نشريه كارخانه‌دار @karkhanedar_mag Channel on Telegram

نشريه كارخانه‌دار

@karkhanedar_mag


⭕️ نشريه اطلاع رسانی، تحلیلی و آموزشی ویژه صاحبان صنایع، کارآفرینان و مدیران صنعتی

💠 برای اطلاع از تازه ترين اخبار و مطالب به سايت «كارخانه دار» مراجعه فرماييد
🔶 https://www.karkhanedar.com

نشريه كارخانه‌دار (Persian)

با عرض سلام و خوش آمديد به نشريه كارخانه‌دار، کانالی که به صاحبان صنایع، کارآفرینان و مدیران صنعتی اطلاعات، تحلیل ها و آموزش های مربوط به حوزه صنعتی را ارائه می دهد. این کانال به نشر مطالب و اخبار تازه و مهمی در زمینه صنعت می پردازد و شما را با جدیدترین تکنولوژی ها و روندهای صنعتی آشنا می کند. برای اطلاعات بیشتر و مطالعه محتواهای بیشتر می توانید به سایت «كارخانه دار» مراجعه کنید و از آخرین مطالب منتشر شده استفاده نمایید. لینک سایت: https://www.karkhanedar.com

نشريه كارخانه‌دار

21 Nov, 08:26


💢 دکتر پزشکیان: باید به جایگاه شایسته ایران در منطقه دست پیدا کنیم

↙️ رئیس جمهور در نشست فعالان اقتصادی استان سیستان و بلوچستان:

◀️ آنچه باید انجام دهیم، اول شنیدن مشکلات شماست و سپس یافتن و اجرای راه‌حل‌ها

◀️ هدف ما رسیدن به چشم‌انداز تعریف‌شده توسط مقام معظم رهبری است: ایران پیشرفته، جایگاه اول در اقتصاد، علم و فناوری و الگوی منطقه. برای این، باید ساختارها، نگاه‌ها، و روش‌هایمان را تغییر دهیم.

◀️ برنامه‌ریزی‌های دولت در زمینه توسعه مکران، خلیج فارس و مازندران نشان از تمرکز بر توسعه زیرساختی و کریدورهای اقتصادی است. جلسات مستمری با کارشناسان برجسته داخلی و بین‌المللی برگزار می‌کنیم تا بهترین راهکارها ارائه شوند

◀️ با همفکری و همراهی شما عزیزان، می‌توانیم این مسیر را پیش ببریم. نگاه ما این است که اختیارات لازم را به مناطق واگذار کنیم و تصمیم‌گیری‌ها را متمرکز نکنیم.

_💠https://t.me/Karkhanedar_Mag

نشريه كارخانه‌دار

18 Nov, 04:10


💢 معنای تصمیم مجلس: استحاله وفاق ملی

عباس موسایی


🔹رأی ۲۰۷نماینده مجلس به قانونی تحت عنوان « نحوه تصدی مشاغل حساس» را می توان بازنمای روایت جریان ضد اصلاحات از مفهوم وفاق ملی دانست. این نوع مواجهه مجلس با ایده وفاق، نشان می دهد که؛

۱. وفاق به روایت ِ اصول گرایان یعنی علیرغم عدم پذیرش کاندیدای جریان ضد اصلاحات و عدم حضور نزدیک به پنجاه درصد از مردم در انتخابات، همچنان ما باید تعیین کننده باشیم!

۲. علیرغم تعامل حداکثری رئیس جمهور با مخالفان و تقدیم تصدی وزارت خانه های مهم به جریان مقابل رای مردم، مطالبات اصولگرایان، حد یقفی ندارند! یعنی از قضا سرکنگبین وفاق، ممکن است بر صفرای تمامیت خواهی بیفزاید.

۳. یعنی حتی اگر کسی چون محمد جواد ظریف، که نقشی مهم در ترغیب مردم به مشارکت در انتخابات، آن هم در زمانی که انتخابات و سیاست در وضعیت انجمادی و یخ زده بود، حق ندارد در دولتی که در شکل گیری آن نقش آفرینی کرده، عضویت داشته باشد، آن هم در شرایطی که کشور بیش از هر زمانی به دانش و تجارب اش، نیازمند است.

۴. یعنی امید به همراهی اصلاح ستیزان برای پیشبرد اصلاحات به بهای کنار نهادن وفاداران، راهی به دهی نخواهد برد. رئیس جمهور محترم التفات داشته باشند که وفاق را از مسیری که دیگران نیز تحت عناوینی دیگر در پیش گرفته و نتیجه ای نگرفتند، نیازمایند. وفاق بدون توافق رسمی و تعریف شده و صرفاً برآمده از انتظاراتی ذهنی و حدس و گمانی، نتیجه ای در پی نخواهد داشت. وفاق غیر رسمی و بی پشتوانه محکم و توافق اصولی یعنی آنکه، سهم می گیرند اما تعهدی ندارند!

۵. یعنی تقدیم بخش های موثری از دولت به مخالفان رای ملت، آنها را نه تنها نسبت به منافع و مصالح ملی ، آرام و متقاعد نمی کند، بلکه در هر بزنگاه و از هر فرصتی برای ایجاد فاصله بین دولت و حامیان و بی نصیب کردن دولت از وفاداران به رأی ملت، بهره گیری می کنند.

۶. یعنی ارسال پالس عدم تأثیر گذاری رأی ملت به جامعه ای که بیش از ربع قرن است در درون ساختار جمهوری اسلامی ایران بر اصلاح از درون پای فشاری می کند.

۷. یعنی تلاش در راستای تبدیل دولت وفاق ملی به دولت استحاله ملی.

۸. یعنی دولت وفاق ملی، نمی تواند با اخلاق سیاسی به مصاف قدرت اصلاح ستیزانه برود؛ مواجهه با سیاست ضد اصلاحی، تدابیری از جنس سیاست می طلبد و اخلاق سیاسی، در بهترین حالت، زینت سیاست است و نه مقوم، اساس و برسازنده تمامیت آن.

🔹و در پایان یعنی اینکه؛ اصول گرایان هر چند با هم تفاوت دارند، اما مصالح ملی در درجه ای پائین تر از مصالح جناحی برایشان اهمیت دارد.

💠https://t.me/Karkhanedar_Mag

نشريه كارخانه‌دار

17 Nov, 04:09


↩️ 27 آبان روز درگذشت اوست

❇️ «عبدالرحمن جامی» و نظریه دوره ای دیدن تاریخ

✍️ قاسم خرمي

شعری از جامی، شاعر بزرگ قرن نهم هجری خواندم که خیلی جالب و البته عجیب و عمیق بود. خاصه اینکه در جایی از این شعر برای توضیح عقاید آندسته اندیشمندان و مورخینی استفاده شده بود که تاریخ را «دوره ای» می دانند. یعنی معتقدند تاریخ بشر صرفا شرح رویداد های اتفاقی و تصادفی نیست، بلکه این دوره ها از قبل طراحی و پیش بینی شده است و زمانی که ما الان در آن زندگی می کنیم هم یکی از آن ادوار است.

بیتِ شعر جامی این است:

🔸حقیقت را به هر دوری ظهوری است
🔸زاسمی بر جهان افتاده نوری است

چنین عقایدی در باره فلسفه تاریخ، احتمالا در اندیشه اسلامی مسبوق به سابقه باشد، اما شکل مدون تری از این تفکر را محی الدین ابن عربی، فیلسوف و عارف مسلمان در قرن ششم هجری ارائه کرد. به عقیده او در هر دوره ای از تاریخ یکی از اسماء و نامهای الهی به ظهور می رسد و تحولات جهان چیزی نیست جز تجلی و جابجایی اسماء الهی. یعنی همان چیزی که حدود دویست و اندی سال بعد، عبدالرحمن جامی اشاره می کند که « زاسمی بر جهان افتاده نوری است».

فلسفه تاریخ و یا پیشگویی رویدادهای تاریخی در میان فیلسوفان غرب از افلاطون گرفته تا هگل و مارکس نیزشایع بود. آنها هم اعتقاد داشتند که تاریخ بشر، سرنوشتِ از پیش تعیین شده ای دارد که به مرور به وقوع می پیوندد و قابل پیشگیری هم نیست.

به عنوان مثال مطابق نظر مارکس، کمون اولیه به برده داری و فئودالیسم و سپس به سرمایه داری و سوسیالیسم منتهی می شود. اين نوع نگاه به تاريخ از سوي كارل رايموند پوپر مورد انتقاد قرار گرفته است كه معتقد است روايت هاي كلان تاريخي، نقش اراده و اختيار افراد در تحولات جوامع را كم رنگ مي كند. ضمن اينكه به جاي بشارت هاي بزرگ براي سعادت بشري در آينده، بايد تلاش كرد تا هم اكنون قدري از درد و رنج آنها كم كرد.

در میان فیلسوفان جدید اسلامی و ایرانی مثل سید احمد فردید هم اعتقاد به فلسفه تاريخ هنوز موجود است، منتهی آنها معتقدند که فهم این روندهای تاریخی، نیازمند دانش قلبی و یا «حکمت انسی» است که با عقل ابزاری و علم برآمده از مغرب زمین قابل رویت نیست. به عنوان مثال فردید اعتقاد داشت که مفهوم «انقلاب» هم به معنی ظهور جلوه دیگری از اسماء الهی است و چیز جدیدی به حساب نمي آيد.

حالا اینکه عبدالرحمن جامی هم معتقد به فلسفه تاريخ بوده است، نیازمند بررسی بیشتر است. اما تا آنجا كه مشخص است او خود را از پيروان ابن عربي (اندلسي ) مي دانسته است و بعيد نيست كه اين شعر در توصيف همان عقايد بيان شده باشد. خاصه اينكه كتاب «لوايح» او هم با گرايش هاي صوفيانه و اصطلاحا «وحدت وجودي» نوشته شده است

📌متن كامل را اينجا بخوانيد

نشريه كارخانه‌دار

16 Nov, 20:01


🟥 ظرفيت هاي صنعتي و معدني کردستان ؛ آنچه دارد و آنچه می تواند داشته باشد

✍️ سید معروف صمدی

استان كردستان، علی رغم وجود ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های خدادادی همچون منابع طبیعی بکر و دست نخورده و لبریز از گیاهان دارویی و معادن معادن مختلف از طلا تا انواع سنگ های گران قیمت و صادراتی و برخورداری از موقعیت جغرافیایی و مرزهای مشترک با کشور همسایه و وجود منابع انسانی تحصیل کرده ارزان و فراوان و وجود رودخانه‌های پرآب و غیره ،رتبه استان به لحاظ صنعتی، در زمره استان‌های آخر کشور بشمار می رود .
به همین دلیل وجود و افزایش بیکاری و افزایش مهاجرت و فرار مغزها ، روی آوردن جوانان به کولبری و شغل‌های کاذب همچون دستفروشی و غیره ناشی از همین عقب ماندن استان از چرخه صنعت و تکنولوژی نسبت به سایر مناطق کشور می‌باشد

استان کردستان به لحاظ معادن یکی از استان‌های برخوردار و مطرح کشور می‌باشد حدود ۱۰۰ نقطه معدن شناسایی و بعضاً فعال بوده اما بهره مردم از این ثروت خدادادی به دلیل عدم وجود صنایع فراوری و تبدیلی فقط و فقط تخریب و فرسایش زمین و منابع طبیعی و همچنین مشکلات محیط زیستی آن بوده است
لذا انتظار می‌رود در این مورد دستور ایجاد صنایع فرآوری و تبدیلی صادر فرمایند .

مزیت قابل توجه دیگری استان کردستان وجود مرز مشترک با اقلیم کردستان عراق می‌باشد و همچنین بازارچه‌های مرزی که متاسفانه بهره کافی از این مزیت برده نمی‌شود چرا که بازارچه‌های مرزی از ساماندهی مناسب با برخورداری از قانون تجارت برای صادرات و واردات به کشور همسایه برخوردار نیستند.

ایجاد صنایع تولیدی متناسب با نیازهای منطقه و لزوم توجه به تجارت مرزی در کردستان و بهره‌گیری از ظرفیت بازار اقلیم و مراودات با اقلیم کردستان عراق موجب تحول اقتصادی و ایجاد اشتغال در غرب منطقه خواهد شد .
مطلب دیگری وجود شهرک‌های صنعتی از جمله مزیت‌های دیگر استان به شمار می‌رود اما متناسب با شرایط و نیازها فعال نیستند و اگر از توجه مناسبی برخوردار گردند می‌تونند در زمینه‌های افزایش تولید و اشتغال نقش لازم را ایفا کنند.
برخی از واحد‌های این شهرکها با حداقل ظرفیت فعالیت دارند .
با ایجاد خط اعتباری و پرداخت تسهیلات آسان و کم بهره و همچنین خرید زمین نسبت به افزایش مساحت و احداث و افزایش واحدهای مختلف زمینه سرمایه‌گذاری‌های جدید را در این شهرک‌ها فراهم آورد.
وجود منطقه ویژه اقتصادی بانه اگر فعال‌تر شود و از مدیریت مناسبی برخوردار گردد می‌تواند در امر صادرات و واردات و تولید مواثر افتد.
.
مسئله مهم دیگر وجود منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان می‌باشد متاسفانه از زمان تصویب تاکنون علی رغم گذشت زمان قدام قابل توجهی در جهت راه‌اندازی و بهره‌برداری از آن صورت نگرفته است، از وزیر محترم در اولین سفرشان به استان کردستان انتظار می‌رود جهت فعال نمودن این مهم دستور اقدام لازم را مبذول فرماید.
مطلب بعدی توجه به درخواست‌های خانه صنعت و معدن و تجارت کردستان در خصوص فزایش اختیارات انها و رفع مشکل انرژی ناشی از ناترازی برق و گاز واحدهای تولیدی می باشد. در چند سال گذشته تاکنون هر موقع کشور با کمبود برق و گاز مواجه شده. جهت تامین نیازهای خانگی برق و گاز واحدهای تولیدی را قطع کرده‌اند که منجر به تعطیلی کارگاه‌ها و به تبع آن مشکلات کاهش تولید اشتغال درآمد همچنین بیکاری و درآمد و در نهایت تحمیل ضرر و زیان به واحدهای تولیدی و افزایش قیمت به مصرف کنندگان گردیده است انتظار هست در این خصوص تدبیر لازم اندیشیده شود.

