میدان دمکراسی و جمهوری @secularrepublic4iran Channel on Telegram

میدان دمکراسی و جمهوری

@secularrepublic4iran


این کانال وابسته به گروهی نیست و فقط مطالب مربوط به جمهوری‌ را منعکس میکند. تمرکز این کانال بر روی مسائل اقتصادی ‌سیاسی از دیدگاه سوسیال و‌ لیبرال دمکراتیک است.مدل ساختار سیاسی مورد نظر لیبرال دمکراسی می باشد نه نظام های اقتدار گرا.

میدان دمکراسی و جمهوری (Persian)

با سلام به همه دوستان علاقمند به مسائل سیاسی و اقتصادی جمهوری! آیا به دنبال یک جایگاه برای بحث و گفتگو در مورد مسائل اقتصادی و سیاسی از دیدگاه سوسیال و لیبرال دمکراتیک هستید؟ اگر پاسخ شما بله است، باید به کانال تلگرام ما با نام 'میدان دمکراسی و جمهوری' بپیوندید. این کانال به هیچ گروهی وابسته نیست و تنها مطالب مرتبط با مسائل جمهوری را به اشتراک می‌گذارد. تمرکز اصلی این کانال بر روی مسائل اقتصادی و سیاسی از دیدگاه سوسیال و لیبرال دمکراتیک است، و مدل ساختار سیاسی مورد نظر، لیبرال دمکراسی است. اگر شما هم جزء افرادی هستید که به دنبال بحث و تبادل نظر در مورد این مسائل هستید، حتما به ما بپیوندید و از مطالب آموزنده و پربار ما بهره مند شوید. منتظر حضور شما در کانال 'میدان دمکراسی و جمهوری' هستیم! در اینجا، فضایی برای بحث، تبادل نظر، و یادگیری درباره مسائل جمهوری و دمکراسی برای شما ایجاد شده است. به تلاش مشترک ما بپیوندید تا با هم به یادگیری و درک عمیق‌تری از این مسائل بپردازیم.

میدان دمکراسی و جمهوری

29 Jan, 03:59


ایران اینترنشنال: شاهزاده رضا پهلوی در بخشی از صحبت‌های خود در کلوپ خبرنگاران واشینگتن گفت تصور کنید ایلان ماسک در سیستان و بلوچستان سرمایه‌گذاری کند و اسرائیل در زمینه مدیریت منابع آب به ایران کمک کند.
شاهزاده رضا پهلوی افزود: همه اقدام‌های جامعه بین‌المللی که با امید تغییر رفتار جمهوری اسلامی صورت گرفته بی‌نتیجه مانده است زیرا رژیم ایران با توجه به ماهیت خود نمی‌تواند با جهان آزاد تعامل داشته باشد./ ایران اینترنشنال

نوسان از توسعه روستا محور و امنیتی دفاعی و ایدئولوژیک حکومت اسلامی به سیاست منطقه ای اسرائیل محور و مدل قرار دادن مهره راست افراطی ایلان ماسک توسط رضا پهلوی مصداق افراط و تفریط است، ایران نیازمند یک اقتصاد دانش بنیاد در بستر یک توسعه دمکراتیک پایدار است، باید صادرات غیر نفتی ایران را در یک دهه به کره جنوبی رساند نه اینکه دچار مشکل اسرائیل زدگی و ایلان ماسک زدگی و خرید ابزار نظامی برای اسرائیل و واردات تکنولوژی رزق و برق دار شد، ایران باید بطرف اقتصاد تولیدی و صادرات محور شود، رضا پهلوی درک درستی از توسعه دمکرانیک پایدار ندارد.
البته مشکل اب را قرار است توسط اسرائیل حل کند، البته استفاده از تکنولوژی بهتر‌و ارزان‌تر با قرارداد مزیت دار انتقال تکنولوژی بسیار هم عالی است، مباید توسعه دمکراتیک و‌ پایدار آینده ایران را پوپولیستی و‌ رسانه ای کم عمق کرد.

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

29 Jan, 01:02


وریشه مرادی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام، در بیانیه‌ای به مناسبت سالگرد کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» نوشت: «یا باید زندگی را نزیست و یا باید با معنا و متعالی زیست... هر گام در راه آزادی می‌تواند یک آزمون باشد و ما با فدا کردن جانمان در راه آزادی از این آزمون سربلند بیرون می‌آییم.» او تاکید کرد که به جای تمرکز بر حکم اعدام خود، «به مبارزه، خلق‌ها و روزهای پیش روی منطقه» می‌اندیشد.

مرادی حمایت از زندانیان سیاسی و مخالفت با حکم اعدام را بخشی از «پیکار ارزشمندی» خواند که انسانیت برای دستیابی به حیاتی انسانی، صحیح، آزاد، زیبا و نیک انجام می‌دهد./ ایران اینترنشنال

✍️ این انسان‌های مبارز دمکراسی میخواهند یا استبداد ‌و بازگشت سلطنت مطلقه؟ در آینده ایران ‌پلورالیزم سیاسی قطعا وجود خواهد داشت ‌جایی برای حذف هیچ گرایشی نیست،

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو‌شبکه همگرایی جمهوری‌خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

27 Jan, 01:02


بدون شرح

رضا ابراهیمی، مسئول کارزاری با نام «قرائت سوره فتح»، به خبرگزاری مهر گفت که علی خامنه‌ای در پاسخ به درخواست راهنمایی برای خواندن دعا با هدف پیروزی نهایی «جبهه مقاومت»، گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی، توصیه کرد که سوره «فتح»، «دعال توسل» و دعایی از «صحیفه سجادیه» خوانده شود.

میدان دمکراسی و جمهوری

27 Jan, 00:40


💥کدام گروههای اجتماعی انقلاب بهمن را آغاز کردند؟
✍️علی مرادی مراغه ای

♦️بر عکس اکثر نویسندگان مخصوصا چپها که بر نقش فقرا و حاشیه نشینان در انقلاب ۵۷ تاکید داشته و قشر فقرا را به عنوان گروه انقلابی شمرده اند به ضرس قاطع باید گفت که حاشیه نشینان فقیر و یا دهقانان هیچ نقشی در انقلاب ایران نداشتند.
اینجانب تمامی شماره های روزنامه کیهان را از اول فروردین ۱۳۵۷ تا بهمن۱۳۵۷ که انقلاب پیروز میشود بررسی کرده ام به روشنی نشان داده که طبقه تحصیلکرده و روشنفکر به همراه مذهبیون(مرکب از روحانیت و قشر مذهبی بازار) ستونهای اصلی انقلاب بوده و تقریبا کمتر راهپیمایی و تظاهراتی وجود داشته که این دو طبقه شرکت نداشته باشند!
اما حضور دهقانان و کارگران در ابتدا به هیچوجه دیده نمیشود آنها تنها در اواخر رژیم و مخصوصا پس از خروج شاه از ایران در دی ۵۷ به صف انقلاب پیوستند و تنها پس از خروج شاه، کم کم شاهد حضور دهقانان و حاشیه نشینان و کارگران میگردیم که چندان مهم نیستند چون دیگر شیرازه و اقتدار حکومت شاه از هم فروپاشیده بوده...

  ♦️پس، دو گروه به ترتیب تقدم زمانی در انقلاب فعال و آغاز کننده اند:
اول، طبقه تحصیلکرده (مدارس و طبقه دانشگاهی اعم از روشنفکران دینی و غیر دینی).
دوم، ترکیبی از بازار و مسجد.
پس، اینهمه که در مورد نقش گارگران و فقرا گفته می شود درست نیست، طبقه کارگر و یا حاشیه نشینان شهری و دهقانان حضور نداشتند.
این طبیعی بود چون دهقانان که در آن زمان ۵۰ درصد جمعیت ایران را تشکیل میدادند بخاطر اجرای اصلاحات ارضی، بیشترشان طرفدار شاه بودند حتی در برخی نقاط مانند آذربایجان و گیلان، دهقانان در دفاع از شاه در مقابل انقلاب قرار گرفتند!
علت کاملا روشن بود:
آنان انگیزه ای برای جنگیدن نداشتند اگر میخواستند برای زمین بجنگند نیازی نبود چون اصلاحات ارضی، زمین را به آنها داده بود!
چریکها در سیاهکل هرگز به این تجربه تلخ و گرانبار توجه نکردند که آنان در واقع از دهقانان سیاهکل شکست خوردند نه از ژاندارمها و ماموران شاه.
فداییان خلق را در سیاهکل، دهقانان با ابزارهای دهقانی مانند بیل، داس و تبر که برای چپها نماد مقدس بودند دستگیر کرده، زخمی ساخته و تحویل ژاندارمها دادند!

♦️برعکس نوشته های چپها که همیشه بر کارگران در انقلاب تاکید داشتند، کارگران حضور نداشتند. همچنین، کارمندان حوزه های خدمات عمومی مانند راه آهن، آب، برق، تلفن، پست و مخصوصا کارمندان شرکت نفت... حضور نداشتند.
دقت شود که، آنها تنها در مراحل بعدی به اعتصاب پرداخته و باعث فلج رژیم شدند از طرف دیگر:
اولا، نباید کارمندان را به اشتباه مترادف با کارگر(پرولتر) نامید که حزب توده و فداییان خلق از آن یاد میکردند.
ثانیا، خود این اعتصابات نیز پس از به راه افتادن کاروان انقلاب و تقریبا در اواخر انقلاب صورت گرفت و تنها سقوط رژیم شاه را تسریع کرد.
کارگران و محرومین اگر چه در نوشته های چپ ها مقدس بوده اند اما کمتر وارد صفوف کمونیستها شدند، قشر محروم جامعه همیشه قربانی جهل و فقرند و غرق در خرافات و بتهای ذهنی.
در واقع، زمینه تمامی نظام های استبدادی را لایه هایی از تهیدستان فراهم می نمایند، آنان به آسانی فریب میخورند چون فقر، خرد و اخلاقیات را از آنان ستانده در نتیجه، غرق در شور و احساسات و افراط و تفریط اند. اگر چه آنها شایسته و مستحق زندگی بهتری هستند...

♦️شایان ذکر است که در انقلاب مشروطه نیز همین گروههای مشابه یعنی روشنفکران و تجار آشنا به دنیای غرب به اتفاق علما فعال بودند با این تفاوت عمیق که روشنفکران انقلاب مشروطه، نگرششان غرب دوستی، دستاوردهای غربی، قانون‌گرایی، آزادیها و حقوق فردی، شهروندی، نوسازی و مدرنیزاسیون بود اما روشنفکران انقلاب۵۷ متاثر از کودتای تلخ ۲۸ مرداد و متاثر از اندیشه های چپ مارکسیستی، ضد غرب و آموزه‌های غربی بودند و آنها را مفاهيمی بورژوائی و ليبرالی و فراورده‌های منحوس امپرياليسم سرمایه داری تعبیر میکردند!
به همین خاطر، تحصیلکردگان مشروطه برای پناهگاه و تحصن، سفارت خارجی را انتخاب میکردند اما تحصیلکردگان انقلاب ۵۷ سفارت خارجی تسخیر میکردند!
پس تفاوت و تضادشان به اندازه تفاوتِ آخوندزاده، طالبوف، رسولزاده و مستشارالدوله... با امثال جزنی، طبری، کیانوری، آل احمد و شریعتی... بود!

روشنفکران انقلاب مشروطه در مقابل شیخ فضل الله نوری قرار داشتند اما روشنفکران انقلاب ۵۷ در فضای چپ زدگی و دیکتاتوری محمدرضاشاه با فرزندان شیخ فضل الله نوری دست اتحاد داده، نرد عشق باختند برای زدن دشمن مشترکشان!
اما بزودی همچنانکه انتظار می رفت پس از برافتادن دشمن مشترکشان، در مقابل هم قرار گرفتند که:
که عشق آسان نمود اوّل ولی افتاد مشکل‌ها...

◀️دیدار این کرواتی ها با انقلاب جالب است:

میدان دمکراسی و جمهوری ایرانذعضو شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

24 Jan, 23:15


میزگرد با برنامه سازی و اجرای کوروش پارسا

تبیین چهار ضلع: شرایط سیاسی حکومت، وضعیت جامعه مدنی، جنبشهای اجتماعی ‌و پتانسیل ابر جنبش سیاسی اعتراضی، اپوزیسیون و شرایط بین‌المللی و‌منطقه ای

برای گذار به دمکراسی چه باید کرد؟

مهمانان: حسن شریعتمداری، رضا علیجانی، مهرداد درویش پور

https://www.youtube.com/live/oTTPe_gZQFY?si=0H5hRuycomjUPddA

سیمای جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان
https://t.me/hamgerayerInternetRepublic

میدان دمکراسی و جمهوری

24 Jan, 19:16


✍️ کوروش پارسا

اپوزیسیون دمکرات نیاید بخاطر چشم انداز مذاکره که به مسائل هسته ای و منطقه ای باز می گردد، دست از دفاع از حقوق بشر و دمکراسی در ایران بکشد، اتفاقا باید از منظر نیروهای داخل کشور و راهبران سیاسی مدنی مانند نرگس محمدی نگریست و فشار حداکثری حقوق بشری و ضد اعدام، آزادی همه زندانیان سیاسی و تسلیم کردن حکومت در برابر خواست زنان برای حقوق برابر و شکستن اپارتاید جنسیتی، و جنبش معیشتی برای افتصاد سالم ، خواست مردم و طبقه متوسط برای انتخابات کاملا آزاد برای مجلس موسسان و تدوین قانون اساسی دمکراتیک، خواست اتنیکهای ایران برای دیده شدن، برابری حقوق شهروندی و رفع تبعیضات اتنیکی و فرهنگی را اعمال کنیم، حکومت فورمول سازش در خارج و سرکوب در داخل با سفیر دروغگویی مانند ظریف برای نرم جلوه دادن اوضاع را دنبال میکند، دفاع از مذاکره در چهارچوب منافع ملی و رفع کامل مشکل هسته ای و منطقه ای قدم مهمی است ولی به حکومت اجازه سرکوب همزمان جامعه مدنی ندهیم، حکومت مجبور بهذعقب نشینی بر روی مسائل خارجی شده و عملا شکست خورده است، باید بطور همزمان فشار حداکثری برای مذاکره با دنیا و فشار مداوم برای تغییر بنیادی سیاستهای داخلی سرکوبگرانه و سرانجام انتقال قدرت به مردم را اعمال کرد، این مهم، نیاز به سازماندهی بیشتر و حرکت‌های آینده نگرانه و کنشگرانه دارد، معنای آن برای دمکراتها و جمهوری خواهان خارج از کشور و جنبشهای مدنی ایجاد یک مرکز اقدام مشترک و نه وینرین مشترک است، فورمولهای ویترین مشترکی شکست خورده اند و قابلیت جنبش سازی در داخل را ندارند.

متن خبر:این قطعنامه پنج‌شنبه، چهارم بهمن، با ۵۵۶ رای موافق در برابر شش رای مخالف به تصویب رسید. ۴۲ نماینده پارلمان اروپا نیز به این قطعنامه رای ممتنع دادند.

پارلمان اروپا در این قطعنامه، مخالفت شدید خود را با صدور حکم اعدام از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی اعلام کرد و خواستار تعلیق فوری استفاده از مجازات اعدام و در نهایت لغو آن در ایران شد.

این نهاد با اشاره به صدور حکم اعدام برای پخشان عزیزی و وریشه مرادی، بر آزادی فوری و بی‌قید و شرط این دو نفر و دست‌کم ۵۶ زندانی سیاسی دیگر در ایران که زیر حکم اعدام قرار دارند، تاکید کرد./ پایان خبر

میدان دمکراسی و جمهوری ایران

میدان دمکراسی و جمهوری

23 Jan, 14:20


گزارش ارسالی به کانال:

نرگس محمدی در سنای فرانسه: چوبه‌های دار در زندان‌های سراسر سرزمینم به دست جلادان برافراشته شده‌ است. هر روز در این سرزمین سرهای جوانان بر طناب‌های دار می‌نشیند.
سوم بهمن ۱۴۰۳ – تهران/پاریس
امروز پنج‌شنبه ساعت ۸:۳۰ صبح به وقت اروپای مرکزی، نرگس محمدی، برنده جایزه نوبل صلح و فعال حقوق بشر، در نشستی مجازی با هیئت حقوق زنان در سنای فرانسه و مجلس ملی سخنرانی کرد. نرگس محمدی از تهران، خواستار اقدامی قاطع در سطح بین‌المللی برای جرم‌انگاری آپارتاید جنسیتی شد و این مبارزه را یک وظیفه تاریخی، جهانی و فمینیستی توصیف کرد.

از شما به عنوان دغدغه‌مندان حقوق زنان تقاضا دارم برای جرم‌انگاری آپارتاید جنسیتی جسورانه و پیشتازانه به‌پاخیزید و اقدام کنید. این رسالتی تاریخی، جهانی و فمینیستی است. مبارزه با آپارتاید جنسیتی نه فقط اقدامی برای رهایی زنان از انقیاد و فرودستی است بلکه هموار کردن راه دموکراسی، صلح و آزادی است. نمی‌توان نیمی از جامعه را تحت سلطه و انقیاد، نادیده گرفت و از دموکراسی و آزادی و برابری سخن گفت.

محمدی که تاکنون به بیش از ۳۶ سال زندان، ۱۴۵ ضربه شلاق محوم شده و تجربه ۱۳۵ روز حبس در سلول انفرادی را دارد، هم‌اکنون در اقدامی از نافرمانی مدنی خارج از زندان به سر می‌برد. او که در ۱۳ آذر ۱۴۰۳ به‌طور موقت و به دلایل پزشکی به مدت ۲۱ روز از زندان اوین به مرخصی درمانی اعزام شده بود، طبق حکم رسمی باید چهارم دی به زندان بازمی‌گشت. اما در اقدامی اعتراضی، از تسلیم شدن به مقامات زندان سر باز زد.
در هفت دی، وکیل او، مصطفی نیلی، با استناد به گزارش‌های پزشکی مستقل، درخواست تمدید مرخصی پزشکی او را به دادستانی ارائه کرد. در ۱۰ دی، سازمان پزشکی قانونی ایران لزوم ادامه روند درمانی او را تایید کرد. اما تصمیم نهایی همچنان در اختیار دادستانی است. در این میان، محمدی آشکارا به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهد و مشروعیت دستگاه قضایی جمهوری اسلامی را به چالش می‌کشد.

افزایش سرکوب: اعدام‌ها و فشار بر زندانیان سیاسی
محمدی در سخنرانی خود، افزایش نگران‌کننده اعدام (قتل‌های حکومتی) و وضعیت اسفناک زنان زندانی سیاسی را مورد تاکید قرار داد و به‌ویژه از پخشان عزیزی و وریشه مرادی نام برد:
آن‌ها تلاش دارند انتقام جنبش زن، زندگی، آزادی را از زنان بگیرند. طناب دار پخشان عزیزی و وریشه مرادی را که در بند زنان زندان اوین محبوس‌اند بر بالای سر زنان تاب می‌دهند تا زنان شجاع و آگاه ایران را وادار به عقب‌نشینی کنند. از شما می‌خواهم در پاره کردن طناب دار از گردن آن‌ها دست‌هایتان را به دست ما بدهید.

درخواست اقدام قاطع از جامعه بین‌الملل
محمدی از پارلمان و سنای فرانسه و جامعه جهانی خواست تا در مذاکرات خود با جمهوری اسلامی، حقوق بشر را در اولویت قرار دهند:
امروز از دولت فرانسه از طریق پارلمان و مجلس سنا این کشور می‌خواهم حقوق بشر را پیش‌شرط و محور اصلی هر نوع مذاکره‌ای با رژیم جمهوری اسلامی قرار دهند. تاکید می‌کنم هر مذاکره‌ای با جمهوری اسلامی بدون اعتنا به حقوق اساسی مردم ایران، حقوق بشر، حقوق زنان و جامعه‌ی مدنی، تقویت استبداد دینی و تضعیف مبارزه مردم ایران برای رسیدن به دموکراسی، آزادی و برابری خواهد بود.
محمدی در این سخنرانی، تبعیض نهادینه‌شده علیه زنان در جمهوری اسلامی را محکوم کرد، بر مقاومت مردم ایران در برابر حکومت استبدادی تأکید گذاشت و خواستار اجرای سازوکارهای بین‌المللی برای محاکمه مقامات جمهوری اسلامی به دلیل ارتکاب جنایت علیه بشریت شد.
وی در پایان، با صدایی رسا از جهان خواست:
برای توقف اعدام که هر روز افزایش می‌یابد، برای تحقق حقوق بشر و حقوق زنان، رژیم جمهوری اسلامی را تحت فشار بگذارند. به جای عادی‌سازی رژیمی که مرتکب جنایت علیه بشریت است، مکانیزم‌های بین‌المللی مانند صلاحیت قضایی جهانی را برای پاسخ‌گو کردن مقامات این رژیم در اولویت قرار دهند.

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

23 Jan, 13:59


نرگس محمدی، برنده جایزه نوبل صلح، در جریان سخنرانی در نشست مجازی با هیات حقوق زنان در سنای فرانسه با تاکید بر این که حکومت ایران در دهه‌های گذشته نشان داده است «امکان اصلاح» ندارد، گفت که به پایان دادن به استبداد دینی و گذار از جمهوری اسلامی باور داشته و در این راستا تلاش می‌کند./ ایران اینترنشنال

نرگس محمدی به یکی از رهبران شایسته و بارز مدنی سیاسی ایران تبدیل شده است. وی از روی شایستگی نه ژن ویژه به محافل بین المللی دعوت میشود، ولی رهبر -شاه خودخوانده دولت انتقالی - رضا ‌پهلوی یا رئیس جمهور خودخوانده- مریم‌ رجوی عملا سخنگویان شایسته مردم ایران در محافل بین الملل به هیچ وجه نیستند.

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

23 Jan, 02:51


یک لایه دیگر از پیچیدگی در خاورمیانه

یک وجه سیاست ترامپ منافع تجاری و اقتصادی کوتاه مدت امریکا و ایجاد فرصتهای اقتصادی برای آمریکاست، وی دیگر با فرمان منافع ملی چند وجهی حرکت نمی کند، کشور را مانند یک شرکت با منافع و سود قابل رویت چند ماهه اداره میکند، این وضع اسرائیل را در شرایط بسیار بدتری قرار میدهد، آیا قویتری بردار اقتصادی در خاورمیانه حالا دست بالا را در رابطه با نرامپ نسبت به دیگر بازیگران دارد؟

متن خبر: محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در تماسی تلفنی با دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا گفت ریاض قصد دارد طی چهار سال آینده سرمایه‌گذاری‌ و تجارت خود با ایالات متحده را به ۶۰۰ میلیارد دلار افزایش دهد./ اتمام متن خبر

عربستان در مقابل این قرارداد چه خواهد گرفت؟

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

22 Jan, 18:05


خبر ارسالی به کانال

نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و برنده جایزه نوبل صلح سال ۲۰۲۳، پنج‌شنبه چهارم بهمن برابر با در تاریخ ۲۳ ژانویه از طریق ویدئوکنفرانس در سنای فرانسه سخنرانی خواهد کرد.

این زندانی سیاسی که از آذرماه سال جاری با توقف حکم از زندان اوین به مرخصی درمانی اعزام شد، از ساعت ۰۸:۳۰ صبح پنج‌شنبه به وقت اروپای مرکزی برای نمایندگان کمیته حقوق زنان مجلس سنای فرانسه و مجلس ملی این کشور سخنرانی خواهد کرد.

کمیته حقوق زنان و فرصت‌های برابر سنای فرانسه، صحبت‌های نرگس محمدی، یکی از شخصیت‌های برجسته در زمینه حقوق بشر از جمله مخالف با اعدام، مبارزه با حجاب اجباری و آپارتاید جنسیتی در ایران است را خواهد شنید.

محمدی از سال ۱۹۹۸ تا کنون ۱۳ بار بازداشت و در ۹ پرونده از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی بار محکوم شده است. او همواره در طی این سال‌ها نقض حقوق بشر در ایران از سوی حکومت را محکوم کرده است.


میدان دمکراسی و جمهوری ایران

میدان دمکراسی و جمهوری

21 Jan, 17:48


🔴اعلام رهبری دوران گذار با تکیه به قدرت های خارجی
منافی آزادی و حاکمیت ملی ایرانیان است
🔺با انتخاب مجدد دونالد ترامپ به عنوان رئيس جمهور آمریکا و سرکارآمدن دولت وی، سرنگونی رژيم مستبد بشار اسد و تضعیف نيروهای نیابتی جمهوری اسلامی ایران در غزه و لبنان و ضعیف تر شدن جمهوری اسلامی، تلاش طرفداران سلطنت و سازمان مجاهدین خلق ايران که مشوق مداخله خارجی در امور داخلی سیاسی ایران بوده و خواهانگنجانیدن صریح یا تلویحی تغییر حکومت (Regime Change) در سیاست دولت‌های آمریکا و اسرائیل هستند با امید به مداخله آنها برای برکناری جمهوری اسلامی، افزایش یافته و رهبران این دو جریان خود را به عنوان رهبر دوره گذار و بانی دولت موقت بعد از آن معرفی کرده‌اند!
🔺نامه آقای رضا پهلوی به ترامپ، دعوت آشکار به مداخله دولت خارجی و به فلاکت کشاندن بيشتر زندگی مردم کشور ما است. این در حالیست که امروز پيآمدهای مخرب مداخله نظامی آمریکا و ناتو در عراق، افغانستانو لیبی بر همه روشن است. حمله نظامی به ایران منافی استقلال و حاکمیت ملی مردم ایران است و میتواند عواقب فاجعه آمیزی برای مردم داشته باشد و به از بین رفتن بیشتر زیرساخت های کشور بیانجامد.
🔺اعلام آلترناتیو در خارج از کشور بدون حضور نيروهای داخل کشور و بدون نگاه به بنیادهایی مانند دموکراسی، حقوق بشر، سکولاریسم ورواداری در گذشته، بارها شکست خورده و هر بار به ناامیدی و ضربه زدن به مبارزات مردمی انجاميده است.
طرح آرزومندانه تشکیل دولت انتقالی (موقت) و ادعای رهبری دوران گذاردر خارج از کشور آنهم از طرف جریاناتی که به جای جلب حمايت مردم،برای جلب پشتيبانی قدرتهای خارجی تلاش می کنند، پاسخ به خواستمردم ایران که از بیش از یک قرن است برای استقلال، آزادی، دموکراسی و حاکمیت ملت مبارزه می کنند، نمیباشد.
🔺«همگامی» از جمهوریخواهان دموکرات میخواهد که با گسترش هم کاری ها، تقویت رهبری جمعی و مشارکتی در جهت شکل دهی آلترناتیوجمهوری به عنوان بدیل جمهوری اسلامی با اتکا به اراده مردم ایران و انسجام تلاش‌های مبارزان دمکراسی خواه و معتقد به حقوق بشر و حاکمیت ملی در داخل و خارج از کشور بکوشند.

«همگامی برای جمهوری سکولاردمکرات در ایران»
دوم بهمن ۱۴۰۳ برابر ۲۱ ژانویه۲۰۲۵

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

21 Jan, 04:43


مرامنامه گروه پیروز که یک گروه تازه تاسیس میباشد، این مرامنامه اوریجینالی بعد از بیانیه ۶۸۰ جمهوری خواه سکولار دمکرات توسط ده ها امضاکننده این بیانیه همراه با دیگر کنشگران محازی طی یک پروسه چند ماهه و دمکراتیک تدوین شده بود،

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

21 Jan, 04:42


معرفی یک گروه تازه جمهوری خواه دیگر

https://pirouz.group/

میدان دمکراسی و جمهوری

20 Jan, 12:58


اعدام های زنجیره ای و هدفمند؛ نماد گسترش فقر مطلق و بی حقوقی، برای انحصار و تمرکز ثروت و قدرت

حسین غلامی، کارشناس صنعت و فعال حقوق بازنشستگان • January 20, 2025

ازمتن:

“واضح است چنین ساختار و نظامی، در جهت حفظ منافع و حقوق مردم و منافع ملّی عمل نخواهد کرد. لذا با جدا شدن بخش های کارشناسی و تحصصی در بدنۀ ساختار و ارادۀ متّحدِ ده ها میلیونی مردم از طریق تشکل های اجتماعی – مدنی زندگی درخور یک انسان امروزی با حقوق و آزادی های کامل مستقر خواهد شد. لذا حاکمیت می بایست تمامی افرادی که در جهت حق و عدالت طلبی و آزادی های فردی و اجتماعی و محرومیت و ستم زدائی، به اعدام و زندان محکوم شده اند را بلادرنگ آزاد نماید و موظف است، زندانیان عادی را با برقراری آموزش های اجتماعی و مهارت های فنی و حرفه ای و ایجاد کار، مسکن و رفاه ، طی زمانبندی آزاد نماید. غیر از آن، حاکمیت از جایگاه قانونی، مقبولیت و مشروعیت ساقط بوده و اتهاماتِ بغی، ایجاد رعب، نفی امنیت ملی و سایر اتهاماتی که به انسان های شرافتمند، عدالت و آزدای خواه، وارد و آنها را در محاکمات ساختگی محکوم می کند، خود مشمول همان است. طُرفه اینکه طبق نصّ آموزش های حقوق بشری و الهی، حق فریاد و اعتراضِ مردم تحت ستم علیه بی عدالتی و ظلم تصریح شده است. “

کل متن را در لینک زیر مشاهده کنید:

https://tinyurl.com/4kkwsc7h

رسانه همگرایی جمهوری خواهان
https://t.me/hamgerayerInternetRepublic

میدان دمکراسی و جمهوری

19 Jan, 20:55


یکی از رهبران مدنی سیاسی خودمان را بشناسیم: نسرین ستوده

✍️ نسرین ستوده:

دو قاضی کشته شدند. خبری کوتاه با تاریخچه‌ای بلند. دو قاضی که از قضاوت تنها نامش را یدک می کشیدند و از دانش و آگاهی و بی‌طرفی در قضاوت بی‌بهره بودند. با کینه توزی و گویی برای انتقام رای صادر می‌کردند و کوهی از آتش کینه و انتقام برافروخته بودند.
به خاطر وجود کسانی چون این‌ها، سال‌هاست دستگاه قضایی اعتبارش را از دست داده است.
مقیسه بیش از چهل سال بود که با عدالت شوخی می‌کرد. او در دهه شصت در کشتار زندانیان نقش موثری داشت. او در دهه‌های اخیر با زندگی‌های زیادی بازی کرد، احکام زندان و اعدام زیادی صادر کرد. اما شاید یکی از مبتذل‌ترین احکامش، حکمی بود که درباره‌ی یاران ایران، رهبران جامعه بهایی صادر کرد. در آن پرونده هفت تن از رهبران جامعه بهایی مجموعا به صد و چهل سال حبس قابل اجرا محکوم شدند. در آن زمان خانجانی بیش از هفتاد و پنج سال سن داشت.
این دو با عدالت زیاد شوخی کردند. به همین دلیل ما عمق رنجی را که به چنین اقدام‌هایی منجر می‌شود، می‌فهمیم. اما هر بار دوست داریم وقتی نوبت صحبت به ما می‌رسد، به قانون برگردیم. چرا که هر کشتنی بخشی از حقیقت را از دسترس ما خارج می‌کند.

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

19 Jan, 14:17


🔴 اعلامیه «همبستگی جمهوری‌خواهان ایران» در محکومیت طرح‌های رهبری خودخوانده در خارج از کشور و تشکیل نابهنگام دولت موقت

🔺شروع به کار دولت دوم دونالد ترامپ و سقوط نظام سیاسی حزب بعث در سوریه باعث افزایش تحرکات شماری از نیروهای سیاسی شده است که بی‌اعتنا به استقلال کشور و موازین حاکمیت ملی، مشوق و یا پشتیبان مداخله خارجی در امور داخلی سیاسی ایران و گنجانده شدن صریح و یا تلویحی تغییر حکومت (Regime Change) در سیاست معطوف به ایرانِ دولت‌های آمریکا و اسرائیل هستند.

🔺برخی نیز چون آقای رضا پهلوی و سازمان مجاهدین خلق فراتر رفته و خود را در قامت تشکیل رهبری دوره گذار و دولت موقت بعد از گذار معرفی کرده‌اند... برخی علنی و با حمایت آشکار و برخی نیز به صورت مخفیانه و در برخوردی دوگانه، خود را آماده همراهی با این سناریو کرده و به دنبال زدن سکه آلترناتیوی به نام خود هستند.

🔺در صورتیکه آلترناتیو قابل قبول جمهوری اسلامی، دموکراسی است. جریان‌های سیاسی نمی‌توانند پیشاپیش و خودخوانده مدعی آلترناتیوی بشوند.

متن کامل این اعلامیه را اینجا بخوانید

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوریخواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

19 Jan, 00:56


کنفدراسیون کار ایران در خارج از کشور در گزارشی درباره وضعیت کارگران، مزدبگیران و جنبش‌های اعتراضی ایران در سال گذشته میلادی، نوشت در سال ۲۰۲۴ دست‌کم دو هزار و ۳۹۶ تجمع اعتراضی و ۱۶۹ اعتصاب در بخش‌های مختلف کشور شکل گرفت.
در گزارش این کنفدراسیون که جمعه ۲۸ دی ماه منتشر شد، نوشته شده این اعتراضات و اعتصابات در ۳۱ استان و ۷۰ شهر ایران به وقوع پیوست و گستره آن از کارگران صنایع نفت، گاز و پتروشیمی گرفته تا بازنشستگان، معلمان، پرستاران و کارگران شهرداری‌ها را در بر می‌گیرد.
بر اساس این گزارش، اعتصابات سراسری کارگران پروژه‌ای صنعت نفت و گاز با بیش از ۸۵ مورد در برخی ماه‌ها، نشانگر اوج نارضایتی در بخش کلیدی اقتصاد ایران بود و بازنشستگان نیز به دلیل شرایط سخت معیشتی و مستمری‌های اندک، بیشترین تعداد اعتراضات را داشتند.

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

19 Jan, 00:48


برامد یکی از راهبران سیاسی مدنی در ایران:

بنا به کزارش ایران اینترنشنال، نرگس محمدی، برنده جایزه نوبل صلح، به روزنامه لااستمپای ایتالیا گفت: «وقت آن است که مجامع بین‌الملی حقوق بشری و سازمان ملل، جمهوری اسلامی را تحت فشار بگذارند تا تمام زندانیان سیاسی و عقیدتی آزاد شوند.»
او افزود: «تغییر در ایران بدون جنگ و با اراده و عاملیت مردم رخ خواهد داد.»

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان
https://t.me/SecularRepublic4Iran

میدان دمکراسی و جمهوری

18 Jan, 05:43


برنامه گذار به دمکراسی
جمعه ۱۷ ژانویه

مجری: کوروش پارسا
مهمانان: سعید‌‌ پیوندی
مهدیه گلرو، الهه امانی

شرایط سیاسی ایران و سوال چه باید کرد؟

چه باید کرد از منظر جمهوری خواهان/ دمکراسی خواهان و جامعه مدنی

شرایط سیاسی ایران
وضعیت حکومت
وضعیت مردم: جنبشهای اجتماعی/ جامعه مدنی
چالشهای بین المللی برای حکومت
وضعیت اپوزیسیون دمکرات

https://www.youtube.com/live/wnD351dYse4?si=X2d49qK2DzEo-SJN

رسانه همگرایی جمهوری خواهان
https://t.me/hamgerayerInternetRepublic

میدان دمکراسی و جمهوری

15 Jan, 04:38


🔆 معرفی جبهه‌ ائتلاف نجات ایران «جانا»

جمهوری اسلامی با سرکوب شدید معترضان و مخالفان در طول ۴۶ سال اخیر و ایجاد مانع در مسیر فعالیت تشکل‌های سیاسی، صنفی و مدنی مستقل، سعی کرده‌است تا بین مردم _برای گذار از جمهوری اسلامی و ایجاد یک نظام سیاسی سکولار، دموکراتیک و توسعه‌گرا_ احساس ناامیدی و ناتوانی ایجاد نماید، اما همه‌ی ما می‌دانیم که تداوم جمهوری اسلامی، یعنی غارت و نابودی بیش‌تر منابع ملی، عقب ماندگی بیش‌تر کشور و افزایش بیش از پیش آسیب‌های جبران‌ناپذیر به همه‌ی مردم و به‌ویژه نسل جوان.
به همین دلیل، ما (تمام مردم ایران) باید برای نجات خود و نجات ایران، در جهت افزایش امید، خودباوری و توان جمعی، برای ایجاد تغییر تلاش نماییم. گذار کم‌آسیب از این شرایط سخت و نامطلوب، بدون همبستگی و انسجام بین مردم و توافق و ائتلاف بین گروه‌های سیاسی مخالف جمهوری اسلامی ممکن نیست.
«جانا» در حال حاضر گروهی متشکل از فعالان سیاسی، صنفی، مدنی و دانشجویی و نمایندگان چندین گروه مردم‌نهاد با گرایش‌های سیاسی متفاوت _اما هم‌صدا و هم‌پیمان_ و یکی از صدها گروهی است که با همین هدف در کشور تشکیل شده است. به باور ما، موفقیت در این راه بستگی به کمک و مشارکت فعال شما هموطنان عزیز در همراهی از طریق بیان انتقاد و پیشنهاد و اجرای برنامه‌ها دارد.

باید باور کنیم که فقط، در کنار هم «سیمرغ» خواهیم شد، آن‌گاه که با یک هدف مشترک، علی‌رغم تفاوت‌ها، به یک‌دیگر بپیوندیم.

برنامه‌های جبهه ائتلاف نجات ایران
۱_ گسترش شبکه‌ی سراسری ایرانیان خواهان گذار دموکراتیک در داخل و خارج از کشور

۲_ برپایی کمپین‌ها، با هدف آگاهی بخشی و جهت‌دهی به اعتراضات و هم‌گرایی معترضان متناسب با وقایع و شرایط کشور، منطقه و جهان.

۳_ ایجاد تاکتیک‌های مبارزاتی مبتنی بر راهبرد مقاومت مدنی، تا رسیدن به مرحله‌ی اعتصابات سراسری و تظاهرات میلیونی.

اصول مشترکی که ما به آن باور داریم
۱_ حقوق بشر: ما به تمامی مفاد حقوق بشر، به‌طور کامل باور داریم و به آن پایبندیم.

۲_ سکولاریسم: ما در نهادهای عمومی، باور به هیچ امر مقدسی نداریم و معتقد به جدایی کامل نهاد دین از نهاد حکومت هستیم.

۳_ حفظ یکپارچگی سرزمینی: ما معتقدیم در هر مدل انتخابی از حکومت، یکپارچگی ایران باید محفوظ بماند. اما این اصل نباید مانع تمرکززدایی از دولت و واگذاری اختیارات بجز حوزه‌های ملی مانند ارتش به استان‌ها گردد.

