كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران @tehran_association_journalists Channel on Telegram

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

@tehran_association_journalists


مرجع رسمی مواضع و بيانيه‌های انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران

نگاهی از درون به مسائل صنفی روزنامه‌نگاری در ايران

ارتباط با ادمين
@tpaoj


تماس با انجمن: 02126720126

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران (Persian)

به کانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران خوش آمدید! این کانال به عنوان مرجع رسمی مواضع و بیانیه‌های انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران شناخته می‌شود. در اینجا شما می‌توانید نگاهی از درون به مسائل صنفی روزنامه‌نگاری در ایران داشته باشید و بیانیه‌ها و اظهارنظرهای این انجمن را به‌روزرسانی کنید. اگر سوال یا نیاز به ارتباط با ادمین کانال دارید، می‌توانید با ادمین تماس بگیرید توسط آیدی زیر: @tpaoj. همچنین می‌توانید با انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران به شماره تلفن 02126720126 تماس بگیرید. پس از عضویت در این کانال، از آخرین اخبار و تحولات مهم صنفی روزنامه‌نگاری مطلع شوید و به بحث و تبادل نظر با سایر اعضا بپردازید. از این کانال برای رشد شخصی و حرفه‌ای خود بهره ببرید و از امکانات و اطلاعات دقیق این انجمن بهره مند شوید.

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

13 Jan, 13:13


هشدار شغلی انجمن به همکاران

در ماه‌های اخیر بسیاری از همکاران روزنامه‌نگار و خبرنگار به کمیته حقوقی انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران مراجعه کرده و از کارفرما شکایت داشته‌اند که برایشان بیمه خبرنگاری رد نکرده است. متاسفانه برخی از این دوستان بعد از سال‌ها متوجه شده‌اند بیمه‌ای که برایشان رد شده، بیمه خبرنگاری نبوده است.
کمیته کار انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران از همه همکاران گرامی تقاضا می‌کند در مرحله عقد قرارداد کاری حتما توجه کافی داشته باشند که قراردادشان کارمندی نباشد و در پورتال بیمه تامین اجتماعی به صورت مداوم رصد کنند که بیمه‌شان به عنوان خبرنگار رد شده باشد. این حق طبیعی همکاران است که از کارفرما بخواهند تا بیمه‌شان را به صورت خبرنگاری رد کند.
همکاران توجه داشته باشند که در این مورد سهل‌انگاری نکنند و اجازه ندهند این امر مشمول زمان شود چراکه در پایان کار و در زمان بازنشستگی با مشکلات و مسائل متعدد مواجه خواهند شد.
تاکید بر این نکته لازم است که برخورداری از بیمه رسته خبرنگاری از حقوق مسلم خبرنگاران و روزنامه‌نگاران شاغل در رسانه‌ها است.

کمیته حقوقی انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران

@tehran_association_journalists

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

11 Jan, 19:18


چهل درصد تخفیف برای اهالی رسانه در نمایش کورالاین

تا پایان دی هرشب ساعت ۶ جز دو شب شهادت حضرت زینب. فردا یکشنبه، دوشنبه و سه‌شنبه دو اجرا ساعت ۶ و ۹ شب

کد تخفیف ۴۰ درصد ویژه اهالی رسانه:
CORA
تیوال | خرید اینترنتی بلیت نمایش کورالاین
https://www.tiwall.com/p/coraline3

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

06 Jan, 12:31


اعضای محترم انجمن
از علاقمندان به شرکت در دوره آموزش تخصصی زبان انگلیسی با رویکرد روزنامه‌نگاری درخواست می‌شود به آی دی انجمن (@tpaoj) پیام داده و برای شرکت در دوره اعلام آمادگی بفرمایند.

جزئیات این دوره متناسب با تعداد افرادی که اعلام آمادگی کنند و همچنین پس از تعیین سطح آنها مشخص و اطلاع‌رسانی خواهد شد.

@tehran_association_journalists

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

31 Dec, 10:45


شب ققنوس (جمعیت حمایت از بیماران سوخته)

هفتصد و نود و نهمین شب از سلسله شب‌های بخارا اختصاص یافته است به شب ققنوس (جمعیت حمایت از بیماران سوخته). این نشست در ساعت پنج بعدازظهر شنبه پانزدهم دی‌ماه ۱۴۰۳  با حضور استاد: دکتر علی‌اصغر دادبه،چ و علیرضا رییسی، نرگس جودکی، محمدجواد فاطمی، هومن حاجی‌غفاری، منظر فرامرز علمی و اسرین معروفی (از بچه‌های شین‌آباد) در تالار فردوسی خانۀ اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.
همچنین تجلیل از چهرۀ ماندگار سوختگی ایران، دکتر امیر‌حسین کلانتری، از دیگر بخش‌های این نشست خواهد بود. در پایان مراسم، قطعاتی توسط گروه موسیقی بامداد اجرا خواهد شد.

انجمن ققنوس در سال ۱۳۹۴ با هدف ترویج پیش‌گیری از سوختگی و حمایت از درمان و بازتوانی بیماران سوخته تاسیس شدد. این نهاد غیردولتی بوده و با کمک‌های خیرین اداره می‌شود. این انجمن علاوه بر آن که به ارایۀ خدمت به رهیدگان از سوختگی و خانواده‌های آنان در سه حوزۀ جسمی، روانی و اجتماعی پرداخته، در حوزۀ پیشگیری نیز تلاش کرده است تا خطر سوختگی افراد را با آموزش، ارتقا قوانین و استانداردها بهبود بخشد.

خانۀ اندیشمندان علوم انسانی: خیابان نجات‌الهی

@tehran_association_journalists

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

30 Dec, 16:14


حمایت انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران از جایزه دیتاژورنالیسم دقیقه

#اخبار_جایزه_دیتاژورنالیسم

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران به حامیان و همکاران جایزه دیتاژورنالیسم دقیقه پیوست. این اقدام با هدف ترویج روزنامه‌نگاریِ داده و تشویق تحلیلگرانِ داده در حوزه عمومی انجام شده است.

حضور انجمن صنفی روزنامه‌نگاران، به‌عنوان نهادی شناخته‌شده و تاثیرگذار در جامعه مطبوعاتی کشور، نقشی کلیدی در تقویت جایگاه روزنامه‌نگاری داده در رسانه‌ها ایفا خواهد کرد و به دیده شدن آثار ارزشمند شرکت‌کنندگان کمک شایانی خواهد کرد.

جوایز اصلی دومین جایزه دیتاژورنالیسم دقیقه در هفت محور زیر به بهترین آثار روزنامه‌نگاری داده اهدا خواهد شد:

۱-  بهترین تحلیل داده
۲-  بهترین روایتگری و داستان‌پردازی
۳-  بهترین روزنامه‌نگاری تحقیقی
۴-  بهترین مصورسازی داده
۵-  بهترین تحلیلگر جوان
۶-  بهترین اثر از نگاه مخاطبان
۷-  بهترین اثر از نگاه هیئت‌ داوران

گفتنی است تاکنون ۸۳ نفر برای ارسال آثار خود در جایزه دیتاژورنالیسم ثبت نام کرده و بیش از ۳۰ نفر آثار خود را برای دبیرخانه جایزه ارسال کرده‌اند. بررسی اولیه مطالب دریافت‌شده تا این لحظه نشان از ارتقای کیفی آثار نسبت به سال گذشته دارد. اگر دستی در روایتگری و تحلیل داده در حوزه عمومی دارید با مراجعه به نشانی زیر برای شرکت در رویداد ثبت نام کنید:

d-award.ir
برای ارسال آثار خود  تا ۳۰ دی ۱۴۰۳ فرصت دارید.

با احترام،
دبیرخانه دومین جایزه دیتاژورنالیسم دقیقه
۱۰ دی ۱۴۰۳

@tehran_association_journalists
@dmag_ir

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

17 Dec, 10:29


درخواست همراهی

سلام
همکاران عزیز
اگر در رسانه‌های زیر کار می‌کنید یا با دوستانی در تحریریه آنها ارتباط دارید لطفا به حساب کاربری انجمن (@tpaoj) پیام دهید. به همکاری‌تان که وقت زیادی از شما نخواهد گرفت، نیازمندیم.

دبیرخانه انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران


فارس (یا تسنیم)
کارنگ
اندیشه پویا
خبر فوری
انصاف نیوز
جماران
رجانیوز (یا مشرق)
زومیت
شهرآرا
انتخاب
عصر ایران
ایران
فرهیختگان
خبر ورزشی
هفت صبح

@tehran_association_journalists

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

11 Dec, 10:23


اعلام جزئیات مراسم ترحیم غلامرضا (شاهرخ) بادکوبه، خبرنگار پیشکسوت حوزه ورزش

زنده‌یاد بادکوبه پس از یک دوره بیماری درگذشت. او سردبیر روزنامه‌های جهان فوتبال، ورزش و اندیشه و هفته‌نامه عصر ورزش بودند و همچنین مدیریت روابط عمومی فدراسیون شمشیربازی را بر عهده داشت.

