه ـــ ۲۶ آذر ۱۴۰۳

#اقتصاد_‌دیجیتال #بلاک‌چین #مالی_‌دیجیتال #سرمایه‌گذاری_‌دیجیتال #دارایی‌_دیجیتال #کریپتو #بلاک‌چین #توکن‌سازی

https://t.me/irvaluation

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

15 Dec, 12:07


مجدد باید بگم که اگر این فایل‌های صوتی رو مفید دونستین، کاملاً مختارین که اونا رو تو گروه‌های بورسی و برای دوستان و همکاران‌تون بفرستین و ما اتفاقاً خیلی هم خوشحال می‌شیم 🙏🏻

ما همگی باید به رشد و توسعه هم کمک کنیم تا ایران آباد داشته باشیم🌹🙏🏻

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

15 Dec, 10:31


من ۱۴ سال طول کشید که به این مفاهیم به صورت یه مدل ساختارمند رسیدم!

امیدوارم با این دست فایل‌ها و یادداشت‌های ما مسیر واسه شما خیلی کوتاه‌تر بشه


هر دو‌ فایل رو حتما تا انتها گوش بدیم و تمایز تحلیل بنیادی ساختارمند با تحلیل بنیادی بدون ساختار رو کاملا ً متوجه ‌شیم.

ساختارمند و بر اساس اصول ‌ اقتصادی و قواعد کسب و کار تحلیل کنیم.

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

15 Dec, 09:29


یادداشت شماره ۲۷۵

موضوع: فایل صوتی جلسه دوم دوره توسعه مهارت‌های ارزشگذاری


تصمیم گرفتیم فایل صوتی جلسه دوم توسعه مهارت‌های ارزشگذاری را هم به پاس استقبال و همراهی شما عزیزان در کانال تلگرامی شبکه کارشناسان ارزشگذاری ارسال کنیم. در این فایل موارد زیر تحلیل می‌شود:

۱— پيام اصلی هر یک از صورت‌های مالی و کاربرد آن در تحلیل بنیادی شرکت‌ها

۲— بخش‌های کاربردی هر یک از صورت‌های مالی در تحلیل شرکت‌ها

۳— تحلیل ظرفیت شرکت‌ها و اهمیت آن در تحلیل بنیادی و سرمایه‌گذاری

۴— تحلیل تراز ارزی در تحليل صورت سود و‌ زیان

۵— تحلیل سرمایه در گردش شرکت‌ها در بازار سرمایه کشور

۶— علایم هشداردهنده (red flag) در تحلیل درآمد و هزینه‌ شرکت‌ها

آنچه در این دو فایل صوتی خدمت شما عزیزان تقدیم شد حاصل تلاش تیم ما طی ۱۴ سال فعالیت، ارزشگذاری بیش از ۴۰۰ شرکت و مشاور عرضه اولیه بیش از ۳۰ شرکت در بازار سرمایه‌ کشور و مطالعه مستمر منابع بین‌المللی نظیر مؤسسه CFA می‌باشد که مطالعه این دو فایل صوتی را به همه تحلیلگران و سرمایه‌گذاران در بازار سرمایه‌ کشور پیشنهاد می‌کنیم.

عباس گمار
۲۵ آذر ۱۴۰۳

https://t.me/irvaluation

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

14 Dec, 20:12


شماره ۱— تحلیل روزانه بازار بلاک‌چین و رمزارزها

مدت زمان مطالعه: یک دقیقه

۱. طرح جدید برای تغییر ساختار بازار سرمایه ایالات متحده

طرح ساختار بازار (Market Structure) در دستور کار ۱۰۰ روز نخست دولت جدید ایالات متحده قرار دارد که با هدف افزایش نظارت بر بازار رمزارزها و یکپارچگی مالی متمرکز و مالی غیرمتمرکز (دیجیتال) پیاده‌سازی خواهد شد.

به اعتقاد ما این یکپارچگی با وجود داشتن برخی معایب (نظیر افزایش تمرکز که با ماهیت و فلسفه وجودی بلاک‌چین و رمزارزها تناقض دارد) می‌تواند در آینده موجب کاهش نوسانات قیمتی رمزارزهای اصلی نظیر بیت‌‌کوین و اتریوم و در نتیجه ورود سرمایه‌گذاران نهادی (که مکانیزم مدیریت ریسک سخت‌گیرانه دارند) و نهایتاً رشد و توسعه این طبقه نوظهور دارایی — البته توأم با ریسک فروش ناگهانی و آبشاری آنها — شود.

۲. ورود مایکرواستراتژی به شاخص نزدک ۱۰۰

شرکت مایکرواستراتژی (MicroStrategy) به تازگی وارد شاخص Nasdaq 100 شده که باعث افزایش دسترسی این شرکت (فعال در سرمایه‌گذاری بیت‌کوین) به منابع مالی بیشتر (شامل منابع صندوق‌های سرمایه‌گذاری) برای تامین مالی فعالیت‌های سرمایه‌گذاری خود خواهد شد.

لازم به ذکر است مایکرواستراتژی و کوین‌بیس از جمله شرکت‌های فعال صنعت رمزارزها می‌باشد که سهام آنها در بورس سهام آمریکا پذیرفته شده است. این موضوع خود نشان‌دهنده این است که بازار سرمایه توسعه‌یافته همواره تلاش می‌کند خود را با تحولات بیرونی (البته با تأخیر!) به روز کند و همه طبقات دارایی و شرکت‌های فعال در آن را لیست کند تا متنوع‌سازی سبد سرمایه‌گذاران بتواند نقدینگی را در بازار سرمایه حفظ و در عین حال بر وظایف قانونی خود نظیر محافظت از وجوه سرمایه‌گذاران عمل کند.

۳. عملکرد صندوق‌ قابل‌معامله رمزارز اتریوم

طی حدود ۲ هفته گذشته صندوق قابل‌معامله (ETF) اتریوم شرکت مدیریت دارایی بلک‌راک حدود ۱/۵ میلیارد دلار سرمایه جدید جذب کرده که این موضوع نشان‌دهنده علاقه فزاینده سرمایه‌گذاران به ارز‌های دیجیتال است.

انتظار داریم در میان‌مدت شاهد افزایش دارایی تحت مدیریت (AuM) صندوق‌های قابل‌معامله رمزارزها و حتی تنوع آنها با سرمایه‌گذاری در استیبل‌کوین‌ها و رمزارزهایی نظیر ریپل و سولانا نیز باشیم که این موضوع هم موجب افزایش سرمایه‌گذاری غیرمستقیم (ورود بیشتر نقدینگی به این بازار نوظهور) و هم سرمایه‌گذاری تحت مدیریت شرکت‌های حرفه‌ای شود.

مدرسه ارزشگذاری —عرفان صفاری؛ تحلیلگر بازار رمزارزها

شنبه ـــ ۲۴ آذر ۱۴۰۳

#اقتصاد_‌دیجیتال #بلاک‌چین #مالی_‌دیجیتال #سرمایه‌گذاری_‌دیجیتال #دارایی‌_دیجیتال #کریپتو #بلاک‌چین #توکن‌سازی

https://t.me/irvaluation

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

12 Dec, 13:26


نه قویترین نه باهوش‌ترین، بلکه آنکه تغییرات را بهتر مدیریت می‌کند، پایدار خواهد ماند.

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

12 Dec, 09:27


#موقت

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

11 Dec, 20:32


تحلیل روزانه اخبار بازار بلاک‌چین و رمزارزها

مدت زمان مطالعه: دو دقیقه

۱. عدم تصویب پیشنهاد خرید بیت‌کوین در مجمع مایکروسافت

سهامداران مایکروسافت پیشنهاد سرمایه‌گذاری در بیت‌کوین و افزودن آن به ترازنامه شرکت را در مجمع عمومی این شرکت رد کردند. این موضوع نشان‌ می‌دهد سرملیه‌گذاران بازار سهام هنوز نتوانسته‌اند سرمایه‌گذاری در اکوسیستم رمزارزها را بپذیرند.

۲. تایید استیبل‌کوین ریپل توسط مقام ناظر نیویورک

رگولاتور نیویورک استیبل‌کوین RLUSD متعلق به ریپل را تایید کرده‌اند. این تأیید می‌تواند موجب شتاب پذیریش استیبل‌کوین‌ها در سیستم‌های مالی شود.

۳. خرید جدید بیت‌کوین توسط شرکت مارا

شرکت استخراج‌کننده بیت‌کوین (MARA) خرید جدیدی به ارزش ۱/۱ میلیارد دلار بیت‌کوین انجام داده و همچنین به رکورد جدید در هش‌ریت دست یافته است. افزایش میزان هش‌ریت این شرکت می‌تواند به رشد قیمت بیت‌کوین و تقویت موقعیت این شرکت در صنعت استخراج کمک کند و همچنین نشانه‌ای از تقویت زیرساخت‌های استخراج بیت‌کوین باشد.

۴. آینده قیمت سهام شرکت‌های استخراج‌کننده بیت‌کوین

بانک JPMorgan به‌دنبال رشد اخیر قیمت بیت‌کوین و تقویت شاخص‌های صنعت استخراج، پیش‌بینی قیمت‌های بالاتر برای سهام استخراج‌کنندگان بیت‌کوین مانند Riot Platforms و Marathon Digital Holdings کرده است.

۵. همکاری Circle و Binance برای افزایش پذیرش جهانی USDC

شرکت Circle و صرافی Binance یک همکاری استراتژیک آغاز کرده‌اند تا استفاده از استیبل‌کوین USDC را در سطح جهانی افزایش دهند. این همکاری به منظور افزایش استفاده از USDC در تراکنش‌ها و پرداخت‌ها در بازارهای مختلف جهانی، به‌ویژه در آسیا، طراحی شده است.

۶. احتمال ورود ‌مایکرواستراتژی به شاخص نزدک

پیش‌بینی‌ تحلیلگران شرکت Bernstein نشان‌ می‌دهد استراتژی شرکت MicroStrategy در بازار رمزارزها به‌ویژه خرید بیت‌کوین همچنان تداوم خواهد یافت و احتمال می‌رود این شرکت به شاخص Nasdaq 100 اضافه شود.

پنجشنبه ـــ ۲۲ آذر ۱۴۰۳

#اقتصاد_‌دیجیتال #بلاک‌چین #مالی_‌دیجیتال #سرمایه‌گذاری_‌دیجیتال #دارایی‌_دیجیتال #کریپتو #بلاک‌چین #توکن‌سازی

https://t.me/irvaluation

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

05 Dec, 12:55


#موقت

سوال دوستان
شما اطلاع دارین این وبینار در چه پلتفرمی برگزار میشه

—————————-
به این آی دی پیام بدین در صورت هر نوع مشکلی

👇👇👇

@Leapto_Support

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

04 Dec, 17:05


#موقت

Leapto


چقدر جای خالی این پلتفرم در کشور احساس می‌شد

راه‌اندازی و ایجاد شبکه دانشگاهیان و متخصصان ایرانی خارج و داخل کشور، توسط تیمی از نخبگان دانشگاه صنعتی شریف

👇👇👇

https://t.me/Leaptoapp

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

04 Dec, 17:01


از تحصیل تا کار در بزرگترین شرکت های دنیا با سه نخبه ایرانی در رشته مالی 
 
سر فصل های وبینار: 
🔹 ورود به بازار کار مالی در آمریکا، کانادا و انگلستان 
🔹 معرفی زیرشاخه‌های پرتقاضا و آینده‌دار مالی 
🔹 نکات کلیدی برای رشد و پیشرفت در بازار کار بین‌المللی 
🔹بررسی مسیر های ممکن برای ادامه تحصیل در رشته های مالی در خارج از ایران و چالش های دانشجویان در این مسیر

میهمانان: 
علی طاعتیان  
معاون ارزیابی و کنترل ارزش‌گذاری در شرکت  BNP Paribas CIB، نیویورک  
دکتری مالی از Stevens Institute of Technology  
فارغ التحصیل مهندسی برق و MBA از دانشگاه صنعتی شریف
  
حسین همیشه‌بهار  
تحلیلگر در شرکت مشاوره مدیریت KPMG، تورنتو  
پذیرش فوق دکترا از دانشگاه Harvard   
دکتری مالی از دانشگاه YORK
 
فرید معینی‌فر   
تحلیلگر ارشد در شرکت Mara، لندن (با تمرکز بر بازارهای خصوصی و مدیریت سرمایه)  
کارشناسی ارشد در اقتصاد و مدیریت ثروت از دانشگاه کویین مری لندن    

با همکاری انجمن علمی دانشگاه های شریف، بهشتی، تهران، خوارزمی و انجمن توسعه

📅 تاریخ: ۲۵ آذر   
زمان: ساعت ۲۰  
📍 ثبت‌نام: https://B2n.ir/s33958

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

02 Dec, 09:56


اکوسیستم بلاک‌چین، رمزارزها و دیفای صرفاً یه فناوری برای سیستم‌های پرداخت مثل استیبل‌کوین‌ها یا ریپل نیستن؛ هرچند هنوز در مراحل استارتاپی قرار دارن، اما به نظر می‌رسه در یکی دو دهه آینده به بخش جدی از ساختار اقتصاد تبدیل بشن.

