Topaz Ram @topazram Channel on Telegram

Topaz Ram

@topazram


טופז רם - יהודי בארצו, יועץ אסטרטגי בתחום הבינה המלאכותית לארגונים ופרטיים.
יש גם הרצאות בנושא.
ליצירת קשר:
הודעה פרטית בטלגרם:
@Topazisr
אי מייל:
[email protected]

Topaz Ram (Hebrew)

האם אתה מחפש איש ייעוץ אסטרטגי בתחום הבינה המלאכותית? אם כן, ערוץ הטלגרם "Topaz Ram" הוא המקום המושלם בשבילך! הערוץ מתמקד בנושאים של אסטרטגיה ובינה מלאכותית לארגונים, ונועד לספק לך מידע איכותי ועדכני בתחום. המנהל המנוסה של הערוץ הוא יהודי בתורו, והוא יציע לך גם הרצאות מעניינות על הנושא. אז אם ברצונך לקבל ייעוץ מקצועי ולהעשיר את הידע שלך בתחום, אל תהסס להצטרף לערוץ Topaz Ram עוד היום! נשמע מעניין? אל תחמיצו את ההזדמנות וצרו קשר עכשיו עם המנהל בטלגרם: @Topazisr או באמצעות המייל: [email protected]

Topaz Ram

21 Nov, 13:54


הֶן עָם לְבָדָד יִשְׁכֹּן וּבַגּוֹיִם לֹא יִתְחַשָּׁב.

Topaz Ram

21 Nov, 12:03


אנחנו נאמנים לאלוהים וארץ ישראל. אנחנו לא נאמנים לבית המשפט הסדומאי של "האג" ולא במוסדות אופל גלובליסטיים כמו האו"ם שהם חרפה לאנושות עם ארצות האסלאמיזם, הקומוניזם והפרוגרסיה שרוצים שלטון עולמי ריכוזי ועריץ.

בישראל אנחנו לא סוגדים למשפחת העמים, אין לנו רצון להיות חלק מכלל העמים. אנחנו גאים להיות יהודים.

כיהודים, העידן של "הצבא המוסרי בעולם" נגמר. העידן של אוסלו נגמר. עזה ורמאללה לא יהיו מרחב בטוח יותר לחמאס, אש"ף והנתינים שלהם שהריעו לאונס והתעללת בגופות יהודים.

אז יש לי חדשות בשביל האג; לא היום, לא מחר - אך האומה שלנו תצמח מחדש לעבר ישראל הגדולה. וכל מי ששונא יהודים במרחב נעשה לו נכבה.

יש מאות אלפי "עקורים" בעזה ולבנון. הם לא יחזרו הביתה ויחיו תחת הגלייה. עידן הנסיגות תם, עידן הנכבות החל.


https://t.me/Topazram

Topaz Ram

21 Nov, 10:20


התאגיד: ישנו דיון האם לקצץ או להפריט את השידור הציבורי. התענוג של השידור הציבורי עולה קרוב למיליארד שקלים.

העובדה שמוסדות בישראל רואים בהתייעלות או הפרטה כ-"פגיעה בדמוקרטיה" זו חוצפה. כל מוסד בישראל מהצבא, ההסתדרות, האקדמיה, החינוך והחברות הממשלתיות באותו קו: 0 רצון להתייעלות, רק לבכות לעוד כסף ככמו קבצנים מול משלם המסים.

בעידן שזול מתמיד להפיק תכנים ויש תחרות אדירה; גם אם אין הפרטה מלאה, יש הצדקה טכנולוגית לקיצוץ תקציב השידור הציבורי. שיעברו הטמעת בינה מלאכותית בפס הייצור בדיוק כמו שהמגזר הפרטי מתייעל היום.

לא רק שיש התייעלות AI בכל פינה, התקציב של השידור הציבורי הוא פי 2-3 משאר הערוצים המסחריים. מטורף.

אין שום היגיון שמשלם המס הישראלי ישלם על שידור ציבורי. ואם עבור אנשים אחרים זה הגיוני, אין שום הצדקה לבזבזנות של כמעט מיליארד שקלים.

אם השידור הציבורי איכותי - הוא ידע להתחרות. להגיד שקיצוץ או הפרטת התאגיד זו פגיעה בדמוקרטיה זה קשקוש.

להפריט ולקצץ. לא רק בתאגיד. אלא בכל מוסד ישראלי שלא מכבד כספי מסים ולא מתייעל.

https://t.me/Topazram

Topaz Ram

21 Nov, 08:20


בינה מלאכותית ומלחמה:

שאלות מול
"אבו צאלח - הדסק הערבי". ערוץ טלגרם המסקר את המלחמה ועם למעלה מ-170 אלף עוקבים.

1. טופז רם - שאלה: האם לדעתך אנחנו רואים ברשתות החברתיות הערביות המון שימוש בבינה מלאכותית ככלי למלחמה פסיכולוגית נגד ישראל? למשל, מערכות אוטומטיות לייצור בוטים?

אבו צאלח - תשובה: "בוודאי שרואים את זה, יש לי כמות אינסופית של ערוצים וזה כמו אש בשדה קוצים".

2. טופז רם - שאלה: האם האיראנים חוששים מהעליונות הישראלית בתחום הבינה המלאכותית? והאם היא סייעה בתקיפות הישראליות באיראן? (למשל, בהצלבת מודיעין מהירה)

. ברור, בגלל זה הם הקימו צבא סייבר שאגב עושה עבודה לא רעה בכלל.

3. טופז רם - שאלה: יש קולות רבים שחוששים מכיבוש דרום לבנון מניסיון העבר. האם לדעתך המהפכה התעשייתית (בינה מלאכותית, רחפנים) יכולה להוביל לעידן חדש של כיבוש ושליטה אזרחית?

