حقوق مدنی ( توکلی و بیات ) @civillawir Channel on Telegram

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

@civillawir


بهترین و جامع ترین کانال مدنی حقوقی جهت ارائه مطالب درس حقوق مدنی
@civillawir

🛑 تبلیغات پذیرفته می شود جهت هماهنگی به آیدی زیر پیام دهید :
@jurist4544

تمام نکات کتاب مدنی بیات و توکلی در این کانال بارگزاری می شود .
لینک کانال:
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات ) (Persian)

حقوق مدنی (توکلی و بیات) یک کانال تلگرامی با عنوان civillawir است که بهترین و جامع ترین منبع حقوقی مدنی است. این کانال برای ارائه مطالب درس حقوق مدنی ایجاد شده است. در این کانال، تمام نکات کتاب مدنی بیات و توکلی به صورت جامع و دقیق بارگذاری شده است. اگر به دنبال یک منبع معتبر برای آموزش و مطالعه در حوزه حقوق مدنی هستید، کانال civillawir گزینه ای عالی برای شما است. از این کانال می توانید بهترین و جامع ترین مطالب حقوقی را برای خود پیدا کنید. همچنین، این کانال آماده پذیرش تبلیغات مرتبط با حوزه حقوق مدنی می باشد. برای هماهنگی در این زمینه می توانید با آیدی @jurist4544 تماس بگیرید. برای عضویت در این کانال و دسترسی به مطالب مفید حقوقی، لینک کانال زیر را مراجعه کنید: @civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

16 Feb, 18:36


🌹از شما داوطلبان آزمون های حقوقی دعوت میکنیم به کانال ها و گروه های زیر بپیوندید 🌹

https://t.me/addlist/TE7XaNSFzRM1YTQ0


عضویت برای عموم رایگان می‌باشد.👇

https://t.me/addlist/TE7XaNSFzRM1YTQ0

🔹با عضویت در گروه های و کانال های زیر دیگر نیاز به جستجو ندارید.👇


https://t.me/addlist/TE7XaNSFzRM1YTQ0

💢قابل توجه مدیران گروه ها و کانال ها ، محل تبادل لینک و تبلیغات رایگان کانال های حقوقی 👇
https://t.me/Dailylinkexchange

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

16 Feb, 18:34


👌 مطالب امروز بارگزاری شد

استفاده کنید

لایک و ری اکشن قلب فراموش نشه ❤️👍

موفق باشید 🦋

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

16 Feb, 18:33


🦋 حتی اگر طرفین عقد در حین انعقاد عقد نسبت به مقتضیات عرفی عقد مطلع نباشند باز هم این مقتضیات عرفی به عنوان شروط ضمنی به قرارداد آنها تحمیل میشود. برای مثال اگر در فروش خانه در مناطق گرمسیر طرفین نسبت به این امر که عرفاً کولر گازی جزء توابع مبیع است و توسط بایع قابل جدا کردن نیست جاهل باشند، بازهم این امر که کولر گازی قابل باز کردن نیست و به عنوان بخشی از مبیع تلقی میشود به قرارداد ایشان تحمیل می شود.

🦋 اگر طرفین در زمان انعقاد عقد به مقتضیات عرفی عقد شروط ضمنی مطلع باشند، به آنها شروط ضمنی ارتکازی میگوییم و اگر مطلع نباشند به آنها شروط ضمنی غیر ارتکازی» می گوییم.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

16 Feb, 18:33


🟡 ۲. شروط ضمنی :

عرف این شروط را به قرارداد ما تحمیل میکند؛ بنابراین شروط ضمنی در عقد درج نشده است اما با توجه به عرف این شروط ضمنی در قرارداد جاری است مگر آنکه طرفین خلاف آن را درج کرده باشند. در این خصوص باید توجه داشت که:

🟡 اگر مقتضیات عرفی عقد در قرارداد تصریح نشود شرط ضمنی نام دارد؛ اما اگر در متن قرارداد تصریح شود شرط ضمنی نیست و شرط صریح میشود.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

16 Feb, 18:31


🦋 اقسام شروط از حیث شیوه اظهار و بیان شرط:

🟡۱. شروط صریح :

صراحتاً در عقد بیان شده است.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

16 Feb, 18:31


🟡 ۲. شروط ضمن العقد:

در متن عقد صراحتا بیان میشوند برای مثال به عنوان یکی از بندهای قرارداد درج میکنیم که زمان تحویل کالا دو ماه دیگر می باشد.

🟡 ۳. شروط الحاقی:

شروطی هستند که طرفین بعد از انعقاد عقد به موجب توافقات مؤخر و بعدی به عقد می افزایند. برای مثال عقدی منعقد میکنند و چه در متن عقد و چه در مذاکرات قبل از قرارداد، هیچ موعدی را برای تحویل در نظر نمی گیرند اما بعداً به موجب توافقات بعدی، دو ماه دیگر را به عنوان زمان تحویل کالا در نظر میگیرند.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

16 Feb, 18:30


🦋 اقسام شروط از حیث شیوه ارتباط آنها با عقد

🟡 ۱. شروط تبانی (بنایی ) :

طرفین در مذاکرات قبل از قرارداد (مقاوله) راجع به این شروط با هم توافق کرده اند، اما در زمان انعقاد عقد آن شروط را در عقد داخل نمیکنند؛ ولی با توجه به مذاکرات پیشا قراردادی قبل از قرارداد که اصطلاحاً به آنها «مقاوله» میگوییم، این شروط در اراده مستتر آنها وجود دارد. برای مثال در مذاکرات قبل از قرارداد به موجب ایمیلها و نامه های مبادله شده بین طرفین زمان تحویل کالا دو ماه دیگر در نظر گرفته شده است اما در متن قرارداد این موضوع درج نشده است. قانون گذار به این شروط رسمیت داده و در عقد نکاح تحت عنوان شروط تبانی یا بنایی از آنها نام برده است. ماده ۱۱۲۸ ق.م این شروط اختصاص به نکاح ندارد و در سایر عقود هم بر مبنای وحدت ملاک راه دارند.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

16 Feb, 18:29


🟢 مبحث هشتم شروط ضمن العقد (مواد ۲۳۲ تا ۲۴۶ ق.م)

🟡 شروط ضمن العقد در هر عقد ممکن است علاوه بر توافق درباره عوضین اصلی، تعهدات جانبی و فرعی و توضیحاتی راجع به اوصاف موضوع عقد درج شود. مجموع این شروط یا تعهدات و مقرره های فرعی و جزئی عقد است که جوانب مختلف عقد را برای ما آشکار میکند و به آنها «شروط ضمن العقد» گوییم. شخصی که این شروط به نفع او درج شده است «مشروط له و شخصی که این شروط بر عهده او درج شده است مشروط علیه» نام دارد شروطی که در ضمن عقد درج می شوند، ممکن است صحیح باشند یا باطل.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

16 Feb, 14:21


جهت عضویت در کانال خصوصی برای دسترسی به جدیدترین فایل ها ، جزوات و تدریس های حقوقی (سال ۱۴۰۳) به آیدی زیر کلمه « عضویت » را ارسال کنید :
@jurist4544
@jurist4544

💳 هزینه عضویت برای همه دروس فقط مبلغ ۱۰۰ هزار تومان می باشد.

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

16 Feb, 14:21


🟡 تدریس تصویری و صوتی به همراه جزوات این دروس 👇

🦋 مدنی 1403 :
شعبانی ، زارعی ، عبد غیور ، توکلی ، شکری ، فلاح ، برادران،
🦋 آیین دادرسی مدنی 1403 :
سید جعفری ، قائم مقامی ، عبدغیور ، توکلی ، فلاح ، رزازاده ، تقی زاده، شکری ، انصاری ، عمروانی ، لطفی ، کوهستانی
🦋 تجارت 1403 :
کمیجانی ، عبدغیور ، شکری ، فلاح ، سوری ، توکلی ، رشیدی نسب ،
🦋 جزا 1403 :
کیانی ، کامفر ،ستاری ، تحریری ، رحمتی ، نوبهار تهرانی ،غفوری ،
🦋 آیین دادرسی کیفری 1403 :
ستاری ، کامفر ، نوبهار تهرانی ، رحمتی ،
🦋 اصول فقه 1403 :
شعبانپور ، سمیع پور ، شب خیز ، سماواتی ، حسین پور ، باقری راد ، بیات ، شهبازی ، پیردهی، سمیرا محمدی ، سماواتی
🦋 متون فقه 1403 :
شعبانپور ، سمیع پور ، سینجلی ، شبخیز ، شهبازی ، معیر ، قوچانیان ، غفوری
🦋 ثبت 1403 :
زبردست ، بیکانیان ، کریمی منفرد ، مشایخ ، فرجی
🦋 اساسی 1403:
خدیمی ، فرامرزی، فرجی ، مصطفایی

هزینه تمام به همراه جزوات فقط ۱۰۰ هزار تومان می باشد.