دانشگاه‌ و صنعت در دنیای توسعه‌یافته، همگام با پیشرفت‌های هوش مصنوعی، بیش از گذشته روی چالش‌ها و فرصت‌های این حوزه تمرکز دارن.

از طرفی، بازار سرمایه در کشورهای توسعه‌یافته، از مدیریت مالی و سرمایه‌گذاری گرفته تا مشتقه‌ها، در حال بهره‌برداری از ظرفیت‌های این فناوریست. در حوزه قوانین و مقررات هم، با وجود تفاوت‌ها بین کشورها، شواهدی از حرکت به سمت همگرایی در آینده دیده می‌شه.

ما هم در آینده نزدیک راه دنیای توسعه‌یافته رو دنبال خواهیم کرد.

یادداشت امروز ما در روزنامه دنیای اقتصاد درباره بلاک‌چین، رمزارزها و آینده صنعت خدمات مالی رو می‌تونین از این لینک مطالعه کنین (👇👇).

https://donya-e-eqtesad.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%A8%D9%88%D8%B1%D8%B3-6/4129122-%D8%A8%D9%84%D8%A7%DA%A9%DA%86%DB%8C%D9%86-%DA%A9%D8%B1%DB%8C%D9%BE%D8%AA%D9%88-%D8%A2%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA-%D8%AE%D8%AF%D9%85%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C

#عباس_‌گمار #آینده_‌دیجیتال #اقتصاد_‌دیجیتال #بلاک‌چین #مالی_‌دیجیتال #سرمایه‌گذاری_‌دیجیتال #دارایی‌_دیجیتال #کریپتو #بلاک‌چین

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

29 Nov, 07:56


یادداشت شماره ۲۷۲

موضوع: تحلیل اقتصادی معماریِ امنیتِ بلاک‌چین بیت‌کوین


دست‌کاری تراکنش‌ها در بلاک‌چین بیت‌کوین به‌دلیل وجود سه اصل بنیادی یکپارچه بسیار دشوار و هر تلاش برای تغییر اطلاعات این دارایی دیجیتال از نظر اقتصادی با فناوری‌های کنونی توجیه‌ناپذیر است:

۱. توافق جمعی

در شبکه بیت‌کوین، ماینرها از طریق سعی و خطا در تلاشند تا یک مسئله پیچیده ریاضی را سریع‌تر از یک‌دیگر حل کنند. ماینری که زودتر پاسخ صحیح را پیدا کند، آن را به شبکه اعلام کرده و سایر ماینرها صحت آن را تأیید می‌کنند. این فرآیند تأیید مشترک که به آن اجماع یا توافق جمعی گفته می‌شود، باعث می‌شود ماینر برنده امتیاز ثبت یک بلاک جدید (شامل ۲ تا ۴ هزار تراکنش) را به‌طور میانگین هر ده دقیقه یک بار به‌دست آورد و به‌عنوان پاداش، تعدادی بیت‌کوین از شبکه دریافت نماید، پاداشی که به مرور زمان کاهش می‌یابد و هر چهار سال نصف می‌شود.

این فرایند، به دلیل رقابت میان ماینرها، به نوعی حسابداری رقابتی است. هرچه توان پردازش یک ماینر از سایرین بالاتر باشد، شانس او برای حل مسئله و افزودن بلاک جدید به شبکه بیشتر است. اما این افزایش توان پردازش، نیازمند مصرف انرژی بیشتر و در نتیجه هزینه‌کرد بالاتر است.

از طرف دیگر، شبکه بیت‌کوین همیشه طولانی‌ترین زنجیره بلاک‌ها را به‌عنوان زنجیره معتبر می‌شناسد. این زنجیره نشان‌دهنده بیشترین انرژی مصرف‌شده و تلاش انجام‌شده برای ثبت اطلاعات صحیح تراکنش‌ها است. بنابراین، اگر ماینری بخواهد اطلاعات یک بلاک را تغییر دهد، باید تمام بلاک‌های بعدی را نیز بازتولید کند. این فرایند مستلزم صرف انرژی و هزینه‌ای نجومی است که انجام آن را غیراقتصادی می‌کند.

برای مقایسه، شبکه بیت‌کوین سالانه حدود یک و نیم درصد از کل انرژی جهان را مصرف می‌کند که بیشتر از مصرف انرژی حدود ۶۰ کشور دنیاست. بنابراین، دست‌کاری اطلاعات در این شبکه نه‌تنها غیرمحتمل، بلکه در حال حاضر و با فناوری‌های موجود از نظر اقتصادی نیز توجیه‌پذیر نیست.

۲. تمرکززدایی

اطلاعات تراکنش‌های شبکه بیت‌کوین در صدها هزار ابرکامپیوتر با تجهیزات خاص ماینینگ در سراسر جهان توزیع شده و در هیچ مکان متمرکزی ذخیره نمی‌شود. هر یک از این کامپیوترها نسخه‌ای کامل و یکسان از دفترکل تراکنش‌ها را نگه‌داری می‌کنند. این ویژگی موجب افزایش تقارن اطلاعات و در نتیجه ارتقاء شفافیت میان اعضای شبکه می‌شود.

برای تغییر و دستکاری اطلاعات، شخص یا گروه هکرها باید بیش از ۵۰ درصد از توان پردازش کل شبکه را در اختیار داشته باشد تا بتواند شانس موفقیت نیت سوء خود را افزایش دهد. با توجه به رشد مداوم شبکه و مصرف انرژی بالای آن، چنین کاری با فناوری‌های موجود توجیه‌پذیریِ اقتصادی ندارد.

فراتر از این، به دلیل غیرمتمرکز و شفاف بودن شبکه، تلاش‌های هکرها به‌راحتی توسط سایر اعضا شناسایی می‌شود. چنین اقداماتی علاوه بر شکست، منجر به کاهش اعتماد به شبکه و افت شدید ارزش بیت‌کوین خواهد شد. در نهایت، آنها با صرف هزینه‌های هنگفت، هر چه رشته‌اند پنبه و صرفاً متحمل ضرر اقتصادی خواهند شد.

۳. رمزنگاری

هر بلاک در زنجیره بیت‌کوین با یک شناسه منحصربه‌فرد به نام هَش مشخص می‌شود. این هَش به محتوای بلاک جاری و همچنین هَش بلاک قبلی وابسته است. اگر حتی کوچک‌ترین تغییری در اطلاعات تراکنش‌های یک بلاک ایجاد شود، هَش آن بلاک و تمامی بلاک‌های بعد از آن تغییر خواهند کرد.

در این شرایط، هکرها باید بتواند به‌سرعت هَش‌های جدید و معتبر را برای بلاک تغییر‌یافته و تمام بلاک‌های بعدی بازتولید کنند تا دفتر کل بلاک‌چین با تغییرات موردنظرشان تبدیل به طولانی‌ترین زنجیره بلاک شود. در واقع، از آنجا که شبکه همیشه طولانی‌ترین زنجیره را معتبر می‌داند، آنها باید این بازتولید را سریع‌تر از کل شبکه انجام دهند که با توجه به توان پردازش فعلی شبکه، عملاً بسیار دشوار و غیراقتصادی است.

عباس گمار
۹ آذر ۱۴۰۳

#عباس_‌گمار #آینده_‌دیجیتال #اقتصاد_‌دیجیتال #بلاک‌چین #مالی_‌دیجیتال #سرمایه‌گذاری_‌دیجیتال #دارایی‌_دیجیتال #کریپتو #بلاک‌چین

https://t.me/irvaluation

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

27 Nov, 15:05


اولین گام در سرمایه‌گذاری، مدیریت ریسک و شناخت کامل آن دارایی است.

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

26 Nov, 10:54


دوستان و همکاران بورسی

در صورتیکه فایل صوتی رو برای همکاران‌تون و دوستان‌تون مفید می‌دونین لطفاً تو گروه‌های تلگرامی بورسی ارسال کنین این فایل صوتی رو برای استفاده همکاران عزیز

سپاسگزارم 🌹

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

26 Nov, 10:54


دوستان دانشجوی کارشناسی و کارشناسی ارشد

در صورتیکه فایل صوتی رو برای دوستان‌تون مفید می‌دونین لطفاً تو گروه‌های تلگرامی دانشگاهی‌تون ارسال کنین این فایل صوتی رو برای استفاده دانشجویان عزیز

سپاسگزارم 🌹

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

26 Nov, 10:16


یادداشت شماره ۲۷۱

موضوع: فایل صوتی جلسه اول دوره توسعه مهارت‌های ارزشگذاری


دوره توسعه مهارت‌های ارزشگذاری پس از یک ماراتن ۴ ماهه در آبان ماه سال جاری به خط پایان رسید.

فایل صوتی جلسه اول به پاس همراهی دوستان‌مان در کانال تلگرامی شبکه کارشناسان ارزشگذاری تقدیم عزیزان می‌شود. در این فایل موارد زیر تحلیل می‌شود:

۱— شیوه تحلیل‌ و شناخت اولیه شرکت‌های بورسی با استفاده از صورت‌های مالی

۲– تأثیر اقتصاد سياسی و اقتصاد كلان روی قيمت تابلو شرکت‌های بورسی

۳- تحلیل یکپارچه ساختار مالکیتی، صورت سود و زیان و ترازنامه شرکت‌ها [فروش، حاشیه سود و سرمایه در گردش شرکت و مخارج سرمایه‌ای]

۵– واگرایی صورت‌های مالی از واقعیت کسب‌وکار شرکت‌ها و اثر استانداردهای حسابداری

۶– تحلیل چرخه ارزش آفرینی شرکت‌ها — سود اقتصادی [آیا همیشه زیان‌ده بودن نامطلوب است؟]

۷– تحلیل ساختار مالکیتی و سهام طلایی (golden share) و اثر آن روی قيمت تابلو

۸– تحلیل شرکت‌های مناسب برای سرمایه‌گذاری و شرکت‌های مناسب برای سفته‌بازی

این جلسه مقدمه ۱۵ جلسه بعدی این ماراتن ۴ ماهه می‌باشد.

عباس گمار
۶ آذر ۱۴۰۳

https://t.me/irvaluation

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

24 Nov, 15:29


یادداشت شماره ۲۷۰

موضوع: اصول ما در تحلیل بلاک‌چین و کاربردهای آن (رمزارزها و رمزدارایی‌ها)


۱. اینجا جای رویافروشی نیست، بلکه جای تحلیل اقتصادی ساختارمند است.


ما در تلاشیم تا نگاهی منطقی و علمی به فناوری بلاک‌چین و فرصت‌ها و ریسک‌های کاربردهای فعلی آن (از جمله بازار رمزارزها و رمزدارایی‌ها) ارائه دهیم. همان‌طور که اینترنت در دهه ۹۰ میلادی تحولی بزرگ در اقتصاد جهان ایجاد کرد، فناوری بلاک‌چین نیز پتانسیل ساخت آینده‌ای مشابه را دارد. باور ما این است که درک صحیح از این فناوری می‌تواند از یک سو به متنوع‌سازی سرمایه‌گذاری (با توجه به ریسک‌پروفایل هر فرد) کمک کند و از سوی دیگر، نقشی کلیدی در بهبود فرایندهای نهادهای مالی در بازار سرمایه کشور ایفا کند؛ آن‌چنان‌که امروز بسیاری از بازارها و نهادهای مالی بزرگ دنیا در حال بهره‌برداری از ظرفیت‌های این فناوری هستند.

۲. تجربه مالی متمرکز، ابزاری برای تحلیل دنیای غیرمتمرکز


دیفای و نظام‌های مالی جاری جایگزین یکدیگر نیستند، بلکه مکمل هم هستند. ما تلاش می‌کنیم دانش و تجربه‌ای که در تحلیل بازار سهام و مالی متمرکز به دست آورده‌ایم، به این اکوسیستم نوظهور انتقال دهیم. در نهایت، کسب‌وکار، کسب‌وکار است؛ چه در دنیای مالی متمرکز و چه در دنیای مالی غیرمتمرکز — اصول خلق ارزش در هر دو فضا یکسان است. باور داریم که تحلیل اصولی ریسک و بازده، ارزش‌گذاری و متنوع‌سازی که در بازار سهام حیاتی است، در بازار رمزارزها نیز نقشی کلیدی ایفا می‌کند. این موارد، که جای خالی آن‌ها برای تحلیل این طبقه دارایی جدید رمزارزها و رمزدارایی‌ها به‌ویژه در کشور ما و به‌طور نسبی در دنیای توسعه‌یافته احساس می‌شود، نیازمند رویکرد یکپارچه و استفاده از تجربه تحلیل سایر طبقات دارایی ازجمله بازار سهام برای تحلیل اقتصادی و سرمایه‌گذاری بازار رمزارزها و رمزدارایی‌ها است.

۳. تحلیل علمی — بازاری و رویکرد حرفه‌ای


هدف ما ارائه تصویری واقعی و دقیق از این اکوسیستم نوظهور است. تحلیل‌های ما بر اساس استانداردهای جهانی مانند CFA و رویکردهای دانشگاه‌های معتبر دنیا نظیر MIT و Oxford انجام می‌شود. ما تلاش داریم ریسک و بازده این طبقه دارایی را به‌صورت شفاف و مستند برای علاقه‌مندان حرفه‌ای بازار بررسی کنیم.

