گام به گام با مشاوران تغذیه ایران @taghziye_salamaty Channel on Telegram

گام به گام با مشاوران تغذیه ایران

@taghziye_salamaty


ارتباط بایکی از ادمینهاجهت پیشنهاد ، انتقادهای سازنده شما برای مفیدواقع شدن کانال برای شما عزیزان،پرسش وپاسخ درپی وی به شماومعرفی مشاورتغذیه عضونظام پزشکی حضوری درشهرشما👇
@Zraisian
لینک کانال ما را به دوستانتان معرفی کنید
@Taghziye_Salamaty

گام به گام با مشاوران تغذیه ایران (Persian)

با خوش آمد گویی به کانال تلگرام "گام به گام با مشاوران تغذیه ایران" خوشحالیم که شما را در اینجا می‌بینیم. این کانال به همت مشاوران تغذیه حرفه‌ای ایرانی تاسیس شده است تا شما را در مسیری سالم و بهتر به سوی سلامتی هدایت کند. اگر به دنبال راهکارهای تغذیه مناسب برای رسیدن به یک سبک زندگی سالم و فعال هستید، اینجا بهترین مکان برای شماست

اعضای کانال ما می‌توانند با یکی از ادمین‌ها ارتباط برقرار کنند تا نظرات، پیشنهادات و انتقادات سازنده‌شان را ارائه دهند. ما اهمیت زیادی به بازخوردهای شما می‌دهیم تا بتوانیم کانال را برای شما بهتر و مفیدتر کنیم. علاوه بر این، یک قسمت پرسش و پاسخ در این کانال وجود دارد که به سوالات شما پاسخ داده می‌شود و مشاوران تغذیه تجربه‌ای خود را با شما به اشتراک می‌گذارند

به تنهایی مشاوره‌ای از این کانال نیز ندارید. ما مشاوران تغذیه عضو نظام پزشکی با تجربه حضوری داریم که می‌توانند شما را در شهر شما به صورت حضوری ملاقات کرده و کمک شما را در رسیدن به اهداف تغذیه‌ایتان ارائه دهند. یکی از مشاوران ما، آقای زرآیان (@Zraisian)، از افرادی است که در این کانال حضور دارند و آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند

از شما دعوت می‌کنیم که لینک این کانال را به دوستانتان معرفی کنید و آن‌ها را نیز به این جامعه اطلاعاتی و پشتیبانی تغذیه‌ای بی‌نظیر بپیوندانید. برای عضویت در کانال ما، به آدرس @Taghziye_Salamaty مراجعه کنید و به جمع ما بپیوندید. منتظر حضور گرم شما در این کانال فعال و سالم هستیم.

گام به گام با مشاوران تغذیه ایران

01 Jan, 08:52


📣 ‍۱۰ مقاله برتر ششمین کنگره پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند در ژورنال applied food biotechnology منتشر می‌شوند.
🔻نمایه این ژورنال ISI است.
💣 آخرین مهلت ارسال چکیده مقالات ۲۵ دی ماه است.

🗓 ۱ الی ۳ اسفند ۱۴۰۳

🔺اطلاعات بیشتر و ثبت نام در تارنمای کنگره:
🔍 https://ispff2025.ir

پاسخگویی سوالات:
🆔 @ISPFF_admin


🔰 کانال رسمی کنگره:
🆑@Ispff2025

گام به گام با مشاوران تغذیه ایران

01 Jan, 08:52


📣 به سه طرح منتخب که توسط هیئت داوران و معاونت علمی داوری می‌شوند، گرنت تشویقی تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان تعلق خواهد گرفت.

🔻مهلت ارسال مقالات تا ۲۵ دی ماه است.


🗓 ۱ الی ۳ اسفند ۱۴۰۳

🔺اطلاعات بیشتر و ثبت نام در تارنمای کنگره:
🔍 https://ispff2025.ir

پاسخگویی سوالات:
🆔 @ISPFF_admin


🔰 کانال رسمی کنگره:
🆑@Ispff2025

گام به گام با مشاوران تغذیه ایران

23 Dec, 14:26


📣 امتیاز بازآموزی برای گروه پزشکی دریافت شد.
🔻دارای ۱۰ امتیاز بازآموزی برای مسئولین فنی صنایع غذایی
💣 آخرین مهلت ثبت نام ۲۰ بهمن‌ماه

🗓 ۱ الی ۳ اسفند ۱۴۰۳

🔺اطلاعات بیشتر و ثبت نام در تارنمای کنگره:
🔍 https://ispff2025.ir

پاسخگویی سوالات:
🆔 @ISPFF_admin


🔰 کانال رسمی کنگره:
🆑@Ispff2025

گام به گام با مشاوران تغذیه ایران

06 Mar, 00:37


.

📝تفاوت نمک دریا و نمک خوراکی

👈مصرف نمک: فواید و خطرات.

میزان توصیه شده نمک 2300 میلی گرم در روز است

📌بدن برای عملکرد اعصاب و عضلات و تنظیم مایعات ، به نمک نیاز دارد.

📚یک مطالعه در مجله Cell Metabolism منتشر شد، که نشان داد  مصرف نمک می تواند باکتری های مضر را از بین ببرد و خطر عفونت را کاهش دهد.

