کانال بزرگ چوپان @chanel_bozorg_chopan Channel on Telegram

کانال بزرگ چوپان

@chanel_bozorg_chopan


زیر مجموعه گروه بزرگ چوپان جهت ذخیره ودسترسی سریع واسان به مطالب علمی وتجربی تایید شده توسط اساتید ومهندسین فعال دراین عرصه

@Chanel_Bozorg_Chopan
ارتباط با مدیر: @Khan1993Meysam

کانال بزرگ چوپان (Persian)

کانال بزرگ چوپان یک زیر مجموعه از گروه بزرگ چوپان است که برای ذخیره و دسترسی سریع و آسان به مطالب علمی و تجربی تایید شده توسط اساتید و مهندسین فعال در این حوزه تاسیس شده است. این کانال ارایه دهنده مطالبی است که توسط افراد ماهر و متخصص در زمینه علم و تجربه تایید شده‌اند. اعضای این کانال می‌توانند از تجربیات ارزشمند این اساتید و مهندسین برای افزایش دانش و اطلاعات خود بهره ببرند. برای عضویت در این کانال و دسترسی به مطالب ارزشمند علمی و تجربی، می‌توانید به آدرس @Chanel_Bozorg_Chopan مراجعه کنید. همچنین در صورت داشتن هر گونه سوال یا نیاز به اطلاعات بیشتر، می‌توانید با مدیر کانال با آیدی @Khan1993Meysam در ارتباط باشید.

کانال بزرگ چوپان

11 Apr, 16:36


♦️قبمت هر کیلو گوشت قرمز در کشورهای مختلف

آخرین به روز رسانی: 11 آوریل 2024(23 فروردین 1403)

سوییس با قیمت ۵٢/٩ دلار گرانترین قیمت گوشت قرمز را دارد، دومین رتبه کشور گران را با فاصله قیمتی بالا کره جنوبی با ٣١/۴٨ دلار قرار دارد.
کمترین قیمت مربوط به کشور  پاکستان با ٣/۵٧ دلار هست. قیمت در کشورهای همسابه ایران:
-ترکبه»»»١٣/۴۴
_عراق»»»١١
-قطر»»»١٠/٨
-کویت»»»١٠/١۶
-عمان»»»٩
-روسیه»»»۶/٩ دلار
❇️در این گزارش قیمت هر کیلو گوشت قرمز برای ایران ٩ دلار ذکر شده که مقدار ریالی آن بر حسب هر دلار ٢٨۵٠٠ تومان، معادل ٢۵۶۵٠٠ تومان می  شود.
🔹فرض متوسط ۵٠٠ هزار تومان برای قبمت گوشت قرمز در ایران، حکایت از نرخ ١٨ دلاری گوشت در ایران ( با دلار ٢٨۵٠٠) و با ٩ دلار با نرخ حدود ۵٧ هزار تومان برای هر دلار هست.قبمتی که مبتنی بر کانال های تلگرامی بوده و مورد تایید بانک مرکزی  نیست.

👆👆👆👆

دام هاتونو ارزان نفروشید الان وقت برداشت این ۴۰ماه اخیری که بالاترین فشار مالی و دامداران و گاوداران متحمل شدن

