𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍 @lionsunorder Channel on Telegram

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

@lionsunorder


🎖️🎖️🎖️

شیرخورشیدایران

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍 (Persian)

باورهای فراتر از دین، قومیت و سیاست را برای همگان فراهم کنید. اگر شما هم به دنبال یک جامعه‌ی آزاد از فکر و باورهای جهانی متفاوت هستید، شما به جایی رسیده‌اید که می‌توانید از چالش و تبادل ایده‌ها لذت ببرید. کانال تلگرام "lionsunorder" یک فضای ارتباطی متنوع و پویا برای افراد موذن به تحول و آزادی فکری است. اعضای این کانال از انواع مختلفی به دنبال تبادل دیدگاه‌ها هستند، از هنرمندان و نویسندگان تا فعالین اجتماعی و دانشجویان. اگر شما هم به دنبال یک جامعه چندفرهنگی با ایده‌های نو و آزاد هستید، به جمع ما بپیوندید و با ما به افکار و مفاهیم جدید آشنا شوید. شیرخورشیدایران به عنوان شعار این کانال، نماد اتحاد و قدرت مردم ایرانی است که تا همیشه به دنبال توسعه‌ی فرهنگی و اجتماعی در جامعه هستند. اینجا نه تنها یک کانال تلگرام است، بلکه یک جامعه باورهای نو و اندیشه‌ی باز است. اگر شما هم به دنبال تبادل ایده‌ها و تجربیات مختلف هستید، به جمع ما بپیوندید و به اشتراک گذاری فرهنگ و دانش بپردازید.

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

10 Feb, 09:36


طرفداران خاندان پهلوی
در زمان شورش ۱۳۵۷
🎗️✌🏻

Pahlavi Dynasty Followers
(Pro-Shah Demonstrations) during 1979 rebellion


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

09 Feb, 09:47


مصاحبه با علياحضرت
شهبانو فرح پهلوى؛
١٣٦٢ خورشيدى
🎖🎙

Interview with Her Majesty
Shahbanou Farah Pahlavi;
1983


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

09 Feb, 09:43


🎖📃

همسرم مثل هميشه با نزديكان مشورت ميكرد و نظر آنها را درباره ايجاد رابطه دوباره با گروههاى مختلف جويا ميشد. بسيارى از مخاطبينِ او، اعمال زور را پيشنهاد ميكردند ولى او نمى پذيرفت و يادآور ميشد كه شاه نميتواند بدون از دست دادن مشروعيت خود، دستور تيراندازى به سوى مردم را صادر نمايد. در يك چنين شرايطى بود كه تصميم گرفت با قلب و احساس خود با مردم صحبت كند زيرا تظاهر كنندگان ديگر گوش شنوايى براى گفته هاى منطقى نداشتند. پادشاه با احساس و خلوص نيت سخن گفت و حتى به بعضى از اشتباهات اشاره كرد و من در آن زمان يقين داشتم كه سخنان او به دل مردم خواهد نشست. امّا صحبتهاى او فوراً نشانى تازه از ضعف او تلقّی گرديد. ما كه بر اثر تنشهاى چند ماه اخير به كُلى فرسوده شده بوديم، نميتوانستيم به شدتِ خشونت و پافشارى مخالفين خود پى ببريم و دست به سوى كسانى دراز ميكرديم كه ما را به مرگ محكوم كرده بودند.

در مهر ماه به يادداشتهايم اضافه كردم: "احساس ميكنم كه ديگر اميدى نيست، بايد در همه جبهه ها جنگيد، نه به اين خاطر كه وضع اكنون خيلى وخيم است بلكه به اين جهت كه من بدبين، سخت و فرسوده ام. آنچه از دستم برمى آيد انجام ميدهم، بايد قوى بمانم و اين تنها راه مقاومت است. بايد با مردم گفتگو كرد، راه حل ديگرى وجود ندارد. امّا گويى همه ما ديوانه شده ايم، تب كرده و هذيان ميگوييم. از صبح تا شام با تلفن صحبت ميكنم، اطلاعات بدست مى آورم و اطلاعاتم را به ديگران منتقل مى نمايم و باهم نقشه ميكشيم. آيا زمانى كه اوضاع آرامتر شود، راهى براى خروج از اين كابوس خواهد بود؟"


خمينى از مردم خواسته بود روزهاى تاسوعا و عاشورا در سراسر كشور به تظاهرات بپردازند و بار ديگر مسئله نحوه مقابله با اين تظاهرات مطرح شد. تيمسار اويسى اعتقاد داشت بايد از به خيابان آمدن آشوبگران جلوگيرى نمود و آمادگى خود را براى عكس العملى شديد اعلام كرد. امّا همسرم در پيروى از اعتقادات خود با اين پيشنهاد موافقت نكرد. بنابراين ارتش تانكهاى خود را از مركز تهران فراخواند و به حضور بى خطر خود پيرامون ساختمانهاى دولتى اكتفا نمود. جمعيت تظاهركننده شهر را به تصرف خود درآوردند و به مدت چند روز شعارهاى ضد سلطنت در همه جا شنيده ميشد.

كهن ديارا
🖋 علياحضرت شهبانو فرح پهلوى


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

07 Feb, 09:30


حضور پرنسس یاسمین پهلوی
در تظاهرات علیه جمهوری اسلامی؛ واشنگتن دی سی؛
۱ اپریل ۲۰۲۳
🎖️🎗️

The presence of Princess Yasmin Pahlavi in the demonstration against the Islamic Republic; Washington D.C.; April 1, 2023


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

25 Jan, 08:06


حضور اعلیحضرت شاهنشاه محمّدرضا پهلوی در مراغه؛ ۱۳۴۰ خورشیدی
🎖️📜

His Imperial Majesty Shahanshah Mohammad Reza Pahlavi's presence in Maragheh; 1962


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

25 Jan, 08:04


🎖️📜

از سالهای پیش یادم می‌آید که درس می‌خواندم و در پیش خود و با خدای خود راز و نیاز داشتم. از همان موقع این مطالب به نظر من می‌رسید و وقتی که راجع به وطنم فکر می‌کردم که اگر روزی در این سرزمین من صاحب تصمیم و اراده‌ای باشم اولین چیزی که در همان عالم طفولیت و در واقع معصومی که انسان در آن سن قاعدتاً بی‌گناه است به نظرم می‌رسید، فکر زندگی کسانی بود که آن موقع ما می‌گفتیم رعیت‌های ایران هستند. موقعی که تحصیلاتی کردم و به امور اجتماعی دنیا وارد شدم البته طرز فکر من عوض شد و احتیاجات مردم را جور دیگری درک کردم و اولین ظواهر اظهارات من راجع به زندگی اجتماعی چیزی بود که به عنوان پنج اصل عدالت در سال ۱۳۲۲ عنوان کردم و لابد آشنا هستید به این پنج اصل، و بعد در ۱۳۲۹ تصمیم خود را به تقسیم املاکی که به ارث به خود من رسیده بود، گرفتم و کار را شروع کردم. تا اینکه فرصت به دست این دولت رسید که از آن شش ماده‌ای که به دولت ابلاغ کردم برای اصلاحات اولیه و اساسی و ضروری استفاده کرده و لایحه اصلاحات قانون اصلاحات ارضی را به تصویب برساند و امروز نتیجه این تصمیمات را می‌بینید و این کار بزرگی که همیشه مورد نظر من بود، شروع شده‌ است.

در این کار دو منظور هست: یکی از لحاظ عدالت اجتماعی، یعنی اینکه این ۷۵ درصد جمعیت مردم باید در حدود مقرّراتی زندگی بکنند که در سرنوشت خود و زندگی خود آزادب اشند. پس اولین مشکل این است که کسی که زمینی را زراعت می‌کند و در آن کار می‌کند قاعدتاً خودش مالک آن زمین باشد، مگر اینکه جنبه خوب کارگر کشاورزی داشته‌ باشد و یا مگر اینکه مالک آن زمین طوری وسیله زندگی و سعادت آن شخص را فراهم کرده‌ باشد که او با طیب خاطر آن وضع را قبول بکند. پس از لحاظ عدالت اجتماعی و محدودیت اراضی زراعتی این اصل تأمین می‌شود. ولی مطلب دیگری که هست و شاید به همان اهمیت باشد و در آن باید زیاد بکوشیم ازدیاد تولیدات کشاورزی از راه جلب توجه زراعی است که در آن زمین کار می‌کند. امیدوارم که همین نمونه‌ای که در مراغه ما می‌بینیم که به این خوبی و به این سهولت و به این بی‌سر و صدایی و با این رضایت پیش رفته‌ است همین نمونه را ما در سایر نقاط مملکت ببینیم و کار ارضی و کشاورزی و اصلاحات آن و مطالب اجتماعی آن را در مملکت ایران انشاءالله هر چه زودتر حل شده و تمام شده ببینم.

🎙️بخشی از بیانات اعلیحضرت شاهنشاه محمّدرضا پهلوی در مراغه هنگام تقسیم زمین‌ها؛
۲۲ اسفند ماه ۱۳۴۰


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

23 Jan, 08:44


سخنرانی والاحضرت شاهزاده
رضا پهلوی در نشنال پرس کلاب،
واشنگتن دی سی؛ ۲۴ ژانویه ۲۰۰۱
🎖🎙

His Highness Prince Reza Pahlavi speech at National Press Club, Washington, DC; January 24, 2001


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

23 Jan, 08:41


🎖🎙

وضعیت ایران در سالهای ۱۹۴۰ بسیار آشفته بود. پس از پایان دومین جنگ جهانی، نیروهای ارتش شوروی شمال ایران را تا ۱۹۴۶ در اشغال خود داشتند. حزب توده ایران نیز برای کمک به تأمین منافع آن کشور از تلاش باز نمی ایستاد. در سال ۱۹۴۹ یکی از اعضای این حزب، قصد جان پدرم کرد امّا تنها موفق شد او را مجروح کند. در همین دوره دو نخست وزیر و شماری از مقامات دولتی و سیاسی به قتل رسیدند. خواست پدرم این بود که یکپارچگی و تمامیت ارضی ایران آسیبی نبیند و مردم ایران در راه صنعتی کردن کشور موفق شوند. در زمان خود، پدرم فردی آزادمنش بود و این روحیه را علاوه بر طبیعت و فطرت خویش مرهون برنامه آموزشی بود که از سوی پدرش رضا شاه تعیین شده بود.

او هم نسلان خود را که همانند وی در اروپا تحصیل کرده بودند گرد خویش جمع کرد. تا سال ۱۹۵۳ پدرم قانون اساسی ایران را که در مجموع سندی دموکراتیک است، محترم شمرد. پادشاهی میکرد و‌ نه حکومت. در آن دوران ساختار اجتماعی کشور اجازه دست زدن به توسعه سریع نمیداد. از همین رو در ۱۹۶۳ پدرم رشته اصلاحاتی را با عنوان انقلاب سفید به اجرا گذاشت و برای تأمین کارایی بیشتر تصمیم گرفت که در امور حکومت نیز مداخله کند. اصلاح قانون انتخابات بویژه با اعطای حق انتخاب کردن و انتخاب شدن به زنان (برخورداری از مقامهای عالی در حکومت و همچنین در بخش خصوصی)؛ سهیم کردن کارگران در سود واحدهای تولیدی؛ ملّی شدن آبها و جنگلها؛ خصوصی کردن شماری از شرکتهای صنعتی؛ تشکیل سپاه دانش برای سواد آموزی به روستائیان و اجرای اصلاحات ارضی. این اصلاحات در جهت تجدّد و عدالت اجتماعی پیش میرفت.

با همه ترقّی خواهی اش در زمینه های اجتماعی، پدرم جامعه ایران را برای آزادی های سیاسی پخته و آماده نمیدانست. او به تقدم توسعه اقتصادی معتقد بود و نگرانی از حزب توده سبب میشد که او بیش از پیش در فرایند تصمیم گیری شرکت کند. در چنین مواقعی سود موفقیتها نصیب یک نفر و تنها یک نفر نیز مسئول شکستها شناخته خواهد شد. با این حال نمیتوان همه مشکلات ایران را طی سی و هفت سال پادشاهی وی تنها متوجّه پدرم دانست. نه تنها چنین تلقی ای غیرعادلانه است بلکه چندان منطقی هم نیست. واقعیت اینست که پدرم و همچنین دولتهای متوالی وی، همه توجّه و تلاش خود را بر توسعه اقتصاد کشور متمرکز کردند و همه چیز را از دریچه رشد اقتصادی نظاره کردند.

زمان انتخاب
🖋 والاحضرت شاهزاده
رضا پهلوی


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

21 Jan, 04:52


▫️بازديد علياحضرت شهبانو فرح پهلوى از اسپن، كلرادو؛ ١٣٥٦
▫️ديدار با هنرى كيسينجر وزير امور خارجه آمريكا و فرانك چرچ سناتور حزب دموكرات
🎖🎗


◽️Her Majesty Shahbanou Farah Pahlavi visit of Aspen, Colorado; 1975
◽️Meeting with Henry Kissinger United States Secretary of State & Frank Church United States Democratic Party Senator


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

21 Jan, 04:50


🎖🎗

"موجب خرسندی براى من است‌ که در نشست سالانه هیات امنای انستیتوی آسپن و مذاکرات شما شرکت می‌جویم. پس از بازدید قبلی من، ما این خوشوقتی را داشته‌ایم که مملکت من میزبان سمپوزیوم آسپن - تخت جمشید درباره "ایران گذشته حال و آینده" بوده است. گزارش‌هایی که در آن سمپوزیوم ارائه شد و گفتگوهایی که این گزارش‌ها برانگیخت در کتابی توسط انستیتو انتشار یافته است. این کتاب تحلیل‌های روشن و توأم با صراحتی را پیرامون تجارب کشور من در مسئله رشد نشان می‌دهد. توجّه به حقوق بشر، توجّه به حقوق فرد و رشد فرد در سنت‌های کشور من نیز ریشه‌های عمیق دارد، سنت‌هایی که مانند دیگر آثار ایران بسیار کهن است. کورش بزرگ ۲۵ سده پیش منشور حقوق بشر را صادر کرد. خردمندان ایران طی قرون و اعصار به ما آموختند که به انسان ارج بنهیم. آن‌ها مردم را راهنمایی کردند که با اعتلا نفس، جهان را از طریق مطالعه و مراقبه در درون خویش جستجو کنند. توسعه فقط ناشی از دستاورد مادی نیست بلکه مبتنی بر رشد فردی، غنای زندگی درونی و رجوع به حیات باطنی هر فرد نیز هست. البته می‌دانیم که برای تجلی نیروی خلق، برای شکوفایی هنر، موسیقی، ادبیات، علم و فلسفه انسان باید از قید ترس و زنجیر ستمگری آزاد باشد. بدین جهت است که ما حقوق و آزادی‌های بشر را گرامی می‌داریم و می‌دانیم که حقوق بشر تجزیه ناپذیر است.

دموکراسی سیاسی بدون دموکراسی اقتصادی چندان مفهومی ندارد و بر همه کشورها فرض است که در جهت توزیع عادلانه درآمد و فراهم ساختن یک زندگی متناسب برای همه شهروندان خود گام بردارند. در سراسر جهان سوم، ملّت‌هایی هستند که با شهامت برای چیره شدن بر بار سنگینی که ناشی از ده‌ها و صدها سال عقب ماندگی، فقر و استثمار است پیکار می‌کنند. این کشورها در تلاش آن هستند که نهادهای متناسب با نیازها و سنت‌های ویژه خود را تقویت کنند. ملّت‌ها مجموعه‌های مجزا از یکدیگر نیستند و زمانی که ما از زمین سفینه‌ای شکل یا دهکده جهانی خود صحبت می‌کنیم باید بپذیریم که دست کم قسمتی از مسائل اقتصادی کشورهای جهان سوم ناشی از اوضاع و احوالی است که نظام فعلی اقتصاد بین المللی به وجود آورده است. این مسائل با موضوع‌های همچون رابطه مبادله، قیمت کالاها، کمک و انتقال تکنولوژی پیوند دارد. واقعیت حاد زمان ما آن است که دو سوم بشریت همچنان در فقر و محرومیت به سر می‌برند و نمی‌توان پذیرفت که چنین وضعی بتواند بدون وارد ساختن لطمه شدید به سلامت جامعه بین المللی ادامه یابد. تعهد ما نسبت به آسایش و تکامل فرد دارای سه بُعد مرتبط با یکدیگر و وابسته با یکدیگر است. ما واقف هستیم که این کوشش باید با تلاش‌های ملّى در جهت حمایت حقوق فردی و ایجاد حداقل لوازم مادی برای همه توأم باشد.

سعدی شاعر نامدار ما گفته است:
"بنی آدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند؛ چو عضوی بدرد آورد روزگار دگر عضوها را نماند قرار". ما چاره‌ای نداریم جز آنکه راه حل مسائل جهانی را با یکدیگر جستجو کنیم. من اطمینان دارم که کار انستیتو آسپن از راه ترغیب گفت و شنود و تشویق بررسی مسائل مشترک، کمک مؤثری برای نیل به این هدف خواهد بود."

