🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی @ce7en Channel on Telegram

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

@ce7en


کانال تلگرامی @CE7EN شامل مطالبی در حوزه‌های : فلسفه، تاریخ و ادبیات، هنر، روانشناسی، جامعه‌شناسی، اقتصاد، علم و تکنولوژی است.

▫️هدف از ایجاد این کانال صرفا افزایش آگاهی است ، و هیچ گونه جهت گیری یا گرایش خاصی ندارد .

🔎@CE7EN فلسفه، ادبیات، هنر، روانشناسی (Persian)

کانال تلگرامی @CE7EN یک منبع ارزشمند برای علاقمندان به فلسفه، ادبیات، هنر و روانشناسی است. این کانال شامل مطالب متنوع و جذاب در حوزه‌های مختلف از فلسفه تا اقتصاد و علم و تکنولوژی می باشد. هدف اصلی این کانال افزایش آگاهی و دانش عمومی بوده و هیچ گونه جهت گیری یا گرایش خاصی ندارد. با عضویت در این کانال، شما فرصتی برای یادگیری و کسب اطلاعات جدید در زمینه‌های مختلف خواهید داشت. پس از اشتراک گذاری این کانال با دوستان خود، از منابع آموزشی و آموزشی با کیفیت بالا بهره مند خواهید شد. بنابراین، اگر علاقه‌مند به افزایش دانش و آگاهی خود هستید، بهترین انتخاب برای شما کانال @CE7EN است.

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

23 Nov, 08:45


✍️آرتور شوپنهاور
📕در باب حکمت زندگی

اگر کسی خصوصیتی را در حد کمال داشته باشد به فکرش خطور نمیکند که آن را به معرض نمایش بگذارد!

نعلی که صدا میکند حتما یک میخ کم دارد.

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

23 Nov, 08:14


🔍هیولا
یادآوری ویژگی‌‌های منفی در دیگران ، اون ویژگی‌‌هارو توی وجود خودمون تثبیت و پررنگ‌‌تر میکنه


🎯 کسی که با هیولا مبارزه می کند، باید مراقب باشد که خود تبدیل به هیولا نشود.!
«نیچه»

▫️نظریه سایه ، کارل گوستاو یونگ
▫️نظریه انتقال ، زیگموند فروید
▫️نظریه بازتاب
▫️اثر بومرنگ
▫️دیدگاه فلسفی ابر انسان،نیچه

🎙️ : سیدپور

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

23 Nov, 07:12


🔍رشد و موفقیت

برای رشد و موفقیت فردی، حفظ عزت نفس و اعتماد به نفس اهمیت بالایی دارد.
یکی از روش‌های موثر برای دستیابی به این اهداف، خودداری از افشای اطلاعات شخصی , مانند توانایی‌ها، دارایی‌ها ,نقاط ضعف و قوت ، روابط و زندگی خصوصی به دیگران است.
این کار می‌تواند از فرد در برابر حسادت، کینه‌ورزی ، دشمنی، کارشکنی و توقف در رسیدن به اهداف مورد نظر محافظت کند.

عزت نفس:
عزت نفس به معنای احترام به خود و پذیرش ارزش‌های شخصی است. افرادی که عزت نفس بالایی دارند، در مواجهه با چالش‌ها مقاوم‌تر هستند و روابط اجتماعی بهتری برقرار می‌کنند.

ارتباطات اجتماعی:
برقراری ارتباطات اجتماعی موفق ، نیازمند مهارت‌هایی مانند شفافیت در گفتگو و پرهیز از حاشیه‌پردازی است. این مهارت‌ها به تقویت روابط و کاهش سوءتفاهم‌ها کمک می‌کنند.

✍️@CE7EN

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

23 Nov, 01:42


🔍در ستایش بطالت

سال‌های سال اغنیا و مجیز گویانشان در ستایش کار و زحمت شرافتمندانه قلم‌فرسایی کرده‌اند.
ساده‌زیستی را ستوده‌اند و دم از دینی زده‌اند که می‌گوید احتمال رفتن فقرا به بهشت بسیار قوی‌تر از اغنیا است. و کلاً کوشیده‌اند به کارگران یدی بقبولانند که اصالت خاصی در جابه‌جاکردن ماده در عالم است.

📕 در ستایش بطالت
✍🏼 برتراند راسل

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

22 Nov, 17:37


🎼🎼🎼

چهار مضراب؛
سنتور نوازی «آرزو رضوانی»
اجرای برلین

نگارش تصویری:
Chakaame.com/news/474?tl

🎼🎼🎼

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

22 Nov, 17:10


🔍 هنر و اگزیستانس
👁️ : از دیدِ هایدگر

🎙️: دکتر احمدعلی حیدری

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

22 Nov, 16:59


🔍روز جهانی فلسفه

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

22 Nov, 16:32


🔍خاطره محمدرضاشجریان از سفر به شوروی و پیام عجیب سیاوش کسرایی برای هوشنگ ابتهاج (سایه) و سایر اعضای کمونیست کانون نویسندگان درباره سراب کمونیسم

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

22 Nov, 16:31


🔍اخبار

▪️این فلان فلان شده ها
به همه ما دروغ گفتن•••⁉️

🎙️: محمدرضا شجریان
📽️ ویدئو کامل :

https://t.me/ce7en/35727

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

21 Nov, 08:14


🎯به مناسبت 30 آبان
روز جهانی فلسفه

🔍فلسفه دشمن حرف مفت

✍🏻 محسن آزموده

سومين پنجشنبه نوامبر هر سال از سوی يونسكو به عنوان روز جهانی فلسفه تعيين شده. امسال اين سومين پنجشنبه مصادف است با همين امروز (21 نوامبر 2024، 1 آذر 1403) . اينكه در تعيين روز فلسفه، اين فرمول پيچيده را تعيين كردند و مثلا نگفتند هر سال 21 نوامبر روز جهانی فلسفه است، خودش گواهی است بر درستی اين اتهام كه اهل فلسفه مرض دارند كه همه‌چيز را سخت و پيچيده كنند! اما شايد هم ايشان می‌خواهند ما را كمی به تامل و دقت وادارند و مجبورمان كنند كه كمی فكر كنيم يا متوجه گذر زمان باشيم و تقويم را باز و حساب و كتاب كنيم. احتمالش هم هست كه علل و دلايل ديگری در اين شيوه نامگذاری مد‌نظر باشد كه من نمی‌دانم. مثلا دوستم نيما پس از تحقيق به اين نتيجه رسيد كه يك علتش تاكيد بر نظم و ديسيپلين به عنوان يكی از ابزارهای فلسفه‌ورزی است.
در هر صورت براي ما ايرانی‌ها انتخاب اين روز يك حسن ديگر هم دارد و آن اينكه می‌توانيم در آرامش و آسايش آخر هفته به فلسفه و فلسفه‌ورزی بپردازيم. در روزهای ديگر به علت مصائب و دردسرها اين مجال نيست و اگر وسط شلوغی‌ها يكی بخواهد كمی وارد مقولات و معقولات شود، حوصله مخاطب سر می‌رود و به او می‌گويد: «بی‌خيال، فلسفه‌بافی نكن، وقت اين كارها نيست.» اما پنجشنبه و جمعه زمان خوبی است كه ما كمی از روزمرگی‌ها و اشتغالات روزانه فاصله بگيريم و فلسفه‌بافی كنيم.
حالا ممكن است بپرسيم كه فايده و سود اين فلسفه‌بافي و در گام بعدي فلسفه‌ورزي چيست؟ اصلا فلسفه به چه درد می‌خورد؟ بی‌اغراق فيلسوفان و اهل فلسفه بيش از هر گروه ديگری به اين سوال پرداخته‌اند و تلاش كرده‌اند آن را پاسخ بدهند، زيرا ايشان از همان ابتدا در كنار ده‌ها جرم و گناه ديگر، در معرض اين اتهام هم بوده‌اند كه كاري بيهوده مي‌كنند و وقت مردم را تلف و جوانان را گمراه و باعث سردرد و سرگيجه جامعه می‌شوند. همه می‌دانيم كه سقراط، بنيانگذار فلسفه را در آتن خرمگس می‌خواندند و در نهايت هم به جرم توهين به مقدسات و منحرف كردن جوان‌ها ناچار شد كه جام شوكران را سر بكشد. البته بايد گفت سقراط با افتخار و سربلندی شوكران حقيقت را نوشيد.
خب حالا با اين تفاصيل، فايده فلسفه چيست؟ چرا آدم بايد سر خود را با مفاهيم انتزاعی و پرسش‌هاي ظاهرا بديهي گرم كند و ساعت‌ها و بلكه روزها و ماه‌ها و سال‌ها به فكر و تامل درباره اموری بپردازد كه نه فقط هيچ سود و منفعتی ندارد، بلكه دنيا و آخرت آدم را هم خراب می‌كند؟ شك نكنيد كه مي‌توانم ده‌ها فايده برای فلسفه ورزی- شما بخوانيد فلسفه بافی- برای‌تان رديف كنم. فلسفه هيچ كاری را به ما ياد نداده باشد، اين زبان‌بازی و بحث كردن را آموخته. اما غير از همه اينها به نظرم مهم‌ترين فايده فلسفه اين است كه به ما ياد می‌دهد حرف مفت و ياوه نزنيم. مرادم از حرف مفت، سخنی توهين‌آميز نيست. اين اصطلاح را از هری فرانكفورت، فيلسوف فقيد امريكایی كه همين چند ماه پيش (16 جولای 2023) در 94‌سالگی درگذشت، آموخته‌ام. فرانكفورت در سال 1986 مقاله كوچكی با عنوان «درباب حرف مفت» (On Bullshit) نوشت كه محسن كرمی ترجمه خوبی از آن ارايه كرده (نشر كرگدن) . او در اين مقاله ميان حرف مفت و سخن دروغ تمايز گذاشته و می‌گويد حرف مفت، سخني است كه گوينده بدون توجه به راستی و دروغی آن را بيان می‌كند. فرانكفورت همچنين از رواج و شيوع حرف مفت با همين تعريف در زمانه ما سخن می‌گويد. اينكه آدم‌ها به علل مختلف از جمله در دسترس بودن رسانه‌ها، همگی اين امكان را يافته‌اند كه هر وقت هر چه دل تنگ‌شان می‌خواهد، بگويند. نفس اين موضوع كه همه مي‌توانند حرف بزنند، اشكال ندارد. بر عكس، خيلي هم خوب است؛ بهتر است از زمانی كه فقط عده معدود و محدودی به علت مقام و جايگاه‌شان مي‌توانستند اظهارنظر كنند. اما اين نبايد به رواج حرف مفت كمك كند يا آن را تشويق. ما بايد نسبت به آنچه می‌گوييم و می‌نويسيم، متعهد باشيم و فلسفه محك خوبی برای اين كار است. فلسفه و فلسفه‌ورزی ابزار خوبی براي سنجش گفته‌ها و نوشته‌ها در اختيار ما می.گذارد. گو اينكه فلسفه به ما ياد می‌دهد كه حرف بی‌دليل و استدلال را نه بگوييم و بنويسيم، نه بپذيريم. اين شايد كار سختی باشد، شايد آزارنده باشد و عواقب نگران‌كننده‌ای در پی داشته باشد. اما فيلسوف تنها دلبسته حقيقت است و از اينكه به طعن و تحقير ديگران دچار شود يا به گوشه انزوا رانده، نمی‌هراسد. خلاصه آنكه فلسفه دشمن حرف مفت است و از رسوا كردن ياوه‌سرايان و مزخرف‌نويسان باك ندارد. اگر همين يك كاركرد را هم داشته باشد، بايد آن را ستود و به آن توجه كرد، به ويژه در روزگاری كه گوشی‌های همه ما پر است از حرف مفت و چرند…

🗞منتشر شده در روزنامه اعتماد

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

21 Nov, 07:48


🔍خودکشی وجود ندارد، همهٔ خودکشی‌‌ها قتل بحساب می آیند.

