علوم سیاسی

@po_science


📖 آموزش علم سیاست
اندیشه سیاسی
جامعه شناسی سیاسی
مسائل ایران
✔️ تحلیل ها و روزنوشته ها

👤 حیدر ولی زاده
🎓 دکتری علوم سیاسی

🗣️ ارتباط 👇
🆔 @Valizadeh_heydar

🌐وب سایت:
valizadehh.ir

یوتیوب
youtube.com/@po_science

https://t.me/po_science/79

علوم سیاسی

23 Oct, 16:26


لیبرالیسم در مفهوم ساده

▫️لیبرالیسم در مفهومِ پاسداشت حقوق فردی، آزادی، رضایت از حاکمان، برابری سیاسی، حق مالکیت خصوصی و مساوات در برابر قانون است.

▫️ لیبرال ها باتوجه به برداشت های متفاوتی که از این اصول وجود دارد از دیدگاه هایِ مختلف و گاهی متضاد پیروی می کنند، اما عموماً بر مالکیت خصوصی، اقتصاد بازار، حقوق فردی (از جمله حقوق مدنی و حقوق بشر )، لیبرال دموکراسی، سکولاریسم و حاکمیت قانون تاکید دارند.

▫️ آزادی اقتصادی و سیاسی، آزادی بیان، آزادی مطبوعات، آزادی اجتماعات و آزادی مذهب اغلب به عنوان بخش غالب ایدئولوژی لیبرالیسم در عصر مدرن ذکر می شوند.

▫️لیبرالیسم در عصر روشنگری به جنبشی متمایز تبدیل شد و در میان فیلسوفان و اقتصاددانان غربی محبوبیت یافت. لیبرالیسم در پی آن بود که؛ امتیازات موروثی، مذهب دولتی، سلطنت مطلقه، حق الهی پادشاهان و محافظه کاری سنتی را با دموکراسی نمایندگی، حاکمیت قانون و برابری تحت حمایت قانون جایگزین کند.

▫️برای لیبرال ها، فرد مرکز همه فعالیت ها است. سایر انجمن ها، از جمله دولت، وسیله ای هستند که برای فرد وجود دارد.

#علوم_سیاسی #لیبرالیسم #مکاتب_سیاسی #ایدئولوژی

🆔 @Po_Science

علوم سیاسی

18 Oct, 08:18


🔰 سوال مجری از ترامپ: «نمی‌خواهید ایران به دهه ۷۰ برگردد؟(دوره پهلوی دوم)»

🔹 ترامپ : ما خودمان را هم نمی‌توانیم اداره کنیم پاتریک! من فقط می‌خواهم که ایران سلاح هسته‌ای نداشته باشد‌.

#ترامپ

#علوم_سیاسی
#ترامپ


🆔 @Po_Science

علوم سیاسی

17 Oct, 18:43


🔰 روایت یحیی سنوار از حمایت ایران و عدم حمایت اعراب از حماس

یحیی السنوار، رهبر حماس:
🔹«ما صدها کیلومتر تونل و هزاران موشک داریم. اگر ایران نبود به اینجا نمی‌رسیدیم. برخلاف برادران عرب، ایران به ما پول و اسلحه و تخصص داد.
🔹دولت‌ های عربی درهایشان را به روی ما بستند و گفتند اول با آمریکایی‌ها صحبت کنید.» سخنان سنوار را می‌بینید و می‌شنوید.

علوم_سیاسی
#سنوار #حماس


🆔 @Po_Science

علوم سیاسی

16 Oct, 08:24


✍️ آثار استبداد


📌 یکی از بازدیدکنندگان از کره‌شمالی هنگام بازدید از کتابخانه مرمرین باشکوه ملی در پیونگ یانگ نوشته بود: «در اینجا هیچ چیز کوچکی وجود ندارد جز خود مردم کره‌شمالی که به قطع ۳ اینچ کوتاه‌تر از عموزاده‌های جنوبی‌شان هستند.»

