سرو کاشمر @sarvekashmar Channel on Telegram

سرو کاشمر

@sarvekashmar


سرو کاشمر (Persian)

سرو کاشمر یک کانال تلگرامی فوق‌العاده است که به شما اطلاعات جذاب و کاربردی در مورد تاریخ، فرهنگ، و زیبایی‌های شهر کاشمر ارائه می‌دهد. اگر به دنبال کاوش و کشف جاذبه‌های گردشگری این شهر تاریخی هستید، این کانال برای شماست. با پیوستن به این کانال، شما فرصت خواهید داشت تا در سفری شگفت‌انگیز به تاریخ گذشته و فرهنگ پربار کاشمر، که در استان خراسان رضوی قرار دارد، بسر ببرید. nnبا دیدن عکس‌های زیبا و اطلاعات مفید ارائه شده در این کانال، شما می‌توانید بهترین تجربه ممکن را از سفر خود به این شهر فرهنگی داشته باشید. از تاریخ‌نگاری تا معرفی مکان‌های دیدنی، سرو کاشمر همه چیز را برای شما فراهم می‌کند. nnبنابراین، اگر به دنبال یک منبع موثق برای کشف جذابیت‌های فرهنگی و تاریخی شهر کاشمر هستید، به کانال تلگرامی سرو کاشمر بپیوندید و سفری شگفت‌انگیز به دنیای معنوی این شهر را تجربه کنید.

سرو کاشمر

22 Nov, 18:58


روز به روز ناترازی دخل و خرج بیشتر می‌شود
سیدعلیرضا نبوی ثالث
چون علی کو کسی که تا دم مرگ
خـورد انـدوه مـردم بــی‌بـرگ
در مقاله ای آمده بود که « رفع فقر اصلی‌ترین رکن عدالت اقتصادی است. بسیاری رفع فقر را به معنای تامین حداقلی معیشت برای آحاد جامعه اسلامی اعم از مسلمان و غیر مسلمان می‌دانند. به این ترتیب که اگر افراد یک جامعه بتوانند با حداقل درآمد نیازهای اساسی خود شامل خوراک، پوشاک، مسکن و نیازهای آموزشی، بهداشتی و فرهنگی را تامین کنند می‌توان گفت که فقر در جامعه معنایی ندارد و ایجاد چنین فضایی در جامعه بر عهده دولت و آحاد جامعه اسلامی است.» مهم‌ترین عامل گسترش فقر عمومی ناترازی دخل و خرج است، تازمانی که دخل و خرج انسان با هم همخوانی نداشته باشد، بدون شک به صورت روزمره مردم بیش از این فقیر و فقیرتر خواهند شد، ضمن اینکه معمولا دخل قاعدتا باید برای رفع نیازهای جانبی در موارد ضروری از خرج بیشتر باشد، همه باید در موسم جیک جیک های مستانه به فکر پس اندازی ناچیز برای زمستانشان باشند، در حال حاضر دخل و خرج ها نه تنها با هم برابر نیستند بلکه کفاف تامین مایحتاج اولیه ی زندگی را هم نمی دهد، درصورت برابری دخل و خرج با حفظ قناعت می شود گفت یک فرد محتاج نیست یعنی دستش به دهنش می‌رسد، درحال حاضر خیلی ها خرجشان بیشتر از دخلشان است، فقر پدیده‌ای است که در اثر نابرابری‌ دخل و خرج خلق می‌شود، چگونه باید این نابرابری دخل و خرج بازنشسته و حقوق بگیر مورد توجه مجلس و دولتمردان قرار گیرد. چه سیاست‌هایی برای رفع فقر و محرومیت باید دولت و مجلس اتخاذ کنند تا اندکی از درد و رنج اقشار کم درآمد کاسته شود؟ شواهد نشان می دهد سیاست‌های موجود به اندازه ی کافی راهگشا نیست.
به قول زنده یاد دکتر علی شریعتی : «زندگی چیزی نیست جز نان، آزادی، فرهنگ، ایمان و دوست داشتن» ، اولین شرط بقا، داشتن نان است،این حدیث را به کرات همه شنیده ایم: کسی که معاش ندارد معاد ندارد، سفارش پیغمبر است، کمترین دغدغه ی دولتمردان شایسته است رفع ناترازی دخل و خرج مردم باشد، نسل ما قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، برحق ترین کلام ها را از زبان علما و برخی خطیبان تشنه ی استقرار عدالت و حاکمیت ارزش های اسلامی بر روی منبر شنیده ایم ، یادم هست فخرالدین حجازی یک سخنرانی کرده بود با عنوان امت اسلامی، نوارش را اگر دستت می گرفتند سرو کارت با ساواک بود، یک جا به وجود شکاف طبقاتی اعتراض داشت و با همان لحن منحصر به فردش می گفت: «چرا باید یک نفر در تهران در حلبی آباد زندگی کند یک نفر در زعفرانیه» احتمالا آن زمان زعفرانیه بهترین نماد اسکان طبقات مرفه بی درد بوده است، یکی از مستمعین وسط کلامش گفت صلوات بفرستید، پس از ختم صلوات فخرالدین حجازی با عصبانیت به آن بنده خدا گفت: «مرتیکه من دارم مردم را تحریک می کنم تو با یک صلوات آن ها را سرد می کنی؟»منظور این که یکی از اهداف انقلاب اسلامی مبارزه با فقر و تبعیض و بی عدالتی بوده است، این که این روزها قشر کم در آمد یا حقوق بگیر یا بازنشسته به این سختی زندگی کند و دخل و خرجش با هم جور نیست نباید از چشم مسئولان پنهان بماند و هر فرد با توجه به میزان مسئولیتی که دارد رئیس جمهور، وزرا، نمایندگان مجلس، استانداران، ائمه جمعه همه و همه هر کدام به سهم خودشان باید به فکر حل این مشکل باشند.
ادامه مطلب را در سایت #طرثیث_نامه بخوانید
https://torsisnameh.ir/post/342/%D8%B1%D9%88%D8%B2-%D8%A8%D9%87-%D8%B1%D9%88%D8%B2-%D9%86%D8%A7%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%AF%D8%AE%D9%84-%D9%88-%D8%AE%D8%B1%D8%AC-%D8%A8%DB%8C%D8%B4%D8%AA%D8%B1-%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%AF