🎙 سخنرانى علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی درباره حقوق بشر در نشست سالانه هیات امنای انستیتو آسپن در شهر آسپن کلرادو؛ تیر ماه ١٣٥٦


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

20 Jan, 12:41


تقسیم املاک سلطنتی در میان دهقانان؛ دهه سی خورشیدی
🎖️📜

Distribution of Royal Properties among the peasants; 1950's


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

20 Jan, 12:35


🎖️📜

قریب به بیست و دو سال از
سلطنت من می‌گذرد و اغلب شما در این مدت شاهد و ناظر وقایع این مملکت بوده‌اید و می‌دانید که تمام این مدت روزهای خوش و با سعادتی نبود. مملکت ما دچار گرفتاری‌های گوناگونی بود. مدت زمان جنگ و بعد از جنگ دچار اشکالات فراوانی بودیم و این اشکالات را به خواست خداوند توانستیم یکی پس از دیگری از آنها بگذریم، تا این که امروز به بزرگترین آرزوهای قلبی خودم و می دانم ملّت ایران برسیم که ببینیم چنان جمعیتی به نمایندگی حقیقی اکثریت مردم ایران در اینجا جمع شده‌اند برای پی‌ریزی و شالوده همکاری‌هایی که اولا بین خودشان به وسیله شرکت‌های تعاونی و سازمان مرکزی شرکت‌های تعاونی از طرفی، و از طرف دیگر حصول همکاری بین طبقه جدید زارع یا دهقان ایرانی با سایر طبقات تولید کننده و زحمتکش و احیانا مصرف کننده‌ این مملکت. برای من که از طفولیت، از زمانی که در مدرسه درس می‌خواندم به فکر خود، در صدد چاره‌جویی برای بهبود زندگی آن موقع رعیت ایران بودم، پاداشی بالاتر از این نیست که امروز ببینم به خواست خداوند، نه فقط زندگی آن رعیت سابق بهبود پیدا کرده است، بلکه نه فقط ما رعیت و کلمه رعیت و خاصیت رعیت را از بین برده و او را یک نفر دهقان آزاد و حاکم بر سرنوشت خود کرده‌ایم.

‎ عظمت این اصلاح عمیق اجتماعی به قدری زیاد است که چون ما از یک فاصله کوتاه و نزدیکی به آن نگاه می‌کنیم شاید قادر به درک آن نباشیم، هر چقدر فاصله دورتر بشود و زمانی بگذرد آن وقت ما می‌توانیم پی به عظمت و قاطعیت این کار ببریم، چیزی که مسلما در تاریخ ایران بی سابقه بوده است. این موضوع، یعنی آزادی اکثریت ملت ایران، توام با رفاه حال او، توام با آسایش خیال او، این محدود به بهبود زندگی دهقانی ایران نخواهد بود. دهقان ایرانی که بیشتر تولید خواهد کرد و بیشتر پول به دست خواهد آورد، این پول خود را صرف خواهد کرد. مطمئنم با رشدی که من در شما می‌بینم این پول را در راه صحیح صرف می‌کنید، یعنی برای خودتان منزل می‌سازید، یعنی برای خودتان یا به وسیله شرکت‌ها تهیه وسایل زراعت جدید می‌کنید، زراعت را کم کم مکانیزه می‌کنید، به طرق جدید آشنا می‌شوید، به کود شیمیایی آشنا می‌شوید. هر چقدر وسایل کشاورزی مکانیزه بشود و هر چقدر که ما بتوانیم اراضی جدیدی مهیا برای کشت و زرع بکنیم و از طرفی صنعت مملکت رونق پیدا کند و مملکت هم صنعتی بشود، این حد نصاب فعلی عوض خواهد شد.

سخنان اعلیحضرت شاهنشاه 🎙️محمّدرضا پهلوی در نخستین کنگره شرکت‌های تعاونی روستایی ایران؛ ۱۹ دی ماه ۱۳۴۱

#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

20 Jan, 10:57


حضور خبرنگاران در پیشگاه
اعلیحضرت شاهنشاه؛ کاخ سعدآباد؛ مهر ۱۳۵۵
🎖️🎙️

The presence of journalists in front of His Imperial Majesty, Shahanshah; Saadabad Palace;
October 1976

©️Pictures: Lionsuniran


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

27 Dec, 13:28


حضور علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی در اسپانیا؛ ۱۳۷۳ خورشیدی
🎖️📖

Her Majesty Shahbanou Farah Pahlavi's presence in Spain; 1995

#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

27 Dec, 13:27


🎖️📖

در ده سالگی به مدرسه ژاندارک تهران رفتم و دوره جوانیم را در همین مدرسه گذراندم. مادرم نیز تحصیلاتش را در مدرسه ژاندارک طی کرده بود و من از اینکه مرا هم به همانجا فرستاد از او سپاسگزارم. پر بارترین روزهای دوره جوانیم آنجا گذشت و بیشتر به یمن آشنایی با راهبه جوانی به نام کلر که با ابتکارات خود آداب و رسوم این مدرسه را دگرگون کرده بود. از جمله این ابتکارات تشکیل یک تیم بستکبال بود که شرکت در آن‌ موجب شد من از کودکی خجل و منزوی، به دختری متکی به خود و برونگرا تبدیل شوم. به محض ورود به مدرسه ژاندارک، وارد این تیم شده و برای نخستین بار با روشهای تربیتی و پر تحرک راهبه های فرانسوی آشنا شدم. پس از یک سال مرا به عنوان کاپیتان تیم بسکتبال انتخاب کردند. این گزینش بدون شک به خاطر روحیه ورزشکاری و نیز خلق و خوی خوش من بود. من از تملّق گویی متنفر بود و به بد گویی ها گوش نمیدادم و به همین جهت همه دخترها و یا اکثر آنها، از دوستان من به شمار می آمدند. با سرپرستی تیم بسکتبال ژاندارک، کم کم احساس کردم که برای دختران هم نسلم نوعی قهرمان شده ام. تیم ما در برابر بازیکنان تیمهای مدارس دیگر مرتباً پیروز میشد و عنوان افتخارآمیز قهرمان تهران را به دست آورده بود.

شوق و علاقه سر کلر که همواره مشوق ما بود و حس رقابت، تؤماً موجب شدند که من در مسابقات دیگری چون پرش ارتفاع و طول و دو هم شرکت کنم. در این رشته های ورزشی نیز موفق شدم برنده اول بازی های ملّی دو و میدانی زنان در سال ۱۳۳۳ بشوم و دو مدال و یک پرچم کوچک ایران را از دست تیمسار عباس ایزدپناه که در آن زمان مسئول سازمانهای ورزشی کشور بود، بگیرم. من هنوز این مدالها را که چهره پادشاه و ملکه ثریا بر آنها حک شده بود، به خاطر دارم. هرروز با خوشحالی بسیار به مدرسه میرفتم و در آنجا دوستان فراوان داشتم و به بیشتر معلمین نیز علاقمند بودم. روحیه رفاقت و سختکوشی که در مدرسه ژاندارک حاکم بود برایم ارزش بسیار داشت. بنای صدساله مدرسه در نظر ما شکوه خاصی داشت. یکی از دو جناح ساختمان که دارای باغچه کوچکی بود، به سکونت راهبه ها اختصاص داشت. جناح دیگر محل کلاسهای درس بود و به فضای بزرگ آسفالت شده ای که چنارها بر آن سایه می افکندند باز میشد. یک کلیسا که در مدرسه ساخته شده بود به این مجموعه حالتی مقدس و مذهبی میداد. نظرات ما مبتنی بر احساسات بود و هنوز قادر به ارائه دلایل سیاسی نبودیم و اگر طرفداری یکی یا دیگری را میکردیم فقط به خاطر علاقه ای بود که به شخصیت مورد نظرمان داشتیم.

✍🏻 کهن دیارا
علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی



#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

25 Dec, 11:04


🎖خاندان سلطنتی ایران
🎖کاخ نیاوران
🎖اردیبهشت ۲۵۲۶ شاهنشاهی

🏛Iran Royal Family
🏛Niavaran Palace
🏛May 1967

Music: Two Steps from Hell


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

24 Dec, 13:40


اعلیحضرت شاهنشاه محمّدرضا پهلوی در سفر به اروپا؛ دهه ۳۰ خورشیدی
🎖️🎙️🏎️

His Imperial Majesty Shahanshah Mohammad Reza Pahlavi's trip to Europe; 1950's


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

24 Dec, 13:39


🎖️🎙️

"ما به عنوان نمایندگان دو دولت باستانی و دو تمدّن کهن، زبان یکدیگر را خیلی خوب می‌فهمیم و بنابراین برای من تردیدی نیست که این سخنان احساسات عمیق دوستی و حسن تفاهمی است که میان ملل ما برقرار است. این بار اولی نیست که من کشور زیبای شما را از نزدیک می‌بینم و باید بگویم که هر بار زیبایی‌های طبیعی و هنری این سرزمین و خونگرمی مردم آزادمنش و شرافتمند و فعال آن مرا بیشتر به آن دلبسته کرده‌ است. سال گذشته هنگامی که من خوشوقتی پذیرایی از شما را در تهران داشتم، به تفصیل از روابط عمیق سیاسی و مدنی و فرهنگی و بازرگانی که دو کشور ما را در طول بیست قرن به یکدیگر پیوند داده‌ است، با یکدیگر گفتگو کردیم. این روابط ریشه‌دار میان دو کشوری که هر کدام سهمی بسیار بزرگ در تمدّن و فرهنگ جهان دارند، نه تنها به سود این دو کشور، بلکه به نفع همه ملل جهان و مدنیت بشری بوده‌ است.

برای همه آنهایی که حسن نیت دارند، تردیدی نیست که این همکاری میان دو ملّت ما، همچنان که در گذشته به نفع عالم بشریت بود، در حال حاضر نیز از هر جهت با این منافع سازگار است، زیرا که هر دو دارای یک روش سیاسی و یک آرمان معنوی و یک هدف شرافتمندانه و صلح‌جویانه هستیم. ما می‌خواهیم با آزادی و دموکراسی بدون آنکه به حقوق دیگران تجاوز کنیم و بدون آنکه به دیگران حق تجاوز به حقوق خودمان را بدهیم، تمام کوشش خود را به کار بریم تا از حداکثر امکانات خویش برای تأمین رفاه بیشتر و سطح زندگی بالاتر افراد خود استفاده کنیم و در داخل مرزهای خویش جامعه‌ای سعادتمند و سالم و مرفه و مترقّی داشته‌ باشیم. ما برای نیل به این هدف عالی احتیاج به صلح و آرامش داریم و بنابراین صلح‌جویی ما امری قلبی و طبیعی است. این نوع روابط برای ما همیشه بسیار با ارزش و مطلوب بوده‌است، ولی وقتی که طرف ما ملّتی مانند ملّت ایتالیا، با آن همه هنرمندی و با آن میراث گرانبهای تمدّن و فرهنگ کهن باشد، مطلوب‌تر و با ارزشتر می‌شود."

🎙️سخنرانی اعلیحضرت شاهنشاه محمّدرضا پهلوی
در پاسخ بیانات پرزیدنت ایتالیا جیوانی گرونکی در میهمانی رسمی کاخ کویریناله؛ آذر ۱۳۳۷



#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

23 Dec, 09:34


حضور والاحضرت ولیعهد رضا پهلوی در بلژیک؛ تیر ماه ۲۵۳۵
🎖️🇧🇪

His Highness Crown Prince Reza Pahlavi's Presence in Belgium; June 1976


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

23 Dec, 09:32


🎖️🇧🇪

والاحضرت شاهزاده رضا پهلوی در تیر ماه ۲۵۳۵ در دومین روز اقامت شان در بروکسل وزیر امور خارجه بلژیک را در کاخ لاکین اقامتگاه اختصاصی‌شان به حضور پذیرفتند. والاحضرت از واترلو بازدید فرموده و در موزه ژنرال ورگنیکتون از ابزار جنگی و یونیفورم‌های جنگ واترلو دیدند کردند. شاهزاده سپس به همراه پادشاه این کشور به پلانتاریوم رفتند و در این جا حرکات سیارات با فیلم، عکس و اسلاید به نمایش گذاشته شده و بودوئن (پادشاه بلژیک) که در علوم فضایی اطلاعاتی دارد والاحضرت را در جریان چگونگی حرکت سیاره‌ها قرار داد. والاحضرت ولیعهد سوم تیر ماه شام را در میان خانواده سلطنتی بلژیک صرف فرمودند. در روز هفتم تیر ماه شاهزاده در دیداری با بودئن و همسرش فابیولا در کاخ لاکن هدایایی به پادشاه و ملکه بلژیک پیشکش نمودند و از سوی ایشان نیز هدایایی به والاحضرت ولیعهد تقدیم شد. والاحضرت همچنین در میهمانی که سفیر شاهنشاه در بلژیک به افتخار ایشان برپا داشته بود شرکت کردند. ایرانیان مقیم بلژیک و گروهی از شخصیت‌های کشور بلژیک از حضار این میهمانی بودند. والاحضرت شاهزاده
به بازدید از یک موزه و بازدید از قسمت‌های مختلف بند انورس که با یک ناوچه انجام شد و همچنین بازدید از مرکز جهانی الماس و کار دستگاه‌های تراش الماس پرداختند. ایشان رئیس انجمن نیکوکاری پادشاه بلژیک را نیز پذیرفتند و چکی به مبلغ یک میلیون و ششصد هزار فرانک بلژیک به وی دادند. هشتم تیر ماه، والاحضرت همایون ولایتعهد در بازگشت از سفر بلژیک به تهران، از دستاوردهای سفرشان به این کشور ابراز خشنودی فرمودند. در بازگشت به تهران هواپیمای اختصاصی را والاحضرت خلبانی می‌فرمودند.

نظر والاحضرت شاهزاده درباره درخواست دانشجویان ایرانی در بلژیک که به پیشگاه ولیعهد باریافته بودند پرسیده شد، فرمودند خوشبختانه دانشجویان ایرانی مقیم بلژیک روی هم رفته از وضع زندگی و تحصیل خود خشنود بودند تنها در این مورد به سفیر شاهنشاه در بلژیک دستور داده شد به این درخواست رسیدگی کند و درخواست‌های دانشجویان را به انجام برساند. والاحضرت همایون ولایتعهد در پاسخ این پرسش که چه مدتی است که هواپیماهای جت را خود خلبانی می‌کنند فرمودند شش ماه است.


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

21 Dec, 10:18


خاندان سلطنتی ایران؛
علیاحضرت شهبانو، والاحضرت شاهزاده رضا، شاهدخت فرحناز، شاهپور علیرضا و شاهدخت لیلا پهلوی در:
قاهره، ۱۹۸۰
نیویورک، ۱۹۸۲
و ویلیامزتاون، ۱۹۸۳
🎖🇪🇬🇺🇸

Iran Royal Family; Her Majesty Shahbanou, His Highness Prince Reza, Princess Farahnaz,
Prince Alireza & Princess Leila Pahlavi in:
Cairo; 1980, New York; 1982
& Williamstown; 1983

©️Pictures: Lionsuniran

#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

21 Dec, 10:15


🎖📖

من دوباره زندگی معمول خود را، نیمی از سال در پاریس و نیمی دیگر در آمریکا از سر گرفتم. گلخانه ای نزدیک منزل ما بود و من به کاشتن گیاهان در آن پرداختم. به یاد دارم هر روز صبح مشتاقانه به سراغ گیاهها میرفتم و دیدن رشد آنها مرا به زندگی امیدوار میکرد. در میان سالهای ۶۰ تصمیم گرفتیم که بدون قصد اقامت در نیویورک، نزدیک آن شهر زندگی کنیم. درباره منطقه گرینویچ در کانکتی کت که با نیویورک یک ساعت فاصله داشت، تعریف زیاد شنیده بودم. در آنجا خانه ای یافتیم مناسبتر از خانه ویلیامزتاون، در میان باغی زیبا با درختانی کهن. گرینویچ برای دوستداران طبیعت و کسانی که از تماشای تغییر فصول لذت میبرند، نوعی بهشت است.

لیلا از اینکه میبایست بار دیگر از دوستانش جدا شود ناراضی بود امّا سرانجام به مدرسه جدیدش خو گرفت. علیرضا در دانشگاه پرینسون پذیرفته شد و این موضوع موجب سربلندی من گردید. او تحصیلاتش را در رشته علوم آغاز کرد و پس از آن به تاریخ موسیقی گرایش پیدا کرد و این علاقه و شور در او پایدار ماند. فرحناز تحصیلات خود را در رشته روانشناسی در دانشگاه کلمبیا با موفقیت دنبال کرد. رضا هم مراکش را ترک کرده به کانکتی کت آمده بود و بدین ترتیب ما توانستیم عادت جشن گرفتن عید نوروز را در خانواده از سر گیریم.

در طول دهه هفتاد، من نقش سفیری را ایفا کردم که در حفظ منافع ایران میکوشد. پسرم نقش سیاسی خود را به طور کامل انجام میدهد و من اندک اندک در پیروی از خواستهای او به جایش سفر میکنم یا به ملاقات بعضی از شخصیتها میروم که به خاطر سابقه دوستی و آشنایی، آسانتر از پسرم میتوانم با آنها تماس بگیرم. در واقع زندگی سیاسی من پس از اینکه پسرم جانشین همسرم شده است، در توضیح وضع اسفناک ایران امروز به مخاطبینم، چه شخصیتها و چه افراد معمولی خلاصه میشود. در جریان اموری که در تهران یا دیگر شهرها اتفاق میفتد هستم و قسمتی از وقت روزانه من صرف آگاه کردن دیگران میگردد. معتقدم هر نفری را که قانع کنم، متّحد تازه ای در مبارزه خود برای آزادی ایران یافته ام.

