سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه @americanforiegnpolicy Channel on Telegram

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

@americanforiegnpolicy


کانال سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه، معرفی رویدادها، نشریات، تحلیل سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه؛ اخبار کانال نظر گردانندگان آن نمی باشد. زیر نظر دکتر مهدی کردی

تبادل:
@MahdiKordiKalak
@Fakhr24
@Young_re_searcher

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه (Persian)

با خوش آمدید به کانال 'سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه'! این کانال به معرفی رویدادها، نشریات، و تحلیل سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه می پردازد. اگر به دنبال آخرین اخبار و تحولات در زمینه سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه هستید، اینجا بهترین منبع برای شماست. تمامی مطالب این کانال توسط دکتر مهدی کردی تهیه و منتشر می شوند، که اطلاعات به روز و معتبری را ارائه می دهند. همچنین، ارتباط با ادمین های کانال برای تبادل اطلاعات و نظرات نیز امکانپذیر است. برای تبادل و توجه به نظرات، می توانید با ما در ارتباط باشید از طریق:@MahdiKordiKalak، @Fakhr24، و @Young_re_searcher. پس از عضویت در این کانال، مطمئن باشید که از آخرین اخبار و تحلیل های مهم در زمینه سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه بهره مند خواهید شد. از این به بعد، هیچ اخبار مهم را از دست نخواهید داد. پس عجله کنید و به ما بپیوندید!

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

10 Feb, 14:42


https://www.reuters.com/world/trump-meet-with-leaders-saudi-arabia-egypt-israeli-president-says-2025-02-09/

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

05 Feb, 14:00


🔴بر خلاف آن‌چه در خصوص «یادداشت ریاست‌جمهوری ناظر بر امنیت ملّی آمریکا» علیه ایران گفته می‌شود، موضوع این سند صرفاً به پرونده‌ی هسته‌ای ایران محدود نیست


🔸اگرچه در رسانه‌ها تنها مسأله‌ی دستیابی قریب‌الوقوع ایران به تسلیحات هسته‌ای برجسته می‌شود.

🔹مطابق یادداشت ریاست‌جمهوری مذکور، عمده‌ی اهداف آمریکا از امضای این سند چنین است:

۱. ایران باید از داشتن سلاح هسته‌ای محروم شود. فشار حداکثری بر دولت جمهوری اسلامی ایران بازگردانده می‌شود، تا همه‌ی مسیرهای دستیابی به سلاح هسته‌ای مسدود و با نفوذ بدخیم ایران در خارج از مرزهای آن مقابله شود.

۲. ایران باید از داشتن موشک های بالستیک قاره‌پیما محروم شود.

۳. شبکه‌ی تروریستی [منطقه‌ای و بین‌المللی] ایران باید خنثی شود. این یادداشت به وعده‌ی رئیس جمهور در سال ۲۰۲۰ برای مقابله با نفوذ مخرب ایران در سراسر جهان عمل می‌کند.

۴. باید با توسعه‌ی تهاجمی موشکی ایران و هم‌چنین سایر قابلیت‌های تسلیحاتی نامتقارن و متعارف ایران مقابله کرد.

🔸رئیس‌جمهور طی این یادداشت به وزیر خزانه‌داری دستور می‌دهد که حداکثر فشار اقتصادی را بر دولت ایران اعمال کند؛ این از جمله شامل تحمیل تحریم یا اعمال مکانیسم‌های اجرایی بر کسانی می‌شود که نسبت به نقض تحریم‌های موجود اقدام می‌کنند.

🔹وزیر خزانه‌داری همچنین در آینده برای تمام بخش‌های تجاری مرتبط -از جمله حمل و نقل، بیمه و اپراتورهای بندری- دستورالعملی ارائه می‌دهد که به هر شخص حقیقی و حقوقی که آگاهانه تحریم‌های ایالات متحده در رابطه با ایران یا یک نماینده مرتبط به ایران را نقض می‌کند را تهدید کند.

🔸وزیر امور خارجه همچنین معافیت‌های تحریمی موجود را تعدیل یا لغو خواهد کرد و با وزیر خزانه‌داری برای اجرای کارزاری با هدف به صفر رساندن صادرات نفت ایران همکاری خواهد کرد.

🔹نماینده دائم ایالات متحده در سازمان ملل متحد نیز اعلام کرده است که با متحدان کلیدی خود برای تکمیل پروسه‌ی بازگرداندن تحریم‌ها و محدودیت‌های بین‌المللی علیه ایران همکاری خواهد کرد.

🔸دادستان کل تمام مراحل قانونی موجود را برای تحقیق، اخلال، و پیگرد قانونی شبکه‌های مالی و لجستیکی، عوامل عملیاتی یا گروه‌های جبهه‌ای در داخل ایالات متحده که توسط ایران یا یک نماینده ترور ایران حمایت می‌شوند، دنبال خواهد کرد.

🔻چند نکته‌ی جانبی: اهمیت این سند چقدر است؟

۱. محتوای «یادداشت ریاست‌جمهوری امنیت ملّی ایالات متحده» که دیروز به امضای ترامپ رسید، بسته‌بندی رویکرد تهاجمی آمریکا با صورت‌بندی نرم و خیرخواهانه است که در چارچوب همان ۱۲ شرط پمپئو قرار دارد و فراتر از آن نمی‌رود.

🔸این یعنی قرار است ایران تحت فشار فضاسازی‌های محافل سیاسی و رسانه‌های داخلی و خارجی احساس خطر کند و از موضع پایین در شرایط نامتوازن برای مذاکره با طرف‌های اروپایی و احتمالأ ایالات متحده تحت منگنه قرار بگیرد.

🔹با توجه به ارسال‌ پیام‌های یک‌طرفه از سوی ایران برای مذاکره و رسیدن به توافق جدید با طرف‌های غربی، و با توجه به ارسال سیگنال‌های پیاپی وخامت اوضاع داخلی ایران به ویژه به لحاظ اقتصادی، ایالات متحده با کم‌هزینه‌ترین ابزارهایی که در اختیار دارد اقدام به تهدید ضمنی تهران برای عقب‌نشینی از مواضع خود کرده و امیدوار است که این استراتژی پلکّانی در مراحل ابتدایی کار کند.

۲. در مرحله‌ی بعد و در صورت ناهمسازی ایران، اولتیماتوم‌های صریح مانند فعال‌سازی قریب‌الوقوع «مکانیزم ماشه» با چراغ سبز آمریکا، از سوی طرف‌های اروپایی به ایران ابلاغ خواهد شد.

۳. صرف‌نظر از محدودیت‌های ساختاری بین‌المللی، اگر ترامپ اراده‌ی اعمال فشار حداکثری بر ایران را داشته باشد، باید یک «فرمان اجرایی» جدید برای گسترش تحریم‌ها و علیه بخش نفتی ایران امضا کند، و وزارت خزانه‌داری نیز بر اساس آن فرمان اقدامات عملی علیه بنادر و پالایشگاه‌های خریدار نفت خام ایران صادر کند.
فعلأ چنین اقداماتی صرفاً روی کاغذ است.

۴. یکی از اهداف عمده‌ی امضای این یادداشت از سوی ترامپ، دادن وعده‌ای به نتانیاهو برای پیشگیری از هر نوع تعرّض احتمالی رژیم اسرائیل به مواضع ایران و مدیریت رویکرد تهاجمی تل‌آویو تا اطلاع ثانوی است.

۵. این سند می‌تواند برای چانه‌زنی‌های دولت ترامپ با دولت‌های عربی و جلب همراهی حداکثری آن‌ها با واشینگتون نیز مفید فایده باشد.

۶. اصل «پیش‌بینی‌ناپذیری» و «برهم زدن خطاهای محاسباتی دشمن»، باید محورهای استراتژی کلان ایران در شرایط کنونی باشد.

اگر در نبردی نمی‌توان دشمن را از پا انداخت، اما می‌توان به استراتژی آن حمله کرد و آن را از کار انداخت

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

05 Feb, 13:59


4_5846103934770354092.pdf🔴متن یادداشت امضا شده ترامپ برای بازگشت فشار حداکثری علیه ایران موسوم به NATIONAL SECURITY PRESIDENTIAL MEMORANDUM/NSPM

https://t.me/AmericanForiegnPolicy

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

05 Feb, 06:32


🌎 جدال ترامپ و نتانیاهو بر سر ایران پشت درهای بسته

دنیل کرتزر و آرون دیوید میلر
🔹 فارن پالیسی

🌿 ایران موضوعی است که ترامپ و نتانیاهو بر سر آن اختلاف نظر دارند. نتانیاهو آشکارا در مورد امید خود به حمایت آمریکا از حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران صحبت کرده. در حالی که ترامپ هیچ کینه‌ای از ایرانی‌ها ندارد و هرچند به نظر می‌رسد آماده‌ی افزایش کارزار فشار حداکثری خود است، اما مشخص نیست که بخواهد جنگی را آغاز کند در حالی که سیاست‌های داخلی و خارجی او تازه در حال آشکار شدن هستند.

🌿  نتانیاهو باید پیش از دیدار با ترامپ انتظارات خود را پایین بیاورد.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل اولین رهبر خارجی خواهد بود که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا میزبان اوست؛ امتیازی برای جایگاه متزلزل نتانیاهو در داخل اسرائیل. این دو رهبر در حالی با یکدیگر دیدار می‌کنند که آتش‌بس‌های بسیار مهم، اما لرزان در غزه و لبنان برقرار است. ترامپ که طرفین را برای رسیدن به توافق بر سر آتش‌بس و تبادل گروگان‌ها در غزه و تمدید مهلت خروج اسرائیل از جنوب لبنان تحت فشار قرار داده و در هر دو مورد موفق بوده است، اکنون مالکیت هر دو دستاورد را بر عهده دارد و مدیریت و نظارت بر آنها بر عهده‌ی اوست.

🌿 در حالی که فضای این دیدار تقریباً به‌طور قطع مثبت خواهد بود، این فضای مساعد وجهه رابطه‌ی بین دو رهبری را که چندان علاقه‌ای به یکدیگر ندارند و مطمئناً به یکدیگر اعتماد نیز ندارند، ترمیم خواهد کرد. هر دو اختلافات ماه‌های پایانی اولین دوره‌ی ریاست جمهوری ترامپ را به یاد دارند. نتانیاهو با تشویق سفیر وقت آمریکا، به این باور که با طرح موسوم به "معامله‌ی قرن" ترامپ همخوانی دارد، به الحاق بخش‌هایی از کرانه‌ی باختری فکر می‌کرد. اما ترامپ، به‌ویژه در آستانه‌ی کارزار انتخاباتی خود، به هیچ وجه چنین چیزی نمی‌خواست. علاوه بر این، ترامپ بعداً از تماس تبریک نتانیاهو با جو بایدن پس از پیروزی او در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا و عدم تمایل نتانیاهو به پذیرش روایت نادرست ترامپ در مورد تقلب در انتخابات خشمگین شد.

🌿 گذشته از این بی‌اعتمادی، هر دو رهبر در حال حاضر به یکدیگر نیاز دارند و از برگزاری یک دیدار خوب منتفع می‌شوند. ترامپ که خود را طرفدارترین رئیس‌جمهور اسرائیل در تاریخ آمریکا می‌داند، با شعار حمایت بی‌دریغ از اسرائیل به میدان آمد. یکی از اولین تصمیمات او به عنوان رئیس‌جمهور، لغو تحریم‌هایی بود که بایدن علیه شهرک‌نشینان افراطی اسرائیلی وضع کرده بود و آزادسازی محموله بمب‌های سنگینی بود که بایدن متوقف نموده بود.
از سوی دیگر، نتانیاهو همچنان از همه طرف تحت فشار است: در حال محاکمه و اکنون در حال ادای توضیحات در پرونده‌ی فساد خود؛ تحت فشار ائتلاف راست‌گرای خود برای از سرگیری جنگ در غزه؛ با درخواست احزاب مذهبی ائتلاف برای معافیت اعضایشان از خدمت سربازی روبروست؛ و تحت فشار خانواده‌های گروگان‌ها برای اولویت دادن به آزادی آنها قرار دارد. سفر به کاخ سفید، اگرچه راه‌حلی برای مشکلات نتانیاهو نیست، اما در کارزار نخست‌وزیر برای نشان دادن اهمیت خود، دستاویزی قابل سخن گفتن خواهد بود.

🌿 با این حال، همه چیز در دنیای ترامپ و نتانیاهو خوب نیست. نتانیاهو که بین نیاز به حفظ ائتلاف راست‌گرای خود و تمایل ترامپ به اجرای آتش‌بس و توافق گروگان‌ها گیر افتاده است، با وظیفه‌ی به ظاهر غیرممکن تطبیق دادن این دو روبروست. مرحله‌ی دوم توافق، حماس را مجبور به آزادی تمام گروگان‌های باقی‌مانده می‌کند؛ در مقابل، نیرو‌های اسرائیلی از غزه عقب‌نشینی کرده و به جنگ پایان می‌دهند. یکی از احزاب راست‌گرا در اعتراض به تصویب این توافق توسط کنست، از ائتلاف خارج شده و حزب دیگری تهدید کرده است که اگر نتانیاهو پس از مرحله‌ی اول توافق، جنگ را از سر نگیرد، ائتلاف را سرنگون خواهد کرد. مشخص نیست که نتانیاهو چگونه از این مخمصه بیرون خواهد آمد. او برای خریدن وقت، به ائتلاف خود یادآوری خواهد کرد که طبق توافق، اگر مذاکرات در مورد مرحله‌ی دوم، که قرار است از ۴ فوریه آغاز شود، ادامه یابد، آتش‌بس ادامه خواهد یافت؛ و به ترامپ نامه‌ی تضمین حمایتی را که ظاهراً از بایدن دارد - و ظاهراً توسط دولت ترامپ نیز تأیید شده است - یادآوری خواهد کرد که می‌تواند جنگ را ادامه دهد تا از پیروزی سیاسی حماس جلوگیری کند. نتانیاهو ممکن است رضایت ترامپ را برای ادامه‌ی جنگ برای مدت زمان توافق شده جلب....👇

لینک متن کامل
http://entekhab.ir/fa/news/848323 مشاهده فوری👇

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

03 Feb, 17:16


ولادت حضرت زین العابدین، امام الساجدین، بزرگ بازمانده غوغای صحرای کربلا، ناطق بلیغ و فصیح مسجد دمشق، حضرت علی بن الحسین علیه السلام را به همه دوستداران و شیعیانش تبریک و تهنیت عرض می کنم.
@AmericanForiegnPolicy

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

03 Feb, 08:31


♦️جوانان آمریکا و بیان نظراتشان راجع به اسرائیل
◼️امریکن انترپرایز
📝ساموئل جی.آبرامز


#تهران_ریویو

🔹داده‌های پیمایشی اخیر نشان می‌دهند که در مقایسه با مدت کوتاهی پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳، جوانان آمریکایی دیدگاه خود را نسبت به اسرائیل تغییر اساسی داده‌اند. اگر پیروزی شگفت‌آور دونالد ترامپ در انتخابات نبود، نگاه جوانان آمریکایی به این سرعت تغییر نمی‌کرد؛ زیرا دانشجویان را در بیان حمایتشان از اسرائیل بدون ترس از طردشدن توسط جامعه جسورتر کرده است.

🔸در آغاز عملیات ۷ اکتبر و تنها چند روز بعد از حمله به اسرائیل توسط حماس، داده‌های پیمایشی از نظرسنجی هریس-هاروارد نشان می‌دادند که جوانان در مقایسه با نسل‌های پیشین، کمتر از اسرائیل حمایت می‌کنند. در حالی که جامعه آمریکا به طور گسترده‌ای (۸۴٪ به ۱۶٪) از اسرائیل در مقابل حماس حمایت می‌کرد، پس از ۷ اکتبر، تنها نیمی از افراد بین ۱۸ تا ۲۴ سال حامی اسرائیل بودند. در همین حال، ۹۵٪ از آمریکایی‌های بالای ۶۵ سال طرفدار اسرائیل بودند.

🔸یک سال بعد، در اکتبر ۲۰۲۴، دیدگاه جوانان آمریکایی باز هم تغییری نکرد. داده‌های نظرسنجی در دو هفته پیش از انتخابات ریاست جمهوری نشان داد که ۸۱٪ آمریکایی‌ها حامی اسرائیل و تنها ۱۹٪ آنها حامی حماس هستند. نسل‌های بزرگ‌تر با فاصله بسیار زیادی از جوانان، حامی اسرائیل بودند. در هر صورت، چهار ماه پیش، تنها ۵۷٪ از آمریکایی‌های ۱۸ تا ۲۴ ساله از اسرائیل حمایت می‌کردند که درصدی پایین‌تر از ۲۵ تا ۳۴ ساله‌ها (با ۶۵٪ طرفداری از اسرائیل) بود. مسن‌ترین قشر جامعه، یعنی ۶۵ ساله‌ها به بالا مجدداً قوی‌ترین حامیان اسرائیل (۹۴ درصد) بودند. این آمار بحث‌هایی را در مورد مسئله شکاف نسلی مطرح کرد که طبق آن جوانان آمریکایی دیدگاه مثبت‌تری نسبت به فلسطینیان در مقایسه با مردم اسرائیل دارند.

🔸با این وجود، داده‌‌های پیمایش ژانویه امسال از هاروارد-هریس این شکاف نسلی را رد کرد و به نظر می‌رسد جوانان آمریکایی به طور اساسی نگاه خود را نسبت به اسرائیل تغییر داده‌اند. این تغییر بسیار پرسش‌برانگیز است. آخرین داده‌ها نشان می‌دهد که نه تنها جامعه به جای حماس، بیشتر از اسرائیل حمایت می‌کند (۷۹٪ برای اسرائیل در مقابل ۲۱٪ برای حماس)؛ بلکه همچنین ۷۹٪ جوانان ۱۸ تا ۲۴ ساله حامی اسرائیل هستند. این سطح از تغییر حتی بیش از حمایت ۲۵ تا ۳۴ ساله‌هاست که ۶۸٪ از آنها از اسرائیل طرفداری می‌کنند. البته همچنان پایین‌تر از حمایت بیش از ۹۰ درصدی افراد بالای ۶۵ سال از اسرائیل است.

🔸داده‌های جدید نشان‌دهنده این است که جامعه فرهنگ طرد [یا همان cancel culture به معنای منزوی‌کردن و حمله رسانه‌ای-اجتماعی به دیدگاه‌ها علیه گروه‌‎ دینی، قومی، جنسی] و گروه‌های فکری و اجباری خطرناک را رد کرده است. افکار عمومی به ندرت دچار تغییرات ناگهانی می‌شود. به عنوان یک استاد دانشگاه، من با بسیاری از دانشجویان مواجه بوده‌ام که به هیج وجه ترقی‌خواه محسوب نمی‌شوند؛ اما در فضای عمومی خود را چپ میانه‌رو نشان می‌دهند. تقریباً تمامی آنها به طور خصوصی به من گفته‌اند که خودشان و دوستانشان ترقی‌خواه افراطی نیستند و از اسرائیل حمایت می‌کنند. اما آنها بیمناک هستند که توسط جامعه طرد شوند.

🔸تغییر در داده‌های اخیر به این دلیل است که پیروزی دونالد ترامپ نشانۀ چرخش از فرهنگ سکوت بود و آشکار کرد که دانشجویان در حلقه‌های دانشگاهی خود نماینده ارزش‌ها و دیدگاه‌های جامعه نیستند. به عنوان مثال، پیروزی ترامپ نشان داد که حمایت از تنوع، برابری و شمولیت [در میان به اصطلاح گرایش‌های جنسی] به طور چشم‌گیری کاهش پیدا کرده است. فرمان اجرایی او برای پایان‌دادن به برنامه برابری جنسی در استخدام‌های فدرال و جایگزینی شایستگی با آن، مهر تأییدی بر این نکته است.

🔸یک مشاور دانشگاهی در نیویورک تایمز این بحث را مطرح کرد که دانشجویان اکنون معتقدند که «... این چیزی است که به آن باور دارم و می‌خواهم در مورد آن صحبت کنم. اگر مسئول پذیرش کاملاً با من مخالف است و من را رد می‌کند، مشکلی نیست؛ زیرا من چنین کسی هستم...» اکنون دانشجویان احساس می‌کنند که برای صحبت کردن و زیرسوال بردن آزاد و صادقانه راحت‌تر هستند. این رفتاری است که ماهیت آموزش عالی را می‌سازد.

گمان نمی‌کنم که وضعیت جدید حمایت از اسرائیل در میان جوانان تغییر واقعی در دیدگاه‌ها نسبت به اسرائیل باشد. جواب معتبرتر این است که با پیروزی دونالد ترامپ، جوانان سرانجام باورهای حقیقی خود را بروز و ظهور می‌دهند. ایده‌آل‌ها و ارزش‌های کاخ سفید در حال آزادکردن جوانان آمریکایی از هنجارهای تقلید، سانسور و فرهنگ طرد است. در نهایت، گوناگونی نظرگاه‌ها مجددا پیروز شده است.

🔁مطالب مرتبط
▫️انتخابات آمریکا؛ ترامپ چگونه پیروز شد؟


اندیشکده تهران

🌐https://institutetehran.com/art/229
🌐@InstituteTehran
🌐 instagram.com/institutetehran1

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

02 Feb, 14:35


ولادت با سعادت اسوه وفاداری و از خودگذشتگی، ماه منیر بنی هاشم، سقای علمدار دشت نینوا، حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام را خدمت همه دوستداران و عاشقانش تبریک و تهنیت عرض میکنم.

@AmericanForiegnPolicy

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

01 Feb, 15:41


ولادت با سعادت بزرگ رادمرد عالم، اسوه آزادگی و حریت، مظهر شجاعت و رشادت، حسینِ زهرا، سیدالشهدا علیه السلام، خامس آل عبا را به همه دوستداران و پیروانش تبریک و تهنیت عرض می کنم.
@AmericanForiegnPolicy

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

31 Jan, 18:39


🔵 طرح توافق پیشنهادی #دونالد_ترامپ به جمهوری اسلامی #ایران از نگاه نشریه اکونومیست؛ رفع تحریم‌ها در برابر دو اقدام

نشریه بریتانیایی اکونومیست با انتشار تحلیلی به ابعاد سیاست #فشار_حداکثری» دولت دونالد ترامپ برای رویارویی با برنامه هسته‌ای ایران پرداخته است

▫️ اکونومیست این پرسش را مطرح کرده است که برای رویارویی با توان هسته‌ای #ایران چه باید کرد؟

🔻 این نشریه با یادآوری تمایل شماری از سران اسرائیل برای دست‌زدن به اقدام نظامی علیه تاسیسات هسته‌ای ایران نوشت: «تنها چیزی که اسرائیل به آن نیاز دارد این است که #آمریکا بمب‌های سنگرشکن را در اختیار این کشور قرار دهد و در رویارویی با انتقام گریزناپذیر #ایران به آن‌ها کمک کند.»

⬅️ اما چرا آمریکا با این اقدام مسئله هسته‌ای ایران را یک‌بار برای همیشه حل نمی‌کند؟

🔻اکونومیست در پاسخ به این پرسش نوشت: «حمله بسیار خطرناک خواهد بود: می‌تواند منطقه‌ خاورمیانه را به‌هم بریزد و آمریکا را سال‌ها درگیر آرام‌کردن آن کند. حتی کارزار بمباران پی‌درپی (تاسیسات هسته‌ای ایران) توسط آمریکا نمی‌تواند دانش هسته‌ای ایران را از بین ببرد؛ اما در این میان فرصتی برای #دیپلماسی وجود دارد که به نظر می‌رسد #ترامپ مشتاق آن است.»

⬅️ اکونومیست پیش‌بینی کرده که دونالد ترامپ هم‌زمان با افزایش فشارها بر تهران، توافقی را پیشنهاد می‌کند که دربرگیرنده رفع تحریم‌ها و حمایت از عادی‌سازی روابط با #عربستان سعودی است؛ مشروط بر این که ایران دو اقدام عملی را انجام دهد:

1️⃣ اکونومیست اقدام نخست را محدودکردن جدی برنامه هسته‌ای ایران و اقدام دوم را این دانسته که ایران برای همیشه از فعالیت‌های منطقه‌ای دست بردارد و به حمایت نظامی از #حماس، #حزب‌الله و حوثی‌های #یمن پایان دهد.

https://www.economist.com/leaders/2025/01/30/how-to-use-maximum-pressure-to-stop-an-iranian-bomb?utm_medium=social-media.content.np&utm_source=twitter&utm_campaign=editorial-social&utm_content=discovery.content

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

29 Jan, 14:17


🔵 #بنیامین_نتانیاهو به #آمریکا می‌رود

🔹 #دونالد_ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل را به کاخ سفید دعوت کرد. دفتر نتانیاهو اعلام کرد این سفر در چهارم فوریه (16بهمن) انجام خواهد شد.

🔹نخست‌وزیر نتانیاهو نخستین رهبر خارجی است که در دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ به کاخ سفید دعوت شده است.

https://www.theguardian.com/world/live/2025/jan/29/middle-east-donald-trump-benjamin-netanyahu-white-house-israel-gaza-latest-news-updates?utm_source=highfi&utm_medium=rss&utm_campaign=generic

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

29 Jan, 06:52


🌎 نشریه هیل: حکومت ایران در معرض فروپاشی نیست

نوشته رضا نصری
🔹 منبع: Hill International
🔹 ترجمه کانال مطالعات راهبردی آمریکا

🌿 روایت‌های سیاسی در واشنگتن غالباً تحلیل‌های پیچیده و دقیق را تحت‌الشعاع قرار می‌دهند، به‌ویژه درباره ایران. با بازگشت رئیس‌جمهور ترامپ به قدرت، سه باور غلط بر گفتمان سیاسی آمریکا حاکم شده‌اند:

1. اینکه ایران به دلیل شکست‌های حزب‌الله به سطحی از بی‌اهمیتی رسیده است.

2. اینکه ایران به قدری ناامید است که به‌عنوان آخرین راه، به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای خواهد رفت.

3. اینکه دولت ایران در آستانه فروپاشی قرار دارد.

🌿 این ادعاها - که اغلب تحت تأثیر منابع اسرائیلی شکل می‌گیرند که مدت‌هاست خواستار رویارویی نظامی ایران و آمریکا هستند - واقعیت را تحریف کرده و دولت جدید را به سمت اشتباهات خطرناکی سوق می‌دهند. این سوءتفاهم‌ها می‌توانند سیاست‌گذاران را به پایین آوردن تخمین واقعی هزینه‌های جنگ، ایجاد حس فوریت کاذب برای اقدام پیشگیرانه و اشتباه در ارزیابی توانایی‌های داخلی و ثبات سیاسی ایران وادار کنند، و در نهایت سیاست‌هایی را شکل دهند که بر تغییر حکومت متمرکز هستند.

متأسفانه، این روایت‌های نادرست فقط محدود به جنگ‌طلبان پرنفوذ در حلقه‌های سیاست خارجی آمریکا نیست. ریچارد هاس در مقاله اخیر خود در Foreign Affairs تحت عنوان «فرصت ایران» ادعا کرده که "ایران ضعیف‌تر و آسیب‌پذیرتر از هر زمان دیگری در دهه‌های گذشته است." به همین ترتیب، دنیس راس ادعا می‌کند که اسرائیل 90 درصد از قابلیت تولید موشک ایران را در حملات اواخر اکتبر نابود کرده است. این دو ادعا، از این استدلال‌ها برای توجیه گزینه نظامی علیه ایران استفاده می‌کنند.

🌿 نگرانی بیشتر زمانی است که مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، در جلسه تأیید صلاحیت خود نظرات مشابهی بیان می‌کند. روبیو با تأکید بر شکاف فرضی بین مردم ایران و دولت، کاهش یارانه‌های انرژی را به‌عنوان مدرکی برای ضعف ایران ذکر کرد. با این حال، بحث‌های مربوط به اصلاح یارانه‌ها در ایران بیش از سه دهه است که ادامه دارد و نشان‌دهنده برنامه‌ریزی اقتصادی بلندمدت است، نه نشانه‌ای از شکنندگی سیاسی.

🌿 فقدان روابط دیپلماتیک رسمی میان واشنگتن و تهران این سوءتفاهم‌ها را عمیق‌تر کرده است. از سال 1980، ایران هیچ نمایندگی مستقیمی در آمریکا نداشته و برای انجام محدود وظایف کنسولی به سفارت پاکستان متکی بوده است. همچنین، مأموریت ایران در سازمان ملل در نیویورک تحت محدودیت‌های شدید عمل می‌کند که ارتباط دیپلمات‌هایش را با سیاست‌گذاران آمریکایی، رسانه‌ها و اندیشکده‌ها مختل کرده است.

🌿 برخلاف کشورهایی که دارای سفارتخانه و شبکه‌های لابی‌گری در واشنگتن هستند، ایران نمی‌تواند به‌طور مؤثر با اطلاعات نادرست مقابله کند یا دیدگاه‌های خود را ارائه دهد. به‌علاوه، پژوهشگران و تحلیل‌گرانی که از دیپلماسی یا رویکردهای ظریف‌تر به روابط ایران و آمریکا دفاع می‌کنند، اغلب با مقاومت گروه‌های مخالف در میان دیاسپورای ایرانی روبه‌رو می‌شوند. این گروه‌ها که به‌شدت با جمهوری اسلامی مخالف هستند، روایت‌هایی را بر گفتمان درباره ایران تحمیل می‌کنند تا دستورکارهای سیاسی خود را پیش ببرند.

🌿 سیاست‌گذاران آمریکایی باید این شکاف‌های درک را برطرف کنند. برخلاف ادعاهای ضعف، ایران همچنان یک بازیگر قدرتمند با قابلیت‌های دفاعی قوی و نفوذ ژئوپلیتیکی قابل‌توجه است. ایران با جمعیتی نزدیک به 90 میلیون نفر، فناوری نظامی پیشرفته و کنترل بر نقاط استراتژیک، توانایی بازدارندگی‌اش بر پایه قدرت جمعیتی، موقعیت جغرافیایی استراتژیک و زیرساخت‌های دفاعی خودکفا بنا شده است.

🌿 ایران، به‌عنوان یک کشور باستانی، تاریخی عمیق در مقابله با تغییرات ژئوپلیتیکی و فشارهای خارجی دارد و مقاومت خارق‌العاده‌ای از خود نشان داده است. در چهار دهه گذشته، ایران با مجموعه‌ای از تهدیدها و چالش‌ها در محیطی امنیتی خصمانه روبه‌رو بوده است. جنگ هشت‌ساله با عراق، عملیات‌های مخفیانه، تحریم‌های اقتصادی، ترور مقامات عالی‌رتبه، جنگ روانی و کمپین «فشار حداکثری» دولت ترامپ از جمله این موارد هستند.

🌿 ایران همچنین در پاسخ به حمله آمریکا به عراق در سال 2003، سرمایه‌گذاری سنگینی روی سیستم‌های موشکی پیشرفته، پهپادها و زیرساخت‌های تقویت‌شده انجام داد. این تجربیات توانایی ایران را برای حفظ حاکمیت و تطبیق با شرایط خصمانه تقویت کرده است.

