کودک و فرهنگ @farhangkoodak Channel on Telegram

کودک و فرهنگ

@farhangkoodak


تجربه های مادری روزنامه نگار و تسهیلگر فرهنگی. ریحانه قاسم رشیدی هستم .

ارتباط

@rb1105

کودک و فرهنگ (Persian)

با خوش آمدگویی به کانال "کودک و فرهنگ" خوش آمدید! اینجا مکانی است که تجربه های مادری روزنامه نگار و تسهیلگر فرهنگی، ریحانه قاسم رشیدی به اشتراک گذاشته می شود. اگر به دنبال راهنمایی های مفید و تجربیات مفید برای پرورش کودکان خود هستید، این کانال برای شماست. از نکات ارتباطی و توصیه های مفید در زمینه فرهنگ و پرورش کودکان، دوست داشتنی خواهید آموخت. از این کانال برای بهبود روابط خانوادگی و ایجاد محیطی سالم و فرهنگی برای کودکان خود استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر و ارتباط با ما، می توانید به آیدی تلگرام ما مراجعه کنید: @rb1105. منتظر حضور گرم شما در این کانال مفید هستیم!

کودک و فرهنگ

21 Nov, 06:34


«آلیس در سرزمین عجایب» و نویسنده و قهرمانش در زندگی واقعی

اطلاعاتی جذاب درمورد یکی از صد کتاب معروف دنیا

برگرفته از اینستاگرام آقای اسکندر آبادی

@farhangkoodak

کودک و فرهنگ

21 Nov, 06:16


۲۰ نوامبر روز جهانی کودک 🪻
پیمان نامه حقوق کودک یک کنوانسیون بین المللی است که حقوق سیاسی، اجتماعی، مدنی، اقتصادی کودکان را بیان میکند. کشورهایی که این عهد نامه را امضا کرده اند باید این حقوق را رعایت کرده و به شکایات های مربوط به آن رسیدگی کنند. سازمان ملل متحد این کنوانسیون را در 20 نوامبر 1989 پذیرفت و این پیمان نامه از سی روز بعد اجرا شد. یونیسف تنها سازمانی است که به طور مشخص در کنواسیون حقوق کودک به عنوان مشاور ذکر شده است. این کنواسیون به یونیسف راهنمای های لازم در زمینه های مهم ارائه میدهد. یونیسف علاوه بر تمرکز بر رشد کودکان باید وضعیت همه کودکان را در نظر بگیرد و دائم محیط اجتماعی و اقتصادی آن را مورد بررسی قرار دهد.

به بهانه روز جهانی کودک ده اصل طلایی رویکرد آموزش خلاق از راه ادبیات کودکان را نیز یادآور می شویم .


Reference: www.ketabak.org

#روز_جهانی_کودک
#حقوق_کودکان
#صلح_و_دوستی
#کودکان_ایران
#ادبیات_کودک
#بازی_کودکان
#معرفی_کتاب
#نقاشی
#بازی
#خلاقیت
#راما_آکادمی_تخصصی_هنری
#آکادمی_تخصصی_هنری_راما

تلگرام:
@Rama_artgroup

اینستاگرام:
Rama_academy

کودک و فرهنگ

21 Nov, 04:06


فردوسی و خواب‌های بی‌پایان
#فریبا_خانی
💠چند سال پیش  #شاهنامه را شروع کردم به داستان سیاوش رسیدم. #سیاوش از مکر سودابه و بی‌شعوری کیکاووس پناه برد به دشمن ایران. به افراسیاب خیره‌سر... پیران ویسه که پهلوان عاقلی است تشویقش کرد پناهنده شود به توران. یاد جوانان وطنم افتادم که غمزده و ناامید #ایران زمین را رها و به کشورهای دیگر پناهنده می‌‌شوند.  اما سیاوش   به دام حسادت گرسیوز برادر افراسیاب افتاد و کشته شد. به حالت قهر و غصه شاهنامه را بستم.
جوانان ایرانی به قهر ایران را سالهاست  ترک می‌کنند از بی‌خردی به تنگ آمده و در دام گرسیوز غربت می‌افتند... این کهن‌الگوی ایرانی است که تکرار می شود.

