تازه‌های دانش @scitecnews Channel on Telegram

تازه‌های دانش

@scitecnews


دریچه‌ای قابل استناد به جهان دانش و فناوری

ارتباط با ادمین:
@SciTecBot

تازه‌های دانش (Persian)

تازه‌های دانش یک کانال تلگرامی است که به تازه‌ترین اخبار و مقالات در زمینه دانش و فناوری می‌پردازد. اگر به دنبال بروزترین اطلاعات در زمینه علوم و تکنولوژی هستید، این کانال برای شماست. این کانال دریچه‌ای قابل استناد به جهان دانش و فناوری است که با ارائه مطالب معتبر و موثق، شما را با آخرین دستاوردها و کشف‌های علمی آشنا می‌کند. از مقالات تحقیقی گرفته تا اخبار تکنولوژی، در تازه‌های دانش همه چیز را پیدا می‌کنید. این کانال با ارتباط با ادمین از طریق @SciTecBot، به شما این امکان را می‌دهد تا سوالات خود را مطرح کرده و با متخصصان حوزه علوم و فناوری در ارتباط باشید. به تازه‌های دانش بپیوندید و دنیای جدیدی از دانش را کشف کنید.

تازه‌های دانش

17 Nov, 04:30


محققان با داروی جدید به بازسازی و احیای کبد نزدیک شدند

فعال‌ کردن یک پروتئین خاص با داروی جدید می‌تواند در تسریع بازسازی و ترمیم کبد، پس از آسیب شدید یا برداشتن بخشی از آن طی جراحی، موثر باشد.
نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که داروی اف‌ال ۶.۱۳ (FL6.13) می‌تواند فرایندهای بازسازی کبد را حتی در شرایطی که پروتئین‌های کلیدی دبلیو‌ان‌تی‌ وجود ندارند، تحریک کند. آنچه ممکن است به یافتن درمان‌های جدیدی برای آسیب‌های کبدی ناشی از مسمومیت‌ها یا سایر بیماری‌ها منجر شود.

#اخبار_علمی #اخبار_پزشکی

@SciTecNews
📖 منبع و اطلاعات بيشتر:

تازه‌های دانش

16 Nov, 16:30


پنگوئن «جوان و سرخوش» با شنای ۳۵۰۰ کیلومتری خود را از قطب جنوب به استرالیا رساند

یک «پنگوئن جوان و سرخوش» در سفری غیرمنتظره فاصله قطب جنوب تا استرالیا را شنا کرد. این #پنگوئن_امپراتور فراری در حال سر خوردن روی شکمش بر روی شن‌های یک ساحل استرالیا دیده شد.

#اخبار_علمی #زیست_شناسی

@SciTecNews
📖 منبع و اطلاعات بيشتر:

تازه‌های دانش

16 Nov, 04:30


جدیدترین دستورالعمل‌ها برای پیشگیری از سکته مغزی

#سکته_مغزی زمانی اتفاق می‌افتد که جریان خون در بخشی از مغز مسدود شود یا رگ خونی در مغز بترکد. این امر مغز را از اکسیژن محروم می‌کند و در نهایت باعث آسیب مغزی یا حتی مرگ می‌شود.

خبر خوب این است که بهترین راه برای کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی، بهترین راه برای کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها نیز به شمار می‌رود.
انجمن سکته مغزی آمریکا مصرف گروه غذاهایی را که به رژیم غذایی مدیترانه‌ای تعلق دارند، برای پیشگیری از این عوامل توصیه می‌کند. میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و روغن زیتون می‌توانند به پایین نگه داشتن سطح کلسترول کمک کنند. شما باید همچنین مصرف گوشت قرمز و سایر منابع چربی اشباع‌شده را محدود کنید. در عوض، پروتئین مورد نیاز خود را از منابعی از جمله لوبیا، آجیل، مرغ، ماهی و دیگر غذاهای دریایی دریافت کنید.
مصرف غذاهای فوق‌فرآوری شده و نوشیدنی‌های حاوی مقدار زیادی از شکر را نیز محدود کنید.

#اخبار_علمی #اخبار_پزشکی

@SciTecNews
📖 منبع و اطلاعات بيشتر:

تازه‌های دانش

15 Nov, 10:30


🌏 گشت‌و‌گذار در زیست‌کُره

لحظاتی با زیبایی‌های دریاچه #مهارلو
📹 م. نظری

#فارس #ایران
🌐 @SciTecNews

تازه‌های دانش

14 Nov, 16:30


کشف حشره پلاستیک‌خوار برای اولین بار در آفریقا

تیمی از محققان در مرکز بین‌المللی فیزیولوژی و اکولوژی نایروبی در کنیا کشف کرده‌اند که لارو یا همان شفیره یک نوع سوسک به نام سوسک تاریکی (گونه‌ای از سوسک‌های شب‌رو) می‌تواند نوعی پلاستیک به نام #پلی_استایرن را بجود و با باکتری‌هایی که در روده‌اش دارد این ماده را تجزیه کند.
پلی استایرن، که تحت نام استیروفوم نیز شناخته می‌شود، نوعی پلاستیک است که به‌طور گسترده در بسته‌بندی مواد غذایی، الکترونیک و صنایع استفاده می‌شود.

#اخبار_علمی #محیط_زیست

@SciTecNews
📖 منبع و اطلاعات بيشتر:

تازه‌های دانش

14 Nov, 04:30


نور روز خطر ابتلا به افسردگی را تا ۲۰ درصد کاهش می‌‌دهد

نور خورشید سطح #سروتونین را افزایش می‌دهد که به مقابله با افسردگی، اضطراب و آسیب‌ زدن به خود کمک می‌کند. همچنین در تنظیم خواب و ریتم شبانه‌روزی‌ــ که بر #سلامت_روان اثر مثبت دارندــ موثر است.

#اخبار_علمی

@SciTecNews
📖 منبع و اطلاعات بيشتر:

تازه‌های دانش

13 Nov, 16:30


چهار بازی فکری برای تقویت مغز و حافظه

بازی‌های فکری و تمرین‌های حافظه مسیرهای عصبی را تحریک و نوروپلاستیسیته یا توانایی تغییر و یادگیری مغز را تقویت می‌کنند. این کار به تقویت ارتباطات عصبی کمک می‌کند و می‌تواند مهارت‌ها و توانایی‌های حافظه را تثبیت کند. از این بازی‌ها می‌توان به شطرنج، بازی با کارت، جدول کلمات متقاطع و پازل ریاضی یا سودوکو اشاره کرد.
شطرنج تنها برای حرفه‌ای‌‌ها نیست و برای تقویت تفکر راهبردی و حل مسئله بسیار عالی است. بازی‌هایی که با کارت‌ انجام می‌شوند به تقویت حافظه و فعال نگهداشتن مغز کمک می‌کنند. حل جدول کلمات متقاطع در بهبود حافظه و جلوگیری از کوچک‌ شدن مغز افرادی که اختلال شناختی خفیف دارند، موثر است. بازهای عددی مانند سودوکو هم به مهارت‌های تحلیلی نیاز دارند و به شناسایی الگوها و توانایی‌های حل مسئله که برای تقویت حافظه کوتاه‌مدت ضروری است، کمک می‌کنند.

#اخبار_علمی

@SciTecNews
📖 منبع و اطلاعات بيشتر:

تازه‌های دانش

13 Nov, 04:30


محققان ژاپنی موفق شدند با پیوند سلول‌های بنیادی بینایی سه نفر را برگردانند

محققان ژاپنی با پیوند سلول‌های بنیادی، بینایی ۳ فرد مبتلا به اختلال شدید چشمی را بهبود بخشیدند. این افراد دچار اختلال کمبود سلول‌های بنیادی لیمبال (LSCD) بودند.