پی‌نوشت:
تمام مطالب ارائه‌شده جنبه آموزشی دارند و نباید به‌عنوان توصیه سرمایه‌گذاری تلقی شوند. هر فرد باید با توجه به ریسک پروفایل و اهداف سرمایه‌گذاری خود اقدام به سرمایه‌گذاری در هر طبقه دارایی کند و این موضوع برای تمام بازارها از سهام، ملک و رمزارزها گرفته تا طلا و اوراق صادق است.

عباس گمار
۴ آذر ۱۴۰۳

#عباس_‌گمار #آینده_‌دیجیتال #اقتصاد_‌دیجیتال #بلاک‌چین #مالی_‌دیجیتال #سرمایه‌گذاری_‌دیجیتال #دارایی‌_دیجیتال #کریپتو #بلاک‌چین

https://t.me/irvaluation

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

24 Nov, 13:17


روز گذشته در بازار رمزارزها چه گذشت؟

تحلیل کوتاه و اجمالی – ۳ آذر ۱۴۰۳

مدت زمان لازم: کمتر از یک دقیقه

۱. رشد صندوق‌های قابل معامله بورسی بیت‌کوین (ETF):
در مسیر دستیابی به هدف ۱۰۰,۰۰۰ دلاری بیت‌کوین، صندوق‌های قابل معامله بورسی بیت‌کوین بیش از یک میلیارد دلار سرمایه جدید جذب کرده‌اند. این نشان‌دهنده افزایش تمایل سرمایه‌گذاران نهادی به این دارایی دیجیتال است.

۲. رکورد تاریخی قراردادهای باز اتریوم (Open Interest):
مجموع ارزش قراردادهای باز در بازار آتی اتریوم برای نخستین بار به بیش از ۲۰ میلیارد دلار رسید. این رکورد، افزایش چشمگیر مشارکت سرمایه‌گذاران کلان در اکوسیستم اتریوم را نشان می‌دهد.

۳. موضع‌گیری دوگانه چین در حوزه رمزارزها:
چین با وجود سیاست‌های سختگیرانه در برابر معاملات ارزهای دیجیتال، همچنان پیشتاز توسعه فناوری بلاک‌چین است. پروژه‌هایی مانند یوان دیجیتال (Digital Yuan) بیانگر رویکرد جدی این کشور در استفاده از بلاک‌چین در اقتصاد دیجیتال است.

۴. ورود شرکت‌های مالی بزرگ به اکوسیستم بلاک‌چین:
شرکت‌های بزرگی مانند مسترکارت (Mastercard) و جی‌پی مورگان (JP Morgan) با به‌کارگیری فناوری بلاک‌چین، در حال ارتقای زیرساخت‌های مالی و تسریع فرایندهای پرداخت هستند.

۵. بریتانیا و تنظیم مقررات کریپتو:
دولت بریتانیا برنامه‌ریزی کرده است تا در اوایل سال آینده میلادی چارچوب نظارتی جدیدی برای رمزارزها و استیبل‌کوین‌ها ارائه دهد. این اقدام می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر ساختار قانونی بازار رمزارزها در اروپا داشته باشد.

۶. رکورد تاریخی سولانا:
قیمت توکن سولانا با عبور از مرز ۲۶۰ دلار، بالاترین سطح تاریخی خود را ثبت کرد. رشد اکوسیستم سولانا و استقبال از پروژه‌های غیرمتمرکز (DApps) روی این شبکه، از مهم‌ترین عوامل این جهش قیمتی بوده است.

۴ آذر ۱۴۰۳

#آینده_‌دیجیتال #اقتصاد_‌دیجیتال #مالی_‌دیجیتال #سرمایه‌گذاری_‌دیجیتال #دارایی‌_دیجیتال #کریپتو #بیت‌کوین #اتریوم #سولانا #ریپل #تتر #دیفای #NFT #رمزدارایی #رمزارزها #ارز_دیجیتال #ریسک #بازده

https://t.me/irvaluation


رخدادهای بلاک‌چین و بازار رمزارزها از این پس به‌صورت پادکست‌، هفتگی و طبقه‌بندی‌شده برای همراهان ارسال خواهد شد

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

24 Nov, 11:43


ما برای توسعه ایران‌مان اول خودمان باید انسان‌های توسعه‌یافته باشیم

انسان توسعه‌یافته شخصی هست که هم خودش میل و اشتیاق به پیشرفت داره هم میل و اشتیاق به پیشرفت رو در دیگران ایجاد میکنه

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

21 Nov, 19:49


یادداشت شماره ۲۶۹

موضوع: بلاک‌چین، کریپتو و آینده صنعت خدمات مالی


اپیزود اول: بلاک‌چین و بهبود فرایندهای مالی

فناوری بلاک‌چین با معماری نوین خود، جدا از جنبه‌های آرمان‌گرایانه مانند حفظ حریم خصوصی و آزادی‌های مدنی، اگر با رویکرد عمل‌گرایانه به آن نگاه کنیم، توانسته تأثیر چشمگیری در کاهش هزینه‌ها و زمان تراکنش‌ها داشته باشد. در تراکنش‌های بین‌المللی، بلاک‌چین‌هایی مانند ریپل، استیبل‌کوین‌ها و بیت‌کوین توانسته‌اند هزینه‌ها را به کمتر از ۱٪ و زمان تسویه را به کمتر از یک ساعت کاهش دهند. این در حالیست که سیستم‌های پرداخت فعلی، مانند ویزا، مسترکارت و امریکن اکسپرس، گاهی برای پرداخت‌های بین‌المللی تا ۱۵٪ هزینه دارند و فرآیند تسویه آنها ممکن است تا چند هفته طول بکشد.

اپیزود دوم: رمزدارایی‌ها و رمزارزها – مکمل هستند نه جایگزین

رمزدارایی‌ها (crypto assets) و رمزارزها (cryptocurrencies) – صرف‌نظر از نگاه ماکسیمالیست‌ها – در واقع به‌عنوان مکمل سیستم‌های مالی جاری عمل می‌کنند، نه جایگزین آن‌ها، در جاییکه سیستم‌های فعلی قادر به پوشش تمام نیازهای مالی برای تمام اشخاص نیستند. فناوری بلاک‌چین ابتدا با بیت‌کوین به‌عنوان یک سیستم پرداخت همتا به همتا (بدون دخالت مقام متمرکز) برای انتقال ارزش آغاز شد، اما با درک بهتر کسب‌وکارها از توانایی‌های چشمگیر فناوری پشت آن، فناوری بلاک‌چین به تدریج نقش‌های گسترده‌‌ و کارکردهای بیشتری را پذیرفته است.

اپیزود سوم: بلاک‌چین در کسب‌وکارهای فعلی

شرکت‌های بزرگ مالی برای حفظ جایگاه رقابتی خود، از بلاک‌چین در بهبود فرآیندها و خدمات خود استفاده کرده‌اند. به‌عنوان مثال، پی‌پال با راه‌اندازی سرویس رمزارزها، جی‌پی مورگان با بلاک‌چین اختصاصی خود، و بورس استرالیا با برنامه‌ریزی برای استفاده از این فناوری برای تسویه معاملات نشان داده‌اند که بلاک‌چین در حتی ساختار فعلی در حال به دست آوردن جایگاه ویژه است.

اپیزود چهارم: سرمایه‌گذاری مسئولانه در رمزارزها و رمزدارایی‌ها

رمزدارایی‌ها و رمزارزها در وضعیت جاری را می‌توان با وضعیت انبوه شرکت‌های اینترنتی در سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۰ میلادی و قبل از ترکیدن حباب دات کام مقایسه کرد. اما هرچند بسیاری از پروژه‌های بلاک‌چین مشابه شرکت‌های اینترنتی آن دوران احتمالاً از صحنه کسب‌وکار حذف می‌شوند، ولی همان‌طور که شرکت‌هایی مانند آمازون، مایکروسافت و گوگل در آن دهه ظهور کردند، بازیگران قدرتمندی نیز احتمالاً از اکوسیستم بلاک‌چین و معماری غیرمتمرکز در این دهه و چند دهه پیش‌رو بیرون خواهند آمد.

در نتیجه موسسات بین‌المللی با توجه به ماهیت استارتاپی این اکوسیستم در وضعیت فعلی به سرمایه‌گذاران برای مدیریت ریسک مناسب پیشنهاد می‌کنند حداکثر تا ۱۵٪ از پرتفوی سرمایه‌گذاری را در کنار سایر طبقات دارایی (سهام، بانک، ملک و طلا) به رمزارزها و رمزدارایی‌های اصلی – آن هم نه هر رمزارز و رمزدارایی – اختصاص یابد (مؤسسه بین‌المللی CFA وزن این طبقه دارایی را بین ۵ تا ۱۰ درصد پیشنهاد داده است). حال اگر ظرفیت پذیرش ریسک ما ۴۰٪ است (یعنی وزن ۴۰ درصدی را برای سرمایه‌گذاری در دارایی‌های ریسکی می‌پذیریم)، سهم رمزدارایی‌ها در سبد ما نباید از ۶٪ (۱۵٪ ضربدر ۴۰٪) فراتر رود. البته برای فردی که بسیار ریسک‌گریز است (توانایی و تمایل وی به ریسک‌پذیری به شدت پایین است)، این طبقه دارایی برای سرمایه‌گذاری پیشنهاد نمی‌شود.

اپیزود پنجم: چشم‌انداز فناوری بلاک‌چین و محصولات آن در صنعت خدمات مالی

به‌نظر می‌رسد رمزدارایی‌ها و بلاک‌چین – علی‌رغم تلاطم‌های زیاد به دلیل ماهیت استارتاپی و شفاف نبودن قوانین و مقررات در مقیاس بین‌المللی و فضای گاهی دو قطبی آن – مسیر خود را به‌عنوان یک نوآوری‌ مالی (فینتک) ادامه دهد و جایگاه مستحکم‌تری در بازار مالی پیدا ‌کنند. در واقع، پیش‌بینی می‌شود این طبقه دارایی نوظهور در پرداخت‌ها، تأمین مالی و سرمایه‌گذاری نقش مهم‌تری پیدا کند و بعلاوه اینکه شرکت‌های فعلی نیز ناگزیر به استفاده از فناوری بلاک‌چین برای بهبود فرآیندهای فعلی خود و همچنین ارایه خدمات جدید مالی مبتنی بر فناوری بلاک‌چین شوند.

بنابراین، درک عمیق و تحلیل بنیادی سازوکار عملیاتی، اقتصادی، مالی و سرمایه‌گذاری فناوری جدید و نوپای بلاک‌چین (چه در فضای غیرمتمرکز نوین چه در فضای متمرکز فعلی) و محصولات آن (رمزدارایی‌ها و رمزارزها و‌ سایر) برای تمام تحلیل‌گران و فعالان بازارهای مالی به‌منظور نقش‌آفرینی در آینده صنعت خدمات مالی بسیار حائز اهمیت می‌باشد.

عباس گمار
۱ آذر ۱۴۰۳

#عباس_‌گمار #آینده_‌دیجیتال #اقتصاد_‌دیجیتال #مالی_‌دیجیتال #سرمایه‌گذاری_‌دیجیتال #دارایی‌_دیجیتال #کریپتو #بیت‌کوین #اتریوم #سولانا #ریپل #تتر #دیفای #NFT #رمزدارایی #رمزارزها #ارز_دیجیتال #ریسک #بازده

https://t.me/irvaluation

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

17 Nov, 13:47


#معرفی_فیلم


The Wild Robot

فیلمش بامزه و فان بود که دیشب رفتم دیدم و به نوعی آینده هوش مصنوعی رو جلو‌ چشم‌مون میاره😅فیلم رو‌ دوست داشتم

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

16 Nov, 11:41


یادداشت شماره ۲۶۸
موضوع: بلاک‌چین بیت‌کوین به زبان ساده و کاربردی چگونه کار می‌کند؟


بلاک‌چین بیت‌کوین یک سیستم غیرمتمرکز (Decenterlized) یا توزیع‌شده (Distributed) است که امکان انتقال و ثبت دارایی‌های دیجیتال را بدون نیاز به واسطه متمرکز فراهم می‌کند. در این یادداشت، ابتدا مفاهیم اصلی این ساختار نوین را بررسی می‌کنیم و سپس در یادداشت‌های بعدی، جزئیات بیشتری در زمینه اقتصادی و سرمایه‌گذاری بلاک‌چین‌ها ارایه خواهیم داد.

همان‌طور که برای شناخت یک شرکت ابتدا به بررسی فرایندهای عملیاتی آن می‌پردازیم، در اینجا نیز ابتدا باید مفاهیم اصلی و مراحل عملیاتی بلاک‌چین را درک کنیم تا بتوانیم تحلیل‌های بعدی را به درستی انجام دهیم.

