کلمة الحکمة @alhekmat Channel on Telegram

کلمة الحکمة

@alhekmat


کلمة الحکمة (Arabic)

مرحبا بكم في قناة 'کلمة الحکمة' على تطبيق تلغرام! هل تبحث عن مصدر للحكم والحكمات اليومية؟ إذا كانت الإجابة نعم، فأنت في المكان الصحيح. هذه القناة تهدف إلى نقل أقوال الحكماء والفلاسفة الشهيرة، كلماتهم تحمل الحكمة والتأمل. ستجد في هذه القناة مجموعة متنوعة من الحكم والاقتباسات التي ستلهمك وتثري معرفتك. سواء كنت تبحث عن الحكمة في الحياة اليومية أو تحتاج إلى دافع لتحقيق أهدافك، 'کلمة الحکمة' ستكون رفيقك المثالي. انضم إلينا اليوم واستمتع بتحفيزك اليومي ورحلة الاستكشاف لعالم الحكمة والتأمل!

کلمة الحکمة

13 Sep, 09:21


اللَّهُمَّ الْعَنِ الْجِبْتَ وَ الطَّاغُوتَ وَ الْعَنْ أَشْيَاعَهُمْ وَ أَتْبَاعَهُم‏

@alhekmat

کلمة الحکمة

12 Sep, 08:30


وَ أَلْقَابُهُ الصَّامِتُ، الْهَادِي، الرَّفِيقُ، الزَّكِيُّ، السِّرَاجُ الْمُضِي‏ءُ، الشَّافِي، الْمَرْضِيُّ، الْحَسَنُ الْعَسْكَرِيُّ، وَ كَانَ هُوَ وَ أَبُوهُ وَ جَدُّهُ يُعْرَفُ كُلٌّ مِنْهُمْ فِي زَمَانِهِ بِابْنِ الرِّضَا.

💠 از القاب آن حضرت؛ صامت، هادی، رفیق ، زکیّ، سراج مُضیء (چراغ درخشنده)، شافی، مَرضیّ و عسکری است.
آن حضرت و پدرش و جدّش، هر کدام در زمان خود به «ابن الرضا» مشهور بودند.

مناقب آل أبي طالب عليهم السلام (لابن شهرآشوب)، ج‏4، ص421


سالروز شهادت ابو الحجّة، الإمام الزّکي، حسن بن علي العسکري -علیه السلام- را به محضر مقدّس فرزند داغدارش امام مهدی -عجّل الله فرجه- و شیعیان و محبین و منتظران حضرتش تسلیت عرض می‌کنیم.

@alhekmat

کلمة الحکمة

06 Sep, 20:15


تاریخ شهادت رسول خدا (صلی الله علیه و آله) در روایات ائمه (علیهم السلام)


... عن محمّد بن سنان، عن محمّد بن مسكان، عن أبي بصير، عن أبي عبد اللّه الصّادق جعفر بن محمّد عليهما السّلام
... و عن الحسن بن محبوب، عن هشام بن سالم، عن حبيب السّجستاني، عن أبي جعفر الباقر محمّد بن علي عليهما السّلام قالا:

قبض رسول اللّه صلّى اللّه عليه و آله و سلّم و هو ابن ثلاث و ستّين سنة، في سنة عشر من الهجرة.
و كان مقامه بمكّة أربعين سنة، ثمّ نزل عليه الوحي في تمام الأربعين، و كان بمكّة ثلاث عشرة سنة، ثمّ هاجر إلى المدينة و هو ابن ثلاث و خمسين سنة، فأقام بالمدينة عشر سنين.
و قبض صلّى اللّه عليه و آله و سلم في شهر ربيع الأوّل، يوم الاثنين، لليلتين خلتا منه.


💠 از امام باقر و امام صادق -علیهما السلام- روایت شده که فرمودند:
رسول خدا -صلی الله علیه و آله- در شصت و سه سالگی، در سال دهم هجرت از دنیا رفت. ایشان چهل سال در مکه اقامت داشت و در پایان چهل سالگی وحی بر آن حضرت نازل شد. پس از آن سیزده سال در مکه ماند و سپس در پنجاه و سه سالگی به مدینه هجرت کرد و ده سال در مدینه اقامت نمود. و آن حضرت در ماه ربیع الاول، روز دوشنبه، دومِ ماه از دنیا رفت.  