🌿 ایران با مساحت 1.6 میلیون کیلومترمربع و مرز با 13 کشور، تنگه هرمز را کنترل می‌کند، جایی که نزدیک به 20 درصد از عرضه نفت جهان از آن عبور می‌کند. برای تأمین امنیت این گذرگاه حیاتی، ایران شبکه‌ای پیشرفته از سیستم‌های دریایی، موشکی و دفاع هوایی توسعه داده....👇

لینک متن کامل مقاله
با مشاهده فوری👇

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

27 Jan, 15:23


مبعث پیامبراکرم صلوات الله و سلامه علیه را خدمت همه دوستدارانش تبریک و تهنیت عرض می کنم.
@AmericanForiegnPolicy

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

26 Jan, 07:52


🌎 بلومبرگ: جهان «ترامپی‌تر» شده

هال برندز
🔹 بلومبرگ
 @EsfandiarKhodaee
🌿 زمانی که ترامپ برای اولین بار به ریاست جمهوری رسید، جهان دچار نوعی آشفتگی شد. سفیر فرانسه در ایالات متحده در شبکه‌های اجتماعی ابراز نگرانی کرد. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، نگران بود که واشنگتن در حال ترک نظام بین‌المللی است که خود ساخته بود. نخبگان جهانی داووس از شی جین‌پینگ، رهبر چین، تمجید کردند که وعده داده بود (به شکلی اغراق‌آمیز) مدافع جهانی باز و تعاملی باشد.
 
اکنون ترامپ بازگشته و به نظر نمی‌رسد آرام‌تر شده باشد. اما این بار، بخش زیادی از جهان با آرامش و حتی خوش‌بینی بیشتری منتظر دوره دوم ریاست‌جمهوری اوست. این واکنش معتدل‌تر، گویای تغییرات انتظارات جهانی از آمریکا در طول هشت سال گذشته است و اینکه چگونه جهان خود به شکلی «ترامپی‌تر» شده است.
 
🌿 برای درک بهتر این موضوع، به نظرسنجی جدید شورای روابط خارجی اروپا مراجعه کنید. بیشتر مردم اروپا همچنان ترامپ را نمی‌پسندند. با این حال، ترامپ این بار با دست‌پاچگی آشکار یا دیپلماسی مقاومت که در دوره اول او دیده می‌شد، روبه‌رو نشده است. بلکه رهبران اروپایی، از جمله امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، و مارک روته، دبیر کل ناتو، حتی پیش از مراسم تحلیف ترامپ به دیدار و تعامل با او شتافته‌اند. و اگرچه بسیاری از نخبگان اروپایی به دوره دوم ترامپ تن داده‌اند، دیگر نقاط جهان حتی از او استقبال می‌کنند.
 
واکنش‌های متفاوت و دلایل آن
مردم در کشورهای مهم از جمله هند، عربستان سعودی، چین، روسیه، برزیل، ترکیه و اندونزی، معتقدند ترامپ برای کشورهایشان بیشتر سودمند خواهد بود تا مضر. در مجموع، جهان انتظار دارد که او به جای آسیب، شانس صلح در اوکراین و خاورمیانه را تقویت کند. حتی خود اوکراینی‌ها نیز بیش از آنکه بدبین باشند، خوش‌بین هستند. این وضعیت دقیقاً چه معنایی دارد؟
 
🌿 منتقدان ترامپ استدلال می‌کنند که روسیه و چین از رئیس‌جمهور جدید استقبال می‌کنند چون او نظم تحت رهبری ایالات متحده را به هم خواهد ریخت، در حالی که نزدیک‌ترین متحدان آمریکا در اروپا، بریتانیا و کره جنوبی به همین دلیل از او واهمه دارند. این استدلال تا حدی درست است. هر ضرری که چین از جنگ تجاری در دوره دوم ترامپ متحمل شود، می‌تواند آسیب‌هایی که او به اتحادهای ایالات متحده وارد می‌کند که مدت‌ها چین را محدود کرده بود، جبران کند و حتی بیشتر از آن سود ببرد.
 
🌿 با این حال، این تنها یکی از چندین پویایی در حال وقوع است. به یک معنا، رهبران خارجی اکنون محتاط‌تر عمل می‌کنند زیرا دریافته‌اند چه چیزی مؤثر است و چه چیزی نیست. رهبران متحدانی که پس از سال ۲۰۱۷ به‌طور علنی با ترامپ درگیر شدند، به‌ندرت سود بردند: مرکل تقریباً شاهد خروج یک‌سوم نیروهای آمریکایی مستقر در آلمان بود. متحدانی که بهتر عمل کردند، مانند ژاپن و لهستان، معمولاً ترامپ را تحسین کردند و توانایی خود را در حمایت از برنامه سیاسی و ژئوپلیتیکی او تبلیغ کردند. این موضوع به تمایل تقریباً کودکانه ترامپ برای شخصی‌سازی روابط کلیدی اشاره دارد، اما این واقعیتی است که شرکای ایالات متحده نمی‌توانند نادیده بگیرند.
 
چشم‌انداز آینده و تحلیل نهایی
ناامیدی جهانی از وضعیت به جا ‌مانده از دوران جو بایدن نیز نقش دارد. اگر اوکراینی‌ها نسبت به ترامپ کنجکاوی دارند، دلیلش این است که بایدن کشورشان را از شکست سریع در جنگ برای بقا در سال ۲۰۲۲ نجات داد، اما در ادامه، آن‌ها را در مسیری قرار داد که به شکست آهسته در سال‌های آینده منجر خواهد شد.
 
🌿 سعودی‌ها امیدوارند ترامپ بتواند بالاخره به جنگ فرسایشی منطقه‌ای در غزه پایان دهد: آتش‌بس نوپایی که او به کمکش میانجی‌گری کرد، تنها می‌تواند این باور را تقویت کند. به‌طور کلی، سیاست خارجی بایدن آرام و تا حد زیادی کارآمد بود، اما جهان همچنان خشن‌تر و بی‌نظم‌تر از چهار سال پیش است. به همین دلیل، همان‌طور که رأی‌دهندگان در سال ۲۰۲۴ تقریباً همه جا مقامات مستقر را مجازات کردند، به نظر می‌رسد جهان نیز به دنبال تغییر در واشنگتن...👇
لینک متن کامل

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

25 Jan, 17:05


#آجرک_الله_یا_بقیة_الله🥀

امشب، شب عزای امام عالمین است
دل را هوای قبر غریب کاظمین است

باب الحوائج امشب، حاجت روا گردیده
مهدی(عج) به یاد جدش، صاحب عزا گردیده

#یا_باب_الحوائج_ع🥀
#شهادت_امام_کاظم(ع)🖤
#بر_شیعیان_جهان_تسلیٺ_باد🥀

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

25 Jan, 07:07


اکسیوس: ایران به ترامپ پیشنهاد مذاکره هسته ای داده است

دویچه وله - بر اساس اعلام وبسایت اکسیوس، دیپلمات‌های ارشد فرانسه، آلمان، بریتانیا و اتحادیه اروپا 10 روز پیش با نمایندگان حکومت جمهوری اسلامی در ژنو دیدار و درخصوص برنامه اتمی #ایران گفت ‌و گو کردند.
به گزارش اکسیوس مذاکره ‌کنندگان جمهوری اسلامی به طرف غربی گفته ‌اند که خواستار ازسرگیری مذاکرات به منظور دستیابی به توافق اتمی جدیدی هستند که با توافق موسوم به برجام 2015 که ترامپ در دولت پیشین خود در سال 2018 از آن خارج شد، متفاوت است.
این گزارش همچنین به نقل از یک دیپلمات اروپایی می‌افزاید که نمایندگان جمهوری اسلامی در این ملاقات از اروپایی‌ها خواستند تا این پیام را به واشنگتن منتقل کنند و تاکید کردند که در انتظار برنامه یا پیشنهادی از سوی ایالات متحده آمریکا می‌ مانند.
این دیپلمات به اکسیوس گفت که طرف اروپایی‌ در پاسخ گفته است، این جمهوری اسلامی است که باید پیشنهادی روی میز بگذارد که دربرگیرنده امتیازات بیشتری در موضوع اتمی باشد.
پیش از این نیز خبرهایی در خصوص ملاقات نمایندگان جمهوری اسلامی و دیپلمات‌‌های اروپایی در ژنو به منظور بحث در باره برنامه اتمی ایران منتشر شده بود. این جلسه تنها یک هفته پیش از ورود دوباره ترامپ به کاخ سفید انجام شده و تا کنون جزئیات زیادی از آن انتشار نیافته است.
مقام‌های جمهوری اسلامی تا لحظه انتشار این خبر واکنشی به گزارش آکسیوس نشان نداده‌اند.
دونالد ترامپ، رئیس ‌جمهوری جدید ایالات متحده نیز با وجود آن‌ که در روزهای اخیر پس از تحلیف، بارها به موضوع ایران پرداخته اما اشاره‌ای به این موضوع نکرده است.

@abolfathusastudy

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

22 Jan, 06:56


🌔🌏🌔 ارزشمندترین کانال‌های تلگرام برای آگاهی از جهان پیرامون


🌔 اندیشکده اقبال؛ اندیشکده تخصصی پاکستان
@andishkadehiqbal

🌎 کانال روش پژوهش در علوم سیاسی
@Policy_researcher

🌔 درس‌گفتار علوم سیاسی و روابط بین الملل
@ecopolitist

🌎 ترجمه مقالات روز علوم سیاسی و روابط بین‌الملل
@Baharestan_ThinkTank

🌔 کانال کتابخانه ی علوم سیاسی
@Politicallibraryy

🌎 اقتصاد سیاسی بین‌الملل
@Inter_Politics

🌔 اوراسیا پست، اخبار و تحلیل - چین و روسیه CIS
@EurasiaPost

🌎 لوموند دیپلماتیک Le Monde diplomatique
@mondediplofa

🌔 کانال دانشجوبان علوم سیاسی
@politicalsciencce

🌎 مرکز مطالعات عراق
@instituteofiraqistudies

🌔 بانک مقالات علوم سیاسی
@maghalatolomsiasii

🌎 چین و ماچین 🇨🇳🇨🇳🇨🇳
@china_Reivew

🌔 پژوهشکده علوم سیاسی
@Policyresearcherr

🌎 ملت دین
@melatedin

🌔 بحرین به فارسی🇮🇷🇧🇭
@bahraininpersian

🌎 سرحدات | 🌱 فرهنگ و هنر در قاب بین‌الملل
@sarhaddat

🌔 تحولات آفریقای اسلامی
@Islamic_Africa

🌎 دیپلماسی و سیاست خارجی
@Iranian_diplomacy

🌔 اقتصاد آفریقا
@EcoAfrican

🌎 آکادمی سیاست
@Politicalsciennce

🌔 رازفیلم/دانلود فیلم و مستند سیاسی اجتماعی فرهنگی
@razfilmweb

🌎 روسکیی چاس
@RusskiyChas

🌔 کانال مطالعات سوریه
@hdrhbb1

🌎 اندیشکده مطالعات حاکمیت و روابط بین‌الملل
@GovernanceStudies

🌔 ژئواکونومیک نیوز
@GeoecoNEWS

🌎 سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه
@AmericanForiegnPolicy

🌔 کتابخانه تخصصی روابط بین الملل
@ir_Texts

🌎 کمیته ضد جنگ و تحریم 🇵🇸
@NowarNosanctions

🌔 کانال تحلیلی دانشجویان علوم سیاسی
@Iranianpoliticianss

🌎 تحلیل جنگ های ترکیبی
@warfarehybrid

🌔 آموزش فن ترجمه زبان تخصصی علوم سیاسی و روابط
@policyinact

🌎 آموزش زبان تخصصی رشته علوم سیاسی
@language_political

🌔 کنکور ارشد و دکتری علوم سیاسی
@politicsman

🌎 در حقوق بشر حرفه‌ای شوید
@ngoodvv


🍀🌺 هماهنگی برای تبادل
@mrgp_1

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

21 Jan, 04:22


🌎 تماس تلفنی ترامپ و پزشکیان: رویای پروفسور موسویان

✍️ دکتر سیدحسین موسویان، استاد دانشگاه پرینستون آمریکا و سخنگوی تیم هسته‌ای ایران در دوره خاتمی
✔️ نشریه هیل

A call that could change history: Trump and Pezeshkian’s moment to forge peace 

by Seyed Hossein Mousavian
👉Link in Hill

🌿 ترامپ حمایت خود را از مذاکره با ایران برای یافتن راه حل مشکلات موجود بین دو کشوراعلام کرده است. هنگامی که از ترامپ در مورد پیامی به رهبر عالی ایران، آیت‌الله خامنه‌ای، سؤال شد، ترامپ تنها گفت: "برای او آرزوی موفقیت دارم."

🌿 در طول کارزار انتخاباتی سال ۲۰۲۴، ترامپ اعلام کرد که سیاست او در قبال ایران در دوره دوم "بسیار متفاوت" از دوره اول خواهد بود. او سیاست "تغییر رژیم" را رد کرد و تأکید کرد که می‌خواهد ایران موفق باشد، اما همچنین با دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای مخالف است. 

🌿 در سپتامبر ۲۰۲۴، پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، اعلام کرد که تهران آماده "گفت‌وگوی سازنده" است و آمادگی خود را برای تعامل با غرب در مورد انرژی هسته‌ای و بهبود روابط با ایالات متحده ابراز کرد.

🌿 با این حال، پر کردن شکاف‌ها بین واشنگتن و تهران دشوار خواهد بود. اگر رئیس‌جمهور ترامپ بخواهد با مذاکره با ایران بن‌بست روابط را بشکند، با مخالفت های شدید در داخل ایالات متحده، در ایران و در منطقه روبرو خواهد شد. ماه گذشته، بنی گانتز، عضو سابق کابینه جنگ اسرائیل، خواستار هدف قرار دادن ایران "به طور مستقیم" شد.

🌿 اگر فرض کنیم که ترامپ به دنبال توافق با ایران برای پایان دادن به یک درگیری بی‌پایان دیگری باشد، اولین گام باید یک توافق هسته‌ای با ایران باشد. 
احتمالاً اسرائیل خواستار برچیده شدن قابلیت‌های غنی‌سازی ایران خواهد بود. با این حال، زمانی که من سخنگوی تیم هسته‌ای ایران (۲۰۰۳-۲۰۰۵) بودم، در یک جلسه‌ای خصوصی، رهبر عالی ایران، آیت‌الله خامنه‌ای، به روحانی – که در آن زمان مذاکره ‌کننده ارشد هسته‌ای ایران بود – گفت: "اگر قرار باشد ایران حق غنی‌سازی خود را کنار بگذارد، این کار یا باید پس از فوت من انجام شود، یا از رهبری استعفا بدهم."

🌿 بنابراین، تحمیل این گزینه به ترامپ، منجربه شکست مذاکرات خواهد شد، همان‌طور که مذاکرات هسته ای ایران با سه کشور اروپایی بین سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۳ شکست خورد.

🌿 اگر هدف اصلی ترامپ اطمینان از عدم دسترسی ایران به بمب هسته ای باشد، او نیاز به طرحی دارد که به طور دائمی دستیابی به بمب هسته‌ای را نه تنها توسط ایران بلکه توسط سایر کشورهای بلندپرواز منطقه نیز مسدود کند.همان‌طور که رئیس‌جمهور بایدن هشدار داد: "اگر ایران به بمب دست پیدا کند، پس از آن عربستان سعودی، ترکیه و مصر نیز به دنبال بمب هسته ای خواهند رفت."

🌿 عناصراصلی یک طرح برای مذاکرات موفق از این قرار است:
1. همانند برجام در دوره دولت اوباما، ایران موافقت کند که شفافیت کامل در برنامه‌های هسته‌ای خود داشته باشد و اقدامات حداکثری راستی آزمایی طبق مقررات آژانس بین المللی انرژی اتمی را اجراکند.
2. اصول کلیدی توافق هسته ای باید منطقه‌ای شود تا شامل تمام کشورهای منطقه باشد. این امر امکان دائمی کردن محدودیت‌های اصلی عدم اشاعه در برجام در کل منطقه را فراهم می‌کند، از جمله محدود کردن غنی‌سازی اورانیوم به زیر ۵ % و جداسازی پلوتونیوم از سوخت مصرف‌شده.
3. پس از اجرای توافق هسته‌ای جدید، واشنگتن و تهران میتوانند گفتگوهایی در مورد امنیت منطقه داشته باشند. هر دو کشور به عنوان گام اول و حسن نیت، باید به طور موقت تمام تهدیدها و خصومت‌ها را متوقف کنند.

🌿 چند سال پیش، رابرت اینهورن، که در آن زمان مذاکره‌کننده هسته‌ای ایالات متحده بود، به من گفت: "وقتی ما بر ضرورت گفتگوهای منطقه‌ای تأکید می‌کنیم، برخی از ایرانی‌ها به اشتباه فکر می‌کنند که منظور ما برچیدن توانایی‌های موشکی و دفاعی ایران است. همه کشورها از جمله ایران حق دارند که قابلیت‌های دفاعی مورد نیاز خود را داشته باشند. ما درک می‌کنیم که ایران نیز مانند ما نگرانی‌های امنیتی خود را دارد. بنابراین، هر دو طرف باید وارد گفتگویی جدی و عادلانه شوند تا نگرانی‌های مشروع و قانونی یکدیگر را بررسی کنند و به راه‌حلی متعادل دست یابند."

🌿 آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر عالی ایران، تصمیم‌گیرنده نهایی در مورد روابط ایران و ایالات متحده است. در تاریخ ۸ ژانویه ۲۰۲۴، او اظهار داشت که ایالات متحده ذاتاً دشمن ملت ایران و جمهوری اسلامی است و آرزوی نابودی ایران را دارد. 
بر اساس چند دهه شناخت من از دیدگاه‌های ایشان، معتقدم که جوهره نگرانی‌های رهبری ایران در مورد روابط با ایالات متحده را می‌توان در سه نکته کلیدی خلاصه کرد...👇

لینک متن کامل مقاله
یا مشاهده فوری👇

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

18 Jan, 08:31


🌎 اختلافات ترامپ و نتانیاهو جدی است

دکتر اسفندیار خدایی

🌿 نتانیاهو روابط بسیار گرم و نزدیکی با ترامپ دارد. در گذشته ترامپ نیز نشان داده که با اهداف نتانیاهو و جناح راست اسرائیل هماهنگتر است، از جمله انتقال سفارت آمریکا به اورشلیم، خروج از برجام، و به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان و نادیده گرفتن حقوق مردم فلسطین.

🌿 اما اتحاد نتانیاهو و ترامپ آنگونه که تصور می‌شود پایدار نیست و اختلافات اساسی بین آنها بزودی نمایان خواهد شد.

۱. دو پادشاه در یک اقلیم نگنجند. ترامپ و نتانیاهو به دنبال اهدافی هستند که بزودی آنها را مقابل هم قرار می‌دهد. آنها هر دو به دنبال قدرت‌نمایی هستند و هیچکدام نمی‌خواهند بازیچه دیگری شوند.
ترامپ در دور دوم به دنبال کارنامه ای تاریخی است تا در جمع روئسای جمهور بزرگ آمریکا قرار گیرد. او قرار نیست و نمی‌تواند در انتخابات بعدی نامزد شود چندان نیازی به حمایت اسرائیل و نتانیاهو و لابی اسرائیل هم ندارد.
ترامپ می‌خواهد جنگ اوکراین و غزه را تمام کند و گوشه چشمی به برنده شدن در جایزه صلح نوبل دارد، اما نتانیاهو می‌داند که با آتش‌بس غزه رسالتش تقریباً تمام است و باید بالاخره کنار رود. با توجه به جنایتهای غزه و محکومیت در دادگاه بین‌المللی او حتی نمی‌تواند به اروپا سفر کند.

۲. آتش‌بس غزه: ترامپ با اعمال فشار بر نتانیاهو، او را وادار به پذیرش آتش‌بس با حماس کرد. این در حالی بود که نتانیاهو پیش‌تر بر ادامه عملیات نظامی تا دستیابی به "پیروزی کامل" تأکید داشت. فشارهای ترامپ و تیم او، از جمله فرستاده‌اش استیو ویتکوف، نقش مهمی در تغییر موضع نتانیاهو داشت.

۳. ترامپ به دنبال جنگ نیست اما نتانیاهو هست. ترامپ به این افتخار می‌کند که تنها رئیس‌جمهور اخیر بوده که در دوره او هیچ جنگی شروع نشده و از اینکه نتانیاهو او را به جنگ با ایران بکشاند ابا دارد. اخیراً ترامپ در شبکه اجتماعی خود ویدئویی را بازنشر کرد که در آن نتانیاهو به "اصرار وسواس‌گونه" برای درگیر کردن آمریکا در جنگ با ایران متهم شده بود. این اقدام نشان‌دهنده نارضایتی ترامپ از سیاست‌های نتانیاهو و تلاش‌های او برای تأثیرگذاری بر سیاست خارجی آمریکا است.

۴. عدم حضور نتانیاهو در مراسم تحلیف ترامپ: نتانیاهو تصمیم گرفت در مراسم تحلیف ترامپ شرکت نکند. ظاهراً این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که ترامپ ویدئویی انتقادی علیه نتانیاهو منتشر کرد که به تلاش‌های او برای ایجاد جنگ بین آمریکا و ایران اشاره داشت. اما این اقدام فقط پیش‌درآمدی از ظهور تنش روابط آنهاست.

۵. اختلاف در نگاه به ایران: هرچند هر دو بر مقابله با ایران تأکید دارند، اما ترامپ به‌دلیل دیدگاه "اول آمریکا" ترجیح می‌دهد وارد جنگ مستقیم با ایران نشود، در حالی که نتانیاهو به دنبال جلب حمایت آمریکا برای اقدام نظامی علیه ایران است.

۶. اختلافات ایدئولوژیک: ترامپ دیدگاهی مبتنی بر معامله‌گری دارد و به دنبال کسب نتایج ملموس و جلب توجه رسانه‌ها و خودنمایی است و به ایدئولوژی‌های آخرالزمانی صهیونیستها اعتقادی ندارد. اما نتانیاهو به‌عنوان یک رهبر راست‌گرای اسرائیلی، سیاست‌هایش را بر اساس دیدگاه‌های ملی‌گرایانه و مذهبی‌محور و ایدئولوژیک تنظیم می‌کند. این تفاوت باعث می‌شود که اهداف و منافع آن‌ها سازگاری نداشته باشند.

۶. نگاه به خاورمیانه: ترامپ به دنبال بازسازی روابط با کشورهای عربی و ایجاد تعادل در منطقه است. اما نتانیاهو همچنان دیدگاه سخت‌گیرانه‌ای نسبت به حماس و فلسطینیان دارد و مانعی سخت در این مسیر است. ترامپ می‌داند که علی‌رغم تبلیغات لابی اسرائیل، منافع آمریکا و اسرائیل قطعاً یکی نیست و نمی‌خواهد بازیچه ماجراجویی‌های نتانیاهو شود.

۷. اختلاف در نگاه به چین و روسیه: ترامپ سعی دارد روابط خود را با قدرت‌های جهانی مانند چین و روسیه مدیریت کند و می‌داند که در جهان آینده شرق آسیا مرکز ثقل اقتصاد، سیاست و صنعت دنیا خواهد بود و منافع آمریکا در این است که بجای خاورمیانه بر شرق آسیا متمرکز شود. در حالی که نتانیاهو با سیاستهای خود، بدنبال آن است که آمریکا همچنان بر خاورمیانه تمرکز کند و به نفع اسرائیل در منطقه گرفتار بماند.

@EsfandiarKhodaee

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

16 Jan, 19:13


🌎 جزئیات توافق آتش‌بس اسرائیل و حماس

🌿 توافق آتش‌بس میان حماس و اسرائیل که در تاریخ ۲۵ دی ۱۴۰۳ (۱۵ ژانویه ۲۰۲۵) به امضا رسید، شامل جزئیات زیر است:

مرحله اول (۶ هفته):
آتش‌بس: توقف کامل درگیری‌ها و عقب‌نشینی نیروهای اسرائیلی به مرزهای نوار غزه.

مبادله اسرا:
در روز اول توافق، حماس ۳ گروگان اسرائیلی (غیرنظامی) را آزاد می‌کند.
در روز هفتم، حماس ۴ غیرنظامی دیگر را آزاد خواهد کرد.
سپس، هر هفت روز، حماس ۳ گروگان دیگر را آزاد می‌کند که اولویت با زنان (غیرنظامی و نظامی) است.
در مقابل، اسرائیل به ازای هر زن یا کودک آزادشده، ۳۰ زندانی فلسطینی را آزاد می‌کند. همچنین، به ازای هر نظامی زن آزادشده، ۵۰ زندانی فلسطینی آزاد می‌شوند که شامل ۳۰ نفر محکوم به حبس ابد و ۲۰ نفر با باقیمانده محکومیت کمتر از ۱۵ سال است.
در هفته ششم، حماس تمامی اسرای زنده باقی‌مانده را آزاد می‌کند و اسرائیل نیز تمامی زنان و کودکان زیر ۱۹ سال را که پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ در نوار غزه دستگیر شده‌اند، آزاد می‌نماید.

ورود کمک‌های بشردوستانه: روزانه ۶۰۰ کامیون حامل کمک‌های انسانی، از جمله ۵۰ کامیون سوخت، وارد نوار غزه می‌شوند. همچنین، ۲۰۰ هزار چادر و ۶۰ هزار کانکس برای اسکان اضطراری وارد غزه خواهد شد.

مرحله دوم:
بازگشایی گذرگاه رفح: اسرائیل با بازگشایی گذرگاه رفح، هفت روز پس از آغاز اجرای توافق آتش‌بس در مرحله نخست، موافقت کرده است.
بازگشت آوارگان: تمامی آوارگان به مناطق سکونت خود بازمی‌گردند و آمد و شد در تمامی نوار غزه به صورت آزادانه انجام می‌شود.

بازسازی زیرساخت‌ها: آغاز بازسازی زیرساخت‌های اساسی مانند برق، آب، فاضلاب، ارتباطات و جاده‌ها در تمامی مناطق نوار غزه. همچنین، تمامی بیمارستان‌ها بازسازی می‌شوند و بیمارستان‌های صحرایی و تیم‌های پزشکی و جراحی وارد نوار غزه می‌شوند.

مرحله سوم:
توافقات نهایی: اجرای کامل آتش‌بس دائمی، آزادی تمامی اسرا و گروگان‌ها، و تکمیل بازسازی نوار غزه.
این توافق با میانجی‌گری کشورهای قطر و مصر و نظارت سازمان ملل متحد حاصل شده و هدف آن پایان دادن به درگیری‌ها و بهبود وضعیت انسانی در نوار غزه است.
t.me/EsfandiarKhodaee

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

15 Jan, 16:53


سالگرد وفات پرستار قافله کربلا، حضرت زینب کبری سلام الله علیها را خدمت دوستدارانش تسلیت عرض می نمایم

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

15 Jan, 10:06


🌎 پزشکیان در مصاحبه با NBC:
ایران هرگز قصد ترور ترامپ را نداشته است

مجری:
یکی از تهدیدات احتمالی برای دیپلماسی می‌تواند این باشد که ایالات متحده معتقد است که ایران نقشه دارد که دونالد ترامپ را ترور کند. آیا چنین نقشه‌ای بوده است؟

🔋پزشکیان:
همه ترورهایی که در منطقه، اروپا و جاهای دیگر می بینیم، آیا اثری از ایرانی‌ها در آنها هست؟! آیا ارتباطی بوده؟ هرگز!

مجری:
شما می‌گویید هرگز نقشه‌ای ایرانی برای کشتن ترامپ نبوده است؟

🔋پزشکیان:
به هیچ وجه!

مجری:
قول می‌دهید که اقدامی برای کشتن دونالد ترامپ صورت نگیرد؟

🔋پزشکیان:
از ابتدا هم چنین قصدی نداشتیم و نخواهیم داشت.

  
@EsfandiarKhodaee

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

15 Jan, 07:50


🌎 صف‌آرایی تیم ترامپ مقابل ایران

دکتر اسفندیار خدایی

◽️ دولت دوم دونالد ترامپ با انتصاب تیمی از شخصیت‌های سیاسی و نظامی که به اتخاذ سیاست‌های سخت‌گیرانه در قبال ایران شهرت دارند، نشان داده است که در دوره جدید، سیاست خارجی ایالات متحده به‌ویژه در قبال ایران از جدیت و تمرکز بیشتری برخوردار خواهد بود. از تقویت تحریم‌ها و مهار نفوذ منطقه‌ای ایران گرفته تا افزایش فعالیت‌های اطلاعاتی و نظامی، هر یک از اعضای این تیم مواضع مشخص و قاطعی دارند که می‌تواند پیام روشنی به ایران ارسال کند. در ادامه، نگاهی دقیق‌تر به ترکیب این تیم و دیدگاه‌های آن‌ها درباره ایران خواهیم داشت:

🔹 جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور
ونس از کهنه‌سربازان سپاه تفنگداران دریایی است دیدگاههای محافظه‌کارانه دارد و نگاه او بیشتر به داخل آمریکاست. او رویکردی محتاطانه نسبت به درگیری‌های خارجی دارد. در موضوع ایران، او خواستار کاهش تعاملات دیپلماتیک و افزایش فشار اقتصادی است. ونس پیش‌تر از سیاست‌هایی حمایت کرده که ایران را از منابع مالی محروم کند.

🔹 مارکو روبیو، وزیر امور خارجه
روبیو از حامیان سرسخت تحریم‌های اقتصادی علیه ایران است. او در یکی از سخنرانی‌های اخیر خود اظهار داشته: "ایران نه‌تنها تهدیدی برای منطقه، بلکه خطری جهانی است که نیاز به واکنشی قاطع دارد." رویکرد روبیو احتمالاً شامل تلاش برای انزوای بیشتر ایران در عرصه بین‌المللی خواهد بود.

🔹پیت هگزت، وزیر دفاع
هگزت به دلیل تجربه نظامی خود، بر گسترش قابلیت‌های دفاعی آمریکا تأکید دارد. او در یکی از مصاحبه‌هایش با فاکس نیوز گفته بود: "ایران باید بداند که ایالات متحده هرگز در برابر تهدیدات آن کوتاه نمی‌آید." حضور او می‌تواند به معنای افزایش تحرکات نظامی در خاورمیانه باشد.

🔹 مایک والتز، مشاور امنیت ملی
والتز نماینده جمهوری‌خواه فلوریدا و کهنه‌سرباز ارتش آمریکاست. او برنامه هسته‌ای ایران را تهدیدی جدی برای امنیت بین‌الملل می‌داند و می‌گوید: «تا زمانی که ایران به‌دنبال سلاح هسته‌ای باشد، ما باید تمامی گزینه‌ها را روی میز نگه داریم.»

🔹 کریستی نوم، وزیر امنیت داخلی
نوم رویکرد امنیتی خود را بر حفاظت از خاک آمریکا متمرکز کرده است. او پیش‌تر اعلام کرده بود که تهدیدات ناشی از ایران، به‌ویژه در حوزه سایبری و مهاجرت، نیازمند اقدامات جدی‌تر است.

🔹 جان رتکلیف، مدیر سیا
رتکلیف که به اتخاذ سیاست‌های تهاجمی علیه ایران مشهور است، در یکی از گزارش‌های خود در دوران مدیر اطلاعات ملی گفته بود: "برنامه‌های هسته‌ای ایران تهدیدی مستقیم علیه امنیت جهان است." او احتمالاً برنامه‌هایی برای افزایش عملیات‌های مخفی علیه ایران در نظر خواهد داشت.

🔹 الیز استفانیک، سفیر آمریکا در سازمان ملل
استفانیک یکی از مدافعان تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران است. او در سخنرانی خود در کنگره گفته بود: "ما باید ایران را برای حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر پاسخ‌گو کنیم." حضور او در سازمان ملل احتمالاً بر تمدید و تقویت تحریم‌ها تمرکز خواهد داشت.