کهن دیارا
🖋 علیاحضرت شهبانو


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

19 Dec, 10:22


حضور علیاحضرت شهبانو فرح
در منزلشان، پاریس؛ بهمن ۱۳۹۰
🎖️🎗️

The presence of Her Majesty Shahbanou at Her home, Paris; February 2012


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

19 Dec, 10:20


🎖️📖🎗️

زمان آن رسیده است که سر بلند کنیم و به آینده بنگریم. من یقین دارم که در این راه زنان پیشگام خواهند بود. سلطنت، زنان و مردان را برابر شناخته بود، روحانیون با سیری قهقرایی دیگر بار مجازات مخوف سنگسار را برقرار کردند و مقررات تحقیرآمیزی وضع نمودند که زنان را به شهروندان دست دوم مبدل کرد. امّا علیرغم همه این نابرابری ها، زنان خاموش نماندند. همه روزه شواهدی به دست میرسد که حاکی از مقاومت زنان در داخل و خارج از کشور علیه تحقیر، ترس و تاریک اندیشی است. زنان به خاطر هوش، جسارت و صداقتشان پیروز خواهند شد.

من به نسل جدید می اندیشم. جوانانی که در ایران زندگی خود را برای به دست آوردن آزادی به خطر می اندازند و همچنین برادران و خواهران آنها که هر چند در تبعید بزرگ شده اند و ایران را ندیده اند، در آینده آن را کشف خواهند کرد و‌ همه تجربیاتی را که در کشورهای میزبان خود به دست آورده اند، در راه ترقّی و تعالی کشور به کار خواهند گرفت. فرزند من رضا در این راه همگام جوانان ایرانی است و برای اینکه ایرانیان در چارچوب رژیمی که خود برخواهند گزید به صلح و صفا برسند، مبارزه میکند. رژیمی دموکراتیک و باز به روی جهان.

انقلاب اسلامی کسانی را که به آن گرویده بودند فریب داد و اکنون نیز نزد آنها هم مشروعیت خود را از دست داده است. در درازای تاریخ طولانی خود، ایران بارها اشغال شده و ایرانی از آن رنج برده است، امّا هیچگاه متجاوزین نتوانسته اند هویت ملّی او را نابود کنند. هر بار ملّت ایران توانسته از فرهنگ و تاریخ خود الهام بگیرد و نیروی مقاومت را بدست آورد و سرانجام متجاوز را شکست دهد. من به شایستگی ملّت ایران اعتقاد کامل دارم و مطمئنم که یک بار دیگر زنجیرها را خواهد گسست و در راه دموکراسی، آزادی و ترقّی گام برخواهد داشت. من یقین دارم که فردا، روشنایی بر تاریکی پیروز خواهد شد و ایران چون ققنوس بار دیگر از خاکستر خود برخواهد خواست.

کهن دیارا
✍🏻 علیاحضرت شهبانو



#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

17 Dec, 10:55


بازدید اعلیحضرت شاهنشاه محمّدرضا پهلوی از شرکت سهامی افست؛ دهه ۴۰ خورشیدی
🎖️📖

His Imperial Majesty Shahanshah Mohammad Reza Pahlavi's Visit of Offset Press Company; 1960's


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

17 Dec, 10:53


🎖️📖

من این راه پر افتخار و شکوه‌آفرین سرنوشت یعنی پیشرفت به سوی "تمدّن بزرگ" را در برابر ملّت خویش گذاشته‌ام، زیرا آن را تنها راه تامین سرفرازی و نیک‌بختی این ملّت می دانم و چون بدین حقیقت ایمان راسخ دارم، به عنوان شاهنشاه این سرزمین و رهبر سرنوشت ملّت ایران و به عنوان پدر و مربی و دوست و خیرخواه یکایک افراد این ملّت، ابلاغ آن را وظیفه خویش در ایفای رسالتی می‌شمارم که از این بابت به عهده دارم. انگیزه من چیزی جز کوشش در راه تأمین حداکثر شکوه و سرفرازی کشورم و حداکثر نیک‌بختی و رفاه ملّتم نیست و نمی‌تواند باشد. سی و هفت سال است که با همه توانایی خود در این راه کوشیده‌ام و مسلماً تا روزی که مشیت خداوندی ادامه این رسالت را به من محول فرموده باشد، در همین راه خواهم کوشید. بعد از آن نیز بر اساس شالوده‌ای که ریخته‌ام، این راه با اتکاء به عنایات الهی ادامه خواهد یافت و هیچ عاملی، ملّت ایران را از پیمودن آن باز نخواهد داشت.

ما در آزمایش تاریخ، بیش از آن اصالت و ارزندگی از خود نشان داده‌ایم که بتوانیم در عصر حاضر، این سنت پیشگامی را به آسانی کنار بگذاریم. مردم ما نیز بی‌گمان در زوایای روح و دل خویش آماده آن نیستند که انسان‌های درجه دوم و سوم جهان فردا باشند. ولی اگر باید این راه پرشکوه سرنوشت تا به پایان پیموده شود، لازم است که همه ما آن را با یک دیگر درنوردیم، زیرا یک فرمانده هر قدر هم مصمم و مبارز باشد، به تنهایی نمی‌تواند کاری بکند و مسئولیت او فقط رهبری صحیح و قاطعانه نیرویی است که در پشت سر وی قرار دارد. شرایط این پیروزی فقط مادی نیست، بلکه شرایط معنوی و اخلاقی نیز هست. هم‌چنان که یک سپاه برای پیروزی در پیکار، گذشته از ساز و برگ لازم، به روحیه نیرومند و ایمان استوار نیازمند است، موفقیت ملّی ما نیز در عین قدرت و توانایی اقتصادی و صنعتی و برخورداری از پیشرفت‌های وسیع مالی، مستلزم داشتن روحیه قوی و دانش و آگاهی کامل است. همه این شرایط، تا آنجا که به مرکز فرماندهی شاهنشاهی ایران و دستگاه مجریه آن ارتباط دارد، چه از راه قدرت اقتصادی پویا و پیشرو کشور و چه از طریق انقلاب اجتماعی شاه و ملّت، تضمین شده‌ است، ولی پاسخ‌گویی به شرایطی که مربوط به فرد فرد مردم کشور می‌شود، به عهده خود آن‌هاست، زیرا هیچ‌وقت سرفرازی و رفاه را، به هیچ کشور و ملّتی، به صورت هدیه‌ای آسمانی یا زمینی، ارمغان نداده‌اند و هرگز به گفته سخنور بزرگ ما، نابرده رنج، گنج میسر نشده‌ است.

به سوی تمدّن بزرگ
✍🏻 اعلیحضرت شاهنشاه
محمّدرضا پهلوی


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

15 Dec, 09:19


۲۵ آذر ماه ۱۳۱۹ روز بنیانگذاری بنگاه حمایت مادران و نوزادان توسط اعلیحضرت رضا شاه بزرگ،
روز مادر نامگذاری شد.
🎖🎗🤱🏻

December 16th, 1940 The day of founding Mother and Infant Support Agency by His Imperial Majesty Reza Shah the Great, It was named Mother's Day.


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

03 Dec, 11:14


شعبه های بانک سپه در ایران، لندن، فرانکفورت و نیویورک
🎖️🏦

Sepah Bank branches in Iran, London, Frankfurt and New York


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

03 Dec, 11:13


🎖️🏦

بانک سپه در روز چهارم اردیبهشت سال ۱۳۰۵ خورشیدی به فرمان اعلیحضرت رضا شاه کبیر به نام بانک پهلوی قشون برای بهتر نمودن زندگی افراد قشون بنیاد نهاده شد و مأموریت یافت با گسترش واحدهای خود در پادگان‌ها خدمات خود را به جامعه ارتشیان عرضه نماید. با گذشت یک سال، این بانک فعّالیت خود را فراتر برده و تبدیل به یک بانک کشوری شد و آغاز به ساخت شعبه‌هایی در دیگر نقاط کشور کرد. در سال ۱۳۰۵، اساسنامهٔ تازهٔ بانک با نام اساسنامه بانک پهلوی ایران تهیه گردید که در آن، هدف این بانک، رفع نیازهای ایران در امور تجاری و اقتصادی ذکر شده بود. پس از این اساسنامه که حالت بانک را به شکل کلی تغییر داد، فعالیت بانک سپه در طول دهه‌ها، به‌شکل پیوسته گسترش یافت و هم‌اکنون به‌عنوان بزرگ‌ترین بانک ایرانی شناخته می‌شود.

در تابستان سال ۱۳۰۷ کار بنای ساختمانی که برای ایفای نقش به عنوان مرکز بانک در نظر گرفته شده بود، به پایان رسید. این ساختمان در خیابان سپه تهران قرار داشت و در سال ۱۳۰۷، مورد بهره‌برداری قرار گرفت. همچنین بانک جهت امنیت بیشتر در بخش ترابری، چندین دستگاه خودرو و کامیون خریداری کرد و سازمانی را با عنوان اتو بانک به وجود آورد که کار ترابری پست تهران، همدان، کرمانشاه و خانقین به آن واگذار شد. در پانزدهم دی سال ۱۳۱۶ خورشیدی بود که نام این بانک به "بانک سپه" تغییر کرد و در سال ۱۳۲۱، دوباره بانک سپه تغییر نام داد و بانک تعاونی سپه نام گرفت؛ سپس در دی‌ماه سال ۱۳۳۴، بانک تعاونی سپه به شرکت سهامی با سرمایه ۳۷۰ میلیون ریال تبدیل گشت و اجازه انجام معاملات ارزی را دریافت کرد. در شهریور سال ۱۳۲۵ تیمسار سپهبد آق اولی برای مدیریت بانک سپه انتخاب شد و در اساسنامهٔ تازهٔ بانک که شامل ۶ فصل و ۳۸ ماده بود، نام بانک دوباره به بانک سپه تغییر یافت.

در ۱۳۴۰، شمار شعبه‌های بانک سپه در سراسر ایران، ۵۱ شعبه و مجموع معاملات آن بر اساس منابع کنونی، مبلغی حدود ۴ میلیارد ریال بوده‌است. در ۱۳۵۱، شمار شعبه‌های بانک سپه با افزایش چشم‌گیر، به ۴۵۰ واحد و میزان معاملات آن، بر اساس منابع کنونی، به مبلغ ۸٫۳۰ میلیارد ریال رسید و سپرده‌های بانک نیز به مبلغی معادل ۷٫۹ میلیارد ریال رسیده بود. با تلاش دولت ایران قیمت نفت در بازارهای جهانی افزایش یافت و درآمد حاصل از فروش آن به رونق اقتصاد ایران کمک کرد. از سال ۱۳۵۱ به بعد، بانک سپه در صحنه رقابت بانک‌ها، برای به‌دست‌آوردن سود و بازدهی بیشتر به فعالیت پرداخت.


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

01 Dec, 10:29


بازدید اعلیحضرت شاهنشاه محمّدرضا پهلوی از کتابخانه تبریز؛ دهه چهل خورشیدی
🎖️📖

His Imperial Majesty Shahanshah Mohammad Reza Pahlavi's Visit of Tabriz Library; 1960's


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

01 Dec, 10:28


🎖️📖

با تأییدات خداوند متعال
ما محمّدرضا پهلوی آریامهر شاهنشاه ایران با توجّه به سابقه چندهزار ساله تاریخ و تمدن و فرهنگ ایرانی و با توجه به اینکه کشور ما به خصوص در عصر حاضر نیازمند مجموعه مدون و جامعی است که این تاریخ پرافتخار از نظر سیاسی و اجتماعی و مدنی در آن کاملا منعکس باشد و به صورت اثر مستندی در معرض استفاده مراکز علمی و آموزشی ایران و جهان و نسل‌های آینده قرار گیرد، و با توجه به اینکه متاسفانه تاکنون چنین تاریخ کامل و جامعی برای ایران تالیف نشده است، مقرر می‌داریم کتابخانه پهلوی که قبلا از جانب ما مامور گردآوری کلیه کتب و اسناد و مدارک مربوط به تاریخ و فرهنگ ایران شده است با استفاده از همه این منابع، در تالیف و تدوین کاملترین تاریخ ممکن ایران از قدیمترین ازمنه تا به امروز، توسط هیات صلاحیتداری از دانشمندان ایرانی و خارجی اقدام نماید، و نیز مقرر می‌داریم که کلیه مراکز علمی و فرهنگی کشور کمال همکاری را در حسن انجام این کار بزرگ با کتابخانه پهلوی بعمل آورند. دبیرخانه کتابخانه پهلوی موظف است در انتخاب و دعوت هیات علمی مامور تالیف این تاریخ و تهیه اسناد و مدارک لازم برای مطالعات و تحقیقات ایشان و تامین وسایل کار و ادراه امور مربوط بدان اقدام و گزارش پیشرفت کار را منظماً به استحضار ما برسانند.

از آنجا که کشور باستانی ایران با سابقه ارزنده و درخشان تاریخی خود سهم بزرگی در بنیان‌گذاری و پیشرفت تمدن و فرهنگ و هنر جهان داشته‌ است و بزرگان علم و ادب ایران که طی قرون و اعصار از این سرزمین گرامی برخاستند، در تحکیم مبانی مدنیت و پرورش فکر و گسترش انوار دانش و معرفت به اقصی نقاط جهان تأثیری عظیم داشته‌اند، و نظر به تحوّلی شگرف که در زمان حاضر در تمامی شئون اجتماعی و فرهنگی و ملی ما پدید آمده و کشور ما را همدوش و همگام با تمدن امروزی جهان به سرعت پیش می‌برد، آرزو داریم که در دوران سلطنت خود موجباتی فراهم‌ آوریم که آن گذشته تابناک را به این آینده امیدبخش و روشن بپیوندیم تا جوانان ما که اکنون در راه کسب دانش و کمال گام برمی‌دارند با مشاهده و مطالعه آثار خیره‌کننده تمدن امروزی آنچنان مفتون نگردند که یکباره از گذشته پرافتخار خویش غافل شوند و به سهم گرانقدری که نیاکان نامدارشان در پی‌ریزی و اساس و بنیان تمدن امروزی داشته‌اند، نیندیشند. آرزو داریم که ملّت ما به ارزش واقعی این میراث بزرگ پی ببرد و در راه پیشرفت و کمال، همواره به گذشته با عظمت و پرافتخار خویش متکی باشد و بزرگان علم و ادب و هنر خود را نیک بشناسد و به اهمیت و ارزش آثار آنان در افزودن دانش و بالابردن سطح فکر بشر آن طور که هست پی ببرد. با توجّه به این مقدمات، لازم دیدیم این وظیفه ارزنده را به وزارت فرهنگ و هنر محول فرماییم تا با مطالعه کافی برای نیل به این هدف ملّی طرح و برنامه لازم را تدوین کرده، تقدیم دارد و پس از توشیح به موقع اجرا بگذارد.

📜فرمان اعلیحضرت شاهنشاه محمّدرضا پهلوی در نوشتن تاریخ کامل ایران و درباره تجلیل از بزرگان علم و ادب ایران


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

29 Nov, 14:21


مراسم زادروز اعلیحضرت شاهنشاه محمّدرضا پهلوی، کاخ گلستان؛ چهارم آبان
🎖️📜

His Imperial Majesty Shahanshah Mohammad Reza Pahlavi's Birthday Ceremony, Golestan Palace; October 26th

#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

29 Nov, 14:15


🎖️📜

برگزاری مجمع بحث درباره خانواده و فرهنگ به هنگام جشن‌های فرهنگ و هنر، قدم مؤثری است که در شناخت بخشی گرانقدر از میراث ارزنده ملّی یعنی سنن فرهنگی خانواده در ایران و روشن شدن احتیاجات جامعه کنونی ایران و بررسی هدف‌های آینده آن و سرانجام پی ریزی فرهنگی که خانواده ایرانی امروزه به آن نیازمند است برداشته می‌شود.
خانواده بنیان استوار جوامع بشری است و از کهن‌ترین دوران تا کنون دارای اثر اساسی در بقای جوامع و ملل بوده است. در طول تاریخ کشور کهنسال ما نیز همیشه این کانون از مهمترین عوامل پاسداری ملیّت ایرانی به شمار می‌رفته و نقش اساسی در تحکیم همبستگی‌های قومی و آشنا ساختن فرزندان این آب و خاک به وظایف و مسئولیت‌های ملی و میهنی آنان داشته است. خانواده در ایران همواره مهد پرورش فرزندانی بوده است که عشق به وطن و نگاهبانی مرز و بوم در نهاد آنان با شیر اندرون می‌شده است، چون خانواده طبعاً نخستین سرچشمه‌ای است که در فرهنگ اندوزی و ادب آموزی، همگان از آن سیراب می‌شوند.

‎نوشته‌های اوستا و دینکرد و
دیگر آثار مقدس باستان ایران، سخنان فردوسی طوسی، مسکویه رازی، قابوس وشمگیر، امام محمد غزالی، خواجه نصیر طوسی و بسیار اندیشمندان دیگر که در زمینه اخلاق و روابط خانوادگی و اجتماعی به شیوه عهد خود اثری بجای نهاده‌اند، برهانی روشن بر اهمیت بنیان خانواده و احترام خاصی است که این نهاد اجتماعی در میان ایرانیان داشته است.
‎از همین رو باید با توجهی عمیق و واقع بینانه به اهمیت مسئولیت‌های خانوادگی و وظایفی که این کانون در راه حفظ نهادهای ملی و میراث‌های فرهنگی و پرورش درست فرزندان دارد، نگریست و راه‌های مقرون به مصالح ملّی را اختیار کرد. خاصه وسایل ارتباط جمعی باید بیش از پیش در انجام وظایف حساس خود ارزش‌های فرهنگی و سنت‌های ملّی و مبانی اخلاقی و معنوی جامعه ایرانی الهام گیرند و افزایش دانش و بینش خانواده و استحکام مبانی اخلاقی را از مهمترین وظایف خود بدانند. در انقلاب ایران نسبت به حمایت خانواده و خاصه حفظ شئون اجتماعی زن که پایه اصلی استواری خانواده است، قدم‌های مؤثر برداشته شده و چون منظور، استحکام هر چه بیشتر کانون خانوادگی بوده، مقررات و اصولی به اقتضای مصالح طبیعی و تاریخی و منطبق با موازین ملی به موقع عمل درآمده است، تا زنان ایرانی از مواهب آزادی و برابری انسانی برخوردار باشند.