کانال بزرگ چوپان

09 Nov, 11:46


نگرانی تولیدکنندگان خوراک دام برزیل از کمبود افزودنی‌های کلیدی خوراک دام در اوایل سال میلادی جدید
🔹مشکلات کمبود انرژی در چین بر تولید تاثیر و باعث تعطیلی کارخانجات شده که از آن جمله کارخانجات تولید افزودنی‌های خوراک را نیز شامل میگردد. از اینرو صنعت خوراک دام برزیل نگران است که در آغاز سال میلادی جدید با کمبود اسیدهای آمینه و ویتامین های وارداتی از چین روبه رو شود. مدیر عامل انجمن خوراک دام برزیل، Ariovaldo Zani، در این باره اظهار داشت که در حال حاضر شرایط تامین اینگونه اقلام در وضعیت عادی قرار دارد ولی شرایط بطور فزاینده‌ای در حال دشوار شدن است. او اضافه کرد که به عقیده من شدیدترین تاثیر این بحران در سه ماهه اول سال میلادی جدید رخ خواهد داد. وی گفت در حال حاضر نه تنها با افزایش قیمت‌های خارج از کشور روبه‌رو هستیم بلکه به سبب کاهش ارزش رئال برزیل در مقابل دلار آمریکا فشار افزایش قیمت‌ها را نیز تجربه می‌کنیم. Zani گفت ممکن است که در ابتدای سال میلادی جدید صنعت خوراک دام با کمبود یک یا چند قلم ماده اولیه خوراک مواجه شود. آقای David Paiotti مدیر فروش شرکت Polinutri در همین ارتباط گفت که من ۱۳ سال تجربه کار در این صنعت را دارم ولی هرگز با چنین وضعیتی روبه‌رو نشده‌ام. وی اضافه کرد سابقا شرایط سختی را برای تامین برخی از محصولات تجربه کرده‌ام ولی این بحران تمام محصولات را تحت تاثیر خود قرار داده است به‌نحوی که تامین کنندگان چینی افزودنی‌های خوراک، تقریبا فروش تمامی محصولات خود را به حالت تعلیق درآورده‌اند. او ادعا نمود که در هفته قبل از تعطیلات روز ملی چین که از اول اکتبر تا هفتم اکتبر ادامه داشت قراردادی را برای خرید کولین کلراید با یک تامین کننده چینی به امضا رسانیده ولی بلافاصله پس از اتمام تعطیلات در چین تامین کننده مورد اشاره به او اطلاع داده است که امکان انجام این معامله با قیمت قبل وجود ندارد و میبایست کولین کلراید را ۵۰ درصد بیشتر از مبلغ ذکر شده در قرارداد خریداری نماید!او در توصیف این شرایط گفت که به‌نظر می‌رسد که ما در یک رقابت بسیار بزرگ جهت دستیابی به افزودنی‌های خوراک، حداقل در سه ماهه اول سال میلادی جدید هستيم. Alexander Costa مدیر شرکت FNF Ingredient که یک توزیع کننده افزودنی‌های خوراک در برزیل است گفت که تمامی ویتامین ها و افزودنی‌های خوراک تحت تاثیر بحران جاری قرار گرفته‌اند بطوریکه در برزیل قيمت ها بطور متوسط در ماه اکتبر بیش از ۵۰ درصد افزایش یافت. او در پایان گفت که هم اکنون مشکل فقط قیمت کالا نیست بلکه در دسترس بودن آن اهمیت دارد.

کانال بزرگ چوپان

05 Nov, 17:22


افزایش قیمت‌های جهانی مواد غذایی در ماه آگوست

🔹آژانس غذایی سازمان ملل متحد روز پنجشنبه برابر با دوم سپتامبر اعلام نمود که قیمت جهانی مواد غذایی در ماه آگوست پس از دوماه کاهش متوالی افزایش یافت که این بیشتر ناشی از افزایش شدید قيمت شکر، روغن های گیاهی و برخی غلات بوده است. همچنین سازمان غذایی و کشاورزی سازمان ملل متحد مستقر در رم در بیانیه ای اعلام کرد که برداشت غلات در سراسر جهان در سال ۲۰۲۱ به ۲,۷۸۸ میلیارد تن خواهد رسید که نسبت به برآورد قبلی آن که ۲,۸۱۷ میلیارد تن بوده کاهش یافته؛ ولی کماکان بیشتر از سال ۲۰۲۰ می‌باشد.

