شهر فلسفه ایران @iraniancityofphilosophy Channel on Telegram

شهر فلسفه ایران

@iraniancityofphilosophy


Iranian City of Philosophy (ICP)
شهر فلسفۀ ایران | شهری درون شهر
موسسۀ آموزشی و پژوهشی فلسفه و علوم انسانی
☎️02122053556

Iranian City of Philosophy (ICP) (Persian)

با ورود به کانال تلگرام "شهر فلسفه ایران" یا به انگلیسی Iranian City of Philosophy (ICP)، به دنیایی عمیق از دانش فلسفی و علوم انسانی وارد خواهید شد. این کانال یک شهر دانش برای علاقمندان به فلسفه و علوم انسانی است که با ارائه مطالب آموزشی و پژوهشی، سعی در انگیزه بخشی و آگاهی بخشی به اعضای خود دارد. موسسه آموزشی و پژوهشی فلسفه و علوم انسانی با شماره تلفن 02122053556 همراه با مدیریت کانال، برنامه ها و فعالیت های مختلفی را برای این بخش ارائه می دهند. این کانال نه تنها یک فضای آموزشی است بلکه یک جامعه ای فعال و پویا که عاشق دانش و فلسفه هستند. پس با عضویت در این کانال، به شهری درون شهر، پر از دانش و ایده های جذاب خواهید پیوست. بیایید کانال "شهر فلسفه ایران" را همراهی کنیم و در دنیای فلسفه و علوم انسانی عمیق تر بشویم.

شهر فلسفه ایران

21 Nov, 10:30


هیوبرت دریفوس در کتاب کسب و کار اعجاب به تحلیل عمیقی از فلسفۀ نیچه پرداخته آثار کلیدی او مانند «حکمت شادان»، «دجال» و «غروب بت‌ها» را بررسی می‌کند. هدف او این است که نگاه نیچه به فرهنگ غربی و انتقاداتش نسبت به مفاهیم مطلق‌گرایانه‌ای همچون خدا، حقیقت، و اخلاقیات را تحلیل کند. دریفوس نه‌تنها از نظریه‌های فلسفی، بلکه از ادبیات و سینما نیز برای تبیین مفاهیم وجودگرایانه بهره می‌گیرد. او نیچه را فیلسوفی معرفی می‌کند که با اندیشه‌های بدیع و پیشروِ خود همواره به‌دنبال تغییر نظام‌های فکری حاکم بوده است. نیچه در این نگاه فردی است که از طریق مفاهیمی همچون «ارادۀ معطوف به قدرت» و «بازگشت ابدی»، سعی دارد انسان را از بند محدودیت‌های فکری و فرهنگی رها کرده او را به سوی نگاهی آزادتر و بی‌مرزتر هدایت کند. این کتاب تلاشی است برای به‌روز کردن نقدهای فلسفی نیچه و نشان‌دادن تأثیر او بر فرهنگ و جامعۀ مدرن.

کسب و کار اعجاب؛ نیچه به روایت دریفوس، تألیف زانیار ابراهیمی

#هیوبرت_دریفوس
#نیچه
#زانیار_ابراهیمی
www.philosophycity.ir

شهر فلسفه ایران

21 Nov, 08:30


دیدگاه هیوبرت دریفوس دربارۀ کتاب ترس‌ولرز پا از یک بررسی ادبی ساده فراتر می‌گذارد و ابعاد وسیع‌ و مهم‌تری از نظرات فلسفی او را دربرمی‌گیرد. دریفوس به‌واسطۀ تفسیر خود از کتاب ترس‌ولرز مقدمات بیشتری برای آشنایی شاگردانش با فلسفه‌ی هایدگر فراهم خواهد کرد چرا که از نظر دریفوس فلسفۀ هایدگر با نظرات نویسندۀ کتاب ترس‌ولرز یعنی سورن کی‌یرکگور رابطۀ تنگاتنگ و نیرومندی دارد. کتاب ترس‌ولرز خوانش و روایتی ویژه از واقعۀ قربانی‌شدن اسحاق به دست ابراهیم (ع) است. نویسنده به‌واسطۀ بازنمایی این حادثه نظریات مهم و تکان‌دهنده‌ای در باب فلسفۀ دین و همچنین نقاط برخورد آن با فلسفۀ اخلاق طرح می‌کند. کی‌یرکگور همچنین در کتاب خود به رابطۀ ویژه‌ی ایمان با ترس می‌پردازد و ازهمین‌رو نیز اثر خود را با الهام از آیه‌ای از انجیل، ترس‌ولرز می‌نامد.