🔹 تام هومان، رئیس اداره مهاجرت
هومان با تمرکز بر تقویت نظارت بر ورود مهاجران، ایران را یکی از تهدیدات بالقوه معرفی کرده و در اظهاراتی تأکید داشته که باید مراقب ورود افرادی از کشورهای حامی تروریسم به آمریکا بود.

🔹 سوزی وایلز، رئیس کارکنان کاخ سفید
وایلز به هماهنگی سیاست‌های داخلی و خارجی معروف است و گفته شده که یکی از طراحان سیاست‌های جدید دولت ترامپ در قبال ایران خواهد بود.

🔹 ایلان ماسک و ویوک راماسوامی، رؤسای وزارت کارآیی دولت
اگرچه این وزارتخانه مستقیماً در سیاست‌های خارجی دخالتی ندارد، اما ماسک در گذشته تأکید کرده که کاهش وابستگی به انرژی‌های فسیلی می‌تواند نفوذ ایران را در بازار جهانی انرژی کاهش دهد.

🌿 دولت دوم ترامپ با ترکیبی از سیاستمداران و نظامیان سرسخت، به‌وضوح اهداف مشخصی را در قبال ایران دنبال می‌کند. این اهداف شامل مهار برنامه هسته‌ای ایران، محدودسازی نفوذ منطقه‌ای تهران در خاورمیانه، تضعیف توان اقتصادی ایران از طریق تحریمها، و افزایش انزوای دیپلماتیک ایران در عرصه بین‌الملل است.

t.me/EsfandiarKhodaee

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

14 Jan, 14:28


🔰 موسسه ایران مهر برگزار می‌کند:

▪️ کارگاه آموزشي راهنمای سیاستگذاري عمومي و برنامه ریزی دولتی در ایران: (۸ جلسه)

▫️مدرس: کیومرث اشتریان
عضو هیئت‌علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران


🔹 سرفصل های دوره :
جلسه اول: ویژگی های سیاستگذاری عمومی مساله شناسی تحلیلی
جلسه دوم: کارگاه صورتبندی مساله سیاست گذاری
جلسه سوم: صورتبندي نظريه و راه حل سیاستی؛ طراحی مدل مداخله
جلسه چهارم: کارگاه طراحی مدل مداخله
جلسه پنجم: تحلیل اجرا و مدل سازی اجرای سیاست
جلسه ششم: تحلیل حقوق اداری
جلسه هفتم: برآورد بودجه و تحلیل هزینه فایده/ ارزیابی سیاست
جلسه هشتم: کارگاه نهایی

📆 از ۳ بهمن ماه ۱۴۰۳ ، چهارشنبه ها، ساعت: ۱۶ تا ۱۸، به مدت ۸ جلسه  ، ظرفیت پذیرش ۲۰ نفر
📍 خانه اندیشه‌ورزان

🔗 لینک ثبت‌نام:
https://evnd.co/aPubt



#رویداد

🔻مرکز مطالعات ایران مهر:
🆔 @iranmehr_sc

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

13 Jan, 15:09


میلاد با برکت اسد الله الغالب، حیدر کرار، مولود کعبه، امیرالمومنین، حضرت علی علیه السلام را به همه پدران سرزمینم، مخصوصا پدر عزیز و زحمتکشم حاج عزت الله کردی تبریک و تهنیت عرض می کنم

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

11 Jan, 18:35


🎙تاکتیک ترامپ برای مواجهه با ایران

🎧 دكتر نادر انتصار، استاد دانشگاه آلاباماى جنوبى
@eco_voice
▫️ریچارد هاس، تئوریسین روابط بین‌الملل که برای دو دهه رئیس مهم‌ترین اتاق فکر آمریکا، یعنی شورای روابط خارجی بود و ریچارد نفیو، معمار تحریم‌های آمریکا علیه ایران در مقالاتی جداگانه برای نشریه فارن افرز از لزوم در پیش گرفتن دیپلماسی در قبال برنامه هسته‌ای ایران همزمان با بهره گرفتن از اهرم گزينه نظامى در دولت دونالد ترامپ سخن گفته اند.

▫️با توجه به اين توصيه ها، بعد از بیستم ژانویه و ورود ترامپ به کاخ سفید باید منتظر چه روندی در رابطه با گفتگو های هسته ای باشیم؟

▫️دكتر نادر انتصار، استاد دانشگاه آلاباماى جنوبى مى‌گويد ايران بايد خود را براى همه سناريوها آماده كند. ترامپ به دنبال توافقى است كه برنده آن باشد، در ايران نيز مذاكره كنندگان هسته اى در دوره برجام امروز مسئوليت دارند و احتمالا با در نظر گرفتن تجربيات گذشته وارد گفتگوهاى احتمالى شوند. اين استاد دانشگاه همچنين گفت سياست ترامپ در قبال ايران تهديد و تشويق همزمان است.

▫️توافق احتمالی چه شباهت‌ها و تفاوت‌هایی با برجام خواهد داشت؟

@EsfandiarKhodaee

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

11 Jan, 08:23


♦️رویکرد ضدلیبرالی ترامپ: تاثیر منفی راهبرد «اول آمریکا» بر مزیت آمریکا
◾️فارن افرز
📝 الکساندر کُلی و دنیل نیکسون

#روندهای_استراتژیک

🔸دولت ترامپ در نظر دارد سیاست خارجی ملی‌گرایانه «اول آمریکا» را در دوره دوم ریاست جمهوری خود نیز دنبال کند. او به متحدانش در ناتو هشدار داده که در صورت عدم افزایش هزینه‌های دفاعی، از آنها فاصله خواهد گرفت. فاصله گرفتن دولت ترامپ از متحدانش در ناتو جدی‌ترین چالش نظم بین‌المللی لیبرال خواهد بود. این در شرایطی است که دولت‌های رقیب چین و روسیه در حال گسترش نفوذ خود هستند و قدرت اقتصادی اعضای گروه ۷ کاهش یافته و رشد جریان‌های پوپولیستی در کشورهای غربی چالش مضاعفی را برای نظم لیبرال در پی داشته است.

💢ناتو و استراتژی امنیتی ایالات متحده

🔹 تعهد آمریکا به تقویت سازمان ناتو به عنوان یک اتحاد دفاعی میان دموکراسی‌های لیبرال، زیربنای نظم لیبرال بین‌الملل به حساب می‌آید. تعهد ایالات متحده به ناتو و حمایت از اوکراین تنها ناشی از تمایل به حفاظت از دولت‌های لیبرال و ایده‌های لیبرالی نیست، بلکه در جهت منافع استراتژیک آمریکا نیز قرار دارد. این هدف استراتژیک، جلوگیری از تسلط قدرت‌های رقیب بر اروپا و تداوم حضور نظامی ایالات متحده در این قاره است. سازمان ناتو تاکنون اهداف کلیدی استراتژیک ایالات متحده از جمله ایجاد بازدارندگی در برابر تهاجم شوروی و جلوگیری از بروز درگیری‌های نظامی میان کشورهای عضو را ایفا نموده است.

🔹 منتقدان ناتو معتقدند که ایالات متحده اکنون می‌تواند تعهدات خود را در قبال ناتو کاهش دهد بدون اینکه منافع استراتژیک خود را به خطر اندازد اما این امر از اساس نادرست است زیرا ثبات موجود عمدتاً نتیجه بقای ناتو است. این سازمان برای قدرت ایالات متحده ضروری است و رقابت با اروپا را به حوزه اقتصادی محدود می‌کند. با تغییر دینامیک‌های قدرت جهانی، وجود ناتو تعداد رقبای جدی جغرافیایی برای ایالات متحده را کاهش می‌دهد و واشنگتن برای مقابله با چالش‌های حیاتی از جانب چین به حمایت تمام متحدان خود نیاز دارد.

💢تأثیر سیاست خارجی ترامپ بر چندجانبه‌گرایی

🔹مشاوران ترامپ با کوک کردن ساز مخالفت با لیبرالیسم، در حقیقت به رقبای آمریکا کمک می‌کنند. رقبای خودکامه‌ای آمریکا، مانند چین و روسیه به وضوح بین چندجانبه‌گرایی و لیبرالیسم تمایز قائل شده و به طور فعال در حال ساخت نهادهای بین‌المللی خود مانند بریکس و سازمان شانگهای هستند تا نفوذ ایالات متحده را کاهش دهند. این کشورها از چارچوب‌های نهادی رو به رشد خود برای ترویج اهداف غیرلیبرال و کاهش قدرت ایالات متحده استفاده می‌کنند. چین و روسیه تنها در حال تقویت ظرفیت‌های نهادی خود نیستند، بلکه با گسترش کنترل خود بر سازمان‌های بین‌المللی موجود، نفوذ ایالات متحده را تضعیف می‌کنند.

🔹با تغییر دینامیک‌های قدرت، کشورها به جای وابستگی صرف به یک قدرت بزرگ، به دنبال ایجاد اتحادهای متنوع هستند. کشورهایی مانند هند و ترکیه در حال تأکید بر خودمختاری استراتژیک خود هستند و در عین حفظ ارتباطات با ایالات متحده با قدرت‌های رقیب آمریکا نیز همکاری جدی را پیگیری می کنند. این روند، چشم‌انداز جغرافیایی سیاسی را پیچیده‌تر می‌کند، زیرا حتی کشورهای متحد سنتی نیز سیاست‌های مستقل را دنبال می‌کنند. در مجموع، ضدیت ترامپ با چندجانبه‌گرایی سبب تسریع تغییر نظم به سوی یک جهان چندقطبی شده که در آن نهادهای جایگزین با نظم موجود اهمیت می‌یابند که خطراتی جدی برای منافع ایالات متحده و ثبات جهانی در پی دارد.

💢اثر سیاست خارجی ترامپ بر قدرت و نفوذ ایالات متحده

🔹اگر دونالد ترامپ از اتحادها و نهادهای چندجانبه خارج شود، این احتمال وجود دارد که در ابتدا امتیازاتی از کشورهایی که برای تامین امنیت به ایالات متحده وابسته‌اند، به دست آورد، اما در ادامه این کشورها را به سمت منابع حمایتی دیگر سوق خواهد داد و این امر نفوذ ایالات متحده را کاهش می‌دهد. رها کردن اصول اساسی سیاست خارجی مانند حقوق بشر و دموکراسی، وجه تمایز ایالات متحده با رقبای خودکامه خود را از بین برده و نفوذ جهانی‌ آمریکا را تخریب خواهد کرد.

دولت ترامپ احتمالاً خطاهای سیاست خارجی ناشی از مخالفت ایدئولوژیک با نظم لیبرال را مرتکب خواهد شد، در حالی بروز چالش‌های جهانی دفاع از نظم لیبرال را بیش از پیش ضروری ساخته است. اگر ترامپ اولویت خود را بر رویکرد «آمریکا اول» قرار دهد، خطر نابودی زیرساخت‌هایی که منافع ایالات متحده را تضمین ساخته، وجود دارد. این وظیفه متخصصان روابط بین‌الملل است که هزینه‌های واقعی چنین رویکردی نادرستی را به دولت گوشزد کنند و مانع از بین رفتن ساختارهای حیاتی شوند که برای تداوم نفوذ جهانی آمریکا ضروری هستند.

اندیشکده تهران

🌐https://institutetehran.com/art/170
🌐@InstituteTehran
🌐 instagram.com/institutetehran1

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

11 Jan, 07:58


برنامه گفت و گوی زنده رادیویی؛ رادیو گفت و گو

عنوان: آمریکا و تهدید مردمسالاری و جمهوریت در ایران

کارشناس: دکتر مهدی کردی

زمان: شنبه 22 دی 1403، ساعت 17:30 عصر، رادیو گفت و گو، موج: FM 103.5


https://t.me/AmericanForiegnPolicy

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

11 Jan, 04:59


🌷سالروز ولادت باسعادت امام جواد علیه السلام مبارک باشد

🔹امام جواد می‌فرماید: بدان كه تو از چشم خدا پنهان نیستی. پس، بنگر كه چگونه‌اى

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

09 Jan, 09:13


🌎 فارن‌پالسی: ترامپ نمی‌تواند دوباره نقش دیوانه را بازی کند

دنیل دِرِزنِر
🔹 فارن پالیسی

🌿 زمانی‌که ترامپ برای اولین بار در سال ۲۰۱۶ نامزد ریاست جمهوری ایالات متحده شد، در بسیاری از مواقع، به معنای واقعی کلمه «دیوانه» به نظر می‌رسید اما آیا او می‌تواند باز هم نقش دیوانه را بازی کند؟

«دنیل دِرِزنِر» استاد سیاست بین‌الملل در «دانشکده حقوق و دیپلماسی فلچر» در دانشگاه «تافتس» در ماساچوست آمریکا در نوشتاری برای فارن‌پالسی با این عنوان که «ترامپ فکر می‌کند غیرقابل پیش‌بینی بودن او یک مزیت است» نوشته است: ترامپ با نمایش خشم در مبارزات انتخاباتی مشکلی نداشت. در مناظره مقدماتی جمهوری‌خواهان در سال ۲۰۱۶، گفت که «با کمال میل ردای خشم را می‌پذیرد» زیرا معتقد بود کشور «به هم ریخته» است و توسط افراد نالایق اداره می‌شود. ترامپ حتی این ایده را پذیرفت که او نوع خاصی دیوانه است.

در بیانیه‌های پی‌درپی، او تاکید کرد که شکل دیگری رئیس جمهور خواهد بود، زیرا حاضر است کمی دیوانه، کمی غیرقابل پیش‌بینی باشد و در سال ۲۰۱۵ او در مصاحبه‌ای به نقل از یک تاجر دیگر گفت که «همین غیرقابل پیش‌بینی بودن در مورد ترامپ فوق‌العاده است زیرا ما به عنوان یک ملت باید غیرقابل پیش بینی‌تر باشیم.»

🔹 نظریه مرد دیوانه از کجا آمده؟
نگارنده می‌نویسد که ترامپ متفاوت از روسای‌جمهور پس از جنگ سرد به نظر می‌رسید، اما احساسات او بازتاب «ریچارد نیکسون» بود که او نیز دوست داشت به معنای واقعی کلمه دیوانه باشد. در واقع، به گفته کارمکندش، نیکسون اصطلاح «نظریه مرد دیوانه» را ابداع کرد و توضیح داد که او می‌خواهد ویتنام بفهمد که او قادر به انجام هر کاری برای پایان دادن به جنگ است - حتی استفاده از سلاح هسته‌ای.
نظریه مرد دیوانه بر این اساس است که رهبری طوری رفتار کند انگار می‌تواند تقریباً هر کاری را انجام دهد، به این ترتیب شانس بیشتری برای متقاعد کردن سایر بازیگران جهانی برای دادن امتیازاتی دارد که در غیر این صورت نمی‌تواند بگیرد.

🌿 نیکسون بعدها این گفت‌وگو را انکار کرد، اما ایده نظریه مرد دیوانه یک اصل و نسب فکری دارد که به «نیکولو ماکیاولی» می‌رسد. علاوه بر این، ادبیات علمی در مورد این نظریه در سال‌های اخیر تغییر کرده و نشان می‌دهد که تحت شرایط خاص، چنین بازی‌سازی ممکن است برای فردی در موقعیت ترامپ کارساز باشد. آیا تئوری ترامپ دیوانه می‌تواند آنقدر کارآمد باشد؟

🔹 مرد دیوانه در دوره اول حضور در کاخ سفید
طبق این گزارش، ترامپ در برخی موارد در دوره اول ریاست جمهوری خود، عمداً به عنوان یک دیوانه شهرت پیدا کرد. این به وضوح در رویکردهای او در قبال کره شمالی و جنوبی نمایان شد.
در بیشتر سال ۲۰۱۷، ترامپ لفاظی‌های خود را نسبت به کره شمالی تشدید کرد و در ماه اوت به خبرنگاران گفت: «کره شمالی بهتر است دیگر تهدیدی علیه ایالات متحده نداشته باشد. آن‌ها با آتش، خشم و قدرتی بزرگ مواجه خواهند شد، چیزی که جهان تا به حال ندیده است».
ترامپ یک ماه بعد در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی را «مرد موشکی» نامید و قول داد که ایالات متحده می‌تواند «کره شمالی را به طور کامل نابود کند».
رویکرد مرد دیوانه ترامپ به کره جنوبی هم کشیده شد. در سال ۲۰۱۷، دولت او به دنبال مذاکره مجدد در مورد مفاد توافقنامه تجارت آزاد آمریکا و کره بود.
«جاناتان سوان» طی مطلبی در وبگاه آکسیوس گزارش داد که ترامپ صراحتاً به «رابرت لایتیزر» مذاکره‌کننده ارشد تجاری دستور داد که به همتایان کره جنوبی خود بگوید که ترامپ یک دیوانه است.

ترامپ به مذاکره‌کننده ارشد خود گفت: «شما به آن‌ها بگویید این مرد آن‌قدر دیوانه است که می‌تواند هر لحظه از آن خارج شود... اگر اکنون امتیاز ندهید، این مرد دیوانه از معامله خارج خواهد شد».
سوان همچنین خاطرنشان کرد: «بسیاری از رهبران جهان فکر می‌کنند رئیس‌جمهور دیوانه است و به نظر می‌رسد که او شهرت دیوانه را به عنوان یک دارایی می‌داند».

ترامپ در مسابقات UFC در نیویورک
ترامپ در ازای سه دیداری که فراتر از برخی عکس‌گرفتن‌های پر سر و صدا بود، از تمسخر کیم خودداری کرد. توافقنامه تجارت آزاد با موفقیت مورد مذاکره مجدد قرار گرفت، اگرچه تغییرات در این قرارداد جزئی بود.

با این حال، دستیاران رئیس‌جمهور سابق و آینده می‌توانند استدلال کنند که ترامپ برای ایالات متحده خوب عمل کرده است. ترامپ به‌رغم همه هیاهوها و سر و صداهایش، امتیازات تجاری متوسطی را از کره جنوبی و توقفی کوتاه در آزمایش های موشکی کره شمالی دریافت کرد، همه اینها بدون اینکه مجبور باشد تهدیدهای به ظاهر دیوانه‌وار خود را اجرا...👇
لینک متن کامل مقاله
و یا مشاهده فوری👇
@EsfandiarKhodaee

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

07 Jan, 13:21


🔴 وال‌استریت ژورنال: تیم #ترامپ روی تحریم‌های تازه و گزینه‌های حمله علیه جمهوری اسلامی ایران کار می‌کند

🔻روزنامه وال‌استریت ژورنال می‌گوید سال جدید میلادی نیز سال سختی برای جمهوری اسلامی #ایران خواهد بود؛ چراکه با رویارویی با دولت جدید #دونالد_ترامپ روبه‌رو می‌شود.

🔻 برپایه این گزارش، دولت جدید #آمریکا به ریاست جمهوری دونالد ترامپ برنامه دارد به‌عنوان بخشی از تلاش تهاجمی خود برای جلوگیری از پشتیبانی #ایران از گروه‌های شبه‌نظامی در خاورمیانه، تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی را افزایش دهد.

https://www.wsj.com/world/middle-east/a-weakened-iran-prepares-to-face-trump-2-0-66ae0fbc

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

05 Jan, 13:02


🎧 آمریکاستیزی ایرانیان و نقش کارتر در پیروزی انقلاب اسلامی

🌿 با مرگ جیمی کارتر رئیس جمهوری پیشین آمریکا، یکبار دیگر سود و زیان ایران از سیاست آمریکاستیزی بحثهای زیادی برانگیخته. آنچه در دوران کارتر شروع شد، در دوران ترامپ چگونه دنبال خواهد شد؟ گفتگو با محسن میلانی و رضا تقی زاده

@EsfandiarKhodaee

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

05 Jan, 07:41


🌎 آخرین فرصت دیپلماسی با ایران

ریچارد نفیو
🔹 مجله فارن افرز

آمریکا باید آخرین شانس را به دیپلماسی بدهد، درحالی‌که برای استفاده از نیروی نظامی آماده می‌شود

🔹 ریچارد نفیو پژوهشگر ارشد در دانشگاه کلمبیا در مرکز سیاست انرژی جهانی و همکار وابسته در مؤسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک است. او به عنوان معمار تحریمها در دولت اوباما شناخته می‌شد. نفیو در دوران دولت بایدن به‌عنوان معاون نماینده ویژه برای ایران و همچنین در شورای امنیت ملی و وزارت خارجه در دوران دولت اوباما خدمت کرده است.

مخالفت‌های دو دهه‌ای با حمله نظامی به ایران

برای دو دهه، صداهای جنگ‌طلب در واشنگتن خواستار حمله ایالات متحده به برنامه هسته‌ای ایران بوده‌اند و برای دو دهه این درخواست‌ها رد شده‌اند. دلیل این امر تا حد زیادی واضح بود: قابلیت‌های هسته‌ای ایران در مراحل ابتدایی بود. جامعه بین‌المللی بر سر لزوم اثبات صلح‌آمیز بودن نیت‌های هسته‌ای تهران متحد بود و وقتی مشخص شد که چنین نیست، تحریم‌هایی را علیه این کشور اعمال کرد. این تحریم‌ها هزینه‌های سنگینی تحمیل کردند که جمهوری اسلامی را به مذاکرات کشاندند.
دلایل باقی‌ماندن بر مسیر دیپلماسی
هنوز دلایل زیادی برای اجتناب از بمباران ایران وجود دارد. چنین اقدامی بی‌ثباتی و هرج‌ومرج بیشتری به خاورمیانه تزریق می‌کند، منابع قابل‌توجهی از ایالات متحده را در زمانی که واشنگتن مایل به تمرکز روی مناطق دیگر است، مصرف می‌کند و می‌تواند اعتبار آمریکا را تضعیف کند، به‌ویژه اگر حملات موفق نباشند. احتمال شکست نیز بالاست: حتی دقیق‌ترین حملات ممکن است تنها روند هسته‌ای شدن ایران را به تأخیر بیندازد.

چالش‌های امروز

اما امروز، پرونده علیه اقدام نظامی به این سادگی نیست. برنامه هسته‌ای ایران دیگر در مراحل ابتدایی نیست؛ درواقع این کشور تقریباً هر آنچه برای ساخت یک سلاح نیاز دارد را دارد. در عین حال، تهران آسیب‌پذیرتر از گذشته است. شبکه شرکای آن متزلزل شده و اسرائیل در سال 2024 چندین هدف در داخل مرزهای ایران را مورد حمله قرار داده است.

جامعه بین‌المللی نیز اکنون بر سر فشار به رژیم ایرانی شکاف پیدا کرده است. تحریم‌های سختی علیه ایران وجود دارند، اما مرتباً توسط چین، هند و روسیه نقض می‌شوند. ازسرگیری اجرای کامل این تحریم‌ها ممکن است، اما نیازمند همکاری چین است که در زمانی که واشنگتن رویکرد خصمانه‌ای نسبت به پکن دارد، چالش‌برانگیز است.
برای جلوگیری از خطرات اقدام نظامی، ایالات متحده باید در ابتدای دولت ترامپ آخرین تلاش صادقانه خود را برای مذاکره در جهت توقف برنامه هسته‌ای تهران انجام دهد. اما اگر واشنگتن آماده زندگی در جهانی با سلاح‌های هسته‌ای ایرانی نباشد، ممکن است چاره‌ای جز حمله به ایران—و به‌زودی—نداشته باشد. عقلانیت حکم می‌کند که واشنگتن همزمان با امتحان مسیر دیپلماتیک، برای اقدام نظامی آماده باشد و این تهدید را برای ایران واقعی جلوه دهد.

معایب درگیری با ایران

دلایل زیادی برای امتحان دوباره دیپلماسی وجود دارد. نخست، مقامات آمریکایی مطمئن نیستند که یک حمله نظامی موفق خواهد بود. ایالات متحده و شرکای آن ممکن است توانایی نابود کردن تمامی تأسیسات اصلی هسته‌ای ایران را داشته باشند، اما این تضمینی برای از بین بردن تمام مواد و تجهیزات هسته‌ای کشور نیست.
حمله به ایران ممکن است انگیزه تهران را برای توسعه بازدارندگی بیشتر کند. چنین اقدامی همچنین باعث می‌شود ایران احساس مشروعیت بیشتری برای پیگیری این برنامه‌ها داشته باشد. ایران با داشتن اورانیوم غنی‌شده، عنصر اصلی ساخت بمب را در اختیار دارد و دانش فنی لازم برای ساخت آن را نیز دارد.

معامله‌گری (Dealmaking)

هزینه‌های بالای حمله به ایران به این معناست که ایالات متحده باید بار دیگر دیپلماسی را امتحان کند. دلایلی برای خوش‌بینی وجود دارد که علی‌رغم شرایط ناپایدار، دو کشور می‌توانند به توافقی برسند. دیپلماسی، به هر حال، پیشینه موفقی در کاهش پیشرفت‌های هسته‌ای ایران دارد. تلاش‌های اروپا در اوایل دهه ۲۰۰۰ منجر به تعلیق کوتاه‌مدت فعالیت‌های هسته‌ای ایران شد و زمانی که این توافق‌ها نتوانست در بلندمدت اجرایی شود، روسیه و چین را وادار کرد که از تحریم‌های سازمان ملل حمایت کنند. در سال ۲۰۱۳، طرح اقدام مشترک (Joint Plan of Action) پیشرفت‌های هسته‌ای ایران را متوقف کرد تا دو سال مذاکره که به برجام (JCPOA) منتهی شد، ممکن شود. برجام بخش‌های قابل توجهی از برنامه هسته‌ای ایران را کاملاً متوقف کرد و آن را تحت نظارت‌های بین‌المللی شدیدتر قرار داد.
هرچند این تلاش‌ها در نهایت ناکام ماندند، اما ایران مسئول پایان یافتن توافقات تعلیق‌شده توسط اروپا بود و با این حال، با برجام کاملاً پایبند ماند؛ حتی دولت ترامپ در گزارش‌های اجباری خود به کنگره این پایبندی را تأیید...👇

لینک متن کامل مقاله

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

03 Jan, 06:43


آکسیوس در گزارشی مدعی شد؛ گزینه حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران به بایدن ارائه شده است. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید به بایدن پیشنهاد داد در صورتی که ایرانی‌ها قبل از ۲۰ ژانویه (روز تحلیف ترامپ) به سمت دستیابی به سلاح هسته‌ای حرکت کنند ایالات متحده به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله کند.
@EsfandiarKhodaee

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

01 Jan, 16:21


خلاصه کتاب:
🌎 فرصتهای از دست‌رفته ایران

نوشته: توماس ژونو (Thomas Juneau) سال 2015

"Squandered Opportunity: Neoclassical Realism and Iranian Foreign Policy"

🌿 این کتاب تحلیل دقیقی از سیاست خارجی ایران پس از انقلاب اسلامی ارائه می‌دهد. ژونو با استفاده از چارچوب نظری رئالیسم نئوکلاسیک، توضیح می‌دهد که چگونه ایران فرصت‌های استراتژیک خود را از دست داده است. این کتاب تأکید می‌کند که رفتار سیاست خارجی ایران، تحت تأثیر عوامل داخلی و خارجی، اغلب به جای بهبود موقعیت کشور، منجر به انزوا و هزینه‌های سنگین شده است.

🔹 خلاصه بخش‌های اصلی کتاب:

۱. چارچوب نظری: رئالیسم نئوکلاسیک
ژونو با استفاده از نظریه رئالیسم نئوکلاسیک توضیح می‌دهد که سیاست خارجی کشورها تحت تأثیر عوامل بین‌المللی (مانند توزیع قدرت در نظام جهانی) و عوامل داخلی (مانند ساختار سیاسی و ایدئولوژی) قرار دارد. این چارچوب برای تحلیل رفتار ایران بسیار مناسب است، زیرا ترکیبی از فشارهای خارجی و محدودیت‌های داخلی بر سیاست خارجی ایران تأثیر گذاشته‌اند.

۲. وضعیت ژئوپلیتیکی ایران
ژونو موقعیت استراتژیک ایران را در منطقه‌ای پرتنش بررسی می‌کند. ایران به دلیل منابع غنی انرژی و موقعیت جغرافیایی در مرکز خاورمیانه، فرصت‌های زیادی برای نقش‌آفرینی مثبت در نظام بین‌الملل داشت. با این حال، ژونو معتقد است که سیاست خارجی ایران به جای استفاده از این فرصت‌ها، اغلب باعث انزوای این کشور شده است.

۳. انقلاب اسلامی و تغییر در سیاست خارجی
ژونو توضیح می‌دهد که انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ تغییری اساسی در سیاست خارجی ایران ایجاد کرد. ایدئولوژی انقلابی و تمرکز بر صدور انقلاب، ایران را در تقابل با قدرت‌های بزرگ و همسایگان منطقه‌ای قرار داد. این تغییرات باعث شد ایران فرصت‌های دیپلماتیک و اقتصادی بسیاری را از دست بدهد.

۴. سیاست‌های منطقه‌ای ایران
رفتار ایران در قبال کشورهای منطقه، از جمله حمایت از گروه‌های نیابتی در عراق، سوریه، لبنان و یمن، به دقت تحلیل شده است. ژونو معتقد است که این سیاست‌ها، اگرچه در کوتاه‌مدت قدرت نفوذ ایران را افزایش دادند، اما در بلندمدت منجر به بی‌اعتمادی همسایگان و افزایش فشارهای بین‌المللی شدند.

۵. نقش تحریم‌ها و اقتصاد در سیاست خارجی

تحریم‌های اقتصادی یکی از عوامل کلیدی است که سیاست خارجی ایران را تحت تأثیر قرار داده است. ژونو توضیح می‌دهد که تصمیمات ایران، به‌ویژه در برنامه هسته‌ای، باعث تشدید تحریم‌ها و محدودیت‌های اقتصادی شد. به گفته نویسنده، هدر دادن فرصت‌های استراتژیک در سیاست خارجی یکی از دلایل اقتصاد ضعیف ایران است.

۶. روابط ایران با قدرت‌های بزرگ
ژونو روابط ایران با قدرت‌های جهانی، به ویژه ایالات متحده، روسیه و چین را بررسی می‌کند. رفتار تقابلی ایران با آمریکا و تلاش برای نزدیکی به چین و روسیه، فرصت‌هایی را برای تعاملات سازنده از بین برده است و موجب وابستگی یک‌طرفه جمهوری اسلامی شده است.

۷. نتیجه‌گیری:
ژونو نتیجه می‌گیرد که سیاست خارجی ایران از سال ۱۹۷۹ تاکنون، اغلب بیشتر به ایدئولوژی و منافع کوتاه‌مدت متکی بوده تا واقعیت‌های استراتژیک. این رویکرد باعث شده ایران فرصت‌های زیادی برای تقویت امنیت، اقتصاد و نفوذ خود در نظام بین‌الملل از دست بدهد. به نظر توماس ژونو، ایران با وجود موقعیت ژئوپلیتیکی و منابع استراتژیک، به دلیل سیاست‌های ناکارآمد و تصمیم‌گیری‌های ایدئولوژیک، فرصت‌های ارزشمندی را در عرصه بین‌المللی هدر داده است. کتاب نشان می‌دهد که چگونه تعامل پیچیده بین عوامل داخلی و خارجی بر رفتار ایران تأثیر گذاشته و مسیر سیاست خارجی این کشور را شکل داده است.