پیام اعلیحضرت شاهنشاه محمّدرضا پهلوی در گشایش جشن فرهنگ و هنر بر پایه خانواده و فرهنگ؛ آبان ماه ۱۳۵۳

#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

29 Nov, 10:16


اعلیحضرت شاهنشاه و علیاحضرت شهبانو؛ شهریور ۲۵۳۷ (۱۳۵۷)
🎖️🎗️

His Imperial Majesty Shahanshah & Her Majesty Shahbanou; September 1978

Images: Bunte Magazine | 1978


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

29 Nov, 10:15


🎖️🎗️

پس از ولادت دو فرزند اوّلم، سفرهای خود را در ایران آغاز کردم. میخواستم با مردم دورترین ولایات ایرانی آشنا شوم و به نتایج کار دولت و سازمانهای مختلف غیردولتی و از جمله آنهایی که ریاستشان را به عهده داشتم، پی ببرم و همینطور مملکت و فرهنگهای مختلف آن را بهتر بشناسم. هر چند در تهران گزارشهای بسیار به من میرسید، امّا نمیتوانستم واقعیت را لمس کنم. مایل بودم مستقیماً با دهقانان، کارگران، کارمندان و همه کسانی که دور از پایتخت برای توسعه مملکت کار میکردند تماس بگیرم. انقلاب سفید در حال پیشرفت بود و امیدها و توقّعات تازه برمی انگیخت. این سفرها برای من فرصتی بود تا عکس العملها را بشناسم و واقعیتها را به گوش پادشاه برسانم. او نیز سفر میکرد امّا فرصت من بیش از او بود زیرا پادشاه می بایست وقت خود را میان امور بین المللی و سیاست داخلی تقسیم کند.

انتخاب مناطق مورد بازدید تا حد زیادی منوط به تعداد نامه هایی بود که از ولایات مختلف به دست من میرسید و نیز گفته های کسانی که به ملاقات من می آمدند و علاقه من به دیدار منطقه ای که نمیشناختم. البته نظر پادشاه و یا دولت نیز در انتخاب محل بازدید من مؤثر بود. علیرغم خستگی ها و هیجانها، امروزه میتوانم بگویم که ملاقات با هموطنانم از آذربایجان تا خراسان، از گیلان‌ تا خلیج فارس و از کردستان تا بلوچستان و مناطق کویری ایران، از بهترین خاطرات زندگی من محسوب میشوند. نحوه سفرهای من برای مأمورین امنیتی ایجاد گرفتاری میکرد. به محض پیاده شدن از اتومبیل میخواستم با مردمی که در انتظارم بودند صحبت کنم و با فرصت کافی به درد دلشان گوش دهم. سپس جلساتی با استاندار، شهرداران و نمایندگان جمعیتهای مختلف تشکیل میدادم. هنگامی که وزرا همراه من بودند حرف مردم را مستقیماً گوش میشنیدند ولی در هر صورت از رئیس دفترم میخواستم که همه مذاکرات را یادداشت کرده برای آنها بفرستد. آنچه مرا منقلب میکرد علیرغم مشکلاتی که داشتند، علاقه آنها به پادشاه همچنان احساس میشد. من‌ به خوبی درک میکردم که آنها از وظیفه ای که پادشاه در مقابل ملّت به عهده گرفته آگاهند.

کهن دیارا
✍🏻 علیاحضرت شهبانو


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

27 Nov, 10:44


سفر اعليحضرت شاهنشاه محمّدرضا و علياحضرت شهبانو فرح پهلوى به فنلاند و بازديد از هلسينكى، تاپيولا، كوپيو و لاپلند؛ تير ماه ١٣٤٩
🎖🇫🇮


His Imperial Majesty Shah Mohammad Reza & Her Majesty Empress Farah Pahlavi travel to Finland & Visiting Helsinki, Tapiola, Kuopio & Lapland;
July 1970


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

21 Nov, 10:52


حضور شاهنشاه در میان فرهنگیان؛ تهران، سعدآباد؛ دهه ۴۰ خورشیدی
🎖️📖

The presence of His Imperial Majesty Shahanshah among Scholars; Tehran, Saad Abad; 60's

#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

21 Nov, 10:51


🎖️📖

"در این موقع که کنگره فرهنگیان کشور در تهران تشکیل می‌شود، لازم می‌دانیم که بار دیگر توجّه و عنایات مخصوص خود را به پیشرفت تعلیم و تربیت و ترقّی فرهنگ و معارف عمومی ابراز نماییم. تردیدی نیست که امروز ملّت ما بیش از هر چیز به توسعه فرهنگ و تعمیم تعلیم و تربیت در سراسر کشور نیازمند است تا از این راه افرادی لایق و اجتماعی سعادتمند و شایسته ترقّی در کلیه شئون به وجود آورد، و خود را از هر جهت برای زندگی در جهان کار و فعالیت کنونی مجهز و آماده سازد، و البته این آرزو وقتی تحقق پیدا می‌کند که معلمان و فرهنگیان مملکت با از خودگذشتگی و صمیمیت به انجام وظایف سنگینی که بر عهده گرفته‌اند قیام نمایند و در این راه از هیچ گونه فداکاری و مجاهدت دریغ نورزند، و یقین داشته باشند که زحمات و وظایف دشواری که بر عهده آنان است همواره منظور نظر و خدماتشان مشمول عنایات مخصوص ما خواهد بود. ضمناً انتظار داریم دستگاه‌های فرهنگی کشور با تشخیص مقتضیات عصر با واقع‌بینی تمام در برنامه‌های موجود و روش‌های معمول فعلی تجدیدنظر به عمل آورند و در تعلیم و تربیت فرزندان عزیز ما راهی در پیش گیرند که به سعادت و نیک‌بختی ملت کهنسال ایران منتهی شود.
ما جداً علاقمندیم که در این عصر صفحه درخشانی به تاریخ پرافتخار علمی و ادبی ایران افزوده شود، و این جز با همّت و کوشش فرهنگیان و دستگاه‌های فرهنگی کشور امکان‌پذیر نیست. ما با اینکه در تحولات فرهنگی به شتابزدگی قائل نیستیم، در عین حال نمی‌توانیم سرعت عمل و برداشتن گام‌های سریع‌تری را به فرهنگیان توصیه نکنیم.

بنابراین توصیه می‌کنیم که متّصدیان امور تعلیم و تربیت در هر درجه و مقام که هستند به اهمیت مسئولیتی که بر عهده آنان گذاشته شده به خوبی واقف شوند و برای رهبری و هدایت نهضت فرهنگی عمیقی که در ایران آغاز گردیده و از حمایت مخصوص ما برخوردار است، آنی از کوشش و مجاهدت دریغ ننمایند تا بتوان افرادی کاردان و لایق و متصف به صفات پسندیده به جامعه تحویل داد. ما یقین داریم که تشکیل کنگره و تعاطی افکار و تبادل نظر در باب امور فنی تعلیم و تربیت نتایج گرنبهایی دربردارد و نوعی هماهنگی در فعالیت‌های فرهنگی سراسر کشور به وجود می‌آورد، و تأکید می‌کنیم که در جلسات کنگره در باب امور مهمی از قبیل تجدید نظر اساسی در برنامه‌های تعلیماتی و تربیت معلم و توجه به تعلیمات ابتدایی و توسعه آموزش حرفه‌ای و کشاورزی و مبارزه با بی‌سوادی و تعلیمات اساسی و تربیت جوانان و تربیت‌بدنی که همگی مورد توجه خاص و منظور نظر شخص ما است، تصمیمات سودمندی گرفته شود و بی‌درنگ به مرحله اجرا و عمل درآید."

🎙️پیام اعلیحضرت شاهنشاه محمّدرضا پهلوی به دومین کنگره فرهنگیان کشور در تهران؛ ۱۲ امرداد ۱۳۳۷


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

19 Nov, 09:15


علیاحضرت شهبانو و بانو فریده دیبا در پاریس و دیدار با ژرژ و کلود پمپیدو؛ حضور در کاخ الیزه، دیدار از خانه ایران و موزه انسان و بازدید از نمایشگاه آثار
سنتی ایران؛ ژوئن ۱۹۷۱
🎖🏛

Sa Majesté Shahbanou et Madame Farideh Diba à Paris et rencontre avec Georges et Claude Pompidou; Présence au Palais de l'Élysée, visiter la Maison d'Iran et le Musée de l'Homme et visite de l'exposition d'oeuvres traditionnelles d'Iran; Juin 1971


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

19 Nov, 09:13


🎖📜🖋

توسعه و پیشرفت ملّتها، مدتها در قلمرو کار و صلاحیت اقتصاددانان و متخصصین فن بوده که راه حلها و طرحهایی نیز ارائه داده و به اجرا گذاشته‌اند. لیکن مسائل بی‌شماری که توسعه و پیشرفت اقتصادی به همراه می‌آورد، تا حدود زیادی از حیطه صلاحیت انحصاری متخصصان علوم اقتصادی و فنی بیرون است. امروزه توسعه اقتصادی با نتایج اجتماعی و فرهنگی بی‌شمار نیز همراه است و هر اقدامی که بی‌توجّه به ابعاد انسانی انجام شود به شکست غیر قابل اجتناب و یا به راه‌های بن بست می انجامد. برای نیل به این منظور ظاهراً یک راه حل کلی وجود ندارد و هر موردی راه حل خاص می‌طلبد و البته خطوط مشترک و یک رشته مسائل اصلی را همه جا می‌توان یافت. مسائلی که زائیده امید و آرزوهای مشابه همه کشورهاست و برای نیل به این اهداف مشترک، باید مسائل را در دو سطح مختلف و از دو دیدگاه متمایز ملّی و جهانی مطرح کنیم. در مقیاس ملّی قبل از هر چیز باید تکیه را بر آموزش و فرهنگ گذاشت. پیشرفت و توسعه اقتصادی ملازمه با آموزش در همه سنین و همه سطوح اجتماعی دارد و در راه تحقّق این منظور باید از همه کس و همه چیز مدد گرفت. باید از وجود پدران و مادرانی که سُنّت‌های فرهنگی را در خانواده به کودکان منتقل می‌کنند و از دانش جوان فارغ‌التحصیل دانشگاهی که دانش خود را به محل کار خویش یا روستاها می‌برد و در پیکار با بیسوادی مشارکت می‌جوید بهره گرفت.

علاوه بر این، همه وسایل و اماکن عمومی، پارک‌ها، کتابخانه‌ها، مطبوعات، رادیو، تلویزیون و سینما باید در اختیار برنامه‌های آموزشی گذاشته شود و باید به یک آموزش عام، جامع و همه‌جانبه همت گماشت که در آن سنّت‌های ملّی، نوآوری و تجارب تازه دوشادوش هم باشد. توسعه هنگامی از یک مفهوم عمیق برخوردار است که موجبات عدالت اجتماعی را فراهم آورد و در هر طرح که این هدف عمده فراموش شود، بی شک نتایج غیر قابل تصور برای جامعه ببار می‌آورد. پیشرفت اقتصادی غالباً محیط زیست جامعه را به تباهی می‌کشاند و نباید اجازه داد که دستاوردهای دیرینه ملّی دیرینه در راه اجرای هدف‌های توسعه و پیشرفت قربانی شود. ما در کشورمان همیشه سؤالاتی اینگونه را با خود در میان گذاشته‌ایم و باید اعتراف کرد که دشواری‌ها بسیار است. اما تلاش ما برای غلبه بر دشواری‌ها نیز بی نتیجه نبوده است. در مقیاس جهانی، جامعه بین‌المللی وظیفه دارد که برای هر کشور شرایطی فراهم سازد تا بتواند در پرتو آن به آمال و آرزوهای ملّی خود جامه عمل بپوشاند و وظیفه دارد تجارب دیگران را در اختیار محرومان بگذارد و به یاری افرادی که به این تجارب نیاز دارند، بشتابد. امّا آنچه بیشتر اهمیّت دارد اینست که یک مجموعه اخلاقی بین‌المللی بسط و گسترش یابد، زیرا بدون چنین کاری دگرگونی عمیق جامعه بین‌المللی ممکن نیست. مسئله اخلاق محدود به محیط بین‌المللی نمی‌شود و در سطح ملّی نیز به صورت یک مسئله اساسی مقامی رفیع دارد. ما امروز در دو جهان زندگی می‌کنیم، جهان اغنیا و جهان فقرا و به تعبیر دیگر، جهان شمال و جهان جنوب. وظیفه اساسی بشریت است که فاصله بین این دو جهان را از میان بردارد. البته در این کار هدف این نیست که به یک جهان یکپارچه تیره و تار برسیم، بلکه باید به هزار و یک جهان دست یابیم که در عین تنوع، بتوانند با انسجام و مساوات در کنار یکدیگر زندگی کنند.

بخشی از نوشتار علیاحضرت شهبانو در مجله سیاسی فرانسوی "دو جهان"؛ عنوان مقاله: "توسعه به گونه‌ای دیگر"؛ بهمن ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

17 Nov, 09:39


اعلیحضرت شاهنشاه محمّدرضا پهلوی؛ تهران، ۱۳۳۷
🎖️📃

His Imperial Majesty Shahanshah Mohammad Reza Pahlavi; Tehran, 1959

#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

17 Nov, 09:38


🎖️📃

من هرگز فرهنگ را مختص گروهی خاص و معدود نمیدانستم و گسترش و اعتلای فرهنگ ایران را از مبانی اصلی سیاست ملّی و مملکتی تلقی میکردم که مخصوصاً شهبانو توجّه و دقت بسیار معطوف بدان کرد. نخستین کوشش ما حفظ و صیانت هنرهای سنتی و باستانی ایران و‌ تجدید حیات آنها بود. همچنین توجّه بلیغ به شکوفایی فرهنگ و هنر اصیل و نوین ایران معطوف شد. ایجاد کتابخانه های متعدّد، مؤسسات تحقیقاتی و آموزشی، موزه ها، فرهنگسراها، برپایی جشنواره ها، تشویق نویسندگان و شاعران و هنرمندان، همه بر اجرای این اصل تکیه داشت. بسیاری از مردم ایران تصور میکردند که هرچه متعلّق به گذشته است کهنه، مخالف ترقّی و حتی ارتجاعی است. این باور یک نوع بی اعتنایی به فرهنگ و سنت و گونه ای غربگرایی افراطی در بعضی گروههای اجتماعی بوجود آورده بود. مبارزه با این طرز تفکر برای ما از اهمیت خاص برخوردار بود تا ایرانیان به بزرگی و تنوع و جامعیت فرهنگ و تمدن و هنرهای خود بیشتر و بهتر پی ببرند و بدینسان مبانی وحدت و هویت ملّی تحکیم شود. در همین دیدگاه بود که به شعر و ادبیات و تاریخ ایران، مقامی والا در برنامه های تحصیلی اختصاص داده شد. همچنین تلویزیون ملّی ایران در حفظ و اشاعه موسیقی ملّی و سنتی ایران سهم قابل ملاحظه ای ایفا کرد.

به موازات این برنامه ها به شناسایی و شناساندن هنر پیشرو نیز توجّه کامل مبذول شد که جشنواره شیراز تخت جمشید، میعادگاه نوپردازان هنر جهانی نمونه ای شایسته از آن است. در دوران سازندگی شتابان کشور، مسائل ناشی از معماری، دارای اهمیت خاص بود. تعدادی از مهندسان و معماران ایران، گرایش محسوسی به تقلید از غرب نشان دادند. بسیاری از ساختمانهای قدیمی و محلات سنتی شهرهای ما متأسفانه به بهانه نوسازی ویران شد و جای خود را به بناهای بی هویت و ناهماهنگ با آب و هوا و شرایط محیط و زندگی ایرانی داد. در این زمینه نیز شهبانو به تلاش برخاست و توفیق یافتیم بسیاری از بناهای قدیمی را مرمت کرده و از تخریب محلات و‌ نقاط سنتی جلوگیری کنیم. خوشبختانه باید بگویم که بسیاری از معماری ایرانی نیز با الهام از شرایط اقلیمی و سنتهای ملّی هنر ایرانی، در ابداع سبک جدید معماری ایران توفیق یافتند و به نحوی مطلوب شیوه های نو را با خصایص قدیم ایرانی تلفیق کردند.

پاسخ به تاریخ
✍🏻 اعلیحضرت شاهنشاه
محمّدرضا پهلوی



#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

15 Nov, 15:15


بازدید اعلیحضرت شاهنشاه محمّدرضا پهلوی از استان خراسان؛ ۲۵۳۷ شاهنشاهی
🎖️🏭

His Imperial Majesty Shahanshah Mohammad Reza Pahlavi's visit of Khorasan province; 1978

🖌️ تصویر نخست
Colored by: Lionsuniran


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

15 Nov, 15:14


🎖️🏭

بیش از ۳۰ سال پیش، تا ۲۵۲۱ که انقلاب ایران شروع شد، ما از مراحل مختلفی گذشتیم. فلسفه کاملی را که ما داریم البته در کتاب به سوی تمدّن بزرگ خوانده‌اید، اصولاً فکر می‌کنیم که به مصلحت کار هم هست، که خانه کارگر نزدیک محل کارش باشد. این سیاست کلی است و تا جایی که ممکن است دنبال خواهد شد. کارخانه‌ها هم اگر کهنه، قدیمی و فرسوده باشند، باید کم‌کم به جاهای دیگری منتقل بشوند. چون اصول این است که کارخانجات ما در آینده باید در مقیاس بین‌المللی کار بکنند، اگر بخواهند که قیمت‌های آنها با جاهای دیگر قابل رقابت باشد. برای کارخانجات خصوصی با کمک تمام دستگاه‌هایی که برای این کارها ایجاد شده ‌است عمل میکنیم، مثل بانک‌های مختلف تخصصی و صنایع ملّی که توسط دولت ایجاد شده است.