@tehran_association_journalists

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

08 Dec, 18:41


▪️درگذشت جناب آقای مهدی علیرضایی، خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم را به خانواده ایشان، دوستان و همکارانشان تسلیت می‌گوییم.
برای بازماندگان صبر طلب می‌کنیم.

@tehran_association_journalists

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

08 Dec, 12:25


📷گزارش تصویری از جلسه امضای تفاهم‌نامه بین انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران و انجمن عکاسان

@tehran_association_journalists

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

08 Dec, 12:24


متن تفاهم‌نامه بدین شرح است:

به منظور افزایش ظرفیت‌ها، توان و نفوذ نهاد صنفی-مدنی از طریق نزدیک کردن دیدگاهها و عمل مشترک در موارد مورد توافق و مطابق با قوانین جاری کشور و نیز در پیروی از مفاد اساسنامه‌های انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی و انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران این تفاهم‌نامه بین دو نهاد صنفی یاد شده منعقد می‌گردد و پس از امضای روسای هیات مدیرۀ دو انجمن لازم‌الاجرا خواهد بود.
مفاد تفاهم‌نامه
1- همکاری آموزشی اعم از برگزاری دوره‌ها، کارگاهها، سمینارها و نشست‌های حرفه‌ای، حقوقی، عمومی و صنفی در هر زمینه‌ای که طرف مقابل به آن نیاز داشته باشد. این همکاری می‌تواند در زمینۀ تامین مدرس، محل برگزاری، تامین اقلام مرتبط با برگزاری، تامین محل و هزینۀ برگزاری باشد.
2- همکاری حقوقی در پیگیری مشکلات قضایی طرفین، استفاده از ظرفیت‌های هر انجمن در پیگیری امور اعضای هر دو انجمن در ارتباط با نهادهای مسئول و استفاده از ظرفیت‌هایی که هر انجمن در مذاکره یا با امضای تفاهم‌نامه با نهادهای دیگر برای حل مشکلات قضایی کسب کرده است برای اعضای هر دو صنف.
3- همکاری و معاضدت داوطلبانه در برگزاری مهمانی‌ها، نشست‌ها، جشنواره‌ها و جایزه‌های طرف دیگر اعم از کمک‌های مشورتی، داوری جشنواره‌ها و امور اجرایی.
4- همکاری در امور پژوهشی و نظرسنجی طرفین که با هدف توسعه یا بهبود وضعیت معیشتی اعضا یا توسعۀ وضعیت رسانه‌ای کشور انجام می‌شود.
5- در صورت امکان همکاری در فعالیت‌های درمانی و ورزشی مشترک یا هر امری که به سلامت جسم وروان اعضا کمک می‌کند و استفاده از امکانات و توافق‌نامه‌های طرفین با شخص یا نهاد ثالث.
6-به منظور پیگیری و اجرای این تفاهم‌نامه از هر انجمن یک نفر معرفی می‌شود که لازم است این اشخاص در فواصل زمانی مناسب جلساتی داشته باشند.
7- در همۀ این موارد تشخیص مقدورات هر انجمن برعهدۀ رئیس آن انجمن است و طرفین متعهد می‌شوند در پیشبرد امور مشترک نهایت مساعی خود را به کار گیرند.
8- این تفاهم‌نامه در 8 بند تنظیم شده و محدودۀ زمانی ندارد و از تاریخ امضا رسمیت خواهد داشت.

@tehran_association_journalists

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

08 Dec, 12:24


اکبر منتجبی رئیس هیات مدیره انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران در این مراسم گفت: باعث افتخار و خوشحالی است که امروز چنین جلسه‌ای تشکیل شده است و در این جمع ارزشمند حضور دارم و شاهد اتفاقی مهم در راستای تقویت همکاری‌ و همبستگی میان دو صنف تأثیرگذار و محترم کشور هستم. روزنامه‌نگاران و عکاسان، همواره در کنار یکدیگر، بازتاب‌دهنده واقعیت‌ها و گزارش‌گر اتفاقات و حوادث جامعه بوده‌اند. امروز، با امضای این تفاهم‌نامه، روابط میان این دو صنف به سطح جدیدی از همکاری و هم‌افزایی ارتقا می‌یابد.

وی افزود: ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که اطلاع‌رسانی به عنوان یکی از اساسی‌ترین نیازهای جوامع بشری، وابسته به تلاش‌های خستگی‌ناپذیر روزنامه‌نگاران و عکاسان است. در این مسیر، هماهنگی و همکاری این دو صنف نه تنها می‌تواند کیفیت کار ما را بهبود بخشد، بلکه در راستای ارتقای فرهنگ، آگاهی‌بخشی و اعتمادسازی در جامعه نیز نقش مهمی ایفا می‌کند.
منتجبی درباره هدف این تفاهم‌نامه توضیح داد: هدف از این همکاری نه تنها ایجاد چارچوبی برای تسهیل تعاملات حرفه‌ای، بلکه تقویت حمایت‌های صنفی، بهبود شرایط کاری و فراهم کردن بستری برای تبادل دانش و تجربه میان اعضای این دو انجمن است. معتقدم این تفاهم‌نامه و همکاری می‌تواند به فرصتی برای کمک به یک‌دیگر باشد برای احقاق حقوق حرفه‌ای از دسته رفته‌ی اعضای هر دو صنف باشد.
از دوستانم در هیأت مدیره انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران و همچنین همه همکاران عزیز در انجمن صنفی عکاسان که در تدوین و تحقق این تفاهم‌نامه تلاش کردند، تشکر می‌کنم. این همکاری یک نقطه آغاز است؛ امید داریم که با همت و پیگیری هر دو صنف، نتایج این تفاهم‌نامه در ارتقای کیفیت فعالیت‌های حرفه‌ای ما و همچنین رضایت اعضا نمود پیدا کند.
این روزنامه‌نگار در پایان عنوان کرد: باید تأکید کنم که مسئولیت هر دو صنف در قبال جامعه، وظیفه‌ای مهم و ارزشمند است. امیدوارم با تعهد و همدلی، گامی بزرگ در راستای تحقق اهداف مشترک و ارتقای سطح اطلاع‌رسانی و هنر در کشورمان برداریم.
اسماعیل عباسی پیشکسوت و استاد عکاسی نیز بیان کرد: برای من افتخارست که پیش دوستانی هستم که برایم عزت و احترام خاصی دارند؛ کسانی که در رسانه قلم می‌زنند. این دو انجمن شاید اسم‌شان متفاوت باشد ولی برای من تفاوتی ندارند؛ یکی با قلم می‌نویسد یکی با دوربین و وقتی متن تفاهم‌نامه را خواندم بسیار خوشحال شدم.
او در پایان صحبت‌هایش تاکید کرد: هنگامی که برای دانشجویان روزنامه‌نگاری درس عکاسی می‌دادم احساس کردم با این چند واحد آنها عکاس نمی‌شوند و نیاز به همکاری‌های بیشتری وجود دارد که این تفاهم‌نامه می‌تواند سرآغاز این مسیر باشد.

@tehran_association_journalists

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

08 Dec, 12:23


جلسه امضای تفاهم‌نامه بین انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران و انجمن عکاسان مطبوعاتی ایران صبح روز یکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ در محل انجمن روزنامه‌نگاران برگزار شد.
در این جلسه اکبر منتجبی، فیاض زاهد، نغمه دانش آشتیانی، قادر باستانی اعضای هیات مدیره و ایرج اسلامی دبیر و حامد شفیعی بازرس انجمن روزنامه‌نگاران در کنار سجاد صفری نایب رییس، روح‌الله وحدتی عضو هیات مدیره و دبیر کمیته روابط عمومی و محمد دلکش عضو هیات مدیره و دبیر کمیته حقوقی انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران حضور داشتند. همچنین دکتر اسماعیل عباسی مدرس و پیشکسوت عکاسی نیز به عنوان مهمان ویژه در این برنامه حضور داشت.

ایرج اسلامی در سخنانی بیان کرد: از ابتدای شکل‌گیری انجمن، هیات مدیره قبلی و فعلی به دنبال راهکارهایی برای بسط نفوذ و قدرت انجمن بوده اند که تعامل با انجمن‌های مدنی مختلف یکی از این راه‌های بوده است و از این مسیر برای حل مشکلات اعضا استفاده کرده‌ایم.
انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران نزدیک‌ترین وضعیت را با انجمن ما دارند و به همین منظور پس از چند جلسه و مذاکره، تفاهم‌نامه مشترک بین دو صنف تدوین و نهایی شد.

