کافه آگاهی Cafe Agaahi @cafeagaahi Channel on Telegram

کافه آگاهی Cafe Agaahi

@cafeagaahi


موسسه بین المللی پنجره آگاهی و خرد
مرکز توسعه روانشناسی مثبت‌نگر علمی
تحت نظر سيد پيمان رحيمی‌نژاد
درمانگر و پژوهشگر روان‌شناسی مثبت‌ اگزیستانسیال

کافه آگاهی Cafe Agaahi (Persian)

با ورود به کانال تلگرام "کافه آگاهی Cafe Agaahi" شما وارد دنیایی علمی و پژوهشی در زمینه روانشناسی مثبت‌نگر خواهید شد. این کانال تابع موسسه بین المللی پنجره آگاهی و خرد می‌باشد که تحت نظر سيد پيمان رحيمی‌نژاد، درمانگر و پژوهشگر روان‌شناسی مثبت‌ اگزیستانسیال، فعالیت می‌کند. این مرکز توسعه روانشناسی مثبت‌نگر علمی به هدف افزایش آگاهی و شناخت در زمینه روانشناسی برای ارتقای کیفیت زندگی افراد مختلف می‌پردازد. با عضویت در این کانال، شما به روزترین مقالات، ویدیوها و آموزش‌های مرتبط با روانشناسی، روانشناسی مثبت‌نگر و اگزیستانسیال را دریافت خواهید کرد. پس از عضویت، شما به یک جامعه آگاهی و مشتاق به یادگیری و ارتقاء ذهنیت خویش ملحق می‌شوید. به اشتراک گذاری دانسته‌ها و تجربیات خود با دیگران، در این کانال امکان‌پذیر است. اگر به دنبال افزایش آگاهی خود در حوزه روانشناسی هستید، "کافه آگاهی Cafe Agaahi" بهترین انتخاب برای شماست.

کافه آگاهی Cafe Agaahi

20 Nov, 13:05


#الفبای_مثبت_گرایی #مثبت_نگری_با_چشمان_باز
#انتشارات_ابوعطا
#دکتر_حمید_آتش_پور
#پیمان_رحیمی_نژاد
#کافه_آگاهی

کافه آگاهی Cafe Agaahi

20 Nov, 13:05


#الفبای_مثبت_گرایی #مثبت_نگری_با_چشمان_باز
#انتشارات_ابوعطا
#دکتر_حمید_آتش_پور
#پیمان_رحیمی_نژاد
#کافه_آگاهی

کافه آگاهی Cafe Agaahi

20 Nov, 06:02


باورهای مرکزی ما، عینکی برای دیدن جهان به ما میدن. از طریق این باورها تصمیم می‌گیریم، قضاوت می‌کنیم و حتی آینده رو پیش‌بینی می‌کنیم. هرچی این عینک روشن‌تر باشه، دنیامون هم زیبا‌تر می‌شه.
 
باورهای مرکزی (Core Beliefs) مفاهیمی از پیش شکل گرفته هستن که به ما برای تصمیم گیری در موقعیت‌های پیچیده و تنش‌زا کمک می کنن. این باورها تجربه‌های ما رو به دو گروه مثبت و منفی تقسیم می‌کنن که باعث میشه بتونیم در مواجهه با وقایع مختلف سریع‌تر تصمیم بگیریم و اتفاقات بعدی رو پیشگویی کنیم. البته این پیش بینی ها زمانی که باورها درست باشن مناسب هستن در غیر این صورت می‌تونن ما رو دچار اشتباه کنن.
 
مثال‌هایی از باورهای مرکزی مثبت
1-  هر شکستی یه فرصت یادگیری ایجاد می‌کنه.
2- عموم آدم‌ها قابل اعتماد هستن.
3- حتما نتیجه سخت تلاش کردنم رو می‌گیرم.
4-  من لایق یه زندگی شایسته هستم.
 
مثال‌هایی از باورهای مرکزی منفی
1- اگر تنها باشم نمیتونم به زندگی ادامه بدم.
2- مردم فریبکار شدن و به نفع خودشون عمل می‌کنن.
3- دنیا جای خطرناکیه و آدما به راحتی میتونن به من آسیب بزنن.
4-  دیگران هیچ وقت منو دوست نداشتن.

سوگیری تاییدی
ما تمایل داریم اون دسته از اطلاعاتی رو قبول کنیم که باور های ما رو تایید می کنن. بنابراین بیشتر داده‌ها و اطلاعات مخالف با باورهامون رو نادیده می‌گیریم. برای همینه که برای داشتن یک رویکرد مثبت به زندگی، شناسایی باورهای مرکزی منفی مون خیلی اهمیت پیدا می‌کنه.
 