November 15, 2024

🎯در منطق جامعه شناسی امری که بتوان آن را تصمیم مطلقا فردی دانست وجود ندارد حتی زمانی که در نظریه اگزیستانسیالیسم از قدرت اختیار فردی سخن گفته میشود توان اختیار فردی پیشاپیش امری اخلاقی و سیاسی است و اختیار ما همواره در چارچوب اخلاق و سیاست (عدالت) ممکن میگردد.

ما به مثابه فرد همواره پیشاپیش دگر آوا و اجتماعی هستیم و در درون ضرورت های اجتماعی زندگی را تجربه میکنیم به زبان پیر بوردیو شما به هنگام قبولی یا مردود شدن فرزندتان در امتحان نمی توانید آن را به استعداد یا عرضه یا بی عرضگی فرزندتان نسبت دهید نمره امتحان امری کاملا اجتماعی است.
تصمیم به زیستن یا مردن پیشاپیش انباشته از اجتماع و امر اجتماعی است.

قتل حاصل از جبر زندگی را خودکشی ندانیم من گرچه به دست خودم میمیریم اما دست مرا نیرویی دیگر وادار به انجام اینکار میکند قدرت

#جامعه_و_سیاست

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

21 Nov, 06:57


🖌️🎼


🎼The Older I Get
🎤Alen Jackson

🎼 ترانهٔ "هرچه پیرتر می‌شوم"
🎙️: خواننده "آلن جکسون"


https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

21 Nov, 06:55


🔍 برخی از انواع‌‌‌ سوگیری‌‌های‌‌‌ شناختی
▪️چرا دانستن سوگیری‌های شناختی مهم است؟

🎯سوگیری‌های شناختی خطاهایی هستند ذهنی که به صورتی نظام‌مند به گرایش، نگرش، توهم یا باوری غلط منجر می‌شوند و در تصمیم‌گیری، استدلال، ارزیابی، یادآوری، ادراک و شناخت افراد تاثیر می‌گذارند.

📎 https://www.bbc.com/persian/science-47602896

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

20 Nov, 19:02


🔍مطالعه عمیق و آزاد

🎯 تکنیک‌ها و استراتژی‌های کتاب خواندن

🎙️صدا و ترجمه : دکتر ایمان فانی

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

20 Nov, 18:54


🔍 آلن دوباتن
▪️ چهار تابلو از تاریخ فلسفه


🎙️صدا و ترجمه : دکتر ایمان فانی

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

20 Nov, 18:47


📽️🎵 https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

20 Nov, 16:43


🔍جهل مقدس

(Holy Ignorance: When Religion and Culture Part Ways)

چهارصد و یازده سال پيش در هفدهم فوريه ســـال 1600 ميلادی "جوردانو برونو" فيلسوف ايتاليايی پس از گذراندن هشت ســـال در سياهچال‌های خوفناك دادگاه تفتيش عقايد در ميدان كامپودی فيوری شـــهر رم زنده زنده در آتش سوزانده شد. برونو كسی بود كه از حق تمام انسان‌ها برای انديشيدن بدان‌گونه كه دلشان میخواست دفاع میکرد. نوشته‌اند كه وقتی برونو را به يك ستون‌ آهنين بسته بودند و انبوهی از هيزم برای سوزاندن او جمع كرده بودند او هم ساكت بود و تسليم شده بود و چيزی نمیگفت ولی اتفاقی افتاد كه يك جمله‌ گفت كه در تاريخ ماندگار شد.

▫️آن اتفاق اين بود كه ناگهان ديدند پيرزنی نزديك شد و تكه هيزمی در دست داشت و با آوردن نام خدا بر لب آنرا روی هيزم‌ها انداخت
برونو سكوتش را شكست و گويی عمل اين پيرزن مغز استخوانش را سوزانده بود گفت: "لعنت بر اين جهل مقدس" مهمترين و يا لااقل يكی از اهم آفت‌های اجتماعی نه‌تنها در منطقه‌ی اسلامی بلكه شايد بتوان گفت در سراسر جهان که جوامع دينی از آن رنج میبرند جهل‌مقدس است. در چنين جهلی شخص جاهل در جهل میسوزد ولی برای خدا میسوزد.

▫️گرسنگی، فقر، فلاكت، بيماری، جنگ و دشمنی، جنايت، آدمكشی، ايذا و آزار به همنوع، همه را به قصد قربت تحمل میکند و جالب اينست كه از هرگونه روشنگری هم میهراسد آنهم برای خدا. در جهل قدسی شخص جاهل با نهادی همراه می‌شود بنام «اعتقاد» یعنی براي چنين انسانی اعتقاد بجای تفكر مینشيند.

▫️اعتقاد از ريشه‌ «عقد» یعنی بستن است شخصی كه به امری معتقد میشود فكرش را گره زده و معتقداتش را خط قرمز خويش میسازد.كسانی كه به جهل‌مقدس گرفتار میشوند جاهلانه برای خويشتن خدا میسازند خدايی كه ناخودآگاه مجموعه‌ای از خواسته‌های خود آنان است. جهل‌مقدس همراه با اعتقادهاي دينی است ولی دينی كه نه براساس تعقل، بلكه براساس هواهای نفسانی، انسان معتقد میشود و بالاترين جنايت را ممكن است مرتكب شود درحاليكه خيال میکند براي خداست و متقرب الی‌الله میشود

▫️جهلی كه قهرمانانش دست به مهمترين جنايات میزنند به خيال آنكه كاری كه میکنند مورد خواست خداست و آنان برای خدا تلاش می‌کنند. در يونان باستان جنگ ميان خدايان بود و در ادوار بعد در قالب جنگ اديان شكل گرفت در تاريخ اسلام جنايات و خونريزی‌هايی كه ببار آمد عموما معلول همين نوع جهل است. گاهی اوقات جهل كه لباس تقدس می‌پوشد يك ملت را در تاريكی و جهنم ابدی فرو میبرد نمونه‌اش در عصر حاضر مردم كره‌شمالی هستند.

▫️ در كشور كره شمالی مردمی زندگي میکنند كه از حداقل شرایط حيات يك انسان برخوردار نيستند ولی تبليغات حاكميت فكر آنان را چنان ساخته كه خيال میکنند در بهشت برين‌اند! اين افراد در تاريكی هستند ولي قدرت مشت آهنين اجازه‌ روشنگری به هيچ فردی نمی‌دهد در كره شمالی تنها كسی كه حق فكر كردن دارد رهبر حكومت است كه فرمانده‌ بزرگ ناميده میشود وقتی فرمانده‌ بزرگ درباره‌ مسئله‌ای حرفی زد ديگر هيچكس حق ندارد در آن زمينه اظهارنظر كند!

برگرفته از : کتاب جهل‌مقدس

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

19 Nov, 18:41


🖌️🎼

Ill Take Care Of You
Beth Hart
Joe Bonamassa


ترانهٔ "مراقب تو خواهم بود"
با صدای "بث هارت"
و گیتار "جو بوناماسا"


🎧🎵 https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

19 Nov, 11:39


🔍انواع گونهٔ انسان

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

19 Nov, 11:36


🔍 چگونه کتاب انتخاب کنیم و چگونه بخوانیم

🎙️: علی بندری

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

19 Nov, 11:35


🔍برای داشتن یک زندگی معنادار، قهرمان خود شویم

بسیاری از افسانه‌های باستانی، حماسه‌های کمیک و فیلم‌های پرفروش یک طرح داستانی به نام سفر قهرمان به اشتراک می‌گذارند. تحقیقات ما نشان می دهد که سفر قهرمان فقط برای افسانه ها و ابرقهرمانان نیست.

انسان خردمند در طول هزاره‌های تکامل، ساعت‌های بی‌شماری را در کنار آتش نشسته و داستان‌هایی از چالش و پیروزی را تعریف کرده است. علاقه ما به داستان‌گویی توضیح می‌دهد که چرا مقالات مجلاتی را می‌خوانیم که با یک حکایت شروع می‌شوند و چرا طبیعتاً زندگی‌مان را در قالب داستان می‌سازیم. این داستان های زندگی وقایع مختلف را در یک روایت فراگیر با داستان نویس به عنوان قهرمان داستان به هم می پیوندند . آنها به مردم کمک می کنند تا خود را تعریف کنند و وجود را منسجم تر کنند .

در مطالعه‌ای که اخیراً در مجله شخصیت و روانشناسی اجتماعی منتشر شده است، نشان می‌دهیم افرادی که زندگی خود را به عنوان یک سفر قهرمان تعریف می‌کنند، اهمیت بیشتری در آن پیدا می‌کنند . این بینش ما را به ایجاد یک مداخله "بازیابی" برای غنی سازی حس معنا و رفاه افراد هدایت کرد. هنگامی که مردم شروع به دیدن زندگی خود به عنوان تلاش های قهرمانانه می کنند، ما متوجه شدیم که افسردگی کمتری را گزارش می کنند و می توانند بهتر با چالش ها کنار بیایند.