سرو کاشمر

22 Nov, 18:54


دیدار سرپرست کتاب‌خانه‌های عمومی کاشمر با امام جمعه‌ی این شهرستان
حمید ضیایی

پنج‌شنبه دهم آبان‌ماه، دکتر بدیع‌زادگان سرپرست اداره کتاب‌خانه‌های عمومی شهرستان کاشمر در نشستی صمیمی با امام‌جمعه‌ی شهرستان کاشمر، حجت‌الااسلام‌والمسلمین، دکتر طاهری و حاج‌آقا داودی از خیّران کتاب‌خانه‌ساز کاشمر درباره‌ی اهداف و برنامه‌های پیش رو در هفته‌ی کتاب به گفت‌وگو پرداخت. بدیع‌زادگان با تأکید بر این‌که شهرستان کاشمر در سال ۹۲ دارای ۶ باب کتاب‌خانه بود، به نقش مهم خیّران کتاب‌خانه ساز اشاره کرد و افزود:
« در سال ۱۳۹۲ که به‌عنوان رییس اداره‌ی کتاب‌خانه‌های عمومی کاشمر منصوب شدم، این شهرستان ۶ باب کتاب‌خانه داشت که با تأسیس انجمن خیّران در کاشمر که اولین انجمن خیّران به‌طور رسمی به‌حساب می‌آمد پیگیر تأسیس و افتتاح کتاب‌خانه‌های خیّرساز شدیم و که با همّت این بزرگواران امروزه این شهرستان ۱۳ باب کتاب‌خانه و یک کتاب‌خانه‌ی سیّار دارد.»

هم‌چنین سرپرست اداره‌ کتاب‌خانه‌های عمومی کاشمر به نبود بودجه‌های دولتی اشاره کرد و بیان داشت که تنها کتاب‌خانه‌ی روستای فدافن با بودجه‌ی دولتی ایجاد و افتتاح شده و تمامی کتاب‌خانه‌های دیگر این شهرستان توسط خیّران و فعالان حوزه‌ی کتاب تأسیس گردیده است.

بدیع‌زادگان درباره‌ی تأمین هزینه‌های جاری کتاب‌خانه‌ها به مصوبه‌ی مجلس شورای‌اسلامی در سال ۱۳۸۴ جهت پرداخت نیم‌درصد از محل درآمد شهرداری‌ها اشاره کرد و گفت:
«در سال ۱۳۸۴ که کتاب‌خانه‌ها از بدنه‌ی اداره‌ی فرهنگ‌وارشاد اسلامی جدا شد، مجلس قانونی را تصویب کرد که از محل درآمد شهرداری‌ها نیم‌درصد به کتاب‌خانه‌های عمومی شهرستان اختصاص یابد. اگر شهرداری این کار را انجام بدهد ما به لحاظ خرید کتاب و نوسازی کتاب‌خانه‌ها دست‌مان بازتر می‌شود و شاهد تحول در کتاب‌خانه‌ها خواهیم بود.»


سرپرست اداره کتاب‌خانه‌های عمومی کاشمر با اشاره به تبدیل پارک خیابان قائم به پارک بانوان و وجود کتاب‌خانه در آن مکان و تحت‌الشعاع قرار گرفتن کتاب‌خانه، افزود: ما توانستیم مجوز اولین کتاب‌خانه‌ی تخصصی «کودک و مادر» را برای این کتاب‌خانه در محل پارک بانوان اخذ کنیم که البته قبل از کاشمر شاهد ایجاد چنین کتاب‌خانه‌ای در تهران، زنجان و شیراز بوده‌ایم که در هفته‌ی کتاب چهارمین کتاب‌خانه در سطح کشور در کاشمر افتتاح خواهد شد.
وی از دیگر اقدامات نهاد کتاب‌خانه‌ها در کاشمر را تأسیس کتاب‌خانه ویژه‌ی نابینایان برشمرد که پس از مشهد و نیشابور سومین کتاب‌خانه‌ در جنوب خراسان محسوب می‌شود. بدیع‌زادگان در این‌باره چنین گفت:
«طبق استعلامی از اداره‌ی بهزیستی گرفته‌ایم، ما در منطقه‌ی ترشیز، یعنی چهار شهرستان حدود ۱۶۰۰ نابینا و کم‌بینا داریم که توانستیم یکی از افراد روشندل را نیز به‌عنوان کتاب‌دار این مجموعه استخدام کنیم.»
ادامه مطلب را در سایت #طرثیث_نامه بخوانید
https://torsisnameh.ir/post/341/%D8%AF%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D8%B3%D8%B1%D9%BE%D8%B1%D8%B3%D8%AA-%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B9%D9%85%D9%88%D9%85%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D8%B4%D9%85%D8%B1-%D8%A8%D8%A7-%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85-%D8%AC%D9%85%D8%B9%D9%87-%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D9%86-%D8%B4%D9%87%D8%B1%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86

سرو کاشمر

19 Nov, 15:00


سیصد و نودمین شماره دو هفته نامه سرو کاشمر منتشر شد

سرو کاشمر

14 Nov, 05:29


خانه‌های آسیب‌دیده از زلزله‌ی گذشته بیشتر مراقب باشند!