سجاد صفری نایب رییس انجمن عکاسان مطبوعاتی ایران نیز گفت: این همکاری که به تازگی کلید خورده است، افق خوبی را برای پیشرفت کار ما فراهم می‌کند. در سال ۱۴۰۱ تعدادی از همکاران ما به واسطه شغل و انجام وظیفه‌شان دچار مشکلاتی شدند و انجمن تلاش کرد برچسب‌های امنیتی را از روی اعضایش بردارد و از همانجا تصمیم گرفتیم با انجمن روزنامه‌نگاران نیز همکاری کنیم.

او افزود: شغل عکاسی مطبوعاتی در حال حذف شدن است و همکاران من اغلب سراغ شغل دوم رفته یا از کار عکاسی مطبوعاتی جدا شده یا می‌شوند. امیدوارم بتوانیم هویت شغلی خود را با کمک این تفاهم‌نامه حفظ کنیم.

قانون کپی رایت در زمینه خبر و عکس همواره در حال نقض شدن است و ما می‌خواهیم با کمک هم این مشکل را تا جای ممکن حل کنیم.

این عکاس رسانه‌ای همچنین اشاره کرد: رسیدگی به دستمزدهای عکاسان خبری هم مساله مهمی است و ما امیدواریم شما هم مانند آنچه ما برای تعرفه دستمزدها تدوین کرده‌ایم، تعرفه‌ای آماده کنید تا بعدا در مذاکره با دولت بتوانیم تعرفه دستمزدها را پیش ببریم.

@tehran_association_journalists

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

03 Dec, 10:32


▪️جناب آقای امین شول
درگذشت غمبار برادر گرامیتان را تسلیت می‌گوییم و برای شما و سایر بازماندگان در این مصیبت جانکاه صبر مسٱلت می‌کنیم.

@tehran_association_journalists

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

02 Dec, 08:47


همکاران عزیز
علاقمندان به شرکت در جایزه چراغ
اگر به هر دلیلی نتوانستید ثبت نام کنید و آثار خود را ارسال کنید می‌توانید تا ساعت پنج عصر امروز دوشنبه این کار را انجام دهید.
این مهلت در پاسخ به دوستانی است که پیام داده‌اند تاکنون نتوانسته‌اند ثبت نام کنند و تمدید نخواهد شد.
پس از این ساعت شرکت در جایزه غیر فعال خواهد شد.

برای ثبت‌نام روی این لینک کلیک کنید
https://tpja.ir/festival

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

01 Dec, 06:05


اگر قرار است در جایزه چراغ شرکت کنید...

اگر تصمیم دارید در سومین دوره جایزه چراغ شرکت کنید و اثری بفرستید این کار را تا پایان ساعات امروز یکشنبه یازدهم آذرماه انجام دهید.
اگر در ثبت نام و یا بارگذاری مطلب دچار مشکلی شدید با حساب کاربری انجمن در تلگرام
@tpaoj
پیام دهید.
چراغ برای رونق روزنامه‌نگاری و ارزیابی آثار شایسته روشن است.


برای ثبت‌نام روی این لینک کلیک کنید
https://tpja.ir/festival

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

30 Nov, 09:19


چراغی برای دوره رابطه‌های تاریک
سعید ارکان‌زاده یزدی

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران در حال برگزاری سومین دوره جایزه روزنامه‌نگاری «چراغ» است. در دو دوره گذشته که در جریان برگزاری این جایزه بودم، استقلال رای داوران و بحث و جدل‌هایی که در جلسات داوری برای انتخاب برگزیدگان درمی‌گرفت مایه شوق و علاقه به این رقابت بود چرا که می‌دیدی یک کار جمعی حرفه‌ای را می‌توان با کمترین حواشی و اعمال نفوذ و غرض و کدورت پیش برد و به نتیجه رساند.

در دوره‌ای که روزنامه‌نگاری از هر طرفی، چه نهادهای سیاست‌گذار و کنترل‌کننده و چه اقتصاد رسانه و فناوری‌های ارتباطی، تحت فشار است، اینکه یک تشکل صنفی مسابقه‌ای برای داوری تولیدات روزنامه‌نگاران کشور برگزار کند دلگرم‌کننده است. منتها مستلزم استقلال رأی و سطحی قانع‌کننده از اتکا به حرفه‌ای‌گرایی است تا برانگیزاننده رغبت روزنامه‌نگاران به مشارکت در رقابت نیز باشد.

جایزه «چراغ» می‌تواند مینیاتوری از کیفیت و توان و سطح روزنامه‌نگاری در ایران باشد، اگر روزنامه‌نگاران از حوزه‌های مختلف و رسانه‌های متنوع در آن شرکت کنند و بر گستره روشنایی آن بیفزایند. در این صورت، این جایزه می‌تواند جایی نیز باشد برای قدر دیدن روزنامه‌نگاران و آثاری که در جشنواره‌ها و مراسم غیرمستقل و جهت‌دار به آن‌ها توجهی نمی‌شود و در جریان روزمره وقایع غریب و مهیب کشور، لابه‌لای تبلیغات سیاسی و کارزارهای روابط‌عمومی، گم می‌شود.

@tehran_association_journalists

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

28 Nov, 13:03


به همین راحتی می‌توانید در جایزه چراغ شرکت کنید!

منتظر شما در جایزه خودتان هستیم


برای ثبت‌نام روی این لینک کلیک کنید
https://tpja.ir/festival

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

28 Nov, 05:52


▪️همکار گرانقدر جناب آقای محمد تقی‌زاده
درگذشت مادر گرامی‌تان را تسلیت می‌گوییم و برای شما و سایر بازماندگان صبر و سلامت آرزو می‌کنیم.

@tehran_association_journalists

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

27 Nov, 10:11


منتظر شما هستیم که با آثارتان در جایزه چراغ شرکت کنید


برای ثبت‌نام روی این لینک کلیک کنید
https://tpja.ir/festival

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

27 Nov, 08:24


چراغ؛ فرصتی برای سنجش تخصصی میزان اثرگذاری و آگاهی‌بخشی نوشته‌های شما

فرهت فردنیا از روزنامه‌نگاران پیشکسوت و از جمله داوران دوره دوم جایزه روزنامه‌نگاری انجمن در مورد جایزه چراغ اینگونه می‌اندیشد:

بادرود

روزنامه‌نگاری صرفا یک شغل نیست، بلکه یک زندگی است که ارزش آن در تاثیرگذاری بر جامعه مخاطبان است. اینکه مطالب ما تا چه حد تاثیرگذار و آگاهی‌بخش است، همواره در معرض قضاوت خوانندگان است، اما شرکت در فراخوان انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران فرصتی است برای سنجش تخصصی میزان اثرگذاری و آگاهی‌بخشی نوشته‌های شما در یک‌سال اخیر.

@tehran_association_journalists

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

26 Nov, 18:09


فریاد می‌زنیم هنوز زنده‌ایم

عباس عبدی در یادداشت کوتاهی درباره برگزاری جایزه چراغ برایمان نوشت:

جوایز مدنی و غیردولتی در ایران به گونه‌ای است که به لحاظ مادی آورده‌ مهمی برای فرد منتخب ندارد زیرا وضعیت مالی این نهادها ضعیف‌تر از آن است که بتوانند با جایزه خود کمک مادی درخوری هم بنمایند ولی شاید دو‌ معنای دیگر داشته باشد که مهمتر است:

اول؛ تقویت انگیزه‌های نیروهای جوان و همکاران خلاق و متعهد به اصول حرفه‌ای
دوم؛ این که فریاد می‌زنیم؛ «ما هنوز زنده‌ایم!»

@tehran_association_journalists

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

26 Nov, 07:59


10 نکته درباره جوایز روزنامه‌نگاری
یا چرا باید در جایزه انجمن صنفی روزنامه‌نگاران شرکت کنیم

اکبر منتجبی

جوایز روزنامه‌نگاری و مشخصا جایزه انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران از چند حیث مهم است:
اول؛ برگزاری این جایزه، اعتبار بخشیدن به یک حرفه است. نشان می‌دهد که حرفه روزنامه‌نگاری به رغم تمام مشکلاتش همچنان زنده و پویا است.

دوم؛ برنده جایزه، و حتی کسی که نامزد دریافت جایزه شده است، روحیه مضاعف می‌گیرد و تشویق می‌شود تا نه تنها استانداردهای فعلی خود را حفظ کند بلکه آنها را ارتقا دهد.

