MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز @mirasimiz Channel on Telegram

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

@mirasimiz


کانال آثار تاریخی تبریز و آذربایجان

تصاویر قدیم از بناهای تاریخی آذربایجان

دانلود کتاب و فایلهای بناهای تاریخی


پیج اینستاگرام 👇👇👇

https://www.instagram.com/Mirasimiz.az


📷ارسال عکس؛ فایل؛ مطالب👇👇👇

@iz_birakanlarrrr

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز (Persian)

با ورود به کانال MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز شهر تاریخی تبریز و منطقه آذربایجان را به یک سفر تاریخی زمان سفر می کنید. این کانال شامل تصاویر قدیمی از بناهای تاریخی آذربایجان است که به شما امکان می دهد تا به نزدیکی آثار تاریخی منطقه بروید و تاریخ و فرهنگ این منطقه را بشناسید. همچنین شما می توانید کتاب و فایلهای مربوط به بناهای تاریخی را از این کانال دانلود کنید. علاوه بر این، این کانال پیج اینستاگرام رسمی خود را دارد که می توانید از طریق آن به تصاویر و مطالب بیشتری دسترسی پیدا کنید. اگر شما هم دارای عکس، فایل یا مطلبی درباره آثار تاریخی هستید، می توانید آنها را به اشتراک بگذارید. به کانال MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز بپیوندید و دنیای فراموش نشدنی تاریخ و فرهنگ را کشف کنید. @iz_birakanlarrrr

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

26 Dec, 13:45


آرزوی پرواز در دوره قاجار

تصاویری از میدان مشق تبریز و پرواز دادن بالن برای نخستین بار در ایران توسط یک فرانسوی به سال ۱۲۷۰ شمسی است و جالب اینکه خلبان این بالن، کلنل محمدتقی خان پسیان است.

@mirasimiz

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

25 Dec, 06:35


مجموعه جهانی شیخ صفی الدین اردبیل

مجموعهٔ نفیس بقعهٔ شیخ صفی‌الدین به‌نام عارف نامدار شیخ صفی‌الدین اردبیلی جد سلاطین دودمان صفویان، در سال ۷۳۵ ه‍.ق به‌دست فرزند وی صدرالدین موسی بنا شد. پس از شروع حکومت صفویه، به‌سبب ارادت شاهان صفوی به جد خود، واحدهای مختلفی به این مجموعه اضافه شد. در دورهٔ شاه عباس یکم و از آن‌جا که وی ارادت فراوانی به شیخ صفی‌الدین داشت و بسیار به زیارت مقبرهٔ وی می‌رفت، برای تکمیل و تزئین این اثر، کارهای فراوانی صورت گرفت. این مجموعه در سال ۲۰۱۰ (طی نشست سی و چهارم) د فهرست جهانی یونسکو ثبت شده است.

در جریان جنگ‌های ایران و روسیه در دورهٔ قاجار و سقوط اردبیل، نسخ خطی کتابخانهٔ شیخ صفی‌الدین اردبیلی توسط روس‌ها به غارت رفت. هم‌اکنون آن نسخ در موزهٔ سن پترزبورگ در روسیه نگهداری می‌شوند. در پی عهدنامه ترکمانچای در سال ۱۲۰۶ خورشیدی، ایران پذیرفت تا تمامی نسخه‌های خطی کتابخانهٔ شیخ صفی‌الدین اردبیلی که در آرامگاه قرار داشتند، به‌عنوان بخشی از غرامت‌های روسیه، ضبط و به آن کشور منتقل شوند.