اندرونی علیا؛ کی‌یرکگور به روایت دریفوس، تألیف زانیار ابراهیمی

#هیوبرت_دریفوس
#کی‌یرکگور
#هایدگر
#اسحاق
#ابراهیم
#زانیار_ابراهیمی

www.philosophycity.ir

شهر فلسفه ایران

21 Nov, 06:30


🗓 213 سال پیش در تاریخ: هاینریش فون کلایست شاعر و نویسندۀ رمانتیک آلمانی و خالق «میشائیل کلهاس» در سن 34 سالگی به ضرب گلوله به زندگی خود و معشوقه‌اش هنریته فوگل پایان داد.
www.philosophycity.ir

شهر فلسفه ایران

21 Nov, 04:30


🗓 330 سال پیش در تاریخ: تولد فرانسوا ماری آروئه معروف به ولتر نویسندۀ طناز فرانسوی عصر روشنگری.
www.philosophycity.ir

شهر فلسفه ایران

20 Nov, 16:30


هیوبرت دریفوس شرح بی‌نظیری بر رمان بی‌بدیل هرمان ملویل ارائه می‌دهد که همۀ روایت‌های اسماعیل را در دل جهان فلسفی نویسندۀ شهیر آمریکایی واکاوی می‌کند. دریفوس ماجرای رمان را در لایه‌های مختلف داستان کنکاش کرده پیش می‌رود. پیش‌رفتنی که علاوه بر یک تفسیر تاریخی، فلسفی و زیبایی‌شناختی، اهمیت بسیار کتاب موبی‌دیک و کار بزرگ او در تاریخ ادبیات را نیز به ما یادآوری می‌کند.
کتاب مرا اسماعیل صدا کن جلد دوم از مجموعهٔ ادبیات غرب به‌روایت هیوبرت دریفوس شرح اثری است که کم‌وبیش همگان آن را بزرگ‌ترین رمان آمریکا می‌دانند. در مقایسه با برادران کارامازوف، موبی‌ دیک را می‌توان رمانی پیچیده‌تر و چندلایه‌تر دانست. نویسنده گرچه در فصل اول به‌تفصیل به اسماعیل و کویکوئگ، دو شخصیت اصلی رمان، پرداخته‌، توضیحات مربوط به دیگر شخصیت‌های رمان را که کم هم نیستند تا فصل سوم به تعویق انداخته‌ است...

مرا اسماعیل صدا کن؛ موبی دیک به روایت دریفوس، تألیف زانیار ابراهیمی

#هیوبرت_دریفوس
#هرمان_ملویل
#موبی_دیک
#زانیار_ابراهیمی
#مرا_اسماعیل_صدا_کن

www.philosophycity.ir

شهر فلسفه ایران

20 Nov, 13:30


مسیح گفته بود که آدمیان به معجزه نیاز ندارند تا ایمان آورند، چون ایمان حکم آزادانۀ دل است، در حالی که معجزه آنان را ناگزیر به ایمان می‌‌کند. به‌تعبیر هیوبرت دریفوس مسیح معجزه را قسمی امتیاز اضافی می‌داند که پس از ایمان به مومنان تعلق می‌گیرد؛ و مفتش اعظم پاسخ داده بود که تو آدمیان را دست بالا می‌گیری، چون آنان در خطیرترین و بحرانی‌ترین لحظات زندگی خود لاجرم دست‌به‌دامان معجزه می‌شوند، پس باید معجزاتی برای آن‌ها ساخت و پرداخت. موضع داستایفسکی این است که انسان‌ها در لحظات بحرانی به معجزه نیاز دارند، اما معجزه نه نقض قوانین فیزیک و شیمی است و نه جادو و جنبلی که مفتش اعظم به خورد آنان می‌دهد.