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

31 Dec, 07:45


🌎 حتی اگر ایران گروگانها را آزاد می‌کرد، کارتر بر ریگان پیروز نمی‌شد

جیمی کارتر در سن 100 سالگی درگذشت

راسل ال رایلی Russell L Riley
🔹 مجله تایم
🔹 آخرین روز ۲۰۲۴

🌿 گزارش‌های اخیر نشان می‌دهد که واسطه‌های جمهوری‌خواه، از جمله جان کانالی، وزیر خزانه‌داری سابق و فرماندار تگزاس، در بحران گروگان‌های ایران دخالت کردند تا به نفع کارزار ریاست‌جمهوری رونالد ریگان در سال 1980 عمل کنند.

🌿 این گزارش پرسشی اساسی را دوباره مطرح کرده است: آیا جیمی کارتر، رئیس‌جمهوری که در 29 دسامبر 2024 درگذشت، اگر موفق به آزادی گروگان‌ها می‌شد، می‌توانست دوباره انتخاب شود؟
اگرچه پاسخ به این پرسش از نظر تاریخی غیرقابل اثبات است، اما بررسی دقیق‌تر تاریخ نشان می‌دهد که مشکلات سیاسی کارتر بسیار فراتر از بحران ایران بود.

🔹 رشد و سقوط کارتر از نگاه یک سفیر بریتانیایی

پیتر جی، سفیر بریتانیا در ایالات متحده طی دو سال از دوره ریاست‌جمهوری کارتر، یکی از بهترین راویان هم‌عصر مشکلات سیاسی او بود. جی در گزارش‌های محرمانه خود به لندن، شرایط تاریخی خاصی را توصیف کرد که به یک فرماندار ناشناخته جنوبی اجازه داد به ریاست‌جمهوری برسد.

کارتر در زمانی انتخاب شد که آمریکایی‌ها، پس از سال‌ها بحران مداوم مانند جنگ ویتنام و رسوایی واترگیت، خواهان شروعی تازه بودند. جی کارتر را به دلیل اخلاق بی‌نقص، ذهن نافذ و خونسرد و تعهدش به حل مشکلات اساسی تحسین می‌کرد. اما از همان ابتدا، جی شک داشت که آیا کارتر می‌تواند آرمان‌های بلندپروازانه‌اش را به واقعیت سیاسی تبدیل کند.

🔹 مشکلات ساختاری و شخصی کارتر

کارتر در زمانی به قدرت رسید که نهاد ریاست‌جمهوری تضعیف شده بود. مشکلاتی مانند تغییرات در ساختار کنگره و افزایش استقلال قانون‌گذاران، کار را برای کارتر سخت کرده بود. حتی اعضای حزب خودش اغلب در برابر او مقاومت می‌کردند.

علاوه بر مشکلات ساختاری، جی معتقد بود که کارتر درک لازم از چگونگی تأثیرگذاری تصمیماتش بر دیگران را نداشت. او اغلب به جای تلاش برای توضیح سیاست‌های خود، به درستی تصمیماتش بسنده می‌کرد. این ویژگی باعث شد که او به‌عنوان سیاست‌مداری کمتر موفق شناخته شود، هرچند که در حوزه دولتمردی توانایی‌های بیشتری داشت.

🔹 اقتصاد و بحران‌های داخلی

کارتر با تورم بالا، افزایش بهای سوخت و چالش‌هایی از سوی تد کندی درون حزب دموکرات مواجه بود. اگرچه او موفقیت‌هایی مانند توافقات کمپ دیوید را به دست آورد، اما مشکلات اقتصادی مانند شاخص «بدبختی» (مجموع تورم و بیکاری) در دوره او به اوج رسید. این وضعیت باعث شد که او به‌طور فزاینده‌ای ناتوان به نظر برسد.

در سال 1979، سخنرانی معروف او درباره «بحران اعتماد» اگرچه ابتدا خوب دریافت شد، اما اقدامات بعدی او، از جمله درخواست استعفای کل کابینه‌اش، تأثیر مثبت آن را خنثی کرد.

🔹 آیا آزادی گروگان‌ها می‌توانست شرایط را تغییر دهد؟

شواهد نشان می‌دهد که احتمالاً نه. مشکلات کارتر عمیق‌تر از بحران گروگان‌ها بود. شاید اگر تلاش‌های مخفیانه جمهوری‌خواهان برای دخالت در این بحران علنی می‌شد، می‌توانست به ضرر ریگان تمام شود. اما ریگان و تیمش موفق شدند هرگونه دخالت خود را انکار کنند.

در نهایت، جیمی کارتر در انتخابات 1980 به ریگانی با مهارت در بهره‌برداری از «دشمنان آشکار» و ارائه پیام‌های ساده اما مؤثر شکست خورد. کارتر با تمام اخلاقیات و نیت‌های خوبش، نتوانست انتظارات مردم آمریکا را برآورده کند. اما همان‌طور که پیتر جی پیش‌بینی کرد، آمریکا پس از کارتر هم به پیشرفت ادامه داد.

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

30 Dec, 09:08


https://www.instagram.com/internationalandforeignpolicy/profilecard/?igsh=MTZ5bWhnM2psZDJoeA==

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

30 Dec, 03:15


جیمی کارتر، سی و نهمین رییس جمهوری آمریکا که سال 1977 تا سال 1981 در کاخ سفید بود، در 100 سالگی درگذشت.

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

29 Dec, 16:43


🔆 پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه به ابتکار « گروه بررسی مسائل ژئوپولیتیک و استراتژیک خاورمیانه » برگزار می کند:

❇️ موضوع: تحولات نوپدید در ترتیبات ژئو پلیتیک خاورمیانه

🔆 با حضور و بیان ؛

🔺استاد فریدون مجلسی: مترجم و دیپلمات بازنشسته

🔺دکتر حسین علایی ؛استاد دانشگاه امام حسین (ع)

🔺دکتر سید عبدالامیر نبوی: عضو هیئت علمی دانشگاه تهران

🔺دکتر ماشاالله حیدر پور ؛ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد قم

🔺دکتر امین پرتو: پژوهشگر ارشد در پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه

🔺دکتر محمد زندی زیارانی ؛ دبیر گروه بررسی مسائل ژئوپلیتیک و استراتژیک خاورمیانه

🔺مدیر نشست: دکتر امیر هوشنگ میرکوشش ؛ مدیر گروه بررسی مسائل ژئوپلیتیک و استراتژیک خاورمیانه

زمان ؛ شنبه  22 دی ماه 1403 ساعت 15

🏛️ مکان ؛ بلوار کشاورز، خ نادری، پلاک شش

@Imessiran

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

25 Dec, 19:32


‍ هوش مصنوعی و روابط بین الملل
مترجمین:دکتر زهرا شریف زاده و دکتر امیر هوشنگ میر کوشش

کتاب "هوش مصنوعی و روابط بین الملل" به بررسی تأثیر هوش مصنوعی بر روابط بین‌الملل و حوزه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی و نظامی می‌پردازد. مترجمان تأکید دارند که دولت‌ها باید از قدرت هوش مصنوعی غافل نشوند؛ زیرا این فناوری می‌تواند به تهدیدات جدی منجر شود یا برعکس، توانایی‌هایی را برای تهدید موجودیت کشورها فراهم آورد. هوش مصنوعی به عنوان پیشرانی در تحولات جهانی شناخته می‌شود و هنجارهای جدیدی را در روابط انسان-ماشین و ماشین-ماشین شکل می‌دهد. کتاب شامل شانزده مقاله است که نقاط قوت سیاست بین‌المللی کمّی و سنتی را ترکیب می‌کند و به بررسی مسائل نظری و کاربردی هوش مصنوعی در روابط بین‌الملل می‌پردازد. مقالات به تحلیل روش‌های مختلف هوش مصنوعی و کاربردهای آن در مدل‌سازی سیاسی پرداخته و به بررسی پردازش زبان طبیعی به عنوان ابزاری برای تحلیل پدیده‌های سیاسی می‌پردازند. این کتاب به عنوان کاتالیزوری برای نظریه‌سازی جدید در روابط بین‌الملل معرفی می‌شود.

لذا با توجه به اهمیت موضوع هوش مصنوعی در آینده در تمامی ابعاد اعم از اقتصادی،نظامی،سیاسی و فرهنگی بر آن شدیم این مجموعه گرد آوری شده توسط والری.ام.هادسون به زبان فارسی برگردانیم تا بتوانیم از داده های موجود در این مقالات با توجه به شرایط کشورمان از آن بهره لازم و کافی را ببریم.
دکتر زهرا شریف زاده🌺 دکتر امیر هوشنگ میرکوشش
جهت خرید و کسب اطلاع از موجودی با شماره همراه 09155656516 و یا با ایمیل زیر ارتباط برقرار کنید.
[email protected]

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

25 Dec, 11:36


🌎 ترامپ، ونس و حلقه فکری راست جدید

🌿 انتخاب جی. دی. ونس توسط ترامپ به عنوان معاون خود، صرفاٌ انتخاب یک شخص نبود، بلکه انتخاب طیف گسترده‌ای از متفکرین و اندیشکده‌ها بود که همراه ونس به دولت احتمالی ترامپ وارد می‌شوند. این حلقۀ فکری را که می‌توان راست جدید نام نهاد، تفکری نسبتاً مجزا از سایر جمهوری‌خواهان دارند. با ظهور ترامپ، این دسته از متفکرین و اندیشکده‌ها نیز شروع به فعالیت کردند. باورهای این طیف فکری در سخنان و مواضع ترامپ از ۲۰۱۶ تا حال حاضر متجلی شده است: نقد جریان اصلی فراحزبی در سیاست خارجه که حامی نظم جهانی لیبرال است و مبارزه با آنچه که ترامپ مارکسیسم و تفکر چپ می‌خواند.

💢محافظه‌کاری ملی‌ و رویکرد ضدساختاری

🔸نقد کلان‌استراتژی هژمونی لیبرال، شاکلۀ اصلی سیاست خارجه متفکرین راست جدید و ترامپیست است. افرادی همچون پاتریک دنین، یورام هازونی و کوین رابرت که از نزدیکان و اطرافیان ونس محسوب می‌شوند، هم دموکرات‌ها و هم نخبگان درون‌حزبی جمهوری‌خواه را به دلیل دنباله‌روی از سیاست گسترش دموکراسی و ایجاد نظم جهانی لیبرال مورد انتقاد قرار می‌دهد. آنها محافظه‌کاری ملی‌ (NATCON) خود را در مقابل لیبرالیسمی می‌بینند که هم جمهوری‌خواهانه و  هم دموکرات می‌تواند باشد. برجسته‌ترین مثال‌های این تقابل در شکاف میان جمهوری‌خواهان بر سر تصویب حمایت از اوکراین در کنگره یا حمایت معدودی از جمهوری‌خواهان همچون دیک چنی از هریس پدیدار شد. 

🔸افراد دیگری همچون البریج کولبی نیز در راستای منافع ملی آمریکا، خواهان چرخش تمرکز آمریکا از اوکراین به سمت تایوان و چین هستند. ملی‌گرایی آنها در عرصه اقتصاد به نقد تجارت آزاد منجر شده است. با این حال، نت‌کان‌ها به هیچ وجه به انزواگرایی اعتقاد ندارد. مهار چین، حفظ جایگاه ابرقدرتی آمریکا، منوط‌کردن ماندن در ناتو به اینکه اروپایی‌ها سهم منصفانه دفاعی خود را پرداخت کنند و حمایت سرسختانه از اسرائیل، دلایلی بر نقض انزواگرایی آنهاست.

💢بازگشت به مسیحیت

🔸مبارزه با لیبرالیسم، وجه داخلی نیز دارد. دنین پیشنهاد حکومت آریستوپوپولیستی را می‌دهد که در آن جنبشی مردمی از پایین، تحت هدایت نخبگان راست جدید و حامی پروتستانیزم، نخبگان دموکرات و چپ را که علیه فرهنگ مسیحی سیاستگذاری می‌کنند سرنگون کنند. این نخبگان، حکومت جدیدی را برای احیای ارزش‌های مسیحی غرب ایجاد می‌کنند. کوین رابرت، رئیس بنیاد هریتیج، اعلام کرده است که هدف پروژه ۲۰۲۵، نهادینه‌کردن ترامپیسم در ساختار سیاسی آمریکا است. سهراب احمری، از نزدیکان ونس و یک ایرانی‌الاصل، خواستار مبارزه‌ای جدی‌تر با ترقی‌خواهی در آمریکاست. تمامی این موارد حکایت از تلاش ترامپیست‌ها برای تغییر نخبگان حاکم در آمریکا را دارد تا آمریکا سنت‌های دیرینه خود در فرهنگ مسیحی، خانواده و ... را بازگرداند. 

💢اندیشکده‌های راست جدید

🔸با آغاز ریاست جمهوری ترامپ، به سرعت مجموعه‌ای از اندیشکده‌هایی بوجود آمدند که هدف آنها بسط تفکرات راست جدید در حزب جمهوری‌خواه بود. به عنوان مثال، اندیشکدۀ ابتکار ماراتن (تأسیس: ۲۰۲۰) که توسط البریج کولبی و وس میچل ایجاد شد، بیشتر بر روی مهار چین و چرخش از اروپای شرقی به سمت تایوان تمرکز دارد. مؤسسه سیاست اول آمریکا (تأسیس: ۲۰۲۱) از جمله اندیشکده‌هایی است که ارتباط نزدیکی با جمهوری‌خواهان کنگره دارد. اشخاص مهمی همچون ایوانکا ترامپ، جراد کوشنر به عنوان مشاور در این اندیشکده فعالیت می‌کنند.

🔸‌ اندیشکده American Compass  در سال ۲۰۲۰ توسط اوران کَس – از دیگر نزدیکان ونس- تأسیس شد و با سایر مؤسسات راست همچون بنیاد خانواده والتون و امریکن انترپرایز ارتباط دارد. تلاش این اندیشکده، بسط محافظه‌کاری جدیدی است که ترامپ از ۲۰۱۶ آغاز کرد. اندیشکده ادموند برک (تأسیس: ۲۰۱۸) نیز که ارتباط نزدیکی با بنیاد هریتیج دارد در همین راستا حرکت می‌کند و یورهام هازونی در آن فعالیت دارد. این اندیشکده از سال ۲۰۲۰ در حال برگزاری کنفرانس‌های محافظه‌کاری ملی است.

💢جمع‌بندی

موفقیت انتخاباتی ترامپ، صرفاٌ بخاطر شخصیت و رفتار جنجالی‌اش نبود. او باعث ایجاد جناح و تفکر جدیدی درون جمهوری‌خواهی شد که رنگ‌وبوی ملی‌گرایانه داشت. اقدامات ترامپ در هشت سال گذشته، باعث ایجاد مجموعه بزرگی شده است که اندیشکده‌ها، حامیان مالی و متفکران محافظه‌کار جدید صرفاً بخشی از آن هستند و با پشتیبانی بخشی از افکار عمومی به پیش می‌رود تا جناح جدیدی را در جمهوری‌خواهی ایجاد کند. هرچند که هنوز هم این جناح نوظهور نسبت به جمهوری‌خواهان سنتی، در اقلیت محسوب می‌شود و تنها به واسطه شخص ترامپ قدرت بیشتری پیدا کرده است؛ اما حتی پس از پایان زندگی سیاسی ترامپ، باید آمادۀ تداوم فعالیت ترامپیسم بود.
منبع: اندیشکده تهران
@InstituteTehran

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

22 Dec, 14:41


🌐 ترامپ، ونس و حلقه فکری راست جدید

#تحلیل_کوتاه

🔸انتخاب جی. دی. ونس توسط ترامپ به عنوان معاون خود، صرفاٌ انتخاب یک شخص نبود، بلکه انتخاب طیف گسترده‌ای از متفکرین و اندیشکده‌ها بود که همراه ونس به دولت احتمالی ترامپ وارد می‌شوند. این حلقۀ فکری را که می‌توان راست جدید نام نهاد، تفکری نسبتاً مجزا از سایر جمهوری‌خواهان دارند. با ظهور ترامپ، این دسته از متفکرین و اندیشکده‌ها نیز شروع به فعالیت کردند. باورهای این طیف فکری در سخنان و مواضع ترامپ از ۲۰۱۶ تا حال حاضر متجلی شده است: نقد جریان اصلی فراحزبی در سیاست خارجه که حامی نظم جهانی لیبرال است و مبارزه با آنچه که ترامپ مارکسیسم و تفکر چپ می‌خواند.

💢محافظه‌کاری ملی‌ و رویکرد ضدساختاری

🔸نقد کلان‌استراتژی هژمونی لیبرال، شاکلۀ اصلی سیاست خارجه متفکرین راست جدید و ترامپیست است. افرادی همچون پاتریک دنین، یورام هازونی و کوین رابرت که از نزدیکان و اطرافیان ونس محسوب می‌شوند، هم دموکرات‌ها و هم نخبگان درون‌حزبی جمهوری‌خواه را به دلیل دنباله‌روی از سیاست گسترش دموکراسی و ایجاد نظم جهانی لیبرال مورد انتقاد قرار می‌دهد. آنها محافظه‌کاری ملی‌ (NATCON) خود را در مقابل لیبرالیسمی می‌بینند که هم جمهوری‌خواهانه و هم دموکرات می‌تواند باشد. برجسته‌ترین مثال‌های این تقابل در شکاف میان جمهوری‌خواهان بر سر تصویب حمایت از اوکراین در کنگره یا حمایت معدودی از جمهوری‌خواهان همچون دیک چنی از هریس پدیدار شد.

🔸افراد دیگری همچون البریج کولبی نیز در راستای منافع ملی آمریکا، خواهان چرخش تمرکز آمریکا از اوکراین به سمت تایوان و چین هستند. ملی‌گرایی آنها در عرصه اقتصاد به نقد تجارت آزاد منجر شده است. با این حال، نت‌کان‌ها به هیچ وجه به انزواگرایی اعتقاد ندارد. مهار چین، حفظ جایگاه ابرقدرتی آمریکا، منوط‌کردن ماندن در ناتو به اینکه اروپایی‌ها سهم منصفانه دفاعی خود را پرداخت کنند و حمایت سرسختانه از اسرائیل، دلایلی بر نقض انزواگرایی آنهاست.

💢بازگشت به مسیحیت

🔸مبارزه با لیبرالیسم، وجه داخلی نیز دارد. دنین پیشنهاد حکومت آریستوپوپولیستی را می‌دهد که در آن جنبشی مردمی از پایین، تحت هدایت نخبگان راست جدید و حامی پروتستانیزم، نخبگان دموکرات و چپ را که علیه فرهنگ مسیحی سیاستگذاری می‌کنند سرنگون کنند. این نخبگان، حکومت جدیدی را برای احیای ارزش‌های مسیحی غرب ایجاد می‌کنند. کوین رابرت، رئیس بنیاد هریتیج، اعلام کرده است که هدف پروژه ۲۰۲۵، نهادینه‌کردن ترامپیسم در ساختار سیاسی آمریکا است. سهراب احمری، از نزدیکان ونس و یک ایرانی‌الاصل، خواستار مبارزه‌ای جدی‌تر با ترقی‌خواهی در آمریکاست. تمامی این موارد حکایت از تلاش ترامپیست‌ها برای تغییر نخبگان حاکم در آمریکا را دارد تا آمریکا سنت‌های دیرینه خود در فرهنگ مسیحی، خانواده و ... را بازگرداند.

💢اندیشکده‌های راست جدید

🔸با آغاز ریاست جمهوری ترامپ، به سرعت مجموعه‌ای از اندیشکده‌هایی بوجود آمدند که هدف آنها بسط تفکرات راست جدید در حزب جمهوری‌خواه بود. به عنوان مثال، اندیشکدۀ ابتکار ماراتن (تأسیس: ۲۰۲۰) که توسط البریج کولبی و وس میچل ایجاد شد، بیشتر بر روی مهار چین و چرخش از اروپای شرقی به سمت تایوان تمرکز دارد. مؤسسه سیاست اول آمریکا (تأسیس: ۲۰۲۱) از جمله اندیشکده‌هایی است که ارتباط نزدیکی با جمهوری‌خواهان کنگره دارد. اشخاص مهمی همچون ایوانکا ترامپ، جراد کوشنر به عنوان مشاور در این اندیشکده فعالیت می‌کنند.

🔸‌ اندیشکده American Compass در سال ۲۰۲۰ توسط اوران کَس – از دیگر نزدیکان ونس- تأسیس شد و با سایر مؤسسات راست همچون بنیاد خانواده والتون و امریکن انترپرایز ارتباط دارد. تلاش این اندیشکده، بسط محافظه‌کاری جدیدی است که ترامپ از ۲۰۱۶ آغاز کرد. اندیشکده ادموند برک (تأسیس: ۲۰۱۸) نیز که ارتباط نزدیکی با بنیاد هریتیج دارد در همین راستا حرکت می‌کند و یورهام هازونی در آن فعالیت دارد. این اندیشکده از سال ۲۰۲۰ در حال برگزاری کنفرانس‌های محافظه‌کاری ملی است.

💢جمع‌بندی

موفقیت انتخاباتی ترامپ، صرفاٌ بخاطر شخصیت و رفتار جنجالی‌اش نبود. او باعث ایجاد جناح و تفکر جدیدی درون جمهوری‌خواهی شد که رنگ‌وبوی ملی‌گرایانه داشت. اقدامات ترامپ در هشت سال گذشته، باعث ایجاد مجموعه بزرگی شده است که اندیشکده‌ها، حامیان مالی و متفکران محافظه‌کار جدید صرفاً بخشی از آن هستند و با پشتیبانی بخشی از افکار عمومی به پیش می‌رود تا جناح جدیدی را در جمهوری‌خواهی ایجاد کند. هرچند که هنوز هم این جناح نوظهور نسبت به جمهوری‌خواهان سنتی، در اقلیت محسوب می‌شود و تنها به واسطه شخص ترامپ قدرت بیشتری پیدا کرده است؛ اما حتی پس از پایان زندگی سیاسی ترامپ، باید آمادۀ تداوم فعالیت ترامپیسم بود.

اندیشکده تهران
🌐https://institutetehran.com/art/135
🌐@InstituteTehran
🌐 instagram.com/institutetehran1

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

21 Dec, 19:27


ولادت بانوی مهربانی ها، کوثر عالم، حضرت زهرا (س ) بر مادران، بانوان و رهروان آن حضرت مبارک🌺

https://t.me/AmericanForiegnPolicy

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

16 Dec, 17:04


🔊فایل صوتی

همه چیز درباره معامله با ترامپ

🔶 بخش اول گفتگوی رحمان قهرمان‌پور و هادی خسروشاهین

🔻رحمان قهرمان‌پور: شرایط نسبت گذشته تغییر کرده است. خاورمیانه بعد از ماجرای ۱۱ سپتامبر اولویت اول آمریکا بود و وارد آن شد. اما امروز اولویت اول آمریکا، هم برای هر دو حزب سیاسی آن و هم نزد افکار عمومی، مسئله چین است،‌ نه خاورمیانه و جریان غالب در آمریکا خواهان توافق با ایران نیست.

🔻هادی خسروشاهین:
خاورمیانه‌ستیزی در پایگاه رای آقای ترامپ موج می‌زند. برای پرداختن به ارجحیت آمریکا که همان رقابت با چین است، ترامپ مجبور خواهد بود بخش مهمی از تاسیسات و دارایی‌های خود را از خاورمیانه آزاد کند. این مستلزم رویکردی جایگزین گذشته و حل مسئله با ایران است.

📺 ویدیو یوتیوب



.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @AzadSocial
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

15 Dec, 11:42


🔰 موسسه ایران مهر برگزار می‌کند:

▪️ کارگاه روش های پژوهش کیفی ۲: (۸ جلسه)

▫️مدرس: دکتر رکسانا نیکنامی
عضو هیئت‌علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران


🔹 سرفصل های دوره :
۱- تحلیل روایت narrative analysis
۲-تئوری داده بنیاد grounded theory
۳-کنش پژوهی action research
۴-تحلیل ریشه شناسی genealogy
۵-نشانه شناسی semiology
۶-ردیابی فرآیند process tracking
۷-روش‌های تحلیل راهبردی 1 Strategic Analysis
۸-روش‌های تحلیل راهبردی 2 Strategic Analysis
📆 از ۹ دی ماه ۱۴۰۳ ، یکشنبه ها، ساعت: ۱۷ تا ۱۹، به مدت ۸ جلسه  ، ظرفیت پذیرش ۲۰ نفر
📍 خانه اندیشه‌ورزان

🔗 لینک ثبت‌نام:
https://evnd.co/JBT9J

🔸 اطلاعات بیشتر ، پرداخت اقساطی و اطلاع از شرایط تخفیف برای اندیشکده‌ها از طریق شماره تلفن یا آیدی زیر اقدام فرمایید:
09122459042
@chenari_1

#رویداد

🔻مرکز مطالعات ایران مهر:
🆔 @iranmehr_sc

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

13 Dec, 09:17


🔴 وال‌استریت‌ ژورنال می‌گوید #ترامپ در حال بررسی حمله هوایی به تأسیسات هسته‌ای #ایران است

روزنامه وال‌استریت ژورنال به نقل از چند فرد نزدیک به تیم انتقالی رئیس‌جمهور برگزیده آمریکا، نوشته که ترامپ و همکارانش که سرنگونی حکومت #بشار_اسد را بررسی می‌کنند،، در حال بررسی گزینه‌هایی برای جلوگیری از توانایی ایران در ساخت سلاح هسته‌ای، از جمله حملات هوایی پیشگیرانه‌اند.

🔻افزایش فشار نظامی از طریق اعزام نیرو، جنگنده‌ها و کشتی‌های بیشتر به #خاورمیانه، فروش تسلیحات پیشرفته به #اسرائیل مانند بمب‌های سنگرشکن و تقویت توان آن برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران، گزینه‌های مطرح در این باره است.

🔻 وال‌استریت ژورنال نوشت که گزینه دیگر استفاده از تهدید نیروی نظامی همراه با تحریم‌ها به منظور وادار کردن #تهران به تصمیم‌گیری دیپلماتیک است.

https://www.wsj.com/world/middle-east/trump-iran-plan-nuclear-weapons-def26f1d

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

13 Dec, 04:30


🔵 رویترز به نقل از منابع آگاه نوشت، #دونالد_ترامپ، رئیس‌جمهور برگزیده #آمریکا می‌خواهد #ریچارد_گرنل، رئیس سرویس اطلاعاتی دولت نخست خود را برای سمت نماینده ویژه در امور ایران معرفی کند

🔹 این خبرگزاری بریتانیایی می‌نویسد ترامپ هنوز درباره مقامات مرتبط با پرونده ایران تصمیم نهایی را نگرفته است. ریچارد گرنل مواضع سرسختانه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران دارد.


https://www.reuters.com/world/us/trump-considers-ex-intelligence-chief-richard-grenell-iran-position-sources-say-2024-12-12/

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

11 Dec, 18:36


⭕️ فاکس‌نیوز می‌گوید بایدن معافیت ۴ماهه #عراق را از تحریم #ایران تمدید کرده است

▫️خبرگزاری فاکس‌نیوز گزارش داده دولت #جو_بایدن مقررات معافیت از تحریم‌هایی را که به ایران اجازه دریافت حدود ۱۰ میلیارد دلار از عراق را می‌دهد تمدید کرده است.

🔹فاکس‌نیوز گزارش داده اقدام دولت بایدن تنها دو روز پس از پیروزی ترامپ در انتخابات رخ داده است.

https://www.foxnews.com/politics/biden-admin-extends-10b-iran-sanctions-waiver-2-days-after-trump-election-win

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

10 Dec, 03:41


🌎 سقوط دولت اسد؛ تغییر ژئوپلیتیک خاورمیانه و چالش‌های پیش رو

@Americana_ir
🔹روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی درباره اوضاع خاورمیانه و سقوط دولت بشار اسد نوشت: سقوط حکومت بشار اسد، تحولی ژرف در معادلات سیاسی خاورمیانه رقم زده که می‌تواند آینده منطقه را دستخوش تغییرات اساسی کند. این روند غافلگیرکننده، مقامات آمریکایی را که همچنان بر توان مقاومت اسد باور داشتند، شگفت‌زده کرده است.

🔹شورش علیه حکومت بشار اسد توازن قدرت در سوریه را به چالش کشیده و ایران و روسیه را با خطر جدی مواجه کرده است. ایران اینک با دو گزینه دشوار روبروست: مذاکره با ایالات متحده یا دستیابی به سلاح هسته‌ای برای بقا. روسیه نیز در آستانه از دست دادن پایگاه دریایی راهبردی خود در مدیترانه قرار گرفته است.

🔹نیروهای آمریکایی هم‌اکنون در سوریه برای مواضع استراتژیک عملیات می‌کنند و حضور نظامی خود را حفظ کرده‌اند. آینده سوریه به این بستگی دارد که گروه‌های شورشی می‌توانند از تبدیل کشور به یک دولت ناکام جلوگیری کنند و قدرت‌های بین‌المللی، به‌ویژه آمریکا و ایران، چه واکنشی به این تحولات نشان خواهند داد.. متن اصلی مقاله

🔗 لینک منبع
With Assad Gone, a Brutal Dictatorship Ends. But the New Risks Are Huge.

The overthrow of the Assad government could mean Russia’s bases in Syria are closed and Iran’s pathway to Hezbollah is cut off. Now Iran, newly vulnerable, will have to decide between negotiation and the bomb.

By David E. Sanger

For years, the American strategic map of the Middle East was dominated by Iran at the center of power of a “Shia crescent,” with Syria as the funnel..

🔗 لینک متن کامل در نیویور‌ک‌تایمز

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

08 Dec, 09:08


گفت و گوی سیاسی رادیو گفت و گو، پخش زنده

تحلیل تحولات میدانی سوریه

کارشناس: دکتر مهدی کردی

یکشنبه هجدهم آذر 1403، ساعت هفده و نیم بعد از ظهر

رادیو گفت‌وگو موج اف ام : ردیف 103.5

https://t.me/AmericanForiegnPolicy

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

08 Dec, 07:53


واکنش دونالد ترامپ به سقوط رژیم اسد:

اسد رفت. او از کشورش فرار کرده است. محافظ او، روسیه به رهبری ولادیمیر پوتین، دیگر علاقه ای به محافظت از او نداشت. هیچ دلیلی برای حضور روسیه در وهله اول وجود نداشت. آنها تمام علاقه خود را به سوریه به دلیل اوکراین از دست دادند، جایی که نزدیک به 600,000 سرباز روسی مجروح یا کشته شده بودند، در جنگی که هرگز نباید شروع می شد و می توانست برای همیشه ادامه یابد. روسیه و ایران در حال حاضر در وضعیت ضعیفی هستند، یکی به دلیل اوکراین و اقتصاد بد، دیگری به دلیل اسرائیل و موفقیت های جنگی آن. به همین ترتیب، زلنسکی و اوکراین مایلند معامله ای انجام دهند و جنون را متوقف کنند. آنها به طرز مضحکی 400،000 سرباز و بسیاری غیرنظامیان را از دست داده اند. باید فورا آتش بس برقرار شود و مذاکرات آغاز شود. بسیاری از زندگی‌ها به‌طور غیرضروری تلف می‌شوند، بسیاری از خانواده‌ها ویران می‌شوند، و اگر ادامه پیدا کند، می‌تواند به چیزی بسیار بزرگ‌تر و بسیار بدتر تبدیل شود. من ولادیمیر را خوب می شناسم. این زمان او برای عمل است. چین می تواند کمک کند. جهان منتظر است!

