🖋بیزیم_بیجار 🔊 @bizimbijar Channel on Telegram

🖋بیزیم_بیجار 🔊

@bizimbijar


#گروس_بایاتیلاری

_ باخدیم قلم قاشینا / یازدیم قبیر داشینا
- سندن سورا کول اولسون / بو دونیانین باشینا

ارتباط با ادمین : @MirAfshar

بیزیم بیجار (Persian)

بیزیم بیجار یک کانال تلگرامی است که به اشتراک گذاری مطالب مرتبط با شهر بیجار و استان کردستان می‌پردازد. این کانال یک پلتفرم ارتباطی برای افرادی است که علاقه‌مند به اخبار، رویدادها، اطلاعیه ها، و دیگر موارد مرتبط با این منطقه هستند. با دنبال کردن این کانال می‌توانید از آخرین اخبار و تازه‌های شهر بیجار مطلع شوید. اگر شما هم می‌خواهید به جامعه محلی این شهر متصل شوید، حتما به این کانال ملحق شوید و از فضای ارتباطی آن بهره‌مند شوید. برای ارتباط با ادمین و ارسال پیام می‌توانید به @MirAfshar مراجعه کنید.

🖋بیزیم_بیجار 🔊

23 Nov, 16:28


🔶🔷🔶https://t.me/Bizimbijar

:گروس_اوغلو

☀️☀️☀️

( حاماتولوژی- آذربایجان‌شناسی 28/40)

🌑 پیش‌تر گفتیم واریانت اورجینال و اصلی افلاطون شخص کیاکسار رهبر حماتها ( مادها) ملقب به افراسیاب( آلپ‌ارتونقا) بوده و صورت اصیل و حقیقی سقراط که استاد افلاطون خوانده می‌شود نیز خشتریته پدر کیاکسار می‌باشد. در حقیقت طبیعی‌ترین استاد فرد که در جریان زندگی وی را تعلیم می‌دهد پدر است.

🌑 در این قسمت نظر بر بیان وحدانیت ارسطو، شاگرد افلاطون و آستیاگ پسر آلپ‌ارتونقا می‌باشد. بدون تردید نام شیده پسر افراسیاب در شاهنامه فردوسی، تلخیصی از نام ایشتوویگو پسر کیاکسار رهبر دانشمند حماتها می‌باشد.

🌑 اینکه از نام‌هایی چون ایستیق و ایسپاکای( شاه ایسکیتها) حرف نخست ساقط شده صورتهایی چون سیجاق و سپاکای حاصل می‌شده است، جای بحث چندانی ندارد. حتی نام دیگر قزل‌باش‌کندی، یعنی اصفهان بصورت سپاهان در نامگذاری مراکز صنعتی و باشگاه‌ و غیره سربرآورده است.

🌑 مع‌هذا چانه زنی در خصوص عدم وحدانیت ایشتوویگو و شیده مقبولیتی در علم ریشه‌شناسی لغات ندارد. لیکن فاصله نام آستیاک با شیده بسی بیشتر از تفاوت میان نام ارسطو و آستیاگ است.

🌑 یعنی سه حرف(( ا - س- ت ))در هر دو نام ارسطو و آستیاگ به ترتیب بکار رفته‌اند و بدون شک ارسطو شاگرد افلاطون، همان آستیاگ پسر آلپ‌ارتونقا می‌باشد.

🌑افتادن حرف ق از انتهای نام ارسطو قطعی‌ست. چنانکه حرف ق فقط در لهجه تیکان‌تپه در انتهای لغت ایستی محفوظ مانده. در عموم‌تورکجه ایستیق را ایستی گویند. نام دی‌آکو نیز در اصل دی‌آقون بوده و در برخی زبانها افتادن یا انداختن حرفی از حروف یک کلمه یا ایجاد حرف زائد در لغات اجتناب ناپذیر است. یکی از عوامل متفرق شدن زبانها از ابتدای به وجود آمدن آن نیز همین مورد است. نظیر لغات خمره و گورجه در تاجیکی/خراسانی که در ترکی و کلهری بصورت خوما/خومه و گویجه می‌آیند، لذا نام ارسطو، با حدف ((ر)) و بازگشت ق/گ، به اسطوق/آستیاگ مبدل می‌شود.

🌑 بحث دیگر فقدان سیمای حقیقی رهبران امپراطوری بزرگ ماد( حمات) در تاریخ آذربایجان و جهان است. به عبارت دیگر کشف رابطه و یا وحدانیت افراسیاب شاهنامه‌ای و رهبر مادها( حماتها) کاخ اکاذیب داریوش و پیروان ایشان را ویران نموده، و موجب کشف دیگر ساخته‌کاری‌های اروپائی‌ها و جعلیات ایشان را نیز فراهم می‌آورد.

🌑 در حقیقت اینجا یالنیز دله - دزدی هخامنش‌ها برملا نمی‌شود، بلکه مشارکت همکاران و همدستان دزدتر از ایشان، یعنی یونانی‌ها نیز رو می‌شود. دئمک نبردی به نام سالامیس یا کوک‌دن وجود نداشته یا به جهت اغواگری جنگ‌های ساختگی میان توران اشغال شده توسط عیرها ترتیب داده می‌شده است تا سرِ مردم را قال کنند!

🌑 اساسا" شباهت‌های سه رهبر بزرگ مادها بصورت ترتیبی یعنی 1-خشتریته( سقراط)، 2-آلپ‌ارتونقا ( افلاطون) و 3-آستیاک( ارسطو) از جهات گوناگون ابدا" تصادف محض نمی‌باشد.

🌑 بعنوان نمونه در بحث دولت‌شهر و عقاید ارسطو در ارتباط با سیاست و شهروندی، گفته می‌شود politico یعنی سیاست در زبان انگلیسی از لفظ پلیس یونانی ماخود است!!!، حال اینکه این لغت، یعنی پلیس همان بلد و بالیق به معنی شهر و ولایت در ترکی قدیم است!!!

🌑 دئمک همانقدر که لفظ پلیس اصالتی یونانی دارد!!! ارسطو نیز به همان اندازه یونانی‌ست!!! حال اینکه لفظ پلیس، واژه‌ای ترکی-حماتی بوده و از زبان حماتها از قلب عالم، یعنی همدان به نوک انگشتان پیکره‌ی عظیم ترک در خان‌بالیغ(=پکن) پمپاژ شده است.

🌑 مع‌الاسف یک عده بی‌سواد و البته عاجز از فهم موضوع می‌نشینند و می‌گویند، از ریشه‌یابی لغات و بازی با کلمات چیزی برای حرکت ملی آذربایجان حاصل نمی‌شود ، حال اینکه علم ایتمولوژی ثابت می‌کند: نه تنها لفظ پلیس یونانی نبوده، واژه‌ای خالص از ترکی قدیم است، ارسطو و بزرگترهای ایشان نیز همان رجال دانشمند مادها می‌باشند.

