📚امید تازه برای بیماران سرطانی؛ ۱۷۷ ژن مؤثر در متاستاز کشف شد
🔹 متاستاز که به انتشار سلولهای سرطانی در بدن اطلاق میشود، اصلیترین علت مرگومیر در بیماران سرطانی است. حال پژوهشگران دانشگاهی در دانمارک موفق به شناسایی «امضای ژنتیکی» ۱۷۷ ژن مشترک در انواع مختلف سرطانها شدهاند که به فرایند مرگبار متاستاز کمک میکنند.
🔹 در این کشف که میتواند باعث بهبود درک پزشکان از روند پیشرفت سرطان شده و مسیر را برای ارائه روشهای درمانی نوآورانه هموار کند، دو ژن کلیدی شناسایی شدهاند؛ اولین ژن SP1 است که سرعت متاستاز را افزایش میدهد و ژن دوم KLF5 میباشد که متاستاز را مهار میکند.
این یافتهها بر باور قدیمی مبنی بر تفاوتهای زیاد مکانیسمهای متاستاز در انواع سرطانها خط بطلان میزنند. این کشف جدید، که به نام «پنسرطان» (Pan-Cancer) شناخته میشود، فرصتهای بزرگی برای توسعه درمانهای مشترک برای انواع مختلف سرطانها فراهم میآورد.
یکی از نکات امیدبخش این تحقیق، امکان پیشبینی ریسک متاستاز در بیماران توسط پزشکان است. با تحلیل ۱۷۷ امضای ژنتیکی در یک تومور، میتوان احتمال گسترش سرطان و نیاز به درمان فوری را پیشبینی کرد. این پیشبینی میتواند جان بسیاری از بیماران را نجات دهد، به ویژه در مواردی که سرطان پیش از انتشار به اندامهای حیاتی شناسایی شود. در این شرایط، پزشکان قادر خواهند بود با استفاده از داروها، فرآیند متاستاز را قبل از اینکه کشنده شود، متوقف کنند./شفقنا