#اخبار_علمی #اخبار_پزشکی

@SciTecNews
📖 منبع و اطلاعات بيشتر:

تازه‌های دانش

12 Nov, 04:30


در رده‌بندی سلامت میوه‌ها و سبزیجات توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده:
گریپ‌فروت در قعر فهرست قرار گرفت و شاهی آبی صدرنشین شد


مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در ایالات متحده ۴۱ نوع میوه و سبزی برتر را منبع انرژی معرفی کرده است.
در این فهرست #شاهی_آبی با ۱۰۰ امتیاز کامل در صدر فهرست میوه‌ها و سبزیجات قرار گرفته و #گریپ‌فروت سفید با ۱۰.۴۷ امتیاز پایین‌‌ترین رتبه سلامت را به دست آورده است.
میوه‌های دیگری که از نظر سلامت کم‌فایده‌اند عبارتند از: شاه‌توت، گریپ‌فروت صورتی و قرمز، لیمو سبز و پرتقال. البته این میوه‌ها ناسالم نیستند، بلکه در مقایسه با میوه‌های دیگر مواد مغذی کمتری دارند. بنابراین اگر گریپ فروت سفید میوه مورد علاقه شماست کارشناسان می‌گویند که خوردنش را قطع نکنید. آن‌ها توصیه می‌کنند مصرف هر میوه‌ای را که از خوردنش لذت می‌برید و پیوسته به آن میل دارید ادامه دهید و آن را محدود نکنید. گریپ‌فروت را می‌توانید مانند پرتقال پوست بگیرید و بخورید یا تکه‌‌هایش را داخل سالاد بریزید. همچنین مصرف گریپ‌فروت در کنار میوه‌های دیگر، پروتئین و چربی به حفظ قند خون پایدار کمک می‌کند.

#اخبار_علمی #خوراک_سالم

@SciTecNews
📖 منبع و اطلاعات بيشتر:

تازه‌های دانش

11 Nov, 16:30


محققان به شناخت منشا پیدایش خط نزدیک شدند

پژوهشگرانی که در حال تحلیل دقیق نمادهای پیش‌میخی‌اند، هنگام مطالعه نقش‌های حک شده روی مهرهای استوانه‌ای با قدمت چهار هزار و ۴۰۰ سال پیش از میلاد در اوروک، بین آن‌ها شباهت‌های جالبی یافتند. برخی از این نمادها نه‌تنها دقیقا با هم مطابقت دارند، بلکه به نظر می‌رسد که در معاملات و تجارت‌های باستانی، معانی یکسانی را منتقل می‌کنند.
سیلویا فرارا، یکی از نویسندگان این مطالعه و استاد گروه زبان‌شناسی کلاسیک در دانشگاه بولونیا، می‌گوید: «بر اساس یافته‌های ما، طرح‌های حکاکی‌شده روی مهرهای استوانه‌ای با توسعه خط #پیش‌میخی در جنوب عراق ارتباط مستقیم دارد. یافته‌ها همچنین نشان می‌دهند که چگونه معنای اولیه‌ای که این طرح‌ها بیان می‌کردند، به‌تدریج در یک سامانه نوشتاری گنجانده شد.»
اوروک که اکنون به نام وارکا شناخته می شود، یکی از نخستین شهرهایی بود که در بین‌النهرین (میان‌رودان) شکل گرفت و منشا آثار فرهنگی به شمار می‌رود که رد آن‌ها را تا جنوب‌ غرب ایران[کنونی] و جنوب‌ شرق ترکیه می‌توان دنبال کرد. این شهر باستانی جایی بود که مهرهای استوانه‌ای آنجا اختراع و برای مقاصد اداری استفاده شد.

#اخبار_علمی #باستان_شناسی

@SciTecNews
📖 منبع و اطلاعات بيشتر:

تازه‌های دانش

11 Nov, 04:30


چقدر مصرف پروتئین روزانه توصیه می‌شود و استفاده بیش از حد آن چه عوارضی دارد؟

طبق بررسی موسسه سلامت هاروراد مصرف یک رژیم غذایی با پروتئین بسیار بالا، خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می‌دهد. و بسته به اینکه چه نوع غذاهای پروتئینی مصرف می‌کنید، مقدار زیاد گوشت قرمز یا دیگر غذاهایی که چربی اشباع‌شده بالایی دارند، می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سرطان کولون را افزایش دهد.
در نتیجه توصیه می‌شود مصرف پروتئین زیر ۲ گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن نگه داشته شود.
همچنین باید به خاطر داشت که برای مصرف پروتئین بیشتر نیازی نیست که کارهای پیچیده‌ای چون مصرف پروتئین پودری انجام و یا هر روز مقادیر زیادی گوشت مصرف شود. هرچند که گوشت پروتئین بالاتری دارد اما دیگر غذاها مانند عدس، ماست یونانی، پنیر کاتیج، شیر، لوبیا سیاه و کره بادام‌زمینی نیز پروتئین زیادی دارند.

#اخبار_علمی #خوراک_سالم

@SciTecNews
📖 منبع و اطلاعات بيشتر:

تازه‌های دانش

10 Nov, 16:30


درنتیجه الگوریتم هوش مصنوعی افراد زمان بیشتری را در فیسبوک و اینستاگرام صرف می‌کنند

شرکت متا در جدیدترین گزارش نتایج سه‌ماهه‌اش اعلام کرد که بهبودهای انجام‌شده در #هوش_مصنوعی این شرکت به افزایش ۸ درصدی میزان زمانی که کاربران در #فیسبوک سپری می‌کنند و افزایش ۶ درصدی زمانی که کاربران در #اینستاگرام صرف می‌کنند منجر شده است.

@SciTecNews
📖 منبع و اطلاعات بيشتر:

تازه‌های دانش

09 Nov, 04:30


نقش حفاظتی سطوح بالای امگا ۳ و امگا ۶ در برابر سرطان

علاوه بر کاهش کلسترول، حفظ سلامت مغز و بهبود سلامت روان، اسیدهای چرب #امگا۳ و #امگا۶ یک تاثیر شگفت‌انگیز دیگر هم دارند: آنها می‌توانند نقش پیشگیری‌‌کننده از انواع سرطان‌ها را داشته باشند.
نتایج یک مطالعه که در مجله "International Journal of Cancer" منتشر شده است، نشان داد که نرخ ابتلا به سرطان‌های ریه و انواع سرطان‌های دستگاه گوارش در کسانی که سطوح بالاتری از امگا ۳ در بدن دارند، کمتر است.
همچنین سطوح بالای امگا ۶ در بدن منجر به کاهش نرخ ابتلا به ۱۴ سرطان مختلف از جمله مغز، ملانوم بدخیم، مثانه و ... می‌شود.
اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ که به عنوان "چربی‌های سالم" شناخته می‌شوند، در ماهی‌های چرب، آجیل و حتی برخی روغن‌های گیاهی مانند روغن کانولا، بذر کتان، دانه‌های چیا و ... وجود دارند.

#اخبار_علمی

@SciTecNews
📖 منبع و اطلاعات بيشتر:

تازه‌های دانش

08 Nov, 11:30


🌏 گشت‌و‌گذار در زیست‌کُره

گردش یک #نهنگ_آبی در آبهای #باخا_کالیفرنیا

#مکزیک
🌐 @SciTecNews

تازه‌های دانش

07 Nov, 04:30


ورزش آخر هفته هم خطر زوال عقل را کاهش می‌دهد

محققان می‌‌گویند که تمرینات بدنی در روزهای تعطیل آخر هفته به اندازه ورزش در طول هفته خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش می‌دهد. 
بنابر مطالعه منتشر‌شده در «مجله پزشکی ورزشی بریتانیا» (British Journal of Sports Medicine)، انجام تمرینات بدنی یک یا دو روز در هفته، بیش از تمرینات بدنی منظم، بر کاهش خطر زوال عقل خفیف تاثیر می‌گذارد.