روش‌های مقابله با باورهای غیرمنطقی
1- اول باید باورهای غیرمنطقی خودمونو شناسایی کنیم. برای این کار باید حوادث و وقایع روزانه رو به همراه احساسی که برامون به همراه داره ثبت کنیم.
2- هر باور مرکزی یه سری قانون داره. قانون‌ها به ما کمک می‌کنن که برای اجتناب از درد باید چیکار کنیم. در صورت رعایت نکردن هر کدوم از قانون‌ها پیامدی ایجاد میشه که اون رو هم باید ثبت کنیم.

به این مثال توجه کنین: 
باور مرکزی: اگه تنها باشم از پس کارای خودم بر نمیام!
 قانون ذهنی:  هیچ وقت تنهایی مسافرت نرو!
پیامد رعایت نکردن قانون ذهنی: اگه تنها بری مسافرت استرس می‌گیری، تنها می‌مونی و بهت خوش نمی‌گذره!
پیدا کردن قوانین مرتبط با باورها نیاز به تمرین دارن. برای این کار می تونین از کاربرگ شناسایی باورهای اساسی که لینکش رو براتون گذاشتیم، استفاده کنین. 
 
با انجام تمرین‌های مداوم متوجه میشین که با پیش‌بینی‌های منفی و قوانین ذهنی متناسب با اون خودتون رو در موقعیت ضعف و آسیب پذیری قرار دادین. بهترین راهکار برای تغییر قوانین ذهنیتون اینه که برخلاف پیش‌بینی‌های منفی اون کاری که می‌ترسین رو انجام بدین. برای این کار به صورت پلکانی اون کاری که ریسک کمتری داره رو انتخاب کنین و انجامش بدین. 

لینک کاربرگ شناسایی باورهای مرکزی:
https://cafeagaahi.org/positive
 
 
#مثبت_نگری_با_چشمان_باز
#روانشناسی_مثبت_نگر
#باورهای_مرکزی
#انتشارات_ابوعطا
#دکتر_حمید_آتش_پور
#پیمان_رحیمی_نژاد
#کافه_آگاهی

کافه آگاهی Cafe Agaahi

18 Nov, 05:47


سوالات خودتون رو‌از طریق صفحه اینستاگرام از ما بپرسین.

#مثبت_نگری_با_چشمان_باز
#الفبای_مثبت_گرایی
#کافه_آگاهی
#پیمان_رحیمی_نژاد
#انتشارات_ابوعطا
#دکتر_حمید_آتش_پور

کافه آگاهی Cafe Agaahi

18 Nov, 05:40


اینجاست که باید سعی کنین به دارایی‌ها و امکاناتی که دست کم گرفتین بیشتر فکر کنین مخصوصاً اونایی که خطای شناختی بدیهی دیدن اتفاقات مثبت دارن.


تمرین چهارم: راه حل
بعد از اینکه متوجه شدین اوضاع اونقدرها هم که فکر می‌کنین بد نیست باید به راه حل‌های مختلفی فکر کنین که می‌تونن شرایط رو تغییر بدن. برای این کار از خودتون سوال کنین:
• آیا می‌تونم اتفاقات رو جور دیگه‌ای ببینم؟
• آیا راه حلی برای این مسئله وجود داره؟
• چه کاری از دستم بر میاد که می‌تونم انجام بدم؟
تهیه لیست راه حل‌ها می‌تونه به ما در غلبه بر افکار منفی کمک کنه.


ناامید شدن یه تجربه انسانیه پس اینکه یه جاهایی ناامید بشیم طبیعیه! مساله مهم تر نموندن توی ناامیدی و تعمیم ندادن ناامیدی به همه زندگی تونه. امیدواری یه تجربه جدی، سخت و نیازمند تلاشه. بسیاری از موفقیت‌ها زمانی رخ میدن که فکر می‌کنیم شکست خوردیم. برای همین همیشه در موقعیت‌های سخت داشته‌ها و توانایی‌های خودتون رو مدنظر قرار بدین و اون ها رو به خودتون یادآوری کنین. خودتون رو عامل بدونید و به دنبال پیدا کردن راه حل های جدید باشین.
 