فرماندار کاشمر از آماده‌باش کامل تمامی دستگاه‌های ستاد بحران خبر داد و گفت: بعد از زلزله‌ی 4.3 دهم ریشتری که بامداد امروز اتفاق افتاد، بخشداران، دهیاران و هلال‌احمر جهت ارزیابی خسارت‌های احتمالی وارد عمل شده‌اند و تاکنون خسارت قابل‌توجهی گزارش نشده است.
دکتر شریعت‌مداری از مصدومیّت یکی از همشهریان کاشمر خبر داد که در اثر فرار دچار سانحه گردیده و پس از اعزام به اورژانس به‌صورت سرپایی درمان و خوشبختانه ترخیص شده است.
فرماندار کاشمر از آمادگی کامل نیروهای امدادی و ستاد بحران خبر داد و افزود: عمده‌ی نگرانی ستاد مدیریت بحران از بافت‌های فرسوده‌ی روستایی و شهری است که در زلرله‌ی حدود ۵ ماه قبل به‌شدت آسیب دیده‌اند و تاکنون به علت عدم پرداخت تسهیلات مقاوم‌سازی نشده‌اند که با زمین‌لرزه‌ی امروز این واحدها نسبت به واحدهای مسکونی دیگر آسیب‌پذیرتر هستند و ممکن است با پس‌لرزهای احتمالی دچار حادثه شوند.

صبح امروز زمین‌لرزه‌ای به بزرگی 4.3 دهم در مقیاس ریشتر، کاشمر را لرزاند. این زمین‌لرزه در شهرستان‌های خلیل‌آباد و بردسکن نیز احساس شد.

#کاشمر
#پایگاه_خبری
#پایگاه_خبری_طرثیث_نامه
#زلزله
#ترشیز

سرو کاشمر

14 Nov, 05:29


خانه‌های آسیب‌دیده از زلزله‌ی گذشته بیشتر مراقب باشند!

فرماندار کاشمر از آماده‌باش کامل تمامی دستگاه‌های ستاد بحران خبر داد و گفت: بعد از زلزله‌ی 4.3 دهم ریشتری که بامداد امروز اتفاق افتاد، بخشداران، دهیاران و هلال‌احمر جهت ارزیابی خسارت‌های احتمالی وارد عمل شده‌اند و تاکنون خسارت قابل‌توجهی گزارش نشده است.

ادامه‌ی خبر در فرسته‌ی بعد👇👇👇

سرو کاشمر

11 Nov, 05:55


همراز
پاسخ به سوالات شما
دکتر زهرا عاصمی
با سلام و تشکر ، میخواستم بپرسم ازدواج سنتی یا ازدواج مدرن کدوم بهتره؟ و اینکه آیا درست است در بخت بسته شدن ؟ من و چندنفر دیگر از دوستان و فامیل همه در سن ازدواج هستیم ولی واقعا تاخیر سن ازدواج امروزه در پسران معضلی شده . از طرفی من تحت درمان افسردگی هم هستم و خیلی هم آدم برونگرا و اهل گفتگو نیستم مشکلی ایجاد می کند آیا؟ متشکرم



سلام و درود خدا بر شما. با آرزوی سلامتی و خوشبختی برای شما. در مورد قسمت اول سوالتان عرض می کنم که هیچ کدام از دو نوع ازدواج نمی‌تواند دلیل محکمی برای تضمین پایداری زندگی باشد؛ زیرا هر کدام دارای نقاط ضعف و نقاط قوت خاص خود هستند به طور مثال در ازدواج سنتی به علت عدم شناخت کافی، زوجین با مشکلات زیاد و تناقضاتی در زندگی روبه رو می‌شوند، در صورتی که شاید این شناخت ‌در ازدواج مدرن از قبل صورت گرفته باشد اما همین مسأله ممکن است باعث ایجاد توقع و مشکل در طرفین شود. آنچه در امر ازدواج مهم است، میزان شناخت حاصل شده توسط طرفین و طی کردن صحیح مراحل ازدواج (آشنایی و تحقیق ، مشاوره ، نامزدی، عقد و عروسی) است.

نکته مهم بعدی این است که این جمله پرتکرار را که زیاد شنیده اید جدی بگیرید: قبل از ازدواج چشم ها را باز و بعد از ازدواج آنها را ببندید. مثلا برخی از مسائل هستند که تا زمانی که ازدواج نکرده اید باید مورد بررسی قرار دهید مثل رابطه فرد مقابلتان با دوستان ، خانواده و فرهنگ خانوادگی، فضای عاطفی خانواده ای که در آن رشد کرده ، نوع پوشش ، نوع برخوردهای اجتماعی ،محیط کار، نوع برخورد با همکار جنس مخالف در محیط کار و .... ..

این قبیل مسائل باید قبل از ازدواج، مورد بررسی قرار بگیرد...



در مورد عوامل تاخیر در ازدواج می توان گفت اولین عامل، پیوند دادن برخی مسائل با ازدواج از عوامل مهم تأخیر ازدواج است، مثلا والدین موضوعاتی مثل؛ تحصیل، شغل، سربازی و درآمد را به ازدواج پیوند می‌دهند ( که البته صحیح هم هست ) در زندگی‌های گذشته، این مسائل در جایگاه خود دارای اهمیت بوده‌است و اگر جوانی مۆمن، متدین و فعال درخواست ازدواج می‌کرد، درخواست او مورد قبول قرار می‌گرفت و به تدریج شغل و درآمد او با همراهی و کمک والدین مهیّا می‌شد. همچنین بی‌اعتنایی والدین یا خویشاوندان نسبت به ازدواج هم از دیگر عوامل تأخیر ازدواج است. در گذشته افراد فامیل (دایی، عمو، خاله، عمه) دست به دست همدیگر می‌دادند و زمینه ازدواج پسر یا دختری را فراهم می‌کردند. اما متأسفانه الآن کمتر چنین مواردی پیدا می‌شود.

و مهمتر اینکه خواهش می کنم نقش افسردگی و اضطراب در زندگی را دست کم نگیرید .