📌 سال‌ها حکومت مستبدانه کمونیست‌ها در کره‌شمالی، حتی روی قد مردم این گوشه از دنیا هم اثر خود را به جا گذاشته است. طبیعت رازآلود بیمارگونه‌ای که بر کره‌شمالی حاکم است، به دست آوردن مقدار بالای دیتای قابل استناد در مورد تفاوت قد، وزن و تغذیه درست مردم را به کاری تقریبا غیرممکن تبدیل کرده است، اما نه کاملا ناممکن. پناهندگان و فراریانی که از کره‌شمالی بیرون آمده‌اند مورد مناسبی برای به دست آوردن دیتای مورد نیاز هستند.

📌 بر اساس مطالعاتی که دنیل شوکندیک Daniel Schwekendiek پروفسوری از دانشگاه سونگ کیونکوان Sungkyunkwan سئول در طول سال‌ها انجام داده است، مردان کره‌شمالی به طور میانگین ۳ تا ۸ سانتی‌متر از کره‌جنوبی‌ها کوتاه‌تر هستند. تفاوت میان کودکانی که در دو سوی مرز به دنیا آمده‌اند هم کاملا واضح است. بر این اساس، کودکان پیش دبستانی (پسر) که در کره شمالی به دنیا آمده و رشد کرده‌اند حدودا ۴ سانتی‌متر و کودکان پیش دبستانی (دختر) حدودا ۳ سانتی‌متر کوتاه‌تر از کودکان کره جنوبی هستند.

📌 برخی آمار دیگر حتی عددها را از این هم بالاتر می‌برند و اختلاف قد مردم دو کره را به ۱۰ تا ۱۳ سانتی‌متر می‌رسانند. چرا مهم است؟ باید دانست که این مردم تفاوت ژنتیکی خاصی با یکدیگر ندارند که چنین فاصله‌ای را توجیه کند. در یک سو ما با یک کشوری رو به رو هستیم که در طول سال‌های متمادی ‏به لطف سیاست‌های کمونیستی حاکم با کمبود مواد غذایی و قحطی‌های پی در پی دست به گریبان بوده است، همان کشوری که به گفته یکی از فراریانش زمانی که مردم در دهه ۹۰ نان برای خوردن نداشتند، رهبر کبیر از شیرین نبودن سیب‌هایش گله داشت و سربازان پای درخت‌ها شکر می‌ریختند؛

📌 و از سوی دیگر کره جنوبی قرار دارد که پیشرفت اقتصادی‌اش در طول دهه‌های گذشته (حال به هر لطفی که می‌خواهید اسمش را بگذارید) عملا آن را از یک کشور دست سوم با سطح رفاه پایین برای شهروندانش به یکی از ابر قدرت‌های اقتصادی در قاره تبدیل کرده است.

📌 در یک سو شعار و آرمان‌گرایی محض قرار دارد و در سوی دیگر واقعیات مسلم جهانی. در یک سو کشوری قرار دارد که می‌پندارد با داشتن کلاهک‌های هسته‌ای به قله‌های جهانی رسیده است و در سوی دیگر کشوری که یاد گرفته است با جهان دوست باشد. هر دو با مردمی یکسان اما حکومت‌های متفاوت.

📌 همان بازدیدکننده‌ای که جمله‌ی نخست رشته را با او شروع کردم در پایان سفرش نوشته بود «به سربازانی نگاه کردم که مسئول نگهبانی از مرز DMZ (منطقه غیرنظامی، مرز بین دو کره) بودند. رو به روی هم ایستاده بودند و به هم نگاه می‌کردند تا مبادا آن یکی به فکر فرار بی‌افتد. یکی از آن افسران با افتخار به من می‌گفت که هیچ رهبر جهانی‌ای سال‌هاست که جرات ندارد -با توجه به قدرت کره شمالی- از کره جنوبی دیدن کند! این حرف را درست همان روزی که پرزیدنت اوباما به کره جنوبی آمده بود گفت...»