#اخبار_علمی #تندرستی

@SciTecNews
📖 منبع و اطلاعات بيشتر:

تازه‌های دانش

06 Nov, 20:30


یک دانشجو بطور تصادفی یک شهر گم‌شده مایاها را در مکزیک کشف کرد

لوک اولد-توماس، دانشجوی دکترا در دانشگاه تولین ایالات متحده در مورد این کشف چنین توضیح می‌دهد: «من مشغول مطالعه صفحه ۱۶ یک متن جستجو شده در گوگل بودم که به یک مطالعه لیزری برخورد کردم که یک سازمان زیست محیطی مکزیکی انجام داده بود.»
این بررسی به شیوه لیدار صورت گرفته بود. در این روش، هزاران پالس لیزر از هواپیما به سوی زمین شلیک می‌شود و با اندازه‌گیری زمان بازگشت پالس‌ها می‌توان از اشیایی که به چشم دیده نمی‌شوند، نقشه‌برداری کرد.
اما زمانی که آقای اولد-توماس داده‌هایی را که این سازمان به دست آورده بود، به شیوه باستان‌شناسان پردازش کرد، به چیزی دست یافت که دیگران آن را ندیده بودند، یعنی یک شهر عظیم باستانی که احتمالا در زمان رونق خود بین سال‌های ۷۵۰ تا ۸۵۰ پس از میلاد، بین ۳۰ هزار تا ۵۰ هزار نفر جمعیت داشت.

#اخبار_علمی #باستان_شناسی

@SciTecNews
📖 منبع و اطلاعات بيشتر:

تازه‌های دانش

06 Nov, 12:30


هشدار درباره وجود مواد شیمیایی ممنوعه در صدها قلم محصولات آرایشی

آژانس مواد شیمیایی اروپا (ECHA) اعلام کرد که در صدها محصول آرایشی فرخته‌شده در اروپا مواد شیمیایی خطرناک و ممنوع را کشف کرده است. 
آژانس مستقر در هلسینکی، پس از بررسی حدود چهار هزار و ۵۰۰ محصول آرایشی در ۱۳ کشور اروپایی، دریافت که در ۲۸۵ محصول، مواد شیمیایی ممنوعی که برای سلامت مضرند به کار رفته است.

@SciTecNews
📖 منبع و اطلاعات بيشتر:

تازه‌های دانش

05 Nov, 12:30


چرا توت‌فرنگی برای سلامت قلب و مغز مفید است؟

بنابر نتایج به‌دست آمده از تحقیقات در دانشگاه دیویس کالیفرنیا، #توت‌فرنگی‌ سرشار از فیتونوترینت‌های مفید مانند پلی‌فنول‌ها و فیبر است که به کاهش سطوح کلسترول بد (ال‌دی‌ال) و تری‌گلیسیرید کمک می‌کنند و التهاب را در بدن کاهش می‌دهند. نتیجه این فرایند، بهبود کلی سلامت قلب و کنترل بهتر عوامل خطرزا در بروز بیماری‌های قلبی‌-عروقی است.
به گزارش یورک‌آلرت، توت‌فرنگی، چه به صورت تازه، چه فریزرشده و چه خشک‌شده، بر سلامت قلب و عروق، به‌ویژه در افرادی که در معرض خطر بالای بیماری قلبی قرار دارند، تاثیر بسزایی دارد و با بهبود سوخت‌وساز چربی‌ها و کاهش التهاب سیستمیک، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌-عروقی را کاهش می‌دهد. 

#اخبار_علمی #خوراک_سالم

@SciTecNews
📖 منبع و اطلاعات بيشتر:

تازه‌های دانش

05 Nov, 06:30


دانشمند زن ایرانی و همکار او نخستین گیاه مصنوعی جهان را با قابلیت تصفیه هوا و تولید برق اختراع کردند

مریم رضایی، دانشجوی ایرانی مقطع دکتری دانشگاه بینگهمتون آمریکا همراه با استاد خود پروفسور «سئوکهون چوی» گیاهی مصنوعی اختراع کردند که می‌تواند هوای داخل خانه را تصفیه و هم‌زمان برق تولید کند.
این گیاهان مصنوعی می‌توانند از فرآیندی مشابه فتوسنتز طبیعی برای جذب دی اکسید کربن (CO2) از هوا، به ویژه با استفاده از سیانوباکتری‌ها استفاده کنند. با این فرآیند، آن‌ها نه تنها اکسیژن تولید می‌کنند، بلکه #بیوالکتریک نیز تولید می‌کنند. اساساً، این گیاهان مصنوعی به عنوان نسخه‌ای در مقیاس کوچک از فناوری جذب و استفاده کربن عمل می‌کنند که برای استفاده در محیط‌های داخلی طراحی شده است.

#اخبار_علمی #اخبار_فناوری

@SciTecNews
📖 منبع و اطلاعات بيشتر:

تازه‌های دانش

04 Nov, 18:30


جهان خودرو؛ سازنده اولین وانت جهان با دو مدل جدید به بازار برگشت

اسکات، خودروساز آمریکایی با نمایش دو مدل جدید اعلام کرد که بعد از نزدیک به نیم قرن به بازار برمی‌گردد. این شرکت سه سال پیش با سرمایه‌گذاری فولکس‌واگن احیا شد و قرار است وانت و شاسی‌بلند با موتور الکتریکی تولید کند.
با این که سرمایه‌گذار اصلی اسکات فولکس‌واگن است، این شرکت از پلتفرم فولکس‌واگن برای ساخت ماشین‌هایش استفاده نکرده است. ماشین‌ها دو موتور الکتریکی دارند و با هر بار شارژ تا ۳۵۰ مایل (۵۶۳ کیلومتر) حرکت می‌کنند. یک مدل هیبرید-الکتریکی هم از آنها تولید می‌شود که می‌تواند با هر بار شارژ تا ۵۰۰ مایل (۸۰۴ کیلومتر) حرکت کند. شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت هر دو ماشین ۳.۵ ثانیه است.

#اخبار_فناوری #اخبار_خودرو

@SciTecNews
📖 منبع و اطلاعات بيشتر:

تازه‌های دانش

04 Nov, 12:30


ایمپلنت چشمی؛ راه جدید درمان نابینایی ناشی از پیری

یک شرکت سازنده رابط مغز و کامپیوتر مستقر در کالیفرنیا به نام «ساینس» (Science) ایمپلنت جدیدی به نام «پریما» (Prima) ساخته است که در مرحله کارآزمایی موفق بوده است و شرکت‌کنندگان که بر اساس استانداردهای موجود، نابینا محسوب می‌شدند، توانسته‌اند کتاب بخوانند، ورق‌بازی کنند و حتی جدول حل کنند.

#اخبار_علمی #اخبار_پزشکی #ایمپلنت_چشمی

@SciTecNews
📖 منبع و اطلاعات بيشتر:

تازه‌های دانش

04 Nov, 10:30


دانشمندان: تغییرات آب و هوایی باعث شدت یافتن سیلاب‌های اسپانیا شده است

دکتر فریدریکه اوتو از کالج امپریال لندن، یک گروه بین‌المللی از دانشمندانی را رهبری می‌کند که سعی دارند نقش گرمایش در این نوع حوادث را درک کنند. او می‌گوید: «هیچ شکی در این نیست که این باران‌های انفجاری به دلیل تغییرات آب و هوایی تشدید شده‌اند.
با کوچکترین مقدار گرم‌تر شدن هوا به دلیل استفاده از سوخت‌های فسیلی، جو می‌تواند رطوبت بیشتری را نگه دارد و این منجر به بارش‌های سنگین‌تر می‌شود.»

#اخبار_علمی #تغییرات_اقلیمی

@SciTecNews
📖 منبع و اطلاعات بيشتر:

تازه‌های دانش

03 Nov, 13:30


اسباب‌بازی‌ زیاد، قدرت خلاقیت را از کودکان می‌گیرد

بنابر مطالعه‌ای که در مجله «رفتار و رشد کودک» (Infant Behavior and Development) منتشر شده است، داشتن اسباب‌بازی‌های کمتر کودکان را ترغیب می‌کند به بازی‌های تخیلی و خلاقانه‌تری بپردازند. 
یافته‌ها حاکی از آن است که انتخاب محدودتر از میان اسباب‌بازی‌ها امکان بازی متمرکزتر و خلاقانه‌تر را فراهم می‌کند. دلیلش هم فقط این نیست که کودک به دلیل وجود تعداد زیادی #اسباب‌بازی با ویژگی‌های متنوع (صداها، چراغ‌ها و زرق‌وبرق‌های دیگر) امکان تمرکز طولانی را از دست می‌‌دهد و حواس‌پرت می‌شود. تعداد بیش از حد اسباب‌بازی می‌تواند خلاقیت را هم سرکوب و رشد مهارت‌های ضروری زندگی را مختل کند.

