راوی @raavi_ir Channel on Telegram

راوی

@raavi_ir


با تاریخ، آینده رو تغییر بدید...

راه ارتباطی جهت تبادل، انتقاد و پیشنهاد:
@Raavi_Admin

ما رو تو جاهای مختلف دنبال کنید 👇🏻
https://zil.ink/raavi_ir

راوی (Farsi)

راوی یک کانال تلگرامی است که به شما امکان می دهد تا با تغییر آینده خود با استفاده از دانش تاریخی، بهترین تصمیم ها را اتخاذ کنید. آیا تا به حال فکر کرده اید که چگونه می توانید از تجارب گذشته خود یا دیگران در زندگی خود استفاده کنید؟ با عضویت در کانال راوی، شما به اطلاعات تاریخی و تجربیات مفید دسترسی پیدا خواهید کرد که به شما کمک خواهد کرد تا زمان و تلاش خود را برای بهبود زندگی ارزشمندتر کنید

راوی همچنین به شما امکان می دهد تا با سایر اعضای کانال در تبادل اندیشه، انتقاد و پیشنهاد شرکت کنید. با تماس با مدیران کانال از آخرین اخبار و فعالیت های کانال مطلع شوید

همچنین، شما می توانید راوی را در شبکه های اجتماعی دیگر نیز دنبال کنید تا از آخرین به روز رسانی ها و محتواهای کانال مطلع شوید. برای دسترسی به راوی در شبکه های اجتماعی، می توانید از لینک زیر استفاده کنید: https://zil.ink/raavi_irnnبا عضویت در کانال راوی، دنیای دانش و تجربه در دسترس شما خواهد بود تا به بهترین شکل ممکن از آینده خود استفاده کنید و زندگی خود را بهبود بخشید. پس فرصت را از دست ندهید و همین حالا به کانال راوی بپیوندید!

راوی

17 Feb, 12:33


🔻‏"نخستین شهردار تهران"

🔹میرزا عباس‌خان مهندس باشی ملقب به مشاور الدوله فرزند میرزا رضا، در سال ۱۳۰۲ قمری به ریاست احتساب شهر تهران انتخاب شد.

🔸ناصرالدین شاه پس از سفر فرنگ، اقدام به تعیین شهردار برای تهران کرد، همانند شهرهای اروپایی.

🔹مشاورالدوله در سال ۱۳۵۵ قمری درگذشت.

🆔 @Raavi_ir

راوی

17 Feb, 11:36


🔹شاهنشاه فرمودند این افراد خانوادهٔ ما همگی خُل هستند. اشرف به من نامه نوشته که چون احساس می‌کنم مرا دوست ندارید از این کشور می‌روم. دیشب هم به پاریس رفته!

📌خاطرات اسدالله اعلم - ۱۳ مرداد ۱۳۴۸

🆔 @Raavi_ir

راوی

17 Feb, 09:34


🔻اشرف پهلوی همراه با دخترش، آزاده شفیق
🔹سوئیس سال ۱۹۵۴

🆔 @Raavi_ir

راوی

17 Feb, 08:07


🔻 ۱۰۲ سال از قانون «استعمال البسه وطنی» گذشت!

🔹سال ۱۳۰۱ مجلس یه قانون تصویب کرد که شاید اگه درست اجرا می‌شد، امروز صنعت پوشاک ایران یه غول جهانی بود! طبق این قانون، از سال ۱۳۰۲ تمام کارمندای دولتی و نظامی مجبور بودن لباس ایرانی بپوشند! اما این قانون از کجا اومد؟ چی شد که بعدش فراموش شد؟

🔸ماجرا از اصلاحات عباس‌میرزا شروع شد، وقتی که برای ارتش مدرن یونیفرم خارجی خریدند! این اتفاق پای لباس خارجی رو به دربار و بین طبقه‌ی مرفه باز کرد و کم‌کم شکاف طبقاتی تو پوشش هم دیده شد.

🔹دوره‌ی ناصرالدین‌شاه صنعت پارچه‌ی ایران جون گرفت، ولی جنگ جهانی اول دوباره همه‌چی رو به هم ریخت و لباس خارجی بازارو تسخیر کرد! روشنفکرا فریاد زدند: «به لباس خارجی مالیات ببندید!» اما دیر شده بود.

🔸نتیجه چیشد؟ احمدشاه دستور داد لباس ایرانی اجباری بشه، ولی این قانون فقط توی دولت و ارتش اجرا شد، بازار آزاد رو نگرفت و در نهایت، فراموش شد.

🆔 @Raavi_ir

راوی

17 Feb, 06:35


#روزشمار ۲۹ بهمن 🗓


🆔 @Raavi_ir

راوی

16 Feb, 14:02


🔻خانه ملا باشی

🔹خانه ملا باشی اصفهان یکی از خانه‌ هایی بود که در زمان ظل السلطان پسر ناصرالدین شاه از پادشاهان قاجار در اصفهان از ویرانی عظیم جان سالم به در برد.

🔸ظل سلطان به ویرانی هایی که به دستور او روی داد مشهور بود. خانه ملاباشی اصفهان توسط منجم معروفی به نام ملاباشی خریداری شد که به خوبی از این بنای تاریخی مراقبت کرد.

🔹ملاباشی منجم ناصرالدین شاه قاجار بود که برای مأموریت به اصفهان اعزام شده بود. در سال ۱۳۷۹ این خانه توسط خانواده معتمدی تملک شد و به همین دلیل به آن خانه معتمدی نیز می‌گویند.

🆔 @Raavi_ir

راوی

16 Feb, 11:14


♦️چرا باید تو ایران از کلمات خارجی استفاده کنیم؟ باور کنید ادای جایی رو درنیاوردن و اصیل بودن خیلی زیباتره. ما پارسی هستیم و باید تلاش کنیم تا جای ممکن پارسی رو پاس بداریم.

🆔 @Raavi_ir

راوی

16 Feb, 08:27


🔻ایده اولیه حراست در دانشگاه‌ها

🔹شاه در جلسه اول، وقتی صحبت کرد از اداره دانشگاه که فرصت داده و مجال می‌دهد به این شوخی‌ها و جنجال‌ها، خیلی ناراحت بود و اشاره کرد که شما بایستی گارد داشته باشید در دانشگاه. اگر گارد می‌داشتید این پیشامدها نمی‌شد. اینکه بایستی جزو قطعنامه امسال‌تان تاسیس "گارد" را حتما ذکر کنید.

📍تاریخ شفاهی دانشگاه هاروارد، ص 84 / باهری، معاون وقت وزارت دربار

🆔 @Raavi_ir

راوی

16 Feb, 07:22


🔻من دلم برای مظلومیت و معصومیت این بچه ۱۹ ساله سوخت. با کلی امید و آرزو از شهرستان اومده بود تهران تا درس بخونه.

🔹خدا به خانوادش صبر بده و امیدوارم هر چه زودتر عاملینش دستگیر و مجازات بشن.

#امیرمحمد_خالقی

🆔 @Raavi_ir

راوی

16 Feb, 06:36


#روزشمار ۲۸ بهمن


🆔 @Raavi_ir

راوی

15 Feb, 16:16


🔻عکسی کمتر دیده شده از فروغی و محمدرضای نوجوان

🆔 @Raavi_ir

راوی

15 Feb, 07:06


🔹۲۶ بهمن ۱۳۰۳، مجلس تصویب کرد که یه مهره‌ی شطرنج رو جابه‌جا کنه؛ فرماندهی کل قوا از احمدشاه گرفته شد و رفت تو جیب رضاخان. اون روزها رضاخان قدرتش رو همه جا پخش کرده بود اما یه ترس داشت:

🔸نکنه احمدشاه یه روز بیدار شه و پسش بزنه. پس راهش روشن بود؛ باید فرماندهی کل قوا رو که طبق قانون اساسی حق شاه بود، از چنگش درمیاورد.

🔹مدرس و یاراش جلوی این بازی ایستاده بودند اما بازی وقتی جدی شد که رضاخان یه شب رفت خونه‌ی مدرس و از نقشه‌های دربار نالید و یه پیشنهاد گذاشت وسط.

🔸رضاخان از مدرس خواست که اختیار ارتش رو بهش بدند. مدرس که فکر می‌کرد اینطوری می‌تونه رضاخان رو کنترل کنه، قبول کرد.

🔹۲۶ بهمن مجلس تصویب کرد که رضاخان صاحب کل قدرت نظامی بشه. احمدشاه انگار فهمید که مهره‌ی اصلی رو از دست داده و رضاخان یه قدم به براندازی سلطنت قاجار نزدیک‌تر شد.

🔸البته رو کاغذ این تصمیم ۲۶ بهمن رسمی شد ولی از همون شبی که احمدشاه از کاخ فرار کرد و تو فرح‌آباد قایم شد، پرونده‌ش بسته شده بود. رضاخان مثل سیدضیاء باهاش درگیر نشد ولی تبلیغاتش رو راه انداخت و مردم رو آماده کرد که قاجارها رو یه حکومت پوسیده ببینند.

🔹حالا هرچی درباره‌ی احمدشاه میگن، درست یا غلط، ریشه تو اون تبلیغات داره. حسین مکی می‌نویسه این تصویر که احمدشاه یه شاه بی‌خیال و عیاش بود؛ ساخته‌ی اون روزهاست.

🔸اما حقیقت چیه؟ احمدشاه آدمی بود که تا وقتی شاه بود، سعی می‌کرد شأن سلطنت و خانوادش رو حفظ کنه.

🆔 @Raavi_ir

راوی

15 Feb, 07:03


🔻روزیکه رضاخان سردار سپه به فرماندهی کل قوا رسید!

🔹ادامه در پست بعد👇🏻

🆔 @Raavi_ir

راوی

15 Feb, 06:34


#روزشمار ۲۷ بهمن


🆔 @Raavi_ir

راوی

14 Feb, 21:19


🔻تیرباران رهبران رژیم شاه

🔹روزنامه اطلاعات - ۲۶ بهمن ۱۳۵۷

🆔 @Raavi_ir

راوی

14 Feb, 06:31


#روزشمار ۲۶ بهمن


🆔 @Raavi_ir

راوی

13 Feb, 19:08


🔴سفارت آمریکا سقوط کرد!!!

🔹سال ۱۳۵۷ صبح همچین روزی بود که نیروهای فدایی خلق و سازمان مجاهدین به سفارت آمریکا حمله و برای چند ساعت حیاط و بخش‌هایی از سفارت رو تصرف کرده بودند.

🔸اعضای سفارت تو یه اتاق گنبدی شکل مخابره خبر جمع شدند و تعدادی از اسناد رو از بین بردند.

🔹ویلیام سولیوان سریع به دولت موقت خبر داد و درخواست کمک کرد. خبر این حادثه به آیت‌الله خمینی رسید و او این کار رو تأیید نکرد و دستور خروج مهاجم‌ها رو داد.

🔸ابراهیم یزدی، وزیر امور خارجه دولت موقت، با نیروهای کمیته وارد صحنه شدن و تونستند چریک‌ها و مجاهدین رو از سفارت بیرون کنند.

🔹ساعت حدود ۱۲ ظهر بود که سفارت به دست آمریکایی‌ها افتاد.

🔸همون روز روزنامه اطلاعات تو صفحه اول تیتر زد «سفارت آمریکا سقوط کرد» و زیر تیتر نوشت: «سرانجام سفارت آمریکا به تصرف ارتش انقلاب و چریک‌ها درآمد.»


🆔 @Raavi_ir

راوی

13 Feb, 06:34


#روزشمار ۲۵ بهمن


🆔 @Raavi_ir

راوی

12 Feb, 17:47


🔻تاریخ تاسیس کشورهای جهان

🔹آپدیت جدید رسید.

🆔 @Raavi_ir

راوی

07 Feb, 06:32


#روزشمار ۱۹ بهمن


🆔 @Raavi_ir

راوی

06 Feb, 19:46


🔻سوغاتی های معروف شهرهای ایران

🆔 @Raavi_ir

راوی

06 Feb, 14:24


🔻می‌دونید کدوم یکی از مسئولین ایران گفته بود ایرانی جماعت لولهنگ (آفتابه) هم نمی‌تونه بسازه؟

🆔 @Raavi_ir

راوی

06 Feb, 06:32


#روزشمار ۱۸ بهمن


🆔 @Raavi_ir

راوی

05 Feb, 16:39


🔻دادگاه سران حزب توده سال ۶۱

🆔 @Raavi_ir

راوی

05 Feb, 09:58


🔻چرا ساواک چند روز قبل از انقلاب منحل شد؟

🔹یه روزایی بود که اسم ساواک لرزه به تن خیلیا مینداخت. سازمان امنیتی‌ای که ۲۲ سال تموم، مخالف‌های پهلوی رو زیر نظر داشت و بازداشت می‌کرد و هرکی رو که خطرناک تشخیص می‌داد، به زندون می‌فرستاد. از گروه‌های اسلامی بگیر تا مارکسیستا و ملی‌گراها، همه یه جورایی طعمش رو چشیده بودند.