در پایان از دولت وفاق ملی خصوصاً وزیر محترم صمت نتظار می‌رود برای جبران عقب ماندگی‌های استان کردستان در زمینه صنعت معدن تجارت نسبت به ترغیب و تشویق شرکت‌های بزرگ سرمایه‌گذاری جهت حضور و سرمایه‌گذاری در استان کردستان از جمله ایمیدرو و شستا و همچنین اختصاص اعتبارات و پرداخت تسهیلات بانکی و معافیت‌های مالیاتی برای بخش خصوص دستور اقدام مقتضی را صادر فرمایند .
چرا که به هر میزان سرمایه‌گذاری جدید در جهت افزایش تولید و اشتغال و درآمد به همان میزان ، بیکاری و ناهنجاری‌های اجتماعی کاهش خواهد شد

نشريه كارخانه‌دار

16 Nov, 20:01


🌿

نشريه كارخانه‌دار

16 Nov, 18:52


✳️ طرح روزنامه واشینگتن پست پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا

💠 نشريه كارخانه دار

نشريه كارخانه‌دار

15 Nov, 20:32


🌿 26 آبان روز تولد اوست

🟦 همایون کاتوزیان و تلاش برای توضیح اقتصاد ‌در بستر تاریخ

✍️ قاسم خرمي

اگر از ميان متخصصان مسائل ديروز و امروز ايران بشود چندتني را برگزید و نشانه كرد، بي گمان همايون كاتوزيان كه عمري را صرف پژوهش و شناساندن ايران به ديگران كرده و یکصداثر به زبان فارسی و انگلیسی منتشر کرده است. يكي از آن ميان است.

ويژگي بزرگ او در اين است كه علاوه بر دانش اقتصاد، دستي هم در مسائل اجتماعي و تاريخي و ادبي ايران دارد و به عبارتي اديب و مورخ و جامعه شناس هم هست؛ به همين دليل، در كنار كتاب وزين« اقتصاد سياسي ايران» نوشته هاي ارزشمندي هم در باره سعدي، جمال زاده، صادق هدايت و حتي زندگي سياسي مصدق و خليل ملكي خلق كرده است.

كم هستند اقتصاداناني كه به اندازه او به عمق جامعه ايران نفوذ كرده باشند. پژوهش هاي او در باره مسائل تاريخي ايران هم سنگ و بعضا گران سنگ تر از محققين و مورخين مشهور خارجی همچون لمبتون، آبراهاميان، فوران، فلور و كدي و غيره است. شايد تفاوت اساسي در اين باشد كه براي پژوهشگران خارجي، مسائل ايران يك سوژه محض پژوهشي است كه مي توانند فارغ از هر کششی، کوشش کنند و به آن بپردازند اما كاتوزيان ایرانی است و به اين سوژه دلبسته و شايد خود بخشي از اين سوژه است.

او برخلاف اقتصاددانان لیبرال اعتقادي به «فك شدگي» اقتصاد از جامعه ندارد و اگرچه از نظریات مارکس و ویتفوگل و مکتب مارکسیستی «جامعه شناسی تاریخی» بهره برده است اما از مسائل ایران صورتبندی نظری مارکسیستی ارائه نکرده است. نوشته هاي او در حقيقت جامعه شناسيِ سياسيِ تغييرات و تحولات اقتصادي در ايران است و می خواهد اقتصاد ایران را از دریچه سیاست و در بستر تاریخ توضیح دهد.

برای کاتوزیان توسعه اقتصادي و صنعتي ايران، دغدغه و مسئله اساسي است اما پيش روي او يك پرسش مهم وجود دارد اينكه « چرا ايرانيان به رغم تغييرات مهم اقتصادي و صنعتي و رفاهي ايجاد شده در دوره پهلوي اول و دوم، خواهان تغيير حكومت شدند ودست به انقلاب زدند ؟ ». به نظر او پاسخ گويي به اين قبيل پرسش ها با متدولوژي و روش هاي پژوهشي معمول در اكادمي هاي غربي و اروپايي ممكن نيست. چون تاريخ و تجربه هاي تاريخي اروپا، با ايران متفاوت است.

به نظر كاتوزيان عدم توفيق ايرانيان در توسعه اقتصادی و سیاسی حداقل در يك قرن گذشته، در دو سطح «جامعه» و «حكومت» قابل توضيح است. در سطح جامعه، همواره گسستي ميان تجارب و انباشت ها تاريخي نسل ها وجود داشته است. اين« جامعه کلنگی» داراي حافظه كوتاه مدت است و به همین دلیل، هميشه در گردونه ای از واكنش ها و رفتارهای آزموده شده و تكراي اسير است. هرگاه از استبداد به ستوه مي آيد، دست به شورش مي زند و وقتي در معرض هرج و مرج قرار مي گيرد، دوباره براي اعاده نظم، به استبداد و ديكتاتوري دیگر پناه مي برد و «چرخه استبداد» استمرار مي یابد
📌 متن كامل را اينجا بخوانيد

نشريه كارخانه‌دار

15 Nov, 08:27


⭕️ همچنان خودرو ...!

✍️از اين «صمت»: روز نوشته هاي قاسم خرمي

روز شنبه 19 آبان 1403، با خودرو آغاز شد. اگرچه از روز اول به هوش بوديم كه عملكرد وزارت صمت در بخش هاي مختلف زير آوار اخبار خودرو نماند اما اين بهمن، زودتر از آنچه فكر مي كرديم، سرازير شد

اولين شمع را هم جناب آقاي دكتر همتي وزير محترم اقتصاد، روشن كردند كه خواهان ورود خودرو به بورس شدند. استاد همتي معمولا در همه زمينه ها، حرفي و سخني براي گفتن دارند و به لحاظ توليد حجم خبر براي رسانه ها و درد سر براي روابط عمومي ها، الحمدالله يك خبرگزاري تمام عياري هستند براي خودشان !

البته عمرشان دراز كه از برخي فاش گويي هاي سياسي و اقتصادي ايشان من گاه لذت هم مي برم و يادم هست كه حدود سه چهار سال پيش به اتفاق خانواده رفتيم پاي صندوق راي كه اداي ديني هم به ايشان كرده باشيم كه ديگه قسمت نشد

آقاي مهندس اتابك وزير محترم صمت هم در مواجهه با خبرنگاران در جايي به نام «حياط» دولت كه تنگه احد اعضاي كابينه دولت به حساب مي آيد، با ورود خودرو به بورس مخالفت كردند و اين شد آغاز ماجرايي كه دوباره خودرو به صدر اخبار روز مملكت بازگشت. اظهار نظر خودرويي و بورسي جمعي از اقتصاددانان در حضور رئيس جمهور هم بر آتش اين تنور دميد

در اين زمينه هم اظهار نظر كردن فارغ از جنجال هاي ايجاد شده، واقعا سخت است. از همكاران خواستم گزارش مفصلي از ديدگاهها و استدلالات موافقان و مخالفان ورود خودرو به بورس تهيه كنند، كه لااقل خود من بدانم حرف حساب اين ها چيست.

صداي موافقان ورود خودرو به بورس بلندتر است، رسانه هاي بيشتري هم مدافع اين ديدگاه هستند اما كارشناسان و متخصصان صنعت خودرو و كساني كه دانش و تجربه اي دارند و رسانه اي ندارند و صدايشان به جايي نمي رسد با ورود خودرو به بورس به شدت مخالفند و مي گويند اين كار به رونق مقطعي بورس و از نفس افتادن دائمي صنعت خودرو منجر خواهد شد. ناگفته نماند كه در دولت قبل هم كه باني ورود خودرو به بورس بود در اواخر، اين كار متوقف شده بود . حالا چرا دوباره مطرح شده را نمي دانم

از شما چه پنهان، در اين مدتي كه من مجددا در بخش ارتباطات وزارت صمت كار مي كنم، چشم و گوشم بيشتر بازشده و در همين فقره خودرو، چيزي هاي را مي بينم و مي شنوم كه قبلا اگر مي ديدم نمي شنيدم و اگر مي شنيدم نمي ديدم. ارتباط پيچيده اي ميان همه اخبار و مسائل و ذينفعان توليد و واردات و واگذاري خودرو و يا تحقير و شكست خودرو سازان داخلي و دولتي در جريان است كه مصداق واقعي « اقتصاد سياسي صنعت خودرو در ايران» است.

در اين زمينه بعدا بيشتر خواهم نوشت البته اگرتاآانروز سر ما را به باد ندهند. از شوخي گذشته خوب است كه در كنار مطالعات فني، به اقتصاد سياسي برخي صنايع مهم و استراتژيك كشور مثل خودرو و فولاد و پتروشيمي و ساخت و ساز كشور هم پرداخته شود و لااقل چندتا پايان نامه دكتري در اين زمينه نوشته شود.

در اين ميان چند نفر شيرپاك خورده هم مرتبط در سايت هاي مجهول الهويه عليه من مطلب مي نويسند و به وزير صمت هم پيامك مي دهند كه روابط عمومي شما اين كاره نيست! كدام كاره را نمي دانم ! چه كنيم ديگه؟! فعلا به قول خواجه جز صبوري چاره اي نيست :

اي دل اندربند زلفش از پريشاني منال
مرغ زيرک چون به دام افتد تحمل بايدش
https://t.me/Azinsamt

نشريه كارخانه‌دار

14 Nov, 14:12


🟪 ژان مونه؛ مالك كارخانه شراب كونياك فرانسه و پايه گذار اتحاديه اروپا

ژان مونه، 136 سال پیش و در تاریخ ۹ نوامبر ۱۸۸۸، در خانواده‌ای فعال در صنعت شراب در شهر کنیاک فرانسه متولد شد. پس از پایان تحصیلات دبیرستان، به جای ادامه تحصیل در دانشگاه، به تجارت شراب پیوست؛ این تجربه به او این امکان را داد که به کشورهای مختلفی مانند کانادا، ایالات متحده و روسیه سفر کند و از همان سنین جوانی با تجارت بین‌المللی و دیپلماسی آشنا شود . او را بنیان‌گذار اصلی ایده‌ی اتحادیه اروپا و معروف به «پدر اروپا» نامبده اند نقش برجسته‌ای که در شکل‌گیری اتحادیه اروپا ایفا کرد، از جنگ جهانی اول آغاز شد.

📌متن كامل را اينجا بخوانيد

نشريه كارخانه‌دار

14 Nov, 14:08


🟧🌿

نشريه كارخانه‌دار

14 Nov, 04:16


تصادف خودرو حامل وزیر صمت در مسیر سفر به استان کردستان


ساعت 5 صبح امروز پنجشنبه 24 آبان خودرو سید محمد اتابک وزیر صمت در مسیر کرج به قزوین دچار سانحه تصادف زنجیره ای شد و جهت مداوا به یکی از بیمارستان های کرج منتقل گردید. میزان آسیب دیدگی ایشان، خوشبختانه نگران کننده نیست

وزیر صمت و همراهان که از طریق زمینی عازم کردستان بودند، قرار بود از طرح ها و پروژه های صنعتی و معدنی استان بازدید به عمل آوردند و با فعالان اقتصادی نشست و گفتگو داشته باشند.


مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی وزارت صمت

نشريه كارخانه‌دار

14 Nov, 04:16


💢💢

نشريه كارخانه‌دار

13 Nov, 20:43


یک اقتصاددان: پولی که خرج فیلترشکن می‌کنیم بیشتر از قبض برق است

مهدی پازوکی، اقتصاددان:
🔺پولی که بابت فیلترینگ می‌دهم، بیش از هزینه برق است. بنابراین در اقتصاد کشور قیمت‌های نسبی حاکم نیست. باید برای فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی ماهی ۱۸۰ هزار تومان پول بدهم، در حالی‌که قبض برق من ۳۵ هزار تومان است.

🔺این‌ها نشان می‌دهد بخردانه تصمیم گرفته نمی‌شود. بخش خصوص را معطل نگه داشته‌ایم و به علت انحصارات، اجازه ورود به اقتصاد نمی‌دهیم.

نشريه كارخانه‌دار

12 Nov, 19:47


🔴 میزان ثروت ترامپ

👈 ممکن است دونالد ترامپ از طریق دارایی‌های املاک خود، از زمین‌های گلف گرفته تا هتل‌ها، به جمع ثروتمندترین افراد آمریکا ملحق شده باشد ولی سهم وی در گروه نوپای رسانه و فناوری ترامپ است که در سال جاری، دارایی خالص او را بیش از دو برابر کرده و به 5.5 میلیارد دلار رسانده است.

این شرکت رسانه‌های اجتماعی که با نماد DJT که همان حروف اول نام کامل ترامپ است معامله می‌شود، از زمان عرضه عمومی در ماه مارس، سال پرنوسانی را پشت سر گذاشته، اما افزایش اولیه ارزش بازار ترامپ مدیا در ماه مارس باعث شد که 57 درصد از سهام ترامپ به ارزش 5.2 میلیارد دلار برسد، ولی زمانی که ارزش سهام در سپتامبر به 11.75 دلار رسید، این ارزش به 1.4 میلیارد دلار کاهش یافت.

در هر حال، سهام ترامپ مدیا که دارایی اصلی آن پلتفرم Truth Social است، دارای درآمد رو به کاهش و زیان‌های زیادی بوده و باید دید که با توجه به پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری و رشد بازارهای سرمایه، به چه سمتی خواهد رفت و ثروت دونالد ترامپ که ثروتمندترین سیاستمدار آمريکاست را به کجا خواهد رساند.

💠 نشريه كارخانه دار

نشريه كارخانه‌دار

12 Nov, 19:47


🟪🍃

نشريه كارخانه‌دار

12 Nov, 05:04


💢 آقاي شریف زاده که همراه ساز بود
💢بودش صدا مناسب و اشعار هم نکو

↙️ به مناسبت سالروز در گذشت استاد ابراهيم شريف زاده

✍️ قاسم خرمي

♻️ 22 آبانماه، سالروز در گذشت استاد ابراهيم شريف زاده از پيشكسوتان موسيقي مقامي خراسان است. او در سال 1315در باخرزِ خراسان رضوي به دنيا آمد و در سال 1395 به دليل بيماري و كهولت سن از دنيا رفت.