📌از طرفی مصرف زیاد نمک می تواند با بالا بردن میزان حفظ آب در بدن و افزایش فشار بر قلب و رگ های خونی موجب افزایش فشار خون و خطر بیماری های قلبی عروقی وسکته مغزی شود.

📋مطالعه ای که در مجله شیمی کشاورزی و مواد غذایی منتشر شد نشان داد که رژیم غذایی پر نمک می تواند باعث آسیب کبدی شود و مطالعه دیگری مصرف زیاد نمک را با افزایش خطر ابتلا به مولتیپل اسکلروزیس (MS) مرتبط دانست.


✍️بررسی های پزشکی نشان میدهد که تفاوت های متعددی بین نمک خوراکی و نمک دریایی وجود دارد، از جمله نحوه تولید آنها.  با این حال، محتوای سدیم در هر نوع نمک یکسان است.

نمک سفره و نمک دریا هر دو برای تهیه غذا مفید هستند.  تولیدکنندگان نمک خوراکی را از رسوبات نمک استخراج می کنند و آن را به کریستال ریز تبدیل می کنند، در حالی که نمک دریا از تبخیر آب دریا به دست می آید.

بسیاری از مردم بر این باورند که نمک دریا سالم تر از نمک خوراکی است زیرا منبع طبیعی سدیم است و جایگزین سالمی برای نمک خوراکی است، در حالیکه خوردن زیاد نمک دریا نیز مضر می باشد.

⬅️گرچه نمک دریا از یک منبع طبیعی و حاوی مواد معدنی کلسیم ، پتاسیم و منیزیم  می باشد، اما حاوی ید نیست. زیراتولید کنندگان نمک سفره را با ید غنی می کنند که برای تولید هورمون تیروئید حیاتی است.حذف نمک می تواند باعث عدم تعادل مواد معدنی مضر در خون شود و بر عملکرد تیروئید نیز تأثیر بگذارد.

👈همچنین، انتخاب نمک دریایی غیر یددار می تواند افراد را در معرض خطر کمبود ید قرار دهد، بنابراین آنها باید ید را از  منابع دیگر در رژیم غذایی خود دریافت کنند.

📚منبع: ‌ (MEDICAL NEWS TODAY)

«Sea salt vs. table salt: Differences and health benefits»

October 2, 2019 by Jessica Caporuscio, Pharm.D.


🌱 @taghziye_salamaty

گام به گام با مشاوران تغذیه ایران

03 Feb, 17:15


Could eating more fermented foods help improve mental health?


📌آیا خوردن غذاهای بیشتر تخمیر شده می تواند به بهبود سلامت روان کمک کند؟

👈دانشمندان بین غذاهای تخمیر شده و بهبود سلامت روان ارتباطاتی پیدا کرده اند.  مارتا موری/استاکسی
📚طبق یک بررسی جدید، غذاهای تخمیر شده ممکن است با بهبود عملکرد شناختی مرتبط باشند، به ویژه به دلیل توانایی آنها در تأثیرگذاری بر محور میکروبیوتا روده-مغز.
غذاهای تخمیر شده روده را سالم و قوی نگه می دارند و از ورود باکتری ها و سموم جلوگیری می کنند و احتمال سندرم  نشت  روده را کاهش می دهند.
✍️ارتباط روده و مغز با عملکردهای متعدد مغز مانند حافظه، شناخت، اضطراب، افسردگی و سلامت کلی بدن مرتبط است.

📚در سال‌های اخیر، مطالعات متعددی بر روی میکروب‌های روده متمرکز شده‌اند، به‌ویژه نحوه تعامل آنها با مغز (محور میکروبیوتا روده-مغز).
از آنجایی که ثابت شده ،غذاهای تخمیر شده بر سلامت روده موثرند، محققان بر آن شدند تا چگونگی تاثیر این غذاها بر سلامت روان را بررسی کنند.
📚 یک مطالعه جدید که در
Neuroscience & Behavioral Reviews
منتشر شده ، به بررسی انواع مختلف غذاهای تخمیر شده، تکنیک های تخمیر و توانایی آنها در تأثیرگذاری بر محور میکروبیوتا روده-مغز پرداخته است.
⬅️محققان همچنین چالش های مختلف را در انجام مطالعات انسانی مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
نمونه هایی از غذاهای تخمیر شده عبارتند از:

🌟کیمچی
🌟کلم ترش
🌟کفیر
🌟میسو
🌟تمپه
🌟ماست

📚این بررسی نشان می دهد که غذاهای تخمیر شده مستقیماً بر سیستم غدد درون ریز تأثیر گذارند و بر هورمون‌هایی مانند گرلین، نوروپپتید-Y، پپتید 1 شبه گلوکاگون (GLP-1) و سروتونین تأثیر می‌گذارد. 

غذاهای تخمیر شده سرشار از پری بیوتیک ها و پروبیوتیک ها هستند و میزان GLP-1 را افزایش می دهند.  با این حال، برای درک اینکه چگونه غذاهای تخمیر شده بر اشتها و گرسنگی تأثیر می گذارد، تحقیقات بیشتری لازم است.