برای کشف ارتباط بین داستان‌های زندگی مردم و سفر قهرمان، ابتدا باید قوس داستان‌گویی را از فرمول اولیه کمپبل، که دارای 17 مرحله است ساده سازی کنیم، ما 17 مرحله را به هفت عنصر خلاصه و فشرده کردیم که هم در افسانه ها و هم در زندگی روزمره یافت می شوند: قهرمان اصلی، تغییر شرایط، تلاش، متحدان، چالش، تحول شخصی و میراث حاصله
به عنوان مثال، در ارباب حلقه‌ها اثر جی آر آر تالکین ، فرودو (قهرمان داستان) خانه‌اش را در شایر (یک شیفت) ترک می‌کند تا حلقه را نابود کند (یک تلاش). سام و گندالف (متحدانش) به او کمک می کنند تا با نیروهای دشمن سائورون روبرو شود (یک چالش). او نیروی درونی غیرمنتظره ای (تحول) را کشف می کند و در نهایت به خانه برمی گردد تا به دوستانی که پشت سر گذاشته کمک کند (میراثی). یا در یک موازی زندگی روزمره، یک زن جوان (قهرمان داستان) ممکن است به لس آنجلس نقل مکان کند (یک تغییر)، ایده ای برای یک کسب و کار جدید (یک جستجو) توسعه دهد، از خانواده و دوستانش (متحدانش) حمایت شود، بر خود غلبه کند. - شک ​​پس از شکست اولیه (یک چالش)، تبدیل به یک رهبر مطمئن و موفق (تحول) و در نهایت به جامعه خود کمک می کند (میراث).
در چهار مطالعه جداگانه، ما داستان زندگی بیش از 1200 نفر، را جمع آوری کردیم. همچنین از پرسشنامه برای سنجش احساس معنای زندگی، میزان رضایت از زندگی و میزان افسردگی شرکت کنندگان استفاده و سپس داستان آنها را برای هفت عنصر سفر قهرمان بررسی کردیم.

ما دریافتیم که افرادی که عناصر بیشتری در داستان زندگی خود داشتند، معنای بیشتری در زندگی، شکوفایی بیشتر و افسردگی کمتری گزارش کردند. این افراد «قهرمان» (مردان و زنان به طور مساوی زندگی خود را به عنوان یک سفر قهرمان می دیدند) نسبت به سایر شرکت کنندگان احساس واضح تری از خود داشتند، همچنین ماجراجویی های جدید، اهداف قوی، دوستان خوب و غیره را گزارش کردند.

هر کسی می‌تواند زندگی خود را به عنوان سفر قهرمان تعریف کند.شما میتوانید با انگیزه بمانید و خود را برای بهبود مهارت‌های خود به چالش بکشید. دوستی ها و تجارب جدید کسب کنید و میراث مثبتی برای جامعه یا عزیزانتان به جا بگذارید.اگرچه ممکن است هرگز دنیا را در مقیاس وسیع نجات ندهند، می‌توانید خود را نجات دهید.

https://www.scientificamerican.com/article/to-lead-a-meaningful-life-become-your-own-hero/

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

19 Nov, 11:30


🔊فایل صوتی
🔍روشنگری و خردورزی


🎙️: دکتر آذرخش مکری

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

19 Nov, 11:25


🔍اول مرغ بوده یا تخم مرغ؟
یک تک سلولی باستانی می گوید تخم مرغ



🎯 یک گونه تک سلولی بنام(Chromosphaera perkinsii   ) در سال 2017 در رسوبات دریایی اطراف هاوایی کشف شد. قدمت اولین نشانه های حضور آن بر روی زمین به بیش از یک میلیارد سال قبل از ظهور اولین حیوانات می رسد. تیمی از دانشگاه ژنو (UNIGE) مشاهده کرده‌اند که این گونه ساختارهای چند سلولی را تشکیل می‌دهد که شباهت‌های قابل توجهی به جنین‌های حیوانی دارد.
این مشاهدات نشان می‌دهد که برنامه‌های ژنتیکی مسئول رشد جنینی پیش از ظهور حیات جانوری وجود داشته است، یا اینکه C. perkinsii به طور مستقل برای توسعه فرآیندهای مشابه تکامل یافته است. بنابراین، مدت‌ها قبل از اینکه طبیعت جوجه‌ها را بوجود بیاورد ، دارای ابزارهای ژنتیکی برای «ایجاد تخمک» بوده است. این مطالعه در مجله Nature منتشر شده است .

با مشاهده C. perkinsii ، دانشمندان دریافتند که این سلول‌ها پس از رسیدن به حداکثر اندازه خود، بدون رشد بیشتر تقسیم می‌شوند و کلونی‌های چند سلولی شبیه مراحل اولیه رشد جنینی حیوانات را تشکیل می‌دهند


تکنسین آزمایشگاه در گروه بیوشیمی در دانشکده علوم  و اولین نویسنده این مطالعه، توضیح می دهد: "این شگفت انگیز است، گونه ای که اخیراً کشف شده است به ما امکان می دهد به بیش از یک میلیارد سال به گذشته بازگردیم."

🔹این کشف همچنین می‌تواند نور جدیدی را بر یک بحث علمی طولانی مدت در مورد فسیل‌های 600 میلیون ساله که شبیه جنین هستند، روشن کند و می‌تواند مفاهیم سنتی چند سلولی را به چالش بکشد.

🗓️ تاریخ:6 نوامبر 2024
🏮منبع:دانشگاه ژنو

🔗 مطالعه بیشتر

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

19 Nov, 11:18


🔍مغز  ما برای تفکر فرگشت نیافته است.

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

19 Nov, 11:01


🔍رونمایی از ربات جدید انسان نمای بوستون داینامیکس
بنام« اطلس »


نمایشی واقعی از قابلبت های ثابت اطلس یکی از پیشرفته‌ترین ربات انسان‌نما در حال حاضر جهان…

#BostonDynamics #AtlasRobot #HumanoidRobots
#Robotics


https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

19 Nov, 10:40


🔍اینترنت

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

19 Nov, 10:36


🔍سوگیری های شناختی چگونه ذهن ما را فریب می دهد؟

🎯 سوگیری شناختی خطاهای سیستماتیک تفکر هستند که میتوانند برتصمیم گیری و رفتار ما تاثیر بگذارند.

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

19 Nov, 10:33


🔎Guns, Germs, and Steel

🔍خلاصه کتاب اسلحه، میکروب، فولاد

🎙️: علی بندری

⬇️ : BPlus

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

19 Nov, 10:27


👀مستند

🔍اسلحه، میکروب و فولاد


📽️ مستندی جذاب از نشنال‌جئوگرافیک بر اساس کتاب مشهور اسلحه، میکروب و فولاد

با حضور جرد دایموند


♻️🖋️ترجمه و زیرنویس : مصطفی
🏮منبع ویدئو در آپارات

مستند دارای سه قسمت است که در قالب یک فایل پست شده است


تماشای این مستند ارزشمند رو از دست ندید

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

19 Nov, 10:02


https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

19 Nov, 09:58


🔍دوران یخبندان
و تلاش انسان برای بقا


https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

18 Nov, 14:56


🔍رهبران بی شرم

▫️بارها و بارها به داشتن رهبران بهتر امیدوار می‌شویم ولی اغلب این امیدها به یأس تبدیل می‌شوند.

🎯 پروفسور کلنتر می‌گوید دلیلش این است که قدرت باعث می‌شود افراد آن مهربانی و فروتنی را که باعث انتخاب شدنشان شده بود از دست بدهند، شاید هم از اول این صفات را نداشتند.

در اجتماعی که سلسله‌ مراتبی سازماندهی شده است، تابعان ماکیاولی همواره یک قدم جلوتر هستند. آنها سلاح مخفی و برتری دارند که با آن رقبای خود را شکست دهند. بی‌شرم هستند...
در همچین دنیایی، مهربان‌ترین و همدل‌ترین افراد نیستند که به قله می‌رسند، قطب‌های مخالف آنها به قله می‌رسند. این دنیا، دنیای بقای بی‌شرمان است
.


📕آدمی یک تاریخ نوید بخش
روتخر برخمان
♻️مزدا موحد


https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

18 Nov, 13:22


🔍فرگشت و بدن انسان

نقایصی که در طول فرگشت
, همچنان در بدن ما وجود دارند و کامل یا برطرف نشده‌اند.



https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

18 Nov, 07:29


🎞️ : فیلم

🔎The Other Side of Hope
2017
🎬 (Aki Kaurismaki)

🔍 ‌سوی دیگر امید
ژانر : درام و کمدی
🎬 کارگردان : آکی کائوریسماکیاست 2017
🎭 بازیگران : ساکاری کوسمانن، کاتی اوتینن، ویله ویرتانن، تیمو توریکا و دمه کاروکسکی

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

18 Nov, 07:08


🔍 نوائی نوائی

🎼: Universal song

📽️🎵 https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

18 Nov, 07:04


🔍ماهیت قوانین طبیعت

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

02 Nov, 17:03


🔍اقتصاد به زبان ساده

اقتصاد چیست و شریان های اقتصاد چطوری کار میکنند؟

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

02 Nov, 17:01


🔍تبارشناسی روانشناسی زرد

🎙️ ترجمه و صدا : دکتر ایمان فانی

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

02 Nov, 16:56


🔍معنویت در زندگی‌ یک آتئیست

🎙️: امید اطهری نژاد

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

02 Nov, 16:54


🔍نیچه : خدا مرده است !
▫️حال چه باید کرد ؟

🎙️: امید اطهری نژاد

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

02 Nov, 16:39


🔍آنتراکت ( Entr’acte )
🪽
https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

02 Nov, 16:07


🎼 ما برای پرسیدن
نام گلی ناشناس
چه سفرها کرده‌ایم

🎙️اجرا : محمد نوری

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

02 Nov, 16:04


🔊پادکست پرگار :
🔍فلسفه موسیقی

▫️فلسفه در مورد موسیقی چه می‌گوید؟

زبان موسیقی زبانی مفهومی نیست با این حال موسیقی درونی‌ترین حالات بشر را بیان یا خلق می‌کند. چطور؟

🎙️: میهمان‌ها:
حسین حدیثی، آهنگساز و مدرس نظریه موسیقی
سجاد سپهری، آهنگساز و پژوهشگر آموزشی

⬇️ : BBC

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

02 Nov, 11:58


🔍تكنوازان ۲۴۰

🎵دستگاه شور

🎻ویلون : پرویز یاحقی

🎹پیانو : جواد معروفی

🎧🎵 https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

02 Nov, 11:42


.
🔍طبیعت و حیات وحش شگفت انگیز …..