♻️ شريف زاده هشتاد سال عمر كرد كه حداقل شصت سال از آن، صرف امور هنري اعم از نوازندگي و خوانندگي شد اما شوربختانه در باره زندگي و شرح حال اين مرد بزرگ، شايد 6صفحه نوشته پيدا نشود! از آن دسته گنجينه هايي بود كه قبل از آنكه قدرش دانسته شود، چشم از جهان فروبست.

♻️ او سه نسل از نوازندگان موسيقي نواحي جام و باخرز و تايباد را به چشم ديده بود و قديمي تر از استاد نورمحمد درپور و استاد غلامحسين سمندري به حساب مي آمد كه استاد پور عطايي در امتداد آنها قرار داشت. پير دير خنياگران شرق ايران بود.

♻️ زندگي ابراهيم شريف زاده به سختي گذشت. نه صرفا به دليل تنگناهاي معيشتي، بلكه به خاطر سالهايي كه به اجبار سكوت كرد و از موسيقي دور شد. در دهه 1360 فقط اذان مي گفت كه در آن هم البته گونه اي از موسيقي گوشنواز جاري بود.

♻️ او روستازاده اي پرتلاش و كم توقع و عاشق هنري بود كه از نياكانش آموخته بود. نسل شريف زاده ها متعلق به عصر جشنوارها و تقدير ها و تشويق ها نبودند. براي آنها، موسيقي نوعي كارِدل و شايد گونه اي از عبادت و نيايش بود. همين عشق باعث شد كه بيش از نيم قرن با دوست شفيقش غلامحسين سمندري همكاري و همدلي و همنوازي كند.

♻️ رجوع دوباره به موسيقي محلي خراسان در دهه 70 شمسي اتفاق افتاد؛ زماني كه براي معرفي شريف زاده به جامعه خيلي دير شده بود. البته طي سه دهه گذشته قطعاتي چون «سروخرامان»، «خون پاش و نغمه ريز» و «دلبر رعنا» ضبط شد و مورد استقبال هم قرار گرفت. حتي فيلم هاي كوتاهي در باره زندگي او نيز تهيه شد اما همچنان استعداد هنري و بوي‍‍ژه قدرت فوق العاده صداي او ناشناخته ماند. به عنوان مثال هنر «پادايره خواني» كه از مهارت هاي منحصر به فرد او بود، هيچ وقت به درستي اجرا و ارائه نشد و تقريبا مغفول ماند.

♻️ شايد بهترين شناخت از گوهر و هنر شريف زاده را مهدوي اخوان ثالث شاعر بزرگ خراسان كسب كرد. در سال 1361 مرتضي كاخكي نواري با صداي شريف زاده و سمندري را به اخوان رساند و او باشنيدن صدا و نواي آنها منقلب شد و در وصف هر كدام شعري سرود.

✔️ اخوان اين شعر را نوشت تا به شريف زاده برسانند و به سهم خودش قدردان هنر او باشد:

..آقاشریف زاده که همراه ساز بود
بودش صدا مناسب و اشعار هم نکو


آقای شهر و این همه خوش ذوق واهل دل
لطفی کن و سلام مرا عرض کن به او


از موی یار نازک خود تا چه دیده است
کاینسان به درد نالد، پیری چو من دو مو


آواز پیر وساز تو دیگر بباد داد
هم عرِ “رادیو”رَه و هم وِز”تل وزو”


چیزی نمانده بود مسلمان شویم باز
ز الله و یار گفتن آن پیر نیکخو…

....................................................................
🌿💐 روح آن هنرمند فقيد شاد
#بامهای_کاهگلی

نشريه كارخانه‌دار

12 Nov, 05:04


🟩🌿

نشريه كارخانه‌دار

11 Nov, 19:00



⭕️ نرخ تورم در برخی از کشورهای جهان:

🇦🇷 آرژانتین: 209٪
🇸🇾 سوریه: 120%
🇹🇷 ترکیه: 48.58٪
🇱🇧 لبنان: 32.9٪
🇳🇬 نیجریه: 32.7٪
🇮🇷 ایران: 31.2%
🇪🇬 مصر: 26.5٪
🇻🇪 ونزوئلا: 25.75٪
🇧🇩 بنگلادش: 9.92٪
🇺🇦 اوکراین: 9.7٪
🇷🇺 روسیه: 8.6٪
🇰🇿 قزاقستان: 8.5٪
🇵🇰 پاکستان: 7.2٪
🇮🇳 هند: 5.49٪
🇵🇱 لهستان: 5.0٪
🇧🇷 برزیل: 4.76٪
🇲🇽 مکزیک: 4.76٪
🇿🇦 آفریقای جنوبی: 3.8٪
🇳🇱 هلند: 3.6٪
🇭🇺 مجارستان: 3.0٪
🇳🇴 نروژ: 3.0٪
🇦🇺 استرالیا: 2.8٪
🇨🇿 چک: 2.6٪
🇯🇵 ژاپن: 2.5٪
🇦🇪 امارات متحده عربی: 2.5٪
🇺🇸 ایالات متحده: 2.4٪
🇩🇪 آلمان: 2.0٪
🇦🇹 اتریش: 1.8٪
🇪🇸 اسپانیا: 1.8٪
🇮🇩 اندونزی: 1.71٪
🇸🇦 عربستان سعودی: 1.7٪
🇬🇧 انگلستان: 1.7٪
🇨🇦 کانادا: 1.6٪
🇸🇪 سوئد: 1.6٪
🇰🇷 کره جنوبی: 1.3٪
🇫🇷 فرانسه: 1.2٪
🇮🇹 ایتالیا: 0.9٪
🇮🇪 ایرلند: 0.7٪
🇨🇳 چین: 0.3٪

🆔 @GeoecoNEWS

💠 نشريه كارخانه دار

نشريه كارخانه‌دار

10 Nov, 19:25


♦️ ماجراي ترور احمدلاجوردي

احمد فرزند بزرگ سید محمود در تهران متولد شد و بعد از دیپلم، درس را رها کرد و به تجارت پرداخت. او کسی بود که حسابداری نوین و ماشین تایپ را وارد حساب و کتاب تجارت کرد. او بخشی از سهام شرکت خانوادگی آرین را خرید و به تجارت پنبه مشغول شد. احمد در سال 1327 به آمریکا رفت و پس از بازگشت در کنار دیگر اعضای خانواده، یکی از مدیران عالی رتبه گروه صنعتی بهشهر به حساب می آمد. فرزندان او علی و حمید هم بعد از اتمام تحصیلات در آمریکا، وارد فعالیت های تجاری و صنعتی شدند و نسل چهارم لاجوردی ها به حساب می آمدند. شرکت ساختمانی «آکام» را فرزندان احمد اداره می کردند. احمد لاجوردی در سال 1358 توسط گروه فرقان ترورشد و به شدت مجروح شد. او سپس به آمریکا رفت و در سال 1388 درگذشت.
📌متن كامل را اينجا بخوانيد

نشريه كارخانه‌دار

10 Nov, 19:24


🟩🍃

نشريه كارخانه‌دار

10 Nov, 19:15


💢دليل شكست كسب و كارهاي خانوادگي

🖌حامد پاك طينت

مشکلاتی که در کسب و کار خانوادگی پدید می آید در کسب و کارهای دیگر نیست. بسیاری از آنها برغم آنکه در ابتدا خوب پیش میرود به دلیل ساختار معیوب یا عدم تمکین به اصول و از سویی منیت های مرتبط با مالکیت به مرور بیمار و سرانجام به نابودی میکشند

در اکثر آنها نه بلوغ جداسازی مدیریت از مالکیت وجود دارد،نه فرآیند جانشین پروری طی میشود و نه به ساختار و ضوابط علمی اعتقاد عملی است. فرض این است که دلسوزی و توان اداره کردن بنگاه اقتصادی به صلاح است که در دستان مالک بنگاه و خانواده باشد!

60% کسب و کارهای خانوادگی در مسیر اضمحلالند، فقط 30% کسب و کارهای خانوادگی برای رسیدن به نسل دوم جان سالم بدر می برند، 12% به نسل سوم و 2% به نسل چهارم! این آمار جهانی است. وضعیت در ایران اسف بارتر است!

💠 نشريه كارخانه دار

نشريه كارخانه‌دار

08 Nov, 20:40


⭕️ سرنوشت «رضا اصفهاني»؛

↙️
کسی که می خواست قهرمان اصلاحات ارضی در جمهوری اسلامی باشد

✍️ قاسم خرمی

💮 پيرمرد تنها و بيماري كه روز 19 آبان 1381 در يك ساختمان قديمي و متروك در ميدان حسن آباد تهران درگذشت را ممكن است خيلي از شما نشناسید و یا به ياد نياوريد. اما او با همان معيارهاي سالهای آغازین انقلاب اسلامی، ميتوانست نخست وزیر، رئیس مجلس و یا حتی رئيس جمهور ايران شود و لاجرم آینده و سرنوشت میلیون ها ایرانی را در کف بگیرد.

💮 از دوران كودكي و نوجواني و جواني رضا اصفهاني، اطلاعات زيادي در دست نيست. همين قدر مي دانيم كه او مدتي كارگري كرده و در مدرسه مروي تهران درس حوزوي خوانده و مدتي را هم در نجف گذرانده است و در حوالي سال 54 با حسينه ارشاد در پيوند بوده است.

💮 او در سال 1358 و در دوران سرپرستی عباس شیبانی بر وزارت کشاورزی، مدتی را به عنوان معاون وزیر در امور روستایی منصوب شد و طرح معروفش تحت عنوان «اصلاحات ارضی اسلامی» را به اجرا در آورد که غوغایی در کشور به پا کرد و اگر دیر جنبیده بودند، بساط مالکیت خصوصی زمین در ایران را برچیده بود.

💮 رضا اصفهانی که خود را اقتصاددان اسلامی معرفی می کرد و کتابی با عنوان «اقتصاد از دریچه اسلام» نوشته بود، به نوعی سوسیالیسم عمیق اسلامی و حتی ریاضت کشی در زندگی فردی باور داشت. به نظر او اساس اسلام بر عدالت است و برای این منظور باید از اغنیا گرفت و به فقرا بخشید.

💮 شمشیری که رضا اصفهانی برای مصادره و ملی کردن اراضی خصوصی از نیام کشیده بود، در ابتدا با تشویق و هلهله انقلابیون تندرو مواجه شد. حتی گروه‌های چپ و کمونیست هم احساس می کردند که در این فقره از او عقب مانده اند و از رضا اصفهانی به عنوان قهرمان نويافته ضد استکباری یاد می‌کردند!

💮 به زودی شمشیر بران این جوان عبوس و افراطی به استخوانی سخت گیر کرد که فکرش را نمی کرد. گروهی از ملاكين و زمینداران به علمای محلی فشار آوردند و علمای محلی به روحانیون متنفذ حکومتی رجوع کردند و عملکرد رضا اصفهانی در الغای مالکیت خصوصی زمین، با تردیدهای جدی مواجه شد و حتی امام خمینی را هم به واکنش واداشت.

💮 اما اصفهانی با شهرتی که از محل مصادره ها و یا به قول رفقایش «استکبار ستیزی» کسب کرده بود، در نخستین مجلس تشکیل شده بعد از انقلاب، به عنوان نماینده ورامین به مجلس راه یافت.
او در آغاز دوره نمایندگی یعنی بیست و سوم شهریور 1359 که هنوز سه ماهی از عمر مجلس نگذشته بود، آخرین ریسک زندگی اش را کرد و در نطقی انتحاری اعلام کرد که جمهوری اسلامی و حتی شخص آیت الله خمینی از مسیر استکبار ستیزی که در سال‌های قبل از پیروزی انقلاب 57 اعلام شده بود، عدول کرده است و به گفته او «مستضعفین، مستضعف‌تر و مستکبرین، مستکبر‌تر شده‌اند»!

💮 سخنان اصفهاني كه به اينجا رسيد جو مجلس متشنج شد؛ آن‌ هم مجلس اول كه به طور طبيعي يكي از متنوع‌ترين و متساهل ترين مجالس بود. روحانیونی که در آن زمان سخن گفتن از مستضعفان از نان شبشان واجب تر بود، طاقت این درجه از مستضعف بازی را نداشتند. یکی از نمایندگان گفت: ” ما اجازه نخواهیم داد یک نفر آدم بی هیچ چیز با شعار دادن خودش را به مجلس برساند و بعد هم در مجلس با شعار بخواهد مجلس را تحت تاثیر قرار بدهد”.

💮 به این ترتیب رضا اصفهانی که می‌خواست حسن ارسنجانی جمهوری اسلامی باشد به اتهام افكار التقاطي، یک شبه از اسب سیاست افتاد و از تمام آن دلدادگاني كه پاي درس‌هاي اقتصاد اسلامي او مي نشستند و مشوق او در مصادره‌ها و بگير و ببندها بودند، یک نفر حتی در مراسم ختم او شرکت نکردند و به اين ترتيب قهرمان نويافته ضدمالكيت خصوصي در تنهايي و انزوا از یادها رفت و دیگر هیچ کس از او چیزی نگفت.

💮 رضا اصفهاني البته آدم شارلاتان و شيادي نبود؛ صبح زود وارد ساختمان وزارت كشاورزي مي‌شد و تا پاسي از شب كار مي كرد. خورد و خوراك و هزينه هاي شخصي او بعيد است كه از يك كارمند معمولي فراتر رفته باشد، اما با هر گردش قلم او ميلياردها تومان املاك و دارايي زير و رو مي‌شد و ده‌ها نفر به خاک سیاه می‌نشست. رضا اصفهاني در حقيقت انسان باورمندي بود، اما با باورهاي خطرناك كه اثرات مخربش از خود او فراتر مي‌رفت.

💮 قدرت‌یابی انسان ناشناخته ای مثل رضا اصفهانی که شانه به شانه بازرگاني، سحابي، رفسنجانی، چمران و غيره... وارد مجلس شده بود، نشانه به هم ریختگی طبقات اجتماعی و شئونات سیاسی و ظهور پدیده‌های اتفاقی و تصادفی در عالم سیاست ایران است که می‌توانند بسيار كارآمد نما و در عين حال خطر آفرين باشند.

🔰 متن کامل را اينجا بخوانید:

نشريه كارخانه‌دار

08 Nov, 20:34


🟪🌿

نشريه كارخانه‌دار

08 Nov, 20:21


▪️پنجاه سال از تاریخ انتشار این آگهی گذشته است، این کولر همچنان با همان شکل و ظاهر و تکنولوژی تولید میگردد تنها چیزیکه تغییر کرده عکس این خانم در آگهی های این کولر و تغییر نامش از اونیورسال به آبسال است.

