مدرسه افروز @afroozschool Channel on Telegram

مدرسه افروز

@afroozschool


افروز، یک مدرسه آنلاین برای آموزشگران است و روی آموزش‌های شهروندی تمرکز دارد.
تماس @Afrooz_School
[email protected]

www.afroozschool.org

https://twitter.com/afroozschool

https://www.instagram.com/afroozschool/

مدرسه افروز (Persian)

مدرسه افروز یک مدرسه آنلاین برای آموزشگران است که روی آموزش‌های شهروندی تمرکز دارد. این مدرسه با هدف ارائه آموزش‌های با کیفیت و مفید در حوزه‌های مختلف برای افراد علاقه‌مند به یادگیری و پیشرفت تاسیس شده است. اگر شما نیز به دنبال یادگیری مهارت‌های جدید و افزایش دانش خود هستید، مدرسه افروز مکان مناسبی برای شماست.

برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام در دوره‌های آموزشی، می‌توانید با ما از طریق تماس با کارشناسان مدرسه افروز به آدرس @Afrooz_School یا ارسال ایمیل به [email protected] تماس بگیرید. همچنین می‌توانید وبسایت مدرسه را به آدرس www.afroozschool.org مشاهده کنید و از آخرین اخبار و دوره‌های آموزشی مطلع شوید.

همچنین می‌توانید ما را در شبکه‌های اجتماعی نیز دنبال کنید:

توییتر: https://twitter.com/afroozschool

اینستاگرام: https://www.instagram.com/afroozschool/

مدرسه افروز

24 Jan, 19:25


هوش مصنوعی را به کلاس درس وارد کنیم؟
اثر هوش مصنوعی بر یادگیری بلندمدت

لطفا این مطلب را با معلمان و آموزشگرانی که می‌شناسید به اشتراک بگذارید.

✏️ @AfroozSchool

مدرسه افروز

24 Jan, 19:21


روز جهانی آموزش با تمرکز بر «هوش مصنوعی و عاملیت بشر»، فرصت مناسبی است برای اندیشیدن به اینکه هوش مصنوعی چیست و چگونه آموزش را متحول می‌کند.
هوش مصنوعی نوعی فناوری است که می‌تواند مانند انسان فکر کند و وظایفی شبیه به انسان انجام دهد؛ یادگیری، حل مساله و تصمیم‌گیری. این فناوری که با تحلیل داده‌ها و پرسش‌های کاربران پاسخ‌هایی هوشمندانه ارائه می‌دهد، به بخشی از کلاس‌های درس تبدیل شده است و ظرفیت چشمگیری برای بهبود تجربه‌های یادگیری دارد.
اکنون، همراه با ورود این تحول به کلاس‌های درس و رسمیت یافتن آن، یک پرسش مهم به میان می‌آید: هوش مصنوعی چه تاثیری بر عاملیت دانش‌آموزان دارد؟ آیا ممکن است مانعی برای رشد مهارت‌های ضروری مانند حل مستقل مساله و تفکر انتقادی باشد؟
در این مطلب، به پژوهشی درباره‌ی تأثیر هوش مصنوعی بر یادگیری بلندمدت می‌پردازیم.

✏️ @AfroozSchool

مدرسه افروز

15 Jan, 16:56


پایان‌بندی جذاب، یادگیری ماندگار

همیشه برای فعالیت‌های پایانی وقت کافی وجود ندارد. اما ا گر چند دقیقه وقت اضافه دارید – به‌ویژه در موقعیت‌های مهمی مانند پایان یک فصل از کتاب – این فعالیت‌ها فرصت‌های کوتاه اما مؤثری برای «تصحیح، رفع اشکال و تحسین دانش‌آموزان» فراهم می‌کنند.


فعالیت‌های پایانی پیشنهادی:

- آموزش به یک دانش‌آموز کلاس اولی: دانش‌آموزان در گروه‌های دونفره، مفاهیم کلیدی، اصطلاحات یا ارتباط میان مفاهیم را به‌گونه‌ای توضیح دهند که برای یک دانش‌آموز کلاس اولی قابل‌فهم باشد. هدف این است که دانش‌آموزان مفاهیم را به زبان ساده و قابل درک بیان کنند تا نه‌تنها خودشان بهتر بفهمند، بلکه توانایی توضیح دادن آن‌ها را هم پیدا کنند.

- مرور پنج‌انگشتی: از دانش‌آموزان بخواهید روی یک تکه کاغذ، شکل دست خود را بکشند. هر دانش‌آموز یک مفهوم کلیدی از درس را در مرکز دستِ نقاشی‌شده بنویسد و برای هر انگشت یک مفهوم یا تعریف مرتبط با درس آن روز را اضافه کند. سپس دانش‌آموزان برگه‌های خود را در گروه‌های کوچک یا دو نفره با هم به اشتراک بگذارند.

- سنگ، کاغذ، قیچی: این فعالیت با الهام از بازی «سنگ، کاغذ، قیچی»، از دانش‌آموزان می‌خواهد که بخش‌های مختلف درس را ارزیابی کنند. دانش‌آموزان چالش‌برانگیزترین بخش درس را تحت عنوان سنگ، مفهوم کلیدی و اصلی درس که باید آن را به خاطر بسپارند تحت عنوان کاغذ، و کم‌اهمیت‌ترین جزئیاتی را که می‌توانند از آن‌ها صرف‌نظر کنند به‌عنوان قیچی شناسایی می‌کنند.


