حقوق یاوران همراه @hoqouq_yavaran_hamrah Channel on Telegram

حقوق یاوران همراه

@hoqouq_yavaran_hamrah


مشاوره حقوقی و خانواده | داوری
پاسخگوی سوالات شما عزیزان هستیم.
با یاوران حقوقی خود همراه باشید.

⬇️ ارتباط با مدیران:
🆔 @Mirsaeed_Mirfendereski
🆔 @Naderlawyer

لینک کانال https://t.me/boost/Hoqouq_Yavaran_Hamrah

🗓️ ‌تاسیس:2016

حقوق یاوران همراه (Persian)

با خوش آمد گویی به کانال تلگرامی حقوق یاوران همراه! این کانال به عنوان یک منبع معتبر برای مشاوره حقوقی و خانواده شناخته شده است. اگر به دنبال پاسخ به سوالات حقوقی خود هستید، اینجا بهترین جایی برای شماست. با یاوران حقوقی خود همراه باشید و از تجربه و دانش آنها بهره مند شوید. این کانال توسط مدیرانی با تجربه همچون @Mirsaeed_Mirfendereski و @Naderlawyer اداره می‌شود که آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند. این کانال در سال 2017 تأسیس شده و از آن زمان توانسته است اعتماد بسیاری از اعضا را جلب کند. برای عضویت در این کانال و بهره‌مندی از خدمات حقوقی و خانواده متخصصان حقوقی، به لینک زیر مراجعه کنید: @Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

20 Feb, 02:30


یک نفر دوربین را ثابت قرار داده و طی ۲۷ روز از حرکت ماه عکس گرفته، با کنار هم قرار دادن عکس ها چنین تصویری خلق شده.

حقوق یاوران همراه

20 Feb, 02:14


هشدار نماینده پارلمان مصر به رژیم کودک کش

حقوق یاوران همراه

20 Feb, 02:13


نون به نرخ روز خور که میگن خودشه.......

حقوق یاوران همراه

20 Feb, 02:12


🌹،شرایط دادخواست.شرایط اقامه دعوا وارکان دعوا

حقوق یاوران همراه

20 Feb, 02:08


@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

20 Feb, 02:07


🌹بخشنامه قضایی جدید درباره،،#
فرمول صحیح
#محاسبه خسارت# تاخیر تادیه: تقسیـم «عدد شاخـص‌ در زمـان تادیـه» بر «عدد شاخص‌ در زمان سررسید (ماه)» ضرب در «مبلغ اصـل دین» برابر اسـت با مبلغ دین با احتساب خسارت تاخیر تادیه

🌷معاون قضایی کل دادگاه‌های تهران در بخشنامه ای به شماره ۱۱۸۰۰/۳۰ در تاریخ ۷ مهر ۱۴۰۳، فرمول صحیح محاسبه خسارت تاخیر تادیه را اعلام نمود.

در این بخشنامه آمده است:

«با توجه به اینکه بعضا ابهاماتی در خصوص نحوه محاسبه خسارت تاخیر تادیه از سوی همکاران محترم مطرح شده است و نظر به اینکه به موجب رای وحدت رویه شماره 850 دیوان عالی کشور بتاریخ 1403/05/16 که در خصوص مبحث مورد اشاره فصل الخطاب بوده است و در رای مذکور به صراحت و وضوح فرمول نحوه محاسبه بیان شده است و مقرر گردیده است که حاصل تقسیم عدد شاخص در زمان تادیه بر عدد شاخص در زمان سررسید (ماه) ضرب در مبلغ اصل دین شده و عدد به دست آمده مبلغ دین با احتساب خسارت تاخیر تادیه خواهد بود و نظریه مشورتی نیز در همین خصوص در مورخ 1403/06/10 در تایید همین موضوع بیان شده است و هر نحوه محاسبه دیگر با توجه به لازم الاجرا بودن رای وحدت رای خلاف قانون خواهد بود؛ لذا مراتب به اطلاع همکاران دادورز محترم اجرای احکام برسد تا وفق فرمول رای وحدت رویه خسارت تاخیر تادیه محاسبه صورت گرفته و اقدامات اجرائی انجام شود.»


@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

20 Feb, 02:07


🌹 استدلال جالب توجه یک قاضی دادگاه کیفری ۲ در صدور قرار عدم صلاحیت به اعتبار دادگاه صلح در پرونده با موضوع «نگهداری سلاح گرم شکاری»

قاضی در رای خود ماده ۲۲ آیین نامه اجرائی قانون شورای حل اختلاف (مصوب رئیس قوه قضائیه) را مغایر با قانون دانسته و آورده است:

«...ماده ۲۲ آیین‌نامه... مبنی بر ادامه رسیدگی و صدور حکم از سوی دادگاه کیفری (۲) در خصوص جرائم ثبت شده پیش از تشکیل دادگاه های صلح بر خلاف قانون مجازات اسلامی بوده و قابلیت اجراء ندارد چراکه اساساً آیین نامه از حیث مقررات حقوقی تا زمانی دارای اعتبار است که مغایر با قانون مصوب مجلس با سایر قوانین بالا دستی نباشد و از طرف دیگر آیین نامه اجرائی نمی تواند تعیین کننده یا رافع صلاحیت برای محاکم و مراجع قضائی باشد...


پ.ن.داشتن سلاح بدون پروانه نه تنها کم اهمیت نیست که ازموارد خاص که توجه ویژه میطلبد.به آمار جرائم دقت کنید لطفا وبهمین علت سلاح بدون مجوز براحتی در دسترس افراد فاقد صلاحیت است .....

@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

20 Feb, 02:07


🌹 رد شکایت از بخشنامه دادگستری تهران درباره #خسارت# تاخیر تادیه ،#

در پی طرح شکایتی از بخشنامه دادگستری کل استان تهران درباره نحوه محاسبه خسارت تاخیر تادیه، هیأت تخصصی اداری و امور عمومی دیوان عدالت اداری رای به رد شکایت صادر کرد.

در این پرونده، شاکی دادخواستی به طرفیت دادگستری کل استان تهران از زمان تصویب به خواسته فوق‌الذکر به دیوان عدالت اداری تقدیم کرده که به هیأت عمومی ارجاع شده است.

*دلایل شاکی برای ابطال مقرره مورد شکایت:

قانونگذار به صراحت تغییر شاخص قیمت سالانه از زمان سررسید تا هنگام پرداخت را مبنای محاسبه خسارت تأخیر تأدیه دین مقرر کرده است و راجع به محاسبه خسارت تأخیر دین بر اساس متوسط یا میانگین شاخص قیمت سالانه حکمی وضع نکرده است؛ ثانیاً به موجب ماده ۴۴۳ قانون آیین دادرسی مدنی از نظر احتساب موارد قانونی سال دوازده ماه، ماه سی روز، هفته هفت روز و شبانه روز بیست و چهار ساعت است بنابراین مطابق با ماده قانونی لزوماً دوازده ماه در یک سال شمسی قرار نداشته و ممکن است دوازده ماه از میانه سال قبل شروع و به میانه سال بعد منتهی شود اما اعداد متوسط سال مندرج در ستون سوم از جدول شاخص محاسبه تأخیر تأدیه بانک مرکزی حاکی از آن است که متوسط شاخص قیمت دوازده ماه واقع در یک سال شمسی مورد محاسبه قرار گرفته است. ثالثاً بانک مرکزی در راستای انجام تکلیف قانونی مقرر در آیین‌نامه اجرایی قانون الحاق یک تبصره به ماده۱۰۸۲ قانون مدنی سال ۱۳۷۷ به جهت محاسبه مهریه وجه رایج اقدام به انتشار متوسط شاخص قیمت هر سال کرده و دلالتی بر محاسبه خسارت تأخیر تأدیه دین بر اساس آن وجود ندارد؛

* در پاسخ به شکایت مذکور، طرف شکایت به طور خلاصه توضیح داده است که:

ماده ۵۲۲ قانون آیین دادرسی مدنی هیچگاه از خسارت تأخیر و تأدیه صحبتی نکرده و ماهیت ماده ۵۲۲ خسارت تأخیر نیست بلکه کاهش ارزش وجه ریالی است؛ در این ماده شیوه محاسبه کاهش ارزش ریالی به بانک مرکزی سپرده شده و بانک مرکزی در شیوه محاسبه خود جهت اعلام نرخ تورم، ۱۲ ماه اعداد شاخص  تورم یک سال را جمع و سپس تقسیم بر ۱۲ ماه همان سال می‌کند و با این شیوه متوسط سالانه محاسبه و رسماً به عنوان نرخ تورم کشور اعلام می‌گردد؛

چنانچه بخشی از یک سال مدنظر در محاسبه اعلام نرخ تورم باشد از آنجایی که شیوه محاسبه بانک مرکزی در اعلام نرخ تورم اعداد شاخص ۱۲ ماه یک سال جمع، سپس تقسیم بر دوازده ماه همان سال می‌شود و در شیوه چند ماه نیز به شیوه مذکور اقدام می‌شود؛ بانک مرکزی هیچگونه اعلام محاسبه‌ای برای کاهش ارزش پول نداشته و هیچ محکمه‌ای نباید به صدور رأی در این خصوص اقدام کند؛ بانک مرکزی شاخص محاسبه تأخیر تأدیه و نه خسارت تأخیر تأدیه را رسماً اعلام و در اختیار تمامی محاکم قرار می‌دهد؛

*پرونده کلاسه هـ ت/ ۰۳۰۰۰۴۵ با موضوع "ابطال بخشنامه شماره ۱۴۰۳۲/۱۰ مورخ ۱۴۰۲/۱۰/۱۸ رئیس کل دادگستری استان تهران از زمان تصویب" در جلسه هیأت تخصصی اداری و امور عمومی مطرح و به شرح آتی رأی صادر گردید:

رأی هیأت تخصصی اداری و امور عمومی دیوان عدالت اداری

بر اساس ماده ۵۲۲ قانون آیین دادرسی مدنی در دعاویی که موضوع آن دین و از نوع وجه رایج بوده و با مطالبه داین و تمکن مدیون، مدیون امتناع از پرداخت نموده، در صورت تغییر فاحش شاخص قیمت سالانه از زمان سررسید تا هنگام پرداخت و پس از مطالبه طلبکار، دادگاه با رعایت تناسب تغییر شاخص سالانه که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین می‌گردد محاسبه و مورد حکم قرار خواهد داد مگر اینکه طرفین به نحو دیگری مصالحه نمایند.

با عنایت به اینکه در بخشنامه مورد شکایت ضمن استناد به نص ماده ۵۲۲ قانون آیین دادرسی مدنی و تغییر شاخص سالانه که بانک مرکزی تعیین می­کند، مقرر شده است «در راستای اجرای صحیح قانون و پیشگیری از دریافت وجه اضافی که در شیوه محاسبه ماهیانه انجام می­گیرد، واحدهای اجرای احکام در محاسبه به شیوه سالانه اقدام کنند» و مفاد آن متضمن حکمی فراتر از آنچه قانونگذار بیان داشته نیست در نتیجه بخشنامه شماره ۱۴۰۳۲/۱۰ مورخ ۱۴۰۲/۱۰/۱۸ رئیس کل دادگستری استان تهران مغایرتی با قانون ندارد و بر همین اساس مستنداً بند «ب» ماده ۸۴ قانون دیوان عدالت اداری (اصلاحی ۱۰‌/۰۲‌/۱۴۰۲) رای به رد شکایت صادر می‌شود؛ این رای ظرف بیست روز از تاریخ صدور، از سوی رئیس ارزشمند یا ده نفر از قضات گرانقدر دیوان عدالت اداری قابل اعتراض است. بر اساس ماده ۹۳ قانون دیوان عدالت اداری(اصلاحی ۱۰‌/۰۲‌/۱۴۰۲) آرای هیأت‌های تخصصی و هیأت عمومی در ابطال و عدم ابطال مصوبات موضوع بند (۱) ماده (۱۲) این قانون، در رسیدگی و تصمیم‌گیری مراجع قضائی و اداری، معتبر و ملاک عمل است.

@Hoqouq_Yavaran_Hamrah
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

20 Feb, 02:06


🌹 دیوان عدالت اداری «بخشنامه عدم پذیرش و ثبت دادخواست صدور حکم رشد» را ابطال نمود.

تاریخ دادنامه: ۱۴۰۳/۶/۲۰
شماره دادنامه: ۱۴۰۳۳۱۳۹۰۰۰۱۴۲۵۲۰۸
شماره پرونده: ۰۱۰۵۰۸۲

🌷متن رای:

براساس اصل سی و چهارم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، هیچ کس را نمی‌توان از دادگاهی که به موجب قانون حق مراجعه به آن را دارد منع کرد. با توجه به حکم مذکور و با عنایت به این که برمبنای مقرره مورد اعتراض مقرر شده است که دفاتر خدمات الکترونیک قضایی باید از پذیرش و ثبت دادخواست مبنی بر صدور حکم رشد خودداری کنند، بند ۵ بخشنامه شماره ۱/۲۱۴۸ مورخ ۱۳۹۸/۷/۷ دادگستری کل استان گیلان با عنوان مدیریت پذیرش و ثبت دادخواست در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به لحاظ ایجاد محدودیت در اعمال حق دادخواهی با اصل سی و چهارم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مغایرت دارد و مستند به بند ۱ ماده ۱۲ و ماده ۸۸ قانون دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ ابطال می‌شود. این رأی براساس ماده ۹۳ قانون دیوان عدالت اداری (اصلاحی مصوب ۱۰/۲/۱۴۰۲ ) در رسیدگی و تصمیم ‌ ‌گیری مراجع قضایی و اداری معتبر و ملاک عمل است.
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

20 Feb, 02:06


🌹 نظریه مشورتی جدید اداره حقوقی قوه قضاییه به شماره 7/1403/329 مورخ 1403/07/01

استعلام :

وفق مفاد تبصره 2 ماده 306 قانون آیین‌ دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379، اجرای حکم غیابی منوط به معرفی ضامن معتبر یا اخذ تأمین متناسب از محکوم‌له است؛ برخی ادارات دولتی، پذیرش تعهدنامه آن اداره به عنوان محکوم‌له بابت ضمانت موضوع این تبصره را درخواست کرده و در این راستا به بخشنامه شماره 1-87-9365 مورخ 13/11/1387 ریاست محترم قوه قضاییه استناد می‌کنند. با توجه به این‌که مفهوم ذاتی ضمانت دلالت بر ضم یک شخص مستقل دیگر به محکوم‌له می‌باشد، خواهشمند است در خصوص امکان پذیرش این‌گونه تعهدنامه‌ها اعلام نظر فرمایید؟

🌷پاسخ:
به تصریح ماده 121 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 «تأمین در این قانون عبارت است از توقیف اموال اعم از منقول و غیرمنقول»؛ بنابراین، در اجرای تبصره 2 ماده 306 این قانون، محکوم‌له باید یا ضامن معتبر؛ اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی، معرفی کند که بالطبع شخص دیگری غیر از محکوم‌له است و یا آنکه مالی اعم از منقول یا غیرمنقول به عنوان تأمین معرفی کند تا برابر مقررات توقیف شود.

@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

20 Feb, 02:06


🌹 مصوبه هیات وزیران در خصوص اقامتگاه قانونی اشخاص حقیقی

بر اساس این مصوبه، اقامتگاه قانونی هر شخص، نشانی مندرج در پایگاه سازمان ثبت احوال کشور بوده و کلیه دستگاه های اجرایی مکلفند استعلام نشانی اشخاص حقیقی را به صورت برخط از سازمان ثبت احوال کشور دریافت نمایند و مجاز به اخذ نشانی اشخاص حقیقی به جز از طریق خدمت (سرویس) الکترونیکی سازمان ثبت احوال کشور نیستند.

ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری:
دستگاه اجرایی: کلیه وزارتخانه ها، مؤسسات دولتی، مؤسسات یا نهادهای عمومی غیردولتی، شرکت های دولتی و کلیه دستگاه هایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر و یا تصریح نام است از قبیل شرکت ملی نفت ایران، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، بانک مرکزی، بانک ها و بیمه های دولتی، دستگاه اجرایی نامیده می شوند.

@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

20 Feb, 02:06


🌹 گردش کار رأی وحدت‌ رویه شماره ۸۵۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۷ هیأت‌ عمومی دیوان ‌عالی ‌کشور در روزنامه رسمی منتشر شد

متن رای:


طبق ماده ۳۱۰ قانون آیین دادرسی کیفری مصوّب ۱۳۹۲، در صلاحیت محلی ، اصل بر صلاحیت دادگاه محل وقوع جرم است. بدین‌جهت در جرم کلاهبرداری غیررایانه‌ ای ، هرگاه زیان‌ دیده بر اثر فریب و رفتار متقلّبانه، وجهی از حساب خود به حساب تعرفه شده بزهکار انتقال داده باشد، نظر به اینکه با انتقال وجه از حساب زیان‌دیده، مال از سیطره و تسلّط او خارج می‌شود، لذا دادگاهی که محل افتتاح حساب شاکی در حوزه قضایی آن قرار دارد، صالح به رسیدگی است. بنابراین، رأی شعبه نهم دیوان عالی کشور که با این نظر انطباق دارد، با اکثریت آراء اعضای هیأت عمومی صحیح و قانونی تشخیص داده می‌شود. این رأی طبق ماده ۴۷۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی در موارد مشابه برای شعب دیوان عالی کشور، دادگاه‌ها و سایر مراجع اعم از قضایی و غیر آن لازم‌الاتباع است.

@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

20 Feb, 02:06


🌹 رای وحدت رویه جدید صادر گردید

🌷براساس رأی وحدت رویه امروز مورخ ۸ آبان ماه ۱۴۰۳ در دیوان عالی کشور، آراء صادره از شعب دیوان عالی کشور که پس از اعمال ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری و به تبع آن، تشخیص خلاف شرع بین صادر می‌شوند، از قابلیت درخواست اعاده دادرسی موضوع ماده ۴۷۴ این قانون برخوردار نیستند. این به این معناست که هیچ فردی نمی‌تواند بر اساس این آراء، درخواست اعاده دادرسی کند.

مواد قانونی مربوطه از قانون آیین دادرسی کیفری:

ماده ۴۷۴- درخواست اعاده دادرسی در مورد احکام محکومیت قطعی دادگاه‌ها اعم از آنکه حکم مذکور به اجراءگذاشته شده یا نشده باشد در موارد زیر پذیرفته می‌شود:

الف- کسی به اتهام قتل شخصی محکوم شود و سپس زنده بودن وی محرز گردد.

ب- چند نفر به اتهام ارتکاب جرمی محکوم شوند و ارتکاب آن جرم به گونه‏ ای باشد که نتوان بیش از یک مرتکب برای آن قائل شد.

پ- شخصی به علت انتساب جرمی محکوم شود و فرد دیگری نیز به موجب حکمی از مرجع قضایی به علت انتساب همان جرم محکوم شده باشد، به طوری که از تعارض و تضاد مفاد دو حکم، بی‌گناهی یکی از آنان احراز گردد.

ت- درباره شخصی به اتهام واحد، احکام متفاوتی صادر شود.

ث- در دادگاه صالح ثابت شود که اسناد جعلی یا شهادت خلاف واقع گواهان، مبنای حکم بوده است.

ج- پس از صدور حکم قطعی، واقعه جدیدی حادث و یا ظاهر یا ادله جدیدی ارائه شود که موجب اثبات بی‌گناهی محکومٌ‌علیه یا عدم تقصیر وی باشد.

چ- عمل ارتکابی جرم نباشد و یا مجازات مورد حکم بیش از مجازات مقرر قانونی باشد.

ماده ۴۷۷- در صورتی‌که رییس قوه قضاییه رأی قطعی صادره از هریک از مراجع قضایی را خلاف شرع بیّن تشخیص دهد، با تجویز اعاده دادرسی، پرونده را به دیوان‌عالی کشور ارسال تا در شعبی خاص که توسط رییس قوه قضاییه برای این امر تخصیص می‌یابد رسیدگی و رأی قطعی صادر نماید. شعب خاص مذکور مبنیّاً بر خلاف شرع بیّن اعلام شده، رأی قطعی قبلی را نقض و رسیدگی مجدد اعم از شکلی و ماهوی به‌عمل می‌آورند و رأی مقتضی صادر می‌نمایند.

تبصره ۱- آراء قطعی مراجع قضایی (اعم از حقوقی و کیفری) شامل احکام و قرارهای دیوان‌عالی کشور، سازمان قضایی نیروهای مسلح، دادگاه‌های تجدیدنظر و بدوی، دادسراها و شوراهای حل اختلاف می‌باشند.

تبصره ۲- آراء شعب دیوان‌عالی کشور در باب تجویز اعاده دادرسی و نیز دستورهای موقت دادگاه‌ها، اگر توسط رییس قوه قضاییه خلاف شرع بیّن تشخیص داده شود، مشمول احکام این ماده خواهد بود.

تبصره ۳- درصورتی که رییس دیوان‌عالی کشور، دادستان کل کشور، رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح و یا رییس کل دادگستری استان در انجام وظایف قانونی خود، رأی قطعی اعم از حقوقی یا کیفری را خلاف شرع بیّن تشخیص دهند، می‌توانند با ذکر مستندات از رییس قوه قضاییه درخواست تجویز اعاده دادرسی نمایند. مفاد این تبصره فقط برای یک‌بار قابل اعمال است؛ مگر اینکه خلاف شرع بیّن آن به جهت دیگری باشد.


@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

20 Feb, 02:06


🌹شرکت‌هایی که شکایت از آنها قابل رسیدگی در دیوان عدالت اداری نیست

  جواد سپهری کیا در مکاتبه‌ای با معاون خدمات الکترونیک قضائی مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه فهرست برخی از مؤسسات و شرکت‌های غیردولتی که شکایت از آنها قابل رسیدگی در دیوان عدالت اداری نیست را اعلام کرد.

در متن این نامه ضمن اعلام فهرست برخی از مؤسسات و شرکت‌های غیردولتی آمده است؛ مراتب به نحو مقتضی به دفاتر خدمات الکترونیک ابلاغ شده تا در جهت جلوگیری از تحمیل هزینه برای شهروندان و تضییع حقوق عمومی و رعایت اصل سرعت در حقوق اداری، ارشادات لازم در باب عدم صلاحیت دیوان عدالت اداری نسبت به مراجعین انجام تا در صورت تمایل دعاوی در مراجع ذی صلاح مطرح شود.

🌷فهرست مؤسسات و شرکت‌های مذکور به شرح ذیل است:

۱ بانک‌های خصوصی، مانند مهر اقتصاد، ملت، صادرات، تجارت، قوامین، رفاه

۲ شرکت توزیع نیروی برق

۳ سازمان نظام پزشکی

۴ شرکت‌های آب و فاضلاب و شرکت آب و فاضلاب روستایی

۵ دانشگاه آزاد اسلامی

۶ سازمان نظام مهندسی ساختمان

۷ اتاق اصناف

۸ شرکت ایران خودرو

۹ صندوق حمایت و بازنشستگی آینده


🌷جواد سپهری کیا در همین راستا گفت: هموطنانی که قصد ارائه دادخواست به دیوان عدالت اداری را دارند در نظر داشته باشند برای درج شناسه ملی سازمان طرف شکایت از لینک این سامانه در وبگاه دیوان عدالت اداری استفاده نموده و جهت ثبت دعاوی اعتراض به آرای مراجع شبه قضائی از درگاه سامانه سخا قسمت ثبت دعاوی اعتراض به آرای مراجع شبه قضائی، دادخواست خود را ثبت نمایند و نکته آخر اینکه حتماً برای ثبت دعاوی ابطال مصوبات هیأت عمومی نیز از درگاه ثبت دادخواست بدوی استفاده کنند.