۱. دارایی و دارایی دیجیتال

دارایی چیزی است که ما مالک آن هستیم و برای ما ارزش یا منفعت آینده دارد. در بیت‌کوین، این دارایی‌ها به صورت دیجیتالی وجود دارند و معمولاً به عنوان پول یا ارز دیجیتال شناخته می‌شوند. این دارایی‌ها از طریق تراکنش‌ها به دیگران منتقل می‌شوند، که توسط یک گروه از ماینرها در شبکه تأیید و ثبت می‌شوند. زمانیکه این دارایی‌ها هم ظهور فیزیکی ندارد و در بستر اینترنت و فضای مجازی ایجاد می‌شود، دارایی دیجیتال گفته می‌شود.

۲. واسطه انتقال دارایی

در سیستم‌های جاری، برای انتقال دارایی‌ها به یک واسطه مثل بانک نیاز داریم. اما در بیت‌کوین، واسطه‌ها غیرمتمرکز هستند و هیچ نهاد واحدی مسئول انتقال دارایی‌ها نیست. در واقع، یک شبکه از ماینرها وظیفه ثبت و تأیید تراکنش‌ها را انجام می‌دهند. دقت‌ کنیم به نظر اینجانب سیستم‌های متمرکز و سیستم‌های غیرمتمرکز مکمل هم هستند.

۳. نقش ماینرها (تأییدکنندگان)

ماینرها اعضای شبکه بیت‌کوین هستند که مسئول تأیید تراکنش‌ها هستند. این فرایند شامل مراحل زیر است:

۱-۳. جمع‌آوری تراکنش‌ها: ماینرها تراکنش‌های جدید را دریافت می‌کنند.
۲-۳. ایجاد بلاک: تراکنش‌های معتبر را در یک بلاک جدید قرار می‌دهند.
۳-۳. حل مسئله ریاضی: برای تأیید بلاک، ماینرها باید یک مسئله پیچیده ریاضی را حل کنند و اصطلاحاً Proof of Work خود را به سایر اعضای شبکه نشان دهند.
۴-۳. دریافت پاداش: اولین ماینری که مسئله را حل می‌کند، پاداشی به شکل بیت‌کوین‌های جدید و کارمزد تراکنش‌ها دریافت می‌کند.

۴. مکانیزم Proof of Work (PoW) برای تایید تراکنش‌ها
مکانیزم اجماع (consensus) در شبکه بیت‌کوین PoW است و ماینرها برای رسیدن به توافق و تأیید تراکنش‌ها از آن استفاده می‌کنند.

۱-۴. رقابت بین ماینرها: تمام ماینرها باید یک مسئله ریاضی سخت را حل کنند. اولین ماینری که درست پاسخ دهد، بلاک جدید را به زنجیره بلاک‌چین اضافه می‌کند. به همین دلیل است که از آن با عنوان حسابداری رقابتی هم یاد می‌شود. این فرآیند نیاز به قدرت محاسباتی بالا و مصرف زیاد انرژی دارد.
۲-۴. امنیت شبکه: مکانیزم PoW از تغییر غیرمجاز اطلاعات جلوگیری می‌کند. اگر کسی بخواهد اطلاعات بلاک را تغییر دهد، باید تمام بلاک‌های بعدی را دوباره محاسبه کند که بسیاردشوار و پرهزینه است.

۵. ساختار بلاک‌چین بیت‌کوین

بلاک‌چین به معنای یک زنجیره از بلاک‌ها است. هر بلاک شامل اطلاعات زیر است:

۱-۵. تراکنش‌ها: تمام تراکنش‌هایی که در بلاک تأیید شده‌اند که در بلاک‌چین بیت‌کوین بین ۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰ تراکنش در هر بلاک است.
۲-۵. هش معتبر بلاک قبلی: که بلاک‌ها را به هم وصل (زنجیر) می‌کند.
۳-۵. هش معتبر بلاک جدید: عددی تصادفی است که از حل مسئله‌ای پیچیده ریاضی به‌دست می‌آید و نشان‌دهنده Proof of Work ماینر می‌باشد.

حال مشخص است که چرا به این شیوه نوین سازماندهی اطلاعات بلاک‌چین گفته می‌شود. این ساختار باعث می‌شود که تغییر اطلاعات بلاک‌چین برای هکرها بسیار سخت و پرهزینه باشد.

چرا بلاک‌چین بیت‌کوین می‌تواند ماشین ایجاد اعتماد باشد؟

بلاک‌چین بیت‌کوین، علی‌رغم اینکه هیچ نهاد متمرکزی ندارد و ماینرها یکدیگر را نمی‌شناسند، همچنان امنیت و اعتماد را برای انتقال تراکنش‌ها به‌دلیل هارمونی بین رشته‌ها و تخصص‌های مورداستفاده در آن (اقتصاد، فایننس، ریاضی، مهندسی کامپیوتر و سایر تخصص‌ها) فراهم می‌کند.

این سیستم به شکلی طراحی شده است که حتی اگر برخی از افراد بخواهند به اطلاعات تغییراتی وارد کنند، به دلیل هزینه و زمان زیاد، عملاً این کار تقریباً غیرممکن می‌شود. به همین دلیل، مجله اکونومیست در سال ۲۰۱۵، بلاک‌چین بیت‌کوین را به عنوان ماشین جدید اعتمادسازی (Trust Machine) معرفی کرد.

در یادداشت‌های بعدی، به سیر تکامل سایر بلاک‌چین‌ها نظیر اتریوم، استیبل‌کوین‌ها، ریپل، سولانا و دیگر بلاک‌چین‌ها و با تأکید بر تحلیل اقتصادی و سرمایه‌گذاری خواهیم پرداخت.

عباس گمار
۲۶ آبان ۱۴۰۳

#عباس‌گمار #آینده‌دیجیتال #اقتصاد‌دیجیتال #مالی‌دیجیتال #دارایی‌دیجیتال #بیت‌کوین #اتریوم #سولانا #ریپل

https://t.me/irvaluation

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

15 Nov, 12:45


یادداشت شماره ۲۶۷

موضوع: استراتژی‌های سرمایه‌گذاری در بازار رمزارزها در شرایط کنونی

بخش اول استراتژی‌های سرمایه‌گذاری در بازار رمزارزها در شرایط کنونی را در یادداشت شماره ۲۶۶ خدمت عزیزان ارایه دادیم و یادداشت جاری به بخش دوم و سوم (قراردادهای آتی و متنوع‌سازی سبد سرمایه‌گذاری) می‌پردازد.

۲.
استراتژی قرارداد آتی و مدیریت بازده

در صورتی که استراتژی ما بر استفاده از اهرم استوار باشد، قراردادهای آتی (فیوچرز) می‌توانند برای بهره‌بردن از حرکت‌های قیمتی بیت‌کوین، چه در حالت صعود و چه در حالت نزول، مورد استفاده قرار گیرند. برای مثال، اگر موقعیت خرید با قیمت توافقی ۸۹٬۰۰۰ دلار در بازار فیوچرز اتخاذ کنیم و بخت یار ما باشد و قیمت بیت‌کوین به ۹۳٬۰۰۰ دلار برسد، می‌توان ۴٬۰۰۰ دلار به عنوان بازده احتمالی حاصل از این موقعیت لحاظ شود [دقت کنیم این موقعیت اهرمی است و ریسک و بازده آن نیز طبعاً اهرمی می‌باشد].

استراتژی دیگر در بازار قرارداد آتی بیت‌کوین، استفاده از فرصت آربیتراژ (در صورت وجود) است. در این روش، بیت‌کوین را در بازار نقدی خریداری و همزمان در بازار آتی موقعیت فروش اتخاذ می‌کنیم. برای مثال، اگر قیمت بیت‌کوین در بازار نقدی ۸۹٬۰۰۰ دلار و قیمت فروش آن در بازار آتی ۹۰٬۰۰۰ دلار باشد، اختلاف ۱٬۰۰۰ دلاری میان این دو بازار می‌تواند به‌عنوان تضمین بازده (البته صرفنظر از ریسک‌های دیگر که مجال پرداختن به آن در اینجا نیست) از این موقعیت در نظر گرفته شود.

۳. استراتژی متنوع‌سازی پرتفو و مدیریت ریسک

روش دیگر تخصیص بخشی از دارایی‌های خود به این طبقه دارایی نوظهور است، آن‌چنان که موسسه بین‌المللی تحلیلگران خبره مالی (CFA) پیشنهاد داده است. طبق پیشنهاد موسسه CFA، می‌توان با اطلاعات و شرایط امروز تا ۵ درصد از پرتفوی را به بیت‌کوین اختصاص داد و میزان وزن آن را سبد سرمایه‌گذاری به‌صورت دوره‌ای بازبینی کرد.

همچنین، با توجه به تغییرات همبستگی بازده قیمتی بین طبقات دارایی‌ در طول زمان، می‌توان میزان تخصیص سرمایه به بیت‌کوین را تعدیل کرد. به‌عنوان مثال، اگر همبستگی بازده قیمت بیت‌کوین (به‌طور کلی طبقه رمزدارایی‌ها —cryptoasset) با بازده قیمت سایر طبقات دارایی (سهام، املاک، طلا و غیره) کم باشد، می‌توان وزن بیشتری از سرمایه (بیشتر از ۵ درصد) را به بیت‌کوین تخصیص داد تا در عین کاهش ریسک کل پرتفوی خود، بتوان از فرصت‌های آن نیز بهره برد. در مقابل، اگر همبستگی بازده آن با بازده سایر طبقات دارایی بالا باشد، می‌بایست وزن کمتری (کمتر از ۵ درصد) را به بیت‌کوین اختصاص داد.

عباس گمار
۲۵ آبان ۱۴۰۳

#عباس_‌گمار #آینده_‌دیجیتال #اقتصاد_‌دیجیتال #مالی_‌دیجیتال #سرمایه‌گذاری_‌دیجیتال #دارایی‌_دیجیتال #کریپتو #بیت‌کوین #اتریوم #سولانا #ریپل #تتر #دیفای #NFT #رمزدارایی #رمزارزها #ارز_دیجیتال #ریسک #بازده #مشتقه #آپشن #فیوچرز

https://t.me/irvaluation

پی‌نوشت: برای اعداد دقیق می‌توانید به‌طور مستقیم به وبسایت صرافی بایننس مراجعه کنید [مشتقه‌های بیت‌کوین در حال حاضر در صرافی‌های ایرانی معامله نمی‌شود]. البته مفاهیم ارائه‌شده در اینجا مستقل از ارقام عنوان‌شده است و همچنان برقرار می‌باشند.

پی‌نوشت: یادداشت‌های مذکور جنبه آموزشی داشته و نباید به‌عنوان توصیه سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شود. طبعاً افراد می‌بایست با توجه به ریسک پروفایل خود وزن هر طبقه دارایی (چه سهام، چه ملک، چه طلا و چه رمزارزها) را در سبد سرمایه‌گذاری تعیین کنند.

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

13 Nov, 12:32


به‌روزرسانی مستمر خودمان..!

جامعه هر ۱۵ تا ۲۰ سال پوست‌اندازی می‌کنه و افرادی که در این سال‌ها متولد میشن قابلیت‌‌ها و ارزش‌ها و محیط زندگی و خواسته‌های متفاوت دارند که تابع سیر تکامل دنیا هست [دنیا منتظر کسی نمی‌مونه و متوقف نمیشه] و باید توسط همه ما در سطح خرد و کلان به خوبی درک بشه!

چرا؟ این پوست‌اندازی‌ها محرک اون چیزی هست که در ایجاد سبک زندگی جدید و ایجاد کسب و کارها و فناوری‌های جدید می‌بینیم؛ سیر تکامل جامعه جهانی و کشور خودمون:

1— Gen X

سال های ۱۹۶۵ تا ۱۹۸۰ (حوالی سال‌های ۱۳۴۲ تا ۱۳۵۷ خورشیدی)

2— Gen Y


سال های ۱۹۸۱ تا ۱۹۹۶ (حوالی سال‌های ۱۳۵۷ تا ۱۳۷۲)

3— Gen Z

سال های ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۲ (حوالی سال‌های ۱۳۷۳ تا ۱۳۹۰ خورشیدی)

4— Alpha

سال های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۵ (حوالی سال‌های ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۳ خورشیدی)

متعصب نباشیم، همواره منابع و نظرات مختلف و متنوع رو مطالعه کنیم، مقتضیات هر زمانه رو بشناسیم، یاد بگیریم و خودمان رو به روز و تعدیل کنیم وگرنه غافلگیر خواهیم شد و این فرقی نمیکنه که الان Gen X هستیم یا Gen Y هستیم یا Gen Z ..!

پی‌نوشت: اگه به عقب هم بخوایم نگاه کنیم، قبل از Gen X هم baby boomers و قبل از baby boomers هم silent genration هست که عملا میشه گفت این ۶ نسل نقشه دموگرافیک جامعه از ۱۰۰ سال گذشته تا همین الان هست

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

12 Nov, 07:00


یادداشت شماره ۲۶۶

موضوع: استراتژی‌های سرمایه‌گذاری در بازار رمزارزها در شرایط کنونی


همان‌طور که در یک هفته گذشته و به ‌ویژه در دو روز اخیر ملاحظه شد، قیمت بیت‌کوین رشد معناداری طی این مدت بسیار کوتاه داشته است و حال سوال اینجاست که چگونه می‌توان همچنان در عین بهره‌مندی از فرصت‌های این طبقه دارایی نوظهور، ریسک‌های آن را نیز در زمان فعلی به حداقل ممکن رساند؟

پاسخ توسل به همان راهکارهای کاربردی است که در بازار سهام بارها و بارها تجربه کرده‌ایم: بازارهای مشتقه و همچنین پایبندی به اصول سرمایه‌گذاری.

