Imamiya identity | Archive @imamiya_identity Channel on Telegram

Imamiya identity | Archive

@imamiya_identity


پادگفتمان عمومی جریان سیاسی-مذهبی متأثر از ایده اصلاح دین بویژه اخوان‌المسلمون و سوسیالیسم و زیدیه با رویکرد اخباری-باطنی امام‌محور و تأکید عملگرا بر حفظ هویت و منافع امامیه در عصر غیبت مبنی بر تقیه-تبری فراگیر در قالب تشیع‌فرهنگی و محافظه‌کاری و فردگرایی

Imamiya identity | Archive (Persian)

اگر به دنبال یک فضای تبادل ایده‌ها و بحث‌های فرهنگی، سیاسی و مذهبی هستید که از ایده اصلاح دین بویژه اخوان‌المسلمون و سوسیالیسم و زیدیه الهام گرفته است، کانال Imamiya identity | Archive بهترین گزینه برای شماست. این کانال یک پادگفتمان عمومی در حوزه جریان سیاسی-مذهبی امامیه می‌باشد که با رویکرد اخباری-باطنی، امام‌محور و تأکید بر حفظ هویت و منافع امامیه در عصر غیبت فعالیت می‌کند. این کانال با تمرکز بر تقیه-تبری، در قالب تشیع‌فرهنگی و محافظه‌کاری و فردگرایی، بستری برای بحث و تبادل نظر درباره این جریان فراهم می‌کند. Imamiya identity | Archive یک بستر مناسب برای کسانی است که علاقه‌مند به مطالعه و یادگیری در زمینه امامیه و جریانات مذهبی-سیاسی مرتبط با آن هستند.

Imamiya identity | Archive

20 Dec, 09:36


قابل توجه مشترکین کانال :

کانال به منظور آرشیو و اشتراک محدود مطالعات و شبهات راه اندازی شده و مطلب جدید به کانال افزوده نمی‌گردد.

به احتمال پیش آمد هر گونه مشکل در ادامه فعالیت کانال حتما در فضاهای مختلف از کانال نسخه پشتیبان تهیه فرمایید.

مطالب مناسب عموم نیست و امکان سوء استفاده از مطالب وجود دارد. در انتشار مطالب جوانب احتیاط رعایت شود.
 
برای جلوگیری از انتشار جهت دار یا همراه سانسور و دستبرد بخشی از اطلاعات؛ انتشار مطالب فقط با نام و نشان کانال مجاز است.

با استفاده از هشتگ‌های مرتبط با هر کلید واژه مطلب مورد نظر را بیابید تا آسانتر از مطالب پراکنده و گسترده کانال بهره ببرید.

بررسی بیشینه مطالب و مقالات و رسانه‌های کانال برای شناخت درست و کامل پادگفتمان ارائه شده و انتقال اندیشه ضروری است.

لطفا محتوای کانال را با شیوه‎های متنوع به دیگران منتقل کنید و از معرفی کانال به علاقمندان و پژوهشگران و منتقدان دریغ نفرمایید.

مجموعه پیش روی شما آغاز یک راه است و حتما تناقضات پنهان و لوازم نادیده بسیاری هست که باید نسبت به آن‌ها هوشیار بود.


#مهم  #آغاز_کانال

Imamiya identity | Archive

19 Nov, 11:47


معرفی کانال

Imamiya identity | Archive
https://t.me/Imamiya_identity
https://t.me/s/Imamiya_identity

این کانال با استفاده از معارف روایی به مهمترین مباحث سیاسی و مذهبی و تاریخی می‌پردازد که در سرنوشت مذهب امامیه مؤثر خواهد بود. تحقیقات و مطالعات کم نظیر این کانال درباره نفوذ گسترده جریان متأثر از سیاست اخوانی و سوسیالیسم اقتصادی و فرهنگ زیدیه، می‌تواند در شناخت بزرگترین انحراف اندیشگی و راهبردی تاریخ تشیع که هویت و منافع و وجاهت شیعه را بیش از هرزمان دیگر به خطر انداخته مفید باشد.

تذکر :
کانال به منظور آرشیو تحقیقات است. مطالعه بیشتر مطالب کانال برای شناخت پادگفتمان ارائه شده الزامی است. از هشتگ #مهم و سایر کلید واژه‌ها برای جستجو در مطالب کانال استفاده کنید.

از معرفی این کانال به علاقمندان و پژوهشگران و منتقدان دریغ نفرمایید و مطالب را در سایر فضاهای مجازی و حقیقی منتشر بفرمایید. به احتمال بروز هرگونه مشکل در ادامه فعالیت یا از دسترس خارج شدن کانال حتما از مطالب نسخه پشتیبان تهیه نمایید‌.


هویت امامیه
تاریخ توقف فعالیت کانال : ۱۴۰۲/۰۸/۲۸

@Imamiya_identity

Imamiya identity | Archive

19 Nov, 11:47


اعراب با این استدلال که اگه پناهندگان فلسطینی رو به کشورمون راه بدیم، بعدا اسراییل نمیذاره برگردن، از پذیرش هر تعداد فلسطینی سر باز می‌زنند. کل دنیا هم این استدلال مسخره رو پذیرفته. اما در مورد ایران این استدلال رو قبول ندارند. پشتون قوم‌گرای نژادپرست، داره اقوام دیگه رو آزار میده تا زمین‌هاشون رو رها کنند تا افغانستان چه قومی و چه مذهبی یکدست بشه، و ایران این پناهنده‌ها رو می‌پذیره و ازش میخوان که بپذیره. اینجا یهو استدلال سوئیچ می‌کنه روی این منطق که زنده موندن این پناهنده‌ها مهم‌تر از زنده موندن ادعاشون بر زمین‌های تصاحب شده‌ست.

