هوافضای کاسموس @rus_cosmos Channel on Telegram

هوافضای کاسموس

@rus_cosmos


کانالی برای بررسی پدیدهای زیبا فضایی🚀

تاریخچه فضایی شوروی و جهان

رکوردهای گینس در فضا

اخبار روز فضایی روسیه و جهان

و هزاران ناشناخته دیگر فضا

@rus_cosmos
.

.
ارتباط با ما

@Tareg1990

کپی برداری بدون ذکر منبع 🚫

هوافضای کاسموس (Persian)

هوافضای کاسموس یک کانال تلگرامی است که به بررسی پدیده‌های زیبا فضایی می‌پردازد. این کانال شامل تاریخچه‌های فضایی شوروی و جهان، رکوردهای گینس در فضا، اخبار روز فضایی روسیه و جهان، و هزاران ناشناخته دیگر در فضا می‌باشد. با عضویت در کانال @rus_cosmos شما به جریان اتفاقات جذاب و جدید در دنیای فضایی دسترسی پیدا خواهید کرد. برای ارتباط با مدیران کانال می‌توانید به آیدی @Tareg1990 مراجعه کنید. به یاد داشته باشید که کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع است. پس از عضویت در هوافضای کاسموس، جهان فضایی را در اختیار خواهید داشت!

هوافضای کاسموس

24 Nov, 11:23


فضاپیمای قمری چاندرایان-۲ برای جلوگیری از تصادف، چندین مانور انجام داده بود

سازمان تحقیقات فضایی هند، در گزارشی فاش کرد که در یک برنامه‌ریزی دقیق و به‌موقع، موفق به پیشگیری از برخورد فضاپیمای چاندرایان-۲ با مدارگرد کره‌ای KPLO شده‌است.

در این عملیات خارق‌العاده، ابتدا با پیش‌بینی یک برخورد احتمالی برای اول اکتبر سال جاری، تمهیدات لازم برای انجام اولین مانور افزایش نقطه‌ی حضیض مدار فضاپیما در ۱۹ سپتامبر انجام گرفته و سپس در گام بعدی و برای کاهش بیشتر احتمال خطا و همچنین برخورد با دیگر مدارگردها از جمله مدارگرد LRO ناسا، مانور دیگری نیز در اول اکتبر انجام می‌شود.

مدارگرد چاندرایان-۲، در سال ۲۰۱۹ با هدف انجام مشاهدات علمی ماه، همچون ترکیبات سطحی و نقشه‌برداری از مناطق با احتمال وجود ذخایر یخ، روانه‌ی ماه شد و از آن زمان به بعد، ایمنی این مأموریت، بالاترین اولویت را برای ایسرو داشته است.

@rus_cosmos

هوافضای کاسموس

24 Nov, 11:19


کلیپی باورنکردنی از پرتاب فالکون-۹ که از داخل هواپیما گرفته شده است.

@rus_cosmos

هوافضای کاسموس

24 Nov, 11:13


راکت فضایی لانگ مارچ-۱ ، اولین عضو از خانواده راکت فضایی لانگ مارچ چین بود.

مانند اولین راکت های ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی، این راکت نیز بر پایه یک کلاس از موشک های بالستیک، یعنی کلاس دونگ فنگ ۳ ساخته شده بود.

در آوریل ۱۹۷۰ این راکت اولین ماهواره چین با نام دونگ فنگ هونگ ۱ را به فضا پرتاب کرد و با این پرتاب، چین به پنجمین کشوری تبدیل شد که یک ماهواره را در مدار قرار داده است.

@rus_cosmos

هوافضای کاسموس

24 Nov, 10:07


با الهام از موفقیت‌های پرتاب ماهواره‌های اسپوتنیک ۱ شوروی در سال ۱۹۵۷ و اکسپلورر ۱ آمریکا در سال ۱۹۵۸، چین اولین ماهواره خود به نام دونگ فنگ هونگ ۱ را در آوریل ۱۹۷۰ با استفاده از راکت لانگ مارچ ۱ به فضا پرتاب کرد و به پنجمین کشوری تبدیل شد که یک ماهواره را در مدار قرار داده است.