۴_ آزادی: ما معتقد به آزادی عقیده و بیان و انتخاب سبک زندگی برای همه‌ی شهروندان (مشروط به نداشتن اندیشه‌ی مخالف آزادی در نظر و عمل)، آزادی رسانه، آزادی اینترنت و فعالیت نهادهای صنفی و مدنی هستیم.

۵_ عدالت: ما معتقد به حق برخورداری از فرصت‌ برابر در دست‌یابی به تمامی مزایای اجتماعی برای همه‌ی ایرانیان و از بین رفتن تبعیض‌های نظام‌مند در تمامی حوزه‌های فردی و اجتماعی هستیم. این اصل، توجه ویژه به اقشار و بخش‌هایی که تا امروز بیش از سایرین از حقوق اجتماعی، اقتصادی و سیاسی محروم بوده‌اند را ضروری می‌سازد.

۶_ مدارا: ما معتقد به همزیستی مسالمت‌آمیز همه‌ی ایرانیان با هر نوع مسلک، مرام و اعتقاد هستیم.

۷_ دموکراسی: ما معتقد به استقرار ساختاری هستیم که در آن کثرت، چندصدایی و تنوع فرهنگی و زبانی به‌رسمیت شناخته شود. حق انتخاب‌شدن و حق انتخاب‌کردن در تمامی نقش‌های سیاسی و مدیریتی برای همه فراهم گردد و خواست اکثریت نباید موجب سلب حق از اقلیت شود. ما مخالف دیکتاتوری اکثریت هستیم.

۸_ توسعه‌گرایی: ما معتقد به توسعه‌ی همه‌جانبه و پایدار با اولویت بهبود وضعیت اقتصادی و حل بحران‌های زیست‌محیطی از طریق ارتباط کارآمد و دوجانبه با همه‌ی کشورهای جهان و استفاده از تمامی‌ ظرفیت‌های داخلی و خارجی هستیم.

۹_ عدالت انتقالی: ما ضمن مخالفت با اعدام و خشونت علیه شهروندان، معتقدیم عاملان اصلی کشتار، زندان، شکنجه و هر نوع ستم در حق مردم بی‌گناه و کسانی‌که نقش اصلی در غارت و نابودی منابع و سرمایه‌های ملی داشته‌اند، باید به‌صورت علنی محاکمه شوند.

آیین‌نامه‌ی داخلی جبهه ائتلاف نجات ایران
۱_ تمامی گروه‌های سیاسی، صنفی و مدنی که اصول و برنامه‌ی «جانا» را بپذیرند، می‌توانند در این ائتلاف مشارکت و عضویت داشته ‌باشند. 

ادامه متن را در لینک زیر بخوانید:

https://is.gd/yyPy6x

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

14 Jan, 18:55


بحث و گفتگوی نهادهای جمهوری خواه
جهت رسیدن به دیدگاه های مشترک برای همکاری، همفکری و همگرایی

ششمین نشست از سلسله گفتگوهای نهاد های جمهوری خواه، برای روشن کردن نظرات و دیدگاه‌ها و برنامه‌های آنان در راستای همفکری، همگرائی و همکاری با دیگر نهادهای مشابه، روز سه شنبه ۱۴ ژانویه ۲۰۲۵ (از ساعت ۲۰ تا ۲۲:۰۰ به وقت اروپای مرکزی)، در زوم برگزار می شود.

در این نشست «شبکه همگرایی جمهوری خواهان سکولار دموکرات ایران»، به تشریح دیدگاه های خود در زمینه های چگونگی همکاری و همگرایی بین جمهوری خواهان، مشکلات و موانع موجود خواهد پرداخت.

این نشست ها هر دو هفته یک بار در روزهای سه شنبه، به مدت دو ساعت (از ساعت ۲۰:۰۰ تا ۲۲:۰۰ به وقت اروپای مرکزی) برگزار می شوند. در هر نشست یک نهاد جمهوری خواهی به طرح و تشریح نظرات خود می پردازد.

امید است که نهادهای جمهوری خواهی به دیدگاه های مشترکی برای همکاری و همگرایی برسند.

یادآوری ۱: تاکنون جنبش جمهوری‌خواهان دموکرات و لائیک ایران، حزب جمهوری‌خواه سوسیال دموکرات و لائیک ایران، نهاد همگرایی جمهوری‌خواهان ایران – استکهلم، مجامع اسلامی ایرانیان و حزب چپ ایران دیدگاه های خود را ارائه داده اند.
یادآوری ۲: این نشست ها علنی، شرکت در آن برای همگان آزاد و با پرسش و پاسخ حاضران همراه است.


جنبش جمهوری‌خواهان دموکرات و لائیک ایران

۱۰ ژانویه ۲۰۲۵


Beitreten Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/88970092516?pwd=EpxbHvT3ubCngpZwKUyUdMujpoFmF2.1

Meeting-ID: 889 7009 2516
Kenncode: 852708

میدان دمکراسی و جمهوری

14 Jan, 03:40


🔸نسرین ستوده و صدیقه وسمقی، از حامیان و فعالان حقوق زنان، خواستار توقف فشارها بر زنان در ارتباط با نحوه پوشش آنها شدند و از نهادهای بین‌المللی ورزشی خواستند که مانع از تحمیل محدودیت‌ها به زنان ورزشکار شوند.

🔸نسرین ستوده، حقوقدان و فعال حقوق بشر، به همراه صدیقه وسمقی، اسلام‌شناس، در بیانیه‌ای مشترک که نسخه‌ای از آن به رادیو فردا رسیده هشدار دادند که مفاد قانون موسوم به «عفاف و حجاب» عملا در حال اجرا است.

🔸به نوشته این دو فعال مدنی، اگرچه «این قانون بی‌اعتبار» ظاهرا ابلاغ نشده اما زنان در همه جا، از مدارس و دانشگاه‌ها گرفته تا ادارات و غیره، در معرض مزاحمت، تذکر، و آزار گفتاری و رفتاری در ارتباط با پوشش خود قرار دارند.

🔸حدود ده روز پیش عباس گودرزی، سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، اعلام کرد که به درخواست شورای عالی امنیت ملی، ابلاغ قانون «عفاف و حجاب» به تعویق افتاده است.

🔸بیشتر بخوانید

منبع: رادیو فردا
میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

13 Jan, 22:43


یا پوزش از محتوی غیر بهداشتی این ویدیو،

آیا با میدانداری این اشخاص میتوان به پادشاهی. لیبرال نوع سوئد، رسید؟

شخصی که چهار نا شعبان بی مخ را از میان طرفدارانش نمی تواند کنترل کند و براند، ادعای رهبری دولت انتقالی را میکند!

نباید اشتباه ۵۷ را در نادیده گرفتن گرایشات ارتجاعی و شبه فاشیستی را در چهارچوب فکری بد و بدتر تکرار کرد.

سیمای جمهوری ایران عضو‌ شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

13 Jan, 05:11


با کلیک‌کردن روی لینک زیر میتوانید به رسانه همگرایی جمهوری خواهان بپیوندید
👇👇👇👇👇👇
https://t.me/hamgerayerInternetRepublic

میدان دمکراسی و جمهوری

13 Jan, 04:25


اسلامی سازی گام به گام در سوریه

ایران اینترنشنال : روزنامه القدس العربی به نقل از یک مقام ارشد شرکت حمل و نقل عمومی دمشق نوشت که در چند روز آینده، طرح جداسازی مردان و زنان در اتوبوس‌های پایتخت سوریه اجرایی خواهد شد.
این مقام سوریه اظهار امیدواری کرد مردم دمشق با در این زمینه همکاری کنند تا این کار به راحتی انجام شود.

✍️ آیا بخش غیر دینی جامعه سوریه این گام ارتجاعی را میپذیرد؟

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

13 Jan, 03:40


نقش "قشر خاکستری" در تحولات ایران

احمد علوی

”قشر خاکستری” چه نقشی را در تحولات ایران بازی می‌کند؟
قشر موسوم به “قشر خاکستری”به گروهی از افراد در جامعه اشاره دارد که در بزنگاه‌های اجتماعی، سیاسی یا اقتصادی، موضعی غیرشفاف، منفعل یا بی‌طرف اتخاذ یا ابراز می‌کنند. این قشر نه به‌طور کامل در زمره نیروهای فعال (معترض یا حامی وضع موجود) قرار می‌گیرد و نه به حاشیه‌نشینی کامل اجتماعی یا سیاسی رضایت می‌دهد.
قشر خاکستری در ادبیات سیاسی و اجتماعی، به بخش قابل‌توجهی از جامعه اطلاق می‌شود که به دلیل انفعال، بی‌طرفی یا ملاحظات شخصی، به‌طور مستقیم در تحولات اجتماعی-سیاسی مشارکت نمی‌کند اما در شرایط حساس و بحرانی، با تغییر رفتار و موضع خود می‌تواند به نیرویی تعیین‌کننده در نتیجه جنبش‌ها یا بحران‌های سیاسی تبدیل شود.

https://www.iran-emrooz.net/index.php/politic/more/118560/

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

12 Jan, 17:55


🔆 کمپین #ما_میدانیم_مقصر_کیست


این کمپین توسط تعدادی از کنشگران مدنی، صنفی، دانشجویی و سیاسی در داخل کشور طراحی شده و اجرا می‌شود.
ما امیدواریم با کمک و همراهی شما این مسیر را تا رسیدن به هدف نهایی ادامه دهیم. قابل ذکر است که برای حفظ امنیت شما، درج نام و نام خانوادگی را از فرم حذف کرده‌ایم.
 

🔆 متن پتیشن

با درود به همه‌ی ایرانیان آگاه و شجاع 

هموطنان ارجمند و گرامی! همه‌ی ما می‌دانیم پس از انقلاب ۱۳۵۷ و در طول۴۶ سال گذشته، ۱۴دولت، ۱۲ مجلس، ۷ رئیس قوه قضاییه و ۲ رهبر، مسئولان ارشد جمهوری اسلامی بوده‌اند. هیچ‌کس به‌خاطر ندارد که تا امروز، یکی از این مقامات، مسئولیت حتی یکی از هزاران مشکلاتی که در طول این سال‌ها به کشور وارد ساخته است را بر عهده گرفته باشد. این در حالی است که «وظیفه‌ی حکام‌، پاسخگو بودن به مردم است».

ساختار به‌ظاهر جمهوری، ولی در اساس استبدادی، ایدئولوژیک و مطلق‌گرایانه‌ی ۴۶ سال اخیر، ایران بزرگ را به لبه‌ی پرتگاهی کشانده‌است که گویی «زیستن» و «زندگی» عادی را به آرزویی برای مردمان این آب و خاک تبدیل نموده است…

🔆خواهشمندیم با ورود به لینک زیر، ضمن مطالعه‌ی نسخه‌ی کامل متن، به پرسش‌های ذیل متن پاسخ دهید.

🔆 ما معتقدیم با اتحاد، همراهی و هم‌دلی همه‌ی هم‌وطنان، در تمامی نقاط دنیا، به‌زودی خورشید آزادی در کشورمان طلوع خواهد کرد.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfvGNnDoLYjOK9nrIdZb0T5sv3RPc21VugAVliyhuxsjralhQ/viewform?usp=sharing

سیمای جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

11 Jan, 01:06


در این برنامه گذار به دمکراسی دو‌ مهمان هفته بهزاد کریمی تحلیلگر سیاسی چپ و حمید آصفی روزنامه نگار و‌تحلیلگر سیاسی جمهوری خواه شرایط سیاسی کشور را تحلیل میکنند و به سوال چه باید کرد پاسخ می‌دهند،

https://www.youtube.com/live/sVPUnCedlg0?si=jCtS590Meu6hmssm

یادداشتهای کوروش‌‌ پارسا عضو‌ شبکه همگرایی جمهوری‌خواهان
https://t.me/hamgerayerInternetRepublic

میدان دمکراسی و جمهوری

09 Jan, 23:56


موضوع: پروژه تهیه بانک اطلاعات گروه‌های اپوزیسیون جمهوری‌خواه در سراسر دنیا

انجمن ایرانیان جمهوری‌خواه استرالیا (یار) در همکاری با سازمان همبستگی جمهوری‌خواهان ایران (هجا) و در هماهنگی با سایر تشکل‌های جمهوری‌خواه قصد دارند تا بانک اطلاعاتی از همه گروه‌های جمهوری‌خواه پخش در سراسر جهان تهیه نمایند.
لطفا اگر در گروه جمهوری‌خواهی فعالیت می‌نمایید با تکمیل این فرم ما در ساخت این بانک اطلاعاتی یاری و همراهی نمایید.

اطلاعات این فرم متعاقباً میتواند برای ساخت پورتال جامع گروه های اپوزیسیون جمهوری‌خواه استفاده گردد.

ما با قبول تکثر و تنوع آرا مختلف برای گذار از جمهوری اسلامی نیاز به همکاری همه گروه‌های اجتماعی، صنفی، مدنی و سیاسی داریم. بیاید دست در دست هم سال 2025 را آغازی بر پایان 45 سال حکومت جمهوری اسلامی نماییم و با نزدیک شدن، همکاری با یکدیگر و تحمل نظرات متفاوت و مخالف‌مان هم دموکراسی را در عمل تمرین کنیم و هم سرعت سقوط حکومت اسلامی را تسریع ببخشیم.
این همکاری را از گروه خود و از خود آغاز کنیم.
https://forms.gle/iKAJXQi9ziTFJToZ8

منتظر اطلاعات شما برای تکمیل ساخت این نقشه بزرگ همکاری‌ها و شکل‌دهی به مرکز ثقل جمهوری‌خواهان هستیم.

به امید همکاری برای آزادی ایران

#ایرانیان_جمهوریخواه_استرالیا

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

09 Jan, 19:03


کوروش پارسا

راست افراطی کوچک است ولی عملکرد تخریبی خود را دارد، از یک طرف جاده صاف کن رهبری فردی رضا پهلوی است و از طرف دیگر تخریبگر النرناتیو اصلی برای تحقق دمکراسی در ایران یعنی جمهوری سکولار دمکرات است،

وظیفه اصلی جمهوری خواهان در سطح کلان و گفتمانی تسهیل گذار به دمکراسی میباشد و طبعا در آن راستا مقابله فکری با انواع و اقسام استبداد است، خطر به قدرت رسیدن مستقیم این راست افراطی و چپ افراطی یا جمهوری خواهان اقتدارکرا (محاهدین ) به تنهایی کم است ولی ایجاد تمایز بین تفکرات افراطی و گزینه سکولار/ لیبرال دمکراسی برای تسهیل گذار به دمکراسی ضروری است، مجموعه این تفکرات افراطی میتواند به کودتای درونی یا کودتای ترکیبی درونی/ بیرونی منجر شود.

سیمای جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی
https://t.me/hamgerayerInternetRepublic

میدان دمکراسی و جمهوری

09 Jan, 16:23


چرا ترامپ این کار را کرد؟

ترامپ ویدئویی از مصاحبه تازه جفری ساکس، اقتصاددان مشهور را در شبکه اجتماعی خودش همخوان کرده است. ساکس از منتقدان سرشناس سیاست خارجی آمریکا، از جمله در حمایت بی چون و چرا از اسرائیل است. او در این ویدئو هم می‌گوید که عامل بازشدن پای آمریکا به برخی از جنگ‌ها تشویق و تحریک نتانیاهو بوده است و حالا هم در تلاش است که آمریکا را درگیر جنگ با ایران کند. 

با توجه به رابطه تنگاتنگ و بی‌سابقه‌ای که در دور اول زمامداری ترامپ با اسرائیل برقرار بود و واشنیگتن در اجابت خواست‌های تل‌آویو کم نگذاشت، این سوال مطرح است که  اقدام ترامپ در انتشار ویدئوی انتقادی ساکس در باره اسرائیل چه معنا و هدفی دارد. پیامی به اسرائیل که حد نگه دارد و روی شراکت آمریکا در جنگ علیه ایران حساب باز نکند؟ پیامی به تهران که خواهان جنگ نیستیم، ولی باید توافق کنی؟ 

گزارش گاردین از اقدام ترامپ در بازنشر ویدئوی مصاحبه ساکس. گاردین  هم با توجه به تیم شدیدا متمایل به اسرائیل که در کابینه ترامپ دست بالا را دارند، این بازنشر را عجیب می‌داند

https://www.theguardian.com/us-news/2025/jan/08/trump-video-crude-reference-netanyahu

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

09 Jan, 00:00


چهلمین نشست علنی کارزار جهانی نه به اعدام در ایران به مناسبت نخستین سالگرد آغاز فعالیت این کارزار، با حضور ارزشمند مهمانان و سخنرانان گرامی برگزار خواهد شد:


خانم نرگس اسکندری
آقای محمود امیری مقدم
خانم شعله پاکروان
خانم نسرین ستوده
خانم شیرین عبادی
خانم صدیقه وسمقی


نشست در تاریخ دوازدهم ژانویه ۲۰۲۵ از ساعت ۱۹:۰۰ الی ۲۱:۰۰ به وقت اروپای مرکزی از طریق پلتفرم زوم برگزار می‌گردد.

لینک جلسه برای حضور مستقیم در نشست زوم و لینک پخش زنده همزمان در یوتیوب به زودی منتشر خواهند گردید.

کارزار جهانی نه به اعدام در ایران


#نه_به_اعدام
#stopexecutionsiniran

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

08 Jan, 14:42


وضعیت کنونی ایران، ضرورت همگرایی و همسازی جمهوری خواهان ایران

کوروش پارسا ، از اعضای شبکه همگرایی جمهوریخواهان سکولار دمکرات ایران
فرهنگ قاسمی، رئیس و سخنگوی حزب سوسیال دمکرات و لائیک ایران

تاریخ و زمان: جمعه ۱۰ ژانویه، ساعت ده شب بوقت تهران، هفت و نیم شب بوقت اروپای مرکزی، یک و نیم عصر بوقت نیویورک

مکان: زوم

https://us02web.zoom.us/j/85385591746?pwd=NFpOVWxUWmRVV3ZnMjdneGhOL2owUT09

یادداشتهای کوروش پارسا
https://t.me/KouroshParsa

میدان دمکراسی و جمهوری

08 Jan, 14:25


نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل که در مرخصی استعلاجی از زندان به‌سر می‌برد، تایید حکم اعدام پخشان عزیزی، زندانی سیاسی، را نشان از عزم جمهوری اسلامی برای شدت بخشیدن به سرکوب زنان و انتقام از جنبش «زن، زندگی،آزادی» خواند.
او در حساب اینستاگرام خود نوشت: جمهوری اسلامی میخواهد با شروع اعدام «زن زندانی سیاسی»، شدت رعب و ‌وحشت و انتقام را به مردم ایران نشان دهد.
نرگس محمدی افزود مردم ایران، آزادیخواهان جهان، مجامع بین الملی حقوق بشری و سازمان ملل باید در مقابل سیاست اعدام هم صدا شوند. بر ماست که سکوت نکنیم. / ایران اینترنشنال

جایگاه خانم نرگس محمدی یکی از رهبران نهضت مقاومت مدنی در ایران بیشتر و بیشتر تثبیت میشود

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

07 Jan, 16:52


اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: «بودجه دفاعی آمریکا امسال حدود ۹۲۱ میلیارد دلار است که ۱۰۲ میلیارد دلار آن برای اطلاعات است، در حالی‌که کل بودجه نظامی ما شاید به ۳۰ میلیارد دلار نرسد.»

او افزود:«اگر دست و بالمان باز بود شاید به وعده صادق سه و چهار عمل کرده بودیم.»/ ایران اینترنشنال

گربه از گونی خارج شد. طرف سی میلیارد دلار در سال را اقرار کرد. سی میلیارد دلار دور‌ زدن تحریم، و سی‌ میلیارد هم برای فساد درر‌پروژه های عمرانی ، دو‌ میلیارد خرج در‌ منطقه، و‌ هزاران‌دزدی پنهان، با احتساب همین چند قلم، ریشه های فقر‌و‌فلاکت را در کشور میبینیم،

میدان دمکراسی و جمهوری ایران

میدان دمکراسی و جمهوری

06 Jan, 23:28


۲۵۰ موکب برای ۷۰۰ نفر!!!

✍️
‍ بیژن اشتری

نمی‌دانم فیلم‌های خبری مربوط به مراسم پنجمین سالگرد سردار سلیمانی را دیده‌اید یا نه.من در کانال تلگرامی خبرگزاری فارس این فیلم‌ها را دیدم و تعجب کردم از تعداد کم شرکت‌کنندگان در این مراسم.قبلا اعلام شده بود دویست پنجاه موکب در دو طرف مسیر برپا خواهد شد که معنایش این بود که به شرکت‌کنندگان در مراسم انواع خدمات رایگان. ارایه خواهد شد.با این حال ، حداکثر جمعیتی که در فیلم‌های خبری فارس دیدم به هزار نفر هم نمی‌رسید.این را مقایسه کنید با جمعیت‌های چند صد هزار نفری.حضور فقط ششصد هفتصد نفر در مراسم کرمان، به رغم انواع موکب‌ها و به رغم سازماندهی مراسم توسط حکومت ، نشانه روشن دیگری است از این که جمهوری اسلامی تقریبا همه سرمایه‌ی اجتماعی خود را طی سال‌های اخیر و به ویژه پس از سرکوب‌ جنبش ژینا/مهسا از دست داده و ماشین پروپاگاندایش بد جوری به گل نشسته است.آن مفسرانی که همچنان معتقدند جمهوری اسلامی حداقل هشت میلیون نیروی «پای کار» دارد, متوجه شوند که انبان این نظام خالی‌تر از هر زمان دیگری است.

منبع: کانال تلگرام آینده

✍️ ریزش پایگاه نظام جمهوری اسلامی در طول پنج سال اینگونه مستند میشود و قابل رویت است، این پدیده احتمالا ربط مستقیم با فاکتور فروپاشی محور مقاومت حکومت اسلامی هم دارد،

دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

06 Jan, 11:37


ارسالی به کانال
پیام نرگس محمدی شخصیت مدنی سیاسی و برنده جایزه صلح نوبل در مورد آزادی همه زندانیان سیاسی و مدنی ایران از بیرون زندان وکیل آباد مشهد

ایشان خواهان آزادی، برابری و گذار به دمکراسی در ایران هستند،

مدت ویدیو: ۱:۳۰ دقیقه
#زن_زندگی _آزادی
#برای_آزادی_برابری_دمکراسی
سیمای جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی
https://t.me/hamgerayerInternetRepublic

میدان دمکراسی و جمهوری

06 Jan, 10:34


حکومت بی مردم،"موشک به جای شهروند"

چرا دیکتاتوری در ایران محکوم به شکست هست؟

فاجعه «هواپیمای اوکراینی» نشانه ای بود از پوسیدگی گفتمان امنیتی که جمهوری اسلامی در طول چند دهه اخیر نمایندگی کرده بود.
درست زمانی که رسانه های حکومتی درباره انتقام ترور قاسم سلیمانی افسانه سرایی می‌کردند، شلیک دهها موشک به پایگاه عین الاسد در عراق، جان سربازان آمریکایی را به خطر نینداخت، اما شلیک موشک حکومت به هواپیمای اوکراینی جان دهها شهروند را ستاند.
اگر می‌خواهید «حکومت بی مردم» را تعریف کنید، رفتار حکومت از آنروز تا امروز را بررسی کنید. ابتدا کتمان کردند، بعد دروغ گفتند و در نهایت به خاطر افشای جنایت، مجبور به اعتراف شدند.
اما نه استعفایی در کار بود و نه محاکمه عادلانه ای. نه سرداری برکنار شد نه مسوولی توبیخ. معترضان به جنایت به جای مسوولان محاکمه و محبوس شدند.  حکومتی که به «موشک»اش بنازد و به مردمش ستمگری، «حکومت بی مردم» است.
رفتار جمهوری اسلامی در پرونده هواپیمای اوکراینی، کلاس درسی است برای ترسیم نظام حکمرانی در «حکومت بی مردم» که با فرهنگ شهروند مداری ضدیت دارد. امروز که پنج سال از آن فاجعه گذشته و محور مقاومت سست بنیاد تضعیف شده، هنوز هم حکومت از این تجربه درس نگرفته و این مسأله محوری را طرح نکرده که امنیت ملی را با موشک تعریف می‌کنند یا توسعه فرهنگ شهروندمداری؟
«موشک» اگر چه در دنیای نامتعادل آکنده از جنگ طلبی نیاز است، اما هیچ گاه جای « شهروند» را نخواهد گرفت‌.
«موشک به جای شهروند» گفتمان غالب امنیتی جمهوری اسلامی بود که پنج سال پیش به صورت نمادین نه سربازان آمریکایی را که شهروندان ایرانی را نشانه گرفت. آیا حکومت از این تجربه تلخ درس گرفت؟ خیر. به راه خویش ادامه داد: تحقیر خانواده های بازماندگان و ماست‌مالی کردن پرونده.
اگر حکومت های دیکتاتوری در ایران توان بررسی تجربه ها را داشتند، فروپاشی نمی‌شدند. دیکتاتوری در ایران محکوم به فروپاشی است./ پازند

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

04 Jan, 18:27


یک دیدگاه:

🔺 آیا آیت‌الله خامنه‌ای از سقوط اسد درس می‌گیرد؟


✍️سیدمصطفی تاجزاده


🔻 ایران سوریه نیست و با آن تفاوت‌های زیادی دارد؛ اما علل و عوامل سرنگونی رژیم‌های استبدادی شباهت‌های زیادی با یکدیگر دارند: بی‌اعتمادی و بی‌اعتنایی حاکمیت به ملت و تلاش برای برقراری تک‌صدایی؛ ناکارآمدی در اداره امور کشور؛ شکاف طبقاتی و فقیرترشدن فقرا و محرومان؛ سرکوب مستمر منتقدان و مخالفان؛ فساد فراگیر و سیستماتیک و انتخابات فرمایشی.

چه‌بسا اگر ایرانیان تجربه انقلاب ۵۷ را نداشتند و سرنوشت انقلاب‌های عربی را در بهار عربی ندیده بودند، تابه‌حال انقلاب جدیدی آفریده بودند. درهرحال تغییرات اساسی نیاز است و فرصت اندک. به نظر من بهترین روش برای گذر از بحران‌های هم‌افزا و کمرشکن، عمل کردن مانند عصر مشروطه است. دستگاه‌ها و نهادها به کار خود ادامه دهند و هم‌زمان مجلس مؤسسان با انتخاباتی صددرصد آزاد تشکیل شود تا تغییرات لازم را در قانون اساسی به‌وجود آورد. سپس مصوبات خود را به همه‌پرسی ملی بگذارد. به‌این‌ترتیب می‌توان دست به تغییرات اساسی زد، بدون اینکه گرفتار آسیب‌های یک انقلاب ویرانگر شد.

تغییرات سیاستی و دیپلماتیک در کنار تغییرات ساختاری هم ضرورت دارد و هم فوریت. رهبر باید بفهمد وظیفه حکومت در ایران، ریشه‌کنی اسرائیل نیست، ریشه‌کن کردن فقر، رکود، تورم، تبعیض و عقب‌ماندگی است. رسالت حکومت در ایران بازگرداندن اسد و بعث فاشیست بر سریر قدرت نیست، برقراری مناسبات صمیمانه و همه‌جانبه با همسایگان است تا توسعه میهن ممکن شود و اقتصاد آن رونق یابد.

بر بزرگان قوم و قم، هردو واجب است که با آقای خامنه‌ای اتمام حجت کنند. او باید تن به تغییرات و اصلاحات متناسب با خواست ملت بدهد، یا کناره بگیرد. درصورت استنکاف، عزل شود. راه دیگری نیست اگر بخواهیم ایران در چاه ویل بی‌دولتی و تبعات ویرانگر آن نیفتد.

🔗برای خواندن متن کامل این مقاله، اینجا👈🏿 را لمس کنید.

میدان دمکراسی و جمهوری ایران

میدان دمکراسی و جمهوری

04 Jan, 18:23


آمادگی برای حمله، ارجحیت توافق

ریچارد نفیو، سیاستمدار، نویسنده، محقق و مدیر برنامهٔ مرکز سیاست جهانی انرژی در دانشگاه کلمبیا که به خاطر طراحی تحریم‌ها علیه ایران و نقش محوری در طراحی قطعنامه تحریمی ۱۹۲۹ شهرت دارد  در مقاله جدیدی در  فارین آفرز به مزایا و مضرات حمله نظامی به ایران می‌پردازد، او با تاکید بر لزوم‌ آمادگی برای چنین حمله‌ای نهایتا ارجحیت را در این می‌بیند که  دور جدیدی از تلاش‌ها برای مذاکره و توافق با تهران آزموده شود، زیرا ...👇

https://www.entekhab.ir/003XA0

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو‌ شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

04 Jan, 08:21


رهبران در برج عاج و با دادن وکالت مجازی ساخته نمی شوند، رهبران در کوران مبارزه ساخته می‌شوند،

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

ایران اینترنشنال :
نرگس محمدی، برنده نوبل صلح به نشریه فرانسوی «ال» گفت که جمهوری اسلامی در چند نوبت به او پیشنهاد عفو داده به شرط اینکه از همه مبارزات حقوق بشری‌اش دست بکشد.
او اضافه کرد این پیشنهادها را «همیشه رد کرده‌‌ام زیرا برای آزادی، نباید هیچ سازشی کرد، این خیانت به ارزش‌های من است.»

میدان دمکراسی و جمهوری

04 Jan, 07:46


با کلیک‌کردن روی لینک زیر میتوانید به رسانه همگرایی جمهوری خواهان بپیوندید
👇👇👇👇👇👇
https://t.me/hamgerayerInternetRepublic

میدان دمکراسی و جمهوری

03 Jan, 22:47


این برنامه در چهار پرده به گذار به دمکراسی و آغاز شمارش معکوس برای کذار انجام شد:

محری برنامه: کوروش پارسا فعال شبکه ای رسانه ای جمهوری خواه

در پرده چهارم
۱۹ دلیل برای گذار به دمکراسی طرح شد.


https://www.youtube.com/live/QAxGW5RPmws?si=fQAb-oQ2CtUnfaAL

یادداشت های کوروش پارسا عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان
https://t.me/hamgerayerInternetRepublic

میدان دمکراسی و جمهوری

03 Jan, 10:16


حامد پاک طینت
دستاوردهای سال ۲۰۲۴ مان را بشماریم ✍️
حامد پاک طینت
 صدرنشینی در ۲۲۳ شاخص جهانی، رتبه هفتم در شاخص قدرت رقابتی کشورها، رتبه پنجم در شاخص هوش مصنوعی، اجرای ۴۰ پروژه نوین در دنیا ، ابتکار و قانون ملی در حوزه فناوری و هوش مصنوعی، ۴۰۰ میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی غیرنفتی، ۸۰۰ میلیارد دلار تجارت خارجی، ۱۵۰ میلیون بازدیدکننده از طریق فرودگاه‌ها و بنادر کشور، ثبت ۲۰۰,۰۰۰ شرکت جدید برای اولین بار در تاریخ، صدور ۸۷ تصمیم و ابتکار برای پایداری محیط زیست، ۱۰۰ میلیارد دلار کمک خارجی از زمان تأسیس اتحادیه تا میانه سال... اینها دستاوردهای کشور کوچک امارات در سال ۲۰۲۴ است که حاکم این کشور با افتخار در آستانه سال جدید میلادی به مردم اعلام کرده است. ترکیه در آنسو شاهد کاهش بیش از ۲۰ درصدی تورم با رشد اقتصادی ۵.۵%، شکستن رکورد صادرات با ۲۹۰ میلیارد دلار و رسیدن ذخایر ارزی به ۱۶۰ میلیارد دلار، ورود حجیم سرمایه گذاران خارجی به خصوص در بخش خودروسازی و رسیدن صادرات خودرو به بیش از ۴۰ میلیارد دلار حتی بیشتر از آلمان و حتی به خود آلمان و بیشتر از درآمد نفت ایران، شروع پروژه هسته ای سازی با ۲۰ هزار مگاوات انرژی بدون کوچکترین تنش بین المللی و با اجماع جهانی، شکستن رکورد جهانی تعداد پرواز به کشورها و ثبت در گینس، آغاز پروژه بزرگ جاده ابریشم با عراق، شکستن رکورد ورود گردشگر ۷.۳ میلیون نفر فقط در ماه جولای و ۵۰ میلیون نفر در یک سال و ۳۰ میلیارد دلار درآمد حاصل از آن، ... بود عربستان از سوی دیگر با سیاست متنوع سازی اقتصادش و فاصله گرفتن از نفت، سرمایه گذاری خیره کننده معدنی را شروع و ظرفیت این بخش را از ۵۰۰۰ میلیارد دلار به ۱۰.۰۰۰ میلیارد دلار رساند. ۲۰ گیگاوات تولید برق از انرژی خورشیدی را به بخش تولید اضافه و پیاده سازی ۱۳۰ گیگاوات دیگر را آغاز کرد تا نیمی از برق این کشور را خورشیدی کند!، برقی کردن حمل و نقل عمومی و ساخت یک کارخانه بزرگ تولید خودروی برقی، رشد خیره کننده بخش گردشگری با رکورد ۱۰۰ میلیون بازدیدکننده و میزبان آینده جام جهانی فوتبال، و صدالبته افتخار پرسودترین شرکت جهان آرامکو را در سال قبل بنام خود ثبت کرد و از همه اینها مهمتر تصویر جدیدی از عربستان نوین به جهان نمایش داد قطر از اینسو امروز دیگر نه بعنوان کشوری کوچک بلکه بعنوان کشوری تعیین کننده در سیاست منطقه، بازار گاز جهان را با صادرات ۷۸ میلیون تن مدیریت کرد و با برنامه ریزی برای تولید ۱۴۲ میلیون تن با تضمین امنیت کامل، سرمایه گذاران مطرح دنیا را بخود جلب کرد، تولید هیدروژن سبز، آمونیوم سبز، متانول سبز را بعنوان یک کشور پیشرو در دستور کار قرار داد و کارنامه درخشان ۵% رشد مداوم اقتصادی همراه با رشد ۹ درصدی در بخش لجستیک این کشور را بعنوان هاب جدید منطقه معرفی و بیشترین سرانه در دنیا را بنام خود ثبت کرد. قطر موفق به نصف کردن تورم و رساندن آن به رقم ۲.۹% در سال قبل شد و بعد از برگزاری درخشان جام جهانی کانون جذب سرمایه گذاری خارجی در بخش مسکن و گردشگری شد و افتخار بهترین فرودگاه و خط هوایی جهان را به نام خود ثبت کرد از ایران مان اما آنچه می دانیم از سالی که گذشت سقوط ۶۰ درصدی ارزش پول ملی، نصف شدن رشد اقتصادی، رسیدن میزان سرمایه گذاری خارجی به نیم میلیارد دلار که در بیست سال گذشته بی سابقه است، عدم بازگشت بیش از ۲۰ میلیارد دلار به کشور، رسیدن ذخایر ارزی به میزان تامین حدود ۳ ماه کشور، قطع مکرر برق، گاز و آب در سراسر کشور و زیان هر روز ۸ هزار میلیارد تومان، افتخار آلوده ترین شهر دنیا و حسن ختام آن کیفیت زندگی در پایتختمان که در رتبه بندیهای بین المللی از آخر سوم در جهان شدیم. 
شاید مهمترین دستاورد سال میلادی قبل برای مردم را بتوان رفع فیلتر واتس اپ و گوگل پلی عنوان کرد! شاید بهتر بود مثل همین کشور کوچک امارت یکی از اولیای کشورمان در همین صدا و سیما یا رسانه های رسمی دستاوردهای سال ۲۰۲۴ را به مردم اعلام کنند و اجازه دهند مورد قضاوت عمومی قرار گیرند.  
 به مجمع فعالان اقتصادی بپیوندید

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

02 Jan, 17:04


اسطوره گرایی و‌گریز از پاسخگویی خامنه ای

✍️ احمد علوی

از متن:

از منظر نظری، استفاده از اسطوره‌ها ممکن است در کوتاه‌مدت به حفظ انسجام گفتمانکمک کند، اما در بلندمدت، موجب سقوط سرمایه اجتماعی حکومت شده، با دور شدن از ارزیابی واقع‌بینانه شکست‌ها، بن بست حاکمیت و تنگناها بیشتر شده و ریزش نیروهای درون حاکمیت را تشدید و تسریع می کند.

تمام یادداشت را در لینک زیر ملاحظه کنید:
🔻🔻🔻🔻

https://telegra.ph/%D8%A7%D8%B3%D8%B7%D9%88%D8%B1%D9%87-%DA%AF%D8%B1%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D9%88%E2%80%8C%DA%AF%D8%B1%DB%8C%D8%B2-%D8%A7%D8%B2-%D9%BE%D8%A7%D8%B3%D8%AE%DA%AF%D9%88%DB%8C%DB%8C-%D8%AE%D8%A7%D9%85%D9%86%D9%87-%D8%A7%DB%8C-01-02

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

01 Jan, 23:54


🔻تجویز هفتگی

چهار سخنرانی اخیر رهبر جمهوری اسلامی:

‏ ۱۰/۱۲: تصور می‌کنند…خون‌های ریخته شده در راه دفاع از حرم هدر رفته…اشتباهی بزرگ است.

‏۱۰/۳: حرف مفت می‌زنند. بدبخت‌ها شما کجا پیروز شدید؟

‏۹/۲۷: خیال کردند قضیه مقاومت تمام شد؛ سخت در اشتباهند.

‏۹/۲۱: می‌گویند جبهه‌ مقاومت ضعیف شده... سخت در اشتباهند.

‏علی‌الظاهر تجویز شده تا اطلاع ثانوی، هر هفته‌ عده‌ای دعوت بشوند تا صاحب مجلس برایشان تعریف کند در سوریه شکست نخورده. اینکه یحتمل چه مدت تکرار لازم است تا افاقه کند را، البته نمی‌دانیم.

کانال حسین باستانی
میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان
https://t.me/SecularRepublic4Iran

میدان دمکراسی و جمهوری

01 Jan, 10:34


کارتر؛ سقوط شاه، صدسالگی و تقاضای آخرش از خدا

✍️ حبیب حسینی فرد

کارتر اندکی بعد از ورود به کاخ سفید پذیرای شاه ایران شد و شاید تنها رئیس‌جمهور آمریکا بود که به هنگام استقبال از یک رهبر خارجی (شاه ایران) شاهد اعتراض‌هایی در بیرون کاخ سفید شد و خود نیز از اثرات گاز اشک‌آوری که پلیس در مقابله با مخالفان شاه به کار برد بی‌نصیب نماند.

سال ۱۳۵۶ که اولین جرقه‌های انقلاب ایران زده شد، در واشینگتن کمتر کسی تصور می‌کرد که یک سال بعد آمریکا یکی از متحدان پرقدرت خود را از دست خواهد داد. تصور معیوب دولت کارتر در واشینگتن...