ایرانی احمق هم که خونشو داعش گرفته داره روی ترکیب نژادی ساکنینش چونه می‎زنه!

#فریب
@Imamiya_identity

Imamiya identity | Archive

19 Nov, 11:47


🔆 حکمت عدم اجبار در دین


حَدَّثَنَا تَمِيمُ بْنُ عَبْدِ اَللَّهِ بْنِ تَمِيمٍ اَلْقُرَشِيُّ ره قَالَ حَدَّثَنَا أَبِي عَنْ أَحْمَدَ بْنِ عَلِيٍّ اَلْأَنْصَارِيِّ عَنْ أَبِي اَلصَّلْتِ عَبْدِ اَلسَّلاَمِ بْنِ صَالِحٍ اَلْهَرَوِيِّ قَالَ: سَأَلَ المَأمونُ یوما عَلِی بنَ موسَی الرِّضا(ع) فَقالَ لَهُ: یا بنَ رَسولِ اللّهِ، ما مَعنی قَولِ اللّهِ عز و جل:«وَ لَوْ شَاءَ رَبُّک لَأَمَنَ مَن فِی الْأَرْضِ کلُّهُمْ جَمِیعًا أَفَأَنتَ تُکرِهُ النَّاسَ حَتَّی یکونُواْ مُؤْمِنِینَ»؟ فَقالَ الرِّضا(ع): حَدَّثَنی أبی موسَی بنُ جَعفَرٍ، عَن أبیهِ جَعفَرِ بنِ مُحَمَّدٍ، عَن أبیهِ مُحَمَّدِ بنِ عَلِی، عَن أبیهِ عَلِی بنِ الحُسَینِ، عَن أبیهِ الحُسَینِ بنِ عَلِی، عَن أبیهِ عَلِی بنِ أبی طالِبٍ(ع): أنَّ المُسلِمینَ قالوا لِرَسولِ اللّهِ(ص): لَو أکرَهتَ ـ یا رَسولَ اللّهِ ـ مَن قَدَرتَ عَلَیهِ مِنَ النّاسِ عَلَی الإِسلامِ کثُرَ عَدَدُنا وقَوینا عَلی عَدُوِّنا! فَقالَ رَسولُ اللّهِ(ص): ما کنتُ لِأَلقَی اللّهَ عز و جل بِبِدعَةٍ لَم یحدِث إلَی فیها شَیئا، وما أنَا مِنَ المُتَکلِّفینَ. فَأَنزَلَ اللّهُ تَبارَک وتَعالی: یا مُحَمَّدُ«وَ لَوْ شَاءَ رَبُّک لَأَمَنَ مَن فِی الْأَرْضِ کلُّهُمْ جَمِیعًا»عَلی سَبیلِ الإِلجاءِ وَالاِضطِرارِ فِی الدُّنیا کما یؤمِنونَ عِندَ المُعاینَةِ ورُؤیةِ البَأسِ فِی الآخِرَةِ، ولَو فَعَلتُ ذلِک بِهِم لَم یستَحِقّوا مِنّی ثَوابا ولا مَدحا، لکنّی اُریدُ مِنهُم أن یؤمِنوا مُختارینَ غَیرَ مُضطَرّینَ؛ لِیستَحِقّوا مِنِّی الزُّلفی وَالکرامَةَ ودَوامَ الخُلودِ فی جَنَّةِ الخُلدِ.

📚 التوحيد - جلد ۱ - صفحه ۳۴۱


به نقل از ابو صَلت، عبد السلام بن صالح هروی : روزی مأمون از علی بن موسی الرضا(ع) پرسید: ای فرزند پیامبر خدا! معنای این آیه شریف: «و اگر پروردگار تو می خواست، قطعا همه آنان که در زمین اند، ایمان می آوردند. پس آیا تو مردم را ناگزیر می کنی که بگروند؟» چیست؟ فرمود: «پدرم موسی بن جعفر، به نقل از پدرش جعفر بن محمّد، به نقل از پدرش محمّد بن علی، به نقل از پدرش علی بن الحسین، به نقل از پدرش حسین بن علی، به نقل از پدرش علی بن ابی طالب(ع) برایم روایت کرد که مسلمانان به پیامبر خدا گفتند: ای پیامبر خدا! اگر هر تعداد از مردم را که می توانستی به اسلام وادار کنی، وادار می کردی، شمارِ ما فراوان می شد و بر دشمنانمان قوّت می یافتیم. پیامبر خدا فرمود: من خداوند عز و جل را با بدعتی که برایم بنیان نگذاشته، ملاقات نخواهم کرد و من از کسانی نیستم که از پیش خود، چیزی می سازند. در پی آن، خداوند متعال، این آیه را فرو فرستاد: ای محمّد! «و اگر پروردگار تو می خواست، همه آنان که در زمین اند، ایمان می آوردند»، امّا به شیوه وادار ساختن و از روی ناچاری در دنیا، همان گونه که در آخرت با مشاهده عذاب، ایمان می آورند؛ ولی اگر با آنان چنین کنم، استحقاق پاداش یا ستایش ندارند؛ امّا من خواسته ام تا آنان از روی اختیار، بدون ناچاری، ایمان بیاورند تا از سوی من، استحقاق قربت، کرامت و جاودانگی در بهشت جاوید را پیدا کنند.