#اخبار_علمی #فرزند_پروری

@SciTecNews
📖 منبع و اطلاعات بيشتر:

تازه‌های دانش

03 Nov, 05:30


برای نخستین بار در جهان دانشمندان بیماری دیابت یک زن را به کمک سلول‌های چربی خودش درمان کردند

دانشمندان سلول‌های چربی بیمار مبتلا به #دیابت نوع یک را گرفته و با استفاده از مواد شیمیایی آن‌ها را به سلول‌های بنیادی «پلوریپوتنت» یا «پُرتوان» (pluripotent) تبدیل کردند که توانایی تبدیل به هر نوع سلولی را دارند. سپس این سلول‌ها را به سلول‌های جزیره‌ای تبدیل کرده وآن‌ها را در شکم بیمار کاشتند.
پیش از این درمان آزمایشی، بیمار در کنترل قند خون خود مشکل داشت و اغلب اوقات در محدوده ناسالم قند خون قرار داشت.
پس از پیوند سلولی، بیمار در ۹۸٪ مواقع در محدوده سالم قندخون گرفت و با گذشت ۷۵ روز از پیوند، دیگر نیازی به تزریق انسولین برای کنترل قند خون خود نداشت.

#اخبار_علمی #اخبار_پزشکی

@SciTecNews
📖 منبع و اطلاعات بيشتر:

تازه‌های دانش

02 Nov, 18:30


کشف نخستین منظومه سه‌گانه با یک سیاهچاله و دو ستاره

تصور می‌شود بسیاری از سیاهچاله‌هایی که پیش از این یافت شده‌اند بخشی از یک دوگانه باشند. این جفت‌ها زمانی شکل می‌گیرند که یک #سیاهچاله با جرم دیگری- مانند سیاهچاله‌‌ای دیگر، یک ستاره یا جرم مشابه- درهم تنیده و با گرانش قوی سیاهچاله به سمت یکدیگر کشیده شوند.
اما اکنون پژوهشگران برای نخستین بار یک [منظومه] «سه‌تایی سیاهچاله» دیده‌اند. سیاهچاله‌ای که در حال بلعیدن یک ستاره کوچک نزدیک است- اما در عین حال، ستاره‌ای دیگر در فاصله‌ای دورتر به دور آن می‌گردد. 

#اخبار_علمی #اخبار_نجوم #اخترشناسی

@SciTecNews
📖 منبع و اطلاعات بيشتر:

تازه‌های دانش

02 Nov, 06:30


چرا نباید تخم مرغ را طولانی مدت در دمای بالا (بیش از ۳۵۰ درجه فارنهایت) پخت؟

تخم مرغ به دلیل مقادیر بالای پروتئین، اسیدهای آمینه و مواد مغذی مفید برای مغز مانند کولین، به کاهش وزن، بهبود قدرت عضلانی و سلامت قلب کمک می‌کند. تخم مرغ همچنین سرشار از "کلسترول "HDL است، یک کلسترول "خوب" که به خلاص شدن از شر چربی‌های اضافی بدن و کاهش خطر بیماری قلبی کمک می‌کند.
اما اگر کلسترول HDL بیش از حد گرم شود، نوعی ماده شیمیایی به نام اکسی‌استرول ایجاد می‌شود که می‌تواند #استرس_اکسیداتیو را در بدن افزایش دهند. این مولکول‌های ناپایدار به سلول‌ها و بافت‌ها آسیب می‌رسانند و منجر به التهاب می‌شوند.
همچنین استرس اکسیداتیو به آنتی‌اکسیدان‌های مبارزه‌کننده با بیماری آسیب می‌رساند و خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد.

#اخبار_علمی #خوراک_سالم

@SciTecNews
📖 منبع و اطلاعات بيشتر:

تازه‌های دانش

01 Nov, 10:30


🌏 گشت‌و‌گذار در زیست‌کُره

سکونتگاه بزهای کوهی در کوه‌های مرتفع #لرستان
📹 امیر ولدی

#ایران
🌐 @SciTecNews

تازه‌های دانش

31 Oct, 13:30


پیاده‌روی ۱۰ تا ۳۰ ثانیه‌ای با مکث از پیاده‌روی بی‌وقفه کالری بیشتری می‌سوزاند

بر اساس یافته‌های پژوهش دانشمندان دانشگاه میلان، وقتی افراد در بازه‌های ۱۰ تا ۳۰ ثانیه‌ای پیاده‌روی می‌کنند، و بین آن‌ها وقفه دارند، نسبت به پیاده‌روی مداوم و بی‌وقفه همان مسافت بیشتر انرژی مصرف می‌کنند و بیشتر کالری می‌سوزانند.

#اخبار_علمی #تندرستی

@SciTecNews
📖 منبع و اطلاعات بيشتر:

تازه‌های دانش

31 Oct, 08:30


قابلیت جدید ایرپادز اپل چگونه به کم‌شنوایان کمک می‌کند؟

با به‌روزرسانی نرم‌افزار جدیدی که قرار است از دوشنبه در آمریکا راهی بازار شود، برخی از هدفون‌های بی‌سیم اپل از این پس قابلیت کاربرد به عنوان سمعک را نیز خواهند داشت.
سیستم سمعک در مدل‌های ایپادز پرو ۲ موجود است و برای راه‌اندازی نیاز به آیفون یا آی‌پد دارد. درون دستگاه، یک سامانه شنوایی‌سنجی تعبیه شده که به کاربران کمک می‌کند در صورت داشتن کاهش شنوایی، تنظیمات تقویت صدا را شخصی‌سازی کنند.

#اخبار_فناوری

@SciTecNews
📖 منبع و اطلاعات بيشتر:

تازه‌های دانش

30 Oct, 13:30


شیرهای گیاهی فوق فرآوری‌شده با خطر ابتلا به سرطان روده مرتبط هستند

شیرهای گیاهی فوق فرآوری‌شده با خطر ابتلا به سرطان روده مرتبط هستند

بسیاری از شیرهای گیاهی مواد افزودنی و امولسیفایرهایی دارند که آن‌ها را در دسته موادغذایی فوق‌‌فراوری‌شده قرار می‌دهد.
امولسیفایرها مواد افزودنی‌اند که به مخلوط کردن دو یا چند ماده‌ای که به طور طبیعی با هم ترکیب نمی‌شوند، کمک می‌کنند. در شیرهای گیاهی این امولسیفایرها عبارت‌اند از ژلاتین، پروتئین وی، صمغ زانتان (xanthan gum) و کربوکسی متیل سلولز (carboxymethylcellulose) که معمولا برای جلوگیری از تکه‌‌تکه شدن محلول و ایجاد بافتی یکدست، به شیر‌های غیرلبنی اضافه می‌شود.
مواد غذایی فوق‌فراوری‌شده به میکروارگانیسم‌های بدن که به تنظیم فرایندهای متابولیک و تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کنند، آسیب می‌زنند.

#اخبار_علمی #اخبار_پزشکی

@SciTecNews
📖 منبع و اطلاعات بيشتر:

تازه‌های دانش

30 Oct, 08:30


رکورد جدید انتقال داده‌ها: ۹ هزار برابر سریع‌تر از ۵جی (5G)

پژوهشگران رکورد جدیدی در انتقال داده‌های بی‌سیم ثبت کرده‌اند و به سرعتی معادل ۹۳۸ گیگابیت بر ثانیه دست یافته‌اندــ که از شبکه‌های فعلی ۵جی (5G) در بریتانیا تقریبا ۹ هزار برابر سریع‌تر است.
این پیشرفت، نمایی از عصر جدید ارتباطات از طریق فناوری نسل‌ آینده ۶جی (6G) ارائه می‌دهد که انتظار می‌رود طی دهه آینده به‌صورت تجاری به کار گرفته شود.

