کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی @cafehoqoq Channel on Telegram

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

@cafehoqoq


کافه حقوق: ویژه داوطلبان آزمون های وکالت، قضاوت، سردفتری و استخدامی
با هدف آموزش رایگان مباحث حقوقی و هدایت و برنامه ریزی برای آزمونها
با همکاری چند تن از اساتید محترم دانشگاه، قضات، وکلا و رتبه های برتر

مدیر روابط عمومی:
@Az_gh_2

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی (Persian)

با عرض سلام و خوش آمدگویی به کانال تلگرامی کافه حقوق! این کانال ویژه داوطلبان آزمون های وکالت، قضاوت، سردفتری و استخدامی می باشد. هدف اصلی این کانال آموزش رایگان مباحث حقوقی و هدایت و برنامه ریزی برای آزمون های مختلف می باشد. با همکاری چند تن از اساتید محترم دانشگاه، قضات، وکلا و رتبه های برتر، ما تلاش داریم تا بهترین و کامل ترین محتواهای آموزشی را برای شما فراهم کنیم. اگر به دنبال یادگیری عمیق تر و درک بهتر مباحث حقوقی هستید، این کانال بهترین انتخاب برای شماست. برای اطلاعات بیشتر و شرکت در جلسات آموزشی و مشاوره های رایگان، به کانال ما بپیوندید. امیدواریم که تجربه یادگیری شما در کافه حقوق، تجربه ای لذت بخش و سودمند باشد. مدیر روابط عمومی کانال: @az_gh_zn_da

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

05 Jan, 16:44


💠 نظر مشورتی

🔹 نظریه مشورتی با موضوع عرف حقوقی عنوان «تفویض» و «توکیل» وکالت و حدود اختیارات وکیل در عزل وکلای انتخابی

🔸 سوال:

الف- آیا در رویه دفاتر اسناد رسمی فرقی بین توکیل و تفویض وجود دارد یا اینکه آثار و مقررات هر دو یکسان است؟

ب- با فرض قبولی نهاد تفویض چنانچه وکالتی با حق عزل تفویض گردد آیا وکیل نخست می‌تواند وکیل دوم را عزل نماید یا اینکه چون کلیه اختیارات خود را اعطا نموده دیگر حقی در وکالت نامه ندارد و حق عزل صرفاً با موکل اصلی است؟

🔸 پاسخ:

الف- صرف‌نظر از معنای لغوی کلمات «تفویض» و «توکیل» و نظر به اینکه در هیچ یک از قواعد و مقررات عقد وکالت، ذکری از تاسیس حقوقی «تفویض» نشده، لکن؛ با پذیرش نظریه عرضی در باب وکالت، مطابق رویه و عرف دفاتر اسناد رسمی هر آنچه که در قالب سند. تفویض [وکالت] تنظیم می‌گردد، در واقع توکیل وکالت است نه تفویض وکالت.

ب- با امعان نظر به اینکه، مطابق نظریه عرضی، کلیه وکلا در عرض هم و وکیل موکل محسوب می‌شوند؛ بنابراین در صورت داشتن چنین اختیاری از سوی موکل، هر یک از آنها می‌تواند، وکیل توکیلی خود را از عزل نماید.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

05 Jan, 16:02


💠 آغاز فرایند مصاحبه علمی و روانشناسی ثبت نام کنندگان جذب اختصاصی تصدی منصب قضاء ۱۴۰۳ از هفته آینده

🔹 معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه از آغاز فرایند مصاحبه علمی و روانشناسی ثبت نام کنندگان جذب اختصاصی تصدی منصب قضا سال ۱۴۰۳ از هفته آینده خبر داد.

🔵 معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه اعلام کرد: نزدیک به ۴ هزار و پانصد نفر در جذب اختصاصی شرکت نمودند که حدود ۴ هزار نفر از شرکت کنندگان آقا و بیش از پانصد نفر از شرکت کنندگان خانم هستند.

🔵 وی افزود: از این تعداد بیش از ۲ هزار و پانصد نفر تحصیلات دانشگاهی و نزدیک به ۲ هزار نفر تحصیلات حوزوی دارند.

🔵 معاون رییس قوه قضاییه همچنین خبر داد: مکان و زمان دقیق تست سنجش شخصیت و مصاحبه علمی هر داوطلب از طریق ارسال پیامک ابلاغ می‌گردد.

♦️♦️ شایان ذکر است، داوطلبان می بایست با در دست داشتن مدارک مورد نیاز در زمان مصاحبه حاضر شوند.

⬅️ جزییات بیشتر به شرح ذیل می باشد:

📦 مواد امتحانی مصاحبه علمی :

🔘 داوطلبان دانشگاهی:

☑️ بخش حقوقی:

۱) حقوق مدنی: مباحث قواعد عمومی قراردادها، شروط ضمن عقد، سقوط تعهدات، الزامات خارج از قرارداد، اموال و مالکیت (حق انتفاع و وقف)، بیع، اجاره، رهن، وکالت، ضمان، نکاح و طلاق.

۲) آئین دادرسی مدنی: کلیه مباحث آیین دادرسی مدنی بجز داوری.

۳) حقوق تجارت: شرکت ها و اسناد تجاری.

☑️ بخش کیفری :

۱) حقوق جزای عمومی: جرایم و مسئولیت کیفری، مجازات ها و اقدامات تامینی و تربیتی.

۲) حقوق جزای اختصاصی: جرایم علیه اموال و مالکیت، جرایم علیه مصالح عمومی کشور، جرایم علیه تمامیت جسمانی اشخاص و جرایم علیه شخصیت معنوی اشخاص.

۳) آئین دادرسی کیفری: همه مباحث.

🔘 داوطلبان حوزوی:

✔️ فقه: بیع مکاسب

✔️ اصول فقه: رسائل ( ویژه داوطلبانی که مدرک سطح ۲ دارند) کفایه جلد ۱(ویژه داوطلبانی که مدرک سطح ۳ و بالاتر دارند)

📑 مدارک لازم برای تشکیل پرونده در روز مصاحبه علمی:

۱- اصل و تصویر کارت ملی

۲- اصل شناسنامه و تصویر تمام صفحات آن

۳- تصویر مدارک تحصیلی (کارشناسی یا سطح ۲ و بالاتر)

۴- گواهی اشتغال به تحصیل برای داوطلبان در حال تحصیل

۵- گواهی لازم از کانون وکلاء دادگستری یا مرکز کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه برای وکلا و نفرات برتر آزمون‌ های وکالت

۶- اصل فیش واریزی زمان ثبت‌ نام

🔺 همه مدارک می‌ بایست در قطع A4 تهیه و تحویل شوند.

🔺 در صورت نقص مدارک در روز مصاحبه از تشکیل پرونده ممانعت به عمل خواهد آمد و داوطلب حق شرکت در مصاحبه را نخواهد داشت.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

04 Jan, 13:35


💠 دو اطلاعیه در خصوص دو آزمون حقوقی

🔹 اطلاعیه زمان پرینت کارت و برگزاری آزمون انتخاب دفتریاری دفتر اسناد رسمی سال 1403

آزمون انتخاب دفتریاری دفتر اسناد رسمی ـ سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در سال 1403 در صبح روز پنج شنبه به‌تاریخ 1403/10/20منحصرا در شهر تهران برگزار خواهد شد.

🔻فرآیند برگزاری آزمون ساعت 8:00 آغاز و درب‌های ورود به جلسه آزمون در ساعت 07:30 بسته خواهد شد، لذا متقاضیان باید قبل از بسته شدن درب‌های ورودی در محل حوزه امتحانی خود حاضر باشند.

- زمان دریافت کارت: 17 دی 1403
- زمان آزمون: 20 دی 1403


🔹 اطلاعیه تاریخ پرینت کارت و زمان‌ برگزاری آزمون کارشناسان رسمی دادگستری سال 1403

آزمون کارشناسان رسمی دادگستری (شورای ‌عالی کارشناسان رسمی) سال 1403 می رساند آزمون در صبح روز پنجشنبه به تاریخ 1403/10/20در 35 شهرستان مختلف کشور (به شرح اسامی جدول شماره 1 مندرج در ذیل این اطلاعیه) برگزار می‌شود.

🔻فرآیند برگزاری آزمون از ساعت 8:00
صبح آغاز و درب های ورود به جلسه آزمون در ساعت 7:30 صبح بسته خواهد شد، بنابراین متقاضیان باید قبل از بسته شدن درب های ورودی در محل حوزه امتحانی خود حاضر باشند.

- زمان دریافت کارت : 17 دی 1403
- زمان آزمون : 20 دی 1403


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

04 Jan, 13:20


💠 نکته حقوقی

🔹 نکاتی در خصوص دادگاههای صلح

دعاوی مالی تا سقف یک میلیارد ریال در صلاحیت دادگاه‌های صلح بوده و رئیس قوه قضاییه می‌تواند نصاب مذکور در این بند را هر سه سال یک بار با رعایت تناسب تغییر شاخص سالانه که از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام می‌شود؛ تعدیل کند.

همچنین دعاوی حقوقی تصرف عدوانی، مزاحمت و ممانعت از حق در صلاحیت این دادگاه بوده و دعاوی و درخواست‌های مربوط به تخلیه عین مستاجره و تعدیل اجاره بها به جز دعاوی مربوط به سرقفلی و حق کسب یا پیشه یا تجارت نیز در صلاحیت دادگاه‌های صلح است.

همچنین اعسار (تقسیط بدهی) از پرداخت محکوم در صورتی که دادگاه صلح نسبت به اصل دعوی رسیدگی کرده باشد؛ از اختیارات دادگاه مذکور است.

جنبه عمومی و خصوصی تمام جرائم غیر عمدی ناشی از کار یا تصادفات رانندگی و جرایم عمدی تعزیری مستوجب مجازات درجه ۷ و ۸ از دیگر صلاحیت‌های دادگاه صلح است.

دعاوی اصلاح یا استرداد شناسنامه، اصلاح مشخصات مدرک تحصیلی به استثنای مواردی که در صلاحیت دیوان عدالت اداری است، الزام به اخذ پایان کار، اثبات رشد، الزام به صدور شناسنامه، تصحیح و تغییر نام نیز از دیگر مواردی است که در دادگاه‌های صلح می‌توان به آنها رسیدگی کرد.

دادگاه صلح با حضور رییس یا دادرس علی‌البدل رسمیت می‌یابد که پرونده را با رضایت طرفین برای حصول سازش، به عضو یا اعضای شورای مستقر در دادگاه، شعبه شورا یا میانجی‌گری ارجاع می‌دهند.

چنانچه حداکثر ظرف مدت ۲ ماه موضوع منتهی به سازش شود، مراتب صورت جلسه و جهت اتخاذ تصمیم به قاضی دادگاه صلح اعلام می‌شود تا طبق مقررات اقدام کند. همچنین در صورت عدم حصول سازش، قاضی دادگاه صلح مطابق قانون به موضوع رسیدگی کرده و مبادرت به صدور رای می‌کند.

دادگاه صلح می‌تواند در ساعات غیر اداری یا روز‌های تعطیل نیز به دعاوی رسیدگی کند و استقرار آن در محل شورا بدون مانع است.

📌 منبع: میزان
https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

03 Jan, 09:01


💠 نظر مشورتی

🔹 نظریه مشورتی جدید اداره حقوقی قوه قضاییه

شماره نظریه : 7/1402/427
شماره پرونده : 1402-168-427ک
تاریخ نظریه : 1403/09/20

استعلام :

در صورتی که دو نفر با تبانی علیه یکدیگر طرح دعوای حقوقی تصرف عدوانی در ملکی را طراحی و حکم به نفع محکوم‌له صادر شود، در حالی که هیچ تصرفی در ملک نداشته‌اند و بعداً متصرف و مالک واقعی از آن حکم اطلاع پیدا کند، با توجه به ماده یک قانون مجازات اشخاصی که برای بردن مال غیر تبانی می‌کنند مصوب 1307، آیا رسیدگی محاکم کیفری به اعتراض ثالث به حکم حقوقی و نقض آن و اثبات صوری بودن منوط است و یا اینکه به‌رغم صدور حکم حقوقی (رفع تصرف)، محکمه کیفری حق تحقیق و صدور حکم دارد و چون استرداد مال کلاهبرداری شده باید در حکم بیاید و معارض بودن آن با حکم حقوقی منافاتی ندارد؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

جرم موضوع ماده یک قانون مجازات اشخاصی که برای بردن مال غیر تبانی می‌کنند، مطلق است و مرتکبین جرم به صرف اقامه دعوا علیه یکدیگر با تبانی برای بردن مال غیر، حتی اگر به بردن مال منتهی نشود، به مجازات کلاهبرداری محکوم می‌شوند؛ بنابراین اگر دادگاه حقوقی حین رسیدگی به دعوای مطروحه، صوری‌‌بودن آن را احراز و حکم بر بطلان دعوا صادر می‌کرد نیز جرم موضوع ماده یک این قانون محقق می‌شد؛ با این حال در فرض سؤال که دادگاه حقوقی، سبق تصرف خواهان را در دعوای حقوقی احراز و حکم صادر کرده است، چون احراز مجرمیت متهمان منوط به اثبات مسائلی که رسیدگی به آن در صلاحیت دادگاه حقوقی باشد، نیست؛ بنابراین دادگاه کیفری می‌تواند نسبت به جرم معنونه رسیدگی کرده و رأی مقتضی صادر کند و صدور حکم به رد مال نیز با توجه به اینکه در فرض سؤال مالی برده نشده، منتفی است.


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

03 Jan, 08:58


💠 نکته روانشناختی

🔹 “۵ رمز طلایی برای تقویت مغز و حافظه”

۱. تغذیه مناسب:
امگا ۳ (ماهی، گردو)، بلوبری و سبزیجات تازه بخورید و قند را کاهش دهید.

۲. ورزش منظم:
۳۰ دقیقه پیاده‌روی یا یوگا، جریان خون و تمرکز مغز را افزایش می‌دهد.

۳. خواب کافی:
۷-۸ ساعت خواب شبانه مغز را پاک‌سازی و حافظه را تقویت می‌کند.

۴. یادگیری و تمرین ذهنی:
مهارت جدید بیاموزید یا بازی‌های فکری انجام دهید.

۵. کاهش استرس:
مدیتیشن، وقت‌گذرانی در طبیعت و ارتباط با دوستان آرامش‌بخش است.

نتیجه: مغزتان را مثل یک گنج ارزشمند مراقبت کنید تا سالم‌تر و قوی‌تر باشد.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

01 Jan, 12:36


💠 رای وحدت رویه

🔹 رای وحدت رویه جدید صادر شد.

قضات دیوان عالی کشور در جلسه روز سه شنبه این نهاد مورخ ۱۴۰۳/۱۰/۱۱ در خصوص اختلاف نظر بین شعبه پنجم دادگاه تجدیدنظر استان چهارمحال و بختیاری و رای شعبه سوم همان دادگاه، رای وحدت رویه ای صادر کردند.

در این موضوع رای شعبه پنجم دادگاه تجدیدنظر استان چهارمحال و بختیاری عبارت بود از: دیه شکستگی هر یک‌ از مهره های ستون فقرات یک دهم دیه کامل است اگر چه شکستگی مهره ها با یک ضربه باشد.

و همچنین رای شعبه سوم همان دادگاه عبارت بود از:دیه شکستگی دو یا چند مهره ستون فقرات که با ضربه واحد حادث شده باشد یک دهم دیه کامل است.

در نهایت قضات دیوان عالی کشور رای شعبه پنجم را به نسبت ۱۱۴ موافق و ۱۵ مخالف تایید کردند.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

01 Jan, 12:35


💠 نکته حقوقی

🔹 قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول که از تاریخ سوم تیرماه ۱۴۰۳ لازم‌الاجرا شده است، تکالیف متعددی برای صاحبان املاک، مشاوران املاک، دفاتر اسناد رسمی و سایر مراجع مربوطه ایجاد کرده است.

ثبت کدام اعمال حقوقی در سامانه ثبت الکترونیک اسناد الزامی است؟

به موجب مفاد ماده یک قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، یک‌سال پس از راه‌اندازی رسمی سامانه ساماندهی اسناد غیررسمی موضوع ماده (۱۰) این قانون اعمال ذیل باید در سامانه ثبت الکترونیک اسناد ثبت شود:

ـ هر عمل حقوقی اعم از عقد و ایقاع که نتیجه یا موضوع آن انتقال عین یا انتقال حق انتفاع (اعم از عمری یا رقبی برای مدت بیش از دو سال) یا انتقال حق ارتفاق اموال غیرمنقول باشد
ـ وقف و رهن در مورد اعمال حقوقی مذکور
ـ انعقاد عقود مفید انتقال منافع اموال مذکور برای مدت بیش از دو سال
ـ اجاره به شرط تملیک
ـ هر نوع پیش‌فروش ساختمان اعم از اینکه به صورت سهمی از کل عرصه و یا اعیان باشد
ـ و تعهد به انجام کلیه اعمال حقوقی مذکور

ضمانت اجرای ثبت اعمال حقوقی مذکور در قانون الزام در سامانه ثبت الکترونیک اسناد

در صورتی که دعاوی راجع به اعمال حقوقی مذکور که ثبت آن در سامانه ثبت الکترونیک اسناد الزامی است در این سامانه ثبت نشود، قانون الزام به ثبت رسمی برای این عدم ثبت ضمانت‌های اجرایی در نظر گرفته است. طبق این قانون عدم ثبت موارد مذکور منجر به عواقب قانونی ذیل می‌شود:

دعاوی راجع به اعمال حقوقی مذکور که ثبت نشده باشد و ادله راجع به آن‌ها در بخشی که مفید موارد مذکور است، نزد مراجع قضایی شبه‌قضایی و داوری قابل استماع نبوده و فاقد اعتبار است.
جز دعوای استرداد عوضین هیچ شکایت کیفری یا دعوای حقوقی یا تقاضایی در خصوص آن عمل حقوقی و اسناد مربوط به آن از قبیل شکایت انتقال مال غیر دعوای اثبات یا تنفیذ معامله ابطال سند رسمی مالکیت الزام به تنظیم سند رسمی خلع ید، تخلیه ید و الزام به اجرای تعهدات مندرج در آن در مراجع مذکور مسموع نیست.
همچنین اسناد ثبت نشده راجع به اعمال حقوقی مذکور در هیچ یک از دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده (۲۹) قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه پذیرفته نمی‌شود.
و در مراجع قضایی و اداری مذکور فقط شخصی مالک، ملک شناخته می‌شود که در دفتر املاک سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، ملک به نام او به ثبت رسیده یا از مالک رسمی به ارث برده باشد.

اما اگر شخصی عمل حقوقی را در سامانه ثبت الکترونیک اسناد ثبت کند و بعد مدعی فسخ معامله به لحاظ غبن شود چه اقداماتی را باید انجام دهد؟

این شخص، در مواردی که ثبت فسخ مستلزم رای مرجع قضایی یا داوری است دو تکلیف دارد:

اول: ظرف ۱۵ روز از تاریخ اعمال فسخ باید به طرف مقابل اظهارنامه بدهد و مراتب فسخ را به وی اعلام کند.

دوم: از تاریخ ثبت اظهارنامه ظرف ۱۵ روز باید نزد مراجع ذی‌صلاح دعوای تنفیذ فسخ‌نامه مطرح کند.

حال اگر شخص الف عمل حقوقی خود را در سامانه ثبت الکترونیک اسناد ثبت کند مثلا الف ملکی را به ب منتقل کند و ب همان ملک را به ج منتقل کند و سپس شخص الف مدعی فسخ شود، تکلیف چیست؟

در این شرایط دو حالت پیش می‌آید:

۱- اگر در معامله ب و ج حق فسخ پیش‌بینی نشده باشد یا معامله ب و ج اقاله نشده باشد، ملک در حکم تلف است و دیگر الف نمی‌تواند ملک را از ج بگیرید فقط الف به نرخ روز می‌تواند وجه زمین را از ب بگیرد.

۲- اگر در معامله ب و ج حق فسخ پیش‌بینی شده باشد یا معامله ب و ج اقاله شده باشد یا ملک به مالکیت ب برگشته باشد، الف حق فسخ دارد و ملک به الف برمی‌گردد.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

31 Dec, 17:41


💠 رای وحدت رویه جدید

🔹 رای وحدت رویه جدید به شماره ۸۵۵

متن رای:

رأي وحدت رويه شماره 855 ـ 13/09/1403 هيأت عمومي ديوان عالي كشور

در مواردی که یکی از متداعیین، در مهلت تجدیدنظر نسبت به رأی صادر شده از دادگاه نخستین در موضوعاتی که قابل تجزیه و تفکیک نیست، تجدیدنظرخواهی نموده و در مورد آن، رأی قطعی صادر شده باشد، صرف صدور رأی از سوی دادگاه تجدیدنظر، موجب از بین رفتن حق فرجام خواهی سایر اصحاب دعوا که حق تجدیدنظرخواهی خود را به استناد رأی وحدت رویه 819 ـ 16/1/1401 اسقاط نموده و یا با انقضاء مهلت از این حق استفاده نکرده باشند، نخواهد شد. لذا شعب دیوان عالی کشور مطابق مواد 2، 3، 367 و 404 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی، مکلّفند به دعوای اقامه شده برابر مقررّات رسیدگی کنند. بنا براین، رأی شعبه بیست و پنجم دیوان عالی کشور که با این نظر انطباق دارد با اکثریت آراء اعضای هیأت عمومی صحیح و قانونی تشخیص داده می شود. این رأی طبق ماده ۴۷۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 با اصلاحات و الحاقات بعدی در موارد مشابه برای شعب دیوان عالی کشور، دادگاه ها و سایر مراجع اعم از قضایی و غیر آن لازم الاتباع است.


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

31 Dec, 16:59


💠 آغاز فرایند دریافت کارت شركت در آزمون جذب عمومی منصب قضا سال ۱۴۰۳

🔹 کارت‌ شركت در آزمون جذب عمومی تصدی منصب قضا سال ۱۴۰۳ از امروز سه شنبه مورخ ۱۴۰۳/۱۰/۱۱ بر روی آدرس الکترونیکی sjg.eadl.ir مندرج در اطلاعیه آزمون جذب عمومی سایت معاونت منابع انسانی قوه قضاییه قرار گرفت.

داوطلبان می توانند با ورود به سامانه مذکور نسبت به دریافت کارت ورود به جلسه آزمون اقدام نمایند.

♦️♦️ آزمون در ساعت ۱۴:۰۰ روز جمعه مورخ ۱۴۰۳/۱۰/۱۴ بصورت تستی برگزار می‌گردد.

🔵 داوطلبان می بایست یک ساعت قبل از شروع فرایند آزمون در حوزه امتحانی حضور داشته باشند.

در زمان حضور در جلسه آزمون همراه داشتن پرینت کارت شرکت در آزمون، اصل کارت ملی و یا شناسنامه عکس دار الزامی است.

⬅️ به همراه داشتن هر گونه وسیله ارتباط الکترونیکی (مانند تلفن همراه، ساعت هوشمند، دستبند هوشمند، انگشتر هوشمند، پیجر، ماشین حساب و ...) و سایل اضافی مانند کیف دستی، کتاب، جزوه و... در جلسه آزمون خلاف ضوابط است.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

30 Dec, 15:56


💠 نظریه مشورتی

🔹 نظریه مشورتی با موضوع تامین هزینه های دادرسی در صورت عدم همکاری محکوم‌علیه برای مزایده و فروش اموال توقیفی

🔹استعلام:
شخصی به پرداخت جزای نقدی محکوم شده و به جهت عدم پرداخت و در راستای صدر ماده ۵۲۹ قانون آیین دادرسی کیفری، اموالی از وی شناسایی و توقیف شده است. با توجه به عدم همکاری محکوم‌علیه برای مزایده و فروش اموال توقیفی:
الف) هزینه‌های ضروری برگزاری مزایده؛ از جمله حق‌الزحمه کارشناس از چه طریقی تأمین خواهد شد؟ آیا علاوه بر جزای نقدی می‌توان از محل فروش اموال توقیف‌شده هزینه‌ها را پرداخت کرد؟
ب) در صورتی که پس از برگزاری دو مرحله مزایده، خریداری برای مال توقیفی نباشد و ارزش مال توقیفی بیش از میزان جزای نقدی باشد، در اموال منقول تجزیه‌ناپذیر از جمله فرش، خودرو و … راهکار قانونی چیست؟

🔹نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه:
الف– در فرض سؤال که شخصی به پرداخت جزای نقدی محکوم شده و به جهت عدم پرداخت برابر ماده ۵۲۹ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲، اموالی از وی شناسایی و توقیف شده است، چنانچه محکوم‌علیه از پرداخت هزینه کارشناسی و غیره خودداری کند، برابر ملاک ماده ۵۶۰ قانون یادشده، هزینه‌های مربوط از محل اعتبارات قوه قضاییه پرداخت می‌شود و معادل آن از محل فروش اموال توقیف شده وصول خواهد شد.
ب– اطلاق عبارت «در صورت فقدان مال» در ماده ۵۲۹ قانون یادشده مفید این است که اگر محکوم‌علیه مالی غیر از مستثنیات دین داشته باشد، وصول جزای نقدی از محل مال مذکور صورت می‌پذیرد و لذا در فرض استعلام که با دو بار مزایده، مال توقیف شده به فروش نرسیده است، موضوع از شمول مقررات ماده ۱۳۲ قانون اجرای احکام مدنی خارج بوده و باید با جلب نظر کارشناس رسمی و به میزان مشاعی مال مزبور (در فرض سؤال معادل جزای نقدی و هزینه‌های موضوع بند الف) به تملک دولت درآورده شود و مابقی همچنان در تملک محکوم‌علیه باقی بماند؛ بدیهی است نحوه نگهداری و اداره مال مزبور تابع مقررات احکام مال مشاع خواهد بود.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

30 Dec, 15:43


💠 نکته حقوقی

🔹 اعسار

🔵 صمد چوبینه، مستشار سابق دادگاه‌های تجدید نظر استان فارس در یادداشتی نوشت:

اعسار از پرداخت هزینه دادرسی و اعسار از پرداخت محکوم به – مخاطب: عموم شهروندان شامل الف) اعسار از پرداخت هزینه دادرسی:طرح هر نوع دادخواست در جهت احقاق حق در مراجع قضایی نیازمند پرداخت هزینه است. میزان این هزینه‌ها را قانون مشخص می‌کند و هر متقاضی طرح دعوی در محاکم باید این مبالغ را پرداخت کند، اما گاهی امکان پرداخت این هزینه‌ها برای متقاضی وجود ندارد.

اعسار به معنای رنج و سختی و نداشتن است و در اصطلاح حقوقی زمانی که یک فرد دارای تمکن مالی جهت پرداخت وجوه قانونی نباشد یا دسترسی به اموالش ندارد، دچار اعسار است.

ادعای اعسار خود یک دعوی حقوقی است که باید در دادگاه ثابت شود. به عبارت دیگر اصل بر تمکن افراد است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

برای اثبات اعسار، متقاضی باید شهادت حداقل دو نفر از افرادی را که از وضعیت زندگی او آگاهی کامل دارند را به دادگاه معرفی کند. ضمنا شهادت این افراد به صورت کتبی هم باید به صورت استشهادیه پیوست پرونده شود. این موضوع در ماده ۵۰۶ قانون آیین دادرسی مدنی مصوب ۱۳۷۹ مورد تاکید قرار گرفته است.

دادگاه پس از طی تشریفات لازم و استماع اظهارات طرفین و بررسی دلایل ایشان در خصوص ادعای اعسار تصمیم گیری می‌کند. اگر دادگاه ادعای اعسار را پذیرفت این حکم دارای دو اثر اصلی است: ۱- معافیت موقت از پرداخت هزینه‌های دادرسی، ۲- حق داشتن وکیل معاضدتی و معافیت موقت از پرداخت حق الوکاله وکیل.

شخصی که از مزایای حکم اعسار استفاده می‌کند اگر در دعوی اصلی پیروز شود از اعسار خارج می‌شود و باید هزینه دادرسی را پرداخت کند.

