رویدادهای اقتصادی @ecoevents Channel on Telegram

رویدادهای اقتصادی

@ecoevents


هدف این کانال اطلاع رسانی سمینارها، کنفرانسها، گردهمایی ها و رویدادهای اقتصادی از هر دیدگاه و نگرشی در سراسر ایران است
اطلاع رسانی در این کانال مجانی است
لطفا اطلاعیه های جلسات اقتصادی را برای درج در کانال برای ادمین ارسال کنید
@lotfalibakhshi

رویدادهای اقتصادی (Persian)

با خوشامدگویی به کانال تلگرامی 'رویدادهای اقتصادی' خوش آمدید! این کانال با نام کاربری 'ecoevents' به منظور اطلاع‌رسانی درباره سمینارها، کنفرانس‌ها، گردهمایی‌ها و رویدادهای اقتصادی از هر دیدگاه و نگرشی در سراسر ایران تأسیس شده است. اگر به دنبال آخرین اخبار و رویدادهای اقتصادی هستید، این کانال بهترین منابع اطلاعاتی برای شما خواهد بود. اطلاع‌رسانی در این کانال به صورت رایگان انجام می‌شود، پس شما قادر خواهید بود به آخرین اطلاع‌رسانی‌ها و اخبار مرتبط با جلسات اقتصادی دسترسی داشته باشید. برای ارسال اطلاعیه‌های جلسات اقتصادی برای درج در این کانال می‌توانید با ادمین به نام '@lotfalibakhshi' تماس بگیرید. فرصت را از دست ندهید و به جمع اعضای این کانال بپیوندید تا از بهترین رویدادهای اقتصادی ایران با خبر شوید.

رویدادهای اقتصادی

15 Jan, 03:05


🔺️واکنش محسن رضایی به سخنرانی تند آقای کوچک زاده در مجلس:

🔹️شما که بر سر برادرم قالیباف فریاد میزنی پاسخ بده چرا عضو هیئت مدیره کشتی سازی هستی و از هواپیمایی ماهان حقوق دریافت میکنی؟

و همزمان از اعضای هیئت مدیره پتروشیمی خلیج فارس هستید.

کمی هم از املاک خود در فرانسه بگویید/مشرق

@sobhema_ir

رویدادهای اقتصادی

14 Jan, 15:56


🔵 با سلام. لینک کانال‌ها و گروه‌های مفید به شرح زیر است:


♦️کانال تخصصی اقتصاد
t.me/eghtesadd

♦️کانال گفتار اقتصادی
t.me/Economicspeech

♦️کانال مدل های اقتصادسنجی
t.me/Economtrics

♦️کانال دکتر محمدرضا منجذب
t.me/drmonjazeb

♦️رویدادهای اقتصادی
t.me/Ecoevents

♦️کانال با اساتید اقتصاد

♦️گروه تحلیل اقتصادی

♦️گروه استاتا، ایویوز و اقتصاسنجی







♦️
کانال تخصصی اقتصاد

رویدادهای اقتصادی

14 Jan, 15:51


📌 *دولت اسپانیا قصد دارد بر املاک خریداری شده توسط افراد مقیم کشورهای خارج از اتحادیه اروپا مالیات وضع کند که نرخ این تعرفه ممکن است تا حدود ۱۰۰ درصد هم باشد.*

✍🏻 *پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا می‌گوید که این اقدام برای کمک به مقابله با بحران کمبود مسکن در این کشور ضروری است.*

✍🏻 *بگفته او در سال ۲۰۲۳ میلادی، ساکنان کشورهای غیرعضو در اتحادیه اروپا  ۲۷ هزار خانه، «نه برای زندگی بلکه برای پول در آوردن» در اسپانیا خریده‌اند.*

✍🏻 *آقای سانچز البته به جزئیات دریافت این مالیات و زمان ارائه لایحه قانونی آن به پارلمان اشاره نکرد.*

✍🏻 *اسپانیا بدلیل آب و هوای مطلوب مقصد بسیاری از شهروندان خارجی-بویژه بریتانیایی‌ها- برای زندگی بخصوص در دوران بازنشستگی است.*
.....................
✍🏻احسنت بر مسئولین و مدیران این کشور که حتی می دانند چند واحد از مسکن های موجود در کشور توسط افراد خارج از اتحادیه خریداری شده است.

رویدادهای اقتصادی

14 Jan, 13:44


یه نون بربری گرفتم. نشســتم توی ماشــین. داغ بود و تازه، هوس کردم و توی راه نصفش رو خوردم. پشــت چراغ قرمز ســرچهارراه، گدای سمج تا از راننده ها پول
نمیگرفت، دست از سرشان برنمیداشت. به من که رسید، موی سپیدم و نان نصفه-نیمه را دید و گفت: تو بازنشسته‌ای نمیخواد پول بدی!
بعد چندتا اسکناس هزار تومنی گرفت جلوم و گفت:
برو یه بسته پنیر یه نفره بگیر، با نونت بخور.
با ناراحتی گفتم: نکنه فکر کردی منم مثل تو گدام؟!
گفت: بدبخت، گدا پدرته. الان گدا نیستی، مطمئن باش با این ”ضریب جینی“ و سرعت نزدیک ِ شدن عدد ضریب در منحنی لورنز به عدد یک و با تجمیع نرخ بیکاری و
نرخ تورم، ”شاخص فلاکت“ یا همون index misery چنان رشدی میکنه که دو ماه دیگه میای این جا اون قدر زار میزنی که بذارم وردست خودم کارآموزی کنی!
- آقا، نمیدونید چه احساس غروری بهم دست داد وقتی دیدم این قدر علم در کشورمون توسعه پیدا کرده که حتی گداهای سرچهارراهمون هم تحصیلکرده هستند.
ای مسئولین، واقعا مرسی که هستید!

رویدادهای اقتصادی

14 Jan, 13:43


امروز کمی تفریح بد نیست !

رویدادهای اقتصادی

14 Jan, 13:42


🔻پیشنهاد ساخت کارخانه زباله‌سوز به جای بودجه به مراکز کم اثر فرهنگی

▫️‏⁧ #من_راضی_نیستم⁩ ⁧ #مالیات⁩ کشور در سازمان‌های بی/کم اثر مانند: سازمان تبلیغات، صداوسیما، شورای هماهنگی تبلیغات، موسسات پژوهشی نامشخص، موسسات نشر و… هزینه شود.

▫️دوست دارم این بودجه‌ها صرف ساختن کارخانه ⁧ #بازیافت_زباله⁩ و ⁧ #زباله_سوز⁩ در سراسر کشور شود.

▫️با این کار علاوه بر تولید برق از زباله، شاهد شیرابه‌ها و آلاینده‌های زیست محیطی و نابودی زمین و طبیعت نخواهیم بود.

@yashar_soltani | یاشار سلطانی

رویدادهای اقتصادی

14 Jan, 04:52


هنوز کلی آدم درست موندن که هوای همو داشته باشن!

@Sahamnewsorg

رویدادهای اقتصادی

14 Jan, 03:22


ایشان کوچک‌زاده نماینده مجلس تشریف دارند. بنده ایشان را بسیار تحسین می‌کنم، چون بالاخره یک نفر در مجلس پیدا شد که عنوان کند که مالیات‌دهنده می‌تواند در مورد مصرف بودجه مملکت اظهار نظر کند! عالی آقا، عالی!

بد نیست از دیگر مالیات‌گیران مملکت هم سؤالی شود در مورد خرج مالیاتشان: در لبنان، یا غزه، یا یمن، یا خرج انواع و اقسام نهادهای فرهنگی، یا انواع و اقسام سازمان‌های دولتی و حکومتی و بودجه‌شان....

@jenabegav

رویدادهای اقتصادی

14 Jan, 03:08


من راضی نیستم مالیاتم در غیر آبادانی ایران هزینه شود...

رویدادهای اقتصادی

14 Jan, 03:07


😳 در تاریخ ملت ها لحظاتی وجود دارد که همانند طلوع روز. تولد روشنایی. لحظه ای که ملتی پوسته پوسیده خود را دور می اندازد و رخت رهایی می پوشد. ژاپن یکی از این ملت هاست. ژاپنی که امروزه می بینید از اوّل همین جوری سالم و سر به راه نیفتاده است آن گوشه خاور دور وسط آن همه آرامش و اخلاق و نظم و انضباط. شاید تعجب کنید اگر بگویم قرن ها در ژاپن سیستم ارباب رعیتی حاکم بوده است و حکومت های مختلف از ژاپن یک جامعه فرسوده فلاحتی ساخته بودند. فقر و فلاکت و تبعیض طبقاتی در ژاپن سالیان متمادی بیداد میکرده است. سامورایی ها برای خود حق و حقوق اضافه تر از مردم طلب می کردند. همین اواخر همین ژاپنی های آرام و امن بودند که با هیتلر و موسولینی بستند و هم پیمان آدمکش ها شدند. شاید بخندید اگر بگویم آخرین امپراتور ژاپن به عنوان جنایتکار جنگی تحت تعقیب بود که آمریکایی های فاتح جنگ پا درمیانی کردند و مشکل پیگیری نشد!
😳 ژاپن نو و نوین تازه بعد از جنگ جهانی دوّم سری میان سرها درآورد و اسم و رسمی برای خودش دست و پا کرد و در قامت یک جامعه توسعه یافته و منظم ظهور کرد. وقتی جنگ جهانی دوّم شروع شد هیروهیتو امپراتور ژاپن بود. او خود را پسر آسمان می دانست. پسر آسمان ۶۲ سال امپراتور بود. یکی از طولانی ترین دوران پادشاهی جهان. مردم ژاپن می گفتند امپراتور خدا است و خدا از هر گونه خطا و اشتباه به دور است. هیرو عاشق جنگ و نظامیگری بود. با تصمیم های اشتباه ژاپن را وارد جنگ جهانی دوّم کرد و اتفاقا در سمت سیاه جنگ ایستاد. کنار هیتلر و موسولینی. هیروهیتو دستور داد به مستعمرات انگلیس و فرانسه حمله شود. اشتباه مرگبار را وقتی انجام داد که فرمان داد  بندر پرل هاربر آمریکا بمباران شود. فرمان هیجانی و احساسی امپراتور ژاپن را مستقیما با آمریکا شاخ به شاخ کرد. بی تدبیری ها و تحرکات ارتش امپراتوری لج امریکایی ها را درآورد و عاقبت پل وارفیلد اولین بمب های اتمی را روی هیروشیما و ناکازاکی ریخت و روز بعد پسر آسمان و خدای خورشیدِ بی غروب تسلیم آمریکا شد!
😳 ژاپنی ها شکست پسر آسمان و امپراتور خداگونه را باور نداشتند. بسیاری از آن ها به روش هاراگیری به زندگی خود پایان دادند تا ننگ شکست هیروهیتوی مقدس و آسمانی را فراموش کنند. تصمیمات هیروهیتوی مقدس دو میلیون ژاپنی را به کشتن داد. شهرها را ویران و کشور را تسلیم دشمن کرد. در مدت ۶۲ سال حکمرانی هیچ ژاپنی جسارت پرسش از پسر آسمان را نداشت. پرسش از هیروهیتو گناه محسوب می شد. ژاپنی ها معتقد بودند خدا فقط دستور می دهد و به هیچ کس و هیچ جا پاسخگو نیست.
😳 ژنرال داگلاس مک آرتور فرمانده فاتح آمریکایی تقاضا کرد که هیروهیتو در دفتر فرماندهی ارتش آمریکا حاضر شود. به ژاپنی ها خیلی گران آمد. تا حالا هیچ کس امپراتور را فرا نخوانده بود. دستور به خدا؟ رفتن امپراتور مقدس به حضور دیگری؟ ژاپنی ها اما شکست خورده بودند و شکست خوردگان فرمانبران فاتحان اند. حکم را گردن نهادند اما هنوز هیروهیتو برایشان حکم خدا را داشت. شرط کردند هیچ کس غیر از ژنرال در محل ملاقات نباشد. هیچ کس امپراتور را لمس نکند. عکس گرفتن از امپراتور قدغن باشد.
داگلاس مک آرتور اما به محض ورود امپراتور او را نزد خود فرا خواند. با او دست داد. داگلاس، هیروهیتو را کنار خود قرار داد و از عکاسان خواست که عکس بگیرند. هیروهیتو نه تنها شکست خورد که شکسته هم شد. خورد و خوار و خاک. کِنِف و کوفته.
هیروهیتوی شکست خورده از ژنرال آمریکایی مهلت خواست تا اشتباهاتش را جبران کند. داگلاس قبول کرد اما به یک شرط. عذرخواهی!
فردای بعد از تسلیم هیروهیتو، خدای خورشید، پسر آسمان رو به جهان و مردم ژاپن متنی را خواند که آمریکایی ها برایش آماده کرده بودند.
من خدا نیستم!
هیروهیتو هستم!
من پسر آسمان نیستم!
پسر یوشی هیتو هستم!
بابت همه اشتباهاتم متاسفم!
تندیسِ از طاقچه افتاد و پسر آسمان و خدای خورشید تکه تکه شد. قاب قدیس شکست و هاله تقدس از گراگرد صورت پادشاه کنار رفت.
😳 ژاپن نو و نوین درست بعد از تقدس زدایی از امپراتور متولد شد. لحظه ای که ژنرال داگلاس تقدس هیروهیتو را زیر پا انداخت و او را از مقام خدای غیر پاسخگو به جایگاه انسان مسئولیت پذیر رساند ژاپن نو و نوین متولد شد. تا مادامی که حاکم و حاکمیت پوسته تقدس را ترک نکنند توسعه امکان پذیر نیست. ژاپن امن و اخلاق و نظم و انضباط، ژاپن تویوتا و سونی و هوندا و پاناسونیک و میتسوبیشی وقتی شکل گرفت که هیروهیتو اعلام کرد،
خدا نیست. پسر خدا هم نیست.
پسر پدرش، یوشی هیتو است!

Khapuorah
ماشااکبری

@hezarrdastan

رویدادهای اقتصادی

12 Jan, 19:51


مصاحبه خواندنی احمدخرم وزیر راه دولت اصلاحات محمدخاتمی : سپاه از فرودگاه امام دو هزار هکتار سهم برای ساخت پایگاه هوایی خواست ندادم . به من هشدار دادند بینی ات را به خاک میمالیم خب مالیدند و تمام شد رفت . افتتاح مهمترین فرودگاه کشور (امام خمینی) در سال ۱۳۸۳ تبدیل به ماجرای بزرگی شد . فرودگاهی که هنوز فاز ۳و ۴ آن تکمیل نشده است و احمد خرم میگوید با تکمیل نشدن آن در مجموع لطمه ای بزرگ به منابع مالی کشور شد که بیش از ده میلیارد دلار است. فاز ۳ و ۴ فرودگاهی که می‌توانست تا آخر ۱۳۸۵ تکمیل شود اما سپاه نگذاشت. احمد خرم وزیر راه دولت محمدخاتمی میگوید : قضیه فرودگاه طولانی و دلایل زمین گیر کردن آن بسیار بود. نخستین مسأله ما با بخش نهاد بزرگی بود (سپاه) که برای ما چالش درست کرد. آنها از من خواسته بودند که دو هزار هکتار زمین رایگان از فرودگاه را در اختیارشان بگذارم که در آن پایگاه هوایی تاسیس کنند ! من با این درخواست مخالفت کردم . گفتم فرودگاه امام یک فرودگاه غیر نظامی است . ما اصلا حق نداشتیم پایگاه نظامی در این فرودگاه راه اندازی کنیم . مشکل دوم آنها مناقصه ها بود. به آنها گفته بودم که در شرایط مساوی در یک مناقصه کار را به بخش خصوصی واقعی می سپارم. شرکت ترکیه ای تاو مناقصه را برنده شد. برای فاز دوم نیز با آنها که یک شرکت فرودگاه ساز ترک است که فرودگاه اتاتورک استانبول را با استاندارهای اروپایی ساخته بود و جز ۵ شرکت فرودگاه ساز بزرگ دنیاست توافق کردیم. هنوز قرارداد را امضا نکردیم که ترک ها ۱۷ میلیون دلار تجهیزات به کشور آوردند . برای فاز دوم ۲۰۰ میلیون قرار داد بستیم. امروز کسی با یک و نیم میلیارد هم حاضر نیست این را بکند. و هنوز فاز ۳و ۴ آماده نیست . آنها گفتند شرکت متعلق به صهیونیست ها اسراییل است ! صبح روز افتتاح فرودگاه هواپیمای اماراتی آمد . آقایان احساس خطر کردند باند فرودگاه را با لندکروز ماشین جنگی و... مسدود کردند. هواپیمای اماراتی ۲- ۳ دور در آسمان زد اما نتوانست زمین بنشیند . من خودم در برج مراقبت فرودگاه بودم رفتم خواهش تمنا التماس کردم گفتم آبروی ایران است و... انتخابات مجلس هفتم برگزار شد . شورای نگهبان تمام سران اصلاح طلب در مجلس ششم را رد صلاحیت کرد ! مجلس به دست اصولگرایان افتاد و در راس آنها کوچک زاده زاکانی رسایی توکلی پرونده ای با ۵۰ تهمت جرم افترا برایم تشکیل دادند و من را استیضاح و خانه نشین کردند ! بعد ها شورای عالی امنیت ملی اعلام کرد وزارت راه هیچ گونه تخلفی از قانون نکرده است. هاشمی شاهرودی ریس قوه قضاییه گفته بودند در پرونده خرم چیز خاصی نبود . خودم را مقبول میدانم اما ( بغض میکند ) شرمنده ام ... نتوانسته ام به ایران خدمت کنم . در آن سالها لطمه بزرگی به آبروی کشور و بیت الملل وارد شد. مصاحبه (یک بهمن ۱۳۹۷ ) با اشک های احمد خرم تمام شد. با غمی که بعد از ۱۴ سال انگار هنوز توی سینه اش سنگینی میکند ...

رویدادهای اقتصادی

08 Jan, 13:24


فرارو | ویدئوی معناداری که ترامپ از جفری ساکس، اقتصاددان مشهور منتشر کرد: نتانیاهو می‌خواهد ما را به جنگ با ایران بکشاند
https://fararu.com/fa/news/818783/%D9%88%DB%8C%D8%AF%D8%A6%D9%88%DB%8C-%D9%85%D8%B9%D9%86%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%85%D9%BE-%D8%A7%D8%B2-%D8%AC%D9%81%D8%B1%DB%8C-%D8%B3%D8%A7%DA%A9%D8%B3-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%B4%D9%87%D9%88%D8%B1-%D9%85%D9%86%D8%AA%D8%B4%D8%B1-%DA%A9%D8%B1%D8%AF-%D9%86%D8%AA%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%A7%D9%87%D9%88-%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%87%D8%AF-%D9%85%D8%A7-%D8%B1%D8%A7-%D8%A8%D9%87-%D8%AC%D9%86%DA%AF-%D8%A8%D8%A7-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A8%DA%A9%D8%B4%D8%A7%D9%86%D8%AF

رویدادهای اقتصادی

07 Jan, 18:10


هر بشکه نفت ایران چقدر آب می‌خورد؟!

🔹گزارش جدید گلدمن ساکس نشان می‌دهد هزینه تولید هر بشکه نفت در ایران ۳۴ دلار است.

🔹بر اساس این آمار، تولید هر بشکه نفت شِیل برای آمریکا ۷۰ دلار خرج برمیدارد که بالاترین عدد در میان تولیدکنندگان نفت است.

🔹عربستان سعودی نیز با ۲۲ دلار کمترین هزینه را برای تولید هر بشکه نفت صرف می‌کند./اقتصادآنلاین
@Sahamnewsorg
سهام در WhatsApp

رویدادهای اقتصادی

07 Jan, 04:57


با سلام خدمت استاد و پژوهشگران اقتصاد

خوشبختانه بعد از حدود یک دهه، ویراست دوم کتاب "اقتصاد برق" تهیه و توسط انتشارات پژوهشگاه نیرو منتشر شد.
به درخواست اینجانب لینک تهیه این اثر در پلتفرم فیدیبو به صورت رایگان در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.
این اثر در کنار دیگر کتاب اینجانب یعنی "اصلاحات اقتصادی صنعت برق" می تواند بخشی از نیازهای علمی علاقمندان را پوشش دهد.
امیدوارم این اقدام بتواند برای دانشجویان، پژوهشگران، کارشناسان و سایر علاقمندان به اقتصاد انرژی مفید باشد.
با احترام حیدری

رویدادهای اقتصادی

07 Jan, 04:57


یک پیشنهاد خوب برای شما
اقتصاد برق
https://fidibo.com/book/177300-اقتصاد-برق

رویدادهای اقتصادی

07 Jan, 04:17


🌹🌷پشت پرده ساخت برج تهران :
برج کلک‌چال، فقط یه سازه معمولی نیست؟
این برج ۲۷ متری که نزدیک پناهگاه کلک‌چال تهران قرار دارد، نماد همبستگی ایرانی‌هاست. چرا؟
چونکه برای ساخت این برج زیبا ، پیشاهنگ‌های سراسر کشور، سنگ‌هایی از محل زندگی خودشان را آوردند و هر کدام اسم گروه یا شهرشان را روی نمای برج حک کردند. این برج با ۱۶۸ پله و بیش از ۱۲,۵۰۰ قطعه سنگ، یه یادگار از کار گروهی و روحیه همکاریه.
دکتر حسین بنایی، خالق این شاهکار، اردوگاه کلک‌چال را هم با کمک مردم و پیشاهنگ‌ها ساخت. اما صد حیف که این روزها امکاناتش مثل قبل سرحال نیست و نیاز به توجه بیشتری دارد.
http://telegram.me/bavarh

رویدادهای اقتصادی

07 Jan, 04:10


🔴 روایت عبدالعلی‌زاده از خطای وزیر خاتمی در خرید اشتباهی ۸۰ کشتی از کره جنوبی: با اینکار او کره‌جنوبی به بزرگترین کشتی ساز جهان تبدیل شد

💢
علی عبدالعلی‌زاده، نماینده ویژه رئیس جمهور در اقتصاد دریا محور: چند روز پیش احمد خرم را دیدم، گفت: در دوران وزارتم خطای بزرگی کردم، خودمم را نمی‌بخشم. در آن برهه سفارش خرید ۸۰ فروند کشتی را به کره جنوبی دادم، در حالیکه می‌توانستم همین سفارش را به کارخانه‌های ایرانی بدهم. با این کارم کره‌جنوبی را به یک کشتی ساز بزرگ در دنیا تبدیل کردم.

🆔 @AbdiMediaNet I #عبدی_مدیا
📍 www.abdimedia.net

رویدادهای اقتصادی

06 Jan, 20:21


سخنرانی طوفانی دکتر بخشی اقتصاد دان را جع به موانع اقتصادی شدن نان درایران و نقش نانینو در نابودی نان ملی . 13دیماه 1403 .دانشگاه علوم پزشکی شیراز . کنگره ملی نان کامل
#iranbread

رویدادهای اقتصادی

06 Jan, 19:08


فهرست صد شرکت نخست واردکننده سال ۱۴۰۲ بر حسب ارزش دلاری

منبع گمرگ

رویدادهای اقتصادی

06 Jan, 17:51


اقتصاد کشورهای منطقه در سال 2025
#اینفوگرافی



🆔MR.CEMENT

رویدادهای اقتصادی

06 Jan, 17:49


🔷 رشد درونزاى نقدينگى و تورم/دکتر تیمور رحمانی




♦️
کانال تخصصی اقتصاد

رویدادهای اقتصادی

06 Jan, 17:40


📌 صادرات ترکیه در سال ۲۰۲۴ رکورد زد

▪️«رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه اعلام کرد صادرات این کشور در سال 2024 با 262 میلیارد دلار رکورد زد.

▪️ اردوغان بیان کرد اقتصاد ترکیه در سه ماهه سوم سال 2024 شاهد رشد 2.1 درصدی بوده و رشد پیوسته و بدون وقفه در 17 فصل را به ثبت رسانده است.

▪️وی تصریح کرد رشد اقتصاد ترکیه در 9 ماه اول سال 2024 به 3.2 درصد رسیده است.

▪️رئیس جمهور ترکیه اظهار داشت حجم اقتصاد ترکیه از دو تریلیون و 130 میلیارد دلار در سال 2023 به دو تریلیون و 260 میلیارد دلار در سه ماهه سوم سال 2024 رسیده است.

▪️اردوغان گفت هدف ترکیه این است که در سال 2025 با حمایت از صادرات و سرمایه گذاری ثابت به رشد 4 درصدی برسد.

🆔 @saramadthinktank

رویدادهای اقتصادی

06 Jan, 17:40


📌حجم تجارت خارجی امارات در ۲۰۲۴ به ۷۶۰ میلیارد دلار رسید

▪️حجم تجارت خارجی امارات متحده عربی در سال 2024 و برای نخستین بار در تاریخ این کشور به 760 میلیارد دلار رسید.

▪️به گزارش الخلیج آنلاین، «محمد بن راشد آل مکتوم»، نائب رئیس امارات متحده عربی گفت که حجم سرمایه گذاری‌های خارجی مستقیم در امارات به 35.39 میلیارد دلار و ارزش صادرات صنعتی کشور برای نخستین بار به 51.73 میلیارد دلار رسیده است.

▪️وی افزود که در سال 2024، 150 میلیون مسافر از طریق فرودگاه‌های امارات جابجا شدند و مراکز گردشگری امارات میزبان بیش از 30 میلیون گردشگر بود.

▪️محمد بن راشد گفت که جوانان اماراتی 25 هزار شرکت کوچک و تقریباً بزرگ راه‌اندازی کردند و شمار شهروندان در بخش خصوصی 350 درصد افزایش یافت و به 131 هزار شهروند رسید.

🆔 @saramadthinktank

رویدادهای اقتصادی

06 Jan, 17:36


🔷 فیلم| قلعه بهلا یادگار امپراطوری ساسانی در عمان

🔹 این قلعه امروز بخشی از صنعت گردشگری کشور عمان است و مورد توجه بسیاری از گردشگران قرار دارد.


@tarikh_eghtesaad1

رویدادهای اقتصادی

06 Jan, 14:22


رئیس کوکاکولا: بابانوئل رو ما ساختیم تا کاهش فروش نوشابه بدون کوکائین رو جبران کنیم..!
جیمز کوینسی مالک کوکاکولا در کنفرانس خبری خود اذعان کرد که ما بعد از حذف کوکائین از نوشابه‌ها در سال ۱۹۰۳ با اُفت شدید فروش مواجه شدیم و به این فکر کردیم که اگر بتوانیم فروش در فصول سرد سال را افزایش دهیم، احتمالا این زیان بزرگ تا حدی جبران خواهد شد پس به فکر یک کمپین تبلیغاتی جهانی بنام بابانوئل افتادیم.
اگر تماشای این ویدئو برای شما هم جالب بود، جهت دریافت رایگان ایده‌ی تست شده‌ی افزایش‌فروش "مخصوص حوزه شغلی خودتون" از لینک زیر وارد و روی حوزه‌شغلی‌تون کلیک کنید.
T.me/farzadfereidooni/1460

رویدادهای اقتصادی

06 Jan, 14:17


❄️ سخنرانی انتهایی و جمع‌بندی انجام‌شده در همایش چالش‌های صنعتی‌شدن توسط دکتر مسعود نیلی



🌐 کانال با اساتید اقتصاد

رویدادهای اقتصادی

06 Jan, 14:15


اگر برجام پابرجا بود تورم چطور می‌شد؟!

🔹کمترین تورم ۱۴ سال اخیر مربوط به سال‌های ۹۵ و ۹۶ یعنی دوره برجام بوده است.

🔹اگر تورم با همان سرعت دوره برجام ادامه داشت طی سال‌های ۹۷ تاکنون قیمت‌ها فقط ۱.۶ برابر رشد می‌کرد نه ۹ برابر!/اکونیوز
@Sahamnewsorg
سهام در WhatsApp

رویدادهای اقتصادی

30 Dec, 07:32


ارزش بازار خودرو سازهای برتر جهان.
تسلا با ارزش بازار ۱۳۹۰ میلیارد دلار با اختلاف بسیار زیادی رقيب های خود را پشت سر گذاشته است.

این غول صنعت خودرو نه تنها پیشتاز ارزش بازار است بلکه در فناوری های نوین نیز یک سروگردن از دیگر خودرو سازهای برتر جهان بالاتر قرار می‌گیرد.

ارزش بازار تسلا ۱۳۹۰ میلیارد دلار / جی دی پی ایران ۴۵۰ میلیارد دلار

#ماجد_کیاست

رویدادهای اقتصادی

30 Dec, 07:30


🔰📌به مناسبت بزرگداشت یک پژوهشگر کارآفرین

📍شب میرمصطفی عالی نسب

با سخنرانی:
سیدمحمدرضا بهشتی
علی اصغر سعیدی
سیدعلیرضا عظیمی پور
رضا مجیدزاده
فرشاد مومنی
علی دهباشی

و اهدای اولین جایزه عالی نسب، به بهترین پایان نامه در موضوع توسعه ایران


پنجشنبه ۱۳ دی ماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۷

خیابان استاد نجات اللهی، نبش خیابان ورشو، خانه اندیشمندان علوم انسانی، تالار فردوسی

باهمکاری گروه جامعه‌شناسی اقتصادی انجمن جامعه شناسی ایران


@sociology_development_economic
🌐جامعه‌شناسی اقتصادی و توسعه

رویدادهای اقتصادی

30 Dec, 07:28


ساقی این جوان مومن انقلابی کیه؟

@Sahamnewsorg
سهام در WhatsApp

رویدادهای اقتصادی

30 Dec, 07:27


صادق زیباکلام:دکترعارف درنشستی با دانشگاهیان خواهان ارائه راهکار در زمینه اصلاح وضعیت اقتصادی کشور شدند.۲۰۰سال پیش آدام اسمیت راهکار را نشان داد و گفت "دولت تاجرخوبی نیست".