#اخبار_علمی #اخبار_فناوری

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@

تازه‌های دانش

29 Oct, 18:30


ای‌دی‌اچ‌دی؛ از تشخیص و تجویزهای خودسرانه تا کمبود دارو در جهان

اکتبر در بریتانیا ماه اطلاع‌رسانی درباره #ای‌دی‌اچ‌دی است که در فارسی به «اختلال بیش‌فعالی و کم‌توجهی» ترجمه شده است. امسال انجمن‌ها و فعالان اجتماعی تلاش داشتند به درک بهتر و پذیرش این عارضه کمک کنند. این درحالی است که کمبود داروهای ای‌دی‌اچ‌دی هنوز بعد از یک سال ادامه دارد و تحقیقات بی‌بی‌سی نشان می‌دهد که بازار سیاه خریدوفروش این داروها آنچنان داغ شده است که جان افرادی که برای کنترل علايم رفتاری نیاز به دارو دارند را به خطر می‌اندازد.

#اخبار_علمی #اخبار_پزشکی

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@

تازه‌های دانش

29 Oct, 13:30


نتایج یک پژوهش جدید: پسته به سلامت چشم کمک می‌کند

مطالعه جدید پژوهشگران دانشگاه تافتس در بوستون آمریکا از تاثیر مثبت مصرف روزانه مقدار متعادل پسته بر سلامتی چشم خبر می‌دهد.
به گفته محققان، این اثر مثبت به دلیل افزایش تراکم رنگدانه ماکولا یا «ام‌پی‌او‌دی» (MPOD) در چشم ناشی از رنگدانه گیاهی «لوتئین» (lutein) در پسته است که عاملی کلیدی در محافظت از چشم در برابر نور آبی و آسیب‌های ناشی از افزایش سن محسوب می‌شود. 

#اخبار_علمی #تندرستی

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@

تازه‌های دانش

27 Oct, 16:30


گربه‌ها کلمات را سریع‌تر از نوزاد انسان یاد می‌گیرند

یافته‌های پژوهشی جدید نشان می‌دهد که گربه‌ها قادرند کلمات را حتی سریع‌تر از نوزاد انسان با اشیاء یا تصاویر خاص مرتبط کنند.
پژوهش‌های پیشین نشان داده است که گربه‌ها توانایی‌های شناختی گوناگونی دارند. آن‌ها می‌توانند حرکات اشاره‌ای انسان را درک و دنبال کنند، نامشان را تشخیص دهند، و حتی گربه‌ها و افراد آشنا را شناسایی کنند.
این تحقیق که به سرپرستی ساهو تاکاگی، دانشمند علوم شناختی از دانشگاه آبازو در ژاپن، انجام شده حاکی از آن است که گربه‌ها ممکن است به‌صورت ذاتی برای یادگیری جنبه‌هایی از زبان انسان آماده باشند.
تاکاگی گفت: «خیلی تعجب کردم، زیرا به این معنی است که گربه‌ها می‌توانند موقع گفت‌و‌گوی انسان‌ها گوش بایستند و کلمات را بدون هیچ آموزش پاداش‌محوری درک کنند.»

#اخبار_علمی

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@

تازه‌های دانش

26 Oct, 16:30


قوی‌ترین آهن‌ربای جهان با قدرتی ۸۰۰ هزار برابر میدان مغناطیسی زمین، ساخته شد

دانشمندان در چین قوی‌ترین آهن‌ربای جهان را ساخته‌اند که میدانی مغناطیسی ایجاد می‌کند که از میدان مغناطیسی زمین ۸۰۰ هزار برابر قوی‌تر است.
تیمی از موسسه علوم فیزیکی هِفئی آکادمی علوم (Hefei Institutes of Physical Science) چین، پس از چهار سال پیشرفت کار، برای آهن‌ربای مقاومتی خود به میدان مغناطیسی پایدار ۴۲.۰۲ تسلا دست یافتند.
این رکورد جهانی جدید رکورد پیشین ۴۱.۴ تسلا را، که محققان آزمایشگاه ملی میدان مغناطیسی بالا در فلوریدای ایالات متحده در سال ۲۰۱۷ ثبت کرده بودند، شکست.
به گفته‌ محققانی که این آهن‌ربا را ساخته‌اند، این آهن‌ربای جدید که رکوردها را شکسته است، ممکن است به دستاوردهای علمی غیرمنتظره‌ای بینجامد، ازجمله مشاهده پدیده‌های جدید کوانتومی.

#اخبار_فناوری #اخبار_علمی

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@

تازه‌های دانش

26 Oct, 04:30


توانایی ایستادن روی یک پا از پیری زودرس جلوگیری می‌کند

براساس پژوهش‌های انجام شده، توانایی حفظ تعادل و ایستادن روی یک پا معیار خوبی برای بررسی سلامت و نحوه تعامل سیستم‌های بدن با یکدیگر است. این توانایی منجر به بهبود کیفیت زندگی و جلوگیری از پیری زودرس می‌شود.
افراد کمتر از ۶۹ ساله باید بتوانند حدود ۳۰ ثانیه روی یک پا تعادل خود را حفظ کنند. این میزان برای افراد ۷۰ تا ۷۹ ساله ۲۰ ثانیه و برای افراد بالای ۸۰ سال ۱۰ ثانیه باید باشد.
بهبود حفظ تعادل با ایستادن روی یک پا معمولا از طریق انجام یوگا میسر است. اگر نمی‌توانید بیش از پنج ثانیه روی یک پا بایستید، با یک پزشک قرار ملاقات بگذارید.

#اخبار_علمی #اخبار_پزشکی

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@

تازه‌های دانش

25 Oct, 10:30


🌏 گشت‌و‌گذار در زیست‌کُره

جلوه‌های پاییزی در کوچه‌باغ‌های #خوانسار

#ایران #اصفهان
🌐 @SciTecNews

تازه‌های دانش

24 Oct, 04:30


محصول انقلابی یک شرکت فرانسوی که می‌تواند خودروی بنزینی را در یک روز به هیبریدی تبدیل کند

یک شرکت فرانسوی فناوری‌ای را ساخته است که می‌تواند خودروی قدیمی شما را در عرض ۲۴ ساعت به یک خودروی الکتریکی هیبریدی تبدیل کند.
نصب کیت «توئین-ای» (Twin-E) تولیدی شرکت دانش‌بنیان «سولوشن اف» (Solution F) به اتومبیل‌ها اجازه می‌دهد تا سرعت حداکثر ۵۰ کیلومتر در ساعت در «حالت الکتریکی کامل» برانند. در صورت عبور از این حد به یک اتوموبیل هیبریدی تبدیل می‌شوند.
برای تغییر کاربری خودرو، این شرکت یک موتور الکتریکی ۴۸ ولت را همراه با یک چرخ‌دنده سیاره‌ای روی خودرو نصب می‌کند. این چرخ‌دنده جایگزین گیربکس دستی قدیمی خودرو شده و سپس یک باتری قابل شارژ نیز به کف صندوق عقب خودرو اضافه می‌شود.

#اخبار_فناوری

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@

تازه‌های دانش

23 Oct, 16:30


چرا راز داشتن یک زندگی شاداب و سالم «خواب خوب» است؟

در طول خواب، بدن هورمون‌های رشد لازم برای رشد در کودکان و نوجوانان را تولید می‌کند. همین هورمون‌های رشد، بافت‌ها و سلول‌ها بدن افراد را در هر سنی که باشند، نیز ترمیم می‌کنند.
این هورمون‌ها همچنین نقش مهمی در ریکاوری ورزشی ایفا می‌کنند.
علاوه بر این، سیتوکین‌ها که به سیستم ایمنی بدن در مبارزه با عفونت‌ها کمک می‌کنند، در طول خواب تولید می‌شوند.
بیشتر بزرگسالان باید حداقل هفت ساعت خواب شبانه داشته باشند.

#اخبار_علمی #تندرستی

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@

تازه‌های دانش

22 Oct, 16:30


دو پزشک به کمک ربات‌ها از فرانسه بیمارانی را ۸ هزار کیلومتر دورتر در چین جراحی کردند

دو جراح فرانسوی و اسپانیایی ماه سپتامبر در شهر بوردو واقع در غرب فرانسه، بطور جداگانه دو عمل جراحی نادر را انجام دادند. آنها به کمک ربات‌ها و از مسیر اینترنت، بیمارانی را که در بیمارستانی در شهر پکن بستری بودند از راه دور جراحی کردند.

