مدل‌های اقتصادسنجی @economtrics Channel on Telegram

مدل‌های اقتصادسنجی

@economtrics


فایل ها و فیلم های آموزشی اقتصادسنجی مقدماتی و پیشرفته (همراه با نرم افزار) + داده های اقتصادی
https://b2n.ir/811871
t.me/Economtrics

مدل‌های اقتصادسنجی (Persian)

مدل‌های اقتصادسنجی یک کانال تلگرامی پربار و مفید برای علاقمندان به علوم اقتصادی است. با نام کاربری economtrics، این کانال منابع غنی از فایل‌ها و فیلم‌های آموزشی اقتصادسنجی مقدماتی و پیشرفته را ارائه می‌دهد، همراه با نرم افزارهای مرتبط و داده‌های اقتصادی. اگر به دنبال یادگیری مفاهیم اقتصادسنجی و بهبود دانش خود در این حوزه هستید، این کانال بهترین منبع برای شماست. با عضویت در این کانال، شما به روزرسانی‌های مستمر از جدیدترین مطالب اقتصادسنجی دسترسی خواهید داشت و می‌توانید به کمک توضیحات و آموزش‌های ارائه شده، مهارت‌های خود را در این زمینه بهبود بخشید. برای دسترسی به فایل‌ها و فیلم‌های آموزشی اقتصادسنجی مقدماتی و پیشرفته همراه با نرم افزارهای مرتبط و داده‌های اقتصادی، به لینک زیر مراجعه کنید: https://b2n.ir/811871. علاقمندان برای عضویت در این کانال و استفاده از محتواهای ارزشمند آن می‌توانند به آدرس t.me/Economtrics مراجعه کنند.

مدل‌های اقتصادسنجی

05 Jan, 17:45


https://t.me/+62sBGPvapEZjNWY0

مدل‌های اقتصادسنجی

05 Jan, 11:47


💢برآورد اثرات سرریز فضایی عرضه مسکن در استان‌های منتخب با تاکید بر اوراق حق تقدم مسکن (رویکرد پانل فضایی) - مقاله علمی پژوهشی دکتر محمدرضا منجذب و همکاران
چکیده مقاله :
💢از جمله پیامدهای رشد ناموزون مسکن در کلان شهرها اثرات سرریز مسکن به استان‌ها و مناطق همجوار می‌باشد. با رشد فزاینده مسکن در کلان شهرها و مناطقی که تمرکز ثروت و سرمایه در آنها وجود دارد، عوارض متعددی را دامنگیر آن مناطق می‌کند. این عوارض باعث می‌شود تا از طریق دولت تدابیر و قوانینی وضع گردد تا عوارض منفی توسعه را ترمیم نماید. در کل ایجاد قوانین جدید برای جلوگیری از بروز آسیب‌های اجتماعی و زیست محیطی و همچنین رشد غیرمتعارف قیمت مسکن، زمینه را برای سرریز مسکن به استان‌های همجوار فراهم می‌سازد. به غیر از مسکن تمامی صنایع مرتبط با مسکن نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرند و این صنایع نیز مجبور به انتقال بنگاه‌های خود به استان‌های همجوار می‌گردند. این عوامل اثرات غیرمستقیم توسعه ناموزون مسکن در مراکز قدرت و ثروت می‌باشد که در برخی مواقع رشد سریعی را در مناطق همجوار ایجاد می‌کند. لذا در این تحقیق سعی شده است سرریز عرضه مسکن در استان‌های منتخب محاسبه شود. بدین منظور از متغیرهای عرضه مسکن، اوراق حق‌تقدم استفاده شده مسکن، قیمت مسکن و تولیدناخالص داخلی استفاده شده است. دوره مورد مطالعه از سال 1400-1386 و مقاطع شامل استان‌های برخوردار (تهران، اصفهان، خراسان‌رضوی، آذربایجان‌شرقی، آذربایجان‌غربی، فارس، مازندران، گیلان، البرز و خوزستان) غیر ‌برخوردار (خراسان‌‌جنوبی، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، خراسان‌شمالی، سمنان، سیستان و بلوچستان، کردستان، لرستان و یزد) است. روش تجزیه و تحلیل داده‌ها پانل فضایی می‌باشد. نتایج تحقیق وجود اثرات سرریز عرضه ‌مسکن در استان‌های منتخب را تأیید می‌کند.

لینک دانلود

❄️
کانال دکتر منجذب

مدل‌های اقتصادسنجی

05 Jan, 11:32


✍🏻 دکتر محمدرضا منجذب معرفی کتاب: مدل های اقتصادسنجی پیشرفته همراه با ایویوز و استاتا

💢 کتاب مدل های اقتصادسنجی پیشرفته همراه با ایویوز و استاتا با توجه به نیاز مبرم محققان و دانش پژوهان برای یافتن مدل بهینه و ارایه روش تخمین آن تالیف گردید. از جنبه کاربردی با استفاده از نرم افزارهای اقتصادسنجی روش تخمین و طرز استفاده از آن بصورت تصویری تشریح میشود. لذا این کتاب ابزار بسیار خوبی برای استفاده کاربردی از مدل‌های اقتصادی است. همچنین این کتاب به مدل‌های اقتصادسنجی از زاویه صرفا کاربردی نگاه میکند و از بیان مسائل پبچیده آماری خودداری نموده است. در مجموع مطالب کتاب به روز است و قابل استفاده مححقان در کاربرد و تخمین ارزیابی میشود.
💢 فهرست کتاب عبارت است از فصل اول: پیش بینی ARIMA و فیلتر کالمن + انتخاب مدل بهینه، فصل دوم: معادلات همزمان، فصل سوم: مدل های VAR، فصل چهارم: مدل های ARDL و NARDL، فصل پنجم: مدل های تغییرپذیر، فصل ششم: مدل های لاجیت و پروبیت، فصل هفتم: مدل ها از خانواده پانل (PANEL+PANEL VAR+FMOLS+DOLS+ARDL PMG+MIDAS+PANEL SYSTEM+GMM)، فصل هشتم: مدل های فضایی، فصل نهم: مدل های غیرخطی.
💢لینک خرید اینترنتی کتاب
💢
تصویر روی جلد کتاب
💢 فهرست کتاب و شماره ناشر

🌐
کانال دکتر منجذب

مدل‌های اقتصادسنجی

04 Jan, 07:12


♦️بورس را پیش بینی نکنید / دکترمحمدرضا منجذب

🌐 در مطالعات قبلی در خصوص بورس ایران، اشاره شد که رفتار بورس ایران بلحاظ تکنیکی از
رفتار گام تصادفی با رانش تبعیت می کند. بنظر می رسد با کاهش اسمی ارزش ریال در برابر دلار در ایران بازدهی دچار افزایش بوده است ولی در انتهای هفته اخیر کاهشی را تجربه کرده است. نمودار بالا را ببینید. اینکه آیا رفتار متغیر دچار افتی در میانگین خواهد شد؟ باید منتظر ماند و دید. شرایط بورس بستگی به تعامل ایران و امریکا خواهد داشت و تا زمانی که این شرایط دارای ثباتی معقول نباشد (چه مثبت چه منفی) نوسانات غیرمنتظره در بازار قابل پیش بینی است. البته این روزهای بورس احتیاط شرط عقل هست و نباید هیجانی عمل کرد.



❄️
کانال دکتر منجذب

مدل‌های اقتصادسنجی

04 Jan, 04:17


لینک گوگل اسکالر:
🔸
https://scholar.google.com

لینک ابزار ارجاع‌دهی سایت ukessays:
🔹
http://www.ukessays.com/tools





💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

04 Jan, 03:26


https://t.me/eghtesadd

مدل‌های اقتصادسنجی

03 Jan, 13:39


لیست ناشران معتبر #ژورنال :

🔹
IEEE :
🔸www.ieee.org

🔹IET :
🔸www.theiet.org

🔹Elsevier :
🔸www.elsevier.com

🔹Springer :
🔸www.springer.com

🔹John Wiley & Sons :
🔸www.wiley.com

🔹IOPscience :
🔸www.iopscience.iop.org

🔹Frontiers :
🔸www.frontiersin.org

🔹(ACM) :
🔸www.acm.org

🔹Nature :
🔸www.nature.com

🔹Tylor & Francis :
🔸www.tylorandfrancis.com

🔹The MIT Press :
🔸www.mitpress.mit.edu

🔹Cambridge University Press :
🔸www.cambridge.org



💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

02 Jan, 13:18


🔹دکتر محمدرضا منجذب ✍️ پنج مجموعه لینک های مفید برای انجام پژوهش


🔺لینک های اول با عنوان: "صفر تا صد: از تدوین پروپوزال تا تدوین رساله (پایان نامه)+ تدوین مقاله" عناوین زیر را در بر می گیرد: تدوین رساله، نحوه سرچ مقاله و موضوع در الزویر (مثال اقتصاد انرژِی)، برای تدوین و ارائه مقاله، چگونه یک مقاله علمی بخوانیم، نکاتی در مورد پایان نامه، نحوه استفاده از مقاله بیس و ...

🔺لینک های دوم: لیست ژورنال های معتبر برای سرچ مقالات معتبر (لاتین)

🔺
لینک های سوم: دانلود آمار و داده های داخلی و بین المللی، فول تکست مقاله داخلی و بین المللی، فول تکست رساله های لاتین و ...

🔺لینک های چهارم: چگونه کتب و مقالات لاتین را سرچ کنیم و چگونه دانلود کنیم؟

🔺پنج وبسایت عالی برای دریافت رایگان پایان نامه های خارجی
🌐 کانال دکتر منجذب

مدل‌های اقتصادسنجی

02 Jan, 04:42


🔴 panel var in eviews



♦️
کانال تخصصی اقتصاد

مدل‌های اقتصادسنجی

02 Jan, 04:39


https://t.me/eghtesadd

مدل‌های اقتصادسنجی

01 Jan, 16:17


✳️روش های تخمین و توزیع نرمال جملات خطا

♦️۱- روش حداقل مربعات معمولی ( OLS) : در این روش لازم است که توزیع جز اخلال نرمال باشد و فروض چندگانه قضیه گاوس مارکف برقرار باشند. شروط روش حداقل مربعات بسیار محدود کننده و سنگین هستند و در تعداد زیادی از مدل ها قابل اجرا نیست. از جمله تخمین مدل های ناهمسان واریانس و مدل داده های تابلویی دینامیک از جمله مهمترین مدل هایی هستند که نمی توان با استفاده از این روش برآورد نمود.

♦️۲- روش حداکثر راستنمایی ( MLE)
: در این روش لازم است که توزیع جز اخلال مشخص باشد، البته لزوما نیاز نیست که نرمال باشد ولی الزاما باید مشخص باشد. این روش به دلیل وجود پیچیدگی های محاسباتی و برخورد با توابع راستنمایی پیچیده نتوانسته است در حد انتظار پیشرفت داشته باشد با این حال به عنوان یکی از بهترین و مورد اعتمادترین متد های تخمین مورد توجه اقتصادسنجی دانان است.

♦️۳- روش گشتاورهای تعمیم یافته ( GMM)
: در این روش نیازی به مشخص بودن توزیع جزاخلال نیست و صرفا وجود شروط گشتاوری جهت تخمین مدل کافی است.وجود فروض ساده از قابلیت های این روش است. با این حال در این روش نیز عده ای از محدودها و مشکلات وجود دارد. با این حال تخمین مدل های داده های تابلویی دینامیک فقط در قالب این متد قابل اجرا است.








💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

01 Jan, 16:13


🟢 دکتر معین: فقط ۱۶ درصد از ایرانی‌ها به مهاجرت فکر نمی کنند

🔹رئیس انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری و رئیس همایش مهاجرت نخبگان علمی:تمایل استادان به مهاجرت؛ ۵۳ درصد، پزشکان و پرستاران ۴۵ درصد، دانشجویان و دانش‌آموختگان ۴۰ درصد است./ایرنا



♦️
کانال تخصصی اقتصاد

مدل‌های اقتصادسنجی

01 Jan, 09:01


❄️ Panel Threshold Regression using Stata







💠کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

31 Dec, 15:10


نمودارهای حبابی Bubble plots


🔹در نمودار پراکنش، ارتباط بین دو متغیر مورد بررسی قرار می گیرد. در محور X یکی از متغیرها و در محور Y متغیر دیگر قرار می گیرد و برای نشان دادن هر زوج مرتب(X، Y) از نقطه استفاده میشود. یک نمودار حبابی، گسترش یافته یک نمودار پراکنش است که در آن بعد سومی برای نمایش اندازه داده ها استفاده می شود. برخلاف نمودار پراکنش ساده که اندازه حبابها یکسان است در نمودار حبابی، این امکان وجود دارد که اندازه حباب¬ها تغییر کند. امکان ترسیم نمودار حبابی در بسیاری از نرم¬ افزارها از جمله Gapminder، ماکروسافت افیس اکسل و نسخه 10 به بعد نرم افزار ایویوز وجود دارد.







💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

31 Dec, 05:01


🌐 BTVCVAR Fixed Horizon Impulse-Responses in EViews 14

✳️
لینک موضوع



💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

30 Dec, 08:07


💠 فهرست کتاب و شماره ناشر: مدلهای اقتصادسنجی پیشرفته همراه با ایویوز و استاتا، نشر مهربان، چاپ 1397



💠کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

29 Dec, 05:04


🔵 Nonlinear ARDL using Stata and Eviews



💠کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

28 Dec, 14:56


🟢 برای بررسی شرایط لازم در معادله واریانس شرطی در مدل‌های GARCH (Generalized Autoregressive Conditional Heteroskedasticity)، می‌توانید مراحل و آزمون‌های زیر را دنبال کنید:

1. بررسی نرمال بودن خطاها

آزمون شاپیرو-ویلک (Shapiro-Wilk Test): برای بررسی نرمال بودن توزیع خطاها.

آزمون کولموگروف-اسمیرنوف (Kolmogorov-Smirnov Test): برای مقایسه توزیع خطاها با توزیع نرمال.

2. بررسی همسانی واریانس

آزمون برش-پگان (Breusch-Pagan Test): برای بررسی وجود هتروسکداسیتی.

آزمون وایت (White Test): برای تست هتروسکداسیتی بدون فرض نرمال بودن خطاها.

3. تحلیل خودهمبستگی

آزمون لجانگ-باکس (Ljung-Box Test): برای بررسی وجود خودهمبستگی در خطاها. شما اشاره کردید که این آزمون نشان‌دهنده عدم وجود خودهمبستگی بوده است، که خبر خوبی است.

4. بررسی نرمال بودن باقیمانده‌ها

نمودار Q-Q: برای بررسی اینکه آیا باقیمانده‌ها از توزیع نرمال پیروی می‌کنند یا خیر.

نمودار هیستوگرام: برای مشاهده توزیع باقیمانده‌ها.

5. تحلیل پایداری

آزمون ریشه واحد (Unit Root Test): مانند آزمون دی‌کی (Dickey-Fuller) برای بررسی پایداری سری زمانی.

آزمون KPSS: برای بررسی پایداری.

6. بررسی پیش‌بینی‌پذیری واریانس شرطی

تحلیل واریانس شرطی: بررسی اینکه آیا واریانس شرطی با توجه به متغیرهای مستقل به درستی تخمین زده شده است یا خیر.

7. مدل‌سازی واریانس

آزمون‌های مناسب بودن مدل: مانند آزمون آیکا (AIC) و بیزین (BIC) برای انتخاب بهترین مدل GARCH.

با انجام این آزمون‌ها، می‌توانید شرایط لازم برای معادله واریانس شرطی را بررسی کنید و مطمئن شوید که مدل شما مناسب است. اگر هر یک از این آزمون‌ها نشان‌دهنده مشکلاتی باشد، ممکن است نیاز به اصلاح مدل یا استفاده از مدل‌های دیگری داشته باشید.



💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

28 Dec, 12:05


❇️معرفی و کاربرد مدل های خانواده آرچ و گارچ ✍️دکتر محمدرضا منجذب


🔹♦️
با سلام. خوشبختانه در زمینه مدل های خانواده گارچ و آرچ (ARCH) اخیرا فایلهای مناسبی را در فضای مجازی و به شرح زیر بارگذاری کردم:

🔹ادبیات کامل خانواده گارچ همراه با نرم افزارهای استاتا و ایویوز https://t.me/drmonjazeb/93

🔹مدل گارچ در ایویوز https://t.me/eghtesadd/655

🔹فیلم آموزشی گارچ به زبان اصلی و در ایویوز https://t.me/eghtesadd/656

🔹کاربرد گارچ در ور (به زبان اصلی) https://t.me/Economtrics/524

🔹تخمین مدل های گارچ در ایویوز https://t.me/Economtrics/176

🔹ادبیات مدل های گارچ 1 https://t.me/Economtrics/792

🔹ادبیات مدل های گارچ 2 https://t.me/Economtrics/793

🔹تصویر پیش بینی توسط مدل گارچ در ایویوز https://t.me/Economtrics/656

🔹TGARCH+ GJR in Eviews https://t.me/Economtrics/177

🔹Arch, Garch, TGarch, and MGarch in Stata https://t.me/Economtrics/51

🔹The use of GARCH models in VaR estimation https://t.me/Economtrics/1342

🔹DCC-GARCH code https://t.me/Economtrics/299

🔹An Introduction to GARCH Models https://t.me/eghtesadd/1216

🔹ARCH or GARCH Model in Stata https://t.me/Economtrics/27

🔹(EViews10) - How to Forecast ARCH Volatility https://t.me/Economtrics/2977

🔹 New GARCH, including FIGARCH, in EViews 12 https://t.me/Economtrics/3197

🌐 کانال دکتر منجذب

مدل‌های اقتصادسنجی

27 Dec, 13:18


🌑 Variance Decomposition CIs in Eviews

✳️
لینک موضوع



💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

27 Dec, 09:14


🔴 حاکمیت مسئول فقر و محرومیت است

📝من موظفم یادآوری کنم که پیامبر ما، حاکمیت و‌ دولت را مسئول مستقیم فقر فقیران و حرمان محرومان و بی‌اعتقادی و‌‌‌ بی‌ایمانی ساقط شدگان می‌داند.پیامبر «ص» در یک‌‌ سخنرانی بسیار مهم چنین فرمود:
و لم یفقرهم فیکفرهم
«حاکم اسلامی نباید مردم را فقیر کند تا کافرشان سازد»
(اصول کافی، ج ۱، ص۴۰۶)

اکنون می‌نگرید که پیامبر خدا موضوع را تا چه اندازه بزرگ می‌شمارد و‌ مسئولیت را تا چه اندازه سنگین؟
پس کسانی نمی‌توانند این باور نادرست را به خورد جامعه و‌ محرومان بدهند که فقر و‌ محرومیت،اصلی است ثابت و‌ حضور آن در جامعه به صورت یک‌ جریان مستمر قابل قبول است، و دین اسلام قبول دارد که فقیران و‌ مستمندان در جامعه بسر ببرند و‌ در کنار آن توانگران در ناز و نعمت غرق باشند؛ اینان هرچه می‌خواهند داشته باشند و آنان هرچه می‌خواهند نداشته باشند، حتی اندکی دارو‌ برای کودکی مشرف به مرگ؟
این وضعیت نه اسلام است نه آیین انبیایی و محمدی.