شاخص قیمت مواد غذایی فائو که قیمتهای بين المللی را رصد می‌کند در ماه آگوست به ۱۲۷،۴ در مقایسه به ماه قبل از آن که ۱۲۳،۵ بود رسید. در نتیجه قیمت مواد غذایی نسبت به مدت مشابه پارسال ۳۲،۹ درصد افزایش یافت. شاخص قیمت غلات فائو در ماه آگوست ۳،۴ درصد بیشتر از ماه قبل از آن بود که این به دلیل کاهش انتظارات از برداشت محصول در چند کشور عمده صادر کننده غلات بوده است بطوریکه قیمت جو تا ۹ درصد افزایش یافت؛ اما در مقابل قیمت برنج و ذرت در این ماه کاهش یافت. شاخص شکر فائو در ماه آگوست نسبت به جولای ۹،۶ درصد افزایش یافت که این به دلیل نگرانی از خسارت ناشی از سرمازدگی محصولات برزیل،بزرگترین صادر کننده شکر دنیا می‌باشد. این درحالیست که چشم انداز تولید خوب در هند و اتحادیه اروپا تا حدی مانع از افزایش بیشتر قیمت و نگرانی ها در این ارتباط گردید.

قیمت روغن های گیاهی ۶،۷ درصد افزایش یافت و قیمت روغن پالم به دلیل ادامه نگرانی ها در مورد سطح تولید و کاهش ذخایر در مالزی به بالاترین حد تاریخی خود رسید. روغن کلزا و آفتابگردان نیز با افزایش قیمت روبه‌رو بودند. به گفته فائو قیمت گوشت در ماه آگوست به واسطه خریدهای گوشت گاو و گوسفند توسط چین اندکی افزایش یافت و از طرف دیگر به دلیل افزایش تقاضای گوشت مرغ در خاورمیانه و شرق آسیا ،گوشت مرغ هم از این افزایش بی نصیب نماند. اما در مقابل شاخص لبنیات در ماه آگوست اندکی کاهش یافت

#امنیت_غذایی #فائو #خوراک_دام_و_طیور_و_آبزیان

کانال بزرگ چوپان

08 Jun, 17:15


سلام دوستان کسی ساکن قروه هست بیاد pv بده کار فوری دارم
@Khan1993Meysam

کانال بزرگ چوپان

22 May, 04:49


ضعف #ماهیچه‌ ای در بره‌ها:
ضعف ماهیچه‌ای در #بره‌ ها و #بزغاله ها معمولا بعلت کمبود مواد معدنی بویژه #مس، #منیزیم و #سلنیوم در جیره #میش‌ها و #بز های #آبستن اتفاق می‌افتد. نشانه‌های این عارضه از #فلجی کامل در بره‌ها و بزغاله‌های تازه متولد شده تا راه رفتن همراه با تلوتلو خوردن که بخصوص پاهای عقب را تحت تاثیر قرار می‌دهد، متغیر است. اگرچه سطوح جیره‌ای ترکیبات معدنی عامل مهمی در سبب‌شناسی این عارضه می‌باشد، به نظر نمی‌رسد که این وضعیت صرفاً از کمبود ساده عنصر در جیره ناشی شود. یک عامل مهم در این زمینه، بازدهی بسیار متغیر جذب ترکیبات معدنی موجود در جیره است. یکی از رهیافت‌های اطمینان از مصرف سطوح کافی مواد معدنی در #میش‌ ها و بزهای نزدیک به #زایش و پیشگیری از ضعف ماهیچه‌ای در بره‌ها و بزغاله‌ها می‌باشد.