@Mirasimiz

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

25 Dec, 06:30


بزرگترین بازار سرپوشیده دنیا

بازار تبریز بزرگ‌ترین بازار سرپوشیده قدیمی در سطح ایران و جهان به‌شمار می‌رود و مساحتی حدود یک کیلومتر مربع دارد. بازار تبریز در مرداد ماه سال ۱۳۸۹ خورشیدی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌است. پیش‌تر به جهت قرارگرفتن شهر تبریز بر سر چهارراه ایپک یولی (جادهٔ ابریشم) و گذر روزانهٔ هزاران کاروان از کشورهای مختلف آسیایی، آفریقایی و اروپایی از آن، این شهر و بازار آن از رونق بسیار خوبی برخوردار بوده‌است.

هر چند تاریخ بنای این بازار به دوران پیش از اسلام می رسد اما تاریخ بنای دقیق این مجموعه مشخص نیست؛ ولی بسیاری از جهان‌گردانی که از سدهٔ چهارم هجری تا دورهٔ قاجاریان از این بازار بازدید کرده‌اند، دربارهٔ آن اطلاعاتی ارائه داده‌اند. بسیاری از گردشگران و جهانگردان نظیر ابن بطوطه، مارکو پولو، جاکسن، اولیای چلبی، یاقوت حموی، گاسپار دروویل، الکسیس سوکتیکف، ژان شاردن، اوژن فلاندن، جان کارت‌رایت، جملی کاردی، کلاویخو، رابرت گرنت واتسن، حمدالله مستوفی، مقدسی و… از رونق و شکوه بازار تبریز تمجید کرده‌اند.

@Mirasimiz

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

24 Dec, 06:54


رقص اوزون دره (به ترکی آذربایجانی: Uzundərə) از جمله رقص‌های فولکلوریک قدیمی اهالی آذربایجان است.
درمنطقه قره‌باغ مابین روستای “آغ دام” و “گؤی تپه” دره ای بنام اوزون دره وجود دارد که در آن از روی عادات و رسوم رقص می‌کردند و براساس نقل قول‌هایی این رقص نیز بنام همین دره نامگذاری گردیده است. بر اساس روایاتی اوزون دره توقف گاه تره کمه‌ها در زمان ییلاق بود و آن‌ها مو قع عبور کردن از این محل در این دره به استراحت می پرداختند و با قبیله‌های دیگری که با آن‌ها رابطه دوستی داشتند در این دره ملاقات می‌کردند و به رقص و شادی می پرداختند و نام این رقص هم اینگونه پدید آمده است. روایت دیگری نیز حاکی از آن است که در زمان بردن عروس از همین دره اندکی در آن توقف می‌کردند و اطرافیان داماد بخصوص بانوان با رقص جلوی عروس وداماد ـ آرزوی سعادت و خوشبختی برای آن‌ها مینمودند.

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

23 Dec, 18:18


روستای تاریخی کندوان آذربایجان

در سال ۲۰۲۳ در لیستی که توسط سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) ارائه شده بود، کندوان در فهرست بهترین دهکده جهانی گردشگری ثبت شد.

کندوان یکی از سه روستای صخره‌ای جهان است که این موجب جذابیت آن شده‌است. جاری بودن زندگی مردم در قالب بافت قدیمی آن یک استثناء در دنیا به حساب می‌آید. چرا که دیگر در کاپادوکیه ترکیه و داکوتا آمریکا کسی زندگی نمی‌کند. در حقیقت آنچه به کندوان هویت باستانی و تاریخی داده‌است، وجود ۱۱۷ خانواده و منزل مسکونی درون توده‌های مخروطی و هرمی شکل است.

@Mirasimiz

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

23 Dec, 11:32


🎥مزار عمادالدین نسیمی شاعر بزرگ جهان تورک در حلب سوریه


@tabrizlinks

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

22 Dec, 10:37


مستند هنر و معماری تُرکهای سلجوقی

ساخته شده توسط دانشگاه واشینگتن در سال 1982م (زبان انگلیسی)

@Mirasimiz

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

20 Dec, 15:17


چیلله مبارک 🍉🍉🍉

@mirasimiz

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

27 Nov, 21:13


تبریز دهه پنجاه با هوش مصنوعی

@mirasimiz

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

25 Nov, 17:49


تبریز قدیم
تشییع جنازه اسقف ملیک تانگیان (سال ١٣٢٨ش)

در این فیلم که دو روز انتقال پیکر اسقف از خلیفه‌گری تبریز به کلیسای مریم مقدس در محله قلعه (قالا) تبریز و از آن جا به قبرستان ارامنه تبریز و دفن در آن جا انجام می پذیرد، تصاویری از کوچه ها و خیابانهای تبریز دیده می شود.