🖋محمدرضا حکیمی

🔴 قیام جاودانه ص۲۱۳



♦️
کانال تخصصی اقتصاد

مدل‌های اقتصادسنجی

27 Dec, 04:07


⭕️پایگاه داده های نیروی کار کشورهای مختلف




💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

26 Dec, 16:53


#مقاله_بیس چیه؟ چرا و چطور باید ازش استفاده کنیم؟

🔹 اکثر دانشجویان تحصیلات تکمیلی موقع انتخاب عنوان برای پایان نامه شون، بر به مشکل میخورند؛
👈اما از کجا باید شروع کرد؟ چه موضوعی را باید به عنوان موضوع پایان نامه انتخاب کرد؟ چطور موضوعی را انتخاب کنیم که اطمینان داشته باشیم تا آخر می توانیم آن را انجام دهیم؟ چطور مدل مفهومی و روش تحقیق پایان نامه را از همین ابتدا مشخص کنیم؟ برای جواب دادن به این سوالات، #مقاله_بیس می تواند به شما کمک زیادی کند.

🔸مقاله بیس معمولا یک مقاله ی به روز و غیر فارسی (به علت تکراری بودن پژوهش های داخلی انجام شده) است که نهایتا مربوط به دو سه سال قبل تا الان است (2021-2024).

🔸 علاوه بر جدید بودن و به روز بودن، مقاله بیس باید ویژگی های زیر را دارا باشد تا بتوان از آن به عنوان مبنایی برای کار پایان نامه استفاده کرد:

1️⃣ حاوی مدل مفهومی و چارچوب نظری است.
2️⃣ فرایند انجام کار را به روشنی توضیح داده است.
3️⃣ حاوی ابزار جمع آوری اطلاعات است. مثلا اگر ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه است، باید سوالات پرسش نامه در مقاله بیس آمده باشند. یا اینکه از سایت های معتبر داده ها جمع آوری شده است.
4️⃣ روش تحقیق را به خوبی توضیح داده است و روش های آماری مورد استفاده در آن مشخص هستند.
5️⃣ در عنوان و مدل مفهومی، معمولا ارتباط یا اثر چند متغیر جدید سنجیده شده است.
6️⃣ حاوی جامعه، نمونه و روش نمونه گیری است.









💠کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

26 Dec, 04:22


👈 داده های مربوط به متغیرهای سلامت کشورهای مختلف







💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

25 Dec, 06:13


🟣 برای نصب پکیج‌های مربوط به تخمین پانل کوانتایل در زبان برنامه‌نویسی R، می‌توانید از پکیج‌های مختلفی استفاده کنید. یکی از پکیج‌های معروف برای این کار quantreg است که امکان تخمین رگرسیون کوانتایل را فراهم می‌کند. همچنین برای داده‌های پانل می‌توانید از پکیج plm استفاده کنید.

در زیر مراحل نصب و بارگذاری این پکیج‌ها را مشاهده می‌کنید:

1. نصب پکیج‌ها:
ابتدا باید پکیج‌های مورد نیاز را نصب کنید. برای این کار می‌توانید از کد زیر استفاده کنید:


   install.packages("quantreg")
install.packages("plm")


2. بارگذاری پکیج‌ها:
پس از نصب، باید پکیج‌ها را بارگذاری کنید:


   library(quantreg)
library(plm)


3. استفاده از پکیج‌ها:
حالا می‌توانید از توابع موجود در این پکیج‌ها برای انجام تخمین پانل کوانتایل استفاده کنید. برای مثال، می‌توانید از تابع rq در پکیج quantreg برای تخمین رگرسیون کوانتایل و از تابع plm برای مدل‌های پانل استفاده کنید.

به عنوان مثال، اگر بخواهید یک مدل رگرسیون کوانتایل بر روی داده‌های پانل اجرا کنید، می‌توانید به شکل زیر عمل کنید:

# فرض کنید داده‌های پانل شما در متغیر data ذخیره شده است
model <- rq(y ~ x1 + x2, data = data, tau = 0.5) # برای تخمین کوانتایل میانه
summary(model)



توجه داشته باشید که بسته به نوع داده‌ها و نیازهای خاص خود، ممکن است نیاز به تنظیمات بیشتری داشته باشید.




💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

25 Dec, 04:49


روش متوسط گیری بیزی Bayesian Model Averaging


🔹در تحقیقات کاربردی، معمولا محققان با شرایطی مواجه هستند که در آن متغیرهای مستقل بالقوه فراوانی برای توضیح متغیر وابسته وجود دارد. محقق ممکن است انتظار داشته باشد که بسیاری از این متغیرها، زائد هستند؛ اما او نمی داند که باید کدامیک از این متغیرها را در الگوی پژوهش، وارد کند. سوال این است که در این حالت، راه حل چیست؟ محقق ممکن است در این حالت از یک راهکار ساده استفاده کند و همه متغیرهای مستقل در الگوی رگرسیون وارد کند. به هر حال این روش مطلوب نیست؛ زیرا وارد کردن متغیرهای غیرمرتبط در الگوی رگرسیون، منجر به کاهش دقت و کارایی برآورد می­شود و تشخیص متغیرهایی که مهم هستند را مشکل میسازد. از این رو در رویکرد اقتصادسنجی کلاسیک، آزمون های جهت، انتخاب بهترین مدل رگرسیونی و حذف متغیرهای زائد، انجام می شود.
🔹به هر حال انتخاب یک مدل به عنوان بهترین مدل نیز مشکلاتی را به همراه دارد. اولین مشکل این است که هر زمان که یک آزمون آماری انجام می شود این امکان وجود دارد که نتایج آن اشتباه باشد( یعنی خطای نوع اول و دوم). با افزایش تعداد آزمونها، احتمال نتایج غلط نیز افزایش می یابد.
دومین مساله این است که حتی اگر رویکرد آزمون های متوالی منجر به انتخاب بهترین مدل شود، تئوری تصمیم استاندارد بیان می کند که به ندرت تکیه بر یک مدل و صرفنظر کردن از اطلاعات سایر مدل ها مطلوب خواهد بود. تکیه بر یک مدل، به دو دلیل نااطمینانی مدل را افزایش می دهد. اول، محقق دقیقا نمی داند که مقدار دقیق و صحیح پارامترها چیست و دوم، او نمی داند مدل دقیق، کدامست( یعنی نااطمینانی مدل و پارامترها، وجود دارد). برای در نظر گرفتن این دو مساله می توان از مدل متوسط گیری بیزی(BMA)، استفاده کرد. در این مدل، هر دو مساله ی نااطمینانی پارامترها و نااطمینانی مدل بر اساس منطق بیزی، در مدل لحاظ می شود.




💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

24 Dec, 18:54


*️⃣آزمون ریشه واحد (مانایی) و انواع آن ✍️دکتر محمدرضا منجذب


⭕️یکی از مباحثی که داده‌های سری زمانی با آن مواجه می‌شویم مربوط به مانایی داده‌هاست. بحث در مورد اهميت ريشه واحد و هم انباشتگی را از اين مطلب آغاز مي‌کنیم که روش‌هاي سنتي اقتصادسنجي دربرآورد ضرايب الگو فرض را بر اين قرار می دهند كه ميانگين و واريانس متغيرهاي الگو مقاديري ثابت و مستقل از زمان هستند. يا متغيرهايي كه ميانگين و واريانس آنها با زمان تغيير مي‌كند به متغيرهاي نامانا معروف است. ادبيات ريشه واحد نشان داده است كه اگر در برآورد مدل از متغيرهاي ريشه واحد روش‌هاي برآورد كلاسيك را در مورد متغيرهاي داراي ريشه واحد مورد استفاده قرار دهيم (نظير روش برآورد حداقل مربعات معمولي) ممكن است به استنتاج‌هاي گمراه كنندهاي در مورد چگونگي ارتباط بين متغيرها برسیم. زيرا نه تنها كميت آماره‌هاي t و f به زمان بستگي پيدا مي‌كنند، بلكه آماره ها و از جمله ضریب تعیین به سمت قبول فرضيه وجود رابطه معنـاداري بـين متغيرهاي الگو تورش خواهندداشت.
⭕️مانایی را می‌توان چنین تعریف کرد: اگر متغیری (داده‌ای) میانگین، واریانس و خودکوواریانس ثابت داشته باشند به آن داده ها مانا گفته می‌شود. وقتي متغيري نامانا است (يعني داراي ريشه واحد است) بدين معني است كه در بلندمدت از روند تصادفي برخوردار است. متغيرهاي مانا در طول زمان داراي روندي قطعي (غيرتصادفي) و از پيش مشخص هستند كه در حول و حوش آن نوسان مي‌كنند. اثر يك تكانه سياستي بر متغير هدف بسته به آن كه اين متغير مانا باشد يا نامانا كاملاً متفاوت است. ⭕️برای آزمون مانایی روشهای زیادی ابداع شده است. برخی از این روشها به شرح زیر است: 1- آزمون مانایی دیکی-فولر 2- آزمون مانایی فیلیپس-پرون 3- شکست ساختاری و آزمون مانایی (زیووت-اندروز) 4- آزمون مانایی فصلی (آزمون هگی) 5- ... و ... از کتاب مبانی اقتصادسنجی همراه با ایویوز و استاتا این مطلب را هم از لینک زیر دنبال کنید: اهمیت آزمون مانایی در تشخیص نوع مدل


🌐 کانال دکتر منجذب

مدل‌های اقتصادسنجی

24 Dec, 14:30


خلاصه ای از مهم ترین روش های برآورد سیستم معادلات همزمان در نرم افزار ایویوز


🔹منظور از سیستم معادلات گروهی از معادلات هستند که شامل پارامترهای مجهول هستند.معادلات در سیستم می توانند، خطی، غیرخطی و شامل جزء اتورگرسیو باشند. نرم افزار ایویوز برای برآورد سیستم معادلات روشهای مختلفی را در بر دارد که شامل موارد زیر است:
♦️1- روش حداقل مربعات(ols): در این روش جمع مجذور خطاها در هر معادله حداقل می شود. می توان بین معادلات از قیدهایی نیز استفاده کرد. در صورت عدم وجود قید این روش مشابه استفاده از روش ols برای هر معادله است.
♦️2- حداقل مربعات وزنی: در این روش با استفاده از اختصاص وزن ها، ناهمسانی واریانس بین معادلات در نظر گرفته می شود. وزن هر معادله برابر معکوس واریانس برآوردی هر معادله بوده و با استفاده از برآورد پارامترهای هر معادله به روش غیر وزنی(حداقل مربعات ساده) محاسبه می شود.
♦️3- رگرسیون های به ظاهر نامرتبط(SUR): این روش که به زلنر منتسب داده شده است پارامترهای معادلات را با در نظر گرفتن وجود ناهمسانی و خودهمبستگی خطاها بین معادلات برآورد می کند.
♦️4- حداقل مربعات دومرحله ای: در صورتی که متغیرهای سمت راست با اجزای خطا همبسته بوده و هیچ ناهمسانی واریانس و خودهمبستگی در اجزای خطاها وجود نداشته باشد این روش مناسب است.
♦️5- حداقل مربعات دو مرحله ای وزنی: این روش زمانی که برخی از متغیرهای سمت راست با جمله خطا همبسته بوده و در اجزای خطا تنها ناهمسانی واریانس(عدم وجود خودهمبستگی) وجود داشته باشد برای برآورد سیستم معادلات توصیه می شود.
♦️6- حداقل مربعات سه مرحله ای: از این روش زمانی در برآورد سیستم معادلات استفاده می شود که برخی از متغیرهای سمت راست معادله با اجزای خطا همبسته بوده و در اجزای خطای معادلات ناهمسانی واریانس و خودهمبستگی وجود داشته باشد.
♦️7- حداکثر درست نمایی با اطلاعات کامل: این روش نسبت به سایر روش ها کارایی بالاتر دارد. در این روش فرض می شود که خطاها به صورت ترکیبی، توزیع نرمال دارند.
♦️8- روش گشتاورهای تعمیم یافته(GMM):روش GMM به طبقه ای از برآوردگرها موسوم به برآوردگرهای-M تعلق دارد که با استفاده از حداقل سازی چند تابع معیار محاسبه می شوند. بر آوردگر GMM نیازی به دانستن اطلاعاتی در خصوص توزیع دقیق اجزای خطا ندارد. برآوردگر GMM بر اساس این فرض که خطاهای معادلات با مجموعه ای از متغیرهای ابزاری ناهمبسته هستند محاسبه می شود. برآوردگر GMM به نحوی پارامترهای مدل را برآورد می کند که تا آنجا که ممکن است همبستگی بین اجزای خطا و ابزارها نزدیک صفر باشد. توجه داشته باشید که بسیاری از برآوردگرها و روش های سیستم معادلات می تواند به عنوان حالت خاصی از روش GMM در نظر گرفته شود.
♦️9- روش ARCH: برآوردگر ARCH در سیستم معادلات نسخه چند متغیره برآوردگر ARCH است. برآوردگر ARCH در سیستم معادلات زمان مناسب است که تمایل دارید واریانس و کواریانس اجزای خطا را مدلسازی کنید. در این روش شما می توانید از بین روش های مختلف گارچ چند متغیره شامل CCC، VECH و BEKK به طور غیرمستقیم به برآورد مدل بپردازید.







💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

24 Dec, 11:32


🔴 کاهش تورم؛ پیش نیاز حذف چهار صفر از پول ملی
دکتر مرتضی افقه:
نیاز طرح یاد شده به لایحه یا طرح تکمیلی است تا پیش از اجرا،‌ بتوان نرخ تورم را تا حدودی کنترل کرد. مرتضی افقه درباره این موضوع به اقتصادنیوز گفت: «این لایحه موخر اقدامات عملی است که به کاهش تورم بینجامد و پس از آنکه اقدامات یاد شده انجام شود و تورم تک رقمی شود،‌ اقداماتی از قبیل حذف صفر از پول ملی معنادار خواهد بود. در واقع این طرح باید مکمل طرح دیگری باشد.»

او در همین راستا ادامه داد: «در حال حاضر تلاش‌ها برای کاهش تورم از عهده دولت به معنای قوه مجریه خارج است و ریشه تورم بیش از موضوعات اقتصادی، ناشی از تحریم‌ها و تنش منطقه‌ای است و تا تکلیف این موضوعات روشن نشود هیچ اقدام اقتصادی که بتواند تورم را مهار کند راهگشا نیست. کما اینکه در چهار سال گذشته و دوره آقای رئیسی تلاش شد تا نقدینگی کاهش پیدا کند، اما نتیجه بخش نبود. چرا که ساختارهای اقتصادی ایران نقدینگی ساز است و برای مهار معضلات اقتصادی ساختارها باید تغییر کند.»

اما و اگرهای بازگشت به میز مذاکره
افقه همچنین با اشاره به احتمال بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات و اثرگذاری آن بر وضعیت اقتصادی ایران،‌ تاکید کرد: «معتقدم توافق درباره کاهش تحریم‌ها، عضویت ایران در گروه ویژه اقدام مالی (FATF) و کاهش سطح تنش‌های منطقه‌ای پس از سقوط بشار اسد،‌ مولفه‌های مهم و اثرگذاری هستند که تا مرتفع نشوند،‌ هر اقدام دیگری اتلاف وقت دولت و مجلس است و فواید حسابداری آن هم به وقت و هزینه آن نمی‌صرفد. مگر اینکه دولت در پشت پرده امیدوار به توافق با ترامپ باشد. البته من معتقدم اگر ترامپ با ویژگی‌های سال ۹۷ بر سر کار بیاید، بعید است زیر بار توافق جدید برود و مطمئنا امتیازهای بیشتری طلب می‌کند و افق روشنی برای توافق نیز مدنظر نیست که بتواند بستر لازم را برای اموری چون کاهش تورم فراهم کند.»

