معاونت راهبردی ریاست جمهوری @css_govir Channel on Telegram

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

@css_govir


‌ ﷽
کانال اطلاع‌رسانی «معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری»

معاونت راهبردی ریاست جمهوری (Persian)

با خوش آمد گویی به کانال اطلاع‌رسانی «معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری» با نام کاربری @css_govir. این کانال به عنوان منبعی معتبر و مطمئن برای اطلاع‌رسانی درباره معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری فعالیت می‌کند. اگر به رویدادها، برنامه‌ها و اخبار مهم این معاونت علاقه‌مندید، این کانال بهترین منبع اطلاعاتی برای شما خواهد بود. با دنبال کردن این کانال، از آخرین اطلاعات مربوط به معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری مطلع شوید و به روز باشید. این کانال منحصر به فرد فرصتی است برای دسترسی سریع و آسان به مطالب مهم و به‌روز این معاونت. پس حتما به کانال «معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری» بپیوندید و از اطلاعات ارزشمند آن بهره‌مند شوید!

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

12 Jan, 14:56


🔻ظریف: امروز آغاز گفتگو است...

سخنان محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس جمهور، در افتتاحیهٔ «گفت‌وگوی ملی دربارهٔ وفاق ملی»

🆔 https://t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir
🆔 https://eitaa.com/psvpresident
🆔https://www.aparat.com/P.S.VPresident
🆔https://youtube.com/@p.s.vpresident?si=5q7sTiQTyJWSeSsp

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

12 Jan, 14:00


🔹رمضانخواه: معاونت راهبردی رئیس جمهور سه تا پنج مساله اساسی هر استان را هدف‌گذاری می‌کند

🔻به گزارش اداره‌کل رسانه معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری، معاون راهبردهای استانی و سرمایه اجتماعی معاونت راهبردی رئیس جمهور با اشاره به تفاهم این معاونت و وزارت کشور برای انتصاب مشاور راهبردی استانداران، گفت: در هر استان سه تا پنج مساله اساسی هدف گرفته می‌شود تا با همیاری تشکل‌های مدنی، جامعه دانشگاهی و بخش خصوصی بررسی و حل شود.


متن کامل خبر

🆔 https://t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir
🆔 https://eitaa.com/psvpresident

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

12 Jan, 13:53


🔹انتصاب مشاور راهبردی استانداران در دستورکار معاونت راهبردی رئیس جمهور است

🔻معاون استان‌ها و سرمایه اجتماعی معاونت راهبردی رئیس جمهور گفت: در همه استان‌ها، مشاور راهبردی استاندار انتخاب می‌شود.

به گزارش اداره کل رسانه معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری، متین رمضان‌خواه روز یکشنبه در دیدار با نماینده ولی‌فقیه در استان فارس با اشاره به سابقه فعالیت معاونت استان‌های معاونت راهبردی رئیس جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، گفت: در این دوره با مسئولیت دکتر محمدجواد ظریف، الگوی سیاستگذاری مشارکتی در دستور کار معاونت راهبردی قرار دارد که از چهار رکن اساسی مدیران استان، فعالان حوزه اقتصادی، تشکل‌های مدنی و دانشگاهیان تشکیل می‌شود.


متن کامل خبر

🆔 https://t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir
🆔 https://eitaa.com/psvpresident

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

12 Jan, 11:05


🔹بررسی نسبت وفاق و عدالت در نشست گفتگوی ملی درباره وفاق ملی

🔸دکتر حیدری در ابتدای پنل وفاق ملی و عدالت در همایش گفتگوی ملی درباره وفاق ملی، بحث را با طرح این سوال آغاز کرد که «سوال اصلی این است که چطور باید با هم زندگی خوبی داشته باشیم؟»، وی در ادامه گفت: هابز معتقد بود که حکومت با ایجاد امنیت، آشوب را از بین می‌برد و امنیت، سعادت‌آفرین است. لاک علاوه بر امنیت، حفظ مال و زندگی و لذا آزادی را مطرح کرد. در گام سوم، بیشترین رفاه برای همه به عنوان هدف سیاست مطرح شد و در گام چهارم، رالز مقوله عدالت را به این موارد اضافه کرد. حیدری تاکید کرد: هر چهار گام از مسیر وفاق حاصل شده، هابز میگفت بر سر امنیت وفاق میکنیم لاک علاوه بر امنیت آزادی را هم در مدار وفاق قرار داد و رالز هم ضمن توجه به امنیت و ازادی و رفاه این مقولات را بدون عدالت و توزیع عادلانه غیر قابل وفاق تعریف کرده بود.

🔸دکتر سمیه توحیدلو دیگر صاحب‌نظر حاضر در این پنل در سخنان خود، وفاق ملی را از دو منظر مفهومی و روشی تحلیل کرد و گفت: برخی وفاق ملی را هم‌پیوند با سرمایه اجتماعی می‌دانند، اما سرمایه اجتماعی خودش معلول است و نمی‌تواند علت وفاق باشد.
🔸وی با بیان اینکه وفاق از حیث مفهومی با عدالت و از حیث روشی با حل مسئله اجتماعی ارتباط دارد، در توضیح هفت موضوع کلیدی برای دستیابی به وفاق، گفت:
📍ایجاد آسیب‌شناسی دقیق: اینکه آیا افراد درگیر در یک مسئله خودشان مسئول آن هستند؟
- اتکا به بازار: گره زدن سیاست به بازار مشکلات زیادی ایجاد کرده است.
توجه به پیوستگی مسائل اجتماعی: نمی‌توان بخشی از حکومت به وفاق بپردازد و بخش دیگر اقدامات متضاد انجام دهد.
📍دخالت مداخله‌گر: گاهي تلاش براي حل مشكل بواسطه فرايندهاي اشتباه مداخله، در جامعه مشكل ساز ميشود، در برخي موضوعات بايد دخالت نكنيم و آن را به جامعه واگذار كنيم.
📍توجه به عدالت، آزادی و انصاف: وفاق صرفا با فهم زير بناي مسئله اجتماعي و ملزومات حل مسئله اجتماعي ميسر ميشود و اين با عدالت، آزادي، توجه به شايستگان و انصاف گره خورده است.
📍همچنین وی تاکیدکرد: بدون حذف نابرابری‌ها، وفاق عملا مبدل به یک شرکت سهامی برای ذی‌نفعان خواهد شد. براین اساس وفاق صرفا وفاق در حاکمیت و بین ارکان مختلف آن نیست، بلکه وفاق یعنی مداخله در جایی که عموم مردم منافعشان دچار خدشه میشود.
📍وی در ادامه به چگونگی اتصال دغدغه نظری عدالت، به پاسخ به مسئله اجتماعی پرداخت و در توضیح سه راهکار خود
۱- توجه به تکثر ذی‌نفعان قدرت و توزیع واقعی آنها
۲- تکثر مسیرهای گفت‌وگو و امکان تبادل نظر همه افراد با ارزش هاي متفاوت
۳- توجه به میانه‌ها و گروه هایی که امکان همراه کردن دیگران را با خود را دارند در عرصه سیاستگذاری‌ را اظهارداشت.


پنل وفاق و عدالت

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

12 Jan, 07:34


🔹دلاوری در همایش گفتگوی ملی درباره وفاق ملی مطرح کرد:

🔻وفاق در مقابل رویکرد تنازعی و تخاصمی حاکم بر عرصه سیاست ایران


🔸دکتر ابوالفضل دلوری استاد دانشگاه علامه طباطبایی در پنل مفهوم شناسی وفاق در همایش گفتگوی ملی درباره وفاق ملی، با اشاره به  بیهودگی مباحث انتزاعی لغوی و مفهومی برای فهم مفهوم وفاق، بر ضرورت توجه به بستر، فضا و مساله‌ای که این مفهوم در آن مطرح شده، تاکیدکرد و افزود: وفاق را به عنوان رویکرد و الگویی از سیاست و سیاست ورزی باید دید که در مقابل رویکرد و الگوی تنازعی و تخاصمی حاکم بر عرصه سیاست ایران در دهه‌های اخیر مطرح شده است.

🔸وی ادامه داد: بر این اساس، سیاست وفاق را باید به عنوان یک استراتژی مرتبط با حل منازعه مفهوم‌سازی کرد. آنچه در چند ماه اخیر عملا رخ داده هنوز در ابتدایی‌ترین مراحل حل منازعه یعنی "مدیریت منازعه" و  تلاش برای "کاهش سطح منازعه" آن هم فقط در سطح بخشی از هیات حاکمه و بلوک قدرت و تا حدود اندکی هم در سطح سیاست منطقه‌ای محدود مانده که بسیار هم شکننده است.

🔸دلاوری خاطرنشان کرد: برای تعمیق و تحکیم این الگوی سیاست، لازم است نظام سیاسی مستقر اولا همین مرحله کاهش سطح منازعه را به دیگر سطوح و عرصه‌ها و به روابطش با همه نیروهای سیاسی و اجتماعی داخلی و همچنین کلیت روابط خارجی تسری دهد، ثانیا به علت انباشت خطرناک بحران‌های داخلی و خارجی، هر چه سریعتر از مرحله  مدیریت منازعه به مراحل بعدی یعنی تحول منازعه و سپس حل منازعه گذر کند.

🔸وی در پایان تصریح‌کرد: راهبردی برای گذر از وضع موجود، می‌تواند راهبرد "گذارهای همزمان" (رفرم‌های بنیادی موازی) باشد.

🆔 https://t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir
🆔 https://eitaa.com/psvpresident

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

11 Jan, 19:04


🔹در پنل «جریان‌های اجتماعی و وفاق» در همایش گفتگوی ملی برای وفاق ملی مطرح شد:

🔻لزوم وفاق با افراد و گروه‌های غیرهمسو

🔸دكتر صادق زیباکلام استاد دانشگاه، با تاکید بر اينکه وفاق ملی نباید به یک شعار صرف تقلیل یابد، بلکه باید به عنوان یک اقدام عملی و راهبردی برای بهبود وضعیت اجتماعی و سیاسی کشور مورد توجه قرار گیرد اظهارداشت: وفاق يعني التيام بخشي به زخم‌هاي جامعه؛ دكتر پزشکیان باید به دیدار خانواده مهسا امینی میرفت، باید با کردها صحبت می‌کرد و خواسته‌هایشان را می‌شنید، اگر من مصداق وفاق را اجتماعی بخواهم ببینم، به بازماندگان پرواز اوکرايني پيام همدردی می‌دادم، به ديدار ميرحسين موسوی و كروبی ميرفتم و براي شروع وفاق ملي از زندان اوين بازديد ميكردم. نرگس محمدي، تاج زاده و زندانی‌های سياسی را مي ديدم. وی با بیان اینکه بدون وفاق بین‌المللی تلاش در وفاق داخلی ممکن نیست، افزود: اساسا امكان طرح وفاق در حالی كه برخی معتقد‌اند بعضی‌ها اصلا حق نيستند و متهم و زندانی امنيتی هستند امكان‌پذير نيست و در اين شرايط وفاق اصولا امكان وجودی ندارد.
زیباکلام همچنین با مرور تجربه تاریخی ایران، اظهار داشت: وفاق ملی در تاریخ معاصر کشور تنها در دو مقطع زمانی قابل مشاهده بوده است: نخست در جریان انقلاب‌اسلامی سال 57 و دوم در سال‌های اولیه جنگ ایران و عراق. به گفته وی، این دوره‌ها با وجود تهدیدهای خارجی و بحران‌های داخلی، شاهد همبستگی و اتحاد نسبی میان گروه‌های مختلف جامعه بودند.

🔸دکتر فراستخواه استاد دانشگاه نیز با بررسی شرايط امکان وفاق، گفت: وفاق از اراده مسئولین برنمی‌خیزد، بلکه از تحرک اجتماعی و قدرت‌یابی جامعه ناشی می‌شود. او وفاق را نه تقسیم منافع و سهم‌خواهی، بلکه مکالمه جدی، جدلی و صلح‌آمیز با جامعه دانست.
وی در مخالفت با نظر زیباکلام، التیام بخشیدن را معنای وفاق ندانست و گفت:«وفاق توافق شركاي دولت يا وضعيت چند سالار يا تقسيم منافع در بالا و باز تقسيم سهم‌خواهی‌ها نيست. بلكه وفاق، وفاق مردم سالار است.
فراستخواه وفاق را مکالمه‌بنیان، جدی، جدلی و صلح‌آمیز تعریف کرد و افزود: اگر وفاق را توهم بدانيم و توجه نداشته باشيم پشت وفاق چه استيصال ملی نهفته است هيچگاه وفاق به معني واقعي ان را نخواهيم فهميد. وفاق اجتماعی الان در حال ويرايش است و دارد توليد می‌شود و بايد اجازه بدهيم در بستر زمان جامعه ايران مسير خود را ادامه دهد. مردم در مسير همدلي مشغول جدالي هستند كه صلح محور است.

🔸دکتر رحمانی دیگر عضو این پنل به چالش‌های اساسی برای وفاق اشاره کرد و گفت: نابرابری و بی‌اعتمادی در جامعه، امکان وفاق را تضعیف کرده است. وی افزود: با این حال جامعه پتانسیل بالایی برای وفاق دارد اما نهادهای حکمرانی این امکان را محدود کرده‌اند.
رحمانی تاکید کرد: جامعه پتانسيل بالایی دارد و وفاق اجتماعي ممكن است ولی در عرصه سياست شاهد وفاق گريزی هستيم زيرا منش‌ آن وفاق‌گريز و تبار و گروه‌گرا است.

🔸دکتر رهبری پژوهشگر اجتماعی نیز در ابتدا با اشاره به اینکه وقتي در جامعه ايران از وفاق صحبت می‌كنيم زمينه‌های مختلفی وجود دارد كه سبب فهم‌های متفاوت از مفهوم وفاق است. از اين رو فهم خود وفاق تبديل به مسئله شده است. وي در ادامه به تعریف آکادمیک وفاق پرداخت و گفت: وفاق از هم‌مسئله‌گی و توافق بر مسائل مشترک شکل می‌گیرد. او به فرسایش سرمایه اجتماعی و تغییرات ناشی از تکنولوژی‌های ارتباطی اشاره کرد که نوع کنش‌های اجتماعی را دگرگون کرده و براین اساس برای رسیدن به وفاق باید از قالب‌های حاکم فراتر رفت و به پیچیدگی‌های موجود در جامعه چندپاره ایران توجه کرد.
رهبری تاکیدکرد: برای رسیدن به وفاق با جامعه باید فراتر از پروتکل‌های فرمی و محتوایی رفت و از قالب‌های حاکم خارج شد.

🔸متین رمضانخواه نیز وفاق را ابزاری برای حل مسائل ایران دانست و گفت: وفاق مسیر و ابزاري برای رسیدن به حس سعادت و همزیستی است. او افزود: شکاف جدی بین خواسته‌های مردم و عملکرد حاکمیت وجود دارد و دکتر پزشکیان در تلاش است تا روی این شکاف‌ها پل بزند. به گفته او، با توجه به عدم يكدستي جامعه ايران حصول به وفاق اجتماعی نیازمند پیگیری همزمان مسائل اقتصادی، آزادی‌های اجتماعی و حقوق شهروندی است.رمصانخواه تأکید کرد: رشد تشکل‌های مستقل مردم‌نهاد یکی از عوامل اساسی برای رسیدن به وفاق است.

🔸دکتر بهاره آروین مدیر پنل در جمع‌بندی اظهارداشت: از حيث سياسي ريسك پروژه وفاق را بالا مي‌دانم، سياست عرصه جدال بر سر قدرت است، اما در امر اجتماعی، وفاق درون جامعه معني دارد و اصولا بايد با كسانی كه شايد خيلی همسو نباشيم وفاق داشته باشيم. وی همچنین بر تمایز بین وفاق سیاسی، وفاق اجتماعی و وفاق سیاستگذاری اجتماعی تاکید کرد.

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

11 Jan, 15:03


📸 بازتاب همایش "گفتگوی ملی برای وفاق ملی" در صفحه اول روزنامه‌های ۲۲دی‌ماه

🆔 https://t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir
🆔 https://eitaa.com/psvpresident

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

10 Jan, 18:17


🔹در نشست بررسی تحلیلی پیش‌همایش‌های همایش وفاق ملی تأکید شد:

🔻وفاق ملی، مسئلۀ همه ایرانیان در سراسر کشور است


🔸دکتر مرتضی افقه، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز  در پنل تحلیل پیش همایش‌های وفاق ملی، گفت: توسعه مفهومی فلسفی است که دو رکن دارد: نخست اینکه، انسان بما هو انسان، فارغ از ویژگی‌های عرضی‌اش مثل دین، جنسیت و...  ارزشمند است. لذا باید آزادی، معشیت و سایر نیازهای او تأمین شود. دیگر اینکه، توسعه امری این‌جهانی و زمان‌بر است، اما با فرهنگ‌سازی می‌توان زمان آن را کوتاه کرد. براین‌اساس، جاانداختن وفاق، فرایندی تربیتی است. همچنین وفاق باید در کل حاکمیت باید باشد نه فقط در دولت. وی همچنین انتظارات دانشجویان از دولت را اصلاح فوری سیاست خارجی و عذرخواهی مسئولان از مردم بابت مشکلاتی مثل گرانی و بیکاری دانست.

