پژوهشکده شورای نگهبان @ccri_ir Channel on Telegram

پژوهشکده شورای نگهبان

@ccri_ir


صفحه پژوهشکده شورای نگهبان

پژوهشکده شورای نگهبان (Persian)

با خوش آمدید به پژوهشکده شورای نگهبان، یک کانال تلگرامی که به ارائه اطلاعات و تحلیل‌های تخصصی درباره شورای نگهبان ایران می‌پردازد. این کانال منبعی برای همه علاقمندان به موضوعات سیاسی و حقوقی مرتبط با فعالیت‌های شورای نگهبان است. شما از طریق این کانال می‌توانید ازآخرین اخبار و تحولات مربوط به شورای نگهبان مطلع شوید و نظرات و دیدگاه‌های متخصصان درباره این موضوعات را مطالعه کنید. پژوهشکده شورای نگهبان به عنوان یک منبع قابل اعتماد و رسمی برای دسترسی به اطلاعات جامع درباره فعالیت‌های شورای نگهبان شناخته شده است. بنابراین، اگر به دنبال اطلاعات دقیق و کاربردی درباره شورای نگهبان هستید، این کانال مناسبی برای شماست. عضویت در این کانال به شما کمک می‌کند تا با رویدادها و تصمیمات مهم شورای نگهبان در کشور آشنا شوید و از دیدگاه‌های متخصصان درباره این موضوعات بهره‌مند شوید. پس نیازی نیست که وقت خود را صرف جستجوی اخبار و تحلیل‌ها در مورد شورای نگهبان کنید، کافی است که به پژوهشکده شورای نگهبان ملحق شوید و از اطلاعات ارزشمند در اختیارتان قرار گیرد.

پژوهشکده شورای نگهبان

24 Nov, 15:50


🔰 سلسله نشست‌های خانه ملی گفت‌وگوی حقوق اساسی

🔹 نشست چهارم: حمایت از مستضعفان جهان در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

🔸سخنرانان و محورهای نشست:

👤 - حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قنبریان، استاد حوزه و دانشگاه*
🔻«تکالیف شرعی و قانونی جمهوری اسلامی ایران در زمینه مقاومت»

👤 - دکتر مهدی خانعلی‌زاده، کارشناس و تحلیل‌گر روابط بین‌الملل
🔻«تأمین منافع و امنیت ملی ایران از طریق محور مقاومت»
👤 - دکتر محمدهادی ذاکرحسین، عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
🔻«مشروعیت محور مقاومت از منظر حقوق بین‌الملل»

👤 - دکتر محمدرضا اصغری شورستانی، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری تهران
🔻«الزامات حقوقی حمایت از مستضعفان جهان مبتنی بر قانون اساسی»

دبیر علمی:
👤 علیرضا مزینانی
پژوهشگر پژوهشکده شورای نگهبان

🗓 سه‌شنبه ۶ آذرماه
ساعت ۱۴:۳۰
📍نشانی: پژوهشکده شورای نگهبان
واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان سرافراز، کوچه ۵، پلاک ۱۱

⬅️ لینک ثبت‌نام:
https://formafzar.com/form/q2vtj

@ccri_ir

پژوهشکده شورای نگهبان

24 Nov, 13:39


🔹 بازخوانی محشای قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

شرح اصل چهاردهم (بخش اول)

🔰 نکته‌ها و برداشت‌ها

1⃣ اصل ۱۴ قانون اساسی، به‌طور مشخص، غیرمسلمانان غیرمحاربی را که مشمول اصول ۱۲ و ۱۳ نیستند ـ اعم از اینکه پیرو آیین یا مذهبی باشند یا نباشند ـ در بر گرفته و حمایت‌هایی را برای آنان پیش‌بینی کرده است.
🔸بر این اساس، غیرمسلمانان غیر اهل‌کتاب، باوجودِ تفاوت‌های اعتقادی با مسلمانان، حق دارند در جمهوری اسلامی ایران با امنیت و آسایش زندگی کنند.
2⃣ اصل ۱۴ افزون بر دولت، «مسلمانان» را نیز به‌طور مطلق ملزم به عمل بر مبنای اخلاق حسنه و قسط و عدل اسلامی و رعایت حقوق انسانی غیرمسلمانان کرده است. با این حال، از آنجا که قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران چنین الزامی را پدید می‌آورد، صرفاً مسلمانان ایرانی‏ ـ و نه همه‏ مسلمانان جهان ـ مقصود این اصل هستند. البته این‌گونه نیز می‌توان بیان داشت که مسلمانان مقیم یا ساکن ایران _ اعم از ایرانی و غیرایرانی‌‌_ ملزم‌اند در قلمرو سرزمینیِ ایرانی با غیرمسلمانان این چنین رفتار کنند.