نسخه‌های جهانی حذف صفر از پول ملی
با این همه، با انتشار خبر لایحه «حذف چهار صفر از پول ملی» بار دیگر نام کشورهایی که پیش از این تجربه حذف صفر از پول ملی داشته‌اند را در اذهان عمومی متبادر کرد. اما کدام کشورها برای حل معضل تورم به سراغ این اقدام رفتند؟

کشور ترکیه یکی از نمونه‌های بازر و موفقی است که توانست با حذف ۶ صفر از لیر در سال ۲۰۰۴،‌ عملکرد موفقیت آمیزی در کاهش تورم داشته باشد و نرخ آن را به زیر ۱۰ درصد برساند و ارزش پول ملی خود را نیز حفظ کند. برزیل،‌ ونزوئلا،‌ بولیوی و آرژانتین دیگر کشورهایی هستند که توانستند تجربه موفقی از حذف صفر داشته باشند.

اما این تجربه همواره برای همه کشورها نتیجه مثبت در پی نداشته است. مصداق بارز این موضوع بولیوی است که بارها دست به حذف صفر از پول ملی خود زد اما به دلیل عدم انجام اقدامات ضدتورمی، حذف صفر نتوانست دردی را از اقتصاد این کشور درمان کند./متن کامل


مطلب مرتبط:
تبعات مثبت و منفی حذف صفر از پول ملی

♦️
کانال تخصصی اقتصاد

مدل‌های اقتصادسنجی

24 Dec, 04:54


🌐 SVAR Impulse Response and Variance Decomposition CIs

✳️
لینک موضوع



💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

23 Dec, 15:00


❄️ ضرورت آزمون هم انباشتگی یا cointegration ✍️ دکتر محمدرضا منجذب

⭕️ با سلام، آزمون هم انباشتگی بیانگر رابطه بلندمدت میان متغیر وابسته و متغیرهای توضیحی است. این در شرایطی است که متغیرها مانا نیستند و در صورتیکه هم انباشته باشند نیازی به مانا کردن هم ندارند. شرط اولیه اجرای این آزمون، عبارتست از اینکه درجه مانایی کلیه ی متغیرها باید از یک رتبه باشند و جمله خطای مدل از رتبه ای پایین تر. برای اجرای آزمون در نرم افزارهای مختلف از فایلهای زیر استفاده کنید:

🔅(EViews10):Estimate Johansen Cointegration Test https://t.me/Economtrics/2450

🔅Cointegration Test in python https://t.me/Economtrics/2451

🔅panel cointegration test (stata codes) https://t.me/Economtrics/290

🔅Panel Cointegration Test in Eviews https://t.me/Economtrics/286

🔅Cointegration test using Engle Granger Methodology in R Studio https://t.me/Economtrics/1134

🔅Johansen Cointegration in Eviews10 , 11 https://t.me/Economtrics/1157

🔅Johansen Cointegration Test in EVIEWS https://t.me/eghtesadd/1240

🔅Johansen Cointegration test in R Studio https://t.me/Economtrics/2457

🔅آزمون مانایی به زبان ساده همراه با ایویوز https://t.me/eghtesadd/1241

🔅در باب آزمون ریشه واحد دیکی فولر و مانا کردن داده https://t.me/drmonjazeb/361


🌐 کانال دکتر منجذب

مدل‌های اقتصادسنجی

23 Dec, 14:59


❄️ برای تحقق بازار ارز واقعی همه باید بتوانند از یک محل ارز بخرند
دکتر مرتضی عزتی - اقتصاددان - در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به نیاز به وجود یک بازار واقعی که بتواند همه نیاز ارزی کشور را درآن محل تامین کرد می‌گوید: از نظر علم اقتصاد در شرایطی که این بخش از اقتصاد بازار، عمل کند و همچنین در شرایطی که یک اقتصاد آزاد وجود داشته باشد، نرخ ارز را بازار تعیین می‌کند و یک نرخ نیز، بیشتر وجود نخواهد داشت و از لحاظ علم اقتصاد نیز، این موضوع تایید شده است.

وی افزود: با این حال، در شرایطی که بازار عمل نکند و اقتصاد در انحصار دولت باشد، نمی‌توان انتظار داشت که بازار مطلوب کار کند. به نظر می‌رسد در حال حاضر بخش قابل توجهی از ارز در اختیار دولت است، همچنین بخشی از ارز در اختیار شبه دولتی‌ها و بخش دیگر حاصل از صادرات تولیدکنندگان است که در نهایت از طریق پیمان سپاری، صادرکنندگان مکلف هستند ارز خود را بازگرداند. این‌ها در مجموع حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد از ارز حاصل از منابع خارجی را شکل می‌دهد.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: امروز بخشی از تقاضاها وجود دارد که سیستم دولتی به دلایلی نتوانسته به آنها ارز تخصیص دهد که این گروه‌ها به ناچار از بازارهای غیر رسمی، ارز مورد نیاز خود را تامین می‌کنند. در این شرایط اگر همه گروه‌ها نتوانند ارز مورد نیاز خود را از محل یک بازار تامین و تهیه کنند، نمی‌توان انتظار داشت، که یک بازار بتواند به عنوان بازار عمل کند. به عبارت دیگر تا زمانی که همه نیازهای ارزی کشور از محل یک بازار واقعی و به صورت اجماع شده تامین نشود، نمی‌توان انتظار داشت، تک نرخی شدن ارز محقق شود.

عزتی خاطرنشان کرد: اگر محل‌های تامین ارز مورد نیاز بخش‌ها و گروه‌های مختلف متقاضی ارز، از روش‌های مختلف و متفاوتی باشد، بازارهای دیگری ایجاد خواهد شد که در کنار بازار رسمی فعالیت می‌کند و نمی‌توان انتظار داشت یک نرخ وجود داشته باشد.

به عقیده این استاد دانشگاه، برای تحقق یک بازار واقعی تامین ارز و حرکت به سمت تک نرخی شدن ارز، در ابتدا باید، یک بازار واقعی وجود داشته باشد که بتواند به تمام نیازهای ارزی کشور در یک محل و در یک بستر پاسخ دهد.


مطلب مرتبط:
در باب تک نرخی کردن نرخ ارز

♦️
کانال تخصصی اقتصاد

مدل‌های اقتصادسنجی

23 Dec, 03:39


معرفی نرم افزار #SAS

🔹نرم افزار SAS یک نرم افزار عمومی، کامل و پرکاربرد آماری به حساب می آید. بین پژوهشگران ایرانی این نرم افزار بیشتر برای انجام طرح و تجزیه آزمایش ها و طرحهای عاملی و فاکتوریل که مورد استفاده رشته های اقتصاد و کشاورزی می باشد استفاده می شود.

🔸برخلاف نرم افزارهايي مانند minitab و spss كه ارتباط كاربر با نرم افزار از طريق پنجره ها و جعبه هاي محاوره اي صورت مي گيرد، SAS احتياج به برنامه نويسي دارد.از مهمترين مزاياي اين نرم افزار امكان برنامه نويسي براي تحليلهاي پيشرفته آماري وبه ویژه برنامه نويسي جهت تحليل هاي ماتريسي است. ولي #SAS در برخي زمينه ها از جمله در زمينه گرافيكي از ساير نرم افزارها مانند Splus ضعيف تر است. علاقه مندان به يادگيري #SAS مي توانند از Help اين نرم افزار استفاده كنند كه به صورتي ساده، روان و بدون استفاده زياد از لغات تخصصي، به طور كامل اين نرم افزار را معرفي نموده و آموزش مي دهد.

👈 #امکاناتی که نرم افزار #SAS برای کاربران فراهم می کند:
· انواع تجزیه و تحلیل های سری های زمانی
· انواع مدل های خطی و غیر خطی، روش های چند متغیره پیوسته و گسسته
· کنترل کیفیت، آمار توصیفی، انواع تحلیل های گرافیکی و نموداری
· انواع تحلیل های ماتریسی
· گزینه ها و زیر گزینه های متعددی در SAS وجود دارد که کاربر را قادر می سازد تا تجزیه و تحلیل های آماری و غیر آماری را در سطوح مختلفی از نظر پیچیدگی و جزئیات انجام دهد.
. بازیابی اطلاعات و مدیریت داده
· گزارش نویسی و گراف ها
· آمار و داده کاوی
· برنامه ریزی تجاری، پیش گویی و سیستم پشتیبانی تصمیم گیری
· تحقیق در عملیات و کنترل پروژه
· کنترل کیفیت
· توسعه نرم افزار اپلیکیشن
· انبار داده ( استخراج، انتقال، بارگیری)
· چند سکویی و نرم افزار کنترل از راه دور






💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

22 Dec, 16:10


انواع نمونه گيري

1️⃣ تصادفي ساده (SRS/ Simple Random Sampling) :

🔺محقق به کلیه آزمودنی ها در جامعه آماری فرصت انتخاب یکسان می دهد.
🔻بهترین روش، قرعه کشی است.
🔺 کمترین سوگیری را دارد.
🔻 پر زحمت بوده و ممکن است همیشه نتوانیم به فهرستی کاملاً جدید از جامعه آماری دست پیدا کنیم.

2️⃣ نمونه گيري منظم (SS Systematic Sampling) :

🔺 بیرون آوردن هر n امین عضو جامعه.
🔻 معمولا برای بررسی های بازار، طرز تلقی مشتری.
🔺 باید دقت کرد که سوگیری نشود.

3️⃣ نمونه گيري لايه‌اي (قشري) Strat-fied Sampling :
زمانی بکار می رود که چند سطح متفاوت داریم، مثلا مدیران ارشد، میانی و غیره و بررسی سطح آموزش مورد نیاز. پاسخ به سؤالاتی نظیر آیا کسانی که در ... هستند در مقایسه با کسانی که در ... هستند ... .

4️⃣ نمونه گيري خوشه‌اي یک و چند مرحله‌اي (MCS multistage Cluster Sampling) :
وقتی عدم تجانس در بین گروه ها داریم برای مثال بررسی میانگین سپرده های ماهانه ی بانک ها.







💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

22 Dec, 11:50


🔵 تبعات مثبت و منفی حذف صفر از پول ملی
🔵 دکتر محمدرضا منجذب


🔶 معمولا در شرایط تورمی روز به روز ارزش پول ملی کاهش می یابد و بابت خرید مقدار کالایی معین باید پول بیشتری پرداخت کرد. لذا به مرور ارزش پول خورد از بین میرود و باید پول های درشت تر را برای کالای کمتر استفاده کرد. در فضای مجازی مثال های از این دست زده میشود که با 17000 تومان در دهه چهل یک خانه خریداری میشده و ...و امروز که چه میتوان خرید.

🔶 لذا از نظر روحی و روانی ارزش صفرها در ذهن کم کم از بین میرود و این در بلندمدت اهمیت و اعتماد مردم به پول ملی را کاهش دهد. از این منظر بعد از طی دوره ای طولانی آثار روانی منفی دارد. برای همین بعضی ها معتقدند برای اینکه نخواهیم واحد پول ملی را تغییر دهیم (تغییر اسم آن از ریال به اسمی دیگر) که خود تبعات منفی و پرهزینه ی دیگری خواهد داشت بیاییم و مثلا 4 صفر را از آن حذف کنیم. بدین معنا که با چاپ 1 ریال جدید آن را معادل 10000 ریال قدیم در نظر گرفته و طی یک دوره زمانی ریال جدید جایگزین ریال قدیم شود. در اصل تفاوتی در ظاهر قضیه رخ نمیدهد و طی این دوره انتقالی اگر کالایی 100000 ریال (ده هزار تومان) ارزش دارد با پول جدید هزار تومان خرید و فروش میشود که برای مصرف کنندگان فرقی ندارد.

🔶 البته آثار روانی آن این است که چون تعداد صفرها کم میشود مجدد اهمیت ذهنی آن (نه واقعی و نه قدرت خرید آن) افزایش مییابد.

🔶 ناگفته نماند، این موضوع هیج تاثیری بر وضعیت معیشت جامعه ندارد. سیاستگذار همواره در مسیر افزایش ظرفیت تولید و درآمد جامعه باید گامهای اصولی طراحی کند و بردارد، تا افزایش رفاه بصورت پایدار نهادینه شود.

🔶 تنها نکته ی قابل ذکر اینست که چنین حرکتی در اقتصاد در شرایطی قابل توصیه است که اقتصاد در شرایط تورمی شدیدی نباشد تا بتواند آثار مطلوب خود را به جای گذارد. زیرا با تورم شدید مجدد بعد از مدتی تعداد صفرها از منظر مصرف کننده افزایش مییابد و عملا آثار مثبت چندانی نخواهد داشت و لذا به نظر میرسد در حال حاضر بهتر است این سیاست به زمانی موکول گردد که سیاستگذار بر مشکل تورم شدید فائق آمده باشد.


❄️
کانال دکتر منجذب

مدل‌های اقتصادسنجی

22 Dec, 05:04


🔴 Impulse Response via Local Projection in Eviews 14

✳️
لینک موضوع



💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

21 Dec, 18:50


🔵 Nonlinear ARDL using Stata and Eviews







💠کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

21 Dec, 09:44


🔴 دکتر مومنی: خودرو عرصه مناسبات رانتی فاسد است / نیروی انسانی شاغل در بعضی از خودروسازان بیش از ۴ برابر نیازشان است!

🔹پیرو گزارش مرداد ۱۴۰۳ مرکز پژوهش‌های مجلس از شهریور ۱۳۹۰ تا شهریور ۱۴۰۰، قیمت تمام مواد اولیه مورد نیاز خودروسازهای کشور بین ۲ تا ۴ برابر شده است.
🔹از همه مهم‌تر قیمت دلار در این دوره ۲۰ برابر شده است. قیمت ورق فولادی ۱۹ برابر، قیمت ورق های مسی و آلومینیومی ۱۷ برابر و قیمت یورو نیز ۱۷ برابر شده است.
🔷 اجازه افزایش قیمت به خودروسازها در این دوره زمانی، ۷ برابر بوده است. در حالی که اجازه فروش دلال ها برای خودرو ۱۲ برابر بوده است! یعنی دلال‌پروری می‌کنند.
🔹به انواع روش‌ها از این بنگاه‌ها به عنوان حیاط خلوت، برای مناسبات رانتی و فاسد استفاده می‌کنند ولی به این مسائل دست نمی زنند
🔹بعد می گویند چون خودروسازها ناکارآمد هستند باید برویم سراغ تشویق مافیای واردات!




♦️
کانال تخصصی اقتصاد

مدل‌های اقتصادسنجی

21 Dec, 04:14


🟢 Advanced Time Series Data Analysis
Forecasting Using EViews, 2019





💠کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

09 Dec, 16:12


🔺 امکان جدید Command Explorer در ایویوز





💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

09 Dec, 16:11


🔴 چرا ارتش و مردم سوریه در برابر تحریرالشام مقاومت نکردند؟ 🔴 برای خرید یک بسته نان در سوریه باید ساعت‌ها صف بایستید.
🔴 حقوق کارمندان و نیروهای نظامی سوریه ۲۵ دلار بود در حالی که حقوق کارمندان در ادلب ( با حمایت ترکیه) ۵۰۰ دلار بود.




♦️
کانال تخصصی اقتصاد

مدل‌های اقتصادسنجی

08 Dec, 19:34


🔵 استفاده از داده های Statistics Canada بصورت آنلاین در ایویوز چهارده

🔵
اینجا را کلیک کنید



💠کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

08 Dec, 04:23


🔺 شرحی بر مدل پانل کوانتایل همراه با استاتا



💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

07 Dec, 17:32


🔴 جادوی اقتصادسنجی

🔹به واسطه اعطای جایزه نوبل اقتصاد سال ۲۰۲۴ به جیمز رابینسون، دارون عجم‌‏‌اوغلو و سیمون جانسون، بحث از توسعه اقتصادی در ماه گذشته اوج گرفت.

🔹اما از یک بعد بسیار مهم کارهای این سه نوبلیست همچنان ناشناخته است و آن رویکردی است که در روش‌‏‌شناسی و به طور خاص در شاخه اقتصادسنجی از سوی این افراد اعمال شد.

🔹تلاش این ها حول محور استفاده سه نوبلیست از روش اقتصادسنجی IV یا Instrumental Variables است که به پیچیدگی و گره‌گشایی مشهور است.

🔹از قضا هوشمندی عجم‌‌‌اوغلو، رابینسون و جانسون نیز در همین بوده که با استفاده از این روش، رابطه میان رشد و توسعه اقتصادی با جمعیت و تحولات آن در طول یک دوره تاریخی طولانی را ‌سنجیده و از محل این ابتکار روشی، امکان کشف یک حقیقت بزرگ اما پنهان به جامعه دانشگاهی و غیردانشگاهی را پیدا کرد.




🌐 کانال با اساتید اقتصاد

مدل‌های اقتصادسنجی

07 Dec, 16:11


❄️ JDemetra+ Seasonal Adjustment

❄️ تعدیل فصلی در ایویور چهارده





💠کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

07 Dec, 02:17


🔴 EViews Help: Count Models
http://www.eviews.com/help/helpintro.html#page/content/limdep-Count_Models.html
آموزش تصویری روش تخمین QML
Quasi-Maximum Likelihood (QML)
مبانی نظری وکار عملی با ایویوز (help)





💠کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

06 Dec, 07:49


https://t.me/+6Lg1TRi8X6EzYTk8

مدل‌های اقتصادسنجی

06 Dec, 06:03


🔶 صفحه دسترسی آنلاین به داده در ایویوز





💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

06 Dec, 04:10


https://t.me/eghtesadd

مدل‌های اقتصادسنجی

05 Dec, 16:32


✳️ تحلیل های آماری در نرم افزار R




💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

05 Dec, 10:15


❄️ نصب راه اندازی، دستورات و راهنمای ایویوز و استاتا ✍️ دکتر محمدرضا منجذب



🔺با سلام، با استفاده از لینک های زیر در خصوص ایویوز و استاتا، می توانید از این دو نرم افزار استفاده کنید. لازم بذکر است تفاوت ورژن های مختلف نرم افزارها در آزمون های جدیدتر و بعضا امکانات پردازش بیشتر است. والا بیس ورژن ها شبیه بیکدیگر هستند.