🎤موسیقیِ متن : دمیس روسس


https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

02 Nov, 10:05


🔍ارتباط اقتصاد، مردم و حکمران

🎙️: دکتر محمود سریع القلم

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

02 Nov, 09:58


🔍شرحی گذرا بر فلسفه‌ رواقی‌گری و دیگر فلسفه‌‌ها ...


https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

02 Nov, 09:40


🔍بکارگیری تکنولوژی و هوش مصنوعی در تجهیزات نظامی

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

02 Nov, 09:36


🎤: Sarah Brightman

🎧🎵 https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

02 Nov, 09:33


🔍هیچ چیز عالی وجود ندارد که انجامش آسان باشد.

🎙️ : جنسن هوانگ : رهبر چرم‌پوش و سخت‌کوشِ انویدیا


https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

02 Nov, 09:18


🎵☔️«بوسه‌های باران»

🎙️: محمدرضا شجریان
همخوان و نوازنده‌ی تنبک:
همایون شجریان

🪕آهنگ و نوازنده‌ی تار:
حسین علیزاده
کمانچه : کیهان کلهر
🎼 شعر : شفیعی کدکنی
📀آلبوم : «کنسرت همنوا با بم»


https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

02 Nov, 09:13


🔍 کسوف معنوی نیچه

▫️چگونه جنون، تمامیت وجودِ نیچه را به چنبرهٔ خود درآورد؟

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

02 Nov, 09:05


🔍اگر مردم شاد باشند هیچ‌کس نمیتواند آنها را به جنگ بکشاند.

جنگ یک پدیده‌ی ساده نیست، آن بسیار پیچیده است. مردم باید بدبخت، فقیر، گرسنه، سرکوب‌شدهٔ جنسی و تحقیر شده از هر طریقی و در رنج بوده باشند، فقط در این صورت می‌توانید آنها را متقاعد کنید که یکدیگر را نابود کنند. زیرا آنها دیگر چیزی ندارند.

#اوشو

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

02 Nov, 05:50


🔍انسان و دروغ

⚪️هر چه بیشتر میگذرد بیشتر میفهمم که چقدر آدمها دروغ میگویند و خودشان را فریب میدهند. اصلا این دروغ گفتن و فریب دادنِ خودمان انگار باید وجود داشته باشد تا آدمها بتوانند زندگی کنند. ما یک گونه جانوری هستیم که برای زنده ماندن کاملا وابسته به هم نوعان خود هستیم.

⚪️شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که یعنی چی برای زنده ماندن نیاز به بقیه آدمها داریم؟ پاسخ اینست که شاید فرضا در حال حاضر بتوانیم برویم کوه یا جنگل و بدون انسانها زندگی کنیم، اما اجدادمان اینگونه نبودند. آنها مثل ما ابزار، تکنولوژی و ... نداشتن بنابراین برای محافظت از خود و تامین نیاز های خود کاملا به آدمهای دیگر وابسته بودند.

⚪️اگر اینطور نبودند پس چطور میتوانستند زنده بمانند؟ آنها که مثل ببر و پلنگ قدرتی ندارند که از خود دفاع کنند. آنها فقط میتوانند خطر احتمالی را پیشبینی کنند و با انجام دادن کار تیمی از آن خطر جلوگیری کنند یا طعمه را شناسایی کنند و برای شکار کردن نقشه بکشند. اصلا تفاوت انسان و حیوان همین است که انسان مغز پیچیده ای دارد و بنابراین میتواند بهتر خیالبافی کند و از زبان به شکل پیشرفته تری بهره ببرد.

⚪️همه اینها را گفتم تا بگویم ما موجوداتی اجتماعی هستیم و دقیقا به همین دلیل دروغ میگوییم و خود را فریب میدهیم. از جهتی نیاز داریم احساساتمان را ابراز کنیم تا درک شویم و از جهتی دیگر به دنبال تایید اجتماعی هستیم، ذاتا میل داریم در جمعی پذیرفته شویم. بنابراین احساساتی که مورد تایید اجتماعِ مورد نظر نباشد (به هر دلیلی) را سرکوب میکنیم و به شکل دیگری نشان میدهیم و یا اصلا نشان نمیدهیم. میدانیم فلان کار بد است اما برای تایید در اجتماع آن را انجام میدهیم. بله، ما دروغ میگوییم و خودمان را فریب میدهیم چون موجودی اجتماعی هستیم.

⚪️همه این خصوصیات در ما بوده چون کاربرد داشته و باعث میشده زنده بمانیم، اما حالا چه؟ آیا الان هم مانند گذشته حمله حیوانات مارا تهدید میکند؟ غذا نداریم؟ مسکن؟؛ پس چرا همچنان چنین تمایلاتی داریم؟

⚪️پاسخ ساده است : ژن ما تغییر نکرده چون همچین ژنی در طبیعت تکثیر میشود. چرا؟
چون میتواند زنده بماند و خودش را با طبیعت تطبیق دهد. چرا؟
چون علم،تکنولوژی و… را ساخته است. چرا؟
چون به جای جسم قدرتمند، مغز پیچیده‌‌ای دارد. چرا ؟
چون باید زنده بماند. چرا؟
نمیدانم !


https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

28 Oct, 17:25


🔊فایل صوتی

🔍 "چگونه می توان انسان عاشقی بود و زندگی در خدمت عشق داشت؟"

🎙️: مصطفی مهرآئین

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

28 Oct, 11:24


🔍"پرسشگری و متفاوت بودن"

در ضرورت "پرسشگری و متفاوت بودن" که کارآمدترین پاسخ به نظامهای استبدادی و فاشیستی ست که می خواهند شما را به طور سیستماتیک "یکدست و همانند" کنند و از شما " انسان مرده" بسازند.

🎙️: مصطفی مهرآئین

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

28 Oct, 04:55


🔍انسانها بر سر قلمرو و غذا نمی‌جنگند، بلکه بر سر تصورات خودشان می‌جنگند !!

🎙️: یووال نوح هراری

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

27 Oct, 14:23


🎞️فیلم
🔍کلاغ
1356

🎬کارگردان : بهرام بیضایی
تهیه‌کننده : بهمن فرمان‌آرا

🎭بازیگران حسین پرورش
منوچهر فرید
پروانه معصومی

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

27 Oct, 11:42


🔍مدرنیسم

🎯 گسل بین مدرنیته و سنت.

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

27 Oct, 10:51


🔍دوگانه‌ی آزادی و برابری

🎙️: علی حجوانی

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

27 Oct, 10:47


🔍معرفی پانزده دانشگاه معتبر و برگزیده جهان

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

27 Oct, 08:11


🔍 جنگ

وقتی جنگی آغاز می‌گردد، هر کسی باید سهمی پرداخت کند.
سیاستمدران باید سلاح،
ثروتمندان باید مخارج
و فقرا هم باید فرزندانشان را گسیل دارند.

وقتی جنگ تمام می‌شود, سیاستمدران دست یکدیگر را می‌فشارند،
ثروتمندان قیمت‌ها را افزایش می‌دهند
و فقرا نیز به دنبال گور فرزندانشان می‌گردند.

آرتور شوپنهاور

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

27 Oct, 07:41


🔍شناخت و قوانین حاکم بر هستی

🎯هرچه در عالم به نظر ما بیهوده و پوچ یا بد می‌آید برای آن است که اطلاعات ما درباره اشیاء جزیی است و از نظم و توافق کل عالم  طبیعت بی‌خبریم و برای آن است که خیال می‌کنیم همه اشیاء بر وفق عقل ما ساخته ‌شده ‌است؛ در حقیقت آنچه را که عقل ما بد می‌داند در مقایسه با قوانین کلی طبیعت بد نیست بلکه از آن جهت بد است که با قوانین طبیعت خاص ما سازگار نیست.

📕 #دین_و_دولت
#باروخ_اسپینوزا

■ اسپینوزا یکی از بزرگ ترین خردگرایان فلسفه قرن هفدهم و زمینه ساز ظهور نقد مذهبی و همچنین عصر روشنگری در قرن هجدهم به شمار می‌رود.


join us : https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

27 Oct, 06:28


🔍دیوید هیوم
( مقابل برهان نظم)

🎙️ : امید اطهری نژاد

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

26 Oct, 18:21


🔍1984 از دشمن جعلی تا دشمن واقعی‌

🎙️: امید اطهری نژاد

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

26 Oct, 11:14


#علمی

🔍ژن دقیقا چیست؟
توضیح علمی و دقیق مفهوم و ساختار ژن (به زبان خیلی ساده
)

♻️🖋️ترجمه و زیرنویس: سپنتا نوروزیان

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

26 Oct, 11:10


🔍بدون شرح

🌎 https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

26 Oct, 10:49


🔍جایگاه سرمایه‌داری در تفکر اروپای مدرن

تشکیل و تداوم بقای یک جامعه بدون منفعت طلبی شخصی همان اندازه ناممکن است که زاد و ولد بدون میل جنسی یا خیال خوردن و آشامیدن بدون هر گونه اشتها و غیره. این دوست داشتن خود است که دوست داشتن دیگران را برمی‌انگیزد؛ ما از طریق نیازهای مشترکمان است که برای بشریت مفید واقع می‌شویم. این پایه و اساس هر گونه تجارت و پیوند ابدی آدمیان با یکدیگر است.

بدون منفعت‌طلبی شخصی حتی یک هنر هم تا به امروز ابداع نشده و هیچ جامعۀ کوچک و بزرگی تشکیل نگشته بود. همین خوددوستی است، چیزی که طبیعت آن را به هر حیوانی عطا کرده، که به ما هشدار می‌دهد خوددوستی دیگران را محترم شماریم.

📕ذهن و بازار (جایگاه سرمایه‌داری در تفکر اروپای مدرن)
✍️جری مولر
♻️مهدی نصراله‌زاده

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

26 Oct, 10:48


🎧🎵 https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

26 Oct, 10:48


🎧🎵 https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

26 Oct, 10:46


ما هیچ‌کس را به‌طورِ تصادفی انتخاب نمی‌‌کنیم
بلکه ما فقط با آنهایی ملاقات می‌‌کنیم که از قبل در ناخودآگاهِ ما حضور داشته‌‌اند...

✍️#زیگموند_فروید

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

26 Oct, 10:44


🔍جنایت و عدالت

وقتی انسان ببری را بکشد، نامش را تمرین
مردانگی می‌گذارند.
ولی وقتی ببری انسان را بدرد، نام این کار را
توحش و آدم‌خواری می‌نهند؛
تفاوت جنایت و عدالت هم در قاموس بشر
از این بیشتر نیست...