#اخبار_علمی #اخبار_پزشکی #اخبار_فناوری

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@

تازه‌های دانش

22 Oct, 04:30


میان‌وعده محبوبی که خطر ابتلا به فراموشی را کاهش می‌دهد

مطالعه‌ای جدید می‌گوید که مصرف روزانه یک مشت آجیل بدون نمک خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش می‌دهد. مصرف روزانه این میان‌وعده، به دلایل مختلف، ازجمله کاهش کلسترول و کاهش التهاب، در برابر بیماری‌ها «نقش محافظتی» دارد. 

#اخبار_علمی

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@

تازه‌های دانش

21 Oct, 16:30


جستجوی حیات فرازمینی در قمر مشتری؛ از ماموریت «اروپا کلیپر» ناسا چه می‌دانیم؟

این ماموریت طبق برنامه قرار بود روز یکشنبه با پرتاب #اروپا_کلیپر به فضا آغاز شود اما وقوع طوفان میلتون در ایالت فلوریدای آمریکا این برنامه را به تعویق انداخته است. طبق برنامه جدید قرار است فضاپیمای اروپا کلیپر روز دوشنبه به فضا پرتاب شود.
هدف ماموریت اروپا کلیپر بررسی احتمال وجود یا پیدایش حیات در زیر سطح یخی قمر «اروپا» اعلام شده است. «اروپا» یکی از ۹۵ قمر سیاره مشتری است که تاکنون شناسایی شده‌اند.
دانشمندان تا پیش از این وجود آب در سطح سیاره‌ها را شرط وجود یا احتمال پیدایش حیات در آنها ارزیابی می‌کردند. این نتیجه‌گیری بر این اساس صورت گرفته بود که آب در سیاره‌های خیلی نزدیک به خورشید تنها به صورت گاز و بخار در خواهد آمد و در سیاره‌های خیلی دور از خورشید نیز سطحی یخ‌زده وجود خواهد داشت.

#اخبار_علمی #اخبار_نجوم

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@

تازه‌های دانش

21 Oct, 04:30


ایستادن در محل کار عوارض نشستن طولانی‌مدت را جبران نمی‌کند

یک مطالعه جدید از سوی محققان دانشگاه سیدنی با بررسی عادات نشستن بیش از ۸۳ هزار بزرگسال در بریتانیا به مدت ۷ تا ۸ سال نشان داد که ایستادن به تنهایی، در مقایسه با نشستن باعث بهبود سلامت در طولانی‌مدت نمی‌شود. برعکس، ایستادن طولانی ممکن است خطر اختلالات گردش خون مانند "واریس و ترومبوز وریدی" را افزایش دهد.
اما اگر ایستادن نتواند عوارض نشستن درازمدت را جبران کند، پس چه کاری می‌توان کرد؟
محققان توصیه می‌کنند، افرادی که مدت طولانی می‌نشینند یا می‌ایستند، در طول روز به طور منظم حرکت کنند. انجام فعالیت‌های بدنی منظم و تمرینات ساختاریافته می‌تواند به کاهش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی کمک کند.

#اخبار_علمی

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@

تازه‌های دانش

20 Oct, 16:30


روش ۱۵ ثانیه‌ای برای برطرف ساختن رشته افکار پریشان

دکتر دانیل آمن، روانپزشک و متخصص تصویر‌برداری مغز از کالیفرنیا، می‌گوید که برای مهار کردن این افکار سریع و بی‌امان کافی است نفس عمیق بکشید. 
برای اینکار چهار ثانیه نفس بگیرید، ۱.۵ ثانیه نفستان را نگه دارید و سپس در هشت ثانیه آن را بیرون دهید و دوباره ۱.۵ ثانیه نگه دارید.
این تکنیک ۱۵ ثانیه‌ای راهی برای آرام کردن افکار پریشان است و اگر آن را به مدت سه یا چهار دقیقه انجام دهید، به آرام کردن ذهنتان کمک می‌کند.

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@

تازه‌های دانش

20 Oct, 06:30


پژوهش‌های جدید در مورد پوست می‌تواند علایم پیری را به تعویق اندازد

گروهی از پژوهشگران کشف کرده‌اند که بدن انسان چگونه از یک سلول بنیادی پوست می‌سازد و حتی توانسته‌اند مقدار اندکی از پوست را به صورت آزمایشگاهی بازتولید کنند.
این پژوهش بخشی از یک مطالعه گسترده برای درک چگونگی ایجاد هر قسمت از بدن انسان، از سلولی به سلول دیگر است.
علاوه بر مبارزه با پیری، این یافته‌ها می‌تواند در تولید مصنوعی پوست برای پیوند و از میان بردن جای زخم‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

#اخبار_علمی

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@

تازه‌های دانش

19 Oct, 16:30


راه حل علمی برای رفع بوی سیر در دهان

سال‌هاست که راهکارهای مختلفی برای پنهان کردن یا حذف بوی سیر معرفی شده‌، اما پژوهشگران دانشگاه ایالتی اوهایو راه‌حل مؤثری برایش پیدا کرده‌اند: ماست طبیعی.
دانشمندان سیر خام را در ظروف شیشه‌ای قرار داده و میزان ترکیبات گوگردی فرّار را قبل و بعد از تماس با منابع مختلف چربی و پروتئین اندازه‌گیری کردند. نتایج نشان داد که ماست پرچرب ۹۹٪ از ترکیبات بدبو را کاهش می‌دهد.

#اخبار_علمی

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@

تازه‌های دانش

19 Oct, 04:30


روغن زیتون تقلبی چه نشانه‌هایی دارد؟

تقلب در تولید روغن زیتون معمولا به دو شکل است: یکی اینکه تولیدکنندگان بر روغن‌های با کیفیت پایین‌تر برچسب فرابکر و درجه ۱ می‌زنند. روش دیگر هم مخلوط کردن روغن زیتون با روغن‌های ارزان‌تر و معمولی مانند روغن آفتابگردان یا روغن هسته انگور است. حتی در برخی موارد، این روغن‌های ارزان‌قیمت را با کلروفیل یا کاروتن رنگ می‌کنند تا شبیه روغن‌ زیتون به نظر برسند. 

برای تشخیص روغن زیتون اصل می‌توانید این روش‌ها را به کار بندید:
۱‌ــ برچسب مخصوص روغن زیتون خالص، «فرابکر» است، بنابراین از خرید محصولاتی که از اصطلاحاتی مانند «سبک»، «خالص» یا فقط «روغن زیتون» استفاده می‌کنند، خودداری کنید. 

۲ــ روغن زیتون اصل طعمی واضح‌ و تازه و کمی تندوتیز دارد، در حالی‌‌ که روغن زیتون‌های تقلبی بی‌طعم‌اند یا طعمی کم یا حتی کهنه و فاسدشده دارند. 

۳ــ به نام تولید‌کننده و منطقه‌‌ رشد محصول دقت کنید؛ هر چه اطلاعات بیشتری روی بطری‌ها نوشته شده باشد، احتمال اینکه قابل اعتماد باشد، بیشتر است.

#اخبار_علمی  

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@

تازه‌های دانش

18 Oct, 11:30


🌏 گشت‌و‌گذار در زیست‌کُره

سواحل جزیره #تاسمانی

#استرالیا
🌐 @SciTecNews

تازه‌های دانش

17 Oct, 16:30


راه آهن خورشیدی چگونه کار می‌کند؟

پنل‌های خورشیدی روی ریل‌های سوئیس پهن می‌شود؛ راه آهن خورشیدی چگونه کار می‌کند؟
استارت آپ سوئیسی سان-‌ویز (Sun-Ways) برای اجرای آزمایشی پروژه قطار خورشیدی موفق به کسب مجوزی سه ساله شد. بدین ترتیب، پنل‌های خورشیدی قرار است از بهار آینده برای نخستین بار در جهان «مانند فرش» روی خطوط راه آهن مستقر در نوشاتلِ سوئیس پهن شوند.

#اخبار_فناوری #محیط_زیست

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@

تازه‌های دانش

17 Oct, 04:30


نکته‌ای که بی‌توجهی به آن، پیاده‌روی را کم‌فایده می‌کند

اهداف روزانه برای تعداد قدم‌ها می‌تواند راهی ساده و موثر برای افزایش سطح فعالیت باشد. اما ممکن است از تمام مزایای پیاده‌روی روزانه ۱۰ هزار قدم بهره‌مند نشوید اگر یک عامل کلیدی دیگر را در نظر نگیرید: آهنگ یا همان تعداد قدم‌هایی که در دقیقه برمی‌دارید.

