دپارتمان روانکاوی @ravandarmanischool Channel on Telegram

دپارتمان روانکاوی

@ravandarmanischool


ویژه روانشناسان
آموزش تخصصی حضوری و مجازی

دپارتمان روانکاوی (Persian)

دپارتمان روانکاوی یک کانال تلگرامی بسیار معتبر و حرفه ای برای روانشناسان و علاقمندان به روانشناسی است. با نام کاربری ravandarmanischool شناخته می شود. این کانال ویژه روانشناسان است و امکان آموزش تخصصی حضوری و مجازی را فراهم می کند. با پیوستن به این کانال، شما به آخرین مطالب و اخبار در زمینه روانشناسی دسترسی خواهید داشت و می توانید از دوره های آموزشی حضوری و مجازی در این حوزه بهره مند شوید. برای همه ی کسانی که به توسعه حرفه ای خود در زمینه روانشناسی علاقه مندند، دپارتمان روانکاوی به عنوان یک منبع اطلاعاتی بی نظیر و البته آموزشی بی همتا توصیه می شود. اگر شما هم به دنبال یادگیری مفاهیم جدید در حوزه روانشناسی هستید، حتما این کانال را دنبال کنید و از محتوای ارزشمند آن بهره ببرید.

دپارتمان روانکاوی

05 May, 06:49


تفاوت شرم و احساس گناه

دپارتمان روانکاوی

10 Apr, 16:30


مورد پژوهی از فروید

🔹الیزابت فون آر از درد پا رنج می‌برد و سخت راه می‌رفت، علائمی که هیستریک فرض می‌شدند. با پیگیری رشته‌ی افکار الیزابت از سوی فروید، او وضعیتی از تعارض احساسی را به یاد‌آورد که مربوط به دورانی بود که از پدر بیمارش پرستاری می‌کرده است.

🔸او به مهمانی‌ای رفته و مرد جوانی که بسیار مجذوبش شده بود، او را به خانه رسانده بود. با این حال، وقتی پیش پدرش برگشته بود،او را در حالی بدتر یافته و به خاطر بی‌توجهی به پدر، خودش را ملامت کرده بود.

▪️با بررسی تحلیلی بیشتر، تعارض مشابه دیگری هم پیدا شد که به چند سال قبل مربوط می شد.‌ ظاهراً الیزابت مجذوب شوهر خواهر خود شده بود. متعاقباً خواهرش در حین وضع حمل درگذشته بود.

🔹فروید شرح داد که الیزابت فون آر بایستی گمان کرده باشد که شوهر خواهرش اکنون آزاد است. تا با وی ازدواج کند، سپس به خاطر این فکر چنان احساس گناه کرد که این فکر را بی‌درنگ انکار یا سرکوب کرده بود.

🔸به اعتقاد فروید، الیزابت فون آر در تمام این وضعیت‌های تعارض_روانی، افکار و گرایشی شهوانی را تجربه کرده است، که با اخلاق هوشیارش در تعارض بوده‌اند،‌ در نتیجه این‌ ایده سرکوب شده است و احساس مرتبط با آن احساس به درد بدل شده بود.

🔹این بیمار به مدد روان‌کاوی درمان شد. او با شوهر خواهر خود ازدواج نکرد. اما با فردی دیگر پیمان زناشویی بست. فروید گزارش می‌کند، پس از آن در مراسم رقصی حضور یافته که الیزابت هم به عنوان مهمان حاضر بوده است. او را دیده که «در حین رقصی پرجنب‌ و جوش چرخان از جلویش گذشته است»، آشکارا مشکل پاهایش برطرف شده بود.

📘 فروید و سندرم حافظه کاذب

دپارتمان روانکاوی

10 Apr, 16:30


از مهمترین تکالیف رشدی مردها، تجربه‌ی توامان عشق و میل جنسی است؛ ادغام مریم مقدس در مریم‌ مجدلیه!



هر زمان که فتیش‌های شرماگینِ جنسیِ یک مرد با عشق زندگیِ او روی هم افتد، او به معنای واقعی کلمه از "عقده‌ی اُدیپ" گذر کرده است.


مگر معنا‌ و مصداق عینی اختگی در مردها همین نیست؟ اینکه جایی که "عاشق‌اند" میل نمی‌ورزند و جایی که "میل دارند" عشق نمی‌ورزند!


