علم جفر @jafr_knowledge Channel on Telegram

علم جفر

@jafr_knowledge


پیرامون علم جفر
✍️ دروس استاد دکتر علی ناطقی رستمی
به اضافه: متون خطّی و چاپی، سخن اساتید و پژوهش‌های شخصی
🏬کاری از بنیاد نورستان
https://nourestan.com
▪️گروه
https://t.me/Jafr_Science
▪️کانال
https://t.me/Jafr_Knowledge
🔹مدیر ارشد
@JSAdminBot

علم جفر (Persian)

علم جفر یک کانال تلگرامی با نام کاربری jafr_knowledge است که به ارائه مطالب مرتبط با علم جفر می‌پردازد. این کانال شامل دروس استاد دکتر علی ناطقی رستمی، متون خطی و چاپی، سخن اساتید و پژوهش‌های شخصی است. همچنین، این کانال توسط بنیاد نورستان اداره می‌شود که به ارائه محتوای ارزشمند و مفید در حوزه علمی مشغول است. جهت دسترسی به گروه و کانال مخصوص علم جفر، می‌توانید به لینک‌های زیر مراجعه کنید: گروه: https://t.me/Jafr_Science، کانال: https://t.me/Jafr_Knowledge. همچنین، مدیر ارشد این کانال را می‌توانید با آیدی @JSAdminBot پیگیری کنید.

علم جفر

10 Feb, 02:49


(بخش دوم)

پاسخ به پرسش‌هایی درمورد علم جفر و حوزه قدرت و کاربردهای آن و توضیحاتی ارزشمند در رابطه با این علم شریف توسط جناب استاد دکتر ناطقی رستمی.

علم جفر

10 Feb, 02:46


(بخش اول)

پیرو سوالات مکرر عزیزان و علاقه‌مندان علم جفر در رابطه با این علم شریف، دو فایل صوتی را از جناب استاد دکتر ناطقی رستمی، خدمت اعضای کانال علم جفر تقدیم می‌کنیم. در این دو فایل صوتی جناب استاد به پرسش‌هایی مکرر در رابطه با حوزه قدرت علم جفر شریف و کاربردهای آن پاسخ می‌دهند و توضیحات ارزشمندی را درمورد این علم بیان می‌کنند.

علم جفر

25 Jan, 19:59


🔹 بخش دوازدهم

▪️نکته‌ی چهارم - دیگر این که افشای اسرار از سوی اهل بیت علیهم‌السلام منع و تحریم شده است.
علاء بن حسین بن علی بیهقی (متوفای قرن دهم ق.)، در نسخه‌ی خطی "معراج الحکیم و منهاج القویم" در باب کیمیا سخنانی دارد و هنگامی که از مولای متقیان، امیر مؤمنان، علی علیه‌سلام‌الله در باب کیمیا سؤال می‌شود و ایشان نیز بر وجود علم شریف کیمیا صحه گذاشته و اندکی توضیح می‌فرمایند ولی آن توضیح روشن‌گر و حلّال مشکل پرسش‌گران نمی‌شود و تقاضای توضیح بیشتر می‌کنند، در پاسخ چنین می‌فرمایند:
" لَوْ حَلَّ لِلماضینَ مِنْ أَهْلِ الحِکمَةَ أنْ یُکَلِّموا عَلی غَیرِ هَذَا لَعَلِمَهُ الصّبیانُ مِنْ المَکاتِبِ وَ هُوَ تعالی وَاهِبُ الْمَوَاهِبَ
- اگر حلال بود برای حکیمان گذشته، که به بیش از این [ که گفتم] صحبت کنند کودکان در مکتب آن را می‌دانستند و او [خداوند] تعالی اهدا کننده هدیه‌ها است."
و دیگر حاضر به توضیح بیش‌تر نمی‌شوند.

محمد بن عجلان گويد: از امام صادق عليه السّلام شنيدم كه مى‌فرمود: «به درستى كه خداى عز و جل به خاطر فاش كردن اسرار، مردم را با فرمايشش سرزنش كرده و مى‌فرمايد: (و هرگاه براى ايشان مطلبى درباره‌ى امنيت يا ناامنى برسد، آن را فاش مى‌كنند.) از فاش كردن بپرهيزيد.»(۱)