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

07 Dec, 18:23


🌎 ترامپ: سوریه به ما ربطی ندارد و نباید دخالت کنیم
@Americana_ir
نخستین واکنش ترامپ به تحولات سوریه:
«مبارزان مخالف در سوریه با حرکتی بی‌سابقه، کنترل کامل چندین شهر را به دست گرفته‌اند و در یک حمله گسترده اکنون به حومه دمشق رسیده‌اند و به‌وضوح برای اقدامی بزرگ علیه اسد آماده می‌شوند. روسیه، به دلیل درگیری‌های سنگین در اوکراین و از دست دادن بیش از ۶۰۰,۰۰۰ سرباز در آنجا، توانایی جلوگیری از این پیشروی واقعی در سوریه، کشوری که سال‌ها از آن حمایت کرده، را ندارد ... سوریه به‌هم‌ ریخته است و دوست ما نیست. ایالات متحده نباید هیچ‌گونه دخالتی در این موضوع داشته باشد. این نبرد ما نیست. بگذارید اوضاع به حال خود پیش برود. درگیر نشوید!»
@EsfandiarKhodaee

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

07 Dec, 14:51


🌐 مایک والتز؛ یک نظامی در لباس مشاور امنیت ملی

#تحلیل_کوتاه

🔹 ترامپ علاقه خاصي در گماردن افراد با سوابق نظامی به پست‌های سیاسی-امنیتی حیاتی دارد و از چهار مشاور امنیت ملی در دوره نخست ترامپ، تنها رابرت اوبرایان سابقه نظامی نداشت. انتخاب جدید او برای این سمت، مایک والتز، سرهنگ نیروی ویژه ارتش آمریکا در افغانستان است. نمی‌توان انکار کرد که روحیه نظامی‌گری او بر نوع نگاهش نسبت به مسائل کنونی آمریکا در جهان تأثیر گذار است. والتز همچون بسیاری از سیاستمداران آمریکا، چین، روسیه و ایران را محور اصلی تهدیدات علیه آمریکا می‌داند و راهکارهایی را برای مقابله با آنها بیان کرده است.

💢صلح از طریق قدرت و بازدارندگی

🔸والتز در قبال ایران معتقد است که تنها راه ثبات در خاورمیانه این است که پاسخ هرگونه اقدام ایران و گروه‌های همسو علیه نیروهای آمریکا را با قدرت و شدت داد تا بازدارندگی مؤثر تحقق یابد. او اخیراً بیان داشته که آتش‌بس در غزه، راه حل نهایی نیست و اسرائیل باید بر روی ایران تمرکز کند. شاید در بلندمدت، آمریکا به رویکرد فشار حداکثری یه جای تقابل نظامی بازگردد؛ اما از دیدگاه تیم ترامپ و مخصوصاً والتز، جنگ کنونی در منطقه این پنجره فرصت را برای آمریکا باز کرده است تا برای همیشه مسئله هسته‌ای ایران را حل کند.

🔸والتز در قبال چین -به عنوان مهم‌ترین تهدید آمریکا- هم رویکرد مشابهی دارد. اگرچه ترس از نبرد هسته‌ای باعث می‌شود که او مخالف اقداماتی باشد که ممکن است به درگیری نظامی با چین بیانجامد اما چند راهکار را برای مقابله با این قدرت نوظهور ارائه می‌دهد؛ از جمله افزایش کمک‌های تسلیحاتی به اوکراین و نوسازی ارتش آمریکا برای منصرف کردن چین از اشغال تایوان و همچنین تقویت ائتلاف با کشورهای حوزۀ اقیانوسیه. در مورد مسئله جنگ اوکراین، او از حامیان کمک نظامی به کی‌یف بوده و بایدن را به علت سستی در ارسال تجهیزات پیشرفته به اوکراین مورد انتقاد قرار می‌دهد. او معقتد است که عدم‌ ارسال چنین کمک‌هایی باعث آغاز جنگ شد؛ هرچند که بر غیرمنصفانه‌بودن سهم کمک‌های آمریکا نیز تأکید می‌کند.

💢تمرکز بر ناآرامی‌های داخلی

🔸یکی از راهکارهای او در کتابش، «حقایق سخت»، برای مقابله با ایران و چین، یکسان است: تمرکز بر جنبش‌ها و ناآرامی‌های داخلی برای انحراف تمرکز این دو کشور. والتز معقتد است برای تضعیف توان سپاه پاسداران در منطقه، باید به جنبش‌های حقوق بشری و قومی (همچون کردها، بلوچ‌ها و اعراب) در داخل ایران کمک کرد و معتقد است که دولت بایدن نتوانست از اعتراضات ۱۴۰۱ در ایران استفاده درستی بکند. از نظر او «هر چه رژیم بیشتر در داخل متمرکز شود، انرژی و منابع کمتری برای خرج کردن در خارج دارد.»

🔸والتز باور دارد که حزب کمونیست چین هم آسیب‌پذیری مشابهی دارد. تبتی‌ها و اویغورها از منظر او پتانسیل بالایی برای مبارزه با حزب کمونیست چین دارند؛ چراکه به گفته او به دنبال حقوق بشر و آزادی‌های اساسی هستند و آمریکا می‌تواند از آنها حمایت کند. «چیزی که حزب کمونیست چین بیش از همه از آن می ترسد، مردم این کشور است، نه نیروی هوایی ایالات متحده.» البته او تاکنون به طور علنی به تغییر رژیم در هر دو کشور اشاره نکرده است و بیشتر هدف بهره‌برداری از مسائل داخلی برای تضعیف دشمنان آمریکا را دارد.

💢جمع‌بندی

مایک والتز، به‌عنوان یک نظامی باسابقه و سیاستمدار، دیدگاه‌های خود را بر اساس ترکیبی از تجربه عملیاتی و استراتژی‌های ژئوپلیتیک شکل داده است. او با تاکید بر «بازدارندگی از طریق قدرت»، به دنبال تقویت جایگاه آمریکا در برابر تهدیدات جهانی، به‌ویژه از سوی ایران، چین و روسیه است. رویکرد او، نه‌تنها بر پاسخ قاطع به اقدامات خصمانه متمرکز است، بلکه بهره‌برداری هوشمندانه از ناآرامی‌های داخلی این کشورها را نیز به‌عنوان ابزاری برای تضعیف توانایی‌های آنان در سیاست خارجی پیشنهاد می‌دهد. والتز، با نقد عملکرد بایدن خواستار راهبردهایی است که علاوه بر تقویت ائتلاف‌های بین‌المللی، به مهار تهدیدات ناشی از این قدرت‌ها منجر شود. راهکارهای او در واقع مبتنی بر برنامه‌ریزی بلندمدت برای کاهش نفوذ و توانایی دشمنان آمریکا در سطح جهانی دارد.

اندیشکده تهران
@InstituteTehran
🌐 instagram.com/institute.tehran1

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

04 Dec, 14:04


در حریم فاطمیه مرغ دل پر میزند
ناله از مظلومی زهرای اطهر میزند
فرا رسيدن ايام فاطميه و شهادت ام ابيها حضرت فاطمه زهرا(س) تسليت باد.

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

04 Dec, 07:49


🌎 با بازگشت ترامپ، شاه عبدالله هم به شعار "اول اردن" خود می‌اندیشد

🌿 عبدالله پادشاه اردن بیش از ده سال قبل از اینکه ترامپ از شعار "اول آمریکا" America First بگوید، شعار الاردن اولاً را مطرح کرده. آن روزها منظور او از شعار (اول اردن) این بود که رفاه و پیشرفت اردن اولویت دارد بر اوضاع مردم فلسطین و عراق که آن روزهای ۲۰۰۳ تحت اشغال آمریکا بود. مقاله انگلیسی فارن افرز در این زمینه را مطالعه کنید👇

🌎 With Trump back, King Abdullah is thinking about ‘Jordan First’

Aaron Magid

🌿 More than a decade before Donald Trump descended upon the golden escalator to announce his first presidential campaign, King Abdullah launched an initiative called “Jordan First,” or al-Urdun Awalan in Arabic. Billboards nationwide were plastered with the new slogan in an attempt to strengthen Jordanian nationalism. Citizens across the Hashemite Kingdom were outraged over the looming 2003 US invasion of Iraq and the high Palestinian death toll during the Second Intifada..👇
لینک متن کامل مقاله انگلیسی

@EsfandiarKhodaee

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

03 Dec, 10:11


♦️دونالد ترامپ در سال ۲۰۲۵ با خاورمیانه چه خواهد کرد؟
◾️موسسه خاورمیانه
📝برایان کاتولیس، آتنا ماستوف

#تهران_ریویو

🔸بازگشت دوباره ترامپ به قدرت در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ در شرایطی خواهد بود که دولت او در منطقه خاورمیانه با آشوب و آشفتگی تمام عیاری مواجه خواهد بود. بیش از یک سال درگیری در نوار غزه و لبنان، همچنین بحران اخیر در سوریه از جمله مسائلی است که امتداد آن به دولت او نیز خواهد رسید. تهدیدهای ایران و شبکه نیابتی منطقه‌ای آن همچنان ادامه خواهد داشت. در این میان رویکرد احتمالی ترامپ و ونس نسبت به خاورمیانه می‌تواند در برآوردهای آینده بازیگران تاثیرگذار باشد. مطالب زیر چکیده و خلاصه‌ای از مواضع ترامپ و ونس نسبت به مسئله ایران و مسئله فلسطین-اسرائیل و سناریوهای محتمل آن است.

💢مسئله ایران

🔹بررسی مجموعه مواضع ترامپ و ونس در خصوص ایران نشان می‌دهد که ترامپ معتقد است در دولت او با کاهش درآمدها و ورشکسته نمودن ایران، افزایش حمایت‌ها از اسرائیل و ایجاد بازدارندگی، ایران توانایی اقدامات تهاجمی علیه اسرائیل را نخواهد داشت. همچنین تهدید هسته‌ای ایران را بسیار جدی می‌داند و به‌صورت جدی مانع دسترسی ایران به بمب هسته‌ای خواهد شد. وی همچنین امکان توافق با ایران را حتی در حد توافقی مثل ابراهیم نیز کاملا محتمل می‌داند.

💢مسئله فلسطین-اسرائیل

🔹ترامپ در این مسئله خود را به شدت حامی اسرائیل نشان داده است. او بر ضرورت حمایت شدید از اسرائیل، حمایت همه‌جانبه از حق دفاع اسرائیل و فراهم کردن زمینه برای اسرائیل جهت «تمام کردن کار» تاکید کرده است. همچنین اشاره تفاخرآمیز او به قرارداد ابراهیم نشان‌دهنده تمایل ترامپ بر تداوم سیاست عادی‌سازی روابط است.

💢 دوراهی سیاست خارجی حزبی یا فراحزبی

🔹در بلندمدت دو سناریو برای سیاست خارجی ایالات متحده در خاورمیانه وجود دارد:

1️⃣ سناریو اول (تداوم وضع موجود): ا
ین سناریو که بیشتر محتمل است، به دلیل تداوم اختلافات حزبی و ایدئولوژیک بین جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها، سیاست خارجی ایالات متحده به‌ویژه در خاورمیانه به یک موضوع قطبی و حزبی تبدیل خواهد شد. این وضعیت که در ۲۵سال گذشته وجود داشته، مانع از اتخاذ سیاست‌های پایدار و هماهنگ در منطقه خاورمیانه شده و به اختلال و آشفتگی در عملکرد ایالات متحده در منطقه منجر خواهد شد. هرچند نمایش قدرت‌مند حزب جمهوری‌خواه در رقابت‌های کنگره از جمله بازپس‌گیری سنا ممکن است منجر به تقویت بیشتر نقش جمهوری‌خواهان شود.

2️⃣ سناریو دوم (همکاری فراحزبی): در این سناریوی کمتر محتمل، هر دو حزب به این نتیجه می‌رسند که دشمنان ایالات متحده از جمله ایران، در تلاش هستند تا اختلافات داخلی آمریکا را تشدید و از آن بهره‌برداری کنند. در این صورت، ممکن است دو حزب به سمت همکاری‌های بیشتر در زمینه سیاست خارجی، به‌ویژه در قبال ایران و خاورمیانه حرکت کنند که منجر به رویکردی موثر و پایدارتر در سیاست‌خارجه بلند مدت ایالات‌متحده خواهد شد.

💢نتیجه‌گیری

مواضع ترامپ نشان‌دهنده رویکردی تهاجمی وی در حمایت از اسرائیل و تلاش او برای محدود کردن نفوذ ایران است. با این حال، آینده سیاست ایالات‌متحده در خاورمیانه بستگی به تحولات داخلی آمریکا و چگونگی تعامل دو حزب در این زمینه خواهد داشت. البته شایان ذکر است که ترامپ و ونس تاکنون برنامه عملی مشخصی برای رسیدن به این اهداف اعلام نکردند و تنها به بیان کلی اهداف خود اکتفاء کرده‌اند.

اندیشکده تهران
@InstituteTehran
🌐 instagram.com/institutetehran1

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

26 Nov, 18:29


📡🍁بهترین کانال‌‌ها برای آگاهی عمیق از رویدادهای جهان پیرامون


🌎 اندیشکده اقبال‌؛ اندیشکده تخصصی پاکستان
@andishkadehiqbal

🌎 کانال علم سیاست
@PoliticalScience_ir

🌎 برگزاری دوره های فن ترجمه از گوگل میت
@policyinact

🌎 درس‌گفتار علوم سیاسی و روابط بین‌الملل
@ecopolitist

🌎 کتابخانه تخصصی روابط بین الملل
@ir_Texts

🌎 سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه
@AmericanForiegnPolicy

🌎 ژئواکونومیک نیوز
@GeoecoNEWS

🌎 اوراسیا پست، اخبار و تحلیل - چین و روسیه CIS
@EurasiaPost

🌎 اندیشکده مطالعات حاکمیت و روابط بین‌الملل
@GovernanceStudies

🌎 روسکیی چاس
@RusskiyChas

🌎 اقتصاد آفریقا
@EcoAfrican

🌎 سرحدات - در فرهنگ بیرون از مرزها چه میگذرد؟
@sarhaddat

🌎 چین و ماچین 🇨🇳🇨🇳🇨🇳
@china_Reivew

🌎 رازفیلم/دانلود فیلم و مستند سیاسی اجتماعی فرهنگی
@razfilmweb

🌎 کانال مطالعات سوریه
@hdrhbb1

🌎 لوموند دیپلماتیک Le Monde diplomatique
@mondediplofa

🌎 اقتصاد سیاسی بین‌الملل
@Inter_Politics

🌎 مطالعات پاکستان
@PakistanStudies

🌎 عربستان از دریچه اخبار 🇸🇦
@KSA_Narrator

🌎 جهان درباره ایران چه می‌گوید؟
@Rasadkhone_in

🌎 تحلیل جنگ های ترکیبی
@warfarehybrid

🌎 کانال مطالعات فرانسه
@FrenchStudiesChannel

🌎 در حقوق بشر حرفه‌ای شوید
@ngoodvv


🍀🌺 هماهنگی برای تبادل
@mrgp_1

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

26 Nov, 07:48


🌎 چماق بزرگ ترامپ ایران را هسته‌ای می‌کند

🔹 مصاحبه War Echo Zone TV با پروفسور جان میرشایمر
🔹 برگردان: ‌شبنم کاظمی

🌿 برای من سخت است تصور کنم روس‌ها در جنگ بین ایالات‌متحده و ایران مستقیماً دخالت کنند، چون آن‌ها به‌شدت درگیر جنگ اوکراین هستند و اینجا موضوع اولویت‌ها مطرح می‌شود. حتماً می‌دانید روس‌ها می‌خواهند به اوکراین رسیدگی کنند، اما فکر نمی‌کنم کسی شک داشته باشد که روس‌ها به ایرانی‌ها کمک خواهند کرد و احتمالاً با گذشت زمان کمک‌هایشان بیشتر و بیشتر خواهد شد. این به آن معناست که ایالات‌متحده و روسیه در ایران و همچنین در اوکراین با یکدیگر درگیر خواهند شد. این وضعیت خوبی نخواهد بود؛ البته ممکن است من اشتباه کنم و روس‌ها فقط به اوکراین کمک کنند. این هم ممکن است.

🌿 واقعیت این است که ایالات‌متحده پر از افرادی است که معتقدند می‌توانیم با سیاست چماق بزرگ همه مشکلات را حل کنیم و هر دشمنی را شکست دهیم. اسرائیلی‌ها هم همین ذهنیت را باور دارند. من متوجه نمی‌شوم چرا نمی‌توانیم بفهمیم که محدودیت‌هایی برای کاری که با نیروی نظامی می‌توان انجام داد، وجود دارد. این فکر که بتوانیم ایران را بزنیم، روسیه را بزنیم، بتوانیم روسیه را در اوکراین شکست دهیم، همه این طرح‌ها نتیجه‌ای جز شکست ندارند. ادامه دادن به این مسیر از نظر من با عقل جور درنمی‌آید.

حتماً به یاد دارید که تا سال ۱۹۸۹، جنگ سرد تمام شده بود و سپس در دسامبر ۱۹۹۱، اتحاد جماهیر شوروی از روی زمین ناپدید شد. فروپاشید. این برای ما یک پیروزی بزرگ بود. این شاهین‌های چین دوست دارند همین کار را با چین کنند. می‌خواهند چین را ویران کنند. دوست ندارند آن را فقط مهار کنند. کسی مثل من به مهار کردن علاقه دارد. من می‌خواهم قدرت چین را مهار کنم تا مطمئن شوم آن‌طور که ما بر نیمکره غربی تسلط داریم، بر شرق آسیا تسلط نداشته باشد، اما فکر می‌کنم باید در سیاست مهار خود بسیار محتاط باشیم و از دنبال کردن سیاست عقبگرد اجتناب کنیم؛ چراکه سیاست عقبگرد در نهایت امکان وارد شدن به جنگ مسلحانه با چینی‌ها را بسیار زیاد می‌کند و این چیزی نیست که ما می‌خواهیم. دوباره برمی‌گردیم به نکته‌ای که درباره دیپلماسی چماق بزرگ گفتم.

باید به یاد داشته باشید که در زمان برجام، توافقنامه کنترل تسلیحات اساسی که دولت اوباما نقش کلیدی در تدوین آن داشت، هم چینی‌ها و هم روس‌ها در تدوین برجام با ما همکاری کردند. روس‌ها و چینی‌ها هیچ علاقه‌ای به گسترش تسلیحات هسته‌ای ندارند و می‌خواستند مانع از هسته‌ای شدن ایران شوند؛ بنابراین در آن مقطع زمانی همه با هم متحد بودیم، اما با توجه به تحولات پس از آن، فکر می‌کنم دو کشور روسیه و چین دیدگاه‌های متفاوتی درباره ایران و سلاح‌های هسته‌ای ایرانی دارند. من فکر نمی‌کنم هیچ‌کدام از این دو کشور مایل باشند مانع از دستیابی ایران به سلاح‌های هسته‌ای شوند؛ بنابراین به نظر من، اگر ایران شروع به حرکت در مسیر هسته‌ای کند، برای ما خیلی دشوار است که برای جلوگیری از این اتفاق، مثل زمان تدوین برجام روس‌ها و چینی‌ها را با خود همراه کنیم. علاوه بر این، فکر می‌کنم روس‌ها و چینی‌ها از هر راهی به ایرانی‌ها کمک خواهند کرد و همان‌طور که پیش‌تر درباره آن صحبت کردیم، این موضوع ممکن است حتی در جبهه هسته‌ای هم صدق کند.

بسیار مهم است که متوجه باشیم سیاست امریکایی‌ها روس‌ها، چینی‌ها، ایرانی‌ها و کره شمالی‌ها را به هم نزدیک‌تر کرده است. آن‌ها اکنون بلوک نسبتاً محکمی تشکیل داده‌اند. اگر ایران شروع به حرکت در مسیر هسته‌ای کند، تعجب نمی‌کنم که چینی‌ها و روس‌ها مخالفتی نکنند. یا اگر چیزی علیه ایران گفتند به شکل معنی‌داری سر حرفشان نایستند؛‌و در نهایت، ایران به سلاح‌های هسته‌ای دست پیدا می‌کند. حتی تعجب می‌کنم که چرا هنوز سلاح هسته‌ای ندارد. اگر من مشاور امنیت ملی ایران بودم، مدت‌ها پیش ایران سلاح هسته‌ای داشت، اما با توجه به مسیری که ما در آن حرکت می‌کنیم و با توجه به دیدگاه‌های افرادی که رئیس‌جمهور ترامپ اخیراً منصوب کرده است، ایرانی‌ها انگیزه‌های بیشتری دارند تا زودتر به سلاح‌های هسته‌ای برسند.

لینک متن کامل مقاله👇
B2n.ir/n12528

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

22 Nov, 15:51


⭕️ بیم #اروپا از آغاز جنگ جهانی سوم و طرح پنهانی و آماده #آلمان در صورت حمله #روسیه به #ناتو

در میان تشدید تنش‌های نظامی و سیاسی میان #روسیه و #ناتو، کشورهای اروپایی با نگرانی بیشتری خود را برای احتمال وقوع جنگ جهانی سوم آماده می‌کنند و اسناد فوق محرمانه فاش‌شده از آلمان نشان می‌دهد که این کشور طرحی جامعی با عنوان «عملیات آلمان» تدوین کرده است.

▫️این طرح شامل آماده‌سازی برای بسیج ۸۰۰ هزار نیروی ناتو، از جمله نیروهای آمریکایی، برای ورود به اوکراین در صورت گسترش درگیری‌هاست. این برنامه هزار صفحه‌ای همچنین جزئیات دقیقی درباره حفاظت از زیرساخت‌های کلیدی، مسیر عبور ۲۰۰ هزار خودروی نظامی و تقویت آمادگی شهروندان از راه نصب ژنراتورهای دیزلی و توربین‌های بادی ارائه داده است. در همین حال، کشورهای دیگر ناتو مانند #سوئد و #نروژ دفترچه‌هایی منتشر کرده‌اند که به شهروندان توصیه می‌کنند چگونه در صورت وقوع جنگ هسته‌ای از خود محافظت کنند.

⬅️ هم‌زمان با شلیک شش موشک دوربرد آمریکایی توسط اوکراین به خاک روسیه برای نخستین‌بار در هزارمین روز جنگ، #ولادیمیر_پوتین آستانه استفاده از تسلیحات هسته‌ای را کاهش داد. او با امضای دکترین هسته‌ای اصلاح‌شده، تأکید کرد که هرگونه حمله متعارف به روسیه توسط کشوری که از حمایت یک قدرت هسته‌ای برخوردار است، به‌عنوان حمله‌ای مشترک تلقی خواهد شد.

⬅️ این دکترین جدید تأکید دارد که روسیه ممکن است در صورت حمله به خاک خود یا تهدیدهای جدی از سوی ائتلاف‌های نظامی مانند ناتو، از تسلیحات هسته‌ای استفاده کند. بر پایه این سند به‌روز شده، روسیه قرار است در برابر حمله هر کشور غیرهسته‌‌ای (مانند اوکراین) که از سوی یک قدرت هسته‌ای پشتیبانی می‌شود نیز به حمله با سلاح اتمی متوسل شود. این تصمیم روسیه نگرانی‌های جهانی را درباره احتمال استفاده از سلاح‌های هسته‌ای افزایش داده است.


▫️ کشورهای ناتو به سرعت به تهدیدهای فزاینده واکنش نشان داده‌اند. #دانمارک از شهروندان خود خواسته است تا برای سه روز مواد غذایی خشک، آب و دارو ذخیره کنند. #فنلاند نیز راهنمایی‌های آنلاین خود را درباره آمادگی برای بحران به‌روزرسانی کرده و فهرستی شامل قرص‌های ید، مواد غذایی آماده طبخ و منابع انرژی جایگزین منتشر کرده است.

▫️ سوئد نیز دفترچه‌هایی برای همه خانوارها فرستاده کرده که دربرگیرنده راهکارهایی برای محافظت در برابر حملات احتمالی هسته‌ای است. پخش این دفترچه‌ها که تنها پنج‌بار از زمان جنگ جهانی دوم منتشر شده‌اند، نشان از نگرانی شدید این کشور درباره تشدید درگیری‌ها دارد.

https://nypost.com/2024/11/20/us-news/secret-german-docs-reveal-wwiii-plans/

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

22 Nov, 07:40


🔻دنیای نتانیاهو کوچک شد

🔹تیتر نیویورک‌تایمز برای خبر حکم بازداشت نتانیاهو

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

22 Nov, 07:39


🔴نظرسنجی

🔻دوستان عزیز دانشجو یا علاقمندان به علوم سیاسی و علوم اجتماعی ممنون می‎شویم در این خصوص نظرتان اعلام فرمایید:

🔻اگر بخواهید در کلاس‎های آزاد، مرتبط با حوزه‎های علوم سیاسی، جامعه شناسی، فلسفه و یا نظایر آن شرکت کنید، چه مباحث و کلاس‎هایی را پیشنهاد می کنید؟

🔻لطفا نظرها و پیشنهادهای خودتان را در بخش کامنتینگ این پست، بنویسید.

🙏 از هم نظری شما سپاسگزاریم.

🔴کانال علم سیاست:
🆔 @PoliticalScience_ir

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

18 Nov, 13:53


🔴 فایننشال‌تایمز فاش کرد: #ترامپ می‌خواهد با اجرای دوباره سیاست‌ #فشار_حداکثری، #ایران را ورشکست کند

🔻 روزنامه فایننشال‌تایمز به نقل از منابع نزدیک به تیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور برگزیده ایالات متحد اعلام کرد که ترامپ قصد بازگرداندن سیاست «فشار حداکثری» علیه جمهوری اسلامی ایران را دارد.

🔻 این منابع فاش کردند که دولت آینده ترامپ قصد دارد تحریم‌های سخت‌تری را به‌ویژه در موضوع صادرات نفت ایران که یک منبع حیاتی درآمد برای این کشور است، به اجرا بگذارد.

🔻 تحریم‌های پیش‌بینی‌شده می‌تواند صادرات نفت ایران را هم‌اکنون بیش از ۱.۵ میلیون بشکه در روز است، به شدت کاهش دهد. پیش از این در سال ۲۰۲۰ میلادی یعنی در آخرین سال ریاست جمهوری دونالد ترامپ، میزان صادرات نفت ایران به کمتر از ۴۰۰ هزار بشکه در روز رسیده بود.

🔻 فایننشال‌تایمز به نقل از باب مک‌نالی، مشاور انرژی و مشاور پیشین رئیس‌جمهور آمریکا نوشته که «کاهش صادرات نفت ایران، این کشور را در وضعیت اقتصادی بسیار بدتری نسبت به دوره اول ریاست جمهوری ترامپ قرار می‌دهد.»

https://www.ft.com/content/3710bf14-010e-412d-83c7-b07773d6a45f

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

16 Nov, 11:58


🔴 وال‌استریت‌ژورنال: #ایران ماه گذشته در نامه‌ای به دولت #بایدن اعلام کرد که به‌دنبال ترور #دونالد_ترامپ نبوده است

🔻پیام ایران به دولت آمریکا با هدف کاهش تنش بین تهران و واشنگتن همزمان با بازگشت ترامپ به کاخ سفید انجام شد؛ درحالی‌که پیشتر دولت بایدن هرگونه اقدام #ایران برای کشتن دونالد ترامپ را «اقدام جنگی» تلقی خواهد کرد، ایران در ماه اکتبر به این دولت پیام داده که قصد کشتن ترامپ را نداشته است.
https://www.wsj.com/world/middle-east/iran-told-u-s-it-wasnt-trying-to-kill-trump-c2d8267d

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

15 Nov, 15:22


⭕️ دیدار #ایلان_ماسک با #سعید_ایروانی در #نیویورک

نیویورک‌تایمز روز پنج‌شنبه ۲۴ آبان، به نقل از دو مقام جمهوری اسلامی ایران که نخواستند نامشان فاش شود، گزارش داده ایلان ماسک دوشنبه ۲۱ آبان با امیرسعید ایروانی، سفیر ایران در سازمان ملل، دیدار و با او درباره راه‌های کاهش تنش‌ها میان #تهران و #واشینگتن گفت‌وگو کرده است.

▫️برپایه این گزارش، این دیدار که به تقاضای ایلان ماسک صورت گرفت، بیش از یک ساعت طول کشید و در مکانی محرمانه که ایروانی انتخاب کرده بود، برگزار شد.

▫️ این دو مقام جمهوری اسلامی دیدار ایلان ماسک و ایروانی را «مثبت و خوب» ارزیابی کردند.

▫️ یک مقام وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت ایروانی در این جلسه به ماسک پیشنهاد کرده تا معافیت‌هایی از تحریم‌ها از وزارت خزانه‌داری آمریکا دریافت کند و برخی از کسب‌وکارهای خود را به #تهران بیاورد.

▫️ استیون چونگ، مدیر ارتباطات دونالد ترامپ، در پاسخ به پرسشی درباره این نشست گفت: «ما درباره گزارش‌های ملاقات‌های خصوصی اظهارنظر نمی‌کنیم».

https://www.nytimes.com/2024/11/14/world/middleeast/elon-musk-iran-trump.html

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

15 Nov, 08:33


🔵 #دونالد_ترامپ ، طرح اسرائیل را برای آتش‌بس با لبنان امضا خواهد کرد

▫️ به گزارش رسانه‌ها ترامپ هفته گذشته در دیداری با #ران_درمر، وزیر امور راهبردی #اسرائیل، با طرحی برای آتش‌بس میان #حزب‌الله و #اسرائیل در لبنان موافقت کرده است.

▫️بر پایه این گزارش، ترامپ پس از توضیحات درمر، طرح را تأیید و ابراز امیدواری کرده که این توافق پیش از آغاز دوره ریاست‌جمهوری وی در تاریخ ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ اجرایی شود.

https://nypost.com/2024/11/14/world-news/netanyahu-offers-trump-gift-of-hezbollah-ceasefire-talks-despite-most-israelis-disagreeing/

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

15 Nov, 07:03


نیویورک تایمز: ایلان ماسک با سفیر ایران در سازمان ملل متحد دیدار کرد.

🔹طبق این گزارش، این دیدار که به تقاضای ایلان ماسک صورت گرفت، بیش از یک ساعت طول کشید و در مکانی محرمانه که ایروانی انتخاب کرده بود، برگزار شد. این دو مقام جمهوری اسلامی دیدار ایلان ماسک و ایروانی را «مثبت» و «خبری خوب» ارزیابی کردند.

🔹به گفته یک مقام وزارت خارجه جمهوری اسلامی، ایروانی در این دیدار به ایلان ماسک گفت که او باید از وزارت خزانه‌داری آمریکا برخی معافیت‌های تحریمی را اخذ کند و برخی از کسب‌وکارهای خود را به ایران بیاورد.

@AmericanForiegnPolicy

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

15 Nov, 07:03


🔴 هزینه‌های چند صد میلیارد دلاری اخراج مهاجران غیرقانونی برای اقتصاد آمریکا!

🔹 مطابقات تحقیقات و برآورد اندیشکده "شورای مهاجرت آمریکا"؛ اخراج حتی یک میلیون مهاجر غیرقانونی در سال در آمریکا، بیش از 88 میلیارد دلار سالانه برای اقتصاد این کشور هزینه خواهد داشت. یعنی در مجموع بیش از ده سال 967 میلیارد دلار!

🔹 همچنین تلاش یکباره برای اخراج تعداد بیشتری از افراد در یک سال ممکن است حدود 315 میلیارد دلار برای آمریکا هزینه داشته باشد، که حدود 167 میلیارد دلار آن هزینه بازداشت جمعی مهاجران است!