💠 باز شاهنامه خواندم  این بار با شوق بسیار در خواب‌هایم هم در فضاهای شاهنامه‌ سپری شد. در رود هامون. در کابل و دریای چین. در کاخ گشتاسب و مردی که درگیر منیت بی‌پایان  برای پادشاهی و قدرت بود. فردی نقدس در نتون زرتشتی و در چشم فردوسی مردی قررت‌طلب  که حتی فرزندش #اسفندیار را هم به کام مرگ می‌دهد. فرزندکشی آینده‌کشی در داستان رستم و سهراب هم هست.
البته شاهنامه در داستان رستم و اسفندیار وارد جنگ ادیان می‌شود. آیین  #میترا  و #زرتشت . اسفندیار نماینده دین نو زرتشت است. #جاماسب وزیر گشتاسب داماد #زرتشت بازویی برای اشاعه  دین نو. زرتشت دخترش پوروچیستا را به #جاماسب داده است.  اسفندیارهم نماینده دین زرتشت. رستم بر آیین پررمز و راز میترا و به نقلی زروان. جایی می‌رسم که رستم پهلوان ایرانی که بارها برای نجات ایران و نجات پادشاهان از جانش گذشت در گفتگو با اسفندیار که جوان است تحقیر می‌شود. یاد حرف‌های ژاله آموزگار می‌افتم دینی که پایگاه سیاسی ندارد شکست می‌خورد. همان‌طور که صفویه لز آیین شیعه برای یکی کردن مردم ایران علیه عثمانی سود جست رویای گشتاسب و آیین زرتشتی بر علیه ادیان قدیمی این نقطه از جغرافیا انگار ضروری بود.
💠خواب می‌بینم در نخجیرگاهی هستم که شغاد برادر ناتنی رستم دام برایش گسترده است... چاله‌های عمیق با نیزه‌های بران.
می‌روم با #بهرام_گور در میان مردمان. با چهره ناشناس. می‌روم در خانه زنی کشاورز مهمان می‌شوم که سختکوش و باهوش است. وقتی می‌خواهد برای مهمان غریبه که پادشاه است و او نمی‌داند که پادشاه است، شیر بدوشد و پستان گاو خشکیده است... می‌گوید اگر در مملکتی برکت برود و شیر گاوان خشک شود،  از ظلم و ستم پادشاه است و تلنگری می‌زند به بهرام گور...
پله‌پله با شاهرخ مسکوب پیش می‌روم  او می‌گوید:
آدمیزاد در شاهنامه در جبر زروانی است. سرنوشت انسان در دست تواناتر از خودش است...
💠پله پله با پادکست‌های #امیر_خادم ، پله پله با #حکمت_خسروانی هاشم رضی در جهان کهن شاهنامه‌ غرق شدم  با صدای #شاهرخ_مسکوب در پاریس غمگین با شنیدن سخنرانی‌های شاهنامه‌پژوهان.
مدام  غصه‌دار #فردوسی بزرگ هستم در طابران #طوس همان قریه کوچک باژ  فردوسی   که سفره‌اش از نان جو نیز خالی است. پیر و ناتوان است اما جان و زندگی و ثروتش را صرف پروژه بزرگی کرده که فلسفه و خرد ایرانی را زنده نگه دارد.
شاهنامه بخشی از زندگی من شده است بخشی از خواب‌هایم و هر روز نکته‌ای تازه می‌یابم. و هر روز یاد می‌گیرم.
@dastanenadastan

کودک و فرهنگ

21 Nov, 03:59


به مناسبت تولد #مارگارت_آتوود نویسنده‌ی محبوب کانادایی

آتوود با رمان‌هایی چون #آدمکش_کور خود را به علاقه‌مندان ادبیات جدی شناساند اما اثری که همه را میخکوب‌کرد، #سرگذشت_ندیمه بود. داستانی تخیلی در پادآرمانشهری تحت سیطره‌ی حکومتی توتالیتر. از این کتاب ارزشمند، سریالی با همین عنوان ساخته‌شده.


اگر به‌دنبال تصویری خاص و روایتی زنانه از جهان هستید، آثار او را از دست ندهید.


#انتشارات_ققنوس آثار خانم آتوود را به بهترین شکل عرضه‌کرده. ترجمه‌های آقای #سهیل_سمی واقعاً زیباست.


منبع: اینستاگرام soren bookshop

@farhangkoodak

کودک و فرهنگ

21 Nov, 03:21


گفتگو کجای زندگی ما با بچه‌هاست؟

بچه‌های امروز به دلایل متعددی مثل تغییر روش تربیتی خانواده‌ها و دسترسی به اطلاعات، متفاوت از کودکان دهه‌های گذشته رفتار می‌کنند.

این موضوع چالش‌های شدید و روزانه‌ای را در مدارس و خانواده‌ها ایجاد کرده و دانش‌آموزان پایه‌های ششم تا نهم و والدین و معلمان‌شان بیش از بقیه دچار این معضل هستند.

اغلب ما خود را در جایگاه بزرگسال کامل و عاری از برداشت‌های اشتباه می‌بینیم و فرصت و امکان گفتگو و تغییر را از بین می‌بریم. درحالی‌که #گفتگو کلید حل مشکلات ماست.
دستور دادن و تحقیر کردن، جواب نمی‌دهد. نوجوان امروز از این‌که قوانین مدرسه برایش نامشخص است و هر سال به شکلی رفتار شود، گله دارد. دیروز، بچه‌های کلاس ششم و هفتم در #باشگاه_کتابخوانی_مجازی_کودک_و_فرهنگ از این‌که بردن کتاب غیردرسی در مدارس‌شان ممنوع شده، ناراضی‌بودند و می‌پرییدند چرا تا پارسال، چنین کاری تشویق می‌شد و امسال…. به‌نظر شما نباید به نوجوان توضیح‌داده‌شود چرا این تصمیم‌گرفته‌شده و چه‌نوع کتابی ممنوع است؟


ما با بحران فقدان گفتگو مواجهیم. این معضل در کوچکترین روابط فردی‌مان تا بزرگترین مناسبات اجتماعی ما وجود دارد. همه فکر می‌کنیم طرف‌مقابل باید خودش بفهمد. اینطور نیست؟ ولی در واقع، شیوه‌ی فکر کردن ما و ارزش‌هایی که به آنها باور داریم با هم فرق می‌کند. لزوماً نکته‌ای که من باور دارم، برای شما محترم نیست. و اختلاف‌ها از همین نقطه شروع می‌شود و عمق می‌گیرد.