کانال بزرگ چوپان

21 May, 11:15


آگهی استخدامی:
شرکت مزرعه خوراک سالم در نظر دارد جهت تکمیل پرسنل گوسفندداری (مولد و پرواری) ۵۰۰۰راسی واحد استان قزوین از متقاضیان واجد شرایط از اقصی نقاط کشور جهت همکاری دعوت به عمل آورد:
۱نفر
دارای مدرک وسابقه کار :
۱- دامپزشکی
۲-حداقل ۳سال سابقه مرتبط
۳-متعهد و مسئولیت پذیر
۴- مدیرمیدانی و منظم
۵-دارای پایان خدمت یا معافیت غیرپزشکی
۶-ساعت کاری ۱۲ساعتی

#مزايا:
۱-استخدام در شرکت معتبر
۲-بیمه تامین اجتماعی+تکمیلی دانا از ماه اول
٣-امکانات رفاهی جهت سکونت فول رایگان(مجرد متاهل)
۴-صبحانه-ناهار-شام رایگان
۵-مرخصی۲.۵روز در ماه
۶-حقوق توافقی

جهت کسب اطلاعات بیشتر ارسال رزومه با شماره ۰۹۳۶۶۰۸۲۹۰۱تماس بگیرید

کانال بزرگ چوپان

20 May, 05:37


سلام و درود، به زودی فصل میوه‌های هسته‌دار می‌رسد. مانند هلو، آلو، زرآلو، گیلاس و آلبالو...
درخواستم اینه که هسته این میوه ها را دور نیندازید.
هسته‌ها را بشورید و خشک کنید و اونها را توی یه دستمال نگه دارید و توی ماشین‌تون بگذارید.

هر وقت که به گردش و یا به سفر میرید.اگه بشه ۷ الی ۱۰ سانت زمین را کنده و دانه‌ها رو چال کنید ، بهتره که نزدیک به آب باشه ، اگر هم آب در نزدیکی نبود مهم نیست شما فقط اونها رو به طبیعت تحویل بدین نگهداری اون با خودش.

دولت تایلند در سال‌های اخیر بین شهروندانش، این عملیات را به این صورت هدایت کرده و موفقیت‌های زیادی هم کسب کرده. شمار درختان میوه در طبیعت به این صورت افزایش پیدا کرده.
مالزیائی‌ها هم در این ابتکار عمل به تایلندی‌ها پیوسته‌اند! پویش‌های مردمی، به این شکل بی‌نهایت موثره.

ایجاد و تکثیر درخت در طبیعت با این روش ساده از فرسایش خاک، جاری شدن سیل، تغییر اقلیم، خشک شدن هوا و آلودگی هوا و انتشار ریزگردها... جلوگیری می‌کنه🍀

لطفاً دوستان دیگر رو نیز آگاه نمایید .(خدمت به طبیعت وظیفه هر انسان است.طبیعت را زنده نگه بداریم🌹🌹🌹)
(الهی به امید تو)

کانال بزرگ چوپان

23 Apr, 14:20


#مصرف #آغوز:

بعد از بره زایی هیچ چیز مهمتر از مصرف آغوز گوسفند یا “شیر اول” توسط بره ها نیست. این مایع با مقادیر بالای چربی بسیار مغذی است ، اما از همه مهمتر ، حاوی آنتی بادی های مهمی است که سیستم ایمنی بدن بره ها را تقویت می کند. جذب آنتی بادی توسط روده بره در کمتر از ۱۲ ساعت تا حدود ۵۰ درصد کاهش می یابد. اگر با استفاده از لوله محافظ بره استفاده شود ، توصیه می شود به طور کلی حدود ۲۲۸ میلی لیتر در هر دوره تغذیه مصرف شود و هر ۴-۶ ساعت تکرار شود تا بره به طور داوطلبانه شروع به مکیدن پستان مادر کند. تا ۲۴ ساعت ، یک بره۴٫۵کیلویی باید ۵۶۸ تا ۸۵۳ میلی لیتر(بین ۱۲ الی۱۸٪ وزن تولد) آغوز مصرف کند.

