رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی @komeilialireza Channel on Telegram

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

@komeilialireza


تأملات و خاطرات علیرضا کمیلی @komaili

پژوهشگر جریانات اسلامگرا، عضو اتحادیه بین المللی امت واحده و شیفته مسجد الاقصی
مسوولیت نظرات با نویسندگان!

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی (Persian)

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلیnn"رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی" یک کانال تلگرامی است که تأملات و خاطرات علیرضا کمیلی را منتشر می‌کند. علیرضا کمیلی، پژوهشگر جریانات اسلام‌گرا و عضو اتحادیه بین المللی امت واحده است. او یکی از شیفتگان مسجد الاقصی نیز محسوب می‌شود. در این کانال شما می‌توانید به تأملات و اندیشه‌های عمیق این پژوهشگر درباره مسائل دینی و اجتماعی گوش کنید و با خاطرات و تجربیات او آشنا شوید. اگر به مباحث فکری و فلسفی جذاب علاقه‌مند هستید، حتما این کانال را دنبال کنید. با عضویت در این کانال، فرصتی برای مطالعه و تفکر در مطالب جذاب و الهام‌بخش فراهم خواهید کرد. برای همراهی با علیرضا کمیلی در مسیری پر از اندیشه و علم، به کانال تلگرامی 'رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی' ملحق شوید.

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

07 Feb, 10:36


♨️ فرصت های رویه جدید ترامپ!

ترامپ در دور جدید خود رویکردی دارد که می‌توان به اختصار آن را «ملی گرایی اقتصادی» خواند. بدین معنا که وی دوست دارد بجای هزینه های مختلف در نقاط مختلف جهان که گلوبالیست های نوعا چپ آنها را ابزار اثربخشی خود می‌دیدند، اولا از آنها کاسته و در داخل آمریکا با هدف بازگشت به «قدرت اول غیر قابل دسترسی» خرج کند و ثانیا کشورهای اروپایی را در پروژه های مشترک، مسوولیت پذیرتر سازد و هزینه ها را به دوش آنان نیز بیاندازد. این روزها از تهدیدهای او زیاد سخن می رود ولی من معتقدم فرصتهایی نیز وجود دارد.

اینکه ترامپ دشمن اصلی خود را در این ماجرا چین می بیند اولا میتواند ما را به چین نزدیک تر سازد و ثانیا جایگزین حمایت های مالی که از پروژه های امثال «یو اس اید» می شده را چین پر کند و از این طریق به کاهش نفوذ غرب در کشورهای مختلف خصوصا اسلامی برسیم.

باید این را بدانیم که رویه ترامپ در خیلی جاها بلف و ایجاد هراس است. مثلا در ماجرای فلسطین هم، کوچ فلسطینی براحتی شدنی نیست و اتفاقا مواضع ترامپ، عکس العمل همه حتی دولت خودگردان و اروپایی ها را برانگیخته است. همین یعنی فرصتی برای ایجاد اتحاد در میان کسانی که پیش تر، ممکن نبود. تندروی ترامپ محفوف به فرصت و تهدید است فقط روی منفی آن را نبینیم!
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

06 Feb, 14:50


⛺️ پروژه «کوچ اجباری فلسطینیان» ترامپ دنبال چیست؟

این روزها که ترامپ با صراحتی ستودنی، حقیقت اهداف خود را درباره غزه بیان میکند هم به یاد سخنان سید حسن، سید الشهدای امت می افتیم که گفت هدف رژیم از این جنگ کوچاندن مردم غزه و کرانه از فلسطین است و هم به یاد سخنان رهبری می افتیم که فرمودند اینها به دنبال تحقق کوریدور هند اروپا از مسیر مدیترانه هستند لذا باید ماجرای فلسطین را جمع و جور کنند تا دیگر خبری از ناامنی در این وجود نداشته باشد!

👈 آیا توانستند؟ یا خواهند توانست؟ چه چیزی جلوی آنها را گرفت؟
ایمان مردم و سلاح مجاهدان اگر نبود حالا این پروژه تا تحقق راهی نداشت و چه بسا باید شاهد ایجاد زیرساخت های دریایی و زمینی انتقال کالا می بودیم ولی این مردم فلسطین هستند که با مقاومتی تعجب برانگیز و ستودنی این پروژه را تا حالا به شکست کشانده اند.

اما بعید نیست که فشارها از حدی بیشتر بشود و کشورهای همسایه هم وارد همکاری با ترامپ بشوند و پروژه کوچ اجباری آغاز شود. باید دانست و درک کرد که تا اطلاع ثانوی نمی توان به موضوعات دیگر برگشت و اولویت همیشگی ما مسأله فلسطین است ولی تا نتوانیم وحدت امت اسلامی را ذیل آن تحقق ببخشیم خطر پیروزی دشمن جدی است. در هر جا کار میکنیم باید روی ایجاد توجه به مسأله محوری فلسطین متمرکز باشیم و بس!

📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

03 Feb, 12:12


🧨 رشد ایده انقلاب مسلحانه پس از سقوط سوریه!

این روزها اگر خودتان را بجای جوانان سرکوب شده کشورهای اسلامی منطقه ما که غرب همچنان برای آنها نسخه سرکوب و دیکتاتوری پیچیده است بگذارید،‌ بعد از موفقیت حماس، طالبان و خصوصا سوریه جدید، خواهید دید که ایده «راه موفقیت فقط از برداشتن سلاح می گذرد» در حال جولان دهی است.

آسیای میانه، مصر، اردن، سعودی و... دولت هایی هستند که شهروندان آنان در گروههای مسلح این کشورها خصوصا مسلحین سوری حضور داشته اند و حالا بعید نیست که به فکر اقداماتی مشابه در کشورهای خود نیز باشند. من حتی از جوانان مصری شنیده ام که می گویند انقلاب سوریه به ما نشان داد که راه حل درست چیست!‌

اینها همه نتیجه سیاست های آمریکایی در منطقه ماست. سیاستی که گرچه با شعار دموکراسی و حقوق بشر به میدان می‌آید ولی برای جلوگیری از روی کار آمدن گروههای استقلال طلب، تجویز منطقه ما را به سبک گذشته باقی گذاشته و نسخه مطلوب را دیکتاتوری میداند مگر اینکه مطمین باشد جامعه باندازه ای تغییر کرده که دیگر‌ سراغ جریانات مخالف او نخواهند رفت!

نتیجه سرکوب هم که همیشه تولید رادیکالیزم است. اگر جوان اسلامگرای مخالف عمل مسلحانه در مصر، به این نتیجه برسد که راهی جز سلاح ندارد حق دارد!‌ چرا؟ چون وقتی می بیند که بیش از چهل هزار نفر غیب شده اند و کسی از آنها خبری ندارد و دهها هزار زندانی سیاسی با حکم طولانی مدت وجود دارد چه افق روشنی پیش روی زندگی و آینده خود می بیند؟ بی تفاوتی و بی دینی یا جذب تندروها شدن! راه سومی نیست!
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

31 Jan, 16:15


سه لایه اقدام برای جلوگیری از تطبیع ترامپی!

حالا که آتش بس شده و همه میدانیم که ترامپ این بار میخواهد با تهدید این و آن، سرعت هضم کردن رژیم صهیونی در میان کشورهای اسلامی بعنوان مهمترین حامیان فلسطین را افزایش دهد، باید به چند لایه در مواجهه با اقدامات او فکر کرد:

لایه بین المللی:
باید رژیم صهیونی را از همه کنوانسیون ها و اتحادیه های جهانی حذف کرد. حجم جنایات آنان که اینک فرصت پیگیری حقوقی آن مهیاتر است، زمینه این اقدامات قانونی بین المللی را مهیا خواهد کرد که نتیجه آن حذف او از جهان است.

لایه اسلامی:
ایران و برخی دیگر باید نقشی فعال ایفا کنند و خصوصا کشورهایی مثل اندونزی، عربستان، پاکستان، کویت و... را که در معرض تطبیع قرار دارند را از این امر حذر بدهند. راه حل ایجابی هم تشکیل اتحادیه های همکاری بین اسلامی و دوگانه و چندگانه است.

لایه مردمی:
موج های تحریم افراد و کالاها و شرکت ها و بازیگران و ورزشکاران و... وابسته به رژیم گاها‌ موثرتر از اقدامات رسمی دولت هاست و در این مدت هم کل جهان خصوصا امت اسلامی نشان دادند که آمادگی خوبی برای این امر دارند که به معنای انزوای کامل رژیم خواهد بود.
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

27 Jan, 18:19


📲 فهم رسانه ای حماس الجزیره ای است نه ایرانی!

این روزها مقاومت فلسطین در غزه، پس از شکست نظامی محیرالعقول دشمن سرتاپا مسلح صهیونی، دارد در عرصه رسانه و عملیات روانی نیز پیروزی های پیاپی و شگفت انگیزی کسب می کند. چیزی که خود ما نیز انتظار آن را نداشتیم! خیلی ها فکر می کردند حالا دوران تلخ و نفس گیر بازسازی آغاز می‌شود و تازه باید شاهد درگیری مردم با دولت غزه باشیم!

ولی هم مردم، رزمندگان خود را در آغوش کشیدند هم آنان به نحوی در طراحی اقدامات و نیز تولیدات رسانه ای مثل مستند الجزیره عمل کردند که اساسا ذهنیت شکست و روایت نابودی را از بین برد و حتی در داخل خود رژیم هم موجی از ناامیدی و تحقیر را توسعه داد.

👈 علت این موفقیت چیست؟

چرا ما نمی‌توانیم جبهه مقاومت را به این سبک روایت کنیم؟ این سوال خیلی مهم است!‌ آیا در آنجا ذهنیت نظامی و امنیتی وجود ندارد که بخواهد دست مردان رسانه را ببندد و مانع تولیدات جسورانه بشود ؟! حتما وجود دارد ولی یک گفتمان دیگر حاکم شده است که باور کرده باید به اقناع اذعان مردم و جهانیان، نیز دقیقا به مثابه یک جنگ جهانی نگاه کرد. گفتمانی که بشدت متأثر از وجود پرتعداد فلسطینی ها در الجزیره است. شبکه ای که به تنهایی بار همه ما را به دوش کشیده است.

باور رهبری به این که «امروز پیروزی یک طرف را توانایی او در گرفتن و رساندنِ پیام و روایت او از واقعیت، رقم میزند؛ بسیار پیش و بیش از آنکه ابزارهای نظامی وارد میدان شوند و در آن اثر بگذارند...» نه فقط در اهالی رسانه که باید در آحاد سردارانی که مانع تولیدات رسانه ای جسورانه می‌شوند نیز ایجاد شود والا «شب تاریک و بیم موج و گردابی چنین حایل...»
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

25 Jan, 20:27


از حلب به ترکستان،
آواز بیات اصفهان
با صداي: عبدالحسین مختاباد
شعر:محمد علی معلم

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

24 Jan, 11:16


😔 پرونده سوریه، نقطه جدایی جهان اسلام از ایران!

چند روز قبل فهمی هویدی را در استانبول دیدم. سالها قبل در همایش های بیداری اسلامی با او گپ زده بودم. به غایت شکسته و پیر شده بود. او عمری را برای تبیین حقیقت گذاشته و کتاب او که ده سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران با عنوان «ایران من الداخل» نوشت منبع خیلی از عرب ها برای شناخت بهتر ما شد و از این باب، حقی بر گردن ما نیز دارد.کتاب او پس از کتاب «مدافع آیت الله» مرحوم حسنین هیکل، نقش بسزایی در معرفی انقلاب ما حتی به فلسطینی ها و الجزایری ها و.. داشته است. البته مقالات این سالهای او درباره ایران هم کم نبوده و نیست و حیف که جامعه ما با آثار او آشنا نیستند.

در یک جلسه، حرف های خوبی زد که خلاصه آنها را نقل میکنم: «سعودی در حال تبلیغ سلفی تبلیغی و امارت در حال تبلیغ صوفیه است و هر دو از رشد اسلامگرایی و سلفی جهادی نگران هستند! ولی بر اساس یک نظرسنجی حتی در داخل سعودی، بیش از ۹۵ درصد مردم، مخالف عادی سازی هستند!/ هر چند اوضاع داخلی مصر خوب نیست ولی طوفان الاقصی کاری کرد که مسأله غزه به خانه همه مردم وارد شد و عملا با سیاست درآمیخته شدند/ ما بعد از غزه فهمیدیم که اشغالگری ملی خطرناک تر از اشغالگری خارجی است!/ این روزها مرده های غزه در حال محاصره زنده های اسراییلی هستند/ مواضع رییس جدید سوریه عاقلانه بوده ولی بدنه آنها چی؟!..»

ولی خب موضوع یادداشت من این است که چرا حتی چنین آدمی وقتی با من روبرو می‌شود می گوید «چرا موضع ایران در سوریه به نحوی است که حتی من هم دیگر نمی توانم از آن دفاع کنم؟!»
سعی کردم برای او نگاه متفاوت ایران به مسأله سوریه را بیان کنم ولی واقعیت آن است که این بحران از پانزده سال قبل مهمترین چالش فکری همه دوستداران انقلاب با ما بوده است تا جایی که خیلی ها را از ما دور کرد و به دشمن بدل نمود! ایستادن کنار دیکتاتوری بعثی سوری چیزی نبود که مسلمانان جهان از ما توقع داشته باشند و تریبون های سعودی عملا این فرصت را برای متهم کردن ما به «منافع شیعی» بهره بردند حال آنکه ماجرا اصلا مذهبی نبود... بگذریم!

کوتاهی های گذشته را با درک درست امروز‌ میتوان جبران کرد ولی تا نگرش این است که نیازی به بدنه فعال و موثر‌ جهان اسلام نداریم انگیزه ای هم برای اصلاح نخواهد بود! کجاست این قوه عاقله تبیینی برای جهان اسلام؟ الله اعلم!
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

24 Jan, 02:45


🔰 تفکر حجتیه به مراتب قوی‌تر از تشکیلات اوست!

این روزها که پیام تسلیت برای جناب افتخارزاده مورد گفتگوست و اسم پویانفر و امثال او نیز به میان آمده، دوست دارم به ریشه اصلی این مسأله اشاره کنم! چرا که مشکل‌ مداحان نیستند و همه آنها نیز تربیت شده منبری هایی هستند که ما را همچنان در دستگاه فکری «پیشاخمینی» رشد می‌دهند.

در برخی پیام های تسلیت، این نکته تاکید شده بود که ایشان خودش را وقف دعوت به سوی «امام مهدی عج» کرده بود. مسأله دقیقا همین جاست. اینکه تعریف‌ شما از دینداری شامل پرداختن به کدام موضوعات و اولویت هاست و نسبت شما با تطبیق دین بر موضوعات روز‌ چگونه است.

سیاسی دیدن مسأله، بدین معنا که ایشان برای آقا دعا کرده اند یا نه، روشنگر همه ماجرا نیست چرا که برخی ممکن است چنین کنند و حتی چفیه هم بر دوش داشته باشند و باز هم «فکر حجتیه» داشته باشند هر چند عضو تشکیلات حجتیه نباشند! مثال زیاد دارم!

مسأله اینجاست که «تبعیت سیاسی» از انقلاب با «تبعیت فکری» فرق دارد و این فکر برای عمده ما حتی روشن نیست! اینکه وقتی با فردی مواجه می‌شویم نهایتا چه ساختار فکری و اولویت هایی در ذهن ما جای می گیرد مهم نیست و اینکه آخرش برای سلامتی رهبری دعا کند شاخص «انقلابی بودن» معنا می شود!

کم ندیده ام منبری هایی که بعضا به نهادهای انقلابی نیز منتسب هستند و دایما در تقویت رویه «ضد وحدت امت اسلامی» تلاش می کنند. حالا شما بگویید این آدم را انقلابی بدانیم یا نه؟! آن کسی که بعد از طوفان الاقصی هم توجهی به این خونریزی ها ندارد را چه؟‌ تربیت مخاطب مبتنی بر اولویت های فکری است نه شعار!‌

همین که «منشور روحانیت» در ایران و حوزه ها کاملا سانسور شده و نمی توان کتابهای خوبی در رد «تحجر» نام برد یعنی تفکر حجتیه به مراتب قوی‌تر از تشکیلات او در میان همه مذهبی ها زنده است و عملا خیلی ها در تناقض میان فکر انقلابی و مذهبی مانده اند لذا دلشان برای کسی که دایم نام امام زمان عج را می‌برد غنج می‌رود و سکوت او مقابل کشتار مردم غزه را علیه منهج آن امام نمی بینند چرا که روایت «اسلام قبل انقلاب» همچنان زنده است و می تازاند!

+ پ ن: فکر میکردم با رفتن جلیلی به سیما اقلا آنجا شاهد چند تولید خوب در نقد تحجر خواهیم بود ولی...
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

23 Jan, 10:13


🌏🌏🌏🌏🌏🌏🌏🌏🌏🌏

فراخوان مقاله ششمین همایش سالیانه بین‌المللی انجمن ایرانی مطالعات جهان

" عدالت برای فلسطین"

📌مطالعه محورها و ارسال مقاله در وبگاه همایش:
🌐https://palestineconf.ut.ac.ir

📧 [email protected]

🗓مهلت ارسال چکیده:
۵ بهمن ماه ۱۴۰۳

🗓زمان برگزاری:
۶ اسفند ماه ۱۴۰۳

🔴 دریافت مقاله به زبان‌های فارسی، انگلیسی و عربی

📞شماره تماس دبیرخانه:
۰۲۱-۸۸۰۱۵۰۷۱

🌍🌍🌍🌍🌍🌍🌍🌍🌍🌍

♦️انجمن ایرانی مطالعات غرب آسیا

🆔 https://t.me/IranianAWAS

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

21 Jan, 17:16


✈️ ترامپ و مسأله حمله به ایران

سخنان دیروز ترامپ به وضوح نشان داد که وی به دنبال کاهش هزینه های خارجی آمریکاست تا به اوضاع داخلی سامان بدهد لذا جنگ هایی که برای او هزینه دارند و حتی کمک هزینه های ثابت به کشورها را باید قطع کند و از طرف دیگر می‌خواهد جلوی ایران را بگیرد و از این رو بنحوی بجای راهبرد سخت به سمت راهبردهای نرم تحریمی روی خواهد آورد و می‌ماند مسأله حمله اسراییل به ایران!

ایران باید به ترامپ ثابت کند که اگر حمله به او بخواهد صورت بگیرد کل منطقه را به آتش خواهد کشید والا اگر وی احساس کند ایران پاسخ جدی نخواهد داد، همان کار که با حاجی کرد را تکرار خواهد کرد!! این تنها راه جلوگیری از خطر ترامپ است چرا که او فعلا به دنبال جنگ نیست و اتفاقا آنچه در غزه انجام داد ثابت کرد دنبال آرامش در منطقه است.