▪️نکته‌ی پنجم - دیگر این که برای رسیدن به حرف صحیح مستحصله در قاعده‌ی ۱۵ سطری معروف، مراحل گوناگونی از قوانین و تبصره‌ها و امتحانات باید طی شود و طی هر یک از مراحل آن، بر خلاف شیوه‌های دیگر، به زمانی طولانی نیاز دارد مثلاً پرسشی که دارای حدود ۳۰ حرف اساس باشد گاه تا چند روز پی در پی وقت می‌گیرد تا به پاسخی منتهی شود و عده‌ای گمان می‌کنند که پاسخ گرفتن از این قاعده همانند خمره‌ی رنگرزی‌ست که ظرف مدت چند دقیقه رنگ می‌شود و از سر ناآگاهی برای هر امر کوچک و بی‌ارزشی می‌گویند: جفری بزن ببینیم چه جوابی می‌دهد.
بیان این نکات از آن رو اهمیت داشت که طالبان و مشتاقان عزیز بدانند که از این علم چه می‌خواهند و کاربرد این علم و شرایطش چیست تا از انتظارات بیهوده و گاه غیر ممکن دست بشویند و با تخیلات عاری از حقیقت عمر عزیز را برای نیل به سراب تباه نسازند و دیگر این که عالم به این علم تا ملتزم به احکام نورانی شریعت نباشد ثمر و اثری از آن درنیابد و به آن دست نیازد و اگر هم بر فرض اتفاق اسرار آن برایش آشکار و کشف شود وزر و وبال اخروی را در نظر آورد و خیر چند روزه دنیا را بر آخرت ماندگار ترجیح ندهد و کسی که تقوا پیشه کند خداوند سبحان آن چه را که نمی‌داند به وی خواهد آموخت."وَاتَّقُوا اللهَ وَ یُعَلِّمُکُمُ الله".(۲)
———-
۱. الكافي ج ٢، ص ٣٧٠، سوره النساء، آیه ۸۳
۲. سوره بقرة، آیه ۲۸۲
🆔👉 @JafrScience

علم جفر

25 Jan, 19:59


🔹 بخش یازدهم

▪️نکته‌ی دوم - دیگر این که برخی از علاقه‌مندان گمان برده‌اند که تنها علاقه‌مندی یا نیاز آنان به این علم شریف، باید علت تامه‌ی تعلیم جفر باشد به آنان، بدون در نظر گرفتن شرایط این فرد مشتاق و متعلم، البته که چنین امری نه منطقی است و نه معقول چرا که:
اولاً خودِ این علاقه‌مندان در رفتار با دیگران چنین نکنند و اگر کسی از آنان تقاضایی داشته باشد تا آن را به نیروی خدادادی عقل نسنجند و مصلحت و مفسدت را در نظر نیاورند آن خواسته را اجابت نکنند. بر فرض مثال اگر کسی به آنان بگوید که: کلید منزل یا مغازه یا گاوصندوق و گنجه‌ی شخصی‌ات را در اختیارم بگذار تا از نیت و علت و امانتداری و مصلحت و ... متقاضی اطلاع حاصل نکنند و سپس شرایط آن فرد و موضوع را در نظر نیاورند بدان خواسته تن ندهند حال چگونه است که از جفار بخت برگشته می‌خواهند تا شاه کلید تمامی مجهولات عالم مادّه را بی ملاحظه‌ی این معانی و موارد، در اختیارشان بگذارد؟ و اگر چنین نکند یا خودخواه است، یا بد ذات و خبیث، یا حسود و تنگ نظر.
و ثانیاً بی تردید این علم شریف و بسیاری دیگر از شاخه‌های علوم غریبه حساس و خطیر است که خدای سبحان جهت استفاده در موارد خاص و شرایط خاص آن را در اختیار افراد متقی و مقرب درگاه خویش قرار داده است گر چه اغیاری نیز بدان دست یافته باشند.

▪️نکته‌ی سوم - دیگر این که چه بسیارند افرادی که پشیزی ارزش برای حلال و حرام و اعتقادات و اخلاق قائل نیستند و آنچه که باب میل‌شان باشد می‌خواهند که بدان دست یابند چه با رعایت حقوق دیگران چه بی رعایت حقوق دیگران، چه با رعایت موازین اخلاقی چه بی رعایت آن، و چه با مراعات قوانین دینی و چه بی مراعات آن.
کسانی که از آن سر کره خاکی به نیت رسیدن به مال دنیا و برنده شدن در فلان بلیط بخت آزمایی تماس گرفته و استمداد از علم جفر می‌خواهند و هنگامی که به آنان گفته می‌شود: این کار، تجارت نیست و تصرف در مال دیگران است بدون زحمت و حرام، در پاسخ می‌گویند: ما حاضریم که بخشی از آن را صرف ساختن مسجد و حسینیه و افراد فقیر و امور خیریه و .... کنیم یعنی با پول حرام کاری مقدس کردن و سنگ بنای کاری مقدس گذاشتن، همانند ساختن قصری بر روی آب.
یا آن کسی که می‌خواهد با این علم شریف شماره تلفن دوست .... را پیدا کند یا آن دیگری که می‌خواهد کاری کند که یک فرد نامحرم را عاشق خودش کند تا بعد به وصالش برسد و ....، همانند پاره کردن ورق‌های قرآن کریم برای ساخت موشک کاغذی.
افسوس و دریغ از یک جو توجه و التزام به مبانی اعتقادی و اخلاقی.
🆔👉 @JafrScience

علم جفر

25 Jan, 19:59


🔹 بخش دهم

پس از پست‌های ۹گانه گذشته اکنون به سطری رسیدیم که در میان پارسیان از آن با نام مُستحصله و در میان اَعراب از آن با نام متحصّله یاد می‌شود. پیش از پرداختن به این سطر به عنوان مقدمه باید به نکاتی اشاره گردد که در ورود به این سطر روشن‌گر و راهگشاست.