אבו צאלח - תשובה: אני לא בטוח שאנחנו שם, ברור לי שבשלב מסוים הטכנולוגיה תגיע לרמות פסיכיות שייתרו את הנוכחות הצבאית שם, זה ידרוש משאבים אדירים.

4. טופז רם - שאלה: מה החששות שלך לגבי הבינה המלאכותית והמזרח התיכון? ומה ההזדמנויות?

אבו צאלח - תשובה: ה-AI נמצא בשלבים ההתפתחותיים שלו, אנחנו כציבור לא ממש מבינים את העוצמה הזו שמונחת לנו בכף היד והיא עוצמתית, אנחנו נצטרך ללמוד איך להתעסק עם זה, ממש כמו ללמוד שפה /תרבות חדשה.

5. טופז רם - שאלה: האם לדעתך הציר של איראן, רוסיה וסין - יוכל להתחרות בארה"ב, ישראל והמערב בתחום הבינה המלאכותית?

אבו צאלח - תשובה: בפשטות לא, אבל יש להם יתרון בכוח האדם.

**

תודה רבה לאבו צאלח הדסק הערבי על התשובות והמענה. הבינה המלאכותית והמהפכה התעשייתית הולכים לשנות את כל תחומי החיים, בין היתר את שדה הקרב, המלחמה וההזדמנויות הישראליות.

https://t.me/Topazram

Topaz Ram

20 Nov, 22:00


מצרים: שאלות ותשובות.

א) איך נלחץ עליהם לקבל הגירה עזתית?
1. ארה"ב מעבירה כל שנה למצרים סיוע כלכלי רב במיליארדים + הגנה על מצרים מהחובות האדירים שלה.
2. מצרים תלויה במודיעין הישראלי בשביל שרידות שלטונה.
3. טראמפ לא אוהב לסבסד מדינות. אם נגזר עליו לסבסד את מצרים, הוא ירצה ממנה תמורה. ישראל צריכה לדרוש שזו תהיה תמורה: קבלת העזתים.

ב) האם אנחנו רוצים את הטרור האסלאמי מעזה במצרים?
1. הוא כבר במצרים ורוב מצרים היא בפועל חמאס מבחינה תיאולוגית.
2. השלטון המצרי גם עם סיוע אמריקאי וישראלי לא יציב ועבר כמה הפיכות ב-15 השנים האחרונות שכללו עלייה של האחים המוסלמים. לכן בלי קשר לעזתים מדובר במדינה לא יציבה פוליטית שיכולה להתהפך עלינו.
3. מצרים היא מדינה מפגרת וענייה כרונית, כדי שדיקטטורה תשרוד היא צריכה משאבים אדירים. למצרים אין את זה ומדובר בכוחות יותר חזקים מהרצון של ישראל וארה"ב. יש פשוט יותר מדי מצרים עניים ופרמיטיביים מדי.

הלילה אני זמין לשאלות נוספות.
@topazisr

Topaz Ram

20 Nov, 21:47


בלילה שבין לפטופ ועבודה, לפרקי אבות.
בין בינה מלאכותית, לישראל הגדולה.
זמין לשאלות בפרטי הלילה -
@topazisr

Topaz Ram

20 Nov, 20:11


עזה: הנכבה שבדרך.

אחד הזרזים לנכבת 48' הייתה בעובדה שהעם היהודי המכובד - החזיק את הכלכלה בימי הכיבוש הבריטי. כשהערבים הגיעו למלחמת העצמאות עם אבטלה גבוהה ותעשיות מסורתיות קלות, כשהם ראו שהם מפסידים - לא הייתה להם בעיה להגר.

מרכיב מרכזי מהנכבה, זו מלחמה כלכלית ועליונות פיננסית יהודית.

לכן נכבה 48' הייתה מכובדת יותר ממלחמת 67':
הערבים שחיו תחת הכיבוש הירדני, ניהלו כבר חיים ללא מסחר ועבודה רציניים מול ישראל. הם קמו בבוקר לשליטה ישראלית אך עם כלכלה מקומית שהיא די אותו דבר. לעומת זאת - ערביי 48' חיו במרחב משותף עם יהודים והיו תלויים עמוקות ביהודים.

עזה:
רצועת עזה לא יכולה להתקיים ללא מסחר עם ישראל. השכנה של עזה מצרים - ענייה מדי כדי לספק מקומות עבודה והמרכז האורבני הרציני הקרוב היחיד לעזה שהוא לא ישראל, זו קהיר הרחוקה.

צירי ההברחות לעזה פורקו והראייה הכי טובה להתפרקות הכלכלה העזתית בייצור עצמי וייבוא אלו מחירי הסיגריות. סיגריות - כמו 90% מהמוצרים, לא נכללים כחלק "מהסיוע ההומניטרי". מחירי הסיגריות הם מדד טוב לכל מוצר שאינו נכלל "בסיוע" - אלקטורניקה, חלפים לרכב וכל מוצר אחר.

סיוע הומניטרי מעולם לא מנע נדידת עמים ב-50 השנים האחרונות והוא פלסטר. לכן יצרניות הפליטים המכובדות היום בין היתר, הם מדינות סוציאליסטיות מפגרות כמו ונצואלה או דרום אמריקה. סוציאליזם זה סוג של חיי "כלכלה הומניטרית". יש להם נמל, שדה תעופה ואוכל בגדול - אבל המדינה עלובה וכולם רוצים לברוח.