این مسأله را باید برای مسوولین کشور خودمان جا بیاندازیم حتی آنها که دوست دارند مدام بترسند! آنها هم باید بدانند که مصلحت همه جامعه ایرانی به این است که واقعا محکم بایستد. اگر لازم باشد گوشی از این خلیجی ها یا بقیه هم بگیریم تا معلوم شود که کاملا جدی هستیم!

+ پ ن: چون بوی عدم تحقق وعده صادق سه به روش موشکی می آید، اقلا باید به نحوی دیگر اقتدار و جدیت را ثابت کرد!
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

21 Jan, 09:31


آغاز گسترده پروژه خطرناک مقاومت معیشت!

دوگانه مقاومت - معیشت قطعا مهمترین پروژه نرم غرب برای کل منطقه ماست. داخل ایران هم که به وضوح بخشی از دولت و طرفداران او به این گفتمان دامن می‌زنند. آنها چون عرضه مدیریت کشور و حتی برق رسانی به مردم در فصل سرما را ندارند، ناچارند اوضاع را طوری توصیف کنند که تو گویی تنها راه نجات کشور، آمریکا و از سر گیری مذاکرات است حال آنکه همه می دانند دشمن اگر بنا بود به توافقی عمل کند آن را پاره نمی‌کرد!

در خارج هم تقریبا همین معادله جاری است. از عراق و لبنان تا سوریه و ترکیه و... همواره مردم را از اینکه اگر ایستادگی کنید و مقاومت بورزید «زندگی» خود را از دست خواهید داد ترسانده اند تا این گزاره که غرب، شکست ناپذیر و خدای جهان هست تثبیت بشود و متاسفانه حتی بخشی از جریانات اسلامگرا نیز آن را کاملا پذیرفته اند لذا قبل از مردم عقب نشینی می‌کنند!

گرچه باید پذیرفت که ایستادگی هزینه هایی دارد ولی راه حل اساسی در ایجاد «جبهه شرق» و توسعه همکاری های اقتصادی برای برون رفت از مشکلات ناشی از فشار غرب است. نمی توان در بلندمدت، عموم جامعه را وادار به پذیرش مقاومت در مقابل معیشت کرد لذا باید کارایی را توسعه داد و «جبهه اقتصادی مقاومت» را نیز تشکیل داد. تنهایی نمی شود به جنگ ابرقدرتها رفت. باید جبهه تشکیل داد...
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

18 Jan, 21:16


ایشان نماد یک زن فلسطینی مجاهد است که چهار فرزند حبس ابدی در زندان های رژیم دارد و حالا برای دیدن پاره های تن ش روزشماری می‌کند...
این قطعات را باید زیرنویس کرد
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

16 Jan, 09:38


روایت مقاومت مردم غزه، باطل السحر قدرت نظامی غرب

غزه، در یک استقامت باورنکردنی، در یک وجب جا، مقابل همه توان نظامی غرب ایستاد و ثابت کرد که ابهت پر سر و صدا و شکست ناپذیر آنان، در آزمون محک مجاهدان واقعی، قرار نگرفته بود تا معنا بشود.

روایت ایستادگی کریلایی مردم غزه و نبرد حماسی مجاهدان او، جای نوشتن و گفتن فراوان دارد و آیا این درک، در آن برنامه تلویزیونی که رسما به کارشناس خود می گوید چون مجبور هستیم فقط تا روز آتش بس این بخش را خواهیم داشت، وجود دارد؟!

این واقعیت که آخرین طرح دولت صهیونی برای تثبیت قدرت خود در غزه یعنی «طرح ژنرال ها» در شمال با مقاومت معجزه بار مجاهدان به شکست کشیده شد باید به زبان هنر درآید تا توهم سازی های هراس انگیز غرب از قدرت خود را در دلها بشکند.

دیشب فیلم هایی از حضور مجاهدان غزه در میان استقبال گرم مردم منتشر شد. این پیوستگی «جامعه مقاوم غزه» با مجاهدان یعنی پروپاگاند رسانه جهانی مبنی بر نارضایتی مردم غزه از دولت خود، دروغ است و اصل این پدیده عجیب، هنوز قابل بررسی و مطالعه است.
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

15 Jan, 17:38


♓️ درگیری اسلام انقلابی با هویت گرایان و غربگرایان شیعه و سنی!

این روزها می بینم که برخی شیعیان، خصوصا پس از شهادت سید حسن و احساس خطر شیعیان سوریه، بر طبل هویت گرایی می‌کوبند! آنان اینگونه تحلیل می کنند که شیعه با ورود به عرصه سیاسی ضربه خورده است و در معرض نابودی قرار دارد و انگشت اتهام را هم به سمت جمهوری اسلامی بعنوان نماد اسلام انقلابی می‌برند. ایاد جمال الدین نموذجا! و البته برخی منتسبان به آیت الله سیستانی و..

برخی‌ حتی به ظاهر انقلابیون هم متاسفانه دایما تکرار می کنند که ما بخاطر پروژه سنی ها یعنی فلسطین به میدان آمدیم و هزینه دادیم و حالا باید آنها متشکر باشند نه اینکه همچنان در پرونده هایی مثل سوریه منتقد ما باشند و عملا حرف جریان هویت گرای شیعه را در این شرایط تاریخی تکرار می‌کنند! البته حقیقت این است که در جریان اهل سنت، منتقدان ایران حتی در ماجرای فلسطین، هویت گرایان و رادیکال های آنان هستند.

جالب اینکه در آن سوی دیگر جریانات روشنفکری غربگرا نیز همین سخن را مطرح می کنند و الگوی ترکیه و سکولارتر از آن را تجویز می نمایند و معتقدند از مدل اسلام سیاسی جمهوری اسلامی که با حاکمیت استکبار بر سرنوشت ما درگیر شده است، عقلانی تر است و مدل انقلابیون خطراتی را برای جبهه مقاومت به ارمغان آورده است و عملا امکان درگیری با غرب وجود ندارد! محمد قوچانی نموذجا!

این دوگانه که می توان آن را به دوگانه هایی چون «معیشت-مقاومت» و «زندگی-جنگ» و... تعبیر کرد روایت سازی مهم و پیچیده دشمن برای زدن کلان پروژه فکری انقلاب اسلامی است و کوتاهی در روایت آنچه در منطقه می گذرد می تواند ما را در داخل و خارج دچار بحران تصمیم گیری و حل‌شدن در پروژه غرب بکند. توفیق انقلاب اسلامی در ایران جمع میان هر دو طرف بوده است و این را باید نشان داد.
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

14 Jan, 13:17


غزه ثابت کرد ایجاد قدرت، حیاتی و ضروری است

رهبری در جمع فعالان فرهنگی در سال ۹۵ صحبتی بسیار مهم کردند که متاسفانه به خوبی منتشر نشد.
ایشان در بخشی از آن گفتند: «اخوان المسلمین یک زمانی ۲ میلیون عضو در سراسر جهان داشت. اما قدرت نداشت. اسلام بی قدرت بود. برای همین به اهدافش نمی توانست برسد. گاهی با یک کار اطلاعاتی یک دولت و دستگیری عناصر، همه تشکیلات دچار مشکل می شد. نباید اسلام بی قدرت بسازید. دشمنان و غرب و نهادهای آن طرفی هم، از اسلام بدون قدرت نمی ترسند. حمایت هم می کنند. باید اسلام با قدرت بسازید. اسلامی که متفکرین دارد، قدرت سیاسی ، نظامی و اقتصادی و … دارد. این اسلام در دست شماست. تکلیف زیاد است و می توانید.»

تجربه این مدت جنگ #غزه یکبار دیگر نشان داد که فرق دولت و بی دولتی چیست. براستی یک معجزه در غزه رخ داده است و اگر طرح ژنرال ها در شمال غزه آن هم بعد از پانزده ماه از جنگ و با وجود صاف کردن شمال، با شکست مواجه شد بخاطر تمهیداتی بود که در دوران حاکمیت حماس بر غزه پیش بینی شده بود و در عین حال ضعفی که در کرانه باختری می می بینیم بخاطر فقدان دولت مستقل است.

اساسا اندیشیدن به دولت و قدرت در جریان اسلام سیاسی، پس از طوفان الاقصی جدی تر شده است چرا که همه، بی حساب کتابی جهان و مسخرگی سازمان ملل را درک کردند و خاطر توحش رژیم صهیونی هم ملموس تر شد. باید به روی زمین آمدن این مسیر در همه کشورهای اسلامی کمک کرد و این بدون ایجاد اندیشه و اقدام در عناصر امت اسلامی ممکن نیست.
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

13 Jan, 08:14


💵 چرا سوریه سقوط کرد؟

خاطره ام از چند روز قبل سقوط و رشوه گیری علنی ارتش سوریه!
در واحد خواهران دانشگاه امام صادق علیه السلام
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

11 Jan, 20:01


📵 چرا باید فعالیت ضد رژیم در آمریکای لاتین توسعه یابد؟

مدتی این مثنوی تاخیر شد! بنا داشتم بعد از سفر ونزویلا این متن را منتشر کنم که به تحولات مختلف و مهم منطقه خورد و عقب افتاد ولی آنچه در آنجا دیدم، حضور پررنگ کالاهای آمریکایی که بعضاً حامی رژیم صهیونی هستند، بود.

این روزها خبر جمع آوری همه شعبه های شرکت فرانسوی کارفور از عمان منتشر شد و هر روز هم خبری مشابه می‌آید چون مردم دنیا و خصوصا منطقه ما، تحریم رژیم را جدی گرفتند که دم دستی ترین مصداق آن همین کالاهای آمریکایی است.

آمریکای لاتین که از زمان سیمون بولیوار، رویکرد ضد استعماری و استقلال‌طلبانه داشته هنوز نتوانسته در رویکرد اقتصادی، استقلال طلبی را تعین ببخشد و حتی در مدل اقتصادی هم به اقتصاد بازار نزدیک شده اند.

از همین رو آنچه میتواند بتدریج، فرهنگ ضدیت عملی با همینه اقتصادی آمریکا را تحقق ببخشد، نفرتی است که از رژیم صهیونی در جهان فراگیر شده است. چیزی که منجر به یک نوع آمریکاستیزی نیز خواهد شد ولی در آمریکای لاتین متاسفانه موج های تحریم ضعیف هستند و نیازمند جنبش های مردمی فعال هستیم.

+ پ ن: چنانچه رهبری تاکید کردند نباید مسایلی چون سوریه باعث ترک تمرکز از فلسطین و غزه شود... پس برگردیم!
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

07 Jan, 07:11


جنبش بایکوت همه ساکنان اسرائیل!

این روزها دو خبر مهم منتشر شد که نشانگر یک فرصت جدی پس از طوفان الاقصی برای انزوای کامل همه کسانی است که پاسپورت رژیم صهیونیستی را حمل می کنند: یکی شکایت یک گروه مردمی در برزیل از یک توریست اسرائیلی بود که منجر به دستگیری او شد چرا که عضو ارتش کودک کش این رژیم بود و دیگری نشر اطلاعات راننده تانکی بود که در قتل مستقیم سنوار نقش داشته است که باعث وحشت او و خانواده اش شد.

این اقدامات، که لایه کاملا حقوقی دارد و می تواند با جمع آوری درست اطلاعات اعضای رژیم که تقریبا همگی به نحوی همکاری با ارتش کودک کش این رژیم دارند نوعی اقدام با قابلیت فراگیری در سراسر جهان است که کنشگران مردمی می توانند میدان دار آن باشند.

برخی فکر می کنند که این اقدامات منجر به عدم مهاجرت از اسرائیل خواهد شد ولی اشتباه می کنند چرا که انزوای حداکثری رژیم به نحوی که نتوانند به جز چند کشور به جایی بروند معنایی جز تلاش برای مخفی کردن هویت اسرائیلی و تلاش برای اخذ پاسپورت دوم نخواهد داشت و این مطلوب یعنی تحقق انزوای همه جانبه رژیم نقطه شروعی بر پایان اسرائیل است.
نفرت از «رژیم کودک کش»، جهانی شده است و حتی پس از آتش بس تازه می توان این دست اقدامات را توسعه بخشید. بسم الله
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

03 Jan, 11:42


رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی pinned «🕌 مقاومت فلسطینی حافظ هویت تاریخی آنجاست مقاومت فلسطینی حتی قبل از اشغال این سرزمین مقدس در ۱۹۴۸ وجود داشت ولی برخی از کسانی که روزگاری مقاوم بودند تا انتها نماندند چرا که هزینه ایستادگی کم نیست! چنانچه ابوعمار، از پیشتازان مقاومت مسلحانه بود و هنگامی که…»

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

02 Jan, 17:49


📺 چرا سخنرانی میرحسین موسوی در تلویزیون انجام نشد؟‌

چون انتخابات را نوعا عامل جدایی ها می بینم بنا نداشتم دیگر به آن فضا برگردم خصوصا در این وضعیت منطقه ولی دیدم این روزها خاطره ای از زبان فردی بنام جناب سنایی فر در حال انتشار است که در آن ادعا شده بنا بوده آقای #میرحسین موسوی پس از اتفاقات سال ۸۸ به تلویزیون بیاید و سخن بگوید تا فضا آرام شود ولی سعید جلیلی مانع شده است!

اما من روایت اصلی این ماجرا را سال ۸۹ از شخص دکتر قالیباف شنیدم و چون احساس کردم تحریف تاریخ رخ میدهد آنچه شنیدم را مستقیما نقل میکنم: «همان روزهای پس از انتخابات که #کروبی و موسوی مدعی تقلب شدند، از‌ دفتر آقا به من و قاسم (سلیمانی) گفتند بیایید. از ما خواستند فورا برویم با آنها صحبت کنیم تا ماجرا ادامه پیدا نکند. ما به سرعت یک موتور برداشتیم و دو نفری به سراغ این دو رفتیم. با جناب کروبی صحبت کردیم بعد هم با جناب موسوی صحبت کردیم که راضی شد بیاید در برنامه زنده صحبت کند تا مخاطبان ایشان آرام بشوند و اغتشاش شکل نگیرد. بعد هم به ضرغامی زنگ زدم و گفتم هیچ کس به ایشان زنگ نزند و حق دخالت در متن صحبت ایشان را هم ندارید.

ولی خب اصل خبر درز کرده بود و روزنامه کیهان چیزی نوشت با این مضمون که عده ای در تلاش هستند فتنه گران را آبرومند از این ماجرا خارج کنند! همین متن باعث شد موسوی گفت اگر بناست اینطوری باشد من هم نمیام! و خب آن همه خسارت بر کشور تحمیل شد»

نمی دانم وقتی با گذشت پانزده سال اینگونه تاریخ تحریف می‌شود، وای به حال پنجاه سال دیگر... چقدر مهم است که خاطرات شخصیت های مهم کشور ثبت و نشر بشود.

و نهایتا به دوستان سیاسی نصیحت میکنم که این لجن پراکنی ها به ضرر همه است. دیدید که عملکرد ضعیف دولت روحانی، به کاهش مشارکت مردم در انتخابات منجر شد چون مردم اینقدر حزبی نیستند. آنان که میخواهند به هر نحوی #جلیلی را بزنند و #قالیباف را بالا بیاورند خوب است که با مبانی اخلاقی خداحافظی نکنند. دودش به چشم همه خواهد رفت ...
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

01 Jan, 05:37


🕌 مقاومت فلسطینی حافظ هویت تاریخی آنجاست

مقاومت فلسطینی حتی قبل از اشغال این سرزمین مقدس در ۱۹۴۸ وجود داشت ولی برخی از کسانی که روزگاری مقاوم بودند تا انتها نماندند چرا که هزینه ایستادگی کم نیست!
چنانچه ابوعمار، از پیشتازان مقاومت مسلحانه بود و هنگامی که فشارها زیاد شد وارد مذاکرات اسلو گردید و با رژیم صهیونی کنار آمد! اما او هنوز زنده بود که پشیمان شد چرا که خلف وعده آنان را دید و فهمید که برنامه آنان اشغال کل فلسطین است و جز زبان زور پاسخگوی شان نیست!

حال بیایید تصور کنیم که چیزی بنام گروههای مقاومت نداشتیم و کسی هم از آنان حمایت نمی‌کرد تا بتوانند در این سالهای طولانی زنده بمانند. آنگاه همان طور که رژیم در این سالها بارها قرارداد اسلو را نقض کرد و بیش از هشتصد هزار شهرک نشین اشغالگر را به مناطق کرانه باختری آورد، همین وضعیت را در غزه نیز شاهد می بودیم و سرعت این شهرک سازی ها افزایش می یافت.

اصلا تا کنون چیزی بنام مناطق تحت مدیریت فلسطینی‌ها وجود نداشت چرا که با یهودی اعلام کردن دولت حاکم بر کل فلسطین، مابقی را نیز مجبور به پذیرش هویت اسراییلی می کردند مانند آنچه در اراضی ۴۸ رخ داد و پروژه تهوید نیز چیزی از تاریخ و سنت فلسطینیان باقی نمی گذاشت!

از همین رو معتقدم که همه تاریخ فلسطین به مقاومت فلسطینی و رهبران و شهدا و جانبازان و اسرا و خانواده های آنان بدهکار است و ابا ندارم سخن آن رهبران را تکرار کنم که اگر ایران نبود وضعیت مقاومت بسیار متفاوت از حالا بود.

و در این میان نقش «دولت مستقل» خیلی محوری است. اگر دولتی در غزه نبود نمی توانست در مقابل سنگین ترین حملات وحشیانه تا کنون مقاومت کند و هنوز هم شاهد پرتاب موشک از این باریکه محدود باشیم که چیزی شبیه معجزه است. تفاوت کرانه و غزه نه در مجاهدان آن که در همین فقدان دولت مستقل فلسطینی بوده است. فتامل!

📍@komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

01 Jan, 02:30


🎥 #تیتر_اول|پشت پرده انتصاب یک زن در دولت تحریرالشام چیست؟

🔸علیرضا کمیلی، کارشناس مسائل غرب آسیا در این باره در گفت‌وگو با رسانه تصویری«آن» توضیح می‌دهد.
🔹@ONnewsmedia

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

31 Dec, 19:05


💎 آیا مدل مدیریتی کلان حاج قاسم تداوم یافت؟

توان مدیریتی حاجی برای من تجلی یک آدم فوق العاده است چون خیلی ها را دیده ایم که چطور در مدیریت امور ساده هم مانده اند ولی او در آن دو دهه مدیریت خود توانست با بحران های متفاوتی روبرو بشود و از همگی هم با موفقیت نسبی بیرون بیاید.

یعنی از جنگ ۲۰۰۰ تا ورود آمریکا به منطقه از ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ تا جنگ های ۳۳ و ۲۲ روزه تا ماجراهای بیداری اسلامی پس از ۲۰۱۱ و بحران داعش در عراق و سوریه و یمن و... و نیز مسأله سخت و سنگین مقاومت لبنان و فلسطین براستی از توان یک نفر خارج بود!

