شیخ ابراهیم سکران (کانال فارسی) @sakran_farsi Channel on Telegram

شیخ ابراهیم سکران (کانال فارسی)

@sakran_farsi


اولین کانال فارسی شیخ ابراهیم بن عمر سکران.

در این کانال، بر آنیم تا مقالات، سخنان کوتاه و کلیپ‌های شیخ را به زبان فارسی، ترجمه و نشر نماییم.

لینک کانال:
https://t.me/sakran_farsi

ارتباط با مدیر کانال:
https://t.me/akef_asif

شیخ ابراهیم سکران (کانال فارسی) (Persian)

آیا شما به دنبال یک منبع معتبر برای معرفی و آشنایی با اندیشه‌های شیخ ابراهیم بن عمر سکران هستید؟ آیا می‌خواهید متون، سخنان کوتاه و کلیپ‌های او را به زبان فارسی بخوانید و تماشا کنید؟ پس کانال فارسی شیخ ابراهیم سکران منتظر شماست! این کانال، به عنوان اولین کانال فارسی معرفی شیخ ابراهیم بن عمر سکران، مقالات و سخنان او را به زبان فارسی ترجمه و به اشتراک می‌گذارد. اگر دوست دارید به دنیای افکار و آموزه‌های این عالم بزرگ و معتبر نگاهی بیندازید، این کانال برای شماست. برای عضویت در این کانال و مطالعه محتواهای متنوع و ارزشمند شیخ ابراهیم سکران، به لینک زیر مراجعه کنید: https://t.me/sakran_farsi و همچنین می‌توانید با مدیر کانال نیز در ارتباط باشید: https://t.me/akef_asif

شیخ ابراهیم سکران (کانال فارسی)

18 Aug, 15:17


https://binesh.cc/?s=%D8%A7%D9%84%D8%B3%DA%A9%D8%B1%D8%A7%D9%86

شیخ ابراهیم سکران (کانال فارسی)

18 Aug, 15:17


کتاب : در مسیر قرآن
نویسنده : ابراهیم سکران
مترجم : زهرا صالحی


@sakran_farsi

شیخ ابراهیم سکران (کانال فارسی)

13 Nov, 10:06


{إِنَّ الَّذِينَ يُنَادُونَكَ مِنْ وَرَاءِ الْحُجُرَاتِ أَكْثَرُهُمْ لَا يَعْقِلُونَ} «بی‌گمان کسانی که تو را از بیرون اطاقها فریاد می‌زنند بیشترشان نمی‌فهمند» [حجرات: ۴].

کسی که صدایش را برای رسول‌ خدا بالا می‌برد، چنین عقلش زیر سوال می‌رود؛ حال آن‌کسی که با عقلش در برابر احادیث پیامبر ﷺ می‌ایستد چگونه باید باشد؟!
چنین شخصی چه عقلی دارد؟!

- ابراهیم السکران

@sakran_farsi

شیخ ابراهیم سکران (کانال فارسی)

13 Nov, 10:01


می‌گویند: برای آزادی مقاومت می‌کنیم، برای کرامت مبارزه می‌نماییم، برای وطن می‌جنگیم.
این حرف‌ها و مشابه آن، همه شعارهای جاهلی هستند، چنانکه در صحیح امام بخاری آمده است: «تنها کسی که برای برافراشتن کلمهٔ خدا بجنگد، مبارزه‌اش در راه خدا بشمار می‌آید».

- ابراهیم السکران

@sakran_farsi

شیخ ابراهیم سکران (کانال فارسی)

12 Nov, 04:19


عاقل بخاطر انتقام از اشتباهات برخی افراد منسوب به شرع، از خود شرع منحرف نمی‌شود؛ زیرا در این‌صورت، فقط به خودش زیان رسانده است. بلکه کمال ایمان اینست که عاقل به نصیحت می‌اندیشد، برای آنان که به خطا رفته‌اند (و از دین خارج نشده‌اند) آمرزش می‌طلبد و در مورد خود به فرامین پروردگارش رجوع می‌کند که اگر بر راه درست است مسیرش را ادامه می‌دهد و اگر راه را اشتباه می‌رود توبه می‌نماید و به راه راست باز می‌گردد.

- ابراهیم السکران

@sakran_farsi

شیخ ابراهیم سکران (کانال فارسی)

11 Nov, 04:13


اگر موفق شویم که جوانان مسلمان را برای روی آوردن به قرآن، تدبر در آن و یادگیری معانی‌اش بسیج نماییم، سد تمامی تحریفات فکری معاصر در برابر جوان مسلمان -حق جو- در هم خواهد شکست آنگاه که اولین ختم قرآن خود را با تدبر به پایان برد.

