کانال خبری دکتر صدیقه ببران @drsbabran Channel on Telegram

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

@drsbabran


عضو هیات علمی دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

کانال خبری دکتر صدیقه ببران (Persian)

کانال خبری دکتر صدیقه ببران یک منبع اطلاعاتی برای اخبار و رویدادهای مرتبط با علوم ارتباطات و مطالعات رسانه است. دکتر صدیقه ببران، عضو هیات علمی دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی است که از تجربه و دانش خود در این حوزه به اشتراک می‌گذارد. این کانال منابع معتبر و به روز برای دانشجویان، پژوهشگران و علاقمندان به علوم ارتباطات فراهم می‌کند. اگر به روزترین اخبار و تحقیقات در حوزه ارتباطات علاقه‌مندید، به کانال خبری دکتر صدیقه ببران بپیوندید و از تجربه‌ی منحصر به فرد این متخصص در این حوزه بهره ببرید.

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

13 Jan, 19:33


امام علی(ع):

🔷 بخشش كارگزاران از اموال مسلمانان، ظلم و خيانت است.

🔹 جودُ الوُلاةِ بِفَيءِ المُسلِمينَ جَورٌ وخَترٌِ.

🔸 غرر الحكم، حدیث 4725

🌺میلاد مولی الموحدین حضرت علی(ع)، مظهر عدالت و انسانیت مبارک باد.
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

13 Jan, 08:04


💢اینترنت طبقاتی: غیرانسانی و خطرناک

🔹چرا نباید از پیشنهاد برداشتن فیلترینگ یوتیوب برای استادان دانشگاه و دانشجویان خوشحال شویم، بلکه باید از برنامه‌هایی که برای اینترنت طبقاتی در ایران ریخته می‌شود احساس خطر کنیم؟ سعید ارکان‌زاده یزدی، روزنامه‌نگار و پژوهشگر ارتباطات، در یادداشتی که در اختیار زومیت قرار داده، به این موضوع پرداخته و به این سوال‌ها پاسخ داده است.

از متن یادداشت:
🔹 اینترنت طبقاتی راه محرومیت از اینترنت را هموار می‌کند. وقتی قشری و طبقه‌ای از جامعه با اینترنت طبقاتی از یک موهبت بهره‌مند شوند، در عمل، سایر افراد جامعه از آن محروم و بی‌نصیب خواهند بود. این سؤال در افکار عمومی پیش می‌آید که چرا باید مانع دسترسی به نعمت اینترنت سالم و باکیفیت در بین طبقات وسیعی از جامعه شد؟

🔹 در سیاست‌گذاری‌های اینترنت باید توجه کرد که شبکه ارتباطی با رسانه‌هایی همچون تلویزیون یا مطبوعات بسیار متفاوت است. اینترنت زیرساخت ارتباطی برای جامعه بشری امروز است. آن را می‌توان با تلفن و آب و برق مقایسه کرد. هر شهروندی حق زندگی دارد و ارتباطات هم بخشی از زندگی همه ماست. پس باید به زیرساخت ارتباطی باکیفیتی که اکنون بر بستر اینترنت رشد یافته دسترسی داشته باشد.

🔹 اینکه برخی از طبقات جامعه را فرهیخته‌تر یا نیازمندتر به اینترنت بدانیم و دیگران را نه، رنگ و بویی شبیه به تمایزگذاری در برتری‌جویی‌های طبقاتی یا نژادی در آلمان دهه ۱۹۴۰ یا آمریکای پیش از دهه ۱۹۶۰ دارد که نمونه‌هایی از جامعه‌ای نابرابر با سیاست‌هایی غیرانسانی بودند و آوازه‌اش تاریخ معاصر را پر کرده.

🔹 سیاست‌های اینترنت طبقاتی شکاف دیجیتال را تشدید می‌کند. شکاف دیجیتال خیلی ساده یعنی نابرابری طبقات مختلف جامعه در دسترسی به ارتباطات نوین و ابزارهای فناورانه که اکنون همه قالبی دیجیتالی دارند. در عمل، سیاست‌هایی که طی دو دهه اخیر در حوزه ارتباطات نوین پیش گرفته شده، نشان از تشدید شکاف دیجیتال دارد.

نسخه کامل این یادداشت را در زومیت بخوانید: اینترنت طبقاتی: غیرانسانی و خطرناک
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

13 Jan, 08:01


💢روزنامه‌نگاری در عصر هوش مصنوعی: فرصت‌ و تهدیدها از نگاه سردبیر بلومبرگ

🔹 جان میکلت‌ویت، سردبیر بلومبرگ،هوش مصنوعی روزنامه‌نگاران را نیز همانند تمام فعالان دانش‌محور مثل وکلا و حساب‌داران به چالش می‌کشد اما همانند تحولات پیشین فناوری،‌ پیش‌بینی تاثیر آخرزمانی آن بر این صنعت دور از انتظار است و این فناوری بیشتر به افزایش‌ بهره‌وری در بخش‌هایی مثل تحلیل داده و ترجمه کمک می‌کند.

🔹 میکلت‌ویت می‌‌گوید اتاق خبر‌های پیشرفته بلومبرگ در حال حاضر از این فناوری برای کارهای مختلفی استفاده می‌کنند. به عنوان مثال، خبرنگاران با هوش مصنوعی و الگوریتم‌های تحلیل تصاویر ماهواره‌ای توانستند یکی از گزارش‌های مربوط به قاچاق نفت را تهیه و الگوی این فعالیت را شناسایی کنند.

🔹 یکی از بزرگ‌ترین تهدیدهای هوش مصنوعی، افزایش محتوای جعلی، در قالب ویدیو، صوت و متن است. هوش مصنوعی مولد ویدیوها و صداهای ساختگی را به گونه‌ای تولید می‌کند که راست‌آزمایی آنها بسیار دشوار است.

@drsbabran
🔗متن کامل این خبر را در سایت پیوست بخوانید:
https://pvst.ir/k11

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

11 Jan, 12:54


♦️ واکنش معاون وزیر ارتباطات به محدودیت جدید گوگل برای کاربران ایرانی:

🔹 سرویس‌های «گوگل آنالیتیکس» به خاطر «تحریم‌ها» برای کاربران ایران تعلیق شده

🔹 این تصمیم به کسب‌وکار‌ها و افراد ضربه می‌زند

جزئیات در👇👇
https://www.entekhab.ir/003Xbj
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

11 Jan, 06:47


💢 فروش سینما در جهان با افتی ۱۰ درصدی در ۲۰۲۴ به ۳۰.۵ میلیارد دلار کاهش پیدا کرده که در این بین فروش در چین ۲۵ درصد سقوط کرده است.

🔹به غیر از افزایش قیمت دلار که منجر به کاهش ارزش دلاری فروش فیلم‌ها در بازار بین‌المللی شده(بلیت‌ها به ارز محلی فروخته می‌شوند) همچنان هالیوود تحت تاثیر اعتصاب‌ها در ۲۰۲۳ است که اکران بسیاری از فیلم‌های پرفروش را به تعویق انداخت./بلومبرگ فارس

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

10 Jan, 19:17


🌺 میلاد حضرت امام محمد تقی، « حضرت جواد الائمه (ع) » نهمین ستاره ی تابناک آسمان امامت و ولایت را تبریک عرض می کنیم🌺

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

10 Jan, 13:45


💢 ۷ رازی که هرگز نباید به چت‌بات‌های هوش مصنوعی بگویید


🔹هوش مصنوعی پزشک شما نیست، بنابراین هرگز به مشاوره پزشکی هوش مصنوعی تکیه نکنید. اولویت با توصیه‌های پزشک متخصص است. جزئیات سلامتی خود را نیز به اشتراک نگذارید.

🔹هرگز رازهای بسیار خصوصی خود را با چت‌بات‌ها در میان نگذارید. اعتماد کامل به چت‌بات‌ها می‌تواند برایتان گران تمام شود! چت‌بات‌ها انسان نیستند تا رازهای شما را حفظ کنند.

🔹بیشتر چت‌بات‌ها محتوای صریح را فیلتر می‌کنند، بنابراین هرگونه محتوای نامناسب ممکن است منجر به مسدود شدن شما شود. همچنین فراموش نکنید که اینترنت هیچ چیزی را فراموش نمی‌کند و ممکن است این محتواها در آینده ظاهر شوند.

🔹به یاد داشته باشید که هر چیزی که به چت‌بات‌ها بگویید می‌تواند ذخیره شده و احتمالاً با دیگران به اشتراک گذاشته شود. بنابراین هرگز چیزی را که نمی‌خواهید بقیه مردم جهان بدانند، با چت‌بات‌ها در میان نگذارید.


متن کامل

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

10 Jan, 13:44


💢 معجزه شبکه‌های اجتماعی در موفقیت کسب‌وکار‌ها

🔹 در دنیای رقابتی امروز، شبکه‌های اجتماعی به ابزاری حیاتی برای استارتاپ‌ها تبدیل شده‌اند. این پلتفرم‌ها نه تنها به کسب‌وکارهای نوپا کمک می‌کنند تا با کمترین هزینه به مخاطبان گسترده‌ای دست یابند، بلکه فرصتی را برای برقراری ارتباط مستقیم با مشتریان و ارتقاء برند فراهم می‌آورند.

بیشتر بخوانید 👇

لینک خبر
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

09 Jan, 13:39


💢ایلان ماسک: دیگر داده‌ای برای آموزش هوش مصنوعی باقی نمانده است

🔹ایلان ماسک در گفتگویی زنده اعلام کرد که بیشتر داده‌های مورد نیاز برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی تا کنون استفاده شده و اکنون با کمبود داده‌های واقعی مواجه هستیم. او پیشنهاد کرد که شرکت‌ها برای جبران این کمبود باید از داده‌های مصنوعی تولید شده توسط خود هوش مصنوعی استفاده کنند.

🔹ماسک اشاره کرد که این رویکرد می‌تواند فرایند خودآموزی را تسهیل کند، جایی که هوش مصنوعی خود را درجه‌بندی کرده و داده‌های آموزشی تولید می‌کند. این روش در حال حاضر توسط شرکت‌هایی مانند مایکروسافت، متا و OpenAI در حال استفاده است.

🔹با این حال، نگرانی‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه استفاده از داده‌های مصنوعی می‌تواند به کاهش خلاقیت مدل‌های هوش مصنوعی و ایجاد سوگیری در داده‌ها منجر شود که روی خروجی‌ها تاثیر منفی خواهد گذاشت./ دیجایتو


@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

09 Jan, 06:36


💢از هر ۵ دانش‌آموز ایرانی ۲ نفر هیچ چیز یاد نمی گیرند/ ایران در عملکرد خود در آزمون تیمز روند نزولی داشته است

روزنامه شرق نوشت:

🔹طبق نتایج آزمون تیمز، ۲۱ درصد از دانش‌آموزان ایران عملکرد بسیار ضعیفی دارند و از هر ۵ دانش‌آموز، ۲ نفر هیچ‌چیزی نمی‌آموزند. این وضعیت ناشی از روش‌های نامناسب آموزش و سیاست‌های نادرست در حمایت ناکافی از مدارس دولتی و دانش‌آموزان ضعیف است.

🔹مسعود کبیری؛ مدیر مرکز مطالعات تیمز و پرلز ایران، معتقد است که نتایج ضعیف ایران در تیمز 2023، ضرورت توجه ویژه به مناطق محروم، مدارس کم‌برخوردار و دانش‌آموزان نیازمند به توجه علمی را برجسته می‌کند. او می‌گوید که در حال حاضر، رویکرد آموزش و پرورش اشتباه است و منابع به‌گونه‌ای تخصیص می‌یابد که مدارس موفق‌تر و دانش‌آموزان قوی‌تر بیشتر حمایت شوند.
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

08 Jan, 11:40


🔺استفاده از اینترنت استارلینک در یک سال گذشته در ایران افزایش ۲۰ برابری داشته

🔺۳۰ هزار نفر در ایران از این اینترنت استفاده می‌کنند

💢کاربران ایرانی حاضرند با هزینه‌ای ۷۰۰ تا دو هزار دلاری در ماه، اینترنت ماهواره‌ای استفاده کنند

🔹 پویا پیرحسینلو رئیس کمیسیون اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک:
بررسی‌ها نشان می‌دهد که روند استفاده از اینترنت استارلینک در یک سال گذشته در ایران افزایش ۲۰ برابری داشته و ۳۰ هزار نفر در ایران از این اینترنت استفاده می‌کنند. کاربران ایرانی در مقابل اینترنت پراختلال داخلی حاضرند با هزینه‌ای ۷۰۰ تا دو هزار دلاری در ماه، اینترنت ماهواره‌ای استفاده کنند.

🔹هدف ما دسترسی آحاد جامعه به اینترنت آزاد و ارزان است در حالی که اینترنت استارلینک یک اینترنت گران به حساب می‌آید و ما ترجیح می‌دهیم بستر استفاده از اینترنت ارزان برای همه فراهم شود نه اینکه برای اقشار خاص اینترنت آزاد در نظر گرفته شود./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1654949

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

08 Jan, 07:43


💢شیوه‌نامه طرح «پژوهش‌یار»

🔹اهداف:
حمایت ویژه از دانشجویان مستعد تمام وقت دوره دکتری تخصصی در طرح «پژوهش‌یار» بنیاد ملی نخبگان
@drsbabran
@SNNuni

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

08 Jan, 07:40


B2n.ir/f50962

💢 تمدید ثبت‌نام متقاضیان تدریس دانشگاه آزاد ۱۴۰۳

🔹مهلت ثبت‌نام در چهارمین دوره دستیاری آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی تا ۲۱ دی‌ماه ۱۴۰۳ تمدید شد.

متن کامل خبر و پاسخ به سوالات:
https://heiatelmi.ir/?p=28215
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

08 Jan, 06:50


💢شرکت متا، مالک شبکه‌های اجتماعی واتس‌اپ، اینستاگرام و فیسبوک اعلام کرد که قصد دارد سامانه راستی‌آزمایی مستقل را که به شرکت‌های پیمانکار برون‌سپاری می‌کرد، حذف کند.

🔹مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا، در یک پست فیسبوکی نوشت که انتخابات اخیر آمریکا به نقطه عطف فرهنگی تبدیل شد که آزادی بیان را در اولویت قرار می‌دهد.

🔹او کسانی را که راستی‌آزمایی را بر عهده دارند «بیش از حد سیاسی و جانب‌دار» توصیف کرد.

🔹شرکت متا مسئولیت رسیدگی به شکایت‌ها از مطالب منتشرشده در فیسبوک و اینستاگرام را به شرکت‌های پیمانکار برون‌سپاری می‌کرد.

🔹با حذف این روش، متا قصد دارد از سیستم یادداشت‌های کاربران استفاده خواهد کرد.

🔹آقای زاکربرگ همچنین اعلام کرد که متا برای مقابله با سانسور دولتی در سراسر جهان با دونالد ترامپ رئیس‌جمهور منتخب آمریکا همکاری خواهد کرد.

🔹پس از انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا، مارک زاکربرگ در مارالاگو، اقامتگاه مجلل دونالد ترامپ در فلوریدا با او شام خورد.

🔹شرکت متا همچنین برای مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید آمریکا یک میلیون دلار به او اهدا کرده است./ بی بی سی فارسی

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

08 Jan, 05:30


💢 پزشکیان: تعلل و عقب ماندگی در حوزه هوش مصنوعی خسارت‌بار و غیرقابل جبران است

🔹رئیس‌جمهور در جلسه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به معاونت علمی و فناوری مکلف دستور داد در تعامل با متخصصان حوزه هوش مصنوعی در دانشگاه‌ها، فرهنگستان‌ها، پژوهشگاه‌ها و همچنین مجلس شورای اسلامی، مطالعات لازم درباره ابعاد این حوزه را به دقت تکمیل و برای سیاست‌گذاری و تدوین قانون به شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و کمیسیون مربوطه در مجلس ارائه کند.

🔹رئیس جمهور بر عزم دولت برای حمایت و پشتیبانی از توسعه هوش مصنوعی در کشور تاکید کرد.
لینک خبر
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

06 Jan, 19:13


💢رئیس کمیته اینترنت انجمن تجارت الکترونیک می‌گوید فیلترینگ در ایران «اقتصاد ارتباطات را نابود می‌کند.»

🔹پویا پورحسینلو در نشست «کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری» اتاق بازرگانی که امروز (دوشنبه ۱۷ دی) در تهران برگزار شد گفت: «فیلترینگ عاملی است که به‌شدت به کاهش کیفیت اینترنت ایران انجامیده است و این اقتصاد ارتباطات را نابود می‌کند، صدها میلیون دلار ارز را از کشور خارج می‌کند و امید مردم را برای اینکه از داخل کشور اتفاقی برای ارتقای اینترنت بیفتد از بین می برد.»

🔹آقای پورحسینلو درباره تلاش دولت مسعود پزشکیان برای کاهش فیلترینگ گفت: «انتقاد اصلی ما این است که چگونه یک قاضی که در دستگاه قضائی ایران محکوم شده می‌تواند یک‌شبه تلگرام را فیلتر کند اما نظر مثبت رئیس سه قوه و تاکید رئیس‌جمهور نتواند به رفع فیلترینگ تلگرام بینجامد؟»

🔹او همچنین گفت که بر اساس برآوردهای انجمن تجارت الکترونیک، «بیش از ۳۰ هزار مشترک استارلینک در ایران وجود دارد» هرچند که دسترسی به اینترنت ماهواره‌ای در ایران «به استارلینک خلاصه نمی‌شود.»

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

06 Jan, 08:56


💢 کیفیت اینترنت ایران: خطرناک‌ترین و بدترین!


گزارش کیفیت اینترنت در ایران:
🔹کیفیت اینترنت ایران نسبت به گزارش قبلی در تیر ۱۴۰۳، تفاوت چشم‌گیری نداشته و همچنان در وضعیت خطرناک است؛

🔹اینترنت پراختلال: دومین کشور از انتهای جدول بعد از میانمار و اوکراین
🔹اینترنت محدود: پس از چین در جایگاه ۹۹ از ۱۰۰ کشور

🔹در مجموع بر اساس گزارش Google Crux کیفیت اینترنت ایران در رتبه ۹۱ و طبق داده ooni در رتبه ۹۹ از ۱۰۰ کشور است. در تجمیع این دو شاخص، ایران در جایگاه ۹۵ از ۱۰۰ کشور ایستاده است./ خبر آنلاین
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

06 Jan, 08:53


💢ایران؛ سومین کشور جهان در محدودیت‌های اینترنتی!/ در میان پایین‌ترین جایگاه از نظر آزادی اینترنت در منطقه خاورمیانه

🔹از میان کل کشورهای جهان تنها ۱۳ درصد مورد ارزیابی قرار نگرفته‌اند و از بقیه کشورها تنها ۱۷ درصد آزادی اینترنت را تجربه می‌کنند، ۳۵ درصد دسترسی نسبتا آزادی به اینترنت دارند و ۳۵ درصد محدودیت جدی را از سر می‌گذرانند.