📌مطالعات انسانی بر روی لبنیات تخمیری نتایج مختلطی (mixed results )بر سلامت شناختی دارد، در حالی که مطالعات مشاهده‌ای، مصرف غذای تخمیر شده را با سلامت روده و کاهش اضطراب مرتبط می‌دانند.

طبق گفته دکتر نیکول آونا، مشاور تغذیه و استادیار دانشگاه : " از مطالعاتی که قبلا انجام شده می دانیم که یک محور روده-مغز وجود دارد که بر اساس سلامت میکروبیوتا، رژیم غذایی را مستقیماً به مغز و رفتار آن  مرتبط می کند."

📝عنوان مقاله:
Could eating more fermented foods help improve mental health?
نویسنده:
By Kaitlin Vogel on February 2, 2024 — Fact checked by Hilary Guite, FFPH, MRCGP

منبع:
Medical news today

🌱 @taghziye_salamaty

گام به گام با مشاوران تغذیه ایران

06 Jan, 16:34


.

🎯🎯مدیریت التهاب مزمن در پسوریازیس

👈 علت التهاب در پسوریازیس چیست؟
در افراد مبتلا به پسوریازیس، اختلال در عملکرد سیستم ایمنی باعث ایجاد سلول های التهابی در لایه میانی پوست می شود . این بیماری همچنین رشد سلول های پوست را در اپیدرم، لایه بیرونی پوست، سرعت می بخشد.
به طور معمول، سلول های پوست در مدت یک ماه رشد کرده و پوسته پوسته می شوند.  این روند در افراد مبتلا به پسوریازیس تا چند روز افزایش می یابد.  به جای ریزش، سلول‌های پوست روی سطح پوست انباشته می‌شوند که منجر به علائم ناراحت‌کننده‌ای مانند برآمدگی پلاک‌ها، پوسته‌ها، تورم و قرمزی یا تغییر رنگ می‌شود.
اگرچه پسوریازیس یک بیماری پوستی است، اما التهاب مرتبط با پسوریازیس کل بدن را تحت تاثیر قرار می دهد.  می تواند خطر بیماری قلبی، سرطان، بیماری التهابی روده و آرتریت پسوریاتیک را افزایش دهد.

آیا راهی برای درمان التهاب وجود دارد؟

اگرچه التهاب در پسوریازیس به دلیل اختلال در سیستم ایمنی است، اما مطالعات نشان می دهد که افراد می توانند این التهاب را از طریق تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی کاهش دهند.  این می تواند به کاهش علائم و بهبود کیفیت زندگی کمک کند.

📚چگونه التهاب را مدیریت کنیم؟

در حالی که در حال حاضر هیچ درمانی برای پسوریازیس وجود ندارد، عادات زیر می تواند به کاهش التهاب مرتبط با پسوریازیس و افزایش شانس بهبودی فرد کمک کند.

داشتن یک رژیم غذایی سالم
رژیم غذایی به شدت با التهاب سیستمیک مرتبط است. مطالعات نشان می دهد که برخی از الگوهای غذایی التهابی می تواند خطر ابتلا به پسوریازیس را افزایش داده و علائم را بدتر کند.

اجتناب از غذاهای التهاب زا:
برخی غذاها و نوشیدنی ها حاوی مواد پیش التهابی هستند که التهاب را افزایش می دهند و علائم پسوریازیس را تحریک می کنند. به عنوان مثال می توان به نوشابه و غذاهای فوق فرآوری شده مانند تنقلات شور، شیرینی ها و محصولات گوشتی فرآوری شده اشاره کرد.

رعایت رژیم غذایی ضد التهابی:
رژیم های غذایی سرشار از میوه ها، سبزیجات و سایر به طور مداوم علائم پسوریازیس را کاهش می دهند. به عنوان مثال، با مطالعه ای که روی تعدادی مبتلا به پسوریازیس صورت کرفت نشان داد ، افرادی که رژیم مدیترانه ای را دنبال می کردند در مقایسه با افرادی که این رژیم غذایی را دنبال نمی کردند، پسوریازیس خفیف تری داشتند.
حفظ وزن متعادل
چاقی یک عامل خطر برای ایجاد پسوریازیس است. افراد مبتلا به پسوریازیس که دارای اضافه وزن یا چاقی هستند نیز ممکن است علائم شدیدتری را نسبت به افراد با وزن متعادل تجربه کنند.

👈 کاهش وزن می تواند نشانگرهای التهابی را کاهش دهد و به کاهش علائم پسوریازیس در افراد دارای وزن اضافی کمک کند.

📚📚 انجام سایر عادات سالم
چندین عادت می تواند به کاهش التهاب و بهبود علائم پسوریازیس کمک کند، مانند:

اجتناب یا ترک سیگار:
سیگار به طور قابل توجهی به سلامت فرد آسیب می رساند و بیماری های التهابی از جمله پسوریازیس را بدتر می کند.
کاهش مصرف الکل:
نوشیدن زیاد الکل می تواند به التهاب و بدتر شدن علائم پسوریازیس کمک کند.
داشتن فعالیت بدنی :
اجتناب از نشستن طولانی مدت می تواندبه کاهش علائم پسوریازیس کمک کند. یک بررسی نشان داد که افراد مبتلا به پسوریازیس که زندگی بی تحرک دارند در مقایسه با افرادی که به طور منظم ورزش می کنند علائم شدیدتری دارند.