🌑 اصولا" مفهوم دولت شهر از ترکهای سومر‌ شروع شده و در زمان اقتدار حمات به رهبری کیاکسار و آستیاگ، تابعیت حکومت‌هایی چون ماننا، اوراستو، اللی‌پی و غیره فقط از طریق دادن اختیارات کامل داخلی به ایشان میسور گردیده است که اشغالگران آنرا با تحقیر ملوک‌الطوایفی می‌خوانند.

🌑 مع هذا نه تنها لفظ پلیس، واژه‌ای ناب از لسان ترکی مادها است بلکه لفظ پُلیتیک نیز واژه‌ای کاملا" ترکی می‌باشد و ارسطو به غیر از شیده پسر افراسیاب و آخرین رهبر مادها شخص دیگری نیست.

🌑 واریانت جدیدتر شیده=ارسطو حکیم ابوعلی سینا می‌باشد که مزار ایشان در مرکز شهر همدان است‌. دئمک شیده و سینا در معنی واحد و سینا(شیتو)آخرین رهبر اکباتان در مرکز همان شهری که حکومت می‌نموده مدفون شده است و دیگرانند که برای تضعیف آذربایجان،تاریخ را تحریف و مفاخر آنرا به دور دستها نسبت می‌دهند.


✔️ آردی؛ صاباح گئجه

 @MirAfshar :ارتباط با ادمین📨
📡 QOŞULUN:
https://t.me/Bizimbijar

🔶🔷🔶

🖋بیزیم_بیجار 🔊

23 Nov, 15:01


🟢#بیزیم_بیجار

نه گؤزلدیر بو پالتار !!
نه گؤزلدیر بو گئییم !!
نه گؤزلدیر تورکو دیلیم !!


#توران
#قاشقای_یوردو


🌺🌺🌺
🌸🌸
💐

 @MirAfshar :ارتباط با ادمین📨
📡 QOŞULUN:
https://t.me/Bizimbijar
💐
🌺🌺
🌸🌸🌸

🖋بیزیم_بیجار 🔊

22 Nov, 18:15


🌸🌺🌸

✍️: #خلیل_مختاری_نیا

🌗 آی! بَلَه ! سنسیز شَهَرین هر زادینا لعنت اولایدی
گیریشینده یازیلان تابلوُونا هم آدینا لعنت اولایدی

🌗 ایستمیردیم یئنیدن عاشیق اولوب گونده اؤلم من
تون_بَ_تون  گؤزلریمین ده ذاتینا لعنت اولایدی

🌗 بیلمَدیم آیریلیغا بیر یول آچیبدیر باخیشین
رسم ائده ن آیرلیغین اجدادینا لعنت اولایدی

🌗 گونده مین یول بوغولور پنجره میز تکلیکدن
بَلَه! سنسیز گئجه نین فریادینا لعنت اولایدی

🌗  گؤزلرینده یئمیشم دوزلو، چؤره کلی باخیشین چوخ
باشقالارین دا دوزونا، هم دادینا لعنت اولایدی

🌗 دوز یئییب دوزلوغو سیندیرسام اَیَر، قارغیش ائله
هر گجه گوندوز  گؤزومه هر زادیما لعنت اولایدی

🌗 بیر عوموردور سنه من یاغلی غزللر یازیرام
آی! بَلَه ! سنسیز شاعیرین ابیاتینا لعنت اولایدی...

✍️آی!بَلَه! سنسیز گجه یه، بیربَلَه سنسیز یوخوما
آی! بَلَه! سنسیز یاشامین هر زادینا لعنت اولایدی...

🌓
 @MirAfshar :ارتباط با ادمین📨
📡 QOŞULUN:
https://t.me/Bizimbijar
🌗

🖋بیزیم_بیجار 🔊

22 Nov, 12:50


🔸#بیزیم_بیجار
🔹ما صاحبان این آب و خاکیم و قصد گئتمک هم نداریم.

🔹ما تُرکها صاحبان اصلی این آب و خاک هستیم نه تنها قصد گئتمک هم نداریم بلکه قصد داریم دست کثیف انگلیسی ها که همان ایرانشهریها هستند را از دامانِ پاکِ این مملکت کوتاه کنیم؛ این شماهای پان ایرانیست هستید که با افکار پلید و ضد اسلامی خود قصد تجزیه این مملکت تورانی را دارید.


✍️: #ابراهیم_ساوالان

✔️ دکتر براهنی گفته بود که زمانی فکر می‌کردم پیشه‌وری تجزیه‌طلب بوده ولی از وقتی به خودم هم تجزیه‌طلب گفتند، تازه فهمیدم که پیشه‌وری نیز تجزیه‌طلب نبوده است. حالا هر چه قدر می‌توانید دکتر پزشکیان را با پیشه‌وری مقایسه کنید تا خیلی‌ها بفهمند که پیشه‌وری نیز فردی بوده که با شانزده هزار رای از شانزده هزار رای اخذ شده در حوزه انتخابی تبریز به مجلس راه یافته بود و پزشکیان نیز با ۸۵٪ آرای رای دهندگان تُرک رئیس‌جمهور شده است و مردم آذربایجان آورندگان این دو سیاستمدار هستند و قصد گئتمک هم ندارند.


 @MirAfshar :ارتباط با ادمین📨
📡 QOŞULUN:
https://t.me/Bizimbijar
‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

🖋بیزیم_بیجار 🔊

22 Nov, 11:41


🛜 #بیزیم_بیجار

▪️︎ بیجار گروس
#قالا_قورا( گاوور قالاسی/ قلعه‌ی گبر)


معدود آثار باقیمانده از تمدن گروس در کمال بی توجهی مسئولان شهرستان بیجار رو به ویرانی است


▪️︎ دو تصویر طی ۴ سال از یک نما


 @MirAfshar :ارتباط با ادمین📨
📡 QOŞULUN:
https://t.me/Bizimbijar
‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌
🆔


⭐️🌍🌙🌓

🖋بیزیم_بیجار 🔊

21 Nov, 15:52


: #بیزیم_بیجار
︎حقیقت های فاحشی که پدیدآورندگان شاهنامه هم نتوانستند آنرا کتمان کنند!!

🔴 نامه خاقان ترک " افراسیاب " به " کیکاووس " عینا از شاهنامه

🔵 در شاهنامه کشور ایران همین منطقه ای است که امروز افغانستان نامیده میشود ... در بخشی از شاهنامه ، شاه ایران " کیکاووس " از نوازنده دربار خود تعریف و تمجید سرزمین مازندران را میشنود و دستور حمله به مازندران را می دهد و زنان و کودکان و سالخوردگان بسیاری در مازندران قتل عام می کند ... " افراسیاب " خاقان توران که در آذربایجان ساکن هست با شنیدن خبر حمله به مازندران به ایران قشون کشی می کند .