این آگهی در سالهای هزار و سیصد و چهل و نه و پنجاه در شماره های اردیبهشت و خرداد ماه مجله سپید و سیاه (و سایر مجلات و روزنامه ها ) در چند نوبت منتشر میگردد.
💠 نشريه كارخانه دار

نشريه كارخانه‌دار

07 Nov, 19:17


🟩 ايران نديده و ايران شناس

🖌 قاسم خرمي

17 آبان سالروز درگذشت سيدمحمدعلي جمال زاده، يكي از نوابغ ادبي و پدر داستان نويسي نوين ايران است.

خانواده او اصالتا لبناني و از سادات جبل عامل بود كه پدرش به عنوان يكي از رهبران جنبش مشروطيت توسط محمدعلي شاه قاجار اعدام شد و خود او از سن 15 سالگي براي زندگي و تحصيل، ابتدا به لبنان و سپس به سوئيس رفت.

🔰در زندگي جمال زاده دو نكته بسيار اساسي و درس آموز وجود دارد:

اول اينكه او در رشته حقوق تحصيل كرد اما هيچ وقت با اين رشته و علم انس و الفت نيافت و تقريبا هيچ نوشته حقوقي از او بر جاي نمانده است. در عوض، علاوه بر دبيات و داستان نويسي، در حوزه اقتصاد نيز داراي آثار ارزشمندي است و كتاب « گنج شايان» او يك منبع معتبر در شناخت اوضاع اقتصادي و صنعتي اواخر دوره قاجاريه به حساب مي آيد. حتي در زمينه اصلاحات ارضي دهه 40 هم مقالاتي نوشت و نامگذاري خيابان جمالزاده تهران در دوره نخست وزيري اسدالله علم، به پاس همين مقالات انجام شد.

نكته دوم كه تقريبا به يك معجزه شبيه است اينكه محمدعلي جمالزاده از صد و چندسال عمرش، فقط دوران كودكي و نوجواني را در ايران بود و تقريبا تمام عمرش را در خارج از ايران گذراند و حتي همسر خارجي اختيار كرد و در منزل هم فارسي صحبت نمي كرد اما تنها كسي است كه براي اولين بار تمام ضرب المثل ها در فرهنگ عاميانه مردم ايران را گرداوري كرد و داستان هاي واقع گرايانه او، نزديكترين روايت به زندگي و زمانه عامه مردم است. انگار او در لحظه لحظه زندگي ايرانيان هم عصرش حاضر بود و تا جايي كه ممكن بود، برخي نادرستي هاي فرهنگ عامه را به نقد كشيد و ارتقاء داد. او دور از ايران، ايراني زندگي كرد و جان سپرد

به قول حافظ:

گر چه دوریم به یاد تو قدح می‌گیریم
بُعد منزل نبود در سفر روحانی

يادش گرامي باد
📌 مطالب بيشتر در باره جمالزاده را اينجا بخوانيد

نشريه كارخانه‌دار

07 Nov, 19:13


✳️🍃

نشريه كارخانه‌دار

07 Nov, 19:12


🔴 ارزان‌ترن خودروهای جدید دنیا

👈
خودروسازان ژاپنی و کره‌ای، بیشترین خودروهای ارزان و جدید را به بازار عرضه کرده‌اند و منهای شرکت آلمانی فولکس واگن، هیچ خودروساز اروپایی دیگری در این لیست حضور ندارد و شرکت‌های آمریکایی نیز در بین 10 خودروی جدید و ارزان، جایگاهی نداشته‌اند.

💠 نشريه كارخانه دار

نشريه كارخانه‌دار

07 Nov, 19:11


🟪🌿

نشريه كارخانه‌دار

07 Nov, 13:00


🟥ناترازي انرژي و مصائب پيش روي صنعت

↩️ از اين «صمت»: روز نوشته هاي قاسم خرمي

روز چهارشنبه 16 آبان 1403 را با خبر گوش خراش پيروزي جناب ترامپ از خواب پريدم. دست به دست شدن قدرت بين دو حزب دموكرات و جمهوري خواه در نظام سياسي آمريكا، امري طبيعي است اما بازگشت مجدد ترامپ به قدرت، به هيچ وجه، پديده اي عادي نيست. پيش تر برويم، بيشتر متوجه خواهيم شد

بايد بپذيريم كه حزب جمهوري خواه در آمريكا پيروز انتخابات نشده بلكه « پديده ترامپ» يا بطور دقيقتر « جريان ترامپيسم» به پيروزي رسيده است. خوب يا بد، اين واقعيت امروز جامعه آمريكاست و بايد در مسير حفظ منافع ملي، اين واقعيت هاي هر چند تلخ را پيش روي داشته باشيم.

در مسير حركت به اداره بودم كه از انتشار نامه جمعي از فعالان صنعت فولاد به وزير صمت مطلع شدم. خواهان اتخاذ تدابيري براي پيشگيري از قطع گاز فولادسازان با شروع فصل سرما بودند. اگر چه يكي از شركت ها، محض محكم كاري، نامه دوبار امضاء كرده بود 😉 اما نامه لحن انتقادي و اعتراضي نداشت و دغدغه هاي بسيار درستي را مطرح كرده بودند. نوشته بودند كه ما در مناطق محروم و كمتر برخور كشور فعاليت داريم و اختلال در روند توليد اين واحدها مي تواند روي اشتغال و معيشت مردم اين مناطق هم تاثير گذار باشد.

در اين فقره، توليد كننده ها، حرف خيلي واضح و سر راستي مي زنند. مي گويند وقتي بنا به هر ملاحظه اي برق و گاز ما قطع مي شود و ما امكان استفاده از ظرفيت هاي كامل توليدي خودمان را نداريم، در عوض، تعهدات ما نسبت به پرداخت حقوق و بيمه كاركنان و پرداخت ماليات و صنايع بالادستي و پايين دستي، همچنان مستدام و پا برجاست. بيمه و تامين اجتماعي هم( كه قربونش برم) اين حق را دارد كه هر وقت اراده كند كل حساب هاي بانكي ما را بابت تعلل در پرداخت بيمه كاركنان توقيف كند !

الغرض؛ موضوع ناترازي انرژي و بطور خاص كمبود برق در تابستان و گاز در زمستان يك واقعيت انكار ناپذير است يا حداقل ديگه امثال من، هنر و توان تكذيب و انكار نداريم. سرمايه گذاري هاي زير ساختي بايد انجام مي شد كه طي سنوات قبل نشده است و دومين توليدكننده گاز جهان را به اين روز انداخته است. البته هنوز براي نوسازي تجهيزات و سرمايه گذاري ها خيلي دير نشده است اما از يك زمان به بعد، به جرات مي توان گفت، ديگه ديره!! ( حكايت من ظاهرا همان حكايت «اصلاح طلب اصلاح ناپذيز» است. خيلي اوضاع خوبي دارم كه از اين حرف ها هم مي زنم!😉)

ساعت 10 صبح همانروز با مديران روابط عمومي يكي از وزارتخانه هاي تامين كننده انرژي جلسه مشترك داشتيم. ما از نيازهاي صنعت به انرژي گفتيم و آنها از برخي محدوديت ها، سخن گفتند. اوضاع انرژي گل و بلبل نيست اما نااميد كننده هم نيست. البته ما در بخش صنعت به لحاظ تامين سوخت، سال راحتي را انتظار نمي كشيم.

به گمان من، راه مواجهه با جريان ترامپيسم در سطح بين المللي و راه عبور از ناترازي هاي انرژي در داخل تا حدودي شبيه هم است. براي مقابله با اولي بايد به تقويت انسجام بيشتر ميان حاكميت و دولت و ملت مبادرت كنيم. يك ايران متحد و منسجم، به اين راحتي ها قابل خدشه و آسيب نيست. منظورم وفاق دوطرفه است وگرنه
تا كه از جانب معشوق نباشد كششي
كوشش عاشق بيچاره به جايي نرسد

براي غلبه بر دومي، يعني ناترازي انرژي هم بايد بامردم صادق باشيم و واقعيت ها را شفاف در ميان بگذاريم و از آنها طلب پشتيباني و حمايت كنيم و اجازه ندهيم رسانه هاي خارجي، بي جهت توي دل مردم را خالي كنند. ضمنا براي فرهنگ سازي در مصرف بهينه سوخت هم بايد از زاويه فرهنگ سياسي يعني نوع نگرش متقابل دولت و مردم، ورود كرد( اين يكي را اجمالا بدون تشريح قبول بفرماييد😉)

حدود ساعت 4و نيم عصر وزير دارايي سودان به همراه هياتي پرشمار با آقاي مهندس اتابك وزير صمت ديدار و نشست داشتند. جا نبود بشينم و من به احترام وزير سوداني سرپا ايستادم😉.

سوداني ها تقاضا داشتند يك مركز تجاري مشترك در خارطوم تاسيس كنيم كه به مثابه نمايشگاه دائمي براي تجار ايراني باشد؛ شبيه چيزي كه ماه قبل در ارمنستان تاسيس شد. يك مقدار هم از قدرت اقتصادي و صنعتي ايران تعريف كردند و به شوخي و جدي چيزي گفتند كه وزير صمت هم في الفور متذكر شد كه ما براي چنين كاري مجوز شرعي نداريم.

ساعت حدود 8 شب باوزير گفتگوي مختصري از مسير اتاق ايشان تا پاركينگ داشتم كه ناتمام ماند و ماند براي هفته بعد...
🔰https://t.me/Azinsamt

نشريه كارخانه‌دار

07 Nov, 12:59


🟩☀️

نشريه كارخانه‌دار

07 Nov, 07:20


💢 فرصت های اقتصادی بزرگی که در تنگه هرمز از دست دادیم !

💠 نشريه كارخانه دار

نشريه كارخانه‌دار

28 Oct, 11:28


🟥 گاهي بايد به سيب زميني ها هم حسادت كرد!

↩️ از اين «صمت»: روز نوشته هاي قاسم خرمي

امروز دوشنبه 7 آبان 1403 است و من به خاطر بيماري سرماخوردگي، سر كار نرفته ام تا شايد قدري بهتر شوم.

حدود 45 روزي هست كه در ستاد وزارت صمت حضور دارم و خدمت مي كنم و به قول حافظ : « در لباس فقر ، کار اهل دولت میکنم».

اعتراف مي كنم كه از آن شور و شوق اوليه قدري كاسته شده و در ساختارها و تنگناي بوروكراسي استعداد كش و توسعه ستيز ايراني تا حدودي گير افتاده ام و در حال بشين پا شو هستم . شوربختانه، در اين مملكت راه براي خيانت هميشه باز است اما مسير دريافت مجوز خدمت بسيار پر پيچ و خم است.

خودمان را وسط انداختيم و گمان مي كرديم دوران وفاق و همدلي است و جريان هاي سياسي درون حاكميت روي هم را بوسيده اند و با هم كنار آمده اند و فرصتي است كه براي اين مملكت كاري كرد. گفتيم وقتي رضاشاه بي سواد از روشنفكران دعوت كرد بياييد وسط و براي ايران كاري بكنيد، لابد اينها هم تكان سودمندي خورده اند

اما اكنون متهمي را مي مانم كه در پيشگاه تاريخ به خاطر يك عمر جنايت زانو زده ام. اتهام من سبك زندگي و سلوك سياسي و اجتماعي من است. سبكي كه خود من اگاهانه انتخاب كرده ام و يك روز خوش نديده ام.

من به خاطر پيشينه خانوادگي ام مي توانستم بدون آنكه حرفي بزنم و كاري بكنم ، در همين سيستم، در صدر بشينم. گاهي ياد روزهاي نوجواني در مدرسه مي افتم كه مقامات و مسئولين شهر مي آمدند و دستي بر سر من مي كشيدند و هديه اي مي دادند و عكس مي گرفتند كه پايبندي خودشان را به ارزش هاي نظام و انقلاب ثابت كنند اكنون من بايد به سراغ امثال همان آدم ها بروم و تلاش كنم كه پايبندي خودم را به ارزش هاي نظام و انقلاب ثابت كنم!

اين اينترنت هم شده كارنامه اعمال ما روزنامه نگاران. با يك كليك ساده تمام اعمال چند دهه از عمر ما، پيش چشممان ظاهر مي شود. اين روزها، طرف مي آيد خيلي شيك و مجلسي با افتخار مي گويد من در 20 سال گذشته خوشبختانه هيچ حرف و سخن و نوشته اي در باره سياست و مملكت نزده ام. در ستاد ها و متينگ هاي انتخاباتي و اين قبيل قرتي بازي ها هم شركتي نداشته ام، اصلا اهل سياست و حزب و جناح هم نيستم. گاهي هم كه مي خواهد به اين هويت سيب زميني مسلك خودش رنگ و لعابي بدهد مي گويد من تكنوكراتم ! يعني تا وقتي پستي و منصبي باشد با هر دولت و شايد حكومتي مي توانم كار كنم! اينها الان عزيران دل مملكت ما هستند. گاهي بايد به سيب زميني ها هم حسادت كرد

من آن شب، با يك حساب سرانگشتي، متوجه شدم كه در طول دوره روزنامه نگاري، حدود 2 هزار عنوان مطلب نوشته ام كه حداقل 1000 عنوان آن در همين اينترنت قابل رويت و رصد است. حالا من با اين كارنامه سياه چه كنم؟ چه مي توانم بكنم؟. حالا گيرم لطفي شد و همه را بخشيدند ؛ آيا اتهام فعاليت در ستاد انتخابات آقاي پزشكيان هم، قابل بخشش است؟! اميدوارم كه اين حرف ها باعث تكدر خاطر حاميان قدرتمند رقيب او در دولت وفاق ملي نشود كه روزگار ما مي شود آخرت نتانياهو!