افسردگی و اضطراب به دلیل طیف وسیع علائم اهمیت به سزایی درسازگاری زوجین دارد زیرا در پی افسردگی و اضطراب یا اختلالات خُلق، هیجان و رفتارهایی که ایجاد می‌شوند برخوردهای میان زوج را به صورت دائم افزایش می دهند.به دنبال ایجاد تحریک پذیری و پرخاشگری مسائل ساده و پیش افتاده به جنجال‌های بزرگ تبدیل می‌شود که امکان دارد به جدایی هم منجر شود، از جهتی دیگر افسردگی و اضطراب بر گرایش‌ها، تمایلات و توانایی‌های جنسی افراد تأثیرگذار است. بنابراین امکان دارد به دلیل سردشدن روابط زناشویی احتمال جدایی افزایش یابد. بنابراین در صورت وجود افسردگی و بهم ریختن خُلق و خوی یکی از طرفین زندگی زوج به خوبی، خوشی، گرم و با محبت طی نمی‌شود؛ بلکه بیشتر با دعوا، برخورد و کشمکش‌هایی که گاهی به عواقب ناخوشایند منجر می‌شود نیز پیش می‌رود.
ادامه مطلب را در سایت #طرثیث_نامه بخوانید
https://torsisnameh.ir/post/340/%D9%87%D9%85%D8%B1%D8%A7%D8%B2-25

سرو کاشمر

11 Nov, 05:53


برگزاری جشنواره‌ی تئاتر در نبود صحنه‌ی نمایش
حمید ضیایی
در روزهای اخیر کاشمر میزبان پانزدهمین جشنواره‌ی استانی بسیج باعنوان «سودای عشق» بود. جشنواره‌ای که در آن شاهد حضور حدود 26 گروه از استان خراسان‌رضوی در دو بخش اجرای نمایش صحنه‌ای و خیابانی بودیم. این جشنواره‌ که با محوریت دفاع مقدس برگزار گردید در روز پنج‌شنبه، سوم آبان‌ماه هزار و چهارصدوسه پایان یافت.

سطح نمایش‌ها را می‌توان در مقایسه‌ با سال‌های گذشته بالاتر دانست و از این میان نگارنده موفق شد سه اجرا از کاشمر، تربت‌حیدریه و مشهد را به تماشا بنشیند. باید بگویم که سه‌اجرای خوب دیدم، گرچه در این‌جا قصد ندارم درباره‌ی کیفیت اجراها سخن به‌میان بیاورم؛ چراکه موفق نشدم تمام اجراها را تماشا کنم؛ اما از بین این سه اجرا که موفق به تماشای‌شان شدم، باید بگویم بازیگر مرد نمایش «صفرترین نقطه‌ی مرزی» به‌کارگردانی خانم «حکیمه خاکسار» و بازیگری آقای «رسول وحدت» از شهرستان تربت‌حیدریه نظرم را به‌خود جلب کرد و از سوی دیگر نمایش «کاوه» اثر آقای محمد جهان‌پا یک اثر ارزشمند بود که حتیٰ نمی‌توان گفت در این نمایش کدام خوب و کدام خوب‌تر بوده‌اند. در این میان نمایش افسانه از کاشمر به کارگردانی «جواد فانی» از سطح خوبی برخوردار بود و سوای بررسی کلی یا اجمالی آثار، باید بگویم که این اولین کاری بود که از خانم «نادیا راشدی» می‌دیدم. بازی خوب و مسلط خانم راشدی نشان از آينده‌ای درخشان دارد.

در مجموع در این یادداشت قرار نیست به بررسی آثار ارسال‌شده به دبیرخانه بپردازیم. می‌خواهیم روی دیگر سکه را به‌نظاره بنشینیم. سال‌هاست که شهرستان کاشمر از نبود یک یا دو سالن استاندارد مخصوص نمایش رنج می‌برد. سال‌هاست که صحبت ساخت «بلک‌باکس» در میان است اما در عمل هیچ اقدامی صورت نگرفته است. در این دوره‌ی جشنواره ما شاهد بودیم که بعضی نمایش‌های میهمان نیازمند سالن بلک‌باکس بود؛ این در صورتی است که کاشمر میزبانی این جشنواره را به‌عهده گرفته بود و موظف بود بسترهای مناسب رفاهی، خدماتی و اجرای نمایش را به‌نحواحسن تدارک ببیند. در عمل اما با نقائصی جدی روبه‌رو بودیم که این برای شهری چون کاشمر و منطقه‌ی ترشیز با سابقه‌ای تاریخی‌فرهنگی، یک ضعف مهم تلقی می‌شود. سابق‌براین قرار بود که یک سالن بلک‌باکس در محل پارک بسیج ساخته شود که در عمل هیچ کدام از وعده‌ها در این زمینه محقق نشد و هنوز ما مانده‌ایم و رویای دست‌نیافتنی یک بلک‌باکس و یک سالن استاندارد نمایش.

سالن همایش مجتمع سرو کاشمر، یک سالن تئاتری نیست و استانداردهای لازم را ندارد. با وجود این، ما کماکان به همین سالن دل‌خوش هستیم و تمام نمایش‌ها را در همین مجتمع برگزار می‌کنیم. مشکلات متعدد خود سالن سرو هم یکی داستان است پر از آب چشم.
ادامه مطلب را در سایت #طرثیث_نامه بخوانید
https://torsisnameh.ir/post/339/%D8%A8%D8%B1%DA%AF%D8%B2%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%AC%D8%B4%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B1%D9%87-%DB%8C-%D8%AA%D8%A6%D8%A7%D8%AA%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D9%86%D8%A8%D9%88%D8%AF-%D8%B5%D8%AD%D9%86%D9%87-%DB%8C-%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4

سرو کاشمر

09 Nov, 09:07


کشاورزی تشنه مهرورزی
محسن صفریان
کشاورزی هنر قلب‌های پاک است این جمله را در کتابی خواندم که آن را معطوف به این سرزمین ندانسته، بلکه آن را به بیرون از مرزها و کشورهای دیگر اطلاق کرده بودند به هر حال جمله زیبایی است چون کشاورزی برکت است و برکت لطف خداوند است وقلب های پاک بندگان باخداوند پیوند ناگسستنی دارند.

درسالهای اخیر بلایای طبیعی،ازجمله خشکسالی وسرمازدگی، برپیکره کشاورزی رنج و دردی عمیق وارد نموده است.