خواب کافی:
نداشتن خواب کافی می تواند منجر به یک حالت پیش التهابی در بدن شود. مطالعات نشان می دهد که خواب ضعیف می تواند نشانگرهای التهاب را در خون افزایش دهد.  کارشناسان توصیه می کنند که بزرگسالان برای داشتن سلامتی مطلوب، 7 تا 9 ساعت در شب بخوابند.
مدیریت سطوح استرس:
استرس طولانی مدت سیستم ایمنی را بیش از حد ضعیف می کند و به حالت پیش التهابی کمک می کند.  تا 88٪ از افراد مبتلا به پسوریازیس، استرس را به عنوان محرک علائم خود گزارش می دهند.  استفاده از تکنیک های کاهش استرس مانند مدیتیشن و یوگا می تواند کمک کننده باشد.

📚نام مقاله ،
«مدیریت التهاب مزمن با پسوریازیس»

«Managing chronic inflammation with psoriasis»

Medically reviewed by Nancy Carteron, M.D., FACR — By Jillian Kubala, MS, RD — Updated on October 27, 2023

📝منبع ،
«Medical News Today
an organisation of health»


🌱 @taghziye_salamaty

گام به گام با مشاوران تغذیه ایران

14 Dec, 15:58


.

🎯باکتری های پروبیوتیک موجود در ماست، کفیر ، به بهبود خلق و خو کمک می کنند.

محققان دانشکده پزشکی دانشگاه ویرجینیا کشف کردند که لاکتوباسیلوس - یک باکتری پروبیوتیک موجود در ماست و کفیر، چگونه به بدن در مدیریت استرس کمک می کند و به طور بالقوه با اختلالات سلامت روان مانند اضطراب و افسردگی مبارزه می کند.

📌 این مطالعه لاکتوباسیلوس را از میکروبیوتا وسیع‌تر متمایز می‌کند و نقش باکتری‌های روده را در تأثیرگذاری بر اختلالات خلقی از طریق تنظیم سیستم ایمنی نشان می‌دهد.

این پیشرفت، نویدبخش درمان‌های جدید بیماری‌های مختلف، از سلامت روان گرفته تا سلامت جسمانی خواهد بود و همچنین دنیای پیچیده میکروبیوم انسان و پروبیوتیک‌ها را روشن می‌ سازد.

📚منبع:
«Medical News Today»

Probiotic bacteria found in yogurt, kefir may help improve mood

By Paul Ian Cross, PhD on December 6, 2023 

🌱 @taghziye_salamaty

گام به گام با مشاوران تغذیه ایران

01 Dec, 23:51


.

🎯التهاب و سوء تغذیه در بیماری التهابی روده


👈بیماری التهابی روده (IBD) که شامل بیماری کرون و کولیت اولسراتیو می شود، در دهه گذشته به طور فزاینده ای در سراسر جهان شایع شده است. 

📌وضعیت تغذیه بیماران مبتلا به IBD اغلب دچار اختلال می شود و به صورت سوءتغذیه  عدم تعادل انرژی یا دریافت مواد مغذی، از جمله سوء تغذیه پروتئین-انرژی، سوء تغذیه مرتبط با بیماری، سارکوپنی و کمبود ریز مغذی ها بروز میکند.

✍️علاوه بر این، سوء تغذیه می تواند به صورت اضافه وزن، چاقی و چاقی سارکوپنیک ظاهر شود.  همچنین سوءتغذیه می تواند منجر به اختلالاتی در ترکیب میکروبیوم روده شود که ممکن است همئوستاز را تغییر دهد و باعث ایجاد یک حالت دیس بیوتیک شود و به طور بالقوه پاسخ های التهابی را تحریک کند.

  📌علیرغم ارتباط واضح بین IBD و سوء تغذیه، اطلاعاتی وجود دارد که نشان میدهد، التهاب نیز از طریق سوء تغذیه افزایش می یابد و بالعکس . (چرخه معیوب بین سوءتغذیه و  التهاب) .

📚منبع:
"The lancet jurnal"

Review/volume8,issue6,P579-590,June 2023-

"Inflammation and malnutrition in inflammatory bowel disease"


🌱 @taghziye_salamaty

گام به گام با مشاوران تغذیه ایران

18 Nov, 19:34


.
📌ارتباط دو طرفه اختلال خواب و بیماری کبد:

👈خواب یک فرآیند پیچیده و بسیار منظم است که برای سلامت و تندرستی انسان ضروری است.  به طور چشمگیری اختلال خواب و بیداری در بیماری مزمن کبد، به ویژه ایجاد و پیشرفت بیماری کبد چرب غیر الکلی و بیماری کبدی مرتبط با الکل نقش دارد.
درصد بالایی از بیماران مبتلا به سیروز درگیر اختلالات خواب هستند که پیامدهای قابل توجهی بر کیفیت زندگی و سلامت جسمی آنها دارد.