سوم؛ جوایز روزنامه‌نگاری، خصوصا جایزه انجمن صنفی روزنامه‌نگاران تهران، می‌تواند تعیین کننده‌ی سطحی از استانداردهای این حرفه در گزارش‌نویسی یا گفتگو یا تولیدات ویدئویی و... باشد.

چهارم؛ برنده شدن در جایزه انجمن صنفی می‌تواند به اعتبار و شهرت روزنامه‌نگاران و رسانه‌ی آنها بیفزاید و به مخاطبان یادآور شود که کیفیت کار روزنامه‌نگار برنده‌ی جایزه، از سطح قابل قبولی برخوردار است.

پنجم؛ جوایز می‌توانند درها را به روی کارهای بهتر و فرصت‌های شغلی بیشتر برای برنده‌ی جایزه باز کنند.

ششم؛ جوایز اگر هدفمند باشند، باعث تغییرات خواهند شد. جوایز این امر را تشویق می‌کنند تا روزنامه‌نگاران به سراغ لایه‌های پنهان موضوعات بروند.

هفتم؛ کارهایی که عموما برنده جوایز شده‌اند، اغلب موضوعات خلاقانه یا جالبی داشته‌اند. این کارها می‌تواند روزنامه‌نگاران دیگر را به نوآوری و خلاقیت ترغیب کند.

هشتم: برخی از گزارش‌ها قابلیت تبدیل شدن به فیلم و رمان دارند و در این خصوص می‌توان این ظرفیت را بوجود آورد تا روزنامه‌نگاران، کارهای خود را در قالب‌های جدیدی دنبال کنند.

نهم؛ موفقیت در روزنامه‌نگاری، خدمت به منافع عمومی کشور است، و نه فقط کسب تمجیدها. جوایز را باید محصول جانبی کار خوب دانست نه تنها هدف.

دهم؛ نهایتا جایزه‌ روزنامه‌نگاری تقدیر از روزنامه‌نگارانی است که به اصول اخلاقی، دقت، و مسئولیت‌پذیری حرفه‌‌ای خود پایبند بوده و به آن عمل کرده‌اند.

@tehran_association_journalists

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

25 Nov, 15:33


تمدید مهلت ارسال آثار برای سومین دوره جایزه انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران

«چراغ» یک هفته دیگر روشن می‌ماند

مهلت ارسال آثار به سومین جایزه روزنامه‌نگاری انجمن صنفی روزنامه‌نگاران تهران، چراغ، یک هفته دیگر تمدید شد و  همکاران روزنامه‌نگار تا یکشنبه هفته آینده فرصت دارند که آثار خود را در بخش‌های مختلف ارسال کنند.
خبر جدید اینکه پلتفرم «کارزار» هم به جایزه چراغ پیوست. بدین‌ترتیب که گزارش‌هایی که در مطبوعات و رسانه‌ها برمبنای کارزارهای مطرح شده در این پلتفرم نوشته و منتشر شده‌اند در یک بخش جداگانه داوری شده و به آنها جایزه داده می‌شود. تفاوت ماجرا اینجاست که برای این بخش لازم نیست همکاران مطلبی ارسال کنند و دست‌اندرکاران این نهاد خودشان تمامی گزارش‌هایی که مرتبط با کارزارهایشان منتشر شده را گردآوری کرده و در اختیار دبیرخانه چراغ گذاشته‌اند. پس یک جایزه دیگر هم به جوایز چراغ اضافه شد.

اما توصیه‌های دبیرخانه:
راه ثبت‌نام و ارسال اثر به جایزه فقط از طریق سایت انجمن است.
ثبت‌نام کنید و اثر خود را ارسال کنید و برای ارسال اثر بعدی دوباره از حساب کاربری که درست کرده‌اید اقدام کنید.
ارسال کار خود را به روز آخر موکول نکنید.
اگر مشکلی داشتید کافی‌ست به حساب کاربری انجمن در تلگرام پیام دهید. در فاصله اندکی به شما پاسخ می‌دهیم.
@tehran_association_journalists

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

25 Nov, 11:23


نمایش «ساکورای کاغذی» در تئاتر هامون

نویسنده، طراح و کارگردان: مجید شکری
تهیه‌کننده: علیرضا اصلان
مجری طرح: سعید سیادت
مدیر تولید: حسین محروقی


بازیگران: مجید شکری، مرتضی ‌دلداده، رزا ‌خلیلی، مریم ‌معصومی‌نژاد، زهرا حاج‌حسن، علیرضا ‌اصلان، امیرحسین ‌نورانی، علیرضا ‌قلی‌زاده


از ۲۷ آبان‌ماه ۱۴۰۳
ساعت: ۱۸:۳۰
سالن تئاتر هامون

تهیه بلیت از سایت تیوال:
www.tiwall.com/p/sakura

کد تخفیف ۳۰ درصدی: kghz30

@tehran_association_journalists

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

24 Nov, 12:29


نمایش «با خشم به گذشته نگاه کن»

براساس متن «با خشم به گذشته بنگر»
نوشته جان آزبرن و ترجمه‌ سارا صابری، سام دولتی

نویسنده: محمد ‌زارعی
دراماتورژ: مازیار ‌سیدی
کارگردان: فضل ‌اله ‌عمرانی
تهیه‌کننده: سعید ‌روستایی

بازیگران: (به ترتیب حروف الفبا) مرجان ‌اتفاقیان، شیرین ‌اسماعیلی، خسرو ‌پسیانی، مازیار ‌سیدی

با تماس تصویری: رضا ‌بابک و با صدای: ستاره ‌پسیانی

آذرماه ۱۴۰۳
ساعت ۲۰:۳۰
سالن ‌کُر ‌باکس ‌پردیس ‌تئاتر ‌و ‌موسیقی ‌باغ ‌کتاب

٪۲۰ تخفیف با کد: anger20

فروش بلیت در سایت تیوال:
tiwall.com/p/lookbackinanger

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

23 Nov, 07:07


کتاب «رسانه‌ها و جامعه» منتشر شد

کتاب «رسانه‌ها و جامعه» با عنوان فرعی «قدرت، پلتفرم‌ها و مشارکت» نوشته‌ نیکولاس کاراه با ترجمه‌ پویا نعمت‌اللهی از سوی  موسسه انتشاراتی سیمای شرق به بازار نشر عرضه شد.

تمرکز کتاب بر شناخت‌شناسی انتقادی رسانه‌های پلتفرمی و نقش آنها در مناسبات قدرت است.

نویسنده با تمرکز بر سیر تاریخی فراگرد برساخت بازنمایی و هویت، نقش پلتفرم‌های رسانه‌ای را در مقام نهاد غالب و مسلط در صنایع فرهنگی دنبال می‌کند.

به باور نویسنده، پدیده‌ «نظارت‌پذیری» نتیجه‌ بلاواسطه‌‌ سازماندهی و کنترل مشارکت مخاطبان  و روشی قطعی برای اعمال قدرت است.

ازیک‌طرف رسانه‌های پلتفرمی اشکالی از ارتباطات را ممکن می‌سازند که خصیصه‌های مشارکتی و دموکراتیک دارند و هم‌زمان اشکالی از نظارت و کنترل شدید را نیز فراهم می‌آورند.

مطالعه‌ی این کتاب می‌تواند برای فعالین عرصه‌ی علوم ارتباطات، روزنامه‌نگاران و  همچنین کارشناسان و سیاست‌گذاران فرهنگی و رسانه‌ای مفید باشد.

علاقه‌مندان می‌توانند این کتاب را از طریق لینک زیر تهیه کنند
https://www.digikala.com/product/dkp-17448786/

@tehran_association_journalists

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

12 Nov, 11:40


باز هم راهنمایی در مورد شرکت در جایزه چراغ

ما در جایزه چراغ فقط بخش تک‌عکس خبری داریم.
همکاران عکاس که لینک اثر خود را بارگذاری می‌کنند توجه کنند که لینک باید تک‌عکس مورد نظر آنها را که برای شرکت در جایزه انتخاب کرده‌اند، باز کند. لینک‌هایی که به مجموعه‌ای از عکس‌های یک عکاس باز می‌شوند در روند جایزه پذیرفته نخواهند شد.

@tehran_association_journalists

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

11 Nov, 15:01


همکاران گرامی
برای ارسال آثار خود به جایزه چراغ به سایت انجمن مراجعه کنید.
تاییدیه ثبت نام و مکاتبه دبیرخانه جایزه با شما برای رفع مشکلات و نواقص احتمالی هم از طریق ایمیل (پست الکترونیک) انجمن انجام  می‌شود.
در فاصله ثبت نام و ارسال اثر  ایمیل خود را ببینید.
از  سرزدن به صندوق اسپم‌ها غافل نشوید.