گرچه سقوط حکومت شاه علت داخلی داشت، ولی اسناد تازه انتشار یافته تاییدی هستند بر سردرگمی دولت کارتر و اختلاف درونی آن در باره نوع رویکرد به تحولات ایران و کارهایی که شاه می‌تواند برای مهار بحران بکند، و همین هم کم در سرعت سرنگونی شاه بی‌اثر نبود.

سال‌ها بعد داریوش همایون تلاش کرد سقوط شاه را به حضور کارتر در کاخ سفید ربط دهد. او نوشت:...


دست به دست شدن ناگزیر قدرت در ایران گرچه تحولی مبهم بود، ولی در قیاس با گزینه‌های بدتر، چندان هم برای منافع آمریکا در منطقه ناامید‌کننده نبود، به خصوص که گرایش‌های ضدکمونیستی رهبران جدید نکته قابل اتکایی تصور می‌شد که قدرت‌گیری چپ‌ها در ایران و سوق احتمالی این کشور به سوی شوروی را غیرمحتمل می‌کرد.

اما روزی که...

کارتر اکتبر ۲۰۲۴ صد سالگی را هم پشت سر گذاشت. هیچ رئیس‌جمهور دیگر آمریکا تا به این سن عمر نکرده است. او آخرین بازماندهٔ اجلاس معروف گودالوپ، مرکب از سران چهار کشور عمده غرب برای تمشیت بحران انقلاب ایران در ژانویهٔ سال ۱۹۷۹ بود، اجلاسی که...

در نوامبر ۲۰۱۹، کارتر در یک مراسم مذهبی در زادگاه خود در پلینز ایالت جورجیا به صراحت گفت که با آرامش به مرگ می‌نگرد. او گفت: «من از خدا درخواست نکرده‌ام که مرا زنده نگه دارد، بلکه...

https://www.radiofarda.com/a/carter-iran-legacy-100-years-public-service/33259110.html

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

01 Jan, 09:40


https://www.iran-emrooz.net/index.php/politic/more/118357/

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

01 Jan, 09:26


از کی دولت کارتر در مورد این که شاه بتواند بماند دچار تردید شد؟

یک سال و اندی قبل از سقوط حکومت شاه، کارتر او را ستوده بود و از ایران تحت حاکمیت او به عنوان جزیره تبات یاد کزده بود. حتی در مورد رعایت حثوق‌ بشر در سطح جهان هم که شعار دولت کارتر بود بر خلاف برخی از متحدان دیگر آمریکا به شاه فشاری نیاورد ، حکومت شاه ولی پیشدستانه و با توجه به تجربه دوران کندی که
تهران را برای اصلاحات زیر فشار گذاشت و حاصلش انقلاب سفید شد، خود مجموعه گشایشی‌هایی را در مورد وضعیت زندانیان سیاسی و کاهش فشار بر آنها و نیز برخی گشایش‌های رسانه‌ای را به اجرا گذاشت.

حمایت تام و تمام واشینگتن از رژیم شاه تا چهار ماه قبل از انقلاب لدامه داشت.

اما سالیوان سفیر آمریکا در ایران که از هوادارن و مدافعان پر و پا قرص شاه بود.در نوامبر ۱۹۷۸ (چهار ماه قبل از ۲۲ بهمن) تلگرامی به واشینگتن می‌زند و می‌گوید که کار شاه تقریبا تمام است. همه در کاخ سفید انگشت به دهان می‌شوند و حتی کارتر عصبانی می‌شود که این چرخش سالیوان چه معنی دارد و به همین سادگی که نمی‌توان شاه را رها کزد. ولی روند تحول اوضاع مضمون تلگرام را برای کاخ سفید معنادار و قابل توجه می‌کند و سیاست‌گذاری را به آن سو می‌کشد. تلگرام و توضیحات مربوط به آن از طبقه‌بندی خارج شده و اینجا قابل رویت است
https://nsarchive.gwu.edu/document/18195-national-security-archive-doc-07-u-s-embassy

با این همه تا هفته‌ها بعد هم راجع به انتقال قدرت و مدیریت این انتقال و میزان سهیم کردن خمینی در قدرت در کاخ سفید اختلاف حکمفرماست. پروتکل جلسه شورای امنیت ملی آمریکا در سوم ژانویه ۱۹۷۹ که در آن راجع به اعزام ژنرال هایزر به ایران جهت تماس با ارتش و بختیار و مخالفان تصمیم گیری می‌شود و بحثهای داغ در این جلسه،گویا است. سند پروتکل این جلسه هم اخیرا از طبقه‌بندی محرمانه خارح شده

https://nsarchive.gwu.edu/document/24687-document-01-white-house-memorandum-record-informal-nsc-meeting-1200-115-pm-wednesday?fbclid=IwY2xjawHdUWlleHRuA2FlbQIxMAABHXdWon6H9XIxPcSIQoW2OBIbIDprO5BQLkYgnsQf9hBhCP7_alo_yk4_5A_aem_sPdS2MwydVmqh-1jamcqEg

و جالب این که به موازات اقدامات هماهنگ‌شده و در عین حال دنبال‌روانه حوادث از سوی واشینگتن برای مدیریت بحران، برژینسکی مشاور امنیت ملی هم شخصا کانال خود را با تهران دارد.

سالیوان در سپتامبر ۱۹۸۰، یک سال و نیم بعد از انقلاب مقاله‌ای در فارین پالیسی نوشته و توضیح می‌دهد که چگونه برژینسکی تا هفته‌های آخر به‌خصوص از طریق رابطه با اردشیر زاهدی در تهران، در فکر سوق شاه و بعدا ارتش به کودتا و اخلال در برنامه تنظیم‌شده واشینگتن برای انتقال قدرت بوده است.
https://www.washingtonpost.com/archive/politics/1980/09/07/ex-envoy-raps-brzezinski-on-78-iran-policy/69d8f681-9fd7-4d4d-b680-65f971f484ac/

روند تحول اوضاع اما جز انتقال کامل قدرت به خمینی گزینه‌ای باقی نگذاشت و واشینگتن با این امید که گرایش‌های ضدکمونیستی خمینی و نیز حرف‌های فریبنده او در.نوفل لوشاتو در مورد رعایت منافع آمریکا واقعی باشد تلاش کرد خود را با وضعیت شکننده و مبهم جدید تطبیق دهد تا ماجزای فاجعه‌آمیز اشغال سفارت پیش آمد و ...

✍️ حبیب حسینی فرد

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

01 Jan, 05:13


برای آزادی و حمایت از محمد نوریزاد، لطفا لینک زیر را امضا کنید.

بدون احراز هویت و زیر یک دقیقه انجام خواهد شد.


https://chng.it/mTpQdTmHHk

سیتادل عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان
https://t.me/hamgerayerInternetRepublic

میدان دمکراسی و جمهوری

30 Dec, 16:58


✍️ ریزش بیشتر با خط قرمزهای احمقانه تر و ترس بیشتر از تفکر انتقادی در درون و بیرون تظام،

متن خبر: غلامحسین محسنی اژه‌ای، رییس قوه قضاییه، با اشاره به شرایط سیاسی و اقتصادی در ایران گفت با کسانی که بخواهند «از شرایط موجود سوء‌استفاده کنند» و «در دل مردم ترس و هراس بیفکنند» یا «فضای یاس و ناامیدی به‌وجود آورند» برخورد قانونی و قاطع صورت می‌گیرد.

✍️ ترس در ارکان نظام خیمه زده است، با هر حرف و نقدی وجودشان می ارزد.

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

30 Dec, 00:01


پیام فلسفی- مبارزاتی بسیجی های شاه اللهی، می شاشیم، پس هستیم

✍️ دکتر سعید راد از امضاکنندگان بیانیه ۶۸۰ جمهوریخواه سکولار دمکرات

December 29, 2024

از متن

این بیانیه، دیگر بیانیه ها، فراخوان ها، گفتارها و مقالات منتشر شده در روزهای اخیر، هشداری است جدی به مشروطه طلبان واقعی، تا با اعلام انزجار و جدا نمودن شفاف صفوف خود، از این لُمپنهای مشکوک و مزدور و رهبران خود فروخته آنان در هر سطحی که هستند، به گسترش هر چه بیشتر محکومیت این گفتمان فاشیستی یاری رسانند و دفاع از اوباش شاشو را، به رهبران این جریانات فاشیستی وانهند.

کل مقاله را در لینک زیر ملاحظه کنید

https://tinyurl.com/xf69hx3z

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

29 Dec, 23:18


[[زیر لب میخوندم:
به نام زن ، به نام زندگی، دریده شد لباس بردگی ، شب سیاه ما سحر شود، تمام تازیانه ها تَبَر شود.]]

رویا حشمتی:

امروز صبح از اجرای احکام تماس گرفتن برای اجرای حکم ۷۴ ضربه شلاقم. با وکیلم( آقای طاطایی) تماس گرفتم و با هم رفتیم دادسرای ناحیه ۷.
از گیت ورودی که رد شدیم حجابم رو برداشتم. وارد سالن شدیم. صدای فریاد و ضجه‌ی زنی از راه‌پله می‌اومد که داشتن میبردنش پایین. شاید داشتن میبردنش برای اجرای حکم...
وکیلم گفت رویا جان دوباره بهش فکر کن. اثراتی که شلاق میذاره تا مدتها می‌مونه باهات.
رفتیم شعبه‌ی ۱ اجرای احکام. کارمند شعبه گفت روسریت رو سرت کن که دردسر نشه. آروم و محترمانه بهش گفتم اومدم بابت همین شلاقم رو بزنید، سر نمیکنم.
تماس گرفتن و مامور اجرای حکم اومد بالا. گفت حجابت رو سرت کن و دنبالم بیا. گفتم سر نمیکنم. گفت نمیکنی؟! جوری شلاقت رو بزنم که بفهمی کجایی. برات یه پرونده‌ی جدید هم باز میکنم هفتاد و چهارتای دیگه‌م مهمونمون باشی. باز سر نکردم.
رفتیم پایین چند تا پسر رو بابت شرب خمر آورده بودن. مرد با تحکم تکرار کرد مگه نمیگم‌ سر کن؟ نکردم. دو تا زن چادری اومدن و روسری رو کشیدن رو سرم. باز درش آوردم و این کار چند بار تکرار شد. بهم از پشت دستبند زدن و روسری رو کشیدن رو سرم.
از همون پله‌هایی که زن رو برده بودن رفتیم طبقه‌ی زیر همکف. یه اتاقک بود ته پارکینگ. قاضی و مامور اجرای حکم و زن چادری کنارم وایساده بودن. زن خیلی واضح متاثر بود. چند باری آه کشید و گفت میدونم. میدونم.
قاضی معمم به روم خندید. یاد مرد خنزر پنزری بوف کور افتادم. روم رو ازش برگردوندم.
در آهنی رو باز کردن. دیوارای اتاق سیمانی بود. یه تخت ته اتاقک بود که دستبند و پابند آهنی به دو طرفش جوش خورده بود. یه وسیله‌ی آهنی شبیه پایه‌ی بوم نقاشی بزرگ با جای دستبند و پابند آهنیِ زنگ زده وسط اتاق، و یه صندلی و میز کوچیک، که روی میز پر از شلاق بود هم پشت در بود. یه اتاق شکنجه‌ی قرون‌وسطاییِ تمام‌عیار.
قاضی پرسید خانم حالت خوبه؟ مشکلی نداری؟ انگار که وجود نداره. جوابش رو ندادم. گفت خانم با شمام! باز جواب ندادم. مرد مامور اجرای حکم گفت پالتوت رو در بیار و رو تخت دراز بکش. پالتو و روسریم رو از پایه‌ی بوم شکنجه آویزون کردم. گفت روسریت رو سر کن! گفتم نمیکنم. قرآنت رو بذار زیر بغلت و بزن. و روی تخت دراز کشیدم. زن اومد و گفت خواهش میکنم لجبازی نکن. شال رو آورد و کشید رو سرم.
مرد از بین دسته‌ی شلاقهایی که پشت در بود یه شلاق چرم مشکی رو برداشت، دو دور پیچوند دور دستش و اومد سمت تخت.
قاضی گفت خیلی محکم نزن. مرد شروع کرد به زدن. شونه‌هام. کتفم. پشتم. باسنم. رونم. ساق پام. باز از نو. تعداد ضربه‌ها رو نشمردم.
زیر لب میخوندم به نام زن، به نام زندگی، دریده شد لباس بردگی، شب سیاه ما سحر شود، تمام تازیانه‌ها تبر شود...

تموم شد. اومدیم بیرون. نذاشتم فکر کنن حتی دردم اومده. حقیرتر از این حرفان. رفتیم بالا پیش قاضی اجرای حکم. مامور زن پشت سرم می‌اومد و مراقب بود روسری از سرم نیفته. دم درِ شعبه روسریم رو انداختم. زن گفت خواهش میکنم سرت کن. سرم نکردم و باز کشید رو سرم. توی اتاق قاضی، قاضی گفت ما خودمون خوشحال نیستیم از این قضیه، ولی حکمه و باید اجرا بشه. جوابش رو ندادم. گفت اگر میخواید طور دیگه‌ای زندگی کنید میتونید خارج از کشور باشید. گفتم این کشور برای همه‌ست‌. گفت بله ولی باید قانون رو رعایت کرد. گفتم قانون کار خودش رو بکنه، ما به مقاومتمون ادامه میدیم.
از اتاق اومدیم بیرون و روسریم رو درآوردم.

مرسی آقای طاطایی عزیز. اگر همراهی شما نبود تحمل این روزها خیلی سخت بود. و عذر میخوام که موکل سر به راهی نبودم. مطمئنم آدمی به بزرگواری شما درک میکنه. بابت همه چی ازتون ممنونم.

***************************
نتیجه‌ی حکم نهایی پرونده‌اَم:
یک سال حبس تعلیقی و سه سال ممنوع‌الخروجی بابت تبلیغ علیه نظام. از اون ۱۴ سال حبس تعزیری و ۱۵۰ ضربه شلاق تعزیری هم توی مرحله‌ی تجدیدنظر ۷۴ ضربه شلاق تعزیری مونده بود که امروز اجرا شد.‌

هورا.... و به کوری چشم بازجویم و غضنفرآبادیِ (پدر و پسر).

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

29 Dec, 02:08


نهضت مقاومت مدنی در ایران بطور روزمره ادامه دارد،

مجموعه حقوق بشری هرانا گزارش داد جمهوری اسلامی در سال ۲۰۲۴ میلادی با بیش از ۳۰ هزار زن به دلیل رعایت نکردن حجاب اجباری برخورد کرده است. طبق این گزارش، ۶۴۴ زن در ایران طی این بازه زمانی به دلیل داشتن پوشش اختیاری بازداشت شدند.

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

25 Dec, 23:57


🔴گسترش مقاومت مردم،
زمينه ساز گذار از جمهوری اسلامی به دموکراسی

📍روزی نیست که بازنشستگان، کارگران، پرستاران، معلمان، و برخی گروه های دیگر جامعه در ایران برای اعتراض به وضعیت معیشتی خود دست به اعتراض نزنند. اکثريت مردم ايران نسبت به وضع موجود معترض‌اند و اعتراض خود را با خلاقیت و ابداع اشکال مختلف مقاومت در خیابان، مترو، دانشگاه، مدرسه، علیهجمهوری اسلامی فریاد می‌زنند.

📍ابداع اشکال جديد مقاومت مدنی به‌ویژه توسط زنان که با شجاعتی کم نظیر و با خلاقیت خارق العاده صورت می گيرد، جهانیان را به تحسین وا داشته و در رسانه ها وسیعا بازتاب پيدا میکند. نمونه های جدید این اقدامات حرکت اعتراضی خانم آهو دریایی و برگزاری کنسرت فرضی توسط خانم پرستو احمدی است.

📍قانون عفاف و حجاب نه تنها با مخالفت همه جانبه مردم روبرو شد بلکه حتیبخشی از طرفداران حکومت نیز با آن مخالفت کردند و زمان اجرای آن را به بعد موکول نمودند.
تردیدی نيست که جمهوری اسلامی حکومت اقلیت کوچک تمامیت خواه است که با اعتراضات مردم، ناکارآمدی، شکست های استراتژیک و بن بست‌هایی که تقریبا در همه زمینه ها برای خود ایجاد کرده، مواجه است. واقعيتی که حتی برخی از مسئولان و طرفداران رژیم نیز مجبور به اذعان آن می‌شوند.

📍حکومت تن به اصلاحات نمی دهد و قادر به حل ابر بحران‌های کشور نیست و برای تداوم سلطه خود راهی جز تشدید سرکوب، اعدام و بازداشت های خودسرانه نمی‌شناسد.
در ماه گذشته به‌طور متوسط روزانه ۳ نفر را اعدام کرده ا‌ند. آقایان محمدامین مهدوی شایسته و سامان محمدی‌خیاره، زندانی سیاسی کُرد را با اتهامات واهی به اعدام محکوم و برای اجرای حکم به انفرادی قزل‌حصار منتقل نموده‌اند. در رزوهای اخیر همچنین آقای رضا خندان، همسر خانم نسرین ستوده را بر اساس پرونده ای که خودشان مختومه اعلام کرده بودند، مجددا بازداشت کرده اند.

🔴«همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران» بر تداوم و گسترش مبارزات مدنی، صنفی و سیاسی برای گذار خشونت پرهیز از جمهوری اسلامی و استقرار دموکراسی با اتکاء به مبارزات مردم تاکید دارد و ضمن اعتقاد به کثرت گرایینظام جمهوری را مناسب ترین شکل اداره کشور برای تحقق دموکراسی می‌داند.

همگامی برای جمهوری سکولاردمکرات در ایران
چهارشنبه 28 آذر ١٤٠٣ برابر با 18 دسامبر

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

25 Dec, 23:37


🔺لیبراسیون : سقوط رژیم ایران از این پس امکانی واقعی است، نه سناریویی تخیلی

⚠️ لیبراسیون، روزنامۀ صبح پاریس، در شمارۀ امروز خود پنجشنبه نوزدهم دسامبر، در مطلبی تحلیلی سقوط رژیم ایران را پس از سقوط بشار اسد نه یک سناریوی فرضی، بلکه امکانی واقعی دانسته است.

👈 دنباله: https://rfi.my/BFiq.g

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

25 Dec, 23:36


🔴 به گزارش رویترز، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (IRGC) کنترل خود بر صنعت نفت ایران را به طور قابل توجهی گسترش داده است

۱. کنترل و درآمد فعلی:
- سپاه اکنون تا ۵۰٪ از صادرات نفت ایران را کنترل می‌کند، در مقایسه با ۲۰٪ در سه سال پیش
- ایران علی‌رغم تحریم‌های غربی، سالانه بیش از ۵۰ میلیارد دلار درآمد نفتی دارد.
- تولید نفت در سال ۲۰۲۳ به ۳.۳ میلیون بشکه در روز رسید که بالاترین میزان از سال ۲۰۱۸ است.

۲. عملیات و ساختار:
- این سیستم در ابتدا توسط فرمانده نیروی قدس، قاسم سلیمانی (کشته شده در ۲۰۲۰) راه‌اندازی شد.
- سپاه از طریق موارد زیر فعالیت می‌کند:
  - ناوگان نفتکش‌های سایه
  - شرکت‌های صوری، به‌ویژه در چین
  - انتقال کشتی به کشتی برای پنهان کردن مبدأ نفت

۳. جزئیات مالی:
- مقری که سپاه برای قاچاق نفت ایجاد کرده است، سالانه حدود ۱ میلیارد دلار بودجه دارد.
- سالانه حدود ۷۰۰ میلیون دلار به حزب‌الله اختصاص می‌دهد.
- نفت را با تخفیف (۱ تا ۸ دلار کمتر از قیمت‌های استاندارد) برای جذب خریداران عرضه می‌کند.

۴. ارتباط با چین:
- چین بزرگترین خریدار نفت ایران است.
- از طریق شرکت‌هایی مانند China Haokun Energy (اکنون تحت تحریم‌های آمریکا) کار می‌کند.
- درآمد تقریباً به طور مساوی بین سپاه و شرکت ملی نفت ایران (NICO) تقسیم می‌شود.

۵. تأثیر تحریم‌ها:
- دخالت سپاه تحریم‌های غربی را کم‌اثرتر می‌کند زیرا آن‌ها قبلاً به عنوان یک سازمان تروریستی تعیین شده‌اند.
- این سازمان در مقایسه با نهادهای سنتی دولتی نفت، در دور زدن تحریم‌ها موفق‌تر عمل کرده است.

این افزایش کنترل، تغییر قابل توجهی در مدیریت صنعت نفت ایران را نشان می‌دهد و پیامدهایی برای تجارت بین‌المللی و ژئوپلیتیک منطقه دارد.

📌گزارش: رویترز
ترجمه جمهوری ایرانی

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

25 Dec, 23:33


کسی که شب ها با رهبری نجوا می کند رهبر مافیای سیسیل است نه امام زمان

دیگر کم کم وقتش است معلوم شود جلسات پنهانی که علی خامنه ای در نیمه های شب با امام زمان داشته تاثیر مثبتی بر تحولات کشور گذاشته یا برعکس نتیجه معکوس به بار آورده است. این یادداشت قرار نیست به باورهای مذهبی مردم نمره مثبت یا منفی بدهد. اما وقتی شاهد هستیم به محض اینکه نظام کم می آورد یا در اثر بی سیاستی خسارت بزرگی به کشور وارد می شود آقایان آویزان امامان می شوند می توان فهمید که دارند کلاه جدیدی سر مردم می گذارند و در تلاش هستند خود را تبرئه و حواس مردم از عمق یک فاجعه پرت کنند.

مرحوم علامه حسن زاده آملی در یکی از کتب خود علی خامنه ای را آیت الله العظمی کبیر خطاب و تاکید کرده که گوشتان به دهان مقام رهبری باشد چون گوش ایشان به دهان حجه ابن الحسن عسگری است.

وقتی تحولات اخیر کشور و منطقه را خوب ارزیابی می کنیم و کمبود گاز آب و برق و آذوقه و گرانی و تورم را در کنار معادلات سوریه و سقوط اسد و بر باد رفتن محور مقاومت می گذاریم به این نتیجه می رسیم که احتمالا این روایت سازی حسن زاده آملی را باید نتیجه همان اصولی دانست که می گوید برای حفظ نظام هر دروغی مجاز است.

امروز که جمهوری اسلامی خودش و ملت ایران را در لبه پرتگاه قرار داده این حق مسلم ماست که بدانیم آنکه شب ها در گوش علی خامنه ای نجوا می کرده امام زمان بوده یا رابط سفارت روسیه.
آنکه چشم های خود را بر جنایات تاریخی خاندان اسد در زندان مخوف صیدنایا بست و آن را توجیه کرد تابع امام زمان بوده است یا تابع روسیه.

آنکه چند صد میلیارد سرمایه ملت ایران را به پای حزب الله و اسد و حوثی ها و عراقی ریخت رفیق مردم ایران بوده یا دست نشانده سفارت روسیه.
آنکه باعث شد مردم ایران در چهار سال ( بین سال های ۹۶ تا ۱۴۰۰ ) و بعد از آنکه سرمایه هایشان چند بار از وسط نصف شد ۱۴ میلیارد دلار ملک در ترکیه و قبرس شمالی خریداری کنند نگران مردم ایران است یا نگران سرمایه های میلیاردی فرزندان خود و پسران شمخانی و ولایتی و قالیباف.

عمادالدین باقی حق دارد که بگوید فقیر کردن مردم ایران اصلا تصادفی نیست و این رخداد فقط طی یک برنامه دقیق پیاده و اجرا شده است. ویا وقتی روغنی زنجانی رییس اسبق سازمان برنامه و بودجه به صراحت می گوید که ما در کشور دو خزانه کاملا جدا از هم داریم مساله حادتر می شود. به گفته روغنی زنجانی این دو خزانه به ترتیب خزانه شخص رهبر و نیز خزانه دولت است.

به گفته روغنی زنجانی کل درآمد نفت و گاز و پتروشیمی به خزانه رهبر می رود و فقط رهبر و حسابدار ویژه بیت به آن دسترسی دارد و آن را خرج جبهه مقاومت می کنند. اما خزانه دوم یا بودجه دولت و رییس جمهور با مالیات مردم، یعنی مالیات کسبه و کارمندان و کارگران و عوارض کار می کند که تقریبا دسترسی به درآمدهای کلان نفتی ندارد.

یعنی پول نفت مردم ایران بدون اینکه دولت حتی به یک دلار آن دسترسی داشته باشد صرف تگزاس شدن خاورمیانه شده است در حالیکه اکثریت مردم در زیر فشار فقر و نداری در حال له شدن هستند.

وقتی میلیاردها دلار درآمد نفت و گاز کشوری بدون حسابرسی و بدون گزارش تفصیلی در اختیار کسی است که هیچکس نمی داند شب کجا می خوابد، حسابدار او کیست، و این پول چگونه جابجا می شود پاسخ یک سوال مهم را یافته ایم. و آن اینکه: کسی که شب ها با رهبری نجوا می کند قطعا امام زمان نیست، بلکه احتمالا آلکاپون است یا رهبر مافیای سیسیل یا گادفادرهمان هایی که در ۲۰ سال گذشته از تحریم ها استقبال کرده و میلیاردر شدند.

منبع: سهام نیوز
میدان دمکراسی و جمهوری ایران

میدان دمکراسی و جمهوری

25 Dec, 23:13


اردوغان به کردها: سلاحتان را زمین بگذارید یا با آن دفن می‌شوید
‏سرنوشت کردها در سوریه چه می‌شود؟ آمریکا و اروپا که حامی کردهای سوریه بوده‌اند چه خواهند کرد؟

‏حبیب حسینی‌فرد، روزنامه‌نگار و تحلیلگر امور بین‌الملل
https://x.com/bbcpersian/status/1871996880105742537?s=19

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

24 Dec, 22:50


هشت سیاست که مانع رشد اقتصاد ایران شد

مسعود نیلی

رشد اقتصادی سالانه ایران از سال ۱۳۶۰ تا الان به طور متوسط حدود ۳٫۱٪ و تولید ناخالص سرانه حدود ۲٪ می‌شود.
تورم مزمن بالا، بیکاری، فقر، توزیع نابرابر درآمد و مشکلات محیط زیستی در این کارنامه قرار گرفته‌اند. در واقع می‌توان گفت فارغ از نوسانات کوتاه‌مدت، عملکرد بلندمدت راضی‌کننده نیست.
عملکرد بلندمدت را اصولاً سیاست‌های بلندمدت می‌سازند، نه منابع طبیعی یا شوک‌های مقطعی یا موضوعات دیگر. در اقتصاد ایران هم سیاست‌های بلندمدتی مقصر اصلی هستند که از هویت نظام حکمرانی نشأت می‌گیرند.

این هشت سیاست عبارتند از:
1️⃣ درگیری با تنش‌های خارجی است که طی دهه‌های گذشته تبدیل شده به جزء پایداری از زندگی اقتصادی و سیاسی ایرانیان.

2️⃣ کسری بودجه مزمن و پایدار دولت بوده که از دهه چهل برقرار بوده. این کسری بودجه هم با روش اشتباه پولی کردن کسری بودجه تأمین می‌شود.

3️⃣ تعیین دستوری نرخ بهره بانکی (معمولاً پایین‌تر از تورم) که از برداشت اشتباه سیاستگذاران از اقتصاد اسلامی تأثیر گرفته.

4️⃣  نظام ارزی چند نرخی است.
در واقع در ۴۵ سال اخیر، در ۳۵ سال نظام چندنرخی ارز برقرار بوده و اکثر سال‌های نظام تک‌نرخی هم صرفاً تحت تأثیر وفور ارز نفتی در دست دولت بوده است.

5️⃣ قیمت‌گذاری دستوری دولت.
در ایران اگر دولتی دست به قیمت‌گذاری قاطعانه نزند، بی‌عرضه تلقی می‌شود و این نگاه اشتباه وجود دارد که دولت برای مقابله با افزایش قیمت‌ها باید به مقابله با کسبه «متخلف» و قیمت‌ها بپردازد.

6️⃣ نظام تعرفه‌ای خاص اقتصاد ایران. در واقع واردات کالا به ایران با تعرفه‌های بالا و بسیار پیچیده همراه است. علاوه بر این، موانع غیرتعرفه‌ای هم زیاد است (مثل ممنوعیت کلی واردات لوازم خانگی).

7️⃣ عرضه ارزان قیمت انرژی که جزو خاصیت حکمرانی اقتصادی ایران این بوده و هست.

8️⃣ نظام بنگاه‌داری عظیم غیرخصوصی و غیررقابتی در ایران است. غیر از بخش خصوصی، انواع مالکیت‌های حاکمیتی، بخش عمومی، بخش نظامی و بخش دولتی وجود دارند.

چرا این سیاست ها با آنکه غلط هستند دوام می آورند؟
نشان پایدار و بلندمدت بودن این موارد این است که سیاست‌های اصلاحی گاه به گاه در این موارد نتوانسته آن‌ها را به کلی از اقتصاد ایران حذف کند. مثلاً اصلاحاتی مانند حذف موانع غیرتعرفه‌ای تجارت یا اصلاح قیمت حامل‌های انرژی مدنظر بوده، اما این اقدامات کوتاه‌مدت نتوانسته به موفقیت برسد.

این موارد نشان‌دهنده ریشه داری این هشت سیاست و گره خوردن آن‌ها به ماهیت نظام حکمرانی کشور است.

سیاست‌های مخرب هشت‌گانه از چه طریقی به نظام حکمرانی ما راه پیدا کرد؟
ریشه برخی از این سیاست‌ها، به باورهای ایدئولوژیک ابتدای انقلاب برمی گردد.
برای نمونه، فهم سیاستگذاران اولیه از شعار استقلال، تقابل با غرب بوده. این موضوع باعث شده دولت به نقش مسلط در روابط خارجه اقتصاد و «خودکفایی» به عنوان شعاری راهبردی تبدیل شود.

شعار عدالت هم تحت تأثیر یک برداشت خاص قرار داشته که از دهه چهل از مارکسیسم تأثیر پذیرفته؛ این نگاه عدالت را عرضه ارزان کالا و خدمات به مردم می‌داند. بنابراین در تعیین نقش دولت، حرف از تأمین کالای عمومی نبوده بلکه عملاً دولت ورود خود به تأمین کالاهای خصوصی (که از آن به عنوان «سفره مردم» یاد می‌شود») را مسلم می‌دانسته.
این باور عملاً سازوکار بازار را ضد ارزش‌های انقلاب فرض می‌کرده. این وضعیت باعث شده دولت مالکیت واحدهای تولیدی را برعهده بگیرد و منابع طبیعی و مالی و انرژی را ارزان عرضه کند. [ریشه های دیگر هم وجود دارد]

هشت سیاست غلط چگونه به هم پاس می دهند؟
[این هشت سیاست تبعات جدی دارند. به عنوان نمونه به هم افزایی سه سیاست اول می پردازیم]

وقتی هم‌زمان تنش در روابط خارجی و کسری بودجه دولت وجود دارد و نظام بانکی هم به دلیل نرخ بهره دستوری دچار ناترازی است، عوامل دوم و سوم باعث رشد نقدینگی می‌شود و عامل اول منجر به افزایش هزینه مبادله با خارج و در نتیجه فشار به بازار ارز می‌شود.
هم‌زمانی این‌ها با تحت فشار قرار گرفتن منابع ارزی کشور باعث می‌شود نقدینگی به سمت بازار ارز حرکت کند و باعث افزایش نرخ شود.
چون سیاستگذار نمی‌خواهد به عامل تنش خارجی دست بزند، به تعیین نرخ‌های اداری متفاوت با نرخ بازار دست می‌زند و واردات انواع کالاها را به نرخ‌های متفاوت ارز گره می‌زند. در این زمان، استمرار کسری بودجه و تنش‌های خارجی باعث افزایش فاصله نرخ ارز بازار و نرخ اداری می‌شود و به انوع فساد دامن می‌زند.

ترکیب این هشت سیاست منجر به فساد ارزی، قاچاق کالا، تضعیف تجارت خارجی، بی عدالتی، بحران آب و برق و گاز و ... می شود.

اقتصاد ایران گروگان این هشت سیاست است.

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

15 Dec, 19:16


لطفا پتیشن زیر را با رای دادن امضا کنید

آزادی فوری زندانیان سیاسی و مدتی

https://t.me/c/1346683522/120247

میدان دمکراسی و جمهوری

15 Dec, 16:05


تضعیف جبهه مقاومت

روزنامه لبنانی الاخبار، نزدیک به حزب‌الله، گزارش داد که گروه تحریر شام، حاکم بر دمشق، به گروه‌های فلسطینی مسلح در سوریه از جمله حماس و جهاد اسلامی دستور داده که سلاح‌های خود را زمین بگذارند، تشکیلات نظامی را منحل و پایگاه‌های آموزشی را تعطیل کنند

در این گزارش آمده، تحریر شام به این گروه‌ها اعلام کرده که می‌توانند فعالیت‌های خیریه و سیاسی خود را تحت نظارت دولت سوریه انجام دهند اما اجازه ندارند از خاک سوریه به عنوان گذرگاه یا پایگاهی برای اقدامات نظامی علیه اسرائیل استفاده کنند

میدان دمکراسی و جمهوری عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

15 Dec, 04:14


خبر امید بخش

خبرگزاری فرانسه در گزارشی از بازگشایی محتاطانه میکده‌ها و کلوپ‌های شبانه در سوریه خبر داد.

پس از سقوط بشار اسد و روی کار آمدن مخالفان حاکم در دمشق، میکده‌ها و کلوپ‌های شبانه به مدت چهار روز بسته بودند، اما در این مدت اقدام سرکوبگرانه‌ای علیه آنها انجام نشد./ ایران اینترنشنال

میدان دمکراسی ‌جمهوری ایران عضو‌ شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

14 Dec, 17:37


پس لرزهای شکست راهبردی ولایی در سوریه و قوت گرفتن جامعه مدنی ایران
احمد علوی
24 آذر 1403
هر چند قرار بود، رئیس مجلس ولایی « قانون عفاف و حجاب » ابلاغ کند اینک پایگاه خبری «روزپلاس»، نزدیک به رئیس مجلس نوشته که «ابلاغ قانون عفاف و حجاب تا آماده شدن لایحه اصلاحی دولت متوقف خواهد شد.» به نظر میرسد که عقب نشینی جناح مسلط مجلس آغاز شده است. پرسش اما اینجاست که آیا این عقب نشیی پس لرزهای شکست راهبردی ولایی در سوریه و قوت گرفتن جامعه مدنی ایران است؟

توضیح اینکه سقوط رژیم اسد- به مثابه یکی از پایه های راهبرد منطقه ای رژیم ولایی- ضربه‌ای سنگین به سیاست منطقه‌ای رژیم ولایی وارد کرده است. رژیم ولایی با هزینه‌های کلان اقتصادی، نظامی و انسانی از جیب مردم ایران تلاش کرده بود تا نفوذ منطقه‌ای خود را با حمایت از اسد و گروه‌های نیابتی حفظ کند. اما شکست در سوریه قطعا نشان‌دهنده ناکارآمدی سیاست خارجی این رژیم است و طبیعتا دارای پس لرزهای معتنابهی در عرصه داخلی ایران خواهد بود.این شکست خارجی، به تضعیف بیشتر مشروعیت داخلی رژیم در میان سرسپردگان و معیشت طلبانش دامن می‌زند، چرا که بسیاری شهروندان از صرف منابع ملی برای مداخلات منطقه‌ای خشمگین هستند و این فشاری را بر بدنه رژیم ولایی وارد می کند.
فشار افکار عمومی و تغییر در راهبردهای داخلی
پس گرفتن لایحه عفاف و حجاب تلاشی برای کاهش فشارهای داخلی پس از شکست در سوریه ارزیابی میشود. رژیم ولایی و مقامات آن احساس می کنند که با ادامه سرکوب زنان و جامعه، احتمال اعتراضات گسترده افزایش می‌یابد. چراکه جامعه ایران در سال‌های اخیر نشان داده که سرکوب بیشتر می‌تواند منجر به اعتراضات گسترده‌تر شود. بنابراین، پس گرفتن لایحه ممکن است اقدامی تاکتیکی برای جلوگیری از بحرانی تر شدن همزمان در داخل و خارج باشد.
ارتباط مستقیم میان شکست‌های داخلی و خارجی
رژیم ولایی همواره تلاش کرده است ناکارآمدی و شکست سیاست‌های داخلی خود را با "موفقیت‌های خارجی" توجیه کند. شکست در سوریه و به دنبال آن، عقب‌نشینی از سیاست‌های داخلی سرکوبگرانه مانند لایحه عفاف و حجاب نشان‌دهنده این است که رژیم دیگر توان استفاده از ابزار مشروعیت‌سازی از طریق سیاست خارجی را ندارد. این وضعیت می‌تواند نشان‌دهنده ضعف ساختاری رژیم در مدیریت همزمان بحران‌های داخلی و خارجی باشد.
تحلیل رفتار رژیم در برابر بحران‌ها
عقب‌نشینی رژیم در برابر فشار داخلی (پس گرفتن لایحه) نشان می‌دهد که توان سرکوب یا پایداری آن محدود شده است. شکست در سوریه منابع مالی و انسانی این رژیم را فرسوده کرده است و فرایند ریزش داخلی آنرا افزایش داده است و در نتیجه توان سرکوب داخلی را کاهش است. این ارتباط نشان می‌دهد که رژیم دیگر قادر نیست به طور همزمان در جبهه‌های داخلی و خارجی به شکل مؤثر عمل کند.

پیامدها و آینده‌نگری
شکست سیاست منطقه‌ای رژیم و سیاست سرکوب داخلی در هم تنیده‌اند:
جنگ نیابتی به عنوان ابزاری برای مشروعیت‌سازی و انحراف افکار عمومی از سرکوب داخلی عمل می‌کند.
سرکوب داخلی نیز زمینه‌ساز تأمین منابع و بقا برای سیاست‌های خارجی است.
شکست در هر یک از این عرصه ها، دیگری را نیز تضعیف می‌کند. پس گرفتن لایحه حجاب پس از سقوط رژیم اسد نشان می‌دهد که رژیم در مواجهه با بحران‌های چندجانبه، دیگر توان اعمال سیاست‌های سرکوبگرانه خود را به طور همزمان در داخل و خارج ندارد.
این وضعیت می‌تواند فرصتی برای شهروندان معترض و جامعه مدنی ایران باشد تا فشار بیشتری بر رژیم وارد کنند و مطالبات خود را بر آن تحمیل نمایند و فرایند گذار بدون خشونت را فراهم سازند.
برای مردم: این دو شکست رژیم ولایی می‌تواند به تقویت روحیه معترضان و جامعه مدنی در داخل منجر شود. چراکه آنها رژیم ولایی را آسیب‌پذیرتر از قبل احساس می کنند و این شکست‌ها را فرصتی برای فشار بیشتر و عقب راندن رژیم ولایی تلقی کنند.
برای رژیم: احتمالاً رژیم تلاش خواهد کرد با اقدامات دیگری، مانند سرکوب بیشتر در سایر زمینه‌ها یا تغییر تاکتیک در سیاست خارجی، این شکست‌ها را پنهان نماید.