- ابراهیم السکران

@sakran_farsi

شیخ ابراهیم سکران (کانال فارسی)

11 Nov, 04:08


📒 نام کتاب: هنر سریع خوانی.
✍🏼 نویسنده: ابراهیم السکران.
📜 ترجمه: احمد معینی.
حجم کتاب: ۵۳۲ kb.
📑 تعداد صفحه: ۲۰.

در این کتاب شیخ ابراهیم سکران به فن سریع‌خوانی می‌پردازد ایشان اذعان می‌کند که بسیاری از مردم تصور می‌کنند آرام خواندن همیشه برای فهمیدن بهتر است، اما این تا حدی صحیح است نه کاملا؛ بلکه سطحی از فهم وجود دارد که تنها با قرائت سریع امکان پذیر است و آن «تصور کلی از کتاب» است! اگر به کسی بگویی با خواندن آرام کتاب چیزهای مهمی از کتاب را از دست خواهی داد شاید تعجب کند، اما این چیزی است که با تجربه ثابت شده است و صاحب نظرانی چند به آن اشاره کرده‌اند از جمله ریاضی‌دان و فیزیک‌دان معروف فرانسوی، پاسکال (متوفای ۱۶۶۲ میلادی) که در رساله‌ای کوچک حاوی برخی تاملاتش می‌گوید:
«هنگامی که خیلی سریع یا خیلی آرام مطالعه می‌کنیم، چیزی نمی‌فهمیم».

@sakran_farsi

شیخ ابراهیم سکران (کانال فارسی)

10 Nov, 11:29


بسیاری از کسانی که خوانش‌هایی از شریعت و تراث اسلامی را مطرح می‌کنند در حالی که تحت هژمون فرهنگی غالب واقع شده‌اند، در اثنای تأویل نصوص، کارشان تدریجی به جایی می‌رسد که معانی و مفاهیمی دروغ را به خدا و پیامبرش نسبت می‌دهند و این در حقیقت یک فاجعه است.

سوگند به خدا این از عجیب‌ترین برخوردهاست. بارها آن‌ها را دیدم که در مورد آیه‌ای از آیات قرآنی می‌گویند: معنایش این است، در حالی که در صحیحین و مسندها واضح آمده که رسول الله خلاف آن را تفسیر کرده‌اند.

- ابراهیم السکران

@sakran_farsi

شیخ ابراهیم سکران (کانال فارسی)

09 Nov, 06:36


چسپیدن به رخصت‌ها

با شخصی دربارهٔ کم‌کردنِ ریش به اندازهٔ قبضه صحبت می‌کردم، برایم گفت: «ابن عمر ریش خود را بیش‌تر از قبضه بلند نمی‌کرد و فعل صحابه حجّت است؛ زیرا شاهد نزول وحی بوده‌اند».

پس از آن به قضیهٔ موسیقی پرداختیم، برایش گفتم: «ابن مسعود سوگند یاد کرده که لهو الحدیث/ سخنِ بیهوده، همان موسیقی است».

گفت: «نص اعتبار دارد و سخن صحابه اجتهادی است که دیگران مجبور نیستند به آن عمل کنند».

بین این دو گفته‌اش تنها چند دقیقه طول کشید!

باری با استدلال به حجّت‌بودن سخن صحابه، آویزانِ رخصت‌ها می‌شود و باری دیگر با استدلال به حجّت‌نبودن سخن صحابه به رخصت‌ها روی می‌آورد.

- ابراهیم السکران

@sakran_farsi

شیخ ابراهیم سکران (کانال فارسی)

08 Nov, 07:46


وقتی موسی امتش را دید که شیفتهٔ دنیای دیگران می‌شوند، از خداوند نخواست که دنیایش را مانند دنیای دیگران سازد، تا انگیزه‌های شیفتگی به دیگران بیش‌تر شود؛ بلکه از خداوند خواست که دنیای آنان را نابود گرداند.

«وَقَالَ مُوسَىٰ رَبَّنَا إِنَّكَ آتَيْتَ فِرْعَوْنَ وَمَلَأَهُ زِينَةً وَأَمْوَالًا فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا رَبَّنَا لِيُضِلُّوا عَن سَبِيلِكَ ۖ رَبَّنَا اطْمِسْ عَلَىٰ أَمْوَالِهِمْ» (و موسی گفت: پروردگارا! تو به فرعون و فرعونیان در دنیا زینت و دارایی داده‌ای، و عاقبتِ آن این شده است که (بندگانت را) از راه تو به در می‌برند و گمراهشان می‌کنند. پروردگارا! اموالشان را نابود گردان).