🔹بر اساس این آمار، بیش از ۵ میلیارد نفر در سراسر جهان به اینترنت دسترسی دارند و یافته‌های موسسه آزادی تاکید می‌کند که ۷۹ درصد مردم جهان در کشورهایی زندگی می‌کنند که در آنها افراد به دلیل انتشار محتوای سیاسی، اجتماعی یا مذهبی دستگیر و زندانی می‌شوند./دنیای اقتصاد

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

05 Jan, 05:25


💢 نسل جدید استارلینک با پهنای باند دانلود ۱ ترابیتی از راه رسید


🔹ماهواره‌های بزرگ‌تر و پیشرفته‌تر «V ۳» در مأموریت‌های بعدی با است ارشیپ در مدار زمین مستقر خواهند شد تا سرعت گیگابیتی به کاربران ارائه کنند.


👈 مشروح خبر

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

04 Jan, 05:18


💢واتساپ با همکاری گوگل، ابزار جدیدی برای شفاف‌ سازی اصالت تصاویر معرفی می‌کند

🔹متا در همکاری با گوگل، در حال آزمایش ویژگی جدیدی است تا از گسترش اطلاعات غلط در واتساپ جلوگیری کند.


شرح خبر :
🔗https://ertebatatoresaneha.ir/18403/

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

24 Dec, 09:26


💢 وضعیت فیلترینگ در ایران و کشورهای منطقه چگونه است؟

🔹در آخرین ماه سال 2024، تنها کشور منطقه که ۶ شبکه اجتماعی و پیام‌رسان را فیلتر کرده ایران است.

🔹بررسی‌ها نشان می‌دهد در آخرین ماه سال 2024، تنها کشور منطقه که ۶ شبکه اجتماعی و پیام‌رسان را فیلتر کرده ایران است. در برخی کشورها تنها سرویس پیام صوتی (voip) واتس‌اپ مسدود شده اما پیام‌رسان فعال است./ تجارت‌نیوز

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

24 Dec, 09:25


💢هوش مصنوعی پرتره خودش را کشید

🔹هوش مصنوعی برای اولین بار یک پرتره از خود ترسیم کرده است که نشان می‌دهد ظاهر آن چگونه است؛ پرتره‌ای که با الهام از چهره ۴۰ هنرمند برای خود انتخاب کرده است.
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

23 Dec, 07:29


💢شفقنا رسانه- پیش بینی می شود ناظر رقابت ژاپن گوگل را به اتهام نقض قوانین آنتی تراست کشور، مجرم اعلام کند.

🔹به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، «کمیسیون تجارت عادلانه ژاپن» (JFTC) به زودی با صدور یک دستور توقف و انصراف از گوگل می خواهد عملکردهای انحصارگرایانه خود را متوقف کند.
🔹گوگل نسبت به سوالات درباره این گزارش که در نشریه «نیکی آسیا» منتشر شده، پاسخی نداده است. ناظر رقابت ژاپن تحقیق درباره نقض احتمالی قوانین ضد انحصار توسط گوگل در سرویس های جستجوی وب را از اکتبر سال گذشته و پس از انجام اقدامات مشابهی در اروپا و دیگر اقتصادهای بزرگ آغاز کرد.
🔹«کروم» هم اکنون پر کاربرد ترین مرورگر وب جهان به حساب می آید و از سوی دیگر ستون کسب وکار گوگل است به طوریکه اطلاعات کاربران را فراهم می کند تا شرکت بتواند تبلیغات را به طور هدفمند و سودآورتر ارائه کند.
🔹ماه گذشته وزارت دادگستری آمریکا پیش از صدور رای قاضی درباره پرونده گوگل، خواستار آن شده بود که این شرکت مرورگر وب را از کسب و کارش جدا کند و به مدت ۵ سال نباید در بازار مرورگر دوباره وارد شود تا به این ترتیب انحصار گوگل بر جستجو پایان یابد.
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

23 Dec, 07:11


💢اتحادیه اروپا هفت کارخانه مدرن هوش مصنوعی تاسیس می‌کند؛ «کارخانه هوش مصنوعی» چیست؟

🔹یورونیوز: کمیسیون اروپا ماه جاری میلادی یک بودجه ۱.۵ میلیارد یورویی را برای تاسیس هفت کارخانه هوش مصنوعی مدرن در سراسر اروپا تصویب کرد.

🔹مطابق اعلام کمیسیون اروپا، هر یک از این کارخانه‌ها ابررایانه‌های تقویت شده با هوش مصنوعی، مدل‌های بزرگ هوش مصنوعی (GPAI) و امکانات برنامه‌نویسی مستقر می‌کند و ارتقا می‌دهد.

🔹کارخانه‌های جدید هوش مصنوعی همزمان با این که استفاده از هوش مصنوعی را در بین عموم مشاغل به ویژه در کسب و کارهای کوچک در اتحادیه اروپا «گسترش می‌دهند»، از تحقیقات در زمینه هوش مصنوعی در میان دانشگاهیان این بلوک «حمایت» می‌کنند.

🔹به گفته اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، نخستین کارخانه باید تا پایان سال ۲۰۲۵ راه‌اندازی شود. او ابراز امیدواری کرد که تا پایان دهه جاری، اروپا به «قاره هوش مصنوعی» تبدیل شود.

بیشتر بخوانید:http://surl.li/mjavxh

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

22 Dec, 19:36


💢انقلاب یا تقلید؟

🔹در دنیای امروز، هوش مصنوعی به ابزاری مهم در بسیاری از حوزه‌ها تبدیل شده است و در زمینه‌هایی مانند هنر، موسیقی، نوشتن متون و طراحی به موفقیت‌های بزرگی دست یافته است. این پیشرفت‌ها موجب شده تا سوالات جدیدی درباره توانایی هوش مصنوعی در خلق آثار خلاقانه مطرح شود. آیا هوش مصنوعی می‌تواند خلاق باشد یا اینکه تنها بازتولید و ترکیب داده‌های قبلی است؟ در این گزارش، به تحلیل مرزهای خلاقیت انسان و هوش مصنوعی و تفاوت‌ها و شباهت‌های آنها پرداخته می‌شود.

@drsbabran
sinapress.ir/?p=556415

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

22 Dec, 07:26


💢یوتوب علیه محتواهای گمراه‌کننده؛ برخورد با ویدیوهای کلیک‌بیت آغاز شد

🔹
یوتوب اعلام کرده از این پس با ویدیوهایی که از عناوین یا تصاویر گمراه‌کننده استفاده می‌کنند، برخورد خواهد کرد. این سیاست جدید ابتدا در هند اجرایی می‌شود و در ماه‌های آینده به سایر کشورها گسترش می‌یابد.

🔹طبق اعلام #یوتوب، تمرکز این سیاست بر ویدیوهایی است که به موضوعات مهمی مانند اخبار فوری و رویدادهای جاری می‌پردازند اما محتوای آنها با عنوان یا تصویرشان هم‌خوانی ندارد؛ برای مثال، ویدیوهایی با عناوینی مانند «رئیس‌جمهور استعفا کرد!» که به این موضوع نمی‌پردازند یا تصاویر مرتبط با «اخبار سیاسی مهم» در ویدیوهایی که هیچ محتوای خبری ندارند، از نمونه‌های تله‌کلیک (Clickbait) محسوب می‌شوند.

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

21 Dec, 20:01


🌹 ولادت با سعادت حضرت فاطمه(س) بزرگ بانوی اسلام و الگوی جاودانه ی زنان را تبریک عرض می کنیم.🌹

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

21 Dec, 15:46


۵۰ درصد اینترنت کشور از VPN رد می‌شود

🔹بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در گفت‌وگو با پیوست کندی اینترنت را به دلیل وجود مشکلات شبکه اپراتورها، قدیمی بودن وای‌فای خانگی و اشباع شدن لینک‌های بین استانی دانست و در عین حال عنوان کرد بالغ بر ۵۰ درصد اینترنت کشور از VPN رد می‌شود که همین اتصال به VPN از جمله عواملی است که منجر به کندی سرعت شده است.

🔹اکبری از دیگر مشکلاتی که VPNها را کاربران و شبکه ایجاد کرده‌اند به «آلودگی بسیار شدید دستگاه‌های ایرانی» اشاره کرد و افزود: ما یکی از آلوده‌ترین کشورهای دنیا به بدافزار هستیم.

🔹او اضافه کرد: ترافیک کاربر ایرانی بنا بر دلایل مختلف محدودیت داخلی، تحریم‌های آمریکا و آلودگی‌ها مسدود می‌شود. مجموعاً حدود ۳۰ درصد آدرس‌های دنیا از دسترس کاربران ایرانی خارج است و بیش از ۲۰ درصد آن به علت همین آلودگی‌ها و تحریم‌هاست. سهم فیلترینگ در این منع دسترسی، کمتر از ۱۰ درصد برآورد شده است. / هم میهن
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

21 Dec, 14:50


💢 ربات انسان‌نمای PUDU D9 با مهارت‌های پیشرفته شبیه انسان معرفی شد

🔹شرکت چینی Pudu Robotics اولین ربات انسان‌نما دوپای خود را معرفی کرد. در ویدیویی که این شرکت منتشر کرده، ربات انسان‌نمای آن با نام PUDU D9 قابلیت‌هایی مانند مقاومت در برابر موانع، بالارفتن از سطح شیب‌دار و جاروکردن زمین را نشان می‌دهد.
🔹حداکثر گشتاور مفصل ربات PUDU D9 برابر ۳۵۲ نیوتن متر است و همچنین ۴۲ درجه آزادی در سراسر مفاصل خود دارد. لازم به ذکر است که گشتاور مفصل عملکرد ربات در چرخش مفاصل را بیان می‌کند و درجه آزادی هم برای تعداد حرکات مستقلی که یک ربات می‌تواند انجام دهد به کار می‌رود. همچنین وزن آن ۶۵ کیلوگرم و قد ربات ١٧٠ سانتی‌متر اعلام شده است.
🔹همچنین برای ساخت این ربات انسان‌نما از دست‌های رباتیک PUDU DH11 استفاده شده است که شرکت چینی اخیراً آن را معرفی کرده بود. این دست‌های ۵ انگشتی به ربات اجازه می‌دهد مانند انسان‌ها روی ۲ پای خود راه برود و هم‌زمان وظایفی که به ۲ دست نیاز دارند، (مانند جاروکردن) را انجام دهد.
دیجیاتو
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

21 Dec, 13:41


💢 گوگل از مدل هوش مصنوعی جدیدش رونمایی کرد: Gemini 2.0 Flash Thinking

🔹 گوگل نسخه آزمایشی هوش مصنوعی جدید خودش به نام Gemini 2.0 Flash Thinking رو معرفی کرده؛ مدلی با قابلیت استدلال پیشرفته که می‌تونه سوالات پیچیده رو تحلیل و پاسخ بده.

🔹 جف دین، دانشمند ارشد گوگل، گفته این مدل به‌صورت تخصصی برای ارتقای توانایی استدلال طراحی شده. در یکی از مثال‌ها، این مدل حتی تونسته به حل یک مسئله فیزیکی کمک کنه.

🔹 ساندار پیچای، مدیرعامل گوگل، از این مدل به‌عنوان «متفکرترین هوش مصنوعی» یاد کرده. گوگل می‌گه Gemini 2.0 توی زمینه‌هایی مثل استدلال چندبعدی، درک مسائل پیچیده و حتی کدنویسی، خیلی قوی عمل می‌کنه.

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

21 Dec, 13:34


🔹سخنان وزیر علوم، سیمایی صراف، در اختتامیه پانزدهمین جشنواره فارابی و‌ پخش زنده از شبکه خبر

   🔹 "یکی از آموزه‌های علوم انسانی فهمِ پایانِ یک سیاست است. اصلاح یک سیاستِ ناکارآمد عار نیست، اصرار بر یک سیاست ناکارآمد عار است."
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

20 Dec, 17:36


💢بریتانیا: هوش مصنوعی فرصتی برای حفظ صلح جهانی

🔹سازمان ملل در اقدامی مهم، قطعنامه‌ای را درباره هوش مصنوعی با حمایت آمریکا تصویب کرد.

🔹این قطعنامه بر توسعه مسئولانه و ایمن هوش مصنوعی تأکید دارد.

🔹نماینده بریتانیا در سازمان ملل بر نقش مثبت این فناوری در صلح و امنیت جهانی تأکید کرد.

🔹همزمان، کشورهای مختلف از جمله اتحادیه اروپا و چین برای تنظیم این فناوری اقدام کرده‌اند.

🔹برای خواندن ادامه مطلب روی لینک زیر کلیک کنید:
@drsbabran
https://mypersia.com/15553/

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

20 Dec, 08:55


💢پوسیدگی مغز نتیجه پیمایش مداوم و بی‌هدف در شبکه‌های اجتماعی

🔹چندی پیش انتشارات دانشگاه آکسفورد کلمه «پوسیدگی مغز» (brain rot) را به عنوان کلمه سال انتخاب کرده است.

🔹این واژه به افول وضعیت ذهنی یا فکری فرد، به‌خصوص در نتیجه تماشای بیش از حد محتوا (اکنون به‌طور ویژه محتوای آنلاین) پیش‌ پا‌افتاده یا بی‌چالش اطلاق می‌شود.

🔹برخی کارشناسان معتقدند که پیمایش (schroll) مداوم و بی‌پایان در شبکه‌های اجتماعی و سایر محتواهای آنلاین دقیقا همین کار را انجام می‌دهد و مغزهای ما را به اصطلاح دچار پوسیدگی می‌کند.

ادامه مطلب

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

20 Dec, 08:53


💢 محبوب‌ترین ابزارهای هوش مصنوعی سال ۲۰۲۴ با توجه به ترافیک وب؛ ChatGPT با اقتدار در صدر

🔹 شرکت Exploding Topics در یک بررسی جدید سعی کرده است تا روند‌های مربوط به ابزارهای هوش مصنوعی را براساس جستجو‌های اینترنتی و ترافیک وب مورد بررسی قرار دهد. با اینکه طبق انتظار ChatGPT محبوب‌ترین ابزار در جهان هوش مصنوعی است، اما شاید جالب است بدانید ابزار جمنای تنها ۴.۷۵ ترافیک را به خود اختصاص می‌دهد.


🔹این داده‌ها نشان می‌دهد که ابزار هوش مصنوعی گوگل حتی از هوش مصنوعی شرکت کانوا (Canva) برای تولید و اصلاح تصویر، یا ابزار ترجمه DeepL هم جایگاه پایین‌تری از لحاظ ترافیک وب دارد و در جایگاه چهارم قرار گرفته است.

🔹پنج ابزار برتر به ترتیب موارد زیر هستند:
هوش مصنوعی ChatGPT- سهم ۵۴.۹۶ درصدی از بازار
هوش مصنوعی Canva- سهم بازار ۱۴.۹۲ درصد
هوش مصنوعی DeepL- سهم بازار ۵.۳۸ درصدی
هوش مصنوعی جمنای گوگل- سهم بازار ۴.۷۵ درصدی
هوش مصنوعی Character.AI- سهم ۳.۹ درصدی از بازار


@drsbabran
🔗متن کامل این خبر را در سایت پیوست بخوانید:
https://pvst.ir/js1

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

19 Dec, 11:31


🔹ویدیویی از کلاس درس در آلمان، با ربات انسان‌نمای هنگ‌کنگی به عنوان معلم

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

19 Dec, 09:31


💢کاربران جهانی ۱۲۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۴ برای اپلیکیشن‌ها و بازی‌های موبایل هزینه کرده‌اند

🔹در سال ۲۰۲۴، کاربران جهانی ۱۲۷ میلیارد دلار برای اپلیکیشن‌ها و بازی‌های موبایل هزینه کرده‌اند، که افزایش ۱۵.۷ درصدی را نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد. اقتصاد اپلیکیشن‌ها و بازی‌های موبایل پس از کاهش فروش در سال ۲۰۲۲، همچنان شاهد رشد آهسته ولی پیوسته‌ای بوده است.

🔹این هزینه‌ها شامل خرید اپلیکیشن‌ها، بازی‌ها و پرداخت‌های درون‌برنامه‌ای است. سهم عمده‌ای از این افزایش درآمد مربوط به اپ استور اپل بوده و گوگل پلی عملکرد ضعیفی داشته است. تعداد دانلودها در سال ۲۰۲۴ با ۲.۳ درصد کاهش به ۱۱۰ میلیارد رسید، که حتی در اپ استور نیز مشاهده شده است.

🔹در سال گذشته، تنها ۵ درصد از اپلیکیشن‌ها با حق اشتراک عرضه شدند، اما همین مقدار توانست ۴۸ درصد از درآمد ۱۲۷ میلیارد دلاری را به خود اختصاص دهد. همچنین، ۱۰ اپلیکیشن برتر سهم ۱۳.۷ درصدی از بازار را داشته‌اند، که نسبت به سال ۲۰۲۳ رشد ۱.۲ درصدی را نشان می‌دهد. این روند می‌تواند به تمرکز بیش از حد درآمد در یک بخش منجر شود و مشکلاتی ایجاد کند./دیجایتو

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

19 Dec, 09:29


💢کاربران جهانی ۱۲۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۴ برای اپلیکیشن‌ها و بازی‌های موبایل هزینه کرده‌اند

🔹در سال ۲۰۲۴، کاربران جهانی ۱۲۷ میلیارد دلار برای اپلیکیشن‌ها و بازی‌های موبایل هزینه کرده‌اند، که افزایش ۱۵.۷ درصدی را نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد. اقتصاد اپلیکیشن‌ها و بازی‌های موبایل پس از کاهش فروش در سال ۲۰۲۲، همچنان شاهد رشد آهسته ولی پیوسته‌ای بوده است.

🔹این هزینه‌ها شامل خرید اپلیکیشن‌ها، بازی‌ها و پرداخت‌های درون‌برنامه‌ای است. سهم عمده‌ای از این افزایش درآمد مربوط به اپ استور اپل بوده و گوگل پلی عملکرد ضعیفی داشته است. تعداد دانلودها در سال ۲۰۲۴ با ۲.۳ درصد کاهش به ۱۱۰ میلیارد رسید، که حتی در اپ استور نیز مشاهده شده است.

🔹در سال گذشته، تنها ۵ درصد از اپلیکیشن‌ها با حق اشتراک عرضه شدند، اما همین مقدار توانست ۴۸ درصد از درآمد ۱۲۷ میلیارد دلاری را به خود اختصاص دهد. همچنین، ۱۰ اپلیکیشن برتر سهم ۱۳.۷ درصدی از بازار را داشته‌اند، که نسبت به سال ۲۰۲۳ رشد ۱.۲ درصدی را نشان می‌دهد. این روند می‌تواند به تمرکز بیش از حد درآمد در یک بخش منجر شود و مشکلاتی ایجاد کند./دیجایتو

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

18 Dec, 19:55


🤖با انواع هوش مصنوعی و کاربرد هریک آشنا شوید

🔹سیستم‌های هوش مصنوعی امروزی نقش مهمی در زندگی روزانه ما و بهبود عملیات‌های تجاری دارند اما تمام سیستم‌های هوش مصنوعی یکسان ساخته نمی‌شوند. در واقع انو‌اع مختلفی از هوش مصنوعی وجود دارد که هرکدام باتوجه‌به قابلیت‌ها، سطح استقلال و عملکرد آن تعریف می‌شوند.