ترکیه،مالزی و بسیاری دیگر بحرف اوعمل کردندما برعکس صدر تا ذیل اقتصادمان دولتی است. حاصل شده اقتصاد فاسدوناکارامد دولتی ما.
@Sahamnewsorg
سهام در WhatsApp

رویدادهای اقتصادی

29 Dec, 19:47


اندیشکده حکمرانی دانشگاه تهران برگزار می‌کند:
سلسله نشست‌های عدالت شغلی

با موضوع:
توزیع تسهیلات و عدالت بانکی


با حضور:
👤 دکتر احمد عزیزی
معاون اسبق بانک مرکزی و مدیرعامل پیشین بانک ملی PLC لندن

👤 دکتر سید علی مدنی زاده
دانشیار دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف

👤 دکتر محمد حبیب‌پور
عضو هیأت علمی دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران

🔺زمان: دوشنبه ۱۰ دی ساعت ۱۵
🔅مکان: خیابان ۱۶ آذر، دانشکده حکمرانی، سالن دکتر عادل آذر

تلگرام | اینستاگرام

رویدادهای اقتصادی

29 Dec, 09:04


هشدار پدرخواندهٔ هوش مصنوعی در مورد انقراض بشر

🔹جفری هینتون: انسان‌ها در مقایسه با هوش سیستم‌های هوش مصنوعی بسیار قدرتمند مانند کودکان نوپا خواهند بود.

🔹دولت‌ها باید برای کنترل پیشرفت هوش مصنوعی قوانین سختگیرانه وضع کنند. من فکر نمی‌کردم به این سرعت به نقطهٔ کنونی برسیم؛ گمان می‌کردم برای این کار ۲۰ سال دیگر زمان داریم.

🔹احتمال ۱۰ تا ۲۰ درصد وجود دارد که هوش مصنوعی در ۳دههٔ آینده منجر به انقراض انسان شود. چند نمونه می‌شناسید که یک چیز باهوش‌تر توسط چیزی کم‌هوش‌تر کنترل شود؟
@Sahamnewsorg
سهام در WhatsApp

رویدادهای اقتصادی

29 Dec, 05:57


💠 جنگ آبی طالبان علیه استان خراسان/ سد پاشدان آبگیری شد

🔹رودخانه هریرود پس از گذر از افغانستان به مرز ایران می‌رسد و منبع اصلی تامین آب شرب بیش از ۲ میلیون ایرانی ساکن استان خراسان رضوی است.

🔹حالا هیئت حاکمه افغانستان جایی حوالی هرات بر روی یکی از سرشاخه‌های هریرود سدی به نام پاشدان ساخته و آن را آبگیری کرده است.

🔹یک دهه پس از آبگیری سد سلما، این دومین مانعی است که افغانستان بر روی هریرود بنا کرده و جریان آب به سمت ایران و ترکمنستان را مختل می‌کند.

🔹طالبان می‌گوید که پس از آبگیری سد پاشدان، ۱۳ هزار هکتار زمین کشاورزی سیراب می‌شود.

🔹وزارت انرژی و آب افغانستان اعلام کرده که دورخیز برای سدسازی روی هریرود به سلما و پاشدان ختم نمی‌شود و ساخت دو سد تیرپل و گفگان نیز در دستور کار قرار دارد.
@khate_energy

رویدادهای اقتصادی

28 Dec, 19:46


🔹تصویر تاریخی از خبری که در آن عنوان شد شیخ نشینهای حاشیه خلیج فارس دلار پرداخت میکردند تا «ریال» ایران را خریداری کنند !
هر دلار ۶۴ ریال سال ۱۳۵۲

رویدادهای اقتصادی

28 Dec, 18:48


🔹 سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد»:

خطر سرمازدگی حکمرانان

👤دکتر مسعود نیلی، اقتصاددان

✍️ طی چند ماه اخیر، تعدد و تنوع مشکلات بزرگ به‌شدت افزایش پیدا کرده و از مرحله نگرانی عبور کرده‌ایم. آنچه درباره وقوع آن در آینده هشدار داده می‌شد، در زمان حال محقق شده است. در اینجا به فهرستی از این مسائل اشاره می‌کنم:

مسائل خارجی:

✍️ احتمالا ترامپ محدودیت‌هایی را که در دوره بایدن در زمینه صادرات نفت کشور کاهش پیدا کرده بود، تشدید کند و بازار ارز و بودجه و تولید و تورم ما را تحت تاثیر جدی قرار دهد.

✍️ همچنین در صورت تحقق مکانیزم ماشه، وضعیت سال آینده دشوارتر هم خواهد شد.

✍️ اتفاقاتی در خاورمیانه، باعث رودررویی مستقیم نظامی بین ما و رژیم اسرائیل شده که مطمئنا، پیامدهای اقتصادی تعیین‌کننده‌ای خواهد داشت.

✍️ تحولات سوریه نیز، احتمالا رابطه ایران و ترکیه را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

مسائل اقتصادی:

✍️ بحران انرژی، در شرایطی که دمای هوا هنوز کاملا زمستانی نشده، نیمی از کشور را به تعطیلی کشانده است.

✍️ آلودگی هوا، که برآمده از اقتصادی است که در تولید درجا می‌زند؛ در حال تخریب حال و آینده کشور است و بی‌رحمانه نسل‌کشی می‌کند.

✍️ فرونشست‌های خاک، آینده سرزمینی ایران را در معرض تخریب قرار داده است.

✍️ ابعاد کسری بودجه برای دولتی که در درون خود، بار سنگین ورشکستگی نظام بازنشستگی را هم به دوش می‌کشد، هشدار‌دهنده است.

✍️ در نهایت نوسانات بزرگ و مخرب بازار ارز، همراه با تورم بالا، علامت بی‌ثباتی و عدم قطعیت می‌دهد.

مسائل اجتماعی:

✍️ افزایش ۱۰میلیونی به جمعیت زیر خط فقر که در سال‌های اخیر اتفاق افتاده، واقعه‌ای بسیار مهم است. پیامد این اتفاق بزرگ را می‌توان در اعتیاد و طلاق و وقوع انواع جرم‌ها دید.

✍️ انتشار اطلاعاتی درباره فساد در زندگی مقامات کشور یا فرزندان آنها، در کنار بنگاه‌داری‌های رانتی غیرخصوصی و غیردولتی، همراه با فشارهای سنگین اقتصادی به زندگی مردم، بنیان سرمایه اجتماعی نظام حکمرانی را از این هم سست‌تر می‌کند.

✍️ گسست‌های اجتماعی- فرهنگی موجود میان جامعه به‌ویژه در میان جوانان، کاملا هشدار‌دهنده و آتش زیرخاکستر است.

جمع‌بندی

✍️ از نظر نگارنده، بزرگ‌ترین آفت نظام حکمرانی ما، وجود تحلیل‌های متفاوت راهبردی، همراه با دادن وزن‌های کاملا متفاوت به موضوعات، در میان مقامات اصلی تصمیم‌گیرنده کشور است.

✍️ نظام سازمانی حکمرانی در کشور ما طوری است که مرکز و نهادی برای بررسی یکجای همه این مسائل در آن پیش‌بینی نشده است.

✍️ فهرست ذکرشده در این نوشته، به معنی واقعی کلمه، لرزه بر اندام انسان می‌اندازد و خواب را از چشم‌ها می‌رباید. هر مقام مسوولی تا مطمئن نشود که چگونگی عدم مواجهه با برخی از موارد از طریق دور راندن آن و چگونگی مواجهه با برخی دیگر از طریق عبور از آن مشخص شده است، نباید آرام گیرد.

✍️ اما پررونق‌ترین بازار در کشور ما، همچنان، بازار دعواهای سیاسی است. در میانه این همه مشکلات هول‌انگیز، گروهی، همه تلاش خود را صرف ترغیب تصمیم‌گیرندگان به افتادن در عرصه درگیری‌های نظامی می‌کنند.

✍️ گروهی دیگر، در تلاش برای برکناری فلان مقام مسوول و استعفای فلان مقام دیگر مسوول هستند و عده‌ای دلواپسِ تاخیر در ابلاغ قانون حجابند.

✍️ از طرف دیگر، در سطوح بالای دولت، هنوز راجع به رشد ۸درصدی و اجرای برنامه هفتم صحبت می‌شود و مجلس با جدیت در حال بررسی بودجه‌ای است که احتمال محقق شدن فروض اصلی آن بسیار پایین است.

✍️ شدت دور بودن دغدغه‌های اکثر حکمرانان ما از مسائل مهم ذکرشده بعضا به اندازه‌ای است که گویی آنها در کشوری دیگر مسوولیت دارند.

✍️ سیاستمداران ما شبیه به کوهنوردانی شده‌اند که در سرمای کوهستان، گرفتار سرمازدگی شده‌اند و در پی آن، به خواب رفته‌اند.

✍️ مردم حق دارند بدانند که نظام تصمیم‌گیری برای مواجهه با شرایطی که احتمال وقوع آن بسیار زیاد است و زندگی آنها را کاملا تحت تاثیر قرار می‌دهد، چه برنامه‌ای دارد.

✍️ اگر به همین صورت پیش برویم، جامعه دچار پاندمی یأس خواهد شد. لحظه به خواب رفتن در حالت سرمازدگی، مرگ قطعی را در پی خواهد داشت.

#دنیای_اقتصاد #سرمقاله #آفت_حکمرانی #سرمازدگی_حکمرانان #پاندمی_یاس #دعواهای_سیاسی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir

رویدادهای اقتصادی

28 Dec, 17:47


هیات‌وزیران اینطوری وقت مملکت را تلف مبکته !!
هزینه تمام شده ان دقایقی که این اقایان این مصوبه را تصویب کردند، صدها برابر فیمت ان اتومبیل است.
با این روش کار به این جا رسیده ایم !
کمی خحالت بکشیم !!

رویدادهای اقتصادی

28 Dec, 17:43


🔻خرید یک دستگاه خودروی سواری تولید داخل برای دانشگاه بناب

تصویبنامه هیأت‌وزیران درخصوص خرید یک دستگاه خودروی سواری تولید داخل برای دانشگاه بناب طی نامه شماره ۱۵۱۸۳۰ تاریخ ۱۴۰۳/۱۰/۰۸ توسط معاون اول رئیس‌جمهور ابلاغ شد.

▪️کانال «اخبار قوانین و مقررات» 👇
🔗 t.me/akhbareqavanin

رویدادهای اقتصادی

28 Dec, 06:12


‏خاویر میلی Javier Milei رئیس‌جمهور آرژانتین

وی به نتایجی دست یافت که اقتصاددانان جهان آن را غیرممکن می‌دانستند.

در یک مصاحبه دو ساعته توضیح می‌دهد که چگونه در مدت ۶ ماه بیش از ۳۰۰۰ قانون را حذف کرد و چرا ایلان ماسک به دنبال استفاده از تجارب وی است:

وقتی او به قدرت رسید، آرژانتین در آستانه فروپاشی قرار داشت، کشور با تورم پیش‌بینی‌شده ۱۷۰۰۰ درصدی مواجه بود، نخبگان سیاسی و اقتصادی می‌گفتند اصلاحات اقتصاد را نابود خواهد کرد.

اما میلی یک برنامه متفاوت داشت:
‏«من از دولت متنفرم. از سوسیالیسم بیزارم. از خشونت نفرت دارم»
راه‌حل او چه بود؟
استفاده از یک اره‌برقی برای بریدن بروکراسی.

رسانه‌ها او را
"El Loco" (دیوانه)
نامیدند

نخبگان می‌گفتند که او شکست خواهد خورد.

‏در اولین ماه ریاست‌جمهوری‌اش، ۵۰۰۰۰ شغل دولتی را حذف کرد، نیمی از تمام وزارتخانه‌ها را منحل کرد، هزاران مقررات را لغو کرد.

نتایج همه را شگفت‌زده کرد:
تورم از ۱۷۰۰۰% به ۲.۴% کاهش یافت.
برای اولین بار در ۱۲۳ سال اخیر مازاد بودجه به دست آمد، اقتصاد دوباره رشد خود را آغاز کرد.

بزرگ‌ترین تغییر، مردم می‌گفتند بروکراسی «خیلی بزرگ است که قابل حذف باشد»

او در ۳۰ روز خلاف این را ثابت کرد، حالا یک انقلاب بزرگ‌تر در راه است، حضور ایلان ماسک و DOGE
(دپارتمان بهره وری دولت)،
آن‌ها در حال بررسی تمام اقدامات میلی هستند، میلی و ماسک چندین دیدار داشته‌اند.
«آن‌ها قصد دارند مدل ما را در آمریکا اجرا کنند.»
آنچه توجه ایلان و ویوک را جلب کرد،نه فقط آمار و ارقام، بلکه روش میلی است.

نمایشگر روزانه‌ای که تعداد مقررات حذف‌شده را نشان می‌دهد، سیستمی که آن‌ها برای DOGE می‌خواهند.
توصیه مایلی به DOGE ساده بود: «یکراست بروید سر اصل مطلب
آن را تا حد نهایی پیش ببرید.»

«هوشیار بمانید. هرگونه امتیاز ویژه را حذف کنید.»
نقشه راه آماده است.

چرا این موضوع دیوان‌سالاران واشنگتن را وحشت‌زده کرده است:
آرژانتین ثابت کرد که می‌توان ۱۵ درصد از بروکراسی را در ۳۰ روز حذف کرد.
نه هرج‌ومرجی پیش آمد و نه فروپاشی، فقط نتایج ملموس و ‎@DOGE در حال یادداشت‌برداری است. مصاحبه چیزی بزرگ‌تر را فاش می‌کند:
دیگر تنها موضوع آرژانتین نیست.

این تبدیل به یک راهنمای جهانی شده است.


ترامپ، ایلان، و ویوک همه در حال تماشا هستند پیام او واضح بود:
برای اصلاح نیازی به دهه‌ها زمان ندارید.
نیازی به مصالحه با فساد نیست.
فقط کافی است شجاعت عمل کردن را داشته باشید. مصاحبه ماهرانه لکس با مایلی چیزی نادر را آشکار می‌کند:

یک رهبر که فقط در مورد تغییر صحبت نمی‌کند، بلکه دقیقاً نشان می‌دهد که چگونه باید آن را به دست آورد.

رویدادهای اقتصادی

28 Dec, 06:02


شناسه ۱۰۰

🔺چرا شوروی فروپاشید؟

امروز 33 سال تمام از فروپاشی یکی از بزرگ ترین و قدرتمندترین امپراتوری های تاریخ گذشت.
شوروی احتمالا تنها امپراتوری تاریخ 500 سال اخیر بود که جذبە و قدرت نرم آن در مواردی حتی بر توان نظامی و اقتصادی آن می چربید.

چه در تمام هفتاد سال حیات آن در نگاه کثیری از مردم گیتی به عنوان بدیل اخلاقی و جایگزین محتوم نظام های سیاسی موجود مطرح بود.
تجربەی شوروی و رتوریک شورانگیز آن استعدادی شگرف در تسخیر تخیل سیاسی و اندیشەی اجتماعی روشنفکران و کوشندگان سیاسی داشت.

دامنەی تحقیق و پژوهش دربارەی پیدایش و فرسایش این پدیدار سیاسی استثنایی به قدری گسترده است که چه بسا نمی توان از همەی آن نام برد،
چه برسد به بررسی و وارسی تمام عوامل موثر در فروپاشی آن در یک یادداشت تلگرامی کوتاه.

آنچه مطمح نظر این وجیزه است تنها اشارەای کوتاه به یکی از تضادهای عمدەای است که در نهایت انفجار درونی آن را ناگزیر نمود.
شوروی محصول یک رویای قرن نوزدهمی بود. قرن نوزدهم از این لحاظ بر قرن پس از خود فضل تقدم دارد که انبوهی از آزمایشگاه های فکری را در خود گرد آورده بود که فراورده هایشان بعدا در کارگاه های سیاسی سدەی بیست بە تولید انبوه رسید.

کارل اشمیت فیلسوف سیاسی دست راستی آلمانی با طعنه به شوروی می گفت؛ این برادر افراطی که قرن نوزدەی اروپا را تمام و کمال باور و تعبیر کرده است!
اشمیت نه تنها در این داوری درست تنها نبود، بلکه سالها قبل از او یک مهندس نابغەی روس به فراست آن را دریافته بود.
پبتر پالچسنکی در سال 1925 در نامەای بە نخست وزیر شوروی می نویسد:
این قرن، قرن کمونیسم بین المللی نیست، قرن فناوری بین المللی است. ما باید نه کمینترن، بلکه تکینترن را به رسمیت بشناسیم.
کمینترن یک اتحادیەی کمونیستی به رهبری مسکو بود که وظیفەی صدور انقلاب را بر دوش داشت.
تکینترن که پالچنسکی با هوشمندی آن را بکار می برد مخفف Technolgy International بود.
پالچنسکی که سرانجام شجاعانه جانش را بر سر عقیدەاش نهاد، فن سالاری توسعه خواه بود که باور داشت؛ روسیەی دهقانی و عقب افتاده محتاج انفلاب صنعتی است، نه انقلاب سیاسی و اشتراکی کردن اجباری صنعت و کشاورزی.

باری مهندس نترس روس سر به نیست شد و بروکراسی حزبی بر تکنوکراسی پیروز!
چند دهه بعد ساخاروف فیزیکدان پرآوازەی ناراضی دربارەی مخاطرات تبدیل شوروی به یک قدرت درجە دوم کوته نظر هشدار داد که باز هم ناشنیده ماند.
نظام که دهه ها فن سالاران، دانشمندان و منتقدان را از خود رانده بود، در پایان به مرضی غریب و علاج ناپذیر گرفتار آمد:
رویارویی عرصەی سیاسی و بروکراتیک در حال انجماد با ساحت اجتماعی شاداب و سرزندەی در حال انفجار!
در پایان در حالی که شوروی نیمی از آلمان را در اشغال خود داشت و شمشیر داموکلس هزاران موشک قارە پیمای اتمی را بر سر انگلیس و فرانسه گرفته بود، اقتصادش عملا به سختی به یک دهم آنها می رسید!

دهه ها پس از اشمیت یک آلمانی تاریخ اندیش به فراست دریافت که اسلام سیاسی معادل کمونیسم قرن بیستم است.
ارنست نولته مانند اشمیت بر این باور بود که کمونیسم آرمانی قرن نوزدهمی است واسلام سیاسی پدیدار سدەی بیستم آن.
صد البته دنیای قرن 21 که عرصەی جهانی شدن اقتصاد و ادغام مالی و پولی کشورهاست، برای برساختن یک امت گرایی مدرن و بین الملل اسلامی زیادی زمان پریشانه است.

زادگاه اسلام و قلب اسلام محافظه کار سنی و حاشیەهای ثروتمند آن در دوبی و دوحه و ابوظبی، شتابان در حال دور شدن از رویاهای امت گرایی و پیوستن به نوعی اکینترن* فرضی هستند.
انقلاب اسلامی، انقلاب صنعتی دهەهای چهل و پنجاه ایران را ناکام گذاشت. اصلاحات اقتصادی دهەی هفتاد به مقصود بازگشت به مسیر صنعتی شدن نیز مغلوب هلال شیعی و گسترش نفوذ منطقه ای گردید.
هنوز دیر نیست، کافیست اقتصاد بر سیاست و پیشرفت بر هویت ارج نهاده شود.
* اکینترن; بین الملل اقتصادی Economy International
#صلاح_الدین_خدیو

رویدادهای اقتصادی

27 Dec, 20:46


🎥 صحبت‌های این روحانی افغان با واکنش‌های زیادی در فضای مجازی مواجه شده

محقق نسب، روحانی افغان:
🔹ایران از افغانستان ضربه مهلک می‌خورد، آمریکا و اسرائیل نمی‌توانند به ایران ضربه بزنند‌.
@Khabar_Fouri

رویدادهای اقتصادی

27 Dec, 19:05


شائبه تکرارتلخ فلسطین درایران!!
▫️محسن رنانی

جنگ در غزه و لبنان، خبر داغ این روزها و ماه ها و سالهای ماست. امتداد جنگی که با تأسیس رژیم اسراییل آغاز و به مهمترین و طولانی ترین بحران جهانی در سده اخیر تبدیل شد.
بحران فلسطین با مهاجرت شروع شد. مهاجرت یهودیان در زمان بی دولتی در فلسطین. همزمان با جنگ نخست جهانی و فروپاشی عثمانی، خلایی در فلسطین ایجاد شد که جای آن را مهاجران یهودی پر کردند.

در فرصت پیش آمده، یهودیان پراکنده در جهان به فلسطین برگشت داده شدند و زمین‌های بومیان را خریدند و همین‌که جای پایشان سفت شد با کمک بریتانیا و در فضای ترحم و همدلی با یهودیان به سبب جنایات آلمان نازی، اعلام استقلال کردند. کم کم بقیه زمین‌های فلسطین را از آنها گرفته و صاحب خانه را آواره کردند.

حالا همین بلا برسر ایران وایرانیها درحال وقوع است! بلکه بلایی بدتر و بی مسماتر از فلسطین. چرا که یهودیان حق آب و گل و سابقه چند هزار ساله ی سکونت در فلسطین داشتند. اما اقوامی که اخیرا به ایران وارد کردند چنین حقی بر ما نداشته وندارند.

رفتید از ضعیف ترین کشور دنیا، با رکورد طولانی‌ترین جنگ داخلی و بیشترین تناقر قومی و بالاترین نرخ رشد جمعیت و دارنده فرهنگ کودک همسری، به شکل انبوه و بسیار فوری و‌ ضربتی، نه میلیون نفر را بدون هیچ گزینش و ترتیبات و شرط و شروطی در فضای ترحم و همدلی با مردم افغان، به خاطر بازگشت طالبان، وارد ایران کردید. آن هم نه در شرایط بی دولتی. بلکه دقیقا خود دولت مجری انهدام تبار موکلین سرزمین خود شد!

به راستی ایران چه نیازی به واردات این تعداد نیروی تازه نفس و مدعی و پرچالش داشت که با این عجله وارد کردید؟ دقیقا چرا؟ کارخانه های تان بی کارگر مانده بود؟ یا جوانان ایران جملگی عقیم شده بودند؟

چرا افغانها درک نمی کنند افغانستان منابع و امکانات زیست مناسب برای چنین جمعیتی ندارد؟ چرا با این حال خود را موظف به حفظ بالاترین نرخ جمعیت در جهان می دانند؟ و اصولا چرا ایران باید جور اشتهای سیری ناپذیر تولید انبوه آنها را متحمل شود؟ چرا از غلاف لاتکس اینهمه تنفر دارند؟

اگر مشکل افغانها حکومت طالبان است؛ چنانچه یک درصد از مهاجران به ایران، در مقابل طالبان می ایستاد، قدرت به طالبان بر نمی گشت. و اگر مردم افغان با طالبان موافق هستند، پس بنشینند در نجد خود و نتیجه حاکمیت حاکمان واقعی شان را متحمل شوند.

ایرانیان وقتی وضعیت اقتصادی شان بد می شود، ازدواج نمی کنند. اگر هم بکنند بچه نمی آورند. چون نسبت به فرزندان خود احساس مسئولیت دارند. اما گرسنگی، قحطی، جنگ، آوارگی، بلایای طبیعی و غیر طبیعی هیچ تاثیری روی فرزند آوری افغانها ندارد. اگر بیشتر نیاورند کمتر نمی شود. چه بسا زودتر کودکان خود را به زوجیت در آورند که نان خورشان کم شود. خب این تفاوت فرهنگی باعث بر هم خوردن تعادل طبیعی بین دو گروه جمعیتی در کنار هم می شود. فرهنگ مردمان افغان، جنگ داخلی و توسعه نیافتگی را برایشان به ارمغان آورده. وقتی اینها به صورت انبوه به ایران بیایند فرصت جذب در فرهنگ ایرانی را پیدا نمی کنند و همان فرهنگ را به ایران هم صادر می کنند.

پرسش الان این است با این جمعیت انبوه وارد شده به کشور چه کار می خواهید بکنید؟
می خواهید آنها را بیرون کنید؟ واقعا می توانید؟ اگر قرار به بیرون کردن بود چرا وارد کردید؟

چرا قوم لج بازی که با همه بی پولیش بجای تهیه غذا برای گرسنگان و خرید کاندوم برای کنترل جمعیت گرسنگان، سد می زند که آب هیرمند به شوره زار بریزد و هدر رود اما به دریاچه هامون ایران نرسد را وارد ایران کردید؟ دقیقا چرا؟
یک نفر بیاورید برای مردم توضیح دهد.

حالا که وارد کردید چرا هیچ تشری به آنها نمی زنید که به اندازه عرف ایران بچه بیاورند؟
وقتی زایش زنان افغان چهار برابر ایران است،
معلوم است که به زودی جمعیت افغانها از ایرانیان بیشتر می شود و بدون شک ادعای سرزمینی و سیاسی بر فلات ایران خواهند داشت. و دردسرهای فلسطین برای ایران هم تکرار می شود. همان‌طور که در جاهای دیگر این اتفاق افتاد.

برخی دنبال نفوذ اسراییل در نهادهای امنیتی می گردند که باعث شده اسناد سری کشور را به سرقت ببرند یا دانشمندان هسته ای را ترور کنند. اگر فرصت کردید جاهای دیگر هم دنبال نفوذی بگردید. جاهای خیلی نزدیک. از رگ‌ گردن نزدیکتر..۴ مهر ۱۴۰۳
▫️اندیشه ورزی

رویدادهای اقتصادی

27 Dec, 18:37


صحبت های امروز دکتر جعفریانی، عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‏های کشور در حضور رئیس جمهور👌💐👌

رویدادهای اقتصادی

27 Dec, 17:14


💢 حكايت‌ شنیدنی راكفلر از کشورهای بازنده در رقابت های تسلیحاتی

حسنین هیكل ( روزنامه نگار مصري) كه ركورددار مصاحبه با شخصیت‌های بزرگ جهانی است نقل كرده است كه در دهه هفتاد میلادی با دفتر راكفلر سرمایه‌دار بزرگ آمریكا تماس گرفتم و تقاضای مصاحبه كردم. مرا شناختند و راكفلر پشت خط آمد و گفت شما احتمالا مرا با برادرم كه معاون رییس جمهور ایالات متحده است اشتباه گرفته‌اید وگرنه من كه چهره سیاسی نیستم كه برای شما جالب باشم. گفتم كه اتفاقا با خود شما می‌خواستم مصاحبه كنم. وقتی تعیین شد و از قاهره به نیویورک رفتم، در ابتدا از من پرسید برای چه می خواهی با من مصاحبه كنی؟

به او گفتم شما اخیرا در جایی گفته ای كه اگر خروشچف به مسابقه تسلیحاتی ادامه دهد شوروی به زانو در می‌آید چون شما یک میلیاردری و چهره سیاسی نیستی و روی حساب و كتاب حرف می زنی، آمدم تا روی این موضوع صحبت كنیم، چه اتفاقی قرار است برای مسكو بیفتد؟

راكفلر مقابل تابلوئی كه در دفترش بود رفت و گفت، من خبر محرمانه‌ای درباره سرنوشت جنگ سرد ندارم و اگر داشتم هم آن را به زبان نمی‌آوردم. استدلال من بسیار ساده است: شما داستان سهم توپ و سهم كره را كه شنیده‌ای؟ (در آن سال برنده نوبل اقتصاد بر روی سهم تسلیحات نظامی و سهم رفاهی در اقتصاد كشورها تحقیق كرده بود و نسبت بودجه نظامی را به اقتصاد، سهم توپ و بودجه رفاهی را به سهم كره تشبیه كرده بود).

گفتم بلی. راكفلر ادامه داد، می دانی كه سهم توپ در ایالات متحده یک‌ونیم درصد و در شوروی ١٢ درصد است. اگر جنگ سرد و مسابقه تسلیحاتی ادامه یابد و آمریكا سهم توپ را دو برابر كند شوروی نیز نیاز به همین مقدار دارد كه عقب نیفتد که سهم توپ در آمریكا ٣ درصد و در شوروی ۲۴ درصد خواهد بود و عملا بودجه صنعتی شوروی را خواهد بلعید ولی در آمریكا اتفاق محسوسی نمی‌افتد.

حال اگر مسابقه تشدید شود و باز هم آمریكا بودجه نظامی‌اش را دو برابر كند سهم توپ در آمریكا شش درصد می‌شود و در شوروی به ۴۸ درصد می‌رسد كه عملا دولت مسكو برای اداره امور كشور فلج می‌شود و اگر باز آمریكا بودجه نظامی‌اش را دو برابر كند سهم توپ در آمریكا به ١٢ درصد یعنی نرخ امروز شوروی می‌رسد اما دیگر اقتصاد شوروی متلاشی خواهد شد. پس در این مسابقه، برنده ما هستیم، و تنها ۱۵ سال طول كشید تا این پیش‌بینی راكفلر به حقیقت بپیوندد.