دلدادۀ زمین؛ برادران کارامازوف به روایت هیوبرت دریفوس، تألیف زانیار ابراهیمی

#داستایوفسکی
#هیوبرت_دریفوس
#کارامازوف

www.philosophycity.ir

شهر فلسفه ایران

20 Nov, 13:01


هیوبرت دریفوس فیلسوف آمریکایی در ۱۹۲۹ متولد شد و در 2017 درگذشت. او فارغ‌التحصیل دانشگاه هاروارد و استاد فلسفه در دانشگاه برکلی در کالیفرنیا بود. زمینه‌های مطالعاتی او در برگیرندۀ پدیدارشناسی، اگزیستانسیالیسم، فلسفه‌ روانشناسی و فلسفه‌ ادبیات است. از آخرین زمینه‌های تحقیقاتی دریفوس می‌توان به بررسی مفاهیم فلسفی هوش مصنوعی اشاره کرد. دریفوس به مفسر متون فیلسوف آلمانی مارتین هایدگر معروف شده است، از همین رو ناقدان او را دریدگر (ترکیبی از دریفوس و هایدگر) می‌نامند.
#دریفوس
#هایدگر
#پدیدارشناسی
#هوش_مصنوعی
#اگزیستانسیالیسم
www.philosophycity.ir

شهر فلسفه ایران

20 Nov, 10:30


📕 بخشی از کتاب دلدادۀ زمین؛ برادران کارامازوف به روایت هیوبرت دریفوس، تألیف زانیار ابراهیمی، نشر هرمس.
#دریفوس
#کارامازوف
#زانیار_ابراهیمی
#داستایوفسکی
www.philosophycity.ir

شهر فلسفه ایران

20 Nov, 08:30


🏛 شهر فلسفۀ ایران برگزار می‌کند:
🛎 نشست: فایده‌باوری، بردباری و مدارا
📢 سخنران: امید یعقوب‌زاده
🗓 پنجشنبه‌ 1 آذر 1403
ساعت 16
برای ثبت نام لطفاً به لینک زیر مراجعه بفرمایید:
ثبت نام
ثبت نام
ثبت نام

#فایده‌باوری
#مدارا
#بردباری

برای اطلاعات بیشتر با شماره‌های زیر تماس بگیرید:
☎️ 021-22053556
📞09361135000

نشانی: تهران، بلوار نلسون ماندلا (شمالی)، کوچۀ گلدان، پلاک 5، طبقۀ 3
www.philosophycity.ir

شهر فلسفه ایران

20 Nov, 06:31


🗓 126 سال پیش در تاریخ: زادروز رنه مگریت نقاش سوررئالیست بلژیکی.
www.philosophycity.ir

شهر فلسفه ایران

20 Nov, 04:30


🗓 114 سال پیش در تاریخ: درگذشت لف (لئون) تولستوی نویسندۀ نامدار روس در 82 سالگی.
www.philosophycity.ir

شهر فلسفه ایران

19 Nov, 13:01


«ترامپ یک علت نیست؛ سمپتوم است». آلن بدیو

آلن بدیو فیلسوف فرانسوی به‌دنبال کشف نیروهای عمیقی است که در پسِ صعود دونالد ترامپ به قدرت قرار دارند. او تحلیلی از جریان‌های اجتماعی، اقتصادی و ایدئولوژیکی که راه را برای ریاست‌جمهوری ترامپ هموار کردند ارائه می‌دهد. قدرت‌گرفتن ترامپ را نمی‌توان جدا از بافت وسیع‌تر سرمایه‌داری نئولیبرال و بحران لیبرال‌دموکراسی فهمید. بدیو با بررسی راه‌هایی که نابرابری اقتصادی، قطبی‌سازی فرهنگی و افسون‌زداییِ سیاسی موجِ پوپولیستی را که ترامپ را به کاخ سفید سوق داد دامن زده، درک دقیقی از نیروهای اجتماعیِ زیربنای سیاست‌های معاصر ارائه می‌دهد. ترامپ چیزی بیش از نقد یک مرد یا رییس‌جمهور است؛ بازتابی از تضادها و تنش‌های عمیق‌ در جامعۀ معاصر هم است. قدرت‌گرفتن ترامپ سمپتومِ بحران گسترده‌تر مشروعیت و نمایندگی در دموکراسی‌های لیبرال در سراسر جهان است. یکی از تأمل‌برانگیزترین ادعاهای کتاب این است که ریاست‌‌جمهوری ترامپ یک انحراف نیست بلکه سمپتومی از مشکلات ساختاری عمیق‌تر سیستم سیاسی و اقتصادی است. پس نباید فقط بر شخص ترامپ تمرکز کرد و ساختار را ندید.
#بدیو
#ترامپ
www.philosophycity.ir