- یک کلمه، یک داستان: از هر دانش‌آموز بخواهید که درس امروز را با یک کلمه توصیف کند. افزودن کمی جنبش و تحرک می‌تواند انرژی تازه‌ای به کلاس ببخشد. سپس از دانش‌آموزان بخواهید بلند شوند، کلمه‌ی خود را با هم‌کلاسی‌ها به اشتراک بگذارند و توضیح دهند چرا آن را انتخاب کرده‌اند.

ادامه‌ی مطلب را در لینک زیر بخوانید.



لطفا این پیام را با آموزشگران و معلمانی که می‌شناسید به اشتراک بگذارید. متشکریم.
✏️ @AfroozSchool

مدرسه افروز

15 Jan, 16:51


ذهن دانش‌آموزان در دقایق پایانی کلاس معمولاً درگیر چیزهایی است که بعد از کلاس در انتظارشان است: ناهار، امتحان کلاس بعدی، ارائه‌ی گروهی، تکالیف ناتمام یا زنگ تفریح. اما وقتی دانش‌آموزان بدون فرصتی برای جمع‌بندیِ آموزه‌های تازه، به‌سرعت وارد کلاس بعدی می‌شوند، یک فرصت ارزشمند برای تثبیت آموخته‌های جدید از دست می‌رود. فعالیت‌های سریع بازاندیشانه که دانش‌آموز را وا می‌دارد به آنچه فرا گرفته فکر کند، هم باعث تثبیت آموزه‌های جدید در ذهن‌ شاگردان می‌شود و هم به کلاس انرژی می‌دهد. این فعالیت‌ها فرصتی هستند برای شناسایی و اصلاح برداشت‌های نادرست، تأکید بر نکات کلیدی و تثبیت مطالبی که به تازگی آموخته شده‌اند.

✏️ @AfroozSchool

مدرسه افروز

10 Jan, 18:26


سه راه برای کمک به نوجوانان در ابراز احساسات


۱- همدلانه پاسخ دهید

وقتی نوجوانان از ناراحتی‌هایشان می‌گویند، اغلب وسوسه می‌شویم نصیحت‌شان کنیم یا سؤال‌هایی از آنها بپرسیم. شاید این راه‌ها هم مفید باشند، اما آن‌چه نوجوان بیش از هر چیز می‌خواهد همدلی است. وقتی نوجوانان احساسات دردناکی را با شما اشتراک می‌گذارند، ابتدا با مهربانی پاسخ دهید و بگویید: «بسیار متاسفم که چنین احساسی داری!» گفتن این جمله اغلب همان حمایتی را که نوجوانان به دنبال آن هستند، به آن‌ها می‌دهد و دالان‌های رابطه را باز نگاه می‌دارد.


۲- به جزییات بپردازید
صحبت کردن درباره‌ی احساسات تسکین‌دهنده است. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که صحبت از احساسات به‌ویژه زمانی اثربخش‌تر است که آنها را به‌دقت توصیف کنیم. وقتی با دقت گوش می‌دهیم، می‌توانیم به نوجوانان کمک کنیم تا دقیق‌ترین کلمات را برای بیان احساسات خود پیدا کنند.
وقتی نوجوان شما می‌گوید که احساس اضطراب دارد، از او درباره‌ی علتش بپرسید، سپس با دقت به آنچه می‌گوید گوش دهید. سعی کنید اصطلاحات و عبارت‌های دقیق‌تری برای احساسی که دارند ارائه دهید. مثلا با توجه به چیزی که بیان کرده‌اند، ممکن است بگویید: «آره، فکر کنم دلیل اضطرابت رو می‌فهمم. حتی شاید احساس ناامیدی، نگرانی یا دلواپسی هم داشته باشی. درسته؟!»


۳- به شیوه‌های غیرکلامی ابراز احساسات رسمیت دهید
بسیاری از نوجوانان تمایل ندارند درباره‌ی احساسات خود صحبت کنند و این اشکالی ندارد. راه‌های سالم بسیاری برای تخلیه‌ی احساسات وجود دارد که الزاما کلامی نیستند. بسیاری افراد عواطف‌شان را با انجام فعالیت‌های جسمی یا کارهای هنری، یک گریه‌ی حسابی یا گوش دادن به موسیقی تخلیه می‌کنند. بنابراین، به روش‌های سالمی که نوجوان‌تان از طریق آن‌ها احساساتش را بیان و تخلیه می‌کند، توجه کنید، آن‌ها را به رسمیت بشناسید و اگر هر یک از این روش‌ها (مثلا گریه کردن برای پسران) آلوده به انواع کلیشه‌هاست، از آن‌ها کلیشه‌زدایی کنید.



لطفا این مطلب را با آموزشگران و معلمانی که می‌شناسید به اشتراک بگذارید. متشکریم.