🔸دکتر مهدی پورحسین، رئیس پژوهشکده اندیشه دینی معاصر  نیز اظهار داشت: اولین پرسش در این نشستها این بود که آیا وفاق ملی یک مفهوم دینی است یا مفهوم مدرن. اگر مفهوم دینی است، باید آن را از متون دینی استخراج کرد. اگر مفهوم مدرن است، باید مؤلفه هایش را در ادبیات مدرن استخراج کرد و سپس نسبت خود را با آن مشخص کرد. در سخت ترین هسته سخت قم هم بر وفاق اقبال دارند.

🔸دکتر علی‌اصغر قاسمی، مدیر خانه اندیشمندان علوم انسانی با بیان اینکه دو نگرش به اصل وفاق وجود دارد، تصریح کرد: نگرش منفی که معتقد است عصر وفاق گذشته و زمان تکثرهاست و نگرش مثبت که وفاق را برای توسعه، صلح، حل بن‌بست‌های سیاسی و کاهش منازعه ضروری می‌داند. گروهی معتقدند که قانون اساسی چون محصول منازعه است، نمی‌تواند وفاق به‌وجود آورد. وفاق باید از موصوعات خُرد شروع شود. وفاق به معنای یکپارچه‌سازی نیست. وفاق امری دستوری نیست و نباید آن را به سطح سیاسی تقلیل داد. وفاق از جنس ایجاد نیست، بلکه از جنس احیاست. وفاق زمانی صورت می‌گیرد که بپذیریم ناکارآمدی وجود دارد و باید به سمت حل آن پیش برویم. برای این کار، لحظات استثنایی سازنده وجود دارد که نباید آنها را از دست داد. باید روی ایران و تمامیت ارضی آن، و نیز قانون اساسی به عنوان دو محور وفاق تمرکز کرد.

🔸دکتر غلامرضا کریمی، عضو هیئت‌مدیره انجمن علمی علوم سیاسی ایران دیگر عضو این پنل نیز اظهارداشت: در معنای وفاق بین منتقدین و معتقدین اختلاف زیادی وجود دارد. دولتی که برخواسته از جریان اصلاح‌طلبی است، الزام و اضطرار دارد که بتواند با هسته سخت قدرت در کشور ارتباط برقرار کند. وفاق سه سطح دارد: بین دولت و ملت، درون حاکمیت، و درون جامعه. لازم است بر سر مطالبات مردم، به‌خصوص آنهایی که در انتخابات شرکت نکردند، وفاق صورت بگیرد.

🔸دکتر احمدیان دبیری، عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه با اشاره به دو نوع رویکرد نسبت به مفهوم وفاق، توضیح داد: وفاق سیاسی و وفاق از بالا و بین جناح‌های سیاسی؛ وفاق اجتماعی به معنای انسجام اجتماعی در جامعه متکثری مثل ایران؛ یکی پذیرش تکثرها توسط حاکمیت و دیگری پذیرش تکثرها در درونِ خودِ جامعه. وفاق را هم باید حاکمیت بپذیرد و هم در زندگی خود مردم وفاق وجود داشته باشد.

🆔 https://t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir
🆔 https://eitaa.com/psvpresident

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

10 Jan, 17:59


🔹در پنل افق‌های بین‌المللی وفاق همایش گفتگوی ملی برای وفاق ملی مطرح شد:

🔻وفاق باید در سطح حاکمیت و مردم شکل بگیرد


🔸سید محمد کاظم سجادپور، استاد دانشگاه و معاون وزیرخارجه دولت دوازدهم به عنوان مدیر پنل افق‌های بین‌المللی وفاق عنوان کرد: ادراک محوری بسیار اهمیت دارد و در وفاق ملی باید ادراک محور بود. بنیان شناسی قدم بعدی ایجاد وفاق است. باید بنیادهای فکری و عملی مهمی را ایجاد کنیم. جهت یابی نیز بسیار مهم است. مدیریت کردن پیچیدگی‌های جهانی در عرصه سیاست خارجی را نباید فراموش کرد. سیاست خارجی مانند رانندگی در تهران است؛ حتی اگر ما حواس جمع باشیم ممکن است دیگری با ما تصادف کند.

🔸الهه کولایی، استاد دانشگاه تهران نیز در این پنل اظهار داشت: پیرامون ما تحولات مهمی درحال رخ دادن است و باید ادراک خود را از محیط بیرونی به حداکثر دقت برسانیم. واقعیت این است که نظام‌های دموکراتیک کمتر به دنبال ماجراجویی هستند و بنابراین زمینه ساز سیاست خارجی متعادل، توافق عمومی در داخل است. وفاق به این معناست که در داخل کشور شرایطی شکل بگیرد تا منافع همه مردم فراهم شود. در تنظیم سیاست‌های خارجی نیازمند پشتوانه داخلی هستیم و هرگاه رضایت و وفاق در سطح ملی فراهم آید می‌شود برنامه‌های مناسبی را تنظیم کرد.

🔸حسین سلیمی، استاد دانشگاه علامه طباطبایی عنوان کرد: وفاق ملی به عنوان اجماع نیست. سیاست وفاق، رقابت‌های گروه‌های سیاسی را به سمت و سویی مثبت می‌برد. در موضوع وفاق باید باهم سازگاری داشته باشیم. نباید هستی خود را به نیستی دیگری معنا کنیم چرا که در آن صورت طرف مقابل هم همین کار را خواهد کرد. درحال حاضر وارد جهان‌های شبکه‌ای شده‌ایم و باید گفتار خود را در محیط جهانی تغییر دهیم.
محمدحسین عادلی، دیپلمات و رییس اسبق بانک مرکزی نیز در این پنل گفت: تجارت خارجی به همزیستی مسالمت آمیز با دیگر کشورها برمی‌گردد. برای وفاق با دیگر کشورها ابتدا باید به وفاق داخلی برسیم. همان طور که آقای پزشکیان گفتند وفاق یک دکترین جدید در کشور است. این وفاق ابتدا باید در سطح حاکمیت و سپس در سطح مردم شکل بگیرد. سیاست خارجی یک امر ملی است و در امر ملی باید وفاق ایجاد شود و نباید جناحی فکر کنیم. کشوری که از نظر اقتصادی قوی تر باشد، مقاومت قوی‌تری خواهد داشت و اقتصاد قوی نتیجه سیاست خارجی صحیح و تعاملی است و نه برعکس.

🔸ساسان کریمی استاد دانشگاه تهران نیز گفت: هر گفتمانی شامل وفاق باید نهایتاً به درد منافع درازمدت کشور بخورد. جامعه نسبت به معنای وفاق بی تفاوت نیست. وفاق داخلی و توافق خارجی هر دو یکدیگر را تقویت می¬کنند. تجربه نشان داد، بلافاصله پس از برجام در داخل وفاق بوجود آمد و مردم در دور دوم ۶میلیون بیشتر به آقای روحانی رای دادند. مشکل در سیاست خارجی از کهنه‌ترین و عمیق‌ترین زخم های این سرزمین در دهه‌های اخیر است. سیاست خارجی باعث شده سرمایه‌گذاری و اعتماد عمومی کاهش و مهاجرت ما افزایش یابد. با وفاق، گشایش در روابط خارجی ایجاد کنیم. در تمام معادلات خارجی خصوصی و دولتی، در تمام سطوح منطقه ای و جهانی مرتباً بن بست های سیاست خارجی ما موضعمان را پایین می¬آورد.

🔸ناصرهادیان استاد دانشگاه نیز اظهار کرد: اگر قرار است مذاکره ای شکل بگیرد همه جانبه باشد در غیر اینصورت آخرش ضرر می‌کنیم. حتماً باید چارچوب برجام حفظ شود. مساله هسته ای ساده ترین بخش است که می‌توان بر سر آن توافق کرد چون دوستان قبلاً زحمت زیادی در این موضوع کشیده‌اند. در مسئله منطقه با اتفاقات جاری، امکان توافق بالاتر رفته است و باید در موردش بحث کنیم. مقاومت و محور مقاومت را باید متفاوت دید. تا ظلم هست، "مقاومت" ادامه دارد ولی "محور مقاومت" متفاوت شده و نحوه رویارویی با این تهدید هم متفاوت است.

🆔 https://t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir
🆔 https://eitaa.com/psvpresident

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

10 Jan, 16:33


📸گزارش تصویری همایش "گفتگوی ملی درباره وفاق ملی" (۸)

پنجشنبه ۲۰دی ماه کتابخانه ملی ایران

🆔 https://t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir
🆔 https://eitaa.com/psvpresident

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

10 Jan, 14:15


 🔹 وفاقِ سه‌بُعدی و سه‌سطحی
 

🔻نکات ایرادشدهٔ محمدرضا جلائی‌پور در همایش گفت‌وگوی ملی دربارهٔ وفاق ملی:

«وفاق ملی» معانی و دلالت‌های متفاوتی می‌تواند داشته باشد. بعضی از این معانی مطلوب و ممکن است، برخی نه ممکن و نه مطلوب و برخی ممکن و نامطلوب. تحققِ هر معنای آن الزامات نهادی، سیاستی و ساختاریِ متفاوتی دارد. بر اساس تحلیل گفتار رئيس جمهور و پشتوانه‌های نظریِ این مفهوم در علوم سیاسی و اجتماعی می‌توان تلاش کرد تعابیر اشتباه و رهزن و تعابیر قابل دفاع از این مفهوم را صورت‌بندی کرد. در ادامه برداشتم از آن‌چه وفاق ملیِ قابل دفاعِ نظری و تجربی و مورد نظر رئیس جمهور نیست و آن‌چه هست را به اختصار طرح می‌کنم.  
 
«وفاق پزشکیان چه نیست؟»
 
وفاق ملی به تنهایی کافی نیست. وفاق ملی نامبتنی بر عدالت نیست. وفاق ملی، شرکت سهامی تقسیم پست‌های دولت نیست. وفاق، انکار کثرت و محدود کردن صداهای مختلف نیست. وفاق معامله برای تقسیم رانت بین رانت‌خواهان نیست. وفاق نادیده گرفتن مسائل اساسی نیست. وفاق تهدید دیدن جامعه و خریدن وفاداری نیست. و وفاق، وفاقِ حداکثری دربارهٔ همه باورها و بایدها نیست. چنین وفاقِ حداکثری دربارهٔ همهٔ باورها و بایدها نه ممکن است و نه مطلوب و بر فرض امکان، به اقتدارگرایی و تمامیت‌خواهی می‌کشد.
 
«وفاق پزشکیان چه هست؟»
 
رگه‌هایی از مفاهیم گوناگون در گفتار مسعود پزشکیان و تعبیرش از وفاق دیده‌ می‌شود، از توافق‌گرایی تا کاهش منازعهٔ حذفی و انواع شکاف‌ها و تقویت همبستگی و برادری و برابری و همیاریِ حل مساله‌ای. این هم روشن است که وفاق پزشکیان،‌ وفاقی عدالت‌بنیاد است. اگر بخواهیم مجموعه‌ای از این عناصر را در یک‌ منظومه و صورت‌بندی منسجم و قابل دفاع کنار یک‌دیگر بگذاریم پیشنهاد می‌کنم وفاق را سه‌بعدی و سه‌سطحی ببینیم. همهٔ این بُعدهای سه‌گانه و سطوح سه‌گانه بر هم اثر دارند و وفاق تنها وقتی به نحو پایدارتری کار می‌کند که سه‌بعدی و سه‌سطحی شود. در گفتار و انتخاب‌های رئیس جمهور هم توجه به هر سه سطح و هر سه بُعد وفاق دیده می‌شود. بُعد اول وفاق، کاهش شکاف و منازعه در درون حکومت و ائتلاف مسلط است. بُعدِ دوم، کاهش شکاف میان حکومت و جامعه است و بُعدِ سوم، کاهش قطبش و شکاف‌های خشونت‌پرور در درون جامعه است. وفاق در هر سه بُعد مستلزمِ به رسمیت‌شناختن تکثر، تبدیل منازعه و بازی وجودی/حذفی به رقابت و همکاری و تبدیل هم‌فرسایی به هم‌افزایی و نیز مذاکره و گفتگوهای مساله‌محور و توافق‌گرا است.
 
سه سطح وفاق، «ملی» و «منطقه‌‌ای» و «جهانی» است. وفاق در هر سه سطح بازی‌های حاصل جمع صفر را به انواع توافق و روابط هم‌افزا و همه‌طرف‌برنده ارتقا می‌دهد و ذی‌نفعان توسعه و امنیت ایران را می‌افزاید. وفاق اگر در یک بُعد و یک سطح قفل شود حتی در همان سطح یا بُعد هم نمی‌تواند دستاوردهای پایدار بسازد. می‌توان و باید از مسائل قابل حل با ظرفیت‌های کنونی آغازید،‌ ولی با افزایش ظرفیت حاصل از همین حل مساله‌ها، حل مسائل دشوارتر به تدریج ممکن و قابل هدف‌گیری می‌شود و میزان وفاق در هر سه‌سطح و سه بُعد افزایش می‌یابد. می‌توان وفاق را از کاهش شکاف‌های درون‌حکومتی شروع کرد، اما بدون ساختن دستاوردهایی که به کاهش شکاف‌های میان حکومت و جامعه و در درون جامعه کمک کند «ملی» نخواهد شد. به ویژه در دو دههٔ گذشته در مطالعات توسعه، دموکراسی، سیاست‌گذاری عمومی و جامعه‌شناسیِ تکوین دولت مدرن هم بر تاثیر متقابل این ابعاد و سطوح بر یکدیگر تاکید شده است. وفاق سه‌بعدی و سه‌سطحی در ایران امروز هم لازمهٔ توسعه است، هم لازمهٔ امنیت ملی و هم لازمهٔ عدالت.
 
👈🏻 ادامهٔ متن کامل

🆔 https://t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir
🆔 https://eitaa.com/psvpresident
 

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

10 Jan, 13:02


🔹 ذبح شدن ایده وفاق در جامعه چندقطبی

🔻سخنان دکتر محمد رهبری در پنل «وفاق و جریان‌های اجتماعی»:

🔸من وفاق را به‌معنای هم‌مسألگی و گفت‌وگو بر سر حل مسائل مشترک می‌دانم. اما اگر از این تعریف یک خطی و آکادمیک وفاق بگذریم، وفاق درون جامعه به شکل‌های مختلفی فهم می‌شود. مفاهیم در زمینه‌ (context) متفاوت، به شکل‌های مختلفی فهمیده می‌شود و درون جامعه ایران نیز، افراد بر اساس تجربه زیسته خودشان، این مفهوم را به اشکال متفاوتی فهم می‌کنند.

🔸جامعه ایران در طول یک‌دهه گذشته و خصوصا از سال ۹۷ به این سو، با فرسایش سرمایه اجتماعی مواجه شده است. بعد از خروج ترامپ از برجام و تبعات و بحران‌های اقتصادی ناشی از آن، فجایع تلخ و بهت‌آور در آبان و دی ۹۸، مرگ‌ومیر دوران کرونا و ناکارآمدی در مدیریت آن شرایط، و انتخابات عجیب ۱۴۰۰ و کشمکش فزاینده میان نیروهای سیاسی، به گواه نظرسنجی‌ها و کلا‌ن‌داده‌های آنلاین، سرمایه اجتماعی روز به روز افول کرد و اعتماد میان مردم با خودشان، اعتماد به نیروهای سیاسی و اعتماد به نهادهای حاکمیتی، همه با هم روند شدید نزولی را طی کرد.

🔸این موضوع البته در بستری رخ داده است که تکنولوژی‌های ارتباطی و فناورانه، دنیای انسان ایرانی را دچار تحول کرده و اکنون بسیاری از روابط عموم مردم، فعالان جامعه مدنی و کنشگران سیاسی از بستر شبکه‌های اجتماعی محقق می‌شود.

🔸ایده و تز توئیتری شدن که اخیرا راجع به آن بحث میکنم، از همین منظر قابل فهم است؛ توییتر به مدیوم اصلی ارتباطی نیروهای جامعه مدنی تبدیل شده و از منظر ارتباطات سیاسی، مناسبات این نیروها در عمل آنجا محقق می‌شود. یکی از نتایج و تبعات توئیتری‌شدن سیاست و مناسبات نیروهای جامعه مدنی، تشدید قطب‌بندی‌های اجتماعی و سیاسی و شکل‌گیری قطب‌های متضادی است که اعتماد درونی در میان آن‌ها بالاست اما اعتماد بیرونی آن‌ها پایین است.