وی به خوبی فهمیده بود که تعدد تصمیم گیری و بروکراسی داخل کشور، مانع اصلی تحقق اهداف است لذا یک شبه ساختار عملگرا ایجاد کرده بود و البته جنگی بودن فضا هم به این عملگرایی کمک کرده بود و بیرون خاک ایران بودن زمین بازی هم به امکان عبور از تشتت ها کمک می کرد.

به همین دلایل، حاجی نوعا سعی می‌کرد تا جای ممکن کل پرونده را بگیرد تا جلوی تعدد مراکز تصمیم را بگیرد و همین جا خودش نقطه آفت نیز می‌شد چرا که وقتی شخصی توانمند مثل او بر سر کار است کارها جلو می‌روند ولی «تمرکزگرایی» ذاتا در آدم های معمولی به از بین رفتن زمینه بروز فکرها و استعدادها و نفی نقد منجر می‌شود!

لذا گرچه وجه انتخاب شعار «وحدت فرماندهی» گاها به مقتضای شرایط جنگی و امنیتی قابل قبول است و گرچه باید راهی برای عبور از تشتت بوروکراتیک جست ولی انحصار نوعا مضر است و در بلندمدت خودش را نشان میدهد خصوصا وقتی با آدم های توانمندی مثل حاجی مواجه نباشیم لذا باید به اصول جمعی مدیریت عاقلانه پایبند ماند و از تمرکزگرایی پرهیز کرد.
خصوصا در شرایط پساجنگ، این ضعف خودش را بیشتر بروز می‌دهد.
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

31 Dec, 06:44


رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی pinned «🤝 به انسجام ملی بیش از همیشه نیاز داریم زمزمه های حمله رژیم به ما بلند شده است. مراکز غیر نظامی یمن را هم که دارند می زنند و البته دست یمن را هم برای زدن مراکز خودشان باز می‌کنند ولی استراتژی رسانه ای دشمن برای ایجاد هراس در مسوولان و جامعه ایرانی دارد جواب…»

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

30 Dec, 18:57


🎙 آیا ابومحمدالجولانی به مقاومت می‌پیوندد؟!

◾️بررسی آخرین تحولات روز ۴۵۰ جنگ غزه در برنامه میدان

👥 مهمانان برنامه:
علیرضا کمیلی؛ فعال رسانه بین الملل
محمد قطرانی؛ پژوهشگر جریان‌شناسی اسلامی


👤میزبانان: سرباز روح‌الله رضوی و وحید خضاب

🗓 ۱۰ دی ۱۴۰۳

🔻ویدیوی کامل را در آپارات و یوتیوب و ایکس می‌توانید تماشا کنید

🔻🔻🔻
با اسکرین‌شات همراه شوید
@screenshotpersian

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

28 Dec, 18:28


احساس بدبختی جلوتر از خودش!

پنجشنبه با جمعی از دوستان کرد فرهیخته اهل مهاباد به کافه ای رفتیم تا گپ بزنیم. خیابان ها و کافه ها و رستوران ها مملو از جمعیت بود. جمعه هم به منطقه بند در ارومیه رفتیم و با برخی دیگر از دوستان نشستیم.
توی مسیر برف سنگینی گرفت و همه جا را سپید کرد. همه آن منطقه رستوران های شیک و بزرگ و نوعا دو طبقه ای است که هم زمان دهها نفر در آن جای می‌گیرند که در آن چند ساعت پر و خالی شد!

مثل همه مجالس، کلی گلایه از حکومت مطرح شد. من گفتم: جالبه که این وضعیت شلوغی رستوران های لاکچری در همه جای کشور حتی شهرهای کوچکی مثل مهاباد هم هست و باز هم حس خیلی از مردم «بدبختی» است! بخشی از مسأله حتما حاکمیت است خصوصا در استان آذربایجان غربی که نگرش های تند قومیتی رسما در بسیاری از مسوولان اکثریت حاکم بر استان هست!!

ولی بخش مهمتر ماجرا ضعف رسانه های ما و قوت رسانه دشمن است!‌ این گونه است که احساس بدبختی از خودش‌ بیشتر است! اینجاست که به این نتیجه می رسیم کارهای رسانه ای هوشمندانه و منصفانه می‌تواند به کاهش احساس درد بیانجامد!
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

27 Dec, 18:19


🤝 به انسجام ملی بیش از همیشه نیاز داریم

زمزمه های حمله رژیم به ما بلند شده است. مراکز غیر نظامی یمن را هم که دارند می زنند و البته دست یمن را هم برای زدن مراکز خودشان باز می‌کنند ولی استراتژی رسانه ای دشمن برای ایجاد هراس در مسوولان و جامعه ایرانی دارد جواب میدهد و برخی روایت ها طوری است که تو گویی ایران هم یک عنصر بی دست و پاست!

پریروز مقاله ای از ایهود باراک می‌خواندم که درباره سناریوهای حمله به ایران نوشته بود. یک مسأله مهم برای آنها این است که اگر مراکز اقتصادی ایران را هم در کنار مراکز اتمی و نظامی بزنیم تا به شورش داخلی منجر بشود باز هم بعید است اتفاق بزرگی رخ دهد و رژیم سقوط کند چرا که معارضه قدرتمندی در داخل این کشور مثل سوریه وجود ندارد!

این یعنی مهمترین عامل بازدارندگی حتی قبل از توان نظامی ما که قطعا باید مزه آن را مجددا بچشند والا خواهند زد، «انسجام داخلی» است. با وجود بی عرضگی‌ها و قطعی برق و افزایش دلار ولی باید در این مرحله، صبوری کرد و به اختلاف و ناامیدی دامن نزد تا از این چند ماه حساس عبور کنیم.

چند ماه آینده که با آمدن ترامپ همراه است اگر با ضربه سهمگین به یمن همراه شود برای ما نیز تهدیدزا خواهد بود و البته یادمان نرود که ما هم توان ضربه بسیار بالایی برای رژیم داریم ولی کار دشمن خالی کردن دلهاست!
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

25 Dec, 03:51


♻️ بحران سوریه از منظر ساختار اجتماعی

کشورهای منطقه ما مثل خود ما ساختار موزاییکی دارند با این تفاوت که ما توانستیم در ذیل یک درک دولت ملتی تا حدی از کثرت های قومی مذهبی به وحدت برسیم ولی سایرین یعنی افغانستان، عراق، لبنان، سوریه و... یا با دولت مقتدر مرکزی ثبات یافتند یا همواره در یک نزاع به سر می برند.

پیچیدگی مدیریت این کشورها بسیار است و حال اگر یکی از اقلیت ها توانست سالهای طولانی بر اکثریت حکومت کند -مثل علوی های سوریه- حتی اگر وضع اقتصادی آنجا را نسبتا مطلوب کند چنانچه سوریه قبل از بحران ۲۰۱۱ بود و فرهنگ و ادب و علم را توسعه ببخشد باز هم همان فشار سیاسی مانع رضایت خواهد بود.

البته آزادی معمولا یک مطالبه نخبگانی است و اقتصاد برای عموم مهمتر است ولی دینامیک قومیت و طایفه گرایی انرژی مضاعفی با خود دارد که می‌تواند با دخالت و تحریک خارجی، به بحران بدل شود و اساسا همین «فقدان درک ملی» و «وجود رقابت ویرانگر» عامل نفوذ قدرتهای خارجی بوده و هست!

از این منظر ترکیه، نفوذ قومی در سوریه عربی ندارد ولی از منظر مذهبی با اکثریت ۷۰ درصدی اهل سنت دست داده و تاکنون خود را منجی آنان به حساب آورده است اما دو بحران اقتصادی و جماعات تندرو پیش روست که تهدید کننده ثبات در سوریه خواهد بود.

درباره این پیچیدگی خیلی باید نوشت. مثلا تقسیم ساختار سیاسی مبتنی بر مذهب-قومیت مثل آنچه در عراق و لبنان می بینیم نتوانسته به وفاق ملی منجر شود و رقابت ویرانگر همچنان پابرجاست... فتامل!
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

23 Dec, 18:45


💢 راه ایستادن مقابل سه بازی خطرناک دشمن!

دیروز رهبر انقلاب به درستی تاکید کردند که کار اصلی دشمن «هراس افکنی، اختلاف افکنی و یأس آفرینی» است. بنظرم هر سه مورد خیلی حساس است ولی ایشان روی هراس افکنی تاکید کردند.

مخاطب هر کدام از اینها کیست؟
بنظرم اولی بیشتر مربوط به مدیران، دومی بیشتر مربوط به نخبگان و سیاسیون و سومی‌ بیشتر‌ مربوط به مردم است.

از چه طریقی رخ می‌دهد؟
عمدتا با موج سازی های رسانه ای، بی تقوایی های سیاسی، اختلال در وضعیت عمومی کشور توسط بی عرضه ها یا نفوذی ها و...

چگونه می‌شود جلوی آن ایستاد؟
با همین کاری که رهبری انقلاب می کند که دقیقا همان کار قرآن است: «ولاتهنوا ولاتحزنوا و انتم الأعلون إن كنتم مومنين»
یا اینکه رهبری هم خواندند:
«الَّذِينَ قَالَ لَهُمُ النَّاسُ إِنَّ النَّاسَ قَدْ جَمَعُوا لَكُمْ فَاخْشَوْهُمْ فَزَادَهُمْ إِيمَانًا وَقَالُوا حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ»
در هر دو هم شرط نترسیدن، داشتن «ایمان» بیان شده است! نه ابزارهای دیگر... فتامل!
حالا مسوولان هستند و ایمان شان!
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

22 Dec, 19:28


🅾 رهبری دشمن محوری دارد نه فرعی!

به یاد دارم در میانه جنگ سوریه که داعش تکفیری هم جولان می داد، رهبری معظم تاکید کردند که دشمن اصلی ما آمریکاست نه اینها!
امروز هم بار دیگر برای کسانی که امر بر آنان مشتبه می‌شود شفاف شد که دشمن اصلی حتی در داخل سوریه، آمریکا و اسراییل هستند و مابقی نهایتا فریب خورده هایی هستند که ابزار دست این و آن می‌شوند.

اصلا وجه تمایز اصلی رهبری معظم انقلاب همین تفکیک بصیرت آمیز است مثل آن روزی که گفتند اگر کسی مخالف رژیم صهیونی باشد ولو در سایر موضوعات با ما اختلاف داشته باشد، از او حمایت می‌کنیم!
این سخن مربوط به زمانی است که عده ای در داخل کشور سعی داشتند حماس را متهم به دخالت در سوریه و دشمن جمهوری اسلامی معرفی کنند و بعدها معلوم شد چقدر این استراتژی هوشمندانه بوده است.

این ملاک برای دوستی و دشمنی، یعنی تمرکز روی نقطه راهبردی آمریکا در منطقه که بعد از طوفان الاقصی واضح تر گردید برای چه مسأله ای با تمام قوا می‌ایستد!
برای سوری ها هم فارغ از این که مربوط به چه گروه و فکری باشند شاخص همین است و تلاش هم باید ایجاد توجه جوانان سوری بر همین قطب نما باشد و بس!
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

22 Dec, 06:28


🕎 رژیم صهیونی در حال رجزخوانی است!

چرا؟ چون غزه در اوج فشارهای خود است و وارد مذاکرات آتش بس شده است. لبنان که آتش بس را امضا کرد و از مسیر درگیری خارج گردید. مقاومت عراق هم با فشارهای آمریکا بر دولت آن، به حاشیه رفته است و اینک فقط یمن است که در حال زد و خورد شجاعانه و البته مظلومانه است.

یمن هم می‌توانست مثل همه کشورهای منطقه ساکت بماند ولی این خنجر غیرت یمنی است که امروز‌ به بشریت درس انسانیت میدهد و از همین رو همه همت جهان کفر، امروز برای زدن یمن جمع شده است و حتی بعید نیست که خیانتی از جنوب یمن نیز به پهلوی آنان وارد شود!

در این میان نقش مستقیم ایران نیز بخاطر معلوم نبودن تکلیف وعده صادق سوم، به حاشیه رفته است و همین باعث رجزخوانی بیشتر رژیم شده که خطرناک است و اگر خدای نکرده مجددا عملیاتی در کشور ما بکند و افراد مهمی از کشور ما را هدف قرار دهد، پشیمان از تاخیر خواهیم بود! فتامل!
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

21 Dec, 17:09


دیشب در برنامه گفتگوی ویژه خبری به تحلیل وضعیت منطقه و خصوصا سوریه پرداختم و درباره آینده تحولات این کشور سخن گفتیم:

https://telewebion.com/episode/0x10849c28?fbclid=PAZXh0bgNhZW0CMTEAAaakMcVQ6YaHgO3Zkuh--XxWuUrj58XzTNCEMFkH_QEYkUcWs8ZxpgMNtgs_aem_1T0K_BqTiSSI0r31z-s7zA

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

21 Dec, 06:06


♨️ درگیری داخلی در سوریه به نفع کیست؟!

برخلاف تصور برخی افراد که بخاطر بغض مسلحین، درگیری داخلی در سوریه را مطلوب می بینند یا با توجه به تنوع گروههای مسلح، آن را امری غیر قابل اجتناب می بینند و حتی این وضع را تا سقوط دولت جدید سوریه مناسب می دانند، معتقدم که این امر یک بحران منطقه ای در پی خواهد داشت.

سوریه همین حالا هم از نظر اقتصادی، فروپاشی شده و هر نوع جنگ داخلی می‌تواند شاهد سرریز آوارگان فراوان به کشورهای پیرامون و از آن بدتر کشاندن عملیات های گروههای مسلح به آنها باشد. خصوصا لبنان و عراق مستعد چنین درگیری های مسلحانه ای هستند.

از همین رو استراتژی هایی که برخی تحت عنوان «مبارزه تا سقوط» مطرح میکنند و متاسفانه آنرا به بزرگان نیز نسبت میدهند، اشتباه و کاملا خلاف مصلحت مردم مظلوم سوریه و حتی کشورهای پیرامون آن می‌باشد.
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

19 Dec, 20:44


⚠️ چرا از «تحلیل های فرافکنانه» پیرامون سوریه دست بر نمی دارید؟!

واقعا خجالت کشیدم وقتی شنیدم آن مقام بلندپایه نظامی به مجلس رفته و در انتقاد یکی دو نماینده مستقل منتقد، گفته که خب ما اگر وعده صادق سه را انجام بدهیم بعد آنها جواب می دهند و شما مطالبه چهار و پنج را خواهید کرد! واقعا چه شد که سردارانی که باید به رهبری یعنی فرمانده کل نیروهای مسلح بگویند «چشم!» دیپلمات می شوند و لباس دولتمردان را می پوشند؟!

عملکردها همین ها بود که منجر به از دست رفتن «سوریه» شد آنهم به دست کسانی که سالهای طولانی با شعار «وحدت فرماندهی» همه پرونده را گرفتند و آخر هم هیچ کس نه در رسانه یقه شان می کند چون پشت تقدس سازی ها پنهان شده اند و نه ساختاری در کشور هست که اینها را محاکمه نظامی سیاسی بنماید!

اینکه مسلحین را تعدیل شده می خوانیم و معلوم هم می شود که عملا قصد تخریب حرم ها و شیعه کشی ندارد که دلیل نمی شود این سوی ماجرا یعنی «شکست مفتضحانه» در برابر جمعی که بنا داشتند در عملیات «ردع العدوان» صرفا پاسخ حمله نظام سوریه در اطراف حلب و ادلب را بدهند ولی راه را چنان باز دیدند که تا دمشق رفتند را فراموش کنیم‌!

اینکه همه می‌دانستند آنها بناست این عملیات محدود را انجام بدهند ولی باز هم این گونه یک کشور از دست نیروهایی که سالهای طولانی آنجا بوده اند و حتما شناخت درستی از ارتش و ساختار آنجا دارند خارج می شود چه معنایی دارد؟ چرا می شود دولتمردان را به بدترین روش نقد کرد ولی نقد یواش برخی دیگر، خط قرمز است؟!

من خودم «تحلیل های فرافکنانه» را خوب بلدم ولی چرا شما دارید هنوز تحلیل می کنید؟! مگر نه آن است که مسوول‌ یک کار باید در قبال عملکرد خود پاسخگو باشد؟
دلم به حال مخاطب انقلابی می سوزد که با توجیهات مختلف، جرات سخن گفتن درباره این بخش ماجرا را ندارد و شعار استقلال رأی هم می دهد!

مخالفان گفتمان توجیه گرانه خود را بایکوت میکنید مشکلی نیست ولی حالا اگر تحلیل های منطقه ای تان تمام شده و بنای ماله کشی ندارید کمی هم از این طرف ماجرا بگویید رفقا!
شااااید.... جلوی تکرار این حوادث در کشورهای دیگر را گرفتید! بخدا اگر دلسوز انقلاب هستید حالا باید بگویید و بدانید که نقدهای یواشکی به اصلاح منجر نمی شود بلکه به سقوط می انجامد!
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

17 Dec, 15:33


🔻 نسبت سه جریان مهم منطقه با دفاع مسلحانه فلسطینی‌

دنیای عجیبی است! ما که قبل از همه می گفتیم اینها تکفیری نیستند و تا حدی تعدیل شده اند حالا باید پاسخگو باشیم که چرا اینها از آنطرف افتاده اند و اینقدر غربزده عمل می کنند!؟! جولانی رسما تاکید کرد که به قرارداد ۱۹۷۴ پایبند است و این یعنی میخواهد مثل سوریه اسد عمل کند و تیری به سمت رژیم پرتاب ننماید!

سوریه اسد در روزهای خوب خودش هم تهدیدی متوجه رژیم نکرد و اینها بهانه کافی برای همراهی جامعه خودشان دارند چرا که وضعیت اقتصادی در حد فروپاشی است. البته انصاف با دشمن هم اقتضا دارد که عجله نکنیم و همه راهها را بسته نبینیم چنانچه دولت اسد چشمانش را می‌بست!

دولتهای امارات و سعودی و اردن و مصر و.. که از روی کار آمدن هر دولت اسلامگرایی هراسناک هستند حالا نشست می‌گذارند و نگرانی خود را به آمریکایی ها نیز منتقل می‌کنند. خصوصا که همه اینها دیکتاتوری های بدتر‌ از اسد هستند و نگران از شورش مردم خود!

نباید یادمان برود که منطقه شامل سه جریان است:
یک) جریان شریف و صادق مقاومت که مردانه پای مقابله با رژیم صهیونی ایستاده است که شامل ایران، لبنان، یمن و عراق است.
دو) جریان محافظه کار و ترسوی اسلامگرا مثل ترکیه و قطر که گرچه مخالف اقدامات رژیم صهیونی است ولی از رویارویی با او می‌ترسد ولی در عرصه های غیرنظامی آمادگی مقابله با او را دارد.
سه) جریان غربگرای تطبیع گری که عملا در همکاری جدی با رژیم قرار دارد مثل امارات و عربستان و بحرین و... که اتفاقا با هر دو جریان اول دشمنی دارد.