#اصل_چهاردهم
#بازخوانی_محشای_قانون_اساسی
@ccri_ir

پژوهشکده شورای نگهبان

23 Nov, 10:38


🔰 دولت موقت
(بخش سوم)
معیار های بازرگان برای انتخاب اعضای کابینه

▫️بعد از آنکه بازرگان حکم انتصاب خود به نخست وزیری را از حضرت امام دریافت می کند و از برخی مراجع برای پذیرش چنین مسئولیتی راهنمایی می خواهد، برای تعیین اعضای کابینه دولت موقت از تاریخ ۱۵ تا ۲۸ بهمن ۱۳۵۷ به مشورت با افراد مختلف و اعضای شورای انقلاب اسلامی می پردازد. بازرگان در جمع اعضای شورای انقلاب اسلامی چهار معیار را برای به کارگیری افراد در دولت موقت ذکر می‌کند، اگر‌چه در عمل، چندان بدان معیار ها پایبند نمی ماند. شروط بازرگان برای انتخاب وزرا و مسئولان دولت موقت عبارت اند از: ۱. مسلمان عامل به فرایض ۲. سابقه مبارزاتی مشخص و نداشتن همکاری سیاسی و تبلیغاتی در نظام شاهنشاهی ۳. حسن شهرت و شایستگی اخلاقی و اجتماعی و پذیرش شخصی و اداری در وزارت خانه مربوطه ۴. سابقه و آشنایی و صلاحیت اداری و فنی در وظیفه ارجاعی‌.

▫️با توجه به ناممکن بود تشکیل قوه مقننه در روزهای نخست پیروزی انقلاب اسلامی، نقش این قوه در رای اعتماد به وزرای پیشنهادی را شورای انقلاب اسلامی ایفا می کند. با معرفی افراد پیشنهادی بازرگان به شورای انقلاب اسلامی در روز ۲۴ بهمن، برخی افراد از جمله علی اصغر حاج سید جوادی با مخالفت شورای انقلاب اسلامی مواجه می شوند و در نهایت اشخاص ذیل به تایید و تصویب شورای انقلاب اسلامی می رسند:
۱. دکتر یدالله سحابی(وزیر مشاور در طرح های انقلاب) ۲. احمد صدر حاج سید جوادی(وزیر کشور) ۳. دکتر کریم سنجابی(وزیر خارجه) ۴. مهندس مصطفی کتیرایی(وزیر مسکن و شهرسازی) ۵. مهندس عباس تاج(وزیر نیرو) ۶. دکتر کاظم سامی (وزیر بهداری) ۷. داریوش فروهر(وزیر کار).
نخست وزیر علاوه بر این افراد، تعداد دیگری از وزرا، که در نهایت مجموع آنها به ۱۸ نفر می رسید را در مراحل بعد انتخاب و شورای انقلاب اسلامی تایید میکند.

▫️عصر ۲۴ بهمن ۱۳۵۷ اعضای شورای انقلاب اسلامی به همراه بازرگان و وزاری مورد تایید شورای انقلاب، خدمت امام حاضر می‌شوند. امام خمینی در صحبت با اعضای روحانی شورای انقلاب اسلامی خطاب به آنان بیان می‌کنند با توجه به اینکه من همهٔ این اشخاص را نمی شناسم، در صورتی که از نظر شرعی شهادت به آشنایی و اعتماد و صلاحیت آنها داده و پیش خدا خود را مسئول بدانند، این افراد را برای تصدی وزارت منصوب کنند. بعد از این سخنان اعضای روحانی شورای انقلاب اسلامی اشخاص پیشنهادی را تایید می‌کنند و بدین گونه کار دولت موقت رسماً آغاز می‌شود. بعدا و در فاصله کمتر از یک ماه به تدریج افراد دیگری برای تصدی دیگر وزارت خانه ها به شورای انقلاب اسلامی معرفی می شوند و ۱۱ نفر دیگر به تعداد وزرا اضافه می شوند.