🔺حتی بسته به روش و مدل تخمینی بعضاً ورژن های پایین تر راحت تر و بدون دردسرتر هستند.


🔹دانلود ایویوز 13

🔹دستورات ایویوز

🔹دانلود، نحوه نصب ایویوز و راهنمای ایویوز

🔹دستورات استاتا

🔹
راهنمای استاتا

🔹
استاتا (نسخه 17) پرتال ویندوز 64 بیتی

🔹نحوه دانلود و نصب استاتا

🔹
سایر نرم افزارها


🌐 کانال دکتر منجذب

مدل‌های اقتصادسنجی

04 Dec, 13:46


🔴دولت‌ها هزینه بی کفایتی خود را با افزایش قیمت‌ها از مردم می‌گیرند

دکتر مرتضی افقه:

🔷 کاسه کوزه‌های تورم را سر مردم نشکنید ؛ تورم حاصل بی تدبیری و سیاست های اشتباه دولت‌هاست

🔷بهانه دولت‌ها برای افزایش قیمت بنزین، این است که تورم بالا است، اما این و خسارات موجود، حاصل سیاست گذاری‌های اشتباهی است که به تورم دامن زده است.

🔹 مردم با افزایش قیمت ها، هزینه بی کفایتی دولت‌ها را می‌دهند. عمدا از عبارت دولت‌ها استفاده می‌کنم تا مشخص کنم صرفا تیر نقد به سمت دولت چهاردهم نیست و این مسائل را در دولت‌های مختلفی شاهد بوده‌ایم. ریشه افزایش قیمت‌ها و بهانه آن این است که تورم افزوده شده است. دولت‌ها هزینه بی کفایتی خود را با افزایش قیمت‌ها از مردم می‌گیرند.




♦️
کانال تخصصی اقتصاد

مدل‌های اقتصادسنجی

04 Dec, 13:40


نحوه آپدیت و نصب پکیج ها در RStudio





💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

04 Dec, 02:45


🟢 داده بورسی بانک ها



💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

03 Dec, 15:55


🔵 تحلیل تورم در اقتصاد ایران: درسی از اقتصاد کلان

🔴 برای تحلیل تورم در اقتصاد ایران باید عوامل تاثیرگذار بر کاهش عرضه کل و افزایش تقاضای کل مورد بررسی قرار گیرد. از این مسیر می توان هم راههای کنترل آن را یافت و هم مسوول کنترل آن را. 🔴 در انیمیشن پیوست عوامل مزبور ارایه و تحلیل شده است.

مطلب مرتبط: کنترل تورم بعهده همه است
🌐 کانال دکتر منجذب

مدل‌های اقتصادسنجی

03 Dec, 07:00


⭕️ کار با RSTUDIO سرچ و نصب پکیج و ...




💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

02 Dec, 19:14


⭕️کوانتایل و فایل های مرتبط

✍️ دکترمحمدرضا منجذب

🔅کوانتایل یکی از روش های جدید تخمین در اقتصادسنجی محسوب می گردد. خوشبختانه اخیرا فایل های آموزشی مناسبی را در فضای مجازی به شرح زیر بارگذاری کرده ام:

🔹معرفی رگرسیون کوانتایل

🔹 رگرسیون کوانتیل و برخی کاربردهای آن در مالی و اقتصاد

🔹معرفی رگرسیون کوانتایل (1)

🔹معرفی رگرسیون کوانتایل (2)

🔹تخمین و رسم نمودار همراه با تفسیر آن

🔹نمونه مقاله و تخمین به روش پانل کوانتایل (همراه با منابع مفید). https://t.me/Economtrics/1045

🔹شرحی بر مدل پانل کوانتایل همراه با استاتا https://t.me/Economtrics/1211

🔹❇️نحوه اجرای پانل کوانتایل در R https://rdrr.io/rforge/rqpd/man/rqpd.html

🔹روش نصب پکیج پانل کوانتایل در R https://t.me/Economtrics/1758

🔹کدهای روش تخمین کوانتایل در استاتا https://t.me/Economtrics/242

🔹نمونه مقاله و تخمین به روش پانل کوانتایل (همراه با منابع مفید) https://t.me/Economtrics/1045

🔹رگرسیون کوانتایل، یک تخمین غیر OLS https://t.me/Economtrics/973

🔹اسلایدر آموزش رگرسیون کوانتایل همراه با ساس https://t.me/Economtrics/411

🔹کتاب: رگرسیون کوانتایل https://t.me/Economtrics/304

🔹کتاب: رگرسیون کوانتایل - تئوری و کاربرد https://t.me/Economtrics/416

🔹 نحوه تخمین مدل کوانتایل سری زمانی و تفسیر آن https://t.me/Economtrics/2300

🔹کتاب: رگرسیون کوانتایل فضایی https://t.me/Economtrics/305

🔹How to Find the Percentiles (Quantiles) in R. https://t.me/Economtrics/1676

🔹Stata quantile regression https://t.me/Economtrics/979

🔹R Studio - Panel Simultaneous Quantile Regression https://t.me/Economtrics/2482

🔹R Studio - Quantile ARDL Model https://t.me/Economtrics/2827

🔹(QARDL) in EViews

t.me/drmonjazeb

مدل‌های اقتصادسنجی

02 Dec, 12:42


♦️ دستورات آنالیز واریانس در استاتا



💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

30 Nov, 04:29


💢 Bureau of Economic Analysis Data in Eviews



💠کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

29 Nov, 14:33


🔴 قیمت گذاری، انواع آن و آثار آن
🔵 گردآوری دکتر محمدرضا منجذب


♨️ در اقتصاد، قیمت‌گذاری به روش‌ها و استراتژی‌های مختلفی اشاره دارد که دولت ها، شرکت‌ها و کسب‌وکارها برای تعیین قیمت کالاها و خدمات خود استفاده می‌کنند. انواع قیمت‌گذاری شامل موارد زیر است:
1. قیمت‌گذاری هزینه محور (Cost-Plus Pricing): در این روش، قیمت کالا یا خدمت بر اساس هزینه‌های تولید آن به علاوه یک حاشیه سود تعیین می‌شود.
2. قیمت‌گذاری رقابتی (Competitive Pricing): در این روش، قیمت‌ها بر اساس قیمت‌های رقبای موجود در بازار تعیین می‌شوند. شرکت‌ها ممکن است قیمت‌های خود را پایین‌تر یا بالاتر از رقبا قرار دهند.
3. قیمت‌گذاری ارزش محور (Value-Based Pricing): در این روش، قیمت بر اساس ارزشی که محصول یا خدمت برای مشتری ایجاد می‌کند، تعیین می‌شود. این نوع قیمت‌گذاری معمولاً در بازارهای لوکس و با کیفیت بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد.
4. قیمت‌گذاری نفوذی (Penetration Pricing): در این روش، قیمت‌ها به طور موقت پایین‌تر از بازار تعیین می‌شوند تا سهم بازار بیشتری جذب شود و بعد از رسیدن به هدف، قیمت‌ها افزایش یابند.
5. قیمت‌گذاری انحصاری (Price Skimming): در این روش، قیمت‌ها در ابتدا بالا تعیین می‌شوند و سپس با گذشت زمان کاهش می‌یابند. این استراتژی معمولاً برای محصولات جدید و نوآورانه استفاده می‌شود.
6. قیمت‌گذاری روانی (Psychological Pricing): در این روش، قیمت‌ها به گونه‌ای تعیین می‌شوند که بر احساسات و ادراکات مشتریان تأثیر بگذارند، مانند تعیین قیمت ۹٫۹۹ به جای ۱۰ دلار.
7. قیمت‌گذاری بسته‌ای (Bundling Pricing): در این روش، چند محصول یا خدمت به صورت یک بسته با یک قیمت واحد ارائه می‌شوند که معمولاً ارزان‌تر از خرید جداگانه آن‌ها است.

♨️اما در قیمت‌گذاری دستوری تعیین قیمت کالاها و خدمات توسط نهادهای دولتی صورت می گیرد، به جای اینکه قیمت‌ها بر اساس عرضه و تقاضا در بازار تعیین شوند. این نوع قیمت‌گذاری می‌تواند آثار مثبت و منفی متعددی داشته باشد که در زیر به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود:
آثار مثبت:
1. حفاظت از مصرف‌کنندگان: قیمت‌گذاری دستوری می‌تواند به جلوگیری از افزایش قیمت‌ها و حمایت از اقشار کم‌درآمد کمک کند.
2. ثبات اقتصادی: در شرایط بحرانی، قیمت‌گذاری دستوری می‌تواند به ایجاد ثبات در بازار و جلوگیری از نوسانات شدید قیمت‌ها کمک کند.
آثار منفی:
1. کمبود کالا: وقتی قیمت‌ها پایین‌تر از هزینه تولید تعیین می‌شوند، تولیدکنندگان ممکن است تمایلی به تولید نداشته باشند که این می‌تواند به کمبود کالا در بازار منجر شود.
2. کاهش کیفیت: برای حفظ سود، تولیدکنندگان ممکن است کیفیت محصولات خود را کاهش دهند.
3. بازار سیاه‌: قیمت‌گذاری دستوری می‌تواند باعث شکل‌گیری بازار سیاه شود، جایی که کالاها با قیمت‌های بالاتر (حتی از تعادل معمولی) و غیررسمی فروخته می‌شوند.
4. اختلال در بازار: قیمت‌گذاری دستوری می‌تواند موجب اختلال در مکانیزم‌های طبیعی بازار شود و باعث عدم تعادل بین عرضه و تقاضا گردد.
5. کاهش انگیزه سرمایه‌گذاری: اگر تولیدکنندگان نتوانند قیمت‌های منطقی برای محصولات خود تعیین کنند، ممکن است انگیزه کمتری برای سرمایه‌گذاری و توسعه کسب‌وکارهای خود داشته باشند.
به طور کلی، قیمت‌گذاری دستوری می‌تواند در شرایط خاص و موقتی مفید باشد، اما در بلندمدت معمولاً به مشکلات اقتصادی و اجتماعی منجر می‌شود. بدین لحاظ اکثر اقتصاددانان آن را توصیه نمی کنند.


مطلب مرتبط:
مصایب قیمت گذاری دستوری



❄️
کانال دکتر منجذب

مدل‌های اقتصادسنجی

29 Nov, 14:32


✳️ Split.png in eviews



💠کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

29 Nov, 05:40


🔵 Integrating Python with EViews



💠کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

28 Nov, 19:05


☸️ Split observation in Eviews



💠کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

28 Nov, 07:34


❇️ اعمال روش وزنی برای رفع ناهمسانی واریانس در ایویوز به همراه خروجی



💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

27 Nov, 03:22


🔴 فیلم آموزشی نحوه تبدیل داده های یک سال پایه به سال پایه ای دیگر همراه با ایویوز (کلاس درس مجازی دکتر منجذب)


🔴
لینک نوشتاری مطلب
🔴
توضیح موضوع در اکسل



❄️
کانال دکتر منجذب

مدل‌های اقتصادسنجی

26 Nov, 17:20


❇️ مسیر آزمون ناهمسانی واریانس (وایت) و خروجی ایویوز 11 (تایید ناهمسانی در این مثال)



💠کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

26 Nov, 04:26


🔶 مسیر آزمون محدودیت ضرایب در ایویوز



💠کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

25 Nov, 20:42


🔴 تلاش کنیم که ایران، ایران شود❗️




♦️
کانال تخصصی اقتصاد

مدل‌های اقتصادسنجی

25 Nov, 17:12


🔵 [William H. Greene] Econometric Analysis, 2018




💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

25 Nov, 08:56


چگونه دیتا رو توی R فراخوانی کنیم؟



💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

24 Nov, 19:51


🔴 سيامك قاسمى از پيش بينى تورم مى گويد :

سه دلیل مهم که ما در آغاز یک موج تورمی جدید در ایران هستیم !


⭕️ کامنت: به اين پارامترها كامبك ترامپ را هم اضافه كنيد




♦️
کانال تخصصی اقتصاد

مدل‌های اقتصادسنجی

24 Nov, 16:36


♦️ تخمین OLS در R با استفاده از فرمولهای کتاب گرین




💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

24 Nov, 06:50


⭕️همه چیز در مورد پانل دیتا (داده های ترکیبی) ✍️دکتر محمدرضامنجذب


🔹یکی از مفاهیم با کاربرد بالا در مدل های اقتصادسنجی، مبحث پانل دیتا یا داده های ترکیبی است. خوشبختانه در فضای مجازی تلگرام فایلهای خوب و مناسبی در راستای مباحث پانل همراه با نرم افزار مرتبط بارگذاری شده است. هریک از عناوین زیر را کلیک نموده و مبحث مورد نظر را مطالعه یا فایلش را دانلود کنید:

🔹درس پانل فضایی + استاتا

🔹فیلم آموزشی پانل فضایی در استاتا

🔹نمونه مقاله و تخمین به روش پانل کوانتایل (همراه با منابع مفید).
🔹شرحی بر مدل پانل کوانتایل همراه با استاتا

🔹بحث متنوعی از خانواده پانل همراه با استاتا و ایویوز

🔹مراحل تخمین مدل های پانل دیتا

🔹درس پانل نامتوازن 1

🔹درس پانل نامتوازن 2

🔹فیلم آموزشی پانل نامتوازن همراه با استاتا

🔹آزمون های انتخاب نوع مدل در پانل دیتا
🔹فیلم ها و فایل های آموزشی پانل دیتا

🔹صفر تا صد اجرای پانل دیتا در استاتا همراه با مثال عددی
🔹درس پانل ۱

🔹درس پانل ۲

🔹معرفی پنل سیستمی

🔹 تخمین پانل کوانتایل در آر

🔹خانواده پانل

🔹فیلم آموزشی پانل نامتوازن در استاتا
🌐 کانال دکتر منجذب

مدل‌های اقتصادسنجی

23 Nov, 14:05


🟢 دکتر مهدی پازوکی:برای حفظ منافع ملی، پزشکیان باید با ترامپ در کاخ سفید مذاکره کند/ برنامه‌های دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۴، مبتنی بر واقعیت‌ها است

در برنامه گفت‌وگوی اقتصادی، میزبان مهدی پازوکی اقتصاددان و استاد دانشگاه بودیم و به بررسی لایحه بودجه و اصلاحات اقتصادی و سیاسی پیش روی دولت مسعود پزشکیان پرداختیم.

دیدارنیوز _ لیلا قصاب‌زاده: در برنامه گفت‌وگوی اقتصادی دیدار با مهدی پازوکی، اقتصاددان و استاد دانشگاه درمورد مسائل مربوط به لایحه بودجه گفتگو کردیم. این در حالی است که در لایحه اصلاحی بودجه سال ۱۴۰۴ نسبت به نسخه اولیه گام‌های مثبتی برداشته شده است.

مهدی پازوکی در این برنامه با اشاره به اینکه متغیر‌های اقتصادی از متغیر‌های سیاسی تاثیر می‌پذیرند گفت: دولت آقای پزشکیان باید هم اصلاحات سیاسی و هم اصلاحات اقتصادی را در دستور کار خود قرار دهد.

پازوکی درمورد اصلاحات سیاسی پیش روی دولت پزشکیان گفت: بر فرض مثال اگر منافع ملی ایران و ایرانیان ایجاب کند، پزشکیان باید بتواند در کاخ سفید با ترامپ مذاکره کند.

وی درمورد لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ ادامه داد: برنامه‌های دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۴، مبتنی بر واقعیت‌ها است.

پازوکی افزود: مهم‌ترین اقدام دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ افزودن سه رقم اصلی (۱. منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها ۲. نفت تحویلی به نیرو‌های مسلح با موضوع تقویت بنیه دفاعی و ۳. بازپرداخت بدهی سازمان تأمین اجتماعی از طریق تهاتر و بدهی به بانک‌ها از طریق اوراق بهادارسازی بدهی آنها) به ارقام جدول‌های کلان بودجه است که پیش از این در تبصره‌ها درج می‌شد، ولی در ارقام کلان بودجه محاسبه نمی‌شد.