🔸اما وقتی انقلاب ۵۷ اوج گرفت و شاه از ایران رفت، شاپور بختیار که تازه بعنوان نخست‌وزیر اومده بود، فهمید که مردم از دست حکومت خسته شدند. پس تصمیم گرفت اصلاحاتی انجام بده تا شاید اوضاع آروم بشه.
یکی از اون اصلاحات، انحلال ساواک بود.

🔹اما مردم دیگه فقط تغییرات کوچیک نمی‌خواستند، اونا خواستار تغییر کل حکومت بودند! با برگشتن آیت‌الله خمینی، انحلال ساواک فقط یه حرکت نمایشی تعبیر شد که نتونست جلوی سقوط حکومت رو بگیره. چند روز بعد، رژیم پهلوی برای همیشه سقوط کرد!

📌به نظرتون اگه بختیار زودتر این تغییرات رو اجرا می‌کرد، می‌تونست جلو انقلاب رو بگیره؟ یا کار از کار گذشته بود؟

🆔 @Raavi_ir

راوی

05 Feb, 06:36


#روزشمار ۱۷ بهمن


🆔 @Raavi_ir

راوی

04 Feb, 15:34


🔴چند سالتون بود فهمیدید تو جنگ ظفار مجاهدین خلق هم حضور داشتند؟

🔹رفعت و محبوبه افراز (از هواداران سازمان) بعد از مدتی اقامت کوتاه تو لبنان، با پاسپورت جعلی از طریق عدن به ظفار رفتند تا اونجا هم به نیروهای انقلاب ظفار کمک کنند هم تجربه انقلابی بیشتری به‌دست بیارند.

🔸رفعت و محبوبه تو یه گروه پزشکی در کوهپایه‌های ظفار فعالیت کردند و به مردم محلی و زخمی‌های جنگ کمک می‌کردند.

🔹همون موقع محمدرضا شاه به ارتش دستور داد تا نیروهای نظامی رو با امکانات و تجهیزات به عمان اعزام کنه.

🔸گروه‌های مجاهدین خلق و چریک‌های فدایی خلق برای کمک به چریک‌های آزادی‌بخش ظفار و کارآموزی تو جبهه به ظفار نیرو اعزام می‌کردند.

تابستان ۱۳۵۴، کار درمانی تو درمانگاه‌های کوهستانی مشکلات زیادی پیدا کرد. از یه طرف کمبود دارو و وسایل درمانی، از طرف دیگه شیوع بیماری‌های عفونی و بومی تابستونی نیروهای پزشکی رو خیلی اذیت کرد.

🔸پنج‌ماه از حضور رفعت تو ظفار می‌گذشت که به مالاریا مبتلا شد. قبل از اینکه به درمونگاه تو یکی از دهکده‌های ظفار برسه در ۸ شهریور از دنیا میره.

📚خاطرات محسن نجات حسینی، صفحات ۳۴۷-۳۴۸.

🆔 @Raavi_ir

راوی

04 Feb, 06:35


#روزشمار ۱۶ بهمن


🆔 @Raavi_ir

راوی

03 Feb, 20:26


🔻عمارت شهرستانک در دوره‌ ناصرالدین‌شاه، عکس از آنتوان سوریوگین

🆔 @Raavi_ir

راوی

03 Feb, 18:23


🔴سرنوشت همراهان آیت‌الله خمینی

🔹تو هواپیمای ایر فرانس که آیت‌الله خمینی رو از پاریس به تهران آورد، افرادی همراه آقای خمینی افرادی حضور داشتند که هر کدوم جز سیاستمداران بزرگ شدند اما سرنوشت بعضی‌هاشون متفاوت از بقیه بود.
میخوایم سرنوشت کسایی که تو عکس هستن رو باهم بخونیم:

🔸ابوالحسن بنی‌صدر:
ایشون سال ۱۳۵۸ به‌عنوان اولین رییس‌جمهور ایران انتخاب شد اما رفته رفته کارهایی انجام داد که نارضایتی آیت‌الله خمینی و مردم رو درپی داشت. آخر سر سال ۶۰ با استیضاح مجلس از ریاست جمهوری عزل و به خارج از ایران فرار کرد. سال ۱۴۰۰ هم تو پاریس درگذشت.

🔹صادق طباطبایی:
صادق که فامیل آیت‌الله خمینی بود، چند روز به‌عنوان سخنگوی دولت انتخاب شد. او تو اولین انتخابات ریاست‌جمهوری هم شرکت کرد ولی شکست خورد. سال ۹۲ به‌دلیل بیماری سرطان تو آلمان درگذشت و کنار مرقد آیت‌الله خمینی دفن شد.

🔸حسن لاهوتی:
یه مدتی نماینده آیت‌الله خمینی تو سپاه بود تا اینکه سال ۶۰ با مرگ مشکوکی تو زندان درگذشت. یکی از بچه‌هاش (وحید) به اتهام همکاری با مسعود رجوی دستگیر شد و یکی دیگه از بچه‌هاش (حمید) همسر فائزه هاشمی، و یکی دیگه (سعید) همسر فاطمه هاشمی، دخترهای هاشمی رفسنجانی شدند.

🔹موسوی خویینی‌ها:
ایشون هم یکی از افراد خاکستری تو سیاست ایران هست که مواقع حساس یه ردپاهایی از خودش گذاشته.

🔸محمدعلی صدوقی:
امام جمعه یزد بود که در سال نود درگذشت.

🔹آیت‌الله مطهری:
وقتی آقای خمینی وارد ایران شدند اصرار داشتند تا آقای مطهری به فرودگاه بیاد. تا موقعی هم که آقای مطهری نیومد آیت‌الله خمینی از هواپیما پیاده نشد.
آقای مطهری از کسایی بود که ایدئولوژی انقلاب۵۷ رو ارائه داد و سرانجام سال ۱۳۵۸ توسط گروه فرقان ترور شد.

🔸صادق قطب‌زاده:
صادق که مترجم آیت‌الله خمینی محسوب می‌شد، بعد از انقلاب به ریاست رادیو و تلویزیون رسید و سال ۶۱ به جرم کودتا علیه آیت‌الله خمینی اعدام شد.

🔹ابراهیم یزدی:
از مبارزان ملی–مذهبی بود که بعد از انقلاب، وزیر خارجه دولت بازرگان شد و بعد از استعفای بازرگان از این سمت کناره‌گیری کرد. بعدش به‌عنوان نماینده مجلس کار خود را ادامه داد. آخر سر سال ۱۳۹۵ در ترکیه به‌خاطر بیماری درگذشت.

🔸ژان فابین:
تو عکسی که آیت‌الله خمینی دارن از هواپیما پیاده میشن یه فردی با لباس مهماندار ایشون رو تا پایین همراهی می‌کنه. نکته قابل توجه اینه که این فرد پلیس فرانسوی بود که لباس مهمانداری پوشیده بود.


🆔 @Raavi_ir

راوی

03 Feb, 06:32


#روزشمار ۱۵ بهمن


🆔 @Raavi_ir

راوی

02 Feb, 20:29


🔻می‌دونید هزینه بلیط و بیمه هواپیما آیت‌الله خمینی رو کی پرداخت کرد؟

🆔 @Raavi_ir

راوی

02 Feb, 18:41


📸 ابراهیم یزدی و مصطفی چمران در ایالات متحده، دهه ۱۳۵۰

🆔 @Raavi_ir

راوی

02 Feb, 11:26


🔻چرا فرانسه آیت‌الله خمینی رو اخراج نکرد؟

🔹سال ۵۷ که آیت‌الله خمینی تو نوفل‌لوشاتو بود، کلی بحث بین مقامات فرانسوی راه افتاده بود که باهاش چیکار کنند؟ برخی میگفتند باید اخراجش کنند که دردسر نشه، برخی هم میگفتند این کار خودش باعث دردسر بزرگ‌تری میشه!

🔸حالا یه سند محرمانه از آرشیو ملی آمریکا (NARA) اومده بیرون که نشون میده دولت فرانسه عملاً گیر افتاده بود اما چرا نمیتونستن اخراجش کنن؟

🔹میترسیدن ایران بترکه
اگه آیت ‌الله خمینی رو از فرانسه میفرستادن بیرون، مردم ایران احتمالاً شورش سنگین‌تری راه مینداختن!

🔸اعتراضات داخل فرانسه
حالا فقط ایران نبود، خود فرانسه هم حسابی درگیر میشد! توی سند اومده که حتی اگه یه حرکتی برای اخراج خمینی میکردن، تو خود پاریس هم اعتراضات شدید علیه این اقدام شکل میگرفت!

🔹امنیت سفارت‌های آمریکا و فرانسه در خطر بود
از همه بدتر، مقامات فرانسوی میدونستن که اگر آیت‌الله خمینی رو بیرون کنن، ممکنه طرفداراش برن سراغ سفارت آمریکا و حتی فرانسوی‌هایی که توی ایران بودن دیگه امنیت نداشته باشن! اینجوری دیگه فرانسه نه‌تنها تو ایران، بلکه بین‌المللی هم یه بحران سیاسی رو تجربه میکرد!

🆔@Raavi_ir

راوی

02 Feb, 06:34


#روزشمار ۱۴ بهمن


🆔 @Raavi_ir

راوی

01 Feb, 16:49


🔻داشتیم ژاپن می‌شدیم!

🔹شاپور بختیار، آخرین نخست‌وزیر محمدرضاشاه:

"حالا بعضی‌ها می‌گویند که ما داشتیم ژاپن می‌شدیم، ما داشتیم چنین می‌شدیم. این‌ها از اباطیل است به نظر بنده؛ اشخاصی که این را می‌گویند یا نادانند یا خودشان در آن موضع، وضعیت خوبی از نظر اقتصادی و سیاسی داشته‌اند."

🔸جالبه بدونید که سال ۵۷ این روزها مردم تو خیابون‌ها شعار می‌دادند:

- این است شعار بختیار، منقل و وافور رو بیار
- بختیار، بختیار، مانور بی‌اختیار، سگ جدید دربار
- بختیار شیره‌کش، باید بره مراکش
- وای به حالت بختیار، اگر امام فردا نیاد
- بختیار توله‌سگ، آقا میاد صد در صد
- یک مملکت، یک دولت، آن هم به رای ملت
- فرموده‌ی خمینی برچیدن یزید است / کابینه بختیار یک حیله جدید است.
- بختیار، بختیار، منقلت رو نگه دار. (این شعار رو انقلابیون در جواب هوادار‌های بختیار که گفته بودند "بختیار، بختیار سنگرتو نگه دار")

🆔 @Raavi_ir

راوی

01 Feb, 14:17


🔻بازار تاریخی اراک؛ یه سفر به گذشته تو دل شهر

🔹 یه بازار قدیمی و سرپوشیده، درست از زمان قاجار، ساخته‌ی محمدیوسف خان گرجی سپهدار تو سال ۱۲۲۸ قمری! اینجا فقط یه بازار نیست، قلب تجارت اراکه، مخصوصاً برای فرش‌های معروف ساروق و محصولات کشاورزی.

🔸 معماری اینجا بی‌نظیره! گنبدهای آجری، چهارسوق‌های دیدنی، تیمچه‌ها و سراهای قدیمی، همشون حس‌و‌حال تاریخ رو زنده می‌کنند.

🔹 این بازار فقط محل خرید و فروش نبوده، مسجد، حمام، آب‌انبار، حوزه علمیه و کاروانسرا هم داره که هنوزم سرپاست.

اگه دنبال یه جای خاص و پر از خاطره می‌گردی، حتماً سری به بازار اراک بزن!

🆔 @Raavi_ir

راوی

01 Feb, 13:11


من هم راوی زشت‌هام هم راوی خوشگلا
ولی خوشگلا رو یکم بیشتر دوس دارم.😬

پس بوس به همتون😁😘❤️

راوی

01 Feb, 11:27


ادمین محترم! اگر خوشگلات رو پیدا کردی بگو که ما زشت‌ها لفت بدیم 😒

راوی

13 Jan, 06:59


🔹سال ۱۳۵۶ شهرداری تهران اعلام کرد که محله‌ی عودلاجان را تخریب می‌کند، کیوان خسروانی به نشانه‌ی اعتراض به تخریب این محله، به دیوار چندین کوچه تابلوهای نقاشی و دست نوشته‌ها و کروکی‌هایش از محله‌ها و بناهای ویران شده‌ی ایران و عکس اهالی محل و تاریخچه‌ی آن‌جا را آویزان کرد و در واقع یک نمایشگاه محیطی به راه انداخت.

🔸نمایشگاه به مدت ده روز ادامه داشت و با کنسرت در فضای باز توسط فرامرز اصلانی به اوج خود رسید. با کمک از داوطلبان در تلویزیون ملی ایران، کنسرت عودلاجان در طول هفته در شبکه‌های رادیو و تلویزیون ملی پخش شد و تبلیغات تولید شده از وقایع عودلاجان در جلوگیری از تخریب این منطقه‌ی شهری تاریخی موفق بود.