مراقب باشیم در این اتفاقات این دسته بندی اجمالی را فراموش نکنیم و اولویت ها را با هم قاطی ننماییم. دیروز یک یمنی می‌گفت شما ایرانی ها، حالت غربت امام علی علیه السلام را دارید پس صبور باشید. درست می گفت. متاسفانه مسلمانان ترسو زیاد هستند و اختلاف هم هست ولی ملاک روشن است. رهبری گفتند جریانی که مخالف ما هم باشد ولی ضد رژیم صهیونی عمل کند از او حمایت می‌کنیم. سعی کنیم این معادله را درک کنیم!
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

16 Dec, 16:10


🔪 چرا توسعه پروژه تطبیع بعید نیست؟!

آن گونه که از اخبار برمی آید، غزه در آستانه آتش بس است. البته این بمعنای پایان تجاوز نیست و رژیم اگر بتواند تا پایان کامل سلاح‌ مقاومت پیش خواهد رفت و چه معجزه ای بزرگتر از مقاومت ۱.۵ ساله مردم و همچنین مجاهدین غزه در مقابل این جرثومه فساد وجود دارد؟! تاکید بر غزه رمز جلوگیری از پروژه خطرناک تطبیع خواهد بود بدین شرح:

شرایط کل منطقه در دوره ای حساس قرار گرفته که هر کس مشت دیگری را بخواباند، تا چند سال حکم خواهد کرد. خصوصا بعد از سوریه که حکام جدید -اقلا فعلا- تمایل ندارند با رژیم صهیونی درگیر بشوند و بعید نیست بخاطر تاثیرپذیری شدید از ترکیه، در آینده نیز چنین نکنند، علیرغم طوفان الاقصی، وقیحانه موج عادی سازی روابط دول عربی تقویت خواهد شد.

چنانچه ماهها قبل نوشتم، برای یمن هم آشی پرروغن، پخته اند خصوصا در فعال کردن یمن جنوبی که پس از ماجرای سوریه انگیزه بیشتری هم گرفته اند! جنگ داخلی به مراتب خطرناک تر از ضربات مستقیم آمریکا و رژیم بر یمن خواهد بود. همین بازی را بعید نیست در عراق و لبنان نیز اجرا کنند چرا که هر درگیری داخلی در کشورهای منطقه به نفع رژیم است و تثبیت قدرت او بمعنای توسعه تطبیع خواهد بود.

البته نزدیکی حزب به جماعت اسلامی که همان اخوان در لبنان است بعد از طوفان الاقصی، کینه های گذشته را تعدیل کرد و بنظرم جلوی برخی تحرکات متاثر از سوریه را در لبنان گرفت. اقدامات متعددی باید انجام داد. وقت غافلگیری نیست. درباره آنها بیشتر خواهم نوشت! همه اتفاقات امنیتی و نظامی نیستند و اتفاقا عمدتا به تشکیل «امت مقاومت» وابسته هستند.
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

15 Dec, 01:37


اصلاح تصویر «ایران جنگ نه زندگی!» حیاتی است

جبهه مقاومت مسلحانه که چند کشور یعنی بخشی از لبنان، فلسطین، یمن، عراق و تا حدی سوریه را شامل می شد، در دوره جنگ، معنای «امنیت بخشی» در مقابل داعش یا اسراییل را برای مردم این کشورها داشته است ولی برای پساجنگ، «معنابخشی» نکرده است! بر خلاف آمریکایی‌ها که حضور پساجنگ خود را ذیل تصویر غالب خودشان یعنی «پیشرفت و دموکراسی» توجیه می‌کنند.

چنانچه قبلا‌ نوشتم تلاش دشمن و ضعف های مدیریتی ما، در حال تشکیل این تصویر در ذهن آنان است که «ایران جنگ» موفق ولی «ایران زندگی» ناموفق است! حال آنکه ما در ایران با وجود همه فشارها حدی از رفاه و خدمات عمومی را به مردم خود چشانده ایم تا جایی که یك عراقی وقتی به ایران می‌آید ممکن است به غلط تصور کند ما آنجا را ناامن خواسته ایم تا ایران امن و آباد بماند! ولی در آن کشورها عملکرد موفقی نداشتیم.

عدم دخالت نهادهای واقعی غیرنظامی و اندیشکده ها و نهادهای علمی و نخبگانی، دلیل اصلی چنین وضعیتی است که ما هم در حوزه نظری هم میدانی دچار مسأله هستیم. هم نمی‌دانیم در پاسخ «چرا هنوز مانده اید؟» آن مردمان چه بگوییم هم رهاورد عمل شلخته و غیرکارشناسی و غیر منسجم ما، بهبود وضع منافع مشترک اقتصادی دو کشور نشده است! در عراق البته حجم تبادل اقتصادی کم نیست.

ابعاد فرهنگی، علمی، رسانه ای و.. هم در این پرونده هست که ضعف های متعددی دارد و در میانه نهاد نظامی امنیتی و دولت بروکرات، ایجاد کنسرسیوم ها و اتحادیه های واسط و حلقه های میانی، راه حل سوم بهتری برای تحقق اهداف ما در کشورهای مقصد است. چیزی که عملا جلوی آن گرفته شد و اجازه فعالیت مستقل به آنها داده نشد و به نهادهای مستقیما ایجاد شده توسط ما بسنده گردید!
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

13 Dec, 12:55


🕎 درباره نسبت دولت جدید سوریه با رژیم صهیونی

با اینکه رهبر انقلاب، واژه تکفیری را برای مسلحین به کار نبردند و درباره واژه تروریزم هم به این روش گفتند که «فلان گروه تروریستی -مثلا فرض کنید- یا فلان گروه مسلح ...» ولی من بخشی از اینها را هم تکفیری هم تروریست می دانم که طبعا اقدامات افراطی از خود بروز خواهند داد ولی این بمعنای شمول اکثریت آنها نیست.

تمرکز ایشان ولی روی اشغال شمال توسط آمریکا و جنوب توسط رژیم بود و انصافا هم مبارزه با اشغالگرانی که قاتل هزاران فلسطینی هستند، آزمون مهمی برای آنها و نوع جهت گیری شان با وجود اختلاف با ماست. مبنای ج.ا.ا آن است که هر کس مخالف رژیم باشد حتی اگر موافق ما نبود حامی او خواهیم بود.

حملات گسترده رژیم صهیونی به تجهیزات نظامی ارتش سوریه، نشان داد که او نیز نگران روی کار آمدن این جریانات است والا چرا زودتر از این به چنین اقدامی دست نزده بود؟ چون سوریه به هیچ وجه بنای درگیری مستقیم را نداشت و با وجود هزاران بار بمباران موردی و عملیات ترور توسط رژیم، هیچ جوابی نمی داد!

ولی همین قدر که او چشم خود را بر کمک به فلسطین و لبنان باغیرت می‌بست از منظر رژیم غیر قابل قبول بود! تا جایی که اگر اسد می‌پذیرفت این حمایت را لغو کند بعید نبود که مورد حمایت اقتصادی ویژه نیز قرار بگیرد.

حال سوال این است که آیا مسلحین طرفدار فلسطین هستند؟ حتما! ولی آیا جرات رویارویی با رژیم صهیونی را خواهند داشت؟ معلوم نیست! فعلا بخاطر عدم استقرار داخلی کاری نمی‌کنند ولی عجیب آنکه حتی موضعی هم نگرفتند!! باید منتظر ماند و دید... برای قضاوت نهایی اندکی زود است. موضع گیری در این خصوص را باید مطالبه کرد تا جوانان مسلمان و غیور سوری، شاخص اصلی را فراموش نکنند.
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

12 Dec, 20:17


رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی pinned «💰سقوط سوریه از منظر بازوی اقتصادی ما! هر چند در ایران رسم نیست کسی یا جمعی مقصر شناخته شوند و مجازات گردند ولی از آنجا که یک عامل مهم در این سقوط، خستگی تام مردم از بهبود وضعیت «اقتصادی» و معیشتی بود، بنا دارم تا به یک معضل عمیق و مهم در حوزه فعالیت اقتصادی…»

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

12 Dec, 20:08


💰سقوط سوریه از منظر بازوی اقتصادی ما!

هر چند در ایران رسم نیست کسی یا جمعی مقصر شناخته شوند و مجازات گردند ولی از آنجا که یک عامل مهم در این سقوط، خستگی تام مردم از بهبود وضعیت «اقتصادی» و معیشتی بود، بنا دارم تا به یک معضل عمیق و مهم در حوزه فعالیت اقتصادی بین المللی اشاره کنم. طبعا واضح است که ما باندازه خودمان نقش داریم ولی همان هم کارآمد نبوده است! و اگر درمان نشود می تواند در عراق و لبنان و.. هم رخ بنمایاند.

سالهاست که با تجار و سرمایه گزاران بخش خصوصی که بارها به سوریه رفتند و نهایتا بدلیل آنچه موانع کار توسط نیروهای ایرانی بود، دیگر به هیچ وجه به آنجا بازنگشتند, نشسته ام. مشکل هم اینجاست که نیروهای نظامی امنیتی، در آنجا تقریبا متولی همه امور بودند. نه اینکه بخش دولتی، کاراتر است ولی اصل غلبه نگاه امنیتی خود، مانع برخی کارهاست.

یکی بودن کنش‌گران نظامی با اقتصادی و عدم کارایی پس از جنگ آن، اصل دستاورد نظامی را هم در آن کشورها زیر سوال می‌برد لذا ما همچون مدلهای آمریکایی، به تفکیک کنش‌گران فتح و تداوم نیاز داریم. شما که توانستید در حوزه امنیتی به مردم آن کشور کمک کنید نباید همان برند را در تداوم ناکارآمد عرصه اقتصاد، از بین ببرید.

همین تفکیکی که در داخل کشور بین نیروهای امنیتی و نظامی و اقتصادی و... هست باید در خارج هم باشد و واقعا متخصصان فرهنگ و هنر و علم و اقتصاد در دوره «پس از نظامی گری» میدان دار ارتباطات و اجرا بشوند. اگر این «عناصر واقعی» میدان دار باشند حتما همکاری های مستمری شکل خواهد گرفت و انتقال فرهنگی نیز رخ می دهد.

البته مشکل اساسی اینجاست که الگوی «لزوم تقدم نظامیان» به عنوان یک مدل موفق شناخته شده است و کارها دایما به آنها ارجاع داده می شود و در خود آنان نیز به بهانه «وحدت فرماندهی» سرنوشت همه امور عملا به دست آنهاست! چون مقدس و خاص هستند هم معمولا توسط رسانه ها و نخبگان نقد نمی‌شوند لذا اشکالات باقی می مانند!

ممکن است بگوییم بدنه دولتی هم فشل است! بله! لذا معتقدم بخش خصوصی خودش اگر مانعی نبیند بشدت «فرصت طلب» است و حاکمیت باید فقط نقش تسهیل‌گر را بازی کند. نیاز به یک بازوی اقتصاد بین الملل‌ چابک در کشور بشدت ملموس است. چیزی بیرون نهاد نظامی و حتی دولتی! فتامل!
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

12 Dec, 14:04


این لینک صحبت الجولانی را که درباره تغییر مفهوم «حسبه» سخن می گوید را نیز برای اهل تحقیق می گذارم.
او در اینجا مدل سعودی را رد می‌کند و سخت گیری برای اجرای ظاهر شرعی را فقط برای کسانی میداند که قصد مخالفت با دین را دارند
ببینید :

https://x.com/s_alaraki/status/1866526420467400841?t=M2tJlUJbecxYTSl4FnPw2A&s=19

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

10 Dec, 19:23


7 عامل فروپاشی

چرا نظام بشار اسد در 11 روز سقوط کرد؟

📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

10 Dec, 11:37


https://www.tabnak.ir/fa/news/1277049/%D8%AA%D8%B9%D8%B7%DB%8C%D9%84%DB%8C-%D8%A8%D8%B3%DB%8C%D8%AC-%D9%85%D8%B1%D8%AF%D9%85%DB%8C-%DB%8C%DA%A9%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%B9%D9%88%D8%A7%D9%85%D9%84-%D8%B3%D9%82%D9%88%D8%B7-%D8%B3%D8%B1%DB%8C%D8%B9-%D8%A8%D8%B4%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%AF-%D8%A8%D9%88%D8%AF%D8%B1%D8%B3%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%87%D8%A7-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D8%B3%D9%88%D8%B1%DB%8C%D9%87-%D8%A7%D8%B4%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D9%87-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%86%D8%AF%D9%85%D9%85%DA%A9%D9%86-%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D8%A7%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D8%A6%DB%8C%D9%84-%D8%B1%D9%87%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D8%B3%D9%88%D8%B1%DB%8C%D9%87-%D8%B1%D8%A7-%D9%87%D9%85-%D8%AA%D8%B1%D9%88%D8%B1-%DA%A9%D9%86%D8%AF%D8%A8%D8%B4%D8%A7%D8%B1-%D9%87%D9%88%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D8%B3%D9%88%D8%B1%DB%8C%D9%87-%D8%B1%D8%A7-%D8%A8%D9%87-%D8%B3%DA%A9%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%B1-%D8%AA%D8%A8%D8%AF%DB%8C%D9%84-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%87-%D8%A8%D9%88%D8%AF

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

09 Dec, 17:11


🚨 راه کمک به حزب الله، بعد از سقوط اسد

گرچه برای تصمیم گیری زود است ولی فعلا دو نگرانی کشتار شیعیان و تخریب مزارات سوریه، تاحدی برطرف شده ولی سوال باقیمانده نحوه تداوم امداد مقاومت لبنانی است که گرچه سخت شده ولی منتفی نیست بدلایلی:

معتقدم باید در این مسأله با دولت آینده سوریه که دغدغه فلسطین هم دارد مستقیما همکاری کرد یا از طریق گروههای فلسطینی که رابطه خوبی دارند به تداوم کمک اندیشید ولی با فرض عدم امکان این ماجرا هم چند نکته را یادآوری میکنم.

در سالهای طولانی جنگ سوریه، راه زمینی بوکمال بسته بود و این یعنی تنها راه کمک زمینی نیست. ثانیا ما هیچ راه زمینی مستقیمی به غزه نداشتیم ولی به آنها کمک نظامی رساندیم که از طریق سودان و... انجام می شد! در ضمن قاچاقچیان سلاح بسیارند و راه دریا هم بسته نیست!

از همه مهمتر اینکه خود حزب هم به توان ساخت بسیاری از موشک ها دست یافته و بیش از ۱۵۰ هزار موشکی که آمریکایی ها ادعا میکنند در اختیار دارد را از بیرون نیاورده است! پس آینده را بن بست تصویر نکنیم تا توی دل لبنانی ها هم خالی نشود.
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

09 Dec, 15:52


🔻 هفت عامل فروپاشی سریع سوریه اسد

پرسشی که اینک همه جهان را فرا گرفته علت فروپاشی فوری نظام سوریه در طول یازده روز بود. من به سه دلیل عمومی و چهار دلیل مربوط به شرایط اخیر اشاره می‌کنم:

اول، بدبینی شدید جامعه سوری نسبت به حاکمیت بود که منجر به تضعیف شدید حمایت مردم و عدم تمایل آنان به دفاع گشت.

دوم، فروپاشی اقتصاد سوریه بدلیل جنگ و تحریم بود که خستگی مردم از حاکمیت را به اوج خود رساند.

سوم، فساد موجود در ارتش سوریه که از گذشته به رشوه گیری گسترده معروف بود و اساسا انگیزه جنگیدن نداشت! عملا ارتش هیچ جنگی در این روزها نکرد و مسلحین بدون درگیری جلو آمدند. خریدن برخی سران ارتش هم منتفی نیست.

چهارم، بازسازی تصویر معارضه در سالهای اخیر و خصوصا در ابتدای ورود به حلب بود که مردم را از تصویر قاتل وحشی فاصله داد و حتی آن را مفیدتر از دولت خود دیدند!

پنجم، عدم درخواست جدی اسد از ایران برای دخالت بدلیل دل بستن به وعده های دیگران بود. همین که مسلحین دو روز در حمص معطل شدند بدلیل حضور برخی نیروهای غیرسوری بود و نهایتا هم ارتش خالی کرد.

ششم، حذف کردن قوات وطنی سوریه، که ایران در کارکرد مستشاری خود آموزش داده بود با انگیزه گرفتن کمک مالی از غرب‌- در دو سال اخیر- که اگر بودند جای ارتش پر‌ می‌شد.

هفتم، اعلام عدم حمایت جدی روسیه در سفر آخر بشار به آنجا بود که منجر به ناامیدی او از امکان مقاومت داشت.
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

09 Dec, 06:55


این کینه ورزی ها در سوریه به نفع کیست؟!

خاندان اسد پس از حدود ۵۵ سال رفت. علاوه بر ظلم های این حکومت تمرکزگرا، اعتماد سالهای اخیر بشار به وعده های امارات و تعطیل کردن قوات وطنی و ناامیدی و رشوه گیری ارتش و... مجموعا به این وضعیت رسید و گذشت!

بازتاب ها هم طبق توقع بود. تقریبا همه جهان اسلام رنج دیده از دیکتاتوری ها هم بشدت خوشحال شدند چرا که مردم سوریه را آزاد شده از بند می دیدند اما مساله اصلی قضاوت تیپیکال از جریان پیروز است. چیزی که عده ای تلاش دارند به سیاه ترین روش آن را بازنمایی کنند.

با وجود اینکه مسلحین به شیعیان نبل و الزهرا کاری نداشتند. راس الحسین ع را محافظت کردند. موقع ورود به حرم حضرت زینب سلام الله علیها برای خلع سلاح، حتی آقای سید عبدالله نظام‌، رهبر شیعیان را با خود همراه بردند و بعد هم آنجا را خالی کردند. جولانی بیانیه داد که کسی حق تعرض به اقلیت ها را ندارد. این گزارش را صفحه خود حرم هم نوشت و ساکنان در حرم هم گزارش دادند.

البته وقتی دزدها یا مردم گرسنه به آشپزخانه حرم حمله و آن را غارت کردند کانال های ایرانی آن را به پای مسلحین نوشتند! اینها چه هدفی دارند؟
آیا می‌شود بگوییم اطلاع ندارند؟ بخاطر عمق کینه از مسلحین است یا می دانند که مخاطب با این احساسات مذهبی به خوبی تحریک می‌شود؟ ماجرا چیست؟

نه اینکه آنها افراطی احمق ندارند و ظلم های موردی نخواهند کرد ولی وقتی رویه را حداقل فعلا این گذشته بازنمایی برعکس توسط شما، از دست دادن فرصت است و بس!‌ من البته از برخی انتظار ندارم چون با هر سنی دشمن هستند و تکفیری ها بهترین بهانه برای آنها می‌باشند ولی از عقلا انتظار واقع بینی است! تازه باید تلاش کرد گفتگو هم شکل بگیرد تا تضمین آینده هم باشد.