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

11 Feb, 15:29


حقوق مدنی ( توکلی و بیات ) pinned «🦋 ماده یک تا ده به همراه نکات از کتاب دکتر بیات .( ابتدای کانال ) https://t.me/civillawir/7 🦋 شروع مدنی 2 از کتاب توکلی https://t.me/civillawir/92 🦋 شروع مدنی 3 از کتاب توکلی https://t.me/civillawir/505»

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

11 Feb, 15:26


🦋 ماده یک تا ده به همراه نکات از کتاب دکتر بیات .( ابتدای کانال )
https://t.me/civillawir/7
🦋 شروع مدنی 2 از کتاب توکلی
https://t.me/civillawir/92
🦋 شروع مدنی 3 از کتاب توکلی
https://t.me/civillawir/505

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

11 Feb, 15:22


👌 مطالب امروز بارگزاری شد

استفاده کنید

لایک نکنید ناراحت میشم 😜

موفق باشید 🦋

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

11 Feb, 15:21


🟢 سؤال:

اگر برای هر روز تأخیر در پرداخت دین در قرارداد فیمابین دائن و مدیون وجه التزام تأخیر در انجام تعهد درج شده باشد و دادگاه طبق ماده ۲۷۷ ق.م برای پرداخت دین به مدیون مهلت عادله یا قرار اقساط دهد آیا میتوان بابت این تأخیر از
مدیون وجه التزام دریافت کرد؟

🟡 جواب:

بله، وجه التزام جنبه قراردادی دارد و مهلت عادله یا تقسیط دین که دادگاه آن را مقرر می کند وجه التزام را منتفی نمی کند.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

11 Feb, 15:20


🟢 سؤال:

اگر در قراردادی وجه التزام درج شده باشد آیا شخصی میتواند نسبت به مبلغ آن وجه التزام ضمانت کند؟

🟡 جواب:

بله زیرا هر چند که در بدو انعقاد عقد نقض عهد صورت نگرفته و هنوز پرداخت وجه التزام بر عهده طرف قرار نگرفته است اما سبب آن که همان شرط قراردادی راجع به وجه التزام است، موجود می باشد. بعداً خواهیم دید که ضمانت از دیون موجود امکان پذیر است یا دیونی که سبب آن موجود است.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

11 Feb, 15:18


🟢 سؤال:
آیا می توان برای تأخیر تأدیه وجه نقد وجه التزام تعیین کرد؟ برای مثال اگر تعهد شخصی تأدیه مبلغ صدمیلیون تومان در تاریخ اول فروردین ماه باشد، آیا میتوان مقرر کرد که بابت هر روز تأخیر مبلغ پانصدهزار تومان به عنوان وجه التزام تأخیر تأدیه دریافت شود؟

🟡 جواب:

۱. تفاوت واضحی بین چنین خسارتی با ربا وجود دارد. برای مثال اگر شخصی مبلغ صدمیلیون تومان به دیگری قرض دهد و از همان ابتدا قرار بگذارند که بعد از دو ماه مبلغ صدوده میلیون تومان از او بازپس گیرد این ربا است؛ چرا که چیزی به قرض افزوده شده است. اما اگر شخصی مبلغ صدمیلیون تومان به شخصی قرض دهد تا بعد از دو ماه همان مبلغ صد میلیون تومان را بازپس گیرد، ولی شرط کنند که بعد از فرارسیدن موعد بازپرداخت پول بابت هر روز تأخیر فلان مبلغ به عنوان وجه التزام تأخیر تأدیه جریمه دیرکرد باید تأدیه شود ربا نیست؛ چرا که چیزی بر قرض افزوده نشده است و مبلغ جریمه بابت دیر کرد در بازپرداخت پول بعد از تاریخ مقرر برای بازپرداخت است. شورای نگهبان در نظریه ش ۷۷۴۲ ۱۳۶۱/۱۲/۱۱ در پاسخ به دبیر کل بانک مرکزی این ترتیب را در خصوص جریمه دیرکرد بانکها قانونی و مشروع دانسته است. در رأی وحدت رویه دیوان عالی کشور درج وجه التزام برای کلیه تعهدات پولی چه کمتر از نرخ تورم بانک مرکزی و چه بیشتر از آن باشد، پذیرفته شده است.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

11 Feb, 15:18


🟢 سؤال:

آیا وجه التزام جایگزین اصل تعهد است؟ به عبارت دیگر، آیا درج وجه التزام
در یک قرارداد به متعهد این اختیار را میدهد که با تأدیه وجه التزام خود را از انجام اصل تعهد معاف کند و در نتیجه متعهدله نتواند الزام او را به انجام اصل تعهد بخواهد؟ مانند آنکه فروشنده ملکی در تاریخ مقرر برای تنظیم سند در دفترخانه حاضر نشود و در برابر اعتراض خریدار بگوید که من وجه التزام را به تو می پردازم و مسئولیت دیگری ندارم.

🟡 جواب:

خیر وجه التزام برای آن است که اگر متعهد از انجام تعهد امتناع کرد، متعهدله وجه التزام را از او دریافت دارد؛ اما به این معنا نیست که متعهدله مجبور به قبول وجه التزام باشد و نتواند الزام متعهد را به انجام اصل تعهد بخواهد به عبارت دیگر درج وجه التزام این اختیار را برای متعهد ایجاد نمی کند که بتواند با تأدیه وجه التزام خود را از انجام تعهدات قراردادی معاف بداند. بنابراین در مثال فوق خریدار میتواند با مراجعه به دادگاه دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی علیه فروشنده طرح کند.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

11 Feb, 15:17


🟢 سؤال:

آیا میتوان در قراردادی شرط کرد که علاوه مبلغ وضع التزام خسارت ناشی از نقض عهد نیز دریافت شود؟

🟡 جواب:

طبق ماده ۱۰ ق.م و اصل آزادی اراده پاسخ مثبت تقویت میشود و چنین شرطی صحیح و الزام آور است. در این حالت بابت جبران خسارات مبلغ خسارات محاسبه و دریافت میشود و وجه التزام مقرره نیز صرفاً نوعی جریمه طرف مقابل قرارداد است که به دلیل نقض عهد باید به طرف دیگر تأدیه کند. البته برخی از حقوق دانان مانند دکتر کاتوزیان این ترتیب را قبول ندارند و معتقدند که با وجود درج وجه التزام به هیچ وجه حتی در صورت شرط کردن در قرارداد نمیتوان علاوه بر وجه التزام، خسارت مطالبه کرد.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

11 Feb, 15:16


🟢 سؤال:

اگر به واسطه نقض عهد هیچ خسارتی به متعهدله وارد نشده باشد آیا متعهد بازهم ملزم به تأدیه وجه التزام مندرج در قرارداد است؟

🟡 جواب:
بله وجه التزام متضمن فرض قانونی ورود خسارت است و از آنجایی که میزان وجه التزام ارتباطی با میزان خسارت واقعی وارده ندارد در صورت عدم ورود خسارت نیز وجه التزام قابل مطالبه است.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

11 Feb, 15:15


🟢 سؤال:

آیا در صورت وجود قوه قاهره و عدم اجرای تعهدات قراردادی به دلیل قوه
قاهره میتوان وجه التزام مندرج در قرارداد را از متعهد دریافت کرد؟

🟡 جواب:

خیر وجه التزام مبلغ مقطوعی است که به عنوان جایگزین خسارت تعیین شده است. بنابراین در صورت وجود قوه قاهره از آنجا که نقض عهدی متوجه شخص متعهد نیست و عدم اجرای تعهد به واسطه قوه قاهره بوده است همان طور که خسارتی قابل مطالبه نیست وجه التزام مندرج در قرارداد نیز قابل مطالبه نیست؛ مگر شرط خلاف شده باشد یا آنکه تعهد همرا با شرط تضمین نتیجه باشد.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

07 Feb, 14:07


🟡 تدریس تصویری و صوتی به همراه جزوات این دروس 👇

🦋 مدنی 1403 :
شعبانی ، زارعی ، عبد غیور ، توکلی ، شکری ، فلاح ، برادران،
🦋 آیین دادرسی مدنی 1403 :
سید جعفری ، قائم مقامی ، عبدغیور ، توکلی ، فلاح ، رزازاده ، تقی زاده، شکری ، انصاری ، عمروانی ، لطفی ، کوهستانی
🦋 تجارت 1403 :
کمیجانی ، عبدغیور ، شکری ، فلاح ، سوری ، توکلی ، رشیدی نسب ،
🦋 جزا 1403 :
کیانی ، کامفر ،ستاری ، تحریری ، رحمتی ، نوبهار تهرانی ،غفوری ،
🦋 آیین دادرسی کیفری 1403 :
ستاری ، کامفر ، نوبهار تهرانی ، رحمتی ،
🦋 اصول فقه 1403 :
شعبانپور ، سمیع پور ، شب خیز ، سماواتی ، حسین پور ، باقری راد ، بیات ، شهبازی ، پیردهی، سمیرا محمدی ، سماواتی
🦋 متون فقه 1403 :
شعبانپور ، سمیع پور ، سینجلی ، شبخیز ، شهبازی ، معیر ، قوچانیان ، غفوری
🦋 ثبت 1403 :
زبردست ، بیکانیان ، کریمی منفرد ، مشایخ ، فرجی
🦋 اساسی 1403:
خدیمی ، فرامرزی، فرجی ، مصطفایی

هزینه تمام به همراه جزوات فقط ۱۰۰ هزار تومان می باشد.

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

07 Feb, 14:07


جهت عضویت در کانال خصوصی برای دسترسی به جدیدترین فایل ها ، جزوات و تدریس های حقوقی (سال ۱۴۰۳) به آیدی زیر کلمه « عضویت » را ارسال کنید :
@jurist4544
@jurist4544

💳 هزینه عضویت برای همه دروس فقط مبلغ ۱۰۰ هزار تومان می باشد.

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

07 Feb, 14:07


👌 مطالب امروز بارگزاری شد

استفاده کنید

موفق باشید 🦋

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

07 Feb, 14:06


🟢 سؤال:

آیا در قرارداد پیش فروش آپارتمان میتوان وجه التزام درج کرد؟

🟡 جواب:

اگر وجه التزام مندرجه از مبالغ مذکور در پاراگراف فوق که در قانون آمده است، بیشتر باشد. درج وجه التزام امکان پذیر است و با هیچ مانعی روبه رو نیست؛ اما اگر وجه التزام کمتر از مبالغ فوق باشد باطل است.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

07 Feb, 14:06


🟡 در صورت عدم انجام تعهدات در قسمتهای خدمات عمومی از قبیل مساجد، خیابان فضای سبز مدارس و امثال آن روزانه به میزان یک در هزار بهای روز تعهدات انجام شده به میزان قدر السهم پیش خریدار
در صورت عدم اقدام به موقع برای تنظیم سند رسمی انتقال روزانه به میزان یک در هزار مبلغ قرار داد.