من بیست و یکسال به نامه‌های مخاطبان مجله جواب می‌دادم و از سال ۹۶ هم که تسهیلگری را شروع‌کردم، در تلاش بوده‌ام تا این امکان را به‌شکلی دیگر در باشگاه‌های کتابخوانی ایجاد کنم.

خیلی از بچه‌ها و حتی بزرگسالان در جلسات اول باشگاه از بیان خود و نظرات‌شان طفره می‌روند. شاید چون مدام قضاوت و توبیخ شده‌‌اند. در‌حالی‌که لازمه‌ی گفتگوی تفاهم‌آمیز، گوش‌دادن و سعی در همدلی و فهم دیگریست. وقتی بتوانیم همدیگر را بشنویم و حس و شرایط او را درک کنیم، حتماً راهی برای بهتر شدن ارتباط پیدا می‌کنیم.

عذر می‌خواهم اما فکر می‌کنم ما دچار بی‌حسی عاطفی هستیم و از درک دیگری عاجزیم. بماند که گاهی حتی خودمان را هم نمی‌فهمیم و همین نفهمیدن‌هاست که بین ما، دره‌های عمیق نفرت و رنجش و کینه را می‌سازد.

کتاب خواندن، حرف زدن، دیدن فیلم و صحبت کردن درمورد آن، گفتگو درباره‌ی زندگی روزمره و گارد نگرفتن در برابر بچه‌ها با آن شکل محاوره‌شان، باعث می‌شود ما فقط از لحاظ فیزیکی کنار هم نباشیم. بلکه قلب‌های‌مان به‌هم گره بخورد.



چرا من ِبزرگسال، مادر یا ناظم یا معلم، باید بچه را وادار کنم آنطور که میل‌دارم، رفتار کند؟ اگر نظر من صحیح و منطقی باشد، طبیعتاً پذیرفته‌می‌شود. بچه‌ها پاک‌تر و روراست‌تر آن هستند که بخواهند تلافی چیزی را در بیاورند.

رابطه‌ای که بر پایه‌ی تحقیر نباشد و هر دو طرف در شکل‌گیری و امتدادش سهیم باشد، رابطه‌ی پایدارتر و دوست‌داشتنی‌تریست. کاش هدف ما ساختن چنین ارتباط‌هایی باشد، نه رابطه‌هایی مبتنی بر امربری و اطاعت.

با احترام، ریحانه قاسم‌رشیدی
اول آذر ۱۴۰۳

@farhangkoodak

کودک و فرهنگ

21 Nov, 02:29


پنجمین قسمت از پادکست مدرسه افروز درباره‌ی مدرسه‌ی افروز درباره‌ی روش‌های جایگزینِ تنبیه بدنی در تجربه‌های والدگری و آموزشگری در پادگیرهای کست‌باکس و اپل پادکست و یوتیوب آماده شنیدن است.

در این قسمت با والدین و آموزشگرانی گفت‌وگو کرده‌ایم که از راهکارها و روش‌های جایگزینِ تنبیه بدنی در تجربه‌های خود می‌گویند و می‌خواهیم بدانیم چطور می‌توان در تربیتِ فرزندان از روش‌های خشونت‌آمیز فاصله گرفت؟ برای مرزگذاری‌های ضروری با کودکان و نوجوانان از چه روش‌هایی جز تنبیه و تحقیر استفاده کنیم؟ چطور خشمِ خود را در برابرِ بدقلقی و مقاومتِ منفیِ کودکان و نوجوانان کنترل کنیم که آنان را به گفت‌وگو برگردانیم و به خشونت کشیده نشویم؟ اگر کودکانِ ما در مدرسه با تنبیه بدنی روبه‌رو شوند، چه واکنشی داشته باشیم تا آسیب‌های ناشی از آن را کاهش دهیم؟ کلاسی که در آن معلم نیازی به در پیش گرفتنِ روش‌های تنبیهی و به‌ویژه خشونتِ فیزیکی نداشته باشد، چه شکلی است و چه روش‌های جایگزینی برای مدیریتِ کلاس و تنظیمِ ارتباطِ آموزشگران با دانش‌آموزان وجود دارد؟

لینک قسمت پنجم در
کست‌باکس:
https://castbox.fm/vi/754811862

یوتیوب:
https://youtu.be/D77zBK8FN9o

لطفا تریلر این قسمت را با آموزشگران و والدینی که می‌شناسید به اشتراک بگذارید. متشکریم.

✏️ @AfroozSchool

1,326

subscribers

5,411

photos

755

videos