✍️#جرج_برنارد_شاو

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

26 Oct, 10:36


سارتر در مقاله‌ی خود با نام «آیا اگزیستانسیالیسم، انسان‌دوستی است؟» نظر خود را درباره‌ی داستایفسکی، چنین بیان می‌کند:

سرآغاز تفکرات اگزیستانسیالیستی در این جمله‌ی داستایفسکی نهفته است: «اگر خدا وجود نداشته باشد، همه چیز مجاز است.»
به‌راستی اگر خدا وجود نداشته باشد، همه چیز مجاز است و در این صورت انسان تنها شده است، زیرا او نه در خود و نه در بیرون از خود تکیه‌گاهی نخواهد یافت تا بتواند بر آن اتکاء کند.
یعنی دیگر تقدیری وجود نخواهد داشت، انسان آزاد است، انسان، آزاد است.

✍️#ژان_پل_سارتر

نقد و تفسیر
کتاب مفتش اعظم
اثر : داستایوفسکی


مفتش اعظم
«مفتش اعظم» یک داستان در داستان است که در برادران کارامازوف، رمان فیودور داستایوفسکی، از زبان یکی از شخصیت‌ها به نام ایوان کارامازوف، نقل شده‌است. این قسمت از رمان بیانگرِ طغیان ایوان کارامازوف علیه دنیایی است که خدا ایجاد کرده‌.

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

26 Oct, 10:00


▪️توصیه مدیرعامل تلگرام پاول دوروف به جوانان:
🍺هرگز الکل نخورید

🔍امتناع از کسب لذت های کوتاهی که موجب رنج بلندمدت می‌ شوند.

🎯پاول دوروف با انتشار یک پست در کانالش به جوان‌ها توصیه کرده که هرگز الکل نخورن

دوروف می‌گه 20 ساله که نوشیدنی‌های الکلی مصرف نکرده و افراد موفق زیادی رو دیده که با مصرف الکل خودشون و زندگی‌شون رو نابود کردن.

دوروف در ادامه می‌گه مصرف الکل توانایی تفکر روشن و منطقی و توانایی تصمیم‌گیری سریع و درست شما رو چند روز پس از مصرف نابود می‌کنه. هرچند ممکنه به‌طور موقت روحیه‌تون رو بهتر کنه. این مثل گرفتن یه وامه که باید با بهره پسش بدید؛ لذت کوتاه‌مدت باعث رنج بلندمدت می‌شه.

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

25 Oct, 06:34


🔍ترس و شکنجه

و حتی می‌توان فردی دروغگو را با ترس وادار به گفتن حقیقت کرد؛ همان‌طور هم می‌توان با شکنجه، مردی راستگو را وادار به دروغ گفتن کرد.

📕 #روشنایی_ماه_اوت
✍️#ویلیام_فاکنر
♻️ #عبدالحسین_شریفیان

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

25 Oct, 06:26


🔍بین غم و تهی بودن، غم را انتخاب می‌کنم


📒#نخلهای_وحشی
👤#ویلیام_فاکنر
🖼 #رامبرانت

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

25 Oct, 06:21


🔍نجات بخش ( ناجی )

زندگی اکثر مردم تحت فشار است، به گونه ای که مردم از این وضعیت نابسامان شدیدا در خود احساس اهانت و تحقیر می کنند و طبقه یا جناح حاکم نیز به واسطهٔ احساس خطری که در خصوص قدرت یا امتیازاتش می کند، نتواند یا اصلاً نخواهد مشکلات را حل کند، در چنین شرایطی، مردم که به جز در مورد نیازمندیهای ضروری و اجتناب ناپذیر زندگی، در سایر موارد معمولاً بین نوعی بی‌تفاوتی قضا و قدری و اعتراضی‌های عصبی و پراکنده در نوسانند، به مرور و ناامیدوارانه، منتظر یک قهرمان ناجی می‌شوند که با ظهور خویش همهٔ مسائل را حل کند.

بدین ترتیب آنها به جای تلاش و کوشش برای بهبود وضعیت خود به ظهور یک ناجی دل می‌بندند. این تفکر در نهایت مدعیان اعجاز آفرینی را بر اریکه قدرت می‌نشاند و آنها نیز در چنین اوضاع و احوالی به سرعت به حاکمانی مستبد تبدیل می‌شوند.

📕#بررسی_روانشناختی_خودکامگی
✍️ #مانس_اشپربر
♻️ #علی_صاحبی

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

24 Oct, 15:15


محکوم قبل از اجرای حکم اعدام حرفی داره بزنه؟!

- این آدمایی که امروز من رو اینجا آوردن، از من نمی‌ترسن. امروز من رو این‌جا آوردن چون از شما میترسن. چون می‌دونن صدای من، صدایی که حاضر نیست به اسارت در بیاد، زمانی در بین شما زندگی می‌کرده ممکنه هنوزم باشه. امروز من رو این‌جا آوردن تا مرگ رو نشونتون بدن و باهاش شما رو بترسونن تا اون صدا رو نشنوین. اما اینو بدونین تعداد ما زیاده و تعداد اونا کم.

ترسیدن از مرگ یه انتخابه و اونا نمی‌تونن همه ما رو به دار بکشن

"Black Sails"

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

24 Oct, 14:58


🗣 Jonas Brothers
🎧 🎵 https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

24 Oct, 14:17


🎹🎼 https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

24 Oct, 14:07


سیمای روشنفکر

🔍زندگی احمد شاملو
از نازیسم هیتلری تا
کمونیسم استالینی

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

24 Oct, 13:51


«اگر بگویم که هیچ چیز معنی ندارد، باید نتیجه بگیرم که جهان بیهوده و مهمل است »

#نیهیلیسم_اگزیستانسیالیسم

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

24 Oct, 13:47


🔍عادت

«اگر بگویم که هیچ چیز معنی ندارد، باید نتیجه بگیرم که جهان بیهوده و مهمل است »


🎯عادت ناجوانمردانه ترین بیماریست، زیرا هر بد اقبالی را به ما می قبولاند، هر دردی را و هر مرگی را.در اثر عادت، در کنار افراد نفرت انگیز زندگی می‌کنیم ، به تحمل زنجیرها، رضا می‌دهیم، بی عدالتی ها و رنج‌ها را تحمل می‌کنیم.به درد، به تنهایی و به همه چیز تسلیم می‌شویم.

❒ عادت، بی رحمترین زهر زندگیست. زیرا آهسته وارد می‌شود، در سکوت، کم کم رشد می‌کند و وقتی کشف می‌کنیم که چطور مسموم آن شده‌ایم، می‌بینیم که هر ذره بدن مان با آن عجین شده است، می‌بینیم که هر حرکت ما تابع شرایط اوست و هیچ دارویی هم درمانش نمی‌کند.تمام آن‌چه من را در این نقطه قرار داده، روح تشنه‌یی‌ست که تنم را به این‌سو و آن‌سو می‌کشاند.

❒ حفره‌ها پر نمی‌شوند؛ حفره‌ها با هیچ‌چیز پر نمی‌شوند‌. تنها فراموشی‌های موقتی‌یند که زندگی را با ارفاق قابل تحمل می‌کنند.هیچ‌چیز دائمی نیست و دائمی نبودنشان را حس می‌کنم.حس می‌کنم؛ زیرا احساس هم گذراست. به چیزها متمایل و بی‌میل می‌شوم. چیزهایی که عادت داشتند خوشحالم کنند، حال ترک عادت کرده‌اند و چیزهایی که دوستشان نداشته‌ام، حالا بهترین نقطه‌ی ممکن از زندگی‌یم را اشغال کرده‌اند:هیچ‌ حسی‌ از نفرت‌ را درونم‌ احساس‌ نمی‌کنم.راحت می‌بخشم و راحت خطا می‌کنم. راحت عذر می‌خواهم و راحت هم خود را تبرئه می‌کنم. پذیرفته‌ام که قرار نیست جهان را تغییر بدهم؛ همان‌طور که پذیرفته‌ام حالا شب است.

▫️نیهیلیسم بیماری روزگار است اما کامو در پی پذیرش آن نیست، بلکه با نگاهی‌متفاوت در افسانه سیزف آن را تفسیر می‌کند: «پوچ را تا به امروز سرانجام کار پنداشته‌اند، اما این کندوکاو آن را به منزله آغاز حرکت انگاشته است.»

«بزرگسالى زمانی اتفاق می‌افتد که فرد در می‌یابد، بهتر است به خاطر دلیلی درست رنج کشید، تا به خاطر دلیلی اشتباه لذت برد.»

🎩مارک منسن

▫️کسی که می‌خواهد در بدی یا نیکی نوآفرین باشد ، باید از ویران ساختن و درهم شکستن ارزش های گذشته اش آغاز کند،ارزش های گذشته را که حال در هم شکستی ارزش‌های جدید بساز ، و این سرآغاز اگزیستانسیالیسم هست.

#نیچه #نیهیلیسم #اگزیستانسیالیسم

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

24 Oct, 12:24


🔍رهایی از تسلسل و ملال هستی

🎙️: داریوش شایگان

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

24 Oct, 08:49


🔍آیا حکایت عقرب و قورباغه را شنیده‌ای؟

بذارید یه حقیقتی رو براتون روشن کنم، ‏ذات آدما هیچ وقت تغییر نمیکنه؛ ممکنه یاد بگیرن چطوری پنهونش کنن یا  چطوری کنترلش کنن اما تغییر نه...
حکایت خیلیاست که هرچقدر هم به پاشون بریزی، بازم ذاتشون تغییر نمیکنه...

🎞️ https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

24 Oct, 08:42


🔍آنچه عمر کوتاهی دارد به نسبت پربارتر است .

خستگی باستانی، خستگی موروثی، ذره ذره از تنم به در می‌شود.
آرامش پربار این درخت به من هم سرایت کرده است. خوبم، خوشم؛ کجام؟ هیچ جا! نیمه شب است یا نزدیک سحر؟ نمی‌دانم! انگار در مکثی خالی میان دو دقیقه پرهیاهو نشسته‌ام؛ میان بی‌نهایت گذشته و بی‌نهایت فردا. و نگاهم خیره به عنکبوتی است که صبور و آرام، توری نازک می‌بافد.

🎞️ درخت گلابی
🎬
#داریوش_مهرجویی

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

24 Oct, 08:38


🎧🎵 https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

24 Oct, 08:34


🔍جنگ تصورات⁉️

يووال نوح هراری معتقد است که علاوه بر قلمرو ، پول نیز یک توهم است.