🟡 همان طور که مشاهده میشود این مبالغ حداقل خساراتی هستند که قانون گذار به آنها تصریح کرده است میتوان در قرارداد وجه التزامی بیش از این مبالغ درج کرد؛ اما درج وجه التزامی کمتر از این مبالغ امکان پذیر نیست.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

07 Feb, 14:05


🟡 اگر واحد پیش فروش شده و بخشهای اختصاصی نظیر توقفگاه (پارکینگ) و انباری در زمان مقرر قابل بهره برداری نباشد تا زمان تحویل واحد به پیش خریدار معادل اجرت المثل بخش تحویل نشده

🟡 در صورت عدم انجام تعهدات در قسمتهای مشاعی روزانه به میزان ۰/۵ درصد بهای روز تعهدات انجام نشده به میزان قدر السهم پیش خریدار.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

07 Feb, 14:04


🟡 ۲.درج حداقل مسئولیت در قانون:
در قانون برای میزان مسئولیت، یک حداقل درج شود و بیشتر از آن نیز پذیرفته شده باشد؛ مانند ماده ۶ ق. پس که بنابر آن ماده، اگر پیش فروشنده در تاریخ مقرر در قرارداد واحد پیش فروش شده را تحویل پیش خریدار ندهد و یا به تعهدات خود عمل نکند باید به شرح زیر جریمه تأخیر به پیش خریدار بپردازد مگر اینکه به مبالغ بیشتری به نفع پیش خریدار توافق نمایند.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

07 Feb, 14:03


🟢 اقسام حداقل مسئولیت :

همان طور که تحدید مسئولیت حداکثر مسئولیت دو حالت دارد. مقرر کردن حداقل مسئولیت هم دو حالت دارد:

🟡 ۱ . شرط حداقل مسئولیت قراردادی در قرارداد مبلغی به عنوان حداقل مسئولیت قراردادی درج شود. برای مثال مبلغ پنجاه میلیون به عنوان کف مسئولیت درج شود تا اگر خسارات از پنجاه میلیون کمتر باشد مبلغ پنجاه میلیون تومان به عنوان کف مسئولیت دریافت شود و اگر خسارات از پنجاه میلیون بیشتر باشد مبلغ واقعی خسارات دریافت شود.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

07 Feb, 14:03


🟢 اقسام تحدید مسئولیت :

تحدید مسئولیت دو حالت دارد که عبارت است از:

🟡 ۱. تحدید مسئولیت قراردادی در قرارداد سقفی برای مسئولیت درج شود. برای مثال در قرارداد پیمانکاری درج شود که اگر پیمانکار مرتکب تقصیری شود تا سقف صدمیلیون تومان مسئول جبران خسارات ناشی از این تقصیر است.

🟡 ۲. تحدید مسئولیت در قانون در قانون مسئولیت اشخاصی محدود به سقف خاصی شده باشد؛

مانند بند ۵ از ماده ۵۵ ق.د که بیان میدارد متصدی باربری و یا کشتی هیچ کدام در مورد فقدان و یا خسارات وارده به کالا مسئولیتی بیشتر از صد لیره استرلینگ صد پوند برای هر بسته کالا و یا واحد آن نخواهد داشت مگر اینکه نوع و ارزش این گونه بار قبل از حمل توسط فرستنده بار اظهار گردیده و در بارنامه دریایی نیز قید شده باشد. در این قانون مسئولیت متصدی حمل برای هر واحد کالا تا صد لیره استرلینگ در نظر گرفته شده است؛ بدین نحو که اگر ارزش کالای تلف شده از صد لیره استرلینگ کمتر باشد به همان میزان ارزش کالا باید جبران خسارت به عمل آید و اگر ارزش آن از صد لیره استرلینگ بیشتر باشد خسارت نهایتاً تا میزان صد لیره استرلینگ جبران می شود.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

03 Feb, 13:51


👌 مطالب امروز بارگزاری شد

استفاده کنید

موفق باشید 🦋

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

03 Feb, 13:50


🟢 سؤال:

اگر فروشنده خودرو در فروش خودرو شرط تبری از عیوب را درج کند در این صورت تکلیف چیست؟

🟡 جواب:

این شرط صحیح است و موجب میشود که فروشنده بابت عیوب ناشی از خودرو و خساراتی که به واسطه آن عیب به بار می آید هیچ مسئولیتی نداشته باشد مگر آنکه فروشنده عرضه کننده به خودرو باشد؛ یعنی شرکت خودروساز باشد که در این صورت، این شرط باطل است.

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

03 Feb, 13:49


🟢 سؤال:

آیا در قرارداد فروش خودرو از سوی یک فروشنده معمولی می توان وجه
التزام درج کرد؟

🟡 جواب:
بله درج وجه التزام امکان پذیر است و چون فروشنده مزبور عرضه کننده عمده خودرو نیست. بلکه یک فروشنده معمولی است. بنابراین با محدودیتی مواجه نیستیم چه مبلغ وجه التزام بیش از خسارت وارده باشد و چه کمتر از آن باشد.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

03 Feb, 13:48


🟢 سؤال :

آیا در قرارداد فروش خودرو از سوی یک کارخانه خودرو میتوان وجه التزام
درج کرد؟

🟡 جواب:

درج وجه التزام امکان پذیر است؛ اما با دو حالت مواجهیم:

ا اگر وجه التزام مندرجه از میزان خسارتی که به بار آمده است. بیشتر باشد؛ این وجه التزام، ملاک عمل است و خسارات به میزان همان وجه التزام باید جبران شود.

اگر وجه التزام مندرجه از میزان خسارتی که به بار آمده است. کمتر باشد. درج این وجه التزام مؤثر نیست و خسارت باید به میزان واقعی که وارد شده جبران شود زیرا بیان شد که هیچ شرطی نمی تواند مسئولیت عرضه کننده خودرو را محدود یا منتفی کند.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

03 Feb, 13:48


🟡 ۵. در مواردی که قانون گذار شرط عدم مسئولیت را صحیح ندانسته است. مانند.

ماده ۱۱ ق بدا مصوب ۱۳۹۵ هر شرطی که در بیمه نامه گذاشته شود و بیمه گذار یا زیان دیده را از مزایای قانون بیمه اجباری محروم کند یا تعهدات شرکت بیمه را معلق کند باطل است. اما موجب بطلان بیمه نامه نمی شود.

. ماده ۷ ق ح م خ مصوب ۱۳۸۶ در فروش خودرو از کارخانجات و عرضه کنندگان و واسطه فروش خودرو به مصرف کننده هر شرطی که مسئولیت کارخانه و عرضه کننده خودرو را منتفی یا کمتر از مسئولیت مندرج در قانون کند باطل است. توجه داشته باشید که شرط عدم مسئولیت قراردادی فقط در فروش خودرو از طرف تولید کنندگان و عرضه کنندگان خودرو به مصرف کنندگان خودرو مجاز نیست؛ اما اگر فروش خودرو از جانب یک فروشنده معمولی، یعنی شخصی که تولید کننده خودرو نیست بلکه خود در زمانی خودرو را خریداری کرده و الان آن را به فروش می رساند صورت گیرد درج شرط عدم مسئولیت مجاز است.

بند ۸ ماده ۵۴ قد شرط عدم مسئولیت یا تحدید مسئولیت متصدی حمل دریایی در فرض غفلت، تقصیر با تسامح باطل است.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

03 Feb, 13:47


🟡 ۳. ضررهای بدنی اگر شرط عدم مسئولیت درج شده باشد و به واسطه نقض عهد، ضرر بدنی وارد شود. ان ضرر باید جبران شود. البته در این خصوص با دو استثنا مواجهیم در دو استثنای زیر درج شرط صریح یا ضمنی عدم مسئولیت درباره ضررهای بدنی نیز مجاز است.

عملیات پزشکی

اقدامات ورزشی

🟡 ۴..صدمه به شخصیت و حیثیت.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

03 Feb, 13:46


🟡 ۲.در خسارات در حکم عمل یعنی مواردی که متعهد مرتکب عملی میشود که اضرار عمدی صورت نگرفته اما از انجام آن عمل ظن قوی مبنی بر نقض عهد وجود داشته باشد و با این حال، متعهد به آن عمل مبادرت ورزد؛ مانند آنکه متصدی حمل و نقل مالی ارزشمند را در تاریکی شب در کامیون خود بدون نظارت و در محلی غیر امن رها کند و در نتیجه شخصی آن مال را سرقت کند. ممکن است که متصدی حمل قصد ضرر زدن عمدی را نداشته باشد اما عملی انجام داده است که از انجام أن عمل، ظن قوی مبنی بر ضرر زدن به شخص دیگر وجود داشته است و با وجود این او آن عمل را انجام داده است.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

03 Feb, 13:45


🟢 موارد ممنوعیت استناد به شرط عدم مسئولیت:

در موارد زیر اگر در قرارداد، شرط عدم مسئولیت درج شده باشد این شرط قابل استناد نیست و تأثیری ندارد.