مجموعة نفيسة في تاريخ الأئمة عليهم السلام، ص123


همین مضمون از امام رضا -علیه السلام- نیز روایت شده است.
تاريخ أهل البيت نقلا عن الأئمة عليهم السلام، ص67

@alhekmat

کلمة الحکمة

04 Sep, 03:35


عَنْ عَبْدِ السَّلَامِ بْنِ صَالِحٍ الْهَرَوِيِّ قَالَ سَمِعْتُ الرِّضَا علیه السلام يَقُولُ إِنِّي سَأُقْتَلُ بِالسَّمِّ مَظْلُوماً وَ أُقْبَرُ إِلَى جَنْبِ هَارُونَ وَ يَجْعَلُ اللَّهُ تُرْبَتِي مُخْتَلَفَ شِيعَتِي وَ أَهْلِ مَحَبَّتِي فَمَنْ زَارَنِي فِي غُرْبَتِي وَجَبَتْ لَهُ زِيَارَتِي يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَ الَّذِي أَكْرَمَ مُحَمَّداً صلی الله علیه و آله بِالنُّبُوَّةِ وَ اصْطَفَاهُ عَلَى جَمِيعِ الْخَلِيقَةِ لَا يُصَلِّي أَحَدٌ مِنْكُمْ عِنْدَ قَبْرِي رَكْعَتَيْنِ إِلَّا اسْتَحَقَّ الْمَغْفِرَةَ مِنَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ يَوْمَ يَلْقَاهُ وَ الَّذِي أَكْرَمَنَا بَعْدَ مُحَمَّدٍ ص بِالْإِمَامَةِ وَ خَصَّنَا بِالْوَصِيَّةِ إِنَّ زُوَّارَ قَبْرِي لَأَكْرَمُ الْوُفُودِ عَلَى اللَّهِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَ مَا مِنْ مُؤْمِنٍ يَزُورُنِي فَيُصِيبُ وَجْهَهُ قَطْرَةٌ مِنَ الْمَاءِ إِلَّا حَرَّمَ اللَّهُ تَعَالَى جَسَدَهُ عَلَى النَّارِ.


💠 عبد السلام هَرَوی گوید: از امام رضا علیه السلام شنیدم که می‌فرمود: من مظلومانه و به وسیله‌ی سم کُشته و در کنار هارون دفن خواهم شد و خداوند تربت مرا محل رفت و آمد شیعیان و محبّین من قرار می‌دهد. پس هر کس مرا در غربتی که دارم زیارت کند دیدار و زیارتِ من در قیامت برایش واجب می‌شود.

قسم به آن که محمد -صلی الله علیه و آله- را به نبوّت گرامی داشت و بر همه‌ی آفریدگان برگزید، هیچ یک از شما در نزد مدفن من دو رکعت نماز نمی‌خواند مگر اینکه مستحقِ بخشش و مغفرت از جانب خدای عزّ و جلّ در روزی که او را ملاقات می‌کند می‌گردد.

و قسم به آن که ما را بعد از محمد (ص) به امامت گرامی داشت و به وصایت مخصوص کرد، زائرانِ قبر من گرامی‌ترین وارد شوندگان به نزد خداوند در روز قیامت خواهند بود.
و هیچ مؤمنی نیست که مرا زیارت کند و بر سر و صورتش قطره‌ی بارانی بریزد مگر اینکه خدای متعال بدنش را بر آتش جهنم حرام می‌سازد.


عيون أخبار الرضا عليه السلام، ج‏2، ص227
بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج‏99، ص36



عَبْدُ الْعَظِيمِ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ الْحَسَنِيُّ قَالَ سَمِعْتُ مُحَمَّدَ بْنَ عَلِيِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا علیهم السلام يَقُولُ مَا زَارَ أَبِي علیه السلام أَحَدٌ فَأَصَابَهُ أَذًى مِنْ مَطَرٍ أَوْ بَرْدٍ أَوْ حَرٍّ إِلَّا حَرَّمَ اللَّهُ جَسَدَهُ عَلَى النَّارِ.


💠 عبد العظیم حسنی گوید: از امام جواد علیه السلام شنیدم که می‌فرمود: احدی پدرم -علیه السلام- را زیارت نمی‌کند که [در آن حین] رنجی از باران یا سرما یا گرما به او برسد مگر اینکه خداوند بدنش را بر آتش جهنم حرام می‌سازد.


الأمالي (للصدوق)، ص654
بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج‏99، ص36


فرا رسیدن سالروز شهادت مظلومانه‌ی بضعة الرسول، غریب الغرباء، امام علی بن موسی الرضا -علیه السلام- را به محضر صاحب الزمان -عجّل الله فرجه- و شیعیان و محبین ایشان تسلیت عرض می‌کنیم.