دقیقا این اتفاق در افغانستان رخ داد. با اینکه یک جریان متشدد مذهبی روی کار آمد ولی سه معاون وزیر شیعه گذاشت. برای حفظ امنیت شیعیان مقابل داعش، ایستاد و شهید داد و انفجارات هفتگی را به صفر رساند. آزادی عزاداری را تقریبا دست نزد و.. از اینها چه انتظار دیگری دارید؟ ولی جریانهایی خاص عملا آنها را بازنمایی تکفیری کرده و می کند! این برای عقل حاکمیت مضر است هر چند در مدیران هم ضدوحدت کم نیست!!
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

07 Dec, 19:47


💣 بحران سابق سوریه به چه دلیل رخ داد؟!

بیان پیچیدگی های بحران سوریه به این معنا نبوده و نیست که فراموش کنیم چرا در دور قبل بحران، خبیث ترین و دیکتاتوری ترین کشورهای منطقه یعنی امارات و عربستان و... همگی برای زمین زدن اسد جمع شده بودند!
آیا هدف آنها تغییر دولت برای منافع خودشان بود و اسد نمی‌توانست با آنها رابطه داشته باشد؟ آیا آنها که یک انتخابات هم در تاریخ کشورشان برگزار نکرده اند به فکر آزادی مردم سوریه بودند؟!

جواب روشن است! گرچه زمینه حضور برخی مسلحین و معترضان، اقدام علیه ظلم های نظام سوریه بود و عدم اصلاح آنها ریشه آن قیام را زنده نگاه داشته است ولی حمایت های مالی و نظامی این کشورها فقط بخاطر ایستادگی سوریه برای حمایت از مقاومت مسلح بود. این کشور گرچه خود، نیم قرن است که تیری علیه رژیم صهیونی پرتاب نکرده ولی حمایت او به ایجاد قدرت در نیروهای فلسطینی و لبنانی کمک نموده است.

یکدست دیدن معارضه و عدم توجه به زمینه های وضع فعلی سوریه چیزی بود که قبلا‌ درباره آن نوشتم ولی یادم نمی‌رود که ترکیه ای که ده میلیارد دلار روابط مالی با رژیم داشت، چطور از مسلحین حمایت می کند ولی یک پهپاد به فلسطینی ها نمی‌دهد؟!
هنوز پاسخ قانع کننده ای نیافته ام که چرا در این شرایط که غزه در حال جان دادن است حمله خود را سامان دادند که عملا مظلومان غزه را به فراموشی سپرد؟

باز هم تاکید میکنم که اگر اسد بماند و ما او را کمک کنیم بدون گرفتن ضمانت لازم برای تغییر جدی در رویکرد داخلی خود و همچنین ایجاد زمینه تعامل با معارضه و حل مطالبات مشروع آنها و تشکیل دولت ائتلافی و... بار دیگر چرک زخم را خواهیم دید و خون مظلومان خواهد ریخت.

اساسا برخورد عاطفی با پدیده های پیچیده اجتماعی و سیاسی سم جامعه ماست. همه تعارض ها سیاه و سفید نیست. لازم نیست معارضه سوریه صهیونیست باشد چون سوریه هم نقشی در حمایت از مقاومت دارد. تفکیک میان پدیده ها و توسعه عقلانیت مهمترین نیاز ماست.
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

30 Nov, 09:26


سوریه دموکراتیک یا مقاوم؟ مسأله این نیست!

چرا حلب با این سرعت سقوط کرد؟
مگر می‌شود بعد از ماهها سخن از احتمال حملات مسلحین، حرف از غافلگیری زد؟!؟ پس مسأله چه بود که ارتش سوریه هیچ مقاومتی نکرد و حلب تقریبا بدون درگیری از دست رفت؟

آنان که با فضای سوریه آشنا باشند می‌دانند که این کشور، با وجود حمل عنوان دموکراتیک از وجود آزادی های سیاسی به دور بوده است! قبل از اصلاح قانون اساسی، ریاست جمهوری با همه پرسی تایید می‌شد و حالا هم که انتخابات، رقابتی نیست.

مشکلات اقتصادی ناشی از جنگ و تحریم های ظالمانه آمریکا بر مردم همه که مضاعف شد. این یعنی مردم از حکومت سوریه ناراضی بوده و هستند اما در این مدت، حکومت ابومحمد الجولانی در ادلب تلاش کرد تا نوعی تغییر در تصویر داعشی گونه را ایجاد نماید و در حملات این روزها نیز به مردم اعلام می کرد که کاری با آنها ندارد و از «النصر بالرعب» دست کشید.

به این ترتیب، مردم و ارتش سوریه در مقابل مسلحین مقاومتی نکردند و بعید نیست این مسیر ادامه یابد! البته اگر حتی مسلحین کل سوریه را بگیرند، بعید است سوریه واقعا دموکراتیک شکل بگیرد!

از سوی دیگر همواره مزیت سوریه، نه حمایت که همراهی برای رساندن سلاح به لبنان و فلسطین بوده است. این همان چیزی است که معلوم نیست اگر حکومت مسلحین با حمایت ترکیه به قدرت برسد تداوم یابد! حداقل مدل ترکیه در حمایت از «مقاومت مسلحانه فلسطینی» کاملا رفوزه است و به تلاش سیاسی بسنده می‌نماید!‌

حال سوال این است که در این وضعیت آیا ما مخیر میان «سوریه مقاومت» یا «سوریه دموکراتیک» هستیم یا نه؟!

بنظر من این دوگانه اصیل نیست!
چرا که اگر ما پروژه صهیونی را خطرناک ترین بحران منطقه می دانیم و حمایت از مقاومت مسلح مقابل او اصل است، باید به فکر پروژه جدی تر «اصلاحات» در سوریه باشیم!
چیزی که اکنون تقریبا متوقف است و تسلط حزب بعث کم نشده و آزادی احزاب عملا رخ نداده است و حتی بعید نیست مجددا قانون اساسی را تغییر داده و به بقاء بشار اسد فکر کنند!

پس می‌توان بجای دوگانه مردم-مقاومت به گزینه، تجمیع این دو فکر کنیم! اگر سوریه حالا نیازمند مجدد ایران برای حفظ خویش است شرط ما باید «توسعه مردم سالاری» و محدود کردن اختیارات نهادهای امنیتی آنجا باشد! اگر این اتفاق بیفتد و چرخش واقعی قدرت رخ دهد مردم هم دلگرم شده و همراه تر می‌شوند.
طبعا این نسخه زمان می‌برد...
پ ن:
میدانم که این حرفها برای برخی جدید است و برخی هم فقط فحاشی بلدند ولی واقعیت را نمی شود منکر شد!
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

29 Nov, 14:45


چند ماه قبل نوشتم....

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

29 Nov, 02:27


🎥 کمیلی، دبیر اتحادیه بین‌المللی امن واحده:
🔹 دشمن هر وقت از مواجهه نظامی مستقیم نتیجه نمی‌گیرد، با یک طراحی هوشمندانه برای درگیری نرم در داخل جهان اسلام برنامه‌ریزی می‌کند
🌍 @Jahan_Fouri

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

29 Nov, 02:25


دیشب در گفتکوی ویژه خبری به تحلیلم درباره تحولات کنونی سوریه پرداختم :

https://telewebion.com/live/irinn?e=0x103235cd

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

26 Nov, 05:50


با تلویزیون اینترنتی آن به صورت مفصل درباره بازتاب جهانی فلسطین از کاراکاس سخن گفتم:

https://aparat.com/v/bwc89jw

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

24 Nov, 22:26


🔗اعتماد به خدا و مردم

این متن را به انگلیسی در جمع جوانان همایش ضد امپریالیسم و فاشیسم در کاراکاس خواندم:
سلام به همه!

من از کشوری می آیم که پنجاه سال قبل هم پیمان نزدیک آمریکا بود.
مردم ایران وقتی به رهبری امام خمینی قیام کردند کسی فکر نمی‌کرد آمریکا این مهره مهم خودش در منطقه غرب آسیا را از دست بدهد. آنها بر ما یک جنگ بلندمدت هشت ساله را تحمیل کردند که بیش از ۲۵۰ هزار شهید در پی داشت ولی ما شکست نخوردیم بلکه جنگ، روحیه انقلابی مردم ما را تقویت کرد.

شاید برخی از شما این قصه را نشنیده باشید:

سفارت آمریکا بعد از استقرار حکومت جدید در ایران شروع به دخالت کرد. جاسوس‌های خود را گسترش داد و اقلیت های قومی را تحریک کرد.
دانشجویان ما که متوجه این مسأله شدند به سفارت آمریکا در تهران هجوم بردند و آنجا را به اشغال خود در آوردند.

بیش از ۷۰ نفر دستگیر شدند. نیمی از آنها که زنان و سیاه پوستان بودند آزاد شدند زیرا استدلال امام خمینی این بود که به سیاهان در طول تاریخ استعمار خیلی ظلم شده است
مابقی گروگان ها ۴۴۴ روز در اختیار ما بودند.

آمریکایی ها تصمیم گرفتند خودشان آنها را آزاد کنند و با تعداد زیادی هلیکوپتر و تجهیزات و نیروی نظامی به طور مخفیانه وارد یکی از صحراهای شرق ایران شدند.

ما در اوایل حکومت بودیم و تسلط کافی نداشتیم و جاسوس های حکومت قبل هم فعال بودند و این بار خدا به داد مردم ما رسید و ما شاهد یک معجزه بودیم.

این نیروها که قرار بود مراکز مهم کشور ما را بمباران کنند و یک کودتا را رقم بزنند درگیر طوفان شن شدند و این بار شن های بیابان به سربازان خدا تبدیل شدند.

ما باور کردیم که اعتماد به مردم و خدا می‌تواند ما را قوی کند!

حالا بعد از حدود پنجاه سال ما به قدرتی در منطقه خاورمیانه تبدیل شده ایم که موشک های خود را برای دفاع از مردم فلسطین به قلب تلاویو می‌زنیم

زنده باد مردم
زنده باد آزادی
زنده باد مقاومت
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

24 Nov, 21:32


چند کلمه ای با برنامه ایران امروز‌ شبکه یک از حال و هوای جوانان در نسبت با فلسطین، آن سوی دنیا یعنی آمریکای جنوبی سخن گفتم:

https://telewebion.com/episode/0x1026c5f0

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

22 Nov, 17:12


🔆 خودت را به این قافله برسان!

حالا که چند روزی است در میان جوانان چپ گرا در کاراکاس‌ پایتخت ونزوئلا به سر می‌برم بیشتر لمس کردم که گویی تقدیر خداوند بر آن تعلق گرفته است تا جنگ آخراازمانی جبهه حق با باطل با محوریت «فلسطین» اتفاق بیفتد.

در این فضای شدیداً چپ، که اسم ویتنام و روسیه و بولیوی و... مطرح است و اکثرا حتی مسلمانی را از نزدیک ندیده اند، این نام فلسطین است که می درخشد و همه نسبت به آن احساس تعلق می کنند.

چه بسیار جوانانی که با چفیه فلسطینی حرکت می‌کنند چرا که این پدیده امروز به نماد مبارزه با امپریالیسم جهانی بدل شده است و سید حسن و حاج قاسم و... هم بخاطر همین پیوندی که با این نام برقرار کرده اند در اینجا شناخته و تکریم می‌شوند.

حال چرا هنوز برخی جوانان انقلابی ما انگیزه کافی برای اینکه عمر خود را وقف این مسأله محوری کنند ندارند؟!
آیا واضح نشده که مهمترین راه افشا کردن چهره مزورانه و جذاب غربی در میان جوانان غرب زده نیز همین فلسطین است و این یعنی تربیت نسل جدید هم باید با همین مساله پیوند بخورد.

📍@komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

20 Nov, 10:15


🏣 گزارش سفر به ونزوئلا را در این هایلایت اینستا میتوانید ببینید

https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE4MDMxMTA5OTY5Mzc2ODAw?story_media_id=3503764724899932650_10879132045&igsh=NTZocGF6eXN4aWti

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

15 Nov, 09:55


⚠️ بحران تفکر انقلابی در اخوان!

هفته قبل را به گفتگو با سران اخوانی های عراق و لبنان که عناوینی چون حزب اسلامی و عدل و احسان و جماعت اسلامی و.. دارند گذراندم. مثل عمده اخوانی ها که از نظر فکری به اصلاح طلبان مذهبی ما شبیه هستند، زمزمه های عدم درگیری با قدرت ها را داشتند!

ادله هم عمدتا عقلانی و محاسباتی است: ما مثل ایران دارای قدرت و جامعه منسجم نیستیم و دشمن می تواند براحتی هم کشور ما را بهم بریزد و طرف ها را به جان هم بیاندازد و هم توان کافی برای مقابله نداریم و...

از آنها پرسیدم خب موضع شما در قبال مصر و اردن چیست؟ آیا آنها را بخاطر این سکوت و عدم تحرک، خائن نمی دانید؟ گفتند چرا می دانیم! گفتم خب آنها هم ادله ظاهراً منطقی مثل شما دارند!
حالا بگید آیا اگر مقاومت در مقابل این کشتار غزه سکوت می کرد خوب بود!؟گفتند: نه!
گفتم خب مسأله اصلی همین آمادگی برای «هزینه دادن» است!

مع الاسف،‌ تفکر اصلاحی بر اخوان حاکم بوده و هست و او را فاقد «اندیشه مبارزه» و رویکرد انقلابی ساخته است تا جایی که حتی در شرایط بحرانی کنونی نیز زمزمه «جهاد دفاعی» را هم از او نمی توان شنید! این بحران هم اکنون در مصر هم هست و هیچ تحرکی از اینها نمی بینیم!

حماس بعنوان اخوان فلسطین هم بدلیل حضور در شرایط خاص غزه و تجربه زیسته خود به این هویت انقلابی دست یافته است که باید خدا را بر وجود او شکر کرد.
همچنان البته معتدل ترین فکر در مواجهه با تکفیر و غرب زدگی کامل، جریان اخوان است ولی متاسفانه عملا «پروژه سازش» با این جریان قابل جمع است!

بخاطر همین ارزش فداکاری و «هزینه دادن» است که خداوند در سوره توبه به خوبی میان‌ مجاهدان و مومنان مقایسه کرده است: «أجعلتم سقایة الحاج و عمارة المسجد الحرام كمن آمن بالله و اليوم الأخر و جاهد في سبيل الله» ؟! فتامل!
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

12 Nov, 21:16


چگونه طوفان الاقصی به وحدت بیشتر امت اسلامی کمک کرده است؟
در گفتگو با حسین پاک در برنامه روایت بیروت شبکه سه از بیروت

📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

12 Nov, 20:09


🛩 آیا احتمال حمله پیش دستانه رژیم به ایران وجود دارد؟!

با تاخیر ایران در پاسخ به تعرض سخت رژیم و با رای آوری ترامپ، زمزمه های مختلفی مطرح است که همگی به مسأله مهم «تحلیل درست دشمن» و پاسخی که «سقف بازدارندگی» را تامین کند و همزمان دوری از «کف جنگ» باشد مربوط است.

نکته محوری در این تحلیل به نظر من، درک «ظهور اسراییل جدید» می‌باشد. عمده تحلیل گران می‌گفتند رژیم تاب «جنگ طولانی» ندارد و بخاطر اسرای خود حاضر به پرداخت «هزینه سنگین» می‌باشد و یا اینکه «جرات ترور» هنیه در ایران را ندارد لذا ما با ایشان رفتار دیپلماتیک داشتیم نه امنیتی! برخی می گفتند به لبنان حمله نخواهد کرد ولی کرد، یا سید را نخواهد زد ولی زد و امثال اینها!

وقتی همه اینها محقق نشده یعنی ما با یک رژیم صهیونی «جدید» مواجه هستیم که تحلیل او ذیل تحلیل های تاریخی و روتین صحیح نیست چرا که او خود را در یک «جنگ وجودی» می بیند لذا رفتارهای گذشته را تکرار نمی کند و از همین روست که معتقدم احتمال حمله پیش دستانه او به ایران و زدن شخص رهبری هم بعید نیست! (سنگین و تلخ ولی ممکن!)

بر این باورم که پاسخ قوی ایران به رژیم باید به نحوی باشد که او را از زدن مراکز غیرنظامی‌ ما پشیمان کند. او در جغرافیای محدود خود ضربه پذیر است. پنجه و دندان او را باید شکست والا در گارد فعلی ضربه بدون مقابل خواهیم خورد! امیدوارم مسوولان کشور که رهبری تصمیم را به آنها واگذار کرده است دچار خطای محاسباتی نشوند! مردم و نخبگان حتما باید مطالبه کنند...
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

11 Nov, 16:57


🚷 جنگ لبنان شبه کلاسیک است و روایت متفاوتی می‌طلبد!

درست است که یک ارتش با ادوات نظامی سنگین مثل تانک و نفربر جلوی ارتش رژیم در جنوب لبنان وجود ندارد ولی مقاومت لبنان تا حدی قدرتمندانه و جانانه ایستاد که تو گویی یک ارتش مسلح جلوی آنها را گرفته است. از این حیث می‌توان مسامحتا آن را شبه کلاسیک دانست.

از طرف دیگر، همین امر باعث شده که تفاوت ماهوی جنگ لبنان با غزه، یعنی کشانده نشدن جنگ به داخل خانه و زندگی مردم شکل‌ بگیرد. دشمن در غزه وارد همه نقاطی که می خواست شد ولی لبنانی ها جنوب و حتی ضاحیه که مرکز حملات هوایی بود را تخلیه کرده و این نیروهای حزب هستند که با آنها مواجه شده اند.

همین خودش البته اطلاع رسانی را هم دچار مشکل کرده است چرا که در این شرایط، جنوب خالی است و باید خبرنگاران جنگی و آماده شهادتی باشند که بتوانند اتفاقات را در حد توان روایت کنند. آنها هم کار سختی دارند چون عملیات ها پارتیزانی و شبه امنیتی هستند.

در سوی دیگر هم شرایط نسبتا عادی وجود دارد. یعنی برای مردم لبنان لمس مسأله سخت است چون تبعات جنگ بیشتر در مناطق مرزی است و هر کسی نمی‌تواند با گوشی خود راوی بحران باشد. یعنی نوع سوژه ها متفاوت است.

نهایتا اینکه ما نیازمند چیزی شبیه روایت فتح برای گزارش جنگ و روایت های اجتماعی برای گزارش پشت جبهه هستیم. اینها در حالی است که شرایط جنگی به همین منوال باشد و توسعه نیابد که فکر میکنم این شرایط تغییر خواهد کرد!
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

09 Nov, 22:35


🥀 غزه، جامعه لبنانی را هم وحدت بخشید!