◀️ " کیکاووس " با آگاهی از لشکر کشی " افراسیاب " به ایران (افغانستان فعلی) نامه ای به افراسیاب می نویسد و دلیل حمله " افراسیاب " را می پرسد ... " افراسیاب" جواب نامه را می نویسد که شاه ایران نباید به مازندران تجاوز میکرد و در ادامه نامه به دو دلیل حتی خود ایران را هم متعلق به ترکها می داند که جالب اینکه این دو دلیل با تاریخ واقعی هم همخوانی دارد...
یکی اینکه ترکها نیز خود را از نسل یکی از پسران فریدون به نام " تور " می دانند و دیگر اینکه این ترکها بودند که آشوریان را از  سرزمین توران ( آذربایجان ) بیرون کردند :

🔴 چو آگاهی آمد به افراسیاب ... سرش پر ز کین گشت و دل پرشتاب ...
فرستاد پاسخ که این گفت و گوی ... نزیبد جز از مردم زشت خوی ...
چنین گفت که ایران دو رویه مراست ... بباید شنیدن سخنهای راست ...
که پور فریدون نیای من است ... همه شهر ایران سرای من است ...
و دیگر به بازوی شمشیر زن ... تهی کردم از تازیان انجمن ...

🔵 با توجه به ساختار اسطوره ای شاهنامه در تاریخ واقعی نیز مازندران و آذربایجان سرزمین ترکان ساکابوده است که در دوره ملکه تومریس ، کوروش را شکست داده و به قتل رساندند و همچنین در دوران اسلامی نیز پس از شکست ساسانیان از اعراب به سال ۷۳۰ میلادی این ترکهای خزر بودند که در " نبرد دشت اردبیل "  لشکر اعراب را تارومار کرده و سر فرمانده عرب " جراح الحکمی " را از تنش جدا کردند .

 @MirAfshar :ارتباط با ادمین📨
📡 QOŞULUN:
https://t.me/Bizimbijar

🖋بیزیم_بیجار 🔊

20 Nov, 16:59


🌙#بیزیم_بیجار


🌓 عکاس:
︎ #عمران_اشرلو


 @MirAfshar :ارتباط با ادمین📨
📡 QOŞULUN:
https://t.me/Bizimbijar


💐🌸🌼

🖋بیزیم_بیجار 🔊

19 Nov, 15:28


https://t.me/Bizimbijar
:گروس_اوغلو

☀️☀️☀️

( حاماتولوژی- آذربایجان‌شناسی 27/40)

🌑 دلایل متعددی در دست است که افلاطون نه یک فیلسوف یونانی، بلکه حکیم‌کیاکسار ملقب به آلپ‌ارتونقا رهبر دانشمند حماتها( مادها) در مائه‌ی هفتم و ششم قبل از میلاد بوده است.


🌑 شاهنامه فردوسی:

ورا اندر آن خضر بود رای زن
سر نامداران آن انجمن

🌑 فاصله حیات حضرت خضر که واریانت دینی-عربی از کیاکسار ملقب به آلپ‌ارتونقا، رهبر مادها( حماتها) است به حدود دو سده قبل از افلاطونِ قُلّابی باز می‌گردد. لیکن در خصوص جعل حکیم‌الحکمای آذربایجان یعنی کیاکسار(آلپ‌ارتونقا )به افلاطون، دست عنصر آری‌په‌ی حاکم بر توران‌زمین کاملا" هویداست.

🌑 اگر پس از روی کارآمدن هخامنش‌ها، حماتها دست‌کم بصورت طبیعی به انزوا کشیده می‌شدند، باید چنین پنداشته شود که ایل و طایفه‌ای از آری‌په، حکومت را از ایل و تباری دیگر از تیره‌ی عیران ( آری‌په) اخذ نموده است. چنانکه در مورد گوتیوم( آمادای) نسبت به اوراشتو و ماننا که همه پروتوتورک بودند این موضوع صدق می‌کند و تصادمی میان ایشان در تاریخ موجود نیست. یا نسبت افشارها با صفویان!

🌑 لیکن در این میان نظیر نمونه معاصر پهلوی، نابودی کامل ترکهای حمات مقصد و مقصود یاغیان آری‌په بوده است. پرفسور ذهتابی در خصوص قیام‌های مکرر مادها به رهبری چتران‌تخمه، فرااورتیش و قام‌آتا بر همین موضوع تاکید می‌نماید.

🌑اکنون سوال این است که کدام حقیقت یا حقایق در خصوص حماتها(مادها) از جامعه‌ی علمی جهان پنهان گشته است؟!

🌑1- اینکه رهبران حمات رجال تورانی شاهنامه فردوسی بوده و عیران همان لفظ آری‌په شرقی مذکور در کتیبه‌های آشوری منطبق با آریانا در مرکز افغانستان است.

2- گسترش نام غول‌آسای آذربایجان که تمامی اسامی قدیم منطقه را بلعیده از پشتوانه دولت بسیار بزرگی چون دولت کیاکسار برخوردار بوده است. البته معنی مذهبی این نام در ارتباط با عنصر خورشید و مقتدایان آن عنصر بی نظیر از عوامل دیگر در توسعه نام آذربایجان است.

3- کیاکسار همان آلپ‌ارتونقا ( افراسیاب) بوده و خود لفظ کیاکسار صورت متاخر خضر و سطرون را بدست داده است، که سطرون بعدها به نام بازی شطرنج تبدیل شده است. مقاله مستقل در خصوص ابداع این بازی توسط کیاکسار در نوبت است.
4- معنی خضر را در ارتباط با رنگ سبز و عابادانی می‌دانند که از معنی بخش اول نام کیاکسار یعنی gök( سبز) استنباط شده است.
5-افلاطون یونانی صورت جعلی از حقیقت بزرگی چون آلپ‌ارتونقا، دانشمند حکیم و رهبر عالیقدر توران‌زمین منطبق با امپراطوری ماد می‌باشد.

🌑 بهشت آذربایجان که پیشتر شامل اراضی ماننا و اورارتو نیز نمی‌شده است به باغ تشبیه شده است و آن یلی که باغ را به افلاطون که در اصل کیاکسار باشد، بخشیده است، اوغوز خان می‌باشد. گرچکدن نام صاحب باغ، بخش اساسی خود لفظ آکادمی یعنی کاد است که صورتی از غوز= کاس می‌باشد.

🌑 پرفسور حمید نطقی در باشلانغیج (ضمیمه‌ی نشریه‌ی وارلیق) مطالب مبسوطی در خصوص وحدانیت لغات کاس/کاسی و غوز نوشته است.