@alhekmat

کلمة الحکمة

02 Sep, 18:10


از کلمات امیرالمؤمنین (علیه السلام) در پاسخ به سوال عالِم یهودی در باب امتحاناتِ آن حضرت در زمان حیات و ممات رسول خدا (صلی الله عليه و آله)


... ای برادر یهودی، خدای متعال مرا پس از رحلت پیامبرش در هفت مورد آزمود و -بی آنکه بخواهم خود را بستایم- به لطف و نعمت خود مرا صبور یافت.

اما نخستین آنها ای برادر یهودی آن است که در میان همه‌ی مسلمانان کسی جز پیامبر (ص) نبود که با وی انس بگیرم یا به وی تکیه کنم یا اطمینان کنم یا تقرّب جویم. او از کودکی مرا پرورش داد و در بزرگی پناه داد و در تنگدستی کفایت نمود. و نگذاشت یتیم بودن را احساس کنم و از طلبِ دیگران و کسب و کار [مشقت‌بار] بی‌نیازم نمود و سرپرستی من و فرزندانم را بر عهده گرفت. این در ارتباط با مسائل گذران زندگی دنیوی بود و علاوه بر آن مرا به سوی مراتب عالی در پیشگاه خدای متعال رهبری کرد.

سپس به سبب وفات رسول خدا -صلی الله علیه و آله- مصیبتی بر من نازل گردید که گمان نکنم اگر قهراً بر کوه‌ها نازل می‌گردید توان برخاستن می‌یافتند. گروهی از اهل بیت خویش را بی‌تاب و گروهی اختیار صبر از کف داده می‌دیدم که توان خویشتن‌داری نداشته و قادر به حمل بار مصیبتی به این سنگینی نبودند. بی‌تابی صبر از کف‌شان به در برده عقل‌شان را دچار حیرت نموده و قدرت فهم و افهام و گفت و شنود را از ایشان سلب کرده، و سایر مردم از غیر بنی عبدالمطلب یا تسلیت گفته و امر به صبر می‌نمودند یا اینکه با گریه و بی‌تابیِ خود با آنان همدردی می‌کردند.

من پس از وفات آن حضرت صبر پیشه کرده به اموری که آن حضرت مرا به آنها فرمان داده بود مشغول گشتم، از قبیل: آماده ساختن و غسل دادن و حنوط کردن و کفن نمودن و نماز میّت را بر وی خواندن و به خاک سپردنِ ایشان، و گردآوریِ کتاب خدا و پرداختن به برآوردنِ تعهدات ایشان به مردم، بی آنکه اشک روان و هیجان آه و ناله و سوزش حرارت و عظمت مصیبت مرا از وظیفه‌ی اصلی باز دارد تا اینکه توانستم حق واجب خدا و رسولش را در این خصوص که بر دوش من بود به انجام برسانم و آنچه را که به من امر فرموده بود به جای آورم و آن را صابرانه و تقرّب جویانه تحمل نمودم...

الخصال، ج۲، ص۳۷۰

@alhekmat

کلمة الحکمة

02 Sep, 08:31


عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ علیهما السلام:
قَالَ الْحَسَنُ بْنُ عَلِيٍّ علیهما السلام لِأَهْلِ بَيْتِهِ إِنِّي أَمُوتُ بِالسَّمِّ كَمَا مَاتَ رَسُولُ اللهِ صلی الله علیه و آله...


💠 از امام صادق -علیه السلام- روایت شده:
امام حسن -علیه السلام- به اهل بیت خویش فرمود: من به وسیله‌ی سم کُشته خواهم شد همان‌گونه که رسول خدا -صلی الله علیه و آله- کُشته شد.
عرضه داشتند: چه کسی شما را مسموم می‌کند؟ فرمود: زنم.
گفتند: او را از خانه‌ات بیرون کن، لعنت خدا بر او باد.
فرمود: بیرون کردنِ او ممکن نیست در حالی که مرگ من به دست اوست و گریزی از آن نباشد. حتی اگر او را بیرون کنم نیز کسی جز او مرا نخواهد کُشت، چرا که این قضایی مقرّر و امری حتمی از جانب خداست...