چقدر دنیا در ترازوی پیامبران ناچیز است. قومی که بزرگ‌کردن دنیا در دل مردم و تقویّت دل‌بستگی به دنیای کافران را هدف نخستین دعوت قرار داده‌اند، در کجای این سنجش قرار دارند.

- ابراهیم السکران

@sakran_farsi

شیخ ابراهیم سکران (کانال فارسی)

08 Nov, 07:14


استبداد سیاسی داریم و استبداد فرهنگی، هرکدام این دو نوع قربانی‌های خودش را دارد.

- ابراهیم السکران

@sakran_farsi

شیخ ابراهیم سکران (کانال فارسی)

05 Nov, 04:51


خسارت بزرگی است اگر به جای این‌که ذرّه‌بین فکر مان روی چیزهای مفید باشد، همهٔ نیروی تفکّر خود را در ماجراها و احوال مردم به خرج دهیم. این‌که تنها دورهمی‌ها و نشست‌های بزرگ ما در گفتگو پیرامون ماجراها سپری می‌شود، مشکلی نیست؛ اما یک فرد در تنهایی نباید نیروی ذهنی خود را در فکرکردن روی این اتفاقات و حوادث جزئیِ زودگذر صرف کند؛ باید این توانِ خود را به طور منظم در اهداف برتر بزرگ به کار بندد.

- ابراهیم السکران

@sakran_farsi

شیخ ابراهیم سکران (کانال فارسی)

04 Nov, 20:13


از عقیدهٔ اهل سنت و جماعت این است که در یاری‌کردنِ ستم‌دیده نباید به عقیده و افکارِ فردِ ستم‌دیده توجه شود. امام ابن تیمیه رحمه الله می‌فرمایند: «از ریشه ستم به هیچ‌کسی روا نیست، چه مسلمان باشد و چه کافر».

- ابراهیم السکران

@sakran_farsi

شیخ ابراهیم سکران (کانال فارسی)

03 Nov, 08:22


استعمار با رفتنِ حسّی استعمارگران و اعلان آزادی و استقلال پایان نمی‌یابد؛ بلکه مفاهیم ذوب‌شده‌ای از آن در عقل‌ها و فرهنگ‌ها باقی می‌ماند که باید پاک‌سازی شود.

- ابراهیم السکران

@sakran_farsi

شیخ ابراهیم سکران (کانال فارسی)

17 May, 18:26


برای خواندن مقاله در محیط تلگرام بر روی (INSTANT VIEW) بزنید:

https://tinyurl.com/y4mu6z8p

شیخ ابراهیم سکران (کانال فارسی)

17 May, 18:26


آنچه رخ می‌دهد بی‌سابقه نیست…

📝 ابراهیم السکران

شنیدم که از مقاومت اسلامی فلسطین بدگویی می‌کند و می‌گوید: اگر آنان عاقل بودند و نصیحت ما را می‌شنیدند و چیزی نمی‌گفتند کشته نمی‌شدند… با خود گمان کردم چنین موضع گیری‌هایی مربوط به این عقب‌گردها و شکست‌های دوران معاصر است و سابقه ندارد، تا آنکه این سخن الله متعال را خواندم:

{یا أَیُّهَا الَّذِینَ آَمَنُوا لَا تَکُونُوا کَالَّذِینَ کَفَرُوا وَقَالُوا لِإِخْوَانِهِمْ إِذَا ضَرَبُوا فِی الْأَرْضِ أَوْ کَانُوا غُزًّى لَوْ کَانُوا عِنْدَنَا مَا مَاتُوا وَمَا قُتِلُوا} [آل عمران: ۱۵۶]

(ای کسانی که ایمان آورده‌اید مانند کسانی نباشید که کفر ورزیدند و به برادرانشان هنگامی که به سفر رفته [و در سفر مردند] و یا جهادگر شدند [و کشته شدند] گفتند: اگر نزد ما بودند نمی‌مردند و کشته نمی‌شدند).

و گروهی از به اصطلاح روشنفکران را دیدم که با تکرار شعارهای وطن پرستانه می‌گفتند: مساله‌ی غزه یک قضیه‌ی داخلی فلسطین است و مسئولیت ما نیست. ما باید همه‌ی ثروت و تلاش خود را بر کشور خودمان متمرکز کنیم. ما قبل از هر چیز شهروند کشور خود هستیم. آنجا گمان کردم بهانه کردن وطن‌دوستی برای فرار از مسئولیت دینی در حمایت از مقاومت یک انحراف معاصر است، تا آنکه این کلام الله تعالی را خواندم:

{وَإِذْ قَالَتْ طَائِفَهٌ مِنْهُمْ یَا أَهْلَ یَثْرِبَ لَا مُقَامَ لَکُمْ فَارْجِعُوا} [احزاب: ۱۳]

(و چون گروهی از آنان گفتند: ای اهل مدینه [اینجا] جای شما نیست، پس برگردید).