📌منبع: رادیو نیست

🆔 @Raavi_ir

راوی

13 Jan, 05:50


#روزشمار ۲۴ دی


🆔 @Raavi_ir

راوی

12 Jan, 19:45


🔻اگه می‌تونستید حافظه‌ سینمایی‌‌تون رو پاک کنید، دوباره کدوم فیلم و سریال رو تماشا می‌کردید؟

🆔 @Raavi_ir

راوی

12 Jan, 16:57


💢سلفی ترامپ با ناصرالدین شاه

🔹فکر می‌کردید ناصرجون اینقدر خوشتیپ باشه؟😂

🆔 @Raavi_ir

راوی

12 Jan, 11:23


🔻میدونستید که پدر مرلین مونرو هم تو آتش‌سوزی کالیفرنیا کشته شد؟

🔹‏سال ۱۹۶۵، چارلز استنلی گیفورد توی خونه‌اش در کالیفرنیا، وقتی داشت استراحت می‌کرد؛ یه آتش‌سوزی وحشتناک رخ داد و باعث مرگش شد.

🆔 @Raavi_ir

راوی

12 Jan, 07:24


🔻شورای سلطنت؛ آخرین تلاش شاه

🔹وقتی شاه فهمید دیگه موندنش تو ایران ممکن نیست و خروجش از کشور قطعی شده، به فکر یه پل واسه کنترل اوضاع افتاد. اون پل چی بود؟ شورای سلطنت. چیزی که تو حرف خیلی وقت بود زمزمه می‌شد، اما شاه هیچ‌وقت علاقه‌ای به تشکیلش نداشت.

🔸از زمان شریف امامی، بحث تشکیل شورای سلطنت بارها مطرح شد. حتی علی امینی، یکی از سیاست‌مدارای مهم اون دوران، پیشنهاد داد که اعضای این شورا از چهره‌های خوش‌نام و مستقل انتخاب بشن؛ آدمایی که وابستگی آشکاری به رژیم نداشته باشند. حتی اسم‌هایی مثل دکتر کریم سنجابی و غلامحسین صدیقی مطرح شد، اما شاه که هنوز تو توهم قدرت مطلق بود، حرف رو پس گرفت.

🔹اما وقتی خیابون‌های ایران پر شد از مردمی که دیگه ترسی نداشتن و بعد از تظاهرات عظیم تاسوعا و عاشورای ۵۷، شاه مجبور شد قبول کنه که این آخرین فرصتشه. حالا دیگه باید ایده شورای سلطنت رو جدی می‌گرفت.

🔸شاه سعی کرد چهره‌های سیاسی مذهبی و افراد خوش‌نام رو راضی کنه که به شورا بپیوندند. حتی اسم‌هایی مثل سید جلال‌الدین تهرانی، یه سناتور سابق که رابطه خوبی با علما داشت، مطرح شد. اما هیچ‌کدوم از انقلابی‌ها حاضر نشدن پای این ماجرا برند.

🔻بعد از کلی بحث و مشورت، 24 دی 1357، دو روز قبل از خروج شاه، اعضای شورای سلطنت معرفی شدند:
- شاپور بختیار، نخست‌وزیر
- جواد سعید، رئیس مجلس شورای ملی
- علیقلی اردلان، وزیر دربار
- ارتشبد قره‌باغی، رئیس ستاد ارتش
- و چند نفر دیگه که اکثرشون چهره‌های سیاسی وابسته به رژیم بودند.

🔹وظیفه این شورا چی بود؟ به گفته جواد سعید، رئیس مجلس شورای ملی، قرار بود تمام وظایف شاه تو اداره امور کشور بر اساس قانون اساسی رو برعهده بگیرند. اما آیا موفق شدند؟

🔸این شورا نه مشروعیت مردمی داشت، نه قدرت اجرایی واقعی. مردم ایران، که سال‌ها از استبداد و بی‌عدالتی رژیم پهلوی خسته بودن، هیچ‌وقت این شورا رو جدی نگرفتن. حتی تهرانی، رئیس شورا، بعد از سفر به پاریس، استعفا داد و مشروعیت شاه و شورا رو زیر سؤال برد.

🔹شورای سلطنت عملاً فقط یه اقدام نمادین بود؛ آخرین تلاش شاه برای حفظ تاج و تخت. ولی انقلابی که تو خیابون‌ها جریان داشت، از این بازی‌های سیاسی عبور کرده بود.

🆔 @Raavi_ir

راوی

12 Jan, 06:09


#روزشمار ۲۳ دی


🆔 @Raavi_ir

راوی

11 Jan, 13:38


🔻معماری شگفت‌انگیز تیمچه بزرگ قم

🔹بزرگترين سقف ضربی ايران

🆔 @Raavi_ir

راوی

11 Jan, 12:18


🔴 خانواده پهلوی در یک قاب

⬅️ ردیف بالا از راست به چپ: غلامرضا پهلوی، مهدی بوشهری، عبدالرضا پهلوی، شهریار شفیق، فریده دیبا (کودک در آغوش او رضا پهلوی)، مهرداد پهلبد، فاطمه پهلوی، سپهبد محمد خاتمی، احمدرضا پهلوی

⬅️ ردیف دوم از راست: منیژه جهانبانی، اشرف پهلوی، شهناز پهلوی، محمدرضاشاه پهلوی، فرح پهلوی، شمس پهلوی، پری سیما زند، کامیار پهلوی؛ دو دختر نشسته: مریم پهلوی، آزاده شفیق.

🆔 @Raavi_ir

راوی

11 Jan, 08:46


🔻محمدعلی فرزین؛ از کلوپ فرانسوی‌ها تا وزارت دربار

🔹محمدعلی فرزین تو سال ۱۲۵۷ تو یه خانواده اهل همدان به دنیا اومد. تو مدرسه دارالفنون درس خوند و زبان فرانسه رو مثل آب خوردن یاد گرفت. بعدشم تو یه کلوپ فرانسوی‌ها حسابدار شد و از همین‌جا به اسم "کلوپ" معروف شد.

🔸بعد از اینکه تحصیلاتشو تکمیل کرد، کار دولتی رو تو وزارت دارایی شروع کرد. تو دوره سوم مجلس، فرزین نماینده مجلس همدان شد. از اونجا به سیاست علاقه‌مند شد و کم‌کم سمت‌های بزرگ‌تر گرفت.

🔹فرزین تو دارالفنون با محمدعلی فروغی، همون ذکاءالملک معروف، هم‌کلاس بود. همین رفاقت تو خیلی از پیشرفت‌های فرزین تأثیر داشت. مثلاً فروغی بود که کمک کرد فرزین وزیر دربار بشه یا پست‌های مهم دیگه‌ای رو بگیره.

🔸از نمایندگی مجلس که بگذریم، فرزین سفیر ایران تو آلمان بود، بعدشم وزیر مالیه و وزیر امور خارجه شد. تو همون دوران جنگ داخلی افغانستان هم برای چند روز سفیر ایران تو کابل بود، ولی چون اوضاع خیلی پیچیده شد، برگشت ایران و کارای مهم‌تری گرفت.

🔹تو جنگ جهانی اول، وقتی اوضاع مملکت پیچیده شده بود، فرزین همراه آزادی‌خواه‌های دیگه به کرمانشاه رفت و تو دولت موقت همکاری کرد. بعد از اینکه جنگ تموم شد، یه مدت رفت برلین و تو روزنامه "کاوه" مشغول شد.

🔸فرزین تو سال ۱۳۲۰، وقتی وزیر دربار بود، تو سن ۶۳ سالگی فوت کرد.

🆔 @Raavi_ir

راوی

11 Jan, 06:39


#روزشمار ۲۲ دی


🆔 @Raavi_ir

راوی

10 Jan, 09:26


بنظرتون اینا کارما نیست؟🤔🤔🤔

راوی

10 Jan, 08:34


😱

🆔 @Raavi_ir

راوی

10 Jan, 08:31


توضیح کوتاهی از آنچه بر سر شهر اومده 😱😱
قبل و بعد آتش‌سوزی 😱
🆔 @Raavi_ir

راوی

09 Jan, 19:32


تصاویر این آتش‌سوزی مثل فیلم‌های آخرالزمانیه 😐

راوی

09 Jan, 19:31


🔴 شدت آتش سوزی در حوالی شهر سانتا مونیکا در کالیفرنیا بسیار بالاست

🆔 @Americana_ir

راوی

05 Jan, 13:41


🔻نارضایتی‌ها عامل سقوط نظام شاهنشاهی!

🔹حسن اعتمادی، فعال سیاسی:

🔸تمام تلاش آمریکا و کارتر این بود که شاه را نگه دارند؛ نکته‌ای که کمتر به آن توجه می‌شود نقش مردم ایران است. همه به این نتیجه رسیده بودند که رژیم شاه را نمی‌توان نگه داشت.

🆔 @Raavi_ir

راوی

05 Jan, 09:42


🔴 مردم پرتوقع

🔷 منوچهری دامغانی شاعر قرن پنجم (900 سال قبل) درباره ایران می‌گه:

زود شود چـون بهـشت، گیتی ویـران
بگذرد این روزگـار سختی از ایــران

اینکه این داداشمون از 900 سال قبل منتظره که روزگار سخت ایران بگذره، دو حالت داره:
1. وضعیت ایران همیشه بد بوده
2. وضعیت ایران خوب بوده و مردم پرتوقعی داشتیم؟

⁉️ نظر شما چیه؟

🆔 @Raavi_ir

راوی

05 Jan, 09:39


متنهای اینقدر بلند رو میخونید؟!

👍 بله

👎 نه

راوی

05 Jan, 07:49


🔹خیلی‌ها فکر می‌کنند که نشست گوادلوپ یکی از اون اتفاقاتی بوده که تعیین‌کننده سرنوشت انقلاب ۵۷ بوده و باعث شده که محمدرضاشاه از ایران بیرون بره؛ اما واقعیت اینه که قضیه اصلاً اینطور نبوده!

🔸گوادلوپ جلسه‌ای بود که تو دیماه ۵۷ تو جزیره‌ای بنام گوادلوپ برگزار شد. سران ۴ قدرت غربی یعنی آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان غربی، توی این نشست جمع شدند تا یسری مسائل راهبردی جهانی رو بررسی کنند. ایران یکی از ده‌ها موضوع این جلسه بود. یعنی نمیشه گفت که کل جلسه به ایران ربط داشت.

🔹یه نکته مهم اینه که تا الان اسناد دقیق این جلسه به طور کامل منتشر نشده! اطلاعاتی که داریم خیلی پراکنده است. مثلاً انگلیسی‌ها تعدادی از اسناد رو آزاد کردند اما هنوز کلی پرونده هست که به این جلسه ربط داره و منتشر نشده. خود اونایی که توی این جلسه بودند هم خیلی از جزئیات از اون صحبت‌ها و تصمیماتشون رو ننوشتند. به همین دلیل، هنوز خیلی از ماجراهای این نشست مبهمه. پس چرا گوادلوپ برگزار شد؟

🔸دلیلش ساده بود: جیمی کارتر! بله، همون رئیس‌جمهور عجیب و غریب آمریکا که مثل ترامپ تو زمان ما خیلی غیرمنتظره و آدمی با رویکرد خاص بود. کارتر میخواست یسری مسائل کلیدی رو با متحدان اروپایی آمریکا حل کنه. توی این نشست، مسئله ایران یکی از موضوعات بود، ولی اصلاً همه چیز ایران نبود.

🔹همه‌چیز از وقتی شروع شد که جیمی کارتر از برژینسکی خواسته بود که بررسی کنه که آیا ممکنه اوایل ۱۹۷۹ کشورهای بزرگ اروپایی و چند کشور دیگه با هم یه نشست فشرده برگزار کنند یا نه؟ جیمی می‌خواست که این نشست در راستای شفاف‌سازی روابط آمریکا با اروپا برگزار بشه و درباره مشکلاتی که بین آمریکا و آلمان غربی در زمان ریاست‌جمهوری کارتر وجود داشت، بحث بشه.

🔸بعدش میرسیم به خود نشست. خب، وقتی این چهار قدرت غربی به توافق رسیدند که نشست رو برگزار بشه؛ تصمیم گرفتند که یسری مسائل خیلی مهم رو بررسی کنند. مثلاً روابط شرق و غرب، وضعیت شوروی، بحران فلسطین و اسرائیل، مسائل اقتصادی جهانی، موضوعات مربوط به ناتو و خیلی چیزهای دیگه.

🔹خلاصه ایران تنها یکی از موضوعاتی بود که مطرح شد. موضوع ایران بیشتر به این دلیل مهم بود که وضعیت داخلی ایران خیلی بحرانی شده بود و غربی‌ها نگران بودند که ایران به سمت کمونیسم و شوروی بره. پس چیزی که توی گوادلوپ مطرح شد بیشتر نگران‌کننده بودن وضعیت ایران و حفظ منافع غرب بود.