🟡 ا . در خسارات عمدی یعنی مواردی که متعهد مرتکب اضرار عمدی شود؛ یعنی عمداً ضرری را به طرف دیگر قرارداد وارد کند. برای مثال اگر در قرارداد حمل و نقل شرط عدم مسئولیت درج شده باشد و متصدی حمل با دیدن چنین شرطی عمداً کالا را در کنار دریا رها کند، نمی تواند به شرط عدم مسئولیت استناد کند و خود را از جبران خسارت معاف کند.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

03 Feb, 05:58


🟡 تدریس تصویری و صوتی به همراه جزوات این دروس 👇

🦋 مدنی 1403 :
شعبانی ، زارعی ، عبد غیور ، توکلی ، شکری ، فلاح ، برادران،
🦋 آیین دادرسی مدنی 1403 :
سید جعفری ، قائم مقامی ، عبدغیور ، توکلی ، فلاح ، رزازاده ، تقی زاده، شکری ، انصاری ، عمروانی ، لطفی ، کوهستانی
🦋 تجارت 1403 :
کمیجانی ، عبدغیور ، شکری ، فلاح ، سوری ، توکلی ، رشیدی نسب ،
🦋 جزا 1403 :
کیانی ، کامفر ،ستاری ، تحریری ، رحمتی ، نوبهار تهرانی ،غفوری ،
🦋 آیین دادرسی کیفری 1403 :
ستاری ، کامفر ، نوبهار تهرانی ، رحمتی ،
🦋 اصول فقه 1403 :
شعبانپور ، سمیع پور ، شب خیز ، سماواتی ، حسین پور ، باقری راد ، بیات ، شهبازی ، پیردهی، سمیرا محمدی ، سماواتی
🦋 متون فقه 1403 :
شعبانپور ، سمیع پور ، سینجلی ، شبخیز ، شهبازی ، معیر ، قوچانیان ، غفوری
🦋 ثبت 1403 :
زبردست ، بیکانیان ، کریمی منفرد ، مشایخ ، فرجی
🦋 اساسی 1403:
خدیمی ، فرامرزی، فرجی ، مصطفایی

هزینه تمام به همراه جزوات فقط ۱۰۰ هزار تومان می باشد.

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

03 Feb, 05:58


جهت عضویت در کانال خصوصی برای دسترسی به جدیدترین فایل ها ، جزوات و تدریس های حقوقی (سال ۱۴۰۳) به آیدی زیر کلمه « عضویت » را ارسال کنید :
@jurist4544
@jurist4544

💳 هزینه عضویت برای همه دروس فقط مبلغ ۱۰۰ هزار تومان می باشد.

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

10 Jan, 05:26


#توجه_توجه

جهت عضویت در کانال خصوصی و دریافت جدیدترین تدریس های حقوقی (سال ۱۴۰۳)به آیدی زیر کلمه « عضویت » را ارسال کنید :
@jurist4544
@jurist4544

💳 هزینه عضویت فقط مبلغ ۱۰۰ هزار تومان می باشد.

🐦‍⬛️ لیست تدریس های جدید بارگزاری شده در کانال خصوصی :
۱. تدریس تصویری آیین دادرسی مدنی سید جعفری ۱۴۰۳
۲. تدریس تجارت استاد حیدری ۱۴۰۳
۳. تدریس تصویری مدنی زارعی ۱۴۰۳
۴. تست لند ستاری جزا و کیفری ۱۴۰۳
۵. تمام جزوات توربو فاضل ، مشاهیر ، اگر طراح بودم ، از تمام دروس و همراه قوانین خاص
۶.بسته های تست تمداد
۷. تدریس تصویری مدنی شعبانی ۱۴۰۳
۸.نکته و تست مدنی ترکمن ۱۴۰۳
۹.تست آدم قائم مقامی ۱۴۰۳
۱۰.متون فقه ارشد شعبانپور
۱۱.ثبت بیکانیان ۱۴۰۳
۱۲. جزا کیانی ۱۴۰۳
وهزاران تدریس و فایل صوتی و تصویری دیگر ....

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

09 Jan, 14:19


متون فقه وکالت ،ارشد ( تدریس ، جزوه ، نکته و تست ، رفع اشکال )

@motonefeghvekalat1401

گروه متون فقه
@groupmotonefeghvekalat1401

متون فقهی وکالت و ارشد
@motonefeghi

حقوق مدنی ( بیان تمام نکات کتاب مدنی بیات و توکلی )
@civillawir

گروه مدنی
@madanibayatvatavakkoly

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

09 Jan, 14:18


🟡تعهد همراه با تضمین نتیجه:

تعهدی است که متعهد مسئول حصول نتیجه است؛ بدین ترتیب که در صورت عدم حصول نتیجه حتی اگر عدم حصول نتیجه ناشی از قوه قاهره باشد، متعهد مسئول جبران خسارت است. این تعهد تضمین نتیجه ممکن است به موجب قانون باشد، مانند عاریه طلا و نقره (ماده ۶۴۴ ق.م) یا به موجب شرط ضمان باشد مانند شرط ضمان بر عهده مستعير. (ماده ۶۴۲ ق.م) در عقود شرط تضمین نتیجه امکان پذیر است جز در عقد مضاربه که چنین شرطی باطل و مبطل است.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

09 Jan, 14:18


🟡تعهد به نتیجه :

وقتی تعهد متعهد مبنی بر این است که عملی را تماماً انجام دهد تا آنکه به هدف خاصی نائل شود این نوع تعهد تعهد به نتیجه است مانند تعهد متصدی حمل و نقل برای رساندن کالا به مقصد، تعهد مهندس راه و ساختمان مبنی بر ساختن ساختمانی مقاوم تعهد وکیل دادگستری مبنی بر اقامه دعوی در مهلت مقرر قانونی.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

09 Jan, 14:17


🟡۱. تعهد به وسیله:

وقتی که تعهد متعهد مبنی بر این است که در راه رسیدن به نتیجه خاصی تلاش متعارف خود را به کار گیرد این نوع تعهد تعهد به وسیله است. بنابراین آنچه مورد تعهد است تلاش در راه رسیدن به هدف و نتیجه ای خاص است نه آنکه لزوماً شخص به آن هدف نائل شود، مانند تعهد پزشک جهت تلاش برای بهبود بیمار تعهد وکیل دادگستری برای تلاش در جهت پیروزی در دعوی.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

09 Jan, 14:17


🟢 تعریف تعهد به وسیله تعهد به نتیجه و تعهد به تضمین نتیجه:

در حالتی که موضوع تعهد، انجام یک عمل باشد بین سه حالت فوق قائل به تفصیل شدیم حال ببینیم این سه عبارت به چه معنا است؟
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

09 Jan, 05:19


به به چه استقبالی شد😍😘

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

09 Jan, 05:02


تدریس آدم سید جعفری 1403کامل و تصویری به همراه جزوه در کانال خصوصی قرار گرفت

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

08 Jan, 06:04


#توجه_توجه

جهت عضویت در کانال خصوصی و دریافت جدیدترین تدریس های حقوقی (سال ۱۴۰۳)

🟢 برای همه منابع کانون وکلا و مرکز وکلا ، ارشد ، دکتری ، سردفتری و ..( دروس مدنی ، آیین دادرسی مدنی ، تجارت ، جزا ، کیفری ، متون حقوقی و متون فقه ، اصول ، ثبت ، اساسی ، قوانین خاص و... )

🟢 از همه اساتید مطرح موسسات حقوقی ( مشاهیر ، چتر دانش ، فاضل ، دادآفرین ، مکتوب اخر و ... )

🟦. به آیدی زیر کلمه « عضویت » را ارسال کنید :
@jurist4544
@jurist4544

💳 هزینه عضویت فقط مبلغ ۱۰۰ هزار تومان می باشد.

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

07 Jan, 17:33


نترس!
کلیپ پیشنهادی 👌 حتما ببینید🌸🦋

#کلیپ_انگیزشی




🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

07 Jan, 17:30


استفاده کنید از نکات بارگزاری شده در کانال انشالله مفید فایده واقع گردد ☑️

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

07 Jan, 17:29


🟢۳.اگر موضوع تعهد خودداری از انجام عمل باشد:

این نوع تعهد، مانند تعهد مستأجر برای نزدن میخ به دیوار تعهد مستعیر برای آنکه در خانه ای که به او عاریه داده ایم، مهمانی برگزار نکند ....... در چنین تعهداتی چون ادعای متعهد له آن است که متعهد کاری را که نباید انجام می داده انجام داده است و در نتیجه ادعای متعهدله خلاف اصل عدم است اوست که باید نقض عهد را اثبات کند و اثبات کند که متعهد عملی را که نباید انجام میداد انجام داده است. برای مثال در مصادیق فوق، موجر باید ثابت کند که مستأجر میخ به دیوارها کوبیده است یا معیر باید ثابت کند که مستعیر در خانه مزبور مهمانی برگزار کرده است.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

07 Jan, 17:28


🟡تعهد همراه با تضمین نتیجه:

یعنی تعهد متعهد مبنی بر این است که عملی را تماماً انجام دهد تا در هر صورت به هدف خاصی نائل شود در این حالت حتی اگر متعهد به هر دلیل حتی به دلیل قوه قاهره نتواند تعهد را اجرا کند باز هم مسئول جبران خسارت است. فرق این
این تعهدات با تعهد به نتیجه آن است که در تعهد به نتیجه اثبات قوه قاهره متعهد را ازجبران خسارت معاف میکند اما در تضمین نتیجه قوه قاهره نیز ما را معاف نمی کند.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

07 Jan, 17:26


🟡 تعهد به نتیجه:

یعنی تعهد متعهد مبنی بر این است که عملی را تماماً انجام دهد تا آنکه به هدف خاصی نائل شود و بنابراین صرف تلاش او کافی نیست بلکه رسیدن به نتیجه خاصی برای ما مهم است مانند تعهد مهندس ساختمان مبنی بر طراحی یک ساختمان ضد زلزله در چنین تعهداتی بار اثبات وفای به عهد بر عهده متعهد است؛ یعنی اوست که باید ثابت کند تعهد خود را انجام داده است یا در صورت عدم انجام تعهد اوست که باید ثابت کند عدم اجرای تعهد عدم وصول نتیجه مورد نظر ناشی از قوه قاهره بوده است. در صورت عدم اثبات مراتب فوق وی متعهد به جبران خسارات وارده به متعهدله خواهد بود.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