📌 نشريه كارخانه دار

رویدادهای اقتصادی

27 Dec, 17:01


🔷 فیلم| نگاهی به یک تجربه: چین چگونه سرمایه‌داری شد؟/ چین را با ایران مقایسه نکنید

🔹 پیمان مولوی، مشاور سرمایه‌گذاری و کسب و کار از تجربه چین می‌گوید.

@tarikh_eghtesaad1

رویدادهای اقتصادی

27 Dec, 17:01


🔷 مارگارت تاچر هند درگذشت/ مانموهان سینگ، معمار آزادسازی اقتصاد هند بود

🔹 در پی درگذشت مانموهان سینگ، مقامات هندی هفت روز عزای عمومی اعلام کردند. همچنین دولت اعلام کرد پرچم ملی به حالت نیمه افراشته درخواهد آمد. مانموهان سینگ که پیش از هر چیزی به دلیل اقداماتش در آزادسازی اقتصادی هند شناخته می‌شود، نقشی اساسی در تغییر اقتصاد این کشور در زمان بحران داشت.

🔹هنگامی که که سینگ در سال 1991 توسط نخست‌وزیر ناراسیمها رائو به عنوان وزیر اقتصاد منصوب شد، هند، اقتصادی کاملا تحت کنترل دولت داشت، جزو دوستان نزدیک شوروی بود و اقتصاد هند در آستانه فروپاشی اقتصادی قرار داشت.

🔹اصلاحات مانموهان سینگ حول محور آزادسازی، خصوصی‌سازی و بین‌المللی شدن، بود که به طور اساسی اقتصاد هند را تغییر داد. چنانچه مانموهان سینگ در سال ۲۰۱۴ در اواخر دوره دوم نخست‌وزیری خود گفته بود: «من صادقانه معتقدم که تاریخ با من مهربان‌تر از رسانه‌های معاصر یا احزاب مخالف در پارلمان خواهد بود.»

@tarikh_eghtesaad1

رویدادهای اقتصادی

27 Dec, 16:56


درآمد 3 میلیارد دلاری ترکیه از گردشگران ایرانی

نگاهی به هزینه‌های تورهای گردشگری و سفرهای انفرادی ایرانیان به ترکیه نشان می‌دهد میانگین هزینه‌های یک گردشگر ایرانی (شامل هزینه‌های بلیت رفت و برگشت، عوارض خروج از کشور، غذا، هتل، هزینه حمل‌و‌نقل در داخل شهرهای ترکیه) در کمترین مقدار تا ۶۵۰ دلار، متوسط هزینه‌ها ۸۵۰ تا ۱۰۰۰ دلار و سفر پرهزینه نیز تا ۳۵۰۰ دلار می‌رسد.

بر این اساس، اگر میانگین هزینه‌های هر گردشگر ایرانی را حدود 850 دلار در نظر بگیریم، ایرانی‌ها در 11 ماهه امسال حدود 2.6 میلیارد دلار و اگر میانگین هزینه‌ها برای هر گردشگر را 1000 دلار در نظر بگیریم، ایرانیان در 11 ماهه امسال بیش از 3 میلیارد دلار در ترکیه هزینه کرده‌اند.

طبیعتاً در ماه آخر 2024 نیز تعدادی به گردشگران 11 ماهه اضافه خواهد شد و تعداد گردشگران ایرانی بازدیدکننده از ترکیه به 3.2 میلیون گردشگر نیز خواهد رسید. البته این هزینه‌ها بدون درنظر گرفتن هزینه‌های جانبی همچون خریدهای شخصی مانند لباس و پوشاک، سوغات برای خانواده و دوستان و به‌ویژه هزینه کنسرت است که سالانه ایرانیان زیادی را به ترکیه می‌کشاند./ فرهیختگان
@Sahamnewsorg

رویدادهای اقتصادی

27 Dec, 15:24


💠 #انرژی_مدیا | نیروگاه خورشیدی در ۲ هزار مدرسه ایران

🔹هر نیروگاه خورشیدی در مدرسه قریب به ۲۰ کیلووات برق تولید کرده که ۵۰ درصد آن به مصرف مدرسه و مابقی برای تزریق به شبکه برق کشور اختصاص می‌یابد.
@khate_energy

رویدادهای اقتصادی

27 Dec, 15:21


ذوق زدگی و هیجان بلاگرهای سعودی از افتتاح لوکس‌ترین خط مترو خاورمیانه در ریاض پایتخت عربستان

join👉   @biiizzzzz

رویدادهای اقتصادی

27 Dec, 14:12


سخنانی تلخ اما درست!

@Newwaypolitics

رویدادهای اقتصادی

27 Dec, 14:11


🟣 برخی از سیاستمداران وطنی به اشتباه فکر میکنند شرط پیشرفت مملکت دموکراسی است، این تفکر اشتباه است

👤دکتر بهروز هادی زنوز: بدبختی ما این است از زمان مشروطه که ۵ درصد مردم کشور سواد خواندن و نوشتن داشتند، دنبال دموکراسی بودیم! تا توسعه صنعتی نباشد دموکراسی هم نمی‌آید.




🌐 کانال با اساتید اقتصاد

رویدادهای اقتصادی

27 Dec, 13:14


این اقای کارگر چند دوره پیش کاندیدای ریاست جمهوری بود که رد صلاحیت شد.
چقدر پیش بینی هایش دقیق است!۰

رویدادهای اقتصادی

27 Dec, 08:42


در صندوقهای بازنشستگی چه خبر است؟!!!

اظهارات تامل برانگیز آقای میدری در خصوص فساد گسترده در صندوق‌های بازنشستی؛



#فرهیختگان راهی به رهایی

رویدادهای اقتصادی

27 Dec, 08:40


🔻طبق تازه‌ترین اطلاعات مرکز آمار ایران، ۹۹۲ هزار و ۵۲۱ دانش‌آموز در آن کشور از تحصیل بازمانده‌اند.

خبرگزاری تسنیم به مناسبت روز سوادآموزی، ۷ دی گزارش ویژه‌ای از آمار تازه سواد در ایران منتشر کرده است.

بنابر این گزارش از حدود ۱۷ میلیون دانش‌آموز مقاطع تحصیلی مختلف در ایران، بیش از ۹۹۲ هزار دانش‌آموز به دلایل مختلفی همچون «فقر، مسائل فرهنگی همچون ممانعت خانواده‌ها از ادامه تحصیل دختران و رفتن به بازار کار» بازمانده از تحصیل هستند.

این گزارش حاکی است که سهم بازماندگان از تحصیل در دوره ابتدایی ۲ درصد، متوسطه اول ۵/۲۳ درصد و متوسطه دوم ۱۶/۱۲ درصد است.

تفکیکی از میزان دختران و پسران بازمانده از تحصیل منتشر نشده اما گفته شده است که «میزان باسوادی مردان در ایران بالاتر از زنان است. باسوادی مردان ۹۳ درصد و زنان ۸۷ درصد در کل کشور است.»

بر اساس داده‌های مرکز آمار ایران، در سه سال گذشته تحصیلی به ترتیب ۹۱۱ هزار و ۹۳۰ کودک ۶ تا ۱۷ ساله در ایران از تحصیل بازمانده‌اند.

📸 GettyImages 
@BBCPersian

رویدادهای اقتصادی

27 Dec, 07:22


*جان جان جان! از همه جهان*

*می‌کشد دلم پر به سوی تو*

زنده باد ایران
زنده باد ایرانی

زبان شیرین فارسی را پاس بداریم

رویدادهای اقتصادی

27 Dec, 05:22


خسارت چندجانبه دشمنی های بیهوده...

رویدادهای اقتصادی

27 Dec, 05:16


🔴 نقد آقای دکتر جام ساز، استاد اقتصاد به سیاست های بانک مرکزی که منجر به خلق تورم در نظام اقتصادی کشور می شود.



مطلب مرتبط: رابطه معکوس تورم و استقلال بانک مرکزی
🌐 کانال با اساتید اقتصاد

رویدادهای اقتصادی

21 Nov, 11:11


جالبه !
دنیا کجا بود و ما کجا بودیم ؟!!!

رویدادهای اقتصادی

21 Nov, 11:08


‍ #برگی_ازتاریخ...

#ناصرالدین_شاه عادت به نوشتن خاطرات روزانه داشت بخصوص در سفرهای خارجی. خودش نام یادداشت‌هایش را #روزنامه گذاشته بود. این روزنامه‌ها جزییاتی جالب و خواندنی از تصورات و رفتارها و افکار شاه و درباريان در اختیار ما می‌گذارد. در اینجا گزیده‌ای از خاطرات شاه به فرنگستان را بخوانید:

لندن چهارصد نفر تلمبه‌چی دارد. هر کجای شهر که آتش بگیرد یک دسته از این تلمبه‌چی‌ها با عراده‌های آب و نردبان باید حاضر شوند و آتش را خاموش نمایند. (آتش‌نشان)

وقتی می‌خواهند دسته تلمبه‌چیان حاضر بشوند علامت واهمه را به صدا در می‌آورند. (زنگ خطر)

امروز در راه پورتسموث از دو #سوراخ_گشاد و دراز گذشتیم. همه جا تاریک بود و من چشمم را گرفته بودم تا رد شدیم؛ بسیار واهمه‌دار چیزی بود. در انگلستان بسیار راه آهن از زیر کوه و تپه می‌گذرد و اکثر اوقات از درون این سوراخ‌ها عبور می‌کند. معلوم نیست با چه وسیله‌ای سوارخ‌ها را چنین گشاد کرده‌اند که کالسکه‌های بخار از آن عبور می‌کند. (تونل) (کالسکه بخار = قطار)

روز بعد رفتیم به کارخانه آهن آب‌کُنی. دو کِشتی هم ساخته بودند که هنوز ناتمام بود. (کارخانه ذوب‌آهن)

چنین ببر بد ذاتی در هیچ حیوانخانه فرنگ و غیره ندیده بودیم. (باغ وحش)

قیچیِ ناخن در هر جعبه پنج عدد بود. (ناخن‌گیر)

چند کِشتی رودخانه پاک‌کن‌، در آن جا بود. (لای‌روب، لجن‌گیر)

در جلو و اطراف عمارت منزل، جلو مَرد رُو کوچه نرده گذاشته بودند. (پیاده رو)

صبح رفتیم حمام. لخت شدیم. یک لوله داشت که پیچ می‌دادند، سوراخ سوراخ داشت مثل چلو صاف‌کن، رفتیم زیر آن ایستادیم، حاجی حیدر پیچ داد، آب ملایم خوبی آمد و خودمان را شستیم. (دوش حمام)

امروز باید برویم به کارخانه آب صاف‌کنی که در آخر شهر است. ریاست اداره آب صاف‌کنی بر عهده مردیست با نام استاکنکویج. (تصفیه خانه)

اسبابی بود مثل کالسکه صندلی داشت. من و صدراعظم نشستیم، پیچاندند، کم‌کم رفتیم بالای عمارت منزل خودمان، به راحتی رفتیم به اتاق، چیز عجیبی است. (آسانسور)

امروز به باغ عامه رفتیم. این باغ متعلق به شهر و همه مردم است. (پارک)

از خیابان سه قلوی بسیار خوبی گذشتیم. وسط برای کالسکه بسیار پهن، دیگری برای پیاده، دیگری برای سواره بود.
چیز خوبی است، مثل کدوی کوچکِ تازه و دراز، اما رنگ پوستش که زرد شد آن وقت میرسد و خوردنی است، رسیده بود خورده شد. مزه خربزه میدهد، نرم است. همینطور با انگشت خورده می شود، قدری ثقیل است. (موز)

قبل از غذا، سوپی آوردند #آب_لاک‌پشت بود. من نفهمیده همه را خوردم. بعد که سیاهه غذا را خواندم و فهمیدم لاک‌پشت بوده، کم مانده بود قی کنم.

بعد از گردش به تماشای یک ماهی‌خانه که متصل به اُرانژری (نارنجستان) است رفتیم. در آنجا همه قسم ماهی‌های کوچک و بزرگ عمل می‌آورند و بزرگ می کنند و بعد می‌فروشند. (آکواریوم یا استخر پرورش ماهی)

شاه در پایان نیز می‌نویسد: به قدری خوشگل در این راه دیدیم و زیاد بود که آدم سفیه می‌شد... [در وین اتریش] چهار دختر خیلی خوشگل دیدیم. اینها را منتخب کرده بودند و به دست هر یک گلی داده بودند، یکی یکی گل‌ها را آوردند دادند به من... آن دختر خیلی خوشگل و مقبول‌تر از همه که موهایش مثل گلابتون ریخته، دختر سفید بسیار خوشگلی بود، خیلی سفید بود. دسته گل را به من داد. دستش خیلی نرم بود. من همینطور مات صورت این دختر شده نتوانستم راه بروم. ایستادم و مات مات این دختر را نگاه می‌کردم که مردم ملتفت شده بی‌اختیار خندیدند به طوری که من خودم هم خندیدم... خلاصه پیاده از این راه می‌رویم برای هتل و نهایت افسوس را دارم که از پهلوی این دختر خوشگل و سفید دور می‌شوم... خیلی خفیف [آهسته] می‌رفتم که دختر به این خوبی را بیشتر تماشا کنم.

منبع🔻
روزنامه خاطرات ناصرالدین شاه
در سفر دوم و سوم فرنگستان

t.me/tarikhdartarazoo 🏛

رویدادهای اقتصادی

21 Nov, 04:23


🔴 دیوان محاسبات دیروز ۲ گزارش فاجعه از عملکرد دولت قبل داد؛
۱-تحقق ۱% مولد سازی
۲-تفریغ بودجه ۴۰۲؛
کسری عملیاتی ۶۰۰همت
انتقال ۵۱%بودجه عمرانی
مانده وجه انتقالی ۴۰۵همت
انحراف ۲۰۰۰همت بودجه شرکتها
مصرف ۶۰۰همت بودجه تولید در جاری
و..

🔹️اما هیچکدام از دلواپسان معیشت مردم، سرفه هم نکردند!


🔹️نکات جالب از تفریغ بودجه ۱۴۰۲؛
-دولتی که مدعی بود از بانک مرکزی استقراض نمیکند دوبرابر سقف ۱۳۵ همتی، معادل ۳۶۱ همت اوراق منتشر کرد.
-بخشی از ۱۰همت حقوق معلمان را در نهاد ریاست جمهوری هزینه کرده‌اند!
-بودجه ۴۰۲ با کسری ۵۹۳ همتی بسته شده. یعنی همه اون ادعاهای فروش نفت، پوشالی بوده.

هادی موسوی

https://t.me/drmoazenofficil

رویدادهای اقتصادی

21 Nov, 04:05


اقتصاد ایران سقوط کند، فقیر و غنی با هم می‌سوزند/ پزشکیان حتی اگر شده باید برای مذاکره به کاخ سفید برود/ جزو سه کشوری هستیم که تورم بالای ۴۰ درصد داریم

✍🏻اقتصاد ۲۴:
«دولت با کسری بودجه شدید مواجه است»؛ این جمله‌ای است که در سال‌های اخیر بار‌ها از سوی مسئولان ارشد تکرار و گویی به یک امر جدایی ناپذیر از اقتصاد ایران شده است. کسری بودجه در اقتصاد ایران به ویژه در سال‌های اخیر به یکی از چالش‌های اصلی تبدیل شده است.

🔹بر اساس آمار‌های منتشر شده، کسری بودجه در ایران از سال ۱۳۹۷ به طور جدی آغاز شد و این وضعیت در سال‌های بعدی به دلیل تحریم‌های اقتصادی، کاهش درآمد‌های نفتی و افزایش هزینه‌های جاری دولت نیز ادامه یافت. یکی از دلایل کسری بودجه در ایران، اختصاص اعتبار‌های کلان به نهاد‌های خاص و موسسات عمومی غیر دولتی است. بسیاری از نهاد‌های خاص در ایران، مانند نهاد‌های نظامی، امنیتی و برخی موسسات وابسته به بنیادها، به دلیل قدرت سیاسی و اقتصادی خود، اعتبار‌های کلانی را دریافت می‌کنند که غالبا از شفافیت مالی کمتری برخوردارند و نظارت بر عملکرد مالی آنها دشوار است. ضمن اینکه اختصاص اعتبار‌های کلان به نهاد‌های خاص اولویت‌های بودجه‌ای دولت را تحت تاثیر قرار می‌دهد. کما اینکه کارزاری هم با عنوان «اعتراض به بودجه نجومی نهاد‌های فرهنگی-مذهبی» راه‌اندازی شده است.

🔹به منظور بررسی دلایل کسری بودجه و تبعاتش، آن هم در شرایطی که ترامپ بر سر کار آمده و تنش‌های منطقه‌ای افزایش پیدا کرده است، اقتصاد ۲۴ با مهدی پازوکی اقتصاددان به گفتگو نشسته است. مشروح این گفتگو را در ادامه می‌خوانید.

🔹کسری بودجه زمانی رخ می‌دهد که میان درآمد‌ها و مخارج دولت عدم تعادل اتفاق می‌افتد. درآمد‌های دولت ایران مشخص است و از سه بخش تشکیل می‌شود؛ درآمد‌های مالیاتی و گمرکی، فروش نفت و فروش اوراق بدهی که به عنوان یک ابزار سیاست‌گذاری در سال‌های اخیر در بودجه دولت می‌آید. در مورد درآمد نفت هم اگر سیاست تنش در منطقه رخ دهد، این درآمد تحقق پیدا نخواهد کرد و منابع درآمدی دولت دچار مشکل می‌شود. افزون براینکه بخشی از درآمد‌های مالیاتی هم عینا به درآمد‌های نفتی ارتباط دارد؛ بنابراین باید اصلاحاتی در سیاست خارجی داشته باشیم، بدین معنا که سیاست خارجه ما در خدمت توسعه و پیشرفت ایران باشد. باورم بر این است که سیاست تعامل و تنش‌زدایی باید در دستور کار حکومت قرار گیرد تا درآمد‌های دولت تحقق پیدا کند.

🔹قسمت دوم بودجه مخارج دولت است. بخش مخارج لایحه ۱۴۰۴ هنوز در سازمان برنامه و بودجه در حال تدوین است و قرار است بعد از تصویب درآمد‌ها این بخش هم منتشر شود؛ بنابراین دولت باید مخارج غیرضروری را کاهش دهد چراکه نهاد‌ها و سازمان‌هایی وجود دارند که نیازی به بودجه دولتی ندارند. از جمله اینکه ده‌ها خبرگزاری از دولت پول می‌گیرند درصورتی که نیازی نیست و تنها یک خبرگزاری دولتی کافی است. برای من به عنوان یک شهروند ایرانی سوال است که چرا بودجه مجلس از هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱، به ۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ رسیده است؟ یعنی بیش از سه برابر افزایش داشته است. در حالی که حقوق نمایندگان ۲۰ درصد بیشتر افزایش نداشته است، چرا هزینه‌های مجلس انقدر افزایش داشته است؟ از این رو مجلس باید از خودش شروع کند.

🔸متن کامل

#امتداد

🆔@MohandesMirHosseinMousavi

رویدادهای اقتصادی

20 Nov, 17:45


تامین ارز از ابتدای سال تا امروز توسط بانک مرکزی 45 میلیارد دلار بوده است.

رویدادهای اقتصادی

20 Nov, 16:44


اماری از ازدواج زنان ایرانی با مهاجرین افغانی
دردناک است لیکن باید شنید!

رویدادهای اقتصادی

20 Nov, 10:34




۳ پیش‌بینی دربارهٔ آینده جمعیت ایران


رویدادهای اقتصادی

20 Nov, 07:47


مجموعه نشست‌های گفت‌وگوی توسعه اقتصادی ایران

جلسه دوم بررسی موقعیت‌های اقتصادی پیش‌روی دولت چهاردهم

موضوع این جلسه: قصه‌ بی قصگی اقتصاد ایران

سخنران: دکتر محسن رنانی

تاریخ برگزاری: ۱۴۰۳/۰۸/۱۰

سند چشم‌انداز ۲۰ ساله که در سال پایانی خود قرار دارد، تنها ۱۵ درصد آن محقق شده است.

⚪️اقتصاد ایران راهی ندارد تا به آن سمت حرکت کند، بنابراین مجبور است منتظر بماند، تا ببیند نتیجه وفاق منجر به افق خواهد شد یا نه.

⚪️ما در لحظه‌ای هستیم که اقتصاد ایران هیچ پاسخ تئوریکی ندارد و از روی کتابها و نسخه‌های اقتصادی هیچ جوابی نمی‌توان برای آن پیدا کرد.

شما میتوانید نسخه کامل این مصاحبه را از طریق لینک زیر تماشا کنید.

https://youtu.be/eAKJXddQ2tM?si=z5AjA0QQD04IBCnF

رویدادهای اقتصادی

20 Nov, 07:47


«خاطره ای از سوآپ نفت»!
به نقل از محمدجواد عاصمی ‌پور،(مدیرعامل اسبق نیکو)

اصل اختلاف بنده با میرکاظمی سر سوآپ بود، هر روز تقریبا هر ساعت با بنده تماس داشت که «به ویتول زنگ زدی؟ فکس زدی؟ گفتی که قرارداد باطل است؟».  بنده می‌گفتم سه ماه بیشتر از قرارداد سالانه ما با ویتول نمانده است؛ حداقل این مدت را مهلت بدهید که برای کشور بد نشود، این در حالی بود که بخش بین‌الملل شرکت نفت هم مخالف توقف سوآپ بود؛ اما وزیر زیر بار نمی‌رفت و روزی چند بار این قضیه را پیگیری می‌کرد. عاصمی پور با اشاره به اینکه در آن زمان  روزی ٥٠‌ هزار بشکه سوآپ می‌کردیم گفت: به شرکت نفت تکلیف شد که این میزان را به ١٥٠‌ هزار بشکه برساند، کاری که از زمان دولت آقای هاشمی دنبال شده بود و آن را هم انجام دادیم؛  ١٧٩‌ میلیون دلار برای این کار خط لوله کشیده بودیم، در پالایشگاه تهران و تبریز برای این نفت واحد گوگردزدایی راه‌اندازی کرده بودیم، API نفت وارداتی‌ ما از آسیای میانه ٣١ بود در‌صورتی‌که نفت تحویلی به آنها در جنوب ٣٤ بود و ما «سه‌ای‌پی‌آی» جلو بودیم که در بنزین تولیدی‌مان تأثیر خوبی می‌گذاشت. وی در خصوص دلیل اصرار بر اجرای سوآپ تصریح کرد: می‌خواستیم جلوی آمریکا و خط لوله باکو - جیحان دربیاییم و رقابت کنیم،می‌خواستیم به همسایگان شمالی‌مان بگوییم مسیر عبور نفت‌تان از ایران است نه مسیرهای دیگر، برای خودمان هم خوب بود.،ما نفت را از جنوب باید به شمال می‌فرستادیم تا مسئله سوخت شمال کشور را حل کنیم و این حمل‌ونقل صورت نمی‌گرفت، در چنین فضایی یک آدم ناآشنا و بیگانه با نفت، لحظه به لحظه به شما فشار وارد کند که قرارداد را لغو کن، قرارداد را لغو کن. وی همچنین گفت: هر چند به میرکاظمی گفتم این تصمیم دولت و شورای امنیت ملی است، شما صلاحیت چنین تصمیمی را ندارید؛ مصوبه را آنجا بگیرید، به من بدهید من اقدام می‌کنم یا شخص خودتان بنویسید که این تصمیم دولت است و فورس‌ماژور این کار را انجام دهید که وی دستوری نوشت و هم همین یادداشت وزیر را به ویتول دادم و گفتم وزیرمان این طور دستور داده است، همین یادداشت برای میرکاظمی دردسر شد، چون در دادگاه شرکت نیکو متهم نشد؛ بلکه شخص ایشان محکوم شد و باید پنج میلیون دلار خسارت بدهد، ما نگذاشتیم نیکو آسیب ببیند و اعتبارش از دست برود. وی در مورد دلایل میرکاظمی برای قطع سوآپ گفت: فکر می‌کرد دارد با رانت اقتصادی یک جماعتی برخورد می‌کند شاید میرکاظمی می‌خواست کارسوآپ را از یک باند بگیرد و به باند دیگر بسپارد.   مدیرعامل سابق شرکت ملی حفاری ایران اظهار داشت: ایشان یک تصمیم عجیب دیگری هم گرفت، ما به پشتوانه سوآپ و اعتبار آن، رفته بودیم با پایانه نفتی سومد مصر قرارداد بسته بودیم که به غیر از بندر روتردام نفت‌مان را از آنجا هم مارکت کنیم. جالب است بدانید که ٣٠ درصد این پایانه برای عربستان بود. عاصمی پور افزود: ما رفتیم قرارداد بستیم و جای پا در شمال آفریقا باز کردیم، در فضایی که رابطه با مصر قطع بود، این قرارداد می‌توانست پله خوبی برای ایجاد رابطه سیاسی باشد که باید چوب امدادی را وزارت خارجه از ما می‌گرفت، حالا فکر می‌کنید چه شد؟ میرکاظمی تا شنید ما این قرارداد را بستیم، گفت کنسل کنید. مجبور شدیم لغو کنیم. وی بیان داشت:  میرکاظمی با نفت  بی‌ربط بود،زمان ایشان خسارت‌های فراوانی به نفت وارد شد که باید دستگاه‌های نظارتی به این موضوع ورود می‌کردند؛ مثلا در پایین‌آمدن استانداردهای HSE در دوران ایشان کسی زیاد کنکاش نمی‌کند، ما در انفجارهای خطوط لوله، پالایشگاه‌ها حدود صد عزیز را در صنعت نفت از دست دادیم، کسی اینها را مثل کشته‌های پلاسکو شهید اعلام نکرد. کسی هم بازرسی و نظارت و پرسش نکرد که این همه کشته از کجا آمد، چرا آمد و چطور آمد... . اینها ثمره وزارت کسی است که هیچ شناختی از نفت نداشت و اصلا هم نمی‌خواست شناخت پیدا کند و بی‌شناخت و بدون تخصص تصمیم‌های بزرگ می‌گرفت.


⚪️https://chat.whatsapp.com/HrZcueswNvWBEu6unrLZx2

🔴https://t.me/+kgQ1EDe-J_85MGY8

رویدادهای اقتصادی

19 Nov, 20:16


هیوندا با ۵٧ هزار نیرو، ۶ میلیون خودرو در سال تولید می‌کند، ایران‌خودرو با ۸۰ هزار نفر نیرو، ۵۰۰ هزار دستگاه! تویوتا از هر خودرو ۲۵۰۰ دلار سود می‌کند و تولید کننده ایرانی روی هر خودرو ۱۰ هزار دلار!! کیفیت خودروها بماند! چرا باید هزینه‌ی این صنعت ورشکسته از جیب و جان ملت پرداخته شود؟

📡 @Secrets_Box

رویدادهای اقتصادی

19 Nov, 20:08


تکنولوژِی
( کاغذ سوپر عایق)

رویدادهای اقتصادی

19 Nov, 18:12


🔵 کفایت سرمایه ۱۷ بانک در وضعیت قرمز

🔹 روز گذشته محمدرضا فرزین رئیس‌کل بانک مرکزی در همایش «تأمین مالی از بنگاهداری به بنگاه‌سازی»، گفت در بحث ناترازی بانک‌ها اگر بخواهیم کفایت سرمایه بانک‌ها را به هشت درصد برسانیم ۱۱۰۰ همت سرمایه نیاز است.

🔹بررسی‌های «فرهیختگان» نشان می‌دهد در پایان سال ۱۴۰۲ از ۲۷ بانک بررسی‌شده، نسبت کفایت سرمایه برای ۱۰ بانک بالای ۸ درصد، ۸ بانک بین ۱ تا ۷ درصد و برای ۹ بانک بین منفی یک تا منفی ۳۶۰ درصد بوده است. یعنی کفایت سرمایه ۱۷ بانک کشور پایین‌تر از حداقل استاندارد ۸ درصدی است.

🔹در بین بانک‌های کشور، بهترین عملکرد مربوط به بانک‌های توسعه صادرات با ۱۶/۷ درصد، خاورمیانه با ۱۳/۷ درصد، پاسارگاد با حدود ۱۱/۴ درصد، ملت ۱۰/۸ درصد و سامان ۱۰/۳درصد بوده است.

🔹بدترین عملکرد نیز مربوط به بانک‌های آینده با کفایت سرمایه منفی ۳۶۰ درصدی، سرمایه با منفی ۳۲۸ درصدی، دی با منفی ۵۳ درصد، ایران زمین با منفی ۴۳ درصد، مؤسسه ملل با منفی ۱۱/۴درصد و شهر با منفی ۷/۶درصد است.