🔹برای درک بیشتر این موضوع در این مطلب می‌خواهیم انواع هوش#مصنوعی و کاربرد آنها را توضیح دهیم

🔗ادامه مطلب

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

18 Dec, 06:20


دستکم ۱۰۴روزنامه‌نگار تاکنون در سال ۲۰۲۴ کشته شده‌اند

🔹بر اساس گزارش سالانه فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران (IFJ)، سال ۲۰۲۴ نیز یکی دیگر از سال‌های به‌ویژه مرگبار برای روزنامه‌نگاران و کارکنان رسانه بود.

🔹تا تاریخ ۱۰ دسامبر ۲۰۲۴، ۱۰۴ روزنامه‌نگار در سراسر جهان کشته شدند که بیش از نیمی از آن‌ها در غزه، فلسطین (۵۵ نفر) بوده‌اند.

🔹فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران بر عزم خود برای تصویب فوری کنوانسیون بین‌المللی حمایت از روزنامه‌نگاران توسط سازمان ملل متحد تأکید می‌کند.

🔹برای بزرگداشت روز جهانی حقوق بشر در ۱۰ دسامبر، فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران یافته‌های اولیه گزارش سالانه ۲۰۲۴ خود را درباره روزنامه‌نگاران و کارکنان رسانه‌ای که در حین انجام وظیفه کشته شده‌اند، منتشر کرد.

🔹طبق داده‌های اخیر که هنوز کامل نیست، از اول ژانویه تاکنون ۱۰۴ کارشناس رسانه‌ای جان باخته‌اند که شامل ۱۲ زن می‌شود و ۱۱.۵٪ از کل آمار فدراسیون را تشکیل می‌دهد.

🔹در سال ۲۰۲۳، فدراسیون  تعداد ۱۲۹ مورد مرگ، از جمله ۱۴ زن را ثبت کرد که یکی از مرگبارترین سال‌ها برای روزنامه‌نگاران از زمان آغاز انتشار این فهرست در سال ۱۹۹۰ بود.

🔹برای دومین سال پیاپی، منطقه خاورمیانه و جهان عرب با ۶۶ کشته در سال ۲۰۲۴ رکورد تلخ‌ترین آمار مرگ روزنامه‌نگاران را به خود اختصاص داده است.

🔹جنگ در غزه و لبنان بار دیگر کشتار رسانه‌گران فلسطینی (۵۵ نفر)، لبنانی (۶ نفر) و سوری (۱ نفر) را برجسته می‌کند که ۶۰٪ از کل روزنامه‌نگاران کشته‌شده در سال ۲۰۲۴ را شامل می‌شوند. از آغاز جنگ در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، تعداد روزنامه‌نگاران فلسطینی کشته‌شده به حداقل ۱۳۹ نفر رسیده است که این کشور را به یکی از خطرناک‌ترین مناطق تاریخ روزنامه‌نگاری مدرن تبدیل کرده است.

در سایر مناطق، فدراسیون ۳ رسانه‌گر کشته‌شده در عراق، از جمله دو زن در ۲۳ اوت و یک عکاس در سوریه در ۴ دسامبر را ثبت کرده است.

🔹در منطقه آسیا-پاسفیک، تعداد مرگ‌ها در سال ۲۰۲۴ (۲۰ نفر) به‌طور قابل‌توجهی بیشتر از سال ۲۰۲۳ (۱۲ نفر) و ۲۰۲۲ (۱۶ نفر) بوده است و افزایش خشونت در جنوب آسیا دیده می‌شود. ۶ قتل در پاکستان، ۵ قتل در بنگلادش و ۳ قتل در هند که ۷۰٪ از کل مرگ‌های منطقه را تشکیل می‌دهند.

🔹در آفریقا، ۸ روزنامه‌نگار در سال ۲۰۲۴ کشته شدند که شامل ۵ نفر در سودان است که نتیجه جنگ ژنرال‌ها بوده است.

🔹در آمریکای لاتین در سال ۲۰۲۴، عداد ۶ مرگ، شامل ۵ مکزیکی و یک کلمبیایی را ثبت کرده است.

🔹در اروپا جنگ در اوکراین با ۴ روزنامه‌نگار کشته‌شده سال۲۰۲۴، دوباره قربانیانی را گرفته است. با وجود این درگیری، اروپا همچنان امن‌ترین قاره جهان برای روزنامه‌نگاران است.

🔹در ۱۰ دسامبر ۲۰۲۴، فدراسیون تعداد ۵۲۰ روزنامه‌نگار زندانی را ثبت کرد که افزایش شدیدی نسبت به سال‌های گذشته دارد.

🔹چین همچنان بزرگ‌ترین زندان روزنامه‌نگاران با ۱۳۵ نفر است.

🔹دبیرکل IFJ، آنتونی بلانگر، گفت: «این آمار تلخ بار دیگر نشان می‌دهد که آزادی مطبوعات چقدر شکننده است و حرفه روزنامه‌نگاری چقدر خطرناک است. ما از کشورهای عضو سازمان ملل می‌خواهیم که برای تصویب کنوانسیون الزامی حمایت از روزنامه‌نگاران اقدام کنند.»

کانال تلگرام فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران

  .@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

17 Dec, 20:09


💢تردز حالا بیش از ۱۰۰ میلیون کاربر فعال روزانه دارد

🔹مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا، اعلام کرد شبکه اجتماعی #تردز اکنون بیش از ۱۰۰ میلیون کاربر فعال روزانه دارد. این نقطه عطف نه‌فقط به‌دلیل تعداد بالای کاربران اهمیت دارد، بلکه اولین بار است متا آمار رسمی تعداد کاربران فعال روزانه خود را اعلام می‌کند.

🔹یکی از دلایل موفقیت تردز افزودن ویژگی‌های جدید و کاربردی است. این پلتفرم امکان ایجاد فیدهای سفارشی و مجموعه‌هایی از حساب‌های کاربری برای دنبال‌کردن را فراهم کرده است. این تغییرات تجربه کاربری را بهبود بخشیده و کاربران بیشتری جذب کرده است./دیجایتو

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

06 Dec, 06:23


💢ایلان ماسک اعلام کرده که اولین شبکه ماهواره‌ای استارلینک برای ارتباط مستقیم با تلفن‌های همراه کامل شده است.
 
🔹این وضعیت امکان دسترسی به اینترنت را برای تلفن‌های همراه در مناطق دورافتاده فراهم می‌کند.
 
🔹به گفته آقای ماسک، پهنای باند هر پرتو در حال حاضر ۱۰ مگابایت است ولی ماهواره‌های آینده قابلیت بسیار بیشتری خواهد داشت.
 
🔹ایلان ماسک پیشتر گفته بود که شرکت اسپیس ایکس ماهواره‌های کافی با قابلیت ارائه خدمات مستقیم اینترنتی به تلفن همراه را به فضا پرتاب کرده و دیگر برای اتصال به اینترنت نیازی به تجهیزات جانبی و نرم‌افزاری نیست./ بی بی سی فارسی

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

06 Dec, 05:38


💢 وزیر علوم: نسل زد ساختار بالا به پایین را‌ نمی‌پذیرد

🔹حسین سیمایی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری: در دوران دفاع مقدس، شاید بیشترین شهید متعلق به دانشگاه و دانشجویان باشد.

🔹باید ذات دانشگاه را بشناسیم، روحیه علمی روحیه آزاداندیشی است. ویژگی که در ذات علم است، به دانشجو و عالم سرایت می‌کند.

🔹دانشجو با خصلت آزادی انتقاد می‌کند و ممکن است، زبانش گزنده باشد.

🔹مخاطبان امروز ما، نسل زد هستند. نسلی که ساختار بالا به پایین را نمی‌پذیرد. این دانشجو تحمل تک‌گویی را ندارد و باید با او گفت‌وگو کرد. دانشجو فرمان و دستور نمی‌پذیرد.

🔹پس امنیت در دانشگاه را با ماهیت دانشگاه و ذات استاد و دانشجو تحلیل کنیم.
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

06 Dec, 05:33


🔹16 آذر روز دانشجو، روز قلم های سازنده، فکرهای خلاق و اندیشه های نو گرامی باد
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

05 Dec, 18:22


💢 همسایگان ایران در صدر فهرست پرسرعت‌ترین اینترنت‌ها در جهان


بر اساس داده‌های بانک جهانی، کشورهایی با سریع‌ترین سرعت اینترنت موبایل در سال ۲۰۲۳ عبارتند از:
🔹امارات متحده عربی با سریع‌ترین سرعت‌ دانلود موبایل در جهان صدرنشین است. این کشور از سال ۲۰۱۲ سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در زیرساخت‌های دیجیتال انجام داده است. در طول یک دهه گذشته، سرعت اینترنت در پایتخت این کشور حدود ۱۰۰ برابر افزایش یافته است. با روند جدید اپراتورهای مخابراتی داخلی، به زودی سرعت اینترنت موبایل برای برخی کاربران تا سه برابر نیز افزایش خواهد یافت.

🔹قطر در رتبه دوم سریع‌ترین سرعت‌ دانلود موبایل جهان قرار دارد.

🔹کره جنوبی در میان کشورهای سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) در نفوذ کابل‌های فیبرنوری رتبه اول را دارد. طبق برآوردهای S&P Global، بیش از ۱.۵ میلیون مایل شبکه کابل فیبرنوری در این کشور وجود دارد. این کابل‌ها اطلاعات را از طریق رشته‌های شیشه‌ای با نور پالسی منتقل می‌کنند، مشابه شیوه‌ای که برق از سیم‌ها عبور می‌کند.

@drsbabran
khabaronline.ir/xmX2C

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

05 Dec, 16:49


💢آپدیت جدید تلگرام؛ درآمدزایی مینی‌اپ‌ها و تزریق هوش مصنوعی به سیستم جست‌و‌جو استیکر

🔹 در به‌روزرسانی اخیر تلگرام، مجموعه‌ای از ویژگی‌های جدید و جذاب معرفی شده‌اند که هم برای کاربران عادی و هم برای توسعه‌دهندگان و محتواسازان، جذابیت ویژه‌ای دارند. این به‌روزرسانی با تمرکز بر سه محور اصلی: درآمدزایی، خلاقیت و هوش مصنوعی، تجربه کاربری را به سطح جدیدی ارتقا می‌دهد.

🔹 یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این به‌روزرسانی، معرفی قابلیت Affiliate Programs برای مینی‌اپ‌ها محسوب می‌شود. این ویژگی به توسعه‌دهندگان امکان می‌دهند تا با تقسیم درآمد با افرادی که کاربران جدید را به مینی‌اپ آن‌ها معرفی می‌کنند، به رشد جامعه کاربری خود سرعت ببخشند.


🔹 تلگرام با بهره‌گیری از هوش مصنوعی، جستجوی استیکر را بهینه‌سازی کرده است. کاربران اکنون می‌توانند با استفاده از عبارات پیچیده و چندکلمه‌ای، استیکر مورد نظر خود را به‌سرعت از بین بیش‌از ۴۰ هزار استیکر موجود در بسته‌های رسمی تلگرام پیدا کنند. این ویژگی با پشتیبانی از ده‌ها زبان مختلف، تجربه‌ی کاربری را برای کاربران سراسر جهان بهبود می‌بخشد.

🔹 در بخش خلاقیت، تلگرام امکان ایجاد کلاژ در استوری‌ها را فراهم کرده و کاربران می‌توانند با ترکیب حداکثر ۶ عکس یا ویدیو، کلاژهای متنوع و جذابی ایجاد کنند و خلاقیت خود را به‌نمایش بگذارند. این ویژگی به‌همراه امکان تغییر ترتیب و حذف تایل‌ها، به کاربران اجازه می‌دهد تا کلاژهای سفارشی و منحصربه‌فرد خود را طراحی کنند.

🔹 همچنین، تلگرام با امکان جابه‌جایی کپشن‌ها به بالای رسانه‌ها، تجربه‌ی کاربری را بهبود بخشیده است. این ویژگی ساده اما کاربردی، باعث خوانایی بهتر کپشن‌ها و درک بهتر محتوا می‌شود. ویژگی مورد بحث، مخصوصاً برای کانال‌هایی که به انتشار محتواهای ویدئویی مشغول هستند، می‌تواند در جذب اولیه‌ی مخاطبان برای محتواهای خود، مورد استفاده قرار گیرد./زومیت

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

05 Dec, 06:27


💢تلگرام تغییر موضع داد؛ آغاز همکاری با یک بنیاد بین‌المللی برای محافظت از کودکان

🔹#تلگرام سرانجام موافقت کرده برای جلوگیری از انتشار محتوای سوءاستفاده جنسی از کودکان (CSAM) با نهاد بین‌المللی رسمی همکاری کند.

🔹بنیاد دیده‌بان اینترنت (IWF) به تلگر‌ام در زمینه شناسایی و حذف محتواهای CSAM و جلوگیری از گسترش آنها کمک خواهد کرد. تلگرام بارها از همکاری با این بنیاد و طرح‌های مشابه دیگر خودداری کرده بود اما ۴ ماه پس از دستگیری «پاول دورف»، مدیرعامل آن در روسیه، رویکرد خود را تغییر داده است./دیجایتو

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

04 Dec, 15:10


حضرت فاطمه(س):

🔹 ففَرَضَ اللّه الاْيمانَ تَطْهيرا مِنَ الشِّرْكِ... وَ الْعَدْلَ تَسْكينا لِلْقُلوبِ.

🔷 خداوند ايمان را براى پاكى از شرك... و عدل و داد را براى آرامش دل ها واجب نمود.

🔸 من لايحضره الفقيه، جلد 3، صفحه 568


▪️ شهادت حضرت فاطمه(س) بزرگ بانوی اسلام و الگوی جاودانه ی زنان را تسلیت عرض می کنیم.
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

04 Dec, 08:43


💢آیا شبکه‌های اجتماعی افسردگی را کاهش می‌دهند؟

🔹همۀ ما بسیار شنیده‌ایم که شبکه‌های اجتماعی برای سلامت روان نوجوانان بسیار مضر هستند. تعداد فزاینده‌ای از قوانین و دادخواست‌ها، شرکت‌های شبکه‌های اجتماعی را به عنوان عامل اصلی بحران سلامت روان جوانان مقصر می‌دانند. اخیراً نیز مجلس سنای استرالیا دسترسی به شبکه‌های اجتماعی را برای نوجوانان زیر 16 سال ممنوع کرد. اما آیا واقعاً شبکه‌های اجتماعی تأثیرات بسیار وحشتناکی برای نوجوانان دارند؟ در ادامه به همین نکات پرداخته‌ایم که برگرفته از یک مقاله منتشر شده در وبسایت دانشگاه ییل است.

sinapress.ir/?p=554540
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

04 Dec, 08:30


💢رسانه‌های اجتماعی برای کمپین‌های روابط عمومی: انطباق با مخاطبان جدید

🔹متخصصان روابط عمومی باید به‌طور مداوم روندها و تغییرات الگوریتمی را رصد کنند تا بتوانند در زمان مناسب روی آن‌ها سرمایه‌گذاری کنند.

شرح خبر :
🔗https://ertebatatoresaneha.ir/15461/

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

03 Dec, 07:08


💢 دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز به مناسبت هفته پژوهش برگزار می کند:

🔹موضوع سخنرانی: رسانه و سیاست های جمعیتی
🔹با حضور: دکتر صدیقه ببران و دکتر علی پژهان
🔹 دبیر نشست: الهام معینی جزنی
🗓زمان: چهارشنبه 14 آذر 1403
⏱️ساعت 11 الی 12:30
📌مکان: طبقه هشتم ولایت 1، سالن دفاع
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

02 Dec, 08:46


💢 «پوسیدگی مغز» ناشی از استفاده زیاد از شبکه‌های اجتماعی واژه سال لغت‌نامه آکسفورد شد

🔹 فرهنگ واژگان آکسفورد، ترکیب «پوسیدگی مغز» (brain rot) را به‌عنوان واژه سال ۲۰۲۴ معرفی کرد. این اصطلاح به «زوال ذهنی»، «فساد مغزی» یا «پوسیدگی مغز» می‌شود. این اصطلاح به کاهش توانایی‌های ذهنی یا فکری فرد اشاره دارد که به‌ویژه در نتیجه مصرف بیش‌ازحد محتوای بی‌ارزش یا بی‌چالش، به‌ویژه محتوای آنلاین، رخ می‌دهد. این انتخاب نشان‌دهنده نگرانی‌های فزاینده درباره تأثیر مصرف بی‌رویه محتوای کم‌کیفیت در رسانه‌های اجتماعی بر سلامت روانی و شناختی افراد است. این واژه برای نخستین بار در سال ۲۰۰۴، یعنی بیست سال پیش برای توصیف برنامه‌های تلویزیونی و سایت‌های «یار/همسریابی» به کار گرفته شد. پس از آن و با گسترش استفاده از اینترنت و متعاقبا شبکه‌های اجتماعی، کاربرد این نوآوری زبانی بیش از پیش گسترش یافت./ایندیپندنت فارسی

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

01 Dec, 19:21


💢آیا پیشرفت هوش مصنوعی به بن‌بست خورده است؟

🔹گوگل و سایر غول‌های فناوری اکنون با مشکل بازده کاهشی در آموزش مدل‌های جدید خود مواجه شده‌اند. برخی کارشناسان معتقدند سرعت پیشرفت #هوش_مصنوعی کاهش یافته و توانایی‌های این فناوری در آینده با توانایی‌های کنونی آن تفاوتی نخواهد داشت. آیا واقعاً چنین خواهد شد؟

🔗ادامه مطلب

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

01 Dec, 06:18


💢عوارض فیلترینگ در ایران

✍️علی متقیان مدیرعامل مؤسسه ایران

🔹پزشکان جراح زمانی تصمیم به جراحی می‌گیرند که از نظر علمی و تخصصی به این نتیجه رسیده باشند بیمار پس از این جراحی، بهبود خواهد یافت و خطر از دست رفتن بیمار نسبت به بهبود آن کمتر باشد. وقتی پزشک جراح به این نتیجه رسید، خطرات احتمالی جراحی و بیهوشی بیمار را به جان خریده، بیمار را روانه اتاق عمل می‌کند. این تجربه، براساس فطرت انسانی است. هر انسان عاقلی منافع و مضار هر اقدام خود را در نظر می‌گیرد و درصورت غلبه منافع بر ضرر، اقدام می‌کند.
🔹خداوند خالق رحمان و رحیم نیز که خالق بشر و جهان است و از همه رمز و راز بشر و خلقت خود آگاه است، در بعضی از احکام محرمات در آیات الاحکام، از جمله حرمت شراب و قمار به این نکته توجه دارد که در شراب و قمار منافع اقتصادی هست، «قُلْ فِیهِمَا إِثْمٌ کبِیرٌ وَمَنَافِعُ لِلنَّاسِ» اما سپس می‌فرماید «وَإِثْمُهُمَا أَکبَرُ مِنْ نَفْعِهِمَا»، گناه این کار و عواقب سوء و آثار زیانبار شراب و قمار، از منافع اقتصادی آن بیشتر است. لذا خمر و میسر را پست و در فهرست اعمال شیطان قرار داده و بهره‌مندی از آن را ممنوع و حرام اعلام کرده است.
🔹 هدف از ذکر این مثال‌های وحیانی، عقلی و فطری این است که انسان در برابر تصمیمات خود مسئولیت دارد و بایستی در دنیا و آخرت، پاسخ دهد که منافع این تصمیم شما بیشتر از ضرر و زیان آن بوده یاخیر؟ حتی در آموزه‌های اسلامی، مشورت با عقلا و باتجربه‌ها توصیه شده و خداوند متعال دستور فرموده است: «وَشَاوِرْهُمْ فِی الْأَمْرِ فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَکلْ عَلَى‌الله إِنَّ‌الله یحِبُّ الْمُتَوَکلِینَ.» برای انجام کارها مشورت کنید و از تجربه و عقل دیگران بهره‌مند شوید، اما وقتی تصمیم گرفتید، به خدای یگانه توکل کنید. وقتی خداوند این‌گونه راه را با راهنما برای بشریت ترسیم فرموده، شایسته است هنگام تصمیم‌گیری، در مواردی که زیان و منفعت مردم در آن است، برای سود و زیان فکری جدی شود.
🔹به دلیل دسترسی آسان به شبکه‌های اجتماعی و مجازی جامعه ما شاهد تغییر در سبک زندگی و فعالیت‌های اجتماعی خود بود. اکنون اطلاع‌رسانی، تجارت، خرید و فروش از طریق شبکه‌های اجتماعی انجام می‌شود و علاوه بر زندگی عادی مردم، کارهای اداری و نامه‌نگاری‌ها از طریق این شبکه‌ها انجام می‌شود، درست در زمانی که استفاده از این تکنولوژی نورسیده در میان مردم جا افتاد و مردم به استفاده از آن عادت کرده و حتی سبک زندگی و اطلاع‌رسانی در جامعه تغییر کرد، یک باره بنا به دلایلی! (کارشناسی شده یا نشده) استفاده از این شبکه‌ها ممنوع و به جایگزین ایرانی آن احاله شد. هرچند در آن زمان، شبکه‌های جایگزین ایرانی توان تأمین نیازهای مردمی را همچون شبکه‌های خارجی نداشتند.