ممالک پیشرفته دنیا به عنوان نمونه دنیای به اصطلاح سرمایه‌داری هستند. وضع ما اصولاً فرق می‌کند، برای اینکه در آنجا مالکیت‌های خصوصی هست. ولی در اینجا مالکیت‌ها خوشبختانه با اصلاحات ارضی تبدیل شد به خرده مالکی، منتهی باید اینها را در تعاونی‌ها و شرکت‌های سهامی زراعتی دو مرتبه جمع کنیم. ممالک پیشرفته شاید سه درصد جمعیتشان بیشتر مشغول کشاورزی نیست. فکر می‌کنم سوئد همینطور است، انگلستان هم همینطور است. امریکا شاید نزدیک پنج درصد باشد، چطور ممالکی مثل اینها، امریکا با پنج درصد جمعیت مشغول کشاورزی‌اش که فقط غذای خودش را می‌دهد بلکه میلیون‌ها تن در سال اضافی تولید می‌کند که مقدار زیادی از جمعیت دنیا را غذا می‌دهد. ما باید حد وسطی را برای خودمان پیدا کنیم که اگر ممکن باشد، با وجود تمام اشکالات جوی از لحاظ کشاورزی بتوانیم خودکفا شویم. فکر می‌کنم حتماً اوّلاً آب و هوای خراسان روی هم رفته خوب است و تازگی معادن ذغال مهمی حتی از نظر بین‌المللی در حاشیه کویر پیدا شده و در یکی دو نقطه خراسان هم آهن خوب پیدا شده ‌است؛ در سرخس هم که گاز می‌شناسیم. شاید جای دیگری باشد که در آینده پیدا کنیم، پس ما می‌توانیم مسلماً در خراسان صنایع فولاد را نیز شروع بکنیم.

🎙️مصاحبه اعلیحضرت شاهنشاه با نمایندگان رسانه‌ها در بازگشت از خراسان؛ خرداد ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

14 Nov, 16:45


والاحضرت شاهزاده رضا پهلوی؛ دهه ۶۰ و ۷۰ خورشیدی
🎖️📖

His Highness Prince Reza Pahlavi; 80's & 90's


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

14 Nov, 16:44


🎖️📖

من بارها درباره دیدگاهم نسبت به دوران پیش از انقلاب مورد پرسش قرار گرفته ام. واضح است که دلایل برحقی در خرده گیری و انتقاد از موارد گوناگون آن زمان وجود داشت. مواردی که به بحران سیاسی افزود و سرانجام به استقرار رژیم دین سالار انجامید. ولی امروز با نگاهی خردگرایانه به گذشته، اکثر ایرانیان با من همفکرند که اگر فرصت و مجالی برای رویارویی با طوفان حوادث و بهسازی برنامه ها وجود میداشت، اگر به همه دستاوردهای ارزشمند آن دوران پشت نمیکردیم، ایران ما میتوانست مسیری دیگر و سرانجامی کاملاً متفاوت داشته باشد. در راستای پیشرفت ایران، یکایک ما اندیشه هایی در مورد نقد عملکرد رهبران گذشته کشور داریم. در حریم سرزمینی با تیره های گوناگون، مملو از استعدادهای بی همتای فرهنگی و سیاسی، ما ایرانیان، در طول تاریخ همواره با دیدگاههای چندگونه به جستارهای گذشته نگریسته ایم. سخن گفتن از خودفرمانی و به دست گرفتن سرنوشت خود، به مراتب آسانتر از دستیابی واقعی و رسیدن به چنین هدفی است. ایران هم راستگرا دارد و هم چپگرا، هم طرفدار پادشاهی مشروطه دارد و هم جمهوری خواه. در ایران میانه رو و افراطی و لیبرال، همه و همه، به نوعی به میهن خود عشق میورزند؛ در عین آنکه پیشرفت و آینده کشور را با نگرش ویژه خود ترسیم میکنند.

در باور من صلاح و نیکبختی تمامی آحاد جامعه در دستیابی به این آرمان نهفته است: خودفرمانی. نقش و مسئولیت من بر حول این محور نمیچرخد که پیشاپیش در مورد برنامه های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی که در دهه های آینده منافع ایران را تأمین خواهد کرد، تصمیم گیری کنم. در واقع خود را موظف میدانم که با در میان گذاردن دیدگاههای خود، در مورد بحران کنونی، نه تنها راهکارهایی را برای تغییر اوضاع فعلی عنوان کنم، بلکه با همکاری و همفکری، ساختار جامعه و سیستم سیاسی نوینی را پی ریزی کنیم که در آن، خواستها و آرمانهای ملّی، بازتابی کامل داشته باشند. من تنها منافع ملّی و همگانی را در نظر داشته و نماینده و نمایانگر بخش ویژه ای از جامعه ایران نیستم. امید دارم که ندای آزادیخواهی من به گوش عده ای هرچه بیشتر از هم میهنانم از طیفهای فکری گوناگون، برسد. به عنوان عضوی از یک نسل قربانی، من درد و محنت غربت را به نیکی حس میکنم. آنچه که در چند دهه گذشته روی داد، به وضوح من و همسن و سالانم را تحت تأثیر قرار داده است. ولی جدا از این همگونی، من به خاطر نامم، بار سنگین انتظارات عمومی را نیز بدوش میکشم.

نسیم دگرگونی
✍🏻 والاحضرت شاهزاده رضا پهلوی


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

14 Nov, 09:33


حضور اعلیحضرت و علیاحضرت در افتتاحیه فستیوال فرهنگ و هنر؛ ۴ آبان ماه ۱۳۴۸
🎗️🏛️

His Imperial Majesty & Her Majesty's Presence in opening of Festival of Culture and art at Faculty of Decorative arts on October 26, 1969


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

08 Nov, 12:58


دیدار اعلیحضرت شاهنشاه محمّدرضا پهلوی با ملوانان نیروی دریایی شاهنشاهی و‌ مستشاران آمریکایی؛ تهران؛ دهه ۳۰ خورشیدی
🎖️⚓️

The meeting of His Majesty Shahanshah Mohammad Reza Pahlavi with Sailors of Iran Imperial Navy & American Counselors; Tehran; 50's


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

08 Nov, 12:55


🎖️⚓️

سالروز تأسیس یک نیرو به مراتب اهمیت اش از جشنی که برای سالروز تأسیسات حتی بزرگ صنعتی یا سالروز تولد اشخاص گرفته می‌شود بیشتر است، برای آن که یک نیرو مظهر افتخارات و غرور ملّی و مظهر تصمیم در ادامه حیات آزاد و مستقل یک ملّت است. چهل سال پیش که نیروی دریایی ایران تأسیس شد در حدود امکانات آن روز، کشور ایران دارای چنان نیرویی بود که در خلیج فارس در بین ممالک ساحلی رقیبی برای او نبود. البته در آن موقع ایران به سرعت به سوی پیشرفت گام برمی‌داشت، ولی توجه شما را به این نکته جلب می‌کنم که در سال ۱۳۲۰ درآمد ایران از نفت بالغ بر چهار میلیون لیره استرلینگ بود. هنوز در کشور ما کشاورزی مدرن مکانیزه وجود نداشت، صنایع ایران محدود بود، با آنکه در زمینه صنایع خیلی سبک قدم‌های بزرگی برداشته شده بود، با این حال هنوز به فکر تأسیس ذوب آهن بودیم که وقوع جنگ نه فقط ماجرای ذوب آهن ما را به بوته فراموشی سپرد، بلکه اساس و بنیاد استقلال کشور را به اضافه نیروی دریایی ایران از بین برد. وظیفه ما این بود که در اولین فرصت بار دیگر نیروی دریایی را احیاء نماییم، نیرویی که افتخار آن را داشت که در جنگ چند ساعته ایران نقش دلیرانه‌ای بازی کند و تصادفاً سنگین‌ترین قربانی‌ها را بدهد. اگر ایران و کرانه‌های ایران در خلیج فارس و کرانه‌های ایران در دریای عمان تنها تیغ زاری بیش نبود، و خوزستان ایران ثروت فعلی را نداشت، باز وظیفه میهنی و ملّی و افتخارات باستانی ما حکم می‌کرد که کرانه‌های خود را حفظ کنیم، ولی ببینیم امروز با چه صحنه و با چه وضعی روبرو هستیم.

اما آن چیزی که فردا خواهیم دید، و آن چیزی که از حالا تا چهارده ماه دیگر یا فرض کنیم هجده ماه یا دو سال دیگر خواهیم دید، تناسبش با حالا طوری خواهد بود که با اضافه کردن چند واحد نیروی ضربتی، نیروی دریایی ایران چند برابر خواهد شد، نه دو برابر و نه به تناسب مثلاً افزودن چهار ناو جدید به سی ناو فعلی، به این جهت آخرین سلاح‌هایی را که برای ما قابل استفاده است در اختیار خواهیم داشت و استعمال آن را چه در مانوری که در سال ۱۳۴۹ خودم شاهد آن بودم، و چه در عملیاتی که امروز بعد از ظهر انجام دادید، و چه در گزارش‌هایی که از مانورهای دریایی که در میدلینگ و غیره انجام می‌دهید دیده‌ام، همه این‌ها استعداد و امکان بکار بردن کشتی‌ها و یا سلاح‌های کاملاً پیچیده را از طرف شما افسران و افراد نیروی دریایی ایران کاملاً به ثبوت رسانده است. از ما تهیه وسایل لازم برای حفظ این مرز و بوم و این کرانه‌ها و مقامی که ایران در بین ممالک دنیا پیدا کرده است و حفظ مرزهای جغرافیایی این کشور با امکانات موجود، از شما نیز استفاده از معلوماتی که به دست آورده‌اید و به ثمر رساندن این معلومات در هدایت و رهبری صحیح ناوها و سلاح‌هایی که در اختیارتان هست و فرماندهی پرقدرت شما در واحدها و یا در پشت میزی که نشسته‌اید که اگر چنین چیزی نباشد فرماندهی به معنای حقیقی نمی‌تواند وجود داشته باشد، شاید آنی ممکن بشود، ولی مداوم نمی‌تواند باشد.

🎙️سخنرانی اعلیحضرت شاهنشاه محمّدرضا پهلوی در آیین سالروز بنیاد نیروی دریایی ایران در جزیره خارک؛ ۱۴ آبان ماه ۱۳۵۱


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

06 Nov, 10:02


حضور اعلیحضرت شاهنشاه محمّدرضا پهلوی در ژنو، سوئیس؛ ۱۳۳۹
🎖️🇨🇭

His Imperial Majesty Shahanshah Mohammad Reza Pahlavi in Geneva, Switzerland; 1960


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

06 Nov, 10:00


🎖️🎙️🇨🇭

امروز مهمترین سیاستی که دولت‌ها باید اتخاذ نمایند سیاست درآمد است. با اتخاذ یک سیاست درآمد صحیح است که می‌توان هم توزیع عادلانه درآمدها و هم در نتیجه رفاه عمومی‌ را تأمین نمود. در کشور ایران که به سرعت صنعتی می‌شود توجّه خاص به گسترش روابط صنعتی منطقی و متناسب با خصوصیات ملّی ما مبذول می‌گردد. تشویق و ترغیب روحیه همکاری‌های سه جانبه بین دولت و کارگر و کارفرما از اصول اساسی کار ماست. در سطوح روحیه سه جانبه همکاری کردن T R I P A R T I S M E تقویت می‌شود، زیرا بدون چنین تماس نیل به اهداف پیشرفت امکان پذیر نخواهد بود.

ما در ایران معتقد به دموکراسی اقتصادی هستیم که مبنای آن ایجاد اشتغال مفید و مولّد برای کلیه افراد جمعیت فعّال است، بطوری که همه افرادی که در سنین فعالیّت هستند این فرصت را داشته باشند که در زندگی اقتصادی کشور سهیم بوده و در تولید مشارکت داشته باشند و همه مردم بتوانند از منافعی که تولید بوجود می‌آورد سهمی ببرند، زیرا نمی‌توانیم قبول کنیم که منافع تولید انحصار گروه معین و محدودی باشد. در کشاورزی زارعین را صاحب زمین کردیم و رژیم ارباب رعیتی را ملغی نمودیم.

مسئله‌ای که نباید در هیچیک از طرح‌های مربوط به آینده کار و محیط آن نادیده گرفته شود موضوع محیط زیست و آلودگی آن است. امروز دیگر این مسئله برای جامعه بشری یک امر تشریفاتی نیست، بلکه یک موضوع حاد و تا حد زیادی خطرناک است که می‌باید همچون مسئله تأمین مواد غذائی برای بشر به صورت یک مسئله مرگ و زندگی مورد توجّه قرار گیرد. می‌دانیم که جامعه تکنوکرات مدرن، انسان را پیوسته از طبیعت دورتر می‌کند، ولی این دوری مانع این واقعیت نمی‌شود که به هر حال طبیعت بطور دائم پیرامون ما را گرفته است و ما چه بخواهیم و چه نخواهیم باید این عامل را که در محاسبات خود غالباً فراموش می‌کنیم در نظر داشته باشیم و از خراب کردن بیرحمانه آن خودداری کنیم. از اینکه برنامه جهانی اشتغال که مبتکر آن سازمان بین‌المللی کار بوده است، مورد تأیید مجمع عمومی سازمان ملل متّحد قرار گرفته و جزء استراتژی توسعه برای دهه دوم قبول شده است کمال خوشوقتی را داریم و برای سازمان بین‌المللی کار در این راه آرزوی موفقیّت می‌کنیم. ما به سهم خود در ایران بالا بردن سطح اشتغال را هدف اصلی برنامه پنجم عمرانی قرار داده‌ایم.

سخنرانی اعلیحضرت شاهنشاه
در پنجاه و هفتمین نشست کنفرانس بین‌المللی کار در ژنو؛ خرداد ماه ۱۳۵۱


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

04 Nov, 14:16


حضور اعلیحضرت شاهنشاه محمّدرضا پهلوی در میان مردم؛ امرداد ۱۳۴۰
🎖️🎗️

His Imperial Majesty Shahanshah Mohammad Reza Pahlavi's Presence among People; August 1961


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

04 Nov, 14:12


🎖️🎗️

من تابستان آن سال در سعدآباد زندگی می‌کردم خبرهایی که می‌رسید، حکایت از نقشه‌هایی می‌کرد که توسط توده‌ای‌ها، کمونیست‌ها طرح شده بود. برای حفظ این محل چهار تانک مأمور شده بود که حتماً قبل از وقایع بیست و پنجم امرداد تانک‌ها برای حظ مقر آن دولت یاغی منتقل شدند. من خودم شخصاً در کلاردشت بودم و از دور ناظر جریانات. همانطوری که در کتاب مأموریت برای وطنم نوشته‌ام، پس از تفکر زیاد آن موقع نقشه‌ای کشیدیم که اگر فرمان قانونی پادشاه مشروطه ایران را دولت وقت اجرا نکند با ترک کشور مردم ایران را مختار به اتخاذ رویه مطابق میلشان بکنیم.

در بیست و پنجم امرداد ۲۵۱۲ یا ۱۳۳۲ تعداد افسرهای توده‌ای و کمونیست ارتش ایران به ظاهر ۱۱۰ نفر بود، بعد که حکومت قانونی دو مرتبه برقرار شد و دسترسی پیدا کردیم به اسناد و مدارک تشکیلات نظامی حزب توده، این اطلاع کشف شد که تعداد آن‌ها در آن روز به ۶۴۰ نفر می‌رسید. کما اینکه از همان نوشتجات اطلاع به دست آمد که نقشه آن‌ها این بود که دو هفته بعد خود آن‌ها آن دولت پوشالی را سرنگون می‌کردند و اگر مردم قیام نمی‌کردند، آن روز ایران، ایرانستان می‌شد، کما اینکه امروز هم نقشه همین است. امروز ارتش نیرومندی داریم. ۵ سال دیگر ارتش ایران در حدود خودش برای یک مملکت چهل میلیونی یکی از ارتش‌های مهمی دنیا خواهد بود. با این دستگاه پر از عواطف میهنی و پر از عشق میهنی شوخی نمی‌شود کرد.
با وجود این ارتش، ایرانستان درست نمی‌شود. خیلی هم خلاصه به شما بگویم، قیام ۲۸ امرداد به من اجازه به چیزهایی را داد یکی، همانطور که می دانید ملّی کردن به تمام معنی کلمه صنعت نفت ایران کما اینکه این صنعت به دست ایرانی و با دستور ایرانی به مرحله‌ای رسیده است که فکر می‌کنم زبانزد خاص و عام در خارج از ایران که هیچ چیز در داخل ایران نیز به اهمیت آن پی برده‌اند.
دو مطلب است فقط گوشزد می‌کنم به اینکه آثار استعماری که در مملکت ما موجود بود یکی همین موضوع نفت بود که این دستگاه رسید به جایی که پیشنهاد فروش با پنجاه درصد تخفیف نفت کرد که باز این مطلب تکراری است ولی باید گفت نتیجه اش مآلاً از قرارداد (گلشائیان) از لحاظ مالی بدتر بود. بعد چون خرید نفت در جاهای دیگر برای کمپانی‌ها راحت تر بود این است که مجبور شدند در چاه‌های نفت ایران را ببندند و برای دادن مواجب کارکنان شرکت نفت ایران همان‌هایی که با چاپ انتشار اسکناس با پشتوانه طلا مخالفت می‌کردند هم آن‌ها سیصد میلیون تومان آن روز برای پرداخت حقوق بدون پشتوانه اسکناس چاپ کردند این آثار استعماری را ما به این طریقی که می‌بینید به بهترین وجهی که حتی دشمن اذعان دارد حل کردیم.