لینک دانلود کاربرگ مدیریت خودگویی های منفی:
https://cafeagaahi.org/positive

#مثبت_نگری_با_چشمان_باز
#روانشناسی_مثبت_نگر
#خودگویی_منفی
#انتشارات_ابوعطا
#دکتر_حمید_آتش_پور
#پیمان_رحیمی_نژاد
#کافه_آگاهی
 

کافه آگاهی Cafe Agaahi

18 Nov, 05:40


اینکه بلد باشی با افکار منفیت درست برخورد کنی، یه مهارته. پس بهتره بدون گارد باهاشون برخورد کنی. وقتی مشاهده شون کردی حالا اونا رو راستی آزمایی کن. اگر واقعی هستن باید برای حل مساله آماده بشی ولی اگر دیدی که با واقعیت نسبتی ندارن یا ساخته ذهن خودتن با ساختن یک دیالوگ مثبت سازنده باهاشون مواجه شو: « من افکار منفیم رو دیدم اما اینا برداشت منه، نه همه واقعیت. پس کافیه، دیگه نمی‌خوام به این موضوع فکر کنم»


در وجود همه ما تردیدها و باورهای بازدارنده‌ای وجود داره که مانع از انجام کارهایی میشه که قصد انجام دادنش رو داریم. فردی رو در نظر بگیرین که به ندرت با دیگران گفتگو می‌کنه. شاید در کودکی والدینش تاکیدمی‌کردن که هرگز با غریبه‌ها صحبت نکنه. این شخص در بزرگسالی نمی‌تونه با افراد جدید آشنا بشه چون در لحظه آشنایی صدای "مواظب باش! با غریبه‌ها صحبت نکن" در گوشش طنین انداز میشه. اینا پیام های والدینی ما هستن که نمیذارن ما درست جهان رو تجربه کنیم. پس اونا جملات آشنایی هستن که ما شبیه اش رو از زبون والدینمون شنیدیم اما الان با صدای خودمون می‌شنویمشون.


نمونه‌های بسیاری از این خودگویی‌ها وجود داره که بنا به دلایل مختلفی در ما شکل گرفتن:
• من همیشه خرابکاری می‌کنم
• من نمی‌تونم تنهایی از پس مشکلاتم بر بیام
• من آدم بدشانسی هستم
• از زندگیم متنفرم
• زرنگ باش
• سرت کلاه نره
• بهترین باش
• دیگران خیلی از من بهتر هستن
• من آدم رابطه نیستم
• و …


تمرین اول: شناخت و کنترل خودگویی های منفی
1- به تلقی‌ها و خودگویی‌های منفی خودتون دقت کنین و تلاش کنین اون‌ها را شناسایی کنین. یادداشت برداری خودگویی‌های منفی می‌تونه به شما در شناسایی کمک کننده باشه.
2- از خودتون بپرسین که این خودگویی منفی برای شما چه فایده‌ و سودی داره؟ برای مثال جمله با غریبه‌ها صحبت نکن نوعی اجتناب از طرد شدنه که نشون میده پذیرش و مورد توجه واقع شدن برای ما نوعی ارزش به حساب میاد. این سودها در واقع ضرر هستن اما ما به اونا عادت کردیم و به صورت ناخودآگاه تجربه می‌کنیم.


3- یکی از کارهای مهم اینه که ارزش هاتون رو بشناسین و ارزش هاتون رو در عبارت های کاربردی و رفتارهاتون تجربه کنید. حالا بیاین تمرین کنیم و این ارزش رو به یک عبارت مثبت تبدیل کنیم:
ارزش ارتباط سالم با دیگران: آدم ها برای من مهم هستن. من تا حدی که استقلالم زیر سوال نره از دیدگاه دیگران و تاییدهاشون استفاده می‌کنم.


4- تمرین کنید که هر وقت خود گویی منفی دارین، باهاش مواجه بشین، صحتش رو چک کنید، دلیل بودنش رو توی ذهن تون پیدا کنید و اگه یه فکر مزاحم فقط بود با کلمه "ایست" اون رو خنثی کنین.  این کار رو با صدای رسا، قاطع و قوی انجام بدین تا گقتار درونی تون تغییر کنه.
5- افکار منفی خودتون رو اول ریشه یابی کنین، ببینید از کی با شما همراهه. چند سالشه؟ و وقتی ازش آگاه شدید و دیدید که اغراق آمیزه حالا باید سالمش کنید و با یه فکر مثبت واقعی باهاش برخورد کنید. مثلا جمله "من خیلی احمقم" رو با "من میتونم از عهده اش بر بیام" یا "تلاش میکنم از عهده ش بر بیام" جایگزین کنین.