📚بررسی هایی ازنظراپیدمیولوژی وپاتو فیزیولوژی اختلال خواب و بیداری در بیماری کبد انجام شده  و روش های متعددی که منجر به الگوهای خواب غیرطبیعی در بیماران مبتلا به سیروز شده بکار گرفته شده است (شامل تغییرات متابولیسم ملاتونین، عوارض عصبی عضلانی و تنظیم حرارتی غیر معمول ) که منجر به ایجاد یک چرخه معیوب شده است.
اختلال در خواب می تواند  به پیشرفت بیشتر بیماری کبد کمک کند.
Sleep and liver disease: a bidirectional relationship
The Lancet Gastroenterology & HepatologyVol. 6No. 10p850–863Published: July 14, 2021


🌱 @taghziye_salamaty

گام به گام با مشاوران تغذیه ایران

11 Nov, 05:13


.

📚سرطان كولوركتال و میکروبیوتای روده :

👈 سرطان کولورکتال، يكي از شايع ترين تومورهاي بدخيم در انسان است.

روده انسان دارای  حجم بالایی از میکروب های مختلف است که بسياري از جنبه هاي فيزيولوژي ميزبان را تنظيم مي كنند.

📌مطالعات زیادی اهمیت نقش میکروبیوتا را در بروز و گسترش این سرطان، به عنوان یکی ازنتایج برهم خوردن تنظیم وساختار میکروبیوتا، متابولیت های باکتریایی یا مسیرهای التهابی  نشان می دهند. 

‌ با توجه به اینکه متابولیتهای میکروبی در این مطالعه قادر به ایجاد پرولیفراسیون یا تکثیردر سلول های روده ای بودند ، به نظر می رسد اختلالات  متابولیت های میکروبی در روده به علت تغییرات رژیم غذایی یا محیطی و یا دیگر ریسک فاکتورهایی که موجب بر هم خوردن ساختار میکروبیوتای روده شودمیتواند در ایجاد و پیشرفت سرطان  کولورکتال نقش داشته باشد.

🌱 @taghziye_salamaty

گام به گام با مشاوران تغذیه ایران

25 Oct, 18:48


.
.

🎯 ارتباط میزان کلسترول خون در حافظه و یادگیری انسان:

همانطور که میدانیم مغز چرب ترین عضو بدن ما است و ۶۰درصد از چربی تشکیل شده است.
📌برای اینکه مغز درست کار کند نیاز به چربی کافی بخصوص کلسترول دارد.
👈اتصالات بین سلولهای عصبی که برای حافظه و یاد گیری ما لازم است بدون کلسترول اتفاق نمی افتاد .
📝پژوهشها نشان داده اند ،کسانی‌که دچار کمبود کلسترول هستند ، عملکرد مغزشان مختل می‌شود و افسردگی ،بی قراری و افکار آسیب به خود در این گروه بیشتر است.
👈بنابراین افرادی که داروهای ضد چربی مانند آتورواستاتین ، رزوواستاتین و فنوفیبرات مصرف می کنند ، لازم است با انجام آزمایشات دوره ای کلسترول خونشان را چک کنند و در صورتیکه کلسترول آنها زیر ۱۶۰ باشد باید با مشورت پزشک شان میزان دارو را کاهش دهند.

📚مطلب از :دکتر مهدی دهقان متخصص مغز و اعصاب

🌱 @taghziye_salamaty

گام به گام با مشاوران تغذیه ایران

13 Oct, 08:56


از کجا بفهمیم خطر ‎سرطان پستان برای ما وجود دارد ؟

برای هر بیماری از جمله سرطان یکسری ریسک فاکتور وجود داره که هر چه تعداد این ریسک ها در فردی بیشتر باشه احتمال خطر ابتلا هم بالاتره در مورد سرطان پستان این ریسک ها رو به دو دسته مهم تقسیم می کنیم.
🔺الف:عواملی که در کنترل ‏فرده مثل لایف استایل
🔺ب: عواملی که در اختیار و کنترل فرد نیست مثل ژنتیک
🔺خوب حالا با جزییات بیشتر این عوامل رو بحث می کنیم از دسته اول
۱- مصرف الکل و سیگار
۲-افزایش وزن بعد از یائسگی
۳- کم تحرکی و ورزش نکردن
۴- عدم زایمان تا ۳۰ سالگی و نداشتن شیردهی
۵- مصرف طولانی مدت ‏هورمون های استروژنی مثل داروهای ضدبارداری
🔺از عواملی که در کنترل فرد نیستند:
۱- بالا رفتن سن و پیری به تنهایی می تونه عامل سرطان باشه مرز رو عدد ۵۵ در نظر بگیرید
۲- سابقه سرطان در خانواده و داشتن ژن مثبت سرطان
۳- داشتن سابقه فردی سرطان پستان احتمال ابتلای مجدد رو بالاتر ‏می بره
۴- افرادی که بافت پستان تراکم بسیار بالایی داره که این مورد در ماموگرافی قابل تشخیصه
۵- قاعدگی زیر ۱۲ سال و یائسگی بعد از ۵۵ سال
۶- افرادی که بعلت برخی بیماری ها مثل لنفوم ، در زیر ۴۰ سالگی پرتودرمانی به قفسه سینه داشتند
در ادامه یکسری از عوامل جدیدا به این لیست اضافه شده تحقیقات اخیر میگن خانم های قد بلند و کسانی که شیفت شب زیاد میدن مثل پرستار ها ، خطر ابتلا به سرطان پستان بالاتری دارند