#علوم_سیاسی
#استبداد


🆔 @Po_Science

علوم سیاسی

14 Oct, 07:53


استمداد اپوزیسیون از اسرائیل برای حمله به ایران!/ حیدر ولی زاده


زمانی که هیچ شناختی از ماهیت قدرت، جنگ و اطلاعی از تاریخ وجود ندارد چیزی شبیه تز "مهدی نصیری" و برخی اپوزیسیون داده می شود.

وی در گفتگو با بی بی سی فارسی معتقد است اپوزیسیون از اسرائیل و آمریکا استمداد کنند تا به صورت گزینشی به ایران حمله کنند که در نهایت جمهوری اسلامی از هم فرو بپاشد بدون این که زندگی مردم عادی آسیبی ببیند!

در این مورد ذکر چند نکته لازم است:

۱. در این سال ها مشاهده کردیم که اپوزیسیون کلا نگاه واقع گرایانه و منافع محور به قدرت دارند و به طور خلاصه هیچ ابا و وحشتی از قربانی شدن هزاران ایرانی برای رسیدن به اهداف سیاسی خود ندارند.

۲. طبق شناختی که از آمریکا و اسرائیل و البته سرشت جنگ داریم قربانیان اصلی و عمده جنگ افروزی مردم عادی هستند و همین کشتار بی رحمانه ای که امروز در غزه و لبنان شاهد آن هستیم مهر تاییدی بر این گفته است.

۳. هیج نظام و حکومتی با حمله خارجی بدون آسیب زیرساخت های مهم کشور از جمله؛ اقتصادی به سمت فروپاشی نمی رود بر همین اساس نیز اهداف زیرساختی و اقتصادی از اهداف جنگی محسوب می شوند و نتیجه آن هم بدبختی و فقر مردم ایران برای دهه ها خواهد بود.

۴. در تاریخ خاورمیانه دخالت هیچ دولت خارجی برای سرنگونی یک حکومت و جایگزینی حکومت دیگر موجب بروز و ظهور دمکراسی و آزادی ماندگار نشده است. دمکراسی ماندگار فرآیندی یک شبه نیست و نیازمند تحول در افکار، فرهنگ، جامعه مدنی و سپس ساختار سیاسی کشور است.

۵. جنگ پدیده ای غیرقابل کنترل است اگر به سمت جنگ تمام عیار برود که محتمل هم است هر جنبنده ای چه نظامی و چه غیر نظامی به عنوان یک هدف تلقی می شود.
.
۶.اصولا هنگامی که اخلاق در قاعده جنگ فراموش شود(همان چیزی که در اسرائیل می بینیم) آسیب به غیرنظامی ها، حمله به مدارس، بیمارستان ها و منازل مسکونی طرف مقابل به اهرمی برای فشار به حکومت و افکار عمومی جهت کنترل شرایط تبدیل می شود.
.
۷. زمانی که اسرائیل هیچ اهمیت و ارزشی برای توصیه های سازمان ملل، مجامع و نهادهای بین الملل و حتی کشورهای هم پیمان و هم سو در مورد جنگ قائل نیست، چطور برای توصیه های اپوزیسیون جمهوری اسلامی از جمله مهدی نصیری، مسیح علی‌نژاد، ربع پهلوی و... ارزش قائل خواهد شد؟!


#علوم_سیاسی


🆔 @Po_Science

علوم سیاسی

14 Oct, 07:53


🎥 ببینید؛

تز جدید مهدی نصیری/ استمداد اپوزیسیون از اسرائیل برای حمله به ایران!