#حدیث #دین_شناسی
@Imamiya_identity

Imamiya identity | Archive

19 Nov, 11:46


مقاله

بررسی تطبیقی مبانی نظری امام خمینی و رشیدرضا در حکومت اسلامی
عبدالمطلب عبدالله - صالح حسن زاده - مهدی شیخ

آینه معرفت - سال 22 - بهار 1401 - شماره 1

@Imamiya_identity

نظریة ولایت فقیه روح الله خمینی (1320-1409ق) و خلافت اسلامی رشیدرضا پدر معنوی اخوان المسلمون (1282-1354ق) در باب حکومت و سیاست، تشابهات بسیاری دارد طوری که در ساختار و اصول کلی مدلی یکسان را ارائه می دهند که در آن، هم بر نقش مردم تأکید شده و رأی ایشان اهمیت دارد و هم حکومت باید بر اساس مبانی و احکام دینی باشد. اجتهاد و مصلحت نیز موجب انعطاف پذیری دین و زمینه ساز اجرایی شدن حکومت دینی با توجه به شرایط روز خواهند شد.

#مقاله #حکومت_اسلامی #جریان_شناسی #رشید_رضا #اخوانیگری

Imamiya identity | Archive

19 Nov, 11:46


⁉️ سؤال

اگر خدایی باشد و بخواهد به ما نشان دهد باورهای ما نادرست است یا بخواهد مدعیان امر متعالی را رسوا کند چگونه باید این کار را انجام دهد و اگر شیطان یا اهریمنی باشد که بخواهد انسان را گمراه و بدبخت کند از چه راه و روش و وسیله بهترین استفاده را می‎کند؟!

#سؤال
@Imamiya_identity

Imamiya identity | Archive

19 Nov, 11:46


نگاه حسن البنا و سید قطب به زن


گروه­ها و شخصیت­های سلفی دیدگاه یک نواختی درباره زن و جایگاه او ندارند. ابن‌تیمیه، وهابیان، سلفیان جهادی و برخی از شخصیت­های اخوانی، نگاه منفی همراه با سوءظن نسبت به زن دارند. در مقابل گروهی از اخوان المسلمین به ترویج دیدگاه مثبت و همراه با حسن ظن پرداخته‌اند. برخی از سلفیان جهادی، گروهی از اخوان المسلمین و نیز برخی از وهابیان کارکرد ثانویه زن را از باب اکل میته و اضطرار جایز دانسته و بر این باورند که زن فقط به مقدار ضرورت می­تواند کارکرد دیگری غیر از خانه‌داری داشته باشد.
زنان در جنبش‌های سیاسی اسلامی با وجود آن‌که فعالیت داشتند، ولی بیش‌تر به‌شکل پیاده‌نظام بودند. هر چند رهبران این جنبش‌ها در نخست تحت تاثیر هنجارهای اجتماعی و فرهنگی و همچنان تفسیرهای غالب از اسلام که بر مانع شدن مشارکت کامل سیاسی و اجتماعی زنان صورت می‌گیرد، تمایلی به قرار گرفتن زنان در سمت رهبری نداشتند، ولی این نکته را درک می‌کردند که کسب جایگاه داخلی و بین‌المللی بدون طرف‌داری از حقوق زنان، حتا به‌شکل زبانی، غیر‌ممکن است. از این رو، این جنبش‌ها برای گسترش فعالیت خود و کسب اعتبار، نیاز به حضور زنان در جنبش‌ها دارند.
حسن البنا بنیانگذار جنبش اخوان المسلمین چنانچه در مجموعه رسائل او منعکس شده بر این باور است که اگر ضرورت اجتماعی اقتضا کند، زن می­تواند به کاری غیر از خانه داری اشتغال یابد؛ اما باید توجه داشت که این مسئله از باب ضرورت جایز است و نباید به یک نظام عمومی تبدیل شود. به اعتقاد او باید به زنان علومی آموزش داده شود که ایشان در انجام وظیفه خانه­داری بدان نیاز دارند؛ بنابراین، آموزش زبان­های مختلف، رشته‎های تخصصی و علومی از این دست به بانوان امری بیهوده است.حسن البنا و همفکران وی، کارکرد ثانویه زن را در تعارض با کارکرد اولیه ایشان، یعنی تربیت فرزندان و ادای حقوق مرد دانسته و آن را به قدر ضرورت جایز دانسته­اند.
حسن البنا نیز همانند علمای وهابی اختلاط زنان با مردان را حرام و غیرمجاز دانسته است. به اعتقاد او اختلاط دختران و پسران در مدارس و مکان­های عمومی و نیز حضور بانوان در رستوران­ها، باغ­ها و مجموعه­های تفریحی و گردشگری جایز نیست. وی در مسئله خلوت زن و مرد نیز دیدگاهی شبیه دیدگاه وهابیت دارد، او بر این باور است که اسلام برای جلوگیری از خلوت زنان و مردان، بانوان را از حضور در مساجد نهی کرده و به آنان سفارش کرده است که نماز را در خانه اقامه کنند.
سید قطب بمانند سایر مسائل چالش برانگیز فکری با رندی درباره مسئله زنان سخن می‎گوید. او در ابتدا حقوق اجتماعی و سیاسی زن را می‎پذیرد اما سپس به همان موضع سنتی درباره زن باز می‎گردد. سید قطب معتقد است اسلام برای تمامی انسان‎ها تناسب وضایف با تناسب استعدادها و تونایی‎ها را در راستای تکاملشان در نظر گرفته است و همچنین در ارتباط با زند و مرد نیز این اصل را مراعات کرده است. زنان را مسئول امور خانه و خانه ‎داری و مردان را مسئول امور خارج از منزل در جهت رفع خواست‌ها نیازهای خانواده کرده است. او بر این باور است که کار د رخارج از منزل از نظر اسلامی برای زنان پذیرفته شده اما بهدلیل معایب و نکات منفی که دربردارد، برای زنان بهتر است که به وظیفه اولی و اصلی خود که همانا همسرداری و فرزندداری است بپردازند.
سید قطب تجربه زندگی در غرب را داشت و در نکوهش وضعیت زنان در کشورهای غربی می‎نویسد: "دختر امریکایی به خوبی از اغواکنندگی بدنش آگاه است. او می داند که در صورتش، در چشم و لب‌های تشنه‌اش چه چیز نهفته است. او می داند که در سینه‌های گرد و ران‌های خوش نقش‌اش چه چیزی نهفته است. او همه این‌ها را می داند اما اندامش را پنهان نمی کند." این نگاه آمیخته با شهوت سید قطب به زنان زیربنای افکار او در رابطه با زن است. او معتقد است زمانى که زن از وظیفه اساسى اش که تربیت نسل جدید است دست بکشد و ترجیح دهد که مهمان دار هتل یا کشتى یا هواپیما باشد. چنین چیزى نشانه پس ماندگى تمدنى یا همان جاهلیت است.