او میگفت، پول هیچگونه ارزش ذاتی ندارد و صرفا بر اساس يك قرارداد اجتماعی تعیین شده.

پول زاییده ذهن انسانهاست تا بتوانند به هم اطمینان کنند.
انسان اولیه صرفا برای اینکه مبادله کالایی آسانتر داشته باشد و تجارت کند، مجبور به اختراع پول شد. همین عامل باعث شد که نابرابری اقتصادی و اختلاف طبقاتی در طول تاریخ بوجود بیاید.

هراری این نظر را درباره ملیت نیز دارد.
پس انسانها در طول تاریخ برای توهمات خود جنگیده اند.

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

24 Oct, 08:32


🔍تأثیر و فواید مثبت تماشای بازی‌ها و رقابت‌های ورزشی بر روان و جسم ما‌

🎯تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که ورزش تماشا می‌کنند، به طور کلی رفاه و سلامت روانی بیشتری نسبت به افرادی دارند که ورزش نمی‌بینند. این موضوع احتمالاً به جنبه‌های اجتماعی تماشای ورزش مرتبط است.

تأثیر تماشای ورزش بر سلامت روان

جزئی از رفاه، وضعیت روانی فرد است و  افرادی که وضعیت روانی بهتری دارند، معمولاً سلامت جسمی بهتری دارند و طول عمر بیشتری نسبت به افرادی با رفاه پایین‌تر دارند.

پژوهشی که توسط گروهی در دانشگاه انگلیا روسکین به سرپرستی هلن انجام شد، داده‌های 7209 بزرگسال 16 تا 85 ساله انگلیسی را که در نظرسنجی مشارکت دولتی شرکت کرده بودند، تحلیل کرد. نتایج نشان داد افرادی که در سال گذشته به یک رویداد ورزشی زنده رفته‌اند، رضایت بیشتری از زندگی دارند، احساس می‌کنند زندگی‌شان ارزشمندتر است و کمتر احساس تنهایی می‌کنند.

این نتایج با مطالعات دیگر هم‌خوانی دارد که نشان می‌دهند افرادی که حداقل یک بار در سال ورزش را به صورت حضوری تماشا می‌کنند، علائم افسردگی کمتری نسبت به افرادی که نمی‌کنند، دارند.

تماشای ورزش در خانه

حتی اگر نتوانید به رویدادهای زنده بروید، تماشای ورزش در تلویزیون یا اینترنت نیز می‌تواند برای وضعیت روانی شما مفید باشد. تحقیقات نشان داده افرادی که ورزش را در تلویزیون یا اینترنت تماشا می‌کنند، نسبت به افرادی که این کار را نمی‌کنند، کمتر دچار افسردگی هستند و علائم افسردگی در افرادی که ورزش را بیشتر تماشا می‌کنند، کمتر است.

افرادی که ورزش را تماشا می‌کنند، نسبت به افرادی که این کار را نمی‌کنند، احساس رضایت بیشتری از زندگی دارند، چه ورزش را حضوری، چه در تلویزیون یا آنلاین تماشا کنند.

تأثیر بر هویت اجتماعی

این یافته‌ها همبستگی دارند، به این معنی که نمی‌توانیم با قطعیت بگوییم کدام عامل بر دیگری تأثیر می‌گذارد یا اینکه هر دو عامل تحت تأثیر عامل دیگری قرار دارند (مانند ثروت یا تعداد دوستان).

تماشای ورزش احتمالاً  هویت اجتماعی را هم بهتر می‌کند. ما از طریق قرار گرفتن در یک گروه (in-groups)، ارتباطات اجتماعی خود را ارتقا می‌دهیم. این جوامع بخشی از هویت ما را تشکیل می‌دهند و از طریق آنها حمایت اجتماعی و عاطفی پیدا می‌کنیم.

فایده بودن در یک گروه

پژوهش‌ها نشان داده‌اند که افرادی که به شدت هوادار یک تیم هستند، بیشتر احتمال دارد که احساس حمایت عاطفی از طرفداران دیگر کسب کنند که این امر باعث افزایش رضایت از زندگی می‌شود.

احساس موفقیت گروهی

از طریق هویت اجتماعی مشترک، ما ازنظر اجتماعی و عاطفی موفقیت‌های گروهی را به اشتراک می‌گذاریم. پژوهشگران در دانشگاه KU Leuven در بلژیک این را “حمام در شکوه منعکس‌شده” (basking in reflected glory) نامیده‌اند.

با این حال، وقتی تیم ما شکست می‌خورد، بیشتر احتمال دارد که خودمان را از تیم دور کنیم تا از عواقب منفی اجتماعی و روانی محافظت کنیم: “قطع شکست منعکس‌شده” (cutting off reflected failure).

فرآیندهای اجتماعی و تماشای ورزش

نقش فرآیندهای اجتماعی در ارتباط بین تماشای ورزش و وضعیت روانی با یک مطالعه ژاپنی که از تصویربرداری مغزی استفاده کرده است، نشان داده شده است. آنها دریافتند که نواحی مغزی مرتبط با پاداش‌های روانی (احساس خوب) زمانی که شرکت‌کنندگان یک ورزش محبوب مانند بیسبال را تماشا می‌کردند، فعال‌تر بود تا وقتی که یک ورزش کمتر محبوب مانند گلف را تماشا می‌کردند.

بنابراین، مزایای اجتماعی تماشای ورزش‌ها لزوماً محدود به حضور در رویدادهای زنده با دوستان و خانواده نیست. ما می‌توانیم از حس جامعه‌ای که ورزشکاران محبوب ما فراهم می‌کنند لذت ببریم، چه ورزش را حضوری و چه از راحتی خانه خود تماشا کنیم و به این ترتیب از مزایای روانی نیز بهره‌مند شویم.

چه از خانه و چه در بازی تیم خود را حمایت کنید، می‌توانید از فراز و نشیب‌های بودن یک ورزش‌ لذت ببرید و بدانید که این کار برای شما مفید است، به شرطی که این تجربه را با دیگران به اشتراک بگذارید.

✍️ دکتر علیرضا مجیدی

https://theconversation.com/watching-sports-is-good-for-you-thanks-to-its-social-bonding-effects-231781

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

18 Oct, 09:22


🔍قهرمان آزادی

🎙️ : فردریک هایک

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

17 Oct, 16:49


🔍سندرم اردک شناور
چگونه سندرم اردک شناور بر عملکرد افراد تاثیر می‌گذارد؟

▪️بخش دوم و پایانی :


ما برای حفظ تصویر موفقی که از خود ساخته‌ایم، رنج‌هایمان را درونی‌سازی می‌کنیم تا از چشم عموم مردم دور بمانند. این درونی‌سازی درد و رنج نه‌تنها به بار مشکلاتمان اضافه می‌کند، بلکه باعث می‌شود از حمایت‌هایی که می‌توانیم دریافت کنیم محروم بمانیم. ما با دوستانمان صحبت نمی‌کنیم و از مشاوره هیچ فرد متخصصی بهره نمی‌بریم، زیرا برایمان غیر قابل تصور است که اذعان کنیم در اوج موفقیت‌های زندگی‌مان احساس شکست و سرخوردگی کرده‌ایم.

بدیهی‌ترین پیامد این سندرم، افسردگی و اضطراب است و علاوه بر افسردگی، بسیاری از افرادی که به این سندرم مبتلا هستند دچار فرسودگی شغلی نیز می‌شوند که دلیل آن قبول مسئولیت‌هایی بیش از حد توان است. کارمندی را تصور کنید که همه پروژه‌هایش را به‌موقع تحویل می‌دهد، در همه جلسات حاضر می‌شود و کار خود را با بالاترین کیفیت ممکن انجام می‌دهد. در نگاه نخست این‌طور به نظر می‌رسد که او بر همه چیز کنترل کامل دارد، در حالی که این آرامش بیرونی پوششی است بر شب‌بیداری‌ها، استرس‌های طاقت‌فرسا و خستگی‌های مزمن که این فرد در حال تجربه آن است.

سندرم اردک شناور نوعی چرخه معیوب ایجاد می‌کند، به این شکل که تلاش زیاد با آسیب‌های روحی و جسمی همراه می‌شود، فرد آسیب‌دیده برای اثبات اینکه همه چیز در کنترل است به تعهد بیشتر و افراط در انجام مسئولیت‌ها روی می‌آورد و در نهایت این افراط به آسیب‌های بیشتر و پنهان‌کاری بیشتر ختم می‌شود.
البته شاید مهم‌ترین پیامد سندرم اردک شناور، تاثیر اجتماعی آن باشد. رفتار قهرمانانه افراد موفق که همزمان در همه جنبه‌های زندگی می‌درخشند،  به گسترش تدریجی آن باوری منجر می‌شود که بر اساس آن صحبت کردن از ضعف و ناتوانی مایه شرم است و اذعان به شکست اسباب خجالت.

□برای درمان این اختلال، راه‌حل‌هایی مانند انتخاب اهداف کوتاه‌مدت قابل دسترس، چندان موثر نیستند. تغییرات باید به‌تدریج در فرهنگ، عرف و استانداردهای جامعه رخ دهند. برای مثال، استفاده از «سی‌وی سایه» (Shadow CV) در کنار رزومه‌های معمول متداول شود. این نوعی از رزومه است که بر شکست‌ها و ناکامی‌های فرد متقاضی کار متمرکز است. شکست‌هایی مانند درخواست‌های کار ردشده از جانب کارفرما و شکست‌های تجربه‌شده در فعالیت‌های مختلف. ارائه چنین رزومه‌ای به کارفرما می‌تواند بار روانی فرد جویای کار را که دائم در تلاش برای ارائه تصویری بی‌نقص و کامل از خود است سبک کند.

می‌توان برای شروع از دم دستی‌ترین راهکارهای ممکن استفاده کرد. برای مثال، اهداف واقع‌بینانه داشت، شبکه‌ای از دوستان حمایتگر ایجاد کرد و استفاده از رسانه‌های اجتماعی را به حداقل رساند.

در نهایت، گام نخست در درمان همه اختلالات ذهنی، آگاهی است. اینکه بدانیم ما تنها نیستیم که در حال تجربه چنین کشمکش پنهانی هستیم. کشمکشی که موجودیت مدرن به آن دامن زده است. بدانیم که این پدیده نمونه‌ای از یک مبارزه بی‌صداست، از خرد شدن زیر فشارهای زندگی مدرن، جایی که ترس از غرق شدن در زیر بار آرزوهایمان ما را مجبور به تلاش برای ماندن روی سطح آب کرده است؛ تلاشی نامرئی و بی‌امان. کافی است بار دیگری که به موفقیت یک فرد، آرامش او و تسلطش بر زندگی غبطه خوردیم به خود یادآوری کنیم که حتی آرام‌ترین اردک نیز زیر سطح آب در حال تقلا و کشمکش برای شناور ماندن است !

