موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر

@tajasomi


اطلاع‌رسانی جامع از رویدادهای
عرصه‌ی هنرهای تجسمی کشور

www.civa.ir
www.instagram.com/tajasomi
www.twitter.com/tajasomi

موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر

23 Oct, 12:03


.
اعضای شورای سیاست‌گذاری هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر معرفی شدند

محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدور احکامی، اعضای شورای سیاست‌گذاری هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر را منصوب کرد.

به گزارش ستاد خبری جشنواره هنرهای تجسمی فجر، نخستین نشست شورای سیاست‌گذاری هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با حضور محمد خراسانی‌زاده مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس شورای سیاست‌گذاری جشنواره هفدهم و اعضای این شورا متشکل از دبیران کل ادوار و بنیان‌گذاران جشنواره، عصرگاه ۳۰ مهر در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.

در آغاز این نشست، مدیرکل هنرهای تجسمی در سخنانی بیان کرد: قصد داشتیم این جلسه را در خرداد ماه امسال برگزار کنیم اما شهادت رییس‌جمهور و یاران شهیدشان در اردیبهشت امسال، مانع از برگزاری جلسه در زمان مقرر شد. در ادامه هم به احترام تغییر دولت، صبر کردیم تا وضعیت مدیران وزارت‌ فرهنگ در دولت چهاردهم مشخص و بر مبنای رویکرد ایشان، اقدام شود.

خراسانی‌زاده ادامه داد: از آنجا که وزیر محترم فرهنگ در یکی از مصاحبه‌های اخیرشان اشاره داشتند که تغییر و تحولات وزارت‌خانه تا پایان مهر ماه، نهایی خواهد شد، تا این زمان هم دست نگه داشتیم اما با توجه به فشردگی امور و فرصت اندک باقی مانده تا آغاز هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، امکان درنگ بیشتر وجود نداشت و در نهایت، تصمیم به برگزاری جلسه شورای سیاست‌گذاری فجر هفدهم گرفتیم.

سپس امیر عبدالحسینی دبیرکل دوره شانزدهم، گزارشی از روند برگزاری این رویداد هنری ملی ارائه کرد و مهم‌ترین نقاط قوت و ضعف فجر شانزدهم را برشمرد.

در ادامه، اعضای شورای سیاست‌گذاری هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به بیان نکات و نظرات خود درباره فرصت‌ها و چالش‌های جاری در بستر جشنواره شانزدهم پرداختند و پس از آن، پیشنهادات‌شان را در راستای برگزاری هرچه شایسته‌‌تر فجر هفدهم، مطرح کردند.

در پایان این نشست، احکام صادره از سوی محمود سالاری معاون امور هنری، توسط محمد خراسانی‌زاده مدیرکل هنرهای تجسمی به استادان (به ترتیب حروف الفبا)؛ مجتبی آقایی، محمدعلی رجبی دوانی، علی اشرف صندوق‌آبادی، امیر عبدالحسینی، مصطفی گودرزی و سیدعباس میرهاشمی اهدا شد و این هنرمندان به عنوان اعضای شورای سیاست‌گذاری هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر معرفی شدند.

شایان ذکر است که دومین نشست شورای سیاست‌گذاری فجر هفدهم با محوریت تدوین و تکمیل فراخوان جشنواره، روز گذشته (چهارشنبه ۱ آبان) در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.

@tajasomi

موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر

23 Oct, 12:03


.
اعضای شورای سیاست‌گذاری هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر معرفی شدند...

@tajasomi

موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر

17 Oct, 08:03


.
محل برگزاری دوازدهمین دوسالانه ملی هنر سرامیک ایران اعلام شد

محل جدید برگزاری دوازدهمین دوسالانه ملی هنر سرامیک ایران از سوی دبیرخانه این رویداد هنری ملی اعلام شد.

به گزارش ستاد خبری دوازدهمین دوسالانه ملی هنر سرامیک ایران، طبق نظر دبیر هنری رویداد و با توجه به شرایط و امکانات موجود، محل جدید برگزاری دوسالانه دوازدهم در دو بخش اصلی و جنبی مشخص شد.

بر این اساس، بخش اصلی؛ (فراخوانِ رقابتی و آثار خارج از مسابقه) دوسالانه دوازدهم در مجتمع فرهنگی هنری آسمان تهران برگزار می‌شود.

همچنین بخش جنبی؛ (کیوریتوریال) این رویداد هنری در فرهنگسرای نیاوران برپا خواهد شد.

گفتنی است که آخرین مهلت ثبت‌نام در دوسالانه دوازدهم، ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ( حداکثر تا ساعت ۱۵) خواهد بود.

دوازدهمین دوسالانه ملی هنر سرامیک ایران به همت انجمن هنرمندان سفالگر، با حمایت اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر، دی ماه امسال به مدت سه هفته در تهران برگزار می‌شود.

دوسالانه دوازدهم با هدف پرداختن به قابلیت‌های رسانه سرامیک و همچنین توجه به بیان شخصی هنرمندان، درونمایه "بی‌کرانگی" را در نظر گرفته است.