برای خواندن متن کامل سرمقاله امروز روزنامه ایران اینجا کلیک کنید
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

30 Nov, 19:59


💢افت رتبه علمی همه دانشگاه‌های ایران در رتبه‌بندی اخیر شانگهای

🔹به گزارش دیده‌بان علم ایران، یوسف حجت، سرپرست دانشگاه تربیت مدرس به کاهش رتبه علمی این دانشگاه در رتبه بندی اخیر جهانی اشاره و تصریح کرد: دلیل افت رتبه علمی دانشگاه ها در رتبه بندی اخیر جهانی میزان کم اعتباری است که در اختیار دانشگاه ها قرار می‌گیرد. این میزان اعتبار به دلیل وضعیت اقتصادی کشور روز به روز قدرت خرید خود را از دست می دهد. اگر چه ممکن است ظاهر اعتبار بیشتر باشد؛ اما دیگر مانند سابق نمی‌توانیم تجهیزات آزمایشگاهی خوبی را برای دانشگاه بخریم.
🔹وی در گفت‌وگو با ایسنا خاطرنشان کرد: متاسفانه امروزه تمام بودجه دانشگاه ها صرف فعالیت های روزمره همانند حقوق، خوابگاه و غذا می‌شود و اعتباراتی که برای پژوهش باقی می ماند در مقایسه با سال های قبل کمتر است.
🔹حجت با بیان اینکه خلاء شکل گرفته در حوزه علم و پژوهش را باید حکومت جبران کند، افزود: حکومت اگر می خواهد دانشگاه های قوی داشته باشد باید به دانشگاه به شکل ویژه نگاه کند. ضمن اینکه اعتبارات این مراکز در مقایسه با بودجه سایر بخش های کشور عدد بزرگی نیست.
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

30 Nov, 19:46


💢گزارش شاخص هوش مصنوعی ایران ١۴٠٣ رونمایی شد

🔹گزارش شاخص #هوش_مصنوعی ایران ١۴٠٣، چهارشنبه هفتم آذرماه ۱۴۰۳، با حضور استادان، صاحب‌نظران، مدیران کسب‌وکار و فعالان حوزه هوش مصنوعی رونمایی شد.

🔹گزارش شاخص هوش مصنوعی ایران ۱۴۰۳ (Iran AI Index 2024) بـا همکاری مرکز استراتژی و تحول هوش مصنوعی شریف و آزمایشگاه سیاستی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف تدوین شده و بنا به اعلام تدوین‌کنندگان، این گزارش با الهام از تجربیات بین‌المللی در شاخص‌‌های هوش مصنوعی، تلاش می‌کند چارچوبی برای درک وضعیت ایران در این حوزه ارائه دهد.

🔹در بخش خلاصه یافته‌های کلیدی این گزارش آمده است: «از منظر علمی، ایران در سال‌های اخیر در مقایسه با کشورهای منطقه و جهان با افت چشمگیری مواجه شده است. سال ۲۰۲۳ ایران از لحاظ تعداد و کیفیت مقالات علمی در حوزه هوش مصنوعی در جایگاه دوم منطقه، پس از عربستان سعودی، قرار داشت. با تداوم این روند پیش‌بینی می‌شود ایران در ٣ سال آینده جایگاه دوم را به ترکیه واگذار کند.»

🔹این گزارش بیان می‌کند: «ایران در زمینه توسعه‌دهندگان هوش مصنوعی پس از ترکیه در رتبه دوم منطقه قرار دارد. روند مشارکت ایرانیان در پروژه‌های برجسته هوش مصنوعی در سال‌های اخیر صعودی بوده و حضور مهندسان ایرانی در این حوزه رو به افزایش است.» اما «کاربردی‌سازی و به‌کارگیری هوش مصنوعی در کسب‌وکارهای ایرانی ایران حداقل ۷ سال از میانگین جهانی عقب‌تر است و درحال‌حاضر حدوداً ۱۷ درصد کسب‌وکارهای ایرانی از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند.»

گزارش کامل
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

30 Nov, 05:42


🔹عباس کاظمی جامعه شناس در خصوص گروه‌های مرجع و اینفلوینسرها سخن می‌گوید

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

29 Nov, 13:55


💢آفکام: میزان استفاده بزرگسالان از اینترنت نسبت به سال قبل ۱۸ درصد بیشتر شده است

🔹آفکام که سازمان تنظیم‌کننده مقررات رسانه‌ای بریتانیا است گزارش جدیدی منتشر کرده که درباره رفتار آنلاین کاربران و مدت زمانی که صرف اینترنت کرده‌اند اطلاعاتی را ارائه می‌کند. طبق این گزارش، بزرگسالان بریتانیایی به‌طور میانگین روزانه ۴ ساعت و ۲۰ دقیقه را با دستگاه‌هایی از جمله گوشی، رایانه و تبلت در اینترنت سپری می‌کنند.

🔹گزارش سال ۲۰۲۴ آفکام نشان می‌دهد که بزرگسالان بریتانیایی تقریباً نیمی از زمان خود را در حال استفاده از سرویس‌های متا یا آلفابت (مالک گوگل) هستند. همچنین تقریبا همه بزرگسالان (۹۹ درصد) هر روز حداقل از یکی از سرویس‌های آلفابت بازدید می‌کنند. برای مثال، حدود ۹۴ درصد از بزرگسالان از یوتوب استفاده می‌کنند و میانگین استفاده روزانه از آن ۴۹ دقیقه است.

🔹در مقایسه با گزارش سال گذشته (۳ ساعت و ۴۱ دقیقه) نیز مدت زمان استفاده بزرگسالان از اینترنت در بریتانیا حدود ۱۸ درصد افزایش یافته است. گزارش جدید همچنین ادعا می‌کند که میزان استفاده زنان از اینترنت در تمام گروه‌های سنی بیشتر از مردان است.

🔗جزئیات بیشتر
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

29 Nov, 13:42


🔹استرالیا/ استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای افراد زیر ۱۶ سال ممنوع شد
👇👇👇
asriran.com/004GgF
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

28 Nov, 11:31


🔵  گوگل کروم: تاریخچه و تحول مرورگر وب پرکاربردترین جهان


🔹گوگل کروم به عنوان پرکاربردترین مرورگر وب در جهان، تاریخچه‌ای جالب و تحولاتی چشمگیر را پشت سر گذاشته است.

🔹گوگل کروم در سپتامبر ۲۰۰۸ به بازار آمد و با طراحی مینیمالیستی و ویژگی‌های نوآورانه‌ای مانند تب‌های ایزوله و موتور جاوا اسکریپت  V8، توجه بسیاری را جلب کرد. این مرورگر به سرعت در حال رشد بود و تا پایان سال ۲۰۰۹ به ۵.۳۸ درصد از سهم بازار رسید.

🔹تا پایان سال ۲۰۱۶، کروم موفق شد برای اولین بار از مرز ۵۰ درصد سهم بازار عبور کند و با ۵۱ درصد، برتری خود را تثبیت کند. این در حالی بود که اینترنت اکسپلورر تنها ۴.۴ درصد از بازار را در اختیار داشت.

🔹تا اکتبر ۲۰۲۴، کروم با ۶۶.۶ درصد از کل ترافیک اینترنتی، همچنان برترین مرورگر باقی مانده است. انتقادات مربوط به حریم خصوصی و تسلط گوگل بر بازار نتوانسته‌اند تأثیر زیادی بر جایگاه این مرورگر بگذارند.

متن کامل

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

28 Nov, 11:29


⭕️حکمرانی قانونی به جای فیلترینگ

🔹حکمرانی قانونمند فضای مجازی، موضوع داغ این روزها در کشور است و هر چند برخی، از ادامه یافتن فیلترینگ به منظور مقابله با رها بودن فضای مجازی دفاع می‌کنند اما در مقابل، بخش وسیع‌تری از کاربران خواستار پایان یافتن فیلترینگ و فعالیت مافیای گسترده فیلترشکن و همچنین دسترسی آزاد، اما قانونمند به فضای مجازی هستند. تنظیم محتوای اینترنت و نظارت بر فضای مجازی، نه تنها در کشور ما که در بیشتر کشورهای جهان یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌هاست و این موضوع را می‌توان، هم در کشورهای آسیایی و هم در اروپا و امریکا مشاهده کرد.

🔹در ژاپن به عنوان یکی از کشورهای دارای بیشترین سرعت اینترنت، زمینه دسترسی قانونمند کاربران به فضای مجازی امن فراهم شده است. در این کشور خبری از دیوار آتشین و فیلترینگ نیست و تنها قانون است که حکمرانی می‌کند.

این گزارش را اینجا بخوانید

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

26 Nov, 18:54


💢چت‌جی‌پی‌تی پیشتازِ ابزارهای هوش مصنوعی است/فارس

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

26 Nov, 14:45


💢 فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران: زمان اجرای ابزارهایی برای ممنوعیت خشونت جنسیتی فرا رسیده است


🔹به مناسبت روز جهانی محو خشونت علیه زنان (۲۵ نوامبر)، فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران (IFJ) و شورای جنسیتی این سازمان نگرانی عمیق خود را نسبت به افزایش مداوم خشونت علیه خبرنگاران زن ابراز کردند. این فدراسیون از دولت‌های جهان می‌خواهد که به سرعت ابزارهای بین‌المللی موجود برای ممنوعیت خشونت جنسیتی را اجرا کنند.

🔹دومینیک پرادالیه، رئیس فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در این خصوص گفت: «این ابزارها چارچوب قانونی محکمی برای حفاظت از حقوق خبرنگاران زن فراهم می‌کنند، از جمله حق آزادی بیان و حق کار بدون خشونت، حتی در مناطق درگیری. دولت‌های جهان باید به سرعت در کنار کنوانسیون پیشنهادی ما درباره ایمنی و استقلال خبرنگاران این ابزارها را به کار گیرند».

🔹با نزدیک شدن به سی‌امین سالگرد بیانیه پکن و برنامه عمل آن در سال ۲۰۲۵، خبرنگاران زن همچنان با آزار و اذیت، تهدیدات و حملات جسمی نامتناسب مواجه هستند. پلتفرم‌های آنلاین به محیط‌هایی برای ترویج نفرت‌پراکنی و سوءاستفاده تبدیل شده‌اند، به ویژه خبرنگاران زن مستقل که هدف کارزارهای سازمان‌یافته سخنان نفرت‌آمیز، افشاگری اطلاعات شخصی (doxing) و ترولینگ قرار می‌گیرند.

🔹در یکی از نمونه‌های اخیر، رعنا ایوب، خبرنگار تحقیقی در هند بیش از ۲۰۰ تهدید به تجاوز و قتل دریافت کرد. در دنیای واقعی نیز زنان با آزار جنسی، حمله و حتی قتل در جریان کار خود به ویژه در مناطق جنگی مواجه‌اند.

🔹 بر اساس آمارهای فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، از ۱۲۸ خبرنگاری که در سال ۲۰۲۳ کشته شدند، ۱۴ نفر زن بودند که در حین انجام وظیفه جان خود را از دست دادند.

🔹فدراسیون با اشاره به ابزارهای بین‌المللی موجود برای ممنوعیت خشونت علیه زنان و خبرنگاران، از دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی می‌خواهد که اقدامات ملموس برای حل این مشکل انجام دهند؛ مشکلی که به طور جدی بر وضعیت خبرنگاران زن، آزادی بیان و حق عمومی برای آگاهی تأثیر می‌گذارد.

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

26 Nov, 14:45


💢سازمان ملل: طالبان ۲۵۰ بار روزنامه‌نگاران را بازداشت کرده است


🔹به گزارش سرویس ترجمه شفقنا؛ رویترز نوشت: دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان روز سه‌شنبه اعلام کرد: طالبان از زمان تسلط بر این کشور در سه سال گذشته ۲۵۶ بار خبرنگاران را به‌طور خودسرانه بازداشت کرده‌ است. سازمان ملل از مقامات طالبان خواست از خبرنگاران و حقوق آنها دفاع کند.
@drsbabran
https://media.shafaqna.com/news/562667/

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

25 Nov, 19:53


💢 مخالفان رفع فیلترینگ در شورای عالی فضای مجازی بخوانند

ایلان ماسک:
🔹 سیستم جدید استارلینک، امکان اتصال به اینترنت را برای موبایل بدون نیاز به تجهییزات خاصی فراهم می کند

🔹 ایلان ماسک مدیرعامل شرکت اسپیس ایکس در حساب کاربری خود در ایکس نوشت: سیستم جدید استارلینک امکان اتصال به اینترنت را برای تلفن همراه شما فراهم می‌کند، بدون نیاز به تجهیزات اضافی یا اپلیکیشن خاص./انتخاب

جزئیات در👇👇
https://www.entekhab.ir/003VCt
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

25 Nov, 13:41


💢 اوپن‌ای‌آی روی تحقیق درمورد «اخلاقیات هوش مصنوعی» سرمایه‌گذاری می‌کند

🔹 بزرگترین استارت‌آپ هوش مصنوعی جهان در حال تامین مالی یک تحقیقات آکادمیک درمورد الگوریتم‌هایی است که می‌توانند قضاوت‌های اخلاقی انسان را پیش‌بینی کنند.

بیشتر بخوانید 👇

لینک خبر
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

25 Nov, 13:40


💢هفت دلیل برای برتری جمینای نسبت به چت جی‌پی‌تی

🔹علیرغم اینکه که چت جی‌پی‌تی در پاسخ دادن به سؤالات بهتر عمل می‌کند ولی فقط یک پاسخ در هر زمان ارائه می‌دهد،اما جمینای به طور پیش فرض برای هر سؤال سه پاسخ متفاوت ایجاد می‌کند.

🔹جمینای اغلب پاسخ‌های مختصر و مستقیم‌تری را در مقایسه با چت جی‌پی‌تی ارائه می‌دهد که حتی برای سؤالات ساده نیز جامع است. در نتیجه اگر پاسخ‌های سریع و مستقیم را ترجیح می‌دهید، جمینای مناسب است.

🔹اگر نیاز به کار با فایل‌های PDF طولانی دارید یا می‌خواهید یک سند متنی بزرگ را خلاصه کنید، جمینای به طور موثرتر از چت جی‌پی‌تی این کار را انجام می‌دهد.

🔹اگر اغلب از چت‌بات‌های هوش مصنوعی برای تولید تصاویر استفاده می‌کنید، جمینای ممکن است انتخاب بهتری باشد. حتی در نسخه رایگان، به شما امکان می‌دهد تصاویر نامحدودی را با تعداد بی‌نهایت تنظیمات در صورت نیاز ایجاد کنید.

🔹در حالی که چت جی‌پی‌تی و جمینای نسخه‌های پولی را با قیمت ۲۰ دلار در ماه ارائه می‌دهند، نسخه AI One Premium گوگل قابلیت قابل توجهی بیشتری ارائه می‌دهد.


متن کامل
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

25 Nov, 13:38


💢با ۲۰ هزار میلیارد تومان کاسبی فیلترینگ چه کارهایی می‌توان کرد؟/ کاسبان فیلترینگ؛ تراژدی میلیاردی در سایه سیاست‌های محدودکننده!

✍🏻اقتصاد۲۴: فیلترینگ در ایران بیش از آنکه ابزاری برای نظارت باشد، به بستری برای خلق ثروت‌های پنهان تبدیل شده است. گردش مالی ۲۰ همت که مستقیماً به سود کاسبان فیلترینگ و شبکه‌های غیررسمی ختم می‌شود، رقمی است که می‌توانست پایه‌گذار تحولات اقتصادی و اجتماعی باشد، اما این ابزار به مرور زمان به ایجاد بازاری سیاه منجر شده که در آن بازیگران نامرئی از دسترسی مردم به اینترنت آزاد بهره‌برداری می‌کنند.

🔹اساس اطلاعات به‌دست‌آمده، گردش مالی مرتبط با فیلترینگ در ایران رقمی بین ۲۰ هزار میلیارد تومان تا ۵۰ هزار میلیارد تومان تخمین زده شده است. این اعداد بیانگر بخشی از هزینه‌های اقتصادی است که به دلیل سیاست‌های فیلترینگ به جامعه تحمیل می‌شود. همچنین ۸۵ درصد کاربران ایرانی از فیلترشکن‌ها استفاده می‌کنند که خود به افزایش مصرف داده و هزینه‌های اضافی منجر می‌شود.

🔹لازم به ذکر است که تفاوت ماهیت این هزینه‌ها با بودجه‌های توسعه‌ای کشور بر کسی پوشیده نیست. برای مثال، بودجه آموزش و پرورش یا بهداشت شامل منابع مشخصی است که طبیعتا نمی‌توان آن را مستقیم با ارقام سود بازار سیاه مقایسه کرد. این کنار هم قرار گرفتن اعداد، تنها برای درکی بهتر از سودآوری یک محدودیت به نام مردم و به کام دیگران است.