ادعای اعسار از پرداخت هزینه دادرسی گاهی به صورت مطلق پذیرفته یا رد نمی‌شود. یعنی ممکن است دادگاه درصدی از آن را بپذیرد که در این صورت الباقی هزینه دادرسی باید توسط متقاضی پرداخت شود. دادخواست اعسار از جانب خواهان دعوی اصلی، واخواه یا تجدید نظر خواه ممکن است مطرح شود.

لازم به ذکر است مقررات مربوط به اعسار درباره اشخاص تاجر قابل اجرا نیست و عدم تمکن مالی تجار تحت عنوان ورشکستگی بررسی می‌شود.

ب) اعسار از پرداخت محکوم به: شخصی که در یک دادرسی محکوم به پرداخت وجهی به شخص دیگری می‌شود در صورتی که ناتوان از پرداخت یکجای محکوم به باشد، می‌تواند تقاضای اعسار یا تقسیط را طرح کند.

این موضوع الزاماً در همان دادگاهی که حکم بدوی را صادر کرده است، مورد بررسی قرار می‌گیرد. قاضی رسیدگی کننده در موضوع اعسار از پرداخت محکوم به ممکن است به سه روش انشاء حکم کند:۱- اعطای مهلت مناسب جهت پرداخت بدهی ۲- قسطی کردن بدهی با ذکر مبلغ هر قسط و ۳- حکم اعسار مطلق و برائت ذمه تا زمان حصول توانایی مالی برای پرداخت بدهی.نحوه و شرایط طرح دعوی اعسار از پرداخت محکوم به تقریبا همانند طرح ادعای اعسار از پرداخت هزینه دادرسی است.

در دعوی اعسار از پرداخت محکوم به، شخص محکوم علیه مکلف است لیست کلیه اموال و دارایی خود و گردش مالی یکساله حساب‌های بانکی خود را نیز به پیوست استشهادیه دادخواست ارائه کند.

همچنین دادگاه به طریق مقتضی لیست اموال و دارایی‌های احتمالی مدعی اعسار را از اداره ثبت اسناد و املاک، راهنمایی و رانندگی و سایر ادرات مرتبط استعلام می‌کند.

در برخی موارد قانونگذار استثنائاً تشریفات دادرسی دعوی اعسار را حذف کرده است که مهمترین مصداق آن در دعاوی خانوادگی است که دادگاه بدون تشریفات درباره اعسار رسیدگی و اظهار نظر می‌کند.

بدیهی است در صورتی که حکم به اعسار محکوم علیه از پرداخت محکوم به صادر شود و محکوم علیه به مفاد این حکم عمل کند، دیگر امکان جلب و بازداشت محکوم علیه ممکن نیست.

همچنین باید یادآوری کرد که صدور حکم اعسار مانع از آن نیست که اگر محکوم له (طلبکار) اموالی خارج از مستثنیات دین از محکوم علیه شناسایی کند امکان توقیف آن اموال ممکن نباشد.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

29 Dec, 17:02


💠 نکته کیفری

🔹 پاره کردن سند عادی تنظیم شده بین اشخاص جرم است؟

🔹طبق ماده ۶۸۲ قانون مجازات اسلامی (بخش تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده اصلاحی ۱۳۹۹/۰۲/۲۳) هر کس عالماً هر نوع اسناد یا اوراق تجارتی و غیرتجارتی غیردولتی را که اتلاف آنها موجب ضرر غیر است بسوزاند یا به هر نحو دیگر تلف کند به حبس از چهل و پنج روز تا یک سال محکوم خواهد شد.


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

29 Dec, 16:59


💠 نظر مشورتی

🔹 نظریه مشورتی جدید اداره حقوقی قوه قضاییه

شماره نظریه : 7/1403/617
شماره پرونده : 1403-168-617ک
تاریخ نظریه : 1403/09/11

استعلام :

در ارتباط با ماده 278 قانون آیین دادرسی کیفری: 1- آیا در بررسی ادله جدید از سوی دادستان، صرفاً ارزیابی ادله و ارزش قضایی ادله تحمیل شده مدنظر است یا می‌توان در صورت ترسیم و تکمیل ارزش قضایی ادله‌ای که در گذشته مطرح بوده است، این ادله را مبنای تصمیم قرار داد؟ 2- در برخی موارد، ادله ارائه شده مانند شهود یا سایر ادله اموری است که در مرجع انتظامی ارائه شده و در آن مرجع مبادرت به ارائه توضیحات یا انجام استعلام از ادارات مختلف نموده؛ اما آن شهود یا سایر ادله از ناحیه مقام قضایی رسیدگی‌کننده به‌رغم ارائه و وجود در پرونده مورد ارزیابی و بررسی قرار نگرفته و در نهایت در قرار نهایی نیز به آنها اشاره‌ای شده است؛ در صورت ارائه مجدد آن دلایل تحت عنوان دلیل جدید، آیا با مفهوم دلیل جدید مقنن در ماده 278 منطبق می‌باشد؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

1 و 2- مستنبط از ماده 278 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در صورتی که به علت فقدان یا عدم کفایت دلیل، قرار منع تعقیب صادر و قطعی شده و پس از آن دلیل جدیدی علیه متهم کشف شود، دادستان باید احراز کند: اولاً، آنچه که با نام «دلیل» کشف و ارائه شده است از اعتبار کافی و مؤثر به عنوان «دلیل» برخوردار است. ثانیاً، این دلیل در جریان تحقیقات مقدماتی دادسرا که به صدور قرار منع تعقیب منتهی شده است مورد رسیدگی قضایی قرار نگرفته است. با احراز این دو امر، برای یک بار دیگر با نظر دادستان تعقیب آغاز می‌شود و اگر قرار منع تعقیب در دادگاه قطعی شده باشد، پس از تأیید و درخواست دادستان و تجویز دادگاه، متهم مجدداً تعقیب می‌شود. در این راستا ارزیابی دلیل یا ادله جدید و بررسی میزان تأثیر این ادله در انتساب اتهام به متهم با دادگاه صالح رسیدگی‌کننده است. بدیهی است صرف اعلام شاکی مبنی بر معرفی گواه، برای دادستان تکلیفی ایجاد نمی‌کند.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

28 Dec, 17:05


💠 فرصت شغلی جدید: استخدام فارغ‌التحصیلان حقوق در بیمه دانا

🔹 شرکت بیمه دانا در نظر دارد با هدف پیشبرد اهداف کاری، بهبود عملکرد و به منظور توسعه و تامین بخشی از نیروی انسانی توانمند متعهد و متخصص مورد نیاز خود در ستاد و شعب سراسر کشور، فارغ‌التحصیلان رشته حقوق را در چارچوب نظام جذب و استخدام شرکت از طریق برگزاری آزمون کتبی، مصاحبه تخصصی و انجام سایر مراحل جذب نیروی انسانی، بصورت استخدام قراردادی دعوت به همکاری نماید.

📌 تقویم آزمون:
زمان ثبت نام : ۴ الی ۱۲ دی ۱۴۰۳
زمان دریافت کارت: ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
زمان آزمون: ۱۹ بهمن ۱۴۰۳

📌 هزینه ثبت نام: ۳۵۰ هزار تومان

📌 شرایط عمومی داوطلبان

۱ – داشتن تابعیت جمهوری اسلامی ایران

۲- دارا بودن دانشنامه گواهینامه موقت فراغت از تحصیل و یا سایر مدارک معتبر برای انجام وظایف و مسئولیت های شغل مورد نظر در زمان ثبت نام

۳- کارت پایان خدمت نظام وظیفه عمومی یا کارت معافیت دائم برای آقایان در زمان ثبت نام

تبصره: بکارگیری دارندگان کارت معافیت پزشکی منوط به تایید کمیته پزشکی شرکت می باشد

۴- گواهی سلامت جسمانی، روانی و شخصیتی، معاینات بدو استخدام (موضوع ماده نود قانون تامین اجتماعی)، عدم اعتیاد به مواد مخدر و روان گردان از مراکز طب کار و مشاور شغلی و سایر مراجع قانونی؛

۵- ارائه گواهی عدم سوء پیشینه کیفری موثر و توانایی برای انجام کاری که استخدام می شوند و نداشتن سابقه محکومیت جزایی مؤثر

۶- عدم وجود هرگونه ممنوعیت استخدام همچون عدم محکومیت به مجازات های اخراج بازنشستگی انفصال دائم از خدمات دولتی توسط آراء مراجع قضایی و یا قانونی ذی صلاح

تبصره ۱: مسئولیت قبول یا عدم قبول استعفای پذیرفته شده نهایی توسط دستگاه اجرایی مربوطه در زمان انعقاد قرارداد و یا صدور حکم کارگزینی در شرکت به عهده داوطلب پذیرفته شده آزمون میباشد.

تبصره ۲: با عنایت به اینکه نحوه تشخیص شرایط افراد بدواً بر اساس اطلاعات خود اظهاری می باشد. لذا چنانچه حسب مدارک و استعلامات انجام شده خلاف آن اثبات شود افراد موصوف در هر مرحله از مراحل استخدام که باشند حذف خواهند شد.

۷- حداکثر سن سی سال (۳۰) تمام برای دارندگان مدرک تحصیلی کارشناسی سی و سه سال (۳۳) تمام برای دارندگان مدرک کارشناسی ارشد و چهل سال (۴۰) تمام برای دکترای حرفه ای بدون احتساب سابقه سربازی تا تاریخ (۱۴۰۳/۱۲/۳۰).

۸- مدارک تحصیلی موسسات آموزش عالی که مورد تائید وزارت علوم تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی می باشد، ملاک عمل خواهد بود.

📌 شرایط اختصاصی داوطلبان

۱- مدارک تحصیلی متقاضیان صرفا بر اساس مقاطع و رشته های تحصیلی مندرج در این دفترچه قابل پذیرش خواهد بود.

تبصره ۱: شرکت هیچگونه تعهدی به اعمال مدرک تحصیلی مقطع بالاتر افراد ندارد و ارائه هرگونه مدرک تحصیلی بالاتر از مقطع تحصیلی شغل مورد تقاضا پس از استخدام در شرکت منوط به احراز شرایط مقرر در ضوابط مربوطه خواهد بود.

تبصره ۲: ارائه مدارک معادل و افتخاری به عنوان مدرک تحصیلی معتبر ملاک عمل قرار نمی گیرد

۲- داوطلبان صرفا در صورتی میتوانند در این آزمون ثبت نام نمایند که عنوان مقطع تحصیلی رشته تحصیلی و یا گرایش رشته تحصیلی آنان به طور کامل و به صورت مشخص در شرایط احراز مشاغل ذکر شده باشد لذا داوطلبانی که مقطع تحصیلی رشته تحصیلی و یا گرایش رشته تحصیلی آنها عیناً در آگهی درج نشده باشد از ثبت نام خودداری نمایند. بدیهی است در هر مرحله از فرایند جذب و بکارگیری مشخص گردد که مقطع تحصیلی رشته تحصیلی و یا گرایش تحصیلی آنها با شرایط ذکر شده در آگهی منطبق نمیباشد و دارای پسوند و یا پیشوند بیش از آنچه در آگهی آمده باشد شرکت اختیار دارد داوطلب را از سایر فرایند استخدام حذف کرده و داوطلب حق هیچگونه اعتراضی نخواهد داشت.

۳- معافیت پزشکی خدمت زیر پرچم داوطلبان در صورت قبولی در آزمون استخدامی کتبی و مصاحبه پس از تأیید منوط به تایید کمیته پزشکی شرکت می باشد.

🔗 لینک ثبت نام

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

27 Dec, 09:09


💠 نکته انگیزشی

🔹 از امروز این روتین رو اجرا کن!

-برای ایجاد اعتماد به نفس:
۱.تختت رو مرتب کن.
۲.لباسی که دوست داری رو بپوش.
۳.وقتی جلوی آینه قرار می‌گیری ویژگی‌های مثبتت رو به خودت یادآوری کن.

-ایجاد احساس خوب و ارتباط:
۱.مدیتیشن کن.
۲.با افرادی که واست مهم‌ان تماس بگیر.
۳.افکارت رو یادداشت کن.

-تمرکز داشتن:
۱.هدف های خودتو برنامه ریزی کن.
۲.آب بیشتری بنویس.
۳.فضای مجازی رو برای دو ساعت بزار کنار.
۴.آفتاب بگیر و ورزش کن.

-قوی کردن ذهن:
۱.ذهنتو خالی کن.
۲.سعی کن کتاب خوندن رو شروع کنی.
۳.گاهی تنهایی برای خودت قدم بزن و فکر کن.

-استراحت کن:
۱.بیرون خونه با دوستات وقت بگذرون.
۲.به موسیقی گوش بده.
۳.چای یا قهوه بنوش.


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

27 Dec, 09:02


💠 نظر مشورتی

🔹 نظریه مشورتی جدید اداره حقوقی قوه قضاییه

شماره نظریه : 7/1403/654
شماره پرونده : 1403-186/1-654ک
تاریخ نظریه : 1403/09/11

استعلام :

با عنایت به اینکه طبق ماده 674 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) مصوب 1375 جهت تحقق رکن مادی بزه خیانت در امانت، ارتکاب رفتارهای چهارگانه «تصاحب»، «مفقودی»، «تلف» و «استعمال» نسبت به مال سپرده‌شده توسط مرتکب موضوعیت دارد، چنانچه فردی خودروی خود را جهت فروش و رد ثمن آن به وی در اختیار دیگری قرار دهد و فرد تحویل گیرنده خودرو را در راستای توافق صورت گرفته بفروشد؛ اما از پرداخت ثمن آن به تحویل‌دهنده خودداری کند و مرتکب رفتارهای چهارگانه موضوع ماده نسبت به ثمن شود، حال در یک نظریه سپردنی نسبت به ثمن به مرتکب صورت نگرفته تا مشمول ماده شود و در نظریه دیگر ثمن بدل خودرو تحویلی بوده و به نحوی سپردن نسبت به آن نیز صورت گرفته و قسمتی از توافق رد آن بوده و ارکان جرم محقق است؛ لذا مستدعی است نظریه مشورتی آن اداره کل در خصوص شمول موضوع از مصادیق بزه خیانت در امانت اعلام شود.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

ماده 674 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) مصوب 1375 از واژه «سپردن» برای تحقق جرم خیانت در امانت استفاده نکرده است؛ بلکه فعل مجهول «داده شده» را به کار برده است که «سپردن» فرد اجلای آن است؛ در نتیجه آنچه مد نظر قانونگذار بوده است وجود رابطه امانی به هر طریق؛ اعم از قراردادی یا قانونی یا عرفی است و هر زمان که به تشخیص مرجع قضایی این رابطه بین طرفین احراز شد، با تحقق دیگر شرایط قانونی مقرر در ماده یادشده، جرم خیانت در امانت تحقق می‌یابد؛ بنابراین در فرض سؤال که فردی اختیار فروش خودرو و اخذ ثمن را به دیگری داده است، در واقع وی وکیل در فروش خودرو و اخذ ثمن محسوب می‌شود و ید وی نسبت به خودرو و نیز اخذ ثمن حاصل از فروش آن، ید امانی است و چنانچه پس از فروش و اخذ ثمن با وجود مطالبه مالک، ثمن آن را پس ندهد با تحقق سایر شرایط مقرر در ماده 674 قانون یادشده، مورد از مصادیق جرم خیانت در امانت است.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

26 Dec, 13:30


💠 نکته حقوقی

🔹 رویکرد قضایی در تفاوت اراضی ملی و موات

‌ اگرچه اراضی ملی و اراضی موات هردو  ذیل اصل ۴۵ قانون اساسی جزو انفال و ثروتهای عمومی شناسایی می شوند و تمرکز جریان دادرسی هر دودسته اراضی حول محور احراز نوعیت زمین و منصرف از مسئله مالکیت است اما بین این دو دسته تفاوت های مبنایی و بنیادی وجود دارد که نقطه عطف این تمایز به شرح ذیل است :

🔶 تشخیص مصادیق ‌منابع‌ ملی مشتمل بر [جنگل ،مرتع، بیشه طبیعی و اراضی جنگلی]  بر اساس ماده ۱ تصویبنامه قانونی ملی شدن جنگلها مصوب ۱۳۴۲/۲۰/۲۷ و ماده ۱ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع صورت پذیرفته و تمییز آن از مستثنیات قانونی بر پایه تعاریف قانونی یاد شده صورت می پذیرد .

توجه شود که در این مبنا احیا زمین موضوعیتی ندارد ( بر خلاف اراضی موات )  بلکه آنچه حائز اهمیت است ذخائر و منابعی است که در درون زمین نهفته است و نه خود زمین بعبارت دیگر تطبیق عرصه مورد نظر با تعاریف قانونی منابع ملی ملاک و مناط اعتبار است‌ ، و بدین جهت است اطلاق لفظ[ منابع ملی] به جای[ اراضی ملی ]  صحیح تر است‌.

🔷مسئله احیا در بحث منابع ملی یک امر طفیلی و تبعی است یعنی ابتدا باید تطبیق‌ عرصه مورد نظر با تعاریف قانونی منابع ملی ( مثلا مصدایق جنگل یا مرتع) توسط دادگاه احراز و متعاقبا بررسی شود ایا اشخاص پیش از تاریخ اعمال محدودیت قانونی(مثلا مورخ  ۱۳۴۱/۱۰/۲۷)  اقدام به استحاله و تغییر ماهیت و نوعیت  نموده اند؟

🔶 چنین تبدیل و تغییر ماهیت و نوعیتی مثلا از جنگل به زراعی با تسامح در کاربرد احیا قلمداد می شود و ضرورت دارد با بررسی های فنی و تفسیر عکس های هوایی و آزمایش پروفیل خاک و ملاحظه وضعیت اقلیمی و... احراز گردد‌.

🔹بنابراین اینکه در جامعه حقوقی و قضایی وکلای ارجمند و قضات فرهیخته در پی کشف احیا در دعاوی مربوط به منابع ملی هستند یک اشتباه مصطلح است و انطباقی با قانون ندارد .

🔸بعبارت اخری اگر عرصه متنازع فیه خروج موضوعی از تعاریف و مفاهیم منابع ملی داشته باشد دیگر اساسا تمرکز بر بحث احیا نیز محلی از اعراب ندارد.

🔹بالعکس در اراضی موات محدوده شهری و غیر شهری آنچه موضوعیت دارد خود زمین است. و اگر زمینی در مهلت قانونی احیا و عمران نشده باشد مصداق اراضی موات است .

🔹اگر قرار بود صرف زمینی که پیش از ۱۳۴۱/۱۰/۲۷ فاقد سابقه احیا و عمران باشد  را منابع ملی و متعلق به حاکمیت بدانیم دیگر چه نیازی به تصویب انبوه از قوانین ناسخ و منسوخ در حوزه اراضی موات بود ؟
دیگر چه نیازی بود اراضی شهری را که قبل از ۱۳۵۸/۴/۵ و اراضی غیر شهری را که  پیش از ۱۳۶۵/۹/۳۰ فاقد سابقه احیا می باشد تحت تصدی حاکمیت قرار دهیم آنگاه که تاریخ ملی بودن مورخ ۱۳۴۲/۱۰/۲۷ بوده است ؟!!
🔸شایان ذکر است به تجویز ماده ۱۰ قانون زمین شهری و ماده ۲۰ آیینامه اجرایی قانون و تبصره ۱ ذیل آن اراضی ملی زمانی که در اثر توسعه شهرها در محدوده شهر قرار می گیرند تحت تصدی سازمان مسکن و شهرسازی (راه و شهرسازی فعلی ) قرار گرفته و اسناد مالکیت آن به نام این نهاد صادر می گردد.

صدری - وکیل_پایه_یک_دادگستری


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

26 Dec, 13:27


💠 نظر مشورتی

🔹 نظریه مشورتی جدید اداره حقوقی قوه قضاییه

شماره نظریه : 7/1402/966
شماره پرونده : 1402-186/1-966ک
تاریخ نظریه : 1403/09/11

استعلام :

ماده 667 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) مصوب 1375 تکلیف رد عین مال مسروق و در صورت فقدان عین، رد مثل یا قیمت مال مسروق را بر عهده سارق قرار داده است؛ اما ماده 214 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 به طور کلی مقرر کرده است، مجرم باید مالی را که در اثر ارتکاب جرم تحصیل کرده است، اگر موجود باشد عین آن را و اگر موجود نباشد، مثل آن را و در صورت عدم امکان رد مثل، قیمت آن را به صاحبش رد کند. حال خواهشمند است اعلام فرمایید: 1- آیا کسی که اتهام تحصیل یا خرید مال مسروق با علم و اطلاع منتسب به او است؛ اعم از این‌که عین مال مسروق نزد او موجود باشد یا خیر، مکلف به رد عین مال و در صورت نبود عین، مکلف به رد مثل یا قیمت آن در پرونده کیفری می‌باشد؟ اهمیت موضوع بویژه در جایی است که در برخی موارد سارق مال مسروق را به قیمت ناچیزی به خریدار مال مسروق انتقال داده و انتفاع اصلی را خریدار آگاه برده است و شخص سارق به دلیل ناتوانی در رد مال و عدم قبول اعسار، با وجود اتمام حبس، مدت زیادی در بازداشت می‌ماند. 2- به طور کلی، آیا حکم مقرر در ماده 214 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392، در جرایمی (غیر از سرقت، کلاهبرداری، انتقال مال غیر، تحصیل مال از طریق نامشروع با سوء‌استفاده از امتیاز مخصوص) همانند خیانت در امانت تکلیف به صدور حکم به رد مال را ایجاد می‌کند؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

1- درمواردی که عین مال مسروقه نزد خریدار کشف شده باشد، با لحاظ مواد 214 و 215 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 و ماده 148 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392، دادگاه کیفری بدون تقدیم دادخواست به رد عین مال حکم صادر می‌کند. بدیهی است در مواردی که به تشخیص دادگاه از مصادیق صدور حکم به مثل یا قیمت مال مسروق باشد، در مورد سارق بدون تقدیم دادخواست مطابق ماده 667 قانون صدر‌الذکر رفتار می‌شود و در خصوص خریدار مال مسروقه در صورت تقدیم دادخواست، وفق ماده 15 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392، دادگاه کیفری مبادرت به صدور حکم خواهد نمود. 2- مستفاد از مواد 214 و 215 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 و ماده 148 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392، رد عین مال مکشوفه نزد متهم موضوع بزه خیانت در امانت، نیاز به تقدیم دادخواست ندارد و در مرحله رسیدگی به شکایت چنانچه در مرحله تحقیقات مقدماتی و رسیدگی به شاکی مسترد نشده باشد، دادگاه کیفری باید در مورد رد مال تعیین تکلیف کند؛ مگر اینکه عین مال از بین رفته باشد که در این صورت، با عنایت به قاعده کلی مذکور در ماده 15 قانون یاد‌شده، رد مثل یا قیمت مستلزم تقدیم دادخواست ضرر و زیان است.


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

24 Dec, 10:12


💠 نظر مشورتی

🔹 نظریه مشورتی جدید اداره حقوقی قوه قضاییه

شماره نظریه : 7/1403/268
شماره پرونده : 1403-155-268ح
تاریخ نظریه : 1403/09/07

استعلام :

در خصوص شرط وجه التزام قراردادی در ایفای تعهدات پولی، با توجه به رأی وحدت رویه شماره 805 مورخ 1399/10/16 هیأت عمومی دیوان عالی کشور، خواهشمند است به پرسش‌های زیر پاسخ دهید: 1- مقصود از عبارت ذیل رأی وحدت رویه یاد‌شده که بیان نموده است «در صورتی که مغایرتی با قوانین و مقررات امری از جمله مقررات پولی نداشته باشد معتبر و فاقد اشکال قانونی است»، کدام ماده و مقرره قانونی و یا آ یین‌نامه یا بخشنامه صادره است؟ 2- منظور از مقررات پولی چند درصد می‌باشد. 3- آیا رأی وحدت رویه یاد‌شده شامل قراردادهای اشخاص حقیقی نیز می‌شود و یا آنکه فقط ناظر بر بانک‌ها و مؤسسات اعتباری است؟ 4- در صورت منفی بودن پاسخ، حداکثر مبلغ وجه التزام در تعهدات پولی، چه میزان است؟ نظر آن اداره کل در خصوص وجه التزام گزاف (موضوع قانون مدنی فرانسه) در حقوق مدنی ایران چیست؟
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :
1، 2، 3 و 4- اولاً، احصاء مقررات آمره و پولی مورد اشاره در رأی وحدت رویه شماره 805 مورخ 16/10/1399 هیأت عمومی دیوان عالی کشور از وظایف این اداره کل خارج است. ثانیاً، منظور از مقررات پولی در رأی وحدت رویه یاد‌شده؛ مقرراتی مانند ماده 17 آیین‌نامه وصول مطالبات غیر جاری مؤسسات اعتباری مصوب 10/6/1394 شورای پول و اعتبار است و مقصود از مقررات آمره غیر پولی نیز مقرراتی مانند ماده 46 قانون تجارت الکترونیک مصوب 1382 و جزء 2 بند «ط» ماده 45 قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم (44) قانون اساسی مصوب 1386 با اصلاحات و الحاقات بعدی است. بنا به مراتب یاد‌شده، هرچند مجرا بودن یا نبودن مقررات پولی در قراردادهای غیر بانکی مستلزم بررسی حکم مقرر قانونی و انطباق آن با مصداق خارجی است و تشخیص این امر بر عهده مرجع قضایی رسیدگی‌کننده است؛ اما قدر متیقن آن است که مقررات آمره غیر پولی؛ از جمله موارد یاد‌شده در قراردادهای غیر بانکی نیز حاکم می‌باشد.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

24 Dec, 10:10


💠 نکته انگیزشی

🔹 چگونه بدرخشیم؟

چند گام ساده برای درخشش؛

۱. اعتماد به نفس؛ کلید درخشش
اگر توانایی‌هایتان را بشناسید، چیزی نمی‌تواند شما را متوقف کند. درخشش زمانی شروع می‌شود که خود را بپذیرید و به خود افتخار کنید.

۲. پشتکار؛ جرقه‌ای برای موفقیت
درخشش نه در کمال، بلکه در تلاش مداوم برای پیشرفت است. هر گام شما را به هدفتان نزدیک‌تر می‌کند.

۳. ارتباطات؛ پلی برای تاثیرگذاری
درخشش شما با توانایی برقراری ارتباط مؤثر با دیگران دوچندان می‌شود. وقتی بتوانید خود را بیان کنید و به دیگران گوش دهید، به‌عنوان فردی برجسته شناخته خواهید شد.

۴. تعادل؛ موفقیت در زندگی شخصی و حرفه‌ای
یک فرد درخشان توانایی ایجاد تعادل بین سلامت جسمی و روانی‌ را دارد.

۵. ریسک‌پذیری؛ گام‌های بزرگ در مسیر موفقیت
درخشش به معنای ترس از شکست نیست. پذیرش اشتباهات و یادگیری از آن‌ها، شما را به سوی موفقیت‌های بزرگ‌تر می‌برد.

۶. کمک به دیگران؛ درخشش با اثرگذاری مثبت
درخشش واقعی زمانی اتفاق می‌افتد که به دیگران کمک کنید و تأثیر مثبتی بر زندگی آن‌ها بگذارید.

درخشش یعنی اینکه به گونه‌ای زندگی کنید که دیگران از شما الهام بگیرند و در کنار شما بدرخشند.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

23 Dec, 17:10


💠 وضعیت نامطلوب وکالت

🔹 رئیس کانون وکلای دادگستری استان همدان:
وضعیت فعلی ما ماحصل تصمیمات ادوار و دولت‌های قبلی است. تعداد دانشگاه‌هایی که مدرک حقوق را با حداقل‌های علمی ارائه می‌دهند افزایش یافته است و وکلای بیسوادی را وارد جامعه می‌کنند که اشتباه طرح دعوا می‌کنند.

کسی که وکالت قبول می‌شود باید حداقل‌های علمی را داشته باشد؛ قبولی با حداقل نمره در آزمون وکالت باعث می‌شود اعتماد مردم نسبت به این حرفه از بین برود.