#زن #اخوانیگری
@Imamiya_identity

Imamiya identity | Archive

19 Nov, 11:46


ویدئو تقطیع شده اتفاقا بخشی از استدلال مئیر برای اثبات این است که کشور مستقل فلسطین وجود نداشته است. او قبل و بعد از این جمله به صراحت می‌گوید که دولت و ملت فلسطین به عنوان منطقه‌ای محدود به کرانه باختری وجود نداشته است. مئیر می‌گوید فلسطین نه محدوده کنونی بلکه نام منطقه وسیعی از دریای مدیترانه تا مرز عراق شامل اردن بوده که پیش از این یهودیان و عرب‌ها در آن زندگی می‌کردند او می‎پرسد: "چرا فلسطینی‌های کرانه باختری، از سال ۶۷ از باقی فلسطینی‌ها نسبت به پیش از آن فلسطینی‌تر شده‌اند؟"

در سالهای قیومیت انگلیس برای تسهیل سفر ساکنان سرزمین فلسطین یک گذرنامه به دستور دولت بریتانیا توسط کمیساریای عالی فلسطین یعنی منطقه بزرگ فلسطین صادر می‌شد و «گذرنامه بریتانیا، فلسطین» نام داشت. صدور این گذرنامه‌ها با پایان ماموریت بریتانیا در سال ۱۹۴۸ متوقف شد. تصاویر منتشر شده از گذرنامه نیز مربوط به همین برهه است و دلالتی بر وجود کشور مستقل فلسطین ندارد.

@Imamiya_identity

تا کی قرار است اخبار دروغ اسلام گرایان را باور کنید؛ حتما باید گمراه کننده یا غیر واقعی بودن تک تک اخبار اسلام گرایان به شما اثبات شود؟!

#فلسطین

Imamiya identity | Archive

19 Nov, 11:46


مسلمانان اسراییل معتقدند هفتاد سال پیش این سرزمین مال آنها بود و آدم‌هایی در هفتاد سال پیش آمدند و آن زمین‌ها را غصب کردند؛ پس حق داریم اگر زورمان رسید همه را بکشیم و باز هم مظلوم ما هستیم. هر کسی که فقط اندکی از تاریخ دویست سال اخیر دنیا خبر داشته باشد و بداند که صدها کشور کنونی در دنیا چگونه ساخته شده‌اند، باید تشخیص بدهد که این شیوه استدلال، تا چه اندازه احمقانه است. تاریخ پر از الحاق و جدایی سرزمین‎ها است. نمی‌شود بر پایه این نوع مناقشه‌های به اصطلاح تاریخی کشورها را منحل کنند یا قلمرویی را از کسی بگیرند و به کسی دیگر بدهند. مسئله مالکیت سرزمین با جابجایی مردم پیچیده‎تر می‎شود چرا که مشخص نیست چه نسبتی میان ساکنان و غاصبان اولیه با ساکنان و مدعیان امروزی وجود دارد ....

#اسرائیل
@Imamiya_identity

Imamiya identity | Archive

19 Nov, 11:45


ساده لوحانه است که فکر کنیم روشنفکران و چپ گرایان از طیف‎های متنوعشان تنها مقصر ذهنیت بسته و تفکر فرقه ای و دولت گرایی هستند و این صفات تنها به چپ گرایان می چسبد. بسیاری از مواقع دولت ستیزان مردم را گرد خود جمع کرده و به دام دولت‎ها انداخته‎اند. چون به جز با استفاده از شکل متفاوتی از دولت نمیتوان با شکل مستقر دولت مبارزه و ستیز کرد. هدف ترقی خواهان و اصلاح طلبان مشخص است، جایگزین کردن روابط طبیعی با روابط انسان ساخته اما در مقابل بسیاری از محافظه کاران نیز می‎خواهند با روابط انسان ساخته از روابط طبیعی دفاع کنند؛ در حالی که روابط طبیعی و سنتی نیازی به مدافع و محافظ ندارند. آنها بدون دخالت انسانی وجود داشته‎اند و خود جایی که می‎توانند کارآمد باشند را بدون برنامه ریزی پیدا میکنند و اگر کارآمد نباشند تغییر میکنند یا حذف می‎شوند و بخشی از پذیرش سنتها پذیرش تغییر کردن یا نابودی سنتها است. قرار نیست محافظه کاری یک ایدئولوژی باشد که به هر وسیله از سنتها محافظت کند ....

#محافظه_کاری #چپ
@Imamiya_identity

Imamiya identity | Archive

19 Nov, 11:45


قهرمان مبارزه با استعمار!