🔸طرح موضوع وفاق را در این زمینه و بستر باید فهم کرد. در یک جامعه چندقطبی، یا به تعبیر من چندپاره، مفهوم وفاق به شکل‌های مختلفی فهم می‌شود چرا که زمینه و context فهم این مفهوم، برای هر گروه و هر قطب متفاوت است. اینجاست که پیش برد ایده وفاق دچار دشواری می‌شود چون هرکسی آن را به شکل دیگری میفهمد و حتی خود "وفاق" می‌توان تبدیل به یک مساله جدید و مانع جدید شود.

🔸بطور مثال، اکنون نیروهای سیاسی، نارضایتی خود از انتصابات را با کنایه به وفاق طرح میکنند؛ برخی آن را از اساس بی‌‎معنا می‌دانند و برخی دیگر آن را نقابی برای پیشبرد برخی پروژه‌های خاص تلقی می‌کنند و بخش قابل توجهی از جامعه نیز خود را بیگانه با این مفهوم می‌پندارد. گروهی دیگر نیز این ایده را برای حل مسائل ایران مفید می‌داند.

🔸اینجاست که متناسب با این زمینه تفهمی متکثر و متعارض، برای پیشبرد ایده وفاق باید در سطح جامعه رویکردی چندسطحی و البته جامعه را اتخاذ کرد و همین امر، آن را دشوار و پیچیده می‌کند. در جامعه‌ای که به دلایل مذکور، همگرایی بر سر یک ایده دشوارتر از گذشته شده است، پیدا کردن راه حلی که مورد توافق اکثر نیروهای درون جامعه مدنی باشد با پیچیدگی‌های زیادی روبرو است.

🔸بدون فهم این پیچیدگی، و عبور از ایده‌های ساده‌سازی شده، نمی‌توان به یک راه حل درست رسید؛ هیچ راه حلی که این پیچیدگی را در نظر نگیرد و جامعیت کامل برای مواجهه با آن نداشته باشد، به توفیق نخواهد رسید.

🆔 https://t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir
🆔 https://eitaa.com/psvpresident🔹

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

10 Jan, 12:59


🔹در پنل تجربه های داخلی وفاق در همایش گفتگوهای ملی درباره وفاق ملی مطرح شد:

🔻اهمیت وفاق اجتماعی و همکاری میان ذی‌نفعان مختلف برای حل مسائل بزرگ


🔸خانم فیروزه صابر کارآفرین برتر در سخنان خود تأکید کرد که برای تاثیرگذاری بر گروه‌های کم‌برخوردار، ایجاد هویت اجتماعی ضروری است و برای حل مسائل اجتماعی، قدرت اجتماعی باید تقویت شود. او افزود که پژوهش و کار مشارکتی در حل مشکلات نقش مهمی دارد و صاحبان مسئله باید در اولویت قرار گیرند. در این راستا، همسوسازی منافع ذی‌نفعان برای حل مسئله اهمیت زیادی دارد و گروه‌های محلی نباید حس برتری از گروه‌های توانمندساز را تجربه کنند. همچنین در ساختار ملی، برابری و مشارکت برای حل مسائل اجتماعی به‌طور کامل وجود ندارد و باید چتر امنیتی از سر نهادهای مدنی برداشته شود.

🔸محمد درویش فعال محیط زیست نیز بر این نکته تأکید کرد تجربه حدود ۳۷ سال حضور من در طبیعت نشان می‌دهد که ما هرجا که توانستیم منافع مشترک ایجاد کنیم، هرجا که توانستیم با جامعه محلی هم‌سطح گفتگو کنیم و در واقع نگاه از بالا به پایین نبوده، توانسته‌ایم موفق باشیم. هرجایی که مشکلات آنها را به رسمیت شناختیم و از منظر آنها هم به ماجرای طرح‌های خودمان نگاه کردیم، موفق بودیم.او همچنین افزود که همسوسازی منافع میان ذی‌نفعان جوامع محلی ابزار مؤثری برای حل مسائل به‌شمار می‌رود.

🔸شهاب جوانمردی فعال حوزه فناوری در سخنان خود به سه عامل اساسی در موفقیت همکاری‌ها میان کارآفرینان و دولت اشاره کرد: به رسمیت شناختن طرفین، احترام متقابل و روشن‌سازی نقش‌ها. او خاطرنشان کرد که بحران‌ها می‌توانند به فرصتی برای گردهم آوردن افراد برای همکاری تبدیل شوند و شفاف‌سازی پیامدهای حل مسئله نیز می‌تواند در موفقیت آن تاثیرگذار باشد.

🔸محسن دوباشی پژوهشگر در علوم ارتباطات در صحبت‌های خود بر اهمیت نوآوری اجتماعی تأکید کرد و گفت که این نوآوری به معنای یافتن راه‌حل‌های کوچک برای مسائل بزرگ است. او افزود که پیش از رسیدن به وفاق باید به یک فهم مشترک در میان طرف‌ها رسید و در مناطق دور از مرکز، دست‌یابی به وفاق راحت‌تر صورت می‌گیرد.

🔸حامد بیدی متخصص حوزه دیجیتال و استارتاپ نیز در سخنان خود گفت که گفت‌وگوی غیرستیزه‌جو، عامل اصلی تداوم کارزارها و تلاش‌ها است و شروع از موضوعات کوچک و ممکن می‌تواند کلید موفقیت در حل مسائل باشد. او در نهایت به این نکته اشاره کرد که برای پایدار ماندن وفاق، قدرت طرف‌های مختلف باید همگن و هم‌راستا باشد.

🆔 https://t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir
🆔 https://eitaa.com/psvpresident

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

10 Jan, 12:27


🔹تحلیل راهبردی وفاق ملی

سخنان دکتر محمدمهدی مجاهدی، پژوهشگر علوم سیاسی و عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، در پنلِ مفهوم‌سنجیِ وفاق ملی در همایش گفتگوی ملی دربارهٔ وفاق ملی

🔻وفاق ملی به‌مثابه‌ی برنامه‌ای سیاسی-اجتماعی، راه‌حل چه شبکه‌ای از مسائل راهبردی است؟

🔸صورت وضعیت مسائل راهبردی ما مجموعه‌ای از مسأله‌های انباشته و به‌تعویق‌افتاده را در بر می‌گیرد.

🔸از منظر تحلیل نیروها و پیکرشناسی قدرت، سه گسل واگرا یک‌دیگر را تشدید می‌کنند. از یک سو، تشکل‌نیافتگی جامعه را ناتوان و گرفتار انواع واگرایی‌ها کرده است. از دیگر سو، پیوندهای درونی ائتلاف حاکم نیز ضعیف شده و حکومت را به عرصه‌ی کشمکش میان منافع متعارض و تعارض منافع تبدیل کرده است. همگرایی میان جامعه و ائتلاف حاکم نیز به سبب کاهش بازنمایی و فقدان نمایندگی جامعه درون حکومت سست شده است.

🔸از منظر تحلیل ساخت دولت، چهار پایه‌ی برسازنده‌ی دولت به‌تدریج فرسوده شده‌اند. به تعبیر دیگر، وجه عمومی دولت، وجه خصوصی دولت، وجه اجبار دولت، و وجه مشروعیت دولت کم‌کارکرد یا کژکارکرد شده‌اند.

🔸از منظر تحلیل راهبرد امنیت ملی، برخی از چهار رکن این راهبرد کمابیش آسیب دیده‌اند؛ محور مقاومت، نگاه به شرق، صنایع موشکی، و بالاخره، پافشاری بر صنعت صلح‌آمیز هسته و دانش فنی آن (دست‌کم به عنوان ابزار مذاکراتی) شاخص‌های امنیت ملی را تا آینده‌ی رؤیت‌پذیر دیگر مانند گذشته افزایش نمی‌دهند.

🔸در نتیجه، پیچیدگی و درشتی و درهم‌تنیدگی مسائل راهبردی کشور از قدرت هاضمه‌ی حل‌مسأله‌ای کشور فراتر رفته است.

🔸ناظر بر چنین تصویری از شبکه‌ی ‌مسأله‌های راهبردی کشور، تنها راه حل راهبردی ما اقدام گریزناپذیر، فوری و ضرور برای افزایش ظرفیت و توان و توانش حل‌مسأله‌ای کشور در ترازهای گوناگون است.

🔸وفاق ملی در این صورت‌بندی تنها راه باقی‌مانده برای ایجاد شرایط امکان حل‌مسأله‌های راهبردی کشور است.

🔸وفاق ملی همان برنامه‌ سیاسی-اجتماعی راهبردی‌ای است که با هم‌افزا کردن تعارضات هم‌فرسا میان نیروهای واگرا و با هم‌گرا کردن نیروهای درون جامعه و درون حکومت و با پیوند زدن میان حکومت و جامعه شرط امکان حل مسأله‌های ایران را در تراز راهبردی فراهم می‌آورد.

🆔 https://t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir
🆔 https://eitaa.com/psvpresident

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

10 Jan, 12:15


🔰 وفاق ملی و حکمرانی مشارکتی

🔺‏دیروز بنا بود در پنل اول همایش ‎#وفاق_ملی حضور داشته باشم که متأسفانه بخاطر مشغله‌ی دیگه‌ای نتونستم شرکت کنم. ضمن تشکر و عذرخواهی از دعوت‌کنندگان محترم، نکاتی که مدنظرم بود که در موردش صحبت کنیم رو همینجا به اختصار می‌نویسم:

🔺اول. وفاق با مردم؛
- وفاق رو میشه «اجماع همدلانه» تعریف کرد که اگه لفظ «ملی» رو هم بهش اضافه کنیم قاعدتاً باید بدنبال اجماع همدلانه دولت و ملت باشیم. با این نگاه، اجماع (Consensus) همدلانه‌ی ملی، بالاترین سطح مشارکت در ادبیات «‎#حکمرانی_مشارکتی»ست. چیزی بسیار فراتر از شعارهایی مثل آشتی با مردم و...

- حکمرانی مشارکتی، به مثابه الگوی مشارکت حاکمیت و جامعه در اداره‌ی کشور، در دو گستره‌ی «نخبگان»/«عموم شهروندان» و در سه سطح «شفافیت حاکمیت»/ «مشاوره‌ی جامعه به حاکمیت» و «حضور اجماع‌محور جامعه در تصمیم‌گیری‌های حاکمیتی» قابل تعریفه. با این تعریف، بنظر من وفاق واقعی یعنی مشارکت دادن جامعه در تصمیم‌گیری (در برخی موضوعات مشارکت عموم شهروندان، با سازوکارهایی مثل رفراندوم، پتیشن مؤثر و... و در برخی موضوعات مشارکت نخبگان جامعه و تشکل‌های مردمی).

- مثلاً وفاق واقعی دولت با جامعه رو باید همین روزها در جلسات شورایعالی کار و میزان تأثیرگذاری نمایندگان کارگران در تصمیم‌گیری حول حداقل مزد جستجو کرد. وفاق یعنی در خصوصی‌سازی و به هنگام واگذاری بنگاه‌ها، نگاه دولت به کارگران کارخونه، چیزی فراتر از سوله و زمین و تجهیزات کارخونه باشه که قراره قیمت‌گذاری و فروخته بشن و برای اونا هویت و شأن حضور در تصمیم‌گیری در خصوص واگذاری کارخونه قائل باشه.

- بنظرم تنها و آخرین راه مواجهه با بی‌اعتمادی گسترده‌ی بخش‌هایی از جامعه به حاکمیت، اعتماد حاکمیت به جامعه‌ست. اعتماد به جامعه بمعنای اعطای حق تصمیم‌گیری و نظارت در مسائل عمومی به آنها. شاید تنها درمان برای بی‌تفاوتی و بعضاً از خودبیگانگی بخش‌هایی از مردم نسبت به مسائل عمومی.

🔺دوم. وفاق مقامات؛
- وفاقی که در چندماه عمر دولت چهاردهم از اون شنیده‌ایم اما بیشتر بمعنی نوعی همگرایی و هم‌افزایی میان سران قوا و مقامات کشور بوده که این وفاق اگه درخدمت وفاق ملی واقعی (به شرح بالا) باشه اتفاقی مثبت و پایداره در غیر اینصورت از چند جنبه قابل نقد و حتی می‌تونه خطرناک باشه. وفاق به مثابه نقض «تفکیک قوا» و منطق check and balance و شأن نظارتی قوا بر همدیگه، اتفاق مبارکی نیست. این حس عمومی که «هروقت مسئولین ارشد یکدست و همد‌ست بشن می‌خوان سر ما مردم رو ببُرن!» ادراک مهم و قابل تأملیه که بعضاً خودش رو در انتخابات‌ها هم نشون میده. فاجعه‌ی آبان۹۸ خروجی وفاق و هماهنگی سران قوا بود و الّا قاعدتاً یک نفر و یک قوه حداقل باید مخالفت، نظارت و حساب‌کشی میکرد از دیگری.

- با این نگاه بیش از اون‌که اتفاقات رأی اعتماد و تعامل دولت و مجلس در تأیید همه‌ی کابینه، وفاق باشه، سازوکار قبل از اون و انتخاب وزرای پیشنهادی با حضور تشکل‌های مردمی و و بخش خصوصی (با همه‌ی نقائصش) وفاق بود. اینکه مجلسی‌ها تلاش میکنن که وزیر کشور چهره‌ای نزدیک به مجلس و رئیس اون باشه که نماینده‌ها در انتصابات استانها و در انتخابات‌ها دست‌شون باز باشه، اتفاق جدیدی نیست و در دوره‌های قبل هم سابقه داره اما اینکه این تعامل رییس‌جمهور در تعیین چند وزیر با نظر و نزدیک به رییس مجلس رو بنام «وفاق» برای مردم فاکتور کنیم، ظلم بزرگی به مفهوم وفاق اون هم با پسوند «ملی»ست.

- در شرایطی که سران قوا و دیگر مقامات، ممکنه که بعضاً در اصل مسائل و بعضاً در تعریف راه‌حل‌ها اختلاف‌نظرهای اساسی داشته باشن، وفاق و اجماع محتوایی و فنی بر روی مسائل کشور خیلی معنی‌دار نیست و قابل پیش‌بینیه که تصمیم‌گیری اونا از الگوهای سیاسی و چانه‌زنی و تن دادن به راه‌حل‌های رضایت‌بخش میگذره. در این شرایط، تلاش برای وفاق محتوایی بر روی مسائل کشور در میان مقامات بی‌فایده‌ست و شاید بشه گفت که تنها و بهترین راه، مراجعه‌ی نظام‌مند به نظر مردم و مشارکت دادن اونا در تصمیم‌گیری‌ها و اداره کشوره. اگر آقای پزشکیان بتونه روی همین یک دستورکار نظر سایر مقامات رو جلب کنه، بزرگترین خدمت رو به مفهوم وفاق کرده: اجماع مقامات کشور بر فراهم کردن بستر حکمرانی مشارکتی؛ در غیر اینصورت ماه‌عسل وفاق میان مقامات کشور، بزودی و شاید بی‌دستاورد، به پایان خواهد رسید.