بخش اول - استفاده از بازار اختیار معامله بیت‌کوین

۱. استراتژی آپشن فروش و مدیریت ریسک

اگر نگران کاهش احتمالی قیمت بیت‌کوین هستیم، می‌توانیم از آپشن فروش استفاده کنیم تا زیان احتمالی را به حداقل برسانیم. با این راهکار، حداقل قیمت بیت‌کوین را برای خودمان تضمین کرده‌ایم و از کاهش شدید سرمایه جلوگیری کرده‌ایم. برای مثال، اگر قیمت فعلی بیت‌کوین ۸۹٬۰۰۰ دلار را در نظر بگیریم، می‌توانیم مثلاً یک آپشن فروش با قیمت اعمال ۸۰٬۰۰۰ دلار بخریم که پریمیوم خرید (هزینه) آن برای ما مثلاً حدود ۳٬۵۰۰ دلار خواهد بود.

۲. استراتژی آپشن خرید و مدیریت بازده

اگر انتظار داریم بازار در محدوده قیمتی فعلی باقی بماند، می‌توانیم فروش آپشن خرید بیت‌کوین را در دستور کار قرار دهیم. برای مثال، اگر بیت‌کوین را به قیمت ۸۹٬۰۰۰ دلار داریم، می‌توانیم برای مثال یک آپشن خرید (Call Option) به قیمت اعمال ۱۰۰٬۰۰۰ دلار با پریمیوم ۲٬۵۰۰ دلاری بفروشیم. طبعاً اگر همه چیز مطابق انتظار ما پیش رود و بیت‌کوین نوسان زیادی (صعود بیشتر از ۱۰۰٬۰۰۰ دلار) تجربه نکند و اختیار معامله آن اعمال نشود، توانسته‌ایم بدون خرید خود بیت‌کوین (دارایی مبنا) پریمیوم ۲٬۵۰۰ دلاری را برای خود کنار بگذاریم.

در یادداشت‌های بعدی، به بررسی استراتژی‌ بازار‌‌ آتی بیت‌کوین و همچنین استراتژی متنوع‌سازی بیت‌کوین با سایر طبقات دارایی خواهیم پرداخت.

عباس گمار
۲۲ آبان ۱۴۰۳

#عباس_‌گمار #آینده_‌دیجیتال #اقتصاد_‌دیجیتال #مالی_‌دیجیتال #سرمایه‌گذاری_‌دیجیتال #دارایی‌_دیجیتال #کریپتو #بیت‌کوین #اتریوم #سولانا #ریپل #تتر #دیفای #NFT #رمزدارایی #رمزارزها #ارز_دیجیتال #ریسک #بازده

https://t.me/irvaluation

پی‌نوشت: برای اعداد دقیق می‌توانید به‌طور مستقیم به وبسایت صرافی بایننس مراجعه کنید [مشتقه‌های بیت‌کوین در حال حاضر در صرافی‌های ایرانی معامله نمی‌شود]. البته مفاهیم ارائه‌شده در اینجا مستقل از ارقام عنوان‌شده است و همچنان برقرار می‌باشند.

پی‌نوشت: یادداشت‌های مذکور جنبه آموزشی داشته و نباید به‌عنوان توصیه سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شود. طبعاً افراد با توجه به ریسک پروفایل خود در هر طبقه دارایی (چه سهام، چه ملک، چه طلا و چه رمزارزها) اقدام به سرمایه‌گذاری در هر بازاری کنند.

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

11 Nov, 11:36


یادداشت شماره ۲۶۵

موضوع: فرصت‌ها و ریسک‌های رمزارزها در سبد سرمایه‌گذاری

رمزارزها، به‌ویژه بیت‌کوین و اتریوم، بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۲ عملکرد بسیار خوبی داشتند. بیت‌کوین با رشد سالانه ۱۰۰٪ و اتریوم با رشد سالانه ۱۸۰٪، نسبت به سایر دارایی‌ها مانند طلا و شاخص‌های سهام مانند S&P500، عملکرد بهتری داشتند، در حالی که طلا تنها ۱٪ و S&P500 حدود ۱۰٪ رشد سالانه داشته‌اند.

با این حال، قیمت رمزارزها بدون نوسان نیست. برای مثال، نوسانات سالانه بیت‌کوین ۱۹۰۰٪ و اتریوم ۳۴۰۰٪ در دوره موردبررسی بوده است، در حالی که نوسانات طلا و S&P500 حدود ۱۵٪ است. این یعنی رمزارزها گرچه بازده بالاتری را تجربه کرده اما در عین حال ریسک بالاتری داشته‌اند که این ماهیت هر بازار نوظهوری است و سرمایه‌گذارن با توانایی و تمایل به ریسک‌پذیری بیش‌تر در بازارهای نوظهور سرمایه‌گذاری می‌کنند، دقیقاً مشابه سرمایه‌گذاری در اکوسیستم استارتایی.

شاخص شارپ که میزان بازده را با توجه به ریسک سرمایه‌گذاری اندازه‌گیری و تعدیل می‌کند، نشان می‌دهد که هرچند رمزارزها بازده بالاتری دارند، اما ریسک آن‌ها نیز بیشتر است. برای مثال، شاخص شارپ در دوره موردبررسی (سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۲) برای بیت‌گوین۰/۴ و برای اتریوم ۰/۵ است، در حالیکه شاخص شارپ در این دوره برای طلا ۰/۱ و برای شاخص S&P500 حدود ۰/۷ است.

مطالب بالا نشان می‌دهند که قبل از هر اقدام، شناخت دقیق اکوسیستم رمزارزها (Cryptocurrency) و رمزدارایی‌ها (Crypto asset) و تشخیص سره از ناسره اهمیت زیادی دارد.

همچنین، تنوع در سبد سرمایه‌گذاری به ویژه با توجه به ریسک‌های بیشتر این طبقه جدید از دارایی‌ها، ضروری است و نهایتاً سرمایه‌گذاران باید با توجه به سطح تحمل ریسک خود، از ترکیب دارایی‌های مختلف بهره ببرند تا ریسک را کاهش دهند و در عین حال از فرصت‌ها بهره‌مند شوند.

عباس گمار
۲۱ آبان ۱۴۰۳

https://t.me/irvaluation

#عباس_‌گمار #آینده_‌دیجیتال #اقتصاد_‌دیجیتال #مالی_‌دیجیتال #سرمایه‌گذاری_‌دیجیتال #دارایی‌_دیجیتال #کریپتو #بیت‌کوین #اتریوم #سولانا #ریپل #تتر #دیفای #NFT #رمزدارایی #رمزارزها #ارز_دیجیتال #ریسک #بازده

پی‌نوشت: یادداشت مذکور جنبه آموزشی داشته و نباید به‌عنوان توصیه سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شود. طبعاً افراد با توجه به ریسک پروفایل خود در هر طبقه دارایی (چه سهام، چه ملک، چه طلا و چه رمزارزها) اقدام به سرمایه‌گذاری در هر بازاری کنند.

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

10 Nov, 10:13


یادداشت شماره ۲۶۴

موضوع: نرخ تورم کدامیک بیشتر است؟


در مقایسه نرخ تورم بیت‌کوین، طلا و پول فیات، اختلاف‌ قابل توجهی وجود دارد:

بیت‌کوین: با توجه به نصف شدن پاداش استخراج در سال ۲۰۲۴ (به ۳/۱۲۵ بیت‌کوین در هر بلاک)، نرخ رشد سالانه عرضه بیت‌کوین به حدود ۰/۸۴ درصد (کمتر از یک درصد) کاهش یافته است. این کاهش به این دلیل است که میزان عرضه جدید بیت‌کوین در هر ۱۰ دقیقه، به مرور زمان نصف می‌شود و در نهایت عرضه بیت‌کوین به ۲۱ میلیون واحد محدود خواهد شد.

طلا: عرضه سالانه طلا حدود ۱/۵ درصد تا ۲ درصد است. با توجه به استخراج حدود ۳۲۰۰ تن طلا در سال و مجموع ذخایر جهانی حدود ۲۰۰ هزار تن، طلا به‌طور ثابت نرخ افزایشی بین ۱/۵ تا ۲ درصد دارد. این نرخ تورم از پول فیات کمتر است، اما همچنان از نرخ تورم فعلی بیت‌کوین بالاتر می‌باشد.

پول فیات: نرخ تورم ارزهای فیات (مثل دلار و یورو) وابسته به سیاست‌های پولی بانک‌های مرکزی و وضعیت اقتصادی است. به عنوان مثال، در سال‌های اخیر و با چاپ گسترده پول، نرخ تورم سالانه برخی از ارزهای فیات در کشورهای توسعه‌یافته بین ۳ درصد تا ۱۰ درصد بوده که در کشورهایی نظیر کشور ما حتی از ۵۰ درصد هم بیشتر شده است!

به طور خلاصه، نرخ تورم بیت‌کوین به دلیل ساختار محدود عرضه آن پایین‌ترین است (۰/۸۴ درصد)، طلا در جایگاه بعدی قرار دارد (۱/۵ تا ۲ درصد)، و در نهایت، پول فیات با تورمی متغیر و معمولاً بالاترین نرخ تورم را دارد که می‌تواند چندین برابر بیت‌کوین و طلا باشد.


عباس گمار

#عباس_‌گمار #آینده_‌دیجیتال #اقتصاد_‌دیجیتال #مالی_‌دیجیتال #سرمایه‌گذاری_‌دیجیتال #دارایی‌_دیجیتال #کریپتو #بیت‌کوین #اتریوم #سولانا #ریپل #تتر #دیفای #NFT #رمزدارایی #رمزارزها #ارز_دیجیتال #ریسک #بازده
#CryptoETF

https://t.me/irvaluation

پی‌نوشت: تعریف از تورم در اینجا متفاوت از مفاهیم اقتصاد کلان است؛ منظور از تورم همان رشد عرضه می‌باشد.

پی‌نوشت: یادداشت‌های مذکور جنبه آموزشی داشته و نباید به‌عنوان توصیه سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شود. طبعاً افراد با توجه به ریسک پروفایل خود در هر طبقه دارایی (چه سهام، چه ملک، چه طلا و چه رمزارزها) اقدام به سرمایه‌گذاری در هر بازاری کنند.

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

06 Nov, 12:58


یادداشت شماره ۲۶۳

موضوع: طبقه نوظهور دارایی دیجیتال و متنوع‌سازی پرتفوی سرمایه‌گذاری

شرکت بلک‌راک در سال ۲۰۲۳ مجوز اولین صندوق قابل معامله بیت‌کوین (Crypto ETF) را از بورس اوراق بهادار آمریکا (SEC) دریافت کرد. این صندوق‌ها با هدف دسترسی ساده و ایمن به بازار ارزهای دیجیتال طراحی شده‌اند و تاکنون ۶۰ میلیارد دلار دارایی تحت مدیریت (AuM) دارند. پیش‌بینی می‌شود که این رقم به زودی به ۲۰۰ میلیارد دلار برسد (تصویر ضمیمه را ملاحظه کنید).

در بازار کشورمان نیز می‌توان با رعایت ملاحظات اجرایی و تدابیر لازم، صندوق‌های قابل‌معامله بورسی کریپتو را در کنار سایر طبقات دارایی مانند سهام و طلا قرار داد تا متنوع‌سازی پرتفوی سرمایه‌گذاران تسهیل شود. این اقدام می‌تواند به حرفه‌ای‌تر شدن و توسعه سریع‌تر این اکوسیستم در ایران کمک کند،

البته کاربرد فناوری بلاک‌چین محدود به این مورد نمی‌شود. تیم ما در آینده تمرکز ویژه روی کاربردهای گسترده این فناوری‌ نوظهور در بازار سرمایه کشور خواهد داشت.

عباس گمار
۱۷ آبان ۱۴۰۳

#عباس_گمار #اقتصاددیجیتال #دارایی‌دیجیتال #بلاکچین #کریپتو #CryptoETF

https://t.me/irvaluation

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

05 Nov, 09:14


————————————————

تیم ما در سال ۱۳۹۹ ارزشگذاری سهام هم دیجی‌کالا و هم کافه‌بازار (از شرکت‌های اصلی هزاردستان) را البته با هدف دیگری انجام داد.

بدون تردید، از معدود شرکت‌هایی که در اقتصاد ما تا به حال سود اقتصادی برای سهامداران خلق کردند همین شرکت‌های پلتفرمی هستند که معاملات اخیر هم نشان‌دهنده این موضوع می‌باشد.