از بارزترین اَشکال اختگی در مردان این است که در خودارضایی‌هایشان به هر زنی می‌اندیشند به جز معشوقه‌ی خویش! گویی خودارضایی جایی برای تصور اندام معشوقه‌ی مقدسشان نیست!


آیا این تفکیکِ بین عشق و فتیش جنسی، همان دوپاره‌سازیِ معروف (splitting) نیست؟ آیا ما یک سوژه‌ی بردرلاین نیستیم؟

مریم مجدلیه زنی تن‌فروش بود که مسیح او را در پناه خویش گرفت. در برخی اسناد آمده است که مسیح، مریم مجدلیه را بیش از زنان دیگر دوست می‌داشت؛ "پطرس به مریم گفت: خواهر ما می‌دانیم که مسیح تو را از دیگر زنان بیشتر دوست دارد". انجیل، فصل ۵، آیه‌ ۵

دپارتمان روانکاوی

25 Dec, 20:53



روانکاوی چیست؟؟؟؟

دپارتمان روانکاوی

25 Dec, 20:50


کتاب مفهوم ساده روانکاوی
نوشته فروید

دپارتمان روانکاوی

25 Dec, 20:47


درباره فرایند اعتیاد

دپارتمان روانکاوی

19 Dec, 17:47


برشی کوتاه از یونگ

دپارتمان روانکاوی

19 Dec, 17:38


تعارض

دپارتمان روانکاوی

06 Dec, 18:54


کاتاتونیا

دپارتمان روانکاوی

06 Dec, 18:54


درباره اختلال شخصیت مرزی

دپارتمان روانکاوی

02 Dec, 21:00


تاثیر پورنوگرافی بر مغز


امروزه دسترسی به فیلم‌های پورنوگرافی بسیار آسان است و به‌صورت بیست و چهار ساعته می‌توان به آن دسترسی داشت. همچنین این دسترسی به‌صورت رایگان و خصوصی و نامحدود می‌باشد. عرضه فیلم‌های پورنوگرافی و دیدن فیلم پورن به‌صورت متنوع است. نحوه‌ای که عرضه می‌شود و نحوه‌ای که مخاطب آن را استفاده می‌کند باعث می‌شود معمولاً دوپامین برای دوره‌های غیرمعمول طولانی بالا نگه داشته شود که این امر پورن‌های اینترنتی را با امری اجباری و بالقوه اعتیادآور تبدیل می‌کند. افرادی‌که معتقدند ما اعتیاد به پورن داریم وابستگی و اعتیاد به پورن را با اعتیاد به موادمخدر یا بازی‌های ویدئویی مقایسه می‌کنند. در حالی‌که اعتیاد رفتاری و اعتیاد به مواد در بعضی تغییرات خاص مغزی مشترک هستند ولی این تشبیه کمی ما را گمراه می‌کند. ما مدارهای مغزی برای رابطه جنسی داریم و این مدارها بخصوص در طول نوجوانی آسیب‌پذیرند (البته تا زمانی‌که زنده‌ایم، تا حدودی آسیب‌پذیر هستیم).

به‌عبارت ساده‌تر

می‌توان گفت در مغز انسان هیچ مداری برای الکل، کوکائین یا یک بازی کامپیوتری وجود ندارد. درحالیکه همگی اینها می‌توانند دوپامین مرکز پاداش را افزایش دهند (پیش شرط لازم برای اعتیاد) اما هیچکدام توانایی تغییر شکل الگوی انگیختگی جنسی‌مان را ندارند. در حالیکه پورنوگرافی می‌تواند مدار گسترده مغزمان را برای تمایلات جنسی و تکثیر کاملاً تغییر دهد.
چون ارگاسم، قدرتمندترین تقویت‌کننده‌ی طبیعی است و کار عالی تکثیر ژن‌هایمان را برعهده دارد؛ مغزمان تلاش می‌کند هر چیز مرتبط با این تجربه قدرتمند را به‌خاطر بسپارد. این کار با مرتبط نمودن هر چیز و عملی که در حین این رویداد بزرگ و اوج لذت جنسی صورت می‌پذیرد انجام می‌شود که در مورد پورنوگرافی شامل موارد زیر می‌شود: چشم‌چرانی، جستجوگری، تنوع سیری‌ناپذیر، یادگارپرستی (هر چیزی که در لحظه ارگاسم در کنار فرد باشد و یا چشم فرد به آن بیفتد می‌تواند به‌عنوان یک عامل قوی در رسیدن به ارگاسم عمل کند)، بازیگران متعدد فیلم‌های پورنوگرافی، تب‌های متعدد (Multiple Tabs) یا به‌عبارت دیگر انتخاب‌های متعدد، انجام کارهای عجیب، شوک، غافلگیری، اضطراب، و غیره. از آن پس فرد نسبت به هر یک از این موارد ذکرشده، شرطی‌‌شده و تنها به‌واسطه آنها تحریک می‌شود. و دیگر یک شریک جنسی واقعی فرد را تحریک نمی‌کند.
طرق تاثیر پورنوگرافی بر مغز