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

17 Oct, 16:47


🔍سندرم اردک شناور
چگونه سندرم اردک شناور بر عملکرد افراد تاثیر می‌گذارد؟

▪️بخش نخست :

به اردکی که در حال حرکت بر روی آب است دقت کنید. از بالا این‌طور به نظر می‌رسد که اردک با کمترین تلاش ممکن در حال شنا کردن است و حرکت رو به جلوی او احساسی از آرامش و وقار را به اطرافیان منتقل می‌کند. ولی در زیر این ظاهر آرام و پنهان از دید همه، پاهای اردک درگیر انبوهی از حرکت‌های بی‌وقفه است تا او را روی سطح آب نگه دارد. این تقابل بین آرامش ظاهری و دست‌وپا زدن‌های پنهانی الهام‌بخش نام‌گذاری یک پدیده روان‌شناختی جذاب به نام «سندرم اردک شناور» شد.

□«سندرم اردک شناور»، نوعی استعاره بصری است که به تقابل آرامش بیرونی و کشمکش درونی افراد اشاره دارد. این تضاد را می‌توان تجربه نوعی فشار دوگانه دانست؛ زمانی که فرد از یک سو در تلاش است تا دستاوردهای بیشتری کسب کند و از سوی دیگر می‌کوشد این دستاوردها را آسان جلوه دهد. در واقع در این شرایط فرد برای مخفی کردن اضطراب‌ها و استرس‌های ویرانگری که تجربه می‌کند، در پشت ظاهری خونسرد و ماسکی از موفقیت و رضایت پنهان می‌شود. یعنی درست همان زمانی که این تصور را برای دیگران ایجاد می‌کند که زندگی‌اش بی‌نقص است، در تلاشی جان‌فرساست که همان زندگی را سر پا نگه دارد.

این پدیده ذهنی که برای اولین‌بار از سوی دانشگاه استنفورد و با عنوان «سندرم اردک استنفورد» نام‌گذاری شد، در ابتدا فقط برای اشاره به استرس دانشجویان و سبک زندگی تنش‌زای آنها مورد استفاده قرار می‌گرفت. ولی بعدها در معنی گسترده‌تر و در توصیف جامعه مدرن به کار گرفته شد. جوامعی که در آن مردم فشار زیادی را تحمل می‌کنند تا تصویری از موفقیت بی‌دردسر ارائه دهند. واقعیت زندگی دانشجویان با آنچه از بیرون مشاهده می‌شود بسیار متفاوت است. آنها زندگی پرفشاری را تجربه می‌کنند که در آن از یک طرف با چالش‌های نفس‌گیر درس و زندگی دانشگاهی و دوری از خانواده سروکله می‌زنند و از سوی دیگر طوری وانمود می‌کنند که گویی همه دستاوردهایشان به‌آسانی به دست آمده است.

سندرم اردک شناور به ما یادآوری می‌کند که ظاهر آرام و راضی افراد نمی‌تواند دلیلی بر آرامش درونی آنها باشد؛ پشت آن ظاهر بدون استرس انبوهی از نگرانی، تردید نسبت به توانایی‌ها و تقلاهای بی‌پایان برای دستیابی به موفقیت وجود دارد که هیچ‌کدام از آنها نمودی در رفتار ظاهری افراد ندارد.

سندرم اردک شناور را اگرچه یک بیماری ذهنی نمی‌دانند، ولی آن را نوعی اختلال رفتاری شایع به‌خصوص در میان دانشجویان می‌دانند. این سندرم ریشه‌های روان‌شناختی متفاوتی دارد. کمال‌گرایی، اعتماد به نفس پایین، انتقاد بیش از حد از خود و احساس درماندگی در مواجهه با رویدادهای منفی می‌تواند به تشدید این ذهنیت دامن بزند. علاوه بر آن، رفتار خانواده و انتظارات آنها از فرزندان‌شان نیز بسیار موثر است. عرف و انتظارات فرهنگی جامعه نیز در شکل‌گیری این سندرم بی‌تاثیر نیست.

یک فرد زمانی عدم تعلق را تجربه می‌کند که باور کند افراد دیگر در موقعیت مشابه او افرادی قوی و با اعتماد به نفس هستند ولی او توان مدیریت شرایط زندگی‌اش را ندارد. در حالی که ممکن است همان افراد موفق در واقعیت از شک و عدم اطمینان زیادی در رنج باشند.

این توهم که دیگران کنترل کامل بر زندگی‌شان دارند احساس تنهایی و انزوای افراد را تشدید می‌کند. آنها از اینکه اعتراف کنند تا چه اندازه آسیب‌پذیر هستند واهمه دارند، می‌ترسند مورد قضاوت قرار بگیرند، از این‌رو تقلای بیشتری می‌کنند تا رنج‌شان از چشم دیگران پنهان بماند.

در مجموع فشارهای زندگی مدرن در پیدایش این اختلال نقش مهمی داشته است. زندگی مدرن انواع مسئولیت‌ها در حوزه‌های مختلف ایجاد کرده است. مردم همزمان هم باید به تحصیلات خود برسند و هم کار، خانواده و اوقات فراغتشان را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنند. نحوه توزیع زمان و انرژی بین این حوزه‌ها، کیفیت فعالیت‌هایی که انجام می‌دهیم و پاداش‌های نامتناسبی که به دست می‌آوریم به‌شدت بر سلامت ذهنی و جسمی ما نقش داشته است.
این سبک زندگی چندمهارتی در دنیای مدرن نوعی رقابت پنهان را شکل داده است، به طوری که مردم ناخواسته مجبور هستند در زمینه‌های مختلف از خود شایستگی و مهارت افراطی نشان دهند. در این میان رسانه‌های اجتماعی نیز که همیشه ویترین موفقیت‌های مردم بوده است، به این انتظارات غیرواقعی دامن زده است.

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

17 Oct, 14:31


🔍واقعیتی بنام محمدرضا شجریان

▪️ بخش نخست :

غیر از هنر که تاج سر آفرینش است
دوران هیچ سلطنتی پایدار نیست

⏱️یک ساعت و بیست و سه دقیقه با شجریان ،

🎧🎵 https://telegram.me/ce7en

🎁 admin gift

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

17 Oct, 05:30


🔍اهمیت تغییر در ساختار
اساسی اندیشه‌های بشری

اکنون متقاعد شده‌ام که پیشرفت‌های بزرگی نصیب افراد بشر نخواهد شد مگر آنکه تغییر بزرگی در ساختار اساسی وجوه اندیشهٔ آنان روی دهد. عقاید کهنه در دین، اخلاق و سیاست، چنان در اکثر ذهن‌های روشن‌اندیش بی‌اعتبار شده‌اند که بخش بیشتر خاصیت و کارایی خود را به‌طور قطع از دست داده‌اند، لیکن هنوز آن قدر خون زندگی در وجودشان دارند که به صورت مانعی قوی در راه رشد هر گونه عقاید بهتری در مورد آن موضوعات درآیند. هنگامی که ذهن‌های فلسفی جهان نتوانند دیگر به دین جهان ایمان داشته باشند، یا فقط بتوانند با جرح و تعدیل‌هایی که منجر به تغییر اساسی در سرشت آن خواهد شد بدان معتقد گردند، دورهٔ برزخی از معتقدات ضعیف، عقل‌های عقیم، و سستی فزایندهٔ اصول آغاز می‌شود که به پایان نخواهد رسید مگر آنکه رستاخیزی در شالودهٔ عقیدتی آن ذهن‌ها وقوع یافته باشد- رستاخیزی که به تعالی ایمانی، خواه دینی و خواه صرفاً انسانی، بیانجامد که آنان بتوانند براستی ایمان آورند: و هنگامی که امور بر این روال باشد هر گونه اندیشیدن و نوشتنی که در راه برپایی چنین رستاخیزی نباشد ارزش زیادی جز برای زمان حال ندارد ...

✍️جان استوارت میل
‎ فیلسوف و اقتصاددان بریتانیایی

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

17 Oct, 04:41


(Life is Hard)
🔍 زندگی سخت است !
آیا داشتن امید و آرامش در شرایطی که زندگی را سراسر رنج فرا گرفته و کران تا کران آن از خونِ دل آدمی به قرمزی گراییده، ممکن است؟

🎯 زندگی سخت است و چاره‌ای جز پذیرش این حقیقت که مانند یک بادام تلخ، کام را بدمزه و منزجر می‌کند، نیست! این حقیقت و تلخیِ زیست را همه می‌دانند و حتی اگر کسی سعی داشته باشد آن را همچون نوزادی در قنداق بپیچد و زیر چادر پنهان کند، باز هم صدایی از آن برمی‌خیزد. صدایی که بشر را نهیب می‌زند نسبت به بودنش، ماندگاری‌اش و تلخی‌ای که هر بار بیشتر می‌شود. اما چطور می‌توان در شاهراه زندگی، در کنار این تلخی و درد و رنج گام برداشت، بی‌آنکه خاری از بیابانش در پاشنه بدود و پاهای خسته را فلج کند؟
آیا داشتن امید و آرامش در شرایطی که زندگی را سراسر رنج فرا گرفته و کران تا کران آن از خونِ دل آدمی به قرمزی گراییده، ممکن است؟

کی رن ستیا در کتاب زندگی سخت است (Life is Hard) با شرح درد و غم زندگی و حقایق گریزناپذیری که درباره‌ی آن وجود دارد، مسیری را پیش پایتان قرار می‌دهد که از وادی فلسفه می‌گذرد و به ایمان، امید و آرامش منتهی می‌شود. نویسنده در تلاش است که با بیان مفاهیم عمیق فلسفی، روی سپید زندگی را در کنار تصویر تیره‌ی آن بنشاند و به مخاطب بیاموزد چگونه فلسفه کمک می‌کند که راه خود را در زندگی پیدا کند.

ستیا در کتاب زندگی سخت است تجربه‌ی خودش را از دردهای مزمن و تسلی پس از درک آن به‌ اشتراک می‌گذارد و مخاطب را از این منظر به خود نزدیک می‌کند. زیرکی نویسنده در بیان مطلب اینجاست که خودش را از جمعیت غم‌زده یا رنج‌کشیده‌ی بشر جدا نمی‌کند و هر آنچه را می‌گوید قسمتی از تجربیات زندگی شخصی‌اش است.