@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

20 Feb, 02:06


🌹 نظریه مشورتی اداره حقوقی به شماره ۴۲۳/۱۴۰۳/۷ مورخ ۲۶/۴/۱۴۰۳

🌷 مرجع قضایی صالح به رسیدگی به جرائم پولشویی، دادگاه و دادسرا ی  مرکز استان است یا دادگاه و دادسرای محل وقوع جرم؟

@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

20 Feb, 02:06


🌹چکیده:
هیئت‌عمومی دیوان عدالت اداری، تعیین مدت‌زمان ۷‌ساله برای رفع اثر از چک برگشتی را مغایر با قانون اعلام کرد



شماره دادنامه: ۱۳۸ الی ۱۴۰  
تاریخ دادنامه: ۲۶/۲/۱۳۹۶
کلاسه پرونده: ۹۳/۲۹۹، ۹۴/۶۰، ۹۴/۱۴۶
موضوع شکایت و خواسته: ابطال بند ۵ بخشنامه ۵۹۹۱۲/۹۱-۸/۳/۱۳۹۱ و بند ۱۸-۶ دستورالعمل حساب جاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

مرجع رسیدگی: هیأت عمومی دیوان عدالت اداری


🌷متن بند ۵ بخشنامه شماره ۵۹۹۱۲/۹۱-۸/۳/۱۳۹۱ به قرار زیر است:


" 5) تجمیع ضوابط مربوط به رفع سوء اثر از چک‌های برگشتی از طریق «تأمین موجودی»،
«ارائه لاشه چک برگشتی»، «ارائه رضایت نامه محضری ذی‌نفع چک به بانک»،
«واریز مبلغ چک به حساب جاری و مسدود نمودن آن به مدت ۲۴ ماه»، «ارائه حکم قضایی مبنی بر رفع سوء اثر از سوابق چک برگشتی» و «انقضای مدت نگهداری سوابق چک‌های برگشتی (صرفاً مدت ۷ سال در مورد هر برگ چک برگشتی) در سامانه اطلاعاتی بانک مرکزی». "
 
🌷متن بند ۱۸-۶ دستورالعمل حساب جاری نیز به شرح زیر است:

" 18-6- انقضای مدت نگهداری سوابق چک‌های برگشتی در سامانه اطلاعاتی بانک مرکزی: در صورت عدم اقدام مشتری نسبت به رفع سوء اثر از سابقه چک برگشتی (مطابق بند ۲-۹ این دستورالعمل) مطابق با بندهای فوق، سابقه هر چک برگشتی صرفاً پس از انقضای مدت ۷ سال از تاریخ صدور گواهی نامه عدم پرداخت آن، به صورت خودکار از سامانه اطلاعاتی بانک مرکزی رفع سوء اثر می گردد.

تبصره : مقررات مـذکور در ایـن بنـد بـه تمامـی چک‌های بـرگشتی مـوجود در سابقه اطلاعاتی بانک مرکزی تسری می‌یابد."


🌷رأی هیأت عمومی


نظر به اینکه به موجب رأی شماره ۵۵-۷/۲/۱۳۹۵ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری بند ۱۸-۶ دستورالعمل حساب جاری پیوست بخشنامه ۵۹۹۱۲/۹۱-۸/۳/۱۳۹۱ بانک مرکزی ابطال شده است،

بنابراین موجبی برای رسیدگی مجدد به این بند وجود ندارد. بند ۵ بخشنامه شماره ۵۹۹۱۲/۹۱- ۸/۳/۱۳۹۱ بانک مرکزی متضمن تعیین مدت هفت سال برای رفع سوء اثر از چک برگشتی به علت مغایرت با ماده ۲۱ قانون اصلاح قانون چک مصوب سال ۱۳۷۲ در تعیین مدت ۳ سال برای رفع سوء اثر از چک برگشتی مستند به بند ۱ ماده ۱۲ و ماده ۸۸ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ ابطال می‌شود.


رئیس هیأت عمومی دیوان عدالت ادارى.


@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

20 Feb, 02:06


🌹نظریات منتخب
جزئیات نظریه
شماره نظریه : 7/94/91شماره پرونده : 93-186/1-2306تاریخ نظریه : 1394/01/19
موضوع نظریه :
با عنايت با قانون مجازات اسلامي 1392، در صورتي كه شخص مرتكب تعدد و يا تكرار جرم گردد مجازات تشديد مي شود و از آنجايي كه يكي از مجازاتهاي مصرح در قانون، شلاق تا 74 ضربه شلاق تعزيري مي باشد و با اعمال قاعده تعدد و تكرار ميزان شلاق از ميزان حد بيشتر مي شود، بفرماييد آيا با توجه به اينكه تعزير در شرع مادون حد مي باشد، آيا مي توان بيشتر از ميزان حد حكم صادر نمود؟

🌷جواب نظریه :

تشدید مجازات جرائم تعزیری به لحاظ شمول تعدد جرم ومقررات تکرار جرم موضوع مواد134و 137 قانون مجازات اسلامی 1392 صرف نظر از اینکه پس از اعمال این مقررات میزان مجازات چقدر می شود، به حکم قانون صورت می پذیرد و مجازات شلاق تعزیری نیز مستثنی نشده است. بنابراین، در فرض سؤال، چنانچه با اعمال مقررات تعدد و تکرار، مجازات تشديد شده و تعداد شلاق تعزیری مورد حکم از 74 ضربه هم تجاوز نماید، چون این امر مستند به قانون بوده، لذا فاقد اشکال است. ضمناً متذکر می گردد که علل مشدده مجازات، نظیر تعدد و تکرار جرم در اصل میزان مجازات جرم تعزیری که کمتر از"حد" است، تغییری ایجاد نمی نماید و مجازات اصلي همان است که در قانون آمده است و تشدید مجازات، امری ثانوی و جدای از مجازات اصلی جرم است که به آن اضافه می شود.

@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

20 Feb, 02:06


🌹رای وحدت‌ رویه شماره ۸۵۲ ـ ۱۴۰۳/۶/۲۰ هیات عمومی دیوان ‌عالی ‌کشور

هرگاه شخصی مالی را با سند عادی به دیگری انتقال دهد و سپس با علم به اینکه مال متعلق به او نیست، بدون مجوز قانونی آن را نزد بانک یا مرجع قضایی یا هر شخص دیگری در رهن یا وثیقه قرار دهد، رفتار مرتکب مشمول ماده دوم قانون مجازات اشخاصی که مال غیر را به عوض مال خود معرفی می‌نمایند مصوب ۱۳۰۸، تلقی و به مجازات شروع به کلاهبرداری محکوم می‌شود.

بنابراین رای شعبه سی و یکم دادگاه تجدید نظر استان فارس تا حدی که با این نظر انطباق دارد با اکثریت آراء اعضای هیات عمومی صحیح و منطبق با موازین قانونی تشخیص داده می شود. این رای طبق ماده ۳۷۱ قانون آیین دادرسی کیفری در موارد مشابه برای شعب دیوان عالی کشور دادگاهها و سایر مراجع اعم از قضایی و غیر آن لازم الاتباع است.

@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

20 Feb, 02:06


🌹رأی وحدت رویه شماره 841 ـ 21/9/1402 هیأت عمومی دی وان عالی کشور

بر اساس تبصره ماده ۲۷ و ماده ۲۸ قانون آیین دادرس ی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹ رسیدگی دیوان عالی کشور به امر اختلاف در صلاحیت دادگاهها منحصر به اختلاف بین دادگاههای دو  حوزه قضایی از دو استان و اختلاف بین دادگاههای عموم ی، نظامی و انقلاب و نفی صلاحیت مراجع مذکور به شایستگی مراجع غیر قضایی است. در سایر موارد از جمله اختلاف در صلاحیت بین دادگاه حقوقی با دادگاه کیفری دو در حوزه قضا یی ی ک استان به لحاظ آن که هر دو از دادگاههای عمومی محسوب میشوند و بنابر تصریح ماده 344 همان قانون و ماده 426 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ ،مرجع تجدیدنظرخواهی  از آراء آنان، دادگاه تجدیدنظر استان است. لذا مرجع صالح برای حل اختلاف صلاحیت بین آنها نیز با توجه به 
مقررات مواد قانونی یادشده که به تصریح ماده ۳۱۷ قانون آیین دادرسی کیفری، درامور کیفری لازمالرعایه است، دادگاه تجدیدنظر همان استان خواهد بود.

هیأت عمومی دیوان عالی کشور.

@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

20 Feb, 02:06


🌹طرح اصلاح قانون نظام صنفی کشور خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد

سخنگوی شورای نگهبان:


🔹طرح اصلاح تبصره‌های ۶ و ۱۳ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد
🔹طرح اصلاح تبصره ۱ ماده ۳۸ قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد
🔹طرح اصلاح طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه بیمه خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد
🔹شورای نگهبان با طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه کار موافقت کرد
🔹اشکالات لایحه موافقت‌نامه تجارت ترجیحی بین دولت ایران و دولت اندونزی برطرف شد
🔹طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه حمل و نقل خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد
🔹دو ایراد شورای نگهبان به لایحه مقاوله نامه بازرسی کار به قوت خود باقی است


@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

11 Feb, 01:24


🌹نرخ جدید ثبت ازدواج و طلاق در دفاتر رسمی

حقوق یاوران همراه

11 Feb, 01:24


نظریه مشورتی شماره ۷/۱۴۰۰/۳۸۴
تاریخ نظریه: ۱۴۰۰/۰۶/۱۶

استعلام:
خواهان جهت اثبات ادعای مالی (استرداد لوازم و کالا) در دادخواست تقدیمی به شهادت شهود استناد می کند؛ در جلسه اول دادرسی اظهارات طرفین اخذ و خوانده منکر مورد ادعا می شود و قرار استماع شهادت شهود صادر و در جلسه دوم دادرسی اظهارات شهود خواهان اخذ می شود؛ خواهان با اطلاع از این موضوع که اظهارات شهود جامع و کامل نیست، اتیان سوگند توسط خود جهت اثبات مورد ادعا و خوانده نیز اتیان سوگند توسط خود جهت برائت ذمه خویش را درخواست می کنند.
الف- با عنایت به این که اصولا دادگاه نباید به ادله و اسبابی که اصحاب دعوی خارج از مواعد مقرر به دادگاه اعلام می کنند، توجه کند، آیا بایددادگاه به درخواست اتیان سوگند خواهان و خوانده که در جلسه دوم دادرسی مطرح می شود ترتیب اثر دهد؟
ب- در صورت پذیرش درخواست اتیان سوگند، آیا باید قرار اتیان سوگند و اجرای اتیان سوگند نسبت به خواهان و خوانده با توجه به درخواست هر یک از آنان از دادگاه صادر و اجرا شود یا این که وفق قاعده البینه علی المدعی و الیمین علی من انکر صرفا باید قرار اتیان سوگند نسبت به خوانده جهت برائت ذمه وی صادر و اجرا شود؟
ج- آیا دادگاه می تواند قرار اتیان سوگند خواهان و خوانده را صادر و سپس این قرار را اجرا کند و در نهایت در رأی صادره وفق قاعده فقهی مذکور به فقدان ارزش اثباتی سوگند خواهان اشاره و تصمیم مقتضی صادر کند یا این که باید از سوگند دادن خواهان امتناع کند؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه:

الف- با توجه به این که طبق ماده ۱۳۳۵ قانون مدنی توسل به قسم وقتی ممکن است که دعوای مدنی نزد حاکم به موجب اقرار یا شهادت یا علم قاضی بر مبنای اسناد یا امارات ثابت نشده باشد و با در نظر گرفتن این که ماده ۲۸۴ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹ به متقاضی سوگند اجازه داده است درخواست کتبی یا شفاهی خود را تا پایان دادرسی تقدیم دادگاه کند، لذا دادگاه باید درخواست سوگند را بررسی کرده و مطابق مقررات قانونی عندالاقتضاء با صدور قرار اتیان سوگند و اجرای تشریفات مربوط به آن رأی خود را صادر کند.
ب- در فرض سؤال درخواست اتیان سوگند از سوی خوانده منتفی است و صرفا در صورت توجه سوگند به او می تواند اتیان سوگند را به طرف مقابل رد کند؛ لذا دادگاه به درخواست خواهان قرار اتیان سوگند توسط خوانده را صادر و در صورت رد سوگند از سوی خوانده به خواهان، صدور قرار مجدد ضرورتی نداشته و خواهان می تواند سوگند یادکند.
ج- با توجه به بند ب ، پاسخ به این پرسش منتفی است.

حقوق یاوران همراه

11 Feb, 01:24


🌹نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

استعلام:


آیا آرای قضایی که در مورد املاک غیرمنقول موضوع ماده ۱ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول مصوب ۱۴۰۳ صادر شده است، معتبر است و یا آنکه با توجه به حکم صریح این ماده که فقط از دو نوع شیوه احراز مالکیت یاد کرده است و در مورد آراء قضایی؛ (از جمله راجع به تقسیم ترکه و اثبات مالکیت) ثبت نشده در دفاتر  ثبت اسناد و املاک تصریحی ندارد، فاقد اعتبار است؟

حقوق یاوران همراه

11 Feb, 01:24


نظریه شماره ۲۲۷۰/۷ ـ ۳۱/۳/۱۳۸۳

🌹نظریه اداره‌کل حقوقی و تدوین قوانین قوه‌قضائیه

الف ـ قانون تملک آپارتمان‏ها در بعضی موارد آمرانه است و این موارد در متن قانون ذکر شده است. به طوری که قانونگذار خود به عدم اعتبار توافق بر خلاف آن را مشخص کرده است، مانند ماده۴۶ ۳ این قانون که اشعار داشته: « حقوق هر مالک در قسمت اختصاصی و حصه او در قسمتهای مشترک غیرقابل تفکیک بوده و در صورت انتقال قسمت اختصاصی به هر صورتی که باشد انتقال قسمت مشترک قهری خواهد بود» از متن مذکور چنین برمی‎آید که حقوق مالکانه قسمت‏های اختصاصی و اشتراکی که در مواد۴۷ ۱ و ۴۸ ۲ به آن اشاره شده، قابل تفکیک و انتقال نیست ولی این امر مانع از آن نیست که هر مالکی با بقاء مالکیت خود در قسمت مشترک حق استفاده از قسمت‏های مشترک خود را مثل استفاده از حیاط یا پارکینگ از خود سلب و به‎مالک دیگر ساختمان که امکان استفاده بهتر از قسمت‏های مذکور را دارد واگذار نماید، این اقدام موجب انتقال مالکیت وی بر قسمت‏های اشتراکی مذکور نمی‏شود و در نتیجه مغایرتی با قانون تملک آپارتمان‏ها ندارد.

ب ـ از آنچه در بند الف معروض گردید مالکین طبقات اول و دوم می‏توانند حق استفاده از حیاط مشاعی را به موجب سند عادی یا رسمی از خود سلب و به مالک طبقه همکف واگذار نمایند.

ج ـ چنانچه حق استفاده از حیاط مشاعی برای مالک طبقه همکف به‎ترتیب مذکور در فوق توافق شده باشد اصلاح سند و حذف حق استفاده بدون توافق طرفین موجه نمی‏باشد.

حقوق یاوران همراه

11 Feb, 01:24


🌹سیم‌کارت‌ افراد فوت‌شده قطع می‌شود

سازمان تنظیم مقررات: به‌ منظور جلوگیری از سوءاستفاده کلاهبرداران، پس از شناسایی سیم‌کارت‌های افراد متوفی، پیامک اطلاع‌رسانی و زمان‌بندی برای تعیین ‌تکلیف مالکیت با سرشمارۀ CRA برای سیم‌کارت ارسال می‌شود.

وراث قانونی می‌توانند پس از دریافت مدارک انحصار وراثت از مراجع قانونی، به دفاتر اپراتور خود مراجعه و برای تغییر مالکیت سیم‌کارت اقدام کنند.

در صورت مراجعه ‌نکردن برای تعیین‌ تکلیف خط، سیم‌کارت شخص فوت شده
۲ هفته پس از ارسال پیامک
اطلاع‌رسانی، یک‌ طرفه و ۱۷ روز پس از آن به‌ طور کامل قطع می‌شود.

حقوق یاوران همراه

11 Feb, 01:23


🌹درودبرمرزبانان وپاسداران سرحدات ایران زمین.🌺🍀🌺🍀🌺🍀🌺🍀🌺🍀

حقوق یاوران همراه

10 Feb, 16:05


گفته میشود وقتی قاضی از قاتل انور السادت (رئیس‌جمهور مصر) که عضو گروه جهاد اسلامی بود میپرسد چرا او را کشتی؟ قاتل جواب میدهد: او یک سکولار بود. قاضی میگوید: آيا معنی سکولار را میدانید؟ قاتل میگوید: نه نمیدانم!

در ترور نافرجام نجیب محفوظ(نویسنده مصری برنده جایزه نوبل) قاضی از ضارب میپرسد: چرا نجیب را با خنجر زدید؟ ضارب میگوید: بدلیل نوشته‌هایش، خصوصا کتاب بچه‌های محله ما. قاضی میگوید: کتاب را خوانده‌ای؟ ضارب میگوید: خیر!

قاضی از قاتل فرج فوده، شاعر و نویسنده مصری میپرسد چرا او را کشتی؟ قاتل میگوید: او کافر است.
قاضی به قاتل میگوید: چطور به این نتیجه رسیدی؟ قاتل: از کتاب هایش.
قاضی میگوید: آیا کتابهایش را خوانده‌ای؟ قاتل جواب میدهد: خیر من اصلا سواد ندارم!

اینگونه جامعه بشری تاوان جهل عده‌ای را داد و می دهد!

حقوق یاوران همراه

10 Feb, 08:13


#تشکیل‌شرکت
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

10 Feb, 08:13


#مدیریت‌درشرکت‌ها
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

10 Feb, 08:12


#ورقه‌سهم
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

10 Feb, 08:11


#امتیاز‌شخص‌رسمی
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

10 Feb, 08:10


#اصل‌صدوبیست‌وهشتم ق.ا
سفیران به پینشهاد وزیر امور خارجه و تصویب رییس جمهور تعیین می‌شوند. رییس جمهور استوارنامه سفیران را امضاء می‌کند و استوارنامه سفیران کشور‌های دیگر را می‌پذیرد. اصل سابق‌‌‌‏: رییس جمهور استوارنامه سفیران را امضاء می‌کند و استوارنامه سفیران کشور‌های دیگر را می‌پذیرد.
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

10 Feb, 08:06


🔹هر روز یک اصل از قانون اساسی در کانال قرار داده خواهد شد 🔹
👇👇👇👇
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

10 Feb, 01:31


منطقه حفاظت شده " جهان‌نما " جنوبی‌ترین جنگل انبوه استان گلستان است که به دلیل دیدگاهش به بام استان گلستان هم معروف است. بازدید از این منطقه کم‌نظیر را از دست ندهید

https://t.me/boost/Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

10 Feb, 01:22


حقوق یاوران

رأی شماره ۱۵۷۳۱۸۸ مورخ ۲۱ شهریور ۱۴۰۲ هیات عمومی دیوان عدالت اداری

🌹 موضوع : تعیین مزد در  محاسبه حق سنوات و مزایای پایان کار و اضافه کاری و نوبت  کاری و غیره

🌷رأی هیأت عمومی
 
اولاً براساس ماده ۳۵ قانون کار جمهوری اسلامی ایران :

«مزد عبارت است از وجوه نقدی یا غیرنقدی و یا مجموع آنها که در مقابل کار به کارگر پرداخت می شود.»

ثانیاً قانونگذار در ماده ۳۶ قانون مذکور، مزد ثابت را متمایز از «مزد» دانسته و براساس این ماده، مزد ثابت عبارت است از مجموع مزد شغل و مزایای ثابت پرداختی به تبع شغل و در تبصره ۲ ماده فوق الذکر، عبارت دیگری به عنوان «مزد مبنا» به کار رفته که قانونگذار در توضیح آن بیان داشته است :

«در کارگاه‌هایی که طرح طبقه بندی مشاغل به مرحله اجرا درآمده است، مزد گروه و پایه، مزد مبنا را تشکیل می دهد» و براساس تبصره ۳ این ماده مزایای رفاهی و انگیزه ای از قبیل کمک هزینه مسکن، خواروبار و کمک هزینه عائله‌مندی، پاداش افزایش تولید و سود سالانه جزو مزد ثابت و مبنا محاسبه نمی شوند و در نتیجه مجموع مواد فوق حاکی از این است که «مزد» متفاوت از «مزد ثابت» یا «مزد مبنا» است.

ثالثاً تنها در ماده ۴۶ قانون کار مقرر شده است که فوق العاده مأموریت نباید کمتر از مزد ثابت یا مزد مبنای روزانه کارگران باشد و در ماده ۵۶ و بند (ب) ماده ۵۹ قانون کار، پرداخت فوق العاده نوبت‌کاری و اضافه‌کاری براساس «مزد» پیش بینی شده است.

رابعاً مفاد دادنامه‌های شماره ۱۸۶ ـ ۱۳۹۸/۲/۱۷، ۳۳۲۸/۲ ـ ۱۴۰۰/۶/۱۴ و ۲۸۳۲ الی ۲۸۳۴ ـ ۱۴۰۰/۱۰/۲۸ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری در تعیین محاسبه حق سنوات و مزایای پایان کار دلالت بر این دارد که «مزد» با «مزد ثابت و مبنا» متفاوت است.

بنا به مراتب فوق، بند ۲ دستورالعمل شماره ۱۰۹/۸۹۳۱ـ۲۴‌ص‌پ مورخ ۱۴۰۱/۹/۲۳ سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی که  محاسبه مزایای اقلیمی و متغیر نظیر اضافه‌کاری، نوبت‌کاری و غیره را براساس مزد مبنا دانسته، مغایر با قانون و خارج از حدود اختیار است و مستند به بند ۱ ماده ۱۲ و ماده ۸۸ قانون دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ ابطال می‌شود.

این رأی براساس ماده ۹۳ قانون دیوان عدالت اداری (اصلاحی مصوب ۱۴۰۲/۲/۱۰) در رسیدگی و تصمیم  گیری مراجع قضایی و اداری معتبر و ملاک عمل است.