لینک مطلب بصورت کامل




♦️
کانال تخصصی اقتصاد

مدل‌های اقتصادسنجی

23 Nov, 01:50


☸️ Johansen Cointegration in Eviews




💠کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

22 Nov, 13:47


⭕️دانلود نرم افزارهای اقتصادسنجی


با سلام، از طریق لینک های زیر نرم افزار مورد نظر را دانلود کنید:
🔹دانلود ایویوز 13
🔹استاتا (نسخه 17) پرتال ویندوز 64 بیتی
🔹نرم افزار ماکروفیت 4
🔹نرم افزار مایکروفیت ۵
🔹دانلود استاتای 17 برای ویندوز 64 بیتی

🔹برای دانلود eviews 10 می توانید به سایت زیر مراجعه نمایید. https://downloadly.ir/software/engineering-specialized/eviews

🔹دانلود استاتای 15: https://shatelland.com/download/project-management/192/دانلود-نرم‌افزار-statacorp-stata-150--تجزیه-و-تحلیل‌های-آماری/98224

🔹دانلود پرتال استاتا 12 (نیاز به نصب ندارد) http://econometrics.blogfa.com/post/7

🔹دانلود پرتال استاتای 15 https://t.me/Economtrics/1063

🔹دانلود ایویوز 8 https://t.me/Economtrics/1550

🔹لینک دانلود نرم افزار اکسی متریک https://downloadly.ir/?u=protocoleAdl.downloadly.ir/Files/Software2/OxMetrics_7.2_Enterprise_Edition_Downloadly.ir.rar&i=4267

🔹لینک دانلود نرم افزار رتز 9 https://downloadly.ir/?u=protocoleAdl.downloadly.ir/Files/Software2/WinRATS_Pro_9.20e_x86_Downloadly.ir.rar&i=4049

🔹لینک دانلود نرم افزار RStudio
https://posit.co/downloads/
🔹دانلود استاتای 16 https://t.me/Economtrics/2395

🔹نحوه نصب استاتا https://t.me/Economtrics/2745

🔹دانلود ایویوز 11 https://t.me/Economtrics/2610

🔹 روش نصب ایویوز https://t.me/eghtesadd/1349

🔹 دانلود، روش نصب و راهنمای ایویوز 12 https://t.me/Economtrics/2843


🌐
کانال دکتر منجذب

مدل‌های اقتصادسنجی

22 Nov, 11:53


https://t.me/eghtesadd

مدل‌های اقتصادسنجی

22 Nov, 08:33


🔵 VAR models with exogenous variables




💠کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

12 Nov, 14:40


❇️ ملاحظاتی در باب آزمون وابستگی مقطعی پسران در داده های پانل




💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

12 Nov, 13:35


🔴 سياست «ضربه اول» و فشار فزاينده ترامپ


🔴 دکتر وحید شقاقی شهری

از نظر راهبردي روشن است كه در بلندمدت سياست‌هاي خارجي امريكا يكسان است، چه دموكرات‌ها روي كار باشند و چه جمهوري‌خواهان در اين واقعيت تغييري ايجاد نمي‌شود. اما رويكرد و روش ترامپ در مواجهه با پديدارهاي مختلف از نظر تاكتيكي با دموكرات‌ها تفاوت‌هاي جدي دارد. براي تحليل تصميمات اتخاذ شده توسط ترامپ بايد ابتدا به ابعاد و زواياي گوناگون شخصيت او توجه كرد. ترامپ فرد ناشناخته‌اي نيست و قبلا رييس‌جمهور امريكا بوده و براي تحليلگران يك شناخت نسبي از مكانيسم تصميم‌سازي‌ها و رويكردهايش وجود دارد. در دور اول كه ترامپ رييس‌جمهور بود روش و تاكتيك «ضربه اول و فشار بزرگ» را در پيش گرفته بود. او مشت اول را مي‌زند و فشار بزرگي را عليه طرف مقابل وارد مي‌سازد تا نهايتا طرف مقابل تحقير و ضعيف شده و پاي ميز مذاكره بنشيند. در واقع ترامپ با نسخه ضعيف شده افراد، دولت‌ها و سياستمداران به مذاكره مي‌نشيند. اين در حالي است كه دموكرات‌ها معتقد به فشار تدريجي‌اند. دموكرات‌هايي از جنس اوباما معتقدند امريكا بايد به صورت تدريجي فشار را بيشتر كند تا طرف مقابل بر اثر فشار تدريجي فرسوده شده و حاضر به مذاكره شود. در حالي كه ترامپ متفاوت مي‌انديشد و معتقد به وارد آوردن ضربه اول است، همان‌طور كه روشن است راهبرد هر دو حزب امريكا فشار به طرف مقابل براي پذيرش خواسته‌هاي امريكاست، اما دو رويكرد متفاوت را براي دستيابي به اين هدف واحد در پيش مي‌گيرند. به‌طور كلي با پيروزي ترامپ تحقق مذاكره توافق هسته‌اي بسيار سخت و پيچيده شده است. شخصا اميدي نسبت به احياي برجام يا هر نوع توافق ديگري ندارم. نبايد فراموش كرد ترامپ در ايران بسيار منفور است و رفتارهاي ديوانه‌وار او به گونه‌اي است كه توافق با ايران را بسيار دشوار ساخته است. اساسا ترامپ قابل اعتماد نيست. وقتي ايران پايگاه عين‌الاسد عراق را بمباران كرد، ترامپ ناگهان بدون هيچ سندي اعلام كرد قبلا از اين حمله آگاه بوده است و ايراني‌ها به او خبر داده بودند! او سعي مي‌كند طرف مقابل را تحقير كند. به نظرم كار دولت چهاردهم با آمدن ترامپ سخت مي‌شود. حتي اين نگراني وجود دارد كه از طريق همراهي با برخي كشورهاي اروپايي، ‌ترامپ مكانيسم ماشه را فعال كرده و ايران را ذيل فصل۷ منشور ملل متحد قرار دهد. به‌رغم اينكه برخي سياستمداران ايراني نگاه متفاوتي دارند و ترامپ را اهل معامله دانسته يا ترامپ دور اول را با ترامپ دور دوم متفاوت مي‌دانند، من اين‌گونه فكر نمي‌كنم. معتقدم ذات و روحيه ترامپ تغيير نكرده، او ضربه اول را مي‌زند تا طرف مقابل را تحقير كند و منتظر مي‌ماند تا مذاكره شكل بگيرد. متاسفانه دولت سيزدهم ۲الي ۳سال زمان طلايي و فرصت مناسب حضور يك دولت دموكرات در امريكا را از دست داد تا دوباره دولت ايران در برابر تندروهاي جمهوري‌خواه قرار بگيرد. حتي سنا هم در انتخابات ۲۰۲۴ در اختيار جمهوري‌خواهان قرار گرفته و كنگره هم در اختيار اين طيف خواهد بود. مثلث دولت، سنا و كنگره در امريكا شرايط دشواري را پيش روي ايران قرار مي‌دهد.

طرف ديگري هم در اين منازعه وجود دارد كه نتانياهو و گروه‌هاي افراطي در اسراييل است. اين طيف از پيروزي ترامپ خوشحالند. بنابراين با فشارهاي اين گروه تندرو، دستيابي به يك توافق برد-برد دشوار مي‌شود. اما براي مواجهه با اين شرايط چه بايد كرد و چه راهبردي مي‌تواند مقاومت اقتصادي ايران را ارتقا دهد؟ من اگر جاي دولت و مجلس بودم، لايحه بودجه ۱۴۰۴ را به دولت باز مي‌گرداندم تا آن را اصلاح كند. معتقدم لايحه فعلي يك لايحه مقاوم و مستحكم متناسب با شرايط سخت تحريمي سال آينده نيست. نخستين بخشي كه در لايحه بايد اصلاح شود، موضوع درآمدهاي نفتي است. بايد اصلاحات ساختاري در لايحه صورت گيرد. من ترجيح مي‌دهم به جاي نگاه خوش‌بينانه، واقع‌بينانه به موضوع بودجه نگاه كنم. اگر ايران با نگاه خوش‌بينانه به استقبال سال آينده برود و پيش‌بيني شرايط احتمالي را نداشته باشد و بعد ترامپ كمربند تحريم‌ها را محكم كند، مردم و دولت تحت فشار مضاعف قرار مي‌گيرند. قواي سه‌گانه بايد نهايت هماهنگي با هم را داشته باشند و تصميمات سختي بگيرند. استراتژي ترامپ ابتدا پايين آوردن فروش نفت ايران به زير ۵۰۰هزار بشكه و پس از آن، صفر كردن ميزان فروش نفت ايران و صفركردن درآمدهاي نفتي است. نخستين فشار و نخستين ضربه ترامپ بر ايران در بخش صادرات و فروش نفت خواهد بود. اساسا پيش‌بيني‌ها حاكي است كه قيمت جهاني نفت در سال ۲۰۲۵ كاهش پيدا كرده و به زير ۷۰ يا۶۰دلار مي‌رسد. بنابراين ايران بايد بودجه‌اي متناسب با اين شرايط تهيه كرده و آن را اجرايي كند.




♦️
کانال تخصصی اقتصاد

مدل‌های اقتصادسنجی

11 Nov, 12:27


⭕️ Predictive Modeling ppt





💠کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

10 Nov, 13:49


❄️با سلام. لینک کانال‌ها و گروه‌های مفید به شرح زیر است:


♦️کانال تخصصی اقتصاد
t.me/eghtesadd

♦️کانال گفتار اقتصادی
t.me/Economicspeech

♦️کانال مدل های اقتصادسنجی
t.me/Economtrics

♦️کانال دکتر محمدرضا منجذب
t.me/drmonjazeb

♦️رویدادهای اقتصادی
t.me/Ecoevents

♦️کانال با اساتید اقتصاد
t.me/eghtesadiyoun

♦️گروه تحلیل اقتصادی
t.me/ECONOMYandMARKETS

♦️گروه استاتا، ایویوز و اقتصاسنجی
t.me/stataeviews







♦️
کانال تخصصی اقتصاد

مدل‌های اقتصادسنجی

10 Nov, 11:15


🌐 مجموعه همه چیز در مورد مدل های مختلف در اقتصادسنجی ✍️ دکتر محمدرضا منجذب

🔹 باسلام ♦️ خوشبختانه طی دوره ای از فعالیت در فضای مجازی و در راستای نیاز محققین به فایلهای آموزشی اقتصادسنجی در مسیر انجام تحقیق، سلسله مباحثی تخصصی در موضوعات مختلف با عنوان «همه چیز ... در مورد ... » تدارک دیده شد. لینک هر مجموعه بصورت زیر تقدیم می گردد. هر لینک به تنهایی شامل دهها فایل مختلف هست:

🔹1️⃣ همه چیز در مورد پانل دیتا (داده های ترکیبی)
🔹 2️⃣ همه چیز در مورد ARDL
🔹3️⃣ مدل های از خانواده VAR شامل فایل و فیلم آموزشی (1)
🔹4️⃣ مدل های از خانواده VAR شامل فایل و فیلم آموزشی (2)
🔹5️⃣ کوانتایل و فایل های مرتبط
🔹6️⃣ پنج مجموعه لینک های مفید برای انجام پژوهش
🔹7️⃣ دانلود نرم افزارهای اقتصادسنجی

🔹8️⃣ معرفی کتاب (به زبان فارسی) در دو سطح مقدماتی و پیشرفته همراه با نرم افزار و خروجی

🔹9️⃣ دلایل معنادار نشدن مدل های اقتصادسنجی https://t.me/drmonjazeb/368

🔹🔟 ضرورت آزمون هم انباشتگی یا cointegration https://t.me/drmonjazeb/364

🔹 1️⃣1️⃣ همه چیز در مورد GMM https://t.me/Economtrics/889

🔹2️⃣1️⃣ شانزده کتاب مرجع یا کاربردی در زمینه اقتصادسنجی https://t.me/Economtrics/2709

🔹3️⃣1️⃣ همه چیز در مورد مارکف سوییچینگ
🔹4️⃣1️⃣ مدل های آستانه star and pstr

🔹5️⃣1️⃣ معرفی و کاربرد مدل های خانواده آرچ و گارچ https://t.me/drmonjazeb/314

🔹6️⃣1️⃣ مدل های لاجیت ، پروبیت و توبیت https://t.me/drmonjazeb/388

🔹7️⃣1️⃣ مقالات کاربردی اقتصادسنجی
🔹8️⃣1️⃣همه چیز در مورد NARDL 🔹9️⃣1️⃣معادلات همزمان
t.me/drmonjazeb

مدل‌های اقتصادسنجی

10 Nov, 05:32


⭕️ در حالت فعال بودن منوی نمودار در ایویوز





💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

09 Nov, 15:23


⭕️ حالت فعال بودن منوی VAR در ایویوز





💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

09 Nov, 15:21


🔴 دکتر شاپور محمدی استاد دانشگاه تهران: نمی توانیم به ۶ کشور همسایه یارانه و حقوق بدهیم و بعد اقتصادمان هم درست باشد و وانمود کنیم مشکلی نداریم! ژاپن، آلمان وامریکا هم اگر به ۶ کشور یارانه و حقوق بدهند چیزی از اقتصاد آنها باقی نمی ماند! چرا مسئولین ما نمی توانند مسئله ای به این سادگی را بپذیرند!!!؟؟؟




♦️
کانال تخصصی اقتصاد

مدل‌های اقتصادسنجی

08 Nov, 16:24


https://t.me/ECONOMYandMARKETS

مدل‌های اقتصادسنجی

08 Nov, 13:53


🔷 سرانۀ درآمد ناخالص ملی (GNI)، شاخصی است که نشان می‌دهد اگر کل درآمد یک کشور بین جمعیت آن تقسیم شود، سهم هر شهروند چقدر خواهد بود. این شاخص معیار ارزیابی رفاه اقتصادی و استاندارد زندگی در یک کشور محسوب می‌شود. بانک جهانی با روش اطلس و با میانگین نرخ ارز و تعدیل تورم، این شاخص کشورها را به دلار آمریکا تبدیل و بیان می‌کند.

مطلب مرتبط:
فرایند تغییرات درآمد و تولید سرانه سه کشور نفتی امارات، عربستان و ایران


♦️
کانال تخصصی اقتصاد

مدل‌های اقتصادسنجی

08 Nov, 13:48


⭕️ Gmm in Stata





💠کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

08 Nov, 06:38


❇️ برخی از روش های نرمال کردن داده




💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

07 Nov, 13:49


🔵 مراحل اجرای مدل ARDL-PMG را همراه با نرم افزار در اینجا ملاحظه کنید.

🌐 کانال دکتر منجذب

مدل‌های اقتصادسنجی

07 Nov, 07:21


⭕️ تفسیر هیستوگرام: توزیع نرمال (نمودار سمت چپ) در برابر غیرنرمال (سمت راست) در ایویوز




💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

06 Nov, 18:50


⭕️دانلود نرم افزارهای اقتصادسنجی


با سلام، از طریق لینک های زیر نرم افزار مورد نظر را دانلود کنید:
🔹دانلود ایویوز 13
🔹استاتا (نسخه 17) پرتال ویندوز 64 بیتی
🔹نرم افزار ماکروفیت 4
🔹نرم افزار مایکروفیت ۵
🔹دانلود استاتای 17 برای ویندوز 64 بیتی

🔹برای دانلود eviews 10 می توانید به سایت زیر مراجعه نمایید. https://downloadly.ir/software/engineering-specialized/eviews

🔹دانلود استاتای 15: https://shatelland.com/download/project-management/192/دانلود-نرم‌افزار-statacorp-stata-150--تجزیه-و-تحلیل‌های-آماری/98224

🔹دانلود پرتال استاتا 12 (نیاز به نصب ندارد) http://econometrics.blogfa.com/post/7

🔹دانلود پرتال استاتای 15 https://t.me/Economtrics/1063

🔹دانلود ایویوز 8 https://t.me/Economtrics/1550

🔹لینک دانلود نرم افزار اکسی متریک https://downloadly.ir/?u=protocoleAdl.downloadly.ir/Files/Software2/OxMetrics_7.2_Enterprise_Edition_Downloadly.ir.rar&i=4267

🔹لینک دانلود نرم افزار رتز 9 https://downloadly.ir/?u=protocoleAdl.downloadly.ir/Files/Software2/WinRATS_Pro_9.20e_x86_Downloadly.ir.rar&i=4049

🔹لینک دانلود نرم افزار RStudio
https://posit.co/downloads/
🔹دانلود استاتای 16 https://t.me/Economtrics/2395

🔹نحوه نصب استاتا https://t.me/Economtrics/2745

🔹دانلود ایویوز 11 https://t.me/Economtrics/2610

🔹 روش نصب ایویوز https://t.me/eghtesadd/1349

🔹 دانلود، روش نصب و راهنمای ایویوز 12 https://t.me/Economtrics/2843


🌐
کانال دکتر منجذب

مدل‌های اقتصادسنجی

06 Nov, 15:23


⛔️ رویکرد هفتگانه در مواجهه با ترامپ

✍️دکتر رضا نصری
:

🔸در مواجهه با ترامپ اتخاذ این رویکرد هفتگانه به نظر ضروری است:

۱- تقویت وفاق با مردم و افزایش رضایتمندی جهت تحکیم رابطه دولت-ملت؛

۲- پرهیز از هر سیاست اقتصادی که منجر به شوک و تضعیف قشر آسیب‌پذیر خواهد شد؛

۳- هم‌افزایی میان جناح‌های سیاسی و نهادهای حاکمیتی حول محور امنیت و منافع ملی؛

۴- ایجاد انضباط در موضع‌گیری‌ها در حوزه سیاست خارجی و ایجاد تک‌صدایی با محوریت دستگاه دیپلماسی؛

۵- استفاده هوشمندانه از همه ابزارها - از قدرت نظامی گرفته تا دیپلماسی عمومی تا مذاکرات شرافتمندانه - برای تامین امنیت کشور؛

۶- تقویت دیپلماسی منطقه‌ای برای مشارکت هر چه موثرتر ایران در فرآیند شکل‌دهی به نظم جدید منطقه؛

۷- تقویت روابط با چین و روسیه و بریکس؛



♦️
کانال تخصصی اقتصاد

مدل‌های اقتصادسنجی

06 Nov, 12:04


⭕️ مسیر رسم هیستوگرام و خروجی آن در ایویوز




💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

05 Nov, 13:46


☸️ آمار و داده های بازار کار ایران (سری زمانی)



💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

05 Nov, 03:24


تفاوت آمار #پارامتریک و #ناپارامتریک

🔹#آمار_پارامتریک. آزمون‌های آماری با دو رویکرد کلی ساخته شده و ساخته می‌شوند. یک رویکرد این است که بر اساس توزیع‌های آماری موجود آزمون‌های آمار ساخته شوند. مثلا آزمونی بر مبنای توزیع نرمال، پواسون و ... ساخته شود. در این موارد آزمون ساخته شده در شرایطی که داده‌ها توزیع مفروض آزمون آماری را داشته باشند، نتایج دقیقی ایجاد خواهد کرد. اما در شرایطی که داده‌ها دارای توزیع مفروض نباشند، دیگر نمی‌توان بر درستی نتایج بدست آمده بوسیله آن آزمون اعتماد کرد.