یکی از مشهورات غلط در ذهن جامعه ایرانی آن است که امام موسی صدر در جامعه لبنان وحدت ایجاد کرد و این کشور نماد همزیستی ادیان و مذاهب مختلف می باشد حال آنکه اصلا اینطور نیست!

لبنان هم مثل عراق و افغانستان و یمن و سودان و... یک ساختار طایفی تلخ دارد که با سابقه خونریزی طیف های مختلف از هم، به بدبینی میان آنان بدل شده است!‌ حتی زمانی میان جریانی که خود امام موسی صدر موسس آن بود یعنی امل و حزب الله نوپا که بخش مهمی را همان املی های دیروز تشکیل میدادند نیز کشتار رخ داده است!

بگذریم!‌ ولی ورود حزب الله به این درگیری چون بعد از طوفان الاقصی بود که خصوصا جوامع اهل سنت را خیلی متاثر کرد، منجر به نزدیک شدن مواضع جریانات اسلامگرای اهل سنت لبنان با حزب‌ شد تا جایی که «قوات فجر» شاخه نظامی جماعت اسلامی لبنان هم کنار حزب جنگید و شهید داد.

حال آنکه همین ها بر سر مسأله سوریه، اختلافاتی بسیار عمیق با هم داشتند و همچنان بر سر آن بحران اختلاف نظر دارند. اگر طوفان الاقصی نبود، ضربات رژیم به لبنان باعث ایجاد درگیری داخلی می‌شد ولی حالا روابط بهتر است و استقبال اهل‌سنت طرابلس از آوارگان شیعه نیز خیلی خوب بود و جامعه شیعه با سنی مخلوط شده است و انشالله به تحسین نگرش ها نیز خواهد انجامید.
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

09 Nov, 18:24


🔘 سفیر رژیم‌صهیونیستی در ازبکستان: مشارکت اسرائیل و ازبکستان برای این است که به جهان نشان دهیم دلیلی برای تقابل مسلمانان و یهودیان وجود ندارد

⤵️ خبرگزاری NUZ ازبکستان متن مصاحبه جدید خود با گیدئون لوستیک سفیر رژیم‌صهیونیستی در تاشکند و دوشنبه را منتشر کرده است.

گیدئون لوستیک می‌گوید: شرکت های ما می دانند که تحت رهبری رئیس جمهور شوکت میرضیایف، ازبکستان با موفقیت در حال توسعه است و برای تجارت تلاش می کند؛ بنابراین شرکت های ما پیشنهاد ایجاد شرکت های جدید در ازبکستان در صنایع مختلف آن را می دهند و هر روز با سفارت تماس هایی گرفته می شود. علاوه بر این، اسرائیل نیز چند سالی است که میزبان ازبکستان است. بیش از 10 هزار شهروند ازبکستان با موفقیت در بخش های مختلف اسرائیل کار می کنند، در ساخت و ساز، مراقبت از بیماران و سالمندان و... حقوق این افراد در اسرائیل بالاست. صدها دانش آموز ازبک در اسرائیل دانش دریافت می کنند که عمدتاً در تخصص های فنی است. اسرائیل برای ازبک‌ها مانند وطن است. جوانانی که از اسرائیل دیدن کرده اند می گویند که آرزوی تحصیل در آنجا را دارند و برای این کار آماده یادگیری عبری هستند. گفتگو بین دانشمندان ازبکستان و اسرائیل با موفقیت در سیستم آموزشی، مراقبت های بهداشتی، در حوزه اجتماعی و به ویژه در گردشگری ادامه دارد. 

او در ادامه در مورد 7 اکتبر گفت: بزرگترین حمله از زمان جنگ جهانی دوم به یهودیان در 7 اکتبر انجام شد. بیش از 1200 نفر کشته شدند، 250 نفر به گروگان گرفته شدند و بیش از 100 نفر به مدت یک سال در اسارت بودند. ایران با موشک به کشور ما حمله کرد، بنابراین مردم و مقامات ازبکستان متوجه می‌شوند که اسرائیل مجبور است از خود دفاع کند. در طول جنگ جهانی دوم، ازبکستان صدها هزار پناهنده یهودی را پذیرفت، بنابراین من از کشور شما برای نجات مردم من سپاسگزارم.

او ادامه داد: در حال حاضر، ازبکستان مدرن یک کشور متفاوت است. ما نسبت به همکاری با ازبکستان بسیار خوشبین هستیم. مشارکت اسرائیل و ازبکستان برای این است که به جهان نشان دهیم دلیلی برای تقابل مسلمانان و یهودیان وجود ندارد.

خبرگزاری NUZ ازبکستان نیز با برآوردی که از صحبت های سفیر رژیم‌صهیونیستی در مورد تاجیکستان داشت، برای مخاطبین خود نوشته است: گیدئون لوستیگ باید روابط اسرائیل با جمهوری تاجیکستان را که در قرن بیستم دیاسپورای بزرگی از یهودیان بخارایی در آن زندگی می کردند، به میزان قابل توجهی بهبود ببخشد. در جریان جنگ داخلی در 1992، در فضایی محرمانه با مشارکت موساد، حدود 7 هزار یهودی بخارایی با 26 پرواز از دوشنبه به اسرائیل برده شدند. در مورد جنگ داخلی تاجیکستان صحبت چندانی نشده است، اما کارشناسان معتقدند ارتباطات ضعیف بین تاجیکستان و اسرائیل در شباهت دیدگاه دوشنبه به سیاست ایران نهفته است. در چنین شرایطی، توسعه روابط دولتی بین تاجیکستان و اسرائیل بسیار دشوار است و مبادله سفارت ها موضوعی برای آینده است. اما این موانع قابل رفع هستند زیرا اسرائیل پیش از این با 10 کشور که در آن جمعیت مسلمان غالب است روابط دیپلماتیک برقرار کرده است.

(آمو: ماه گذشته میلادی گیدئون لوستیک رژیم‌صهیونیستی با سفیر تاجیکستان در ازبکستان دیدار و گفتگو کرده بود. در این دیدار همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه مورد بررسی قرار گرفته بود. او در این گفتگو نظر خود را در مورد تقویت همکاری های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با تاجیکستان بیان کرده و آمادگی رژیم‌صهیونیستی برای حمایت از پروژه های سرمایه گذاری تاجیکستان را اعلام داشت.)

📝 صهیونیست ها بارها اعلام کرده اند که ازبکستان و قزاقستان دو تا از نزدیکترین شرکای آنها در جهان اسلام هستند. روزنامه معاریو رژیم‌صهیونیستی در یادداشتی مفصل در مورد ازبکستان نوشته است: "ازبکستان الگوی برادری یهودیان و مسلمانان است." جوزف اپستین کارشناس اندیشکده بگین سادات رژیم‌صهیونیستی نیز در یک مقاله تحت عنوان "بهترین دوستان اسرائیل در جهان اسلام را بشناسید" کشورهای سابق شوروی آسیای مرکزی و آذربایجان را دوستان نزدیک اسرائیل اعلام کرد و قزاقستان و آذربایجان الگوهای پتانسیل روابط یهودیان و مسلمانان هستند. این حقیقت بارها در محافل رسانه ای، سیاسی و اجتماعی سرزمین های اشغالی بیان شده است.

📌 آمو | مطالعات تخصصی آسیای مرکزی
ایکس | تلگرام | ایتا
@C5Amu

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

08 Nov, 20:01


📣 طریق القدس، راهی جهت ورود به فلسطین

▫️ثبت‌نام دوره تربیت کنشگر تخصصی فلسطین  آغاز شد.

دوره طریق القدس با هدف تربیت کنشگر تخصصی فلسطین ثبت‌نام خود را از بین دانشجویان و جوانان دغدغه مند تهرانی آغاز کرد.

این دوره سه روزه به آشنایی جوانان با مسئله فلسطین، تاریخ و فرهنگ و تحولات آن پرداخته و سعی دارد نحوه ورود تخصصی، کنشگری و اثرگذاری در فضای ایران و بین‌الملل را به این جوانان آموزش دهد.

اتحاديه بین‌المللی امت واحده که از سال ۱۳۸۹ بصورت تخصصی در این حوزه فعالیت داشته و سابقه درخشانی مانند اعزام کاروان آسیایی شکست حصر غزه را در کارنامه خود دارد، با دعوت از اساتید و کنشگران مطرح این حوزه، اقدام به برگزاری این دوره می‌نماید.

لازم به ذکر است این دوره ویژه ساکنان تهران بوده و در تاریخ ۳۰ ام آبان‌ماه لغایت دوم آذرماه بصورت حضوری برای آقایان و مجازی برای خانم‌ها برگزار می‌شود.

جهت ثبت‌نام به لینک زیر مراجعه نمائید:
https://survey.porsline.ir/s/Nf8n2HIG

@felegasht_ir

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

08 Nov, 07:48


🔪 چرا حمله به صهیونیست ها در همه جهان لازم است؟!

امروز حمله فیزیکی به همه کسانی که پاسپورت رژیم موقت را حمل می‌کنند مانند آنچه دیشب در آمستردام رخ داد، امری لازم در همه نقاط جهان است.
برخی خواهند گفت که این منجر به تثبیت آنها در داخل رژیم خواهد شد و حال آنکه ما باید به مهاجرت از رژیم به خارج دعوت کنیم! و همچنین همدلی یهودی های جهان را با آنان ایجاد خواهد کرد.

ولی بنده معتقدم شرایط ما در غزه به نحوی است که باید رژیم موقت را بشدت تحت فشار قرار دهیم. این حملات خواهد توانست این فشار را ایجاد کند و البته طبعا نباید به هر یهودی حمله کرد و فقط ساکنان رژیم باید مد نظر باشند.

اگر این نفرت بروز کند و فشار زیاد شود این افراد مجبور به مخفی کردن هویت خود و تردد با هویت دوم خواهند بود که نوعا آنرا نیز دارند.
از سوی دیگر هم ناامن شدن رژیم باعث می شود علاقه به بازگشت رخ ندهد و همین «مخفی سازی هویت اسراییلی» را در جهان پیش بگیرند.

یکی از بهترین راهها برای توقف جنگ بنظر من همین است. همه این شریکان در خون مردم غزه و راضیان به این فعل باید مورد تهدید واقع شوند و بفهمند که کشتار این همه مسلمان بدون هزینه نیست.
@komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

05 Nov, 10:54


☹️ چرا عملا فقط نتانیاهو این درگیری را «وجودی» می بیند؟!

کسی که خیلی واضح نشان داده که درگیری پس‌ از طوفان الاقصی را براستی یک جنگ وجودی و سرنوشت ساز می بیند شخص «نتانیاهو» است! وی با عبور از همه خط قرمزها و زدن هنیه در تهران و سید در بیروت آن را به اوج خود رساند و ثابت کرد معادلات ذهنی ما باید تغییر کنند.

گرچه رهبری انقلاب در دیدار نبیه بری همین تعبیر جنگ وجودی را کردند ولی من نشانه های این درک را در بدنه مدیران کشور و حتی نیروهای نظامی و امنیتی مان نمی‌بینم!

چرا؟
چون هنوز وسط این جنگ مهم که غزه در حال از دست رفتن است، عده ای از تمایل به اصلاح روابط با مصر می گویند!
رویایی که پنج دهه است محقق نشده و حالا هم به جایی نخواهد رسید! حال آنکه باید اینک روی مصر فشارهای مختلف میدانی بیاید تا اثر مستقیم آن را روی تصمیمات آمریکا و رژیم موقت شاهد باشیم!

اردن نیز از همین زمره می باشد و کاملا بدون تحرک رها شده است! حال آنکه هر اقدامی در اردن اثر مستقیم بر غزه دارد.

نقطه دیگر، امارات متحده عربی بعنوان کشوری کوچک و ضربه پذیر است که با وقاحت تمام در حال خدمت رسانی به رژیم موقت است و کشتی های شرکت زیم دایما در حال تردد میان رژیم و امارات هستند و کسی هم متعرض آنان نمی شود!

آقایان! جواب خدا را نخواهید داد اگر امروز کوتاهی کنید چون فردا خیلی دیر است!
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

03 Nov, 09:44


خداوندا در‌ روزی که دانشجویان ما ابهت آمریکا را شکستند ما را از بسیجیان حقیقی خمینی کبیر‌ و شجاعانی چون سنوار قرار بده که با گشت و گذار خود در غزه نشان داد ذره ای ترس در دل او جای ندارد و فقط در مقابل درگاه تو سر خم می کند
و با گرسنگی ثابت کرد که یک رهبر مردمی صد در صد است.
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

01 Nov, 13:17


❤️‍🩹موشک های رژیم در لبنان سمی است!

چنانچه درباره حمله رژیم به ایران گفتم، در لبنان هم موشک های آنها سمی است! یعنی دقیق و حساب شده، تلاش دارد تا بدنه مردم لبنان را علیه مقاومت بشوراند و آنها را مقصر خرابی ها بنمایاند.

اگر تا این روزها، ساختمان های وابسته به حزب زده می شد حالا در صور، ساختمان های مرتبط با امل را هم میزنند و کم کم به اهل سنت و مسیحیان و دروزی ها هم می‌کشد تا مقاومتی که صدها کشته از رژیم گرفته، در مقابل فشار افکار عمومی داخلی خود کرنش کند!

مقاومتی که معجزه وار از میانه دهها شهید نامی خود و دبیر کل بی نظیرش، برخاسته تا انتقام آنان را بگیرد و در یک جنگ فرسایشی هم زندگی را بر اهالی شمال و حتی حیفا و تل‌آویو زهر کرده و هم تعداد کشته های نظامی آنها را آنقدر بالا برده تا جایی که اشک بن گویر و اسموتریچ وحشی هم درآمده!

اینجاست که باید «استراتژی تکریم لبنان» بخاطر هزینه ای که برای غزه میدهد مورد اهتمام باشد و اینجاست که باید همه مردم لبنان به ایستادگی خود افتخار کنند. در این میان شخصیت های غیرشیعه نقش مهمتری می‌توانند اجرا کنند.
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

28 Oct, 07:57


😇 هدف حمله نظامی رژیم، عملیات روانی روی مسوولان کشور بود!

حمله رژیم دقیق بود. نه بخاطر جنبه نظامی آن، بلکه بخاطر جنبه روانی دقیق آن که بنظرم هدف آن، «نظام تصمیم گیری» مسوولان بود.

👈 چرا؟ چون چند مولفه در این حمله وجود داشت:
اولا در اختیار گذاشتن آسمان عراق توسط آمریکا خودش یک پیام داشت. خلاصه ش اینکه «بترسید» چون احتمال دخالت آمریکا خصوصا در اقدامات بعدی وجود خواهد داشت!

ثانیا حمله به پدافندهای مراکزی که می‌تواند تبعات اقتصادی برای کشور داشته باشد مثل فرودگاه و مراکز هسته ای و موشکی نیز‌ مستقیما نظام تصمیم گیری مسوولان کشور را هدف قرار گرفته است بدین معنی که در حمله بعدی، اقتصاد شما را خواهم زد!

با این توصیف سخنان دیروز رهبری را بخوانید!
«دشمن دچار خطای محاسباتی نسبت به قدرت ماست» یعنی هم ما می توانیم برای او بحران درست کنیم هم در مقابل ضربات او تحمل خواهیم کرد. تحلیل های سیاه از جامعه ایران غلط هستند.

دشمن ضربه پذیر است و حتما جرات زدن مراکز زیربنایی ما را ندارد و می داند اگر بزند هم‌ بد می خورد لذا دوست دارد ما را «بترساند» چون ما هم او را می‌زنیم. باور کنیم که کار شیطان اغواگری است و راه غلبه بر آن هم فقط ایمان است! به خدا به مردم و به نیروهای مقاومت در سراسر جهان...
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

27 Oct, 17:50


✈️ درباره حمله رژیم و معادلات آینده منطقه

رژیم با اتکا به سه عنصر یعنی توان تکنولوژیک، نیروی هوایی و توان امنیتی اطلاعاتی عمل کرده است لذا وقتی روی زمین آمده با آسیب های جدی مواجه شده است چنانچه در جنوب لبنان شاهد آن هستیم.

چنانچه پیش تر نوشتم همین جنگ فرسایشی است که او را دچار بحران جدی کرده و خواهد کرد. ضربات مقاومت در جنوب لبنان و نیز حملات موشکی و پهپادی به شهرهای بزرگ او، شرایط را بتدریج غیر قابل تحمل کرده است.

با این مقدمه معتقدم حمله اخیر به ایران، چنانچه رژیم ادعا می کرد، قدرتمند و گسترده نبود، هر چند با دقت نظر انجام شده و مراکز پدافندی مهمی را هدف گرفته بود چرا که گشودن فرصت یک حمله نظامی گسترده جدید برای جامعه رژیم موقت سنگین است و اتفاقا وقتی می تواند از حیث امنیتی علیه ما اقداماتی دردناک مثل ترور بزرگان را انجام بدهد چرا باید در عرصه نظامی که مزیت نسبی ماست وارد شود؟

البته حتما ضربه ایران در وعده صادق دو هم در تصمیم او موثر بود و نشان داد که توان نظامی ما تا چه حدی می‌تواند دردناک باشد از همین رو گرچه مجبور بود بخاطر آبروی خود حمله کند ولی سطح آن را بالا نبرد و چنانچه پیش بینی می‌شد به مراکز نظامی بسنده کرد.

بررسی رفتار این سگ وحشی نشان می‌دهد که ضربات امنیتی او ادامه خواهد داشت و حتما باید پاسخی مناسب از این حمله دریافت کند. پاسخ آمریکا که آسمان عراق را هم در اختیار او گذاشته هرگز نباید فراموش شود!
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

26 Oct, 05:26


مهم آن است که حریم ما با حمله مستقیم، توسط رژیم موقت نقض شده است. آن هم در حالی که ما پاسخ تعرض او در قلب تهران را داده بودیم لذا گرچه هم حمله سنگین نبوده هم پدافند ما خوب عمل کرده اما به هیچ وجه زمزمه عدم پاسخ را هم نباید داشت!
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

25 Oct, 15:15


✌️ چرا باید یک لایه سطح اقدامات مردمی را افزایش داد؟

حماس امروز‌ در بیانیه ای از مردم جهان و علما خواسته که به صدور بیانیه و اعتراض اکتفا نکنند و اقدامات مهمترین را برای حمایت از وضعیت بغرنج غزه انجام بدهند. ابوعبیده هم در آخرین پیام خود همین معنا را مطالبه کرده بود. ماجرا چیست و چه باید کرد؟

اولا پس از یکسال نبرد نابرابر آهن و مشت و توحش و مظلومیت، اوضاع انسانی در غزه خصوصا شمال آن که با طرح ژنرال ها بناست خالی از سکنه بشود غیر قابل تصور است و ثانیا رژیم نشان داده که هیچ خط قرمزی ندارد و به هیچ فشاری توجه نمی‌کند لذا باید مدل و سطح آنرا عوض کرد.

