کانال خانه‌ی هنرمندان ایران @iranartists Channel on Telegram

کانال خانه‌ی هنرمندان ایران

@iranartists


روابط عمومی و امور بین الملل خانه هنرمندان ایران

کانال خانه‌ی هنرمندان ایران (Persian)

خانه‌ی هنرمندان ایران یک کانال تلگرامی است که به فعالیت هنرمندان ایرانی می‌پردازد. این کانال در جهت ارتقای هنر و فرهنگ ایرانی فعالیت می‌کند و به معرفی هنرمندان برجسته، اخبار هنری، نمایشگاه‌ها، کنسرت‌ها و رویدادهای فرهنگی هنری مختلف می‌پردازد. با پیوستن به این کانال، شما می‌توانید از آخرین اخبار هنری ایران و فعالیت‌های هنرمندان محبوبتان مطلع شوید. همچنین این کانال به معرفی آثار هنری زیبا و دیدنی نیز می‌پردازد. اگر علاقه‌مند به هنر و فرهنگ ایرانی هستید، حتما این کانال را دنبال کنید. برای پیوستن به جمع هنرمندان و دوستداران هنر ایرانی، کانال خانه‌ی هنرمندان ایران منتظر حضور شماست.

کانال خانه‌ی هنرمندان ایران

21 Nov, 13:12


🔘رونمایی و معرفی رنگ و پارچه محصول جدید رنگ وستا همراه با برگزاری کارگاه تکنیک‌های نقاشی و چاپ روی پارچه جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۵ در گالری زمستان خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود.

#خانه_هنرمندان_ایران
@iranartists

کانال خانه‌ی هنرمندان ایران

21 Nov, 12:05


🔘سی‌ودومین برنامه از سلسله جلسات نمایش فیلم تئاترهای شاخص با همکاری مشترک انجمن صنفی منتقدان، نویسندگان و پژوهشگران خانه تئاتر و سینماتک خانه هنرمندان ایران، چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳، به نمایش فیلم تئاتر «قلندر خونه» (۱۳۵۴) به نویسندگی و کارگردانی ایرج صغیری اختصاص داشت. پس از نمایش این فیلم تئاتر، نشست نقد و بررسی آن با حضور عباس غفاری (میزبان) و سیدمحسن حسن‌زاده (منتقد تئاتر) برگزار شد.

گزارش تصویری: لیلا ابراهیمی

@iranartists

کانال خانه‌ی هنرمندان ایران

21 Nov, 12:03


▫️اتفاق درخشانی که در ذهن صغیری جرقه می‌زند و از این موضوع استفاده می‌کند، آن آیین‌های نمایشی بودند که در بافت زندگی و روزمره این مردمان عجین شده است. تنیده شدن این آیین‌ها در دل این نمایشنامه اتفاق جالب توجهی است.

🔸️حسن‌زاده در ادامه صحبت‌هایش گفت: درباره ساحت اجرا نیز باید بگویم، وقتی صغیری در مقام کارگردان با نمایشنامه مواجه می‌شود، آن چیزی که در کنار روایت داستان برایش اهمیت دارد، ارائه بی‌پرده و بدون دخل و تصرف این آیین‌ها روی صحنه است. او رویدادها و آیین‌ها را طوری در کنار هم قرار داده است که منطق و چرایی ماجرا برای تماشاگر کاملا جا افتاده و آن را می‌پذیرد. فکر می‌کنم برای اولین بار است که صغیری در این نمایشنامه از گویش و زبان محلی آن مردمان استفاده می‌کند. او تعمد دارد که از بافت اصلی زبان آن منطقه در نمایشنامه استفاده کند. زیرا شخصیت‌هایی را آفریده که ملزم به استفاده از آن زبان هستند.
@iranartists

کانال خانه‌ی هنرمندان ایران

21 Nov, 12:02


در سی‌ودومین برنامه از سلسله جلسات نمایش فیلم تئاترهای شاخص سینما تک خانه هنرمندان ایران مطرح شد:

🎭«قلندر خونه»؛ روایت ایرج صغیری از تلفیق واقعیت با آیین‌های مردم بوشهر

🔘سی‌ودومین برنامه از سلسله جلسات نمایش فیلم تئاترهای شاخص با همکاری مشترک انجمن صنفی منتقدان، نویسندگان و پژوهشگران خانه تئاتر و سینماتک خانه هنرمندان ایران، چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳، به نمایش فیلم تئاتر «قلندر خونه» (۱۳۵۴) به نویسندگی و کارگردانی ایرج صغیری اختصاص داشت. پس از نمایش این فیلم تئاتر، نشست نقد و بررسی آن با حضور عباس غفاری (میزبان) و سیدمحسن حسن‌زاده (منتقد تئاتر) برگزار شد.

🔻داستان و ماجرای نمایشنامه «قلندرخونه» در فضا و حال و هوای مکانی از مسجد به‌نام «قلندرخونه» (محل نگهداری وسایل پذیرایی و آماده کردن چایی و قهوه و شربت) و حیاط مسجد و حسینیه که در سال‌های پیشتر با بر افراشتن تیرهای چوبی و طناب‌کشی و چادر برای برگزاری مراسم سینه زنی سنتی بوشهری آماده و پوشیده می‌شد و همچنین در فضای بندر و اسکله، کار در دریا، بار و غُراب و موتور لنج، روستا و خون، روایت می‌‌شود.

🔸️عباس غفاری در ابتدای این نشست گفت: از نیمه‌ دهه ۴۰ به دلیل تحولات منطقه و بالا رفتن قیمت نفت، دولت وقت به ثروت قابل توجهی دست یافت. بخشی از این ثروت به بخش فرهنگ و هنر تزریق و جانی به آن اضافه می‌شود. جشن هنر شیراز نیز در همین راستا شکل می‌گیرد. این تحولات در دهه ۵۰ به اوج رسیده و از پس آن تئاتر شهر و برج آزادی ساخته می‌شود. همچنین کانون پرورش فکری به فعالیت‌های بیشتری پرداخته و شاهد موج نو سینمای ایران و پیشرفت‌هایی در حوزه موسیقی نیز هستیم. این موضوعات نشان از اتفاقاتی رو به جلویی در حوزه فرهنگ و هنر و به ویژه تئاتر دارد.

▫️او افزود: «قلندرخونه» از جمله نمایش‌هایی بوده که در زمان خود شگفتی آفریده است. اتفاقی که در تئاتر غیر تهران رخ داد و حتی به چند جشنواره خارجی نیز راه یافت و موجب حیرت گروه‌های خارجی شد. اول آذر زادروز نویسنده و کارگردان این نمایش است. این همزمانی برایمان جای خوشحالی دارد و به فال نیک می گیریم.

🔸️سیدمحسن حسن‌زاده در بخش دیگری از این نشست گفت: قرار است درباره نمایشی صحبت کنیم که در زمان خود جریان‌ساز بوده است. زیرا بسیاری از آثاری که بعد از این اثر در جنوب کشور روی صحنه رفتند، وامدار این نمایش هستند. اینکه چرا «قلندر خونه» توانست به چنین موفقیتی برسد و مورد تحسین منتقدان و کارشناسان مختلف در جشن هنر شیراز قرار گیرد؟! موضوعی است که باید درباره آن صحبت کنیم فکر می‌کنم مهم‌ترین شاخصه «قلندر خونه»، پیشینه زیستی  بوده که ایرج صغیری از آن منطقه داشته و آن را در اثر منعکس کرده است. این پیشینه با اتفاقات زمان تحصیل او در مشهد، پیوند خورده و سبب شده تا او عده‌ای را دور هم جمع کند و نمایشی چون «قلندر خونه» را روی صحنه بیاورد.