از نگاه باورهای دینی و مذهبی بلایای طبیعی قهر و خشم خداوند بوده و وفور نعمت نتیجه رضایت خداوند،از شایستگی ما انسان‌هاست.

بنده معتقدم در سرزمینی زندگی می‌کنیم که قدم به قدم آن گنج است و انتظار داریم وجب به وجب آن رنجی نباشد!!

از زعفران طلای سرخ خراسان، زرشک قاین، عناب بیرجند، کشمش و انار کاشمر و خلیل آباد، پسته فیض آباد و بردسکن، انواع میوه نیشابور، سیب زمینی معروف جلگه رخ، پنبه گناباد، خربزه شیرین تربت جام و تایباد، گردو و بادام

کوهسرخ، گیلاس و گلابی طرقبه همه و همه گنج‌هایی نهفته در این سرزمین است. بنابراین کشاورزی برکت خداوند است و حرکت و همت بندگان صالح را می‌طلبد.

بنابر شواهد موجود حداقل در یک دهه اخیر و مخصوصاً در سال‌های جاری، کشاورزی وکشاورزان حال و روز خوشی ندارند!! از بلایای طبیعی پی در پی، شامل خشکسالی، سرمازدگی،سیل،طوفان وتگرگ،زلزله ، نبود پشتوانه‌های مالی، خاموشی چاه‌های موتور، تغییرات اقلیمی از جمله گرمای مضاعف هوا ، افزایش قیمت چشم گیر نهاده‌های کشاورزی، گسترش آفت‌ها، نبود حمایت‌ در بخش کشاورزی به شکل تسهیلات و تمدید، استمهال تسهیلات و از همه مهمتر، عدم روحیه و امید و انگیزه در کشاورزان،نوسانات ورکود بازارمحصولات مثل کشمش وپسته، مشکلات این قشر زحمتکش را دوچندان کرده است!! حال چاره چیست آیا دست گذاشتن روی دست از آلام کشاورزان خواهد کاست؟

متولیان امور از جمله وزارت جهاد کشاورزی، سازمان‌های جهاد استان‌ها، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان‌ها به قطع و یقین تلاش‌های پژوهشی و تحقیقاتی و عملیاتی را در دستور کار دارند و اینجانب به عنوان کشاورز پیشرو و مروج آموزشی و مددکارافتخاری مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کاشمر،از دست‌اندرکاران تشکر و قدردانی می‌نمایم و از آنجا که در بطن کشاورزی قرار داشته وصدای بی‌صدایی ودرد ورنج این قشر فداکار و زحمتکش را عمیقاً احساس می‌نمایم، از مسئولین و متولیان امور در حوزه کشاورزی، استدعا دارم حمایت‌های خود و رساندن صدای کشاورزان را به مسئولین بالادستی دردستورکارقراردهند و در دیگر حوزه‌ها اَعم از اطلاع رسانی علمی، خبری، کلاسهای ترویجی و با برگزاری همایش‌های شهری و استانی و گردهمای های لازم، در قالب جشن برداشت انواع محصولات، ضمن معرفی محصولات تولید شده درفضای مجازی ودعوت از شهرستان‌ها و استان‌های همجوار، فرصت مناسب جهت گردشگری و دیدن مناطق تاریخی، اماکن مذهبی، حمایت های خود را از بخش کشاورزی، گردشگری، زیارتی و سیاحتی منطقه ترشیز و رونق تولید و قوت بخشیدن به این بخش اعلام دارند. دنیای کنونی دنیای ارتباط است و هر موفقیتی در گرو همین ارتباطات و گردهمایی‌ها و شناخت افراد شاخص، قابلیت ها، متخصصین، فعالان بخش کشاورزی، تولید، صنایع تبدیلی و تعامل و در نتیجه جریان مبادلات و تبادلات تجاری خواهد بود. مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان با داشتن کادر مدیریتی عالی و متخصص وکارشناسانی مجرب فعالیت و ارتباطات بسیار قابل ستایشی در عرصه‌های ترویجی کلاس‌های آموزشی همایش‌های علمی و کاربردی داشته است از جمله گزارش‌های خبری از تولید محصولات حوزه شهرستان، برگزاری کلاسهای ترویجی، دعوت از کارشناسان استانی وگردهمایی با کشاورزان و.....
ادامه مطلب را در سایت #طرثیث_نامه بخوانید
https://torsisnameh.ir/post/338/%DA%A9%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%B2%DB%8C-%D8%AA%D8%B4%D9%86%D9%87-%D9%85%D9%87%D8%B1%D9%88%D8%B1%D8%B2%DB%8C

سرو کاشمر

09 Nov, 09:05


بسکتبال کاشمر در مسیر تازه
حسن صانعی پور
کافی است نگاهی به تاریخچه بسکتبال کاشمر بیاندازیم تا متوجه غنای ذاتی این رشته در این شهرستان بشویم. روزگاری که بازیکنان نامی این رشته در سالن بیست دو بهمن یا بلوکه‌های مجموعه تختی تمرین می‌کردند و در مسابقات استانی و کشوری دست به هنرنمایی می‌زدند. اما این رشته به اصطلاح دانشگاهی چند صباحی در حاشیه ورزش‌های دیگر قرار گرفته و فروغ گذشته را نداشته است.