تمرین دوم: حذف واژه نه
خیلی از افراد در فرایند کار، زندگی و تحصیل جملات نمی‌تونم و نمیشه رو به صورت مداوم تکرار می‌کنن که باعث کاهش اعتماد به نفس میشه. انگار عادت می‌کنن به غرغر کردن و حواسشون نیست این گفتگوهای درونی می‌تونه کار دستشون بده. متاسفانه در برخی از افراد با وجود آموزش‌های خوب، توانایی‌های فراوان و ظرفیت‌های بالا برای کار و موفق شدن این احساس وجود داره. برای تغییر این شرایط باید روی گفتگوهای درونیتون مخصوصا کلماتی که بار منفی بیشتری دارن تمرکز کنین و نمی‌تونم ها رو با واژه می‌تونم جایگزین کنین.  


دقت کنین وقتی این کلمات روی شما اثر میکنه که همراه تلاش و هدفمندی و قدم برداشتن شما در راستای تغییر باشه و الا فقط یه سری کلمه قشنگ بدون پشتوانه یاد گرفتین که حتما افسرده ترتون میکنه.
فلسفه درست دیدن توانایی هاتون رو با جملاتی مثل " واقعیت خودت رو ببین" ، "تو تواناهایی خوبی داری"، " اشتباه کردن یعنی هنوز باید تمرین کنی" رو بارها و بارها به خودتون گوشزد کنین تا به ندای درونی تبدیل بشه.


تمرین سوم: ممکن است بد به نظر برسد اما …
باید یاد بگیرین افکار منفی تون رو واقعیت ندونید یعنی اگر دچار چسبندگی درباره افکارتون هستید از این روش استفاده کنید. در مواجهه با یک فکر منفی از عبارت "ممکنه بد بنظر برسه اما ..." استفاده کنین. واژه به ظاهر کوچک "اما" در مقابل افکار منفی قدرت بزرگی به شما میده. این کلمه بیان می‌کنه که ممکنه اوضاع مبهم و تاریک باشه اما هنوز می تونم روی توانایی هام حساب کنم و با امیدواری واقع بینانه و تلاش هدفمند فرصت‌هایی هم برای تغییر ایجاد کنم.

کافه آگاهی Cafe Agaahi

16 Nov, 13:27


نگرش مثبت یعنی توانایی دیدن نقاط خوب و واقعی دیدن پدیده ها حتی در موقعیت‌های سخت.

نگرش چگونگی تصور ذهنی ما به اطرافه که می‌تونه مطلوب یا نامطلوب باشه. یکی از ویژگی‌های جالب انسان اینه که می‌تونه جنبه‌هایی از محیط روانتخاب و بقیه را نادیده بگیره. یعنی انسان می تونه تصویری رو که به اون تمایل بیشتری داره جذب کنه. همین مساله خیلی وقت ها باعث میشه ما اون چیزی که واقعیت هست رو نبینیم بلکه اون چیزی که دوست داریم از واقعیت رو تجربه کنیم.
 
 
نگرش ها بار معنایی دارن. یعنی در درون خودشون ابعادی هیجانی مثبت و منفی دارن که میتونن مارو دچار کج اندیشی و ارزیابی های غلط کنن. پس باید همیشه مراقب میزان مثبت بودن و منفی بودن نگرش هامون باشیم. اگر مراقب نگرش‌هامون نباشیم عوامل منفی به راحتی در چشم انداز ما نفوذ می‌کنن که باعث میشه وقت، انرژی و ذهن ما بر مشکلات تمرکز پیدا کنه و روی عملکرد تاثیر منفی بذاره.
 

نگرش مثبت مهمه چون:
1- افراد موفق اونایی هستن که بتونن در مواجهه با مسائل و مشکلات نگرش مثبت خودشون رو بازیابی کنن. چون اگر ذهن ما بیش از حد به حوادث مشغول باشه بسیاری از فرصت‌هایی که در زندگی با اون‌ها مواجه می‌شیم رو از دست میدیم.
2- نگرش مثبت می‌تونه شبکه ارتباطی ما رو تحت تاثیر قرار بده. انسان‌های با نگرش مثبت علائم مثبت به مخاطب ارسال می‌کنن و همین امر می‌تونه منجر به رابطه بازتر و صمیمانه‌تر با اون‌ها بشه.
3- نگرش مثبت میتونه به ما کمک کنه همون قدرکه منفی می بینیم مثبت هم ببینیم و بعد از دل این برخورد دو دیدگاه که یه نوع دیالکتیک محسوب میشه به فهم واقعیت پی ببریم و فرصت ها رو  درست ارزیابی کنیم.
 

تمرین اول:
باید یاد بگیریم واقعی به جهان نگاه کنیم. پس کسی برنده است که تفکر واقعی داره. اما تفکر واقعی که دنبال درست دیدن اتفاقات مثبت و منفی هست. وقتی اتفاقات منفی رو واقعی می بینیم می تونیم براشون راه حل پیدا کنیم، راه حل هم پیدا نکنیم می تونیم روی پذیرش مون کار کنیم.