شهر فلسفه ایران

19 Nov, 10:30


موبی دیک یا نهنگ بحر رمانی از هرمان ملویل داستان سفر یک کشتی نهنگ‌گیری به نام پیکواد است. این سفر با هدف شکار نهنگی سفید و بزرگ به نام موبی دیک انجام می‌شود. موبی دیک به‌علت حادثه‌ای که در گذشته برای ناخدا ایهب رخ داده به نماد انتقام و نفرت تبدیل شده است. ناخدا ایهب یکی از پاهای خود را در نبردی با موبی دیک از دست داده و از آن زمان به بعد تمام وجودش درگیر انتقام‌ شده است. خدمۀ کشتی را متقاعد می‌کند تا او را در این مأموریت مرگبار همراهی کنند. اسماعیل، راوی داستان، ملوانی جوان است که به این سفر می‌پیوندد. او ناظر تمام اتفاقات است و با نگاهی دقیق به شخصیت‌های مختلف داستان می‌پردازد. خدمه بارها می‌کوشند او را شکار کنند اما این نهنگ باهوش و قدرتمند همیشه یک قدم جلوتر از آن‌هاست. هر نبرد با موبی دیک به قیمت جان چند تن از خدمه تمام می‌شود. ایهب نمایندۀ ارادۀ انسان و تلاش برای تسلط بر طبیعت است و موبی دیک نماد قدرتی ناشناخته و مهارناپذیر. سرانجام موبی دیک کشتی پیکواد را غرق می‌کند و اکثر خدمه و ناخدا ایهب جان خود را از دست می‌دهند. تنها اسماعیل است که با چسبیدن به یک تخته جان سالم به در می‌برد.
www.philosophycity.ir

شهر فلسفه ایران

19 Nov, 04:31


🗓 191 سال پیش در چنین روزی: تولد ویلهلم دیلتای فیلسوف، جامعه‌شناس، روانشناس آلمانی و از اصحاب هرمنوتیک.
www.philosophycity.ir

شهر فلسفه ایران

18 Nov, 13:30


عشق، عشقی که ما می‌شناسیم، در معرض تهدید است. دنیای مدرن مغلوب مصرف‌گرایی است. دنیایی است که قرارهای عاشقانۀ آنلاین بی‌خطر را وعده می‌دهد و عشق اغلب اوقات نوعی میل و لذت‌گرایی تلقی می‌شود.
جنگ «بدون تلفات» و عشق «بدون مخاطره»، این اولین تهدیدی است که نویسندۀ این کتاب آن را تهدید «امنیت» برای عشق نام می‌نهد و نقطۀ مقابل آن را انکار اهمیت عشق می‌داند، چرا که تصور می‌شود عشق صرفاً نوعی لذت‌گرایی بی حد و حصر و گسترۀ وسیعی از لذت‌های ممکن است. در ستایش عشق
، آلن بدیو، فیلسوف نامدار فرانسوی، دفاع پرشور و آتشینی از عشق می‌کند و با توسل به اندیشمندانی برجسته از کی‌یرکگور و سیمون دوبووار تا مارسل پروست و ژاک لکان ما را ترغیب می‌کند که از عشق نترسیم، بلکه آن را چون ماجراجویی شکوهمندی ببینیم که دست آخر ما را از وسواس فکری نسبت به خود می‌رهاند. ستایش عشق سرودۀ فیلسوفی است که مانند افلاطون و به نقل از او چنین می‌اندیشد: کسی که از عشق شروع نکند هرگز پی به ماهیت فلسفه نخواهد برد.
#بدیو
#افلاطون
#لکان
#کی‌یرکگور
#عشق
www.philosophycity.ir