مسیرپیشرفت

تغییرات مدیریتی باعث گردید خون تازه‌ای در رگ بسکتبال کاشمر جاری شود. حضور کاظم فردی در راس هیات بسکتبال و اضافه شدن مردانی چون امیر آریانپور که در حقیقت شناسنامه بسکتبال و داوری این رشته در کاشمر محسوب می‌شود، مسیر پیشرفت و به تعبیری بازگشت به دوران طلایی را در بسکتبال شهر فراهم نموده است. در همین رابطه امیر آریانپور نایب رئیس این هیات در خصوص اقدامات انجام شده و همچنین برنامه‌های هیات بسکتبال توضیحاتی را ارایه داده است:

تغییرات و اقدامات

آریانپور در راستای تغییرات در هیات بسکتبال گفت: با توجه به شرایط پیش آمده در اردیبهشت ماه سال جاری به عنوان نایب رئیس هیات مشغول به کار شدم. برای تغییرات اساسی لازم بود نیروهای تازه به مجموعه اضافه شوند. لذا تعدادی از فعالان این رشته را به مجموعه اضافه کردیم. برنامه‌های هیات مکتوب گردید و در اولین اقدام موثر پنج بازیکن زیر شانزده سال شهرستان به اردوی استعدایابی فدراسیون اعزام شدند. مسابقات چهار جانبه روز ملی بدون دخانیات برگزار گردید. نونهالان بسکتبال کاشمر در قالب تیم ولی عصر به لیگ استان اعزام شدند. یک دوره کلاس داوری درجه سه بسکتبال با حضور سی متقاضی برگزار شد و بازسازی و احیای زمین بسکتبال روباز مجموعه تختی در دستور کار قرارگرفت و اقدامات موثری نیز در آن انجام شد.

آموزش در اولویت

نایب رئیس هیات همچنین افزود: هیات بسکتبال در زمینه آموزش نیز سرفصل‌هایی را تعریف کرده و در همین راستا علیرضا مرادیان، مدیر تیم‌های مینی بسکتبال و آکادمی‌های هیات بسکتبال در کلینیک دانش افزایی مربیان منطقه چهار کشور شرکت نمود. همچنین علی نیازی و زینب نعیمی در کلاس مربیگری سه در سه شرکت کردند. آریانپور از اعزام ناظران و داوران کاشمر به مسابقات لیگ استان و کشور خبر داد و افزود: مصطفی محمدی و سید محسن هاشمی کلاس ارتقای داوری را با موفقیت پشت سر گذاشتند.

استعدایابی نیاز اساسی

آریانپور استعدایابی را از برنامه‌های مهم هیات بسکتبال برشمرد و توضیح داد: علیرضا مردایان و سید رضا موسوی نژاد درجشنواره مینی بسکتبال که با هدف استعدایابی تشکیل شده بود، شرکت کرده و نکات ویژه و موثری را در این حوزه آموزش دیدند. هیات بسکتبال در کلاس مربیگری درجه سه نیز نماینده فعال داشته است. همچنین با توجه به فعالیت مجدد آکادمی‌ها و مدارس بسکتبال و نیاز به حضور نیروی‌های دانش آموخته، هیات بسکتبال بر آن شد تا نمایندگان کاشمر در کلاس مربیگری کارت زرد شرکت نمایند و به همین دلیل هادی محمد علیپور، مرتضی زهرایی و علیرضا مرادیان به این کلاس اعزام شدند.
ادامه مطلب را در سایت #طرثیث_نامه بخوانید
https://torsisnameh.ir/post/337/%D8%A8%D8%B3%DA%A9%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D9%84-%DA%A9%D8%A7%D8%B4%D9%85%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D8%B3%DB%8C%D8%B1-%D8%AA%D8%A7%D8%B2%D9%87

سرو کاشمر

08 Nov, 07:17


فرونشست زمین، دشت کاشمر را درحالت بحرانی قرار داده است
فاطمه نبوی ثالث
در کنار بسیاری از پدیده ‎های ناخوشایند که زمین را تهدید می کند، هشدار درباره پدیده فرونشست زمین در منطقه کاشمر بسیار پررنگ است. اکنون شاهدیم بعد از گذشت دو دهه خشکسالی و خالی شدن سفره‎های زیرزمینی نشست‎های زمین طی چند سال اخیر به خیابان‎های اصلی شهر کاشمر رسیده و مشکلاتی را ایجاد نموده است. حداکثر فرونشست در مناطق جنوب و جنوب غربی دشت کاشمر مشاهده می شود که دارای رسوبات ریزدانه هستند. در این مناطق متاسفانه در حال از دست دادن ذخیره دینامیک و استاتیک آبخوان هستیم و با از دست دادن فضای ذخیره بین رسوبات در اثر فرونشست طبقات بالایی رسوبات، دیگر نفوذ به سفره های زیرزمینی اتفاق نخواهد افتاد و همین امر خطر وقوع سیلاب های آینده به خصوص در شرایط تغییر اقلیم را افزایش می دهد.

دکتر هادی معماریان دانشیار مهندسی حفاظت خاک در دانشگاه بيرجند با بیان مطلب فوق متذکر شد: فرونشست‌ها آخرین مرحله بیابان زایی هستند، نه تنها در خراسان رضوی بلکه در اغلب استانی‌های کشور با پدیده فرونشست زمین روبرو هستیم و این نشان می‌دهد که اصولا به قوانین طبیعت احترام نگذاشته‌ایم. فرونشست در نتیجه‌ی برداشت آب زیرزمینی به وسیله فاکتورهایی از قبیل افزایش تنش مؤثر، ضخامت و تراکم پذیری رسوبات، طول مدتی که افزایش بار رسوب صورت گرفته، سرعت و نوع تنش بکار برده شده، عمق قرارگیری آبخوان و گسترش جانبی آن کنترل می‌شود. طی چهار دهه اخیر فشار بسیار زیادی به منابع آب زیرزمینی استان وارد شده و این منابع تخلیه شده‌اند. تخلیه منابع آب زیرزمینی باعث ایجاد یک نوع خشکسالی مصنوعی شده که به تبع آن فرونشست زمین در بسیاری از دشت های استان خراسان رضوی قابل مشاهده است. وقتی که منافذ لایه‌های رسوبی آبخوان‌ها بر اثر فرونشست زمین فشرده می‌شوند، دیگر قابلیت بازگشت به وضعیت اولیه را ندارند، از این رو فرونشست به عنوان یک مخاطره غیر قابل بازگشت محسوب می‌شود.