@Chanel_Bozorg_Chopan
کانال بزرگ چوپان

کانال بزرگ چوپان

23 Apr, 08:26


🖌دکتر طباطبایی

👇👇
چندتا نکته هست درمورد بز سانن والپاین لطفا توجه بفرمایید
1تولید شیر سانن و آلپاین میانگین تولید گله در ۳۰۰ روز محاسبه می‌شود
2تولید میانگین ۳۰۰روزه گله های بز سانن والپاین در ایران در شرایط خوب بین ۸۰۰ تا ۹۰۰کیلو هست
3تغذیه و خوراک و جایگاه و مدیریت با بزهای بومی کاملا متفاوت هست و نیاز به تخصص و مشاوره با افراد متخصص دارد
4بزهای سانن و آلپاین در بهترین شرایط سالی یک بار زایش میکنند میانگین ۲ قلو زایی 80 درصد هست تک قلوزایی ۱۵ درصد و ۳ قا و ۴ قلو زایی ۵ درصد
5کسی دنبال سالی دوبارزایش یا ۱۴ ماه دوبار زایش نره که هم دام از بین میره هم سود وسرمایه
6بهترین رورش پرورش بز الپاین و سانن فقط خالص هست دنبال دورگ گیری نروید
7بزغاله ماده سانن والپاین در وزن ۳۵ کیلو تا ۴۰ کیلو نر اندازی بشه و در موقع زایش باید وزن مادر از ۵۵ کیلو باشه نا ۶۰ کیلو اگر به این وزن نرسه هیچ وقت به پیک تولید شیر وتولید مثل نمی رسد
8بزهای سانن و آلپاین مخصوص فضای بسته و صنعتی و نیمه صنعتی هستند بیابان رو نیستند
9بزرگترین معضل در امر پرورش بزهای سانن والپاین درایران شرایط اقلیم هست بیشترین بیماری درگله ها به خاطر وزش باد و گرد و خاک و ریز گردها هست در موقع وزش باد حتما بزها به سالن و فضای بسته هدایت شوند
10بهترین زمان تولید مثل بزهای سانن والپاین از اوایل شهریور هست تا اواخر مهر
11برنامه واکسیناسیون گله های سانن و آلپاین بسیار مهم وحیاطی هست که باید با وسواس و دقت رعایت شود
در بخش واکسیناسیون مهمترین واکسن تزریق واکسن بروسلوز هست که در ۴ ماهگی اول زندگی بزغاله ها با هماهنگی اداره دامپزشکی باید تزریق شود
12شایع ترین بیماری در گله های سانن و آلپاین pprو تب برفکی در بخش بیماریهای ویروسی هست
13تهویه مطلوب و کود روبی و بهداشت ضد عفونی با جرمی ساید و th5 سم پاشی بر علیه انگل‌ها خارجی مثل کنه شپش و....از عوامل مهم در سلامت بز های سانن والپاین هست
14هر بز سانن والپاین روزانه نیاز به ۸۰۰گرم یونجه خشک یک کیلو کاه و کلش و ۱/5 تا ۳ کیلو کنسانتره دارد در موقع خرید این دامها حتما در محاسباتتون بحث تغذیه و مخارج خوراک را لحاظ بفرمایید
با آرزوی موفقیت همه زحمت کشان در عرصه پرورش بز

@Chanel_Bozorg_Chopan
کانال بزرگ چوپان

کانال بزرگ چوپان

06 Apr, 07:04


#تلفات #بره هارا کاهش دهید:

مرده تمام مدت:

برای مرگ و میر نوزادان در طی تمام مدت ، تغذیه و سلامت همراه با ناهنجاری های زایمان بره مهم هستند. تولد مرده تمام مدت در یک آبستنی سه قلو یا ناشی از عقب ماندن رشد جنین هنگام تولد معمول است. پس از بره زایی، بره های تازه متولد شده درسن صفر تا دو هفتگی اکثر (تا ۸۰٪) کل مرگ و میر محصولات بره (از جمله مرده کامل) در بره های تازه متولد شده زیر ۲ هفته اتفاق می افتد. برای بره های زنده تازه متولد شده ، دلایل اصلی مرگ و میر می توانند با توجه به نوع سیستم تولید متفاوت باشند. در سیستم های تولیدی با استفاده از یک مرکز بسته و متمرکز، چالش های اصلی بره های تازه متولد شده شامل مواردی چون گرسنگی و هیپوترمی و همچنین بیماری های تنفسی ، آفت زدگی و آسیب دیدگی است. بره های متولد شده در سیستم های بره مرتعی توسط شرایط آب و هوایی و شکارچیان تهدید می شوند. خواه بره در یک ساختمان یا در مرتع رخ دهد ، مدیریت می تواند در درصد محصول بره پرورش یافته تفاوت ایجاد کند. برای بره زایی در مرتع، انتخاب زمان بره زایی که آب و هوای مطلوبتری داشته باشد و استفاده از ابزارهای مدیریت شکارچیان وحش می تواند گام های اساسی در کاهش مرگ و میر بره باشد. برای بره زایی در سیستم پرورشی بسته، مدیریت فرصت بیشتری را برای ارزیابی و اقدام در مورد بره های تازه متولد شده در معرض خطر گرسنگی و تجربه هیپوترمی، دارد. با این حال، برای انواع سیستم های تولید گوسفند ، کلید کاهش مرگ و میر بره نوزاد با تغذیه مناسب و مدیریت بهداشتی گله میش در دوران آبستنی آغاز می شود.

بره های متولد شده با قدرت کم به ویژه در معرض هیپوترمی، بیشتر در معرض آسیب و در نهایت گرسنگی قرار دارند. بره ها با منبع خاصی از چربی پرانرژی به نام “چربی قهوه ای” که در قلب و کلیه ها رسوب می کند ، متولد می شوند. افزایش انرژی چربی قهوه ای انتظار می رود حداقل ۶ ساعت پس از تولد ادامه داشته باشد. کسانی که با قدرت پایین متولد می شوند، ذخیره چربی قهوه ای ضعیفی دارند. بره های با قدرت کم حتی در یک محیط بهینه بره زایی به سرعت پس از تولد در طبقه بندی هیپوترمی قرار می گیرند.

@Chanel_Bozorg_Chopan
کانال بزرگ چوپان

کانال بزرگ چوپان

03 Apr, 15:23


#تلفات #بره ها را کاهش دهید:

اواخر آبستنی (۶ هفته آخر)

مراقبت های بهداشتی پیشگیرانه گله و یک برنامه مدیریت تغذیه صحیح باعث افزایش قدرت بره و افزایش بقای بره و کاهش مرگ میش آبستن می شود. بر اساس اطلاعات جمع آوری شده در مورد مرگ و میر بره، تولد نوزادان مرده اغلب ۲۵٪ از تلفاتی در زمان زایش یا نزدیک آن اتفاق می افتد، تشکیل می دهد. مرده زایی بره ها را می توان به دو دسته تقسیم کرد: درست قبل از زایمان و در طی تمام مدت مرده.

مرده زایی قبل از زایش: در بسیاری از گله ها، بیشترین تلفات زودرس با بیماری های مربوط به سقط جنین مرتبط است.

سه بیماری شایع سقط شامل: کمپیلوباکتر ، کلامیدیا و توکسوپلاسموز است. در بیشتر گله ها، انتظار می رود که بروز زایمان زودرس همراه با علل طبیعی ، غیر باکتریایی ، ۲ تا ۴٪ باشد. هنگام عبور از این آستانه ، به تولیدکنندگان توصیه می شود برای شناسایی علت سقط جنین ، با دامپزشک تماس بگیرند تا بافت های جنین و جفت را به آزمایشگاه تشخیصی تحویل دهند. جلوگیری از سقط جنین در گله گوسفندان از اولویت بالایی برخوردار است. اگر نتایج تشخیصی عوامل عفونی را شناسایی کند ، می توان اقدامات مدیریتی مناسبی را برای کاهش مرگ و میر بره اتخاذ کرد.