🌑 از دیگر دلایل وحدانیت افلاطون و آلپ‌ارتونقا شباهت بسیار زیاد نام استاد و شاگرد ایشان به نام پدر و فرزند کیاکسار است.

🌑 دئمک سقراط، استاد افلاطون نام پدر کیاکسار (آلپ‌ارتونقا)تلخیص و تحریفی از خشتریته می‌باشد. هرچند گرسیوز در شاهنامه فردوسی نیز باید همان خشتریته از رجال تورانی افراسیاب باشد، لیکن صورت یونانی‌ آن یعنی سقراط نزدیک‌تر از گرسیوز به نام خشتریته است.

🌑 اگر حرف ق از سقراط را با حرف نزدیکش خ در خشتریته یکی بگیریم حروف نزدیک س-ر-ت/ط نیز در هر دو نام مشترک ، مرتب و یا بسیار نزدیک هستند. در زبان یونانی حروف ش- س مشترک است.چنانکه در خط لاتین حرف ویژه‌ی ش موجود نیست(s+h=ş) نام‌هایی چون سومر و ایسپاکای بصورتهای شومر و ایشپاکای ضبط شده‌اند( تاریخ ماد/ دیاکونف) مع‌هذا شباهت‌ِ نام سقراط/شخرات با خشترآت/خشتریته ابدا" تصادفی نبوده و اسامی حکمای ماد در قرون هفتم و ششم قبل از میلاد بصورت قسما" طبیعی، واریانت‌های غربی-یونانی به دست داده است.

🌑 شیخ فضل‌الله همدانی ادامه‌ی همان اوکاسیمی(= آکادمی) منسوب به یونانستان را که در اصل خودِ همدان و مراکز علمی آنرا تمثیل می‌کند چند قرن پس از اجداد معنوی خود، آکادمی را که به نام ربع رشیدی شهرت یافته، در نمونه متاخرتر همدان یعنی تبریز دایر می‌کند که در علوم مختلف زمانه‌ی خود عالِم‌ و حکیم تربیت می‌نموده است.

🌑 در دوره داریوش به جهت منکوب حمات( = آذربایجان) رابطه آلپ‌ارتونقا و افلاطون انکار شده است و از آن پس دیگر دانشمند و فیلسوف بزرگ عالَم، کیاکسار ؛ فاتح نینوا نیست، بلکه شخصی به نام آریستوک‌لس ملقب به افلاطون است!!! استادش سقراط و شاگردش ارسطو می‌باشد!!!


✔️ آردی واردیر

 @MirAfshar :ارتباط با ادمین📨
📡 QOŞULUN:
https://t.me/Bizimbijar

🔶🔷🔶

🖋بیزیم_بیجار 🔊

19 Nov, 08:50


🌺🌺🌺 بیزیم بیجار


گفتگوی پرفسور علمیه‌چیغ در فضای مجازی با استاد رحیم آغ‌بایراق، سومرولوگ جوان آذربایجان در خصوص تحقیقات ارزنده‌ی ایشان و تورک بودن سومرها.

 @MirAfshar :ارتباط با ادمین
📡 QOŞULUN:
https://t.me/Bizimbijar
◾️◾️◾️

🖋بیزیم_بیجار 🔊

19 Nov, 06:27


#بیزیم_بیجار:

🌙🌙🌙((سومرها ))،ترکهای کوماسی هستند که نام سال‌گمیش(: کوماسِ کبیر) را هنوز تحت عنوان نام طایفه‌ای در اقصی نقاط آذربایجانِ کبیر حفظ کرده‌اند.

🌙🌙🌙لفظ سال بنا به گفته پرفسور ذهتابی در اسکی‌تاریخ به معنی بزرگ است. صورتی از زِل به معنی گُنده و غول‌پیکر در لوری کلهری می‌باشد. لفظ غول خود صورتی از زل، یَل، سال و گیل در گیل‌گمیش است.

🌙🌙🌙زلگمیش=گیل‌گمیش/سال‌گمیش( قمرِ کبیر، کوماسِ کبیر)، که در اعصار اخیر موصوف بصورت کوماس اسم طایفه شده است

◾️◾️◾️به مناسبت وفات بزرگترین سومرولوگ جهان ؛ بزرگ بانوی آناطولی و افتخار جهان ترک؛ معزز علمیه‌چیغ

 @MirAfshar :ارتباط با ادمین📨
📡 QOŞULUN:
https://t.me/Bizimbijar
◾️◾️◾️
◾️◾️◾️◾️
◾️◾️◾️◾️◾️

🖋بیزیم_بیجار 🔊

18 Nov, 15:28


https://t.me/Bizimbijar
:گروس_اوغلو
☀️☀️☀️
( حاماتولوژی- آذربایجان‌شناسی 26/40)

🌑 شرحی مضاعف در خصوص عدم وجود شخصیتی به نام افلاطون با اصالتی یونانی:

فیلسوفی که استادی به نام سقراط و شاگردی به نام ارسطو داشته است و بزرگترین فیلسوف عالم خوانده می‌شود.

🌑 مردم اروپای قدیم با فاصله‌ی حدود دو هزار ساله نسبت به مردمان شرق نزدیک با مدنیت آشنا شدند. از گسیلِ دسته‌ی یاغیان با رهبری کوروش به بین‌النهرین، جهت انهدام مدنیت شرق میانه، معلوم می‌شود یونانیان با هم‌دستی ارازلی چون کوروش و داریوش در دوره‌ی کوتاه نیم قرن، نظیر 53 سال حکومت پهلوی مشغول جعل تاریخ آذربایجان کبیر در مقیاس وسیع کلمه و سرقت مفاخر ایشان بوده‌اند.

🌑 نظر ویل دورانت در خصوص موجدین تمدن که اهالی شرق میانه بوده‌اند خود نمایانگر آن است که هنر ، علم و فن نزد تورانیان بوده است. جمله‌ی معروفی که یاغیان با چسباندن نام خود (آری‌په= عیران)به سرزمین توران ، آنرا بصورت ((هنر نزد عیرانیان است و بس)) بیان می‌کنند.

🌑 نام اصلی افلاطون را آریستوک‌لس می‌دانند. گفته می‌شود؛ به جهت هیکل تنومندش به او لقب افلاطون داده‌اند. حال اینکه لقب عالِم‌ باید در ارتباط با علم ایشان انتخاب شود نه هیکل وی!!! لذا این لقب در ارتباط با حکیم‌کیاکسار صدق می‌نماید که نظیر علی! مرد میدان رزم نیز بوده است ( فاتح نینوا)!!! لذا باید آریستوک‌لس و افلاطونگ را دو شخصیت مجزا، یکی یونانی و دیگری تورانی خواند و مورد نخست را محدود به خودش نموده، افلاطون را نیز همان شاه و رهبر توران، یعنی آلپ‌ارتونقا دانست.