#علوم_سیاسی


🆔 @Po_Science

علوم سیاسی

13 Oct, 15:33


🔰 شعر/صلح/ سروده یانیس ریتسوس

رویای هر کودک صلح است
رویای هر مادر صلح است
کلام عشقی که بر زیر درختان می تراود
صلح است.
پدری که در غبار
با تبسمی در چشم هایش
با سبدی میوه در دست هایش
با قطرات عرق بر جبینش
که چون ترمه ای بر طاقچه خشک میشود
باز گردد
صلح است.
آن هنگام که زخم ها

بر چهره ی جهان التیام یابد،
آن هنگام که چاله ی بمب های خورده بر تنش را درخت بکاریم،
آن هنگام که اولین شکوفه های امید
بر قلب های سوخته در حریق
جوانه زند،
آن هنگام که مرده ها بر پهلوهای خویش بغلطند و بی هیچ گلایه ای به خواب روند
و آسوده خاطر باشند که خونشان بیهوده ریخته نشده،
آن هنگام،
درست آن هنگام
صلح است.
صلح
بوی غذای عصرگاهی ست
صلح یعنی
هنگامی که اتومبیلی در کوچه می ایستد
معنایش ترس نباشد.
یعنی آن کس که در را میزند
دوست باشد
یعنی باز کردن پنجره
معنی اش آسمان باشد.
صلح یعنی سور چشم ها
با زنگوله های رنگ.
آری.صلح این است.
صلح
لیوان شیر گرم است و کتاب
به بالین کودکی که بیدار میشود از خواب.
صلح یعنی هنگام که خوشه ی گندم به خوشه ی دیگر میرسد
بگوید نور. بگوید روشنی.
صلح یعنی
تاج افق، نور باشد.
آری.صلح این است.
صلح یعنی
مرگ جز اتاقی کوچک از قلبت را نتواند تسخیر کند.
یعنی دودکش خانه ها
نشانی از سرور باشند.
هنگامی که میخک غروب
هم بوی شاعر دهد و هم کارگر.
آری، صلح این است.
صلح
مشت های گره کرده ی مردمان است.
صلح
نان داغ بر میز جهان است.
لبخند مادر است
تنها همین
نه چیزی جز این.
آن کس که زمینش را خیش میکشد
تنها یک نام را بر تن خاک حک میکند:
صلح، نه چیزی دیگر، تنها صلح.
بر قافیه ی فقراتم
قطاری به سوی آینده رهسپار است
با سوغات گندم و رز.
آری. صلح همین است.
ای برادران من!
تمام عالم و امیالش
تنها در صلح نفسی عمیق میکشد.
دستانتان را به ما دهید، برادران.
آری.صلح همین است.

#صلح
#علوم_سیاسی


🆔 @Po_Science

علوم سیاسی

08 Oct, 13:48


🔰 برتری اندک هریس بر ترامپ در نظرسنجی‌های انتخاباتی


▫️نتایج نظرسنجی های جدید رویترز/ایپسوس نشان می دهد کامالا هریس نامزد دموکرات ها با ۴۶ درصد در مقابل دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان با ۴۳ درصد پیشتاز است.

▫️در این نظرسنجی ۴ روزه، مشخص شد که ترامپ که در نظرسنجی اواخر ماه سپتامبر با ۶ درصد از هریس عقب تر بود، فرد مطلوبی برای حل مشکلات اقتصادی است و برخی رای دهندگان ممکن است تحت تاثیر این ادعای ترامپ قرار گیرند که مهاجران غیرقانونی مستعد ارتکاب جنایت هستند.

#علوم_سیاسی


🆔 @Po_Science

علوم سیاسی

08 Oct, 10:32


🔰 داریوش: در کوله مهمات سربازان خارجی «آزادی» برای سرزمینی دیگر وجود ندارد

داریوش اقبالی، خواننده مشهور در کنسرت وین:
🔹به درد‌های ملت ما با دید انسانی نگاه کنید، صلح واژه با شکوهی است امیدوارم  بجای جنگ به صلح توجه کنند.