رئیس هیأت عمومی دیوان عدالت اداری ـ حکمتعلی مظفری

https://t.me/boost/Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

10 Feb, 01:22


حقوق یاوران


نظريه مشورتي اداره كل حقوقي قوه
قضائيه شماره 807/94/7 ـ 1/4/1394
شماره پرونده 346 ـ 1/127 ـ 94

سؤال در دعوايي به استناد بند 4 ماده 84 قانون آئين دادرسي دادگاه‌هاي عمومي و انقلاب در امور مدني دادگاه قرار رد دعوي صادر و اين قرار قطعي است آيا خواهان مي‌تواند مجدداً همان دعوي را به طرفيت همان خوانده بدون اينكه بعدا ًتغييري ايجاد يا امري حادث شده باشد، مطرح کند و آيا اصولاً طرح دعواي مجدد با همان كيفيت و به طرفيت همان خوانده قابل استماع است ؟ نظريه شماره 807/94/7 ـ 1/4/1394 نظريه مشورتي اداره كل حقوقي قوه قضائيه نظر به اين که عدم استماع دعوي به لحاظ اعتبار امر مختومه ناظر به احکام دادگاهها است و شامل قرارها (به استثناي قرار سقوط دعوي) نميگردد، بنابراين درفرض سؤال که قرار رد دعوي به استناد بند 4 ماده 84 قانون آئين دادرسي در امور مدني مصوب 1379 صادر شده است، با تجديد دادخواست و طرح مجدد دعوا، ولو آنکه قرار رد دعواي صادره به مرحله قطعيت رسيده باشد، مرجع رسيدگي مکلّف به بررسي و صدور رأي مقتضي ميباشد. النهايه، اگر اعتقاد به آن داشته باشد که ايراد کماکان وجود دارد، ميتواند به همان استناد، قرار رد صادر کند. ضمناً بايد توجه داشت که طرح ايراد از حقوق دفاعي خوانده است و خوانده ميتواند از طرح آن خودداري نمايد و در برخي از ايرادات، دادگاه بدون طرح ايراد خوانده، الزامي به ورود ندارد.

https://t.me/boost/Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

10 Feb, 01:13


🌷سوال

سلام؛ یه سوال داشتم از خدمتتون؛ من تو یه مرکز بهزیستی کار میکنم مربی هستم روزهای شنبه و سه شنبه از ساعت 15 تا 8 صبح فرداش و جمعه ها هم هرسه هفته یکبار از ساعت 8 صبح میریم تا 8 صبح فرداش، روزهای تعطیل رسمی داخل هفته هم از 8 صبح هست تا 8 صبح فرداش.  سوالم اینه چه مزایایی به ما تعلق میگیره؟


🌷پاسخ
با سلام؛ چنانچه قراردادی قانون کار هستید همه حقوق و مزایای ذکر شده را می توانید مطابق با قانون کار مطالبه کنید. برای جزئیات دقیق به اداره کار محل مراجعه کنید لیست حقوق و مزایا را در اختیار شما قرار می دهد.

https://t.me/boost/Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

10 Feb, 01:13


حقوق یاوران

🌹سوال
آیا پدر مادر میتوانند قبل از فوت ارثیه فرزندان رو تقسیم کنند؟

🌷پاسخ

۱-قبل از فوت والدين تقسيم ارثيه در قالب ماترك معنى ندارد و فقط مى توانند در قالب يكى از عقود اموال را به نام فرزندان خود يا اشخاص ديگر منتقل نمايند.
۲-والدین می‌توانند قسمتی یا هر میزان از اموال و املاک خود را به یک یا چند نفر از فرزندانشان یا هر کس دیگری در قالب عقود دیگری مانند هِبه ،صُلح ،هدیه ، فروش یا به اشکال حقوقی دیگری واگذار نمایند.
۳-همچنین می‌توانند وصیت کنند که بعد از فوت آنها، قسمتی از اموال را به کسی دیگر غیر از فرزندان آنها واگذار شود. البته اگردر قالب وصیت باشد این وصیت فقط تا یک سوم(یک سوم )کل ارثیه نافذ است مگر اینکه ورّاث مازاد  آنرا تنفیذ و تایید نمایند. (والا نسبت به مازاد یک سوم وصیت باطل و بلا اثر است).
۴-پدر و مادر می‌توانند اموال خود را حتی به غیر از ورثه وصیت نمایند،مثلا برای امور خیریه یا یکی از همسایگان و...
۵-بنابراین اگر والدین قبل از فوت برای جلوگیری از هر گونه نزاع احتمالی قصد دارند که به یکی از روش‌هایی که گفته شده اقدام نمایند بهتر است از طریق تنظیم سند رسمی اقدام کنند. (برای استحکام رابطه حقوقی و جلوگیری از هر گونه طرح دعوا احتمالی)



🌷سوال
آیا دادگاه صلح در خصوص املاکی که سابقه ثبتی ندارند صلاحیت رسیدگی دارد؟

به استناد اطلاق بند یک ماده ۱۲ شورای حل اختلاف جدید،
در صورتی که خواسته در خصوص اموال غیرمنقولی که سابقه ثبتی ندارند، تا یک میلیارد ریال تقویم شود، دادگاه صلح صالح به رسیدگی است.

با این حال، برخی به اشتباه معتقدند که بر اساس حکم تبصره ۴ ماده ۲۰، دادگاه صلح صلاحیت رسیدگی به این دعوا را ندارد. این در حالی است که این تبصره با توجه به مواد ۱۳، ۱۵ و صدر ماده ۲۰ به عدم صلاحیت شورای حل اختلاف در زمینه سازش نسبت به این املاک اشاره دارد و هیچ ارتباطی به دادگاه صلح ندارد.

https://t.me/boost/Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

10 Feb, 01:13


حقوق یاوران

🌹 شخصی ۱۰۰ گرم طلا به دیگری بدهکار است اما طلبکار از دریافت آن امتناع می‌نماید تا موجبات ورود خسارت به خود را فراهم ساخته و از بدهکار خسارت عدم تحویل طلاها را دریافت نماید. در این حالت تکلیف بدهکار جهت ادای دین خود به طلبکار چیست؟

در این راستا در ماده ۲۷۳ قانون مدنی آمده است: «اگر صاحب حق از قبول آن امتناع کند متعهد بوسیله تصرف دادن آن به حاکم یا قائم مقام او بری می شود و از تاریخ این اقدام مسئول خسارتی که ممکن است به موضوع حق وارد آید نخواهد بود.»

سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا در قوانین فرعی جایی برای اعمال ماده فوق وجود دارد یا خیر؟ خاطرنشان می‌شود که تنها حکم موجود در این خصوص، حکم مقرر در ماده ۱۵۷ قانون آیین دادرسی مدنی است که در آن آمده: «درصورتی که اظهارنامه مشعر به تسلیم چیزی یا وجه یا مال یا سندی از طرف اظهارکننده به مخاطب باشد باید آن چیز یا وجه یا مال یا‌ سند هنگام تسلیم اظهارنامه به مرجع ابلاغ، تحت نظر و حفاظت آن مرجع قرار گیرد، مگر آن که طرفین هنگام تعهد محل و ترتیب دیگری را تعیین کرده‌ باشند.»

با این حال، تا جایی که بررسی به عمل آمد، مشخص شده که اداره ثبت عملاً سازوکاری برای دریافت و تحویل مال مورد ادعای اظهار کننده ندارد. در این موارد به نظر می‌رسد که بدهکار برای تقویت موضع خود راهی جز ارسال اظهارنامه و بیان جزئیات دقیق آمادگی خود به منظور وفای به عهد نداشته و همچنین باید در قالب «تامین دلیل» و از طریق دادگاه صلح موجبات اثبات اراده واقعی خود برای وفای به عهد را ثبت و ضبط نماید.

https://t.me/boost/Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

06 Feb, 02:14


🌹صحنه "جنگ ایروان" که در 10 ربیع الاول 1243 ه ق (اول اکتبر 1827 میلادی) اتفاق افتاده بود

.
🌹مفتون دنبلی منشی دربار قاجار نوشته است :

" یورش قشون روسها در شب انجام گرفت. اما سپاه ایران پایداری سختی نمود. در حاشیه حصار قلعه ایروان که به ضرب توپهای روسها ویران شده بود.سرتیپ میرعلینقی خان میرفندرسکی باسواران وپیاده فندرسک بزرگ و کلبعلی خان سپانلوی قاجار باافرادش(کردکوی وحومه) جنگهای شدیدی نمودند طوریکه 3000 روس مقتول و 2000 نفر زخمی گردیدند.
تابلوهای نقاشی درکاخ عباس میرزا که توسط روسها به موزه آرمیتاژانتقال یافت...

منابع.تاریخ ذوالقرنین.ماثرالسلطانیه.خاطرات عباس میرزا.

میرسعیدمیرفندرسکی.

حقوق یاوران همراه

06 Feb, 01:31


🌹بخشنامه عجیب دانشگاه آزاد!

در حالی که قریب ۹۰ درصد اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد (رشته حقوق) اشتغال به وکالت دارند، زین پس نمی‌توانند برای دانشجویانِ قاضی، به عنوان استاد راهنما یا استاد مشاور قرار گیرند. امری که دانشجویان و اساتید را دچار مشکل عدیده خواهد نمود.

عجیب آنکه حتی در فرضِ یکسان نبودن شهر نیز این ممنوعیت، پا برجاست. بعنوان مثال، اگر فردی در زاهدان قاضی باشد، نمیتواند در دانشگاه ارومیه هم استاد راهنمای وکیل داشته باشد!

بنظر می‌رسد دیری نخواهد پایید که این بخشنامه، با شکایات متعدد همراه شده و ابطال می‌گردد چه بسا بواسطه این بخشنامه، جایگاه اعضای هیات علمی زیر سوال می‌رود.

حقوق یاوران همراه

06 Feb, 01:25


🌹 دو نکته کاربردی در رابطه با چک


1⃣ چنانچه واژگان «تضمین» یا «شرط» در متن چک قید شده و یا دارنده بلاواسطه باشد، ملاک احتساب خسارت تأخیر تأدیه با توجه به توافق طرفین حسب مورد، از تاریخ تحقق شرط یا عدم انجام تعهد مورد تضمین است.

2⃣ دادن چک‌های سفید امضا ظهور در تفویض اختیار پر کردن آن به دارنده چک دارد؛ بنابراین وقتی کسی چکی را بدون تاریخ و سفید به کسی می‌دهد، عرفاً به معنای آن است که صادرکننده چک اختیار گذاشتن تاریخ را به دارنده داده است که هر زمان مایل به وصول وجه آن باشد، با درج تاریخ و مراجعه به بانک، وجه آن را دریافت کند. پس از درج تاریخ توسط دارنده چک که اختیار این امر را دارد، از نظر مطالبه خسارت تأخیر تأدیه همان تاریخ مندرج در چک ملاک است.[نظریه مشورتی]

▫️تاریخ نظریه : ۱۴۰۰/۱۲/۸
▫️شماره نظریه : ۷/۱۴۰۰/۹۹۶

https://t.me/boost/Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

06 Feb, 01:25


🌹 براساس طرح مجلس حق ثبت مهریه چقدر است؟

بر اساس طرح اصلاح قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و مهریه یا قانون جدید مهریه، میزان و حق ثبت مهریه و نحوه محاسبه هزینه حق ثبت سکه از امسال مشخص شده است.

در این اینفوگرافیک مبالغ تصویب شده برای حق ثبت مهریه را مشاهده می‌کنید.

🌹بنابراین بر اساس طرح اصلاح قانون نحوه اجرای محکومیت‌ های مالی و مهریه یا قانون جدید مهریه، میزان و حق ثبت مهریه و نحوه محاسبه هزینه حق ثبت سکه ، مشخص شده است که طبق توضیحات زیر خواهد بود:

تا سقف ۱۴ سکه، حق ثبت به مهریه تعلق نمی‌گیرد.

میزان هزینه، برای مهریه‌های بین ۱۴ تا ۱۰۰ سکه، چهار دهم درصد قیمت سکه‌‌ها، است.

میزان هزینه، برای مهریه‌‌های بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ سکه، ۲ درصد است.

از مهریه‌‌های ۲۰۰ سکه به بالا ، ۱۵ درصد، به عنوان حق ثبت، اخذ می‌شود.

حقوق یاوران همراه

06 Feb, 01:25


🌹 رای وحدت رویه جدید به شماره ۸۵۵ و گردش کار آن که در ۱۳ اذر ماه صادر شده بود، در روزنامه رسمی منتشر شد

متن رای:

رأي وحدت رويه شماره 855 ـ 13/09/1403 هيأت عمومي ديوان عالي كشور

در مواردی که یکی از متداعیین، در مهلت تجدیدنظر نسبت به رأی صادر شده از دادگاه نخستین در موضوعاتی که قابل تجزیه و تفکیک نیست، تجدیدنظرخواهی نموده و در مورد آن، رأی قطعی صادر شده باشد، صرف صدور رأی از سوی دادگاه تجدیدنظر، موجب از بین رفتن حق فرجام خواهی سایر اصحاب دعوا که حق تجدیدنظرخواهی خود را به استناد رأی وحدت رویه 819 ـ 16/1/1401 اسقاط نموده و یا با انقضاء مهلت از این حق استفاده نکرده باشند، نخواهد شد. لذا شعب دیوان عالی کشور مطابق مواد 2، 3، 367 و 404 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی، مکلّفند به دعوای اقامه شده برابر مقررّات رسیدگی کنند. بنا براین، رأی شعبه بیست و پنجم دیوان عالی کشور که با این نظر انطباق دارد با اکثریت آراء اعضای هیأت عمومی صحیح و قانونی تشخیص داده می شود. این رأی طبق ماده ۴۷۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 با اصلاحات و الحاقات بعدی در موارد مشابه برای شعب دیوان عالی کشور، دادگاه ها و سایر مراجع اعم از قضایی و غیر آن لازم الاتباع است.


https://t.me/boost/Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

06 Feb, 01:25


🌹 گیرندگان چک کاغذی در زمان تایید دریافت چک به وضعیت اعتباری صادرکننده چک، تطبیق مشخصات چک کاغذی با مندرجات چک در سامانه صیاد و به نام گیرنده چک دقت کنند

بانک مرکزی امروز طی اطلاعیه اعلام کرد: براساس قانون اصلاح قانون صدور چک، تمامی چک های صادره باید در سامانه صیاد ثبت شوند و در صورت عدم ثبت چک، بانک تکلیفی برای پذیرش و پرداخت وجه چک به ذی‌نفع آن ندارد. برهمین اساس، وظایفی در زمان دریافت چک و انجام مبادلات، بر عهده گیرنده چک می‌باشد که لازم است نسبت بدان اقدام کرده تا دچار خسران نشود:

1-     دریافت‌کننده یا ذی‌نفع چک ملزم است پیش از دریافت چک و تائید دریافت آن در سامانه صیاد، وضعیت اعتباری صادرکننده را بررسی کرده و از مجموع مبلغ چک‌های برگشتی صادرکننده چک (شامل چک‌های برگشتی رفع اثر شده و نشده) و همچنین مجموع مبلغ چک‌های در راه (و یا تسویه نشده) صادرکننده چک، کسب اطلاع کرده و با استفاده از اطلاعات یادشده، نسبت به پذیرش و دریافت چک اقدام کند.

2-    ذی‌نفع و یا دریافت‌کننده چک مکلف به مراجعه به سامانه صیاد به منظور اطمینان از ثبت چک به نام خود می‌باشد و می‌بایست اقلام اطلاعاتی مندرج در برگ چک و ثبت شده در سامانه صیاد شامل اطلاعاتی نظیر تاریخ، مبلغ و هویت صادرکننده چک و گیرنده آن را بررسی و در صورت تطابق، نسبت به تائید دریافت چک اقدام کند.

3-    باتوجه به این که امکان ثبت چک برای بیش از یک نفر پیش بینی شده تا افراد در صورت نیاز بتوانند چکهای صادره را برای بیش از یک نفر نیز صادر و ثبت کنند، لازم است ذی‌نفع و یا دریافت‌کننده نسبت به بررسی و تطبیق اطلاعات ذی‌نفعان و یا دریافت‌کنندگان چک اقدام کند. بنابراین گیرندگان چک در زمان تایید آن حتما به نام گیرنده توجه داشته باشند و در صورت عدم تطابق، چک را تایید نکنند.

لازم به ذکر است دسترسی به سامانه صیاد از طریق پیامک به سرشماره 4040701701، برنامک‌های پرداخت، موبایل بانک، اینترنت بانک، خودپردازها و شعب بانک‌ها برای عموم مردم فراهم بوده و مشتریان می‌توانند از طریق درگاه‌‌های یادشده، ثبت صدور، تائید، استعلام و انتقال چک را انجام دهند.


https://t.me/boost/Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

05 Feb, 18:15


🔹وجه التزام🔹
غیر از ماده 230 قانون مدنی به ماده زیر هم میشه در خصوص وجه التزام اشاره کرد
🔸ماده ی 36«آیین نامه اجرای مفاد اسناد رسمی لازم الاجرا و طرز رسیدگی به شکایت از عملیات اجرایی» مصوب 11/6/1387
«هرگاه در سند برای تأخیر انجام تعهد، وجه التزام معین شده باشد، مطالبه وجه التزام مانع مطالبه اجراء
تعهد نمیباشد ولی اگر وجه التزام برای عدم انجام تعهد مقرر شده باشد، متعهدله
فقط میتواند یکی از آن دو را مطالبه کند».
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

05 Feb, 18:13


🔹وجه التزام🔹
#کاربردی_14
🔸نظریه «بطلان» شرط وجه التزام غیر عادلانه
به نظر عده ای از حقوقدانان وجه التزام ناعادلانه (چند برابر ارزش مبیع یا مورد معامله)باطل است هر چند ماده 230 ق.م قاضی را ملزم به رعایت وجه تعیین شده کرده است
🔸مهم ترین دلیل بطلان شرط وجه التزام غیرعادلانه این است که
توافق مزبور برخلاف عدالت معاوضی است. در ما نحن فیه، چنانچه شرط وجه
التزامی به نحو گزاف و بطور فزاینده ای نامتناسب (و نه نابرابر) با میزان خسارت
واقعی باشد به نحویکه مغایر عدالت و انصاف در قراردادها باشد موجب نقض
عدالت معاوضی است      نظریه بطلان، بخشی از رأی ذیل را که
طی دادنامه شماره 49-50-87 مورخ 26/1/87 شعبه ششم دادگاه تجدیدنظر استان
فارس اصدار یافته است و بدینوسیله شرط وجه التزام به استناد ناعادلانه بودن باطل
اعلام شده است عیناً آورده میشود:
«تجدیدنظرخواهی آقای ... با وکالت آقای ... نسبت به دادنامه شماره
639-10/9/84 شعبه چهارم دادگاه عمومی حقوقی مرودشت که بر محکومیت
تجدیدنظرخواه به پرداخت مبلغ چهارصد و چهل و پنج میلیون ریال
(445000000 (بابت وجه التزام مندرج در قرارداد اجاره 27/7/82 صادر شده
است وارد می باشد. زیرا وجه التزام تعیین شده در قرارداد بیش از دو برابر
مبلغ اجاره بهای مقرر بین تجدیدنظرخواه و تجدیدنظرخوانده است و چون وجه
التزام عملاً جایگزین تعهد اصلی میگردد، تعیین چنین وجه التزام گزافی
برخلاف عدالت معاوضی بوده و درحقیقت چهره جبران خسارت ندارد بلکه
بنظر دادگاه دارا شدن غیرعادلانه است که مورد تأیید قانون نمیباشد لذا دادگاه
با پذیرش تجدیدنظرخواهی به استناد مادهی 358 قانون آیین دادرسی مدنی
دادنامه تجدیدنظرخواسته را در قسمت مورد اعتراض نقض و مستنداً به قاعده
لاضرر حکم به بی حقی خواهان بدوی صادر و اعلام میگردد...»
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

05 Feb, 18:12


#آیین‌دادرسی‌مدنی
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

05 Feb, 18:11


#دعاوی‌طاری
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

05 Feb, 18:10


#انواع‌طرق‌شکایت‌ازآراء
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

05 Feb, 18:07


#طرق‌شکایت
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

05 Feb, 17:39


#اصل‌صدوبیست‌وپنجم ‌‌ق.ا - قرارد‌ادها و توافق‌نامه‌های بین‌المللی
امضای عهدنا مه ها، مقاوله نامه ها، موافت‏نا مه‌ها و قرارداد‌های دولت ایران با سایر دولت‌ها و همچنین امضای پیمان‏های مربوط به اتحادیه‌های بین المللی پس از تصویب مجلس شورای اسلامی با رییس جمهور یا نماینده قانونی او است.
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

05 Feb, 17:37


🔹هر روز یک اصل از قانون اساسی در کانال قرار داده خواهد شد 🔹
👇👇👇👇
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

04 Feb, 13:17


https://www.instagram.com/nader_raheemnejad?igsh=ejVzcDhqdHNnNHVn

حقوق یاوران همراه

03 Feb, 20:08


👇👆ادامه‌ی‌متن‌بالا👇👆
ورخ ۵/۳/۹۳ جمعاً به میزان دویست و سی و شش میلیون و نهصد و پنجاه هزار ریال‌به عنوان اصل خواسته و مبلغ ۰۰۰/۷۶۵/۴ ریال به عنوان هزینه های دادرسی و مبلغ
۰۰۰/۰۰۰/۳ ریال بابت حق الوکاله وکیل در مرحله بدوی صادر واعلام می نماید . لازم به یاد آوری است دفتر دادگاه مکلف در اجرای بند ۱۴ ماده ۳ قانون نحوه وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین ،‌میزان دقیق هزینه های دادرسی و تمبر حق الوکاله وکیل را با توجه به میزان محکوم به محاسبه و از خواهانها اخذ نماید و اما در خصوص آن قسمت از خواسته مطالبه وجه التزام از این تاریخ ( ۵/۳/۹۳ ) لغایت اجرای تعهد نسبت به آینده با توجه به اینکه اولاً مطالبه وجه التزام منوط و مشروط به عدم ایفای تعهدات قراردادی از سوی خوانده می باشد و سبب قانونی حق مطالبه آن ، عدم اجرای آن می باشد که هنوز موعد و زمان آن فرا نرسیده و معلوم نیست که خوانده به تعهد خویش از این تاریخ به بعد اجرا نماید یا خیر بنابراین سبب قانونی مطالبه هنوز موجود نگردیده است در واقع عدم انجام تعهد موضوع قرارداد ، سبب و شرط استقرار وجه التزام می باشد که هنوز این شرط محقق نشده تا مشروط و ذی المقدمه تحقق یافته و قابل مطالبه باشد ثانیاً حسب قواعد و تشریفات آئین دادرسی مدنی ، خواسته باید منجز ،‌معین و مشخص باشد و مطابق بند ۹ ماده ۸۴ ، دعوا باید جزمی بوده و ظنی یا احتمالی نباشد لذا دادگاه در این مورد به استناد بند ۹ ماده فوق ، قرار رد دعوا صادر و اعلام می نماید . رأی صادره حضوری و ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ در محاکم محترم تجدیدنظر استان کردستان قابل تجدید نظر خواهی می باشد . *% خ
اصانلو
دادرس شعبه سوم دادگاه عمومی حقوقی شهرستان بیجار
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