مصاحبه مطبوعاتی اعلیحضرت شاهنشاه درباره رستاخیز ملّت ایران در ۲۸ امرداد ماه ۱۳۳۲ و دست‌آوردهای پانزده سال انقلاب شاه و مردم ۲۶ امرداد ۱۳۵۷


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

03 Nov, 12:29


افتتاح پرورشگاه فاتح توسط اعلیحضرت شاهنشاه محمّدرضا پهلوی؛ دهه چهل خورشیدی
🎖️👦🏻👧🏻

The inauguration of Fateh Orphanage by His Imperial Majesty Shahanshah Mohammad Reza Pahlavi; 1960's

#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

03 Nov, 12:27


🎖️👦🏻👧🏻

برنامه حمایت از خانواده‌های بی سرپرست کار اصولی خود را با تربیت مددکاران از میان افراد لیسانسیه و دیپلمه آغاز کرده است و در درازای پنج دوره از سال ۱۳۵۱ شمار بسیاری از راه آزمون دانشگاهی به تحصیل در رشته مددکاری اجتماعی پرداخته‌اند. تا سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی ۲۲۶ واحد حمایت در تهران و شهرستان‌ها ایجاد شد که ۵۲۵ تن از آموزش یافتگان کارهای اجرایی آن را انجام می‌دهند. بررسی‌ها و پژوهش‌ها نشان می‌دهد که در شهرها و روستاهای کشور بیش از ۱۰۰ هزار خانواده بی سرپرست وجود دارد که ده هزار خانواده تاکنون زیر پوشش حمایت‌ها قرار گرفته است و در سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی همه خانواده‌ها زیر پوشش رفاهی، آموزشی و سرپرستی برنامه حمایت از خانواده‌های بی سرپرست قرار خواهند گرفت.

در مسیر اجرای این برنامه دو نکته شایان توجه است؛ یکی آن که نظر اصلی سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی در این امر خطیر بیشتر معطوف به فرزندان خانواده‌های بی سرپرست است تا به جای آنکه بر اثر فقر و نیازمندی به تباهی کشانیده شوند، با آموزش و پرورش، استعدادهای آنها شکوفان و ثمربخش گردد و نتیجه نهایی که باز توان ساختن این خانواده هاست حتی الامکان به وسیله همین افراد به دست آید. پس مسئولان اجرای این برنامه باید سعی کنند هر یک از این خانواده‌ها در کوتاه‌ترین فرصت ممکن بتوانند بر روی پای خود بایستند و مستعدترین فرد یا افراد خانواده هر چه زودتر به مرحله کارآیی برسند و مسئولیت اداره امور خانواده را به عهده بگیرند تا از یک سو مکتب تنبل پروری و بیکاره سازی بسته شود و از سوی دیگر عزت نفس افراد و غرور نوجوانانی که حوادث زندگی آنها را به مستمندی کشانیده جریحه دار نگردد و آنچه بیشتر مایه خوشوقتی است این است که در همین مدت کوتاه از سی و پنج هزار تنی که در هفت هزار خانواده در صد شهر از خدمات این برنامه برخوردار بوده‌اند، چهار هزار و هفتاد و پنج تن در ۸۷۵ خانواده به مرحله بازتوانی رسیده‌اند و اکنون با استقلال مالی امور زندگانی خود را اداره می‌کنند و دیگر نیازی به بهره گیری از کمک‌های سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی ندارند. نکته دیگر آنکه از هفت هزار خانواده بی سرپرستی که تاکنون تحت حمایت قرار گرفته‌اند در هزار خانواده از کمک‌های بی دریغ مالی و معنوی نیکوکاران استفاده کرده‌اند که عواطف عالیه انسانی این عده از خیرخواهان که ما را در اجرای این برنامه یاری کرده‌اند در خور قدردانی و حق شناسی است و امیدواریم در آینده جمع بیشتری از توانگران نیک اندیش توفیق همکاری با این برنامه را پیدا کنند تا آهنگ پیشرفت آن تندتر شود.


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

01 Nov, 10:20


سخنرانی اعلیحضرت شاهنشاه محمّدرضا پهلوی درباره مبارزه با بیسوادی؛ دهه شصت خورشیدی
🎖️🎙️

His Imperial Majesty Shahanshah Mohammad Reza Pahlavi's speech about the Fight against Illiteracy; Fourtie's


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

01 Nov, 10:18


🎖️🎙️

هموطنان من از اینکه کشورشان مرکز کنگره جهانی وزیران آموزش و پرورش برای از میان بردن بی سوادی برگزیده شده است، حقّاً احساس مباهات می‌کنند، زیرا کاملاً به اهمیت و شایستگی هدفی که شما را در این جا گرد آورده است یعنی به اهمیت امر مبارزه با بلای بیسوادی که همچون سرطانی مانع پیشرفت قسمت مهمی از ملل جهان است وقوف دارند. حقیقت این است که در حال حاضر ۴۵٪ افرادی که کمتر از ۱۵ سال دارند از هر آموزشی بی بهره‌اند و از میان آن‌هایی هم که به مدرسه می‌روند بسیاری هستند که به علت عدم امکانات، تحصیلات خود را ادامه نمی‌دهند و خیلی زود به ورطه بی‌سوادی باز می‌افتند. این است واقعیت تلخی که ما با آن مواجه هستیم. آنهم درست در همان زمانی که بشریت در قلمرو دانش و فن به جهشی بی سابقه دست زده است.

در تاریخ بشر هرگز احساس یک دگرگونی با این قاطعیت سابقه نداشته است. امروزه در پیرامون ما و در درون خود ما همه چیز در حال تغییر و تحول است. از هر جانب حقایقی تازه به ما عرضه می‌شود که حاصل آن‌ها ابطال بسیاری از آن اصولی است که در گذشته بدیهی به نظر می‌رسید. تعداد اکتشافات تازه با سرعتی روزافزون در افزایش است و پیوسته افق‌های وسیع تری را از ترقّیات باور نکردنی در برابر بشریت می‌گشاید. فواصل جغرافیایی روز بروز کمتر می‌شود و ملل مختلف جهان را به یکدیگر نزدیکتر می‌کند. البته برای رسانیدن کشورهای عقب مانده به ترقی و تمدّن کنونی کوشش‌های بسیاری چه از جنبه ملّی و چه از نظر بین‌المللی بکار رفته و اصولاً فکر توسعه به صورت مایه اصلی اندیشه بشر عصر ما در آمده است. امروز حتی یک کشور نیست که در راه سرمایه‌گذاری‌های مفید و فداکاری‌هایی که در این مورد ضروری است قدم بر نداشته باشد. با اینهمه باید با کمال تأسف گفت که به نظر می‌رسد این کوشش‌ها غالباً در جای خود متوقف می‌مانند، زیرا شکافی که ملل ثروتمند را از سایر ملل جدا می‌کند پیوسته وسیعتر می‌شود. مبارزه با بی سوادی یک الزام تاریخی است برای کشورهای در حال توسعه. راهی که از قرون وسطی به هزاره سوم می‌رود از این منزل می‌گذرد و در سراسر کره زمین هر کوششی برای حصول تعادل و تفاهم متقابل خواه و ناخواه با این الزام مواجه می‌شود.

سخنرانی اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر هنگام گشایش کنگره جهانی پیکار با بیسوادی؛
تهران ۱۷ شهریور ۱۳۴۴


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

30 Oct, 18:17


حضور اعلیحضرت شاهنشاه، علیاحضرت شهبانو و والاحضرت شاهزاده در کاخ سعد آباد؛ ۱۳۴۰
🎖️👶🏻

His Imperial Majesty, Her Majesty Shahbanou & His Highness Crown Prince's presence in Saadabad Palace; 1961


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

30 Oct, 18:16


🎖️👶🏻

والاحضرت همایون شاهزاده رضا پهلوی ولیعهد ایران در روز نهم آبان ماه ۲۵۱۹ شاهنشاهی برابر با ۱۳۳۹ خورشیدی چشم به جهان گشودند. اعلیحضرت همایون شاهنشاه محمّدرضا پهلوی در این روز علیاحضرت شهبانو را با خودروی آلبالویی رنگی که خود آن را رانندگی می‌کردند به زایشگاه بنگاه حمایت مادران و نوزادان در خیابان مولوی جنوب تهران بردند. در ساعت ۱۱ و ۵۵ دقیقه آرزوی ملّت ایران برآورده شد و غریو شادی در گوشه و کنار ایران زمین بلند شد. صدها هزار تن از مردم پایتخت در برابر زایشگاه گرد آمدند و بانگ سرور و شادمانی ملّت ایران خیابان مولوی را به لرزه درآورد. بزرگی و شکوه تمدّن و فرهنگ دو هزار پانصد ساله شاهنشاهی ایران که بر تمدّن سراسر گیتی سایه افکنده با زاده شدن ولیعهد ایران والاحضرت رضا پهلوی پایدارتر شد. در دومین سالگرد زادروز ولیعهد ایران روز نهم آبان روز کودک نامگذاری شد و از آن پس همه ساله در این روز علیاحضرت شهبانو برای نونهالان ایران پیامی می‌فرستند و آیینی در روز کودک برگزار می‌شود. والاحضرت رضا پهلوی نخستین گام در انجام خویشکاری‌های ولیعهد را با پذیرفتن ریاست عالیه خانه‌های فرهنگ روستایی، برداشتند و پس از آن ریاست عالیه بازی‌های جوانان و ریاست عالیه بنیاد فرهنگی رضا پهلوی، ریاست عالیه پیشاهنگی، ریاست عالیه کمیته ملّی مسابقات مهارت فنی کارگران کشور، ریاست عالیه دانشگاه بوعلی همدان را به گردن گرفتند. در ۹ شهریور ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی والاحضرت رضا پهلوی ولیعهد ایران ریاست عالیه سازمان ورزش ایران را نیز بر عهده گرفتند.

در کنار خویشکاری‌های درون کشور، والاحضرت رضا پهلوی با بازدیدهای رسمی از کشورها دیگر وظایف سنگین ولیعهدی خود را به انجام رساندند. نخستین سفر رسمی والاحضرت ولیعهد در روز سه شنبه ۱۳ خرداد ماه ۲۵۳۴ شاهنشاهی به فراخوان پرزیدنت انور سادات به کشور مصر برای بازگشایی کانال سوئز بود. پس از آن ولیعهد ایران ۴ تیر ماه ۲۵۳۵ به فراخوان بودوئن از بلژیک دیدار رسمی کردند. هم چنین ۱۰ تیر ماه ۲۵۳۵ به فراخوان هیات رییسه شورای عالی اتحاد جماهیر شوروری از شوروی و در سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی به دعوت ملکه الیزابت از انگلستان بازدید رسمی کردند. والاحضرت رضا پهلوی ولیعهد ایران زبان‌های فرانسه و انگلیسی را روان چون زبان مادری می‌دانند.
در روز ۳۰ خرداد ماه ۲۵۳۷ دربار شاهنشاهی به آگاهی ملّت ایران رساند که والاحضرت رضا برای فراگرفتن دوره خلبانی با سایر خلبانان نیروی هوایی شاهنشاهی به آمریکا سفر خواهند کرد.

📃 Source: وبلاگ مشروطه


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

30 Oct, 12:55


من به شاهزاده ولیعهد رضا پهلوی وکالت میدهم
🎖️🔖

I give Attorney to Crown Prince Reza Pahlavi


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

30 Oct, 12:51


🎖️📜

بخشی
از سوگندنامه شاهزاده
ولیعهد رضا پهلوی:
به نام خداوند بخشنده مهربان

بر مبنای قانون اساسی و متمم آن، از امروز نهم آبان ماه یک هزار و سیصد و پنجاه و نه هجری شمسی که بیست و‌ یکمین سال زندگی را آغاز میکنم، آمادگی خویش را برای مسئولیتها و‌ تعّهدات خود اعلام میدارم. از هم اکنون در برابر پرچم سه رنگ پر افتخار ایران سوگند یاد میکنم که در این مقام زندگی خود را یکسره وقف خدمت به مملکت و‌ دفاع از استقلال و حاکمیت آن و حفظ حقوق مشروع ملّت ایران کنم و همواره مجری قانون اساسی و عامل تحقق همبستگی ملّی باشم.

مواد قانون اساسی که در آن ضمن تضمین کلیه حقوق و آزادی های فردی و اجتماعی، وظایف مقام سلطنت و قوای مجریه، مقننه، قضاییه و اختیارات قانونی هر یک از آنها کاملاً مشخص شده است، رسالت خود را با آزادی به همه وظایف و تکالیف آن به عهده میگیرم و از نظام مشروطیت ایران پاسداری میکنم. این مسئولیت خطیر را که با درگذشت جانسوز پدر بزرگوارم، به عهده من محول شده است در یکی از تاریکترین ادوار تاریخ ایران آغاز میکنم که طی آن از یکسو اساس ملیّت ایرانی و کلیه ارزشهای تاریخ، تمدن و فرهنگ ملّی ما از داخل مورد حمله قرار گرفته و از جانب دیگر بر اثر انزوای سیاسی، هرج و مرج اجتماعی، فاجعه اقتصادی و سقوط حیثیت بین المللی مملکت؛ تمامیت ارضی میهن ما از خارج از ایران نیز دستخوش تجاوزی شده است که ما آنرا محکوم میکنیم.

در کشاکش روزگاران، مردم پاک سرشت ایرانزمین حماسه های زیادی آفریده اند. شاید مقدر این باشد که ملّت بزرگ ما امروز نیز بخاطر نجات ایران حماسه دیگر بیافرینند. من که اکنون به فرمان تاریخ، مرحله نوینی را در راه انجام وظیفه ملّی خود آغاز میکنم، با تار و پود وجودم سروش این حماسه سرنوشت ساز را به گوش شما میرسانم و به پاسخ شما که ندای شکوهمند هزاران سال افتخارات تاریخی است اطمینان دارم. در آفرینش چنین حماسه ای شما را به یکپارچگی ملّی در سایه برابری و برادری، دوری از کینه توزی و سایر جلوه های شوم اهریمنی دعوت میکنم.

نهم آبان ماه ۱۳۵۹ خورشیدی


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

29 Oct, 10:11


نهم آبان ماه ۱۳۳۹
(۲۵۱۹ شاهنشاهی)
خجسته زادروز والاحضرت ولیعهد شاهزاده رضا پهلوی
🎖🎗

October 31st; 1960
His Highness Crown Prince Reza Pahlavi's Blissful Birthday


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

27 Oct, 16:54


٢٥٠٠ سال بنیانگذاری شاهنشاهی ایران در مقابل آرامگاه كورش بزرگ؛ مهر ماه ١٣٥٠
🎖️🏛️

Celebration of 2500 years Foundation of Persian Empire, Cyrus the Great in Pasargad; October 1971


‌(نام این صفحه از ۱۳۹۹ به شیرخورشیدایران lionsuniran
تغییر یافت).

#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

27 Oct, 11:03


حضور دانش آموزان
Sainte Anne de Valence
در ایران و دیدار با والاحضرت شاهزاده، شاهدخت فرحناز و شاهپور علیرضا
در کاخ نیاوران؛ ژوئن ۱۹۷۲
🎖👩🏼‍🎓


La présence des élèves de Sainte Anne de Valence en Iran et rencontre avec Sa Majesté Prince Reza ,La princesse Farahnaz et Le Prince Alireza Reza au palais de Niavaran; Juin 1972


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

27 Oct, 11:02


🎖👩🏼‍🎓

مرکز پژوهش‌های فرهنگی و اجتماعی در آغاز کار خود در سال ۱۳۵۰ کوشش کرد تا پایه‌های اساسی و استواری را برای برنامه فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بیابد. مرکز پژوهش‌های‌ فرهنگی و اجتماعی کار خود را از راه بررسی نظری و عملی، پرسش‌نامه‌ها، مشاهده و گفتگوهای رو در رو انجام می‌داد. این مرکز دارای نه گروه پژوهشی است که در زمینه‌های برنامه‌ریزی فرهنگی، وسایل ارتباط گروهی در جامعه، محتوای سازمان آموزشی، میزان سنت گرایی و نوگرایی یا نوخواهی در جامعه، هنرهای بومی و قومی کار می‌کردند. کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هماهنگ با دیگر فعالیت‌ها، کوشش به برگزاری فستیوال جهانی فیلم‌های کودکان و نوجوانان نمود که برای رسیدن به آرمان‌های زیر بود:
•ساختن چشم‌اندازی کامل از فیلم‌های ویژه کودکان و نوجوانان در جهان
•نمایش فیلم‌های برجسته از سراسر جهان که در آموزش و پرورش و یادگیری کودکان سودبخش باشد.