کی رن ستیا در خلال صحبت‌های خود این پرسش را مطرح می‌کند که تنهایی و فقدان، چه چیزی را درباره‌ی ارزش‌های زندگی انسان یاد می‌دهند، سپس شما را قدم‌به‌قدم به این کشف شخصی می‌رساند که چطور می‌توان با بی‌عدالتی مقابله کرد، با آرامش شکست خورد و در میان حجم ناامیدی، معنایی برای زندگی یافت. در کتاب زندگی سخت است مجموعه‌ای از آموزه‌های فلسفه‌ی باستانی و مدرن، داستان، علوم اجتماعی، کمدی و مقاله شخصی ارائه شده که لذت زندگی و معنایابی برای آن را با کمک فلسفه ممکن می‌کند.

اگر دوست دارید نگاهتان را نسبت به رنج‌ها و تجربیات دردناکِ از دست دادن تغییر دهید و مسیر تازه‌ای را برای زندگی برگزینید، این اثر برای شماست.

اثری که نظر من را راجع‌ به شکست‌های دوره‌ای، غم، اندوه و فقدان و ازدست‌دادن در زندگی تغییر داد. (جیم هولت، نویسنده)

اثری همدلانه و بینش‌گر! این کتاب به‌خوبی نشان می‌دهد که فلسفه می‌تواند انسانی‌ترین و مفیدترین کارها را انجام دهد. (LA Review of Books)

یک نمایش شیوا، کمی طنزآمیز و تحریک‌کننده که از قدرت فلسفه برای کمک به ما جهت عبور از طوفان‌های بشری استفاده می‌کند. (الیور برکمن، نویسنده)

ستیا در کتابش این حقیقت را یادآوری می‌کند که زندگی منصفانه نیست، اما فلسفه می‌تواند راهی را برای کنار آمدن با آن در اختیارتان قرار دهد. (دیلی میل)

📕 کتاب زندگی سخت است
نویسنده : کی رن ستیا
♻️مترجم : عباس زیدی زاده

کتابی زیبا، مفید و شگفت‌آور که به‌طرز عاقلانه‌ای نوشته شده و درنهایت، مخاطب را به بازاندیشی در مورد چگونگی زندگی خود هدایت می‌کند. (دیوید ادموندز، نویسنده
)

دانلود رایگان فصل اول کتاب زندگی سخت است
دانلود فایل منابع و یادداشت‌های کتاب زندگی سخت است

⬇️: Abi Asman
https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

17 Oct, 04:40


📕 کتاب زندگی سخت است
نویسنده : کی رن ستیا
♻️مترجم : عباس زیدی زاده

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

17 Oct, 04:04


🔍کدام به حقیقت‌ نزدیکتر هستند، علم یا دین؟

🎙️:با توضیحات دکتر شان کارول، فیلسوف و فیزیکدان نظری

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

17 Oct, 04:03


💫 آنتراکت ( Entr’acte )
🐎 https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

17 Oct, 01:45


🎧🎵 https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

16 Oct, 12:18


🔍سؤال ، اولین نماد رشدیافتگی

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

16 Oct, 12:14


🔍کینتسوگی Kintsugi
🎯 رشد پس از حادثه


تنزل پس از سانحه Post- Traumatic Depreciation یا اختلال استرس پس از سانحه Post-Traumatic Stress Disorder سندرم یا مجموعه‌ای از علایم بیماری است که در بعضی از افرادی که تحت تاثیر حادثه‌ای ناگوار پر استرس مثل آتش‌سوزی، زلزله، سیل، جنگ، خشونت، شکنجه، جنایت، بیماری و از دست دادن نزدیکان قرار می‌گیرند، دیده می‌شود. این تأثیرات منفی حادثه ممکن است از چند روز و چند هفته تا چند ماه و چند سال ادامه یابد و حتی ممکن است به خودکشی فرد حادثه دیده منجر شود.

در مقابل، رشد پس از سانحه Post- Traumatic Growth وجود دارد که فرد حادثه دیده با تقویت تاب‌آوری Resilience و شکوفایی Thriving  خود، تغییرات مثبتی نظیر ارزش بیشتر برای زندگی، بهبود روابط بین فردی، قدرت شخصی بیشتر و بهبود سطح عملکرد در خود ایجاد می‌کند. تاب‌آوری رسیدن به سطح قبلی عملکرد پیش از حادثه و شکوفایی یافتن منافع در چالش‌ها است. به عبارتی، به قول فریدریش نیچه فیلسوف آلمانی قرن نوزدهم، هر آنچه مرا نکشد، قوی ترم می‌کند.

●قرار گرفتن در معرض استرس، مقاومت فرد را در برابر استرس‌های بعدی افزایش می‌دهد و از او در برابر آسیب محافظت می‌کند. رنج و استرس حاوی قدرت بالقوه تحولی مثبت نیز است.

شوگون آشی‌کاگا یوشی‌ماسا Ashikaga Yoshimasa در پایان قرن پانزدهم فنجان شکسته چای خود را برای تعمیر به چین فرستاد. چینی‌ها فنجان را با گیره‌های فلزی زشتی تعمیر کردند. شوگون از تعمیر انجام شده راضی نبود. در نتیجه، صنعتگران ژاپنی سعی کردند راهی برای تعمیر ظریف‌تر فنجان شکسته پیدا کنند. آنها قطعات شکسته فنجان را با ماده‌ای شامل پودر طلا به هم چسباندند. علاوه بر زیبایی ظاهری فنجان، ارزش آن به خاطر طلای بکار رفته بیشتر شد. ژاپنی‌ها به این هنر کینتسوگی Kintsugi می‌گویند که در آن قطعات شکسته سفال و کوزه را با ماده‌ای شامل پودر طلا، نقره و پلاتینیوم به هم چسبانده و تعمیر می‌کنند.

نظریه رشد پس از سانحه توسط ریچارد تدسکی Richard Tedeschi و لورنس کالهون Lawrence Calhoun اساتید روانشناسی دانشگاه کارولینای شمالی آمریکا در سال ۱۹۹۶ میلادی ارائه شد. رشد پس از سانحه یک تغییر روانشناختی مثبت است که در نتیجه مبارزه با شرایط زندگی بسیار چالش برانگیز و بسیار استرس‌زا تجربه می‌شود.

□در حقیقت، رشد پس از سانحه به معنای برگشت فرد به سطح عملکرد پیش از حادثه است. کسانی که از یک حادثه جان سالم به در بردند ممکن است خود را قوی‌تر ببینند و بهتر بتوانند با رویدادهای دشوار در آینده کنار بیایند (ادراک از خود). آنها همچنین، ممکن است نحوه ادراک و احساس خود را در مورد دیگران تغییر دهند و احساس صمیمیت و تعلق بیشتری را تجربه کنند (روابط با دیگران). علاوه بر این، آنها ممکن است احساس بیشتری از هدف از زندگی و اولویت‌های مهم‌ زندگی (فلسفه زندگی) به دست آورند.

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

16 Oct, 11:45


موریس مرلو پونتی (1908-1961 فرانسه) از مطرح‌ترین پدیدارشناسان قرن بیستم بود.
او از پژوهش‌های هوسرل فراتر رفت و نشان داد که دوگانگی سوژه و ابژه در کار نیست. شاخهٔ اصلی کار او، پدیدارشناسی ادراک، یکی از سه سنت مهم در پدیدارشناسی محسوب می‌شود.

🔍جهان ادراک

با ترک قلمرو دانش و روی کردن به جانب قلمرو زندگی و کنش، انسان مدرن را پنجه در پنجه‌ی ابهام‌هایی می‌یابیم که شاید حتی برجسته‌تر شده باشند. دیگر حتی یک کلمه هم در واژگان سیاسی ما وجود ندارد که برای ارجاع به متقاوت‌ترین، و حتی متضادترین، موقعیت‌های واقعی به کار نرفته باشد: بنگرید به واژه‌های آزادی، سوسیالیسم، دموکراسی، بازسازی، رنسانس و حقوق اتحادیه‌ها. واگراترین احذاب بزرگ سیاسیِ امروز هر یک در دوره‌ای مدعی احراز انحصاری این کلمات بوده‌اند. و این نیرنگ رهبرانشان نیست: نیرنگ در خود چیزها و امور است. به یک معنا درست است که در آمریکا هیچ‌گونه همدلی با سوسیالیسم وجود ندارد و سوسیالیسم، اگر مسلتزم اصلاحات اساسی در روابط مربوط به مالکیت اموال باشد، از هیچ بختی برای استقرار در آن کشور برخوردار نیست؛ اما در عوض، تحت پاره‌ای شرایط، سوسیالیسم می‌تواند از حمایت جناح شوروی برخوردار شود. لیکن این هم صحیح است که نظام اجتماعی_اقتصادیِ جاری در اتحاد جماهیر شوروی_ با تفاوت‌های عمیق اجتماعی و استفاده‌اش از کار اجباری_ نه با فهم ما از چیستی رژیم سوسیالیسم مطابقت دارد و نه می‌تواند، با میل خودش، آن‌چنان تغییر یابد که با این تصور تطبیق پیدا کند. و بالاخره، این هم درست است که صورتی از سوسیالیسم که در پی کسب حمایت از آن سوی مرزهای ملی فرانسه نباشد ناممکن و، بنابراین، فاقد معنای انسانی خواهد بود. ما حقیقتاً در وضعیتی هستیم که هگل آن را وضعیت دیپلماتیک می‌نامید یا‌ به بیان دیگر، وضعیتی که در آن کلمات(دست‌کم) دو معنای متفاوت دارند و چیزها و امور از این‌که با یک واژه نامیده شوند تن می‌زنند.

✍️مرلوپونتی
📕جهان ادراک

https://telegram.me/ce7en

🔎@CE7EN فلسفه،ادبیات،هنر،روانشناسی

16 Oct, 11:31


🔍مذهبی سازی جامعه

🎯 تلاش بیش از حد یک حکومت در راه
«مذهبی سازی» جامعه به این دلیل است،که آنها به خوبی میدانند جوامع مذهبی دارای آستانه تحمل بسیار بالاتری در برابر بی‌عدالتی نسبت به جوامع عادی هستند . زیرا معتقدند خدا در دنیایی دیگر انتقامشان را خواهد گرفت، پس هیچگاه تلاشی برای احقاق حق خود نمی‌کنند ..

الکساندر آستروفسکی


https://telegram.me/ce7en