03 Feb, 20:04


🔹وجه التزام🔹
#کاربردی_13
رایی خواندنی از سوی شعبه 3دادگاه عمومی حقوقی بیجار در خصوص دعوی الزام به تنظیم سند رسمی و وجه التزام قراردادی
🔸قسمت دوم
و اما در خصوص خواسته دیگر وکیل خواهان ها دائر بر مطالبه وجه التزام موضوع قرارداد ناشی از عدم انجام تعهد مبنی بر تهیه مقدمات ثبت و تنظیم سند رسمی ،‌ نظر به اینکه وجه التزام ، خسارت ناشی از عدم انجام تعهد یا تأخیر اجرای آن است که توسط طرفین قرارداد یا بصورت مقطوع و یا به صورت روزانه تعیین می شود و معمولاً به صورت شرط در همان قرارداد آورده می شود و در صورت تأخیر یا تخلف متعهد ، لازم الوفاء بوده و از سوی طرف مقابل قابل مطالبه بوده و تعیین آن مانع مطالبه تعهد اصلی نمی باشد و نباید چنین تفسیر شود که بدین وسیله به بدهکار ( متعهد ) اختیار داده شده است که یا تعهد را بجا آورد یا وجه التزام را بپردازد زیرا وجه التزام ( خسارت )‌ تعهد تبعی و فرعی محسوب می شود نکته دیگر آن است که وجه التزام در دو وجه قابل تصور می باشد وجه التزامی که متداعیین بابت عدم انجام تعهد معین کرده اند و وجه التزامی که جهت تأخیر در اجرای تعهد و مفاد قرارداد تعیین شده است که در مانحن وجه التزام مندرج در قرارداد از نوع تأخیر اجرای تعهد می باشد و اساساً در مشروع بودن این شرط مطابق ماده ۲۳۰ و ۱۰ قانون مدنی شکی وجود ندارد به ویژه که این تصریح به معنی تعیین وجه التزام برای جبران خسارت ناشی از تأخیر است و مفاد آن مغایرتی و مخالفتی با نظم عمومی یا اخلاق حسنه ندارد وجه التزام در مباحث حقوقی تحت عنوان شرط کیفری نیز آمده و توافقی است که به موجب آن دو طرف میزان خسارتی را که در صورت عدم اجرا یا تأخیر در اجرای نامشروع قرارداد به طورمقطوع باید پرداخته شود از پیش معین می سازند و فایده مهم این شروط معاف کردن مشروط له از اثبات ورود خسارت و میزان آن بوده چرا که برای اجرای شرط و گرفتن وجه التزام ، صرفاً کافی است ثابت شود که تعهد اجرا نشده است در حالی که مطابق قواعد عمومی مسئولیت مدنی ،‌مدعی خسارت باید ورود آن و رابطه علیت میان عدم یا تأخیر انجام تعهد و زیان به بار آمده را نیز ثابت نماید برای رسیدن به همین فایده است که ماده ۲۳۰ قانون مدنی ، دادرس را از تعدیل وجه التزام منع می کند تا از طرح شروط مقدماتی دعوای جبران خسارت جلوگیری شود بدین علت که توافقی که در خصوص وجه التزام انجام شود تابع قصد و رضای طرفین است و دادرس حق ندارد به بهانه رعایت عدالت یا اخلاقی کردن شرط ، آن را تغییر دهد و باید به طور کامل مجری آن باشد نکته دیگری که می بایست جهت اجرای شرط کیفری احراز شود آن است که اصل تعهد قابل مطالبه و اجرا باشد و موانعی که درخواست اجرای تعهد را ناممکن می سازدو علل قهری و غیر ارادی که مانع انجام تعهد از سوی متعهد می شوند مانع از مطالبه وجه التزام خواهد بود و این دفاع خوانده که علت عدم انجام تعهد خویش را ، عدم ایفای تعهد از سوی خواهانها در پرداخت و تسلیم باقیمانده ثمن اعلام نموده است نمی تواند مورد پذیرش قرار گیرد چرا که به محض وقوع عقد ،‌طرفین ملزم به انجام تعهدات ناشی از آن بوده و در صورت امتناع طرف مقابل ، صرفاً حق اقامه دعوی مربوطه را جهت مطالبه دارند و مطابق مندرجات قرارداد ،‌تنظیم سند رسمی ملک و تحویل آن ،‌منوط و معلق و مشروط به چیزی نشده است و خوانده مکلف بوده است که به این الزام قراردادی تا تاریخ یاد شده اقدام نماید و ایشان نیز طی لایحه ای به طور ضمنی به عدم انجام این تعهد معترف گردیده و مستند و دلیلی مبنی بر اینکه عدم انجام بواسطه علت خارجی بوده است که مربوط به وی نبوده و خارج از حیطه اقتدار او بوده ارائه ننموده است لذا نمی توند از ارفاق قانونی موضوع مواد ۲۲۷ و ۲۲۹ قانون مدنی بهره جوید بنابراین مطالبه خسارت قراردادی از سوی خواهانها قابل پذیرش می باشد و با توجه به مراتب و نظر به اینکه در خصوص این خواسته سابقاً طی دادنامه شماره ***** شعبه دوم حقوقی بیجار تا تاریخ ۲۶/۴/۹۱ ( تاریخ صدور حکم ) اتخاذ تصمیم گردیده و رأی ماهوی (‌حکم )‌صادر گردیده و حکم بر بی حقی خواهانها صادر گردیده لذا خواسته خواهانها در خصوص مطالبه وجه التزام موضوع قرارداد تا تاریخ فوق مشمول اعتبار امر مختومه بها گردیده و مجوزی برای رسیدگی مجدد بر آن وجود ندارد و دادگاه مستنداً به بند ۶ ماده ۸۴ و مواد ۸۸ و ۸۹ قانون آئین دادرسی مدنی ، قرار رد دعوی صادر و اعلام می نماید ولی خواسته خواهانها در خصوص مطالبه وجه التزام موضوع قرارداد از تاریخ ۲۶/۴/۹۱ تا کنون ( ۵/۳/۹۳ ) ،‌این دادگاه بنا به دلایل ذکر شده و مستنداً به مواد ۱۰ ،۱۸۳ ، ۲۱۹ ، ۲۲۱ ، ۲۲۲ ، ۲۲۳ ، ۲۲۶ ، ۲۲۷ ، ۲۳۰ ، ۲۳۱ ، ۲۳۴ ، ۲۳۷ و ۱۲۵۷ قانون مدنی و مواد ۱۹۸ ، ۵۱۵ و ۵۱۹ قانون مدنی را قابل پذیرش تلقی و حکم به الزام خوانده به پرداخت مبلغ سیصد و پنجاه هزار ریال‌ بصورت روزانه موضوع بندهای ۴ و ۶ قرارداد از تاریخ ۲۶/۴/۹۱ تا م

حقوق یاوران همراه

03 Feb, 20:02


🔹وجه التزام🔹
#کاربردی_13
رأیی خواندنی از سوی شعبه 3 دادگاه عمومی حقوقی بیجار در خصوص دعوی الزام به تنظیم سند رسمی و وجه التزام قراردادی
🔸قسمت اول
درخصوص دعوی آقایان ا. ا و ج . و با وکالت به طرفیت آقای م. ا به خواسته ۱- الزام به تنظیم سند رسمی یک واحد آپارتمانی موضوع قرارداد ۲- مطالبه وجه التزام مندرج در قرارداد به لحاظ تخلف خوانده از انجام مفاد قرارداد ،‌نظر به اینکه ،‌اولاً به موجب رونوشت قرارداد و اظهارات طرفین ،‌اصل وقوع عقد محرز و مسلم است و از سوی خوانده تعرضی به آن نشده و خدشه ای بر آن وارد نمی باشد و مطابق این قرارداد ، از سوی خوانده ،‌یک باب آپارتمان در حال احداث به خواهانها به ثمن معلوم منتقل شده است و خوانده متعهد گردیده که تا تاریخ ۱/۶/۸۷ نسبت به تکمیل واحد آپارتمان اقدام و با فراهم نمودن کلیه اقدامات لازم برای ثبت از جمله تفکیک آپارتمان ها و تهیه مفاصاحسابهای لازم و تهیه پاسخ استعلامات گوناگون نسبت به تنظیم سند رسمی و انتقال آن به نام خواهانها ( خریداران ) اقدام نماید بنابراین مبیع در عقد طرفین یک واحد آپارتمان از مجتمع با مشخصات مندرج در قرارداد و ثمن آن نیز مبلغ یکصد میلیون تومان بوده است ثانیاً عقدی که شرایط اساسی صحت آن جمع باشد در رابطه بین دو طرف در حکم قانون است یعنی نه تنها هیچ یک از آن دو حق بر هم زدن عقد را ندارد هر طرف ملزم است که مفاد پیمان را اجرا نماید و آنچه را که بر عهده گرفته انجام دهد چنانکه ماده ۲۱۹ قانون مدنی در این باره مقرر داشته « عقودی که بر طبق قانون واقع شده باشد بین متعاملین و قائم مقام آنها لازم الاتباع است » مقتضای اصاله اللزوم نیز حکایت از آن دارد که طرفین قرارداد باید نتایج آن را پذیرفته و به آن پای بند باشند ثالثاً یکی از تعهدات مندرج در قرارداد که بر عهده بایع ( خوانده ) قرار گرفته مطابق بند ۴ ، ۶ و ۸ قرارداد تعهد ایشان به تکمیل آپارتمان و تهیه مقدمات ثبت و تنظیم سند رسمی به نام خواهانها بوده است و با توجه به اینکه عقد تابع قصد مشترک طرفین است و انچه نوع عقد و عنوان و عقود را مشخص و معین می نماید محتوای واقعی قصد طرفین است که از مجموع مفاد و عبارات قرارداد و شرایط آن به دست می آید و نظر به اینکه قواعد عمومی و کلی فقهی مستخرج از آیات و روایات از قبیل ( العقود تابعه القصود )‌ و ( مقاصد اللفظ علی فیه الالفاظ ) مشعر بر قدرت اراده باطنی در انعقاد عقد است و کلاً دلالت عرفی اوضاع و احوال محقق ، به نحو فوق التوصیف کاشف از قصد باطنی بایع به فروش آپارتمان مرقوم با شرایط مندرج در قرارداد به خواهانها بوده و از الفاظ و عبارات عنوان شده در قرارداد نیز همین معنا استنباط و استدراک می گردد لذا اصل وقوع عقد بیع به همراه شروط مندرج درآن قابل اثبات و احراز بوده و با توجه به اصل حاکمیت اراده ها و صحت قرارداد ها و شروط آن ،‌خللی بر آن وارد نبوده و طرفین مکلف به اجرای کامل قرارداد می باشند چرا که به موجب ماده ۲۳۴ قانون مدنی شروط صحیح سه قسم بوده که احد از آنها ،‌شرط فعل می باشد شرط فعل که شرط اقدام یا عدم اقدام به فعل بر یکی از متعاملین یا بر شخص خارجی می باشد که دو نوع بوده شرط فعل مثبت و منفی که در ما نحن ،‌شرط مندرج در قرارداد مبنی بر تکمیل و تنظیم سند رسمی از مصادیق شرط فعل بوده که صحیح و لازم الاتباع می باشد علیهذا در خصوص خواسته وکیل محترم خواهان ها مبنی بر الزام خوانده به تنظیم سند رسمی یک واحد آپارتمان موضوع قرارداد نظر به اینکه حسب پاسخ استعلام به عمل آمده از اداره ثبت اسناد و املاک بیجار و اذعان وکیل خواهانها مبنی بر اینکه ،‌پلاک فوق الذکر به عنوان پلاک مادر بوده و هنوز خوانده اقدام به تفکیک واحد های مجتمع تجاری مذکور ننموده است و شهرداری به علت اختلاف با خوانده ،‌از صدور پایان کار امتناع نموده است بنابراین تا زمانیکه در خصوص اخذ پایان کار و تفکیک مورد معامله اقدامی صورت نگرفته باشد نمی توان خوانده را به تنظیم و انتقال سند رسمی ملزم نمود و اگر چه در دادنامه شماره شعبه دوم حقوقی بیجار سابقاً در این خصوص به لحاظ عدم مالکیت رسمی خوانده قرار رد دعوا صادر شده است ولی این قرار اعتبار امر مختومه نداشته مضاف بر آن اینکه پلاک موضوع استعلام در پرونده فوق ،‌ پلاک * فرعی از پلاک * اصلی بوده که متفاوت از پلاک موضوع معامله بوده است لذا دعوی وکیل خواهانها به این کیفیت مسموع نبوده و قابلیت استماع ندارد و این دادگاه به استناد ماده ۲ قانون آئین دادرسی مدنی ،‌ قرار عدم استماع دعوی وکیل خواهانها را در این خصوص صادرو اعلام می نماید.
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

21 Jan, 19:55


🔹وجه التزام🔹
#کاربردی_2
تعین وجه التزام مانعی برای طلبکار در مطالبه تعهد اصلی ایجاد نمی کند و نباید چنین پنداشت که بدین وسیله بدهکار اختیار پیدا می کند که تعهد را به جا آورد یا وجه التزام را بپردازد، همچنان که طلبکار نیز نمی تواند، درحالی که بدهکار به تعهد اصلی وفا می¬کند، از آن بگذرد و وجه التزام را بخواهد، مگر اینکه از مفاد عقد خلاف این ترتیب استنباط شود. (کاتوزیان، قواعد عمومی قراردادها، جلد چهارم، ص ۲۱۵)
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

21 Jan, 19:54


🔹 وجه التزام🔹
#کاربردی_1
🔸منظور از وجه التزام این است که هرگاه به علتی بیع قطعی انجام نشد این مبلغ به عنوان جریمه از طرفی که عدم انجام معامله مستند به عمل اوست اخذ و به طرف دیگر تعلق گیرد. در واقع وجه التزام، خسارت عدم انجام تعهد انتقال رسمی ملک یا مورد معامله است .
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

21 Jan, 19:52


🔹رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری
منتشره در مورخه 26 خرداد 95
🔸موضوع: تفکیک ملک به عهده اداره ثبت است،بنابراین وضع عوارض از سوی شهرداری به همین منظور مغایر قانون است.
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

21 Jan, 13:56


مهمترین توافقات زوجین در وکالت در طلاق:
۱/نحوه پرداخت مهـریه از جانب شوهر یا قسطی نمودن آن
۲/میزان بخشش مهریه از جانب زنو
۳/حضانت و نفقه فرزند، ساعت و نحوه ملاقات فرزندبا
۴/تعیین تکلیف جهیزیه زن و لوازم خریداری شده از جانب مرد
۵/تقسیم اموال منتقول و غیرمنقول مشترک
مانند خانه، خودرو، حساب‌های بانکی و سایر دارایی‌ها.
۶/تعیین تکلیف پرداخت بدهی‌های مشترک مانند وام

حقوق یاوران همراه

21 Jan, 13:54


ملکی خریداری شده با سند اختلاف مساحت دارد، امکان فسخ قرارداد وجود دارد؟

قانونگذار برای خریداری که متراژ خانه او کمتر از متراژ نوشته شده در سند باشد، حق فسخ قرار داده است.


در ماده ۷ قانون پیش فروش ساختمان به این موضوع اشاره شده است که اگر ساختمانی پیش فروش شود و متراژ آن بیش از ۵ درصد کمتر از میزانی باشد که در قرارداد نوشته شده است، خریدار می‌تواند قرارداد را فسخ نماید.

البته اگر خریدار مایل به فسخ قرارداد نباشد، می‌تواند قیمت مازاد آن متراژ را بر اساس قیمت روز از فروشنده دریافت کند، یعنی هم حق فسخ و هم حق دریافت وجه مازاد وجود دارد.

حقوق یاوران همراه

21 Jan, 13:53


🔻آیا می‌دانید...
👈 هر گونه تخریب درختان، جرم است و مجازات آن به شرح ذیل می‌باشد:
۱- تهیه چوب و هیزم و ذغال: تا ۶ ماه حبس؛
۲_ آتش‌زدن گیاهان در مزارع و باغات داخل یا مجاور جنگل: تا یک سال حبس؛
۳_ کت زدن یا روشن کن آتش در تنه درخت جنگلی: تا یک سال حبس؛
۴_ ایجاد آتش‌سوزی عمدی در جنگل: تا ده سال حبس؛
۵_ قطع هرگونه درخت در منابع طبیعی: تا شش ماه حبس؛
۶_ قطع یا تخریب درختان در شهرها: جزای نقدی و‌ حبس تا سه سال.

حقوق یاوران همراه

21 Jan, 13:53


🔵 گواهی تجرد یک مدرک رسمی است که تأیید می‌کند فرد تا زمان درخواست گواهی، ازدواج نکرده یا در حال حاضر مجرد است.

۱. ورود به سامانه ثبت احوال

برای دریافت گواهی تجرد به صورت الکترونیکی، باید به سامانه خدمات الکترونیکی سازمان ثبت احوال به آدرس زیر مراجعه کنید:
سامانه ثبت احوال

۲. ثبت نام و ورود به سامانه

اگر قبلاً در سامانه ثبت نام نکرده‌اید، باید ابتدا یک حساب کاربری ایجاد کنید. اطلاعاتی مانند شماره ملی، شماره تلفن همراه و ایمیل برای ثبت‌نام مورد نیاز است.
پس از ایجاد حساب، با وارد کردن اطلاعات کاربری خود (شماره ملی و رمز عبور) وارد سامانه شوید.

۳. انتخاب گزینه درخواست گواهی تجرد

پس از ورود به حساب کاربری، به بخش درخواست گواهی تجرد بروید. این گزینه معمولاً در بخش خدمات الکترونیکی یا در منوی اصلی سامانه قابل دسترسی است.

۴. تکمیل اطلاعات و پرداخت هزینه

اطلاعات شخصی خود را تکمیل کنید. سیستم به‌طور خودکار وضعیت تجرد شما را بر اساس اطلاعات ثبت احوال بررسی می‌کند.
پس از تکمیل فرم، باید هزینه صدور گواهی را به صورت آنلاین پرداخت کنید. مبلغ هزینه بر اساس تعرفه‌های سازمان ثبت احوال تعیین می‌شود.

۵. دریافت گواهی الکترونیکی

پس از بررسی و تایید درخواست، گواهی تجرد به صورت الکترونیکی صادر و از طریق سامانه قابل دسترسی است.
شما می‌توانید گواهی تجرد خود را دانلود کنید و در صورت نیاز به نسخه چاپی، آن را چاپ نمایید.

۶. ترجمه و تاییدیه‌های لازم (در صورت نیاز)

اگر قصد دارید گواهی تجرد را در خارج از کشور استفاده کنید، پس از دریافت نسخه الکترونیکی، می‌توانید آن را به دفاتر ترجمه رسمی ببرید.
پس از ترجمه، ممکن است نیاز به تایید وزارت امور خارجه و دادگستری داشته باشید، بسته به کشور و نوع استفاده.

حقوق یاوران همراه

21 Jan, 13:53


انواع تخلفات ساختمانی در ساختمان ها

انواع تخلفات از قرار ذیل است:

تغییرات در آپارتمان

تغییر نوع استفاده ساختمانی

تبدیل پارکینگ به مسکونی یا تجاری و.

استفاده حرف پزشکی از واحدهای مسکونی

احداث بالکن

احداث در مناطق ممنوعه

احداث بدون پروانه ساختمان

احداث ساختمان بیش از سطح مجاز

احداث اعیانی مغایر با نقشه و مفاد
پروانه ساختمانی

احداث اعیانی مازاد بر پروانه اعم از کم یا بیشتر از تراکم مجاز

احداث اعیانی بیشتر از ارتفاع مندرج در پروانه یا مغایر با ضوابط
احداث ساختمان طبق نقشه ولیکن در ملک دیگر یا در ضلع دیگر همان ملک

عدم رعایت عقب کشی املاک از برهای اصلاحی معابر و خیابانها

عدم رعایت بهداشت در ساختمان

عدم رعایت ایمنی بنا در ساختمان

عدم رعایت استحکام بنای ساختمان

اشرافیت به املاک و ساختمانهای مجاور

حقوق یاوران همراه

21 Jan, 13:52


🔴در صورت طلاق والدین، حضانت فرزند با کیست

بر اساس قانون مدنی، حضانت طفل تا ۷ سالگی بر عهده مادر و پس از آن برعهده پدر طفل خواهد بود.
اگر پدر یا مادر، شرایط قانونی را برای نگهداری طفل نداشته باشند، در این‌صورت دادگاه با سلب حضانت از سرپرست قانونی، طفل را به دیگری می‌سپارد.
همچنین پدر یا مادر می‌توانند بر سر سرپرستی طفل توافق کنند، که در این‌‌صورت، دادگاه با رعایت غبطه و مصلحت طفل و ملاحظه توافق پدر و مادر، حضانت طفل را به یکی از آنها واگذار می‌کند  .

حقوق یاوران همراه

21 Jan, 07:18


#محل‌تشکیل‌دادسراها را به ترتیب یادبگیرید
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

21 Jan, 07:12


#صلاحیت‌دیوان‌عدالت‌اداری
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

21 Jan, 07:11


#وظایف‌دیوان‌عالی‌کشور
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

21 Jan, 06:54


#اصل‌صدوهفدهم ق.ا
رییس جمهور با اکثریت مطلق آراء شرکت‏ کنندگان انتخاب می‏شود، ولی هر گاه در دوره نخست هیچ یک از نامزد‌ها چنین اکثریتی بدست نیاورد، روز جمعه هفته بعد برای بار دوم رأی گرفته می‌شود. در دور دوم تنها دو نفر از نامزد‌ها که در دور نخست‏ آراء بیشتری داشته ‏اند شرکت می‌کنند، ولی اگر بعضی از نامزد‌های دارنده آراء بیشتر، از شرکت در انتخابات منصرف شوند، از میان بقیه، دو نفر که در دور نخست بیش از دیگران رأی داشته اند برای انتخاب مجدد معرفی می‌شوند. ‏
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

21 Jan, 06:01


🔹هر روز یک اصل از قانون اساسی در کانال قرار داده خواهد شد 🔹
👇👇👇👇
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

20 Jan, 19:49


خانمی برای تزریق ژل و بوتاکس به صورت خود به یکی از مراکز مجاز مراجعه و مبادرت به دریافت خدمت مورد نظر خود می‌نماید اما پس از ۶ ماه متوجه می‌شود که تصویر ایشان در حین تزریق در صفحه اینستاگرامی آن مرکز درج شده و چنین امری موجب بروز اختلاف وی با شوهرش می‌شود. آیا در این صورت عمل انجام شده توسط آن مرکز جرم است؟
🔻در این راستا در ماده ۷۴۵ قانون تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده آمده است: «هرکس بوسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی، داده‌های دیگری را بدون رضایت او منتشر و یا در دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، طبق قانون به پرداخت جزای نقدی از ۵ میلیون ریال تا ۴۰ میلیون ریال و حبس از ۹۱ روز تا ۲ سال و یا هر دو محکوم خواهد شد.»
🔻خاطرنشان می‌شود که در این ماده منظور از «ضرر» غالباً ضرر روحی و روانی است و برای تشخیص اینکه آیا انتشار این تصاویر عرفاً موجب هتک حیثیت مخاطب شده است یا خیر نیز باید فاکتورهای مختلفی از قبیل جنسیت، سن، شغل، موقعیت اجتماعی، اعتقادات مذهبی و... را در نظر گرفت و برای مثال چنانچه زنی محجبه مخاطب انتشار تصاویر باشد منطقاً مفروض این است که انتشار تصویر وی در آن حالت موجب هتک حیثیت او شده اما در مقابل چنانچه مخاطب زنی فاقد حجاب عرفی بوده و از وضعیت اجتماعی خوبی برخوردار نباشد، انتشار تصویر او در آن حالت نمی‌تواند به منزله ارتکاب جرم باشد و اساساً وجود قید «عرفاً موجب هتک حیثیت او شود» نیز معطوف به همین موارد است.
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