@Mirasimiz

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

25 Nov, 08:33


تبریز قدیم سال ۱۳۲۷ش / ۱۹۴۸م

فیلم از بالای ارک علیشاه به سمت شمال تبریز گرفته شده که آثاری همچون خانه فتح الله یف... دیده می شود.

@mirasimiz

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

25 Nov, 02:39


مجموعه بی نظیر عکس‌های قاجار

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

25 Nov, 02:32


مجموعه بی نظیر عکس‌های قاجار

بخش اول
تعداد: ۶۰۰ عکس

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

25 Nov, 02:28


کانال عکسهای قدیم تبریز

https://t.me/oldtabrizaz

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

25 Nov, 01:21


گنبد سلطانیه آذربایجان، دهه 50ش

@Mirasimiz

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

23 Nov, 18:15


بازار بزرگ شهر تبریز، دهه 50ش

@Mirasimiz

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

23 Nov, 17:59


تصویر هوایی از ارک علیشاه تبریز، دهه 50ش

@Mirasimiz

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

19 Nov, 21:34


انیشتین برای رفتن به سخنرانی ها و تدریس در دانشگاه از راننده مورد اطمینان خود کمک می گرفت. راننده وی نه تنها ماشین او را هدایت می کرد بلکه همیشه در طول سخنرانی ها در میان شنوندگان حضور داشت بطوریکه به مباحث انیشتین تسلط پیدا کرده بود! یک روز انیشتین در حالی که در راه دانشگاه بود با صدای بلند گفت که خیلی احساس خستگی می کند؟

راننده اش پیشنهاد داد که آنها جایشان را عوض کنند و او جای انیشتین سخنرانی کند چرا که انیشتین تنها در یک دانشگاه استاد بود و در دانشگاهی که سخنرانی داشت کسی او را نمی شناخت و طبعا نمی توانستند او را از راننده اصلی تشخیص دهند. انیشتین قبول کرد، اما در مورد اینکه اگر پس از سخنرانی سوالات سختی از وی بپرسند او چه می کند، کمی تردید داشت.

به هر حال سخنرانی راننده به نحوی عالی انجام شد ولی تصور انیشتین درست از آب درامد. دانشجویان در پایان سخنرانی شروع به مطرح کردن سوالات خود کردند. در این حین راننده باهوش گفت: سوالات به قدری ساده هستند که حتی راننده من نیز می تواند به آنها پاسخ دهد. سپس انیشتین از میان حضار برخواست و به راحتی به سوالات پاسخ داد به حدی که باعث شگفتی حضار شد!

@Mirasimiz

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

19 Nov, 16:47


تبریز قدیم

کارخانه چوب‌سازی شرکت آلمانی در تبریز، حدود سال ١٢٩٠ش

@Mirasimiz

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

18 Nov, 16:39


زمانی که ادیسون به مدرسه می‌رفت، معلمش نامه‌ای به ادیسون داد که به مادرش بدهد. ادیسون نامه را به مادرش داد و گفت این نامه را معلم به من داده. مادر ادیسون نامه را خواند. در نامه نوشته شده بود:

«با کمال تأسف باید بگویم فرزندتان کودن است و هیچگونه استعدادی برای ادامه‌ تحصیل و درس خواندن ندارد. مدرسه‌ ما نیز جای افراد ابله و کودن‌ نیست و از فردا او را به مدرسه راه نمی دهیم.»