با جنگ‌ جهانی اول گرایش‌ ضدانگلیسی سران محلی جنوب تشدید می‎شود. ایران از نظر جغرافیا برای طرفین جنگ مهم بود. پادشاهی آلمان برای جلوگیری از نفوذ انگلستان جاسوسانی به نقاط مختلف ایران فرستاد. از این میان واسموس برای اتحاد خوانین جنوب و قیام تنگستان به شهرت رسید. درباره رئیسعلی دلواری اطلاعات معتبری در دست نیست. انتشار کتاب و بعد ساخت سریالی محبوب نام او را به عنوان یک قهرمان محلی وارد فرهنگ عامه کرد. مطابق برخی روایت‎ها رئیسعلی مطابق رسم ایلات و خوانین منطقه یک راهزن بود. یک روز به قصد دزدی به کاروانی حمله می‎کنند که حامل تجهیزات برای قوای انگلیسی و پلیس جنوب بوده است. این اقدام وی باعث ایجاد محبوبیت و افسانه بافی می‌شود. او پس از مدت کوتاهی درگیری توسط یکی از یارانش کشته می‎شود. چند دهه بعد که ایرانیت محمدرضا پهلوی گل می‎کند و سیاست فاصله گرفتن از انگلیس را پیش می‌گیرد مجوز ساخت فیلمی سراسر جعل در مورد رئیسعلی داده می‎شود. بعد از انقلاب هم که حکومت داعیه انگلیس ستیزی داشت قصه او پروبال بیشتر می‎گیرد و بازماندگان او نیز از این توجه بهره‎مند می‎گردند.

#تاریخ
@Imamiya_identity

Imamiya identity | Archive

19 Nov, 11:45


در اندونزی شلاق زدن شرعی زن و گاهی گردن زدنش به اندازه ایران هفتاد سال پیش طرفدار داره ؛ ولی بچه آخوند زبل این تفاوت رو نشانه سقوط اخلاقی اون‌ها نمیدونه ؛ بلکه توی ایرانی رو به دلیل نریختن در خیابون در حمایت از وحوش فلسطین دچار سقوط اخلاقی و مردگی وجدان میدونه ...

@Imamiya_identity

تاریخ همیشه نشان داده آنهایی که رفاه و آسایش مادی و آزادی و حقوق فردی را کوچک و کم ارزش دانسته‌اند و به دنبال اهداف به اصطلاح والاتری بوده‌اند، هرگز در پی آزادی سیاسی نبوده‌اند. یک اسلامگرا یا چپگرا وقتی توبه کرده که از همه ارزش‎ها و فضیلت‎ها که برای جامعه متصور بود دست بکشد.

#فریب

Imamiya identity | Archive

19 Nov, 11:45


شناختت از مردم خیلی ناقصه اگه هنوز نمی‌دونی که خیلی وقت‌ها، کلمات، جملات، سوژه‌ها، براشون اسباب‌بازی هستند. این تویی که فکر می‌کنی در حال انتقال دانش و فکری. سمت مقابلت داره خوشگذرانی می‌کنه ....

#فرهنگ
@Imamiya_identity

Imamiya identity | Archive

19 Nov, 11:45


🔆 فقه یعنی فهم کلام اهل بیت ع


قَالَ اَلشَّيْخُ أَبُو جَعْفَرٍ مُحَمَّدُ بْنُ عَلِيِّ بْنِ اَلْحُسَيْنِ بْنِ مُوسَى بْنِ بَابَوَيْهِ اَلْفَقِيهُ اَلْقُمِّيُّ نَزِيلُ اَلرَّيِّ مُصَنِّفُ هَذَا اَلْكِتَابِ رَضِيَ اَللَّهُ عَنْهُ وَ قَدَّسَ رُوحَهُ حَدَّثَنَا أَبِي وَ مُحَمَّدُ بْنُ اَلْحَسَنِ بْنِ أَحْمَدَ بْنِ اَلْوَلِيدِ رَضِيَ اَللَّهُ عَنْهُمَا قَالاَ حَدَّثَنَا سَعْدُ بْنُ عَبْدِ اَللَّهِ وَ عَبْدُ اَللَّهِ بْنُ جَعْفَرٍ اَلْحِمْيَرِيُّ وَ أَحْمَدُ بْنُ إِدْرِيسَ وَ مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى اَلْعَطَّارُ رَحِمَهُمُ اَللَّهُ قَالُوا حَدَّثَنَا أَحْمَدُ بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ خَالِدٍ قَالَ حَدَّثَنَا عَلِيُّ بْنُ حَسَّانَ اَلْوَاسِطِيُّ عَمَّنْ ذَكَرَهُ عَنْ دَاوُدَ بْنِ فَرْقَدٍ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ يَقُولُ: أَنْتُمْ أَفْقَهُ اَلنَّاسَ إِذَا عَرَفْتُمْ مَعَانِيَ كَلاَمِنَا إِنَّ اَلْكَلِمَةَ لَتَنْصَرِفُ عَلَى وُجُوهٍ فَلَوْ شَاءَ إِنْسَانٌ لَصَرَفَ كَلاَمَهُ كَيْفَ شَاءَ وَ لاَ يَكْذِبُ.

📚 معاني الأخبار - جلد ۱ - صفحه ۱

امام صادق ع فرمودند: شما اگر مقصود سخن ما را بفهميد، فقيه ترين مردم خواهيد بود ؛ همانا سخن به وجوه گوناگونى قابل بيان است. پس انسان اگر بخواهد مى تواند سخن خود را آن طور كه مى خواهد بيان كند و دروغ نگويد.