عباس گمار
۱۵ آبان ۱۴۰۳

#اقتصاددیجیتال

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

02 Nov, 15:58


دوستان میگن ۹۰ تراوات‌ساعت چقدر میشه؟

میشه تقریباً ۱۰ تا نیروگاه با ظرفیت ۱۰۰۰ مگاوات؛ میشه حدوداً ۱۰ تا نیروگاه آبادان

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

02 Nov, 10:40


یادداشت شماره ۲۶۲

موضوع: مصرف انرژی سالیانه بلاک‌چین بیت‌کوین

مصرف انرژی سالیانه بلاک‌چین بیت‌کوین در حال حاضر حدود ۹۰ تراوات‌ساعت است؛ یعنی بیشتر از مصرف انرژی کشورهایی مثل سوئیس، ونزوئلا، کویت، مراکش و چک و کلمبیا (مصرف شبکه بیت‌کوین در زمان محاسبه تصویر ضمیمه حدود ۷۰ تراوات‌ساعت بوده— در اینجا صرفاً مقایسه نسبی مصرف کشور بیت‌کوین (بله کشوری هست از نظرم من خودش از این منظر..!) با مصرف کشورها مدنظره…!).

دلیل اصلی این مصرف بالا این است که شبکه بیت‌کوین برای افزودن بلاک و تأیید تراکنش‌های جدید از روشی به نام Proof of Work (PoW) استفاده می‌کند که به شدت انرژی‌بر است. این روش شبیه به یک ماراتن سنگین است که در آن، کامپیوترها (ماینرها) باید مسائل پیچیده‌ای را زودتر از بقیه حل کنند تا بتوانند آپشن تأیید تراکنش‌ها را به دست آورند؛ هر چه توان پردازشی (و در نتیجه مصرف انرژی) بالاتر باشد، شانس به دست آوردن این آپشن نیز بیشتر می‌شود.

هر تکنولوژی تحول‌آفرین که بتواند مسائل بنیادی جامعه را حل و ارزش اقتصادی ایجاد کند، در طول زمان خودش را کارآمدتر خواهد کرد؛ درست مثل نوآوری‌هایی مانند هواپیما، ماشین، کامپیوتر و موبایل که در ابتدا مشکلات زیادی داشتند و به مرور زمان بهتر شدند، انتظار می‌رود فناوری‌ بلاک‌چین هم به تدریج بهینه‌تر شود. در حال حاضر، روش‌های جدیدتری مانند Proof of Stake (PoS) برای رسیدن به اجماع در فناوری بلاک‌چین در حال توسعه است که می‌توانند مصرف انرژی را به‌طور قابل‌توجهی کاهش دهند.

مراد و مقصود در اینجا بیت‌کوین و سایر کاربردهای بلاک‌چین نیست؛ مهم موتور محرک آن یعنی خود فناوری بلاک‌چین هست که امکان رسیدن به اجماع غیرمتمرکز را در بستر اینترنت به‌طور شگفت‌انگیزی فراهم کرده است (در یادداشت‌های آینده بیشتر در این خصوص خواهیم نوشت). تیم ما در این یادداشت‌ها طبقه دارایی نوظهور رمزدارایی‌ها (Cryptoasset) و موتور محرک آن بلاک‌چین را از منظر اقتصادی و سرمایه‌گذاری و مالی شرکتی تحلیل خواهد کرد.

#عباس_‌گمار #آینده_‌دیجیتال #اقتصاد_‌دیجیتال #مالی_‌دیجیتال #سرمایه‌گذاری_‌دیجیتال #دارایی‌_دیجیتال #کریپتو #بیت‌کوین #اتریوم #سولانا #ریپل #تتر #دیفای #NFT #رمزدارایی #رمزارزها #ارز_دیجیتال #ریسک #بازده

https://t.me/irvaluation

پی‌نوشت: یادداشت‌های مذکور جنبه آموزشی داشته و نباید به‌عنوان توصیه سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شود. طبعاً افراد با توجه به ریسک پروفایل خود در هر طبقه دارایی (چه سهام، چه ملک، چه طلا و چه رمزارزها) اقدام به سرمایه‌گذاری در هر بازاری کنند.

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

01 Nov, 19:51


#موقت

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

01 Nov, 19:46


👆👆👆

لینک دسترسی به پیچ اینستاگرام ما برای دوستان عزیزمون که تازه اینجا به خانواده کارشناسان ارزشگذاری پیوستند

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

01 Nov, 19:44


https://www.instagram.com/valuation.school/profilecard/?igsh=MTJsc2todWpoaDdnMg==

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

31 Oct, 19:33


میلتون فریدمن، برنده نوبل اقتصاد، در سال ۱۹۹۹ پیش‌بینی می‌کرد که اینترنت به ایجاد سیستم‌های پرداخت غیرمتمرکز منجر خواهد شد.

او در این مصاحبه می‌گوید این سیستم‌ها می‌توانند بدون واسطه و کنترل دولت‌ها انتقال امن وجوه را بین افراد به صورت همتا‌به‌همتا فراهم کنند؛ مفهومی که با ظهور بیت‌کوین به واقعیت پیوست؛ دستاوردهای فریدمن در نظریه پولی و نقش دولت، تأثیر عمیقی بر اقتصاد مدرن داشته است.

همچنان معتقدم بلاک‌چین بیت‌کوین نمی‌تواند صرفاً توسط مهندسین کامپیوتر برنامه‌ریزی شده باشد و این دانش چندرشته‌ای توسط تیمی از اقتصاد و مالی، کامپیوتر، ریاضیات، جامعه‌شناسی و حقوق به واقعیت عملی و کاربردی تبدیل شده است که همچنان این سیستم غیرمتمرکز پرقدرت به راه خود ادامه می‌دهد…

ویدیوی یک دقیقه‌ای پیوست را چندین بار ببینیم!

عباس گمار
۱۰ آبان ۱۴۰۳
#عباس_‌گمار #آینده_‌دیجیتال #اقتصاد_‌دیجیتال #مالی_‌دیجیتال #سرمایه‌گذاری_‌دیجیتال #دارایی‌_دیجیتال #کریپتو #بیت‌کوین #اتریوم #سولانا #ریپل #تتر #دیفای #NFT #رمزدارایی #رمزارزها #ارز_دیجیتال #ریسک #بازده

https://t.me/irvaluation

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

25 Oct, 20:04


خلاصه محرک‌های اصلی جهش قیمت طلا در شماره جدید اکونومیست (۲۵ اکتبر - ۲ نوامبر):

۱. خرید بانک‌های مرکزی: بانک‌های مرکزی با خرید بیشتر طلا وابستگی خود به دلار را کاهش داده‌اند.

۲. تحريم‌ها و تنش‌ها: برخی کشورها برای دور زدن تحریم‌ها به سراغ روش‌ پرداخت همتا به همتا مانند طلا رفته‌اند. ترس از درگیری‌ها نیز در این موضوع کم تأثیر نبوده است.

۳. همکاری‌ منطقه‌ای: کشورهای عضو بریکس در حال توسعه ارزی جدیدند تا مبادلات خود را با وابستگی کمتر به دلار انجام دهند. هرچند میزان موفقیت آن مشخص نیست، اما نیاز به جایگزین‌ مطمئن‌تر از دلار را مانند طلا افزایش داده است.

البته کاهش نرخ بهره هم بر تقاضا برای دارایی که مصون از تورم باشد (مانند طلا) کم تأثیر نبوده است (این بخش رو خودم اضافه می‌کنم).


کارشناس بازار و دارایی طلا نیستم؛ این نکات خلاصه یادداشت جدید اکونومیست در بخش Leader می‌باشد.

عباس گمار
۴ آبان ۱۴۰۳

https://t.me/valuation

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

24 Oct, 12:35


🚨 لایو اینستاگرام با موضوع

🔴نقشه راه موفقیت دانشجویان مهندسی صنایع در رشته مهندسی مالی


👤 دکتر مجید ایوزیان
مشاور تخصصی توسعه دانش و مهارت مهندسین صنایع

👤 مهندس عباس گمار
✔️ دارنده گواهینامه تحلیلگر خبره مالی (سطح ۱ و ۲) از مؤسسه CFA آمریکا
✔️ مدرس مدعو دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف
✔️ مدیر سابق واحد ارزش‌گذاری شرکت تامین سرمایه نوین
✔️ کارشناسی ارشد اقتصاد گرایش فايننس از دانشگاه Queen Mary انگلیس


شنبه ۵ آبان‌ماه | ساعت ۲۱

👈🏻 در پیج اینستاگرام دکتر ایوزیان:
https://www.instagram.com/majid_eyvazian/

✔️ آدرس کانال ارزش گذاری مهندس گمار
https://t.me/irvaluation

✔️ پیج اینستاگرام ارزشگذاری مهندس گمار:
https://www.instagram.com/valuation.school/

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

23 Oct, 02:05


در وبینار سراسری آنلاین «بلاک‌چین، رمزارزها و مالی غیرمتمرکز» که سه‌شنبه یکم آبان ماه با حضور بیش از ۳۰۰ نفر از دانشجویان و علاقه‌مندان برگزار شد، به بررسی فناوری تحول‌آفرین بلاک‌چین و کاربردهای عملی آن نظیر رمزارزها و دیفای پرداختیم.

به وضوح، بلاک‌چین به عنوان یک شبکه غیرمتمرکز، شیوه اعتمادسازی و تأمین امنیت تبادلات مالی را بازطراحی کرده و در حوزه‌های خدمات مالی، مالی شرکتی و حاکمیت شرکتی، در حال گرفتن سهم بازار از شبکه‌های متمرکز است.

همچنین، رمزارزها و دارایی‌های دیجیتال به یک طبقه دارایی نوظهور برای تنوع بخشی سرمایه‌گذاران تبدیل شده‌اند. مهم این‌که این به معنای کنار گذاشتن دارایی‌های جاری مانند سهام و طلا نیست؛ بلکه هدف این است که با شناخت عمیق‌ و اصولی بتوانیم ریسک و بازده این طبقه دارایی نوظهور را تحلیل و در صورت همخوانی با پروفایل ریسک خود، سبد سرمایه‌گذاری‌مان را متنوع کنیم.

به پیوست اسلایدهای این وبینار نیز خدمت شما دوستان عزیزم تقدیم شده است.

عباس گمار
۲ آبان ۱۴۰۳

#آینده_دیجیتال #اقتصاد_دیجیتال #مالی_دیجیتال #دارایی_دیجیتال #بلاکچین #مالی_غیرمتمرکز #دیفای #رمزارز

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

20 Oct, 18:48


یادداشت شماره ٢٦١

موضوع: شخصیت‌های برجسته قبل از ظهور اولین کاربرد عملی فناوری بلاک‌چین

شخصیت‌های زیر که ایده‌های هر کدوم نهایتاً یه گوشه‌ای از دنیای دارایی دیجیتال رو شکل داد، شاید تصور نمی‌کردند زمانی ساتوشی ناکاموتو (خالق بیت‌کوین) به صورت هوشمندانه از ایده‌هاشون در توسعه بلاک‌چین بیت‌کوین استفاده کنه:

رلف مرکل (Ralph Merkle): با ابداع درخت‌های مرکل (Merkle Trees)، بتونه راهی مطمئن برای سازماندهی تراکنش‌ها ایجاد کنه.

دیوید چام (David Chaum): با امضاهای کور (Blind Signatures) حریم خصوصی کاربران رو توی تراکنش‌های دیجیتال حفظ کنه.

استوارت هیبر (Stuart Haber) و اسکات استورنتا Scott Stornetta): ایده‌هاشون درباره زمان‌نگاری اسناد دیجیتال باعث شد که تاریخ تراکنش‌ها در بلاک‌چین بیت‌کوین و بلاک‌چین‌های دیگر به صورت تغییرناپذیر ثبت و ضبط بشه.

نیک زابو (Nick Szabo): ایده‌اش در مورد قراردادهای هوشمند (Smart Contracts) خیلی روی طراحی تراکنش‌های شرطی (البته در بلاک‌چین اتریوم) تأثیر بذاره.

وی دای (Wei Dai): ایده‌اش درباره پول دیجیتال غیرمتمرکز (Decentralized Digital Currency) به ساتوشی کمک کرد تا مدل اقتصادی بیت‌کوین رو بسازه.

آدام بک (Adam Back): ایده‌اش با Hashcash و Proof of Work بتونه امنیت شبکه بیت‌کوین رو تأمین کنه.

هال فینی (Hal Finney): اولین کسی بود که بیت‌کوین رو از ساتوشی در قالب سیستم مالی غیرمتمرکز دریافت کرد و نشون داد که این سیستم در عمل کار می‌کنه.

خلاصه کلام اینکه توسعه اولین کاربرد عملیاتی بلاک‌چین (بیت‌کوین) واقعاً نتیجه‌ یک تفکر ساختارمند و عملگرایانه بود که ایده‌های قبلی رو که هر کدوم برای کار خاص دیگه‌ای طراحی شده بودند، سر و سامان داد و از اونها برای ایجاد و توسعه بلاک‌چین بیت‌کوین استفاده کرد.

ساتوشی ناکاموتو چرخ رو دوباره اختراع نکرد، بلکه قطعات پازل رو کنار هم گذاشت و مثل یک نخ تسبیح اون ایده‌ها رو به هم وصل کرد و عملیاتی‌شون کرد.

عملاً ساتوشی یا تیمش ایده‌های قبلی رو به طور خلاقانه به یک سیستم پرداخت غیرمتمرکز تبدیل کردند و یک محصول عملی کاملاً جدید به دنیای دیجیتال ارائه کردند؛ محصولی که شروع‌کننده‌ پیشرفت‌ها و کاربردهای متعدد بعدی این اکوسیستم نوظهور و فناوری تحول‌آفرین بلاک‌چین بود، هم در صنعت مالی و هم در صنایع دیگه!