باري، بهتر است فعلا ختم كلام اعلام كنم كه به قول حافظ:

زاهد ظاهر پرست از حال ما آگاه نیست
در حق ما هر چه گوید جای هیچ اکراه نیست
💠 https://t.me/Azinsamt

نشريه كارخانه‌دار

28 Oct, 10:06


🟪🍃

نشريه كارخانه‌دار

28 Oct, 07:47


🔰 چرخه فرصت‌طلبی؛ زخم کهنه‌ی سیاست

در هر انتخاباتی، گروهی از مردم با هزینه‌ و تعهد، فردی را به عنوان نماینده‌ آرمان‌های خود انتخاب می‌کنند، اما پس از پیروزی، به جای این که این افراد به قدرت برسند و در تصمیمات دولتی نقش داشته باشند، دسته‌ای دیگر با فرصت‌طلبی روی کار می‌آیند؛ کسانی که نه تنها در مسیر انتخاب مردم سهمی نداشته‌اند، بلکه پیش از انتخابات حتی جرات بردن نام کاندیدای منتخب را نداشته‌اند.

اینجاست که وفای به عهد، نگاه سیستمی و تشکیلاتی و شجاعت در پیشبرد اهداف اهمیت حیاتی پیدا می‌کنند. سیاستمدارانی که از مسیر تعهد به بدنه‌ی اجتماعی‌شان فاصله می‌گیرند، عملاً به اعتماد مردم خیانت می‌کنند و درهای قدرت را به روی فرصت‌طلبانی باز می‌کنند که فقط در پی منافع خود هستند.

اما سیاست پایدار به چیزی فراتر از منافع لحظه‌ای نیاز دارد. این مسیر به رهبرانی نیاز دارد که تعهد به مردم را در اولویت قرار داده و با استقامت و شجاعت، در برابر نفوذ و فرصت‌طلبی مقاومت کنند؛ زیرا تنها با چنین رویکردی می‌توان به‌سوی آینده‌ای سالم و امیدوارکننده پیش رفت.

💠 https://t.me/Karkhanedar_Mag

نشريه كارخانه‌دار

27 Oct, 19:53


🟦 ابوالحسن دیبا و واردات اولین کامیون لیلاند به ایران

پس از جنگ جهانی دوم، اولین آسانسورها (آسانسورهای مسافری دیبا) در ساختمانهای اول ۴ طبقه نصب شدند و بعداً کارخانه ای تأسیس شد که تقریباً تمام نیازهای ایران را تولید می‌کرد.

ابوالحسن دیبا با لقب ثقه‌الدوله، فرزند فضل‌الله خان وکیل‌الملک و ملک تاج خانم نجم السلطنه، و برادر محمد مصدق دولتمرد و نخست‌وزیر ایران بود و با فرح دیبا همسر محمد رضا شاه پهلوی هم نسبت فامیلی داشت.

پس از اتمام تحصیلات مقدماتی در ایران، به اروپا رفت و در رشتۀ مالی و اقتصادی در مدرسۀ عالی تجارت نوشاتل در سوئیس، و همچنین مدرسۀ سیاسی پاریس به تحصیل ادامه داد. او بعد از اتمام تحصیلات و بازگشت به وطن، به ریاست ادارۀ امتیازات نفت در وزارت دارایی منصوب شد.

ابوالحسن دیبا مدتی نیز معاون ادارۀ نظارت راه‌آهن بود. مدتی هم ریاست ادارۀ احصائیه وزارت اقتصاد ملی و همچنین معاونت ادارۀ مستقل کل تجارت بر عهده اش بود. سپس به کل از خدمات دولتی کناره گیری کرد و مشغول کار آزاد شد.

سید ابوالفتح حشمت الدوله و سید عبدالحسین دیبا وکیل الملک، برادران ناتنی او از جانب مادر بودند.

او مدیر بیمارستان خیریۀ بزرگ نجمیۀ‌ تهران بود که توسط مادرش تأسیس شده بود.
واردات اولین کامبیون لیلاند به ایران

پس از کودتای رضاشاه در سال ۱۲۹۹، وی کار دولتی را رها کرد، زمین‌های خود را فروخت و به تجارت خصوصی مشغول شد، و شرکت دیبا و بیات را تأسیس کرد. نام این شرکت بعداً به ابوالحسن دیبا و شرکت تغییر یافت. او نوآور و آینده نگر بود و همیشه در پی آوردن مدرنیته به ایران بود. در این تلاش، فعالیت‌های زیر قابل ذکر است:

وی اولین کامیون‌های لیلاند را به ایران وارد کرد (۱۲۹۹)، به جای قاطر و کاروان شتر برای حمل و نقل جاده ای مورد استفاده قرار گرفت.
وی ماشین آلات کشاورزی (تراکتور، دروگر) را جایگزین استفاده از گاو نر کرد.
یک بخش ساخت و ساز عمران تأسیس شد تا توسعه راه‌آهن، پل‌ها، ساختمان‌ها و جاده‌ها را انجام دهد. به همین منظور اولین ماشین آلات آسفالت سازی با این شرکت وارد شد که اولین جاده‌های آسفالته در ایران را با آن ساخت.
بخش دیگری خودرو وارد کرد.
او اولین کسی بود که با یک کامپیوتر الکترونیکی دیجیتال در سال ۱۹۵۷ ، روشهای مکانیزه حسابداری را به ایران آورد[۴]
پس از جنگ جهانی دوم، اولین آسانسورها (آسانسورهای مسافری) در ساختمانهای اول ۴ طبقه نصب شدند و بعداً کارخانه ای تأسیس شد که تقریباً تمام نیازهای ایران را تولید می‌کرد.
وی اولین هتل را با استانداردهای مدرن غربی آغاز کرد (هتل پارک، تهران، ۱۹۴۰). علاوه بر این، او اولین مدرسه محلی آموزش هتل‌ها را که با مربیان خارجی کار می‌کردند، شروع کرد.
او با راه اندازی اولین تلفن مرکزی تهران، تلفن مدرن را راه اندازی کرد.
تبعید و مرگ

در اواخر عمرش، و پس از وقوع انقلاب ۱۳۵۷، مجبور به تبعید شد. این درحالی بود که وی ۶۰ سال در ایران به تجارت می‌پرداخت. این شوک به حدی بود که وی دو سال آخر زندگی خود را در بیمارستان سپری کرد و در ۲۷ فروردین ۱۳۶۱ در لوزان سوئیس درگذشت.

وی با پوران وکیلی ازدواج کرد و پدر فرهاد و ملک‌تاج دیبا است.

نشريه كارخانه‌دار

27 Oct, 19:50


🟩♦️🟩

نشريه كارخانه‌دار

27 Oct, 19:21


🟥 این گونه مرگی، حق او نبود!

✍️قاسم خرمي

عباس میرزا ابوطالبی، خیلی آرام و بی صدا در گوشه از اتاق منزلش جان داد. مرگ حق همه است اما جان دادن در گمنانی و بی خبری، و این گونه مرگی، حق او نبود.

او اهل موعظه و نوشته و خطابه نبود که بعد از مرگش اثری مکتوب بر جای گذارد؛ اهل خدمت صادقانه و بی ریا بود که شوربختانه با فرهنگ تقلب و چپاول حاکم بر جامعه امروز ما، این هنرها و سجایا، پشیزی ارزش ندارد!

میرزا ابوطالبی از باورمندان و مدیران و کارگزارن صدیق نظام جمهوری اسلامی بود که از روزهای نخست انقلاب تا سالهای بازنشستگی، مسئولیت های و مناصب مهمی اعم از استانداری و نمایندگی مجلس و معاونت وزیری و غیره را عهده دار شد اما هیچ کدام از این موقعيت ها، ذره ای در روحیه و سبک زندگی او تغییر ایجاد نکرد.

در این سالهای آخر، به جز خانواده و تعداد معدودی از دوستان، هیچ کس از سرنوشت او و از دردی که می کشید، مطلع نبود به بیماری سختی گرفتار شد که ابتدا حافظه و تکلم و در نهایت جان او را گرفت و اكنون فقط شماره تلفن او در حافظه گوشی ما باقی ماند

با عباس میرزا ابوطالبی حدود 25 سال پیش در حزب همبستگی آشنا شدم. آن حزب، به رغم نامش، زود از هم گسست اما از آن میان، تنی چند دوستان گرانمایه ای باقی ماند که یکی از آنها، خود او بود.

آخرین بار، یک سال و نیم پیش او را در کنار دریاچه چیتگر دیدم که به همراه خانواده بیرون آمده بود. در کمال تعجب اسم مرا به یاد اورد و بعد هم شنیدم که برای همیشه ساکت شده است

حاج عباس در روزهای آخر هیچکس را نمی شناخت و البته خیلی ها هم دیگر او را نمی شناختند! حاج عباس فراموش شده بود و به مرور به بیماری فراموشی دچار شد و از همه ما روی برگرداند و رفت.

خدایش بیامرزد

نشريه كارخانه‌دار

25 Oct, 20:17


⭕️ عباس ميرزا؛ وجدان بيدار حكومت خفته قاجار

✍️ قاسم خرمي

💠 سوم آبان، سالروز درگذشت عباس ميرزا، نایب السلطنه فتحعلي شاه قاجار است. ساده نيست درك حال عباس ميرزا حاكم وطن پرست آذربايجان، ارمنستان و قره باغ؛ خاصه زماني كه كشورش را در چنگال تزار خونخوار روس مي ديد و به دنبال تدبيري براي رهايي آن بود و در اين سوي ماجرا هم، رمالهاي اطراف فتحعلي شاه قاجار، او را جاسوس و عنصر بيگانه مي خواندند !

💠 آگاه مردي بود در ميان سفلگان و بي خبران كه به رغم بيماري و به رغم در گير شدن در جنگي كه با شروع آن موافق نبود اما آخرين سربازي بود كه از آن صحنه نبرد خونين و نابرابر، بازگشت! عجیب است که در چنان فضای ظلمانی و تاریکی چنین ستاره ای درخشید و دریغا که زود غروب کرد و قبل از آنکه شاه باکفایت ایران شود، در بستر بیماری درگذشت و سلطه استبداد و استثمار تداوم یافت.

👇متن کامل را اينجا بخوانيد

https://www.karkhanedar.com/%D8%AC%D9%86%DA%AF%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D9%85%D8%A7%D9%86%D8%B9-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C-%D8%B4%D8%AF%D9%86-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D9%82%D8%B1%D9%86-%D9%86%D9

نشريه كارخانه‌دار

25 Oct, 20:17


❇️❇️

نشريه كارخانه‌دار

25 Oct, 09:11


🔳 اصلاح طلب راستین و انقلابی خانه نشین درگذشت

🔹 عباس میرزا ابوطالبی فعال سیاسی اصلاح طلب و از مدیران دولت های موسوی، هاشمی و خاتمی درگذشت.
 
او در زمان وقایع انتخابات سال ۸۸ قائم مقام حزب همبستگی و مدتی رییس دوره ای جبهه اصلاحات بود که مدتی باز داشت شد
 
♦️از سوابق اجرایی او می توان به موارد زیر اشاره کرد:
معاون و جانشین وزیر مسکن و شهرسازی در دوره سید محمد خاتمی
سخنگوی وزارت مسکن و شهرسازی
استاندار کهگیلویه و بویراحمد در دوره هاشمی رفسنجانی
نماینده مردم بوئین زهرا در دوره سوم مجلس شورای اسلامی
معاون دفتر نخست وزیر مهندس میرحسین موسوی
مدیر کل امور اداری نخست وزیری
عضو هیئت عالی نظارت بر تخلفات اداری کشور
معاون سیاسی اداری استانداری زنجان
فرماندار قزوین

عضو و رئیس دوره ای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات
نایب رئیس دوم خانهٔ احزاب ایران
قائم مقام دبیر کل حزب همبستگی ایران اسلامی

روحش شاد
💠 https://t.me/Karkhanedar_Mag

نشريه كارخانه‌دار

25 Oct, 09:03


🟩🌿

نشريه كارخانه‌دار

25 Oct, 08:29


🟩 دکتر سید ابوتراب فاضل، مدیرعامل هلدینگ صنایع و معادن غدیر، مدیر شایسته فولاد ایران شد

نشريه كارخانه‌دار

24 Oct, 15:42


🟥 چطور حکمرانی را فشل کنیم؟!

✍️ شهریار عامری

1️⃣ چندی پیش سندی در فضای مجازی وایرال شد که دستورالعملی بود از طرف سرویس اطلاعاتی انگلیس برای جاسوس های نفوذی به دشمن. در این سندِ سال های1940، با جزئیات و به تفصیل اشاره شده بود که چطور می شود با عملیات خرابکارانه سیستم حکمرانی کشور دشمن را به هم ریخت. من در آغاز به مستند بودن آن دستورالعمل شک کردم ولی بعد از جستجو اصل سند را پیدا کردم و تعجبم بیشتر شد. برای کوتاهی سخن، آن دستورالعمل را در پنج اصل زیر خلاصه کرده ام:
1. مراکز تصمیم گیری را تا می توانید افزایش دهید
2. برای هر کاری یا تصمیمی یک کارگروه، کمیته، شورا .... تشکیل دهید و تعداد اعضا را تا می توانید افزایش دهید
3. کارها و تصمیمات مهم و بنیادی را معطل و بجای آن به امور روزمره و کم اهمیت بپردازید
4. با هر نوع تغییر و بهبودی مخالفت کنید و زمان تصمیم گیری را به تعویق بی اندازید و تصمیم نهایی را به مشورت بیشتر و نظرات کارشناسی دیگران منوط کنید
5. افراد همراه، بله قربان گو، کیف کش . . . را ارتقا دهید و صاحب نظران و افراد برجسته را به کارهای بی اهمیت و کوچک وادارید یا حذف کنید

2️⃣ مهمترین شاخص تعیین موفقیت و یا شکست کشورها در طول زمان، مقایسه تولید ناخالص داخلی (GDP) آنها است. تولید ناخالص ملی یا داخلی ایران در سال 1976، قبل از شروع خیزش های انقلابی 68 میلیارد دلار بوده است (به روایت آمار بانک جهانی). در همین سال GDP کشورهای اسرائیل، ترکیه و کره جنوبی، به ترتیب 16، 51 و 30 میلیارد دلار بوده است. در سال 2023 بانک جهانی GDP همان سه کشور اسرائیل، ترکیه و کره جنوبی را به ترتیب 513، 1130، 1713 میلیارد دلار اعلام کرده است. بدون در نظر گرفتن اینکه منابع ایران با هیچ یک از این سه کشور قابل مقایسه نیست و با فرض مساوات، با بستن یک تناسب ساده می شود گفت که اگر بنا بود GDP ایران با روند ترکیه رشد کند در 2023 باید به 1506 میلیارد و با رشد مساوی با اسرائیل 2180 و با رشد مساوی با کره 3883 میلیارد دلار می شد. ولی بر اساس گزارش متورم شده ارسالی (نرخ تسعیر واقعی و دولتی) از ایران به بانک جهانی حجم اقتصاد ایران 370 میلیارد دلار است. یعنی بین یک چهارم تا یک دهم آنچه می باید باشد. یعنی انقلاب شکوهمند اسلامی، اقتصادی را که 1.3 برابر ترکیه، 2.3 برابر کره جنوبی و 4.25 برابر اسرائیل غاصب بوده تحویل گرفته و بعد از 45 سال اقتصادی که یک سوم ترکیه، یک پنجم کره جنوبی و هفت دهم اسرائیل است را تحویل داده است.