📚 منبع :انجمن سرطان آمریکا
✍️مطلبی از دکتر حمید احمدی(فوق تخصص جراحی پستان)

  @taghziye_salamaty

گام به گام با مشاوران تغذیه ایران

06 Oct, 09:41


📌پروبیوتیک های کاهنده کلسترول :

👈یک رویکرد جدید در درمان رژیمی کلسترول بالا با استفاده از پروبیوتیک ها -یعنی همان میکروب هایی که وقتی به مقدار کافی تشکیل می شوند به سلامت بدن میزبان کمک می کنند-نمایش داده شد. مشاهده شد باکتری پروبیوتیک که بیشتر متعلق به باکتری لاکتیک اسید و بیفیباکتریایی که قادر به زیستن در میکروبیوم روده ای هستند به چندین طریق اثرات مفیدی روی سلامتی اعمال می کنند و اخیرا توجه زیادی را به دلیل خواص بالقوه ضد کلسترولی خود جلب کرده اند. در واقع چندین آزمایش درون تنی نشان می دهند که مصرف پروبیوتیک ها میزان کلسترول سیستمی را کاهش می دهد و همچنین موجب کاهش در چربی های خون می شود..

@taghziye_salamaty

گام به گام با مشاوران تغذیه ایران

23 Sep, 11:31


📚تهدید جدی کمبود میکرونوترینت ها

سازمان بهداشت جهانی معتقد است که کمبود میکرونوترینت ها تهدید بزرگی برای سلامتی جمعیت جهان است. بعضی از کمبود های معمول مواد مغذی عبارتند از کمبود ید، کمبود ویتامین A و کمبود آهن.
👈کمبود ید، علت اصلی آسیب مغزی در جهان است. کمبود ید در دوران بارداری ممکن است منجر به تولد نوزاد نارس، سقط جنین و عقب ماندگی ذاتی غیر قابل برگشت شود. خوشبختانه، با استفاده از نمک یددار به راحتی قابل پیشگیری است.
👈کمبود ویتامین A عامل اصلی کوری در کودکان است. در زنان باردار می تواند باعث شب کوری و افزایش میزان مرگ و میر مادران شود.
👈کمبود آهن کمبود عمده در جهان است و تنها در کشورهای توسعه یافته شایع است. بیش از 30٪ از جمعیت جهان از کم خونی فقر آهن رنج می برند.

📚مقاله میکرونوترینت ها در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct)منتشر شده است.

🌱@taghziye_salamaty

گام به گام با مشاوران تغذیه ایران

13 Sep, 22:50


📌📌نقش مصرف میوه و سبزیجات در زنان مبتلا به فشار خون بالا با بیماری عروقی محیطی بدون نشانه


👈میوه ها و سبزیحات رژیم بسیار سالمی به شمار می روند که در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی(CVD) مفید هستند.
✍️یک تحقیق قصد داشت، مصرف میوه و سبزیجات در زنان با فشارخون بالا و ارتباط آن با آترواسکلروزیس بدون نشانه را ارزیابی کند. لذا گروهی ۲۳۷ نفره از زنان با فشارخون بالا ارزیابی شدند.
📝مصرف میوه و سبزیجات به وسیله ی پرسشنامه ی معتبر تکرار غذایی خودمختار تعیین شد که با یادآوری ۲۴ ساعته ی رژیم غذایی توسط مصاحبه کننده ای کامل شد. همگی آنها تحت آزمایش ABI قرار گرفتند.( تست ABI جهت برسی انسداد عروق محیطی و پاها استفاده میشود).
اندازه گیری آزمایش ABI نشان داد که مصرف میوه با ایجاد اثر محافظتی، به طور معکوس با آترواسکلروزیس قبل بالینی ارتباط داشته و هم چنین این ارتباط در سبزیجات قوی تر بود. افزایش مصرف سبزیجات، خطر کمتر PADبدون علامت را به همراه داشت.(PAD به معنی تنگی عروق محیطی است مانند سرخرگ‌های پا و دست. در این بیماری عروق مرکزی مانند سرخرگ‌های قلب یا مغز آسیب ندیده‌اند).
🎯 نتیجه گیری: زنانی که مصرف میوه و سبزیجات بالایی داشتند، نشانه ی کمتری از آترواسکلروزیس محیطی قبل بالینی نشان دادند. می توان اظهار کرد که میوه و سبزیجات نقش مهمی در پیشگیری از آترواسکلروزیس در زنان قبل از یائسگی ایفا می کند.
📚 Fruit and vegetables in hypertensive women with asymptomatic peripheral arterial diseaseمنتشر شده توسط Elsevier Ltd