رویدادهای اقتصادی

19 Nov, 15:11


‏تولید ناخالص داخلی، مهمترین مؤلفه ارزیابی اقتصاد کلان، نشان می‌دهد در کمتر از ۲۴سال ⁧ #اقتصاد ⁩ ایران که قبلا بزرگتر از ترکیه بوده، حالا یک‌سوم ترکیه شده است

پیام اقتصاد

🌐https://payameeghtesadonline.ir
🆔@payame_eghtesad

رویدادهای اقتصادی

19 Nov, 12:10


عملکرد ما و‌ همسایگان !!
فاعتبرو یا اولوالابصار!!!

رویدادهای اقتصادی

19 Nov, 09:52


🔰زندگی و زمانه حیرت‌انگیز محمدهاشم پسران

به همت دکتر حامد قدوسی استاد اقتصاد دانشگاه پلی‌تکنیک کالیفرنیا و ترجمه و انتشار تجارت فردا

دکتر هاشم پسران معروف‌ترین و پرارجاع‌ترین اقتصاددان ایرانی در سطح جهانی است ، رتبه جهانی ایشان در بین کل اقتصاددانان ۴ است!

مسیر زندگی شخصی و کاری و انگیزه‌های پژوهشی‌شان ممکن است برای مخاطب داخلی کاملا معلوم نباشد که در این پرونده به آن پرداخته شده است.

انجمن اقتصاد ایران

@IR_Economists_A

رویدادهای اقتصادی

18 Nov, 17:34


پیرامون تصمیم ستاد اقتصادی

اخیراً یک کلیپ صحبت از شخصی در شبکه های اجتماعی منتشر شده که به نظر می‌رسد آقای همتی وزیر اقتصاد هستند (کلیپ در بالا آمده). صحبت هایی که مطرح می شود باور کردنی نیست. برای همین هم این فدوی شک کردم شاید کلیپ ساختگی باشد، اما به هر حال منباب تمرین اقتصاد و بلکه حساب بد نیست مرور کنیم:
مطلبی به این مضمون مطرح است در مورد تصمیم ستاد اقتصادی دولت. سال ۱۳۹۶ ارزش دلاری نقدینگی کشور ۳۶۰ میلیارد دلار بوده ( حجم نقدینگی سال ۱۳۹۶ را تقسیم بر ۳۰۰۰ تومان قیمت دلار همان سال کرده اند) حالا اگر حجم نقدینگی را تقسیم بر نرخ دلار فعلی کنیم،لابد حدود ۶۹۰۰۰ تومان، محاسبه ایشان رقم ۱۴۰ میلیارد دلار را بدست داده. پس ۲۲۰ میلیارد دلار ریال کم داریم !!! دلیل متقن این کمبود هم این که هر کجا مسئولین می‌روند بخش خصوصی ( والبته بخش دولتی هم) می‌گویند کمبود ریال داریم. پس بنابر این ۲۵۰-۳۰۰ هزار میلیارد تومان علاوه بر نقدینگی موجود لازم است و خبر خوب این که در ستاد اقتصادی دولت تمهیداتی اندیشیده شده تا این رقم تامین گردد. یک چنین استدلالی باور کردنی نیست!
یکم، اینکه اگر از سال ۱۳۹۶ عقب تر می رفتند که نرخ دلار ارزانتر و مثلاً صد تومان بود احیاناً ارزش دلاری بیشتری برای حجم نقدینگی پیدا می‌شد و اکنون نقدینگی بیشتری لازم می‌گردید. چرا سال ۱۳۹۶ را انتخاب کرده اند؟
دوم، از سال مزبور تا کنون یعنی طی هفت سال قیمت دلار به طور متوسط هر ساله ۱.۶ برابر شده با همین دست فرمان جلو برویم سال ۱۴۰۹ قیمت دلار از مرز ۱۰۰۰۰۰۰ تومان هم خواهد گذاشت. برای جبران آن چه میزان نقدینگی جدید لازم خواهید داشت؟
سوم، این استدلال جناب وزیر از ابعاد مختلف ایراد دارد. اصل مطلب این است که طی سال‌ها بی‌پروا نقدینگی ایجاد شده اما نرخ افزایش ارز خارجی از آن هم سریع تر رشد کرده و از تقسیم کردن نقدینگی به نرخ ارز پیوسته رقم کوچکتری بدست آمده است. چرا نرخ ارز با این سرعت اضافی رشد کرده؟ چند دلیل دارد یکی شرایط نابسامان تولید و تجارت بین‌المللی کشور، شرایط نابسامان صادرات نفت که حقیقتاً برای عموم معلوم نیست با چه نرخی توسط چه تشکیلاتی صادر می‌شود و حقیقتاً چه میزان درآمد آن به اقتصاد کشور تزریق می‌گردد. دیگر وجود سوراخ های پنهانی که از آن منابع واقعی از جمله کالا و ارز از کشور خارج می‌شود بدون این که در مقابل منابع واقعی وارد شود. گرچه ناپیدا اما این را اقتصاد کشور در افزایش غیر قابل توجیه نرخ ارز و نرخ بهره حقیقی غیر قابل توجیه به ما نشان می‌دهد.
چهارم، شاید به دلیل گرفتاری عظیم در ناترازی بودجه می خواهند نقدینگی ایجاد کنند. به هر حال تفاوتی نمی کند افزایش نقدینگی به هر منظور تورم زا است و آتش تورم را شعله‌ور تر می‌کند. طرح های پیشرو و عناوین از این دست هم کمکی نمی کند و اصل خطر را دور نمی‌کند. تحت سناریو فرضی افزایش تورم و بحرانی شدن احتمالی شرایط بین‌المللی و جنگ چند سال دیگر می توان فکر کرد که همین محاسبه، ارزش دلاری نقدینگی را چه میزان نشان خواهد داد. بد نیست تجربه آلمان بعد از جنگ اول مرور شود.
پنجم، کمبود سرمایه در گردش بنگاه‌ها و کمبود اعتبارات در دسترس عموم و فعالان اقتصادی یک مشکل اساسی است (نباید تصور شود که با افزایش نقدینگی کلان حل می شود چنانکه طی بیش از چهل سال همچنان باقی بوده است). البته یک بافه‌ای از مشکلات است که به صورت یک پدیده خودش را نشان می‌دهد. این نیز مجموعه ای از راه حل‌ها را طلب می‌کند که خارج از بحث حاضر است. از جمله بخشی از مشکل نبود سیستم بانکی است، تعجب نکنید.
ششم، این فدوی کمی خرافاتی هم هستم در کلیپ بالا آمدن گربه و نشستن آن زیر پرچم بانک مرکزی را علامت خوبی نمی‌دانم. البته این بند را جدی نگیرید.

رویدادهای اقتصادی

18 Nov, 07:16


🔲⭕️غریبه آشنا، دوست دارم بیا!
مجتبی لشکربلوکی

آیا به نظرتان می رسد ما این ظرفیت، این تحمل و این بلندنظری را داریم که مدیر عامل ایران خودرو یک آلمانی باشد، مدیر عامل همراه اول یک لبنانی باشد و مدیر عامل یکی از بانک های ما یک تایوانی؟ بلافاصله خواهیم گفت ما این همه استعداد مدیریتی در کشور داریم چرا دستمان را به سوی بیگانگان دراز کنیم؟ چرا برویم زیر دست اجنبی؟ مگه ما خودمان چه چیزی کم داریم!

حالا به این واقعیت ها توجه کنید: ساندار پیچای، مدیر عامل آلفابت (گوگل)، یک هندی‌الاصل است، کارلوس گُسِن، مدیر عامل سابق رنو، اصالتاً برزیلی-لبنانی بود. مارک جوزف کارنی، رئیس اسبق بانک مرکزی کانادا بود تا اینجایش خاص نیست ولی جالب اینجاست که ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۰ شد رئیس بانک مرکزی انگلستان! ایلان ماسک از آفریقای جنوبی آمده، دارد در آمریکا موشک هوا می کند! جنسن هوانگ در تایوان دنیا آمده اما در آنسوی دنیا دارد جهان را به عصر هوش مصنوعی می برد! نماد ژاپن چیست؟ سونی! مدیر عاملش برای مدت های طولانی یک آمریکایی بود! دارا خسروشاهی، مدیر عامل اوبر است با ۳۷ میلیارد دلار درآمد (مقایسه کنید با فروش سالانه نفت ایران)

سال هاست که ارتباط ما با جهان به سطحی اسفناک سقوط کرده. قبول ندارید؟ به چهار سوال جواب بدهیم، بعد شما و وجدان تان!
از ۱۰۰۰ شرکت برتر جهان، کدامشان در ایران دفتر فعال دارند؟
از ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا، چند درصدشان با دانشگاه های ایران برنامه مشترک دارند؟
از ۱۰ شرکت برتر مشاوره جهان کدامشان در ایران فعالند؟
سرمایه گذاری خارجی مستقیم (FDI) و در بازار سرمایه (FPI) ما نسبت به کشورهای عربستان و ترکیه چقدر است؟

دقت کنید که اصلا منظورم این نیست که سکان شرکت ها و سازمان هایمان را به دیگران بدهیم، بلکه تاکیدم روی همکاری و تعاملات بین المللی است. سپردن مدیریت یکی از صدها روش همکاری بین المللی است.


☑️⭕️تحلیل و تجویز راهبردی:
کار کردن با خارجی ها اصلا چه فایده ای دارد؟ جدای از دسترسی به بازارهای بین المللی، جذب منابع مالی و انتقال تکنولوژی که در همه منابع اشاره می شود می خواهم روی موضوع دیگری دست بگذارم و آن تغییر عمیق درونی است. اگر با جهان کار کنیم ما دیگر آن آدم سابق نخواهیم شد:

۱) قد ما بلند می شود. فرض کنید که کسی در یک روستای ۱۰۰ نفره به دنیا می آید و همانجا زندگی می کند و می‌میرد. درکش از جهان و فرصت هایش چقدر است؟ کسی که با جهان در ارتباط است قدش بلند می شود چیزهایی را می بیند که امکان دیدن آن را قبلا نداشته

۲) می فهمیم که آدم های دیگر با دین و آیین متفاوت نیز به اندازه ما انسان هستند. به اندازه ما وجدان دارند، به اندازه ما به خانواده اهمیت می دهند، به اندازه ما برای عدالت دغدغه دارند. ما قطعا و حتما انسان تر خواهیم شد.

۳) ژن نوآوری ما تقویت می شود. دو تن از اساتید دانشگاه هاروارد و یک استاد دیگر این سوال برای شان مطرح شد که کارآفرینان نوآور با مدیران معمولی چه تفاوتی دارند؟ بررسی هایشان را در کتابی منتشر کردند به نام ژن نوآوری! آن ها متوجه شدند تفاوت در ۵ مهارت کلیدی است. یکی از آن ها شبکه سازی بود؛ ساختن ارتباطات اجتماعی و جستجوی فعالانه برای یادگیری از افراد با زمینه‌های متفاوت، تخصص‌های متنوع و دیدگاه‌های مختلف. شبکه بزرگ تر و متنوع تر یعنی ایده های با کیفیت تر، دیدگاهی وسیع تر و خلاقیت بیشتر.

۴) همزمان تواضع و اعتماد به نفس ما بیشتر می شود. وقتی در ایران زندگی می کنيم، به عنوان یک نویسنده یا کارآفرین یا مربی باشگاه فوتبال، جامعه ای که خودم را با آنان مقایسه می کنم محدود است (حدود ۱٪ جمعیت جهان). ممکن است به درستی یا نادرستی خودم را بهترین بیابم. ولی به محضی که پایم را از ایران بیرون می گذارم می بینیم که ده ها نویسنده، کارآفرین و مربی بالاتر از من هستند. دیگر امکان ندارد که مغرور شوم. ارتباط با جهان، فروتنی و تواضع می آورد. همچنین وقتی با خارجی ها کار می کنیم، می فهمیم که ما به یک اندازه باهوشیم، آن ها آدم های عجیب و غریبی نیستند. برخی از ما به خاطر شبکه محدودمان به شدت در معرض «غرور جاهلانه» و برخی دیگر در معرض ضعف اعتماد به نفس هستیم.

تا رفع تحریم ها که نمی دانیم چه زمانی است، به هر طریقی که می توانیم باید تعاملات بین المللی خود را توسعه دهیم.

می توانید مرا به غریبه پرستی، خودباختگی و «مرغ همسایه غازپنداری» متهم کنید. اما پیش از آن از خودتان بپرسید که کدام یک از استدلال های بالا اشتباه است. خلاصه کلام اینکه ما باید یاد بگیریم که با غریبه‌ها، بیگانگان، خارجی‌ها و اجنبی‌ها، کار کنیم. مدت هاست جهان، جهانی شده است و آنانکه بلد نیستند با جهان کار کنند ممکن است در نقشه های جفرافیا باقی بمانند اما در صفحات تاریخ حذف خواهند شد. با غریبه های بیشتر باید آشنا شد!

شبکه توسعه
@I_D_Network
به نقل از مجتبی لشکربلوکی
@Dr_Lashkarbolouki

رویدادهای اقتصادی

18 Nov, 06:42


♈️ حاکم تجارت کند، بازرگان چه کند؟!

♈️ وزير هرمز بن شاپور به وی نامه نوشت که بازرگانانِ دریا، بارِجواهر بسیار آوردند و آنرا به صدهزار دینار خریده‌ام برای پادشاه، شنیده‌ام که پادشاه آنرا نمی‌خواهد، اگر راستست فلان بازرگان، به صد هزار دینار سود می‌خرد. هرمز در جواب نوشت، که:
«صد هزار دینار و صد هزار چندان پیش ما قدری ندارد. اما چون ما بازرگانی کنیم پادشاهی که کند و بازرگانان چه کار کنند؟».

🔰 بهارستان جامی
امروز سالروز درگذشت عبدالرحمان جامی شاعر و ادیب بزرگ ایرانی است

#جمهوریت
@jomhuriyat

رویدادهای اقتصادی

17 Nov, 19:41


میدونستی که ميزان يادگيرى شما در حالت هاى متفاوت به این صورته!

10% وقتى ميخوانید
20% وقتى ميشنويد
30% وقتى ميبينيد
50% وقتى ميبينيد و ميشنويد
70% وقتى بحث ميكنيد
80% وقتى تجربه ميكنيد
95% وقتى به ديگران ياد ميدهيد

رویدادهای اقتصادی

17 Nov, 18:30


*🔺خبر ویژه | تصاویری شگفت‌انگیز از بزرگترین نیروگاه خورشیدی ساحلی جهان در چین*

🔹این نیروگاه از ۲۹۳۴ پنل خورشیدی تشکیل شده و مساحتی بیش از ۱۲۲۳ هکتار را پوشش می دهد و می تواند سالانه برق نزدیک به ۳ میلیون خانه را تامین کند.

🚨 *به خبر ويژه بپیوندید* 👇👇👇

لینک عضویت 👇
https://chat.whatsapp.com/JdErhZbtvFKKyIhqew7wsE

رویدادهای اقتصادی

17 Nov, 17:10


صدای سرود محصلان کالج آمریکایی‌ها که بعدها به *دبیرستان البرز تغییر نام یافت*، در این اثر جاودانه شده است. این قطعه، یکی از اولین نمونه‌های موسیقی ضبط شده در ایران محسوب می‌شود و دریچه‌ای به گذشته‌ای نه چندان دور می‌گشاید.
*این فیلم به بررسی یک قطعه‌ی موسیقی تاریخی می‌پردازد که پژواکی از تهرانِ آذرماه سرد سال ۱۳۰۷ شمسی است*


رویدادهای اقتصادی

17 Nov, 14:41


📹 نیروهای نظامی باید نگهبان اقتصاد باشند نه بازیگر

▫️دکتر عباس آخوندی، سیاستمدار و استاد دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران اظهار کرد: مساله اقتصاد در ایران، مساله اقتصاد نظری نیست بلکه مساله اقتصاد سیاسی است. اقتصاد سیاسی نیز یعنی رابطه قدرت و اقتصاد، چه ساختار قدرت در داخل ایران و چه ارتباط ایران با سایر قدرت‌های جهانی.



🌐 کانال با اساتید اقتصاد

رویدادهای اقتصادی

17 Nov, 13:51


✳️ *عدم‌النفع ۲۰ میلیارد دلاری صنایع در تابستان به دلیل قطعی برق*

رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی ایران گفت: قطعی برق صنایع در تابستان امسال عدم‌النفع بسیاری به دنبال داشت که در زمستان با قطعی گاز تکرار می‌شود.

بیشتر بخوانید:
https://wkpl.ir/n21295

ویکی پلاست

رویدادهای اقتصادی

17 Nov, 05:56


صندوق ثروت کشورهای حوزه خلیج فارس از دسترس رقابت خارج شد.

امارات ۱۵۴۴ میلیارد دلار
کویت ۹۶۹ میلیارد دلار
عربستان ۹۲۵،میلیارد دلار
قطر ۵۱۰ میلیارد دلار

جمع صندوق ثروت چهار کشور همسایه امسال به عدد غیر قابل دسترسی ۴ هزار میلیارد دلار رسید. پیش بینی میشود که این اعداد تا ۲۰۳۰ از ۵ هزار میلیارد دلار بگذرد.

✍️ اعداد به ما میگویند که تحریم چقدر بدبختی میاورد.


🖊مهندس عبدالله باباخانی
پژوهشگر حوزه انرژی

@sarmayegozzari

رویدادهای اقتصادی

16 Nov, 19:24


خلاصه اقتصاد ایران در دهه 90

🆔MR.CEMENT

رویدادهای اقتصادی

16 Nov, 19:21


نسبت فروش به تعداد کارمندان ایران خودرو با دلار ۶۰ هزار تومانی: ۶۸،۰۰۰ دلار
همین نسبت در کیا: ۲.۱۳ میلیون دلار
در هیوندای: ۱.۸۵ میلیون دلار
.
.
.
نیسان: ۶۳۰ هزار دلار
فورد اتوسان: ۵۸۰ هزار دلار

منبع شرکت‌های خارجی:
https://www.visualcapitalist.com/cp/charted-carmakers-revenue-per-employee/

رویدادهای اقتصادی

16 Nov, 19:05


‏ما نوک قله هستیم یا می سی سی پی؟

‏واشنگتن با تولید ناخالص داخلی سرانه حدود ۲۶۰ هزار دلار ثروتمندترین ایالت امریکا و می‌سی‌سی‌پی با ۵۱ هزاردلار کم‌پول ترین ایالت امریکا هستند. حتی کم‌پول‌ترین ایالت امریکا هم تولید ناخالص داخلی سرانه بالاتر از بریتانیا، فرانسه، ایتالیا و ژاپن دارد.

@Sahamnewsorg

رویدادهای اقتصادی

16 Nov, 18:30


ما آه ما نگاه !!!!

رویدادهای اقتصادی

16 Nov, 18:29


https://www.visualcapitalist.com/cp/charted-carmakers-revenue-per-employee/
درامد شرکت های اتومبیل سازی جهان به ازای هر یک نفر نیروی کار

رویدادهای اقتصادی

16 Nov, 17:30


توهم افول آمریکا...

رویدادهای اقتصادی

16 Nov, 05:26


مائو :
ما فقط قادر به شليك توپ و مقداری فحش هستيم.

مائو تسه تونگ، رهبر چین کمونیست در اواخر عمر خود پی به واقعیت های کشورش برد و صراحتا هم به این واقعیت ها اذعان کرد. او یک سال قبل از مرگش در دیدار با رهبر ویتنام گفت:"حالا فقیرترین مردم جهان ویتنامی ها نیستند، بلکه چینی ها هستند." در همین سال، در دیدارش با کیسینجر وزیر خارجه آمریکا گفت:"چین هیچ جایی بین قدرت های بزرگ ندارد. فقط دو ابرقدرت در جهان وجود دارد ...ما عقب افتاده ایم....ما آخر همه هستیم." مائو در دیدارش با رئیس جمهور آمریکا گفت:"ما چینی ها فقط قادر به شلیک توپ های خالی و مقداری فحش و ناسزا هستیم."
این همان مردی بود که زمانی گفته بود" قدرت از لوله تفنگ بیرون می آید" اما حالا فهمیده بود که قدرت از نرخ رشد اقتصادی کشور بیرون می آید. حتی مائو هم آخر عمرش فهمید که بدون علم و تکنولوژی غرب و بدون تصحیح سیاست خارجی چین، پیشرفت اقتصادی کشورش ناممکن است.او با همین تصور، اولین گام برای حل مشکل را برداشت و روابط با آمریکا را در مسیر تنش زدایی قرار داد اما در همین مرحله باقی ماند و جدیت لازم را نشان نداد. در واقع، این تنگ شیائو پینگ بود که پس از مرگ مائو توانست سیاست خارجی چین را تصحیح و راه را  برای اصلاح اقتصادی هموار کند.

رویدادهای اقتصادی

15 Nov, 20:49


خلاصه کتاب: قدرت و پیش بینی

هوش مصنوعی چگونه بازی اقتصاد و سیاست را بر هم می‌زند؟!

راوی: دکتر ایمان فانی

@EconoMechanic

رویدادهای اقتصادی

15 Nov, 20:25


تله هزینه‌های غرق شده

🔹 هنوز هواپیما حرکت نکرده بود که نزدیک شد و با لبخند پرسید: شما آقای جلال‌پور نیستید؟
سرم را بلند کردم و متوجه مردی با صورتی استخوانی و لاغر شدم که آرام روی صندلی کناری نشسته بود. با لبخند سری تکان دادم که یعنی خودم هستم و‌ بعد مشغول مطالعه شدم.
صندلی‌اش کنار من بود و چند دقیقه‌ای مشغول کارهای خودش و زمانی‌که کاپشن‌اش را تا کرد و در قفسه بالای سرش گذاشت، چندباری به من نگاه کرد.
به نظرم آمد می‌خواهد سوالی مطرح کند ولی با خودش کلنجار می‌رود. هواپیما به ابتدای باند رسید و موبایل‌ها خاموش شد، همچنان مشغول مطالعه بودم که مرد پرسید می‌توانم سؤالی مطرح کنم؟ گفتم خواهش می‌کنم؛ در خدمت هستم.

🔹 سؤالی که مطرح کرد و پاسخی که دادم و همان آشنایی چند دقیقه‌ای باعث شد این دوستی تداوم پیدا کند. تمام طول پرواز در گفت‌وگو کردیم و بعد هم قرار گذاشتیم و قرارهای بعدی و از آن روز تا امروز، بیش از 10 سال است که مدام در ارتباط هستیم. سوال آن روز مرد، سوال این روزهای من و خیلی از دوستان است.
10 سال پیش که این مرد در هواپیما قصه کسب‌وکارش را گفت، متوجه شدم مهم‌ترین چالش پیش‌روی‌ او، اصرار بر ادامه راهی‌ست که برای یک دهه وقت و انرژی و پول زیادی از او گرفته ولی موفقیتی به دنبال نداشته است و حالا چون احساس می‌کند در این مسیر هزینه زیادی داشته، باید ادامه دهد تا جبران مافات شود.
خیلی با او صحبت کردم و در نهایت او را متقاعد کردم که به اشتباه خود ادامه ندهد و به اصطلاح از تله «هزینه غرق شده» خارج شود. افرادی که در این تله گرفتار می‌شوند، عموماً تمایل دارند به تصمیم‌های غلط و سرمایه‌گذاری‌های اشتباه خود پافشاری کنند و حتی وقتی مشخص می‌شود تصمیمی که گرفته‌اند یا پروژه‌ای که روی آن کار می‌کنند از اساس اشتباه است، باز هم ادامه می‌دهند. برای همسفر هواپیمایی‌ام توضیح دادم که در امر تجارت، پیدا کردن سوراخ خروج، مهم‌تر از پیدا کردن در ورود است.

🔹 در دنیای کسب‌وکار، مثال‌های زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد گرفتار شدن در تله هزینه‌های غرق شده چه زیان‌های هنگفتی به دنبال دارد.
معروف‌ترین مثال، «خطای کنکورد» است که به تصمیم اشتباه دولت‌های بریتانیا و فرانسه برای ساخت یک هواپیمای غول‌پیکر به نام «کنکورد» اشاره دارد. حتی پس از آنکه مشخص شد دیگر توجیهی اقتصادی برای این پروژه وجود ندارد، دو کشور به سرمایه‌گذاری برای توسعه هواپیمای کنکورد ادامه دادند. سیاستمداران درگیر این پروژه، نمی‌خواستند با شرم متوقف کردن کار و اعتراف به اینکه پولی که خرج‌ شده به یک وسیله نقلیه کارآمد منجر نمی‌شود، کنار بیایند. به این خطا، خطای کنکورد (Concorde Fallacy) می‌گویند.
پس «خطای کنکورد» به رفتار لجوجانه‌ای در انسان‌ها اشاره می‌کند که همان پافشاری بر تکرار یک اشتباه در سیاست، تجارت و حتی تصمیم‌های روزمره است. این در حالی است که گاهی اصرار بر اجرای تصمیم‌های اشتباه هزینه بیشتری نسبت به رها کردن آن تصمیم دارد.

🔹تله هزینه‌های غرق‌شده در کشور‌داری و سیاست‌گذاری هم خطرناک است و ممکن است کشوری را به خاک سیاه بنشاند. اصرار سیاستمداران بر تصمیم‌های اشتباه با این استدلال که کشور کلی هزینه مالی و جانی داده، مثال روشنی از این رفتار اشتباه است که می‌تواند چند نسل را متضرر کند.
به طور مثال کشور کوبا بیش از 50 سال است که انرژی و توان خود را صرف مبارزه با آمریکا کرده و مردم این کشور به قدری فقیر شده‌اند که حاضر می‌شوند جان خود را به خطر اندازند و در خلیج خوک‌ها شیرجه بزنند و ساعت‌ها شنا کنند تا شاید راهی به آمریکا پیدا کنند.

🔹خطای کنکورد به ما گوشزد می‌کند که بر تصمیم‌های اشتباه خود پافشاری نکنیم و به این بهانه که برای این پروژه زحمت زیادی کشیده‌ایم یا هزینه زیادی صرف کرده‌ایم، به اشتباه خود ادامه ندهیم.
از نظر من فهم زمان خروج به هنگام، در هر کار و مسئولیت، برای افراد به خصوص برای تاجران و کارآفرینان حیاتی است. این‌ استدلال که چون بخش زیادی از عمر و سرمایه‌ام را در این مسیر هزینه کرده‌ام، پس محکوم به موفقیت هستم، استدلال خوبی نیست و ممکن است هزینه‌ افراد را بسیار بالا ببرد.

سیاستمدار هستید یا تاجر، وکیل هستید یا کارآفرین، مراقب باشید که در تله هزینه‌های غرق شده گرفتار نشوید و جماعتی را هم گرفتار نکنید. به موقع تصمیم‌ بگیرید و از تصمیم بد یا تجارت اشتباه به موقع خارج شوید در غیر این صورت باید هزینه‌های سنگین‌تری بپردازید.


☑️ محسن جلال‌پور

@mohsenjalalpour

رویدادهای اقتصادی

15 Nov, 19:42


میثم موحدفرد فعال فرهنگی و اجتماعی نوشت:

🔵اگر تندروها گذاشته بودند
تا آمریکا هم از توافق سود ببرد
پدرجد #ترامپ هم نمی توانست از #برجام خارج شود
#دیپلماسی_ماسک هم سود فردی دارد و هم ملی اگر ...

#منافع_ملی
@ageofreform

رویدادهای اقتصادی

15 Nov, 19:34


تاریخچه دانشگاه ازاد ایران

رویدادهای اقتصادی

15 Nov, 19:34


🎞 ماجرای تاسیس اولین دانشگاه غیرحضوری ایران!

▫️بسیاری از ایرانیان در پاسخ به این پرسش که اولین دانشگاه غیرحضوری در ایران در چه زمانی تاسیس شد؟، احتمالا به راه‌اندازی دانشگاه پیام نور در سال 67 اشاره می‌کنند.

▫️موسسه‌ای که فرصت ادامه تحصیل در آموزش عالی را برای بسیاری از مشتاقانی که امکان حضور منظم در محیط دانشگاه را نداشتند فراهم کرد. با این حال باید گفت که این پاسخ درست نیست! و برای پاسخ به این پرسش باید به سال‌هایی دورتر سفر کرد!

📺 @ecoiran_webtv

رویدادهای اقتصادی

15 Nov, 18:48


مریم فربودی، اقتصاددان ایرانی و استاد مالی دانشگاه ام‌آی‌تی، برنده جایزه پژوهشی الین بنت (Elaine Bennett Research Prize) در سال ۲۰۲۴ شد.

این جایزه از سال ۱۹۹۸ هر ساله برای شناسایی و ارج نهادن به پژوهش‌های برجسته در هر زمینه‌ای از اقتصاد توسط زنی که بیش از ده سال از دریافت مدرک دکترای او نگذشته باشد، اعطا می‌شود.فربودی فارغ‌التحصیل دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه مریلند در رشته‌های مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر است. او همچنین کارشناسی ارشد و دکترای خود را در رشته اقتصاد به ترتیب در دانشگاه تگزاس در آستین و دانشگاه شیکاگو گذرانده است. این اقتصاددان ایرانی سابقه تدریس در دانشگاه‌های پرینستون و ام‌آی‌تی را دارد. پژوهش‌های فربودی بر اقتصاد کلان داده (Big Data) و کاربردهای مالی اقتصاد کلان متمرکز است. همین پژوهش‌ها جایزه پژوهشی الین بنت را برای فربودی به ارمغان آورد.