👈به آزمون‌هایی از این جنس که بر مبنای توزیع‌های آماری ساخته می‌شوند، آزمون‌های پارامتریک می‌گویند. در کل نیز این شاخه آمار پارامتریک نام دارد.

🔹#آمار_ناپارامتریک. رویکرد دیگر در ساخت آزمون‌های آماری این است که آزمون‌ها بر مبنای توزیع آماری خاصی ساخته نمی‌شوند. یعنی توزیع خاصی را مفروضه کار قرار نمی‌دهند و نیازی نیست که داده‌ها دارای توزیع خاصی باشند. به این نوع آزمون‌ها، آزمون‌ها ناپارامتریک یا آزاد-توزیع می‌گویند. این شاخه علم آمار نیز، آمار ناپارامتریک نام دارد.

✳️ چه زمانی بایستی از آمار پارامتریک و چه زمانی از آمار ناپارامتریک استفاده کنیم؟

🔹زمانی که از روایی و اعتبار داده‌های بدست آمده از ابزارهای اندازه‌گیری اطمینان داشته باشیم و داده‌ها دارای توزیع مفروض آزمون آماری مد نظر باشند، آنگاه مجاز به استفاده از آزمون پارامتریک مد نظر هستیم. اما زمانی که داده‌ها دارای توزیع مفروض نباشند و یا داده‌های به دست آمده بوسیله ابزار اندازه‌گیری روایی و اعتبار بالایی نداشته باشند (به صورتی که نتوان حداقل فاصله‌ای بودن مقیاس داده‌ها را تأیید کرد. نه اینکه روایی و اعتبار پایین داشته باشند) آنگاه ما مجاز به استفاده از آزمون‌ها پارامتریک نیستیم و بایستی از آزمون‌ها ناپارامتریک استفاده کنیم.

🔹در شرایطی که از روایی و اعتبار داده‌های بدست آمده از ابزارهای اندازه‌گیری اطمینان داشته باشیم اما توزیع مفروض داده‌ها برقرار نباشد آنگاه اگر امکانش باشد که با یک تبدیل‌های غیرخطی توزیع داده‌ها را به توزیع مد نظر تبدیل کرد، در این شرایط نیز می‌توان از آزمون‌های پارامتریک استفاده کرد.



💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

04 Nov, 14:55


☸️ استاتای 15 پرتال (نیازی به نصب ندارد)



💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

04 Nov, 03:53


💢 مسیر باز کردن داده های منتخب و محاسبه کوواریانس میان آن ها در ایویوز



💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

03 Nov, 05:28


🟣 همخطی در داده های پانل

❄️ برای انجام تست VIF (Variance Inflation Factor) در داده‌های ترکیبی (Panel Data) در نرم‌افزار EViews، مراحل زیر را دنبال کنید:

1. آماده‌سازی داده‌ها: مطمئن شوید که داده‌های شما به درستی در قالب Panel Data وارد EViews شده‌اند و یک Workfile با فرمت "Panel" دارید.

2. تخمین مدل:
- به مسیر Quick بروید و Estimate Equation را انتخاب کنید.
- مدل رگرسیون خود را وارد کنید و مطمئن شوید که نوع مدل شما به درستی تنظیم شده است. در اینجا باید مدل خود را به صورت Pooled، Fixed Effects یا Random Effects تخمین بزنید.
- نوع Panel و نوع اثرات (Cross-section یا Period) را انتخاب کنید.

3. محاسبه VIF:
- پس از تخمین مدل، به برگه View بروید و Coefficient Diagnostics را انتخاب کنید.
- از منوی ظاهر شده، گزینه Variance Inflation Factors را انتخاب کنید.

با انتخاب این گزینه، EViews مقدار VIF برای هر متغیر مستقل در مدل شما را محاسبه و نمایش می‌دهد. این مقدار نشان‌دهنده میزان هم‌خطی بین متغیرهای مستقل است.

اگر مقدار VIF برای یک متغیر بالا باشد (معمولاً بالاتر از 10)، این نشان‌دهنده وجود مشکل هم‌خطی چندگانه بین متغیرهاست و ممکن است نیاز به اصلاح مدل داشته باشید.




💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

03 Nov, 03:34


⭕️اهمیت آزمون مانایی (ریشه واحد) در تشخیص نوع مدل
✍️
دکتر محمدرضا منجذب

💠قبل طرح موضوع لازم به ذکر است که مبانی نظری ، ریاضی و مدل های بیس مهمترین موضوع در تعیین نوع مدل تلقی می شود. سپس در این راستا مطالب زیر میتواند راهگشا باشد. به عبارت دیگر خط قرمز تعیین هر مدلی در تخمین ابتدا مبانی نظری مدل هست. 💠آزمون ریشه واحد (مانایی) از داده ها اولین آزمونی هست که محققین در تخمین مدل بکار میبرند. داده ای مانا تلقی میشود که در طول زمان میانگین، واریانس و خودکواریانس آن متغیر در طول وقفه های یکسان با هم برابرند. بطور معمول از آماره های مختلفی برای آزمون مانایی از داده بکار می رود که در کتب اقتصادسنجی به آن اشاره شده است.
💠چرا اولین آزمون لازم برای تخمین مدل، آزمون مانایی است. علت این امر اینست که با این آزمون نوع مدل تخمینی مشخص میشود و به همین دلیل این آزمون و نتایج آن پر اهمیت است.
💠بعد از آزمون مانایی از داده ها، اگر همه ی داده های مدل مربوط به متغیر وابسته و متغیرهای توضیحی مانا بودند در ادامه با تخمین مدل به روش OLS معمولی، نتایج تخمین را گزارش و تفسیر میکنیم (البته آزمونهای تکمیلی چون خودهمبستگی و واریانس همسانی هم گزارش میشوند و در صورت لزوم رفع مشکل میشود).
💠اگر نتیجه آزمون مانایی این بود که متغیر وابسته مانا بود ولی برخی از متغیرهای توضیحی مانا و برخی نامانا بود. در این حالت متغیرهای توضیحی نامانا را تبدیل به مانا کرده و سپس از روش OLS معمولی مدل را ران کرده، گزارش و تفسیر میکنیم. 💠در صورتی که همه متغیرها از رتبه صفر مانا نباشند و از رتبه ای دیگر (برای مهم متغیرها رتبه یکسان) مانا باشند و در صورتی که با تخمین مدل جمله خطا از رتبه ای پایین تر مانا باشد از مدل ECM در تخمین مدل استفاده میشود.
💠در صورتی که متغیر وابسته نامانا (یا مانا) باشد و متغیرهای توضیحی نامانا (یا مانا) از رتبه های مختلفی باشند از مدل ARDL برای تخمین مدل استفاده می شود. اگر راوبط غیرخطی بر متغیرهای مدل حاکم باشد از مدل NARDL استفاده میشود.
💠در صورتی که متغیر وابسته از رتبه یک مانا باشد میتوان از خانواده تخمین های مدل پویا نیز استفاده کرد، البته مبانی نظری مدل و عامل خودهمبستگی را باید مد نظر قرار داد. و در خانواده پانل اگر متغیر وابسته در سطح مانا باشد از مدل های مختلفی چون پانل ایستا، DOLS، FMOLS، تواتر متفاوت MIDAS، پانل نامتوازن، و ... در تخمین مدل استفاده میشود.

🔶 شرح کامل موضوع فوق به همراه تکنیک های تخمین، نقشه راه انتخاب نوع مدل و راهنمای نرم افزار را از این کتاب دنبال کنید.


🌐 کانال دکتر منجذب

مدل‌های اقتصادسنجی

02 Nov, 15:22


https://t.me/ECONOMYandMARKETS

مدل‌های اقتصادسنجی

02 Nov, 04:07


🟣 نمونه مقاله و تخمین به روش پانل کوانتایل (همراه با منابع مفید).






💠کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

01 Nov, 15:16


🟢 تشریح سازوکار بازار ارز توافقی


مطلب مرتبط:
ابزارهای یکبار مصرف اقتصاد ایران

♦️
کانال تخصصی اقتصاد

مدل‌های اقتصادسنجی

01 Nov, 13:20


⭕️ نحوه ورود دیتا از یک فایل کاری در ایویوز





💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

01 Nov, 02:45


🔴 آزمون نرمال بودن جملات خطا




🌐
کانال دکتر منجذب

مدل‌های اقتصادسنجی

31 Oct, 10:19


🔷 برندگان و بازندگان تورم در جامعه


🟣 دکتر محمدرضا منجذب

دولت چگونه مي‌تواند تورم را مهار كند و تبعات تورم بالا در فضاي عمومي جامعه چگونه است؟ اين پرسش طي سال‌هاي اخير به كرات در فضاي اقتصادي كشورمان مطرح شده است. هر بودجه‌اي كه راهي بهارستان مي‌شود و هر تصميمي كه دولت و ساير نهادهاي سياست‌گذار در ايران اتخاذ مي‌كنند نهايتا بايد منجر به بهبود شاخص‌هاي اقتصادي از جمله تورم به عنوان مهم‌ترين شاخص شود. اما راهبرد مهار تورم در اقتصاد ايران طي سال‌هاي اخير همواره با شكست مواجه بوده است. طي پنج دهه اخير تورم دو رقمي مهمان اقتصاد ايران است. دلايلي چون ساختار غلط اقتصاد ايران، كسري بودجه مستمر، رشد بيش از حد و نامتناسب نقدينگي، تك‌محصولي و... براي تورم ايران ذكر مي‌شود. اما تورم آثاري مخرب زيادي دارد، از جمله:
۱- بي‌ثباتي در اقتصاد ملي و بروز نوسان مستمر در آن: يكي از خروجي‌هاي مهم تورم بي‌ثباتي و بالا بودن ريسك در اقتصاد است. تورم‌هاي مستمر و پياپي با اعداد و ارقام بالا، به اندازه‌اي اقتصاد ايران را نوساني كرده كه امكان پيش‌بيني را از اقتصاد ايران سلب كرده است. اين روند در بخش‌هايي چون سرمايه‌گذاري و رويكردهاي مولد و... اثر منفي به جاي مي‌گذارد.

۲- كاهش ارزش پول ملي و در نتيجه كاهش قدرت خريد حقوق‌ها و دستمزدهاي ثابت: پول ملي كشورها، توانایي و ظرفيت كشورها در مواجهه با ساير اقتصادها را نمايان مي‌كند. از سوي ديگر كاهش ارزش پول ملي به‌طور مستقيم در كاهش قدرت خريد خانوارهاي ايراني اثرگذار است. بنابراين يكي از تبعات مخرب تورم، كاهش قدرت خريد كشورهاست.

۳- كاهش قدرت دولت‌ها: تورم قدرت كشورها را كاهش مي‌دهد و زمينه اثرگذاري آنها را كاهش مي‌دهد.دولت متضرر مي‌شود، چون در تورم شديد رشد قيمت‌ها بيشتر از رشد درآمدهاي بودجه است. لذا دولت يا متوسل به كسري بودجه بيشتر مي‌شود كه تورمي بيشتر را به دنبال دارد يا قدرت خريدش كمتر مي‌شود يا هردو. كه معمولا آخري اتفاق مي‌افتد.

۴- درآمدها دچار كاهش مي‌شوند: در اثر تورم هم قدرت خريد درآمدهاي ثابت كاهش مي‌يابد و هم قدرت خريد درآمدهاي متغير تطابق مي‌يابد. در نتيجه شكاف طبقاتي افزايش مي‌يابد و خط فقر افزايش مي‌يابد. در اين صورت تورم موجب افزايش نارضايتي در جامعه مي‌شود.
۵- وام‌گيرنده‌ها منتفع مي‌شوند: افزايش تورم همانطور كه بازندگاني دارد، برندگاني هم دارد. يكي از برندگان افزايش تورم سوداگران و سودجويان هستند. اين دسته و اين طيف منتفع مي‌شوند زيرا ارزش وجوه قرض داده شده به دليل تورم كاهش مي‌يابد. وام‌دهنده‌ها متضرر مي‌شوند، زيرا پولي را كه الان وام مي‌دهند قدرت خريدش بيشتر است تا زماني كه اصل و فرع وام را پس مي‌گيرند.

۶- تورم علامت‌دهندگي قيمت‌ها را به هم مي‌زند: در شرايط تورم كم، قيمت‌ها نوعي عنصر علامت‌دهنده براي تخصيص منابع هستند. قيمت بالاتر در كالاي مشابه نشان‌دهنده كيفيت برتر است و بالعكس. اما در تورم شديد تناسب قيمت‌ها به هم مي‌خورد.
۷- افزايش بي‌اعتمادي عمومي: يكي از مهم‌ترين سرمايه‌هاي هر دولتي افزايش اعتماد عمومي است. تورم اما ميزان اعتماد عمومي به دولت‌ها را تا حد زيادي كاهش مي‌دهد. بنابراين بي‌اعتمادي مردم در فضاي تورمي شديد به سياست‌گذار و نظام اقتصادي كشور افزايش مي‌يابد.
۸- اخلاق‌مداري در جامعه تضعيف مي‌شود: در شرايط تورمي مردم سعي مي‌كنند به صورت بي‌رحمانه‌اي اگر بتوانند از يكديگر چيزي بكنند تا بتوانند تبعات منفي تورم را جبران كنند. لذا اخلاق و روحيات انساني تضعيف مي‌شود. بنابراين تبعات و اثرات تورم در نظام اقتصادي، اجتماعي و اخلاقي جامعه به عينه هويداست و باعث بروز ناهنجاري‌هاي فراوان در عرصه‌هاي گوناگون مي‌شود. /تعادل

مطلب مرتبط:
کنترل تورم بعهده همه است

🌐
کانال دکتر منجذب

مدل‌های اقتصادسنجی

31 Oct, 06:51


🔹 درس کوانتایل





💠کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

30 Oct, 17:15


⭕️ دلیل رشد دلار در سه روز اخیر

🔴 بهنام صمدی:
⏺️در ابتدای این هفته و بعد از حمله نظامی اسرائیل به ایران و تصور اینکه ایران به این حمله پاسخی نخواهد داد، دلار و سایر ارزها و همچنین طلا منفی قابل توجهی را تجربه کردند. اما از روز دوشنبه شاهد برگشت روند معاملات بودیم و قیمت دلار و سایر ارزها و همچنین طلا مجددا صعودی شد. بسیاری هنوز دنبال اخبار نظامی می گردند تا دلیل این رشد را توجیه کنند، اما دلیل رشد سه روز اخیر (دوشنبه تا چهارشنبه) تنش های نظامی یا جنگی نبوده است.

⏺️در این سه روز، این حواله ی درهم بوده که موتور محرک رشد دلار و طلا بوده. در واقع به یکباره شاهد افزایش تقاضا برای درهم هستیم و افزایش نرخ درهم باعث می شود که دلار حواله و کاغذی و همچنین طلا نیز افزایشی شود. حواله ی درهم معمولا تقاضای هیجانی ندارد چون این جنس ارز برای واردات یا خروج سرمایه از کشور استفاده می شود که معمولا کمترین هیجان های مثبت یا منفی را در بازار دارند و معمولا رشدهای مبتنی بر این حواله پایدار می ماند.

⏺️یک هفته دیگر انتخابات آمریکاست و فعلا روی کاغذ شانس ترامپ از هریس بیشتر است. فارغ از اینکه ممکن است این تصور اشتباه باشد یا نتیجه تا انتخابات تغییر کند، واردکنندگان و کسانی که برای خروج سرمایه از درهم استفاده می کنند، نمی توانند منتظر نتیجه باشند. همه به یاد دارند در زمان ترامپ بیشترین فشار به بازار ارز از اخلال در بازار دبی و حواله ی درهم انجام پذیرفت.