@tehran_association_journalists

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

06 Nov, 06:30


 
·        منظور از «روزنامه‌نگاری تخصصی و پیگیرانه» کوشش خبرنگاران برای انتشار مداوم محتواهای خبری و تحلیلی درباره یک سوژه مشخص است.
در این بخش خبرنگاران می‌توانند آثار خود را که در دو سال گذشته منتشرشده است، ارسال کنند.
 
·       منظور از «راستی‌آزمایی اخبار» آن دسته از گزارش‌ها و محتواهای رسانه‌ای است که با هدف سنجش درستی یک یا چند خبر مشخص منتشر شده‌اند یا پیامدهای انتشار برخی اخبار جعلی را تحلیل و بررسی کرده‌اند.

·       زمان‌بندی
-        آخرین مهلت ارسال آثار: ۵ آذرماه ۱۴۰۳ است
-        تاریخ برگزاری اختتامیه از سوی دبیرخانه جشنواره اعلام می‌شود

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

06 Nov, 06:30


به نام خداوند جان و خرد
فراخوان سومین دوره جایزه انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران
چراغ
تو یکی نه‌ای هزاری تو چراغ خود برافروز

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران سومین دوره جایزه انجمن را برگزار می‌کند. از همه روزنامه‌نگاران فعال در رسانه‌های رسمی اعم از مطبوعات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری مجوزدار دعوت می‌شود با توجه به اهداف و قالب‌های اعلام شده، در سایت انجمن به نشانی https://tpja.ir/festival ثبت‌نام کنند. آثار ارسالی به جشنواره باید در فاصله زمانی ۳۱ مردادماه ۱۴۰۲ تا ۳۰ مهرماه ۱۴۰۳ در مطبوعات و رسانه‌های دارای مجوز رسمی، منتشر شده باشند. 
 
رشته‌های جشنواره
-  گزارش خبری مکتوب
-  گزارش غیرخبری مکتوب
-  مصاحبه و میزگرد مکتوب
-  گزارش‌ ویدئویی خبری
-  گزارش ویدئویی غیرخبری
-  تک عکس خبری
-  طرح و کاریکاتور
*چراغ حقیقت (بخش ویژه)
تحولات خاورمیانه (تحلیل اقدامات رژیم اسرائیل در منطقه و ابعاد حقوقی، اجتماعی و سیاسی آن)
-  روزنامه‌نگاری تخصصی و پیگیرانه
-   راستی‌آزمایی اخبار
 
·       مقررات شرکت در جایزه
-        هر شرکت‌کننده می‌تواند در دو بخش و در هر بخش با یک اثر ثبت‌نام کند.
-        شرکت‌کنندگان در بخش ویژه (چراغ حقیقت) می‌توانند در یکی از رشته‌های این بخش حداکثر با ثبت ۴ اثر (گزارش، گفت‌وگو و مقاله تحلیلی) ثبت‌نام کنند.
-        آثار فاقد نام نویسنده یا دارای نام نویسنده مستعار در صورت راهیابی به مرحله نهایی باید تاییدیه کتبی (مهر و امضاء) مدیرمسئول رسانه برسند.
-        دبیرخانه جشنواره از دریافت آثار از طریقی به جز نشانی اعلام شده در فراخوان اجتناب می‌کند.
-        در بخش چندرسانه‌ای آثاری داوری می‌شوند که به صورت اختصاصی در بخش آنلاین رسانه تولید شده باشند.
-        در صورتی که در هر یک از قالب‌های جشنواره کمتر از ۲۰ اثر به دبیرخانه ارسال شود، آن بخش از فرایند داوری حذف می‌شود.
-        دبیرخانه، آثاری که خارج از مقررات، ارسال شده باشند را پیش از مرحله داوری حذف می‌کند.
-        اعضای هیئت داوران جشنواره با نظرخواهی از روزنامه‌نگاران باسابقه و خوشنام انتخاب می‌شوند.
-        دبیر هیئت داوران به زودی معرفی می‌شود و سایر اعضای تیم داوری در روز اختتامیه جایزه معرفی خواهند شد.
-        شاخص‌های مورد نظر داوران برای نمره‌دهی هر اثر پیشاپیش اعلام می‌شود. نمره کلی هر اثر مجموع نمره‌های اثر از نظر شاخص‌های یادشده خواهد بود.
-        هر داور در مرحله نخست داوری از نتیجه کار سایر داوران بی‌اطلاع خواهد بود. آثاری که بالاترین نمره‌ها را کسب کرده‌اند در جلسات مشترک هیأت داوران هر بخش مورد بررسی نهایی قرار می‌گیرند.
-         دبیر جایزه در هر دوره فرآیند کلی امور را مدیریت می‌کند و فاقد حق رای در بخش داوری است.
-        اعضای هیأت مدیره و بازرسان انجمن در جایزه شرکت نمی‌کنند.
-         امکان شرکت دادن مطالب یا محتواهایی که توسط دو نفر یا بیشتر تولید شده‌اند وجود دارد. در صورت برگزیده شدن این آثار، جایزه نقدی میان صاحبان آثار تقسیم می‌شود.
-         در حال حاضر و تا اطلاع بعدی عضویت در انجمن صنفی روزنامه‌نگاران شرط شرکت در جایزه نیست.
 
·       پاسخ به برخی پرسش‌های احتمالی   
 
·       «گزارش خبری» (مکتوب و غیرمکتوب) آن دسته از گزارش‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، ورزشی و... است که درباره رویدادهای روز (همایش‌ها، حوادث و...) در رسانه‌ها منتشر شده و ارزش‌ خبری «تازگی» و پاسخ به سوال «چه‌چیز» در آنها برجسته است.
 
·       «گزارش غیرخبری» (مکتوب و غیرمکتوب) آن دسته از گزارش‌های اجتماعی، اقتصادی، هنری، فرهنگی، ورزشی و... که به صورت تحلیلی، توصیفی و... تهیه شده‌اند. در این گزارش‌ها پاسخ به سوال «چرایی وقوع رویداد» برجسته است و سرعت انتشار درباره آنها اولویت ندارد.
 
·       در بخش طرح و کاریکاتور علاوه بر آثار رایج، سایر آثار در قالب «اینفوگرافیک»، «طرح جلد» و... هم پذیرفته می‌شوند.
 
·       داوری آثار اینفوگرافیک در هر دو بخش تولید محتوا و گرافیک صورت می‌گیرد و جایزه هیات داوران به اثری اعطا می‌شود که هر دو زمینه از کیفیت بیشتری نسبت به سایر آثار برخوردار باشد. بنابراین در این بخش «تولیدکننده محتوا و طراح» به عنوان صاحبان آثار شناخته می‌شوند. 
 
·       در بخش ویژه و حوزه «تحولات خاورمیانه» روزنامه نگاران می توانند حداکثر دو اثر خود اعم از گزارش، گفت‌وگو و تحلیل رسانه‌ای درباره اقدامات رژیم اسرائیل در منطقه و ابعاد حقوقی، اجتماعی و سیاسی آن را ارسال کنند.

👇👇👇

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

05 Nov, 07:59


همکاران محترم رسانه‌ای

انجمن در تدارک راه‌اندازی کلاس آموزشی زبان‌های خارجی است. درصورتی که در این زمینه یعنی آموزش زبان، تجربه و تخصص دارید لطفا به حساب کاربری انجمن در تلگرام (@tpaoj) پیام دهید.


@tehran_association_journalists

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

26 Oct, 18:42


به منظور پاسداشت و ارج نهادن به زحمات بی‌وقفه اصحاب رسانه در جهت آگاهی و گسترش اطلاع رسانی به عموم مردم، مجموعه ورزش‌های آبی شهدای ده ونک، در نظر دارد حضور اهالی رسانه را با تخفیف ویژه گرامی دارد.

به همین منظور اعضای انجمن با حضور و ارائه کارت انجمن می‌توانند از تخفیف ۵۰ درصدی بهرمند شوند.

بانوان:
زوج ۸ الی ۱۴
فرد ٨ الی ١٨

آقایان:
زوج ١۴ الی۲٣
فرد ١٨ الی ٢٣
جمعه‌ها: از ۸ الی ۲۳

📍ده ونک،امامزاده قاضی الصابر

۰۲۱۸۸۶۰۰۴۹۴

@tehran_association_journalists

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

25 Oct, 19:45


▪️تسلیت برای درگذشت همکار
درگذشت آقای ابراهیم باقری روزنامه‌نگار حوزه تامین اجتماعی را به خانواده و دوستان و همکاران او تسلیت می‌گوییم و برای بازماندگان صبر آرزو می‌کنیم.‌

@tehran_association_journalists

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

20 Oct, 08:48


خبر ابلاغ حکم پنج سال حبس نیلوفر حامدی و الهه محمدی، دو تن از اعضای انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران، باعث نگرانی روزنامه‌نگاران و اهالی رسانه شد و در پی آن پویش‌های گوناگونی برای پیشگیری از اجرای حکم به راه افتاد.