📚منبع: کتاب روایت اساسی نوشته دکترمهدی نورایی

@ccri_ir

#روایت_اساسی
#قانون_اساسی
#تاریخچه_قانون_اساسی

پژوهشکده شورای نگهبان

21 Nov, 10:56


🔰به همت پژوهشکده شورای نگهبان برگزار شد؛
💠 جلسه تحلیل موضوع ولایت فقیه در نظریه مردم سالاری دینی
👤با حضور و تدریس آیت الله حسینعلی سعدی
(نماینده مجلس خبرگان رهبری)
📆 چهارشنبه ۳۰ آبان ماه

#گزارش_تصویری
@ccri_ir

پژوهشکده شورای نگهبان

21 Nov, 08:44


🔰به همت پژوهشکده شورای نگهبان برگزار شد؛

💠 نشست علمی شرح فقهی اصل ۵۸ قانون اساسی
👤 با حضور و تدریس آیت الله کعبی
(نماینده مجلس خبرگان رهبری)
📆 چهارشنبه ۳۰ آبان ماه

#گزارش_تصویری
@ccri_ir

پژوهشکده شورای نگهبان

20 Nov, 14:02


🔰سلسله نشست های هوش مصنوعی و حقوق اساسی

نشست چهارم: هوش مصنوعی از منظر شخصیت حقوقی

🔸سخنران:

👤 دکتر طاهر حبیب زاده
عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع)
دانش‌آموخته دکتری حقوق فناوری اطلاعات، انگلستان
مولف مجموعه کتب‌حقوق فناوری اطلاعات

📆 دوشنبه ۵ آذرماه ۱۴۰۳
از ساعت ۱۰
📌نشانی: پژوهشکده شورای نگهبان
واقع در خیابان‌شهیدبهشتی، خیابان سرافراز، کوچه پنجم، پلاک۱۱

⬅️ لینک ثبت‌نام:
https://formafzar.com/form/zj۷۵۹

@ccri_ir

پژوهشکده شورای نگهبان

19 Nov, 11:57


📚 مباني نظرات شوراي نگهبان در خصوص مصوبات و استفساريه‌هاي سال۱۳۹۴

✍️ جمعی از پژوهشگران
🔖 انتشارات پژوهشکده شورای نگهبان
📃 ۹۱۶ صفحه

«مباني نظرات شوراي نگهبان» يا به عبارت ديگر «نظرات استدلالي شوراي نگهبان»، كه استخراج آنها در اين پژوهشكده در قالب مجموع ه‏اي منسجم و منظم به عنوان يكي از مهم‏ترين برنامه ‏ها تعريف شده، عبارت است از: مجموعه استدلال‏ هاي فقهي، حقوقي و همچنين قرائن، امارات و برداشت‏ هايي كه اعضاي محترم شوراي نگهبان در جلسات بررسي مصوبات مجلس شوراي اسلامي، بررسي اساسنامه‏ هاي مصوب هيئت وزيران، بررسي اصول قانون اساسي براي ارائه‏ نظريه تفسيري و… در خلال مباحث خويش بيان كرده ‏اند.
اين مجموعه از استدلال‏ ها و برداشت ‏ها، در قالب يك دسته‏ بندي منظم و منطقي براساس ديدگاه ‏هاي مختلف مطرح‏شده در مذاكرات اعضاي شوراي نگهبان و با استناد و مستنبط از آن، به تفكيك هر ماده از مصوبه يا سؤال و استفسار، استخراج، تنقيح و تدوين شده است.

پیوند مقدمه و فهرست کتاب:
https://B2n.ir/z54698

پیوند تهیه کتاب:
https://B2n.ir/w25543

#معرفی_کتاب
#انتشارات_پژوهشکده_شورای_نگهبان

پژوهشکده شورای نگهبان

19 Nov, 08:53


‼️ ۲۰ درصد تخفیف منشورات پژوهشکده شورای نگهبان به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی

💯کدتخفیف: bookshora
➡️ https://nashr-rc.ir
💠 پژوهشکده شورای نگهبان
@ccri_ir

پژوهشکده شورای نگهبان

18 Nov, 15:12


🔰 شورای نگهبان در سایر کشور های جهان

نهاد نظارتی در اسپانیا🇪🇸

🔹دادگاه قانون اساسی اسپانیا (Tribunal Constitucional) نهادی است که مسئولیت نظارت بر تطابق قوانین و مقررات با قانون اساسی این کشور را بر عهده دارد. این دادگاه در سال 1979 تأسیس شد.
🔸دادگاه قانون اساسی اسپانیا متشکل از 12 قاضی است که به مدت 9 سال منصوب می‌شوند. این قاضی‌ها به‌طور مساوی از سوی پارلمان اسپانیا (کنگره و سنا)، دولت و دادگاه عالی انتخاب می‌شوند.

