✍️دکتر واعظ مهدوی عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی جامعه پزشکی و رئیس انجمن اقتصاد سلامت ایران :
🔹 دولت فعلی وضعیت معیشت و سفره مردم را مد نظر قرار نداده و نباید بالا رفتن قیمتها در اثر تورم را اصلاح نامگذاری کند
🔹 شرایطی کنونی را حتی در دوران جنگ شاهد نبودیم
🔹بهطور کلی این خطمشی که دولت و وزارت بهداشت در پیش گرفته، خطمشی غلطی است
.
🔹وزارت بهداشت ظاهراً در جناح شرکتها و کمپانیها قرار گرفته است.
⏺️جای تأسف بسیار است که در کشور ما کاهش ارزش پول ملی را به نام اصلاح قیمتها برچسب میزنند؛ یعنی به جای اینکه وزرا و مسئولان هشدار دهند و از کاهش ارزش پول ملی تبری جویند، آن را اصلاح قیمت مینامند. این در حقیقت اصلاح قیمت نیست، بلکه کاش ارزش پول ملی ماست که باعث میشود، قیمتها یکی پس از دیگری افزایش یابد و یکی از آن حوزهها حوزه دارو است.
⏺️به طور متوسط تقریباً بین ۱۸ تا ۳۰ درصد قیمت تمامشده انواع داروها، مواد اولیه دارویی است و از طرفی دیگر حدود ۳۰ درصد هزینههای مواد جانبی تولید دارو است و حدود یک سوم نیز هزینه بستهبندی است. مواد اولیه دارویی تا قبل از دولت شهید رئیسی به قیمت ۴۲۰۰ تومان عرضه و تأمین میشد. متأسفانه در دولت گذشته این ۴۲۰۰ تومان به ۲۸ هزار تومان افزایش پیدا کرد و همه دلسوزان این را اخطار دادند که افزایش قیمت ارز را نادیده نگیرید، کاهش ارزش پول ملی را نادیده نگیرید، چرا که اثراتش را بر کل قیمت تمامشده باقی میگذارد، اما دولت گذشته متأسفانه این کار را کرد. دولت فعلی نیز نرخ ارز را از ۲۸ هزار تومان به ۳۸ هزار تومان افزایش داده است، بنابراین افزایش قیمت تمامشده در اینجا دارد رخ میدهد.
⏺️مواد جانبی و مواد بستهبندی با دلار نیمایی تهیه میشد که ۴۸ هزار تومان بوده و حالا دولت فعلی دوباره در راستای همین سیاست غلط و منحوس کاهش ارزش پول ملی، این ۴۸ هزار تومان را به ارز آزاد رسانده است؛ یعنی اولش به ۵۶ هزار تومان، بعد ۶۰ هزار تومان، سپس حدود ۸۰ هزار تومان و الان حدود ۹۰ هزار تومان است.
⏺️وزارت بهداشت هم عملاً به جای اینکه بیاید و برای منافع مصرفکننده اقداماتی انجام دهد و تلاشهایی کند، ظاهراً در جناح و جریان شرکتها و کمپانیها قرار گرفته و دارد بر کوس افزایش قیمتها میکوبد و روز به روز افزایش قیمتها را تسهیل میکند، بدون اینکه اقداماتی برای کاهش قیمت انجام دهد.
⏺️شرکتهای دارویی، اعم از واردکنندگان و تولیدکنندگان باید قیمت تمامشدهشان محاسبه شود و مبنای قیمتگذاری قرار بگیرد. نمیتواند یک شرکت بخش خصوصی سوبسید بدهد و جنسش را کمتر از قیمت تمامشده عرضه کند، اما وزارت بهداشت به جای اینکه افزایش قیمتها را در دستور کار قرار دهد، باید کاری کند که قیمت تمامشده کارخانجات کاهش پیدا کند؛ یعنی باید ترتیباتی بدهد که ارز را با قیمت ارزانتر از دولت بخواهد. از بانک مرکزی بخواهد که ارز ارزان در اختیار کارخانجات قرار دهد برای تعمیر خطوط تولید، به اصطلاح ارزهای حمایتی در اختیارشان قرار بدهد و از تولید حمایت کند تا تولیدکننده بتواند با قیمت ارزان کالای خود را عرضه کند.
⏺️متأسفانه افزایش قیمتها روز به روز شدیدتر میشود و شرایطی را شاهد هستیم که حتی در دوران جنگ شاهد آن نبودیم. در دوره جنگ ۱۶ کشور علیه ما میجنگیدند، ناوگان ۱۶ کشور در خلیج فارس کشتیهای ما را میزدند، واردات را مختل کرده بودند و شهرها را بمباران میکردند. در واقع بخش مهمی از بودجه ما صرف جنگ میشد، ولی اینگونه قیمتها افزایش پیدا نمیکرد. چون دولت وقت برای حفظ قدرت خرید آنها تلاش میکرد.
⏺️متأسفانه دولت فعلی وضعیت معیشت و سفره مردم را مد نظر قرار نداده و به اسم اصلاح قیمتها، اقداماتی انجام می دهد، که به نظر می رسد در نهایت سرمایهداران، ثروتمندان و صادرکنندگانی که از افزایش نرخ ارز سود میبرند، از آن نفع خواهند برد و آنگونه که باید و شاید به فکر مردم نیست.
منبع : www.jamaran.news
Channel ➣ @IR_Doctors