به گفته دکتر الروی اگیار، کارشناس پیاده‌روی، اگر می‌خواهید از حداکثر فواید پیاده‌روی بهره‌مند شوید، راهش این است که با سرعتی بیش از ۱۰۰ قدم در دقیقه راه بروید و تعداد قدم‌های روزانه را افزایش دهید.

#اخبار_علمی #تندرستی

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@

تازه‌های دانش

16 Oct, 16:30


ویدیو، تاریخ‌سازی فضایی ایلان ماسک؛ بازگشت موفق پیشران موشک استارشیپ به سکوی پرتاب

با بازگشت موفق پیشران تقویتی موشک #استارشیپ به سکوی پرتاب در یکشنبه ۱۳ اکتبر (۲۲ مهر) نقطه عطفی در تاریخ #فضانوردی رقم خورد.
پیشران تقویتی (بوستر) این موشک، پس از پرتاب در ایالت تگزاس آمریکا، در همان نقطه فرود آمد تا در آینده دوباره از آن استفاده شود. بازوهای روباتیک غول‌آسا که این پیشران را در زمان فرود گرفتند بسیاری از دوست‌داران اکتشافات فضایی را هیجان‌زده کرد و حاضران بوستر را روی سکوی پرتاب در آغوش گرفتند.

#اخبار_علمی #اخبار_فناوری #اخبار_نجوم
🌐 @SciTecNews

تازه‌های دانش

16 Oct, 04:30


نوشیدنی‌های گازدار و قهوه [زیاد] خطر سکته مغزی را افزایش می‌دهند، چای و آب اثر عکس دارند

علاقه‌مندان به قهوه مراقب باشند که بیش از چهار فنجان در روز قهوه ننوشند، زیرا یکی از چندین نتیجه به دست‌آمده از دو مطالعه پروژه تحقیقاتی اینتراستروک (Interstroke) می‌‌گوید مصرف برخی نوشیدنی‌‌های گازدار، آبمیوه‌های غلیظ و قهوه با افزایش خطر سکته مغزی مرتبط است. با این حال، به نظر می‌رسد مصرف منظم چای و آب این خطر را کاهش می‌دهد.

#اخبار_علمی

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@

تازه‌های دانش

15 Oct, 16:30


مورچه‌هایی که با قطع پای مورچه‌ای دیگر، جان او را نجات می‌دهند

محققان شاهد پدیده فوق‌العاده‌ای در رفتار گونه‌ای از مورچه‌های قهوه‌ای‌رنگ به نام مورچه‌های نجار فلوریدا بوده‌اند. در مطالعه‌ای بسیار نوآورانه، یک گروه تحقیقاتی مشاهده کردند که این مورچه‌ها برای حفظ جان مورچه‌ای از کلونی خود، پای او را قطع می‌کنند.
اریک فرانک، اکولوژیست رفتاری در دانشگاه وورزبرگ و نویسنده اصلی این تحقیق می‌گوید: «این اولین بار است که در میان حیوانات شاهد هستیم موجودی از یک جامعه، بخشی از بدن موجود هم‌ خانواده خود را به‌ قصد نجات جان او، از تنش جدا می‌کند.»

#اخبار_علمی #زیست_شناسی

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@

تازه‌های دانش

15 Oct, 04:30


تلاش محققان آکسفورد برای تولید اولین واکسن سرطان تخمدان

محققان دانشگاه آکسفورد در حال تولید اولین واکسن در جهان برای پیشگیری از سرطان تخمدان هستند. OvarianVax اولین واکسنی است که به سیستم ایمنی بدن می‌آموزد که مراحل اولیه سرطان تخمدان را تشخیص دهد و با آن مقابله کند.

#اخبار_علمی #اخبار_پزشکی

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@

تازه‌های دانش

14 Oct, 16:30


خواب شبانه با کیفیت با «قانون ۱‌ــ۲‌ــ۳»

تغییر فصل‌ از تابستان به پاییز و تغییر آب‌وهوا می‌تواند عادات خواب را تحت تاثیر قرار دهد. در مقطعی که آب‌وهوا درحال تغییر است، کارهایی که قبل از خواب انجام می‌دهید، می‌تواند تاثیر زیادی بر کیفیت خواب داشته باشد.
دکتر مایکل بروس متخصص خواب و روانشناس، بر همین اساس، برنامه‌ای ارائه می‌دهد که به تغییر زمان خواب و احساس شادابی بیشتر هنگام طلوع خورشید کمک می‌کند.
طبق قانون ۳‌ــ۲‌ــ۱، برای خواب بهتر باید سه چیز را قبل از خواب حذف کنید:
۳ ساعت قبل از خواب نوشیدن الکل را متوقف کنید
۲ ساعت قبل از خواب خوردن غذا را متوقف کنید
۱ ساعت قبل از خواب نوشیدن مایعات را متوقف کنید.

#اخبار_علمی

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@

تازه‌های دانش

14 Oct, 04:30


انقلابی در تصویربرداری پزشکی و تشخیص بیماری‌ها:
دستگاه کوچکی که بیماری‌هایی مانند سرطان، دیابت و آرتروز را تشخیص می‌دهد در بریتانیا ساخته شد


این دستگاه که به همت دانشمندان کالج لندن (یو‌سی‌ای) ساخته شده، به‌خصوص در تصویر‌برداری از رگ‌های خونی بسیار موثر است و به‌عنوان ابزاری کاملا جدید برای تشخیص و کنترل بیماری‌هایی مانند آرتروز، دیابت و برخی سرطان‌ها شناخته می‌شود.
این فناوری از تکنیکی به نام «توموگرافی فوتوآکوستیک» (Photo‌Acoustic Tomography) یا «پی‌ای‌تی‌» (PAT)، استفاده می‌کند؛ یک روش تصویربرداری غیرتهاجمی که با بهر‌ه‌گیری از تعامل بین نور و صدا تصاویر سه‌بعدی از ساختارهای بدن تولید می‌کند.

#اخبار_علمی #اخبار_فناوری #اخبار_پزشکی

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@

تازه‌های دانش

13 Oct, 16:30


«روبوتاکسی»؛ ایلان ماسک از محصول جدید تسلا رونمایی کرد

محصول جدید تسلا از سطح خودرانی کامل تحت نظارت به سطح خودرانی بدون نیاز به نظارت رسده است. مسافران «روبوتاکسی» می‌توانند پس از نشستن در این خودرو به خواب بروند و هنگامی که خودرو به مقصد رسید از خواب بیدار شوند.
شرکت تسلا انتظار دارد قیمت «روبوتاکسی» کمتر از ۳۰ هزار دلار باشد.
این محصول پیش از سال ۲۰۲۷ به بازار خواهد آمد.

#اخبار_فناوری

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@

تازه‌های دانش

13 Oct, 04:30


چرا نوشابه درد دوره قاعدگی را بیشتر می‌کند؟

بنابر یافته‌های محققان، احتمال درد پریود در افرادی که نوشابه می‌نوشند، در مقایسه با افرادی که نوشابه نمی‌نوشند، ۲۴ درصد بیشتر است.
به باور محققان، کافئین و قند موجود در نوشابه سبب انقباض عروق و افزایش التهاب می‌شوند و دردهای پریود را تشدید می‌کنند.