صلاحیت های دادگاه قانون اساسی اسپانیا:
1⃣ نظارت بر قانون اساسی
2⃣ رسیدگی به شکایات از تصمیمات و نهادهای دولتی
3⃣ تفسیر قانون اساسی
4⃣ نظارت بر انتخابات

#شورای_نگهبان
#مطالعه_تطبیقی
@ccri_ir

پژوهشکده شورای نگهبان

17 Nov, 12:15


📚 کتاب «حقوق بودجه»؛ پیشنهاد سخنگوی شورای نگهبان به‌مناسبت هفته کتابخوانی

سخنگوی شورای نگهبان به مناسبت همزمانی هفته كتاب و کتابخوانی و بررسی لایحه بودجه، مطالعه کتاب «حقوق بودجه» از انتشارات پژوهشکده شورای نگهبان را به علاقه‌مندان و پژوهشگران این حوزه پیشنهاد کرد.

پیوند تهیه کتاب: https://B2n.ir/z49731

⬅️ خبر کامل: https://ccri.ac.ir/0000tl
@ccri_ir

پژوهشکده شورای نگهبان

17 Nov, 07:07


🔹 بازخوانی محشای قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

شرح اصل سیزدهم

🔰 نکته‌ها و برداشت‌ها
1⃣ «رسمیت‏ بخشی» به چند دین در قانون اساسی منجر به ایجاد تناقض و تعارض می‌شود، زیرا نمی‏توان به طور هم‏زمان چند مبنا و ملاک را برای اداره‌ی‏ امور عمومی جامعه، به‌ویژه امر قانون‌گذاری، در نظر گرفت.
🔹بر همین اساس، قانون اساسی در اصل 12، اسلام را دین رسمی جمهوری اسلامی ایران معرفی کرده و برخی ادیان دیگر را در اصل ۱۳ به عنوان اقلیت‌های دینی شناسایی کرده است. دیگر ایرانیان غیرمسلمانی که پیرو ادیان مصرح در اصل ۱۳ نباشند، نیز مشمول اصل ۱۴ هستند.
2⃣ «اقلیت»، گروه یا گروه‌هایی هستند که درمقابل «اکثریت» قرار دارند و جدای از اینکه از چه قوم، نژاد، دین، زبان و مانند اینها باشند، به لحاظ عددی جمعیت کمتری دارند.
3⃣ افزون بر حق اقلیت‏های دینی در انجام آزادانه‌ی مراسم دینی و عمل بر آیین خود در احوال شخصیه و تعلیمات دینی مندرج در اصل ۱۳، حقِ نمایندگی اقلیت‌های دینی در مجلس شورای اسلامی در اصل ۶۴ و آزادی تشکیلاتی اقلیت‌های دینی در اصل ۲۶ به رسمیت شناخته شده‌است.
#اصل_سیزدهم
#بازخوانی_محشای_قانون_اساسی
@ccri_ir

پژوهشکده شورای نگهبان

16 Nov, 12:21


🔰به همت پژوهشکده شورای نگهبان برگزار شد؛

💠 نشست علمی شرح فقهی اصل ۵۸ قانون اساسی
👤 با حضور و تدریس آیت الله کعبی
(نماینده مجلس خبرگان رهبری)
📆 چهارشنبه ۲۳ آبانماه

اهم موضوعات مطرح شده :
🔹اهمیت قوه مقننه در شکل‌گیری و تداوم نظم، امنیت، عدالت و پیشرفت در زندگی اجتماعی
🔸مقایسه قانون جاهلی و قانون الهی و تبیین ویژگی‌های هر کدام
🔹تفاوت شرایط نمایندگان در نظام لیبرال و نظام اسلامی
🔸شرایط اختصاصی نمایندگان و نقش شورای نگهبان در احراز صلاحیت‌ها
🔹بررسی دیدگاه های مختلف در خصوص حاکمیت الهی و مردمی
🔸تبیین دیدگاه شریعت به عنوان وکالت از طرف مردم و نقد این دیدگاه
@ccri_ir