انتظار می‌رود نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی به خسارات جبران‌ناپذیر تصویب چنین قوانینی توجه جدی داشته باشند.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

23 Dec, 16:20


💠 کلیات طرح اصلاح قانون مهریه در کمیسیون قضایی تصویب شد: جلوگیری از زندانی شدن زوج برای مهریه

🔹 حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مجلس از تصویب کلیات طرح اصلاح موادی از قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و برخی از احکام راجع به مهریه در نشست دیروز ( یکشنبه، 2 دی ماه ) کیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: جزئیات این طرح مورد بررسی قرار خواهد گرفت به نحوی که خروجی آن شرایطی را فراهم کند که زوجین همدیگر را به زندان محکوم نکنند.

حبس لزوما به معنای زندانی شدن نیست و ممکن است از پابند الکترونیک استفاده یا نوع دیگری از محکومیت ها پیش بینی شود تا زوجی که در پرداخت مهریه تعلل می کند یا سرباز می زند متنبه شود اما زندگی آنها پایدار بماند.

برخی از احکام این طرح‌ که در ۲۹‌ مهر اعلام وصول و به تازگی منتشر شده است به شرح ذیل بوده:

تعیین مهریه در خارج از سند نکاحیه به هر نحوی «ممنـوع» خواهد شد

الزام به پرداخت حق الثبت مهریه حین ثبت نکاح تا ۱ تا ۲۰ درصد

به صرف تقدیم دادخواست اعسار در دعاوی مهریه زوج حبس نمی‌شود

گفتنی است که این طرف برای آن که تبدیل به قانون شود باید جزئیات آن در کمیسیون و کلیات و جزئیات آن در صحن مجلس تصویب شده و در شورای نگهبان تایید شود.

📌 منبع: خانه ملت

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

22 Dec, 15:13


💠 نظر مشورتی

🔹 صدور یک نظریه مشورتی در پاسخ به چند سوال درباره صلاحیت دادگاه صلح

🔸اداره کل حقوقی قوه قضاییه یک نظریه جدید درباره صلاحیت دادگاه صلح صادر کرد.

🔸در قسمتی از این نظریه آمده است:

صلاحیت دادگاه صلح حسب مورد نسبت به دادگاه عمومی حقوقی، دادگاه کیفری و یا خانواده، از نوع نسبی است؛ بنابراین در فرض طرح دعوای طاری حین رسیدگی به دعوای اصلی که در صلاحیت دادگاه صلح است، چنانچه رسیدگی به دعوای طاری از صلاحیت این دادگاه خارج باشد، به جهت ضرروت رسیدگی توأمان به دعوای اصلی و طاری، رسیدگی به هر دو دعوای اصلی و طاری از صلاحیت دادگاه صلح خارج است و پرونده با صدور قرار عدم صلاحیت نزد دادگاه صالح ارسال می‌شود.


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

22 Dec, 14:29


💠 تمدید ثبت نام فراخوان جذب اختصاصی داوطلبان تصدی منصب قضا سال 1403

🔹 بنابر اعلام علی نظری؛ مدیرکل جذب و گزینش قوه قضاییه، به منظور مساعدت و فراهم نمودن تسهیلات بیشتر برای آن دسته از داوطلبانی که در بازه زمانی (1403/09/20 لغایت 1402/09/30) برای ثبت‌نام اقدام ننموده‌اند، مقرر گردید فرصتی ایجاد شود تا بتوانند به مدت 10 روز از تاریخ 1403/10/01 لغایت 1402/10/10 با مراجعه به سامانه پذیرش جذب اختصاصی مندرج در سایت معاونت منابع انسانی قوه قضاییه نسبت به ثبت نام اقدام نمایند.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

21 Dec, 16:12


💠 نکته حقوقی

🔹 نوآوری های دادگاه صلح

🔵 رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضاییه درباره اینکه قانون جدید دادگاه‌های صلح چه امتیازات و ویژگی‌هایی دارد و به چه شکلی اجرایی خواهد شد، بیان کرد: نوآوری‌هایی در این قانون وجود دارد، یکی از آن‌ها این است که شوراهای حل اختلاف نیز می‌توانند مانند دادگاه‌های صلح، در برخی موارد گزارش اصلاحی صادر کنند و اعتبار سند رسمی، مشابه رای دادگاه قابلیت و ضمانت اجرا خواهد داشت.

یکی از نوآوری‌های این قانون، امکان اعتراض ثالث به گزارشات اصلاحی است، در این رابطه توضیحات بیشتری ارائه می‌کنم؛ در گذشته ۲ نفر بر سر مالی که مربوط به شخص دیگری بود، یک دعوای ظاهری راه می‌انداختند و به عنوان خوانده و خواهان به دادگاه رفته و بعد هم به ظاهر مصالحه می‌کردند و با گزارش اصلاحی که در آنجا صادر می‌شد، مال شخص دیگری را برای خود می‌ربودند. در این قانون با ایجاد امکان اعتراض به این روند، امکانی فراهم شد تا اگر مال کسی بدین روش ربوده شد بتواند اعتراض کند، دادگاه هم رسیدگی کند. خود دادگاه صلح نیز رسیدگی می‌کند.

روی این موضوع بحث زیادی در مجلس صورت گرفت و راهی برای جلوگیری از بسیاری از کلاهبرداری‌ها شد و این تنها در مورد مواردی است که گزارش اصلاحی آن‌ها در شوراهای حل اختلاف صادر شده باشد، همچنین گزارش‌های اصلاحی که اینجا صادر می‌شود در صورت نیاز به اجرا در دادگستری، براساس ماده ۲۶ این قانون با دستور رئیس یا دادرس دادگاه صلح برای اجرای آن، تضمین اجرای آن خواهد بود و اگر نیاز به اجرا نداشت، می‌تواند به همان اکتفا کند و بعدها از آن استفاده می‌کند.

نکته دیگر در نوآوری‌های این قانون که البته در آیین نامه آن پیش بینی شده است، مربوط به زمانی است که پرونده‌ای به شورای حل اختلاف ارجاع می‌شود؛ در گذشته اگر از مرجعی، یک پرونده به این شورا ارجاع می‌شد، از آمار آن دادگاه کسر می‌شد بعد نوبتی برای آن محفوظ نمی‌ماند، اما بر اساس این آیین نامه‌ای که مصوب شده است، قرار است که هیچ حذف آماری صورت نگیرد و جلوی آمارسازی‌ها هم گرفته شده است. نوآوری دیگری که باید در عمل آن را تجربه کنیم، همجواری دادگاه‌های صلح و شوراهای حل اختلاف است که مردم به راحتی به هر دو دسترسی پیدا می‌کنند.


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

21 Dec, 16:06


💠 نظر مشورتی

🔹 نظریه مشورتی جدید اداره حقوقی قوه قضاییه

شماره نظریه : 7/1403/456
شماره پرونده : 1403-127-456ح
تاریخ نظریه : 1403/09/03

استعلام :

وفق بند 2 ماده 51 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 خواهان مکلف نیست نام پدر خوانده را در دادخواست قید کند؛ اما مطابق آیین‌نامه نحوه استفاده از سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی مصوب 24/5/1395 چنانچه خوانده دارای حساب کاربری در سامانه ابلاغ الکترونیکی (ثنا) باشد، تمامی ابلاغیه‌های قضایی به این سامانه ارسال می‌شود؛ از آنجا که با عدم درج نام پدر خوانده در دادخواست تقدیمی، شناسایی خوانده در سامانه مذکور امکان‌پذیر نیست، آیا با اجرایی شدن آیین‌نامه یادشده، خواهان مکلف است نام پدر خوانده را در دادخواست تقدیمی درج کند؟ در صورت الزامی بودن درج این امر، آیا عدم درج از موارد رفع نقص دادخواست است؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

شرایط شکلی دادخواست و ضمانت اجراهای عدم رعایت آن همان است که در مواد 51 تا 56 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 پیش‌بینی شده است و مقررات مربوط به ابلاغ الکترونیکی مندرج در آیین‌نامه نحوه استفاده از سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی مصوب 24/5/1395، الزامی به درج نام پدر خوانده در دادخواست ایجاد نمی‌کند.


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

20 Dec, 14:43


💠 نظر مشورتی

🔹 نظریه مشورتی جدید اداره حقوقی قوه قضاییه

شماره نظریه : 7/1403/456
شماره پرونده : 1403-127-456ح
تاریخ نظریه : 1403/09/03

استعلام :

وفق بند 2 ماده 51 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 خواهان مکلف نیست نام پدر خوانده را در دادخواست قید کند؛ اما مطابق آیین‌نامه نحوه استفاده از سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی مصوب 24/5/1395 چنانچه خوانده دارای حساب کاربری در سامانه ابلاغ الکترونیکی (ثنا) باشد، تمامی ابلاغیه‌های قضایی به این سامانه ارسال می‌شود؛ از آنجا که با عدم درج نام پدر خوانده در دادخواست تقدیمی، شناسایی خوانده در سامانه مذکور امکان‌پذیر نیست، آیا با اجرایی شدن آیین‌نامه یادشده، خواهان مکلف است نام پدر خوانده را در دادخواست تقدیمی درج کند؟ در صورت الزامی بودن درج این امر، آیا عدم درج از موارد رفع نقص دادخواست است؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

شرایط شکلی دادخواست و ضمانت اجراهای عدم رعایت آن همان است که در مواد 51 تا 56 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 پیش‌بینی شده است و مقررات مربوط به ابلاغ الکترونیکی مندرج در آیین‌نامه نحوه استفاده از سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی مصوب 24/5/1395، الزامی به درج نام پدر خوانده در دادخواست ایجاد نمی‌کند.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

19 Dec, 19:51


💠 کلاس درس تمام دانشگاه‌ها تا پایان ترم مجازی شد/ آزمون‌ها حضوری برگزار می‌شود.

💢 مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی کشور:
در هفته های پایانی نیم سال اول سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی حسب صلاحدید رئیس دانشگاه یا موسسه مجازند در صورت نیاز از ظرفیت آموزش مجازی جهت برگزاری کلاس‌ها استفاده کنند.

آزمون های پایانی نیم سال تحصیلی در در کلیه مقاطع تحصیلی و کلیه زیر نظام‌ها و جلسات دفاع از پایان نامه‌ها صرفا به صورت حضوری برگزاری می‌شود.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

18 Dec, 16:23


💠 نظر مشورتی

🔹 نظریه مشورتی جدید اداره حقوقی قوه قضاییه در خصوص تجزیه دعاوی که منجر به صلاحیت دادگاه صلح گردد

شماره نظریه : 7/1403/564
شماره پرونده : 1403-1/1-564ح
تاریخ نظریه : 1403/08/29

استعلام :

در صورتی که خواهان خواسته خود را برای ایجاد صلاحیت دادگاه صلح تجزیه کند؛ مانند آنکه دعوای راجع به چک دو میلیارد ریالی خود را در دو دادخواست یک میلیارد ریالی طرح کند، آیا دادگاه صلح صلاحیت رسیدگی دارد؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

با توجه به اصل سی و چهارم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران دادخواهی حق مسلم هر فرد است و هر کس می‌تواند خواسته خود را به ترتیبی که صلاح می‌داند، چنانچه خلاف صریح قانون نباشد، مطرح کند؛ بنابراین، تفکیک یا تجزیه خواسته از سوی خواهان؛ هرچند وحدت منشاء داشته باشد، فاقد منع قانونی است؛ اما چنانچه به صورت دعاوی جداگانه و هم‌زمان مطرح شده باشند، با توجه به وحدت منشاء این قسم دعاوی، دادگاه صلح می‌تواند با لحاظ ماده 17 قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 1402 و مطابق ماده 17 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 آن‌ها را ادغام (تجمیع) نموده و در صورتی که جمع خواسته که منشاء واحد دارد، خارج از صلاحیت آن دادگاه قرار گیرد، پرونده را با صدور قرار عدم صلاحیت نزد مرجع صالح (دادگاه عمومی حقوقی) ارسال کند.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

18 Dec, 16:15


💠 نکته برنامه ریزی

🔹 سه حرکت ساده برای تقویت مغز در آغاز روز:

۱. هیدراته کردن مغز: روزتان را با نوشیدن یک لیوان آب آغاز کنید. این کار نه تنها مغز را از خواب‌آلودگی بیدار می‌کند، بلکه عملکرد ذهنی شما را تقویت می‌کند. از آنجا که بخش عمده‌ای از مغز را آب تشکیل می‌دهد، نوشیدن آب کافی مانند سوخت‌رسانی به موتور ذهن است.

۲. نرمش صبحگاهی: چند دقیقه کشش یا حرکات ورزشی ساده انجام دهید. این کار نه تنها عضلات بدن، بلکه ذهن شما را نیز فعال می‌کند. با افزایش جریان خون به مغز، انرژی و تمرکز بیشتری برای روز خود خواهید داشت.

۳. تمرکز یا مدیتیشن: چند دقیقه به سکوت فرو بروید و روی تنفس خود تمرکز کنید. این کار به شما کمک می‌کند استرس و پراکندگی ذهن را کاهش دهید و ذهنتان را برای یک روز پربار و آرام آماده کنید. مدیتیشن، مانند روشن کردن چراغی در تاریکی، ذهن را روشن و شفاف می‌کند.

با این سه عادت ساده اما مؤثر، مغزتان را آماده کنید تا بهترین نسخه از خودتان باشید!


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

18 Dec, 11:00


💠 حذف شرط سنی ایثارگران در ثبت نام آزمون جذب اختصاصی تصدی منصب قضا سال ۱۴۰۳

🔹 بنابر اعلام علی نظری؛ مدیرکل جذب و گزینش قوه قضاییه، شرط سنی ایثارگران متقاضی شرکت در آزمون جذب اختصاصی تصدی منصب قضا سال ۱۴۰۳ حذف گردید.

🔵 نظری همچنین افزود: سنوات بیمه ای ایثارگران در صورت اشتغال به کار نباید بیش از ۱۲ سال باشد.

♦️ شایان ذکر است، داوطلبان حوزوی و دانشگاهی واجد شرایط جهت ثبت نام و شرکت در آزمون جذب اختصاصی می‌توانند تا تاریخ ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ با مراجعه به سامانه پذیرش جذب اختصاصی مندرج در سایت معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه به نشانی https://qazahrm.eadl.ir نسبت به ثبت نام اقدام نمایند.

شماره تماس جهت پیگیری (در ساعات اداری): ۸۸۱۹۹۵۱۹-۰۲۱


🌐 https://qazahrm.eadl.ir/news/articles/articleType/ArticleView/articleId/10957

____

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

17 Dec, 16:50


💠 نکته کیفری

🔹 مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم با بیان اینکه متأسفانه لاستیک سوزی جهت استحصال سیم‌های فلزی درون آن رواج بیشتری پیدا کرده است، اظهار کرد: سوزاندن لاستیک و هر نوع پسماند دیگر حتی سرشاخه‌های درختان در بوستان‌های شهری، بر اساس ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی، ماده ۲۰ قانون هوای پاک و ماده ۳۰ آیین نامه مدیریت پسماند، جرم محسوب می‌شود.


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

17 Dec, 16:43


💠 فراخوان جذب اختصاصی داوطلبان تصدی منصب قضا سال ۱۴۰۳

🔹 بدینوسیله به اطلاع می رساند ، داوطلبان حوزوی و دانشگاهی واجد شرایط جهت ثبت نام و شرکت در آزمون جذب اختصاصی می‌توانند از تاریخ ۱۴۰۳/۰۹/۲۰ لغایت ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ با مراجعه به سامانه پذیرش جذب اختصاصی مندرج در سایت معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه به نشانی https://qazahrm.eadl.ir نسبت به ثبت نام اقدام نمایند.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

03 Dec, 14:45


💠 اعلام زمان برگزاری آزمون قضاوت ۱۴۰۳ اعلام

🔹 قوه قضاییه:

✳️ بدینوسیله به اطلاع می‌رساند، بنابر اعلام علی نظری؛ مدیرکل جذب و گزینش قوه قضاییه، آزمون جذب عمومی تصدی منصب قضا سال ۱۴۰۳ در روز پنج شنبه مورخ ۱۴۰۳/۱۰/۱۳ برگزار خواهد شد.

♦️ آزمون صرفاً بصورت تستی برگزار می‌گردد و اطلاعات مربوط به زمان دریافت کارت آزمون متعاقباً اطلاع رسانی خواهد شد.

مواد امتحانی آزمون علمی داوطلبان دانشگاهی و حوزوی :

🔵 داوطلبان دانشگاهی:

🔘 بخش حقوقی

۱ ـ حقوق مدنی: مباحث قواعد عمومی قراردادها، شروط ضمن عقد، سقوط تعهدات، الزامات خارج از قرارداد، اموال و مالکیت (حق انتفاع و وقف)، بیع، اجاره، رهن، وکالت، ضمان، نکاح و طلاق.

۲ ـ آئین دادرسی مدنی: کلیه مباحث آیین دادرسی مدنی بجز داوری

۳ ـ حقوق تجارت: شرکت ها و اسناد تجاری

🔘 حقوق کیفری:

۱ ـ حقوق جزای عمومی: جرایم و مسئولیت کیفری، مجازات ها و اقدامات تامینی و تربیتی

۲ ـ حقوق جزای اختصاصی: جرایم علیه اموال و مالکیت، جرایم علیه مصالح عمومی کشور، جرایم علیه تمامیت جسمانی اشخاص و جرایم علیه شخصیت معنوی اشخاص.

۳ ـ آئین دادرسی کیفری: همه مباحث

🔵 داوطلبان حوزوی:

۱ - لمعه: مباحث قضاء، شهادت، متاجر، دین، رهن، ضمان، صلح، اجاره، وکالت، شفعه، وصایا، نکاح، حدود، قصاص و دیات

۲ - اصول فقه: مباحث الفاظ، مفهوم و منطوق، عام و خاص، مطلق و مقید و اصول عملیه

۳ ـ قواعد فقه: مباحث: ید، لاضرر، غرور، اتلاف، احسان، علی الید، اکراه، اضطرار، درا، لوث، و قسامه، اقدام، نفی، عسر و حرج، تسلیط، تلف، قبل از قبض

شایان ذکر است، آزمون هوش و استعداد شغلی برای تمامی داوطلبان دانشگاهی و حوزوی برگزار می گردد.

⬅️ داوطلبان محترم می توانند جهت رفع ابهام و دریافت پاسخ سوالات خود در ساعات اداری با شماره ۸۸۱۹۹۵۱۹_۰۲۱ تماس حاصل نمایند.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

02 Dec, 15:19


💠 استخدام فارغ التحصیلان حقوق در بانک سینا به عنوان بانکدار حقوقی

🔹 بانک سینا به منظور تأمین نیروی انسانی مورد نیاز خود در در رده‌های شغلی بانکدار شعب، حقوقی، فناوری اطلاعات و مهندسی ساختمان، مطابق با ضوابط و آیین‌نامه  استخدامی بانک، از بین متقاضیان واجد شرایط در مقاطع تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد دعوت به همکاری می‌کند.

ثبت نام از ۱۲ تا ۲۶ آذر ماه ۱۴۰۳

آزمون در ۷ دی ۱۴۰۳ برگزار میشود

متقاضیان واجد شرایط، به منظور ثبت‌نام در آزمون استخدامی می‌بایست در مهلت مقرر، نسبت  به پرداخت اینترنتی مبلغ   ۴،۰۰۰،۰۰۰  ریال اقدام و سایر مراحل ثبت‌نام را تا دریافت کد رهگیری طی نمایند.

شرایط عمومی و اختصاصی:

تابعیت کشور ایران و متعهد بودن به نظام جمهوری اسلامی ایران (تابعیت مضاعف نداشته باشد)
متدین بودن به یکی از ادیان رسمی کشور
التزام به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
دارا بودن کارت پایان خدمت نظام وظیفه و یا داشتن کارت معافیت دائم قانونی برای آقایان (قبل از  (۱۴۰۳/۰۹/۳۰ 
تبصره: پذیرش دارندگان کارت معافیت پزشکی منوط به تایید پزشک معتمد بانک خواهد بود.
تندرستی و توانایی کامل جسمی/ روانی برای انجام شغل محوله با تأیید مراجع پزشکی ذیصلاح
عدم محکومیت و نداشتن سوء پیشینه کیفری با تأیید مراجع ذیصلاح
عدم اشتهار به سوء رفتار و فساد اخلاقی
عدم اعتیاد به مواد مخدر و روانگردان
داوطلبان می‌بایست تا تاریخ   ۱۴۰۳/۱۱/۳۰  فارغ‌التحصیل شده باشند.
دارا بودن حداکثر سن   ۲۸  سال تمام برای متقاضیان دارای مدرک تحصیلی کارشناسی (متولدین   ۱۳۷۵/۰۹/۳۰ به بعد) و  حداکثر سن   ۳۰  سال تمام برای متقاضیان دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد (متولدین   ۱۳۷۳/۰۹/۳۰  به بعد)
دارا بودن حداقل مدرک کارشناسی از دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت علوم تحقیقات و فناوری
دارا بودن حداقل معدل   ۱۴ در مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد جهت شرکت در آزمون
متقاضیان می‌بایست ساکن یا بومی شهر مورد تقاضا باشند.
از پذیرفته‌شدگان تعهدی مبنی بر اشتغال به مدت حداقل   ۱۰ سال، در شهر مورد تقاضا، اخذ خواهد گردید.

قبولی در آزمون:  آزمون کتبی به‌صورت چهارگزینه‌ای بوده و با احتساب نمره منفی (یک سوم) محاسبه می‌گردد. نمره منفی شامل  پاسخ‌های نادرست و همچنین انتخاب بیش از یک پاسخ به یک سوال می‌باشد . 


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

02 Dec, 15:18


💠 نتایج آزمون کارشناسان رسمی ۱۴۰۲ اعلام شد.

🔹 نتایج نهایی بررسی پرونده های آزمون کارشناسان رسمی قوه قضاییه سال ۱۴۰۲ از طریق سامانه جذب مرکز قسمت پشتیبانی قابل مشاهده است.


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

01 Dec, 18:23


💠 برخی ارقام جریمه قانون جدید حجاب

🔹 طبق قانون حجاب که امروز منتشر شد، بر اساس ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی، یک دوم حداکثر جزای نقدی درجه هشت جریمه، معادل ۵ میلیون تومان است.

🔹 مجازات‌ها و جریمه‌ها در قانون حجاب:

🔸 بی حجابی سازمان یافته

«ترویج و تبلیغ برهنگی، بی عفتی، کشف حجاب یا بدپوششی» به صورت هماهنگ با «افراد، دولت‌ها، شبکه‌ها و رسانه‌های خارجی»
اگر مشمول افساد فی الارض نباشد: ۵ تا ۱۰ سال حبس +  ۳۳۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان

اگر مشمول افساد فی الارض باشد: اعدام

مجازات‌های تعزیری فوق در صورت شمول مقررات تخفیف، فقط تا یک درجه قابل تخفیف هستند

اگر ارتکاب جرم با همکاری دولت/گروه/سازمان/رسانه‌های «معاند یا خارجی نباشد» و فرد «اغفال شده باشد»، مجازات‌ها تا ۳ درجه قابل تخفیف است

ضابطان ظرف ۲۴ ساعت موظف به شناسایی فرد و مسدودسازی صفحات او و معرفی‌اش به مراجع قضایی هستند. مراجع قضائی درباره ممنوع الخروجی فرد و تداوم توقیف صفحاتش تصمیم خواهند گرفت.

🔸 ارسال فیلم یا عکس درباره حجاب به افراد یا رسانه‌های خارجی

مرتبه اول:  ۲ تا ۵ سال حبس + ۱۶۵ تا ۳۳۰ میلیون تومان جزای نقدی

در صورت تکرار: ۵ تا ۱۰ سال حبس +  ۳۳۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان جزای نقدی

🔸 توهین و تمسخر حجاب یا تبلیغ بی حجابی و بی عفتی در فضای مجازی و واقعی

مرتبه اول: ۱۶۵ تا ۳۳۰ میلیون تومان جزای نقدی + ۲ سال ممنوع‌الخروجی (به تشخیص قاضی) + ۶ ماه تا ۲ سال  ممنوعیت فعالیت در فضای مجازی

در صورت تکرار: ۲ تا ۵ سال حبس+ ۳۳۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان جزای نقدی+ ۲ سال ممنوع‌الخروجی (به تشخیص قاضی) + ۶ ماه تا ۲ سال  ممنوعیت فعالیت در فضای مجازی

🔸 سفارش کار به افراد داخلی یا خارجی که مروج بی حجابی هستند:

مرتبه اول: ۵۰۰ میلیون تومان جزای نقدی یا ۲ برابر هزینه تبلیغ مشابه در صداوسیما (هرکدام که بیشتر باشد)

در صورت تکرار: مجازات مرتبه اول ۲ برابر خواهد شد.

🔸 تبلیغ بی حجابی توسط صاحبان مشاغل و کسب و کارهای واقعی و مجازی:

مرتبه اول: ۵۰۰ میلیون تومان جزای نقدی یا ۲ ماه از سود درآمد سالانه (هرکدام که بیشتر باشد) + ممنوعیت خروج از کشور تا ۲ سال (به تشخیص قاضی) + ممنوعیت تبلیغات در فضای مجازی و واقعی از ۶ ماه تا ۲ سال (به تشخیص قاضی)

مرتبه دوم: ۹۲۰ میلیون تومان جزای نقدی یا ۴ ماه از سود درآمد سالانه (هرکدام که بیشتر باشد) + ۶ ماه تا ۲ سال ممنوع الخروجی + ممنوعیت تبلیغات در فضای مجازی و واقعی از ۶ ماه تا ۲ سال.

مرتبه سوم و بعد از آن: ۲ تا ۵ سال حبس + ۹۲۰ میلیون تومان جزای نقدی یا ۴ ماه از سود درآمد سالانه (هرکدام که بیشتر باشد) + ۶ ماه تا ۲ سال ممنوع الخروجی + ممنوعیت تبلیغات در فضای مجازی و واقعی از ۶ ماه تا ۲ سال

🔸 بی حجابی صاحبان کار یا کارمندان آنان در محل کسب و کارها و مشاغل مجازی و غیرمجازی:

مرتبه اول: ۸۰ تا ۱۶۵ میلیون جزای نقدی یا ۲ ماه سود ناشی از درآمد آن شغل (هرکدام بیشتر باشد) + ۶ ماه تا ۲ سال ممنوع‌الخروجی (به تشخیص قاضی)

در صورت تکرار: ۱۶۵ تا ۳۳۰ میلیون تومان جزای نقدی یا ۴ ماه سود ناشی از درآمد آن شغل (هرکدام بیشتر باشد) + ۶ ماه تا ۲ سال ممنوع‌الخروجی
مسیرها و محل‌های گردشگری به عنوان محل کسب و کار مسئولان یا تورها حساب می‌شوند.

صاحب کسب و کار یا حرفه در صورت برخورد با فرد بی‌حجاب/کم‌حجاب، مشمول مجازات نمی‌شود.