* این تحقیقات یک ماه قبل از انتخابات آمریکا انجام شده و به طور مفصل میتوانید در لینک زیر جزئیات آن را مطالعه کنید.

🔗 لینک منبع
🆔 @Americana_ir

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

15 Nov, 07:02


🔴 مهاجرت و اقتصاد مهم‌ترین دلایل رای دادن به ترامپ

🔹بی بی سی یک نظرسنجی منتشر کرد که طی آن مشخص شد 90 درصد آمریکایی‌ها مهاجرت را مهم‌ترین مساله برای رای دادن به ترامپ اعلام کرده‌اند. 80 درصد هم اقتصاد را مساله‌ای دانستند که به خاطر آن به ترامپ رای دادند. نکته جالب اینکه 80 درصد آمریکایی‌ها هم دموکراسی را دلیل رای دادن به کامالا هریس عنوان کرده‌اند.


🆔 @Americana_ir

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

15 Nov, 07:01


دیدار جو #بایدن و دونالد #ترامپ در کاخ سفید

@abolfathusastudy

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

15 Nov, 07:01


🌐 حلقۀ وفاداران؛ افراد کلیدی کابینه ترامپ چه برنامه‌هایی دارند؟

#تحلیل_کوتاه

🔸با پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴، این رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه انتخاب‌های نهایی خود را برای کابینه انجام می‌دهد. مارکو روبیو برای وزارت امور خارجه، پیت هگزت برای وزارت دفاع، جان رتکلیف برای ریاست آژانس اطلاعات مرکزی (سیا) و مایک والتز برای مشاور امنیت ملی تاکنون انتخاب‌های نهایی ترامپ بوده‌اند. سوال این است که هر یک از این اعضا در مورد مسائل کنونی آمریکا در جهان چگونه فکر می‌کنند؟

💢 اول آمریکا و محافظه‌کاری ملی

🔸اگر ترامپ در دوره نخست خود با نومحافظه‌کاران سنتی و اوانجلیکال‌ها درگیری داشت؛ اکنون می‌تواند با خیال آسوده‌تری برنامه‌های خود را اجرا کند؛ بنابراین جهان شاهد یک کابینه تک‌صدا خواهد بود. اعضای تیم سیاست خارجه همگی به ایده‌های ترامپ اعلام وفاداری کرده‌اند. هیچکدام باور ندارند که آمریکا برای اشاعه ارزش‌های خود به سراغ ائتلاف‌های هزینه‌زا، مداخله نظامی و ... برود. مهم‌ترین مصداق اعتقادنداشتن به راهبرد فراحزبی هژمونی لیبرال، در نگاه ترامپ و کابینه جدیدش به جنگ اوکراین دیده می‌شود؛ تمامی اعضای جدید از مخالفین کمک نظامی به اوکراین و موافق بهبود روابط با روسیه هستند.

💢 چین، مهم‌ترین تهدید برای آمریکا

🔸۴ سال پیش، رتکلیف طی یادداشتی در وال‌استریت‌جورنال، اظهار کرد که چین تهدید شماره ۱ آمریکاست که هدفش تسلط نظامی، اقتصادی و فناورانه بر آمریکا و تمام جهان و مقابله نسل کنونی آمریکایی‌ها با چین به مقابله با فاشیسم آلمان و دیوار آهنین شوروی شباهت دارد. هرچند اولویت‌داشتن قدرت نوظهور چین در میان نخبگان حاکم در آمریکا، فراحزبی است؛ اما نمی‌توان منکر شد که رویکرد دولت آینده آمریکا با رویکرد نگاه به چین به عنوان رقیب متفاوت است. نگاه افرادی همچون رتکلیف را باید در کنار گزینه‌های وزارت خزانه‌داری دید که خواهان جنگ تجاری شدیدتری با چین هستند. البته مشخص نیست دولت آمریکا چقدر در عمل توانایی جنگ تجاری با چین را خواهد داشت.

💢 بازدارندگی در مقابل ایران

🔸هر چقدر ترامپیست‌ها خواهان کاهش درگیری آمریکا در جهان و تمرکز بر چین باشند، مسئله خاورمیانه کاملاً متفاوت است. تیم سیاست خارجه ترامپ بشدت ضدایرانی است. این تیم معقتد است که در صورتی که منافع آمریکا در منطقه توسط محور مقاومت مورد هدف قرار گیرد، باید پاسخ نظامی کوبنده‌ای به آن داد تا بازدارندگی آمریکا حفظ شود. آنها معتقدند تجربه ثابت کرده است در صورتی که به ایران و محور مقاومت ضربه نظامی محکمی وارد کنیم، آنها برای حفظ نظام عقب‌نشینی خواهند کرد.

🔸این ادراک خطرناک هنگامی که با حساسیت در مورد برنامه هسته‌ای ایران همراه می‌شود، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. مایک والتز اخیراً بیان داشته که آتش‌بس در غزه، راه حل نهایی نیست و اسرائیل باید بر روی ایران تمرکز کند. هگزت نیز در مصاحبه‌ای گفته بود که «من اشغال نمی‌خواهم، من جنگ بی‌پایان نمی‌خواهم؛ اما ایران چهل سال است که در یک جنگ بی‌پایان با ماست. یا ما الان آن را متوقف می‌کنیم یا منتظر می‌مانیم، پشت میز [مذاکره] بر میگردیم و به آنها اجازه می‌دهیم که به توسعه قابلیت‌های خود ادامه دهند.» او پیشتر گفته بود که باید به اسرائیل اجازه بدهیم به تأسیسات هسته‌ای ایران حمله کند. شاید در بلندمدت، آمریکا به رویکرد فشار حداکثری یه جای تقابل نظامی بازگردد؛ اما از دیدگاه تیم ترامپ جنگ کنونی در منطقه این پنجره را برای آمریکا باز کرده است که برای همیشه مسئله هسته‌ای ایران را حل کند.

💢 آمریکا و اسرائیل

🔸فاصله‌گرفتن ترامپ از نومحافظه‌کاران و اوانجلیکال‌ها به معنای فاصله گرفتن ترامپ از اسرائیل نیست. با نگاهی به حامیان مالی کمپین ترامپ و همچنین برخی از اعضای تیم سیاست خارجه (روبیو و والتز) می‌توان فهمید تا چه حد لابی اسرائیل در کابینه نفوذ دارد. کابینه ترامپ به حمایت همه‌جانبه خود از اسرائیل ادامه خواهد داد و فشاری وارد نخواهد کرد، مخصوصاً در جنگی که نظم امنیتی آینده منطقه را مشخص می‌کند. آمریکا و اسرائیل بر سر تداوم جنگ تا کسب پیروزی راهبردی در برابر محور مقاومت اتفاق نظر دارند. تقریباً تمام اعضای تیم امنیت ملی، معتقدند که آمریکا باید دست اسرائیل را برای ضربه‌زدن به ایران و محور مقاومت باز بگذارد.

تک‌صدا شدن کابینۀ ترامپ و پیروی اعضا از رئیس جمهور، از یکسو به معنای پیش‌بینی‌پذیرتر شدن ترامپ نسبت به ۲۰۱۶ می‌شود که نکته مثبتی برای ایران است؛ اما از سوی دیگر باعث کم‌نوسان‌شدن سیاست خارجه ترامپ است و اگر ترامپ بخواهد تصمیمات خطرناکی بگیرد، بعید است که اطرافیان او بتوانند او را همچون دوره نخست مهار کنند. این برای آمریکا که در جهانی به مراتب پرچالش‌تر و بحرانی‌تر از ۲۰۱۶ قرار دارد، خبر خوبی نیست.

اندیشکده تهران
@InstituteTehran
🌐 instagram.com/institutetehran1

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

15 Nov, 07:01


🔺️🔻ادعای آمریکا درباره بازداشت افشاکننده اسناد محرمانه درباره برنامه اسرائیل برای حمله به ایران

🔹️رسانه های آمریکایی مدعی شدند افشاگری که دو سند بسیار محرمانه آمریکا را در مورد طرح های حمله اسرائیل به ایران افشا کرده بود، دستگیر شد.

🔹️آصف دبلیو رحمان، کارمند سیا، هفته گذشته در دادگاه فدرال ویرجینیا به دو اتهام نگهداری و انتقال عمدی اطلاعات دفاع ملی متهم شد. او روز سه‌شنبه در کامبوج توسط اف‌بی‌آی دستگیر و برای رسیدگی به اتهامات به دادگاهی در گوام معرفی شد.
@Akharinkhabar | akharinkhabar.ir

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

15 Nov, 01:21


🔺نیویورک تایمز:ایلان ماسک با سفیر ایران در سازمان ملل متحد دیدار کرد.

🔸در دیدار ایلان ماسک و سفیر ایران در نیویورک در مورد اینکه چگونه تنش ها بین ایران و آمریکا کاهش یابد، گفتگو شده است.

@AmericanForiegnPolicy

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

14 Nov, 06:40


🌎 مهره‌های کلیدی ترامپ
@US_REVIEW
🌿 سوزی وایلز، که پیش از این مدیریت کارزارهای انتخاباتی ترامپ را بر عهده داشت، به سمت رئیس دفتر او منصوب شد.

🔹لارا ترامپ در مقام نایب‌رئیس کمیته ملی جمهوری‌خواهان، نقش پررنگی در جذب منابع مالی و ارتباط با رأی‌دهندگان داشته است.

🔹دانا وایت، رئیس سازمان UFC که از دوستان قدیمی ترامپ به شمار می‌رود، در جلب نظر رأی‌دهندگان جوان موفق عمل کرده است.

🔹لیندا مک‌مان، که پیش‌تر ریاست اداره کسب‌وکارهای کوچک را بر عهده داشت، به عنوان مشاور در تیم انتقالی حضور دارد.

🔹استیون میلر که به سیاست‌های سختگیرانه مهاجرتی مشهور است، احتمالاً نقش کلیدی در تدوین سیاست‌های مهاجرتی دولت جدید خواهد داشت.

🔹ریچارد گرنل، سفیر پیشین آمریکا در آلمان، که به شدت ایران ستیز است، از گزینه‌های اصلی وزارت امور خارجه به شمار می‌رود.

🔹رابرت اف. کندی جونیور قول داده در شکل‌دهی سیاست‌های بهداشتی نقش داشته باشد.

🔹بروک رولینز، مسئول پیشین سیاست داخلی، همچنان هدایت مؤسسه «سیاست نخست آمریکا» را در دست دارد.
@EsfandiarKhodaee

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

13 Nov, 15:42


🔵 دولت دوم #ترامپ در حال شکل‌گیری است

معرفی گزینه‌های تصدی پست‌های کلیدی

▫️ #دونالد_ترامپ، رئیس‌جمهوری برگزیده #آمریکا، در روزهای پس از انتخابات چندین گزینه مدنظر خود را برای تصدی پست‌های کلیدی در دولت آینده ایالات متحد معرفی کرده است. او پس از پیروزی هفته گذشته با مشاوران، نزدیکان ‌و تیم انتقالی، در «مار آرلاگو» در حال بررسی و تدوین سیاست‌های دوره دوم ریاست‌جمهوری خود است.

1️⃣ ترامپ رئیس‌‌جمهوری اعلام کرد که قصد دارد #مایک_هاکبی فرماندار پیشین ایالت #آرکانزاس را به سمت سفیر ایالات متحده در #اسرائیل و همچنین #استیون_ویتکاف از حامیان مالی کارزار انتخاباتی‌اش را به سمت نماینده ویژه در امور #خاورمیانه منصوب کند.

2️⃣ دونالد ترامپ در ادامه انتصابات در دولت آینده خود #پیتر_هگست، مفسر سیاسی فاکس‌نیوز و کهنه‌سرباز آمریکایی، را به‌عنوان وزیر دفاع برگزید.

3️⃣ ترامپ، #جان_رتکلیف، مدیر پیشین اطلاعات ملی، را به‌عنوان رئیس سی‌آی‌ای برگزید.

https://t.me/AmericanForiegnPolicy

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

12 Nov, 15:10


🌎 ترامپ با ایران چه خواهد کرد؟

حامد پاک‌طینت
@Iran_economy_online
🌿 او کمپین فشار حداکثری را دوباره زنده میکند و با تشدید تحریم ها اقتصاد ایران را تحت شدیدترین فشارها قرار خواهد داد، همزمان ابراز تمایل برای توافقی جدید را مطرح خواهد کرد تا با ابزار چماق و هویج شرایط را کنترل کند. او تلاش میکند زمین بازی جدیدی با ایران طراحی کند. روحیه ترامپ حاکی از یک حمله اساسی در شروع این بازیست

🌿 حمایت آمریکا از اسرائیل ارتباطی به احزاب ندارد. بخشی از مسئولیت و سیاست های هر دو حزب است بنابراین بطور جدی ادامه پیدا میکند هرچند برای کنترل منطقه ممکن است محدودیت هایی برای نتانیاهو قائل شود تا با نتیجه رساندن توافق ابراهیم بین اعراب و اسرائیل با یک تیر چند نشان بزند
عشق رسیدن به جایزه صلح نوبل یکی از آن نشان هاست!

🌿 اقتصاد و فضای کسب و کار در ایران بویژه تجارت بین الملل اما در چهار سال پیش رو شرایطی متفاوت تر از قبل تجربه خواهد کرد و بازیکنان جدیدی به خود خواهد دید چراکه بازیکنان قبلی به ناچار زمین بازی را ترک خواهند کرد!

خودتان را برای زمین بازی جدید گرم کنید!

@EsfandiarKhodaee

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

11 Nov, 10:17


🔴 #بنیامین_نتانیاهو ، نخست‌وزیر اسرائیل پس از سومین تماس با #دونالد_ترامپ می‌گوید درباره #ایران به اتفاق‌نظر داریم

🔻 بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در روزهای گذشته اعلام کرده که تاکنون سه‌بار با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور برگزیده ایالات متحد، صحبت کرده است تا اتحاد میان اسرائیل و آمریکا را تقویت کند.

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

10 Nov, 08:00


🌎 ترامپ کاخ سفید را پس گرفت

مهدی تدینی
@tarikhandishi
🌿ترامپ برگشت. هیچ تردیدی در این نیست که این یکی از بزرگ‌ترین کامبک‌های تاریخ آمریکا بود. البته میل دارم بگویم: «ترامپ کاخ سفید را از کرونا پس گرفت.» اگر کووید در ماه‌های سرنوشت‌ساز گریبان آمریکا را نمی‌گرفت، بعید می‌دانم ترامپ شکست می‌خورد. کووید زلزله‌ای بود که صندلی را از زیر هر رئیس‌جمهوری در آمریکا می‌کشید. ترامپ هر کاری می‌کرد شکست می‌خورد. قضیه به نظام انتخاباتی آمریکا ربط دارد: به دلیل رقابت نزدیک دو حزب و شیوۀ الکترال، دهم درصد اهمیت می‌یابد و در چنین مبارزۀ نزدیکی یک بحران بزرگ و مهارناشدنی مثل کووید دست‌کم بین سه تا پنج درصد آرا را به هم می‌ریزد.

🌿 شاید بگویید ترامپ در ابتدای کووید سهل‌انگارانه عمل کرد، وگرنه شکست نمی‌خورد. اما نمی‌توان چنین گفت، زیرا همان اندازه که تدابیر سهلگیرانه نارضایتی ایجاد می‌کرد، تدابیر سختگیرانه هم با نارضایتی روبرو می‌شد. اگر ترامپ قرنطینۀ شدیدی اعمال می‌کرد، باز هم بازندۀ انتخابات بود، زیرا نارضایتی بخش دیگری را برمی‌انگیخت. اینکه ترامپ آن اوایل پس از شکست در انتخابات می‌گفت «به ویروس چینی باخته است»، بیراه نبود؛ گرچه لازم نیست به تئوری توطئه باور داشته باشیم؛ همین بیان واقعیات عینی کافی است.

🌿 آمریکا از زمان جنگ جهانی اول بازیگر تعیین‌کنندۀ جهان بوده است. اگر از منظر ایدئولوژی‌ها به جهان بنگریم، بزرگ‌ترین پرسش این است که چرا ایدئولوژی‌های ضدآزادی مانند فاشیسم و کمونیسم در آمریکا ظهور نکرد؟! اینکه آمریکا ــ برخلاف اروپا ــ هیچ‌گاه به کارخانۀ تولید توتالیتاریسم تبدیل نشد و ارتجاع فاشیستی و کمونیستی پدید نیاورد، ریشه در خاستگاه این کشور دارد و بحث گسترده‌ای می‌طلبد، اما دست‌کم با مشاهدۀ تاریخ و عینیات آن می‌توان فهمید که اگر آمریکا نبود، اروپا از فرانکنشتاین‌های توتالیتری که بر میز آزمایشگاه خود ساخته بود، کمر راست نمی‌کرد. کمونیسم و فاشیسم هر دو شورش اروپایی بودند: شورش علیه لیبرالیسم؛ علیه آزادی‌های فردی؛ علیه کاپیتالیسم و پیشرفت‌باوریِ انفجاری آن.

🌿 بنابراین آمریکا برای اروپا مانند لنگر عمل کرده است. بریتانیا برای نجات اروپا کافی نبود و دست‌تنها نه در برابر فاشیسم یارای مقاومت داشت و نه در برابر کمونیسم. لازم بود برادری از آن سوی آتلانتیک جلوی توتالیتاریسم‌های اروپای مرکزی و شرقی بایستد. این معادله همچنان عوض نشده است. نسبتی که میان اروپا و آمریکا وجود داشت، همچنان کم‌وبیش وجود دارد و در این میان آنچه خطرناک است این است که یک آمریکای منحصربه‌فرد کنار اروپا وجود نداشته باشد. ایرادی که بر دموکرات‌ها وارد است این است که به دنبال «اروپائیزه کردن آمریکا» هستند. اینکه اکثریت مطلق اروپایی‌ها هریس را به ترامپ ترجیح می‌دهند حکایت از همین دارد که این شکاف هویتی همچنان میان آمریکایی و اروپا وجود دارد. اروپای سوسیال‌دوست آمریکای کاپیتالیست را نمی‌فهمد و نمی‌خواهد. این شکاف نباید پر شود، زیرا اروپا از آزمون مدرنیته سربلند بیرون نیامده و نقاط تاریکی در کارنامه دارد. نه شخص ترامپ، بلکه کلیت جمهوری‌خواهان در این زمینه بهتر از دموکرات‌ها عمل می‌کنند و از اروپائیزه شدن آمریکا جلوگیری می‌کنند. آمریکا موتورخانۀ جهان است، بهتر است سکاندار آن مدافع هویت آمریکایی باشد. نفع اروپا هم در وجود همین شکاف است؛ گرچه در برابر آمریکا ژست روشنفکری بگیرد و نفهمد چقدر آمریکا در بهروزی خود و جهان مؤثر است.

🌿 در نهایت می‌رسیم به ما مردم ایران. چهار سال مثل برق گذشت. اگر قرار بر احیای برجام و جبران آسیب‌های تحریم بود، در طول چهار سال چهار بار می‌شد این کار را کرد. سیاست برجام از ابتدا پایۀ سست داشت زیرا نتیجۀ مذاکره با یک حلقۀ بسته از دموکرات‌ها بود. آمریکا فقط دموکرات‌ها نیست و دموکرات‌ها هم فقط حلقۀ اوباما نیستند. اگر کسی می‌خواهد با آمریکا معاهده‌ای ببندد، باید با دو جناح آمریکا ببندد، نه دولتی که با چند ده رأی الکترال می‌آید و می‌رود. هر توافقی با آمریکا باید با دو جناح آمریکا باشد و راه آن نیز این است که کنگره پشت آن باشد. نمی‌توان با کمک یک جناح و یک حلقه به جایی رسید.

🌿 سیاست جمهوری اسلامی نیز چنین چیزی  نیست. هریس هم می‌آمد، باز فرقی نمی‌کرد. وزیر خارجۀ دولت پزشکیان روز اول آب پاک را ریخت بر دست همه و گفت ما با آمریکا مشکل مبنایی داریم و مسئله فقط کم کردن از هزینه‌های این اختلاف است. قطعاً روزهای سختی در پیش است. وقتی برای حصول توافق با بایدن همت و اراده‌ای وجود نداشت، با ترامپ محال اندر محال است. اما حقیقتش را بخواهید، جایی برای حسرت نیست، زیرا بر شخص من دست‌کم مسجل است که با هریس و سهلگیرتر از هریس هم همین وضع بود. بازیگران منطقه‌ای مثل اسرائیل هم اصلاً بیکار ننشسته‌اند ــ اصلاً! و برخی کلیدها نیز در جیب روسیه است.

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

09 Nov, 08:22


نویسنده: فرانسیس فوکویاما

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

09 Nov, 07:38


دموکراتها به جنگ‌افروزی باختند

✍️حسین رجائی
@alef_news
🌿 دموکرات‌ها در 2020 توانستند ترامپ را تک‌دوره‌ای کنند ولی قدر این فرصت بادآورده را ندانسته و امروز به طور مشخص به جنگ‌افروزی‌هایشان باختند.

🔹 آن‌ها می‌توانستند حوزه نفوذ سنتی روسیه را به رسمیت بشناسند و اوکراین را برای پیوستن به ناتو قلقلک ندهند اما تصمیم گرفتند به دنبال بلندپروازی‌هایشان در شرق اروپا بروند. آن‌ها همچنین می‌توانستند چنین حمایت بی‌سابقه‌ای را از جنایات یکسال گذشته صهیونیست‌ها به عمل نیاورند ولی عجیب است که حتی از بیشتر از جمهوری‌خواهان برای اسرائیل خود را به آب و آتش زدند!

🔹 به هرحال محاسبات دموکرات‌ها درست از آب درنیامد، نه ناتو توانست روسیه را در اوکراین زمین‌گیر کند و نه صهیونیست‌ها توانستند جبهه مقاومت را به شکست بکشانند. آمریکا ماند و دو جنگ بی‌سرانجام و میلیاردها دلاری که می‌توانست خرج رفاه خود مردم آمریکا شود ولی از جیب مالیات‌دهندگان آمریکایی صرف پیشبرد منافع صهیونیسم جهانی و صاحبان صنایع نظامی شد.

🔹 حال فرض کنید رقیب دقیقا کسی باشد که از گذشته دور شعار «اول آمریکا» را انتخاب کرده و به مخالفت با جنگ‌افروزی‌های آمریکا و هزینه‌های ناشی از آن شهره است، نتیجه چه می‌شود!؟

🔹 تکلیف جنگ اوکراین که تقریبا مشخص است. اکنون باید منتظر بمانیم تا ببینم ترامپ بین وفادار ماندن به شعار «اول آمریکا» و تعهد ایدئولوژیک جمهوری‌خواهان به اسرائیل، کدامیک را انتخاب خواهد کرد. آیا نتانیاهو می‌تواند یک رئیس‌جمهور دیگر آمریکا را نیز با خود به زیر بکشد؟

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

07 Nov, 09:10


🌎 رای لاتین‌تباران آمریکا کلید پیروزی ترامپ و باخت هریس

برند دیباسمن جونیور، پنسیلوانیا

🌿 ما هنوز در حال بررسی اعداد و نتایج هستیم، آما آمار اولیه نشان‌دهنده چرخش قابل ملاحظه رای‌دهندگان لاتین‌تبار به راست است. این گروه که ۱۲ درصد رای‌دهندگان را تشکیل می‌دهند، به پیروزی دونالد ترامپ کمک فراوانی کرده‌اند.

🌿 آمار اولیه نشان‌دهنده این است که دونالد ترامپ ۴۵ درصد از آرای لاتین‌تبارها را به خود اختصاص داده است و کامالا هریس ۵۳ درصد آرای لاتین‌تبارها را.

🌿 در انتخابات سال ۲۰۲۰ آقای ترامپ ۳۲ درصد آرای لاتین‌تبارها را تصاحب کرده بود و آقای بایدن ۶۵ درصد آرا را گرفته بود.

🌿 قبل از انتخابات، نظرسنجی‌ها حکایت از این داشت که اقتصاد نگرانی اصلی رای‌دهندگان لاتین‌تبار است، به خصوص تورم. ما این موضوع را بارها از رای‌دهندگان لاتین‌تبار در ایالت‌های سرنوشت‌سازی مثل پنسیلوانیا و نوادا شنیده‌ایم.

🌿 بسیاری از رای‌دهندگان لاتین‌تبار به من گفتند که شعار انتخاباتی ترامپ درباره جلوگیری از مهاجرت و بستن مرزها،‌ حتی در میان کسانی که خود مهاجر یا فرزندان و نوادگان مهاجران هستند، بازتاب بسیار خوبی داشته است.

🌿 یک شهروند ونزوئلایی-آمریکایی به نام دانیل کامپوس در آلن تاون در ایالت پنسیلوانیا، شهری با اکثریت لاتین‌تبار، گفت: «من درک می‌کنم که [مهاجران] به خاطر چه چیزی کشور خود را ترک می‌کنند. اما باید این کار را به شیوه درست انجام داد. باید کارها به صورت قانونی انجام شود. بسیاری از ما [در دولت بایدن-هریس] نگران بودیم که مرزها به حال خود رها شده باشد.»
لینک متن کامل
@EsfandiarKhodaee

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

06 Nov, 18:46


🔴ترامپ یک تنه می تازد

🖋ارمان سعیدی کارشناس مسائل امریکا

🔸در گذشته ترامپ اعلام کرده بود که بدنبال تشکیل حزب جدید خواهد بود در حال حاضر مقامات جمهوری خواه و نزدیک به رئیس جمهور پیشین همچون مایک پنس که نامزد انتخابات۲۰۲۴ امریکا شده اند و بر علیه اقای ترامپ سخنرانی مینمایند خبر از یک بحران جدی در داخل حزب جمهوری خواه میدهد.

🔸 در انتخاب رئیس مجلس نمایندگان امریکا که کوین مک کارتی بعد از چند نوبت به سختی توانست بر مسند ریاست مجلس نمایندگان تکیه زند اتهامات که به رئیس جمهور پیشین زده میگردد و در دادگاه حاضر میشود همه اینا از برنامه ریزی یک ائتلاف علیه اقای ترامپ رو خبر میدهد.

🔸 در اینجا سوالی به ذهن میرسد ماجرای پیدا شدن اسناد محرمانه در خانه مایک پنس نیز بود چرا پیگیری جدی در این مورد به عمل نیامد.شاید این تفکر سهوی باشد اما احتمال این رو میدهد که دمکراتها با جمهوری خواهان گرچه رقیب هستند اما علیه اقای ترامپ بدنبال تشکیل ائتلاف هستند.

🔸 در این حوالی ها میتواند سفر یا دیدار اقای ترامپ با مقامات رژیم صهیونیستی نیز صورت گیرد چرا که به نظر میرسد مقامات رژیم صهیونیستی طرفدار اقای ترامپ باشند سوی دیگر نیز مکزیک فلسطین رو رسما بعنوان کشور به رسمیت شناخت و سیاست های اقای ترامپ در زمان بودن در کاخ سفید و کشیدن دیوار مرزی با مکزیک و هم سیاستی اقای ترامپ با رژیم صهیونیستی نیز است.

🔸نکته بعدی موضوع اینکه اقای ترامپ وکلای خود رو نیز تغییر داد و وکلای جدید خود رو تشکیل خواهد داد همه این اتفاقات خبر از بی اعتمادی رئیس جمهور پیشین امریکا بر حزب جمهوری خواه رو نشان میدهد در واقع اقای ترامپ با هدف قرار دادن وکلای خود بدنبال القای اظهارات خود مبنی بر فاسد بودن دستگاه قضایی امریکا هست و این موضوع میتواند بر گسترش اعتراضات علیه سیستم قضایی امریکا نیز منجر گردد.

در مجموع اقای ترامپ هنوز حمایت چهره های مطرح جمهوری خواه رو همچون مک کانل رهبر اقلیت جمهوری خواه سنا امریکا رو بر خود دارد.انتخابات ۲۰۲۴ امریکا جذاب خواهد بود صف مخالفین و موافقان رئیس جمهور پیشین رو در حمایت از اقای ترامپ رو شاهد خواهیم بود.

https://t.me/AmericanForiegnPolicy

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

06 Nov, 17:06


🔹ترامپ درباره ایران

برنامه هایی برای بازگرداندن تحریم های «فشار حداکثری» برای مهار جاه طلبی های هسته ای ایران.

باز بودن برای توافق هسته ای جدید با ایران، با هدف مذاکرات سریع.

متعهد به کمک به اسرائیل در برابر نفوذ ایران.
تقویت روابط با متحدان عرب، به طور بالقوه

احیای توافقنامه ابراهیم.

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

06 Nov, 10:32


چرا ترامپ پیروز شد؟

🎤 دکتر اسفندیار خدایی

🔹 نتایج اولیه از پیروزی ترامپ حکایت دارد. چرا ترامپ پیروز شد و کامالا هریس شکست خورد؟ چرا مردم آمریکا یکبار دیگر به ترامپ اعتماد کردند؟

🔹 مواضع ترامپ شفاف‌‌تر قاطع‌تر و ساده‌تر بود. مواضع هریس مبهم و تردیدآمیز و دو پهلو و پیچیده بود. در موضوعات مهمی مثل مسئله ورود مهاجران، جنگ غزه و اسرائیل، جنگ اوکراین و روسیه و مسئله ایران و...

🔹 چون بایدن دیر از صحنه کنار رفت، رقابت پرایمری میان‌حزبی دموکراتها برگزار نشد و هریس بصورت مصنوعی بالا آمد، بدون آنکه پشت رقیبان خود را به خاک رسانده باشد و بدون آنکه نقد شده باشد. اما ترامپ در رقابتی جدی و واقعی و با غلبه بر رقیبان جمهوریخواه، نامزد نهایی جمهوریخواهان شد

🔹 شخصیت متهور و بلندپرواز ترامپ و شخصیت....
@EsfandiarKhodaee

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

06 Nov, 08:17


نتانیاهو پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا را تبریک گفت.
@AmericanForiegnPolicy

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

06 Nov, 07:59


مجله "تایم" آمریکا هم به صورت رسمی ترامپ را به عنوان رئیس‌جمهور اعلام کرد.
@AmericanForiegnPolicy

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

06 Nov, 07:48


🔴 عقربه مشهور روزنامه نیویورک‌تایمز پیروزی #ونالد_ترامپ را در #انتخابات_آمریکا، 95% نشان می‌دهد

🌍@InternationalRel

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

06 Nov, 07:34


ترامپ رسما رئیس‌جمهور شد

با پیروز قاطع در پنسیلوانیا و کسب ۱۹ الکترال این ایالت (۵۱ درصد در مقابل ۴۸ درصد هریس)، و با احتساب سه رای الکترال قطعی آلاسکا، آراء الکترال ترامپ از ۲۷۰ گذشت و بار دیگر رسماً رئیس‌جمهور آمریکا شد
ترامپ همچنین در آراء مردمی نیز حدود پنج میلیون رای جلوتر است.
جمهوریخوهان همچنین مجلس سنا را فتح کردند.
@AmericanForiegnPolicy

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

06 Nov, 07:33


ترامپ اعلام پیروزی کرد

🔹نامزد جمهوری‌خواه: چهل و هفتمین رئیس‌جمهور شما خواهم بود

🔹تاریخ سازی کردیم هیچ کس فکر نمی‌کرد ما چنین کاری بکنیم. کشوری هستیم که به شدت به کمک نیاز داریم و این کار را می‌کنیم.