ההרס הרב בעזה - כמובן יוצר משבר דיור. אבל לא משבר דיור כמו "יקר לי השכירות", אלא אוהלים אין סופיים וצפיפות אוכלוסין אדירה. תשתיות כמו ביוב וחשמל יצטרכו השקעה אדירה לא רק לשיקום, אלא לבנייה מחדש באזורים הצפופים החדשים של עזה. משימה בלתי אפשרית לביצוע ושיקום מהיר לפחות ב-5 השנים הקרובות.

ולאן הולכים?
ברמה הכלכלית - ישראל קובעת את סדר היום הכלכלי של עזה. לישראל אין צורך בעזתים, לא ברמת הפועלים העזתים, לא ברמת הייצור המקומי העזתי. פשוט בכלום.

בסוף מי שמעסיק את העזתים זה המגזר הפרטי. מי שמייבא זה המגזר הפרטי. פקידות לא יכולה לייצר כלכלה וסחר.

המגזר הפרטי הישראלי לעולם לא יעבוד בשת"פ עם העזתים.
כי העזתים הם זבל אנושי בגדול, אין בעזה חפים מפשע, הם עובדים גרועים מלכתחילה וכל התעסוקה שלהם הייתה פה כי ארה"ב הכריחה אותנו ומנעה מאיתנו להעסיק עובדים זרים ממדינות אחרות כמו הודו.

מה צריך לעשות עם הממשל האמריקאי החדש כדי להעניש את העזתים?

1. להגביר את כמות העובדים זרים נוספים מהעולם בדחיפות. ככל שיהיו יותר עובדים זרים שיתחרו בפועל הערבי, כך לא רק העזתים אלא גם הרמללאים יחטפו מכה כלכלית קשה. ארה"ב של הדמוקרטים מנעה מאיתנו להגביר את כמות העובדים הזרים, כעת זה ישתנה בקרוב.

2. לצד העלאת כמות העובדים הזרים - שימוש ברובוטיקה. התעשיות הישראליות מפגרות בשילוב רובוטיקה אחרי גרמניה, יפן, סינגפור וטאיוואן. הרובוטיקה יכולה לחולל מהפך ולצמצם את התלות בפועלים הערבים.

3. לפתוח את השערים של מצרים. יש הסדר של הטורקים שקיבלו פליטים סורים תמורת כסף. מצרים מדינה ענייה, היא תלויה בארה"ב, יש לה חלק מה-7 באוקטובר בחימוש חמאס וסיני. מצרים צריכה לשלם.

4. להפסיד במיקרו - לנצח במאקרו: לתת לאמריקאים והאו"ם סיוע הומניטירי בעזה עד מחר. שיתמקדו בערך השולי, בזמן שעזה הופכת לגיהנום אנושי בכל תחום אפשרי אחר.

סעיף 1,2 יכולים להתגשם בקלות ובפני עצמם להוביל מכת מוות על הכלכלה הערבית. אלו גם תהליכים של המגזר הפרטי שיוגשמו לבד בלי קשר לממשלה הישראלית. סעיפים 3 ו-4 יכולים להתממש עם הממשל האמריקאי החדש עם עבודה נכונה.
אם נשחק נכון, העזתים יעזבו.


הערת הכותב:
כמובן, אין בעזה חפים מפשע והם כולם צריכים לעזוב.


https://t.me/Topazram

Topaz Ram

20 Nov, 07:44


התקשורת הישראלית המיינסטרימית נעדרת שיח צבאי איכותי מהסיבות הנ"ל:

1. דובר צה"ל די שולט במיינסטרים. כתבים צבאיים שיבקרו את הממסד הצבאי לעומק, לא יקבלו יוזמות או הדלפות תקשורתיות. הכתבות מפוצצות הרייטינג זה ביקור בבסיס חיל האוויר ולצלם מטוסים.
לכן חצי מהדיווחים הם "בכיר אמר".

טבען של מערכות ממשלתיות ובתוכן הצבא תמיד להתבכיין שאין משאבים או פתרונות כדי לא לקחת אחריות. אין גנרל, יו"ר ועד או פקיד ממשלתי שאי פעם אמר: "יש מספיק כסף אנחנו צריכים להתייעל".

2. הכתב הצבאי הממוצע ללא ידע בספרות צבאית היסטורית וגלובלית. כנ"ל הבכיר הממוצע.

התוצאה: תרבות תקשורתית חולה שעיקרה הוא בכירים שאומרים דברים חסרי תוקף ועושים מניפולציות בקלות, תקשורת שלא במודע הופכת לשופר הבכירים ושיח אריסטוקרטי שלם ללא ידע בספרות צבאית שעיקרה ללמוד אקסיומות.

אל תתרגשו מדיווחים.
ותלמדו ספרות צבאית.
כל פעולה מכל סוג דורשת החלטת ממשלה וזה מגיע רק כשיש משהו אמיתי בעל תוקף. אל תתעללו בעצמכם סתם.


https://t.me/Topazram

Topaz Ram

19 Nov, 08:06


להערכתי, הסיכוי להפסקת אש הוא אפסי מהסיבות הבאות:

הערה - כל הערכה צריך לקחת בערבון מוגבל.

1. חיזבאללה -

מדינית: בקרוב נכנס נשיא אחר לחלוטין לבית הלבן, עם היסטוריה של הפרת או שינוי הסכמים מול איראן, סין והאיחוד האירופאי. כל מה שמשטר דמוקרטי ערב לו, משטר רפובליקאי לא ערב לו (וההפך)

מבחינת חיזבאללה הפרה עתידית של הפסקת האש (זה הקו שמנחה את אומת האסלאם) - הפעם תתקל במשטר רפובליקני נוקשה בשנים הקרובות.

