و رسیدگی به تخلفات ساختمانی
▪️۱_تعیین کاربری
▪️ ۲_ صدور پروانه
▪️۳_رسیدگی به تخلفات
◀️ در :
▫️ ۱_محدوده شهر
▫️۲_حریم شهر
▫️۳_محدوده روستا
▫️۴_خارج از محدوده شهر و روستا
۱_داخل محدوده شهر : تعیین پهنه بندی و کاربری با شورای عالی شهرسازی و معماری و کمیسیون ماده ۵ و ملاک طرح تفصیلی است و صدور جواز با شهرداری و شهرداری مکلف به اجرای مصوبات طرح تفصیلی در خصوص کاربریها است . و رسیدگی به تخلفات ساخت و ساز با کمیسیون ماده ۱۰۰ است .
۲_ حریم شهر: تعیین پهنه بندی با کارگروه تخصصی امور زیربنایی و شهرسازی ( تبصره ۲ ماده ۷ سند پهنه بندی حریم مصوب ۱۳۹۵) و متعاقبا شورای عالی شهرسازی و معماری ( تبصره ۱ ماده ۵ سند پهنه بندی حریم ) اگر زمین زراعی و باغی باشد مجوز جهاد کشاورزی را نیز به همراه شهرداری لازم است، رسیدگی به تخلفات ساختمانی با کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداری می باشد.
۳_ روستای دارای طرح هادی :
تعیین کاربری با کمیته تبصره ۵ ماده ۲۶ قانون برنامه ششم توسعه ( بنیاد مسکن) و مرجع صدور پروانه و جواز با دهیاری است و مرجع رسیدگی به تخلفات ساخت و ساز غیر مجاز کمیسیون تبصره ۲ بند ۳ ماده ۹۹ قانون شهرداری ها است . اما رسیدگی به تغییر کاربری اراضی زراعی و باغات بر عهده کمیسیون تبصره یک ماده ۱ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها «جهاد کشاورزی» است .
۴_خارج ازحریم شهر و محدوده روستا : تعیین کاربری ها با شورای برنامه ریزی و توسعه استان ( تبصره ۱ ماده ۴ آییننامه استفاده از اراضی احداث بنا مصوب ۱۳۹۱ مرجع صدور پروانه توسط معاون امور عمرانی استاندار تعیین می شود ( بخشداری، فرمانداری و...)و تغییر کاربری باغات و اراضی زراعی نیز در اختیار کمیسیون تبصره یک ماده یک جهاد کشاورزی است . و مرجع رسیدگی به تخلفات ساخت و ساز غیر مجاز در خارج از محدوده و حریم شهر اعم از آنکه داخل محدوده روستا یا خارج از محدوده روستا باشد؛ کمیسیون تبصره ۲ بند ۳ ماده ۹۹ قانون شهرداری
https://t.me/theurbanlaw
https://www.instagram.com/theurban_law/profilecard/?igsh=MXdqdjA5NzJjYXFzMQ==