اما توصیه درست برای ما اینه که باید یاد بگیریم مثل برنده‌ها به زندگی نگاه کنیم. قطعا ما هم مثل بقیه افراد برگ‌های برنده‌ای داریم که می‌تونیم روی اون‌ها حساب کنیم. یکی از راه‌های ایجاد نگرش مثبت و توجه کردن واقع بینانه به اونهاست. برگ‌های برنده ما می‌تونن شغل، پارتنر، پدر و مادر، فرزند، تحصیلات، سلامتی و… باشن.
برای توجه بیشتر به برگ‌های برندمون خوبه که اون‌ها رو ثبت کنیم و هر از گاهی مرور کنیم. برگ های برنده زندگی ما باعث میشن توانمندی ها و فضیلت های منِشی ما هم رشد کنه. 
 

تمرین دوم:
راه دیگه اینه که دفترچه یادداشتی تهیه کنین و مرتب حوادث روزمره خودتون رو در اون دفتر بنویسین. سعی کنین توجه تون رو روی اتفاقات مثبت یا زمینه هایی که توش یه رشدی برای شما اتفاق می افته ببرید. مخصوصا پدیده های کوچیک. روی نوشتن درست حوادث مثبت زندگی و واقعی تاکید کنین و در موردش با اطرافیانتون صحبت کنین. با این کار نه تنها توجه خودتونو به جنبه‌های مثبت افزایش می‌دین بلکه با به اشتراک گذاری اون‌ها به این نگرش مثبت دامن می‌زنین.
 

تلاش کنین تا هر روز وقایع مثبت اون روز رو در کاربرگ مخصوصی که در زیر بهش اشاره شده، بنویسین. این که چشم و ذهن شما پدیده های پر پتانسیل و پر از درس زندگی تون رو ببینه، بشناسه و عادت کنه بهش، برای شما یه هشیاری عمیق ایجاد می‌کنه که می‌تونید همیشه درباره همه پدیده ها چه مثبت و چه منفی ازش استفاده کنین.

 
کاربرگ های ثبت برگ برنده و ثبت حوادث مثبت رو می تونید از لینک زیر دانلود کنید:
https://cafeagaahi.org/positive

#مثبت_نگری_با_چشمان_باز
#انتشارات_ابوعطا
#روانشناسی_مثبت_نگر
#دکتر_حمید_آتش_پور
#پیمان_رحیمی_نژاد
#کافه_آگاهی

کافه آگاهی Cafe Agaahi

15 Nov, 09:35


اگر تا الان کتاب رو نخریدین، برای تهیه کتاب میتونید از طریق لینک زیر اقدام کنید.📚

#مثبت_نگری_با_چشمان_باز
#انتشارات_ابوعطا
#دکتر_حمید_آتش_پور
#کافه_آگاهی

‏ https://abooata.com/book/کتاب-الفبای-مثبت-گرایی/?fbclid=PAZXh0bgNhZW0CMTEAAaZz2JpEOqHjBY7EDpTVK6TxBiIqsA-W8ifmuDKLmrQWqvv7m3kyUgqQA_0_aem_XqaawRmceMRlktC29e3LoQ

کافه آگاهی Cafe Agaahi

15 Nov, 09:26


دوستان عزیزی که هنوز آزمون ارزیابی مثبت نگری را انجام ندادند، از طریق لینک زیر در دسترس می‌باشد.🌱

https://cafeagaahi.org/positive
 
#مثبت_نگری_با_چشمان_باز
#انتشارات_ابوعطا
#دکتر_حمید_آتش_پور
#کافه_آگاهی

کافه آگاهی Cafe Agaahi

14 Nov, 19:13


به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی به مدت ده روز با مروری بر محتوای کتاب الفبای مثبت گرایی و با شعار "مثبت گرایی با چشمان باز" در کنار شما دوستان و همراهان کافه آگاهی خواهیم بود.

این کتاب رو می تونید از وب سایت انتشارات ابوعطا تهیه کنید.

در این مدت حتما سوالات خودتون رو در مورد محتوای کتاب و تمرین ها از طریق کامنت و دایرکت از ما بپرسید.

برای شروع پیشنهاد می کنیم با استفاده از آزمون ارزیابی مثبت گرایی که از طریق لینک زیر در دسترس هست میزان فعلی مثبت گرایی خودتون رو ارزیابی کنید.

لینک آزمون مثبت گرایی:
https://cafeagaahi.org/positive
 

1,883

subscribers

9,457

photos

621

videos