✏️ @AfroozSchool

مدرسه افروز

10 Jan, 18:23


دوران نوجوانی سرشار از احساسات متنوع و گاه پیچیده‌‌ای‌ست که کمک به درک و ابراز آن‌ها نقش مؤثری در ایجاد محیطی امن و ارتباطی پایدار خواهد داشت. نوجوانان شخصیت، تجربه‌ها و روش‌های متفاوتی برای بیان احساسات خود دارند؛ برخی ممکن است به‌راحتی با صحبت کردن احساسات‌شان را درست و روشن بیان کنند، درحالی‌که برخی دیگر نتوانند بیان دقیق و روشنی از احساس خود داشته باشند یا از ابراز غیرکلامی استفاده کنند. درک این روندها و در نظر گرفتن تفاوت‌های فردی، به بزرگسالان کمک می‌کند تا بهتر به نیازهای نوجوانان پاسخ دهند. همدلی با نوجوانان، کمک به شناسایی و نام‌گذاری دقیق احساسات و به رسمیت شناختن شیوه‌های متفاوت ابراز آن، به نوجوانان نشان می‌دهد احساسات‌شان مهم و معتبرند و در طی کردن این مسیر تنها نیستند.

✏️ @AfroozSchool

مدرسه افروز

23 Dec, 19:05


در جست‌وجوی تمرکز از دست رفته!


«بچه‌م اصلاً حرفمو گوش نمی‌ده.»

«بچه‌م همش تو فکر و خیاله! »

«بچه‌م موقع انجام تکالیفش هی به دور و بر زل می‌زنه.»

شاید شما هم این جملات را شنیده یا خودتان تکرارشان کرده باشید. کودکان امروزی بیش از هر زمان دیگری با چالش‌های مربوط به تمرکز دست به گریبان هستند. چه در مدرسه و چه در خانه، عوامل حواس‌پرتی بطور پیوسته توانایی‌شان برای تمرکز روی یک کار خاص را به چالش می‌کشد. این چالش‌ها اغلب فراتر از کنترل کودک است. با این حال، برخی کودکان بطور مداوم با این مساله درگیرند و این امر عملکرد آن‌ها در مدرسه و حتی توانایی‌شان برای انجام کارهای روزمره را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در حقیقت، بسیاری از بچه‌ها تمایل دارند کارهایشان را انجام دهند، اما قادر به حفظ تمرکز نیستند. این موضوع ربطی به میزان تلاش آن‌ها ندارد؛ بلکه به توانایی مغز در فیلتر کردن عوامل حواس‌پرتی و ادامه دادن کار مربوط می‌شود. برای نمونه، ممکن است اتاق‌شان همیشه به‌هم‌ریخته باشد چون هنگام تلاش برای مرتب کردن، حواس‌شان پرت می شود. والدین نیز معمولا به جای توجه به دلیل اصلی این بی‌نظمی، از نتیجه‌ی آن – مانند یک اتاق شلوغ – شکایت می‌کنند و به اشتباه تصور می‌کنند فرزندشان تنبل یا لجباز است.

درک این موضوع که چنین مشکلاتی ناشی از تنبلی یا بی‌توجهی کودک نیست، به والدین و معلمان کمک می‌کند راه‌های بهتری برای حمایت از کودکانی که با این چالش‌ها مواجه‌اند، پیدا کنند.

ادامه‌ی مطلب را در لینک زیر بخوانید...


لطفا این پیام را با آموزشگران و معلمانی که می‌شناسید به اشتراک بگذارید. متشکریم.

✏️ @AfroozSchool

مدرسه افروز

23 Dec, 19:03


دنیای پرهیاهوی امروز بیش از پیش ما را با چالش‌های تمرکز درگیر کرده است؛ این چالش‌ها بر یادگیری و عملکرد ما در هر سِنی تأثیر می‌گذارند اما به نظر می‌رسد کودکان و نوجوانان - که به‌طور طبیعی نسبت به بزرگسالان دامنه‌ی تمرکز کمتری دارند - برای حفظ تمرکز به حمایت بیشتری نیاز داشته باشند. چالش‌های تمرکز اغلب به عواملی خارج از کنترل کودکان و نوجوانان برمی‌گردد و نباید الزاماً به‌عنوان تنبلی یا بی‌توجهی تفسیر شود. والدین و آموزشگران می‌توانند با شناخت دلایل کاهش تمرکز و به‌کارگیری روش‌های مناسب، مسیر یادگیری و رشد کودکان و نوجوانان را هموار کرده، محیطی آرام و حمایت‌گر برای آنان بسازند.

✏️ @AfroozSchool

مدرسه افروز

02 Dec, 17:16


سه راهکار ساده برای کمک به تقویت اعتماد به نفس در نوجوانان


۱- تقویت حس مفید بودن با مشارکت در فعالیت‌های خانوادگی و اجتماعی

معمولاً وقتی افراد کار مفیدی انجام می‌دهند، احساس خوبی نسبت به خود دارند. بنابراین، به دنبال راه‌هایی باشید که نوجوان شما بتواند کارهای معناداری برای خانواده یا جامعه‌ای که عضوی از آن است، انجام دهد. توانایی کمک به دیگران تقریبا همیشه منبع قابل اتکایی برای خودباوری و عزت نفسِ نوجوانان فراهم می‌کند. مثلا مسئولیت‌هایی مانند مراقبت از باغچه یا گلدان‌های آپارتمانی، یا کمک به همسایگان سالمند در خرید مواد غذایی یا انجام کارهای روزمره را به فرزند نوجوان‌تان بسپارید. این کارها به او حس مفید بودن و ارزشمندی می‌دهند.