ولی مادر ادیسون کار عجیبی کرد و نامه را جور دیگری برای فرزندش خواند. او نامه را این گونه خواند:

«فرزند شما نابغه و باهوش است و مدرسه‌ ما توان آموزش به فرزندتان را به خاطر داشتن هوش بالا ندارد. شما باید شخصاً خودتان به او آموزش دهید»

مادر ادیسون با علاقه‌مندی به علم و دانش، باعث شد ادیسون از کودکی به علم و مکانیک علاقه‌مند شود. او برای ادیسون کتاب‌های علمی می‌خواند و به او تجربه کار با ابزارها و تجهیزات مختلف را می آموخت. این تجربه‌ها باعث شد نوعی خلاقیت و کنجکاوی در ذهن ادیسون شکل بگیرد و او را در مسیر کشف و اختراعات جدید قرار دهد.


@mirasimiz

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

18 Nov, 07:39


مکان‌هایی که توی ویدئو استفاده کردم به ترتیب:
رصدخانه مراغه
مسجد جامع تبریز
مسجد کبود
قلعه آژدهاک یا قلعه ضحاک
ائل‌گلی
گنبد سرخ مراغه
مقبرةالشعرا
برج ساعت تبریز
ارگ علیشاه
مجسمه ستارخان
کلیسا سنت استپانوس
ورزشگاه یادگار امام تبریز
مجسمه منظومه حیدر بابا استاد شهریار
مسجد جامع تبریز
برج آتش‌نشان (یانقین)
پل سرچشمه روستای مردق
موزه قاجار خانه امیرنظام گروسی

@mirasimiz

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

17 Nov, 11:05


🔸 کشف شهر تاریخی خونج در کاغذکنان آذربایجان شرقی

تیم باستان‌شناسی دانشگاه هنر اسلامی تبریز به سرپرستی مهدی کاظم پور در آبان ماه 1403 در شهر تاریخی آقکند فعالیت خود را آغاز کرد و موفق به کشف آثار تاریخی و باستانی در این منطقه شد.

مطالعات باستان شناسی دانشگاه هنر اسلامی تبریز در خونج تاریخی (کاغذکنان و آق کند) میانه در آبان ماه شروع شد و طی این کاوش که اولین فعالیت باستان شناسی این تیم است، شواهدی از فضاها و تزیینات معماری، سکه های متعلق به اتابکان آذربایجان، گونه های مختلف سفال اسلامی (از جمله زرین فام، مینایی و لاجوردین)، قطعات شیشه و همچنین تجهیزات مرتبط با کوره یافت شد.

این شهر دقیقا در مرکز تلاقی جاده ابریشم قرار گرفته به عنوان دروازه ورود به آذربایجان نیز توصیف شده است
اسکان آلب ارسلان و پس از آن سعدلوها در این شهر (که شاهنامه بزرگ سعدلو متعلق به آنها است)، از مهمترین اتفاقات بزرگ آن به شمار می آید


@tabrizlinks

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

17 Nov, 09:55


آقای علی شمس (علی رضاپور) مجموعه دار جوان و باذوق تبریزی

@Mirasimiz

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

16 Nov, 17:30


تصاویر زیبا از تبریز قدیم
دوره قاجار، بخش دوم

عکسها مربوط به مدرسه ارامنه، دوره مشروطه، انجمن اسلامیه محله سرخاب، چایکنار، روسها و اشغال تبریز، مغازه های مجیدیه، ویرانه های خانه امام جمعه، برخی عمارتهای تخریب شده تبریز...