نخستین فستیوال جهانی فیلم‌های کودکان در آبان ماه ۱۳۴۵ به امر اعلیحضرت شهبانو فرح برای کودکان آغاز و‌ در آبان ماه ۱۳۵۱ هفتمین فستیوال با ۱۲۰،۰۰۰ کودک در تهران برگزار گردید. این فستیوال از سال ۱۳۵۰ در تهران و شهرستان‌ها بر گزار می‌شد. در سال ۱۳۴۹ نیز مرکز سینمایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بنیان شد که در آن فیلم‌سازان و نقاش‌های جوان آغاز به ساختن فیلم برای کودکان نمودند. بخش سینما کوشش در پیشبرد انگیزه‌ها و سازندگی اندیشه و پرورش، نگرش هنری داشت. دستاورد کارهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در درخشش فیلم‌های ساخته شده کانون پرورش، در فستیوال پنجم، ششم و هفتم فیلم‌های کودکان و نوجوانان نشان داده شد.

کلاس‌های آموزش فیلم‌سازی برای کودکان و نوجوانان عضو کتابخانه‌های کانون در تهران بنیان شد و پس از نخستین دوره که یک دوره سه ماهه بود، فیلمی که یکی از تهیه‌کنندگان نوجوان کانون ساخته بود، از میان فیلم‌های فرستاده شده به فستیوال جهانی فیلم‌های هشت میلیمتری در شهر میلان در کشور ایتالیا برنده جایزه نخست شد. کارگردانان، فیلم‌نویسان، فیلم‌سازان، فیلم انیمیشن‌سازان نامی چون عباس کیارستمی، نورالدین زرین کلک، امیر نادری و بهرام بیضایی از آموزش دیدگان پرورش فکری کودکان و نوجوانان بوده اند. در کنار جشنواره سینمایی که نامی‌ترین جشنواره جهانی ویژه کودکان بود، آرشیوی برای گردآوری فیلم‌های برای کودکان و نوجوانان ساخته شد تا کار نمایش فیلم‌های ارزنده هنری را به فرم گسترده‌ای برای کودکان در سر تا سر ایران آغاز کند. آرشیو فیلم کودکان از میان فیلم‌های برگزیده در هفت فستیوال فیلم کودکان، شماری فیلم‌های بلند و کوتاه خریداری کرد و برخی از آنان به فارسی برگردانده شد. این فیلم‌ها در روزهای تعطیل برای تماشاگران خردسال در تهران و شهرستان‌ها به نمایش گذاشته شد.


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

25 Oct, 20:15


💎 ارائه تاج اصلى شهبانو فرح پهلوى توسط پيِر ارپلز Pierre Arpels ۱۹۶۷

🎖ارپِلز در ١٩٧٠ با رِپليكا (نمونه المثنى)
تاج ملكه ايران

💎 علياحضرت شهبانو زمان تاجگذارى
۱۹۶۷ (۱۳۴۶)

🎖️LEGENDARY PRINCESSES EXHIBITION و رِپليكاى تاج سلطنتى ١٩٩٩

💎 ماكتِ طراحى شده توسط پيِر ۱۹۶۶


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

25 Oct, 20:13


🎖👑

💎 پيِر ارپلز، Pierre Arpels
طراح و سازنده ساعت و جواهر، از خانواده ارپلز، متولّد ١٩٣٩ در موناكو و خالق نسل جديد ساعت در دهه ٤٠ ميلادى

کار در سال ١٩٦٦ آغاز شد هنگامی که پيِر دریافت که از ميان پنجاه پیشنهاد برای طراحی تاج سلطنتى ايران که توسط بزرگترین جواهرسازان آن دوره ارائه شد، دولت ایران طرح "ون کلیف و آرپِلز" Van Cleef & Arpels را برگزیده بود. این تاج مطابق با سنت ایرانی با جواهرات ملّى واقع در بانک مرکزی ایران تزئین ميشد.

به دليل آنكه پیِر اجازه نداشت جواهرات را از خزانه بانك ايران به پاریس ببرد، روزهاى زيادى را در زیرزمین بانک گذراند و با شور و اشتیاق هر سنگی را که زینت بخش تاج ملكه ايران بود انتخاب ميکرد. وی با کمک همكار خود، کارگاه کاملی را در اتاق بانك مركزى تأسیس کرد تا بتواند در زمان تعيين شده و تحت امنیت ويژه و پس از ٢٤ سفر ميان ايران و فرانسه اين سفارش تاريخى را به سرانجام برساند. پس از يازده ماه کار، تاج ساخته شده از مخملی سبز رنگ شامل ٣٦ زمرّد كه بزرگترينِ آن زمرّدى ١٥٠ قيراطى و به وزن ٤.٣ پوند، ٣٦ یاقوت ، ١٠٥ مروارید و ١٤٦٩ الماس ارائه شد. اين تاج اكنون در كنار ديگر جواهرات ملّى ايران در بانك مركزى تهران نگهدارى و بصورت موزه مورد بازديد قرار ميگيرد.

از آنجا كه نمونه ديگرى با عنوان Replica به معنى "كپى دقيق" يا "المثنى" از جواهرات سلطنتى و معروف جهان ساخته ميشود، نمونه دوم تاج شهبانو فرح نيز در مجموعه Van Cleef & Arples فرانسه نگهدارى ميشود. تفاوت ميان تاج اصلى و المثنى در نوع جواهرات (كه در نمونه دوم، طلاى سفيد، نقره و الماسهاى ساده بكار رفته است)، اتفاع آنها و نحوه سوار شدن سنگها در پايينترين رديف ميباشد.


💎 Tout a commencé en 1966, lorsque Pierre Arpels a appris que sur les cinquante propositions de dessin de la couronne impériale présentées par les plus grands joailliers de l’époque, le gouvernement iranien avait choisi un dessin de Van Cleef & Arpels. Selon la tradition Iranienne, la couronne serait ornée de joyaux du Trésor national situé à la Banque centrale d’Iran.

Incapable de ramener ces précieux bijoux à Paris, Pierre Arpels passa plusieurs jours dans le sous-sol de la Banque Centrale à sélectionner avec passion chaque pierre qui ornerait la couronne lmpériale. Avec l'aide de son contremaître et concepteur, il a mis en place un atelier complet dans la salle du Trésor National à de réaliser, en six mois et sous haute sécurité, cette commande spéciale historique.


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

25 Oct, 05:04


🎖👑📃

"در این هنگام که تاج سلطنت کهنسالترین شاهنشاهی جهان را بر سر دارم و برای نخستین بار در تاریخ شهبانوی ایران نیز تاج بر سر نهاده است خود را بیشتر از همیشه در کنار ملّت عزیز شرافتمند و میهن پرست خویش احساس می‌کنم و آرزو دارم که همواره لطف و عنایت کامله الهی شامل حال این ملّت و مملکت باشد. برای من این احساس مایه خوشوقتی و مباهات است که امروزه من با ملّتم با پیوند قلبی ناگسستنی به یکدیگر پیوسته‌ایم و دست در دست هم در راهی که متضمن عظمت و ترقّی و سعادت ایران است پیش می‌رویم. به روان پاک همه آنهایی که در طول هزاران سال با فداکاری و جانبازی خود استقلال و حاکمیت شاهنشاهی ایران را حفظ کردند و این ودیعه گرانبها را به دست ما سپردند درود می‌فرستم و از درگاه قادر متعال مسئلت دارم همه ما را توفیق عنایت فرماید که به نوبه خود کشوری سربلندتر و ملّتى مترقّى تر و جامعه‌ای سعادتمندتر به دست آیندگان خویش بسپاریم و ولیعهد مرا نیز در مسئولیت خطیری که به عهده او نهاده شده است همواره یاری فرماید."

بخشى از سخنان اعلیحضرت
شاهنشاه محمّدرضا پهلوی
هنگام تاجگذاری ۴ آبان ماه ۱۳۴۶

#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

24 Oct, 09:28


۴ آبان ماه ۲۵۲۶ شاهنشاهی
🎖️👑

October 26th, 1967


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

22 Oct, 11:27


علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی، آلمان؛ ۱۳۸۳
🎖️🎗️

Her Majesty Shahbanou, Germany; 2004

#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

22 Oct, 11:23


🎖️🎗️

شما از کوشش مستمر من در پیشبرد فعالیت‌ها و برنامه‌های دانشگاه‌های کشور سخن گفتید، ولی لازم می‌دانم در این مورد متذکر شوم که چنین کوششی از جانب هر مقام ایرانی، به تناسب اختیارات و مسئولیت‌هایی که بر عهده او است، قسمتی از انجام وظیفه وی در پیشرفت نهضت بزرگ تجدید حیات ملّی است که پیش از هر چیز بر پایه توسعه دانش تکیه دارد، زیرا عظمت و اعتلای واقعی هر جامعه‌ای مسلماً مرتبط با سطح دانش آن است و طبعاً یک دانشگاه عالی‌ترین تجلی‌گاه این دانش است. البته باید در توضیح این گفته مذکر شوم که مراد من از دانش تنها مفهوم ریاضی و مادی محدود آن نیست، بلکه منظورم مفهوم بسیار وسیع‌تری است که علم و فرهنگ و ارزش‌های مادی و معنوی را با هم و به صورتی یک‌جا در بر می‌گیرد. رسالت واقعی یک دانشگاه را نمی‌توان فقط در تدریس خشک واقعیات علیم خلاصه کرد زیرا اگر چنین باشد ماشین‌های چاپ با دقتی بیشتر و خطایی کمتر بیشتر از انسان‌ها جوابگوی چنین برنامه‌ای خواهند بود.

‎ این کشوری است که اکنون جامعه‌ای نو در آن پی‌ریزی می‌شود و در چنین تلاشی دانشگاه‌ها که وارث رسالت دارالعلم‌های کهن هستند، وظیفه دارند که از یک طرف پرورش‌دهنده افراد شایسته نسل آینده کشور از لحاظ دانش مادی و کفایت و صلاحیت و تخصص فنی و از سوی دیگر نگهبان و مروج ارزش‌های جاودانی و اصیل فرهنگ ایرانی و سنت‌های ملّی والای آن باشند.
‎مردان و زنانی تربیت کنند که در عین جهانی بودن که لازمه دانش و فن است عمیقاً ایرانی باشند و به موازات علاقه و احترام به علم و تکنولوژی بشری اصالت و رسالت ملّی خویش را با همه وجود پاس بدارند. بدیهی است تأکید من بر این رسالت و اصالت ملی به معنی دوری از اکتساب و اقتباس بهترین اجزاء تمدن‌ها و فرهنگ‌های دیگر نیست، زیرا این اکتساب اصولاً از آغاز، وجه امتیاز تمدن و فرهنگ ایرانی بوده است و ما پیوسته از این امتیاز برخودار بوده‌ایم که فرهنگ و مدنیت خویش را از دیدگاهی جهانی و در ارتباط دائم با دیگر تمدن‌ها پیشرفت دهیم. منتها در دنیایی که استیلای روزافزون تکنولوژی و مقتضیات جامعه مصرفی و مادی جامعه بشری را بحران‌های روحی و تشنّجات روزافزون اجتماعی دست به گریبان کرده است، این کوشش باید با کوشش موازی در دفاع از ارزش‌های معنوی درآمیزد. جامعه ما و هر جامعه دیگری که به هویت ملّی خود مؤمن و معتقد باشد، نیازمند مردان و زنانی بخصوص در سطح مدیریت و رهبری است که از ایمان ملی و فضیلت و صداقت در عمل، یعنی آنچه در ایران باستان در شمار پندار و گفتار و کردار نیک خلاصه شده بود، برخوردار باشند.

🎙️سخنان علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی در آیین فراداشت منشور سپاس دانشگاه‌های ایران به پیشگاه علیاحضرت شهبانو؛ ۲۸ اسفند ماه ۲۵۳۴ شاهنشاهی


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

21 Oct, 09:08


حضور علیاحضرت شهبانو فرح و بانو یاسمین پهلوی در اِسِن آلمان؛ ۱۳۸۱
🎖️🎗️

Her Majesty Shahbanou Farah & Her Highness Yasmine Pahlavi in Essen, Germany; 2002


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

19 Oct, 09:17


اعلیحضرت شاهنشاه محمّدرضا پهلوی در میان دهقانان؛ کاخ مرمر؛ دهه چهل خورشیدی
🎖️📜

His Imperial Majesty among Peasants; Marble Palace; 60's


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

19 Oct, 09:15


🎖️📜

"امروز کار ما و پیشرفت اصلاحات ما به مرحله‌ای رسیده است که امیدواریم در آینده نزدیکی تمام مواد قانون اصلاحات ارضی و متمّم آن کاملاً اجراء بشود. همانطوری که می‌دانید نیت اولیه ما از این اصلاحات خاتمه دادن به روابط کهنه و در بعضی اوقات غیر عادلانه ارباب و رعیتی و آن حالت استثماری بود که در بعضی اوقات یک عده قلیلی از یک عده زیادی بهره‌برداری می‌کردند. امروز یا هر کسی که در زمینی زراعت می‌کند مالک آن خواهد بود یا اگر برای کس دیگر کار بکند با توافق و تراضی طرفین یا به عنوان کارگر کشاورزی خواهد بود. در مرحله اول باید هر کاری که لازم است بشود تا هر فرد کشاورزی از آن مقدار زمینی که زراعت می‌کند حداکثر بهره را ببرد. برای این کار باید در جایی که لازم است وسایل آبیاری را فراهم کرد، در جایی که لازم است ماشین آلات لازم کشاورزی را فراهم کرد، در جایی که لازم است کود شیمیایی حاضر کرد، هر نقصی که در حداکثر بهره‌برداری از زمین موجود باشد باید برطرف بشود. این برای این است که بدانید به موضوع تعاونی و ترویج کشاورزی و بالا بردن سطح تولید نسبت به مقدار زمین تا چه حد اهمیت گذاشته می‌شود.

در زمین‌های صاف شرکت‌های تعاونی برای انجام امور کشاورزی و مکانیزه یار و مددکار این زارعین خواهند بود، و یا اینکه اراضی بایری که به هیچوجه دارای زارع نیستند می‌توانند از اول بوسیله کشاورزی مکانیزه مورد بهره‌برداری قرار بگیرند. اما برای اینکه مملکت صنعتی بشود البته باید امکانات آن را فراهم بکنیم. انقلاب ششم بهمن ما اصول اجتماع ما را بکلی دگرگون و زیر و رو کرد. امروز در مملکت ایران هیچ منفعتی غیر از منفعت اکثریت این مملکت مورد نظر نیست. هر قانونی که وضع شده است برای تأمین منافع اکثریت است. در قبال تأمین منافع اکثریت اقلیت‌ها نیز می‌توانند کاملاً از قوانین عادلانه ما برخوردار باشند. امروز دیگر امتیاز طبقاتی در این مملکت وجود ندارد تمام آثار آن محو شده است. از لحاظ قانون همه مساوی هستند، از لحاظ حیثیت و شرافت ذاتی همه مساوی هستند. بطور کلی هر چیزی که جنبه کارتل دارد ملّی است یا دولت وسیله خود کنترل آن را در دست دارد. حتی می‌شود گفت ما به اندازه‌ای در این قسمت‌ها پیش رفته‌ایم که شاید بعضی صنایع موجود را باید دولت از خودش دور بکند و آن‌ها را در اختیار مردم بگذارد، برای اینکه حس ابتکار و فعالیت فرد فردِ مملکت یا کسانی که در این راه می‌خواهند قدم بردارند زیاد بشود، یعنی لااقل وسیله تشویق مردم را در به دست گرفتن صنایع سبک فراهم سازند."

سخنان اعلیحضرت شاهنشاه محمّدرضا پهلوی در جشن روز دهقان؛ ۱ مهر ۱۳۴۳


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

17 Oct, 06:44


حضور اعلیحضرت شاهنشاه محمّدرضا پهلوی در بن، آلمان؛ ۱۳۴۶
🎙️🇩🇪

His Imperial Majesty Shahanshah Mohammad Reza Pahlavi's Presence in Bonn, Germany; 1967

#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

17 Oct, 06:43


🎖️🇩🇪

من وجود رشته‌های دوستی و احساسات بین دو کشور ما را امر کاملاً طبیعی می‌دانم، زیرا اگر به تاریخ دو کشور از آغاز مناسبات سیاسی و دیپلماتیک که به چهارصد سال پیش برمی‌گردد مراجعه‌ کنیم، می‌بینیم که پیوسته حق داشته‌ایم به‌ خاطر این مناسبات به خود تبریک بگوییم. اگر گوته، شاعر بزرگ شما، از فرهنگ ما الهام گرفته‌ است، اگر دانشمندان منبع زیبایی در هنر و فرهنگ وطن من یافته‌اند و مکتب‌های فکری و یا همانطور که گفتم آزمایشگاهی برای توسعه و تکامل طرز تفکر ایرانی پدید آورده‌اند، شما هم به سهم خود منبع کمک و الهام سودمندی برای ملّت ما بوده‌اید. این کمک و الهام از دانش فنی و پیشرفت صنعتی مردم آلمان مایه گرفته و به کشور ما راه یافته ‌است. ‎ما باید همه توجه و نیرویی را که در اختیار داریم برای یک آینده بهتر، برای انسانیت و برای همه ملل جهان به کار بریم، زیرا اگر همه جهانیان دست به‌ دست هم دهند، خطر گرسنگی، بیماری و بی‌سوادی از بین خواهد رفت. در زمان حاضر مردمی هستند که با گرسنگی دست به گریبانند و جان می‌سپارند. ما از آزادیهای بسیاری در جهان خود سخن می‌رانیم، ما به آزادی بشر احترام می‌گذاریم، ما باز هم خواستار آزادیهای بیشتری اعم از نظری یا عملی می‌باشیم، ولی ما باید بدانیم که برای انسان آزادی دیگری نیز ضرورت دارد و آن آزادی از گرسنگی است.