۲- تشویق به فعالیت‌های لذت‌بخش و مهارت‌محور

به دنبال راه‌هایی باشید که نوجوان شما، چه به‌تنهایی و چه با دوستان، بتواند در فعالیت‌های لذت‌بخشی شرکت کند که احساس می‌کند در آن‌ها بسیار خوب است. مثلا اگر نوجوان شما به علم و فناوری علاقه دارد، می‌توانید او را به شرکت در مسابقات رباتیک یا باشگاه‌های علمی تشویق کنید؛ اگر در داستان‌نویسی خوب است، او را به شرکت در کلاس‌های نویسندگی خلاق یا مسابقات ادبی تشویق کنید. این فعالیت‌ها به او حس موفقیت و تسلط بر یک مهارت می‌دهند.

۳- ایجاد نگرش مثبت نسبت به تلاش و پیشرفت

وقتی نوجوان شما در یادگیری یک مهارت دچار ناامیدی می‌شود، به او یادآوری کنید که «کارِ نیکو کردن از پُر کردن است». بسیاری از مهارت‌ها و توانایی‌هایی که ارزش یادگیری دارند، نیازمند زمان و تمرین مداوم هستند تا به سطح مطلوب برسند. مثلاً می‌توانید بگویید: «یادگیری فوتبال زمان می‌بره، اما با تمرین مداوم، تو می‌تونی بهتر بشی و از بازی لذت ببری. در ضمن، مهارت امروزت با روزی که شروع کردی قابل مقایسه نیست!»

✏️ @AfroozSchool

مدرسه افروز

02 Dec, 17:14


اعتمادبه‌نفس در سال‌های نوجوانی پایه و اساس یک زندگی شاد و رضایت‌بخش در بزرگسالی‌ست. پدر و مادرها چطور می‌توانند به فرزندان نوجوان‌ِشان در ایجاد و تقویت اعتمادبه‌نفس کمک کنند؟ این سؤال مهمی است که دکتر لیزا دامور، روانشناس برجسته‌ی رشد و تکامل، به آن پاسخ می‌دهد. او سه راهکار ساده و کاربردی ارائه می‌کند که والدین می‌توانند از آن‌ها برای تقویت حس ارزشمندی، موفقیت و نگرش مثبت در فرزندانِ‌شان استفاده کنند.

لطفا این مطلب را با معلمان، آموزشگران و والدینی که می‌شناسید به اشتراک بگذارید.


✏️ @AfroozSchool

مدرسه افروز

20 Nov, 19:23


پنجمین قسمت از پادکست مدرسه افروز درباره‌ی مدرسه‌ی افروز درباره‌ی روش‌های جایگزینِ تنبیه بدنی در تجربه‌های والدگری و آموزشگری در پادگیرهای کست‌باکس و اپل پادکست و یوتیوب آماده شنیدن است.

در این قسمت با والدین و آموزشگرانی گفت‌وگو کرده‌ایم که از راهکارها و روش‌های جایگزینِ تنبیه بدنی در تجربه‌های خود می‌گویند و می‌خواهیم بدانیم چطور می‌توان در تربیتِ فرزندان از روش‌های خشونت‌آمیز فاصله گرفت؟ برای مرزگذاری‌های ضروری با کودکان و نوجوانان از چه روش‌هایی جز تنبیه و تحقیر استفاده کنیم؟ چطور خشمِ خود را در برابرِ بدقلقی و مقاومتِ منفیِ کودکان و نوجوانان کنترل کنیم که آنان را به گفت‌وگو برگردانیم و به خشونت کشیده نشویم؟ اگر کودکانِ ما در مدرسه با تنبیه بدنی روبه‌رو شوند، چه واکنشی داشته باشیم تا آسیب‌های ناشی از آن را کاهش دهیم؟ کلاسی که در آن معلم نیازی به در پیش گرفتنِ روش‌های تنبیهی و به‌ویژه خشونتِ فیزیکی نداشته باشد، چه شکلی است و چه روش‌های جایگزینی برای مدیریتِ کلاس و تنظیمِ ارتباطِ آموزشگران با دانش‌آموزان وجود دارد؟

لینک قسمت پنجم در
کست‌باکس:
https://castbox.fm/vi/754811862

یوتیوب:
https://youtu.be/D77zBK8FN9o

لطفا تریلر این قسمت را با آموزشگران و والدینی که می‌شناسید به اشتراک بگذارید. متشکریم.

✏️ @AfroozSchool

مدرسه افروز

07 Nov, 18:08


مواجهه با قلدری در مدارس: چهار راهکار کلیدی برای معلمان

لطفا این آلبوم را با معلمان و آموزشگرانی که می‌شناسید به اشتراک بگذارید.