◽️@utfinance◽️

رویدادهای اقتصادی

15 Nov, 18:11


📌 *قاچاق حداقل ۵۰ تن زعفران ایران به افغانستان*

الف نوشت، رئیس صندوق توسعه صادرات زعفران:

✍🏻آمار کاهش صادرات زعفران به دلیل کاهش سرانه مصرف این محصول در جهان نیست.

✍🏻کاهش صادرات زعفران به دلیل افزایش قاچاق محصول است.

✍🏻بین ۹۰ تا ۱۰۰ تن زعفران ما قاچاق می‌شود.

✍🏻حداقل ۵۰ تن زعفران ایران به افغانستان قاچاق و در آن‌جا بسته‌بندی و به نام این کشور صادر می‌شود.

✍🏻تصمیمات غیر کارشناسی در تهران برای زعفران تولیدی خراسان از جمله مشکلی است که قاچاق زعفران ایرانی را نسبت به میزان صادرات افزایش داده است.

رویدادهای اقتصادی

15 Nov, 08:52


🟣 *5 کشوری که با مناطق آزاد، اقتصادشان را به اوج رساندند؛ اما ایران چرا جا ماند؟*

وقتی کشورهایی مثل چین و امارات، با طراحی هوشمندانه مناطق آزاد خود، به قطب‌های اقتصادی جهان تبدیل شدند، ایران که روی یک گنج طبیعی نشسته، چرا نتوانست از این فرصت طلایی استفاده کند؟ این داستان موفقیت‌ها و یک شکست تلخ است!

🔷 1. چین؛ جهش از دهکده به شهر میلیاردی
شنژن! شهری که روزی تنها یک روستای کوچک ماهیگیری بود، حالا یکی از قطب‌های اقتصادی دنیاست. چین در دهه ۱۹۸۰ با ساخت مناطق ویژه اقتصادی، قوانین مالیاتی و تجاری منعطف و معافیت‌های جذاب، میلیاردها دلار سرمایه خارجی را جذب کرد. نتیجه چه شد؟ چین از یک اقتصاد بسته به بزرگ‌ترین کارخانه جهان تبدیل شد.

🔷 2. امارات متحده عربی؛ رویاهای بلند در دل صحرا
امارات، به‌خصوص دبی، یک سرزمین فرصت بی‌پایان است. مناطق آزادی مثل جبل علی به کانون‌های جهانی تجارت و بازرگانی تبدیل شدند. شرکت‌های بین‌المللی صف کشیدند تا از مزایای معافیت مالیاتی و قوانین تجاری آزاد امارات بهره‌مند شوند. امروزه برج‌های شگفت‌انگیز دبی و بزرگ‌ترین هاب ترانزیتی دنیا، از هوشمندی این کشور حکایت دارند.
🔷 3. سنگاپور؛ کوچک، اما معجزه‌گر
سنگاپور، کشوری بدون منابع طبیعی اما سرشار از استراتژی، با استفاده از مناطق آزاد و زیرساخت‌های جهانی، یک امپراتوری تجاری کوچک اما قدرتمند ساخت. قوانین شفاف، مالیات پایین و سیستم بندری پیشرفته، سنگاپور را به یکی از رقابتی‌ترین اقتصادهای دنیا تبدیل کرده‌اند. این کشور کوچک، حالا غول تجاری جنوب شرق آسیاست.

🔷 4. کره جنوبی؛ فناوری در مسیر تجارت جهانی
کره جنوبی با مناطق آزاد مانند اینچئون**، اقتصادش را روی فناوری و صادرات بنا کرد. کارخانه‌های پیشرفته و مراکز تحقیقاتی، نوآوری را با قدرت تجاری پیوند دادند و کره را به یک رهبر جهانی در صنایع پیشرفته تبدیل کردند. **هر پروژه در این مناطق یک داستان موفقیت است.

🔷 5. ویتنام؛ صعودی پرشتاب
ویتنام، ستاره نوظهور آسیا، با اصلاحات اقتصادی جسورانه و مناطق صنعتی جذاب، سرمایه‌گذاران بین‌المللی را شیفته خود کرد. تمرکز روی تولیدات صادرات‌محور باعث شد این کشور از اقتصاد کم‌رونق دیروز به یکی از پیشروهای منطقه تبدیل شود. ویتنام، حالا یکی از سریع‌ترین رشدهای اقتصادی دنیا را تجربه می‌کند.

🔷 و اما ایران؛ چرا این فرصت طلایی به کابوس تبدیل شد؟
ایران، سرزمین منابع عظیم و موقعیت استراتژیک بی‌نظیر، اما داستانی پر از ناکامی در مناطق آزاد. به جای آنکه این مناطق، پایگاهی برای صادرات و سرمایه‌گذاری شوند، به محل واردات کالاهای مصرفی و تجارت‌های بی‌حاصل بدل شده‌اند. قوانین دست‌وپاگیر، بی‌ثباتی سیاسی و نبود برنامه‌ریزی مدون، سرمایه‌گذاران را فراری داده است.

به جای جذب میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری خارجی، ایران مناطق آزاد خود را به سکویی برای فرار از بوروکراسی داخلی و گاه فساد اقتصادی تبدیل کرد. ایران می‌توانست امارات بعدی باشد؛ می‌توانست موفقیت شنژن را تکرار کند. اما غفلت‌های پی‌درپی این رویا را بر باد داد.

🔷 *آیا زمان یک تغییر بزرگ برای ایران نرسیده؟*
کشورهای موفق دنیا، با برنامه‌ریزی دقیق و قوانین پایدار، معجزه کردند. شاید وقت آن است که ایران، با نگاهی جدید و رویکردی جسورانه، این مسیر را بازنگری کند و از پتانسیل عظیم مناطق آزاد خود استفاده کند. هنوز فرصت هست، اما ساعت به سرعت می‌گذرد.

رویدادهای اقتصادی

15 Nov, 08:04


🔴 لایحه بودجه دولت پزشکیان نمونه‌ای از آچمز بودن سیاستگذاری در ایران است

👤دکتر بهروز هادی زنوز: دچاز زوال سیاسی هستیم، چون پاسخگو نیستیم و حاکمیت قانون در کشور وجود ندارد.



🌐 کانال با اساتید اقتصاد

رویدادهای اقتصادی

15 Nov, 07:34


نیویورک‌تایمز: دیدار ایلان ماسک با سفیر ایران «مثبت» و «خبری خوش» توصیف شده است

▫️ نیویورک‌تایمز در گزارشی به قلم «فرناز فصیحی» نوشته است که ایلان ماسک با سفیر ایران در سازمان ملل متحد دیدار کرد.

▫️این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشت: دو مقام ایرانی گفتند که این میلیاردر فناوری، که یکی از مشاوران نزدیک دونالد ترامپ است، و سفیر ایران در این دیدار درباره راه‌هایی برای کاهش تنش‌ها بین ایران و ایالات متحده صحبت کرده است.

▫️به گفته مقامات ایرانی، دیدار میان آقای ماسک و سفیر امیر سعید ایروانی روز دوشنبه در نیویورک انجام شده و بیش از یک ساعت طول کشیده است و در مکانی محرمانه برگزار شده است. مقامات ایرانی این دیدار را "مثبت" و "خبر خوش" توصیف کردند.

▫️ مدیر ارتباطات ترامپ در پاسخ به نیویورک تایمز گفت: "ما در مورد گزارش‌های جلسات خصوصی که برگزار شده یا نشده‌اند، اظهار نظر نمی‌کنیم." ماسک نیز به درخواست برای اظهار نظر پاسخ نداد.

▫️کارولین لاویت، سخنگوی تیم انتقال قدرت ترامپ-وانس، در بیانیه‌ای گفت: "مردم آمریکا رئیس‌جمهور ترامپ را دوباره انتخاب کردند زیرا به او اعتماد دارند که کشور ما را رهبری کند و از طریق قدرت جهانی صلح را بازگرداند. وقتی او به کاخ سفید بازگردد، اقدامات لازم برای انجام این کار را خواهد کرد."

▫️ماسک تقریباً در تمام مصاحبه های شغلی ترامپ برای افراد حضور داشته است. در تماس هفته گذشته با رئیس‌جمهور اوکراین، رئیس‌جمهور منتخب تلفن را به این میلیاردر داد. ماسک نقش کلیدی در فراهم آوردن ظرفیت‌های ارتباطی برای اوکراین در جنگ با روسیه ایفا کرده است.


▫️چنین دیدار زودهنگام مستقیمی میان یک مقام ارشد ایرانی و ماسک، این احتمال را مطرح می‌کند که ممکن است در دولت ترامپ، رویکرد تهران و واشنگتن تغییر کند. یکی از مقامات ایرانی گفت که این دیدار را ماسک درخواست کرده و سفیر محل دیدار را انتخاب کرده است.

▫️دو مقام ایرانی گفتند که دیدار با ماسک این امکان را برای آن ها فراهم کرده است که از نشست مستقیم با مقامات آمریکایی خودداری کند. ماسک اما به زودی پست رسمی خواهد داشت.

▫️یکی از مقامات وزارت خارجه ایران گفت که سفیر ایران به ماسک در این دیدار گفت که باید معافیت‌هایی از تحریم‌ها از وزارت خزانه‌داری دریافت کرده و برخی از کسب‌وکارهای خود را به تهران بیاورد./ انتخاب
@boltann

رویدادهای اقتصادی

15 Nov, 06:04


🔻مریم فربودی اقتصاددان ایرانی برنده جایزه بین‌المللی شد

▫️فربودی فارغ‌التحصیل دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه مریلند در رشته‌های مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر است. او همچنین کارشناسی ارشد و دکترای خود را در رشته اقتصاد به ترتیب در دانشگاه تگزاس در آستین و دانشگاه شیکاگو گذرانده است.
▫️این اقتصاددان ایرانی سابقه تدریس در دانشگاه‌های پرینستون و ام‌آی‌تی را دارد. پژوهش‌های فربودی بر اقتصاد کلان داده (Big Data) و کاربرد‌های مالی اقتصاد کلان متمرکز است. همین پژوهش‌ها جایزه پژوهشی الین بنت را برای فربودی به ارمغان آورد.

🔸منبع: شبکه راوی

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.aeaweb.org/content/file%3Fid%3D21719&ved=2ahUKEwibo9frydyJAxX1TKQEHRVIFGcQFnoECBoQBg&usg=AOvVaw1MURG8WvVeE4bVkUKXm2LT

https://scholar.google.com/citations?user=vPoIe3QAAAAJ&hl=en

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views

رویدادهای اقتصادی

15 Nov, 05:55


🔐همایش بررسی ناترازی انرژی در صنایع

🎙سخنرانان

دکتر علی نقی مشایخی
رئیس هئیت موسس موسسه آموزش آتیه ایرانیان

دکتر حجت میرزایی
رئیس پژوهشکده اتاق بازرگانی ایران

دکتر شاكری
مديركل سياستگذاری، برنامه ريزی راهبردی وزارت نفت و مديريت انرژی

دکتر عباس زاده
مدیر برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران

مهندس سلیمان زاده
مدیر زنجیره تامین و سرآمدی عملیاتی هلدینگ خلیج فارس

دکتر سید فرشاد فاطمی اردستانی
استادیار دانشکده مدیریت و اقتصاد شریف

دکتر هاشم اورعی
عضو هیئت علمی دانشگاه شریف

مهندس کریمی
سرپرست امور انرژی سازمان برنامه و بودجه

مهندس اسعدی
دبیرکل اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی

دکتر توکلی کاشی، محقق انرژی

دکتر سید سجاد برخورداری
سرپرست گروه اقتصاد ایران

مهندس یعقوبی
معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد

🗓۲۶ آبان ساعت ۱۳:۱۵
📌دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران
💬ثبت‌نام الزامی
هزینه ثبت نام در رویداد: 200,000 تومان

🔗برای ثبت نام و دریافت کد تخفیف 100٪ ، ویژه اعضا پیام دهید : @Malichi_cafe_admin
____ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
📉
@Malichi_cafe | کافه مالیچی
📊
@Afsa_khu | انجمن علوم مالی

رویدادهای اقتصادی

15 Nov, 05:53


💢 🙂 حقوق کارمندان دولت زیر ذره بین

🫡#شغل_ناجا_سخت_و_زیان_آور_است

❤️کانال‌ تلگرامی خانواده‌ بزرگ‌ نیروهای مسلح👇
☑️@police_Family110

رویدادهای اقتصادی

15 Nov, 05:52


ایران پنجمین کشور جهان از نظر ثروت منابع طبیعی و در زمره ۱۰ اقتصاد اول جهان از نظر ظرفیتهای رشد و توسعه است. ناکارآمدی و فساد روزافزون منجر به عقب ماندگی ایران نه تنها در سطح جهان که در منطقه (عربستان، کویت، قطر، عمان، امارات، ترکیه و آذربایجان) شده است. با این روند به کجا می رویم؟ نه کسی مسئولیت می پذیرد، نه کسی پاسخگو است!

🔻 با ما همراه باشید : #بانگ_سروش🔻
@bang_ir
https://t.me/bang_ir

رویدادهای اقتصادی

15 Nov, 05:27


📸 ۵۴۰۰ مدیر شرکت‌های دولتی را همتی، میدری، پاک‌نژاد، علی‌آبادی و اتابک انتخاب می‌کنند

🔸 براساس گزارش دیوان محاسبات، در سال ۱۴۰۲ این نهاد اقدام به احصاء تعداد ۲۸۵۶ شرکت دولتی و شبه‌دولتی کرده که از این تعداد، ۲۳۳۴ شرکت دولتی و شرکت‌های زیرمجموعه آنها تحت کنترل دولت بوده و تعداد ۵۲۲ شرکت نیز زیرمجموعه نهادهای عمومی غیردولتی است.

🔸براساس گزارش دیوان محاسبات در حال حاضر دولت از طریق وزراء و روسای دستگاه‌های اجرایی ذیربط به‌صورت مستقیم و غیر‎مستقیم در انتصاب تعداد ۶۴۳۱ نفر از اعضای هیأت مدیره شرکت‌های دولتی و شبه دولتی اثرگذار است.

🔸عبدالناصر همتی در وزارت اقتصاد با قدرت انتخاب ۱۹۷۶ مدیر شرکت‌های دولتی و عمومی در رتبه اول قرار دارد. وزیر نفت با ۱۰۲۷ مدیر، وزیر نیرو با ۶۵۵ مدیر، وزیر صمت با ۵۶۳ مدیر و وزیر جهادکشاورزی با ۵۶۲ انتخاب مدیر، در رتبه‌های دوم تا پنجم قرار دارند.

https://whatsapp.com/channel/0029Vaut1IHFSAt66eXqTm3f

رویدادهای اقتصادی

14 Nov, 22:17


🔷 آرژانتین: خاور میلی ثابت کرد تورم در همه زمان‌ها و مکان‌ها یک پدیده پولی است

🔹 هنگامی که ‏خاویر میلی، دولت را در آرژانتین تحویل گرفت تورم ماهانه ۲۵.۵ درصد بود و امروز تورم ماهانه آرژانتین ۲.۷ درصد رسیده است.


#تاریخ_اقتصاد

@tarikh_eghtesaad1

رویدادهای اقتصادی

14 Nov, 17:57


🔺 *ایران شده مهد پراید و امارات مهد لامبورگینی؛*
*يادى کنیم از اين عكس سال 1350 که ایران خودروهای ژیان تولیدی خودش رو مستقیما از گمرک خرمشهر به شيخ نشين ابوظبی صادر میکرد!*

رویدادهای اقتصادی

14 Nov, 17:42


کشاورزی مدرن / مزرعه گوجه فرنگی

رویدادهای اقتصادی

14 Nov, 15:10


دوستان عزیز،‌

در شرایطی که کشورمان با مسائل و چالش‌های متعدد منطقه‌ای روبه‌رو است، اخیراً اتحادیه‌ی اروپایی و شورای همکاری خلیج فارس در بیانیه‌ی مشترکی موضعی اتخاذ کرده‌اند که به‌وضوح با واقعیت‌های تاریخی و تمامیت ارضی کشورمان مغایرت دارد. این اقدام، نه‌تنها خاطره‌ی تلخ مداخلات استعماری گذشته را زنده می‌کند، بلکه نوعی نادیده‌انگاری و دخالت آشکار در امور داخلی ایران به‌حساب می‌آید.

در این شرایط حساس، لازم است که به‌عنوان ایرانیان متحد و آگاه، با صدایی بلند و یکپارچه مخالفت خود را با این موضع‌گیری ناعادلانه اعلام کنیم. به همین منظور، کارزاری برای محکومیت این بیانیه‌ و درخواست تعامل مسالمت‌آمیز امارات با کشورمان ایجاد شده است.

لطفاً با امضای این کارزار در دفاع از تمامیت ارضی و حفظ وحدت ملی همراه شوید و صدای اعتراض ما را به گوش جهانیان برسانید.

لینک امضا:
https://www.karzar.net/165617

رویدادهای اقتصادی

11 Nov, 16:31


مجموعه نشست‌های گفت‌وگوی توسعه اقتصادی ایران

جلسه دوم بررسی موقعیت‌های اقتصادی پیش‌روی دولت چهاردهم

موضوع این جلسه: قصه‌ بی قصگی اقتصاد ایران

سخنران: دکتر محسن رنانی

تاریخ برگزاری: ۱۴۰۳/۰۸/۱۰

علم اقتصاد دارای چهار اصل است، که اگر این اصل‌ها محقق نشوند، علم اقتصاد باطل می‌شود و دیگر نمی‌توان براساس آن عمل کرد.

⚪️یکی از این چهار اصل عقلانیت است، که بازیگران باید در چارچوب عقل ابزاری عرفی عمل کنند، اما من معتقدم در ایران، بازیگران در چارچوب عقل ابزاری عمل نمی‌کنند.

⚪️هزینه مبادله باید یا صفر و یا ناچیز باشد اما هزینه مبادله اقتصادی در ایران بالای ۴۰ درصد است.

شما میتوانید نسخه کامل این مصاحبه را از طریق لینک زیر تماشا کنید.

https://youtu.be/eAKJXddQ2tM?si=z5AjA0QQD04IBCnF

رویدادهای اقتصادی

11 Nov, 13:11


🔻تأمین ۶۰ درصد آب تهران از زیرزمین!

آب و فاضلاب تهران:

✍️در سنوات گذشته همواره ۶۰ درصد تأمین آب تهران از منابع سطحی و ۴۰ درصد از منابع زیرزمینی انجام می شد اما ظرف دو سال اخیر این نسبت عکس شده و اکنون ۶۰ درصد تأمین آب از منابع زیرزمینی صورت می گیرد.

✍️اکنون در پنجمین سال خشک متوالی در استان تهران هستیم و تأثیر خشکسالی‌ها در ذخایر آبی سدهای تهران مشخص است.| تسنیم


🌐@khabari

رویدادهای اقتصادی

11 Nov, 05:51


😂😂😂😂

رویدادهای اقتصادی

11 Nov, 05:51


چند سال گذشته این تابلو جلوی چشم ملت در سازمان بورس نصب بود اما هیچکس توجهی به مفهوم واقعی اون نمی‌کرد

اسکار🚽صادقانه ترین شعار رو باید داد به سازمان بورس📿

رویدادهای اقتصادی

11 Nov, 03:49


📌 ۲ نقطه ضعف اساسی در نقشه نهادی تجارت ایران

✍️ محمدرضا مولایاری

گزارش: https://masireqtesad.ir/194746

🔹تجارت خارجی ایران یکی از عرصه‌های پیچیده و دارای مراحل و بازیگران متعدد است.

🔹در نقشه نگاشت نهادی تجاری ایران، ۲ نقطه ضعف اساسی «نقش‌آفرینی نهادهای هم‌تراز و هم‌سطح» و «فقدان راهبری واحد» نمایان است.

🔹این چالش‌ها، موجب «موازی کاری»، «کندی نظام تصمیم‌گیری»، «عملکرد جزیره‌ای» و «عدم ارائه طرح‌های توسعه‌بخش» شده است.

@masireqtesad

رویدادهای اقتصادی

11 Nov, 03:46


حکایت این روزهای ایران

شکم های فقیر ذهنِ فقیرمیسازد، وذهن های فقیر دنبال توسعه و ترقی نمی روند

یک ﻣﻌﻠﻢ ﺧﯿﻠﯽ ﺧﻮبی ﺩﺍﺷﺘﯿﻢ...
سنی ازش گذشته بود و حالا ﺍﻭﺍﺧﺮ ﺩﻭﺭﻩ‌ﯼ ﺧﺪﻣﺘﺶ ﺑﻮﺩ. علاوه بر تجربه، بسیار خوش اخلاق بود، ﺣﺴﺎﺑﯽ ﺁﺭﻭﻡ ﻭ ﺩﻭﺳﺖ داشتنی بود...!
ما با تمام بچگی‌مون هرگز نمی‌خواستیم ناراحتیشو  ببینیم...
وقتِ کلاس، ﻫﻤﻪ ﺳﺎﮐﺖ ﻣﻰﻧﺸﺴﺘﯿﻢ ﻭ ﺑﻪ ﺣﺮﻓﺎﺵ ﮔﻮﺵ می‌دادیم...
ﻫﻤﯿﺸﻪ می‌گفت: ﻫﺮ ﺳﻮﺍﻟﯽ ﺩﺍﺭﯾﺪ ﺑﭙﺮﺳﯿﺪ، اگه ﺑﻠﺪ هم ﻧﺒﺎﺷﻢ، ﻣﯿﺮﻡ مطالعه می‌کنم و فرداش جواب می‌دم...

یک روز
ﺭﺳﯿﺪﯾﻢ ﺑﻪ ﻗﻀﯿﻪ‌ﯼ ﺩﺭﻣﺎﻧﮕﺎﻫﯽ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺯﻣﺎﻥ زﻛﺮﻳﺎﻯ ﺭﺍﺯﻯ قصد ساختنش را داشتند.
ﺯﮐﺮﯾﺎﯼ ﺭﺍﺯﯼ ﮔﻔﺘﻪ ﺑﻮﺩ ﻛﻪ ﭼﻬﺎﺭ ﺗﺎ ﺗﯿﮑﻪ ﮔﻮﺷﺖ ﺩﺭ ﭼﻬﺎﺭ ﻧﻘﻄﻪ از ﺷﻬﺮ ﺑﮕﺬﺍﺭﯾﺪ، ﻫﺮ ﺟﺎ ﻛﻪ گوشت ﺩﯾﺮﺗﺮ ﻓﺎﺳﺪ ﺷﺪ، هموﻧﺠﺎ درماﻧﮕﺎﻩ ﺭﻭ بسازيد...
اون وقت بود که تازه ﺳﻮال‌های ﻣﺎ ﺍﺯ ﺁﻗﺎ ﻣﻌﻠﻢ ﺷﺮﻭﻉ ﺷﺪ . . .
بچه‌ها : آقا اجازه؟ سگ‌ها ﮔﻮشت‌ها ﺭﻭ ﻧﺨﻮﺭﺩﻥ؟!
معلم : ﻧﻪ ﺣﺘﻤﺎً روی یک‌جای بلند یا محفوظ ﺑﻮﺩﻩ؛ نمی‌دونم...!
بچه‌ها : ﺩﺯﺩها یا فقیرها ﮔﻮشت‌ها ﺭﻭ ﻧﺒﺮﺩﻥ؟!
معلم : نمی‌دﻭﻧﻢ ؛ ﺷﺎﻳﺪ ﮐﺴﯽ ﻣﻮﺍﻇﺐ ﺑﻮﺩﻩ...
بچه‌ها : ﮔﻮشت‌هایی ﻛﻪ ﺑﺮﺍی ﻓﺎﺳﺪ ﺷﺪﻥ ﮔﺬﺍﺷﺘﻦ، ﺍﺳﺮﺍﻑ ﻧﺒﻮﺩ؟!
معلم : ﺑﺮﺍﯼ ﺳﺎﺧﺘﻦ ﺩﺭﻣﺎﻧﮕﺎﻩ، ﭼﻬﺎﺭ ﺗﯿﮑﻪ ﮔﻮﺷﺖ ﺍﯾﺮﺍﺩﯼ ﻧﺪﺍشته ﻛﻪ ﻓﺎﺳﺪ بشه...
بچه‌ها : ﺍﮔﻪ ﺩﻭ ﺗﺎ ﺍﺯ ﮔﻮشت‌ها، ﺳﺎﻟﻢ ﻣﻮﻧﺪﻩ ﺑﺎﺷﻦ، ﮐﺠﺎ ﺩﺭﻣﻮﻧﮕﺎﻩ ﺭﻭ می‌سازند؟!
معلم : ﺳﻮﺍﻝ ﺧﻮﺑﯽ ﺑﻮﺩ ﺣﺘﻤﺎً باز هم ﺻﺒﺮ می‌کردند ﺑﺒﯿﻨﻨﺪ ﮐﺪﻭﻡ ﺗﻴﻜﻪ ﮔﻮﺷﺖ زودتر فاسد میشه...
بچه‌ها : ﺍﻭﻥ ﮔﻮشتی ﮐﻪ ﺳﺎﻟﻢ ﻣﻮﻧﺪه ﺭﻭ ﺁﺧﺮﺵ ﻣﻴ‌ﺨﻮﺭﻧﺪ؟!
معلم : نمی‌دﻭﻧﻢ ﭘﺴﺮﺟﺎﻥ ؛ ﺣﺘﻤﺎ ﻣﯿﺨﻮﺭﺩﻥ ﺩﻳﮕﻪ...
بچه‌ها آنقدراز این دست سوال‌ها پرسیدند تا اینکه معلم عصبانی و ناراحت شد و از جایش بلند شد و رفت بیرون کلاس قدم زد.
ﯾﻪ ﮐﻢ ﻛﻪ آﺭوﻡ ﺷﺪ، برگشت و سرجایش ﻧﺸﺴﺖ ﻭ ﮔﻔﺖ : ﻣﻦ ﺍﻣﺴﺎﻝ ﺩﻭﺭه‌ی ﺧﺪﻣﺘﻢ تموﻡ میشه ﺑﻪ آﺧﺮ ﻋﻤﺮﻡ ﻫﻢ چیز ﺯﯾﺎﺩی نموﻧﺪه !

ﻭﻟﯽ ﺩﻟﻢ واسه ی مملکتم می‌سوزه !
میدونین چرا ؟؟؟!
دلم از این میسوزه ﮐﻪ چرا ﺫﻫﻦ بچهﻫﺎﯼ ﮐﻮﭼﯿﮑﺶ ، اینقدر ﮔﺮﺳﻨﻪ ﺍﺳﺖ...!
همه‌شون ﻧﮕﺮﺍﻥ ﮔﻮشت ﻫﺴﺘﻨﺪ.
از بین این همه سوال که درباره گوشت پرسیدید حتی یک نفر نپرسید درمانگاه چی شد؟ ﺳﺎﺧﺘﻪ ﺷﺪ؟ ﻧﺸﺪ؟ ﺍﺻﻼً اون زمان ﭼﻄﻮﺭ ﺩﺭﻣﺎﻧﮕﺎهی می‌ساختند؟
چه سبکی داشته؟ چه بخش‌هایی براش درست می‌کردند؟

ﻣﻌﻠﻮﻣﻪ ﺗﻮی ذهن‌هاﯾﯽ ﮐﻪ ﻓﻘﺮ ﻭ ﮔﺮﺳﻨﮕﯽ ﭘﺮ ﺷﺪﻩ، ﺟﺎﯾﯽ ﻭﺍﺳﻪ
(ﺳﺎﺧﺘﻦ ﻭ ﺭﺷﺪ ﻭ ﺁﯾﻨﺪﻩ‌ﯼ ﻭﻃﻦ) باقی نمی‌مونه . . .
اینها رو  گفت و
ﺯﻭﺩﺗﺮ ﺍﺯ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺯﻧﮓ ﺑﺨﻮﺭه ﺳﺮﺵ ﺭا ﮔﺬﺍﺷﺖ ﺭﻭﯼ ﺩﺳﺘﺎﺵ ﻭبه نقطه ای عمیق خیــــره شدو ﮔﻔﺖ:
ﺁﺭوﻡ ﺑﺮﯾﺪ ﺗﻮی ﺣﯿﺎﻁ...
ﻭﻟﻰ ﻣﺎ ﻧﺮﻓﺘﯿﻢ...

آن‌روزها زیاد چیزی نمیﻓﻬﻤﯿﺪﯾﻢ
نفهمیدیم ﭼﯽ ﮔﻔﺖ ﻭ ﭼﯽ ﺷﺪ.
ﻓﻘﻂ به احترام او، اون‌قدر ساکت سرجامون ﻧﺸﺴﺘﯿﻢ ﻭ ﻣﻌﻠﻢ ﺭﻭ ﻧﮕﺎﻩ ﮐﺮﺩﯾﻢ، ﺗﺎ ﺯﻧﮓ ﺧﻮﺭد...!

حکایت این روزهای مملکتِ ما هم  دقیقأ همینه . . .
اینقدر گرسنگیِ عمدی ومصنوعی بوجود آوردند که هیچ‌کس دنبال توسعه و سازندگی و راهکاری برای عمران و آبادی، برای اشتغال و گشایش در کارها نیست. توی هیچ جمعی برای برون رفت از این بن‌بست‌ها و خلاصی از مشکلات بحثی نمی‌شود!