🔹اختلال و فیلترینگ اینترنت نه‌تنها مشاغل خرد، بلکه بخش‌های کلان اقتصاد دیجیتال را نیز تحت تأثیر قرار داده است. ماهانه ۱۰ هزار میلیارد تومان زیان مستقیم و غیرمستقیم به اقتصاد وارد می‌شود. این رقم در بازه چهارماهه به ۳۹ تا ۱۱۷ هزار میلیارد تومان بسته به شدت اثرگذاری تخمین زده شده است. تأثیرات این اقدامات شامل کاهش اشتغال در شرکت‌های فناوری و افت سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها است که امنیت سرمایه‌گذاری را به‌شدت تحت‌الشعاع قرار داده‌اند. بماند که جدا از آسیب‌های مالی و اقتصادی مستقیم، فیلترینگ و سیاست‌های محدودکننده موجب شده تا سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی از ورود به حوزه‌های فناوری اطلاعات و استارتاپ‌ها خودداری کنند. ریسک سرمایه‌گذاری در این شرایط بسیار بالاست، چراکه هرگونه محدودیت می‌تواند پروژه‌های بزرگ را ناکام بگذارد.

متن کامل

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

25 Nov, 11:57


💢 وحشت نسل زد از جایگزین شدن با هوش مصنوعی و مدیرانی آسوده خاطر

🔹 تحقیقات جدیدی نشان می‌دهد اولین نسلی که تمام طول عمر خود را با اینترنت سپری کرده است تا سطح بالایی نگران و مضطرب از آینده شغلی است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که نسل زد اضطراب زیادی درمورد هوش مصنوعی و تاثیر آن بر وضعیت شغلی خود دارد و این در حالی است که مدیران و کارکنان رده بالا کمتر نگران تاثیر هوش مصنوعی و فناوری‌های جدید هستند.

🔹 با این حال تفاوت روشنی میان نسل جوان و مدیران با تجربه به چشم می‌خورد. نسل جوان و آسیب‌پذیر بیشتر از همه نگران پیشرفت هوش مصنوعی و تاثیر آن بر فرصت‌های شغلی است اما بیشتر مدیرعاملان چندان نگران آینده نیستند. تنها ۶ درصد از رهبران و معاونان آنها هوش مصنوعی را تهدیدی برای موقعیت شغلی خود می‌دانند.



@drsbabran
🔗متن کامل این خبر را در سایت پیوست بخوانید:
https://pvst.ir/jkk

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

24 Nov, 19:23


💢 واتس‌اپ شما را از شر پیام‌های تبلیغاتی کسب‌وکارها خلاص می‌کند


🔹واتس‌اپ به زودی به کاربران این امکان را می‌دهد که از دریافت پیام‌های تبلیغاتی کسب‌وکارها کناره‌گیری کنند. این تغییر به دنبال افزایش تعداد کاربران واتس‌اپ بیزینس به بیش از 200 میلیون نفر در ماه، به‌ویژه در کشورهایی مانند هند و برزیل، انجام می‌شود.

🔹واتس‌اپ همچنین در سال جاری محدودیت‌هایی برای تعداد پیام‌های تبلیغاتی دریافتی در روز تعیین کرده است. علیرغم اینکه واتس‌اپ به عنوان یک پلتفرم برای مکالمات شخصی شناخته شده است، اما در سال‌های اخیر ویژگی‌هایی نیز برای تسهیل ارتباطات تجاری معرفی کرده است.

🔹این تغییرات به کاربران این امکان را می‌دهد که فقط پیام‌های مورد نظر خود را دریافت کنند. برای مثال، اگر کاربری بخواهد به‌روزرسانی‌های خرید و کدهای احراز هویت را از یک وب‌سایت تجارت الکترونیک دریافت کند اما علاقه‌ای به پیام‌های تبلیغاتی نداشته باشد، می‌تواند درخواست خود را اعلام کند.

متن کامل
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

24 Nov, 15:54


💢 اعتماد نسل زد به اینفلوئنسرها در حال افزایش است

🔹 پژوهشی از شرکت‌ هوش کسب‌وکار « Morning Consult» حاکی از آن است که سهم نسل زد بزرگسال، که به تأثیرگذاران شبکه‌های اجتماعی خیلی زیاد یا تا حدی اعتماد دارند، از ۵۱ درصد در سال ۲۰۱۹ به ۶۱ درصد در سال ۲۰۲۳ افزایش یافته است.

🔹 شرکت Morning Consult در یک نظرسنجی از بیش از ۲۲۰۰ بزرگسال آمریکایی، دریافت که اصلی‌ترین موضوعی که نسل زد برای آن از تأثیرگذاران ها یا تولیدکنندگان محتوا اطلاعات می‌گیرد، توصیه‌های مربوط به رسانه است. تقریبا سه‌چهارم (۷۴ درصد) از این گروه جوان چنین کاری می‌کنند، در حالی که این رقم برای کل پاسخ‌دهندگان به نصف (۴۹ درصد) میرسد.

🔹 موضوع بعدی که نسل زد بیشتر به دنبال آن است، مد و زیبایی (۶۰ درصد) است. این موضوع برای کل بزرگسالان آمریکایی جایگاه پایین‌تری دارد و تنها ۳۹ درصد از آن‌ها برای اطلاعات در این زمینه به تأثیرگذاران شبکه های اجتماعی رجوع می‌کنند.


@drsbabran
🔗متن کامل این خبر را در سایت پیوست بخوانید:
https://pvst.ir/jk7

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

24 Nov, 05:05


💢 هوش مصنوعی چگونه علم و جامعه را تغییر می‌دهد؟


🔹ابزارهای هوش مصنوعی مانند ChatGPT احتمالا به زودی به طور کامل خودمختار خواهند شد و یاد می‌گیرند که چگونه با محیط اطراف تعامل کنند.

🔹هدف نهایی هوش مصنوعی، دستیابی به "هوش مصنوعی عمومی " است؛ ماشینی که بتواند مانند انسان فکر کند و یاد بگیرد. نسل کنونی LLMها هنوز به این هدف نرسیده‌اند و بیشتر زبان انسانی را تقلید می‌کنند بدون اینکه واقعاً درک کنند.

انقلاب زبان‌شناسی هوش مصنوعی در حال حاضر بسیاری از جنبه‌های زندگی ما را تغییر می‌دهد. LLMها فراتر از نقش اولیه خود به عنوان ابزار عمل کرده و شروع به همکاری در حوزه‌هایی مانند مراقبت‌های بهداشتی، آموزش و حقوق خواهند کرد.

متن کامل

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

24 Nov, 05:03


💢 وزیر ارتباطات:

🔹 خسارت ۵۰ همتی فیلترینگ به کسب‌وکارها

🔹 فیلترینگ باعث کاهش کیفیت قابل ملاحظه در شبکه ما شده؛ بیش از ده درصد درخواست‌ها از سمت سایت‌های خارجی به دلیل آلودگی شبکه ما برای استفاده از فیلتر شکن‌ها، پاسخ داده نمی‌شود

🔹 استفاده از فیلترشکن باعث مهاجرت نخبگان شده

جزئیات در👇👇
https://www.entekhab.ir/003V5n
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

22 Nov, 12:23


💢واتس‌اپ به ویژگی تبدیل پیام‌های صوتی به متن مجهز شد

🔹این ویژگی واتس‌اپ چیزی که در پیام‌های صوتی گفته می‌شود را شناسایی می‌کند و سپس آن را به متن تبدیل می‌کند تا کاربران بتوانند محتوای پیام‌های صوتی را بدون نیاز به پخش آن‌ها بخوانند. این ویژگی برای مواقعی که نمی‌توانید به پیام‌های صوتی گوش دهید مفید است.

🔹البته در حال حاضر این ویژگی فقط از برخی زبان‌ها مانند انگلیسی، پرتغالی، اسپانیایی و روسی پشتیبانی می‌کند. متا می‌گوید که این ویژگی طی هفته‌های آینده برای کاربران بیشتری از سراسر جهان در دسترس خواهد بود.

🔹متا می‌گوید که تمام پردازش موردنیاز این ویژگی پس از دانلود پیام صوتی روی خود دستگاه انجام می‌شود، بنابراین طبق این ادعا محتوای کاربران ایمن هستند./ دیجایتو

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

22 Nov, 08:35


🎥 توئیتی از «ظریف» که «کری» را به دردسر انداخت

🔹محمد‌جواد ظریف در جلسه رونمایی از کتاب «توئیتری شدن سیاست» با اشاره به خاطره‌ای اظهار کرد: در مذاکرات وین همکاران آقای کری در حال فراهم کردن فضایی بودند تا یک گفت‌و‌گویی با خبرنگاران داشته باشد. جلسه‌ای که داشتیم در مورد موضوعی بحثمان شده بود و احساس کردم کری قرار است بازی شماتت را راه بیندازد.

🔹او ادامه داد: یکی از دوستان ما گفت توییتی یک خطی منتشر کنم که «اسب‌ها را در وسط رودخانه عوض نمی‌کنند». وقتی کری پشت تریبون رفت تمام خبرنگاران پیش از آنکه صحبت‌های او شروع شود گفتند داستان توییت ظریف چیست؟
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

21 Nov, 06:25


💢 استفاده از اینترنت به سلامت روان افراد مسن کمک می‌‌کند

🔹 اغلب افراد مسن از تنهایی شکوه می‌کنند و به باور محققان اینترنت می‌تواند با گسترش تعامل اجتماعی این افراد، بر سلامت روان آن‌ها تاثیر مثبت بگذارد

🔹 بر اساس مطالعه‌ای جدید، استفاده از اینترنت در افراد بالای ۵۰ سال می‌تواند باعث کاهش افسردگی و بهبود سلامت روان شود.

🔹به گزارش اسکای‌نیوز، محققان دانشگاه هنگ‌کنگ بیش از ۸۷ هزار و ۵۰۰ نفر را در ۲۳ کشور، از جمله بریتانیا، تحت بررسی قرار دادند و دریافتند افرادی که برای جست‌وجوی اطلاعات، ارسال و دریافت ایمیل و خرید آنلاین از اینترنت استفاده می‌کردند، بر اساس ارزیابی‌های شخصی‌شان، علائم کمتری از افسردگی، سطح بالاتری از رضایت از زندگی و وضعیت سلامتی بهتری داشتند.


بیشتر بخوانید...
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

21 Nov, 06:21


💢پیتر کایل، وزیر فناوری بریتانیا، به بی‌بی‌سی گفته است که ممنوعیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای افراد زیر ۱۶ سال در این کشور «یک از گزینه‌های» موجود است.

🔹او در مصاحبه‌ای با رادیو ۴ بی‌بی‌سی گفت که برای حفظ ایمنی مردم و به خصوص کودکان در فضای مجازی «هرکاری لازم باشد» خواهد کرد.

🔹ایده اعمال محدودیت سنی بر استفاده از شبکه‌های اجتماعی بعد از آن مورد توجه قرار گرفت که دولت استرالیا گفت مصوبه‌ای را برای ممنوعیت افراد زیر ۱۶سال از این شبکه‌ها معرفی خواهد کرد.

🔹آقای کایل در پاسخ به این سوال که آیا بریتانیا هم چنین خواهد کرد گفت که «همه گزینه‌ها مد نظر است» اما او می‌خواهد ابتدا شواهد بیشتری ببیند.

🔹او از قصد انجام تحقیقات بیشتر درباره عواقب فناوری‌هایی مثل تلفن‌های هوشمند و شبکه‌های اجتماعی بر جوانان خبر داد و مدعی شد که درحال حاضر «هیچ شواهد قطعی که مورد تایید سایر کارشناسان قرار گرفته باشد» وجود ندارد.

بیشتر در وبسایت بی‌بی‌سی فارسی بخوانید:

https://bbc.in/4hV4rbB
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

20 Nov, 13:48


💢«بازنشانی»، قابلیت جدید اینستاگرام

🔹شبکه اجتماعی اینستاگرام به‌زودی قابلیت جدیدی با عنوان «بازنشانی» (Reset) را به‌صورت جهانی عرضه خواهد کرد که به کاربران اجازه می‌دهد الگوریتم‌های پیشنهادی محتوای خود را پاک‌سازی کنند.

🔹این قابلیت که شامل بخش‌های ریلز، اکسپلور و فید اصلی می‌شود، می‌تواند میزان محتوای آسیب‌رسانی که کاربران در معرض آن قرار می‌گیرند را کاهش دهد.

🔹این اقدام بخشی از تلاش‌های متا برای افزایش امنیت کاربران، به‌ویژه نوجوانان، در فضای اینستاگرام است. پیش از این، متا در ماه سپتامبر حساب‌های کاربری خصوصی‌تری برای نوجوانان معرفی کرده بود.

ادامه مطلب

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

20 Nov, 13:18


💢هوش مصنوعی صاحب سینما می‌شود

🔹صنعت فیلم که همیشه در خط مقدم نوآوری های تکنولوژیکی قرار دارد، به طور فزاینده ای از هوش مصنوعی (AI) استفاده می کند تا انقلابی در تولید، توزیع و بازاریابی فیلم ایجاد کند. از تجزیه و تحلیل فیلمنامه تا فرآیند پس از تولید، هوش مصنوعی در حال تغییر شکل دادن به نحوه ساخت و مصرف فیلم‌ها است.
sinapress.ir/?p=553560
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

19 Nov, 18:11


💢ضرر ماهانه هنگفت فیلترینگ به کسب‌وکارهای ایرانی

🔹فیلترینگ در سال ۱۴۰۱ در خوش‌بینانه‌ترین حالت ماهانه ۳۹ هزار میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به اقتصاد دیجیتال کشور خسارت وارد کرده است

🔹در خوش‌بینانه‌ترین حالت زیان ۴ ماه به کسب‌وکارها ۲۵ درصد برآورد شده و بنابراین، در این بازه زمانی کسب‌وکارها در مجموع ۳۹ هزار و میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان آسیب دیده‌اند که معادل ۱۱۶۰ میلیون دلار در ۴ ماه بوده است. بنابراین، میزان ضرر روزانه کسب‌وکارها ۹.۵ میلیون دلار برآورد شده است./خبرآنلاین

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

19 Nov, 18:08


💢هوش مصنوعی گوگل یک کاربر را به مرگ تهدید کرد؛ «تو لکه ننگ این جهانی، لطفاً بمیر»

🔹یک دانشجو در ایالت میشیگان آمریکا که سعی داشت برای تکالیفش از «جمینای» دستیار هوش مصنوعی گوگل کمک بگیرد، پیامی تهدیدآمیز دریافت کرده است.

بیشتر بخوانید: https://tinyurl.com/2p8fy829

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

16 Nov, 18:25


💢 در جعبه سیاه هوش مصنوعی چه می‌گذرد؟ گوگل‌ دیپ‌مایند به دنبال پاسخ

🔹 گزارشی از نشریه فناوری MIT می‌گوید یک سری تحقیقات جدید سعی دارند هسته پنهان هوش مصنوعی را شفاف‌تر کنند. در حال حاضر اطلاعات کمی درمورد روند و فرایندی که هوش مصنوعی برای رسیده به پاسخ یک پرامپت طی می‌کند وجود دارد.

🔹 این تحقیقات که یکی از مهمترین نمونه‌های آن مربوط به گوگل دیپ‌مایند، واحد هوش مصنوعی گوگل، است سعی دارند تا فرایند‌ رسیدن به پاسخ را شفاف‌تر کنند. نتایج این تحقیقات می‌تواند به بهبود امنیت، افزایش کنترل روی هوش مصنوعی و اعتبار بیشتر این سیستم‌ها کمک کند.

🔹 پژوهشگران همچنین در این تحقیقات دلیل یک سری از اشتباهات عجیب در ابزارهای هوش مصنوعی را متوجه می‌شوند و امیدوارند که در آینده بتوانند با تشخیص ریشه اصلی یک سری سوالات ممنوعه، مثل نحوه ساخت بمب، به حذف کامل آنها کمک کنند تا در نتیجه ترفند‌های جیل‌بریک دیگر برای دور زدن محدودیت‌ها کارساز نباشد.

@drsbabran
🔗متن کامل این خبر را در سایت پیوست بخوانید:
https://pvst.ir/jhx

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

16 Nov, 18:10


💢#تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

🔹رد پای فیلترینگ در خاموشی ایران!/ فیلترشکن‌ها چگونه برق را می‌بلعند؟

🔹فیلترشکن‌ها به دنبال رمزنگاری و رمزگشایی داده‌ها از منابع پردازشی بیشتری استفاده می‌کنند که منجر به افزایش مصرف باتری و افزایش میزان شارژ دستگاه‌های الکترونیکی می‌شوند.

🔹با یک محاسبه ساده می‌توان دریافت مصرف برق فیلترشکن‌ها به اندازه برق تولیدی نیروگاه‌های خورشیدی در ایران رسیده است تا آنها هم در مصرف برق کشور نقش بسزایی ایفا کنند.

🔹البته این حساب‌وکتاب از آن رو نیست که عامل اصلی خاموشی این روزهای کشور فیلترینگ معرفی شود.همچنین بر فرض نبود فیلترینگ، شیوه مدیریت انرژی از سوی دولت‌ها به‌تنهایی برای قطع منظم برق صنایع و شبکه خانگی کافی است و طبیعتاً در نبودفیلترشکن‌ها هم مردم ایران باید متحمل خاموشی در گرما و سرما شوند.

🔹قرار هم نیست در نهایت این محاسبات از دولت خواسته شود به دلیل تاثیر فیلترشکن‌ها بر تشدید افزایش مصرف برق× اقدام به رفع فیلترینگ کند زیرا استفاده از اینترنت آزاد حق طبیعی شهروندان هر کشوری است.| تجارت‌نیوز

🔗گزارش کامل👇

https://tejaratnews.com/n/4nlM
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

15 Nov, 18:54


🔹آماری از سرانه مطالعه کتاب در ایران: ۲۰ دقیقه برای هر نفر در روز!

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

15 Nov, 12:48


💢کمک یک میلیون دلاری فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران برای حمایت از رسانه‌های عمومی فلسطین


🔹فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران (IFJ) کمک‌هایی به ارزش یک میلیون دلار را برای حمایت از رسانه‌های عمومی فلسطین اختصاص داده است.

🔹این کمک‌ها، که در کنفرانس رسانه‌ای فلسطین در رام‌الله اعلام خواهد شد، برای پرداخت حقوق روزنامه‌نگاران و تقویت تولید محتوا در رسانه‌های عمومی استفاده می‌شود.

🔹این طرح توسط فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران ، با همکاری سندیکای روزنامه‌نگاران فلسطین و گروه هماهنگی بخش رسانه فلسطین، و با حمایت صندوق بین‌المللی رسانه‌های عمومی (IFPIM) اجرا می‌شود.

🔹آنتونی بلانگر، دبیر کل فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران گفت: «خوشحالیم که با همکاری صندوق بین‌المللی رسانه‌های عمومی ، روزنامه‌نگاری در خدمت منافع عمومی در فلسطین را تقویت می‌کنیم و دستورالعمل‌هایی را برای پایداری بلندمدت آن انجام می‌دهیم. روزنامه‌نگاران فلسطینی مصمم به روایت داستان خود هستند و وظیفه فدراسیون حمایت از آنها، از جمله کمک‌های مالی به سازمان‌های رسانه‌ای مستقل است.»

🔹بیش از یک سال جنگ در غزه تقریباً تمام جنبه‌های زندگی را ویران کرده و بخش رسانه نیز مستثنی نبوده است. از اکتبر ۲۰۲۳، دست‌کم ۱۳۴ خبرنگار فلسطینی جان خود را از دست داده‌اند و بسیاری دیگر زخمی شده‌اند، و تعداد زیادی از سازمان‌های خبری در آستانه تعطیلی قرار دارند. بنابراین، اقدام فوری برای حمایت از روزنامه‌نگاری عمومی و تضمین بقای بخش رسانه در فلسطین ضروری است.