#اخبار_علمی

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@

تازه‌های دانش

12 Oct, 16:30


توهم «کفایت اطلاعات»؛ چرا همه فکر می‌کنند همیشه حق با آنهاست

احتمالاً تا کنون شاهد صحنه‌هایی بودید که همۀ افراد درگیر فکر می‌کردند حق با آنهاست و به همین دلیل نیز بحث‌ها و کشمکش‌ها به جایی نرسیده است.
بر اساس یک مطالعه روانشناسی جدید، این وضعیت ناشی از پدیده‌ای است که «توهم کفایت اطلاعات» نام دارد و در چهارچوب آن، افراد معتقدند که «تمام اطلاعات لازم» را برای اتخاذ موضع یا بیان یک استدلال دارند؛ حتی زمانی که واقعا چنین اطلاعاتی ندارند.
نتایج این تحقیق نشان داد که به اشتراک‌گذاری مجموعه‌ای از اطلاعات، ممکن است منجر به توافق بیشتر شود. همچنین نشان داد که با سطح معینی از خودآگاهی، می‌توان بر «توهم کفایت اطلاعات» غلبه کرد.
تیم تحقیق نتیجه‌گیری کرد:
اگرچه ممکن است مردم ندانند که چه چیزهایی را نمی‌دانند، اما احتمالا همچنان سطحی از خردمندی در میان آنها وجود دارد که به "ناکافی" بودن اطلاعات باور داشته باشند. بنابراین در دنیایی با قطبی‌سازی شگفت‌انگیز و اطلاعات مشکوک، این فروتنی و کنجکاوی درباره کمبود اطلاعات، ممکن است به ما کمک کند تا قبل از قضاوت دیگران، دیدگاه دیگران را بهتر در نظر بگیریم.

#اخبار_علمی

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@

تازه‌های دانش

12 Oct, 04:30


گوگل روش جدید جست‌وجو از طریق فیلمبرداری را معرفی می‌کند

با کمک این جست‌وجوی ویدیویی کاربران می‌توانند دوربین گوشی‌شان را به سمت چیزی بگیرند، در مورد آن سوال بپرسند و نتایج جست‌وجو را دریافت کنند.
تمامی کاربران سیستم‌عامل‌های اندروید و آیفون در سراسر جهان اکنون می‌توانند با فعال‌ کردن گزینه «ای‌آی اورویوز» (AI Overviews/مرور هوش‌ مصنوعی) در اپلیکیشن گوگل خود، به این ویژگی دسترسی پیدا کنند، اما فعلا تنها از زبان انگلیسی پشتیبانی خواهد کرد.

#اخبار_فناوری

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@

تازه‌های دانش

11 Oct, 10:30


🌏 گشت‌و‌گذار در زیست‌کُره

کشتزارهای زرشک در اطراف روستای #افین #بیرجند

#ایران #خراسان_جنوبی
🌐 @SciTecNews

تازه‌های دانش

10 Oct, 16:30


رنو سِنیک ئی‌تِک؛ خودروی برقی فرانسوی با برد شگفت‌انگیز

بازآفرینی «سنیک» در آنچه رنو آن را «رنولوشن» می‌نامد نقش بزرگی دارد، و اساسا موفقیت بزرگی به شمار می‌رود.
نکات برجسته این مدل شامل اینهاست: بُرد ۶۰۹ کیلومتری، که معنایش آن است که بسیاری افراد فقط لازم است هر دو هفته یک‌بار شارژش کنند، و سیستم اطلاع‌رسانی و سرگرمی متصل به گوگل که از نظر اتصال، مسیریابی و کنترل صوتی، عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد.

#اخبار_فناوری #اخبار_خودرو

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@

تازه‌های دانش

10 Oct, 04:30


سندرم «باسن مرده» چیست؟

سندرم #فراموشی_گلوتئال Gluteal amnesia که به #سندرم_باسن_مرده dead butt syndrome هم معروف است، زمانی رخ می‌دهد که عضلات سرینی وظیفه اصلی‌شان را که تثبیت لگن و حفظ تراز مناسب بدن است فراموش می‌کنند.
یکی از علل شایع «سندرم باسن مرده» نشستن طولانی‌مدت است، مانند نشستن پشت میز، تماشای تلویزیون یا فعالیت‌هایی که برای انجام آنها لازم است مدت طولانی نشسته باشیم. 
در این حالت عضلات درواقع نمرده‌اند، بلکه ضعیف شده‌اند و فعال نیستند. این وضعیت با ورزش و فعالیت بدنی برگشت‌پذیر است، اما بهبود «فراموشی» عضلات تقریبا دو برابر بیش از مدتی که به این مرحله رسیده‌اند طول می‌کشد. بنابراین بهتر است برای جلوگیری از آن کاری کرد.
سعی کنید در طول روز تا جایی که می‌توانید بایستید و راه بروید و هر ۲۰ دقیقه بدنتان را کمی حرکت دهید. در برنامه‌های ورزشی‌تان هم حرکاتی را اضافه کنید که به کشش عضلات تا‌کننده لگن و تقویت عضلات سرینی کمک کند. 

#اخبار_علمی

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@

تازه‌های دانش

09 Oct, 16:30


پوشش گیاهی قطب جنوب تغییر می‌کند

در حالی که در سال 1986 پوشش گیاهی شبه جزیره قطب جنوب کمتر از یک کیلومتر مربع را پوشش می داد، در سال 2021 این مساحت به 12 کیلومتر مربع افزایش یافته است.
کارشناسان پیش بینی می کنند که سبز شدن قطب جنوب به دلیل گرم شدن زمین ادامه خواهد داشت.

#اخبار_علمی #تغییرات_اقلیمی

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@

تازه‌های دانش

09 Oct, 04:30


وسایل آشپزخانه پلاستیکی سیاه‌رنگ حاوی مواد سمی‌اند

مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد پلاستیک‌های سیاه‌رنگی که در ساخت اسباب‌بازی‌های کودکان، ظروف غذای بیرون‌بر (رستوران‌ها یا کافه‌ها)، وسایل آشپزخانه و سینی‌های زیر گوشت‌ و سبزیجات استفاده می‌شوند، ممکن است حاوی سطوح نگران‌کننده‌ای از مواد شیمیایی سمی باشند. این مواد شیمیایی سمی  معمولا در محصولات الکترونیکی وجود دارند و در فرایند بازیافت، به محیط یا به دیگر مواد نشت می‌کنند.

#اخبار_علمی

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@

تازه‌های دانش

08 Oct, 16:30


نورهای شهری خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می‌دهند

نور مصنوعی شب ساعت بیولوژیکی ۲۴ ساعته بدن را مختل می‌کند و بر کیفیت خواب تاثیرمی‌گذارد. این در حالی است که کم‌خوابی و بی‌خوابی با زوال شناختی مرتبط است.

#اخبار_علمی #آلودگی_نوری

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@

تازه‌های دانش

08 Oct, 04:30


نتیجه مطالعه جهانی در مورد تماشای صفحه نمایش‌‌ها: تنها ۱۴ درصد خردسالان سبک زندگی استانداردی دارند

طبق معیارهای بین‌المللی، کودکان زیر ۵ سال باید سه ساعت در روز فعالیت بدنی داشته باشند، از جمله حداقل یک ساعت ورزش شدید، و همچنین حداکثر یک ساعت از زمان خود را صرف تماشای صفحه نمایش کنند و ۱۰ تا ۱۳ ساعت هم بخوابند.
اما نتیجه مطالعه‌ای که در ۳۳ کشور جهان و بر پایه نمونه‌ای شامل ۷ هزار کودک انجام شده، نشان می‌دهد که تنها ۱۴.۳ درصد از کودکان ۳ و ۴ ساله بر پایه این استاندارد زندگی می‌کنند.
مطابق نتیجه این مطالعه، از هر چهار کودک خردسال در اروپا سه کودک بیش از حد به صفحه نمایش نگاه می‌کنند و خواب و حرکت روزانه کافی نیز ندارند.

#اخبار_علمی

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@

تازه‌های دانش

07 Oct, 16:30


بهترین زمان شام خوردن از نگاه کارشناسان

محققان می‌‌‌گویند صرف وعده شام در بازه زمانی بین ساعت پنج تا هفت بعدازظهر به کاهش وزن، بهبود خواب و هضم بهتر غذا کمک می‌کند. 
این روش که به «مدل خروس‌خوان» معروف است، به شما امکان می‌دهد با ریتم طبیعی شبانه‌روزی بدنتان هماهنگ باشید. این ریتم که بر سوخت‌وساز، هضم و ترشح هورمون‌ها تاثیر می‌گذارد، در ساعات روز به اوج می‌رسد و عصرها کند می‌شود. 

#اخبار_علمی #تندرستی

🌐 تازه‌های دانش در SciTecNews@