3️⃣ در مورد بحث بالا باید از چه سازمان یا مقامی در ج. ا. پرسش کرد؟ از وزارت اقتصاد؟ سازمان برنامه و بودجه؟ از رئیس های ادوار بانک مرکزی؟ از وزرای ادوار نفت و نیرو؟ از معاونین ادوار رئیس جمهور؟ از خود رئیس های جمهور؟ از نمایندگان ادوار مجالس؟ از کمیسیون های ادوار مجالس؟ از رئیس های ادوار مجالس؟ از شورای نگهبان؟ از دیوان محاسبات؟ از بازرسی کل کشور؟ از مجمع تشخیص مصلحت؟ از دیوان عدالت اداری؟ از دیوان عالی کشور؟ از رئیس های ادوار قوه قضاییه؟ از مجلس خبرگان؟ از یکی از صدها شورای عالی؟ از اندیشکده ها، پژوهشکده ها، از دانشگاه های بی شمار؟ از کارشناسان و متخصصانی که هر روز از گوشه و کنار می رویند؟

4️⃣ دیروز بودجه سال 1404 (خاطرتان هست که سال 1404 قرار بود ما کجا ها باشیم) تسلیم مجلس محترم شد. کمیسیون محترم تلفیق بودجه بناست این بودجه که صدو هفتاد و هفت صفحه دارد را بررسی کند و به دولت بگوید کجاهای بودجه را چاق کند و از کجاهایش بزند. این کمیسیون بیش از چهل عضو دارد! ریز و درشت، بدون در نظر گرفتن کوچکترین ارزیابی صلاحیت اظهار نظر در یک موضوع اقتصادی، بدون گرفتن یک درس 101 در زمینه میکرو یا ماکرو اقتصاد، همینطور دورهمی باید در مورد امر خطیر بودجه کشور تصمیم بگیرند (اینکه خود بودجه با چه وضعی نوشته می شود، بماند). معلوم نیست چطور بناست تقسیم کار کنند، فرآیند کارشان چیست، انتظار از ایشان چیست؟ در راس شان هم همان نماینده محترمی ست که در زمان آقای روحانی برجام را زیر سوال برد و طرحی را علیه عضویت در برجام به قانون تبدیل کرد.

5️⃣ یعنی خلاصه به عنوان یک شهروند از کجا باید فهمید تصمیماتی که منجر به چنین فاجعه ی عظیم اقتصادی در یک کشور شده از کجا آمده است؟ چه کسی یا کسانی مسئولند؟ 700 میلیارد دلار درآمد نفت زمان آن مرد محترم کجا رفت، زیان قطع رابطه با جهان چند تریلیون دلار بوده است؟ چه کسی این زیان های نسلی را به مردم بر می گرداند؟ چه کسی برای ما جنگ تجویز می کند؟ ما را به انتظار وا می دارد؟ چه کسی حواس مردم را از بدبختی های بزرگی که به سرشان آمده پرت می کند و به فیلتر و حجاب مشغول شان می کند؟
💠https://t.me/Karkhanedar_Mag

نشريه كارخانه‌دار

24 Oct, 15:40


🟩🌿

نشريه كارخانه‌دار

24 Oct, 06:24


با حکم وزیر صمت؛«محمد آقاجانلو»، رئیس هیات عامل ایمیدرو شد

طی حکمی از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت، «محمد آقاجانلو» به سمت «رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران» منصوب شد.

نشريه كارخانه‌دار

21 Oct, 19:33


⭕️ معین‌التجار بوشهری؛ بزرگترین تاجر جنوب ایران


زندگی او با فراز و فرودهای بسیار همراه بود. اما پایه‌های آن همواره بر زمانه‌ای نامناسب و آشفته قرار داشت و همین امر منجر به آن که هرگز از تجارت به صنعت وارد نشود.

از وارث شکست پدر بودن تا ایجاد تجارتی پررونق برای خویش، از اخذ امتیاز تاسیس کمپانی‌های تجاری در جنوب ایران و ساختمان‌سازی، راه‌سازی، ایجاد اسکله، کاروان‌سرا، مغازه و کشیدن خط آهن تا تاسیس شرکتی تجاری با مشارکت تجار سرشناس ایران عصر قاجار، از بهره‌گیری از پیوندهای خانوادگی برای تحکیم پایه‌های قدرت تجاری تا همکاری با شرکت‌های خارجی در زمینه صدور و فروش کُک، اکسید سنگ و خاک قرمز هرمز، از انتصاب به منصب سرتیپی در عصر مظفری تا قرار گرفتن در سنخ تجار مشروطه‌خواه و حضورش در مجلس شورای ملی، از روی آوردنش به زمینداری تا دل‌زدگی‌اش از جریان‌های افراطی مشروطه‌خواهی، از افروختن کینه طوایف بویراحمدی در راستای تحکیم قدرتش در مناطق جنوبی تا فراز و نشیب حیات سیاسی‌اش، از مخالفت با قرارداد ۱۹۱۹ ایران و انگلیس تا مخالفتش با افزایش بودجه نظامی وزارت جنگ در دوره رضاخانی، از اختفایش از کابینه سیاه تا حمایتش از انتقال قدرت قجری مو به پهلوی و سرانجام، مورد غضب رضاشاه بودنش… او مردی بود که بیش از نیم‌قرن سیاستش را به تبع منافع اقتصادی‌اش پیش برد. او حاج‌محمد بوشهری ملقب به معین‌التجار و مشهور به حاج‌محمد دهدشتی بود.

🔰 متن کامل زندگی این تاجر پرماجرا را اينجا بخوانید

نشريه كارخانه‌دار

21 Oct, 19:33


✳️🍃

نشريه كارخانه‌دار

21 Oct, 18:40


راست ميگه بخدا

نشريه كارخانه‌دار

20 Oct, 19:22


🔴 چه ملت‌هايي شکست می‌خورند؟

👈 رازهای نهادهای اقتصادی در کسب جایزه نوبل اقتصاد 2024

✍️ حسین سلاح‌ ورزی

امروز جایزه نوبل اقتصاد به سه محقق برجسته، دارون عجم‌اوغلو، سایمون جانسون، و جیمز رابینسون اهدا شد.

این تیم اقتصاددانان و دانشمندان علوم سیاسی به خاطر تحقیقات خود در مورد اهمیت نهادهای اقتصادی و سیاسی و نقش آن‌ها در تعیین سرنوشت ملت‌ها موفق به کسب این جایزه شدند. مطالعات آنها به شکلی جذاب و روشن، توضیح می‌دهد که چرا برخی کشورها به توسعه و رفاه می‌رسند و برخی دیگر در فقر و ناکامی فرو می‌مانند.

چهره‌های پشت تحقیقات
دارون عجم‌اوغلو، استاد دانشگاه MIT و زاده استانبول، یکی از پرآوازه‌ترین اقتصاددانان جهان است. او با همکاری سایمون جانسون و جیمز رابینسون، کتاب مشهور "چرا ملت‌ها شکست می‌خورند" را نوشت که به تحلیل عمیق تفاوت‌های نهادی بین کشورها پرداخته و یکی از آثار کلیدی در عرصه اقتصاد توسعه به‌شمار می‌رود. جانسون و رابینسون نیز، هر یک در موسسات پیشرو مانند MIT و دانشگاه شیکاگو مشغول به فعالیت‌های پژوهشی و تدریس هستند.

نهادها: کلید موفقیت یا ناکامی کشورها
اساس تحقیقات این سه اقتصاددان نشان می‌دهد که نهادهای فراگیر اقتصادی و سیاسی پایه‌های اصلی برای توسعه پایدار یک کشور هستند. اگر نهادهای یک کشور به‌گونه‌ای طراحی شده باشند که حقوق و فرصت‌ها را به‌طور عادلانه توزیع کنند و از بهره‌کشی و تمرکز ثروت جلوگیری شود، اقتصاد آن کشور می‌تواند به رشد و شکوفایی برسد. در مقابل، نهادهای استثماری و متمرکز که حقوق مردم را محدود و ثروت را در دست گروه‌های خاصی متمرکز می‌کنند، منجر به فقر و رکود اقتصادی می‌شوند.

یک نمونه‌ی روشن از تحقیقات آن‌ها، مقایسه‌ی دو نیمه‌ی شهر "ناگالس" است که یکی در آمریکا و دیگری در مکزیک واقع شده است. با وجود اینکه این دو منطقه از لحاظ جغرافیایی و فرهنگی تقریباً یکسان هستند، تفاوت اصلی در نهادهای سیاسی و اقتصادی آنهاست. نهادهای فراگیر و کارآمد در بخش آمریکایی، فرصت‌های بیشتری برای پیشرفت اقتصادی و اجتماعی فراهم کرده است، در حالی که نهادهای ضعیف‌تر در بخش مکزیکی منجر به محدودیت در توسعه شده‌اند .

ارتباط با اقتصاد ایران: درس‌هایی برای اصلاحات نهادی
تحقیقات این سه اقتصاددان می‌تواند چراغ راهی برای سیاست‌گذاران ایرانی باشد.

تاریخچه اقتصاد ایران نشان داده است که نهادهای متمرکز و ناکارآمد در طول زمان مشکلات بزرگی برای رشد اقتصادی کشور ایجاد کرده‌اند. این نهادها که اغلب به نفع گروه‌های محدودی عمل کرده‌اند، فرصت‌های رشد و توسعه را برای بسیاری از مردم محدود کرده‌اند.

ایران به‌عنوان کشوری با منابع فراوان و ظرفیت‌های عظیم، همچنان با چالش‌هایی از جمله نابرابری اقتصادی، فساد نهادی و توزیع ناعادلانه منابع روبرو است. تحقیقات عجم‌اوغلو و همکارانش نشان می‌دهد که بدون اصلاحات عمیق در نهادهای اقتصادی و سیاسی، رسیدن به رشد پایدار و رفاه عمومی ممکن نخواهد بود.

برخی از اصلاحات پیشنهادی شامل تقویت حاکمیت قانون، افزایش شفافیت در فرآیندهای تصمیم‌گیری و توزیع عادلانه‌تر فرصت‌های اقتصادی است. نهادهایی که بتوانند از مشارکت عمومی حمایت کنند و حقوق همه اقشار جامعه را تضمین نمایند، می‌توانند زمینه‌ساز رشد پایدار و کاهش نابرابری‌ها در ایران شوند. همچنین، حرکت به‌سوی نهادهای فراگیر می‌تواند موجب ایجاد انگیزه در کارآفرینان و سرمایه‌گذاران شود که از پتانسیل اقتصادی ایران بهره‌برداری کنند و کشور را به سوی توسعه و رفاه هدایت کنند .

جمع‌بندی
جایزه نوبل اقتصاد 2024 به‌وضوح اهمیت نهادها را در مسیر توسعه کشورها به نمایش گذاشته است. این نظریه‌ها، نه تنها در بررسی تفاوت‌های تاریخی بین کشورهای توسعه‌یافته و توسعه‌نیافته کاربرد دارد، بلکه برای کشورهایی مانند ایران که با مشکلات نهادی و اقتصادی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، بسیار حیاتی است. اصلاحات نهادی می‌تواند کلید توسعه پایدار و عبور از بحران‌های اقتصادی باشد و تحقیقات این سه برنده نوبل، نقشه‌ی راهی برای سیاست‌گذاران ارائه می‌دهد تا مسیری برای شکوفایی و کاهش فقر پیدا کنند.

ایران با توجه به ظرفیت‌های بالای خود، اگر بتواند نهادهایش را اصلاح کند، می‌تواند به یکی از اقتصادهای پویا و باثبات منطقه تبدیل شود. همان‌طور که تحقیقات عجم‌اوغلو و همکارانش نشان داده‌اند، آینده اقتصادی هر کشور در گرو نهادهای آن است.
💠 https://t.me/Karkhanedar_Mag

نشريه كارخانه‌دار

20 Oct, 19:20


❇️❇️

نشريه كارخانه‌دار

20 Oct, 19:15


🔴 عجم اوغلو در ميان برندگان نوبل اقتصاد 2024

👈 آکادمی سلطنتی علوم سوئد پنجاه‌وششمین جایزه نوبل اقتصاد را به دارون عجم‌‌‌اوغلو، اقتصاددان ترک‌تبار آمریکایی و استاد دانشگاه MIT؛ جیمز رابینسون، اقتصاددان انگلیسی و استاد دانشگاه شیکاگو و سایمون جانسون، اقتصاددان انگلیسی و استاد دانشگاه MIT اعطا کرد.

این سه اقتصاددان با بررسی نهادهای سیاسی و اقتصادی در کشورهای مختلف، به رابطه بین نهادها و رفاه اقتصادی پی بردند و نشان دادند که نهادهای بهره‌کش، که در دوران استعمار برای کنترل منابع و قدرت توسط نخبگان ایجاد شدند، مانع از رشد بلندمدت و کاهش نابرابری می‌شوند.

با این حال، امکان تغییر و اصلاح نهادها از طریق دموکراسی و حاکمیت قانون وجود دارد و مثال بارز این موضوع، دو نیمه شهر نوگالس در آمریکا و مکزیک است؛ جایی که تفاوت‌های نهادی منجر به شرایط اقتصادی و اجتماعی متفاوتی در دو سوی حصار شده است.