علاقه‌مندان جهت ثبت‌نام در دوازدهمین دوسالانه ملی هنر سرامیک ایران و کسب اطلاعات بیشتر درباره این رویداد هنری ملی می‌توانند به سامانه www.2salane.ir مراجعه کنند.

www.2salane.ir
@tajasomi

موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر

17 Oct, 08:03


.
محل برگزاری دوازدهمین دوسالانه ملی هنر سرامیک ایران اعلام شد...

www.2salane.ir
@tajasomi

موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر

10 Oct, 19:06


.
۲۰ مهر روز بزرگداشت حافظ

خواجه شمس‌الدین محمد شیرازی (۷۲۶_۷۹۲ ه.ق) مشهور به لسان الغیب، ترجمان‌الاسرار و متخلص به حافظ، شاعر فارسی‌گوی ایرانی بود که در شیراز دیده به جهان گشود. او دلبستگی شدیدی به شیراز داشته است. این شاعر نامدارِ ایرانی یکی از نوابغ ادبیاتِ ایران زمین است.

🔴 حافظ از نگاه هنرمندان

کمال الدین بهزاد (۸۶۵ه.ق _۹۴۲ه.ق)
بیژن غنچه‌پور ۱۳۶۵

بنشین بر لبِ جوی و گذر عمر ببین

این بیت از حافظ، عنوان مجسمه‌ایست از بیژن غنچه‌پور، اثری با برنز و نگاهی خاص به شاعری بلند آوازه از ایران که کمتر هنرمندِ مجسمه‌سازی توانِ پرداختن به آن را داشته است.
حافظ در این اثر گویی از دنیای نگاره‌ها‌ بیرون آمده و در حالِ نظاره و گذر عمر است. نگاهی جذاب، زنده و دوست داشتنی دارد، جزئیات اثر ما را به یاد نگاره‌ای از دیوان حافظ با عنوانِ سماع صوفیان منتسب به کمال‌الدین بهزاد می‌اندازد. نگاره‌ای که در آن پوشش، جزئیات و حالات چهره‌ها و فیگورهای آن نشان از نگاهی واقع‌گرا به انسان‌ دارد که در نگارگران قبل از بهزاد به چشم نمی‌خورد. بهزاد در این اثر حالات درونی انسان‌ها را به تصویر کشیده است. حال، نگاهِ غنچه‌پور به حافظ و حالات او گویی برداشتی شاعرانه از نگارگری و آثار بهزاد است.

نگاره‌ سماع صوفیان
ورقی از دیوان حافظ
منسوب به بهزاد
محل نگهداری موزه متروپولیتن نیویورک

مجسمه‌ حافظ
اثر بیژن غنچه‌پور، سال ۱۳۹۵
محل نصب قبلی اثر، روبروی فرهنگستان هنر خیابان ولیعصر
مکان فعلی: نامشخص

پ.ن: این اثر جمع آوری شده و در عمارت عین الدوله بلاتکلیف است. اثر متفاوتی که می‌توانست تاثیر مثبتی در هویت‌بخشی به مکان نصب اثر داشته باشد.

@tajasomi

موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر

10 Oct, 19:06


.
۲۰ مهر روز بزرگداشت حافظ...

@tajasomi

موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر

28 Sep, 09:31


.
رییس موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر خبر داد:
برگزاری مجموعه رویدادهای هنر مشارکتی «پل» با هدف حمایت از هنرهای معاصر

جعفر واحدی، رییس موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر از برگزاری مجموعه رویدادهای هنر مشارکتی «پل» که مبتنی بر مدیوم‌های جدید هنری طراحی شده و به دنبال اشاعه هنرهای معاصر در قالب هنر مشارکتی و مکان‌ویژه با رویکرد هنر اجتماعی هستند، خبر داد.

به گزارش واحد ارتباطات و رسانه اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، واحدی ضمن اعلام این خبر افزود: موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر به‌واسطه ماهیت و کارکرد خود و با هدف حمایت از هنرهای معاصر، طی ماه‌های گذشته، مجموعه رویدادهای هنر مشارکتی با عنوان «پل» را طراحی و برگزار کرده است. این رویدادها مبتنی بر مدیوم‌های جدید هنری بوده و به دنبال اشاعه هنرهای معاصر در قالب هنر مشارکتی و مکان‌ویژه با رویکرد هنر اجتماعی هستند.

رییس موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر درباره علت برگزاری این مجموعه رویدادها در موزه‌های هنری بیان کرد: انتخاب موزه‌ها به دلیل اهمیت فرهنگی و تاریخی آنهاست؛ چراکه می‌توانند مانند پلی میان ویژگی‌های ممتاز فرهنگی، هنری و ساختارهای تاریخی با هنر معاصر ایران عمل کنند. موزه‌‌ها مکان‌هایی هستند که غالبا در آنها نماد و نشانه‌هایی از فرهنگ، تاریخ و تمدن ملل مشاهده می‌شود. موزه‌ها مانند کتاب، می‌توانند زنده و روایت‌گر باشند و پذیرای رویدادها، اتفاقات جدید و جریان‌های هنر معاصر شوند. باوجود این، در کشور ما بیشتر موزه‌ها کارکرد اجتماعی خود را از دست داده‌اند.