🌑 اگر باغی که باز گفته می‌شود یلی به افلاطون بخشیده بود، یعنی آکادمی(= اوکاسی‌می) منطبق با حاماتان است، پس خود افلاطون نیز آلپ‌ارتونقا شاه حکیمِ هاماتان( مادها) می‌باشد. و آن یل که باغ را به افلاطون بخشیده نیز شخصیت اسطوره‌ای اوغوزخان خواهد بود.

🌑 دئمک نه نام آکادمی بدون دلیل مشابه اوغوزوپی/اوکاسی‌می می‌باشد، و نه نام افلاطون بدون دلیل مشابه نام آلپ‌ارتونقا است. نامی که در منابع تاجیک بصورت افراسیاب آمده و صورت یونانیِ آن، (افلاطون) از لفظ تاجیکی به فرم آلپ‌ارتونقا نزدیک‌تر است.

🌑اگر دلایل مذکور در خصوص اینکه افلاطون و باغ ایشان برای حماتی و حمات بودن کافی نیست از باورمندان تمدن قلابی یونان درخواست می‌شود ایتمولوژی درخور توجهی از این دو یا چند نام ارائه دهند!!!

🌑 تحقیقات نشان می‌دهد سلسله علمای فلسفه در یونان تقلبی بوده و هر کدام از ایشان صورتی از فلاسفه آذربایجان یا همان حاماتان بوده‌اند.

🌑 اگر امروز آذربایجان ملاصدرا و شیخ اشراق و ابن سینا و علامه جعفری را دارد، پس فلاسفه عصر حاماتان کجا رفتند؟!

🌑اگر زبان قوی و پُردامنه‌ی ترکی ادامه‌ی ترکی حمات و کاسیت و عیلام و سومر است، یقین که فلاسفه‌ی اعصار اخیر نیز ادامه فیلسوفان و دانشمندان قدیم این سرزمین بوده‌اند.

🌑 البته اولاد داریوش را نظر چنین است که حمات‌ها( مادها) آری‌په بوده‌اند و ترکی را مغول آورده است.

🌑 این چه نوع علما و حکیمانی در یونان باستان بوده‌اند که کار عظیم کیاکسار، فاتح نینوا را ندیده و میدیا را پرسیا می‌نامند و حق ملت مترقی آذربایجان قدیم را تضییع نموده سرزمین حاماتان ( کاسپی) را پرسیا و آریپه می‌خوانند؟

🌑 دئمک یک معامله بین آریپه‌ی شرقی ( تاجیکها) و آریپه‌ی غربی(یونانیان) صورت گرفته است و آن جایگزینی نام آریپه (عرب/عیرون) به جای توران و پرسیا به جای میدیا یا کاسپی بوده است.

🌑 این بازی خود گواهی بر کذب بودن جدال میان هخامنش‌ها با یونان و نبردهای سالامیس و ماراتن و غیره است.

🌑 ناصر پورپیرار در مجموعه کتاب‌های 12 قرن سکوت به درستی هئرودوت را مزدور داریوش می‌داند.

🌑 پورپیرار گندکاری‌های داریوش حرامزاده و تنظیم شجره‌نامه‌ی قلابی وی برای خاندان خودش را برملا کرده است.

🌑 در تکرار تاریخ نظیر روی کار آورده شدن رضا پالانی توسط انگلیس‌ها و نسبت دادن هنرها و علوم ترکها به فارسها، در زمان براندازی مادها توسط هخامنشها ، وضع به همین صورت بوده است.

🌑 در آن زمان نیز یونانیانِ فرصت طلب اقدام به جعل رجال علمی مادها نموده به کمک داریوش، واریانت یونانی از ایشان خلق کرده‌اند.

🌑 سهم یونانیان از روی کار آمدن هخامنش‌های عرب و تغییر نام امپراطوری معظم ماد به پارس چه بوده است؟
آیا ایشان به اخذ نمایش سایه‌ از کاسی و حمات بسنده نمودند و فقط نام آکادمی را از ما برداشتند؟! یا اینکه افلاطون نیز از فلاسفه‌ی حمات بوده و با انهدام همه‌جانبه سیستم و حکومت ایشان، دانشمندان ماد را نیز به نام خود زدند؟!

🌑 در ادبیات تاجیک از افراسیاب بعنوان حکیم و دانشمند یاد می‌شود.افلاطون یونانی به غیر از آلپ‌ارطونقا که لقب کیاکسار بود، شخص دیگری نمی‌‌باشد.

✔️ آردی واردیر

 @MirAfshar :ارتباط با ادمین📨
📡 QOŞULUN:
https://t.me/Bizimbijar

🔶🔷🔶

🖋بیزیم_بیجار 🔊

17 Nov, 17:15


🌓#بیزیم_بیجار

هااااااااارا قَدَر
یوخوما حارام قاتیم من
گونو گونومه ساتیم من
سنی دوشونوب یاتیم من
هاااااارا قَدَر

🌸🌼🌸
بو گوزل سسدن گئچمگ اولماز
بو گوزل شعیردن و موسیقی دن دویماق اولماز

بو سیز
بودا
#شبنم خانیمین گوزل_سسی و یئنی_ایفاسی

#آذربایجان
🌺🌺🌺
🌺🌺
🌺
 @MirAfshar :ارتباط با ادمین📨
📡 QOŞULUN:
https://t.me/Bizimbijar
🌺
🌺🌺
🌺🌺🌺

🖋بیزیم_بیجار 🔊

17 Nov, 15:28


https://t.me/Bizimbijar
:گروس_اوغلو

☀️☀️☀️

( حاماتولوژی-آذربایجان‌تانیتیمی 25/40)

🌑 بخش 23 از این مجموعه مقالات با نام آستیاگ (ع) تمام شد. لیکن در آن جمله به جای آستیاگ صورت ایستیق (شیده) آمده بود. صورت چهارم از این نامِ واحد که به یگانه شخص و شاه حماتان (مادها) اشاره دارد ((ایشتوویگو )) است. صورتهای 7 گانه از این نام چنین است:
1- آستیاگ
2- ایستیق
3-ایشتوویگو
4-شیده
5- ارسطو
5- ایشیق
6- اسحاق
7-عیسی( یشوع/یوشع)

🌑 نام آستیاگ بی تردید صورتی دیگر از نام اسحاق ولد ایتابالخیم(= ابراهیم‌ نبی) است. وحدانیت نام ولد کیاکسار یعنی آستیاگ با نام ولد ابراهیم نبی، یعنی اسحاق، بااهمیت است!!!