یکی دیگر می‌گفت انتخابِ فصل سرما توسط مقاومت برای ایجاد تنش سیاسی یک جنایت است که مسئولیت آن متوجه آنان است. فکر کردم بهانه آوردن فصل‌های چهارگانه برای شانه خالی کردن از یاری مقاومت چیز جدیدی است… تا آنکه این کلام پروردگار را خواندم:

{وَقَالُوا لا تَنْفِرُوا فِی الْحَرِّ قُلْ نَارُ جَهَنَّمَ أَشَدُّ حَرًّا لَوْ کَانُوا یَفْقَهُونَ} [توبه: ۸۱]

(و گفتند: در این گرما بیرون نروید. بگو: اگر دریابند آتش جهنم سوزان‌تر است).

نویسنده‌ای دیگر نیازمندان غزه را اینطور مورد نهیب قرار داده و با تکبر فراوان در عنوان مقاله‌اش نوشته بود: «اگر کمک مالی کنیم تشکر خواهید کرد؟!». با خود گفتم این منت گذاشتن و آزار رساندن و تشکر خواستن لابد رکورد جدیدی در ابتذال اخلاقی است… تا آنکه این فرموده‌ی الله تعالی را خواندم...

ادامهٔ مقاله:
https://tinyurl.com/y6xo9fxr

⬅️ آدرس‌های ما:

سایت:
www.Binesh.cc
تلگرام:
t.me/Bineshcc
فیس‌بوک:
fb.com/Bineshcc
اینستاگرام:
instagram.com/Bineshcc

شیخ ابراهیم سکران (کانال فارسی)

25 Mar, 04:18


از برخوردهای شگفت‌انگیز تاریخی، اینست که مشهورترین جهاد سلف در راه قرآن، آزمایشِ آشنای امام احمد در آزمونِ مسئله‌ی خلق قرآن بود. و این حادثه‌ی عقیدتی قرآنی، طوری‌که تاریخ‌نگاران یادآور شده‌اند، در ماه رمضان اتفاق افتاده است.

ذهبی در این مورد می‌گوید: «و در رمضان بود که امام احمد در راه قرآن مورد آزمایش الهی قرار گرفت، تا جایی تازیانه خورد که عقلش بدر آمد».

پاکیزه است ذاتی که قرآن را در رمضان نازل کرد و امامان سلف را در راه قرآن آزمایش نمود!

این تنها یک برخورد تاریخی است؛ ولی در آن لطافت خاصی است که آن را دل‌ها به سمت خود می‌کشد.

- ابراهیم السکران
@sakran_farsi

شیخ ابراهیم سکران (کانال فارسی)

03 Feb, 18:50


مقاله را در (INSTANT VIEW) مطالعه کنید

https://bit.ly/3qUL2fA

شیخ ابراهیم سکران (کانال فارسی)

03 Feb, 18:50


راهی برای رسیدن: صفای سادگی (۲)

📝 ابراهیم السکران

مشهور این است که سند همچون مَرکَبی احادیث و سخنان با ارزش را به این سو و آن سو می‌برد، اما این همهٔ ماجرا نیست… صحنه‌های عملی نیز به هیمن شکل است، پسینیان آن را از پیشینیان می‌گیرند و عمل نیز با همهٔ سکوت و فضایی که به همراه دارد، به واسطهٔ سند جا به جا می‌شود. چقدر به خودم افتخار می‌کردم وقتی دانستم نماز ابن زبیر تنها یک قسمت از سلسله قسمت‌های خشوع و آرامش بوده است. علما این را بیان کرده‌اند، برای مثال امام احمد در مسند خود می‌گوید:

«عبدالرزاق به ما چنین حدیث گفت که اهل مکه می‌گویند: «ابن جُریج نمازش را از عطاء گرفته و عطاء نمازش را ابن زبیر برگرفته و ابن زبیر آن را از ابوبکر و ابوبکر از پیامبر صلی الله علیه وسلم». عبدالرزاق می‌گوید: کسی را نیکو نمازتر از ابن جُریج ندیدم».

مطالعهٔ مقاله:
https://binesh.cc/archive/2077