▫️او افزود: تمام عوامل این نمایش یک تجربه زیستی مشترکی در آن فضا دارند و همین تجربه مشترک اشتراکاتی را برای گروه رقم می‌زند. در کنار آن اتفاقاتی را داریم که برای «قلندر خونه» در ساحت نمایشنامه رخ می‌دهد. هنر ایرج صغیری در این است که از تمام تجربیات زیستی و رویدادهایی که برای این گروه رخ داده، وام گرفته و قصه‌ای را پدید می‌آورد. البته سر منشا این داستان ریشه در کودکی صغیری دارد. در واقع از یک رویداد واقعی الهام گرفته است. درباره اینکه داستان این اثر چطور در ذهن صغیری شکل گرفته است، باید بگویم که در جایی می‌گوید که من در کودکی با غلام سیاهی آشنا بودم. (سیاه‌هایی که آن زمان از آفریقا، هند و مناطق دیگر به بوشهر آمده بودند و در آنجا ساکن شده بودند.) صغیری می‌گوید: او جوان ساده‌دلی بود که عاشق دختری شده بود اما دختر را به او‌ ندادند. او کارهای باربری انگلیسی‌هایی که آنجا بودند را انجام می‌داد. اما همین اتفاق (نمایش) برای او نیز رخ داد. به صورتی که زیر بارها له شد و از بین رفت. در واقع اتفاقی که در نمایش می‌بینیم، وامدار این اتفاق اصلی بوده است. به صورتی که حتی نتوانستند جنازه را از روی زمین جمع کنند.

🔸️این منتقد تئاتر در ادامه بیان کرد: این اتفاق به خاطر نزدیکی که صغیری با آن غلام سیاه داشته، در ذهنش می‌ماند. در واقع آن چیزی که به قصه اضافه می‌کند، همه از داشته‌هایی است که از آن فهم اشتراکی بین گروه شکل گرفته است. در واقع ما یک بستر واقعی داشتیم که خیال صغیری در آن عجین شده و تبدیل به نمایشنامه «قلندر خونه» می‌شود. مهم‌ترین هنر صغیری در اینجا گزینش درست است. به صورتی که شاهدیم زمان رویداد، شب عاشورا و مکان رویداد قلندر خونه یا قهوه خانه آن مسجدی است که پاتوق این افراد بوده است.
@iranartists

کانال خانه‌ی هنرمندان ایران

21 Nov, 04:10


🎵شب گیتار کلاسیک در خانه هنرمندان ایران

🔻بیست‌ودومین برنامه از سلسله اجراهای موسیقی زنده و محیطی «دلکوک» سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ به اجرای چند تک‌نوازی گیتار کلاسیک توسط: رویا موفق، رسام لردکانی، کیمیا افشاری و فرزین طهرانیان اختصاص داشت.

@iranartists

کانال خانه‌ی هنرمندان ایران

20 Nov, 04:49


مهتاب عسگری مطرح کرد:

«مده‌آ»؛ روایتی از رنج‌ها و دردهای یک زن که هیچ‌وقت کهنه نمی‌شود

🎭نمایش «مده‌آ» از آثار اوریپید به کارگردانی مهتاب عسگری، این روزها در سالن استاد انتظامی خانه هنرمندان ایران میزبان مخاطبان است.

🔘عسگری درباره دغدغه‌ای که موجب تولید این اثر شده است، گفت: مده‌آ متنی کلاسیک و کامل به شمار می‌آید. اگر چه بیشتر از ۲۵۰۰ سال از قدمت آن می‌گذرد اما قصه آن همواره در همه دوره‌ها می‌تواند وجود داشته باشد. قصه رنج‌ها و دردهای یک زن که برای عشق و استحکام زندگی‌اش مبارزه می‌کند. به همین خاطر قصه مده‌آ کهنه نمی‌شود و هر هنرمند تئاتری علاقه دارد که برای یک‌بار هم که شده با این شخصیت همراه شده و آن را روی صحنه اجرا کند. حال این را هم در نظر بگیرید که من یک زن هستم و طبیعتا ارتباط بیشتری با رنج‌ها و دغدغه‌های مده‌آ دارم.