حَدَّثَنَا جَعْفَرُ بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ مَسْرُورٍ رَضِيَ اَللَّهُ عَنْهُ قَالَ حَدَّثَنَا اَلْحُسَيْنُ بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ عَامِرٍ عَنْ عَمِّهِ عَبْدِ اَللَّهِ بْنِ عَامِرٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ إِبْرَاهِيمَ اَلْكَرْخِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ أَنَّهُ قَالَ: حَدِيثٌ تَدْرِيهِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ حَدِيثٍ تَرْوِيهِ وَ لاَ يَكُونُ اَلرَّجُلُ مِنْكُمْ فَقِيهاً حَتَّى يَعْرِفَ مَعَارِيضَ كَلاَمِنَا وَ إِنَّ اَلْكَلِمَةَ مِنْ كَلاَمِنَا لَتَنْصَرِفُ عَلَى سَبْعِينَ وَجْهاً لَنَا مِنْ جَمِيعِهَا اَلْمَخْرَجُ.

📚 معاني الأخبار - جلد ۱ - صفحه ۲

ابراهيم كرخى از امام صادق عليه السلام روايت كرده است كه فرمود: يک حديث را اگر كاملا فهميده باشى، ارزشمندتر از هزار روايت است كه صرفا آن را براى ديگران نقل كنى و نيز هيچ يک از شما در قوانين و احكام دين عالم نخواهند بود مگر آنكه مفهوم گوناگون از سخن ما را دريافته باشد. يقينا هر جمله‌اى از گفتار ما به هفتاد گونه تعبير مى‌گردد كه راه خروج از هر يک [به جهت تقیه] از آنها براى ما باز است.

#حدیث #فقه
@Imamiya_identity

Imamiya identity | Archive

19 Nov, 11:45


هانیبال الخاص، هنرمند چپ ایرانی آشوری‌تبار کسی بود که بعد از اشغال سفارت امریکا، روی دیوارهای سفارت نقاشی های ضدامپریالیستی و آمریکایی کشید. هانیبال الخاص که در آمریکا تحصیل کرده بود، به انقلابیون پیوست، اما در دهه شصت به آمریکا گریخت تا قربانی آن انقلاب آرمانی‌‌ای که خود حامی و فرزند آن بود نشود، همان انقلابی که در دهه شصت، با خشم تمام، فرزندان خود را بلعید. او بعد کشیدن نقاشی‌ها، در مصاحبه با نامه‌ی مردم (وابسته به حزب توده) از خاطرات خوشش هنگام همگامی با رهبر انقلاب و مبارزه با آمریکا و امپریالیسم نوشته، و درباره نقاشی‌هایش که تصویرگر آینده‌ای هولناک با سالها تحریم، بنیادگرایی، انزوا و ویرانی بود گفته بود: «در آینده هیچ شرمی از این‌کار نخواهم داشت»

@Imamiya_identity

این انقلاب تنها انقلاب مسلمانان و روحانیون نبود همه اوباش جمع شده بودند تا یک کشور را نابود کنند و یک ملت را به خاک سیاه بنشانند!

#تاریخ_انقلاب #چپ

Imamiya identity | Archive

19 Nov, 11:45


یکی از مزیت‌های شگفت‌آور روشنفکر بودن آن است که آزادانه، بدون نگرانی از وارد شدن هرگونه خدشه‌ای به شهرت‌شان، بطرز مفتضحانه‌ای ابله هستند. در دنیای مدرن پذیرفته‌‌اند که با جهلِ روشنفکران کنار بیایند؛ نخبگان سخنور اما نادانی که با مهارت‌های کلامی، بلاهت‌شان را پنهان می‌کنند. این ابلهانِ عصر ما به خود اجازه می‌دهند تا در هر موضوعی، باورهای انتزاعی خودشان را تلقین کنند. افرادی متعصب و متکبر که خود را مرکز عالم می‌پندارند و دانش معمولی باقی مردم را نفی می‌کنند ...

#روشنفکری
@Imamiya_identity

Imamiya identity | Archive

19 Nov, 11:44


فقه نظریه محور ؛ انقلابی نو در خط اجتهاد

@Imamiya_identity

فقیهان اخبارگرای شیعه نگاهی مسئله محور داشتند به این معنا که خداوند در هر مسئله حکمی مشخص دارد و باید حکم خداوند در هر مسئله به صورت مجزا از منابع نقلی استنباط شود. اما فقه نظریه محور بر این باور است که باید از مجموع معارف دینی یک نظریه استخراج شود و سپس حکم هر مسئله با رجوع به ادله نقلی و نظریه فقهی استنباط شود. وارد شدن نظریه در جریان استنباط دست مجتهدان برای ارائه فتوا در تمامی مسائل را باز می‎کند و فضای بیشتری برای دخالت ذهن مجتهد در استخراج و کاربست نظریه ایجاد می‎کند.
اخبارگرایان معتقد بودند برای کشف حکم خداوند ما باید بدون ذهنیات شخصی و قیاسات خفی که نظریه درست می‌کند سراغ استنباط برویم در غیر اینصورت حکم بدست آمده حجیت نخواهد داشت. اما در فقه نظریه محور توقف در فتوا و برائت از تکلیف هنگام نبود ادله نقلی معنا ندارد. بنابر این باید حق طاعت خداوند را حتی در احکام محتمل در نظر گرفت و حکم فقیه در منطقه فراغ شرع نیز بمثابه حکم خداوند است و این همه از حجیت نظریه فقهی ناشی می‎شود.
نظریه فقهی با قاعده فقهی این تفاوت را دارد که محتوای قاعده حکمی عام است که از دلیل لفظی استخراج می‎شود و به صورت مستقیم به شارع منتسب می‎گردد اما نظریه فقهی حکم شرعی نیست و در استنباط حکم شرعی دخالت دارد. فقه نظریه بیشترین قرابت را با فقه نظام ساز دارد چرا که منبع شکل گیری هر دو اندیشه بشری است با این تفاوت که نظام‎ها فقهی بر نظریه‎های فقهی استوارند. تولید فقه نظام ساز که اکتشاف الگوهای اداره دینی جامعه است برخلاف فقه سنتی که فرد محور بود به تولید نظریه‎ وابسته است چرا که متون دینی برای پاسخگویی به این دایره گسترده از موضوعات کافی نیست.
نظریه روایات فقهی و اقوال فقها را به گونه‌ای دیگر برایمان می‌نمایاند که مطابق با نظریه باشد. این یکی از چالش‎های فقه نظریه است که عوض دریافت نظریه از متون دینی در بسیاری موارد این نظریه است که بخاطر نقش بنیادی در سیر اندیشه به فهم ما از متون رنگ می‎دهد و فهم عرفی و خالص را مخدوش می‎کند. اخبارگرایان شیعه بدین جهت معتقد بودن فقه دانش بی‎نظریه است.