@AmericanForiegnPolicy

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

06 Nov, 07:31


جلد نیویورک پست: دوباره انجامش داد.
@AmericanForiegnPolicy

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

06 Nov, 07:31


ترامپ رسما رئیس‌جمهور شد

با پیروز قاطع در پنسیلوانیا و کسب ۱۹ الکترال این ایالت (۵۱ درصد در مقابل ۴۸ درصد هریس)، و با احتساب سه رای الکترال قطعی آلاسکا، آراء الکترال ترامپ از ۲۷۰ گذشت و بار دیگر رسماً رئیس‌جمهور آمریکا شد.
@AmericanForiegnPolicy

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

06 Nov, 07:29


سانه های آمریکایی با انتشار مجدد عکس ترور وی نوشتند:
لحظه‌ای که پیروز شد
.

@AmericanForiegnPolicy

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

06 Nov, 07:28


ترامپ در حال آماده‌شدن برای سخنرانی در مقابل هواداران خود در فلوریداست.
@AmericanForiegnPolicy

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

06 Nov, 07:12


فاکس نیوز پیروزی دونالد ترامپ را اعلام کرد.

@AmericanForiegnPolicy

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

06 Nov, 06:57


جدیدترین بروزرسانی غیررسمی نقشه انتخاباتی:

🔴 ترامپ: 280
🔵 هریس: 216

@AmericanForiegnPolicy

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

06 Nov, 06:52


@AmericanForiegnPolicy

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

06 Nov, 06:36


⚠️بر اساس گزارش NBC، یک رقم جالب دیگر ،ترامپ در آرای مردمی شمارش شده تاکنون پیشتاز است

65 میلیون در مقابل 60 میلیون!!!

@AmericanForiegnPolicy

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

06 Nov, 06:34


🔹دونالد ترامپ ۲۷۰ رأی الکترال، کسب کرد

🔹دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواه، توانست در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به حد نصاب ۲۷۰ رأی الکترال برسد و پیروزی را از آن خود کند
.

@AmericanForiegnPolicy

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

03 Nov, 06:27


#هریس
#ترامپ
#ابوالفتح

@abolfathusastudy

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

03 Nov, 06:26


برتری دونالد #ترامپ در برابر کامالا #هریس در ایالت های صحنه نبرد

@abolfathusastudy

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

03 Nov, 06:26


رادیو فردا - همزمان با افزایش نگرانی‌ها درباره احتمال حمله جدید #ایران به اسرائیل، ارتش آمریکا اعلام کرد بمب افکن‌های راهبردی B-52 به خاورمیانه وارد شدند و وب‌سایت اکسیوس هم از «پیام هشدار کاخ سفید به تهران» گزارش داده است.
فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، بامداد یکشنبه اعلام کرد که بمب افکن‌های راهبردی B-52 استراتوفورترس وارد حوزه مسئولیت این فرماندهی شدند.
سنتکام به جزئیات بیشتری در این باره، از جمله تعداد این بمب افکن‌ها، اشاره نکرده و تنها گفته است که آنها از پایگاه هوایی ماینت در ایالات متحده حرکت کرده بودند.
در همین حال وب‌سایت اکسیوس گزارش داد که کاخ سفید در روزهای اخیر به تهران درباره حمله جدید علیه اسرائیل «هشدار مستقیم» داده است.
از سوی دیگر حساب کاربری «اینتل اسکای» با انتشار تصویری از ترافیک هوایی بر فراز ایران، به محدودیت‌های جدیدی که مقام‌های ایران در حریم هوایی برقرار کرده‌اند اشاره کرد و در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که این محدودیت‌ها نشان از آمادگی‌ نظامی بالقوه تهران دارد.

@abolfathusastudy

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

03 Nov, 06:26


مقایسه جمع آوری منابع مالی دو حزب دموکرات و جمهوریخواه در انتخابات اخیر آمریکا

@abolfathusastudy

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

02 Nov, 06:01


🌎 دشمن اصلی اسرائیل کیست؟
پاسخ نخست وزیر سابق اسرائیل در مصاحبه با «سی‌ان‌ان»


🌿 ایهود اولمرت: دشمن واقعی که ما داریم ایران نیست، حزب الله نیست، حماس نیست. دشمن واقعی درون اسرائیل است، گروه های آخرالزمانی موعودگرای یهودی مسیح گرای دیوانه، افراطی های اسرائیلی، دولتِ نتانیاهو است که می‌خواهند فلسطینی‌ها را از سرزمینشان اخراج کنند و املاک آنها را به اسرائیل ضمیمه کنند. من با اینها مبارزه می‌کنم

@EsfandiarKhodaee

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

01 Nov, 18:54


.🌎 سی‌ان‌ان: جمله بایدن ضربه بزرگی به هریس زد

🌿 بایدن در سخنرانی ویدیویی خود طرفداران ترامپ را زباله و آشغال خوانده بود. کاخ سفید سعی کرد با بیانیه‌ای حرف های بایدن را اصلاح کند و بگوید منظور او همه طرفداران ترامپ نیست.
@EsfandiarKhodaee

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

31 Oct, 09:14


سناریوهای سیاست خارجی هریس و ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

27 Oct, 15:46


🌎 پدافند باورنکردنی ایران چگونه موشکهای اسرائیل را در آسمان منهدم کرد؟

🌿 در دو ویدئوی بالا موشکهای اسرائیلی که در آسمان منفجر می‌شوند را ببینید. در ویدئو سمت چپ، خبرنگار تلویزیون چین در تهران در حال گزارش است (لینک در کانال تلگرام فارسی دولت چین)
🌿 در ویدئوی دوم (سمت راست) عملکرد پدافند جمهوری اسلامی ایران در خوزستان واقعاً قابل تحسین و باورنکردنی است. در این حمله به مقر نظامی در خوزستان ظاهراً فقط دو موشک در می‌روند و به هدف اصابت می‌کنند.
@EsfandiarKhodaee

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

25 Oct, 18:59


✍️ 11 روز تا انتخابات آمریکا: چرا صدای پای ترامپ اینقدر نزدیک است؟
(بحثی در فقر گفتمانی دموکراتها)

محمدرضا اسلامی

🔵 تنها کمتر از دو هفته تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی است و همچنان شانس دونالد ترامپ برای برنده شده بسیار بالاست. نظرسنجی ها نشان می دهند که افت محسوسی که ترامپ بعد از انصراف جو بایدن (و آمدن کامالا هریس) پیدا کرده بود ترمیم شده و در برخی نظرسنجی ها او اندکی بالاتر از کامالا هریس ایستاده است.

از این سوال بگذریم که پیرمردی مانند جو بایدن چگونه با کله‌شقی باعث شد که مهمترین بخش از «زمان رقابت» برای زمین زدن دونالد ترامپ هدر برود؛ ولی اکنون وقت آن است که به این سوال بپردازیم که چه شد و چرا ترامپ با وجود آمدن یک زن قاضی در عرصه رقابت، همچنان بر صدر مصطبه نشسته است؟

🔵 قبل از پرداختن تفصیلی به دلایل این بحث باید یک نکته را اذعان کنیم: ترامپ حتی اگر در قدرمطلق آراء (عدد رای) برنده نشود، ولی بازهم برنده این انتخابات است. عملا ترامپ توانسته یک تنه و فراتر از سطح حزب جمهوریخواه با همه ارکان حزب دموکرات آمریکا بجنگد. به بیان دیگر، ترامپ کاری را کرده که در تاریخ آمریکا بی سابقه بوده است: او توانسته خارج از Establishment (خارج از ساختار قدرت) با بخش مهمی از ارکان قدرت در آمریکا درگیر شود و در این درگیری، به آسانی حذف نشود!
عملا نکته مهم درباره ترامپ این نیست که او رای می آورد یا رای نمی آورد، بلکه نکته مهم درباره ترامپ این است که او «مهره حذف شدنی» نبود.

🔵 11 روز مانده به انتخابات وضع در آمریکا چگونه است؟ وضعیت امروز آمریکا مشابه وضعیت ترکیه است در انتخاب اردوغان. مشابه وضعیت انگلستان است در ماجرای رفراندوم برگزیت. یعنی کشور کاملا دو پاره است و تقریبا می توان گفت تا این لحظه وضعیت 50-50 است. تمام سعی دو نامزد بر این است که بر روی ذهن «تصمیم نگرفته ها» (Undecided voter ها) تاثیر بگذارند.

با توجه به شرایط مذکور ذکر این موارد ضروری است:

1️⃣- دانشگاه و دانشجویان
تحرک خاصی در دانشگاهها در حمایت یا عدم حمایت از هیچ یک از دو نامزد مشاهده نمی شود. دلیلش این است که اساسا ساختار نهاد دانشگاه در آمریکا به سمت و سویی رفته که دانشجو عمیقا درگیر دو بحث است: هزینه های تحصیل + آزمون ها.
دانشجوی آمریکایی شدیدا درگیر این است که هزینه شهریه، خوابگاه، تغذیه و... را چگونه تامین کند. همزمان، سیستم آموزشی در آمریکا به گونه ای است که دانشجو در «طول ترم» درگیر کوئیز و تکالیف هفتگی است (بجای اینکه «آخر ترم» درگیر آزمون باشد). یعنی وزن کار تحصیلی دانشجو سرشکن شده به هفته های ترم.
با این اوصاف ذهن دانشجو عملا درگیر «امر دانشجویی» و هزینه هایش است و نهاد دانشگاه چندان محل مناسبی برای کنش سیاسی نیست.

2️⃣- تحسین ثروت و ثروتمندی
جامعه آمریکایی اساسا نسبت به مساله ثروت، منفی نیست. یعنی بر خلاف بسیاری از کشورهای دنیا که ثروتمندان «منفور» هستند در میان بخش زیادی از مردم، ثروتمندان «تحسین شده» هستند. این تلقی عمومی به دو دلیل است:
- فرد ثروتمند "توان" خلق ثروت و کارآفرینی داشته.
- وجود افراد ثروتمند در کشور باعث قدرت کشور می شود.
بدیهی است که ممکن است برخی با این دیدگاه همراه نباشند ولی عمده مردم ثروتمند بودنِ ترامپ را امر منفی نمی دانند. حال سخنان باراک اوباما را گوش فرادهید. او دائما وجهِ ثروت ترامپ را می کوبد. دائما می گوید: ای مردم! این آدم همه ی عمرش به فکر خودش بوده و به خودش (و اموالش) پرداخته.
این رویکرد دموکراتها، رویکرد موفقی نبوده است.

3️⃣- فقرِ گفتمانی دموکراتها
مسئله اصلی در کمپین هریس (و اساسا در سطحی بالاتر در میان دموکراتها) این است که گفتمان اینها مبتنی بر «حرف اثرگذار» روی اذهان عمومی نیست. محور فعالیتهای اینها بدگویی درباره دونالد ترامپ (خطر ترامپ) است؛ ولی از خودشان چیزی ندارند که ارایه بدهند. مثلا سخنرانیهای چند روز اخیر هریس را نگاه کنید و محورهای حرفهایش را لیست کنید. عمدتا پیرامون کوبیدن ترامپ است. چه حرفی یا چه پیام ویژه ای برای مردم دارد؟ چه چیزی درش هست که «محرک رای دادن» شود برای بلاتکلیف ها؟

صفحه امروز CNN را ببینیم: یک خبر هست که در آن هریس در پنسیلوانیا ترامپ را فاشسیت و... خطاب کرده. بعد ذیل آن خبر، CNN یک خبر دیگر کار کرده که یک ویدئوی 5 دقیقه ای است با این مضون:

«پیام افرادی که هنوز تصمیم نگرفته‌ اند به هریس و ترامپ:
اینقدر همدیگر را لجن‌مال نکنید، ما برامون اهمیتی نداره!»

Undecided voter on Harris and Trump:
‘Stop trashing each other, we don’t care'

ویدئو را اینجا ببینید: لینک+

4️⃣-دل بستن به دادگاههای ترامپ
گمان بخشی از بزرگان دموکرات این بود که پرونده های قضایی متعدد (+)، ترامپ را زمین‌گیر و حذف خواهد کرد. ولی نکرد و این اشتباهی استراتژیک بود.

(ادامه دارد)
https://t.me/solseghalam

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

23 Oct, 19:15


🌎 اوباما رای داد

🌿 اوباما در شیکاگو، رای خود به کامالا هریس را به صورت پستی ارسال کرد. با قدم زدن نمایشی در خیابان‌های شیکاگو و تشویق حضوری مردم به رای دادن!

@EsfandiarKhodaee

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

23 Oct, 09:57


🔷ذخایر پدافندی آمریکا تحتفشار

🔹به گزارش نشنال‌اینترست وخامت اوضاع در خاورمیانه می‌تواند زرادخانه موشکی آمریکا را به شدت کاهش داده و دارایی‌های نظامی‌اش در اروپا و آسیا را آسیب‌پذیر کند. به گزارش این مجله ارسال سامانه‌های THAAD به اسرائیل با اعمال فشار بر اسرائیل برای چشم‌پوشی از هدف قراردادن سایت‌های هسته‌ای و صنعت نفت ایران و در تلاش برای محدودکردن درگیری‌ها بوده‌است.

🔹این مورد همچنین نشان‌دهنده نگرانی‌های آمریکا در مورد تعداد موشک‌های ضد‌بالستیک SM-3 مستقر در دریاست که در نتیجه حملات یمنی‌ها علیه اسرائیل مصرف شده‌است. اسرائیل اطلاعاتی را در مورد موجودی رهگیرهای خود منتشر نمی کند، اما به گزارش فایننشال‌تایمز(در مصاحبه با مقامات سابق)، از کمبود شدید رنج می‌برند.

🔹معاوضه بین دفاع از اسرائیل در برابر ایران یا بازدارندگی چین، چیزی نیست که بسیاری از نهادهای سیاست واشنگتن می‌خواهند به آن فکر کنند. با این حال، اگر آمریکا نتواند تنش با ایران را مهار کند، شرایط می‌تواند به سرعت به وضعیت بحرانی و انتخاب سخت برسد.

https://nationalinterest.org/feature/us-missile-defense-under-strain-213274

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

23 Oct, 07:28


🔴دونالد ترامپ:

🔸احتمالا شنیده اید …کل طرح نظامی اسرائیل، نقشه هایی که در بالاترین سطح امنیتی داشتند، لو رفت.

🔸اطلاعات بسیار محرمانه توسط شخصی به بیرون درز کرده! تصور کنید در حال جنگ هستید و نحوه و روش جنگ اسرائیل رو فاش کردند. این دشمن است، دشمنی از درون. ما باید در موردش صحبت کنیم.

@iran_times

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

18 Oct, 19:20


🔴 تنش‌های دانشگاه کلمبیا بر سر اعتراضات به خاطر فلسطین

🔹دانشگاه کلمبیا در نیویورک اعلام کرد که شای داویدای، استادیار دانشکده بازرگانی این دانشگاه، به دلیل آزار و ارعاب مکرر سایر کارکنان به‌طور موقت از ورود به محوطه دانشگاه منع شده است. این محدودیت که از روز سه‌شنبه اعمال شد، به دنبال رفتار داویدای در سالگرد 7 اکتبر رخ داده است.

🔹داویدای که از منتقدان اعتراضات طرفدار فلسطین در دانشگاه بود، معتقد است که مسئولان دانشگاه در مقابله با آنچه او یهودستیزانه می‌داند، اقدامات کافی انجام نداده‌اند. وی همچنین در گذشته از رهبران تظاهرات حامی اسرائیل بوده است.

🔹دانشگاه تأکید کرده که آزادی بیان داویدای محدود نشده و او همچنان می‌تواند دیدگاه‌هایش را بیان کند، اما دانشگاه تهدید و ارعاب را تحمل نمی‌کند. داویدای در حال حاضر تدریس نمی‌کند و تعلیق نشده، اما باید قبل از بازگشت به محوطه دانشگاه، دوره آموزشی در مورد سیاست‌های دانشگاه در زمینه رفتار کارکنان را بگذراند.

🔹این رویداد نشان‌دهنده تنش‌های فزاینده در دانشگاه‌های آمریکا به دنبال درگیری‌های اخیر در خاورمیانه است و کارشناسان بر اهمیت حفظ تعادل بین آزادی بیان و حفظ محیطی امن و محترمانه برای همه تأکید دارند.

🔗 لینک منبع
🆔 @Americana_ir

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

18 Oct, 19:17


🔴 ترامپ برنامه‌ای برای تغییر رژیم در ایران ندارد! / ما حتی خودمون رو هم نمیتونیم اداره کنیم!

💢 ترامپ:

من دلم میخواد ببینم که ایران خیلی موفق باشه، ولی تنها کاری اونها نمیتونن بکنن، اینه که سلاح هسته‌ای داشته باشن.

💢 میزبان پادکست:

تو با اینکه توی ایران همین دولت (یا حکومت) باشه یا با همین روشی که دارن اداره میکنن، موافقی؟ یا دوست داری برگردیم به دهه 70 و اون موقع که شاه اونجا رو اداره میکرد و ایران یکی از برترین کشورها در زمینه توریسم بود؟

💢 ترامپ:

ما نمیتونیم کاملا باهاشون درگیر بشیم، ما حتی نمیتونیم خودمون رو اداره کنیم.

🆔 @Americana_ir

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

16 Oct, 08:22


🔵 #اسرائیل به #واشینگتن اطمینان داده که به تأسیسات هسته‌ای و نفتی #ایران حمله نمی‌کند

دو مقام ایالات متحده به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته‌اند که دولت #جو_بایدن اطمینان یافته است که اسرائیل در حملات تلافی‌جویانه خود به تأسیسات هسته‌ای و پالایشگاه‌های نفت ایران کاری نخواهد داشت.

🔻 این گزارش می‌افزاید که واشینگتن اعتقاد دارد که استقرار سامانه دفاع ضدموشکی تاد در اسرائیل و اعزام حدود ۱۰۰ نیروی نظامی به این کشور برای کار با سامانه تاد تا حدی نگرانی‌های اسرائیل از حملات متقابل ایران و مسائل امنیتی خود را کاهش داده است.

🔻پنتاگون روز یکشنبه اعلام کرد که به دستور جو بایدن، برای تقویت توان دفاع هوایی اسرائیل سامانه ضدموشک بالستیک #تاد را در اسرائیل مستقر می‌کند. خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از این مقامات آمریکایی به شرط منتشرنشن نام آن‌ها نوشته است که با این حال تعهدی که اسرائیل داده صد در صدی نیست و بسته به وضعیت ممکن است تغییر کند.

⬅️ این مقامات آمریکایی همچنین گفته‌اند که پیشینه اسرائیل در رابطه با تعهداتی که داده هم مثبت بوده و هم منفی و اغلب منعکس‌کننده سیاست داخلی این کشور است که باعث می‌شود به تعهدات خود عمل کند یا نه. آخرین نمونه آن نیز مربوط به ماه اکتبر و زمانی بود که مقامات اسرائیلی به همتایان آمریکایی خود گفتند که #بنیامین_نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، از پیشنهاد مشترک #آمریکا و #فرانسه برای آتش‌بس در #لبنان استقبال می‌کند اما تنها دو روز پس از آن اسرائیل با حمله هوایی به بیروت، حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله را کشت.

🔻 دفتر نتانیاهو در بیانیه‌ای گفته که «ما به نظرات ایالات متحده گوش می‌دهیم، اما تصمیم نهایی را خودمان بر اساس منافع ملی‌مان می‌گیریم».

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

15 Oct, 18:02


🌎 هفت پیامد راهبردی درگیری ایران و اسراییل

Iran’s Israel Strategy Has Already Changed
آرش رئیسی‌نژاد
🔹 فارن پالیسی
@industromy

اول، تغیر بنیادین در راهبرد نظامی-امنیتی

بنیان استراتژی امنیت ملی و نظامی ایران که بر متحدان نظامی غیردولتی متکی بود، به صورت تدریجی به سمت نوع جدیدی از بازدارندگی پیش می‌رود. این تحول عمیق را می‌توان در نحوه جایگزینی چهره‌های کلیدی در سازمان نظامی ایران مشاهده کرد: از سردار «قاسم سلیمانی»، که مسئول عملیات نظامی برون‌مرزی ایران در منطقه بود، به سردار «امیرعلی حاجی‌زاده»، فرمانده نیروی هوافضای سپاه. این تغییر نشان می‌دهد که استراتژی «منطقه خاکستری» ایران که درگیری غیرمستقیم از طریق متحدان غیردولتی مانند حماس و حزب‌الله را در اولویت قرار داده بود، اکنون به راهبرد مکمل بدل شده است.

دوم، عبور از راهبرد صبر استراتژیک به اقدامات تلافی‌جویانه

ایران از موضع خود مبنی بر «صبر استراتژیک» صرف نظر کرده است. از پایان جنگ هشت ساله با عراق، استراتژی نهان رهبران نظامی ایران بر جذب ضربه‌های کاری و تلافی آن‌ها در زمان مناسب، استوار بود. با این حال، خرابکاری مداوم اسرائیل در خاک ایران در طول ده‌ها سال، راهبرد «ابهام استراتژیک» ایران را به «صبر استراتژیک منفعلانه» تقلیل داده بود که مشخصه آن عدم انجام اقدام تلافی‌جویانه بود.

سوم، قدرت موشکی نقطه اتکای امنیت ملی

ایران اکنون در زمینه بازدارندگی، آشکارا سیاست متمایزی پیش گرفته. اقدام تلافی‌جویانه شدید سپاه، اراده و توانایی ایران برای انجام حملات مخرب علیه اسرائیل را به نمایش گذاشت. برخلاف حمله اول در ماه آوریل که بیشتر موشک‌ها و پهپادهای ایرانی رهگیری شده بودند، حمله موشکی دوم موفق‌تر بود و از سد سیستم‌های دفاعی پیشرفته اسرائیل عبور کرد. فضای هوایی اسرائیل یکی از محافظت‌شده‌ترین فضاهای هوایی جهان است و اسرائيل به پیشرفته‌ترین فناوری ضدموشکی مجهز است. با همه این‌ها چندین موشک ایرانی به پایگاه‌های هوایی کلیدی در اسرائیل اصابت کردند.

چهارم، خاک ایران خط قرمز اسرائيل

خط قرمز جدید ایران در قبال اسرائیل نیز تعریف شده است. تل‌آویو نزدیک به 15 سال، حملات تخریبی به پایگاه‌های نظامی ایران در سوریه ترتیب داده و حتی ژنرال‌های ارشد ایرانی را مستقیما هدف گرفته است. با این حال، با بمباران کنسولگری ایران در دمشق در اوایل آوریل، اسرائیل از یک مرز حساس رد شد و ایران را وادار کرد دو هفته بعد با شلیک انبوهی از موشک‌ها و پهپادهای کمتر پیشرفته به اسرائیل پاسخ دهد. این رویداد نشان‌دهنده فروپاشی خطوط قرمز سنتی ایران در قبال اسرائیل بود. ایران در پاسخ به اقدامات مداوم اسرائیل، از جمله ترور رهبر حماس در تهران و رهبر حزب‌الله در بیروت، برای بازگرداندن سطحی از بازدارندگی اقدامی تلافی‌جویانه انجام داد. این بار، ایران از دو خط قرمز مهم عبور کرد و از داخل مرزهای خود به خاک اسرائیل حمله کرد و کشوری را که به سلاح هسته‌ای دسترسی دارد، هدف گرفت.

پنجم،‌ افزایش نفوذ در میان همسایگان عرب

بنظر می‌رسد نفوذ ایران در جوامع عربی افزایش یافته است. دستاوردهای حمله اخیر ایران در زمینه قدرت نرم می‌تواند به بازسازی محبوبیت ایران در جهان اسلام کمک کند، محبوبیتی که با حمایت بی‌دریغ تهران از رژیم اسد در سوریه آسیب دیده بود. از زمان جنگ حماس در غزه، ایران در میان فلسطینی‌ها و جوامع عربی حامیان بیشتری پیدا کرده.

ششم، نزدیک شدن ایران به سلاح هسته‌ای در صورت حمله اسرائيل

عملیات تلافی‌جویانه اسرائیل علیه ایران می‌تواند سیاست هسته‌ای تهران را به‌طور چشمگیری تغییر دهد. صداهای قدرتمندی در ایران، عمدتا از صف تندروها بلند می‌شود که از پیگیری قدرت هسته‌ای به عنوان ابزاری راهبردی برای بازگرداندن بازدارندگی کامل کشور حمایت می‌کنند. این حامیان استدلال می‌کنند که موثرترین ابزار ایران برای بازدارندگی در مقابل تجاوز اسرائیل در تصمیمی استراتژیک برای توسعه کامل سلاح‌های هسته‌ای نهفته است.

هفتم، نبرد تکنولوژی و ژئوپلیتیک

این درگیری تضاد میان قدرت تکنولوژیک و قدرت ژئوپلیتیک را برجسته می‌کند. در شرایطی که ایران از مزایای ژئوپلیتیکی برخوردار است، نقطه‌ضعف اسرائیل دقیقا آسیب‌پذیری ژئوپلیتیکی آن است؛ قلمرو اسرائیل به یک منطقه کوچک میان رود اردن و دریای مدیترانه محدود است. ایران انجام عملیات در «منطقه خاکستری» با حمایت شبکه‌ای از متحدان غیردولتی را ترجیح می‌دهد، اسرائیل به استراتژی ضربه اولیه و پیش‌دستانه خود که مبتنی بر برتری تکنولوژیک است، تکیه کرده است. اگرچه تکنولوژی تاثیر روزافزونی بر انقلاب‌های نظامی دارد، عوامل ژئوپلیتیک همچنان در ترسیم مسیر رقابت‌های منطقه‌ای نقشی کلیدی ایفا می‌کنند. تکنولوژی ممکن است از وزن واقعیت‌های ژئوپلیتیک کاسته باشد اما هرگز نمی‌تواند آن‌ها را به‌طور کامل از بین ببرد.

@EsfandiarKhodaee

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

15 Oct, 11:42


#فوری

پنتاگون تأیید کرده است که نیروهای ویژه ارتش آمریکا برای کمک به کاربری سیستمهای دفاعی تاد، وارد تل‌آویو می‌شوند.



https://t.me/AmericanForiegnPolicy

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

15 Oct, 10:31


☄️🗳 رقابت تنگاتنگ هریس و ترامپ در ایالت‌های چرخشی

#Tabyin_US_Election
#نظرسنجی

🔸 در حالی که میانگین نظرسنجی‌های مختلف، حاکی از پیشتازی ترامپ در ایالت‌های چرخشی جنوبی و پیشتازی هریس در ایالت‌های چرخشی شمالی است. نظرسنجی اخیر #وال‌استریت‌ژورنال وضعیت نسبتا متفاوتی را نشان می‌دهد. طبق این نظرسنجی، ترامپ در ایالت‌های #پنسیلوانیا و #کارولینای_شمالی با ۱٪ اختلاف و در #نوادا با اختلاف بالای ۵٪ از هریس پیش است. هریس نیز با ۲٪ اختلاف در ایالت‌های #آریزونا و #میشیگان و ۱٪ اختلاف در ایالت‌های #جورجیا و #ویسکانسین از ترامپ جلوتر است. در صورت صحت این نظرسنجی، هریس با جمع آرای الکترال ۲۷۸ به ۲۶۰، پیروز انتخابات خواهد شد.

🔸 در میان مسائل مختلف مدنظر مردم، رأی‌دهندگان اعتماد بیشتری به ترامپ برای حل مسائل اقتصاد، تورم و افزایش هزینه‎ها، مهاجرت و امنیت مرزها و حمایت از کارگران آمریکایی دارند. از طرف دیگر، در مسائل قدرت خرید خانه، مراقبت‌های بهداشتی و اهمیت دادن به مردم، رأی‌دهندگان به هریس اعتماد بیشتری دارند.

🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐

💎 @Tabyincenter

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

13 Oct, 14:38


🔵 #انتخابات_آمریکا ؛ روزنامه گاردین از روند افزایش پشتیبانی از #ترامپ در ایالت‌های چرخشی خبر داده است

‌ روزنامه گاردین گزارش داد که آمار و تغییرات در نظرسنجی‌ها موجب نگرانی در ستاد انتخاباتی #کامالا_هریس شده است.

▫️ بر پایه این گزارش، در هفت ایالتی که به‌عنوان ایالت‌های رقابتی شناخته می‌شوند، فاصله #دونالد_ترامپ با کامالا هریس در حال کاهش و ترامپ در حال کسب حمایت بیشتر است.

▫️ گاردین با مقایسه نتایج نظرسنجی‌ها در ۱۰ روز گزارش داد، درحالی‌که در دو هفته گذشته کامالا هریس در نظرسنجی‌ها چهار درصد از ترامپ جلوتر بود، از روز ۱۹ مهر این برتری به دو درصد کاهش یافته و هم‌اکنون حاضر ۴۶ درصد رای‌دهندگان از ترامپ و ۴۸ درصد از هریس حمایت می‌کنند.

▫️اما با توجه به اینکه آرای هفت ایالت چرخشی #پنسلوانیا، #ویسکانسین، #کارولینای_شمالی، #جورجیا، #آریزونا و #نوادا در تعیین رئیس‌جمهوری آینده آمریکا نقش اصلی را دارد، نگرانی‌های دموکرات‌ها در ارتباط با این ایالت‌ها رو به افزایش است.

⬅️ طبق بررسی گاردین، درحالی‌که دو نامزد در این هفت ایالت اختلاف ناچیزی دارند؛ هریس در سه ایالت نوادا، میشیگان و پنسلیوانیا دست برتر را دارد و ترامپ در ایالت‌های دیگر از هریس پیشی گرفته است؛ همین اختلاف می‌تواند باعث شود ترامپ ۲۷۰ رای کالج الکترال مورد نیاز را از آن خود کند و وارد کاخ سفید شود.

▫️ از سوی دیگر، از زمان مناظره انتخاباتی هریس و ترامپ در روز ۲۰ شهریور، حمایت از هریس در دو ایالت کلیدی پنسیلوانیا و ویسکانسین رو به کاهش است؛ درحالی‌که تا یک هفته پس از مناظره، هریس در #ویسکانسین یک درصد از ترامپ جلوتر بود، نظرسنجی دانشگاه کوینیپیاک که چهارشنبه ۱۸ مهر منتشر شد، نشان می‌دهد ترامپ در این ایالت دو درصد از هریس جلوتر افتاده و در پنسیلوانیا نیز برتری شش درصدی هریس به سه درصد رسیده است.

🌍
@InternationalRel

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

13 Oct, 10:20


🌐 چه متغیرهایی در رأی‌دهی آمریکایی‌ها تعیین‌کننده است؟

#تحلیل_کوتاه
#Tabyin_US_Election

🔸 اینکه چه چیزی تصمیم رأی‌دهندگان در انتخابات را تعیین می‌کند، وابسته به عوامل گوناگونی است. فرد در خلأ رأی نمی‌دهد و ذهنش لوح سفید نیست. باورهای ایدئولوژیک، ترجیحات و فضای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بر رفتار انتخاباتی او تأثیر می‌گذارد. در مورد انتخابات آمریکا نیز این موضوع صادق است و برای تحلیل رفتار رأی‌دهنده باید به طیف گسترده‌ای از عوامل رجوع کرد.