توکسمی بارداری یا کتوز: توکسمی بارداری یک اختلال تغذیه ای شایع در گوسفندان است ، که به طور کلی در میش های دچار سو تغذیه و یا بیش از حد چاق که بره های متعددی را حمل می کنند، اتفاق می افتد و در نتیجه باعث وجود بره های مرده و مرگ میش می شود. برای یک میش آبستن که دارای شرایط جسمی خوب همراه با بره های دوقلو است، می توان نیازهای تغذیه ای آن را با علوفه با کیفیت خوب و انرژی اضافی (دانه) معادل ۳٪ از وزن بدن او تأمین کرد. تغذیه در این دوره برای حفظ آبستنی و در نتیجه داشتن ذخایر چربی کافی برای حمایت از شیردهی بسیار مهم است.

@Chanel_Bozorg_Chopan
کانال بزرگ چوپان

کانال بزرگ چوپان

03 Apr, 03:52


#تلفات #بره ها را کاهش دهید:

بیشترپرورش دهندگان گوسفند در تلاشند تا میزان تلفات بره مرتبط با اواخر بارداری و بره های تازه متولد شده را کاهش دهند. برخی به طور مداوم تلفات را بین ۵٪ -۱۰٪ نگه می دارند، در حالی که برخی دیگر در یک سیستم تولید مشابه ممکن است میزان تلفات بره هایشان سال به سال ۱۵٪ یا بیشتر باشد. گوسفندان بیش از سایر گونه ها به مدیریت صحیح که در دوره های بحرانی که باعث مرگ و میر بره می شود واکنش نشان می دهند. ثبت دقیق سوابق گله در فصل بره زایی می تواند منابع مرگ و میر بره را ثبت کند. مهمترین گام برای کاهش مرگ و میر بره، ارزیابی سوابق تولیدی از فصول بره زایی گذشته است.

معیارهای اصلی برای نظارت عبارتند از:

اواخر آبستنی (۶ هفته آخر)

درصد سقط جنین

درصد تلف شدن میش آبستن

درصد مرده زایی بره ها

بره های تازه متولد شده ( ۰-۲ هفته )

درصد بره زایی میش ها

درصد مرده زایی

درصد مرگ و میر بره های تازه متولد شده

@Chanel_Bozorg_Chopan
کانال بزرگ چوپان

کانال بزرگ چوپان

30 Mar, 12:27


#پشم خوری در #گوسفند🐑
در دامدارای‌های سنتی و معمولاً صنعتی گوسفند، به علت بالانس نبودن جیره از لحاظ مواد معدنی کم نیاز و پر نیاز و فقیر بودن مراتع کشور از انواع مواد معدنی سبب ایجاد عارضه پشم خوری در گوسفندان می‌شود. قبل از بروز حالت پشم خوری، کمبود مواد معدنی اثرات خود را بر سیستم تولید_مثلی، تولید شیر، وزن_تولد_بره، سقط جنین، وزن گیری و سیستم ایمنی می‌گذارد. از لحاظ اقتصادی هر نوع اشکال در موارد ذکر شده باعث ضرر‌های اقتصادی جبران ناپذیری خواهد شد.
@Chanel_Bozorg_Chopan
کانال بزرگ چوپان

کانال بزرگ چوپان

29 Mar, 09:30


#زنده_مانی #بره:
#مرگ_و_میر در اوایل زندگی حیوان عامل مهمی در حذف غیرارادی از #گله می‌باشد و بیشتر بره‌ها در 10 روز اول زندگی، زمانی که تغییرات محیطی برای مادر و بره شدید است، می‌میرند. عموماً مرگ و میر بره‌ها به دلایل گوناگونی نظیر بیماری، سخت‌زایی، گرسنگی، جراحات و مسمومیت اتفاق می‌افتد و عوامل محیطی از قبیل آب و هوا، مدیریت و سایر عوامل غیر ژنتیکی مثل #وزن_تولد اثر بسیار مهمی بر زنده‌مانی بره‌ها دارد. به طور مکرر نشان داده شده است که عناصر معدنی باعث تقویت سامانه‌های #ایمنی و اصلاح مسیرهای #متابولیسم_انرژی دارد و ضمن کمک به افزایش وزن بره‌ها در زمان تولد، اثرات ناگوار تنش‌های محیطی و ضعف‌های مدیریتی را پوشش می‌دهند و از این طریق موجب افزایش درصد زنده‌مانی بره‌ها از زمان تولد تا سن از #شیرگیری می‌شوند.
@Chanel_Bozorg_Chopan
کانال بزرگ چوپان