🌱@taghziye_salamaty

گام به گام با مشاوران تغذیه ایران

31 Aug, 15:18


📌پیروی از  الگوی غذایی سالم با کاهش  خطر علائم افسردگی


اضطراب و افسردگی از جمله اختلالات روانی است که شیوع بالایی در جوامع پیشرفته و در حال توسعه دارد .
📚آمارها نشان میدهد از هر پنج نفر، یک نفر به خصوص زنان در دوره ای از زندگی خود از این اختلالات رنج میبرند.
👈در ایران شیوع اضطراب 15/6 و افسردگی 12/7 درصد گزارش شده است .
📚مطالعات پیشین به بررسی ارتباط بین عوامل خطری همچون رژیم غذایی ناسالم، کیفیت رژیم غذایی و عدم فعالیت فیزیکی با اختلالات شایع روانی پرداخته اند.
✍️مطالعات نشان داده اند که مصرف مواد مغذی مانند اسیدهای چرب امگا 3 و گروههای غذایی همچون میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و ماهی به کاهش خطر افسردگی می انجامد وتوصیه میشود ارتباط بین رژیم
غذایی و بیماریها در غالب الگوهای غذایی بررسی شود.
🎯 پیروی از الگوی غذایی سالم در غالب شاخص تغذیه سالم با کاهش خطر علائم افسردگی در زنان ارتباط دارد.
این نقش محافظت کننده مرتبط با اجزای شاخص تغذیه سالم از جمله سبزیجات، میوه ها و نسبت اسیدهای چرب چندغیراشباع به اسیدهای چرب اشباع میباشد .
📚Journal of Neyshabur University of Medical Sciences

🌱@taghziye_salamaty

گام به گام با مشاوران تغذیه ایران

18 Aug, 17:30


📚ال کارنیتین

کارنیتین نوعی اسید آمینه است که از طریق انتقال اسیدهای چرب به میتوکندری سطح انرژی را بالا می برد.
کارنیتین در دو فرم یا ایزومر وجود دارد: ال کارنیتین ( L-carnitine ) و دی کارنیتین ( D-carnitine ).
📌ال کارنیتین فرم فعالی است که نقش انرژی سوخت و ساز را بازی می کند و در درون بدن تولید می شود اما می توان آن را به عنوان یک مکمل یا در بسیاری از غذاهای مختلف پروتئینی یافت.
ال کارنیتین توسط کبد و کلیه ها و از دو اسید آمینه لیزین و متیونین ساخته شده و سپس به سایر اندام ها مانند قلب، مغز و عضلات منتقل و در آنجا ذخیره می شود.
👈در بدن مردان مقداری ال کارنیتین در اسپرم آنان نیز ذخیره می گردد.
ال کارنیتین در برخی از مواد غذایی خصوصا گوشت قرمز و به مقدار کمتر در انواع ماهی نیز وجود دارد.
📌ال کارنیتین کمک به خروج مواد سمی و مازاد حاصله از متابولیزم در مینوکندری می کند بویژه موادی که از تبدیل چربی ها به انرژی باقی می مانند و با این مکانیزم باعث افزایش سلامت قلب و کبد می گردد.
یکی دیگر از نقش های ال کارنیتین افزایش تولید آنزیم گلوتاتیون است، گلوتاتیون آنزیمی است که کمک به خنثی کردن اثرات مخرب رادیکال ها آزاد و همچنین دفع فلزات سمی می کند.
ال کارنیتین به شکل مکمل غذایی و در دوزهای گوناگون 250، 500، 1000 میلیگرم تولید و عرضه می شود.
👈افراد سالم و کسانی که دچار اضافه وزن،  کلسترول و یا تری گلیسرید بالا نمی باشند اصولا نیازی به مصرف مکمل های ال کارنیتین ندارند.
📚در تحقیقی که بروی ۸۰۰نفر مبتلا به دیابت نوع دو صورت گرفت مشاهد شد مصرف هزار میلیگرم ال کارنیتین باعث بهبود ترشح انسولین و کاهش کلسترول بد (LDL) به میزان قابل توجهی گردید

@taghziye_salamaty

گام به گام با مشاوران تغذیه ایران

12 Aug, 08:33


🎯اثر قهوه بر آلزایمر:

👈مطالعات مختلف در داخل آزمایشگاه و هم چنین در داخل بدن، مکانیسم های گوناگونی را در چگونگی تاثیرگذاری مثبت کافئین در روند پیشگیری و درمان بیماری های عصبی از جمله آلزایمر ارایه کرده اند.
📌خواص آنتی اکسیدانی و محافظتی در برابر استرس اکسیداتیو، کاهش پپتید های بتاآمیلوئیدی در پلاسمای خون و به دنبال آن کاهش میزان بتا و گاما سکرتاز، مهار کردن گیرنده های آدنوزینی و به دنبال آن افزایش آزادسازی استیل کولین و نور آدرنالین و افزایش GCSF و اینترلوکین 10 و 6 در پلاسما از جمله مکانیسم های مثبتی است که کافئین می تواند با حضور خود در روند تقویت حافظه و پیش گیری از بیماری عصبی داشته باشد.
مقدار و دوز کافئین مصرفی در روند تاثیرگذاری بسیار قابل اهمیت است و مصرف نامتعادل آن میتواند دارای اثرات مضری بر بدن باشد.

https://civilica.com/doc/963498

🌱@taghziye_salamaty

گام به گام با مشاوران تغذیه ایران

04 Aug, 09:47


📌نقش سلنیوم در باروری

👈 بررسی‌های اپیدمولوژیکی حاکی از آن است، که کمبود سلنیوم در بدن احتمالاً در افزایش خطر ابتلا به بعضی از بیماری‌های نئوپلاسمی (از جمله سرطان کولون، سرطان معده، سرطان ریه و سرطان پروستات) و همچنین بیماری‌های سیستم‌های قلبی عروقی، استخوانی و عصبی و تقویت سیستم ایمنی نقش دارد.