پژوهشکده شورای نگهبان

16 Nov, 11:01


📸 #گزارش_تصویری
💠 بازدید دانشجویان دانشکده علوم سیاسی و حقوق دانشگاه تهران از پژوهشکده شورای نگهبان

🔹در این بازدید دکتر علی فتاحی زفرقندی قائم مقام و دکتر محمد صادق فراهانی معاون پژوهش‌های بنیادین پژوهشکده، دانشجویان را با فرآیند بررسی مصوبات و قوانین ،کتب منتشر شده انتشارات پژوهشکده، دوره‌های آموزشی پژوهشکده (شبیه‌سازی، دوره‌های تخصصی برای ارگان‌ها، سازمان‌ها و...)، وظایف و کار ویژه های پژوهشکده ، سامانه جامع نظرات شورای نگهبان و الزامات دانش حقوق و حکمرانی حقوقی در کشور آشنا کردند.
@ccri_ir

پژوهشکده شورای نگهبان

16 Nov, 06:23


🔰 دولت موقت
(بخش دوم)
تشکیل دولت موقت

▫️اصل تعیین وظایف در چهارچوب قدرت سیاسی و تفکیک آن ها از هم و واگذاری وظایف همگون و متناسب به نهاد ها و سازمان ها از تمهیدات توزیع درست و خردمندانهٔ قدرت است. حضرت امام با وقوف به این امر ضمن غیرقانونی دانستن دولت بختیار و اعلام صریح این موضوع، تا پیش از ورود به ایران برای جلوگیری از بروز هرج و مرج در کشور نسبت به خلع بختیار از سمت نخست وزیری و انتخاب جایگزینی برای ایشان، اقدامی عملی انجام نمی دهند؛ اما پس از ورود به ایران وارد مرحلهٔ عملیاتی کردن جایگزینی دولتی به جای دولت بختیار می شوند.

▫️شورای انقلاب اسلامی که نوعی نقش مجلس شورا را در دوران پسا انقلاب ایفا می‌کرد، می کوشد با معرفی شخص مناسبی از رهبران و فعالان جریانات و احزاب فعال و موثر در روند پیروزی انقلاب اسلامی به امام، دولت موقت را در دوره انتقالی مدیریت کند. با توجه به اینکه بسیاری از روحانیون نزدیک به امام و فعال در عرصه انقلاب اسلامی به پذیرش مسئولیت های اجرایی تمایلی نداشتند و همانگونه که نظر امام نیز اینگونه بود و بیشتر نقش نظارتی و هدایتی را برای خود قائل بودند، از میان گروه های اجتماعی سیاسی آماده برای اداره امور اجرایی، سه گروه عمده آمادگی بیشتری برای پذیرش مسئولیت دولت موقت داشتند: گروه اول، موسوم به جبههٔ ملی بودند که ملی گرایی محض را ترویج می‌کردند و پایبندی چندانی به اسلام نداشتند. گروه دوم، ملی مذهبی ها بودند که به طور گسترده در عرصه جامعه فعالیت داشتند و ضمن پایبندی به اسلام، تمایلات ملی گرایانه داشتند و به عنوان گروهی میانه رو قلمداد می‌شدند. *گروه سوم،* که تندروترین گروه در میان گروه های سیاسی به شمار می رفتند و به مبارزه مسلحانه با رژیم پهلوی اعتقاد داشتند، اعضای سازمان مجاهدین خلق بودند. اعضای سازمان مجاهدین خلق تفکر و رویکردی مارکسیستی داشتند.

▫️با توجه به بینش متفاوت سازمان مجاهدین خلق با رویکرد های اصیل اسلامی و از سوی دیگر رویکرد سازشکارانه و منفعلانهٔ ملی گراها در برخورد با دولت مستقر و نظام پیشین، در میان گروه های سیاسی اجتماعی، تنها گروهی که در آن وضعیت از منظر برخی اعضای شورای انقلاب اسلامی بیش از همه برای اداره جامعه قابل اتکا به نظر می رسیدند، ملی مذهبی ها بودند.

📚منبع: کتاب روایت اساسی نوشته دکترمهدی نورایی

@ccri_ir

#روایت_اساسی
#قانون_اساسی
#تاریخچه_قانون_اساسی

پژوهشکده شورای نگهبان

13 Nov, 12:33


🔰جلسه شرح فقهی اصول قانون اساسی توسط آیت الله عباس کعبی، عضو مجلس خبرگان رهبری در پژوهشکده شورای نگهبان در حال برگزاری است.