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران ضمن اعلام نگرانی خود از اجرای احتمالی این حکم، به اطلاع اعضای خود می‌رساند برای پیشگیری از وقوع این اتفاق، از دو مسیر موضوع را به اطلاع ریاست محترم جمهوری و ریاست محترم قوهٔ قضاییه رساند و مجدانه از آنها درخواست کرد برای توقف اجرای حکم به ماجرا ورود پیدا کرده و همهٔ تلاش خود را در این زمینه به کار ببندند.

از آنجا که این دو روزنامه‌نگار از اتهام اصلی‌شان که ارتباط با دولت‌های متخاصم بود تبرئه شده‌اند و منطقا مشمول عفو سراسری اعلام شده بوده‌اند، بازگشت آنها به زندان قابل دفاع نیست.

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران مصرانه از رییس قوهٔ قضاییه می‌خواهد از اختیارات خود برای تعلیق حکم این دو روزنامه‌نگار استفاده کند.

@tehran_association_journalists

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

18 Oct, 17:55


مراسم بزرگداشت هادی خانیکی، روزنامه‌نگار و استاد علوم ارتباطات عصر امروز جمعه ۲۷ مهر ۱۴۰۳ در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.

در این مراسم که به همت انجمن ادبی زمستان برگزار شد، ضمن پخش ویدیوهایی از زندگی هادی خانیکی دوستان و همراهان او از جمله سیدمحمد بهشتی، احمد مسجدجامعی، فرید قاسمی و یونس شکرخواه صحبت کردند. پس از آن هادی خانیکی در سخنانی با اشاره به نکاتی که سخنرانان در ویژگی‌های او گفتند تاکید کرد که اگر موفقیتی در  زندگی داشته ماحصل شرایط پرورش خود و انگیزه‌هایی است که دوستان و شاگردان و به‌ویژه نسل جوان به وی داده‌اند.

هادی خانیکی در پایان مراسم  تندیس خود را از دست استاد شفیعی کدکنی دریافت کرد.

@tehran_association_journalists

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

17 Oct, 11:47


با توجه به بررسی‌های انجام شده توسط انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران، طی تماس‌ با تعدادی از همکاران روزنامه خراسان مطلع شدیم که خوشبختانه مدیریت فعلی روزنامه خراسان طبق وعده‌ای که داده بودند، مشکلات بانکی پیش‌ آمده برای کارکنان این روزنامه را مرتفع کرده‌اند.

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران در حد توان خود این موضوع را پیگیری کرده و از حل مشکلات پیش‌آمده برای  همکاران روزنامه‌نگار خشنود است و از مدیریت روزنامه خراسان بابت همراهی با روزنامه‌نگاران و نهاد صنفی تشکر می‌کند و امیدوار است مدیران رسانه‌ها همواره  از اقداماتی که دامن معیشت کارکنان خود را بگیرد اجتناب کنند.

تعامل مناسب بین نهاد صنفی و مدیران رسانه و روزنامه‌نگاران همچنان می‌تواند راهگشای برخی مشکلات فی‌مابین شود.

@tehran_association_journalists

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

15 Oct, 06:24


صحبت‌های علی‌اصغر سیدآبادی در نشست حقوق کودک و رسانه
بچه‌ها هم حق دسترسی به اطلاعات و دانش را دارند

علی‌اصغر سیدآبادی، نویسنده حوزه کودک هم در این نشست، رفتار کودکان در فضای مجازی و حقوق آنها را بررسی کرد. او گفت در روزگاری که در آن به‌سر می‌بریم، سه شاخصه، نظام یادگیری کودکان را به‌هم ریخته و متحول کرده است؛ موبایل هوشمند، شبکه‌های اجتماعی و فناوری لمسی. یک ویژگی دیگر هم تحول خانواده در ایران است؛ همه‌جا این تحول در نسبت با کودکان بوده است: «خانواده‌های پدرسالار در این یک‌قرن تبدیل به خانواده‌های مدنی شده‌اند. در ایران و جنبش 1401 یکی از جلوه‌های بیرونی شنیده شدن صدای کودکان و نوجوانان در خانه بود و البته به‌نحوی در مدرسه، ولی در ساختارهای قدرت سیاسی شنیده نشده است. اگر براساس کنوانسیون حقوق کودک نگاه کنیم، بچه‌ها هم حق دسترسی به اطلاعات و دانش را دارند. حق دسترسی در چنین فضایی که بسیار آشفته است و در ایران به‌دلیل نوع مواجهه، فیلترینگ و برخورد حاکمیتی باعث شده همه آن حوزه‌هایی را که فکر می‌کنیم بچه‌ها نباید به آنها دسترسی داشته باشند، اتفاقاً دسترسی داشته باشند. آنها برای دسترسی به حق‌شان از فیلترشکن استفاده می‌کنند و طبیعتاً به بقیه عرصه‌ها هم دسترسی دارند. این یکی از بزرگترین چالش‌هاست که دسترسی به اطلاعات را با خطر مواجه کرده است.

او ادامه داد: ما یک محیط‌زیست دیجیتال داریم که بچه‌ها برای سرگرمی و... می‌خواهند به آن دسترسی داشته باشند اما از آن طرف در فضای واقعی هم خطرها و نگرانی‌هایی از منظر بزرگسالانه برایشان ایجاد می‌کنند. یونیسف با همکاری پژوهشگاه فرهنگ و هنر در سال 1399 پیمایشی را برگزار کرد که بچه‌های زیر 18 سال در شهر و روستا مورد پرسش قرار گرفتند؛ چند مورد را در این پیمایش به‌عنوان ریسک نامگذاری کرده‌اند؛ یکی از آنها رفتار زشت با دیگران است. سوال شده آیا شما در فضای دیجیتال شاهد رفتار زشت با دیگران بوده‌اید یا نه؟ 12/9 درصد دختران و 11/8 درصد پسران گفته‌اند که بله. 5/45درصد دختران و 49 درصد پسران گفته‌اند که در فضای مجازی ترجیح داده‌اند در پاسخ به این سوال حرفی نزنند. قاعدتاً جواب‌شان خیر نبوده، بلکه بله‌ای بوده است که صحبت کردن درباره‌اش برایشان آزاردهنده بوده است. 20 درصد دختران و 21 درصد پسران گفته‌اند که شاهد این رفتار نبوده‌اند.

این نویسنده تاکید کرد: می‌توانیم نتیجه بگیریم که در فضای دیجیتال بچه‌ها با خطر بیشتری روبه‌رو هستند. در مطالعاتی که در آمریکا هم انجام شده، مشخص شده 93 درصد پسران و 62 درصد دختران در نوجوانی در معرض تصویرهای نامناسب قرار گرفته‌اند. با این همه آیا معنی‌اش این است که آنها بی‌دفاع‌تر از فضای واقعی‌اند و اینکه بچه‌ها در برابر این خطرها چه می‌کنند؟ آیا زندگی پرخطرتری دارند؟ طبیعتاً پژوهش طولی‌‌ای که روند را دیده باشد در این باره نداریم. اما در آمریکا روی سه موضوع بررسی انجام شده است؛ موادمخدر، سیگار و الکل، رفتارهای جنسی و خشونت. به‌طور عجیبی و خلاف کلیشه‌ها، این پژوهش نشان می‌دهد نوجونان امروز نسبت به دو، سه نسل قبل خودشان هم از نظر مصرف الکل، موادمخدر، روابط جنسی و خشونت جنسی وضع‌شان بهتر است. ممکن است در ایران به این دلیل که یک‌دفعه از فضای بسته آموزش‌و‌پرورش به فضای باز وارد می‌شوند، وضعیت فرق کند.

او ادامه داد: من درباره بعضی موضوعات، بررسی شخصی کرده‌ام. مثلاً درباره وطن‌دوستی، تصور این است که بچه‌های الان کمتر از ما ایران را دوست دارند اما بچه‌های دهه هشتادی علاقه‌شان به ایران بیشتر است. درباره محیط‌زیست، آنها نگاه بهتری دارند. دگرپذیرترند و نسبت به دیگری، پذیراترند. در پژوهش یونیسف که پیش از این درباره‌اش صحبت کردم، موارد دیگری هم بررسی شده است. مثلاً در پاسخ به 72/5 درصد گفته‌اند هرگز این کار را نکرده‌اند. هرچه ریسک کار بیشتر می‌شود، مقاومت بیشتر بوده است. 79/3 درصد گفته‌اند عکس و ویدئوی شخصی هرگز برای دیگران ارسال نکرده‌اند. دختران پروفایل عمومی کمتری داشته‌اند که بخشی مربوط به محدودیت‌های خانوادگی و بخشی مربوط به محدودیت‌های حکومتی است.»