#علوم_سیاسی


🆔 @Po_Science

علوم سیاسی

08 Oct, 08:31


به نظر شما چرا هر چه علم بیشتر می‌شود، حزن هم بیشتر می‌شود؟/ مصطفی ملکیان

به نظر من لااقل چهار وجه دارد:

1️⃣پوچ بودن جهان
وجه اول این است که به نظر می‌آید هر چه شما عقل‌ورزی‌تان بیشتر می‌شود، بیشتر به نامعقول بودن جهان پی می‌برید. می‌بینید جهان امر معقولی نیست. این لزوما ارزش‌داوری منفی نیست، فقط به این معناست که ساختار عقلانی تناسبی با ساختار این جهان ندارد. همین! بیشتر از این را نشان نمی‌دهد. این همان absurdity جهان است؛ به تعبیری بی‌منطق بودن جهان! حیوانات چون این منطق را ندارند بهتر می‌توانند قدرت انطباق با هستی را پیدا کنند، ولی گویی ما وصله ناجوریم! برای همین است که کامو می‌گفت: «آغاز فکر کردن آغاز تحلیل رفتن تدریجی است.»

2️⃣تلخ‌تر شدن حقایق هستی با پیشرفت علم
وجه دوم این است که عقل به حقایق تلخ پی می‌برد. در عالم انسانی وقتی واقعیت‌های بزرگ کشف شد، بشر تلخ‌کام شد. مثلا کانت گفت هر چه روان‌شناسی پیشرفت کند، بشر تلخکام‌تر می شود، چون بیشتر به تنهایی خودش پی می‌برد یا هر چه علم بیشتر پیشرفت می‌کند نامختار بودن انسان بیشتر مکشوف می‌شود. خب معلوم است من و شما از این که عروسک خیمه‌شب‌بازی باشیم احساس خوبی نداریم. یا این واقعیت که روز‌به‌روز بیشتر تقویت می‌شود که ما بالمآل اگوئیست و خودخواه هستیم.

3️⃣وجود روان ناخودآگاه
وجه سوم چیزی است که امثال فروید به آن توجه دارند و آن این که تو در سطح ناخودآگاه‌ات گمان می‌کنی تصمیم می‌گیری، در حالی که در واقع تحت تأثیر روان ناخودآگاه‌ات کار می‌کنی. چه چیزی تلخ‌تر از اینکه یک بخشی از وجود شما تحت تسلط خودتان نیست؟!

4️⃣جدیت در زندگی لزوما نتیجه‌بخش نیست
وجه چهارم اینکه در عالم هر چه قدر جدیت بورزید، هیچ تضمینی نیست که به مقصود برسید. یعنی نهایت چیزی که در عالم می‌شود گفت این است که جدیت شرط لازم رسیدن به هدف است، ولی مطلقا شرط کافی نیست.

غره مشو که مرکب مردان مرد را
در سنگلاخ بادیه پی‌ها بریده‌اند

نومید هم مباش، که رندان جرعه‌نوش
ناگه به یک خروش به مقصد رسیده‌اند

کتاب عقل و اندوه طویل(تلخیص)


#علوم_سیاسی


🆔 @Po_Science

علوم سیاسی

07 Oct, 14:28


🔰چند نما از غزه پیش و پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳


#علوم_سیاسی
#غزه
#جنگ



🆔 @Po_Science

علوم سیاسی

07 Oct, 08:05


سه پیامد سیاسی مهم حادثەی هفت اکتبر/ صلاح الدین خدیو


عملیات طوفان اقصی که یک سال قبل توسط یک رهبر سرسخت و منزوی محلی در باریکەی کوچک و محاصرە شدە غزه انجام شد، به سرعت پیامدهای منطقه ای و جهانی یافت.
فارغ از ارزیابی تاثیرات ژئوپولتیک و راهبردی این عملیات که هنوز ادامه دارد و احتمالا با حملەی قریب الوقوع به ایران وارد فازی تازه می شود، می توان از سه پیامد مهم سیاسی و معنوی در سطح بین المللی سخن گفت.