امروز بسیاری از سیاست‎ها در برخی کشورهای اسلامی بر اساس نظریه‎های فقهی از قبیل اسلام سیاسی و اقتصاد مقاومتی و مصلحت نظام و استکبار ستیزی و عدالت اجتماعی و ولایت فقیه تعیین می‎شود که هیچ اصلی در فقه سنتی و متون دینی ندارد.


#اجتهاد #فقه_سیاسی #فقه

Imamiya identity | Archive

19 Nov, 11:44


سطح سواد دیپلماتیک آنقدر پایین است که رسما یکسری کشور رو در سخنرانی رسمی شرور خطاب می‎کند. اگر فهمی از ادبیات دیپلماتیک وجود داشت به راحتی می توانست بجای "روسای کشورهای ظالم و شرور ..." بگوید "روسای ظالم و شرور کشورهای ..." ولی امان از سعادت و معیشت و وجاهت یک ملت که پای بیسوادی این آقایان از بین رفت!

#خامنه_ای

از لغزش‌های زبان باید خیلی چیزها بفهمید!

@Imamiya_identity

خود بزرگ بینی و خود حق پنداری آخوند نسبت به مردم عادی و سایر مکاتب وقتی اومد تو حکومت تبدیل شد به حقیر و باطل پنداری همه کشورهای دیگه ...

Imamiya identity | Archive

19 Nov, 11:44


نسل شورش فکری
چرا نسل نوجوان امروز باهوشتر است؟!

@Imamiya_identity

رشد هوشی مردمان در سالیان سال بدین گونه بود که نسل امروز از نسل دیروز باهوش‌تر به نظر می‌رسید. اما چیزی که امروزه با آن مواجه هستیم یک تغییر سریع است. اگر شما هم با نسل کودک و نوجوان امروز گفتگو کرده باشد حاضر جوابی و درک متفاوت و تفکر خلاق این نسل نسبت به نسل‎های پیش شما را شگفت زده کرده است. نسلی که بیشتر از سنشان می‎دانند طوری که بزرگترها در پاسخگویی به آنها احساس ناتوانی می کنند. این نسل در عرصه سیاسی نیز وارد شده است و حضور نوجوانان در اعتراضات سیاسی چشم گیر است.
مطابق معمول طرفداران حکومت و مدافعان دین این نسل را با انواع توهین یک نسل بی‎هویت و غربزده و لاابالی می‎پندارند چرا که از برقراری ارتباط با این نسل عاجزند. نسل امروز منتقد سنت‎ و آزاد اندیش است و به راحتی هر باوری را نمی‎پذیرد. از ویژگی نسل کنونی می‌توان به خلاق بودن آن‌ها اشاره کرد. به شکستن چهارچوب‌ها علاقه دارند و دوست دارند تا بتوانند به دور از ملاحظات و قوانین محافظه کارانه نظرات خود را بیان کنند‌. به همین دلیل مطالبه گری و انتقاد گری از مشکلات و اوضاع نابسامان در موارد مختلف از جمله خصوصیات این نسل است.
نسل هوشمند کنونی بیش از هر نسلی جهانی هستند و دغدغه‌ها و ایده‌ها و آرزومندی‌های مشابهی دارند که با نسل‎های قبل متفاوت است. يكی از تمايلات و خصيصه‎هايی كه در اين دوران شدت می‎يابد علاقه به آزادی بی‎قید است و نوجوان می‎خواهد مقررات اجتماعی را ناديده بگيرد. نسل کنونی اقتدار گریز است فرقی ندارد در خانواده یا جامعه باشد. اقتدار یعنی در یک ساختار جایگاه منحصر به فردی وجود دارد و آن جایگاه از نوعی یگانگی و در نتیجه نفوذ برخوردار است. امروز انحصار دانش و قدرت و در نتیجه اقتدار‎های سنتی کاسته شده است.
عوامل مختلفی می‎تواند این رشد سریع هوش در نسل جدید را توضیح دهد. توسعه اقتصادی تأثیر بسیاری بر بهبود تغذیه و سلامت کودکان داشته است تاجایی که حتی می‌تواند عنصر مهمی مانند ژنتیک را خنثی کند. با رشد فرهنگ عمومی خانواده‎ها دانش بیشتری برای تربیت فرزندان دارند و فضای خانواده با آزادی و حوصله بیشتر نسبت کنجکاوی و بازیگوشی کودکان واکنش می‎دهد و رابطه والدین با کمتر شدن تعداد فرزندان و اوقات فراغت والدین از نظر عاطفی قویتر شده که همه در رشد هوش مؤثر است.
ما در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که به مردم آموزش می‌دهند تا فرضیات را جدی بگیرند و از انتزاعات استفاده کنند و آن‌ها را به طور منطقی به هم پیوند دهند. ما هوش منطقی‌مان نسبت به نسل گذشته افزایش داشته است. هم‌چنین ما در عصری زندگی می‌کنیم که توسط اطلاعات مختلف احاطه شده‌ایم و دسترسی‌مان نسبت به اطلاعات، خیلی بیشتر از نسل‌های قبل است.
بچه های امروزی یا بچه های نسل جدید بخصوص دهه اخیر تا چشم خود را باز کرده‎اند تلفن همراه و ماهواره و اینترنت و سینما و شبکه‎های اجتماعی جزء جدایی ناپذیر زندگی و حتی آموزش و پرورش شان شده است. نسل جدید با بازیهای ویدئویی تکالیف سنگینی را بر عهده می‌گیرد. این بازی‌ها اغلب به ذهن توسعه یافته‌ای نیاز است و کودک یا نوجوان را وا می‌دارند که بیشترین بهره را از مغز خود ببرد. کودکان نسل امروز در معرض جهان پیچیده‌تری قرار گرفته اند که دریافت اطلاعات به صورت پیش زمینه صورت می‌گیرد. به همین دلیل ما امروزه شاهد افرادی هستیم که واکنش هوشمندانه تری نسبت به محیط پیرامون خود می دهند.
انباشت‌های اطلاعاتی از نسلی به نسل دیگر منتقل می شوند. برای مثال یک دانشجوی امروزی از نیوتن و گالیله سواد علمی بیشتری دارد. در نسل گذشته نگاه‎ها بیشتر سیاه و سفید بود ولی این نسل با مواجهه با افکار و اطلاعات مختلف و گاه متعارض نگاه پیچیده‎تری دارد. قدرت تشخیص اینکه چه کسی دروغ می‌گوید و چه کسی قابل اطمینان است یکی از نشانه‎های هوش است چیزی که نسل امروز در آن بهتر عمل می‎کند.
برخلاف تصور بنیادگرایان این نسل هرچند از واقعیت گسسته است اما خلاقیت و مقاومت و فردیت بیشتری دست‎کم در حوزه اندیشه دارد. این نسل بی‎هویت نیست بلکه هویت‎های متکثر را می‎شناسد و خرده هویت فردی و گروهی می‎سازد. صریح صحبت می کند و در سخت ترین شرایط بسیار خونسرد رفتار می کند و بر عکس نسل پیشین که دیدگاهی آرمان گرایانه داشتند نسل امروز عملگرا هستند. شاید با رشد تصاعدی هوش ما با انقلاب‌هایی با فواصل کم روبه‌رو شویم. انقلاب‌هایی که هر کدام تبعات زیادی به دنبال خواهند داشت.