אזרחית: חיזבאללה גם בהפסקת אש לטובתו נתפס כמחריב לבנון ואף אחד לא ירחם עליו בשעתו הקשה.

צבאית: לישראל יש עליונות טכנולוגית אדירה, שהפכה את מערך האש של חיזבאללה לחלש משמעותית. הוא יכול להתחמש בעוד נשק מאותה איראן - אך זה יהיה לחזור על אותו דפוס פעולה. הוא יכול להיתקל בעוד שנתיים מהיום בצה"ל עם מערכות לייזר ואמריקה שמוכרת פצצות בכיף שלה.

איראן:
איראן כספונסרית של חיזבאללה בדילמה קשה. "הפרקטיקה" שלה דוחפת להפסקת אש ולא להתעמת עם ארה"ב ולעצור את המלחמה כדי להתמקד בפרויקט הגרעין. וכאן הבעיה עם "פרוקסי" - היא לא יכולה להגיד פומבית או לשדר לשאר הפרוקסיז שלה. לבנון חרבה, איראן דוחפת להפסקת אש. איראן צריכה לבחור האם להתעמת עם ממשל טראמפ או לא והיא בדילמה קשה בעצמה.

הסיכוי של חיזבאללה: שטראמפ יציע משהו שיוריד את חיזבאללה מהעץ. נניח, גלות בכבוד באיראן או סוריה, פירוק מנשק בכבוד, שליטה בחלק קטן יותר מלבנון.

חיזבאללה יכול מבחינתו לפגוש את ישראל הפעם כשיש לה נורמליזציה עם סעודיה, משטר אמריקאי אוהד וצבא טוב יותר.

2. ישראל -

מדינית: בקרוב טראמפ נכנס לבית הלבן. ונכון שהוא יכול לשנות תהליכים, אבל להיכנס מעמדה כזו כשחקן חתום על הסכם - זה רע. להפר הסכמים זה רע וזו יכולת שרק למעצמות ענק יש יכולת לעשות חד צדדית.

פוליטית: מי שיחתום על הפסקת אש גרועה, יאבד את הצפון כאלקטורט. הימין הוא פריפריאלי ואני מתקשה מאוד להאמין שיש לכך התכנות פוליטית. וטוב שכך. מהות הדמוקרטיה היא ייצוג בוחרים.


3. המעצמות: סין וארה"ב.

כשארה"ב תרצה הפסקת אש, סין תדחוף ליותר אש. כשסין תגיד לאיראן וחיזבאללה להירגע, ארה"ב תהיה נחושה יותר להפיל אותן. יש כאן מלחמה רחבה יותר בין המעצמות, שעיקרה הוא על כסף ונתיב הסחר.

4. אופי קבלת ההחלטות באוירת אבדן שליטה:

בארה"ב יש שלטון זמני כעת, שכל קבלת החלטות שלו לא תחייב את הממשל הנכנס. חיזבאללה מלא מחוסלים ברמות הבכירות שלו - ומי שמנהל את המלחמה כעת הוא לא מי שיזם אותה. באיראן האגו הלאומי פצוע מאוד והיא נקרעת בין האגו שהוא חשוב ביותר בעולם האסלאמי לשמירת הפרוקסיז - לבין עימות מול ממשל טראמפ. ישראל היא דמוקרטיה פרלמנטרית וכל החלטה לא נכונה, תוביל אותה לבחירות.

לאור נסיבות אלו, כמעט בלתי אפשרי לחשוב על "הסכם" באוירה שלכל השחקניות אין שליטה במציאות. הסיטואציה הזו תשתנה לטובתנו מאוד עם כניסת טראמפ לשלטון.

עלינו להיות סבלניים ועם התמדה - כי מכל הבחינות העולם שאנחנו חיים בו היום הוא לא העולם שנהיה בו עוד חודשיים.


https://t.me/Topazram

Topaz Ram

18 Nov, 22:03


"עכשיו"

במשך יותר מ-10 שנים, ישראל שואלת בפוליטיקה "איך נוריד את מחירי הדיור או לפחות ניתן פתרון". ושרי אוצר אחרי שרי אוצר, עם תכניות על ספקטרום המופקר וההזוי. ואין פתרון. גלי המחאה החברתי, רעיון אזרחי חשוב של דיור - יצרו תקשורת וקהל מאוד פופוליסטיים שרוצים פתרון מיידי, לצד שרים שרוצים הישגים מהירים.

התוצאה: ססמאות קצרות ופשוטות לבעיות כלכליות מורכבות שדורשות פתרונות ארוכי ביצוע. דוגמה לכך היא הדיור: במקום עבודה אמיתית מול קבוצות כוח - בחרו "נטו כחלון", מע"מ 0 וכל מיני דברים מוזרים.

כמו בדיור, רואים בתשתיות, שהתכנון למטרו בישראל הוא מימי גולדה מאיר. ושרי תחבורה באים וחולפים ואין מטרו. ולמה החינוך תקוע בימי המנדט הבריטי. ולמה איך כל המפלגות מדבר על "החיילים" ואין להם שכר נורמלי.

יש סיבה לאפרוריות: היעדר חשיבה על הדורות הבאים. לא חושבים 20 שנה קדימה בכל תחום. לא בדיור, תשתית, חינוך ובמלחמות.

הכל רק מופעי יחסי ציבור או דאגה לקבוצות כוח. מעט מאוד עבודה וביצוע. וגם המעט מהעבודה הזו - לרוב יהיה קצר ומיידי.
1. פוליטיקאים דואגים להישגים במשמרת שלהם.
2. אנשי תקשורת שטחיים שמסתכלים רק על כאן ועכשיו ולא על העתיד.