@Mirasimiz

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

26 Oct, 05:10


چوووخ گوزل دی 😍
یولا گدسین

@mirasimiz

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

22 Oct, 16:54


خانه تاریخی واقع در کوچه صدر تبریز

خانه دوره قاجار با آجرکاری و ستونهای گچبری واقع در صدیر کوچه سی، محله تاریخی نوبر تبریز

@Mirasimiz

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

14 Oct, 16:32


نام کتاب: پیشینه ی کهن گیاه درمانی در میان ترکان
نویسنده: شاهپور  نوروزی
سال تالیف: ۱۳۷۹

استفاده از گیاهان و درمان گیاهی از زمان سومریان مورد توجه قرار گرفته است. در مورد گیاه درمانی کتاب های زیادی نوشته شده است ، اما به طب گیاه درمانی در میان ترکان توجه چندانی نشده است، در حالی که کاربرد گیاهانی مانند آویشن و کاکوتی و گاو زبان و پونه و اسفند و ... در میان ترکان از هزاران سال پیش رایج است. اما این کتاب با استفاده از کتاب هزار ساله دیوان لغات الترک محمود کاشغری و قوتادغو بیلیک یوسف خاص حاجب و فرهنگ سنگلاخ تالیف میرزا مهدیخان استرآبادی به بررسی این موضوع بپردازد.

@el_bilimi

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

12 Oct, 09:05


اوشاقلار اوچون ناغیللار
توپلاییب، کؤچورن : شاهپور نوروزی

@el_bilimi

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

12 Oct, 07:07


دانشمند معمار عجم علیسی تبریزی و یا اسیر علی تبریزی که پنج قرن پیش باعث و بانی سبک جدیدی در معماری عثمانی و آثار متعددی در برخی از شهرهای قلمرو آنزمان عثمانی و بالاخص پایتخت آن، استانبول بوده است.

معمار سنان همزمان با اوج امپراطوری عثمانی توانست گام های بزرگی در معماری و به خصوص در معماری مساجد بردارد. اما رازی در پشت این حقیقت نهفته است و آن نقش معمار آذربایجانی، عجم علی تبریزی، استاد بزرگ معمار سنان در آموزش معماری به وی و گنجینه و دستاوردهایی که پس از خود برای معمار سنان برجای گذاشت می باشد ...

حمام سلطان یا سلطان حمام اثر معمار علی تبریزی که در این فیلم آنچه میبینید کوره حمام سلطان شهر مانیسا در ترکیه است.

@Mirasimiz

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

06 Oct, 13:51


📘۱۵ مهر ۱۳۰۰ جنازه کلنل پسیان به مشهد رسید و تشییع شد، پیکر این مرد روی توپ قرار گرفته و با گل‌های بسیار پوشانده شده بود‌ به‌ سمت حرم مطهر رضوی حرکت داده شد و سپس در آرامگاه نادرشاه دفن شد‌‌ اما...

📌 قوام دستور نبش قبر کلنل را صادر کرد و تابوت او را از باغ نادری به گورستان بیرون دروازه سراب انتقال دادند که به علت احداث خیابان گورستان، مزار کلنل از بین رفت.

📌 زمستان ١٣٣١ هنگام کندن پی برای ساختمانی، صندوق حاوی جسد کلنل پیدا شد و آن را برای دفن به آرامگاه نادرشاه انتقال دادند.

📌 به نقل از نوه او گفته شد که «مرحوم پسیان بعد از مرگ پنج بار دفن شد که سه بار آن با تشییع پیکرش از سوی مردم مشهد همراه بود.»

@Mirasimiz

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

02 Oct, 14:27


سخنگوی شورای شهر #تبریز در خصوص وضعیت فعلی باغ گلستان که چندی پیش به منظور ساخت کلانتری، درختان آن توسط شهرداری قطع شده بود سخن گفت و بیان داشت:
🔴بررسی دادستانی برای جلوگیری از ساخت و ساز در باغ تاریخی گلستان تبریز تا کی ادامه دارد؟
🔴 شهرداری تبریز اثر ثبت ملی را تخریب کرد

🔵امروز نیز سیدرضا صالحی امیری ، وزیر #میراث_فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حاشیه حیاط دولت چهاردهم در خصوص تخریب اماکنی که ثبت ملی شده اند گفت: برای اماکن ثبت ملی‌شده ضوابط خاصی وجود دارد، طبق این ضوابط، اگر اقدام غیرقانونی در رابطه با این اماکن صورت گیرد، به سرعت اقدامات قانونی انجام خواهد شد و تخریب متوقف می شود.