07 Jan, 17:26


🟡تعهد به وسیله:

یعنی تعهد متعهد این نیست که حتماً به نتیجه خاصی برسد؛ بلکه تعهد او آن است که در راه رسیدن به نتیجه خاصی تلاش کند مانند تعهد وکیل برای دفاع از حقوق موکل این نوع تعهد تعهد به وسیله است. در چنین تعهداتی بار اثبات نقض عهد بر عهدة متعهدله است؛ بنابراین متعهد از اثبات وفای به عهد معاف است. به عبارت دیگر، متعهدله برای آنکه بتواند از متعهد خسارت بگیرد باید عدم انجام تعهدات قراردادی را اثبات کند. به عبارت دیگر متعهدله باید ثابت کند که متعهد مرتکب تقصیر شده است که در نتیجه این تقصیر نتیجه مورد نظر حاصل نشده است.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

07 Jan, 17:25


🟢 ۲. اگر موضوع تعهد انجام یک عمل باشد:

این نوع تعهد مانند تعهد معمار برای ساخت یک ساختمان، تعهد وکیل برای دفاع از حقوق موکل در یک پرونده تعهد پزشک برای مداوای بیماری یک مریض تعهد نقاش برای رنگ کاری یک خانه و...... چنین تعهداتی خود به سه دسته تقسیم میشوند:
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

07 Jan, 17:25


🟢 ۱. اگر موضوع تعهد، انتقال یا تسلیم یک مال باشد بار اثبات وفای به عهد بر عهده متعهد
است.

برای مثال: موضوع تعهد مستودع ودیعه پذیر) تحویل دادن مال مورد ودیعه است؛ تعهد موجر تحویل دادن عین مستأجره به مستأجر در بدو انعقاد عقد اجاره است؛ تعهد مستأجر تحویل دادن عین مستأجره به موجر بعد از خاتمه قرارداد اجاره است؛ تعهد مستعیر عاریه پذیر) تحویل دادن مال مورد عاریه به معیر است؛ تعهد بایع تحویل دادن مبیع به مشتری است. ایشان باید ثابت کنند که این تعهد را انجام داده اند و آنچه را بر عهده داشته اند تحویل داده اند؛ در غیر این صورت ملزم به جبران خسارت خواهند بود.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

07 Jan, 17:24


🟢 بار اثبات انجام یا عدم انجام تعهد:

به دنبال یافتن پاسخی برای این سؤال هستیم که بار اثبات

انجام یا عدم انجام تعهد بر عهده چه شخصی است؟ آیا متعهد باید انجام تعهد را اثبات کند تا از مسئولیت قراردادی مبنی بر جبران خسارت بری شود یا آنکه متعهدله باید نقض عهد را اثبات کند تا بتواند متعهد را به جبران خسارات ناشی از نقض قرارداد ملزم کند؟

🟢جواب این سؤال بستگی به نوع تعهد دارد؛ بنابراین باید بین اقسام مختلف تعهد به این شرح قاتل به تفکیک شویم:
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

07 Jan, 17:23


🟢 موارد معافیت از پرداخت خسارت تأخیر تأدیه :

در موارد زیر خسارت تأخیر تأدیه منتفی می شود:

🟡اگر محکوم علیه اعسار خویش را از محکومیت به اثبات برساند. ماده ۵۲۲ ق.آ.د.م)

🟡شخص ورشکسته از تاریخ توقف از پرداخت خسارت تأخیر تأدیه معاف است. رأی وحدت رویه ش ۱۵۵ مورخ ۱۳۴۷/۱۲/۱۴ هیأت عمومی دیوان عالی کشور

🟡تأخیر در پرداخت حقوق مستخدمین دولتی که دولت در مقام اجرای قوانین استخدامی مکلف به پرداخت آن است از خسارت تأخیر معاف است رأی وحدت رویه ش ۱۵۶، مورخ ۱۳۴۸/۰۱/۲۰ هیات عمومی دیوان عالی کشور.

@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

07 Jan, 16:03


🟢 تبلیغات پذیرفته می شود .


🗼 جهت هماهنگی به آیدی زیر پیام ارسال کنید :

@jurist4544

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

07 Jan, 13:39


#توجه_توجه

جهت عضویت در کانال خصوصی و دریافت جدیدترین تدریس های حقوقی (سال ۱۴۰۳)

🟢 برای همه منابع کانون وکلا و مرکز وکلا ، ارشد ، دکتری ، سردفتری و ..( دروس مدنی ، آیین دادرسی مدنی ، تجارت ، جزا ، کیفری ، متون حقوقی و متون فقه ، اصول ، ثبت ، اساسی ، قوانین خاص و... )

🟢 از همه اساتید مطرح موسسات حقوقی ( مشاهیر ، چتر دانش ، فاضل ، دادآفرین ، مکتوب اخر و ... )

🟦. به آیدی زیر کلمه « عضویت » را ارسال کنید :
@jurist4544
@jurist4544

💳 هزینه عضویت فقط مبلغ ۱۰۰ هزار تومان می باشد.

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

06 Jan, 07:51


🖤در گذشت ناگهانی حقوقدان عزیز
مرحومه زهرا خوش قامت را به خانواده ایشان و تمامی آشنایان تسلیت عرض نموده و از درگاه ایزد منان برای ایشان مغفرت و برای بازماندگان صبر و شکیبایی آرزومندیم.


⚫️مرحومه زهرا خوش قامت متولد سال ۱۳۷۷ و در آزمون کانون وکلای دادگستری امسال (۱۷ آبان ۱۴۰۳) موفق به اخذ رتبه ٧ کانون وکلای دادگستری خراسان شده بودند.

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

06 Jan, 07:38


صبر میراث یوسف پیامبر است؛🤍

آغازش زندان بود و نتیجه اش پادشاهی 👑🙇🏻

پس صبور باش که صبر اوج احترام به قدرت خداست💪🏻❤️‍🔥😍

@motonefeghvekalat1401
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

06 Jan, 07:36


😍یکی از بچه‌های چنل هست که هر روز بعد از درج مطالب و نکات ری اکشن قلب می‌ذاره من به احترام ایشون بعد از هر روز که نکته گذاشتم یه نکته یا کلیپ انگیزشی هم می‌ذارم ❤️❤️❤️

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

06 Jan, 07:34


🟢صرف نظر از اختلاف نظری که بیان شد در اسناد تجاری قانون صراحت دارد که

خسارت تأخیر تأدیه نسبت به برات و سفته از روز اعتراض عدم تأدیه محاسبه می شود. (ماده ۳۰۴ ق.ت)

خسارت تأخیر تأدیه نسبت به چک از تاریخ مندرج در چک سررسید) محاسبه میشود. (قانون استفسارية تبصره الحاقی به ماده ۲ قانون اصلاح موادی از قانون صدور چک مصوب ۱۳۷۶مجمع تشخیص مصلحت نظام)
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

06 Jan, 07:29


🟠۲. نظر برخی از صاحب نظران حقوق مدنی آن است که مبدأ محاسبه خسارت تأخیر تأدیه را از روز سررسید طلب در نظر میگیرند به نظر ایشان مطالبه طلب شرط گرفتن طلب است و مبدأ خسارت از روز سررسید است. این نظر که هم نظر دکتر کاتوزیان و هم نظر دکتر صفایی است در رویه قضائی مورد استقبال قرار نگرفته است.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

06 Jan, 07:29


🔵 ۱. نظر برخی از صاحب نظران آیین دادرسی مدنی و همچنین رویه قضائی تقریباً تمام محاكم آن است که مبدأ محاسبه خسارت تأخیر تأدیه را از روز مطالبه طلب در نظر میگیرند. به نظر ایشان مطالبه طلب هم شرط گرفتن خسارت و هم مبدأ محاسبه خسارت تأخیر تأدیه است. این مطالبه ممکن است با هر روشی مانند نامه اظهار نامه رسمی ،ایمیل، پیامک یا حتی به طور شفاهی باشد و مبدأ محاسبه خسارت تأخیر تأدیه نیز از همین تاریخ است. اگر قبل از طرح دعوی از طریق هیچ یک از این روشها مطالبه طلب صورت نگرفته باشد، صرف طرح دعوی و تقدیم دادخواست نوعی مطالبه طلب است محاسبه خسارت تغییر تادیه از تاریخ طرح دعوا آغاز می شود.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

06 Jan, 07:27


🟡 مبدأ محاسبه خسارت تأخیر تأدیه وجه رایج:

وقتی که موضوع تعهد، وجه رایج ریال ایران) است گفتیم که دریافت خسارت تأخیر تأدیه منوط به آن است که طلبکار ابتدا طلب خود را مطالبه کرده باشد و با امتناع مدیون از پرداخت مواجه شده باشد تا بتواند از او خسارت دریافت کند. در خصوص اینکه از چه تاریخی میتوان خسارت تأخیر تأدیه دریافت کرد اختلاف نظر هست. به عبارت دیگر، درباره مبدا محاسبه خسارت تأخیر تأدیه نظرات زیر ارائه شده است:
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

05 Jan, 18:40


تنها چیزی ک باعث میشه با حال خوب ادامه بدم، اینه که روزای قشنگ‌تری هم میرسن!
چیزی که باعث میشه ندونیم فردا چی میشه اما باز ادامه میدیم، یه چیزه!
✲ضربان سمتِ چپِ سینه‌ات !✲
┋تا وقتی میزنه تجربه کن!
┋اشتباه کن!
┋تلاش کن!
✛هیچ‌کس قرار نیست جای تو زندگی کنه!هوای خودتو داشته باش!♥️

شبتون...سرشار ازعشق و انرژی مثبت︎︎

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

03 Jan, 16:51


موفق باشید

لایک نزنید 😅

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

03 Jan, 16:51


🟣 جواب:

در این خصوص اختلاف نظر وجود دارد؛ به این نحو که

۱ . برخی میگویند که در این صورت باید اصل را بر حال بودن تعهد گذاشت.