صحبت از عدالت اجتماعی می‌کنم، صحبت از از بین‌ بردن فاصله‌های طبقاتی و از مساوات مواسات می‌کنم. همانطور که گفتم قانون اجتماع و بشریت می‌خواهد که افراد زحمتکش‌تر و لایق‌تر راه خود را در اجتماع بازکنند و به نسبتِ لیاقتِ خود، مسئولیتهای بیشتری را به عهده بگیرند و این راهی است که در مملکت شما باز می‌شود. در مملکت ایران امکان پیشرفت، امکان ترقّی، امکان بهتر زندگی کردن و امکان رسیدن به هدفهای عالی و انسانی برای همه وجوددارد. امکان رسیدن به زندگی بهتر چه از لحاظ مادی و چه از نظر معنوی برای همه هست. ثروت طبیعی ایران تقریباً دست‌ نخورده است. زمین ایران را باید برای کشاورزیِ مترقّی امروز، آماده کرد. دل خاک ایران وقتی بازبشود برای فرزندان ایران ثروتهای فراوانی تولید خواهد کرد و به این ترتیب به آنها امکان بهتر زیستن خواهد داد. کوههای ایران به نظر خشک می‌آید، ولی در دل این کوهها می‌شود آبی را که مایه حیات ما است ذخیره کرد و با همان آب زمینها را آبیاری نمود و از آن آب نیروی برق تولید کرد و این نیرو را در خدمت مردم این مملکت به مصرف رساند، چرخ کارگاههای ایران را به گردش درآورد و با آن روشنایی و علایم تمدن بشر امروز را به آنان عرضه داشت.

🎙️بیانات اعلیحضرت شاهنشاه محمّدرضا پهلوی در پاسخ کورت کیزینگر صدراعظم آلمان غربی و هنگام باریابی دانشجویان ایرانی در کاخ پترسبورگ شهر بن؛ ۸ خرداد ۱۳۴۶

#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

15 Oct, 09:47


مانور دلاور در پایگاه وحدتی و جزیره خارک؛ ۱۳۴۳
🎖️👨🏻‍✈️

Delaware Maneuver in Vahdati Base and Khark Island; 1964

#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

15 Oct, 09:45


🎖️👨🏻‍✈️

طی دوره دانشکده فرماندهی و ستاد، و همچنین دانشکده عالی فرماندهی و ستاد مشترک را به افسران فارغ‌التحصیل تبریک می‌گویم. تعداد شما افسران، و تعداد دیگر افسران فارغ‌التحصیل این مؤسسه و مؤسسات مشابه وزن بیشتری برای پایه علمی ارتش این مملکت است. در عین اینکه ما آرزو داریم در تمام دنیا صلح برقرار باشد و برای رسیدن به این منظور اقداماتی که در راه تفاهم بین ملل انجام می‌گیرد مورد تأیید و خوشوقتی ما است، معهذا تا روزی که صلح پایدار بطور قطعی مسجل و معین نشده باشد، وظیفه هر مملکتی منجمله مملکت ما آن است که در حفظ حدود و ثغور مرزهای جغرافیایی خودمان که ودیعه‌ای است که از نسل‌های گذشته به نسل فعلی رسیده است و همانطور دست نخورده باید به آینده سپرده شود بکوشیم، بخصوص مملکتی مثل ما که نه فقط متکی به تاریخ درخشان گذشته خویش است، بلکه آینده‌ای بس درخشان و با افتخار نیز در انتظار دارد. بنابراین ما آنی نمی‌توانیم از این وظیفه خود غفلت کنیم و باید تا روزی که اطمینان به صلح کامل در دنیا حاصل نشده باشد به اطلاعات علمی و وسایل دفاعی این مرز و بوم بیفزاییم. شما فارغ‌التحصیلان جدید وظیفه اداری خودتان را می‌دانید، با وظیفه ملّی خودتان نیز روز اولی که در دانشکده افسری سوگند وفاداری یاد کرده‌اید آشنا بوده‌اید. به همین جهت تنها چیزی که باید بخواهم این است که همیشه خداوند پشت و پناه شما و ارتش مملکت و ملّت ایران باشد.

ورود افسران و افراد نیروهای مسلح آمریکا به ایران به منظور شرکت در تمرین مشترک دلاور موجب خرسندی خاطر است. این تمرین نسبت به تمرین‌های قبلی پیمان مرکزی از قبیل تمرین‌های شهباز و میدلینک دارای اهمیت خاصی است، چه نیروهای سه گانه زمینی و هوایی و دریایی دو کشور متفق ایران و آمریکا در کادر پیمان مرکزی در آن شرکت می‌جویند. افسران و افراد نیروهای مسلح دو کشور که اجرای این تمرین را بر عهده دارند با رعایت درجه شایستگی و معلومات و آموزش و روحیه عالی نظامی انتخاب گردیده‌اند. اطمینان داریم که اجرای این تمرین تأثیر بسزایی در بسط دوستی و توسعه همکاری موجود بین نیروهای مسلح کشورهای متحده آمریکا و کشور شاهنشاهی ایران خواهد داشت، و تماس‌های نزدیکی که فیمابین حاصل می‌گردد کمک ذیقیمتی به پیشرفت آموزش مشترک و افزایش تجربیات واحدها و فرماندهان خواهد کرد. تأکید می‌کنیم که کلیه عناصر شرکت کننده می‌باید چنین موقعیتی را مغتنم شمرده و از این همکاری برادرانه طبق سنن سربازی به حداکثر بهره‌مند گردند. سعادت و کامیابی همه شما را از خداوند متعال خواستاریم.

🎙️سخنان اعلیحضرت شاهنشاه محمّدرضا پهلوی در دانشگاه عالی فرماندهی و مانور دلاور در پایگاه وحدتی و جزیره خارک؛ ۱۳۴۳

#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

13 Oct, 08:50


٢٢ مهر ماه ١٣١٧
(۲۴۹۷ شاهنشاهی) فرخنده
زادروز علياحضرت شهبانو فرح پهلوى

🎖🎼

October 14th, 1938 Her Majesty Shahbanou Farah Pahlavi's Birthday

14 octobre 1938 Anniversaire de Sa Majesté Impératrice Farah Pahlavi


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

12 Oct, 14:19


والاحضرت شاهزاده رضا پهلوی
در واشنگتن؛ ۱۳۶۸
🎖️🎗️🇺🇸

His Highness Prince Reza Pahlavi in Washington; 1990

#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

12 Oct, 14:16


🎖️🎗️

اکثريت بزرگ ھم ميھنانم خواستار تغيير اساسی ھستند. ايرانيان مردمانی خوشرو و ميھمان نواز ھستند و به فرھنگ و تمدّن خود می بالند. آنان نمی توانند با بستن کمربند حاوی بمب خود را منفجر کنند. چنين چيزی طبيعت ملّت من نيست. ملّت ما به اين افتخار می کند که کوروش بنيانگذار نخستين امپراتوری مان در ايران منشاء حقوق بشر بوده است. اين رژيم که در کنار ديگر اعمالش مسابقۀ اتمی را برای تھديد ھمسايگان و جھان آغاز کرده و ربطی به ايران جاويدان ندارد.

خامنه ای، رھبر جمھوری اسلامی، بسيار خوب می دانست که اين رژيم به ھمين گروه ھايی متّکی است که ايرانيان را در وضعيت سرکوب تمام نگه می دارند. منظورم افراد سرويس ھای اطلاعاتی و نيروھای سرکوب رژيم نظير پاسداران، بسيجيان و لباس شخصی ھاست. يعنی ساختارھايی که برای نشانه گرفتن مردم، تجسس و دستگيری مخالفان و بدرفتاری با آنان ساخته شده اند. در حال حاضر ھمين اقليت رژيم را سرپا نگه داشته است.
حتی اگر تضادھايی به ويژه به دلايل اقتصادی ميان آنان وجود داشته باشد، رھبرانشان ماھيتاً ميانه رو نيستند. ھمۀ اين آدم ھا بالاجبار و فراتر از عامل ايدئولوژی به يکديگر گره خورده اند. اين يک نظام مافيايی و فاسد است که کل دستگاه دولتی را دچار قانقاريا کرده. آنان وسيعاً اقتصاد کشور را در چنبرۀ خود گرفته و حاضر نخواھند بود داوطلبانه قدرت را تسليم کنند.

نبايد فراموش کرد که اين رژيم شديداً سرکوبگر است. زمان طولانی است که اين رژيم مشروعيت ايدئولوژيکی اش را از دست داده است و از وسايل سرکوب استفاده می کند. به اعدام ھای کنونی، دستگيری ھا، زندانی ھا و نحوۀ رفتار رژيم با مردم نگاه کنيد. البته ممکن است که حملۀ نظامی قيام مردم را عليه رژيم برانگيزد. اما مادام که ساختارھای سرکوب خنثی نشده باشند، ھم چنان وسيلۀ از ميان بردن ھر نوع اعتراض و مخالفتی را دارند. مردم ما امروز قربانی اوضاع و احوال اندوھباری ھستند که البته پايدار نخواھد ماند. مقصر به وجود آمدن اين اوضاع قربانيانش نيستند. در اين حال، آنان نبايد منفعلانه منتظر باشند که تغيير از آسمان نازل شود. من به مسئوليت شخصی اعتقاد دارم. نمی توان خواستار زندگی بھتر بود و کاری برای تغيير انجام نداد. اين مسئله ای است که به روحيۀ آدمی بر می گردد. بسياری از روشنفکران ايرانی معتقدند که کليد مسايل سياسی ما، در زمينۀ استقرار دموکراسی، ريشۀ فرھنگی دارد و بايد از روحيۀ عاطفی گذشته عبور کنيم و به روحيۀ عقلانی برسيم.

زمان انتخاب
✍🏻 والاحضرت شاهزاده رضا پهلوی


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

11 Oct, 16:40


حضور دانشجویان در محضر اعلیحضرت شاهنشاه محمّدرضا پهلوی در کاخ سفید سعد آباد؛
دهه ۴۰ خورشیدی
🎖️🎓

The attendance of Students in the presence of His Imperial Majesty Shahanshah Mohammad Reza Pahlavi in the Saad Abad, White Palace; 1960's

©️opyright: Lionsuniran
Music: Love Suspended
By Thomas Bergersen

#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

11 Oct, 16:38


🎖️🎓

دیدار چهره های مصمّم شما برای من که در خاک ایران ولی دور از وطن هستم موجب خوشوقتی و امیدواری است. مسلماً همه شما از تاریخ گذشته خود اطلاع دارید. این مطالب را از این نظر می‌گویم که نبوغ ایرانی در ادوار گذشته همواره تجلّی کرده و در راه ترقّی پیش رفته است. شما ملّت ایران از اول تاریخ تا دو قرن پیش به دفعات ثابت کرده‌اید که همیشه استعداد کافی داشته‌اید، و اگر در یک رشته بطور واضح جلوتر نبوده‌اید به هیچ وجه عقب تر هم نبوده‌اید. اثر تمدّن ایران در خود خاک ایران و اثر نبوغ و فرهنگ کشور ما در خارج از ایران و در نقاطی که از شمال و شرق و جنوب به مسافت‌های زیادی گسترده شده بود هنوز موجود است.

برای اینکه در صف اول کشورهای مترقّی قرار بگیریم لازم بود یک مرتبه و در یک مرحله تمام آثار ضعف را از بین ببریم. موقعیت ما اجازه نمی‌دهد که امروز یک اقدام اصلاحی انجام بدهیم و بعد از هضم آن و پس از گذشت مدتی زمان به یک اقدام دیگر دست بزنیم. در این صورت بیست تا سی سال طول می‌کشد تا ما بتوانیم خود را با کشورهای جلورفته همگام کنیم. این سیر ترقّی که در دنیا وجود دارد چنین اجازه‌ای را به ما نمی‌دهد. پس لازم بود تمام آثار ضعف خود را کنار بگذاریم و برای این منظور می‌بایست تصمیم قطعی اتخاذ کنیم و این عمل کاملاً جنبه انقلابی داشت. انقلاب برای اینکه جامعه ایران پیروز شود، و اگر امروز تصمیمی گرفته می‌شود به نفع اکثریت ملّت باشد.

خودتان می‌دانید که اکثریت مملکت ما را چه طبقاتی تشکیل می‌دهد. باید در راه تأمین منافع اکثریت تصمیم گرفت و جلو رفت. ملّتی که دو هزار و پانصد سال سابقه تاریخی دارد نبوغ ذاتی آن اجازه می‌دهد که در فکر کشور خود باشد. چنین ملّتی تجربیات دیگران را می‌تواند با شرایط خود تطبیق دهد و عمل کند. انقلاب ایران غیر از رنگ و بوی خاک وطن و منافع وطن رنگ دیگری و بوی دیگری ندارد. برای به ثمر رساندن تصمیمات اجتماعی و انقلابی احتیاج به یک کادر متخصص و معتقد داریم و این کادر را باید با استفاده از وجود دانشجویان در داخل و خارج تشکیل بدهیم. وضع ما ایجاب می‌کند که این کار با آخرین اصلاحات علمی و فنی مخلوط شود و این امر به دست دانشجویان ایرانی و ایرانیان معتقد میسر است که رشته هر یک از کارهای مملکتی را به دست خودشان بگیرند.

🎙️سخنان اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی در باریابی دانشجویان ایرانی در سفارت شاهنشاهی ایران؛ لندن ۱۹ اسفند ۱۳۴۳


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

11 Oct, 12:23


والاحضرت شاهزاده رضا پهلوی در واشنگتن؛ ۱۳۶۹
🎖️📖

His Highness Prince Reza Pahlavi in Washington D.C.; 1990


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

11 Oct, 12:22


🎖️📖

از طرفی فعّالیت پدرم در خدمت به زنان ایران است. یکی از اصلاحات بزرگ انقلاب سفید در ۱۹۶۳ استقرار برابری میان زنان و مردان در حوزه حقوق فردی، حق طلاق، تربیت فرزندان، حق رأی دادن و انتخاب شدن بود. به یاری پدرم ایران بیش از تمام کشورهای مسلمان پیشرفت کرده بود. زنان ارزش و منزلت یافتند و وارد زندگی فعّال، خدمات عمومی، آموزش، ارتش و غیره شدند. در این تحوّلات مادرم نقش به سزایی داشت. با گذشت زمان، بسیاری به همه آنچه در آن زمان برای زنان صورت گرفت، اعتراف میکنند. از طرف دیگر مشخصاً به سیاست خارجی متعادل پدرم افتخار میکنم. در طول پادشاهی اش، پدرم ایران را که روی آن چندان حساب نمیشد، به کشوری قدرتمند و خودفرمان در میان ملّتها بدل کرد. ایرانی که علاوه بر جهان آزاد، خاورمیانه نیز میتوانست روی آن حساب کند. فراموش نکنیم که در آخرین سالهای پادشاهی پدرم، کل منطقه خلیج فارس از امنیتی کامل بهره مند شده بود، بی آنکه سپاهیان خارجی ناگزیر از استقرار در آنجا باشند. هیچ جنبش اسلامگرای تروریستی ای نتوانسته بود در منطقه ریشه بگیرد و‌ این همه به یاری سیاست متعادل و باثبات پدرم به دست آمده بود. و نباید آثار مثبت امنیت واقعی در داخل کشور را از یاد برد. هنگامی که پربزرگم به قدرت رسید، ناامنی در همه جای ایران حکمفرما و کشور در دست راهزنان بود. در اواخر سالهای ۱۹۷۰، یک زن تنها میتوانست در نیمه شب و در امنیت کامل در کوچه و خیابان رفت و آمد کند.

به غیر از آزادی سیاسی، ایرانیان همه آزادی های فردی و اجتماعی را به دست آورده بودند. افسوس که با انقلاب، نه فقط آزادی سیاسی بدست نیاوردیم، بلکه غالب آزادی هایی را که نسلهای پیشین بدست آورده بودند، از دست دادیم. هیچ چیز امروز با آنچه در آن زمان بود قابل قیاس نیست. بخش بزرگی از فعّالیتهای ما را خطر شوروی تعیین میکرد. امّا شوروی امروز از میان رفته و اگر سازمان ناتوی امروز را در نظر بگیریم، برخی از اعضای کنونی اش در آن زمان عضو پیمان ورشو بودند. هیچیک از اتفاقاتی که در آن زمان روی داد پیش بینی نشده بود. درگذشت پدرم مرا ناچار کرد به تنهایی بیاندیشم و تصمیم بگیرم. من پسر او و وارث نهاد پادشاهی ام. آزادی امروز من امکان می دهد که تشکیل اجتماعی فراگیر و گسترده را مد نظر قرار دهم. اجتماعی که در آن نسل جدیدی در آن است که رژیم گذشته را نشناخته است.

زمان انتخاب
✍🏻 والاحضرت شاهزاده رضا پهلوی


#lionsuniran
@lionsunorder

𝐋𝐈𝐎𝐍𝐒𝐔𝐍𝐈𝐑𝐀𝐍

10 Oct, 14:51


◽️حضور اعلیحضرت شاهنشاه
محمّدرضا پهلوی در اتریش
◽️بازدید از چند کارخانه صنعتی و موزه نظامی وین
◽️دیدار از مدرسه سوارکاران اسپانیول
◽️بازدید از کاخ فستیوال
و سد هیدروالکتریک کاپرون
◽️اردیبهشت و خرداد ۱۳۳۹
🎖🇦🇹

▫️The presence of His Majesty Shahanshah Mohammad Reza Pahlavi in Austria
▫️Visiting several industrial factories & Military Museum of Vienna
▫️Visit to Spanish riding school
▫️Visiting the Festival Palace & Kaprun hydroelectric dam
▫️May 1960


#lionsuniran
@lionsunorder