ובהקשר של המלחמה: כל רצון להפסקת אש בשל נוחות זמנית, בשביל שקט זמני או הישג זמני - זו בגידה בדורות הבאים. וכמו שדור המדבר דפק אותנו עם חוב של טרליון שקל פנסיות תקציביות, בלי מטרו ועם גבולות מחוררים - אסור לנו להיות חלק מהתרבות המגונה של "כאן ועכשיו", אלא לדאוג לעתיד.

אנחנו באים למלחמה הזו אחרי תהליך של עשורים - עם נסיגה מסיני, עזה, דרום לבנון וחלקים מיו"ש. אחרי שחרורי מחבלים מופקרים. אין לנו עוד מחירים לשלם כדי לברוח מהמלחמה.

אם הביטחון שלנו היה משק בית, אנחנו כבר בהלוואה שלישית ואו שמוכרים את הבית - או שחותכים ומתייעלים.
אין לנו כבר כסף לשלם להלוואות השקט.


עכשיו יש נשיא אמריקאי אוהד בשלטון. כל הסדר העולמי והגלובלי התהפך דרמטית לטובתנו. אנחנו יותר משנה במלחמה, החזיתות השתנו ואנחנו במקום טוב בציר הזמן והמרחב הגלובלי. טוב מאוד.

במקום לבקש מאלוהים חיים קלים יותר, עלינו לבקש להיות אנשים חזקים יותר. אנחנו חייבים להיות חזקים יותר. ויש לנו סיבות ריאליסטיות מאוד להיות סבלניים כשהזירה העולמית השתנתה כעת מקצה לקצה.

ללא סבלנות ואמונה - שוב נוריש מלחמה לדורות הבאים.
אנחנו חייבים לחשוב על העתיד.
בלי עתיד, אין חזון.


https://t.me/Topazram

Topaz Ram

18 Nov, 18:16


ממלכתי ומאחד. (לפתוח)

https://t.me/Topazram

Topaz Ram

16 Nov, 18:10


שבוע טוב. מותר לנו לחלום על ארץ גדולה יותר. מותר לנו אחרי עשורים רבים של נסיגות, גירושים, מחירים מופקעים, שירי שלום ושאלות מטומטמות במבחני הבגרות "האם אנחנו פאשיסטים או לא" - להגיד: "כן, אנחנו רוצים ארץ גדולה יותר".

לישראל היה משבר מים. הלכו ורקדו "אין מים לבזבז" עד שעשו התפלה של מדינה מודרנית. אהבו להגיד "הערבים קיבלו את הנפט" במקום לקדוח ולהוציא את הגז מהאדמה.

אין בעיות ללא פתרון - יש פשוט ציניות עמוקה שמעדיפה עוני וכישלון כדי לקדש את הציניות ואת נרטיב "אנחנו מדינה קטנה". תרבות ארץ נהדרת כזו, שתמיד דואגת שנחשוב בינוני, משונמך, אפרורי.

הימים בעולם הם ימים של מלחמת מעצמות, מהפכה תעשייתית ושינויים אדירים שאנשים לא תופסים בכלל - כשישראל מגיעה לעידן העולמי החדש מעמדה של מעצמה אזורית, ולא מעמדה של "אחרי שואה" כמו 48' או מעמדת קיבוצים ותפוזים ב-67'. יש לנו יכולת חד פעמית, לשנות את פני המזרח התיכון ולעצב אותו לנצח.

התקשורת והפוליטיקה פה מטמטמים את הציבור עם בעיות או שיח ישראלי קלאסי שהוא אמנם חשוב, אבל לא דחוף. אלו אנשי האתמול עם בעיות האתמול ולא אנשים של העולם החדש ואתגריו.


יש פתרון לכל בעיה. צריך רק אמונה, סבלנות וצדקת דרך. לחשוב על דורות העתיד. להבין שהמצב מורכב וכל מי שחפץ בפתרון מיידי, עכשיו, מיד - יבין שהמשחק הגלובלי לא שייך לאימפולסיביים, אלא לאנשי החשיבה הקרה שמחכים לרגע והזמן הנכון.

ממשל טראמפ הולך לעצב את העולם מחדש. וישראל כשותפה איתו יכולה להביא לא רק ניצחון צבאי חסר תקדים - אלא ניצחון מדיני משלים שיכיר בכל ההישגים של ישראל בלי להוריש זאת כסכסוך נפיץ לדור העתיד.

ומלחמה זה קשה, לכולנו קשה - אך אם נהיה חזקים, לא נוריש לצאצאים שלנו את המדינה הקטנה שקיבלנו, שמחוררת מדרום לבנון, יו"ש ועזה - שאחרי לוחמה פסיכולוגית אכזרית שכנעו אותנו "לצאת משם" - עד שחטפנו מכל המקומות הארורים האלו את הביזיון וההשפלה.

ואמונה. בלי אמונה, אין דבר. למערב לא היה חסר כסף וטכנולוגיות לאכוף את הפלישה האסלאמית לשטחו. וגם לישראל היה צבא לא רע עד האסון. אבל בלי אמונה - גם הצבאות הכי חזקים שיהיו, הם סך הכל תפאורה. ויש לנו אמונה, יש לנו דור ניצחון. יש לנו אומה חזקה ובריאה. קשה עכשיו, אך אנחנו חייבים לחשוב על הדורות הבאים. כי על הדור שלנו שקיבל אוסלו, ועל הדור הצעיר שקיבל נובה - לא חשבו. אסור לנו למכור את דורות העתיד.