20 Jan, 19:46


نمونه شکوائیه کلاهبرداری، غصب عنوان از طریق اپلیکیشن دیوار
باسمه‌تعالی
ریاست محترم دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه..... تهران
با سلام؛
احتراما اینجانب ........ به وکالت از موکل ..............مراتب دادخواهی ایشان را به استحضار عالی می‌رساند:
۱- موکل مورخ ……. جهت خرید یک دستگاه خودرو تیبا  در اپلیکیشن دیوار با آگهی با قیمت مناسب ……. ریال در تهران مواجه شدند. بعد از تماس با فروشنده ایشان خود را افسر آگاهی اداره ششم آگاهی تهران معرفی کرده (در پیام رسان تلگرام نیز به جهت فریب مردم عکس شخصی با لباس نیرو انتظامی را در قسمت پروفایل خود منتشر نمودند) و اعلام نمودند در حال خرید یک واحد آپارتمان هستند و به همین دلیل قیمت مناسب برای خودرو ارائه کردند.
۲- بعد از تماس موکل ایشان اعلام نمودند که اگر واقعا خواهان خودرو هستند مبلغ .....ریال به حساب ارائه شده شخصی به نام آقای ....... به شماره کارت......... واریز نمایند که به استناد فیش پرداختی پیوستی ...... ریال ( ۲ واریزی..........ریالی)  به حساب اعلامی واریز شد و قرار شد ساعت ۶ عصربعد از انجام ماموریت مشتکی عنه در ستارخان جهت بررسی خودرو حاضرشوند.
۳- بعد از واریز مبلغ فوق ایشان درخواست مبلغ بیشتری را به عنوان بیعانه مطرح نمودند که از ایشان درخواست کارت ملی را نمودند که ایشان اعلام کردند در حال حاضر کارت ملی خود را به همراه ندارند. موکل تقاضای شماره ملی و تاریخ تولد را نمود که شماره ملی ....و تاریخ تولد ...... متعلق به مشتکی عنه آقای ......... بود.
این درحالی است که شماره کارت ارسالی متعلق به آقای ......... بود و ایشان خود را ....... معرفی نمودند.
۴- بعد از واریز وجه مذکور موکل از شماره های مختلف با  مشتکی عنه  تماس گرفتند که متاسفانه ایشان یا از پاسخ امتناع کردند و یا بعد از شناسایی موکل اقدام به قطع تماس نمودند.
شماره تلفن‌های مورد استفاده مشتکی عنه: ........
فلذا با عنایت به مراتب معنونه تقاضای تعقیب کیفری مشتکی عنهم که همچنان در حال آگهی کردن خودرو مذکور و فریب مردم هستند به اتهام کلاهبرداری موضوع ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء اختلاس کلاهبرداری، تحصیل مال از طریق نامشروع موضوع ماده ۲ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء اختلاس کلاهبرداری ، غصب عنوان موضوع ماده ۵۵۵ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات و سایر عناوین به صلاحدید مقامات قضایی مورد استدعا می‌باشد.
باتشکر و تجدید احترام.
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

20 Jan, 19:44


🔻خسارت تاخیر تادیه طلب
#دادخواست
#خسارت_تاخیر_تادیه
خواسته:
۱- مطالبه خسارت تاخیر تادیه وجه به مبلغ………مقوم به ……..
دلایل و مستندات :
۱- رونوشت شناسنامه
۲- اظهارنامه شماره…..
۴- اجرائیه شماره صادره از شعبه….اجرای احکام
۵-دادنامه قطعی شماره….صادره از دادگاه….
شرح دادخواست
ریاست محترم دادگاه ……
با سلام و عرض ادب به استحضار می رساند؛
اینجانب در مورخ ………… قبل از طرح دعوا طی ارسال اظهارنامه طلب خود را به مبلغ ..‌‌………ریال رسما از خوانده مطالبه نمودم. حال با توجه به دادنامه قطعی شماره……..صادره از شعبه….دادگاه حقوقی عمومی شهرستان..‌‌‌… و نیز اجرائیه شماره ….‌.خوانده فقط محکوم به که معادل مبلغ…….ریال همان اصل طلب است را به اینجانب پرداخت نموده است .که متاسفانه در ضمن دعوای اصلی خواسته خسارت تاخیر تادیه را در دادگاه مطرح ننمودم. حال اینجانب با تقدیم این دادخواست و با توجه به مبلغ ریالی محکوم به و استنادا به مواد ۵۱۵ و ۵۲۲ قانون آیین دادرسی مدنی ،از تاریخ ارسال اظهارنامه یعنی …/‌‌‌‌‌…./….‌ تا تاریخ پرداخت ، تقاضای مطالبه خسارت تاخیر تادیه و تمامی هزینه های دادرسی مورد استدعاست.
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

20 Jan, 19:39


#کلیات‌آیین‌دادرسی‌مدنی
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

20 Jan, 19:37


#دادرسی‌قضایی
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

13 Jan, 11:16


مجازات آسیب زدن به زن باردار:
اگر شخصی عمدا با سوء نیت مرتکب ضرب و جرح زن حامله شود در صورتی که جنین در اثر رفتار مرتکب سقط شود مجازاتی خاص و سنگین در انتظار مرتکب خواهد بود.باتوجه به ماده ۶۲۲ قانون مجازات اسلامی
دهرکس عالما و عامدا به واسطه ضربه یا اذیت و آزار زن حامله موجب سقط جنین وی شود.علاوه بر پرداخت دیه یا قصاص به حبس از یک تا سه سال محکوم خواهد شد.حال درصورتی که به واسطه کتک زدن زن حامله جنین سقط نشود ولی صدمات بدنی و جراحاتی به زن وارد شود، مرتکب مشمول قصاص و یا پرداخت دیه خواهد شد.
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

13 Jan, 11:08


زمان پوشیدن لباس کار، وسایل ایمنی و بهداشت، استحمام قبل و بعد از کار جز ساعات کاری کارگران است ؟
اگر انجام وظایف شغلی عرفأ مستلزم این موضوع باشد که کارگر باید موارد فوق را قبل و بعد از کار رعایت نماید، بله این ساعات جزء ساعت کار کارگر محسوب می‌گردد.
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

13 Jan, 10:51


#انواع‌دادسرا
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

13 Jan, 10:47


#دادرسی‌کیفری
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

13 Jan, 10:46


#صلاحیت
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

13 Jan, 10:45


#اصل‌صدودوازدهم ق .ا مجمع تشخیص مصلحت نظام
مجمع تشخیص مصلحت نظام برای تشخیص مصحلت در مواردی که مصوبه مجلس شورای اسلامی را شورای نگهبان خلاف موازین شرع و یا قانون اساسی بداند و مجلس با در نظر گرفتن مصلحت نظام نظر شورای نگهبان را تأمین نکند و مشاوره در اموری که رهبری به آنان ارجاع می‌دهد و سایر وظایفی که در این قانون ذکر شده است به دستور رهبری تشکیل می‌شود. اعضاء ثابت و متغیر این مجمع را مقام رهبری تعیین می‌نماید. مقررات مربوط به مجمع توسط خود اعضاء تهیه و تصویب و به تأیید مقام رهبری خواهد رسید.
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

13 Jan, 10:43


🔹هر روز یک اصل از قانون اساسی در کانال قرار داده خواهد شد 🔹
👇👇👇👇
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

13 Jan, 08:57


آیا پس از بخشش مهریه دوباره می‌توان آنرا مطالبه کرد؟
سه حالت دارد
۱/زمانی است که زوجه در خصوص مهریه، ما فی الذمه زوج را ابراء می‌کند. به این بیان که می‌گوید از نظر من تو دیگر تکلیفی برای پرداخت مهریه نخواهی داشت (تو را از پرداخت مهریه بری می‌کنم)؛ این بیان باعث می‌شود تا تکلیف شوهر در ادای مهر به طور کلی ساقط شود. پس در این حالت زن حق رجوع ندارد.
۲/زمانی است که زوجه در قبال طلاق، مهریه خود را به شوهر بذل می‌کند. بذل مهر در طلاق‌های خلع و مبارات انجام می‌شود، خُلع و مُبارات دو نوع طلاق توافقی در فقه و حقوق اسلامی است که در آن زن با واگذاری مالی به شوهر از وی طلاق می‌گیرد. این طلاق مربوط به زمانی است که زن از شوهر به قدری تنفر پیدا کرده باشد که حاضر شود با پرداخت پول از قید همسری وی ر‌ها شود. این مال ممکن است مهریه زن یا معادل آن باشد، به همین جهت در فرهنگ عامه از عبارت «مهرم حلال و جانم آزاد» در اشاره به این نوع طلاق استفاده می‌کنند؛ بنابراین زن با پرداخت مالی به شوهر، از او می‌خواهد که طلاقش دهد. اگر زن در ایام عده طلاق از بذل خود رجوع کند، طلاق ملغی و کان لم یکن خواهد شد. یعنی همچنان زن و شوهر محسوب می‌شوند و مثل این است که اصلا طلاقی صورت نگرفته است. پس در این حالت زن حق رجوع از مهریه را تا پایان مدت عده دارد.
۳/زمانی است که زوجه مهریه خود را به زوج هبه می‌کند. به این بیان که می‌گوید من مهر خود را به تو بخشیدم؛ در این حالت است که همانند سایر اشکال هبه، تکلیف شوهر در پرداخت مهریه به طور کلی از بین نمی‌رود؛ چراکه زن می‌تواند تحت شرایطی از هبه مزبور رجوع و مهر خود را مطالبه کند. خواه طلاق گرفته باشد یا نگرفته باشد.

حقوق یاوران همراه

13 Jan, 08:57


سابقه پرداخت حق بیمه در کارهاي سخت و زیان آور به ازاء هر سال چقدر است؟

تبصره (2) ماده (76) تامین اجتماعی- سابقه پرداخت حق بیمه در کارهاي سخت و زیان به هر میزان، قبل یا بعد از اشتغال در مشاغل عادي به ازاء هر سال سابقه، یک و نیم (1.5) سال محاسبه خواهد شد.

حقوق یاوران همراه

13 Jan, 08:56


آیا امکان شکایت از بانک به دلیل کسر غیرمجاز از حساب وجود دارد؟

بله، طبق ماده ۱ قانون عملیات بانکی بدون ربا، بانک‌ها موظف به رعایت حقوق مشتریان هستند. در صورت کسر غیرمجاز، می‌توانید ابتدا به شعبه مربوطه مراجعه و سپس شکایت خود را به دادگاه یا سامانه نظارت بانک مرکزی ارائه کنید.

حقوق یاوران همراه

13 Jan, 08:55


رای وحدت رویه ۸۵۶ هیات عمومی دیوان عالی کشور
مورخ ۱۴۰۳/۱۰/۴

نظر به اینکه اساسنامه مهمترین رکن شرکت سهامی خاص است که در آن روابط بین شرکا و حدود اختیارات هیأت مدیره و سهامداران معین شده است، لذا چنانچه طبق این سند، انتقال سهام منوط به موافقت هیأت مدیره شده باشد و دارنده سهم بدون رعایت حق تقدم سایر سهامداران و موافقت هیأت مذکور، مبادرت به انتقال سهام خود به شخص ثالث نماید، انتقال صورت گرفته غیر نافذ و با عدم تنفیذ هیأت مدیره محکوم به بطلان است. بنابراین مقررات ماده ۴۱ لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت، صرفاً ناظر به شرکت سهامی عام بوده و تسری به شرکت سهامی خاص ندارد.

بنا به مراتب، رأی شعبه ششم دادگاه تجدید نظر استان یزد تا حدی که با این نظر انطباق دارد، با اکثریت آراء اعضای هیأت عمومی صحیح و قانونی تشخیص داده می شود. این رأی طبق ماده ۴۷۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی در موارد مشابه برای شعب دیوان عالی کشور دادگاه ها و سایر مراجع اعم از قضایی و غیر آن لازم الاتباع است
هیات عمومی دیوان عالی کشور

حقوق یاوران همراه

13 Jan, 08:54


🔸شماره نظریه : 7/1403/613
🔸شماره پرونده : 1403-88-613
🔸تاریخ نظریه : 1403/10/03

مرجع صالح توقف عملیات اجرایی چک؛
دادسرا یا دادگاه حقوقی؟


📌⁉️استعلام :
همانگونه که مستحضرید #قانونگذار در ماده 23 (اصلاحی 1397) قانون صدور چک مصوب 1355 با اصلاحات و الحاقات بعدی، پس از صدور اجراییه بر طرح #شکایت از سوی صادر‌کننده #چک بابت کلاهبرداری، تحصیل مال از طریق #نامشروع، خیانت در امانت و دیگر جرایم نزد مرجع #قضایی اشاره کرده است؛ صدر این ماده نیز به صدور اجراییه از سوی دادگاه #حقوقی اذعان دارد؛ شکایات مذکور در #دادسرا مطرح می‌شود و با توجه به عبارت مرجع قضایی، مشخص است که مقصود مقنن از صدور قرار #توقف عملیات اجرایی بابت شکایت کیفری، مرجع دادسرا یا دادگاه کیفری است؛ این در حالی است که قضات دادسرا از انجام این تکلیف قانونی خودداری می‌کنند و #قضات دادگاه‌های حقوقی نیز #صلاحیت اتخاذ تصمیم در خصوص شکایت کیفری و به تبع آن صدور قرار توقف عملیات اجرایی در شکایت #کیفری را ندارند؛ با توجه به این توضیحات، خواهشمند است در خصوص مرجع صالح برای صدور قرار توقف عملیات اجرایی که با طرح #شکایت کیفری بابت عناوین اتهامی #کلاهبرداری، خیانت در امانت، #تحصیل مال از طریق نامشروع و نظایر آن در دادسرا مطرح می‌شود، اعلام نظر فرمایید.

✔️نظریه مشورتی اداره کل #حقوقی قوه قضاییه :
به موجب قسمت اخیر #ماده 23 (اصلاحی 1397) قانون صدور چک مصوب 1355 با اصلاحات و الحاقات بعدی، چنانچه صادر‌کننده یا #قائم‌مقام #قانونی او دعوایی مانند مشروط یا بابت تضمین بودن یا تحصیل چک از طرق مجرمانه اقامه کند، در موارد مذکور در این ماده، مرجع قضایی رسیدگی‌کننده قرار توقف عملیات اجرایی صادر می‌کند؛ بنابراین از آنجایی که در فرض سؤال، شکایت در دادسرا در حال رسیدگی است، همان مرجع با #احراز شرایط مقرر، قرار توقف #عملیات اجرایی را صادر می‌کند؛ زیرا عبارات «ظن قوی پیدا کند» و «از اجرای سند مذکور ضرر جبران‌ناپذیر وارد گردد» در ماده 23 یاد‌شده، اموری است که باید توسط مرجع قضایی رسیدگی‌کننده احراز شود.

حقوق یاوران همراه

12 Jan, 10:10


انواع تخلفات ساختمانی در ساختمان ها
انواع تخلفات از قرار ذیل است:
تغییرات در آپارتمان
تغییر نوع استفاده ساختمانی
تبدیل پارکینگ به مسکونی یا تجاری و.
استفاده حرف پزشکی از واحدهای مسکونی
احداث بالکن
احداث در مناطق ممنوعه
احداث بدون پروانه ساختمان
احداث ساختمان بیش از سطح مجاز
احداث اعیانی مغایر با نقشه و مفاد
پروانه ساختمانی
احداث اعیانی مازاد بر پروانه اعم از کم یا بیشتر از تراکم مجاز
احداث اعیانی بیشتر از ارتفاع مندرج در پروانه یا مغایر با ضوابط
احداث ساختمان طبق نقشه ولیکن در ملک دیگر یا در ضلع دیگر همان ملک
عدم رعایت عقب کشی املاک از برهای اصلاحی معابر و خیابانها
عدم رعایت بهداشت در ساختمان
عدم رعایت ایمنی بنا در ساختمان
عدم رعایت استحکام بنای ساختمان
اشرافیت به املاک و ساختمانهای مجاور
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

12 Jan, 10:06


⭕️كليه جرايم قانون مجازات جرايم نيروهاي مسلح غيرقابل گذشت هستند⭕️
🔹سؤال: 
باتوجه به اينكه قانون مجازات جرايم نيروهاي مسلح برخلاف قانون مجازات اسلامي، جرايم غيرقابل گذشت را احصاء ننموده است، معيار و ضابطه تشخيص جرايم نظامي از حيث غيرقابل گذشت بودن يا جرايمي كه جنبه عمومي دارند، چيست؟
🔸نظريه شماره: 7/34/90/101630- 1390/7/19
اصل بر غيرقابل گذشت بودن جرايم است، مگر اينكه در قانون به قابل گذشت بودن جرمي تصريح شده باشد. جرايم قابل گذشت در ماده (727) قانون مجازات اسلامي و حسب مورد در قوانين خاص احصا شده است كه جرايم موضوع قانون مجازات جرايم نيروهاي مسلح جزو هيچ يك از جرايم احصاء شده نمي باشد. بنابراين كليه جرايم قانون مجازات نيروهاي مسلح غيرقابل گذشت هستند.
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

12 Jan, 09:56


⭕️ارزش عرفی مشروبات الکلی دست‌ساز به قیمت روز کشف توسط کارشناس منتخب دادگاه تعیین می‌شود.
شماره نظریه : 7/1400/193
شماره پرونده : 1400-186/1-193 ک
تاریخ نظریه : 1400/04/16
سوال::با توجه به ماده702 کتاب پنجم بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی اصلاحی 1387 که میزان جزای نقدی مشروبات الکلی دست‌ساز را پنج برابر قیمت عرفی آن می‌داند آیا تعیین حجم مشروبات دست ساز هم باید به صورت عرفی همان‌گونه که در بازار عرضه می‌شود (بدون تفاله) محاسبه شود یا این‌که تعیین حجم با تفاله می‌باشد؟
پاسخ:نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه:مبنای محاسبه جزای نقدی در موارد مشمول ماده 702 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) مصوب 1375، ارزش عرفی مشروبات الکلی دست‌ساز است که به قیمت روز کشف توسط کارشناس منتخب دادگاه تعیین می‌شود و کارشناس در تعیین ارزش مشروب، شفافیت آن یا دارا بودن تفاله و ناخالصی را نیز لحاظ خواهد کرد .
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

12 Jan, 09:53


#سمت
باماهراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

12 Jan, 09:51


#شهادت ( گواهی )
باماهراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

12 Jan, 09:45


#دادسرا
باماهراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

12 Jan, 07:20


#اصل‌صدویازدهم ق.ا برکناری رهبر
هر گاه رهبر از انجام وظایف قانونی خود ناتوان شود. یا فاقد یکی از شرایط مذکور در اصول پنجم و یکصد و نهم گردد، یا معلوم شود از آغاز فاقد بعضی از شرایط بوده است، از مقام خود بر کنار خواهد شد. تشخیص این امر به عهده خبرگان مذکور در اصل یکصد و هشتم است. در صورت فوت یا کناره ‏گیری یا عزل رهبر، خبرگان موظفند، در اسرع وقت نسبت به تعیین و معرفی رهبر جدید اقدام نمایند. تا هنگام معرفی رهبر، شورایی مرکب از رییس جمهور، رییس قوه قضاییه و یکی از فق‌های شورای نگهبان انتخاب مجمع تشخیص مصلحت نظام، همه وظایف رهبری را به طور موقت به عهده می‌گیرد و چنانچه در این مدت یکی از آنان به هر دلیل نتواند انجام وظیفه نماید، فرد دیگری به انتخاب مجمع، با حفظ اکثریت فقهاء، در شورا به جای وی منصوب می‌گردد. این شورا در خصوص وظایف بند‌های ۱ و ۳ و ۵ و ۱۰ و قسمت‏های (د) و (ه) و (و) بند ۶ اصل یکصد و دهم، پس از تصویب سه چهارم اعضاء مجمع تشخیص مصلحت نظام اقدام می‌کند. هر گاه رهبر بر اثر بیماری یا حادثه دیگری موقتاً از انجام وظایف رهبری ناتوان شود، در این مدت شورای مذکور در این اصل وظایف او را عهده ‏دار خواهد بود.
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

06 Jan, 00:39


🌹نحوه تعیین سهم‌الارث وراث متوفی در قانون چگونه است؟

🌷 افرادی که از شخص متوفی ارث می‌برند، ورثه نامیده می‌شوند.

هرچند گاهی نیز شخص متوفی ( فوت شده ) در زمان حیاتش، برخی اموال خود را از طریق درج در وصیت‌نامه به دیگران می‌بخشد، اما در این میان اشخاص ذی‌نفع دیگری نیز غیر از وراث ( ورثه ها ) وجود دارند که از اموال متوفی، سهمی دریافت می‌کنند.

بر اساس ماده 250 قانون امور حسبی، رد ترکه ( ارثیه ) باید در مدت یک ماه از تاریخ اطلاع وراث به فوت مورث به عمل آید و اگر در این مدت نامبرده در رد ترکه، نظری ارایه ندهد، در حکم قبول آن خواهد بود.

در صورتی که ورثه ترکه را قبول کنند( ورثه ارثیه را قبول کند )، هر یک مسئول پرداخت تمام دیون متوفی به نسبت سهم خود خواهند بود مگر اینکه ثابت کنند دیون متوفی زاید بر ترکه است و در صورت قبول نکردن ترکه، از پرداخت بدهی‌های متوفی، معاف خواهند بود.( ورثه ها بابد از محل ارثی که میبرند باید بدهی فرد فوت شده را پرداخت کنند )

دارایی‌های متوفی به دو بخش مثبت و منفی تقسیم می‌شود. بخش مثبت آن عبارت از حقوق، اموال و مطالبات متوفی از اشخاص دیگر بوده و بخش منفی آن، بدهی‌هایی است که متوفی به دیگران حتی وارثان خود دارد که در مجموع با عنوان ترکه تعیین می‌شود.

برای حفظ و رساندن ترکه به وارثان و دیگر صاحبان آن، اقداماتی از قبیل: مهر و موم ترکه، تحریر ترکه و اداره آن باید انجام شود که در صلاحیت دادگاه عمومی آخرین اقامتگاه متوفی است و در صورت نداشتن اقامتگاه در ایران، در صلاحیت دادگاه آخرین محل سکونت متوفی خواهد بود.

دادگاه صالح به درخواست ورثه یا نماینده آن‌ها یا طلبکار متوفی که دارای سند رسمی طلب یا حکم قطعی نسبت به آن باشد و وصی متوفی، فورا و با ابلاغ وقت مهر و موم ترکه به اشخاص ذی‌نفع، به مهر و موم ترکه اقدام می‌کند.

بر اساس ماده 206 قانون امور حسبی، تحریر ترکه، تعیین مقدار ترکه و بدهی‌های متوفی است. این کار به طور معمول بدون مراجعه به دادگاه توسط وارثان و طلبکاران متوفی انجام می‌شود.( یعنی وراث میتوانند بدون مراجعه به دادگاه خودشون مقدار اموال باقیمانده از فرد فوت شده و مقدار بدهی  وی را محاسبه کنند )

اگر اختلافی در این میان باشد یا اینکه در میان وارثان شخص غایب یا محجوری (سفیه، دیوانه، کودک) باشد، از دادگاهی که آخرین اقامتگاه یا منزل متوفی در آن بوده است، درخواست تحریر ترکه می‌شود البته این درخواست از ورثه یا نماینده قانونی آن‌ها مانند وکیل و وصی برای اداره اموال متوفی پذیرفته می‌شود.

پس از آن که ورثه ترکه را قبول کردند، هر یک از آن‌ها عهده‌دار پرداخت بدهی‌های متوفی به نسبت سهم خود خواهند بود. اگر میزان ترکه کفاف بدهی را ندهد باید این عدم کفایت را ثابت کنند.

وارثی که ترکه را قبول کرده است، تا زمانی که تصرفی در ترکه نکرده باشد (مثلا مالی از آن را نفروخته باشد) می‌تواند ترکه را رد کند.