دکتر معماریان افزود: نتایج بدست آمده از مطالعات اینجانب و همکاران در سال 1402 نشان داد که در مناطق مختلف دشت کاشمر در بازه زمانی مطالعاتي 4 ساله (1396 تا 1400)، در حدود 46 تا 84 سانتیمتر فرونشست وجود داشته یعنی بصورت سالانه در مناطق مختلف بین 11.5 تا 21 سانتیمتر فرونشست قابل مشاهده است. از طرفی روند فرونشست از غرب دشت کاشمر به مناطق مرکزی رسیده که بیشترین شدت آن را در اطراف شهر کاشمر می‌توان مشاهده نمود.

دانشیار مهندسی حفاظت خاک در دانشگاه بيرجند خاطر نشان کرد: بر اساس آزمایش سونداژ الکتریکی، ضخامت رسوبات یا عمق سنگ کف در آبخوان کاشمر در اکثر نقاط بین 50 تا 150 متر است. اطلاعات لاگ های حفاری نیز نشان می‌دهد که بیش از 60 درصد از رسوبات آبخوان در مناطق فرونشسته از ذرات ریزدانه تشکیل شده است. در برخی منابع اشاره شده است که با ده تا بیست سانتیمتر فرونشست حداقل یک تا دو متر از ذخیره مفید آبخوان را از دست خواهیم داد یعنی دیگر مخزنی استراتژیک برای جمع آوری رواناب ها و ذخيره آن ها نخواهیم داشت.

وی یکی از دلایل مهم در فرونشست مناطق مرکزی و غربی این‌‌‌دشت را تراکم چاه‌ها و برداشت بی رویه دانست و عنوان کرد: با بررسی همبستگی کاربری اراضی با شاخص خشکسالی آب زیر زمینی و فرونشست می‌توان گفت، مناطقی که بیشترین فعالیت انسانی را دارند مانند شهر‌ها، زراعت آبی، جنگل‌های دست کاشت ومراتع فقیر بیشترین فرونشست را دارند و در بحرانی‌ترین حالت خشکسالی آب زیر زمینی قرار می گیرند. نتیجه این‌‌‌تحقیق بیانگر آنست که فرونشست منطقه را درحالت بحرانی قرار داده است و از دلایل اصلی فرونشست در حوزه آبخیز دشت کاشمرخشکسالی آب زیر زمینی،تراکم چاه‌ها و فعالیت انسانی در کاربری‌های زراعت آبی می‌باشد و خشکسالی هواشناسی به تنهایی نمی‌تواند عامل بحران آب و فرونشست در منطقه باشد.
ادامه مطلب را در سایت #طرثیث_نامه بخوانید
https://torsisnameh.ir/post/336/%D9%81%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%B4%D8%B3%D8%AA-%D8%B2%D9%85%DB%8C%D9%86-%D8%AF%D8%B4%D8%AA-%DA%A9%D8%A7%D8%B4%D9%85%D8%B1-%D8%B1%D8%A7-%D8%AF%D8%B1%D8%AD%D8%A7%D9%84%D8%AA-%D8%A8%D8%AD%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%82%D8%B1%D8%A7%D8%B1-%D8%AF%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D8%AA-2

سرو کاشمر

08 Nov, 07:13


بلاتکلیفی دو بنای تاریخی پس از گذشت پنج‌ماه
حمید ضیایی
چندسالی می‌شود که مرّمت حوزه‌ی علمیّه‌ی حاج‌سلطان‌العلما تبدیل به دغدغه‌ای جدی در میان فعالان حوزه‌ی تاریخی و فرهنگی و گردشگری شده است. مرّمت این بنا با کندی بیش از حدی پیش رفت؛ این در صورتی است که متولیّان امر باید پیگیر تأمین هزینه‌های حفظ و نگه‌داری این بنای ارزمند تاریخی باشند. روند مرّمت این بنا آ‌ن‌قدر به‌طول انجامید که زلزله‌ی پنج‌ماه قبل کاشمر نیز مزید بر علت شد و آسیب‌های جدی‌ای به بنای مدرسه و نیز کاروانسرای امین‌التجار وارد کرد. احیا و مرّمت محل‌های آسیب‌دیده‌ی پس زلزله نیز آن‌قدر طول کشیده که یکی از نگرانی‌های مردم و کسبه‌ی میدان مرکزی سقوط ناگهانی بادگیر است. البته این سقوط بیشتر جنبه‌ی پیش‌فرض دارد، اما بیان این مهم، خود نشان‌دهنده‌ی دل‌نگرانی مردم پس از آسیب‌های جدی زلزله‌ی اخیر است.

زلزله‌ی کاشمر در تاریخ 29/03/1403 به‌قدرت 5 ریشتر در عمق 6 کیلومتری زمین رخ داد که موجب خسارت‌های جدی جانی و مالی در منطقه شد. بناهای تاریخی و ثبتی این منطقه نیز از این آسیب‌ها برکنار نماند. در تاریخ 31/3/1403 یعنی دو روز پس زلزله،‌ معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان خراسان‌رضوی به کاشمر سفر کرد و از بناهای آسیب‌دیده بازدیده به‌عمل آورد. در آن بازدیدها احسان زهره‌وندی اذعان کرد که شرایط حفاظت اضطراری برای بناهای آسیب‌دیده مهیا خواهد شد تا مرّمت و بازسازی کلی و اصلی انجام شود. اکنون پس از گذشت 5 ماه از این واقعه، این دو بنای تاریخی ارزشمند که خود سند و هوّیت فرهنگی این شهر به‌حساب می‌آيد در بلاتکلیفی به‌سر می‌برد.

روند مرّمت این بناها آن‌قدر به‌طول انجامیده که مسئول و متولی کاروانسرای امین‌التجار طی نامه‌ای برای کسبه‌ مهلت مقرر نموده تا کاروانسرا را تخلیه نمایند. هم‌چنین در آن‌ نامه تأکید شده که کسبه موظف‌اند ظرف مدت 10 روز آن‌جا را تخلیه کنند. این مهم جهت رفع خطر نمودن در کمیسیون بند 14 ماده 55 قانون شهرداری‌ها به‌تصویب رسیده است.

