همچنان كه پيشتر اشاره شد چهار عامل ويژگي هاي شخصي، عامل خانواده ، فرايندهاي تعاملي و عوامل بافتي بر زندگي زناشويي تاثير مي گذارند.
فرايندهاي تعاملي عموما به ظرفيت ها و مهارتهايي دو سويه و تعاملي مابين دو نفر-به طور ويژه هم سران- اشاره دارد كه هنگام برقراري رابطه هر فرد در ميان مي گذارد و كيفيت رابطه را تحت تاثير قرار مي دهد. مهمترين فرايندهاي تعاملي در زندگي زوجي شامل ارتباط موثر، مديريت تعارض، صميميت جنسي، پاسخگويي عاطفي و ... مي باشند كه مهارت و كفايت در اين فرايندها به پربارسازي رابطه زوجي و توسعه و تكامل رابطه زناشويي كمك مي كند.
اگر فلشر اتومبيل يا فندك برقي اجاق شما دچار نوسان برق شوند عموما شما به نمايندگي يا تعميركار مراجعه مي كنيد، البته اين تصميم شما منطقي و مقرون به صرفه است. حال در جامعه كه همه ازدواج را ترغيب مي كنند، در بیشتر موارد به مساله آمادگي و مهارت زندگي زناشويي و #خصيصه زوجيت کمتر پرداخته مي شود. واقيعت آن است رابطه زناشويي به خاطر ماهيت خاص و منحصربه فردش مستلزم كفايت در مهارتهايي است كه پيشتر به نام فرايندهاي تعاملي از آنها ياد شد.
در واقع يكي از پرتگاه هاي زندگي زناشويي بي مهارتي يا عدم كفايت ارتباطي اجتماعي عاطفي هر دو يا يكي از دو نامزد است. #مشاوران ازدواج انتخاب افراد زير را براي زندگي زناشويي پيشنهاد نمي كنند:
🔹شخصي كه تجارب دوستانه و صميمي اندكي دارد و در مواقع پريشاني و سخت روزي ياران صميمي و حامي ندارد.
🔹شخصي كه اختلاف داشتن با ديگري را با تضاد و دشمني برابر مي داند و در تعارضات روز مره عموما پيشينه اي از دعوا و نزاع دارد.
🔹افرادي كه قدرت همدلي پاييني دارند و عادت به گوش دادن و پذيرش ديدگاه ديگري ندارند.
🔹كساني كه احساسات خود را به سختي ابراز مي دارند و در رابطه با نزديكان و موقعيت هاي متفاوت در تنظيم و ابراز هيجانات نابلد يا ناپخته بر خورد مي كنند.
صميمت جنسي بخش ناجداي زندگي زناشويي و زوجيت است نداشتن آگاهي در مورد رابطه جنسي ممکن است تبعات ناگوار و جبران ناپذيري داشته باشد.
#دكتر_عارفي_درمانگرخانواده_ازدواج