1⃣ نخست: با تبدیل شدن جنگ اسرائیل علیه غزه و اخیرا لبنان به فاجعەی انسانی و در موارد متعدد نسل کشی، وجدان جهانی تکانی بزرگ خورد.
دفاع تمام عیار آمریکا از اسرائیل و تامین بدون وقفەی احتیاجات نظامی آن در بحبوحەی یک کارزار آشکار نسل کشی، پرسش های پیشین دربارەی عادلانه بودن نظام جهانی و وجود استانداردهای دوگانه را برجسته کرد.
به جرات می توان گفت که در هشتاد سالی که از پایان جنگ دوم جهانی می گذرد، چیزی به اندازەی جنگ غزه، نظم جهانی پس از جنگ را مخدوش نکرده است؛
نظم مبتنی بر اصول نورنبرگ که به دقت مقولەی جنایت جنگی را کلاسه بندی کرده و نظام عمدتا غربی حاکم بر جهان بر شانه های آن استوار است.
ماهیت آپارتایدی این نظام در پرتو برخورد دوگانەی آمریکا برملا شد و وجوه ریاکارانه و دروغین آن آشکار گردید.
برندەی اصلی این چالش چین و روسیه هستند که خواهان تجدید نظر در نظام جهانی و رهایی از جبر استاتداردهایی چون دمکراسی و حقوق بشر می باشند.
بازندەی اصلی هم ایالات متحده است که با کاهش روزافزون قدرت نرم خود مواجه شده است.
در حقیقت معافیت اسرائیل از مجازات می تواند به یک اپیدمی در سراسر جهان بینجامد.
همچنین شکاف میان جنوب و شمال جهانی را افزایش دهد.
با فرسایش فزایندەی نظم موجود که به علت دروغین و ریاکارانه بودن آسیب دیده، احتمالا در دهه های آتی بحران ها و خلا های بیش تری پدید آید.

2⃣ دوم: پیامد دوم این بحران عمدتا روی خاورمیانه است.
پس از آنکه هرج و مرج ناشی از اشغال عراق و تحولات بهار عربی، منطقه را در امتداد خطوط فرقه ای و بالاخص شکاف شیعه و سنی تقسیم کرد، تهاجم همزمان اسرائیل علیه فلسطین و لبنان  به مثابەی یک نقطه عطف است.
حذف تقریبا تمام رهبران درجه یک حماس و حزب الله در یک سنگر و کشتار هم زمان شیعیان و سنی ها توسط اسرائیل، به نوعی ورق افکار عمومی را برگردانده است.
آنچه که در جنگ های داخلی عراق، سوریه و یمن میان شیعه و سنی رخ داد در مقابل خشونت و ویران گری بی حد و حصر اسرائیل، نوعی میان پردەی گذرا به نظر می رسد.
می توان ادعا کرد ماشین جنگی اسرائیل و بربریت نمونه وار آن، افکار عمومی متفرق منطقه پس از بهار عربی را دگربار یکپارچه نمود.

3⃣سوم: کشتار غزه که با استانداردهای خود اسرائیل هم بی سابقه است، یک همدردی جهانی را با فلسطینیان برانگیخت.
دولت های غربی بیش تری دولت مستقل فلسطینی را به رسمیت شناختند و نسل جوان کشورهای غربی به مدافعان جدید و پرشور آرمان فلسطین تبدیل شدند.
مضاف بر آن دولت های چپ گرا و منتقد وضع موجود نظیر روسیه و چین و آفریقای جنوبی و ... بیش از پیش به سیاست سنتی خود در این زمینه رجوع نمودند.
کشتار جمعی موصوف دوباره توجه جهان را به ریشەی اصلی مشکل یعنی تداوم اشغال گری اسرائیل جلب نمود.
امری که دهه ها اسرائیل با موفقیت آن را کم رنگ کرده بود. پیمان صلح ابراهیم که اساس آن صلح با دولت های عرب با نادیده گرفتن فلسطینیان است، قلەی موفقیت تل آویو در این زمینه بود.
اکنون عربستان سعودی مهم ترین کشور اسلامی و عربی می گوید بدون تشکیل کشور فلسطین، صلحی با اسرائیل در کار نخواهد بود.