میدآن دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان
https://t.me/hamgerayerInternetRepublic

میدان دمکراسی و جمهوری

13 Dec, 22:38


برنامه گذار به دمکراسی در سه پرده با کوروش پارسا

پرده اول: قانون قرون وسطایی حجاب و عفاف
پرده دوم: سخنرانی خامنه ای و گفتگو با مهدی انصاری تحلیلگر سیاسی جمهوری خواه در این زمینه

پرده سوم: تحلیل کوروش پارسا در مورد تاثیر سرنگونی اسد : فروپاشی بیشنر امپراطوری پوشالی حکومت اسلامی و گامی به جلو توسط جامعه مدنی و جنبشی ایران

https://www.youtube.com/live/7aePc7SJXis?si=CSsxIVE3MUNal0kl

یادداشتهای کوروش پارسا عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان
https://t.me/hamgerayerInternetRepublic

میدان دمکراسی و جمهوری

13 Dec, 12:26


🔺بیانیه بیش از ۲۴۰ نفر از فعالان اجتماعی ، فرهنگی و سیاسی

به‌نام هستی‌بخش

🔴 زنان ایران‌ تاب تحمل تحقیرها و تبعیض‌ها را ندارند!

🔹حکایت غریبی است؛
🔸حکومت ایران در طول حیات چهل‌وشش‌سالهٔ خویش شاهد سرنوشت چند رژیم استبدادی بوده که برای حفظ قدرت به هر قیمت به مردم خویش ستم می‌کرده‌اند امّا گویی هنوز عبرت لازم را نیاموخته و حتّی سقوط ‌ناگهانی رژیم سوریه نیز که زمانی از سرمایه‌های جانی و مالی ایران تغذیه می‌کرده، تلنگری به غفلت حکم‌رانان ما نز‌ده‌است.

🔹عجب است که در موقعیت بحرانی کشور و منطقه، رشد جمعیت ۳۰ درصدی زیر خط فقر در سایهٔ تحریم‌های سخت، دور باطل تورم‌زایی و ناترازی‌های اقتصادی، اُفت ارزش ریال در ردهٔ ضعیف‌ترین پول‌های جهان، سیل مهاجرت جوانان و متخصصان در چند سال اخیر، فسادهای افسارگسیختهٔ کاسبان تحریم، از جمله ۳۰ میلیارد دلار از نحوهٔ تخصیص ارز، آمار حدود یک میلیون کودک بازمانده از تحصیل، کسری بودجه ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی در منابع و مخارج دولتی، نا امنی مرزها، ادامهٔ اعتراض‌های صنفی و معیشتی معلمان و کارگران، نارضایتی روزافزون ملت از ناامنی‌های اجتماعی-معیشتی، آلودگی هوا و محیط‌‌‌زیست، شکست‌های دیپلماتیک پیاپی درسیاست‌های منفی منطقه‌ای، از دست دادن بسیارانی از متحدان «محور مقاومت»، تهدیدِ نسل‌کشان قرن در غزه با شعار «تغییر مرزهای خاورمیانه» و در نتیجه کسری مشروعیّت نزد اکثریت ملت و ده‌ها معضل و‌مصیبت دیگر، هم‌چنان مهم‌ترین مسالهٔ اجتماعی ما «حجاب و عفاف» بانوان مطرح می‌شود و اینک در غوغای بحران‌ها، تصویب قانون موسوم به حجاب و عفاف توسط نمایندگانِ انتخاب‌شده با حداقل رأی مردم (۳۰ درصد در کشور و ۱۵ درصد در استان تهران)، در برابر اکثریت ملّتی که هنوز داغ مهساها را فراموش نکرده، عَلَم می‌شود.

🔸این میزان از پافشاری و اصرار از چند حال خارج نیست: یا مقصود انحراف افکار عمومی جامعه از بحران‌های جاری است، یا طرح و توطئهٔ کودتایی درون‌حکومتی برای شکست قوهٔ مجریه، یا باور به اجرای «شرع» (به‌جای دین) به‌سبک طالبان، و یا احساس نیاز به گسترش دامنهٔ سرکوب در برابر خطر فروپاشی.

🔹انگیزه و نیّت هرچه باشد، جملگی با روان جامعه و بویژه نسل جوانِ جویای آزادی و زیستی در شأن و کرامت انسان، بیگانه است. امروز فقط جامعه زنان نیستند که تاب تحمل تحقیرها و تبعیض‌ها را ندارند بل‌ که اکثریت آحاد جامعه دیگر جور و اجحاف را تاب نمی‌آورند؛ و مباد بیش از این هزینه برای ملّتی که همواره به‌شکل‌های گوناگون و به‌شیوهٔ خشونت‌پرهیز، لب به اعتراض گشوده است.

🔸از این‌رو، با آگاهی از همهٔ بحران‌هایی که آسایش و آزادی میهن ما را تهدید می‌کند و نگران سرنوشت نسل‌هایی که حق برخورداری از حیات سالم و آزاد و عادلانه را دارند، هرگونه حکم و اقدامی را که بر وخامت شرایط بحرانی و ناامنی می‌افزاید، محکوم و منجر به شکست می‌دانیم و به نتیجهٔ عکس دادن آن یقین داریم و خواستار الغای فوری این "روند قانونی‌-سازی مخل امنیت و عدالت"، بویژه نسبت به ساحت شریف شیرزنان ایران‌زمین هستیم.


🔻لیست اسامی:

مسعود آقايى, رضا آقاخانی , محمدصادق آخوندی, مهشید آذرفر, محمدرضا آهني, زهرا آقاخانی , مژگان اورند, سپیده ابطحی, شهروز احمدی, محمدرضا احمدی, پیمان احمدی, کمال اسعدی, محمدرضا افخمی‌تابان, سیدعبدالمجید الهامی , مرتضی الویری, زهره امانی, الهه امیرانتظام, سیروس امیری‌زنگنه, رضا امینی, کاک‌حسن امینی, کیمیا انصاری, هوشیار انصاری‌فر, سعیده ایزدی, حامد آئینه‌وند, مصطفی بادکوبه‌ای‌هزاوه‌ای, هاشم باروتی , محسن باقری‌چناری, آرزو باهر, مجتبى بديعى, افسانه برزویی, فرشته بقایی , جلیل بهرامی‌نیا, هلن بهشتی , امیر بهمنی, الهه بیابانی, بهنام بیات , فاطمه بیگدلی‌آذری , عاطفه پهلوان, عباس پوراظهری , پارسا پورغفارمغفرتي, میلاد پوشانه, محمدرضا تحویلداری , عزت‌الله تقواييان, علی تک‌فلاح, مصطفی تنها , مجید تولّایی , درخشنده تیموریان, حسین ثاقب, روزبه جامه‌شورانی, حسین جزایری , جلال جلالی‌زاده, محمّد جمادی, همایون جنتی, جعفر جودکی, امین چالاکی , سیاوش حاتم, اميرحسين حاجبيان, ناصر حاجیان‌مطلق, حسین حدادنژاد, طیبه حسنلو, حبیب حسن‌نژاد, سیّدخلیل حسینی , میرسلیمان حسینی‌مقدم, رضا حضرتی, تقی حق‌بین, علی حکمت, عبدالکریم حکیمی , محمد حیدرزاده, علیرضا خاشعی‌پور, حوری خانپور, شبنم خان‌مصدق, نگار خدادادی, امیر خرّم, شیرین خسرو شاهی , محمّدحسین خوربک, ابراهیم خوش‌سیرت, بهرام خیری, اکبر دانش‌ سرارودی, ناصر دانشفر, محمود دردکشان.....


🔺متن و اسامی کامل:
https://cutt.ly/geVONNjE

#نه_به_حجاب_اجباری
#زن_زندگی_آزادی

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو‌ شبکه همگرایی جمهوری خواهان
https://t.me/SecularRepublic4Iran

میدان دمکراسی و جمهوری

13 Dec, 00:10


رضا پهلوی پنج‌شنبه ۲۲ آذر در ایکس نوشت: «صلح و ثبات منطقه‌ای پس از سقوط جمهوری اسلامی هم شدنی است و هم مطلوب و هم خواست ملت ایران. تحقق این هدف اما نیازمند فشار حداکثری بر رژیم و حمایت حداکثری از مبارزه ملت ایران است.»
او پیام‌های مستقیم و مداوم نتانیاهو به مردم ایران را «گامی در مسیر درست» خواند و گفت: «من از دیگر رهبران جهان آزاد نیز دعوت می‌کنم که به جای مذاکرات بی‌حاصل با رژیم سرکوبگر، به گفتگوی مستقیم با ملت ایران روی بیاورند.»/ ایران اینترنشنال

✍️ آیا واقعا نتنیاهو که مرتکب جنایت جنگی و نسل کشی شده است، ارزوی آزادی برای مردم ایران را دارد، فقط یک لحظه در نظر بگیرید مه دنیای آزاد به این توصیه رضا پهلوی گوش کند، آیا این توصیه امکان پذیر است و جهان آزاد بدون در نظر گرفتن مجموعه خطرات و ریسک‌ها به یک سیاست لجوجانه عدم مذاکره روی میاورد، حکومت اسلامی را چهار دستی بیشتر تقدیم چین و روسیه می‌کرد ضمن اینکه عامل اصلی در فروپاشی عامل خارجی می‌شد و احتمال گذار به دمکراسی بسیار پایین میامد.

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

12 Dec, 12:51


گفتگو در باره
قانون قرون وسطایی حجاب اجباری
با حضور:
نسرين ستوده
حقوق دان
صديقه وسمقی
اسلام پژوه

تاريخ و ساعت برگزاری
۲۴ آذر ۱۴۰۴ ـ ۱۴ دسامبر ۲۰۲۴
۲۱.۳۰ به وقت تهران و ۱۹ به وقت اروپای مرکزی
آدرس اتاق
https://us06web.zoom.us/j/86463472980

پخش زنده در يوتوب
(ادرس‌ یوتوب تصحیح شده است: )

https://youtube.com/@hamandishi-politics?si=eJTuE6rfwo3FpXUe

برگزارکننده:
هم انديشی، اتاق گفت وگوی سياسی جمعی از جمهوری خواهان ايران

میدان دمکراسی ‌جمهوری ایران عضو‌ شبکه همگرایی جمهوری خواهان
https://t.me/hamgerayerInternetRepublic

میدان دمکراسی و جمهوری

12 Dec, 12:44


🔺در ستایش فرهنگ سازی مقاومت مدنی /مجتبی نجفی

🔻آنچه که #پرستو_احمدی انجام داده نافرمانی مدنی در نقطه اوج شکوهمندی اش است:
کنسرت های مردانه بدون حضور زنان را به چالش کشیده.
علیه اجبار حجاب عصیانگری کرده
تخیل کنسرت خواننده زن را زنده نگاهداشته
از عرصه عمومی توسعه یافته به واسطه شبکه های اجتماعی نهایت استفاده را برده.

و این نقطه شکوه مقاومت مدنی است که هر لحظه مثل تیر از کمان رها می‌شود و به چشم اسفندیار دیکتاتوری مذهبی می‌زند. این چشم اسفندیار، سوژه زن است که خود خالق زیباترین صحنه های مقاومت در برابر دیکتاتوری شده.

این پویایی جامعه ایران است که با قدرت هنر، نظم مسلط ضدزن و ضد شهروند را هدف می‌گیرد و در اوج بحثها درباره لایحه آپارتایدی حجاب، اعلام می‌دارد شهر از آن است و اگر من سوژه را از حضور در آن محروم کنید از طریق دیگر می آیم. و البته مهم تر اینکه این کنسرت با آواز ماندگار «از خون جوانان وطن» پیوند خورده، همان آوازی که پرستو احمدی برای کشتار آبان نودوهشت در صفحه اینستاگرام خود خواند و در جنبش «زن زندگی آزادی» تکرارش کرد و حالا در کنسرت آنلاین بازنمایی شده تا اکنون ما را به عارف قزوینی مشروطه خواه وصل کند؛ اما اینبار با صدای یک زن حرکت برای آزادی را در یک تداوم تاریخی قرار دهد؛ جایی که برای نخستین بار نیاکان ما علیه قدرت مطلقه با مفهوم شهروند صاحب اختیار و قانون برآمده از افکار عمومی خیزش کردند و اعلام کردند شلاق سلطان تمام اختیار بس است و وقت سیادت شهروند است.

از این منظر آهنگ از خون جوانان پیامی بود صریح مبنی بر اینکه آزادی یک گستره عظیم است که آزادی زن تنها یکی از وجوه آن است و این آهنگ یادآوری یک تداوم تاریخی حرکت برای آزادیست وخون هیچ جوان آزادی‌خواهی هدر نخواهد رفت.

همین جوشش کنشهای مدنی پیشروانه است که آزادی این سرزمین را به قدرت کلام شهروندانش بسته کرده. تا اینچنین شجاعت‌های مدنی وجود دارد نه به ترقه بازی و تفنگ بازی نیاز است نه گدایی ذلیلانه آزادی از چکمه پوشان خارجی. تداوم مقاومت مدنی فرهنگ ساز است. برای همین برخی فعالان مدنی در انقلاب تونس و مصر اعلام کردند از جنبش سبز ایران الهام گرفتند، و به خاطر فرهنگ سازی است که نافرمانی مدنی دهه هاست ادامه دارد و پربارتر شده چرا که شجاعت مدنی مسری است. از این روست که طالبانیسم شیعی امکان سیطره بر این جامعه را ندارد و این آنها هستند که در نهایت باید تسلیم شوند نه مردمی که بیش از یک صد سال است برای محدود کردن قدرت مطلقه، حاکمیت قانون برآمده از توافق جمعی شهروندان و بسط فرهنگ شهروند مداری با سخت ترین استبدادها در افتاده اند./کانال نویسنده

https://youtu.be/oYcaDHEnhbU?si=H_n-5kCTnQPEI2Bg

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو‌شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

11 Dec, 23:09


همراه با زنان ایران این قانون متحجرانه و‌کلیت آپارتاید جنسیتی را بشکنیم

به رسانه همگرایی جمهوری خواهان بپیوندید
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
https://t.me/hamgerayerInternetRepublic

میدان دمکراسی و جمهوری

11 Dec, 04:17


بیانیه جبهه ملی ایران _شاخه خراسان در خصوص  بازداشت  دکتر کمال جعفری یزدی



هم‌میهنان گرامی:
در تاریخ سه شنبه بیستم آذرماه سال 1403 خورشیدی ماموران نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی با حمله محل سکونت دکتر کمال جعفری یزدی، فعال سیاسی جمهوری خواه و رئیس شورای جبهه ملی ایران شاخه خراسان ، با خشونت فراوان این فعال سیاسی شجاع ملی گرا و دمکراسی خواه را بازداشت کردند.
پیش از این نیز بانو نسرین حسنی، دکتر خسرو علیکردی و دکتر حسن باقری نیا دیگر هموندان جبهه ملی ایران _شاخه خراسان نیز بازداشت و زندانی شدند.
این برخوردهای قهر آمیز با هموندان جبهه ملی ایران _شاخه خراسان نشان از تاثیرگذاری و درست بودن راه و مسیر این تشکیلات ملی دارد.
جبهه ملی ایران _شاخه خراسان خواهان آزادی سریع و بی قید و شرط دکتر کمال جعفری یزدی و سایر فعالین و کنشگران سیاسی و اجتماعی می باشد و اعلام می دارد که مسئولیت سلامتی و حفظ جان این انسان شجاع و آزاده بر عهده حکومت جمهوری اسلامی ایران می باشد.
با آرزوی سعادت ملت ایران
بیستم آذرماه،هزار و چهارصد و سه خورشیدی
جبهه ملی ایران شاخه خراسان

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو‌شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

10 Dec, 21:45


🔹گفتگوی رضا علیجانی با بی بی سی

یک مسئله راهبردی در سقوط اسد، مسئله‌دار شدن بدنه نظام ولایی است. آنها در ابتدا روی اسد به شک می‌افتند اما این شک به تردید نسبت به کل سیاست منطقه‌ای و هزینه‌های زیاد آن، خواهد رسید. آنها روی روسیه هم به تردید خواهند افتاد، این امر هم به مسئله‌دار شدن نسبت به کل سیاست نگاه به شرق منجر خواهد شد. نقطه‌چین این شک‌ها به تردید در کل سیاست خارجی و بعدا سیاست داخلی و متعاقب آن به بصیرت و کلیت سیاست‎های رهبر و نهایتا کل ساختار نظام ج.ا خواهد رسید.
🌈 حاکمان ج.ا در باره سقوط اسد حیران هستند اما عده‌ای سعی می‌کنند بدنه ولایی را توجیه کنند. توجیهاتی تدافعی و یا تهاجمی؛ مانند...
🌈 آنچه مهم است خروجی این توجیهات است. آیا این خروجی به هم ریختن دیپلماسی و ستیزه‌گری با حکومت بعد از اسد است و یا حفظ دییلپماسی که برخی‌می‌گویند این‌ها میانه‌رو شده‌اند و باید مانند طالبان با اینها هم کنار بیاییم.
🌈اگر آمار فسادها و یا خسارات سوء مدیریت در ج.ا را با آمار هزینه‌های مالی در سوریه مقایسه کنیم، متوجه ابعاد شگفت‌انگیز‌ فسادها و خسارات ناشی از سیاست داخلی می‌شویم...
https://t.me/rezaalijani41
🔺در فضای رسانه‌ای رسمی ج.ا صداهای مختلفی شنیده می‌شود. مقامات بالا در سکوت کامل هستند. میانه‌روها هم سکوت کرده‌اند. باید منتظر سخنان چهارشنبه رهبر ج.ا ماند.
🔺برخی توجیهات مطرح شده برای بدنه ولایی حالت تدافعی و برخی تهاجمی دارد. در حالت تدافعی می‌گویند تقصیر خود اسد بود. او توصیه‌های رهبر را گوش نکرد که دل به وعده‌های غربی‌ها و برخی کشورهای عربی برای فاصله‌گیری از ج.ا و سوریه و محورمقاومت، نبندد. برخی برخوردهای مشیت‌گرایانه می‌کنند و یا احادیث آخرالزمانی می‌خوانند و وقایع سوریه را مقدمه ظهور امام زمان می‌دانند.
🔺برخی نیز برخوردهای تهاجمی دارند، مثل نوشته شریعتمداری در کیهان که به شدت به نیروهای کنونی حاکم بر سوریه می‌تازد و می‌گوید این‌ها تروریست و دست نشانده آمریکا و اسرائیل و ترکیه هستند.
🔺ما شاهد نوسانی هم در واژه‌گزینی در اخبار رسمی ج.ا هستیم؛ از واژه تروریست به به نیروهای مسلح و معارض و دوباره به واژه تروریست.
🔺حال باید دید خامنه‌ای که به سپاه قدس سفارش کرده بود به سوریه بروید و اسد را حفظ کنید در سخنرانی‌اش چه موضعی خواهد گرفت. آیا شبیه شریعتمداری خواهد بود که پیروزی 2011 را پیروزی شبیه جنگ بدر در صدر اسلام دانسته و شکست کنونی را مشابه شکست در جنگ احد که باید مقداری صبر کرد تا به فتح مکه (نابودی اسرائیل)، رسید.
🔺اگر خامنه‌ای بخواهد رویکردی تهاجمی با حکومت جدید سوریه در پیش بگیرد، معلوم نیست کلاف سردرگم سیاست خارجی ج.ا دچار چه سرنوشت دیگری خواهد شد.
🔺بعد از سقوط اسد فضای سیاسی در داخل کشور به طور نسبی به نفع میانه‌روها و پراگماتیست‌ها شده؛ مبنی بر این‌که ما باید از این سقوط عبرت بگیریم(در حالی که بعد از ترور هنیه و نصرالله و...، فضا هیجانی و به نفع تندروها و میلیتاریستی شده بود). فضای جدید زمینه مناسب‌تری به آنها برای اصرار روی ضرورت تغییر سیاست خارجی و یا برخی سیاست‌های داخلی مثل مصوبه حجاب اجباری می‌دهد.
🔺سایت مشرق که نزدیک به اطلاعات سپاه است در مقاله‌ای(تحت عنوان لزوم ورود شورای عالی امنیت ملی به لایحه حجاب و عفاف)، خواهان تعویق مصوبه حجاب اجباری، در امتداد تعویق قبلی که توسط شورای عالی امنیت ملی صورت گرفته بود، شده است. این مقاله اصرار روی اجرای این مصوبه را یک خطای امنیتی می‌داند.
🔺به طور رسمی گفته می‌شود علاوه بر قربانی شدن حدود شش هزار از نیروهای اعزامی ایرانی در سوریه لااقل بین سی تا سی و پنج میلیارد دلار هم به طور مستقیم در آنجا هزینه شده است. اما اخیرا آقای فرشاد مومنی یادداشتی(تحت عنوان وقتی ۲۰۰ میلیارد دلار تلف می‌کنید، مشکل‌تان کمبود پول نیست!)، نوشته‌اند که آمار خسارت‌ها، فسادها و حیف و میل‌های ناشی از سوء‌مدیریت و فسادهای مدیران ج.ا، در رابطه با خسارات در سوریه، چه ارقام وحشتناکی هستند.
🔺آقای مومنی از قول دیوان محاسبات گزارش داده که که 35میلیارد دلار تعهدات ارزی که خصولتی‌ها داشته‌اند که به کشور برگردانند، ولی برنگردانده‌اند! هم‌چنین گفته بنا به گزارش وزارت مسکن در سال 93 معادل 200 میلیارد دلار به خاطر سوء سیاست‌گذاری در بازار مسکن تلف شده است. بنا به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس در سال 95، طی سه دهه گذشته 150 میلیارد دلار خسارت و اضافه هزینه نیز به خاطر تأخیر و طولانی شدن طرح‌های عمرانی بر کشور تحمیل شده است.
🔺این فسادها و سوء‌مدیریت‌ها، به علاوه آن سیاست خارجی پرهزینه و ناکام، بدنه نظام ولایی را، همراستا با افکار عمومی، به شدت مسئله‌دار خواهد کرد.
🔹لینک فایل صوتی:
https://t.me/RezaAlijaniarchive/538

میدان دمکراسی و جمهوری ایران

میدان دمکراسی و جمهوری

10 Dec, 17:54


*وقتی ۲۰۰ میلیارد دلار تلف می‌کنید مشکل‌تان کمبود پول نیست!*

دکتر فرشاد مؤمنی

گزارش‌های دیوان محاسبات می‌گوید ۳۰ میلیارد دلار فساد از نحوه تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی با اسامی وجود دارد و ۳۵ میلیارد دلار تعهدات ارزی که همین خصولتی‌ها قانونا باید به کشور برمی‌گرداندند و این کار را نکرده‌اند. کشوری با این اوضاع چگونه می‌تواند بگوید ما کمبود پول ‌داریم؟

به نام خصوصی‌سازی رانت‌های چند هزار میلیارد تومانی توزیع‌شده و ثروت‌های بین نسلی کشور بین یک‌هفتم تا یک‌سوم قیمت آن واگذار شده است. پس مشکل این کشور کمبود پول نیست. وقتی شما با این قاعده‌گذاری‌ها به سمت سیاست‌های تورم‌زا حرکت می‌کنید برای فساد بستر ایجاد می‌کنید.

در شرایط کنونی برای بسترسازی ایجاد فساد از طریق پروژه‌های عمرانی می‌خواهند قانون قابل افتخار مناقصه‌های عمومی را از کارکرد بیندازند و اراده‌های اشخاص را جایگزین آن کنند.

برای اینکه بدانید زوایای این مسأله چیست، همه را به مطالعه گزارش سال ۲۰۱۴ تشکل پیشرفته‌ترین کشورهای صنعتی جهان دعوت می‌کنم که در آن می‌گوید وقتی آسیب‌پذیری نظام ملی در برابر فساد را رتبه‌بندی می‌کنیم، رتبه یک آن معامله‌های دولتی است. بعد از این نوبت به گمرکات و بعد آن شیوه مالیات ستانی است.

همین تشکل می‌گوید معاملات عمومی به‌تنهایی ۵۷ درصد سهم از ماجرای رشوه‌گیری را به خود اختصاص می‌دهد؛ یعنی این معضل به‌اندازه کل عوامل دیگر می‌تواند فساد ایجاد کند. ما درواقع از طریق برملا کردن اینها اتمام‌حجت شرعی می‌کنیم که این‌گونه نیست که کشور ما بیچاره باشد و راه‌حلی برای آن وجود نداشته باشد.

عین این مساله در شیوه مسکن‌سازی هم وجود دارد. طبق گزارش وزارت مسکن در سال ۱۳۹۳ معادل ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه به خاطر سوء سیاست‌گذاری در بازار مسکن تلف‌شده که میدان را برای سوداگران باز می‌کند. شما که می‌توانید ۲۰۰ میلیارد را این‌گونه تلف کنید مشکل کمبود پول ندارید.

وقتی مرکز پژوهش‌های مجلس در ۱۳۹۵ گزارش می‌دهد که در سه دهه گذشته فقط از ناحیه طولانی شدن طرح‌های عمرانی معادل ۱۵۰ میلیارد دلار اضافه‌هزینه متحمل شده‌ایم مشکل کمبود ندارید. شما دارید با سوء تدبیر و گزینش آدم‌های بی‌کیفیت به سهولت به تسخیر سوداگران درمی‌آیید و همه‌چیز را به باد می‌دهید. گزارش سال ۲۰۱۷ بانک جهانی تحت عنوان ارزیابی معاملات عمومی می‌گوید اگر ترتیبات نهادی باکیفیت و شفاف وجود نداشته باشد ورود بخش خصوصی اسم رمز گسترش و تعمیق فساد است.
منبع: جماران
#فرشاد_مومنی

میدان دمکراسی و جمهوری ایران

میدان دمکراسی و جمهوری

09 Dec, 19:47


همراه با زنان ایران این قانون متحجرانه و‌کلیت آپارتاید جنسیتی را بشکنیم

به رسانه همگرایی جمهوری خواهان بپیوندید
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
https://t.me/hamgerayerInternetRepublic

میدان دمکراسی و جمهوری

09 Dec, 19:46


🔺خاورمیانه: سقوط دیکتاتورها و نه دیکتاتوری /سعید پیوندی

🔻دهه‌هاست در خاورمیانه نفرین شده همه ما شاهد زوال دیکتاتورها و فروپاشی حکومت‌های خودکامه هستیم. رخدادها و صحنه‌ها تکرار می‌شوند:ایران57،افغانستان، لیبی،تونس،مصر،عراق و امروز سوریه...هر بار مجسمه رهبران توسط مردم خشمگین بزیر کشیده می‌شود،زن و مرد،پیر و جوان در خیابان‌ها در پی مجسمه‌ها سرنگون شده شادی می‌کنند،پوسترها و تصاویر رهبران اقتدارگرا و نمادهای حکومتی به کام آتش می‌روند،کاخ رهبران اشغال و غارت می‌شود،شماری می‌گریزند و کسانی هم کشته یا اعدام می‌شوند.
اینجا خاورمیانه است.سرزمینی که همه به سقوط دیکتاتورها نگاه می‌کنند ولی بسیاری هم منطق حکمرانی اقتدارگرایانه را نمی‌بینند.زوال دیکتاتورها همیشه به معنای پایان استبداد نیست و چرخه شوم و ویرانگر خشونت سیاسی بازتولید می‌شود.کسانی که بقدرت می‌رسند به نام ظلمی که بر آنها رفته به خود اجازه می‌دهند دست به سرکوب حاکمان دیروز و مخالفان خود زنند.
بشار اسد در سال2000در پی پدری قدرت را در دست گرفت که29سال با مشت آهنین کشور را اداره کرده بود.او در ابتدا این گونه وانمود کرد که گویا دوران جدیدی در زندگی مردم سوریه آغاز شده است.اما"بهار دمشق" میرنده و کوتاه بود و جای خود را به زمستان بلند دیکتاتوری داد. بهار عربی در سال2011با سرکوب خشن مخالفان توسط اسد و هم‌دستی سپاه قدس نتوانست تغییر شرایط سیاسی سوریه در پی آورد.ظهور داعش و جنگ داخلی سوریه،کشانده شدن پای قدرت‌های خارجی و نیروهای نیابتی از حزب‌الله لبنان گرفته تا فاطمیون،سوریه را به یک باتلاق هولناک چند پاره تبدیل کرد.بشار در سال2021با 95درصد آرای یک انتخابات بدون رقابت جانشین خودش شد.روز 8دسامبر 2004اما خبری چندانی از آن95درصد نبود.این قاعده جوامع بسته و سرکوب شده بدون افق است.
مسئله خاورمیانه و داستان غمگین تداوم اقتدارگرایی با وجود سقوط دیکتاتورها از جمله رابطه میان نظام حکمرانی و جامعه است.یعنی میان نهادهای قدرت و جامعه گفتگو و قراردادی برای نظم سیاسی وجود ندارد.این نه فقط درباره اسلام‌گرایان که در مورد حکومت‌های سکولاری که خواهان مدرن‌کردن آمرانه جامعه هستند هم صدق می‌کند.برخی کارایی حکومت را در اقتدرگرایی می‌بینند و دیگرانی هم با دمکراسی میانه خوشی ندارند.بهانه‌ها کم و بیش همسانند:جوامع خاورمیانه هنوز برای چنین کالای لوکسی آمادگی ندارند!آنها اما هم‌زمان متوجه نیستند که حکمرانی به شیوه خودکامه سقوط در چاله هولناک مشروعیت‌زدایی از خود و بریدن شاخه‌ای است که بر روی آن نشسته‌اند.حکومت‌های بسته و بدون قرارداد اجتماعی مدرن دیر یا زود از درون می‌پوسند و حتا با نیت خوب هم سر از کج‌راهه ناکارایی و فساد در می‌آورند.
در بسیاری از کشورهای خاورمیانه از سنت قرارداد اجتماعی برای حکمرانی مطلوب خبری نیست.قرارداد اجتماعی مدرن بیان رابطه میان شهروندان،جامعه و نظام حکمرانی است و مرزهای مشروعیت دولت و نهادهای حکومتی و نقش مردم در مشروعیت بخشی بقدرت سیاسی را روشن می‌کند.این میثاق جمعی جامعه است بر سر دمکراسی و مشارکت سیاسی مردم و نظارت مدنی بر حکمرانی.قرارداد اجتماعی به چهارچوب اصل کلیدی تفکیک و استقلال قوا،شفافیت و قانونیت نظام حکمرانی توجه می‌کند و پاسخگویی و مسئولیت‌پذیری آن. این گونه است که می‌توان تضمینی برای تامین اصل برابری (جنسیتی،اتنیکی،جنسی،دینی ...)،آزادی‌های سیاسی و مدنی و به رسمیت حق اعتراض برای جامعه به وجود آورد.
خاورمیانه جایی است که حکومت‌ها دغدغه امنیت را جایگزین قرارداد اجتماعی برای یک حکمرانی مدرن می‌کنند. فروش برندی به نام"امنیت"در جوامعی که تجربه دمکراتیک چندانی ندارند و کنش‌های سیاسی و جابجایی قدرت برایشان گاه به معنای هرج و مرج و بی ثباتی ترجمه شده است.حاکم خودکامه برای توجیه اقتدارگرایی تکرار می‌کند "عوضش امنیت دارید"و پای نظامیان به سیاست باز می‌شود. جالب این است که این امنیت کذایی تا آن اندازه ناپایدار است که خود حاکم اقتدارگرا هم پس از سقوط در پی سوراخ موشی برای پنهان‌شدن می‌گردد.
کسانی بدون تردید ایراد خواهند گرفت که پس چرا به نقش نفت،قدرت‌های بزرگ،اسرائیل و امپریالیست‌ها...اشاره نمی‌شود. آنها هم بازیگر میدان سیاست در خاورمیانه نفرین‌شده اند،اما همزمان این عامل دستاویز خوبی برای توجیه اقتدارگرایی و نپرداختن به ریشه آسیب‌های سیاسی است."کار کار انگلیس است"پاسخی عامه‌پسند و ساده به پرسشی پیچیده است و باورش هم آسان‌تر.
بشار اسد هم مانند دیگر رهبران اقتدارگرا سقوط کرد.این سرنوشت دیر و زود دارد ولی سوخت و سوز ندارد.سوریه اما آیا از بختک استبداد،اسلام‌گرایی، جنگ و ویرانی رها می‌شود و راهی بسوی افق جدید توسعه، صلح و دمکراسی خواهد یافت؟

کانال شخصی سعید پیوندی

میدان دمکراسی و جمهوری

09 Dec, 09:39


🔺سقوط اسد و پایان «عمق استراتژیک» ولی فقیه – احمد هاشمی

🔹چارچوب مفهومی سقوط اسد

🔻طی دو دهه اخیر، جهان وارد یک دوره افزایش عدم قطعیت شده است. چند ویژگی نشانه های این عدم قطعیت هستند: ویژگی اول- سرعت برق آسای تحولات میدانی، ویژگی دوم- رادیکال…

https://akhbar-rooz.com/1403/09/18/3203/

منبع: کانال تلگرام ندای جمهوری ایران

میدان دمکراسی و جمهوری

09 Dec, 02:56


قائم مقام فراهانی: "عقل حکم می‌کند کشوری که ۶ کرور مالیات دارد، با کشوری که ۶۰۰ کرور دارد، درنیاویزد."

شکست‌شناسی ایرانیان

۵۰۰ سال قبل، ایرانیان که گمان می‌کردند شاه اسماعیل صفوی، ظل‌الله (سایه خدا) و شکست‌ناپذیر است و رشادت برای پیروزی کافی‌ست، با ۴۰هزار سرباز در برابر لشکر ۲۰۰هزار نفری عثمانی صف‌آرایی کردند. پیشنهاد عقب‌نشینی و یا حمله پیش‌دستانه قبل از استقرار توپ‌های پرشمار دشمن، پذیرفته نشد. دورمش‌خان مغرورانه به شاه پیشنهاد کرد که بگذارد دشمن آرایش نظامی‌اش را کامل کند تا قزلباشان صفوی، جوانمردانه ترکان عثمانیان را شکست دهند. سرآخر ایرانیان نبرد چالدران را به عرّاده‌های توپ‌‌ عثمانی و باورهای خرافی و غرور واهی خودشان باختند و ۲۵هزار نفر را به کشتن دادند و دشمن تا همدان آمد. شاه اسماعیل که همسرش هم اسیر دشمن شده بود، دیگر آن مرشدِ کاملِ سابق نبود و حکومت‌اش که الهی پنداشته می‌شد، به دیوان‌داری سلطنتی تنزل یافت.
۲۲۰ سال قبل، در جنگ عباس‌میرزا با سیسیانوف روس، مردم قفقاز سپاه ایران را یاری نکردند زیرا به خاطر داشتند که ۱۰ سال قبل، آقامحمدخان قاجار، سرمست از غرور پیروزی در جنگی نابرابر، از سرهای بریده مردم تفلیس مناره‌ها ساخته بود. اعتماد نابجا به پیمان فینکنشتاین با فرانسه، نفوذ عمّال بریتانیا و ناتوانی تکنولوژی نظامی نوپای ایران در برابر سلاح‌‌های مدرن روس مزید بر علت شد تا مناطق وسیعی از ارمنستان و آذربایجان و گرجستان، طی عهدنامه گلستان از ایران جدا گردد.
۲۰۰ سال قبل، پندارِ ترمیمِ غرورِ ملیِ بر باد رفته، ایرانیان را وارد جنگ دوم با روس کرد. قاجار تلاش نمود که آن را جنگ اسلام و کفر جلوه دهد. رساله جهادیّه مرحوم کاشف‌الغطاء و فتوای جهاد عالمان شیعه مثل سید محمد مجاهد و ملا احمد نراقی، کار خودش را کرد. وقتی قائم مقام فراهانی خطاب به شیفتگان جنگ گفت: "عقل حکم می‌کند کشوری که ۶ کرور مالیات دارد، با کشوری که ۶۰۰ کرور مالیات دارد، درنیاویزد." فی‌المجلس فحش‌اش دادند. فردای آن روز بر منابر تکفیرش نمودند و به جرم اهانت به شاه و خیانت به کشور، خانه‌اش را غارت و خودش را تبعید کردند. فرماندهان نظامی و عالمان دینی سرمست از باده غرور، پا در رکاب یکدیگر، جنگ را آغازیدند و پیروزی‌هایی هم به دست آوردند اما در پایان، باز هم شکست خوردند و سپاه روس پس از فتح قفقاز، تا تبریز هم آمد. میرفتاح، والی و امام جماعت شهر، ناگزیر به استقبال دشمن رفت و حقیرانه بر منبر، زبان به مدح روس گشود و عهدنامه ترکمن‌چای منعقد گشت و ۳ ایالت دیگر قفقاز از جمله ایروان و نخجوان از ایران جدا شد. بخت یارمان بود که روس‌ها تبریز را هم پشت قباله‌شان نینداختند و به ساحل رود اَرَس، بسنده کردند.
۱۵۰ سال قبل، افغانستان پرچم جدایی از ایران را برافراشت. هرات ۲ بار به دست ناصرالدین‌شاه و محمدشاه قاجار، تصرف و شاه در قامت یک قهرمان ظاهر شد. اما انگلستان که افغانستان را دروازه هند می‌دانست، جنوب ایران را در ازای آن تصرف کرد و به دربار ایران التیماتوم داد. کار به استخاره پادشاه کشید و لشکر ایران که توان مقابله با نیروی دریایی مدرن بریتانیا را نداشت، دست از پا درازتر، عقب‌نشینی کرد و به جدایی افغانستان از ایران رضایت داد و بعدها از روی غرور توأم با ضعف، پیشنهاد استرداد امانی افغانستان را هم نپذیرفت.
۱۴۰ سال قبل، ایرانیان که پس از شکست‌های پیاپی، دیگر توان مقابله با شورش‌های مداوم ترکمن‌ها و قدرت روزافزون روس‌ها را نداشتند و نمی‌خواستند دوباره غرور ملی را بر باد دهند، ننگین‌ترین معاهده تاریخ ایران، یعنی عهدنامه آخال را امضا کردند و بخش‌هایی از ترکمنستان و تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان و قزاقستان امروزی (مساحتی تقریباً به وسعت ایران کنونی) را بدون جنگ به روس‌ها واگذار نمودند و خوارزم و سمرقند و بخارای عزیز برای همیشه از مام خویش، جدا افتادند. از خیل مدعیان و وطن‌پرستان هم جز چند بیت شعر اعتراضی و چند گلایه بی‌اثر، خماری برنخاست.
خاک جداشده از ایران در گلستان ۷ برابر، و در آخال ۴۰ برابرِ ترکمن‌چای بود. اما داغِ ترکمن‌چای بسیار سوزناک‌تر بود و ضرب‌المثل شد. چرا؟ چون این جنگ با هدف ترمیم غرور ملی ایرانیان آغاز شده بود اما در پایان، غرور ملی بیش از هر زمان دیگری زیر چکمه اجنبی لِه شد.

