فوجدت أن الفتيات يقضين أكثر من ثلث أعمارهن في تقلبات وتغيرات مزاجية تظهر على هيئة عصبية مفرطة، كائبة
ولربما البكاء أحيانًا،
ثم يقضين ثلثا آخر في آلام، وخمول، وحالة تميل للعزلة أكثر من الانخراط.
و على الرغم من هذا ، فالعالم لا يقف لهن؛
الدراسة مستمرة
الامتحانات متواصلة
العمل لا يعطيهن فرصة مميزة للإجازة.
ولكن الله وحده أعطانا ؛
فرفع عنا تكليف الصلاة، وعفا عنا قضاءه بعدها
رفع عنا تكليف الصيام، ولم يُلزمنا بقضائه في وقت محدد أو بشكل متتال.
ويُضاف إلى رحمة الله إحسان الرسول صلى الله عليه وسلم فتقول الصديقة بنت الصديق: "كان يتكئ في حجري وأنا حائض ثم يقرأ القرآن".
ثم يقال المرأة ظلمت في هذا الدين
لا و ربي
ظلمتها المادية واستعبدتها الرأسمالية، وتلاعبت بها النسوية والذكورية على حد سواء. أما هنا ، فالرجل لا يُعرف بكرم خُلقه إلا بإكرامه لزوجته. الحمد لله الذي خلقنا مسلمات.
- سمر اسماعيل
Hayız meselesini düşünüyordum
Fark ettim ki kadınlar hayatlarının 1/3'inden fazlasını asabiyet ve hüzün görünümlü ruhsal çalkantılar içinde geçiriyorlar. Bazen ağlayarak bile geçirebiliyorlar. Sonra bu özel durum sebebiyle diğer 1/3'ini acı ile, yorgunluk ile, insanlarla iç içe olmaktan uzak, yalnız kalma isteğine iten bir hal içinde geçiriyorlar. Tüm bunlara rağmen dünya onlar için ara vermiyor. Okul ve dersler devam ediyor. Sınavlar aynı şekilde. Herhangi bir işte çalışan kadınlar için de bu duruma özel bir tatil verilmiyor.
Fakat bunu bize veren tek Allah var;
Namaz yükümlülüğünü bizden kaldırıyor, sonrasında kaza etmemizi de istemiyor. Oruç sorumluluğunu da kaldırıyor. Sonrasında belli bir vakitte kaza etmemizi ya da kazasını arka arkaya tutmamızı da istemiyor. Allah'ın bu rahmetine Resulullah'ın ihsanı da ekleniyor. Aişe radıyallahu anha der ki; ben hayız hali iken kucağıma yaslanır ve Kur'an okurdu.
Sonra diyorlar ki bu din kadına zulmediyor?!
Vallahi de hayır, materyalizm zulmetti. Kapitalizm onu köleleştirdi, sözde feminizm ve erilcilik onunla aynı biçimde oynadı.
Fakat burada erkeğin güzel ahlakı, ancak karısına davranışı ve ikramı ile bilinir.
Bizleri Müslüman kadınlar olarak yaratan Allah'a hamd olsun..
-Samar İsmail