✏️ @AfroozSchool

مدرسه افروز

07 Nov, 18:04


دست‌انداختن، تهدید به افشای راز، هل دادن، شایعه‌پراکنی و آزار اینترنتی همگی مصداق‌هایی از رفتارهای قلدرمآبانه در مدرسه هستند. این رفتارها تاثیرات مخربی بر سلامت جسمی و روانی دانش‌آموزان می‌گذارند، کیفیت یادگیری آن‌ها را کاهش می‌دهند و تجربه‌ی تحصیلی‌شان را دگرگون می‌سازند. یونسکو، اولین پنج‌شنبه ماه نوامبر را با عنوان روز جهانی مبارزه با خشونت و قلدری در مدارس نام‌گذاری کرده‌است. گرامیداشت این روز فرصتی است برای ارتقای آگاهی در مدارس و دعوت همه به مشارکت در ایجاد محیطی امن برای یادگیری؛ محیطی که در آن هیچ سطحی از آزار و قلدری پذیرفتنی نباشد.

لطفا این مطلب را با معلمان و آموزشگرانی که می‌شناسید به اشتراک بگذارید.

تماشا و خواندن آلبوم


✏️ @AfroozSchool

مدرسه افروز

04 Nov, 18:51


ثبت نام در کارگاه آنلاین و رایگان «گذرگاه‌های مشارکت» آغاز شد.

کارگاه گذرگاه‌های مشارکت، آموزشگران و تسهیلگرانِ یادگیری را با مهارت‌هایی مشارکتی برای پرورش کنجکاوی، تفکر انتقادی و همدلی و اعتماد در دانش‌آموزان آشنا می‌کند تا دانش‌آموزان بتوانند با مشاهده‌گری، پرسشگری و به‌اشتراک‌گذاریِ دیدگاه‌هایشان، مسیرهای بررسیِ محیطِ پیرامون و تجربه‌های افراد دیگر را برای خود هموار کنند. این کارگاه آنلاین و رایگان در چهار جلسه‌ی دو ساعته برای آموزشگران و تسهیلگرانی برگزار می‌شود که می‌خواهند به‌جای انتقالِ یک دانش مشخص، دانش‌آموزان را در کاوش‌های پژوهش‌محور و جست‌وجوگری‌های خلاقانه‌شان درباره‌ی جامعه، مکان و تجربه‌های مشترک همراهی کنند.
هایدی فانینگ و مایکل وینیکاف طراحان این دوره، پژوهشگر و متخصص یادگیری مشارکتی و جست‌وجوگرانه هستند.

اطلاعات بیشتر در مورد کارگاه

فرم ثبت نام:
https://forms.gle/ZSVoxSpBYoyyF44Y7

لطفا خبر برگزاری این کارگاه را با آموزشگران و علاقه‌مندانی که می‌شناسید به اشتراک بگذارید.


✏️ @AfroozSchool

مدرسه افروز

27 Oct, 03:59


معلمی در بحران؛ گفت‌وگو با بچه‌ها یک روز پس از بحران

لطفا این آلبوم را با معلمان و آموزشگرانی که می‌شناسید به اشتراک بگذارید.

✏️ @AfroozSchool

مدرسه افروز

27 Oct, 03:56


در روزهای گذشته که گفت‌وگو درباره‌ی احتمال جنگ در اخبار، شبکه‌های اجتماعی و گفت‌وگوهای حضوری بیشتر شده، باید حواس‌مان بیش از هر زمان دیگری به کودکان و نوجوانان باشد و مراقب آثار احتمالی این گفت‌وگوها روی آن‌ها باشیم.

این مجموعه‌ی کوتاه برای معلمانی تهیه شده است که می‌خواهند اضطراب و دیگر احساسات فرساینده‌ی شاگردان‌شان را کاهش دهند.



✏️ @AfroozSchool

مدرسه افروز

25 Oct, 15:47


ثبت نام در دوره‌ی «اعتمادسازی در کلاس درس» آغاز شد.
اعتماد به محیطِ یادگیری و محتوای آموزشی ارتباطِ تنگاتنگی با اعتمادِ یادگیرندگان به یکدیگر و به آموزشگران و تسهیلگران دارد؛ اما واکنش‌های ما به مسأله‌های دیگران چگونه می‌توانند اعتمادبرانگیز باشند و درهای گفت‌وگو را بگشایند؟ چه مهارت‌هایی در افزایشِ همراهی و همدلی مؤثرند و فرصت‌های اعتمادسازی را تقویت می‌کنند؟
کارگاهِ اعتمادسازی در کلاسِ درس با هدفِ ایجاد و تقویتِ بسترهای اعتمادبرانگیز در فرآیندهای آموزشی طراحی شده است. این کارگاهِ آنلاین و رایگان، در دو جلسه‌ی ۹۰ دقیقه‌ای، برای آموزشگران و تسهیلگرانِ یادگیری برگزار می‌شود؛ در این کارگاه با نگاهی به مبانی و کارکردهای اعتمادسازی، بر پیاده‌سازیِ این مفهوم در کلاس و دیگر محیط‌های یادگیری تمرکز می‌کنیم و با انجامِ فعالیت‌هایی به تمرینِ این مهارت‌ها می‌پردازیم.