به عنوان نمونه اتحادیه علمای مسلمان بیانیه های خیلی تند و تیزی صادر کرده و انصافا راه شرعی را برای اقدام مردم باز کرده است ولی وقتی مردم کشورهایی مثل مصر و اردن و... می‌ترسند و آماده هزینه دادن نیستند باید خود علما به میدان بیایند و هزینه بدهند تا راه باز بشود.

این یعنی یک لایه باید سطح فشارها و اقدامات مردمی که تنها امید مردم غزه هستند را افزایش داد شاید بر دولتها و دشمن نیز موثر‌ افتد. چنانچه رهبری نیز در نماز جمعه بر این امر تاکید کردند.

سطح سومی‌ هم وجود دارد که ورود مستقیم دولت ها و ارتش ها به معرکه است مانند کاری که یمن و حزب الله انجام دادند که متاسفانه خیلی دور از انتظار در نسبت با واقعیت خیانت آلود یا ذلت بار کنونی است!
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

25 Oct, 05:56


🎦 رژیم صهیونی با طرح ژنرال‌ها در جبالیا به دنبال چیست؟

@iribnews

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

24 Oct, 17:56


🪓 پاکسازی نژادی در شمال غزه و لزوم افزایش سطح مطالبات!

نتانیاهو در واقع قصد دارد در شمال غزه، راه پدر تروریسم دولتی صهیونیزم، یعنی «بن گوریون» را برود که رسما با تهیه طرح «دالت» در ۱۹۴۸ به یک پاکسازی نژادی کامل در روستاهای فلسطینی دست زد و هزاران بیگناه را قتل عام کرد!

اینکه پاکسازی نژادی را به قاتلان مردم مظلوم بوسنی و هرزگوین نسبت داده اند ناشی از نفوذ لابی های صهیونی در ساختارهای جهانی است والا قبل از کشتار بیگناهان بوسنیایی در اوایل دهه نود، مسلمانان فلسطینی قتل عام و به مهاجرت اجباری وادار شده بودند.

در این شرایط نه محکوم کردن فایده دارد نه امید بستن به حاکمان ترسو یا خائن کشورهای اسلامی! می پرسید چه باید کرد؟ راهی جز «افزایش سطح مطالبات» ملت های منطقه نمی‌شناسم! اگر کسی توانی دارد باید این موج را ایجاد کند. البته باید میدان هم ولو محدود درگیر این مطالبات بشود.

کمپین های جدی و موثر رسانه ای نیاز داریم: باید از دولت مصر تقاضای حرکت ارتش را داد. باید از مردم مصر تقاضای بستن سفارت رژیم و آمریکا را کرد. باید از علمای الازهر تقاضای تحصن در رفح داشت. باید عشایر اردنی را به کمک فراخواند و...
باید مطالبات را افزایش داد تا شاید تکانی ایجاد شود کما اینکه فلسطینی ها مردم جهان را به محاصره سفارت رژیم و آمریکا تشویق می‌کنند.
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

23 Oct, 10:52


مهمترین تکلیف امروز همه ما چیست؟

خیلی ها می پرسند تکلیف امروز ما با توجه به شرایط منطقه چیست؟
معتقدم سخنی از رهبری در روز نماز جمعه نصر هست که خلاصه تشریح وضع کنونی است و نتیجه آن اینکه: همه برای «تقویت استقلال عناصر امت و وحدت آنها با هم» تلاش کنند چرا که اگر این «هم سرنوشتی» را درک نکنیم تک تک ما را خواهند زد و نوبت همه خواهد رسید. هر قوه مستقلی را نابود خواهند کرد.
خوب است که یکبار دیگر با هم مرور و بیشتر تامل کنیم و با رفتار سابق خودمان بسنجیم که چقدر در این راستا بوده! شاید برخی توبه کردیم, شاید!

«هر ملّتی اگر میخواهد مبتلای به محاصره‌ی فلج‌کننده‌ی دشمن نشود، باید از اوّل چشم را باز کند، بیدار باشد؛ وقتی دید دشمن سراغ یک ملّت دیگر رفت، خود را با آن ملّت مظلوم و زیر ستم شریک بداند، به او کمک کند، با او همکاری کند تا دشمن آنجا موفّق نشود. اگر دشمن آنجا موفّق بشود می‌آید سراغ این نقطه‌ی بعدی. ما مسلمانها سالهای متمادی از این حقیقت غفلت کرده‌ایم، نتایجش را هم دیده‌ایم؛ امروز دیگر نباید غفلت کنیم؛ باید حواسمان جمع باشد. ما باید کمربند دفاع را، کمربند استقلال‌طلبی را، [کمربند] عزّت را، از افغانستان تا یمن، از ایران تا غزّه و لبنان، در همه‌ی کشورهای اسلامی و ملّتهای اسلامی محکم ببندیم. این مطلب اوّل که امروز من خواستم عرض کنم.»

حالا بگویید شما چه کاره این تکلیف هستید و چقدر برای‌ وحدت امت تلاش کردید و چقدر در مقابل تندروها ایستادید و هزینه دادید؟
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

22 Oct, 10:19


Time to establish independence of nations belt

📝 Alireza Komeili, Secretary of International Union of Unified Ummah

https://english.khamenei.ir/news/11186

📲 KHAMENEI.IR | 𝕏 (Official) | 𝕏 (Website) | Youtube

@Khamenei_en

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

22 Oct, 07:31


👳‍♂ چرا علمای جهان اسلام برای غزه هزینه نمی دهند؟

ابوعبیده در آخرین پیام خود بخشی را به علما اختصاص داد و گفت «آیا منتظرید تا مسجدالاقصی را خراب کنند و بعد کاری بکنید؟!» از آن روز میخواستم بنویسم که علما باید چه کنند تا کاری جدی و موثر کرده باشند و آنگاه حتما هزینه هم باید بدهند:

😷 اعتصاب غذا مقابل سفارت آمریکا یا اسراییل تا تعطیلی کامل آنها و قطع رابطه کشورها با این دو!
🇺🇸 حکم تحریم علیه کالاهای آمریکایی بخاطر قتل مستقیم مردم بیگناه غزه و لبنان
🛳 حکم وجوب ضربه به کشتی های رژیم در دریای مدیترانه و نیز تریلی های زمینی از اردن!
فراخوان عمومی برای اعتصاب طولانی و میلیونی در مرزهای اردن و مصر با فلسطین

اینها فقط در صورتی اجرا می شوند که علما از شهادت یا دستگیری در راه خدا نهراسند و بهانه آبرو و محدودیت نیاورند!
راستی چرا در این یک سال دهها عالم دستگیر یا شهید نشده اند؟! آیا آماده هستند آنچه درباره جهاد بر منابر می گویند را اجرا کنند؟
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

21 Oct, 18:53


⁉️ مگر می‌شود بدون پرداخت هزینه در راه فلسطین بود؟!

یکی از نشست های همایش فلسطین در استانبول عبارت بود از حلقه ای که در آن پسر بزرگ هنیه یعنی عبدالسلام و تیسیر سلیمان، اسیر سابق رژیم سخن می‌گفتند.
عبدالسلام گفت: پدر من بعد از هفت دختر به دنیا آمد لذا پدرش آیه «الحمدلله الذی وهب لی علی الکبر اسماعیل..» را خواند و اسمش را انتخاب کرد.

توضیح داد که پدرش بخاطر صدای خوبی که داشته از کودکی مکبر و قاری مسجد بوده و از همان سنین هم پای منبر شیخ احمد یاسین بوده چرا که هر دو مال یک منطقه بودند لذا تربیت خاصی شده است.

یک نکته خیلی اساسی و مهم را هم گفت که بنظرم ریشه وضعیت فعلی جهان اسلام است: «کسی که وارد مسأله فلسطین می شود و فکر می‌کند می‌توان بدون دادن هزینه کاری کرد را نباید جدی گرفت چون فلسطین چند دهه است مورد ظلم است و ثابت شده که بدون فداکاری چیزی به ما نخواهند داد»

تیسیر هم خاطراتی از ۳۵ سال قبل سنوار گفت وقتی که او در زندان و به ۴۳۰ سال حبس محکوم بوده و از پشت میله ها در ملاقات پرسیده: «آیا همچنان مقاوم هستید؟» می‌گفت: «این سخن او در آن شرایط خیلی تلنگر بزرگی بود. بعد که خودم زندانی شدم به ما وعده داد که آزاد خواهیم شد و کارهای بزرگی خواهیم کرد. من شک داشتم تا اینکه رژیم حاضر شد اسرا را با شالیط مبادله کند. همه بودند به جز اسرای مقدسی -اهل قدس- باز او گفت که شما هم خواهید بود و همان شد...»

«ما از رفتن رهبران مان دلسرد نمی‌شویم چون همیشه رهبران ما یا در زندان بودند یا شهید... و این راه ادامه دارد»
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

21 Oct, 08:09


ماجرای فلسطین بشدت الهام بخش است و همه چیز آن تبدیل به ادبیات می شود. نمیدانم داخل کشور ما نویسندگان و شعرا چقدر از این ظرفیت بهره می برند ولی حتی اسم سنوار تبدیل به ضرب المثل و اصطلاح شده و کفش و لباس مجاهدان نماد می‌شود. فتامل!
📍@komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

19 Oct, 17:37


🎯 چند ایده عملیاتی که می‌تواند بر جنگ غزه موثر افتد!

برخی فکر می‌کنند مشکل ایده است ولی درست این است که بگوییم ایده بدون داشتن ظرفیت واقعی قابل تحقق نیست و آن هم بدون «تلاش متمرکز مستمر» ایجاد نمی‌شود.
با این حال برخی ایده ها که بنظرم می تواند اثرات سیاسی یا میدانی مستقیم تری بر جنگ فعلی غزه و لبنان داشته باشم را ذکر می کنم. میدانم اجرای اینها سخت هست ولی مطالبه آنها هم موثر است و دشمن میفهمد سطح مطالبات بالا رفته و نوعی ترس ایجاد می کند:

🛳 کمپین درخواست از کشورهای شمال آفریقا برای بستن راه دریای مدیترانه به رژیم مثل یمن مانند: لیبی، الجزایر، مصر، تونس و مغرب!

🇵🇸 یک کمپین سراسری برای مطالبه حرکت به سمت مرزهای فلسطین اشغالی در کشورهای اردن، مصر و سوریه در یک روز

🇯🇴 ایجاد راهپیمایی های جدی و با درگیری در اردن و مصر تا حدی که آمریکا احساس ناامنی در این کشورها کند

🇺🇸 کمپین مطالبه قطع رابطه با آمریکا و حمله به سفارت خانه های او در جهان بعنوان شریک اصلی قتل مردم

🇾🇪 حضور چهره های جهانی و علما در مصر و تجمع و تحصن در مرز رفح

😷 اعتصاب غذا در مقابل سفارت خانه های آمریکا در نقاط مختلف جهان

کمپین گسترده تحریم شرکت هایی که رابطه مستقیم اقتصادی با رژیم دارند (به زودی سایت BIT شامل این لیست راه می‌افتد)

🧨 درخواست دخالت نظامی کشورهای مسلمان برای افزایش سقف مطالبات

می‌شود باز هم نوشت ولی فعلا همین ها که البته نوعا ما از اجرای آنها عاجز هستیم! هدف اصلی باید بالا بردن سطح مطالبات باشد.
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

19 Oct, 06:57


اینکه تبادل اقتصادی ما با روی کار آمدن دولت های اسلامگرا در ترکیه و عراق آنها را به پنج شریک اول تجاری ما بدل نموده است، نشانگر پیوند عمیق میان منافع ملی با همگرایی در سیاست خارجی انقلاب است. تبادلات انرژی و صادرات فنی مهندسی به دولت های همگرا در برخی کشورهای حوزه آمریکای لاتین نیز بر این تطابق صحه می گذارد و این یعنی می توان با یک سیاست خارجی مبتنی بر مبانی فکری و جهت گیری استقلال طلبانه نیز به منافع اقتصادی و ملی مورد نیاز کشور دست پیدا کرد و «آرمانگرایی واقع بینانه»، امری معقول و قابل تحقق است.

زمانه تعریف «منافع منطقه ای امت اسلامی» بجای منافع ملی و شخصی کشورها فرا رسیده است. بسیاری از دولت های استعمارزده مسلمان اینک به قدرت هایی تبدیل شده و در آستانه جهش و استقلال قرار گرفته اند. نشستی که چند سال قبل در کوالالامپور با محوریت ایران، ترکیه، مالزی، قطر، پاکستان و برخی دیگر کشورها برگزار شد و مباحثی چون دلارزدایی و تبادلات مبتنی بر پایه پولی محلی، همکاری های حوزه سایبر و... برگزار شد نشان داد که چقدر ظرفیت امت اسلامی برای تشکیل یک قدرت جهانی جدید با جهت گیری مشابه بالاست.
درک این «هم سرنوشتی» پس از طوفان الاقصی و با نمایش وقیحانه قساوت دشمن در کشتار مسلمانان و بی توجهی به نظر کشورهای منطقه، بیش از گذشته شکل گرفته است. این درک مشترک مغتنم است. فاغتنم الفرص!
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

19 Oct, 06:57


زمانه شکل گیری کمربند استقلال ملت ها

عمده جنگ ها منشا تحولات فکری، سیاسی و حتی ادبی و هنری بوده اند و در زمینه و زمانه ما، این نقش را «فلسطین» به عهده داشته است تا جایی که رشد و افول جریانات ملی گرا، اسلامگرا و غربگرا در جهان اسلام و خصوصا منطقه عربی وابسته به سرنوشت درگیری با رژیم صهیونی یا صلح با او بود.
این رخدادها اثرات شگرفی بر نخبگان جهان اسلام گذاشتند تا جایی که متفکری چون طاها عبدالرحمن که آن زمان شاعری پرشور بود، پس از شکست تلخ اعراب در سال 1967 به طور جدی وارد عرصه اندیشه ورزی شد و با سوالاتی بنیادین مواجه گردید. امروز هم ما با همان جنس «بیداری» در نخبگان و بدنه امت اسلامی و حتی بخشی از غرب نشینان مواجه هستیم که یک فرصت تاریخی است.

در این شرایط، بار دیگر فلسفه شکل گیری رژیم موقت صهیونی در منطقه ما و علت حمایت همه جانبه غرب و آمریکا از او، مورد تامل قرار گرفته است. امروز بار دیگر، بحران حکمرانی های وابسته یا ضعیف منطقه اسلامی، مورد توجه است و حتی درباره میزان خاصیت ساختار سیاسی موجود بر جهان و ساز و کار شورای امنیت و سازمان ملل و اتحادیه هایی چون سازمان همکاری های اسلامی نیز پرسش های فراوانی به وجود آمده است تا جایی که در آخرین نشست مجمع عمومی، به عنوان موضوع نطق بسیاری از روسای جمهور کشورها قرار گرفت.
شاید بتوان سوال اصلی زمانه کنونی را به «شیوه زیست عزت مندانه و مستقل » منحصر کرد. عبور از دوره تاریخی امپراطوری های اسلامی و ورود به برهه دخالت علنی استعمار غربی پس از جنگ جهانی اول، دوره ای تلخ بود که سپری شد و با گذشت زمان و خصوصا پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، بذر «امکان بازگشت به قدرت و استقلال» به خوبی آبیاری و امیدها زنده شد.

با فروپاشی شوروی و تغییر ساختار قدرت در جهان، تک روی های غرب فزونی گرفت و صراحتا از تولد «خاورمیانه جدید» سخن گفت. ابزار تحقق این هدف نیز به عهده دو مهره بود: یکی سگ وحشی آنها یعنی رژیم صهیونی که اساسا برای همین منظور جعل شده بود و دیگری مهره فریب خورده داعش و تکفیری ها که آنچه دیدیم را در کشورهای منطقه به بار آوردند و عملا، فرصت بیداری اسلامی را با درگیری داخلی جهان اسلام ضایع نمودند.
در این برهه حساس، به طور واضح، مهمترین نقطه استقلال حقیقی در جهان اسلام یعنی «ایران پسا انقلاب اسلامی» نقش محوری در به شکست کشاندن این دو پروژه خطرناک ایفا کرد. مقاومت لبنانی و فلسطینی توانستند سلسله حملات رژیم برای سیطره بر منطقه را ناکام بگذارند و گروههای مقاومت نوظهور در عراق و سوریه و یمن بر پدیده داعش غلبه یافتند و عملا جلوی بازطراحی منطقه به نفع غرب را گرفتند. اینگونه بود که همه دانستند قدرتی جدید در منطقه متولد شده است. قدرتی که این روزها اعلام موجودیت رسمی کرده و در دفاع از «غزه مظلوم» با وجود ضعف ها و مشکلات، مردانه به میدان عزت پای گذارده تا جایی که تحسین دشمنان و منتقدان خود را نیز برانگیخته است.

این الگو که هویت مستقل و قدرت نسبی او در مقابل چشمان همه می درخشد، باید و می تواند تکثیر شود. تحولات فکری به ایجاد جریانات اجتماعی و نهایتا تغییرات سیاسی منجر می شوند و در دنیای پس از طوفان الاقصی، آینده نه چندان دور امت اسلامی، آبستن این حوادث خواهد بود.
همه کشورهایی که تلاش کرده اند از زیر سیطره ابرقدرتها و وابستگی به آنها بیرون بیایند، امروز می توانند به این زنجیره استقلال بپیوندند و جلوی تحمیل اراده او در منطقه را بگیرند. عبور از جنگ سرنوشت ساز کنونی حتما در اولویت اول است ولی به طور همزمان باید به ایده های وحدت بخش و هویت زا میان این عناصر نیز اندیشید.

امت گرایی به مثابه استراتژی کلان دوره کنونی است که باید از گفتگو و همایش به ایده های عملیاتی تبدیل بشود. چنانچه دشمن صهیونی با بکارگیری ظرفیت چند عنصر بی هویت وابسته و حتی بدون زمینه تحقق، ایده های مثل «آی مک» را طرح می نماید که کارکرد ایجاد هویت واحد و تزریق امید و جدیت در پروژه های خود را دارد. چه رسد به ما و کشورهای منطقه، که نیازها و اشتراکات واقعی و قابل تحقق بسیاری داریم. این «هم سرنوشتی» آنقدر واقعی و در هم تنیده است که حتی طوفان شن های بیابان های ما نیز بحران مشترک برای ما خلق می کند و زمینه همکاری متقابل را ایجاد می نماید.