اعتیاد شرط لازم برای تغییرات مغزی یا تاثیر پورنوگرافی بر مغز یا تاثیر فیلم پورن روی مغز نمی‌باشد. بلکه اثرات آن را باید به‌صورت طیفی دانست.
پورنوگرافی اینترنتی یا دیدن فیلم پورن در واقع محرک فوق‌العاده‌‌ی منحصر به فرد و یک دستگاه تولید دوپامین است. سوال متداول و مرسوم این است که: «عواقب احتمالی این دوپامین چه هستند؟». شاید سوال کمی دقیقتر به این‌صورت باشد: «پیامدهای احتمالی این دوپامین در پاسخ به یک نوع محرک خاص چه می‌باشند؟ (در این مورد، محرک پورنوگرافی اینترنتی و صفحه نمایش کامپیوتر است)».
در حالی که عواقب بسیار زیادی می‌توان برای آن ذکر کرد، اما شاید مهمترین عواقب موارد زیر باشند:

۱) شرطی‌سازی جنسی

که به دو روش کلی زیر می‌باشد:
• اولین نوع شرطی‌سازی جنسی را می‌توان به صورت زیر خلاصه کرد: «آها، این طریقی است که افراد رابطه جنسی دارند و من باید این کار را انجام دهم». اکثر تحقیقات و مقالات رایج در مورد این نوع شرطی‌سازی جنسی، به ویژه در نوجوانان متمرکز هستند.
• نوع دوم را می‌توان به‌صورت زیر خلاصه کرد: «آها، این دقیقا همان چیزی است که مرا سرحال می‌آورد (تحریک می‌کند)». شکل عمیق‌تر و گسترده‌تر این یادگیری ممکن است شامل موارد زیر باشد: تماشای فیلم‌های پورنی که بیشتر از فعالیت جنسی واقعی هیجان‌انگیز هستند، یا نیاز به کلیک‌های پی در پی از ویدیویی به ویدیویی دیگر تا اینکه تا اینکه فرد از لحاظ جنسی برانگیخته بماند، و یا لیست بی‌پایانی از گزارشات کاربران از یادگار پرستی‌های خود (فتیشیسم جنسی).

۲) تغییرات مغزی وابسته به اعتیاد

که این مورد بسیار دیده می‌شود. این تغییرات مغزی پیچیده بوده و به‌صورت یک طیف عمل می‌کند. یعنی لازم نیست تا فرد کاملاً معتاد شود تا این تغییرات در مغز او ایجاد شوند. بلکه به میزانی که فرد بیشتر به تماشای پورنوگرافی می‌پردازد تغییرات بیشتری در مغز او به‌وقوع می‌پیوندد.
در اینجا یک موضوع مهم مطرح است. هم شرطی شدن جنسی و هم اعتیاد، یک تغییر کلیدی مشترک بر روی مغز می‌گذارند. این تغییر توسط همان سیگنال بیولوژیکی (دوپامین) آغاز می‌شوند و در همان ساختار (هسته اکومبانس) رخ می‌دهند.
• تغییر مغز «شرطی شدن» نامیده می‌شود (البته در اعتیاد کامل تغییرات اضافی مغزی دیگری نیز اتفاق می‌افتد).
• این تغییر در مرکز پاداش مغز (هسته اکومبنس) روی می‌دهد.
• سیگنال اولیه، دوپامین می‌باشد.