🔸خیلیا میگن که شاه رو توی گوادلوپ از ایران بیرون کردند اما اینطور نبود! گوادلوپ هیچ نقشی تو خروج شاه نداشت. درسته که زمان این نشست با روزایی که شاه از ایران رفت یکی شد؛ ولی اینطور نبود که گوادلوپ تصمیم گرفت شاه بره. جلسه‌ها قبلا برنامه‌ریزی شده و شاه از قبل میخواست که از ایران بره.

🔹اگه بخوام دقیقتر بگم، هیچ چیزی تو گوادلوپ بطور قطعی درباره ایران تصمیم‌گیری نشد. جلسه‌ها بیشتر حول این بود که چطور بعد از سقوط شاه، ایران به سمت کمونیسم نره و غربیها بتونن کنترل منطقه رو حفظ کنند. تصمیم‌ها در مورد انقلاب ۵۷ یا برقراری ج.ا تو گوادلوپ هیچوقت بطور رسمی گرفته نشد

🔸یه نکته جالب دیگه اینکه هیچ‌کدوم از افرادی که در گوادلوپ حضور داشتند، به صراحت نگفتند که انقلاب ایران مورد تایید ما بوده. در واقع، غربی‌ها بیشتر نگران این بودند که بعد از سقوط محمدرضاشاه پهلوی، ایران به سمت کمونیسم بره و این برای غرب خیلی نگران‌کننده بود.

🔹پس به طور کلی، گوادلوپ جلسه‌ای بود که هدفش بررسی مسائل راهبردی جهانی بود و ایران یکی از موضوعات اون بود، اما نه همه چیز. اینکه گفته بشه گوادلوپ باعث شد که شاه از ایران بره، اصلاً درست نیست. بیشتر از هر چیز، این نشست بیشتر به فکر منافع غرب تو دوران بعد از شاه بود.

🆔 @Raavi_ir

راوی

05 Jan, 07:48


⭕️ نشست گوادلوپ در خروج محمدرضاشاه از ایران چه تاثیری داشت؟

📍تو پست بعدی مفصل توضیح میدم براتون👇🏻
🆔@Raavi_ir

راوی

05 Jan, 06:31


#روزشمار ۱۶ دی


🆔 @Raavi_ir

راوی

04 Jan, 07:29


🔴 ماراتن رقص

🔷 در سالهای دهه ۱۹۳۰ که کشورهای آمریکایی دچار رکود اقتصادی بزرگی شده بودند، ماراتن رقص به کسب درآمد مردم تبدیل شده بود

🔶 این مسابقات به این صورت بود که زوج‌ها در محل‌هایی جمع می‌شدند و می‌رقصیدند و زوجی که زودتر خسته می‌شد، از دور مسابقه کنار می‌رفت و آخرین زوجی که از رقصیدن خسته می‌شد برنده می‌شد.

حالا جایزه چی بود؟!
❗️ غذایی برای خوردن 😳

🔷 این تلاش برای غذا، برخی مواقع اینقدر ادامه داشت که باعث آسیب‌های عضلانی حتی در موارد اندکی باعث مرگ شرکت‌کننده می‌شد.

🆔 @Raavi_ir

راوی

04 Jan, 06:35


#روزشمار ۱۵ دی


🆔 @Raavi_ir

راوی

03 Jan, 20:49


تورک‌ها هر جایی هستید یه قدم از کشورهای دیگه فاصله بگیرید 😱

🆔 @Raavi_ir

راوی

03 Jan, 19:55


جدی! باید یه بررسی کرد که رجوی با اینا چیکار کرده بود که اینا اینقدر بی احساس شده بودند؟

راوی

03 Jan, 14:45


🔹 خاطره تلخ یکی از فرزندان اعضای سازمان مجاهدین 😔

🆔 @Raavi_ir

راوی

03 Jan, 09:28


🔻داستان پرماجرای شاپور علیرضا پهلوی

🔹زندگی شاپور علیرضا، پسر دوم محمدرضا شاه، بیشتر شبیه یه فیلم پر از حاشیه و غم بود. از همون بچگی که به دنیا اومد، همه توجه‌ها به ولیعهد بود و اون رفت تو حاشیه.

🔸بعد از انقلاب، علیرضا با خانواده از ایران رفت و مشغول درس و دانشگاه شد. تو رشته‌های موسیقی و ایران‌شناسی فارغ‌التحصیل شد و جالبه بدونید تو خاندان پهلوی، تحصیل‌کرده‌ترین آدم بود.

🔹ولی زندگی اصلاً براش راحت نبود؛ ضربه پشت ضربه:
- مرگ پدر
- خودکشی خواهرش لیلا
- غرق شدن نامزدش
- و کلی حاشیه دیگه.

🔸یه روز خبر اومد که جسد علیرضا رو تو خونه‌اش پیدا کردن، در حالی که با گلوله کشته شده بود. رضا پهلوی سریع گفت که خودش رو کشته، ولی خیلیا این حرف رو باور نکردن. می‌گفتن پشت پرده داستانای دیگه‌ای هست.

📌 یه شایعه مهم: انگار علیرضا گفته بود که می‌خواد برگرده ایران! چیزی که اگه اتفاق می‌افتاد، می‌تونست کل نقشه‌های رضا پهلوی و حامیای خارجیش رو نابود کنه.

🆔 @Raavi_ir

راوی

03 Jan, 06:32


#روزشمار ۱۴ دی


🆔 @Raavi_ir

راوی

02 Jan, 18:25


🔻احمدشاه قاجار در سفر به اروپا سال ۱۳۰۱ شمسی

🆔 @Raavi_ir

راوی

02 Jan, 10:08


🔻ماجرای خیابان آیزنهاور

🔹۲۲ آذر ۱۳۳۸ ژنرال آیزنهاور رئیس جمهور وقت آمریکا سفر کوتاه و چند ساعته‌ای به تهران داشت که شاه برای او خیابان‌های شهر را به معنای کلمه فرش کرد، آن هم با فرش دستباف.

🔸یک روز بعد از این سفر، شهرداری تهران اعلام کرد اسم خیابانی که آیزنهاور از آن عبور کرده به پاس پیوند دوستانه دو کشور خیابان آیزنهاور نامگذاری کردند. اسم این خیابان بعد از انقلاب «آزادی» شد.

🆔 @Raavi_ir

راوی

02 Jan, 06:32


#روزشمار ۱۳ دی


🆔 @Raavi_ir

راوی

01 Jan, 19:00


🔻ماشین موردعلاقه شاه

🔹محمدرضا شاه خیلی به ماشین لامبورگینی مخصوصا مدل میورا علاقه داشت. دو تا دستگاه لامبورگینی هم خریداری کرده بود.

🔸یکی از اون لامبورگینی SVJ قرمز سوخته مدل 1971 که به‌صورت سفارشی برای خود شاه ساخته شده بود. این ماشین اولی مدل SVJ بود. شاه آن را با قیمت 13 میلیون لیر خریداری کرد.

🔹برای انتقال به ایران هم از یک هواپیمای نیروی هوایی ارتش استفاده کردند.

🔸اون یکی لامبورگینی مدل P400 نارنجی‌رنگ مدل 1968 بود که الآن تو بریتانیا بازسازی شده.

🔹دوتا لامبورگینی دیگه اون زمان تو ایران وجود داشت که یکی مربوط به برادرزاده با مشخصات یک دستگاه میورا P400SV مدل 1971 سرمه‌ای بود. یکی هم برای دخترش که مدل P400S سفید رنگ مدل 1970 بود.

🆔 @Raavi_ir

راوی

01 Jan, 10:18


🔻آدمک جیمی کارتر در تجمعات مقابل سفارت اشغال شده آمریکا در تهران سال ۱۳۵۸

🔹عکس از منوچهر دقتی

🆔 @Raavi_ie

راوی

01 Jan, 09:18


🔻قضیه آیزنهاور و خیابان

🔹۲۲ آذر ۱۳۳۸ بود که آیزنهاور، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، سفر شش ساعته به تهران داشت. محمدرضا شاه برای استقبال از او خیابان‌های شهر تهران را با فرش‌های دستباف فرش کرد.

🔸روز بعد، ناصر ذوالفقاری، شهردار تهران، اسم خیابانی که آیزنهاور از آن عبور کرد را به‌خاطر پیوند دوستانه ایران و آمریکا، به‌نام خیابان «آیزنهاور» تغییر داد.

🔹 اسم این خیابان بعد از انقلاب ۵۷ به «آزادی» تغییر یافت.

🆔 @Raavi_ir

راوی

01 Jan, 06:35


#روزشمار ۱۲ دی

🆔 @Raavi_ir

راوی

09 Dec, 18:01


هیچ چیز مضحک‌تر از هوش ایرانی نیست. شاید هوشش سرخورده توی کونش رفته. آن کتابی که نوشته بودم (گردش در ایران) نکته‌های خیلی جالب داشت. در یکجا نوشته بود ایرانی‌ها خودشان را فرانسوی شرق می‌دانند و گمان می‌کنند خیلی باهوشند اما ملتی به حماقت اینها کمتر دیده شده است.
حقیقت تلخی است...

📚یادداشت‌های صادق هدایت، ۲۰ تیر ۱۳۲۷

چقدر با این حرف موافقید؟!
🆔 @Raavi_ir

راوی

09 Dec, 15:56


🔻کارخودشونه…

🆔 @Raavi_ir

راوی

09 Dec, 14:01


🔴اموات بدون غسل به بهشت می‌روند!

🗞روزنامه اطلاعات، 26 مرداد 1355

🆔 @Raavi_ir

راوی

09 Dec, 11:30


🔶ماجرای تعمیر جعبه سیاه هواپیماهای نظامی!!

🎬مصاحبه شفاهی حسین دهباشی با امیرشاپور آذربرزین

🆔 @Raavi_ir

راوی

09 Dec, 08:04


🔴شاه بدهی برادرش را صاف کرد!

🔹ابوالحسن ابتهاج، رئیس بانک ملی، تو خاطراتش نوشته: «یک بار عبدالرضا پهلوی که یک میلیون تومان از بانک ملی وام گرفته و سپرده ثابت خود را در بانک به عنوان وثیقه گرو گذاشته بود به بانک مراجعه و اظهار کرد که من به این سپرده ثابت احتیاج دارم و حاضرم به جای آن خانه‌ام را وثیقه قرار بدهم.

🔸با این تقاضا موافقت شد. در سررسید وام گزارش دادند که موعد بازپرداخت وام شاهپور عبدالرضا رسیده است ولی هر چه به او نامه می‌نویسیم پاسخی نمی‌دهد. دستور دادم تا مدت معینی به او مهلت بدهید و اگر تا آن روز بدهی خود را نپرداخت اجرائیه صادر کنید.

🔹یک روز شاه به من گفت اگر عبدالرضا پول بانک را پس ندهد چکار خواهید کرد؟ گفتم خانه ایشان را حراج خواهم کرد. شاه گفت مگر کسی کاخ عبدالرضا را می‌خرد؟ گفتم زمینش را قطعه قطعه می‌کنم و می‌فروشم. شاه گفت واقعاً این کار را خواهید کرد؟ گفتم البته اعلیحضرت.

🔸بالاخره هم شاه شخصاً بدهی عبدالرضا را به بانک پرداخت کرد.

📚خاطرات ابوالحسن ابتهاج

🆔 @Raavi_ir

راوی

09 Dec, 06:30


#روزشمار ۱۹ آذر

🆔 @Raavi_ir

راوی

08 Dec, 18:04


🔻جولانی در تلویزیون سوریه: آینده متعلق به ماست.

📌پ.ن: نه تنها آینده برای سوریه تیر و تاره بلکه آینده‌ای هم برای جولانی وجود نداره.

🔹افسار جولانی دست ترک‌هاست. ترک‌ها بخاطر شرایط خاص داخلی در ترکیه، تمامی توانشون رو بکار می‌گیرند تا کردهای سوریه رو سرکوب کنند.

🔸همین کار می تونه سوریه رو تبدیل به جهنمی کنه که مردم سوریه آرزو کننو بشار برگرده.

🆔 @Raavi_ir

راوی

08 Dec, 10:50


🔹اون دسته از تحلیلگرایی که میگفتن جنگ نکنیم و تنش رو کم کنیم تا اوضاع بهتر بشه؛ حالا کجان که نتیجه حرف‌های مفت و بی‌مبناشون رو ببینند.

🔸یکی به اینا بفهمونه که قدم نهایی همه این ماجراها تکه‌تکه کردن ایرانه.

🔹در واقع اگه ایران میخواد پابرجا بمونه باید جلوی پیشرفت و حرکت این روند رو با هر وسیله و روشی بگیره.

🔸وگرنه این توصیه‌هایی که برای عدم افزایش تنش از برخی مسئولین و تحلیلگران هی تکرار میشه خروجیش چیزی شبیه به وضعیت ایران تو شهریور ۱۳۲۰ خواهد بود.

🆔 @Raavi_ir

راوی

08 Dec, 07:31


🎥 لحظه اعلام رسمی سقوط حکومت سوریه و کنترل کامل دمشق توسط مسلحین

📌حکومت خاندان اسد بعد از 55 سال سقوط کرد.