سیدآبادی در پایان گفت: بحثی درباره نوجوانی وجود دارد که در جهان به حقوق مرتبط است که در سازوکارهای تنبیهی در نظر گرفته می‌شود، آن هم مطالعات مغزشناسانه درباره آنهاست. این مطالعات نشان داده است که بچه‌های 11 تا 13 سال، واکنش شان به پاداش و لذت، متفاوت است. حجم لذتی که دریافت می‌کنند قابل مقایسه با بقیه نیست. برای همین در نظام حقوقی بعضی کشورها این ملاحظه را رعایت کرده اند. این شکل از بودن در دنیا که حساسیت نسبت به همه چیز بالاست مثل لذت، خشم، دوست داشتن و...، بچه یا نوجوان در شبکه‌های اجتماعی که از نظر ما بزرگسالان بی دروپیکر است را چطور م‌ توان رها کرد. این چالش بزرگسالانه ماست.
منبع: هم‌میهن

@tehran_association_journalists

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

14 Oct, 11:48


به گفته این روزنامه‌نگار، نوشتن از کودکان و حق آنها در رسانه‌ها خیلی محدود شده است. شاید در دوره اخیر رفاه نسبی‌مان بیشتر شده باشد اما به این معنا نیست که حقوق‌شان بیشتر شده است. ما خیلی وقت‌ها نمی‌دانیم حق کودکان چیست. نوشتن از کودکان، نیازمند یادگیری است برای اینکه بدانیم باید از چه ادبیاتی استفاده کنیم و تخصص‌اش را کسب کنیم. حتی این موضوع نیازمند تدوین پروتکل‌هایی است که خبرنگاران بدانند چطور باید به کودکان نگاه کنند.
منبع: هم‌میهن
@tehran_association_journalists

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

14 Oct, 11:48


آنچه سوگل دانایی در نشست حقوق کودک و رسانه گفت
از کودکان نوشتن، برای کودکان نوشتن

سوگل دانایی روزنامه‌نگار یکی دیگر از سخنرانان این نشست بود. او در سخنرانی‌اش با عنوان «از کودکان نوشتن، برای کودکان نوشتن»، از تجربه‌اش و فضای رسانه‌های داخل ایران در مواجهه با موضوع کودکان اینگونه گفت: سال 93 که شروع به روزنامه‌نگاری کردم، آمارهایی از کودکان منتشر شد که توجه من را جلب کرد؛ این آمارها مربوط به کودکان کار بود و گفته می‌شد که توسط باندهای مختلف هدایت می‌شود و... الان 10 سال از آن روزها گذشته اما همچنان همان ادبیات توسط بعضی رسانه‌ها بازتولید می‌شود.

او ادامه داد: آقای ربیعی، دستیار اجتماعی رئیس‌جمهوری اخیراً گفته است که 80 درصد کودکان کار، به قول او اتباع‌اند. پیام این حرف این است که مساله، کار کودک نیست، بلکه کسانی‌اند که ایرانی نیستند. از 10 سال پیش تا الان چنین خبرهایی را می‌بینیم که در رسانه‌ها تولید می‌شود و کسی هم نبوده که این آمارها را راستی‌آزمایی کند؛ موضوعی که در بیشتر رسانه‌های خارجی وجود دارد. حالا ممکن است عده‌ای بگویند خب این مسئله مربوط به آمار است و آمار را نمی‌شود راستی‌آزمایی کرد. اما اتفاقاً در موارد خاص می‌شود آمار را فکت چک کرد؛ خیلی از این آمار بعد از طرح‌های دستگیری آنها اعلام می‌شود و اتفاقاً خیلی از آنها هم غلط است.»

دانایی تاکید کرد: خیلی وقت‌ها ما در نشست‌هایی شرکت می‌کنیم که مسئولان آمارهایی اعلام می‌کنند و... خبرنگاران هم این سوال را که این آمار از کجا آمده، مورد پرسش قرار نمی‌دهند. سال‌هاست گفته می‌شود کودکان کار توسط باندهایی هدایت می‌شوند و البته سال‌هاست که فعالان حقوق کودکان می‌گویند، اینطور نیست. باند به آن شکل وجود ندارد اما همچنان این ادبیات برای رسانه‌های ما جذاب است. البته این را هم بگویم که در خبرنگاران نسل جدید، بسیاری این حرف‌ها را قبول و باور نمی‌کنند.

این روزنامه‌نگار در ادامه گفت که خیلی وقت‌ها خبرنگاران یا حتی مسئولان رسانه‌ها ناخودآگاه وارد مسیر برچسب زدن یا دسته‌بندی بچه‌ها می‌شوند. دانایی در تشریح ایده خود بیان کرد: مثلاً در سوژه‌هایی مثل کودک‌همسری، کودک‌آزاری، کار کودک و... می‌گردیم ببینیم خب این کودکان متعلق به چه گروه و طبقه‌ای بوده‌اند و انگاره‌هایی ایجاد می‌کنیم و سال‌ها طول می‌کشد این انگاره‌ها از بین بروند. شاید یکی از دلایل موج‌های مهاجرستیزی همین برچسب‌زنی‌های سال‌های قبل است؛ اینکه در خبرها خوانده که فلان مرد افغان این کار را کرد و آن کار را.

این روزنامه نگار تشریح کرد: مدتی پیش به یکی از محله‌های جنوب تهران برای تهیه گزارش میدانی از کودکانی که نمی‌توانند ثبت‌نام کنند رفته بودم، آن کسی که مسئول ان‌اجی‌او مربوطه بود می‌گفت قبل از این موج، خانواده‌های ایرانی و مهاجر خیلی راحت و مسالمت‌آمیز کنار هم زندگی می‌کردند ولی در دو، سه ماه اخیر به حدی مهاجرستیزی شدید شده که خانواده‌های ایرانی می‌آیند و می‌گویند اگر بچه افغانستانی در ان‌جی‌او شما حضور داشته باشد، ما بچه‌مان را از اینجا می‌بریم. اینها همه درحالی‌است که ما باید مدام یادآوری کنیم که کودک، کودک است؛ مهاجر و غیرمهاجر ندارد. کودک حق تحصیل و آموزش دارد. این یک چرخه باطل است که بذری طی سال‌ها در ذهن مخاطب کاشته می‌شود، آب داده می‌شود و بعد دیگر نمی‌شود برایش کاری کرد.

او ادامه داد: تا وقتی که موضوعی مربوط به کودکان در ایران تبدیل به مسئله نشود، درباره‌اش صحبت نمی‌کنیم. کودکان بازمانده از تحصیل، کودک‌همسری، کودک‌آزاری و... بحران‌اند و به‌ حق بقای کودکان ارتباط پیدا می‌کنند. خیلی از مسائل دیگر هم هست که وقتی از آنها صحبت می‌کنیم، فانتزی تلقی می‌شوند؛ مثلاً وقتی می‌گوییم شهر دوستدار کودک، می‌شنویم که عده‌ای می‌گویند بین این همه مسئله و بحران، شهر دوستدار کودک چیست؟ درحالی‌که باید این را بررسی کنیم که همین حالا کودکان چقدر می‌توانند در شهر تهران تردد کنند؟ همین حالا بعضی شهرهای پایلوت دوستدار کودک، خودشان تبدیل به ضدکودک شده‌اند.

دانائی در ادامه گفت که روزنامه‌نگاری حوزه کودک، تبدیل به روزنامه‌نگاری حادثه‌محور شده است. او در این باره توضیح داد: تا زمانی که حادثه‌ای رخ ندهد، انگار خبرنگار احساس وظیفه نمی‌کند که سراغ کودکان برود. تابه‌حال چند گزارش درباره حق بازی کودکان منتشر شده است؟ اینها مسئله‌اند؛ چون بچه‌ها مهم‌اند و باید از آنها هرروز صحبت کرد. معمولاً وقتی از کودک در رسانه‌ها صحبت می‌کنیم؛ راویان، یک سری آدم بزرگسالند و از آنها می‌خواهیم درباره بچه‌ها صحبت کنند درحالی‌که در خیلی از رسانه‌ها، فضا مشارکتی است و از بچه‌ها خواسته می‌شود که خودشان درباره خودشان صحبت کنند اما در ایران، تازه از سال 1401 به‌بعد، نسل زد و بچه‌ها مهم شدند چون خودشان را نشان دادند و در اعتراضات شرکت کردند.
@tehran_association_journalists

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

14 Oct, 06:15


متن صحبت‌های پوریا عالمی در نشست حقوق کودک و رسانه
کودکان چگونه از عرصه‌ها حذف می‌شوند؟!


پوریا عالمی، روزنامه‌نگار و نویسنده حوزه کودک در این نشست از حذف کودکان از عرصه‌های مختلف گفت.