این تحقیقات تأکید دارند که نهادهای فراگیر سیاسی و اقتصادی نقش کلیدی در توسعه اقتصادی دارند و جوامع باید برای اصلاح نهادهای خود تلاش کنند تا از تله نابرابری و بهره‌کشی رها شوند.
💠 https://t.me/Karkhanedar_Mag

نشريه كارخانه‌دار

20 Oct, 19:14


🟪☀️

نشريه كارخانه‌دار

20 Oct, 19:12


⭕️ آداب و اصطلاحات «گوسفندداري » در ميان مردم شرق خراسان

✍️ قاسم خرمي

🌱 يكي از مشاغل روستائيان باخرز و تايباد و همچنين تربت جام و صالح آباد، گوسفند داري است كه پوست و شير و پشم و گوشت آن، يكي از پايه هاي اقتصاد روستايي منطقه نيز به حساب مي آيد.

🌱 «گوسفندار» فردي است كه تعداد كمي بز و ميش در حد كمك معيشت خانواده در اختيار دارد. گله دار يا «رَمَه دار» معمولا به افرادي گفته مي شود كه تعداد زیادتری گوسفند در اختیار دارند و معيشت آنها از محل فروش شير و پشم گوسفندان تامين مي شود. «چوبدار» هم عموما شامل افرادي است که به پروار کردن و خريد و فروش گوسفندان مبادرت می ورزند. باي هم بزرگترين گله دار در ميان ديگر گله داران اطلاق مي شود

🌱 گوسفندداري هم مثل ساير مشاغل، داراي واژگان و اصطلاحات و حتي آداب و رسومي است كه بعضا رو به انقراض و فراموشي نهاده و برخي هم هنوز در ميان مردم داراي كاربرد است.

🖌 محمد جواد مشايخي در كتاب «فرهنگ مردم تايباد و باخرز» برخي از اين اصطلاحات را با دقت جمع آوري كرده و نشرداده است كه منبع ارزشمندي براي آشنايي با اين نوع ادبيات محلي به حساب مي آيد. خلاصه بخش هايي از اين كتاب را مرور مي كنيم:

♻️ يك گله يا رَمَه شامل حدود 500 راس گوسفند است كه مسئوليت آن به يك يا دو نفر چوپان سپرده مي شود. آذوقه يا «گُمار» چوپان را صاحبان گوسفندان تامين مي كنند و حقوق يا سهم چوپانان از محل بره هاي متولد شده در هر سال و يا پول نقد پرداخت مي شود.

♻️ گوسفندان معمولا در فصل زمستان زايمان مي كنند و از اوايل اسفند تا اواخر فرودين كه بره ها به همراه گوسفندان به چرا مي روند را فصل «بره پَي» مي گويند. بهار فصل مناسب براي شير دهي گوسفندان است. بنابراين گوسفندان به محل يا مرتعي به نام « مَلَه» آورده مي شوند. در اين فصل بره ها یا «خلمه ها» علاوه بر شير مادر مي تواند «خاك لِوَه » كنند؛ يعني از علف هاي نازك نيز بخورند.

♻️ چوپانان هر روز صبح گوسفندان را براي دوشيدن يا چيدن پشم به محل خاصي تحت عنوان «پيلو» مي آورند. براي كنترل گوسفندان هنگام دوشيدن، باید گردن يا پاي آنها به نخي محكم يا «كُوكِنه» بسته شود. شير گوسفندان ابتدا به ماست تبديل مي شود و بعد از گذشت مدتي در پوستي ريخته مي شود و با تكان هايي كه «تُلُم» زدن ناميده مي شود، به «مِسكه يا كره» تبديل مي شود و از مابقي آن «قُوروت» و «قلور يا بلغور شير» و «قَرَه قوروت» ساخته مي شود..

♻️ در شب ها و هنگامي كه گوسفندان احساس گرسنگي مي كنند، چوپان بايد آنها را به چرا يا «شُوچَر» ببرد. در زمستان ها كه رمه بيرون از آبادي نگهداري مي شود براي مراقبت از آن در مقابل باد و باران و سرما و گرگ ها، محوطه اي سرپوشيده به نام «گاش» ساخته مي شود.

♻️ گوسفندان بعد از چريدن علف، به نوشيدن آب در محيطي آرام نياز دارند وگرنه ممكن است «رَم» كنند و سيراب نشوند و يا «تشنه سوز» شوند. رم كردن گوسفندان، آنها را دچار بيماري پوستي «شپوشَه» مي كند كه بر كيفيت پشم و شير آنها تاثير مي گذارد.

♻️ از جمله فنون گله داري، تعيين و تشخيص سن گوسفند از روي نحوه رويش دندانهاي آنهاست. داشتن دندان هاي شيري، دليلي بر بره بودن است. وقتي به جاي دندان شيري، دو دندان بلند بيرون مي آيد گوسفند يكساله است، چهار دندان كه شد، دوساله است و وقتي شش دندان به جاي شيري ها درآمد، گوسفند سه ساله است. نام گوسفندان هم به دو شيوه، يعني سن و شكل ظاهري تعيين مي شود.

🔰 نام گوسفندان بر اساس سن:

🔸- كاوُر = بره ماده يك سال سن
🔸- شيشَك = بره نر يك سال سن
🔸- توقلي= گوسفند ماده دوساله كه يك بره آورده
🔸- تَكشاد= بزغاله نر يك سال سن
🔸- بَخته = بره نر دوسال سن
🔸- نوبخت = شروع دوسالگي بخته
🔸 - يك بور= سال سوم بخته
🔸- چِبُش= بزغاله ماده دوسال سن


🔰 سن گوسفندان بر اساس شكل

🔹- كِله= نصف بدن سياه و نصف ديگر سفيد
🔹- خَلَج = بزغاله سياه با خطوط بور در سر و صورت
🔹- گُزَل = تمام گوسفند سفيد است
🔹-كُر= كوسفند با گوش هاي كوچك

♻️ البته آنچه گفته شد بخشي از اصطلاحات رايج در ميان مردم باخرز و تايباد و جام است و شايد هر يك از طوايف يا روستاهاي آن، از واژگان ديگري هم استفاده كنند.

♻️ از میان نامهای گوسفندان، شیشک عنوانی است که کاربرد آن در سایر مناطق کشور هم معمول است. مثلا نسیم شمال شاعر دوره مشروطه در سرایش شعری از کلمه شیشک استفاده کرده است: «غم مخور ایران گلستان می شود/ در دکان ها قند فراوان می شود/گوشت ها شیشک ارزان می شود...»

♻️ فراموش نكنيم که اصطلاحات مالداری نیز بخشی از میراث فرهنگي ما به حساب می آیند و باید مورد توجه و مراقبت قرار گیرند.


♦️https://t.me/malinebakharz
#بامهای_کاهگلی

نشريه كارخانه‌دار

20 Oct, 09:29


🎥پزشکیان: ما در جنگ هستیم و معتقدیم که صادرکنندگان و تولید کنندگان خط مقدم جنگ هستند.

💠https://www.karkhanedar.com

نشريه كارخانه‌دار

19 Oct, 19:44


💢 بهترین اختراع دنیا متعلق به یک خانم ایرانی

پروفسور افسانه ربیعی، مخترع مستحکم ترین فوم فلزی محافظ در برابر پرتوهای هسته‌ای که بسیار شبیه استخوان بدن است. تحصیلات او از مدارس و دبیرستانهای اراک شروع شد و بعد آن دانشجوی مهندسی علوم فلزات صنعتی شریف شد و اکنون استاد با درجه پروفسوری در داشنگاه دولتی کارولینای آمریکاست

📌 متن كامل را اينجا بخوانيد

نشريه كارخانه‌دار

19 Oct, 19:43


🟩🍃

نشريه كارخانه‌دار

18 Oct, 20:10


🟥 تجمعات و تظلم خواهي ها مقابل وزارت صمت

🖌 از اين «صمت»: روز نوشته هاي قاسم خرمي

روز شنبه 21 مهر 1403 مجددا شاهد تجمعي مقابل وزارت صمت بوديم. گروهي مرد و زن، مخالف فعاليت يك معدن در اصفهان بودند و عليه معدن داران شعار مي دادند.

از اين تجمعات هميشه مقابل وزارت صمت برگزار مي شود. گاهي فعالان محيط زيست به كل روند استخراج يك معدن اعتراض دارند، گاهي معارضين تجمع مي كنند و شاكي هستند كه از اين معدن بايد سهمي به آنها برسد وگرنه جلوي فعاليت هاي معدن را خواهند گرفت. گاهي هم تعدادي پيدا مي شوند كه بگويند چرا فعاليت يك معدن متوقف شده و تكليف اشتغال فرزندانشان چه مي شود

تجمعات اخير بويژه در موضوع خودرو، همه به خاطر قول هاي عمل نشده ادوار قبلي است. حتي آنهايي كه به سياست هاي ارزي اعتراض دارند هم، اينروزهامقابل وزارت صمت تجمع مي كنند. اين تعداد از تجمعات آنهم در شروع فعاليت دولت و وزارت صمت، خيلي عادي به نظر نمي رسد خوشبختانه اغلب از پيش اعلام شده است و باعث غافلگيري نمي شود.

يك شب حدود ساعت 9 يك زن ميانسال را ديدم كه مقابل درب پاركينگ وزارتخانه ايستاده و ماسك زده و نوشته اي اعتراضي در دست دارم. فكر كنم منتظر عبور خودرو وزير بود. پياده شدم و از او خواستم فردا صبح بيايد و حرف بزنيم.

فردا كه آمد از زمين زمان شاكي بود اما اصل قضيه اين بود كه زميني از شهرك هاي صنعتي گرفته بود و اقدام به ساخت واحد توليدي نكرده بود. زمين او را در دولت قبل گرفته بودند و او شكوائيه را به دولت جديد كشيده بود. البته اقدام دولت قبل هم قانوني بود.

تظلم خواهي ريشه تاريخي دارد كه در ايران هم مسبوق به سابقه است. اما در دوران جديد بايد آنرا نااميدي از فرايندهاي اداري و بوروكراتيك دانست. هر چند برخي تجمعات، ممكن است برنامه ريزي شده و با هدف فشار براي پيشبرد خواسته غيرقانوني باشد كه گاه موفق هم مي شوند.

در تجمعات مالباختگان صندوق هاي قرض الحسنه كه در حقيقت يك خفت گيري سياسي بود، با اينكه پول آنها را كسان ديگري به جيب زده بودند و به ريش همه هم خنديدند اما دولت روحاني مجبور شد 30 هزار ميليارد تومان از پول مردم را به معترضين پرداخت كند . نصف اين مبلغ اگر صرف وام به صنايع مي شد، كلي اشتغال ايجاد مي كرد

https://t.me/Azinsamt

نشريه كارخانه‌دار

18 Oct, 16:21


🟦 چرا دولت هاي ايران در انتخاب همکاران اقتصادی با چالش مواجه شدند؟!

✍️ محمدرضا يوسفی


نتیجه انتخابات دور دوم ریاست جمهوری، پیروزی مسعود پزشکیان بود که وعده اقتصادی مشخصی بر خلاف کاندیداهای دیگر نداد. اکنون او رئیس جمهور است و رأی دهندگان انتظار تغییر در زندگی خود را دارند.

با نگاهي به دولت هاي پس از انقلاب در مي يابيم كه بجز دولت هاشمي در سایر دولتها، اختلافات مقامات اقتصادي وجود داشته است. اختلاف نظر مقامات اقتصادی در دولت موسوی منجر به کنار رفتن وزرای کار و بازرگانی شد و در دولت خاتمي، منجر به حذف وزير اقتصاد در كابينه دوم شد. وزراي اقتصاد، تعاون، راه، صنايع، نفت و رئيس سازمان برنامه در دولت احمدي نژاد نیز تغيير كردند. در دولت دوم روحاني نیز وزير اقتصاد و مشاور اقتصادي رئيس جمهور از كابينه كنار رفتند. در دولت رئیسی، رئوساي بانك مركزي و سازمان برنامه، وزراي تعاون، كشاورزي، راه و صمت نيز تغییر کردند. آیا با تکیه بر این سابقه می توان مشابه این وضعیت را برای دولت پزشکیان نیز پیش بینی کرد؟.

پرسش اصلی، چرایی این اختلافات و تغییرات در مقامات اقتصادی دولتهاست؟ پاسخ به این پرسش مي تواند روابط درون ساختار حاكميت و ساختار سياسي كشور را تبیین کرده و منجر به راهكارهايي براي بهبود شرايط شود.

در كشورهاي داراي نظام حزبي، كميته هاي حزب مسئول تدوین برنامه های كانديدای حزب می باشند. اصول و جهت گیری های اقتصادي و سياسي در مرامنامه و اساسنامه های حزب مشخص است. از این رو، اعضاي كميته متشکل از متخصصان آن رشته، ضمن عمل به وظيفه دولت سايه و نقد دولت حاكم، داراي برنامه هاي مشخص در آن حوزه هستند. كانديداي حزب نیز در يك فرايند درون حزبی، انتخاب و معرفي مي شود. از اين رو شايد ماهها قبل، كانديداي حزب براي مردم شناخته شده است. چنانچه اکنون بیش از چهار ماه قبل از انتخابات، مردم امریکا کاندیداها را می شناسند. مردم در این مدت با برنامه های کاندیداها آشنایی شده، در این بازه زمانی، رقبای انتخاباتی نیز ضمن ارائه دقیق برنامه های خود به نقد برنامه های رقیب می پردازند.

در نظام هاي فاقد احزاب، شايد كانديداها تا چند ماه قبل از انتخابات تمايلي به حضور نداشته باشند. در اين شرايط فقدان ذهن منسجم و پشتوانه علمي قوي براي رياست جمهوري طبيعي است. كانديداها معمولا نقاد وضع موجود هستند اما درك دقيقي نسبت به آنچه بايد رخ دهد، ندارند. از این رو وعده هاي زياد دست نيافتني داده، سخنان كلي بيان مي كنند. اما به هنگام استقرار، درك روشني از وضعيت كشور ندارند. در ابتداي دولت اول آقاي روحاني، شعار حل مشكلات در صد روز داده شد اما شدني نبود از اين رو گفتند منظور، گزارش در صد روز اول بوده است. بعد از ماهها، وزير وقت اقتصاد اعلام كرد كه تازه ابعاد مشكلات براي ما دارد روشن مي شود. به هر حال، منتخبان پس از پيروزي در انتخابات در دور اول نه برنامه معين دارند و نه اعضاي كابينه از قبل تعيين شده است. در قدم نخست، فرد منتخب، از حلقه مورد اعتمادش مي خواهد به بررسي افراد صاحب صلاحيت براي وزارت بپردازند. اين انتخاب بر اساس موازين علمي صورت نمي گيرد. متغيرهاي فراواني در اين گزينش محفلي موثر است. از اين رو پس از مدتي اختلافات و ناكارآمدي ها خود را آشكار مي كنند.