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

15 Nov, 12:28


💢رای دادگاه ممکن است به جدایی اینستاگرام و واتس‌اپ از متا منجر شود

🔹یک قاضی دادگاه روز چهارشنبه در حکمی اعلام کرد که متا باید با شکایت ضد انحصار کمیسیون تجارت فدرال (FTC) روبرو شود که این شرکت را به تسلط بر صنعت شبکه‌های اجتماعی از طریق خرید اینستاگرام و واتس‌اپ متهم می‌کند.

🔹متا در ماه آوریل یک بار دیگر درخواست کرد که پرونده FTC رد شود، اما بواسبرگ اکنون به نفع کمیسیون تجارت فدرال رای داده است. البته او با این ادعا که متا فقط در صورتی که توسعه‌دهندگان موافقت کنند با برنامه‌های آن رقابت نکنند API خود را در دسترس آن‌ها قرار می‌دهد، مخالفت کرده و می‌گوید این اقدام ضد رقابتی نیست.

🔹سخنگوی این شرکت با ارسال بیانیه‌ای اعلام کرد که آن‌ها اطمینان دارند که حکم دادگاه نشان خواهد داد خرید اینستاگرام و واتس‌اپ برای مصرف‌‎کنندگان «خوب» بوده است.

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

14 Nov, 18:14


◼️ایام سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) را تسلیت می‌گوییم.

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

13 Nov, 18:24


💢‏ChatGPT هشتمین وب‌سایت پربازدید جهان شد

🔹براساس جدیدترین اطلاعات Similarweb، درحال‌حاضر ChatGPT هشتمین وب‌سایت پربازدید جهان است. براساس لیست Similarweb، اکنون رتبه ChatGPT سه پله پیشرفت کرده و بالاتر از ردیت و یاهو قرار گرفته است./دیجایتو

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

13 Nov, 17:57


🎥 نظر سیدحسن خمینی درباره فیلترینگ: ۵۰ میلیون ایرانی با فیلترشکن عضو تلگرامند / در چیزهایی گیر کردیم که دنیا از آنها عبور کرده

سیدحسن خمینی:

🔹 بعضی وقت‌ها ما در یک چیزهایی گیر کردیم که دنیا از آنها عبور می‌کند.

🔹 این همه بحث می شود که فیلترینگ باشد یا نباشد، جامعه به قریب به ۵۰ میلیون نفر عضو تلگرام هستند آنها فیلترشکن دارند و وارد می شوند، یک چیزی که حداقل به ظاهر اثر و تاثیر ندارد./ خبرگزاری دانشجو

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

13 Nov, 16:33


💢سامانتا هاروی، نویسنده بریتانیایی با رمان «مدار» برنده جایزه ادبی بوکر ۲۰۲۴ شد.

🔹جایزه بوکر، معتبرترین جایزه ادبیات داستانی بریتانیا است.

🔹رمان «مدار» (اوربیتال) داستان زندگی گروهی از فضانوردان را در ایستگاه فضایی بین‌المللی روایت می‌کند.

🔹این کتاب قبل از راه یافتن به فهرست نهایی جایزه بوکر نیز از رمان‌های پرفروش‌ بود.

🔹ارزش مادی جایزه بوکر ۵۰ هزار پوند (حدود ۶۵ هزار دلار) است.

🔹در مراسم دریافت این جایزه در لندن، خانم هاروی این جایزه را به کسانی تقدیم کرد که «به نفع و نه علیه زمین صحبت می‌کنند و برای صلح و نه علیه آن کار می‌کنند.»

بیشتر بخوانید:
https://bbc.in/3OaTpRG
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

12 Nov, 17:17


💢 ادامه فیلترینگ باتوجه به ایجاد نارضایتی برای مردم قابل قبول نیست

💬رئیس جمهور پزشکیان در جلسه شورایعالی فضای مجازی:

🔹جلب رضایتمندی مردم از ارکان اصلی تصمیم‌گیری و تصمیم سازی در حاکمیت است. معتقدم ما بدون درنظرگرفتن رضایتمندی مردم و صرفا بر اساس مفروضات خود نمی‌توانیم کشور را اداره کنیم و لذا رضایت مردم باید محور تصمیمات ما قرار گیرد.

🔹تصمیم‌گیری درباره شئونات مختلف زندگی مردم با افعال منفی «نشودها» و «نبایدها» از جمله رویه‌های غلط و نادرست در حکمرانی است. باید ببینیم جامعه تا چه میزان از تصمیماتی که ما برای زندگی آنها می‌گیریم رضایت دارند .

🔹وقتی جامعه از تصمیمات ما راضی نباشد، قطعا تصمیم اتخاذ شده به ضد خودش تبدیل خواهد شد و علاوه بر اینکه سرمایه اجتماعی کشور از بین خواهد رفت موضوع مهم امنیت ما را نیز با چالش مواجه خواهد کرد.

🔹در موضوع فیلترینگ فضای مجازی بر اساس پیمایش‌های صورت گرفته به طور کلی اهداف این طرح محقق نشده است، ما ضمن تأکید بر ضرورت توسعه حکمرانی در فضای مجازی به منظور جلوگیری از آسیب‌های آن معتقدیم ادامه این روند با توجه به ایجاد نارضایتی‌های عدیده برای مردم قابل قبول نیست، لذا باید برای اصلاح این روند همه نهادهای حاکمیتی به زبان و نگاه مشترک برسند.

🔹دبیر شورای عالی فضای مجازی موظف است با تشکیل کارگروهی به فوریت ابعاد مختلف این موضوع را بررسی و نتیجه کارشناسی را برای تصمیم‌گیری در جلسه آتی شورای عالی مجازی ارائه کند.

https://dolat.ir/detail/452726

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

12 Nov, 11:21


💢 امکان دسترسی کاربران رایگان شبکه اجتماعی ایکس به هوش مصنوعی Grok

🔹 شبکه اجتماعی ایکس که تا به اینجای کار چت‌بات هوش مصنوعی Grok (ساخته شرکت هوش مصنوعی xAI متعلق به ایلان ماسک) را محدود به کاربران پولی کرده بود، به نظر برای افزایش دسترسی آماده می‌شود. این شبکه اجتماعی حالا امکان دسترسی را برای کاربران رایگان نیز در پلتفرم خود فراهم کرده است.

🔹در حال حاضر استفاده رایگان از این هوش مصنوعی محدودیت‌هایی دارد: شما می‌توانید ۱۰ پرسش از مدل گروک-۲ در هر دو ساعت بپرسید و ۲۰ پرسش در هر دو ساعت هم برای مدل گروک-۲ مینی. همچنین سه پرسش در روز نیز برای تجزیه تحلیل تصویر در اختیار دارید.

🔹بررسی پیوست نشان می‌دهد که این هوش مصنوعی با فیلترشکن‌های منطقه آمریکا به صورت رایگان قابل دسترسی و به گفته تک کرانچ کاربران منطقه نیوزیلند نیز امکان دسترسی رایگان را دارند.

@drsbabran

🔗متن کامل این خبر را در سایت پیوست بخوانید:
https://pvst.ir/jgk

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

12 Nov, 05:49


💢 عرضه کنندگان فیلترشکن یکی از بزرگترین گروههای مخالف رفع فیلترینگ و کاسبان تحریم بزرگترین مخالفان رفع تحریم ها هستند

✍️آذر منصوری رییس جبهه اصلاحات


🔹گفته شده عرضه کنندگان فیلترشکن یکی بزرگترین گروههای مخالف رفع فیلترینگ و کاسبان تحریم نیز بزرگترین مخالفان رفع تحریم ها هستند.

🔹این گروهها چگونه رشد یافته اند و با پشتیبانی چه نهادهایی تا این حد مانع رشد و توسعه کشور و تحقق خواست مردم شده اند؟

🔹این گزاره ها قابلیت بسط دارد.

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

10 Nov, 05:11


🔴سقوط دانشگاه‌های دولتی ایران در رتبه‌بندی QS؛ زنگ خطری برای آموزش عالی کشور

🔹رتبه‌بندی جدید QS نشان از افت جایگاه دانشگاه‌های دولتی ایران در سطح بین‌المللی دارد و بررسی نتایج این رتبه‌بندی حاکی از کاهش امتیازات برخی از مطرح‌ترین دانشگاه‌های کشور در شاخص‌هایی مانند پژوهش، اثرگذاری علمی و شهرت بین‌المللی است.

🔹یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این رتبه‌بندی، تمرکز بر بازار کار و توجه به ارزیابی‌های کارفرمایان است که به دانشجویان در انتخاب دانشگاه مناسب برای تحصیل و اشتغال کمک می‌کند.

🔹دانشگاه صنعتی شریف همچون سال گذشته با کسب امتیاز ۳۳ جایگاه اول کشور را کسب کرد، اما در رتبه بندی نسبت به سال گذشته که رتبه ۳۳۴ را کسب کرده بود با کسر ۸ امتیاز به رتبه ۳۴۲ در سال ۲۰۲۵ رسیده است، بعد از دانشگاه شریف رتبه دوم متعلق به دانشگاه تهران با کسب امتیاز ۳۱.۴ در سال ۲۰۲۴ است، اما در رتبه بندی جهانی دانشگاه تهران از رتبه ۳۶۰ سقوط کرده و به رتبه ۳۶۸ در سال ۲۰۲۵ رسیده است.

👈🏻مشروح گزارش

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

10 Nov, 05:09


💢تعداد کاربران فعال ماهانه ChatGPT به گوگل کروم رسید
🔹وب‌سایت #ChatGPT با ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون بازدید ماهانه در سراسر جهان، در صدر فهرست بیشترین بازدید در میان ابزارهای هوش مصنوعی مولد قرار دارد. آمار بازدید از وب‌سایت این چت‌بات با میزان استفاده از مرورگر #کروم رقابت می‌کند. مرورگر کروم در سراسر جهان حدود ۳ میلیارد و ۴۵۰ میلیون کاربر ماهانه دارد و ChatGPT کمی از آن بالاتر است.

🔹هوش مصنوعی ChatGPT رشد ۱۷.۲ درصدی ماهانه و ۱۱۵.۹ درصدی سالانه داشته است. ازجمله ویژگی‌های برجسته‌ای که رشد ChatGPT و شرکت OpenAI را در سال ۲۰۲۴ افزایش داده، به‌روزرسانی آدرس آن از زیر دامنه chat.‌openai.‌‌com به دامنه اصلی chatgpt.‌com است. این سرویس به‌ویژه در ماه مه ۲۰۲۴ شاهد افزایش ترافیک بود؛ زمانی که به نقطه‌عطف ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون بازدید رسید و از آن زمان تاکنون رشد کرده است./دیجایتو

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

09 Nov, 13:19


💢 صاحبان رسانه‌های اجتماعی بزرگ‌ترین تهدید برای محیط‌های خبری آنلاین هستند
— الگوریتم‌های مغرضانه و اطلاعات غلط اینک «تهدیدی جهانی و واقعی» هستند


🔹گروهی از متخصصان که روی اطلاعات غلط مطالعه می‌کنند پس از نظرسنجی از ۴۱۲ محقق دانشگاهی در رشته‌هایی چون علوم‌اجتماعی، علوم‌انسانی و علوم رایانه‌ای، بزرگ‌ترین تهدیدها برای اعتمادپذیری محیط‌های خبری آنلاین را شناسایی کرده‌اند. آن‌ها معتقدند که محیط اطلاعات در «مقطع حساسی» قرار دارد و انتظار دارند وضعیت در آینده بدتر شود.


🔖  ۸۲۲ کلمه
زمان مطالعه: ۴ دقيقه
                                       
🔹 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:

B2n.ir/h20622
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

08 Nov, 15:26


🔹تغییرات بسیار جالب نحوه صرف زمان و وقت گذرانی مردم از سال ۱۹۳۰ تا کنون (سال ۲۰۲۴)
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

08 Nov, 13:17


💢فعالیت تیک‌تاک در کانادا به‌خاطر «خطرات امنیت ملی» تعطیل شد

🔹کانادا به تیک تاک دستورداده تا فعالیت‌هایش در این کشور را تعطیل کند و دلیل تصمیم خود را «خطرات امنیت ملی» ناشی از این شرکت و مالک آن، بایت‌دنس (ByteDance) بیان کرده است.

🔹در بیانیه دولت کانادا گفته‌شده که دستور ممنوعیت فعالیت تیک‌تاک به‌دنبال «فرایند بررسی امنیت ملی چند مرحله‌ای» سازمان‌های اطلاعاتی این کشور گرفته شده است. این کشور ممنوعیت استفاده از تیک تاک در دستگاه‌های دولتی را نیز از قبل تصویب کرده است.

🔹با وجود این دستور، کانادایی‌ها همچنان می‌توانند از تیک تاک استفاده کنند./دیجایتو

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

07 Nov, 07:13


💢دولت استرالیا می‌گوید لایحه‌ای تنظیم کرده و هفته آینده تقدیم پارلمان خواهد کرد که برای نخستین بار در جهان حضور در شبکه‌های اجتماعی را برای کودکان زیر ۱۶ سال ممنوع می‌کند.

🔹آنتونی آلبانیزی، نخست‌وزیر استرالیا می‌گوید این لایحه با هدف مداخله و جلوگیری از «آسیب» شبکه‌های اجتماعی به کودکان این کشور تنظیم شده است.

🔹«این لایحه برای مادران و پدران است. آنهایی که مثل من، به شدت نگران ایمنی و سلامت کودکان‌مان در فضای آنلاین هستیم. من می‌خواهم خانواده‌های استرالیایی بدانند که دولت پشت آنهاست».

🔹جزییاتی از متن این لایحه هنوز بیرون نیامده و مفاد آن قبل از به رای گذاشتن باید در پارلمان استرالیا به بحث گذاشته شود اما دولت می‌گوید این ممنوعیت شامل نوجوانانی که هم اکنون در شبکه‌های اجتماعی هستند نمی‌شود.

🔹همچنین در صورت رضایت والدین، محدودیت سنی برای کودکان در نظر گرفته نخواهد شد. دولت استرالیا می‌گوید هیچ جریمه‌ای هم برای متخلفان در نظر گرفته نشده است.

🔹آقای آلبانیزی گفته این قانون ۱۲ ماه پس از تصویب لایحه دولت در پارلمان به اجرا گذاشته خواهد شد./ بی بی سی فارسی
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

06 Nov, 19:46


💢واتس‌اپ به‌زودی قابلیت جستجوی معکوس تصاویر را ارائه خواهد کرد

🔹واتس‌اپ روی قابلیت جدیدی کار می‌کند که با این ویژگی کاربران می‌توانند تصاویر مدنظرشان را در اینترنت سرچ کنند تا اطلاعات بیشتری به‌دست بیاورند.

🔹زمانی که روی تصویر خود در واتس‌اپ تپ کنید، سه‌نقطه بالای عکس در سمت راست ظاهر می‌شود و با کلیک روی آن، می‌توانید از قابلیت «Search on web» استفاده کنید. بااین‌کار تصویر شما در گوگل آپلود شده و موتور جستجو عکس‌ها و موارد مشابه را در اختیارتان می‌گذارد. چنین قابلیتی می‌تواند در بررسی صحت تصاویر به کاربران کمک شایانی کند.

🔹درحال‌حاضر، این ویژگی تنها در نسخه بتا قابل استفاده است و شاید از چندهفته تا چندماه طول بکشد تا چنین قابلیتی در دسترس تمامی کاربران قرار بگیرد./دیجایتو

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

06 Nov, 09:32


💢 کدام کشور بالاترین سرعت پهنای باند اینترنت موبایل را دارد؟


🔹کشورهایی که بیشترین سرعت اینترنت همراه (موبایل دیتا) را به خود اختصاص داده‌اند، عبارت است از:

۱- امارات متحده عربی با سرعت متوسط ۴۱۳.۱۴ مگابیت برثانیه

۲- قطر با سرعت متوسط ۳۵۰.۵۰ مگابیت بر ثانیه

۳- کویت با سرعت متوسط ۲۵۷.۱۵ مگابیت بر ثاینه

۴-کره جنوبی با سرعت متوسط ۱۴۳.۱۱ مگابیت بر ثانیه

۵- هلند با سرعت متوسط ۱۴۲.۲۲ مگابیت بر ثانیه

۶-دانمارک با سرعت متوسط ۱۳۳.۵۷ مگابیت بر ثانیه

۷-نروژ با سرعت متوسط ۱۲۹.۱۶ مگابیت بر ثانیه

۸- بلغارستان با سرعت متوسط ۱۲۹.۰۷ مگابیت بر ثانیه

۹-عربستان سعودی با سرعت متوسط ۱۲۰.۷۴ مگابیت بر ثانیه

۱۰- لوکزامبورگ با سرعت متوسط ۱۱۹.۸۱ مگابیت بر ثانیه

متن کامل

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

05 Nov, 13:20


💢خلاصه‌کردن سریال‌ها با هوش‌مصنوعی ممکن شد

🔹آمازون ابزاری برای سرویس پرایم ویدئو خود راه‌اندازی کرده که می‌توان از طریق هوش‌مصنوعی سریال‌ها و محتواهای تولید شده این پلتفرم را خلاصه کرد.

🔹بسیاری از کاربران سرویس‌های پخش محتوا، سریال‌ها را آغاز کرده و در میانه راه رها می‌کنند. این امر باعث می‌شود که آن‌ها در آینده برای تماشای دوباره سریال با مشکل مواجه شوند و نتوانند تشخیص دهند در کدام قسمت تماشای آن را متوقف کرده‌اند. به همین دلیل، آمازون ویژگی جدیدی را به این منظور معرفی کرده است.

ادامه مطلب

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

05 Nov, 09:53


💢 الگوریتم هوش مصنوعی باعث استفاده بیشتر افراد از اینستاگرام و فیس‌بوک شده است


🔹در جلسه اخیر گزارش عملکرد مالی، مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا، اعلام کرد که امیدوار است یک فید جدید به فیس‌بوک و اینستاگرام اضافه کند که به‌شکل انحصاری محتوای تولیدشده با هوش مصنوعی را ارائه دهد.

🔹زمان اضافی که کاربران به‌صورت آنلاین سپری کرده‌اند، به متا کمک کرد تا از برآوردهای تحلیل‌گران برای درآمد سه‌ماهه خود فراتر رود و درآمد و سودش هردو بیش از پیش‌بینی‌ها باشد.

🔹با توجه به اینکه بخش عمده‌ای از درآمد این شرکت از فروش تبلیغات آنلاین به دست می‌آید، متا به امید اینکه بتواند تعامل کاربران در اپلیکیشن‌هایش را افزایش دهد، به‌شدت روی هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری می‌کند.