🔸 بی حجابی یا تبلیغ بی حجابی توسط افراد مشهور و دارای اثرگذاری اجتماعی:

مرتبه اول: مجازات عمل ارتکابی (مذکور در این قانون) + ۹۲۰ میلیون تومان جزای نقدی یا توقیف یک تا ۵ درصد اموال منقول و غیرمنقول (هرکدام که بیشتر باشد) + ممنوعیت فعالیت در حوزه حرفه‌ای خود تا ۶ ماه + تا ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور (به تشخیص قاضی) + تا ۲ سال ممنوعیت فعالیت در فضای مجازی (به تشخیص قاضی) + ۲ سال لغو کلیه تخفیف‌ها و معافیت‌های مالیاتی (به تشخیص قاضی)

در صورت تکرار: یک میلیارد و ۸۴۰ میلیون تومان جزای نقدی یا توقیف ۳ تا ۸ درصد کلیه اموال منقول و غیرمنقول (هرکدام که بیشتر بود) + ۶ ماه تا ۳ سال ممنوعیت از فعالیت در حوزه حرفه‌ای خود + ۶ ماه تا ۲ سال ممنوع الخروجی + ممنوعیت فعالیت عمومی در فضای مجازی + ۵ سال لغو کلیه تخفیف‌ها و معافیت‌های مالیاتی

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

01 Dec, 16:21


💠 نظر مشورتی

🔹 نظریه مشورتی درخصوص صلاحیت دادگاه صلح در دعاوی راجع‌به اموال غیرمنقول

🔻 استعلام:
۱- با توجه به این که بند الف ماده ۱۲ قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ۱۴۰۲ دعاوی مالی تا نصاب یک میلیارد ریال را در صلاحیت دادگاه های صلح قرار داده است و برخلاف قانون سابق قید دعاوی مالی راجع به اموال منقول را ذکر نکرده است آیا نصاب مندرج در بند یک ماده ۱۲ قانون جدید ناظر بر دعاوی غیر منقول نیز می شود؟ به عنوان مثال چنانچه دعوای خلع ید مقوم به نصاب داخل در صلاحیت محاکم صلح شود، آیا رسیدگی به این دعوا در صلاحیت این محاکم است؟

۲- آیا در بند یک ماده ۱۲ قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ۱۴۰۲ مقصود از عبارت «نصاب»، بهای واقعی خواسته می باشد و یا آنکه ملاک تقویم خواهان است؟ توضیح این که وفق تبصره یک ماده ۹ قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ۱۳۹۴ ارزش واقعی مال ملاک صلاحیت شوراها دانسته شده بود و نه تقویم خواهان و لفظ «نصاب» نخستین بار در این قانون مورد تصریح قرار گرفت.

۳- با توجه به این که وفق تبصره ماده ۱۵ قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ۱۴۰۲، مقام رسیدگی کننده و اجراکننده و همچنین مقام ارجاع باید پیش از ارجاع پرونده به شورا از عدم مخالفت طرفین پرونده با ارجاع پرونده به شورا اطمینان حاصل کنند و نظر به این که پیش از ثبت پرونده احضار و دعوت از طرفین امکانپذیر نیست مقامات یادشده چگونه باید از عدم مخالفت طرفین با ارجاع پرونده به شورا اطمینان حاصل کنند؟ به عبارت دیگر مقصود مقنن از درج این عبارت چیست؟

۴- با توجه به این که وفق تبصره ۴ ماده ۲۰ قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ۱۴۰۲، رسیدگی به دعاوی راجع به اموال غیر منقول که فاقد سند رسمی هستند صرفاً در صلاحیت مرجع صالح قضایی است، چنانچه ملکی فاقد سند تفکیکی اما دارای سند مادر است آیا رسیدگی به دعوای راجع به آن در صلاحیت دادگاه عمومی حقوقی است یا دادگاه صلح؟

🔸 پاسخ اداره کل حقوقی قوه قضائیه:
ا و ۲- اولاً، عبارت دعاوی مالی تا نصاب یک میلیارد ریال در بند یک ماده ۱۲ قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ۱۴۰۲ اطلاق دارد و دعاوی مالی راجع به اموال غیر منقول را نیز شامل میشود.
ثانیاً، با عنایت به نسخ قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ۱۳۹۴ و عدم پیش بینی مقررات خاص در مورد ملاک بودن ارزش واقعی خواسته در تعیین صلاحیت دادگاه صلح و با لحاظ حکم مقرر در ماده ۱۷ قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ۱۴۰۲، صلاحیت دادگاه صلح نیز تابع عمومات حاکم از جمله تقویم خواسته به شرح مندرج در مواد ۶۱ و بعد قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹ است. در فرض سؤال چنانچه حسب مورد در دادخواست یا درخواست بر مخالفت با ارجاع پرونده به شورای حل اختلاف تصریح نشده باشد با لحاظ حکم مقرر در تبصره ماده ۱۵ قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ۱۴۰۲ مبنی بر حصول اطمینان از عدم مخالفت با ارسال پرونده نزد شورا حسب مورد مقام ذیربط در صورت حضور یا عدم حضور طرفین یا یکی از آنان باید به نحو مقتضی در مورد رضایت یا عدم رضایت از ارجاع پرونده به شورای حل اختلاف پرسش نماید و در هر صورت احضار اصحاب پرونده صرفاً برای کسب اطلاع در این خصوص فاقد مجوز و محمل قانونی است.
مرجع قضایی مندرج در تبصره ۳ ماده ۲۰ قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ۱۳۰۲، اعم از دادگاه صلح و دیگر مراجع قضایی است و حکم مقرر در تبصره یادشده صرفاً در مقام استثناء کردن موارد صلاحیت شورای حل اختلاف است.


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

30 Nov, 16:09


💠 رشد کلاهبرداری در جهان‌ همگام با گسترش هوش مصنوعی

🔹 اتحادیه جهانی ضدکلاهبرداری:

💥تقریباً نیمی از مردم جهان حداقل یک‌بار در هفته با تلاش برای کلاهبرداری مواجه می‌شوند.

💥کلاهبرداران تنها در یک سال گذشته بیش از 1.03 تریلیون دلار سرقت کرده‌اند، رقمی که از تولید ناخالص داخلی بسیاری از کشورها بالاتر است.

💥کشورهایی نظیر برزیل، هنگ‌کنگ و کره جنوبی بیشترین آمار را از آن خود کرده‌اند و شهروندان این کشورها تقریباً هر روز در معرض کلاهبرداری هستند.

💥کشورهای ایالات متحده، دانمارک و سوئیس بیشترین ضرر را به ازای هر قربانی گزارش کرده‌اند و به‌طور متوسط، هر قربانی آمریکایی 3520 دلار خسارت مالی دیده است.

💥کارشناسان معتقدند که گسترش رسانه‌های اجتماعی و هوش مصنوعی به افزایش کلاهبرداری‌ها دامن زده است.

💥کلاهبرداران از طریق تماس‌های تلفنی و پیام‌های متنی به عنوان اصلی‌ترین روش‌های ارتباط اولیه با قربانیان و از طریق برنامه‌هایی مانند واتساپ، اینستاگرام و جی‌میل، قربانیان خود را هدف قرار می‌دهند.


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

30 Nov, 16:04


💠 نظر مشورتی

🔹 چکیده:
محکومیت مرتکب بزه حمل مشروب الکلی به پرداخت معادل قیمت وسیله نقلیه موضوع تبصره یک ماده 703 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) مصوب 1375 به عنوان مجازات و در حکم ضبط مال است و نه جزاي نقدي و در مقام اجراي حکم برابر قواعد عمومی نسبت به استیفاي حقوق دولت، با لحاظ مقررات قانون اجراي احکام مدنی از اموال مرتکب برداشت می شود
.



⭕️ نظریه مشورتی
1401/05/11
7/1400/1574
شماره پرونده: 1574-53-1400 ك

⭕️ استعلام:
در بزه حمل مشروبات الکلی داخلی به سبب آنکه خودروي حامل متعلق به شخص ثالث بوده و مالک خودرو از حمل مشروبات الکلی مطلع نبوده است، در اجراي تبصره یک ماده 703 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات مصوب 1375) حکم به پرداخت معادل قیمت وسیله نقلیه صادر شده است و محکوم علیه در مرحله اجراي احکام از پرداخت مبلغ مذکور اظهار عجز می کند. ماهیت مبلغ مذکور چیست و نحوه اجراي حکم در این خصوص چگونه است؟ آیا مبلغ مذکور به عنوان جزاي نقدي است و باید وفق ترتیبات مقرر در ماده 529 قانون آیین دادرسی کیفري مصوب 1392 رفتار شود یا اقدام دیگري باید صورت گیرد؟

⭕️ پاسخ:
1- محکومیت مرتکب بزه حمل مشروب الکلی به پرداخت معادل قیمت وسیله نقلیه موضوع تبصره یک ماده 703 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) مصوب 1375 به عنوان مجازات و در حکم ضبط مال است و نه جزاي نقدي.

2- محکومیت مرتکب به پرداخت معادل قیمت وسیله نقلیه موضوع قسمت اخیر تبصره یک ماده 703 پیش گفته از مقررات قانون نحوه اجراي محکومیت هاي مالی مصوب 1394 و از جمله مواد 3 و 22 این قانون که به صراحت ماده یک قانون یادشده، مختص محکومین به پرداخت مال به دیگري می باشد، منصرف است، همچنین از شمول مقررات مربوط به محکومان به پرداخت جزاي نقدي (موضوع ماده 529 به بعد قانون آیین دادرسی کیفري مصوب 1392 ) که مختص محکومان به پرداخت جزاي نقدي است، نیز خارج می باشد بنا به مراتب فوق در مقام اجراي حکم برابر قواعد عمومی نسبت به استیفاي حقوق دولت، با لحاظ مقررات قانون اجراي احکام مدنی از اموال مرتکب برداشت می شود.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

29 Nov, 10:35


💠 نکته انگیزشی

🔹 “چرا شکست می‌خوریم؟”

شکست بخشی از سفر زندگی است و دلایل متعددی می‌تواند پشت آن باشد. درک این دلایل، گامی مهم در رشد و موفقیت است. برخی از رایج‌ترین دلایل شکست عبارتند از:

۱. اهداف نامشخص یا غیرواقع‌بینانه:
وقتی هدفی واضح و قابل دسترس نداریم، انرژی و تمرکزمان پراکنده می‌شود. گاهی اوقات اهداف بیش از حد بلندپروازانه یا بدون برنامه‌ریزی دقیق هستند.

۲. ترس از شکست یا تلاش نکردن:
گاهی اوقات از ترس شکست دست به عمل نمی‌زنیم یا با نیمی از توان خود تلاش می‌کنیم، و این خود می‌تواند عاملی برای شکست باشد.

۳. نبود برنامه‌ریزی و آماده‌سازی:
بدون داشتن یک نقشه راه و پیش‌بینی موانع، حتی بهترین ایده‌ها و تلاش‌ها می‌توانند به شکست ختم شوند.

۴. عدم انعطاف‌پذیری:
زندگی پر از تغییرات و چالش‌های پیش‌بینی‌نشده است. اگر نتوانیم خود را با شرایط جدید تطبیق دهیم، احتمال شکست بیشتر می‌شود.

۵. نبود پشتکار:
بسیاری از افراد در مواجهه با موانع اولیه تسلیم می‌شوند. پشتکار، یکی از کلیدهای اصلی موفقیت است.

۶. بی‌توجهی به یادگیری و رشد:
ناتوانی در یادگیری از اشتباهات گذشته و عدم تلاش برای رشد فردی می‌تواند ما را در چرخه تکرار شکست نگه دارد.

۷. محیط نامناسب یا تأثیر منفی اطرافیان:
حمایت یا تأثیرات محیطی می‌تواند عامل مهمی در موفقیت یا شکست باشد. اگر در محیطی قرار داشته باشیم که انگیزه‌مان را کاهش دهد، احتمال شکست بیشتر می‌شود.

شکست، معلم زندگی است:
شکست به خودی خود پایان راه نیست؛ بلکه فرصتی است برای بازنگری، یادگیری و قوی‌تر شدن. وقتی دلایل شکست را بشناسیم و از آن درس بگیریم، می‌توانیم در مسیر موفقیت گام برداریم.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

29 Nov, 10:33


💠 نکته حقوقی

🔹 انتقال اموال به فرزندان

👨🏻‌ امکان انتقال اموال قبل از فوت، به نام همه یا بعضی از فرزندان وجود دارد. اما این انتقالات، دیگر ارث محسوب نمی‌شود، چرا که ارث مفهومی است که پس از فوت افراد محقق می‌شود.

⚖️انتقال اموال به فرزندان در زمان حیات می‌تواند در قالب بیع، صلح عمری و هبه صورت پذیرد و این انتقالات تاثیری در میزان سهم الارث آنان پس از فوت والدین ندارد.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

28 Nov, 09:01


💠 وکلای هوش مصنوعی به زودی در امارات

🔹 امارات متحده عربی به زودی از وکیل‌های مجازی مبتنی بر هوش‌مصنوعی رونمایی خواهد کرد. این وکلا قرار است با هدف ساده‌تر کردن فرآیند‌های قانونی و بهبود ارتباطات بین وکلا و قضات، از طریق یک پایگاه داده ملی عمل کنند. این ابتکار، گامی بزرگ به سوی دیجیتالی‌سازی خدمات حقوقی به شمار می‌آید و در نمایشگاه Gitex ۲۰۲۴ معرفی خواهد شد. این نمایشگاه به عنوان یکی از بزرگ‌ترین رویداد‌های فناوری در خاورمیانه، محلی مناسب برای معرفی این نوع نوآوری‌ها به شمار می‌آید.

آزمایش‌های اولیه این سیستم از سال ۲۰۲۵ آغاز می‌شود و انتظار می‌رود که این فناوری بتواند تحولی اساسی در نحوه ارائه خدمات حقوقی ایجاد کند. این اقدام نه تنها به بهبود کارایی سیستم قضایی کمک خواهد کرد، بلکه می‌تواند به کاهش هزینه‌های حقوقی و زمان مورد نیاز برای انجام امور قانونی نیز منجر شود. به عنوان مثال، با استفاده از وکلای مجازی، افراد می‌توانند به سرعت و به راحتی به اطلاعات حقوقی دسترسی پیدا کنند و در نتیجه، فرآیند‌های قانونی برای آنها ساده‌تر خواهد شد.

لازم است که چالش‌ها و ریسک‌های مرتبط با استفاده از وکلای مجازی به دقت مورد بررسی قرار گیرد. این چالش‌ها شامل مسائل مربوط به حریم خصوصی، امنیت داده‌ها و همچنین نیاز به تضمین کیفیت خدمات ارائه شده توسط این سیستم‌ها می‌باشد. به علاوه، حفظ اعتماد عمومی به این نوع خدمات حقوقی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین، برای موفقیت این ابتکار، همکاری نزدیک بین توسعه‌دهندگان فناوری، وکلا و مقامات قضایی ضروری است تا اطمینان حاصل شود که وکلای مجازی به عنوان یک ابزار مؤثر و قابل اعتماد در خدمت جامعه قرار گیرند./ برنا

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

28 Nov, 08:57


💠 انتشار نتایج نهایی آزمون کارشناسی رسمی دادگستری ۱۴۰۲ در ۱۲ آذر

🔹 رئیس اداره سنجش و ارزیابی مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه زمان اعلام نتایج نهایی آزمون کارشناسان رسمی سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد.

مهدی پور در این باره گفت: به اطلاع پذیرفته شدگان عزیز می رساند نتایج نهایی بررسی پرونده های کارشناسان رسمی در روز دوشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۱۲ از طریق سامانه جذب مرکز به نشانی قسمت پشتیبانی قابل مشاهده است.

📌 منبع: مهر

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

27 Nov, 12:58


💠 نظر مشورتی

🔹 چکیده: با توجه به تبصره ماده 80 قانون آیین دادرسی کیفری الحاقی 24/3/1394، مرجع رسیدگی به اعتراض نسبت به قرار منع تعقیب صادره از سوی دادگاه عمومی بخش، دادگاه تجدیدنظر (استان) است

👈جزئیات نظریه
شماره نظریه : 1682/95/7شماره پرونده : 1214-1/168-95تاریخ نظریه : 1395/07/17

ـ استعلام :
در خصوص دادگاه بخش در مواردی که در غیر موارد موضوع ماده 302 قانون آئین دادرسی کیفری به امور کیفری رسیدگی می نماید در چه صورتی باید قرار منع تعقیب صادر کند و در چه صورتی باید حکم برائت صادر نماید؟ بر فرض صدور قرار منع تعقیب مرجع رسیدگی به اعتراض به قرار منع تعقیب دادگاه بخش چه مرجعی می باشد؟

ـ نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :
1- با توجه به اینکه دادگاه های عمومی بخش، نیز از حیث رسیدگی به جرائمی که در صلاحیت آن ها است، تابع قانون آئین دادرسی کیفری مصوب 1392 هستند و رسیدگی شامل دو مرحله است: مرحله تحقیقات مقدماتی و مرحله محاکمه، دادگاه مذکور بدون ورود به مرحله محاکمه که مستلزم تعیین وقت رسیدگی و ابلاغ به اصحاب دعوی و سایر تشریفات است در همان مرحله تحقیقات و کشف جرم می‌تواند مبادرت به صدور قرار منع تعقیب به علت جرم نبودن عمل یا فقدان ادله کافی کند، اما پس از انجام محاکمه مطابق تشریفات مقرر در قانون باید مبادرت به صدور حکم برائت کند‌. 2- با توجه به تبصره ماده 80 قانون آیین دادرسی کیفری الحاقی 24/3/1394، مرجع رسیدگی به اعتراض نسبت به قرار منع تعقیب صادره از سوی دادگاه عمومی بخش، دادگاه تجدیدنظر (استان) است


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

27 Nov, 12:53


💠 بررسی پرونده اصراری حقوقی با موضوع پرداخت دیه به راننده مقصر حادثه در هیئت عمومی دیوان عالی کشور

🔹 در جلسه دیروز دیوان عالی کشور پرونده با موضوع پرداخت دیه به راننده مقصر حادثه و حاکمیت بند ب ماده ۱۱۵ قانون برنامه توسعه پنجم مربوط به شعبه پانزدهم دادگاه عمومی حقوقی تهران به جهت اختلاف با شعبه سوم دیوان عالی کشور در هیأت عمومی قرائت شد و پس از بحث و تبادل نظر و استماع نظرات موافق و مخالف قضات شعب حقوقی در نهایت اعضای حاضر در جلسه هیأت عمومی، رأی شعبه سوم دیوان عالی کشور با استناد به بند ب ماده ۱۱۵ قانون برنامه پنج ساله توسعه پنجم با اکثریت مطلق مورد تأیید قرار گرفت.

هیچ اطلاعات دیگری در این باره منتشر نشده است تنها برخی از خبرگزاری ها از تایید پرداخت دیه به راننده مقصر حادثه، خبر داده‌اند./ مهر

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

26 Nov, 20:41


💠 نکته روانشناختی

🔹 میزان کاهش استرس بر اساس برخی فعالیت‌ها :

1- پیاده روی: 42%
2- نوشیدن قهوه و چای: 52%
3- گوش دادن به موسیقی: 62%
4-خواندن کتاب: 68%


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

26 Nov, 20:35


💠 هوش مصنوعی به‌زودی پزشکان و وکلا را با اختلاف زیاد شکست می‌دهد.

💢 «ایلان ماسک»، مدیرعامل تسلا و اسپیس‌ایکس، پیش‌بینی می‌کند هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو خواهد زد؛ این اظهارنظر ماسک در واکنش به پژوهشی مطرح شده که نشان می‌دهد مدل هوش مصنوعی GPT-4 در تشخیص بیماری‌ها از متخصصان بهتر عمل می‌کند.

محققان مرکز پزشکی در بوستون در پژوهش جدیدی متوجه شدند پزشکانی که از GPT-4 در تشخیص بیماری کمک می‌گرفتند، فقط اندکی بهتر از پزشکانی بودند که از این چت‌بات استفاده نمی‌کردند. اما در کمال تعجب، مشخص شد ChatGPT خود به‌تنهایی بهتر از پزشکان عمل می‌کند.

ایلان ماسک نیز ضمن اشاره به یافته‌های این پژوهش در ایکس گفت:

«هوش مصنوعی به‌زودی پزشکان و وکلا را با اختلاف زیادی شکست خواهد داد و درنهایت همه انسان‌ها تقریباً در همه‌چیز [از هوش مصنوعی شکست خواهند خورد]. ما می‌توانیم موجود پشتیبان بیولوژیکی برای هوشمندی باشیم؛ زیرا کمتر از سیلیکون شکننده‌ایم و شاید به‌عنوان منبعی برای اراده باقی بمانیم.»

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

24 Nov, 15:47


💠 نکته کیفری

🔹 جرم شهادت دروغ

👨🏻‌ شهادت کذب از زمره جرائم کیفری غیر قابل گذشت می‌باشد و شخصی که متضرر از آن شده است می تواند با اعلام شکایت و اثبات کذب بودن آن، تقاضای مجازات و یا در صورت تحمل زيان مالی یا معنوی تقاضای جبران خسارت نماید.

🔻در صورت اثبات دادگاه با استناد به ماده ۶۵۰ قانون مجازات اسلامی و دیگر مقررات،حکم به حبس از سه ماه و یک روز تا دو سال و یا جزای نقدی و نیز پرداخت خسارت می‌شود.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

24 Nov, 15:44


💠 نظر مشورتی

🔹 چکیده:
مدعی اعسار باید صورت کلیه اموال و شهادتنامه دو نفر را پیوست دادخواست خود نماید والا قرار عدم استماع دعوی صادر می شود.


نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
   شماره
1398/07/02
7/98/784
شماره پرونده: 784-127-98ح

🖋 استعلام:
چنانچه خواهان اموال را ضمیمه استشهادیه و یا صورت دادخواست اعسار از محکوم به یا اعسار از هزینه دادرسی نکرده باشد، از موارد رفع نقص محسوب می شود یا باید دادخواست به صورت شکلی رد شود؟

🖋 پاسخ

اولا، به موجب ماده 8 قانون نحوه اجراي محکومیت هاي مالی مصوب 1394 »مدعی اعسار باید صورت کلیه اموال خود شامل تعداد یا مقدار و قیمت کلیه اموال منقول و غیرمنقول به طور مشروح مشتمل بر میزان وجوه نقدي که وي به هر عنوان نزد بانکها یا مؤسسات مالی و اعتباري ایرانی و خارجی دارد به همراه مشخصات دقیق حسابهاي مذکور و نیز کلیه اموالی که او به هر نحو نزد اشخاص ثالث دارد و کلیه مطالبات او از اشخاص ثالث و نیز فهرست نقل و انتقالات و هر نوع تغییر دیگر در اموال مذکور از زمان یک سال قبل از طرح دعواي اعسار به بعد را ضمیمه دادخواست اعسار خود کند...«. از مفاد این ماده استفاده می شود که ارائه صورت کلیه اموال از سوي مدعی اعسار به دادگاه رسیدگی کننده به دعواي اعسار، تکلیف قانونی است و دادگاه بدون ملاحظه صورت مزبور نمی تواند به دعواي اعسار رسیدگی کند و طرف وي نیز باید هنگام ابلاغ نسخه ثانی دادخواست و ضمائم، از این صورت آگاهی یابد تا بتواند دفاع خود را تدارك ببیند. بنابراین در فرض عدم انضمام صورت اموال از سوي تقدیم کننده دادخواست اعسار، به نظر می رسد دعواي اعسار برابر قانون، طرح نشده و قابلیت استماع ندارد و دادگاه به استناد ماده 2 قانون آیین دادرسی دادگاه هاي عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379، قرار عدم استماع دعوا صادر می کند. به هر حال، مورد از موارد صدور اخطار رفع نقص نمی باشد. شایسته ذکر است که ارائه صورت اموال وفق ماده 3 و تبصره یک آن از قانون مورد بحث، شرط لازم براي استفاده محکوم علیه مدعی اعسار از امتیازهاي مقرر در این ماده و تبصره یک آن است.
ثانیا، به موجب ماده 8 قانون نحوه اجراي محکومیت هاي مالی مصوب 1394، در صورت وجود شرایط زیر مدعی اعسار باید شهادتنامه کتبی حداقل دو شاهد را به دادخواست خود ضمیمه نماید: نخست، بار اثبات بر عهده مدیون باشد و یا سابقه ملائت او اثبات شده باشد. و دوم، مدیون بخواهد ادعاي اعسار خود را با شهادت شهود ثابت کند. بنابراین در شرایط فوق اگر مدیون شهادتنامه مزبور را پیوست نکند، دعواي خود را وفق مقررات طرح نکرده است ولذا به استناد ماده 2 قانون آیین دادرسی دادگاه هاي عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379، قرار عدم استماع دعوا صادر می شود. شایسته ذکر است که عدم بازداشت محکوم علیه مستلزم ارائه صورت اموال و دادخواست اعسار است و هرگاه این دو ظرف مهلت قانونی به دادگاه ارائه شود، به موجب متن ماده 3 قـانون صدرالـذکر حبـس محکوم علیه جایز نیست، هرچند صورت اموال یا دعواي اعسارتقدیمی ناقص باشد.
ثالثاً، به موجب ماده 506 قانون آیین دادرسی دادگاه هاي عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 در صورتی که دلیل اعسار از هزینه دادرسی شهادت شهود باشد، باید شهادت کتبی حداقل دو نفر به دادخواست ضمیمه شود. بنابراین اگر خواهان، شهادتنامه را پیوست دادخواست نکند، به دلیل اینکه دعواي خود را برابر مقررات طرح نکرده است، به استناد ماده 2 این قانون قرار عدم استماع دعواي وي صادر می شود.


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

23 Nov, 16:08


💠 نکته حقوق بین الملل

🔹 درباره دستور بازداشت نتانیاهو و گالانت چه می دانیم؟

🔸 دادگاه کیفری بین‌المللی (ICC) حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم اسرائیل، یوآو گالانت، وزیر دفاع سابق وی و یکی از رهبران ارشد حماس را به اتهام جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت صادر کرده است. این اولین بار است که نتانیاهو یا هر مقام اسرائیلی از سوی دادگاه بین المللی به دلیل جنگ جاری علیه غزه متهم می شود.

🔸 به گزارش جماران، الجزیره در گزارشی در این باره می نویسد: در تصمیمی که روز پنجشنبه به صورت آنلاین منتشر شد، دیوان بین‌المللی کیفری نتانیاهو، گالانت و محمد ضیف، رهبر حماس را به دلیل حملات حماس در 7 اکتبر 2023 به اسرائیل و جنگ شامل نسل‌کشی بعدی اسرائیل در غزه متهم کرد. اسرائیل مدعی شد که ضیف را در ماه ژوئیه کشته است. مشخص نیست که آیا او هنوز زنده است یا خیر. در واقع، متهمان اکنون مظنونین تحت تعقیب بین المللی هستند و کشورهای عضو دیوان کیفری بین المللی موظفند آنها را دستگیر کنند.

♨️ صدور کیفرخواست به این معنی است که این افراد در صورت دستگیری، محاکمه خواهند شد. با این حال، تا زمانی که این اتفاق نیفتد، محاکمه ای وجود نخواهد داشت. نیو گوردون، تحلیلگر سیاسی، استاد حقوق بشر در دانشگاه کوئین مری لندن و نایب رئیس انجمن بریتانیا برای مطالعات خاورمیانه، پس از انتشار خبر حکم بازداشت، در گفتگو با الجزیره گفت که دادگاه بین المللی کیفری دارای یک پرونده قوی در این خصوص  است و اثبات قصد رهبران اسراییلی برای استفاده از گرسنگی به عنوان ابزار جنگی  نسبتاً ساده خواهد بود.

♨️گوردون گفت: اسرائیل نزدیک به 20 سال است که از گرسنگی به عنوان سلاح در نوار غزه استفاده کرده است. من فکر می کنم قصد استفاده از غذا به عنوان سلاح در اظهارات رهبران اسرائیل و اقدامات ارتش اسرائیل روشن است و فکر می کنم اثبات این امر آسان باشد.

♨️وی افزود، تمام 36 بیمارستان در نوار غزه هدف قرار گرفته اند و آمبولانس ها و کارکنان مراقبت های بهداشتی در بمباران تقریباً بی وقفه نوار غزه، همانطور که الجزیره گزارش داده است، مورد حمله قرار گرفته اند. گوردون گفت که این شواهد به ایجاد پرونده های دادستان دادگاه کمک می کند.

⭕️ از نظر عملی، آیا این چیزی را تغییر می دهد؟

🔻ممکن است. نتانیاهو و گالانت به سختی می‌توانند مانند قبل از پنجشنبه سفرهای بین‌المللی را انجام دهند، چرا که ممکن است دستگیر شوند. زیرا تمامی 124 کشوری که اساسنامه دادگاه کیفری بین‌المللی را امضا کرده‌اند، از نظر قانونی موظفند در صورت سفر به آن کشورها، آنها را دستگیر کنند. با این حال، این در ایالات متحده اعمال نمی شود. واشنگتن و اسراییل مشمول تعهدات دیوان بین المللی کیفری نیستند زیرا اعضای دادگاه نیستند. در عمل، بعید است که نتانیاهو یا گالانت در صورت سفر به ایالات متحده به دیوان کیفری بین المللی تحویل داده شوند.

