سیب زمینی کاران @sibzaminikarann Channel on Telegram

سیب زمینی کاران

@sibzaminikarann


@shahram9633

👆👆👆👆ارتباط با ما

‍ کانال تخصصی سیب زمینی
🥔مبارزه با آفات
🥔بروزترین اطلاعات تخصصی
🥔معرفی اساتید و تولید کنندگان
🥔مشاوره تخصصی در رابطه با کاشت
🥔🥔
لینک عضویت👇👇

@sibzaminikarann
@sibzaminikarann

سیب زمینی کاران (Persian)

سیب زمینی کاران یک کانال تلگرامی تخصصی با موضوع کشاورزی و کاشت سیب زمینی است. این کانال به معرفی اساتید و تولید کنندگان در این حوزه پرداخته و بروزترین اطلاعات تخصصی را در اختیار اعضا قرار می دهد. علاوه بر این، کاربران می توانند از مشاوره های تخصصی در زمینه کاشت سیب زمینی بهره مند شوند. اگر به کشاورزی و مبارزه با آفات علاقه دارید، این کانال مناسبی برای شما است. برای عضویت در این کانال و دسترسی به اطلاعات بیشتر، می توانید به آدرس @sibzaminikarann مراجعه کنید.

سیب زمینی کاران

15 May, 18:34


تاریخ امروز ۲۶ اردیبهشت۱۴۰۳
سیب قطره ای فابولا
خرم آباد

سیب زمینی کاران

15 May, 18:26


قارچ کش یکی از مهم ترین مواد مورد استفاده در کشاورزی است که برای جلوگیری از رشد یا از بین بردن قارچ های روی  گیاهان کاربرد دارد. این مواد اغلب روی سطح مورد نظر به صورت اسپری قرار گرفته و اصطلاحا سمپاشی انجام میشود. با توجه به نوع قارچ و  گیاه مورد نظر قارچ کش ها متفاوت هستند و دستورالعمل استفاده از آنها نیز با هم فرق دارد. به همین دلیل لازم است کشاورزان در انتخاب زمان سمپاشی قارچ کش دقت زیادی داشته باشند.
در انتخاب بهترین زمان سمپاشی قارچ کش ها عوامل متعددی نقش دارند که از مهم ترین آنها می توان به گزینه های زیر اشاره کرد:
 
انواع قارچ کش
یکی از مهم ترین فاکتورهای تعیین کننده بهترین زمان سمپاشی قارچ کش، نوع آنها است. قارچ کش ها در حالت کلی به سه گروه تقسیم بندی میشوند که عبارتند از:
قارچ کش سیستماتیک
این نوع قارچ کش ها زمانی کاربرد دارند که قارچ روی گیاه مورد نظر رشد کرده باشد. با سمپاشی قارچ سیستماتیک می توان آنها را از بین برد و مانع از رشد و تکثیر بیشتر آنها شد.
قارچ کش حفاظتی
قارچ کش حفاظتی نقش بازدارنده را ایفا می کنند و برای جلوگیری از رشد قارچ در محصولات کشاورزی و گیاهان استفاده میشوند.
قارچ کش بیولوژیک
با توجه به اینکه بسیاری از قارچ کش ها شیمیایی هستند، می توانند در بروز برخی از بیماری ها و افت کیفیت محصولات کشاورزی تاثیرگذار باشند. به همین دلیل از قارچ کش های بیولوژیکی برای جلوگیری از رشد و شکل گیری قارچ در بخش های مختلف گیاهان استفاده میشود. در واقع این قارچها همان نوع حفاظتی هستند که بدون مواد شیمیایی و تنها با مواد طبیعی از رشد قارچ جلوگیری می کنند.
شرایط آب و هوایی
از دیگر فاکتورهای بسیار مهم در انتخاب بهترین زمان سمپاشی قارچ کش، شرایط آب و هوایی و دما است. با توجه به اینکه قارچ کش ها بر روی گیاهان سمپاشی میشوند، اگر دمای هوا بیش از اندازه زیاد باشد، تبخیر خواهند شد. علاوه براین، وزش شدید باد نیز می تواند باعث پراکنده شدن قارچ کش ها و کاهش تاثیر مثبت آنها بر روی گیاهان شود. بارش باران نیز باعث شستشوی قارچ کش ها شده و اثر آنها را به طور کامل از بین میبرد. در نتیجه بهتر است ابتدا شرایط آب و هوایی را بررسی و سپس نسبت به زمان سمپاشی قارچ کش اقدام کنید.
مساله بسیار مهم دیگری که به شدت در زمان سمپاشی قارچ کش اهمیت دارد، وارونگی هوا است. در ساعاتی از شبانه روز که سطح نزدیک به زمین سرد و بالا گرم است، وارونگی دما رخ می دهد. در این شرایط بهتر است تا حد امکان سمپاشی قارچ کش را به تعویق بیندازید. در شرایطی که وارونگی دما رخ می دهد، توصیه میشود سمپاشی در ساعات نزدیک به ظهر انجام شود تا این تفاوت دما بین دو سطح کمتر شود.
 @sibzaminikarann