#جامعه #فرهنگ

Imamiya identity | Archive

19 Nov, 11:44


مقاله

نهادینه شدن نهاد «اجتهاد» در خلافت راشدین
سید محمد صدری

مطالعات فقه و حقوق اسلامی
سال 13 بهار و تابستان 1400 - شماره 24

@Imamiya_identity

اجتهاد، به معنای واقعی در حضور پیامبر اسلام مفهومی نداشته و نخستین حرکت های اجتهادی در نخستین زمان های کوتاه دستی از آن منبع وحی و الهام، ضرورت یافته است. اجتهادهای خلفا سه گانه در امور ضروری و غیر ضروری ضمن تثبیت اصل اجتهاد به عنوان مهم ترین نهاد مرجع رفته رفته انحصار فتوا را از دست خلفا خارج کرده و سبب شد که برخی از صحابه به صورت علنی و آشکار به صدور فتوا اقدام کنند.در همین زمان، گروهی از صحابه که به عنوان فقیه معروف شده بودند اجتهاد می‎‌کردند.

#مقاله #اجتهاد #فقه

بدیهی است امکان ارائه تعریفی صحیح از اجتهاد و فقاهت قابل انکار نیست ولی اجتهاد بویژه در میان اهل سنت بر همان پایه کج در عصر خلفا بنا شده و از طریق اهل سنت به فقه شیعه نیز رنگ داده است.

اگر این فرضیه درست باشد که اصحاب ائمه با وجود حضور امام بجای مراجعه به ایشان خود اجتهاد می‌کردند، این طعنی بر این دسته اصحاب است نه اثبات طریقه اجتهاد. با حضور امام به اجتهاد هرچند بمعنی صحیح نیازی نبوده است.
.

Imamiya identity | Archive

19 Nov, 11:44


سخنان تنفرانگیز آخوند انقلابی درباره مسائل مالی


دغل بازی با نفوذ اجتماعی تفاوت دارد. افراد دغل‌کار و حقه‌باز فقط به فکر منافع خود هستند. آنها به نیازهای دیگران اهمیتی نمی‌دهند برخلاف وقتی منصفانه بر روی افراد تأثیر می‌گذارید و به نیازها و خواسته‌هایشان احترام می‌گذارید. افراد دغل کار نیاز دارند که در رابطه‌هایشان قدرت و دست بالا را داشته باشند. نرم و ملایم اما زیاد صحبت میکنند. اعتماد به نفس کاذب به نمایش میگذارند تا شما را تحت تأثیر قرار دهند. دوست دارند همه چیز از محیط اطراف گرفته تا اعمال دیگران را تحت کنترل بگیرند و تحمل مخالفت را ندارند. سعی می‌کنند با دادن حس گناه یا عذاب وجدان افراد را قانع کنند و گاهی سعی می‌کنند احساس ترحم دیگران را نسبت به خود تحریک کنند. حقه بازها اغلب باهوش هستند و به خوبی می‌توانند از اندکی خشونت و وحشت یا اندکی پاداش و محبت برای رسیدن به اهداف خود استفاده کنند. برای هدف خود ممکن است در بین افراد درگیری و بدبینی ایجاد کنند. افراد دغل‌کار معمولا زیر بار کار اشتباهی که انجام داده‌اند نمی‌روند. آنها سعی می‌کنند دلایل رفتارشان را توضیح دهند.

#روحانیت_انقلابی
@Imamiya_identity