@rus_cosmos

هوافضای کاسموس

24 Nov, 10:07


#تاریخنگار_فضایی

در 24 نوامبر 2021 فضاپیمای پروگرس ام یو ام و ماژول گره پریچال توسط راکت سایوز2 و از پایگاه فضایی بایکونور به مقصد ایستگاه فضایی بین المللی پرتاب شد

ماژول پریچال آخرین ماژولی بود که به ایستگاه فضایی بین المللی متصل شد

@rus_cosmos

هوافضای کاسموس

23 Nov, 22:11


راکت فضایی سایوز، مانند بسیاری از راکت‌های سوخت مایع دیگر، برای راه‌اندازی موتورهای خود از یک سری مراحل دقیق و هماهنگ استفاده می‌کند، حتی زمانی که پمپ‌ها و توربین‌ها ابتدا کار نمی‌کنند. در زیر توضیح می‌دهیم که چگونه راکت فضایی سایوز موتورهای خود را راه‌اندازی می‌کند:

۱. پیش‌فشاردهی خطوط سوخت
پیش از روشن کردن موتور، سوخت (آر.پی-۱ یا نفت سفید تصفیه‌شده) و اکسیدکننده (اکسیژن مایع) در مخازنی تحت فشار ذخیره می‌شوند. این مخازن با استفاده از گازهای بی‌اثر، معمولاً هلیوم، از پیش تحت فشار قرار می‌گیرند تا مواد پیشران به سمت موتور هدایت شوند.
۲. ژنراتور گاز راه‌انداز یا دستگاه‌های پیروتکنیک
برای راه‌اندازی توربین در سیستم توربوپمپ، از یک ژنراتور گاز استفاده می‌شود. این ژنراتور با سوزاندن سوخت و اکسیدکننده، گاز داغ تولید می‌کند که توربین را به حرکت درمی‌آورد. در این مرحله، از سوخت اصلی (آر.پی-۱) و اکسیدکننده (اکسیژن مایع) استفاده می‌شود، اما این احتراق در یک محفظه جداگانه انجام می‌شود تا جریان گاز موردنیاز برای چرخاندن توربین تأمین شود.
در برخی موارد ممکن است از دستگاه‌های پیروتکنیک (مواد منفجره کوچک) برای شروع جریان مواد پیشران استفاده شود.
۳. احتراق محفظه اصلی
پس از اینکه توربوپمپ‌ها شروع به کار کردند و جریان پایدار سوخت و اکسیدکننده به محفظه اصلی برقرار شد، محفظه اصلی احتراق روشن می‌شود.
روشن شدن محفظه اصلی با استفاده از جرقه‌زن‌های ویژه یا مواد محترق برای احتراق کنترل‌شده انجام می‌شود.
۴. انتقال به عملیات پیوسته
با افزایش سرعت توربوپمپ‌ها، سیستم به حالت خودکفا منتقل می‌شود، به این معنی که گاز تولیدشده توسط احتراق در ژنراتور گاز به طور مداوم توربین را به حرکت درمی‌آورد و این چرخه پایدار باقی می‌ماند.
۵. افزایش نیروی موتور
پس از تأیید پایداری موتور، نیروی تولیدی افزایش یافته و به توان کامل برای بلند شدن از زمین می‌رسد.
ایمنی و پشتیبانی
راکت فضایی سایوز دارای چندین سیستم کنترل و پشتیبانی است تا اطمینان حاصل شود که توالی راه‌اندازی موتور به درستی انجام می‌شود. اگر هر بخشی از فرآیند راه‌اندازی با مشکل مواجه شود، توالی پرتاب به صورت خودکار متوقف می‌شود.