رئیسی وعده نشدنی ساخت یک میلیون مسکن را داد، پس از مدتی معاون اولش اعلام کرد که مردم باید خودشان یک میلیون مسکن بسازند. حتی وزير راه دولت سیزدهم نیز اعتقادي به ساخت يك ميليون مسكن در سال نداشت، در حاليكه گروهي با همين وعده ها به آقاي رئيسي رأي داده بودند.

بنابراين فقدان نظام حزبي از عوامل مهم بي برنامگي دولتها، اختلافات دروني، تغييرات اعضاي كابينه است. از اين رو تقويت نظام حزبي و التزام به لوازم آن امري ضروري است. بستر فعلي، مناسب براي رشد نظام حزبي نبوده، از اين رو تشكل هاي كنوني كشور نوعا فاقد ساختار حزبي هستند و بيشتر محلي براي دورهمي هاي منظم بوده كه در ايام انتخابات فعال مي شوند.
📌https://www.karkhanedar.com

نشريه كارخانه‌دار

18 Oct, 16:17


🟩🌿

نشريه كارخانه‌دار

18 Oct, 16:14


🔴 پرفروش‌ترین خودروهای تاریخ

نشريه كارخانه‌دار

17 Oct, 18:59


💢 واکنش ها به تقاضای نمایندگان جبهه پایداری برای برکناری ظریف


💠 https://t.me/Karkhanedar_Mag

نشريه كارخانه‌دار

17 Oct, 18:55


🔴 شیخ حمید رسایی: در جلسه نمایندگان تهران با رییس جمهور، از ابقای غیرقانونی ظریف در جایگاه معاونت رییس جمهور پرسیدم.

🔸آقای پزشکیان گفت: آقای ظریف بیرون مانده بود، اپوزسیون ما می‌شد، داخل دولت که باشد کنترل می‌شود.

🔸پاسخ عجیبی بود. همه تعجب کردیم. یعنی هر کس به این شیوه عمل کرد، یک پست می‌گیرد!

👇

نشريه كارخانه‌دار

17 Oct, 18:54


🟩🌿

نشريه كارخانه‌دار

17 Oct, 15:39


‍ .

🔲 بیوگرافیِ یحیی سنوار، فرمانده حماس که توسط اسرائیل ترور شد.


«یحیی ابراهیم حسن السنوار» مشهور به «ابو ابراهیم» متولد ۲۹ اکتبر ۱۹۶۲(۷ آبان ۱۳۴۱) در اردوگاه پناهندگان خان‌یونس در نوار غزه است. سنوار از پدر و مادری متولد شد که در جنگ اعراب و اسرائیل در سال ۱۹۴۸ از عسقلان آواره شده بودند. این اردوگاه مملو از خانواده‌های فقیر بود که در شرایط بدی زندگی می‌کردند و برای خدمات اولیه به آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد (UNRWA) متکی بودند.
 
سنوار در اوایل دهه ۱۹۸۰ (۱۳۵۸) در دانشگاه اسلامی غزه ثبت‌نام کرد، جایی که مطالعه او در زبان عربی به شکل‌دادن شخصیت کاریزماتیک او کمک کرد. او در زمانی وارد دانشگاه شد که بسیاری از جوانان فلسطینی در نوار غزه به دنبال اسلام‌گرایی بودند تا مناقشه اسرائیل و فلسطین را پس از دهه‌ها که پان عربیسم نتوانسته بود این کار را انجام دهد، حل‌وفصل کنند و سازمان‌های دانشجویی که اندیشه اسلامی را با ناسیونالیسم فلسطینی ترکیب می‌کردند به سرعت در حال رشد بودند. در سال ۱۹۸۲ سنوار به دلیل مشارکت در چنین سازمان‌هایی بازداشت شد؛ اگرچه هیچ اتهام رسمی وجود نداشت.
 
سنوار در سال ۱۹۸۹، به اتهام قتل جاسوسان اسرائیل به چهار حبس ابد محکوم شد. او در زندان، بیشتر اوقات فراغتش را صرف مطالعه خواندن روزنامه‌های اسرائیلی و تسلط کامل به زبان عبری کرد. فایننشال تایمز به نقل از «میکا کوبی» که از سنوار در شین‌بت بازجویی کرد، می‌گوید: «او کتاب‌هایی درباره شخصیت‌های اسرائیلی مانند ولادیمیر ژابوتینسکی، مناخیم بگین و اسحاق رابین می‌خواند و صدر تا ذیل شخصیت‌های اصلی اسرائیل را می‌شناسد.»
 
سنوار در زندان، بیشتر اوقات فراغتش را صرف مطالعه خواندن روزنامه‌های اسرائیلی و تسلط کامل به زبان عبری کرد. «میکا کوبی» که از سنوار در شین‌بت بازجویی کرد: «او کتاب‌هایی درباره شخصیت‌های اسرائیلی مانند ولادیمیر ژابوتینسکی، مناخیم بگین و اسحاق رابین می‌خواند و صدر تا ذیل شخصیت‌های اصلی اسرائیل را می‌شناسد.»
 

آزادیِ یحیی سنوار به عنوان بخشی از مبادله زندانیان برجسته با «گیلاد شالیت» در سال ۲۰۱۱ انجام شد. زمانی که سنوار وارد غزه شد، پیشانی‌بند سبز نمادین حماس را بر تن داشت.

در آوریل ۲۰۱۲، تنها چند ماه پس از آزادی، سنوار به عنوان یکی از اعضای دفتر سیاسی حماس در نوار غزه انتخاب شد. او از تجربه‌هایش به عنوان رهبر در زندان رژیم صهیونیستی استفاده کرد و در میان حماس به دلیل گردهم آوردن هم‌بندی‌هایش شهرت پیدا کرد.

ماه‌ها پس از به دست گرفتن کنترل حماس توسط سنوار، این جنبش یک توافق آشتی با تشکیلات خودگردان منعقد و برای نخستین‌بار از سال ۲۰۰۷، کنترل بیشتر نوار غزه را برای مدت کوتاهی به تشکیلات خودگردان واگذار کرد. روابط با مصر نیز بهبود یافت و کشور همسایه، محدودیت‌های خود را در گذرگاه مرزی با نوار غزه کاهش داد.
روزنامه فایننشال تایمز می‌گوید سنوار به شخصیتی افسانه‌ای در نوار غزه تبدیل شده و بسیاری از فلسطینی‌ها به او افتخار می‌کنند.
 
محبوبیت سنوار بعد از عملیات ۲۰۲۱ علیه سربازان اسرائیلی بیشتر شد. روزنامه فایننشال تایمز در این زمینه نوشت: سنوار به شخصیتی افسانه‌ای در نوار غزه تبدیل شده است و به نقل از یک فعال برجسته فلسطینی در بیت‌المقدس شرقی اضافه‌کرد، بسیاری از فلسطینی‌ها به او افتخار می‌کنند و او در میان مردم فلسطین بسیار محبوب است.

بعد از عملیات «طوفان الاقصی» نام سنوار بارها توسط تعدادی از مقام‌های ارشد رژیم اسرائیل از جمله «یوآو گالانت» وزیر دفاع اعلام شد.
 

«کوبی مایکل» محقق ارشد مؤسسه مطالعات امنیت ملی در تل‌آویو نیز به فاکس نیوز گفت: «سنوار از نخستین روزهای پیوستنش به حماس فعال بود. او در میان همه اسیران فلسطینی یک شخصیت بسیار تأثیرگذار بود.»

📝 منبع: تحلیل و رصد

https://t.me/Karkhanedar_Mag

نشريه كارخانه‌دار

17 Oct, 08:22


🟥بازگشت به ریل تخصص گرایی/ پایان آزمون و خطا در وزارت صمت


بنیامین نجفی/ چاپ شده در روزنامه جهان اقتصاد

با شروع به کار دولت جدید شاهد این امر بودیم که رئیس جمهور و بدنه دولت بدون توجه به نگاه های جناحی و حزبی تلاش کردند تا افراد متخصص و خبره را در جایگاه های مختلف انتخاب و منصوب کنند. در ادوار گذشته اقتصاد کشور به دلیل فاصله گرفتن از نظرات کارشناسی و متمایل شدن به سمت دیدگاه های جناحی، دچار آسیب هایی شده بود اما حالا نشانه ها حاکی از آن است که دولت جدید ریل کشور را به سمت استفاده از شایستگان و اجرای سیاست های کارشناسی تغییر داده است.
یکی از مصداق های این رویکرد تازه در وزارت صنعت،معدن و تجارت قابل مشاهده است. وزارت صمت که شاید به عنوان استراتژیک ترین و راهبردی ترین وزارتخانه اقتصادی کشور شناخته می شود، در سالیان گذشته دستخوش تغییر و تحولات زیادی در ساختار خود شد که بسیاری از آن ها جنبه آزمون و خطا داشت.
این تغییرات پی در پی هم در ساختار و هم در سطح افراد سبب وارد آمدن لطماتی به بدنه این وزارتخانه شده بود اما حالا به نظر می رسد در دوره محمد اتابک، وزیر صمت دولت چهاردهم شاهد رویکرد جدیدی هستیم که با گذشته بسیار متفاوت است.
شرایط حساس اقتصاد کشور سبب شده است که دیگر جایی برای آزمون و خطا نباشد و وزیر صمت هم با درک این امر مهم، در مدت اخیر دست به انتصاب هایی زده است که بارقه های امید را در میان فعالان اقتصادی،تولیدکنندگان و تجار زنده کرده است.
انتصاب های وزیر صمت به گونه ای رقم خورده که تقریبا در همه موارد و اکثریت قریب به اتفاق معاونان از نیروهای بدنه خود این وزارتخانه بوده اند و به سیاست فاجعه بار انتقال اتوبوسی مدیران پایان داده شد. در واقع مدیرانی منصوب شده اند که کاملا با سبقه و ساختار این وزارتخانه آشنایی دارند و هر یک در دوران مدیریت شان در ادوار گذشته توانسته اند آثار مثبتی بر جای بگذارند،افرادی که غالبا در میان فعالان اقتصادی و صنعتگران به خوشنامی و تخصص گرایی شهره هستند.
همه این ها نشانه هوشمندی در انتصابات است
محمد اتابک تاکید دارد که با توجه به تخصصی شدن مسائل تجارت داخلی و خارجی و اهمیت تنظیم بازار و کنترل قیمت‌ها که اثر آن بر معیشت مردم در شرایط کنونی حائز اهمیت است، انتخاب مدیرانی با ویژگی های بارز اخلاقی، سلامت کاری و توانمندی‌های حرفه ‌ای، نشانه ‌ای از توجه خاص وزارت صمت و دولت چهاردهم به امور تجاری و بازرگانی کشور است. مجموعه انتصاب های اخیر در وزارت صمت نشان دهنده این موضوع است که یکبار دیگر فضای سیاستگذاری تولید و تجارت به سمت تخصص گرایی و کارآمدی چرخش خواهد کرد و حضور افرادی از بدنه صنعت کشور زمینه ساز امید فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان خواهد شد و می تواند چشم انداز آن ها را نسبت به آینده روشن و مثبت کند.
وضعیتی که در سال های گذشته تا حدودی کم رنگ شده بود و حالا یکبار دیگر فارغ از مسائل جناحی و سیاسی، مدیرانی به وزارت صنعت، معدن و تجارت آمده اند که در وهله اول به شایسته سالاری و تخصص گرایی اهمیت می دهند وبعد از آن  می خواهند بدون آزمون و خطا ریل تولید تجارت کشور را به سمت توسعه پیش ببرند.

📌 متن کامل را در لینک زیر بخوانید

https://jahaneghtesad.com/fa/tiny/news-175285

نشريه كارخانه‌دار

16 Oct, 19:38


🟩🌿

نشريه كارخانه‌دار

13 Oct, 20:36


♦️مرگ راتان تاتا مالک هندی امپراطوری اقتصادی تاتا

گروه شرکت‌های تاتا TATA Group Inc در بیانیه‌ای اعلام کرد که راتان تاتا، رییس سابق گروه تاتا که یک شرکت بزرگ هندی را با مجموعه‌ای از خریدهای برجسته در صحنه جهانی قرار داد، تحت مراقبت‌های ویژه در بیمارستانی در بمبئی، درگذشت. او 86 سال داشت. گروه تاتا با رهبر خود که یک رهبر تجاری شگرفی بود و بیش از 20 سال به عنوان رییس این شرکت را اداره می‌کرد، بدرود گفت.

راتان تاتا از سال ۱۹۹۱ میلادی تا ۲۰۱۲ مدیر کمپانی تاتا بزرگترین شرکت هند بود. مشارکت‌های بی‌اندازه او در اقتصاد جهانی نه تنها گروه تاتا را بلکه ساختار اقتصادی کشور هند را دگرگون ساخته است. کمپانی تاتا در سال ۱۸۶۸ به دست جامستی تاتا از پارسیان زرتشتی هند بنیان گذاشته شد که محصولات خود را به ۱۵۰ کشور دنیا ارایه می‌کند و راتان تاتا به عنوان نوه‌ی او مدیریت این شرکت را بر دوش داشت.

راتان، تاتا را از یک گروه هندمحور به یک تجارت جهانی تبدیل کرد. نزدیک به ۶۰ تا ۶۵ درصد از درآمد او در کارهای خیریه هزینه می‌شود. این او را به یکی از برجسته‌ترین نیکوکاران جهان شناسانده است.

📌 متن كامل را اينجا بخوانيد

نشريه كارخانه‌دار

12 Oct, 19:53


توصیه معنادار فیاض زاهد به پزشکیان درباره انتخابات ۱۴۰۷/ اگر استانداری مخالف رئیس جمهور بگذارید، نیروهای سیاسی مورد حمایت خود را تحقیر کرده‌اید

🗣 فیاض زاهد، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و عضو شورای راهبری دولت چهاردهم:

🔹 آقای پزشکیان به صورت معمول برای چهار سال بعد هم انتظار دارد که از سوی حامیانش مورد حمایت قرار بگیرد. حامیان پزشکیان، او را تنها نگذاشته اند و انتظارشان این است که رئیس جمهور هم آن‌ها را تنها نگذارد.

💠 https://t.me/Karkhanedar_Mag