سیب زمینی کاران

15 May, 18:25


@sibzaminikarann

سیب زمینی کاران

07 Jun, 12:32


چرا رقم های زود رس در بعضی از مناطق کشور عملکرد بالایی دارند؟

اگر دمای هوا بین۳۰تا۱۵درجه باشد ارقام زود راس بهترین عملکرد را از خود نشان خواهند داد.استان های که دمای هوا در روز به بالا تر از ۳۰درجه نمیرود بهتر است از ارقام زود راس استفاده کنند
@sibzaminikarann

سیب زمینی کاران

07 Jun, 12:19


سیب‌زمینی‌های زودرس تقریبا 75تا90روز پس از جوانه زنی برداشت می‌شوند. سی‍ب زمینی‌های دیر رس حدود 110تا 150روز بعد از جوانه زنی آماده برداشت هستند.
رقم کلمبا
@sibzaminikarann

سیب زمینی کاران

07 Jun, 12:18


سیب‌زمینی‌های زودرس تقریبا 75تا90روز پس از جوانه زنی برداشت می‌شوند. سی‍ب زمینی‌های دیر رس حدود 110تا 150روز بعد از جوانه زنی  آماده برداشت هستند.
رقم سیفرا
@sibzaminikarann

سیب زمینی کاران

21 May, 09:12


با اینکه سیب زمینی نسبت به خشکی بسیار حساس است و خیلی سریع دچار تنش آبی می شود؛ اما ابیاری بیش از اندازه نیز مفید نیست و می تواند بسیاری از بیمارهای قارچی را ایجاد کند. بنابراین آبیاری در زمان مناسب و به مقدار نیاز گیاه از اهمیت زیادی برخوردار است.
@sibzaminikarann

سیب زمینی کاران

21 May, 08:57


مزرعه سیب زمینی از دید دوربین مدار بسته
@sibzaminikarann

سیب زمینی کاران

12 May, 03:44


مزرعه قطره ای بذر کلمبا
آب اول

سیب زمینی کاران

15 Apr, 07:12


کوددهی سیب زمینی نقش بسیار مهمی در میزان برداشت محصول، کیفیت آن و اندازه غده های سیب زمینی دارد. بنابراین برنامه تغذیه ای و کودی که در تمام مراحل رشد سیب زمینی به کار می برید باید دارای مقادیر دقیق و زمان های مشخص و درست باشد.
@sibzaminikarann

سیب زمینی کاران

15 Apr, 07:05


سیب زمینی اساسا محصول آب و هوای خنک به حساب می آید که عامل اصلی محدود کننده تولید آن دما است؛ رشد غده ها در دمای زیر 10 درجه سانتیگراد و بالاتر از 30 درجه سانتیگراد مقدور نیست، عملکرد مطلوب رشد سیب زمینی در میانگین دمای روزانه 18 الی 20 درجه سانتی گراد می باشد.
@sibzaminikarann

سیب زمینی کاران

02 Apr, 06:52


سرما زدگی مزارع خرم آباد
۱۴۰۲،۰۱،۱۳
@sibzaminikarann

سیب زمینی کاران

21 Mar, 13:33


بهترین زمان استفاده از علفکش سنکور بیرون زدن ۲درصد از مزرعه سیب زمینی میباشد
تا حد امکان استفاده از سنکور را به حداقل برسانید زیرا ب دلیل سیستمیک بودن بعد از بارندگی در مناطقی که کشت بهاره میکارن یا ابیاری سنگین انجام میدهند باعث کند شدن رویش سیب میشود
اضافه کردن ۱۰تا ۵۰کیلو کود اوره برای ۴۰۰لیتر آب موقع سم پاشی برای از بین بردن علف هرز بسیار مناسب میباشد