دپارتمان روانکاوی

28 Nov, 18:34


#تخصصی


💎تفاوت مکانیسم دفاعی فرافکنی با همانندسازی فرافکن چیست؟

🔻در فرافکنی ما، حالات و احساسات غیر قابل پذیرش خودمان را به دیگران نسبت می‌دهیم. حالا اگر ما این برداشت را به دیگری تحمیل کنیم، فرافکنی به همانند سازی فرافکن (projective identification) تبدیل می‌شود.
🔻مفهوم همانند سازی فرافکن، اولین بار توسط ملانی کلاین مطرح شد.
🟥 از نظر ملانی کلاین، مکانیسم‌های دفاعی در ساختمان ذهنی و روانی همه‌ی ما انسان‌ها وجود دارند. اما در فرایند رشد، شدت آن کم می‌شود و واقع بینی جای آن را می‌گیرد. اما اگر فرد دچار آسیب‌های روانی زود هنگام شود،‌ واقع بینی در فرد کاهش می‌یابد و مکانیسم‌های دفاعی تثبیت و تقویت می‌شوند و با کاهش واقع بینی،‌ ما ترجیح می‌دهیم براساس همان طرح‌های ذهنی قبلی خود، به واقعیت نگاه کنیم.
🟧 طرح‌های ذهنی ما، از قبل و براساس گذشته‌ی ما شکل گرفته‌اند، در نتیجه براساس همان طرح‌ها به واقعیت پیش رو نگاه می‌کنیم که متناسب با واقعیت نیست.
🟨 به عبارت دیگر، تصویری مبهم از آسیب‌­های گذشته داریم که روی واقعیت پیش روی ما تأثیر می گذارد. پس درونیات و تعارضات درونی ما به بیرون و واقعیت فرافکنی می‌شوند و ما براساس این فرافکنی عمل می کنیم.
🟦طرفداران ملانی کلاین معتقدند که همانند سازی فرافکن در واقع گسترش همان مفهوم فرافکنی فروید است.
🔶 فروید معتقد بود که فرافکنی، مکانیسمی دفاعی است که اغلب برای اجتناب از احساسات سرکوب‌شده و غیر قابل پذیرش استفاده می‌شود. مکانیسم فرافکنی اغلب وقتی اتفاق می‌افتد که افراد نمی‌توانند بپذیرند که این تکانه‌ها یا احساسات، متعلق به خودشان است.
🟩 اما در همانند سازی فرافکن، افکار و احساسات غیر قابل تحمل خودمان را به دیگری نسبت می‌دهیم و سعی می کنیم آن‌ها را در دیگری نیز ایجاد یا بیدار کنیم.
و بعد طرف مقابل را وادار می‌کنیم تا با آنچه به او نسبت دادیم، همانند سازی کند(همان کار را انجام دهد). سپس در واکنش به فرد مقابل دقیقاً همان احساسات نفی‌شده را نشان خواهیم داد.
🟪 برای ما راحت‌ترست که ویژگی‌های منفی خود را نبینیم و با تحریف واقعیت، آن ویژگی‌های منفی را به دیگران فرافکنی کنیم.
در همانند سازی فرافکن ، وقتی تاب تحمل یک ویژگی را در خودمان نداریم، آن ویژگی را به سمت دیگری پرتاب می‌کنیم و گاه دیگری را وادار می‌کنیم براساس فرضیه‌ی ما عمل کند.

مثال: وقتی از فردی خوشمان نمی‌آید و از او نفرت داریم، دچار تعارض می‌شویم و این تعارض، اضطراب آمیز است. در نتیجه، برای رهایی از این اضطراب، مکانیسم همانند سازی فرافکن را به کار می‌بریم. ترجیح می‌دهیم بگوییم او از من خوشش نمی‌آید و متنفر است تا اینکه من از او متنفر باشم. بعد این فرافکنی را به دیگری تحمیل می‌کنیم، به گونه‌ای رفتار می‌کنیم تا فرد مقابل با این فرافکنی، همانند سازی کند و بعد او را وادار به عمل می‌کنیم.

دپارتمان روانکاوی

28 Nov, 18:28


نیچه

1,291

subscribers

322

photos

175

videos