اطلاعات بیشتر درباره‌ی کارگاه

فرم ثبت نام:
https://forms.gle/m7nCBrbFMk7wHf9N8

لطفا خبر برگزاری این کارگاه را با آموزشگران و علاقه‌مندانی که می‌شناسید به اشتراک بگذارید.


✏️ @AfroozSchool

مدرسه افروز

22 Oct, 15:50


مرزگذاری عاطفی با دانش‌آموزان؛ راه‌کارهایی برای پیشگیری از آسیب‌های ارتباطی در کلاس

شایلا اوینگ که معلم زبان انگلیسی و نمایش بود تا سال ۲۰۲۰ هرگز دچار پوسیدگی دندان نشده بود، اما وقتی در آن سال درد شدیدی در ناحیه دندان تجربه کرد، متوجه شد که مشکل از دندان‌هایش نیست. دندان‌پزشک او تشخیص داد که شایلا آنقدر دندان‌هایش را از شدت استرس و اضطراب روی هم فشار داده که اگر همین‌طور ادامه دهد، مشکلات جدی برای سلامتش پیش خواهد آمد، مگر اینکه اقداماتی برای کاهش استرس و اضطراب ناشی از کار انجام دهد.

شایلا در ماه‌های ابتدایی همه‌گیری کرونا بطور مستمر از دانش‌آموزان و معلمان حمایت می‌کرد. مشکل بی‌خوابی پیدا کرده بود. تلاش می‌کرد اشتیاقی را که قبلا به کارش داشت حفظ کند و با اضطراب دائم و خستگی مداوم زندگی می‌کرد. او این موضوع را در مقاله‌ای در نشریه‌ی Education Week شرح داده‌بود.

تابستان ۲۰۲۴، بعد از چند سال مشاوره و درمان برای بازگشت زندگی‌ به حالت عادی، شایلا به عنوان مدیر جدید دبیرستان پِکین در ایالت ایلینوی، برای سال تحصیلی جدید آماده می‌شود. او علائمی را که پیشتر در سال ۲۰۲۰ تجربه کرده بود، این‌طور توصیف می‌کند: هزینه‌ای که برای دلسوزی بیش از حد پرداخت کردم؛ هزینه‌ای اجتناب‌ناپذیر که ناشی از تلاش مداوم برای همدلی با زندگی و مشکلات دانش‌آموزانش بود. و ادامه می‌دهد: «چیزی که فهمیدم این بود؛ نمی‌توانید بدون هزینه به دیگران کمک کنید. من باید متوجه می‌شدم که چه چیزی باعث شده بود حال روحی و جسمی‌ام به هم بریزد.»
....

لطفا این پیام را با آموزشگران و معلمانی که می‌شناسید به اشتراک بگذارید. متشکریم.
✏️ @AfroozSchool

مدرسه افروز

22 Oct, 15:44


ارتباطِ نزدیکِ معلمان با دانش‌آموزان، آن‌ها را در معرضِ روایت‌ها و مسائلِ خاصی قرار می‌دهد که گاه بارِ عاطفیِ سنگینی را بر دوشِ معلمان می‌گذارد و روحیه و کارشان را تحتِ تأثیر قرار می‌دهد. کسبِ مهارت‌های ارتباطیِ لازم برای رویارویی با چنین موقعیت‌هایی می‌تواند معلمان را با ظرایفِ مرزگذاری‌های عاطفی آشنا کند و راهکارهایی برای تعیین مرزهای عاطفی سالم با دانش‌آموزان در اختیارشان بگذارد تا بتوانند ظرفیت‌ِ ارتباطی‌شان را برای محافظت از خود و پاسخگوییِ مناسب‌تر به نیازهای دانش‌آموزان تقویت کنند. در این مطلب به نمونه‌هایی تجربی از چنین ‌‌راهکارهایی می‌پردازیم.

لطفا این پیام را با آموزشگران و معلمانی که می‌شناسید به اشتراک بگذارید. متشکریم.


✏️ @AfroozSchool

مدرسه افروز

10 Oct, 15:47


چرا به دختران یاد می‌دهیم ترسو بودن، «زنانه» و جذاب است؟

من اولین زن آتش‌نشان در سانفرانسیسکو بودم. بیش از ده سال در منطقه‌ی شلوغ و قدیمی شهر کار می‌کردم که خانه‌های کهنه و پوسیده به راحتی آتش می‌گرفتند، گروه‌های خیابانی با چاقو و اسلحه‌ی جیبی با هم می‌جنگیدند و خراب‌کاری می‌کردند. بارها و بارها در راه‌رو‌های تنگ و دودگرفته‌‌ی مجتمع‌های در حال سوختن خزیده‌ام تا ساکنانش را نجات دهم، روی نوزادان احیای قلبی انجام داده‌ام و جسد باد کرده را از دریاچه بیرون کشیده‌ام.