🔲 @ArmanGram
t.me/ArmanGram_archive/299?single

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

10 Jan, 10:45


📸گزارش تصویری همایش " گفتگوی ملی درباره وفاق ملی"(۷)

🆔 https://t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir
🆔 https://eitaa.com/psvpresident

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

05 Jan, 08:32


▫️▫️پیش نشست همایش ملی وفاق با عنوان:

«الهیات وفاق»

◽️اساتید:

🔹دکتر مسلم محمدی (رئیس دانشکدگان و دانشیار دانشکده الهیات دانشکدگان فارابی)

🔹دکتر علی راد (دانشیار دانشکده الهیات دانشکدگان فارابی)

🔹دکتر مهراب صادق نیا (دانشیار دانشگاه ادیان و مذاهب)

🔹دبیر نشست: دکتر علی مهجور (استادیار پژوهشکده اندیشه دینی معاصر)

🔸زمان: دوشنبه(17دی 1403) - ساعت: 10:30

🔸مکان: قم، بلوار دانشگاه(جاده قدیم تهران)، دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران، تالار امام هادی(ع) دانشکده الهیات

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

05 Jan, 05:22


👆🏼 جزئیات برنامهٔ گفت‌وگوی ملی دربارهٔ وفاق ملی

🔹 میزبان: معاونت راهبردی ریاست جمهوری

🔹 زمان: ۲۰ دی‌ماه ۱۴۰۳
از ساعت ۷:۳۰ الی ۱۹

🔹 مکان: سالن‌های همایش کتابخانهٔ ملی ایران

با:
🔸 سخنرانی رئیس جمهور، دکتر مسعود پزشکیان

🔸 گفت‌وگو با معاون راهبردیِ رئیس جمهور، دکتر محمدجواد ظریف

🔸ده پنلِ گفت‌وگوی مسأله‌محورِ صاحب‌نظران
و پاسخ به پرسش‌های حاضران

🔸 حضور تعدادی از اعضای کابینه و مدیران برای شنیدن


🔹 برای ثبت نام رایگان در همایش به سایت دبیرخانهٔ وفاق ملی مراجعه کنید:
vefaghemelli.ir


🆔 https://t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir
🆔 https://eitaa.com/psvpresident

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

03 Jan, 17:53


⭕️ معاونت راهبردی ریاست جمهوری برگزار می‌کند:

🍀 همایش وفاق ملی

فراخوان گفت‌وگوی ملی دربارهٔ وفاق ملی

با:
🔸 سخنرانی رئیس جمهور، دکتر مسعود پزشکیان

🔸 گفت‌وگو با معاون راهبردیِ رئیس جمهور، دکتر محمدجواد ظریف

🔸ده پنلِ گفت‌وگوی مسأله‌محورِ صاحب‌نظران
و پاسخ به پرسش‌های حاضران

🔸 حضور تعدادی از اعضای کابینه و مدیران برای شنیدن


🔹 زمان: ۲۰ دی‌ماه ۱۴۰۳
از ساعت ۷:۳۰ الی ۱۹

🔹 مکان: سالن‌های همایش کتابخانهٔ ملی ایران

🔹 برای اطلاع از جزئیات و ثبت نام رایگان در همایش به سایت دبیرخانهٔ وفاق ملی مراجعه کنید:
vefaghemelli.ir


🆔 https://t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir
🆔 https://eitaa.com/psvpresident

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

31 Dec, 21:08


🔹به مناسبت ایام ولادت حضرت عیسی و سال نو میلادی انجام شد:

🔹بازدید ظریف از دو کلیسا در تهران


🔻محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رییس‌جمهور به همراه برخی از معاونان و مدیران معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری، به مناسبت ایام ولادت حضرت مسیح(ع) و سال نو میلادی، با حضور در دو کلیسای تهران، ضمن بازدید، با رهبران این دو کلیسا و جمعی از هموطنان مسیحی کشورمان دیدار و از نزدیک در جریان دغدغه‌ها و  خواسته‌های آنها قرارگرفت.

🆔 https://t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir
🆔 https://eitaa.com/psvpresident

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

25 Dec, 09:02


⭕️ رویکردی نوین از ایران برای امنیت و شکوفایی منطقه

"مودت"، طرح جدید ظریف در برابر پیمان‌ ابراهیم


درباره طرح "مودت" که در مقاله دکتر ظریف در مجله اکونومیست ارائه شده است.

نسخه با کیفیت

🆔 https://t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir
🆔 https://eitaa.com/psvpresident

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

25 Dec, 08:03


⭕️ رویکردی نوین از ایران برای امنیت و شکوفایی منطقه

"مودت"، طرح جدید ظریف در برابر پیمان‌ ابراهیم


درباره طرح "مودت" که در مقاله دکتر ظریف در مجله اکونومیست ارائه شده است

🆔 https://t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir
🆔 https://eitaa.com/psvpresident

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

25 Dec, 06:29


📷 حضور ظریف در نمایشگاه تلکام

🔻محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رییس‌جمهور، با حضور در نمایشگاه تلکام 2024 تهران، در جریان آخرین دستاوردها و فناوری‌های حوزه الکترونیک و فناوری اطلاعات کشورمان قرار گرفت
🆔 https://t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir
🆔 https://eitaa.com/psvpresident

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

24 Dec, 10:40


پیام تبریک محمدجواد ظریف و همسرش به مناسبت میلاد حضرت مسیح
(با زیرنویس اسپانیولی)

محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رییس‌جمهور، و همسرش مریم ایمانیه با حضور در یکی از کلیساهای تهران در پیامی تصویری و به زبان انگلیسی، میلاد حضرت مسیح(ع) و کریسمس را به مسیحیان جهان تبریک گفتند.

👈متن کامل ترجمه اسپانیولی

نسخه با کیفیت زبان اسپانیولی

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

24 Dec, 10:37


پیام تبریک محمدجواد ظریف و همسرش به مناسبت میلاد حضرت مسیح
(با زیرنویس فرانسوی)

محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رییس‌جمهور، و همسرش مریم ایمانیه با حضور در یکی از کلیساهای تهران در پیامی تصویری و به زبان انگلیسی، میلاد حضرت مسیح(ع) و کریسمس را به مسیحیان جهان تبریک گفتند.

نسخه با کیفیت با زیرنویس فرانسوی

👈متن کامل ترجمه فرانسوی

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

24 Dec, 10:32


پیام تبریک محمدجواد ظریف و همسرش به مناسبت میلاد حضرت مسیح
(با زیرنویس فارسی)

محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رییس‌جمهور، و همسرش مریم ایمانیه با حضور در یکی از کلیساهای تهران در پیامی تصویری و به زبان انگلیسی، میلاد حضرت مسیح(ع) و کریسمس را به مسیحیان جهان تبریک گفتند.

نسخه با کیفیت زیرنویس زبان فارسی

👈متن کامل ترجمه فارسی

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

24 Dec, 10:25


پیام تبریک محمدجواد ظریف و همسرش به مناسبت میلاد حضرت مسیح
(نسخهٔ زبان انگلیسی)

محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رییس‌جمهور، و همسرش مریم ایمانیه با حضور در یکی از کلیساهای تهران در پیامی تصویری و به زبان انگلیسی، میلاد حضرت مسیح(ع) و کریسمس را به مسیحیان جهان تبریک گفتند.

👈متن کامل به زبان انگلیسی

نسخه با کیفیت زبان انگلیسی

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

24 Dec, 09:16


پیام تبریک محمدجواد ظریف و همسرش به مناسبت میلاد حضرت مسیح
(با زیرنویس فرانسوی)

محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رییس‌جمهور، و همسرش مریم ایمانیه با حضور در یکی از کلیساهای تهران در پیامی تصویری و به زبان انگلیسی، میلاد حضرت مسیح(ع) و کریسمس را به مسیحیان جهان تبریک گفتند.

👈متن کامل ترجمه فرانسوی

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

24 Dec, 09:14


پیام تبریک محمدجواد ظریف و همسرش به مناسبت میلاد حضرت مسیح
(با زیرنویس اسپانیولی)

محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رییس‌جمهور، و همسرش مریم ایمانیه با حضور در یکی از کلیساهای تهران در پیامی تصویری و به زبان انگلیسی، میلاد حضرت مسیح(ع) و کریسمس را به مسیحیان جهان تبریک گفتند.

👈متن کامل ترجمه اسپانیولی

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

23 Nov, 18:37


⭕️ سلسله نشست‌های «برای ایران» در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری

نشست ششم: رویش فرهنگ در زمین اقتصاد

تحول در حکمرانی صنایع فرهنگی و خلاق

باحضور:
🔹 حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور

🔹 مسعود حسنلو، دبیر ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق

🔹 محمدعلی امینی، مدیر اندیشکده فرهنگ و صنایع خلاق پژوهشکده سیاست گذاری دانشگاه شریف

🔹 محمدحسین‌ سجادی‌نیری، مدیرعامل تکنوتجارت و رییس انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر ایران


🕓 زمان: دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ | ساعت ۱۴ الی ۱۶ 

📍 مکان: معاونت راهبردی ریاست جمهوری

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

22 Nov, 16:40


⭕️ سلسله نشست‌های «وفاق ملی» در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری

نشست ششم:

نسبت وفاق ملی و اصولگرایی

باحضور:
🔹 عباس سلیمی نمین، مدیردفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران

🔹 سعید آجورلو، فعال سیاسی و مدرس دانشگاه

🕒 زمان: یک‌شنبه ۴آذر ۱۴۰۳ | ساعت ۱۵ الی ۱۷ 

📍 مکان: تهران، خیابان پاستور شرقی، کوچه شهید شکل‌آبادی، شماره ۵۲، معاونت راهبردی ریاست جمهوری

📨 درصورت تمایل به شرکت در این نشست ازطریق آدرس اینترنتی [email protected] مکاتبه کنید.

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

18 Nov, 18:39


🎥محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رییس‌جمهور با انتشار ویدیویی خطاب به یهودیان جهان، صهیونیسم را ناقض ۱۰ فرمان خواند و از آنها خواست آیین ابراهیمی یهودیت را از شرّ تحریف و جعل و تجاوز و تبعیض نژادی و قتل عام صهیونیستی برهانند. 

@PadDolat
@Padmultimedia

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

18 Nov, 18:39


نسخهٔ کم‌حجم👇🏼

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

18 Nov, 18:32


👆🏼 جملاتی از پیام محمدجواد ظریف #به_یهودیان_جهان

👈🏻 متن کامل ترجمهٔ فارسی پیام
👈🏻 ویدیوی کامل پیام

👈🏻 متن کامل پیام به زبان انگلیسی
👈🏻 متن کامل ترجمهٔ فرانسویِ پیام

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

18 Nov, 17:35


🔴 پیام محمدجواد ظریف #به_یهودیان_جهان
(با زیرنویس فرانسوی)

👈🏻 متن کامل ترجمهٔ فرانسویِ پیام

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

18 Nov, 17:25


🔴 پیام محمدجواد ظریف #به_یهودیان_جهان
(به زبان انگلیسی)

#ZionistsViolate10Commandments

👈🏻 متن کامل پیام به زبان انگلیسی

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

18 Nov, 17:14


🔴 پیام محمدجواد ظریف #به_یهودیان_جهان
(با زیرنویس فارسی)

محمدجواد ظریف با انتشار ویدیویی خطاب به یهودیان جهان صهیونیسم را ناقض ۱۰ فرمان خواند و از آنها خواست آیین ابراهیمی یهودیت را از شرّ تحریف و جعل و تجاوز و تبعیض نژادی و قتل عام صهیونیستی برهانند. 

👈🏻 متن کامل ترجمهٔ فارسی پیام

👈🏻 متن کامل پیام به زبان انگلیسی
👈🏻 متن کامل ترجمهٔ فرانسویِ پیام

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

17 Nov, 19:00


معاونت راهبردی ریاست جمهوری با همکاری شعبه کرمان انجمن علوم سیاسی ایران و انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار می‌کند:


دومین پیش نشست «همایش بایسته‌ها و ابعاد مفهومی وفاق ملی»


سخنرانان:

دکتر حسین معین آبادی
(نگاه تمدنی و گذار به وفاق ملی)

دکتر جلال میرزایی
اهداف اعلامی، سیاست‌های اعمالی (کارنامه ۱٠٠ روزه)

دکتر صدیقه شیخ زاده
(شکاف‌های درون حاکمیتی و الگوهای خروج از آن)

دکتر یحیی کمالی
(الزامات سیاستگذاری عمومی در الگوهای وفاق ملی)

دکتر محمود بابایی
(تأثیر وفاق ملی بر جامعه)


زمان : دوشنبه ۲۸ آبان ماه - ساعت ۱۰ الی ۱۱

مکان : دانشگاه شهید باهنر کرمان، تالار اندیشه، دانشکده ادبیات و علوم انسانی

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

17 Nov, 15:38


⭕️ پنجمین نشست از سلسله نشست‌های «وفاق ملی» با عنوان «زمینه‌های اجتماعی وفاق ملی» و با حضور حمیدرضا جلائی‌پور، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه تهران، علیرضا شجاعی‌زند، جامعه‌شناس و عضو هیئت‌علمی دانشگاه تربیت مدرس و جمعی از صاحب‌نظران این حوزه در معاونت راهبردی رییس‌جمهور برگزار شد.


🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

17 Nov, 10:05


معاونت راهبردی ریاست جمهوری با همکاری شعبه کرمان انجمن علوم سیاسی ایران و انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار می‌کند:


«همایش بایسته‌ها و ابعاد مفهومی وفاق ملی»


سخنرانان:

دکتر حسین معین آبادی
(نگاه تمدنی و گذار به وفاق ملی)

دکتر جلال میرزایی
اهداف اعلامی، سیاست‌های اعمالی (کارنامه ۱٠٠ روزه)

دکتر صدیقه شیخ زاده
(شکاف‌های درون حاکمیتی و الگوهای خروج از آن)

دکتر یحیی کمالی
(الزامات سیاستگذاری عمومی در الگوهای وفاق ملی)

دکتر محمود بابایی
(تأثیر وفاق ملی بر جامعه)


زمان : دوشنبه ۲۸ آبان ماه - ساعت ۱۰ الی ۱۲

مکان : دانشگاه شهید باهنر کرمان، تالار اندیشه، دانشکده ادبیات و علوم انسانی

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

17 Nov, 10:05


معاونت راهبردی ریاست جمهوری با همکاری شعبه خراسان انجمن علوم سیاسی ایران و انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می‌کند:


«همایش بایسته‌ها و ابعاد مفهومی وفاق ملی»

نشست «وفاق ملی در نسبت با جامعه و قدرت»


سخنرانان:

دکتر مهدی نجف زاده
(وفاق ملی مفهوم، جستار یا گفتمان؟)

دکتر سید هادی زرقانی
(نسبت وفاق ملی و قدرت ملی)

دکتر علی چشمی
(وفاق ملی برای رفاه و توسعه)

دکتر علی یوسفی
(ماهیت اجتماعی وفاق ملی)

دکتر سارا اکبری
(دبیر نشست)


زمان : سه شنبه ۲۹ آبان ماه ۱۴۰۳ - ساعت ۱۲ تا ۱۴


مکان : دانشگاه فردوسی مشهد، سالن آمفی تئاتر دانشکده حقوق و علوم سیاسی

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

17 Nov, 10:05


.
🔰مدرسهٔ مطالعات دیالوگ باشگاه اندیشه برگزار می‌کند:

🔸همایش چیستی، امکان و موانعِ وفاق ملی در ایران امروز

🕰چهارشنبه ۳۰ آبان تا یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳

🎙۵ روز | ۲۵ ارائه | حضوری | باشگاه اندیشه

👤با ارائهٔ (به ترتیب حروف الفبا):

حسن امیدوار، نفیسه آزاد، احمد بخارایی، احمد بستانی، علی‌محمد حاضری، جواد حیدری، هادی خانیکی، میلاد دخانچی، محمد رهبری، صادق زیباکلام، علی‌اشرف فتحی، مقصود فراستخواه، لیلا فلاحتی، سیدمهدی فیروزان، محمدحسین قدوسی، حامد قدیری، عباس کاظمی، امید کریم‌زاده، محمدمهدی مجاهدی، مهدی مطهرنیا، سعید معیدفر، سیدجواد میری، زهرا نژادبهرام، حسین هوشمند، محمدرضا لبیب

📍محل برگزاری: تهران، خیابان انقلاب، خیابان وصال شیرازی، کوچهٔ نایبی، پلاک ۲۳، باشگاه اندیشه

🔸حضور برای عموم آزاد و رایگان است، اما به علت محدودیت فضا برای پذیرایی از حاضران، ثبت‌نام لازم است.

✔️برای ثبت‌نام اینجا پیام دهید:
@bashgahandisheschools

📝دربارهٔ همایش را اینجا بخوانید.

ℹ️پوستر و چکیدهٔ نشست‌ها متعاقباً ارسال خواهد شد.

#مطالعات_دیالوگ #همایش #وفاق_ملی #باشگاه_اندیشه

🌐 تلگرام | اینستاگرام | پخش زنده | سایت | مطالعات دیالوگ

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

17 Nov, 10:05


.
📝دربارهٔ همایش
چیستی، امکان و موانع وفاق ملی در ایران امروز

👤محمدرضا لبیب
دبیر علمی باشگاه اندیشه

"وفاق" و "وفاق ملی" از مفاهیمی بودند که با روی کارآمدن دولت چهاردهم از تابستان ۱۴۰۳ در سپهر سیاسی - اجتماعی ایران طنین‌انداز شدند.

مدرسۀ مطالعات دیالوگ باشگاه اندیشه در نظر دارد بنا بر نسبتی که این مفهوم با مفاهیم گفت‌وگویی برقرار می‌سازد، به بررسی ابعاد مختلف مفهوم وفاق و چالش‌های آن در شرایط کنونی ایران، با حضور صاحب‌نظران برجسته در زمینه‌های فلسفه، علوم اجتماعی و سیاسی بپردازد. این همایش برای خود دو مسئولیت عمده قائل است:

- نخست آن‌که مواجهۀ مستقیمی با این مفهوم داشته باشد و به شکافتن این مفهوم در ادبیات پژوهش بپردازد تا بهتر بتوان چشم‌اندازی از ظرفیت‌ها، کاستی‌ها و امکان‌های نظری و عملی آن را سنجید؛

- و دوم این‌که شرایط تحقق وفاق ملی در ایران امروز را از حیثِ منابع و موانع آن با رویکردی انتقادی بررسی کند.