۲ . برخی دیگر با توجه به قسمت اخیر ماده ۲۲۶ ق.م که میگوید در مورد عدم ایفای تعهدات از طرف یکی از متعاملین طرف دیگر نمیتواند ادعای خسارت کند؛ مگر اینکه برای ایفای تعهد مدت معینی مقرر شده و مدت مزبور منقضی شده باشد و اگر برای ایفای تعهد مدتی مقرر نبوده طرف وقتی میتواند ادعای خسارت کند که اختیار زمان انجام تعهد با او بوده و ثابت کند که انجام تعهد را مطالبه کرده است. اصل را بر این میگذارند که تعهد مزبور عندالمطالبه است و متعهدله باید انجام آن را از متعهد درخواست کند تا متعهد ملزم به اجرای تعهدات قراردادی شود و به واسطه عدم انجام آن بتوان او را ملزم به جبران خسارت کرد.

به نظر می رسد که در این خصوص نظر اول اقوی است چون اصل عدم اقتضای حال بودن دین و عدم اجل را دارد.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

03 Jan, 16:50


🟣 سؤال:

اگر به موجب قراردادی تعهدی انشا شده باشد و ق قرارداد. منعقده در خصوص
موعد انجام آن تعهد ساکت باشد باید به چه نحو عمل کرد؟
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

03 Jan, 16:50


🔵 ۲. با وجود این اگر موضوع تعهد وجه رایج ریال ایران باشد تابع این قاعده نیست. به عبارت دیگر، در تعهدات ناظر به وجه رایج، متعهد در صورتی ملزم به پرداخت خسارت قراردادی میشود که طلبکار انجام تعهد پرداخت پول را از او مطالبه کرده باشد و شخص مدیون علی رغم برخورداری از تمکن مالی از پرداخت امتناع کرده باشد یعنی در تعهداتی که موضوع آن وجه رایج است، در صورتی خسارت ناشی از نقض عهد پرداخت خواهد شد که هم موعد انجام تعهد رسیده باشد و هم متعهدله انجام تعهد پرداخت پول را مطالبه کرده باشد. ماده ۵۲۲ ق.آ.د.م)
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

03 Jan, 16:49


🟢 ۱. فقط در تعهداتی که عندالمطالبه اند متعهدله باید از متعهد انجام تعهد را درخواست کند و در تعهدات حال یا مؤجل متعهد باید تعهد خود را حسب مورد فوراً در تعهدات (حال) یا در سررسید در تعهدات مؤجل انجام دهد و نیاز نیست که متعهدله انجام تعهد را از او درخواست کرده باشد. بنابراین وقتی که شرکت تعمیر و نگهداری آسانسور متعهد شده است که در هر زمانی که ما بخواهیم برای سرویس آسانسور اقدام کند در صورتی میتوانیم به خاطر نقض عهد از او خسارت دریافت کنیم که ثابت کنیم اجرای تعهد و تعمیر آسانسور را از او درخواست کرده ایم. ماده ۲۲۶ ق.م)
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

03 Jan, 16:49


🟠 لزوم یا عدم لزوم مطالبه انجام تعهد توسط طلبکار :

سؤال آن است که آیا لازم است که متعهدله اجرای تعهد را از متعهد درخواست کرده باشد تا بتواند بابت نقض عهد از او خسارت دریافت کند یا نیازی به چنین مطالبه ای نیست و به صرف امتناع متعهد از انجام تعهد طلبکار میتواند خسارت دریافت کند. باید توجه داشت که:
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

03 Jan, 16:48


🟢 جواب:

خیر؛ طبق قوانین ایران و بنابر ماده ۲۲۶ ق.م چنین چیزی پیش بینی نشده است و تا زمانی که هنوز موعد اجرای تعهد فرا نرسیده است نمیتوان علیه متعهد طرح دعوی کرد. بنابراین در مثال فوق فعلا نمیتوان علیه سازنده پل طرح دعوی کرد.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

03 Jan, 16:47


🟡 سؤال:

اگر موعد اتمام و انجام تعهد هنوز فرا نرسیده باشد اما مشخص باشد که
متعهد در مدت زمان باقی مانده نمیتواند تعهد خود را اجرا کند آیا میتوان پیشاپیش علیه او طرح دعوی کرد نقض قابل پیش بینی قرارداد؟ برای مثال اگر در یک قرارداد ساخت پل سازنده متعهد شده باشد که ظرف یک سال پل را بسازد و بعد از گذشت شش ماه هنوز مبادرت به امور مقدماتی هم نکرده باشد و مسلم باشد که در مدت باقی مانده نیز نمی تواند به تعهد خویش عمل کند آیا میتوان از هم اکنون علیه او طرح دعوی کرد؟
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

03 Jan, 16:44


جزوات دوره « اگر طراح بودم سال ۱۴۰۳ » در کانال خصوصی بارگزاری شد

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

31 Dec, 08:30


موفق باشید ☑️

ری اکشن لازم نیست😁

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

25 Dec, 06:14


#توجه_توجه

جهت عضویت در کانال خصوصی و دریافت جدیدترین تدریس های حقوقی (سال ۱۴۰۳)

🟢 برای همه منابع کانون وکلا و مرکز وکلا ، ارشد ، دکتری ، سردفتری و ..( دروس مدنی ، آیین دادرسی مدنی ، تجارت ، جزا ، کیفری ، متون حقوقی و متون فقه ، اصول ، ثبت ، اساسی ، قوانین خاص و... )

🟢 از همه اساتید مطرح موسسات حقوقی ( مشاهیر ، چتر دانش ، فاضل ، دادآفرین ، مکتوب اخر و ... )

🟦. به آیدی زیر کلمه « عضویت » را ارسال کنید :
@jurist4544
@jurist4544

💳 هزینه عضویت فقط مبلغ ۱۰۰ هزار تومان می باشد.

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

23 Dec, 13:31


موفق باشید

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

23 Dec, 13:31


🟨 ۳.در ماده ۱۷۹ ق.د در چند مورد تغییر مفاد و تعدیل قراردادهای نجات دریایی توسط دادگاه پذیرفته شده است که عبارت است از:

شرایط قرارداد به تشخیص دادگاه غیر عادلانه باشد؛

رضایت یکی از طرفین قرارداد بر اثر حیله یا خُدعه یا اغفال جلب شده باشد؛

اجرت مذکور در قرارداد به نسبت خدمت انجام یافته فوق العاده زیاد یا کم باشد.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

23 Dec, 13:30


🟠مواردی از تعدیل قانونی عقود:

مواردی از تعدیل قانونی قرارداد در قوانین مختلف در زیر آمده است:

🟡۱. در ماده ۲۷۷ ق.م مقرر شده که دادگاه میتواند با توجه به وضعیت مدیون دین را تقسیط کند یا برای انجام تعهد مهلت عادله دهد.

🟡 ۲. در ماده ۴ ق.ر.م.م، مصوب ۱۳۵۶ مقرر شده که موجر یا مستاجر میتوانند به استناد افزایش یا کاهش مخارج، تقاضای تعدیل اجاره بها افزایش یا کاهش اجاره بها را بنمایند.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

23 Dec, 13:28


🟡۲. شرط تعدیل قراردادی به موجب اراده یک طرف:

گاه در قراردادی شرطی درج شده و به یک طرف اختیار تعدیل قرارداد داده شده است؛ یعنی به یک طرف این اختیار داده شده که بتواند برخی از مفاد قرارداد را به میل خود تغییر دهد برای مثال، معمولاً در قراردادهای پیمانکاری درج میشود که کارفرما میتواند تا سقف ۲۵ درصد به موضوع قرارداد بیفزاید. این نوع تعدیل نیز صحیح است. البته شرط مزبور نباید عرفاً به گونه ای باشد که موجب جهل طرفین به عوضین قرارداد شود و عملاً تکلیف عقد را به دست یکی از طرفین بسپارد؛ بلکه باید میزان آن با توجه به نوع قرارداد متعارف باشد برای مثال در قراردادهای پیمانکاری میزان ۲۵ درصد، متعارف است.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

23 Dec, 13:28


🟠 چهره های تعدیل قراردادی:

تعدیل قراردادی ممکن است به یکی از دو شکل زیر باشد:

🟡 ۱.تعدیل قراردادی به موجب توافق مؤخر طرفین:

گاه طرفین بعد از انعقاد یک عقد با یکدیگر
مجدداً تراضی کرده و بعضی از شروط و مفاد آن را تغییر می دهند این امر به منزله اقله جزئی قرارداد سابق و جایگزین کردن برخی از شروط و مفاد قرارداد سابق با شروط و مفادی جدید است و قطعاً مجاز است. البته در برخی از استثنائات مجاز نیست برای مثال بعد از انعقاد عقد نکاح اگر در عقد نکاح مهریه درج شده باشد طرفین نمیتوانند مقدار مهریه را حتی با توافق کم یا زیاد کنند. البته زن میتواند تمام یا بخشی از مهریه را ابراء کند؛ اما اینکه طرفین با توافق مهریه را زیادتر یا کمتر از میزان مورد توافق در ضمن عقد در نظر بگیرند، امکان پذیر نیست.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

23 Dec, 13:25


🟡۳.تعدیل قضائی:

این تعدیل بدین معنا است که دادگاه بدون مستند قانونی نسبت به تغییر یا تعدیل مفاد و شرایط قرارداد اقدام کند چنین امری در قانون پیش بینی نشده است. به عبارت دیگر قانون به محاکم این اجازه را نداده که بتوانند بر مبنای نظر خود و برمبنای امور مبهم و کلی مانند استناد به عدالت و انصاف مفاد یک قرارداد را تغییر دهند و تعدیل نمایند. چنین امری مخالف اصل الزام آور بودن عقود و لزوم احترام به مفاد قرارداد است و در حقوق ما ممنوع است.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