שיהיה שבוע עם המון אמונה, כי יש ימים יפים מאוד לפנינו.
ומותר, מותר לנו לרצות את ישראל הגדולה.


https://t.me/Topazram

Topaz Ram

16 Nov, 17:54


Channel photo updated

Topaz Ram

14 Nov, 19:57


החשיבות הישראלית העליונה לאמריקה

העידן החדש הוא בסימן מלחמת הסחר בין סין לארה"ב.
בכל מקום שארה"ב יוצאת ממנו, סין נכנסת אליו.


הנורמליזציה בין סעודיה לישראל - נועדה בראש ובראשונה לחזק את הודו מול סין בבניית נתיב הסחר בין ישראל לסעודיה, לכן האמריקאים דוחפים בנושא. ישראל היא השחקנית הלוגיסטית העתידית החשובה באזור.

ככל שהמשטר בארה"ב יהיה יותר אנטי סיני - כך הוא יהיה יותר פרו ישראלי בשביל להוביל לנורמליזציה ולחזק את הדומיננטיות המערבית והאמריקאית בסחר העולמי.

זו הסיבה העליונה שהרפובליקאיות שהיא אנטי סינית - היא פרו ישראלית. מעבר לסיבות דתיות ולאומיות, יש פה מערכת אינטרסים שעלינו להבין אותה היטב כדי למנף את ישראל מול המשטר האוהד החדש:

הדרך להחזיר את אמריקה לגדולתה, עוברת דרך בניית ישראל הגדולה.


https://t.me/Topazram

Topaz Ram

12 Nov, 19:19


ממשל טראמפ וישראל הגדולה

המינוי של מייק האקבי מראה כי חזון ישראל הגדולה קרוב. טראמפ מעמיד משטר אמריקאי ניצי כלפי:
- המאבק מול סין ואירופה במלחמת הסחר.
- דומיננטיות אמריקאית כללית בעולם.

אמריקה הניצית, זו שיוצאת למלחמת סחר בסין, חייבת את ישראל. מעבר לערכים אידיאולוגיים - אמריקה חייבת את ישראל כדי לשקם את אחיזתה בעולם כי:

1. כדי לבנות נתיב סחר מערבי בין הודו לאירופה. לא סתם טראמפ רוצה שלום במזרח התיכון - סחר בין ישראל לסעודיה ויצירת נתיב סחר, יחזק את הודו על פני סין.
2. ארה"ב רוצה שליטה בטכנולוגיות וצריכה את ישראל מעצמת
הבינה המלאכותית.
3. אמריקה שבונה את הצבא שלה מחדש, צריכה את
צה"ל - הצבא הראשון בעולם עם פיילוט הבינה המלאכותית הקרבית במלחמה סדירה.

ומה המשמעות המדינית? שנשיא ארה"ב הנבחר טראמפ, רוצה לייצר סדר עולמי חדש. ואם בסדר העולמי הקודם שהיה אחרי נפילת ברית המועצות - ישראל הייתה מדינה שולית, היום בסדר העולמי החדש בעימות בין המערב לאסיה - ישראל באה כמעצמה אזורית, עם גיבוי של מעצמת על.

מה שהיה חסר לישראל ב-48', 67' ועד היום - בכל פעם כשהעולם עוצב מחדש, ישראל לא הייתה חלק מכתיבת הסדר העולמי החדש. ישראל הובילה הישגים צבאיים מזהירים, אבל לא הכרה בינלאומית ותדלוק הסכסוך ע"י המעצמות שוב ושוב.

כעת, ישראל משתתפת בסדר העולמי. והפעם, מחזית של מדינה חשובה ומנצחת. טראמפ חכם, הוא אוהב השקעות. ישראל היא לא סיוע, ישראל היא לקוחה ושותפה.

ברמה הפוליטית, המפלגה הרפובליקאית מאוד אוהדת את ישראל - סיכוי נמוך שטראמפ "יתאבד פוליטית" בשביל לפגוע בישראל. לתת מתנות לישראל, אלו המתנות הכי קלות שהוא יכול לתת לאלקטורט וחבריו למפלגה.

אנחנו לא רק חולמים. חובתנו לחלום. אסור לנו לפספס את ממשל טראמפ. אנחנו צריכים מדינה גדולה יותר. הדור שלנו ראוי לישראל הגדולה - והוא ישיג אותה. ולפני טראמפ, בינה מלאכותית וכו' - אנחנו חייבים להיות אנשי אמונה עם חיבור שורשי לאדמתנו העברית.

https://t.me/Topazram

Topaz Ram

12 Nov, 08:33


בינה מלאכותית, טכנולוגיה, חופש כלכלי - כל אלו חסרי ערך ללא אמונה בצדקת הדרך. תרבות הקניונים והצריכה לא יכולה להחליף זהות. העושר והכוח נועדו לשרת את הזהות שלנו. בלי זהות, בלי אמונה - פשוט אין דבר.

השבוע הייתי בהרצאה ביו"ש. אני עוזר לא מעט להתיישבות בנושאים שונים. אנשים מקסימים ונהדרים. בהרצאה על הבינה המלאכותית, בחזרה הביתה - חלמתי על בנייה רובוטית מהירה, אבטחה מוטת רחפנים ולא גדרות, תעשיות חדשות בבקעת הירדן עם המהפכה התעשייתית. השכלה נגישה יותר. תחבורה טובה יותר.

מוחי במהפכה תעשייתית, רגליי במגדלי הבורסה - לבי עם ארץ ישראל הגדולה. יש לנו ארץ לבנות ולהושיע אותה מעידן דור המדבר לדור הניצחון.

תודה לכם אחיי בגבעות, שמח תמיד להביא מכישוריי בתחום הבינה המלאכותית לציונות של ימינו וגאולת האדמה.

