در اعاده دادرسی دادگاه هم عرض فقط راجع به محکوم علیهی که دیوان عالی کشور رسیدگی را تجویز نموده، مجاز به اظهار نظر است و راجع به محکوم علیه دیگر پرونده، مجاز به رسیدگی نیست.
🔹تاریخ نظریه :
1399/07/15
🔹شماره نظریه :
7/99/938
🔹شماره پرونده:
938-160-99 ك
🔴 #استعلام:
دو نفر به موجب حکم قطعی به تحمل مجازات محکوم می شوند. اجراي حکم نسبت به یکی از محکومان شروع و محکوم به زندان معرفی می شود. محکوم دیگر استدعاي اعاده دادرسی می کند و شعبه دیوان درخواست مستدعی اعاده دادرسی را پذیرفته و رسیدگی مجدد به شعبه هم عرض تجویز می شود. اگر دادگاه رسیدگی کننده مجدد متوجه شود که علاوه بر مستدعی اعاده دادرسی، محکوم دیگر هم بی گناه است، آیا می تواند با نقض دادنامه موضوع رسیدگی مجدد، در هر دو قسمت راي برائت هر دو محکوم را صادر کند؟
🔴 #پاسخ:
نظریه مشورتی اکثریت کمیسیون هاي سؤالات خاص کیفري و آیین دادرسی کیفري اداره کل حقوقی قوه قضائیه:
اعاده دادرسی از طرق فوق العاده اعتراض به احکام است و اساساً مرجع هم عرض که به تجویز دیوان عالی کشور اجازه دخل و تصرف در رأي موضوع اعاده دادرسی را پیدا می کند به استناد ماده 480 قانون آیین دادرسی کیفري صرفاً در حد تجویز شده از سوي دیوان مجاز به رسیدگی مجدد است. بدیهی است در فرض استعلام با توجه به اینکه رأي جدید صادر شده از شعبه هم عرض از مصادیق بند «ج» ماده 474 قانون پیش گفته است، حسب مورد دادستان مجري حکم یا محکوم علیهم می توانند طبق ماده 475 این قانون درخواست اعاده دادرسی کنند.
💓 تلگرام حقوقی قضایی نوری
https://t.me/joinchat/AAAAAEf2OZI-mbglmEhWqA