کانال بزرگ چوپان

26 Mar, 05:27


کیفیت شیر در بزها
📍در دهه های اخیر، تحقیقات روی کیفیت تغذیه ای شیر، متحول شده است و ترکیباتی فراتر از #چربی ها و #پروتئین ها، مورد توجه قرار گرفته است. این ترکیبات شامل #عناصر معدنی، اسید لینولئیک کنژوگه (CLA)، اسیدهای چرب امگا ۳، بتاکاروتن ها، تکوفرول ها و فنل ها است که دارای اعمال دفاعی در بدن انسان می باشند. این مواد می توانند از طریق مکمل های غذایی یا #علوفه هایی که توسط حیوان مصرف می شوند به بدن دام راه یافته و متعاقب آن به فرآورده های لبنی منتقل شوند.
@Chanel_Bozorg_Chopan
کانال بزرگ چوپان

کانال بزرگ چوپان

25 Mar, 08:23


دوستانی که قصد تبادل با کانال و دارن بنر کانال مرتبط با دام وکشاورزی خودشونو به آیدی زیر ارسال کنن
@Khan1993Meysam

فقط کانال های مرتبط و بالای۴۰۰۰عضو

کانال بزرگ چوپان

25 Mar, 08:14


علل #مرگ و #میر بره های تازه متولد شده:

1⃣گرسنگی بره:

شیر میش تنها منبع مواد مغذی برای یک بره تازه متولد شده است و اگر در مقادیر کافی برای حفظ و تقویت وزن افزایش پیدا نکند ، گوسفند از ذخایر محدود بدن خود استفاده خواهد کرد. تشخیص اینکه آیا بره میزان کافی از شیر مادر دریافت می کند، برای محدود کردن میزان مرگ و میر بره مهم است. توانایی میش در تغذیه بره ها باید ارزیابی شود. بره ها باید شیر مست باشند و ظرفیت تولید کافی شیر نیز باید در پستان باقی بماند. اگر بره ها دائما پستان مادر را میمکند، این نشانه واضحی است که ظرفیت تولید شیر ​​محدود است. در سیستم بره گیری در مرتع فرصت مداخله و رسیدگی با جایگزین شیر به بره هایی که از رشد خود عقب مانده اند محدود است. توانایی میش در تأمین آغوز و شیر دهی به بره ها بدون دخالت انسان حائز اهمیت می باشد. انتخاب جایگزین های مادر در گله با ویژگی های مادری عالی ، از جمله تولید شیر ، برای کاهش از دست دادن بره ها به دلیل گرسنگی بسیار مهم است.
یک چالش رایج در صنعت گوسفندی ایالات متحده “کیسه سخت” است. یک بیماری غیر ورم پستان است که پستان را کاملاً غیرفعال می کند. کیسه سختی که با ذات الریه پیشرونده گوسفند همراه است (OPP) یک مشکل مزمن در صنعت بوده است. معمولاً ۱۰٪ -۱۵٪ در گله ها بروز  می کند. فناوری غربالگری ژنتیکی برای مقاومت در برابر OPP توسعه یافته است و انتظار می رود با استفاده از این فناوری ، بروز شرایط کیسه سخت در میش ها به شدت کاهش یابد.
@Chanel_Bozorg_Chopan
کانال بزرگ چوپان