برخی از سؤالات کلیدی که در این همایش مورد بحث قرار خواهد گرفت عبارتند از:

- وفاق، از حیث مفهومی، چه هست و چه نیست؟

- آیا امکان ایجاد وفاق ملی در شرایط فعلی کشور وجود دارد؟

- بازیگران، یاریگران و راهزنان مفهوم و کنش وفاق ملی چه مفاهیم و افرادی هستند و می‌توانند باشند؟

- جامعۀ ایرانی طی ماه‌های اخیر چه نسبتی با این مفهوم برقرار کرده است؟

- آیا وفاق صرفاً نسبتی است که گروه‌های فعال در عرصه‌های سیاسی با یکدیگر برقرار می‌کنند؟

- سهم اقوام و هویت‌های کمتردیده‌شده در شکل‌گیری وفاق ملی چیست؟

ـ زنان چه سهمی در این وفاق دارند؟

- کدام روایت از وفاق ملی معتبر است؟

- چه موانع و چالش‌هایی بر سر راه وفاق ملی در ایران امروز قرار دارد؟

- چگونه می‌توان با استفاده از تجربیات تاریخی و بین‌المللی، به تقویت وفاق ملی پرداخت و از تجارب آن بهره‌برداری کرد؟

- وفاق با مفاهیمی همچون گفت‌وگو، عدالت، مدارا، انصاف، توافق و به‌رسمیت‌شناسیِ دیگری چه نسبتی برقرار می‌سازد؟

- طرح این مفهوم در عرصه عمومی ایران در نقد تا این لحظه چه میزان بر جلب نظر منتقدین حکمرانی مؤثر بوده است؟

#مطالعات_دیالوگ #همایش #امکان #موانع #وفاق_ملی #باشگاه_اندیشه

🌐 تلگرام | اینستاگرام | پخش زنده | سایت | مطالعات دیالوگ

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

16 Nov, 08:09


⭕️ سلسله نشست‌های «وفاق ملی» در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری

5️⃣ نشست پنجم:
زمینه‌های اجتماعی وفاق ملی

باحضور:
🔹 حمیدرضا جلائی‌پور، جامعه‌شناس و عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران

🔹 علیرضا شجاعی‌زند، جامعه‌شناس و عضو هیئت‌علمی دانشگاه تربیت مدرس

🕒 زمان: یک‌شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳ | ساعت ۱۵ الی ۱۷ 

📍 مکان: تهران، خیابان پاستور شرقی، کوچه شهید شکل‌آبادی، شماره ۵۲، معاونت راهبردی ریاست جمهوری

📨 درصورت تمایل به شرکت در این نشست ازطریق آدرس اینترنتی [email protected] مکاتبه کنید.

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

16 Nov, 01:05


معاونت راهبردی ریاست جمهوری با همکاری انجمن علوم سیاسی ایران و گروه علوم سیاسی دانشگاه بجنورد برگزار می‌کند:


«همایش بایسته‌ها و ابعاد مفهومی وفاق ملی»

نشست «زمینه‌ها، چالش‌ها و فرصت‌های وفاق ملی»



سخنرانان:


دکتر حسن جعفریانی
(وفاق ملی و مدیریت تعارض)

دکتر نازمحمد اونق
(حس مسأله گفتگو محور؛ زمینه‌ای برای کاهش چالش‌های وفاق ملی)

دکتر ابوالقاسم شهریاری
(وفاق ملی و گذار از بحران‌های توسعه سیاسی)

دکتر عبدالله خشنودی
(وفاق ملی و چاره اندیشی برای مدیریت چالش‌های اقصادی)

دکتر الناز پروانه زاد
(دبیر علمی نشست)


زمان: سه‌شنبه ۲۹ آبان ماه ۱۴۰۳ - ساعت ۱۵:۳۰

مکان: دانشگاه بجنورد، ساختمان مرکزی، تالار ملک‌الشعرای بهار

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

13 Nov, 19:55


معاونت راهبردی ریاست جمهوری pinned «🔴 فراخوان ثبت‌نام متقاضیان امریه خدمت سربازی در معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری 🔹 آیا می‌خواهید امریهٔ سربازی‌تان را صرف خدمات عمومی موثر و ارزشمند در کنار جمعی از بهترین پژوهشگران معاونت راهبردی و مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری کنید؟ اگر در یکی از رشته‌های…»

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

13 Nov, 19:54


🔴 فراخوان ثبت‌نام متقاضیان امریه خدمت سربازی در معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری

🔹 آیا می‌خواهید امریهٔ سربازی‌تان را صرف خدمات عمومی موثر و ارزشمند در کنار جمعی از بهترین پژوهشگران معاونت راهبردی و مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری کنید؟

اگر در یکی از رشته‌های سیاست‌گذاری عمومی، علوم سیاسی، اقتصاد و سایر علوم مرتبط با سیاست‌گذاری کلان‌راهبردی از یکی از دانشگاه‌های برتر کشور در مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری فارغ‌التحصیل شده‌اید یا خبرنگاری حرفه‌ای یا ویدیوگرافیست و فیلم‌بردار حرفه‌ای هستید، می‌توانید با شرکت در فراخوان زیر در مصاحبهٔ گزینش برای گذراندن دورهٔ خدمت سربازی در معاونت راهبردی ریاست جمهوری، دعوت شوید:

فراخوان هفتمین دوره ثبت نام متقاضیان امریه سربازی نهادی در حوزه تخصصی ریاست جمهوری (با مدرک کارشناسی ارشد و دکتری) جهت اعزام ۱۴۰۴/۲/۱

واجدان شرایط ثبت درخواست امریه سربازی می‌توانند با توجه به موارد و ضروریات ذیل اقدام به ثبت نام نمایند:

۱- این ثبت نام به منزله پذیرش قطعی تلقی نشده و هیچگونه تعهدی جهت جذب متقاضیان در بر نخواهد داشت.

۲- مشمولان وظیفه از بستگان سببی و نسبی کارکنان محترم شاغل در نهاد نباشند.

۳- ضروری است متقاضیان از زمان ثبت نام در سامانه تا تاریخ اعزام حداقل ۵ ماه از مهلت معافیت تحصیلی آنها باقی مانده باشد.

۴- تاریخ اعزام به آموزش و خدمت نظام وظیفه ۱۴۰۴/۲/۱ است.

۵- موعد دریافت برگ اعزام پس از استعلامات حراست و گزینش و تایید نهایی اداره کل توسعه منابع انسانی نهاد است.

۶- یکی از شروط ثبت نام و پذیرش امریه در نهاد، نداشتن کسر خدمت است.

۷- از پذیرش متقاضیان غیربومی و دارای غیبت، به عنوان امریه ممانعت به عمل می‌آید.

متقاضیان می‌توانند درخواست خود را در سایت اینترنتی mashmoolin.iripo.ir ثبت کنند.


🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

13 Nov, 08:36


فیروزه صابر: وفاق استفاده مشترک از ظرفیت‌‌های متقابل و همدلی، همکاری و سازگاری مثبت است

در ادامه نشست وفاق و کارآفرینی در مرکز بررسی‌های استراتژیک، فیروزه صابر، مؤسس بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان، به بیان دیدگاه‌های خود پرداخت و با اشاره به اینکه وفاق در واقع استفاده مشترک از ظرفیت‌‌های متقابل و همدلی، همکاری و سازگاری مثبت است، افزود: وقتی وفاق صورت می‌گیرد که تعادل و توازن در کنار موقعیت برابر وجود داشته باشد. وفاق ملی همسوست با فرآیند مشارکت مردم و مردم سالاری و دادرسی، بنابراین هر آنجا که ما شکافی را در کشور شاهد باشیم و شکافی را افزایش بدهیم این ضد وفاق است.

وی با بیان اینکه شکاف زیاد بین مردم و حاکمیت مانع تحقق وفاق می‌شود و باید برای رسیدن به این هدف تغییراتی را ایجاد کنیم، ادامه داد: در مسیر توسعه دولت نباید رقیب باشد و به‌خاطر همین مسئله در برخی کسب‌وکارها شاهد ترس از بزرگ‌شدن هستیم. در این مسیر البته نباید از تشکل‌گرایی غافل شد چرا که برای تقویت جامعه مدنی و توسعه اجتماعی چاره‌ای جز تشکل‌گرایی نداریم.

لازمه وفاق و توسعهٔ اجتماعی تشکل‌گرایی و تشکل‌یابی جامعه به شکل کمی و کیفی است

مؤسس بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان ادامه داد: با نگاهی مجوزمحور و صرفا از بالا نمی‌شود به آن توازن و تعادل لازم برای تشکل‌یابی و مشارکت جامعه و مردم و استفاده از ظرفیت‌های متقابل گروه‌های مختلف رسید.

وی عنوان‌کرد: لازمه توسعه فردی ذهن متشکل است، لازمهٔ وفاق و توسعه اجتماعی هم تشکل‌گرایی و تشکل‌یابی جامعه به شکل کمی و کیفی است. بنابراین مجموعه‌های اجتماعی باید مستقل بمانند و دولت باید زمینه‌سازی شکل‌گیری گروه‌های اجتماعی مختلف و متشکل شدن آنها را به عهده بگیرد.

شفافیتِ تشکل‌ها سیگنال ذینفع‌سازی برای قدرت متشکل است

صابر براساس تجربه خودشان در حوزه کارآفرینی و کارآفرینی اجتماعی یکی از مهمترین ابزارها برای ذینفع‌سازی گروه‌های مختلف در حل مسائل و قدرت متشکل را شفافیتِ تشکل‌ها و نهادهای مدنی عنوان کرد و افزود: شفافیتِ تشکل‌ها سیگنال ذینفع‌سازی برای قدرت متشکل است و امکان همراه‌سازی افراد و ایجاد اعتماد در گروه‌های مختلف و نهادهای عمومی را فراهم می‌کند.

دردکشان: در مسیر وفاق به‌ قاعده‌مندی، شفافیت و پاسخگویی نیاز داریم

محمدجواد دردکشان، مدیرعامل بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان، نیز در ادامه صحبت‌های صابر به این مسئله که وفاق محصول یک توصیه اخلاقی نیست؛ بلکه باید به‌صورت روشمند به سمت تحقق وفاق رفت اشاره کرد و ادامه داد: ما قطعاً با توافق به‌تنهایی به وفاق نمی‌رسیم و در این فرایند به‌ قاعده‌مندی، شفافیت و پاسخگویی نیاز داریم، اگر مسئله‌محور پیش برویم امکان توافق هست و می‌توان از الگوی تسهیلگری نیز الهام گرفت، الگویی که در آن تغییرات بلندمدت با کمک و مشارکت گروه‌های اجتماعی و ذینفعان مختلف شکل می‌گیرد.

وی تصریح کرد: برای یافتن الگوهای ایجاد توافق و وفاق در جامعه گاهی باید در جامعه عمیق شد و در جامعه عمیق نگریست و از خود جامعه یادگرفت و این الگوها را از دل تعاملات موجود در گروه‌های اجتماعی در جامعه ایران آموخت. همچنین مسائلی قابل حل هستند که ذینفعان در آنها قواعد مشترکی را مبنای تعامل و پیش‌برد راه‌حل با یکدیگر قرار دهند.

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

13 Nov, 08:35


در نشست «وفاق ملی و کارآفرینی» در معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری مطرح شد:

همکاری و همدلی رمز اصلی وفاق ملی


چهارمین نشست از سلسله‌نشست‌های «وفاق ملی» به‌عنوان یکی از پیش‌نشست‌های همایش سراسری وفاق ملی این بار با موضوع «وفاق ملی و کارآفرینی» در معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری و با حضور حسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی، فیروزه صابر، مؤسس بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان و محمدجواد دردکشان، مدیرعامل بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان به همراه جمعی از کارشناسان و فعالان این حوزه برگزار شد.

حسین مرعشی: وفاق به معنی اولویت‌دادن منافع ملی بر منافع فردی و جناحی است

به گزارش اداره کل رسانه معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری، سید حسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی، نخستین سخنران این نشست بود و با بیان اینکه به طور خلاصه وفاق به معنی اولویت‌دادن منافع ملی بر منافع فردی و جناحی است، تأکید کرد: باید این درک به وجود بیاید که اگر طرف رقیب موفق به بهبود شرایط اقتصادی و یا سرمایه اجتماعی می‌شود، همه از جمله خود ما نیز در آن سهیم بوده و منتفع می‌شویم.

نیروها باید ظرفیت موفقیت رقیب را در خودشان ایجاد کنند

این نماینده سابق مجلس با تأکید بر اینکه یکی از مهم‌ترین خصلت‌های کارآفرینی شکار فرصت‌هاست و گاهی اوقات فرصت‌ها خیلی سریع از دسترس خارج می‌شوند، افزود: نیروها باید ظرفیت موفقیت رقیب را در خودشان ایجاد کنند، در غیر این صورت امکان رشد را از دست می‌دهند. امروز دکتر پزشکیان با خلوص نیت موضوع وفاق را مطرح کرده‌اند، اما معنی وفاق را نباید واگذاری بخشی از مسئولیت‌های رسمی دولت به جناح رقیب تعریف کنیم، باید با طرف مقابل وارد گفتگو شویم و این نگاه را به وجود بیاوریم که هر کس برنده شد، کشور برنده شده است. گروه‌ها و دولت‌ها به جای ایجاد رقابت و انکار یکدیگر باید به سمت انباشت تجارب و دستاوردها حرکت کنند.

مرعشی بر لزوم احصای پست‌های سیاسی و تفکیک آنها از دیگر مناسب بروکراتیک و تکنوکراتیک دولتی یا حکومتی تاکید کرد و افزود: پست‌های سیاسی باید محدود و معین باشند و نباید با تغییر دولت یا مجلس همه مدیران مملکت جابه‌جا شوند؛ برخی مدیران دولتی، استاندارها و یا معاونین سیاسی و امنیتی در استانداری‌ها پست‌های سیاسی هستند؛ اما معاون بهداشت وزارت بهداشت یا رئیس شستا سیاسی نیست؛ ما اگر همین کار را از دل وفاق بیرون بکشیم و پست‌های سیاسی را تعیین تکلیف کنیم، کار بزرگی اتفاق افتاده است.

وی با اشاره به تجارب خود به عنوان کارآفرین یا در فعالیت‌های خیریه‌ای و مسئولیتهای دولتی، اظهارداشت: مخالفت‌های زیادی از سمت گروه‌های مختلف برای انجام کارها وجود داشت و با این حال توانستم بسیاری از آنها را به ثمر برسانم زیرا در اینگونه امور نیازمند داشتن یک حوصله و سعه صدر فراوان و ناامید نشدن و در گام بعدی گفتگو هستیم زیرا خیلی وقت‌ها گفتگو می‌تواند زمینه‌ساز همدلی وسیع باشد.

به گونه‌ای فرصت‌سازی کنیم که هر کس برنده شد کشور برنده باشد

وی با آوردن مثال از تجربه‌های خود در کرمان، داشتن یک تیم منسجم بلندمدت و گروه و تشکیلات پایدار و دغدغه‌مند را عامل دستاوردهای توسعه‌آفرین قبلی در کرمان خواند و افزود: علاوه بر آن تعریف کردن همکاری مشترک بین نیروهای موثر و بخش‌ها روش دیگری برای ایجاد وفاق است و در مجموع باید به نحوی فرصتها را با منافع عمومی هماهنگ کنیم که هر کس برنده شود، کشور برنده اصلی باشد.

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

11 Nov, 13:09


در نشست هم‌اندیشی صمیمانه محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رییس‌جمهور، با اعضای شورای مرکزی فعلی و ادوار انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها که با حضور مدیران معاونت راهبردی برگزار شد، حاضران به طرح تحلیل‌ها و پیشنهادهای خود پرداختند.

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

11 Nov, 13:04


⭕️ پنجمین نشست از سلسله نشست‌های «برای ایران» با عنوان 《تحلیل حکمرانیِ  سوانح طبیعی در ایران》 در معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری برگزار شد.

در این نشست سرتیپ حسین ساجدی‌نیا، رئیس سازمان مدیریت بحران، دکتر حسین کاظمی، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس دکتر رضا واعظی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و تعدادی از متخصصان این حوزه به ارزیابی و نقد و تکمیل پیشنهادهای سیاستیِ فرهنگستان علوم در این زمینه پرداختند.

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

10 Nov, 16:08


📷 چهارمین نشست از سلسله نشست‌های «وفاق ملی» با موضوع نسبت وفاق ملی و کارآفرینی در معاونت راهبردی ریاست جمهوری برگزار شد.
🔹 در این نشست سیدحسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی و فیروزه صابر، موسس بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان به بیان دیدگاه‌های خود و پاسخ به سوالات حاضران پرداختند.