سیب زمینی کاران

21 Mar, 13:29


روشهای مبارزه با علفهای هرز مزارع سیب زمینی

باتوجه به اینکه خسارت ناشی از علفهای هرز قابل ملاحظه و اقتصادی است لذا کنترل و از بین بردن آنها به ‏روشهای مختلف و ممکن لازم و ضروری است و برای کنترل علفهای هرز مزارع سیب زمینی به دو روش زیر ‏می‌توان عمل کرد‏ ‎:‎

مبارزه مکانیکی

مبارزه مکانیکی یعنی از بین بردن علفهای هرز به روش مکانیکی و دستی مانند وجین کردن و یا از بین بردن ‏گیاهان با استفاده از کج بیل و یا با کشیدن فاروئر در داخل شیارها و جویچه‌ها در مزارع مکانیزه و ردیفی که با ‏این عمل ضمن از بین رفتن علفهای هرز ، خاک مزارع نیز نرم شده امکان رشد بهتر بوته‌های سیب زمینی را ‏فراهم می‌سازد ‎.‎

مبارزه شیمیایی

روش دوم مبارزه،استفاده از علف کش‌ها است که در مزارع بزرگ و جاهایی که کمبود نیروی کارگری وجود ‏دارد، آسان‌ترین راه است. برای اینکار معمولا دو نوع علف کش متداول است‏ ‎:‎

*سم علف کش پاراکوت یا گراماکسون که یک علف‌کش عمومی است و در مزارع سیب زمینی قبل از رویش و ‏بیرون آمدن بوته‌های سیب زمینی به مقدار 3 - 2 لیتر در هکتار مصرف می‌شود. این نوع علف کش عارضه ‏منفی در خاک ندارد ولی اگر بعد از رویش محصول سیب زمینی مصرف شود، باعث از بین رفتن بوته‌های سیب ‏زمینی می‌گردد ‎.‎


‎ * ‎سم علف کش سنکور که یک علف کش اختصاصی وویژه مزارع سیب زمینی است که تا زمان 3 - 2 برگه شدن ‏بوته‌های سیب زمینی ، می‌توان برای از بین بردن علفهای هرز به مقدار 1 - 0.5 کیلوگرم در هکتار یعنی در ‏خاکهای سبک نیم کیلو و در خاکهای سنگین و رسی یک کیلوگرم مصرف کرد. این سم نیز تا زمان 3 - 2 برگه ‏شدن بوته‌های سیب زمینی خسارتی روی آنها ندارد، ولی اگر بوته‌های سیب زمینی بیشتر از این مقدار رشد کرده ‏باشد، باعث سوزش گیاهان اصلی نیز می‌گردد. آنچه که در استفاده از علف کش‌ها در مزارع مختلف حائز اهمیت ‏است رعایت زمان مناسب مبارزه و مقدار دقیق سم توصیه شده است. رعایت نکردن آنها ممکن است نتیجه ‏مطلوب به همراه نداشته باشد ‎.‎
اضافه کردن ۱۰کیلو کود اوره و نیم لیتر مایع ظرف شویی در ۴۰۰ لیتر آب برای بهتر کنترل کردن علف های هرز توصیه میشود
سنکور را می‌توان در طول جوانه زدن یا بعد از جوانه زدن سیب زمینی مصرف کرد‏ ‎ . ‎زمانیکه بوته سیب زمینی به ارتفاع 10 سانتی متر می‌رسد، از مصرف دوباره سنکور باید اجتناب کرد.
بعد از استفاده از علف کش سنکور آبیاری سنگین انجام ندهید زیرا به دلیل سیستمیک بودن سنکور باعث خسارت زیادی به مزارع سیب زمینی میشوید


@sibzaminikarann

سیب زمینی کاران

29 Jan, 20:19


کاشت سیب زمینی به روش قطره ای در خرم آباد برای اولین بار
مزرعه آقای امیر بیرانوند
@sibzaminikarann
۴۰۱/۱۱/۹

سیب زمینی کاران

29 Jan, 19:50


@sibzaminikarann