واحدی ادامه داد: در میان موزه‌های فعال در ایران به ندرت می‌توان موزه‌ای را یافت که فارغ از کارکرد نگهداری و نمایش آثار هنری، کارکردی اجتماعی و کنشگر داشته باشد. ما در مجموعه رویدادهای هنر مشارکتی «پل» از یک سو در پی برقراری ارتباط میان مردم و موزه‌ها هستیم و از سوی دیگر، موضوع شکل‌گیری تعامل و مشارکت میان شهروندان و هنرمندان را دنبال می‌کنیم.

او در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به اهمیت رویکردهای هنری تعاملی، تصریح کرد: اکنون رویکردهای هنری تعاملی و مکان‌ویژه در هنر معاصر جهان مورد توجه و تاکید بسیاری قرار دارد. ایده‌های شاخص هنری با استقرار در فضای موزه‌ها قادرند معانی و مفاهیم متفاوتی را بیابند و تداوم این روند، می‌تواند زمینه‌ پیوند منسجم هنرهای معاصر با موزه‌ها را فراهم سازد.

رییس موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر در بخش پایانی اظهارات خود یادآور شد: تاکنون دو رویداد از مجموعه رویدادهای هنر مشارکتی «پل» برگزار شده است. رویداد نخست با عنوان «فرش پرنده» در موزه فرش و رویداد دوم با عنوان «بُعد محال» در موزه ملک برگزار شد که مورد توجه مخاطبان و موزه‌ها قرار گرفت. بر همین اساس، به زودی سومین رویداد هنری از این مجموعه در موزه موسیقی برگزار خواهد شد که جزییات آن متعاقبا اعلام می‌شود.

طراح پوستر: شاپور حاتمی

@tajasomi
www.civa.ir

موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر

28 Sep, 09:31


.
رییس موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر خبر داد:
برگزاری مجموعه رویدادهای هنر مشارکتی «پل» با هدف حمایت از هنرهای معاصر

@tajasomi
www.civa.ir

موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر

14 Sep, 11:37


🔴 ویدیو
آیین اختتامیه سی و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران

جمعه ۲۳ شهریور
خراسان شمالی / بجنورد

موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر

13 Sep, 19:07


.
هنرمندان برگزیده و شایسته تقدیر جشنواره سی‌ویکم در بخش‌های مختلف هنری به شرح زیر معرفی شدند:

خوشنویسی
برگزیده: متین اعتباریان از اصفهان
شایسته تقدیر: محمدمهدی رضایی‌خواه از البرز، محمدتقی محمدزاده قوام از اردبیل

کاریکاتور
برگزیده: محمد راعی از اصفهان
شایسته تقدیر: صائب ضیایی از مازندران

مجسمه‌سازی
برگزیده: ریحانه قائینی یحیی‌آبادی از مازندران
شایسته تقدیر: امیرحسین آقایی از فارس

رسانه‌های هنری جدید
شایسته تقدیر: محمدمهدی فروغی و محسن زمردیان از اصفهان

سرامیک
شایسته تقدیر: مهتاب حاجی‌باقری و حانیه معبودی از تهران، فاطمه سادات ابراهیمی‌زاده از خوزستان

نگارگری
برگزیده: حدیثه دوستی از قزوین
شایسته تقدیر: سیده فائزه حیدری از خراسان رضوی، فاطمه قاسمی از آذربایجان شرقی

نقاشی
برگزیده: تارا لک از البرز
شایسته تقدیر: کوثر سابقی‌نژاد از فارس، فاطمه صباغ از تهران

طراحی
برگزیده: علی توسلی از اردبیل
شایسته تقدیر: هانیه دری دولت‌آبادی از اصفهان، کیمیا پاکار از تهران

تصویرسازی
برگزیده: محمدرضا زین‌الدینی از تهران
شایسته تقدیر: زهرا فیض‌آبادی از تهران، پارسا توانایی از فارس

گرافیک
برگزیده: ایمان تقوایی از البرز
شایسته تقدیر: کمیل حسن‌زاده از البرز، آیسا فخاری از اصفهان

عکاسی
برگزیده: فاطمه فیاض از یزد
شایسته تقدیر: ابوالفضل محمودی از البرز، محمدعلی فربود از فارس

همچنین هیئت داوران با اهدای لوح تقدیر از محمد عزیزی، هنرمند مجسمه‌ساز اهل خراسان شمالی تقدیر کردند.

🔴 گزارش تصویری دوم

@tajasomi

موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر

13 Sep, 19:06


.
هنرمندان برگزیده و شایسته تقدیر جشنواره سی‌ویکم در بخش‌های مختلف هنری به شرح زیر معرفی شدند:

@tajasomi