#علوم_سیاسی


🆔 @Po_Science

علوم سیاسی

06 Oct, 19:28


بین ایران و اسرائیل "جنگ تمام عیار" رخ می دهد؟

در این برنامه به موارد ذیل پاسخ می دهیم:

- جنگ تمام عیار به چه معناست؟!
- بین ایران و اسرائیل جنگ تمام عیار رخ می دهد؟!
- سرانجام جنگ تمام عیار ایران و اسرائیل چه خواهد بود؟
- پاسخ احتمالی اسرائیل به حمله موشکی ایران چه خواهد بود؟


◀️ 🔴 ویدئو این برنامه را در کانال یوتیوب ببینید: 👇

https://youtu.be/btpflBVddUU?si=JGIDq2cB--_Qe3Xi

#علوم_سیاسی


🆔 @Po_Science

علوم سیاسی

06 Oct, 07:57


🔰 با دیپلماسی می‌شد از جنگ ویتنام جلوگیری کنیم/ دکتر اسفندیار خدایی

▫️▫️ بیست سال بعد از جنگ ویتنام، مک نامارا (وزیر دفاع آمریکا در زمان جنگ ویتنام) با نخست‌وزیر ویتنام دیدار کرد. در این گفتگو، آنها به این نتیجه رسیدند که اگر آمریکا و ویتنام منظور همدیگر را می‌فهمیدند، می‌شد جلوی این جنگ خونین و مرگبار را گرفت. جنگی که میلیونها ویتنامی و دهها هزار آمریکایی را هلاک کرد و دهها میلیون نفر زخمی و آواره و بی‌خانمان کرد.

▪️ مک‌نامارا: ما گمان می‌کردیم شما به دنبال همراهی با چین کمونیست و تقابل با بلوک غرب بودید. اما ظاهراً بعد از جنگ اینطور نشد.
▫️ نخست‌وزیر ویتنام با ناراحتی:
شما آمریکائی‌ها اگر تاریخ خوانده بودید می‌فهمیدید که ما صدها سال به‌خاطر استقلال‌مان با چین جنگیدیم، شما چطور گمان کردید که ما بازیچه و ابزار چین می‌شویم؟ ما بخاطر استقلال‌مان بود که با چین و با شما جنگیدیم.

▪️مک‌نامارا: اگر ما می‌دانستیم شما این را می‌خواهید بجای جنگ، به شما کمک می‌کردیم، چون استقلال شما به نفع ما هم بود. ما می‌توانستیم هر دو به هدفمان برسیم بدون آنکه این همه هزینه در جنگ بدهیم.

آمریکائی‌ها داستان ویتنام را تکه‌ای از جنگ سرد با بلوک کمونیسم می‌دیدند و گمان می‌کردند ویتنام به دنبال همراهی با جبهه چین و شوروی و مقابله با آمریکا و غرب است، ولی ویتنامی‌ها از استقلال خود دفاع می‌کردند و گمان می‌کردند آمریکا بدنبال استعمار ویتنام به سبک استعمار هند توسط بریتانیا است.