متن کامل
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

05 Nov, 09:45


💢امنیت شغلی برای کارمندان مسلط به هوش مصنوعی

🔹ظهور اخیر هوش مصنوعی در خط مقدم کسب و کار، اکثر کارکنان اداری را به این فکر واداشته است که در چقدر و تا چه حد باید از این فناوری استفاده کنند و اینکه آیا در نهایت کامپیوتر کاملاً جایگزین آن‌ها خواهد شد یا خیر. اگر این موضوع شما را نیز نگران کرده است باید گفت مطلب درستی را برای مطالعه انتخاب کرده‌اید!

https://sinapress.ir/?p=551943
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

03 Nov, 09:37


💢مقالات و پایان‌نامه‌های کلان پیکره ترگمان گسترش پیدا کرد

🔹صفحه توییتری ترگمان «سایت ترجمه فارسی زبان» از اضافه شدن تعداد مقالات و پایان‌نامه و افزایش تعداد کلمات به پیکره سایت خبر داد.

🔹ترگمان در صفحه ایکس خود نوشته است: پس از چندماه خزش سایت وزارت علوم و تحقیقات در نهایت مفتخریم اعلام کنیم که پیکره ارزشمند موجود در این سایت شامل بیش از ۳۳۷ میلیون کلمه خلاصه مقاله و پایان‌نامه علمی به کلان‌پیکره ترگمان اضافه شده است.

🔹در بیانیه ترگمان با اشاره به قانون مدیریت داده‌ها آمده است: در خزش سایت ایران‌داک تنها آن بخشی از محتوا مورد خزش و انتشار قرار گرفته که به صورت عمومی در دسترسی است؛ به دلیل حق مالکیتی که این سایت برای خود در نظر گرفته است فعلا دسترسی به متن کامل مقالات و بازانتشار آن مجاز نیست.

@drsbabran

🔗متن کامل این خبر را در سایت پیوست بخوانید:
https://pvst.ir/jdt

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

03 Nov, 09:20


#اینفوگرافی

📊 کیفیت اینترنت ایران در جهان چند است؟

🔹بر اساس شاخص کیفیت زندگی دیجیتال، ایران در میان ۱۲۱ کشور، امتیاز ۱۰۴ از لحاظ کیفیت اینترنت را دارد.

🔹کیفیت اینترنت در ایران نسبت به سایر کشورهای منطقه در بدترین وضع ممکن قرار دارد. حتی وضعیت پاکستان نیز از ایران بهتر است| تجارت‌نیوز

https://tejaratnews.com/n/4mv6

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

02 Nov, 13:29


💢دایسون سگ رباتیک خود را رونمایی کرد: پرستار خانه تمام‌عیار!

🔹شرکت دایسون با معرفی ربات چهارپای جدید خود، انقلابی در دنیای خانه‌داری ایجاد کرده است. این ربات همه کاره می‌تواند از جارو کشیدن تا کوتاه کردن چمن‌ها را انجام دهد و زندگی روزمره را آسان‌تر کند.


mobna.com/561640
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

02 Nov, 06:57


💢 سرانجام یک تعریف "رسمی" از هوش مصنوعی متن‌باز ارائه شد

🔹سازمان پیش‌گامان متن‌باز (OSI)، نهادی با سابقه طولانی که به تعریف و "حفاظت" از تمام چیزهای متن‌باز می‌پردازد، امروز نسخه ۱.۰ تعریف هوش مصنوعی متن‌باز (OSAID) را منتشر کرد.

🔹این تعریف حاصل چندین سال همکاری با دانشگاه‌ها و صنعت است و هدف آن ارائه معیاری است که هر کسی بتواند تعیین کند آیا یک مدل هوش مصنوعی متن‌باز است یا خیر.

🔹شاید بپرسید چرا توافق در مورد یک تعریف برای هوش مصنوعی متن‌باز مهم است. استفانو مافولی، معاون اجرایی OSI، گفت: "یک انگیزه بزرگ این است که سیاست‌گذاران و توسعه‌دهندگان هوش مصنوعی را به یک نقطه مشترک برسانیم." او افزود که نهادهایی مانند کمیسیون اروپا به دنبال شناسایی ویژه‌ای برای نرم‌افزارهای متن‌باز هستند.

متن کامل

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

01 Nov, 10:58


💢حذف هزینه چندهزار میلیاردی از سبد خانوارها با حذف فیلترینگ

🔹به گفته رئیس انجمن تجارت الکترونیک تهران، حدود ۸۳ درصد از کاربران اینترنتی کشور از فیلترشکن استفاده می‌کنند، این رقم برابر با تحمیل هزینه‌ چندهزار میلیاردی به مردم و اپراتورهاست و با حذف فیلترینگ این هزینه‌ تحمیل‌شده به چرخه‌ اقتصاد دیجیتال و سبد خانوار برمی‌گردد.

🔗https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1549875

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

31 Oct, 18:56


💢 زنگ خطر بزرگ برای گوگل: ChatGPT search معرفی شد

🔹 شرکت OpenAI لحظاتی پیش از قابلیت ChatGPT search رونمایی کرد که کاربران این امکان را می‌دهد بهتر از قبل در اینترنت جستجو کنند به پاسخ‌های سریع با لینک منابع مرتبط دسترسی پیدا کنند./زومیت

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

31 Oct, 16:51


💢آپدیت جدید تلگرام منتشر شد

🔹 در آپدیت جدید ویدیوهایی که به تازگی در کانال‌های بزرگ آپلود شده‌اند، به صورت خودکار گزینه کیفیت پخش چیزی مانند یوتیوب به ویدیوها اضافه می‌شود تا کاربر براساس نیاز خود کیفیت پخش ویدیو را کم یا زیاد کند./پارسینه
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

31 Oct, 06:49


💢پیش‌بینی ایلان ماسک: تا سال ٢٠۴٠ تعداد ربات‌ها از انسان‌ها بیشتر می‌شود

🔹
براساس پست حساب بلومبرگ در ایکس، #ایلان_ماسک پیش‌بینی خود را در کنفرانس سالانه Future Investment Initiative که در عربستان سعودی برگزار شد، مطرح کرده است. او در قسمتی از سخنان خود به حضار می‌گوید:
«فکر می‌کنم تا ٢٠۴٠ تعداد ربات‌های انسان‌نما بیشتر از انسان‌ها باشد. هر کشوری یک یا چندین هوش مصنوعی خواهد داشت و [باوجوداین] تعداد زیادی ربات وجود خواهد داشت، بسیار بیشتر از انسان‌ها.»

🔹مدیرعامل تسلا پیش‌ازاین نیز درباره افزایش ربات‌های انسان‌نما و هوش مصنوعی پیشرفته و تأثیر آن بر بشریت صحبت کرده بود اما کارشناسان با ادعای او مبنی‌بر نزدیک‌ بودن انقلاب ربات‌های هوش مصنوعی مخالف‌اند و پیش‌بینی‌هایش را بیش‌ازحد خوش‌بینانه‌ می‌دانند./ دیجایتو

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

31 Oct, 06:48


💢 شبکه‌های اجتماعی از اینفلوئنسر اشباع شده‌اند؛ سهم حساب‌های بزرگ از تبلیغات در حال به کاهش است

🔹 گزارشی از اکونومیست می‌گوید طی چند سال گذشته شبکه‌های اجتماعی میزبان تعداد بسیاری زیادی اینفلوئنسر یا افراد تاثیر گذار با دنبال‌کنندگان قابل توجه هستند.

@drsbabran
لینک خبر

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

31 Oct, 06:47


💢یوتیوب در یک سال ۵۰ میلیارد دلار درآمد کسب کرد!

🔹 آلفابت، (شرکت مادر گوگل)، گزارش مالی سه‌ماهه‌ی سوم سال ۲۰۲۴ خود را منتشر کرد و برای اولین بار در تاریخ، درآمد یوتیوب از تبلیغات و اشتراک در چهار فصل گذشته از ۵۰ میلیارد دلار فراتر رفت.

🔹 یوتیوب که گوگل آن را در سال ۲۰۰۶ با مبلغ ۱٫۶۵ میلیارد دلار خرید، هم‌اکنون به سرویسی پول‌ساز تبدیل شده و به‌همراه سایر سرویس‌هایی مانند گوگل کلاود و گوگل پلی و جست‌وجو، سهم عمده‌ای از درآمد شرکت را تأمین می‌کند.

🔹 هوش مصنوعی جدیدی به نام Veo که متن را به ویدئو تبدیل می‌کند، تا پایان سال ۲۰۲۴ به بخش Shorts در یوتیوب اضافه خواهد شد.

🔹 مقابله با مسدودکننده‌های تبلیغات یکی از مشکلات اصلی گوگل و یوتیوب در مسیر کسب درآمد محسوب می‌شود. گوگل به کاربران هشدار داده است که از مسدودکننده‌های تبلیغات در یوتیوب استفاده نکنند و برخی گزارش داده‌اند که پخش ویدئو برای کاربرانی که از چنین افزونه‌ای استفاده می‌کنند، غیرفعال شده است.

🔹 درآمد آلفابت در سه‌ماهه‌ی سوم سال ۲۰۲۴ با رشد ۱۵ درصدی در مقایسه با دوره‌ی مشابه سال گذشته به ۸۸٫۲۷ میلیارد دلار رسید.

در زومیت بخوانید: یوتیوب در یک سال ۵۰ میلیارد دلار درآمد کسب کرد!

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

29 Oct, 15:46


💢نسخه وب جیمیل حالا با هوش مصنوعی در نوشتن ایمیل به شما کمک می‌کند

🔹#گوگل درحال توسعه قابلیت «Help me write» نسخه وب جیمیل است و به کاربران این امکان را می‌دهد تا ایمیل‌ها را با استفاده از هوش مصنوعی جمینای بنویسند یا تغییر دهند. در گوشی نیز کاربران هنگام بازکردن پیش‌نویس خالی در جیمیل، پیامی برای استفاده از این ویژگی می‌بینید.

🔹ویژگی «Help me write» گوگل فقط در دسترس کاربرانی است که مشترک Google One AI Premium یا افزونه جمینای برای Workspace هستند. علاوه‌بر ایجاد پیش‌نویس ایمیل، «Help me write» می‌تواند پیشنهادهایی درمورد نحوه تغییر لحن، توضیح دقیق یا کوتاه‌کردن پیام ارائه دهد.

🔹گوگل همچنین دارد برای گزینه «Polish» میانبری اضافه می‌کند که در مجموعه ابزار «Help me write» وجود دارد و در پیش‌نویس‌های بیش از ١٢ کلمه ظاهر می‌شود. در نسخه وب Gmail، کاربران می‌توانند روی میانبر مربوط به آن کلیک کنند یا Ctrl + H را فشار دهند تا درلحظه ایمیل خود را اصلاح کنند.

🔹در گوشی، این گزینه جایگزین میانبر موجود «Refine my draft» خواهد شد. به‌جای اینکه برای مشاهده گزینه‌هایی نظیر Polish، صفحه را بکشید، وقتی روی میان‌بر Polish سوایپ می‌کنید، برنامه به‌طور خودکار پیام را اصلاح می‌کند. سپس کاربران می‌توانند پیام را با سایر ابزارهای ویرایش هوش مصنوعی گوگل تغییر دهند./دیجایتو
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

29 Oct, 15:23


💢 نظرسنجی Pew: فناوری و به ویژه شبکه‌های اجتماعی شرایط زندگی نوجوانان را سخت‌تر کرده است

🔹 در این نظرسنجی ۶۹ درصد از والدین و ۴۴ درصد از نوجوانان شرایط امروز را سخت‌تر از گذشته می‌دانند. تنها ۱۲ درصد از نوجوانان و ۱۵ درصد از والدین معتقدند که شرایط امروز نسبت به گذشته ساده‌تر و بهتر شده است. از نگاه این گروه، دلیل اصلی تغییرات را باید در فناوری جستجو کرد. موضوعاتی مثل فشار ناشی از شبکه‌های اجتماعی و دیگر انواع فناوری در مرکز توجه هستند.

🔹 با اینکه نوجوانان نیز شبکه‌های اجتماعی را یکی از دلایل مهم شرایط سخت امروز خود توصیف می‌کنند و بیشتر آنها به استفاده از شبکه‌های اجتماعی مشغول هستند، اما ۳۱ درصد افزایش فشار و انتظارات را دلیل دشواری شرایط خود نسبت به نوجوانان ۲۰ سال پیش می‌دانند.

🔹 از نگاه ۱۸ درصد والدین نیز انتظارات از نسل امروز به نسبت گذشته کمتر شده است. علاوه بر فناوری در یک نگاه کلی، ۱۴ درصد به اینترنت و فضای آنلاین به عنوان یکی از دلایل بهبود شرایط اشاره می‌کنند و ۸ درصد نیز گوشی‌های هوشمند را دلیل آن می‌دانند.

@drsbabran
🔗متن کامل این خبر را در سایت پیوست بخوانید:
https://pvst.ir/jbf

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

26 Oct, 16:40


💢 هوش مصنوعی جایگزین مترجمین انسانی خواهد شد؟


🔹هوش مصنوعی توانایی‌های چشمگیری دارد، اما بدون نقص نیست. هوش مصنوعی در درک نکات فرهنگی و زمینه‌ای که برای ترجمه زبان ضروری هستند، دچار مشکل است. به عنوان مثال، ترجمه یک شوخی، یک ضرب‌المثل یا یک عبارت خاص فرهنگی نیازمند درک هر دو فرهنگ مبدا و مقصد است. مترجمان انسانی با تخصص فرهنگی خود می‌توانند این ظرافت‌ها را بهتر از هوش مصنوعی درک کنند.

🔹زبان فقط درباره انتقال اطلاعات نیست؛ بلکه درباره ابراز احساسات و لحن نیز هست. هوش مصنوعی ممکن است ترجمه‌ای از نظر فنی صحیح تولید کند، اما نتواند احساسات مورد نظر را منتقل کند.

🔹برای ترجمه‌های ساده، مانند توصیف محصولات یا ارتباطات داخلی، هوش مصنوعی می‌تواند بسیار مؤثر باشد. اما برای ترجمه‌های دقیق و حساس، تخصص انسانی همچنان بی‌نظیر است.

متن کامل

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

26 Oct, 16:32


💢هوش مصنوعی متا حالا می‌تواند از اخبار رویترز در پاسخ‌های خود استفاده کند

🔹#متا و #رویترز یک «معامله چند ساله» با یکدیگر امضا کرده‌اند که به موجب آن، چت‌بات هوش مصنوعی غول فناوری برای پاسخ‌دادن به سوالات مربوط به اخبار، به گزارش‌های این رسانه استناد خواهد کرد.

🔹همچنین با وجود این همکاری، رویترز برای نمایش محتوای خود در چت‌بات هوش‌مصنوعی متا که از طریق فیسبوک، اینستاگرام، واتس‌اپ و مسنجر قابل دسترس است، پول دریافت می‌کند./دیجایتو

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

25 Oct, 15:30


💢شمار خبرنگاران کشته شده در لبنان به هشت نفر رسید


🔹بر اثر حمله هوایی اسرائیل در تاریخ ۲۵ اکتبر، سه خبرنگار که در یک مجتمع در جنوب لبنان بودند، کشته شدند. دو خبرنگار شبکه رسانه‌ای المیادین و یک خبرنگار شبکه المنار در این حمله هوایی جان خود را از دست دادند. با احتساب این مورد، دست‌کم هشت خبرنگار از زمان شروع جنگ در غزه ، در اکتبر ۲۰۲۳، در جنوب لبنان جان خود را بر اثر بمباران‌های اسرائیل از دست داده‌اند.

🔹فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران (IFJ) به همراه اتحادیه خبرنگاران لبنانی (LJS) این کشتارها را محکوم کردند و از مقامات خواسته‌اند که فوراً تحقیقاتی را پیرامون این حمله آغاز کنند.

🔹فدراسیون همچنین بار دیگر تأکید کرده که مصونیت اسرائیل نباید ادامه یابد و مسئولین کشتار خبرنگاران باید در دادگاه بین‌المللی کیفری محاکمه و مجازات شوند.

🔹آنتونی بلانگر، دبیرکل فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در این رابطه گفت: «تعداد خبرنگاران کشته‌شده در این درگیری باورکردنی نیست. چه به‌صورت عمدی کشته شده باشند و چه به‌عنوان تلفات جانبی، این نمایانگر نادیده‌گرفتن شوکه‌کننده‌ حیات انسانی و جامعه خبرنگاری است.»


@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

25 Oct, 12:12


💢هفته جهانی سواد رسانه ای و اطلاعاتی

🔹هفته جهانی سواد رسانه‌ای و اطلاعات (Media and Information Literacy Week) هر ساله به منظور ارتقاء آگاهی درباره اهمیت سواد رسانه‌ای و اطلاعات از 24 تا 31 اکتبر برگزار می‌شود. این رویداد فرصتی را فراهم می‌کند تا افراد، سازمان‌ها و جوامع به تبادل نظر و تجربیات خود در زمینه سواد رسانه‌ای بپردازند.

🔹از اهداف برگزاری این هفته می توان به ترویج آگاهی عمومی درباره اهمیت سواد رسانه‌ای و اطلاعات در دنیای امروز، ارائه آموزش‌ها و منابع به افراد برای بهبود توانایی‌های آن‌ها در تحلیل و ارزیابی اطلاعات و تشویق به مشارکت فعال در فعالیت‌های رسانه‌ای و اطلاع‌رسانی اشاره کرد.

🔹سواد رسانه‌ای به افراد کمک می‌کند تا اطلاعات را به درستی تحلیل کنند، از منابع معتبر استفاده کنند و در مواجهه با اخبار نادرست و اطلاعات گمراه‌کننده هوشیار باشند.

🔹با توجه به ظهور هوش مصنوعی شعار امسال هفته جهانی سواد رسانه ای و اطلاعاتی : «مرزهای دیجیتال جدید اطلاعات: سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی برای آگاهی منافع عمومی» است.
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

25 Oct, 06:01


💢نروژ حداقل سن استفاده از شبکه های اجتماعی را به ۱۵ سال افزایش می دهد

🔹نروژ اعلام کرد حداقل سن استفاده نوجوانان از شبکه‌های اجتماعی را به ۱۵ سال افزایش می‌دهد.

🔹نخست‌وزیر نروژ هدف از این اقدام را محافظت از کودکان در برابر «الگوریتم‌های خطرناک» و جمع‌آوری داده‌های کودکان از سوی شرکت‌های فن‌اوری بزرگ عنوان کرد.

🔹در حال حاضر حداقل سن استفاده از شبکه‌های اجتماعی در این کشور اسکاندیناوی ۱۳ سال است.

🔹 با این حال آمار نشان می‌دهد بیش از نیمی از کودکان ۹ ساله در نروژ در شبکه‌های اجتماعی حضور دارند و می‌توانند محدودیت‌ها را دور بزنند./ایندیپندنت فارسی

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

24 Oct, 13:01


💢اتصال مغز انسان به کامپیوتر؛ ذهن‌ها دیجیتال می‌شوند

🔹اتصال مغز به کامپیوتر می‌تواند یکی از انقلابی‌ترین تحولات فناوری در قرن ۲۱ باشد. این فناوری با وعده بهبود کارایی مغز، تقویت حافظه و حتی امکان یادگیری سریع‌تر، نویدبخش یک آینده هیجان‌انگیز است.

asriran.com/004EBS
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

24 Oct, 07:52


💢مایکروسافت و OpenAI با رسانه‌ها برای استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی قرارداد بستند

🔹مایکروسافت و OpenAI قراردادی با گروهی از رسانه‌ها امضا کرده‌اند تا از ابزارهای هوش مصنوعی در حوزه روزنامه‌نگاری استفاده کنند. این دو شرکت به رسانه‌ها تا سقف ۱۰ میلیون دلار کمک می‌کنند که شامل ۲.۵ میلیون دلار نقد و ۲.۵ میلیون دلار خدمات نرم‌افزاری است. هدف از این بودجه آزمایش تکنولوژی‌های مبتنی بر AI در تحلیل اخبار و تسهیل کار خبرنگاران است.