לבי בגבעות ואנוכי במגדלים

Topaz Ram

10 Nov, 17:16


מצרים:
1. נשק מסיני זרם ממצרים לעזה. הסכם השלום קרס מעשית, זו עובדה.
2. רוב אוכלוסיית מצרים היא אסלאמיסטית אנטישמית, זו עובדה.
3. מצרים מדינה ענייה כרונית, זו עובדה.
4. השלטון המצרי הוא רודני ולא יציב, זו עובדה.

לא חושב שזה צריך לקרות היום או מחר. ברמה המוסרית - יש דם יהודים על הידיים של הקצונה המצרית שגזרו עלינו קופון בחימוש עזה מתחת לאדמה. ברמה המעשית - מצרים היא איום כשלעצמו שאין לנו יותר מדי מה לעשות איתו. היא מדינת עוני עם אוכלוסייה קיצונית ורודונות עדינה.

מצרים, מדינה של מעל 100 מיליון איש - עבר עברה הפיכות, לא יציבה, ענייה ואם היא תיפול לשלטון אסלאמי נאצי כפי שהיה שלטון האחים המוסלמים בקצת דמוקרטיה של "האביב הערבי" - נצטרך להיות מוכנים.

כן, עלינו לבנות צבא התקפי שידע לקרוע את חצי האי סיני במצרים בנכבאיות ונחישות.

https://t.me/Topazram

Topaz Ram

10 Nov, 11:27


"הסכם מדיני" הם אומרים. 
"שיחות, מו"מ, הסדרה, ארה"ב, מצרים, או"ם" - אותן מילים ריקות מתוכן.

מול אש"ף, הסכמי אוסלו בחסות ארה"ב קרסו. מול דרום לבנון, החלטה 1701 בחסות האו"ם קרסה. מול עזה כל הפסקות האש בתיווך מצרים קרסו. 

מאחורי כל זירה צמודת גדר היום, יש "הסכם" שקרס.

לא האו"ם, לא ארה"ב, לא ישראל, לא מצרים - הצליחו לאכוף "הליך מדיני". שום הסכם לא שווה אם לא ניתן לאכוף אותו.

כמובן שכל פעם כשההסכמים קרסו וישראל נאלצה להגיב - במקום להאשים את מפירי ההסכמים, לחצו על ישראל שוב ושוב על "תגובה פורפורציונלית". 

הדור שלנו שנולד לשירי שלום וראה על פני 20-40 שנה את השקרים האלו מתנפצים ושוב ושוב לא יקנה את השקרים האלו.
זו חשיבת דור מדבר של ישראל חסרת האמונה וצדקת הדרך - שקונה שקט זמני מזויף ודורות העתיד משלמים.

אין הליך מדיני, אין הסדרה, אין הסכמים. 
רק נכבה וישראל הגדולה.  


https://t.me/Topazram

Topaz Ram

09 Nov, 21:24


בין ישראל הגדולה למלחמה באירופה - מצב מדיני אפשרי.

בהנחה שטראמפ רוצה לסיים את חזית רוסיה, כשרוסיה עם תביעות שטחים מאוקראינה - יכול להיות שיתבשל דיל: בתמורה לכניעה אוקראינית לדרישות הרוסים תוך מסירת שטחים טריטוריאליים - העולם הערבי וציר הבריקס לא יפריעו להכרה ביו"ש, דרום לבנון ועזה הישראלים.

מבחינת ארה"ב -
טראמפ רוצה לסיים את חזית רוסיה או לפחות לנטוש את אוקראינה מהסיבות הבאות: (ולכן ההלימה בין ישראל לאוקראינה לא נכונה)

1. אוקראינה היא בעיה אירופאית: להבדיל מישראל, אוקראינה צריכה סיוע אדיר וטראמפ רוצה יותר נוכחות של נאט"ו ותקציבי ביטחון אירופאים. מבחינתו לא הגיוני שארה"ב תסבסד מלחמה באירופה. בקנדציה הקודמת שלו - טראמפ דרש מנאט"ו ואירופה יותר תקציבי ביטחון. אוקראינה היא תרומה, ישראל היא לקוחה שלא היה לה לרגע אחד עימותים מול הממשל האמריקאי על "עוד כסף", אלא יותר "בבקשה תמכרו לנו" מול אוהבי עזתים.

2. טראמפ רוצה לצמצם את היחסים בין סין לרוסיה: מבחינת טראמפ סנקציות על רוסיה דוחפות אותה לזרועות סין. סין נהנית מנפט זול יותר וטכנולוגיות רוסיות מסוימות. הדמוקרטים מנסים לקרוע את איראן מסין, הרפובליקאים מנסים לקרוע את רוסיה מסין. טראמפ מעדיף לקרוע את רוסיה מסין כי רוסיה תמיד תהיה איום על ארה"ב בשל הגיאוגרפיה חובקת העולם שלה.

3. ישראל מנצחת. לעומת אוקראינה - לא משנה כמה סיוע ישפכו, "לנצח את רוסיה" עבורה זאת משימה בלתי אפשרית. לעומת זאת ישראל תוך שנת מלחמה - פגעה משמעותית ביותר בצמד הפרוקסיז חיזבאללה וחמאס, כשהיא מתקרבת לקוים אדומים ויוזמת אותם מול איראן.

4. טראמפ אוהב לתת מתנות מדיניות לישראל כהכרה בשטחים. הוא מכיר את דעת הקהל הישראלית והאהדה סביבו, יודע שזו מתנה שקל לתת שאיננה דורשת תקציבים. אתה מחליף שלט במקום "קונסוליה" ב-"שגרירות", ושולח אימייל למחלקת החוץ שלך להכיר בגולן, ואומר לאיחוד האירופאי בצורה ממלכתית "סתמו". שאלו יהיו האתגרים של אמריקה. אוקראינה דורשת עשרות מיליארדים, אנחנו רק רוצים אי מייל ולהחליף שלט.