🌑 این ارتباط مهر تایید بر وحدانیت اسامی تاریخی ایتابالخیم(تاریخ ذهتابی .ج‌1. ص255) و ابراهیم خلیل‌الله نیز می‌باشد. دئمک حاماتان، یعنی مادها نه تنها در مرکز کشور ایتابالخیم منطبق با امپراطوری کبودوند(=حمات/ماد) بالیده و رشد سیاسی- عقیدتی-اجتماعی نموده بودند، بلکه اولاد خاندان مکرم ابراهیم و اسحاق و اسماعیل و قیدار و یعقوب و یوسف و بنیامین و قیطاس و... بودند!!!

🌑 اینکه نام آستیاگ همان اسحاق است؛ آرخایین به ادلّه‌ی علمی‌ست. زیرا هم لفظ اسحاق صورتی از ایشیق به معنی نور است و هم آستیاگ صورتی از ایستیق به معنی گرما می‌باشد. لفظ ترکی-لوریِ ((گرما)) صورتی کاسیتی از بطن نام آذربایجان یعنی ((ذربای)) است. خصوصیت بارز ایشیق (اسحاق) همان ایستیق( آستیاگ: گرما) است!!! مع‌هذا این مطابقت‌ها جمله تصادف محض نمی‌تواند باشد.

🌑 معلوم است لوری که تاجیکی از آن زائیده است ترتیب خاصی از ترکی کاسیت و عیلام بوده، اساسا" دخلی به گروه زبانی موهوم هندی- عربی(آری‌پی)ندارد یا اینکه لوری و نوزادش( تاجیکی)، مونتاژی از چند گروه لسانی هستند. قوشقوسوز حسب کثرت واژگان کاسیتی در تاجیکی، ولد نمی‌تواند والد را ببلعد!!

🌑 ایشیق(⬅️ ایستیق) در پروتوتورک اسم خورشید است و صورت اسحاق از ایشیق همان گون‌خان ولد کبیرِ اوغوزخان ( = ابراهیم نبی) می‌باشد.

🌑 باید پایِ((ساخ)) نام خدای خورشیدِ کاسیت‌ها در میان باشد که الفاظ ساخت و ساز را نیز بدست داده است و با حرف (( آ/ای)) به معنی کبیر توصیف گشته، (( آساخ/ارساخ))⬅️ ایسیق/ایشیق( شِیخ)و نهایت با استرسِ س به ایستیق( آستیاگ) مبدل گردیده است. در اواخر نیز صورت ایشتوویگو از این نام به شیده و نیز در یونان به ارسطو( ایشتو) به معنی خورشید و نور در آمده است.

🌑1- آساخ= آرساخ و2- آذر/آگر/ارگون همگی یک لغت در دو یا چند بیچیم هستند،1- ساخ مساوی2- ذر/گر/گن، بوده و مراد و مقصود از هر دو، خورشید می‌باشد که منطبق با گرامر ترکی( صفت و موصوف) به ترکی‌های گوتی و کاسیتی ساخته شده‌اند!!!

🌑 چنانکه گانداشِ(gündüz) کاسیتی به هندسه و مهندس انجامیده بود، در مورد ساخ( خدای خورشید کاسیت) نیز، این دفعه ساخت و سازِ عالم؛ کار این مهندس ( گانداش) یعنی ساخ است.

🌑 بیلمه‌لی‌ییک کی ایستیق در اعصار اخیر و در لهجه‌ای از زبان آذربایجان ، من جمله لهجه‌ی قشقائی بصورت سیجاق، ایستیجاق و صادق درآمده است. دئمک لفظ به ظاهر عربی صادق و مشتقات آن از نام نامی خورشید( اسحاق) حاصل شده است.

🌑 صورت تاجیکی این نام، فوق‌العاده ایلگینج است، و آن صورت و سیما از نام واحد، همانا(( شیده)) می‌باشد. به دیگر سخن ((شیده )) ولد بزرگ افراسیاب در شاهنامه فردوسی تلخیصی از صورت تاجیکی نام آستیاک ولد کیاکسار ، یعنی ایشتوویگو یا همان ارسطو می‌باشد. حال باید دید در این تلاطم واژگانی بین السنه مختلف بعلاوه‌ی مقاصد پلید جاعلینِ تاریخ، لفظ ایشتو با ارسطو چقدر فاصله دارد؟!!!

🌑 چنانکه مستندا" لفظ ایستی/ایستیق/آستیاگ در گذر زمان و در گذر به لهجه‌های دیگر بصورت‌های اریستی( ارسطو) و نیز سیتیق و سیجاق درآمده است. صورت ایشتوویگو نیز در بحث افتادنِ حروف نخست کلمه بصورت پارالل به شیتوویگو و نهایتا" به شکل شیتو و شیده درآمده است.

🌑 افتادن حرف ای از ایستیق و ایشتوویگو که صدیق و شیده را بدست داده‌اند نمونه‌های بسیار زیادی دارد. اصلینده حرف مورد بحث در ابتدای کلمات صفت است که بعضا" بکار رفته و هردن نیامده است. مثلا" همان نام فوق‌العاده مهم اسپی= اسما که صورت‌های سپی/سیما را نیز به خود دیده است.

🌑 علم ، با قوّه‌ی قهریه‌ی داریوش و اولاد حرامزاده‌تر از خودش، یعنی رضاپالانی و دار و دسته‌ی اوباش ایشان عقب نشینی نمی‌کند. بلکه فرصت فهم از عالِم و عاقل موقتا" سلب می‌شود‌ و اکنون دوران آن سر آمده است.


✔️ آردی واردیر

 @MirAfshar :ارتباط با ادمین📨
📡 QOŞULUN:
https://t.me/Bizimbijar

🔶🔷🔶

🖋بیزیم_بیجار 🔊

17 Nov, 09:50


✔️ دانیشیر: جناب محمد آقائی، تورک و کلهور کوکنلی گروس فعالی.

◾️◾️م.س گروس‌اوغلو : بیجار گروس بعلت اینکه مرکز اصلی کشور ماد( حمات) قبل از انهدام نینوا و آشور می‌باشد، باید از عنصر شیعه( تورک و کلهر ) تخلیه شود تا برنامه‌های پهلوی‌ها در خصوص جعل تاریخ آذربایجان و سورانیزه کردن ((گروس و اورامان)) محقق گردد.

 @MirAfshar :ارتباط با ادمین📨
📡 QOŞULUN:
https://t.me/Bizimbijar
☀️☀️☀️
☀️☀️☀️☀️
☀️☀️☀️☀️☀️

🖋بیزیم_بیجار 🔊

16 Nov, 16:20


https://t.me/Bizimbijar
: گروس_اوغلو

☀️☀️☀️

( حاماتولوژی 24/40)

🌑 توضیحات تکمیلی در خصوص لفظ ترکی ((( آکادمی ))) در زبان نه چندان قدیم یونان:

🌑 از نامهای علمی - فنی و مهندسیِ باقی‌مانده از زبان ترکهای کاسیت می‌توان به تفوق این ایل از ملت پروتوتورک نسبت به عیلامیان و گوتیوم پی برد. پُل‌های بزرگ بر روی رودخانه‌ها در اراضی افسانه‌ای لُرستانات آذربایجان اغلب مربوط به معماران و مهندسین کاسیت‌ها می‌باشند که به دوره‌ی جعلی ساسانیان نسبت داده می‌شود. چند مثال:
🌑 1- لفظ هندسه از نام موسس سلسله کاسیان یعنی گانداش ماخوذ است. چرا که مهندسِ عالَم، گانداش ( گونش‌خان) است.این نام بصورتهای gündeş //Gündüz در ترکی معاصر بکار می‌رود.