🆔 @Raavi_ir

راوی

08 Dec, 06:31


#روزشمار ۱۸ آذر


🆔 @Raavi_ir

راوی

07 Dec, 16:48


🔻اولین ماشین چطوری وارد ایران شد؟

🔹حدود ۱۲۳ سال پیش، مظفرالدین‌شاه برای اولین بار به اروپا سفر کرد. توی بلژیک بود که با یه وسیله عجیب به اسم "اتوموبیل" آشنا شد.

🔸اولش نمی‌خواست زیر بار خریدش بره، چون خزانه کشور خالی بود، اما یه کنتس بلژیکی انقدر اصرار کرد که شاه تسلیم شد و با قرض گرفتن پول از بانک انگلیس، بالاخره یه ماشین خرید.

🔻مذاکرات شاه با مدیر رنو:

🔹شاه از مدیر رنو پرسید: «قیمت این دستگاه چند؟» مدیر با کلی تعظیم گفت: «اولی هدیه به قبله عالم، دومی ۱۶ هزار فرانک!» شاه هم ماشین اول رو رایگان گرفت و دومی رو خرید.

🔸اما داستان جالب‌تر اینه که چون جاده‌ها آسفالت نبود، اولین ماشین تو راه رشت به قزوین خراب شد و جا موند! دومی ولی رسید به کاخ گلستان.

🔻خودرو و جنجال مردم:

🔹وقتی شاه سوار ماشین می‌شد، مردم دورش جمع می‌شدند و سروصدا می‌کردند. شاه از این ماجرا انقدر کلافه شد که تصمیم گرفت دیگه از ماشین استفاده نکنه. بعداً فقط برای تفریح، با سرعت حلزون، تو حیاط کاخ دور می‌زد!

🆔 @Raavi_ir

راوی

07 Dec, 13:39


🔻حکومت عثمانی چطور به پایان رسید؟

🔹عثمانی‌ها از یه قبیله ترک شروع کردند و به یه امپراتوری بزرگ تبدیل شدند که قرن‌ها قدرت اول جهان اسلام بود. اما ضعف داخلی، شورش اقلیت‌ها و فشار قدرت‌های خارجی مثل انگلیس و روسیه، باعث شد تو قرن ۱۹ از هر طرف ضربه بخورند.

🔸شکست‌های عثمانی از بالکان شروع شد. اقلیت‌های مسیحی با حمایت اروپا قیام کردن و اولین بخش‌های امپراتوری جدا شد. از طرف دیگه، جنگ‌های پی‌درپی مثل جنگ کریمه و شکست‌های بزرگ، ضعف عثمانی رو آشکارتر کرد.

🔹اصلاحات هم بی‌نتیجه موند. عثمانی‌ها خواستن با الگوبرداری از اروپا ارتش و اقتصادشون رو اصلاح کنند، ولی شورش‌ها بیشتر شد و دخالت خارجی‌ها اوضاع رو بدتر کرد. نهایتاً، تو جنگ جهانی اول کنار آلمان قرار گرفتن و شکست نهایی رو خوردند.

🔸نتیجه؟ تو ۱۹۲۳، با روی کار اومدن آتاتورک، آخرین سلطان خلع شد و جمهوری ترکیه جایگزین امپراتوری عثمانی شد.

🆔 @Raavi_i

راوی

07 Dec, 10:42


▪️کنایه روزنامه اطلاعات به دستمزد بالای خدمتکاران خارجی

📌روزنامه اطلاعات - ۱۳۵۶/۰۹/۰۵

🆔@Raavi_ir

راوی

07 Dec, 07:30


🔻اختلاف حسین مکی با مصدق

🔹داستان اختلاف حسین مکی و دکتر مصدق، یه بخش مهم از تاریخ نهضت ملیه. مکی که از یاران اولیه نهضت بود، وقتی مصدق درخواست اختیارات شش‌ماهه کرد و بعد مجلس هفدهم رو منحل کرد، تصمیم گرفت دیگه راهش رو جدا کنه.

🔸حسین مکی خودش این‌طور توضیح میده:

«من با دکتر مصدق که عقد زناشویی نبسته بودم تا همیشه پایبند باشم! بارها گفتم که مصدق برخلاف مسیر نهضت ملی قدم برداشت و من دیگه نتونستم باهاش همکاری کنم. اینم بگم که چه اون زمان، چه بعدش، کلی پست و مقام بهم پیشنهاد شد؛ از وزارت و استانداری خوزستان گرفته تا مدیرعاملی شرکت نفت. ولی هیچ‌کدوم رو قبول نکردم. هدفم خدمت به وطن بود، نه نشستن روی صندلی قدرت.»

🔹مکی با یه کنایه جالب به بعضی‌ها اشاره می‌کنه:

«خیلی‌ها اگه حتی آفتابه‌داری دربار هم بهشون پیشنهاد می‌شد، با افتخار قبول می‌کردن! ولی من هیچ‌وقت قدمی برخلاف مصلحت مملکت برنداشتم.»

🆔 @Raavi_ir

راوی

07 Dec, 06:30


#روزشمار ۱۷ آذرماه

🆔 @Raavi_ir

راوی

06 Dec, 17:07


🔴 انتقاد شهریار شفیق از وضعیت نیروی دریایی ایران

🔹شهریار شفیق، پسر اشرف پهلوی و فرمانده واحد هواناو نیروی دریایی، توی دیدارش با پرویز راجی، سفیر ایران در انگلستان، از مشکلات جدی نیروی دریایی انتقاد کرده.

🔸فسادهای مالی اخیر باعث شده کارایی پرسنل نیروی دریایی به‌شدت پایین بیاد.

🔹فرمانده فعلی، حبیب‌اللهی، آدم خوبی هست اما اصلاً قدرت تصمیم‌گیری نداره.

🔸تجهیزات دریایی تحویلی از آمریکا، مثل ناوشکن‌های اسپیورانس، به‌درد ایران نمی‌خوره.

🔹از اون بدتر، افسرای نیروی دریایی که برای آموزش به آمریکا میرن، دیگه برنمی‌گردند و همونجا مشغول کار می‌شند.

🔸پیشنهاد شهریار: از این به بعد، آموزش افسرای دریایی بیشتر توی انگلیس انجام بشه.

🔹راجی هم تو دلش این سوال رو داشت: «آیا شهریار این انتقادها رو به دایی‌ش، محمدرضاشاه، هم می‌گه؟!»

📚 منبع: پرویز راجی، خدمتگزار تخت طاووس، ص77.

🆔 @Raavi_ir

راوی

06 Dec, 16:18


🔻شاه و فرح همراه با رضا، لیلا، علیرضا و فرحناز

🔹کاخ سعدآباد - سال ۱۳۵۰

🆔 @Raavi_ir

راوی

06 Dec, 09:16


🔻16 آذر؛ روزی که تاریخ در دانشگاه فریاد شد

🔹صبحی که تهران خواب نبود، دانشگاه تهران بیدارتر بود. بوی حادثه از در و دیوار می‌آمد. سربازها، تفنگ به دست، محوطه را قرق کرده بودند. دانشجوها سعی می‌کردند آرام باشند، اما انگار چیزی در هوا سنگین‌تر از همیشه بود.

🔸ساعت نزدیک 10 بود که ناگهان سربازها ریختند توی دانشکده فنی. بهانه؟ شناسایی "آشوب‌گرها". اما واقعیت چیزی جز سرنیزه و گلوله نبود. صدای رگبار که بلند شد، همه چیز تغییر کرد.

🔸مصطفی بزرگ‌نیا، مهدی شریعت‌رضوی و احمد قندچی؛ سه نام، سه سرنوشت. مصطفی و مهدی همان‌جا روی زمین افتادند. احمد زخمی، در بیمارستان نظامی، بین درد و خون جان داد؛ نه مداوا، نه حتی یک شانس برای زنده ماندند.

🔹شاه و ارتشش شاید فکر می‌کردند با گلوله می‌شود صدای اعتراض را خاموش کرد. اما آن خون‌ها، سنگ‌فرش دانشگاه را رنگین کردند و به قصه‌ای تبدیل شدند که هیچ‌وقت از یاد نمی‌رود.

🔸حالا 16 آذر نه جشن است، نه ماتم. یک روز خاکستری است، مثل همان دانشکده فنی که خون روی پله‌هایش خشک شد.

🆔 @Raavi_ir

راوی

06 Dec, 06:31


#روزشمار ۱۶ آذر


🆔 @Raavi_ir

راوی

05 Dec, 18:15


🔻وقتی رضا شاه تاج‌گذاری کرد!

🔹پانزدهم آذر ۱۳۰۴ بود که مجلس مؤسسان تو تکیه دولت شروع به کار کرد. همه چی خیلی سریع پیش رفت و توی هفت روز، قانونی نوشتن که سلطنت قاجار تموم شه و رضا شاه و بچه‌هاش بشن پادشاه دائمی ایران.

🔸۲۴ آذر، رضاشاه تو مجلس شورای ملی سوگند خورد و فرداشم با لباسی پر از جواهر و یه شنل آبی خوشگل که از مروارید برق می‌زد، رفت رو تخت طاووس نشست. حتی تاجو خودش روی سرش گذاشت، بدون اینکه کسی کمکش کنه.

🔹جالب‌تر از همه لباس مهمونا بود! بلوچا با کمربندای سگک‌دار، ترکمن‌ها با کلاه پوست، بختیاری‌ها با کلاه نمدی سفید و کردا با عمامه‌های حاشیه‌دار اومده بودن. انگار کل ایران تو اون مراسم حضور داشت.

🔻اما مردم چی می‌گفتن؟

🔸حقیقتش اینه که تو شهرای مختلف، استقبال زیادی از این تغییر نشد. مثلا تو مشهد و تبریز مردم بی‌تفاوت بودن، تو شیراز استقبال سرد بود، و تو اصفهان هم کسی اهمیتی نداد. البته تو سیستان اوضاع فرق داشت و همه خوشحال بودن.

🔻و اما نظر روشنفکرا؟

🔹خیلیاشون موافق تغییر بودند، ولی اینکه بخوان علناً حمایت کنند، جرئتشو نداشتند. یه عده هم کلا سکوت کرده بودند.

📌به نظرتون، این تغییر به نفع ایران بود یا نه؟

بیاید درباره‌ش حرف بزنیم!👇

🆔 @Raavi_ir

راوی

16 Nov, 18:40


♦️تصویری از ناصرالدین شاه در دوشان تپه

🔹متن نوشته شده در پایین عکس:
تمثال مبارک همایون روحنا فداه در باغ دوشان تپه در روز ورود به دارالخلافه از سرخ حصار که مراجعت از سفر فیروزکوه و سوادکوه است.

🆔 @Raavi_ir

راوی

16 Nov, 12:38


🔻عین‌الدوله؛ سیاستمداری که استقلال را معامله نکرد

🔸عین‌الدوله نه زیر بار انگلیس رفت و نه روس‌ها تونستند تطمیعش کنند! وقتی صدراعظم شد، یه خط قرمز پررنگ داشت: "استقلال ایران".

🔹تو دوره صدارتش هیچ امتیازی به خارجی‌ها نداد. حتی وقتی روس‌ها می‌خواستند بریگاد قزاق رو تحت کنترل خودشون نگه دارند، اون رو زیر نظر مستقیم وزارت جنگ ایران برد. انگلیسی‌ها هم اصرار داشتند یک خط تلگراف تو سیستان بکشند، اما عین‌الدوله گفت: «نه!»

🔸حتی وقتی با شاه به اروپا سفر کرد، حاضر نشد از اتاقش بیرون بیاد. نفرتش از خارجی‌ها انقدر زیاد بود که نه روس‌ها، نه انگلیسی‌ها، هیچ‌کدوم نتونستند با وعده و وعید یا تهدید نظرشو تغییر بدند. همین باعث شد قدرت‌های خارجی علیه‌ش توطئه کنند.

🔹هرچند بعضی‌ها می‌گفتند عین‌الدوله مستبد و متکبر بود، اما خیلی‌ها از وطن‌پرستی و استقلال‌طلبیش تعریف کردند.

🔸دکتر ملک‌زاده درباره‌اش نوشته: «عین‌الدوله مردی بسیار وطن‌پرست بود و هرگز زیر پرچم خارجی قرار نگرفت.»

🆔 @Raavi_ir

راوی

16 Nov, 11:15


🔻قصه محمد چاقو؛ مردی که از کودکی جنجالی بود!

🔹می‌دونستید یکی از چهره‌های جنجالی تاریخ پهلوی اول، کسی بود که به "محمد چاقو" معروف شد؟!

🔸محمد درگاهی، یکی از نظامیان و رجال سیاسی دوره رضاخان، تو زنجان به دنیا اومد. از همون بچگی اهل شرارت بود و حتی به خاطر کشیدن چاقو روی دوستاش، این لقب بهش داده شد! بعد از این‌که از مدرسه اخراج شد، به مدارس علمیه رفت و بعد هم راهی مدرسه نظامی شد.