🔹در حالی که مایکروسافت و OpenAI با شکایات متعددی درباره نقض کپی‌راست مواجه هستند، این پروژه دنبال می‌شود.

🔹رسانه‌های «نیوز دِی»، «مینه‌سوتا استار تریبون»، «Philadelphia Inquirer» ،«Public Media» و «The Seattle Times»، اولین نشریاتی خواهند بود که کمک هزینه ۱۰ میلیون دلاری را دریافت می‌کنند./دیجایتو


@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

24 Oct, 07:46


💢۲ سال فیلترینگ اینستاگرام: بی‌تاثیر اما پرهزینه برای کسب ‌وکارها و کاربران

🔹
تعداد کسب و کارهای فعال در اینستاگرام کاهش نیافته است و این بازار همچنان از رشد ۳۰ درصدی حجم بازار که تجارت اجتماعی در منطقه و جهان تجربه می‌کند، تبعیت می‌کند. حتی پیش‌بینی می‌شود حجم اینستاگرام از سهم تجارت الکترونیکی از رقم ۸۰ همتی کنونی به بیش از ۱۱۰ همت در سال تا دو سال آینده برسد.

🔹به گزارش @peivast،‌ پشوتن پورپزشک،‌ مدیرعامل پادرو فیلترینگ اینستاگرام را عاملی دانست که اثرات منفی آن برای کاربران و کسب و کارها چشمگیر است. او سختی دسترسی به این پلتفرم را در مقطعی از زمان موجب کاهش ترافیک فروشگاه‌های این پلتفرم دانست که به مرور زمان و با فراگیر شدن استفاده از فیلترشکن‌ها تقریبا راه‌حلی برای این فعالیت در این فضا پیدا شد. اگرچه این محدودیت هزینه‌های قابل توجهی را به فروشندگان تحمیل کرد اما صاحبان کسب و کارها با روند بازیابی تدریجی بازار توانستند در مرداد ماه سال جاری به سفارش‌هایی بیش از دوبرابر آبان سال ۱۴۰۱ برسند.

@drsbabran

🔗متن کامل این خبر را در سایت پیوست بخوانید:
https://pvst.ir/ja3

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

24 Oct, 06:28


💢خطوط هوایی قطر دو روز پیش برای اولین بار یک بویینگ ۷۷۷ این شرکت را به اینترنت ماهواره‌ای استارلینک متصل کرد تا به این ترتیب راه را برای عصر جدیدی از اتصال در طول پرواز در سراسر ناوگان خود هموار کند.
 
🔹برای به نمایش گذاشتن این نقطه عطف، مدیر عامل این خط هوایی درحالی که در ارتفاع ۳۵ هزار پایی از دوحه به لندن پرواز می‌کرد با ایلان ماسک مالک استارلینک تماس تصویری برقرار کرد.
 
🔹شرکت هواپیمایی قطر با صدور بیانیه‌ای گفته که همه ناوگان ۷۷۷ خود را تا سال آینده میلادی به اینترنت استارلینک وصل خواهد کرد و استفاده از این خدمات برای مسافران رایگان خواهد بود.
 
🔹قطر ایرویز اولین شرکت هواپیمایی در خاورمیانه و شمال آفریقا است که چنین فناوری پیشرفته‌ارتباطی را به مسافران خودش ارائه می‌دهد.
 
بیشتر بخوانید:

https://bbc.in/3YBqT1Y

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

23 Oct, 19:06


💢مسدودسازی ۳۳۳ صفحه اینستاگرامی افشاگر اطلاعات و تصاویر بیماران

🔹 قوه فضاییه از مسدودسازی ۳۳۳ صفحه‌ی اینستاگرامی به‌دلیل انتشار اطلاعات، عکس‌ها و فیلم‌های بیماران خبر داد.

🔹 بر اساس گزارش قوه‌ی قضاییه به تازگی اسناد و اسرار مربوط به بیماران در صفحه برخی از پزشکان و کلینیک‌ها بسیار زیاد شده و حریم خصوصی بیماران را خدشه‌دار کرده است این در حالی است که هرگونه اشتراک‌گذاری محتوای تصاویر و فیلم مربوط به بیماران در صفحات مجازی پزشکان نقض حقوق بیماران محسوب می‌شود و مغایر حریم خصوصی افراد است.

🔹 همچنین براساس ماده ۶۴۸ قانون مجازات اسلامی هرگونه افشای اطلاعات توسط اطبا، جراحان، ماماها، فروشندگان دارو و کلیه کسانی که به واسطه شغل و یا حرفه خود محرم اسرار می‌شوند، جرم‌انگاری شده است و مشمول مجازات است./زومیت

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

23 Oct, 07:09


💢کاربران واتس‌اپ اکنون می‌توانند مخاطبان را در داخل خود برنامه ذخیره کنند

🔹#واتس_اپ به‌تازگی قابلیتی را معرفی کرده است که با آن کاربران می‌توانند مخاطبانشان را در داخل خود برنامه ذخیره کنند. بنابراین اگر به گوشی دسترسی نداشته باشید یا دستگاه جدیدی را به اکانت واتس‌اپ خود متصل کنید، می‌توانید مخاطبان را که در فضای ابری این پیام‌رسان ذخیره‌ شده‌اند، ببینید.

جزئیات بیشتر
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

22 Oct, 07:40


💢 ضریب نفوذ شبکه نمایش خانگی افزایش یافت

🔹 فراز برزگر مدیر مارکتینگ فیلیمو می‌گوید: ضریب نفوذ شبکه نمایش خانگی بر پایه اشتراک یا SVOD در ایران در شهریور ۱۴۰۲ برابر با ۱۳.۶ درصد بوده است و این رقم در شهریور ۱۴۰۳ به ۱۶.۸ درصد افزایش یافته است.

🔹 به گزارش @peivast، فراز برزگر مدیر مارکتینگ فیلیمو در نهمین رویداد صبانه که به رونمایی رسمی از زبلاین، پلتفرم مارکتینگ اتومیشین هلدینگ صباایده اختصاص داشت گفت: به طور کلی ضریب نفوذ شبکه نمایش خانگی بر پایه اشتراک یا SVOD در ایران در شهریور ۱۴۰۲ برابر با ۱۳.۶ درصد بوده است و این رقم در شهریور ۱۴۰۳ به ۱۶.۸ درصد افزایش یافته است.

🔹 او در ادامه گفت: البته این موضوع به این معنا نیست که فقط ۱۶.۸ درصد از افراد جامعه محتوای شبکه‌های خانگی را تماشا می‌کنند. بخش زیادی از مخاطبان محتوای شبکه نمایش خانگی را از کانال‌های دیگر مثلا دانلود از تلگرام دنبال می‌کنند.
@drsbabran

🔗متن کامل این خبر را در سایت پیوست بخوانید:
https://pvst.ir/j98

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

22 Oct, 07:15


💢پزشکیان: فیلترینگ برداشته می‌ شود/ در حال تفاهم بر روی نحوه برداشتن آن هستیم
@drsbabran
https://media.shafaqna.com/news/561749/

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

22 Oct, 07:13


💢 گزارش #خبرآنلاین از چالش مخاطبان صداوسیما؛ چند دقیقه تلویزیون ببینیم «مخاطب» محسوب می‌شویم؟ آیا بودجه با تعداد مخاطبان نسبتی دارد؟

🔹بالاخره تلویزیون ۱۱.۵ درصد مخاطب دارد یا ۷۲ درصد؟


🔹 چند روز پیش رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما اعلام کرد که تلویزیون بالای ۷۰ درصد مخاطب دارد! با این حال در جدیدترین نظرسنجی ایسپا اعلام شده که تنها ۱۲.۵ درصد مردم اخبار را از سازمان صداوسیما دریافت می‌کنند. بخشی از این گزارش را اینجا بخوانید.

بودجه روزانه صداوسیما
🔹 صداوسیما روزی ۶۵ میلیارد و ۷۵۰میلیون تومان برای دولت خرج دارد که البته بخش زیادی از این هزینه‌ها بخاطر بالا بودن تعداد کارکنان این سازمان است. طبق آمار رسمی سازمان صدا و سیما نزدیک به ۴۸ هزار نیرو دارد. این در حالی است که شبکه‌ای مانند فاکس نیوز ۱۳۰۰، سی‌ان‌ان ۴۰۰۰، سی‌سی تی‌وی ۱۰هزار، ان اچ کی ژاپن ۱۰هزار، و بی بی سی ۲۰هزار نیرو دارند.

مخاطبان ۷۲ درصدی صداوسیما در ۱۵ دقیقه!
🔹 محسن شاکری‌نژاد، رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما گفته طبق تعریف ما کسی که بالای ۱۵ دقیقه برنامه‌های صداوسیما را می‌بیند او را به عنوان مخاطب در نظر می‌گیریم، این افراد الزاما به این معنا نیست که فقط تلویزیون را تماشا می‌کنند، حتما امروز با گستردگی فضای مجازی در کشور و دسترسی مردم به اینترنت در واقع خیلی موقع‌ها هست که در کنار تلویزیون در ­شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی فعال هستند و استفاده می‌کنند و این به این معنا نیست که این ۷۲ درصد فقط صداوسیما را می‌بینند.

حیف و میل بیت المال
🔹 در ده سال گذشته بودجه صداوسیما از ۹۶۷ میلیارد تومان به ۲۴ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است یعنی رقمی حدود ۲هزار و ۳۸۰ درصد افزایش و آن هم برای ۲۴ درصد مخاطب طبق گفته جلیلی و کاهش مرجعیت رسانه‌ای طبق نظرسنجی ایسپا.

تلویزیون در بهار بین ۲ تا ۲۲ درصد مخاطب داشت
🔹 بر اساس صحبت پیمان جبلی در شب یلدا و شب نوروز روی هم رفته ۱۶۷ میلیون مخاطب و برای برنامه‌ها وجود داشته و از طرفی هم جبلی اعلام کرده برنامه‌های نوروزی ۸ درصد افزایش مخاطب داشته است و این در شرایطی است که آماری از مخاطبان تلویزیون پیش از سال نو منتشر شد که نشان می‌داد درصد مخاطبان تلویزیون بین ۲ تا ۲۲ درصد است.

شکست بزرگ
🔹 سازمان صدا و سیما در حوزه سرگرمی سازی هم شکست خورده است. طبق نظرسنجی ایسپا تنها ۱۱.۵ درصد مردم فیلم‌ها و سریال‌های تلویزیون را دنبال می‌کنند در حالی که این آمار برای پلتفرم‌های نمایش فیلم داخلی ۱۸.۷درصد است.

📌 متن کامل گزارش مهسا بهادری را اینجا بخوانید:
khabaronline.ir/xmMKW
@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

22 Oct, 07:10


💢 نفوذ هوش مصنوعی در انتخابات


🔹نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که بسیاری از کاربران، از هوش مصنوعی برای انتخاب نامزد خود استفاده می‌کنند، اما نکته مهم اینجاست که هوش مصنوعی می‌تواند اطلاعات گمراه‌کننده‌ای تولید کند، و در موارد شدیدتر، هوش مصنوعی می‌تواند نتایج بسیار نادرست را به کاربران ارائه دهد.

🔹پیش‌تر، استفاده از چت‌بات‌های هوشمند، نوشتن سخنرانی و پاسخ‌گویی به سؤالات مربوط به سیاست‌های یک نامزد را تجربه کرده‌ایم، اما امروزه شاهد استفاده از هوش مصنوعی برای تأثیرگذاری در انتخابات هستیم.

🔹سیاری از کشورها استفاده از فناوری دیپ فیک را در کمپین‌های سیاسی ممنوع و محدود کرده‌اند، و در همین راستا، برخی از پلتفرم‌ها برای محدود کردن نفوذ هوش مصنوعی در انتخابات، اقدامات و تمهیداتی را نیز انجام می دهند.


متن کامل

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

21 Oct, 04:49


💢آزمون تکراری رسانه ملی

🔺اعتماد ۳۰ مهر ۱۴۰۳

✍️عباس عبدی

🔹اشاره به خبر شهادت یحیی سنوار در تلویزیون ایران پس از یک روز از وقوع آن، تکان‌دهنده بود. نه از این حیث که مردم از این خبر بی‌اطلاع مانده بودند، چرا که در همین فاصله هزاران پست و نظر در فضای مجازی و سایت‌های گوناگون حتی رسانه‌های حکومتی در این مورد منتشر شده بود و کسی نیازی به اطلاع‌رسانی صدا و سیما نداشت، همچنین اگر کسی با یک روز تاخیر هم از این خبر مطلع می‌شد مشکلی برایش پیش نمی‌آمد. ولی این تأخیر در اطلاع‌رسانی بسیار عجیب و تاسف‌بار بود.

🔹خبری که از لحظه آغاز نشر آن، به عنوان خبری جهانی در خروجی خبرگزاری‌ها و رادیو و تلویزیون‌ها و سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی قرار گرفت، به طوری که سرچ نام سنوار در گوگل بر انتخابات آمریکا و نامزدهای آن پیشی گرفت. این رفتار نشان‌دهنده تصور مخدوشی است که مدیریت این رسانه از آن و جایگاهش دارد، گویی که سیاست‌گذاران آنجا درک درستی از مفهوم رسانه و خبر ندارند.

🔹ابتدا باید پرسید؛ چگونه ممکن است که یک رسانه عریض و طویل با ده‌ها شبکه و... چنین خطایی را مرتکب شود؟ آن هم در حالی که به احتمال قوی اغلب دست‌اندرکاران خبری آن رسانه در همان روز مشغول پیگیری جزییات این ترور بوده‌اند، و شاید هم از آن نیز اطلاع داشته‌اند. پس چرا این خبر را منتشر نکردند، در حالی که می‌دانستند، دیگران از خبر مطلع هستند؟

🔹این رفتار محصول تعریفی است که این شبه رسانه از کارویژه خودش دارد و گمان می‌کند، اگر خبری را اعلام نماید، به منزله تأیید آن خبر و‌ عمل منجر به آن است و اگر اعلام نکند آن خبر دروغ است. به عبارت دیگر صحت و سقم یک خبر را نه از روی اصل خبر، بله به واسطه روایت صدا و سیما می‌سنجند. این برداشت از سیاست خبری صدا و سیما، نزد مردم هم کمابیش وجود دارد و علت بی‌اعتمادی به خبر نیز همین برداشت است.

🔹چرا چنین شده است؟ هنگامی که استقلال رسانه و واقعیت خبر و تحلیل را به رسمیت نشناسیم، و روایتی که بیان کنیم را اصل و معتبر بدانیم، نتیجه‌ای جز این انتظار نباید داشت. به همین دلیل است که مردم نیز خبرهای این رسانه را بیش از آنکه بازتابی از واقعیت بدانند، روایت صدا و سیما می‌دانند، در نتیجه آن را معتبر تلقی نمی‌کنند.
@drsbabran
https://telegra.ph/آزمون-تکراری-رسانه-ملی-10-20

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

21 Oct, 04:19


💢مدارس کپنهاگ استفاده دانش‌آموزان از رسانه‌های اجتماعی را ممنوع می‌کنند

🔹کمیته کودکان و نوجوانان شهرداری کپنهاگ تصمیم گرفته شبکه‌های اجتماعی را در ساعات مدرسه ممنوع کند که این از پایان اکتبر در تمام مدارس اجرایی شود.

🔹طبق اعلام شهرداری کپنهاگ، فایروالی که قبلاً برای مسدود کردن چند ‌سایت با محتوای مضر استفاده می‌شود، اکنون به بازی‌ها، خرید و رسانه‌های اجتماعی نیز تعمیم داده خواهد شد.

🔹سخنگوی حزب سوسیالیست برای مسائل کودکان در شورای شهر کپنهاگ، این تصمیم را راهی برای محافظت از رفاه جوانان توصیف کرد و گفت: اگر زمان زیادی را در صفحات مجازی بگذرانیم، روابط ما تحت تأثیر قرار می‌گیرد. با این حال، این منع فقط در شبکه‌های مدارس اعمال خواهد شد.

🔹وی گفت: دانش‌آموزان مدارس هنوز می‌توانند از رسانه‌های اجتماعی در تلفن‌ها و تبلت‌های خود استفاده کنند، من ترجیح می‌دهم به بچه‌ها سواد دیجیتال و نحوه حرکت در اینترنت آموزش بدهم تا سانسور.

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

20 Oct, 13:29


💢 قابلیت جدید یوتیوب برای افزایش اعتبار محتوا


🔹به گفته یوتیوب، علامت جدیدی که در توضیح یک کلیپ ویدیویی ظاهر می‌شود، با هدف تأیید منشأ ویدیو و عدم تغییر صدا و تصویر است. این بدان معناست که فقط ویدئوهایی که حاوی فیلم یا صدای ویرایش نشده هستند، واجد شرایط برچسب‌گذاری به این روش هستند.

🔹قابل توجه است که خط مشی یوتیوب در حال حاضر سازندگان را ملزم می‌کند که محتوای ایجاد شده با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی را افشا کنند.

متن کامل

@drsbabran

کانال خبری دکتر صدیقه ببران

20 Oct, 05:26


💢آموزش روزنامه‌نگار اقتصادی

🔹موفقیت روزنامه‌نگار اقتصادی به عوامل زیر بستگی دارد:

دانش اقتصادی: درک قوی از مفاهیم اقتصادی، نظریه‌ها و روندهای بازار برای تحلیل و توضیح مسائل اقتصادی ضروری است.
تحقیق و تحلیل: توانایی تحقیق در مورد داده‌ها و اطلاعات اقتصادی و تحلیل دقیق آن‌ها به روزنامه‌نگاران کمک می‌کند تا گزارش‌های معتبر و مفهومی ارائه دهند.
مهارت‌های نوشتاری: توانایی بیان مفاهیم پیچیده به زبان ساده و قابل فهم برای عموم مردم اهمیت بالایی دارد.
شبکه‌سازی: ارتباط با کارشناسان، تحلیل‌گران و منابع معتبر می‌تواند به روزنامه‌نگاران در جمع‌آوری اطلاعات و به‌روز بودن در مورد تحولات کمک کند.
سازگاری با تغییرات: دنیای اقتصاد به سرعت تغییر می‌کند؛ بنابراین، توانایی سازگاری با این تغییرات و یادگیری مداوم بسیار مهم است.
اخلاق حرفه‌ای: رعایت اصول اخلاقی و صداقت در گزارش‌دهی به اعتبار روزنامه‌نگار کمک می‌کند.
استفاده از فناوری: آشنایی با ابزارهای فناوری و رسانه‌های اجتماعی می‌تواند به گسترش دسترسی و تأثیرگذاری روزنامه‌نگار کمک کند.

ترکیب این عوامل می‌تواند به موفقیت یک روزنامه‌نگار اقتصادی کمک کند.
@drsbabran
@Economicjournalists