فقط ذهن‌مون درگیر دلار و ارز و سکه و بورس و جدیداً هم مرغ و  تخم‌مرغ و روغن وقیمت نامعقول پراید  هست...

حالا مدتهاست به این نتیجه رسیدم که
ذهن آحاد مردمِ ما گرسنه و فقير است. «فقیر» . . .!

رویدادهای اقتصادی

10 Nov, 20:00


🔳 تحریم‌ها شکاف درآمد سرانه ایران با کشورهای همسایه را به شدت افزایش داده است.


🔹یافته‌های یک گزارش نشان می‌دهد که درآمد سرانه اقتصاد ایران در مقایسه با همسایگان فاصله قابل توجهی یافته است.

🔹به عنوان مثال در حالیکه در سال 2011 میلادی درآمد سرانه ایران و ترکیه با هم برابر بوده، در سال ۲۰۲۲، درآمد سرانه ترکیه تقریبا دو برابر درآمد سرانه ایران بوده است.

🔹کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز فاصله قابل توجهی با اقتصاد ایران گرفته‌اند. به طوری که با رشد اقتصادی 5.5 درصدی پایدار، حدود ۳۳ سال طول خواهد کشید تا درآمد سرانه ایران به سطح کنونی درآمد سرانه قطر برسد.

🔹بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد که عوامل متعددی بر جا ماندگی اقتصاد ایران از همسایگان اثر داشته است؛ اما به نظر می‌رسد مهم‌ترین دلیل این عقب‌ماندگی، اعمال تحریم‌های اقتصادی و تشدید آن در سال‌های اخیر است.

⚠️مطابق محاسبات اگر رشد اقتصادی کشور با نرخ متوسط ۵.۵ درصد سالانه ادامه یابد، پنج سال زمان خواهد برد تا سطح درآمد سرانه به مقدار سال ۱۳۹۰ برسد.



📊اقتصاد را به زبان ساده در این کانال بیاموزیم👇
@eghtesaderooz

رویدادهای اقتصادی

10 Nov, 13:22


بی ناموسی امروز را چه کسانی رقم زدند؟


زمانی که دکتر مصدق، دکتر یالمار شاخت اقتصاد دان مشهور آلمانی(وزیر پیشین دارایی هیتلر) را برای  اصلاح وضعیت اقتصادی کشور به ایران دعوت کرد، شاخت به مصدق یاد آور شد که فقط "خاک وطن" ناموس ایرانیان نیست بلکه ارزش پول ملی نیز باید ناموس ایرانیان باشد. دکتر مصدق نیز با کمک شاخت تمام تلاش خود را بکار برد تا در بحران اقتصادی ناشی از فشار استعمار انگلیس، اقتصاد ایران را سامان دهد.

امروز که خبر صعود ترسناک دلار و سکه و سقوط بیش از پیش ریال ایران را می بینم به یاد سخن شاخت می افتم و می پرسم:
این بی ناموسی بزرگ تا کجا ادامه خواهد داشت؟
شاخت کاملا درست می گفت! ارزش پول ملی، ناموس ملی ایران است.  زیرا که سقوط ریال یعنی افزایش چند برابری فقر و از هم پاشیدگی بیشتر خانواده ها و در هم شکستن آبرو و حیثیت میلیون ها خانواده!
آیا این بی ناموسی دست کمی از بی ناموسی از دست رفتن "خاک وطن" است؟

فرهاد نوروزی
۱۹ فروردین ۱۴۰۳


عکس: یالمار شاخت در دیدار با دکتر مصدق نخست وزیر ملی ایران

رویدادهای اقتصادی

10 Nov, 06:39


لینک گفتگو کامل دو ساعت و 25 دقیقه‌ای آقای عباس پالیزدار با سایت دیدبان ایران
https://www.youtube.com/watch?v=yVDUT2ZQsLQ

خط اصلی گفتگو، بر این استوار گردیده که مبارزه اصولی با فساد با جانشینی حاج‌آقا مجتبی امکان‌پذیر می‌شود. به عبارتی مبارزه با فساد نه از مسیر اصلاح سیستم بلکه از مجرای اراده مقتدران خیرخواه و مصمم صورت می‌پذیرد.
سؤال از چت جی بی تی:
چرا نظام حکمرانی تمامیت‌خواه در فساد غرق می‌شود؟
پاسخ:
نظام‌های حکمرانی تمامیت‌خواه (توتالیتر) اغلب به دلایل متعددی به فساد گسترده دچار می‌شوند. در زیر به برخی از عوامل کلیدی این مسئله اشاره می‌کنم:
1. تمرکز قدرت: در نظام‌های تمامیت‌خواه، قدرت در دست یک یا چند نفر متمرکز است و امکان نظارت و بازخواست واقعی وجود ندارد. نبود نظارت‌های مستقل باعث می‌شود که قدرتمندان به‌راحتی و بدون ترس از پیامدها، به فساد روی‌آورند.
2. نبود شفافیت: این نظام‌ها معمولاً اطلاعات را کنترل کرده و دسترسی به داده‌ها را محدود می‌کنند. نبود شفافیت به فساد دامن می‌زند زیرا مردم و حتی بخش‌های مختلف حکومت نمی‌توانند از فعالیت‌های مسئولین آگاهی یابند و آن‌ها را زیر نظر بگیرند.
3. سرکوب آزادی بیان و رسانه‌ها: در نظام‌های توتالیتر، رسانه‌ها، روزنامه‌نگاران و منتقدان به‌شدت سرکوب می‌شوند. این باعث می‌شود تا فساد در سطوح بالای حکومت به‌راحتی پنهان بماند و کمتر افشا شود.
4. استفاده از منابع عمومی برای تحکیم قدرت: در نظام‌های تمامیت‌خواه، منابع ملی و عمومی اغلب به‌جای استفاده در جهت منافع مردم، برای تحکیم قدرت حاکمان و نزدیکان آن‌ها به کار می‌رود. این رویه باعث می‌شود منابع به‌طور ناعادلانه به دست گروهی کوچک برسد و توزیع ناعادلانه ثروت و فساد مالی گسترده‌ای رخ دهد.
5. فقدان رقابت سیاسی و اقتصادی سالم: در نظام‌های توتالیتر، معمولاً رقابت سالم در سیاست و اقتصاد حذف می‌شود و افراد یا گروه‌های خاصی انحصار قدرت و منابع را در دست می‌گیرند. نبود رقابت و تنوع، انگیزه برای فساد را بیشتر می‌کند.
6. فرهنگ فساد و تقویت ساختارهای غیرقانونی: در چنین نظام‌هایی، فساد به‌تدریج به بخشی از ساختار و فرهنگ حکمرانی تبدیل می‌شود و حتی اگر افراد بخواهند سالم عمل کنند، ممکن است به دلیل فشارهای داخلی و محیطی به این سیستم فاسد بپیوندند تا بقا داشته باشند.
به‌طورکلی، نظام‌های تمامیت‌خواه به دلیل عدم وجود نظارت مؤثر، عدم شفافیت و تمرکز بیش‌ازحد قدرت، زمینه‌ساز فساد گسترده می‌شوند و توانایی اصلاحات واقعی را نیز از دست می‌دهند.

رویدادهای اقتصادی

10 Nov, 04:07


▪️پنجاه سال از تاریخ انتشار این آگهی گذشته است، این کولر همچنان با همان شکل و ظاهر و تکنولوژی تولید میگردد تنها چیزیکه تغییر کرده عکس این خانم در آگهی های این کولر و تغییر نامش از اونیورسال به آبسال است.

این آگهی در سالهای هزار و سیصد و چهل و نه و پنجاه در شماره های اردیبهشت و خرداد ماه مجله سپید و سیاه (و سایر مجلات و روزنامه ها ) در چند نوبت منتشر میگردد.
💠 نشريه كارخانه دار

رویدادهای اقتصادی

10 Nov, 04:06


#جهان #انتخابات_امریکا
ترکیب جنسیتی، سن، قومیت رای دهندگان به گزارش بی بی سی

18 میلیون از تعداد رای دهندگان در انتخابات اخیر به نسبت 2020 کاسته شده است:

* در سال 2020 بایدن 81 میلیون رای آورد و ترامپ 74 میلیون
* در سال 2024 ترامپ 71 میلیون رای آورد و هریس 66 میلیون. کسری رای در عدم شرکت وسیع طرفداران دموکرات‌ها در انتخابات بود

رویدادهای اقتصادی

09 Nov, 19:39


🔳وصول مالیات در کشور آمریکا چگونه است؟


یک درصد ثروتمندان آمریکایی، 40% کل مالیات را می پردازند و ۶ درصد ثروتمند، مجموعا 60% مالیات را.

۵۰ درصد قشر پایین، کمتر از ۳ درصد از مالیات را می پردازند.




📊اقتصاد را به زبان ساده در این کانال بیاموزیم👇
@eghtesaderooz

رویدادهای اقتصادی

09 Nov, 11:11


کاریکاتور واشنگتن‌پست با عنوان «پایان» در واکنش به ریاست‌جمهوری ترامپ در آمریکا

asriran.com
@MyAsriran

رویدادهای اقتصادی

09 Nov, 06:34


استاد دانشگاه تهران: نمی توانیم به ۶ کشور همسایه یارانه و حقوق بدهیم و بعد اقتصادمان هم درست باشد و وانمود کنیم مشکلی نداریم! ژاپن، آلمان وامریکا هم اگر به ۶ کشور یارانه و حقوق بدهند چیزی از اقتصاد آنها باقی نمی ماند! چرا مسئولین ما نمی توانند مسئله ای به این سادگی را بپذیرند!!!؟؟؟

رویدادهای اقتصادی

08 Nov, 17:39


منطقه گردشگری جزیره «شیباره» سعودی در سواحل دریای سرخ افتتاح شده و برای استقبال از بازدیدکنندگان و گردشگران اعلام آمادگی کرد.

@Sahamnewsorg

رویدادهای اقتصادی

08 Nov, 17:09


حاکمان امارات و عربستان به دنبال این هستند که تا چند ماه دیگر بدون ویزا به آمریکا سفر کنند.
🕊@LaLaLandTm

رویدادهای اقتصادی

05 Nov, 11:31


🎥هریس برای جلب آرای ایالت پنسلوانیا به در خانه مردم رفت!

🌐@khabari

رویدادهای اقتصادی

04 Nov, 12:40


تلاش های یک سفیر برای گسترش روابط!
ما نگاه ! ما آه !

رویدادهای اقتصادی

04 Nov, 12:39


🔴 اینستاگرام «بخش فرهنگى سفارت جمهورى کره در ايران» با انتشار ویدیویی نشان می‌دهد که کیم جونپیو، سفیر کره جنوبی در تهران، در حال تمرین ساز و آواز ایرانی با گروه «ارکستر ایستگاه» برای اجراست.

🔸سفیر در این ویدیو ترانه‌ای قدیمی از دلکش را تمرین می‌کند.

#عبدی_مدیا
🆔
@AbdiMediaNet

رویدادهای اقتصادی

04 Nov, 12:37


🔵  وفاق هشداردهنده در بودجه

🔵 دکتر یعقوب اندایش
🔵 رئیس انجمن اقتصاد ایران


روزنامه شرق ۱۴ آبان ۱۴۰۳

بودجه سال آینده در حالی تقدیم مجلس شده که کوچکترین تعرضی به منافع صاحبان قدرت و صاحبان ردیف‌های بودجه نشده است بدین معنی که قدرت همه صاحبان ردیف‌ها به رسمیت شناخته شده و وفاق صورت گرفته است. هنر دولت شفاف کردن استقراض و آوردن ارقام و محل استقراض در لایحه است که ستودنی است اما ادامه روند بودجه ریزی به شکل کنونی یعنی یک سند رسمی توزیع رانت و وفاق قدرت‌هایی که خود از گذشته ساختار معیوب و حیف و میل کننده منابع بودجه را تشکیل داده‌اند.

اقتصاد ایران دیگر بعد از یک و نیم دهه فرصت دیگری برای اصلاح جسورانه ندارد. شکل توزیع رانت باید کلا تغییر کند. صندلی‌ها، امضاها و ردیف‌هایی که طی چند دهه تصاحب شده باید در هم شکسته شود و گرنه با وفاق کردن این صندلی‌ها روند فعلی ادامه می یابد و محصولش سرکوب تولید، زیرساخت‌ها، کسری های فراگیر در دولت، خانوار و بخش خصوصی و تجارت خارجی و تورم فزاینده و توزیع نابرابر و انواع و اقسام عوارض دیگر خواهد بود.

ایران سخت نیازمند اصلاحات مالی فراگیر است. نتیجه سهم گیری از بودجه و بودجه پنهان دولت و آنچه که فراتر از بودجه است و در بودجه نمی‌آید مثل انواع مجوز‌ها، واگذاری های زمین، برخورداری از تسهیلات و انواع امتیازات و کلا اتصال به بدنه توزیع رانت، فشار بر اقتصاد و مردم است. بدون اصلاح و تغییر اساسی این رویه وضعیت اقتصادی تغییر نخواهد یافت.

اگر معنای وفاق ملی در دولت چهاردهم این باشد که به هیچکدام از این صاحبان قدرت رو ترش نشود و  گفته شود برای اینکه دعوا نکنیم، سنگ‌اندازی نشود و همدل باشیم باید آنچه برای خود تصاحب کرده و حق می‌دانند را رسمیت شماریم و به آنها تقدیم کنیم، هیچ وقت ساختار موجود رانتی اصلاح نخواهد شد.

ایران نیازمند رییس جمهور ساختار شکن است تا ساختار شکل گرفته تو در توی رانتی فعلی را در هم شکند و اصلاح کند. به جای اصلاح این ساختار اگر سهم بودجه‌ای داده شود و همچنان در بر همان پاشنه بچرخد، اوضاع اقتصادی اصلاح نخواهد شد.

چپ و راست سیاسی غیر از بحث‌های ایدئولوژیک، عمده دعوا و یا پس دعوایشان همین توزیع رانت به نفع خود در کشور است. ساختار سیاسی از همین اقتصادی سیاسی رانتی شکل گرفته و نمی‌تواند کارا باشد که خود قوانین، روابط اقتصادی، حقوق مالکیت، وضعیت دموکراسی، حاکمیت قانون،  حکمرانی و وضعیت اقتصاد کشور را متاثر ساخته است.

متاسفانه تنها برداشت یا توان دولت از اصلاح بودجه، افزایش قیمت است در حالیکه بهای تمام شده ارایه کالا و خدمات عمومی در کشور به دلیل ناکارایی و وجود فساد و حیف و میل، بالاست و باید با اصلاح ساختار، بهای تمام شده را کاهش داد نه اینکه هزینه ها و بهای این ساختار معیوب را بر دوش بودجه دولت و ملت گذاشت.

وفاق درست انجام شود تا بهای تمام شده کاهش یابد، تا بهره وری بودجه افزایش یابد، ردیف‌ها متعلقه به نهادها و سازمان‌های غیر بهره‌ور حذف شود، سهم‌خواهی ها بر چیده شود، بودجه ایجاد تولید کند نه تورم را بر دوش مردم بگذارد.
برای چنین هدفی نیازمند وفاق در مورد حذف عده‌ای از قدرت است که باری بر دوش مردم و بودجه هستند، البته نه تنها بودجه بلکه این امتیازات فراتر و در خارج از بودجه هم کم نیستند که باید برچیده شوند.

لذا اگر وفاق اینگونه معنی شود که برای اینکه دعوا نکنیم، سهم افراد و نهادهایی که خود را قبلا هر طور بوده در قدرت و رانت گیری جا داده‌اند را بدهیم نه تنها انتظار به بهبود وضعیت فعلی نیست بلکه به رسمیت شناختن ساختار شکل گرفته موجود است که پیامدهای بدتر از این نیز به همراه خواهد داشت.

جسورانه باید تصمیم گرفت و وفاق را به گونه‌ای دیگر در همدلی و اجماع برای در هم شکستن این ساختار معنی کرد و ائتلاف فراگیر در مسیر منافع عموم شکل داد و رانت را برای تولید بکار گرفت نه اینکه روی توزیع آن ائتلاف شود و نام آن را وفاق گذاشت.

لینک در روزنامه شرق




🌐 کانال با اساتید اقتصاد

رویدادهای اقتصادی

04 Nov, 12:27


🎥 پزشکیان:
من دیروز در سازمان برنامه و بودجه بودم و همکاران می‌گفتند ترکمنستان حاضر نیست با دولت ما قرارداد گازی ببندد.


🌐@khabari

رویدادهای اقتصادی

04 Nov, 11:22


🔵 آخر و عاقبت توسعه اقتصادی بدون توجه به آمایش سرزمینی و محیط زیست






〽️ @Economic_k

رویدادهای اقتصادی

03 Nov, 20:35


درآمد نفت ده ساله ایران و اثر ترامپ
@sadegh_alhosseini

رویدادهای اقتصادی

03 Nov, 13:40


فرصتهای از دست رفته ما
در خلیج فارس

رویدادهای اقتصادی

02 Nov, 19:44


چنین کاهش‌های شدید، تأثیرات ویرانگری بر اقتصاد و جامعه ایالات متحده خواهد داشت. سیاست‌های نابودگرانه همواره شکست می‌خورند. همان‌طور که سیاست ریاضتی اندرو ملون، وزیر خزانه‌داری آمریکا، تحت ریاست‌جمهوری هربرت هوور به رکود بزرگ منجر شد، سیاست‌های ریاضتی ۱۴ سال حکومت محافظه‌کار در بریتانیا به یک دهه و نیم رکود انجامیده است.

تفاوت میان برنامه‌های اقتصادی ترامپ و کامالا هریس نمی‌تواند آشکارتر از این باشد. برنامه هریس هزینه زندگی را کاهش می‌دهد – با بهره‌گیری از مفاد قانون کاهش تورم برای کاهش هزینه داروها و انرژی – و مسکن را مقرون‌به‌صرفه‌تر می‌کند. در مقابل، تعرفه‌های ترامپ (که به منزله مالیاتی بر کالاهای وارداتی است) موجب افزایش قیمت‌ها برای آمریکایی‌ها، به‌ویژه خانواده‌های با درآمد متوسط و پایین، خواهد شد.

رویدادهای اقتصادی

02 Nov, 19:42


خطرات اقتصاد ترامپ-ماسک
1 نوامبر 2024
جوزف ای. استیگلیتز

دونالد ترامپ چشم‌اندازی از سرمایه‌داری رفاقتی و مبتنی بر رانت ارائه می‌دهد که بسیاری از رهبران صنعت و مالی را جذب کرده است. او با تأمین خواسته‌های آن‌ها برای کاهش بیشتر مالیات‌ها و کاهش نظارت‌ها، زندگی بیشتر مردم آمریکا را فقیرتر، سخت‌تر و کوتاه‌تر خواهد کرد.

نیویورک – با نزدیک شدن به انتخابات مهم ریاست‌جمهوری آمریکا، رقابت‌ها به اوج خود رسیده است و ترامپ و هم‌پیمانانش وعده‌های هرچه افراطی‌تری درباره آنچه با قدرت خواهند کرد، می‌دهند. اما این وعده‌ها، به‌ویژه در مورد سیاست مالی، ناگزیر شکسته خواهند شد. در نهایت، از نظر ریاضی امکان ندارد که مالیات شرکت‌ها و میلیاردرها کاهش یابد، برنامه‌های اساسی مانند دفاع و تأمین اجتماعی حفظ شود و کسری بودجه نیز کاهش یابد.

برخی از وعده‌های مضحک‌تر کمپین ترامپ از سوی ایلان ماسک ارائه شده است؛ کسی که ادعا می‌کند می‌تواند ۲ تریلیون دلار از بودجه فدرال کاهش دهد. این ادعا از کسی که شرکت‌هایش به‌شدت به قراردادها و کمک‌های دولتی متکی هستند، بسیار عجیب است (اگر وام ۴۶۵ میلیون دلاری که از دولت اوباما دریافت کرد نبود، تسلا ممکن بود ورشکست شود).

ادعاهای ماسک نشان‌دهنده ناآگاهی شگفت‌انگیز او از اقتصاد و سیاست است. پیشنهادات او به معنای کاهش حدود یک‌سوم کل هزینه‌های دولتی است – یعنی هشت برابر بیشتر از چیزی که دفتر حسابرسی عمومی (بازرس داخلی دولت) تخمین می‌زند به‌عنوان اتلاف یا تقلب باشد. در این میان، آمریکا باید تمام هزینه‌های «اختیاری» را از جمله دفاع، بهداشت، آموزش و وزارت خزانه‌داری و بازرگانی، و همچنین برنامه‌هایی مانند تأمین اجتماعی و مدیکر را که به‌طور گسترده محبوب هستند، کاهش دهد.

چنین کاهش‌های شدیدی نشان می‌دهد که ترامپ سعی خواهد کرد کنگره را برای اعمال تغییرات عمده در این برنامه‌ها متقاعد کند. اما منتظر نباشید. ترامپ قبلاً چهار سال برای از بین بردن «دولت اداری» وقت داشت، اما این کار را انجام نداد. اکنون او وعده‌های پوپولیستی می‌دهد که نه تنها کسری بودجه را کاهش نمی‌دهد، بلکه آن را بیش از 7.5 تریلیون دلار در دهه آینده افزایش می‌دهد.

رویدادهای اقتصادی

02 Nov, 14:27


سالروز 13 آبان 58

آیا می دانید که آمریکا بابت اجاره بهای ساختمان سفارت سابق خود ( لانه جاسوسی) در تهران ، ماهی 150 هزار دلار از دارایی های ایران در آمریکا برداشت می کند ؟؟

شاید باور نکنید ولی واقعیت دارد!!

آمریکا مقابله به مثل نکرد و سفارت ایران در کشورش را اشغال نکرد .

ساختمان سفارت ایران در "محله اعیان نشین " در خیابان ماساچوست واشنگتن واقع شده است که از سال 1979 بدون سکنه باقی مانده است

این ساختمان هنوز متعلق به ایران است ولی ایران حق استفاده از آن را ندارد

ایران در حال حاضر ،  قسمتی‌ از سفارت پاکستان را برایِ انجام امورات شهروندان ایرانی استفاده می‌کند.

اما از طرف دیگر....

اجاره  بهای ساختمان سفارت سابق آمریکا در تهران ماهی 150 هزار دلار است...

متاسفانه از جیب  ملت ایران و از  20 میلیارد دلار دارای های ایران که در دست آمریکا است ، وزارت خزانه داری و دادگستری آمریکا بابت اجاره بهای سفارت شان در تهران را برداشت می کنند.

به اضافه برای وسایل سفارتش در تهران و اتومبیل ها و تجهیزات آن 23 میلیون دلار ، آمریکایی ها یک جا برداشت کردند!!

#تاریخ_معاصرایران 👇👇👇
📚https://t.me/+F_UAApSmgJM5Njk0

رویدادهای اقتصادی

02 Nov, 13:54


*دوراهی محمد جواد*
*ظریف - سعید جلیلی*

✍️ مهدی حریر

ظریف گفته موشکهای آمریکایی برایمان ویرانی می آورد. دیدیم که آورد و پر افتخارترین شخصیت شیعه جهان اسلام را (سید حسن نصرالله) را از ما شیعیان با همان موشک هایی که ظریف گوشزد کرده بود شهید کردند واز ما گرفتند. هدف و منظور ظریف چه بود ؟

منظور ظریف این بود که سر شاخ شدن با آمریکا قطعا بنفع صهیونیست هاست. آمریکا همه تجهیزات وامکانات نظامی شو در اختیار اسرائیل می گذاره تا به نیروهای استراتژیک جمهوری اسلامی را در غزه - کرانه باختری - سوریه - عراق - لبنان - یمن ‌ضربه بزند وشاهد بودیم که ضربات هولناکی زد.
اگر به آمریکا چون فرانسه اجازه می دادیم (درآمد سرشار فرانسه از صادرات قطعات پژو و رنو به ایران)، شرکتهایش مانند تسلا - فورد - لینکلن موتور - کادیلاک - کرایسلر - دیترویت دیزل و… بجای خودروهای چینی در ایران فعالیت کنند امروز آمریکا بخاطر منافعش هم که شده اینجور بی محابا به دشمن خون آشام ایران کمک نظامی نمی کرد.
پس استراتژی ظریف درست بود که بایستی برای آمریکا در ایران منافع ایجاد کنیم که سر بزنگاه های تاریخ ساز بخاطر منافعش هوای ایران را داشته باشد ،
کاری که ژاپن - کره جنوبی - مالزی - آلمان - فرانسه - انگلیس نیوزلند و… انجام داده اند ‌و کسی نمی تواند به این کشورها نگاه چپ بیاندازد. آمریکا بخاطر منافعی که در این کشورها دارد از امنیت آنان و سرمایه گذاری های خودش حمایت می کند.

*اما استراتژی سعید جلیلی چه بود؟*
اگر مقابل آمریکا نایستیم وبه منافعش در کل جهان حمله نکنیم آمریکا جری تر خواهدشد وهر روز با ایجاد تحریم‌های فلج کننده فشار را بر ایران بیشتر خواهد کرد.
باید روابط خودمان را با روسیه و چین گسترش دهیم تا زمان درگیری با آمریکا ‌و شریک استراتژیکش در منطقه (اسرائیل)، روسیه وچین از ما حمایت کنند، سیاستی که کره شمالی - ونزوئلا - کوبا - بلاروس - نیجریه و... دنبال می کنند و هر روز بیشتر در منجلاب فلاکت و اوضاع وخیم اقتصادی فرو می روند.
متاسفانه تصمیم گیران کشور مان راه حلها ‌واجرای استراتژی سعید جلیلی را براستراتژی محمد جواد ظریف ترجیح دادند.
اسرائیل بیشترین سود را از اجرای استراتژی سعید جلیلی و جبهه منفور عام وخاص و قدرت طلب پایداری چی ها برد تا توانست به زیرساخت‌هایی که بر اثر حمایت مالی و معنوی کشور مان در غزه - لبنان - سوریه - یمن - عراق - ایجاد شده بود حمله کرد وفرماندهان طرفدار ایران را به شهادت رساند و ایران را در غم از دست دادنشان عزادار کرد. شهدائی مانند قاسم سلیمانی - اسماعیل هنیه - سید حسن نصرالله - محمد رضا زاهدی - نیلفروشان - ابراهیم عقیل و خیل عظیم شهدای گرانقدر دیگر ، سرمایه هایی بودند که جایگزین کردن آنان به این سادگی ها نیست.
می توانستیم با اجرای استراتژی محمد جواد ظریف تمام سرمایه های گرانقدر انسانی و زیرساخت هایی که با کمک های مالی ایران ساخته شده بود را حفظ کنیم.
اگر کسی فکر کند آمریکا وغرب قدمی غیر از منافع ملی اش بر میدارند سخت در اشتباه است
حربه حقوق بشر صرفا برای سرکوب کشورهایی است که آمریکا و غرب در آنجا منافع ندارند نه بیشتر.

رویدادهای اقتصادی

02 Nov, 11:01


فرونشست زمین به زبان ساده
آگاهی‌بخشی زیست‌محیطی

استفاده بی‌رویه از سفره‌های آب سرزمینی
مثلا از راه چاه‌های غیرمجاز
|اینستاگرام دکتر بیژن عباسی|


‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌#جامعه_مدنی👇

@jamey_e_madani

رویدادهای اقتصادی

02 Nov, 10:52


دوره «نظریه‌های توسعه با نگاهی به ایران» سفری است به عمق نظریه‌های توسعه و تأثیر آن‌ها بر تاریخ ایران در ۲۰۰ سال اخیر!

با تحلیل نظریه‌های کلیدی جهانی و بازخوانی تاریخ توسعه در ایران، شما می‌توانید با نگاهی نو، روندهای توسعه‌ای و چالش‌های اساسی کشور را از دوران انقلاب صنعتی تا امروز درک کنید و از دیدگاه‌های نوین برای فهم بهتر مسیر آینده بهره بگیرید. همچنین این مبحث به دانشجویان کمک می‌کند با ارائه چهارچوب تحلیلی، به درک عمیق‌تری از چالش‌ها و فرصت‌های توسعه در ایران دست یابند.
دکتر امیر ناظمی، معاون سابق وزارت ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران (۱۳۹۷-۱۴۰۰) و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی است.

همراهان هنرستان همیشه این فرصت را دارند پیش از دیگران و تا ظرفیت تکمیل نشده، ثبت‌نام کنند. پس حتما شبکه‌های اجتماعی هنرستان را دنبال کنید!

خبر خوب‌تر: این دوره رایگان است!

لینک مستقیم ثبت‌نام

هنرستان؛ آموزش برای همگان
@Honarestanorg

رویدادهای اقتصادی

02 Nov, 09:56


🔳وصول مالیات در کشور آمریکا چگونه است؟


یک درصد ثروتمندان آمریکایی، 40% کل مالیات را می پردازند و ۶ درصد ثروتمند، مجموعا 60% مالیات را.

۵۰ درصد قشر پایین، کمتر از ۳ درصد از مالیات را می پردازند.