مناقب آل أبي طالب عليهم السلام (لابن شهرآشوب)، ج‏4، ص8
الخرائج و الجرائح، ج‏1، ص241


فرا رسیدن ایام شهادت سید الأولين و الآخرين، خاتم النبیّین، محمد مصطفى (صلی الله عليه و آله)
و سبط گرامی ایشان؛ سید شباب أهل الجنّة، معزّ المؤمنین، امام حسن مجتبی (صلوات الله علیه) را به محضر ولی عصر (عجّل الله فرجه) و شیعیان و محبین ایشان تسلیت عرض می‌کنیم.

@alhekmat

کلمة الحکمة

25 Aug, 13:45


🏴.🏴.🏴.🏴.🏴

مانند زیارت حسین (علیه السلام)


عَنِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيٍّ الْوَشَّاءِ عَنِ الرِّضَا علیه السلام قَالَ: زِيَارَةُ قَبْرِ أَبِي مِثْلُ زِيَارَةِ قَبْرِ الْحُسَيْنِ.


💠 امام رضا علیه السلام:
زیارت قبر پدرم (موسی بن جعفر علیه السلام) مانند زیارت قبر حسین -علیه السلام- است.

كامل الزيارات، ص300

@alhekmat

🏴.🏴.🏴.🏴.🏴

کلمة الحکمة

17 Aug, 20:31


حب الحسين (ع) وسيلة السّعداء

@alhekmat

کلمة الحکمة

09 Aug, 19:42


🏴💠🏴💠🏴💠🏴

زیارت ائمه علیهم السلام،
عهد و پیمانی بر ذمّه‌ی شیعیان



عَنِ اَلْحَسَنِ بْنِ عَلِيٍّ اَلْوَشَّاءِ قَالَ سَمِعْتُ اَلرِّضَا عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ يَقُولُ: إِنَّ لِكُلِّ إِمَامٍ عَهْداً فِي عُنُقِ أَوْلِيَائِهِ وَ شِيعَتِهِ وَ إِنَّ مِنْ تَمَامِ اَلْوَفَاءِ بِالْعَهْدِ وَ حُسْنِ اَلْأَدَاءِ زِيَارَةَ قُبُورِهِمْ فَمَنْ زَارَهُمْ رَغْبَةً فِي زِيَارَتِهِمْ وَ تَصْدِيقاً بِمَا رَغِبُوا فِيهِ كَانَ أَئِمَّتُهُمْ شُفَعَاءَهُمْ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ.


حسن بن علی الوشّاء گويد: از امام رضا -عليه السّلام- شنيدم كه فرمود:
براى هر امامى بر ذمّه‌ی پیروان و شيعيانش عهد و پيمانى است، و از [شروط] کامل بودنِ وفاى به عهد و نیکو ادا نمودن آن، زيارت قبورِ ایشان است.

پس هر كس از روی شوق و رغبت، و تصدیق و باور به آنچه که ائمه -علیهم السلام- به آن ترغیب کرده‌اند ایشان را زیارت کند، امامان‌شان در قيامت شفيعان‌شان خواهند بود.