23 Dec, 13:24


🟡 ۲. تعدیل قانونی:

گاه قانون گذار به قاضی اجازه تعدیل و تغییر مفاد و تعهدات مندرجات در یک قرارداد را داده است که مواردی از آن را مشاهده خواهیم کرد.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

23 Dec, 13:23


🟡۱. تعدیل قراردادی:

تعدیل قراردادی بدین معنا است که خود طرفین یا یکی از آنها اقدام به تغییر برخی از مفاد قرارداد نمایند بدون آنکه نیاز به تصمیم گیری قضائی باشد.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

23 Dec, 13:23


🔴 مبحث ششم: تعدیل قرارداد

🟡 تعدیل قرارداد:

تعدیل قرارداد به این معنا است که بعد از انعقاد یک عقد برخی از مفاد و شروط آن تغییر یابد. سؤال آن است که آیا بعد از انعقاد یک قرارداد میتوان برخی از مفاد یا شروط آن را تغییر داد یا خیر؟ برای پاسخ به این سؤال باید بین اقسام زیر قائل به تفصیل شد.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

22 Dec, 10:41


متون فقه وکالت ،ارشد ( تدریس ، جزوه ، نکته و تست ، رفع اشکال )

@motonefeghvekalat1401

گروه متون فقه
@groupmotonefeghvekalat1401

متون فقهی وکالت و ارشد
@motonefeghi

حقوق مدنی ( بیان تمام نکات کتاب مدنی بیات و توکلی )
@civillawir

گروه مدنی
@madanibayatvatavakkoly

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

18 Dec, 17:38


موفق باشید

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

18 Dec, 17:38


🟨 ۳.ماده ۴۰ ل. ا.ق. ت استثنای دیگری بر اصل قابل استناد بودن قراردادهاست، زیرا طبق این ماده در شرکتهای سهامی عام) و (خاص) اگر انتقال سهام با نام در دفتر ثبت سهام شرکت به ثبت نرسد این انتقال به طور کلی باطل نیست؛ بلکه فقط در برابر شرکت و اشخاص ثالث فاقد اعتبار است؛ به عبارت دیگر این انتقال در برابر شرکت و اشخاص ثالث، غیر قابل استناد است و ایشان همچنان شخصی را که از سابق نام او در دفتر ثبت سهام شرکت مندرج است مالک سهام مزبور میشناسند.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

18 Dec, 17:38


🟦۱. به طور خلاصه باید گفت که طبق اصل نسبی بودن قراردادها آثار مستقیم عقد متوجه طرفین همان عقد است؛ اما طبق اصل قابل استناد بودن قراردادها آثار غیر مستقیم عقد متوجه دیگران نیز میباشد.

🟦 ۲. ماده ۲۱ ق.ن.ا.م.م استثنائی بر اصل قابل استناد بودن قراردادهاست طبق این ماده اگر شخص مدیون برای فرار از ادای دین مال خود را به دیگران منتقل کند و منتقل الیه نیز به قصد او آگاه باشد، طلبکاران آن شخص مدیون میتوانند همچنان آن مال را به عنوان جریمه از منتقل الیه اخذ و برای وصول مطالباتشان توقیف کنند یعنی در این حالت انتقال اموال شخص مدیون به دیگران در برابر طلبکاران او قابل استناد نیست و بنابراین استثنائی بر آن اصل است.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

18 Dec, 17:37


🟢 اصل قابل استناد بودن قراردادها :

اگر چه کلیه عقود طبق اصل نسبی بودن فقط طرفین را ملزم و متعهد میکنند اما آثار غیر مستقیم عقد متوجه دیگران نیز میباشد و وضعیت حقوقی جدیدی که به واسطه یک عقد پدید می آید در برابر همگان قابل استناد است. به عبارت دیگر همگان باید این وضعیت حقوقی جدید را به رسمیت بشناسند. برای مثال در یک عقد بیع اگرچه فقط طرفین نسبت به مفاد عقد بیع متعهد و ملتزم میشوند اما همگان باید بعد از عقد بیع مشتری را مالک مال بدانند نه بایع را در این خصوص باید توجه داشت که:
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

18 Dec, 17:36


🟢 اگر تعهد به نفع ثالث به عنوان یکی از عوضین در عقد اصلی درج شده است بعد از رد آن از سوی شخص ثالث و در نتیجه منتفی شدن یکی از عوضین اصلی، عقد منفسخ می شود.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

18 Dec, 17:35


🟢۲ . اگر تعهد به نفع طرف دیگر قرارداد نیز قابل اجرا نباشد در این صورت اگر تعهد به نفع ثالث به عنوان یک شرط فرعی درج شده باشد بعد از رد آن از سوی ثالث و در نتیجه بطلان شرطی که به سود ثالث شده است طرف دیگر قرارداد (مشروط له) میتوان قرارداد را به خاطر ممتنع شدن شرط فسخ کند.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

18 Dec, 17:34


🟢جواب :

در این خصوص با دو مرحله مواجهیم

۱. قانون در این خصوص ساکت است. طبق نظر برخی از حقوق دانان شخص مشروط علیه باید تعهد را به نفع طرف دیگر قرارداد انجام دهد؛ مگر آنکه به موجب تصریح در قرارداد یا به طور ضمنی از اوضاع و احوال قرارداد مشخص شود که تعهد قائم به شخص ثالث ایجاد شده و فقط به سود شخص ثالث قابل انجام است.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

18 Dec, 17:34


🟨 سؤال: اگر شخص ثالثی که تعهدی به نفع او درج شده این تعهد را رد کند، تکلیف چیست؟
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

24 Nov, 09:10


اگر قصد عضویت در کانال جدیدترین و کاملترین تدریس های حقوقی را دارید ، به آیدی ادمین کلمه « کانال خصوصی » را ارسال کنید.
@jurist4544
@jurist4544

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

23 Nov, 02:45


🟢 فایل های تدریس تمام دروس حقوقی از تمام اساتید نامی در کانال خصوصی

🔴 هزینه عضویت فقط ۱۰۰ هزار تومان

🟨 جهت هماهنگی و دریافت لینک کانال به آیدی زیر پیام بدهید 👇

@jurist4544

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

22 Nov, 13:36


حقوق مدنی ( توکلی و بیات ) pinned Deleted message

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

05 Sep, 15:36


متون فقه وکالت ،ارشد ( تدریس ، جزوه ، نکته و تست ، رفع اشکال )

@motonefeghvekalat1401

گروه متون فقه
@groupmotonefeghvekalat1401

متون فقهی وکالت و ارشد
@motonefeghi

حقوق مدنی ( بیان تمام نکات کتاب مدنی بیات و توکلی )
@civillawir

گروه مدنی
@madanibayatvatavakkoly

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

05 Sep, 05:45


🟣 اگر تعهد به نفع ثالث جزء عوضین باشد در این صورت طرفین نمیتوانند آن عقد را اقاله کنند یا به عبارت بهتر اقاله غیر نافذ است و نیاز به تنفیذ شخص ثالث دارد.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

05 Sep, 05:45


🟡 تأثیر فسخ انفساخ و اقاله در تعهد به نفع ثالث اگر قبل از انجام تعهد به نفع ثالث عقد منحل
شود با حالات زیر مواجهیم:

🟧‌۱. درباره اقاله معامله ای که در آن تعهد به نفع ثالث درج شده است باید توجه داشت که درست است که طرفین بدون رضایت شخص ثالث تعهدی را به نفع او ایجاد کرده اند اما نمی توانند بدون رضایت او این تعهد را برهم زنند و حقی را که برای ثالث ایجاد شده است زائل کنند. در خصوص اقاله با دو حالت مواجهیم:
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

05 Sep, 05:45


🟩 اگر تعهد به نفع ثالث به عنوان یکی از عوضین نباشد؛ بلکه صرفاً به عنوان یک شرط فرعی باشد: برای طرف مقابل حق حبس ایجاد نمیشود و اگر تعهد انجام نشود و الزام مشروط علیه نیز مؤثر نباشد، مشروط له میتواند نهایتاً قرارداد را فسخ کند.

🟦 برای مثال اگر حسین در فروش خانه اش به مهدی به مبلغ پانصد میلیون تومان این تعهد را بر دوش مهدی بگذارد که او دیوار خانه همسایه را تعمیر کند، از آنجا که این تعهد فرعی و تبعی است نمیتواند تا قبل از تعمیر دیوار خانه همسایه از تحویل مبیع امتناع کند در این مثال برای بایع (حسین) در ازای دریافت ثمن، حق حبس ایجاد می شود؛ اما در ازای انجام شرط حق حبس ایجاد نمیشود زیرا ثمن عوض اصلی است ولی شرط به سود ثالث، عوض اصلی نیست.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

05 Sep, 05:45


🟨 اگر معامله ای که در آن تعهد به نفع ثالث درج شده منفسخ شود این انفساخ موجب زائل شدن تعهد به نفع ثالث میشود؛ یعنی اگر قرارداد منفسخ شود خود به خود آن تعهد به نفع ثالث نیز منتفی میشود.