قد من ۱۵۵ سانتی‌متر و وزنم ۷۰ کیلو است. سؤالی که همیشه منتظر شنیدنش هستم این است «با این جثه، انجام این کارها برایت مشکل نیست؟ از نظر فیزیکی می‌توانی؟». اما به جای این همیشه با این سؤال روبه‌رو می‌شوم: «نمی‌ترسی؟» این سؤال هم برایم من عجیب است، هم توهین‌آمیز؛ چون کسانی که این سؤال را می‌پرسند به شجاعت من شک دارند. هیچ وقت نشنیده‌ام کسی از همکاران مرد آتش‌نشان این سوال را بپرسد. گویی که این زن‌ها هستند که باید بترسند.

این شرطی شدن به ترس از سال‌های کودکی شروع می‌شود. پژوهش‌های بسیاری نشان می‌دهند فعالیت‌های فیزیکی مثل ورزش، کوهنوردی و بازی در فضای باز به عزت نفس دختران پیوند خورده است. اما بیشتر وقت‌ها دختربچه‌ها با این هشدار روبه‌رو می‌شوند که به کاری که کوچکترین خطر فیزیکی دارد دست نزنند.




لطفاً این پیام را با آموزشگران و والدینی که می‌شناسید به اشتراک بگذارید. متشکریم.

✏️ @AfroozSchool

مدرسه افروز

10 Oct, 15:40


خطرناکه! بیشتر مراقب باش! خیلی احتیاط کن!... هشدارهای پیاپی و پیام‌های مداومِ احتیاط به دختران از کجا ریشه می‌گیرد؟ آیا دختران شکننده‌تر از پسران هستند؟ آیا در مراقبت از دختران و پسران زبانِ یکسانی به‌کار می‌بریم؟ چرا در گفت‌وگو با دختران از همان زبانِ پرورشِ شجاعت و مقاومت در پسران استفاده نمی‌شود؟ آیا این زبانِ موذی به درونی کردنِ ترس در دختران و زنانه شدنِ آن نمی‌انجامد؟ در این مطلب به پیامدهای این رفتار و زبانِ نابرابر در مراقبت از دختران می‌پردازیم.

لطفاً این پیام را با آموزشگران و والدینی که می‌شناسید به اشتراک بگذارید. متشکریم.

✏️ @AfroozSchool

مدرسه افروز

02 Oct, 17:32


مراقبت از کودکان و نوجوانان در برابر اخبار ناگوار

این روزها رسانه‌ها پر از خبرهای ناراحت‌کننده، خشونت‌بار، ترسناک و نگران‌کننده است؛ از اخبار مربوط به جنگ و تروریسم تا سقوط هواپیما و تغییرات اقلیمی و فجایع طبیعی. آن‌چه در رسانه‌ها بازتاب می‌یابد نه‌تنها روی زندگی آدم‌بزرگ‌ها اثر می‌گذارد، که بر دنیای کودکان و نوجوانان هم سایه می‌اندازد، سایه‌ای به مراتب تیره‌تر از آن‌چه دنیای بزرگ‌سالان را فرا گرفته است.

اگر فکر می‌کنید فرزندان و دانش‌آموزان‌تان از اخبار سر در نمی‌آورند یا می‌توانید با مشغول کردن‌شان به درس و بازی و سرگرمی حواس‌شان را پرت کنید، در اشتباهید. دکتر دیوید شانفِلد (David Schonfeld)، پزشک متخصص رشد کودکان، محقق و استاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی می‌گوید: «آن‌چه از پژوهش‌ها فهمیده‌ایم این است که بچه‌ها اغلب درباره‌ی چیزهایی نگران هستند که بزرگترها فکرش را هم نمی‌کنند. بزرگترها به مواجهه با اخبار ناراحت‌کننده عادت می‌کنند، اما کودکان از این مکانیسم دفاعی بی‌بهره‌اند. این وظیفه‌ی بزرگترها است که درباره‌ی نگرانی‌های برآمده از اخبار ناخوشایند با آن‌ها حرف بزنند و در مدیریت تعارض‌ها و نگرانی‌ها به آن‌ها کمک کنند.»

توصیه‌ی کلی در این مورد و برای تمام سن‌ها این است که از تماشای اخبار و تحلیل‌ها در حضور بچه‌ها پرهیز کنید. شما در لحظه‌ی پخش اخبار، گفت‌وگوها و تحلیل‌ها کنترلی بر آن‌چه در حال پخش است ندارید و ممکن است بچه‌ها تصاویر، صحنه‌ها یا گفته‌هایی را ببینند و بشنوند که عامل نگرانی غیر ضروری یا صدمه‌‌ی روحی و ذهنی عمیق در آن‌ها شود. پیشنهاد آکادمی پزشکان کودک آمریکا و همین‌طور انجمن روان‌شناسان آمریکا این است که در صورت ضرورت، خودتان درباره‌ی رویدادها و اتفاق‌های نگران‌کننده‌ای که در اخبار تکرار می‌شوند و جامعه را درگیر می‌کنند، با نوجوان‌ها و کودکان بالای هفت سال صحبت کنید. به این ترتیب این شما هستید که میزان اطلاعاتی را که در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد کنترل می‌کنید و در عین حال می‌توانید از میزان ترس و نگرانی آن‌ها کم کنید.


لطفاً این پیام را با آموزشگران و والدینی که می‌شناسید به اشتراک بگذارید. متشکریم.

