🔸گناه و آثار آن بر انسان [
🎙 شیخ د.صلاح الدین جوهری
- حفظه الله و وفّقه و سدّد خطاه -
#کلیپ #گناه #معصیت #عقوبت #عذاب #توبه #استغفار
مرحبًا بكم في قناة طالب العلم! هذه القناة مخصصة لجميع طلاب العلم والباحثين عن المعرفة. تجد في هذه القناة العديد من الموارد والروابط المفيدة التي تساعدك في رحلتك لاكتساب المزيد من المعرفة. سواء كنت تبحث عن كتب أو مقالات أو مواقع وقنوات أخرى تهتم بالعلم، فإن قناة طالب العلم هي المكان المناسب لك. لا تفوت الفرصة للانضمام إلينا والاستفادة من المحتوى القيم الذي نقدمه. اقرأ وانشر وتعلم، وتذكر أن الدال على الخير كفاعله. انضم إلينا اليوم!
22 Nov, 19:36
02 Nov, 19:06
24 Oct, 11:41
12 Sep, 09:17
11 Sep, 16:19
11 Sep, 15:10
05 Sep, 08:40
30 Aug, 19:11
29 Aug, 13:31
28 Aug, 21:54
28 Aug, 21:51
این درست نیست، هر زمان که وقت نماز داخل شود، نماز خواندن جایز است، حتی اگر چند دقیقه پس از آن باشد. هرگاه داخل شدن وقت نماز را دانست: زوال خورشید برای نماز ظهر است، سایهی هر چیزی پس از زوال خورشید به اندازه خودش برسد و وقت نماز عصر داخل شد، خورشید غروب کرد نماز مغرب میخواند، شفق سرخ از سمت مغرب ناپدید شد نماز عشاء میخواند و با طلوع فجر نماز صبح میخواند. اما تعیین نیم ساعت یا بیست دقیقه یا ربع ساعت بعد از اذان، هیچ دلیلی بر آن وجود ندارد. ولی اینکه کمی بعد از وقت اذان صبر کند تا اطمینان پیدا کند و مطمئن شود که وقت داخل شده است، و اگر امام باشد تا زمانی که مردم جمع شوند و به نماز برسند، عجله نکند، و ربع ساعت یا بیست دقیقه صبر کند تا مردم به مسجد برسند، این مشروع است و به آن توصیه شده است تا کسی نماز را از دست ندهد. پیامبر ﷺ نیز پس از اذان کمی صبر میکردند و عجله نمیکردند. بنابراین، سنت برای مؤمن این است که سنت پیامبر ﷺ را در نماز و دیگر موارد رعایت کند.
و همچنین زن عجله نکند بلکه کمی تأخیر کند تا از وقت اطمینان حاصل کند؛ زیرا برخی از مؤذنها ممکن است اذان را زودتر بگویند، برخی از مؤذنها به دقت لازم دسترسی ندارند و نیز ممکن است ساعت آنها جلوتر باشد، پس تأخیر ربع ساعت، بیست دقیقه پس از اذان احتیاطی است هم برای مرد و هم برای زن؛ برای مردی که بهتنهایی نماز میخواند مانند بیمار، و برای امام تا مردم به مسجد بیایند و به نماز برسند؛ زیرا بسیاری از مردم تا اذان گفته نشود برای نماز برنمیخیزند، بعد از اذان وضو میگیرند و سپس میآیند.
پس شایسته نیست مؤمن عجله کند، و کسی که بهتنهایی در خانهاش است به دلیل بیماری، عجله نکند، و زن نیز عجله نکند تا از داخل شدن وقت اطمینان حاصل کند، برای احتیاط در این امر، بله.
الله به شما جزای خیر دهد.
28 Aug, 21:17
سنت این است که پس از اذان کمی تأخیر کند و بلافاصله پس از اذان نماز را به جا نیاورد؛ زیرا ممکن است اذان زودتر و قبل از وقت مقرر گفته شده باشد، بنابراین احتیاط اینست که نماز پس از اذان با چند دقیقه تأخیر خوانده شود: مانند ربع ساعت، بیست دقیقه، نیم ساعت؛ همه اینها اشکالی ندارد؛ ولی در مورد نماز مغرب بهتر است زودتر از دیگر نمازها خوانده شود؛ زیرا وقت آن کوتاهتر است، پس بهتر است نماز مغرب زودتر خوانده شود، همانطور که پیامبر -علیه الصلاة والسلام- نماز مغرب را زودتر میخواندند. حال اگر نماز مغرب ده دقیقه یا هشت دقیقه پس از اذان خوانده شود، خوب است، و اگر ربع ساعت یا بیست دقیقه به تأخیر بیفتد نیز اشکالی ندارد.
مقصود این است که: هیچ اشکالی ندارد که نماز در اول وقت، وسط وقت و یا آخر وقت آن خوانده شود. اما بهترین زمان برای خواندن نماز، اول وقت آن است، مگر در نماز ظهر زمانی که گرما شدید است، که در این حالت بهتر است آن را به تأخیر انداخت تا گرما کاهش یابد. همچنین، در نماز عشاء در اصل بهتر است آن را به تأخیر انداخت تا یکسوم اول شب، مگر اینکه اهل مسجد جمع شده باشند، که در این صورت سنت این است که نماز را زودتر خواند و مردم را معطل نکرد. و همینطور برای بیمار و زن در خانه، اگر نماز عشاء را کمی به تأخیر بیندازند، بهتر است، و اگر شرایط ایجاب کند که زودتر بخوانند، مثلاً نیاز به خواب زودتر دارند، یا بیمار هستند، زودتر بخواند (و زودتر خواندن مشکلی ندارد).
بهطور خلاصه: در مورد نماز عشاء، مستحب است که تا یکسوم شب به تأخیر بیفتد، یا چیزی نزدیک به آن، و این افضل است، مشروط بر اینکه این تأخیر به کسی آسیبی نرساند. و همینطور در نماز جماعت عشاء، برای امام مستحب است که نماز را به تأخیر بیندازد اگر مردم جمع نشده باشند، ولی اگر جمع شدند، بهتر است نماز را زودتر بخواند، و پیامبر -علیه الصلاة والسلام- نیز همینطور عمل میکردند: اگر میدیدند مردم جمع شدهاند، نماز را زودتر میخواندند، و اگر میدیدند مردم تأخیر دارند، نماز را به تأخیر میانداختند.
و در مورد نماز ظهر نیز، زمانی که گرما شدید بود، رسولالله ﷺ نماز ظهر را در هوای خنکتر میخواند و به تأخیر انداختن (نماز ظهر تا خنکتر شدن هوا) دستور میداد، این سنت است، بله.
28 Aug, 21:15