🌑 2- رُمن گریشمن نام فلز(قلع) کاسی‌تیروس در یونان قدیم را از نام کاسی می‌داند. (کتاب لُرستان و تاریخ قوم کاسیت. محمد سهرابی.انتشارات افلاک1376،ص90).

🌑 3- لفظ karagiozis در یونان که بصورت کاراگوز نام نمایش سایه‌ی سنتی در امپراطوری عثمانی می‌باشد. این لفظ نام قدیم شهر همدان، یعنی کارکاسی است. ((نمایش سایه)) بر روی ظروف سفالین هزاره‌های قبل در تپه‌ی سیلیک و غیره قابل ردیابی‌ست. علاوه بر آن نام طایفه‌‌ی متنفذ ((قاراگوزلو)) در همدان و قاجارکند( طهران) بدون شک همان ((کارکاسی‌لی)) می‌باشد. ( طایفه‌ی منسوب به کارکاسی=همدان)

🌑 دلخوش به این مقدار نباشیم که نام طایفه قاراگوزلو ترکی‌ست. ارزش این نام به قدمت آن و رابطه ترکی معاصر با ترکی کاسیت و حمات است!!!

🌑 4- داستان اودیسه در یونان همان داستان آیتوس در ایالت حمات منطبق با ولایت قدیم بیجار گروس است. آیتوس علاوه بر اینکه در معنی لغوی برابر اسماعیل ( آیلارخان) است، از جهت هویتی نیز ممکن است خود حضرت اسماعیل باشد. زیرا مقبره‌ی قیدار نبی در این ناحیه که شهر نیز به نام ایشان شهرت یافته ولد اسماعیلِ‌نبی می‌باشد.

🌑 هرحالدا گفته می‌شود شخص دانشمند و فیلسوفی به نام پلاتون یا افلاطون در یونانستان قدیم می‌زیسته است و باغی به نام آکادمی داشته، که در آن باغ تدریس می‌نموده است.

🌑این روایت بکلی جعلی‌ست و مهمتر از آن دزدی آشکار مفاخر و شخصیت‌ها و تاریخ آذربایجان یا همان امپراطوری حاماتان می‌باشد. زیرا مراد و منظور از باغ آکادمی سرزمین بهشتی اوغوزخان یعنی آذربایجان و مرکز آن، ایالت کاسیان(همدان) می‌باشد.

🌑 نام همدان نسبت به عصر اقتدار حماتها نامی جدید است. هرچند حماتها اخلاف طایفه‌ی ایتابالخیم قرنها قبل از انهدام امپراطوری آشور در مناطق گروس و همدان حضور موثر داشتند، لیکن قبل از انتقال مرکز اداری- سیاسی حکومت حماتها از یاسوکند کورانی به شهر کنونی همدان، آن نقطه، یعنی همدان؛ اوکاسی(=کارکاسی) نام داشته است ( منبع قبلی، ذیل واژه‌ی کاسی)


🌑 حال اگر مزید موخر جمع (( می )) از زبان کاسیتها (پی/په در عیلامی باستان) را به انتهای نام قدیم شهر حماتان، یعنی (( اوکاسی)) اضافه نمائیم به غیر از لفظ ((اوکاسی‌می= اوکادمی= آکادمی)) نتیجه‌ی دیگری حاصل نمی‌شود!!!

🌑 دئمک حضرت خضر که همان کیاکسار فاتح نینوا ملقب به آلپ‌ارتونقا باشد، با حفظ ارزش‌های مقدم بر عزیمت ایشان به همدان حالیه، که خود از گوتیان بودند، از لهجه‌ی ترکی کاسیتی در ایجاد زبان معیار و مشترک ترکی استفاده زیادی نموده است‌. البته این امر بیشتر در دوره‌ی حکومت فرزند ایشان شیده ( =صادق) تحقق یافته است.

🌑 بعنوان نمونه لفظ otuz در زبان ترکی معاصر از لهجه کاسیتها صورت عیلامی-گوتیِ آن، یعنی ((سی=30)) را کنار زده است. عوامل دخیل در این قضیه یکی زیبائی و ریتم لغت اوتوز بوده و دیگری ترکیب کلمه‌ است که عنوان شاهی توس/تاش از لهجه‌ی ترکی کاسیت را حمل می‌کند.

🌑 دئمک دکترین و اندیشه‌ی اوغوزی حتی در موی‌رگهای پیکره‌ی عظیمی چون ماد ( حامات) جاری و ساری‌ست. ایلگینج‌تر اینکه نام همدان قبل از مرکزیت آن نقطه از سوی مادها، ((اوکاسی)) یعنی اوغوزی بوده است. و لفظ ناب (( آکادمی)) صورتی از اوغودوپی (اوکاسی‌می:اوغوزلار) می‌باشد.

🌑 آری! نامِ باغ خیالی پلاطون که به مدد داریوش حرامزاده‌ از آذربایجان به سرقت بُرده شده است صورتی حقیقی به نام اوغوزستان یا همان آذربایجان داشته است که دانشمندان ترک در آن به تدریس علوم مختلف می‌پرداختند.

🌑یکی از آن طبیب‌باشی‌ها به احتمال قوی ابوعلی‌سینا باشد که ایشان را نیز به اورته‌آسیا و اعصار اخیر نسبت می‌دهند. حال اینکه باید منظور از ابوعلی‌سینا خود شیده ( آستیاک؛فرزند افراسیاب؛ شاهنامه) رهبر علمی و سیاسی مادها بوده باشد که کتاب‌های تیم علمی ایشان در دوره‌ی اسلامی از ترکی به عربی برگردانده شده‌اند!!!

✔️ آردی واردیر

 @MirAfshar :ارتباط با ادمین📨
📡 QOŞULUN:
https://t.me/Bizimbijar

🔶🔷🔶

🖋بیزیم_بیجار 🔊

15 Nov, 18:29


‍ ‍ ☆#بیزیم_بیجار

🌓 تُرک _هراسی_وارداتی در کشور
︎دکتر #میرعلی_رضایی [ دکترای زبان و ادبیات ترکی ]

هیچ دوست ندارم در میدان یک عده کم سواد و بی دانش بازی کنم. یکی از ویژگیهای بارز تُرک هراسان و شونیستهای فریب خورده وطنی عدم مطالعه کافی و عدم دانش درباره حقوق بین الملل و روابط دیپلماتیک است.