⏺️دلیل رشد فعلی دلار و طلا، حواله درهم است و حواله درهم به خاطر آماده شدن بازرگان ها و تجار برای انتخاب ترامپ در حال بالا رفتن است/فردا نامه



💠 گفتار اقتصادی

مدل‌های اقتصادسنجی

30 Oct, 13:25


🔷 سری زمانی داده های شاخص توسعه انسانی کشورهای مختلف - HDI



💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

30 Oct, 06:53


همه چیز در مورد ARDL ✍️دکتر محمدرضا منجذب با سلام فایل های مختلف و زیادی طی چند مدت به واسطه نیاز پژوهشگران محترم در فضای مجازی بارگذاری شد. در اینجا سعی میکنم لینک تلگرامی آنها را با عنوان جمع آوری کنم:

♦️اهمیت آزمون مانایی (ریشه واحد) در تشخیص نوع مدل

♦️معرفی کتاب: مدل های اقتصادسنجی پیشرفته همراه با ایویوز و استاتا

♦️ مراحل کاربرد تخمین مدل DYNARDL

♦️آموزش ARDL در ایویوز

♦️فایل آموزش ARDL

🔺فیلم آموزشی پانل ARDL https://t.me/eghtesadd/257

🔺آموزش صوتی و تصویری ARDL https://t.me/eghtesadd/335

🔺ardl in microfit5 https://t.me/eghtesadd/581

🔺مروری بر روش ARDL همراه با ایویوز
https://t.me/eghtesadd/984

♦️آموزش ARDL در ایویوز به زبان فارسی
https://t.me/eghtesadd/1019

♦️Estimation of ARDL In Microfit 5
https://t.me/eghtesadd/1112

♦️Estimate CUSUM and CUSUMSQ Plots After ARDL using Eviews
https://t.me/eghtesadd/1221

♦️مقاله: کاربرد نادرست ARDL
https://t.me/Economtrics/21

♦️ARDL in EViews
https://t.me/Economtrics/144

♦️کدهای روش ARDL در استاتا همراه با مثال
https://t.me/Economtrics/243

♦️تخمین مدل ARDL و ECM در ایویوز 10
https://t.me/Economtrics/328

♦️معرفی کتاب: مدل های اقتصادسنجی پیشرفته همراه با ایویوز و استاتا
https://t.me/Economtrics/344

♦️کدهای ران مدل Quntile Ardl:
https://t.me/Economtrics/346

♦️تخمین مدل ARDL+ECM در ایویوز به زبان فارسی
https://t.me/Economtrics/351

♦️مدل پانل ARDL تصویری
https://t.me/Economtrics/756

♦️تخمین مدل ARDL+ECM در ایویوز به زبان فارسی
https://t.me/Economtrics/815

♦️ARDL using RStudio
https://t.me/Economtrics/970

♦️نقشه راه انتخاب مدل های اقتصادسنجی، بررسی موردی دو مدل ARDL و SVAR

♦️مراحل اجرای مدل ARDL-PMG

♦️Nonlinear ARDL using Stata and Eviews

♦️ آزمون جدید در ایویوز 14
🌐 کانال دکتر منجذب

مدل‌های اقتصادسنجی

29 Oct, 18:22


🟢 BMA Model estimation in R


💠کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

29 Oct, 06:18


♦️ تفاوت بودجه توسعه ای با بودجه پوپولیستی
✍🏻 دکتر محمدرضا منجذب
❄️ در بودجه توسعه ای گفته میشود این یک برنامه کوتاه مدت یک ساله در راستای برنامه میان مدت 5 ساله و در راستای برنامه توسعه بلندمدت 50 ساله است. در بودجه پوپولیستی گفته میشود در این بودجه یارانه سال بعد در نظر گرفته شده است. در این مسیر مجلس و دولت از یکدیگر هم گوی سبقت را می گیرند.

❄️ در بودجه توسعه ای میگوییم رشد اقتصادی سال بعد این عدد است و در راستای برنامه بلند مدت توسعه است. در بودجه پوپولیستی میگوییم امسال تمامی دستگاه های معاف از مالیات معرفی شده اند (و نگاهی کوتاه مدت داریم).

❄️ در بودجه توسعه ای میگوییم نفت یک ثروت بین نسلی است و باید به آن بلندمدت نگاه کنیم و برای نسلهای بعد هم (یا ذخیره کنیم و یا) از جنبه ثروت ملی نگاه کنیم. در بودجه پوپولیستی میگوییم: دولت نفت و گاز را هر سال می فروشد تا منابعی به دست بیاورد.

❄️ در بودجه توسعه ای میگوییم بر اساس تعاملی که با جهان و بویژه کشورهای توسعه یافته داریم امسال مرحله تغییر در تکنولوژی صنایع زنجیر برای توسعه را طی میکنیم. در بودجه پوپولیستی میگوییم: تحریم های ظالمانه آمریکا و محدودیت ها بر کشور وجود دارد و همچنین نوسانات بازار پول و ارز نیز در کشور ایجاد شده بود که طبیعتا بودجه ریزی در چنین شرایطی سخت و پیچیده است.

❄️ در بودجه توسعه ای میگوییم با توجه به رشد اقتصادی معقول طی 5 سال آینده نظام مالیاتی جامع و شفاف اجرایی میشود و نیز نظام تامین اجتماعی جامع اجرا میشود. در بودجه پوپولیستی میگوییم: حمایت از معیشت عمومی و سلامت مردم از مباحث مهم بودجه است تا بخش تولید با رکود مواجه نشود.

❄️ در بودجه توسعه ای میگوییم تعداد دانشگاهها با توجه به نیاز بازار کار و صنعت ... درصد تقلیل مییابد و نظام آموزش عالی بر مبنای نیاز صنعت و بازار سیلابس درسی را آزادانه و مطابق نیاز تدوین کرده و در مسیر توسعه به تولید و صنعت کمک میکند. در بودجه پوپولیستی میگوییم: دانشگاه ها برای نوسازی دانشگاه ها حمایت مالی می شوند و موضوع دیگر اینکه برای کسانی که در مراحل پایان تحصیل هستند در بخش دکتری حمایت می شوند.

❄️ در بودجه توسعه شاخص های اقتصادی منجمله نرخ ارز، تورم، رشد اقتصادی، ایجاد اشتغال، رشد حمعیت، رشد تکنولوژی، رشد بهروری، نرخ بهره و ... طی برنامه ای بلندمدت تعریف می شود و مورد هدف قرار میگیرد. بودجه پوپولیستی نگاه روزمرگی دارد و اهدافی خاص را دنبال نمی کند.

❄️ بودجه توسعه ای به اقتصاد و بودجه بعنوان کلی یکپارچه و هدفمند نگاه می کند. در بودجه پوپولیستی نگاهی بخشی حاکم هست، و هر بخشی یا استانی یا افرادی زور بیشتری داشتند پول بیشتری تخصیص می دهند و دریافت می کنند.



🌐 کانال دکتر منجذب

مدل‌های اقتصادسنجی

29 Oct, 03:50


🟢 introduction to Bayesian estimation using R



💠کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

28 Oct, 10:52


⭕️ مسیر ایجاد جدول در ایویوز new object —->table—-> ok


💠کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

27 Oct, 17:20


Functional Coefficients Estimation in EViews




💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

27 Oct, 09:24


https://t.me/ECONOMYandMARKETS

مدل‌های اقتصادسنجی

27 Oct, 03:31


☸️ Elastic Net, Ridge Regression and LASSO in EViews




💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

26 Oct, 14:28


🔺 تله مالیاتی
🔻دکتر محمدرضا منجذب

❄️ بر مبنای مصوبه قانونی، شناسایی و دسترسی به حساب های بانکی اشخاص، ملاک مالیات ستانی در سال های آتی خواهد بود. سوال اینست که آیا بواقع افراد در تله مالیاتی گرفتار خواهند شد یا دولت و سازمان مالیاتی؟ آثار احتمالی اجرای این مصوبه چیست؟

▪️برای پاسخ به سوال مزبور می توان از دو منظر وارد بحث شد. اول موضوعات مربوط به مودیان مالیاتی و دوم سازمان مالیاتی و دولت.

❄️ از بعد اول چنین نوع سیستم شناسایی مالیات چند ویژگی را دارا است:

🔹 اگر میزان ماهانه تراکنش و تعداد آن از رقم و دفعاتی بالاتر باشد (مثلا سی و پنج میلیون و صد بار)، فرد مشمول مالیات است و باید پاسخگو باشد. اولا در اینجا ملاک میزان تراکنش هست و نه سود فرد، ثانیا فرد باید پاسخگو باشد و بنوعی در تله مالیاتی افتاده است. در اینصورت همه صاحبان حساب در مظان اتهام فرار مالیاتی هستند. این رویکرد بلحاظ روانشناسی دچار اشکال است و آثار مخربی بر ارتباط میان شهروندان و سازمان مالیاتی ایجاد می کند.

🔹 نکته بعدی ایجاد و ابداع راههای جدید فرار مالیاتی است، که ممکن است به مخیله شهروندان تداعی گردد و اجرا گردد. وقتی تله مالیاتی بحسابهای ریالی و بانکی اصابت می نماید، احتمال دارد افراد بدنبال انجام معاملات خود با هر پول دیگر و شبه پول در دسترس باشند، و این خطری بالقوه برای اقتصاد ملی خواهد بود. تقاضای پول های کاغذی همچون دلار، یورو و امثال آن افزایش می یابد. همچنین افزایش تقاضا برای رمز ارزها، طلا، سکه و ... افزایش می یابد. مبادلات می تواند بصورت پایاپای و کالا به کالا و ... صورت پذیرد. افزایش تقاضا برای چنین مواردی باعث افزایش قیمت آنها می گردد. و این خود انتظارات تورمی را افزایش می دهد.

🔹 نکته بعدی، تعطیلی کار و کسب های جدیدی هست که تازه به نقطه سربه سر رسیده اند. چون مبنا تراکنش بانکی هست، و با اعمال مالیات وارد ضرر می شوند. هم چنین کسب و کارهای کوچک.

🔹 نکته بعدی تعطیلی یک سری مشاغل و تبدیل آن به اقتصاد زیرزمینی و غیر قابل دسترس در حسابهای بانکی.

🔹 نکته بعدی، اگر کسی بیشتر از درآمد اعلام شده خود درآمد بیشتری کسب کرده باشد و اعلام نکرده باشد و امور مالیاتی به آن پی ببرد نوعی از پولشویی است که با جریمه و دریافت و مجازات مالیاتی روبرو خواهند بود . در حالیکه در کلیه کشور های جهان محور اقتصاد یک کشور از نظر مالی در اختیار بانک مرکزی بی طرف است.

🔹 با این اوصاف امکان دارد به مرور حتی پایه های مالیاتی کاهش یابد و اقتصاد ایران وارد بخش نزولی منحنی لافر گردد.

⭕️ حال باید دید آیا مودیان در تله مالیاتی گیر می افتند یا دولت؟ کدامیک؟

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌
لینک مطلب در: روزنامه تعادل سایت اقتصاددان



🌐 کانال دکتر منجذب

مدل‌های اقتصادسنجی

26 Oct, 09:02


Mixed Frequency VAR Estimation in EViews






💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

25 Oct, 15:53


🔴 Seasonal Unit Root Tests in EViews







💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

24 Oct, 09:32


BVAR - Bayesian Vector Autoregression Sampling in EViews
Eghtesadi.info
t.me/Economtrics






💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

23 Oct, 10:56


با سلام مجموعه ای در خصوص معادلات همزمان و موضوعات مرتبط بشرح زیر تقدیم می گردد:

▫️ایویوز معادلات همزمان
‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌
▫️درس رگرسیون های به ظاهر نا مرتبط

▫️متن درس معادلات همزمان

▫️مدل sur در تخمین معادلات همزمان

▫️معرفی مدل پنل سیستمی

▫️خلاصه ای از مهم ترین روش های برآورد سیستم معادلات همزمان در نرم افزار ایویوز

▫️تخمین معادلات همزمان در ایویوز

▫️پاور معادلات همزمان و پیش بینی از کتاب گجراتی

▫️sur model in stata

▫️ A Package for Estimating Systems of Simultaneous Equations in R

▫️مدل کلان پاکستان

▫️مدل کلان ایران





🌐 کانال دکتر منجذب

مدل‌های اقتصادسنجی

21 Oct, 18:51


🔴 عضو هیات مدیره اتحادیه طلا با تشریح دلایل افزایش جهانی قیمت طلا، از عبور حباب سکه از ۱۳ میلیون تومان خبر داد و گفت: مردم به دلیل رفتار‌های هیجانی که دارند باعث افزایش تقاضا برای سکه طلا شده‌اند و در نتیجه حباب سکه طلا بسیار بزرگ شده است.
عباداله محمدولی
، عضو هیات مدیره اتحادیه صنف فروشندگان و سازندگان طلا، جواهر و سکه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به اینکه قیمت طلای داخلی در حال رکورد شکنی است، گفت: بیشترین عاملی که در قیمت طلای داخلی تاثیر گذار است، تغییرات قیمتی اونس جهانی است. در 50 سال گذشته اولین بار است که اونس جهانی طلا به بالای 2 هزار و 700 دلار رسیده است.

وی بیان داشت: تغییر قیمت اونس شدید‌ترین تاثیر را در قیمت طلای داخلی دارد و با توجه به اینکه شدیدا افزایش یافته، موجب شده قیمت طلای داخلی نیز جهش داشته باشد.

محمدولی تصریح کرد: یکی از عواملی که در افزایش قیمتی اونس نقش داشته بحث تشدید درگیری‌های سیاسی – نظامی در جهان و به خصوص در خاورمیانه است؛ چراکه رژیم اشغالگر اسرائیل با درگیری‌هایی که با کشور‌های فلسطین، لبنان، سوریه، یمن و ایران دارد، خاورمیانه را در هاله‌ای از آشوب قرار داده است.

عضو هیات مدیره اتحادیه صنف فروشندگان و سازندگان طلا، جواهر و سکه تهران افزود: یکی دیگر از عواملی که در بالارفتن قیمت اونس تاثیر گذار است، کاهش نرخ بهره بانکی در برخی کشور‌های اروپایی است؛ زیرا کاهش نرخ بهره اروپا موجب تغییرات قیمتی در فلزات گرانبها و به خصوص طلا می‌شود.

وی اظهار کرد: افزایش درگیری‌های نظامی در خاورمیانه موجب شده نرخ ارز در داخل کشور اندکی افزایش یابد، بنابراین افزایش حدود 8 درصدی نرخ دلار در کنار افزایش 36 درصدی قیمت اونس از ابتدای امسال تا کنون، موجب شده قیمت طلای داخلی نیز روند صعودی را طی کند.

* حباب سکه از 13 میلیون تومان عبور کرد

محمدولی با اشاره به اینکه حباب سکه طلا از 13 میلیون تومان عبور کرده است، گفت: مردم به دلیل رفتار‌های هیجانی که دارند باعث افزایش تقاضا برای سکه طلا شده‌اند و در نتیجه حباب سکه طلا بسیار بزرگ شده است./متن کامل



💠 گفتار اقتصادی

مدل‌های اقتصادسنجی

21 Oct, 18:16


❄️ نرخ با سوادی کشورهای جهان






💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

21 Oct, 11:00


🔷 WO R L D H A P P I N E S S R E P O R T 2 0 1 7






💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

20 Oct, 13:00


مراحل تخمین مدل های پانل دیتا
🖍 دکتر محمدرضا منجذب دانشیار اقتصاد


⭕️ 1- ارایه آمار توصیفی از داده‌ها (میانگین نما …، همبستگی بین متغیرها و چند نمودار یک بعدی و دو بعدی همراه با تحلیل).
⭕️ 2- آزمون مانایی از داده‌ها و در صورت لزوم تبدیل داده‌ها به مانا + تشخیص نوع مدل اعم از panel ardl+panel ols+...
⭕️ 3- در صورتی که همه متغیرها در سطح مانا نباشند و با تفاضل گیری (یا روند زدایی) همگی مانا شدند: آزمون هم انباشتگی یوهانسن (یا کائو،پدرونی و…) انجام شود. در صورت وجود هم انباشتگی میان متغیرهای مدل نیازی به مانا کردن داده‌ها نیست. تشخیص ران صحیح مدل در این مرحله الزامی است. پس از اثبات وجود هم انباشتگی در مدل به تعیین بردار هم انباشتگی از طریق یکی از روش‌های تخمین پانل ( DOLS،GMM ،FMOLSو… ) پرداخت. در این صورت باید با توجه به مطابقت مدل تخمینی با شرایط هر یک از این روش‌ها اقدام کرد. در صورتی که از طریق روش‌های مزبور تخمین میزنیم ، آزمون‌ها و روش‌های تخمین خاص خود را دارند دیگر نیازی به طی کردن مراحل ۴ تا۹ نیست.
⭕️ 4- آزمون اف لیمر برای استفاده از پولین دیتا یا پانل دیتا در تخمین مدل.
⭕️ 5- اگر مدل بر مبنای پانل دیتا تایید شد، سپس آزمون هاسمن در بررسی اثرات ثابت و اثرات تصادفی انجام می‌شود. در اثرات ثابت خطای تخمین ناشی از عرض ازمبدا و در اثرات تصادفی عرض از مبدا تصادفی در نظر گرفته می‌شود. در اینجا آزمون تکمیلی بروش پاگان برای انتخاب بین مدل پولینگ و اثرات تصادفی نیز توصیه میشود. اگر مدل پولد شد مانند سری زمانی آزمون های تکمیلی خودهمبستگی، واریانس ناهمسانی گزارش شود.
⭕️ 6- تخمین مجدد مدل.
⭕️ 7- آزمون خودهمبستگی (وولدریچ) و واریانس ناهمسانی (نسبت درست نمایی Likelihood Ratio) از مدل نهایی انتخاب شده و در صورت لزوم اعمال تغییر لازم در مدل. (نرم افزار استاتا این دو آزمون را انجام می‌دهد)
⭕️ 8- آزمون نرمال بودن جمله اخلال، در صورتی که نرمال نبود ایجاد تغییرات لازم (از جمله استفاده از متغیر مجازی همراه با توجیه و استدلال اقتصادی و سپس تفسیر آن در مدل).
⭕️ 9- تخمین نهایی مدل بدون اشکال، تفسیر نتایج و بررسی تفاوت کشور (شرکت) هدف با سایر کشورها (شرکت‌ها).
⭕️ 10- بررسی فرضیات مدل + ران مدلی که تمامی ضرایب آن معنادارست و تفسیر آن. برای مطالعه و بررسی دقیق تر و تشخیص نوع مدل همراه با ایویوز و استاتا به فصل خانواده پانل این منبع مراجعه کنید.