🔻 علاوه بر این، دیوان کیفری بین‌المللی هیچ قدرت اجرایی ندارد و فاقد نیروی پلیس است. دادگاه همچنین در مارس 2023 حکم بازداشت ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را به دلیل تهاجم روسیه به اوکراین صادر کرد، اما پوتین دستگیر نشده است. با وجود این، سازمان های حقوق بشر از تصمیم برای صدور حکم استقبال کردند. بالکیس جراح، مشاور ارشد دیده‌بان حقوق بشر، گفت: دادگاه بین‌المللی کیفری حکم بازداشت رهبران ارشد اسرائیل و یکی از مقامات حماس را صادر کرده و این تصور را که افراد خاصی می توانند از دسترس قانون فرار کنند زیر سوال برده است.

🔻این که آیا دیوان کیفری بین‌المللی می‌تواند به طور مؤثر به وظایف خود عمل کند، بستگی به تمایل دولت‌ها برای حمایت از عدالت دارد، صرف نظر از اینکه در کجا و توسط چه کسی تخلف صورت گرفته است. این حکم ها باید در نهایت جامعه بین المللی را به رسیدگی به جنایات و تامین عدالت برای همه قربانیان در فلسطین و اسرائیل وادار کند. تحلیلگران همچنین گفتند که تصمیم دیوان بین‌المللی کیفری پیامدهای گسترده‌ای برای کشورهای غربی دارد به‌ویژه ایالات متحده و کشورهای اروپایی مانند آلمان و بریتانیا که به اسرائیل تسلیحات می‌دهند.


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

23 Nov, 16:02


💠 نکته حقوقی

🔹 انتشار عکس‌های خصوصی

👨🏻‌ متاسفانه امروزه پس از پایان رابطه‌های دوستی یا نامزدی عده‌ای از آقایان با تهدیدات و حرکات بچه‌گانه مبنی بر انتشار عکس‌های خصوصی باعث نابودی چند خانواده می‌شوند.

🔹در این موارد می‌توان نسبت به تهدید یا مزاحمت از فرد خاطی شکایت نمود؛ مجازات تهدید با توجه به شدت و گستردگی جرم و حسب نظر قاضی، شلاق تا ۷۴ ضربه و یا حبس تا دوسال می‌باشد.

🔹اگر تهدیدکننده تصاویر را منتشر کند و یا با ساختن پیج‌های جعلی و کامنت‌ها و ... آبروی طرف مقابل را لکه‌دار نماید، می‌تواند با شکایت در دادسرای جرایم رایانه‌ای و از طریق پلیس فتا پیگیری نماید که مجازات وی حسب مورد، حبس یا جزای نقدی می باشد.


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

20 Nov, 21:20


💠 نظر مشورتی

🔹 قالب تصمیم در صورت عدم احراز تسلیم موضوع تبصره ۶ ماده یک قانون الزام به ثبت: صدور قرار یا حکم؟

اداره کل حقوقی قوه قضاییه، در پاسخ به سوالی در رابطه با تبصره ۶ ماده یک قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، مبنی بر اینکه در صورت عدم احراز تسلیم، قالب تصمیم، قرار رد است یا حکم بر رد دعوا؟ نظریه مشورتی خود را در تاریخ پنجم آبان ماه صادر کرد.

نظریه مشورتی شماره ۷/۱۴۰۳/۴۴۳ اداره کل حقوقی قوه قضاییه
استعلام:

آیا در مورد تبصره ۶ ماده یک قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول مصوب ۱۴۰۳، در صورت عدم احراز تسلیم، قالب حکم قرار رد است یا حکم بر رد دعوا؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه:

بر اساس ماده ۲۹۹ قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹ که مقرر داشته است: «چنانچه رأی دادگاه راجع به ماهیت دعوا و قاطع آن به طور جزیی یا کلی باشد، حکم و در غیر این صورت قرار نامیده می‌شود.» وجود دو معیار فوق، سبب توصیف رأی دادگاه به حکم و عدم وجود هر یک از آنان موجب توصیف آن به قرار است و در تصمیم موضوع تبصره ۶ ماده یک قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول مصوب ۱۴۰۳، از آنجا که احراز یا عدم احراز تسلیم یا مبادله عوضین از مسائل ماهوی محسوب می‌شود؛ همچنان که در فرض احراز تسلیم یا مبادله، تصمیم دادگاه در ماهیت و حکم تلقی می‌شود، در فرض عدم احراز نیز تصمیم دادگاه ماهوی تلقی و قاطع دعوا می‌باشد. در نتیجه همانطور که تصمیم دادگاه در صورت پذیرش دعوا و احراز تسلیم، از نوع حکم می‌باشد، رد آن نیز در صورت عدم احراز تسلیم، حکم محسوب می‌شود. قرینه تقابل موجود در ماده نیز بر همین موضوع دلالت دارد.

همچنین از آنجایی که صدور حکم به «قرار رد دعوا» آنگونه که در سؤال مطرح شده است، فاقد جایگاه حقوقی است و در تبصره ۶ ماده یک قانون نیز قانون‌گذار در مقام تغییر در مقررات شکلی دادرسی نیست؛ بلکه در مقام بیان احکام ماهوی می‌باشد، عبارت «دعوا را رد می‌کند» را نمی‌توان مفید یک تأسیس جدید شکلی تلقی کرد؛ بنابراین در فرض سؤال، دادگاه حکم بر بی‌حقی خواهان صادر می‌کند.


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

20 Nov, 21:04


💠 نکته حقوقی

🔹 شرایط طلاق دادن

👨🏻‌ مرد در صورتی می‌تواند بدون هیچ دلیلی همسر خود را طلاق دهد که مطابق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی باشد:

1️⃣ حقوق قانونی همسر خود را به طور کامل پرداخت نماید.
2️⃣ مهریه، نفقه، نحله و اجرت المثل ایام زوجیت را داده باشد.

در این صورت زوج برای طلاق زوجه نیازی به ارائه دلیل به دادگاه ندارد.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

19 Nov, 17:11


💠 نکته انگیزشی

🔹 جمله‌های انگیزشی انگلیسی که بهت انگیزه میدن:

𝑺𝒐𝒎𝒓𝒕𝒊𝒎𝒆𝒔 𝒊𝒕 𝒕𝒂𝒌𝒆𝒔 𝒕𝒉𝒆 𝒘𝒐𝒓𝒔𝒕 𝒑𝒂𝒊𝒏 𝒕𝒐 𝒃𝒓𝒊𝒏𝒈 𝒂𝒃𝒐𝒖𝒕 𝒕𝒉𝒆 𝒃𝒆𝒔𝒕 𝒄𝒉𝒂𝒏𝒈𝒆
گاهی‌ اوقات‌ باید بدترین‌ دردها رو‌ بکشی‌ تا بهترین‌ تغییرها رو‌ تجربه‌ کنی…

If you want to achieve greatness stop asking for permission
اگر خواهان رسیدن به بزرگی هستی منتظر اجازه اش نباش!

To live a creative life, we must lose our fear of being wrong
برای ساخت یک زندگی ایده آل باید ترس از شکست را کنار بزاریم

All our dreams can come true if we have the courage to pursue them. ~Walt Disney
تمام رویاهای ما می‌توانند محقق شوند اگر ما شجاعت دنبال کردن آنها را داشته باشیم
والت دیزنی


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

19 Nov, 15:47


💠 نظر مشورتی

🔹 چکیده:
چنانچه بنا به یکی از جهات سقوط جنبه عمومی جرم یا مجازات قرار موقوفی اجراء صادر شود، دیگر واخواهی محکوم قابل رسیدگی نیست
.


⭕️ نظریه مشورتی
1400/10/27
7/1400/316
شماره پرونده: 316-168-1400 ك

⭕️ استعلام:
در پرونده کیفري در دادگاه تجدیدنظر حکم غیابی بر محکومیت متهم به اتهام معامله به قصد فرار از دین صادر می شود که با ارسال پرونده به اجراي احکام کیفري به استناد بند «الف» بخشنامه عفو سال 1397 و مستندا به بند «پ» ماده 13 و ماده 505 قانون آیین دادرسی کیفري قرار موقوفی اجرا صادر می شود پس از آن متهم نسبت به رأي غیابی درخواست واخواهی کرده است:
1- آیا با وجود قرار موقوفی اجرا، واخواهی قابل رسیدگی است؟
2- در فرض پذیرش رسیدگی، تکلیف قرار موقوفی تعقیب چه می باشد؟
3- با فرض پذیرش رسیدگی؛ آیا می توان مجدد رأي به محکومیت متهم داد؟

⭕️ پاسخ:
1- با فرض تحقق یکی از جهات سقوط دعواي عمومی یا مجازات موضوع ماده 13 قانون آیین دادرسی کیفري مصوب 1392 و با لحاظ آمره بودن مقررات این ماده، واخواهی محکوم علیه که نسبت به محکومیت غیابی وي قرار موقوفی اجراي حکم صادر شده است، منتفی است. قابل ذکر است اعمال تبصره 3 ماده 25 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 با عنایت به صدر این ماده، ناظر به احکام قطعی است.

2 و 3 -با توجه به پاسخ بند یک، پاسخ به این بندها از استعلام منتفی است.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

18 Nov, 18:09


💠 نکته کیفری

🔹 پابند الکترونیک، نوعی ردیاب (GPS) است که به پای محکومان واجد شرایط بسته می‌شود و این امکان را به فرد محکوم می‌دهد تا بتواند تمام دوران محکومیت یا باقی‌مانده دوران محکومیت خود را خارج از زندان و در محدوده مراقبتی مشخص شده بگذرانند.

قرار گرفتن تحت نظارت سامانه‌های الکترونیکی (استفاده از پابند الکترونیکی) با هدف کاستن از جمعیت زندان‌ها و جلوگیری از آلوده شدن فرد به محیط در ماده ۶۲ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ پیش‌بینی شده است.

طبق قانون، استفاده از پابند الکترونیک در تمامی جرایم تعزیری درجه پنج تا هشت (با مجازات حبس تا ۵ سال)، قبل از ورود به زندان و جرایم تعزیری درجه دو تا درجه چهار پس از گذراندن یک چهارم مجازات حبس قابل اِعمال است.

چرا تمامی زندانیان جرایم غیرعمد نمی‌توانند با پابند الکترونیک بیرون از زندان باشند؟

بر اساس ماده ۶۲ قانون مجازات اسلامی، در جرایم تعزیری از درجه ۵ تا ۸ دادگاه در صورت وجود شرایط می‌تواند (از جمله رضایت خود محکوم) به حبس و سایر مقررات در محدوده مکانی مشخص بحث نظارت الکترونیکی را پیش‌بینی و اجرا کند.

درباره حبس‌های درجه ۲، ۳ و ۴ بعد از گذراندن یک چهارم حبس این امکان فراهم می‌شود.

در قانون، درباره جرایم درجه یک و همچنین در جایی که خود محکومان رضایت استفاده از پابند نداشته باشند، امکان استفاده از پابند وجود ندارد. در غیر این صورت منعی برای استفاده از پابند برای همه زندانیان به استثنای مواردی که قانون محدود کرده است، وجود ندارد.

سازمان زندان‌ها و قوه قضائیه نسبت به این موضوع ملتزم هستند و موضوع را به دقت بررسی می‌کنند.

📌 منبع: مهر


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

18 Nov, 18:06


💠 فقهای شورای نگهبان «ممنوع‌کردن تحصیل همزمان دانشجویان دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری» را مغایر شرع دانستند

🔹 در پی طرح شکایتی نسبت به آیین‌نامه دوره‌های تحصیلی کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی در دیوان عدالت اداری، شورای نگهبان اطلاق ۲ تبصره از این مصوبه را مغایر شرع دانست.

🔸این دو تبصره به شرح زیر بودند:

- تبصره ۲ ماده ۱۹: تحصیل همزمان دانشجوی دوره کارشناسی ارشد در کلیه شیوه های آموزشی و در کلیه دانشگاه‌ها (دولتی و غیردولتی) ممنوع است.

- تبصره ۲ ماده ۲۸: تحصیل همزمان دانشجوی این دوره [دکتری تخصصی] در همان دوره یا سایر دوره‌های تحصیلی ممنوع است.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

17 Nov, 17:30


💠 نظر مشورتی

🔹 ‍ مادر به عنوان سرپرست طفل حق اقامه دعوی حقوقی و شکایت کیفری از جانب فرزند خود و نیز اعلام گذشت را دارد لیکن صلح دعوی و یا تأثیر گذشت وی منوط به تصویب و تأیید دادستان است.


شماره نظریه : 7/1401/840
شماره پرونده : 1401-168-840 ک
تاریخ نظریه : 1401/11/12

🔸 استعلام :

با عنایت به ماده 70 قانون آیین دادرسی کیفری «در مواردی که تعقیب کیفری منوط به شکایت شاکی است و بزه دیده محجور می‌باشد و ولی یا قیم نداشته یا به آنان دسترسی ندارد و نصب قیم نیز موجب فوت وقت یا توجه ضرر به محجور شود، تا حضور و مداخله ولی یا قیم یا نصب قیم و همچنین در صورتی که ولی یا قیم خود مرتکب جرم شده یا مداخله در آن داشته باشد، دادستان شخصی را به عنوان قیم موقت تعیین و یا خود امر کیفری را تعقیب می کند و ...». حال سؤال اینجاست که در فرضی که متارکه حاصل شده و حضانت طفل قانوناً به مادر سپرده شده است، آیا مادر به عنوان سرپرست طفل حق اقامه دعوی و شکایت از جانب فرزند خود و نیز اعلام گذشت را دارد یا این که در این حالت هم نصب قیم می‌بایست صورت گیرد و اعلام رضایت نیز لزوما طبق تبصره 2 ماده 101 قانون مجازات اسلامی می‌بایست به تأیید دادستان برسد؟


🔸 نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

اولاً، برابر ماده 6 قانون حمایت خانواده مصوب 1391 «مادر یا هر شخصی که حضانت طفل یا نگهداری محجور را بر عهده دارد، حق اقامه دعوی برای مطالبه نفقه طفل و محجور را دارد». بنابراین اطلاق «اقامه دعوی» اعم از دعوای کیفری یا حقوقی به منظور مطالبه نفقه طفل می‌باشد و در واقع مقنن در جهت حمایت از اطفال و محجوران، این حق را به مادران یا اشخاص دیگری که حضانت یا نگهداری آنان را بر عهده دارند، داده است تا از کلیه طرق قانونی به منظور وصول نفقه طفل یا محجور تحت حضانت یا نگهداری، بهره‌مند گردند و مقید کردن حق مطالبه به صرف اقامه دعوای حقوقی برخلاف اطلاق ماده مزبور و در جهت کاستن از حمایت مورد نظر مقنن می‌باشد و مقررات فوق‌الذکر تعارضی نیز با مقررات ماده 70 و نیز ماده 71 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 ندارد؛ زیرا این مواد در جهت نفی حق قانونی مقرر در ماده 6 قانون صدرالذکر نمی‌باشد. در هر حال، قانون عام لاحق مخصص قانون خاص سابق نیست. ثانیاً، در خصوص سایر موارد، موضوع تابع ماده 70 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 است. ثالثاً، در فرض اخیر (موارد ماده 70 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392) در صورت طرح شکایت کیفری از سوی مادر حسب مورد به قیمومت یا قیمومت موقت از طفل موضوع به ترتیب مشمول اطلاق و عموم ماده 1242 قانون مدنی و حکم مقرر در تبصره 2 ماده 101 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 است و صلح دعوی و یا تأثیر گذشت وی منوط به تصویب و تأیید دادستان است.



https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

17 Nov, 17:27


💠 نکته انگیزشی

🔹 فقط سه ماه اینکارارو هر روز انجام بده:

زود از خواب بیدار شو.
دوش بگیر.
سه صفحه کتاب بخون.
ایده هاتو بنویس.
آموزش ببین.
روی کارت تمرکز کن.
۳۰ دقیقه ورزش کن.
غذای سالم بخور.
شکرگزار باش.
خودتو مجبور کن که خوشحال باشی.

بعد از سه ماه از نتیجه اش متحیر میشی!


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

16 Nov, 17:01


💠 نظر مشورتی

🔹 چکیده:
دهیاري «نهاد عمومی غیر دولتی» محسوب می شود و مشمول ماده 576 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) نخواهد بود.


⭕️ نظریه مشورتی
1401/05/26
7/1401/300
شماره پرونده: 1401-186/1-300 ک

⭕️ استعلام:
نظر به اینکه گزارش هاي مکرري از اقدامات برخی دهیاران مبنی بر جلوگیري از اجراي مقررات آمره قانونی جهت تعقیب قانونی واصل می شود، آیا اصولاً دهیار مشمول اشخاص موضوع ماده 576 قانون مجازات اسلامی تعزیرات مصوب 1375 است؟

⭕️ پاسخ:
به موجب ماده واحده قانون تأسیس دهیاري هاي خودکفا در روستاهاي کشور مصوب 1377 و ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوري مصوب 1386 دهیاري «نهاد عمومی غیر دولتی» محسوب می شود و با توجه به اینکه حکم مقرر در ماده 576 قانون مجازات اسلامی تعزیرات مصوب 1375) که در استعلام آمده است) صرفا ناظر به «هر یک از صاحب منصبان و مستخدمین و مأمورین دولتی و شهرداري ها ... » است؛ لذا دهیاري که داراي شخصیت حقوقی مستقل بوده و جزء نهادهاي عمومی غیر دولتی است، (با عنایت به تفسیر مضیق قوانین کیفري و اینکه در مقررات جزایی باید به نص اکتفا نمود) مشمول ماده 576 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) نخواهد بود.


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

16 Nov, 17:00


💠 نحوه اطلاع از ممنوع الخروجی

🔹 اکنون در دستگاه قضایی، اطلاع از ممنوع الخروجی افراد با سه روش صورت می گیرد. نخست اینکه اگر مدیون در سامانه شماره تماس تلفن همراه داشته باشد به محض ممنوع‌الخروج بودن برای وی پیامک ارسال و موضوع پرونده به وی اطلاع رسانی می‌شود. دوم اگر مدیون ثبت‌نام ثنا داشته باشه براساس ثنا اطلاع رسانی می‌شود و راه سوم این است که اگر شامل دو مورد مزبور نباشد یعنی مدیون شماره موبایل در سامانه اجرای اسناد رسمی نداشته یا در ثنا ثبت‌نام نکرده باشد، امکان جدیدی اخیرا سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ایجاد کرده و در سکوی کاتب به نشانی www.kateb.ir هر فرد قبل از اینکه به فرودگاه رجوع کند و سفر خارجی انجام دهد، می‌تواند با کد ملی در سامانه کاتب به بخش اجرای اسناد رسمی رجوع و استعلام بگیرد که ممنوع‌الخروج است یا خیر.

📌 منبع: ایرنا

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

15 Nov, 19:47


💠 نظر مشورتی

🔹 قالب حکم در صورت عدم احراز تسلیم موضوع تبصره ۶ ماده یک قانون الزام به ثبت: صدور قرار یا حکم؟

اداره کل حقوقی قوه قضاییه، در پاسخ به سوالی در رابطه با تبصره ۶ ماده یک قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، مبنی بر اینکه در صورت عدم احراز تسلیم، قالب حکم قرار رد است یا حکم بر رد دعوا؟ نظریه مشورتی خود را در تاریخ پنجم آبان ماه صادر کرد.

نظریه مشورتی شماره ۷/۱۴۰۳/۴۴۳ اداره کل حقوقی قوه قضاییه
استعلام:

آیا در مورد تبصره ۶ ماده یک قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول مصوب ۱۴۰۳، در صورت عدم احراز تسلیم، قالب حکم قرار رد است یا حکم بر رد دعوا؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه:

بر اساس ماده ۲۹۹ قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹ که مقرر داشته است: «چنانچه رأی دادگاه راجع به ماهیت دعوا و قاطع آن به طور جزیی یا کلی باشد، حکم و در غیر این صورت قرار نامیده می‌شود.» وجود دو معیار فوق، سبب توصیف رأی دادگاه به حکم و عدم وجود هر یک از آنان موجب توصیف آن به قرار است و در تصمیم موضوع تبصره ۶ ماده یک قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول مصوب ۱۴۰۳، از آنجا که احراز یا عدم احراز تسلیم یا مبادله عوضین از مسائل ماهوی محسوب می‌شود؛ همچنان که در فرض احراز تسلیم یا مبادله، تصمیم دادگاه در ماهیت و حکم تلقی می‌شود، در فرض عدم احراز نیز تصمیم دادگاه ماهوی تلقی و قاطع دعوا می‌باشد. در نتیجه همانطور که تصمیم دادگاه در صورت پذیرش دعوا و احراز تسلیم، از نوع حکم می‌باشد، رد آن نیز در صورت عدم احراز تسلیم، حکم محسوب می‌شود. قرینه تقابل موجود در ماده نیز بر همین موضوع دلالت دارد.

همچنین از آنجایی که صدور حکم به «قرار رد دعوا» آنگونه که در سؤال مطرح شده است، فاقد جایگاه حقوقی است و در تبصره ۶ ماده یک قانون نیز قانون‌گذار در مقام تغییر در مقررات شکلی دادرسی نیست؛ بلکه در مقام بیان احکام ماهوی می‌باشد، عبارت «دعوا را رد می‌کند» را نمی‌توان مفید یک تأسیس جدید شکلی تلقی کرد؛ بنابراین در فرض سؤال، دادگاه حکم بر بی‌حقی خواهان صادر می‌کند.


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

14 Nov, 21:30


💠 ثبت نام آزمون دفتریاری ۱۴۰۳ آغاز شد.

🔹 سازمان ثبت اسناد و املاك كشور در نظر دارد در راستای ماده (3) قانون تسهیل از متقاضیان دفتریاری که مطابق ماده (10) آیین نامه اصلاحی قانون دفاتر اسناد رسمی از طرف سردفتران اسناد رسمی معرفی شده اند آزمون کتبی و اختبار، دفتریاری بعمل آورد.

داوطلبان واجد شرایط می‌توانند از امروز لغایت روز سه‌شنبه به تاریخ 1403/8/29 اقدام به ثبت‌نام نمایند.

📌 داوطلبان در زمان ثبت نام باید واجد شرایط زیر باشند

1 - تابعیت جمهوری اسلامی ایران.
2- اعتقاد و التزام به احکام شرعی و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران .
3- داشتن کارت پایان خدمت نظام وظیفه عمومی یا معافیت دائم از خدمت سربازی (برای آقایان).
( ملاک تاريخ پايان خدمت تا آخرين روز زمان ثبت‌نام آزمون).
4- نداشتن سابقه محکومیت و سوء پیشینه که موجب محرومیت از حقوق اجتماعی باشد.
5- نداشتن محکومیت انفصال دائم از خدمات دولتی یا قضائی یا وکالت دادگستری یا محکومیت انفصال موقت از خدمات مذکور در مدت انفصال یا تعلیق به موجب احکام قطعی مراجع قضایی و انتظامی.
6- سلامتی، تندرستی و توانائیهای جسمی متناسب و لازم برای انجام امور دفتر یاری به تشخیص پزشکی قانونی
7-عدم اعتیاد به هیچ یک از انواع مواد مخدر و روان گردانها
8- عدم اشتغال به شغل قضاوت، وکالت دادگستری، عضویت در مؤسسات دولتی و وابسته به دولت و شهرداریها، عضویت در هیأت مدیره و مدیریت عامل شرکتهای تجاری و بانکها یا مؤسسات بیمه و همچنین عضویت در هیات علمی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی.(موضوع ماده 15 قانون دفاتر اسناد رسمی)
9- مطابق ماده 9 قانون دفاتر اسناد رسمی سن داوطلبان در بدو اشتغال نباید کمتر از 20 سال و بیشتر از 50 سال باشد. ایثارگران مشمول بند چ ماده 88 قانون برنامه پنج ساله ششم نوسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران از محدودیت سنی مذکور معاف می‌باشند.
10- داشتن حداقل مدرک تحصیلی دیپلم یا بالاتر

📌 مواد امتحاني

1- حقوق ثبت ( با ضریب 3)
2- حقوق مدنی( با ضریب 3)
3- قانون و آئین نامه دفاتر اسناد رسمی( با ضریب 3)
4- احکام اسلامی( با ضریب 2)
5- ادبیات فارسی (ضریب 2)
6-اطلاعات عمومی و هوش ( با ضریب 1)

📌 هزینه ثبت‌نام: مبلغ 4.000.000 ریال می باشد

كارت شركت در آزمون از روز دو‌شنبه به تاریخ 1403/10/17براي مشاهده و پرينت بر روي درگاه اطلاع‌رساني سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور قرار خواهد گرفت. آزمون در صبح روز پنجشنبه به تاریخ 1403/10/20منحصرا در شهر تهران برگزار خواهد شد.

اسامی پذیرفته شدگان آزمون کتبی، حداکثر ظرف 45 روز پس از برگزاری آزمون در سایت سازمان ثبت اسناد و املاک اعلام خواهد شد و به مدت 20 روز قابل دسترسی خواهد بود.

📌 تذكّرات خیلی مهّم

1) ایثارگران (جانبازان حداقل ده درصد (10%)، آزادگان با حداقل سه ماه سابقه اسارت و رزمندگان با داشتن حداقل شش ماه سابقه حضور در جبهه، فرزندان و همسران شهدا، فرزندان و همسران جانبازان بیست و پنج درصد (25%)و بالاتر، فرزندان و همسران آزادگان و فرزندان رزمندگان دارای حداقل دوازده ماه سابقه حضور داوطلبانه در جبهه از اولویت مقرر و امتیازات مربوطه برخودار خواهند بود.

2) مشمولین این بند ضروری است حسب موردگواهی مربوطه و کارت ایثارگری را از مراجع ذیصلاح ( بنیاد جانبازان انقلاب اسلامی استان، ستاد رسیدگی به امور آزادگان، بنیاد شهید انقلاب اسلامی ) تا قبل از برگزاری آزمون اخذ و در زمان ثبت‌نام آزمون با انتخاب گزینه سهمیه ایثارگری، کد ایثارگری را در بند مربوط درج نمایند. در غیر اینصورت هرگونه مسئولیت بر عهده شخص متقاضی خواهد بود.

3) لازم به توضیح است بر اساس مفاد ماده 3 قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، داوطلبانی‌که حداقل هفتاد درصد (70%) امتیاز میانگین نمرات یک درصد (1%) حائزان بالاترین امتیاز را کسب کنند به عنوان پذیرفته‌شده، جهت طی مراحل مقتضی به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور معرفی می‌شوند. برای ایثارگران حدنصاب مذکور شصت درصد (%60 ) است.

تبصره: طبق قانون استفساریه مواد 3 و 4و 5 قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار مصوب 1400/12/24منظور از امتیاز میانگین نمرات، میانگین وزنی نمرات تراز شده است.

4) ثبت‌نام، شرکت در آزمون و احراز نمره کتبی حقی برای متقاضی ایجاد نمی‌نماید. پذیرش نهایی با رعایت کامل بندهای ماده 3 آئین‌نامه اصلاحی قانون دفاتر اسناد رسمی مصوب 1403/3/24بعد از انجام اختبار شفاهی و گزینش با احرازصلاحيت داوطلب براي تصدی دفتر یاری مطابق مقررات به تشخيص سازمان ثبت اسناد و املاك كشور خواهد بود.

5) چنانچه در هر مرحله از آزمون تا صدور ابلاغ و پس از آن موردی خلاف اظهارات و مدارک ارسالی داوطلبان احراز گردد، پذیرفته شده حذف و در صورت صدور ابلاغ، لغوخواهد شد.



https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

13 Nov, 13:53


💠 نظر مشورتی

🔹 نظریه مشورتی در مورد سوال از ماده ۴۰۶ قانون آیین دادرسی کیفری

اداره کل حقوقی قوه قضاییه در نظریه مشورتی مورخ سیزدهم آبان ماه به سوالی در رابطه با ماده ۴۰۶ قانون آیین دادرسی کیفری، در موضوع حضوری یا غیابی بودن دادگاه پاسخ داد.