علاوه‌براین، سلنیوم نقش مهمی در عملکرد صحیح سیستم تولید مثل دارد.
تحقیقات زیادی به ارتباط بین مصرف سلنیوم و اختلالات فرآیندهای زایشی پرداخته‌اند. کمبود Se می‌تواند به اختلالات بارداری، سقط جنین و صدمات سیستم عصبی و ایمنی جنین منجر شود. غلظت پایین سلنیوم در سرم خون در مراحل اولیه‌ی بارداری نشانه‌ای از وزن پایین نوزاد در زمان تولد است.
کمبود این عنصر همچنین ممکن است به کاهش کیفیت تحرک اسپرم و در نتیجه ناباروری مردان منجر شود. به همین دلیل، در صورت کمبود سلنیوم در دوره‌ی باروری زنان و مردان ،مصرف مکمل‌از اهمیت بسیاری برخوردار است
Journal of Trace Elements in Medicine and Biology

🌱 @taghziye_salamaty

گام به گام با مشاوران تغذیه ایران

25 Jul, 21:06


📚 رژیم غذایی و پوکی استخوان:


📌مصرف مناسب کلسیم برای حفظ قدرت استخوان ها ضروری است. تخمین زده شده است که حدود ۷۰ درصد از افراد به طور منظم و به میزان کافی کلسیم و ویتامین D مصرف نمی کنند.
ویتامین D به جذب و نگهداری کلسیم در استخوان ها کمک می کند‌و برای بدن ضروی می باشد.
👈 مقدار کلسیم و ویتامین D مورد نیاز بزرگسالان به شرح زیر است:
📌برای زنان قبل از یائسگی( در سنین ۲۵ الی ۵۰ سال ) و زنان بعد از یائسگی که درمان جایگزینی استروژن را انجام می دهند۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم‌‌ و ۴۰۰ واحد ویتامین D در روز ضروی می باشد.
👈 مادران باردار و شیرده بهتر است روزانه ۱۵۰۰ میلی گرم کلسیم مصرف نمایند.
برای زنان بعد از یائسگی که سن آن ها کمتر از ۶۵ سال است و درمان جایگزینی استروژن را ندارند مقدار پیشنهادی کلسیم برای هر روز ۱۵۰۰ میلی گرم و ۴۰۰ الی ۸۰۰ واحد ویتامین D است.
📌برای زنانی که در سن ۲۵ الی ۶۵ سالگی قرار دارند، حدود ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم در روز پیشنهاد می شود.
👈برای کلیه افراد بالای ۶۵ سال ، ۱۵۰۰ میلی گرم کلسیم در روز پیشنهاد می شود.

📚منابع کلسیم

کلسیم را می توان در محصولات لبنی همچون شیر، ماست و پنیر، سبزیجاتی با برگ سبز همچون اسفناج ، غلات، حبوبات و برخی از ماهی ها، پیدا کرد.
علاوه بر آن ، مکمل های کلسیم نیز می توانند با مشورت پزشک مصرف شوند.

🌱 @taghziye_salamaty

گام به گام با مشاوران تغذیه ایران

25 Jul, 20:50


📚 ارتباط ژنتیک با پوکی استخوان:

📌افراد باید به استعداد ژنتیکی خود برای ابتلا به پوکی استخوان آگاه باشند.
ژنتیک نقش مهمی در این میان بازی می کند. تخمین زده شده است که حدود ۷۵ درصد اوج توده استخوانی در افراد تحت تاثیر ژنتیک قرار دارد.
ژن هایی برای کد کردن ویتامین D و گیرنده های استروژن وجود دارند که بر روی توده استخوانی تاثیر می گذارند.
اگر فردی از لحاظ ژنتیکی مستعد پوکی استخوان باشد، ورزش، رژیم غذایی مناسب و تست منظم توده استخوانی از اهمیت بالاتری برخوردار خواهد بود.

🌱 @taghziye_salamaty

گام به گام با مشاوران تغذیه ایران

25 Jul, 20:49


ورزش و پوکی استخوان:

📌ورزش های وزنی و انقباض عضلات می تواند چگالی استخوان های ستون فقرات را افزایش دهد.
توصیه می شود افراد ، سه الی چهار بار در هفته ورزش های هوازی را به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه انجام دهند تا توده استخوانی آنها افزایش پیدا کند.
در مطالعات انجام شده، آهسته دویدن، پیاده روی کردن و بالا رفتن از پله ها، سه بار درهفته به همراه مصرف ۱۵۰۰ میلی گرم کلسیم در روز، چگالی استخوانی را افزایش میدهد
📌اثر ورزش در استخر بر روی افزایش چگالی استخوانی مشخص نشده است.
افرادی که به پوکی استخوان مبتلا هستند یا توده استخوانی پایینی دارند باید در مورد ورزش کردن با احتیاط رفتار کنند.

🌱 @taghziye_salamaty

2,477

subscribers

1,000

photos

155

videos