دکتر علی‌رضا آزاد
https://chat.whatsapp.com/EVu8SFWeGi689l4wB3JY0g برگی از تاریخ

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

08 Dec, 20:25


تولید کننده ویدیو: رسانه همگرایی جمهوری خواهان
پنج دقیقه

همراه با زنان ایران این قانون متحجرانه و‌کلیت آپارتاید جنسیتی را بشکنیم

به رسانه همگرایی جمهوری خواهان بپیوندید
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
https://t.me/hamgerayerInternetRepublic

میدان دمکراسی و جمهوری

08 Dec, 19:49


آینده روابطه حکومت آینده سوریه و رژیم ولایی
احمد علوی
18 آذر 1403

دلایل متعددی وجود دارد که چرا حکومت آینده سوریه، به فرض تسلط جریان تحریر الشام (HTS) و سایر نیروهای مخالف بشار اسد، نخواهد خواست و نمی تواند رابطه مثبتی با حکومت رژیم ولایی تهران داشته باشد. این دلایل را می‌توان در سه دسته گفتمانی، سیاسی-نظامی، و تاریخی-عملکردی تقسیم کرد:

1. اختلافات گفتمانی
گرایش سلفی جریان تحریر الشام: تحریر الشام (HTS) و گروه‌های همسو گفتمان سلفی-جهادی دارند که به شدت ضد شیعه ولایی است و تفسیری خصمانه از نقش رژیم ولایی به‌عنوان یک حاکمیت ولایت فقیه دارند.
صدور گفتمان شیعه‌گرایانه از سوی رژیم ولایی: جمهوری اسلامی تلاش کرده است گفتمان شیعه ولایی را در منطقه ترویج کند که با گفتمان سلفی این گروه‌ها تضاد بنیادین دارد.
دشمنی تاریخی میان جریان‌های سلفی و تشیع ولایی: این دشمنی عمیق ریشه در تفسیرهای مذهبی دو طرف از تاریخ اسلام و اختلافات درباره مشروعیت سیاسی و مذهبی دارد.
2. تضاد سیاسی و نظامی
حمایت رژیم ولایی خامنه ایی از بشار اسد: جمهوری اسلامی طی سال‌های جنگ داخلی سوریه، یکی از بزرگ‌ترین حامیان نظامی، مالی و سیاسی بشار اسد بوده است. این حمایت شامل اعزام شبه‌نظامیان شیعه (مانند حزب‌الله لبنان و فاطمیون) و مشاوران سپاه قدس بوده که علیه نیروهای مخالف اسد جنگیده‌اند.
کشتار گسترده مخالفان توسط نیروهای وابسته به رژیم ولایی: شبه‌نظامیان تحت حمایت رژیم ولایی در جنگ سوریه به‌طور مستقیم در سرکوب و کشتار مخالفان بشار اسد، از جمله اعضای HTS و دیگر گروه‌ها، نقش داشته‌اند.
تمرکز تحریر الشام (HTS) بر کاهش نفوذ منطقه‌ای رژیم ولایی و همکاری با کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس: جریان‌های سلفی مانند تحریر الشام (HTS) احتمالاً در پی کاهش نفوذ رژیم ولایی در سوریه و منطقه و افزایش همکاری با کشورهای جنوبی خلیج فارس خواهند بود و این امر رابطه مثبت را ناممکن می‌سازد.
3. تاریخچه و عملکرد رژیم ولایی در سوریه
تغییر بافت جمعیتی به نفع شیعیان: گزارش‌هایی از تلاش رژیم ولایی برای تغییر بافت جمعیتی در مناطق استراتژیک سوریه، از جمله حوالی دمشق و مرزهای لبنان، به نفع شیعیان وجود دارد. این اقدامات باعث خشم نیروهای مخالف شده است.
بمباران مناطق تحت کنترل مخالفان توسط نیروهای وابسته به رژیم ولایی: بسیاری از ساکنان مناطق تحت کنترل تحریر الشام (HTS) و دیگر گروه‌های مخالف، رژیم ولایی را مسئول مستقیم تخریب و تلفات جنگ می‌دانند.
بدبینی به نیت‌های رژیم ولایی در سوریه: مخالفان رژیم ولایی را به‌عنوان یک قدرت خارجی مداخله‌گر و توسعه‌طلب می‌بینند که در پی اهداف ژئوپلیتیک خود به هزینه سوری‌هاست.
پیامدها و چشم‌انداز آینده
اتحاد با کشورهای مخالف رژیم ولایی: نیروهای مخالف اسد و جریان‌های مانند تحریر الشام (HTS) به احتمال زیاد به کشورهای منطقه‌ای مانند ترکیه و کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس نزدیک خواهند شد که در رقابت و حتی تنش با رژیم ولایی هستند.
دشمنی پایدار به دلیل اختلافات عمیق: این اختلافات گفتمانی و تاریخی احتمالاً هرگونه عادی‌سازی روابط را دشوار می‌کند.
در نهایت، حاکمیت ولایی و جریان‌های سلفی مانند تحریر الشام (HTS) ، به دلیل تضاد عمیق در اهداف، گفتمان و عملکردها، در دو سوی یک معادله متضاد قرار دارند و بعید است که رابطه‌ای مثبت بین آن‌ها شکل بگیرد.

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

08 Dec, 16:25


محمدباقر قالیباف، رییس مجلس با اشاره به سفر اخیر خود به لبنان، گفت: «جبهه مقاومت را زنده‌تر و مصمم‌تر از همیشه دیدم و حزب‌الله از همیشه خلاق‌تر و قوی‌تر است.»
او افزود: «شما و دشمنان خواهید دید که جبهه مقاومت از همیشه زنده‌تر است.»

مهدی رسولی، مداح دفتر خامنه‌ای با اشاره به سقوط بشار اسد در سوریه، نوشت: «امروز در آزمون صبر و مبارزه قرار گرفته‌ایم، روایت ما از صحنه نباید روایت شکست و توقف باشد، ما تا زمانی که مبتنی بر سنت‌های الهی قدم در این مسیر گذاشته‌ایم و پیش می‌رویم، تحت حمایت جنود الهی خواهیم بود.»

محمدباقر قالیباف، رییس مجلس با اشاره به حضور نظامی در کشورهای منطقه در سال‌های اخیر، گفت: «ما آن زمان به درخواست دولت عراق و دولت سوریه به آنجا رفتیم چون امت اسلامی در خطر بود، این وظیفه بود یعنی امنیت ملی ما در خطر بود.»

علی مطهری، نایب رییس پیشین مجلس گفت: «جمهوری اسلامی عاقلانه عمل کرد و وارد جنگ سوریه نشد.»
او با اشاره به سقوط بشار اسد در سوریه گفت: «این اتفاق آسیبی به محور مقاومت وارد نخواهد کرد و حتی ممکن است که این تغییر به ضرر اسرائیل باشد.»

منبع اخبار بالا: ایران اینترنشنال

منبع اخبار پایین: صدای امریکا
🔺درخواست رهبر ائتلاف ملی سوریه برای «دوره انتقالی» ۱۸ ماهه

▪️هادی البحره، رهبر ائتلاف ملی سوریه که از گروه‌های اصلی مخالف حکومت بشار اسد بشمار می‌رود، بر لزوم مهیا شدن برای یک دوره انتقالی ۱۸ ماهه و فراهم‌شدن «محیطی امن، بی‌طرف و آرام» به منظور برگزاری انتخاباتی آزاد در سوریه تاکید کرد.

⬇️ بیشتر بخوانید:
https://ir.voanews.com/a/syria-hadi-albahra-calls-for-18-month-transition-period-before-election/7891550.html

⚡️نیروهای دموکراتیک سوریه با انتشار بیانیه‌ای سقوط بشار اسد را نتیجه «تعهد استوار مردم سوریه به آزادی، کرامت، و برابری به‌رغم سال‌های طولانی ظلم و اذیت و آزار» دانست و آن را به تمام مردم سوریه تبریک گفت.

▪️این گروه تحت رهبری کُردها که اصلی‌ترین متحد آمریکا در جنگ علیه داعش در سوریه است، در بیانیه خود وعده داد به تلاش‌هایش برای استقرار یک دولت «دموکراتیک و کثرت‌گرا» و ضامن «برابری، عدالت، و احترام» برای همه شهروندان سوریه‌ای ادامه خواهد داد.

▪️نیروهای دموکراتیک که در حال حاضر کنترل بیش از ۴۰ درصد خاک سوریه را در اختیار دارد، در ادامه بیانیه خود وعده همکاری با «همه قدرت‌های ملی، فرهنگی و اجتماعی» از طریق مشارکت در دیالوگ ملی به منظور ایجاد یک سوریه جدید و فراگیر برای همه شهروندان آن را داد.

▪️این گروه تحت رهبری کُردها تصریح کرد باید تمام شهروندان سوری «فارغ از پیشینه‌های ملی، قومی، و فرقه‌ای» آنها و بدون آنکه به حاشیه رانده شوند، مورد استقبال قرار گیرند.

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

08 Dec, 12:33


پیامدهای سرنگونی بشار اسد برای سپاه پاسداران

احمد علوی
18 آذر 1403

سرنگونی بشار اسد، درهم کوبیده شدن حزب‌الله لبنان و حماس در غزه، پیامدهای گسترده‌ای بر نهادهای امنیتی و سپاه پاسداران رژیم ولایی خواهد داشت. این تحولات، به‌ویژه برای سپاه قدس که مسئول مدیریت و حمایت از این نیروهای نیابتی است، بحرانی عمیق ایجاد خواهد کرد. برخی از این پیامدها عبارتند از:

1. شکست مشروعیت و اعتبار سپاه قدس
شکست در اجرای استراتژی منطقه‌ای:
سپاه قدس به‌عنوان معمار اصلی «محور مقاومت» تحت فشار قرار خواهد گرفت، چرا که این سقوط‌ها نشانه‌ای از شکست بزرگ و راهبردی در برنامه‌های منطقه‌ای آن است.
از دست رفتن اعتماد رهبری:
علی خامنه‌ای ممکن است از فرماندهان ارشد سپاه قدس توضیح بخواهد و حتی تغییراتی در رهبری این بخش ایجاد کند تا پاسخگوی افکار عمومی و مقامات و سرسپردگان نظام باشد.
2. افزایش اختلافات داخلی در سپاه
شکاف بین جناح‌های نظامی و امنیتی:
جناح‌هایی در سپاه که بر اقدامات نیابتی تاکید داشته‌اند مورد انتقاد و اعتراض جناح‌هایی قرار میگیرند که بر مشکلات داخلی تمرکز دارند.
نزاع بر سر منابع مالی:
با از دست رفتن مناطق نیابتی و کاهش دسترسی به منابع مالی خارجی (مانند درآمدهای حاصل از قاچاق یا کمک‌های خارجی)، اختلافات بر سر تخصیص منابع در داخل سپاه افزایش خواهد یافت.
3. کاهش توان عملیاتی سپاه
از دست رفتن شبکه‌های عملیاتی:
فروپاشی رژیم اسد به معنای ضربه ای سنگین بر حزب‌الله و حماس است و به معنای از دست دادن نظام لوژیستکی و پایگاه‌های کلیدی برای اجرای عملیات در نزدیکی مرزهای اسرائیل است.
کاهش اعتبار در میان نیروهای نیابتی:
گروه‌های نیابتی دیگر مانند حوثی‌ها در یمن و عراق نسبت به کارآمدی و حمایت رژیم ولایی تردید خواهند نمود، که این می‌تواند توان عملیاتی سپاه قدس را به‌طور کلی از بین برده و سازماندهی آنرا دچار فروپاشی کند.
4. چالش در تامین منابع مالی نهادهای امنیتی
افزایش بار اقتصادی بر سپاه:
با فروپاشی حزب‌الله و حماس، حاکمیت ولایی باید هزینه‌های بیشتری برای بازسازی نفوذ در این مناطقی همچون عراق یا یمن بپردازد، که می‌تواند منابع سپاه را تحت تنگنا قرار دهد و با شرایط فعلی منطقه و انزوای بیشتر منطقه ای و جهانی رژیم، عملا بسیار محدود خواهد بود.
کاهش منابع نامشروع:
بسیاری از منابع مالی سپاه از طریق شبکه‌های قاچاق و فعالیت‌های اقتصادی در سوریه و لبنان تامین می‌شود. سقوط اسد و سرکوب حزب‌الله و حماس به معنای از دست رفتن این منابع است.
5. افزایش فشارهای اجتماعی و سیاسی داخلی
کاهش اعتماد عمومی:
افکار عمومی در ایران ممکن است شکست‌های منطقه‌ای را با مشکلات اقتصادی و اجتماعی داخلی مرتبط بدانند، که می‌تواند مشروعیت سپاه را بیش از پیش تضعیف کند.
انتقاد از سیاست‌های برون‌مرزی:
مقامات سیاسی حکومتی و حتی برخی مقامات داخل سپاه ممکن است خواستار عزل فرماندهان سپاه نظیر سلامی و قآنی شده و بازنگری در سیاست‌های خارجی و منطقه‌ای شوند که سپاه مسئولیت آن را بر عهده دارد.
6. تغییر راهبرد و بازنگری در اولویت‌ها
تمرکز بر مسائل داخلی:
سپاه ناچار میشود تمرکز خود را از سیاست‌های منطقه‌ای به سرکوب داخلی و کنترل ناآرامی‌های احتمالی تغییر دهد.
افزایش تعامل با قدرت‌های خارجی:
در واکنش به بحران، ممکن است سپاه به‌دنبال نزدیکی به روسیه، چین، یا حتی مذاکرات غیرمستقیم با غرب برای کاهش فشارها باشد.
نتیجه‌گیری
سقوط هم‌زمان اسد و ضربات اساسی به حزب‌الله و حماس، بحران مشروعیت و کارآمدی سپاه پاسداران و سپاه قدس را تشدید خواهد کرد و می‌تواند به شکاف‌های عمیق‌تر در داخل این نهاد منجر شود. این تحولات نه‌تنها نفوذ منطقه‌ای رژیم ولایی را کاهش می‌دهد، بلکه بر توانایی سپاه در حفظ کنترل داخلی و مدیریت بحران‌های اقتصادی و سیاسی اثر منفی خواهد داشت.

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

08 Dec, 06:25


بنا به گزارش صدای امریکا،

⚡️در نخستین ساعات پس از سقوط بشار اسد، دولت انتقالی سوریه در نخستین بیانیه خود تاکید کرد که «سوریه جدید در انحصار هیچ کس نخواهد بود.»

در این بیانیه آمده است نیروهای انقلاب و اپوزیسیون کنترل امور را در «سوریه عزیز» به دست گرفته‌اند و بر تعهد خود برای ساختن یک کشور آزاد، عادلانه و دموکراتیک که در آن همه شهروندان بدون تبعیض برابر باشند، تاکید می‌کنیم.

بیانیه دولت انتقالی سوریه تاکید کرده است که «حفظ وحدت و حاکمیت خاک سوریه» در کنار «حفاظت از همه شهروندان و دارایی آنها بدون توجه به وابستگی آنها» از اولویت‌های جاری کشور است.

این بیانیه همچنین بر «بازسازی دولت و نهادهای آن بر پایه‌های آزادی و عدالت» تاکید کرده و نوشته است که دولت انتقالی در تلاش خواهد بود تا به آشتی ملی همه جانبه رسیده و پناهندگان و آوارگان به خانه‌هایشان بازگردند.

در پی پیشروی سریع و بی‌دردسر گروه‌های مخالف دولت بشار اسد، این گروه‌ها پس از تصرف شهرهای حمص، دیرالزور و درعا، روز یکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ بدون مواجهه با مقاومت نیروهای دولتی، وارد دمشق پایتخت سوریه شدند و رسما به حکومت بشار اسد پایان دادند.

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

08 Dec, 02:51


منبع: صدای امریکا

⚡️دو افسر ارشد سوری به رویترز گفتند که بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه، دمشق را به مقصدی نامعلوم ترک کرده است.

رسانه همگرایی جمهوری خواهان
https://t.me/hamgerayerInternetRepublic

میدان دمکراسی و جمهوری

08 Dec, 02:21


منبع اخبار: صدای امریکا

⚡️در حالی که مخالفان دولت اسد می‌گویند در حال محاصره دمشق، پایتخت سوریه هستند، ارتش رژیم بشار اسد با ارسال پیامی به شهروندان اعلام کرد که به دفاع از کشور ادامه خواهد داد.
ارتش سوریه شامگاه شنبه با ارسال پیامکهایی سراسری اعلام کرد: «ارتش عربی سوریه، همچون همیشه، به وظایف ملی و قانونی خود برای دفاع از سوریه و مردم آن ادامه می‌دهد و امنیت و ثبات را به تمامی مناطق وطن ما بازخواهد گرداند.»
این در حالی است که احمد الشرع معروف به جولانی که فرماندهی عملیات مخالفان دولت بشار اسد را برعهده دارد شامگاه شنبه ۱۷ آذر گفت: «ما در آستانه آزادسازی حمص قرار داریم.» و گروههای مخالف در حال پیشروی و تصرف دمشق هستند.

⚡️ beشبکه خبری سی‌ان‌ان، بامداد یکشنبه ۱۸ آذر به وقت سوریه اعلام کرد نیروهای مخالف بشار اسد «ظاهراً» وارد دمشق، شده‌اند.
این شبکه به نقل از اهالی دمشق گزارش داد: «مخالفان به محله برزه، در داخل شهر دمشق، رسیده‌اند. نیروهای مخالف در حال حرکت در شهر دیده شده‌اند. برق شهر قطع شده، اینترنت به‌سختی کار می‌کند و مردم از خانه‌های خود خارج نمی‌شوند.»
یک منبع آگاه از پیشروی مخالفان هم به سی ان ان گفت: «از نظر نظامی، دمشق سقوط کرده است. واحدهای شناسایی مخالفان وارد پایتخت شده‌اند و برای یافتن بشار اسد تلاش می‌کنند، اما تا این لحظه موفق به شناسایی مکان او نشده‌اند.»
مخالفان هم گفته‌اند که با برخی از مقامات ارشد رژیم اسد که احتمالاً در حال بررسی جدایی از رژیم هستند، در تماس هستند.

⚡️ائتلاف ارتش آزاد سوریه، اعلام کرد «مناطق و مواضع استراتژیک» که شرق سوریه را از کنترل دولت خارج کرده و انبارهای تسلیحات رژیم را نیز به تصرف درآورده است.
به گزارش سی‌ان‌ان، این گروه در بیانیه‌ای اعلام کرد تسلیحات به غنیمت گرفته شده، شامل «انواع تجهیزات سنگین و سبک» از جمله پرتابگرهای موشک، تانک‌، توپخانه‌های میدانی، هویتزر و مقادیر زیادی مهمات است.
ارتش آزاد سوریه همچنین تصریح کرد که اکنون کوه جبل‌الغرام در شرق سوریه و همچنین «چندین ایست‌بازرسی» در امتداد بزرگراه منتهی به بغداد، تحت کنترل این ائتلاف قرار دارد.

⚡️منابع ارتش سوریه گزارش داده‌اند که گروه حزب‌الله لبنان، که تحت حمایت جمهوری اسلامی فعالیت می‌کند، پیش از آن که مخالفان مسلح کنترل شهر مرزی قصیر را به دست بگیرند، نیروهای خود را از این منطقه خارج کرده است.
شهر قصیر به‌عنوان یکی از پایگاه‌های کلیدی حزب‌الله، نقش مهمی در انتقال تسلیحات ایرانی به لبنان و جابه‌جایی جنگجویان حزب‌الله میان سوریه و لبنان داشت. این شهر از سال ۲۰۱۳، در اوایل جنگ داخلی سوریه، تحت کنترل حزب‌الله قرار داشت.
به گفته منابع سوری، دست‌کم ۱۵۰ خودروی زرهی حامل صدها نیروی حزب‌الله طی چند مرحله این شهر را ترک کرده‌اند.
یکی از این منابع اعلام کرد که اسرائیل، که پیش‌تر انبارهای تسلیحاتی و استحکامات زیرزمینی حزب‌الله در قصیر را هدف حمله قرار داده بود، یکی از کاروان‌های خروجی حزب‌الله را نیز مورد حمله قرار داده است، اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد.

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

08 Dec, 02:06


منبع اخبار زیر: ایران اینترنشنال
آخرین اخبار سوریه

شبکه خبری سی‌ان‌ان به نقل از پنج مقام آمریکایی گزارش داد دولت جو بایدن احتمال می‌دهد با توجه به سرعت چشمگیر پیشروی شورشیان در سوریه، رژیم بشار اسد ظرف چند روز آینده سقوط کند.
همزمان سی‌ان‌ان به نقل از یک مقام آگاه خبر داد که بشار اسد در هیچ‌یک از مکان‌هایی که انتظار می‌رود حضور ندارد و گارد ریاست جمهوری در محل اقامت معمول او مستقر نیست.

مخالفان مسلح سوریه یک‌شنبه ۱۸ آذر اعلام کردند به طور کامل کنترل حمص را به دست گرفته‌اند.

در حال حاضر، هزاران نفر در میدان ساعت در مرکز حمص، جشن گرفته‌اند و خواستار سرنگونی اسد هستند.

نیویورک‌تایمز گزارش داد تحریرالشام این هفته در یک پیام دیپلماتیک خصوصی به تهران، به مقام‌های جمهوری اسلامی وعده داد از اقلیت‌های شیعه و زیارتگاه‌های آنها محافظت خواهد کرد و از حکومت ایران نیز خواست نیروهایش وارد درگیری‌ها نشوند.

یک مقام آمریکایی در گفت‌وگو با رویترز تخمین زد حکومت بشار اسد بین پنج تا ۱۰ روز آینده سقوط کند و یک مقام آمریکایی دیگر پیش‌بینی کرد اسد در هفته آینده سقوط خواهد کرد.
سی‌ان‌ان یک‌شنبه ۱۸ آذر به نقل از یک منبع آگاه و شاهدان عینی گزارش داد واحدهای ویژه مخالفان مسلح اسد وارد نقاط استراتژیک دمشق شده‌اند.
طبق این گزارش، واحدهای ویژه مخالفان مسلح حکومت سوریه برای یافتن اسد شبانه وارد مناطق استراتژیک دمشق شدند، اما هنوز نتوانسته‌اند او را پیدا کنند.
دیده‌بان حقوق بشر سوریه نیر یک‌شنبه ۱۸ آذر از شنیده شدن صدای تیراندازی در برخی از مناطق دمشق خبر داد.

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان
https://t.me/SecularRepublic4Iran

میدان دمکراسی و جمهوری

07 Dec, 23:51


بیش از ۳۰۰ نفر از کنشگران زن و فعالان مدنی در بیانیه‌ای در خصوص قانون جدید تحمیل حجاب، اعلام کردند که این قانون، نه منطبق بر اصول و روح «قانون‌گذاری» و نه سازگار با «عقل جمعی ایرانیان» و نه «مشروع» است و «حق اعتراض» به آن‌را برای خود محفوظ می‌داریم.
زهرا رهنورد، پرستو فروهر، پروین فهیمی، رخشان بنی‌اعتماد، نرگس محمدی، شیرین عبادی، منصوره شجاعی و مهرانگیز کار از امضاکنندگان این بیانیه هستند.

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو‌شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

07 Dec, 20:15


پیامدهای سقوط احتمالی رژیم اسد برای حاکمیت ولایی
✍️ احمد علوی
16 آذر 1403
سقوط احتمالی حکومت بشار اسد در سوریه پیامدهای گوناگون و گسترده‌ای برای رژیم ولایی در ایران به همراه خواهد داشت، زیرا سوریه یکی از ارکان اصلی "محور مقاومت" و شریک راهبردی رژیم ولایی در منطقه است. این تحول می‌تواند فشارهای خارجی و داخلی را بر رژیم ولایی در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی، نظامی و دیپلماتیک افزایش دهد و به تضعیف جایگاه ایران در منطقه و تغییر موازنه قدرت منجر شود.

۱. پیامدهای ژئوپلیتیکی و استراتژیک
سوریه نقش کلیدی در ارتباط رژیم ولایی با حزب‌الله لبنان دارد و سقوط آن، دسترسی مستقیم ایران به لبنان را مختل می‌کند. این امر موجب تضعیف "محور مقاومت" خامنه ایی خواهد شد و امکان افزایش فشارها بر حزب‌الله و سایر گروه‌های نیابتی رژیم ولایی در لبنان و منطقه فراهم می‌شود. علاوه بر این، کشورهای رقیب رژیم ولایی مانند عربستان سعودی، ترکیه و اسرائیل از این فرصت استفاده کرده و نفوذ خود را در سوریه افزایش خواهند داد. در نتیجه، رژیم ولایی از یک نقطه استراتژیک مهم در منطقه محروم می‌شود.

۲. پیامدهای سیاسی و دیپلماتیک
سقوط حکومت اسد، مشروعیت "محور مقاومت" را در نزد کشورهای غربی و نیروهای داخلی کاهش خواهد داد. مخالفان رژیم از این شکست به‌عنوان شاهدی بر ناکارآمدی راهبردی رژیم ولایی و رهبرش استفاده خواهند کرد. همچنین، حاکمیت ولایی در معرض انزوای دیپلماتیک بیشتری قرار میگیرد، زیرا کشورهای غربی و عربی فشارهای خود را علیه رژیم ولایی تشدید خواهند کرد و در سازمان‌های بین‌المللی اقداماتی علیه آن انجام خواهند داد.

۳. پیامدهای اقتصادی
رژیم ولایی میلیاردها دلار در سوریه سرمایه‌گذاری کرده است، که سقوط اسد این هزینه‌ها را برباد میدهد. پروژه‌های اقتصادی و بازسازی که رژیم ولایی امیدوار بود از آن‌ها بهره‌برداری کند، متوقف می‌شوند و کشورهای رقیب در منطقه مدیریت آن‌ها را به دست خواهند گرفت. علاوه بر این، کشورهای غربی احتمالاً تحریم‌های بیشتری علیه رژیم ولایی اعمال خواهند کرد، زیرا سقوط اسد به تضعیف "محور مقاومت" و توان رژیم ولایی برای استفاده از این نفوذ خواهد انجامید.

۴. پیامدهای نظامی و امنیتی
سقوط اسد می‌تواند به تضعیف شبکه‌های نیابتی رژیم ولایی در منطقه منجر شود، زیرا این شبکه‌ها از سوریه برای انتقال تسلیحات به گروه‌های نیابتی در لبنان، عراق و یمن استفاده می‌کردند. این امر موجب محدودیت در توان عملیاتی رژیم ولایی و افزایش تهدیدات امنیتی در مرزهای سوریه خواهد شد. علاوه بر این، اسرائیل ممکن است به‌راحتی بتواند نفوذ خود را در سوریه گسترش دهد و حملات نظامی بیشتری به تأسیسات رژیم ولایی در این کشور انجام دهد.

۵. پیامدهای اجتماعی و داخلی
سقوط حکومت اسد فشارهای اقتصادی و سیاسی بر رژیم ولایی را افزایش خواهد داد و نارضایتی عمومی در داخل رژیم ولایی بیشتر خواهد شد. مردم ایران که پیش‌تر از هزینه‌های نظامی و مالی رژیم ولایی در سوریه ناراضی بودند، با این تحولات ممکن است اعتراضات گسترده‌تری را علیه سیاست‌های خارجی و اقتصادی رژیم ولایی آغاز کنند. همچنین، مخالفان داخلی رژیم ممکن است از این موقعیت برای تقویت مخالفت‌های خود استفاده کرده و همچنین اختلافات درون‌حاکمیتی تشدید شود و ریزش نیروهای سرکوب ولایی نیز شدت یابد.

۶. پیامدهای فرهنگی و گفتمانی
سوریه به‌عنوان یکی از مهم‌ترین میدان‌های صدور گفتمان ولایی، سقوط اسد را به شکست این گفتمان در سطح منطقه تبدیل خواهد کرد. رژیم ولایی از سوریه برای ترویج تشیع ولایی در منطقه استفاده می‌کرد و از دست دادن این پایگاه، موجب تضعیف نفوذ مذهبی رژیم ولاییخواهد شد.

۷. پیامدهای منطقه‌ای و جهانی
سقوط اسد می‌تواند به تضعیف شرکای نیابتی رژیم ولایی مانند حشد الشعبی در عراق و انصارالله در یمن منجر شود و توان رژیم ولایی برای حمایت از این گروه‌ها را محدود کند. در سطح جهانی، روسیه و چین نیز به دلیل شکست سیاست‌های رژیم ولایی در خاورمیانه، و سقوط اعتبار آن روابط خود را با کشورهای عربی یا ترکیه گسترش دهند.

نتیجه‌گیری
سقوط حکومت بشار اسد یک بحران استراتژیک، گفتمانی و اقتصادی برای رژیم ولایی خواهد بود. این رویداد نه‌تنها موجب تضعیف نفوذ منطقه‌ای رژیم ولایی می‌شود، بلکه در درون حاکمیت و کشور نیز اعتراضات و فشارهای سیاسی و اجتماعی را افزایش می‌دهد. کشورهای غربی فرصت جدیدی برای اعمال فشارهای اقتصادی، دیپلماتیک و نظامی علیه رژیم ولایی خواهند داشت، که این امر می‌تواند به انزوای بیشتر رژیم ولایی، کاهش توان نظامی و اقتصادی و افزایش نارضایتی داخلی منجر شود.

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

07 Dec, 15:00


بیانیه شبکه همگرایی جمهوری‌خواهان سکولار‌دمکران ایران با امضای بیش‌ از ۲۵۰ کنشگر سیاسی و‌ مدنی، نهاد شهری و رسانه اینترنتی منتشر شد :

همراه با زنان ایران این قانون متحجرانه ‌‌کلیت آپارتاید جنسیتی را بشکنیم

ازمتن:

ما، فعالانه همراه و هم‌صدا با مقاومت مدنی زنان ایران، در مسیر شکستن این قانون متحجرانه و کلیت آپارتاید جنسیتی ایستاده‌ایم. عبور از این بحران و مجموعه بحران‌های دیگر، از جمله بحران‌های فرهنگی، اقتصادی، محیط زیستی، حقوق بشری، سیاست خارجی و ناکارآمدی‌های گسترده،‌‌ و سرانجام بحران جانشینی را فقط در‌گرو گذار از حکومت قرون وسطایی به یک دموکراسی پایدار و جمهوری مبتنی بر منافع ملی، سکولاریسم، و برابری امکان پذیر است. ما بر حفظ تمامیت ارضی، حقوق بشر، تکثرگرایی، برابری جنسیتی، و رفع تبعیضات دینی، اتنیکی، جنسی، و جنسیتی در یک ساختار حکمرانی غیرمتمرکز تأکید داریم.

کل متن را در لینک زیر ملاحظه کنید:

https://tinyurl.com/y89ra86m

رسانه همگرایی جمهوری خواهان
https://t.me/hamgerayerInternetRepublic

میدان دمکراسی و جمهوری

07 Dec, 02:23


🔹گزارش زنده از دمشق: همه ایرانی‌ها و حزب‌الله سوریه را ترک کردند

🔸امروز سوریه کامل تخلیه شد از ایرانی ها.
از صبح سریع شروع کردند.

🔹#زینبیه را کامل خالی کردند. حتی آشپزخانه حرم و مقرهای ایران و #حزب‌الله خالی شده.

الان بچه های ایرانی آمدند بیروت پیش ما و گفتند همه ما را هم صبح به زور فرستادند بیرون.

🔸هم مقرهای #سپاه هم سفارت را خالی کردند.
اوضاع واقعا عجیب است و باورنکردنی.

🔹انگار ایران کاملا به #سقوط_بشار راضی است یا دیگر انگیزه ای ندارند مقاومت کنند.

🔸گفتند مسلحین تا شنبه می‌رسند دمشق و قرار نیست جنگی کنیم، مردم سوریه و ارتش هم تحمل جنگ جدید ندارند و کار تمام است.

نیروهای #فاطمیون را هم منتقل کردند لاذقیه.
#حشدالشعبی هم تصمیم گرفت وارد نشود دیگر.

🔸ظاهرا طبق توافق #روسها با #ترکها قرار است مسلحین سمت لاذقیه و طرطوس نیایند و نیروهای ما هم منتقل بشوند آنجا فعلا تا با پرواز کم کم بیایند ایران.
🔻پیام علی اکبر، خبرنگار مکتوبات حاضر در بیروت

منبع: خبرها و نظرها

✍️ این خبر سقوط نزدیک اسد یا حداقل شقه شدن سوریه را نا حدی تایید میکند، ضمن اینکه حکومت اسلامی از سوریه بیرون رانده میشود. تبعات این شکست ها بر روی حکومت اسلامی باید رصد شود، احتمالا فضای شکست و به دره افتادن از یک قدمی قله در بیت خامنه ای بسیار سنگین شده است، از توهم زمستان سرد اروپا، تا سقوط امریکا و اروپا ، و پیروزی جبهه مقاومت، و رسیدن به قله ، احتمالا توخالی در امدن آخری سیلی گیج کننده ای باید باشد.

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

07 Dec, 02:08


نیویورک تایمز به نقل از سه مقام جمهوری اسلامی و مقام‌های منطقه‌ای گزارش داد تهران از صبح جمعه تخلیه فرماندهان نیروی قدس سپاه و کارکنان خود در سوریه را آغاز کرد.
سه مقام ایرانی که دو نفرشان عضو سپاه هستند، به نیویورک تایمز گفتند برخی از دیپلمات‌ها و خانواده‌هایشان و غیرنظامیان ایرانی نیز در حال خروج از سوریه هستند.
نیویورک تایمز به نقل از مقام‌های جمهوری اسلامی نوشت حکومت ایران بخشی از افرادی را که از سوریه خارج کرده، با هواپیما به تهران فرستاده است و برخی دیگر از راه زمینی در حال انتقال به عراق، لبنان و بندر لاذقیه سوریه هستند.
طبق این گزارش، شبه‌نظامیان افغانستانی فاطمیون نیز به دمشق و لاذقیه منتقل شده‌اند.

منبع: ایران اینترنشنال

✍️ هنوز میزان ضربه به محور مقاومت در منطقه کاملا مشخص نشده است، شاید با سرنگونی اسد یا بیرون رفتن کامل حکومت اسلامی از سوریه بتوان شکست جبران ناپذیر حکومت اسلامی در منطقه را اعلام کرد، ولی در حال حاضر نیز میتوان خرد شدن استخوان‌های محور مقاومت را شنید،

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

05 Dec, 19:24


لطفا امضا کنید

تا بحال ۱۳۵ نفر امضای فردی کرده اند، ۴۶ گروه اینترنتی ، و ۱۲ نهاد شهری/ گروه شبکه ای حمایت کرده اند.

امضاگیری تا آخر شب شش دسامبر ادامه دارد

https://tinyurl.com/y89ra86m

میدان دمکراسی و جمهوری

01 Dec, 13:31


ضرورت ارتقای سبک کار فعالین بازنشسته و خود سازمانیابی سراسری به مثابه یک طبقۀ اجتماعی 

By حسین نداوش عضو‌شبکه همگرایی جمهوری‌خواهان • December 1, 2024

در واقعیت امروزی، اراده و فعالیت ها، برای خود سازمانیابی وسیع بازنشستگان وجود ندارد. بسیاری از بازنشستگان نسبت به آن احساس مسئولیت نداشته و فرایند را خود بخودی نه عمل آگاهانه و پراکسیس توسط سوژۀ آگاه می بینند. لذا بازنشستگان فعال لازمست، فعالیت خود را از حضور یکی دو ساعته صرفا در یک تجمع به فعالیت سازمان یافته و خود سازمانیابی در کل روز های هفته برای تجمعات فعال شعب مختلف افزایش دهند. در اینصورت است که جنبش زندۀ بازنشستگان می تواند به اهداف مطالباتی، کرامت و منزلت و افزایش در حد خط رفاه طی زمان دست یابد، در اینصورت و با سر ریز دستاوردهای این جنبش، جنبش های اقشار دیگر فعال خواهند شد، در غیر اینصورت قدرت حاکم و در کنار رانت خواران و سوداگران جنگ و تحریم و سرکوب، عرصۀ زندگی را هر چه بیشتر و با حرص و طمع بی مرز و انتهای حاکمان، بر روی بازنشستگان و کل مردم تنگ تر خواهند نمود. 

متن کامل: 🔻🔻🔻🔻



https://telegra.ph/%D8%B6%D8%B1%D9%88%D8%B1%D8%AA-%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D9%82%D8%A7%DB%8C-%D8%B3%D8%A8%DA%A9%E2%80%8C-%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D9%81%D8%B9%D8%A7%D9%84%DB%8C%D9%86-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D9%86%D8%B4%D8%B3%D8%AA%D9%87-12-01

میدان دمکراسی و جمهوری عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

25 Nov, 16:16


روز بین‌المللی نه به خشونت علیه زنان

#زن_زندگی_آزادی
منبع: جمهوری ایرانی

میدان دمکراسی و‌جمهوری ایران عضو‌شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

25 Nov, 13:23


🔴 در نقد اصلاح‌گریِ بوروکراتیک

✍️ مصطفی تاج‌زاده

🔺نظام سیاسی مبتنی بر ولایت فقیه به‌طور عام و رهبری ۳۵ ساله آیت‌الله خامنه‌ای به‌طور خاص شکست خورده‌اند. جامعه نه فقط به توسعه و رفاه نرسیده، بلکه از عدالت اجتماعی نیز فاصله نجومی گرفته است. میزان تورم، فقر، رکود، نابرابری، نداشتن سرپناه، معضلات اجتماعی، مشکلات زیست محیطی، اقسام ناترازی‌ها، فرسودگی زیرساخت‌ها، فساد، عقب‌ماندگی و ... نمره مردودی به کارنامه نظام و رهبرش می‌دهد. مشکلات مزمن و تلنبارشده جایگاه ولایت فقیه را سست و متزلزل کرده است.

🔺به برکت فضای مجازی آگاهی‌های عمومی به نحوی بی‌سابقه ارتقا یافته است و خلاء ناشی از توقیف فله‌ای مطبوعات، انحلال احزاب و تعطیلی تشکل‌های دانشجویی تا حد زیادی پر شده است. فیلترینگ هم ناموفق بوده است. از طرف دیگر صداوسیمای رهبر اعتبار خود را نزد اکثر مردم از دست داده است و القائاتش مخاطب زیادی ندارد.