@Mirasimiz

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

02 Oct, 07:20


روایت صنعت ۱۰۰ ساله کبریت سازی در آذربایجان

@mirasimiz

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

30 Sep, 12:55


حوله برق لامع تبریز

@mirasimiz

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

26 Sep, 08:06


مستند قدیمی گنبد سلطانیه

سال 1976م / 1354ش

این مستند پسر جوان چهارده ساله به اسم جعفر را نشان می دهد که در مشاغل سنت های فرهنگی و خانوادگی در تعطیلات مدرسه یاد می گیرد که در گنبد سلطانیه آذربایجان چگونه کاشیهای فیروزه ای گنبد را بازسازی کند.
در این فیلم روش ساخت و لعاب دادن کاشیهای نره ای و پخت آن در کوره نشان داده می شود.

@Mirasimiz

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

25 Sep, 12:12


🎞 فیلم کوتاه و کمیاب زیر از منابع روسی که مربوط است به بزرگترین شکست قاجار یعنی اشغال قلعه ایروان از سوی روسها که امروز ۴ مهر سالروز آن است...

این فیلم که دارای نریشنِ زبان روسی و با زیرنویس ترکی است با نقاشی معروف «سقوط قلعه ایروان» اثر هنرمند روسی«فرانس آلکسیویچ روبو» شروع می شود و فیلم با همین نقاشی بغایت تلخ نیز پایان می یابد. این نقاشی یکی از تراژیکترین صحنه های تاریخ آذربایجان را نشان می دهد که در آن، قشون قاجار پس از شکست، تسلیم شده و تفنگهای خود را به زمین گذاشته و روسها اسرای قاجار را  به زندان تفلیس منتقل می کنند...

در آرشیوهای روسی شاید دهها اثر، نوشته و فیلم در مورد این قلعه و تسخیر آن وجود دارد اما در ایران مثل بسیاری از حوادث تاریخی، دریغ از یک تصویر یا فیلمی یک ثانیه ای...!

در این فیلم شش دقیقه ای، قلعه عظیم و شکوهمندی که بیش از پانصد سال قبل توسط  قزلباش های آذربایجان ساخته شد دیده میشود.

🔰میراثیمیز
@mirasimiz

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

23 Sep, 11:07


معماری مساجد چوبی آذربایجان با سرستونهای مقرنس

اگرچه بسیاری از این مساجد با ستاوندهای چوبی به دوره صفویه نسبت داده می شوند، نشانه های بسیاری در دست است که نشان می دهد این آثار در دوره پیش از صفوی، یعنی از دوره ایلخانان ساخته شده اند.

@mirasimiz

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

23 Sep, 05:17


اطلس مناطق تحت مديريت سازمان حفاظت محیط زیست ایران


@hamidketabvohosh

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

23 Sep, 05:16


اطلس مناطق تحت مديريت سازمان حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی

@Mirasimiz

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

22 Sep, 20:57


حمام و نقش آن در فرهنگ عامه آذربایجان
زهره وفایی

@Mirasimiz

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

22 Sep, 20:56


دانلود کتاب
حمام و نقش آن در فرهنگ عامه آذربایجان
زهره وفایی

@Mirasimiz

MIRASIMIZ.AZ میراثیمیز

21 Sep, 14:49


خانه تاریخی آتشبار تبریز

خانه نقاشی آتشبار قدمتی حدود یکصدوپنجاه سال دارد که مربوط به اواخر قاجار است و در محله تاریخی ششگلان تبریز، اول خیابان عارف، کوچه امیرحیدر واقع شده است. این خانه اخیرا در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

@Mirasimiz