ورثه طی یک ماه از تاریخ اطلاع از فوت مورث، اگر بخواهند ترکه را رد کنند، باید نظر خود را کتبی یا شفاهی به دادگاه اطلاع دهند که اطلاع مربوط در دفتر مخصوص ثبت خواهد شد. در غیر این صورت پس از یک ماه مذکور فرض می‌شود که ترکه را قبول کرده‌اند. رد ترکه از سوی ورثه به معنای رد سهم‌الارث خود نیست.

همچنین در مورد نفقه باید گفت که مطابق ماده 1206 قانون مدنی، در هر حال زوجه می‌تواند برای نفقه زمان گذشته خود اقامه دعوی کند و طلب وی از بابت نفقه مزبور طلب ممتاز بوده و در صورت افلاس یا ورشکستگی شوهر، زن مقدم بر غرما (طلبکاران) خواهد بود یعنی اگر شوهر چند بدهی داشته باشد اول باید از اموالش مهریه و نفقه همسرش پرداخت گردد

حقوق یاوران همراه

06 Jan, 00:38


‍ ‍ 🌹عواقب قانونی #ضرب_و_جرح  زن توسط شوهرش


ضرب_و_جرح همسر با عنایت به مواد قانون مجازات اسلامی و قانون مدنی، از جمله عواقب کیفری و حقوقی زیر را به دنبال دارد.

حبس:
مطابق #ماده_۶۱۴_قانون_مجازات_اسلامی، هر کس عمداً به دیگری جرح یا ضربی وارد آورد که موجب نقصان یا شکستن و یا از کار افتادن عضوی از اعضاء بدن یا منتهی به مرضی دائمی ‌یا از دست دادن یا نقص یکی از منافع، حواس یا زوال عقل مجنی‌علیه گردد چنانچه قصاص امکان نداشته باشد و در صورتیکه اقدام وی موجب اخلال در نظم‌ و صیانت و امنیت جامعه یا بیم تجری مرتکب یا دیگران گردد به #دو_تا_پنج_سال_حبس_محکوم خواهد شد و در صورت درخواست مجنی‌علیه مرتکب ‌به پرداخت #دیه نیز محکوم خواهد شد.


ایجاد حق طلاق برای زن:
مطابق #بند_4_ماده_1130_قانون_مدنی، ایراد ضرب و جرح توسط شوهر یکی از مصادیق #عسر_و_حرج زن می باشد که با استناد به آن می تواند درخواست طلاق خود را از دادگاه نماید.

https://t.me/boost/Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

06 Jan, 00:38


🌹آیا ضمن عقد ازدواج زوجه میتواند شرط کند که زوج حق طلاق دادن او را نداشته باشد؟

زن نمی تواند در عقد ازدواج، شرط کند که شوهرش حق ندارد او را طلاق دهد؛ زیرا مطابق ، مرد می تواند هروقت بخواهد زن خود را طلاق دهد، بنابراین اختیار طلاق از قوانین آمره بوده و شرط مذکور باطل است.

همچنین، زن نمی تواند شرط کند که حق دادن طلاق با او باشد؛ زیرا قانون حق طلاق را منحصراً به شوهر داده و از قوانین آمره می باشد، بنابراین چنین شرطی نیز باطل است.

اما زن می تواند، ضمن عقد ازدواج شرط نماید، که از طرف شوهر وکیل باشد که در موارد معینی یا در مدت معینی یا حتی بدون شرط یا مدت، بتواند خود را از قید زوجیت طلاق دهد، در این صورت زن به نمایندگی و به وکالت از شوهر، خود را طلاق می دهد، نه اینکه حق طلاق داشته باشد.

حقوق یاوران همراه

05 Jan, 19:23


قوانین حقوق همسایه در ساخت و ساز
1⃣ عدم ایجاد مزاحمت و آلودگی صوتی آزاردهنده؛ عدم ایجاد محدودیت در تردد؛
2⃣ دسی بل آلودگی صوتی باید، در ساعات 7 تا 10 شب، در حد 55 و از 10 شب تا 7 صبح، در حدود 45 باشد؛
3⃣ تردد ماشین های سنگین و تخلیه مصالح در روزهای تعطیل، باید بین 22 تا 6 صبح و در روزهای معمول و غیر تعطیل، بین ساعات 6 تا 12 باشد؛
4⃣ از جهت ارتفاع سازه، ساخت و سازهایی که سبب محرومیت یا کمتر شدن استفاده از نور، مواهب طبیعی و مناظر برای همسایگان شود و حقوق آن‌ها را در این زمینه ضایع کند، ممنوع است؛
5⃣مسدود کردن فضاهای عمومی و پیاده‌ روها حتی به‌ صورت موقت، برای انجام اموری چون، تخلیه مصالح، تجهیزات و ابزار، ممنوع است و این امر، تنها در صورتی، میسر خواهد بود که پس از اخذ مجوزهای لازم، روز و بازه زمانی آن از قبل، تعیین و به همسایگان، اطلاع رسانی گردد؛
6⃣ هرگونه بیرون زدگی تجهیزات، حفر زمین بدون حفاظ و … ممنوع است؛
7⃣ در صورتی که نیاز به حفر باشد، باید از چراغ‌ های چشمک‌ زن و حفاظ‌ های مناسب، استفاده گردد؛
8⃣ چنانچه در مسیر عابر، حفاری گردد باید، پل موقت و مناسبی برای عبور عابر پیاده، با عرض حداقل 1/5 متر، ایجاد شود؛
9⃣ محدود یا مسدود کردن مسیر عمومی،
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

05 Jan, 19:21


برای ریموت دار کردن درب پارکینگ هزینه ها چگونه بین واحدهای با پارکینگ و بدون پارکینگ تقسیم میشود آیا همه واحدها ملزم به پرداخت آن هستند؟
مطابق ماده۶قانون تملک آپارتمان‌ ها:چنانچه قراردادی بین مالکین یک ساختمان وجود نداشته باشد کلیه تصمیمات مربوط به اداره و امور مربوط به قسمتهای مشترک به اکثریت آرا مالکینی است که بیش از نصف مساحت تمام قسمتهای اختصاصی را مالک باشند بنابراین چنانچه مالکینی که بیش از نصف مساحت قسمت های اختصاصی را در مالکیت خود دارند با نصب آیفون تصویری و درب ریموت کنترل موافق باشند میتوان اقدام به نصب نمود و سایر مالکین نیز ملزم به پرداخت هزینه آن میباشد.البته بهتر است هیات مدیره منصفانه تصمیم گرفته و افراد فاقد پارکینگ را از این هزینه مستثنی نمایند.
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

05 Jan, 19:19


#طلاق
⭕️چکیده:سکته مغزی زوج از مصادیق بیماری‌های مندرج در نکاح‌نامه که موجب تحقق وکالت در طلاق می‌شود، نیست  زیرا حتی در صورتی که این بیماری صعب‌العلاج باشد برای زوجه مخاطره‌آمیز به‌نظر نمی‌رسد چه آنکه بیماری مسری و واگیردار نیست.
🔹تاریخ رای نهایی:
1392/09/30
🔹شماره رای نهایی: 9209970908200261
🔹مرجع صدور : شعبه 22 دیوانعالی
⭕️رای دیوان:
با توجه به محتویات پرونده بدوی و تجدیدنظر و مطالب مطروحه در دادخواست و اظهارات طرفین در جلسات دادگاه دادنامه فرجام‌خواسته مخدوش است. زیرا : زوجه در متن دادخواست به علّت عدم قدرت و توانایی زوج برای دادن نفقه و تهیه مسکن تقاضای طلاق نموده است. درحالی‌که زوج حسب اظهارات زوجه در جلسه اول دادرسی در اثر سکته فلج شده ولی قدرت جنسی دارد و درآمدی از مغازه پلاستیک فروشی در حد سیصد تا چهارصد هزار تومان دارد که مقداری از آن بابت اجاره‌بها کسر می‌شود و از جهت مسکن هم دارای مسکن پدری می‌باشد از طرفی برابر دادنامه شماره 1380– 30/9/90 در اثر ترک زندگی وعدم تمکین مستحق نفقه نمی‌باشد بنابراین از این حیث نه عسر و حرج دارد و نه استحقاق نفقه و امّا از جهت بیماری صعب‌العلاج موضوع‌بند 3 از شروط ضمن عقد آن‌هم محقق نمی‌باشد زیرا و لو اینکه بیماری زوج صعب‌العلاج باشد برای زوجه مخاطره‌آمیز نمی‌باشد چون یک بیماری مسری و واگیردار نیست که برای زوجه خطر داشته باشد. دیگر اینکه در رأی بدوی با بذل اجرت‌المثل و نفقه زوجه به زوج مجوز طلاق صادر شد و دادگاه تجدیدنظر همان را بدون اصلاح در این مورد تأیید نموده است و حال‌آنکه طبق تبصره 6 قانون اصلاح قانون طلاق اجرت‌المثل به زن زمانی تعلق می‌گیرد که متقاضی طلاق زوج باشد به‌ویژه درباره نفقه دعوی مطالبه نفقه زوجه ردّ شده است قابل یادآوری است که زوج با بذل مهریه توسط زوجه به او راضی به طلاق می‌باشد و زوجه می‌توانست از این فرصت استفاده کند علی‌هذا رأی فرجام‌خواسته نقض و رسیدگی به شعبه دیگر محول می‌شود.
🔹مستشاران شعبه 22 دیوان‌عالی کشور
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

05 Jan, 19:16


#تهاتر
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

05 Jan, 19:15


#نحوه‌ارتکاب‌جرم
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

05 Jan, 19:12


#اصل‌صدوهفتم‌‌ ق.ا خبرگان رهبری
پس از مرجع عالیقدر تقلید و رهبر کبیر انقلاب جهانی اسلام و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت آیت‏ الله ‏العظمی امام خمینی "قدس سره ‏الشریف" که از طرف اکثریت قاطع مردم به مرجعیت و رهبری شناخته و پذیرفته شدند، تعیین رهبر به عهده خبرگان منتخب مردم است. خبرگان رهبری درباره همه فقهاء واجد شرایط مذکور در اصول پنجم و یکصد و نهم بررسی و مشورت می‌کنند هر گاه یکی از آنان را اعلم به احکام و موضوعات فقهی یا مسائل سیاسی و اجتماعی یا دارای مقبولیت عامه یا واجد برجستگی خاص در یکی از صفات مذکور در اصل یکصد و نهم تشخیص دهند او را به رهبری انتخاب می‌کنند و در غیر این صورت یکی از آنان را به عنوان رهبر انتخاب و معرفی می‌نمایند.
رهبر منتخب خبرگان، ولایت امر و همه مسوولیت‏های ناشی از آن را بر عهده خواهد داشت. رهبر در برابر قوانین با سایر افراد کشور مساوی است.
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

05 Jan, 19:10


🔹هر روز یک اصل از قانون اساسی در کانال قرار داده خواهد شد 🔹
👇👇👇👇
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

05 Jan, 15:45


وکیل حسن صفری درگذشت

🔹وکیل حسن صفری عضو کانون وکلای مرکزی (اراک) که پیش از این حین انجام وظایف وکالتی اش مورد سوء قصد قرار گرفته بود، پس از تحمل یک دوره بیماری درگذشت.

🔹روز هجدهم شهریور ماه ۱۴۰۳، وکیل حسن صفری که برای توقیف ملک برای پرونده مربوط به مهریه، به نظم آباد مراجعه کرده بود، از سوی همسر موکلش مورد سوءقصد قرار گرفت.

🔹در همین راستا فرمانده انتظامی شهرستان اراک، در جریان جزئیات این حادثه گفته بود: زنی به همراه وکیل خود و فرد دیگری به منظور توقیف مکانی از همسر خود برای دریافت مهریه به نظم آباد مراجعه کرده بود که همسر این فرد -که مردی ۶۰ ساله بود- با شلیک گلوله زن را به قتل رساند و وکیل و فرد دیگر را مجروح کرد.

🔹در پی این تیراندازی، وکیل حسن صفری دچار ضایعه نخاعی شد و در بیمارستان ولیعصر اراک تحت درمان قرار گرفت و سرانجام پس از حدود ۴ ماه، امروز مورخ ۱۵ دی ماه، دار فانی را وداع گفت.

پ.ن.پس از تحمل جراحات حاصل از سوء قصد.صحیح است ونه بیماری........

حقوق یاوران همراه

05 Jan, 11:47


برخی از پذیرفته شدگان آزمون‌های حقوقی با قانون تسهیل حتی با دو درس سفید پذیرفته شده‌اند و این وضعیت اسف بار است

حسن زاده رئیس کانون وکلای خراسان با اشاره به وضعیت سنجش قبولی‌های آزمون ورودی وکالت سال ۱۴۰۳، افزود: متاسفانه در میان این گروه از پذیرفته‌شدگان افرادی را می‌بینیم که حتی با دو درس سفید پذیرفته شده‌اند که وضعیت اسفباری در حوزه علمی مشاغل حقوقی است. البته این مشکل فقط منحصر به کانون‌های وکلا نیست و کانون سردفتران اسناد رسمی و کانون کارشناسان نیز با این معضل مواجهند.

در حال حاضر که مجلس و بویژه کمیسیون حقوقی و همچنین قوه قضائیه به این نتیجه رسیده‌اند که قانون تسهیل باید اصلاح شود، درخواست ما تسریع در اجرای این امر است.

منبع: روابط عمومی کانون وکلای دادگستری خراسان

حقوق یاوران همراه

05 Jan, 11:45


اختصاص شعب دادگاه صلح تهران برای رسیدگی به دعاوی تصادفات و جرم رانندگی بدون پروانه

با دستور رئیس کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران، مقرر گردید شعب جدیدی در کنار مجتمع قضایی صلح شماره ۷ تهران به دعاوی تصادفات و جرم رانندگی بدون پروانه اختصاص یابد.

بر این اساس، در شرق تهران یک شعبه از مجتمع قضایی صلح شماره ۵ واقع در مجتمع قضایی شهید مدرس، در جنوب تهران یک شعبه از مجتمع قضایی صلح شماره ۹ واقع در مجتمع قضایی بعثت و در غرب تهران یک شعبه از مجتمع قضایی صلح شماره ۱۱ واقع در مجتمع قضایی قدس به دعاوی مذکور اختصاص یافت.

با هماهنگی بعمل آمده پلیس راهور نیز ملزم شد دعاوی مربوطه به هر حوزه قضایی را به این شعب ارجاع و ارسال کند، تا روند رسیدگی به این دعاوی تسهیل گردد.

حقوق یاوران همراه

05 Jan, 01:59


🌹 آیا می‌توان با استناد به فیلم ضبط شده‌، از شخصی شکایت کرد؟

دلایل اثبات جرم عبارتند از: مطابق ماده ۱۶۰ قانون مجازات اسلامی ادله اثبات جرم عبارت است از: اقرار، شهادت، قسامه و سوگند در موارد مقرر قانونی و علم قاضی.

بنابراین فیلم ضبط شده یا صدای ضبط شده و سایر مواردی از این دست نمی‌تواند به‌عنوان تنها دلیل شاکی، کافی باشد.

هرچندکه می‌توان چنین مواردی را به‌عنوان اماره‌ای در کنار سایر اماره‌ها قرار داد که قاضی رسیدگی‌کننده به پرونده بتواند براساس آن به علم کافی در مورد قضیه دست یابد و رای صادر کند.

در حالت کلی در پرونده های کیفری اماره ای قوی برای علم قاضی و در پرونده های حقوقی اماره ای قوی در کارشناسی میباشد.

حقوق یاوران همراه

05 Jan, 01:59


🌹مجازات خرید مال دزدی چیست؟

مطابق ماده 662 قانون مجازات اسلامي هرکس با علم و اطلاع يا با وجود قرائن اطمينان آور به اينکه مال در نتيجه ارتکاب سرقت بدست آمده است، آنرا به نحوي از انحاء تحصيل يا مخفي يا قبول نمايد يا مورد معامله قرار دهد، به حبس از شش ماه تا سه سال و تا هفتاد و چهار ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

در صورتي که متهم، معامله اموال مسروقه را حرفه خود قرار داده باشد، به حداکثر مجازات در اين ماده محکوم مي گردد.

بنابراين علاوه بر شرعي نبودن خريد از سارقان، قانون نيز با کسانيکه اجناس دزدي را خريداري مي کنند برخورد مي کند.

بنا براين توصيه اين است که از معتادان متجاهر و يا هر کسي که اطلاع داريد مال دزدي را مي فروشد، خريد نکنيد.

حقوق یاوران همراه

05 Jan, 01:59


🌹 مدت اعتبارحکم طلاق وگواهی عدم امکان سازش چقدراست؟




طبق ماده_33_قانون_حمایت_خانواده_مدت_اعتبار_حکم #طلاق_شش_ماه پس از تاریخ ابلاغ رای فرجامی یا انقضای مهلت فرجامخواهی است.

و طبق ماده_34_مدت_اعتبار_گواهی_عدم_امکان_سازش هم برای تسلیم به دفتر رسمی ازدواج و طلاق #سه_ماه پس از تاریخ ابلاغ رای قطعی یا قطعی شدن رای است .

حقوق یاوران همراه

04 Jan, 19:51


رای وحدت رویه جدید دیوان عالی کشور: دیه شکستگی هر یک از مهره های گردن هرچند بر اثر یک ضربه باشد، یک دهم دیه کامل است
به گزارش وکلاپرس، قضات دیوان عالی کشور در جلسه روز سه شنبه این نهاد مورخ ۱۴۰۳/۱۰/۱۱ در خصوص اختلاف نظر بین شعبه پنجم دادگاه تجدیدنظر استان چهارمحال و بختیاری و رای شعبه سوم همان دادگاه، رای وحدت رویه ای صادر کردند.
در این موضوع رای شعبه پنجم دادگاه تجدیدنظر استان چهارمحال و بختیاری عبارت بود از: دیه شکستگی هر یک‌ از مهره های ستون فقرات یک دهم دیه کامل است اگر چه شکستگی مهره ها با یک ضربه باشد.
و همچنین رای شعبه سوم همان دادگاه عبارت بود از:دیه شکستگی دو یا چند مهره ستون فقرات که با ضربه واحد حادث شده باشد یک دهم دیه کامل است.
در نهایت قضات دیوان عالی کشور رای شعبه پنجم را به نسبت ۱۱۴ موافق و ۱۵ مخالف تایید کردند.
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

01 Jan, 03:28


🌹 انسان‌های موفق این ۱۰ خصلت را دارند :

۱.درگیر آدم های منفی نمیشوند
۲.در مورد دیگران غیبت نمیکنند
۳.وقت شناس هستند
۴.بدون انتظار میبخشند
۵.مثبت می اندیشند
۶.خود بزرگ بینی ندارند
۷.قدردان هستند
۸.مودب هستند
۹.بهانه تراشی نمیکنند
۱۰.بدون برنامه ریزی مهربانند، نه فقط با اشخاصی که برایشان نفع دارند.

حقوق یاوران همراه

01 Jan, 03:28


نوشتن لایحه دفاعیه برای تجدیدنظرخواهی در جرم سرقت، نیازمند رعایت اصول حقوقی و ارائه دلایل محکم است.

---
لایحه دفاعیه تجدیدنظرخواهی

بسمه تعالی
ریاست محترم دادگاه تجدیدنظر استان ...
موضوع: تجدیدنظرخواهی نسبت به دادنامه شماره ... صادره از دادگاه بدوی
پرونده کلاسه: ...
نام و نام خانوادگی تجدیدنظرخواه: ...
نام و نام خانوادگی تجدیدنظرخوانده: ...

با سلام و احترام
اینجانب به عنوان تجدیدنظرخواه، نسبت به رأی صادره از دادگاه بدوی اعتراض داشته و دلایل خود را به شرح زیر تقدیم می‌دارم:
---

1. عدم توجه کافی به ادله و مستندات در دادگاه بدوی

در رأی صادره، به ادله و مستندات ارائه‌شده از سوی اینجانب، از جمله ... (اشاره به مدارک خاص یا شهود)، توجه کافی نشده است. این مدارک به وضوح نشان‌دهنده ... (بی‌گناهی یا عدم اثبات کامل جرم) هستند.
---

2. نقص در تحقیقات و دادرسی

تحقیقات انجام‌شده توسط مراجع ذی‌صلاح ناقص بوده و برخی از نکات مهم نادیده گرفته شده‌اند. از جمله ... (توضیح موارد نقص، مثلاً عدم بررسی مدارک، عدم استماع شهادت شهود یا نادیده‌گرفتن مدارک).
---

3. انکار جرم یا عدم احراز عنصر معنوی

اینجانب به هیچ عنوان سرقت مورد ادعا را مرتکب نشده‌ام و دلایل کافی برای اثبات عدم ارتکاب جرم وجود دارد. علاوه بر این، عنصر معنوی جرم (سوءنیت) نیز در این پرونده احراز نشده است.

---

4. درخواست تخفیف مجازات (در صورت اثبات جرم)

در صورت احراز جرم، از آنجا که اینجانب سابقه کیفری ندارم و شرایط خاصی مانند ... (مثلاً وضعیت معیشتی، پشیمانی، یا جبران خسارت) را دارم، تقاضای تخفیف در مجازات را دارم.

---

نتیجه‌گیری و درخواست

با توجه به نکات فوق، تقاضا دارم ضمن بررسی دقیق‌تر پرونده و توجه به مدارک و دلایل جدید ارائه‌شده، حکم بدوی نقض یا تعدیل گردد.

با تشکر
نام و نام خانوادگی: ...
تاریخ: ...
امضا: ...
---
نکات مهم:

ارائه مدارک جدید: حتماً مستندات و مدارک جدید یا قوی‌تر را به لایحه پیوست کنید.

مشاوره با وکیل: پیش از تنظیم و ارائه لایحه، با یک وکیل متخصص مشورت کنید.

بیان ساده و مستدل: از بیان احساسی یا غیرمستند پرهیز کنید و دلایل را مستند و منطقی ارائه دهید.

حقوق یاوران همراه

01 Jan, 00:00


سالی پراز صلح وآرامش برای همه ملتهای جهان🌺🌺🌺

حقوق یاوران همراه

31 Dec, 23:57


🌹 گیرندگان چک کاغذی در زمان تایید دریافت چک به وضعیت اعتباری صادرکننده چک، تطبیق مشخصات چک کاغذی با مندرجات چک در سامانه صیاد و به نام گیرنده چک دقت کنند

بانک مرکزی امروز طی اطلاعیه اعلام کرد: براساس قانون اصلاح قانون صدور چک، تمامی چک های صادره باید در سامانه صیاد ثبت شوند و در صورت عدم ثبت چک، بانک تکلیفی برای پذیرش و پرداخت وجه چک به ذی‌نفع آن ندارد. برهمین اساس، وظایفی در زمان دریافت چک و انجام مبادلات، بر عهده گیرنده چک می‌باشد که لازم است نسبت بدان اقدام کرده تا دچار خسران نشود:

1-     دریافت‌کننده یا ذی‌نفع چک ملزم است پیش از دریافت چک و تائید دریافت آن در سامانه صیاد، وضعیت اعتباری صادرکننده را بررسی کرده و از مجموع مبلغ چک‌های برگشتی صادرکننده چک (شامل چک‌های برگشتی رفع اثر شده و نشده) و همچنین مجموع مبلغ چک‌های در راه (و یا تسویه نشده) صادرکننده چک، کسب اطلاع کرده و با استفاده از اطلاعات یادشده، نسبت به پذیرش و دریافت چک اقدام کند.