#پژوهشکده_شورای_نگهبان
@ccri_ir

پژوهشکده شورای نگهبان

13 Nov, 11:48


📆 ۲۴ آبان‌ماه سالروز تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران درمجلس خبرگان قانون اساسی

🔹مجلس بررسی نهایی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران یا همان مجلس خبرگان قانون اساسی پس از پیروزی انقلاب در پی انتخابات تاریخ ۱۲ مرداد ۱۳۵۸، در روز ۲۸ مرداد ۱۳۵۸ با ۷۵ عضو تشکیل شد.
🔸پیش‌نویس قانون اساسی توسط مجلس خبرگان قانون اساسی در ۲۴ آبان ۱۳۵۸ش در چهارده فصل و ۱۷۵ اصل تهیه شد و در ۱۱ و ۱۲ آذر همان سال از طریق همه‌پرسی و با اکثریت آرا به تصویب رسید. این قانون در سال ۱۳۶۸ش توسط شورای بازنگری قانون اساسی مورد بازنگری قرار گرفت و در ششم مرداد همان سال از طریق همه‌پرسی به تأیید مردم رسید.

#تقویم_حقوقی
@ccri_ir

پژوهشکده شورای نگهبان

12 Nov, 15:09


📚 مبانی نظرات شورای نگهبان در خصوص قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲

✍️ جمعی از پژوهشگران
🔖 انتشارات پژوهشکده شورای نگهبان
📃۷۷۴ صفحه


«مباني نظرات شوراي نگهبان» يا به عبارت ديگر «نظرات استدلالي شوراي نگهبان»، كه استخراج آنها در اين پژوهشكده در قالب مجموعه ‏اي منسجم و منظم به عنوان يكي از مهم‏ترين برنامه‏ها تعريف شده، عبارت است از: مجموعه استدلال‏ هاي فقهي، حقوقي و همچنين قرائن، امارات و برداشت ‏هايي كه اعضاي محترم شوراي نگهبان در جلسات بررسي مصوبات مجلس شوراي اسلامي، بررسي اساسنامه ‏هاي مصوب هيئت وزيران، بررسي اصول قانون اساسي براي ارائه‏ نظريه تفسيري و… در خلال مباحث خويش بيان كرده‏اند.

اين مجموعه از استدلال‏ ها و برداشت‏ ها، در قالب يك دسته ‏بندي منظم و منطقي براساس ديدگاه‏ هاي مختلف مطرح ‏شده در مذاكرات اعضاي شوراي نگهبان و با استناد و مستنبط از آن، به تفكيك هر ماده از مصوبه يا سؤال و استفسار، استخراج، تنقيح و تدوين شده است.


پیوند مقدمه و فهرست کتاب:
https://B2n.ir/n74827

پیوند تهیه کتاب:
https://B2n.ir/p58081

#معرفی_کتاب
#انتشارات_پژوهشکده_شورای_نگهبان

پژوهشکده شورای نگهبان

11 Nov, 13:19


🔰 شورای نگهبان در سایر کشور های جهان

نهاد نظارتی در آرژانتین 🇦🇷

🔸 دادگاه قانون اساسی ارژانتین یکی از مهم‌ترین دادگاه‌های کشور ارژانتین است. این دادگاه مسئول بررسی اختلافات قانونی و حفظ قانون اساسی کشور است. دادگاه قانون اساسی ارژانتین از سه بخش اصلی تشکیل شده است: دادگاه عالی , دادگاه دیوان عالی و دادگاه دیوان ارزشی
🔹دادگاه قانون اساسی آرژانتین در سال 1853 میلادی تأسیس شد. این دادگاه از ۹ قاضی تشکیل شده است. این قضات توسط مجلس سنای ارژانتین انتخاب می‌شوند و دوره‌های متفاوتی برای انتخاب آن‌ها وجود دارد تا اطمینان حاصل شود که انتخاب آن‌ها به‌طور عادلانه و بدون تأثیرات سیاسی انجام می‌شود.

صلاحیت های دادگاه قانون اساسی آرژانتین:
1⃣ تفسیر قانون اساسی
2⃣ بررسی و نظارت بر دعاوی بین ایالتی
3⃣ حفاظت از حقوق بشروشهروندی
4⃣ تجدید نظر و استیتاف
5⃣ نظارت بر انتخابات

#شورای_نگهبان
#مطالعه_تطبیقی
@ccri_ir