امروز، سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی هم کنار سایر دارایی‌ها (سهام، ملک و طلاو ...) از دارایی‌های دیجیتال (به شرط اینکه با پروفایل ریسک‌شون همخوانی داشته باشه) برای تنوع سبد سرمایه‌گذاری خودشون استفاده می‌کنند، به عنوان یک طبقه دارایی نوظهور.

در ادامه، تیم ما با همان رویکرد علمی—بازاری مشابه آنچه در این سال‌ها در حوزه ارزش‌گذاری سهام شرکت‌ها در بازار سرمایه کشور انجام داده‌ایم، به تحلیل این اکوسیستم چندرشته‌ای خواهیم پرداخت و تلاش خواهیم کرد سهم خود را در توسعه فناوری بلاک‌چین و کاربردهای مالی آن در کشور از منظر "تحلیل اقتصادی و سرمایه‌گذاری" ایفا کنیم.

عباس گمار
بیست و نهم مهر یکهزار و چهارصد و سه

#عباس_گمار #اقتصاد_دیجیتال #بلاک_چین #هوش_مصنوعی #فینتک #مالی_دیجیتال #دارایی_دیجیتال #سرمایه_گذاری_دیجیتال #رمزارزها #مالی_غیرمتمرکز #دیفای #استیبل_کوین #بیت‌کوین #اتریوم #تتر

https://t.me/irvaluation

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

19 Oct, 08:07


دوستان و همکاران عزیز

وبینار یکم آبان ماه نخستین وبیناری است که با موضوع بلاک چین، رمزارزها و دیفای به صورت سراسری در دانشگاه های کشور برگزار می شود

جهت ثبت‌نام رایگان از طریق این لینک اقدام فرمایید. انجمن های علمی دانشگاه مبلغ بسیار کمی جهت اطمینان از حضور دریافت می کنند

بلاک چین و کاربردهای آن بیشتر از جنبه های تکنولوژیک تا به حال در کشور آن هم بیشتر در خارج از دانشگاه و در فضای کسب و کار بررسی شده است

ما در ادامه مسیر بعد از این وبینار قصد داریم همگام با دنیا این طیقه دارایی نوظهور را از منظر اقتصادی و سرمایه گذاری و ارزشگذاری تحلیل کنیم و بتوانیم به سهم خود در کشور عزیزمان ایران در این اکوسیستم چندرشته ای و جذاب ارزش افزوده داشته باشیم

قابل توجه است قرار نیست چیزی رها شود، قرار است کنار سهام، کنار ملک، کنار طلا و ... یک طبقه دارایی نوظهور را با هم بررسی کنیم و پرتقوی دارایی خود را در صورتیکه با مختصات ریسک و بازده ما همخوانی داشته باشد متنوع کنیم

کاتالوگ ضمیمه مختصری از موضوع این وبینار است که لطفا تمام 9 صفحه آن را علی الخصوص سه صفحه آخر را ملاحظه کنید

عباس گمار
28 مهر 1403

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

17 Oct, 11:20


با سلام

از دانشجویان مقطع کارشناسی مسلط به طراحی سایت و آشنا با بازارهای مالی برای انجام پروژه شرکت‌های یکی از همکاران دعوت به همکاری میگردد.
آیدی
@aalirezaasadeghi

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

16 Oct, 12:24


هر اقدامی بر بازار سهام مادامیکه سطح عدم‌قطعیت‌های ژئوپلتيك كاهش نيابد، اثري ندارد؛ در بهترين حالت اثر آن كوتاه‌مدت است!

این یادداشت ما که روی آن ريپلای زديم (👆👆👆) و ماه گذشته در دنیای اقتصاد یک روز بعد از تودیع و معارفه رئیس محترم سازمان بورس منتشر شد را یک بار دیگر با هم بخوانیم….

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

14 Oct, 11:10


پارسال تقریباً همين موقع بود كه در این یادداشت 👆👆👆 [یادداشت شماره ۲۳۱] از ضرورت تدريس تاريخ اقتصادي و مالي جهان و ایران در دانشگاه‌های كشور خدمت عزیزان گفتيم.

جايزه نوبل اقتصاد امسال هم كه امروز دوشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۳ به عاجم‌اغلو و همكارانش اعطا شد به نوعی در خصوص مطالعه، تحلیل و مقایسه تاریخ اقتصادی ملت‌هاست.

خوشبختانه دكتر فرهاد نيلی در دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه صنعتی شريف دست به كار شدند و امسال در ترم پائيز درس تاريخ اقتصادي جهان را ارايه خواهند داد. امیدواریم تدریس این موضوع به سایر دانشگاه‌ها و دانشکده‌های مرتبط تعمیم یابد.

در صورتيكه از تاريخ درس و عبرت نگيريم، محكوم به تكرار آن هستيم؛ حتماً، حتماً و حتماً تاریخ بخوانیم و خانواده، دوستان، آشنایان و همکاران رو هم تشویق کنیم تاریخ بخوانند؛ چه تاریخ عمومی چه تاریخ اقتصادی و مالی.

عباس گمار
۲۳ مهر ۱۴۰۳

https://t.me/irvaluation

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

14 Oct, 10:21


خاطرتون هست این کتاب رو پارسال خدمت‌تون معرفی کردم.

نویسندگان این کتاب آقایان دارون عاجم ‌اُغلو و جیمز رابینسون به همراه سیمون جانسون امروز به‌دلیل پژوهش‌های خود در زمینه علت‌های تفاوت پيشرفت اقتصادی کشورها و ملت‌ها برنده جایزه نوبل اقتصاد شدند.

خوندن کتاب چرا ملت‌ها شکست می‌خورند رو به همه علاقه‌مندان به توسعه و پيشرفت كشور عزیزمان ایران توصیه می‌کنم.

https://t.me/irvaluation

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

12 Oct, 17:48


📎 "انجمن علمی مهندسی مالی دانشگاه تربیت مدرس" با همکاری "مدرسه ارزش‌گذاری" برگزار می‌کند:


🔸نخستین وبینار "کسب‌و‌کار بلاک‌چین، رمزارزها و مالی غيرمتمركز" در سطح دانشگاه‌های سراسر کشور


👤 میزبان:

جناب آقای دکتر محمدعلی رستگار

- عضو هیات علمی مهندسی صنایع و سیستم‌های دانشگاه تربیت مدرس
- عضو هیئت مدیره بانک اقتصاد نوین
- عضو کمیته ریسک بانک ملت

👤 میهمان:

جناب آقای مهندس عباس گمار

- مدرس مدعو دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف
- مدیر سابق واحد ارزش‌گذاری شرکت تامین سرمایه نوین
- کارشناسی ارشد اقتصاد گرایش فايننس از دانشگاه Queen Mary انگلیس


🗓 تاریخ برگزاری: سه‌شنبه ۱ آبان ۱۴۰۳

زمان برگزاری: ساعت ۱۸

❗️این وبینار رایگان است؛ صرفاً با توجه به ظرفیت محدود، مبلغ بسیار کمی بابت اطمینان از حضور ثبت‌نام‌کنندگان دریافت می‌شود.


جهت ثبت‌نام از طریق این لینک اقدام فرمایید.


لطفا پس از ثبت‌نام، از طریق لینک قرار داده شده در صفحه آخر پرسلاین عضو کانال ویژه وبینار با حضور جناب آقای مهندس گمار شوید.


@IrValuation

@FinancialEngineering_Association

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

09 Oct, 20:02


اول ويديو بالا را ببينيم بعد اين متن را بخوانيم.


تمام تقصیر زيان شركت‌ها از مديران شرکت‌ها
نيست!

اين ياداشت ۵ سال
پيش [آبان ماه ١٣٩٩] نوشته شد؛ لطفاً آدرس غلط به جامعه سرمایه‌گذاری ندهيم [دقت كنيم در زمان نگارش اين يادداشت نرخ دلار ٢٥ هزار تومان بود الان ۶۰ هزار تومان بعد ۴ سال همانطور که سال ١٣٩٩ پيش‌بینی کردیم ۳ تا ۴ سال دیگه اگر با همین فرمان جلو بریم ۱۰۰ هزار تومان رو هم رد می‌کنیم]—- به متن یادداشت سال ۱۳۹۹، ريسك‌های ژئوپلتيك امروز را هم اضافه کنیم.

یادداشت شمارۀ ۱۵۶
موضوع: از منظر ارزشیابی، چرا تولید در ایران جواب نمی‌دهد (از نظر اقتصادی توجیه پذیر نیست)؟

این موضوع را تلاش می­کنم با یک مثال فرضی اما واقعی تشریح کنم:
 
اپیزود اول: مطالعۀ امکانسنجی احداث کارخانه با دلار ۲۵ هزار تومان در سال ۱۳۹۹ آغاز می­شود. به‌عبارتی برآورد کلیۀ درآمدها و هزینه‌های شرکت با نرخ ارز مذکور و برآورد یک روند صعودی ملایم طی دورۀ صورت می‌گیرد؛ احداث این کارخانه‌ معمولاً به صوتیکه است که تجهیزات یا بخشی از مواد اولیه باید از خارج از کشور وارد گردد. در واقع در سالی که مطالعۀ احداث کارخانه صورت می­گیرد با وضعیت موجود یک حاشیۀ سود معقول (مثلاً ٣٠ درصد) و با توجه به آورده سهامداران، نرخ بازدۀ حقوق صاحبان سهام مثلاً حدود ٣٥ درصد برآورد می­ شود که با توجه به نرخ بازدۀ موردانتظار سهامداران متناسب با ریسک شرکت (مثلاً ٣٠ درصد) ایجاد کارخانه در آن زمان منطقی است (البته اگر مطالعه امکانسنجی ساختگی نباشد!).
 
اپیزود دوم: بعد از چند سال که احداث شرکت هنوز تمام نشده یا تولید آن به تارگی آغاز شده است، به علت ولخرجی دولت و پیامد آن ایجاد تورم دو رقمی، ناگهان نرخ ارز جهش می­یابد، اما مقصر این جهش کیست؟ پاسخ یک کلمه و فقط و فقط یک نهاد است: دولت. دولت مرتباً طی این ٥٠ سال (از قبل از انقلاب و بعد از انقلاب) هزینه های بیش از اندازۀ خود را با افزایش نقدینگی و نهایتاً ایجاد تورم از جیب آحاد مردم جبران کرده است.  
 
اپیزود سوم: از آنجاییکه زنجیرۀ تجهیزات و مواد اولیه وارداتی است، به علت جهش نرخ ارز، قیمت مواد اولیه و تجهيزات ناگهان چندین برابر (مثلا ٢ تا ٣ برابر) می­شود و حاشیۀ سودی که قرار بود حدود ۳۰ درصد باشد به شدت کاهش می­یابد و اگر قیمت محصولات شرکت افزایش نیابد، ادامۀ ساخت یا فعالیت شرکت (البته با ساختار بخش خصوصی) توجیه پذیر نیست.
 
اپیزود چهارم: شرکت به افزایش قیمت محصولات و خدمات خود اقدام می­‌کند اما سازمان های نظارتی تولیدکنندگان را محکوم به گران‌فروشی و سواستفاده می کنند، اما آیا واقعاً مقصر اصلی این وضعیت (افزایش قیمت محصولات و خدمات) تولیدکننده است یا دولت؟ آیا ما همواره قصد داریم به دنبال معلول بگردیم یا علت!؟ علت اصلی افزایش قیمت محصولات و خدمات در ایران طی پنجاه سال گذشته تنها و تنها دولت بوده است و بس.  بدیهی است این افزایش قیمت ناشی از تورم دورقمی و جهش ارزی به سایر طبقات دارایی از مسکن تا طلا گرفته نیز سرایت می‌کند.
 
اپیزود پنجم: نهایتاً چندین پیامد حاصل می شود: از منظر مصرف کنندگان، شرکت‌ها دیگر با بازدهی مناسب قادر به فعالیت نیستند و بنابراین سعی در کم فروشی (کم کردن وزن محصولات) یا کاهش کیفیت محصولات به علت قیمت‌های دستوری می­‌کنند و بدین صورت مداوماً از کیفیت زندگی مردم کاسته می‌شود. از منظر تولیدکنندگان، شرکت سرمایه‌گذاری برای حفظ وضعیت موجود نمی کند یا اینکه سرمایه‌گذاری برای توسعۀ ظرفیت شرکت نمی‌کنند، از منظر سیاست گذاری، به علت عدم‌انگیزه جهت افزایش تولید، شغل های فعلی به علت تعطیلی کارخانه ها از بین می رود و شغل جدید هم به علت عدم انگیزه برای سرمایه‌گذاری جدید ایجاد نمی شود و نهایتاً بیکاری افزایش می یابد (البته اگر تولیدکننده به اتهام‌های مختلف محکوم و از کار بیکار نشده باشند).
 
اما علت اصلی همه این اتفاقات چیست؟ یک عبارت ساده: ولخرجی دولت و نهایتاً تورم دورقمی مستمر. مادامیکه این موضوع حل نشود، تولید جواب نخواهد داد و افراد صرفاً به جای خلق ارزش به فعالیت دلالی اشتغال خواهند داشت که البته سرنوشت آن دلالان نیز مشخص نخواهد بود.