الکافي ج۴، ص۵۶۷

@alhekmat

🏴💠🏴💠🏴💠🏴

کلمة الحکمة

05 Aug, 18:10


🏴🍁🏴🍁🏴🍁🏴

قصد زیارت حرمت حجّ اکبر است
حجّی که مثل عمره و حجّ پیمبر است


عَنِ ابْنِ أَبِي يَعْفُورٍ قَالَ: سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام يَقُولُ لِرَجُلٍ مِنْ مَوَالِيهِ يَا فُلَانُ أَ تَزُورُ قَبْرَ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ الْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ علیهما السلام‏ قَالَ نَعَمْ إِنِّي أَزُورُهُ بَيْنَ ثَلَاثِ سِنِينَ أَوْ سَنَتَيْنِ مَرَّةً فَقَالَ لَهُ وَ هُوَ مُصْفَرُّ الْوَجْهِ أَمَا وَ اللَّهِ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ لَوْ زُرْتَهُ لَكَانَ أَفْضَلَ لَكَ مِمَّا أَنْتَ فِيهِ فَقَالَ لَهُ جُعِلْتُ فِدَاكَ أَ كُلُّ هَذَا الْفَضْلُ فَقَالَ نَعَمْ وَ اللَّهِ لَوْ أَنِّي حَدَّثْتُكُمْ بِفَضْلِ زِيَارَتِهِ وَ بِفَضْلِ قَبْرِهِ لَتَرَكْتُمُ الْحَجَّ رَأْساً وَ مَا حَجَّ مِنْكُمْ أَحَدٌ وَيْحَكَ أَ مَا تَعْلَمُ أَنَّ اللَّهَ اتَّخَذَ [بِفَضْلِ قَبْرِهِ‏] كَرْبَلَاءَ حَرَماً آمِناً مُبَارَكاً قَبْلَ أَنْ يَتَّخِذَ مَكَّةَ حَرَماً قَالَ ابْنُ أَبِي يَعْفُورٍ فَقُلْتُ لَهُ قَدْ فَرَضَ اللَّهُ عَلَى النَّاسِ حِجَّ الْبَيْتِ وَ لَمْ يَذْكُرْ زِيَارَةَ قَبْرِ الْحُسَيْنِ علیه السلام فَقَالَ وَ إِنْ كَانَ كَذَلِكَ فَإِنَّ هَذَا شَيْ‏ءٌ جَعَلَهُ اللَّهُ هَكَذَا أَ مَا سَمِعْتَ قَوْلَ أَبِي أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ علیه السلام حَيْثُ يَقُولُ إِنَّ بَاطِنَ الْقَدَمِ أَحَقُّ بِالْمَسْحِ مِنْ ظَاهِرِ الْقَدَمِ وَ لَكِنَّ اللَّهَ فَرَضَ هَذَا عَلَى الْعِبَادِ أَ وَ مَا عَلِمْتَ أَنَّ الْمَوْقِفَ لَوْ كَانَ فِي الْحَرَمِ كَانَ أَفْضَلَ لِأَجْلِ الْحَرَمِ وَ لَكِنَّ اللَّهَ صَنَعَ ذَلِكَ فِي غَيْرِ الْحَرَمِ.


💠 از ابن ابی یعفور روایت شده که گوید: شنیدم امام صادق -علیه السلام- به مردی از دوستدارانش می‌فرمود: فلانی، آیا قبر ابی‌عبدالله‌الحسین -علیه السلام- را زیارت می‌کنی؟
عرض کرد: بله، هر دو سال یا سه سال یک بار به زیارت ایشان می‌روم.
امام (ع) در حالی که چهره‌اش زرد شده بود فرمود: سوگند به خدایی که جز او خدایی نیست، چنانچه به زیارت وی می‌رفتی از چیزی که در آن هستی (حجّ عمره) افضل و برتر می‌بود.
آن مرد عرض کرد: فدایت شوم، آیا تمام فضل حجّ نصیبم می‌شد؟
فرمود: آری به خدا سوگند، اگر درباره‌ی فضل قبر سیدالشهداء -علیه السلام- و فضل زیارت او با شما سخن بگویم قطعاً حجّ را به کُل ترک خواهید کرد و هیچ کدام‌تان حجّ به جا نخواهد آورد. وای بر تو، آیا نمی‌دانی که خداوند قبل از اینکه مکّه را حرم امن قرار دهد کربلا را حرم امن و مبارک قرار داد؟

ابن ابی یعفور گوید عرضه داشتم: خداوند [در کتاب خویش] حجّ خانه‌اش را بر مردم فرض و واجب نموده اما زیارت حسین -علیه السلام- را ذکر نکرده است.
امام (ع) فرمود: هر چند چنین باشد. این چیزی است که خدا اینگونه قرارش داده، آیا سخن جدّم امیرالمؤمنین -علیه السلام- را نشنیده‌ای آنجا که فرمود: همانا مسح زیر پا [در وضو] شایسته‌تر از مسح روی پاست اما خداوند اینگونه [مسح روی پا، و نه زیر پا را] بر بندگان واجب کرده است. آیا نمی‌دانی اگر موقف حجّ در حرم مکّه بود به جهت حضور در حرم افضل می‌بود اما خداوند آن را در غیر حرم قرار داده است.


كامل الزيارات، ص266
بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج‏98، ص33

@alhekmat

🏴🍁🏴🍁🏴🍁🏴

کلمة الحکمة

01 Aug, 19:20


کتاب چهل حدیث حسینی

در این کتاب، چهل حدیث مربوط به امام حسین -علیه السلام- و زیارت ایشان جمع‌آوری شده است. متن عربی احادیث خطاطی شده و ترجمه‌ی هر حدیث در صفحه‌ی روبروی آن قرار دارد.

بعد از این احادیث، چند زیارت مطلقه و مخصوصه‌ی امام حسین (ع) آمده است (+ زیارت عاشورای تحقیق و مقابله شده). بخش‌هایی از زيارات که مربوط به جزئیات و آداب آن است به فارسی ترجمه شده است.

در پایان نیز زیارت آل یاسین، زیارت جامعه صغیره و جامعه کبیره و دو دعای جامع قرار گرفته است که برای دعا کردنِ پس از زيارت مناسب است.