🔺اصلاح‌طلبان یا نباید وارد انتخابات شوند یا باید هنگامی مسئولیت بپذیرند که بتوانند پاسخگوی اصلی‌ترین مشکلات کشور و مهم‌ترین مطالبات ملت، به روایت اکثریت باشند. حضور در قدرت با این رویکرد که اصلاحات را در آنجا و تا آنجا دنبال می‌کنیم که با مخالفت رهبر روبه‌رو نشود، در شرایط بحران‌زده کنونی جز شکست حاصلی ندارد، اگر رهبر در رویکرد خود تجدیدنظر نکند. این مسیری است که دیگران پیمودند و به بن‌بست خوردند.

🔺وقتی نمی‌توان سیاست‌های کلان غلط را اصلاح کرد، چرا باید وارد حکومت شد و ننگ تداوم گرانی و تورم کمرشکن و گسترش فقر، فساد و فلاکت را به نام خود خرید؟ چرا باید آلت دست حاکمیت شد و با انجام شوک‌درمانی‌های اکثراً زیان‌بار، افزایش بهای بنزین و دیگر کالاها را به اسم خود ثبت کرد؟ چرا باید بر بودجه سرسام‌آور ۲۲ هزار میلیارد تومانی صداوسیمای جنگ‌طلب، که ابتذال را بر اندیشه ترجیح می‌دهد، مهر تایید زد؟ چرا باید توجیه‌گر ناترازی حقوق کارگران، کارمندان، معلمان، بازنشستگان و ... با نرخ تورم سالانه شد؟

متن کامل را در لینک زیر بخوانید :

https://telegra.ph/%D8%AF%D8%B1-%D9%86%D9%82%D8%AF-%D8%A7%D8%B5%D9%84%D8%A7%D8%AD%E2%80%8C%DA%AF%D8%B1%DB%8C-%D8%A8%D9%88%D8%B1%D9%88%DA%A9%D8%B1%D8%A7%D8%AA%DB%8C%DA%A9-11-08-2

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو‌شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

25 Nov, 03:26


بنا به گزارش ایران اینترنشنال، دو مقام آمریکایی و دو مقام اسرائیلی به اکسیوس گفتند اسرائیل و لبنان در آستانه توافق آتش‌بس برای پایان دادن به درگیری میان اسرائیل و حزب‌الله قرار دارند و پیش‌نویس توافق شامل یک کمیته تحت رهبری آمریکا است که برای نظارت بر اجرای آتش‌بس و رسیدگی به نقض‌ آن تشکیل می‌شود.

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

24 Nov, 18:50


بیانیه‌ی تحلیلی بیش از ۲۵۰ شخصیت اجتماعی، فرهنگی و سیاسی

🔴نه به تمامیت‌خواهی؛ نه به جنگ



🔸در بهار و تابستان سال ۱۴٠۳ ایران دست‌خوش تحوّلات غیرمنتظره‌ای بود که هم بازتاب‌های عملی آن و هم ارزیابی‌هایِ پیرامون آن هم‌چنان ادامه دارند. در پی سقوط هلیکوپتر رییس دولت سابق، کسب مجوز حضور نامزد اصلاح طلب در انتخاباتِ قوهٔ مجریه به‌معنای شکست قطعی برنامهٔ یک‌دست‌سازی حکومت توسط جریان حاکمی بود که پیش از این، بدان امیدی فراوان داشت.

▪️با هر نقطه‌نظری نسبت به موقعیتِ دولت کنونی، در این نکته اتّفاق نظر وجود دارد که عمق بحران‌های کشور صرفاً با ترمیم‌های صوری و جزیی در سیاست‌های کلان کشور اصلاح‌پذیر نیست. در صدر این بحران‌ها گونه‌ای از اضمحلال اقتصادی مشهود است که از بارزترین نشانه‌های آن -تا آنجا که به این دولت برمی‌گردد- کسری تراز عملیاتی بودجه‌ معادل ۱۸٠٠ همت است که برای سال آینده پیش‌بینی می‌شود و به گفته صریح یکی از مسئولان، تقریباً تاکنون چنین رقمی -بجز اواخر دوران جنگ- بی‌سابقه بوده و بدین‌ترتیب عملاً ۳٠ درصد بودجه تبدیل به کسری بودجه شده‌است. کاهش شدید درآمدهای نفتی، ناتوانی و مشکلات ساختاریِ صندوق‌های بازنشستگی در تامین هزینه‌ها، کاهش بودجهٔ عمرانی و برداشت ۱٠ میلیارد دلاری از صندوق توسعهٔ ملّی، تصویر واضحی از اقتصاد ناپایدار ایران را در سال آینده ترسیم کرده‌اند. آمارها نشان می‌دهد که درآمدهای نفتیِ دولت در سال ۱۴٠۲ به‌نحوِ بی‌سابقه‌ای به کمتر از ۲٠ درصدِ درآمدهای سال ۱۳۸۸ کاهش یافته و در مقابل، در بودجهٔ سال آینده، درآمدهای مالیاتی بالغ بر ۳۹ درصد افزایش داشته‌است. پیامدِ عمومیِ این موارد همانا کاهش سرمایه‌گذاری‌های عمرانی، کاهشِ واقعی یارانه‌ها، رکودِ اقتصادی و نهایتاً فشارِ مضاعف بر شهروندان و کسب‌وکارها خواهد بود.

🔸به اعتقادِ کارشناسانِ اقتصادی، تداومِ چرخهٔ آتش میان ایران و اسراییل، افزایش احتمالی فشارهای تحریمی با بازگشت ترامپ و جمهوری‌خواهان به ریاست‌جمهوریِ آمریکا و مجموعهٔ ناترازی‌های اقتصادی، بودجهٔ ۱۴۰۴ را به چالشی عمیق برای دولت تبدیل خواهد کرد. چالشی که در آن دولت ناچار خواهدشد با کاهشِ یارانه‌ها، استقراضِ بیشتر و افزایشِ فشارِ تورّمی، سعی کند مخارج خود را به تعادل برساند. یکی از عمده‌ترین مسائلِ پیش روی دولت، مسالهٔ افزایش قیمتِ بنزین است که یک‌بار در سال ۹۸ به خیزش اعتراضی سراسری انجامید. برخی نمایندگان مجلس تخمین زده‌اند که عملاً -و نه به‌طور رسمی- "در لایحهٔ بودجهٔ سال آینده افزایش قیمت بنزین تا ۴۰ درصد آمده‌است چرا که بیش از ۲۰هزارمیلیارد تومان برای آن منابع پبش‌بینی شده‌ است" و این به معنای افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت بنزین خواهدبود. مستقل از معادلات اقتصادیِ روی کاغذ، به‌لحاظ اجتماعی، از مدّت‌ها قبل پژوهش‌گران نهادگرا دولت کنونی را از افزایش بهای بنزین برحذر داشته و با توجّه به اتلاف منابع گسترده در اقتصاد کشور، به حذف حجم قابل‌ملاحظه مخارج غیرضروری و بی‌حاصل و انضباط مالی بیشتر توصیه کرده‌اند. چنان‌چه معضل بهای بنزین موجب تکرار وقایع سال ۹۸ گردد، این رخداد جز تیر خلاصی بر شعار "وفاق ملّی" دولت نخواهدبود. وفاقی که پیش از هر چیز تامین مشارکت همگانی و پاسخگویی به مطالبات فوری مردم نظیر آزادی زندانیان سیاسی-عقیدتی، رفعِ‌ حصر و سانسور، لغوِ نظارتِ استصوابی لغوِ حجاب اجباری، رفع فیلترینگ، آزادی مطبوعات، آزادی فعّالیت‌ احزاب و تشکل‌های مدنی و کارگری، کاهش میزان غنی‌سازی اورانیم و توقّف پروژه‌های غیرمولّد به ‌لحاظ اقتصادی و زیست‌محیطی، حذف هزینه‌های شبه‌مذهبیِ پوپولیستی و تخصیص منابع آن به معیشتِ اقشارِ آسیب‌پذیر، و بدین‌سان، مهار نسبی فقرعمومی و زوال اقتصادی در سرفصل آن قرار دارند و در غیراین‌صورت صفتِ "ملّی" دیگر موضوعیتی نخواهد داشت!

▪️ بنابراین برای کشور ما که از حمایت قدرت‌های بزرگ بی‌بهره است، واکنش اصولی، در برابر بی‌عدالتیِ حاکم بر نظام بین‌الملل، پیشبرد نوعی دیپلماسی ملّی و سیاست خارجی و منطقه‌ای مردمی و منطقی بر اساسِ اصل "توازن منفی" است؛ یعنی سیاستی که افزون بر اعلام همبستگی اخلاقی-انسانی و دفاع از حقوق پای‌مال‌شدهٔ ملّت‌ها، بر ضرورت صلح، تنش‌زدایی و حسن همجواری با همسایگان نیز تاکید ورزد. .....


🔻متن کامل و اسامی :
https://cutt.ly/aeK3fldh

#ایران_فردا
#نه_به_جنگ
#بیانیه‌ی_تحلیلی
#نه_به_تمامیت‌خواهی

میدان دمکراسی ‌‌جمهوری ایران عضو‌شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

24 Nov, 18:08


علیرضا زاکانی، شهردار تهران با بیان اینکه «باید به نسل فعلی، فرهنگ ایثار و جهاد که آثار آن را در دوره جنگ دیدیم، منتقل کنیم»، گفت: «فرهنگ جهاد و شهادت گمشده امروز جامعه ماست که اگر در ابعاد مختلف از جمله فرهنگ، سیاست، اجتماع جاری شود، بسیاری از مشکلات حل می‌شود.»

✍️ اذعان به شکست فرهنگی زاکانی

تفکر ایدئولوژیک اسلامی به زباله دان تاریخ ریخته شده است،

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

23 Nov, 16:43


کوروش پارسا

۱۸ دلیل برای گذار به دمکراسی پایدار در ایران

استبداد کارامد یا دمکراسی کارامد
سلطنت مطلقه یا جمهوری سکولار دمکرات

۳۶ دقیقه

https://youtu.be/CWAMnZFvOQc?si=d6PA4tAVj9-jDnN9

یادداشتهای کوروش‌‌ پارسا
https://t.me/KouroshParsa

میدان دمکراسی و جمهوری

23 Nov, 13:14


فراخوان دعوت به همکاری داوطلبانه

گروه یار در راستای مسولیت اجتماعی-سیاسی خود برای سازماندهی بهتر نیروهای مردمی و به منظور تقویت فرهنگ کار تیمی و دموکراتیک بین ایرانیان، به دنبال همکاری با افراد داوطلب مخالف جمهوری اسلامی در سراسر جهان میباشد.

از علاقمندان به همکاری با گروه یار دعوت می‌شود با تکمیل و ارسال این فرم به ما در مسیر سازماندهی بهتر نیروهای مردمی، اقدامات عملی و تقویت نهادهای مردمی مخالف رژیم جمهوری اسلامی کمک نمایند. هر چه سریعتر بتوانیم سازمانهایی قوی، پر تعداد و با منابع بسازیم، از کشته و زخمی شدن افراد بیشتری در ایران جلوگیری خواهیم کرد.

شما میتوانید با اسم مستعار با ما همکاری نمایید و در صورت استفاده از اسم واقعی اطلاعات شما نزد ما بصورت امن محفوظ می‌ماند و مطابق با قوانین حفاظت از اطلاعات شخصی استرالیا و استانداردهای جهانی، ما مسئول محافظت از اطلاعات شما هستیم و هر زمان که درخواست کنید، این اطلاعات از سیستم ما پاک خواهند شد.

امیدواریم با حمایت جمعی شما بتوانیم هر روز قوی تر شویم تا روزی که قدرت مردمی ما از قدرت رژیم جنایتکار جمهوری اسلامی فزونی یابد و شاهد رسیدن مردم ایران به آزادی، دموکراسی و عدالت باشیم.

فرم درخواست همکاری داوطلبانه

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc4uMYjMPnJkw1V5IlcU-kCV9TXw0w0C9miFef6NCJG0w8OxA/viewform

رسانه همگرایی جمهوری خواهان

https://t.me/hamgerayerInternetRepublic

میدان دمکراسی و جمهوری

23 Nov, 13:14


برای فریاد بلند #حسین_رونقی که حتی با لب‌های دوخته‌شده، گوش ضحاک زمان را کر کرده است. #پاینده_ایران و زنده باد #زن_زندگی_آزادی که راهنمای ما برای رسیدن به فرداهای روشن است. #ایرانیان_جمهوریخواه_استرالیا به داشتن هموطنان شجاع و آزاده‌ای همچون #کیانوش_سنجری و #حسین_رونقی افتخار می‌کنند و منش و روش مقاومت این راست‌قامتان در برابر سیاهی را چراغ راه آزادیخواهی خود می‌دانند.

#نه_به_جمهوری_اسلامی #نه_به_اعدام #مهسا_امینی #یار #علیه_فراموشی #جمهوری_اسلامی_باید_برود

منبع: یار یکی از امضاکنندگان آخرین بیانیه شبکه همگرایی

https://t.me/hamgerayerInternetRepublic

میدان دمکراسی و جمهوری

23 Nov, 00:36


گفتگوی کوروش پارسا با دکتر بابک خطی، پزشک، روزنامه نگار و تحلیلگر سیاسی در برنامه گذار به دمکراسی

در این برنامه سوالات زیر مطرح شدند:

۱- تحلیلی از شرایط سیاسی ایران ، بحران جانشینی

۲- کدام ابر بحران و‌شرایط حکومت را به زیر میکشد؟
۳- انواع گذار؟
۴- رابطه جنگ و گذار به دمکراسی
۵- فشار حداکثری داخلی‌و‌ خارجی و گذار

۶- رهبری فردی و گذار به دمکراسی



https://www.youtube.com/live/B65X6mnOd_Y?si=tguajdulJFHgy9K2

یادداشتهای کوروش پارسا عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان
https://t.me/hamgerayerInternetRepublic

میدان دمکراسی و جمهوری

21 Nov, 14:22


https://www.radiofarda.com/a/issues-warrants-for-israel-s-netanyahu-gallant-and-the-killed-hamas-commander/33210750.html

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو‌ شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

21 Nov, 14:19


🔹گفتگوی رضا علیجانی با حسن اعتمادی

تحول و گذار انواع مختلفی دارد و ما باید ذهن‌مان را از دوگانه‌ی «یا اصلاح یا انقلاب» خارج کنیم.

🌈مسئله انتقال رهبری را باید در ارتباط با «تناسب قوای اجتماعی»، یعنی یک بار بدون نقش احتمالی مردم و جنبش‌های اجتماعیِ اعتراضیِ همزمان و یک بار با در نظر گرفتن این عامل(یعنی فوق‌العاده بودن شرایط سیاسی کشور در زمان این انتقال)، تحلیل کرد.
🌈در یک بحث اتاق فکری برای تحلیل سناریوهای مختلف و به قول ورزشکارها، روی کاغذ، امکان عقب‌نشینی و رفرم در حکومت‌های دیکتاتوری متصور است؛ مثل پینوشه در شیلی، دکلرک در آفریقای جنوبی، احزاب کمونیست در اروپای شرقی و... . در ساختار ج.ا البته تحقق این سناریو سخت‌تر است.
🌈«امکان» رفرم‌هایی از موضع حفظ نظام یک مسئله است اما اینکه آیا این رفرم‌ها واقعا می‌توانند به حفظ نظام منجر شوند مسئله دیگری است.
🌈در حکومت‌های دیکتاتوری در مرحله نهایی این حکومت‌ها هستند که باید تصمیم بگیرند: تسلیم شدن در برابر خواست و اراده مردم(گذار تحول‌طلبانه) و یا ایستادن تا پایان(سرنگونی). هر یک از این دو انتخاب مسیر متفاوتی را رقم خواهد زد.
https://t.me/rezaalijani41
🔺یک انحراف بزرگ که حتی میتوان آن را نوعی کودتا دانست کنار گذاشتن پیش‌نویس قانون اساسی مصوب شورای انقلاب در مجلس خبرگان و نوشتن یک قانون جدید بر اساس اصل ولایت فقیه بود.
🔺بحث ولایت فقیه اینک بحث اکثریت مردم ایران نیست و آنها از اصل حکومت دینی عبور کرده‌اند.
🔺مسئله رهبر بعدی برای خامنه‌ای هم از منظر امنیت خانواده‌اش پس از او و هم از منظر تصوری که او از انحراف انقلاب دارد، مهم است. عامل دیگر در لحظه کنونی خطری است که برای جان او بعد از ترور هنیه، حسن نصرالله و... پیش آمده است.
🔺چینش افراد مجلس خبرگان نیز (همانند روند حذف و به حاشیه راندن رقیبان مختلف)، به صورت هدایت شده بود. البته این مجلس نیز خالی از دسته‌بندی‌های درونی‌تر نیست.
🔺در درون ساختار قدرت اختلافات وجود دارد و بعد از مرگ خامنه‌ای هم بیشتر بیرون خواهد زد. فرهنگ ملاحظه‌کاری و محافظه‌کاری روحانیت نیز بیانگر همین مسئله است(یعنی وقتی رهبرِ آقا بالاسری وجود نداشته باشد، زبانهای بیشتری باز خواهد شد و رقابتها شکل فعال‌تری خواهد گرفت).
🔺دو مافیای اقتصادی مهم در ج.ا وجود دارد؛ یکی مافیایی که نانش در اقتصاد جنگی و تحریمها یعنی ذیل همین سیاست خارجی است که خامنه‌ای پیش میبرد. مافیای دوم اما نفعش در ارتباط آزاد و راحت تجاری با جهان است. این رقابت اینک به نفع مافیای اول در جریان است اما بعدا میتواند شکل متفاوتی به خود بگیرد و روی سیاستهای ج.ا هم اثر بگذارد.
🔺اگر انتقال رهبری در دوران تغییر توازن قوای اجتماعی توسط جنبش مردمی صورت بگیرد این فرض هم بعید نیست که از موضع حفظ نظام حتی نام افراد دیگری مثل حسن روحانی یا حسن خمینی و یا محمد خاتمی هم مطرح شود. و یا حتی در شرایط حادتر اصل ولایت فقیه زیر سئوال برود. ما فعلا در یک بحث اتاق فکری این فرض و سناریو را کنار میگذاریم.
🔺رفرم از موضع حفظ نظام در لایه اول یعنی سیاست خارجی کم هزینه‌تر از رفرم در لایه دوم یعنی سیاست فرهنگی و اجتماعی است. امکان تغییر در لایه سوم که میتواند زمین زدن شیشه عمر نظام باشد، یعنی لایه آزادی و حقوق بشر، تقریبا غیرممکن است.
🔺گاه مجموعه عوامل داخل جامعه، درون سیستم و عوامل خارجی باعث میشوند یک نظام سیاسی مجبور به عقب‌نشینی و حتی تسلیم شود؛ مثل شیلی، آفریقای جنوبی، لهستان، آلمان شرقی، پرتقال، اسپانیا و... .
🔺من قبلا مقاله ای تحت عنوان «آیا تحمیل تحول بر حکومتهای اصلاح‌ناپذیر ممکن است؟»، نوشته ام.
🔺آخوندولوژی و آخوندشناسی دقیق‌تر نشان میدهد که حضرات حاکم برخلاف نظامهایی مثل صدام، تئوری مصلحت نظام و حفظ نظام هم دارند و وقتی زور مقابلشان زیاد باشد اهل عقب‌نشینی هم هستند!
🔺اگر انتقال رهبری و جلسه مجلس خبرگان در اوج جنبش زن، زندگی، آزادی اتفاق می‌افتاد احتمالا این مجلس باید ملاحظات بیشتری را در نظر میگرفت. همان هنگام اخبار حکایت از آن داشت که در مجمع تشخیص مصلحت نظام بحث ضرورت رفرم در برخی حوزه‌ها مطرح شده بود و یا اسنادی منتشر شد که بین سران سپاه نیز اختلاف بوجود آمده و برخی معتقد به تغییر برخی سیاستها هستند. این نظرات همگی از موضع حفظ و مصلحت نظام مطرح شده بود.
🔹لینک فایل صوتی:
https://t.me/RezaAlijaniarchive/526

میدان دمکراسی و‌جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

20 Nov, 19:51


فرم و محتوای حکومت از منظر فلسفه سیاسی

✍️ احمد علوی

رابطه میان فرم و محتوا در فلسفه سیاسی به نوعی تعامل یا وابستگی متقابل و یا علی میان ساختارهای حکومتی (فرم‌ها) و آرمانها و ارزش‌های اجتماعی (محتوا) مانند عدالت، آزادی و برابری اشاره دارد. در برخی نظریات مانند آرنت و هگل، این رابطه دیالکتیکی است و هر کدام از فرم و محتوا بر دیگری تأثیر می‌گذارد. از منظر ارسطو فرم سیاسی باید متناسب با محتوا (اهداف اخلاقی جامعه) باشد؛ حکومت عادلانه فرم و محتوای هم‌سویی دارد. بنا به رویکرد فوکو، فرم‌ها و محتوا در فرآیندهای قدرت و گفتمان در هم تنیده و بازتولید می‌شوند. بطور خلاصه بنا به آنچه آمد، فرم‌ها و محتوا همیشه به‌طور متقابل بر یکدیگر تأثیر می‌گذارند و تغییر در یکی می‌تواند تغییر در دیگری را به همراه داشته باشد.

https://telegra.ph/%D9%81%D8%B1%D9%85-%D9%88-%D9%85%D8%AD%D8%AA%D9%88%D8%A7%DB%8C-%D8%AD%DA%A9%D9%88%D9%85%D8%AA-%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D9%86%D8%B8%D8%B1-%D9%81%D9%84%D8%B3%D9%81%D9%87-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%DB%8C-11-20

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو‌ شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

20 Nov, 18:51


«شرایط بحرانی» و فرصت اندک

...اگر اول بهمن یعنی تاریخ شروع دولت دوم ترامپ را مبنای شروع تلاش اصلی برای توافق جدید بشماریم، تنها کمتر از 9 ماه فرصت خواهیم داشت و اگر روند دوماهه فعال‌کردن مکانیسم ماشه را نیز به حساب آوریم، زمان مفید به هفت ماه کاهش خواهد یافت. این دوره هفت‌ماهه برای رسیدن به توافقی جدید درباره موضوعاتی بسیار پیچیده بسیار اندک است. قطع‌نامه سه کشور اروپایی علیه ایران در شورای حکام آژانس را باید در‌واقع در ادامه تلاش‌‌هایی دانست که این سه کشور از نوامبر گذشته برای زمینه‌سازی جهت توسل به مکانیسم ماشه تا قبل از 26 مرداد شروع کرده‌اند.

در شرایطی با چنین جدول زمانی فشرده‌ای مواجه هستیم که شرایط در یکی، دو سال اخیر بسیار دگرگون شده‌ است. در این مدت هم اهرم‌های سیاست خارجی ایران و مباحثی مانند بازدارندگی دستخوش تحولاتی اساسی شده‌اند و هم روابط ایران با اروپا و دوستانی مانند چین و روسیه متحول ‌شده‌ است. رابطه ایران با اروپا هیچ‌گاه در چند سده اخیر تا به این حد بحرانی نبوده و حمایت چین و روسیه از مواضع پوچ امارات درباره سه جزیره ایرانی و نیز مسئله کریدور زنگه‌زور نیز ممکن است اعتماد تهران به چنین دوستانی را متزلزل کرده‌ باشد. مهم‌تر اینکه شرایط داخلی نیز با توجه به تلنبار شدن مشکلات و ناترازی‌ها وارد مرحله متفاوتی شده و دیگر مانند چند دهه اخیر ممکن است تحمل استخوان لای زخم‌ها و بلاتکلیفی‌های بی‌پایان را نداشته باشد. در پرتو شرایط جدید باید توجه داشت که شرایط ذهنی طرف مقابل نیز تغییر کرده‌ است. در‌این‌میان اهرم موجود در دست ایران یعنی برنامه هسته‌ای نیز اهرمی بسیار پرمخاطره است و استفاده از آن، کشور را با ریسک جنگ مواجه خواهد کرد؛ جنگی که ممکن است بعد از ضربات پینگ‌پنگی اخیر بین ایران و اسرائیل به نظر برخی محتمل‌تر شده باشد.

مقاماتی که برای مواجهه با «شرایط بحرانی» برنامه‌ریزی می‌کنند، همچنین باید توجه داشته باشند که ما تجربه برجام به‌عنوان یک توافق تک‌موضوعی را داشته و دیده‌ایم که یک زخم پانسمان‌شده نمی‌تواند از آسیب دیگر زخم‌های باز مصون بماند. در این زمینه تأکید دکتر عراقچی بر «مدیریت تنش» و غیرممکن بودن حل مشکلات با غرب به دلیل «مسائل مبنایی» امید چندانی ایجاد نمی‌کند. اگر یک توافق تک‌موضوعی با حضور اوباما در کاخ سفید و با وجود مخالفت منطقه ممکن شد و امکان احیای آن نیز در دوره بایدن وجود داشت، در دوره ترامپ امکان تکرار آن وجود نخواهد داشت. اتهام ترامپ به ایران در دولت اولش مبنی بر نقض «روح» برجام که اشاره به‌ بندی در مقدمه برجام راجع به «صلح در منطقه» است، گویای همین امر بود. اسرائیل و شیوخ عرب که تصور می‌کردند برجام دست ایران را برای فعالیت بیشتر در منطقه باز خواهد کرد، با وجود ترامپ در کاخ سفید در موقعیت بسیار بهتری برای جلوگیری از تکرار یک توافق تک‌موضوعی دیگر هستند. به هر حال، به قول آقای عراقچی ایران در آستانه یک «شرایط بحرانی» قرار دارد و واقع‌بینی حکم می‌کند که... https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-949328

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

20 Nov, 17:18


سرنوشت مکانیزم های”برند سازی سیاسی” و “قدرت نرم ” حاکمیت ولایی

✍️احمد علوی

“بنا به آنچه آمد "برندسازی" برای خلق قدرت نرم زمانی مؤثر است که ارزش‌های داخلی و خارجی یک حاکمیت هماهنگ باشند در غیر اینصورت فرایند "برندسازی" ناکام خواهد ماند و حتی اثری معکوس خواهد داشت. در مورد حاکمیت ولایی، تناقض میان گفتمان "عدالت و مقاومت در مقابل استکبار" و سیاست‌های واقعی، نه تنها اعتبار قدرت نرم حاکمیت بر باد داده است بلکه این حاکمیت را به عنوان رژیمی سرکوبگر، ریاکار و تنش آفرین معرفی نموده است که تلاش می کند تا جنس بدلی را بجای اصل قالب کند.”

لطفا متن کامل را در لینک زیر
ملاحظه کنید:

https://telegra.ph/%D8%B3%D8%B1%D9%86%D9%88%D8%B4%D8%AA-%D9%85%DA%A9%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%B2%D9%85-%D9%87%D8%A7%DB%8C%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%AF-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D9%88-%D9%82%D8%AF%D8%B1%D8%AA-%D9%86%D8%B1%D9%85--%D8%AD%D8%A7%DA%A9%D9%85%DB%8C%D8%AA-%D9%88%D9%84%D8%A7%DB%8C%DB%8C-11-20

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

19 Nov, 00:55


خبر موثق: “عملیات وعده صادق 3 بعد از اختلاف در شورای عالی امنیت ملی، با تأیید خامنه ای تعلیق شده است.”

حکومت با چشم انداز فشار حداکثری عقب نشینی تاکتیکی میکند.

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو‌ شبکه همگرایی‌ جمهوری‌خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

11 Nov, 08:59


مقاومت مدنی ادامه دارد، درود بر‌خانم ترانه علیدوستی که در‌ حد توان خود ایندمبارزه‌ را ادامه میدهد

میدان دمکراسی و جمهوری

11 Nov, 02:43


پیش بینی ۳ سال قبل سازمان برنامه و بودجه از قیمت #دلار در سال ۱۴۰۳ درست از آب در آمد! دلار در صورت تحریم سال آینده ۱۱۰ هزار تومان خواهد بود

منبع: اصلاحات نیوز

✍️ تحریم احتمالی حداکثری فشار بیشتری بر اقتصاد ایران میگذارد

میدان دمکراسی و جمهوری ایران

میدان دمکراسی و جمهوری

11 Nov, 02:01


معنای بازگشت ترامپ برای اقتصاد ایران چیست؟

احمد علوی

بازگشت ترامپ به کاخ سفید، بن‌بست راهبرد “نه جنگ، نه مذاکره” رهبر حاکمیت ولایی را برجسته‌تر خواهد کرد. بنا به گفته دستیاران ترامپ، رئیس‌جمهور چهل‌وهفتم آمریکا، سیاست‌های سختگیرانه‌ای برای فشار اقتصادی و انزوای رژیم ولایی به اجرا خواهد گذاشت. بر پایه تجربیات گذشته، انتظار می‌رود بسته‌ای از تحریم‌ها، راهبردهای اقتصادی و دیپلماتیک طراحی و اجرایی شوند که هدفشان تضعیف اقتصادی و انزوای بیشتر بین‌المللی رژیم ایران است. به‌ویژه با توجه به جنبش زن-زندگی-آزادی در سه سال گذشته و کاهش قدرت نیروهای نیابتی رژیم در خاورمیانه، فاصله گرفتن اتحادیه اروپا از ایران، و شدت گرفتن تحریم‌ها و فشارهای دیپلماتیک، انتظار می‌رود اقدامات کاخ سفید مؤثرتر از گذشته باشد. این بسته سیاستی و پیامدهای آن به‌طور کلی عبارت خواهند بود از: 

متن کامل در اینک زیر:

https://telegra.ph/%D9%85%D8%B9%D9%86%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DA%AF%D8%B4%D8%AA-%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%85%D9%BE-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA-11-11

میدان دمکراسی و جمهوری ایران

میدان دمکراسی و جمهوری

11 Nov, 01:23


بخش اول

فساد ساختاری و دن کیشوتها
نوزدهم آبان 1403
احمد علوی
اخیرا فردی بنام عباس پالیزدار، عضو و کارشناس هیات تفحص از قوه قضاییه در دهه ۸۰ ضمن برخی از افشاگرها، مدعی شد که فرزند علی خامنه ای به عنوان گزینه ای رهبری رژیم ولایی میتواند، رهبر و راهکار برونرفت از تنگنای فساد ساختاری ایران باشد. نکته پنهانی نیست که بحران‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی ایران به‌طور مستقیم و غیرمستقیم به فساد مدیریتی و اقتصادی در سطوح مختلف حکومت و نهادهای دولتی مرتبط هستند. این فساد‌ها شامل سوءاستفاده از منابع عمومی، بی‌نظمی در تخصیص منابع، سیاست‌های نادرست اقتصادی، و نبود پاسخگویی و شفافیت در تصمیم‌گیری‌ها هستند که به تضعیف عملکرد مدیریت، سازمانها و منابع اقتصادی منجر شده‌اند. بسیاری از ناترازی های اقتصاد ایران با فساد ساختاری در کشور توضیح داده میشود. کسری بودجه بالا و ناتوانی دولت در تأمین منابع مالی پایدار، شکاف میان واردات و صادرات، وابستگی به صادرات نفتی و عدم تنوع در صادرات، ناترازی در سیستم بانکی، ناترازی در بازار سرمایه، ناترازی صندوقهای تامین اجتماعی، ناترازی در زیرساخت‌های صنعتی و فناوری و سایر ناترازی ها. همین ناترازی هاست که برای سرنوشت تورم، بیکاری، افزایش قیمت ارز، شکاف طبقاتی، کاهش سطح رفاه عمومی را رقم زده است. فساد مدیریتی-اقتصادی رابطه تنگاتنگی با فساد سیاسی دارد، و هرکدام شرط تداوم دیگری است.

کدام نوع فساد؟ کدام نوع راهکار؟

فساد مدیریتی به طور کلی به سوءاستفاده از قدرت و موقعیت‌های مدیریتی برای منافع شخصی، باندی، فرقه ای یا گروهی در سطوح گوناگون مدیریت عمومی اطلاق می‌شود. فساد مدیریتی-اقتصادی می‌تواند در اشکال، عمق و سطوح مختلفی رخ دهد. همچنین انواع فسادهای مدیریتی-اقتصادی علیرغم همپوشی آنها میتواند برپایه معیارهای گوناگونی از قبیل گسترده، سطح حکومتی، رونزایی- برونزایی، ریشه ها، نهادینه شدگی، هنجاری شدن، پیامدها- طبقه بندی شوند. در یک طبقه بندی فساد مدیریتی-اقتصادی به فساد مدیریتی-اقتصادی موردی-جزئی(Minor Corruption)، سیستمی(Systemic Corruption) و ساختاری (Structural Corruption) تقسیم می شوند. اما تفکیک میان این سه عرصه بسیار دشوار است و معمولا هر سه نوع فساد مدیریتی-اقتصادی میتواند همزمان هم رخ دهد. چه مفهوم فساد ساختاری در بر گیرنده دو مفهوم فساد سیستمی و موردی-جزئی هم هست. افزون بر این فساد مدیریتی-اقتصادی موردی-جزئی فرایندی در سطوح پایین نظام اداری است و معمولا مسیری از پایین به بالاست، حال آنکه فساد ساختاری و سیستمی غالبا از بالا به پایین میباشد. فساد مدیریتی-اقتصادی موردی-جزئی فساد به تخلفات کوچک و فردی اشاره دارد که معمولاً محدود به افراد یا گروه‌های کوچک است و منافع شخصی آن‌ها را تأمین می‌کند. این نوع فساد به طور کلی کوتاه‌مدت و محدود است و با پیگیری و نظارت موثر قابل کنترل است. نمونه‌هایی از فساد جزئی شامل رشوه‌گیری توسط یک کارمند دولتی و اختلاس‌های کوچک در نهادهای دولتی یا پروژهای خاص است. تاثیرات این فساد بر اعتماد عمومی محدود است و برای مقابله با آن تقویت نظارت و مجازات‌های قانونی، گسترش سازمان‌های مردم نهاد و رسانه‌های مستقل ضروری است. فساد جزئی معمولاً به علت فرهنگ سازمانی ضعیف و فقدان اخلاق حرفه‌ای فردی یا گروهی رخ می‌دهد و اصلاح آن در کوتاه‌مدت غیر ممکن نیست. فساد مدیریتی-اقتصادی سیستماتیک به تخلفات گسترده‌تری نسبت به فساد جزئی یا موردی اشاره دارد که به بخشی از نظام مدیریتی تبدیل شده‌اند. این فساد در بخش‌های مختلف نظام اداری گسترش یافته و شامل منافع شخصی و گروهی مدیران بالادستی و میانی می‌شود. فساد سیستماتیک معمولاً میان‌مدت و گسترده است و نیاز به اصلاحات جامع و تغییرات سیستماتیک دارد. این نوع فساد در بخش‌های مختلف دولت یا شرکت‌ها رخ می‌دهد و منجر به کاهش کلی اعتماد به نظام مدیریت عمومی، کاهش بهره‌وری و کارایی، افزایش هزینه‌ها و کاهش اعتماد عمومی می‌شود. برای مقابله با فساد سیستماتیک، لازم است اصلاحات جامع، شفافیت بیشتر و گسترش سازمان‌های مردم نهاد و رسانه‌های مستقل صورت گیرد
فساد سیستماتیک اقتصادی و مدیریتی به نوعی از فساد اشاره دارد که به طور گسترده و عمیق در ساختارها و فرآیندهای یک نظام مدیریت عمومی یا نهاد نفوذ کرده است. این نوع فساد به ویژگی‌های خاصی از جمله تداوم، گسترش و سازمان‌یافتگی بودن اشاره دارد. فساد سیستماتیک معمولاً به‌ صورت پایدار در طول زمان ادامه می‌یابد و به‌ سادگی و سهولت از بین نمی‌رود بلکه به‌طور مداوم گسترش می یابد و به جزئی از عملکرد عادی نهادها تبدیل میشود. در طول زمان، فساد می‌تواند به بخشی از فرهنگ سازمانی و اجتماعی تبدیل شود. در شرایطی این چنین ، افراد جدیدی که وارد سیستم می‌شوند نیز به راحتی به این فرهنگ فسادآمیز خو می‌گیرند.

میدان دمکراسی و جمهوری

11 Nov, 01:23


بخش دوم یادداشت
احمد علوی

همزمان به تدریج فرهنگ تسامح نسبت به فساد جان می گیرد،
و موجب میشود که فساد به‌عنوان یک بخش روزمره از زندگی پذیرفته شود.

فساد ساختاری(Structural corruption) به فرایندی اشاره دارد که به واسطه ساختار استبداد ولایی-رانتی و توزیع ناعادلانه منابع قدرت، ثروت و منزلت در راس هرم نظام سیاسی و در سطح کلان و به شکل نهادینه و سازمان یافته متمرکز است. بنابراین فساد مدیریتی-اقتصادی از بالا به پایین سرریز شده و در همه سطوح رخ میدهد و تصادفی یا جزئی و موقت نیست تنها به سطح مدیران میانی خلاصه نمی شود. ریشه این فساد درونزا در بطن ساختارهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی عمیق است، قابل انفکاک از ساختار نیست و منافع گروه‌های خاص مسلط بر قدرت و رهبر حاکمیت را -به هزینه اکثریت شهروندان- تأمین می‌کند. این امر در حاکمیت ولایی یعنی نظامی که قدرت سیاسی و مذهبی در یکدیگر آمیخته شده و ولی فقیه- که دارای بسط ید است و ولایتش موصوف به مطلقه است- و توزیع منابع اعم از منابع مالی و مشاغل و مناصب را در اختیار دارد جزئی از ساختار حاکمیت است و با گفتمان مسلط توجیه میشود. این نوع فساد مبتنی بر این انگاره است که ساختارها و نهادهای اقتصادی و سیاسی به شکلی طراحی شده‌اند که به‌طور پویا و درونزا فسادزا و تبدیلی به هنجاری متعارف تبدیل شده اند. راهکار برون رفت از چنین فساد ساختاری دگرگونی ساختاری در عرصه حقوقی و حقیقی در توزیع منابع سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است. بنابراین رویکردی که به حفظ ساختار کمک کند، برای برون رفت از تنگنای فساد ساختاری کارآمد نخواهد بود. تجربه بیش از سه دهه اخیر هم همین ادعا را تایید می کند. دگرگونی یادشده میبایست به امر تمرکز قدرت در راس حاکمیت ولایی خاتمه داده، حاکمیت را شفاف و پاسخگو نماید. همچنین مشارکت سازمانهای مردم نهاد جامعه مدنی در نهادهای قدرت و نظارت رسانه های متنوع، مستقل و آزاد بر کلیه شئون سیاسی، اقتصادی و اجتماعی از ضروریات خواهد بود. در شرایط فعلی، تغییر رویکرد ستیزه با تجدد، کشایش سیاسی، اقتصادی و فرهنگی به جان، رفع تحریم ها، رفع انزوای بانکی و بازار رقابتی مقدمه ای بر فرایند گذار از فساد ساختاری خواهد بود. بدون فراهم بودن این مقدمات البته جابجایی در سطح رهبری یا روسائ قوا یا حتی مدیران دیوانسالاری نمی تواند فساد زدایی ساختاری و پایدار را تضمین کند.