هنر دیپلماسی در این است که خود را بجای طرف مقابل بگذاریم و از زاویه دید او به مسئله نگاه کنیم، آنگاه با فهم خواسته حریف، وارد مذاکره و دیپلماسی شویم و از این طریق منافع خود را دنبال کنیم. دیپلماسی باید مستقیماً با حریف مقابل انجام شود. اگر طرف ثالثی واسطه دیپلماسی باشد، منافع او کار مذاکرات را پیچیده و خراب می‌کند. اشتباه آمریکا این بود که بجای مذاکره با ویتنام شمالی، با چین مذاکره می‌کرد. چین‌ خود مهمتری تهدید برای استقلال تایوان در طول تاریخ بوده است و در این مذاکرات به دنبال منافع خود و گرفتار ساختن آمریکا در ویتنام بود.

در طول تاریخ، دیپلماسی و گفتگو جلوی هزاران جنگ بزرگ و کوچک را گرفته است. این جنگها در حافظه تاریخ ثبت نشده‌اند چون هیچ‌وقت رخ نداده‌اند، چون دیپلماسی زمینه تفاهم و تعامل را فراهم و سوء تفاهمات را رفع کرده است.

حتی در جدال ایدئولوژیک که یکی از طرفین خود را حق مطلق خدایی می‌پندارد و طرف مقابل را باطل یزیدی می‌شمارد و نسبت به نگاه او کور است، ‌گفتگو و دیپلماسی مستقیم می‌تواند جلوی برخی جنگهای بیهوده را بگیرد. در زندگی روزمره نیز گفتگو در حفظ روابط انسانها نقش اساسی دارد و عامل مهمی در موفقیت کسب و کار و آرامش در زندگی محسوب می‌شود.

#علوم_سیاسی
#دیپلماسی


🆔 @Po_Science

علوم سیاسی

05 Oct, 15:50


آشنایی با رشته علوم سیاسی

▪️مفهوم علوم سیاسی و ارتباط با سیاست روزمره
▪️تحصیل و ادامه تحصیل در این رشته
▪️ارزش ذاتی علوم سیاسی
▪️آینده شغلی این رشته
▪️شرط موفقیت در علوم سیاسی


◀️ 🔴 ویدئو این برنامه را در کانال یوتیوب ببینید: 👇

https://youtu.be/iP010zSGinE?si=_9tl4i7_1r2h76hT

#علوم_سیاسی


🆔 @Po_Science

علوم سیاسی

04 Oct, 14:17


🔰دیکتاتور

دیکتاتور تنها یک شخص نیست، دیکتاتور می تواند یک گروه یا حتی یک ایدئولوژی هم باشد.

هر شخص، گروه و یا ایدئولوژیی که بخواهد رویکرد و تفکر خود را بر دیگران تحمیل کند و خارج از آن، رویکرد و تفکری دیگر را نپذیرد "دیکتاتور" است.

دیکتاتورها در میان ما هستند اگر احساس نمی شوند به این دلیل است که در جایگاه "قدرت" قرار نگرفته اند!

#دیکتاتور

#علوم_سیاسی


🆔 @Po_Science

علوم سیاسی

03 Oct, 06:21


عکس تاریخی/ دیدار پس از ۱۲ سال

▫️از جمله مشهورترین عکس های تاریخی مربوط به سرباز آلمانی در جنگ جهانی دوم است که با فرزندش برای اولین بار از زمانی که یک ساله بود، در سال ۱۹۵۶ دیدار می کند.

▫️رویدادی که این عکس معروف در آن گرفته شده است، بخشی از آن چیزی بود که به عنوان "بازگشت ۱۰ هزار اسیر جنگی" شناخته می شود.

▫️ این ۱۰ هزار نفر آخرین اسیران جنگی آلمانی در جنگ جهانی دوم بودند که توسط اتحاد جماهیر شوروی آزاد شدند.

در مقابل این اقدام جمهوری فدرال آلمان نیز با برقراری روابط دیپلماتیک با اتحاد جماهیر شوروی موافقت کرد.

#علوم_سیاسی
#جنگ


🆔 @Po_Science

1,892

subscribers

368

photos

58

videos