📊اقتصاد را به زبان ساده در این کانال بیاموزیم👇
@eghtesaderooz

رویدادهای اقتصادی

02 Nov, 05:22


🔻نقشه تراکم نقطه‌ای، که توزیع جمعیت در سراسر مناطق ایران را نشان می‌دهد

🔹جمعیت ایران به ۹۱.۸ میلیون نفر رسیده است که ۷۳ درصد در مناطق شهری زندگی می‌کنند.

🔹تهران، پایتخت شلوغ، خانه نزدیک به ۱۶.۸ میلیون نفر در کلان شهر خود است.

🔹هر نقطه نشان دهنده ۲۰۰۰۰ نفر است که به طور تصادفی در منطقه مربوطه خود قرار می گیرند.


🌐@khabari

رویدادهای اقتصادی

01 Nov, 12:38


سایت همایش مشترک دانشگاه اصفهان و علوم پزشکی اصفهان

https://healthybread.ui.ac.ir/fa/page.php?rid=43

رویدادهای اقتصادی

31 Oct, 11:05


🔴نسخه درمان اقتصاد ایران «وفاق همه با هم» است

🔹محسن رنانی، اقتصاددان برجسته کشورمان در نشست «دولت چهاردهم؛ چالش‌ها و افق پیش‌رو» درباره اینکه دولت برای عبور از این شرایط باید چه کاری انجام بدهد، گفت: معتقدم که وفاق اگر به افق نینجامد، بی‌سرانجام است. زمانی وفاق جواب می‌دهد که سطوح عالی نظام و جامعه با هم وفاق کنند اما الان نشانه‌ای که نشان دهد سطوح عالی نظام به دنبال وفاق با مردم است، دیده نمی‌شود. باید وفاق را به سطح جامعه ببریم و دست از خودی و غیر خودی برداریم.

🔹او با بیان اینکه وفاق را در 3 سطح می‌شود، تحلیل کرد، ادامه داد: این سه سطح عبارتند از وفاق همه با من، وفاق همه با هم و وفاق من با همه، پزشکیان باید از سطح شعاری پایین بیاید و مشخص کند که منظورش از وفاق، وفاق چه کسی با چه کسی است. در شرایطی که اعتماد، ثبات و افق مشخص در کشور نیست و در شرایط عدم اطمینانی هستیم، «وفاق همه با هم» کارساز است.

🔹متن کامل خبر را در لینک زیر بخوانید:
https://otaghiranonline.ir/news/71409

@otaghiranonline

انجمن اقتصاد ایران

@IR_Economists_A

رویدادهای اقتصادی

31 Oct, 10:45


*اقتصاد ایران نسخه اقتصادی ندارد*

محسن رنانی، اقتصاددان:
یک زمانی مشکل اقتصاد ایران اقتصادی بود. بعد مشکل اقتصادی ایرانی سیاسی شد و حالا مشکل اقتصاد ایران روانشناختی است.
*اقتصاد ایران وارد شرایطی شده است که دیگر نسخه اقتصادی جواب نمی‌دهد.*

رویدادهای اقتصادی

31 Oct, 03:37


چین در مرزهای فناوری

مطالعه محققان بلومبرگ نشان می‌دهد کشور چین از سیزده فناوری کلیدی در پنج فناوری به مرز دانش رسیده و در هفت فناوری دیگر در حال رسیدن به مرحله رهبری جهانی است.

@stolid_ir

رویدادهای اقتصادی

31 Oct, 03:37


*عمق فاجعه: زلزله خاموش زمین*

این کلیپ مربوط به سال ۱۳۹۵ است.

رویدادهای اقتصادی

30 Oct, 14:58


جلسه در حال برگزاری

رویدادهای اقتصادی

30 Oct, 09:39


https://marcocial.com/e/36i

جلسه هم اکنون در حال برگزاری هست.

رویدادهای اقتصادی

30 Oct, 08:36


امروز👆

رویدادهای اقتصادی

30 Oct, 08:36


👥 گفت و گوهای توسعه: تنها مسیر باقیمانده!

🎬 رونمایی از کتاب های «روایت فرهنگ» و «روایت داریوش»

📚 کتابهای «روایت فرهنگ رجایی از مسئله توسعه در ایران» و «روایت داریوش آشوری از مسئله توسعه در ایران» به چاپ رسید و مراسم رونمایی و آغاز فروش این کتاب هفته آینده در روز چهارشنبه برگزار خواهد شد.



📓 پنل اول: رونمایی از کتاب «روایت فرهنگ رجایی از مسئله توسعه در ایران»

🎙 سخنرانان:
🔸دکتر مختار نوری (نویسنده کتاب)
🔸 دکتر فرهنگ رجایی
🔸دکتر قدرت احمدیان



📘 پنل دوم: رونمایی از کتاب «روایت داریوش آشوری از مسئله توسعه در ایران»

🎙 سخنرانان:
🔹دکتر مختار نوری (نویسنده کتاب)
🔹دکتر حسینعلی نوذری
🔹دکتر محسن رنانی
🔹به همراه قرائت پیام مکتوب از استاد داریوش آشوری



🕓 چهارشنبه، نهم آبان ماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۶ تا ۱۸

📍تهران، خیابان نجات الهی، جنب خیابان ورشو، خانه اندیشمندان علوم انسانی، سالن فردوسی

🟢 این مراسم صرفاً به صورت حضوری برگزار می شود و شرکت در آن برای عموم علاقمندان آزاد و بدون ثبت نام قبلی امکان پذیر است.

@pooyeshfekri

رویدادهای اقتصادی

30 Oct, 04:47


ذوب تدریجی پول ملی

رویدادهای اقتصادی

30 Oct, 04:36


دوستان عزیز،‌

در شرایطی که کشورمان با مسائل و چالش‌های متعدد منطقه‌ای روبه‌رو است، اخیراً اتحادیه‌ی اروپایی و شورای همکاری خلیج فارس در بیانیه‌ی مشترکی موضعی اتخاذ کرده‌اند که به‌وضوح با واقعیت‌های تاریخی و تمامیت ارضی کشورمان مغایرت دارد. این اقدام، نه‌تنها خاطره‌ی تلخ مداخلات استعماری گذشته را زنده می‌کند، بلکه نوعی نادیده‌انگاری و دخالت آشکار در امور داخلی ایران به‌حساب می‌آید.

در این شرایط حساس، لازم است که به‌عنوان ایرانیان متحد و آگاه، با صدایی بلند و یکپارچه مخالفت خود را با این موضع‌گیری ناعادلانه اعلام کنیم. به همین منظور، کارزاری برای محکومیت این بیانیه‌ و درخواست تعامل مسالمت‌آمیز امارات با کشورمان ایجاد شده است.

لطفاً با امضای این کارزار در دفاع از تمامیت ارضی و حفظ وحدت ملی همراه شوید و صدای اعتراض ما را به گوش جهانیان برسانید.

لینک امضا:
https://www.karzar.net/165617

رویدادهای اقتصادی

29 Oct, 18:32


💢انجمن اقتصاد ایران با همکاری مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار می‌کند:

سومین نشست با موضوع:
🔸دولت چهاردهم: چالش‌ها و افق پیش‌رو

سخنران:
🔹دکتر محسن رنانی اقتصاددان توسعه و استاد دانشگاه اصفهان

بحث کننده:
🔹دکتر جعفر خیرخواهان عضو هیات مدیره انجمن اقتصاد ایران

زمان:
🔸چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۰ تا ۱۲

مکان:
🔸طبقه ششم اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران واقع در تهران، خیابان طالقانی نبش موسوی

همزمان به صورت آنلاین در:
🔷 https://marcocial.com/e/36i


انجمن اقتصاد ایران
@IR_Economists_A

رویدادهای اقتصادی

28 Oct, 11:40


گرجستان تو ۱۷ سال با کوچک کردن دولت، واگذاری شرکت‌های دولتی، شفاف‌سازی فساد سیاسی، کاهش تصدی دولت در رسانه‌ها، اصلاح نظام بانکی، حذف سیاست چند نرخی، اصلاح نظام مالیاتی، بهبود فضای کسب‌وکار، اصلاح سیستم قضایی، از رتبه ۱۸۵ فساد در جهان به ۴۴ رسید.
نتیجه؛ افزایش رفاه و درآمد مردم

@Sahamnewsorg

رویدادهای اقتصادی

28 Oct, 11:31


ما نسلی هستیم که هم به ده ریال گفتیم ؛ یک تومن هم به یک میلیارد تومن گفتیم ؛ یک تومن !

«این نُه تا صفر عمر ما بود که هدر شد و همیشه دویدیم که عقب نمونیم...»






#تاریخ_معاصرایران 👇👇👇
📚https://t.me/+F_UAApSmgJM5Njk0

رویدادهای اقتصادی

28 Oct, 09:07


#مرکز_پژوهش_های_اتاق_ایران سلسله نشست‌های تخصصی استراتژی توسعه صنعتی را با عنوان رویداد سه‌شنبه‌های صنعتی، در محورهای زیر برگزار می‌کند:

🔻مفهوم استراتژی توسعه صنعتی
🔻پارادایم غالب در جهان و ایران
🔻الزامات تدوین و اجرا
🔻مسیرهای فراروی توسعه صنعتی

اساتید حاضر در رویداد:
🔻دکتر علینقی مشایخی
🔻دکتر بایزدید مردوخی
🔻دکتر بهروز هادی زنوز
🔻دکتر عیسی منصوری
🔻دکتر فرشاد مومنی
🔻مهندس سید محمد بحرینیان
....
در نخستین نشست میزبان جناب آقای دکتر بهروز هادی زنوز خواهیم بود.

◀️زمان: سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۸/۰۸، ساعت ۱۳:۳۰ تا ۱۵:۳۰
◀️مکان: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، طبقه اول ساختمان جدید

لینک حضور در جلسه:
https://webinar.iccima.ir/develope/

#استراتژی_توسعه_صنعتی
#سه_شنبه_های_صنعتی

رویدادهای اقتصادی

28 Oct, 05:54


💢انجمن اقتصاد ایران با همکاری مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار می‌کند:

سومین نشست با موضوع:
🔸دولت چهاردهم: چالش‌ها و افق پیش‌رو

سخنران:
🔹دکتر محسن رنانی اقتصاددان توسعه و استاد دانشگاه اصفهان

بحث کننده:
🔹دکتر جعفر خیرخواهان عضو هیات مدیره انجمن اقتصاد ایران

زمان:
🔸چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۰ تا ۱۲

مکان:
🔸طبقه ششم اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران واقع در تهران، خیابان طالقانی نبش موسوی

همزمان به صورت آنلاین در:
🔷 https://marcocial.com/e/36i


انجمن اقتصاد ایران
@IR_Economists_A

رویدادهای اقتصادی

27 Oct, 16:42


گوسفند عاقل جواب گرگ را نمیدهد
دکتر اکبر زارعین ریزی

در دوره ارشد و دکترای اندیشه سیاسی در درس جنبش های دو قرن اخیر، متن عبرت آموزی از یک داستان انگلیسی که برگرفته از ادبیات انگلستان بود، ضرب المثل «گوسفند عاقل جواب گرگ را نمیده، جز دروس بود و استاد فقید مرحوم دکتر دهقان که خدایش بیامرزد و در بهشت برین جایش دهد به زیبایی این درس را ارائه دادند بطوری که هرگز فراموش نمیکنم.
قضیه از این قرار بود که گوسفندی در پایین آبشار در حالی که بسیار تشنه بود مشغول آب خوردن از آب آبشار بود که ناگهان می‌بیند آب بسیار گل آلود شد وقتی سرش بلند کرد که ببیند کیست آب را گل آلود میکند، چشمش به گرگ می‌افتد. به فکرش می‌رسد اگر بتوانم با خویشتن‌داری و سکوت، از مهلکه جان سالم بدر ببرم هنر بزرگی کرده‌ام، وقت درشت گویی نیست زیرا گرگ آب را گل آلود کرده تا من اعتراض کنم و بهانه‌ی دریدنم را بیابد. خلاصه هر چه گرگ آب را گل میکند گوسفند سکوت میکند، بالاخره گرگ میگوید ای آقا گوسفنده چرا داری آب را گل میکنی؟ گوسفند در تعجب ماند که چه بگوید چون خود گرگ بود که آب را گل می‌کرد لذا باز سکوت کرد نهایت گرگ گفت: آب را گل میکنی کر هم هستی؟ خلاصه گوسفند با همین سیاست سکوت و خویشتن داری بدون اینکه بهانه به گرگ بدهد نجات پیدا میکند و گرگ به هدف خود نمیرسد.
این ادبیات سیاسی انگلیسی بارها ما را به مسلخ برده ...

در کل تاریخ معاصر اگر دقت کنیم دهها بار با عدم فهمیدن همین ضرب المثل انگلیسی ها در دام غربی ها و استعمار گران افتادیم.

معاهده ترکمنچای همین گونه به ما تحمیل شد چون گروهی نادان صفت ما را به جنگی ویرانگر کشاندند که موجبات جدایی بخش بزرگی از ایران شد. در معاهده پاریس که انگلیسی ها افغانها را علیه ما تحریک کردند، تا وقتی امیر کبیر بود، سیاست خویشتن داری در پیش گرفت لیکن به محض قتل امیر و آمدن احمقی چون میرزا آقاخان نوری و لشکر کشی انگلستان به هرات، موجبات معاهده پاریس و جدایی کامل هرات و استقلال افغانستان رقم خورد.

در زمان به توپ بستن مجلس اول هم روس‌ها و انگلیسی ها همین قضیه را تکرار کردند. در زمان سقوط و تبعید رضا شاه هم دیدیم که تغییر سیاست رضا شاه در اواخر حکومتش را غربی‌ها نپذیرفتند و او را بردند.

در کودتای ۲۸ مرداد هم ما را همین گونه فریفتند و به مسلخ بردند.

بردن محمد رضا شاه هم که امروزه برای همگان عیان شد که با همین سیاست جواب گرفتند.

در رجز خوانی دیوانه‌ای چون صدام هم ما بعد از انقلاب باید می‌فهمیدیم که باید خویشتن داری کنیم چون تازه انقلاب کردیم و اوضاع بسامانی نداریم که درگیر جنگ شویم ولی متاسفانه جواب گرگ را نسنجیده دادیم و شد آنچه نباید میشد.
در دوره اصلاحات، غربی ها بسیار دنبال القای این بودند که ما دنبال بمب اتم هستیم لیکن سیاست اشخاصی چون هاشمی و خاتمی بسیار خردمندانه بود و با خویشتن داری آنها را از پیاده کردن نقشه هایشان ناامید کرد لیکن به ریاست جمهوری رساندن نابخردی چون احمدی نژاد همه این زحمات هدر رفت و ما که عملاً گوسفند در مقابل گرگ بودیم، با  نابخردی های آن دولت و مطرح کردن مسایلی چون هولوکاست و اینکه تحریمها و معاهدات کاغذ پاره‌ای بیش نیست و ... بهانه را بدست گرگ‌ها دادیم و کشور را به مسلخ بردیم.

با برجام و دولت روحانی تمام انرژی کشور صرف عاقل شدن این گوسفند در برابر گرگی چون ترامپ شد که موقتا هم نتیجه داد متاسفانه در دوره رییسی باز برگشتیم به بهانه دادن به دست غربی‌ها ...
و اکنون که دولت پزشکیان تلاشش از طریق دیپلماسی است و دنبال خویشتن‌داری است و رهبری هم از او حمایت کرده است، متاسفانه برخی جاهل صفتان و نادانان، همینطور قدم در راه بهانه دادن به گرگ هستند و در تضعیف سیاست های دولت تمام تلاش خود را بکار بسته‌اند غافل از اینکه تاریخ ما را غربی‌ها بسیار زیبا تر و بهتر از خودمان مطالعه کرده‌ و دقیقا ما را دارند آنگونه که هستیم مهندسی میکنند.

کاش مرتجعان و جاهلان امروزی کمی عاقل‌تر می‌شدند.
مصطفی شاه‌علی

https://t.me/hamvelayati_khabar/22193

رویدادهای اقتصادی

27 Oct, 13:59


.
برداشت 60 درصد کل ذخیره طبیعی آب کشور

"کل آبی که در هزار سال اخیر در آبخوان‌های کشور ذخیره شده بود ‌250 میلیارد متر مکعب بوده که در 30 سال اخیر بیش از 151 میلیارد متر مکعب آن برداشت شده است."

محمد درویش

رویدادهای اقتصادی

27 Oct, 13:59


ربط FATF و بریکس
@sadegh_alhosseini

رویدادهای اقتصادی

27 Oct, 13:56


رتبه‌بندی پایدارترین اقتصادهای جهان در سال 2024


رتبه‌بندی‌های سال ۲۰۲۴ با میانگین‌گیری از عملکرد هر اقتصاد در سه رکن اصلی پایداری اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی، تعیین می‌شود. در مجموع، این سه رکن توسط ۷۲ شاخص اختصاصی پشتیبانی می شوند.

🌎📉📊📈

🆔MR.CEMENT

رویدادهای اقتصادی

26 Oct, 20:07


حتی سوئیس هم حمله اسرائیل را محکوم کرد، اما ⁧ #روسیه⁩ نه. کشوری که وقتی ⁧ #ایران⁩ شریک هزینه‌های تجاوزش به اوکراین شد، باز علیه ⁧ #جزایر_سه‌گانه⁩ و تمامیت ارضی ما بیانیه داد. چطور هنوز به اینها می‌گویید شریک استراتژیک؟ چه خیانت دیگری باید بکنند تا بدانید با طناب اینها نمی‌شود توی چاه رفت

🔻پ ن: خاک بر سر کسانی که همه ایران را قربانی روسیه و چین کردند و این دو کشور هم حاضر نشدند حمله اسرائیل را محکوم کنند

@Sahamnewsorg

رویدادهای اقتصادی

26 Oct, 19:48


وقتی انسان مکانی را می سازد و سپس آن مکان انسان ساز می‌شود...

رویدادهای اقتصادی

26 Oct, 18:18


📌زیان انباشته بانک آینده از ۳۹۱ هزار میلیارد تومان گذشت

به تازگی ترازنامه و صورت سود و زیان بانک آینده در ۶ ماه اول سال ۱۴۰۳ منتشر شده است.

زیان انباشته بانک آینده بر اساس این جداول، در پایان شهریورماه امسال در مقایسه با اسفند ۱۴۰۲ با ۶۴ هزار و ۷۵۲ میلیارد تومان (۳۰ درصد) افزایش به ۳۹۱ هزار و ۳۸۲ میلیارد تومان رسید.

رویدادهای اقتصادی

26 Oct, 16:41


 ❤️ همه عالم تن است و ایران دل
نیست گوینده زین قیاس خجل

چونکه ایران دل زمین باشد
دل ز تن به بود یقین باشد.
نظامی گنجوی

رویدادهای اقتصادی @ecoevents

رویدادهای اقتصادی

26 Oct, 16:19


مرکز پژوهش‌های مجلس:
🔷🔸انتشار فایل پاورپوینت بررسی کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۴

رویدادهای اقتصادی

26 Oct, 09:01


صادق زیباکلام در پیامی در صفحه خود در شبکه اجتماعی اکس مدعی شد:

🔹حمله هوایی سحرگاه امروز اسرائیل به ایران،بیش از آنکه دستاورد نظامی برای تل آویو باشد، موفقیت دیپلماتیک برای واشنگتن بود که توانست نتانیاهو را وادار نماید تا حمله را بسیار محدود  سازد تا ایران مجبور به تلافی نشود. آمریکائی‌ها برای چندمين بار نشان دادند که خواهان جنگ با ایران نیستند.

✅️ @akhbare_fouri

رویدادهای اقتصادی

25 Oct, 11:35


درآمد بازیافت زباله در آمریکا ۹۱ برابر درآمد نفت ایران!

محمدمهدی حاتمی
سالانه ۱۱٫۲ میلیارد تن زباله خشک در جهان تولید می‌شود. برخی در طبیعت دفن می‌شود و اما برخی از کشورها از بازیافت زباله درآمد عجیبی دارند. درآمد ترکیه از بازیافت زباله ۶۰۰ میلیون دلار است و درآمد امریکا ۱۱۰ میلیارد دلار است؛ ۹۱ برابر بیشتر از درآمد صادرات نفت ایران! طبق اعلام وزارت اقتصاد میزان فروش ایران در سال گذشته ۱٫۲ میلیارد دلار بود.

🔻به گزارش تجارت‌نیوز، تولید زباله در امریکا بالاست. اما این کشور با بازیافت زباله ۵۶۰ هزار فرصت شغلی ایجاد کرده. در ایران اما زباله‌ها یا در طبیعت رها شده و یا به رواج زباله‌گردی دامن زده است. بر اساس گزارش‌ سازمان بهداشت جهانی سرانه تولید زباله در جهان در هر روز برابر با ۳۰۰ گرم است. این درحالی است که این رقم برای ایرانی‌ها به بیش از ۷۱۰ گرم و برای تهرانی‌ها ۷۹۰ گرم، یعنی ۲٫۵ برابر متوسط جهانی است.


🔻همزمان، براساس آمار سازمان بازیافت، روزانه نزدیک به ۵۸ هزار تن و سالانه بیش از ۲۱ میلیون تن زباله در ایران تولید می‌شود که ارزش تقریبی هر تن زباله ۴۰۰ هزار تومان است. به این ترتیب، گردش مالی بازیافت زباله در ایران، می‌تواند سالانه به بیش از ۸ هزار میلیارد تومان برسد. (میزان تحقق این رقم قطعا کمتر است.)

🔻چقدر زباله تولید می‌کنیم؟ این آمار برای کل جهان، به مراتب بدتر است، چرا که آمریکا دست‌کم در میان کشورهایی است که بازیافت زباله را جدی می‌گیرد. برخی داده‌های آماری سازمان ملل متحد (مربوط به سال ۲۰۱۸ میلادی) نشان می‌دهند که سالانه حدود ۱۱٫۲ میلیارد تن زباله خشک در جهان تولید می‌شود. بد نیست بدانیم که ۱۱٫۲ میلیارد تن، وزنی معادل ۵۶ هزار برابر وزن فولادی دارد که از ویرانه‌های «برج‌های تجارت جهانی»، پس از حملات ۱۱ سپتامبر جمع‌آوری شد! (حجم فولاد تخلیه شده از این ویرانه‌ها، حدود ۲۰۰ هزار تن بود.) از طرفی، مقاله‌ای در مجله «نشنال جئوگرافیک» در سال ۲۰۱۹ میلادی نشان می‌دهد که از حدود ۶ دهه گذشته (که روند عمده تولید پلاستیک در جهان شروع شده)، تا به امروز حدود ۸٫۳ میلیارد تن پلاستیک تولید شده است. بخش عمده این پلاستیک‌ها به زباله تبدیل شده و بازیافت نشده‌اند و حالا سر از اقیانوس‌ها در آورده‌اند. علاوه بر این، زباله‌ها عامل حدود ۵ % از گازهای گلخانه‌ای منتشر شده در جهان هم هستند.

🔻برای ایران که یکی از ۱۰ تولیدکننده بزرگ فولاد در جهان است و زیرساخت‌های این حوزه را هم دارد، شاید مهم‌ترین بخش در صنعت بازیافت، بخش فولاد باشد. آمارها نشان می‌دهند که از دهه ۱۹۷۰ به این سو، حدود ۶۰ % از تمام محصولات فولادی در آمریکای شمالی (ایالات متحده آمریکا و کانادا) بازیافت می‌شوند و در واقع، فولاد اصلی‌ترین محصول بازیافتی در این منطقه است.


🔻جالب‌تر آنکه همین برآوردهای آماری نشان می‌دهد که تنها در آمریکا، حدود ۵۳۰ هزار فرصت شغلی در بخش بازیافت فولاد وجود دارد که ارزش افزوده‌ای برابر با ۱۱۰ میلیارد دلار (حدود ۱۱ برابر بالاتر از صادرات نفت ایران در سال ۱۳۹۹) ایجاد کرده است.

🔻آمریکا همزمان بزرگ‌ترین صادرکننده ضایعات فولاد و آهن‌قراضه در جهان است و بخش عمده این محصولات را به ترکیه و هند می‌فرستد. داده‌های سایت «استاتیستا» (Statista) نشان می‌دهد که ترکیه در سال ۲۰۲۰ میلادی، حدود ۲۲٫۴ میلیون تن فولاد ضایعاتی وارد کرده و از این نظر، با اختلاف بسیار زیادی در صدر است.

🔻قیمت هر تن فولاد حدود ۲۴۰ دلار است. اگر تنها ۱۰ % از این مبلغ را به عنوان سود ناشی از بازیافت در نظر بگیریم سود صنایع بازیافت ترکیه با این ارقام، می‌تواند سالانه به حدود ۶۰۰ میلیون دلار برسد.اما آیا فارغ از بحث زباله‌های صنعتی، کشورهای دیگر، با بازیافت زباله‌های خانگی هم برای خودشان درآمد و رشد اقتصادی مهیا می‌کنند؟ پاسخ مثبت است. آلمان قهرمان این داستان است و اکنون حدود ۵۶ % از زباله‌اش را بازیافت می‌کند. اتریش (حدود ۵۴ %)، کره‌جنوبی (۵۳ %) و سوئیس (۵۰ %) هم در رتبه‌های بعدی هستند.

🔻بر اساس برنامه این اتحادیه، تا سال ۲۰۳۰ میلادی، ۷۰% از تمام کالاهای بسته‌بندی شده در کشورهای عضو این اتحادیه باید بازیافت شود و میزان بازیافت زباله‌های خانگی هم تا سال ۲۰۳۵ میلادی باید به ۶۵ % برسد. در آمریکا، حدود ۱٫۱ میلیون شغل در حوزه بازیافت زباله وجود دارد و سهم این بخش از تولید ناخالص داخلی آمریکا،  ۲۳۶ میلیارد دلار برآورد شده است. با بازیافت تمام پلاستیک تولید شده در جهان در طول یک سال، می‌توان در هر سال ۲۰۰ میلیارد دلار ارزش افزوده ایجاد کرد. این رقم، کمابیش به اندازه تولید ناخالص داخلی ایران در سال ۱۳۹۹ است!!./ مجمع فعالان اقتصادي
@Sahamnewsorg

رویدادهای اقتصادی

25 Oct, 11:24


مقدار کل انرژی عرضه شده در کشور و اتلافهای آن قبل از رسیدن به مصرف کننده نهایی(نسخه کم حجم)

#بنزین #انرژی

رویدادهای اقتصادی

25 Oct, 11:23


سال ۱۴۰۰ و در زمان شروع دولت سیزدهم، یکی از اقتصاددانان جوان، ایران دوست و باسوادِ سازمان برنامه در یک گزارش تحلیلی، پیش بینی هایی در مورد سرانجامِ شاخص های اقتصادی و قیمت ‎#دلار در سال های پیش رو برای شرایط تداوم تحریم و رفع تحریم ارایه داد.

اما ‎#کاسبان_تحریم بجای توجه به اصل گفته و گزارش، محقق را تکفیر کردند و بر صورتش خاک پاشیدند و با پرونده سازی و انگ و … او را کنار گذاشته و وادار به سکوت کردند.
شوربختانه تحققِ نتایج پیش بینی شده آن کارشناسِ صدیق‌ از آنچه فکر می‌کنیم به ما نزدیک تر است.
آیینه چون نقش تو بنمود راست…






-حسین سلاح ورزی-

@uttweet

رویدادهای اقتصادی

25 Oct, 11:15


بودجه نهادهای فرهنگی مذهبی در سال ۱۴۰۴

رویدادهای اقتصادی

24 Oct, 18:10


🟥 طور حکمرانی را فشل کنیم؟!

شهریار عامری

1️⃣ چندی پیش سندی در فضای مجازی وایرال شد که دستورالعملی بود از طرف سرویس اطلاعاتی انگلیس برای جاسوس های نفوذی به دشمن. در این سندِ سال های1940، با جزئیات و به تفصیل اشاره شده بود که چطور می شود با عملیات خرابکارانه سیستم حکمرانی کشور دشمن را به هم ریخت. من در آغاز به مستند بودن آن دستورالعمل شک کردم ولی بعد از جستجو اصل سند را پیدا کردم و تعجبم بیشتر شد. برای کوتاهی سخن، آن دستورالعمل را در پنج اصل زیر خلاصه کرده ام:
1. مراکز تصمیم گیری را تا می توانید افزایش دهید
2. برای هر کاری یا تصمیمی یک کارگروه، کمیته، شورا .... تشکیل دهید و تعداد اعضا را تا می توانید افزایش دهید
3. کارها و تصمیمات مهم و بنیادی را معطل و بجای آن به امور روزمره و کم اهمیت بپردازید
4. با هر نوع تغییر و بهبودی مخالفت کنید و زمان تصمیم گیری را به تعویق بی اندازید و تصمیم نهایی را به مشورت بیشتر و نظرات کارشناسی دیگران منوط کنید
5. افراد همراه، بله قربان گو، کیف کش . . . را ارتقا دهید و صاحب نظران و افراد برجسته را به کارهای بی اهمیت و کوچک وادارید یا حذف کنید

2️⃣ مهمترین شاخص تعیین موفقیت و یا شکست کشورها در طول زمان، مقایسه تولید ناخالص داخلی (GDP) آنها است. تولید ناخالص ملی یا داخلی ایران در سال 1976، قبل از شروع خیزش های انقلابی 68 میلیارد دلار بوده است (به روایت آمار بانک جهانی). در همین سال GDP کشورهای اسرائیل، ترکیه و کره جنوبی، به ترتیب 16، 51 و 30 میلیارد دلار بوده است. در سال 2023 بانک جهانی GDP همان سه کشور اسرائیل، ترکیه و کره جنوبی را به ترتیب 513، 1130، 1713 میلیارد دلار اعلام کرده است. بدون در نظر گرفتن اینکه منابع ایران با هیچ یک از این سه کشور قابل مقایسه نیست و با فرض مساوات، با بستن یک تناسب ساده می شود گفت که اگر بنا بود GDP ایران با روند ترکیه رشد کند در 2023 باید به 1506 میلیارد و با رشد مساوی با اسرائیل 2180 و با رشد مساوی با کره 3883 میلیارد دلار می شد. ولی بر اساس گزارش متورم شده ارسالی (نرخ تسعیر واقعی و دولتی) از ایران به بانک جهانی حجم اقتصاد ایران 370 میلیارد دلار است. یعنی بین یک چهارم تا یک دهم آنچه می باید باشد. یعنی انقلاب شکوهمند اسلامی، اقتصادی را که 1.3 برابر ترکیه، 2.3 برابر کره جنوبی و 4.25 برابر اسرائیل غاصب بوده تحویل گرفته و بعد از 45 سال اقتصادی که یک سوم ترکیه، یک پنجم کره جنوبی و هفت دهم اسرائیل است را تحویل داده است.