میدان دمکراسی و جمهوری

10 Nov, 13:50


برای درک سیاست احتمالی ترامپ نسبت به ایران و خاورمیانه، خواندن این مقاله در پولیتیکو که با برخی از افراد درون تیم انتقالی هم صحبت شده، کمک میکند

https://www.politico.com/newsletters/national-security-daily/2024/11/08/a-sneak-peak-on-trumps-iran-policy-00183727

میدان دمکراسی و جمهوری ایران

میدان دمکراسی و جمهوری

09 Nov, 03:05


برنامه گذار به دمکراسی

بررسی نتایج انتخابات امریکا در مصاحبه با نیره توحیدی و مهرداد درویش پور دو اسناد دانشگاه

https://www.youtube.com/live/N9BfHmxN37E?si=FSQPEdMwqTxi8u-U

میدان دمکراسی و جمهوری

09 Nov, 01:36


مقاله خواندنی فرانسیس فوکویاما در مورد تغییرات جهانی و به قدرت رسیدن ترامپ

آیا به قدرت رسیدن ترامپ در دور دوم نیز یک اناملی است؟

آیا اتحادیه اروپا میتواند ، رل امریکا را در ناتو بازی کند؟

https://tinyurl.com/u5km9x9p

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جنهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

09 Nov, 01:32


نسرین ستوده در حمایت از آهو دریایی دختر علوم تحقیقات

"آهو دریایی، زنی که از روی اعتراض یا هر کنش دیگری بدون رعایت بخشی از پوشش زنانه، در دانشگاه علوم تحقیقات رفت و آمد کرد، اکنون به بیمارستان روانپزشکی منتقل شده است. برچسب بیماری روانی سابقه‌ی طولانی در حکومت‌های مستبد دارد. آنها باور نمی‌کنند که اقتدارشان  به سخره گرفته شود، از این روست که برچسب اختلال روانی می‌زنند. اما این عمل از مصادیق سواستفاده از قدرت دولتی و موجب مجازات عاملان و آمران انتقال افراد به بیمارستان روانی است.
من به عنوان یک تحصیل کرده‌ی حقوق، طبعا نگران رعایت حقوق او و زندگی‌اش هستم. او با علم به نافرمانی مدنی‌اش، دست به این کار زده است. به لحاظ قانونی عمل او با رفتار هر یک از ما که بدون روسری تردد می‌کنیم، هیچ فرقی ندارد. همه‌ی ما به الگوهای رایج حجاب که از سوی مردان پدرسالار دیکته می‌شود، نه می‌گوییم. بنابراین ما در کنار آهو دریایی هستیم و از او حمایت می‌کنیم."

کانالتلگرامی همراه با جنبش زن زندگی آزادی عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

https://t.me/SecularRepublic4Iran

میدان دمکراسی و جمهوری

08 Nov, 16:29


🔸وبینار «اقتصاد سیاسی جمهوری اسلامی: طبقه، دولت، ژئوپلتیک»
________
🔸شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ ـ ۹ نوامبر ۲۰۲۴
ساعت ۲۱.۳۰ به وقت تهران ـ ۱۹ به وقت اروپای مرکزی
🔸سخنران: پرويز صداقت، پژوهشگر اقتصاد سياسی
________

👈آدرس اتاق سمينار در زوم

کد اتاق 115756

👈پخش همزمان در يوتيوب

میدان دمکراسی و جمهوری ایران

https://t.me/SecularRepublic4Iran

میدان دمکراسی و جمهوری

06 Nov, 14:56


✍️ کوروش پارسا

معنای دمکراسی به روایت کارل پوپر توان براندازی یک دولت بطور متناوب از طریق صندوق رای است، امریکا انتخاب خود را در انتخابات دیروز کرد، ویژگی دیگر دمکراسی حاکمیت اکثریت با حفظ حقوق اقلیت است، تجربه المان هیتلری و فاشیزم بخش دوم این تعریف یعنی حفظ حقوق اقلیت را اضافه کرد تا حاکمیت “فاشیستی” اکثریت (مانند خمینی) در کشورهای دمکراتیک تکرار نشود،

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

05 Nov, 04:54


دونالد ترامپ در آخرین تلاش خود برای جلب حمایت رای‌دهندگان عرب و مسلمان در ایالت سرنوشت‌ساز میشیگان گفت کامالا هریس «به خاورمیانه حمله خواهد کرد»./ ایران اینترنشنال

✍️ ترامپ فکر میکند خاورمیانه یک کشو‌ر معین است، اطلاعات عمومی ترامپ ضعیف است.

میدان دمکراسی و جمهوری

05 Nov, 03:35


“ایران ای سرای امید
بر بامت سپیده دمید
بنگر کزین ره پر خون
خورشیدی خجسته رسید
اگر چه دلها پر خون است
شکوه شادی افزون است
سپیده ما گلگون است
که دست دشمن در خون است
ای ایران! غمت مرساد
جاویدان شکوه تو باد
راه ما، راه حق، راه بهروزیست
اتحاد اتحاد رمز پیروزیست
صلح و آزادی جاودانه در همه جهان، خوش باش
یادگار خون عاشقان!
ای بهار تازه جاودان
در این چمن شکفته باش”
هوشنگ ابتهاج

#نه_به_تبعیض
#نه_به_اعدام
#نه_به_جمهوری_اسلامی
#زن_زندگی_آزادی

کانال پویش جمهوری خواهان سکولار علیه تبعیض


قطعهٔ وطن از میلاد قهاری

مجله ملیون جمهوری خواه ایران

این مجله گزیده مطالب گروه ملیون را نشر میدهد

https://t.me/melliun_jomhoorikhah_democrat

میدان دمکراسی و جمهوری

04 Nov, 07:01


🔶ایران می‌خواهد واکنشی "پیچیده و قوی‌تر" به حمله اسرائیل بدهد

اسرائیل اواخر ماه اکتبر در پاسخ به حملات موشکی جمهوری اسلامی تأسیسات نظامی و پدافند هوایی ایران را هدف قرار داد. به گزارش رسانه‌ها، جمهوری اسلامی با وجود هشدارهای اخیر آمریکا قصد دارد بار دیگر به اسرائیل حمله کند و تهران ضمن تأکید بر "قطعی" بودن پاسخ، گفته است که این حمله ابعادی بزرگ‌تر خواهد داشت.

روزنامه آمریکایی "وال استریت ژورنال" به نقل از یک مقام مصری که از قصد ایران مطلع شده است، گزارش داد که این حمله "پیچیده" و در مقایسه با حملات قبلی "قوی‌تر" خواهد بود.

این نشریه با استناد به اظهارات و اطلاعات منابع ایرانی و عربی گزارش داد، جمهوری اسلامی در حمله تازه خود از موشک‌هایی با کلاهک‌های بزرگ‌تر از آنچه در حمله اول اکتبر به کار گرفته بود، استفاده خواهد کرد. افزون بر این قرار است که در کنار نیروهای سپاه پاسداران، نیروهای ارتش نیز در عملیات شرکت کنند./ دویچه وله

میدان دمکراسی و جمهوری

04 Nov, 01:58


توضیح شفاف ان سلزر درباره وضعیت خاصّی که در #آیوا حاکم است!

کم‌رونق بودن تبلیغات دو رقیب در این ایالت و شکل‌گیری فهمی درون‌گروهی و درون‌اجتماعی با اثرپذیری کم از تحولات تبلیغاتی کمپینها

او چند بار در چند مصاحبه به اجرایی شدن قوانین ضدّ سقط جنین و محدودیت آزادی زنان و "احتمال" تأثیر آن در رویکرد زنان به انتخابات نیز گفته است.

نکته مهمتر اینکه او این نتایج تازه را یک اتفاق و حادثه نمی‌داند... مسیری که از فاصله زیادی #بایدن و #ترامپ به فاصله 4 درصدی #هریس و #ترامپ رسید و حالا در نظرسنجی او، هریس سه درصد جلوتر است. / انتخابات امریکا

✍️ کوروش پارسا

بنظر من شاید این نظرسنجی در ایالت ایوا یک حرکت زیر پوستی را در بخش مردد و امکان جهش و چرخش بطرف هریس در روز انتخابات را نشان دهد، ترکیب انرژی جنبشی که در فضای پرشور انتخاباتی و گرایش جوانان و زنان در کمپ هریس دیده میشود و حرکت زیر پوستی که نمونه آن در ایوا دیده شده، شاید پیش بینی پیروزی هریس را کم ریسک تر کند. در نتیجه اگر اجبار داشتم پیش بینی کنم، نتیجه را در جهت دل خودم که پیروزی هریس است ، پیش بینی می کنم، ولی طبعا هزار پارامتر دیگر در کارند که قابل رویت نباشند ، ولی منطق ریاضیاتی من و نتایج انتخابات ۲۰۲۲ (۴ درصد بیشتر از نظرسنجی ها به نفع دمکرات ها بخاطر سقط جنین) بگوید که زمان به قدرت رسیدن یک زن فرارسیده است، زمان فتح فله نهایی برای یک گام بزرگ دیگر برای برابری زنان و در نتیجه تداوم حرکت به جلوی دیگر به طرف امریکای بزرگ رنگارنگ فرارسیده است.

سیمای جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

https://t.me/hamgerayerInternetRepublic

میدان دمکراسی و جمهوری

04 Nov, 01:34


https://youtu.be/wlfkhsNatWU?si=0id8-HbupoUtK3dZ

سیمای جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

03 Nov, 19:54


نبیه بری، رییس پارلمان لبنان با اشاره به تحولات این کشور و همچنین دخالت‌های جمهوری اسلامی به روزنامه واشینگتن‌پست گفت: «من انکار نمی‌کنم که ایران به حزب‌الله کمک می‌کند، حتی خود حزب‌الله نیز این را می‌گوید، اما اگر آمریکا به لبنان کمک کند، ما از ایران دستور نخواهیم گرفت.»/ ایران اینترنشنال

✍️ کمکهای جهانی و بخصوص امریکا در لحظه حیاتی کنونی میتواند آخرین میخ در تابوت حرکت نظامی حزب الله و‌وابستگی لبنان به حکومت اسلامی باشد،

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

03 Nov, 13:56


یک سایت عربی: ایران آماده بزرگترین حمله تاریخ علیه اسرائیل می‌شود

🔺خبرگزاری العربی الجدید:

🔹نیروهای مسلح ایران در حال برنامه‌ریزی برای حمله‌ای به “رژیم صهیونیستی”هستند که «از نظر کمی و کیفی گسترده‌ترین حمله تا به امروز خواهد بود»

🔹«عملیات وعده صادق ۳» به‌صورت ترکیبی و نه محدود به شلیک موشک خواهد بود. این عملیات شامل استفاده از موشک‌هایی با کلاهک‌های سنگین‌تر و بزرگ‌تر از قبل خواهد بود و برای اولین بار ارتش ایران نیز در این حمله شرکت خواهد داشت/ دانشجو

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

03 Nov, 13:47


🔻 نرگس محمدی خواستار آزادی دانشجوی معترض و توقف سرکوب و آزار زنان شد

🔸نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل با انتشار پیامی از زندان اوین درباره بازداشت دانشجوی معترض دانشگاه علوم و تحقیقات نوشت؛

زنان تاوان «سرپیچی» را میدهند، اما در مقابل زور سر خم نمی‌کنند. «تنِ» زنِ معترضِ دانشگاه، نماد عصیان و شدت خشم و طغیان است.

زن دانشجو با لباسهای معمولی برای شرکت در کلاس درس وارد دانشگاه می شود. ماموران حراست به دلیل «حجاب اجباری» مانع ورود او می شوند. درگیری تا جایی پیش می‌رود که او لباسش را در می‌آورد.

یادآوری آنچه بر زنان ایران در این لحظه‌های تحقیر و توهین وزورگویی رفته است، هولناک، تحمل ناپذیر و شکننده است.

مسئولان و مأموران حکومت اعلام کرده‌اند، زنی را که در دانشگاه برهنه شد، تحت آزمایشاتِ روانی قرار داده‌اند. به جای زنِ معترض، می‌بایست عاملان و آمران پدیده‌ی ننگین «حجاب اجباری» تحت آزمایش روانی قرار گیرند که به خود اجازه می‌دهند در هر مکان و هر زمانی، بدنِ زن را ابزار خشونت علیه او قرار دهند.

حکومت نمی‌تواند با برچسبِ «روانی»، بیمار «جنسی» و «فریب‌خورده» علیهِ زنان معترض که بدن‌هایشان را نمادِ اعتراض و طغیان علیه زن‌ستیزی و استبداد کرده‌اند، آن‌ها را وادار به عقب‌نشینی کند.

زنِ معترض در دانشگاه، «بدنی» را که حکومت سال‌ها در تلاش است تا ابزار شرم، سرکوب و جنسی قرار دهد، به ابزارِ اعتراضِ کوبنده علیه‌شان تبدیل کرد.

او نه تنها در مقابل زورگویی برای تحمیل «حجاب اجباری» و پوشاندن موهای سرش عقب ننشست، بلکه بدنش را نمادِ سرپیچی و عصیان کرد.

🔺 خواهان‌ آزادی او و توقف سرکوب و آزار زنان هستم.

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

03 Nov, 00:46


https://www.iran-emrooz.net/index.php/politic/more/117255/

میدان دمکراسی و جمهوری ایران

میدان دمکراسی و جمهوری

01 Nov, 21:48


برنامه گذار به دمکراسی
جمعه اول نوامبر در سه پرده:

۱- انتخابات امریکا
۲- جنگ پینگ پنگی حکومت اسلامی و اسرائیل
۳- بودجه نظامی۱۴۰۴، کاسبان تحریم و جنگ، رفاه مردم و تورم

مجری و تحلیلگر: کوروش پارسا

https://www.youtube.com/live/5O7yA8olLlE?si=UpMRnwNqpZj4DY8V

سیمای جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان
https://t.me/hamgerayerInternetRepublic

میدان دمکراسی و جمهوری

31 Oct, 13:38


اولین نشست ائتلاف بین‌المللی برای اجرای راه حل دوکشوری اسرائیل و فلسطین، با حضور نمایندگان ۹۰ کشور به میزبانی عربستان سعودی برگزار شد.

گفت‌وگو با مسعود الفک، کارشناس امور خاورمیانه/ ایران اینترنشنال

✍️ تحلیل واقع بینیانه این کارشناس از اهداف مقطعی کنفرانس عربستان برای ایجاد کشور فلسطین

میدان دمکراسی و جمهوری ایران

میدان دمکراسی و جمهوری

31 Oct, 02:10


🔻امروز در پایتخت عربستان سعودی، نخستین نشست «ائتلاف جهانی برای اجرای راه‌حل دو کشوری» برگزار می‌شود.

فیصل بن فرحان، وزیر خارجه سعودی گفته است هدف ائتلاف تاسیس یک «کشور فلسطینی» تا راه را برای «همزیستی مسالمت‌آمیز» با اسرائیل بگشاید.

قرار است پس از خوشامد گویی فیصل بن فرحان، فیلیپ لازارینی، رئیس آژانس امدادرسانی و کمک به آوارگان فلسطینی(اونروا) در این جلسه سخنرانی کند.

گزارش شده در نخستین جلسه نمایندگان کشورهایی از جمله بحرین، اردن، قطر، مصر، ترکیه، نیجریه و اندونزی حاضر خواهند بود.

منبع: بی بی سی

چرا عربستان در شرایط کنونی نشست"اتحاد بین‌المللی برای ایجاد کشور مستقل فلسطینی در کنار اسرائیل" را برگزار کرده است؟
آیا این طرح شانسی برای تحقق دارد؟
حبیب حسینی فرد در مصاحبه با بی بی سی به این سوال‌ها پاسخ میدهد:

https://x.com/bbcpersian/status/1851699003173273872?s=46&t=doeuCGzy3Dq80KWpC5rZdw

✍️ البته نگاه تحلیلگر نسبت به طرح ایجاد کشور فلسطینی بسیار منفی و سینیکال است، وی شدیدا نیت عربستان سعودی را منفی ارزیابی میکند و قدمهای درون کنفرانس را غیرواقعی میبیند، چنین برخوردی در نهایت به طرحهای یک کشوری نوع اسرائیل، حماس و جمهوری اسلامی و حل مشکل از طریق جنگ ختم میشود.


میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

28 Oct, 13:50


یکشنبه ۶ آبان جمعی از نویسندگان، اعضای کانون نویسندگان، فعالان صنفی و اعضای کانون‌های صنفی معلمان، بازنشستگان، وکلا، فعالان دانشجویی، زنان، و دیگر فعالان اجتماعی و سیاسی، و زندانیان سابق بند زنان اوین با حضور در کنار خانواده #آنیشا_اسداللهی تولد او را به صورت غیابی شادباش گفتند.
آنیشا معلم، مترجم و فعال چپ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در منزل خود همراه با همسرش کیوان مهتدی بازداشت، و شهریور همان سال با قید وثیقه موقتا آزاد شد. اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ مجددا بازداشت و در نهایت به پنج سال زندان قابل اجرا محکوم شد که از مرداد ۱۴۰۲ در حال گذراندن این حکم می باشد.
آنیشا اسداللهی بارها از سوی مسئولان زندان و وزارت اطلاعات از تلفن و ملاقات محروم شده است و در اعتراض به اعدام‌های رو به افزایش،ایشان به همراه زندانیان دیگری از بند زنان از تیر ۱۴۰۳ ممنوع الملاقات بوده و تاکنون فقط یک نوبت در روز آزادی همسرش (چون در آن زمان هم ملاقات و هم تماس او قطع بود) با اعضای خانواده خود ملاقات داشته است. 
او پیش‌تر در تجمع روز جهانی زن در سال ۱۳۹۶ و در تجمع روز جهانی کارگر در سال ۱۳۹۸ دستگیر و محکوم شده بود

منبع: شورای هماهنگی تشکل های صنفی معلمان

میدان دمکراسی و جمهوری

28 Oct, 13:29


🔴فیلمی از تجمع اعتراضی ⁨دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران

نه پادگان، نه بنگاه، درود بر دانشگاه


"هرکی چشاشو بسته ،
با این سرکوب همدسته
"

"زن،زندگی،آزادی"

منبع: شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

✍️ زن زندگی آزادی مخرج مشترک ایران برای گذار به دمکراسی است. جنبش دانشجویی آن را فریاد میکنند، امید که در آینده همگرایی جنبشهای اجتماعی، جامعه مدنی و خیزش‌های خیابانی از یک طرف و همگرایی جنبش مطالبه محور معیشتی، جنبش مقاومت مدنی آزادی حجاب و سبک زندگی ، جنبش دادخواهی و ضد اعدام ، مقاومت مدنی زندان و همچنین همگرایی اپوزیسیون دمکرات در قالب ابر جنبش سیاسی جدید یا زن زندگی ازادی توان عبور و کذار از این حکومت را فراهم کند.

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

28 Oct, 13:15


ویدیوهای منتشرشده در کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور حاکی است روز یکشنبه ششم آبان‌ماه دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در اعتراض به تجاری‌سازی فضاهای دانشجویی، تفکیک جنسیتی و برگزاری نمایش سلبریتی‌محور با هدف سیاست‌زدایی از دانشگاه تجمع کرده و شعارهایی چون «زن، زندگی، آزادی» سردادند./ ایران اینترنشنال

✍🏻 جنبش دانشجویی هم همیشه زنده است و هم یار و پشتیبان و همدجزئی از جنبش زن زندگی آزادی میباشد.

میدان دمکراسی و جمهوری

27 Oct, 15:28


✍🏻 کوروش پارسا

چرک نویس های کوروش پارسا

ده نکته در باره این تقابل و تنش جنگ طلبانه و مخرب حکومت اسلامی و اسرائیل

حکومت اسلامی ایران در برابر خطر موجودیتی خزنده و فرساینده قرار داده است

راه نجات از بحران صد سال گذشته جیست؟

۱. حکومت اسلامی با چالش کشیدن موجودیت اسرائیل و طرح نابودی آن، و هزینه کردن در پروژه هسته ای، موشکی، پهبادی، و نیروهای نیابتی این تقابل را کلید زده است

۲. دولت دست راستی اسرائیل با تداوم اشغال و عدم تمکین به راه حل دو کشور و تقویت غیر مستقیم حماس شرایط جهنمی را برای مردم غزه و بطور کلی مردم فلسطین بوجود آورده است و آخرین جواب بنیادگرایان دولت اسرائیل به حمله تروریستی و وحشیانه حماس ده ها برابر وحشیانه و ضد انسانی بوده است که به احتمال زیاد در تاریخ بشری ثبت خواهد شد.

۳. حکومت اسلامی ایران در دو حمله بسیار گسترده ولی ناکارآمد به کشته شدن جنرال های ایرانی، حسن نصرالله، اسماعیل هنیه جواب نمادین ولی بسیار غیر موثر داد،

۴- حکومت اسرائیل بر خلاف پالیسی صد چشم در برابر یک چشم که در غزه و لبنان عمل میکند، در مقابل حکومت اسلامی در بستر فشار بسیار زیاد افکار عمومی دنیا و دولت امریکا حملاتی محدود ولی بسیار موثر و با کارآمدی بالا انجام داد و نشان داد که آسمان ایران بر روی هواپیماهای اسرائیلی کاملا باز است و میتواند ضربات بسیار سنگینی به زیر ساختهای اقتصادی و نظامی ایران بزند.

۵- حکومت اسلامی در خلاف جهت منافع ملی ایران دست به توسعه نظامی امنیتی و‌چرخش به شرق ونزدیکی به روسیه و چین روی آورده است، روسیه ای که در مورد سه جزیره هم به ایران خیانت کرده و در مورد حمله اسرائیل هم از متحد استراتژیکش دفاع نکرده است. توسعه دفاعی امنیتی حکومت اسلامی و تشکیل جبهه به اصطلاح مقاومتش سی چهل میلیون ایرانی را به زیر خط فقر نسبی و مطلق برده و ایران را دهه ها به عقب برده است، ایران را فدای ایدئولوژی خاص شیعی خود کرده است و منابع ملی را در ساندویچ فساد سیستماتیک حزب اللهی ها و در راستای جنگ نیابتی منطقه ای که در راستای خواست برای امتش میباشد، قرار داده است.

۶- سیاست منطقه ای رژیم در چهار دهه و بخصوص دو دهه گذشته ضربات سنگینی به اقتصاد و توسعه ایران زده است، تداوم چرخه پینگ پنگی جمله به اسرائیل، تمامیت ارضی را نیز به لیست توسعه و اقتصاد اضافه میکند.

۷- اسرائیل با تجهیز خود به سامانه دفاعی امریکایی تاد و حمله سنگین به توان موشک بالیسنیک ایران (رویترز:
https://t.me/radiofarda_official/47798 )

و‌کور کردن راداری ایران زمینه را برای حملات سهمگین و سنگین آماده کرده است، حکومت اسلامی که فقط در رجز خوانی مهارت دارد، ایران را بدون دفاع گذاشته است و حاضر است ایران را فدای غزه و لبنان کند که شاید چند صد هزار نفر در دنیا شیعه شوند و خواهان حکومت نمونه اسلامی در تهران شوند.

۸- بقول یکی از جمهوری خواهان ایرانی، حکومت بر سر دوراهی جامم فدای لبنان یا جانم فدای ایران قرار گرفته است. تداوم راه جانم فدای غزه و جانم فدای لبنان برای ایران خطر موجودیتی شده است.

۹- شرایط کنونی حکومت اسلامی چیست؟ اقتصاد در هم شکسته و رانتی مافیایی که زیر سایه شرایط دائم جنگی ، فساد سیستماتیک کشور و مردم را خفه کرده است، نیروهای نیابتی که حاصل چند دهه سرمایه گذاری مادی حکومت اسلامی بوده (۲۲۰ هزار نفر و سالی ۷ تا ۱۰ میلیارد دلار) شدیدا تضعیف شده اند و ضربات سنگینی خورده اند، پایگاه حکومت بسیار ضعیف شده است و اکثریت مردم از آن به دلایل مختلف روی گرداننده اند، حکومت درکیر دهها بحران لاینحل و بحران ناکارآمدی و عدم مشروعیت و بحران جانشینی است ضمن اینکه با حفره بزرگ امنیتی در مقابل اسرائیل، ضعف امنیتی و بتازگی ضعف شدید نظامی اش بخصوص خط دفاعی تقریبا ناموجود نیز آشکار شده است.


۱۰- نتیجه نهایی اینکه ادامه این جنگ نیابتی و فرساینده اقتصاد و‌ اکثریت مردم ایران را بطرف سراشیبی و فقر برده است، تمامیت ارضی ایران را نیز در برخی از سناریوهای احتمالی به خطر انداخته است، و خامنه ای و این حکومت را در رده شاه سلطان حسین صفوی و یا فتحعلی شاه قاجار نه به لحاظ تمامیت ارضی ولی به لحاظ اقتصادی در شرایطی که ایران جزو دوازده کشور ثروتمند جهان ( از لحاظ منابع زیرزمینی ) میباشد، کرده است. ارزیابی این کارنامه فاجعه آمیز حکومت اسلامی و بررسی تاریخ جنبش آزادی خواهی صد سال گذشته، الترناتیو توسعه دمکراتیک و ملی و پایدار برای آینده ایران ترسیم میکند که البته در این یادداشت کوتاه نمی توان گزاره آخر را مستدل کرد.

#زن_زندگی_آزادی
#نه_به_جنگ
#نه به سیاستهای_کلان _خارجی_داخلی _حکومت_اسلامی
#نه_به_حکومت_اسلامی

https://t.me/KouroshParsa

یادداشتهای کوروش پارسا عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان
https://t.me/hamgerayerInternetRepublic

میدان دمکراسی و جمهوری

24 Oct, 15:45


حفره های رانتی بودجه کدام است؟

By احمد علوی، اقتصاددان، استاد دانشگاه • October 24, 2024

https://tinyurl.com/mr3346b6

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

24 Oct, 13:28


🔹گفتگوی رضا علیجانی با رادیو فردا

عزیز جعفری آمده ابروی یک مسئله را درست کند، زده چشمم را کور کرده است! چون بنا به تحلیلی که او ارائه کرده این سئوال مهم پیش می‌آید که اسرائیلی که شما می‌گویید مرز مشترکی با او ندارید و هیچ غلطی هم نمی‌تواند بکند، پس چه خطر امنیتی برای ایران دارد که چهل سال است دارید اسرائیل‌ستیزی می‌کنید!؟
🌈در واقعیت روی زمین؛ اسرائیل برای ایران تهدید امنیتی نیست بلکه ما خودمان وارد نزاع فلسطینی- اسرائیلی شده‌ایم. این دو مسئله مجزاست.
🌈 اینک در خیلی از کشورهای جهان، به خصوص نسل جوان و دانشجو، به نفع فلسطینی‌ها تظاهرات می‌کنند.
🌈من خودم هم دچار این پارادوکس بین عقل و دلم هستم؛ بین دو نقش یک کنشگر سیاسی معتقد به منافع ملی و یک انسان طرفدار حقوق بشر که وجدان انسانی‌اش از این همه کشت و کشتار به درد می‌آید.
🌈 وقتی همسر و فرزندان شما غذا ندارند، مریض‌اند و دارو ندارند، لباس ندارند و یا سقف خانه‌تان در حال ریزش است، طبیعی است که در باره محرومان و دردمندانی در همسایگی یا شهر مجاورتان، ابتدا به خانه و خانواده خودتان برسید و بعد در حد مقدور و توان‌تان به آنها هم کمک کنید.

🔺این که عزیز جعفری فرمانده سابق سپاه به حمله موشکی اسرائیل به پایگاه هشتم شکاری هوایی اصفهان اذعان می‌کند را ما نمی‌دانیم آیا از باب «آدم دروغگو کم حافظه است» بوده و از دهانش پریده و یا از باب اصلی- فرعی و اهمِّ مهمّ کردن بوده و به خاطر گفتن یک مسئله مهم‌تر از اعتراف به یک مسئله فرعی‌تر، پرهیز نکرده است، چون حرف اصلی‌اش مهم‌تر از مثالش است.
🔺او می‌گوید برخی تحلیل‌های غلط می‌دهند و مردم را می‌ترسانند که اسرائیل بعد از زدن و نابود کردن حزب‌الله به سراغ ایران خواهد آمد.او می‌گوید اولا لبنان و اسرائیل مرز مشترک دارند ثانیا آنها اصلا پدافند هوایی ندارند و ثالثا درون لبنان تفرق و چند دستگی وجود دارد. ما قدرتمند هستیم و در اینجا نمی‌تواند غلطی بکند. اینجا باید سلاحش را دیگران بدهند و از کشورهای دیگر اجازه بگیرد تا از مرز هوایی‌شان عبور کند و نهایتا هم دو تا موشک به یک پایگاه در اصفهان بزند!
🔺حال بماند که جعفری اهمیت پایگاه هوایی اصفهان را تقلیل می دهد؛ چون که این پایگاه یکی از 17 پایگاه هوایی ایران است که در عمق خاک ایران قرار دارد و پایگاه مرکزی مرکزی محسوب می‌شود و برخی این پایگاه را قلب دفاع هوایی کشور می نامند. هم‌چنین در مجاورت دو مرکز هسته‌ای هم قرار دارد(یعنی مرکز هسته‌ای موسوم به نطنز و نیز مرکز فن‌آوری اورانیوم «یو.سی.اف»).
🔺از اینجا این نتیجه مهم بدست می‌آید که سیاست خارجی ج.ا آن‌گونه که برخی مشاطه‌گرانش به طور فریبکارانه‌ای از آن دفاع می‌کنند، اصلا یک سیاست تدافعی برای حفظ امنیت ملی ایران نیست بلکه یک سیاست تهاجمی برای نابودی اسرائیل و مواجهه با آمریکا و تمدن غرب است.
🔺عمق اسراتژی، دفاع از امنیت ملی، اگر با داعش در آنجا نجنگیم باید در داخل کشور بحنگیم، انرژی هسته ای حق مسلم ماست و نظایر اینها همه‌اش دروغ و فریبکاری برای پوشاندن یک سیاست تهاجمی و تخیلیِ آخرالزمانیِ ضد اسرائیلی- آمریکایی است.
🔺مردمی که خود در طول تاریخ مورد ظلم بوده‌اند؛ یهودی آواره و سرگردان، اینک خود سرمنشأ ظلمی جگرسوز شده اند؛ فلسطینی آواره و مظلوم.
🔺یهودی‌ها در تاریخ مظلوم بوده‌اند، همان‌طور که الان فلسطینی‌ها هستند، همان‌گونه که اینک بهایی‌ها در ایران هستند.
🔺در بسیاری از کشورهای دنیا خیلی‌ها دارند به نفع فلسطینی‌ها و بر علیه جنایات جنگی اسرائیل تظاهرات می‌کنند، به جز ایران که به خاطر عملکرد ج.ا فضای وارونه‌ای وجود دارد.
🔺به لحاظ روحی اینک ما دچار وضعیتی هستیم که گویی سقف خانه‌مان دارد پایین می‌آید و همزمان سقف مسجد و «معبد مقدس» شهرمان هم دارد پایین می‌آید. هضم روانی و عاطفی این جمله خیلی سخت است، یک گذر روانشناختی خیلی دشوار: چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است!
🔺در این نقطه و نوع انتخاب است که مردم ایران به عنوان خانواده دولت در این مملکت مسئله‌دار می‌شوند. بله یک نفر شخصا می‌تواند ایثار کند و بگوید من پول و غذای خودم را ابتدا به همسایه‌ام می‌دهد و شب گرسنه می‌خوابم. این اشکال ندارد اما او نمی‌تواند همین انتخاب را برای کل اعضای خانواده‌اش و یا یک ملت بدون اطلاع یا رضایت آنها انجام دهد.
🔺شما دارید خودتان اعتراف می‌کنید که یک مملکت و مردمانش را با کشوری که برایتان تهدید امنیتی ندارد وارد جنگ کرده‌اید و حالا که جنگ دارد شعله‌ور میشود پا پس می‌گذارید و زمینه چینی می‌کنید و می‌گویید اگر حمله آنها کوچک باشد ما حمله نخواهیم کرد. اما اینک اصل این منازعه زیر سئوال است.
🔺سئوال بزرگتر در ذهن مردم در باره اصلِ این درگیری و نزاع است تا این تاکتیک‌های فرعی‌اش.
🔹لینک فایل صوتی:
https://t.me/RezaAlijaniarchive/511

میدان دمکراسی و جمهوری

24 Oct, 13:28


میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

22 Oct, 21:55


🔻دونالد ترامپ ۲۱ اکتبر (۱ آبان) در کارزار انتخاباتی خود برای مسیحیان انجیلی در کنکورد در ایالت کارولینای شمالی سخنرانی کرد و گفت : «حالا متوجه شده‌ام که این دست خدا بوده که من را به جایی که امروز هستم، هدایت کرده است.»

در میان ده‌ها چهره‌ای که در جمعیت حضور داشتند و آقای ترامپ از آنها نام برد، می‌توان بن کارسون، کاندیدای سابق حزب جمهوری‌خواه برای انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را نام برد. آقای ترامپ گفت آقای کارسون در سال ۲۰۱۶ به او گفته که «خداوند او را به عنوان رئیس‌جمهور بعدی آمریکا برگزیده است.»

در مقطعی از سخنان آقای ترامپ بخشی از جمعیت نام «مسیح» را فریاد می‌زدند.

آقای ترامپ در پایان سخنان خود بخشی طولانی را به تلاش نافرجام سوءقصد به جانش در ۱۳ ژوئیه در شهر باتلر پنسیلوانیا اختصاص داد و گفت «با نیرویی ماوراالطبیعه به زمین انداخته شده است.»

او گفت: «حالا برایم مشخص شده که آن دست خدا بوده که مرا به جایی که امروز هستم هدایت کرده است.»/ بی بی سی

✍️ دیوانگان در قدرت یا قدرت طلب معمولا توهم نمایندگی خدا بر روی زمین می‌شوند ، خامنه ای، نتنیاهو و‌ ترامپ نمونه های خوبی از این گزاره هستند.

میدان دمکراسی و جمهوری ایران

میدان دمکراسی و جمهوری

22 Oct, 21:33


🔺 حمایت اتحادیه اروپا از ادعای امارات متحده عربی حاکمیت بر جزیره‌های تنب بزرگ تنب کوچک و ابوموسی در خلیج فارس
گفتگوی فرزین ایران‌فر با پروفسور سعید محمودی حقوق‌دان بین‌الملل

https://youtu.be/BY2vUQBA8uE?si=KME96h-TrSSEMJpS

بازتولید ویدیو از صوت: سیمای جمهوری ایران
۳۷ دقیقه
سیمای جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان
https://t.me/hamgerayerInternetRepublic

میدان دمکراسی و جمهوری

21 Oct, 14:03


چرا رژیم ولایی قادر نیست از شرایط نه جنگ نه صلح خارج شود؟

✍️ احمد علوی 
30 مهرماه 1403 

https://tinyurl.com/ycymkcx6

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

21 Oct, 02:28


در نهایت همگرایی چندین بردار راهگشا است نه دولت قلابی ذوب شده در ولایت مطلقه فقیه:

خبر از اینترنشنال مربوط به ویدیوی بالا:
ویدیو‌های منتشر‌شده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهند بازنشستگان مخابرات روز یکشنبه ۲۹ مهر‌ماه در شهر‌های شوش و اهواز به‌دلیل عدم رسیدگی به مطالباتشان تجمع اعتراضی برگزار کرده و شعار‌هایی چون «نوبت ما که میشه، خزانه خالی میشه» و «دشمن ما همین‌جاست، دروغ میگن آمریکاست» سر‌دادند.

✍️ بردار جنبشهای مطالبه گر و مععیشتی
✍️ بردا نهضت مقاومت مدنی ادامه جنبش زن زندگی آزادی که فعلا خواهان لغو حجاب اجباری و آزادی سبک زندگی است
✍️ بردار تحریم کنندگان و رای دهندگان اعتراضی که خواهان تحول بنیادی در ساختار هستند
✍️ بردار جنبش ضد اعدام و مدنی ، حقوق بشری از زندان با رهبری جمعی زنان که هم خواهان دمکراسی، برابری و همچنین صلح است،

میدان دمکراسی و جمهوری ایران

میدان دمکراسی و جمهوری

21 Oct, 02:01


آیا صادق زیباکلام حالا در مسیر درست است؟
روگردانی از روزنه گشایان ، سه ماه بیشتر طول نکشید که مزخرفات و هراس افکنی اینان افشا شود، برخورد درست برخورد افشاگرانه و رفتن به ریشه مشکلات (سیاستهای کلان سیستم و عدم نظارت پذیری و امکان تغییر این سیاستهاست. همه پرسی در همه این موارد در نهایت معنای همه پرسی در مورد کل نظام، قانون اساسی آن و انتقال قدرت به مردم از طریق انتخابات آزاد ادواری است،

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوریخواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

21 Oct, 01:00


بنا به گزارش ایران اینترنشنال

کانال یازده تلویزیون اسرائیل به نقل از یک مقام این کشور اعلام کرد که اسرائیل برای حمله‌ای «بسیار مهم» به ایران آماده می‌شود.

او گفت: «اسرائیل از قبل درک کرده است که ایران نمی‌تواند پاسخ این حمله را ندهد، بنابراین آمادگی ویژه‌ای در این زمینه وجود دارد.»

یک منبع ارشد اطلاعاتی اسرائیل به خبرنگاران گفت: «تا حدود یک ماه پیش، وضعیت اقتصادی حزب‌الله نسبتا پایدار بود، زیرا هر ماه به‌طور منظم بودجه‌ای از ایران دریافت می‌کردند. این بودجه طی ماه‌های گذشته به‌موقع می‌رسید. اما طی چند هفته اخیر، چند تغییراتی رخ داده است. اکنون، آن‌ها نمی‌توانند به‌راحتی بودجه دریافت کنند و هزینه‌هایشان به دلایل مختلف، از جمله افزایش تعداد نیروها و خرید سلاح‌های بیشتر، به‌شدت بالا رفته است.»

این مقام اطلاعاتی ارشد اسرائیل گفت: «واقعیت اقتصادی حزب‌الله این است که هر ماه حدود ۵۰ میلیون دلار از ایران به سوریه می‌آید و در سوریه به حزب‌الله منتقل می‌شود.»

او اشاره کرد «بخشی از این پول به صورت دلارهای فیزیکی است. قسمتی از آن از طریق یک توافق نفتی منتقل می‌شود؛ ایران نفت را به سوریه می‌دهد و این نفت در سوریه به پول تبدیل می‌شود.»