پس از زلزله‌ی کاشمر قسمت بالادستی کاروانسرا که مشرف به کوچه‌ی مدرس 1 است با هدف رفع خطر تخریب گردید که طبق ضوابط و قوانین میراث فرهنگی در برخورد با بناهای ثبتی و مصوب می‌باید عین‌به‌عین آن مرّمت می‌شده است. این موضوع نگرانی‌ها را برای مردم بیشتر کرده که البته اداره‌ی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی پیگیری جدی این موضوع را در دستور کار خود دارد.


نیاز به‌هم‌بستگی است!


حفظ بناهای تاریخی نه‌تنها یک وظیفه‌ی فرهنگی بر دوش همه‌ است، بلکه از منظر قانون جمهوری‌اسلامی ایران نیز به آن تأکید و قانون‌گذار با وضع قوانین جدی مانع تخریب کامل یا جزئی بنای تاریخی، فرهنگی و مذهبی شده است. هرگونه تخریب کلی یا جزئئ یا وارد آوردن خسارت به ابنیه، مکان‌های تاریخی و فرهنگی و مذهبی، طبق قانون، جرم‌انگاری شده است. از سوی دیگر وظیفه هرگونه تغییر و مرّمت بر عهده‌ی کارشناسان میراث‌فرهنگی است. تخریب دیوار پشت کاروانسرای امین‌التّجار با هدف رفع خطر می‌تواند تخلف به حساب آید.
ادامه مطلب را در سایت #طرثیث_نامه بخوانید
https://torsisnameh.ir/post/335/%D8%A8%D9%84%D8%A7%D8%AA%DA%A9%D9%84%DB%8C%D9%81%DB%8C-%D8%AF%D9%88-%D8%A8%D9%86%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE%DB%8C-%D9%BE%D8%B3-%D8%A7%D8%B2-%DA%AF%D8%B0%D8%B4%D8%AA-%D9%BE%D9%86%D8%AC-%D9%85%D8%A7%D9%87

سرو کاشمر

06 Nov, 05:56


به وجود چنین سیاستمدارانی نیازمندیم
سید علیرضا نبوی ثالث
فردایـی اگــر باشـد بـاز از پـی امروز
شرمنده چو حافظ ز مسلمانی خویشم
قیصر امین‌پور
روزنـامه جمهـوری اسلامی دوشنبـه 14 آبان 1403 سرمقاله ای داردبا عنوان «به رشد همه‌جانبه نيازمنديم»، نویسنده سرمقاله در مقام مقایسه یک کشور مسلمان دیگر را با کشور خودمان در معرض افکار عمومی قرار داده است، در راستای نظرات نویسنده‌ی سر مقاله باید گفت کشور ایران علاوه بر رشد همه جانبه برای حفظ منافع کشور و سربلندی نظام، به وجود چنین سیاستمدارانی نیز نیازمند است. در این سرمقاله آمده است که :«ماهاتير محمد (متولد 1304) سياستمدار نامدار مالزيائي که اکنون در آستانه 100 سالگي است، در يک سخنراني با عنوان «حقوق بشر از نظر اسلام» در کوالالامپور در زماني که نخست‌ وزير بود گفت: من، چشم‌پزشک بودم، روزي در مطب بعد از معاينه کودکي که در بغل مادرش بود برايش نسخه نوشتم. مادر پرسيد هزينه اين نسخه چقدر است؟ وقتي مبلغ را به او گفتم، نسخه را روي ميز گذاشت و گفت چون قدرت پرداخت ندارم چاره‌اي غير از اين نيست که فرزندم کور شود و تا آخر عمر رنج ببرد. اين جريان چنان بر روحيه من اثر گذاشت که همان روز مطب را تعطيل کردم و به فعاليت‌هاي سياسي پرداختم و با پيمودن مراحل مختلف نخست‌ وزير شدم. آن روز که مطب را تعطيل کردم مردم کشورم فقير بودند و بسياري از آنان بالاي درخت خانه داشتند اما اين کشور امروز به جائي رسيده که امسال فطريه ماه رمضان را به خارج فرستاديم چون در داخل کشور، فقيري وجود ندارد. من کارم را با فرهنگ‌سازي شروع کردم و خصايلي را که در رأس آن‌ها روحيه تلاش و عار نبودن کار و در کنار آن روحيه تسامح و تحمل ديني بود را رواج دادم بطوري که امروز شما در ادارات ما افرادي را مي‌بينيد که با افکار و سبک‌هاي مختلف زندگي در کنار هم نشسته‌اند و به کارشان مشغولند و کاري به همديگر ندارند و در کشور هم رفاه و آرامش حاکم است.»
سرمقاله نویس روزنامه جمهوری اسلامی کنایتی به وضعیت فعلی مسعود پزشکیان دارد که وی هم سال ها پیش حرفه پزشکی را رها کرده و وارد عرصه‌ی سیاست شده و در حال حاضر با قرار گرفتن در رأس قوه‌ی مجریه مطمئنا دوست دارد با اتخاذ سیاست‌هایی از جنس سیاست های ماهاتیرمحمد و گسترش وفاق ملی، چهره ای دیگر از کشور را به رخ جهانیان بکشد، اینکه چه قدر رئیس جمهور در این مسیر موفق خواهد شد بستگی به میزان و نوع حمایت هایی خواهد داشت که در آینده از وی صورت گیرد .
ادامه مطلب را در سایت #طرثیث_نامه بخوانید
https://torsisnameh.ir/post/334/%D8%A8%D9%87-%D9%88%D8%AC%D9%88%D8%AF-%DA%86%D9%86%DB%8C%D9%86-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%B2%D9%85%D9%86%D8%AF%DB%8C%D9%85

سرو کاشمر

05 Nov, 02:36


سیصد و هشتاد و نهمین شماره دو هفته نامه سرو کاشمر منتشر شد