🟦 برای مثال اگر در قراردادی شرط شده باشد که مشتری دیوار خانه همسایه را رنگ آمیزی کند و به دلیل شرط فاسخی که در قرارداد درج شده است قرارداد منفسخ شود، در این صورت آن تعهد به نفع ثالث مبنی بر تعمیر دیوار همسایه نیز منتفی میشود.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

05 Sep, 05:45


🟥 اگر تعهد به نفع ثالث جزء عوضین نباشد، بلکه صرفاً به عنوان یک شرط فرعی باشد باید طرفین عقد در این اقاله حقوق شخص ثالث را به اعتبار و قوت خود باقی گذارند به اگر طرفین عقد ، عقد را به نحوی اقاله کنند که شرط به نفع ثالث به قوت خود باقی بماند در این صورت اقاله صحیح است. این امر از آن روست که در اقاله میتوان شروط فرعی و تبعی را به قوت خود باقی دانست اگر در اقاله طرفین شرط به نفع ثالث را به قوت و اعتبار خود باقی گذارند و آن را نیز برهم زنند در این صورت این اقاله غیر نافذ است و در صورت تنفيذ شخص ثالث صحیح می شود.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

05 Sep, 05:45


🟧 ۱. اگر تعهد به نفع ثالث به عنوان یکی از عوضین باشد برای طرف مقابل حق حبس ایجاد می شود. برای مثال اگر در قرارداد بین حمید و صادق حمید متعهد شده باشد که در ازای دریافت مبلغ دو میلیون تومان از صادق دیوار خانه همسایه صادق را تعمیر کند صادق میتواند تا قبل از انجام این تعمیر از دادن مبلغ به حمید خودداری کند.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

05 Sep, 05:45


🔵 ۲.معامله ای که در آن تعهد به نفع ثالث درج شده قابل فسخ است و فسخ موجب زائل شدن تعهد به نفع ثالث می شود زیرا این تعهد از ابتدا با لحاظ حق فسخ و به صورت متزلزل و در معرض فسخ و زوال ایجاد شده است. برای مثال اگر در قراردادی شرط شده باشد که مشتری دیوار خانه همسایه را رنگ آمیزی کند و به دلیل عدم حضور یکی از طرفین عقد در دفترخانه طرف دیگر قرارداد را فسخ کند در این صورت آن تعهد به نفع ثالث مبنی بر تعمیر دیوار همسایه نیز منتفی می شود.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

05 Sep, 05:45


🟢 ایجاد حق حبس برای الزام طرف مقابل به انجام تعهد به نفع ثالث :

🟨 سؤال آن است که وقتی تعهدی به نفع ثالث در عقدی درج شده باشد آیا طرف دیگر عقد می‌تواند برای مکلف کردن متعهد به اجرای این تعهد از انجام تعهد یا دادن عوضی که بر عهده دارد امتناع کند؟ به عبارت دیگر برای ملزم کردن طرف مقابل به انجام تعهد به نفع ثالث برای طرف دیگر عقد حق حبس ایجاد میشود یا خیر؟

در این خصوص باید بین دو حالت زیر قائل به تفکیک شد:
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

31 Aug, 09:59


متون فقه وکالت ،ارشد ( تدریس ، جزوه ، نکته و تست ، رفع اشکال )

@motonefeghvekalat1401

گروه متون فقه
@groupmotonefeghvekalat1401

متون فقهی وکالت و ارشد
@motonefeghi

حقوق مدنی ( بیان تمام نکات کتاب مدنی بیات و توکلی )
@civillawir

گروه مدنی
@madanibayatvatavakkoly

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

31 Aug, 08:51


🟢 تعیین ذی نفع در تعهد به نفع ثالث

🟨 ۱. در تعهد به نفع ثالث تعهد به سود معدوم صحیح است. به عبارت دیگر ممکن است شخص ثالث در زمان ایجاد منشأ تعهد هنوز به دنیا نیامده باشد و حتی نطفه او منعقد نشده باشد. مهم آن است که در زمانی که قرار است این تعهد برای او اجرا شود او موجود شده باشد.

🟨2.در تعهد به نفع ثالث باید ذی نفع تعیین شود و در غیر این صورت باطل است، مگر در بیمه عمر.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

31 Aug, 08:51


🟦 اگر الزام مشروط علیه ممکن نباشد یا آنکه او را الزام کنیم و وی همچنان از انجام تعهد به نفع ثالث امتناع ورزد و اجرای تعهد توسط شخص دیگری به خرج مشروط علیه نیز ممکن نباشد، فقط مشروط له طرف دیگر قرارداد میتواند این عقد را فسخ کند و حق فسخ قرارداد، برای شخص ثالث پدید نمی آید مگر آنکه طرفین قرارداد به موجب شرط ضمن العقد چنین حقی را برای شخص ثالث در نظر گرفته باشند.

🔸۴.علاوه بر این اگر مشروط علیه تعهد به نفع ثالث را اجرا نکند هم مشروط له و هم شخص ثالث می توانند از او خسارت بگیرند؛ بدین ترتیب که
خسارتی که شخص ثالث میگیرد معادل نفعی است که در صورت انجام تعهد، عاید او میشد
و با عدم انجام تعهد، از او سلب شده است.

🟩۵.خسارتی که مشروط له می گیرد، معادل کل نفعی که به واسطه عدم انجام تعهد از دست رفته نیست زیرا قرار نبوده که تعهد برای او انجام شود بلکه او میتواند با اثبات خسارت و با اثبات میزان نفعی که در انجام این تعهد به نفع ثالث داشته است خسارات وارده را مطالبه کند.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

31 Aug, 08:51


🟧 ضمانت اجرای تخلف از اجرای تعهد به نفع ثالث :

🟡 سؤال آن است که اگر در تعهد به نفع
ثالث شخص متعهد از انجام تعهدات قراردادی خود به نفع ثالث امتناع ورزد برای مثال خریداری که در قرارداد بیع متعهد شده که دیوار خانه همسایه را تعمیر کند از این عمل امتناع نماید، تکلیف چیست؟

🔷 در این خصوص باید دو مرحله زیر را در نظر داشت هم شخص مشروط له طرف دیگر قرارداد و هم شخص ثالث (منتفع می توانند او را الزام به انجام تعهد نمایند یا انجام تعهد را به خرج او توسط شخص دیگری درخواست نمایند.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

31 Aug, 08:51


🟠3.در بیمه عمر اگر ذی نفع تعیین نشود وراث متوفی، ذی نفع بیمه عمر هستند.

🔴۴. همان طور که مشاهده شد حتی در فرضی که در بیمه عمر ذی نفع تعیین نشده باشد، بیمه عمر جزء ترکه داخل نمیشود و طلبکاران متوفی نسبت به بیمه عمر حقی ندارند؛ بلکه وراث به عنوان اشخاص ذی نفع بیمه تلقی میشوند و مبلغ بیمه عمر به ایشان داده میشود. توجه داشته باشید که اگر مبلغ بیمه عمر وارد ترکه متوفی میشد ابتدا باید به مصرف تأدیه دیون متوفی می رسید و سپساگر مبلغ دیگری زیاد میآمد به وراث می رسید؛ در حالی که چنین نیست و مبلغ بیمه عمر مستقیما به
وراث داده میشود و وارد تر که نمیشود و دیون متوفی از روی آن برداشته نمی شود.

🟣 ۵ . اگر ذی نفع بیمه عمر معلوم نباشد و در نتیجه مبلغ بیمه عمر را به وراث بدهیم، این مبلغ به نسبت سهم الارث وراث بین ایشان تقسیم میشود مگر اینکه متوفی خلاف آن را مقرر کرده باشد.
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

27 Aug, 15:09


🔻اسامی پذیرفته‌شدگان نهایی آزمون كارشناسی ارشد سال ۱۴۰۳ در سایت سازمان سنجش منتشر شد
@motonefeghvekalat1401
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

27 Aug, 14:40


#نکات_مشاوره ای

🟨 در روزهای اول مطالعاتی ممکن است. از سرعت و کیفیت یادگیری خود راضی نباشید روش صحیح در برخورد با این وضعیت ادامه مطالعه و عدم بازگشت به عقب می باشد.

🟢 سعی کنید هر روز بر کیفیت اجرای برنامه بیفزاید و از بازگشت به عقب و درجا زدن خودداری کنید سرعت و دقت مطالعاتی یک روزه حاصل نخواهد شد و این وضعیت با تمرین و تکرار حاصل خواهد شد. با مداومت و استمرار در تندخوانی و تست زنی به سطح علمی و مهارت لازم جهت کسب نتیجه عالی دست پیدا خواهید کرد.

@motonefeghvekalat1401
@civillawir

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

24 Aug, 15:02


#فروش_کتاب

دو تا کتاب متون فقه از الهه شعبانپور و احمد غفوری دارم برا متون فقه کانون مناسب هست چاپ ۱۴۰۲ کاملا نو

هر کی خواست با تخفیف خوب بهش میدم پیام بدین 👇
@jurist4544

حقوق مدنی ( توکلی و بیات )

24 Aug, 12:34


❗️ فوری

✴️زمان برگزاری آزمون وکالت ۱۴۰۳ مرکز وکلای قوه قضائیه اعلام شد

🔸 رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه گفت: آزمون وکالت ۱۴۰۳ مرکز وکلای قوه قضائیه ۲۲ آذر ماه برگزار خواهد شد

🔸عبدلیان پور  همچنین گفت: آزمون کارشناسی رسمی قوه قضائیه در روز جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

🔸رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه در مورد زمان آزمون وکالت سال ۱۴۰۳ مرکز وکلای قوه قضائیه گفت: آزمون امسال در روز پنجشنبه ۲۲ آذرماه ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد که فرآیند ثبت نام از ۴ مهر آغاز و تا دهم مهر ۱۴۰۳ ادامه دارد.

🔸عبدلیان‌پور همچنین در مورد زمان ثبت‌نام آزمون کارشناسی را از ۲۸ مرداد ماه تا ۵ شهریور ۱۴۰۳ اعلام کرد و گفت: در آزمون کارشناسی امسال رشته‌های کارشناسی به ۷۵ رشته افزایش پیدا کرده که داوطلبان می‌توانند با مراجعه به سایت مرکز وکلای قوه قضائیه این رشته‌ها را مشاهده کنند.

@motonefeghvekalat1401
@civillawir

5,857

subscribers

71

photos

17

videos