🔸️او همچنین درباره مخاطبان هدف این اجرا و بازخوردی که تاکنون از مواجهه مخاطبان با نمایش گرفته است، توضیح داد: مخاطب ما در این اثر، مردان و زنان هستند. در واقع خطراتی که می‌تواند همبستگی و وفاداری خانواده را مورد تهدید قرار دهد، یکی از موضوعاتی است که در این نمایش مورد توجه قرار دادیم. مده‌آ یک کهن‌الگوست و می‌تواند هشداری برای مردان و زنان جوانی باشد که زندگی را بر پایه عشق آغاز می‌کنند و همواره ممکن است مورد تهدید و آسیب‌های اجتماعی قرار گیرند. شخصا سعی کردم بدون اغراق تصویری حقیقی‌تر از شخصیت مده‌آ را به نمایش بگذارم. شاید به همین خاطر است که تا کنون با بازخوردها و نقدهای بسیار خوبی از جانب تماشاگران روبه رو بودیم.

▫️این کارگردان تئاتر در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره شرایط دو قطبی جامعه تئاتر که نسبت به اجرا رفتن یا تحریم با یکدیگر اختلاف نظر دارند؛ بیان کرد: تئاتر یکی از عناصر مهم فرهنگ و تمدن هرکشوری به شمار آمده و براساس فکر، عقل و آگاهی شکل می‌گیرد. تئاتر مخصوصا برای قشر تحصیل کرده و جامعه هنری مملو از دانش و آگاهی است. همین مده‌آ یک اثر تاریخی بوده که مربوط به قرن چهارم پیش از میلاد است. علت ماندگاری این اثر که هم ادبی و هم هنری بوده، چیست؟ چرا هنوز هم تازه است و مشتاقان زیادی دارد؟ حتی به جرات می‌توان گفت عمده هنرمندان تئاتر، سینما و آنها که در حوزه شعر و ادب فعالند، عاشق این نمایشنامه هستند. در نتیجه باید گفت که مشکل تئاتر نیست.

🔸️او افزود: آنهایی که معتقدند تئاتر نباید باشد، اطلاعات درستی از اثرات این هنر ندارند. هرچند در مملکت ما تئاتر رها شده، برای آن برنامه درست و مشخصی وجود نداشته و گاها بی‌نظم و بی‌برنامه است. اما به هرحال تئاتر یک بخش مهم در آگاهی‌سازی جامعه به شمار می‌آید. علاوه بر این، بعد نمایشی و زیبایی‌شناختی آن، قابلیت فهماندن و آگاهی دادن به مردم را در همه قشرها دارد.

▫️عسگری در بخش پایانی صحبت‌هایش درباره همکاری با خانه هنرمندان ایران گفت: مجموعه خانه هنرمندان، دارای سابقه‌ای طولانی در جامعه روشنفکری ایران است. در واقع هنرمندان بزرگی در آن فعالیت داشته و دارند. از همین رو، جایگاه مهمی در بین هنرمندان دارد. بنابراین همکاری با این مجموعه برای هر هنرمندی موجب افتخار است. همیشه آرزو داشتم شرایطی پیش بیاید تا بتوانم با این جا همکاری داشته باشم. زیرا در این مجموعه، انسان در کنار شخصیت‌های بزرگ به خودباوری می‌رسد و اعتماد به نفس بیشتری پیدا می‌کند. از اینکه مدیران محترم خانه هنرمندان برای من که ابتدای راه هستم شرایطی را فراهم کردند تا بتوانم توانایی‌هایم را در تئاتر به صحنه بیاورم، بسیار سپاسگزارم. از همه عوامل این مجموعه فرهنگی و هنری تشکر می‌کنم.

📎نمایش «مده‌آ» از آثار اوریپید به کارگردانی مهتاب عسگری، همچنان در سالن استاد انتظامی خانه هنرمندان ایران میزبان مخاطبان است. علاقمندان به تماشای این نمایش می‌توانند با خرید بلیت از سایت تیوال یا گیشه حضوری خانه هنرمندان ایران، همه روزه (به غیر از شنبه‌ها) ساعت ۱۸:۴۵ به تماشای این نمایش بیایند.
@iranartists