ادامه دانستنیهای شگفت انگیز حشرات
🛑 5_ایا می دانستید :
دو ملکه زنبور در یک کندو نگنجد!
اگر در کندویی بیشتر از یک زنبور ملکه وجود داشته باشد ملکه ها با تولید صدای خاص که اصطلاحا به ان تنوره کشیدن می گویند به کلونی اعلام می کنند آماده اند تا برای به چنگ آوردن مقام ملکه ی حکمران ، تا سر حد مرگ بجنگند. معمولا صدای تنوره کشیدن ملکه ها وقتی داخل لانه هستند شبیه به (کواک کواک ) هست و وقتی بیرون باشند شبیه به صدای منقطع شیپور است. ملکه ها همچنین از این صدا برای به صف کردن زنبورهای کارگر در این جنگ استفاده می کنند. جنگ ملکه ها معمولا با نیش زدن همدیگر آنقدر ادامه می یابد تا بالاخره یک ملکه در این نبرد پیروز میدان میشود وباقی ملکه ها می میرند
🛑 6_ایا می دانستید :
سوسک ها می توانند تا یک هفته بدون سر زنده بمانند
✔️سوسک ها از طریق مجراهای کوچک درون اجزای بدن شان تنفس می کنند، نه سرشان. این حشرات بعد از قطع شدن سرشان می توانند تا مدتی زنده بمانند چون برخلاف انسان ها تنفس شان تحت کنترل مغزشان نیست و اکسیژن توسط خون به سراسر بدن شان منتقل نمی شود. مجراهای تنفس آن ها اکسیژن دریافتی از هوا را از طریق لوله های ریز نای به بافت های بدن منتقل می کنند.
✔️سوسک ها در نهایت از گرسنگی تلف می شوند چون برای غذا خوردن به سر نیاز دارند.
🛑 7_ایا می دانستید :
زنبورهای سرخ غول آسای آسیایی می توانند گوشت بدن انسان را سوراخ کنند
این حشرات بزرگ ترین گونه ی زنبورهای سرخ در دنیا هستند، اندازه ی آن ها حدود 5/5 سانتیمتر است و با سرعت 40 کیلومتر در ساعت پرواز می کنند. نیش این زنبورها پوست را ذوب کرده و به سیستم عصبی بدن حمله می برد. این حشرات در مناطق گرمسیری و معتدل آسیای شرقی زندگی می کنند.
🛑8_ایا می دانستید :
زنبورها کنترل کننده طبیعی بسیاری از حشرات هستند واگر زنبورها نباشند بسیاری از میوه ها مانند انجیر تشکیل نمی شود."
🛑 9-ایا می دانستید :
شته ها باردار به دنیا می آیند
نیمف ها (Nymphs ) نوزادان شته هستند که برخلاف اغلب حشرات، به صورت زنده زا و همگی به شکل حشرات ماده ی باردار از بدن مادرشان متولد می شوند اینها برای تولید مثل نیازی به حشره ی نر ندارند. نوزادان این نیمف ها بعد از گذشت تنها ده روز متولد می شوند. شته ها در سال 20 نسل دارند
🛑 10_ایا می دانستید :
جیرجیرک ها صداها را با پاهایشان می شنوند
گوش های جیرجیرک ها روی پاهای جلویی شان، در زیر زانوهایشان واقع شده. منافذ پاهای آن ها به حفره هایی می رسد که سر دیگرشان در آن سوی بدن جیرجیرک ها است به همین دلیل صداها از تمام بدن شان عبور می کنند. این مسأله کمک می کند این حشرات جهت صدا را به راحتی تشخیص دهند.
🛑11_ایا می دانستید :
پروانه ها از کیلومترها دورتر بوی جنس مخالف شان را تشخیص می دهند
پروانه ها با تولید سیگنال هایی شیمیایی مثل فرومون ها موادی شیمیایی که از بدن تولید می شود و در جذب جنس مخالف مؤثر است، جفت های احتمالی شان را اغوا می کنند. پروانه های نر می توانند برخی از فرومون های ماده را از 16 کیلومتری تشخیص بدهند. پروانه های نر وقتی به دنبال جفتی برای خود هستند، با خوش بینی هر چیز کوچک و متحرکی را دنبال می کنند؛ از برگ ها گرفته تا زنبورها و گونه های مختلف پروانه ها که از جنس مخالف باشند. وقتی نزدیک تر می شوند، با ارزیابی رنگ ها، فرومون ها و رفتار، مناسب بودن جفتی که پیدا کرده اند را بررسی می کنند.
🛑12_ ایا می دانستید :
ماهیچه های بدن کرم حشره بیشتر از ماهیچه های انسان است
✔️ بدن انسان بیش از 650 ماهیچه ی اسکلتی دارد و بسته به نحوه ی شمارش ماهیچه های مرکب، این عدد به 840 هم می رسد. اما کرم های حشره 4000 ماهیچه دارند که 248 تای آن ها تنها در سرشان واقع شده. این حشرات به ماهیچه های زیادی نیاز دارند تا خون از بخش های پشتی بدن شان به بخش های جلویی برسد و بدین ترتیب در سراسر بدن شان جریان پیدا کند.
🛑13_ ایامی دانستید :
شکل ظاهری ملخ ترکیبی از چندین موجود است .
صورتش مثل صورت اسب، چشمانش مثل چشمان فیل، گردنش مثل گردن گاو، شاخکهایش مثل شاخ گوزن، سینهاش شبیه سینه شیر، شکمش مانند شکم کژدم (عقرب )، بالهایش مثل بالهای عقاب، رانهایش همانند رانهای شتر، پاهایش همچون پاهای شترمرغ و دمش مثل دم مار است. ملخها بیشترین موجودات روی زمینند که هر روز دوبرابر وزن خود غذا میخورند.
🛑14_ایا می دانستید :
بسیاری از حشرات برای بقا در سرمای زمستان، آب بدن خود را با یک ماده شیمیایی به نام گلیسرول جایگزین می کنند که به عنوان ضد یخ عمل می کند
✍امیدوارم از شگفتی های حشرات در این پارت محظوظ شده باشید .
✅ موفق باشید
🔻هادی قدوسی
گیاهپزشک 🍃
ابان ماه 403