2-    ذی‌نفع و یا دریافت‌کننده چک مکلف به مراجعه به سامانه صیاد به منظور اطمینان از ثبت چک به نام خود می‌باشد و می‌بایست اقلام اطلاعاتی مندرج در برگ چک و ثبت شده در سامانه صیاد شامل اطلاعاتی نظیر تاریخ، مبلغ و هویت صادرکننده چک و گیرنده آن را بررسی و در صورت تطابق، نسبت به تائید دریافت چک اقدام کند.

3-    باتوجه به این که امکان ثبت چک برای بیش از یک نفر پیش بینی شده تا افراد در صورت نیاز بتوانند چکهای صادره را برای بیش از یک نفر نیز صادر و ثبت کنند، لازم است ذی‌نفع و یا دریافت‌کننده نسبت به بررسی و تطبیق اطلاعات ذی‌نفعان و یا دریافت‌کنندگان چک اقدام کند. بنابراین گیرندگان چک در زمان تایید آن حتما به نام گیرنده توجه داشته باشند و در صورت عدم تطابق، چک را تایید نکنند.

لازم به ذکر است دسترسی به سامانه صیاد از طریق پیامک به سرشماره 4040701701، برنامک‌های پرداخت، موبایل بانک، اینترنت بانک، خودپردازها و شعب بانک‌ها برای عموم مردم فراهم بوده و مشتریان می‌توانند از طریق درگاه‌‌های یادشده، ثبت صدور، تائید، استعلام و انتقال چک را انجام دهند.


https://t.me/boost/Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

31 Dec, 23:57


🌹 رای وحدت رویه جدید به شماره ۸۵۵ و گردش کار آن که در ۱۳ اذر ماه صادر شده بود، در روزنامه رسمی منتشر شد

متن رای:

رأي وحدت رويه شماره 855 ـ 13/09/1403 هيأت عمومي ديوان عالي كشور

در مواردی که یکی از متداعیین، در مهلت تجدیدنظر نسبت به رأی صادر شده از دادگاه نخستین در موضوعاتی که قابل تجزیه و تفکیک نیست، تجدیدنظرخواهی نموده و در مورد آن، رأی قطعی صادر شده باشد، صرف صدور رأی از سوی دادگاه تجدیدنظر، موجب از بین رفتن حق فرجام خواهی سایر اصحاب دعوا که حق تجدیدنظرخواهی خود را به استناد رأی وحدت رویه 819 ـ 16/1/1401 اسقاط نموده و یا با انقضاء مهلت از این حق استفاده نکرده باشند، نخواهد شد. لذا شعب دیوان عالی کشور مطابق مواد 2، 3، 367 و 404 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی، مکلّفند به دعوای اقامه شده برابر مقررّات رسیدگی کنند. بنا براین، رأی شعبه بیست و پنجم دیوان عالی کشور که با این نظر انطباق دارد با اکثریت آراء اعضای هیأت عمومی صحیح و قانونی تشخیص داده می شود. این رأی طبق ماده ۴۷۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 با اصلاحات و الحاقات بعدی در موارد مشابه برای شعب دیوان عالی کشور، دادگاه ها و سایر مراجع اعم از قضایی و غیر آن لازم الاتباع است.


https://t.me/boost/Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

31 Dec, 23:57


🌹 دو نکته کاربردی در رابطه با چک


1⃣ چنانچه واژگان «تضمین» یا «شرط» در متن چک قید شده و یا دارنده بلاواسطه باشد، ملاک احتساب خسارت تأخیر تأدیه با توجه به توافق طرفین حسب مورد، از تاریخ تحقق شرط یا عدم انجام تعهد مورد تضمین است.

2⃣ دادن چک‌های سفید امضا ظهور در تفویض اختیار پر کردن آن به دارنده چک دارد؛ بنابراین وقتی کسی چکی را بدون تاریخ و سفید به کسی می‌دهد، عرفاً به معنای آن است که صادرکننده چک اختیار گذاشتن تاریخ را به دارنده داده است که هر زمان مایل به وصول وجه آن باشد، با درج تاریخ و مراجعه به بانک، وجه آن را دریافت کند. پس از درج تاریخ توسط دارنده چک که اختیار این امر را دارد، از نظر مطالبه خسارت تأخیر تأدیه همان تاریخ مندرج در چک ملاک است.[نظریه مشورتی]

▫️تاریخ نظریه : ۱۴۰۰/۱۲/۸
▫️شماره نظریه : ۷/۱۴۰۰/۹۹۶

https://t.me/boost/Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

31 Dec, 23:57


🌹 براساس طرح مجلس حق ثبت مهریه چقدر است؟

بر اساس طرح اصلاح قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و مهریه یا قانون جدید مهریه، میزان و حق ثبت مهریه و نحوه محاسبه هزینه حق ثبت سکه از امسال مشخص شده است.

در این اینفوگرافیک مبالغ تصویب شده برای حق ثبت مهریه را مشاهده می‌کنید.

🌹بنابراین بر اساس طرح اصلاح قانون نحوه اجرای محکومیت‌ های مالی و مهریه یا قانون جدید مهریه، میزان و حق ثبت مهریه و نحوه محاسبه هزینه حق ثبت سکه ، مشخص شده است که طبق توضیحات زیر خواهد بود:

تا سقف ۱۴ سکه، حق ثبت به مهریه تعلق نمی‌گیرد.

میزان هزینه، برای مهریه‌های بین ۱۴ تا ۱۰۰ سکه، چهار دهم درصد قیمت سکه‌‌ها، است.

میزان هزینه، برای مهریه‌‌های بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ سکه، ۲ درصد است.

از مهریه‌‌های ۲۰۰ سکه به بالا ، ۱۵ درصد، به عنوان حق ثبت، اخذ می‌شود.

حقوق یاوران همراه

31 Dec, 20:00


اعمال نظریه مراعی در بیع مال مرهون از سوی اداره حقوقی قوه قضاییه (تفسیر رای وحدت رویه شماره ۸۳۲ هیات عمومی دیوان عالی کشور)
صرف اعلام عدم_رضایت مرتهن نسبت به معامله راهن، آن را باطل نمی‌کند و امکان رفع مانع با پرداخت_دین یا جلب رضایت مرتهن وجود دارد.
ش نظریه : 7/1403/67
ش پرونده : 1403-76-67ح
تاریخ نظریه : 1403/06/04
استعلام :
با عنایت به رأی وحدت رویه شماره 832 مورخ 30/3/1402 هیأت عمومی دیوان‌ عالی کشور که دعوای الزام به فک رهن راآفیس از سوی خریدار قابل استماع دانسته است، آیا دعوای ابطال معامله معارض باکس حق مرتهن قابلیت استماع دارد؟ در صورتی که همزمان هر دو دعوا اضمینی عخریدار و مرتهن مبنی بر الزام به فک رهن و در مقابل ابطال معامله منافی حق مرتهن مطرح شود، دادگاه چه تصمیمی باید اتخاذ کند؟
پاسخ :
اولاً، رأی وحدت رویه شماره 832 مورخ 30/3/1402 هیأت عمومی دیوان عالی کشور در واقع قصد صریح یا ضمنی راهن در ضمن عقد بیع به رفع موانع انتقال را تعهدی مستقل تلقی و بر این اساس، دعوای الزام به وفای آن و فراهم ساختن موجبات فک رهن را مسموع دانسته است؛ اما این امر مانع از آن نیست که عقد_بیع تا زمان اجرای تعهدات مربوط به پرداخت مطالبات مرتهن، به عنوان عقدی غیر_نافذ باقی بماند.
ثانیاً، عدم نفوذ معامله یا مراعا بودم معاملات عین مرهونه (ماده 793 قانون مدنی) امری متفاوت از عدم_نفوذ_معاملات_فضولی (ماده 247ه قانون مدنی) است؛ زیرا در معامله فضولی پس از رد، اجازه مؤثر نیست (ماده 250 قانون مدنی) و به صرف اینکه رد معامله باطل می‌شود؛ اما صرف اعلام عدم ات ن را باطل نمی‌کند و امکان رفع مانع با پرداخت_دین یا جلب رضایت مرتهن وجود دارد؛
بنابراین، در فرض جلب نکردن رضایت مرتهن، استماع دعوای ابطال معامله و صدور حکم به ابطال آن با منع قانونی مواجه نیست."
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

31 Dec, 19:56


چگونه میتوان از حبس بخاطر عدم پرداخت مهریه رها شد؟
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

31 Dec, 19:50


مهمترین توافقات زوجین در وکالت در طلاق:
۱/نحوه پرداخت مهـریه از جانب شوهر یا قسطی نمودن آن
۲/میزان بخشش مهریه از جانب زنو
۳/حضانت و نفقه فرزند، ساعت و نحوه ملاقات فرزندبا
۴/تعیین تکلیف جهیزیه زن و لوازم خریداری شده از جانب مرد
۵/تقسیم اموال منتقول و غیرمنقول مشترک
مانند خانه، خودرو، حساب‌های بانکی و سایر دارایی‌ها.
۶/تعیین تکلیف پرداخت بدهی‌های مشترک مانند وام
باماهمراه‌‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

31 Dec, 19:48


#رویدادحقوقی
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

31 Dec, 19:46


#تحقیق‌ورسیدگی‌جرائم‌صغیر
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

31 Dec, 19:42


#اصل‌صدوچهارم ق.ا
به منظور تأمین قسط اسلامی و همکاری در تهیه برنا مه‌ها و ایجاد هماهنگی در پیشرفت امور در واحد‌های تولیدی، صنعتی و کشاورزی، شورا‌هایی مرکب از نمایندگان کارگران و دهقانان و دیگر کارکنان و مدیران، و در واحد‌های آموزشی، اداری، خدماتی و مانند این‌ها شورا‌هایی مرکب از نمایندگان اعضاء این واحد‌ها تشکیل می‌شود. چگونگی تشکیل این شورا‌ها و حدود وظایف و اختیارات آن‌ها را قانون معین می‌کند.
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

31 Dec, 19:39


🔹هر روز یک اصل از قانون اساسی در کانال قرار داده خواهد شد 🔹
👇👇👇👇
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

31 Dec, 19:18


سال نو میلادی برهموطنان فرخنده باد🌺🌺

حقوق یاوران همراه

31 Dec, 03:03


🌹آتشکده زرتشتیان یزد با آتشی روشن به قدمت بالغ بر 1500 سال
این آتشکده که به آن «آتشکده بهرام» یا «آتشکده وَرهُرام» نیز می گویند، یکی از بناهای مقدس زرتشتیان است که در شهر یزد واقع شده است.


https://t.me/boost/Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

30 Dec, 19:08


آشنایی با انواع سند
سند ملکی مشاع : یک ملک چند مالک دارد و بین چند شریک تقسیم شده است.
سند ملکی شش دانگ: یک ملک به یک شخص تعلق دارد.
سند ملکی تک برگ : نوع جدید و امروزی سند است که از سوی مراجع رسمی تهیه و تایید شده است. اصالت و خوانا بودن از مزایای این سند است.
سند ملکی تفکیکی : یک ملک بین چند نفر تقسیم شده است و قسمت‌های تقسیم شده هرکدام در قالب یک سند از هم تفکیک شده است.
سند ملکی عرصه و اعیان : منازل مسکونی که از نوع آپارتمان هستند عرصه و اعیان دارند. سند عرصه مربوط به زمینی است که آپارتمان در آن بنا شده است و سند اعیان مربوط به سند واحدهایی است که روی آن زمین ساخته شده است.
سند ملکی بنچاق : در قدیم به قراردادهایی که مردم بین خودشان می‌نوشتند و برای تایید و مهر و امضا نزد علما و چهره‌های سرشناس می‌بردند، بنچاق گفته می‌شد.
سند ملکی منگوله‌دار : سندهایی که با یک نخ و یک تکه سرب توسط اداره ثبت اسناد پلمپ شده‌اند. مالکیت در اینگونه سندها قطعی است.
سند ملکی وکالتی : سندی که به نام شخص یا اشخاص دیگری به عنوان وکیل تنظیم شده است. در این گونه سندها، وکالت رسمی و محضری ثبت شده نیاز است.
سند ملکی رهنی : سندی که در قبال وام برای مدتی که قرار است وام پرداخت شود در رهن بانک قرار می‌گیرد. این موضوع در خود سند هم ذکر می‌شود و سپس به خریدار تحویل داده می‌شود.
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

30 Dec, 19:06


#وقف
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

30 Dec, 19:01


#ضمان‌معاوضی
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

28 Dec, 20:14


🔻آیا می‌دانید...
👈 هر گونه تخریب درختان، جرم است و مجازات آن به شرح ذیل می‌باشد:
۱- تهیه چوب و هیزم و ذغال: تا ۶ ماه حبس؛
۲_ آتش‌زدن گیاهان در مزارع و باغات داخل یا مجاور جنگل: تا یک سال حبس؛
۳_ کت زدن یا روشن کن آتش در تنه درختم جنگلی: تا یک سال حبس؛
۴_ ایجاد آتش‌سوزی عمدی در جنگل: تا ده سال حبس؛
۵_ قطع هرگونه درخت در منابع طبیعی: تا شش ماه حبس؛
۶_ قطع یا تخریب درختان در شهرها: جزای نقدی و‌ حبس تا سه سال.
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

28 Dec, 20:08


تخریب عمدی خودرو
دادستان محترم دادسرای عمومی و انقلاب.......
با سلام و احترام،
احتراماً به استحضار عالی می­‌رساند:
در مورخه .... نزاعی لفظی میان اینجانب و مشتکی­ عنه در کوچه محل سکونتمان به جهت ایجاد سرو و صدا و ایجاد اخلال و سلب امنیت پیش آمد  که مشارالیه در حضور ساکنین آن محله علاوه بر تهدید و توهین اقدام به تخریب اتومبیل اینجانب از نواحی.................. نمود.ی   فلذا از آن مقام محترم قضایی با عنایت به اظهارت و استشهادیه مطلعین محلی، شهادت شهود و بررسی دوربین مدار بسته  و نیز به استناد ماده­ 677 قانون مجازات اسلامی تعقیب و مجازات مشتکی ­عنه به اتهام تخریب عمدی اموال مورد استدعاست.
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

28 Dec, 19:40


#تسلیم‌باموعدمبیع‌عین‌معین
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

28 Dec, 19:40


#اقسام‌اموال
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاورران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

28 Dec, 19:39


#شرایط‌موردمعامله
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاورران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

28 Dec, 19:37


#اصل‌صدودوم ق.ا
شورای عالی استان‌ها حق دارد در حدود وظایف خود طرح‌هایی تهیه و مستقیما یا از طریق دولت به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد کند. این طرح‌ها باید در مجلس مورد بررسی قرار گیرد.
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

28 Dec, 19:36


🔹هر روز یک اصل از قانون اساسی در کانال قرار داده خواهد شد 🔹
👇👇👇👇
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

28 Dec, 04:52


🟪۷ نکته مهم مدنی را به خاطر بسپار 👇👇👇
🔻تحقق وصیت معلق به مرگ موصی است.
🔻تحقق وصیت منوط به قبول موصی له است.
🔻تحقق وصیت مشروط به قبض موصی له است.
🔻زوجه ازعین اموال منقول ارث میبرد.
🔻زوجه فقط از قیمت ساختمان و اشجار ارث می برد، نه از عین آنها.
🔻هرگاه ورثه از اداء قیمت ابنیه و اشجار به زوجه خودداری کند او می تواند حق خود را از عین آنها استیفاء
🔻درصورت امتناع زوجه از دریافت قیمت ساختمان و ابنیه و اشجار، ورثه می توانند با تقدیم دادخواست  ارزش ثمن اعیانی را به وسیله ی دادگاه تعیین و پس از قطعیت حکم وجه آن را به صندوق ثبت یا دادگاه تودیع نمایند.

حقوق یاوران همراه

28 Dec, 04:44


💠برای تحقق مسئولیت در همه حال سه عنصر وجود دارد:

1⃣وجود عنصر ضرر
2⃣ارتکاب فعل زیان ‌بار
3⃣رابطه سببیت بین فعل شخص و ضرری که وارد شده

مبانی مسئولیت در قانون مدنی:

هر شخصی مسئول خطاهای خویش است و باید زیان‌های ناشی از تقصیر خود را جبران کند.اما نباید این اصل را مطلق شمرد.
بنابراین در مسئولیت چند نظریه فرض شده که هرکدام در جایی قابل استفاده است:

📝الف)نظریه تقصیر:بر مبنای نظریه تقصیر،کسی را باید مسئول شناخت که مرتکب تقصیری شده باشد،به عبارت دیگر شخص متضرر در صورتی می‌تواند خسارت خود را مطالبه کند که تقصیر زیان را ثابت کند و متقابلا شخص زیان ‌رساننده زمانی می‌تواند از جبران خسارت شانه خالی کند که ثابت کند زیان در نتیجه حادثه پیش ‌بینی‌ نشده و خارجی و غیر قابل اجتناب(فورس ماژور)ایجاد شده است.

📝ب)نظریه ایجاد خطر:بر مبنای نظریه ایجاد خطر،هر کس به فعالیتی بپردازد که محیط خطرناکی برای دیگران به وجود آورد و کسی که از این محیط منتفع می‌شود باید خسارت وارده را جبران کند.

📝ج)نظریه مختلط که هر دو نظریه فوق را در بر می گیرد.

📝د)نظریه تضمین حق:در حقوق ایران اصولا مسئولیت مبتنی بر تقصیر است،اما تقصیر مبنای منحصر مسئولیت نیست و هرکدام از این نظریه ها در موردی کاربرد دارند.

حقوق یاوران همراه

28 Dec, 04:43


📚حجب

حجب عبارت است از منع و محرومیت مستحق ارث از تمام یا بعض آن

👌انواع حجب:

حجب از موانع ارث شمرده شده و بر دوگونه است:

1⃣حجب حِرمان:
وجود وارثی در میان ورثه که حاجب و مانع ارث بَری دیگر وارثان می‏شود.در این نوع حجب،آن که‏ در هر مرتبه به میت نزدیک‏تر است،مانع ارث بری فرد یا طبقه دورتر می‏شود. 

↩️به عنوان مثال،پدر،مادر و فرزندان میت(طبقه اوّل)،برادران و اجداد میت(طبقه دوم) را از ارث بردن،باز می‏دارند و نیز وارثان طبقه دوم،مانع ارث بردن وارثان طبقه سوم(عمو،دایی،عمه و خاله) هستند.همچنین وارثان طبقه سوم،فرزندان خود را از ارث بردن باز می‏دارند یا خویشاوندان نسبی میت،مانع ارث بَری مُعتِق،ضامن جریره و امام علیه السّلام هستند.

🔶در صورت یکسان بودن وارثان در رتبه،وارثی که از طرف پدر و مادر با میت نسبت دارد،مانع وارثی است که نسبت او با میت تنها از ناحیه پدر است.

🔷بنابراین،برادر پدری و مادری میت،حاجب برادر پدری او است؛جز موردی که وارث،پسر عموی پدری و مادری و عموی پدری باشد.در این فرض،پسر عمو، حاجب عمو خواهد بود.

حقوق یاوران همراه

27 Dec, 07:17


مردی با زنی که مجنون بوده زنا کرده و او نیز هیچ گونه مقاومتی نکرده و اساساً قوه تشخیص خوب و بد را نداشته است. آیا این زنا به عنف محسوب می شود؟
در این راستا در تبصره ۲ ماده ۲۲۴ قانون مجازات اسلامی آمده است:هرگاه کسی با زنی که راضی به زنای با او نباشد در حال بی هوشی، خواب یا مستی زنا کند رفتار او در حکم زنای به عنف است. در زنا از طریق اغفال و فریب دادن دختر نابالغ یا از طریق ربایش، تهدید و یا ترساندن زن اگرچه موجب تسلیم شدن او شود نیز حکم فوق جاری است.هرچند که این تبصره از فرض جنون زن صحبتی به میان نیاورده اما در این موارد نیز منطقاً باید قائل بر وقوع زنای در حکم عنف بود و استناد به اصل تفسیر مضیق قوانین کیفری هیچ جایگاهی نداشته و فقط راهی برا گریز متهم از اجرای عدالت محسوب می شود.خاطر نشان می شود که موارد مندرج در این تبصره(عدم رضایت زن به زنا در حال بی هوشی، خواب یا مستی) حکایت از فقدان کلی اراده زن دارد که جنون نیز درجه اعلای فقدان اراده محسوب و در این موارد نیز باید قائل بر در حکم عنف بودن زنای واقع شده بود به خصوص اینکه قانونگذار اراده صحیح شخص غیرمجنون نابالغ در نتیجه اغفال را نیز معتبر ندانسته و آن را در حکم عدم رضایت دانسته و به طریق اولی فقدان اراده کلی به دلیل جنون نیز به معنای عدم رضایت است.خاطرنشان می‌شود که مطابق قانون مدنی، شخص مجنون حتی اگر یک پفک هم خریداری کند چنین معامله ای به دلیل فقدان اراده باطل است و سوال این است که چگونه می توان اراده ای برای ارتکاب زنا برای او قائل بود.
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

27 Dec, 07:16


⭕️سندروم داون یک بیماری ژنتیکی بوده و پزشک در بروز آن دخالتی ندارد. بنابراین مشمول ارش و دیه نخواهد بود.
شماره دادنامه قطعی :
14010239000223346E+17
تاریخ دادنامه قطعی :
1401/08/26
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

27 Dec, 07:13


#اعمال‌غیرمالی‌محجور
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

27 Dec, 07:11


#نحوه‌تعیین‌بهای‌خواسته
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

27 Dec, 07:10


#اعتراض‌به‌رددادخواست
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

27 Dec, 07:07


#جزوه‌حقوق‌تجارت
#استادکمیجانی1403
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

27 Dec, 06:57


#تدریس‌حقوق‌تجارت
#استادکمیجانی1403
جلسه هجدهم‌پایانی
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

27 Dec, 06:56


#تدریس‌حقوق‌تجارت
#استادکمیجانی1403
جلسه هفدهم
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

27 Dec, 06:56


#تدریس‌حقوق‌تجارت
#استادکمیجانی1403
جلسه شانزدهم
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

27 Dec, 06:55


#ادامه‌ی‌تدریس‌حقوق‌تجارت
#استادکمیجانی1403 👇👇👇👇

حقوق یاوران همراه

24 Dec, 01:24


♦️خاموشی سمفونی صدای ایران

🔹ژاله علو شاعر، گوینده رادیو، صداپیشه و هنرپیشه تئاتر، سینما و تلویزیون که ماندگارترین اثرش ایفای نقش «خاله لیلا» در سریال ماندگار روزی روزگاری بود درگذشت، علو با حضور در ۲۰۰ اثر ارزشمند در خاطر ایرانی‌ها ماندگار شد، صدای او خاص‌ترین صدا در عرصه دوبله و گویندگی بود.

حقوق یاوران همراه

24 Dec, 01:23


💢 قتل غیر عمدی.
موضوع پرونده به ظاهر ساده بود. قتل غیر عمد ناشی از بی احتیاطی در رانندگی. اما تصمیم گرفتن برای مجازات متهم بنظرم سخت بود.