نظریه مشورتی شماره ۷/۱۴۰۲/۱۱۶۶ اداره کل حقوقی قوه قضاییه
استعلام:

با عنایت به مفاد ماده ۴۰۶ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲، چنانچه متهم یا متهمان در جلسه دادگاه بدوی حاضر شده و بدون تفهیم اتهام و دفاع از خود، جهت صلح و سازش تقاضای مهلت نمایند و در راستای این امر جلسه دادگاه تجدید شده و صلح و سازشی هم انجام نشود و در جلسه بعد متهم یا متهمان حاضر نشوند، در این فرض رأی دادگاه حضوری است یا غیابی؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه:

منظور از «جلسه دادگاه» در ماده ۴۰۶ قانون آیین دادرسی کیفری «جلسه رسیدگی» است که با توجه به ماده ۳۵۹ همان قانون ترتیب آن مشخص گردیده که با قرائت کیفرخواست یا ادعای شفاهی آغاز و پس از استماع اظهارات و دلایل دادستان یا نماینده وی و شاکی یا مدعی خصوصی، از متهم راجع به قبول یا رد اتهام انتسابی و استماع دفاعیات او پرسش می‌شود؛ بنابراین، در فرض سؤال که در جلسه دادگاه بدون تفهیم اتهام به متهم، به تقاضای او مهلتی برای صلح و سازش به طرفین داده می‌شود، «جلسه رسیدگی» برگزار نگردیده و چنانچه در جلسه بعدی متهم یا وکیل او حضور نیابند و لایحه دفاعیه هم تقدیم نکنند، رسیدگی به اتهام در جلسه اخیر، غیابی بوده و حکم صادره قابل واخواهی خواهد بود.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

12 Nov, 16:54


💠 نظر مشورتی

🔹 چکیده:
رأی صادره از سوی دادگاه کیفری ۲ در هر حال نسبت به اعتراض شخص ثالث قابل رسیدگی در دادگاه تجدیدنظر استان است و قطعیت رأی در دادگاه کیفری ۲، مجوز رسیدگی به اعتراض شخص ثالث نمی‌باشد
.


شماره نظریه : 7/1400/1658
شماره پرونده : 1400-168-1658 ک
تاریخ نظریه : 1401/02/17


⭕️ استعلام :
1- با لحاظ اینکه در رای وحدت رویه شماره ۸۱۱ - 1400/11/16 هیئت عمومی دیوان عالی کشور تبصره ۱ ماده ۲۱۵ قانون مجازات اسلامی تبصره ۲ ماده ۱۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری و همچنین مواد ۴۱۷ و ۴۱۸ و ۴۲۰ و ۴۲۵ قانون آیین دادرسی مدنی اشاره شده است دادگاه تجدید نظر استان در مقام رسیدگی به اعتراض ثالث مجاز به نقض قسمت یا تمام حکم مورد اعتراض است یا این که می بایست علاوه بر نقض رای درباره استرداد ضبط و یا معدوم ساختن اشیا و اموال نیز تعیین تکلیف نماید ؟
2- در مقام اعمال رای وحدت رویه مذکور ،دادگاه تجدید نظر استان می تواند تمام حکمی را که مفاد آن غیر قابل تفکیک است نقض کند ؟
3- در صورتی که رای در دادگاه کیفری دو قطعیت یافته باشد دادگاه یاد شده وفق رای وحدت رویه ۸۱۱ اختیار رسیدگی اعتراض ثالث را دارد؟

⭕️ نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه‌قضاییه

1- مستفاد از تبصره‌های 1 و 2 ماده 148 قانون آیین دادرسی کیفری و لحاظ رأی وحدت رویه شماره 818 مورخ 7/10/1400 هیأت عمومی دیوان عالی کشور، دادگاه تجدید نظر استان متعاقب پذیرش اعتراض ثالث (متضرر از رأی دادگاه کیفری راجع به اشیاء و اموال موضوع ماده 148 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392) با رعایت تشریفات مقرر در قانون آیین دادرسی مدنی ضمن نقض قسمتی یا تمام حکم مورد اعتراض (در جنبه مدنی) باید نسبت به تعیین تکلیف اشیای موضوع ماده 148 قانون یادشده اعم از استرداد، ضبط یا معدوم کردن اقدام نماید.

2- دادگاه تجدید نظر استان تنها درخصوص جنبه مدنی رأی دادگاه کیفری که مورد اعتراض شخص ثالث واقع شده است حق نقض حکم صادره را خواهد داشت.

3- با توجه به تصریح و اطلاق قسمت اخیر تبصره 2 ماده 148 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392، رأی صادره از سوی دادگاه کیفری دو در هر حال نسبت به اعتراض شخص ثالث قابل رسیدگی در دادگاه تجدید نظر استان است و قطعیت رأی در دادگاه کیفری دو، مجوز رسیدگی در دادگاه یادشده به اعتراض شخص ثالث نمی‌باشد و به نظر می‌رسد موضوع سؤال منصرف از رأی وحدت رویه شماره 818 مورخ 7/10/1400 می‌باشد.

https://t.me/cafehoqoq

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

12 Nov, 16:50


💠 نکته کیفری

🔹 به موجب ماده واحده اصلاح ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۴۰۳/۲/۲۵، که از تاریخ ۱۴۰۳/۴/۸ لازم‌الاجرا شده است، جرایم کلاهبرداری و در حکم آن تا مبلغ یک میلیارد ریال و سرقت‌های تا دویست میلیون ریال که از سال ۱۳۹۹ به موجب ماده ۱۱ قانون کاهش مجازات حبس تعزیری، قابل گذشت محسوب شده بودند، دیگر قابل گذشت نیستند.

به تبع این اصلاح، جرایم فوق از شمول تبصره ماده ۱۰۴ که مقرر داشته حداقل و حداکثر مجازات حبس جرایم قابل گذشت درجه ۴ تا درجه ۸، نصف مجازات مقرر در قانون است، خارج می‌شوند.

۱. اصولا رسیدگی به جرم تابع قانون زمان ارتکاب آن است

عطف به ماسبق شدن قوانین نسبت به جرایم سابق، همچنین اجرای فوری قانون نسبت به جرایم پیش از لازم‌الاجرا شدن آن، وضعیت‌های استثنایی قاعده اصلی محسوب می‌شوند.

قاعده اصلی که از وحدت ملاک و در مصادیقی از منطوق اصول ۳۶ و ۱۶۹ قانون اساسی و مواد ۲، ۱۰، ۱۲ و ۱۸ قانون مجازات اسلامی استنباط می‌شود، قاعده مبنایی و قواعد «عطف به ماسبق شدن» و «اجرای فوری قانون» قواعد ثانوی هستند که حالت استثنا دارند.

بر این اساس در ادامه ماده ۱۰ و ماده ۱۱ قانون مجازات اسلامی، یعنی پس از قاعده اصلی به شرح صدر ماده ۱۰ پرداخته شده است؛ بنابراین در موارد تردید همواره قاعده اصلی فوق حاکم است.

به نظر می‌رسد مقررات ماده واحده اصلاح ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی که از تاریخ ۱۴۰۳/۴/۸ لازم‌الاجرا شده است، تابع قاعده اصلی یعنی «قاعده اجرای قانون زمان ارتکاب جرم» است.

۲. مقررات ماده واحده عطف به ماسبق نمی‌شود

مقررات این ماده واحده یا تشدید مجازات و یا ایجاد وضعیت سخت‌تر از گذشته به حال مرتکب جرم است؛ بنابراین مشمول صدر ماده ۱۰ قانون مجازات اسلامی است

برای شمول قسمت دوم ماده ۱۰ یعنی عطف به ماسبق شدن قوانین مساعد به حال متهم، در این ماده واحده هیچ دلیلی وجود ندارد. به این دلیل که تحت هر شرایطی مقررات آن مساعد به حال متهم نیست، از یک طرف جرایم ارتکابی غیر قابل گذشت محسوب شده‌اند از سوی دیگر حداقل و حداکثر مجازات حبس آن‌ها با خروج از جرایم قابل گذشت، دو برابر شده است.

۳. این ماده واحده مشمول قاعده «اجرای فوری قانون» نیست

این ماده واحده مشمول قاعده «اجرای فوری قانون» نیست چرا که با هیچ‌یک از بند‌های ماده ۱۱ قانون مجازات اسلامی تطبیق ندارد، زیرا:

الف) گرچه این ماده واحده در شمول مرور زمان شکایت به شرح ماده ۱۰۶ قانون مجازات اسلامی موثر است. یا به عبارتی اثر تبعی خروج از قابل گذشت بودن، سبب خروج مصداقی آن از شمول مرور زمان شکایت می‌شود، ولی این ماده واحده به خودی خود و ماهیتا «قانون مربوط به مرور زمان» محسوب نمی‌شود تا از مصادیق بند (ت) ماده ۱۱ قانون مجازات اسلامی باشد.

به طور کلی قوانین مشتمل بر کاهش مجازات یا خروج از شمول مصادیق قابل گذشت بودن، به تبع ممکن است آثار متعددی از قبیل کاهش یا حذف مرور زمان داشته باشد، اما این وضعیت اثر تبعی آن قانون است نه اینکه سبب تغییر ماهیت آن به قانون مرور زمان باشد؛ بنابراین جرایمی که تا تاریخ ۱۴۰۳/۴/۷ ارتکاب یافته‌اند، از نظر قابل گذشت بودن و شمول مرور زمان شکایت، تابع قانون سابق بوده و مشمول مواد ۱۰۰ و ۱۰۶ قانون مجازات اسلامی و ماده ۱۲ قانون آیین دادرسی کیفری هستند؛ لذا اولا: دادستان بدون شکایت شاکی حق تعقیب ندارد. ثانیا اگر شاکی پس از یک سال از زمان ارتکاب جرم شکایت کند قابل تعقیب نیستند.

ب) مستفاد از واژه «شیوه» این است که مقررات مربوط به شیوه دادرسی به شرح مقرر در بند ب ماده ۱۱ قانون مجازات اسلامی ناظر به مقررات شکلی مانند: صلاحیت دادگاه، تعداد قضات دادگاه، شیوه تشکیل جلسه دادرسی، نحوه تنظیم و ابلاغ دادنامه، حدود اختیارات وکیل در فرآیند دادرسی، نحوه انتخاب کارشناس و سایر ضوابط شکلی است.

مقرراتی که دارای ویژگی یا حداقل اثر ماهیتی هستند یعنی موثر بر حقوق اصحاب دعوی است و از طرفی گرچه بالقوه حقوق مکتسبه وی را محدود یا نفی می‌کند، از شمول «مقررات شیوه دادرسی» خروج موضوعی دارند.

بنابراین جرایم موضوع ماده واحده که قبل از لازم‌الاجرا شدن آن واقع شده‌اند، از نظر قابل گذشت بودن و عدم امکان تعقیب بدون شکایت شاکی، تابع مقررات زمان وقوع هستند.

اگر قائل به این وضعیت باشیم که این جرایم بدون شکایت شاکی توسط دادستان رأسا تعقیب شوند، نتیجه این است که مرتکب در این وضعیت با در نظر گرفتن تمام اوضاع و احوال، با توجه به قانون حاکم زمان وقوع جرم نباید مجازات می‌شد، ولی با قانون لاحق بر ارتکاب جرم مجازات می‌شود. آیا نتیجه این تفسیر خلاف حداقل روح و مبنای اصل ۳۶ قانون اساسی و ماده ۲ ققانون مجازات اسلامی نیست؟

نتیجه این‌که هیچ‌یک از مقررات این ماده واحده و آثار تبعی آن، به جرایم واقع شده قبل از لازم‌الاجرا شدن قابل تسری نیست.

📌 منبع: میزان

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

11 Nov, 18:14


💠 کلیات لایحه اصلاح قانون به کارگیری سلاح تصویب شد.

🔹 جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بعد از ظهر امروز در محل کمیسیون برگزار شد.

🔹دستور کار دوم جلسه امروز کمیسیون بررسی لایحه اصلاح قانون به کارگیری سلاح توسط ماموران نیروهای مسلح در موارد ضروری بود که  با حضور نمایندگانی از ستاد کل نیروهای مسلح، وزارت کشور، وزارت اطلاعات، محیط زیست، مرکز پژوهش‌های مجلس و ارتش مورد بررسی قرار گرفت.

🔸در نهایت بعد از  بررسی‌ها، کلیات این لایحه با اکثریت آرا به تصویب اعضای کمیسیون رسید و جهت بررسی بیشتر و بررسی جزئیات به کمیته های دفاعی و امنیتی کمیسیون امنیت ملی ارجاع شد تا بعد از بررسی در این کمیته ها، مجدداً در صحن کمیسیون مطرح و بررسی شود.


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

11 Nov, 17:59


💠 نکته برنامه ریزی

🔹 “برنامه‌ای ساده برای سلامت روان تا نوروز: از ۲۰ آبان شروع کنید”

اگر از، ۲۰ آبان، شروع کنید، می‌توانید با گام‌های کوچک به بهبود سلامت روانی خود برسید و تا نوروز حال بهتری داشته باشید. این مراحل می‌توانند کمک کنند تا با آرامش و تعادل بیشتری ایام نوروز را سپری کنید:
۱. تعیین هدف‌های واقع‌بینانه: هر هفته یک یا دو هدف کوچک انتخاب کنید؛ مثل مدیریت استرس یا بهبود خواب، تا احساس موفقیت بیشتری داشته باشید.
۲. تمرین روزانه مراقبه و تنفس عمیق: ۵ تا ۱۰ دقیقه در روز به این تمرین‌ها اختصاص دهید تا استرس کاهش یافته و حضور بیشتری در لحظه‌ی حال پیدا کنید.
۳. تنظیم خواب و فعالیت بدنی: خواب کافی و ورزش منظم تاثیر مثبت زیادی بر روحیه و انرژی شما دارد.
۴. ثبت احساسات و افکار: هر شب چند دقیقه احساسات و افکارتان را بنویسید تا به مرور خود را بهتر بشناسید.
۵. تقویت ارتباطات اجتماعی: با دوستان و خانواده ارتباط داشته باشید و از حمایت عاطفی آن‌ها بهره بگیرید. اگر نیاز به حمایت بیشتری دارید، مشاوره حرفه‌ای با روانشناس هم می‌تواند کمک‌کننده باشد.

با این برنامه، می‌توانید تا نوروز تغییرات مثبتی در روحیه و سلامت روانی خود تجربه کنید.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

10 Nov, 13:38


💠 آغاز ثبت‌نام آزمون دفتریاری از 23 آبان ماه 1403

💢 مدیر کل امور اسناد و سردفتران سازمان ثبت از برگزاری آزمون کتبی دفتریاری اسناد رسمی در دی ماه سال جاری خبر داد و گفت: بر اساس جدول زمان بندی اعلامی سازمان ملی سنجش زمان ثبت نام در این آزمون از مورخ 23 لغایت 29 آبان ماه تعیین شده است.

🔻این آزمون به موجب ماده 3 قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران برگزار می‌شود و داوطلبین واجد شرایط باید پس از مطالعه دقیق شرایط و ضوابط آزمون دفتریاری 1403 اقدام به ثبت نام کنند.

🔻 آزمون دفتریاری با توجه به نیاز کشور به نیروی دفتریار اسناد رسمی برگزار می‌شود.

🔻تمامی سردفتران اسناد رسمی نیاز به نیرویی داشته که به عنوان دفتریار در هنگام عدم حضور آن‌ها به کار‌های دفتر اسناد رسمی رسیدگی کند.

🔻استخدام این نیرو به این صورت است که ابتدا با معرفی سردفتران اسناد رسمی، این شخص در آزمون دفتریاری شرکت می‌کند و در صورت قبولی و کسب حد نصاب نمره وی به عنوان دفتریار در شعبه مربوطه گزینش و استخدام خواهد شد.


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

10 Nov, 13:36


💠 تمدید مهلت ثبت نام دوازدهمین آزمون استخدامی فراگیر دستگاه‌های اجرایی

 🔹 ثبت‌نام دوازدهمین آزمون مشترک فراگیر دستگاه‌های اجرایی، براساس درخواست‌های متقاضیان و دستگاه‌های اجرایی دو روز دیگر تمدید شد و متقاضیان تا 22 آبان‌ماه فرصت دارند که در این آزمون ثبت‌نام کنند.

کارت شرکت در آزمون، از روز ۲۰ آذرماه ماه ۱۴۰۳ برای مشاهده و پرینت بر روی سایت مرکز آزمون جهاد دانشگاهی قرار خواهد گرفت. آزمون در روز جمعه ۲۳ آذرماه ۱۴۰۳ در تهران و در صورت لزوم در مراکز استان‌ها حسب مورد، برگزار خواهد شد.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

09 Nov, 17:59


💠 نکته حقوقی

🔹 تفاوت بین فسخ نکاح و طلاق چیست؟

در وقوع طلاق و فسخ نکاح شرایط و تفاوت‌هایی وجود دارد که باید در زمان طلاق و یا فسخ به آن‌ها توجه شود.

✏️در مورد مهر، تفاوت‌هایی بین فسخ نکاح و طلاق وجود دارد؛ از جمله اینکه هرگاه طلاق قبل از نزدیکی واقع شود زن مستحق نصف مهریه  است، درحالی که در فسخ نکاح هرگاه عقد قبل از نزدیکی فسخ شود زن مستحق مهریه نبوده مگر در زمانی که نکاح به دلیل عنن (ناتوانی مرد) فسخ شده باشد که در آن صورت زن مستحق نصف مهریه است.

✏️در زمان طلاق زن باید در طهر غیر مواقعه باشد (طهر غیر مواقعه طهری است که در ایام آن آمیزشی صورت نگرفته باشد) درحالی که در فسخ نکاح این شرط وجود ندارد.

✏️طلاق در حقوق ایران به وسیله مرد انجام می‌شود، درحالی که در فسخ نکاح یا از طرف شوهر یا از طرف زن انجام می شود.

✏️فسخ نکاح هیچ گونه حرمتی ایجاد نمی‌کند، در حالی که در طلاق بعد از 3 بار حرمت ایجاد می‌شود .

✏️عدم ثبت طلاق در دفترخانه رسمی جرم شناخته شده، برعکس عدم ثبت فسخ ازدواج در دفترخانه جرم شناخته نمی‌شود.

✏️طلاق در ازدواج دائم است؛ اما فسخ نکاح هم در ازدواج دائم هم در ازدواج موقت است.

✏️در فسخ نکاح هیچ گونه حق رجوعی برای مرد وجود ندارد، درحالی که در طلاق رجعی برای مرد تا زمانی که زن در عده است حق رجوعی وجود ندارد.

🔺 نکته
درفسخ نکاح پس از نزدیکی همچون طلاق؛ مهریه زن محفوظ است./ دادبان

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

09 Nov, 17:56


💠 نظر مشورتی

🔹 چکیده:
چنانچه دادگاه پس از تعیین وقت رسیدگی و برگزاری جلسه محاکمه، جهت رفع نقص تحقیقات پرونده را به دادسرا ارسال کند، دادسرا مکلف به انجام تحقیقات است
.


⭕️ نظریه مشورتی
1401/05/25
7/1401/486
شماره پرونده: 486-168-1401 ك

⭕️ استعلام:
چنانچه دادگاه وقت رسیدگی تعیین کند آیا می تواند پس از برگزاري جلسه یا جلسات جهت رفع نواقصی که از ابتدا وجود داشته (در واقع جدید پس از انجام دادرسی دادگاه کشف نشده) از دادسرا رفع آن را بخواهد؟

⭕️ پاسخ:
تکلیف مقرر در ماده 341 قانون آیین دادرسی کیفري مصوب 1392، مبنی بر اینکه دادگاه حداکثر ظرف یک ماه پرونده را بررسی و در صورتی که تحقیقات را ناقص بداند یا موارد جدیدي پس از پایان تحقیقات کشف شود که مستلزم انجام تحقیق باشد، با ذکر دقیق موارد، تکمیل تحقیقات را از دادسراي مربوط درخواست یا خود اقدام به تکمیل تحقیقات کند، ضابطه اي است براي نظام مند شدن دادرسی که عدم رعایت آن از سوي دادگاه، نقض مقررات قانونی محسوب می شود؛ اما درصورت عدم رعایت این مهلت و ارسال پرونده پس از آن به دادسرا جهت تکمیل تحقیقات قبلی یا انجام تحقیقاتی که پس از مهلت فوق حادث شده است، به لحاظ اینکه تحقیقات مقدماتی از وظایف ذاتی دادسرا است، دادسرا مکلف به انجام تحقیقات مورد نظر دادگاه است.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

08 Nov, 08:18


💠 نظر مشورتی

🔹 چکیده:
صرف رسیدگی قبلی یک شعبه دادگاه کیفری به اعتراض متهم نسبت به قرار تأمین کیفري موجب الزام مقام ارجاع به ارجاع پرونده به همان شعبه نیست
.

⭕️ نظریه مشورتی
1401/05/18
7/1401/390 
شماره پرونده: 390-127-1401 ح 

⭕️ استعلام:
نظر به مفاد تبصره ماده 339 قانون آیین دادرسی و ممنوعیت اخذ پرونده از شعبه و ارجاع آن به شعبه دیگر خواهشمند است اعلام فرمایید که آیا ارجاع پرونده براي رسیدگی به اعتراض به قرار تأمین به شعبه دادگاه کیفري دو شامل ممنوعیت ماده می شود یا خیر؟ به عبارت دیگر آیا می توان پرونده اي که براي اعتراض به قرار تأمین به شعبه اي ارجاع شده و شعبه مذکور تصمیم گرفته و پرونده را به دادسرا اعاده نموده است را براي رسیدگی ماهیتی به شعبه دیگر ارجاع داد آیا پرونده الزاما باید به همان شعبه رسیدگی کننده به اعتراض به قرار تأمین(اظهار نظر شکلی ) ارجاع داده شود اساسا آیا پرونده اعاده شده از دادسرا پس از صدور کیفرخواست که شعبه دادگاه کیفري دو قبلا در مورد قرار تأمین آن اظهار نظر کرده است نیاز به ارجاع جدید دارد یا باید پرونده ازدادسرا پس از صدور کیفرخواست مستقیما به شعبه ارجاع شده قبلی (براي رسیدگی به قرار تأمین) ارسال گردد؟ 

⭕️ پاسخ:
مستفاد از مواد 338 و 273 قانون آیین دادرسی کیفري مصوب 1392 در فرض پرسش که پرونده امر متعاقب صدور کیفرخواست به دادگاه کیفري ارسال می شود، ارجاع پرونده به شعبه دادگاه کیفري جهت رسیدگی به اتهام متهم با رئیس حوزه قضایی یا مقام قضایی جانشین وي می باشد و صرف رسیدگی قبلی یک شعبه دادگاه کیفری به اعتراض متهم نسبت به قرار تأمین کیفري موجب الزام مقام ارجاع به ارجاع پرونده به همان شعبه نبوده و موضوع از شمول مقررات ماده 339 قانون یادشده خارج است؛ زیرا ارجاع قبلی پرونده صرفاً معطوف به رسیدگی نسبت به اعتراض نسبت به قرار تأمین کیفري بوده است.


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

08 Nov, 08:01


💠 استدلال فقهی و حقوقی وزیر علوم در نقد یک دستورالعمل

🔹 حسین سیمایی صراف:

دکتر پزشکیان پیش از پیروزی در انتخابات گفتند و وعده دادند اهل تصمیات خلق الساعه نیستند. سخنی دقیق و مطابق اصول عقلانی و جهانی سیاستگذاری، زندگی باید پیش بینی پذیر باشد تا بتوان تصمیم گرفت.

در این میان قانون ممنوعیت شرکت مجدد در آزمون‌های سراسری برای پذیرفته شدگان مصداقی از قاعده قبح عقاب بلابیان و عطف بما سبقی اشتباه بود.

بعد از طرح موضوع توسط ما در دولت و اعلان ایرادات معاونت حقوقی، تمکین رخ نداد که با مساعدت رئیس جمهور و همکاری اعضای محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع حل شده و به زودی سایت سنجش برای ثبت نام مجدد گشوده خواهد شد./ مهر

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

07 Nov, 14:25


💠 نظر مشورتی

🔹 چکیده:
مواردي نظیر اقدام از سوي ادارات واقع در خارج از حوزه قضایی مرجع رسیدگی کننده به پرونده، (همچون ادارات ثبت یا بانکها) که نیازمند انجام اقدام یا تحقیق قضایی توسط مراجع قضایی محل استقرار ادارات و دستگاه هاي اجرایی یاد شده نمی باشد، مرجع قضایی رسیدگی کننده می تواند رأساً و بدون تنظیم نیابت نسبت به انجام اقدامات مزبور از ادارات، دستگاه ها و دوایر مربوط اقدام کند
.


⭕️ نظریه مشورتی
1401/05/04
7/1401/384
شماره پرونده: 384-168-1401 ك

⭕️ استعلام:
با توجه به اینکه در سامانه مدیریت پرونده هاي قضایی موسوم به «سمپ» امکان مکاتبه قضایی از سوي ادارات ثبت اسناد و املاك کشور وجود دارد، در مواردي که ملکی که جهت آزادي متهم یا محکوم توقیف شده است در حوزه قضایی استان دیگر قرار دارد، آیا شعبه اي که پرونده نزد آن قرار دارد می تواند بدون اعطاي نیابت به دادسراي محل وقوع ملک مستقیماً با اداره ثبت اسناد و املاك آن محل جهت رفع بازداشت سند مکاتبه کند؟ در فرض وقوع ملک در شهرستان دیگري از همان استان پاسخ چیست؟
چنانچه کفیل در حوزه قضایی دیگري مستقر باشد، اعم از حوزه قضایی دیگري در همان استان یا استان دیگر، آیا براي کسر از حقوق کفیل اعطاي نیابت قضایی ضروري است یا اینکه میتوان مستقیماً با اداره متبوع کفیل جهت کسر از حقوق وي مکاتبه کرد؟

⭕️ پاسخ:
مواردي نظیر اقدام از سوي ادارات واقع در خارج از حوزه قضایی مرجع رسیدگی کننده به پرونده، (همچون ادارات ثبت یا بانکها) که نیازمند انجام اقدام یا تحقیق قضایی توسط مراجع قضایی محل استقرار ادارات و دستگاه هاي اجرایی یاد شده نمی باشد، از شمول مقررات مواد 290 قانون آیین دادرسی در امور مدنی مصوب 1379 و ماده 119 قانون آیین دادرسی کیفري 1392 مبنی بر انجام آنها از طریق اعطاي نیابت قضایی خارج است و مرجع قضایی رسیدگی کننده می تواند رأساً نسبت به انجام اقدامات مزبور از ادارات، دستگاه ها و دوایر مربوط اقدام کند؛ اعم از این که در حوزه قضایی یک استان یا دو استان مختلف باشند.


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

06 Nov, 16:36


💠 اعلام زمان جدید ثبت‌نام برای داوطلبان کنکورهای ارشد و دکتری ۱۴۰۴

💢 مدیرکل روابط عمومی سازمان ملی سنجش:

🔹با توجه به اصلاح مصوبه شماره ۲۳۶ شورای عالی انقلاب فرهنگی امکان ثبت نام پذیرفته شدگان دوره های رایگان کارشناسی ارشد ناپیوسته و دکتری تخصصی ۱۴۰۳ برای آزمون ورودی کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی در سال ۱۴۰۴ فراهم شده است.

🔹به زودی طی اطلاعیه ای برنامه زمانی ثبت نام این داوطلبان اعلام خواهد شد.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

05 Nov, 15:48


💠 نظر مشورتی

🔹 چکیده:
چنانچه دادگاه پس از تعیین وقت رسیدگی و برگزاری جلسه محاکمه، جهت رفع نقص تحقیقات پرونده را به دادسرا ارسال کند، دادسرا مکلف به انجام تحقیقات است.