⭕️ کانال دکتر منجذب

مدل‌های اقتصادسنجی

20 Oct, 04:13


🔵 منابع اصلی دریافت مقالات انگلیسی
بعنوان مقالات بیس پایان نامه ها:

🔰🔰🔰🔰🔰🔰
1. ieeexplore.ieee.org
2. acm.org
3. link.springer.com
4. wiley.com
5. sciencedirect.com
6. acs.org
7. aiaa.org
8. aip.org
9. ajpe.org
10. aps.org
11. ascelibrary.org
12. asm.org
13. asme.org
14. bioone.org
15. birpublications.org
16. bmj.com
18. emeraldinsight.com
19. geoscienceworld.org
20. icevirtuallibrary.com
21. informahealthcare.com
22. informs.org
23. ingentaconnect.com
24. iop.org
25. jamanetwork.com
26. joponline.org
27. jstor.org
28. mitpressjournals.org
29. nature.com
30. nrcresearchpress.com
31. oxfordjournals.org
32. royalsocietypublishing.org
33. rsc.org
34. rubberchemtechnol.org
35. sagepub.com
36. scientific.net
37. spiedigitallibrary.org
38. springermaterials.com
39. tandfonline.com
40. theiet.org
دانلود رایگان کتاب
@phdisi
www.ketabnak.com
www.urbanity.ir
www.98ia.comc
www.takbook.com
www.irpdf.com
www.parsbook.org
www.irebooks.com
www.farsibooks.ir
www.ketabesabz.com
www.readbook.ir

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

سایتهای مهم علمی،پژوهشی
www.digitallibraryplus.com
www.daneshyar.net
بانک های اطلاعاتی
www.umi.com/pqdauto
www.search.ebscohost.com
www.sciencedirect.com
www.emeraldinsight.com
www.online.sagepub.com
www.springerlink.com
www.scopus.com
http://apps.isiknowledge.com
www.anjoman.urbanity.ir
پایان نامه های داخلی و خارجی
www.irandoc.ac.ir
www.urbanity.ir
www.umi.com/pgdauto

www.mhrn.net
www.theses.org
مقالات فارسی
www.urbanity.ir
https://telegram.me/raveshtahghigh
www.shahrsaz.ir
www.magiran.com
www.civilica.com
www.sid.ir
کتابخانه ملی ایران، آمریکا و انگلیس
www.nlai.ir
www.loc.gov
www.bl.uk
دسترسی آزاد روانشناسی و آموزش و پرورش
http://eric.ed.gov
اطلاعات عمومی کشورها
www.worldatlas.com
پایگاه اطلاعات اسلامی
www.seraj.ir
مقالات رایگان کتابداری و اطلاع رسانی
www.infolibrarian.com
آرشیو مقالات از سال ۱۹۹۸
www.findarticles.com
کتابخانه الکترونیک
www.digital.library.upenn.edu/books
رایانه و بانکهای اطلاعاتی فارس
www.srco.ir
دانشنامه آزاد اینترنتی
www.wikipedia.org
دایره المعارف بریتانیکا
www.brit
:دانشگاه اهايو
https://etd.ohiolink.edu/ap:1:100766165341125
florida:
http://etd.lib.fsu.edu/ETD-db/

دسترسي به متن
کامل پايان نامه هاي 435 دانشگاه
از24 کشور اروپايي
http://www.dart-europe.eu/basic-search.php

دسترسي رايگان به بانک مقالات
دانشگاه کاليفرنيا
http://escholarship.org/

دسترسي رايگان به بانک مقالات
دانشگاه TENNESSEE
http://www.lib.utk.edu:90/cgi-perl/dbBro...i?help=148

دسترسي رايگان به 1,550,632 مقاله ي
دانشگاهي
http://www.oalib.com/

دسترسي به پايان نامه هاي
الکترونيکي دانشگاه ناتينگهام
http://etheses.nottingham.ac.uk/

دسترسي رايگان به کتاب ها و ژورنال
هاي سايت In Tech
http://www.intechopen.com/

دسترسي رايگان به مقالات علمي —
دانشگاه McGill
http://digitool.library.mcgill.ca/R

دسترسي رايگان به مقالات علمي —
مقالات 1753 ژورنال-— دانشگاه
استنفورد
http://highwire.stanford.ed @eghtesadd

مدل‌های اقتصادسنجی

19 Oct, 14:40


🎥 دکتر فرشاد مومنی:

🟢 معروف‌ترین امر به معروف و نهی از منکر، تذکر به حکومت‌گران درباره فقر و نابرابری است

🟢 هنوز دولت جدید از گرد راه نرسیده قیمت برخی اقلام مصرفی مردم افزایش پیدا کرده؛ این عبرت‌آموز است

🟢 در آستانه تنظیم لایحه بودجه، رسانه‌ها روزمره تعهدات پزشکیان را به او یادآوری کنند


♦️
کانال تخصصی اقتصاد

مدل‌های اقتصادسنجی

19 Oct, 09:44


معرفی مهم‌ترین پایگاه‌های علمی اینترنتی

🔻پایگاه‌های علمی مبتنی بر وب امروزه سرویس‌های قدرتمندی را به کاربران ارائه می‌دهند که شامل مقالات علمی، فهرست نشریات، مقاله کنفرانس‌های بین‌المللی و دیگر محتواهای علمی و پژوهشی می‌شود:


🔸Elsevier: http://www.elsevier.com الزویر

🔹 Springer: https://springer.com/ اشپرینگر

🔸 Wiley: https://onlinelibrary.wiley.com/ وایلی

🔹 Cabi: https://www.cabi.org/ کابی

🔸 Ebsco: https://www.ebsco.com/ ابسکو

🔹 IEEE: https://www.ieee.org/ آی تریپل ای






💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

18 Oct, 17:30


آزمون های معمول در یک مدل اقتصادسنجی سری زمانی
🖍دکتر محمدرضا منجذب

💠 مراحل تخمین یک مدل اقتصادسنجی به شرح زیر است:

1️⃣
تشخیص نوع مدل یا آزمون ریست رمزی

2️⃣ آزمون مانایی از داده های مدل و تشخیص نوع مدل

3️⃣ تخمین مدل و بررسی واریانس ناهمسانی ARCH-LM TEST و رفع مشکل احتمالی و یا استفاده از روش های مشابه دیگر

4️⃣ بررسی همبستگی سریالی یا آزمون لیونگ باکس و رفع مشکل احتمالی و یا استفاده از روش های مشابه دیگر

5️⃣ آزمون نرمال بودن جمله خطا یا آزمون جارکیو و برا ، و رفع مشکل احتمالی

6️⃣ تخمین مدل نهایی رفع مشکل شده و تفسیر مدل
برای اطلاعات بیشتر و نحوه آزمونها در ایویوز و استاتا به این منابع رجوع کنید.


🌐 کانال دکتر منجذب

مدل‌های اقتصادسنجی

18 Oct, 03:36


🔴 سری زمانی شاخص قیمت های استانی





💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

17 Oct, 17:34


https://t.me/eghtesadd

مدل‌های اقتصادسنجی

17 Oct, 12:44


🔷 Stata quantile regression




💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

16 Oct, 16:32


♦️ مراحل کاربرد تخمین مدل DYNARDL
✍️ دکتر محمدرضا منجذب

1- آزمون مانایی از متغیرها: متغیر وابسته از رتبه اول باید مانا باشد، و سایر متغیرها می توانند از رتبه صفر یا یک مانا باشند.
2- تخمین مدل به روش Ardl
3- بررسی آزمونهای تشخیص Ardl
4- کاربست روش شبیه سازی Ardl پویا
5- استفاده از روش تخمین Krls و تفسیر نتایج

برای مطالعه مقاله بیس کلیک کنید.




🌐 کانال دکتر منجذب

مدل‌های اقتصادسنجی

16 Oct, 06:03


🎥 دکتر پیروز حناچی:

🔸از مسکن مهر ۳ دهک پایین و از مسکن ملی ۵ دهک پایین جامعه بهره‌ای نبردند

▪️در حالی که دولت‌های مختلف طی دو دهه اخیر تلاش کردند تا با ساخت مسکن‌های دولتی بخشی از نیاز موجود در بازار مسکن را رفع کنند، اما نتایج این طرح‌ها طبق برنامه به بار ننشست.

♦️
کانال تخصصی اقتصاد

مدل‌های اقتصادسنجی

16 Oct, 04:12


❄️ رگرسیون کوانتایل، یک تخمین غیر OLS




💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

15 Oct, 14:04


🔷 Testing Endogeneity in Panel Data Regression using Eviews




💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

15 Oct, 06:16


🔵 ARDL using RStudio





💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

14 Oct, 18:08


🔷 در حالت فعال بودن معادله سیستم در ایویوز





💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

14 Oct, 14:45


🌑 به گزارش ایرنا از وبگاه نوبل پرایز، امروز (دوشنبه، ۲۳ مهر) نام «دارون عجم اوغلو»، «سیمون جانسون» و «جیمز رابینسون» به دلیل پژوهش درباره چگونگی شکل‌گیری نهاد‌ها و تأثیر آن‌ها بر رفاه به عنوان برندگان جایزه نوبل اقتصاد ۲۰۲۴ در فرهنگستان علوم پادشاهی سوئد اعلام شدند.

دارون عجم اوغلو (Daron Acemoglu)، متولد ۳ سپتامبر ۱۹۶۷ (۱۲ شهریور ۱۳۴۶) در ترکیه، استاد کرسی الیزابت و جیمز کیلین در اقتصاد در ام‌آی‌تی و در زمره ۱۰ اقتصاددان پراستناد بر اساس IDEAS/RePEc است. وی در سال ۲۰۰۵ میلادی برنده مدال جان بیتز کلارک شد. هاشم‌اوغلو در سال ۲۰۱۳ میلادی «جایزه فرهنگ و هنر‌های ریاست جمهوری ترکیه» را از آن خود کرد.

سیمون جانسون (Simon Johnson)، متولد ۱۶ ژانویه ۱۹۶۳ (۲۶ دی ۱۳۴۱) در بریتانیا، اقتصاددان بریتانیایی‌آمریکایی، استاد کارآفرینی رونالد کورتز در دانشکده مدیریت اسلون ام‌آی‌تی و عضو ارشد مؤسسه اقتصاد بین‌الملل پترسون است. او دارای طیف گسترده‌ای از سمت‌های دانشگاهی و مرتبط با سیاست، از جمله استاد اقتصاد در دانشکده تجارت فوکوا دانشگاه دوک است.

جیمز آلن رابینسون (James A. Robinson)، متولد ۱۹۶۰ میلادی در انگلیس، متخصص علوم سیاسی، استاد دانشگاه و اقتصاددان است. وی در دانشگاه‌هایی، چون دانشگاه شیکاگو، هاروارد، کالیفرنیا، برکلی، کالیفرنیای جنوبی و ملبورن تدریس کرده است.

جایزه نوبل اقتصاد ۲۰۲۳ به کلودیا گلدین (Claudia Goldin)، استاد اقتصاد دانشگاه هاروارد، به دلیل فعالیت‌هایش در زمینه مطالعات مربوط به نقش زنان در بازار کار تعلق گرفت.



🌐 کانال با اساتید اقتصاد

مدل‌های اقتصادسنجی

14 Oct, 09:44


🔴 مالیات های ابتر و ضد عدالت
🔵 دکتر محمدرضا منجذب


یکی از راه های تامین مالی دولت ها مالیات است. دولت ها در برابر اخذ مالیات معمولا پاسخگو و مسوول نیز هستند. سابق بر این درآمدهای نفتی درآمد اصلی دولت در اقتصاد ایران بوده است. بعد از تحریم ها و فشار مالی بر دولت، گسترش تامین مالی غیر نفتی، بویژه از طریق مالیات در دستور کار قرار گرفت. در این راستا لیست و سیاهه ای از مالیات های مختلف و بعضا جدید که در کشورهای دیگر موفق بود، احصا گردید. بعد از تصویب آنها، متاسفانه در عمل دچار مشکلاتی شد. برخی از آنها بشرح زیر است:
1- مالیات بر عایدی سرمایه
در کشورهای دیگر در عمل این مالیات بر کالاهایی اعمال می شود که ارزش واقعی آنها (به قیمت ثابت یا تورم در رفته) در طول زمان افزایش می یابد. اینجا را ببینید
آنچه در ایران تصویب شده مالیات بر تورم است. بعبارت دیگر اگر ارزش اسمی کالای مورد نظر افزایش یابد، ولو اگر ارزش واقعی افزایش نداشته باشد، به آن مالیات تعلق می گیرد. این در شرایطی است که عامل اصلی تورم دولت بوده، که در شرایط کسری بودجه شدید و فشار روی گسترش نقدینگی برای جبران کسری موجد تورم بوده است.
2- مالیات بر خانه های لوکس
تصور کنید یک زوج در دهه شصت زمینی ویلایی را در حوالی تهران خریده باشند (در آن زمان گران نبوده). الان در سن بازنشستگی قرار دارند. بدلایل مختلف تورمی شدید در اقتصاد ارزش ملک آن را در زمره لوکس قرار داده و پیامکی مبنی بر پرداخت مالیات به آنها ارسال شده است. آیا این تورم قیمتی مازاد درآمدی را برای آنها ایجاد کرده که باید مالیات دهند؟ از کجا بیاورند و مالیات دهند؟
3- مالیات بر خانه های خالی
در شرایطی که زیرساخت های لازم از قبل برای اعمال این نوع مالیات فراهم نشده است، قانون آن تصویب شده است. برای همین این نوع مالیات عملکردی نداشته است. اطلاعات دقیقی از این نوع املاک در دسترس نیست. ضمتا افرادی برای حفظ ارزش دارایی خود و در امان نگه داشتن آن از غول تورم رو بخرید ملک آورده اند] در صورتیکه مقصر اصلی و بانی تورم نبوده اند. قطعا اگر در آینده امکان عملیاتی شدن این نوع مالیات باشد، نقدینگی اینها تبدیل به ثروتهایی می شود که از دسترس سازمان مالیاتی در امان باشد. حتی ممکن است منجر به خروج سرمایه شود، کما اینکه در حال اتفاق افتادن است.
4- مالیات بر مشاغل و حقوق و دستمزد
بدلیل عملیاتی نشدن مالیاتهای فوق، عملا فشار مالیاتی مضاعفی بر این بخش که سابقه مودی بودن دارند، وارد شده است. برخی مشاغل تعطیل و برخی تبدیل به فرار مالیاتی شده است. ضمن اینکه فشار نامتعارف در اینجا منجر به تورمی مضاعف می شود.

🟡 نتیجه و توصیه: الگوبرداری صرف از شیوه مالیات گیری از کشورهای دیگر بدون امکان سنجی اجرای آن در داخل مالیات مزبور را ابتر می کند. ضمن اینکه ابتدا باید بستر لازم برای اجرای یک نوع مالیات فراهم شود و سپس اجرا شود. مالیات بر تورم در شرایطی که بانی تورم مودی نبوده است، ظلمی بر مودی تلقی می شود. در شرایطی که فرارهای مالیاتی حجیمی بر اقتصاد حاکم است و نهادهای غیر دولتی عملا از مالیات معاف هستند، این نوع مالیات ها دور از عدالت است. همچنین پرسنل مالیاتی و مودیان قبل از هر مالیاتی باید برای مواجه با آن آموزش لازم را ببیند، تا با اجرای تدریجی آن نه مالیات ابتر شود و نه بی عدالتی رخ دهد.

مطلب مرتبط:
تله مالیاتی

🌐
کانال دکتر منجذب

مدل‌های اقتصادسنجی

13 Oct, 14:59


❄️ در حالت فعال بودن نمودار در ایویوز




💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

13 Oct, 13:16


https://t.me/tahlilegtesadi

مدل‌های اقتصادسنجی

13 Oct, 06:39


🔵 در حالت فعال بودن VAR در ایویوز



💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

12 Oct, 17:07


💢 برخی گزینه های VIEW در ایویوز




💠 کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

12 Oct, 16:58


❄️ ۵ آمار مهم در رابطه با اقتصاد ایران

♦️
کانال تخصصی اقتصاد

مدل‌های اقتصادسنجی

12 Oct, 03:53


🔴 داده های شرکت های بورس







💠کانال مدل های اقتصادسنجی

مدل‌های اقتصادسنجی

11 Oct, 14:58


🌐 مراحل مدل تغییر رژیم

🌐
کانال دکتر منجذب

مدل‌های اقتصادسنجی

11 Oct, 06:52


🔵 اگر نفت جزو نفرین منابع هست، چرا برای نروژ و امارات و ... نفرین نبوده است؟ پاسخ را بصورت کامنت 👈اینجا بگذارید.

♦️
کانال تخصصی اقتصاد

مدل‌های اقتصادسنجی

11 Oct, 02:27


♦️ همه چیز در مورد NARDL ✍️ دکتر محمدرضا منجذب
✳️با سلام، فایل های مناسب فارسی و لاتین به همراه نرم افزار و آموزش تصویری آن، آزمون های مورد نیاز این روش به شرح زیر قابل دسترس هست:
💢کتاب فارسی همراه با توضیح و تصاویر نرم افزار 💢مقاله کاربردی به روش NARDL 💢آزمون قرینگی در NARDL 💢Nardl in stata 💢 Dynamic Multipliers and NARDL using Eviews 💢افزونه Nardl برای ایویوز 💢آزمون قرینگی کوتاه مدت در برابر بلندمدت در مدل NARDL 💢مقاله در مورد Panel nardl 💢صفر تا صد Nardl در ایویوز💢افزونه Nardl برای ایویوز Nonlinear ARDL using Stata and💢
💢NON-LINEAR ARDL (PANEL DATA) BY STATA 💢PANEL NARDL 💢NARDL + Eviews





🌐 کانال دکتر منجذب

5,372

subscribers

1,160

photos

1,548

videos