💢 هویت‌یابی حزبی

🔸 هویت‌یابی حزبی به این معنی است که فرد رأی‌دهنده برای توصیف ارزش‌های سیاسی مدنظرش، خود را طرفدار یک حزب سیاسی اعلام کند. طبق نظرسنجی گالوپ در سال ۲۰۲۲، ۴۱٪ از مردم خود را مستقل (کاملاً مستقل یا متمایل به یکی از احزاب) می‌دانستند و در مقابل ۲۸٪ می‌گفتند که جمهوری‌خواه و ۲۸٪ نیز دموکرات هستند. ما در یک‌ونیم دهه گذشته شاهد رشد خیره‌کننده قشر مستقل (۳۱٪ در ۲۰۰۵ به ۴۱٪ در ۲۰۲۰) بوده‌ایم. کسانی که هویت خود را به یکی از دو حزب متصل می‌کنند، تحت هر شرایطی به نامزد حزب رأی خواهند داد؛ بنابراین نه ترجیحات آنها، بلکه ترجیحات مستقلین مهم‌تر است.

💢 اقتصاد و نوسان‌های اقتصادی

🔸 به طور عمومی، اقتصاد اولویت نخست اکثریت مردم آمریکاست؛ اما در میان قشر مستقل ارزش بسیار مهمی دارد. نظرسنجی سپتامبر فاکس نیوز نشان می‌داد که ۴۵٪ از رأی‌دهندگان مستقل اقتصاد را اولویت نخست خود می‌دانند. این موضوع در میان جمهوری‌خواهان هم مسئله مهمی بوده و ۵۰٪ آنان به مسائل اقتصادی اولویت می‌دهند. این رقم برای دموکرات‌ها نیز ۲۵٪ بود.

🔸 اما منظور از وضعیت اقتصادی چیست؟ نرخ تورم، میزان اشتغال و درک مردم از رونق اقتصادی بسیار اهمیت دارند. دولتی که حزبش در انتخابات حضور دارد باید تلاش کند که در طول انتخابات، متغیرهای اقتصادی دچار نوسان نشوند و وضعیت مطلوبی داشته باشند. به عنوان مثال فرض کنید که نرخ تورم ماهانه از ۲.۵٪ به ۴٪ یا ۵٪ جهش کند. در این صورت کمپین هریس متحمل آسیب بزرگی می‌شود. البته دولت می‌تواند از ابزارهای خود به نفع نامزد مطلوب نیز استفاده کند. به عنوان مثال، اقدام اخیر فدرال رزور –هرچند مستقل از دولت است- در کاهش نرخ بهره فدرال به ۴.۷۵ تا ۵ درصد عملاً به نفع گروه‌های متعددی (دریافت‌کنندگان وام، خریداران خانه، افراد جویای کار و...) بود و این می‌تواند در رای دهی آنها تاثیر داشته باشد.

💢 جنگ و بحران‌های بین‌المللی

🔸مردم آمریکا عموماٌ به مسائل سیاست خارجه و بین‌المللی اهمیت کمی می‌دهند. دو بحران کنونی در اروپای شرقی و جنوب غرب آسیا تأثیر چندانی بر تصمیم رأی‌دهندگان نگذاشته و در مناظرات کمتر راجع به آنها بحث شده است. آمار فاکس نیوز نشان می‌دهد که تنها ۴٪ از مستقل‌ها سیاست خارجی را اولویت خود می‌دانند؛ اما همیشه اینگونه نیست. در صورتی که جنگ گسترده‌ای آغاز گردد و نیروهای آمریکایی نیز به طور مستقیم وارد آن شوند، طبیعتاً مردم بشدت بر روی آن حساس خواهند بود. علاوه‌براین، تأثیر جنگ‌ها بر بازارهای بین‌المللی و به تبع آن، اقتصاد داخلی آمریکا را نباید فراموش کرد. در این صورت نامزد دولت مستقر آسیب شدیدی در انتخابات می‌بیند.

💢 ترجیحات اقلیت‌ها

🔸 اولویت‌های سیاسی اقلیت‌ها (دینی، نژادی و...)، هنگامی اهمیت بیشتر پیدا می‌کند که بحث ایالت‌های چرخشی مطرح باشد. به عنوان مثال اقلیت مسلمان هم‌اکنون به پایان جنگ غزه بشدت توجه دارند و رأی آنها در میشیگان و ویسکانسین حیاتی خواهد بود. سیاه‌پوستان و اسپانیایی‌تبارها نیز به همین شکل ترجیحات مهمی دارند. اکثریت آنها مسائل اقتصادی و سیاست‌های رفاهی را برای خود اولویت می‌دانند.

💢 شخصیت نامزد

🔸 بخش مهمی از پیروزی ترامپ در ۲۰۱۶، ناشی از جدید و جذاب‌بودن سخنان و رفتارش بود. اکنون هریس به دلیل ورود دیرهنگامش به رقابت‌ها هنوز نتوانسته است خود را میان رأی‌دهندگان مستقل به‌خوبی جا بیاندازد. بخشی از رأی‌دهندگان نه به برنامه‌های نامزد، بلکه به شخصیت و حافظه‌ای که از او دارند نگاه می‌کنند. هرچند این عامل خود تغییرپذیر است. اگرچه امروزه توجه مردم بیشتر به برنامه نامزدهاست و نه به ویژگی‌های شخصی و رفتارهای جنجالی اما هنوز شخصیت جذاب در اقناع مخاطب نقش خود را حفظ کرده است.

✔️ در انتخابات کنونی دو مسئله دیگر نیز برای رأی‌دهندگان اهمیت دارد: مهاجرین غیرقانونی و حق سقط جنین. جهت‌گیری اکثر مردم راجع به آنها در حال شکل‌گیری است، به نحوی که مخالفت شدید با اولی و موافقت شدید با دومی را دارند. هر نامزدی که بتواند نشان دهد که سیاستش نزدیک به نظر رأی‌دهندگان در این دو مورد است، موفقیت بزرگی کسب می‌کند. نامزدهای انتخاباتی با درنظرگرفتن تمامی این موارد، کمپین‌های خود را ساماندهی می‌کنند تا سبد رأی خود را افزایش دهند.

🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐

💎 @Tabyincenter

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

12 Oct, 08:22


☄️🗳 وضعیت بهتر ترامپ نسبت به هریس در نظرسنجی امرسون کالج

#Tabyin_US_Election
#نظرسنجی

🔸 مطابق نظرسنجی‌های پیشین، برتری ترامپ در ایالت‌های چرخشی جنوبی و برتری هریس در ایالت‌های چرخشی شمالی مشهود بود. با این وجود در همه ایالت‌های چرخشی، رقابت بسیار تنگاتنگی میان دو نامزد وجود داشت. آخرین نظرسنجی مؤسسه امرسون کالج، نشان می‌دهد که وضعیت ترامپ در ایالت‌های چرخشی شمالی به مراتب بهتر از میانگین نظرسنجی‌هاست. در #میشیگان و #ویسکانسین، هریس و ترامپ با ۴۹٪ با یکدیگر برابر هستند. در #پنسیلوانیا ترامپ با ۱٪ اختلاف از هریس پیش است.

🔸 در ایالت‌های چرخشی جنوبی، ترامپ با ۲٪ در #آریزونا و ۱٪ در #جورجیا و #کارولینای_شمالی پیشتاز است. هریس تنها در #نوادا با ۱٪ از ترامپ جلوتر است. در مقایسه با نظرسنجی پیشین این مؤسسه که در سپتامبر انجام شد، وضعیت ترامپ در #میشیگان، #پنسیلوانیا و #کارولینای شمالی بهبود یافته، در #نوادا و #آریزونا افت داشته و در باقی ایالت‌های چرخشی ثابت مانده است. وضعیت هریس در #ویسکانسین، #پنسیلوانیا و #جورجیا نسبت به قبل بهتر شده؛ اما در #آریزونا و #کارولینای شمالی افت کرده است. در باقی ایالت‌های چرخشی نیز تغییری نکرده است. در صورت صحت این نظرسنجی و درنظرگرفتن ایالت‌های مساوی برای هریس، ترامپ رئیس‌جمهور خواهد شد.

🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐

💎 @Tabyincenter⁦

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

12 Oct, 06:15


🌎 ریچارد نیکسون، رئیس جمهور اسبق آمریکا: اجازه دهید در مورد چیزی که در این کشور به نام لابی یهودیان شناخته می شود توضیح بدم.

🌿 واقعیت اینه که لابی یهود حامی اسرائیله. واقعیت دیگر اینه که این لابی به رئیس‌جمهور فشار میاره برای کمک به اسرائیل. استدلال اصلی این لابی اینه که منافع آمریکا و اسرائیل یکی هست. هرچی برای اسرائیل خوبه، به نفع آمریکا هم هست. البته که یک رئیس‌جمهور آمریکا نباید این‌طور فکر کنه، نباید چک سفید به اسرائیل بده. ما روابط خوبی با مصر و برخی کشورهای خاورمیانه داریم. دوستان ما در لابی اسرائیل این رو نمی‌خوان. منافع آمریکا با اسرائیل، یا آلمان و لهستان و اسرائیل فرق داره. اما اسرائیل دوست ماست و بقای اسرائیل یک اولویته و من به او کمک می‌کنم.

@EsfandiarKhodaee

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

11 Oct, 16:39


گنبد آهنین چطور کار می‌کند؟
توضیحاتی در مورد پدافند هوایی

رژیم اسرائیل از زمان تاسیسش جنگ‌های زیادی رو پشت سر گذاشته و همین باعث شده که از پیشرفته‌ترین تکنولوژی تجهیزات دفاعی استفاده کند. پدافند هوایی"گنبد آهنین" که این روزها اسمش را زیاد می‌شنویم، یکی از همین موارد محسوب می‌شود. یک سامانه ضدموشک که سازندگانش مدعی هستند تقریبا کل مساحت موردنظر ر‌ا در برابر حملات موشکی عایق می‌کند. این ادعا به صحبت‌های پرجنجال رونالد ریگان، رئیس جمهور آمریکا، در دهه ۱۹۸۰ بسیار شبیه است. ریگان هم مدعی بود براساس یک تکنولوژی بسیار پیشرفته به نام SDI می‌تواند کل مساحت ایالات متحده را در برابر هر نوع موشک بالستیک در امان نگه دارد. ادعایی که هرگز عملی نشد. اما گنبد آهنین اسرائیل را می‌شود شبیه‌ترین نمونه حاضر به آرزوی ریگان دانست. در این ویدئو در مورد انواع موشک‌ها و پدافند صحبت می‌کنیم و از گنبد آهنین می‌گوییم.

متن و روایت: مسعود فهیمی
@Tafakkor

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

11 Oct, 08:58


🌎 آیا می‌شود جلوی جنگ با اسرائیل را گرفت؟

دکتر اسفندیار خدایی

🌿 دومین حمله موشکی ایران به اسرائیل و پاسخ احتمالی اسرائیل حکایت از آن دارد که جمهوری اسلامی در یک قدمی جنگی تمام‌عیار با اسرائیل و حامی‌اش آمریکاست. آیا راه سومی جز جنگ یا تسلیم وجود دارد؟ همه می‌دانیم که جنگ به ویرانی، فقر، بدبختی، مرگ عزیزان و عقب‌ماندگی می‌انجامد؛ و تسلیم هم دست کمی از جنگ ندارد، چون به خواری، تحقیر، دخالت بیگانگان و نابودی اقتدار و تضعیف استقلال و حاکمیت کشور می‌انجامد.

🌿 آیا راه سومی هست که نه به جنگ ویرانگر بینجامد و نه به تسلیم خوارکننده؟ تجارب تاریخی خودمان و کشورهای دیگر نشان می‌دهد که بله راه سومی هست، اما این راه همیشه باز نیست و پیمودن این مسیر برای همه و همیشه ممکن نیست چون نیازمند تدبیر و شجاعتی فراتر از دوگانه جنگ و تسلیم است.

🌿 آنچه که از جنگ خطرناک‌تر و از تسلیم خوارکننده‌تر است، نبود خودانتقادی و فقدان نقد سیاستها و تصمیمات است. ناامن‌سازی فضای نقد و اندیشه به خودسانسوری صاحبان قلم و کارشناسان می‌انجامد و موجب می‌شود فرصتها یکی پس از دیگری از دست رود و حکومت ناچار با طناب فرسوده چاپلوسان و تندروها به ته چاه برود. محمدرضاشاه پهلوی وقتی به فکر راه سوم افتاد (جبهه ملی را دعوت کرد و شاپور بختیار را به نخست‌وزیری منصوب کرد) که دیگر دیر شده بود.

🌿 معتقدم در صورت وجود خودانتقادی و آزادی در نقد کارشناسانه تصمیمات کلان، بسیاری از بحرانهای موجود جمهوری اسلامی اجتناب‌پذیر می‌بودند. بحرانهایی مثل قرار گرفتن در ورطه جنگ با اسرائیل و آمریکا، تحریمهای اقتصادی، نابودی منابع آب و محیط زیست، پیری جمعیت و افسانه شدن ازدواج برای جوانان، ناچیز شدن ارزش پول ملی، شکاف اقتصادی بین طبقه حاکم و مردم، بی‌اعتمادی به نظام سیاسی، اختلاس‌ها و فساد اقتصادی و عقب افتادگی در زمینه‌های مختلف.

🌿 اولویت شدن نابودسازی اسرائیل و آمریکاستیزی دائمی اولاً موجب وابستگی یک‌طرفه ما به قدرتهای ثالث مثل چین و روسیه و دیگران شده تا ناچار برای مقابله با یکی، به همه باج دهیم. ثانیاً تبدیل شدن به دشمن نخست آمریکا، معیشت مردم و ارزش پول ملی ما را به عطسه ترامپ، سرفه بایدن و لبخند کامالا هریس وابسته کرده. امروز انتخابات آمریکا بر سرنوشت و معیشت هیچ ملتی بیش از ایران تاثیرگذار نیست (انتخابات آمریکا بر زندگی مردم آمریکا کمتر از مردم ایران تاثیر دارد!) این استقلال نیست که رای مردم آریزونا و میشیگان از رای مردم اصفهان و مشهد و تهران بر سرنوشت ملت ایران موثرتر است.

🌿 وقتی که هنوز نمی‌توانیم سیاستهای زمان جنگ تحمیلی با عراق را نقد کنیم، چگونه انتظار داریم که کارشناسان علوم انسانی و متخصصان علوم راهبردی شجاعانه تصمیمات مسئولان را نقد کنند تا به دام جنگ دیگری نیفتیم. هنوز هاله‌ای از تقدس، تصمیمات زمان جنگ تحمیلی را احاطه کرده و طرح سوال در این زمینه برای برخی تحمل‌ناپذیر است. چه عواملی سبب شد صدام جنگ را شروع کند؟ آیا نمی‌شد جلوی جنگ را گرفت؟ جز اسرائیل، کدام کشور برنده جنگ ایران و عراق بود؟!

🌿 آیا نمی‌شد جنگ را زودتر تمام کنیم؟ آیا آن روزهای جنگ عراق، راه سومی جز جنگ ویرانگر و تسلیم خوارکننده وجود داشت؟ بله وجود داشت ولی ما نمی‌دیدیم چون فضای نقد کارشناسان بسته بود و اگر امثال مهدی بازرگان از ادامه جنگ در خاک عراق انتقاد می‌کردند برچسب خیانت می‌خوردند. پس از آنکه عراق مجبور به عقب‌نشینی شد و در شرایطی که ارتش ما در خاک عراق بود و بندر فاو یعنی تنها نقطه اتصال عراق به دریا، در کنترل ما بود. در آن شرایط، عراق حاضر به پرداخت غرامت جنگی بود و عربستان و سازمان ملل هم پرداخت این غرامت را تضمین می‌کردند. اگر آن روزها قطعنامه سازمان ملل را می‌پذیرفتیم، مجبور نبودیم این همه خسارت و تلفات جنگ را تحمل کنیم و در نهایت جام زهر را بنوشیم.

🌿 امروز قطعاً حمایت از آرمان مردم مظلوم فلسطین وظیفه انسانی و انقلابی است. مقابله با تهدیدات اسرائیل هم لازمه امنیت و آزادی ملت ایران و سایر کشورهای منطقه است. اما اسرائیل تنها تهدید برای ایران و جمهوری اسلامی نیست و بحرانهای دیگری هم هست که هرکدام یک اسرائیلند و در بالا اشاره کردیم. هنر حکومتداری، اولویت‌بندی تهدیدات و استفاده بهینه از امکانات و سرمایه‌های موجود است. مهمترین تهدید، کنار گذاشتن عقلانیت، بستن فضای نقد و تمرکز بر یک تهدید و چشم بستن بر سایر خطرات است.

🌿 تنها راه مدیریت بحران‌ها، اولویت‌بندی آنها و استفاده صحیح از امکانات و سرمایه‌های موجود با کمک کارشناسان امور راهبردی و متخصصان امر و توجه به تجارب خودمان و کشورهای دیگر است نه خودسانسوری و بستن فضای انتقاد و افتادن در دام تندروها و چاپلوسانی که خود اسیر منافع و دغدغه‌های کوتاه‌مدت خویشند.

@EsfandiarKhodaee

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

09 Oct, 15:11


🌎 رئیس سیا: ذخایر اورانیوم ایران به شدت افزایش یافته است

🌿 ویلیام برنز، رئیس سازمان سیا، در یک کنفرانس امنیتی اعلام کرد که ایران در حال حاضر تصمیمی برای ساخت سلاح هسته‌ای نگرفته است. با این حال، وی هشدار داد که تهران می‌تواند در صورت اراده، به سرعت مواد لازم برای ساخت یک بمب اتمی را فراهم کند. به گفته برنز، از زمان خروج آمریکا از توافق هسته‌ای در سال 2015 ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران به طور چشمگیری افزایش یافته است و ایران می‌تواند در مدت تقریباً یک هفته، مواد شکافت‌پذیر کافی برای ساخت یک بمب تولید کند.

🌿 رئیس سیا اطمینان داد که سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا احتمالاً هرگونه تلاش ایران در این زمینه را در مراحل اولیه شناسایی خواهند کرد. با این وجود، وی اذعان داشت که کوتاه شدن این بازه زمانی، چالش‌های جدیدی را برای نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران ایجاد کرده است.
🔗 لینک منبع در NBC
@EsfandiarKhodaee

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

09 Oct, 07:39


🌎 حمله نظامی، ایران را هسته‌ای می‌کند

🔹 فارین پالیسی
🔹 استفان والت
▫️انتخاب

🌿 "استفان والت" در "فارن پالیسی" نوشت: در اول می 2003، جورج دبلیو بوش، رئیس جمهور وقت آمریکا در حالی که لباس خلبانی به تن کرده بود، از یک هواپیمای وایکینگ اس 3 بالا رفت و روی عرشه ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن فرود آمد. او در حالی که بالای سرش بنری با عبارت "ماموریت انجام شد" نوشته شده بود، پایان عملیات رزمی ویژه آمریکا در عراق را اعلام کرد. او با افتخار اعلام کرد که «ایالات متحده و متحدان ما پیروز شده اند.» اما شرایط در عراق به سرعت رو به وخامت گذاشت و تصمیم وی مبنی بر تهاجم به این کشور اکنون در سراسر جهان به عنوان یک اشتباه استراتژیک بزرگ محسوب می شود.

🌿 در ادامه این مطلب آمده است: وقتی که داشتم صحنه های جشن گرفتن بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و حامیان حملات به لبنان و به ویژه ترور سید حسن نصرالله و بسیاری دیگر از رهبران ارشد این گروه را تماشا می کردم، همان صحنه دوباره در ذهنم تداعی شد. در طی یک سال گذشته، نتانیاهو سخنان وزیر دفاع خودش، مخالفان داخلی اش، خانواده های گروگان های اسرائیلی و دولت بایدن را نادیده گرفته و به شکل بی رحمانه ای جنگی را که با حمله حماس در 7 اکتبر آغاز شده بود را گسترش داده و تمدید کرده است. اسرائیل که زمانی از آن به عنوان کشور استارتاپ ها یاد می شد اکنون به «کشور منهدم ساختن» معروف شده است و نتانیاهو به مخالفان اسرائیل یادآوری کرده که هیچ نقطه ای خارج از دسترس اسرائیل نیست.  با توجه به آسیبی که نیروهای نظامی و سرویس اطلاعاتی اسرائیل به دشمنان متعدد این کشور وارد کرده اند، جای تعجب نیست که نتانیاهو همچون بوش ژست پیروزی به خود بگیرد.

🌿 تردیدی نیست که اقدامات اسرائیل در طی چند هفته گذشته دستاوردهای تاکتیکی قابل توجهی به دنبال داشته است. اسرائیل از منابع اطلاعاتی خود و شکاف ها در ساختار سازمانی حزب الله در کنار اشتباهات رهبران ارشد این سازمان استفاده کرد و توانست عملیات پیچیده انفجار پیجرها و واکی تاکی ها را به اجرا بگذارد. نیروی نظامی اسرائیل همچون جنگ غزه از تسلیحات پیشرفته ارائه شده توسط آمریکا برای ترور سید حسن نصرالله، بر جای گذاشتن آسیب های عظیم در سراسر لبنان و تضعیف توانمندی های راکتی و موشکی حزب الله استفاده کرده اند. نیروی هوایی اسرائیل نیز با حمله به مواضع حوثی های یمن این اقدامات را تداوم بخشیده است. نیروهای زمینی اسرائیل در حال ورود به جنوب لبنان هسند و ایران نیز بدون تردید با اقدام تلافی جویانه اسرائیل بابت حملات موشکی اخیرش مواجه خواهد شد.

🌿 نتانیاهو و وزرای دست راستی اش نیز از جنگ (و واکنش بی رمق آمریکا) برای تشدید خشونت ها و تصاحب زمین های فلسطینیان در کرانه باختری به عنوان بخشی از برنامه بلندمدت خود برای ایجاد «اسرائیل بزرگ» استفاده کرده اند.اما چه چیزی نتانیاهو را از یکسره کردن موضوع و تغییر دائمی موازنه قدرت منطقه ای به سود اسرائیل باز می دارد؟ دستاوردهای تاکتیکی تضمین کننده موفقیت استراتژیک نیستند، اما یک نفر می تواند استدلال کند که اگر بتوان موفقیت های تاکتیکی کافی را به دست آورد، ممکن است بتوان محیط استراتژیک را به شکلی گسترده و پایدار تغییر داد. این هدف اصلی نتانیاهو است اما دلایل قانع کننده ای وجود دارد مبنی بر اینکه او در این راه موفق نخواهد شد.

🌿 اولا آسیبی که اسرائیل به محور مقاومت وارد کرده قرار نیست آن را از دور خارج سازد یا موجب شود که نیروهای نیابتی ایران پرچم سفید بالا ببرند. حزب الله، حماس، حوثی ها و ایران همگی در گذشته از ضرباتی سهمگین جان به در برده اند و تمایل آنها به تلافی این ضربات تنها موجب افزایش شدت اتفاقات سال گذشته خواهد شد.ریختن ده ها تن مواد منفجر بر روی سر گروهی از مردم موجب نمی شود که شما بر آنها فائق بیایید، بلکه عزم آنها را برای گرفتن انتقام یا دست کم توانمندی شان برای توقف این اقدامات را تقویت می کند. حزب الله همچنان به پرتاب راکت و موشک به اسرائیل ادامه می دهد و موجب شده تا بازگشت حدود 60 هزار اسرائیلی به خانه هایشان در مناطق شمالی غیرممکن شود. این گروه در عین حال در طول زمان خود را بازسازی خواهد کرد. رهبران ترور شده قبلا جایگزین شده اند، کادر حزب الله بازسازی و مجددا تجهیز خواهد شد و تاکتیک های جدیدی مبتنی بر درس هایی که از تحولات قبلی آموخته شده طراحی خواهد گردید.

اسرائیل اکنون در حال اعزام  نیروهای خود به جنوب لبنان است تا از این اقدامات جلوگیری کند، اما تهاجمات قبلی این رژیم به جنوب لبنان نتیجه چندان مطلوبی به بار نیاورده است.

در مورد فلسطینیان، که سوءرفتار با آنها توسط اسرائیل، ریشه اصلی مشکل است، آنها گزینه چندانی جز ادامه تلاش برای مقاومت در برابر اشغالگری اسرائیل...👇

ادامه مقاله👇
t.me/motaleeat_ravabt/14270

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

08 Oct, 17:09


🌐 سیاست آمریکا یکسال پس از طوفان الاقصی، بازگشت به منطقه؟

#تحلیل_کوتاه
#طوفان_الاقصی

🔹 یک سال پس از عملیات طوفان‌الاقصی و آغاز جنگ غزه، ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که سیاست آمریکا در غرب ‏آسیا، نسبت به قبل، تفاوت‌های جدی‌تری داشته است. آمریکا با ۷ مرتبه وتوی قطعنامه‌های شورای امنیت به نفع ‏رژیم اشغالگر قدس، تصویب دو بسته کمک مجموعاً ۴۰ میلیارد دلاری برای این رژیم در کنگره، ۱۱ ‏حمله به نیروهای مقاومت اسلامی در عراق و سوریه که به شهادت بیش از ۴۰ نفر انجامیده، مداخله مستقیم برای ‏جلوگیری از عملیات‌های انصارالله یمن در دفاع از غزه و در نهایت کمک اطلاعاتی و امنیتی برای ترور رهبران ‏مقاومت مداخله آشکاری به نفع اسرائیل داشته است.‏

🔸 ذکر این نکته ضروری است که جنگ غزه بیش از جنگ اوکراین سیاست‌های منطقه‌ای آمریکا را دچار ‏چالش نموده است. زیرا اولاً نیروهای نظامی آمریکا فاصله قابل‌توجهی با محدوده درگیری در اوکراین دارند و ‏خطر چندانی، آنها را تهدید نمی‌کند. ثانیاً آمریکا تعهدات سیاسی و نظامی کمتری نسبت به کی‌یف دارد و ثالثاً ‏در آن نبرد، صرفاً با ارتش دولت روسیه روبروست. حال‌آنکه در جنگ غزه، اولاً نیروهای آمریکا در عراق، ‏سوریه و اردن، مستقیماً در معرض حملات گروه‌های مقاومت هستند. ثانیاً آمریکا به روشنی خود را متعهد به ‏حفظ موجودیت و امنیت اسرائیل می‌داند و ثالثاً نه با یک ارتش کلاسیک، بلکه با چند گروه شبه‌نظامی مواجه ‏است.‏

🔸 با این حال آنچه بیشتر این مداخله عمیق آمریکا در درگیری جاری منطقه غرب آسیا را تبیین می‌کند نقشی است ‏که این درگیری می‌تواند در رقابت جهانی قدرت به ویژه میان آمریکا با چین ایفا کند. به عبارتی دیگر آمریکا نقش خود در این درگیری را در ادامه سیاست مهار چین و «چرخش به آسیا» می‌بیند. از دیدگاه آمریکا تضعیف متحدان ‏منطقه‌ای ایران و در نتیجه تضعیف خود این کشور که روابط خوبی با چین دارد و همچنین فاصله‌گذاری بین ‏متحدان آمریکا با چین از طریق افزایش حضور و حمایت‌های نظامی، زمینه‌ای برای مهار پکن و محاصره «ابتکار ‏کمربند، جاده» است.‏

🔸 اکنون می‌توان به این پرسش پرداخت که آیا گسترش جنگ، به سود آمریکاست یا توقف آن؟ به نظر می‌رسد که هیچ‌یک، بلکه کنترل آن. بر همین اساس آمریکا با افزایش حضور نظامی خود در منطقه اعم از ارسال ناوها، تقویت تسلیحاتی پایگاه‌های ‏عراق و سوریه و ارتقای پروازهای شناسایی و اطلاعاتی در راستای عملیات‌های ترور پهپادی، به دنبال این است ‏که بار دیگر مزیت نسبی خود نسبت به چین و روسیه را در غرب آسیا برتری دهد. ‏

🔸 در این چارچوب رژیم اشغال‌گر قدس به نیابت از آمریکا، مهم‌ترین نیروهای ضدآمریکایی در منطقه ‏یعنی گروه‌های مقاومت را در ابعاد گوناگون نظامی، امنیتی، سیاسی و اقتصادی، تحت شدیدترین حملات قرار ‏داده است. به علاوه آمریکا با حملات مستقیم به انصارالله در یمن و مقاومت عراق، به دنبال تقویت روابط ‏ضعیف‌شده خود با ریاض و ابوظبی و افزایش فاصله عربستان و امارات با چین و قوی‌تر کردن اهرم‌های فشار خود ‏برای مداخله در سیاست خارجی متحدان عربی‌اش در غرب آسیاست.‏

🔸 آمریکا که تا پیش از این، از سوی متحدانش متهم می‌شد که در بهار عربی در دوران اوباما و در جنگ یمن در ‏دوران ترامپ، متحدان عربی‌اش در غرب آسیا و شمال آفریقا را رها کرده بود، اکنون به دنبال بهبود تصویر خود ‏به عنوان یک متحد پشتیبان است. با این حال این تردید هنوز برای متحدان عربی آمریکا باقی خواهد ماند که ‏چنین حمایتی ممکن است فقط به رژیم صهیونیستی اختصاص یابد.

🔸 ارتش آمریکا به جز چند مورد معدود تلفات نظامی در اردن، عراق و یمن، هزینه انسانی چندانی در راستای تحقق ‏این اهداف پرداخت نکرده است و در عرصه سیاست داخلی نیز دولت بایدن با لفاظی و برخی اقدامات نمادین ‏دیپلماتیک در نقد جنایات ارتش صهیونیست، توانسته از فشارهای افکار عمومی این کشور رهایی یابد.‏ بنابراین انتظار می‌رود ایالات متحده تا زمانی که اهداف رژیم صهیونیستی در رابطه با گروه‌های مقاومت محقق ‏نشود و یا جنگ هزینه جدی برای سیاست منطقه‌ای آن به همراه نداشته باشد، چندان مایل به پایان این نبرد نباشد.

✔️ ‏براین‌اساس اگر حملات جدی به پایگاه‌های آمریکا در عراق، سوریه و اردن، به گونه‌ای طراحی شود که تلفات ‏جدی برای ارتش این کشور در پی داشته باشد، احتمال فشار این دولت بر رژیم صهیونیستی برای پایان نبرد، ‏بیشتر خواهد بود.‏ البته از این منظر نیز شاید ملاحظه‌ای برای برخی نیروهای مقاومت وجود داشته باشد که افزایش تلفات آمریکا در ‏آستانه انتخابات، شانس ترامپ برای پیروزی را افزایش خواهد داد و ناظر به روابط مساعد راست‌گرایان ‏صهیونیست با جمهوری‌خواهان آمریکا، ازجمله رابطه شخصی نتانیاهو با ترامپ، تمایل نداشته باشند که متحد ‏بهتری برای نتانیاهو در آمریکا، مستقر شود.‏

🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐

💎 @Tabyincenter

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

08 Oct, 17:02


باب وودوارد به میدان آمد

روزنامه‌نگار معروف آمریکایی و قهرمان داستان واترگیت که با کتابهای خود درباره رؤسای جمهور آمریکا، تاریخساز شده است، پس از کتابهایش درباره #ترامپ که او را رسوا کرد... با کتابی ویژه درباره دوران ریاست #بایدن به میدان آمده است!

بخشهایی از کتاب که برای اسرائیلیها جالب توجّه بوده است را می‌بینید!

@usgelections

سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه

08 Oct, 17:02


باب وودوارد با کتابش به یکی از مهمترین خبرها تبدیل شده است.

افشای مکالمات پشت پرده و گفتگوهای #بایدن و ...

افشای روابط عمیق پوتین و #ترامپ در سالهای اخیر و هفت گفتگوی این دو پس از پایان ریاست #ترامپ!

@usgelections