به گفته او، مقام‌های دیپلماتیک جمهوری اسلامی نیز در سفرهای خود از طریق فرودگاه بین‌المللی بیروت «چمدان‌های حاوی دلار» را برای تامین مالی حزب‌الله انتقال می‌دهند.

میدان دمکراسی و جمهوری

20 Oct, 16:03


دنیا را پارونه میبیند یارتقیه میکند؟ دروغ بزرگ مالیات ندارد؟

پزشکیان:

🔴ما را در وضعیتی قرار دادند که نگذارند ایرانمان را بسازیم

🔴 جنگی که به ما تحمیل شده روز به روز بدتر می‌شود

🔹رئیس جمهور گفت: ما در جنگ هستیم و معتقدیم تولیدگنندگان و صادر کنندگانمان در خط مقدم‌ این جنگ هستند. / دیده بان ایران

میدان دمکراسی و جمهوری ایران
https://t.me/SecularRepublic4Iran

میدان دمکراسی و جمهوری

20 Oct, 15:59


سناریوهای گوناگون افزایش قیمت بنزین و ارز در ایران کدامند؟
✍️ احمد علوی
فرشاد مؤمنی، اقتصاددان، گفته است که در دو سه هفته اخیر برخی مقامات کلیدی اقتصادی بیش از ۳۰ جلسه برگزار کرده‌اند که زمینه را برای افزایش نرخ ارز و بنزین فراهم کنند.
او با اشاره به این جلسات و تبعات افزایش قیمت بنزین به مسعود پزشکیان هشدار داده که شوک قیمتی به حامل‌های انرژی و «بازی با قیمت» باعث ایجاد «فاجعه» می‌شود.
برای بررسی تأثیرات مختلف افزایش یا ثبات قیمت دلار و بنزین بر اقتصاد ایران، می‌توان چند سناریوی اصلی را تحلیل کرد.

https://www.radiofarda.com/a/33165614.html

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

20 Oct, 15:55


🔺 حمایت اتحادیه اروپا از ادعای امارات متحده عربی حاکمیت بر جزیره‌های تنب بزرگ تنب کوچک و ابوموسی در خلیج فارس
گفتگوی فرزین ایران‌فر با پروفسور سعید محمودی حقوق‌دان بین‌الملل

https://radiohambastegi.com/ms-music/%d8%ac%d8%b2%db%8c%d8%b1%d9%87%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%aa%d9%86%d8%a8-%d8%a8%d8%b2%d8%b1%da%af%d9%88%da%a9%d9%88%da%86%da%a9-%d9%88-%d8%a7%d8%a8%d9%88%d9%85%d9%88%d8%b3%db%8c/

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

20 Oct, 15:46


اجتناب از تنش بین المللی به مثابه شرط تحقق تحول خواهی در ایران
احمد علوی
29 مهرماه 1403
بنا نظریه دموکراسی و توسعه (Democracy and Development Theory) که از سوی Daron Acemoglu و James A. Robinson در در کتاب «چرا ملت‌ها شکست می‌خورند» (2012) صورت بندی شد، اجتناب از التهاب و شرایط جنگی را یکی از شرط های تحول جامعه به سوی توسعه می دانند. این نظریه پردازان در آثار خود به ویژه در کتاب «چرا ملت‌ها شکست می‌خورند: ریشه‌های قدرت، رفاه و فقر» (2012)، به بررسی ارتباط بین نهادها، توسعه اقتصادی و دموکراسی می‌پردازند. آن‌ها استدلال می‌کنند که نهادهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی قوی و فراگیر، پیش‌نیازهای ضروری برای ایجاد و تقویت دموکراسی و گذار از رژیم‌های استبدادی هستند.
رابینسون و عجم اوغلو تأکید بر این باورند که نهادهای سیاسی و اقتصادی باید به گونه‌ای سازماندهی و مدیریت شوند که به توزیع قدرت و ثروت به صورت عادلانه بپردازند. در شرایط آرامش، این امکان وجود دارد که به‌جای نهادهای انحصاری و استبدادی، نهادهای فراگیر و دموکراتیک شکل بگیرند. آن‌ها به اهمیت سرمایه‌گذاری در آموزش، بهداشت و زیرساخت‌های اقتصادی به عنوان راه‌هایی برای تقویت جامعه و ایجاد بستر مناسب برای گذار به دموکراسی اشاره می‌کنند.
این پژوهشگران بر این باورند که در شرایط صلح، فرصت‌های بیشتری برای سازمان‌دهی نهادهای مدنی و تشکل‌های اجتماعی فراهم می‌شود. این نهادها می‌توانند به ایجاد فشار برای تغییرات دموکراتیک و پاسخگویی دولت‌ها کمک کنند. آن‌ها بر لزوم حمایت از حق اعتراض و انتقاد به‌عنوان ابزاری برای افزایش پاسخگویی دولت‌ها و کاهش فساد تأکید دارند.
در مجموع شرایط آرامش غیر جنگی را برای گذار دموکراتیک توصیه می‌کنند، زیرا این شرایط به ایجاد نهادهای فراگیر و اجتماعی، مشارکت شهروندان و جلوگیری از تنش‌ها و خشونت‌ها کمک می‌کند. آثار آن‌ها بر اهمیت نهادهای سیاسی و اقتصادی برای توسعه و دموکراسی تأکید دارد و نشان می‌دهد که شرایط غیر جنگی می‌تواند فرصت‌های بیشتری برای این نوع پیشرفت‌ها فراهم آورد. به بررسی نقش نهادها در توسعه اقتصادی و سیاسی پرداخته‌اند. آن‌ها تأکید می‌کنند که نهادهای دموکراتیک بهبودهای اقتصادی و اجتماعی را تسهیل می‌کنند و از شرایط آرامش بین‌المللی برای این تغییرات حمایت می‌کنند.
دلایلی که رابینسون و عجم اوغلو برای نظریه دموکراسی و توسعه اقامه می کنند به شرح زیر است
1. نهادهای دموکراتیک و توسعه
استحکام نهادها: در شرایط صلح و آرامش، فرصت‌های بیشتری برای ایجاد و تقویت نهادهای دموکراتیک وجود دارد. نهادهای گسترده و با نفوذ می‌توانند به حفظ ثبات و ترویج مشارکت سیاسی کمک کنند.
پاسخگویی و شفافیت: نهادهای دموکراتیک میتوانند به دولت‌ها فشار می‌آورند که پاسخگو و شفاف باشند. این ویژگی‌ها موجب افزایش اعتماد عمومی و مشارکت در فرآیندهای سیاسی می‌شوند که به روند سود توسعه پایدار است.
2. پیشرفت اقتصادی و اجتماعی
ایجاد زیرساخت‌های اقتصادی: در شرایط آرامش، منابع بیشتری می‌تواند به سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها، آموزش و بهداشت اختصاص یابد. این سرمایه‌گذاری‌ها به توسعه اقتصادی و بهبود شرایط زندگی شهروندان کمک می‌کند و آنها را به مشارکت سیاسی و اجتماعی تشویق می کند.
کاهش فقر و نابرابری: توسعه اقتصادی در کنار نهادهای دموکراتیک می‌تواند به کاهش فقر و نابرابری اجتماعی و محدود شدن حاشیه نشینی سیاسی و اقتصادی منجر شود که خود به تقویت ثبات و صلح کمک می‌کند.
3. فرصت‌های سیاسی و اجتماعی
مشارکت شهروندان: در شرایط اجتناب از جنگ، فضای بیشتری برای فعالیت نهادهای مدنی و سازمان‌های اجتماعی فراهم می‌شود که می‌توانند به ترویج آگاهی سیاسی و مشارکت اجتماعی کمک کنند.
گفت‌وگوی اجتماعی: فرآیندهای دموکراتیک، فرصت‌های گفت‌وگوی اجتماعی را فراهم می‌آورند که به حل مشکلات اجتماعی و سیاسی بدون نیاز به خشونت کمک می‌کند.
4. ثبات و پیشرفت مستمر
پیشگیری از تنش‌های داخلی: در یک محیط دموکراتیک و توسعه‌یافته، احتمال بروز تنش‌ها و درگیری‌های داخلی کاهش می‌یابد، زیرا مردم احساس می‌کنند که صدای آن‌ها شنیده می‌شود و حقوقشان محفوظ است.
تداوم توسعه: دموکراسی و توسعه به‌طور متقابل یکدیگر را تقویت می‌کنند. یک نظام دموکراتیک به توسعه پایدار کمک می‌کند و در عوض، توسعه پایدار به تقویت دموکراسی و ایجاد ثبات اجتماعی و اقتصادی می‌انجامد.
نتیجه‌گیری
به‌طور کلی، نظریه دموکراسی و توسعه بر این انگاره استوار است که شرایط اجتناب از جنگ و تنش‌های بین‌المللی می‌تواند به تسهیل فرآیند گذار به دموکراسی و توسعه پایدار کمک کند. در این شرایط، با گسترش و نفوذ سازمانهای مردم نهاد جامعه مدنی ، و همچنین افزایش مشارکت شهروندان در سرنوشت خودشان، فرایند گذار با هزینه کمتری طی خواهد شد.

میدان دمکراسی و جمهوری

19 Oct, 13:30


روزنامه تایمز نوشت نتانیاهو امیدوار است حمله احتمالی اسرائیل به تضعیف سپاه پاسداران و بسیج کمک کند. تایمز به نقل از یک مقام غربی و کارشناس اندیشکده انستیتوی خاورمیانه افزود اسرائیل قصد دارد به آن‌ها ضربه سختی بزند و قرار است مرحله اول پاسخ به ارتش، سپاه و بسیج محدود شود./ ایران اینترنشنال

میدان دمکراسی و جمهوری

18 Oct, 21:52


برنامه گذار به دمکراسی
مجری برنامه: کوروش پارسا
گفتگو با دکتر مهرداد درویش پور از دقیقه ۱۵ تا ۳۵

https://www.youtube.com/live/fgPMD4rve-U?si=hgLelFLR8Nk8fom6

بخش مصاحبه دکتر درویش پور در لینک زیر موجود است

https://youtu.be/zepc0ymskKY?si=MjpPR6rnafkwnC_1


کانال تلگرام مهرداد درویش پور
رسانه همگرایی جمهوری خواهان
https://t.me/hamgerayerInternetRepublic

میدان دمکراسی و جمهوری

16 Oct, 20:02


میدان دمکراسی و جمهوری pinned «نظرسنجی مخفی: میتوانید چند گزینه را انتخاب کنید: من در مناقشه حکومت اسلامی و اسرائیل »

میدان دمکراسی و جمهوری

16 Oct, 19:24


میدان دمکراسی و جمهوری pinned «برای صلح، آزادی و دموکراسی جنگ در خاورمیانه را متوقف کنید! بیانیه چند صد نفر از دانشگاهیان، هنرمندان، نویسندگان و کنشگران سیاسی و مدنی برای صلح، آزادی و دموکراسی جنگ در خاورمیانه را متوقف کنید! نه به جنگ، نه به جمهوری اسلامی ایران! https://www.iran-emr…»

میدان دمکراسی و جمهوری

16 Oct, 14:35


تعداد کل امضاهای دادخواست زیر با امضاهای اولیه به ۵۶۰ امضا رسیده است:
نه به جنگ
نه به سیاستهای کلان داخلی و خارجی حکومت اسلامی
نه به شعار نابودی اسرائیل
اری به تشکیل کشور مستقل فلسطین در کنار دولت موجود اسرائیل
نه به جمهوری اسلامی

https://www.daadkhast.org/fa/petition/5265/?fbclid=IwY2xjawF7mmBleHRuA2FlbQIxMQABHepyVMeGAbPuz4N25H73PqbwYU5UsW77BMtu8VRDGmWB6ZBFP8-M-riGzg_aem_4V4RdvJ2bekAdpxp1a101g

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

16 Oct, 12:40


🔴 نامه بایدن به کنگره: با تقویت نیروهای خود از اسرائیل دفاع می‌کنیم

جو بایدن روز سه‌شنبه ۲۴ مهر (۱۵ اکتبر) در نامه‌ای به سران کنگره درباره "واکنش آمریکا به تحولات خاورمیانه" توضیح داد.

بایدن در ابتدای نامه خود به کنگره با یادآوری حمله موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل در اول اکتبر به رهگیری و انهدام موشک‌های بالستیک ایرانی اشاره و این اقدام را "موفقیت‌آمیز" توصیف کرد.

رئیس جمهوری آمریکا در این نامه "عملکرد مشترک" آمریکا و اسرائیل در مقابله با نخستین حمله موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی در ۱۳ آوریل ۲۰۲۴ به اسرائیل را "دفاع تاریخی" دانست.

بایدن در ادامه نامه خود تاکید کرد که فعالیت‌ نیروهای نظامی آمریکا در منطقه برای تقویت دفاع از اسرائیل انطباق داده شده است. رئیس جمهوری آمریکا در این راستا به مأموریت ناوگروه به رهبری ناوهواپیمابر "یواس‌اس آبراهام لینکن" در منطقه، اعزام ناوهای دیگر و همچنین جنگنده‌های بیشتر از جمله اف-۲۲ اشاره کرد.

او در قسمتی از نامه خود تصریح کرد که تقویت نیروهای آمریکایی در خاورمیانه به منظور مقابله با جمهوری اسلامی و نیروهای وابسته به آن و همچنین ادامه دفاع از اسرائیل انجام گرفته است.

بایدن به استقرار سامانه ضدموشکی "تاد" در اسرائیل هم اشاره کرد و گفت، او برای جلوگیری از حملات موشکی دستور استقرار این سامانه‌ها را صادر کرده است.

جمهوری اسلامی در واکنش به استقرار سامانه‌های تاد در اسرائیل تهدید کرد که آمریکا جان سربازان خود را به خطر انداخته است.

بایدن در پایان نامه خود تاکید کرد که او همه این اقدامات را بر اساس اختیارات قانونی خود به عنوان فرمانده کل قوا و رئیس قوه مجریه انجام داده است. / دویچه وله

✍️ امریکا اندک اندک آرایش جنگی دفاعی خود را در مقابله با حکومت اسلامی تکمیل و تقویت میکند

میدان دمکراسی و جمهوری

16 Oct, 02:36


معرفی گروه ایرانیان جمهوریخواه استرالیا
در این ویدیوی کوتاه هدف از تشکیل این گروه توضیح داده شده است. لطفا با بازنشر این ویدیو در صفحات مجازی خود، در معرفی این گروه جمهوریخواه به ما کمک کنید

‎#نه_به_جمهوری_اسلامی ‎#مهسا_امینی ‎#زن_زندگی_آزادی ‎#ایرانیان_جمهوریخواه_استرالیا ‎#یار

https://linktr.ee/IAR.Official?utm_source=linktree_profile_share&ltsid=6b2b766f-8a7a-457f-8e61-05b65e793c6b

آدرس تلگرام گروه یار
🔸🔸🔸🔸🔸🔸

https://t.me/iranianrepublicansaustralia

رسانه همگرایی جمهوری خواهان
https://t.me/hamgerayerInternetRepublic

میدان دمکراسی و جمهوری

16 Oct, 01:07


🔴 فراخوان دولت اسرائیل از صنایع این کشور برای تقویت نظامی

دولت اسرائیل از صنایع دفاعی این کشور خواسته تا توانایی نظامی در رهگیری پهپادهای هوایی را که توسط ایران یا حزب‌الله لبنان به کار گرفته می‌شوند، تقویت کنند.

وزارت دفاع اسرائیل روز سه‌شنبه ۱۵ اکتبر (۲۴ مهر) اعلام کرد، هشت شرکت بزرگ و کوچک به این منظور به این وزارتخانه کمک خواهند کرد. این وزارتخانه افزود: «هدف این است که در چند ماه قابلیت‌های عملیاتی جدیدی مستقر شوند.»

خبرگزاری رویترز در عین حال اعلام کرده که ایران و حزب‌الله در حملات به اسرائیل از پهپادهایی استفاده کرده‌اند که پیش از این از آنها استفاده نشده بوده است.

حزب‌الله پیش از این در روز یکشنبه ۱۳ اکتبر (۲۲ مهر) مدعی شده بود، برخی از این پهپادها توانسته‌اند از رادارهای دفاع هوایی اسرائیل عبور کنند.

یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل در این رابطه گفته است: «تهدید پهپادی یک تهدید چندجانبه است که از ایران سرچشمه می‌گیرد. ایران پهپادها را به لبنان، یمن و عراق می‌فرستد و خود نیز آنها را پرتاب می‌کند.»

گالانت همچنین افزوده است: «وزارت دفاع تلاش خود را متمرکز کرده تا راه‌حل‌های عملیاتی جدیدی را به سرعت سازماندهی کند.»/ دویچه وله

✍️ سیادت نظامی اسرائیل و البته آمریکا نسبت به رژیم اسلامی و متحدانش قطعی است ولی جدا از سیاست غلط و ایران ویرانگر جمهوری اسلامی که فشرده آن حواست نابودی اسرائیل و اخراج امریکا از منطقه توسط ۲۱۰ هزار نیروی مسلح “مقاومت” در خارج از ایران و بودجه مخفی ده میلیارد دلار در سال ، رژیم اسلامی و متحدانش توان تخریبی و ضربه زدن متقابل را تا حدی دارند، با تعمیق جنگ مستقیم در نهایت ضربه ای مهلک به منافع ملی ایران زده میشود و ایران را ویرانه خواهد کرد ولی رژیم اسلامی با سرکوب بیشتر خود را در حالت زخمی شده نگه می دارد، بخاطر همین سیاست منطقه ای حکومت اسلامی ایران بربادده و ایران ویرانگر است،
البته کسانی که با قصاب غزه نیز همراهند اشتباه مهلکی میکنند، بخصوص راست افراطی و رضا پهلوی در این زمره هستند،
ولی اکثریت مردم ایران ، جامعه مدنی، جنبشهای اجتماعی سودی در این جنگ ارتجاعی ندارند،

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی

میدان دمکراسی و جمهوری

16 Oct, 00:40


🔺 فحاشی و توهین طرفداران شاه و شیخ علیه داریوش اقبالی هنرمند محبوب چند نسل از ایرانیان در شبکه های اجتماعی

⚠️ توجه: عکس های این یادداشت جعلی ست و با هدف تخریب داریوش ساخته شده است!

🔻مدت‌ها ست شیوه‌ی کار بخش پرسر و صدایی از نوپهلوی‌گرایان و پادشاهی‌خواهان برای حذف مخالفان شناخته‌شده‌ی فکری و سیاسی‌شان به‌همین صورت می‌باشد، که یا آن‌ها باید به رضا پهلوی لبیک بگویند و به او ابراز چاکری کنند./ از اکانت ایکس(توییتر سابق) پویان مقدسی

✍️ هر دو عکس جعلی هستند، مواضع دمکراسی خواهانه داریوش برای طرفداران بازگشت استبداد گران تمام شده است.

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

15 Oct, 22:32


🔴 کامالا هریس: ترامپ از تعادل خارج شده و به دنبال قدرتی مهارنشدنی است

کامالا هریس، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، رقیب جمهوری‌خواه خود، دونالد ترامپ را به دلیل تهدید به اقدام نظامی علیه مخالفان سیاسی، "به طور فزاینده‌ای بی‌ثبات" توصیف کرد.

هریس روز دوشنبه ۱۴ اکتبر در یک گردهمایی انتخاباتی در شهر ایری، واقع در ایالت پنسیلوانیا، ویدئویی مونتاژشده از ترامپ را نشان داد که خواستار زندانی کردن مخالفان سیاسی بود و مکرراً از "دشمن داخلی" صحبت می‌کرد.

هریس گفت: «دونالد ترامپ به طور فزاینده‌ای بی‌ثبات و نامتعادل بوده و به دنبال قدرتی مهارنشدنی است.»

معاون رئیس‌جمهوری ایالات متحده ادامه داد: «رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده به دنبال سرکوب کردن روزنامه‌نگاران، مسئولان انتخاباتی و قضاتی است که اصرار دارند قانون را رعایت کنند و به خواسته‌های او تن ندهند.»

به گفته هریس، ترامپ "خطر بزرگی برای آمریکا" خواهد بود.

ترامپ روز یکشنبه ۱۳ اکتبر در مصاحبه‌ای با "شبکه خبری فاکس نیوز" در پاسخ به این سوال که آیا انتظار یک انتخابات صلح‌آمیز در ۵ نوامبر را دارد، گفته بود: «ما با افراد بسیار بد، بیمار و چپ‌های افراطی و دیوانه مواجهیم و ارتش در دولتی تحت رهبری من می‌تواند به راحتی این وضعیت را مدیریت کند.»/ دویچه وله

✍️ کسی که در ۶ ژانویه ۲۰۲۰ اچمز بود و خود را به غیر مسئول بودن برای قیام مسلحانه علیه مجلسین میدانست، حالا تهدید به سرکوب جامعه مدنی میکند، واقعا عجیب است که بخشی از مردم به چنین شخصی با اطلاعات ناقص و نااگاه رای می‌دهند، برخی گوهر آزادی ‌ودمکراسی را دقیقا درک نمی کنند،

میدان دمکراسی و جمهوری

15 Oct, 13:20


🔴 رسانه‌های آمریکایی: اسرائیل به تاسیاست نفتی و اتمی ایران حمله نخواهد کرد

به گزارش رسانه‌‌های آمریکایی واشنگتن پست و وال‌استریت ژورنال، اسرائیل اعلام کرده است در حمله تلافی‌جویانه علیه جمهوری اسلامی "به تاسیسات نفتی یا اتمی ایران حمله نخواهد کرد".

بر اساس این‌ گزارش و به نقل از یک مقام آمریکایی که نامش فاش نشده است، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل به کاخ سفید گفته است که تاسیسات نظامی ایران حمله تلافی‌جویانه احتمالی قرار خواهند گرفت.

وال‌‌استریت ژورنال نیز به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد که نتانیاهو در تماس تلفنی هفته گذشته با جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در این مورد تاکید کرده است. این گزارش افزوده است که در گفت‌وگوی لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا با یوآو گالانت وزیر دفاع اسرائیل نیز این موضوع اعلام شده است.

به گزارش واشنگتن پست اعلام این خبر با استقبال واشنگتن روبرو شده است. پیشتر جو بایدن مخالفت خود با حمله به تاسیسات نفتی و اتمی ایران را اعلام کرده بود.

بیشتر بخوانید: حمله اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران "منتفی نیست"

جمهوری اسلامی ایران پس از نخستن حمله در ماه آوریل، روز اول اکتبر بار دیگر با تقریبا ۲۰۰ موشک به اسرائیل حمله کرد که به گفته ارتش اسرائیل بیشتر موشک‌ها رهگیری و منهدم شدند.

این حمله در عکس‌العمل به حملات تلافی‌جویانه اسرائیل به حزب‌الله لبنان که از سوی جمهوری اسلامی ایران حمایت می‌شود و کشتن حسن نصرالله و دیگر رهبران آن صورت گرفت.

در عکس‌العمل به حمله موشکی جمهوری اسلامی ایران به اسرائیل، بنیامین نتایاهو، نخست وزیر این کشور نیز اعلام کرد که حمله تلافی‌جویانه انجام خواهد شد. جامعه بین‌المللی در تلاش است تا از گسترش جنگ در خاورمیانه جلوگیری کند./ دویچه وله

✍️ دود جنگ تمام عیار یا حتی منقطع بین حکومت بنیادگرای اسلامی و دولت نژادپرست و افراطی اسرائیل فقط به چشم مردمان دو کشور می‌رود، حکومت اسلامی باید ایده نابودی اسرائیل و نیروی مقاومتش در منطقه را کنار بگذارد و دولت اسرائیل باید حق تعیین سرنوشت و تشکیل دولت فلسطین را طبق قطعنامه سال ۱۹۶۷ قبول کند، سر مار در منطقه این دو نکته هستند،

میدان دمکراسی و جمهوری

15 Oct, 13:13


با ادامه انتقادها از حمله ارتش اسرائيل به صلح‌بانان سازمان ملل در اسرائيل، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائيل امروز دوشنبه گفت اتهام حمله عامدانه ارتش کشورش به این نیروها « کاملا غلط است». این در حالی است که امروز جلسه غیرعلنی شورای امنیت برای گفتگو درباره حمله اسرائيل به نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد نیز در جریان بود. همزمان موضع‌گیری کشورها درباره این حملات همچنان ادامه دارد.

در روزهای گذشته حملات اسرائیل به پایگاه‌های صلحبانان سازمان ملل متحد به مجروح شدن بیش از ده نفر ازاین نیروها انجامید و آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد نیز تاکید کرد که «حمله علیه نیروهای حافظ صلح ناقض قوانین بین المللی از جمله قوانین بین المللی بشردوستانه است و ممکن است جنایت جنگی باشد.»

بریتانیا، فرانسه، آلمان و ایتالیا امروز در بیانیه مشترکی از این حملات «ابراز نگرانی شدید» کرده‌اند و گفته‌اند «هرگونه حمله عامدانه علیه نیروهای صلح‌بان سازمان ملل متحد نقض قوانین بین‌المللی است.»

برای خواندن متن کامل روی لینک بروید.

https://bbc.in/4dSuZqx

✍️ هر دم از این باغ بری می‌رسد،

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

15 Oct, 12:51


🔻دیوید کامرون، وزیر خارجه پیشین و نخست‌وزیر اسبق بریتانیا، در یک مصاحبه رادیویی با بی‌بی‌سی گفت تا پیش از انتخابات سراسری بریتانیا در تابستان گذشته مشغول طرحی برای تحریم دو وزیر کابینه اسرائیل بوده است.

به باور او که آخرین وزیر خارجه دولت محافظه‌کار بود، دولت کارگر بریتانیا باید تحریم علیه بتسالل اسموتریچ، وزیر اقتصاد، و ایتمار بن‌گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل، را پیگیری کند.

آقای کامرون گفت: «از این طریق می‌توان به آقای نتانیاهو فشار آورد و گفت البته که ما به حق شما در دفاع از خود احترام می‌گذاریم اما از شما می‌خواهیم در چارچوب قانون عمل کنید.»

«می‌توان گفت، فروش تسلیحات به شما را قطع نخواهیم کرد اما وقتی در کابینه شما وزرای افراط‌گرایی هستند که رفتار این چنینی دارند ما آماده‌ایم تا با تحریم این افراد بگوییم این روند باید متوقف شود.»

آقای کامرون می‌گوید: «ما همه خواستار پایان تنش‌ها هستیم اما پایانی که پایدار باشد. حمایت از حق دفاعی اسرائیل چک سفید امضا نیست و اسرائیل باید به روند کمک‌رسانی در غزه و اسقرار صلحبانان در لبنان احترام بگذارد.»/ بی بی سی

✍️ جنایات و‌نسل کشی اسرائیل و‌دولت نژادپرست نتنیاهو، نه تنها افکار عمومی جهان را علیه اسرائیل بسیج کرده است، به تدریج‌ متحدین‌ نزدیکش نیز از وی فاصله کوچک ولی‌معناداری میگیرند.

میدان دمکراسی و‌جمهوری ایران عضو‌شبکه همگرایی جمهوری‌خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

14 Oct, 08:37


🟠 هشت سیاست که مانع رشد اقتصاد ایران شد

✍🏽 دکتر مسعود نیلی


رشد اقتصادی سالانه ایران از سال ۱۳۶۰ تا الان به طور متوسط حدود ۳٫۱٪ و تولید ناخالص سرانه حدود ۲٪ می‌شود. تورم مزمن بالا، بیکاری، فقر، توزیع نابرابر درآمد و مشکلات محیط زیستی در این کارنامه قرار گرفته‌اند. در واقع می‌توان گفت فارغ از نوسانات کوتاه‌مدت، عملکرد بلندمدت راضی‌کننده نیست. عملکرد بلندمدت را اصولاً سیاست‌های بلندمدت می‌سازند، نه منابع طبیعی یا شوک‌های مقطعی یا موضوعات دیگر. در اقتصاد ایران هم سیاست‌های بلندمدتی مقصر اصلی هستند که از هویت نظام حکمرانی نشأت می‌گیرند. این هشت سیاست عبارتند از:

1️⃣ درگیری با تنش‌های خارجی است که طی دهه‌های گذشته تبدیل شده به جزء پایداری از زندگی اقتصادی و سیاسی ایرانیان.

2️⃣ کسری بودجه مزمن و پایدار دولت بوده که از دهه چهل برقرار بوده. این کسری بودجه هم با روش اشتباه پولی کردن کسری بودجه تأمین می‌شود.

3️⃣ تعیین دستوری نرخ بهره بانکی (معمولاً پایین‌تر از تورم) که از برداشت اشتباه سیاستگذاران از اقتصاد اسلامی تأثیر گرفته.

4️⃣  نظام ارزی چند نرخی است. در واقع در ۴۵ سال اخیر، در ۳۵ سال نظام چندنرخی ارز برقرار بوده و اکثر سال‌های نظام تک‌نرخی هم صرفاً تحت تأثیر وفور ارز نفتی در دست دولت بوده است.

5️⃣ قیمت‌گذاری دستوری دولت. در ایران اگر دولتی دست به قیمت‌گذاری قاطعانه نزند، بی‌عرضه تلقی می‌شود و این نگاه اشتباه وجود دارد که دولت برای مقابله با افزایش قیمت‌ها باید به مقابله با کسبه «متخلف» و قیمت‌ها بپردازد.

6️⃣ نظام تعرفه‌ای خاص اقتصاد ایران. در واقع واردات کالا به ایران با تعرفه‌های بالا و بسیار پیچیده همراه است. علاوه بر این، موانع غیرتعرفه‌ای هم زیاد است (مثل ممنوعیت کلی واردات لوازم خانگی).

7️⃣ عرضه ارزان قیمت انرژی که جزو خاصیت حکمرانی اقتصادی ایران این بوده و هست.

8️⃣ نظام بنگاه‌داری عظیم غیرخصوصی و غیررقابتی در ایران است. غیر از بخش خصوصی، انواع مالکیت‌های حاکمیتی، بخش عمومی، بخش نظامی و بخش دولتی وجود دارند.

چرا این سیاست ها با آنکه غلط هستند دوام می آورند؟
نشان پایدار و بلندمدت بودن این موارد این است که سیاست‌های اصلاحی گاه به گاه در این موارد نتوانسته آن‌ها را به کلی از اقتصاد ایران حذف کند. مثلاً اصلاحاتی مانند حذف موانع غیرتعرفه‌ای تجارت یا اصلاح قیمت حامل‌های انرژی مدنظر بوده، اما این اقدامات کوتاه‌مدت نتوانسته به موفقیت برسد. این موارد نشان‌دهنده ریشه داری این هشت سیاست و گره خوردن آن‌ها به ماهیت نظام حکمرانی کشور است.

سیاست‌های مخرب هشت‌گانه از چه طریقی به نظام حکمرانی ما راه پیدا کرد؟
ریشه برخی از این سیاست‌ها، به باورهای ایدئولوژیک ابتدای انقلاب برمی گردد. برای نمونه، فهم سیاستگذاران اولیه از شعار استقلال، تقابل با غرب بوده. این موضوع باعث شده دولت به نقش مسلط در روابط خارجه اقتصاد و «خودکفایی» به عنوان شعاری راهبردی تبدیل شود.
شعار عدالت هم تحت تأثیر یک برداشت خاص قرار داشته که از دهه چهل از مارکسیسم تأثیر پذیرفته؛ این نگاه عدالت را عرضه ارزان کالا و خدمات به مردم می‌داند. بنابراین در تعیین نقش دولت، حرف از تأمین کالای عمومی نبوده بلکه عملاً دولت ورود خود به تأمین کالاهای خصوصی (که از آن به عنوان «سفره مردم» یاد می‌شود») را مسلم می‌دانسته. این باور عملاً سازوکار بازار را ضد ارزش‌های انقلاب فرض می‌کرده. این وضعیت باعث شده دولت مالکیت واحدهای تولیدی را برعهده بگیرد و منابع طبیعی و مالی و انرژی را ارزان عرضه کند. [ریشه های دیگر هم وجود دارد]

☑️هشت سیاست غلط چگونه به هم پاس می دهند؟
[این هشت سیاست تبعات جدی دارند. به عنوان نمونه به هم افزایی سه سیاست اول می پردازیم] وقتی هم‌زمان تنش در روابط خارجی و کسری بودجه دولت وجود دارد و نظام بانکی هم به دلیل نرخ بهره دستوری دچار ناترازی است، عوامل دوم و سوم باعث رشد نقدینگی می‌شود و عامل اول منجر به افزایش هزینه مبادله با خارج و در نتیجه فشار به بازار ارز می‌شود. هم‌زمانی این‌ها با تحت فشار قرار گرفتن منابع ارزی کشور باعث می‌شود نقدینگی به سمت بازار ارز حرکت کند و باعث افزایش نرخ شود. چون سیاستگذار نمی‌خواهد به عامل تنش خارجی دست بزند، به تعیین نرخ‌های اداری متفاوت با نرخ بازار دست می‌زند و واردات انواع کالاها را به نرخ‌های متفاوت ارز گره می‌زند. در این زمان، استمرار کسری بودجه و تنش‌های خارجی باعث افزایش فاصله نرخ ارز بازار و نرخ اداری می‌شود و به انوع فساد دامن می‌زند.

ترکیب این هشت سیاست منجر به فساد ارزی، قاچاق کالا، تضعیف تجارت خارجی، بی عدالتی، بحران آب و برق و گاز و ... می شود.  (تلخیص و بازنویسی از سخنرانی دکتر نیلی). اقتصاد ایران گروگان این هشت سیاست است.

میدان دمکراسی و‌جمه‌ری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

14 Oct, 00:48


با یار IAR بخوانیم

کتاب: قدرت بی‌قدرتان
ترجمه: احسان کیانی‌خواه
زمان: پنج‌شنبه ۱۷ اکتبر ۲۰۲۴
۹ تا ۱۰ شب استرالیا
۲.۳۰ تا ۳.۳۰ عصر ایران
۱ تا ۲ عصر اروپای مرکزی
@clubhouse @iar.official


#ایرانیان‌جمهوری‌خواه‌استرالیا
#یار
https://www.clubhouse.com/invite/Yv3Ujba4Wd9Zy90KokevY1KOzny2cZL1KQq:Lp3INO8y2qXxY7nvOWJBdGQj1Kt-vbBEMt86Ju4IE2k

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو شبکه همگرایی جمهوری خواهان

میدان دمکراسی و جمهوری

13 Oct, 23:34


🔹بیانیه شبکه همگرایی جمهوری خواهان سکولار دمکرات ایران
۶۵ گروه شبکه ای امضاکننده

همبستگی علیه جنگ و جنگ طلبان

متن کامل بیانیه

🔹مدت ویدیو: ۵ دقیقه
🔹رسانه همگرایی جمهوری خواهان

#زن_زندگی_آزادی 
#نه_به_جنگ 
#نه_به_جمهوری_اسلامی

https://t.me/hamgerayerInternetRepublic

میدان دمکراسی و جمهوری

13 Oct, 00:45


لطفا در نظرسنجی بالا شرکت کنید 🔺🔺🔺🔺🔺

میدان دمکراسی و جمهوری

12 Oct, 22:10


در مورد بیانیه "نه به جنگ"

✍️ رحیم قمیشی

اعتراف می‌کنم منتظر نبودم نزدیک به هزار نفر از اقشار فرهنگی و دردکشیده جامعه در کمتر از ۲۴ ساعت به این کمپین مهم بپیوندند.
انتظار نداشتم جمع بیشماری از خانواده‌های شهدا و ایثارگران جنگ، ما را در این حرکت مهم همراهی نمایند.
اما همه شجاعانه پای کار آمدند.
بدون ترس از ذکر نام‌ و عنوان‌شان.
آفرین بر مردم متعهد و در صحنه ایران.

اذعان می‌کنم نزدیک به ۲۰ نفر با پیام‌هایشان به این حرکت اعتراض داشتند و صلح‌طلبی با جهان را، به هر دلیل خیانت می‌دانستند و آرزویشان محو اسرائیل و ادامه سیاست‌های جاری کشور بود.
این تعداد شاید پنجاه نفر هم باشند!

همه حرف ما آنست؛
چرا یک جمع دو یا پنج درصدی باید بر مقدرات ما حاکم باشند.
کمک نظامی به حزب‌الله و حماس و نیابتی‌ها غیر قابل قبول، غیر قابل گذشت، ولی قابل تحمل بود، اما امروز تهدید جنگ هرگز قابل تحمل و قابل پذیرش نیست.
اقلیت حق ندارد خواست خطرناک و یا حتی مقدس خود را به اکثریت جامعه تحمیل کند.

جهان تغییر کرده!
روش‌های مبارزه تغییر کرده‌اند.
ده‌ها سال است بر روش سوخته و ناکارآمد خود تأکید و خزانه کشور را خالی می‌کنید، دیگر کافیست.
دادن بهانه به بیگانگان برای بمباران کشور اکیدا ممنوع است.
گرهی که با دست باز می‌شود را کور نمی‌کنند!
اکثریت مردم ایران طرفدار صلح هستند، صلح با جهان.
سیاست‌های حاکمان شکست خورده.
من با سرداران سابق سپاه هم که گفتگو می‌کنم همگی متفق‌القولند که تنها یک نفر مخالف تغییر سیاست ایران در منطقه و جهان است! و آنها هم بسیار از شرایط شاکی‌اند.

اسرائیل یقینا حمله ایران را تلافی خواهد کرد. نه فقط آمریکا، جهان هم با او همراهی خواهد کرد! و قرار دادن ایران در چنین شرایطی هنر حکومت‌داری نیست.
مهمترین مؤلفه قدرت، حمایت اجتماعی است، و نظام ایران امروز در ضعیف‌ترین شرایط قرار دارد.
نفوذ در ارکان حکومت، ضعف تکنولوژی و بی‌تفاوتی مردم را در حوادث را هرگز نباید دستکم گرفت.
علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد.
تغییر سیاست به نفع مردم داخل
تغییر سیاست به نفع صلح‌طلبی
تغییر برای پرهیز از جنگ و خونریزی
خواست اکثریت مردم ایران است
و هیچکس حق ندارد این خواست را ندیده بگیرد.

همانطور که حق رفراندوم برای نوع حکومت
حق اعمال نظر اکثریت در سیاست‌های کلان
حق برخورداری از یک زندگی آرام و معمولی
حق داشتن آزادی در انتخاب سَبک زندگی
از حقوق مسلم این مردم است.

مردم ایران با سیاست‌های ماجراجویانه شما مخالفند
صادقانه بگوییم؛
شما به آخر خط رسیده‌اید.
و می‌دانیم تغییر خط برای شما
ناشدنی اگر نباشد
بسیار بسیار دشوار است.

خود دانید.

میدان دمکراسی و جمهوری ایران عضو‌شبکه همگرایی