🔹محمد درگاهی کارشو تو ژاندارمری شروع کرد و بعد از کلی بالا و پایین شدن، تو دوره رضاخان به ریاست نظمیه (همون شهربانی) رسید. البته مسیرش خیلی هم ساده نبود؛ یه مدت توسط روس‌ها اسیر شده بود، اما با زیرکی فرار کرد و دوباره به کارش برگشت.

🔸درگاهی سال 1302 به جای یه ژنرال سوئدی، رئیس نظمیه شد. این تغییر اعتراضات زیادی به همراه داشت چون سوئدی‌ها خیلی به نظم و پیشرفت شهربانی کمک کرده بودن. ولی خب، رضاخان به یه آدم گوش‌به‌فرمان مثل درگاهی نیاز داشت تا نظمیه رو کاملاً در خدمت اهداف خودش قرار بده.

🔹گفته می‌شه محمد درگاهی تو شناسایی و سرکوب مخالفان رضاخان نقش اصلی داشت. ساخت زندان قصر، فشار آوردن به نماینده‌ها برای انقراض قاجاریه و حتی ارتباط داشتن با ترورهایی مثل میرزاده عشقی و آیت‌الله مدرس، همگی به اسمش گره خورده.

🔸درگاهی با همه قدرتش، بالاخره سال 1308 مورد غضب شاه قرار گرفت و از ریاست نظمیه کنار گذاشته شد. حتی یه مدت کوتاه زندان رفت اما بعد آزاد شد و تا آخر عمر دیگه نتونست سمت مهمی بگیره. نهایتا سال 1333 تو املاک خودش تو ورامین فوت کرد.

🆔 @Raavi_ir

راوی

16 Nov, 06:30


#روزشمار ۲۶ آبان

🆔 @Raavi_ir

راوی

15 Nov, 16:33


♦️عکس ما است؛ وقتی آب می‌خوریم!

🆔 @Raavi_ir

راوی

15 Nov, 12:06


🔻عکس کمتر دیده شده از ستارخان

🆔 @Raavi_ir

راوی

15 Nov, 07:30


🔻ستارخان و باقرخان؛ قهرمان‌های محکم مشروطه

🔹داستان ستارخان و باقرخان، این دو قهرمان تبریز، یکی از باحال‌ترین بخش‌های تاریخ مشروطه ایرانه. تو اون دوره‌ای که همه جا سایه سنگین استبداد محمدعلی شاه افتاده بود، تبریز با وجود این دو دلیرمرد، حسابی جلوی زورگویی ایستاد و شد قلب تپنده‌ی آزادی‌خواهی توی ایران.

🔸ماجرا این‌طور بود که وقتی خیلی‌ها از ترس، پناهنده کنسول‌گری‌های روس و فرانسه شده بودن، ستارخان پا پس نکشید و محکم ایستاد. می‌گفت جایی پرچم سفید می‌زنن که جان و مالشون در امان باشه، به مردم انگیزه می‌داد واسه مقاومت! همین حرکتش حسابی مردم رو به هیجان آورد و تبدیل شدن به سپاه آزادی‌خواهی که حتی تو جنگ‌های سختی مثل جنگ قرامک، خیابان و حکم‌آباد، نیروهای دولتی رو پس زدن و منطقه به منطقه دست بالا رو گرفتن.

🔹اما ماجرا اینجا تموم نشد؛ ستارخان و باقرخان فقط به تبریز قانع نبودن. شروع کردن با آزادی‌خواه‌های شهرهای دیگه مثل رشت، اصفهان، و شیراز هم دست‌به‌دست شدن. کار بالا گرفت و قزوین هم که دستشون افتاد، شاه دیگه امیدشو از دست داد و مجبور شد کوتاه بیاد. خلاصه، محمدعلی شاه وقتی دید اوضاع از دستش در رفته، فرمان مشروطه رو صادر کرد و به این ترتیب ایران دوباره تونست به آرزوی مشروطه‌اش برسه.

🆔 @Raavi_ir

راوی

15 Nov, 06:30


#روزشمار ۲۵ آبان

🆔 @Raavi_ir

راوی

14 Nov, 17:50


🔻جنگ آمریکا علیه ویتنام

🔹️ترسیدن و شوکه شدن یکی از سربازهای چترباز آمریکایی، وقتی که می‌بیند، هواپیمای نظامی که از آن پریده است، سقوط کرده و به کوه برخورد می‌کند.

🆔 @Raavi_ir

راوی

14 Nov, 13:52


🔻تصویری از تیمور بختیار و همسردوم(قدرت خانم)

🆔 @Raavi_ir

راوی

14 Nov, 11:44


🔻امروز روز کتاب و کتابخوانی است.

🔹در این روز خوندن کدوم کتاب / کتاب‌ها رو به دیگران پیشنهاد می‌کنید؟

🆔 @Raavi_ir

راوی

14 Nov, 07:35


🔻«ملکه جهان؛ حامی همسر و مخالف مشروطه»

🔸ملکه جهان، همسر محمدعلی شاه، همیشه کنار همسرش بود و ازش حمایت می‌کرد. طوری که مخالفان شایعاتی رو درباره نقشه‌ها و دسیسه‌های ملکه پخش می‌کردند، مثلا می‌گفتند ملکه جهان برای از بین بردن وکلای مجلس که سر راهش بودن، به تعدادشون گوسفند آتش می‌زده تا نابودشون کنه!

🔹ملکه مخالف مشروطه بود و از دلایل مخالفت شدید ملکه با مشروطه این بود که قدرت دربار تحت‌الشعاع قرار می‌گرفت و دیگه نمی‌تونست مثل قدیم هر کسی از فامیل و نزدیکانش رو تو منصب‌های دولتی بذاره. نقل شده که ملکه جهان حسرت روزهای ناصرالدین شاه رو می‌خورده که "اون موقع دست‌کم می‌شد برادر و کس و کار رو به مقام‌های بالای مملکت رسوند!"

🔸این اوضاع ادامه پیدا کرد تا اینکه محمدعلی شاه، بعد از چندین برخورد و اتفاق تلخ، تصمیم گرفت جدی با مشروطه‌خواهان برخورد کنه. در نهایت، شاه به همراه ملکه و درباریان به باغ‌شاه رفت و در روز 23 جمادی‌الاولی 1326، مجلس رو به دست قزاق‌ها به توپ بست تا به این تقابل پایان بده.

🆔 @Raavi_ir

راوی

14 Nov, 06:31


#روزشمار ۲۴ آبان

🆔 @Raavi_ir

راوی

13 Nov, 15:55


🔻می‌دونستید که ما هنوز از مشروطیت یک تاریخ کامل و جامع نداریم؟

🆔 @Raavi_ir

راوی

13 Nov, 13:44


🔻آقای هاشمی رفسنجانی در سفر به یاسوج - سال 1375

🆔 @Raavi_ir

راوی

13 Nov, 11:31


#معرفی_فیلم

🔹فیلم پرویزخان داستانی فوتبالی-تاریخی دارد؛ بعد از انقلاب و در دهه ۶۰، نام پرویزخان دهداری با سرمربیگری تیم ملی فوتبال دوباره بر سر زبان‌ها افتاد. سال‌هایی که دهداری تیم ملی را برای حضور در بازی‌های آسیایی۱۹۸۶ سئول آماده کرد.

🔸داستان اختلاف با ستاره‌های نامدار تیم ملی هم از اینجا شروع شد. وقتی تیم ملی از سئول باز می‌گشت نامه‌ای توسط ۱۴ بازیکن امضا شده بود که پس از رسیدن به فرودگاه مهرآباد، به بمب خبری تبدیل شد. استعفای ۱۴ بازیکن از حضور در تیم ملی جنجالی‌ترین رخداد فوتبالی دهه ۶۰ بود.

🆔 @Raavi_ir

راوی

13 Nov, 09:04


♦️چند ثانیه از باران پاییزی امروز کاخ سعدآباد

🆔 @Raavi_ir

راوی

13 Nov, 07:31


🔻وقتی حکومت پهلوی دنبال عادی‌سازی رابطه با اسرائیل بود!

🔹شاید براتون جالب باشه بدونید که در دوره پهلوی تلاش‌های جدی‌ای شد تا روابط ایران و اسرائیل در زمینه‌های فرهنگی و ورزشی بهم نزدیک بشه. یکی از روش‌ها هم دعوت از دانشگاهیان، هنرمندان، نویسنده‌ها و حتی دانشجوهای ایرانی برای سفر به اسرائیل بود. هدف؟ این بود که با این سفرها و تعامل‌ها، کم‌کم حضور اسرائیل تو ذهن مردم عادی بشه و چهره‌ش از اون تصویر بد و منفی خارج بشه.

🔸یکی از چهره‌های معروف اون زمان، سعید نفیسی، نویسنده و محقق شناخته‌شده بود که به دعوت اسرائیل، به فلسطین اشغالی سفر کرد و حتی اونجا شعری در وصف «تلاش‌های اسرائیل» نوشت. طوری که توی یادداشت‌های سفرش، از اسرائیل به‌عنوان یه تمدن جدید یاد کرد که توی یه «سرزمین بایر» روییده.

📌 ولی با تمام این برنامه‌ها، بیشتر مردم ایران دید منفی‌شون نسبت به اسرائیل رو حفظ کردند و تحت تأثیر این تبلیغات قرار نگرفتند. در واقع حکومت پهلوی هرچی تلاش کرد، موفق نشد جایگاه اسرائیل رو تو دل مردم ایران جا بندازه.

🆔 @Raavi_ir

راوی

13 Nov, 06:31


#روزشمار ۲۳ آبان

🆔 @Raavi_ir

راوی

12 Nov, 16:35


🔹نقاشی رسمی شصتمین سالگرد سلطنت ملکه ویکتوریا در لندن (۱۸۹۷ میلادی) - اثر جان چارلتون

🔸با حضور نماینده ایران در عصر قاجار، وجیه الله میرزا دارای القاب سیف الملک، امیرخان سردار و سپهسالار اعظم (سوار بر اسب، مشخص شده با نقطه آبی)

🆔 @Raavi_ir

راوی

10 Nov, 07:30


🔴 بحرین استان چهاردهم

🔶 نقشه ایران در سال ۱۳۴۰ که طبق این نقشه بحرین جزیی از خاک ایران (خطوط مرزی قرمز هستند) استو مرکز استان هم منامه بود.

🆔 @Raavi_ir

راوی

10 Nov, 05:27


#روزشمار ۲۰ آبان

🆔 @Raavi_ir

راوی

09 Nov, 17:21


🔴 برادرت رو کشتند!

🔹 داستان تیرباران دکتر فاطمی رو از زبون خواهرش بشنوید 👇

https://www.instagram.com/reel/DCKIYDsNPoq/?utm_source=ig_web_copy_link

🆔 @Raavi_ir

راوی

09 Nov, 13:31


🔻امروز سالروز تیرباران دکتر حسین فاطمی است.

📌بیایید تو کامنت‌ها بگید دکتر فاطمی رو به چی می‌شناسید؟👇

🆔 @Raavi_ir

راوی

09 Nov, 11:45


🔻‏پیشنهاد هویدا برای مبارزه با گرانی:
🔹«خانمها جلوی دکان گرانفروشی‌ها بروید و مردم را از گران خریدن بازدارید»

📌‏روزنامه اطلاعات | ۲۸ بهمن ۱۳۵۳ شمسی

🆔 @Raavi_ir

راوی

09 Nov, 10:12


🔻خیابان سعدی تهران - ۷۳ سال قبل

📌عکس از محمود پاکزاد

🆔 @Raavi_ir

راوی

09 Nov, 08:16


🔻اعلام انقراض سلسله قاجار توسط محمدعلی فروغی

📌آبان ماه ۱۳۰۴ شمسی

🆔 @Raavi_ir

راوی

09 Nov, 05:26


#روزشمار ۱۹ آبان

🆔 @Raavi_ir

راوی

08 Nov, 14:02


🔻کلید تلویزیون در جیب بهایی‌ها

🔹 یکی از اقدامات حبیب ثابت پاسال از اعضای مهم تشکیلات بهائیت در ایران که در راستای طرح‌ها و نقشه‌های تشکیلات بهائیت صورت گرفت، تأسیس مؤسسه تلویزیون ایران بود.

🔸در تیرماه ۱۳۳۷ مجلس شورای ملی با تصویب ماده واحده‌ای با چهار تبصره، به حبیب ثابت پاسال اجازه داد تا تلویزیون ایران را تحت نظارت وزارت پست و تلفن، ضمن رعایت مقررات پوشش‌های خبری و تبلیغی اداره‌ی انتشارات و رادیو راه‌اندازی کند و پنج سال از پرداخت عوارض گمرکی ورود تجهیزات و ابزار کار فرستنده و به علاوه مالیات‌های جاری معاف باشد. در یازدهم مهر ۱۳۳۷ تلویزیون ایران با حضور شاه افتتاح شد.

🔹ثابت پاسال مدعی است که تأسیس تلویزیون در جهت خدمت به فرهنگ ایران بوده است: «من چون آن را خدمتی به فرهنگ و ادبیات و راهنمای زندگانی نوین افراد می‌دانستم با اطمینان کامل از این که منافع مادی نخواهد داشت، تصمیم به تأسیس آن گرفتم.»