باید مجازاتی تعیین می شد که هم تسکینی برای درد خانواده داغدار می بود و هم خسارت وارده را تا حدی جبران می کرد و با نوع جرم هم متناسب باشد.ع
تصادف امری است که ممکن است برای هر فردی رخ دهد و اصولا تصادفات جزو جرایم غیر عمدی هستند و از دید جامعه شدت برخورد در مقیاس با جرم عمدی باید متفاوت باشد( خفیف تر باشد) و این عقیده صحیح بوده و از پشتیبانی عقل و عرف و قانون برخوردار است اما نه به میزانی که بی احتیاطی و بی مبالاتی را ترویج دهد.
دادگاه با این رویکرد که خفیف بودن شدت عمل و برخورد در چنین مواقعی، یکی از عوامل افزایش تصادفات فوتی بوده و موضوع در جامعه به نحوی جا افتاده است که نتیجه ی تصادف منتهی به قتل را ( خرج یک برگ بیمه نامه) می دانند اما چنین نیست و نباید باشد

رای به دلیل عدم اعتراض قطعی شد و در آن از مجازات های تکمیلی نیز استفاده شده است


#قتل غیر عمد

حقوق یاوران همراه

23 Dec, 22:56


🌹آیا می دانید جعل یا وارد کردن اسکناس های تقلبی اعم از اسکناسهای داخلی و خارجی جرم و درصورت شناخته نشدن محارب و مفسد، به ۵تا ۲۰سال حبس محکوم خواهد شد؟


🌷طبق ماده ۵۲۶ کتاب پنجم تعزیرات

هر کس اسکناس رایج داخلی یا خارجی یا اسناد بانکی نظیر برات‌های قبول شده از طرف بانکها یا چکهای صادره از طرف بانکها و‌سایر اسناد تعهدآور بانکی و نیز اسناد یا اوراق بهادار یا حواله‌های صادره از خزانه را به قصد اخلال در وضع پولی یا بانکی یا اقتصادی یا بر هم‌زدن نظام‌ و امنیت سیاسی و اجتماعی جعل یا وارد کشور نماید یا با علم به مجعول بودن استفاده کند چنانچه مفسد و محارب شناخته نشود به حبس از پنج تا‌بیست سال محکوم می‌شود.

حقوق یاوران همراه

23 Dec, 22:56


🌹ایامی دانید



در صورتی مرد میتواند مانع از ادامه ی کار همسر خود شود که شغل زن با مصلحت خانوادگی یا حیثیت زوجین تضاد داشته و این مرد در دادگاه اثبات شود.

شوهر میتواند زن خود را از حرفه یا صنعتی که منافعی با مصالح خانوادگی یا حیثیات خود زن باشد منع کند و تفاوتی بین کار مستمر یا موقت یا دولتی یا خصوصی ندارد.


عدم اجرای حکم تمکین از سوی زوجه صرفآ حق او را نسبت به دریافت نفقه ساقط کرده و اثر دیگری بر آن مترتب نیست.

پرداخت نفقه ی فرزندان تکلیف پدر بوده و نمیتواند این حق را از خود ساقط کند.


با اثبات موارد عسر و حرج، در ازدواج موقت نیز میتوان به حکم دادگاه زوج را اجبار به بذل مدت ودر صورت میسر نشدن آن، حکمِ به انحلال زوجیّت صادر نمود.

حضانت فرزندان توسط ابوین تکلیف و حق قانونی است که به طور کلی قابل اسقاط نبوده لیکن هر یک از زوجین میتواند این حق را به دیگری واگذار نماید.



در ازدواج موقت در صورتی که پرداخت نفقه شرط شده باشد و مرد از این شرط تخلف نماید، زن میتواند از طریق محکمه درخواست فسخ نکاح باالزام شوهر به بذل مدت را بنماید.

درصورتی که بین نکاح دایم و منقطع اختلاف حاصل شود اصل بر نکاح دایم است.

نکاح وقتی منقطع است که برای مدت معینی واقع شده باشد؛ بنابراین تعبیرصیغه ی ۹۹ نیز حکایت از عقد موقت دارد.



از آثار عقد موقت ،ارث نبردن طرفین از یکدیگر، تعیین مدت معین و نداشتن نفقه در خلال مدت زوجیت است .

در خصوص تمکین زن از مرد، بررسی تهیه وسایل زندگی در شأن همسر برای زندگی مشترک توسط مرد با جلب نظر کارشناس رسمی دادگستری صورت میگیرد.



در صورتی که مرد قبل از ازدواج به دروغ صفاتی را مطرح یا دارای بیماری صعب العلاج بوده و این را از زن مخفی نماید و پس از عقد آشکار شود، زن میتواند بعنوان تدلیس در ازدواج تقاضای فسخِ نکاح نماید.

تمکین؛ عبارت از وادار نمودن زن به ایفای وظایف زناشویی است.



اگر زن قبل از صدور حکم الزام به تمکین به منزل مشترک برگردد، دعوی تمکین مردود و زن مستحق نفقه خواهد بود.

نشوز عبارتست از تخلف زن در انجام وظایف زناشویی از جمله ترک منزل بدون اذن شوهر.



در صورتی که مرد همسر خود را به اجبار از منزل مشترک بیرون نماید و اجازه ی مراجعت ندهد نمیتواند از تعهد به پرداخت نفقه شانه خالی کند(نمیتواند از قاعده نشوز استفاده نماید).

نفقه؛ عبارتست از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل البسه،غذا ،اسباب منزل،و هزینه درمان و بهداشتی.



زن میتواند به موجب دادخواست، استرداد جهیزیه خود را از دادگاه خواسته و برای اثبات اقلام جهیزیه، سیاهه جهیزیه که بامضاء زوج رسیده باشد، یا شهادت شهود یا اقرار شوهر لازم است.

زن میتواند بابت مهریه حقوق همسر، حساب های بانکی و مطالبات او از اشخاص ثالث و اموال وی را توقیف کند.



در صورت عدم توان بر پرداخت یک جای مهریه، مرد میتواند درخواست تقسیط مهریه به دادگاه ارائه نماید

میزان اقساط با توجه به اوضاع و احوال قضیه، شهادت شهود ، نظریه کارشناسان رسمی، تحقیقات محلی و میزان توان برای پرداخت توسط مرد تعیین میگردد.

حقوق یاوران همراه

23 Dec, 22:56


🌷مقدار مهریه

به موجب ماده ۱۰۸۰ ق.م مقدار مهریه بسته به توافق و تراضی زوجین می باشد و محدودیتی در تعیین مقدار مهریه نیست.. یعنی هر مالی که شرایط فوق را داشته باشد می تواند مهریه قرار گیرد ودر مواردی هم که مهریه تعیین نشده مهر المثل یا مهر المتعه متناسب با وضعیت زن یا مرد تعیین می گردد.

🌷طرق وصول مهریه

با توجه به اینکه امروزه در کشور ثبت ازدواج اجباری می باشدبرای وصول مهریه هایی که در عقد نامه ها ی رسمی می باشد دوراه وجود دارد:

🌷 ازطریق اجرای ثبت

🌷از طریق مراجعه به دادگاه حقوقی


🌷از طریق اجرای ثبت

سند ازدواج سندی رسمی است که به موجب قانون لازم الاجرا می باشد. به موجب بند ج ماده ۲ آیین نامه اجرای مفاد اسناد رسمی لازم الاجرا و طرز رسیدگی به شکایات از عملیات اجرایی در مورد مهریه و تعهداتی که ضمن ثبت ازدواج و طلاق و رجوع شده و همچنین نسبت به اموال منقول وسایر تعهدات از دفتری که سند ازدواج را تنظیم کرده است تقاضای اجرا می شود (یعنی دفتر ازدواج و طلاق)و نسبت به اموال غیر منقول که در دفتر املاک به ثبت رسیده است از دفتر اسنادرسمی تنظیم کننده تقاضای صدور اجرائیه می شود.

به موجب این آئین نامه ، اجرائیه مهریه صادر و به شوهر یا جانشین قانونی وی ابلاغ می گردد.دفتر خانه باید اجرائیه را در سه نسخه صادر و پس از امضا جهت ابلاغ و اجرا به اداره ثبت محل ارسال کند اداره ثبت نیز اجرائیه را ثبت اجرائی و بوسیله مامور ابلاغ امر ابلاغ انجام می شود .( مواد ۵-۱۳-۱۴ آئین نامه )

به استنادماده ۲۱ آئین نامه اجرایی مفاد اسناد رسمی لازم الاجرا شوهر مکلف است ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ اجرائیه مفاد آن را اجرا نماید یا ترتیبی برای پرداخت بدهد و یا اینکه مالی معرفی نماید.

روش مراجعه به ثبت به علت فقدان ضمانت اجرا و یا عدم دسترسی به اموال شوهر ویا نا توانی زوجه در پرداخت هزینه نیم عشر دولتی عملا کمتر مورد استفاده می باشد.

حقوق یاوران همراه

23 Dec, 21:08


🌹 آمار قبول‌شدگان و حد نصاب قبولی در آزمون وکالت ۱۴۰۳

در آزمون وکالت ۱۴۰۳ کانون‌های وکلا مجموعا ۹۸۵۲ نفر شامل ۸۰۷۷ نفر در قالب سهمیه آزاد و ۱۷۷۵ نفر در قالب سهمیه ایثارگران قبول شدند.

۴۹۷۱ نفر از قبول شدگان آزمون را بانوان و ۴۸۸۱ نفر را آقایان تشکیل دادند.

حد نصاب نمره کل تراز پذیرش در سهمیه آزاد ۶۸۷۴ و حد نصاب نمره کل تراز پذیرش در سهمیه ایثارگران ۵۸۹۲ بوده است.

حقوق یاوران همراه

23 Dec, 20:43


🌹اگر جنگاوری شاهد ظلم بر کسی باشد و با بی اعتنایی یا سکوت از آن بگذرد نمی تواند نام سامورایی را با خود حمل کند,سامورائی ظالم را نمی بخشد و بزدل را به دیده ی تحقیر می نگرد.

حقوق یاوران همراه

23 Dec, 19:44


#تصمیمات‌دادگاه‌تجدیدنظر
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

23 Dec, 19:41


#محدودیت‌معاملات‌مدیران‌شرکت‌سهامی
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

23 Dec, 19:38


#آیین‌دادرسی‌مدنی‌مواد1تا529
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

23 Dec, 19:36


#تغییرپلاک
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

23 Dec, 19:28


#تدریس‌حقوق‌تجارت
#استادکمیجانی1403
جلسه دوازدهم
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

23 Dec, 19:28


#تدریس‌حقوق‌تجارت
#استادکمیجانی1403
جلسه یازدهم
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

23 Dec, 19:28


#تدریس‌حقوق‌تجارت
#استادکمیجانی1403
جلسه دهم
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

23 Dec, 19:27


#ادامه‌ی‌تدریس‌حقوق‌تجارت
#استادکمیجانی1403 👇👇👇👇

حقوق یاوران همراه

23 Dec, 19:26


#اصل‌نودونهم ق.ا
شوراي نگهبان نظارت بر انتخابات مجلس خبرگان رهبري، رياست جمهوري، مجلس شوراي اسلامي و مراجعه به آرا عمومي و
همه پرسي را بر عهده دارد.
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

23 Dec, 19:25


🔹هر روز یک اصل از قانون اساسی در کانال قرار داده خواهد شد 🔹
👇👇👇👇
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

23 Dec, 16:56


مهلت ثبت نام در آزمون جذب اختصاصی قضاوت ۱۴۰۳ تا ۱۰ دی تمدید شد

مدیرکل جذب و گزینش قوه قضاییه، به منظور مساعدت و فراهم نمودن تسهيلات بيشتر برای آن دسته از داوطلبانی كه در بازه زمانی (۱۴۰۳/۰۹/۲۰ لغایت ۱۴۰۲/۰۹/۳۰) برای ثبت‌نام اقدام ننموده‌اند، مقرر گردید فرصتی ایجاد شود تا بتوانند به مدت ۱۰ روز از تاریخ ۱۴۰۳/۱۰/۰۱ لغایت ۱۴۰۲/۱۰/۱۰ با مراجعه به سامانه پذیرش جذب اختصاصی به ثبت نام اقدام نمایند.

لینک ثبت نام

حقوق یاوران همراه

20 Oct, 00:48


♻️خانۀ نزار قبانی در دمشق



این شاعر سوری در توصیف خانه‌ای که در آن بزرگ شده است می‌نویسد:


آیا مفهوم سکونت انسان را در شیشه عطر درک می‌کنید؟ خانۀ ما این شیشۀ عطر بود. من سعی نمی‌کنم که با تشبیهی بلیغ به شما رشوه بدهم ولی مطمئن باشید که در این تشبیه به شیشۀ عطر ظلم نمی‌کنم، بلکه به خانه‌مان ستم می‌ورزم.
بیست گلدان نیلوفر در صحن خانه، همۀ ثروت مادرم بود. هر گل نیلوفر در نظر وی با یکی از فرزندانش برابر می‌نمود. از این رو هر وقت او را غافل می‌کردیم و یکی از این فرزندانش را می‌دزدیدیم، می‌گریست و به خدا شکوِه می‌کرد.
در پیرامون این محیطِ سرسبز من به دنیا آمدم، چهار دست و پا راه رفتم و نخستین کلمات را بر زبان آوردم.
برخورد با زیبایی سرنوشتِ روزانۀ من بود. اگر پایم می‌لغزید به بال کبوتری می‌گرفت و اگر می‌افتادم در آغوش گلی فرود می‌آمدم. آن خانۀ زیبای دمشقی بر همۀ مشاعرم حاکم بود و رغبتِ به کوچه رفتن را که همۀ کودکان در همۀ کویها دارند، از من سلب کرده بود.
این احساسِ «خانه دوستی» که در همۀ مراحلِ زندگی‌ام با من همراه بوده است از اینجا پیدا شد. از این رو طبعم، قدم زدن در معابر و خیابان‌ها و مگس پرانی در قهوه‌خانه‌هایِ پرجمعیت را نمی‌پذیرد.
اگر نیمی از اهلِ قلمِ جهان، در «آکادمی» قهوه خانه‌ها از تحصیل فراغ حاصل کرده‌اند، من جزء فارغ التحصیلان آنجا نبوده‌ام!
من همیشه ایمان داشتم که کارِ ادب از جملۀ عبادات است و آیین و مراسم و پاکیزگیِ خاصی دارد و فهم این نکته از برای من دشوار بوده است که چگونه ممکن است ادبِ حقیقی و اصیل از نی پیچ غلیان‌ها و تق‌تقِ تخته نرد پدید آید!
روی قالیچه‌ای ایرانی که بر موزائیک‌های خانه گسترده بود، من درس‌هایم را می‌خواندم و تکالیفم را می‌نوشتم. کبوتران نیز به دلخواه خود در رفت و آمدند و هیچکس از آنها نمی‌پرسد چه می‌کنند.
در خانۀ ما، ماهی قرمز به میل خود شنا می‌کند و احدی نمی‌پرسد به کجا می‌رود...



نزار_قباني

حقوق یاوران همراه

19 Oct, 07:45


#وصیت
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

19 Oct, 07:43


#تفاوت‌استصحاب‌وجودی‌وعدمی
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

19 Oct, 07:41


#جزوه‌حقوق‌تجارت4
#بی‌نام
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

19 Oct, 07:39


#جزوه‌حقوق‌تجارت3
#شیرین‌رئیسی
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

19 Oct, 07:37


#جزوه‌حقوق‌تجارت2
#سمیه‌صرامی
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

19 Oct, 07:35


#جزوه‌حقوق‌تجارت1
#قصری‌فرد
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

19 Oct, 07:34


🌟 نکات ضروری شروع به جرم
🔺اركان تشكيل دهنده شروع به جرم عبارتند از:
1.قصد مجرمانه
2.شروع به اجرا
3.توقف عمليات اجرايي به واسطه حدوث موانع خارجي(انصراف غير ارادي)
⭐️جهت ضرورت وجود قصد مجرمانه در شروع به جرم، پس شروع به جرم در جرايم غير عمدي ممكن نيست.
⭐️به جهت ضرورت شروع به عمليات اجرايي در شروع به جرم پس شروع به جرايم ترك فعلي ممكن نيست.
⭐️شروع به جرايم مطلق هر چند دور از ذهن اما ممكن است، پس شروع به جرمي مثل جرم جعل نيز جرم است.
⭐️شروع به جرايم موجب مجازات حبس تعزيري درجه ۶ تا ۸،جرايم موجب مجازات جزاي نقدي و شلاق تعزيري به هر  درجه و جرايم موجب مجازات مصادره اموال يا انفصال دايم جرم
نيست.
⭐️با خاتمه مسير مجرمانه و گذر از مرحله شروع به جرم، 3 حالت متصور است يا جرم تمام و كمال انجام شده و مرتكب يه  قصد خود ميرسد و يا اينكه جرم محال يا جرم عقيم واقع ميرود.
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

19 Oct, 07:28


#مجموعه‌تست‌های‌حقوقی
با پاسخ تشریحی
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

19 Oct, 07:25


🔘 تفاوت کلاهبرداری رایانه‌ای با جعل رایانه‌ای به این شکل یادبگیر
🍀کلاهبرداری رایانه‌ای جرم مقید به نتیجه میشود
🍀اگر شخصی بدهی که به بانک دارد با رایانه محو کند(در واقع چیزی را به دست آورد یعنی از پرداخت اقساط وام معاف می‌شوند)یعنی مرتکب کلاهبرداری رایانه ای شده‌اند
🍀اگر شخصی در بورس است و از طریق ایجاد یک سری تغییرات در سامانه بورس ارزش سهام خود را بالا میبرد مرتکب جرم رایانه ای شده است.
🍀شخصی در سامانه سازمان سنجش وارد میشود و تاریخ آزمون وکالت را از ۲۰ اردیبهشت به ۲۲ خرداد تغییر دهد مرتکب  چه جرمی شده است؟ مرتکب جعل رایانه‌ای شده است
🍀جرم جعل یک جرم مطلق است
🍀 جرم جعل به محض تغییر غیرمجاز در داده هامرتکب کلاهبرداری رایانه‌ای شده‌است. اگر این تغییرات موجب منفعت مادی برای شخص شود مرتکب کلاهبرداری رایانه‌ای شده است و میتواند درقالب تعدد جرم معنوی(یااعتباری)است.
🍀یک رفتار واحد ولی عناوین متعدد دارد. (ورود به فضای مجازی )جعل رایانه‌ای ، کلاهبرداری رایانه‌ای)
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

19 Oct, 07:22


#اصل‌چهل‌وهفتم ق.ا
مالکیت شخصی که از راه مشروع باشد محترم است. ضوابط آن را قانون معین می‌کند.
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

19 Oct, 07:21


🔹هر روز یک اصل از قانون اساسی در کانال قرار داده خواهد شد 🔹
👇👇👇👇
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

18 Oct, 05:47


#138نمونه‌دادخواست‌نویسی
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

18 Oct, 05:44


#نرخ‌دیه‌ها
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

18 Oct, 05:41


🔘 جرایم مشمول صلاحیت دادگاه انقلاب
🔺ایجاد رعب ووحشت بین مردم وقتل غارت
🔺ورود دسته جمعی به مسلح وبه عنف درشب به منزل دیگری
🔺جرایم موضوع ماده ۳۰۳
🔺قاچاق سلاح نه حمل ونگهداریش که درصلاحیت محاکم عمومی
🔺قاچاق  انسان هم در صلاحیت محاکم عمومی نه انقلاب
🔺قاچاق کالا وارز= تخلف است ودر صلاحیت سازمان تعزیرات مگر در چند حالت که درصلاحیت دادگاه انقلاب می شود👇🏻
🔺قاچاق سازمان یافته
🔺قاچاق حرفه ای
🔺قاچاق کالای ممنوع
🔺قاچاق موجب مجازات حبس یا انفصال از خدمات دولتی
🔸قاچاق چوب های درختان جنگلی= سازمان تعزیرات حکومتی
🔸قاچاق تجهیزات دریافت ماهوراه= انقلاب
وارد کردن مشروبات الکلی=  انقلاب
خرید وفروش مشروبات الکلی خارجی= انقلاب
نگهداری تجهیزات ماهواره ای=  دادگاه کیفری نه انقلاب
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

18 Oct, 05:39


🟫 جرم اختلاس با ڪلاهبرداری
🔹تفاوت ها :
🔹در ڪلاهبرداری مرتڪب می تواند ڪارمند دولت باشد یا فرد عادی باشد اما در اختلاس مرتڪب بایدالزاما ڪارمند دولت باشد.
🔹در اختلاس باید مال متعلق به دولت یا سپرده شده به دولت بر حسب وظیفه قانونی تصاحب ڪند اما در ڪلاهبرداری مال می تواند متعلق به دولت باشد یا نباشد.
🔹در اختلاس همانند خیانت در امانت اول مال به مرتڪب سپرده می شود بعد تصاحب می ڪند لذا بعد از أخذ مال جرم واقع می شود اما در ڪلاهبرداری به محض گرفتن مال جرم واقع می شود.
🔺شباهت ها :
🔺در هر دو مال با رضایت به مرتڪب سپرده می شود
🔺در هر دو عنصر توسل به وسایل متقلبانه می تواند باشد هر چند در ڪلاهبرداری الزامی است.
🔺در هر دو مرتڪب باید مال را تصاحب ڪند.
🔺در هر دو مرتڪب باید انتفاع مالی ببرد
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

18 Oct, 05:35


🖇 جنایات در مستی در قانون مجازات بامن به این شکل یادبگیر
🟧در جنایات نیز همان نکات مستی در سایر جرایم قابل اعمال است تنها تفاوت آن است که در جرایم ←غیر از جرم علیه تمامیت جسمانی در صورتی که فرد 
مسلوب الاختیار گردد و به منظور ارتکاب جرم مست نکرده باشد مجازاتی برای جرم ارتکابی در حالت← مسلوب الاختیار  بودن قابل اعمال نیست ولی اگر در حالت مسلوب الاختیار بودن مرتکب جرم علیه تمامیت جسمانی گردد تنها قصاص قابل اعمال نیست و به جای قصاص←تعزیر و دیه اعمال میشود.
🟨نکته: بنابراین اصل بر آن است ارتکاب جنایت در حالت مستی موجب منتفی شدن قصاص نخواهد شد مگر آنکه دو شرط وجود داشته باشد:
۱ -فرد مسلوب الاختیار گردد.
۲ -برای قتل مست نکرده باشد یا علم به این نداشته باشد که عدم تعادل وی موجب جنایت یا نظیر آن میشود.
🟪نکته: اگر فردی برای قتل مست کرده باشد یا علم به این داشته باشد که عدم تعادل وی موجب جنایت یا نظیر آن میشود حتی اگر مسلوب‌ الاختیار گردد مانع از اجرای قصاص نیست.
🟦نکته: اگر فرد برای جرمی غیر از جنایت تمامیت جسمانی مست کند(علم به این به اینکه در مستی ممکن است مرتکب قتل گردد هم نداشته) و  مسلوب الاختیار گردد ولی مرتکب جرم علیه تمامیت جسمانی گردد مثلاً برای سرقت مست کند ولی مرتکب قتل گردد قصاص بر وی قابل اجرا نیست. فرد به تعزیر و دیه محکوم خواهد شد.
🟪نکته: اگر فرد تعمداً شرب خمر یا استعمال مواد مخدر یا روانگردان نماید در هر صورت مجازات شرب خمر قابل اجرا میباشد حتی اگر مسلوب‌ الاختیار گردد ولی در صورت مسلوب الاختیار شدن جرم ارتکابی در این حالت قابل مجازات نیست.
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

حقوق یاوران همراه

18 Oct, 05:32


#جزای‌عمومی2
#استاددانشخواه
باماهمراه‌باشید...👇
حقوق‌یاوران‌همراه💎
@Hoqouq_Yavaran_Hamrah

1,600

subscribers

8,868

photos

174

videos