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

09 Nov, 12:53


⭕️ ظریف: حزب‌الله زنده است و راه شهادت شکست ندارد

🔸معاون راهبردی رئیس‌جمهور در همایش «مکتب نصرالله» گفت: آمریکایی‌ها و غربی‌ها باید بپذیرند که تا زمانی که فلسطین در اشغال باشد، حقوق مردم این کشور رعایت نشود و آوارگان فلسطینی به خانه و کاشانه خود بازنگشته‌اند، منطقه روی آرامش نخواهد دید.

🔸به گزارش اداره‎‌کل رسانه معاونت راهبردی رییس‌جمهور، محمدجواد ظریف، طی سخنانی در همایش بین‌المللی «مکتب نصرالله» که صبح امروز در سالن اجلاس سران برگزار شد، با بیان اینکه سید حسن نصرالله ادامه‌دهنده راه درخشان مقاومت در برابر رژیم اشغالگر، ستمکار و کودکش صهیونیستی بود، تصریح‌کرد: این راه با شهدایی بزرگوار شروع شد و با شهدایی همچون قاسم سلیمانی، اسماعیل هنیه، یحیی سنوار، و دیگر شهدای اخیر ادامه یافت و پس از سید حسن نیز با شهدای بزرگوار دیگری کماکان مسیر تداوم پیدا خواهدکرد و ان‌شاءالله همان‌گونه که قرآن فرموده این مسیر تا پیروزی ادامه می‌یابد.

🔸سیدحسن و دیگر شهدا برای مقاومت شهید شدند نه برای نیابت از دیگران
وی ادامه: راه سید حسن و راه دیگر شهدا، راه درست مقاومت در برابر اشغال است؛ اجازه ندهیم این راه را به ما غلط نشان دهند؛ سید حسن و شهدای فلسطین همه برای مقاومت در برابر اشغال و تجاوزگری و آدم‌کشی شهید شدند؛ نه برای نیابت از دیگران.
معاون راهبردی رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه اگر کسی نیابت دارد ما هستیم که در کنار مردم فلسطین می‌جنگیم، نه آنان که برای هدف اصلی خود می‌جنگند، گفت: این شهادت‌ها، سختی‌ها، و این کشتارها آنها را از راهشان باز نخواهد داشت. رژیم صهیونیستی که پس از شکست ۷ اکتبر تلاش کرده با آدم‌کشی آن خاطره شکست را به فراموشی بسپارد و خیال باطل آسیب‌ناپذیری و شکست‌ناپذیری اسرائیل جنایت‌کار را زنده کند، باید بداند که این شهدا شهدایی هستند که در سال ۱۹۸۲ و بعد از آن که اسرائیل تا بیروت را اشغال کرده بود، سازمان‌های خود را تأسیس کرده‌اند؛ یعنی حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی ثمره اشغال‌اند.

🔸حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی بعد از زمانی که اسراییل خیال می‌کرد آرمان فلسطین را کشته‌اند ایجاد شدند
ظریف با بیان اینکه مردم فلسطین و مردم لبنان به‌خاطر اشغال صهیونیست‌ها شکست نخوردند؛ بلکه مقاوم‌تر، بزرگ‌تر و مقتدرتر در برابر اسرائیل ایستادند، تصریح کرد: حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی بعد از زمانی که صهیونیست‌ها خیال می‌کردند لبنان، فلسطین و مقاومت را تمام کرده‌اند و آرمان فلسطین را کشته‌اند، ایجاد شدند. همان‌گونه که دیدیم ۷ اکتبر زمانی تحقق یافت که نتانیاهوی جنایت‌کار در مجمع‌عمومی ملل متحد نقشه‌ای را نشان داد که در آن فلسطین از صفحه روزگار محو شده بود.

🔸تا زمانی که اشغال ادامه یابد اسرائیل یک روز آرامش نخواهد دید
وی در ادامه با بیان اینکه امروز پس از کشتار پنجاه هزار زن و کودک در غزه استوار و لبنان، حزب‌الله زنده است، حماس و جهاد اسلامی زنده است، تاکید کرد: تا زمانی اشغال و ظلم به مردم فلسطین ادامه یابد اسرائیل یک روز آرامش نخواهد دید، مقاومت در برابر اسرائیل و اشغال‌گری از قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی شروع شده بود و تا آزادی سرزمین فلسطین و احقاق حقوق مردم این کشور ادامه خواهد یافت.

معاون راهبردی رئیس‌جمهور در ادامه سخنان خود با توصیه به غرب، بخصوص آمریکا و رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه بی‌جهت مقاومت مردم فلسطین را به این ‌و آن نسبت ندهند، تأکید کرد: درست است که بر اساس پیام امام راحل و انقلاب اسلامی، در کنار رهبری خردمندانه مقام معظم رهبری در کنار مردم فلسطین و لبنان ایستادیم و به آنها امید و اطمینان به آینده داده‌ایم، اما آرمان، آرمان فلسطین است و همه برای فلسطین قیام کرده‌اند نه به نیابت از این‌ و آن.

ظریف افزود: اگر این اشتباه استراتژیک و راهبردی را آمریکایی‌ها و غربی‌ها ادامه دهند هیچ‌گاه این منطقه روی آرامش را نخواهد دید، باید بپذیرند که تا زمانی که فلسطین در اشغال و حقوق مردم این کشور رعایت نمی‌شود و آوارگان فلسطینی به خانه و کاشانه خود بازنگشته‌اند، منطقه آرامش نخواهد دید، اگر می‌خواهند از طریق دموکراتیک و صلح‌آمیز به راه‌حل برسند رهبر معظم انقلاب اسلامی راه‌حل را در برابر آنها قرار داده است. اجازه دهید همه فلسطینیان، همه ساکنان این منطقه از یهودی، مسلمان و مسیحی در یک رفراندوم آزادانه آینده خود را تعیین کنند و آن وقت خواهیم دید که چه آینده صلح‌آمیزی می‌تواند در انتظار این منطقه باشد.

🔸پایان آپارتاید آفریقای جنوبی قابل تکرار است
معاون راهبردی رییس‌جمهور در پایان گفت: بی‌جهت مثال‌های وحشتناک نزنید؛ پایان آپارتاید در آفریقای جنوبی مثال روشنی است که قابل‌تکرار است و باید تکرار شود. این پیام خون سید حسن نصرالله، قاسم سلیمانی، اسماعیل هنیه، یحیی سنوار، فتحی و دیگر بزرگان مقاومت و راه شهادت است و این راه شکست ندارد.

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

09 Nov, 11:27


🎥 ظریف معاون راهبردی رییس‌جمهور در همایش بین‌المللی مکتب نصرالله:

🔸حزب‌الله و حماس و جهاداسلامی بعد از آن ایجاد شدند که اسراییل فکر کرد مقاومت تمام شده و آرمان فلسطین را کشته‌اند.

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

07 Nov, 16:32


محمدجواد ظریف معاون راهبردی رییس‌جمهور در واکنش به انتخابات آمریکا در شبکه ایکس نوشت:

مردم آمریکا، از جمله بیشتر مسلمانان، با رای خود به‌وضوح مخالفت خود را با یک سالِ شرم‌آورِ همدستی ایالات‌متحده در جنایت‌های اسرائیل در غزه و کشتار در لبنان نشان دادند.


امیدواریم که دولت جدید ترامپ و ونس به وعده‌های خود در مورد خودداری از جنگ‌ها عمل کنند و درس مهمی که مردم آمریکا پیرامون پایان دادن به جنگ‌ها و پیشگیری از جنگ‌های جدید یاد داده‌اند را به یاد داشته باشند.

ایران که نشان داده عزم و توانایی مقابله با هرگونه تهاجم را دارد و تحت تأثیر تهدیدها قرار نمی‌گیرد، اما به احترام توجه می‌کند.

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

07 Nov, 10:37


⭕️ سلسله نشست‌های «برای ایران» در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری

4️⃣ نشست پنجم: تحلیل حکمرانی در برخورد با سوانح طبیعی در ایران

باحضور:
🔹 سرتیپ حسین ساجدی‌نیا، رئیس سازمان مدیریت بحران

🔹 دکتر حسین کاظمی، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس

🔹 دکتر رضا واعظی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی

🕓 زمان: دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳ | ساعت ۱۴ الی ۱۶ 

📍 مکان: معاونت راهبردی ریاست جمهوری

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

06 Nov, 15:46


⭕️ دبیرخانهٔ همایش وفاق ملی معاونت راهبردی ریاست جمهوری با همکاری گروه علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه رازی کرمانشاه، پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی و معاونت فرهنگی دانشگاه رازی برگزار می‌کند:

پیش‌همایشِ
«بایسته و ابعاد مفهومی وفاق ملی»
        
"وفاق اجتماعی در کرمانشاه: موانع و راه‌کارها"

🟣 مکان: کتابخانه مرکزی دانشگاه رازی، سالن پروفسور شمسی‌پور

👈🏻 لینک مجازی نشست

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

06 Nov, 15:03


معاونت راهبردی ریاست جمهوری با همکاری انجمن علوم سیاسی ایران برگزار می‌کند:

اولین پیش نشست «همایش بایسته‌ها و ابعاد مفهومی وفاق ملی»

«وفاق ملی، قانون اساسی، برنامه هفتم توسعه و سیاست‌های کلی نظام»


سخنرانان:

دکتر نبی امیدی
(دانشیار گروه مدیریت مالی دانشگاه پیام نور ایلام)

دکتر عباس سهراب زاده
(استادیار گروه علوم سیاسی دانشگاه پیام نور ایلام)

دکتر علیرضا شیخ محمدی
(استادیار گروه علوم سیاسی دانشگاه پیام نور ایلام)

دکتر عظیم کریمی
(مدیر نشست و استادیار گروه علوم سیاسی دانشگاه پیام نور ایلام)


زمان: دوشنبه ۲۱ آبان ماه - ساعت ۱۰:۳۰

مکان: ایلام، بلوار دانشجو، دانشگاه پیام نور ایلام، سالن اندیشه

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

05 Nov, 16:06


📷 سومین نشست «وفاق ملی»‌ با موضوع «توسعه و نسبت آن با وفاق ملی»

🔸سومین نشست از سلسله نشست‌های «وفاق ملی» با موضوع «توسعه و نسبت آن‌با وفاق ملی» باحضور محمد فاضلی جامعه‌شناس و مدیر پادکست دغدغه ایران، محسن یزدان‌پناه اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان و دیگر کارشناسان در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری برگزار شد.

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

05 Nov, 10:21


⭕️ ظریف در بازدید از مرکز رصد جمعیت کشور:
اطلاعات واقعی به مسئولین برای خدمت بیشتر کمک می‌کند


🔸معاون راهبردی رییس‌جمهور ضمن بازدید از مرکز رصد جمعیت در سازمان ثبت احوال کشور، در جریان جزییات اقدامات این مرکز و امکانات آن با هدف تجزیه و تحلیل جمعیت کشور قرار گرفت.
به گزارش اداره کل رسانه معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری، محمدجواد ظریف در این دیدار و بازدید که حدود دو ساعت به طول انجامید و با حضور هاشم کارگر رییس سازمان ثبت احوال کشور و مسئولین این سازمان انجام شد با بیان اینکه سازمان ثبت احوال شاید تنها سازمانی باشد که همه مردم از ولادت تا وفات با آن کار دارند، افزود: تمام مردم ایران مشتری شما هستند و با توجه به گفته رییس جمهور مبنی براینکه رضایت مشتری اصل است، چه سعادتی بالاتر از اینکه مردم از سازمان شما راضی بیرون بروند.

🔸وی با اشاره به داشبوردهای جمعیتی سازمان ثبت احوال و توانمندی اطلاعاتی بالای این مجموعه در رصد و پایش جمعیت داخل ایران و حتی ایرانیان خارج از کشور، خاطرنشان کرد: موضوع ثبت نشانی‌ها و ارتباط دادن با کد ملی می‌تواند بسیار مهم و اثرگذار باشد چراکه هرقدر اطلاعات واقعی به مسئولین برسد، به آنها برای خدمت بیشتر کمک می‌کند.

🔸همچنین در این نشست هاشم کارگر رییس سازمان ثبت احوال کشور نیز با ارائه گزارشی از دستاوردها و اقدامات این سازمان، گفت: سازمان ثبت احوال حدود ١٠۶ سال قدمت دارد، اما مرکز رصد جمعیت سال گذشته رونمایی شده و با اطلاعاتی که استخراج کرده در خدمت همه دستگاه‌های حاکمیتی، دولتی و حتی بخش خصوصی است و خروجی آن نیز برای دسترسی عموم در پرتال ثبت احوال قرار دارد.

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

05 Nov, 07:14


📷 محمدجواد ظریف معاون راهبردی رییس جمهور ضمن بازدید از مرکز رصد جمعیت در سازمان ثبت احوال کشور، در جریان آخرین اقدامات و دستاوردهای این سازمان قرار گرفت.

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

05 Nov, 06:59


⭕️ نسبت‌یابی توسعه و وفاق ملی در معاونت راهبردی ریاست جمهوری

معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری و مرکز بررسی‌های استراتژیک عصر روز یکشنبه میزبان اساتید برجسته دانشگاه بود و برای سومین بار موضوع کنکاش نظری ایده وفاق ملی، این بار با محوریت توسعه، روی میز کارشناسان مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

در این جلسه که با عنوان «توسعه و نسبت آن با وفاق ملی» برگزار شد و سومین نشست از سلسله‌نشست‌های وفاق ملی در مرکز بررسی‌های استراتژیک بود، کیومرث اشتریان، استاد و عضو هیئت‌علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، به‌عنوان دبیر جلسه و محسن یزدان‌پناه، اقتصاددان و عضو هیئت‌علمی دانشگاه فرهنگیان، به همراه محمد فاضلی، جامعه‌شناس، حضور داشتند و در کنار دیگر کارشناسان به بیان دیدگاه‌های خود در موضوع نسبت‌ توسعه با موضوع وفاق ملی پرداختند.

🔹 محسن یزدان‌پناه: وفاق ابزاری برای هماهنگی است


یزدان‌پناه گفت: یکی از مسیرهای اصلی رسیدن به انسجام اجتماعی، مکانیزم حل نزاع به شمار می‌رود که معنای دیگر آن توافق است. در بسیاری از جوامع مثل ما ساختار حاکمیت مبتنی بر استقرار سیاسی (political settlement) است که شامل توافق‌هایی برای توزیع قدرت است و در این جوامع این توافقات فراتر از قانون عمل می‌کنند.

این استاد دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه در شرایط امروز ایران ما در حال ازدست‌دادن سرمایه انسانی نخبه و تحصیل‌کرده هستیم، افزود: بر اساس نظریه توزیع وبر، در بروکراسی فعالیت اقتصادی و بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری، باید مؤسسات خصوصی وجود داشته باشند که برای نخبگان بستر فعالیت ایجاد کنند که یک نوع از مدل وفاق می‌تواند به این شکل باشد. در شرایطی که توافقات فقط مبتنی بر بهره‌کشی است، مدل دیگر وفاق نیز می‌تواند بر مبنای توزیع منافع بین هسته سیاسی و طبقه متوسط و تحصیل‌کرده باشد که موجب می‌شود که قشر متوسط فضای جدیدی برای عمل پیدا کند. ما باید از تعادل فعلی به تعادل جدیدی برسیم که ذی‌نفعان جدید و‌ وسیع‌تری بتوانند در آن نقش‌آفرینی کنند.

یزدان‌پناه همچنین گفت که مسئله اصلی ما رشد است و وفاق باید به‌عنوان ابزاری برای ایجاد سطحی از هماهنگی برای رشد فراگیر عمل کند. ما نیاز به توافقاتی در راستای بازانتظام ساختار سیاسی داریم به نحوی که ساختار دچار تزلزل نشود. برای رسیدن به این نقطه هم نیازمند یک بستر غیرِ بازیِ وجودی هستیم. از طرف دیگر باید ذی‌نفعان جدیدی را شناسایی کنیم که ممکن است بازندهٔ چالش بازانتظام باشند.

🔹 محمد فاضلی: وفاق اگر به حل مسئله منجر نشود فاقد ارزش است

در ادامه جلسه فاضلی با بیان اینکه هر مسئله‌ای که حل نشده باقی بماند در درازمدت شما را حل خواهد کرد، ادامه داد: بحران کنونی این است که حاکمیت ظرفیت حل مسئله خود را تا حد زیادی ازدست‌داده و این اتفاق در میان مردم هم رخ‌داده است و هم اکنون بسیاری از مسائل از تورم گرفته تا مهاجرت و تحریم حل نشده باقی‌مانده است.

وی افزود: حل مسائل یک ضرورت است و مبنای وفاق هم همین است. شأن وجودی حاکمیت‌ها در حل مسائل است که شامل سه دستهٔ تولید امنیت، خلق تفاهم و خلق رونق می‌شود. همه این سه دسته مسئله به هم وابسته اند و بدون هم پایدار نخواهند بود. وقتی کشوری دچار بحران می‌شود که مسائل حل نشده باقی بماند.