او از آمار مربوط به جمعیت کودکان در ایران شروع کرد و گفت: اگر تعداد کودکان زیر 15 سال را در ایران 20 میلیون نفر در نظر بگیریم، 22 درصد جمعیت ایران کودکان‌اند. از طرف دیگر بین 12 تا 17 درصد عنوان افراد دارای معلولیت در جهان است و در ایران حدود دو میلیون و 200 هزارنفر کودک معلول وجود دارد. 800 هزارنفر مهاجر یا پناهنده زیر 20 سال در ایران وجود دارند؛ حتی تفکیک آنها برای ما ممکن نیست چون اسنادی هویتی آنها، پناهندگی یا مهاجرتی مبهم و نامشخص است. بخش اعظم این 800 هزارنفر افغانستانی‌اند، بخش بعدی عراقی و بعدی پاکستانی‌اند. از طرف دیگر چهار میلیون نفر ایرانی مهاجر خارج از ایران وجود دارد؛ این تخمین آمارهای رسمی است که 900 هزارنفر کودک زیر 15 سال، خارج از ایران زندگی می‌کنند. این اعداد به‌نظر چیزی نیست ولی باید دید چه نکته‌ای نادیده گرفته شده است. 22 درصد جمعیت وقتی حذف شود، مثل این است که استان‌های اصفهان و فارس را نادیده بگیریم؛ جمعش می‌شود 20 میلیون نفر. بنابراین وقتی سیاست‌گذاری انجام می‌شود و کودک در آن دیده نمی‌شود، مثلاً پیاده‌رو، محیط بازی، محیط امن و... در آن جایی ندارد، عملاً 20 میلیون نفر نادیده گرفته می‌شوند.

عالمی در ادامه گفت که وقتی درباره جامعه صحبت می‌کنیم و کودکان را در نظر نمی‌گیریم، کودکان دارای معلولیت را هم در نظر نمی‌گیریم.

این نویسنده و پژوهشگر تاکید کرد: یعنی سیستان و بلوچستان را که تعداد زیادی از کودکان دارای معلولیت در آن زندگی می‌کنند در نظر نمی‌گیریم و در کل دو میلیون و 200 هزار کودک معلول را حذف می‌کنیم؛ آنها نه در تخصیص بودجه در نظر گرفته می‌شوند، نه رسانه. یعنی برای آنها پارک نمی‌سازیم، محیط بهداشت و سرگرمی نمی‌سازیم و بعد برای دو میلیون و 200 هزار کودک معلول که هیچی نمی‌سازیم؛ حتی پیاده‌رو مناسب. این کودک از کوچه، شهر و کشور و درنتیجه از ذهن و زبان ما حذف می‌شود. تابه‌حال شده که به شمال بروید و ببینید بچه‌ای با ویلچر لب آب است؟ یا دیده‌اید که یک کودک طیف اوتیسم کنار دریا باشد؟ پس ببینید که چه موضوع مهمی در حال نادیده گرفته شدن است. شما ممکن است در خانه‌تان یک کودک معلول جسمی یا ذهنی داشته باشید و پیش‌فرض پدر و مادر آن خانه احتمالاً این است که در زمان مهمانی، به خانه دیگری برود تا جلوی دست و پا نباشد، حتی اگر خیلی دوستش داشته باشید. حتی در خانه هم این کودکان حذف فیزیکی می‌شوند.

او ادامه داد: از طرف دیگر 800 هزار مهاجر زیر 20 سال در ایران هستند که در مفاهیم، قانون‌گذاری و... به آنها فکر نشده است؛ چطور می‌توانیم انتظار داشته باشیم که وقتی سنش شد 30 یا 40 سال، خودش را بخشی از این جامعه بداند. درواقع ما یک پیکره برای این کشور داریم که داریم یکی‌یکی قطع عضوش می‌کنیم. 1/1 درصد جمعیت که می‌شود 900 هزارنفر از ایرانیانی که خارج از کشورند هم رها شده‌اند؛ همانطور که کودکان مهاجر فراموش شده‌اند. هیچ نهادی به این فکر نکرده که این بچه‌ها در آینده ایران جایی دارند یا نه؟

به گفته عالمی، در حال حاضر در ایران، کمتر از صفر عنوان تلویزیون تخصصی برای کودکان داریم. کمتر از سه عنوان نشریه چاپی مستمر داریم در حوزه کودک و نوجوان که تبدیل به گاهنامه شده‌اند. کمتر از سه عنوان اپلیکیشن تولیدمحتوا برای کودکان داریم. با این نقشه و بدون هیچ ابزار و صدایی، چه چیزی را می‌توانیم مطالبه کنیم؟ پدران و مادران ما مکان، محیط‌زیست و آب را به ارث برده‌اند و حالا چه ارثی را داریم که تحویل دهیم؟

منبع: هم‌میهن

@tehran_association_journalists

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

12 Oct, 07:20


فراخوان نخستین جشنواره سراسری رسانه های مکتوب و مجازی

الف / حرفه ای:

تیتر، سرمقاله، گزارش، گفت و گو، یادداشت، عکس، کاریکاتور، داستان کوتاه (آثار تولیدی از ابتدای آبان ۱۴۰۲ تا ۱۵ آبان ۱۴۰۳: منتشر شده یا نشده)

ب / موضوعی:

وفاق ملی، هویت ایرانی و ملی و پیوستگی اقوام، رابطه ی دولت و نسل Z ، توسعه ی اقتصادی کشور (بدون محدودیت تاریخی تا ۱۵ آبان ۱۴۰۳، منتشر شده یا نشده)

ج / مجازی:

۵ توییت برتر و ۵ پست اینستاگرامی برتر با موضوع برای ایران (وفاق ملی)
(منتشر شده تا ۱۵ شهریور ۱۴۰۳)

ارسال آثار حداقل ۱ و حداکثر۳ مورد در هر حوزه.
هر فرد می تواند در سه حوزه اقدام به ارسال اثر کند.

علاقمندان به شرکت در جشنواره آثار نوشتاری خود را به‌صورت word با فونت Bnazanin سایز ۱۴ بصورت فایل PDF و عکس و کاریکاتور را در فرمت jpg با کیفیت مناسب به ایمیل: [email protected] تا تاریخ ۵ آذرماه۱۴۰۳ ارسال کنند.

آثار پس از دریافت، از سوی هیات اجرایی و داوری، جمع‌آوری و فهرست آثار ثبت شده تا ۱۰ آذرماه ۱۴۰۳ در پایگاه خبری صدای هم وطن به نشانی:
صدای هم وطن اعلام می شود. https://sedayehamvatan.ir/

مراسم افتتاحیه و رونمایی از پوستر جشنواره روز پنجشنبه ۱۹ مهرماه ۱۴۰۳ ساعت ۴ تا ۵ عصر رستوران ریف و آیین پایانی و اهدای جوایز به برگزیدگان هر بخش در ۲۲ آذرماه ۱۴۰۳ (مکان مراسم پایانی در اطلاعیه بعدی اعلام خواهد شد) با حضور مهمانان ویژه برگزار می‌شود.

علاقه‌مندان به شرکت در این رویداد برای دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانند از طریق ایمیل اعلام شده یا با شماره‌های ۰۹۱۶۷۸۵۳۳۷۶ و ۰۹۱۶۳۰۷۴۲۹۷ و ۰۹۱۶۶۸۳۱۴۲۲ و ۰۹۱۲۱۳۳۵۷۲۲ ۰۶۱۳۲۲۱۹۱۲۷ و ۰۶۱۳۲۲۱۹۱۲۶ دبیرخانه دائمی (جشنواره برای ایران) تماس بگیرند.

@tehran_association_journalists

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

10 Oct, 08:51


◾️همکار محترم، جناب آقای علی ورامینی

ما را در مصیبت از دست دادن خواهر عزیزتان، شریک غم خود بدانید. برای شما آرزوی بردباری داریم.‌

@tehran_association_journalists

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

09 Oct, 16:43


📸گزارش تصویری از نشست حقوق کودک و رسانه/۳

عصر چهارشنبه ۱۸ مهر
در محل انجمن روزنامه‌نگاران استان تهران

نشست مشترک انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران، انجمن حمایت از حقوق کودکان و گروه جامعه‌شناسی حقوق انجمن جامعه‌شناسی

كانال انجمن صنفی روزنامه‌نگاران

09 Oct, 16:41


📸گزارش تصویری از نشست حقوق کودک و رسانه/۲

عصر چهارشنبه ۱۸ مهر
در محل انجمن روزنامه‌نگاران استان تهران

نشست مشترک انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران، انجمن حمایت از حقوق کودکان و گروه جامعه‌شناسی حقوق انجمن جامعه‌شناسی