⭕️ نظریه مشورتی
1401/05/25
7/1401/486
شماره پرونده: 486-168-1401 ك

⭕️ استعلام:
چنانچه دادگاه وقت رسیدگی تعیین کند آیا می تواند پس از برگزاري جلسه یا جلسات جهت رفع نواقصی که از ابتدا وجود داشته (در واقع جدید پس از انجام دادرسی دادگاه کشف نشده) از دادسرا رفع آن را بخواهد؟

⭕️ پاسخ:
تکلیف مقرر در ماده 341 قانون آیین دادرسی کیفري مصوب 1392، مبنی بر اینکه دادگاه حداکثر ظرف یک ماه پرونده را بررسی و در صورتی که تحقیقات را ناقص بداند یا موارد جدیدي پس از پایان تحقیقات کشف شود که مستلزم انجام تحقیق باشد، با ذکر دقیق موارد، تکمیل تحقیقات را از دادسراي مربوط درخواست یا خود اقدام به تکمیل تحقیقات کند، ضابطه اي است براي نظام مند شدن دادرسی که عدم رعایت آن از سوي دادگاه، نقض مقررات قانونی محسوب می شود؛ اما درصورت عدم رعایت این مهلت و ارسال پرونده پس از آن به دادسرا جهت تکمیل تحقیقات قبلی یا انجام تحقیقاتی که پس از مهلت فوق حادث شده است، به لحاظ اینکه تحقیقات مقدماتی از وظایف ذاتی دادسرا است، دادسرا مکلف به انجام تحقیقات مورد نظر دادگاه است.


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

05 Nov, 15:34


💠 کارت شرکت در آزمون وکالت منتشر شد

🔸کارت شرکت در آزمون وکالت (کانون‌های وکلای دادگستری) در سایت سازمان سنجش قرار گرفت.

🔸این آزمون صبح روز پنجشنبه هفده آبان در شهرستان‌های مختلف سراسر کشور برگزار می‌شود.

🔗 لینک دریافت کارت: https://srv3.sanjesh.org/p_kart/index.php/kart_mtf/karamoozi_vekalat_dadgostary1403/ka



https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

04 Nov, 15:48


💠 نکته حقوقی

🔹 مصادیق شرط نامشروع در قانون مدنی:

27 مورد جمع آوری شده خیلی کاربردی و مهم:

1_ شرط توارث در نکاح منقطع: باطل است
2_ شرط عدم توارث در نکاح دائم: باطل است
م 240 با حاشیه خونده بشه
3_ شرط بر خلاف ق امری: باطل است
4_ شرط اسقاط حق حضانت بطور کلی:باطل است
5_ شرط اسقاط حق حضانت بطور جزئی: باطل است
6_ شرط اسقاط خیار تدلیس: باطل است.
7_ شرط اسقاط خیار تعذر تسلیم: باطل است
8_ شرط خیار تفلیس: باطل است
9_ شرط اسقاط حق رجوع مرد در طلاق رجعی : باطل است
10_ شرط اسقاط حق ولایت بصورت کلی و جزئی: باطل است
11_ شرط اسقاط حق اقامه دعوا در مورد غیر جرایم:صحیح است
12_ شرط اسقاط خیارات بصورت کلی: باطل است
مثال شماره 12: شخصی در قالب قرارداد تمام حق خود را در مورد خیارات نسبت به تمام معاملاتی که در طول حیات خود ممکن است انجام بدهد ساقط می کند.
دلیل اینکه سلب حق مدنی بطور کلی ممنوع است
13_ اسقاط حق شفعه بطور کلی: باطل است
14_ شرط عدم نزدیکی در نکاح دائم: باطل است
15_ شرط عدم نزدیکی در نکاح منقطع: صحیح است
16_شرط سقوط تکلیف زوج به پرداخت نفقه در نکاح دائم: باطل است.ماده 1106
17_ شرط انفاق توسط زوج در نکاح منقطع: صحیح است.ماده 1113
18_ شرط عدم مهر در نکاح دائم:ماده 108ذ 19_ شرط عدم مهر در نکاح منقطع: باطل و مبطل است.ماده 1095
20_ شرط بطلان عقد نکاح در صورت عدم تادیه مهر در مدت معین: شرط باطل اما نکاح و مهر صحیح است.ماده 1081
21_ در قرارداد هواپیمایی با مهمانداران شرط شده است‌که اولا میهمانداران مونث مجرد باقی بمانند و ثانیا از تصویر آنها درتبلیغات استفاده شود.وضعیت عقد و شرط چیست؟
عقد صحیح،شرط اول باطل و شرط دوم صحیح
22_ شخصی مالی را رهن می گذارد و مدت رهن را 5 سال تعیین می کنند،وضعیت چگونه است؟
رهن موقت صحیح است
23_ شخصی خانه اش را به دیگری می فروشد و ضمن عقد شرط می کند که خریدار تا 5 سال حق انتقال نداشته باشد: شرط صحیح است
24_ شخصی خانه اش را به مبلغ یکصد میلیون به دیگری می فروشد و ضمن عقد شرط می کند که خریدار اتومبیلش را برای حمل مواد مخدر در اختیار وی قرار دهد: عقد صحیح و شرط باطل.
چون در اینجا موضوع عقد خانه است و موضوع شرط اتومبیل است.بنابراین نامشروع بودن جهت شرط به عقد سرایت نمی کند./ دادبان

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

03 Nov, 13:29


💠 دوازدهمین امتحان مشترک فراگیر دستگاههای اجرایی ۲۳ آذرماه برگزار می شود.

💢 در همین راستا ثبت نام جدید متقاضیان و امکان ویرایش اطلاعات داوطلبانی که در مرحله قبل ثبت نام نموده اند، از عصر روز پنج شنبه 10 آبانماه در سامانه مرکز آزمون جهاد دانشگاهی به نشانی HRTC.IR شروع و تا پایان روز یکشنبه 2‌‌‌‌‌0 آبانماه ادامه خواهد داشت.

🔻 دستگاههایی که در آزمون حضور دارند، عبارتند از:

وزارت کشور
وزارت اقتصاد و دارایی
وزارت میراث فرهنگی و صنایع دستی
وزارت ورزش و جوانان
پست بانک
حوزه هنری انقلاب اسلامی
روزنامه رسمی کشور
سازمان بازرسی کل کشور
سازمان بنادر و دریانوردی
سازمان تحقیقات و ترویج کشاورزی
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
سازمان فضایی ایران
شرکت مدیریت منابع آب ایران 
گمرک جمهوری اسلامی ایران
سازمان تبلیغات اسلامی
سازمان تعزیرات حکومتی
سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان

🔻 برخی از نکات مهم دفترچه جدید:
تفکیک شغل های وزارت کشور بر اساس محل ، سهمیه و جنسیت و به تبع آن امکان بهره مندی از ضریب بومی برای شغل های این وزارتخانه - اضافه شدن دو دستگاه جدید به آزمون- تغییر در تاثیر ضریب آزمون کتبی و ارزیابی تکمیلی - تغییر در شرایط احراز برخی از شغلها (رشته ها و مقاطع تحصیلی) - یکسان سازی مواد آزمون عمومی همه مشاغل

♦️ تاکید می‌گردد:
داوطلبانی که قبلا ثبت نام نموده اند نیاز به ثبت نام جدید ندارند ولی لازم است با استفاده از کد رهگیری که در اختیار دارند با مراجعه به پروفایل خود نسبت به ویرایش احتمالی اطلاعات ثبت نامی اقدام نمایند.

🔻لازم به ذکر است از طریق این آزمون، ۶۴۳۴ نفر از داوطلبان پس از قبولی در آزمون کتبی و طی فرآیندهای گزینش و بکارگیری، در ۱۷ دستگاه‌ اجرایی در سراسر کشور استخدام خواهند شد.

ضمنا دفترچه جدید همزمان با فرآیند ثبت نام در سامانه بارگذاری خواهد شد.


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

03 Nov, 12:58


💠 نکته روانشناختی

🔹 | اضطراب سالم چیست؟ |

آن دسته از اضطراب‌هایی است که در حل مسائل به شما کمک می‌کنند؛ و منجر به اقدامی عملی می‌شود. این راه حل فقط در شرایط فعلی  شما مقدور است. حالا از کجا متوجه شویم که نگرانی ما سالم است یا ناسالم؟

تصور کنید شخصی برای رفتن به مسافرت قبل از سفر به فکر تهیه نقشه راهنما، پر کردن باک بنزین، لباس مناسب فصل و لوازم شخصی باشد. ولی شخص دیگری قبل از رفتن به مسافرت علاوه بر موارد بالا به فکر  برداشتن زنجیر چرخ در فصل تابستان، جعبه کمک‌های اولیه، جعبه آچار مکانیکی، چمدان پر از لباس و غیره می‌باشد.مثال اول، نمونه‌ی اضطراب سالم یک فرد می‌باشد؛ و مثال دوم نمونه‌ی اضطراب ناسالم یک فرد می‌باشد.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

02 Nov, 19:13


💠 نکته حقوقی

🔻 براساس قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول مشاوران املاک دارای مسئولیت مدنی هستند

🔹رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در نشست منطقه‌ای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول گفت: مشاوران املاک نقش مهمی در اجرای این قانون دارند. انتظار آن است که همه مشاوران املاک به سامانه ثبت الکترونیک متصل شوند.

🔹معاون رئیس قوه قضاییه با اشاره به ماده ۱۱ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، تاکید کرد: مشاوران املاک برای اسنادی که از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون تنظیم شده است نمی‌توانند قولنامه عادی صادر کنند و این موضوع به صراحت در ماده ۱۱ این قانون قید شده است.


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

02 Nov, 19:09


💠 تمدید مجدد مهلت ثبت نام آزمون جذب عمومی ‌تصدی منصب قضاء سال ۱۴۰۳

ثبت نام آزمون تا روز یکشنبه ۲۰ آبان ماه تمدید شده است.

با مراجعه به نشانی الکترونیکی sjg.eadl.ir مندرج در اطلاعیه سایت رسمی معاونت منابع انسانی قوه قضاییه

⬅️ جزییات بیشتر در سایت رسمی معاونت منابع انسانی قوه قضاییه به آدرس:


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

01 Nov, 08:04


💠 نظر مشورتی

🔹 چکیده:
مرجع صالح به رسیدگی به دعواي اعسار از تأدیه مال موضوع اجراییه های ثبتی ازجمله مهریه دادگاه عمومی حقوقی است
.



⭕️ نظریه مشورتی
    شماره
1399/03/17
7/99/84
شماره پرونده: 84-93-99ح 


⭕️ استعلام: 
با توجه به صلاحیت هاي مقرر براي دادگاه خانواده در ماده 4 از قانون حمایت خانواده مصوب 1391، آیاچنانچه به موجب اجراییه ثبتی زوج به پرداخت مهریه زوجه ملزم شده باشد، رسیدگی به دعواي اعسار از پرداخت آن مهریه موضوع اجراییه ثبتی صرف نظر از پذیرش یا عدم پذیرش در صلاحیت دادگاه خانواده است؟ 


⭕️ پاسخ:
با عنایت به تبصره 3 بند «ب» ماده 113 قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادي، اجتماعی و فرهنگی جمهوري اسلامی ایران مصوب 1395، به دعواي اعسار از تأدیه مال موضوع اجراییه هاي ثبتی در مرجع قضایی صالح رسیدگی می شود و منظور از مرجع قضایی صالح نیز دادگاه عمومی حقوقی است.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

01 Nov, 07:00


💠 نکته روانشناختی

🔹 عدم تمرکز و اختلال در امور

🔸 بیش فعالی، عدم تمرکز و ای دی اچ دی

ای دی اچ دی ( ADHD ) چیست؟
یک نوع اختلال رفتاری است که باعث می‌شود فرد دائما بی‌قرار باشد یا برای انجام وظایف خود تمرکز کافی نداشته باشد.

بیش فعالی در دوران کودکی چگونه است؟
کودکان مبتلا به ADHD معمولا در مدرسه دچار مشکل می‌شوند. آن‌ها برای یادگیری یا انجام تکالیف خود تمرکز کافی ندارند و نمی‌توانند نشستن در کلاس درس را تحمل کنند.

آیا بزرگسالان هم دچار بیش‌ فعالی می‌شوند؟
بله. ADHD در دوران بزرگسالی ریشه در دوران کودکی دارد. تحقیقات نشان می‌دهد که تقریبا ۶۰ درصد بزرگسالان مبتلا به این اختلال در کودکی تحت مداوا قرار نگرفته‌اند. علائم ADHD در بزرگسالی خفیف‌تر است، اما می‎تواند فرد را در محیط کار یا روابط شخصی دچار مشکل کند.

بیش فعالی از چه سنی مشخص می‌شود؟
این اختلال را می‌توان در دوران کودکی تشخیص داد. در بیشتر موارد، کودکان قبل از هفت سالگی یا با ورود به مدرسه نشانه‌های این اختلال را در رفتار خود بروز می‌دهند. 

🔸 علائم اختلال کم‌توجهی-بیش فعالی

افراد مبتلا به ADHD معمولا:

برای انجام یک کار یا وظیفه مشخص در مدت زمان طولانی تمرکز کافی ندارند.

فراموش می‌کنند چه وظایفی بر عهده‌شان گذاشته شده است. همچنین ممکن است کارها را به ترتیب انجام ندهند.

با کوچک‌ترین محرکی دچار حواس‌پرتی می‌شوند و تمرکز خود را برای ادامه کار از دست می‌دهند.

آرام ماندن و تحرک نداشتن حتی برای مدت کوتاه برای آن‌ها دشوار است.

دائما وسط حرف دیگران می‌پرند. در حقیقت، منتظر ماندن برای به پایان رسیدن صحبت دیگران برای آن‌ها سخت است.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

24 Oct, 16:18


💠 رای وحدت رویه

🔹 چکیده:
در جرم کلاهبرداری مرتبط با رایانه هرگاه تمهید مقدمات و نتیجه حاصل از آن در حوزه های قضایی مختلف صورت گرفته باشد، دادگاهی که بانک افتتاح کننده حساب زیان دیده از بزه که پول به طور متقلبانه از آن برداشت شده در حوزه آن قرار دارد صالح به رسیدگی است
.


⭕️ رای وحدت رویه
شماره 729 - 1391/12/01
هیات عمومی دیوان عالی کشور

نظر به اینکه در صلاحیت محلی، اصل صلاحیت دادگاه محل وقوع جرم است و این اصل در قانون جرایم رایانه ای نیز - مستفاد از ماده 29 - مورد تاکید قانون گذار قرار گرفته، بنابراین در جرم کلاهبرداری مرتبط با رایانه هرگاه تمهید مقدمات و نتیجه حاصل از آن در حوزه های قضایی مختلف صورت گرفته باشد، دادگاهی که بانک افتتاح کننده حساب زیان دیده از بزه که پول به طور متقلبانه از آن برداشت شده در حوزه آن قرار دارد صالح به رسیدگی است. بنا به مراتب آرای شعب یازدهم و سی و دوم دیوان عالی کشور که براساس این نظر صادرشده به اکثریت آرای صحیح و قانونی تشخیص و تایید می‌گردد. این رای طبق ماده 270 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور کیفری در موارد مشابه برای شعب دیوان عالی کشور و دادگاه ها لازم الاتباع است.
هیات عمومی دیوان عالی کشور


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

24 Oct, 16:06


💠 پرسش و پاسخ

🔹 آیا کارفرما می‌تواند به دلیل رفتار شخصی کارگر او را اخراج کند؟

طبق ماده 27 قانون کار، کارفرما تنها می‌تواند در صورت تخلف کارگر از تعهدات شغلی و رفتارهایی که به‌طور مستقیم بر عملکرد کاری تأثیر می‌گذارد، او را اخراج کند. رفتارهای شخصی کارگر خارج از محیط کاری، در صورتی که بر تعهدات کاری تأثیر نداشته باشد، نمی‌تواند مبنای اخراج قرار گیرد. در مواردی که اخراج کارگر به دلایل غیرقانونی باشد، او می‌تواند به هیأت حل اختلاف کارگری شکایت کند. برای دفاع مؤثر از حقوق خود، مشاوره با وکیل کار ممکن است بسیار سودمند باشد.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

23 Oct, 14:50


💠 نظر مشورتی

🔹 چکیده:
منظور از «تشریفاتی که موجب بی اعتباري رأي شود» آن دسته تشریفاتی است که از یک سو عدم رعایت آنها در ماهیت رأي دادگاه مؤثر باشد و از سوي دیگر بتوان با نقض حکم از سوي مرجع عالی، آثار و نتایج عدم رعایت آن تشریفات را بر طرف و حقوق از بین رفته اصحاب دعوا را مجدداً احیاء نمود. همانندتشریفات متضمن حقوق دفاعی متهم
.


⭕️ نظریه مشورتی
1401/03/09
7/1400/929
شماره پرونده : 929-168-1400 ك

⭕️ استعلام:
مطابق تبصره ماده 455 قانون آیین دادرسی کیفري عدم رعایت تشریفات دادرسی موجب نقض راي نیست مگر
آن که تشریفات مذکور به درجه از اهمیت باشد که موجب بی اعتباري راي شود
در مرحله تجدیدنظرخواهی عدم رعایت چه نوع تشریفات موجبات بی اعتباري راي میگردد؟

⭕️ پاسخ:
اولاً، باعنایت به تبصره یک ماده 18 و تبصره ماده 19قانون شوراهاي حل اختلاف مصوب 1394، اصول و قواعد حاکم بر رسیدگی شامل مقررات ناظر به صلاحیت، حق دفاع، حضور در دادرسی، رسیدگی به دلایل و مانند آن است و منظور از تشریفات دادرسی، نحوه اجراي اصول و قواعد دادرسی است همانند مقررات ناظر بر شرایط شکلی دادخواست، نحوه ابلاغ، تعیین اوقات رسیدگی و مانند آن. بر این اساس، محرومیت متهم از حق داشتن وکیل، عدم رعایت اصول دادرسی است نه تشریفات آن.

ثانیاً، در صورت عدم رعایت اصول و مقررات حاکم بر دادرسی به صورت مطلق و همچنین عدم رعایت تشریفات قانونی دادرسی، مشروط به آنکه آن تشریفات به درجهاي از اهمیت باشد که موجب بی اعتباري رأي شود، رأي از سوي شعبه دیوان عالی کشور یا شعبه دادگاه تجدید نظر نقض می شود و منظور از «تشریفاتی که موجب بی اعتباري رأي شود» آن دسته تشریفاتی است که از یک سو عدم رعایت آنها در ماهیت رأي دادگاه مؤثر باشد و از سوي دیگر بتوان با نقض حکم از سوي مرجع عالی، آثار و نتایج عدم رعایت آن تشریفات را بر طرف و حقوق از بین رفته اصحاب دعوا را مجدداً احیاء نمود. همانند تشریفات متضمن حقوق دفاعی متهم.


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

23 Oct, 14:45


💠 شرکت دانشجویانی که در کنکور در سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ با مشکل رو به رو شده بودند بلامانع است.

▪️معاون حقوقی رئیس‌جمهور:

🔹 برای دانشجویانی که بر اساس مصوبه شواری عالی انقلاب فرهنگی در کنکور در سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ با مشکل رو به رو شده بودند رسما اعلام کردیم شرکت دانشجویان بلامانع است.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

22 Oct, 13:19


💠 نظر مشورتی

🔹 چکیده:
در فرضی که یک نفر توسط عده اي مورد ضرب و جرح قرار گیرد و جنایت مستند به رفتار همه آنها باشد و معلوم نشود که ضربات توسط کدامیک از ضاربین وارد شده است و برخی از ضاربین شناسایی شوند و برخی دیگر شناسایی نشوند در این صورت به استناد ماده 479 قانون مجازات اسلامی 1392 دیه به طور مساوي از ضاربین شناسایی شده به نسبت سهم آنها دریافت می شود و مسؤولیت پرداخت دیه به نسبت سهم متهمانی که شناسایی نشده اند با عنایت به رأي وحدت رویه شماره 790 مورخ 1399/4/10 هیأت عمومی دیوان عالی کشور به عهده بیت المال است
.


⭕️ نظریه مشورتی
1401/03/30
7/1400/1036
شماره پرونده : 1400-186/1-1036 ک

⭕️ استعلام:
در مورد نزاع دسته جمعی یا ضرب و جرح شخصی توسط اشخاصی، چنانچه تعداد ضاربین مشخص نباشد و پس از انجام تحقیقات صرفا چند نفر به عنوان ضارب شناسایی شوند اما تعداد و مشخصات ضاربین دیگر و اینکه هر آسیب را چه شخصی وارد نموده است مشخص نشود پرداخت دیات به چه نحوي خواهد بود؟

⭕️ پاسخ:
اولاً، در فرض سؤال دادگاه باید براي شناسایی و تعیین تعداد و مشخصات نزاع کنندگان تحقیق لازم را انجام دهد و بر مبناي قدر متیقن شرکت کنندگان در نزاع اتخاذ تصمیم کند. به عنوان مثال، چنانچه حضور ده نفر در نزاع جمعی محرز باشد اما تردید باشد که بیشتر از این تعداد هم بوده است یا خیر، اصل عدم حضور سایرین مجري خواهد بود و بر مبناي قدر متیقن (در فرض مثال ده نفر) تصمیم گیري می شود.
ثانیاً، در فرضی که یک نفر توسط عده اي مورد ضرب و جرح قرار گیرد و جنایت مستند به رفتار همه آنها باشد و معلوم نشود که ضربات توسط کدامیک از ضاربین وارد شده است و برخی از ضاربین شناسایی شوند و برخی دیگر شناسایی نشوند در این صورت به استناد ماده 479 قانون مجازات اسلامی 1392 دیه به طور مساوي از ضاربین شناسایی شده به نسبت سهم آنها دریافت می شود و مسؤولیت پرداخت دیه به نسبت سهم متهمانی که شناسایی نشده اند با عنایت به رأي وحدت رویه شماره 790 مورخ 1399/4/10 هیأت عمومی دیوان عالی کشور به عهده بیت المال است.


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

22 Oct, 13:10


💠 رای وحدت رویه

🔹 چکیده:
در جرم کلاهبرداری غیر رایانه‌ای «دادگاه محل افتتاح حساب شاکی»، صالح در امر رسیدگی است.


⭕️ رأی وحدت‌ رویه
شماره ۸۵۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۷
هیأت‌ عمومی دیوان ‌عالی ‌کشور



طبق ماده ۳۱۰ قانون آیین دادرسی کیفری مصوّب ۱۳۹۲، در صلاحیت محلی ، اصل بر صلاحیت دادگاه محل وقوع جرم است. بدین‌جهت در جرم کلاهبرداری غیررایانه‌ ای ، هرگاه زیان‌ دیده بر اثر فریب و رفتار متقلّبانه، وجهی از حساب خود به حساب تعرفه شده بزهکار انتقال داده باشد، نظر به اینکه با انتقال وجه از حساب زیان‌دیده، مال از سیطره و تسلّط او خارج می‌شود، لذا دادگاهی که محل افتتاح حساب شاکی در حوزه قضایی آن قرار دارد، صالح به رسیدگی است. بنابراین، رأی شعبه نهم دیوان عالی کشور که با این نظر انطباق دارد، با اکثریت آراء اعضای هیأت عمومی صحیح و قانونی تشخیص داده می‌شود. این رأی طبق ماده ۴۷۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی در موارد مشابه برای شعب دیوان عالی کشور، دادگاه‌ها و سایر مراجع اعم از قضایی و غیر آن لازم‌الاتباع است.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

21 Oct, 16:42


💠 نکته برنامه ریزی

🔹 چندتا نکته بگم اگه میخواین صبح های زود بیدار بشین رعایت کنید:

اول اینکه شب ها سعی کنید حداقل ۷_۸ ساعت بخوابید تا بیدار شدن صبحتون راحت‌تر بشه.

دوم اینکه قبل از خواب لیست کارهایی که باید فردا انجام بدین رو مرور کنید تا صبح برای بیدار شدن انگیزه کافی داشته باشین.

سوم اینکه به محض اینکه بیدار شدین، سعی کنید تنفس عمیق و آرام داشته باشید تا هم انرژی بیشتری به بدنتون برسه و هم سریعتر بیدار بشید.

در آخر هم بیدار شدین، اول از همه یک لیوان آب ولرم بخورید‌. بعد از بیداری آب خوردن باعث میشه هم بدنتون از حالت خشکی در بیاد و هم انرژی بیشتری پیدا کنید.

❗️یادتون نره قبل از خواب نوشیدنی کافئین دار نخورید.

❗️صبح بعد از بیداری حتما پرده ها رو کنار بزنید تا نور طبیعی به بیدار شدن و تنظیم ساعت بدنتون کمک کنه.

💯 از تاثیر نرمش صبحگاهی هم غافل نشید. حتی انجام چند حرکت کششی هم موثره🌱


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

21 Oct, 16:27


💠 تمدید مهلت ثبت نام آزمون جذب عمومی ‌تصدی منصب قضاء سال ۱۴۰۳

🗓 تا روز یکشنبه ۶ آبان ماه

با مراجعه به نشانی الکترونیکی sjg.eadl.ir مندرج در اطلاعیه سایت رسمی معاونت منابع انسانی قوه قضاییه

⬅️ جزییات بیشتر در سایت رسمی معاونت منابع انسانی قوه قضاییه به آدرس:

🌐 https://qazahrm.eadl.ir/news/articles/articleType/ArticleView/articleId/10842

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

20 Oct, 16:32


💠 نظر مشورتی

🔹 چکیده:
رای تجمیعی صادره به استناد ماده ۵۱۰ ق.آ.د.ک تابع قواعد عام حاکم بر تجدید نظرخواهی یا قابلیت فرجام است و آراي صادر شده از دادگاه تجدید نظر (در خصوص موضوع ماده 510 قانون صدرالذکر) قطعی است
.

⭕️ نظریه مشورتی
1401/03/29
7/1401/39
شماره پرونده: 39-168-1401 ك

⭕️ استعلام:
چنانچه محکوم علیه کیفري نسبت به پرونده هاي اجرایی متعدد خویش رضایت محکوم لهم را پس از قطعیت دادنامه اخذ نمایند سپس با تجمیع دادنامه ها وفق ماده 510 آیین دادرسی کیفري دادنامه تجمیعی صادر گردد حال آیا وي می تواند نسبت به دادنامه تجمیعی تقاضاي اعمال ماده 483 آیین دادرسی کیفري به لحاظ رضایت هاي اخذ شده قبل ازدادنامه تجمیعی را نماید؟ در این مورد دو رویه مختلف موجود می باشد در رویه مخالف با اعمال ماده یاد شده با وصف مذکور، با این استدلال که از آن جهت که دادنامه تجمعیی غیر قطعی می باشد (و مویدآن نظریه اداره حقوقی می باشد) به لحاظ اخذ رضایت قبل از صدور دادنامه (غیرقطعی) تجمیعی، شرایط اعمال ماده 483 آهنگ دادرسی کیفري فراهم نمی باشد. لذا چنین درخواست هایی را از سوي محکومین رد می نمایند. در این راستا ارشادات آن مرجع عالی مشورتی راهگشا خواهد بود.

⭕️ پاسخ:
اولاً، با توجه به اینکه در ماده 510 قانون آیین دادرسی کیفري مصوب 1392 به قطعیت یا قابلیت تجدید نظرخواهی و فرجام نسبت به حکم واحد صادره در اجراي ماده مزبور تصریح به عمل نیامده است، بنابراین در خصوص مورد مذکور باید به قواعد عام حاکم بر تجدید نظرخواهی یا قابلیت فرجام نسبت به آراي دادگاه ها رجوع شود و لذا با لحاظ مواد 427 ،428 و 443 قانون پیش گفته، آراي دادگاه هاي کیفري، قابل تجدید نظر و فرجام بوده و آراي صادر شده از دادگاه تجدید نظر (در خصوص موضوع ماده 510 قانون صدرالذکر) قطعی است.