▪️نکته‌ی یکم - گویا تمام آنچه که در سطور پیشین بیان کردیم در برابر این سطر به مانند عدد یک است در مقابل صد. از همین روست که برخی از جفاران و اساتید هنگامی که به این مرحله رسیدند چنین آوردند که:
" قلم چو بدینجا رسید سر بشکست تقریباً صد هزار نفس و خلق را از این مسئله‌ی مستحصله در بیان تحصیل خود سرگردان و مستأصل نموده. اگر قلیلی از توجه کامله‌ی حضرت ولیّ زمان (ارواحنا فداه) به منزل مراد رسیده باشند اگر چه هر که را اسرار حق آموختند مهر کردند و دهانش دوختند، هر رمزی را مبرهن نباید نمود و هر معما را آشکار نباید کرد...."
به عبارت دیگر می‌توان گفت که اصولاً ارزش تمام قواعد جفری در هر یک از شیوه‌ها به مستحصله‌ی آن است و ماقبل و مابعد آن در برابر پیچیدگی و عظمت آن قابل ذکر نیست پیچیدگی این سطر به جهات مختلفی است که می‌توان آن را در چند مورد خلاصه کرد:
یکم این که بسیاری از مدعیان این علم که دست به قلم برده‌ و نسخ خطی فراوانی از آنان در کتابخانه‌های عمومی و خصوصی به جای مانده و در شرح آن صفحات بسیاری را سیاه کرده‌اند اساساً نه جفر را به درستی می‌شناخته‌اند و نه مستحصله‌اش را، لیکن گاه به سبب بزرگ نشان دادن خود و گاه به سبب امرار معاش و ارتزاق و گاه به سبب منافع زودگذر این دنیای فانی و گاه به سبب لذتی که از آزر رسانی به دیگران می‌برده‌اند اقدام به چنین کاری کرده‌اند.
دوم این که عده‌ای نیز همانند گروه نخست، فقط از دست نوشته‌های دیگران رونویسی کرده و آن را نشر داده‌اند و اصلاً از درستی یا نادرستی مطالب چیزی نمی‌دانسته‌اند.
سوم پیچیدگی ذاتی‌ای که در این سطر وجود دارد
چهارم ناقص نویسی، اضافه سازی و پس و پیش کردن و تحریف عمدی یا سهوی
پنجم بیان بد و نارساگویی عمدی یا سهوی
بنا بر این چه در جفر جامع که جفر درجه یک محسوب می‌شود و چه جفر ۱۵ سطری معروف که جفر درجه ۲ محسوب می‌شود یا جفرهای دیگر، تمام اهمیت استخراج پاسخ به استخراج مستحصله آن‌هاست و عده‌ای که گمان کرده‌اند با به دست آوردن سطور پیش از مستحصله کار بزرگی کرده‌اند یا بخشی از قاعده را درک کرده‌اند باید بدانند که در حقیقت فقط یک درصد از قاعده را رفته‌اند و ۹۹ درصد آن حل مستحصله و ناطق کردن حروفی است که گنگ و صامت است آن هم نه فقط به نطق آوردن بلکه نطق آوری‌ای که مرتبط به پرسش باشد چرا که بدیهی است که کلمات معنادار در هر زبانی وجود دارد اما مرتبط بودن کلمات استخراج شده به پرسش، امری است و معنادار بودن کلمات امری دیگر.
نتیجه این شد که در مرتبه‌ی نخست، مشکل عمده در استخراج سطر مستحصله وجود قاعده‌ی درست است و سپس معلم آگاه، و سپس اراده‌ای که در معلم جهت تعلیم وجود داشته باشد چه بسا که قاعده‌ی درست موجود باشد ایضاً معلم آگاه به جفر هم در دسترس، اما اراده‌ای در تعلیم دادن صحیح قاعده در معلم نباشد بنا بر این باز هم ضلع سوم این مثلث کامل نخواهد شد چرا که تا اراده‌ی تعلیم نباشد حصول نتیجه یا متعذر است یا متعسر، یعنی تقریباً یا ناممکن است یا بسیار سخت.

🆔👉 @JafrScience

علم جفر

18 Nov, 09:25


سلام بر عزیزان گروه و کانال
به اطلاع می‌رساند که پس از فراز و نشیبب‌های فراوان و تقاضای بزرگواران، نتیجه این شد که به زودی ادامه‌ی مباحث علم جفر در کانال پی‌گیری شود ان‌شاءالله.

علم جفر

06 May, 22:30


نقش شرف شمس
🆔👉 @JafrScience

علم جفر

06 May, 20:04


لوح صحیح‌تر و دقیق‌تر اسم اعظم یا همان شرف شمس بنا به بررسی‌های فراوان از منابع گوناگون
🆔👉 @JafrScience

علم جفر

06 May, 20:02


🆔👉 @JafrScience

علم جفر

06 May, 20:01


🆔👉 @JafrScience

1,529

subscribers

33

photos

20

videos