امروز در مجموعه جهان اسلام زیرساخت تولید همه مایحتاج مورد نیاز زندگی که پایه «استقلال اقتصادی منطقه ای» است، وجود دارد. تبادلات مالی و تجاری ما می تواند با تعریف واحد پولی مشترک یا زیرساخت واحد رخ دهد. منطقه انرژی و حتی سیاست گزاری برای انرژی در جهان، در دستان مسلمانان باشد. پیوند دادن منافع کشورها با هم و پرهیز از دشمنی و درگیری، می تواند خیلی زود، فواید مادی و معنوی این همگرایی را به ما نشان بدهد.
ادامه دارد...

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

19 Oct, 06:52


💬 قضايا وآراء | زمن شدّ وثاق استقلال الشعوب

✍️ الكاتب: علي رضا كميلي

☑️ ينشر موقع KHAMENEI.IR الإعلامي مقالًا للكاتب والناشط في شؤون العالم الإسلامي السيّد علي رضا كميلي يجري فيه استعراض الأوضاع الراهنة في العالم الإسلاميّة وتوفّر الأرضيّة لانتهاج الفكر الأممي كاستراتيجية كُبرى تنقل اتحاد العالم الإسلامي والتخلص من الهيمنة الاستكبارية الغربية من مستوى الحوارات والمؤتمرات إلى أفكار قابلة للتنفيذ على أرض الواقع.

🔗 arabic.khamenei.ir/news/8929

KHAMENEI.IR | X (Official) | X (Site) | Youtube

t.me/Khamenei_arabi

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

18 Oct, 06:35


این فکر منحرف را خیلی وقته پیگیری میکنم به اسم اطلاعات نظامی دایم ضد مبانی انقلاب حرف‌ میزنه و شهید نامیدن سنوار و هنیه را مسخره می‌کنه. این حجتیه ای ها و نفوذی ها را باید معرفی کرد و به قول آقا باید با اینها مبارزه کرد...

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

18 Oct, 05:49


فرق است میان آنکه می‌گوید راهی نداریم و مقاومت کنیم ببینیم چه می شود با آنکه می‌گوید مقاومت کنیم حتما پیروز هستیم

از دسته دوم باشیم نصرت الهی هم شامل حال ما می شود.
سنوار عمیقأ مومن به آیات الهی بود... هنیئا له الشهادة
📍@komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

17 Oct, 19:09


📹 #ببینید  | سگ هار

🔴انتشار برای نخستین‌بار

⬅️نحوهٔ مواجهه با رژیم صهیونیستی از زبان شهید حاج قاسم سلیمانی

▫️«ما دشمن‌مان را می‌شناسیم. اگر ترسیدیم، مثل سگ هار تعقیب می‌کند...»

⬇️ کیفیت اصلی


🔸  @Soleimany_ir ایتا | بله | سروش | روبیکا | آپارات | ویراستی | توئیتر

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

17 Oct, 17:46


♦️ سنوار مفتخر به دفاع از عزت ملت خود بود

سنوار اگر با این تصویری که منتشر شده شهید شده باشد هم پاسخی به همه شبهات علیه خودش داده و هم معلوم شده که معجزه این یکسال یعنی جنگیدن مقابل دشمن سراسر تکنولوژیک در یک منطقه که نصف شهر تهران است را با ایمان و شجاعت و تدبیر خود رقم زده است.

تعداد زیادی از اسرایی که همچون سنوار در «تبادل آزادگان» سال ۲۰۱۱ مبادله شده بودند را می شناسم. با هر کدام نشستم می گویند ما در واقع باید شهید می شدیم و امیدی به آزادی هم نداشتیم و حالا در واقع در بخش اضافی عمرمان هستیم و جا دارد که خود را وقف مقاومت کنیم.

ابوابراهیم، یحیی سنوار هم از همین ها بود البته با یک ویژگی بسیار تشکیلاتی و قدرتمند که توانست از زمان حضورش در غزه اقدامات مهمی را رقم بزند و خصوصا پس از تصدی ریاست غزه در ۲۰۱۷ آنجا را به نقطه تکاپوی شبانه روزی بدل نمود تا برای حملات دشمن آماده شود که نتیجه آن را در این یکسال دیدیم.

غزه مظلوم و بدون امکانات است و همین که یکسال را مقابل این سگ هار ایستاده و هنوز از دشمن تلفات می گیرد یعنی اقدامات او جواب داده است و حمله پیش دستانه هفتم اکتبر او بجز‌ صدمات جدی به پروژه رژیم، توانسته صدها اسیر رژیم را که ابزار مذاکره هستند کسب کند. چیزی که در صورت حمله اولیه رژیم -که محتمل بود- وجود نداشت.

اگر شهادت او تایید بشود او به آرزوی خودش رسیده و افتخار دفاع از عزت مردم خود و همه امت اسلامی را در کارنامه درخشانش دارد. خون پاکش پر رهرو باد.
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

17 Oct, 10:31


📛 پروژه غزه سازی لبنان در پیش است!
ظرفیت جدید خلق کنید!

اوضاع لبنان چنانچه پیش تر هم گفتم به سمت غزه شدن باید پیش برود چون رژیم موقت می خواهد خطر مقاومت را برای همیشه از بین ببرد. زدن عقبه در سوریه و بمباران اماکن مسکونی ضاحیه جزیی از پروژه رژیم است که البته می دانیم کار سختی در پیش دارد.

آیا ما در کشور اینکه با یک «جنگ وجودی» روبرو هستیم و به مانند نتانیاهو باور داریم و اقدامات ما متناسب با این سطح هست یا نه؟! من که چنین حسی ندارم! لذا معتقدم باید دو بال «تبیین وضعیت» و «مطالبه جدیت» را رها نکرد. مردم و نخبگان باید بدانند که در تصمیمات مسوولان موثرند.

اما راه حل عملی برون رفت از وضع فعلی غزه و لبنان، خلق «ظرفیت جدید» است. یعنی اگر میتوانیم در مصر یا اردن و الجزایر و ترکیه و... اقداماتی انجام بدهیم خواهیم توانست این روند را مخدوش کنیم والا کار خیلی سخت خواهد شد.. والله اعلم!
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

14 Oct, 08:31


🔸 مقاومت مردمی؛

👤 علیرضا کمیلی

مقاومت چقدر در جامعه ما عمومی شده است؟ 04:00
حوزه‌ها کجای موضوع جنگ هستند؟ 16:30
موانع مردمی‌شدن مقاومت 23:15
جریانات داخل کشور 25:30
موانع بروکراتیک در مردمی‌کردن مقاومت 35:45
راهبردهای فضای نخبگانی برای مردمی‌کردن مقاومت 40:45

📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
📲وب|ایتا|تلگرام|اینستاگرام|تویتر

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

14 Oct, 06:16


🚀 چرا ایران باید مجدد به اسراییل حمله کند؟ شاخص موفقیت چه باید باشد؟!

اسراییل اساسا حق حمله به ایران را ندارد و واژه «پاسخ» برای او صدق نمی کند چون ما پاسخ جنایت او در قلب تهران را دادیم.

البته متاسفانه نوشتند «وعده صادق ۲» در پاسخ به هنیه و سیدحسن و نیلفروشان بود!! حال آنکه این عملیات پاسخ خون پاک هنیه هم نبود و باید سران مهم آنها را زد.

هنوز لیست مفصلی از جنایات او مثل شهادت فخری زاده و سید رضی و.. هستند که جواب ندادیم و البته این روزها هم خبر بمباران سایپا سوریه و هلال احمر ما رسیده که حتما باید در لیست پاسخ قرار داده شود.

هر نوع سستی مقابل یک سگ هار یعنی تشویق او به حمله مجدد که خلاف هدف پاسخ ما یعنی تحقق «بازدارندگی» است! باید پاسخ حمله به سامانه اصفهان را هم هنوز برای خودمان محفوظ بدانیم.

اگر رهبری فقط به «شتابزدگی» اشاره می‌کردند می توانستیم بگوییم یعنی ای جوانان تندرو ما درست عمل کردیم ولی وقتی «تعلل» را هم ذکر کردند یعنی باید مراقب بود.

اعتماد به آمریکا غلط بوده و هست و خواهد بود ولی با فرض امکان تحقق آتش بس در غزه وقتی زمان کافی گذشت و آلارم های حمله به لبنان هم مطرح شد دیگر باید پاسخ را فورا اجرا می کردیم.

👈 حالا هم جای پاسخ به جنایات اخیر او وجود دارد و جای مطالبه مردمی و دانشجویی هست. مردم به هیچ وجه نباید مصلحت اندیشی کنند.
این بار هم اگر به ما حمله کرد و فقط مراکز نظامی را هم زد مردم باید تعداد پنج دسته تلفات را از مسوولان موشکی ما مطالبه کنند و بدون کشته کافی تمام نشود:
«هواپیمای اف۳۵»، «انبار سلاح»، «مراکز امنیتی مثل موساد»، «سران نظامی» و «سایر‌ کشته های نظامی»

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا قَاتِلُوا الَّذِينَ يَلُونَكُمْ مِنَ الْكُفَّارِ وَلْيَجِدُوا فِيكُمْ غِلْظَةً ۚ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ مَعَ الْمُتَّقِينَ [سوره التوبة : 123]
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

12 Oct, 19:22


بعد از آنکه شهادت سردار قاآنی‌ تایید نشد گفتند ایشان دستگیر شده! می‌خواهند اقتدار ما را بشکنند... عملیات روانی رژیم موقت صهیونی پر آسیب تر از حملات موشکی اوست. مراقب باشیم...
@komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

12 Oct, 05:32


👊 مقاومت به زندگی ما پیوند خورده است حتی اگر نخواهیم!

پدری که فرزند تربیت می‌کند نمی‌تواند پاسخگوی رفتار جمعی خانواده خود نباشد ولی عمده بدنه انقلابی ما هنوز باور نکرده که ما با کل «جبهه مقاومت» حقیقتا «هم سرنوشت» هستیم و این حد از بی توجهی ما، فرجام خوشی نخواهد داشت!

اگر احساس می کنید مخاطب این کلام نیستید از خودتان بپرسید آیا واقعا شما وسط جنگی سرنوشت ساز، رفتاری متمایز از خود نشان داده اید یا به چند اقدام گذرا و شرکت در چند تجمع بسنده کرده اید؟!؟

رهبری انقلاب صراحتا گفتند: «اگر دشمن آنجا موفّق بشود می‌آید سراغ این نقطه‌ی بعدی. ما مسلمانها سالهای متمادی از این حقیقت غفلت کرده‌ایم، نتایجش را هم دیده‌ایم؛ امروز دیگر نباید غفلت کنیم؛ باید حواسمان جمع باشد. ما باید کمربند دفاع را، کمربند استقلال‌طلبی را، [کمربند] عزّت را، از افغانستان تا یمن، از ایران تا غزّه و لبنان، در همه‌ی کشورهای اسلامی و ملّتهای اسلامی محکم ببندیم.»

👈 این یعنی چه؟
یعنی حیطه عمل ما باید از ایران فراتر برود و برای تحقق استقلال کشورها باید برنامه جدی داشته باشیم.
ولی خب وقتی برای توجیه مردم خودمان وقت نمی‌گذاریم و ناموفق هستیم مگر می شود به بیرون فکر کرد؟!
کجایند تیم هایی که تصمیم گرفته اند تا روز‌ نابودی «رژیم موقت صهیونی» این مسأله را رها نکنند و بر کاری مهم «تمرکز» کرده باشند؟!
اگر پیدا کردید سلام ما را هم برسانید چون اقدامات زودگذر و غیرموثر بسیار است! حجت تمام است. والسلام.
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

09 Oct, 06:36


🧭 چرا اندیشکده های ما با مقاومت نسبتی ندارند؟

چند سال قبل رژیم موقت در بحرین همایشی تحت عنوان «کارگاه اقتصادی» برگزار کرد که عبارت از تجمیع ایده های منطقه ای در ایجاد نسبت بین رژیم با کشورهای منطقه بود. مثلا خط راه آهن منطقه خلیج به تلاویو یکی از آنها بود و بعداً طرح «IMEC» را نیز شنیدیم!

اساسا کارکرد «ایده های منطقه ای و کوریدوری» گرچه ممکن است قابل تحقق هم نباشند ولی اقل فایده آنها ایجاد احساس «وحدت عملی» و «جدیت و امید» در شعار همکاری های منطقه ای خصوصا در لایه منافع اقتصادی است.

چیزی که از طرف جبهه مقاومت به دلیل غلبه نگاه امنیتی و نظامی کمتر شاهد آن هستیم. البته مشکل اصلی فعال نشدن نقش «اندیشکده ها» در نسبت با نیازهای منطقه ای مقاومت است. ما شدیداً نیازمند خارج کردن وحدت از ساحت همایش و شعار به ایده های همکاری و شبکه سازی هستیم که در اینجا نقش ایده های تحلیلگران معلوم می‌شود.

وقتی رهبری میگویند بر همه «فرض» است یعنی این! بعد از آن کارگاه اقتصاد رژیم تصمیم گرفتیم کارگاه «اقتصاد فلسطین» را برگزار کنیم ولی متاسفانه اندیشکده های خودمان را خالی از توجه به این منطقه یافتیم!!
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

07 Oct, 19:31


💠 جنگ «روایت جنگ» سخت تر از خود جنگ!
(تصویر مقاومت یک سال پس از هفتم اکتبر)

وقتی امروز صبح، سالگرد هفتم اکتبر با موشک باران مقاومت بر تلاویو آغاز شد همه دانستند که مجاهدان فلسطینی هنوز زنده و آماده درگیری هستند و به همین خاطر هم نتانیاهو به اهداف خودش یعنی نابودی حماس و آزادی اسرا و تشکیل دولت همسو نرسیده است! ولی تصویر ما از بین رفتن آنهاست!

وضعیت انسانی غزه البته بخاطر شدت خیانت کشورهای اسلامی خوب نیست. امروز ابوعبیده به علما گفت از محکومیت های مسخره زبانی دست بردارید و کاری در عمل بکنید! این تلنگرها یعنی باید برای بیدار کردن امت اسلامی تلاش کرد تا هر کسی کاری بکند!

جبهه لبنان هم هنوز در شوک از دست دادن رهبری کاریزماتیک خود است ولی بدنه نظامی حزب به خوبی از دشمن تلفات گرفته و موشک ها نیز به تلاویو و حیفا و صفد و الجلیل روانه می شوند و حتی از احتمال نفوذ نیروهای حزب به داخل اراضی اشغالی خبر آمده است. همان وعده سید حسن... ولی تصویر ما شکستن حزب است!

یمن مظلوم ولی عزیز هم که در معادلات مادی این عالم نیست و با قدرت ایمان ایستاده است. برخی فصایل عراقی هم با وجود فشارهای آمریکا بر دولت شان همچنان ضرب شست نشان می دهند و دل مظلوم شاد می کنند.

این یعنی آنقدر که دشمن خودش را قوی و ما را ضعیف می نمایاند نیست. به خدا حالا مهمترین کار روایت همین قوت است. ایجاد احساس عزت است و حرکت!
جنگ روایت این جنگ باندازه میدان آن مهم است.
📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

07 Oct, 06:15


📣 پیش بینی یک کارشناس بین الملل از تقابل احتمالی رژیم صهیونیستی با ایران بسیار شنیدنی👌

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

06 Oct, 20:51


🛑 سیرک معارضه سوریه بازگشایی مجدد شد!

این روزها در فضای عربی فیلم های متعددی منتشر می شود که به نقد فعال شدن مجدد معارضه سوریه در شرایط فعلی پرداخته اند. یکی از آنها مربوط به حذیفه پسر عبدالله عزام چهره شناخته شده فلسطینی است که پس از جهاد در افغانستان، داخل پاکستان به دست آمریکایی ها به شهادت رسید.

وی که خود از معارضه جدی دولت سوریه بوده و هست تاکید می‌کند که من میگویم ببینید چه کسی حالا شما را به سمت درگیری تشویق میکند و اقلا دستاویز آنها نباشید و بدانید که بازیچه چه کسانی شده اید.

طبعا دولت های منطقه که همگی در حال تحقیر روزانه از طرف ملتهای خود هستند و هر موشک ایرانی و یمنی و عراقی و لبنانی که بر زمین می خورد، زبونی آنها را آشکارتر می‌کند باید هم از ایجاد یک درگیری درون جریان مقاومت که حالا یک صدا مخالف رژیم صهیونی است - ولو سوریه که نقش محوری نداشته- خوشحال باشد چرا که بهانه خوبی برای فحش دادن به این جریان خواهد یافت.

من از منتقدین جدی دولت غیردموکراتیک سوریه هستم ولی ماجرا حالا یک توطئه برای زدن اتحاد علیه رژیم است و چنانچه اوایل طوفان الاقصی نوشتم, یکی از «بدل» های اصلی به این پیروزی، ایجاد درگیری داخلی در یمن و سوریه است که پتانسیل آن موجود است.

آیا نخبگان کشورها و احزاب منطقه برای حل مسالمت آمیز این بحران و جلوگیری از درگیری‌ در این شرایط پیش قدم خواهند شد؟ این یک وظیفه مهم است که باید برای آن کاری کرد.

📍 @komeilialireza

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

06 Oct, 02:29


درباره کالاهای حامی رژیم داخل ایران در شبکه افق اشارتی داشتم به اینکه یک فلسطینی با تعجب از من پرسید: کوکاکولا اینجا هم هست؟!؟؟

رب الناس/بقلم علی رضا کمیلی

04 Oct, 07:49


جنگ فرسایشی گزینه ای که از آن اجتنابی نیست

لبنان در دو روز اول اقدامات زمینی رژیم موقت، «سگ کشی» گسترده به راه انداخت و ثابت کرد که ساختار رزم آن زنده و پویاست. رژیم چنان تحقیر شد که دیشب دست به عملیاتی سنگین در ضاحیه زد و مدعی زدن جایگزین سید، جناب صفی الدین شد.

این همان نکته ایست که قبل نوشتم. رژیم در حمله زمینی صدمات بیشتری خواهد خورد اما مجبور است حزب را از کار بیاندازد والا ثابت می‌شود زدن همه این چهره ها هم اثری در نتیجه نهایی ایجاد نکرده است. پرتاب موشک حزب هم ادامه خواهد یافت.

پاسخ رژیم به ما امنیتی مثل ترور و خرابکاری یا هوایی خواهد بود ولی در نهایت ما باید او را از طریق یک «جنگ فرسایشی» تضعیف کرده و به زانو دربیاوریم چرا که گزینه های دفعی تبعات تخریبی برای مردم و زیرساخت های کشورهای مقاومتی خواهند داشت.

پس خسته نشویم. این زد و خوردها باید ادامه یابد تا هم تصویر «دستاورد و پیروزی»‌ برای نتانیاهو بشکند و هم در مدلی واقع بینانه شکست بر او تحمیل شود.
📍 @komeilialireza