🔺 تصویر بالا مربوط به ليندون جانسون معاون رئيس جمهور امريكا در سفر به تهران ، هنگام شركت در برنامه تلويزيون ايران است.

🆔 @Raavi_ir

راوی

08 Nov, 08:34


🔻زیباکلام: بعد از کودتای ۲۸ مرداد، شاه همه کاره مملکت می‌شود.

🆔 @Raavi_ir

راوی

08 Nov, 06:26


#روزشمار ۱۸ آبان

🆔 @Raavi_ir

راوی

07 Nov, 13:32


🔻نخستین آسمان‌خراش تهران در حال ساخت

🔹شماری از عکس‌های «لو رفته» آلبوم‌خانه کاخ گلستان مراحل ساخت بناهای مهم دوره قاجار را نشان می‌دهند و آگاهی‌های پربهایی را درباره شیوه بنّایی آن دوره در اختیار می‌گذارند.

🔸این دو عکس از شمس‌العماره در ابتدای ساخت و در مراحل پایانی گرفته شده‌اند. این بنا در سال ۱۲۴۶شمسی به تقلید از عمارت‌های اروپایی در ضلع شرقی باغ گلستان و به مباشرت دوستعلی‌خان معیرالممالک ساخته شد.

🔹شمس‌العماره شش طبقه داشت و تا سالیان دراز بلندترین بنای شهر تهران بود.

♦️در عکس اول، دو موضوع جلب توجه می‌کند: یکی، نبود برج ساعت شمس‌العماره که در سال‌های بعد برای نصب ساعت اهدایی ملکه ویکتوریا، پادشاه بریتانیا ساخته شد و دیگر، وجود پلکانی مقابل ایوان طبقه اول که اکنون وجود ندارد.

🆔 @Raavi_ir

راوی

07 Nov, 11:31


🔻حکایت شاه عباس و کاسه دوغ

▪️روزی شاه عباس به‌همراه چند نفر از نزدیکانش به شکلی ناشناس در شهر گردش می‌کرد. در میان راه، به یک پیرمرد روستایی برخورد که کاسه‌ای دوغ در دست داشت و مشغول نوشیدن بود. شاه عباس که قصد شوخی داشت، جلو رفت و گفت: «ای پیرمرد، کاسه دوغت را به من می‌دهی تا کمی بنوشم؟»

▫️پیرمرد به شاه نگاهی انداخت و بدون اینکه او را بشناسد، گفت: «البته که می‌دهم، اما به یک شرط!»

▪️شاه با خنده پرسید: «چه شرطی؟»

▫️پیرمرد گفت: «هر جرعه‌ای که می‌خوری، یک سکه می‌دهی!»

▪️شاه که خوشش آمده بود، کاسه را گرفت و چند جرعه از دوغ نوشید و سپس تعداد زیادی سکه به پیرمرد داد. بعد از رفتن شاه، همراهانش به پیرمرد گفتند: «مگر نمی‌دانی این شخص شاه عباس بود؟!»

📌پیرمرد خندید و پاسخ داد: «می‌دانستم! اگر او شاه نبود، مگر دیوانه بود که برای چند جرعه دوغ این‌همه سکه بدهد؟»

🆔 @Raavi_ir

راوی

07 Nov, 08:19


🔻نمایی از هیروشیما - سال۱۹۴۶


🆔 @Raavi_ir

راوی

07 Nov, 06:26


#روزشمار ۱۷ آبان
🆔 @Raavi_ir

راوی

06 Nov, 13:30


🔻نظر ترامپ درباره ایران و ایرانی

🆔 @Raavi_ir

راوی

06 Nov, 11:31


⭕️از هوش مصنوعی پرسیدم ترامپ زمان شاه چیکار میکرده؟

‼️جوابش:

🆔 @Raavi_ir

راوی

06 Nov, 11:31


🔻اولین دیدار هژیر با رضاشاه

🔹عبدالحسین هژیر در دوران جوانی‌اش به خوش‌ذهنی و شوخ‌طبعی مشهور بود و در عین حال از اعتماد به نفس بالایی برخوردار بود. او در یکی از دیدارهای اولیه‌اش با رضاشاه، به‌طور غیرمنتظره‌ای او را مورد خطاب قرار داد و حتی به شوخی گفت که اگر فرصتی به او بدهد، به طریقی بهتر می‌تواند کشور را اداره کند!

🔸البته این گفته، بیشتر شبیه به یک شوخی جسورانه و بی‌پروا بود. رضاشاه که اصولاً آدمی بود که جدی و عبوس به نظر می‌رسید، با این شوخی از سوی یک جوان تازه‌کار مواجه شد.

🔹انتظار می‌رفت که رضاشاه واکنش سختی نشان دهد، اما به نظر می‌رسید که این جسارت هژیر، توجه او را جلب کرده بود. در عوض، رضاشاه نه تنها خشمگین نشد، بلکه این برخورد جسورانه را نشانه‌ای از شجاعت و اعتماد به نفس هژیر دانست.

📚کتاب خاطرات و تأملات، نوشته عبدالحسین هژیر

🆔 @Raavi_ir

راوی

06 Nov, 09:54


♦️ امامزاده صالح - تجریش در دروان قاجار

🆔 @Raavi_ir

راوی

06 Nov, 06:55


🔴 با اعلام رسمی رسانه‌ها دونالد ترامپ چهل‌وهفتمین رئیس جمهور آمریکا شد

🔹 رسانه‌ها و شبکه های تلویزیونی آمریکایی به طور رسمی و به نقل از سایت‌های نتایج آرا رسما پیروزی دونالد ترامپ را اعلام کردند.

🆔 @Raavi_ir

راوی

06 Nov, 06:25


#روزشمار ۱۶ آبان
🆔 @Raavi_ir

راوی

05 Nov, 19:05


🔻کاخ مجلس سنا

🔹 این ساختمان تا سال ۱۳۵۷ جایگاه مجلس سنا، درسال‌های ۱۳۵۸ و ۱۳۶۸ میزبان مجلس خبرگان قانون اساسی و از ۱۳۵۹ تا ۱۳۸۳، جایگاه مجلس شورای اسلامی بود.

📌هم‌اکنون، در اختیار مجلس خبرگان رهبری است.

🆔 @Raavi_ir

راوی

05 Nov, 14:44


🔻ترامپ؛ نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا:

🔹با وجود نظرسنجی‌های ساختگی، در انتخابات پیروز خواهم شد.

📌پ.ن: من با این حرفا یاد اتفاقات سال 88 تو ایران افتادم. شما چی؟

🆔 @Raavi_ir

راوی

05 Nov, 13:55


🔻مشکلات سفارت آمریکا برای دانشجویان ایرانی

📌روزنامه اطلاعات - ۱۳۵۵/۰۶/۱۰

🆔 @Raavi_ir

راوی

05 Nov, 12:02


🔻شاه پیگیر انتخابات آمریکا

محمدرضاشاه همواره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را به دقت زیر نظر داشت. وی، که با روی کار آمدن جمهوری‌خواهان بهتر می‌توانست به خودسری‌هایش جامه‌ی عمل بپوشاند، به زیر نظر داشتن جریان انتخابات آمریکا بسنده نمی‌کرد و هر 4 سال میلیون‌ها دلار از درآمد حاصل از فروش نفت را به جای آنکه صرف آبادانی کشور کند، صرف هزینه‌های انتخاباتی جمهوری‌خواهان می‌کرد.

📚صادق زیباکلام، مقدمه‌ای بر انقلاب اسلامی، تهران، نشر روزنه، 1384، ص 170.

🆔 @Raavi_ir

راوی

05 Nov, 11:24


⭕️حکایت پادشاه و غلام

▪️روزی پادشاهی با غلامی سوار بر کشتی بود و به سفری دریایی می‌رفتند. غلام که هرگز دریا را ندیده بود و از امواج خروشان وحشت داشت، از ترس به‌شدت می‌لرزید و بی‌تابی می‌کرد. او با صدای بلند فریاد می‌زد و آرام و قرار نداشت. تلاش‌های همراهان برای آرام کردن غلام بی‌نتیجه ماند و پادشاه هم به‌دلیل آشفتگی او ناراحت شده بود.

▫️حکیمی که در کشتی حاضر بود، نزد پادشاه رفت و گفت: «اگر اجازه دهید، من راهی می‌دانم که این غلام را آرام کنم.»

▪️پادشاه با خوشحالی قبول کرد و حکیم دستور داد تا غلام را به دریا بیندازند! غلام که در آب غوطه‌ور شده بود، وحشت‌زده برای نجات دست و پا می‌زد. پس از چند لحظه، حکیم دستور داد تا او را از آب بیرون بکشند. غلام به‌محض بازگشت به کشتی، در گوشه‌ای نشست و آرام گرفت و دیگر هیچ فریاد یا بی‌تابی از او شنیده نشد.

▫️پادشاه با تعجب از حکیم پرسید: «این چه تدبیری بود که تو اندیشیدی؟»

▪️حکیم با لبخندی پاسخ داد: «پیش از این، غلام نمی‌دانست که امنیت کشتی چه نعمتی است. حالا که خطر غرق شدن را چشید، قدر آرامش کشتی را فهمید و دیگر شکایتی ندارد.»

🆔 @Raavi_ir

راوی

05 Nov, 06:30


#روزشمار ۱۵ آبان
🆔 @Raavi_ir

راوی

04 Nov, 18:40


🔻کاخ شمس العماره تهران دوران قاجار

🔹اولین بنای ایرانی که در آن تیرآهن بکار رفت شمس العماره بود.

🆔 @Raavi_ir

راوی

04 Nov, 12:01


♦️میدان توپخانه در دوران ناصرالدین‌شاه

📌عکس از آرشیو لورفته کاخ گلستان

🆔 @Raavi_ir

راوی

31 Oct, 15:48


در تصویر پیرزنی است که قلیان می‌کشد و عکاس ادعا کرده که او ۱۰۵ سال سن دارد.

زیر عکس نوشته شده است: «زنیست یهودیه بلقیس نام دماوندی بسن صد و پنج سالگی در دماوند عکس افتادست.»


@raavi_ir

راوی

31 Oct, 08:16


🔴نصیحت آقامحمد خان به باباخان!

🔹فتحعلی‌شاه قاجار، جانشین آقا محمدخان، که به افتخار جدش فتحعلی اسم پسرش را گذاشتند و تا قبل از رسیدن به پادشاهی بهش باباخان می‌گفتند.

🔸آقا محمدخان قبل از به قتل رسیدنش نصیحتی به جانشین خود، فتحعلی‌شاه کرد:

🔹«رعیت چون آسوده گردد در فکر عزل رئیس و ضابط افتد و علی هذا القیاس. چون عموم اهالی ملک را فراغت روی دهد به عمّال و حکّام تمکین نکنند و در فکرهای دور و دراز درافتند.

🔸این گروه فرومایه را باید به خود مشغول کردن که از کار رعیتی و گرفتاری فارغ نگردند؛ و الا کار زراعت و فلاحت نقصان یابد و توفیر در غله و حاصل ضعیف شود و قحط پدیدار آید و لشکری از کار بیفتد و فسادهای عظیم روی دهد و ملک ازمیان برود.

🔹ارباب زراعت و فلاحت باید چنان باشد که هر ده خانه را یک دیگ نباشد تا به جهت طبخ آش یک روز به انتظار به سر برند و الا رعیتی نکنند و نقصان در ملک روی کند.»


🆔 @Raavi_ir

راوی

31 Oct, 07:54


#روزشمار ۱۰ آبان

🆔 @Raavi_ir

راوی

30 Oct, 17:30


🟢پسر لخت دانشگاه

🔹"اندرو مارتینز" دانشجوی دانشگاه کالیفرنیا بود که به لخت بودن معروف بود.

🔸حالا چرا؟
چون یه سری دلیل فلسفی می‌آورد و توی محوطه دانشگاه کاملا برهنه می‌گشت. با اینکه چندبار دستگیر شد ولی به کار خودش ادامه داد تا یه جنبش تو دانشگاه درست شد که می‌خواستند لخت بشن.

🔹سال ۲۰۰۶ به‌خاطر یه دعوای خیابونی دستگیر میشه. تو زندان که بوده خودکشی می‌کنه.


🆔 @Raavi_ir

راوی

30 Oct, 13:18


برای ادا هالووین میگیرید دیگه؟چون ننه باباتون که متولد آمریکا نبودند. ظاهرتون داد میزنه 😒

راوی

30 Oct, 12:43


🔴 اخبار بی‌ارزش

🔹ژاک شیراک ریس جمهور سابق فرانسه هیچوقت روزنامه های روز رو نمیخواند، گهگاهی نگاهی به روزنامه‌های ٧ روز قبل مینداخت با رییس دفترش ... و بهش ثابت میکرد که چقدر اخبار روز بی‌ارزش است.