این کتاب، توشه‌ای مناسب برای زائران حسینی است و از آنجا که دارای برخی از زیاراتِ راه دور است برای کسانی که مشرف نشده‌اند نیز مفید خواهد بود ان شاء الله.

با استفاده از لینک فهرست کتاب می‌توانید به صفحه‌ی دلخواه منتقل شوید.

این کتاب هم برای عرب‌زبانان و هم برای فارس‌زبانان محل استفاده خواهد بود.

هدیه به محضر امّ البنین -سلام الله علیها- صلواتی تقدیم کنید.

@alhekmat

کلمة الحکمة

01 Aug, 18:10


کلمة الحکمة pinned Deleted message

کلمة الحکمة

01 Aug, 18:01


از صفوان جمّال روایت شده که گفت: امام صادق -علیه السلام- آنگاه که به حیره (جنب کوفه) آمده بود- به من فرمود: آیا مایل به زیارت حسین -علیه السلام- هستی؟
عرض کردم: فدایت شوم، شما هم به زیارت ایشان می‌روید؟
فرمود: چگونه به زیارت ایشان نروم حال آنکه خدای متعال در هر شب جمعه ایشان را زیارت می‌کند، [یعنی رحمت خاص او] همراه ملائکه بر وی نازل می‌شود، و انبیاء و اوصیاء و حضرت محمد -صلی الله علیه و آله- که برترینِ انبیاست و ما که برترینِ اوصیاء هستیم آن حضرت را زیارت می‌کنیم.
صفوان گوید عرض کردم: فدایت گردم، پس آیا هر جمعه ایشان را زیارت کنیم تا به زیارت پروردگار نائل شویم؟
امام (ع) فرمود: آری ای صفوان، ملتزم این زیارت باش که ثواب زیارت حسین (ع) را برایت می‌نویسند و آن -زیارت پروردگار- نیز فزونی و فضلی است [در کنارش].


كامل الزيارات، ص113
بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج‏98، ص60

@alhekmat

کلمة الحکمة

30 Jul, 17:35


🏴♦️🏴♦️🏴♦️🏴

توجه و دعای حضرت فاطمه سلام الله علیها برای زائران کربلا



عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَال‏:
...وَ إِنَّهَا لَتَنْظُرُ إِلَى مَنْ حَضَرَ مِنْكُمْ فَتَسْأَلُ اللَّهَ لَهُمْ مِنْ كُلِّ خَيْرٍ وَ لَا تَزْهَدُوا فِي‏ إِتْيَانِهِ‏ فَإِنَّ الْخَيْرَ فِي إِتْيَانِهِ أَكْثَرُ مِنْ أَنْ يُحْصَى‏.


از امام صادق علیه السلام روایت شده است که فرمود:
به راستی که فاطمه (سلام الله علیها) به کسانی از شما که برای زیارت حسین (علیه السلام) حضور می‌یابند نظرِ لطف می‌نماید و از خداوند برایشان جمیعِ خیر و خوبی‌ها را درخواست می‌کند.
نسبت به آمدن به سوی او رویگردان و بی‌رغبت نباشید زیرا که خیر و برکتِ آمدن به نزدِ ایشان بیش از آن است که شمرده شود.

كامل الزيارات، ص86
بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج‏45، ص225

@alhekmat

🏴♦️🏴♦️🏴♦️🏴

کلمة الحکمة

28 Jul, 18:10


🏴🏴🏴🏴

اگر مردم می‌دانستند...


عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ علیه السلام قَالَ:
لَوْ يَعْلَمُ النَّاسُ مَا فِي زِيَارَةِ قَبْرِ الْحُسَيْنِ علیه السلام مِنَ الْفَضْلِ لَمَاتُوا شَوْقاً وَ تَقَطَّعَتْ أَنْفُسُهُمْ عَلَيْهِ حَسَرَاتٍ قُلْتُ وَ مَا فِيهِ قَالَ مَنْ أَتَاهُ تَشَوُّقاً كَتَبَ اللَّهُ لَهُ أَلْفَ حِجَّةٍ مُتَقَبَّلَةٍ وَ أَلْفَ عُمْرَةٍ مَبْرُورَةٍ وَ أَجْرَ أَلْفِ شَهِيدٍ مِنْ شُهَدَاءِ بَدْرٍ وَ أَجْرَ أَلْفِ صَائِمٍ وَ ثَوَابَ أَلْفِ صَدَقَةٍ مَقْبُولَةٍ وَ ثَوَابَ أَلْفِ نَسَمَةٍ أُرِيدَ بِهَا وَجْهُ اللَّهِ وَ لَمْ يَزَلْ مَحْفُوظاً سَنَتَهُ مِنْ كُلِّ آفَةٍ أَهْوَنُهَا الشَّيْطَانُ وَ وُكِّلَ بِهِ مَلَكٌ كَرِيمٌ يَحْفَظُهُ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ وَ عَنْ يَمِينِهِ وَ عَنْ شِمَالِهِ وَ مِنْ فَوْقِ رَأْسِهِ وَ مِنْ تَحْتِ قَدَمِهِ فَإِنْ مَاتَ سَنَتَهُ حَضَرَتْهُ مَلَائِكَةُ الرَّحْمَةِ يَحْضُرُونَ غُسْلَهُ وَ أَكْفَانَهُ وَ الِاسْتِغْفَارَ لَهُ وَ يُشَيِّعُونَهُ إِلَى قَبْرِهِ بِالاسْتِغْفَارِ لَهُ وَ يُفْسَحُ لَهُ فِي قَبْرِهِ مَدَّ بَصَرِهِ وَ يُؤْمِنُهُ اللَّهُ مِنْ ضَغْطَةِ الْقَبْرِ وَ مِنْ مُنْكَرٍ وَ نَكِيرٍ أَنْ يروعانه [يُرَوِّعَاهُ‏] وَ يُفْتَحُ لَهُ بَابٌ إِلَى الْجَنَّةِ وَ يُعْطَى كِتَابَهُ بِيَمِينِهِ وَ يُعْطَى لَهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ نورا [نُورٌ] يُضِي‏ءُ لِنُورِهِ مَا بَيْنَ الْمَشْرِقِ وَ الْمَغْرِبِ وَ يُنَادِي مُنَادٍ هَذَا مَنْ زَارَ الْحُسَيْنَ شَوْقاً إِلَيْهِ فَلَا يَبْقَى أَحَدٌ يَوْمَ الْقِيَامَةِ إِلَّا تَمَنَّى يَوْمَئِذٍ أَنَّهُ كَانَ مِنْ زُوَّارِ الْحُسَيْنِ ع.


💠 از محمد بن مسلم روایت شده که گوید: امام باقر -علیه السلام- فرمود:
اگر مردم می‌دانستند چه خیرات و فضائلی در زیارت قبر سیدالشهداء -صلوات الله علیه- وجود دارد، از شوق می‌مُردند و در حسرتِ آن جان به لب می‌شدند!
عرض کردم: مگر چه فضائلی در آن است؟

امام (ع) فرمود: هر کس از روی اشتیاق، به زیارت آن حضرت برود خداوند ثواب هزار حجّ قبول شده و هزار عُمره‌ی پسندیده، و پاداش هزار شهید از شهدای بدر و هزار روزه‌دار، و ثواب هزار صدقه‌ی مقبول و آزاد کردنِ هزار برده در راه خدا را برایش می‌نویسد. و پیوسته در آن سال از هر آفتی -که کمترینش شیطان است- محفوظ خواهد بود و فرشته‌ای بزرگوار را بر او می‌گمارند که او را از پیشِ رو و پشت سر و راست و چپ و بالای سر و پایین پا حفظ کند.

پس اگر در آن سال بمیرد ملائکه‌ی رحمت در هنگام غسل و تکفین و طلب آمرزش برای وی حاضر می‌شوند و او را تا قبرش -با استغفار برای وی- بدرقه می‌کنند. قبرش به وسعتی که چشمش کار می‌کند فراخ می‌گردد و خداوند او را از فشار قبر، و نکیر و منکر -از اینکه او را بترسانند- ایمن می‌دارد و برایش دری به سوی بهشت باز می‌شود و نامه‌ی اعمالش را به دست راستش می‌دهند.

در روز قیامت نوری به وی عطا می‌شود که مشرق تا مغرب را روشن می‌کند و ندا دهنده‌ای ندا می‌دهد؛ این کسی است که از روی شوق، حسین -علیه السلام- را زیارت کرده است. پس در آن روز احدی نمی‌ماند جز اینکه آرزو می‌کند کاش در دنیا از زائرین حسین -علیه السلام- می‌بود.