ثانیاً، در صورت تعدد جرایم ارتکابی موجب تعزیر، چنانچه پیش از صدور حکم قطعی در خصوص برخی از جرایم قابل گذشت به لحاظ گذشت شاکی و به استناد مواد 12 و 13 قانون آیین دادرسی کیفري مصوب  1392 و تبصره 1 ماده 100قانون مجازات اسلامی مصوب 1392قرار موقوفی پیگرد صادر شود، این جرایم که منتهی به صدور قرار موقوفی پیگرد شده اند، در اعمال مقررات تعدد موضوع ماده 134 اصلاحی 1399 تأثیري ندارند و مجازات جرایم دیگر بدون لحاظ این جرایم تعیین می شود؛ همچنین است در خصوص اعمال ماده 510 قانون آیین دادرسی کیفري مصوب 1392 و احکامی که منجر به صدور قرار موقوفی اجرا شده است.

ثالثاً، مستنبط از ماده 510 قانون آیین دادرسی کیفري مصوب 1392، ناظر به ماده 134 و تبصره 3 این ماده از قانون مجازات اسلامی مصوب 1392، مبنی بر ضرورت رعایت مقررات تعدد، این است که در فرض سوال، از حیث امکان یا عدم امکان تخفیف مجازات نسبت به همه یا برخی از جرایم ارتکابی و یا تعلیق اجراي تمام یا برخی از مجازاتها و اعمال مقررات ماده 483 قانون آیین دادرسی کیفري مصوب 1392 با توجه به فراهم بودن یا نبودن موجبات تخفیف یا تعلیق اجراي مجازات و قطعیت یا عدم قطعیت حکم، موضوع مشمول مقررات عام مذکور در قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 و قانون آیین دادرسی کیفري مصوب 1392 است و مطابق عمومات مذکور در قوانین مارالذکر رفتار می شود. بنابراین در فرض استعلام، تخفیف یا تعلیق اجراي مجازات همه یا برخی از جرایم ارتکابی با توجه به فراهم بودن یا نبودن موجبات آن، از اختیارات دادگاه صادرکننده حکم تجمیعی است که با رعایت مقررات مربوط اقدام می کند.


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

20 Oct, 16:27


💠 آغاز نام نویسی آزمون دکتری از امروز

🔹نام نویسی در آزمون ورودی مقطع دکتری نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۴ از امروز یکشنبه ۲۹ مهر آغاز شد.
🔹سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرد: نام نویسی دواطلبان از طریق درگاه اطلاع‌رسانی این سازمان به نشانی sanjesh.org تا پنجم آبان ادامه دارد.
🔹بنابر اعلام سازمان ملی سنجش داوطلبان برای ثبت نام در آزمون ورودی مقطع دکتری نیمه‌متمرکز (Ph.D) می‌توانند از طریق درگاه اطلاع‌رسانی این سازمان به نشانی sanjesh.org اقدام کنند.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

19 Oct, 17:12


💠 تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون كارشناسی ارشد

🔹 مهلت ثبت‌نام آزمون كارشناسی ارشد ۱۴۰۴ تا دوم آبان تمدید شد.


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

19 Oct, 16:35


💠 اطلاعیه ثبت نام نوبت سوم دوره کارآموزی پذیرفته‌شدگان آزمون سردفتری سال 1401

✳️ بدینوسیله به اطلاع می رساند، کارآموزان محترم سردفتری که پیامک واریز وجه را دریافت نموده اند می‌بایست جهت شرکت در نوبت سوم دوره کارآموزی با توجه به فایل پیوست و با رعایت شرایط ذیل ثبت نام نمایند.

1- پذیرفته شدگان می‌بایست از تاریخ 1403/07/29 لغایت 1403/08/06 با مراجعه به شعب بانک ملی نسبت به پرداخت شهریه مقرر براساس لیست پیوست به حساب 0113640189001 به عهده بانک ملی شعبه شهید نجات‌اللهی با ذکر شناسه واریز 41010130 به نام پژوهشگاه قوه قضائیه اقدام نمایند.

2- داوطلبان می‌بایست شخصاً به همراه اصل فیش واریزی، اصل و تصویر کارت ملی و دو قطعه عکس 4*3 تا تاریخ 1403/08/07 به معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی به  آدرس خیابان حافظ، روبه روی دانشگاه امیرکبیر، ساختمان شماره 3  قوه قضاییه ، معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه، طبقه چهارم مراجعه و مدارک خود را به جناب آقای حامد فرخ شاهی و سایر استان ها مدارک خود را به واحد آموزش معاونت های منابع انسانی و امور فرهنگی دادگستری استان مربوطه تحویل نمایند.

3- این مدت تمدید نخواهد شد.

4- شهریه پرداختی به هیچ عنوان مسترد نخواهد شد.

5- تقویم آموزشی دوره کارآموزی و مکان برگزاری کلاس ‌متعاقباً اعلام خواهد شد.

6- عدم واریز شهریه در موعد مقرر به منزله انصراف از شرکت در دوره کارآموزی و توقف سایر مراحل پذیرش خواهد بود.

7- مبالغ شهریه دوره آموزشی هر کارآموز متناسب با مدت دوره کارآموزی اعلام شده از سوی کانون سردفتران و دفتر یاران تعیین گردیده است. لذا کارآموزان می بایست با مراجعه به لیست پیوست و آگاهی از مدت آموزش خود نسبت به پرداخت شهریه مصوب  مطابق جدول ذیل اقدام نمایند.
 
♦️♦️ پذیرفته شدگان محترم  می توانند جهت رفع ابهام و دریافت پاسخ سوالات خود در ساعات اداری با شماره 88809068-021 تماس حاصل نمایند.
 

⬅️ جزییات بیشتر در سایت رسمی معاونت منابع انسانی قوه قضاییه:

🌐 https://qazahrm.eadl.ir/news/articles/articleType/ArticleView/articleId/10850


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

18 Oct, 18:50


💠 نظر مشورتی

🔹 چکیده:
خسارت تاخیر تادیه موضوع ماده ۵۲۲ قانون آیین دادرسی مدنی، ناظر بر ديوني است كه ميزان و موعد پرداخت آن مشخص بوده و مديون با رعايت شرايط مقرر در اين ماده از تأديه آن امتناع كرده باشد
.

⭕️ نظریه مشورتی
1403/05/20
7/1403/236

شماره پرونده: : 1403-127-236 ح

⭕️استعلام :
وفق ماده522 قانون آيين دادرسي دادگاه هاي عمومي و انقلاب در امور مدني مصوب 1379 و مواد 226 و227 قانون مدني در صورت تأخير در پرداخت مطالبه وجه؛ از تاريخ مطالبه، مديون به پرداخت خسارت تأخير تأديه محكوم مي شود. با مداقه در مواد قانوني ياد شده ظاهر بر اين است كه اين احكام  برخاسته از تكليف عمومي در  اداي دين است و شرط دوم محاسبه از تاريخ مطالبه، مقطوع بودن ميزان دين است. بر اين اساس، آيا در مواردي كه دعواي مطالبه طلب با جلب نظر كارشناس تقديم مي شود، مبدأ محاسبه خسارت تأخير از تاريخ مطالبه است يا با توجه به نامشخص بودن تكليف خوانده در پرداخت دين از تاريخ قطعيت نظر كارشناسي؟

⭕️ پاسخ:
  اولاً، مقررات ماده 522 قانون آيين دادرسي دادگاه هاي عمومي و انقلاب در امور مدني مصوب 1379 ناظر بر ديوني است كه ميزان و موعد پرداخت آن مشخص بوده و مديون با رعايت شرايط مقرر در اين ماده از تأديه آن امتناع كرده باشد.

ثانياً، خسارت تأخير تأديه ناشي از الزامات خارج از قرارداد، تنها با صدور حكم قطعي و ابلاغ آن به محكوم عليه قابل مطالبه است؛ به عبارت ديگر، در اين موارد محكوم به در حكم دين محسوب و در صورت تأخير در پرداخت از سوي محكوم عليه مشمول حكم مقرر در ماده 522 قانون آيين دادرسي دادگاه هاي عمومي و انقلاب در امور  مدني مصوب 1379 مي شود و نسبت به پيش از تاريخ قطعيت رأي موجبي براي تعيين خسارت تأخير تأديه وجود ندارد. شايسته ذكر است صرف تعيين خواسته معين در دادخواست به معناي دين مسلم نيست.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

18 Oct, 18:47


💠 ممنوعیت حضور پذیرفته‌شدگان دکتری روزانه ۱۴۰۳ در کنکور دکتری ۱۴۰۴

🔹 سازمان سنجش:

🔸 پذیرفته شدگان دوره های روزانه (آموزش رایگان) آزمون دکتری سال ۱۴۰۳، چه در دانشگاه یا موسسه قبولی ثبت نام کرده و چه ثبت نام نکرده باشند، اجازه شرکت مجدد در آزمون دکتری سال ۱۴۰۴ را ندارند. این داوطلبان برای شرکت مجدد در آزمون سال ۱۴۰۵ و بعد از آن، باید تا پایان زمان ثبت نام آزمون، از دانشگاه یا موسسه قبولی انصراف قطعی دهند.

🔸همچنین تمام پذیرفته شدگان دوره‌های روزانه در سال ۱۴۰۲ و قبل از آن که در حال تحصیل هستند، برای شرکت مجدد در آزمون دکتری سال ۱۴۰۴، باید تا پایان زمان ثبت نام آزمون سال ۱۴۰۴، از دانشگاه یا موسسه قبولی انصراف قطعی دهند. این دسته از متقاضیان پس از اعلام نتایج نهایی در صورت قبولی در رشته جدید، باید فرم انصراف قطعی از رشته قبلی را به دانشگاه محل قبولی ارائه دهند.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

17 Oct, 11:36


💠 نظر مشورتی

🔹 چکیده:
۱- در عقود مشارکتی از جمله عقد مشارکت مدنی، تعیین سود مقطوع ولو به عنوان حداقل صحیح نیست و مشارکت طرفین در سود و زیان و متغیر بودن سود از مهمترین ویژگی هاي این عقد است و درج هر گونه شرط برخلاف ضوابط آمره مذکور از جمله شرط تعیین سود مقطوع با توجه به ملاك رأي وحدت رویه شماره 794 21/5/99 هیأت عمومی دیوان عالی کشور، باطل است، اما به صحت قرارداد مشارکت مدنی لطمه اي وارد نمی کند.
۲- در قرارداد مشارکت مدنی شرکا نمی توانند در خصوص میزان ضرر برخلاف ماده ۵۷۵ قانون‌مدنی توافق کنند از سوي دیگر، با توجه به این که قانونگذار در مقام بیان صرفاً در عقد مضاربه وجود شرط یاد شده را موجب بطلان عقد برشمرده است، موجبی براي تسري حکم مقرر در ماده 558 این قانون به عقد شرکت وجود ندارد. بنابراین در عقد مشارکت هرچند شرط باطل است؛ اما موجبات بطلان عقد را فراهم نخواهد کرد.

۳- در شرکت مدنی تعیین سود و جریمه تابع قرارداد بین طرفین مطابق ماده 10 قانون مدنی و تا میزان تعیین شده در مصوبه بانک مرکزي است و مازاد بر آن فاقد اعتبار و غیر قابل مطالبه است.



⭕️ نظریه مشورتی
1399/10/10
7/99/1106
شماره پرونده: 99-76-1106 ح


1- در عقود مشارکتی از جمله عقد مشارکت مدنی، تعیین سود مقطوع ولو به عنوان حداقل صحیح نیست و مشارکت طرفین در سود و زیان و متغیر بودن سود از مهمترین ویژگی هاي این عقد است؛ از سوي دیگر با توجه به این که ضوابط بانک مرکزي جنبه آمره دارد و بانکها نمی توانند از این ضوابط تخطی نمایند و درج هر گونه شرط برخلاف ضوابط آمره مذکور از جمله شرط تعیین سود مقطوع با توجه به ملاك رأي وحدت رویه شماره 794 21/5/99 هیأت عمومی دیوان عالی کشور، باطل است، اما به صحت قرارداد مشارکت مدنی لطمه اي وارد نمی کند.

2- نظر به اینکه در ماده 575 قانون مدنی قانونگذار درج شرط مبنی بر تغییر، افزایش یا کاهش قدرالسهم سود طرفین را تجویز کرده است؛ ولی در خصوص قدرالسهم از ضرر در مقام بیان، سکوت کرده است، لذا در قرارداد مشارکت مدنی شرکا نمی توانند در خصوص میزان ضرر برخلاف ماده یاد شده توافق کنند از سوي دیگر، با توجه به این که قانونگذار در مقام بیان صرفاً در عقد مضاربه وجود شرط یاد شده را موجب بطلان عقد برشمرده است، موجبی براي تسري حکم مقرر در ماده 558 این قانون به عقد شرکت وجود ندارد. بنابراین در فرض سؤال هرچند شرط باطل است؛ اما موجبات بطلان عقد را فراهم نخواهد کرد.
3- توجه به ماده 20 آیین نامه فصل سوم قانون عملیات بانکی بدون ربا (تصویب نامه شماره 88620 مورخ 12/10/1362 هیأت وزیران) و ماده 3 دستورالعمل مشارکت مدنی، شرکت مدنی در صورتی تشکیل و تحقق خواهد یافت که شرکا طبق قرارداد، سهم الشرکه نقدي خود را به حساب مخصوص که در بانک براي شرکت افتتاح می شود، واریز کنند. این شرط جزو شروط اساسی عقد مشارکت است، اما عدم رعایت آن موجب بطلان قرارداد نبوده و ممکن است مشمول مقررات ماده 10 قانون مدنی باشد. تعیین سود و جریمه تابع قرارداد بین طرفین مطابق ماده 10 قانون مدنی و تا میزان تعیین شده در مصوبه بانک مرکزي است و مازاد بر آن فاقد اعتبار و غیر قابل مطالبه است.

4 - هرچند قراردادهاي بانکی با توجه به مصوبات قانونی در حکم سند رسمی تلقی می شود و تا زمانی که ابطال نشده باشد قابلیت اجرایی دارد، با این حال احکام مقرر در تبصره هاي 1 و 2 ماده 15 قانون عملیات بانکی بدون ربا مصوب 1362 با اصلاحات و الحاقات بعدي که کلیه مراجع قضایی و دوایر اجراي ثبت و دفاتر اسناد رسمی را مکلف به صدور حکم، اجراییه و وصول مطالبات بانک نموده و نیز علاوه بر استرداد وجوه، اشخاص را به پرداخت خسارت مقرر در قراردادهاي بانکی ملزم کرده است، مانع از آن نیست تا حسب مورد ابطال قرارداد و یا اجراییه با ادعاي عدم رعایت مقررات مربوط در محاکم صالح مورد رسیدگی و لحوق حکم قرار گیرد و پیشفرض قانونگذار آن است که بانک مقررات را اجرا خواهد کرد و تبصره هاي یاد شده مفید این معنا نیست که قراردادهاي بانکی مصون از رسیدگی هاي قضایی و عنداللزوم ابطال خواهند بود. شایسته ذکر است که رأي وحدت رویه شماره 794 مورخ 21/5/1399 هیأت عمومی دیوان عالی کشور در خصوص فرض سؤال فصل الخطاب است.
ثانیا،ً چنانچه منظور سؤال کننده انطباق مقررات قانونی با شرع باشد، تشخیص عدم مغایرت قوانین و مقررات برعهده شرع با فقهاي محترم شوراي نگهبان است و از وظایف این اداره کل خارج است.


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

17 Oct, 11:30


💠 نکته حقوق اداری

🔸 دیوان عدالت اداری: وجود املاک در طرح‌های دولتی و شهرداری‌ها مانع از اعمال حقوق مالکانه اشخاص به مدت نامحدود نمی‌شود

🔻رئیس دیوان عدالت اداری طی مکاتبه‌ای خطاب به شهردار تهران: به فرض وقوع قسمتی از ملک در طرح عمرانی، اگر شهرداری به تکلیف قانونی خود مبنی بر خرید و تملک اراضی واقع در طرح و پرداخت بهای آن و اجرای طرح مورد ادعا در مهلت قانونی عمل نکند، مالکین اراضی مزبور، ذی‌حق به اعمال انحا حقوق مالکانه خود از جمله احداث بنای مجاز در سهم خود هستند و امتناع شهرداری از صدور پروانه احداث بنا در این موارد وجاهت قانونی ندارد.

🔹متاسفانه امتناع شهرداری تهران از انجام وظایف قانونی منجر به افزایش ورود شکایات با خواسته الزام به صدور پروانه ساختمانی به دیوان عدالت اداری شده است؛ لذا با عنایت به اینکه یکی از موانع اصلی تولید در حوزه مسکن، امتناع شهرداری‌­ها از صدور پروانه ساختمانی یا تاخیر در صدور آن به دلیل وجود طرح‌­های دولتی و شهرداری است، در راستای حاکمیت قانون و تحقق شعار مهار تورم و رشد تولید در حوزه مسکن، شایسته است مراتب به شهرداری­‌های مناطق ابلاغ شود.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

16 Oct, 17:31


💠 نظر مشورتی

🔹 چکیده:
سرقت مجدد مال مسروقه مانع از تحقق سرقت نیست و آگاهی سارق به مالک بودن یا نبودن متصرف مال مسروقه، مؤثر در مقام نیست.


⭕️ نظریه مشورتی
1401/03/09
7/1401/43
ك 1401-186/1-43 :پرونده شماره

⭕️ استعلام:
شخصی اقدام به سرقت خودرو می نماید چه پس از دستگیري مشخص می گردد که خودرو قبلاً سابقه سرقت در شهر دیگري داشته است یعنی در فرضی که اطلاعی نداشت تحت چه عنوانی باید تحت تعقیب قرار گیرد و در فرضی که اطلاع داشته که مال مسروقه بوده و آن را سرقت نموده عنوان اتهامی بی چه می باشد؟

⭕️ پاسخ:

طبق ماده 267 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392، سرقت «ربودن مال متعلق به غیر» است؛ لذا در فرض سؤال، سرقت خودرو توسط سارق اول، موجب سلب مالکیت صاحب و مالک آن نیست و سارق دوم که با قصد ارتکاب سرقت (سوءنیت) و علم به اینکه خودرو متعلق به غیر است، اقدام به ربودن آن می کند با عنایت به ماده یادشده مرتکب بزه سرقت شده است؛ بنابراین آگاهی سارق به مالک بودن یا نبودن متصرف مال مسروقه، مؤثر در مقام نیست.


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

16 Oct, 10:27


💠 تمدید مهلت ثبت نام آزمون جذب عمومی ‌تصدی منصب قضاء سال ۱۴۰۳

✳️ مدیرکل جذب و گزینش قوه قضاییه از تمدید مهلت ثبت نام در آزمون جذب عمومی تصدی منصب قضا سال ۱۴۰۳ خبر داد.

🔵 بدینوسیله به اطلاع می‌رساند بنابر اعلام علی نظری؛ مدیرکل جذب و گزینش قوه قضاییه، به منظور مساعدت و فراهم نمودن تسهيلات بيشتر برای داوطلبان واجد شرایط ثبت نام آزمون جذب عمومی ‌تصدی منصب قضاء سال ۱۴۰۳، مقرر گردید فرصتی ایجاد شود تا بتوانند به مدت ۱۰ روز از مهلت مقرر از تاریخ ۱۴۰۳/۰۷/۲۷ لغایت ۱۴۰۳/۰۸/۰۶ با مراجعه به نشانی الکترونیکی sjg.eadl.ir مندرج در اطلاعیه سایت رسمی معاونت منابع انسانی قوه قضاییه نسبت به ثبت نام خود اقدام نمایند.

⬅️ جزییات بیشتر در سایت رسمی معاونت منابع انسانی قوه قضاییه به آدرس:

🌐 https://qazahrm.eadl.ir/news/articles/articleType/ArticleView/articleId/10842

____

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

15 Oct, 17:26


💠 نکته آموزشی

🔹 هنگامی که ملک خود را به دیگری اجاره میدهید باید چهار شرط را هنگام نوشتن اجاره نامه رعایت کنید:

1-مدت اجاره را مشخصا درج کنید، درج شروع و پایان مدت اجاره

2-اجاره نامه را در دو نسخه تنظیم نمائید.

3-در اجاره نامه هم امضای موجر وهم مستاجر باید درج گردد.حتی المقدور اثرانگشت مستاجر رانیز بگیرید تا از بحث شبیه سازی وجعل در امان باشید.

4-حتما دو شاهد ذیل اجاره نامه را امضاکنند. فرقی ندارد شهود مرد یا زن باشند. دقت کنید امضای یک شاهد به علاوه امضای مشاور املاک کافی نخواهد بود.

اگر این چهار شرط را رعایت کنید مسیر شما برای تخلیه هموار شده وبا رعایت شرایط مقرر می توانید ملک خود را در کمتر از یکماه تخلیه نمائید.

( دقت شود موضوع بحث ما مربوط به اماکنی است که به آن حق کسب وپیشه تعلق نگرفته است.)


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

15 Oct, 17:20


💠 نظر مشورتی

🔹 چکیده:
۱- در صورتی که متهم در قبال انتقال منافع مال غیر وجه نقد دریافت کرده باشد، میزان جزاي نقدي، معادل وجهی است که دریافت کرده است و اگر مالی غیر از وجه نقد دریافت کرده باشد، در این صورت میزان جزاي نقدي معادل ارزش ریالی مال موصوف در تاریخ وقوع جرم است.

۲- در فرضی که جرم انتقال منافع مال غیر به صورت غیر معوض صورت گرفته باشد (مانند هبه یا صلح محاباتی) در این موارد چون مرتکب جرم مالی اخذ نکرده است تعیین جزاي نقدي منتفی است
.


⭕️ نظریه مشورتی
1401/03/30
7/1400/1777
ك 1400-186/1-1777 :پرونده شماره

⭕️ استعلام:
"  فرد "الف" منافع ملک ب" را به دیگري منتقل می نماید، در فرضی که فرد ب از "فرد "الف" شکایت نماید:
1- چنانچه انتقال منافع صورت گرفته معوض باشد، مجازات رد مال و مال و جزاي نقدي به چه نحو است؟
2 - چناچه دلیلی مبنی بر معوض بودن انتقال بدست نیاید آیا بایستی آن را معوض تلقی نمود و موضوع را جهت تقویم منافع به کارشناس ارجاع داد یا اینکه انتقال غیر معوض تلقی گردد؟
3 - در صورت غیر معوض بودن انتقال منافق مجازات رد مال و جزاي نقدي به چه نحو است؟

⭕️ پاسخ:
1- طبق ماده یک قانون مجازات راجع به انتقال مال غیر مصوب 1308 و ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداري، کلاهبردار علاوه بر «رد اصل مال به صاحبش» به حبس و پرداخت جزاي نقدي معادل مالی که اخذ کرده محکوم می شود؛ بنابراین منظور از «رد اصل مال به صاحبش»، رد «اصل مال موضوع جرم» است که منافع آن بدون مجوز قانونی به دیگري منتقل شده است و میزان جزاي نقدي نیز معادل همان مالی است که مرتکب انتقال منافع مال غیر، در ازاء این انتقال دریافت کرده است؛ لذا در صورتی که متهم در قبال انتقال منافع مال غیر وجه نقد دریافت کرده باشد، میزان جزاي نقدي، معادل وجهی است که دریافت کرده است و اگر مالی غیر از وجه نقد دریافت کرده باشد، در این صورت میزان جزاي نقدي معادل ارزش ریالی مال موصوف در تاریخ وقوع جرم است.

2 - معوض بودن یا غیر معوض بودن انتقال منافع مال غیر بدون مجوز قانونی، علی الاصول با تحقیقات لازم به ویژه تحقیق از انتقال گیرنده مشخص می شود؛ با این وصف چنانچه ادله کافی براي معوض بودن جرم انتقال منافع مال غیر موجود نباشد، با توجه به ذیل ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداري محکومیت انتقال دهنده به پرداخت جزاي نقدي منتفی است.

3-  در فرضی که جرم انتقال منافع مال غیر به صورت غیر معوض صورت گرفته باشد (مانند هبه یا صلح محاباتی) در این موارد چون مرتکب جرم مالی اخذ نکرده است تعیین جزاي نقدي منتفی است.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

14 Oct, 15:22


💠 نظر مشورتی

🔹 چکیده:
کلیه مراجع قانونی رسیدگی به دعاوي حوادث رانندگی، اعم از دعاوي راجع به مطالبه خسارت بدنی یا مالی، صرف نظر از کیفري یا حقوقی بودن پرونده، مکلفند شرکت بیمه یا صندوق تأمین خسارت هاي بدنی را از مطرح شدن پرونده مطلع سازند
.


⭕️ نظریه مشورتی
1401/03/02
7/1401/128
شماره پرونده : 1401-16/10-128 ع

⭕️ استعلام:
چنانچه در دعاوي حقوقی مطالبه خسارت وارده به خودرو، خواهان شرکت بیمه را به عنوان خوانده ذکر نکرده باشد، آیا محاکم حقوقی در اجراي ماده 50 قانون بیمه اجباري خسارات واردشده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب 1395 مکلف به مطلع نمودن جلسات دادرسی و ابلاغ دادنامه به شرکت بیمه هستند؟ به بیان دیگر، آیا ماده 50 یادشده فقط شامل پروندههاي کیفري یا حقوقی با موضوع خسارت بدنی است یا تمامی پرونده هاي مرتبط با تصادف اعم از کیفري، حقوقی و مطالبه خسارات بدنی و مالی را دربرمی گیرد؟

⭕️ پاسخ:

وفق صدر ماده 50 قانون بیمه اجباري خسارات واردشده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب 1395، کلیه مراجع قانونی رسیدگی به دعاوي حوادث رانندگی موضوع قانون یادشده، اعم از دعاوي راجع به مطالبه خسارت بدنی یا مالی، صرف نظر از کیفري یا حقوقی بودن پرونده، مکلفند شرکت بیمه یا صندوق تأمین خسارتهاي بدنی را از مطرح شدن پرونده مطلع سازند.

https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

13 Oct, 15:03


💠 سازمان سنجش: قانون «منع ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان ارشد سال‌ قبل» فقط پارسال اجرا نشد.

🔹 براساس اعلام سازمان ملی سنجش، پذیرفته‌شدگان دوره‌های روزانۀ آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۳، چه در دانشگاه یا موسسه قبولی ثبت‌نام کرده و چه ثبت‌نام نکرده باشند، اجازۀ شرکت مجدد در آزمون سال ۱۴۰۴ را ندارند.

🔹این موضوع سبب ناراحتی داوطلبان شد. آن‌ها می‌گویند: در دفترچۀ آزمون ارشد ۱۴۰۳ اعلام شده بود که پذیرفته‌شدگان هر سال می‌توانند در آزمون سال بعد شرکت کنند. حالا طبق این قانون که در دفترچه بوده بسیاری از پذیرفته‌شدگان در دانشگاه محل قبولی ثبت‌نام نکردند تا در آزمون ۱۴۰۴ شرکت کنند اما یکباره سنجش اعلام کرده که این کار ممکن نیست؛ در حالیکه تصمیمات جدید باید از یک سال قبل به اطلاع داوطلبان برسد.

🔹حالا رئیس سازمان سنجش می‌گوید که قانون «منع شرکت پذیرفته‌شدگان دوره‌های روزانۀ آزمون ارشد سال قبل در آزمون بعد» ۴۰ سال است که اجرا می‌شود و همیشه به همین صورت بوده اما فقط پارسال این قانون توسط دیوان عدالت لغو شده بود که امسال طبق روال برگزار می‌شود.


https://t.me/cafehoqoq

کافه حقوق | مشاوره رایگان آزمون های حقوقی

13 Oct, 15:01


💠 صدور مجوز استخدام ۴۰۰ نفر در سازمان تعزیرات

🔹 اصانلو، رییس پیشین سازمان تعزیرات حکومتی:

🔸ساختار سازمان تعزیرات مورد تایید سازمان استخدامی نبود و برهمین اساس مجوز جذب نیروی انسانی و توسعه تعزیرات در شهرستان‌ها با این مشکل گره خورده بود که بعد از ۲۸ سال حل شد و جایگاه تعزیرات در میان دستگاه‌های اجرایی نهادینه شد.

🔸 مجوز استخدام ۴۰۰ نفر اعم از رییس شعبه و کادر اداری را گرفتیم و تمام مراحلش طی شد و الان منتظر مجوز آگهی و آزمون استخدامی هستیم.

https://t.me/cafehoqoq

1,615

subscribers

268

photos

11

videos