فاضلی بر این باور است که وفاق در چهار مرحله خلاصه می‌شود که شامل وفاق بر سر انتخاب مسائل اولویت‌دار، ملزومات حل مسائل، ارزیابی هزینه‌ها و تقسیم آن‌ها، و در نهایت توزیع منافع حاصل از حل مسائل می‌شود.

وی با تأکید بر این نکته که قدم مهم در حل مسئله اذعان به وجود و بحرانی‌بودن آن است، گفت: در سایه این رویکرد مسئولیت این مسئله پذیرفته می‌شود و مشخص می‌شود که حاضریم برای حل آن دست به چه تغییراتی و چه همکاری‌هایی بزنیم. وفاق فی‌نفسه اگر به حل مسئله منجر نشود فاقد ارزش است و حتی ممکن است به یک رویکرد غیرواقعی برای تقسیم قدرت تبدیل شود.

فاضلی با بیان اینکه که مسئله امروز ایران فروپاشی توافقات سیاسی بعد از سال ۱۳۸۸ است و بهترین کارکرد مسئله وفاق در شرایط کنونی حل مسائل و ابرچالش‌هاست، تأکید کرد: مهمترین مشکل حال حاضر ایران مسئله رشد است که در سایه تحقق آن باید مسائل دیگر نیز حل شود. جنس وفاق مجموعه‌ای توفقات بین فرادستان در درون و نقش‌آفرینان بیرونی است و شکل آن شیوه توزیع هزینه‌ها و منافع با مردم است.

این جامعه‌شناس با تأکید بر اینکه توسعه فراگیر یک کنش جمعی است و در قالب آن نیازمند حضور میلیون‌ها نفر از گروه‌های ذی‌نفع هستیم، گفت: هیچ کنش جمعی بدون قصه و روایت ممکن نیست و آجرهای قصه نیز موفقیت‌های کوچک هستند. یکی دیگر از مهم‌ترین ضرورت‌ها در این مسیر بازسازماندهی است.

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

04 Nov, 08:12


📷 سومین نشست «وفاق ملی»‌ با موضوع «توسعه و نسبت آن با وفاق ملی»

🔸سومین نشست از سلسله نشست‌های «وفاق ملی» با موضوع «توسعه و نسبت آن‌با وفاق ملی» باحضور محمد فاضلی جامعه‌شناس و مدیر پادکست دغدغه ایران، محسن یزدان‌پناه اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان و دیگر کارشناسان در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری برگزار شد.

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

31 Oct, 19:20


⭕️ سلسله نشست‌های «وفاق ملی» در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری

نشست سوم:
توسعه و نسبت آن با وفاق ملی

باحضور:
🔹 محمد فاضلی، جامعه‌شناس و مدیر پادکست دغدغه ایران

🔹 محسن یزدان‌پناه، اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان

🕒 زمان: یک‌شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳ | ساعت ۱۵ الی ۱۷ 

📍 مکان: تهران، خیابان پاستور شرقی، کوچه شهید شکل‌آبادی، شماره ۵۲، معاونت راهبردی ریاست جمهوری

📨 درصورت تمایل به شرکت در این نشست ازطریق آدرس اینترنتی [email protected] مکاتبه کنید.

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

31 Oct, 18:59


🎥 علی‌باقری مدیر‌کل سیاسی وزارت‌کشور دولت اصلاحات در نشست "ترکیب استانداران و وفاق":

🔸مقام استانداری تنها هم‌سنگ رییس‌جمهور و از جنس حاکمیتی و به تعبیری رییس‌جمهور استان است.
نمی‌شود مقام استانداری را به کسانی که هم‌راهبرد با رییس‌جمهور نیستند برون‌سپاری کرد.

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

28 Oct, 07:34


👆🏼 متن کامل کتاب «مبانی شبکه‌های تنظیم‌گری، ضرورت‌ها، کارکردها و ابزارها»

معاونت راهبردی و مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری در دورهٔ جدید سیاست انتشار عمومی و دیجیتال متن سیاست‌نامه‌ها و پژوهش‌ها را اعمال خواهد کرد (مگر در موارد خاصی که محرمانگی ضروری است)، هم به منظور بسط شفافیت و بهره‌گیری عموم پژوهشگران ایرانی از نتایج سیاست‌پژوهی‌هایی که با منابع عمومی ممکن شده است، هم برای در معرض نقد عمومی قرار دادن پژوهش‌ها و هم برای کاهش هزینه‌های چاپ کاغذی و کاهش تخریب محیط زیست.

پژوهش فوق به سفارش مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری و توسط اندیشکده حکمرانی شریف انجام شده و در تاریخ ۲۳ مهر ۱۴۰۳ در معاونت راهبردی ریاست جمهوری رونمایی شده است.

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

28 Oct, 06:07


📷 دومین نشست «وفاق ملی»‌با موضوع ترکیب استانداران و وفاق ملی 

دومین نشست از سلسله نشست‌های «وفاق ملی» با موضوع ترکیب استانداران و وفاق ملی باحضور علی زینی‌وند معاون سیاسی وزارت کشور، جمال عرف معاون هماهنگی، پیگیری‌های ویژه و خدمات مدیریت دفتر رئیس‌جمهور، علی باقری مدیرکل سیاسی وزارت کشور در دولت اصلاحات و دیگر شرکت‌کنندگان در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری برگزار شد.

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

27 Oct, 05:43


⭕️📄 محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رییس جمهوری در پیامی شهادت دلاور مردان پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران را تسلیت گفت

🔸بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

شهادت دلاورمردان پدافند ارتش که صهیونیست های مدعی را سر جایشان نشاندند، تسلیت عرض می‌کنم و برای خانواده‌هایشان شکیبایی و سربلندی خواهانم. روحشان شاد و یادشان جاودان.
امروز به یُمن خودباوری، شجاعت و هوشمندی امام راحل و رهبر فرزانه و رشادت، توانمندی و ایثارگری نیروهای مسلحِ ارتش، سپاه و بسیج، مردم دلاور ما ثابت کرده‌اند که می‌توانند متجاوزان سرکش-از صدام تا رژیم صهیونیست- را عليرغم حمایت‌های تسلیحاتی، سیاسی و تبلیغاتی تمامی قدرتمندان زورگوی جهانی پشیمان کنند و در دفاع مشروع از این سرزمین خدایی از هیچ قدرتی نهراسند.
تاریخ ایران به ما می‌آموزد که می‌بایست این دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی را ارج نهیم پس از حدود ١۵٠ سال تحقیر و از دست دادن سرزمین‌های فراوان در شمال و شرق و جنوب ایران عزیز و اشغال کشور و نسل‌کشی ایرانیان بی‌پناه در دو جنگ جهانی و بیش از سه دهه وابستگی خارجی، امروز ایران سربلند می‌تواند در برابر هر قدرتی با هر پشتوانه‌ای بایستد، به‌گونه‌ای که برای نخستین بار در بیش از ٢٠٠ سال پیشین، در طول ۴۵ سال دشوار ولی پرافتخار حتی یک وجب از خاک مقدس ایران از دست نرود
امروز حاکمیت و مردم ایران با اعتماد به نفس در توانمندی خود برای رفع تهدیدهای بدخواهان، با نگرشی روزآمد و فرصت‌محور، در مسیر توسعه ملی و منطقه‌ای و پیشرفت اقتصادی، علمی، اجتماعی و سیاسی، جایگاه بالنده و درخور ایران را در تضمین رفاه مردم، امنیت منطقه، بازارها و کریدورهای جهانی و پیشرفت علم و فن‌آوری باز خواهند یافت.
جهان باید با کنار گذاشتن پارادایم خطرناک گذشته، این خود باوری دلیرانه و عزم صلح‌خواهانه ایران را به رسمیت بشناسد و این فرصت بی‌نظیر را از دست ندهد.

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

27 Oct, 05:43


⭕️📄 محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رییس جمهوری در پیامی شهادت دلاور مردان پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران را تسلیت گفت.

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

26 Oct, 12:16


⭕️ سلسله نشست‌های «برای ایران» در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری

4️⃣ نشست چهارم: مدیریت ریسک و ارتقای تاب آوری در برابر مخاطرات طبیعی: زلزله

باحضور:
🔹 محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس جمهور

🔹 محسن غفوری آشتیانی، فرهنگستان علوم و پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله

🔹 محمدتقی احمدی، فرهنگستان علوم و دانشگاه تربیت مدرس

🔸مباحثه گران:

🔹 دکتر علی نصیری، ریاست سازمان مدیریت بحران و پیشگیری تهران

🔹 دکتر محسن تهرانی‌زاده، دانشگاه امیرکبیر

🕓 زمان: دوشنبه ٧ آبان ۱۴۰۳ | ساعت ۱۶ الی ۱۸ 

📍 مکان: معاونت راهبردی ریاست جمهوری

📨 درصورت تمایل به شرکت در این نشست ازطریق آدرس اینترنتی [email protected] مکاتبه کنید.

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

25 Oct, 09:13


⭕️ سلسله نشست‌های «وفاق ملی» در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری

نشست دوم:
ترکیب استانداران و وفاق ملی

باحضور:
🔹 علی زینی‌وند، معاون سیاسی وزارت کشور

🔹 جمال عرف، معاون هماهنگی، پیگیری‌های ویژه و خدمات مدیریت دفتر رئیس‌جمهور

🔹 علی باقری، مدیرکل سیاسی وزارت کشور در دولت اصلاحات

🕒 زمان: یک‌شنبه ۶ آبان ۱۴۰۳ | ساعت ۱۵ الی ۱۷ 

📍 مکان: تهران، خیابان پاستور شرقی، کوچه شهید شکل‌آبادی، شماره ۵۲، معاونت راهبردی ریاست جمهوری

📨 درصورت تمایل به شرکت در این نشست ازطریق آدرس اینترنتی [email protected] مکاتبه کنید.

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

24 Oct, 09:04


بررسی مطالبات سازمان‌های مردم‌نهاد در معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری

به گزارش اداره کل رسانه معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری، روز سه‌شنبه نشست «جامعه توانمند، دولت قدرتمند» با حضور محمدجواد ظریف معاون راهبردی رییس‌جمهور، محمد الموتی نماینده مردم‌نهادها در شورای ملی توسعه و حمایت از تشکل‌ها و تعدادی از مدیران و نمایندگان انجمن‌ها و تشکل‌های مردمی از جمله گروه سازمان‌های اجتماعی پندار، شبکه ملی مؤسسات نیکوکاری و خیریه، خانه معلولان ایران، انجمن ترویج فرهنگ مسئولیت اجتماعی، شبکه کمک، انجمن جامعه ورزش و فرهنگ ایران، انجمن سلامت خانواده ایران، انجمن حمایت از زنان و کودکان پناهنده، خیریه نیک‌گامان جمشید، مجمع جهادگران دانشگاهی، انجمن زنان کارآفرین، انجمن مجموعه‌داران ایران، شبکه کم‌بینایان و نابینایان ایران و تعداد دیگری از تشکل‌ها و نهادهای مردمی در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری برگزار شد.

در این جلسه محمد الموتی اظهار داشت: اصلی‌ترین منشأ مشکلات تشکل‌های مردم‌نهاد به انحراف از برنامه سوم توسعه و واگذاری مدیریت این نهادها به وزارت کشور به‌عنوان یک دستگاه سیاسی - امنیتی بازمی‌گردد؛ از طرف دیگر حوزه اجتماعی به عرصه تولید، خرید و فروش آسیب‌های اجتماعی تبدیل شده است.

وی افزود: نهادهای مردمی خواستار توقف روند تصویب طرح ناظر بر تأسیس و فعالیت سازمانهای مردم نهاد غیردولتی در مجلس هستند و معتقدند که این طرح مشکلات بزرگ و پرشماری دارد، سمن‌ها را به خیریه‌ها فرومی‌کاهد، به سخت‌تر و پیچیده‌تر شدن فضای فعالیت برای نهادهای مردم‌پایه منجر می‌شود. محمد الموتی تاکید کرد دولت باید با کمک خود این نهادها لایحه دیگری را برای ارائه به مجلس تهیه کند.

به گفته حاضران در این جلسه، از دیگر مشکلاتی که سازمان‌های مردم‌نهاد با آن مواجه هستند می‌توان به نبود نگاه درست در مسئولین نسبت به مشارکت‌های مردمی، مشکلات مالیاتی، غیراجتماعی بودن مدیران در دستگاه‌های اجتماعی، عدم شفافیت، کاهش کمک‌های مردمی و مشکلات مالی، سخت‌شدن شرایط برای معلولان، و نگاه امنیتی به تشکل‌های مردمی اشاره کرد.

شرکت‌کنندگان در نشست معتقد بودند راه توسعه سیاسی از مسیر توسعه اجتماعی عبور می‌کند و در شرایط کنونی حرکت در این مسیر با مشکلات و موانع حقوقی و حقیقی بسیاری مواجه است.

همچنین نمایندگان این تشکل‌ها در توضیح مطالبات خود از دولت چهاردهم، به موضوعاتی از جمله ضرورت ایجاد تغییروتحول در ساختار و مدیریت حوزه اجتماعی، لزوم تدوین لایحهٔ تاسیس و فعالیت سمن‌ها با مشارکت خود سمن‌ها، خروج حوزه‌های اجتماعی از زیر حوزه معاونت امنیتی استانداری‌ها، شفافیت، توسعه سازمان امور اجتماعی و‌ انتقالش به معاونت اجتماعی رئیس جمهور، لزوم ممکن‌سازی فعالیت سمن‌ها علیه تحریم‌ها و استفاده از ظرفیت بین‌المللی تشکل‌های مردمی اشاره کردند.



🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

24 Oct, 08:25


ظریف در همایش مسائل راهبردی، اقتصادی و فرهنگی قفقاز:

ایران در دوران رهبر ‌انقلاب به یک قدرت مطمئن تبدیل شد

معاون راهبردی رییس‌جمهور با بیان اینکه ایران در دوران پس از انقلاب اسلامی و به ویژه در دوره زعامت مقام معظم رهبری توانست تبدیل به یک قدرت مطمئن شود و از تمامیت ارضی خود حفاظت کند و بر چالش امنیتی ۲۰۰ ساله خود فائق آید، تصریح کرد: این اعتماد به نفس امنیتی و بلوغ راهبردی ایران پس از ۲۰۰ سال را مدیون رهبرانقلاب و نیروهای مسلح هستیم ضمن اینکه بر اساس این اعتماد به نفس راهبردی و امنیتی می‌توانیم راهبرد منطقه قوی را مطرح و دنبال کنیم.

ایران می‌تواند هاب منطقه شود

به گزارش اداره کل رسانه معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری، محمدجواد ظریف که در همایش بین‌المللی مسائل راهبردی، اقتصادی و فرهنگی قفقاز در محل دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران سخن می‌گفت، سیاست همسایگی ایران را یک واقعیت تا یک برسازی توصیف کرد و اظهارداشت: ایران با توجه به ژئوپلیتیک خود و ظرفیت‌های فراوان مادی و معنوی، علمی، نیروی انسانی و ... می‌تواند هاب ترانزیتی، فناوری و انرژی در منطقه باشد.

ابتکار ۳+۳ راهی برای جلوگیری از نفوذ خارجی


ظریف با اشاره به ابتکار سیاسی قفقاز موسوم به ۳+۳ میان کشورهای ایران، ترکیه، روسیه، آذربایجان، ارمنستان و گرجستان، خاطرنشان کرد: در ابتکار ۳+۳ نیازمند همکاری‌های فراگیر هستیم و می‌توانیم از این ابتکار برای حل مسائل منطقه بدون دخالت بیگانگان استفاده کنیم زیرا نیروی خارجی توان و تمایل حمایت از ما و منطقه ما را ندارد.

پیشنهاد تشکیل کنسرسیوم ترانزیتی ترکیبی

معاون راهبردی رییس‌جمهور با یادآوری توافق آتش‌بس سه‌جانبه روسیه، آذربایجان و ارمنستان که به جنگ قره‌باغ خاتمه داد، در مورد مسیرهای مواصلاتی میان آذربایجان و ارمنستان، اظهارداشت: بند۹ توافق آتش‌بس می‌تواند موجب همکاری باشد نه تقابل و می‌توان با ایجاد یک کنسرسیوم ترانزیتیِ ترکیبی منافع همه کشورهای قفقاز و کشورهای بزرگ همجوار آن را تضمین کرد.

اسراییل به دنبال قربانی کردن آذربایجان است نه حمایت

ظریف در پایان سخنانش تاکیدکرد: حضور اسرائیل در جمهوری آذربایجان مثل حضورش در برخی کشورهای خلیج‌فارس برای ایجاد سپر برای خودش است و در اصل آنها را قربانی خودش میکند نه اینکه بخواهد از آنها حمایت یا حفاظت کند.


🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

23 Oct, 17:34


🎥 برگزاری جامعه توانمند، دولت قدرتمند بامحوریت نمایندگان تشکل‌های مردم‌نهاد


🔸عصر روز سه‌شنبه معاون راهبردی رئیس‌جمهور در مرکز بررسی‌های استراتژیک میزبان نمایندگان و مدیران تشکل‌های مردم‌نهاد بود و پای صحبت‌ها و مطالبات آنها نشست.


🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

23 Oct, 12:35


🎥 ظریف: سازمان‌های مردم‌نهاد بر کار دولت نظارت کنند تا به بیراهه نرویم.

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

22 Oct, 17:32


🎥 ظریف: برای دفاع از این مرزوبوم تردید نداریم و دستمان بسته نیست

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

21 Oct, 20:47


🔴 محمدجواد ظریف: فاقد سیاست مهاجرت سنجیده‌ایم

معاون راهبردی ریاست جمهوری با بیان اینکه مشکل عمده در موضوع میزبانی از نخبگان خارجی در کشورمان این است که ما سیاست منسجمی در قبال مهاجران و اتباع خارجی، چه قانونی و چه غیرقانونی حاضر در ایران، نداریم، تصریح کرد: به همین دلیل حتی در قبال افرادی که طبق قوانین کشور اقامت یا شهروندی دریافت می‌کنند با ابهام مواجه هستیم.

محیط مناسبی برای سرمایه گذاری خارجی نداریم

به گزارش اداره کل رسانه معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری، دکتر محمدجواد ظریف در سومین نشست ‌«برای ایران» در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری، با عنوان «بررسی راهکارهای تعامل با نخبگان کشورهای همسایه و رفع مشکلات اقامتی آنها در ایران» در سخنان خود با تأکید بر اینکه ما باید در این زمینه سیاست مشخص داشته باشیم، ادامه داد: یک سرمایه‌گذار خارجی که برای سرمایه‌گذاری به ایران سفر می‌کند با محیط پذیرا و مناسبی مواجه نمی‌شود و علی‌رغم اینکه شاید از جهاتی و در حوزه‌هایی در این کره خاکی هیچ کجا برای سرمایه‌گذاری بهتر از ایران نباشد، در بسیاری از موارد عطای سرمایه‌گذاری را به لقایش بخشیده و از این کار صرف‌نظر می‌کند.

وی با بیان اینکه لبنانی‌ها در بسیاری از کشورهای جهان سرمایه‌گذاری‌های هنگفتی کرده‌اند، تأکید کرد: متأسفانه ما این توان را نداشته‌ایم تا آنها را جذب کنیم و من یقین دارم اگر ما در ایران محیط مناسبی فراهم می‌کردیم سرمایهٔ لبنانی زیادی به ایران می‌آمد.

ظریف گفت: یکی از بزرگ‌ترین روش‌های دیپلماسی، دیپلماسی علمی و آموزشی است. از دهه 1950 و 1960 میلادی آمریکا و شوروی سابق با هدف تربیت افرادی که به فرهنگ‌شان احساس نزدیکی می‌کردند و افزایش نفوذ خود در دیگر کشورها، به سمت دیپلماسی علمی و آموزشی و عمدتا جذب دانشجو روی آوردند.

دانشجویان خارجی در ایران می‌توانند سفیر ما در کشورهایشان باشند

معاون راهبردی رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه دانشجویان خارجی در حال تحصیل در ایران می‌توانند بهترین سفیر ایران در کشور خود و طرف‌دار ایران باشند، تصریح کرد: متأسفانه بی‌سیاستی ما باعث شده که این دانشجویان وقتی به کشور خود باز می‌گردند در بسیاری موارد یک نگاه منفی در قبال ایران داشته باشند.

ما جامعه مهمان‌پذیری هستیم اما نتیجه نمی‌گیریم

ظریف با بیان اینکه به‌خاطر بی‌سیاستی با دانشجویان خارجی در ایران برخورد مناسبی نداریم و دانشجویان حتی برای خروج از کشور هم باید مجوز بگیرند و بدون این مجوز حق خروج ندارند، افزود: علی‌رغم اینکه ما جامعه مهمان‌پذیری هستیم اما نتیجه نمی‌گیریم. ما در ایران میزبان میلیون‌ها مهاجر هستیم و میلیاردها دلار در این مسیر هزینه می‌کنیم.

معاون راهبردی رئیس‌جمهور همچنین گفت که باید به‌جای نگاه تهدیدمحور به موضوع مهاجرین، دیدگاه فرصت محور را تقویت کنیم. این مشکلات نیازمند یک بررسی عمیق است و ما باید فرصت‌ها را بیشتر ببینیم و بر اساس فرصت‌هایی نظیر حضور دانشجویان خارجی، گردشگران در حوزه‌های زیارتی، سلامت و توریستی که می‌تواند به کشورمان غنا ببخشد برنامه‌ریزی کنیم. مثلا دانشگاه آزاد اسلامی ظرفیت فراوانی برای جذب دانشجوی خارجی دارد؛ اما از این فرصت‌ها استفاده نمی‌شود و متأسفانه این فرصت‌ها به تهدید تبدیل می‌شوند.

درخواست دانشجویان لبنانی برای رفع فیلترینگ در ایران

در انتهای این نشست نماینده دانشجویان لبنانی جنبش امل نامه تعدادی از دانشجویان حاضر در ایران را تسلیم دکتر ظریف کرد و به گفته ظریف در یکی از این نامه‌ها از رئیس‌جمهور پزشکیان خواسته شده تا موضوع فیلترینگ را برطرف کرده تا آنها بتوانند در فضای مجازی از مقاومت دفاع کنند.


🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

21 Oct, 15:21


📷 سلسله نشست‌های «برای ایران» در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری

3️⃣ نشست سوم: بررسی راهکارهای تعامل با نخبگان کشورهای منطقه و رفع مشکلات اقامتی آنها در ایران


🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

20 Oct, 18:37


⭕️ برگزاری نخستین نشست از سلسله‌ نشست‌های «وفاق ملی» در مرکز بررسی‌های استراتژیک

🔸نخستین نشست از سلسله ‌نشست‌های «وفاق ملی» با حضور اساتید و اعضای هیئت‌ علمی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های برجسته کشور در حوزه‌های علوم سیاسی و مطالعات فرهنگی عصر امروز در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌ جمهوری برگزار شد.

به گزارش اداره کل رسانه معاونت راهبردی ریاست‌ جمهوری، در نخستین نشست از سلسله ‌نشست‌های «وفاق ملی» با موضوع «بررسی ابعاد مفهومی ایده وفاق»، شرکت‌کنندگان به کنکاش مفهومی وفاق ملی پرداختند.

🔸بر اساس دیدگاه‌های مطرح شده در این جلسه از سوی دکتر محمدمهدی مجاهدی، عضو هیئت‌ علمی پژوهشگاه علوم ‌انسانی و مطالعات فرهنگی، متأسفانه هنوز شاهد پرورش دیدگاه‌های سنجیده و پخته شده‌ای در موضوع وفاق در فضای آکادمیک و ادبیات سیاسی کشور نبوده‌ایم و تلاشی برای برگرداندن ادبیات جهانی علوم سیاسی تجربی در موضوع وفاق به فارسی انجام نشده است. یک علت این مسئله آن است که نگاه غالب مترجمان اندیشه و دانش علوم سیاسی در ایران بیشتر چپِ تنش‌پایه و مبتنی بر تضاد بوده تا وفاق و مصالحه؛ اما در عین‌ حال باید توجه داشت که موضوع وفاق در حوزه علوم سیاسی تجربی از پشتوانه نظری خوبی برخوردار است که قابلیت ترجمه و آموزندگی دارد.

وی با بیان اینکه باید در نظر داشت وفاق نه یک نظریه و الگو دربارهٔ فرم سیاسی، بلکه یک «برنامه سیاسی-اجتماعی» درون ساختار سیاسی است که می‌تواند به مدیریت بی‌ثباتی سیاسی کمک کند و در جهت حل مسائل مشترک تضادهای هم‌فرسا را به تضادها و روابط هم‌افزا برساند و همین مسئله هدف اصلی سیاست وفاق است، ادامه داد: در سایه این برنامه سیاسی-اجتماعی مفاهیم مختلفی از جمله شکل‌گیری ائتلاف‌های بزرگ، تعبیه مکانیزم وتوی متقابل و نمایندگی تناسبی نیز شکل می‌گیرد.

محمدمهدی مجاهدی نزدیک‌ترین مفهوم و معادل فنی انگلیسی برای وفاق را Consociationalism نامید که سنت نظری غنی و قابل اعتنایی را در ادبیات علوم سیاسی تجربی بعد از کتاب آرنت لیپهارت، اندیشمند علوم سیاسی هلندی، تحت عنوان «دموکراسی در جوامع متکثر» (۱۹۷۷) شکل داده و به تدریج پرورده و آزمون تجربی شده است و برای پژوهشگران ایرانی هم آموزنده است.

🔸دکتر نعمت‌الله فاضلی، انسان‌شناس و استاد بازنشسته پژوهشگاه علوم‌ انسانی و مطالعات فرهنگی، نیز در این نشست با اشاره به اینکه مفهوم وفاق در ایران دارای اقتضائات مختلف در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی است، افزود: برای رسیدن به هرگونه وفاق در حوزه‌های مختلف، باید به لوازم متناظرش در عرصه‌های دیگر هم توجه کرد.

🔸دکتر کیومرث اشتریان، عضو هیئت‌علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران، هم با تأکید بر تکثر بالا در جامعه ایرانی بر پایه قومیت، مذهب، زبان، آرا و افکار گفت: ایران کشوری بسیار متکثر است و این تکثر ایجاب می‌کند که گروه‌ها و احزاب سیاسی یک طرح ثانویه در پاسخ به این پرسش داشته باشند که چگونه می‌خواهند دیگران متکثر و متفاوت از خود را به رسمیت بشناسند و بپذیرند و با آن‌ها در جامعه و سیاست همزیستی کنند.

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

20 Oct, 14:52


📷 نخستین نشست از سلسله‌ نشست‌های «وفاق ملی» در معاونت راهبردی ریاست جمهوری برگزار شد

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

19 Oct, 19:16


🔴 ظریف: وفاق با ۵۰ درصدی که رأی ندادند بیش از بقیه لازم است/ رمز بقای ایران، پایداری مردم است. کت تن مردم است.

🔸معاون راهبردی رئیس‌جمهور به عدم شرکت بخشی از مردم در انتخابات اشاره کرد و افزود: انتخاب آقای پزشکیان هوشمندانه بود اما ۵۰ درصد این مردم در انتخابات شرکت نکردند. باید امروز یاد بگیریم که وفاق تنها میان حاکمیت نیست، اگر چه وفاق میان زمام‌داران بسیار مهم است. وفاق میان ۲۰ درصدی که به نامزدی مخالف و ۳۰ درصدی که به نامزد موافق پزشکیان رأی دادند لازم است، اما وفاق با ۵۰ درصدی که به هیچ کدام رأی ندادند بیش از بقیه لازم است و باید تلاش کنیم آن کسانی که رای ندادند با کسانی رأی دادند در کنار هم برای ساختن ایران حضور داشته باشند.

🔸نیاز به وفاق در داخل و افزایش تعامل با سایر کشورها

به گزارش اداره کل رسانه‌ای معاونت راهبردی ریاست جمهوری، محمدجواد ظریف در آخرین روز سفر خود به اصفهان در افتتاحیه مرکز تماس اتاق‌های بازرگانی کشورهای عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD با ابراز رضایت‌ از راه‌اندازی این مرکز تصریح کرد: این اتفاق آغازگر ارتباطات تجاری بین اصفهان و ایران با کشورهای آسیایی خواهد بود.

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: این ایران نیازمند یک نگاه جدید نه‌تنها در سطح حاکمیت و نه تنها در سطح ملی بلکه در سطح جهانی است. نیاز به وفاق، همکاری و همراهی در داخل کشور و نیاز به کاهش تنش، افزایش تعامل و همکاری با سایر کشورها داریم. برای همین است که افتتاح مرکز تماس آسیا در اصفهان اتفاق ارزشمندی است.

وی تصریح کرد: در شرایطی این مراسم را برگزار می‌کنیم که بیش از هر زمان دیگر وام‌دار کسانی هستیم که از جان و مال و سلامت و آبروی خود برای این آب و خاک و برای سعادت و آرامش و استقلال و آزادی ما هزینه کرده‌اند. یاد و خاطره شهدای گرانقدر ایران عزیز و به ویژه سردار سرلشگر نیلفروشان، آخرین شهیدمان را گرامی می‌داریم و برای ایشان و دیگر شهدای عزیزی که آزادی‌مان را مدیون آن‌ها هستیم، آرزوی علو درجات و برای خانواده‌های بزرگوار آن‌ها آرزوی شکیبایی و سربلندی را داریم.

🔸باید از مردم در کشف و حل مساله مشارکت بطلبیم

معاون رییس جمهور در ادامه به اهمیت حفاظت از سرمایه انسانی کشور اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم راه توسعه کشور را باز کنیم، باید جامعه قدرتمندی داشته باشیم، نیاز به یک دولت خدمتگذار و یک جامعه قوی داریم، نه یک جامه‌ی ضعیف که صرفا چشم انتظار عمل‌کرد دولت است.

وی تأکید کرد: دولت باید گوش کند و راه حل‌ها را بشناسد. اینکه ما فکر کنیم راه‌حل‌ها در اختیار ما است، اشتباه است. همیشه این مردم بوده‌اند که امید آفریده‌اند و آینده این کشور را ساخته‌اند. مردم ما از پای ننشسته‌اند و سر پا هستند. ما باید به مردم اعتماد کنیم و از آن‌ها مشارکت در کشف و حل مساله بطلبیم.

ظریف به لزوم تلاش بیشتر برای جلب رضایت مردم اشاره کرد و افزود:‌ این باور را باید بپذیریم که مردم از کارنامه‌ی ما راضی نیستند، ما اشتباه کردیم و باید تلاش کنیم که رضایت این مردم را جلب کنیم.

🔸گفتگو را باید از خانواده شروع کنیم

معاون راهبردی رییس جمهور بر اهمیت گفتگو تأکید کرد و اظهار داشت:‌ گفتگو باید میان همه ما شروع شود. گفتگو در نام این مجمع هم غیرقابل خدشه است. این گفتگو را باید از خانواده شروع کنیم، زیرا الان با نسل بعدی نمی‌توانیم گفتگو کنیم. ما منادی گفتگوی تمدن‌ها بودیم باید بپذیریم که گفتگو کنیم.

وی افزود: گفتگو با شنیدن شروع می‌شود و اول از همه باید بشنویم. برای گفتگو بشنویم که در جامعه چه می‌گویند، نیمی از جامعه که بانوان سرافراز ما هستند چه می‌گویند، نیمی که رأی ندادند چه می‌گویند. ما شنیدیم و البته من چون خودم از اصفهان هستم می‌دانستم که مشکل آب یک مساله اساسی برای اصفهان ما است. اصفهان و چهارمحال‌بختیاری،‌ خوزستان و دیگر نقاط ایران در کنار هم هستند و مشکل آب هم یک مشکل ملی و جهانی است که باید با تعامل حل شود نه با تقابل.

🔸رمز بقای ایران، پایداری مردم است. کت تن مردم است

وی تصریح کرد: اختیار دست مردم است و
کت تن مردم است، ما باید این را بفهمیم. اگر امام راحل فرمودند مردم ولی نعتمان ما هستند، این شعار نبوده است. رمز بقای ایران این بوده که این مردم پایدار بوده‌اند.

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

19 Oct, 19:16


📷 ظریف: وفاق با ۵۰ درصدی که رأی ندادند بیش از بقیه لازم است/ رمز بقای ایران، پایداری مردم است. کت تن مردم است.

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

19 Oct, 17:37


⭕️ سلسله نشست‌های «برای ایران» در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری

3️⃣ نشست سوم: بررسی راهکارهای تعامل با نخبگان کشورهای منطقه و رفع مشکلات اقامتی آنها در ایران

باحضور:
🔹 محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس جمهور

🔹 محسن شهرابی، مدیر اندیشکده دیاران

🔹 محمدمهدی شریعتمدار، رایزن اسبق فرهنگی ایران در لبنان

🕓 زمان: دوشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۳ | ساعت ۱۶ الی ۱۸ 

📍 مکان: معاونت راهبردی ریاست جمهوری

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

19 Oct, 17:02


حضور محمدجواد ظریف معاون راهبردی رییس جمهور در مراسم معارفه استاندار جدید اصفهان

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir

معاونت راهبردی ریاست جمهوری

19 Oct, 16:11


📷 گزارش تصویری دکتر ظریف در معارفه استاندار اصفهان

🆔 t.me/css_govir
🆔 instagram.com/css.ir