هوافضای کاسموس

23 Nov, 22:10


مراحل پرتاب راکت فضایی سایوز به فضا :

هوافضای کاسموس

23 Nov, 20:11


پروگرس به ایستگاه متصل شد

امروز در ساعت ۱۸:۰۱ به وقت ایران، فضاپیما پروگرس ام-اس-۲۹ به صورت خودکار به ماژول «پویسک» در بخش روسی ایستگاه فضایی بین‌المللی متصل شد.

این فضاپیما در ۲۱ نوامبر از پایگاه فضایی بایکانور توسط راکت فضایی «سایوز-۲.۱ا» پرتاب شد.

«پروگرس ام-اس-۲۹» حدود ۲۵۰۰ کیلوگرم بار به ایستگاه منتقل کرد، از جمله:

۸۶۹ کیلوگرم سوخت در مخازن سیستم سوخت‌رسانی؛
۴۲۰ کیلوگرم آب آشامیدنی؛
۴۳ کیلوگرم نیتروژن فشرده.







@rus_cosmos

هوافضای کاسموس

23 Nov, 19:59


🔴تصویری خاص و اختصاصی از بالگرد bell 412 نيرو دریایی سپاه

بل ۴١٢ ندسا ساخت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح هست و جز تولید انبوه شده ترین بالگرد های کشور هس « حقیقتا تنها بالگردی در ایران هس که بیش از ٢٠ فروند از اون ساخته شده»

این بالگرد بااینکه گفته شده بود دارای کابین به نسبت پیشرفته ای هس اما متاسفانه نیست و کابین اون حتی دیجیتال هم نیست!


#اختصاصی
✈️
@IR_AERO🚀

هوافضای کاسموس

23 Nov, 17:37


اصلاح یک خبر غیر واقعی

یکی از کانال‌های مثلا تخصصی روسی زبان ادعا دارد که کلیپ فوق (سمت چپ) پرتاب جدید موشک بالستیک روسی اورشینگ است که به سمت شهر دنیپروپتروفسک پرتاب شده و از شهر ساتپایف فیلمبرداری شده است. منبع

اما این نادرست است و در نقشه (عکس سمت راست) مسیر پرتاب موشک روسی از استراخان تا اوکراین با خط قرمز مشخص شده است و شهر ساتپایف قزاقستان با ضربدر آبی مشخص هست.

قطعا فردی از شهر ساپایف نمی تواند پرتاب موشک نظامی از استراخان را ببیند ولی با توجه به نزدیکی این شهر به پایگاه فضایی بایکونور، می تواند پرتاب سایوز را ببیند.


@rus_cosmos

هوافضای کاسموس

23 Nov, 17:12


کلیپ زیبایی از پرواز راکت فضایی سایوز در آسمان قزاقستان در سال ۲۰۲۳


@rus_cosmos

هوافضای کاسموس

23 Nov, 07:43


پرتاب یک ماهواره سِری توسط روسیه در روز ۲۷ نوامبر، ماهواره جاسوسی یا سلاح مخفی

سازمانی فضایی روسیه به صورت ناگهانی اعلام کرد که روز ۲۷ نوامبر یک ماهواره محرمانه را توسط راکت فضایی سایوز۲.۱بی و از پایگاه فضایی پلستسک به فضا ارسال خواهد کرد.

ماهیت این محموله که متعلق به نیروی فضایی روسیه است مشخص نشده است اما به احتمال زیاد یک ماهواره جاسوسی خواهد بود.


@rus_cosmos

هوافضای کاسموس

23 Nov, 07:28


🔶 ماهواره بر سه مرحله ای سوخت جامد قائم ۱۰۰

🔹 استفاده از سوخت جامد به علت کنترل ناپذیری و شتاب اولیه بالا معمولا گزینه ای مطلوب برای صنایع فضایی به خصوص در مواردی که حمل موجودات زنده مورد نظر می‌باشد نیست

#قائم۱۰۰

@RASTAKHIZ_PERSIAN