ما به خاطر روابط اقتصادی، سیاسی و مذهبی با جمهوری آذربایجان مجبوریم زبان  و الفبای رسمی آنها را آموزش دهیم نه به عنوان زبان مادری ترکهای ایران[صد البته که آموزش زبان مادری نیز حق قانونی و انسانی میلیون ها ترک این مرز و بوم می باشد]، بلکه به عنوان یک زبان خارجی کشور همسایه. درک این موضوع برای یک عده خود نابغه پندار واقعا مشکل است؟!

اکثر این افراد وابسته به باند آذری و لابی ارمنستان هستند که اجازه نمی دهند روابط ما با کشور مسلمان( آذربایجان) پیشرفت داشته باشد ولی همین باند روز و شب دولت را تشویق می کنند تا با ارمنستان روابط بیشتری داشته باشیم.

عقلانیت و منافع ملی کشورمان ایجاب می کند با همه کشورها روابط دوستانه داشته باشیم که اولین گام هم نزدیکی فرهنگی و بعد هم سیاسی است.

📡 QOŞULUN:
https://t.me/Bizimbijar


🖋بیزیم_بیجار 🔊

14 Nov, 06:45


🌍#بیزیم_بیجار


🌓 حکومت ترکها در قاجارکند( طهران) در شرف احیاء است.


https://t.me/Bizimbijar
 @MirAfshar :ارتباط با ادمین📨
📡 QOŞULUN:

🌙

🌙🌙🌓

🖋بیزیم_بیجار 🔊

13 Nov, 16:08


https://t.me/Bizimbijar
: گروس_اوغلو

☀️☀️☀️

( حاماتولوژی/ آذربایجان‌شناسی 23/40)

🌑 پیش‌تر در خصوص اهمیت مزید موخر جمع (( پی/په )) از زبان پروتوتورک عیلام که در لهجه‌ی ترکی کاسیت‌ها بصورت (( می/مه/ما/مان)) در آمده بود به تفصیل سخن گفتیم. این پسوند بصورتهای (( وا/ ها /ا )) نیز درآمده است.

🌑 مزید مورد بحث در کلمات بسیار زیادی با پذیرفتن دگرگونی‌های مختلف به امروز رسیده است. نمونه‌های زیادی از این دست کلمات صورت تازی به خود گرفته در نزد عوام لغاتی تاجیکی-عربی یا یونانی جلوه می‌دهند.

🌑 لیکن از منظر علم تاریخ و زبان نمی‌توان این گونه واژگان را از مالکیت ترک خارج نمود. زیرا با گل آلود کردن آب نمی‌شود هر کدام از اسلاف ترکان آذربایجان کبیر و ترکان آناطولی نظیر سومر، عیلام، گوتی، کاسیت، آراتتا، هوری، هیتیت را به اقوام و ملل دیگر مرتبط نمود.

🌑 میدان وسیع لغات، افعال و مهمتر از همه کثرت پسوندها در ترکی، خود گواهی بر امتزاج و اختلاط لهجه‌های ترکی فوق‌الذکر در اعصار حماتها می‌باشد که عصر شاه عالَم‌ افراسیاب خوانده می‌شود.

🌑 دئمک زبان معاصر ترکی با کشمکش‌‌های عربیزه شدن و تاجیکیزه شدن در دوره‌ی بعدی، قبل از هخامنشها، یعنی زمان آستیاک بصورت دانشگاهی فورموله شده توسعه یافته است‌. این ادعا، از خودِ نام آستیاک که در ترکی معاصر افشاری ( تیکان‌تپه) ایستیق گفته می‌شود و صدها لفظ و لغت اینچنینی تایید می‌گردد.

🌑 در بحث مزید موخر جمع می/مه از زبان کاسیت‌ها که صورت عیلامی آن پی/په بوده است، این پسوند در لغت ترکیِ بسیار-بسیار بااهمیت (( آکادمی)) بصورت بکر و دست‌نخورده به امروز آمده و رسیده است.

🌑 سرگذشت لغت آکادمی در اروپا چه در درس و دانشگاه، چه در مراکز دینی و عقیدتی و چه در میدان رزم و ورزش ایلگینج است.

🌑 با این وجود لفظ (( آکادمی)) واژه‌ای ناب و خالص از ترکی کاسیتها می‌باشد که در دوره اقتدار هاماتان، از مرکز سیاسی- اداری ایشان یعنی همدان به آتن و یونان برده شده است.

🌑 سرگذشت لغت آکادمی چندان ساده نیست. زیرا این مورد نیز محدود به یک تبادل لغت علمی-آکادمیکی میان توران ( آذربایجان) و یونانستان نیست.
🌑 بلکه این نام سندی بر حرامزادگی داریوش و ابواب جمعی ایشان در 1400 سال قبل می‌باشد که اولاد حرامزاده‌تر از خودش به جهت گل آلودکردن آب این تاریخ را به 2600 سال افزایش می‌دهند و ادواری به نام‌های اشکانیان و ساسانیان بر زمان حقیقی می‌افزایند.

🌑 لفظ آکادمی مرکب از سه جزء کاملا" ترکی بوده مشتمل بر (( آ + گوتی/کاسی + می)):

1- بخش آ به معنی کبیر و بزرگ، صفت است برای کاد/گوت/غُز/کاس

2- بخش دوم لفظ آکادمی، یعنی کاد وضوحا" به معنی گوتی=کاسی=غوز= خوزی بوده که نام آذربایجان اصیل منطبق با ایالت مرکزی امپراطوری حامات، یعنی ایتابالخیم را در بر می‌گیرد. نام غار کتله‌خور یا گوتی‌لریئری، در بخش کته عینا" کاد در آکادمی‌ست که به نوعی از پخت برنج به نام کته ( گوتی)نیز گفته شده است.نام غذای کاچی نیز نظیر کته از نام کاسی=گوتی باقی‌ست

3- بخش سوم کلمه‌ی آکادمی، یعنی (( می)) همان پسوند جمع کاسیتی -عیلامی عصر اقتدار حمادها و پیش از آن می‌باشد.

🌑 حال باید دید یک کلمه‌ی ترکی قدیم تا بدین اندازه بکر و دست نخورده در زبان‌های سرزمین‌های کفار باقی و موجود است. زبان ترکی معاصر منهای واژگان دخیل در اعصار اختناق چقدر به ترکی زمان ایستیق( شیده) نزدیک بوده است.

✔️ آردی واردیر

 @MirAfshar :ارتباط با ادمین📨
📡 QOŞULUN:
https://t.me/Bizimbijar

🔶🔷🔶