מבחינת רוסיה:

1. רוסיה בבוץ האוקראיני: הסדר כניעה של חיזבאללה/לבנון ומה שיש בעזה - שווה את המחיר בלהשיג ניצחון באוקראינה או הישג.
2. ישראלת משתקת פרוקסי אחר פרוקסי: חמאס וחיזבאללה לא הושמדו, אבל כן פורקו מהמון יכולות שהיה נראה דמיוני לפרק אותם מול כוח אש אדיר. אסד, בעל הברית האחרון היציב כעת של הרוסים באזור. גם את סוריה ישראל יכולה להפיל. וסוריה רוצה להתרחק מאיראן.
3. רוסיה רוצה להפחית את התלות באיראן. משטרים דיקטטורים אף פעם לא סומכים על משטרים דיקטטורים. גישה למערב, יכולה לשקם את ענף התעופה והחלל הרוסי.

מבחינת ישראל:

1. ישראל ורוסיה שחקניות ריאליסטיות. למרות עוינות קשה מאוד - יודעות לשמור על ראציונליות כשזה קשור לאינטרסים ושיח מכבד. אין לא לישראל ולא לרוסיה חשבון אישי. לכן חשוב לשמור על קשרים טובים גם מול מעצמות עוינות ולא לשרוף גשרים.

2. הכרה בינלאומית בשטחים ישראלים חדשים היא המרכיב שהיה חסר לישראל מאז שנת 67' ויצר לה את בעיות יו"ש, עזה ודרום לבנון העתידיות. להקים התיישבות ממקום של הכרה זה עולם אחר עבורנו. זה יבטל בפועל את תנועת השמאל המדיני.

מילה אחרונה על אוקראינה - המצב הדמוגרפי והכלכלה שלה גמורים. היא לעולם לא תוכל לנצח את רוסיה במלחמת ההתשה. בנוסף - האינטרס הישראלי הוא עליון בעיניי, בדיוק כמו שאוקראינה הייתה מכירה 5 פעמים ברמאללה לו ארה"ב הייתה מציעה להם כסף או תחמושת ייחודית בשביל זה.

זו תקופה עם המון הזדמנויות. ואם נהיה עם עין טובה ואופטימיים, מלאי אמונה באדמה, ברוחניות, במסורת ובארץ - בעזרת השם נעשה ונצליח. יש לנו קלפים טובים מאוד בנקודה הזו.

https://t.me/Topazram

Topaz Ram

09 Nov, 18:23


להתחיל לצוד את האנטישמים, עם הבינה המלאכותית.
לנקום על אמסטרדם.

כשכתבתי כאן בהרחבה שאירופה מסוכנת ליהודים - היו כאלו שהרימו גבה. אירופה הולכת למקום רע מאוד. והתשובה היחידה שלנו היא לבנות מדינה יהודית-עברית-ציונית חזקה, שתהיה הכי חזקה שיש. כי רוחות רעות מנשבות במערב ואסור לנו לסמוך על אף אחד אחר. האנטישמיות האסלאמית החדשה, עם אחיזה כמעט בכל הערים הגדולות ביבשת האירופאית.

הבינה המלאכותית יכולה לשנות את כללי המשחק בציד האנטישמים.

היום בינה מלאכותית יכולה במהירות לעשות ניטור לאינטרנט, לזהות את המסיתים והזהות שלהם ודרך מערכת אוטומציה להפיץ את ההסתה והאלימות לרשויות החוק, מוסדות המדינה או שיימינג באמצעות מערכות לשינוי תודעת שיח.

בינה מלאכותית יכולה לזהות בזמן אמת אזכורים אנטי-ישראליים ברשתות החברתיות, פורומים ואתרי חדשות, ולספק מידע על דפוסי השיח ותפוצת השנאה. המדינה תקבל תמונת מצב מלאה על המפיצים הבולטים ואת היכולת להגיב בחוזקה נגד המסיתים באמצעות מערכות מעקב דיגיטליות וקמפיינים שליליים אוטומטיים. כלים אלה מזהים גם את מוקדי ההשפעה המרכזיים של המסיתים ויכולים לחשוף את תכני ההסתה שלהם לרשויות החוק וליצור לחץ משפטי וחברתי.


כלומר - אם אתה אנטישמי בטוויטר או בפוגרום נגד יהודים:
- מערכות AI מזהות אותך והתוכן.
- הן יוצרות אוטומטית מסמך לרשויות המדינה, לרשתות החברתיות וכו' וכו'. הוא יכול להיות משפטי לכל דבר.
- מערכת ההפצה זורקת את זה לכתובות הנכונות.

זה באמת לא יקר ומורכב מדי ועשיתי תהליך דומה לזה על תקן "חוזה לקוח מול נתוני לקוחות".


התהליכים האלו לא יקרים ומורכבים מדי. הם דורשים מקבלי החלטות סבלניים לקבלת החלטות ומשרדים וארגונים שנחושים לעבוד עם הבינה המלאכותית כמערך של אוטומציה בפס ייצור שלם.

אני לא שולל שיהיה יום, שאומת האסלאם תחל באיתיפאדה קשה באירופה. ואנחנו נצטרך כל כלי אפשרי ממטוסי חילוץ ועד הסברה והפצת מסרים. כל מקבל החלטות בישראל ובאומה היהודית - חייב להיות מיומן בבינה המלאכותית.

ואנחנו דור הניצחון. ונצוד את האנטישמים.


https://t.me/Topazram