✏️ @AfroozSchool

مدرسه افروز

30 Sep, 15:53


چهارمین قسمت از پادکست مدرسه‌ی افروز درباره‌ی نقشِ آثار آسیب‌های جسمی و روانی تنبیه بدنی بر بدن کودکان، در پادگیرهای کست‌باکس و اپل‌پادکست و یوتیوب آماده‌ی شنیدن است.

در این قسمت با دکتر بابک خطی، پزشک متخصص کودکان و فعال اجتماعی گفت‌وگو کرده‌ایم و می‌خواهیم بدانیم آسیب‌های جسمی و روانیِ تنبیه بدنی چه پیامدهای کوتاه‌مدت و بلندمدتِ حاد یا مزمنی دارند؟ چه علائمی در بدن یا رفتار کودک می‌تواند از احتمالِ وقوعِ تنبیه بدنی و خشونت فیزیکی خبر بدهد؟ چه مواردی جدی‌تر تلقی می‌شوند و نیازمندِ توجه ویژه و مراجعه‌ی فوری به مراکزِ درمانی‌ دارند؟ آسیب‌های جسمیِ ناشی از تنبیه بدنیِ کودکان چه پیامدهای فیزیکی در دوران بزرگسالی خواهد داشت؟ چه ارتباطی میانِ تنبیه بدنی و اختلالاتِ روان‌تنی (سایکوسوماتیک) وجود دارد؟

لینک قسمت چهارم در
کست‌باکس:
https://castbox.fm/vi/740785156
اپل‌پادکست:
https://apple.co/3XEwYZG
یوتیوب:
https://youtu.be/oN6nEjNz4D4

لطفاً این پیام را با آموزشگران و والدینی که می‌شناسید به اشتراک بگذارید. متشکریم.

✏️ @AfroozSchool

مدرسه افروز

20 Sep, 15:56


زاغکی قالبِ پنیری دید…
توصیه‌های سمّی برای معلمان تازه‌کار

با شروع سال تحصیلی هزاران معلم جدید برای اولین بار در قامت مدیر و راهبر وارد کلاس درس می‌شوند. بسیاری از آن‌ها به احتمال زیاد تمام تابستان را به فکر روزهای اول مدرسه بوده و تلاش کرده‌اند برای سال تحصیلی جدید آماده شوند. بازگشت به مدرسه به عنوان کسی که مسئولیت هدایت یک کلاس را بر عهده دارد دلهره‌آور است. وقتی به اولین سال تدریس خودم فکر می‌کنم، دو احساس را به‌روشنی به یاد می‌آورم: هیجان و ترس، و هر دو تقریبا به یک اندازه!

هر وقت عباراتی مثل «چند توصیه، چند راه‌کار، چند نکته» را می‌شنوم، آن ضرب‌المثل قدیمی درباره‌ی «نیت خوب» یادم می‌آید: مردم نیت خوبی دارند، اما گاهی وقت‌ها راه را اشتباه می‌روند. توصیه‌های بی‌شماری برای معلمان تازه‌کار وجود دارد، اما همه‌ی آن‌ها به یک اندازه مفید و کاربردی نیست. این‌جا می‌خواهم دور از هیاهوی ده‌ها راهکار و توصیه، چند نکته‌ی اصلی را با شما در میان بگذارم چون وقت شما گران‌بهاست و به احتمال زیاد با احساسات متناقضی هم دست و پنجه نرم می‌کنید.

۱۹ سال پیش، وقتی کارم را زمانی شروع کردم که خبری از شبکه‌های اجتماعی نبود و بیشتر بچه‌ها تلفن همراه و هوشمند نداشتند. در این مسیر توصیه‌ها و راهکارهای زیادی شنیدم که خیلی‌هایشان نادرست بود. حالا به‌جای توصیه، قصد دارم چند پیشنهاد بد را نقد کنم و آن مواردی را با معلمان تازه‌کار در میان بگذارم که باید نادیده بگیرند.


لطفا این مطلب را با معلمان و آموزشگرانی که می‌شناسید به اشتراک بگذارید.

✏️ @AfroozSchool

مدرسه افروز

20 Sep, 15:55


شروعِ سالِ تحصیلی برای معلمانِ تازه‌کاری که اولین سالِ کاری‌شان را تجربه خواهند کرد، سرشار از شور و شوق و البته پرسش است؛ پرسش‌هایی که می‌توانند به همان اندازه که برانگیزاننده‌ جلوه می‌کنند، دلهره‌آور باشند. در این موقعیتِ ویژه، معلمانِ تازه‌کار با انبوهی از پاسخ‌های خوش‌آب‌ورنگ در قالبِ توصیه و راهکار روبه‌رو می‌شوند که گاه برخلافِ نیتِ خیرخواهانه‌ی پشتِ‌شان، نادرست و آسیب‌زا هستند. در این مطلب، برخی از این توصیه‌های سمّیِ رایج را با شما در میان می‌گذاریم.

این‌جا بخوانید

لطفا این مطلب را با معلمان و آموزشگرانی که می‌شناسید به اشتراک بگذارید.



✏️ @AfroozSchool