كامل الزيارات، ص142
بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج‏98، ص18

@alhekmat

🏴🏴🏴🏴

کلمة الحکمة

27 Jul, 15:05


از سلیمان بن خالد روایت شده که گوید: امام‌ صادق علیه السلام می‌فرمود:
شگفتا از مردمی که گمان می‌کنند شیعه‌ی ما هستند اما گفته می‌شود که بعضی‌شان عمری از وی می‌گذرد و از روی بی‌وفایی و سبک‌شماری و سستی و تنبلی به زیارت مرقد حسین -علیه السلام- نمی‌رود.
به خدا سوگند اگر می‌دانست چه فضائلی در این زیارت است سبک نمی‌شمرد و تنبلی نمی‌کرد.
عرض کردم: فدایت شوم، چه فضائلی در آن است؟
امام (ع) فرمود: فضائل و خیرات فراوانی است. اولین چیزی که نصیبش می‌‌گردد این است که گناهان گذشته‌اش آمرزیده می‌شود و به او می‌گویند: اعمالت را از سر بگیر.



كامل الزيارات، ص292
بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج‏98، ص7

@alhekmat

کلمة الحکمة

16 Jul, 14:00


عَظَّمَ اللهُ أُجُورَنَا بِمُصَابِنَا بِالْحُسَيْنِ علیه السلام وَ جَعَلَنَا وَ إِيَّاكُمْ مِنَ الطَّالِبِينَ بِثَأْرِهِ مَعَ وَلِيِّهِ الْإِمَامِ الْمَهْدِيِّ مِنْ آلِ مُحَمَّدٍ (صلوات الله علیهم)

@alhekmat

کلمة الحکمة

11 Jul, 21:35


شعرهای سانتی مانتال، شعارهای صورتی


آنچه از «اجتماعی» بودن به ذهن متبادر می‌شود، رفت و آمد و فعالیتِ بیرون از خانه و خانواده است که در فرهنگ و نگاهِ دنیای مدرن و متجدد و همچنین مذهبی‌ها و آخوندهای صورتی و اسلام سیاسی آن را برای زن مطلوب می‌دانند و تبلیغش می‌کنند، اما در دین و مذهب ما -البته تا قبل از آلوده شدن به بدعت‌ها و اباطیل- ناپسند است و مهم‌ترین ارزش برای زنان، «مستوریت و خانه‌نشینی و خانه‌داری» معرفی شده است. اصلا چگونه ممکن است -آن طور که شاعرمان گفته و مداح‌مان خوانده- همزمان خانه‌دار بود و اجتماعی؟! مگر اینکه در نهایت چیزی از خانه و خانواده‌داری باقی نمانَد و بشود حکایت شترمرغی که نه پرنده است و نه باربر!

گرچه بر انسان خبیر پوشیده نیست که فعالیت‌های حضرت فاطمه و دختر گرامی‌شان حضرت زینب -سلام الله علیهما- در ماجرای غصب خلافت و مصیبت کربلا چیزی جز عمل از روی اضطرار و ناچاری نبوده و نمی‌توان آن را سیره‌ی مستمر دانست و مبنا و شعاری برای سبک زندگی قرار داد، که اگر جز این بود شیعیان در طول هزار سال برای ابتلای آن حضرات به چنین وضعیتی نمی‌سوختند و اشک نمی‌ریختند.

اما اینکه مقام و شأنِ معصومی همچون حضرت زهرا و زنانِ بلندمرتبه‌ای مانند حضرت زینب -علیهما السلام- را محمل و سببی قرار دهند برای شعارهای سانتی مانتال و استفاده‌های جنسیتی و حتی بالاتر از آن؛ زن‌زدگی و فمینیسم، اوج جهالت و نافهمی خواهد بود.

بماند اینکه طبق معارف دینی ما، زن است که از مرد وجود یافته نه برعکس! و نیز آنچه انسان‌ساز است که همانا قوّه‌ی عقل و ایمان باشد در مردان -به مراتب- بروز و ظهور بیشتر و بالاتری دارد.

این حرف‌های عامه‌پسند را بگذاریم برای همان آخوندهای سیاست‌زده و مذهبی‌های صورتی و جاهل که دوست دارند دین خدا را با خواسته‌های خود هماهنگ کنند و به رنگ خود درآورند، آنها بهتر و بیشترش را بلدند، ما به کار خود مشغول باشیم.

@alhekmat

کلمة الحکمة

11 Jul, 21:35


🎙فـایل صـوتـی
#محرم_الحرام۱۴۰۳ (شب دوم)
پیش زمینه| بار پرچم کربلا...
هیـئـت بهشت عـباس (ع)

کلمة الحکمة

11 Jul, 09:15


از خون خودش خدا گذشته

@alhekmat