آیا از خود پرسیده‌ایم اگر ولخرجی متمادی و جهش‌های گاه و بیگاه ارزی وجود نداشت آیا همۀ موارد فوق اتفاق می‌افتاد. همه این اتفاقات یک بیت شعر را یادآور می‌شود:

گنه کرد در بلخ آهنگری به شوشتر زدند گردن مسگری

اين متن روي ديگر سكه هم دارد و آن اينكه درآمد و سودی که با نرخ تورم متورم می‌شود جای هورا و تشویق برای مدیران هم ندارد.

https://t.me/irvaluation

عباس گمار
۵ آبان ۱۳۹۹

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

08 Oct, 20:23


حضور در رویداد بلاک‌چین و کریپتو در لندن كه به‌صورت مشترك توسط شركت IBM (غول فناوري دنيا) و دانشگاه امپريال كالج لندن (جزو ۱۰ دانشگاه برتر دنیا در رشته فایننس) برگزار شد.

دنیای توسعه‌یافته مالی هم در سطح دانشگاه هم در سطح صنعت چند سالی‌ست که به‌صورت گسترده در حوزه فنا‌وری تحول‌آفرین بلاک‌چین و کاربردهای آن علی‌الخصوص در صنعت خدمات مالی نظیر رمزارزها و دیفای در حال تحقیق و توسعه و استفاده در عمل است، گرچه هنوز این حوزه آینده‌ساز در مراحل نخستین توسعه سپری می‌کند.

به زودی گزارشی از خلاصه هر سه رویدادی که در حوزه بلاک‌چین و کاربرد آن در صنعت خدمات مالی که در شهر لندن در ماه جاری برگزار مي‌شود، خدمت عزیزان عرضه خواهیم کرد.

امیدواریم به زودی تجربه‌های کسب‌شده در حوزه بلاک‌چین و دیفای و رمزارزها را — به‌سهم خود — برای توسعه هر بیشتر صنعت خدمات مالی در کشور عزیزمان ایران به‌کار بگیریم.

عباس گمار
۱۷ مهر ۱۴۰۳

https://t.me/irvaluation

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

07 Oct, 12:44


#کتاب

کتاب انسان در جست و جوی معنا اثر ويكتور فرانكل درباره امیدواری و اميد به آينده در شرایط سخت رو ١٥ سال پيش خوندم و تا سالها اثر اون رو تو خودم می‌دیدم و همچنان می‌بینم.

https://t.me/irvaluation

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

01 Oct, 13:01


حضور در رویدادهای مهم بلاک‌چین و دیفای در ماه جاری

تیم ما که مدتی است تمرکز ویژه بر بلاک‌چین، رمزارزها و دیفای دارد در ماه جاری در سه رویداد معتبر این اکوسیستم نوظهور به‌منظور رصد دقیق و نزدیک تحولات آن در شهر لندن شرکت می‌کند:

۱. رویداد هفته دارایی‌های دیجیتال لندن (Digital Asset London) — ۱۱ و ۱۲ مهر ماه (۲ و ۳ اکتبر)؛

٢. رويداد مشترك بلاك‌چین شرکت آی بی ام (IBM) و دانشگاه امپريال كالج لندن (Imprerial College London)— ١٧ مهر ماه (٨ اكتبر)

٣. رويداد فينتك لندن (Fintech Live London) — ٢ و ٣ آبان (٢٣ و ٢٤ اكتبر)

امیدواریم پيگيری نزدیک روندها و کاربردهای بلاک‌چین و دیفای در صنعت خدمات مالی و‌‌ شبکه‌سازی در عرصه یکی از بزرگ‌ترین بازارهای مالی دنیا خروجی این سه رویداد برای تیم ما باشد و تلاش خواهیم کرد نکات برجسته آن را در شبکه‌های اجتماعی منتشر كنيم.

درک بهتر و صحیح از فناوری بلاک‌چین و اکوسیستم نوظهور دیفای زمینه‌ساز توسعه آن همچون هوش مصنوعی در بازار سرمایه کشور به ‌عنوان دو فناوری تحول‌آفرین خواهد بود.

عباس گمار
۱۰ مهر ۱۴۰۳

https://t.me/irvaluation

#بلاک‌چین #رمزارز #دیفای #بازار_سرمايه

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

30 Sep, 19:21


توصيه به دوستان تازه‌وارد به بازار


https://t.me/irvaluation

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

29 Sep, 12:39


ارسالی از سوی آقای یزدی نژاد از مدیران محترم شرکت همراه اول

در صورت تمایل رزومه خودتون رو برای من ارسال کنید.

دانشجویان دوره دوم و اول توسعه مهارت‌های ارزشگذاری در اولویت هستند.

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

29 Sep, 11:36


معاونان و مدیران محترم شرکت‌های تامین سرمایه و سایر نهادهای مالی

در صورتی‌که به دنبال کارشناس و کارشناس ارشد ارزشگذاری و تحلیلگر بنیادی هستید، به اینجانب پيام بدید تا بهترين‌های دوره دوم توسعه مهارت‌های ارزشگذاری را خدمت‌تان معرفی کنیم. این دوره ۴ ماهه فشرده به نیمه راه خود رسیده است.

بهترین‌های دوره سال گذشته امروز در تامين سرمايه دماوند، تامين سرمايه لوتوس پارسيان و گروه مالي فيروزه مشغول به كار شده‌اند.

عباس گمار
۸ مهر ۱۴۰۳

https://t.me/irvaluation

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

19 Sep, 08:24


سوال از دوستان

با توجه به تحلیل شما و ارزش فعلی نزدیک به ١٥٠ میلیارد دلار بازار، به نظر اعداد ٣٠٠ الی ٤٠٠ میلیارد دلار ،ادعایی بسیار بسیار بسیار خوشبينانه است

————————————

پاسخ از ما

از دید من الان بازده موردانتظار بازار سهام از همه بازاهای دیگه جذاب‌تره و اگه دو ریسک انتخابات آمریکا و ریسک‌های ژئوپلتیک (منطقه) نبود شاخص بازار سهام تا همین ماه ابتدای ماه مهر جاری ٢ میلیون و پانصد رو راحت به خودش می‌دید

بازار و پول هوشمنده همانطور که من و شما امروز داریم راجع اضافه کردن سهام به سبد دارایی‌هامون با توجه به تغییرات داخلی فکر می‌کنیم، بقیه دوستان و آحاد جامعه هم دارند فکر می‌کنند و این می‌تونه باعث افزایش تقاضا برای بازار سهام بشه

به‌نظر من، بازار نگاه به دو سه ماه آینده و تحولات بیرون از مرزها و نگاه به تعامل کشور با بیرون مرزها داره؛ درصورتی‌که این تحولات و تعاملات رو با اخبار منتشره و گمانه‌زنی‌ها مثبت ارزیابی کنه، شروع به پیش‌خور کردن آن می‌کنه.

در خصوص ارزش بازار ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیاردی به‌صورت پایدار، بله خوشبیناته هست (به فرض معامله همین نمادهای فعلی) تا زمانیکه نرخ بهره بین‌بانکی و نرخ اخزا و ریسک در اقتصاد کشور به‌صورت پایدار و با ثبات و به‌طور قابل‌ملاحظه کاهش پیدا نکنه که این نیاز به جراحی اقتصادی و جراحی سیاست‌گذاری کلان داره

و این جراحی‌ها جایی هست که اتفاقاً وزیر محترم اقتصاد باید کت‌ خودش رو در بیاره و دوستان و عزیزان دیگر؛ گرچه رئیس محترم بورس باید شفافیت ایجاد کنه که اردیبهشت‌ماه‌ها اتفاق نیفته؛ با وزرا برای صنایع بورسی که استحقاقش رو دارن چونه‌زنی و رایزنی کنه و تصمیمات خلق‌الساعه واسه بورس هم نگیره و …

بله؛ البته میشه مثل سال ۱۳۹۹ با همین شرایط زیر بازار زد و ارزش دلاری بورس را به ادعای مطرح شده نزدیک کرد اما نه این بازار دیگه اون بازار سال ۱۳۹۹ هست (حداقل فعلا و تا زمانیکه حافظه تاریخی سهامداران در کوتاه‌مدت و میان‌مدت خوب کار میکنه) و نه این زدن زیر بازار بدون تحول و جراحی اقتصادی و سیاسی ماندگاره و نه احتمالاً این دولت قصد زدن زیر بازار رو داره (چون کوتاه‌مدته و سرمایه اجتماعی‌ش رو از بین می‌بره)

خلاصه اینکه در کوتاه‌مدت (سه ماه جاری) با روشن‌شدن تحولات خارجی برای سرمایه‌گذاران ایرانی و در صورتیکه تحولات خارجی به نفع ما باشد، بازار سهام تا ۱۶۰ تا ۱۷۰ میلیارد دلار (با فرض عدم‌تغییر آنچنانی دلار) و شاخص تا ۲ میلیون و پانصد (حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد با قبول ریسک) در قدم اول به صورت پایدار جا داره بياد بالا و بعد اون مجدد فعالان بازار تحولات و اخبار سیاسی و اقتصادی را زیر ذره‌بین قرار خواهند داد.

البته دقت کنیم گزاره فوق پیش‌گویی نیست و ما هم رمال نیستیم؛ این پیش‌بینی هست و توام با ریسکه و به شرط رقم‌خوردن تحولات و تعاملات خارجی به نفع ماست،


عباس گمار
۲۹ شهریور ۱۴۰۳

https://t.me/irvaluation

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

17 Sep, 21:00


یادداشت امروز ما در دنیای اقتصاد در خصوص نکات مطرح شده در جلسه تودیع و معارفه رؤسای محترم سازمان بورس

👇👇👇

https://donya-e-eqtesad.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%A8%D9%88%D8%B1%D8%B3-6/4105059-%D8%A7%D8%B1%D8%B2%DB%8C%D8%A7%D8%A8%DB%8C-%D9%88%D8%B9%D8%AF%D9%87-%D8%B1%D8%A6%DB%8C%D8%B3-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D9%88%D8%B1%D8%B3

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

17 Sep, 18:53


شبکه کارشناسان ارزشگذاری pinned Deleted message

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

10 Sep, 19:02


خب بسلامتی رئیس جدید سازمان بورس هم منصوب شد؛

اما مجدد خدمت‌تون عرض كنم مادامی‌که متغیرهای کلان اقتصادی کشورمون‌ نظیر ریسک و تورم به‌طور قابل‌ملاحظه‌ای کاهش نداشته باشه بورس نمی‌تونه رشد باثبات و پايداری رو تجربه كنه

که این موارد عزم فراتر از سازمان بورس رو طلب می‌کنه و سیاست‌های پيشران اون هم كاملاً مشخصه

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

06 Sep, 20:12


چند سطری کوتاه در باب اتفاق‌های روزهای اخیر در بازار سرمایه کشور

قبل از همه چیز موضع اینجانب چه برای سازمان چه برای هر نهاد مالی مشخص است:

شایسته‌سالاری با اولویت تخصص و تجربه و دوری از هر رانت سهمیه، سفارش شده و بغض(چه در جریان قبلی و چه در جریان فعلی)!

اینجانب خود را متخصص حوزه سیاست‌گذاری عمومی (public policy) نمی‌دانم و اظهارنظر جامع را به صاحبان تخصص درباره ماجرای دریافت تسهیلات هیأت‌مدیره و رییس سازمان بورس واگذار می‌کنم.

ولی به حد مطالعه شخصی چند موضوع دیگر را —که اهمیت آن در سطح کلان بیشتر از موضوع اخیر نباشد، کمتر از آن نیست— یادآور می‌شوم(برگرفته از pdf پيوست):

۱— ارزیابی رعایت حقوق سهامداران خرد و سهامداران اقلیت و انتشار عمومی گزارش ادواری آن

۲– ارزیابی معاملات نهانی و انتشار عمومی گزارش ادواری آن

۳— افشای عمومی پرتفوی مدیران و هیات مدیره و بستگان درجه یک مقامات ناظر و اجرایی

وبسایت سازمان بین‌المللی بورس اوراق بهادار (IOSCO) که در آن تحقیقات در این خصوص را می‌توانید مطالعه کنید.

https://www.iosco.org/

عباس گمار
۱۶ شهریور ۱۴۰۳

https://t.me/irvaluation

#سیاست‌گذاری_عمومی #بورس

شبکه کارشناسان ارزشگذاری

06 Sep, 10:39


با مدیران و همکارانی کار کنیم که استانداردهای کاری و اخلاقی بالا دارند؛

دوره‌های آموزشی رو بگذرونیم که استانداردهای حرفه‌ای بالا دارند؛

کتاب‌هایی رو بخونیم و فیلم‌هایی رو ببینیم که برای مخاطبان استانداردهای بالا دارند؛

آنها ذهنیت ما رو اصطلاحاً Level up می‌کنن و همه چیز از ذهنیت ما شروع میشه و این ماجرا تا آخرین لحظه زندگی ادامه داره؛ ما در زندگی فرصت زیادی برای سعی و خطای زیاد نداریم!