3️⃣ در مورد بحث بالا باید از چه سازمان یا مقامی در ج. ا. پرسش کرد؟ از وزارت اقتصاد؟ سازمان برنامه و بودجه؟ از رئیس های ادوار بانک مرکزی؟ از وزرای ادوار نفت و نیرو؟ از معاونین ادوار رئیس جمهور؟ از خود رئیس های جمهور؟ از نمایندگان ادوار مجالس؟ از کمیسیون های ادوار مجالس؟ از رئیس های ادوار مجالس؟ از شورای نگهبان؟ از دیوان محاسبات؟ از بازرسی کل کشور؟ از مجمع تشخیص مصلحت؟ از دیوان عدالت اداری؟ از دیوان عالی کشور؟ از رئیس های ادوار قوه قضاییه؟ از مجلس خبرگان؟ از یکی از صدها شورای عالی؟ از اندیشکده ها، پژوهشکده ها، از دانشگاه های بی شمار؟ از کارشناسان و متخصصانی که هر روز از گوشه و کنار می رویند؟

4️⃣ دیروز بودجه سال 1404 (خاطرتان هست که سال 1404 قرار بود ما کجا ها باشیم) تسلیم مجلس محترم شد. کمیسیون محترم تلفیق بودجه بناست این بودجه که صدو هفتاد و هفت صفحه دارد را بررسی کند و به دولت بگوید کجاهای بودجه را چاق کند و از کجاهایش بزند. این کمیسیون بیش از چهل عضو دارد! ریز و درشت، بدون در نظر گرفتن کوچکترین ارزیابی صلاحیت اظهار نظر در یک موضوع اقتصادی، بدون گرفتن یک درس 101 در زمینه میکرو یا ماکرو اقتصاد، همینطور دورهمی باید در مورد امر خطیر بودجه کشور تصمیم بگیرند (اینکه خود بودجه با چه وضعی نوشته می شود، بماند). معلوم نیست چطور بناست تقسیم کار کنند، فرآیند کارشان چیست، انتظار از ایشان چیست؟ در راس شان هم همان نماینده محترمی ست که در زمان آقای روحانی برجام را زیر سوال برد و طرحی را علیه عضویت در برجام به قانون تبدیل کرد.

5️⃣ یعنی خلاصه به عنوان یک شهروند از کجا باید فهمید تصمیماتی که منجر به چنین فاجعه ی عظیم اقتصادی در یک کشور شده از کجا آمده است؟ چه کسی یا کسانی مسئولند؟ 700 میلیارد دلار درآمد نفت زمان آن مرد محترم کجا رفت، زیان قطع رابطه با جهان چند تریلیون دلار بوده است؟ چه کسی این زیان های نسلی را به مردم بر می گرداند؟ چه کسی برای ما جنگ تجویز می کند؟ ما را به انتظار وا می دارد؟ چه کسی حواس مردم را از بدبختی های بزرگی که به سرشان آمده پرت می کند و به فیلتر و حجاب مشغول شان می کند؟
💠https://t.me/Karkhanedar_Mag

رویدادهای اقتصادی

24 Oct, 14:29


افزایش نرخ سکه و دلار فقط عدد و رقم پشت شیشه صرافی نیست، امید برباد رفته و ضخامت زنجیر اسارت یک ملت است، عرق شرم پیشانی پدران و چهره خجالت زده مادران است، قایق غرق شده‌ی بخت دختران و نگاه اندوهگین‌جوانان بیکار بر چهره نگران پدرانی است که سر رشته امور را گم‌ کرده‌اند...
@chaalesh24

رویدادهای اقتصادی

24 Oct, 14:00


این مطالب را نه b b c ,نه VOA امریکا نه رادیو اسراییل و۰۰۰۰ نگفتند ؛
بلکه رییس مجلس خودمان آقای قالیباف گفته،
یا سنگ به سر قالیباف خورده ؛
یا قالیباف سرش به سنگ خورده !!!
مشکل کجاست؟؟؟

رویدادهای اقتصادی

24 Oct, 12:54


خبرنامه هفتگی
مدیریت بدهی های عمومی

رویدادهای اقتصادی

24 Oct, 12:13


🔺پاسپورت کدوم کشورها رو میشه با پول یا سرمایه گذاری خرید؟

🌐@khabari

رویدادهای اقتصادی

24 Oct, 12:12


🔻جان بولتون: رفتار ترامپ اگرچه آزار دهنده است اما لازمه فاشیست بودن، آشنایی با فلسفه آن است

مشاور امنیت ملی سابق کاخ‌سفید:

🔹ترامپ توان آنکه فاشیست باشد را ندارد

🔹ترامپ حتی توان خواندن کتاب «نبرد من» هیتلر را هم به طور کامل ندارد، چه برسد به اینکه بخواهد چیزی شبیه آن را بنویسد/فارس

🌐@khabari

رویدادهای اقتصادی

24 Oct, 12:01


گزارش های پشتیبان تنظیم
لایحه بودجه ۱۴۰۴
رویدادهای اقتصادی @ecoevents

رویدادهای اقتصادی

24 Oct, 07:03


👥 گفت و گوهای توسعه: تنها مسیر باقیمانده!

🎬 رونمایی از کتاب های «روایت فرهنگ» و «روایت داریوش»

📚 کتابهای «روایت فرهنگ رجایی از مسئله توسعه در ایران» و «روایت داریوش آشوری از مسئله توسعه در ایران» به چاپ رسید و مراسم رونمایی و آغاز فروش این کتاب هفته آینده در روز چهارشنبه برگزار خواهد شد.



📓 پنل اول: رونمایی از کتاب «روایت فرهنگ رجایی از مسئله توسعه در ایران»

🎙 سخنرانان:
🔸دکتر مختار نوری (نویسنده کتاب)
🔸 دکتر فرهنگ رجایی
🔸دکتر قدرت احمدیان



📘 پنل دوم: رونمایی از کتاب «روایت داریوش آشوری از مسئله توسعه در ایران»

🎙 سخنرانان:
🔹دکتر مختار نوری (نویسنده کتاب)
🔹دکتر حسینعلی نوذری
🔹دکتر محسن رنانی
🔹به همراه قرائت پیام مکتوب از استاد داریوش آشوری



🕓 چهارشنبه، نهم آبان ماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۶ تا ۱۸

📍تهران، خیابان نجات الهی، جنب خیابان ورشو، خانه اندیشمندان علوم انسانی، سالن فردوسی

🟢 این مراسم صرفاً به صورت حضوری برگزار می شود و شرکت در آن برای عموم علاقمندان آزاد و بدون ثبت نام قبلی امکان پذیر است.

@pooyeshfekri

رویدادهای اقتصادی

24 Oct, 06:04


جزییاتی جالب از درآمد مالیاتی ۵۱۳ همتی دولت در ۶ماهه نخست بررسی‌ها از داده‌های سازمان امور مالیاتی نشان می‌دهد در ۶ماهه نخست امسال بدون در نظر گرفتن درآمد گمرکی؛ درآمد مالیاتی دولت نزدیک به ۶۱۳ همت بوده است. در میان پایه‌ها و پایه‌های فرعی مالیاتی، درآمد دولت در برخی از آن‌ها قابل‌تأمل است. برای مثال؛ طی ۶ماهه نخست شرکت‌های غیردولتی بیش از ۲۱۵ همت مالیات داده‌اند. طی این مدت، مالیات شرکت‌های دولتی ۳۱/۵ همت و مالیات بنگاه‌های اقتصادی نهادهای انقلابی نیز ۲۸۴ میلیارد تومان بوده است. طی این مدت، درحالی کارمندان ۶۱ همت مالیات داده‌اند که این مقدار برای اصناف حدود ۳۴ همت بوده است. همچنین مالیات فروش خودرو ۱۴ همت، سیگار ۴ همت، بورسی‌ها حدود ۲/۵ همت، مسافران خارج‌رفته یک همت، مالکان خودروهای گران‌قیمت ۸۲۲ میلیارد تومان، مالکان خانه‌های لوکس ۷۸ میلیارد تومان و مالیات خانه‌های خالی نیز ۴ میلیارد تومان بوده است. @

رویدادهای اقتصادی

24 Oct, 04:28


🔺روزنامه جمهوری اسلامی: دعوت از تئوریسین جنگ آب افغانستان به تهران،دهن کجی به ملت ایران و گل به خودی است

✍️ روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:

🔹فاروق اعظم، مشاور وزارت آب و انرژی طالبان که سابقه تحریف معاهده ۱۳۵۱، تحریف تاریخ معاصر، مواضع ضد صلح و ضد ایرانی را در کارنامه دارد، توسط کرسی یونسکو در بازیافت آب دانشگاه تهران به عنوان دانشمند برگزیده جهان اسلام سخنران کلیدی نشست "آب برای صلح" انتخاب شده و قرار است در این نشست از وی تقدیر شود!

🔹در چنین شرایطی که وزارت آب انرژی طالبان به سرعت در حال تکمیل سد بخش‌آباد است، تقدیر از مشاور آب و انرژی طالبان در تهران، مصداق دهن کجی به ملت ایران و تایید اقدامات ضد حقوق بشری طالبان در زمینه آب و محیط زیست است.

🌐@khabari

رویدادهای اقتصادی

24 Oct, 04:21


🔹 سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد»:

اقدام جبرانی برای فقرا در سهمیه کنکور

👤 دکتر مهدی فیضی

✍️ به نظر می‌رسد با گذشت دهه‌ها از دفاع مقدس و تغییر جدی توزیع جغرافیایی طبقات فرودست اقتصادی، سهمیه ایثارگران و حتی سهمیه مناطق به جای آنکه با ایجاد فرصت‌‌‌های آموزشی عادلانه در پی جبران نابرابری‌‌‌ها باشد، عملا با تبعیضی غیرعادلانه به نابرابری آموزشی دامن می‌زند.

✍️ همچنان که در سال‌های گذشته نیز سهمیه‌‌‌های مختلفی در کنکور سراسری مانند سهمیه منطقه۴، سهمیه سربازان، سهمیه ورزشی، سهمیه معلمان و کارکنان آموزش و پرورش وجود داشت که به‌مرور زمان و با تغییر سیاست‌‌‌های آموزشی به‌‌‌طور کلی حذف شدند، می‌توان به حذف یا اصلاح سهمیه‌های موجود پرداخت.

✍️ اقدام جبرانی (Affirmative Action) یا تبعیض مثبت (Positive Discrimination) درواقع سیاستی برای جبران شانس ازدست‌رفته برخی گروه‌های اجتماعی است.

✍️ این سیاست دهه‌هاست در کشورهای مختلف اجرا شده است. یکی دیگر از اهداف اقدام جبرانی، کاهش اثرات فقر و نابرابری اقتصادی است.

✍️ یکی از مفاهیم مهم مغفول در تعیین سهمیه‌های ورود به دانشگاه، بحث تحرک اجتماعی (Social Mobility) است. تحرک یا پویندگی اجتماعی عموما به جابه‌جایی افراد و گروه‌‌‌ها بین طبقه‌های اجتماعی-اقتصادی یک جامعه گفته می‌شود.

✍️ تحرک اجتماعی صعودی به معنای حرکت به سمت بالا در نردبان اجتماعی-اقتصادی با کسب درآمد یا موقعیت اجتماعی است.

✍️ نابرابری در آموزش، دستیابی به تحرک اجتماعی را برای خانواده‌های کم‌درآمد دشوارتر می‌کند.

✍️ اقدام جبرانی به افراد گروه‌‌‌های محروم یا فرودست اجازه می‌دهد تا به مدارک تحصیلی لازم برای بالارفتن از نردبان اقتصادی و بهبود جایگاه اجتماعی خود دسترسی داشته باشند.

✍️ بدون مداخله دولت، نظام آموزش عالی ناخواسته به پذیرش دانش‌آموزان خانواده‌‌‌های مرفه‌تر تمایل دارد که می‌‌‌توانند هزینه تدریس خصوصی، دوره‌‌‌های آمادگی و مدارس بهتر را بپردازند.

✍️ این تحصیل‌کردگان دانشگاهی طبقات مرفه آینده را شکل می‌دهند و چرخه‌‌‌ای را ایجاد می‌کنند که در آن امتیازات خود را بازتولید می‌کنند.

✍️ با وجود این، تاکنون در نظام پذیرش دانشجو در ایران سهمیه‌ای کارآمد برای دانش‌آموزان خانواده‌های فقیر در نظر گرفته نشده است.

✍️ فرزندان خانوارهای دهک‌های بالاتر درآمدی با هزینه‌کرد چند برابری در مقاطع دبیرستان و پیش‌دانشگاهی، امکان کسب رتبه‌های برتر کنکور و تصاحب بهترین صندلی‌های دانشگاه‌های دولتی را دارند.

✍️ از آنجا که تحصیلات دانشگاهی یکی از فرصت‌های مهم برای تحرک اجتماعی است، به‌عنوان سیاستی مکمل برای تاثیر سابقه تحصیلی و به جای حذف کامل یارانه دانشگاه‌های دولتی، می‌توان درصدی مشخص از صندلی‌های دانشگاه‌ها را برای دانش‌آموزان خانواده‌های دهک‌های پایین درآمدی در نظر گرفت.

✍️ این سهمیه می‌تواند جایگزین سهیمه مناطق شود که اکنون در کنکور اجرا می‌شود؛ شهر محل زندگی یا تحصیل برآوردی خیلی ضعیف از دهک درآمدی خانوار به دست می‌دهد و نمی‌تواند مبنای سیاستی باشد که قرار است خانوارهای کم‌درآمد را هدف بگیرد.

✍️ وجود داده‌های ارزشمند پایگاه رفاه ایرانیان باعث می‌شود که با دقت بسیار خوبی بتوان این سهمیه‌ها را درنظر گرفت.

✍️ طبیعتا دقت این داده‌ها در تعیین دهک درآمدی خانوار بسیار بیشتر از دقت سهمیه‌های موجود بر جغرافیای مدرسه محل تحصیل دانش‌آموز است.

#دنیای_اقتصاد #سرمقاله #نابرابری_آموزشی #سهمیه_کنکور

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir

رویدادهای اقتصادی

23 Oct, 14:05


دکتر آهنگ کوثر درگذشت

🔹دکتر آهنگ کوثر که با لقب «پدر آبخوان‌داری ایران» شناخته می‌شود، پیش از ظهر امروز در سن ۸۸ سالگی در شیراز درگذشت.

🔹او از منتقدان سدسازی در ایران محسوب می‌شد، چرا که معتقد بود حداقل ۱۴ میلیون هکتار از مساحت ایران پتانسیل ذخیره‌سازی آب در زیرزمین را دارد./شهرما

#امتداد
@emtedadnet

رویدادهای اقتصادی

22 Oct, 09:25


لینک ثبت نام جهت حضور درنشست
B2n.ir/j03804

رویدادهای اقتصادی

22 Oct, 09:24


متن کامل لایحه بودجه سال ۱۴۰۴


انجمن اقتصاد ایران
@IR_Economists_A

رویدادهای اقتصادی

22 Oct, 09:16


امروز 200 سال از زمانی که جوزف آسپدین، سیمان پرتلند را به ثبت رساند، می گذرد - عنصر اساسی که انقلابی در بتن مدرن ایجاد کرد. این پیشرفت ساخت و ساز را متحول کرد و استحکام، دوام و تطبیق پذیری لازم برای ایجاد زیرساخت های جهانی را فراهم کرد. بدون سیمان پرتلند، بتن پشتیبان تمدن مدرن وجود نداشت. در اینجا به 200 سال شکل دادن به جهان با بتن رسیده است! لیدز جوزف آسپدین (1855-1778) سیمان پرتلند، یکی از مهمترین مواد تولیدی بشر، توسط جوزف آسپدین به ثبت رسیده است. یک آجرکار لیدز، در 21 اکتبر 1824. آسپدین در این حیاط (که در آن زمان اسلیپ این یارد نامیده می شد) زندگی می کرد و برای اولین بار سیمان خود را در آنجل این یارد فروخت.
رویدادهای اقتصادی. @ecoevents

رویدادهای اقتصادی

22 Oct, 07:55


🔺 تو میراث اجداد پاک منی!

🔹جدیدترین دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) با طرحی از خلیج همیشه فارس و سه جزیره ایرانی بامداد امروز رونمایی شد.

🌐@khabari

رویدادهای اقتصادی

21 Oct, 12:45


✍️نوشتار خانم دکتر
فیروزه خلعت بری
درباره بنزین
رویدادهای اقتصادی. @ecoevents

رویدادهای اقتصادی

21 Oct, 00:35


کدام کشورها بیشترین مهاجر ایرانی را دارند؟

@Sahamnewsorg

رویدادهای اقتصادی

20 Oct, 20:12


#تجربه‌نگاری_حکم‌رانی

❗️همواره در تمام جهان، ساختن آینده‌ای بهتر بدون درس گرفتن از تجربیات گذشته
ممکن نخواهد بود.

▫️در این راستا مجمع کارآفرینان ایران با وجود دغدغه‌مندی نسبت به اوضاع تولید و با همراهی کارآفرینان‌ سرآمد کشور قصد دارد
سلسله‌نشست‌هایی در جهت بررسی تجربیات‌ تاریخی ایران داشته باشد تا فضای مناسبی
برای بهره‌مندی از <<علم>> و <<عمل>> را
در کنار یکدیگر فراهم آورد.

▪️ نشست رسمی مجمع کارآفرینان ایران
برای تجربه‌نگاریِ حکمرانی به میزبانی:

دکتر علی سرزعیم
(مدیر مرکز مطالعات راهبردی)

و با حضور دکتر احسان خاندوزی‌
(وزیر سابق اقتصاد)

در تاریخ ٨ مهرماه ١٤٠٣ برگزار خواهد شد.

🔻به دلیل برگزاری بهتر جلسه
به آیدی @mohammadadami2
جهت دریافت کد ورود به مجمع، پیام دهید.

🔺️جلسه ساعت ٣ بعدازظهر روز یکشبه
برگزار خواهد شد.

🔹مجمع کارآفرینان ایران
🔸@iranef_ir

رویدادهای اقتصادی

20 Oct, 16:43


📹ویدئوی ترند شده از توصیه هادی چوپان: هیچ‌وقت بد ایران را نگویید، شما فرزند ایران هستید نه فرزند مسئولان

🌐@khabari

رویدادهای اقتصادی

20 Oct, 16:35


مردم کوبا که تا پیش از این به چهارده ساعت قطع برق در هر بیست و چهار ساعت عادت کرده بودند از دو روز پیش خاموشی بیست و چهار ساعته را هم دارند تجربه می‌کنند.نخست وزیر اعلام کرده معلوم نیست مشکل نیروگاه اصلی کشور چه زمانی حل شود.این هم آخر و عاقبت یک کشور انقلاب زده مفلوک کمونیستی.شصت و چند سال از به اصطلاح انقلاب شکوهمند سوسیالیستی‌شان می‌گذرد و حالا باید به سبک زندگی غارنشینی عادت کنند.همین کوبا در یک دهه قبل از انقلاب، در دهه پنجاه میلادی، یکی از کشورهای مرفه آمریکا ی لاتین بود و از حیث رفاه و درآمد سرانه مقام سوم را در بین بیست کشور این منطقه داشت.کمونیست‌ها با وعده تبدیل کردن کوبا به بهشت به سر کار آمدند و در طول حکومت‌شان گوش‌های جهانیان را پر کردند از پیشرفت‌های مشعشع در زمینه بهداشت و مسکن و سوادآموزی و علم‌آموزی و غیره.اما در عمل کوبا تبدیل شده به جهنم روی زمین.

بیژن اشتری

رویدادهای اقتصادی

20 Oct, 16:18


داستان شورش قوم پشتون و سرنگونی حکومت صفوی

رویدادهای اقتصادی

20 Oct, 13:35


سردار علایی
این کار باید ۴۰ سال قبل انجام میشد اخوی!!

رویدادهای اقتصادی

20 Oct, 13:33


📌 *در این سه جزیره، سه شهر عمودی بسازید*

خبر آنلاین نوشت، حسین علایی گفت:


✍🏻 *سه جزیره ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک از مهم ترین جزائر ایران در بخش میانی خلیج فارس هستند. آنها دارای اهمیت بسیار زیادی از نظر ژئوپلیتک هستند و خطوط اصلی کشتیرانی از بین آنها می گذرد.این جزائر نقش مهمی در سیادت دریایی ایران و ارتقاء امنیت ملی کشور ایفا می کنند.* 

لینک 👇👇👇
https://www.khabaronline.ir/news/1968419/%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D9%86-%D8%B3%D9%87-%D8%AC%D8%B2%DB%8C%D8%B1%D9%87-%D8%B3%D9%87-%D8%B4%D9%87%D8%B1-%D8%B9%D9%85%D9%88%D8%AF%DB%8C-%D8%A8%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C%D8%AF

رویدادهای اقتصادی

20 Oct, 13:32


📌 *در این سه جزیره، سه شهر عمودی بسازید*

خبر آنلاین نوشت، حسین علایی گفت:


✍🏻 *سه جزیره ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک از مهم ترین جزائر ایران در بخش میانی خلیج فارس هستند. آنها دارای اهمیت بسیار زیادی از نظر ژئوپلیتک هستند و خطوط اصلی کشتیرانی از بین آنها می گذرد.این جزائر نقش مهمی در سیادت دریایی ایران و ارتقاء امنیت ملی کشور ایفا می کنند.* 

لینک 👇👇👇
https://www.khabaronline.ir/news/1968419/%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D9%86-%D8%B3%D9%87-%D8%AC%D8%B2%DB%8C%D8%B1%D9%87-%D8%B3%D9%87-%D8%B4%D9%87%D8%B1-%D8%B9%D9%85%D9%88%D8%AF%DB%8C-%D8%A8%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C%D8%AF

رویدادهای اقتصادی

19 Oct, 20:13


لطفا ببینید این مهندس در خصوص فاجعه در صنعت و زیر ساخت های کشور چه می‌گوید 😢

رویدادهای اقتصادی

19 Oct, 19:28


تصویر سه انگشت در شبکه های اجتماعی نماد حمایت از سه جزیره ایرانی شده...
رویدادهای اقتصادی. @ecoevents

رویدادهای اقتصادی

19 Oct, 18:59


اندر ستایش مذاکره با دشمن - برگی از تاریخ باستان
محمود_فاضلی_بیرجندی

دوستان به عنایت بخوانند. روشن تر از آن است که معرفی و توصیف و تشریح طلب کند. بنده قبلا هم در همین تالار آرزو - و دعا - کرده ام که آقایان و برادران حاکم بر این ملک و ملت مختصری کمتر خدمت و عبادت کنند، و زمانی را برای خواندن تاریخ، منجمله تاریخ قدیم، صرف کنند. و فیه منافع للناس!
**

در تاریخ آمده است که بیشتر ممالک زمین به روزگار اسکندر، از او آسیب‌ها دیدند، گران.
*مگر چین. و آن نبود مگر از رای روشن پادشاه چینیان*.
او با مذاکره‌ای که با اسکندر کرد چین و مردمش را از گزند او رهاند.
این حکایت را اندرین جا نقل می‌کنم:

اسکندر پاسی از شب گذشته به چین رسید. دمی که برآمد دربان بدو گفت:
فرستاده پادشاه چین بر در است و بار می‌خواهد.
او را به درون آوردند.
بایستاد و گفت: چیزی که برای گفتن آن آمده‌ام برنمی‌تابد که دیگری نیز بشنود.
اسکندر حاضران را مرخص کرد و شمشیر آخته برگرفت و گفت: بگو هر چه می‌خواهی.

*گفت: من پادشاه چینم، نه فرستاده او.*
اسکندر گفت: چه شد که از جان باک نداشتی و به نزد من آمدی؟
گفت: چون ما را از پیش، دشمنی نبوده، *و از کشتن من در اینجا بهره‌ای نخواهی برد*.

اسکندر دانست که مردی بخرد است. پس گفت:
باج سه سال چین را می‌خواهم تا بروم.
گفت: بپذیرم. اما مردم من، مرا بکشند که چنین ثروتی به تو داده‌ام.
اسکندر گفت: اگر باج دو ساله بستانم چه شود؟
گفت: بهتر باشد و گشایش بیشتر.
اسکندر گفت: اگر به یک سوم درآمد سالانه تو بسنده کنم چه؟
*بپذیرفت. و سپاس گزارد، و برفت.*

بامداد که شد سپاهی گران از چینیان گرداگرد اسکندر را بگرفته بود. چنان که او و سپاهش از نابودی بترسیدند. *اسکندر، شاه چین را بخواست و گفت: نیرنگ زدی؟*
شاه چین گفت: نه. این سپاه را آوردم تا بدانی که اگر با تو بر صلح نهادم از ناتوانی من نبود.

اسکندر را خوش آمد و گفت: چون تو مردی هرگز خوار نشود و باج نپردازد. از گرفتن باج درگذشتم و می روم.
شاه چین گفت: زیان نخواهی دید.
اسکندر از چین بازگشت.
*شاه چین دو برابر آنچه با او پیمان بسته بود برایش فرستاد.*


تجارب الامم. مجلد یکم.
ابن مسکویه. ترجمه دکتر ابوالقاسم امامی.
*نقل با اندکی تلخیص و تصرف از ص ۹۵ تا ۹۷.*


چین تنها سرزمینی بود که از هجوم اسکندر ویران نشد. زیرا فرمانروای چین تا دیر نشده *با آن جهانگشای مغربی وارد مذاکره شد.*
این کمترین فایده مذاکره است با دشمن.

ایران ما هم جایگاه و ارجی بیش از آن دارد که *هر ناکسانی آهنگ دست‌درازی به این سرزمین* بکنند. 
میهن و مردمانش می‌ستایند آن کس را که با تدبیر نیکو شر جنگ را از سر میهن بگرداند. آن کس که دمی آرامش به این ملت برساند.
*تاریخ هم از خردمند صلح‌جو یاد نیک خواهد کرد. چنان که یاد شاه قدیم چین به بزرگی و ستودگی بمانده*.

رویدادهای اقتصادی

19 Oct, 17:24


آگهی سرشماری عمومی در مجله‌ی بامشاد در آبان ۱۳۴۵، در نتیجه‌ی این سرشماری مشخص شد که جمعیت ایران حدود ۲۵ میلیون نفر است که از این تعداد ۹ میلیون و ۳۰۰هزار نفر جمعیت شهری و ۱۵ میلیون و پانصد هزار نفر جمعیت روستایی هستند




لینک پیوستن به کانال دارالخلافه⌨️
👇👇👇👇👇👇👇👇

t.me/darolkhelaffe


پیج اینستاگرام

www.instagram.com/darolkhelafebookcafe

رویدادهای اقتصادی

19 Oct, 14:04


توی اروپااومدن معروف ترین نمادهرکشورروساختن،نمادی که برای ایران ساختن ببینیدچه افتخاری اون هم وسط نمادهای همه کشورها👏👏👏👌👌👌🌹🌹🌹

رویدادهای اقتصادی

19 Oct, 13:55


فاصله بین این دو عکس ۳۶ سال است و توسط یک راننده قطار در چین گرفته ••• ▪️تصمیمی که رهبران چین در اواخر دهه هشتاد میلادی، در دوران رهبری «دن شیائو پینگ» گرفتند مبنی بر اینکه، درهای کشور خود را بر روی پیشرفت‌های جهان باز کنند و از انزوا خارج شوند و وارد قواعد و مناسبات مالی و اقتصادی حاکم بر جهان و نظام سرمایه‌داری شوند. ▫️تصمیمی که بوسیلهٔ آن 600 میلیون چینی از فقر مطلق خارج شدند ، دومین اقتصاد بزرگ جهان شدند و‌ در بسیاری از مفاهیم جزو اولین‌ها هستند. توسعه مدت‌هاست که اتفاقی نیست، همه چیز به یک تصمیم وابسته است!