@Raavi_ir

راوی

30 Oct, 11:17


🔴فوتبال بازی کردن شوالیه

🔹جان کلیس، بازیگر اهل انگلیس، در میان قسمت‌های «مونی پیتون و هالی گریال» فوتبال بازی می‌کرد.
سال ۱۹۷۴

🆔 @raavi_ir

راوی

30 Oct, 06:57


#روزشمار ۹ آبان

🆔 @Raavi_ir

راوی

29 Oct, 16:15


" نخستین زن داروساز ایران دوره قاجار "

اقدس غربی(از نخستین زنان داروساز ایرانی در دوره قاجار) وهمسرش(احمد رستمی که او هم صاحب داروخانه بود)


@raavi_ir

راوی

29 Oct, 14:40


ملکه ثریا در هنگام بازدید از منطقه زلزله‌زده در آمل در ساحل دریای خزر، شمال ایران - 1336

🆔 @Raavi_ir

راوی

29 Oct, 11:17


🔴مسئله روز مردم!

📚روزنامه اطلاعات

🆔 @Raavi_ir

راوی

29 Oct, 08:46


#روزشمار ۸ آبان

🆔 @Raavi_ir

راوی

28 Oct, 17:28


🔹 روایت تصویری از زندگی در کمپ صبرا 🔹

📸 این تصویر زنی فلسطینی رو در ۲۸ شهریور ۱۳۶۱ در کمپ پناهندگان صبرا، بیروت غربی نشون می‌ده که عکس همسرش رو در دست داره؛ همسری که در وقایع تلخ صبرا و شتیلا جان خودش رو از دست داده. در کنار او، دختر کوچکش رو می‌بینیم که با چشمانی اشک‌بار به آینده‌ای نامشخص نگاه می‌کنه.

📍 کشتار صبرا و شتیلا، یکی از بزرگ‌ترین وقایع تلخ تاریخ مدرن لبنان و فلسطینه. در اون روزها صدها نفر از ساکنان این کمپ‌ها کشته شدند و این اتفاق همچنان به‌عنوان یکی از نقاط تاریک در تاریخ منطقه شناخته می‌شه.

این عکس، مستندی از واقعیت‌های زندگی و چالش‌های روزمره‌ی پناهندگان فلسطینیه که سال‌ها در لبنان و سایر کشورهای منطقه در حال تکرار شدن هست.

🆔 @Raavi_ir

راوی

28 Oct, 16:14


🔴 کرم فرم دهنده سینه! 🔞

🔷 تو اوایل دهه ۵۰ کرم فرم‌دهنده فول بلو، داخل ایران تبلیغات زیادی داشت و شعارش این بود که داشتن سینه‌های قشنگ حق طبیعی یک زن است!

🔶 این شعار مورد اعتراض مجلات اون موقع قرار گرفت که تو تصویر یه نمونه رو می‌بینید.

🆔 @Raavi_ir

راوی

28 Oct, 12:12


🖼 مقبره نامرتب کوروش

📸عکاس: VAN EELDE, AGA
🗓تاریخ عکس: اردیبهشت 1304
📍شیراز

#لنز_روایت_می‌کند

🆔 @Raavi_ir

راوی

28 Oct, 09:30


امروز ۷ آبان، سالروز بزرگداشت اولین پادشاه هخامنشیان، کوروش کبیره.

🆔 @Raavi_ir

راوی

28 Oct, 07:49


🔴 شاه و گاوبازی

🔶 سفر رسمی شاه ایران به اسپانیا

🔷 اردیبهشت 1336، طی دیدار رسمی محمدرضا پهلوی از ایران و همسرش ملکه ثریا، گاوباز و اسبش هنگام گاوبازی روی زمین دراز افتادند.

🖼 عکس از فیلیپ لو تلیه/پاریس مچ از طریق گتی ایمیج

🆔 @Raavi_ir

راوی

28 Oct, 06:38


#روزشمار ۷ آبان

🆔 @Raavi_ir

راوی

27 Oct, 18:20


🔴یا اعتراف می‌کنی یا... !🔞

🔹سال ۱۹۶۵ تو اندونزی بیشتر از ۵۰۰ هزار نفر تو اندونزی به جرم کمونیست بودن کشته شدند.

🔸سال ۲۰۱۲ یه دادگاهی تشکیل شد و به این جنایت رسیدگی شد. یه خانم تو دادگاه حاضر شد و تعریف کرد:

🔹«یه شب دیروقت ۶ تا مرد مسلح و ۲ نفر با لباس شخصی به خونه اومدند و شروع به گشتن خونه کردند.

🔸بهم گفتند که تو مسئول شاخه نظامی کمونیست هستی. بعد من رو روی میز خوابوندند و تمام بدن حتی جاهای حساس رو با سیگار سوزوندند.

🔹روز مرد من رو به یه سلول بردند و ۳ روز لخت در سلول بودم. یه روز من رو بیرون آوردند و گفتند: «یا اعتراف می‌کنی یا...»

🔸این زن بعد اسم شکنجه‌گر و بازجو رو داد زد و گفت: «دوستانم هم چنین تجربه شکنجه جنسی را داشتند.»


🆔 @Raavi_ir

راوی

26 Oct, 14:24


🔷این نقشه، نمایش‌دهنده گستردگی جنگ در مناطق مختلف دنیا از دوران باستان تا الآن ست.

🔸برخلاف تصور، بیشترین جنگ‌ها در اروپا اتفاق افتاده نه خاورمیانه.

🔹نکته جالب‌تر نقشه ایران است؛ در اطراف مرزهای ایران همیشه جنگ بوده و دلاوران ایرانی همیشه در حال دفاع از کشورشون بوده‌اند.

🆔 @Raavi_ir

راوی

26 Oct, 08:59


🔴 بفرستید برای نتانیاهو 😊

🔹 پیام خلبان ایرانی برای صدام که این روزها شاید به کار نتانیاهو هم بیاد😉

ما ایرانی‌ها سر خاکمون با احدی شوخی نداریم 🇮🇷

🆔 @Raavi_ir

راوی

26 Oct, 07:19


🔴 ختنه و حمله به ایران

👳🏻‍♂️سید حسن مدرس یه جمله معروف داره که میگه: «ما نسبت به دُوَل دنیا دوست هستیم و هر کسی متعرض ما بشود، متعرض آن می‌شویم. اگر یک کسی از سر حد ایران بدون اجازه دولت ایران پایش را بگذارد در ایران، او را با تیر می‌زنیم. بعد که گلوله خورد دست می‌کنم ببینم ختنه شده‌است یا نه. اگر ختنه شده‌است، بر او نماز می‌کنم و او را دفن می‌نماییم واِلا که هیچ

آره خلاصه ما ایرانی‌ها اینیم دیگه 😎 🇮🇷

🆔 @Raavi_ir

راوی

26 Oct, 06:28


#روزشمار ۵ آبان

🆔 @Raavi_ir

راوی

26 Oct, 02:24


چهره‌های فرمانده‌های حمله نشون میده که کی درست زده و کی صرفاً چهار تا دونه ترقه در کرده که به هدف هم نخورده 😎

راوی

26 Oct, 01:40


اونا به ما حمله کردن!
بعد نتانیاهو رفته پناهگاه!!!!

ما باهم فرق داریم!

راوی

25 Oct, 16:56


🔴 مسابقه مچ پا در لندن!

🔷 تصویر بالا مربوط به سال ۱۹۳۰ | ۱۳۰۸ شمسی است که یک پلیس مسابقه مچ پا را در لندن داوری می‌کند.

🔶 در طول دهه ۱۹۳۰ تا اوایل دهه ۱۹۵۰ (۱۳۰۸ تا ۱۳۲۸ شمسی)، شیفتگی فرهنگی خاصی در اروپا به قوزک پا زنان وجود داشت 😳

🔷 اروپا در این دوره شاهد تغییر در مد لباس زنانه بود که لباس‌های کوتاه‌تر رایج شدند. مچ پای زنان که تا آن زمان زیر دامن‌ها و لباس‌های بلند پنهان می‌شد، ناگهان به کانون توجهات مردم تبدیل شد.

🆔 @Raavi_ir

راوی

25 Oct, 13:40


🔶سلمانی در حومه تهران
۶۰ سال پیش 
🆔 @raavi_ir

راوی

25 Oct, 08:56


🔴 بحث کمی پیشرفته 😎

🔶 تو این سالها وقتی صحبت از کاپیتولاسیون میشه، خیلی‌ها با کنوانسیون وین اشتباهش میگیرند و مصونیت قضای داشتند دیپلمات‌ها رو امری طبیعی میدونن.

🔷 تو این ویدیو استاد مجید تفرشی در مورد فرق کاپیتولاسیون و کنوانسیون وین توضیح میدن!

🆔 @Raavi_ir

راوی

25 Oct, 08:30


🔴پهلوی: کاپیتولاسیون خیانت است

🔷 کاپیتولاسیون تو ایران تاریخی برابر با حکومت قاجار داره
🔶 حالا نکته جالب اینه که رسانه‌های ایران در زمان پهلوی، که خودشون حقوق بگیر دولت بودند، کاپیتولاسیون رو از خیانت‌های قاجار می‌دونستند!

🆔 @Raavi_ir

راوی

25 Oct, 08:17


📜 روایت کمتر شنیده‌شده از اعتراض به کاپیتولاسیون در ایران

در ۴ آبان ۱۳۴۳، سخنرانی آیت‌الله خمینی علیه تصویب قانون کاپیتولاسیون یکی از مهم‌ترین لحظات تاریخی ایران را رقم زد. اما شاید کمتر شنیده باشید که در آن دوران، بحث کاپیتولاسیون یا همان «حق مصونیت مستشاران آمریکایی» مخالفان دیگری هم داشت، که محدود به گروه‌های مذهبی نبودند. بسیاری از نخبگان ملی‌گرا و حتی روشنفکران غیرمذهبی هم این اقدام را نوعی بازگشت به دوران امتیازدهی‌های دوران قاجار می‌دانستند و به نوعی بازگشت استعمار تلقی می‌کردند.

🔍 قانون کاپیتولاسیون به افسران و کارمندان آمریکایی در ایران مصونیت قضایی می‌داد، به این معنا که اگر مرتکب جرمی می‌شدند، دادگاه‌های ایران اجازه محاکمه آن‌ها را نداشتند. این تصمیم، از نگاه بسیاری از مردم ایران، نقض آشکار حاکمیت ملی بود. در همین راستا، جمعی از وکلا و استادان دانشگاه هم در جلسات خصوصی و برخی نشریات دانشجویی به این موضوع اعتراض کردند، گرچه فضای سنگین امنیتی آن دوران اجازه بازتاب گسترده اعتراضات را نمی‌داد.

سخنرانی آیت‌الله خمینی هرچند بعدها نماد اعتراض به کاپیتولاسیون شد، اما نباید از یاد برد که این موضوع، دغدغه مشترکی میان طیف‌های مختلف فکری در ایران بود. کاپیتولاسیون، به نوعی نقطه جوش نارضایتی‌ها و حس استقلال‌طلبی ایرانیان آن دوران بود.

📚 منبع: تاریخ ایران مدرن

🆔 @Raavi_ir

راوی

25 Oct, 06:48


#روزشمار ۴ آبان

🆔 @Raavi_ir

راوی

24 Oct, 17:59


🔻رضاشاه: حیف که ما را وحشی می‌نامند!

🔹اسدالله علم، معتمد در خاطراتش می‌نویسد: "سر شام رفتم. صحبتهای مختلف شد...صحبت ۱۷ دی (۱۳۱۴) و آزادی بانوان که علیاحضرت ملکه پهلوی تعریف کردند روزی که رضاشاه مرا از اندرون برداشتند و بدون حجاب با خود به دانشسرای عالی بردند،

🔸در بین راه دراتومبیل به من گفتند «من امروز مرگ را بر این زندگی ترجیح می‌دادم که زنم را سر برهنه پیش اغیار ببرم، ولی چه کنم کاری است که لازم است و گرنه (غربی‌ها) ما را وحشی و عقب‌افتاده می‌نامند(!!)»"

📚 منبع: خاطرات علم، جلد چهارم، ص ۲۹۸ (۷ دی ۱۳۵۳)

🆔 @Raavi_ir

راوی

24 Oct, 12:43


🔸یه تصویر از اولین فرودگاه ایران در مسجد سلیمان


🆔 @Raavi_ir

راوی

24 Oct, 10:31


#روزشمار ۳ آبان

🆔 @Raavi_ir

راوی

23 Oct, 18:10


🔴 تبلیغات عجیب!

🔷 تبلیغات عجیب باطری ری.او.واک!
حالا اینکه ربط باطری با زن جوون لخت چیه؟ معلوم نیست 😁

🆔 @Raavi_ir

راوی

23 Oct, 16:48


🔴 جنایت فرهنگی قوای انگلیس در ایران

🔷 همونطور که تو تصاویر می‌بینید، شهریور ۱۳۲۰ وقتی انگلیسی‌ها از جنوب به ایران حمله کردند، نیرو‌هاشون اقدام به تیراندازی به سنگ‌نوشته‌های بیستون کردند که آسیب‌های غیرقابل جبرانی به این آثار وارد شد.

🆔 @Raavi_ir